Ποιοι είναι οι αεραγωγοί για την κουκούλα; Πώς να φτιάξετε τα χέρια σας;

Χωρίς σύστημα σχεδίασης, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς μια σύγχρονη κουζίνα όπου μαγειρεύεται το φαγητό. Οι λειτουργίες του περιλαμβάνουν τον καθαρισμό του αέρα, τη διατήρηση του μικροκλίματος και την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών. Προηγουμένως, γράψαμε σχετικά με τους σωλήνες εξαερισμού για κουκούλες, σήμερα θα μιλήσουμε για τα κουτιά.

Ποιες είναι οι κουκούλες;

Οι κουκούλες είναι τριών κύριων τύπων (περισσότερες λεπτομέρειες γράφτηκαν σε αυτό το άρθρο): κρέμασμα, ενσωματωμένο, θόλος. Τοποθετημένα σε συμπίεση, έχουν φίλτρα καθαρισμού και κρεμασμένα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, χωρίς αγωγούς και εξαερισμό.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Υπάρχουν μοντέλα με μεταλλικό φίλτρο, το οποίο δεν χρειάζεται να αλλάζει αλλά μόνο περιοδικά πλένονται. Οι κουκούλες διαθέτουν πίνακες ελέγχου: με ρυθμιστικό, κουμπί, αφής και ηλεκτρονικό.

Οι συσκευές με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι εξοπλισμένες με πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

 • αυτόματη ενεργοποίηση κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
 • Αυτόματη ενίσχυση ισχύος με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση.
 • η παρουσία ενός δείκτη όταν γεμίσει το φίλτρο ·
 • αυτόματο φωτισμό όταν ένα άτομο προσεγγίζει τη σόμπα.

Οι κουκούλες των τρούλων μοιάζουν περισσότερο με ένα στοιχείο τζάκι με αεραγωγό και έξοδο προς τον αγωγό εξαερισμού. Τα ενσωματωμένα μοντέλα εγκαθίστανται σε έπιπλα κουζίνας σε ειδικές θέσεις.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Έχουν επίσης ένα συρόμενο πάνελ και μια μεγάλη χωρητικότητα. Οι κουκούλες λειτουργούν σε δύο λειτουργίες:

 • Ρέοντας με το συμπέρασμα στο σύστημα εξαερισμού?
 • με ανακυκλοφορία, όπου ο καθαρισμός του αέρα γίνεται μέσω φίλτρων που παγιδεύουν λίπος. Τα φίλτρα είναι διαθέσιμα και επαναχρησιμοποιήσιμα. Επιπλέον, ο τελικός καθαρισμός γίνεται μέσω των φίλτρων άνθρακα. Ο αέρας καθαρίζεται κατά 70%. Τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αλλάξουν καθώς είναι βρώμικα.

Το σύστημα εξαγωγής και καθαρισμού απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τις δυσάρεστες οσμές του τηγανίσματος, τα προϊόντα καύσης, το διοξείδιο του άνθρακα. Συμβάλλει στην εισροή καθαρού αέρα και άνεση.

Ένα κιβώτιο είναι ένα είδος κατασκευής διαφόρων μορφών και μορφών, κατασκευασμένων από διαφορετικούς τύπους υλικών, τα οποία μάσκες, κρύβει τις λεπτομέρειες του αεραγωγού και των τμημάτων της κουκούλας.

Δίνει ολόκληρη τη δομή αισθητική εμφάνιση. Η εκτέλεση ορισμένων λειτουργικών εργασιών καθορίζει τον εξωτερικό σχεδιασμό, σε συνδυασμό με την κουζίνα.

Είδη κουκούλας σε σχήμα και τρόπο σύνδεσης

Έχοντας διαπιστώσει, σε ποια απόσταση από μια γραμμή αέρα σε ένα πιάτο, και επίσης έχει επιλεγμένο τύπο, είναι δυνατόν να πάρει ένα σχέδιο ενός κιβωτίου. Η μέθοδος στερέωσης μπορεί να είναι:

 1. Ανοιχτός τύπος, δηλαδή, στο προσκήνιο. Σε αυτό το είδος όλα τα στοιχεία είναι ορατά και κρυμμένα μόνο από την αυλάκωση και τον ίδιο τον αγωγό. Διαφέρουν σε διάφορα σχέδια. Το κόστος αυτών των δομών είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο.
 2. Ενσωματωμένο - κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια. Σε αυτόν τον τύπο όλα τα στοιχεία κλείνουν προσεκτικά. Μόνο το τμήμα της πρόσοψης είναι ορατό. Είναι πιο δημοφιλές λόγω της συμπαγούς και απλότητας του. Η ενσωματωμένη κουκούλα μοιάζει με μια κουζίνα με έπιπλα κουζίνας και διατηρείται στο ίδιο στυλ και σχέδιο.

Με τη μορφή δομών εξάτμισης είναι:

 1. Νησί - στερεωμένο απευθείας στην οροφή, συχνά πάνω από τον πάγκο και την εστία, που βρίσκεται στη μέση της κουζίνας. Η κουζίνα είναι τύπου νησιού και η επιφάνεια του τραπεζιού έχει τετράγωνη ή ορθογώνια θέα.
 2. Τοποθέτηση σε τοίχο - βρίσκεται στον τοίχο. Εδώ λαμβάνεται υπόψη το ύψος της οροφής και ο ελεύθερος χώρος στον τοίχο. Μπορούν να έχουν τη μορφή θόλου, τζάκι, πυραμιδική, ορθογώνια. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να γίνει χωρίς αερισμό.
 1. Ενσωματωμένο - Ένα βολικό επίπεδο σχεδιασμό για μικρές κουζίνες. Τοποθετημένο στον τοίχο ή απευθείας στο κουτί, δεν διαθέτει μεγάλους αεραγωγούς.
 2. Γωνιακό - έχει τριγωνικό σχήμα και είναι στερεωμένο στη γωνία των τοίχων και επίπλων κουζίνας πάνω από τη γωνιακή εστία.

Υλικά για την επιλογή κουτιών κουζίνας, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Διακοσμητικά κιβώτια, που κρύβουν τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού, εκτελούν όχι μόνο τη λειτουργία της διακόσμησης, αλλά και μειώνουν τον θόρυβο του ηλεκτροκινητήρα της κουκούλας. Είναι σημαντικό, από ποιο υλικό κατασκευάζεται το κιβώτιο.

Πρέπει να είναι ανθεκτικό στην υγρασία, σε θερμοκρασιακές μεταβολές και να μην υπόκειται σε χημικά και μηχανικά αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα.

Το κουτί οποιουδήποτε υλικού πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από σκόνη, γράσο και ακαθαρσίες. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα κουτιά έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Επομένως, κατά την αγορά ή την αυτοπαραγωγή είναι απαραίτητο να ληφθεί αυτό υπόψη. Οι κατασκευές κατασκευάζονται από τα ακόλουθα υλικά: πλαστικό, μέταλλο, ξύλο και γυψοσανίδες.

Πλαστική κατασκευή

Το πλαστικό είναι το χλωριούχο πολυβινύλιο. Τα πλαστικά κουτιά έχουν στρογγυλό και ορθογώνιο σχήμα. Το ορθογώνιο κιβώτιο είναι πιο οργανικό, και φαίνεται καλό με ντουλάπια στην κουζίνα.

Ταχεία και εύκολη συναρμολόγηση. Το υλικό έχει μεγάλη ηχομόνωση, ανθεκτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής, δεν είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Εύκολη κοπή και προσαρμογή στη θέση του. Είναι πολύ ελαφρύ σε βάρος.

Τα μειονεκτήματα του πλαστικού μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι το λευκό χρώμα τελικά γίνεται κίτρινο, ματ, γκρι. Σχηματίζει βαθουλώματα κάτω από το βάρος αντικειμένων ή από μηχανική πρόσκρουση.

Μετά από λίγο, η επιφάνειά του γίνεται πορώδης, όπου η σκόνη και η βρωμιά διεισδύουν, η οποία είναι δύσκολο να αφαιρεθεί. Όταν συναρμολογείτε αρμούς από πλαστικό, πρέπει να ακολουθήσετε την ακολουθία.

Για στεγανότητα, έτσι ώστε ο βρώμικος αέρας να μην φτάσει στην επιφάνεια του κιβωτίου και να μην εισχωρήσει στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί σιλικόνη στους αρμούς. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέρη σύνδεσης για τη σύνδεση.

Με τη βοήθειά τους, τα κανάλια συνδέονται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και υπό οποιαδήποτε γωνία. Οι σύνδεσμοι της κατασκευής πρέπει να εγκαθίστανται συχνά σε όλο το μήκος σε απόσταση όχι μικρότερη από ένα μέτρο και επίσης να ενισχύονται στις διασταυρώσεις των τμημάτων μεταξύ τους.

Μεταλλική κατασκευή

Ένα κουτί ή μια κουκούλα από μέταλλο είναι πιο αξιόπιστη. Ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ιδανική πρώτη ύλη. Το συνήθη μέταλλο είναι επικαλυμμένο με σκόνη

Ο ανοξείδωτος χάλυβας καθαρίζεται εύκολα, δεν απορροφά βρωμιά, ανθεκτικό και ανθεκτικό. Έχει κομψό μοντέρνο σχεδιασμό. Δεν υπάρχουν γρατσουνιές πάνω του. Το υλικό δεν διαβρωθεί.

