Πώς λειτουργεί η κουζίνα

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Ή ΡΟΗ; Ο απορροφητήρας καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας και αφαιρεί τις οσμές της κουζίνας λόγω του αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Κάτω από την διακοσμητική του θήκη, είναι κρυμμένες μία ή δύο μηχανές με πτερύγια, ένα ή δύο φίλτρα.
Οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού αέρα είναι δύο τύπων (αν και προς τα έξω μπορεί να είναι παρόμοιες).

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ
Επιλέξτε την κουκούλα πρέπει, πρώτον, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεύτερον, όσον αφορά τις διαστάσεις για την κουζίνα σας και, τρίτον, για το σχεδιασμό. Το κύριο τεχνικό χαρακτηριστικό είναι η απόδοση (παραγωγικότητα) της κουκούλας, δηλαδή η ποσότητα αέρα που διέρχεται από αυτήν ανά μονάδα χρόνου ή ακριβέστερα ανά ώρα. Αυτή η ένδειξη ισχύει τόσο για φίλτρα ροής όσο και για κυκλοφορητές αέρα. Στην πώληση υπάρχουν μοντέλα με παραγωγικότητα από 150 έως 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Πώς να καθορίσετε την απαιτούμενη έξοδο του καλύμματος; Η βέλτιστη εξαερισμού στην κουζίνα σχετικά με τα υγειονομικά πρότυπα είναι ότι μέσα σε μια ώρα το σύνολο του όγκου του αέρα πρέπει να αντικατασταθεί από 10-12 φορές. Ως εκ τούτου, κατά την επιλογή του καπό είναι απαραίτητο για τον υπολογισμό του ποσού της διατροφής (για μεγαλύτερη ακρίβεια και μπορείτε ακόμα να αφαιρέσει το ποσό των επίπλων κουζίνας) και πολλαπλασιάστε το προκύπτον ποσό κατά 10 ή 12. Αυτή θα είναι η βέλτιστη απόδοση του καθαρότερο αέρα για την κουζίνα σας, με την προϋπόθεση ότι η κουκούλα έχει ανασταλεί σε απόσταση 65-85 εκατοστά από την εστία. Για παράδειγμα, για την κουζίνα του 10 τετραγωνικών μέτρων και με ύψος οροφής 2,7 μ είναι επαρκής παραγωγικότητα μας σχεδίασης 280-360 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Αλλά αν για κάποιο λόγο η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από 85 εκατοστά, πρέπει να επιλέξετε μια κουκούλα με βελτιωμένη απόδοση.
Όλοι οι καλοί καθαριστές αέρα έχουν από δύο έως πέντε στάδια ρύθμισης της ισχύος, και μερικά μοντέλα - ομαλή ρύθμιση σε ένα ευρύ φάσμα. Όταν όλοι οι καυστήρες δεν είναι κατειλημμένοι στη σόμπα, μην πετάξετε το λάδι σε μια ανοιχτή κατσαρόλα και τίποτα δεν καίει, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην ελάχιστη ισχύ. Το μέγιστο είναι απαραίτητο μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις, για παράδειγμα όταν τηγανίζετε ψάρι ή όταν καίγεται κάποιο πιάτο.

ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ;
Στον τρόπο κυκλοφορίας, συνήθως χρησιμοποιούνται φίλτρα δύο τύπων: παγίδα λίπους, διατηρώντας τα μικρότερα σταγονίδια λίπους και αιθάλης και άνθρακα απορροφώντας οσμές.
Σε φίλτρα καθαρισμού αέρα τοποθετούνται μόνο φίλτρα λίπους και δεν χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα: δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τις οσμές της κουζίνας του αέρα, οι οποίες ακόμη απομακρύνονται. Φαίνεται, τότε ποιο είναι το σημείο και στο φίλτρο λίπους, αν βγει όλη η βρωμιά; Αλλά χωρίς αυτό το φίλτρο στις λεπίδες του ανεμιστήρα, στον εσωτερικό όγκο της κουκούλας και στους τοίχους του αγωγού συσσωρεύεται λίπος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν φθηνές απορροφητικές κουκούλες που δεν έχουν καθόλου φίλτρα. Αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα: από τα μέρη τους, από τον αεραγωγό και τα παρακείμενα τμήματα του αγωγού, είναι απαραίτητο να απομακρύνονται τακτικά αποθέσεις λίπους, κάτι που δεν είναι εύκολο.
Τα φίλτρα λίπους που είναι κατασκευασμένα από μη υφασμένες ή συνθετικές ίνες (οργανικές ίνες) χρειάζονται τακτική αντικατάσταση. Πιο βολικό επαναχρησιμοποιήσιμο μεταλλικό (αλουμινίου ή χάλυβα) τύπου κασέτας φίλτρου. Αρκεί να το βγάζετε από καιρό σε καιρό, να το σπρώχνετε έξω από τη φωλιά σαν κασέτα και να το ξεπλένετε με ζεστό νερό, με την προσθήκη απορρυπαντικού πιάτων ή συνήθους σκόνης πλύσης. Πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με δύο ή και τρία μεταλλικά φίλτρα λίπους. Ίσως, για λόγους που δύο ή τρία μικρά φίλτρα είναι πιο εύκολο να τοποθετηθούν στο πλυντήριο πιάτων, και το πλύσιμο των χεριών είναι ευκολότερο από ένα μεγάλο.

