Οδηγός για το πώς να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ

Το θέμα της διατήρησης της καλλιέργειας λαχανικών καθ 'όλη τη χειμερινή περίοδο ήταν πάντα επίκαιρο. Μία από τις επιλογές για τη διατήρηση των προϊόντων, και ιδίως των λαχανικών, είναι τα λαχανικά (κελάρια) που είναι εξοπλισμένα στο γκαράζ. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε ένα κελάρι στο γκαράζ σε αυτή τη σελίδα.

Στη φωτογραφία, ένα παράδειγμα λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ

Χαρακτηριστικά

Βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης τροφίμων σε λάκκο λαχανικών:

 • η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι από δύο έως πέντε βαθμούς θερμότητας.
 • η υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 85% και 90%.
 • στο λάκκο λαχανικών, πρέπει πάντα να διατηρείται το σκοτάδι, ο φωτισμός χρησιμοποιείται μόνο στις στιγμές που οι άνθρωποι μένουν στο κατάστημα λαχανικών.
 • απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρό αέρα.

Συσκευή

Ο προγραμματισμός της επιθεώρησης και του λάκκου λαχανικών στο γκαράζ αρχίζει με την επεξεργασία των παρακάτω ερωτήσεων:

 • Προσδιορισμός του τύπου του εδάφους που χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη τοποθεσία.
 • το επίπεδο πάγωσης του εδάφους και το επίπεδο εμφάνισης των υπόγειων υδάτων ·
 • ελέγξτε τη διαθεσιμότητα υπογείων επικοινωνιών, η οποία είναι πολύ σημαντική εάν το γκαράζ βρίσκεται μέσα στην πόλη.
 • τότε προετοιμάζεται ένα έργο γκαράζ με λαχανόκηπο.

Το έργο πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αναμενόμενα μεγέθη (βάθος και πλάτος).
 • διεξαγωγή στεγανοποίησης, αν είναι απαραίτητο, εξοπλισμού του συστήματος αποστράγγισης.
 • Διάταξη θερμομόνωσης.
 • διάταξη του δαπέδου.
 • τον εξοπλισμό εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ένα παράδειγμα του σχεδιασμού ενός γκαράζ με λαχανόπανο (κάβα) στο σχήμα

Ένα παράδειγμα της τοποθέτησης ενός λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ εμφανίζεται στη φωτογραφία

Πώς να το κάνετε;

Η διαδικασία κατασκευής λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ:

 • Αναπτύσσεται η εκσκαφή των προβαλλομένων διαστάσεων.
 • στην τάφρο μια τάφρο θραύεται κάτω από το θεμέλιο, ο πυθμένας της τάφρου είναι στρωματοποιημένος σε στρώματα με τα ερείπια και την άμμο, τότε η προετοιμασμένη τάφρο είναι σκυρόδεμα?
 • Το πάτωμα του λάκκου λαχανικών συνιστάται επίσης να χύσει ένα στρώμα σκυροδέματος πέντε εκατοστών?
 • τοίχους από το λάκκο λαχανικών, ως επιλογή, μπορείτε να βάλει το τούβλο στο πάτωμα?
 • Η οροφή μπορεί να γίνει με τη μορφή τούβλου με τη μορφή τούβλων.

Επίσης, η οροφή του λακκού λαδιού μπορεί να σκυροδετηθεί, γι 'αυτό απλώνουμε τις σανίδες σε κατάλληλο ύψος, πραγματοποιούμε στεγάνωση με υλικό στέγης, διεξάγουμε σκυρόδεμα οπλισμένου σκυροδέματος. Για να εξοικειωθείτε με τη διοίκηση πώς μπορείτε να επιλέξετε τη στέγη του γκαράζ μπορείτε εδώ.

Στη διαδικασία τοποθέτησης της οροφής αφήνονται οπές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού και εξαερισμού. Η τελική οροφή είναι επιπλέον μονωμένη.

Με τη διαδικασία διαρρύθμισης του υπόγειου, παρατηρητήριο και κελάρι (λατομείο λαχανικών) στο γκαράζ μπορεί να βρεθεί παρακολουθώντας το βίντεο.

Εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος του εξοπλισμού εξαερισμού λαχανικών λάκκο είναι εγκατεστημένο σε διαγωνίως αντίθετες γωνίες του δύο σωλήνων αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικό (προσφοράς και εξάτμισης) με διάμετρο των 100 - 150 mm. Ένας σωλήνας ξεκινά σε απόσταση 20 cm. Από το δάπεδο (σωλήνα εισροής), ένας άλλος σωλήνας ξεκινά από την οροφή φυτικά λάκκο (καμινάδα). Εάν είναι απαραίτητο, ο εξοπλισμός εξαναγκασμού εξαερισμού είναι εγκατεστημένος ένας επιπλέον ανεμιστήρας, ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό. Επισκόπηση της μαλακής οροφής και φωτογραφιών γκαράζ εδώ: http://kakgarazh.ru/krysha/obzor-vidov-i-foto-myagkoj-krovli-dlya-garazha.html.

Πώς να το στεγνώσει;

Στη διαδικασία λειτουργίας ενός κελάριου σε ένα γκαράζ, είναι πολύ πιθανό, για κάποιο λόγο ή άλλο, η εμφάνιση υγρασίας σε ένα λακκούβα λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στην ξήρανση του υπογείου του γκαράζ και ειδικότερα του λαμαριού λαχανικών. Στεγνώστε το λαχανόπανο με διάφορους τρόπους:

 • αραιώστε τη φωτιά σε έναν παλιό μεταλλικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου (η φωτιά διατηρείται μέχρι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας).
 • για να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα με ένα συμπέρασμα στο δρόμο, κάτω από το σωλήνα εγκαθίσταται ένα δοχείο με ένα κερί που υποστηρίζει το φυσικό βύθισμα (η ξήρανση του λάκκο λαχανικών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες)?
 • εφαρμογή πυροβόλων όπλων.

Αν η στάθμη του νερού στο κελάρι φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατοστά, τότε πριν χρησιμοποιήσετε το λάκκο λαχανικών, είναι απαραίτητο να αντλήσετε το διαθέσιμο νερό με τη βοήθεια της αντλίας. Διαβάστε τον οδηγό για να επιλέξετε τον τύπο του κελάριου στο γκαράζ.

Με τη διαδικασία, αποστραγγίζοντας ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ, μπορείτε να δείτε βλέποντας το βίντεο.

Πώς να μόνωση;

Η αρχή της θερμαίνοντας φυτικών pit γκαράζ είναι πρακτικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο είδος της μόνωσης. Όταν επιλέγετε ένα θερμομονωτικό υλικό είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί σε ορισμένες ιδιότητες απόδοσης που απαιτούνται μονωτικό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση λαχανικών λάκκο. Το μονωτικό υλικό θα πρέπει να είναι αδιάβροχες, έχουν υψηλή θερμομονωτικές ιδιότητες, φιλικές προς το περιβάλλον και να μην παρέχουν ένα χημικά επιθετικό ουσίες (από φυτικά καλά, φυσικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται τρόφιμα), για να έχουν μια μακρά διάρκεια ζωής χωρίς απώλεια της αρχικής απόδοσης. Από το φυτικό λάκκο, κατά κανόνα, δεν έχουν μεγάλο μέγεθος, το πάχος του μονωτικού υλικού μη τι άλλο είναι επίσης σημαντική. Η βέλτιστη ενσωμάτωση για τη θερμική μόνωση λάκκους φυτικό υλικό που πληροί όλες τις ανωτέρω ιδιότητες, ένα αφρό πολυουρεθάνης. Αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα αφρώδες ουσία, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δαπέδου, τοίχους και την οροφή της οπών φυτικό ψεκασμό. Αφρός πολυουρεθάνης έχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα υλικά κατασκευής και με ψεκασμό, κατάψυξη, σχηματίζει ένα σφραγισμένο μονολιθική μονωτικό στρώμα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου θέρμανσης ενός λαμαριού λαχανικών είναι το υψηλό κόστος. Διαβάστε τις οδηγίες για το μπλοκάρισμα της οροφής του γκαράζ. Η πιο προσιτή θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για θερμική μόνωση των φυτικών γιαμ είναι αφρώδες πολυστυρόλιο. Η διαδικασία μόνωσης λακκούβας αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • Προετοιμασία μονωμένων επιφανειών (ισοπέδωση και καθαρισμός από ακαθαρσίες).
 • εξοπλισμός στεγανοποίησης στρώσεων ·
 • την ανέγερση του κιβωτίου (εάν χρησιμοποιούνται ξύλινα κιγκλιδώματα για το κιβώτιο, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντισηπτική ένωση για την αποφυγή μούχλας) ·
 • ο θερμαντήρας τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο.
 • τότε στο κλουβί μπορεί να καθορίσει πλαστικά πάνελ ή φύλλα από κόντρα πλακέ.

Βίντεο

Δείτε τις συμβουλές βίντεο για το σχεδιασμό και την κατασκευή του κελαριού (λαχανόκηπους):

Τέτοια σχετικά απλά μέτρα για τη ρύθμιση του εξαερισμού και της μόνωσης του λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση ενός βέλτιστου μικροκλίματος για την αποθήκευση των λαχανικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από το να ζεστάνεις μια τρύπα λαχανικών στο γκαράζ;

Προτροπή παρακαλώ: Υπάρχουν 2 επιπέδων, γκαράζ με φυτικά λάκκο, που συλλέγονται από πλάκες με PBS (μάλλον δεν ξέρω στα σίγουρα), τουλάχιστον μια τρύπα, τα άκρα των ίδιων 2 επιπέδων, γκαράζ, τα λαχανικά, το πάγωμα το χειμώνα, είναι απαραίτητο να μονώσει. Ερώτηση: Πώς είναι καλύτερο να κάνει (και φιλικά προς το περιβάλλον), και καταλαβαίνω το σημείο δρόσου κινείται μέσα στο δωμάτιο (με μόνωση στο εσωτερικό), ο αφρός δεν προσφέρει (δεν φιλικά προς το περιβάλλον) Σας ευχαριστώ.