Τα μειονεκτήματα είναι - η υψηλή τιμή και η παρουσία μιας μονότονης σειράς χρωμάτων. Η πολυπλοκότητα της συναρμολόγησης, η ανάγκη για ακρίβεια των μετρήσεων. Η δομή είναι βαρύ και απαιτεί ασφαλή προσκόλληση.

Ένα κουτί αυτού του υλικού δεν προστατεύει από τον θόρυβο και τα δακτυλικά αποτυπώματα που είναι δύσκολο να διαγραφούν παραμένουν στην επιφάνεια. Δεν ταιριάζει πάντα στο εσωτερικό των επίπλων, φαίνεται δύσκολο.

Κατά τη συναρμολόγηση του μεταλλικού πλαισίου, η συγκόλληση χρησιμοποιείται και κόβεται από βουλγαρικό. Εάν το μεταλλικό φύλλο είναι λεπτό, αντικαταστήστε τη συγκόλληση με κόλλα για μέταλλο. Τα φύλλα επικαλύπτονται.

Κατασκευές γυψοσανίδας

Γυψοσανίδα - προσιτό υλικό έχει κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα μεταξύ άλλων τύπων υλικών. Για την κατασκευή αεραγωγών, επιλέγονται σήματα ανθεκτικά στην υγρασία.

Φτηνές ελαφρύ υλικό - γυψοσανίδα διακρίνεται από την απλότητα της συναρμολόγησης οποιασδήποτε διαμόρφωσης και του σχήματος. Είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν μεταλλικά προφίλ για εγκατάσταση.

Σας επιτρέπει να συναρμολογήσετε έναν αγωγό για να αποκρύψετε τον αγωγό για μικρό χρονικό διάστημα. Πρέπει να δουλέψετε με γυψοσανίδες, καθώς το υλικό είναι αρκετά εύθραυστο.

Το υλικό είναι βολικό και εύκολο στη διαδικασία, έτσι ώστε το κουτί μπορεί να κατασκευαστεί και να συναρμολογηθεί από τον εαυτό σας, χωρίς περιττές δαπάνες και να προσελκύσει τον πλοίαρχο. Το τελικό κουτί μπορεί να μεταποιηθεί, να τεθεί σε στρώση και να εφαρμοστεί φινίρισμα φινιρίσματος με πλακάκια, ταπετσαρία, μωσαϊκό και άλλο υλικό για διακόσμηση.

Με σωστή λειτουργία και προεπεξεργασία των αποτελεσμάτων, θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Διακοσμητικό κουτί από ξύλο

Ένα ξύλινο κουτί φαίνεται αρμονικά με μια κουζίνα από το ίδιο υλικό. Έχοντας τις ίδιες ιδιότητες, θα είναι μέρος της κουζίνας, συμπληρώνοντας το σχεδιασμό ενός συγκεκριμένου στυλ, εκπληρώνοντας επίσης έναν λειτουργικό σκοπό.

Ένα δέντρο είναι ένα οικολογικά αξιόπιστο υλικό που απαιτεί λίγη συντήρηση. Το μειονέκτημα είναι η σοβαρότητα της τελικής δομής.

Κανόνες για την επιλογή του τμήματος του αγωγού

Οι αεραγωγοί έρχονται σε πλαστικό και αλουμίνιο, κυματοειδείς και στρογγυλοί. Τα ορθογώνια σχέδια φαίνονται αρμονικά στο υπόβαθρο των ορθογώνιων καμπίνων.

Οι στρογγυλοί αγωγοί είναι πιο αποδοτικοί λόγω της μικρότερης αντοχής στη διέλευση του αέρα. Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι μαλακοί, λυγίζουν εύκολα σε κάθε γωνία και δεν έχουν βάρος.

Απομονώνονται ανεπαρκώς από τον θόρυβο και στην εσωτερική επιφάνεια, έχοντας μια δομή με ραβδώσεις, μολύνουν γρήγορα. Κατά την εγκατάσταση συνιστάται να τεντώνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πτυχές της αυλακώσεως για να μειώσετε την ανακούφιση για τη συσσώρευση ακαθαρσιών.

Για να επιτευχθεί ο καλός καθαρισμός και η πρόσληψη καθαρού αέρα, καθώς επίσης και ότι η εργασία του αγωγού αέρα διεξάγεται χωρίς διακοπή και θόρυβο, είναι απαραίτητο να υπολογιστούν οι διαστάσεις και η διάμετρος του αεραγωγού.

Η διάμετρος αυτού του σχεδιασμού πρέπει να είναι ίση ή να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τη διάμετρο για την έξοδο στην κουκούλα. Η μικρότερη διάμετρος μειώνει την απόδοση και την απόδοση της λειτουργίας, καθώς αυξάνεται η αντίσταση του αέρα που περνάει.

Η ισχύς του εκχυλίσματος μειώνεται επίσης. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, δεν μπορείτε να σχεδιάσετε αιχμηρές γωνίες, γωνίες 90 °. Για να αποτραπεί η επιστροφή του αέρα, πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα ελέγχου.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται πάνω από τις επιφάνειες μαγειρέματος. Το μήκος των σωλήνων για την εκκένωση αέρα δεν είναι μεγαλύτερο από 3 μέτρα.

Για να εξαγάγετε τη μέγιστη δυνατή χρήση και να εργαστείτε σωστά, η απόσταση μεταξύ της κουζίνας και της κουκούλας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 75 cm.

Όταν επιλέγετε κουκούλες για κουζίνες και κουτιά για ντεκόρ, πρέπει να βασίζεστε σε τεχνικές παραμέτρους, διαστάσεις κουζίνας, προσωπική προτίμηση, οικονομική θέση. Επίσης, μελετήστε τα χαρακτηριστικά των υλικών και τη λειτουργικότητά τους.

Με όλα τα στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε τις κατάλληλες επιλογές για κουκούλες για την κουζίνα σας. Αγοράστε ένα κουτί ή δημιουργήστε το δικό σας, κρύψτε τα ογκώδη και άσχημα τμήματα του αγωγού. Και η κουζίνα σας θα έχει ξεχωριστή κομψή εμφάνιση.

Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου το αισθητικό στοιχείο του σχεδίου πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα των λύσεών του. Και αν οι ιδιοκτήτες των ευρύχωρες κουζίνες, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που προέρχονται μετά την ανάγνωση σε απευθείας σύνδεση πόρους, περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερο στις ενέργειές τους, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με μια μικρού μεγέθους κουζίνα, εξαιρετικά περιορισμένη στην επιλογή των πραγματικών αποφάσεων σχεδιασμού. Αλλά μια μικρή περιοχή της κουζίνας είναι μακριά από μια ετυμηγορία. Σε σχέση με την ανάπτυξη του τομέα των κατασκευών, με στόχο την κατασκευή ενός προτύπου διαμερίσματα οικονομικής θέσης, όπου η μικρού μεγέθους κουζίνα - ένα ουσιαστικό στοιχείο του σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Διαδικτύου προσφέρει μια ποικιλία από τοπικά εσωτερικό λύσεις για τις μικρές κουζίνες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι συστάσεις σχετίζονται με τις μικρές κουζίνες, αλλά με μια τυποποιημένη διάταξη. Αλλά τι πρέπει να γίνει σε εκείνους των οποίων οι κουζίνες χαρακτηρίζονται από τυχόν μη τυπικά χαρακτηριστικά της διάταξης; Συχνά, τέτοια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα κουτί εξαερισμού, η παρουσία του οποίου συγχέει τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Πώς να εφαρμόσει τη διάταξη της κουζίνας που, εάν το δωμάτιο βρίσκεται στο πιο ορατό μέρος βρίσκεται κουτί εξαερισμού; Πώς, αφού νίκησε αυτή την έλλειψη σχεδιασμού, το μετατρέψουμε σε αξιοπρέπεια και ιδιαίτερο "highlight" της κουζίνας; Σε αυτά και άλλα θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της, αναζητήστε στο άρθρο μας.

Περιεχόμενα

Τι είναι ένα κουτί εξαερισμού: δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε

Εάν αποφασίσετε να βελτιώσετε το εσωτερικό της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού, θα πρέπει να φανταστείτε σαφώς το πεδίο που περιορίζεστε στη διαδικασία αλλαγής. Για να πλοηγηθείτε σαφώς σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να μελετήσετε το σχέδιο του αεραγωγού, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης ή τη διαχείριση της κατοικίας. Η βάση του καθιερωμένου αεραγωγού είναι οι βαλβίδες εισροής και εκροής αέρα, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα τρία. Είναι αυτοί που συνδέουν το κουτί εξαερισμού στον κοινό άξονα εξαερισμού. Έχοντας ένα τέτοιο σχέδιο στη διάθεσή σας, μπορείτε να μειώσετε το κουτί εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σωλήνα εξαερισμού με μικρότερο.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η μηχανολογική εγκατάσταση δεν ταιριάζει απόλυτα στον αρμονικό σχεδιασμό των χώρων, πολλοί έχουν σκεφτεί πιθανώς πώς να επανασχεδιάσουν την κουζίνα και να απαλλαγούν εντελώς από το κουτί εξαερισμού. Με τη γνώση, επιβεβαιώνουμε: "Απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση του κουτιού", είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά τη μελέτη του ζητήματος που σχετίζεται με το σχεδιασμό της κουζίνας με το κουτί εξαερισμού. Αλλά ακόμα και αν σκοπεύετε μόνο να μειώσετε οπτικά το κανάλι εξαερισμού, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να χαλαρώσετε, καθώς είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουζίνας και να ακολουθήσετε τις πρακτικές συστάσεις των κυρίων.