QUIET - ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΑΝΩ
Τέλος, πρέπει να προσέξουμε ότι η επιλεγμένη κουκούλα λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται. Διαφορετικά, ο θόρυβος του κινητήρα θα σας φθείρει με την πάροδο του χρόνου. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι σχεδιαστές έχουν επιτύχει πολλά. Είχαν εξοπλίσει τις κουκούλες με αποτελεσματική ηχομόνωση και ανέπτυξαν σιωπηρούς κινητήρες ανεμιστήρων. Το έργο τους δεν ακούγεται σχεδόν χάρη σε ειδικά έδρανα και ειδικές "ακουστικές συσκευασίες" στην κοιλότητα του περιβλήματος και στο χώρο του κινητήρα.
Προτιμώμενη κουκούλα με δύο κινητήρες χαμηλού θορύβου χαμηλής ισχύος, παρά με ένα ισχυρό, αλλά πιο θορυβώδες. Επιπλέον, ο σχεδιασμός με δύο ανεμιστήρες είναι πιο παραγωγικός.
Στις καλύτερες κουκούλες, ο κινητήρας που λειτουργεί με πλήρη ισχύ κάνει θόρυβο περίπου 46 ντεσιμπέλ, που ισοδυναμεί με μια ήσυχη συνομιλία δέκα μέτρα από εσάς.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ SKYLE;
Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, φροντίστε να δώσετε προσοχή στο φωτισμό που είναι ενσωματωμένο στο κατώτερο επίπεδο της κουκούλας. Όλες οι κουκούλες είναι ανεξάρτητα εξοπλισμένες με φωτιστικά: συμπαγείς λαμπτήρες πυρακτώσεως 20-40 watt, λαμπτήρες φθορισμού 9-13 watt ή λαμπτήρες αλογόνου 20 Watt. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές παρέχει περίπου τον ίδιο φωτισμό της επιφάνειας της πλάκας. Τι να προτιμάτε;
Το φως από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως έχει ένα φάσμα με μετατόπιση προς την κόκκινη περιοχή σε σύγκριση με το φάσμα του φυσικού ηλιακού φωτός. Συνεπώς, το χρώμα του παρασκευασθέντος τροφίμου πρέπει να τροποποιηθεί.
Το φως των πιο οικονομικών λαμπτήρων φθορισμού (καταναλώνουν 89% λιγότερη ενέργεια από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως) ονομάζονται "κρύες". Το φάσμα τους μετατοπίζεται στις κυανές και ιώδες περιοχές. Ακόμα κι αν οι κατασκευαστές προσπαθούν να «διορθώσουν» το με τη θέσπιση ειδικών προσθέτων στις εσωτερικές λάμπες επικάλυψη, τα τρόφιμα κάτω από λαμπτήρες φθορισμού φαίνεται λιγότερο φυσικά και δεν είναι τόσο νόστιμο. Μελέτες από ψυχολόγους έχουν δείξει ότι ο μπλε φωτισμός, τα μπλε επιτραπέζια σκεύη και ακόμη και οι μπλε συσκευασίες γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των τροφίμων. Επιπλέον, λαμπτήρες φθορισμού δεν δίνουν σχεδόν καθόλου σκιά, όλα φαίνονται επίπεδα και βαρετά.
Και, τέλος, λάμπες αλογόνου. Το φάσμα τους είναι πολύ κοντά στην ηλιακή και επομένως τα θέματα που φωτίζουν φαίνονται όμορφα, ογκώδη. Αλογόνου φωτός εξοπλισμένο με πιο ακριβά μοντέλα κουκούλας. Έτσι αποφασίστε.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΝΗΣΙ...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΤΕΣ
Η αποτελεσματικότητα του καθαριστή αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν το χρησιμοποιείτε σωστά. Όταν κάηκε κάτι στη σόμπα και η κουζίνα ήταν γεμάτη με παιδιά, η συνήθης αντίδραση της οικοδέσποινας ήταν να κλείσει την πόρτα στην κουζίνα. Αυτό το στερεότυπο διατηρείται επίσης από τους ιδιοκτήτες των σύγχρονων απορροφητικών απορροφητικών κουφωμάτων. Η πόρτα στην κουζίνα κλείνει και η κουκούλα ενεργοποιείται για μέγιστη ισχύ.
Τα πρώτα λεπτά της κουκούλας λειτουργούν λίγο πολύ αποτελεσματικά. Αλλά επειδή δεν υπάρχει εισροή αέρα όταν η πόρτα είναι κλειστή, δημιουργείται κενό στην κουζίνα και ο κινητήρας ανεμιστήρα "δεν τραβά". Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό, ​​αντίθετα, να επεκταθεί η πόρτα της κουζίνας ευρύτερη και να ανοίξει το παράθυρο ή το παράθυρο σε ένα από τα δωμάτια δίπλα στην κουζίνα. Μην ανοίγετε παράθυρο ή παράθυρο στην κουζίνα, αλλιώς ο απορροφητήρας, αντί να αφαιρεί το παιδί, θα αρχίσει να πιπιλίζει, να φιλτράρει και να ρίχνει αέρα που προέρχεται από το δρόμο.
Για να έχετε την πιο αποτελεσματική από την κουκούλα, πρέπει να την ενεργοποιήσετε ταυτόχρονα με την ενεργοποίηση της κουζίνας και να την απενεργοποιήσετε μετά από λίγα λεπτά μετά το μαγείρεμα. Τα προϊόντα ορισμένων εταιρειών που προβλέπεται για το υπόλοιπο λειτουργία του ανεμιστήρα λειτουργίας (από 5 έως 15 λεπτά) ή ένα χρονόμετρο που απενεργοποιεί αυτόματα την κουκούλα μετά από την ώρα που έχετε ορίσει.
Επιπλέον, τα ακριβά μοντέλα μπορούν να εξοπλιστούν με μια λειτουργία διαστήματος, όταν η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα μία φορά την ώρα σε χαμηλή ισχύ. Αυτό παρέχει ροή καθαρού αέρα όλο το εικοσιτετράωρο.
Τέτοια «κόλπα» αξίζουν τα χρήματα, αλλά δεν αξίζει τον κόπο η υγεία, η άνεση και τα θετικά συναισθήματα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Η απόσταση από το κάτω άκρο της κουκούλας έως την εστία αερίου πρέπει να είναι τουλάχιστον 65 εκατοστά. Για ηλεκτρικές ή επαγωγικές εστίες, μπορεί να μειωθεί στα 43 εκατοστά. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απαραίτητο, καθώς μια κουκούλα χαμηλού βαθμού θα επηρεάσει.
Συνήθως, υπάρχει ένα πρότυπο χαρτιού στο κιτ κουκούλας, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε εύκολα και με ακρίβεια σημάδια για τις βίδες στερέωσης στον τοίχο κατά την εγκατάσταση.
Μερικές κουκούλες έχουν δύο οπές για τη φλάντζα του αγωγού: πάνω και πίσω. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά, ανάλογα με τη διάταξη της κουζίνας. Το ελεύθερο άνοιγμα κλείνει με ένα ειδικό βύσμα.
Για το κάλυμμα εξαγωγής επιλέγεται ένα σύνολο τμημάτων σωλήνων για σύνδεση με τον αεραγωγό (σύμφωνα με τις ειδικές συνθήκες του πελάτη). Ξεχωριστά αποκτήθηκαν: σωλήνα αέρα εξάτμισης, αγωγό σωλήνα, το άνω αποσβεστήρα αγωγού να αποφευχθεί η συμπύκνωση, το πάνελ για προσάρτηση στον τοίχο.
Για τα δωμάτια με ψηλά ταβάνια, χρησιμοποιούνται τηλεσκοπικοί αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα.
Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας, είναι σημαντικό να αποφεύγετε παράγοντες που μειώνουν την αποτελεσματικότητά της. Για παράδειγμα, η κυματοειδής επιφάνεια των σωλήνων εκκένωσης δημιουργεί αντίσταση στη ροή του αέρα. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε μόνο σωλήνες με λεία επιφάνεια. Επιπλέον, η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τη διάμετρο και το σχήμα των σωλήνων εξαγωγής, καθώς και από τη διαμόρφωση τους. Προτιμούνται οι σωλήνες με κυκλική διατομή διαμέτρου τουλάχιστον 120 χιλιοστών. Το βέλτιστο μέγεθος στο οποίο είναι ελάχιστη η αντίσταση στην κίνηση του αέρα είναι 150 χιλιοστά.
Ο αγωγός εξαγωγής συνεχούς καθαρισμού αέρα αφαιρείται συνήθως στον αγωγό αερισμού του κτιρίου. Δεν έχει νόημα η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου από την διατομή αυτού του καναλιού, διαφορετικά θα μειωθεί η απόδοση της καυσαερίων.
Επιπλέον, για να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση από το σχέδιο ροής, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τον κανόνα: τα μήκη των σωλήνων εξάτμισης δεν πρέπει να τοποθετούνται οριζόντια αλλά με κλίση περίπου 10 μοιρών. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να προσπαθήσετε να πάρετε από το ελάχιστο μήκος των καναλιών αέρα και το ελάχιστο των στροφών (γόνατα). Η πρακτική δείχνει ότι κάθε αγωγός γόνατος μειώνει την απόδοση του καλύμματος κατά 5%. Η τριβή του εξερχόμενου θερμού αέρα έναντι των εσωτερικών τοιχωμάτων έχει επίσης αρνητική επίδραση στη διακίνηση του απορροφητήρα, και όσο μεγαλύτερο είναι το κανάλι αέρα, τόσο μεγαλύτερες είναι οι απώλειες.
Όλες οι αρθρώσεις του αγωγού θα πρέπει να προσαρμόζονται προσεκτικά και να μονώνονται.
Ως ηλεκτρικές συσκευές, οι σύγχρονες συσκευές καθαρισμού του αέρα είναι απολύτως ασφαλείς. Συνήθως έχουν διπλή μόνωση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και δεν απαιτούν πρόσθετη γείωση. Τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα μετά από 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα κουζίνας;

Η κουζίνα είναι το πιο δημοφιλές μέρος στο διαμέρισμα. Το μαγείρεμα των τροφίμων σε μια κουζίνα φυσικού αερίου μολύνει την ατμόσφαιρα της κουζίνας με καπνούς φυσικού αερίου, προϊόντα καύσης, λιπαρά σωματίδια και δυσάρεστη οσμή. Σε κατοίκους διαμέρισμα σταθερή εισπνοή βρώμικου αέρα προκαλεί υπνηλία, αυξημένη κόπωση, κακή όρεξη και ακόμη και ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων.

Το απόσπασμα είναι σχεδόν ουσιαστικό στοιχείο κάθε κουζίνας

Η κουκούλα της κουζίνας στην κουζίνα σας βοηθά να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες. Η αγορά προσφέρει μια τεράστια ποικιλία εξοπλισμού εξάτμισης. Για να μην συγχέεται, πρέπει να μελετήσετε ποια μοντέλα είναι και πώς λειτουργούν.

Εξοπλισμός εξάτμισης και η συσκευή του

Η εξάτμιση των νοικοκυριών είναι μια εξειδικευμένη συσκευή που καθαρίζει τον αέρα των ακαθαρσιών, του καπνού, των δυσάρεστων οσμών που απελευθερώνονται κατά τη θερμική επεξεργασία των τροφίμων. Ο σχεδιασμός αυτής της συσκευής αποτελείται από πολλά μέρη, όπως ένα σώμα, μονάδα εξαερισμού, φίλτρα για συλλογή λίπους, πίνακα ελέγχου. Τα φίλτρα γράσου προστατεύουν τον κινητήρα και την εσωτερική επιφάνεια του εξοπλισμού από τη συσσώρευση αποθέσεων λίπους.

Όλα τα εξαρτήματα αυτού του εξοπλισμού είναι κατασκευασμένα από υλικά ανθεκτικά στη σκουριά και τις αλλαγές θερμοκρασίας. Το σώμα της συσκευής είναι συνήθως κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μοντέρνο μοντέλο, εκτός από τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα, μπορεί ταυτόχρονα να είναι μια διακόσμηση της κουζίνας, επίσης εκτελεί το ρόλο του αντικειμένου του σχεδιασμού. Ως εκ τούτου, εκτός από τον ανοξείδωτο χάλυβα, γυαλί, ξύλο, κεραμικά χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της θήκης, και η κουκούλα είναι διακοσμημένα με διάφορα ντεκόρ.

Πώς λειτουργούν οι κουκούλες των νοικοκυριών;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κουκούλας κουζίνας. Η αρχή της λειτουργίας είναι το κύριο κριτήριο για τη διάκριση μοντέλων. Κάθε τύπος έχει τα δικά του μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Τύποι εξοπλισμού σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας:

 • τύπος ροής.
 • Τύπος κυκλοφορίας.
 • αναμειγνύονται.

Αρχή ροής και κυκλοφορίας

Το μοντέλο ροής συνδέεται με το γενικό σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Είναι εξοπλισμένο με έναν αγωγό αέρα, μέσω του οποίου ο μολυσμένος αέρας εισέρχεται στον γενικό εξαερισμό. Ο καθαρός αέρας εισέρχεται στην κουζίνα από άλλους χώρους ή από ανοιχτά παράθυρα.

Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας δεν συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού από τον αγωγό αέρα. Ο αέρας που μολύνεται από την εξάτμιση και τις οσμές καθαρίζεται στο σύστημα φίλτρου και στη συνέχεια επιστρέφει στην κουζίνα. Πώς είναι η κουκούλα κουζίνας με τον μηχανισμό κυκλοφορίας της λειτουργίας. Διαθέτει συλλέκτη αέρα με σύστημα φίλτρου, όπου έρχεται ο μολυσμένος αέρας της κουζίνας.

Επίσης, αυτός ο τύπος κουκούλας για μεγαλύτερη απόδοση είναι εξοπλισμένος με ισχυρό κινητήρα. Οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι κατάλληλες για κουζίνες στις οποίες ο αγωγός εξαερισμού αφαιρείται από την κουζίνα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε παλαιά σπίτια με ανεπαρκή εξαερισμό. Συνήθως ο απορροφητήρας κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένος με φίλτρα ενεργού άνθρακα, πρέπει να αλλάζουν περιοδικά.

