Δύο άξονες στον αγωγό αερισμού της σταλινικής κουζίνας, πώς να οργανώσετε σωστά τον φυσικό εξαερισμό και να συνδέσετε την κουκούλα

Καλή ώρα της ημέρας! Ζητώ τη βοήθεια του συλλογικού μυαλού.
Υπάρχει ένα σταλινικό σπίτι. 2ο όροφο του πενταόροφου κτιρίου. Σήμερα, η έξοδος του καλύμματος συναρμολογήθηκε στον αγωγό εξαερισμού και κάτω από αυτό η έξοδος για φυσικό εξαερισμό εισήχθη στον ίδιο αγωγό. Σόμπα αερίου.
Όταν ο καπνοθαλάμος ήρθε πριν από μερικά χρόνια, είπε ότι όταν αποφασίσουμε να βάλουμε την κουκούλα, θα χρειαστεί να χτυπήσουμε μια τρύπα στο δρόμο και να βγάλουμε την κουκούλα, Λόγω του σωλήνα αερίου, δεν μπορείτε να καλύψετε τον φυσικό εξαερισμό στην κουζίνα. Ασφαλώς ξέχαμε γι 'αυτό και πραγματοποιήσαμε επισκευές χωρίς να τρυπώντας τρύπες στο δρόμο.
Ποιοι είμαστε περιλαμβάνονται στην δοκιμαστική λειτουργία το καπό και το κάτω μέρος της οπής, έφυγε για φυσικό αερισμό στο διαμέρισμα του κατέρρευσε ventshahty βρωμιά.
Αποδεικνύεται ότι ο αέρας εκχύλισης ανατινάσσεται πίσω στο διαμέρισμα.
Είδαμε μέσα στο ventshahti, και υπάρχουν δύο κανάλια. Και στις δύο υπάρχει έλξη. Κάποιος είναι λίγο πιο κοντά σε μας, πάνω κατακόρυφα, με διάμετρο περίπου 100 mm. Πίσω από αυτόν, το δεύτερο κανάλι περνάει πάνω και κάτω. Είμαι πλήρης απλός στον εξαερισμό. Έτσι πρέπει να είναι; Ή είναι ένα χαρακτηριστικό του σπιτιού;
Έχω την παραμικρή πιθανότητα να αποσύρω την κουκούλα σε αυτόν τον αγωγό εξαερισμού και να διατηρήσω τον φυσικό εξαερισμό;
Ή μήπως πρέπει να βγάλεις τον δρόμο για την κουκούλα;
Αν και σκέφτομαι να προσπαθήσω να τοποθετήσω στο ανώτερο κανάλι κάθετα ένα σωλήνα 100, ένα γόνατο στις 90 για να συμπεράνει οριζόντια και εκεί για να εισάγετε ένα σωλήνα από ένα εκχύλισμα. Η κουκούλα έχει τη σωστή έξοδο 150 με προσαρμογέα στον 120ο σωλήνα. Μπορώ να περιορίσω τη μετάβαση από 120 σε 100 σωλήνες; Και θα κλείσω το πρώτο κατακόρυφο κανάλι.
Και στο διαμπερό άξονα κάτω από τον καυσαερίων σκέφτηκα να σχεδιάσω ένα πλέγμα στη σωστή γωνία για έναν φυσικό εξαερισμό. Ή μήπως είναι αδύνατο;
Γιατί λοιπόν ένα διαύλου;
Ζητώ συγγνώμη για τη στρέβλωση της ορολογίας. Δεν είμαι ισχυρός σε θέματα αερισμού, αλλά οι συνθήκες με ανάγκασε να σκάψω βαθύτερα από ό, τι σχεδίαζα.
Ελπίζω πραγματικά για βοήθεια.

Φωτογραφία επισυνάπτεται. Στο κιβώτιο ένα ορθογώνιο άνοιγμα, ένα επίπεδο κανάλι 204 * 60, σχεδίαζε μια έξοδο για φυσικό εξαερισμό μέσω αυτού. Και η φωτογραφία της ίδιας της ventcapeline: δείχνει ότι πίσω από τον πρώτο άξονα υπάρχει ένα άνοιγμα στον επόμενο άξονα. Η ώθηση είναι εκεί και εκεί.

Είναι δυνατόν να σπάσει τα τείχη στο "σταλινικό": τη γνώμη των επαγγελματιών

Έτσι, οι «σταλινικοί», στις περισσότερες περιπτώσεις, μη σειριακοί, βασισμένοι σε μεμονωμένα έργα, η άδεια για ανάπλαση λαμβάνεται επίσης ξεχωριστά και εξαρτάται από διαφορετικά πράγματα - συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών επιβολής του νόμου σε μια συγκεκριμένη επιθεώρηση στέγασης. Ο Andrei Lyamin-Borodin λέει τι πρέπει να ξέρετε για τους τοίχους στο σπίτι του «Στάλιν».

Αρχικά δεδομένα

Στην αρχή, τα καλά νέα είναι ότι τουλάχιστον η πλειοψηφία, και μερικές φορές όλοι οι εσωτερικοί τοίχοι στα διαμερίσματα των σπιτιών "Στάλιν" είναι μη φορτωμένοι. Αυτά τα χωρίσματα, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένα από σανίδες, καλύπτονται με "έρπητα ζωστήρα" και επικαλύπτονται. Το οποίο επεκτείνει σημαντικά τις δυνατότητες για ανάπλαση. Σε αυτή την περίπτωση, οι εσωτερικές οροφές υποστηρίζονται είτε από διαμήκη τοιχώματα ή από δοκούς που βρίσκονται σε αυτά τα τοιχώματα. Οι δοκοί φέρουν λειτουργία φέρουσας και δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποσυναρμολογηθούν.

Πολύ συχνά στην αίθουσα «Stalinka» την επικοινωνία και τη διχοτόμηση μη φέρουσες μεταξύ τους επιτρέπουν να τους, χωρίσματα, αλλάζουν θέση, χωρίς να ξεχνάμε σχετικά με τις απαιτήσεις για τα σαλόνια (η παρουσία του φυσικού φωτός και να σέβονται την ελάχιστη έκταση - 8 τετραγωνικά μέτρα). Χωρίς να μετακινείτε τα χωρίσματα, μπορείτε να αλλάξετε τις επιλογές των διαδρόμων, να τοποθετήσετε μερικές πόρτες και να τις δημιουργήσετε σε άλλους τοίχους. Αυτό σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε το χώρο από την άποψη της θέσης των γενικών και ιδιωτικών ζωνών.

Περιορισμοί

Τα κακά νέα είναι ότι δεν μπορεί να κατεδαφιστεί κάθε τοίχος που δεν φέρει ή μπορεί να δημιουργηθεί ένα άνοιγμα - τουλάχιστον χωρίς ενίσχυση. ξεφορτώσουν γίνει - σε βάθος χρόνου -, οι τοίχοι δεν φέρει μπορεί να πάρει μερικά από το φορτίο από κρεμά επικαλύπτονται (και το χρονικό διάστημα από την 30η, πέρασε πολλά 60-ες του περασμένου αιώνα, όταν για την οικοδόμηση μιας «Stalinka»).

Προκειμένου να προσδιοριστεί η κατάσταση των επικαλύψεων σε μια συγκεκριμένη κατοικία και διαμέρισμα, απαιτείται τεχνικό συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση των κατασκευών, το οποίο θα περιλαμβάνει τον υπολογισμό της χωρητικότητας. Αν στο εσωτερικό του διαμερίσματος υπάρχουν φέροντες τοίχοι - δεν θα τους επιτραπεί να τους αποσυναρμολογήσουν ακριβώς. Αλλά μπορείτε να πάρετε άδεια για να δημιουργήσετε ένα μικρό άνοιγμα με μια υποχρεωτική ενίσχυση του μετάλλου.

Έτσι, η μη φέροντα τοιχώματα, για να μην αναλάβει τα πατώματα του φορτίου, να διαλύσει το δυνατόν περισσότερο (καθώς και - για να οργανώσετε και να θέσει τα ανοίγματα) που φέρουν - είναι αδύνατο, εκτός από τη δημιουργία μικρών ανοιγμάτων, εκφόρτωση - δεν είναι πλήρως και με περιορισμούς, καθώς διάλυση τους δυνητικά δεν είναι ασφαλές.

Τεχνικό συμπέρασμα

Εάν το έργο δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των χαρακτηριστικών, απαιτείται τεχνικό συμπέρασμα σχετικά με την κατάσταση των κατασκευών από τον συντάκτη του έργου του σπιτιού (ρήτρα 3.7 του προσαρτήματος 3 του ψηφίσματος της κυβέρνησης της Μόσχας 508). Δεδομένου ότι οι συγγραφείς των σπιτιών της εποχής του Στάλιν δεν είναι διαθέσιμοι, τα τεχνικά συμπεράσματα γίνονται από την κρατική οργάνωση σχεδιασμού - SUE Moszhilniproekt.

Το τεχνικό συμπέρασμα εδώ πρέπει να παραγγελθεί απλά - μέσω της υπηρεσίας "one-stop-shop", αν και (σχετικά) δαπανηρή. Περιμένετε πολύ. Η ταχύτητα μπορεί να μειωθεί, αλλά με έναν αυξανόμενο συντελεστή - και πάλι ακριβό. Εάν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή μικτά δάπεδα - δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τεχνικό συμπέρασμα.

Αν τα δάπεδα είναι οπλισμένο σκυρόδεμα και δεν υπάρχουν προγραμματισμένες σοβαρές παρεμβάσεις, η επιθεώρηση στέγασης μπορεί είτε να μην το ζητήσει, είτε να το πάρει όπως έγινε από ιδιωτικό φορέα σχεδιασμού με έγκριση SRO. Αν tehzaklyuchenie έδειξε ότι οι τοίχοι μη φέρουσες άρχισαν να ξεφορτώνουν και για την απομάκρυνσή τους / δημιουργία ανοιγμάτων απαιτούν ορόφους ενίσχυση, διέταξε το έργο θα πρέπει να είναι εδώ - στο «συγγραφέας» του σπιτιού.

Εάν η τεχνική κατάσταση ορίζεται ως εφικτή - υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα έργο σε μια ιδιωτική οργάνωση έργου με την εισδοχή SRO, η οποία εξοικονομεί χρόνο και χρήμα.

Η προκύπτουσα tehzaklyuchenie γίνεται με βάση το έργο του, το αρχείο καταγραφής σε ένα διαμέρισμα και τον τίτλο έγγραφα (ο κατάλογος μπορεί να οριστεί σε μια πύλη των δημόσιων υπηρεσιών) σερβίρονται στην περιοχή κέντρο των «My Documents» για την περαιτέρω διαβίβαση στα Επαρχιακά Γραφεία Moszhilinspektsii.

Τείχη γύρω από την περίμετρο των αεριοποιημένων χώρων

Οι περιορισμοί ενός μη τεχνικού σχεδίου αφορούν τη διάλυση της διαχωριστικής επιφάνειας μεταξύ της αεριοποιημένης κουζίνας και του παρακείμενου χώρου. Αυτό είναι δυνατό μόνο όταν εισάγετε μια στενά κλειστή πόρτα στο άνοιγμα που προκύπτει. Το υλικό της πόρτας δεν ρυθμίζεται, αλλά το πλάτος και το ύψος πρέπει να προγραμματιστούν με βάση την κατάσταση των δομών.

Εάν το διαμέρισμα ανάμεσα στην κουζίνα και το μπάνιο τελεί υπό την διάλυση, αλλά η πόρτα δεν ταιριάζει στο σχεδιασμό του έργου - ο μόνος νόμιμος τρόπος για να το κάνετε χωρίς αυτό - επικοινωνία με Mosgaz, ετοιμάζω ένα σωλήνα αερίου στο μέλλον να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική κουζίνα και φούρνο. Πριν από τη λήψη απόφασης για αυτή την επιλογή, θα πρέπει να ελέγξετε διατομή του εισερχόμενου καλωδίου για τον προσδιορισμό της επάρκειας της ηλεκτρικής ενέργειας που διατίθεται στο διαμέρισμα για να εξυπηρετήσει το σύνολο του ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Αλλά μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το διαμέρισμα και την πόρτα ανάμεσα στην κουζίνα και το διάδρομο, ακόμη και αν η κουζίνα είναι αεριοποιημένη - με πόρτες σε όλους τους χώρους καθιστικού. Αυτό σας επιτρέπει να αφήσετε στο φυσικό φως στο διάδρομο και να επιλύσετε μια σειρά από άλλες εργασίες στο σχεδιασμό. Αλλά και πάλι - να μάθετε την άποψη σχετικά με το ζήτημα της απαραίτητης επιθεώρησης.