Σημαντικό! Αν έχετε καθορίσει ένα λάθος και βιαστική παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, τουλάχιστον, τα λάθη που έγιναν από άγνοια σας, θα προκαλέσει αναποτελεσματική αποστράγγισης μυρωδιές από το δωμάτιο, και ως μέγιστο, θα προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή σας και τη ζωή των γειτόνων σας σε περίπτωση διαρροής αερίου.

Σχήμα και χαρακτηριστικά της θέσης του αεραγωγού

Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους κουτιών εξαερισμού:

 • Κατασκευές μικρών διαστάσεων, σε πλάτος / βάθος που δεν υπερβαίνει τα 60 cm.
 • Σχέδια μεγαλύτερων διαστάσεων, των οποίων το πλάτος ή το βάθος υπερβαίνει τα 60 cm.

Όσον αφορά τη μορφή του κουτιού εξαερισμού, διακρίνουν:

 • Κουτί αερισμού ορθογώνιο?
 • Το κουτί εξαερισμού έχει ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα.

Τις περισσότερες φορές, η διάταξη του δωματίου πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός εξαερισμού να βρίσκεται σε μια γωνία της κουζίνας και πιο συχνά είναι η γωνία που βρίσκεται δίπλα στις επικοινωνίες. Υπάρχει επίσης η θέση του αγωγού εξαερισμού κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι γωνιακός ή χαρακτηρίζεται από μικρές διαστάσεις, έχετε την ευκαιρία να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό της κουζίνας σχεδόν ανώδυνα, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Κουζίνες με φωτογραφία αερισμού

Τι πρέπει να εξετάσω κατά τη διακόσμηση ενός κουτιού εξαέρωσης;

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το κουτί εξαερισμού σε προβολή της κουζίνας, μπορείτε να πάτε με μερικούς τρόπους, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η τελική επιλογή του περαιτέρω σχεδίου δράσης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η θέση της κατασκευής και η θέση της στο σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού.
 • Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού.
 • Η παρουσία ή η απουσία ορισμένων υλικών.
 • Γενική στυλιστική αντίληψη της κουζίνας.
 • Τα μέσα που σκοπεύετε να περάσετε για τη ρύθμιση της κουζίνας.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα του κιβωτίου εξαερισμού και να προσανατολιστείτε με το σχέδιο για περαιτέρω ενέργειες, πρώτα απ 'όλα, να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας σας. Σχεδιάστε ένα γενικευμένο ή λεπτομερέστερο σχέδιο σε χαρτί και μελετήστε παρόμοια σχέδια κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας που γίνονται στην τάξη, θα πρέπει να μελετήσετε το σχεδιασμό του ακουστικού σε μια γραφική εικόνα, η οποία θα καθορίζει σαφώς τις διαστάσεις κάθε στοιχείου του ακουστικού. Επίσης, κατά τη διαδικασία επιλογής των τελειωμάτων του αγωγού εξαερισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της κουζίνας:

 • Θέση της σόμπας αερίου κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, από τον κατάλογο των πιθανών υλικών φινιρίσματος, είναι απαραίτητο να εξαιρεθούν κατηγορηματικά οι ταπετσαρίες και η παρακαμπτήριος βινυλίου, η χρήση των οποίων είναι γεμάτη με φωτιά.
 • Εάν ο νεροχύτης βρίσκεται κοντά στο κουτί εξαερισμού, δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση ταπετσαρίας (εκτός από δείγματα ανθεκτικά στην υγρασία) και ο διακοσμητικός γύψος ως υλικό φινιρίσματος.

Πώς να αποκρύψετε το κουτί εξαερισμού: επίλυση προβλημάτων

Αριθμός επιλογής 1. Έπιπλα κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Η παρουσία ενός κουτιού εξαερισμού στη γωνιά της κουζίνας δεν αποτελεί δικαιολογία για απόγνωση και πτώση των χεριών σας, επειδή μπορείτε να το εξοπλίσετε σωστά κάνοντας ένα στοίχημα για τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων όπως:

 • Αρθρωτά ερμάρια.
 • Μια ποικιλία από ράφια, πολύτιμα από λειτουργική άποψη.
 • Διακοσμητικά στοιχεία.

Λόγω του γεγονότος ότι το κύριο ζήτημα ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες των κουζίνες με αγωγούς εξαερισμού, «Ποια είναι η καλύτερη θέση της κουζίνας, έτσι ώστε να ταιριάζει στην διακόσμηση του σπιτιού σας;», Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αγοράσει έπιπλα κατά παραγγελία, σύμφωνα με το μέγεθος της κουζίνας σας.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του σετ κουζίνας βασίζονται σε επαγγελματίες που την εφαρμόζουν, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του κιβωτίου εξαερισμού και την καμπυλότητα των γωνιών και των τοίχων του δωματίου.

Αριθμός επιλογής 2. Εγκατάσταση των ακουστικών ακουστικών σε σχήμα L

Μια εναλλακτική λύση για τα έπιπλα κατόπιν παραγγελίας είναι η αγορά ενός έτοιμου ακουστικού σε σχήμα L, το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί στη γωνία. Αυτή η λύση θα είναι η βέλτιστη λύση για μεσαίου μεγέθους κουζίνες, το μέγεθος των οποίων είναι τουλάχιστον 9 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Αν προτιμάτε αυτήν την επιλογή, στη θέση όπου βρίσκεται το κουτί εξαερισμού (συνήθως στη γωνία), τοποθετήστε ένα ρηχό ερμάριο με ανοιχτά ράφια. Αν όλα τα έπιπλα, μέρος της κουζίνας, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας, συνιστάται επίσης να ορίσετε ρηχά στέκεται γραφείο μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού. Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις, προχωρήστε στην εγκατάσταση της παραδοσιακής σειράς κουζίνας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Πάγκος εργασίας (επιφάνεια εργασίας);
 • Πλυντήριο πιάτων.
 • Η εστία.

Σημαντικό! Μια από τις πιο σχετικές επαγγελματικές συμβουλές για την κάλυψη του κουτιού εξαερισμού είναι η τοποθέτηση σε έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία το κανάλι εξαερισμού από την εξωτερική όψη, ενσωματώνοντάς το μέσα στην κλειστή ντουλάπα, την εισερχόμενη σύνθεση του σετ κουζίνας.

Λειτουργική κάλυψη του αγωγού εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κουζίνες με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία, το οποίο καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χώρου. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα αυτό, όπως με τη μαγεία, μπορεί να μετατραπεί σε αξιοπρέπεια, προσδίδοντας σε αυτό το δομικό στοιχείο λειτουργικό σκοπό. Για παράδειγμα, οι ειδικοί μας συνιστούν την εγκατάσταση των ακόλουθων λειτουργικά σημαντικών στοιχείων στη θέση του κουτιού εξαέρωσης:

 • Μια ποικιλία από διαφορετικά ράφια για την αποθήκευση σουβενίρ, πιάτων ή μπαχαρικών.
 • Βάση στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής DVD. Ένα από τα τοιχώματα της οπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την εγκατάσταση ενός πίνακα πλάσματος.
 • Επιπλέον, η παροχή πρόσθετης καμουφλαρίσματος της ράχης θα επιτρέψει την εγκατάσταση ενός μετρητή ράβδων, ενός κουζινικού νησιού ή την εγκατάσταση μιας πύλης για ένα ψευδο-τζάκι που θα εγκατασταθεί στην περιοχή του αεραγωγού.

Σημαντικό! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε με αξιοποίηση το κουτί του εξαερισμού όσον αφορά τη λειτουργικότητα, μετατρέψτε το σε ένα κεντρικό στοιχείο - "soloing" του εσωτερικού.

Παραλλαγές διακοσμητικής κάλυψης του αγωγού εξαερισμού

Το κουτί εξαερισμού είναι μια αυθεντική στήλη. Με το να στοιχηματίζετε στην αρχαιότητα και το θάρρος των διακοσμητικών φινιρισμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αντιαισθητικό κουτί εξαερισμού σε μια αυθεντική στήλη με μεσογειακό στυλ, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απομίμηση φυσικών λίθων ή πλακιδίων. Και αν πάρετε ένα κονίαμα με υφή, μπορείτε να επικεντρωθείτε επικερδώς στα επιμέρους στοιχεία της δομής.

Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Μπορείτε να γυρίσετε το κουτί εξαερισμού στο κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, ολοκληρώνοντας το με ένα κεραμικό μωσαϊκό με στίγματα ή ένα πλακάκι με καθρέφτη. Εάν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ - σοφίτα, που έχετε στο απόθεμα είναι μια άλλη παραλλαγή της εγγραφής της προβολής δομής - φινίρισμα πλακάκια τούβλο κουτί που παράγονται από τη συγκεκριμένη?