Οι μικτές κουκούλες διαθέτουν αεραγωγό και σύστημα φίλτρων. Λειτουργούν τόσο στην κυκλοφορία όσο και στον μηχανισμό ροής. Το χειμώνα, μπορείτε να ρυθμίσετε ένα είδος κυκλοφορίας της εργασίας για να κρατήσει τη θερμότητα στο διαμέρισμα. Για να βγείτε από τη ροή της μονάδας, είναι εγκατεστημένο ένα σύστημα φίλτρου μέσα.

Το σχέδιο ροής έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας αποτρέπεται η φυσική κυκλοφορία αέρα στην κουζίνα, επειδή κλείνει τον εξαερισμό.

Αυτό καθιστά απαραίτητο να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά. Αυτό το μειονέκτημα στερείται κυκλοφορίας εξάτμισης. Αλλά έχει επίσης τα μειονεκτήματά της. Η κουκούλα κουζίνας με το μηχανισμό κυκλοφορίας είναι πολύ θορυβώδες. Αυτό οφείλεται στην αυξημένη ισχύ του κινητήρα. Η τιμή των φίλτρων για το κάλυμμα κυκλοφορίας είναι υψηλή και πρέπει να αλλάζουν τακτικά.

Παράμετροι της επιλογής της μονάδας εξαγωγής κουζίνας

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στην κουζίνα είναι ένα απαραίτητο και μάλλον δύσκολο έργο. Πριν αγοράσετε ένα καθαριστικό αέρα, διαβάστε τα βασικά κριτήρια για την επιλογή ενός μοντέλου, πρέπει να ξέρετε την αρχή της κουκούλας. Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει ο σχεδιασμός της κουκούλας:

 • ο μηχανισμός καθαρισμού του αέρα.
 • τύπος συστήματος εξάτμισης.
 • παραμέτρους του μεγέθους της κουκούλας.
 • την αποτελεσματικότητα του εκχυτήρα.
 • το υλικό από το οποίο παράγεται το εκχύλισμα ·
 • επίπεδο θορύβου της κουκούλας.

Με την αρχή της κουκούλας, όλα είναι ξεκάθαρα. Περισσότερες λεπτομέρειες για άλλες παραμέτρους.

Είδη εγκατάστασης οικιακών απορροφητών

Τα καθαριστικά αέρα διαφέρουν όχι μόνο από την αρχή της λειτουργίας, αλλά και από τους τύπους εγκατάστασης.

 1. Μοντέλα επίπεδης ανάρτησης. Είναι επίστρωμα και τοποθετούνται πάνω από τη σόμπα στον τοίχο. Η συσκευή μιας κουκούλας κουζίνας αυτού του τύπου δεν είναι πάντοτε επαρκώς παραγωγική, αλλά έχει διαφορετικό σχεδιασμό και μικρό μέγεθος.
 2. Καθαριστικά αέρα οροφής. Είναι στερεωμένα στο ταβάνι. Τα μοντέλα νησιών ισχύουν μόνο για μεγάλα και ευρύχωρα δωμάτια.
 3. Ενσωματωμένα μοντέλα. Τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, κρεμασμένο πάνω από τη σόμπα. Ο πιο συμπαγής τύπος κουκούλας. Είναι κλειστά από ένα ερμάριο, το οποίο σας επιτρέπει να μην πληρώνετε υπερβολικά για το σχέδιο.

Κάθε τύπος έχει τις δικές του δυνατότητες. Τα μοντέλα με επίπεδη κρεμαστά διαφέρουν σε ενδιαφέροντα σχέδια. Τα μηχανήματα καθαρισμού του οροφής είναι πιο ισχυρά.

Διαστάσεις κουκούλας

Πλάτος εργοστάσιο τυποποιημένα μοντέλα κουζίνα είναι 60, 90 ή 120 εκ. Το μέγεθος του φίλτρου αέρα πρέπει να ταιριάζει με ή ελαφρώς υπερβαίνει τις διαστάσεις της πλάκας. Για το πρότυπο της επιφάνειας μαγειρέματος 60 cm πλάτος είναι τέλεια μονάδα εκχύλισης με πλάτος 90 cm. Υπερβολικά μεγάλο μοντέλο με ένα ευρύ λαιμό, δεν είναι αναγκαίο για την εγκατάσταση πάνω στην πλάκα μικρό μέγεθος, η απόδοση δεν θα αυξηθεί, αλλά το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικά πάνω από το φυσιολογικό.

Ένα διάγραμμα που δείχνει την απαιτούμενη απόσταση του καλύμματος από την πλάκα

Πριν αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα, θεωρήστε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς εγκαθίσταται σε απόσταση 70 cm πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα και 80 cm πάνω από τη σόμπα αερίου.

Ποιες είναι οι κουκούλες από

Το κόστος και η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού εξάτμισης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται. Τώρα οι κατασκευαστές κατασκευάζουν μοντέλα από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα μετάλλων, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Το πλαστικό και το κράμα μετάλλων θεωρούνται τα φθηνότερα υλικά.

Το πλαστικό μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο ανθεκτικό, ανάλογα με το κόστος. Τα πλαστικά μοντέλα είναι εύκολο να πλυθούν, δεν σκουριάζουν. Φαίνεται ότι ένα πλαστικό καθαριστικό αέρα είναι απλό και αυστηρό. Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι συνήθως πλαστικές.

Η κουκούλα με περίβλημα αλουμινίου είναι η καλύτερη επιλογή. Ποιότητα αλουμινίου και φθηνή. Τα εκχυλίσματα αυτά δεν σκουριάζουν, καθαρίζονται εύκολα και είναι κατάλληλα για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τα κομψά και ακριβά φίλτρα αέρα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα ή από συμπαγές γυαλί. Υπάρχει ένα τέτοιο μοντέλο κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε είναι καλύτερο να πληρώσετε περισσότερα και να απολαύσετε την ομορφιά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αποτελεσματικότητα των φίλτρων αέρα

Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού καθορίζεται με τον υπολογισμό της παραγωγικότητάς του. Η έξοδος του εξαγνιστή αέρα είναι ο όγκος του επεξεργασμένου αέρα ανά μονάδα χρόνου. Η παράμετρος μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η σύγχρονη αγορά προσφέρει μοντέλα με ποικιλία παραγωγικότητας 200-1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Για να υπολογίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις του εξοπλισμού, πρέπει να γνωρίζετε την ποσότητα αέρα στην κουζίνα. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας ο ένας τον άλλον κατά μήκος, πλάτος και ύψος. Εάν μαγειρεύετε πολύ στην κουζίνα και συχνά και επίσης καπνίζετε, τότε η παραγωγικότητα θα πρέπει να υπερβαίνει τα 200 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η απόδοση των σύγχρονων μοντέλων μπορεί να προσαρμοστεί ανεξάρτητα, ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίπεδο θορύβου της κουκούλας

Η κανονική στάθμη θορύβου της κουκούλας είναι 40-50 ντεσιμπέλ

Όσο μεγαλύτερο είναι το μέγεθος της συσκευής και η απόδοσή της, τόσο περισσότερο θόρυβος δημιουργείται. Ο θόρυβος δηλώνεται από τους κατασκευαστές στα χαρακτηριστικά. Το κανονικό επίπεδο θορύβου είναι ίσο με 40-50 ντεσιμπέλ. Για να μειωθεί ο θόρυβος, οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τον κινητήρα με έδρανα.

Πρόσθετες επιλογές για κουκούλες

Για να αυξηθεί η ευκολία των χρηστών, οι κατασκευαστές εξοπλίσαν τον εξοπλισμό με πρόσθετες χρήσιμες λειτουργίες.

 1. Ευφυές σύστημα διαχείρισης εξοπλισμού. Παρέχει αυτόματη αύξηση της παραγωγικότητας σε περίπτωση αύξησης της έντασης του έργου της πλάκας.
 2. Φωτισμός. Παρέχει επιπλέον φωτισμό του χώρου πλάκας. Για φωτισμό χρησιμοποιούν λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού, σπάνια συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.
 3. Δείκτες στάθμης μόλυνσης του φίλτρου. Η καθαρότητα του φίλτρου είναι το κλειδί για τη λειτουργία μοντέλων κυκλοφοριακού τύπου. Δεν είναι πάντα βολικό να το ακολουθήσετε μόνοι σας, επομένως τέτοιοι δείκτες είναι πολύ χρήσιμοι.
 4. Περιεχόμενα διαστήματος. Παρέχει κυκλοφορία αέρα όλο το εικοσιτετράωρο. Ειδικοί αισθητήρες μια φορά την ώρα ενεργοποιούν ανεξάρτητα τον εξοπλισμό για μια μικρή ισχύ.

Για να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα της κουζίνας από τη ρύπανση και να κρατήσετε την υγεία των κατοίκων του διαμερίσματος, χρειάζεστε μια κουκούλα. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλας για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το πιο σημαντικό είναι να κατανοήσουμε με ακρίβεια τι χρειάζεται για έναν τέτοιο εξοπλισμό, πώς λειτουργεί στην κουζίνα και ποιες παράμετροι θα βοηθήσουν στη σωστή επιλογή του εξοπλισμού.