Σε αυτή την περίπτωση, προτείνω να χρησιμοποιήσω την αρχή της αποθήκευσης λαχανικών στο μπαλκόνι, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Πρόκειται για ένα κουτί με μόνωση που αντανακλά τη θερμότητα και μια μικρή πηγή θερμότητας χαμηλής κατανάλωσης - για παράδειγμα, μια λάμπα πυρακτώσεως. Η επίδραση του θερμοσυσσωρευτή επιτυγχάνεται Η θερμότητα ανακλάται στο εσωτερικό και η θερμοκρασία διατηρείται ελαφρώς πάνω από 0 μοίρες.

μονωτικό αφρό θερμότητας είναι αδύνατη, αλλά ως μια πρόσθετη θερμική μόνωση της συστοιχίας μπορεί να χρησιμοποιηθούν πάνελ αφρού πολυουρεθάνης με την + θερμότητας ανακλαστική στρώση αλουμινίου - www.teplo-teplo.ru/folga.html (χώρο στο εσωτερικό φύλλο) και μια πηγή θερμότητας για να πάρει εμπειρικά, ανάλογα με τον όγκο του χώρου.

Μπορούμε να προσφέρουμε μόνωση Ursa - φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Στις άκρες των τοίχων του λάκκου, Iospan V.

Για περισσότερες πληροφορίες, ζητήστε να ισχύουν για τα υλικά φινιρίσματος σημαντικό κέντρο στο Chelyabinsk, ul.Artilleriyskaya, Δ.111, τηλ (351) 700-0-700 πολυκαναλικό..

Η θέρμανση στο κελάρι χρειάζεται μια οροφή και τα τείχη που γειτνιάζουν με τους γείτονες. Ο Παύλος δεν χρειάζεται να είναι μονωμένος. Θερμομόνωση. Δεν είναι υγροσκοπικό ή τοποθετείται σε 2 πλαστικές σακούλες.

Για εσωτερική μόνωση σύμφωνα με θερμική υπολογισμούς «σημείο δρόσου» μετατοπίζεται στη μόνωση, οπότε καλό είναι να επιλέξει υλικό με χαμηλή απορρόφηση νερού και μεγάλη διάρκεια ζωής σε υγρά περιβάλλοντα. Ως θερμάστρα συνιστούμε τη χρήση αφρώδους πολυστυρενίου τύπου PENOPLEX τύπου 35 (τύπου 31). Οι πλάκες είναι στερεωμένες στον τοίχο με τη βοήθεια συγκολλητικής συγκόλλησης σε βάση ορυκτών ή πολυουρεθάνης. επιπλέον φράγμα υδρατμών και φινίρισμα (για παράδειγμα, GKL, κεραμικά πλακίδια κ.λπ.)

Η φιλικότητα προς το περιβάλλον αυτού του υλικού επιβεβαιώνεται από την παρουσία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ.

Χρησιμοποιήστε διέλασης αφρώδες πολυστυρένιο (με το περιβάλλον τόσο καλή, η τιμή - ποιότητα, την ανθεκτικότητα - ιδανικό), ο κατασκευαστής δεν είναι κρίσιμη, μπορείτε να εφαρμόσετε TECHNOPLEX - πρότυπο εταιρεία παραγωγής TekhnoNIKOL.

Έχουν στο site www.technoplex.ru/ κρέμεται ένα άλμπουμ τεχνικών λύσεων με κόμβους, για να μην ταλαντεύεται κανένα πρόβλημα.

Φυτικά λάκκο μπορούν να μονωθούν με ειδική επίστρωση - μονωτικά βαφή, η οποία έχει μια καύση θερμοανακλαστικό και θερμική εξοικονόμηση αποτέλεσμα είναι επίσης μη τοξικό, δεν περιέχουν οργανικούς διαλύτες, δεν υποστηρίζει. Το θερμαινόμενο αποτέλεσμα της βαφής συνδέεται με το κενό που βρίσκεται μέσα στο πληρωτικό υλικό. Οποιοδήποτε αντικείμενο εκπέμπει θερμότητα με τη μορφή υπέρυθρης ακτινοβολίας, το χάνει ανεπανόρθωτα.

Δημοφιλή μοντέρνα υλικά θερμομόνωσης (αφρός, miniplite, κλπ.) Εξαλείφουν μόνο τη γέφυρα του κρύου, θερμότητας καθυστέρηση, αλλά δεν επιστρέφουν πίσω. Τα θερμομονωτικά χρώματα εξαλείφουν την κρύα γέφυρα και επιστρέφουν πίσω στο 70% της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Καλύπτοντας τα τοιχώματα μέσα στο λάκκο με θερμομονωτική βαφή, θα απελευθερώσετε τους τοίχους από την κατάψυξη και θα τους προστατεύσετε από τη συμπύκνωση και το σχηματισμό της μήτρας. Θερμική αγωγιμότητα θερμομονωτικής βαφής 0.0011 W / m * K (1 mm βαφής αντιστοιχεί σε μόνωση από ορυκτοβάμβακα 50 mm).

Κόστος της θερμομονωτικής βαφής: 700 ρούβλια / λίτρο. Κατανάλωση για στρώμα 0,5 mm: 1 λίτρο ανά 2 τ.μ.

Πιστεύω ότι η καλύτερη μόνωση στην περίπτωσή σας - αφρώδες πολυστυρένιο PSB-S 25 ή 35 ή διέλαση (Penoplex, TECHNOPLEX, Izoboks). Όσον αφορά την φιλικότητα προς το περιβάλλον - η συσκευασία και τα υποστρώματα για τα προϊόντα είναι κατασκευασμένα από διογκωμένο πολυστυρόλιο. Στην κορυφή, χρησιμοποιήστε ένα αφρώδες πολυαιθυλένιο με ένα ανακλαστικό στρώμα για να το καλύψετε για καλύτερη συντήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας.

Η διογκωμένη πολυστερίνη - ένα υλικό με χαμηλή απορρόφηση νερού και χαμηλή θερμική αγωγιμότητα, καθώς και αφρώδες πολυαιθυλένιο, έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για τη μόνωση των θεμελίων, δαπέδων και τοίχων της κελάρια και λάκκους λαχανικών. Δεν συνιστούμε ορυκτοβάμβακα και υαλοβάμβακα, λόγω της υγροσκοπικότητάς τους.

Θέρμανση του δαπέδου, κελάρι, υπόγειο στο γκαράζ

Το γκαράζ δεν είναι μόνο ένα μέρος για να αποθηκεύσετε τα αυτοκίνητα, αυτό το δωμάτιο μπορεί να χρησιμεύσει ως αποθήκη λαχανικών, αν οργανώσετε ένα κελάρι κάτω από το πάτωμα του. Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το γκαράζ δεν θερμαίνεται, αλλά για τα λαχανικά και άλλα είδη χρειάζεστε θετική θερμοκρασία. Τι κάνουν σε τέτοιες καταστάσεις; Αντί της οργάνωσης δαπανηρής και περιττής θέρμανσης, προτείνεται η μόνωση του κελάριου στο γκαράζ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαερισμού στο λάκκο. Αλλά αν η μόνωση υπογείου στο γκαράζ έγινε σωστά, δεν είναι απαραίτητη. Επίσης, διαβάστε: "Θερμομόνωση αφρός: εφαρμογή, ανατροφοδότηση".

Χαρακτηριστικά του υπόγειου υπό το γκαράζ

Μετά τη θέρμανση, το συνηθισμένο κελάρι μπορεί να πάει στο κελάρι κρασιού.

Η ποιότητα μόνωσης του κελάριου στο γκαράζ είναι αδύνατη χωρίς τη σωστή επιλογή του θερμομονωτικού υλικού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά των παραπάνω χώρων:

 • το κτίριο δεν θερμαίνεται.
 • την πιθανή παρουσία υπογείων υδάτων ·
 • υψηλή πιθανότητα σχηματισμού συμπυκνωμάτων.
 • υψηλό ποσοστό υγρασίας στον αέρα.
 • κατάψυξη εδάφους.

Έτσι, το υπόγειο βρίσκεται κάτω από ένα μη θερμαινόμενο δωμάτιο και ως εκ τούτου η θερμική αγωγιμότητα των τοίχων του θα πρέπει να είναι αρκετές φορές μικρότερη από εκείνη των εγκλεισμένων δομών κατοικιών. Το βάθος του στρώματος μόνωσης επηρεάζεται επίσης από το βάθος της κατάψυξης του εδάφους. Όσο πιο ψηλά πλησιάζει η επιφάνεια της γης, τόσο πιο παχιά θα είναι ο μονωτήρας στους τοίχους και η οροφή του κελαριού. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι τα υπόγεια ύδατα. Μπορούν να διαταράξουν την ακεραιότητα όχι μόνο του θερμομονωτικού μαξιλαριού, αλλά και των τοίχων του κελάριου.

Η λύση αυτού του προβλήματος ανησυχεί ακόμη και στο στάδιο της οργάνωσης των εγκαταστάσεων, καθιστώντας το σύστημα αποστράγγισης και στεγανοποίησης. Αλλά αν το υπόγειο έχει ήδη κατασκευαστεί χωρίς εξωτερική μόνωση, είναι απαραίτητο να φτιαχτεί ένα αξιόπιστο υδροφρακτικό μέσα του. Η υψηλή υγρασία αποτελεί βασική ιδιότητα του κελάριου και επομένως η μόνωση δεν πρέπει να χάσει τα χαρακτηριστικά απόδοσής του με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς στον αέρα.

Αν θέλετε να κάνετε θέρμανση στο σπίτι χωρίς φυσικό αέριο, τότε πιθανότατα η επιλογή θα είναι μεταξύ ηλεκτρικών μονάδων, λεβήτων πυρόλυσης και καμίνων μακράς καύσης.

Πώς να ζεσταθεί καλύτερα το χειμώνα το χειμώνα, διαβάστε εδώ.

Μειώστε την απώλεια θερμότητας μέσω του δαπέδου του γκαράζ

Το υπόγειο υπόγειο στο γκαράζ θα πρέπει να διεξάγεται με πολύπλοκο τρόπο, δηλαδή να βελτιώνονται τα χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης του δαπέδου, της οροφής και των τοίχων του. Έχουμε ήδη γράψει για τη μόνωση των τοίχων και της οροφής στο γκαράζ από μέσα. Διαφορετικά, δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το δάπεδο του γκαράζ λειτουργεί ταυτόχρονα ως στέγη για το υπόγειο. Μέσω της οριζόντιας επικάλυψης, εμφανίζονται οι μεγαλύτερες απώλειες θερμότητας.