Εμφάνιση nips gipsokartonnoy - μια ακόμη δυνατότητα να εξοπλιστεί λειτουργικά το κιβώτιο εξαερισμού, στο οποίο είναι δυνατόν να στερεωθούν τα ράφια για διακοσμητικά πιάτα ή αναμνηστικά,

Χρήση των ίδιων υλικών - ο συνηθέστερος τρόπος κάλυψης του κουτιού εξαέρωσης. Εάν έχετε τελειώσει με αυτό, καθώς και παρακείμενες περιοχές του χώρου της κουζίνας με τα ίδια υλικά (πλακάκια, ταπετσαρία υφή ή χρώμα), καθώς και να δημιουργήσετε ένα επιδέξιο συνδυασμό φωτισμού και υφές, θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος σας - η προβολή θα είναι σχεδόν δυσδιάκριτη.

Συνδυασμός αεραγωγού με ποδιά κουζίνας, πλακάκια - όχι λιγότερο συμφέρουσα παραλλαγή της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, μια ταινία πλακιδίου τοποθετείται στην επιφάνεια του κιβωτίου, τοποθετημένη στο ίδιο επίπεδο με την επένδυση της ποδιάς. Μέρος του σχεδίου, που βρίσκεται κάτω από την ποδιά σε χρώμα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα των επίπλων κουζίνας?

Διακόσμηση με ευχάριστες και χρήσιμες λεπτομέρειες. Ένα από τα τοιχώματα της προεξέχουσας δομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για την τοποθέτηση ενός σχιστόλιθου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ένα κολάζ οικογενειακών φωτογραφιών που καταγράφουν τις στιγμές της ζωής σας που είναι αγαπητές στην καρδιά σας.

Απομίμηση φυσικού τούβλου ή πέτρας. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας στην πράξη, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι γύψου, η οποία συνδέεται μέσω κόλλα ή υγρό καρφιά. Αυτό το γεγονός δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Τον έξω μια σειρά από υλικό πραγματοποιείται, κατά την οποία το πλακίδιο είναι προσαρτημένη στην οροφή ή σε μια δομή μέσω εκκρίνουν σημαντικές θραύσμα. Η τεχνογνωσία του σύγχρονου design είναι μια απεικόνιση της αρχικής ζωγραφικής στην επιφάνεια των πλακιδίων, όπως πλατείες αντίθεση με το βασικό χρώμα του φόντου, διάσπαρτα τυχαία στο αεροπλάνο. Αυτή η ιδέα θα έχει σημασία για τις κουζίνες του κλασικού στυλ.

Χώρα διακόσμηση στυλ - μια ιδέα που είναι κατάλληλη για μια κουζίνα, διακοσμημένη με το ίδιο ύφος. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια του κουτιού εξαερισμού είναι διακοσμημένη με σχέδια ή στολίδια. Εάν το κουτί βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη, είναι εγκατεστημένο σύστημα κιγκλιδώματος, το οποίο κρεμάει πετσέτες, κατόχους, κουτάλες και άλλα αξεσουάρ κουζίνας?

Προσανατολίστε την προσοχή από το κουτί εξαερισμού και επεκτείνετε οπτικά τον χώρο της κουζίνας με τη βοήθεια ενός καλά σχεδιασμένου φωτισμού, ο οποίος μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια πρόσθετα φωτιστικά, εγκατασταθεί στην περιοχή της δομής.

Μια θέση που σχηματίζεται μεταξύ ενός κιβωτίου ή ενός τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά στο αγρόκτημα με τον εξοπλισμό του θέση για την αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού και των εργαλείων, ή να τοποθετήσετε ένα δοχείο.

Εγκατάσταση αεραγωγών: οδηγός βήμα προς βήμα

Η επιθυμία να κρύβεται το κουτί εξαερισμού και όλες οι παραπάνω μέθοδοι κάλυψης δεν σημαίνει ότι είναι ένα απολύτως άχρηστο στοιχείο της κουζίνας. Ο αγωγός αέρα είναι το κύριο κατασκευαστικό στοιχείο που παρέχει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και την κίνηση του αέρα στην απαιτούμενη κατεύθυνση, γι αυτό συχνά απαιτεί την εγκατάσταση ενός κουτιού εξαέρωσης.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες: πώς προσδιορίζονται οι παράμετροι αγωγών

Πριν προχωρήσει η εγκατάσταση της κατασκευής, συντάσσεται ένα γενικό σχέδιο εξαερισμού, στο οποίο προσδιορίζεται η επιφάνεια του χώρου, ο λειτουργικός ρόλος του και η υπολογισθείσα ανταλλαγή αέρα εκφραζόμενη σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στη συνέχεια, υπολογίστε την ταχύτητα ροής του αέρα, που δεν υπερβαίνει το 1 m / s με φυσική κίνηση αέρα και 3-5 m / s στην περίπτωση της αναγκαστικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα μπορείτε να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής των σωλήνων εξαερισμού ή των αγωγών. Για παράδειγμα, αν η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα του δωματίου είναι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χρησιμοποιώντας τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κουτί εξαερισμού με διατομή 10x20 cm.

Τεχνολογία εγκατάστασης αεραγωγού εξαερισμού

Ανεξάρτητα από το αν οι θάλαμοι εξαερισμού εγκαθίστανται εκτός ή εντός του κτιρίου, η αρχή της εγκατάστασής τους είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη σήμανση και εγκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες οπές, η εγκατάσταση του κουτιού εξαερισμού αρχίζει από το κάτω μέρος. Συλλέξτε μια κατασκευή που αποτελείται από πολλά μπλοκ, τα οποία μπορούν να ανυψωθούν στο ύψος. Τα μπλοκ μπορούν να συναρμολογηθούν με τη χρήση μιας φλάντζας ή μιας μεθόδου που μοιάζει με δισκία. Εάν προτιμάτε την πρώτη μέθοδο, χρησιμοποιήστε μια ταινία στεγανοποίησης που ταιριάζει άνετα στην επιφάνεια. Επιπλέον, η σύνδεση με φλάντζα συνεπάγεται τη χρήση ενός παρεμβύσματος που επικαλύπτει το εσωτερικό τμήμα. Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια σφίγγονται στη στάση. Αφού εγκαταστήσετε τα μπλοκ, χρησιμοποιήστε καλώδια και βαρούλκα για να τα ανεβάσετε στο υπολογισμένο ύψος.

Σημαντικό! Ο αγωγός αερισμού είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Κουτιά αερισμού γαλβανισμένα

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αεραγωγών

Η κατασκευή άκαμπτων κιβωτίων αερισμού πραγματοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή τα κράματά του. Αυτοί οι αγωγοί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης στερεώνονται σταθερά στην επιφάνεια τοίχων ή οροφής. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα στηρίγματα από χάλυβα στήριξης ή προφίλ σχήματος L, στερεωμένα σταθερά στα τοιχώματα του αγωγού αερισμού. Ο αριθμός και το πάχος των προφίλ προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του αγωγού. Μερικές φορές, προκειμένου να αποκλειστεί το φαινόμενο της διέλευσης των κραδασμών στους τοίχους, εγκαθίστανται ελαστικά μαξιλάρια, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ των προφίλ στήριξης και του κιβωτίου. Ο αγωγός μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθετη ή οριζόντια θέση.

Σύστημα εξαερισμού κουζίνας: απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, κανόνες ρύθμισης

Συστάσεις των χρηστών FORUMHOUSE για τη δημιουργία αποτελεσματικών και ασφαλών συστημάτων εξαερισμού κουζίνας.

Ο σχεδιασμός των συστημάτων αερισμού και εξαγωγής για τις εγκαταστάσεις κουζίνας είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις, αγνοώντας τις οποίες, έχουμε όλες τις πιθανότητες να δημιουργήσουμε λανθασμένο και ανεπαρκή αερισμό. Ο εξαερισμός, ο οποίος, αντί του καθαρισμού του αέρα, θα καταστήσει, με την κυριολεκτική έννοια, δηλητηρίαση της ζωής μας.

Φυσικός αερισμός της κουζίνας και νόμος διατήρησης του όγκου αέρα

Πολύ μακριά είναι οι μέρες κατά τις οποίες οι κάτοικοι ιδιωτικών κατοικιών και των αστικών διαμερισμάτων κατασκεύαζαν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού στην κουζίνα. Παρά τη σχετικά χαμηλή αποτελεσματικότητα τέτοιων συστημάτων (ειδικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος), οι αρχές της ρύθμισής τους θα είναι πάντα σχετικές. Το γεγονός είναι ότι η συνεχής λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι δυνατή μόνο εάν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα: οι αεραγωγοί πρέπει να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη απομάκρυνση των αέριων μαζών από το δωμάτιο και η ροή του φρέσκου αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι συνεχής.


Τι να θέσει για τον αέρα στην κουζίνα

Είναι πάντα δυνατό να κόψετε μια βαλβίδα παροχής στον τοίχο, η οποία θα ενισχύσει τον φυσικό εξαερισμό.

Μόλις πριν από μερικές δεκαετίες, τα περισσότερα από τα καθιστικά ήταν εξοπλισμένα με ξύλινα παράθυρα. Η στενότητα τους, όπως γνωρίζουμε, άφησε πολλά να είναι επιθυμητή. Ως εκ τούτου, το θέμα των αναγκαστικών εξαερισμού δεν σηκωθεί: καθαρό αέρα σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι ήρθε με σχεδόν καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Σήμερα, όταν έχουμε να κάνουμε με σφραγισμένο διπλά τζάμια και ισχυρό απορροφητήρα, βαλβίδα εξαερισμού είναι ενσωματωμένη στο σχεδιασμό του πλαστικού παραθύρου ή τοποθετηθεί στον τοίχο δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα.