Κουκούλα: πώς να επιλέξετε το σωστό

Διακοσμώντας την κουζίνα, εστιάζουμε σε λεπτομέρειες όπως εστία, φούρνο, ψυγείο, γενικό σχεδιασμό του δωματίου. Όχι λιγότερο σημαντική πτυχή είναι η επιλογή των κουκούλες για την κουζίνα. Θα βοηθήσουμε κατά τη λήψη μιας απόφασης, τι είδους κουκούλα να αγοράσει, έτσι ώστε να ικανοποιεί όλες τις επιθυμίες και τα αιτήματα.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Τι εξυπηρετεί και πώς λειτουργεί ο εκχυλιστής;

Το εκχύλισμα παρέχει αερισμό στο δωμάτιο. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι αδύνατο να αποφευχθεί η εμφάνιση αιθάλης, γράσου και οσμών, ορισμένες φορές δυσάρεστες. Με την πάροδο του χρόνου, βρωμιά, που αναμιγνύεται με σκόνη, εγκαθίσταται στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, η κουζίνα σας φαίνεται ακατάστατη, πολύς χρόνος ξοδεύεται καθαρισμός. Αυτά τα προβλήματα επιλύονται από ένα καθαριστήριο αέρα κουζίνας.

Η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Ειδικά φίλτρα εξαλείφουν τα προϊόντα καύσης από τον αέρα. Οι κουκούλες καθαρίζουν τον αέρα με διαφορετικούς τρόπους, έτσι ώστε να χωρίζονται σε τύπους:

 1. Τύπος ροής. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται με διήθηση, διέρχεται από το σύστημα εξαερισμού και εκκενώνεται έξω. Κατάλληλο για ένα ευρύχωρο δωμάτιο, για παράδειγμα, 20 τετραγωνικά μέτρα. m.
 2. Ανακύκλωση. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται με τη χρήση φίλτρου και στη συνέχεια απελευθερώνεται ήδη νωπός. Δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο ένας τύπος ροής, το αποτέλεσμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα και την κατάσταση των φίλτρων, αλλά και αυτή η επιλογή είναι πολύ φθηνότερη. Κατάλληλο για δική σας κατοικία, όπου είναι πιο δύσκολο να αερίσετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό. Θα είναι επίσης μια καλή λύση για μια κουζίνα μιας μικρής περιοχής, για παράδειγμα, 6m2.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας;

Μοντέλα κουκούλες υπάρχει ένα τεράστιο ποσό. Όλοι τους διαφέρουν ως προς την απόδοση, τη μέθοδο φιλτραρίσματος, τον τύπο εγκατάστασης, το σχεδιασμό και το χρώμα, καθώς και άλλα χαρακτηριστικά. Θα σας πούμε ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα.

Σύστημα φίλτρου

Το σύστημα για τον καθαρισμό του μολυσμένου αέρα αποτελείται από δύο πλάκες: μίας χρήσης ή επαναχρησιμοποίησης. Το πρώτο μοιάζει με πλαστική κασέτα, η επιφάνεια καθαρισμού είναι κατασκευασμένη από sintepon. Το βρώμικο φίλτρο πρέπει να αλλάξει. Επαναχρησιμοποιήσιμη έκδοση χάλυβα ή αλουμινίου. Τα μολυσμένα στοιχεία δεν αφαιρούνται, αλλά καθαρίζονται και τοποθετούνται πίσω.

Τα φίλτρα μπορούν να είναι χονδρό και λεπτό. Ο σκληρός καθαρισμός, διαφορετικά ονομάζεται συλλογή λίπους, καθώς το φίλτρο μεταλλικού πλέγματος κρατά μεγάλα σωματίδια λίπους. Χρησιμοποιείται στον απορροφητήρα τύπου ροής. Ο λεπτός καθαρισμός ονομάζεται ακόμα άνθρακας, καθυστερεί το λίπος, τον καπνό, την αιθάλη. Ένα τέτοιο φίλτρο πρόκειται να αντικατασταθεί, χρησιμοποιείται σε μοντέλα ανακυκλοφορίας. Υπάρχει ένα πρόσθετο πλέγμα από συνθετικό υλικό. Πρέπει επίσης να αλλάξει καθώς γίνεται βρώμικο.

Οι σύγχρονες κουκούλες διαθέτουν ένα σύστημα διπλού φιλτραρίσματος: εξαλείφουν τα σωματίδια που μολύνουν τον αέρα και μια δυσάρεστη οσμή. Ο αέρας χάνει περίπου το 96% των επιβλαβών ακαθαρσιών.

Εμφάνιση και σχεδίαση της κουκούλας

Όταν πρόκειται για το πώς να επιλέξετε μια κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη διαφορετικά σχέδια:

 1. Αναρτήθηκε. Είναι επιτυχής στους αγοραστές λόγω της χαμηλής τιμής και της απλότητας στην εγκατάσταση. Λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας, χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα. Τις περισσότερες φορές, εγκαθίσταται στον τοίχο ή στερεώνεται κάτω από το ντουλάπι.
 2. Ο θόλος. Μια άλλη κοινή ονομασία είναι ένα τζάκι. Μοιάζει με ομπρέλα με σωλήνα, μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία ροής όσο και σε κυκλοφορία. Φαίνεται κομψό, χρησιμεύει ως εσωτερική διακόσμηση, γι 'αυτό κοστίζει περισσότερο.
 3. Ενσωματωμένο. Αυτή η επιλογή θα πρέπει να ενσωματωθεί σε ένα αναρτημένο ντουλάπι με ένα ανοικτό κάτω μέρος πάνω από τη σόμπα. Συνδέεται με τον αγωγό, δεν φαίνεται επαχθής, καθώς εξαφανίζεται τελείως στο ντουλάπι. Το κόστος είναι μικρότερο από αυτό των μοντέλων θόλου, επειδή τα χρήματα δεν πηγαίνουν στη διακόσμηση του ντεκόρ.
 4. Νησί. Αυτό το μοντέλο είναι τοποθετημένο πάνω από το πάγκο-νησί, που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου. Πιο συχνά τύπου ροής, αλλά συμβαίνει και ανακύκλωση. Είναι αρκετά ακριβό, αλλά φαίνεται εντυπωσιακό και μοντέρνο.

Σχετικά με τους οπαδούς και τη δύναμή τους

Το ηλεκτρικό εκχύλισμα για την κουζίνα περιέχει έναν ή δύο ανεμιστήρες. Η ισχύς της κουκούλας εξαρτάται από τη δύναμη των ανεμιστήρων. Ως εκ τούτου, η έννοια της παραγωγικότητας λαμβάνεται.

Η απόδοση είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό κάθε συσκευής καθαρισμού. Η παραγωγικότητα αποτελείται από το πόσα κυβικά μέτρα αέρα μπορεί να καθαρίσει ή να αποσύρει η συσκευή στον άξονα εξαερισμού ανά ώρα λειτουργίας. Συνήθως, ο αριθμός αυτός κυμαίνεται μεταξύ 200-800 m3 / h.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της κουκούλας, τόσο πιο δυνατά θα λειτουργήσει. Απολύτως δεν υπάρχουν αθόρυβα μοντέλα, αλλά υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας, με το ελάχιστο από το οποίο μπορείτε να επιτύχετε έναν ήσυχο, μη ενοχλητικό ήχο.

Πίνακας ελέγχου - ποιο είναι το καλύτερο;

Ο πίνακας ελέγχου βρίσκεται πάντα στο εξωτερικό της θήκης, ελέγχει τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Έρχονται επίσης σε διάφορες μορφές:

 1. Κουμπί. Μια απλή επιλογή. Στο πάνελ υπάρχουν κουμπιά, καθένα από τα οποία ενεργοποιεί και απενεργοποιεί έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας. Από τις αδυναμίες: τα κουμπιά μπορεί να σταματήσουν να πατούν, αν δεν σκουπίσετε εγκαίρως το απόσπασμα από λεκέδες λίπους.
 2. Αισθητήρια. Εύκολο στο χειρισμό, ελεγχόμενο από την αφή. Η λυχνία LED ανάβει στιγμιαία, η συσκευή μεταβαίνει στην επιλεγμένη λειτουργία.
 3. Σύρετε. Ο επιθυμητός τρόπος λειτουργίας μπορεί να επιλεγεί χρησιμοποιώντας έναν μηχανικό οριζόντιο διακόπτη.
 4. Ηλεκτρονικά. Το τηλεχειριστήριο με το τηλεχειριστήριο είναι δυνατό.

Διαστάσεις της κουκούλας

Όταν απαντάτε στο ερώτημα πώς να επιλέξετε κουκούλα στην κουζίνα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις του αντικειμένου, αναφερόμενες στην περιοχή του δωματίου.

Η πιο σημαντική αρχή - η συσκευή καθαρισμού του αέρα πρέπει είτε να ταιριάζει με τις διαστάσεις της πλάκας, είτε να είναι μεγαλύτερη, αλλά όχι λιγότερο. Διαφορετικά, δεν θα εισέλθουν όλα τα βρωμιά στα φίλτρα, η αποτελεσματικότητα της εργασίας θα μειωθεί σημαντικά. Η πιο κοινή επιλογή είναι ένα μοντέλο με πλάτος 50, 60 ή 90 εκατοστά. Το βάθος θα πρέπει να είναι περίπου 30-50 εκατοστά, η κουκούλα δεν πρέπει να προεξέχει πολύ πάνω από τη σόμπα, διαφορετικά θα είναι δυνατό να το χτυπήσετε με το κεφάλι σας. Το ύψος της συσκευής δεν παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, συνήθως βρίσκεται μεταξύ 1 ή 1,5 μέτρων.

Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξω για μια ηλεκτρική κουζίνα; Εδώ το ύψος παίζει το ρόλο, πάνω στο οποίο η συσκευή είναι σταθερή πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Πάνω από την ηλεκτρική κουκούλα μπορεί να κρεμάσει σε απόσταση 60 εκατοστών, πάνω από το αέριο - σε απόσταση όχι μικρότερη από 70 εκατοστά από την επιφάνεια. Είναι απαράδεκτο να μειωθεί αυτό το ύψος, καθώς το λίπος που έχει εγκατασταθεί στους τοίχους ή στο φίλτρο του εκχυλίσματος μπορεί να αναφλεγεί από τη θερμική επίδραση.