Η εξήγηση είναι απλή: ο ζεστός αέρας είναι πάντα ελαφρύτερος από το κρύο και επομένως ανεβαίνει μέχρι την οροφή του δωματίου. Συνάντηση με τον τρόπο του μια θερμομονωμένη στέγη, ζεστό αέρα μεταφέρει την ενέργεια του σε αυτό και στο χώρο από το εξωτερικό. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας δροσίζει, η θερμοκρασία στο υπόγειο πέφτει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μόνωση του δαπέδου στο γκαράζ είναι ένα σημαντικό βήμα στον τρόπο μείωσης της απώλειας θερμότητας στο κελάρι. Πώς να μονώσετε σωστά το δάπεδο στο γκαράζ; Δώστε προσοχή στο δομικό υλικό του. Μπορεί να είναι:

Σε κάθε περίπτωση, η πρόοδος του έργου θα είναι διαφορετική. Η μόνωση τοποθετείται πάντοτε κάτω από το φινίρισμα. Εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από ξύλο στο γκαράζ, το ελάχιστο πάχος των σανίδων του πρέπει να είναι ίσο με 50 mm. Ένα πάτωμα μικρότερου πάχους δεν αντέχει ούτε στα λειτουργικά ούτε στατικά φορτία. Είναι καλύτερο να αφαιρέσετε εντελώς μια τέτοια κάλυψη και να οργανώσετε μια νέα. Η θέρμανση του δαπέδου στο γκαράζ στο έδαφος θα κοστίσει περισσότερο. Αλλά η εργασία εδώ είναι ευκολότερη, σε σύγκριση με την οργάνωση ενός θερμικού μαξιλαριού στο ξύλο. Δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το παλιό κάλυμμα. Μειώστε τη θερμική αγωγιμότητα του δαπέδου του τσιμέντου είναι απλή και φθηνή. Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε τη σωστή μόνωση.

Για να κάνετε τη θέρμανση της βίλας με τα χέρια σας, ακολουθήστε αυστηρά τις οδηγίες εγκατάστασης.

Ο πιο απλός τρόπος είναι να τοποθετήσετε ηλεκτρικούς μετατροπείς θέρμανσης για μια νάτσα, εάν το επιτρέπει η ισχύς του δικτύου. Περισσότερα εδώ.

Ζεσταίνουμε το δάπεδο στο έδαφος

Αρχικά, το δάπεδο γείωσης είναι ισοπέδωσε με άμμο.

Πώς να μόνωση του δαπέδου στο γκαράζ, εάν βασίζεται σε ένα κανονικό, χύμα έδαφος; Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

 • επιφανειακή προετοιμασία;
 • Οργάνωση υδροφράγματος.
 • εγκατάσταση του κορμού ·
 • τοποθέτηση μόνωσης?
 • το δεύτερο υδροφόρο φράγμα.
 • φινίρισμα.

Οποιεσδήποτε εργασίες θέρμανσης θα μειώσουν το ύψος του χώρου κατά 30-60 εκ. Για να αντισταθμιστούν τέτοιες απώλειες, προτείνεται η οργάνωση ενός λάκκους θεμελίωσης, αν επιτρέπει την επικάλυψη μεταξύ του γκαράζ και του υπογείου.

Η προετοιμασία της επιφάνειας αποτελείται από την ισοπέδωση του εδάφους και την πρόσφυση του. Το μη συμπαγές χώμα μπορεί να διατηρηθεί με το χρόνο.

Αυτό σπάει τη γεωμετρία του κέικ. Χάνει την ακεραιότητά του και, κατά συνέπεια, τα χαρακτηριστικά απόδοσής του. Η στεγανοποίηση εμποδίζει τη διείσδυση υγρασίας από το έδαφος στο μονωτικό υλικό και το πλαίσιο. Ως στεγανοποίηση μπορεί να λειτουργήσει ένα φιλμ πολυαιθυλενίου ή υλικό στέγης. Όλα αυτά είναι επιλογές προϋπολογισμού. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει γεωυφάσματα. Δεν αφήνει την υγρασία να περάσει, αλλά δεν παρεμβαίνει στην ανταλλαγή αέρα. Ανεξάρτητα από τον τύπο, κάθε υδροβόλος επικαλύπτεται στις αρθρώσεις και τους τοίχους. Όλες οι αρθρώσεις είναι κολλημένες με ταινία κατασκευής.

Ένα ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο είναι τοποθετημένο στην κορυφή του υδροβάρου. Τοποθετείται από εγκάρσιες και διαμήκεις δοκούς. Αν αυτό το δέντρο, επιλέξτε ένα ύψος ράβδου 200 mm, πλάτος 100 mm. Πρέπει να εμποτιστεί με αντισηπτικό. Οι ξύλινες δοκοί στις διασταυρώσεις συνδέονται με γωνίες από χάλυβα. Θα δώσουν σχεδιασμό δύναμης.

Τα κύτταρα του πλαισίου είναι θερμικά μονωμένα. Πριν να μονώσετε το πάτωμα στο γκαράζ με τα χέρια σας, πρέπει να υπολογίσετε το απαιτούμενο πάχος της μόνωσης. Αυτό είναι εύκολο να γίνει, βασιζόμενος στους κώδικες των κτιρίων. Ως θερμομονωτική μόνωση χρησιμοποιούνται πλάκες από ορυκτοβάμβακα, πολυστυρένιο, διογκωμένο πολυστυρένιο. Μπορείτε να εφαρμόσετε έναν θερμαντήρα ψεκασμού. Το υλικό της πλάκας συναρμολόγησης εκτελείται χωρίς εσωτερικά κενά. Οι εγκοπές μεταξύ των πλακών είναι πιθανές γέφυρες κρύου, όπου συσσωρεύεται συμπύκνωμα.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης της θερμομόνωσης, δημιουργείται το δεύτερο στρώμα του υδροφράκτη. Δεν πρέπει να ταιριάζει άνετα στη θερμάστρα. Φροντίστε να αφήσετε ένα κενό μεταξύ τους. Η στερέωση στεγάνωσης πραγματοποιείται από συρραπτικό κατασκευής. Στη συνέχεια έρχεται το σκληρό δάπεδο από το διοικητικό συμβούλιο σε πάχος 50 mm και το τελείωμα παλτό.

Ζεσταίνουμε βάση από σκυρόδεμα

Το σχέδιο της μόνωσης του δαπέδου στο γκαράζ σε μια βάση από σκυρόδεμα.

Πώς να μόνωση του τσιμεντένιου δαπέδου στο γκαράζ; Το κύριο πράγμα εδώ είναι να επιλέξετε έναν θερμαντήρα με αυξημένη πυκνότητα και αντοχή σε θλίψη. Μόνο μια πυκνή και ισχυρή μόνωση θα αντέξει όχι μόνο τα λειτουργικά φορτία, αλλά και το βάρος του τελικού καλύμματος δαπέδου. Οι ειδικοί δίνουν προσοχή στην ποιότητα πολυστυρενίου C-25 και τον αφρό πολυουρεθάνης. Έχουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Επίσης, διαβάστε: "Μόνωση για το γκαράζ: minvate, αφρός, κλπ.".

Τα έργα εκτελούνται με την ακόλουθη σειρά:

 • προετοιμασία και ισοπέδωση της επιφάνειας.
 • τοποθέτηση μόνωσης στο συγκολλητικό.
 • οργάνωση της ηχομόνωσης.
 • τοποθέτηση πλέγματος οπλισμού με βάση το fiberglass?
 • η άλεση του δαπέδου με βάση το τσιμέντο.
 • φινίρισμα.

Το μειονέκτημα μιας τέτοιας μόνωσης είναι η μακροπρόθεσμη ωρίμανση της πέτρας τσιμέντου. Είναι 28 ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να ψεκάσετε το τσιμέντο.

Θερμομόνωση μέσα στο κελάρι

Τα φύλλα αφρού μπορούν να κολληθούν σε κόλλα πλακιδίων, αλλά είναι προτιμότερο να χρησιμοποιηθούν προφίλ συγκολλητικών ενώσεων.

Πώς να μονώσετε το υπόγειο του γκαράζ από μέσα; Οι εργασίες θέρμανσης ξεκινούν από το πάτωμα του δωματίου, και στη συνέχεια δίνεται προσοχή στο ανώτατο όριο. Όλα τελειώνουν με μείωση της θερμικής αγωγιμότητας των τοιχωμάτων της δομής. Τα έργα απλοποιούνται εάν το υπόγειο έχει ήδη σκυρωθεί. Η κατάσταση με την τοιχοποιία στους τοίχους και στη γη είναι πιο περίπλοκη. Τα τελευταία πρέπει να γεμίζονται με τσιμέντο. Το τούβλο είναι εμποτισμένο με ένα υδατο-απωθητικό μίγμα και ενισχύεται. Πριν απομονώσετε το λαχανόκοκο στο γκαράζ, πρέπει να επιλέξετε όλα τα απαραίτητα υλικά. Ως θερμάστρα μπορείτε να πάρετε:

 • εκτεταμένη πηλό?
 • εξώθηση αφρού πολυστερίνης?
 • αφρού πολυστερίνης.

Το Claydite προσελκύει το προσιτό κόστος και τα καλά χαρακτηριστικά θερμομόνωσης. Αλλά στο υπόγειο υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος διαρροής υπόγειων υδάτων και, ως εκ τούτου, το αργίλιο απαιτεί αξιόπιστη στεγάνωση. Επιπλέον, απαιτεί καθυστέρηση για την πλήρωσή του. Η οργάνωσή τους αυξάνει το κόστος και την πολυπλοκότητα της εργασίας. Ξύλινα κούτσουρα δεν είναι κατάλληλα εδώ. Χρησιμοποιούνται μόνο μεταλλικές κατασκευές. Οι αφρώδες πολυστυρένιο και ο αφρός από αφρώδες πολυστυρένιο για χαρακτηριστικά θερμικής μόνωσης είναι σχεδόν πανομοιότυπα. Αλλά το τελευταίο έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του πρώτου. Είναι μια δομή κλειστού κυττάρου, αυξάνει τη διάρκεια ζωής του υλικού και την ανθεκτικότητά του.