Ο απλούστερος αερισμός εισόδου και εξόδου από τα χέρια του

Εάν το σπίτι ή το διαμέρισμά σας είναι ένα σύστημα φυσικού αερισμού με το άνοιγμα εξαγωγής στην κουζίνα, η οσμή της πίτες στην κρεβατοκάμαρα σας μετά βίας απειλείται. Εάν το σπίτι σας χτίζεται μόνο, τότε φροντίστε για τη διαθεσιμότητα ενός τέτοιου συστήματος - είναι καιρός. Λειτουργώντας σε κανονική λειτουργία, θα ενημερώνει συνεχώς τον αέρα στην κουζίνα και εάν δεν είναι αρκετά αποτελεσματικός, μπορεί να βελτιωθεί πάντα με τον εξοπλισμό ενός μικρού ανεμιστήρα εξαγωγής.

Εάν ζείτε σε ιδιωτική κατοικία, ο ανεμιστήρας οροφής που είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαερισμού θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του συστήματος χωρίς να δημιουργηθεί θόρυβος κατά τη λειτουργία.

Εάν το ιδιωτικό σπίτι, τότε το πρόβλημα επιλύεται απλά με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής. Βάλτε το και αφήστε το να σκιάσει στο δρόμο.

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος στην έξοδο θα βελτιώσει ποιοτικά τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Όταν ενεργοποιώ τον συνηθισμένο ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στην έξοδο στην κουζίνα, ακόμη και όταν η πόρτα είναι ανοικτή, η μυρωδιά μπαίνει στον εξαερισμό.

Μια καλή λύση μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας καναλιών που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την ισχύ της ροής των καυσαερίων.

Τοποθετώντας τις παραπάνω συσκευές, μπορείτε να μετατρέψετε το φυσικό εξαερισμό σε ένα απλό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά σας χέρια.

Κανόνες δημιουργίας αεραγωγών

Το σύστημα φυσικού αερισμού, στο οποίο δεν υπάρχουν βοηθητικοί ανεμιστήρες, μπορεί να παίξει ένα σκληρό αστείο σε σας ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο, όπως η "ανατροπή της έλξης". Παρατηρείται όταν, υπό την επίδραση εξωτερικών παραγόντων, η ροή καυσαερίων χάνει τη δύναμή της ή αλλάζει τελείως η κατεύθυνσή της (ο αέρας από το δρόμο αρχίζει να εισρέει μέσα στο δωμάτιο μέσω του άξονα εξαερισμού). Ως εκ τούτου, συνιστάται να φέρετε τον αγωγό εξαερισμού στην οροφή και το ύψος του θα πρέπει να υπερβαίνει το ύψος της κορυφογραμμής. Αυτή η απαίτηση αφορά τόσο τον φυσικό αερισμό όσο και το σύστημα "εξαναγκασμένου εξαερισμού" στην κουζίνα.

Η ανατροπή της ώθησης συμβαίνει συχνά εκτός εποχής, όταν ο δρόμος είναι βρεγμένος και βρεγμένος. Εάν ο σωλήνας εξαερισμού είναι εγκατεστημένος κάτω από την κορυφογραμμή, η ανατροπή θα γίνει ένα μόνιμο φαινόμενο και θα εξαρτηθεί από την κατεύθυνση του ανέμου.

Ο αγωγός και ο αγωγός, ο οποίος θα διέρχεται από ψυχρούς χώρους (σοφίτα και έξω από το κτίριο), θα πρέπει να είναι μονωμένος.

Εξαερισμός στην κουζίνα με ανεμιστήρα εξαγωγής

Εξετάσαμε τα χαρακτηριστικά των συστημάτων που λειτουργούν συνεχώς και έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τώρα ας μιλήσουμε για κουκούλες κουζίνας - συσκευές που περιλαμβάνονται στην εργασία κατά τις "ζεστές" ώρες, αναγκάζοντάς μας να βοηθήσουμε να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μαγειρέματος στη σόμπα.

Η εξάτμιση της κουζίνας, σε αντίθεση με το τυπικό σύστημα εξαερισμού, βοηθάει στην ανάκτηση καπνού, ατμού και σωματιδίων λίπους που εισέρχονται στον αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Συνεπώς, δικαιολογείται η απαίτηση για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξάτμισης επιπλέον του υπάρχοντος συστήματος εξαερισμού.

Η εξαγωγή είναι απαραίτητη, εάν η κουζίνα δεν θέλει να κάνει συχνά επισκευές. Δεν υπάρχουν θαύματα και χωρίς να αφαιρούνται βίαια τα προϊόντα εξάτμισης έξω από αυτά θα εγκατασταθούν στους τοίχους, στο ταβάνι, στα έπιπλα και στους ανθρώπους.

Η κουκούλα στην κουζίνα είναι απαραίτητη, ας σκεφτούμε τι είδους κουκούλα πρέπει να φτιάξετε.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους - ροή και ανακυκλοφορία. Η ροή του αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο, ενώ η ανακυκλοφορία - φιλτράρει τις ακαθαρσίες και εφοδιάζει τον αέρα πίσω στο δωμάτιο.

Είναι προφανές ότι οι συσκευές εξάτμισης ανακυκλοφορίας δεν είναι δημοφιλείς μεταξύ των χρηστών της πύλης μας. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό: η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση του φίλτρου, χαμηλή απόδοση και ανικανότητα να αποστραγγίζεται η περίσσεια θερμότητας από το δωμάτιο.

Η αίσθηση αυτού του σχεδίου δεν είναι αρκετή (το σπίτι μου είναι μόνο επειδή είμαι πολύ τεμπέλης για να τραβήξω τον σωλήνα). Το λίπος συσσωρεύεται γρήγορα στους τοίχους και είναι πολύ δύσκολο να πλυθεί (ειδικά αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο). Αν αμηχανία φυτικό εκχύλισμα, το οποίο είναι πολύ χρήσιμο (ειδικά αν σας αρέσει τηγανητά ψάρια, κρέας και άλλα γκριλ), η ανάγκη να τεθούν σε ventkanal (λίγο έξω από το τείχος δεν συνιστάται, διότι, όπως ο τοίχος γίνεται βρώμικο την πάροδο του χρόνου).

Δεδομένων όλων των ελλείψεων των εγκαταστάσεων ανακύκλωσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Η ροή εκκρίνει τις ακαθαρσίες που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, έξω από το δωμάτιο. Με τον τρόπο εγκατάστασης, οι απορροφητήρες μπορούν να κρεμαστούν, να είναι ενσωματωμένοι, γωνιακοί, τρούλοι και νησίδες. Ανεξάρτητα από τον τύπο εγκατάστασης για τον οποίο χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας, η ροή αέρα από το δωμάτιο πρέπει να οργανώνεται σύμφωνα με την ίδια αρχή. Συνίσταται στο γεγονός ότι ο υπάρχων απαγωγέας θα πρέπει να συνδέεται μόνο με έναν ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού.

Η εξαγωγή από τη σόμπα κουζίνας αερίου δεν μπορεί ποτέ να συνδεθεί με τίποτα. Και ο αγωγός από την πλάκα πρέπει να ανέβει.

Εάν δεν φοβάστε να χαλάσετε την πρόσοψη του σπιτιού σας (διαμέρισμα) με λεκέδες από λίπος, αιθάλη και ατμό, τότε μπορείτε να σχεδιάσετε ένα ξεχωριστό οριζόντιο κανάλι για να τραβήξετε στον τοίχο. Η έξοδος εξαερισμού θα τοποθετηθεί απευθείας στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου. Μια τέτοια συσκευή εξαερισμού στην κουζίνα του σπιτιού είναι επιθυμητή να είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής (εάν η παρουσία της δεν παρέχεται στο σχεδιασμό της ίδιας της κουκούλας) ή αδρανειακό τρίψιμο.

Μια βαλβίδα με κίνηση είναι καλή, αλλά οι κουκούλες έχουν βαλβίδες ελέγχου. Απομένει μόνο να διασφαλιστεί ότι ο αέρας δεν φυσάει απευθείας στον αγωγό.

Κάνετε αυτό το "μειωμένο αερισμό στον τοίχο στην κουζίνα"
αδρανειακές μάσκες ή εκτροπείς.


Στην ιδανική περίπτωση, ο αγωγός για το σχέδιο πρέπει να δημιουργηθεί σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που δημιουργούν και άλλα κανάλια αερισμού. Συγκεκριμένα: για να εξασφαλιστεί ότι ο αγωγός παρέχει φυσική πρόσφυση όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη, πρέπει να οδηγηθεί στην οροφή του σπιτιού (ακριβώς πάνω από την κορυφογραμμή).

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη μόνωση του αγωγού αέρα στη σοφίτα και στο δρόμο, η οποία θα αποτρέψει τη συμπύκνωση.

Αγωγοί που θα τοποθετηθούν στη σοφίτα, τυλιγμένοι με βαμβάκι.

Στις εξαερισμούς: συνιστάται η αγορά έτοιμων προϊόντων, τα οποία, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, είναι μονωμένα στο στάδιο της κατασκευής.