Πρόσθετα "gadgets"

Εκτός από το βασικό σύνολο λειτουργιών, υπάρχει χώρος για επιπλέον ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Θα σας πούμε για τα πιο χρήσιμα, για αυτά που θα είναι χρήσιμα στο σπίτι σας:

 1. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την αποσύνδεση της συσκευής, ο ανεμιστήρας συνεχίζει να λειτουργεί αθόρυβα για 5-15 λεπτά. Είναι δυνατός ο συγχρονισμός με την πλάκα. Έτσι, ο αέρας της κουζίνας θα καθαριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο.
 2. Περιεχόμενα διαστήματος. Το διαμέρισμα λαμβάνει συνεχώς φρέσκο ​​αέρα. Ο ανεμιστήρας τρέχει ήσυχα και ο αέρας από το δωμάτιο οδηγείται στο δρόμο.
 3. Φωτισμός. Οι λαμπτήρες LED, οι οποίοι εξοπλίζουν τις περισσότερες από τις παραγόμενες κουκούλες, απλοποιούν το μαγείρεμα.
 4. Ένας αισθητήρας που θυμίζει καθαρισμό. Στον πίνακα εργασίας, ανάβει μια λυχνία, δείχνοντας ότι είναι ώρα να καθαρίσετε ή να αντικαταστήσετε το φίλτρο.
 5. Εάν επιλέξετε ένα μοναδικό μοντέλο για πολλά χρήματα, δώστε προσοχή στην επιλογή που προσφέρει η Siemens. Η εταιρεία έχει χτίσει μια τηλεόραση στον πίνακα.

Με το κόστος των κουκούλες κουζίνας

Στα καταστήματα στη Μόσχα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, υπάρχουν πολλά μοντέλα προς πώληση. Στις ιστοσελίδες των καταστημάτων τοποθετούνται λεπτομερείς περιγραφές μαζί με φωτογραφίες και σχόλια. Οι πιο δημοφιλείς κατασκευαστές κουκούλας είναι η Bosch, η Siemens, η Samsung, η Zanussi, η Gorenje, η Hansa.

Οι κουκούλες χωρίζονται από την τιμή:

 1. Τα πιο οικονομικά μοντέλα είναι πλαστικά, μερικές φορές υπάρχουν μεταλλικά μέρη. Στη γραμμή κουμπιών ή τα ρυθμιστικά. Χαμηλή παραγωγικότητα (έως 500 m3 / h). Φωτισμός - λαμπτήρες πυρακτώσεως.
 2. Οι επιλογές μέσου κόστους είναι αλουμίνιο, γυαλί ή ανοξείδωτος χάλυβας. Στη γραμμή κουμπιών, ρυθμιστικά ή αισθητήρα. Η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 700 m3 / h. Φωτισμός - λαμπτήρες πυρακτώσεως ή αλογόνου.
 3. Τα πιο ακριβά μοντέλα έχουν την υψηλότερη χωρητικότητα - έως 1300 m3 / h. Το υλικό κατασκευής είναι ποιοτικό, το φινίρισμα μπορεί να γίνει από πολύτιμο ξύλο. Στο πάνελ αισθητήρα και πολλοί αισθητήρες που ελέγχουν τη θερμοκρασία, τον καπνό, την υγρασία. Ο έλεγχος πραγματοποιείται με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου. Φωτισμός - λαμπτήρες αλογόνου.

Κουζινάκι για την κουζίνα

Το απόσπασμα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας. Πολλές νοικοκυρές σώζουν στην κουκούλα ή απλά μην το εγκαταστήσετε ως άχρηστο, αλλά μάταια!

Το κουζινάκι αποκλείει τις δυσάρεστες μυρωδιές, τον ατμό και το λίπος, εμποδίζοντας τους να εγκατασταθούν σε έπιπλα, οικιακές συσκευές και άλλα εσωτερικά αντικείμενα. Και για διαμερίσματα στούντιο, η κουκούλα είναι απλά απαραίτητη.

Το πιο σημαντικό πράγμα στην κουκούλα κουζίνας είναι η παραγωγικότητά του, διότι διοργανώνει συνεχή ανακύκλωση αέρα για μια ώρα.

Για να προσδιορίσετε την απόδοση, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια του δωματίου με το ύψος της οροφής και τον παράγοντα αντικατάστασης του αέρα από 6 σε 10. Στο εγχειρίδιο, οποιαδήποτε συσκευή υποδεικνύει την απόδοση ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Η σύγχρονη αγορά της τεχνολογίας προσφέρει ένα ευρύ φάσμα κουκούλες για την κουζίνα. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε όλη την ποικιλομορφία της πολύ αναγκαίας ιδιότητας της σύγχρονης κουζίνας.

Ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

Θόλος

Οι πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρές κουκούλες, θολωτό σχήμα, οι οποίες είναι τοποθετημένες πάνω από τη σόμπα.

Αυτός ο τύπος κουκούλας καλείται επίσης παθητικός. Ο θόλος δεν έχει ανεμιστήρες, σύνθετους αισθητήρες και άλλους μηχανισμούς στο σχεδιασμό του - ο ζεστός αέρας ανεβαίνει προς τα πάνω μέσα από ένα ανερχόμενο βύθισμα.

Οι σύγχρονες κουκούλες είναι κατασκευασμένες από κασσίτερο, διακοσμημένες με γυαλί και ξύλο.

Με στυλ, οι κουκούλες θόλου μοιάζουν με μέρος της καμινάδας καμινάδας, φαίνονται όμορφα και λακωνικά.

Το μειονέκτημα των παθητικών κουζινών είναι ότι λειτουργούν μόνο όταν ο σωλήνας εξαερισμού είναι σε κατάσταση λειτουργίας και μπορεί να είναι άχρηστος για τους φραγμένους αεραγωγούς σε ένα διαμέρισμα σε ένα παλιό κτίριο.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια θολωτή κουκούλα σε μια μεγάλη κουζίνα σε μια ιδιωτική κατοικία, όπου λειτουργούν επιπρόσθετα συσκευές θέρμανσης. Ο αγωγός αέρα μπορεί στη συνέχεια να απομακρυνθεί μέσω του τοίχου.

Flat

Οι επίπεδες κουκούλες έχουν συμπαγές μέγεθος, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι λιγότερο αποτελεσματικές στην εργασία, όπως οι θόλοι.

Αυτός ο τύπος κουκούλας έχει στη συσκευή του εναλλάξιμα φίλτρα άνθρακα ή ακρυλικά. Οι επίπεδες κουκούλες είναι ιδανικές για μικρά δωμάτια, φαίνονται κομψά και όμορφα, ενώ έχουν μεγάλη δύναμη και καλή δουλειά.

Επιπλέον, οι επίπεδες κουκούλες είναι αρκετά απλές για εγκατάσταση. Το μόνο μειονέκτημα μιας τέτοιας συσκευής - τα φίλτρα πρέπει να αλλάζουν πολύ συχνά, πράγμα που απαιτεί πρόσθετες δαπάνες και δεν είναι πολύ βολικό.

Ενσωματωμένο

Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στο ντουλάπι της κουζίνας.

Δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και είναι σχεδόν αόρατοι.

Οι ενσωματωμένες κουκούλες είναι αρθρωτές και τηλεσκοπικές. Οι αρθρωτοί κουκούλες είναι μικρού μεγέθους και οι τηλεσκοπικές κουκούλες είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένες με συρόμενο πάνελ. Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες μπορούν να τοποθετηθούν ανεξάρτητα, αλλά κατά κανόνα, οι κατασκευαστές επίπλων κουζίνας εγκαθίστανται με κουκούλες για την παραγωγή ακουστικών.

Οι επίπεδες και ενσωματωμένες κουκούλες καλούνται ενεργές, επειδή λειτουργούν εις βάρος του ηλεκτροκινητήρα και είναι εξοπλισμένες με φίλτρα.

Αν το επιτρέπει η κουζίνα, και η επιφάνεια εργασίας της πλάκας βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου, τότε είναι προτιμότερο να προτιμάτε μια κουκούλα πάνω από τη σόμπα.

Θα λύσει μόνο το ζήτημα με τον αγωγό.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Ανάλογα με τη μέθοδο λειτουργίας, όλες οι κουκούλες κουζίνας μπορούν να χωριστούν σε εκείνες που καθαρίζουν τον αέρα και εκείνες που το καθαρίζουν.

Αυτοί που για κάποιο λόγο δεν είχαν ποτέ κουκούλα κουζίνας και για πρώτη φορά σκέφτηκαν να το αγοράσουν, δεν θα ήταν καταρχάς εύκολο να καταλάβουμε την ποικιλία των ποικιλιών. Για λόγους σαφήνειας, εξετάστε κάθε μία από τις δομές με περισσότερες λεπτομέρειες.

Ρέει

Αυτές οι κουκούλες, μέσω του διαθέσιμου εξαερισμού, απαλλάσσουν τον χώρο ατμού κορεσμένου με λίπος και αέρα.

Συνεπώς, η εργασία ενός τέτοιου σχεδίου εξαρτάται άμεσα από τον βαθμό καθαρότητας του αεραγωγού.

Οι απορροφητήρες είναι συνήθως θολωτά μοντέλα, αρκετά μεγάλα. Τα απορροφητικά καλύμματα χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και πολύ θορυβώδη, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ευαίσθητης ακοής, με μακρόχρονη εύρεση τέτοιων ανθρώπων στην κουζίνα. Σε σχέση με αυτό το γεγονός, οι σύγχρονοι απορροφητήρες απορροφούν ήδη με δύο ανεμιστήρες για να μειώσουν το επίπεδο θορύβου χωρίς να μειώσουν την ισχύ τους.