Οι επιφάνειες από σκυρόδεμα και τσιμέντο στο υπόγειο πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με διεισδυτικές, υδατοαπωθητικές ενώσεις, για παράδειγμα Penetron, Kalmatron. Εφαρμόζονται από τον εκνεφωτή. Η μέση κατανάλωση είναι 0,7 kg / sq. M. m. Μετά την εφαρμογή των πολυμερών συνθέσεων της ίδιας δράσης στην επιφάνεια.

Η θερμομόνωση των δαπέδων από σκυρόδεμα στο υπόγειο πραγματοποιείται σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο με τη μόνωση του δαπέδου στο γκαράζ με τα δικά τους χέρια:

 • ευθυγράμμιση της βάσης.
 • εγκατάσταση υδραυλικού φράγματος ·
 • τοποθέτηση θερμαντήρα πλάκας.
 • ενισχυτικό πλέγμα;
 • υγρή και ημι-ξηρή επίστρωση δαπέδου.

Στην περίπτωση της χρήσης εξωθημένου αφρού πολυστερίνης, το κατώτερο στρώμα στεγάνωσης δεν ταιριάζει. Ο κορυφαίος υδροβόλος είναι απαραίτητος για να στεγνώσει ομοιόμορφα η πέτρα τσιμέντου. Η πλήρης μόνωση του λακκού λαδιού στο γκαράζ είναι αδύνατη χωρίς την κατάλληλη θερμομόνωση των τοίχων του. Οδηγίες εγκατάστασης για μόνωση:

Η επένδυση του αφρού πραγματοποιείται με ενισχυτικό πλέγμα από υαλοβάμβακα.

 • επιφανειακή προετοιμασία;
 • τοποθέτηση τοίχων.
 • εγκατάσταση θερμικής μόνωσης πλάκας.
 • κατασκευή ενισχυτικών πλεγμάτων.
 • σοβάτισμα τοίχων.
 • Τελειώνοντας.

Η προετοιμασία της επιφάνειας συνίσταται στον καθαρισμό της από βρωμιά, λεκέδες και μύκητες. Όλα τα ελαττώματα σφραγίζονται με κονίαμα τσιμέντου. Ως αποτέλεσμα, τα τοιχώματα του κελάριου πρέπει να είναι επίπεδο. Εάν το αστάρι τους δεν έχει προηγουμένως εφαρμοστεί, οι διεισδυτικές ενώσεις εφαρμόζονται στην επιφάνεια μετά τον καθαρισμό. Με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου και ενός νήματος, μια επίπεδη λωρίδα περιφράζει στον τοίχο. Σε αυτό θα τοποθετηθεί η πρώτη σειρά μόνωσης. Στο πίσω μέρος του υλικού πλάκας, εφαρμόζεται μια σπάτουλα με μια σπάτουλα για να βάλει τα κεραμίδια. Είναι προσεκτικά ισοπέδωσε.

Η πλάκα είναι κολλημένη στον τοίχο. Κατεύθυνση κίνησης: από αριστερά προς τα δεξιά. Αφού τοποθετήσετε την πρώτη σειρά, τοποθετήστε τη δεύτερη. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσετε τη μετατόπιση της ραφής. Τα φύλλα μόνωσης κάθε διαδοχικής σειράς πρέπει να καλύπτουν τις κλειδαριές των πλακών στην προηγούμενη σειρά. Το πολυστυρένιο είναι επιπλέον στερεωμένο με πείρους με φαρδύ καπέλο.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να μονώσουν το υπόγειο στο γκαράζ ποιοτικά και όμορφα. Για την υψηλή απόδοση της θερμομονωτικής στρώσης, είναι απαραίτητο να αγοράσετε πιστοποιημένα δομικά υλικά. Για να απομονώσετε το στρώμα εξακολουθούσε να είναι όμορφο, πρέπει να εκτελέσετε την άλεση και το φινίρισμα. Το τραχύ στρώμα ενισχύεται κατ 'ανάγκη με ένα πλέγμα με βάση το fiberglass. Για την τοποθέτησή του, χρησιμοποιείται κόλλα πλακιδίων. Εφαρμόζεται στην επιφάνεια με μια μυστρί, το πλέγμα είναι βυθισμένο σε αυτό, μετά από το οποίο οι τοίχοι είναι επικαλυμμένοι. Μόλις η πέτρα τσιμέντου αποκτήσει επαρκή αντοχή, υποβάλλεται σε τελικό φινίρισμα. Για να επιτευχθεί η πλήρης θερμομόνωση του δωματίου μπορεί να είναι μόνο μετά την πλήρη μόνωση του δαπέδου πάνω από το γκαράζ, την οροφή και τους τοίχους του.

Θερμό κελάρι κάτω από το γκαράζ - είναι δυνατόν;

Για να οργανώσετε ένα ζεστό κελάρι, δεν είναι απαραίτητο να οικοδομήσουμε ένα σύστημα θέρμανσης εκεί. Αρκεί να αυξηθεί η αντοχή στη θερμότητα των δομών και των οροφών που περικλείουν. Τι και πώς να μονώσετε το κελάρι στο γκαράζ; Οι εργασίες μόνωσης μπορούν να εκτελεστούν από το εξωτερικό, εάν το κτίριο εξακολουθεί να κατασκευάζεται. Στο ήδη τελειωμένο κελάρι, είναι δυνατές μόνο εσωτερικές εργασίες. Σαν θερμαντικό σώμα είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείται υλικό πλάκας με χαμηλό συντελεστή απορρόφησης υγρασίας και υψηλή αντοχή. Για αυτές τις απαιτήσεις, είναι κατάλληλο ο αφρός και ο αφρός πολυστερίνης. Τοποθετούνται στους τοίχους του υπογείου και κάτω από το υγρό δάπεδο.

Για να μειώσετε τις απώλειες θερμότητας μέσω της οροφής του υπογείου, εκτελέστε τη μόνωση του δαπέδου σκυροδέματος στο γκαράζ κατά μήκος των υστερήσεων. Εδώ αργίλιο (με την προϋπόθεση ότι είναι επιπλέον στεγανά), ορυκτοβάμβακας, πλαστικό αφρού μπορεί να λειτουργήσει ως θερμομονωτικό υλικό. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση του στρώματος μόνωσης στο πάτωμα του γκαράζ λέγεται στο βίντεο:

Θέρμανση ενός λάκκου λαχανικών

Η μακροπρόθεσμη αποθήκευση των τροφίμων (ιδίως των λαχανικών) είναι ένα ζήτημα επίκαιρο ανά πάσα στιγμή. Για να το λύσει χρησιμοποιούσαν συχνά συνηθισμένα λαχανικά (ή απλά κελάρι), τα οποία λειτουργούν καλά με την εργασία. Η αποθήκευση ενός μεγάλου αριθμού προϊόντων είναι ιδιαίτερα ζήτηση το χειμώνα, όταν στα καταστήματα το κόστος τους αυξάνεται σημαντικά, και το ποσό - μειώνεται σημαντικά. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι έχουν από καιρό διατηρήσει μια αρκετά χρήσιμη και πρακτική συνήθεια - να αποθεματοποιήσει το χειμώνα με την απαραίτητη ποσότητα τροφίμων.

Συνήθως, τα κελάρια είναι χτισμένα σε γκαράζ ή σε προαστιακές περιοχές (τόσο στο σπίτι όσο και στο εξωτερικό). Συνήθης έσκαψαν το λάκκο γη, στο εσωτερικό των τελικών τούβλα (σκυρόδεμα, ή οποιοδήποτε άλλο επιλεγμένο υλικό), η οποία είναι μια σκάλα - αυτό είναι ένα από τα πιο πρακτικά και δοκιμασμένες μεθόδους αποθήκευσης τροφίμων για δεκαετίες...

Ανάγκη θέρμανσης λακκούβα λαχανικών

Η συνηθισμένη τρύπα που σκάβεται στο έδαφος, στο εσωτερικό τελειώνει με ένα τούβλο, στο οποίο οδηγεί η σκάλα - αυτός είναι ένας από τους πιο πρακτικούς και δεκαετίες αποδεδειγμένους τρόπους αποθήκευσης τροφίμων

... όμως, και έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Σκληρή χειμώνα, τυπικά για μας κλιματική ζώνη, τη γη και σκυρόδεμα (ας πάρουμε το παράδειγμα του ονόματός του, ως το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό για το κελάρι εσωτερική επένδυση) πάγωμα, δημιουργώντας εντός των συνθηκών που οδηγούν σε ταχεία αλλοίωση. Οι κυριότεροι λόγοι είναι:

 • πολύ χαμηλή θερμοκρασία αέρα - η οποία οδηγεί στην κατάψυξη των αποθηκευμένων προϊόντων.
 • η αυξημένη υγρασία στο εσωτερικό των χώρων - φυσικά, δεν είναι επίσης πολύ χρήσιμη όχι μόνο για τα ίδια τα προϊόντα, αλλά και για το κελάρι στο οποίο αποθηκεύονται.

Για δύο λόγους, αυτό είναι αρκετά συχνά η επιθυμία να σώσει και όχι να ζεσταθεί το φυτικό λάκκο οδηγεί σε ακόμη υψηλότερο κόστος - είναι αποθηκευμένα μέσα στα καταστήματα απλά να επιδεινωθεί και να γίνει ακατάλληλο για φαγητό. Επιπλέον, η διαδικασία καταστροφής του κελάριου επιταχύνεται ουσιαστικά. Φυσικά, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση προϊόντων στο μέλλον σε αυτή την κατάσταση.

Σύντομη περιγραφή της τεχνολογίας μόνωσης

Η διαδικασία της θέρμανσης του λαχανικού κοιλώματος, στην πραγματικότητα, μοιάζει σχεδόν η ίδια με τη θέρμανση οποιουδήποτε άλλου δωματίου: λουτρά, ένα γκαράζ, ένα διαμέρισμα, μια σοφίτα. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές αποχρώσεις που πρέπει να δοθεί προσοχή. Σχετικά με αυτά θα μιλήσουμε πιο λεπτομερώς λίγο αργότερα, και τώρα θα σταματήσουμε στην τεχνολογία της θέρμανσης.

Η ουσία του έργου είναι, καταρχήν, απλή. Όλα συνίστανται στη σωστή και ποιοτική τοποθέτηση του στρώματος του μονωτικού υλικού. Θα πρέπει να βρίσκεται σε όλες τις επιφάνειες: δάπεδο, οροφή, τοίχοι. Μην ξεχνάτε το καπάκι του καπακιού, ειδικά αν βρίσκεται στο δρόμο - συχνά γίνεται αιτία χαμηλής θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στο λάκκο.

Δημιουργία συστήματος εξαερισμού

Ένα άλλο σημείο που απαιτεί προσοχή είναι η ανάγκη για εξαερισμό.

Ένα άλλο σημείο που απαιτεί προσοχή είναι η ανάγκη για εξαερισμό. Η κυκλοφορία του αέρα θα εξασφαλίσει ταχύτερη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και θα βελτιώσει το εσωτερικό του μικροκλίματος (το οποίο θα επηρεάσει θετικά την κατάσταση των προϊόντων).

Συνήθως το ερώτημα επιλύεται με τον ακόλουθο τρόπο: δύο σωλήνες που συνδέονται με την επιφάνεια οδηγούνται στο λάκκο. Από την είσοδο της υγρασίας μέσα τους προστατεύει μια μικρή "στέγη". Αυτή η μέθοδος θα είναι επαρκής για να εξασφαλίσει την εισροή καθαρού αέρα από το εξωτερικό.

Πολύ πιο σημαντικό απόχρωση είναι η σωστή επιλογή του υλικού, θα ζεσταθεί λαχανικών pit - σχετικά με την ποιότητα του (καθώς και η ποιότητα της εργασίας της εγκατάστασής του) εξαρτάται άμεσα από το αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου - πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο θέμα αυτό.

Επιλέγοντας ένα θερμαντήρα για ένα λάκκο λαχανικών

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ως θερμαντήρας πρέπει να πληροί ορισμένα χαρακτηριστικά.

Το υλικό που θα χρησιμοποιηθεί ως θερμαντήρας πρέπει να πληροί ορισμένα χαρακτηριστικά. Θα πρέπει να είναι:

Ακόμη και οι πλάκες από σκυρόδεμα δεν μπορούν να αποτρέψουν την εμφάνιση υγρασίας στο λάκκο λαχανικών: Με την πάροδο του χρόνου, θα διαπεράσει τους πόρους, μέσω των αρθρώσεων και των σχισμών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν υπάρχει μια συστάδα υπογείων υδάτων κοντά στο κελάρι, ή υπάρχουν άφθονες βροχοπτώσεις στην περιοχή.

Αυτό το σημείο είναι επίσης σημαντικό επειδή η χαμηλή αντίσταση στην υγρασία απαιτεί πρόσθετα μέτρα για την εγκατάσταση. Εκτός από το στρώμα μόνωσης, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί επίσης ένα υλικό στεγανοποίησης και η ζημιά του (ή η ατελής στεγανότητα) θα επηρεάσει πολύ γρήγορα την κατάσταση της μόνωσης.

Φυσικά, η θέρμανση θα πρέπει να δώσει ένα ορισμένο αποτέλεσμα - να δημιουργηθεί μέσα στις «άνετες» συνθήκες αποθήκευσης των προϊόντων. Έτσι το υλικό πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει τη θερμότητα μέσα και να μην αφήσει το κρύο από το εξωτερικό.

Δεδομένου ότι το κελάρι θα αποθηκεύσει τρόφιμα που καταναλώνουμε στα τρόφιμα - είναι φυσικό το υλικό να μην τους επηρεάζει καθόλου.

Δεδομένου ότι το κελάρι θα αποθηκεύσει τρόφιμα που καταναλώνουμε στα τρόφιμα - είναι φυσικό το υλικό να μην τους επηρεάζει καθόλου.

Οι αυξημένες και κανονικές συνθήκες υγρασίας (μερικές φορές μια θερμάστρα για το κελάρι καλά ή σε επαφή με την υγρασία όλο το χρόνο), πολλά υλικά καταστεί ακατάλληλα για σχεδόν δύο χρόνια.

Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα του υλικού - τόσο πιο δύσκολη θα είναι η υγρασία στο κελάρι. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να επιλέξετε τον θερμαντήρα, ο οποίος παρέχει μέγιστη στεγανότητα του στρώματος.

Με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται παραπάνω, μπορεί να δηλωθεί με βεβαιότητα ότι η μεγάλη πλειοψηφία των παρόντων στην τρέχουσα αγορά απλώς δεν είναι κατάλληλη για χρήση ως μόνωση κελάρι. Καθώς η ζεστή κουζίνα, επιλεγμένα υλικά, καθορίζει τη σειρά των εργασιών μπορεί να είναι σε http://ecotermix.ru/kak-uteplit-kuhnyu-sovety-i-rekomendatsii/ σελίδα. Ο ορυκτός βαμβάκι, το πολυστυρένιο, η θερμομονωτική βαφή, το πολυστυρένιο δεν πληρούν (ή δεν πληρούν) τις απαιτήσεις.

Θέρμανση του λακκού λαδιού με αφρό πολυουρεθάνης

Ένα από τα λίγα υλικά που είναι απολύτως κατάλληλα για την επίλυση αυτού του έργου είναι ο αφρός πολυουρεθάνης "Ecothermix". Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στοιχεία, επιδεικνύει τους μέγιστους δυνατούς δείκτες, μία τάξη μπροστά από άλλες θερμαντικές συσκευές.

Επιπλέον, αυτό επιτρέπει την εφαρμογή του αφρού πολυουρεθάνης για να επιτευχθεί πλήρης σφράγιση του διάθεση: το υπόστρωμα (PUF είναι ένα αφρώδες ουσία, στερεοποιείται σε επαφή με την επιφάνεια με μια ειδική εγκατάσταση) λαμβάνεται ένα μονολιθικό στρώμα που δεν έχει ραφές, τις αρθρώσεις, και ρωγμές. Λόγω της υψηλής πυκνότητας και της πλήρους στεγανότητας, η υγρασία δεν μπορεί να διεισδύσει στο υλικό και η ιδιότητα αυτή διατηρείται εξίσου καλά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα - μέχρι 50 χρόνια.

Γιατί να θερμαίνεται με PPU από την Ecothermix και όχι με οποιοδήποτε άλλο υλικό; Μάθετε στο παρακάτω βίντεο:

Οι τιμές για τις υπηρεσίες της εταιρείας μας βρίσκονται στην ενότητα COST

Ή να παραγγείλετε μια ειδική συμβουλή σε μια κατάλληλη στιγμή για εσάς!

Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν και δεν σας υποχρεώνει σε τίποτα!

Πώς μπορώ να ζεσταθώ το κελάρι στο γκαράζ

Πολλοί ενδιαφέρονται για το πώς να μονώσει το κελάρι στο γκαράζ. Τα υπόγεια στα γκαράζ είναι ένα βολικό μέρος για την αποθήκευση των κενών, λαχανικών και φρούτων. Προκειμένου να αποφευχθεί το πρόβλημα, είναι σημαντικό να φροντίσετε εκ των προτέρων τη δημιουργία του σωστού μικροκλίματος.

Γιατί πρέπει να ζεστάνεις το κελάρι στο γκαράζ

Για την ασφάλεια των αποθεμάτων, είναι σημαντικό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Ο κύριος εχθρός των λαχανικών και των φρούτων είναι χαμηλές θερμοκρασίες. Μετά τη κατάψυξη, οι ρίζες των καλλιεργειών χάνουν τους δείκτες διατροφής και διατροφής τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό χωρίς τη χρήση θερμαντήρων να διασφαλιστεί ότι η θερμοκρασία δεν είναι μικρότερη από + 1-5 ° C.

Ένα άλλο πρόβλημα των κοιλοτήτων λαχανικών είναι η υψηλή υγρασία. Μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση των προϊόντων κηπευτικών, γεγονός που οδηγεί στην περαιτέρω άχρηστη. Η σωστή θέρμανση του κελάριου στο γκαράζ σε συνδυασμό με την οργάνωση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής συμβάλλει στην ομαλοποίηση των δεικτών υγρασίας. Αυτό εγγυάται τη μακροπρόθεσμη διατήρηση των γεωργικών αποθεμάτων.

Η απόφαση για την αποτελεσματική μόνωση ενός λακκού λαχανικού στο γκαράζ πρέπει να ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη:

 • κλιματικά χαρακτηριστικά του εδάφους - λαμβάνεται υπόψη το βάθος της κατάψυξης του εδάφους.
 • η περιοχή και το βάθος του υπογείου - τα ευρύχωρα δωμάτια είναι πιο δύσκολα στη θερμότητα, το μεγαλύτερο βάθος του κελαριού διευκολύνει τη διαδικασία της θέρμανσης?
 • τύπος εδάφους, βάθος εμφάνισης υπογείων υδάτων,
 • το πάχος και το υλικό των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής του υπογείου.

Η σειρά εκτέλεσης των έργων

Στο υπόγειο κάτω από το γκαράζ, η οροφή και οι τοίχοι είναι μονωμένα στο βάθος της κατάψυξης. Με μια μικρή διείσδυση, πρέπει επίσης να απομονώσετε το πάτωμα. Η διαδικασία θέρμανσης του κελάριου εξαρτάται από το επιλεγμένο υλικό. Ωστόσο, στο προκαταρκτικό στάδιο, θα πρέπει να εκτελεστούν ορισμένες απλές λειτουργίες:

 • να αφαιρέσετε από τις εγκαταστάσεις όλα τα πράγματα και τις διαθέσιμες δομές.
 • παρέχουν καλό φωτισμό.
 • αφαιρέστε παλιά βαφή, ξεφλούδισμα διακοσμητικά και βασικά υλικά?
 • για την αντιμετώπιση επιφανειών με αντισηπτικό, αντιμυκητιακό παράγοντα (θειικό ασβέστιο, θειικό χαλκό ή άλλα).
 • εξασφαλίστε τη μόνωση της καλωδίωσης (εάν υπάρχει) - τα καλώδια τοποθετούνται σε μη εύφλεκτες αυλακώσεις.

Σε υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων, είναι σημαντικό να φροντίσετε εκ των προτέρων τη στεγάνωση του υπόγειου χώρου. Ένα αποτελεσματικό υλικό γι 'αυτό είναι η άσφαλτος. Διαφορετικοί τύποι εφαρμόζονται σε κρύο ή ζεστό.