Εξαιρέσεις

Αυτονόητα, δεν πρόκειται για εξαιρέσεις, αλλά για παραλλαγές στην ερμηνεία των κανονιστικών πράξεων. Έτσι, έχουν την απαγόρευση της επέκτασης του μπάνιου λόγω της κουζίνας (εκτός από - τους πρώτους ορόφους). Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται επίσης η επέκταση της κουζίνας σε βάρος του μπάνιου;

Νικητής απαγόρευση εκεί, καθώς και οι απόψεις των υπαλλήλων διαφέρουν - σε κάποιες zhilinspektsiyah τελευταία μπορούν να συμφωνήσουν, που συνδέονται με την εφαρμογή συμβολαιογραφική επιστολή της εθελοντικής επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης (ό, τι θεωρείται ότι είναι το γεγονός ότι η κουζίνα σας είναι ένα γείτονές μπάνιο με όλες τις συνέπειες, συγχώρηση το λογοπαίγνιο, αυτής της περίστασης ).

Μερικές φορές είναι δυνατόν να αναλάβει τον κίνδυνο και να μετακινήσετε τα τείχη, προκειμένου να αυξηθεί η μικρή κουζίνα και μπάνιο, με τη σειρά της, παρατείνεται κατά ένα διάδρομο και αποθήκη τροφίμων, η οποία είναι συνεπής χωρίς προβλήματα με την προϋπόθεση της στεγάνωσης μπάνια για τα νέα όρια.

Εξωτερικοί τοίχοι

Η δυνατότητα ανάλυσης ενός τοίχου σπιτιού "Στάλιν" κάτω από το παράθυρο, προκειμένου να μειωθεί το άνοιγμα στο επίπεδο της πόρτας του μπαλκονιού, καθορίζεται από το κατά πόσον η μονάδα παραθύρου εμπλέκεται στο τσίμπημα της πλάκας μπαλκονιού. Σε μερικά σπίτια, το μπαλκόνι πλάκα δεν βρίσκεται κάτω από ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά κρατείται από τη μονάδα παράθυρο, το οποίο είναι ένα αντίβαρο.

Εάν δεν υπάρχει μπαλκόνι και η επιθυμία να τοποθετηθούν γαλλικά παράθυρα, θα χρειαστεί και συμφιλίωση, καθώς η συσκευή τους οδηγεί σε παραβίαση της εξωτερικής εμφάνισης του κτιρίου.

Και στις δύο περιπτώσεις, η έγκριση περνά μέσα από το έργο, ένα τεχνικό συμπέρασμα από τον "συγγραφέα" του σπιτιού ή μια ιδιωτική οργάνωση έργου - αποφασίζεται από την κατάσταση.

Εξαερισμός

Τα κουτιά εξαερισμού δεν μπορούν να αγγιχτούν - όλοι γνωρίζουν. Έτσι, στα διαμερίσματα των σπιτιών του «Στάλιν» είναι μερικές φορές πολύ περισσότερα από δύο. Αυτό είναι ενοχλητικό και μπορεί να παρεμποδίσει την ενοποίηση των χώρων, αλλά αυτό θα πρέπει να συμβιβαστεί.

Εκτός από την απαγόρευση της περικοπής του αναπνευστήρα, είναι σημαντικό να παρατηρήσετε τη σωστή χρήση του. Ο εξαερισμός στα σπίτια "Stalin" δεν έχει σχεδιαστεί για τις ισχυρές κουκούλες που είναι εγκατεστημένες σε κάθε διαμέρισμα. Παρ 'όλα αυτά είναι συνδεδεμένα - στην πραγματικότητα είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι με μυρωδιές από την κουζίνα.

Εάν προκύψει το πρόβλημα, επιλύεται μεμονωμένα, χρειάζεται μόνο να το θυμηθεί και να συζητηθεί με τον μηχανικό σε μια συγκεκριμένη εγκατάσταση. Επιπλέον, δεν μπορείτε να καλύψετε ολόκληρη τη διάμετρο του σωλήνα του αναπνευστήρα από την κουκούλα, εάν η κουζίνα διαθέτει μια σόμπα αερίου, αλλά μόνο ένα μέρος της, αφήνοντας ελεύθερο εξαερισμό.

Τι θα συμβεί αν...

Αν είστε χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και εγκρίσεις έχουν ήδη γίνει αλλαγές στην άρση των εμποδίων - θα πρέπει να παραγγείλετε μια τεχνική γνωμοδότηση σχετικά με την ασφάλεια SUE Moszhilniiproekt παράγεται ανάπλασης, στη συνέχεια, το υποβάλλει στην zhilinspektsiyu για έγκριση, το έργο σε αυτή την περίπτωση δεν είναι απαραίτητη. Και κοιμάστε δυνατά.

Εάν το τεχνικό συμπέρασμα αποδειχθεί δυσμενές - μην παίζετε με φωτιά. Εξετάστε την «κόπωση» των σπιτιών του Στάλιν, τη σχετική πιθανότητα κατάρρευσης και το γεγονός ότι, ίσως, στη στάση σας δεν είστε το μόνο τέτοιο «peredelkin». Μην αποσυναρμολογήσετε τον τοίχο εντελώς - εξετάστε το άνοιγμα. Δεν μπορείτε να ανοίξετε μια πόρτα - ίσως μπορείτε, αλλά με ενίσχυση. Από οποιαδήποτε κατάσταση υπάρχει μια έξοδος, ακόμη και αν παραβιάζει τα αρχικά σχέδια.

Στο εξώφυλλο: το σχέδιο σχεδιασμού της Irina Krasheninnikova.

Η συσκευή αερισμού στο σπίτι του Στάλιν

Κύριοι, είναι καιρός να επισκευαστεί σε ένα συνδυασμένο μπάνιο. Αρχική 57 χρόνια, τούβλο, στο διαμέρισμα (στο διάδρομο ανάμεσα στο μπάνιο και σε συνδυασμό SU) έχει ένα κουτί με κλαδιά για να SU και ένα δωμάτιο. Η κουζίνα αερίζεται από το δικό της σωλήνα, που τοποθετείται στον τοίχο. Σκοπεύω να ράψει το γυψοσανίδας οροφής και την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα αγωγού με δύο ή τρεις εισαγωγές αέρα στην οροφή γύρω από την περίμετρο της μπάνια, το μέγεθος του οποίου είναι περίπου 6,5 μέτρα με ύψος οροφής 3 μέτρων. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 4ο όροφο, συνολικά 7. PVC παράθυρα, χωρίς επιπλέον. εξαερισμού ή εισροών αέρα πέρα ​​από τον εξαερισμό, ο οποίος στην κουζίνα, όχι.

  1. Αξίζει να τον ενοχλήσετε με τον ανεμιστήρα; Ίσως σε αυτό το κόσκινο θα υπάρξει παρόμοιο αποτέλεσμα αν απλά αφαιρέσετε τις οπές εξαερισμού στην οροφή;
  2. Εάν υπάρχει μια σκέψη για να φράξει έναν κήπο - ποιο fan να προτιμά (μάρκα); Κοιτάζω προσεκτικά το Cata SMT-100, αλλά λίγο συγκεχυμένο από τον χαμηλό όγκο άντλησης και μια μικρή διατομή.
  3. Τι τμήμα;
  4. Είναι η διατομή κυκλικού ή τετραγωνικού αγωγού θεμελιωδώς καλή;

Καλησπέρα, Μπουλ. Αναγκαστικός εξαερισμός σε s.u. ποτέ δεν εμποδίζουν, ειδικά αν θέλετε να πάρετε ζεστά λουτρά. Απόδοση που χρειάζεστε κάπου 200 - 250m3 / ώρα, αλλά με τους αεραγωγούς σας συμβουλεύω να μην επικοινωνήσετε καθόλου. Απλά βάλτε τον ανεμιστήρα στον κλάδο και στην οροφή, παρέχοντας μερικές βαλβίδες. Ο χώρος μεταξύ της κύριας και της ψευδοροφής θα λειτουργήσει ως αγωγός εξαερισμού.

Ευχαριστώ για το σχόλιο. Ζητώ να εξηγήσω λίγο, ειδικά αν, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, δεν συμβουλεύει poklyuchatsya στον αγωγό, και ο «χώρος μεταξύ του εδάφους και της podvesnoym ανώτατο όριο θα χρησιμεύσει ως ventkanala», τότε ποια είναι η πραγματική θα αφήσει τον αέρα; Μετά από όλα, από τη μία πλευρά, δεν υπάρχει σύνδεση με τον αγωγό, και από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει καμία σχέση με τον έξω κόσμο εκτός του παραθύρου.

Με τον τρόπο νομίζω ότι μπορεί, σε αυτή την εκδοχή, και η αλήθεια δεν είναι να σταθώ στον αγωγό και να ρίξει πλαστικό κουτί πλατεία του ένα μικρό τμήμα, ας πούμε, την ισοδύναμη διάμετρο. 100 χιλιοστά απευθείας από τον ανεμιστήρα του καναλιού (που θα ρουφήξει πραγματικά στον αέρα μέσα από το ανώτατο όριο στο ventreshetki μπάνιο) μέσω του διαδρόμου της οροφής γυψοσανίδας και θα περιορίσει στο δρόμο. Ειδικά ότι αποσυναρμολόγηση του αγωγού (που είχε να κάνει, γιατί ήταν απαραίτητο να αφαιρέσετε το σοβά σε αυτό), ώστε να μετατοπιστεί vyvalivayuschiemya μικρά πιάτα, αντικαθιστώντας τα με λεπτό μπλοκ, δεν καταλαβαίνω τη λειτουργία είτε από το κεντρικό παράθυρο, το οποίο λογικά θα πρέπει να είναι μια εγκάρσια απέναντι από την είσοδο, έχει μια τρύπα κάτω και από πάνω δεν υπάρχει nicheter. Και δεν υπάρχει έλξη με κορμό.

Έχω μόνο ένα πρόβλημα σε αυτή την κατάσταση - 2 τοίχοι από τούβλα θα πρέπει να τρυπηθούν, και είναι πάχους εκατοστόμετρα στα 40-50.

Καλησπέρα βραδυά! Εγώ, πιθανότατα, δήλωσα πολύ αόριστα την ιδέα ή δεν κατάλαβα το σχέδιο σύνδεσης. Αν δείξατε στο διάγραμμα. Λοιπόν, επιτρέψτε μου να σχεδιάσω - και να διορθώσετε, αν όχι.

Χαιρετισμοί για άλλη μια φορά, almeca. Συγχωρήστε με, έχω ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή το βράδυ, γι 'αυτό εξαπλωθεί krivenky σχέδιο του διαμερίσματος με τη θέση του ventcorob. Επιπλέον οι φωτογραφίες αυτού του κουτιού (θέα από το διάδρομο, το αριστερό λουτρό, το δεξί δωμάτιο) και τι υπάρχει μέσα του (serza και bottom).

Αγαπητέ! Δεν υπάρχει πρόβλημα στην περίπτωσή μου. Ελέγξτε, το σημαντικότερο, την ώθηση και βάλτε τον ανεμιστήρα απευθείας στον τοίχο στην είσοδο του αγωγού αερισμού. Αν ο ανεμιστήρας φανεί πάνω από το ψευδοροφή - πολύ καλά. Όπως είπα - στο ανώτατο όριο των κοιλιακών πλεγμάτων, κάτω από τον ανεμιστήρα - την καταπακτή τοποθέτησης.

Αυτό είναι μόνο το ζήτημα της έλξης. - εκεί στο κεντρικό τμήμα του καναλιού δεν υπάρχει τρύπα στην κορυφή - υπάρχει μια κάτω πλευρά από πάνω και δεν φαίνεται από ψηλά. Ο πλευρικός κλάδος φαίνεται να έχει ένα διαμπερές πέρασμα στην κορυφή και εκεί σαν να υπάρχει ένα ελαφρύ τράβηγμα. Δηλαδή. σε αυτή την κατάσταση αποδεικνύεται ότι όταν επιστρέφω τα πάντα στην αρχική μορφή των γειτόνων από τον πυθμένα με μεγάλο ποσοστό πιθανότητας, δεν θα υπάρξει έλξη επειδή οι βρύσες τους ωθούνται σε αδιέξοδο.

Με την ευκαιρία, σε τέτοιες διατομές με ποια απόδοση συμβουλεύει ο ανεμιστήρας; Με αυτό που κάνατε ήδη; Ή μήπως θα έχω αρκετό 130τμ ότι εκείνο που έγραψα στην πρώτη συνάντηση δίνει;

Εδώ, κοιτάξτε, τότε για τον ανεμιστήρα

Είσαι εντάξει. Το μόνο ερώτημα είναι ότι αυτή η φωτογραφία είναι το κάτω μέρος. Και τότε ποιο είναι το κορυφαίο - στην πρώτη και στη δεύτερη φωτογραφία. Ενώ όλες αυτές οι τρεις φωτογραφίες (και έπειτα όπου σχεδιάσατε και το 1 και 2 μου) γίνονται στο κεντρικό κανάλι. Δηλαδή. αποδεικνύεται ότι η κορυφή του αδιέξοδο. Και φαίνεται ότι αυτό έγινε στο στάδιο της κατασκευής του σπιτιού γιατί δεν υπάρχουν εμφανή σημάδια σφράγισης εκεί.
Αλλά για παράδειγμα, το κανάλι που βγαίνει από το μπάνιο έχει μια τρύπα στην κορυφή. Αυτή είναι η τρίτη φωτογραφία. Αυτή η φωτογραφία που μόλις έκανα κολλώντας το χέρι μου με την κάμερα στην τρύπα στον τοίχο και σηκώνοντας το fotik επάνω. και εδώ υπάρχει ήδη ένα μικρό σχέδιο. Αποδεικνύεται ότι η πιθανότητα ότι μπορείτε να βάλετε έναν ανεμιστήρα είναι. Αλλά οι χαμηλότεροι γείτονες προφανώς μετά την ενσωμάτωσή τους όπως ήταν και θα παραμείνουν χωρίς εξαερισμό.