Αυτά τα κουκούλα, που είναι εξοπλισμένα με φίλτρα για καθαρισμό, θα είναι φορές ακριβότερα. Ως εκ τούτου, αυτός ο τύπος κουκούλας γίνεται όλο και περισσότερο ανεξάρτητα (σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάνοντας την κουκούλα με τα χέρια τους, είναι κάτω).

Οι απορροφητήρες είναι ένα εξαιρετικό στοιχείο σχεδιασμού και είναι φτιαγμένοι από γυαλί, τέτοια μοντέλα φαίνονται πολύ εντυπωσιακά.

Κυκλοφορούν

Το έργο των κυκλοφορούντων εκχυλισμάτων βασίζεται στον καθαρισμό του αέρα από φίλτρα: μεταλλικό και συμβατικό άνθρακα.

Η πρώτη εξάλειψη της οσμής των τροφίμων στην κουζίνα και στο διαμέρισμα, εύκολο να καθαριστεί - είναι αρκετά απλό για να πλύνετε, το δεύτερο καθαρίστε τον αέρα, και χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση περίπου μία φορά κάθε 4 μήνες.

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του τύπου κυκλοφορίας του καλύμματος είναι ότι καθαρίζουν τον αέρα που είναι ήδη διαθέσιμος στο δωμάτιο, με κλειστά παράθυρα δεν θα υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και ο εξαερισμός λειτουργεί στη συνήθη λειτουργία.

Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι εύκολος στην εγκατάσταση: δεν είναι απαραίτητο να συνδέσετε την κουκούλα με τον εξαερισμό, αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο επιθυμητό επίπεδο και να συνδέσετε την πρίζα.

Ο σωστά τοποθετημένος καυστήρας κυκλοφορίας μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά παρά το μικρό του μέγεθος. Αυτές οι κουκούλες, χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, διακρίνονται από καλή μόνωση από θόρυβο.

Τώρα οι πιο δημοφιλείς είναι οι κουκούλες που συνδυάζουν τόσο την έξοδο αέρα όσο και την κυκλοφορία του, οπότε ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει τον πιο κατάλληλο τρόπο για αυτόν.

Πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια

Στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης μπορείτε να αγοράσετε μια έτοιμη κουκούλα για κάθε γούστο με βάση τις προτιμήσεις σας για τη διαμόρφωσή της, αλλά, κατά κανόνα, τα καλά μοντέλα δεν είναι φθηνά.

Για να εξοικονομήσετε, μπορείτε να φτιάξετε μια κουκούλα κουζίνας, θα είναι λιγότερο δαπανηρή σε μια τιμή, εκτός από την κουκούλα που θα φτιάξετε μόνοι σας, θα είναι η ιδανική προσθήκη για την κουζίνα σας, σαν ένα έργο τέχνης.

Ανεξάρτητα, είναι δυνατό να γίνει και ένα απόσπασμα παθητικού τύπου και ενεργό. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

Για να φτιάξετε μια κουκούλα θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και αξεσουάρ:

 • ψευδαργυρωμένο προφίλ σχήματος U, διαμέτρου 15 mm.
 • γυψοσανίδα, κασσίτερος, μη εύφλεκτο πλαστικό, παχύ φύλλο - οποιοδήποτε από τα υλικά αυτά για την κατασκευή του κιβωτίου.
 • βατόμουρο ή άλλο ηχομονωτικό υλικό.
 • Κυματοειδής σωλήνας με σωλήνα (σε περίπτωση που ο εξαερισμός βρίσκεται μακριά από την κουκούλα).
 • βαλβίδα ελέγχου
 • πείροι, διάτρητη γωνία, όργανα μέτρησης, καθώς και υλικά στόκωσης και βαφής και βερνικιού για την αναβάθμιση της κουκούλας.

Πριν αρχίσετε να φτιάχνετε την κουκούλα, πρέπει να σχεδιάσετε ένα μέρος για την τοποθέτησή της. Θα πρέπει να ακολουθεί το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση όχι μικρότερη από 65 cm από την εστία, και το πλάτος της κουκούλας αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας.

Είναι δυνατή η τοποθέτηση του απορροφητήρα ακριβώς πάνω από τη σόμπα, εάν υπάρχει επίσης εξαερισμός. Σε περίπτωση που ο εξαερισμός είναι στην πλευρά, είναι απαραίτητο, με τη βοήθεια του αυλακωτού σωλήνα, να "τραβήξετε" την κουκούλα στο άνοιγμα αερισμού.

Πολλοί άνθρωποι προμηθεύουν σπιτικά αερόσακους, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να θυμηθείτε τη γείωση. Επιπλέον, η κουκούλα απαιτεί ξεχωριστή έξοδο.

Έχοντας αποφασίσει για μια θέση για μελλοντική εξόρυξη, μπορείτε να αρχίσετε να το κάνετε.

Στο πρώτο στάδιο, κατασκευάστε ένα ορθογώνιο σκελετό από προετοιμασμένο γαλβανισμένο προφίλ, μιάμιση φορά μικρότερο από την πλάκα σας. Είναι απαραίτητο να το καρφώσετε στο ταβάνι με τη βοήθεια των πείρων.

Περαιτέρω, σε ύψος 65 cm από την πλάκα, καρφί ένα άλλο προφίλ, ίσο με το πλάτος της πλάκας, σε οριζόντια θέση. Στη βάση αυτού του προφίλ επανασυναρμολογήσετε το πλαίσιο με τη μορφή του κουδουνιού με το πλάτος πλάκας, θα είναι ένα σχέδιο του σχεδιασμού. Για πρώτη φορά, που στο κάτω μέρος του πλαισίου, έτσι ώστε να μην πέσει ένα αντίγραφο ασφαλείας, και συνδέστε το ορθογώνιο πλαίσιο που έχετε συνδέσει με το ανώτατο όριο, από το κάτω μέρος από τα πλευρικά άκρα.

Ο προκύπτων σκελετός με τη μορφή θόλου θα πρέπει να είναι γυψοσανίδες ή οποιοδήποτε άλλο πυρίμαχο υλικό.

Όταν ο εξαερισμός δεν πάρει μέσα στο θόλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το gofroshlanga τραβήξτε την κουκούλα. Συνδέστε gofroshlang τέντωμα και το ακροφύσιο ετοιμάζω (αν κουκούλα κασσίτερος) ή κλειδαριά σφραγιστικό (όταν χρησιμοποιείται σαν ένα τέντωμα γυψοσανίδα υλικό).

Για να διασφαλίσετε ότι ο αέρας από τον εξαερισμό ή από το δρόμο δεν διεισδύει μέσα από την κουκούλα στο διαμέρισμα, τοποθετήστε μια ειδική βαλβίδα αντεπιστροφής.

Σε περίπτωση που η κουκούλα είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες, ως τελικό στάδιο θα βελτιωθεί μόνο. Οι γωνίες της καλύπτρας πρέπει να καλύπτονται με γωνία μεταλλικού προφίλ ώστε να μην καταστρέφονται κατά τη λειτουργία. Διορθώστε όλες τις συνδέσεις και τα σημεία στερέωσης. Η έτοιμη κουκούλα μπορεί να βαφτεί με χρώμα που σας αρέσει ή διακοσμείτε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο. Έτσι, είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια κουκούλα που εναρμονίζει τέλεια το εσωτερικό με την κουζίνα σας.

Σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε την κουκούλα, μπορείτε να εγκαταστήσετε τον κουκούλα που αγοράσατε. Έχοντας διαβάσει τις παραπάνω πληροφορίες, δεν θα είναι δύσκολο.

Η κύρια προϋπόθεση για την εγκατάσταση ενός τελικού καλύμματος είναι η τήρηση του κανόνα της θέσης του στο κέντρο σε ύψος τουλάχιστον 65 cm από την πλάκα και το ηλεκτρικό μέρος πρέπει να είναι γειωμένο. Οι οδηγίες επισυνάπτονται σε αυτές τις κουκούλες, οπότε η τοποθέτηση δεν θα προκαλέσει δυσκολίες.

Για την παραγωγή ενός ενεργού καλύμματος, θα απαιτήσετε επιπλέον την παλιά σας κουκούλα, η οποία είναι σε κατάσταση λειτουργίας ή ένα νέο, φθηνό, απλό μοντέλο. Το εκχύλισμα αυτό λαμβάνεται ως βάση.

Έχοντας συλλέξει όλα τα βασικά στοιχεία του σχεδίου: υποδομή, μάσκα και κινητήρα κουκούλα - κάνει ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από σανίδες και ασφαλίστε το στο έδαφος. Επιλέξτε τον τύπο του σκελετού με βάση το γενικό στυλ της κουζίνας και τις προσωπικές προτιμήσεις. Το κύριο πράγμα είναι ότι ένας αγωγός αέρα μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό. Καλύψτε τα πλευρικά τοιχώματα του θόλου με κόντρα πλακέ ή άλλο ελαφρώς πυρίμαχο υλικό. Μετά την ξήρανση της κόλλας, αλέστε την επιφάνεια, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε τη διακόσμηση του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση: τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο και τοποθετήστε τον αεραγωγό μέσα σε αυτήν.

Μερικές φορές συμβαίνει ότι η κουκούλα δεν λειτουργεί. Εάν γνωρίζετε την εσωτερική δομή της κουκούλας, τότε μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε τι έχει σπάσει σε αυτό. Η πιο συνηθισμένη αιτία αποτυχίας είναι ο ανεμιστήρας. Αρκεί να αφαιρέσετε το ελαττωματικό αντικείμενο και να το επιστρέψετε σε ειδικό για επισκευή.

Αν έχετε μια τέτοια συσκευή που θέλετε και την κουκούλα, είναι σημαντικό να χρόνο για να παρακολουθεί την αλλαγή των φίλτρων και τον καθαρισμό του οργάνου από το κάψιμο και το λίπος.

Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά ανάλογα με την περίοδο λειτουργίας τους. Υπάρχουν φίλτρα που εμφανίζουν την επιγραφή, καθώς είναι βρώμικα. Πλύνετε τα φίλτρα σε νερό με την προσθήκη σαπουνιού ή ειδικού καθαριστικού που αναφέρεται στις οδηγίες λειτουργίας του φίλτρου.

Κατά κανόνα, οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με έναν λαμπτήρα που ανάβει όταν είναι ενεργοποιημένος, ο καμένος λαμπτήρας μπορεί επίσης να αντικατασταθεί από τον εαυτό σας. Εάν το χειριστήριο αφής αποτύχει, θα χρειαστεί η βοήθεια ενός ειδικού.

Καθαρίστε και τις κουκούλες, πρέπει να κάνετε τακτικά και εξαιρετικά προσεκτικά.

Αυτοί είναι όλοι οι βασικοί κανόνες φροντίδας για κουκούλες κουζίνας και χαρακτηριστικά επισκευής. Έτσι, ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της αποτυχίας, μπορείτε να επισκευάσετε σχεδόν οποιαδήποτε κουκούλα.

Τα μοντέρνα μοντέλα των κουκούλες είναι εξοπλισμένα με χρονοδιακόπτη ή πίνακα ελέγχου. Τώρα, η οικοδέσποινα δεν χρειάζεται να περιμένει μέχρι τη στιγμή που το φαγητό μαγειρεύεται πλήρως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χρονοδιακόπτη και η κουκούλα θα σταματήσει την κατάλληλη στιγμή.

Αγοράστε έτοιμα κουκούλα, εξοπλισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ή να φτιάξετε το δικό σας πρωτότυπο εσωτερικό στοιχεία, ο καθένας αποφασίζει για τους δικούς τους, το πιο σημαντικό, ότι η κουκούλα θα κρατήσει τον αέρα καθαρό, και η ατμόσφαιρα του ένα ζεστό σπίτι.

Πώς να εξοπλίσετε τον εξαερισμό στην κουζίνα: τρόποι για διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια

Η εισροή καθαρού αέρα είναι απαραίτητη όχι μόνο για σαλόνια - στην κουζίνα, επίσης, πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένο εξαερισμό. Αν μιλάμε για ένα διαμέρισμα - στην πραγματικότητα οι περισσότεροι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα επιπλέον: το έτοιμο σύστημα είναι ήδη εκεί. Μια άλλη επιλογή είναι ότι μπορεί να μην λειτουργούν ή να δουλεύουν, αλλά είναι κακό - τότε πρέπει να ενεργήσετε.

Σε ιδιωτικά σπίτια, η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως στα διαμερίσματα - ωστόσο υπάρχουν πιο βολικές επιλογές (ειδικά αν το σπίτι δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί). Παρακάτω, θα ασχοληθούμε με τους βασικούς κανόνες και μεθόδους για την οργάνωση της κανονικής ανταλλαγής αέρα.

Χαρακτηριστικά του μικροκλίματος της κουζίνας: γιατί είναι ο σωστός αερισμός σημαντικό;

P ανησυχείτε για τον κανονικό εξαερισμό για αυτό το δωμάτιο που χρειάζεστε, γιατί:

 • εδώ τα τρόφιμα είναι έτοιμη, η μυρωδιά από την οποία μπορεί να "φάει" στο εσωτερικό (ειδικά σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα - κουρτίνες, πετσέτες) και εξαπλωθεί γύρω από το διαμέρισμα, αν δεν απομακρύνεται γρήγορα?
 • Η κουζίνα χρησιμοποιείται συχνά ως "δωμάτιο καπνιστών" και ο καπνός πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
 • λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας (κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος) και της υγρασίας στα παράθυρα το χειμώνα, οι συμπυκνωμένες μορφές γίνονται ταχύτερα.
 • Λόγω της αυξημένης υγρασίας και της θερμότητας, μπορεί να εμφανιστεί μόνιμα μούχλα αέρα.

Επίσης, στην κουζίνα υπάρχουν τρύπες στους άξονες εξαερισμού σχεδόν πάντα. Το Ventshahta χρησιμεύει για την απομάκρυνση του "εξαντλημένου" αέρα από το διαμέρισμα - και ως εκ τούτου η δουλειά του δεν θα πρέπει να παραβιάζεται.

Πώς να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού;

Πολύ συχνά ο αερισμός σε ολόκληρο το διαμέρισμα διαταράσσεται σοβαρά ακριβώς εξαιτίας του κοινού (για τον ανελκυστήρα) άξονα - σε περίπτωση που σφυρηλατηθεί ή αν η ώθηση σε αυτό σπάσει για άλλους λόγους. Στην περίπτωση αυτή, το σύστημα απομάκρυνσης αέρα δεν λειτουργεί κανονικά.

Η έξοδος του άξονα εξαερισμού με μια οπή καλυμμένη με σχάρες

Επομένως, πρώτα απ 'όλα πρέπει να ελέγξετε ότι ο αγωγός εξαερισμού λειτουργεί κανονικά.

Για έλεγχο, αποκόψτε μια λεπτή λωρίδα μαλακού χαρτιού (το χαρτί υγείας είναι κατάλληλο). Στη συνέχεια, ανοίξτε ένα παράθυρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο, ανοίξτε τις πόρτες ανάμεσα σε αυτό το δωμάτιο και την κουζίνα και μεταφέρετε τη λωρίδα χαρτιού στο άνοιγμα.

Εάν η λωρίδα προσελκύεται αισθητά από το ventrillette - όλα είναι εντάξει: το σύστημα λειτουργεί. Εάν δεν προσελκύεται καθόλου, ή να σχεδιάσετε ένα ορυχείο εξάτμισης ή δεν λειτουργεί καθόλου (δεν δημιουργεί έλξη) ή λειτουργεί, αλλά είναι κακό. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το γραφείο στέγασης (ή έναν οργανισμό που παρέχει υπηρεσίες στο σύστημα εξαερισμού στο σπίτι σας), για να λύσει το πρόβλημα - θα πρέπει να διοχετεύσουν θα καθαριστεί ή να επισκευαστεί.

Σημαντική απόχρωση: Εάν η κουζίνα σας είναι εξοπλισμένη με κουκούλα που συνδέεται απευθείας με τη θύρα εξαερισμού και η τρύπα στον άξονα καλύπτει πλήρως την αποστράγγισή της, αυτό είναι επίσης ένα πρόβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα αφαιρεθεί μόνο όταν λειτουργεί ο απορροφητήρας.

Για να μην διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος, η έξοδος του καλύμματος κουζίνας πρέπει να συνδεθεί μέσω ενός στοιχείου που έχει μια σχάρα κάτω από το άνοιγμα του αγωγού, με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας θα διαφύγει φυσικά μέσω αυτής της σχάρας, όταν ο εκσκαφέας δεν λειτουργεί. Όταν είναι ενεργοποιημένη η κουκούλα - αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο και η βαλβίδα ελέγχου - δεν επιτρέπει την ροή του.

Έλεγχος της απόδοσης του εξαερισμού (βίντεο)

Μέθοδοι ρύθμισης

Αν μιλάμε για την κουζίνα σε ένα διαμέρισμα ή ένα ιδιωτικό σπίτι - συστήματα εξαερισμού υπάρχει ένα μικρό ποσό. Παρακάτω θα εξετάσουμε κάθε μέθοδο λεπτομερέστερα.

Το φυσικό σύστημα

Η απλούστερη επιλογή, αλλά και αναποτελεσματική. Η ανταλλαγή των συστημάτων αυτών εξαρτάται από τον καιρό (ταχύτητα ανέμου, πίεση, θερμοκρασία), τον συνολικό αριθμό ορόφων του σπιτιού και το πάτωμα στο οποίο βρίσκεται το διαμέρισμά σας.

Το κύκλωμα μοιάζει με αυτό:

 1. Η εισροή πραγματοποιείται σε άλλους χώρους - μέσω ανοιχτών παραθύρων / αεραγωγών ή μέσω μικροεγχύσεως (εάν υπάρχει) ή μέσω βαλβίδων (τοίχος ή παράθυρο).
 2. Η αφαίρεση του αέρα γίνεται μέσω του ανοίγματος της κουζίνας (δηλαδή μέσω του άξονα εξαερισμού).
 3. Για να επιτρέψει στον αέρα να περάσει μέσα από τα παράθυρα / βαλβίδες στο δωμάτιο, από εκεί πήρε στην κουζίνα και στη συνέχεια απομακρύνθηκε με εξαερισμό - είναι απαραίτητο να υπάρχουν ρωγμές κάτω από την πόρτα. Αν δεν είναι (τώρα μερικές βάζουν τις εσωτερικές πόρτες με κατώφλια, χωρίς ρωγμές) - είτε πρέπει να βάλετε τις γρίλιες φύλλων πόρτας, είτε πρέπει να κρατήσετε τις πόρτες ανοιχτές.

Κατ 'αρχήν, εάν το σπίτι είναι καινούργιο ή / και ο άξονας εξαερισμού στο κτίριο λειτουργεί όπως πρέπει - τότε αυτή η μέθοδος είναι αρκετή για την κανονική ανταλλαγή αέρα. Ωστόσο, στην πράξη, σε κτίρια που χτίστηκαν πριν από 10 χρόνια, ο εξαερισμός μπορεί να είναι σε κακή κατάσταση και να μην συντηρείται όπως απαιτείται.