Πόσο κρύο και ζεστό άσφαλτο χρησιμοποιείται

Αν είναι δυνατόν, η στεγανοποίηση πραγματοποιείται από το εξωτερικό του γκαράζ. Γι 'αυτό, ανασκάπτεται μια τάφρο γύρω από τη δομή. Οι τοίχοι καθαρίζονται από το έδαφος και στεγνώνουν.

Στην κρύα μέθοδο χρησιμοποιούνται υγρές συνθέσεις. Εφαρμόζονται ομοιόμορφα στην επιφάνεια με σπάτουλα ή ρολό. Στη μέθοδο "θερμής" χρησιμοποιούνται στερεές πίσσες. Πριν από τη χρήση, θα πρέπει να θερμαίνονται. Εφαρμόζονται με βούρτσα ή κυλίνδρου σε πολλά (μέχρι 3) στρώματα.

Θέρμανση του δαπέδου

Για να χρησιμοποιήσετε το λάκκο ήταν άνετα, είναι σημαντικό να φροντίσετε για τη θερμομόνωση του δαπέδου. Η διαδικασία της μόνωσης εξαρτάται από τον τύπο του υποστρώματος. Στην περίπτωση επιφάνειας εδάφους, θα πρέπει να εκτελέσετε βήμα προς βήμα τις διαδικασίες:

 • κάνουν εκσκαφές σε βάθος περίπου 30 cm.
 • για να γεμίσει τα αποκόμματα των μέσων κλασμάτων - ύψος όχι μικρότερο από 10 τ.μ.
 • να οργανώσει ένα μαξιλάρι άμμου (5 cm) - να κοιμηθεί και να παραβιάσει?
 • ρίξτε την επιφάνεια με ζεστό άσφαλτο - για να εξασφαλίσετε στεγανοποίηση.
 • Η ψυχρή επιφάνεια είναι ενισχυμένη με μεταλλικό πλέγμα.
 • χύστε σκυρόδεμα.

Με ένα σημαντικό πάγωμα εμπειρογνώμονες συνιστούν την προσθήκη ενός στρώματος πίτας μόνωσης. Η βέλτιστη λύση είναι η τοποθέτηση διογκωμένης πολυστερίνης στη στεγανοποίηση.

Η θέρμανση του οπλισμένου σκυροδέματος στο υπόγειο του γκαράζ είναι λιγότερο έντασης εργασίας. Ένα στρώμα υλικού στεγών τοποθετείται στο υπόγειο και το πήλινο γεμίζει με πάχος 10-25 εκ. Κάποιοι δάσκαλοι συστήνουν να χρησιμοποιηθούν ξηρά πριονίδια για φθηνότητα. Ωστόσο, εάν βρεθεί μια τέτοια θερμάστρα, αρχίζουν να εμφανίζονται οι διεργασίες σαθρότητας και η μόνωση θα πρέπει να αλλάξει. Ο πηλός είναι γεμάτος με σκυρόδεμα με ενίσχυση.

Πώς να μονώσετε τους τοίχους του κελάρι από το εσωτερικό

Η διαδικασία της θέρμανσης του υπογείου στο γκαράζ μπορεί να γίνει μόνο με ξηρές επιφάνειες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εργαστείτε στη ζεστή εποχή.

Κατά την εφαρμογή υγρών υλικών δεν απαιτείται προκαταρκτική επιπέδωση των τοίχων. Ο ψεκασμός γίνεται υπό πίεση, οπότε απαιτείται ειδική συσκευή για την εργασία. Είναι επίσης σημαντικό να υγράνετε τις επιφάνειες εκ των προτέρων και να ακολουθείτε τους κανόνες ασφαλείας. Εφαρμόστε τη μόνωση σε αναπνευστήρα.

Όταν οι τοίχοι του κελαριού είναι μονωμένοι στο γκαράζ με αφρό ή αφρό πολυστερίνης, είναι απαραίτητο να διεξάγονται σταδιακά οι διαδικασίες:

 • στερεώστε τη μόνωση με μια ειδική λύση και πείρους. Τα τελευταία οδηγούνται κατά μήκος των άκρων και στο μέσον του φύλλου.
 • οι υπάρχουσες ρωγμές, η άκαμπτη πάστα με την κατασκευή ταινίας ή η εμφύσηση του αφρού.
 • επικολλήστε το πλέγμα στήριξης.
 • σοβάστε τους τοίχους.

Εάν το ορυκτό μαλλί είναι επιλεγμένο ως θερμαντήρας λακκούβας στο γκαράζ, θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένα ξύλινο πλαίσιο για να το στερεώσει.

Επίσης, είναι απαραίτητο να φροντίσετε τον υδροβόρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να γεμίσετε μια πυκνή μεμβράνη πολυαιθυλενίου. Αφαιρείται με συρραπτικό. Η κορυφή είναι τοποθετημένη γυψοσανίδας.

Θέρμανση της οροφής του κελάριου

Η βέλτιστη λύση είναι η γρήγορη και οικονομική μόνωση της οροφής στο κελάρι, τοποθετώντας φως φύλλα φθηνού αφρού. Για την τοποθέτησή του, χρησιμοποιούνται η συγκολλητική σύνθεση και οι ειδικοί πείροι (ομπρέλες). Η θέρμανση της οροφής με πολυστυρόλιο, είναι σημαντικό να παρακολουθείται η καλή εφαρμογή των φύλλων. Τα προκύπτοντα κενά θα πρέπει να γεμίζουν με αφρώδες υλικό.

Είναι επίσης σημαντικό να μην ξεχάσετε να θερμάνετε το καπάκι του κελαριού στο γκαράζ. Αυτό απαιτεί:

 • κόψτε ένα κομμάτι από πολυστυρένιο ή διογκωμένο πολυστυρένιο - είναι καλύτερο να λαμβάνετε υλικό υψηλής πυκνότητας.
 • από τις ξύλινες σχάρες κατεβάζουν το πλαίσιο, το οποίο θα καλύψει τις πλευρές του πλαστικού αφρού.
 • κλείστε τη μόνωση από πάνω με κόντρα πλακέ.

Για την αισθητική και την πρόσθετη προστασία, το κόντρα πλακέ πρέπει να βαφτεί.

Βίντεο υλικό

Για περισσότερες πληροφορίες και ορατότητα, προσφέρουμε ένα ενδιαφέρον βίντεο σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής μόνωσης του υπόγειου χώρου στο γκαράζ. Εδώ δεν προσφέρονται μόνο λεπτομερείς οδηγίες βήμα προς βήμα για την εργασία, αλλά και χρήσιμες συμβουλές.

Η θερμομόνωση του κελάριου στο γκαράζ είναι μια υπεύθυνη διαδικασία που παρέχει ένα άνετο μικροκλίμα μέσα στις εγκαταστάσεις. Η ποιότητα της εκμετάλλευσής του εξαρτάται από την ασφάλεια των ακατέργαστων τεμαχίων και των γεωργικών προϊόντων.

Πώς να μονώσετε ένα κελάρι από το εσωτερικό από την κατάψυξη: επιλογές για τη μόνωση των τοίχων, οροφής και δαπέδου

Ο κύριος σκοπός του κελάριου είναι η αποθήκευση λαχανικών και άλλων προϊόντων διατροφής σε φρέσκια ή σε κονσερβοποιημένη μορφή.

Εάν η θερμομόνωση είναι κακή τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, δημιουργείται συσσώρευση υγρασίας και δυσμενείς συνθήκες θερμοκρασίας, που προκαλούν μούχλα και σήψη.

Ένα χαμηλό επίπεδο στεγάνωσης μπορεί να προκαλέσει την είσοδο των υπόγειων υδάτων.

Η λύση αυτών των ζητημάτων είναι δυνατή με σωστή και σωστή μόνωση του κελάριου.

Τείχη

Ο κύριος σκοπός της θέρμανσης των τοίχων του κελάρι από το εσωτερικό είναι η προστασία από απώλειες θερμότητας.

Σημαντικό θεωρείται επίσης η αξιόπιστη μόνωση της καλωδίωσης για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, βλαβών και πυρκαγιών. Όταν θερμαίνεται, πρέπει να επιτευχθούν οι ακόλουθοι στόχοι:

 • ξηρότητα των τοίχων.
 • καλής ποιότητας μόνωση καλωδίων.
 • στεγανοποίηση αρμών μεταξύ τοίχων και θεμελίωσης.
 • επεξεργασία των τοίχων με ειδικά μέσα, αποτρέποντας την εμφάνιση μούχλας και μύκητα.
 • μόνωση από το εσωτερικό.

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές της θέρμανσης.

Πολυστυρένιο

Μια αρκετά φθηνή και αξιόπιστη επιλογή για τη θέρμανση του κελάριου ή του κελάριου είναι ο αφρός. Το υλικό έχει υψηλές τιμές θερμομόνωσης, είναι εύκολο στη χρήση, αν είναι απαραίτητο καλύπτεται με οποιαδήποτε λύση.

Σε περίπτωση υψηλής υγρασίας συνιστάται η χρήση πλαστικού αφρού με πυκνότητα 25 kg / m³ και άνω, οι ιδιότητες των οποίων επιτρέπουν να μην επιτρέπεται η διέλευση της υγρασίας. Είναι επίσης δυνατή η χρήση αφρώδους πολυστυρενικού αφρού, ο οποίος κοστίζει μια τάξη μεγέθους περισσότερο, αλλά έχει απόλυτη υδροφοβικότητα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το πρώτο βήμα είναι η προσεκτική σφράγιση των ραφών, των αρθρώσεων και των ρωγμών με αφρό ή στεγανωτικό. Εάν υπάρχει πιθανότητα εισχώρησης υποθαλάσσιων υδάτων, συνιστάται να κάνετε τη θεραπεία με ένα διεισδυτικό διάλυμα, το οποίο οι εμπειρογνώμονες χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο φάρμακο για την υγρασία.

Στάδια

Ας εξετάσουμε το βήμα-βήμα τη θέρμανση των τοίχων με αφρό:

 • τη στερέωση του ξύλινου πλαισίου στους τοίχους.
 • ο αφρός τοποθετείται όσο το δυνατόν σφιχτά μέσα στο πλαίσιο.
 • τοποθέτηση της μόνωσης με πείρους - 5 τεμάχια ανά φύλλο.
 • Στεγανωτικές ενώσεις και σχισμές με αφρό συναρμολόγησης.
 • συγκολλώντας το πλέγμα με επακόλουθο σοβάτισμα.

Με αυτούς τους χειρισμούς, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε την πόρτα εισόδου και επίσης να την μονώσετε.

Ορυκτοβάμβακας και υαλοβάμβακας

Το Fiberglass έχει χαμηλή θερμική αγωγιμότητα και είναι ανθεκτικό στην καύση.

Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό απαιτεί στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας, καθώς επηρεάζεται δυσμενώς από το νερό και από οποιαδήποτε αύξηση της υγρασίας.

Διαφορετικά, το ορυκτό μαλλί θα σαπίζει σε μια εποχή και το θέμα της θέρμανσης θα γίνει και πάλι ανοιχτό.

Κάτω από το γύψο συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα στερεό είδος μόνωσης, κάτω από τις ράβδους - υλικό για επένδυση του τύπου κυλίνδρου.

Αφρός πολυουρεθάνης

Το υλικό είναι ο πιο αξιόπιστος και ανθεκτικός τρόπος θέρμανσης.

Η απουσία ραφών και αντοχή στην υγρασία καθιστά δυνατή τη δημιουργία υψηλού επιπέδου θερμομόνωσης και του μέγιστου επιτρεπτού μικροκλίματος στο δωμάτιο. Ταυτόχρονα, το κόστος του υλικού είναι αρκετά υψηλό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα αναφερόμενα ανάλογα.

Ο αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό, επομένως θα είναι η καλύτερη επιλογή για τη θέρμανση σε εγκαταστάσεις που προορίζονται για την αποθήκευση λαχανικών και πρισμάτων.

Οροφή

Οι πλάκες από σκυρόδεμα της οροφής στο κελάρι υπόκεινται στη μεγαλύτερη κατάψυξη. Παρέχετε μια ξηρή και ζεστή ατμόσφαιρα μπορεί να είναι με τη χρήση υγρασία-απόδειξη ουσίες, οι οποίες πρέπει να επεξεργαστεί την οροφή.

Μετά την ξήρανση πάνω από το στεγνό σκυρόδεμα, φύλλα αφρού επικολλώνται και επιπλέον στερεώνονται με πείρους. Είναι επίσης δυνατό με την πλήρωση των ράφια και την επακόλουθη τοποθέτηση ενός θερμαντήρα σε αυτά.

Μετά από αυτό, ο αφρός συναρμολόγησης θα πρέπει να σφραγιστεί με όλες τις ραφές της δομής. Στη συνέχεια ρυθμίζεται το πλέγμα και το στρώμα σοβά.

Σεξ

Το φύλο παίζει σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της βέλτιστης θερμοκρασίας και του ευνοϊκού εσωτερικού κλίματος. Για την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα, η επικάλυψη δαπέδου απαιτεί υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση, τα οποία επιτυγχάνονται με διάφορους τρόπους.

Η θέρμανση με τη χρήση διογκωμένης αργίλου συμβαίνει σε διάφορα στάδια, και συγκεκριμένα:

 • η βάση είναι ισοπέδωσε, τότε καλύπτεται με υλικό στέγης, επί του οποίου εφαρμόζεται ένας παράγοντας στεγανοποίησης.
 • Claydite καλύπτεται, το στρώμα του πρέπει να είναι 10-25 cm?
 • πάνω στην ενισχυμένη επίστρωση σκυροδέματος από σκυρόδεμα.

Στάδια μόνωσης δαπέδου με άμμο και χαλίκι:

 • Η προετοιμασμένη επιφάνεια καλύπτεται με θρυμματισμένη πέτρα σε 15-20 cm, στη συνέχεια - με ένα στρώμα άμμου 5-10 cm?
 • Η επιφάνεια είναι καλυμμένη με υλικό στέγης ή μεμβράνη κατασκευής για αξιόπιστη στεγάνωση.
 • εγκατάσταση ενισχυμένης ζώνης και έκχυση σκυροδέματος.

Θέρμανση του δαπέδου με αφρό:

 • την προετοιμασία ενός χαλικιού ή μαξιλαριού άμμου, που στη συνέχεια κλείνεται με μια συσκευή στεγανοποίησης.
 • τοποθέτηση αφρού στην επιφάνεια.
 • χύνοντας το τζάμι.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι τα χαρακτηριστικά της μόνωσης εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη θέση του κελάριου, είτε είναι ένα γκαράζ, είτε ένας αχυρώνας είτε ένα ξεχωριστό κτίριο. Σε κάθε περίπτωση, οι γενικές συστάσεις που παρουσιάζονται στο άρθρο μπορούν να εφαρμοστούν με ασφάλεια στην πράξη.

Πώς μπορείτε να απομονώσετε το κελάρι ή το κελάρι, δείτε το παρακάτω βίντεο:

Πώς να φτιάξετε και να ζεστάνετε ένα λαχανόκοκο στο γκαράζ

Το λαχανόπανο στο γκαράζ είναι μια εξαιρετική διέξοδος για όσους δεν έχουν ένα ιδιωτικό σπίτι κοντά με ένα μεγάλο υπόγειο. Αυτός ο τρόπος αποθήκευσης των προϊόντων έχει δοκιμαστεί όχι για χρόνια, αλλά για αιώνες. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτής της αποθήκευσης; Πρώτον, είναι ένας τρόπος για να αυξηθεί το μέγεθος του ψυγείου και μην ανησυχείτε για το τι τους χειμερινούς ευπαθή τρόφιμα που αγοράσατε για το χειμώνα ή το καλοκαίρι έφερε, και, δεύτερον, είναι ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσει τις υπάρχουσες γη σας σε πλήρη δυναμικότητα. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορείτε να αναβαθμίσετε το γκαράζ σας.

Σχηματικό τμήμα του γκαράζ με ένα λάκκο

Τι μπορείτε να πάρετε με ένα λάκκο λαχανικών:

 1. Επίτευξη βέλτιστων συνθηκών αποθήκευσης προϊόντων το χειμώνα, και αυτό είναι:
  - υγρασία αέρα στην περιοχή από 65% -80%,
  - 2 ° C-5 ° C,
  - το σκοτάδι.
 2. Αυξήστε τη λειτουργικότητα του γκαράζ.
 3. Η εγγύτητα της θέσης του υπογείου.

Σχεδιάζουμε το σχέδιο της συσκευής μιας λαχανικής τρύπας στο γκαράζ

Καλώδια και αποχέτευση

Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κάτω από το γκαράζ σας δεν βρίσκεται τηλεφωνικά καλώδια, σωλήνες ή σύστημα θέρμανσης σωληνώσεων. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο έλεγχος. Συνήθως, μπορείτε να μιλήσετε με τους εργαζόμενους ή χρησιμότητα του νερού, ή με τους εργάτες του συστήματος θέρμανσης. Μετά από όλα, αν σκάψει κάτω από το γκαράζ, όπου βρίσκονται τα καλώδια ή σωλήνες, που μπορεί κατά λάθος να τους προκαλέσει βλάβη, και μετά από αυτό θα οδηγήσει σε πολλά χρήματα και κόπο (ειδικά αν πρόκειται για ένα σύστημα θέρμανσης σωληνώσεων στο οποίο ζεστό νερό).

Υπόγεια ύδατα

Το δεύτερο βήμα για την ασφαλή κατασκευή ενός γκαράζ λαχανικών θα είναι ένας έλεγχος για την παρουσία υπογείων υδάτων. Εάν είναι παρόντα σε βάθος μέχρι 1,5 m, τότε η κατασκευή ενός τέτοιου λάκκου απαγορεύεται αυστηρά! Διαφορετικά, το λάκκο, το γκαράζ και τα γκαράζ γειτόνων θα πλημμυρίσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ορίσει αυτό το σημείο. Και να έχετε κατά νου ότι συνήθως αυτά τα κελάρια δεν έχουν βάθος μεγαλύτερο από 2 μέτρα.

Οι τοίχοι των κελαριών πρέπει να είναι στεγανοποιημένοι ποιοτικά (στην επίστρωση μαστίχας φωτοευτυπίας)

Πρόχειρο λάκκο

Δεν είναι εύκολο να οικοδομήσουμε ένα τέτοιο αποθετήριο. Δεν μπορείτε απλά να σκάψετε ένα κομμάτι γης και να το ονομάσετε λάκκο λαχανικών. Πρέπει να προσεγγίσουμε προσεκτικά αυτό το ζήτημα. Πρώτα πρέπει να κάνετε ένα λεπτομερές σχέδιο, να καθορίσετε τις διαστάσεις, εάν είναι απαραίτητο, στη συνέχεια να ζητήσετε βοήθεια από φίλους ή ειδικούς. Οι διαστάσεις του λάκκου μπορεί να είναι μέχρι ένα μέτρο και ένα μισό και ένα πλάτος μέχρι δύο και μισό μέτρα. Είναι προτιμότερο να μην κάνουμε περισσότερα, γιατί με μια κακή ενίσχυση, με τέτοιες διαστάσεις, η πιθανότητα μιας κατάρρευσης είναι υψηλή. Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα λάκκο:

 • την ύπαρξη συστήματος αποστράγγισης,
 • παρουσία εξαερισμού,
 • τη διαθεσιμότητα προστασίας από παράσιτα,
 • τη διαθεσιμότητα ενός συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας,
 • διαθεσιμότητα σκαλοπατιών,
 • παρουσία θερμομόνωσης.

Ο σχεδιασμός ενός σχεδίου πρέπει να προβληματιστεί προσεκτικά

Κατασκευή τούβλων

Πρώτον, για να δημιουργήσετε ένα λαχανόκοκο με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστεί να σκάψετε ένα λάκκο θεμελίωσης δεδομένων μεγεθών (συζητήσαμε ήδη τις παραπάνω διαστάσεις). Η θρυμματισμένη πέτρα θα χυθεί στο κάτω μέρος της εκσκαφής και θα συμπαγεί προσεκτικά. Πάνω από το χαλίκι κρεβάτι είναι ένα στρώμα άμμου κατασκευής. Αφού τοποθετηθούν τα πάντα, μπορείτε να προχωρήσετε στη χύτευση του πυθμένα με σκυρόδεμα.

Βάση του δαπέδου είναι έτοιμη

Ένα κοινό τούβλο χρησιμοποιείται για τους τοίχους του λάκκου λαχανικών. Οι ίδιοι τοίχοι από τούβλα είναι σε ισχύ ακόμα και για όσους δεν το έχουν συναντήσει ποτέ. Για να το κάνετε αυτό, βάζετε τα στρώματα των τούβλων στο πάτωμα έτσι ώστε το μέσον του επόμενου στρώματος από τούβλα να χτυπά στο μέσο του τούβλου στη ραφή στο προηγούμενο στρώμα.

Οι τοίχοι του λάκκου στο γκαράζ είναι από τούβλα

Τα τοιχώματα του λάκκου ενισχύονται αποτελεσματικά με δίχτυ

Δεν θα είναι δύσκολο να διακοσμήσετε την οροφή. Για να γίνει αυτό, πρέπει να τοποθετήσετε τις σανίδες στο απαιτούμενο επίπεδο και να βάλετε την ενίσχυση και το σκυρόδεμα στην κορυφή. Αυτή η μέθοδος θα αποτρέψει, πρώτον, την απώλεια θερμότητας και, δεύτερον, θα σας εξυπηρετήσει ως αξιόπιστη προστασία. Ένα τέτοιο ανώτατο όριο δεν θα αποτύχει ακόμα και από το τεράστιο βάρος από πάνω. Αλλά υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: πρέπει να αποφασίσετε εκ των προτέρων με την πόρτα στο κελάρι. Το πιο βολικό είναι το μέρος δίπλα στον τοίχο. Έτσι θα είναι σε ασφαλέστερη θέση. Μετά το ανώτατο όριο και το λουρί θα πρέπει να είναι μονωμένα. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε με ακρίβεια τη σκάλα και γύρω της γεμίστε όλα τα ράφια, τα ράφια και τα κουτιά για την αποθήκευση των τροφίμων.

Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι το υπόγειο δεν μπορεί να βρίσκεται κάτω από το αυτοκίνητο ή κάτω από έναν από τους τροχούς του. Αυτή η κατάσταση θεωρείται επικίνδυνη και μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ως εκ τούτου, αν δεν έχετε αρκετό χώρο στο γκαράζ για τη θέση ενός τέτοιου λακκούβα λαχανικών, τότε συμβουλεύουμε έντονα να μην το κάνετε!

Βίντεο: θεωρητικά θεμέλια του κελάρι για τα λαχανικά στο γκαράζ

Φυσική μόνωση θερμότητας

Φυτό λαχανικών στο γκαράζ αυτών των διαστάσεων θα επιτρέψει την αποθήκευση ενός επαρκούς αριθμού προϊόντων, και λόγω του μικρού μεγέθους της, η απώλεια θερμότητας μέσω των τοίχων και της οροφής θα είναι ελάχιστη. Αλλά για μια πραγματική διατήρηση του καθεστώτος θερμοκρασίας, θα πρέπει να κάνετε μερικά μικρά κόλπα, ώστε όλα να είναι πραγματικά στο υψηλότερο επίπεδο, και θα μπορούσατε να είστε υπερήφανοι για το έργο σας.

Η θέρμανση του λάκκου μπορεί να γίνει ως εξής:

 1. Επιλέξτε ένα θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για τις παρακάτω ιδιότητες:
  1. χημικά μη επικίνδυνα,
  2. φιλικό προς το περιβάλλον,
  3. μπορεί να αντέξει τη μακρά λειτουργία χωρίς απώλειες στην ποιότητα,
  4. δεν υπόκεινται σε υγρασία.
 2. Καλύψτε την οροφή, το δάπεδο, τους τοίχους με καυτή άσφαλτο.
 3. Τοποθετήστε πάνω από θερμομονωτικό υλικό.

Ένα τέτοιο θερμομονωτικό υλικό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ένας αφρός. Στο πάτωμα πάνω από τον αφρό, μπορείτε να βάλετε το πάτωμα των σανίδων.

Οι τοίχοι μπορούν να είναι θερμομονωμένοι με αφρό πολυστερίνης. Για αποτελεσματική εργασία, η μόνωση πρέπει να γίνεται πάνω στην επιχρισμένη επιφάνεια του τοίχου. Η οροφή, το δάπεδο και οι τοίχοι μπορούν να αντιμετωπιστούν για να είναι όμορφο και μοντέρνο.

Σύστημα εξαερισμού

Ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του έργου για τη δημιουργία ενός λάκκου λαχανικών. Τα προϊόντα χρειάζονται πάντα καθαρό αέρα, αλλιώς θα χάσουν όλες τις ιδιότητές τους, θα γίνουν μούχλα και θα σαπίσουν. Για να αποφύγετε τέτοια περιστατικά, πρέπει να προσεγγίσετε σοβαρά το θέμα του εξαερισμού. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό; Πρέπει να εγκαταστήσετε δύο σωλήνες, εκ των οποίων ο ένας είναι ο αέρας τροφοδοσίας, και ο άλλος είναι εξάτμιση. Η τροφοδοσία πρέπει να εγκατασταθεί κοντά στο πάτωμα του υπογείου, και τα καυσαέρια στην οροφή. Θα πρέπει να είναι κατά μήκος της ίδιας γραμμής. Στη συνέχεια σχηματίζουν ένα σύστημα αερισμού που μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του. Επίσης, εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα οροφής που θα λειτουργεί από ηλεκτρισμό.

Σχέδιο αερισμού βλάστησης

Μην ξεχνάτε ότι ο εξαερισμός στην περίπτωση μας μπορεί να χρησιμεύσει ως μια εξαιρετική ευκαιρία για τα τρωκτικά να τρώνε τα προμήθειες σας. Ως εκ τούτου, σε όλους τους σωλήνες εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε επιπλέον πλέγματα που θα αποτρέψουν τη διείσδυση τρωκτικών! Και από τότε Το συμπύκνωμα μπορεί να πέσει μέσα από τους σωλήνες ή, για παράδειγμα, λιωμένο χιόνι, τότε είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ομπρέλες στα άκρα των σωλήνων για να αποφύγετε αυτά τα ανεπιθύμητα φαινόμενα.

Ξήρανση του δωματίου

Συχνά, όταν κτίζεται ένα τέτοιο κελάρι, η υγρασία μπορεί να είναι πολύ υψηλή. Και ένα τέτοιο πρόβλημα, δυστυχώς, μπορεί να οδηγήσει στην επιδείνωση των προϊόντων που αποθηκεύονται στο υπόγειο και στην υποβάθμιση του ίδιου του υπογείου. Οι τοίχοι θα καλύπτονται με μούχλα, η συμπύκνωση μπορεί να συγκεντρωθεί στην οροφή. Με μια λέξη, η εικόνα θα είναι τρομερή και απλά πρέπει να την αποφύγετε. Αφού εγκαταστήσετε τις επικαλύψεις που προστατεύουν από την υγρασία, θα χρειαστεί να στεγνώσετε το δωμάτιο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να πάρετε δύο καυστήρες ή φορητές ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης και αφήστε τις για δύο έως τρεις ώρες. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα δοχείο και να φτιάξετε μια φωτιά μέσα σε αυτό. Αυτό θα αποφύγει πολλά προβλήματα και θα προστατεύσει το λακκούβα σας στο υπόγειο.

Αν ο λόγος για το ξηρό φυτικό λάκκο είχε πλημμυρίσει τα υπόγεια ύδατα και το βάθος του στρώματος νερού είναι πάνω από δέκα εκατοστά, τότε θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούμε από το νερό με μια αντλία και στη συνέχεια να καλύψει ένα μέρος των μαθημάτων.

Γεμίζοντας ένα λάκκο λαχανικών

Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εργαστείτε και πάλι μόνοι σας και να κάνετε οι ίδιοι τα ράφια και τα συρτάρια. Τρόποι για να το κάνετε - χιλιάδες. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάξετε μεταλλικά στηρίγματα και να τους συνδέσετε ένα ξύλινο δάπεδο. Ένα τέτοιο σύνταγμα μπορεί να αντέξει βαριά βάρη. Τα συρτάρια μπορούν επίσης να χτυπηθούν από τον εαυτό σας χρησιμοποιώντας ξύλινες σανίδες, στερεώνοντας τις γωνίες του σκάφους μεταξύ τους και χτυπώντας τους με μια μεταλλική πλάκα στη μέση. Δεν είναι δύσκολο να οργανωθούν τέτοια κιβώτια και ράφια. Μπορούν να γίνουν κρεμαστά ράφια. Με αυτή την έννοια, εσείς οι ίδιοι είστε καλλιτέχνης! Το κύριο πράγμα δεν είναι να τοποθετήσετε κουτιά και ράφια κοντά στις καμινάδες.

Προμήθειες για το χειμώνα

Τι μπορεί να αποθηκευτεί στο λάκκο λαχανικών:

 • διατήρηση,
 • λαχανικά, για παράδειγμα, πατάτες, καρότα, τεύτλα και κρεμμύδια,
 • μαρμελάδα,
 • σούπα.

Σε μια ακραία περίπτωση, εάν δεν χρειάζεστε πλέον ένα υπόγειο για φαγητό, μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας εργαστήριο, ένα χώρο αποθήκευσης παλιών πραγμάτων. Με καλό εξαερισμό εκεί θα είναι πολύ ευχάριστο να είναι.

Ένα άλλο σημείο για ένα καλό λάκκο λαχανικών είναι η απουσία μύκητας στους τοίχους και τα ράφια. Για να αποφύγετε αυτό, είναι πιθανό (και απαραίτητο!) Να λιπαίνετε τα ράφια με λιναρόσπορο. Εάν φιλοδοξείτε τις ελπίδες για μεταλλικά ράφια, τότε και αυτά έχουν την ιδιότητα να σπάσουν, επειδή μπορούν να διαβρωθούν.

Το βίντεο του συγγραφέα: πώς να εξοπλίσει ένα τυπικό λάκκο στο γκαράζ

Έτσι, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι κάνοντας ένα λαχανόπανο για το γκαράζ με τα χέρια του είναι πολύ απλό. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για όσους δεν έχουν αρκετό χώρο στο σπίτι για να αποθηκεύουν φαγητό το χειμώνα, αλλά υπάρχει ένα μέρος στο γκαράζ. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και επιτυχία!