Κανόνες για τον εξαερισμό της κουζίνας. ΜΥλικό αεραγωγών

Το υλικό αγωγών που χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Δημιουργήστε ελάχιστη αντίσταση στη ροή του αέρα.
 2. Για υψηλή αντοχή στη διάβρωση.
 3. Έχετε επαρκή επιφάνεια του εσωτερικού τμήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη προϋπόθεση, ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας, των οποίων τα τοιχώματα έχουν επαρκώς υψηλή αντίσταση, συνιστάται να χρησιμοποιείται μόνο για τη σύνδεση της καλύπτρας με τον αγωγό αερισμού.

Για να αποφευχθεί η καταστροφή της σκουριάς από τον αεραγωγό, πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να ενσωματώσουν στο σχεδιασμό τους πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης με ένα παχύ τμήμα. Αλλά αυτό το υλικό τείνει να συσσωρεύει λιπαρές αποθέσεις, αλλά τέτοιες σωληνώσεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ασφαλείς. Η χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε πυρκαγιά (είναι απαραίτητο μόνο να ανάψει το λάδι σε ένα ζεστό τηγάνι ενώ η κουκούλα λειτουργεί). Γι 'αυτό πρέπει να εγκαταλειφθεί εκ των προτέρων η χρήση των σωληνώσεων αποχέτευσης.

Το πλαστικό δεν εφαρμόζεται με κανένα τρόπο στην κουκούλα από την κουζίνα. Ακόμη και αλουμίνιο δεν μπορεί. Μόνο με ψευδάργυρο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Αυτό λένε οι χρήστες μας για την διατομή σωλήνων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού.

Με κουκούλες, η σύνδεση είναι 150 mm. Η διάμετρος του σωλήνα στην ανύψωση πρέπει να είναι - 200 mm (τετραγωνικό ισοδύναμο).

Απαιτήσεις για εξαερισμό στην κουζίνα. Υπολογισμός ισχύος

Επιλέγοντας μια κουκούλα για τη δική σας κουζίνα, ο καθένας από εμάς σκέφτεται τι θα πρέπει να είναι η δύναμη αυτής της συσκευής. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο δείκτης αυτός εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας. Εάν η περιοχή της κουζίνας σας είναι μικρότερη από 10 m² (συμπεριλαμβανομένης) και το ύψος είναι 2,5 - 2,7 μ., Τότε η κουκούλα, επιτρέποντας σε 280-350 m³ αέρα σε μία ώρα, μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας. Εάν η κουζίνα είναι μεγαλύτερη, τότε η ισχύς της συσκευής πρέπει να είναι κατάλληλη.

Κατ 'αρχήν, αυτή η παράμετρος μπορεί να μάθει από τους πωλητές και μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον τύπο: V = S * H ​​* 10 * 1.3. Σε αυτό: S και H είναι η περιοχή και το ύψος του δωματίου, V είναι ο όγκος (m³ / h).

Μάθετε σχετικά με τις γενικές αρχές για τη δημιουργία των συστημάτων εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς και να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αερισμού των χώρων με υψηλή υγρασία, μπορείτε να διαβάσετε μερικά χρήσιμα άρθρα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα FORUMHOUSE. Αν σας ενδιαφέρει στις αρχές της διάταξης των συστημάτων εξαερισμού στα μαγειρεία, αν έχετε την εμπειρία και δεν μπορείτε να περιμένετε να μοιραστούν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάλληλο θέμα, όπου μπορείτε να βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον εαυτό τους. Ένα βίντεο για τη συσκευή εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα σας βοηθήσει να λύσει τα ερωτήματα, οι απαντήσεις στα οποία μπορείτε, για οποιονδήποτε λόγο, δεν ήταν σε θέση να βρει, να διαβάσετε τα προηγούμενα υλικά.

Πώς να καθαρίσετε το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα: όμορφες λύσεις

Καθαρίστε το κουτί αερισμού, κατά κανόνα, για να το μειώσετε στο ελάχιστο. Σε κάθε κτίριο υπάρχουν κουτιά εξαερισμού. Είναι απαραίτητα για τη διανομή των ρευμάτων αέρα και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών από τις εγκαταστάσεις. Εκτέλεση οποιεσδήποτε ενέργειες με τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα (αναδιαμόρφωση, αποσυναρμολόγηση), να έχετε κατά νου ότι η ένταση της ροής του αέρα δεν πρέπει να παραβιάζονται στο κτίριο, και τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν πάντα να είναι νόμιμη. Ως εναλλακτική λύση, μπορείτε να κερδίσετε πλεονεκτικά το ventcorobe και να το χρησιμοποιήσετε ως διακόσμηση ή απόκρυψη κάτω από έπιπλα και διακόσμηση.

Αποσυναρμολόγηση του αγωγού αερισμού

Εάν σχεδιάζετε να αναδιαμορφώσετε την κουζίνα για να αυξήσετε τη χρήσιμη περιοχή της, μια τέτοια μετατροπή θα πρέπει να είναι νόμιμη. Ότι κατά τον πρώτο έλεγχο δεν είστε υποχρεωμένοι να επιστρέψετε τα πάντα στις πρώην θέσεις τους, οι ενέργειες με το κουτί εξαερισμού στην κουζίνα θα πρέπει να συντονίζονται με την Επιθεώρηση Στέγασης.

Δεν είναι πάντα δυνατό να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού ή να το αλλάξετε με οποιονδήποτε τρόπο:

 • Μην αποσυναρμολογήσετε τη δομή εάν παραβιάζεται η πρόσβαση σε υπάρχοντα συστήματα.
 • Η αφαίρεση του ventkorob δεν λειτουργεί, εάν λειτουργεί πλήρως και χρησιμοποιείται πλήρως από άλλους κατοίκους.
 • Η κατεδάφιση της κατασκευής είναι αδύνατη, εάν αυτό οδηγήσει σε επιδείνωση των συνθηκών στέγασης.
 • Οποιοσδήποτε τύπος επανασχεδιασμού που επηρεάζει τα φέροντα στοιχεία της δομής του κτιρίου (υποστηρίζει τα τοιχώματα των φερόντων) απαγορεύεται.

Η κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού επιτρέπεται μόνο εάν δεν ισχύει για οποιονδήποτε λόγο και περισσότερο από το 70% των ενοικιαστών του ανυψωτήρα σας δίνουν τη συγκατάθεσή τους.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στη διάταξη του διαμερίσματος πρέπει να συμμορφώνονται με τα πρότυπα SNIP και υγιεινής. Για να γίνει αυτό, πριν από την έναρξη της εργασίας, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα σχέδιο της μελλοντικής αναδιαμόρφωσης και να αποκτηθεί γραπτή άδεια για την εφαρμογή του.

Κατεδάφιση του αγωγού εξαερισμού. Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η μερική αποσυναρμολόγηση ή η πλήρης κατεδάφιση του κιβωτίου εξαερισμού προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα:

 • Χάρη σε τέτοιους χειρισμούς, ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας αυξάνεται.
 • Το κατεστραμμένο κιβώτιο αποτελεί μια θέση στην οποία μπορείτε να αποκρύψετε ογκώδες εξοπλισμό ή να εγκαταστήσετε επιπλέον ράφια για σκεύη.
 • Ο κενός χώρος μετά την αφαίρεση ενός περιττού στοιχείου θα γίνει μέρος του εσωτερικού της κουζίνας.

Όπως δείχνει η πρακτική, όχι πάντα η αφαίρεση του κουτιού έχει μόνο πλεονεκτήματα - υπάρχουν μειονεκτήματα:

 • Κατεδάφιση ventkoroba στερεί την εισροή γειτόνων φρέσκου αέρα από το κάτω μέρος.
 • Ο προσδιορισμός του μη συντονισμένου επανασχεδιασμού θα συνεπάγεται και άλλη επισκευή της κουζίνας.

Ο άξονας εξαερισμού και οι φράκτες είναι η κοινή ιδιοκτησία του σπιτιού και όχι μέρος του διαμερίσματός σας.

Εάν η κατεδάφιση του κιβωτίου είναι αντίθετη προς τους κανόνες και διεξήχθη χωρίς την άδεια ορισμένων δομών, είναι πιθανότερο να υποχρεωθείτε να το αποκαταστήσετε.

Αποκατάσταση του αγωγού εξαερισμού

Όταν επαναφέρετε το πλαίσιο θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες, χωρίς να διαταραχθεί η ροή εργασίας, προκειμένου να αποκατασταθεί γκρεμισμένο αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα, χωρίς να βλάπτουν το υπόλοιπο της εισόδου κατοίκων, είναι απαραίτητο να κάνουμε τα πάντα ώστε:

 1. Πρώτα πρέπει να ανοίξετε την πρόσβαση στα κανάλια αέρα. Για το σκοπό αυτό, αποσυναρμολογούνται τα δάπεδα και οι προβλήτες (εάν υπάρχουν). Αποσυναρμολογήστε τα περιττά στοιχεία με προσοχή, ώστε να μην αποκλείσετε τον αερισμό με τα συντρίμμια κατασκευής.
 2. Για να επαναφέρετε το κιβώτιο πρέπει να παραλάβετε ποιοτικά υλικά. Συγκεκριμένα - σωλήνες για αεραγωγούς και υλικά για το διαχωριστικό.
 3. Αποκατάσταση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να γίνει από τον εαυτό σας, αν έχετε ορισμένες δεξιότητες. Σε αντίθετη περίπτωση είναι καλύτερα να στραφούν σε επαγγελματίες. Δεν είναι απαραίτητο στο κουτί της συσκευής να πειραματιστεί με τη χρήση υλικών όπως κόντρα πλακέ, λαμαρίνα, γυψοσανίδας, OSB, MDF ή μοριοσανίδα, επειδή η χρήση τους θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα και τελικά θα πρέπει να ξανακάνει το κουτί.
 4. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού για δυσλειτουργία και να διακοσμήσετε την επιφάνεια του κουτιού.

Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται μπλοκ αφρού ή γυψοσανίδες για την αποκατάσταση των αεραγωγών. Επιλέγονται λόγω των εξής χαρακτηριστικών:

 • Καλή αντοχή στη φωτιά και αντίσταση στο νερό.
 • Αυξημένη αντοχή.
 • Υψηλό επίπεδο μόνωσης θορύβου.

Σχεδιασμός κουζίνας με ανεμιστήρα

Δεν αρκεί να σπάσουμε το κουτί εξαερισμού, είναι επίσης σημαντικό να νικήσουμε ικανοποιητικά τη νέα παραλλαγή του

Με τη συντόμευση του κουτιού εξαερισμού, θα χρειαστεί να αλλάξετε τη θέση των ζωνών

Εάν δεν μπορείτε να λάβετε άδεια για να αποσυναρμολογήσετε τον αναπνευστήρα, μην απελπίζεστε. Το κουτί εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους και με οποιονδήποτε τρόπο να χτυπάει:

 • Αν κάνετε μια κουζίνα για ατομική παραγγελία με το απαραίτητο μέγεθος και διαμόρφωση, θα είναι ωφέλιμο να νικήσετε το ventcorobe και να το κάνετε οπτικά όχι τόσο ελκυστικό. Μέρος της ένα κουτί κλειστό κάτω και άνω ντουλάπια, ορατή κατάτμηση υπόλειμμα μπορεί να εκδώσει το ίδιο φινίρισμα όπως και το υπόλοιπο των τοίχων (ταπετσαρία, χρώματα, κεραμικά ποδιά).
 • Επίσης ventrorob μπορεί να κρυφτεί στο στρώμα φινίρισμα και να χρησιμοποιηθεί ως διακόσμηση. Έτσι, η προεξοχή στον τοίχο θα γίνει λιγότερο αισθητή. Μπορεί να είναι "κρυμμένο" χρησιμοποιώντας τα ίδια υλικά φινιρίσματος όπως και στους υπόλοιπους τοίχους, να τοποθετούνται σε διακοσμητικά πλακίδια, να βαφτούν στην οροφή, να εφαρμόζουν διακοσμητικά γύψο ή έργα τέχνης. Κερδίζοντας θα εξετάσουμε το πλαίσιο, επικολληθεί ταπετσαρία με 3D τρισδιάστατο σχήμα που συνέχισε στο δάπεδο ή στην οροφή, αυτή η επιλογή θα σας βοηθήσει να επεκτείνει τη διακόσμηση της κουζίνας οπτικά.

Για να αποφασίσει πώς να διακοσμήσει την κουκούλα, έχετε κατά νου ότι στην περιοχή χύτρα δεν είναι απαραίτητη η χρήση εύφλεκτων υλικών, όπως μπλοκ-house, πλαισιώσει, ή ταπετσαρία, και περιοχή πλύση θα πρέπει να χρησιμοποιούν την υγρασία-απόδειξη επικάλυψης.

 • Για μια μικρή κουζίνα μια εξαιρετική λύση θα είναι ένας καθρέφτης τοίχος, που θα είναι κλειστό κουτί. Θα κάνει το δωμάτιο πολύ πιο ελαφρύ και πιο ευρύχωρο στο οπτικό σχέδιο.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κουκούλα ως πλήρες λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού, υπάρχει μια κρέμεται τηλεόραση, τοποθετώντας σε αυτό μια σειρά από ράφια για την διακόσμηση, το μπαρ ή την χερσόνησο της κουζίνας. Προσθέστε τη φινέτσα στο ευρύχωρο δωμάτιο κουζίνας διακοσμητικό ψευδο-τζάκι από γυψοσανίδες. Το ίδιο το κιβώτιο θα παίξει το ρόλο μιας καμινάδας, θα ταιριάζει απόλυτα στο αγγλικό εσωτερικό της κουζίνας και θα το κάνει μοναδικό. Αν αποφασίσετε να διακοσμήσετε την κουζίνα στο ρωσικό στυλ, το ventcorob μπορεί να κρυφτεί κάτω από το στοιχείο διακόσμησης και να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τη συσκευή του ρωσικού φούρνου. Εάν η κουκούλα παραμείνει στο δημόσιο τομέα και καλύπτεται με χρώμα από σχιστόλιθο, αυτό το σχέδιο θα εκτιμηθεί από νέους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα είναι μπροστά από τη μαμά μαγειρέματος. Εάν το κουτί εξαερισμού βρίσκεται στο κεντρικό τοίχωμα της κουζίνας, αυτό μονόμορφα ένα κολάζ των οικογενειακών τιμών από φωτογραφίες, σχέδια και χειροποίητα αντικείμενα.

Με τη βοήθεια σύγχρονων υλικών φινιρίσματος και σωστά τοποθετημένων φωτεινών πηγών, μπορείτε να κάνετε το περβάζι εντελώς αόρατο ή το αντίστροφο, το κουτί μπορεί να γίνει ένα σύνθετο κέντρο του εσωτερικού.

Για να αυξήσετε τη χρήσιμη επιφάνεια της κουζίνας ή να αποκρύψετε το περιττό στοιχείο από το οπτικό πεδίο, δεν είναι απαραίτητο να καταστρέψετε τους τοίχους. Εάν σχεδιάσετε σωστά το σχέδιο αυτού του δωματίου, το κουτί εξαερισμού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να είναι ένα κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού.

Εξαγωγέας για κουζίνα με αγωγό: πώς να κανονίσετε μια κουκούλα στην κουζίνα με ένα κιβώτιο και χωρίς αυτό

Το ζήτημα του εξοπλισμού του εξαερισμού είναι σημαντικό μεταξύ των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και των ιδιωτικών νοικοκυριών. Εξάλλου, όχι μόνο θα πρέπει να αποφασίσετε για το σχέδιο, να δημιουργήσετε ένα έργο, αλλά και να το εφαρμόσετε κάνοντας εργασίες εγκατάστασης.

Μια από τις πιο απλές λύσεις είναι μια κουκούλα κουζίνας με αγωγούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας, έχοντας μελετήσει προσεκτικά όλες τις αποχρώσεις πριν ξεκινήσετε την εργασία.

Χαρακτηριστικά και κανόνες για την επιλογή κουκούλας

Στην κουκούλα της κουζίνας δεν χρησιμεύει μόνο ως ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Συχνά είναι μια ανεξάρτητη λεπτομέρεια του εσωτερικού, μια συγκεκριμένη προφορά ή τελική χορδή της επιλεγμένης λύσης στυλ για μια συγκεκριμένη αίθουσα.

Για να διασφαλιστεί ότι λειτουργεί τέλεια και ήταν ευχαριστημένος με την άψογη εμφάνιση της, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη σωστή έκδοση.

Ποικιλίες δομών κουζίνας

Μια ποικιλία σχημάτων, μεγεθών, πρόσθετων λειτουργιών και ένα σημαντικό εύρος τιμών καθιστά δύσκολη την επιλογή. Πρώτον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο εκχυλιστήρας είναι ένας εξοπλισμός που έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί από τους χώρους τους αέρα εξαγωγής που περιέχει σωματίδια λίπους, σκόνης και έχει δυσάρεστη οσμή.

Για παράδειγμα, όταν ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού πυρκαγιά ανακατεύει και θέλει να προστατεύσει την υπόλοιπη οικογένεια από αυτή την άσκοπα εμμονή εμμονή, θα ενεργοποιήσει τον εξοπλισμό εξάτμισης. Εάν υπάρχει ένα άρωμα καφέ στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό. Είναι σημαντικό ότι η κουκούλα σχεδιάστηκε για τέτοια φορτία και θα μπορούσε να αφαιρέσει επιτυχώς τις απότομες και δυσάρεστες μυρωδιές στο ακέραιο. Αυτό εξασφαλίζεται με την αγορά της συσκευής με την απαιτούμενη χωρητικότητα.

Όταν επιλέγετε εξοπλισμό, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται από τον κατασκευαστή στη συνοδευτική τεκμηρίωση. Μια κατάλληλη επιλογή είναι να αφαιρέσετε τον όγκο του αέρα εξαγωγής, ο οποίος είναι 3 φορές ο όγκος της κουζίνας. Για παράδειγμα, εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 12 m 2 και το ύψος της οροφής είναι 2,7 m, τότε ο όγκος του είναι 12 * 2,7 = 32,4 m 3.

Για να αντιμετωπίσει την κύρια λειτουργία του, ο απορροφητήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 32,4 * 3 + 20% = 117 m 3. Απαιτείται ένα απόθεμα 20% για να διασφαλιστεί ότι η συσκευή δεν λειτουργεί συνεχώς στο όριο των δυνάμεών της. Διαφορετικά, μια τέτοια εργασία θα την απενεργοποιήσει γρήγορα.

Ανά τύπο εγκατάστασης, όλες οι κουκούλες μπορούν να χωριστούν υπό όρους:

Ο πρώτος τύπος εξοπλισμού έχει πιο μέτρια εμφάνιση. Εγκαθίστανται μέσα σε ερμάρια ή άλλα έπιπλα κουζίνας. Στην μη λειτουργούσα κατάσταση είναι σχεδόν αόρατες.