Η ρύθμιση ενός τέτοιου συστήματος είναι είτε δωρεάν (εάν έχετε τα παράθυρα με μικρο-εξαερισμό), ή θα κοστίσει έως και 10-15 χιλιάδες ρούβλια. Αυτό το ποσό είναι αρκετό για να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε 2-3 βαλβίδες τροφοδοσίας (που αρκεί για ένα διαμέρισμα 1-3 δωματίων). Εάν πάρετε περισσότερα και peretochnye πλέγμα - 1 κομμάτι θα κοστίσει αρκετές εκατοντάδες ρούβλια.

Αναγκαστικό σύστημα

Μια πιο αποτελεσματική μέθοδος είναι όταν τόσο η εισροή όσο και η αφαίρεση του αέρα (ή μόνο η αφαίρεση) πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ανεμιστήρων. Η απόδοση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να ρυθμιστεί: εάν χρειάζεται να αερίσετε γρήγορα το δωμάτιο - απλά ενεργοποιήστε τον ανεμιστήρα ή ενεργοποιήστε μια υψηλότερη ταχύτητα (εάν λειτουργεί ήδη). Επιπλέον, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δεν εξαρτάται από τον καιρό ή τον αριθμό των ορόφων.

Λειτουργία της κουκούλας + φυσικός αερισμός με βαλβίδα ελέγχου και χωρίς βαλβίδα

Πώς φαίνεται και λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα:

 1. Ο αέρας τροφοδοτείται εσωτερικά από μια μονάδα τροφοδοσίας. Στην πραγματικότητα, είναι ένας σωλήνας που εισάγεται σε μια τρύπα διάτρητη στο δρόμο. Μέσα στον σωλήνα υπάρχει ένας ανεμιστήρας, ο οποίος θα παρέχει αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 2. Η απομάκρυνση του αέρα γίνεται μέσα από την κουκούλα στην κουζίνα (πάνω από τη σόμπα ή στον τοίχο - θα μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες).
 3. Η ροή πραγματοποιείται όπως στο φυσικό σύστημα - είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες, είτε μέσα από τις γρίλιες στις πόρτες.

Στην πραγματικότητα, αξίζει να τοποθετήσετε εγκαταστάσεις σε κάθε δωμάτιο, μόνο αν πρόκειται για ένα μεγάλο δωμάτιο (σχετικά 15 πλατείες) και / ή αν ζουν 2+ άτομα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί να εγκαταστήσετε στα δωμάτια εισόδους αέρα ή παράθυρα μικροεμβολιασμού και τοποθετήστε κουκούλα κουζίνας. Δηλαδή, δεν θα έχουμε ένα πλήρως υποχρεωτικό σύστημα, αλλά φυσικά-υποχρεωτικό: ο αέρας δεν θα τροφοδοτείται από τους οπαδούς.

Αν συγκρίνετε το κόστος των συστημάτων - αυτή η επιλογή θα είναι πιο δαπανηρή. Το κόστος μιας κουκούλας ξεκινά με μέσο όρο 5000 ρούβλια. Το κατά προσέγγιση κόστος ενός σταθμού προμήθειας είναι περίπου 10 χιλιάδες. Σε γενικές γραμμές, για "odnushki" μπορείτε να διατηρήσετε έως και 20 χιλιάδες, δεδομένου του κόστους των υπηρεσιών εγκατάστασης για αυτές τις συσκευές.

Παράδειγμα σχεδίου για ιδιωτική κατοικία, με κουκούλα και εξαερισμό (βίντεο)

Πού μπορώ να πάρω την κουκούλα;

 1. Συνδέστε την κουκούλα με το ventshahta - αυτό ακριβώς συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις.
 2. Προσανατολίστε την έξοδο της κουκούλας προς το δρόμο, μέσα από τον τοίχο.
 3. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο.
 4. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο παράθυρο.

Σύνδεση του απορροφητήρα στο ventshahte - μια κοινή επιλογή, αλλά όχι πάντα βολική:

 1. Μερικές φορές από την πλάκα προς την προεξοχή εξαερισμού μακριά. Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να τραβήξετε τον αεραγωγό μακριά. Αυτό είναι απλό και εφικτό, αλλά ένας τέτοιος σωλήνας θα χαλάσει το εσωτερικό, και ο τόπος θα καταλάβει (το οποίο συχνά λείπει στην κουζίνα και έτσι).
 2. Μερικές φορές στην κουζίνα υπάρχει απλά δεν υπάρχει αρκετός χώρος, και για χάρη της οικονομίας, δεν μπορείτε να κρεμάσετε μια κουκούλα κουζίνας.

Η απόσυρση του σωλήνα από την καλύπτρα από τον τοίχο (απευθείας στο δρόμο) είναι πιο βολική εάν η πλάκα είναι πιο κοντά στον τοίχο από ό, τι στη θύρα εξαερισμού και πιο κοντά στη ράγα του αγωγού αέρα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος είναι πιο ακριβή και πιο δύσκολη, επειδή πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο, την οποία δεν μπορείτε να κάνετε με τα χέρια σας. Επίσης, δεν είναι κατάλληλο αν δίπλα σε ένα κατάλληλο μέρος (για έξοδο) υπάρχει ένα γειτονικό μπαλκόνι ή κοντά βρίσκεται μια βαλβίδα προμήθειας γειτόνων. Σε αυτή την περίπτωση, οι μυρωδιές από την κουζίνα σας μπορούν να έρθουν σε τους στο διαμέρισμα - που δύσκολα τους αρέσει.

Διάγραμμα του αγωγού αέρα για την εξαγωγή στο μπάνιο και στην κουζίνα και την έξοδο στο δρόμο

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξαγωγής στον τοίχο είναι πραγματική, εάν υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στην κουζίνα. Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα κατάλληλη εάν η κουζίνα βρίσκεται δίπλα σε έναν τοίχο του δρόμου - στην περίπτωση αυτή ο ανεμιστήρας θα τραβήξει αμέσως τις μυρωδιές από το φαγητό που ετοιμάζεται. Η ίδια η συσκευή θα κοστίσει λιγότερο από τη "συνηθισμένη" κουκούλα κουζίνας.

Η τοποθέτηση του ανεμιστήρα εξαγωγής στο παράθυρο είναι μια σχετικά παλιά μέθοδος και τώρα σπάνια ασκείται. Βάλτε τη συσκευή σε ένα σύγχρονο πλαστικό παράθυρο, αν το κάνει, τότε θα είναι δύσκολο.

Πρέπει να βάλω ένα πρίνο στην κουζίνα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις στην κουζίνα βάζουμε την κουκούλα, και η εισροή - παρέχεται από άλλους χώρους.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στην κουζίνα επιτρέπεται, αλλά αυτό δεν συνιστάται: εξαιτίας της, η πρόσφυση από άλλους χώρους μπορεί να επιδεινωθεί. Επιπλέον, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε απλά να ανοίξετε το παράθυρο μέσω του οποίου θα ρέει καθαρός αέρας.

Αυτό μπορεί να απαιτείται όταν βρίσκεστε στην κουζίνα:

 • καπνός;
 • να ετοιμάσετε ένα έντονα μυρωδάτο φαγητό.

Εάν η κουζίνα έχει σημείο εισροής μέσω του οποίου θα ρέει αέρας από το δρόμο, τότε το δωμάτιο θα αερίζεται πολύ πιο γρήγορα (απ 'ότι αν ο αέρας έρχεται από άλλους χώρους).

Ποιο είναι το καλύτερο: τα πιο βολικά σχέδια για μια ιδιωτική κατοικία και για ένα διαμέρισμα

Ας πάρουμε μια σύντομη περίληψη και να περιγράψουμε τους πιο βολικούς τρόπους για τη διευθέτηση του εξαερισμού της κουζίνας.

 1. Εάν η περιοχή είναι μικρή, και ο εξαερισμός λειτουργεί καλά - δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα καθόλου (εκτός από το ότι μπορείτε να βάλετε κουκούλα κουζίνας).
 2. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη ή / και ο ανεμιστήρας λειτουργεί ανεπαρκώς / δεν λειτουργεί καθόλου: είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις βαλβίδες εισαγωγής και να τραβήξετε την κουκούλα στον τοίχο στο δρόμο (αν είναι δυνατόν). Αν όχι - στον τοίχο μπορείτε να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής, τοποθετώντας το όσο το δυνατόν περισσότερο από τα παράθυρα των γειτόνων.

Για ένα ιδιωτικό σπίτι:

 1. Εάν η περιοχή είναι μικρή και υπάρχει κουζίνα σόμπα στην κουζίνα - ο αέρας μπορεί να αφαιρεθεί μέσω της καμινάδας. Εισροή - οργανώνεται μέσω βαλβίδων από άλλα δωμάτια. Για να βελτιώσετε το βύθισμα στο κανάλι καπνού, μπορείτε να βάλετε καυσαέρια.
 2. Εάν η περιοχή είναι μεγάλη, και / ή μια σόμπα ξύλου στην κουζίνα δεν είναι - μπορείτε να βάλετε κουκούλα κουζίνας. Ως γείτονες που θα ενοχληθούν από μια μυρωδιά - σε μια ιδιωτική κατοικία δεν υπάρχει, τότε μπορείτε να πάρετε την απόσυρσή της μέσω του τείχους στο δρόμο.
 3. Εναλλακτικά, είναι δυνατό να εγκατασταθεί τόσο ένας απορροφητήρας κουζίνας όσο και ένας συμβατικός ανεμιστήρας εξαγωγής στον τοίχο. Σε αυτή την περίπτωση, η κουκούλα μπορεί να ανάψει μόνο όταν μαγειρεύει φαγητό και ο ανεμιστήρας αφήνεται να λειτουργεί συνεχώς, σε χαμηλές ταχύτητες, ώστε να υπάρχει πάντα έλξη. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη αν η περιοχή του σπιτιού είναι μεγάλη ή / και πρέπει να παρέχετε ταχύτερη εναλλαγή αέρα.