Τα θαύματα είναι με κάποιο τρόπο. Δεν καταλαβαίνω τίποτα, αν και ο οικοδόμος. Και δεν υπάρχουν άλλα κανάλια αερισμού στο μπάνιο;

Έχω επεξεργαστεί ένα μήνυμα και πρόσθεσα φωτογραφία.

Όχι, δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Υπάρχει αποσπασμένος αγωγός στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στον άλλο τοίχο και αναφέρεται στην κουζίνα.

Μια γενική φωτογραφία του μπάνιου μπορεί να γίνει; Λοιπόν, για να δει την είσοδο στο κανάλι, πιθανότατα υπήρχε πλέγμα.

Υπάρχει πράγματι μια απόχρωση - το τείχος που βρίσκεται ανάμεσα στον αγωγό εξαερισμού και το s.u. - ένα νέο κτίριο, παρά το γεγονός ότι το μπάνιο συνδυάστηκε και ένα κουτί που περπατούσε στην οροφή στην τουαλέτα αφαιρέθηκε. Εδώ είναι ένα βλέμμα, που δείχνει σχηματικά τι ήταν. Δηλαδή. στο πάνω μισό (σύμφωνα με το σχήμα) υπήρχε μια τρύπα στον τοίχο (σχεδόν καθόταν εκεί) και υπήρχε επίσης ένα τμήμα που πήγαινε στο δεύτερο μισό του μπάνιου, το οποίο ήταν υπεύθυνο για την πρώην ξεχωριστή τουαλέτα.
Συνεπώς, ο ίδιος ο σταθμός εξαερισμού χωρίζεται σε πολλά τμήματα.
Λοιπόν, οι φωτογραφίες από αυτό που ρωτήσατε.

Έτσι, κάτι ξεκινάει από το Λυκόφως. Υπάρχει έλξη σε αυτό το κανάλι; Αυτή είναι η φωτογραφία του από το εσωτερικό που δώσατε;

Ναι, όλες οι 3 φωτογραφίες κάτω από το ίδιο, ακριβώς στην πρώτη κάμερα έφερε μέσα και φωτογραφήθηκε επάνω.

Και αυτό είναι το πάνω μέρος του αεραγωγού που ήταν προηγουμένως υπεύθυνος για την τουαλέτα.

Ναι, κάτι που υπάρχουν άγρια ​​κατασκευαστές nazhdili. Έτσι όλα τα ίδια ώθηση σε εκεί εκεί;

Ναι, υπάρχει μια μικρή έλξη σε αυτό. Σε γενικές γραμμές, γιατί τώρα ventkorob πραγματικά διαλυθεί, κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι πολύ σωστό να πούμε πως είναι εκεί και πόσο καλή είναι. Νομίζω ότι αύριο θα πιέσω τους κατασκευαστές για να φέρω το κουτί στο είδος που σύμφωνα με τη λογική θα έπρεπε να είχε και θα ελέγξει. Αλλά μόνο βασανισμένος από αμφιβολίες - μπορώ να προσπαθήσω να τρυπώ μια τρύπα στην κεντρική κοιλότητα; Επειδή η ελπίδα της μπάνια τραβήξει μόνο με το δυνατό και θα υπάρξουν ακόμα κι αν υπάρχει μια τρύπα, αλλά οι δύο κάτω ορόφους θα είναι απογοητευμένοι - αυτοί εμφανίζονται στις κεντρικές αεραγωγούς στο διαμέρισμά μου, αλλά πάνω από την τρύπα δεν είναι ορατό.. Πιθανώς, επίσης, κατά κάποιο τρόπο εργασίας εξαερισμού, αλλά μάλλον οφείλεται σε ρωγμές και τρύπες σε αυτό το μοναδικό postroneii soruzheniya και να χτυπήσει τις οσμές τους στο διαμέρισμά μου. Αν οι σκληροί μου εργαζόμενοι κλείσουν τις τρύπες, όπως θα έπρεπε να έχουν καθοριστεί στο στάδιο της κατασκευής - θα χαθούν εντελώς από τη λογική.

Μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε, μόνο αόριστα φανταστείτε πώς θέλετε να το κάνετε. Για να κόψετε τον αγωγό εξαερισμού. Και από ψηλά (στον τελευταίο όροφο) είναι αδύνατο να οριστεί, τι υπάρχει; Πονάει πάρα πολύ σαν μια σόμπα, ναι, από πού προέρχεται;

στα δάπεδα από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Θα είναι δυνατόν να προσδιοριστεί μόνο αν το ανώτερο c αεριζόταν. Αλλά κρίνουμε από το γεγονός ότι τουλάχιστον μια τρύπα ανεβαίνει - είναι απίθανο. Ως εκ τούτου, αν δεν έχουν τίποτα αγγίξει - vdezt δεν θα λειτουργήσει. Είμαι nafotkal μόνο γιατί αποφάσισε να μεταφέρει το μπροστινό poskolau ventkanala τοίχο οδυνηρά έντονη κλίση του τοίχου ήταν - Rotband θα πάρει μόνο 5 σάκους αυτό το μικρό stenochku. Αποσυναρμολογημένη - και εδώ είναι.

Αυτό ονομάζεται "ο διάβολος τράβηξε." Λοιπόν, αν αποκαταστήσετε τα πάντα όπως ήταν, μπορείτε να ανησυχείτε μάταια για τους χαμηλότερους γείτονες; Μετά από όλα, πριν από αυτό, έκανε το έργο αερισμού για αυτούς; Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, η ανακατασκευή σας απέχει πολύ από την πρώτη σε αυτό το σπίτι - ίσως η διάταξη έχει αλλάξει. Πού είναι οι σταθμοί αποχέτευσης;

Για το αν είχαν αερισμό δεν ξέρω. Πολύ ειλικρινά, πόσο άγνωστος ήταν σε αυτό το διαμέρισμα. ),
Αμφιβάλλω ότι υπήρξαν τροποποιήσεις στον εξαερισμό, καθώς και οτιδήποτε άλλο - η επισκευή ξεκίνησε στο νεοκλασικό διαμέρισμα. Η διάταξη δεν άλλαξε ακριβώς - έχω γνωρίσει αυτό το διαμέρισμα για πολύ καιρό. Και όλα αυτά που είδατε στις φωτογραφίες φρέσκα, όλα έγιναν από εμένα.
Οι σταθμοί του καναδισμού δεν έρχονται σε επαφή με τον αερισμό - είναι στο αριστερό τοίχωμα του μπάνιου, ενώ πίσω από τον τοίχο - δηλαδή. από έναν γείτονα.

Σχετικά με την ανύψωση, ρώτησα - σκέφτηκα - αλλά υπήρχε, πριν, ένα μπάνιο σε αυτό το μέρος. Αλλά επειδή δεν υπήρξε ανάπλαση - αυτό σημαίνει ότι ήταν. Στην πραγματικότητα, είναι ένα πολύ περίεργο κτίριο, τούβλο, σκυρόδεμα σκυροδέματος. Και στην κουζίνα, επίσης, ένα συγκεκριμένο κανάλι;

Όχι, ο ανασχεδιασμός δεν ήταν ακριβώς και όλα αυτά που κάνω τώρα γίνονται στο διαμέρισμα για πρώτη φορά. Στην πραγματικότητα, ασχολήθηκα με τον συνδυασμό της sanuzna και την κατεδάφιση του αεραγωγού από την τουαλέτα μέχρι την κορυφή.
Όχι ότι οι συγκεκριμένοι αγωγοί είναι σκυρόδετοι. Όλα αυτά είναι επενδεδυμένα με πλακίδια τσιμέντου της τάξης των 5x60x20, που τοποθετούνται σε κάτι παρόμοιο με κόλλα για μπλοκ αφρού.
Λοιπόν, μίλησα ήδη για συγκεκριμένα δάπεδα.
Ventkanal στην κουζίνα στον τοίχο, δεν το αποσυναρμολογήσω ακόμα, αλλά προφανώς είναι τούβλο.

Λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει πιθανώς να χρησιμοποιήσετε αυτό που είναι. Τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα σε αυτό και δείτε πόσο αποτελεσματικό θα λειτουργήσει.

Από αυτή την αλληλογραφία αναπτύχθηκε παράξενη εντύπωση: πώς ένας φίλος ζητά περισσότερο από αυτόν που δίνει συμβουλές.

2Bull
Καλέστε τους τοπικούς σάρωθρες καμινάδων και ανακαλύψτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για το σπίτι σας. Εάν ενδιαφέρεστε, πηγαίνετε επάνω μαζί τους στη σοφίτα και θα δείτε ότι ολόκληρη η σοφίτα βρίσκεται στα κουτιά εξαερισμού.
Στα σπίτια του Στάλιν υπάρχουν συχνά πολλά κανάλια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Εάν τα σκουπίδια καπνοδόχων είναι περισσότερο ή λιγότερο γραφειοκρατικά, θα σας προσφέρουν αρκετές επιλογές. Πιθανόν υπήρχαν καμινάδες στο σπίτι. Ζητήστε από τα μακρά συκώτια αυτού του σπιτιού, ίσως κάποτε να υπήρχαν στήλες. Τότε είστε σε ένα άλογο. Επιπλέον, τα ηχεία που είναι εγκατεστημένα στο μπάνιο - τι χρειάζεστε.

Σχετικά με τους οπαδούς. Ο ανεμιστήρας επιδεινώνει πάντα την ανταλλαγή αέρα δωματίου. Εάν το κανάλι δεν λειτουργεί, τότε ο ανεμιστήρας δεν θα βοηθήσει, αλλά αν λειτουργεί, τότε γιατί είναι απαραίτητο;

να trubo4ist
Σε μας όλα τα τοπικά σκουπίδια καμινάδα - ramshany και jamshut. Και λέτε "καλέστε έξω και βρείτε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα." Αν και θα προσπαθήσω, από ό, τι ο διάβολος δεν αστείο.

Καταλαβαίνω σωστά ότι οι συμβουλές σας, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει έλξη, δεν επιβαρύνουν το σύστημα με έναν ανεμιστήρα; Ειλικρινά, σε κάθε πρώτο διαμέρισμα, με ή χωρίς επισκευή, βλέπω τους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στους αεραγωγούς. Γιατί το κάνουν τότε οι άνθρωποι; Ειλικρινά, εγώ ο ίδιος έκανα σε ένα μέρος περίπου αυτό που ανέφερα παραπάνω και θέλω να το θέσω εδώ. Στην πραγματικότητα υπήρχε ένα φρέσκο ​​σπίτι της σειράς P3M και μου φαίνεται ότι η ανταλλαγή αέρα με τον εγκατεστημένο εξαναγκασμένο εξαερισμό έχει βελτιωθεί (αν και είναι δυνατόν να το δώσω ως ευσεβής σκέψη). Και σύμφωνα με τη λογική (τουλάχιστον τη δική μου), 3-4 εισροές αέρα στην οροφή πάνω από την περιοχή του μπάνιου είναι καλύτερες από μια τρύπα κάπου από την άκρη. Τώρα η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν αυτές οι προσαγωγές αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα ή απλά να τις τοποθετήσετε και να "συναρμολογήσετε" τους σωλήνες στην είσοδο του αγωγού αερισμού.

Bull έγραψε:
Σε μας όλα τα τοπικά σκουπίδια καμινάδα - ramshany και jamshut.

Λοιπόν, έχεις ενθουσιαστεί εδώ για να το πεις αυτό.

Bull έγραψε:
Ειλικρινά, σε κάθε πρώτο διαμέρισμα, με ή χωρίς επισκευή, βλέπω τους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στους αεραγωγούς. Γιατί το κάνουν τότε οι άνθρωποι;.

Θα υποθέσω ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνδέουν ακόμη και τις κουκούλες κουζίνας στο κανάλι για φυσικό εξαερισμό.
αυτό όλοι ονομάζεται "shove άθραυστο": yu

χωρίς καμία ειρωνεία μπορώ μόνο να σας συμβουλεύσω να χρησιμοποιήσετε τη βοήθεια του trubo4ist-a και θα μάθετε πολλά νέα για τον εαυτό σας από τη ζωή του αερισμού του σπιτιού σας.

Bull έγραψε:
Έχουμε όλα τα τοπικά σκουπίδια καμινάδας - Ramshans και Jamshuts

Προς το παρόν, κανένας δεν έχει δει στα σκουπίδια της καπνοδόχου. Το γεγονός είναι ότι κάθε χρόνο υποβάλλονται σε επαναπιστοποίηση και τουλάχιστον μία φορά το χρόνο τον Απρίλιο συναντάμε σε εξετάσεις. Μέχρι τώρα, οι καμινάδες ήταν μόνο κάτοικοι της Μόσχας, της περιοχής της Μόσχας και, σπανιότερα, των σχετικών περιοχών. Σε ολόκληρη τη Μόσχα, περίπου 200 σκούπες καμινάδας, είναι απίθανο να τις συναντήσετε. Πιθανώς, τους μπερδέψατε με τους επιστάτες.

Bull έγραψε:
Αν και θα προσπαθήσω

Δοκιμάστε το, δοκιμάστε το, δεν θα είναι χειρότερο. "Προσπάθεια - όχι βασανιστήρια."

Bull έγραψε:
Καταλαβαίνω σωστά ότι οι συμβουλές σας, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχει έλξη, δεν επιβαρύνουν το σύστημα με έναν ανεμιστήρα;

Αν το κανάλι λειτουργεί, τότε είναι σωστό. Αλλά δεν επιμένω σε τίποτα. Κάνετε την επιλογή σας μόνοι σας, μπορώ μόνο να συμβουλεύω. Σε μένα, ούτε σε άλλους σκούπα καμινάδες οπαδοί στο σπίτι δεν κοστίζουν. Αλλά αν είστε άνετοι με τον ανεμιστήρα (τουλάχιστον ψυχολογικά), τότε το βάζετε. Συχνά αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις που το κανάλι έχει αποκλεισθεί εντελώς, αλλά υπάρχει ένας ανεμιστήρας στο διαμέρισμα και ο κάτοικος είναι απολύτως βέβαιος ότι τραβάει κάτι έξω. Και μερικές φορές είναι αδύνατο να αποδείξουμε το αντίθετο. Η ψυχολογία είναι ένα φοβερό πράγμα.

Bull έγραψε:
έκανε ήδη σε ένα μέρος για αυτό που περιέγραψε παραπάνω και θέλω να το θέσω εδώ. Πραγματικά υπήρχε μια σειρά φρέσκων κατοικιών P3M και μου φαίνεται ότι βελτιώθηκε η ανταλλαγή αέρα με εγκατεστημένο εξαναγκασμένο εξαερισμό

Αν, συγχρόνως, η ventcorobe δεν είχε σπάσει πάνω από τα πατώματα, ακριβώς επιδεινώθηκε. Σε αυτή τη σειρά, ένα πολύ καλό σύστημα εξαερισμού.

Bull έγραψε:
Γιατί το κάνουν τότε οι άνθρωποι;

Οι άνθρωποι κάνουν πολλά πράγματα που είναι παράλογα.
Και, όταν πρόκειται για επικοινωνία, τότε όλοι καταλαβαίνουν τα πάντα. Και μόλις έρθει στον εξαερισμό, οι άνθρωποι για κάποιο λόγο στο κεφάλι μου αναμιγνύουν κάτι και στη συνέχεια η λογική δεν μπορεί να εξηγήσει τίποτα.
Κανένας, ακόμη και ο πιο ταλαντούχος κάτω, στο κεφάλι δεν θα έρθει να μειώσει το σωλήνα αποχέτευσης ή θέρμανση. Η λογική λειτουργεί όπως πρέπει. Για κάποιο λόγο, η λογική απενεργοποιείται για εξαερισμό. Και ξέρετε τι λένε οι άνθρωποι ότι έχουν κόψει ένα Wenblock; "Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό." Δηλαδή, εάν το νερό ή τα σκατά ρέει μέσα από το σωλήνα, τότε όλα είναι καθαρά, και αν ο αέρας, τότε.
Έχετε δει πολλούς έξυπους ανθρώπους οι οποίοι, όταν δεν θερμαίνονται, κόβονται στο σύστημα της αντλίας στο διαμέρισμά τους; Ή εάν υπάρχει συχνά φραγμός, εγκαταστήστε μια αντλία κοπράνων;
Και τώρα φανταστείτε το έργο της θέρμανσης, ύδρευσης ή αποχέτευσης, αν "κάθε πρώτο" θα έχει τέτοια γραβάτες.
Και όταν όλοι θεωρούν ότι είναι καθήκον τους να κάνουν αλλαγές στο σύστημα εξαερισμού - αυτός είναι ο κανόνας. Αλλά όλοι θέλουν τα πάντα να λειτουργούν σωστά και δεν υπήρχαν μυρωδιές.

Η καμινάδα στο σπίτι του Στάλιν - που αντιμετώπισε;

Υπάρχει ένα διαμέρισμα 4 δωματίων σε κτίριο εποχής Stalin, περίπου 56 ετών.

Κατ 'αρχήν, είναι γνωστό ότι πριν από την αεριοποίηση των σπιτιών, οι πλάκες και οι στήλες θέρμανσης νερού σε αυτές ήταν καύση ξύλου (καλά, ή σε τύρφη).
Κατά συνέπεια, στα κύρια τείχη που χωρίζουν τις κουζίνες και τα μπάνια υπήρχαν καπνοδόχοι (στη συνέχεια εκείνος που χρησιμοποιήθηκε στο μπάνιο για να αφαιρέσουν τους σωλήνες των κολώνες αερίου και στην κουζίνα ήταν απλά κλεισμένοι με πτερύγια).

Φυσικά, από τη στιγμή που μπήκαμε στο διαμέρισμα στην Etz, όλα έχουν ξεχαστεί για τη θέρμανση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Στο διαμέρισμά μας υπάρχει επίσης ένα κύριο τοίχωμα μεταξύ των σαλόνια (επί του κεντρικού άξονα του σπιτιού), και εδώ μπροστά του (εκ μέρους ενός από τα δωμάτια) στο πάτωμα παρκέ έχει pristupochka (ή μάλλον, ένα κομμάτι του δαπέδου, πλάτος περίπου 10 εκατοστών από τον τοίχο και περίπου ένα μέτρο σε μήκος κατά μήκος του τοίχου, τσιμέντο και βαμμένο με χρώμα κάτω από το χρώμα του πλίνθου).
Συνήθως, ένα τέτοιο δάπεδο στο δάπεδο κατασκευάστηκε κάτω από την πόρτα του κλιβάνου από την ενσωματωμένη σόμπα, όπως ένας θερμαντήρας (είτε κάτω από το πτερύγιο είτε από την πόρτα καμινάδας).

Έτσι αναρωτιέμαι: θα μπορούσε να υπάρχει μια σόμπα σε αυτόν τον τοίχο, ή τουλάχιστον μια καμινάδα;

Το σχήμα δείχνει κόκκινο - οι υπάρχουσες καμινάδες στην κουζίνα και το μπάνιο, και η διακεκομμένη γραμμή - η υποτιθέμενη καμινάδα ανάμεσα στα δωμάτια (και υπάρχει πλατφόρμα μπροστά από τον τοίχο).

Με την ευκαιρία, στην οροφή σε αυτό το μέρος είναι ορατό το κεφάλι του εξαερισμού άξονα, όπως και πάνω από τον τοίχο πίσω από την κουζίνα και μπάνιο.

Έχει δει κάποιος τέτοια καμινάδες ή σόμπες στα σπίτια του Στάλιν με τα μάτια τους;

είδα αυτή την κατασκευή
το σπίτι δεν είναι του Στάλιν, αλλά στα μέσα του 19ου αιώνα
Μετά τον πόλεμο υπήρχαν μόνο τοίχοι
το 1945/47 αποκαταστάθηκε (αποδεικνύεται ότι η πλήρωση είναι ο Στάλιν;)
επιτραπέζια ξύλινη σόμπα, καμινάδα στον τοίχο
Μετά την αεριοποίηση, ο φούρνος αποσυναρμολογήθηκε, υπήρχαν κόγχες με βάθος περίπου 70cm στον τοίχο

Στο φέροντα τοίχο του σπιτιού 37 ετών κατασκευής δεν υπάρχουν καμινάδες, υπάρχουν αεραγωγοί. Ο λέβητας βρισκόταν στο σπίτι.
Ο εξαερισμός είχε την ακόλουθη διάταξη:
- στο πάτωμα (σε όλους τους χώρους), για τον αερισμό του χώρου κάτω από το δάπεδο με ένα εκχύλισμα στο τοίχωμα στήριξης,
- κουκούλα κάτω από το ταβάνι στον τοίχο στήριξης στην κουζίνα (μέγεθος καναλιού 20x20 εκ., υπήρχαν διάφορα κανάλια για διαφορετικούς ορόφους),
- εξάτμιση στο άνοιγμα. ένα κουτί στο μπάνιο και στην τουαλέτα.
Δεν υπήρχαν κουκούλες στα χωρίσματα από τούβλα μεταξύ διαμερισμάτων.
Υπήρχε επίσης ένα κανάλι στον τοίχο μεταξύ του διαμερίσματος και της σκάλας, πιθανώς για τον αερισμό του υπογείου.

Αλλά πιθανώς, είναι ακόμα ένα διαφορετικό είδος σπιτιού.

Με την ευκαιρία, μου έκανε εντύπωση ότι το πάτωμα παρκέ δεν είναι οποιαδήποτε γρίλια αερισμού (ως παιδί, ζούσαμε σε ένα σπίτι από τούβλα με ξύλινο πάτωμα, τόσο στη γωνία του κάθε δωματίου στο πάτωμα ήταν λίγο reshetochka εξαερισμού, περίπου 5 x 5 cm, και το ίδιο στους τοίχους κάτω από το ανώτατο όριο). Και σε αυτό δεν υπάρχει ούτε στο πάτωμα, ούτε στους τοίχους.

Και πρόσφατα κατά λάθος ανακάλυψα ότι αρχικά σε αυτά τα σπίτια στο μπάνιο ήταν ένα "ζεστό πάτωμα"!
Κάτω από το δάπεδο με πλακάκια, ενσωματώθηκαν σωλήνες από την κεντρική θέρμανση. Αλλά αργότερα, όταν «έσπευσαν», δεν υποβλήθηκαν σε αντικατάσταση (που θα έσπαγαν τα πατώματα γι 'αυτούς), γι' αυτό ήταν απλά μανιασμένοι. Υπάρχουν ακόμα σωλήνες τροφοδοσίας (στο κουτί στην τουαλέτα).

Προβλήματα αερισμού σε παλαιά σπίτια

Πριν από μερικά χρόνια άρχισε μια ενεργή εκστρατεία για την θέρμανση κτιρίων, ειδικά κτιρίων κατοικιών. Το γεγονός είναι ότι σε αυτές τις μακρινές σοβιετική εποχή, όταν δημιούργησε ένα τεράστιο απόθεμα κατοικιών στο ανησυχεί περισσότερο για τη μείωση του εκτιμώμενου κόστους κατασκευής της χώρας, και δεν σκεφτόμαστε τα επόμενα λειτουργικά έξοδα, ιδίως για τη θέρμανση του κτιρίου. Αυτό, γενικά, είναι ξεκάθαρο: η θερμότητα και η ηλεκτρική ενέργεια που στην πραγματικότητα δεν έχουμε στην πραγματικότητα - κοστίζουν κυριολεκτικά μια δεκάρα. Επειδή οι τοίχοι και τα παράθυρα που κατασκευάζονται στα "οικοδομικά υλικά εξοικονόμησης" των κατοικιών δεν διατηρούν τη θερμότητα, γεγονός που οδηγεί σε υπερβολική κατανάλωση καυσίμων για θέρμανση.

Το «στρατηγικό σχέδιο» έχει ως εξής: πρώτον, να απομονώνονται οι κατασκευές, συμπεριλαμβανομένων των παραθύρων, και στη συνέχεια να μειώνεται η παροχή θερμότητας, να μειώνεται η κατανάλωση μη ανανεώσιμων πηγών καυσίμων - φυσικού αερίου, άνθρακα, πετρελαίου. Ως εκ τούτου, στην ανακατασκευή παλαιών κτιρίων, ακόμη και τα θερμαντικά σώματα σε διαμερίσματα αντικαθίστανται από μικρότερα, και σε νέα σπίτια αρχικά εγκαθίστανται, καθώς και μαζικά σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα. Και σε γενικές γραμμές, όλα αυτά τα μέτρα - χωρίς αμφιβολία - είναι απολύτως αναγκαία, διότι είναι ανήθικο και εγκληματικό σε σχέση με την περιβάλλουσα φύση να σπαταλάει καύσιμα, να θερμαίνει το δρόμο.

Ωστόσο, φροντίζοντας για την εξοικονόμηση καυσίμων και χρημάτων για την απόκτηση της, οι προγραμματιστές νέων κανονισμών ξεχάστηκαν για το κύριο πράγμα - για τους ανθρώπους που θα ζήσουν σε ερμητικά σφραγισμένα σπίτια. Γιατί μετά από όλα τα μέτρα για την θέρμανση των τειχών, τα παράθυρα και τη σφράγιση των σχισμών παραθύρων, τα διαμερίσματα των Ρώσων θα μετατραπούν σε πραγματικούς θαλάμους αερίων γεμάτους με ακατάλληλο για μίγμα αερίων. Δυστυχώς, κανένας από τους υποστηρικτές της στρατηγικής για την θέρμανση και την εξοικονόμηση καυσίμων δεν αναφέρει ακόμη μια τόσο σημαντική "παράμετρο" για την υγεία και ακόμη και για την ανθρώπινη ζωή, όπως η καθαρότητα του αέρα μέσα στο κτίριο! Και αυτό, όπως θα δείξει λίγο περισσότερο, μπορεί (και κατά πάσα πιθανότητα θα!) Κόστος πολλοί Ρώσοι υγεία, και ακόμη και τη ζωή!

Mina Khrushchev εποχή
Κατά το σχεδιασμό οποιουδήποτε κτιρίου, πρέπει να επιλυθεί το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή αέρα στις εγκαταστάσεις του. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις περιοχές όπου ο κρύος καιρός κοστίζει το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Αυτά περιλαμβάνουν ένα μεγάλο μέρος της επικράτειας της Ρωσίας. Κατά τη Σοβιετική εποχή θυμόμασταν ότι, στο SNiPah, ακόμη και το πρότυπο που τέθηκε: ο αέρας στις εγκαταστάσεις θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως κάθε ώρα. Στη φροντίδα της υγείας του σοβιετικού λαού οι μεταγλωττιστές εκείνων των SNiPs δεν μπορούν να αρνηθούν!

Ωστόσο, το πρόβλημα επιλύθηκε με πολύ πρωτότυπο τρόπο. Η εισροή καθαρού αέρα στις SNiPs της εποχής του Χρουστσόφ είχε προβλεφθεί... αποκλειστικά μέσω της "διαρροής ανοίγματος παραθύρων και θυρών". Δηλαδή, μέσα από τις ρωγμές με τις οποίες το σοβιετικό "ξυλουργείο" ήταν πολύ πλούσιο. Ένα εκχύλισμα αέρα εξαγωγής - μέσω των καναλιών εξαερισμού των κουζινών και των λουτρών. Είναι σαφές ότι μια τέτοια «χαραμάδα» εξαερισμού ικανοποιούν πλήρως SNIP εγκατάσταση εξαερισμού δεν μπορούσε, αλλά καλό πάνελ «φωτιά» θέρμανσης θα μπορούσε εύκολα να ζήσει με και το χειμώνα μισάνοιχτο παράθυρο. Έτσι το πρόβλημα του αερισμού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λύθηκε σχεδόν από μόνο του. Και, προφανώς, γι 'αυτό οι σχεδιαστές μας ξέχασαν εντελώς ότι σε ένα κανονικό κτίριο που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις πρέπει να υπάρχει κανονικός αερισμός - και όχι μέσω σχισμών παραθύρου. Το περισσότερο επειδή οι περισσότερες από αυτές τις υποδοχές παράθυρο πάνω και δεν θα είναι: σύμφωνα με τις απαιτήσεις του προδιαγραφές για τα κτίρια που ήδη αναφέρθηκαν, τόσο σε νέα κτίρια και ανακαίνιση των υπαρχόντων, που έχει εγκατασταθεί σύγχρονο (κυρίως PVC) παράθυρα με multi-βρόχο ερμητικό σφράγισμα. Τι θα οδηγήσει σε αυτό εάν οικοδομούμε μαζικά νέα σπίτια χωρίς συστήματα εξαερισμού και όταν ανακατασκευάζουμε υπάρχοντα σπίτια, τόσο περισσότερο δεν το εγκαθιστούν;

Στα προβλήματα σεζόν θερμότερο (! Αλλά όχι καυτό) μάλλον δεν θα, οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να ανοίξει τους αεραγωγούς και τα παράθυρα, τον αερισμό του δωματίου με τον πιο φυσικό τρόπο. Σε ζεστό καιρό (και την υπερθέρμανση του πλανήτη που έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία της, προκαλεί σοβαρά με αυτό το θέμα), πολλοί αναμένουν να βρουν τη σωτηρία με τη βοήθεια του αέρα (αυτό θα συζητηθεί παρακάτω σε ξεχωριστή έδρα). Ωστόσο, θυμόμαστε ότι έχουμε σχεδόν μισό χρόνο, και σε ορισμένα μέρη της χώρας - και περισσότερο, στην αυλή το χειμώνα με παγετώνες 20-30 βαθμούς. Πώς να αερίσετε τους χώρους σκληρό το χειμώνα, εάν μετά από το ζέσταμα των τοίχων και των παραθύρων, η μισή θερμότητα τροφοδοτείται στις μπαταρίες από πριν; Ανοίξτε το πλαστικό παράθυρο;

Φυσικά, τα σύγχρονα παράθυρα από PVC παρέχουν τη δυνατότητα αερισμού του χώρου στο λεγόμενο τρόπο διείσδυσης. Σε αυτή την περίπτωση, το φύλλο του παραθύρου ανοίγει ελαφρά 1-2 mm, και ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Φαίνεται ότι ο στόχος έχει επιτευχθεί, η ανταλλαγή αέρα έχει αποκατασταθεί.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τόσο απλά! Το γεγονός είναι ότι όταν ο θερμός αέρας μπαίνει μέσα από μια στενή σχισμή από το δωμάτιο σε αρνητική θερμοκρασία στο δρόμο, το λούστρο του παραθύρου δημιουργεί αναπόφευκτα πάγο. Όταν ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω μέσω της ίδιας θυρίδας, υπάρχει μεγάλη ποσότητα σκόνης στο στεγανωτικό, το οποίο επίσης βλάπτει το λάστιχο και το σφράγισμα μερικώς σπάει. Επιπλέον, η διείσδυση προάγει τη συμπύκνωση της υγρασίας στην επιφάνεια του γυαλιού από το εσωτερικό και τη δημιουργία μούχλας. Επιπλέον, με μια συνεχώς ανοιχτή λάμπα, υπάρχει μια αρκετά βαθιά κατάψυξη δομών παραθύρου και ακόμη και ένας τοίχος δίπλα στο παράθυρο, πράγμα που είναι εντελώς απαράδεκτο! Τέλος, εάν τα παράθυρα είναι συνεχώς σε κατάσταση διείσδυσης, τότε ποιο είναι το σημείο στο να τα ρυθμίσετε γενικά; Εξάλλου, στην περίπτωση αυτή, δεν υπάρχει λόγος εξοικονόμησης ενέργειας.

"Θάλαμοι αερίου" με παράδοση στο σπίτι
Φθορά του πλαστικού παραθύρου, η αίσθηση της δυσφορίας που εμφανίζεται απουσία του εξαναγκασμένου εξαερισμού, είναι ακόμα ένα "λουλούδι". Ένα πολύ πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η ποιότητα του αέρα στις κατοικίες. Το γεγονός ότι το περιεχόμενο των επικίνδυνες ξένες ουσίες σε αυτό μεγαλώνει πιο γρήγορα από ό, τι το μικρότερο όγκο του δωματίου και το περισσότερο είναι οι άνθρωποι, εξοπλισμό και τα παρόμοια. Δ Για την κανονική αναπνοή στον αέρα, πρέπει να περιέχουν λιγότερο από 21% οξυγόνο, υγρασία δεν πρέπει να υπερβαίνει 60%. Η διαδικασία της αναπνοής προσώπου παράγει διοξείδιο του άνθρακα και την απορρόφηση οξυγόνου επιπλέον, απελευθερώνει επίσης την υγρασία (περίπου 40 g / ώρα, και εάν είναι ζεστό, τότε ακόμα περισσότερο). Πλέον σκόνη, επιβλαβείς αναθυμιάσεις από τα πλαστικά μέρη του εξοπλισμού γραφείου, χρώματα και βερνίκια, τα οποία καλύπτονται τα έπιπλα, το πάτωμα, τα μικρότερα σωματίδια τρίχα κατοικίδιων ζώων, βακτήρια και ιούς που πολλαπλασιάζονται γρήγορα σε συνθήκες υψηλής υγρασίας και θερμοκρασίας...
Όλα αυτά, ελλείψει επαρκούς ανταλλαγής αέρα, μετατρέπουν το διαμέρισμα σε πραγματικό θάλαμο αερίου! Μακροχρόνια εισπνοή του αέρα, άφθονη διοξείδιο του άνθρακα, τοξίνες και καρκινογόνες ουσίες μπορεί να είναι η πραγματική αιτία αλλεργικών παθήσεων συμπεριλαμβανομένου του άσθματος, καθώς επίσης και ογκολογικών ασθενειών. Είναι πολύ σοβαρό!

Παρόλα αυτά, καθώς δεν φαίνεται περίεργο, δεν υπάρχουν καθόλου ιατρικές απαιτήσεις για τον αερισμό κατοικιών που σχετίζονται με φυσιολογικούς κανόνες στη χώρα μας! Το μόνο ρυθμιστικό έγγραφο είναι το προαναφερθέν SNiP. Αλλά υπάρχουν δύο ανοίγματα εξαερισμού (στην καλύτερη περίπτωση) - στην κουζίνα και στο μπάνιο - ικανά να παρέχουν την απαιτούμενη ανταλλαγή SNiPami του συνολικού όγκου αέρα του διαμερίσματος για μια ώρα; Και ακόμα κι αν όλα αυτά ήταν εφικτά, τότε μόνο στη ζεστή εποχή.

Για το χειμώνα, ας μετρήσουμε: για να αλλάξετε εντελώς ολόκληρο τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο των δεκαέξι μέτρων, κρατήστε το παράθυρο ανοιχτό για τουλάχιστον είκοσι λεπτά. Και για να το θερμαίσετε με παγετό δεκαπέντε βαθμών στο δρόμο, θα διαρκέσει το πολύ το πολύ μία ώρα (και με "μειωμένες" μπαταρίες και χαμηλότερη θερμοκρασία ψυκτικού μέσου, ακόμη περισσότερο). Ωστόσο, στα πρότυπα θέρμανσης του ίδιου SNiPov λαμβάνονται υπόψη μόνο απώλειες θερμότητας μέσω των δομών εγκλεισμού, η πιθανότητα θέρμανσης του αέρα παροχής ψυχρού δεν θεωρείται καθόλου! Και ποιο είναι το σημείο να παλεύουμε για την οικονομία της θερμότητας και των καυσίμων, αν θέλουμε να εκτοξεύσουμε πολύτιμη θερμότητα από τον εξαερισμό "σωλήνα εξάτμισης";

Μέχρι τώρα, μιλούσαμε για το κύριο πράγμα, για το τι θα έπρεπε να είναι η προσοχή, αλλά ότι, στην πράξη, κανείς δεν δίνει καμία προσοχή - για τους κινδύνους των κλειστών εγκαταστάσεων για την υγεία των ανθρώπων. Όμως, όπως αποδείχθηκε, όχι μόνο οι άνθρωποι υποφέρουν από την παραβίαση της ανταλλαγής αέρα και, κατά συνέπεια, το καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας. Αρκετά και οι ίδιοι οι χώροι! Μετά την εγκατάσταση του σφραγισμένου πλαστικά κουτιά σε συνήθη πρότυπα τα σπίτια μας σε πολλά διαμερίσματα μετά από λίγο αρχίζουν να μείνει πίσω από τους τοίχους της ταπετσαρίας, οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μύκητες και μούχλα, ο αέρας είναι υγρός, κλεισούρα. Με άλλα λόγια, η κατοικία γίνεται άχρηστη! Έχουμε αυτό το πρόβλημα στο σύνολό τους δεν έχει αντιμετωπίσει από την μαζική ανοικοδόμηση των σπίτια μοντέλο έχει μόλις αρχίσει, και στην πρώην Σοσιαλιστική Γερμανία, οι ιστορίες των επαγγελματιών, που έχουν ήδη εξεταστεί αρκετές χιλιάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί ιδιοκτήτες «sovdepovskih» διαμερίσματα, που στο έδαφός τους κατοικίες που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα σοβιετικά πρότυπα (δηλαδή, χωρίς συστήματα εξαερισμού και εξαγωγής), σφραγισμένα παράθυρα. Ο λόγος είναι αυτός - η στέγαση έχει έρθει σε κατάσταση ακατάλληλη για κανονική διαβίωση. Σίγουρα: σίγουρα θα πάμε στην ίδια γκανιότα, μόνο με πολύ μεγαλύτερη δύναμη!

Το ακανθώδες μονοπάτι προς την εποικοδομητική
Από την κατάσταση έχουν θεωρητικά μόνο δύο επιλογές: είτε να αλλάξει το SNP, εντελώς καθαρίσει την απαίτηση ωριαία ανανέωση του αέρα, τελικά οδήγησε τους περισσότερους ανθρώπους στους θαλάμους αερίων, τα δικά τους διαμερίσματα, ή να συμπεριλάβει στους κανονισμούς η απαίτηση για το σύστημα οικιακού εξοπλισμού, αερισμού, και σίγουρα - με ανάκτηση θερμότητας. Είναι σαφές ότι, από την άποψη της κοινής λογικής, μόνο η δεύτερη απόφαση είναι αποδεκτή. (Ωστόσο, ένας από τους ειδικούς της ένα στερεό κρατικών θεσμών, σκέφτεται φωναχτά στο εν λόγω πρόβλημα, άνετα μουρμούρισε, «Μάλλον πρέπει να αλλάξετε τους κωδικούς κτίριο...» (Από ό, τι ο συντάκτης αυτών των γραμμών στο πίσω μέρος έτρεξε μια ψύχρα)..

Στην πραγματικότητα, οι θερμαντήρες ανάκτησης θερμότητας που αναφέρθηκαν παραπάνω ή οι ανακτητές είναι απλώς το κύριο στοιχείο εξοικονόμησης θερμότητας στη συσκευή του κανονικού εξαερισμού εξαερισμού στο σπίτι. Το νόημα αυτής της συσκευής - να αφαιρέσει θερμότητα από τον αέρα που εξέρχεται από το σπίτι και να δώσει μια φρέσκια, θερμαίνεται σε μία κατάλληλη θερμοκρασία (το καλοκαίρι, η θερμότητα είναι το αντίθετο: η θερμότητα εξάγεται από τον εισερχόμενο αέρα, και δίνεται σε απόσυρση, την αποθήκευση σε δροσερό περιοχές). Τεχνικά utilizatory αρκετά απλή: εξωτερικό αέρα μέσω του φίλτρου τροφοδοτείται προς τον εναλλάκτη θερμότητας πλάκας και θερμαίνεται από τη θερμότητα του εξερχόμενου αέρα, και στη συνέχεια φέρεται στην επιθυμητή θερμοκρασία στο teplokalorifere. Υπάρχουν σχέδια που χρησιμοποιούν περιστροφικό πολυστρωματικό διάτρητο μεταλλικό δίσκο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το σύστημα που αποτελείται από δύο σώματα (ένα εις το σχέδιον, το άλλο - στα κανάλια τροφοδοσίας) μεταξύ των οποίων κυκλοφορεί το υγρό μεταφοράς θερμότητας.

Ό, τι κι αν ήταν, με το κύριο καθήκον - να απελευθερώσουν τον αέρα, καθυστερώντας τη θερμότητα - αντιμετωπίζουν καλά. Έτσι, η λύση είναι πολύ απλή στο σύγχρονο επίπεδο της τεχνολογικής ανάπτυξης. Και αν ναι, δεν είναι σαφές γιατί αυτό το πρόβλημα δεν έχει ακόμη λυθεί στην κατασκευή νέων κατοικιών; Οι λεγόμενοι νέοι Ρώσοι παραγγέλνουν πολύ ακριβά διαμερίσματα, το κόστος των σύγχρονων συστημάτων εξαερισμού στα οποία θα καταλαμβάνουν ένα κλάσμα του ποσοστού του κόστους της ίδιας της κατοικίας. Μόνο μια εξήγηση έρχεται στο μυαλό: ίσως, απλά και μόνο λόγω της χαμηλής οικολογικής κουλτούρας απλά δεν σκέφτονται τη σοβαρότητα αυτού του προβλήματος. Αυτό είναι χτισμένο διακόσια μέτρα, ή ακόμα περισσότερα, διαμερίσματα με μια έξοδο στην κουζίνα. Ωστόσο, στον τομέα αυτό, όπως φαίνεται, υπήρξε μια μετατόπιση: κυριολεκτικά τους τελευταίους μήνες στα πιο πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών για το νέο ρωσικό ήδη προβάλλεται κεντρικά συστήματα εξαερισμού. Είτε τελικά, κάποιος πήρε την οξύτητα του προβλήματος, είτε απλά ανέλαβε τη δυτική εμπειρία. Αλλά σε κάθε περίπτωση - είναι καλό!

Όσο για το φθηνότερο, αποκαλούμενη μαζική στέγαση, εδώ οι λόγοι είναι σαφείς: η εισαγωγή του συστήματος αερισμού με ανάκτηση θερμότητας προαιρετική εναλλάκτες συσκευή θερμότητας θα χρειαστεί να αναθεωρήσουν τα υφιστάμενα πρότυπα σχέδια, να ορίσει την πρόσληψη αεραγωγοί, εγκατάσταση του εξοπλισμού (τα οποία πρέπει επίσης να σχεδιαστεί και να δημιουργηθεί παραγωγής). Όλα αυτά θα αυξήσουν το εκτιμώμενο κόστος της εγκατάστασης, οδηγώντας σε σημαντικό αρχικό κόστος για την ανάπτυξη νέου εξοπλισμού. Και αν ναι, τότε κανείς δεν θέλει να τα κάνει όλα όσο το SNIP εμφανίζεται κατηγορηματική διάταξη της ζήτησης του αερισμού σε ενεργειακά αποδοτικά σπίτια (όπως ακριβώς υπήρχε η απαίτηση για την θερμομόνωση του κτιρίου φακέλων). Αλλά, και εθελοντικά, να κάνουμε παρόμοιες απαιτήσεις και στο κανονιστικό πλαίσιο, σχεδόν κανείς δεν θα - ποιος θα ήθελε να αυξήσει το κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο;

Θα τολμήσουμε να υποθέσουμε ότι αυτές οι αλλαγές στο SNIP μπορεί να εμφανιστεί μόνο κάτω από πίεση από την ευρεία μάζα των καταναλωτών ανησυχούν σοβαρά για την υγεία τους, την οικολογική κατάσταση της κατοικίας, καθώς και εκπρόσωποι όλων των ειδών των περιβαλλοντικών κινημάτων - για παράδειγμα, η ίδια «πράσινη» (που σήμερα ασχολούνται με οποιοδήποτε ζητήματα εκτός από τις -Υπάρχει πραγματική).

Αλλά ό, τι λέγεται είναι μόνο ένα μέρος του προβλήματος μόνο των νεόδμητων κτιρίων, όπου τα ζητήματα αερισμού θα μπορούσαν να επιλυθούν ικανοποιητικά ακόμα και στο στάδιο του σχεδιασμού. Ένα άλλο μέρος του προβλήματος αφορά σπίτια που έχουν ήδη οικοδομηθεί. Τι μπορεί να γίνει εκεί; Αποδεικνύεται ότι εάν θέλετε και τη διαθεσιμότητα ενός αξιοπρεπούς χρηματικού ποσού, το πρόβλημα του εξαερισμού σε ήδη κατασκευασμένα διαμερίσματα μπορεί να λυθεί! Σήμερα πολλές επιχειρήσεις - τόσο ξένες όσο και εγχώριες - προσφέρουν ειδικό εξοπλισμό γι 'αυτό.

Για παράδειγμα, ο εξοπλισμός εξαερισμού της νορβηγικής εταιρείας Pyrox επιτρέπει την επίλυση του προβλήματος της ποιότητας του αέρα σε οικιακούς και μη οικιστικούς χώρους με πολύπλοκο τρόπο. Οι παρεχόμενες μονάδες εισαγωγής και εξαγωγής Pyrox AirMaster Maxi διαφόρων κατηγοριών ισχύος εξουδετερώνουν τα προβλήματα που σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα εσωτερικού χώρου και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η παραγωγικότητα αυτών των εγκαταστάσεων είναι 300-700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Το πλεονέκτημά τους έναντι άλλων αναλόγων είναι η δυνατότητα ρύθμισης της κατανάλωσης ενέργειας και του καθεστώτος ανταλλαγής αέρα, γεγονός που οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Κατανάλωση ισχύος - από 1 έως 3, 3 kW, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχουν υπολογιστεί. Αυτές οι μονάδες είναι εφοδιασμένες με τους ανακτητές θερμότητας που αναφέρθηκαν παραπάνω, οι οποίοι επιτρέπουν μια τριπλή μείωση της απαιτούμενης ενέργειας για θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Ο συντελεστής χρήσης θερμότητας φθάνει το 70%, ο οποίος είναι πολύ υψηλός δείκτης. Και το καλοκαίρι, στη ζέστη, όλα συμβαίνουν στην αντίστροφη σειρά: ο δροσερός αέρας του δωματίου ψύχεται από τον ζεστό δρόμο. Επιπλέον, η μονάδα μπορεί να είναι εξοπλισμένη με μια θερινή μονάδα που αυξάνει την ανταλλαγή αέρα όταν δεν είναι κρύα έξω και το θέμα της ανάκτησης θερμότητας είναι λιγότερο έντονο.

Είναι σημαντικό ότι ένα τέτοιο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθε απομονωμένη γωνία ενός διαμερίσματος ή γραφείου, για παράδειγμα σε μια ενσωματωμένη ντουλάπα. Ωστόσο, ακόμη και στο διάδρομο του διαμερίσματος, αυτή η εγκατάσταση δεν θα χαλάσει το εσωτερικό, επειδή φαίνεται σύγχρονο και αισθητικό. Λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα, οι αεραγωγοί είναι καλυμμένοι και οι γρίλιες αερισμού και τα κιβώτια μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με το στυλ του εσωτερικού.

Παρόμοιες εγκαταστάσεις άρχισαν να παράγουν και κάποιες εγχώριες επιχειρήσεις, για παράδειγμα ο Nizhny Novgorod "Sank PM". Αληθινή, παρά τις προσπάθειες των εγχώριων κατασκευαστών να μειώσουν την τιμή του εξοπλισμού εξαερισμού, αυτές οι μονάδες δεν είναι ακόμη προσιτές για πολλές ρωσικές οικογένειες. Ως εκ τούτου, οι πελάτες παραγγέλλουν συχνά ένα σύστημα εξαερισμού όχι για ολόκληρο το διαμέρισμα, αλλά για κάποιο δωμάτιο, συνήθως για ένα νηπιαγωγείο.

Μια αισθητή μείωση του κόστους τέτοιων συστημάτων είναι δυνατή αν αναλάβει μια μεγάλη μονάδα κατασκευής μηχανημάτων για την παραγωγή τους. Αλλά μέχρι σήμερα, η ζήτηση για αυτούς δεν είναι πολύ μεγάλη για να δημιουργήσει μαζική παραγωγή. Ο λόγος για τη μικρή ζήτηση - όχι μόνο και όχι τόσο η χαμηλή φερεγγυότητα του πληθυσμού, αλλά σε μια αδύναμη κατανόηση του προβλήματος, το οποίο, παρεμπιπτόντως, σιωπηλή, οι γιατροί, οι οικολόγοι, είναι σιωπηλοί (επίσης λόγω παρανόησης του επικείμενου κινδύνου για την ανθρώπινη υγεία) και τα δημοφιλή μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Πρόγραμμα δράσης
Επομένως, ποια συμπεράσματα πρέπει να αντληθούν από όλα όσα έχουν ειπωθεί;
- Το πρώτο - ότι δεν είναι δυνατή η περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος μόνωσης κτιρίων (με τη στεγανοποίηση των παραθύρων και τη μείωση της θερμοκρασίας ψυκτικού μέσου) χωρίς τον εξοπλισμό των συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.
- Το δεύτερο - Είναι απαραίτητο να αναπτύξουμε επειγόντως το SNiP, το οποίο μας υποχρεώνει να οργανώνουμε στα οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια ένα σύστημα συνδυασμένου εξαερισμού και εξαερισμού εισόδου με ανάκτηση θερμότητας. Χωρίς αυτό, οποιαδήποτε νέα κατασκευή θα πρέπει να απαγορευτεί.
- Το τρίτο - υποχρεωτική εγκατάσταση αυτών των συστημάτων εξαερισμού κατά τη διάρκεια μεγάλων επισκευών και ανακατασκευής σπιτιών, αν πρόκειται για μόνωση και αντικατάσταση των παραθύρων με σύγχρονη υψηλή στεγανότητα. Εισάγετε αυτή την απαίτηση στα πρότυπα για την εκτέλεση εργασιών επισκευής και ανασυγκρότησης των κτιρίων.
- Τέταρτον - να αναπτύξει και να εγκρίνει τις ιατρικές απαιτήσεις για τον αερισμό των χώρων διαβίωσης, οι οποίες συνδέονται με επιστημονικά βασισμένους φυσιολογικούς κανόνες.

Η αλήθεια για τα κλιματιστικά
Μιλώντας για τα προβλήματα του αερισμού, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα όλο και πιο δημοφιλή συστήματα κλιματισμού της χώρας μας. Επιπλέον, πρόσφατα υπήρξαν πολλές αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τη ζημία που προκλήθηκε στα κλιματιστικά από την υγεία. Έφτασε στο σημείο ότι κατηγορήθηκαν για την εξάπλωση πνευμονικών ιών, οι οποίες είναι παρόμοιες με αυτές που προκαλούν τη λεγόμενη (σχεδόν ανίατη!) Ασθένεια των Λεγεωναρίων.

Αμέσως θα πούμε: ως προς την "ασθένεια των λεγεωνάριων" - ότι, πιθανότατα οι εικασίες των συναδέλφων σε ένα στυλό, τουλάχιστον, σοβαρές έρευνες τέτοιου είδους εν τω μεταξύ δεν αποκαλύπτεται. Ένα άλλο πράγμα είναι ότι οι οικιακές μονάδες εσωτερικών χώρων κατασκευαστών διαχωριστικών συστημάτων παρέχουν όλα τα είδη φίλτρων, συμπεριλαμβανομένων των φίλτρων άνθρακα - για να καθαρίσουν τον αέρα από σκόνη και οσμές. Και κάθε φίλτρο έχει ένα ορισμένο όριο προσρόφησης - απορρόφηση επιβλαβών ουσιών. Κορεσμένο, όχι μόνο δεν παύει να απορροφά άλλα επιβλαβή συστατικά, αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, αντίθετα, μπορεί να αρχίσει να τα "δίνει" πίσω. Ειδικά όταν θερμαίνεται (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία το κλιματιστικό δεν λειτουργεί και ο αέρας στο δωμάτιο είναι αισθητά ζεστός ή το χειμώνα, εάν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται ως θερμαντήρας).

Καταρχήν, η καταπολέμηση αυτής της μάστιγας είναι στοιχειώδης απλά σύμφωνα με τις οδηγίες - πρέπει να αντικαταστήσετε τα παλιά φίλτρα εγκαίρως. Αλλά ποιος το κάνει αυτό για εμάς; Οι ιδιοκτήτες αυτών των μονάδων (δηλαδή, είμαστε μαζί σας) προσεγγίζουν το θέμα πολύ επιπόλαια: λειτουργεί, "χτυπάει" - και εντάξει. Γιατί πρέπει να καλέσετε ειδικούς, να ξοδέψετε χρήματα; Τότε θα σπάσει... Και συσσωρευμένα εν τω μεταξύ παθογόνα μικρόβια, όλες οι εκτάσεις, από τις οποίες κάποτε μας έσωσαν το αγαπημένο κλιματιστικό, τώρα έρχονται πίσω σε μας εκατό φορές. Έτσι, σύμφωνα με αυτό το άρθρο οι χρεώσεις από κλιματιστικά, ελπίζω, απομακρύνθηκαν εντελώς. Εμείς οι ίδιοι φταίνουμε. Τι λέγεται "διαβάστε τις οδηγίες". Και, φυσικά, να τις παρατηρήσετε.

MYTHS. Μέρος 2

Ο μύθος του πελάτη που χτίζει ένα σπίτι...

Εάν κάνετε μια καλή μόνωση στο σπίτι, δεν θα είναι ζεστό...

Υπάρχει μια άποψη ότι αν είναι καλό να ζεσταθεί το σπίτι, τότε δεν θα είναι κρύο το χειμώνα, και το καλοκαίρι δεν θα είναι ζεστό. Έτσι, ίσως, μόνο εάν πληρούνται οι δύο προϋποθέσεις. Το χειμώνα είναι απαραίτητο να προσθέσετε θερμότητα στο σπίτι, δεδομένου ότι δεν υπάρχει απόλυτη θερμομόνωση και παγετός, θα διεισδύσει στο σπίτι.

Το καλοκαίρι, αντίθετα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τη θερμότητα από το σπίτι (προσθέστε το κρύο), γιατί για τον ίδιο λόγο η θερινή θερμότητα θα διεισδύσει στο σπίτι. Και η θερμότητα στο σπίτι το καλοκαίρι (εάν μετριέται σε joules) διαπερνά περισσότερο από το κρύο το χειμώνα. Σε ένα καλά μονωμένο σπίτι, η θερμότητα παράγεται και αποθηκεύεται με τη λειτουργία μιας τηλεόρασης, ενός ψυγείου, των συσκευών κουζίνας, του φωτισμού, μιας θερμαινόμενης πετσέτας και επίσης από τους ανθρώπους. Το φως του ήλιου (ηλιοφάνεια) συνεισφέρει επίσης το μέρος της θερμότητας στο σπίτι, μέσα από τα παράθυρα. Επομένως, σε ένα ζεστό σπίτι το καλοκαίρι, ο κλιματισμός δεν είναι λιγότερο σημαντικός από τη θέρμανση το χειμώνα.

Αν και σε δίκαιη, θα πρέπει να ειπωθεί ότι τα έτη 60-70 χρόνια πριν για τη διατήρηση της θερμότητας χτίστηκε σπίτια με το πάχος των τοίχων σε ένα μέτρο. Το χειμώνα, στο πάχος των τοίχων αυτών, το κρύο συσσωρεύτηκε, και το καλοκαίρι οι τοίχοι λειτουργούσαν ως κλιματιστικό - ψύξανε τις εγκαταστάσεις λόγω του συσσωρευμένου κρύου. Επί του παρόντος, το πάχος των τοιχωμάτων επιλέγεται από την ικανότητά τους να αντέχουν μόνο σε μηχανικά φορτία και οι τυποποιημένες παράμετροι θερμικής διαχύσεως επιτυγχάνονται με τη χρήση θερμομονωτικών υλικών. Έτσι, στη σύγχρονη κατασκευή, η ιδιοκτησία των τειχών για τη συσσώρευση κρύου χάνεται. Η θέρμανση του σπιτιού δεν αντικαθιστά τον κλιματισμό.

Η Παρουσίαση των Εμπειριών και η Εξομοίωση των Διαδρομών στην Εξεύρεση...

Εάν κάνετε μόνο μια κουκούλα στο δωμάτιο, τότε αυτό είναι ακριβώς, και θα υπάρχει εξαερισμός....

Υπάρχουν δύο προσεγγίσεις για την εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνικής ιδέας του Πελάτη: χωρίς προβλήματα και δραματικές. Στην πρώτη παραλλαγή, ο Πελάτης λέει όχι μόνο τι να κάνει, αλλά και πώς να το κάνει. Στο τέλος, όλη η ιδέα εκφυλίζεται σε μια τρύπα στον τοίχο, έναν ανεμιστήρα και ένα κουμπί. Δεδομένου ότι η τιμή του εντύπου ταιριάζει, αλλά ο πελάτης δεν έμαθε για άλλες πιθανές παραλλαγές των συστημάτων εξαερισμού, η εταιρεία τοποθετεί το σύστημα εξάτμισης, λαμβάνει χρήματα και φύλλα. Αλλά τα προβλήματα, τελικά, αρχίζουν, αληθινά, μόνο με τον πελάτη και λίγο αργότερα...
Εξηγούμε... Τέτοια αερισμός μπορεί να περιλαμβάνεται μόνο σε θερμή περίοδο του έτους, όταν η θερμοκρασία του αέρα έξω δεν είναι χαμηλότερη από + 10 ° C, διότι, μετά απομακρυσμένη από τον αέρα δωματίου (γιατί η αντλία κενού στο κτίριο δεν είναι δυνατόν) εντός αρχίζει αναρροφάται έξω κρύο αέρα (μαζί με τη σκόνη και τα καυσαέρια αέρια), αέρας από διαδρόμους, τουαλέτες, δωμάτια καπνιστών, κουζίνες και ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο τον "αεριζόμενο" χώρο. Η εταιρεία συναρμολόγησης, όπως και το τζίνι, εκπλήρωσε την επιθυμία του πελάτη και εξατμίστηκε! Και δεν χρειάζεται να καλέσουν - είναι άχρηστο! Απλώς έκαναν αυτό που ήθελαν από αυτούς.

Όταν δραματική mise en σκηνή, εγκαταστάτες αρχίζουν να πει τι πρόβλημα vskroyutsya για την υλοποίηση ενός τέτοιου «τεχνική ιδέα του Πελάτη», αποδεικνύοντας ότι ήταν αναπόφευκτο με την ταυτότητα του υγρού διάγραμμα αέρα Ramzin και κατανομή της πίεσης διαγράμματα, καθώς και συζήτηση για τη διήθηση με εκδιήθησης.... Στην πορεία, προσφέρει ένα διαφορετικό σύστημα εξαερισμού (κατά κανόνα, σε παραλλαγές), που μπορούν να παρέχουν πραγματικά την υπολογισμένη κίνηση των αέριων μαζών. Όμως, η τιμή του προτεινόμενου συστήματος εξαερισμού, η σύγκριση με την τιμή κόστους της ιδέας του Πελάτη δεν στέκεται. Ως αποτέλεσμα, οι εγκαταστάτες μείνει χωρίς δουλειά, και της ιδιωτικής ζωής των πελατών με τη δυνατότητα καταφατική απάντηση στο ερώτημα - «Υπάρχει το σύστημα εξαερισμού γραφείου;» Εν τη απουσία του.

Ο μύθος ενός πελάτη ευσυνείδητα λανθασμένης που βρίσκεται ήδη στο σωστό δρόμο...

Τοποθετήστε το σύστημα κλιματισμού έτσι ώστε να υπάρχει καθαρός αέρας στο δωμάτιο.

Μόνο ένας τέτοιος οδηγός μπορεί να κάνει αυτό το σύστημα κλιματισμού ή το Goga Gagarin από το Taganrog. Για να καταλάβουμε τι θέλει ο Πελάτης, είναι απαραίτητο να καθορίσουμε τι βρίσκεται πίσω από την έννοια του "καθαρού αέρα". Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο αέρας μπορεί να θεωρηθεί νωπός εάν διατηρηθεί εντός των ορίων που είναι αποδεκτά για ένα άτομο: σύνθεση αερίου, θερμοκρασία, υγρασία, ιονισμός, περιεκτικότητα σε σκόνη, βακτηριακή σύνθεση. Εάν τουλάχιστον μία από τις παραπάνω παραμέτρους του αέρα είναι εκτός των υγειονομικών κανόνων, ο αέρας δεν μπορεί να θεωρηθεί φρέσκος. Το συνηθισμένο, απλούστερο σύστημα κλιματισμού, δυστυχώς, μπορεί να παρέχει μόνο δύο παραμέτρους: την απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα και την περιεκτικότητα σε σκόνη στον αέρα. Απολύτως όλα τα συστήματα κλιματισμού παρέχουν αυτές τις 2 παραμέτρους στον αέρα, με τις οποίες οι άνθρωποι έχουν ήδη εισπνεύσει πολλές φορές και στις οποίες βρίσκονται, τα αέρια που απελευθερώνονται στον αέρα.

Φυσικά, υπάρχουν επίσης πιο σύνθετα συστήματα κλιματισμού που μπορούν να παρέχουν υγρασία του αέρα, μερικό καθαρισμό από τα βακτήρια, και επίσης να ιονίζουν και ακόμη και την οσμή (αρωματισμό) του αέρα.

Ωστόσο, σε συμβατικά (πολιτικά) συστήματα, η δημιουργία ενός "καθαρού αέρα" θα πρέπει να συνδυάζει τον κλιματισμό (ψύξη + καθαρισμό) με το σύστημα εξαερισμού (τροφοδοσία + θέρμανση + καθαρισμός). Αυτά τα συστήματα κλιματισμού ονομάζονται κεντρικά, κανάλια ή "με σύστημα συγκράτησης" αερισμού.

Μύθος, εκμεταλλευόμενοι, προγραμματιστές ακινήτων...

Δημιουργήστε ένα σύστημα εξαερισμού του διαμερίσματος με βαλβίδα στον τοίχο και ένα σύστημα κλιματισμού με ένα ανεμιστήρα (κλιματισμό) για ολόκληρη τη χρήσιμη περιοχή

Η επιθυμία του Προγραμματιστή να κάνει το κόστος ενός τετραγωνικού μέτρου φθηνότερο είναι αρκετά κατανοητό, αν αυτό δεν γίνεται σε βάρος της ευκολίας και της υγείας των κατοίκων της ακίνητης περιουσίας.

Αντικαταστήστε το σύστημα εξαερισμού με μια βαλβίδα στον τοίχο και το σύστημα κλιματισμού με ένα πηνίο ανεμιστήρα δεν είναι δύσκολο, εάν το διαμέρισμα (γραφείο, σπίτι) είναι μονόχωρο. Σε αυτή την περίπτωση, θεωρητικά, πρέπει να είστε έτοιμοι για τις ακόλουθες συνθήκες λειτουργίας του συστήματος με μια βαλβίδα παροχής στο εξωτερικό τοίχωμα:

  • κόψτε μια τρύπα σε μια μέθοδο με διαμάντια.
  • για να παρέχει πρόσβαση στη βαλβίδα για τη συντήρησή του, να μην μπλοκάρει τα έπιπλα.
  • συνεχώς τη μέρα και τη νύχτα για να παρακολουθήσετε την αλλαγή της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, τραβώντας το σχοινί, ανοίγοντας τη βαλβίδα ή κλείνοντας.
  • βεβαιωθείτε ότι η βαλβίδα δεν "ιδρώνει" (συμπύκνωση σε ψυχρότερη επιφάνεια), αν είναι παγωμένη έξω και υπάρχει σημαντική υγρασία στο δωμάτιο.
  • Αλλάξτε περιοδικά το φίλτρο, αν αυτό παρέχεται από το σχεδιασμό της βαλβίδας.
  • λαμβάνουν υπόψη την κατεύθυνση και τη δύναμη του ανέμου.

Σε ισχυρούς ανέμους προς την κατεύθυνση της "στη βαλβίδα" (προς τα έσω του σπιτιού), είναι απαραίτητο να κλείσετε τη βαλβίδα έτσι ώστε να μην δροσιστεί το δωμάτιο. Στην αντίθετη κατεύθυνση ενός ισχυρού ανέμου (όταν ο τοίχος του σπιτιού στον οποίο είναι τοποθετημένη η βαλβίδα είναι στην προς τα πίσω πλευρά), μπορεί να συμβεί μια "ανατροπή" του δικτύου. αέρα από το μπάνιο και το μπάνιο, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων, πηγαίνετε στο σαλόνι.

Εάν το διαμέρισμα έχει δύο ή περισσότερα δωμάτια, τότε ο αριθμός των βαλβίδων και των ανεμιστήρων (κλιματιστικά) πρέπει να ταιριάζει με τον αριθμό των δωματίων. Διαφορετικά, το πρώτο από τα επιμέρους κλίμα σε κάθε δωμάτιο μπορεί να ξεχαστεί, και δεύτερον, το δωμάτιο δεν είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αέρα προσαγωγής γίνεται στάσιμη ζώνη, δεν φρέσκο ​​αέρα, και η τρίτη, μια μονάδα μοναδικό πηνίο ανεμιστήρα (κλιματισμού) θα παράσχει μια ανεπιθύμητη ανάμιξη αέρα (οσμές) μεταξύ όλων των δωματίων.

Μύθος... απλά ένας μύθος...

Για τον αερισμό των χώρων, ένας ανεμιστήρας εξάτμισης στην τουαλέτα θα αρκεί

Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι απλά ηλίθιο... Κανείς, για παράδειγμα, δεν προσπαθεί να σύρει τις δεξαμενές με τη βοήθεια των επιβατικών αυτοκινήτων, ή σούπα τρώνε με ένα πιρούνι... Και αν περισσότερες λεπτομέρειες, ο ανεμιστήρας εξάτμισης στην τουαλέτα ή μπάνιο έχει εγκατασταθεί ως ένα βοηθητικό μέσο της περιοδικής δράσης, να εντείνουν το φυσικό αερισμό.

Κατά κανόνα, ένας ανεμιστήρας φορτίου (πίνακα) του αξονικού τύπου παράγει ένα χαρακτηριστικό buzz, καθώς αυτά τα εκχυλίσματα είναι πάντοτε κάτω από την "καθαρή οροφή" και δεν έχουν ήχους εξασθενητές. Η απόδοση ενός τέτοιου ανεμιστήρα, στον αέρα, υπολογίζεται έτσι ώστε, σε ένα χαρακτηριστικό χαμηλής πίεσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να απομακρύνεται η εκπομπή salvo των μολυσματικών ουσιών από ένα μικρό όγκο ενός μπάνιου ή ενός λουτρού. Για να είναι ο ανεμιστήρας στην τουαλέτα ικανός να αερίζει άλλους χώρους του διαμερίσματος ή του γραφείου, είναι απαραίτητο να αυξήσετε την παραγωγικότητά του πολλές φορές. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι η πόρτα στην τουαλέτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Θα υπάρξει αεροδυναμικός θόρυβος αέρα (σφυρίζοντας ή ουρλιάζοντας). Κατά την εφαρμογή μιας τέτοιας τεχνικής λύσης, η τουαλέτα θα έχει ένα βύθισμα στο επίπεδο του ανεμοστρόβιλου. Είναι επίσης πιθανό ότι οι οσμές θα αντληθούν στην τουαλέτα ή την κουζίνα σε γείτονες από ψηλά. Κλπ., Εν συντομία, είναι βαρετό να σχολιάζεις τα ηλίθια πράγματα

Μύθος (όνειρο) του σχεδιαστή...

Ο εξαερισμός μπορεί να γίνει χωρίς αγωγούς αέρα

Εάν είναι σύντομη - δεν υπάρχουν γραμμές αέρα - δεν υπάρχει εξαερισμός και ένας αναπνευστήρας δεν είναι σύστημα εξαερισμού. Το πιο λυπηρό είναι ότι αυτό δεν είναι παραμύθι, αλλά ιστορία. Οι σχεδιαστές του μας λένε ποιοι έχουν ζωγραφίσει τα πάντα και έρχονται με την ομορφιά της ομορφιάς, αλλά ξέχασαν για το πού θα περάσουν οι γραμμές εξαερισμού και θα βρεθεί ο κλιματικός εξοπλισμός. Μετά από όλα, οι σχεδιαστές έχουν δει τι όμορφους εσωτερικούς χώρους αποκτώνται στην Ιταλία, την Ισπανία, όπου το καλοκαίρι είναι καλοκαίρι και η μέση ημερήσια θερμοκρασία του αέρα είναι + 15 ° C. Στη Ρωσία, αυτό το όνειρο μετατρέπεται σε μύθο. Στην απόδειξη της εγκυρότητας του μύθου, το επιχείρημα δίνεται ότι στα σπίτια του "Στάλιν" ο εξαερισμός είναι χωρίς αγωγούς. Πράγματι - δεν υπάρχουν αεραγωγοί, αλλά υπάρχουν και αεραγωγοί. Ήταν καλά μεταμφιεσμένοι από τους οικοδόμους (δεν υπήρχαν σχεδιαστές εκείνη την εποχή) κάτω από το τείχος του σπιτιού. Επιπλέον, στα σπίτια του «Στάλιν» δεν υπήρχαν παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα. Τα συνηθισμένα παράθυρα έπαιζαν το ρόλο ενός συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας - αφήνονταν στον καθαρό αέρα μέσα στο σπίτι (διείσδυση). Ο φρέσκος αέρας δεν πήρε βρώμικα για μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω των υψηλών οροφών και του μεγάλου όγκου αέρα στο δωμάτιο, και η οικολογία 50-60 χρόνια πριν, θα συμφωνήσετε, δεν ήταν τόσο βαρετή.

Σε κάθε περιοχή που είναι κλεισμένη από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είναι απαραίτητο να δώσετε καθαρό αέρα (για διαφορετικούς χώρους το δικό του όγκο αέρα) και να αφαιρέσετε βρώμικο από αυτό. Οποιαδήποτε σοβαρή εξαερισμού απαιτεί αέρα αγωγούς, κανάλια, φρεάτια, καλύμματα, διαχύτες, αμορτισέρ, διαφράγματα, βαλβίδες, σιγαστήρες, ψησταριές και άλλες συσκευές σχεδιαστή δυσάρεστες βλέμμα.

Ο μύθος που υπήρχε πριν, υπήρχαν περισσότερα περιστέρια, και χάλαζαν λιγότερα...

Ζούσαμε χωρίς αερισμό και στα σπίτια του Στάλιν! Μετά από όλα, δεν υπήρχε εξαερισμός, οπότε ακόμα και τώρα δεν απαιτείται εξαερισμός

Και χωρίς κινητά τηλέφωνα, χωρίς υπολογιστές και χωρίς το Διαδίκτυο έζησε.... Και το παράθυρο ήταν ακόμα ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα, σε συνδυασμό με την τουαλέτα... Τώρα πολύ λίγοι άνθρωποι θυμούνται τι για...

Ναι..., η συνείδηση ​​ότι αντί των σπηλαίων είναι απαραίτητο να χτίσεις σπίτια για την ανθρωπότητα έχει έρθει πολύ γρήγορα. Όπως γρήγορα ήρθε η κατανόηση ότι το σπίτι πρέπει να είναι ζεστό. Πολύ πιο αργή έρχεται η συνείδηση ​​ότι πρέπει να υπάρχει υγιεινός αέρας στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στην ιδιαιτερότητα της ανθρώπινης αισθητηριακής αντίληψης του οικοτόπου. Ρεύμα στο κεφάλι - χρειάζεστε μια στέγη. Απαιτούνται κρύοι τοίχοι. Ισχυρές μυρωδιές - τίποτα, "sniffs". Πράγματι, μπορείτε να οσμήσετε. Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σε ένα μη αεριζόμενη αίθουσα, οι άνθρωποι δεν αισθάνονται πια τον "μπαγιάτικο" αέρα. Σχετικά με αυτό μπορεί να πει μόνο ένα πρόσωπο που έρχεται από το δρόμο. Και μετά από λίγο σταματάει να παρατηρεί τον "κακό" αέρα. Ίσως είναι εθιστικό και δεν επιτρέπει στην ανθρωπότητα να συνειδητοποιήσει ότι ο καθαρός αέρας δεν είναι λιγότερο σημαντικός από τη θερμότητα στο σπίτι.

Όσο νωρίτερα η σπηλιά κατοικίας ενός ανθρώπου μύριζε; Τηγανισμένο κρέας και καπνό πυρκαγιάς. Λοιπόν, τι για τον αερισμό εδώ; Όσο νωρίτερα τα σπίτια και τα σπιτάκια μύριζε; Φυσικές μυρωδιές! Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα. Πώς αισθάνονται τα μοντέρνα διαμερίσματα; Όπως και πριν (εκτός από τον καπνό της φωτιάς), αλλά και με αέρια. Δεν υπάρχει τρόπος να κάνετε χωρίς αερισμό. Τα αέρια διακρίνουν όλα τα μη μεταλλικά που περιβάλλουν ένα άτομο στο σπίτι ή στο γραφείο του. Η κατανομή ελάχιστων οσμών δεν συμβαίνει μόνο όταν έφεραν νέα έπιπλα ή έκαναν επισκευές, αλλά και ολόκληρη τη διάρκεια ζωής μη μεταλλικών υλικών. Ορισμένα αέρια δεν μυρίζουν. Αυτό σημαίνει ότι ένα άτομο δεν έχει υποδοχείς από το οποίο να μπορεί να ανιχνεύει αυτά τα αέρια. Ήταν απλώς περιττό για έναν άνθρωπο όταν ψήριζε το κρέας σε μια σπηλιά. Επίσης, ένα άτομο δεν μπορεί να αισθανθεί ραδιενέργεια ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Το γεγονός ότι ένα άτομο δεν εντοπίζει ουσίες με τα αισθητήρια του όργανα δεν σημαίνει καθόλου ότι αυτή η ουσία δεν τον επηρεάζει. Πώς λειτουργεί; Δεν θα νικήσουμε το ψωμί από θεραπευτές, ενδοκρινολόγους, πνευμονολόγους, αλλεργιολόγους, δερματολόγους. Ας θυμηθούμε μόνο την έννοια: η "δόση" είναι το προϊόν της μάζας μιας ουσίας που επηρεάζει τη στιγμή της επίδρασής της σε ένα άτομο. Οι δόσεις είναι επιτρεπτές, μέγιστες επιτρεπτές, θανατηφόρες. Εξ ορισμού, προκύπτει ότι οποιαδήποτε δόση μπορεί να ληφθεί από μια μικρή μάζα αερίων που εισπνέονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς την αερισμό.

Ο μύθος που προηγουμένως έζησε χωρίς αερισμό, καθορίστηκε από εκείνους που επέζησαν. Πράγματι, πριν από τα σύγχρονα χαρακτηριστικά του εξαερισμού (ανεμιστήρες, αγωγοί) δεν ήταν, αλλά υπήρχε μια σόμπα ή μια θέρμανση τζάκι. Μέσω των καπνοδόχων τους, πραγματοποιήθηκε αερισμός των χώρων, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Στα σπίτια του Στάλιν υπήρχε ήδη ειδικά διαμορφωμένος αερισμός, αλλά χωρίς ανεμιστήρες και αεραγωγούς. Αυτός ο λεγόμενος φυσικός αερισμός αποτελείται από κατακόρυφα κανάλια στους τοίχους, σοβιετικά ξύλινα κουφώματα και άνεμος στο δρόμο. Αυτός ο εξαερισμός λειτουργεί ως εξής. Ο αέρας από το δρόμο διαπερνά το δωμάτιο φυσικά μέσα από ξύλινα κουφώματα (ακόμη και κλειστά). Αυτός ο αέρας κατασχέθηκε επιβλαβή αέρια και, αν κατάφερε να ζεσταθεί στο δωμάτιο, αφαιρέθηκε μέσω των καναλιών στο δρόμο λόγω φυσικού βυθίσματος. Αν ο αέρας δεν θερμανθεί στο δωμάτιο (για παράδειγμα, το καλοκαίρι), τότε δεν υπήρχε βύθισμα και ο βρώμικος αέρας δεν αφαιρέθηκε από το δωμάτιο ή απομακρύνθηκε από άλλα παράθυρα. Παρ 'όλα αυτά, ο αέρας στα διαμερίσματα "σταλινικών" ήταν καλύτερος για τους εξής λόγους: τα ανώτατα όρια είναι υψηλότερα, επομένως ο όγκος του καθαρού αέρα για αναπνοή είναι μεγαλύτερος και η χημεία (μη μεταλλικά υλικά) ήταν μικρότερη.

Για εκείνους που καταλαβαίνουν ότι ο εξαερισμός είναι απαραίτητος και ήταν πάντα, σας προτείνουμε να μελετήσετε άλλους μύθους σχετικά με τον εξαερισμό. Και για εκείνους που θέλουν να "μυρίζουν" στον εικοστό πρώτο αιώνα... καλά, δεν θα τους παρεμβαίνουμε.