Ο δεύτερος τύπος κουκούλας μπορεί να έχει τα πιο περίπλοκα σχήματα και μεγέθη. Το κόστος τους μπορεί να είναι συγκλονιστικό, ειδικά εάν πρόκειται για μοντέλο σχεδιασμού που υπάρχει σε ένα μόνο αντίγραφο.

Ανάλογα με το σχήμα του προϊόντος, διακρίνονται τα ακόλουθα αποσπάσματα:

Τα τελευταία δεν απαιτούν την εγκατάσταση ενός αεραγωγού και στη συνέχεια συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού του σπιτιού. Ο σχεδιασμός τους παρέχει διάφορους τύπους φίλτρων που παρέχουν τοπικό καθαρισμό αέρα και όχι απομάκρυνση από το δωμάτιο.

Όλες οι άλλες επιλογές για κουκούλες χρειάζονται ρύθμιση του αγωγού εξαερισμού. Με το μέγεθος, το υλικό που χρησιμοποιείται και το κόστος του προϊόντος, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη του σπιτιού / διαμερίσματος.

Ορόσημα και αποχρώσεις της επιλογής

Για να εξαγάγετε ήταν μια όμορφη και χρήσιμη λεπτομέρεια του εσωτερικού της κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα επιτυχημένο μοντέλο. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν από έναν κατασκευαστή που έχει καλή φήμη. Η τιμή δεν χρειάζεται να είναι υψηλή, το κυριότερο είναι ότι όλα τα έγγραφα ποιότητας, οδηγίες χρήσης και εγγύηση ήταν διαθέσιμα από τον πωλητή. Διαφορετικά, είναι καλύτερα να εξετάσουμε μια άλλη επιλογή.

Η ιδανική κουκούλα πρέπει να εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • για να απομακρύνετε τις οσμές.
 • δημιουργούν ένα ελάχιστο θόρυβο.
 • εμφάνιση αισθητικά.
 • αρμονικά χωράει στο εσωτερικό.

Ο κύριος σκοπός αυτού του στοιχείου του συστήματος εξαερισμού είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής. Ανεξάρτητα από το πόσο όμορφο και τέλειο ήταν το σχέδιό της, η αποτυχία της να εκπληρώσει το βασικό της καθήκον καθιστά ένα τέτοιο χόμπι άχρηστο μαρκαδόρο. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην εξουσία κατά την αγορά.

Η κουκούλα, η οποία είναι σωστά τοποθετημένη και συνδεδεμένη, δεν δημιουργεί έντονο θόρυβο. Εάν προκύψουν σφάλματα κατά την εγκατάσταση, επιλέγονται εσφαλμένα εξαρτήματα και η ισχύς της ίδιας της συσκευής δεν ανταποκρίνεται στον απαιτούμενο κανόνα, τότε είναι απαραίτητο να προετοιμαστείτε για υψηλό επίπεδο θορύβου - 50 ντεσιμπέλ ή περισσότερο.

Το κύριο πρόβλημα - να ταιριάζει αρμονικά το αγορασμένο κουκούλα στο υπάρχον εσωτερικό της κουζίνας. Ειδικά όταν η είσοδος βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από τη θέση της. Εδώ, η κατασκευή ενός αγωγού για την τοποθέτηση του αγωγού από την κουκούλα στην είσοδο του στύλου εξαερισμού του σπιτιού θα έρθει στη διάσωση.

Είναι σημαντικό να δώσετε στο κουτί και την κουκούλα αισθητική εμφάνιση στο τέλος των εργασιών εγκατάστασης. Αυτό ισχύει τόσο για τον εξοπλισμό που αγοράσατε όσο και για τις αυτοτελείς κατασκευές.

Ειδικότητα της συσκευής απορροφητήρα

Εκτός από τον εξοπλισμό, χρειάζονται επιπλέον υλικά για τη συσκευή του απορροφητήρα κουζίνας - τον αεραγωγό και τους συνδετήρες σε αυτό, το κιβώτιο και τα συνδετικά στοιχεία για την τοποθέτησή του. Συνιστάται αμέσως να αγοράσετε και άλλα αναλώσιμα απαραίτητα για σύνδεση. Είναι πιο βολικό, όταν όλα τα εξαρτήματα θα είναι της ίδιας μάρκας, οπότε θα εξασφαλιστεί ο πλήρης συνδυασμός χρώματος και μεγέθους.

Δυσκολίες στην επιλογή και εγκατάσταση αεραγωγών

Μεταξύ των αεραγωγών που προσφέρονται στα καταστήματα κατασκευών, μπορείτε να τα βρείτε:

 • κυματοειδές πολυμερές.
 • αλουμινίου;
 • Κυματοειδής κατασκευή από ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι.
 • πλαστικό στρογγυλό σωλήνα?
 • πλαστικό ορθογώνιο αγωγό.

Το πιο χρησιμοποιημένο για τη διάταξη του οικιακού εξαερισμού - κυματοειδές αλουμίνιο και πλαστικοί σωλήνες ορθογώνιας και κυκλικής διατομής. Αυτό οφείλεται στην ευκολία εγκατάστασης, την οποία μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης στο σπίτι.

Σε μερικά φθηνά μοντέλα κουκούλες στο σετ υπάρχει μια κυματοειδής αυλάκωση από πλαστικό. Χρησιμοποιήστε το ή όχι - εξαρτάται από τον τύπο και το μέγεθος της πλάκας, πάνω από το οποίο τοποθετείτε τον εξοπλισμό εξαγωγής. Εάν υπάρχει μια κουζίνα σόμπα στην κουζίνα, τότε οι πλοίαρχοι προτιμούν να αγοράζουν μια καλή μεταλλική κυματοειδή από έναν αξιόπιστο κατασκευαστή αντί του πλαστικού που έρχεται στο κιτ.

Για να οργανώσετε έναν εσωτερικό αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να επιλέξετε ένα ποιοτικό προϊόν. Οι πολύ λεπτές και ευαίσθητες πτυχώσεις από το φύλλο μπορούν να σπάσουν από τον απρόσεκτο χειρισμό κατά την εγκατάσταση.

Ο μεταλλικός κυματοειδής σωλήνας σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους εναρμονίζεται αρμονικά χωρίς να χρειάζεται να επινοεί παραλλαγές του καμουφλάζ του. Αν και συχνά πρέπει να κρύβεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, ώστε να μην διαταράσσεται η αρμονία του χώρου της κουζίνας.

Η αυλάκωση δημιουργείται απλά - το ένα άκρο της αρκεί για να συνδέεται με τον σωλήνα διακλάδωσης του ίδιου του καλύμματος και το δεύτερο εισάγεται στην σχάρα του άξονα εξαερισμού. Ως συνδετήρες χρησιμοποιούνται σφιγκτήρες, ταινία αλουμινίου, σφραγιστικό.

Οι στρογγυλοί και ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες φαίνονται πιο αισθητικά ευχάριστοι. Δεν κάμπτονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Η εγκατάσταση τους δεν είναι επίσης δύσκολη - όλες οι λεπτομέρειες συνδέονται μεταξύ τους ως σχεδιαστές. Για να συμμετάσχουν, αγοράζουν ειδικούς προσαρμογείς. Είναι ενοχλητικό ότι οι στροφές εδώ θα είναι πιο απότομες, παρά ομαλές, όπως στην περίπτωση ενός κυματοειδούς σωλήνα.

Επιλέξτε για την κουζίνα σας πρέπει να είναι η επιλογή που ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό. Εάν ο προϋπολογισμός προϋποθέτει τη χρήση ενός πολύ μικρού ποσού για την αγορά ενός αγωγού, τότε μπορείτε να αγοράσετε φθηνές πτυχώσεις από αλουμίνιο και να το αποκρύψετε με επιδεξιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαιτούμενη απόσταση του κυματοειδούς σωλήνα μετριέται σε τεντωμένη μορφή. Και το απαραίτητο μήκος ενός πλαστικού σωλήνα θα πρέπει να μετρηθεί με ακρίβεια στο σπίτι, δεδομένου ότι οι στροφές θα είναι ξεκάθαρες. Αμέσως πρέπει να αγοράσετε όλους τους προσαρμογείς για σωλήνες και κατά προτίμηση από τον ίδιο κατασκευαστή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο κατά την αγορά ενός αεραγωγού - την επιλογή της σωστής διαμέτρου, που συνιστάται από τον κατασκευαστή της κουκούλας. Το μικρότερο ή μεγαλύτερο μέγεθος σωλήνων θα συμβάλει στην κακή απόδοση του εξοπλισμού. Είναι επίσης καλύτερο να αγοράσετε όλους τους συνδετήρες μιας επιχείρησης.

Επιλογές τοποθέτησης

Όταν η κουκούλα και όλα τα πρόσθετα εξαρτήματα αγοράζονται, παραμένει να τα τοποθετήσετε και να τα συνδέσετε με το σύστημα εξαερισμού. Υπάρχουν δύο επιλογές για αυτόν τον τύπο εργασίας:

 • ίδια χέρια;
 • τα χέρια ενός επαγγελματία.

Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

Η ακολουθία εργασιών για την κατασκευή κουκούλας με έναν εύκαμπτο αγωγό θα επιδείξει μια επιλογή φωτογραφιών: