Overclocking το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή

Όλοι οι ενεργοί χρήστες των φορητών υπολογιστών γνωστό πρόβλημα υπερθέρμανσης, ειδικά στην καυτή εποχή, και δεν συνεπάγεται μόνο κολλάει και μεγάλη ανταπόκριση του συστήματος σε μια ενέργεια του χρήστη, αλλά και η αποτυχία του στοιχείου.

Προχωρώντας από αυτό, τίθεται το ερώτημα πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή;

Δεδομένου ότι ο ανεμιστήρας απαντά για ψύξη, η μόνη σωστή λύση είναι ο υπερχρονισμός. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό, αλλά εξετάστε τις πιο συνηθισμένες.

Speedfan

Ένα πολύ δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα overclocking. Πρώτα από όλα, έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία όλων των εξαρτημάτων, και μία από τις λειτουργίες της είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση της CPU.

Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει:

 1. Λήψη, εγκατάσταση και εκτέλεση.
 2. Από προεπιλογή, το βοηθητικό πρόγραμμα διαθέτει διεπαφή αγγλικής γλώσσας, αλλά για λόγους ευκολίας μπορείτε να το αλλάξετε στη ρωσική γλώσσα. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα "Ρύθμιση", έπειτα "Επιλογές", επιλέξτε τη γλώσσα και κάντε κλικ στο "OK".
 3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα "Ενδείξεις", ορίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (μέτρο μέτρησης - τοις εκατό).
 4. Επίσης, για να βελτιώσετε την απόδοση, είναι απαραίτητο να ορίσετε τη συνιστώμενη λειτουργία θερμοκρασίας για τον σκληρό δίσκο και τον επεξεργαστή, μέσα σε 42 μοίρες, στην ενότητα "Διαμόρφωση -> Θερμοκρασίες".

Αλλά αυτό είναι μόνο ένας τρόπος από αυτούς που επιτρέπουν τη διασπορά του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή.

Αυξήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και με τη βοήθεια του BIOS. Αυτό γίνεται επίσης σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν δεν έχετε εμπειρία με την εργασία με το BIOS, τότε είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε έναν έμπειρο πλοίαρχο, διαφορετικά η ακεραιότητα του συστήματος μπορεί να διακοπεί και ο υπολογιστής απλά θα σταματήσει τη φόρτωση.

Πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bios. Για να το κάνετε αυτό, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο "Del ή Delete" κατά την εκκίνηση. Επίσης, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το συγκεκριμένο μοντέλο (Asus, Acer, κ.λπ.), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα F9 ή F12.
 2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα "Ισχύς" και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Παρακολούθηση υλικού".
 3. Εδώ μπορείτε να δείτε την τρέχουσα ταχύτητα και να ρυθμίσετε την ταχύτητα στο μέγιστο ή να ρυθμίσετε την "έξυπνη λειτουργία". Σημειώστε ότι τα στοιχεία αναφέρονται επίσης ως ποσοστό.
 4. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις BIOS και επανεκκινήστε.

Η εμφάνιση των ρυθμίσεων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του φορητού σας υπολογιστή (Lenovo, Samsung, Packard Bell κ.λπ.) και την έκδοση του BIOS.

AMD OverDrive

Για τους ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών με επεξεργαστή AMD, ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει όχι μόνο να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αλλά και σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όλων των chipset, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του υπολογιστή σας.

Για να υπερκεραστεί ο ανεμιστήρας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα, εγκαταστήστε και εκτελέστε.
 2. Μετά την εκκίνηση, μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα", είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, όπου πρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις.
 3. Ο έλεγχος γίνεται με τη βοήθεια ρυθμιστικών, οι οποίες κινούνται προς τη μεγαλύτερη ή μικρότερη πλευρά.
 4. Όταν οι ρυθμίσεις έχουν ρυθμιστεί, πρέπει να αποθηκευτούν με το κουμπί "Εφαρμογή" και να πατήσετε "OK".
 5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Προτιμήσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε το πλαίσιο "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεων" και κάντε κλικ στο "Ok". Με αυτό τον τρόπο, θα αποθηκεύουμε τις καθορισμένες ρυθμίσεις για αυτόματη χρήση κάθε φορά που ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα.

Μετά από όλους τους χειρισμούς, η περιστροφή του ανεμιστήρα θα είναι εντελώς υπό τον έλεγχο της υπηρεσίας, και δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τίποτα.

Riva Tuner

Ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστή Intel. Το όλο θέμα είναι ότι η εγκατάσταση των απαιτούμενων ρυθμίσεις γίνονται με τη χρήση του αλγορίθμου που περιγράφεται στη μέθοδο που χρησιμοποιείται AMD OverDrive της τεχνολογίας, έτσι δεν θα σταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, για να αντιμετωπίσουν ακόμη και ένας αρχάριος.

Κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτιμότερο να κάνετε λήψη προγραμμάτων αποκλειστικά από επίσημους ιστότοπους, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Σε ποιες περιπτώσεις ο ψυγείο δεν μπορεί να υπερχρεωθεί

Οι σύνδεσμοι για σύνδεση ανεμιστήρα είναι δύο τύπων: 3x pin και 4x pin (PWM). Και μόνο το τελευταίο από αυτά μπορεί να ελεγχθεί.

Το έμαθα αυτό από τη δική μου εμπειρία, όταν στη διαδικασία ενημέρωσης του σιδήρου, αντικατέστησα τον παλιό ψύκτη 4 ακίδων με μια νεότερη 3-Pin και έτρεξα στο πρόβλημα που δεν έδωσε στην επιτάχυνση. Επομένως, όταν επιλέγετε, σκεφτείτε πάντα αυτό.

Λογισμικό από τον κατασκευαστή

Υπάρχουν στιγμές που το λογισμικό τρίτου μέρους δεν ανιχνεύει τους ανεμιστήρες των φορητών υπολογιστών ή δεν αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής. Και στη συνέχεια τα αρχικά προγράμματα από τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έρχονται στη διάσωση.

Μια μικρή λίστα τέτοιων προγραμμάτων:

 • Σε ορισμένα μοντέλα HP, μπορείτε να γίνετε ταχύτερα με το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου ανεμιστήρων Notebook.
 • Η Acer παρέχει επίσης στους χρήστες της τα βοηθητικά προγράμματα "Smart Fan", "Fan Controller" και "ACFanControl".
 • Η Lenovo διαθέτει το βοηθητικό πρόγραμμα "Fan Control".

Βρείτε και κατεβάστε τις στον επίσημο ιστότοπο. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα μοντέλα φορητών υπολογιστών να έχουν παρόμοιο λογισμικό.

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου δεν λειτούργησε, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ειδικές βάσεις ψύξης. Θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη βέλτιστη θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή και θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Το κύριο πρόβλημα της ενεργής χρήσης των φορητών υπολογιστών, ειδικά κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, είναι η υπερθέρμανση. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση και τον περιοδικό αποκλεισμό τους. Οι τυπικές ρυθμίσεις των φορητών υπολογιστών αναλαμβάνουν το έργο των ψυκτών μόνο στο μισό της μέγιστης ισχύος. Επομένως, εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα του ανεμιστήρα του συστήματος ψύξης του υπολογιστή μπορεί να αυξηθεί.

Τρόποι για να υπερκεραστεί το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Αν σε ένα σύγχρονο σταθερό υπολογιστή είναι εγκατεστημένοι τρεις ανεμιστήρες (στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών και στην ενσωματωμένη μονάδα), τότε οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συνήθως μόνο ένα. Παρόλο που μια κάρτα γραφικών υψηλής ισχύος μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με ένα ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η επιτάχυνση τόσο της μιας όσο και των δύο συσκευών ψύξης.

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με δύο τρόπους:

 • μέσω ενός βασικού περιβάλλοντος εισόδου / εξόδου (BIOS).
 • με την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.

Πριν να αυξήσει την ταχύτητα του ψύκτη για το φορητό υπολογιστή, ή άλλως, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί και να καθαρίσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα PC και όλα τα στοιχεία της μητρικής πλακέτας της σκόνης επειδή σκόνης εξασθενίζει μεταφοράς θερμότητας, αυξάνοντας έτσι την θερμοκρασία του συστήματος.

Αυτός ο καθαρισμός συνιστάται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.

Overclocking του ψυγείου μέσω του BIOS

Όλες οι σύγχρονες μητρικές κάρτες επιτρέπουν την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος ψύξης. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τα ειδικά προγράμματα οδήγησης που συνοδεύουν το φορητό υπολογιστή. Εάν η μητρική πλακέτα που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας είναι εξοπλισμένη με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να υπερκεραίνετε τον ανεμιστήρα μέσω του BIOS. Αυτό γίνεται ως εξής:

 1. Εισαγάγετε το περιβάλλον του BIOS. Για να το κάνετε αυτό, κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος στο πληκτρολόγιο, πρέπει να πατήσετε Del. Το κλειδί εισόδου BIOS μπορεί να είναι άλλο (για παράδειγμα, F12 ή F9). Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας.
 2. Ανοίξτε την ενότητα Power και μεταβείτε στο στοιχείο Hardware Monitor.
 3. Ρυθμίστε την επιθυμητή ταχύτητα ψύξης (καθορίζεται ως ποσοστό της μέγιστης ισχύος) ή επιλέξτε την έξυπνη λειτουργία του συστήματος ψύξης.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και πραγματοποιήστε έξοδο από το BIOS.

Η εμφάνιση του υποτίτλου του Hardware Monitor σε διαφορετικές εκδόσεις BIOS μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Ωστόσο, γνωρίζοντας τι να αναζητήσετε, θα εκτελέσετε εύκολα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις:

 • Η ταχύτητα του ανεμιστήρα έχει ρυθμιστεί στη γραμμή επεξεργασίας της ταχύτητας Min.FAN (ταχύτητα FAN CPU ή έλεγχος FAN CPU).
 • η ενεργοποίηση της έξυπνης λειτουργίας του συστήματος ψύξης ξεκινά από το στοιχείο Ελέγχου Q-Fan CPU (πρέπει να ρυθμίσετε την τιμή Enable).
 • Η επιλογή της ευφυούς λειτουργίας απαντάται από τη γραμμή Προφίλ ανεμιστήρα CPU. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τέσσερις τρόπους: Αθόρυβο (προτιμάται ήσυχη ψύκτη λειτουργία), Τυπική (ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί στο 50% της χωρητικότητάς της), ή Turbo απόδοσης (εκτελείται επιτάχυνση στη μέγιστη ισχύ)?
 • η γραμμή θερμοκρασίας CPU υποδεικνύει τη θερμοκρασία της CPU που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Προγράμματα για υπερχρονισμό ψυγείου σε φορητό υπολογιστή

Αν δεν θέλετε να εργαστείτε με το περιβάλλον BIOS, τότε για να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης.

Στον τομέα αυτό, τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα είναι:

 • SpeedFan;
 • AMD OverDrive;
 • Riva Tunes.

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan

Το SpeedFan είναι μια απόλυτα δωρεάν εφαρμογή που έχει μια απλή και διαισθητική διασύνδεση. Για να υπερκεράσετε το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή σας με το SpeedFan, θα χρειαστείτε:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή σας. Το αρχείο εγκατάστασης ζυγίζει περίπου 2,8 MB, επομένως ακόμα και μια σύνδεση δικτύου χαμηλής ταχύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη.
 2. Αλλάξτε τη γλώσσα του προγράμματος στα ρωσικά. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση παραμέτρων, επιλέξτε την απαιτούμενη γλώσσα στην καρτέλα Επιλογές και κάντε κλικ στο OK.
 3. Ανοίξτε την ενότητα "Δείκτες" και ρυθμίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (σε%). Στο ίδιο παράθυρο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και την ενσωματωμένη μονάδα δίσκου.
 4. Στην ενότητα "Διαμόρφωση" της καρτέλας "Θερμοκρασία", είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη συνιστώμενη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και το σκληρό δίσκο που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Αλλαγή λειτουργίας ανεμιστήρα με AMD OverDrive και Riva Tunes

Για να ελέγξει τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιεί επεξεργαστή AMD, η Advanced Micro Devices έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρόγραμμα που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του chipset αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του.

Για να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με το AMD OverDrive, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή.
 2. Εκτελέστε την εφαρμογή και στο παράθυρο βάσης μεταβείτε στην ενότητα Ελέγχου ανεμιστήρα.
 3. Καταχωρίστε την καρτέλα Ελέγχου απόδοσης.
 4. Εκτελέστε το overclocking του ψυγείου, μετακινώντας τους ολισθητήρες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δύναμη της λειτουργίας του.
 5. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να τις χρησιμοποιήσετε μετά από κάθε ενεργοποίηση του φορητού υπολογιστή, στην ενότητα Ρύθμιση (στην ενότητα Προτιμήσεις), επιλέξτε το πλαίσιο "Χρήση των τελευταίων ρυθμίσεων μου".

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι κατασκευασμένος σε επεξεργαστή από την Intel, αντί για AMD OverDrive, πρέπει να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Riva Tunes. Οι ρυθμίσεις αυτού του προγράμματος εκτελούνται με την ίδια αρχή όπως και στην πρώτη περίπτωση, οπότε δεν αξίζει να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτό πάλι.

Είναι πολύ εύκολο να ανεμιστήρα έναν ανεμιστήρα σε έναν φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό με αύξηση της ταχύτητας περιστροφής των ψυχρών πτερυγίων, ο θόρυβος της λειτουργίας του επίσης αυξάνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία όταν ακούτε μουσική ή βλέπετε ταινίες. Ένα άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε όταν επιταχύνετε την περιστροφή του ανεμιστήρα είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Εάν ο φορητός υπολογιστής τροφοδοτείται από το δίκτυο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του με οποιονδήποτε τρόπο. Με την τοπική παροχή ρεύματος, η μπαταρία θα καθίσει πιο γρήγορα και η διάρκεια ζωής της θα μειωθεί κάπως.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

Από προεπιλογή, οι ψύκτες σε φορητούς υπολογιστές λειτουργούν σε αυτόματη λειτουργία. Αλλά μπορεί να υπάρχουν φορές που πρέπει να παρεμβαίνετε στη διαδικασία και να ρυθμίζετε την ταχύτητα της περιστροφής τους. Για παράδειγμα, ο ψυκτήρας άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα, χωρίς προφανή λόγο ή, αντίθετα, με προφανή υπερθέρμανση, η απόδοση ψύξης έπεσε.

Ο αυξημένος θόρυβος μπορεί να υποδεικνύει τη φθορά των πλαστικών εξαρτημάτων, από τα οποία παράγεται ανεμιστήρας. Εάν ο ήχος αλλάξει σταδιακά, αυξάνεται με το χρόνο, πιθανότατα - ο ψυκτήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Μερικές φορές βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης με μια ηλεκτρική σκούπα. Ακροφύσιο, σκόνη αναρρόφησης, πρέπει να φέρει ένα φορητό υπολογιστή για τις οπές αερισμού, αν η σκόνη δεν έχει ακόμη καταφέρει να «εισχωρήσουν» στην υπόθεση και δεν είναι πολύ, υπάρχει μια πιθανότητα να κινηθούν τα συντρίμμια μέσα στο συλλέκτη σκόνης.

Σημαντικό! Σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί να ανοίξετε την υπόθεση. Είναι καλύτερα να το κάνετε στα καταστήματα σέρβις. Αν ο φορητός υπολογιστής δεν είναι εγγεγραμμένος, τότε μπορείτε να ανοίξετε την υπόθεση μόνος σας, αλλά με δική σας ευθύνη και κίνδυνο.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει σκόνη, αλλά η ταχύτητα για κάποιο λόγο χρειάζεται ακόμα να αυξηθεί, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι λογισμικού.

Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου μέσω του BIOS Setup

Στα περισσότερα σημειωματάρια, μπορείτε να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα εγκατάστασης του BIOS. Για να εισαγάγετε την αρχική ρύθμιση του BIOS, πρέπει:

 1. Όταν ενεργοποιείτε το φορητό υπολογιστή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Del" για λίγο, σε μερικούς φορητούς υπολογιστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "F10", για παράδειγμα το HP Pavilion g6 ή το HP Compaq Elite.

Σημαντικό! Στο BIOS Setup, μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, χωρίς να γνωρίζετε ποιος ένας ξένος δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις.

Βίντεο - Ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου στο BIOS

Αλλάξτε την ταχύτητα του ψυγείου με τη βοήθεια προγραμμάτων

Speedfan

Ένα μικρό πρόγραμμα για Windows, που διανέμεται δωρεάν. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τη θερμοκρασία των εσωτερικών εξαρτημάτων του υπολογιστή και τις ρυθμίσεις της ταχύτητας των ψυγείων (εάν υπάρχουν πολλά από αυτά).

Η τελευταία έκδοση του προγράμματος είναι το Speedfan 4.52. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα, η υποστήριξη της συσκευής έχει βελτιωθεί, έχουν διορθωθεί σφάλματα, έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των υποστηριζόμενων συστημάτων.

Συμβουλή 1: Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο BIOS

 • - υπολογιστή με Windows.

Συμβουλή 2: Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

 • ταχύτητα του ανεμιστήρα το 2018

Αυξήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου στο φορητό υπολογιστή σας, μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές συμβουλές από τον πάροχο. Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή χρησιμοποιούν τυπικές ρυθμίσεις δικτύου, ενώ συγκεκριμένες παράμετροι που παρέχονται από τον πάροχο μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα σύνδεσης πολλές φορές.

Μεταβείτε στο φάκελο "Δικτύωση" μέσω του μενού "Έναρξη" του λειτουργικού συστήματος Windows XP ή νεότερη έκδοση. Επιλέξτε "Εμφάνιση όλων των συνδέσεων δικτύου". Ανοίξτε τις ιδιότητες της ενεργής σύνδεσης στο Internet. Εδώ, μεταβείτε στις ρυθμίσεις TCP / IP και ρυθμίστε τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου, την προεπιλεγμένη πύλη και τους διακομιστές DNS που παρέχονται από τον ISP σας. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και επανασυνδεθείτε στο Internet.

Εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση στο Internet μέσω δρομολογητή, ζητήστε από τον παροχέα σας, καθώς και από τον κατασκευαστή αυτής της συσκευής, τις συνιστώμενες ρυθμίσεις για τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του Internet εάν ρυθμίσετε σωστά τη διαμόρφωση του δρομολογητή online.

Χρησιμοποιήστε τις ειδικές ρυθμίσεις των φυλλομετρητών Internet για να αυξήσετε την ταχύτητα σύνδεσης. Συγκεκριμένα, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Τα ταχύτερα είναι το Google Chrome, το Mozilla Firefox και η Opera. Στην εργασία τους χρησιμοποιούν ειδικά πρωτόκολλα που επιταχύνουν τη διαδικασία ανοίγματος των σελίδων. Επιπλέον, ορισμένα προγράμματα περιήγησης, για παράδειγμα, Opera, έχουν ένα ειδικό "Turbo-mode": μειώνει την ποιότητα των εικόνων, καθώς και μερικά άλλα στοιχεία στους ιστότοπους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα του Internet.

Ελέγχετε περιοδικά τη ταχύτητα σύνδεσης. Οι δοκιμές ταχύτητας σύνδεσης μπορούν να βρεθούν μέσω των μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Συγκρίνετε τα αποτελέσματα της δοκιμής με τα δεδομένα που δηλώθηκαν από τον πάροχο. Αν η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη: θα υπαγορευτείτε από τις σωστές ρυθμίσεις δικτύου ή θα αλλάξετε απευθείας στο γραφείο του παροχέα.

Δοκιμάστε να αλλάξετε τις τρέχουσες τιμές για τη χρήση του Internet. Ίσως να πληρώσετε λίγο περισσότερο και να συνδέσετε ένα πιο αποτελεσματικό τιμολόγιο, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ταχύτητα του Διαδικτύου.

Μην ξεχάσετε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για ιούς και κακόβουλα προγράμματα, τα οποία συχνά μειώνουν το εύρος ζώνης του οικιακού σας δικτύου. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα από τα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς. Επίσης, προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση μόνο σε αξιόπιστους και ασφαλείς ιστότοπους.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Εκκίνηση USB flash drive Windows 10

Γιατί ο εκτυπωτής εκτυπώνει λωρίδες;

Ο εκτυπωτής εκτυπώνει κενές σελίδες

Πρόγραμμα οδήγησης ήχου για Windows 10

Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή, αν με την πάροδο του χρόνου αρχίσει να λειτουργεί λίγο πιο αργά, πιο θορυβώδη και μερικές φορές ακόμη και υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα και επιβλαβή περιστατικά για έναν υπολογιστή, διότι αποτελεί πρόσθετη φθορά του εξοπλισμού και αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας.

Για την εξάλειψη αυτής της κατάστασης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την θερμική πάστα και να ενισχύσετε την ψύξη. Αν η αντικατάσταση της θερμικής πάστας - δεν είναι πολύ δύσκολο, τότε για να ενισχύσετε το σύστημα ψύξης (CO), πρέπει είτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό ταμπόν, είτε να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου. Το μαξιλάρι ψύξης είναι αρκετά θορυβώδες, κοστίζει επιπλέον χρήματα, παίρνει ένα μέρος, αλλά για να επιταχύνει το προσωπικό του CO μπορεί να είναι απολύτως δωρεάν.

Υπάρχουν δύο επιλογές, πώς να επιταχύνετε την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή:

 1. Χρήση λογισμικού
 2. Χρησιμοποιώντας το BIOS UEFI

Πριν από το overclocking

Πρώτον, ας καθορίσουμε τι θα επηρεάσει την ταχύτητα του ψυγείου:

 • Όσο υψηλότερη, η περισσότερο θόρυβο εκπέμπει φορητό υπολογιστή κατά τη λειτουργία, θα εκπληρώσει (ελαφρώς), αλλά την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία της CPU, και το όλο σύστημα είναι χαμηλότερη, και ως εκ τούτου λιγότερο παγώνει και επιβράδυνση λόγω στραγγαλισμό (μείωση ρολογιού του επεξεργαστή για να μειωθεί θερμική καταπόνηση). Χρησιμοποιείται ένα σχέδιο ισχύος. Υψηλή χωρητικότητα.
 • Όσο πιο χαμηλό, όσο πιο ήσυχο λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής, τόσο αργότερα αποφορτίζεται η μπαταρία, αλλά με υψηλά φορτία εμφανίζεται η πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής. Ενεργειακό σχέδιο χρησιμοποιείται. Εξοικονόμηση ενέργειας.

Διασπείρει το CO συνιστάται μόνο αν φυσήξει ψύκτες και φίλτρα από τη σκόνη και τα συντρίμμια, και αντικαταστήστε το θερμικό γράσο σε όλα τα βασικά σημεία: την CPU, VGA κάρτα, Northbridge και Southbridge.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός του συστήματος ψύξης και η αντικατάσταση της θερμικής διασύνδεσης λύνει τα προβλήματα υπερθέρμανσης και στραγγαλισμού. Αλλά αν αυτοί οι χειρισμοί είναι δύσκολοι λόγω της πολυπλοκότητας της ανάλυσης ή της εγγύησης του φορητού υπολογιστή (που απαγορεύει την αποσυναρμολόγηση της συσκευής), τότε για να επιτευχθεί η επιθυμητή ψύξη, είναι προτιμότερο να επιταχύνετε το ψυγείο.

Overclocking του ψυγείου μέσω του λογισμικού

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα παρακολούθησης και παρακολούθησης της θερμοκρασίας του συστήματος - Speedfan - θα απαντήσει στο ερώτημα πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον ιστότοπο ή μέσω απευθείας συνδέσμου λήψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλοι οι φορητοί υπολογιστές από αυτό το πρόγραμμα. Είναι πιθανό ότι πολύ παλιές συσκευές, ή, αντιστρόφως, μια νέα γενιά, ενδέχεται να μην εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων λεωφορείων ή γεφυρών (BUS) στον ιστότοπο του βοηθητικού προγράμματος.

Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή SpeedFan. Το κύριο παράθυρο θα εμφανίσει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση και το παράθυρο διαμόρφωσης θα ανοίξει. Επιλέξτε το απαιτούμενο στοιχείο παρακολούθησης - για παράδειγμα, CPU και ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία, το σύστημα ψύξης θα λειτουργήσει κατά προτεραιότητα σε αυτήν την παράμετρο.

Η επόμενη παράμετρος στην καρτέλα Ταχύτητα καθορίζει την ταχύτητα των ψυγείων.

 1. Ελάχιστη τιμή - η ελάχιστη τιμή (%)
 2. Η μέγιστη τιμή είναι η μέγιστη τιμή (%)
 3. Αυτόματη διαφοροποίηση - αυτόματη επιλογή με βάση τη θερμοκρασία

Αφού χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα, ελέγξτε τις τιμές θερμοκρασίας, αν δεν έχουν αλλάξει σε μερικά λεπτά / ώρες, δοκιμάστε να τις αλλάξετε μέσω του BIOS.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μέσω του BIOS

Το BIOS σας επιτρέπει να διαμορφώσετε διάφορους δείκτες της συσκευής - από τις ρυθμίσεις εκκίνησης μέχρι τον κωδικό πρόσβασης για την είσοδο και για να ρυθμίσετε τη συχνότητα του επεξεργαστή ή της μνήμης. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν τη δυνατότητα να overclock CO, επομένως πρέπει να ελέγξετε αυτή την επιλογή στο φορητό σας υπολογιστή.

Για να εισάγετε το BIOS UEFI του υπολογιστή σας κατά την επανεκκίνηση, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο:

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο φορητό υπολογιστή;

Ψηφιακή

Περιεχόμενα

Εάν η λειτουργία του φορητού υπολογιστή απαιτεί συνεχή σοβαρή φόρτωση, τότε ως αποτέλεσμα αυτού, ο επεξεργαστής, η κάρτα γραφικών, η μητρική πλακέτα και η θήκη είναι πολύ ζεστά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η υπερβολική υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο στοιχείο και πρέπει να αντικατασταθεί. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να βελτιώσετε την απόδοση του συστήματος ψύξης και να μάθετε πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα στο φορητό υπολογιστή.

Χαρακτηριστικά του ελέγχου ανεμιστήρα του ανεμιστήρα

Η ψύξη ολόκληρου του συστήματος παρέχει έναν ή περισσότερους ψύκτες. Οι κατασκευαστές εξοπλισμού πληροφορικής εξοπλίζουν τους ανεμιστήρες με μια προκαθορισμένη ταχύτητα λειτουργίας, με αποτέλεσμα να διατηρείται η βέλτιστη θερμοκρασία.

Ο φορητός υπολογιστής είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένος σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, γεγονός που μπορεί να γίνει κρίσιμο για το σύστημα ψύξης. Για να αποφύγετε την υπερθέρμανση του φορητού υπολογιστή, είναι απαραίτητο να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα.

Διαλυτικό εντοπισμού σφαλμάτων πραγματοποιείται με διάφορους τρόπους, αλλά πριν από αυτό θα πρέπει να ανακαλύψει την αιτία της υπερθέρμανσης και ελέγξτε το εσωτερικό του περιβλήματος για ακαθαρσίες.

Στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή μπορεί να συσσωρευτεί:

 • σκόνη
 • μαλλί κατοικίδιων ζώων
 • σωματίδια υπολειμμάτων

Οι χρήστες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαιτείται ετήσιος καθαρισμός του φορητού υπολογιστή. Εάν ο υπολογιστής είναι υπό εγγύηση, τότε είναι λογικότερο να εκτελέσετε τη διαδικασία στο κέντρο εξυπηρέτησης. Δεν συνιστάται να το κάνετε μόνοι σας.

Μέθοδοι ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής

Για να ελέγξετε την ταχύτητα του ψυγείου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λειτουργικό σύστημα που περιέχει ειδικά προγράμματα ή να χρησιμοποιήσετε το BIOS. Η αρχική ρύθμιση των ρυθμίσεων των ανεμιστήρων παρέχεται από τα προγράμματα οδήγησης στη μητρική πλακέτα και στα ίδια τα Windows. Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση με ελάχιστο επίπεδο θορύβου.

Εάν ο λόγος για υπερθέρμανση είναι η ρύθμιση του συστήματος, τότε η ταχύτητα του ανεμιστήρα θα πρέπει να αυξηθεί με τη χρήση ειδικού λογισμικού. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η υψηλή ταχύτητα του ψυγείου συμβάλλει στην ταχεία προσαρμογή της μπαταρίας και αυξάνει το επίπεδο θορύβου όταν λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ταχύτητα του ανεμιστήρα στη συσκευή υπολογιστή αυξάνεται χρησιμοποιώντας την εφαρμογή SpeedFan. Το βοηθητικό πρόγραμμα είναι εύκολο στη διαχείριση και παρέχει διάφορες επιλογές για τις ρυθμίσεις. Αυτό το πρόγραμμα παρέχεται στο Διαδίκτυο δωρεάν.

Τα στάδια της ενέργειας είναι τα εξής:

 1. Εγκατάσταση και εκτέλεση της εφαρμογής
 2. Εξερεύνηση των τιμών θερμοκρασίας των φορητών συσκευών
 3. Η επιλογή του "καυτού" στοιχείου και η εφαρμογή μερικών κλικ στο κουμπί "Up"
 4. Η επιλογή του βέλτιστου δείκτη για τη μείωση της θερμοκρασίας

Για να αποφύγετε πιθανή δυσλειτουργία της διαδικασίας ρύθμισης, δεν πρέπει να κλείσετε το παράθυρο κατά την εκτέλεση του προγράμματος. Γνωρίζοντας τους τρόπους αύξησης της ταχύτητας των ψυγείων, μπορείτε να αποφασίσετε πώς να το κάνετε σωστά: εκτελέστε τη διαδικασία αυτή μόνοι σας ή επικοινωνήστε με έναν ειδικό.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης είναι το πιο κοινό κατά τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή. Το σύστημα ψύξης ενσωματωμένο στο φορητό υπολογιστή, πολύ συχνά δεν αντιμετωπίζει τα βαριά φορτία. Ως αποτέλεσμα - πτώση στις επιδόσεις, απώλειες, ξαφνικές διακοπές και αποτυχία.

Σε 90% των περιπτώσεων, η υπερθέρμανση είναι μια απλή μόλυνση των εξόδων αέρα και απώλεια ιδιοτήτων της θερμικής πάστας.

Για την εξάλειψη αυτής της κατάστασης, πρέπει να καθαρίσετε το σύστημα ψύξης από τη σκόνη και να αντικαταστήσετε τη θερμική πάστα. Καθαρισμός, αντικατάσταση θερμικής πάστας - δεν είναι πολύ δύσκολο (σε ακραίες περιπτώσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό).

Συμβουλή: Καθαρίστε το σύστημα ψύξης και αντικαταστήστε τη θερμική πάστα στο φορητό υπολογιστή μία φορά το χρόνο. Πώς να το κάνουμε αυτό που γράψαμε εδώ.

Για να ενισχύσετε το σύστημα ψύξης (CO), μπορείτε να αγοράσετε μια βάση ψύξης, ή αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου. Το μαξιλάρι ψύξης είναι αρκετά θορυβώδες, κοστίζει επιπλέον χρήματα, παίρνει ένα μέρος, αλλά για να επιταχύνει το προσωπικό του CO μπορεί να είναι απολύτως δωρεάν.

Υπάρχουν δύο επιλογές, πώς να επιταχύνετε την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή:

 1. Χρήση λογισμικού
 2. Χρησιμοποιώντας το BIOS UEFI

Πριν από το overclocking

Πρώτον, ας καθορίσουμε τι θα επηρεάσει την ταχύτητα του ψυγείου:

 • Το υψηλότερο, η περισσότερο θόρυβο εκπέμπει φορητό υπολογιστή κατά τη λειτουργία, εκκενώνεται γρήγορα (ελαφρώς), αλλά την ίδια στιγμή η θερμοκρασία του CPU και ολόκληρο το σύστημα είναι χαμηλότερο και επομένως λιγότερο παγώνει και επιβράδυνση λόγω στραγγαλισμό (μείωση ρολογιού του επεξεργαστή για να μειωθεί θερμική καταπόνηση). Χρησιμοποιείται ένα σχέδιο ισχύος. Υψηλή χωρητικότητα.
 • Το χαμηλότερο, Όσο πιο ήσυχος είναι ο φορητός υπολογιστής, τόσο πιο αργή γίνεται η εκφόρτιση της μπαταρίας, αλλά με υψηλά φορτία, υπάρχει πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής. Ενεργειακό σχέδιο χρησιμοποιείται. Εξοικονόμηση ενέργειας.

Διασπείρει το CO συνιστάται μόνο αν φυσήξει ψύκτες και φίλτρα από τη σκόνη και τα συντρίμμια, και αντικαταστήστε το θερμικό γράσο σε όλα τα βασικά σημεία: την CPU, VGA κάρτα, Northbridge και Southbridge.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός του συστήματος ψύξης και η αντικατάσταση της θερμικής διασύνδεσης λύνει τα προβλήματα υπερθέρμανσης και στραγγαλισμού. Αλλά αν η ίδια χειρισμό των δεδομένων δύσκολο να επιτευχθεί λόγω της πολυπλοκότητας της ανάλυσης ή φορητού υπολογιστή εγγυήσεις (που απαγορεύει την αποσυναρμολόγηση της συσκευής), για να ληφθεί η επιθυμητή καλύτερη ψύξη πεπιεσμένου σύστημα καθαρισμού αέρα και να επιταχύνει τον ψύκτη.

Overclocking του ψυγείου μέσω του λογισμικού

Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα για την παρακολούθηση και την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του συστήματος - Speedfan - θα απαντήσει στην ερώτηση πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον ιστότοπο ή μέσω απευθείας συνδέσμου λήψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλοι οι φορητοί υπολογιστές από αυτό το πρόγραμμα. Είναι πιθανό ότι πολύ παλιές συσκευές, ή, αντιστρόφως, μια νέα γενιά, ενδέχεται να μην εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων λεωφορείων ή γεφυρών (BUS) στον ιστότοπο του βοηθητικού προγράμματος.

Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή SpeedFan. Το κύριο παράθυρο θα εμφανίσει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση, τότε θα ανοίξει το παράθυρο διαμόρφωσης. Επιλέξτε το απαιτούμενο στοιχείο παρακολούθησης - για παράδειγμα, CPU και ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία, το σύστημα ψύξης θα λειτουργήσει κατά προτεραιότητα σε αυτήν την παράμετρο.

Η επόμενη παράμετρος στην καρτέλα Ταχύτητα καθορίζει την ταχύτητα των ψυγείων.

 1. Ελάχιστη τιμή - η ελάχιστη τιμή (%)
 2. Μέγιστη τιμή - μέγιστη τιμή (%)
 3. Αυτόματα τροποποιήθηκε - αυτόματη επιλογή με βάση τη θερμοκρασία

Αφού χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα, ελέγξτε τις τιμές θερμοκρασίας, αν δεν έχουν αλλάξει σε μερικά λεπτά / ώρες, δοκιμάστε να τις αλλάξετε μέσω του BIOS.

MSI Afterburner

Επαγγελματική δωρεάν χρησιμότητα, σχεδιασμένη κυρίως για κάρτες overclocking από τη MSI, είναι κατάλληλη τόσο για την AMD όσο και για την Intel. Δεν μας παρέχει μικρές δυνατότητες, από την παρακολούθηση της κατάστασης του πίνακα και την προσαρμογή της τάσης στη GPU μέχρι τον έλεγχο του ψυγείου. Θέλω να σημειώσω ότι όλες οι ρυθμίσεις είναι στην πρώτη οθόνη, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι πολύ βολική. Για να αλλάξετε την ταχύτητα του συστήματος ψύξης, είναι απαραίτητο στην ενότητα "Ταχύτητα ανεμιστήρα»Μετακινήστε το ρυθμιστικό προς τα δεξιά.

Για αυτόματη ρύθμιση, παρέχεται ένα ξεχωριστό κουμπί "Αυτόματη", μετά την συμπίεση, η ταχύτητα περιστροφής θα ποικίλει ανάλογα με το φορτίο της κάρτας γραφικών του φορητού υπολογιστή.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μέσω του BIOS

Το BIOS σας επιτρέπει να διαμορφώσετε διάφορους δείκτες της συσκευής - από τις ρυθμίσεις εκκίνησης μέχρι τον κωδικό πρόσβασης για την είσοδο και για να ρυθμίσετε τη συχνότητα του επεξεργαστή ή της μνήμης. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν τη δυνατότητα να overclock CO, επομένως πρέπει να ελέγξετε αυτή την επιλογή στο φορητό σας υπολογιστή.

Για να εισάγετε το BIOS UEFI του υπολογιστή σας κατά την επανεκκίνηση, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο:

Εάν διαθέτετε ένα κλασικό BIOS, ανοίξτε την καρτέλα Ισχύς και επιλέξτε Παρακολούθηση υλικού

Στη συνέχεια, εάν έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε την ελάχιστη ταχύτητα του ψυγείου ή να ρυθμίσετε την τιμή θερμοκρασίας στόχου, ρυθμίστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

 • Για τη θερμοκρασία - τα μικρότερα, τόσο καλύτερα - 40-55 ° C
 • Για ταχύτητα - είναι καλύτερο να δοκιμάσετε τη συσκευή σας - επιλέξτε από 100% έως 35% σε βήματα 5-10% για να καθορίσετε το αποδεκτό επίπεδο θορύβου και θερμοκρασίας.

Για τους ιδιοκτήτες laptop με Διεπαφή UEFI ελαφρώς διαφορετική, αλλά η λειτουργικότητα είναι πολύ πιο πλούσια.

Οι επιθυμητές ρυθμίσεις θα είναι στις καρτέλες Monitor, Hardware ή Προηγμένη. Οι ρυθμίσεις ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή και την έκδοση του UEFI.

Προηγμένη

Πώς αλλιώς μπορώ να αυξήσω την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή:

 • Για παλαιότερες συσκευές μπορεί να προκύψει μια ειδική χρησιμότητα AMD OverDrive ή Riva Tuner. Η λίστα των υποστηριζόμενων συσκευών είναι εξαιρετικά μικρή και βασικά είναι ξεπερασμένοι φορητοί υπολογιστές με βάση τα Windows XP, Vista ή μερικές φορές 7 εκδόσεις.
 • Υπήρξαν περιπτώσεις όπου η σκόνη παρεμπόδισε τόσο πολύ τη λειτουργία του συστήματος ψύξης, πράγμα που απαιτούσε τη λίπανση των εδράνων
 • Μην αποκλείετε τη δυνατότητα αντικατάστασης του ψυγείου, αν η ταχύτητα είναι πολύ διαφορετική από τη δηλωμένη.
πρότυπα για το 11.2

Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

Η διαδικασία προσαρμογής της ταχύτητας του ψυγείου εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του φορητού υπολογιστή. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτή η επιλογή παρέχεται στο BIOS. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών

Γιατί να δημιουργήσετε ένα ψυγείο

Η ταχύτητα του ψυγείου σε φορητούς υπολογιστές ρυθμίζεται αυτόματα από τη μητρική πλακέτα. Όταν το φορτίο στον επεξεργαστή αυξάνεται, η θερμοκρασία του αυξάνεται. Η μητρική πλακέτα το διορθώνει και αυξάνει την ταχύτητα του ψυγείου. Αν η θερμοκρασία της CPU είναι χαμηλή, η ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου θα πρέπει να μειώνεται αυτόματα.

Όχι πάντα η μητρική πλακέτα ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα. Μπορεί να εκδηλωθεί στις ακόλουθες δυσάρεστες στιγμές:

 • Με μικρό φορτίο στον επεξεργαστή και την κανονική του θερμοκρασία, το σημειωματάριο ζωντανεύει σαν να προετοιμάζεται για απογείωση.
 • Το ψυγείο δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του, ως αποτέλεσμα του οποίου ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται.

Οι ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών πρέπει συχνά να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη κατάσταση, όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων εξαρτημάτων αυξάνεται σε 80 μοίρες και υψηλότερα, γεγονός που οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού του φορητού υπολογιστή.

Διαμορφώσιμη μέσω BIOS

Η διαδικασία ρύθμισης του ψυγείου μέσω του BIOS εξαρτάται από την έκδοση του τελευταίου. Αν έχει μια καρτέλα Ισχύς, ανοίξτε την και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

 • Επιλέξτε Θερμική.
 • Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα "Δεξιά / Αριστερά" για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα.
 • Αφήστε το BIOS με τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις.

Εάν η καρτέλα Ισχύς δεν είναι διαθέσιμη, κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους. Πριν αλλάξετε την ταχύτητα, δοκιμάστε να βαθμονομήσετε το ψυγείο, εάν υπάρχει τέτοια επιλογή. Αυτό γίνεται ως εξής:

 • Επιλέξτε Smart Configuration, εάν δεν είναι διαθέσιμο - βρείτε το στοιχείο με τη λέξη Fan.
 • Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε Smart Calibration Fan και ξεκινήστε τη βαθμονόμηση της ταχύτητας με το πλήκτρο Enter.

Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η βαθμονόμηση. Κατά κανόνα, μετά την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, ο ψυγείο αρχίζει να λειτουργεί σωστά στην αυτόματη λειτουργία. Εάν η βαθμονόμηση δεν λειτούργησε, αλλάξτε τη λειτουργία του ψυγείου:

 • Στο ίδιο μενού, επιλέξτε την επιλογή λειτουργίας ελέγχου, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από τη γραμμή βαθμονόμησης Smart Fan.
 • Στο υπομενού που ανοίγει, επιλέξτε Quiet εάν η ταχύτητα του ψυγείου είναι πολύ υψηλή ή το στοιχείο Performance εάν η ταχύτητα περιστροφής είναι ανεπαρκής. Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα χειροκίνητα ή να καθορίσετε τη θερμοκρασία της CPU στην οποία θα απενεργοποιηθεί ο ψυγείο, πρέπει να επιλέξετε Μη αυτόματη.

Ανάλογα με το μοντέλο του φορητού υπολογιστή, το όνομα των αντικειμένων μπορεί να διαφέρει. Για παράδειγμα, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν στοιχείο ανεμιστήρα ταχύτητας που προσφέρει το ακόλουθο μενού:

 • Κανονική - Κανονική λειτουργία του ψυγείου.
 • Αθόρυβη - μειωμένη απόδοση του ανεμιστήρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν δεν υπάρχει μεγάλο φορτίο στον επεξεργαστή ή το laptop λειτουργεί σε ένα δροσερό δωμάτιο.
 • Εγχειρίδιο - η ταχύτητα ρυθμίζεται χειροκίνητα. Κανονική είναι η ταχύτητα του ψυγείου σε 1000-3000 RPM (rpm).

Για να μην μπερδευτείτε, εξετάστε πρώτα το εγχειρίδιο οδηγιών για το BIOS του φορητού υπολογιστή σας.

Ρυθμίσεις ταχύτητας με εφαρμογές

Εάν δεν παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του ψυγείου στη μητρική πλακέτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Speedfan.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, εκτελέστε την με δικαιώματα διαχειριστή και εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:

 • Κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση, επιλέξτε την καρτέλα Επιλογές στο παράθυρο που εμφανίζεται και επιλέξτε τη ρωσική γλώσσα της διασύνδεσης, για να διευκολυνθεί η λειτουργία του βοηθητικού προγράμματος.
 • Κλείστε το παράθυρο ρυθμίσεων για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο βοηθητικού προγράμματος.
 • Εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα", καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής:

Υπάρχει ένα ακόμη απλούστερο, αλλά πολύ αποτελεσματικό βοηθητικό πρόγραμμα - Fan Controller. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητούς υπολογιστές και έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Το κύριο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι λειτουργεί ακόμα και όταν άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του Speedfan, δεν δίνουν θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο πράγμα που λειτουργεί με τον ελεγκτή ανεμιστήρων, μετά την τοποθέτησή του, επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Μετά την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος, θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με δύο κουμπιά:

 • Κανονική - κανονική λειτουργία λειτουργίας.
 • Πλήρης λειτουργία - στη μέγιστη επιτρεπτή ισχύ.

Ορισμένοι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προσφέρουν ειδικές εφαρμογές για τον συντονισμό της ταχύτητας του ψυγείου. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών Hewlett-Packard μπορούν να κατεβάσουν το βοηθητικό πρόγραμμα "Power Manager" από τον επίσημο ιστότοπο, καθορίζοντας το μοντέλο του υπολογιστή σας.

Μερικές συμβουλές

Κατά τη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου, φροντίστε να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Η υπερθέρμανση του επεξεργαστή δεν υποδεικνύει πάντα την ακατάλληλη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα ψύξης είναι βουλωμένο με σκόνη ή απαιτείται αντικατάσταση θερμικής πάστας. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε με τον καθαρισμό του φορητού υπολογιστή. Εάν το θετικό αποτέλεσμα δεν επιτεύχθηκε, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου.
 • Εάν η ταχύτητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δηλώνεται από τον κατασκευαστή, ενώ δεν μπορεί να αυξηθεί, το έδρανο πιθανότατα απέτυχε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το ψυγείο και να λιπάνετε με λάδι για κινήσεις ρολογιών ή ραπτομηχανές. Αν μετά από αυτό η ταχύτητα δεν αυξηθεί, το ψυγείο θα πρέπει να αντικατασταθεί.
 • Αυξημένος θόρυβος μπορεί επίσης να συσχετιστεί με το ρουλεμάν. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να μειώσετε την ταχύτητα, αλλά πέστε μια σταγόνα λαδιού στο ρουλεμάν.

Και τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο τυπικός ψύκτης δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων εξαρτημάτων. Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση ψύξης.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop;

Photo Gallery: Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop;

Το ψυγείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά ενός φορητού υπολογιστή ή υπολογιστή. Βοηθάει στην ψύξη όλων των στοιχείων της συσκευής και αντλεί θερμό αέρα μέσω ειδικών οπών.

Μερικοί φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν την ενσωματωμένη ισχύ ανεμιστήρα μόνο κατά το ήμισυ ή ακόμα και λιγότερο. Ένα ασθενές σύστημα ψύξης οδηγεί σε υπερθέρμανση της συσκευής, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τη λειτουργία της στο σύνολό της. Εάν έχετε αρχίσει να αισθάνεστε ότι το laptop γίνεται ζεστό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, το πρόβλημα είναι ακριβώς το ψυγείο.

Αυτός ο παράγοντας οφείλεται στο γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα δεν ενεργοποιεί ειδικά όλες τις δυνατότητες του ανεμιστήρα για εξοικονόμηση ενέργειας. Για να διορθώσουμε αυτό είναι δυνατό μόνοι μας και παρακάτω θα συζητήσουμε πώς να επιταχύνουμε τον ανεμιστήρα στο φορητό υπολογιστή.

Αυξάνοντας την ταχύτητα του ανεμιστήρα

Για να ρυθμίσετε τις παραμέτρους, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη του προγράμματος Fan Speed. Εκκινήστε την εφαρμογή και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.

 1. Αρχικά, αναλύστε τις παραμέτρους θερμοκρασίας. Στο παράθυρο, βρείτε τη συσκευή, από την άποψη της οποίας είναι αισθητή η περίσσεια της κανονικής θερμοκρασίας. Κάντε πολλές φορές κλικ στο βέλος "Επάνω", το οποίο βρίσκεται κοντά στο όνομα του ανεμιστήρα που είναι ενσωματωμένος στη συσκευή. Στη συνέχεια, περιμένετε μέχρι να ρυθμιστεί η επιθυμητή θερμοκρασία για την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου. Στη συνέχεια, διπλώστε (μην κλείσετε!) Το πρόγραμμα.
 2. Είναι πιθανό αυτό το πρόγραμμα να μην αλληλεπιδρά με το λειτουργικό σας σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, κατεβάστε την εφαρμογή AMD OverDrive. Ιδιαίτερα καλή αυτή η εφαρμογή είναι κατάλληλη για φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστή AMD. Περιμένετε μέχρι να φορτωθεί το κύριο μενού και ανοίξτε την καρτέλα Ελέγχου ανεμιστήρα (που βρίσκεται στην υποενότητα Ελέγχου απόδοσης). Κάτω από την εικόνα, σύρετε τα ρυθμιστικά στο 100% και κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να ορίσετε τις καθορισμένες τιμές.
 3. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Προτιμήσεις και, στη συνέχεια, στις Ρυθμίσεις. Στο μενού που εμφανίζεται, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεών μου". Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο πρόγραμμα να περιλαμβάνει αυτόματα τις παραμέτρους που ορίζετε κάθε φορά που ξεκινά η συσκευή. Απομένει να πατήσετε OK και να κλείσετε την εφαρμογή.

Για ένα φορητό υπολογιστή με επεξεργαστή Intel, είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Riva Tuner για να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Παρακάτω περιγράφεται ο τρόπος διαμόρφωσης των ρυθμίσεων στην έκδοση 2.24c. Ωστόσο, είναι πιθανό ότι το εγχειρίδιο θα λειτουργεί και για άλλες εκδόσεις. Για σωστή λειτουργία, είναι απαραίτητο ο φορητός υπολογιστής να είναι εφοδιασμένος με κάρτα γραφικών NVIDIA και αντίστοιχο πρόγραμμα οδήγησης.

 1. Εγκαταστήστε και ενεργοποιήστε το πρόγραμμα.
 2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο "Μητρώο" και κοντά στο AutoFanSpeedControl βάλτε τον αριθμό 3.
 3. Κλείστε το πρόγραμμα με το σταυρό ή πατήστε την έξοδο. Ξεκινήστε ξανά τον δέκτη Riva.
 4. Στην καρτέλα "Αρχική", κάντε αριστερό κλικ στο τρίγωνο δίπλα στο όνομα της κάρτας γραφικών και στο ανοιχτό μενού επιλέξτε "Ρυθμίσεις συστήματος χαμηλού επιπέδου".
 5. Ανοίγει ξανά ένα παράθυρο, στο οποίο θα πρέπει να σημειώσετε "Ενεργοποιήστε τη διαχείριση ψύξης χαμηλού επιπέδου". Στη συνέχεια, επιλέξτε "Ορισμός", ρυθμίστε στο 100% και επιβεβαιώστε με το κουμπί "Ok". Μετά την επανεκκίνηση και τον έλεγχο της απόδοσης του ψυγείου με τις νέες παραμέτρους, μπορείτε να ρυθμίσετε την αυτόματη λειτουργία στην ενότητα "Αυτόματο".

Σημαντικό: Η συσκευή πρέπει να αποσυναρμολογείται και να καθαρίζεται από το εσωτερικό τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Είναι επίσης απαραίτητο να λιπαίνετε το έδρανο. Έτσι, θα επεκτείνετε σημαντικά και θα αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και του φορητού υπολογιστή στο σύνολό του.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop;

Όλη καλή στιγμή της ημέρας, αγαπητοί αναγνώστες! Στο σημερινό άρθρο, θα σας πω πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Το ψυγείο στη συσκευή ενός υπολογιστή και ενός φορητού υπολογιστή παίζει σημαντικό ρόλο, αφού τελικά παρέχει την ψύξη της μητρικής πλακέτας και των αξεσουάρ.

Μερικές φορές, με ένα υψηλό φορτίο στο σύστημα, ο ψυγείο δεν έχει χρόνο να αντιμετωπίσει την ψύξη, που μπορεί να οδηγήσει σε μια στοιχειώδη βλάβη του υπολογιστή. Υπάρχει μια λύση στο πρόβλημα - να διασκορπιστεί ο ψυγείο πάνω από το πρότυπο. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας πώς να εφαρμόσετε αυτήν την ενέργεια.

Ελέγξτε τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή

Η συσκευή μπορεί να φιλοξενήσει μερικούς ψυκτήρες, αλλά συχνότερα υπάρχει μία. Η ταχύτητα της περιστροφής καθορίζεται από τον κατασκευαστή, αφού μόνο αυτός γνωρίζει ποια θερμοκρασία χρειάζεται να παρέχει. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο που σχετίζεται με τη φυσική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι, κατά κανόνα, είναι υψηλότερο, και κατά συνέπεια, η συσκευή ψύξης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να διαμορφώσετε το ψυγείο notebook για πιο άνετες στροφές. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για αυτό.

Ναι, πριν προσπαθήσετε να αλλάξετε την περιστροφή του ανεμιστήρα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι λερωμένο. Πρέπει να καθαρίσετε τον υπολογιστή τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Παίρνει σκόνη, μαλλιά κατοικίδιων ζώων κ.λπ. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία της συσκευής. Αξίζει να θυμηθείτε ότι ο καθαρισμός με τα χέρια σας δεν συνιστάται. Εάν ο φορητός υπολογιστής εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος, τότε το κέντρο σέρβις θα το καθαρίσει δωρεάν. Κατά τη λήξη της ημερομηνίας λήξης, η συσκευή αποδίδεται καλύτερα στον πλοίαρχο.

Ρύθμιση του λειτουργικού συστήματος

Το έργο του ψυγείου πρέπει να ρυθμιστεί με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Επίσης σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το "BIOS". Το σύστημα ψύξης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει ήδη ρυθμιστεί στη βέλτιστη λειτουργία. Μπορεί να εντοπίσει τα προγράμματα οδήγησης της μητρικής πλακέτας, καθώς και το λειτουργικό σύστημα. Συνήθως, το ψυγείο εκπέμπει ελάχιστο θόρυβο, αλλά αν αρχίσει να κάνει θόρυβο, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την εσφαλμένη εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης ή την επανεγκατάσταση των Windows.

Προγράμματα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα

Εάν έχετε ελέγξει τα πάντα, και βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να πάρετε ένα ειδικό λογισμικό. Θυμηθείτε, η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου εξαρτάται από την αύξηση του θορύβου, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Εξαρτάται επίσης από την ταχεία εξάντληση της μπαταρίας.

Λοιπόν, ας πάμε στην επιχείρηση. Θα αναλύσουμε το πρόγραμμα που ονομάζεται SpeedFan. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ρυθμίζει την ταχύτητα της συσκευής ψύξης. Η εφαρμογή έχει μια απλή διεπαφή, δεν είναι γεμάτη με πολλά κουμπιά και λειτουργίες. Σε αυτό μπορείτε να το καταλάβετε γρήγορα. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε οποιαδήποτε υπηρεσία στο Internet. Τώρα βήμα προς βήμα θα κάνουμε μια αλλαγή ταχύτητας:

 1. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε και να ολοκληρώσετε την καταχώριση σε αυτό.
 2. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους δείκτες θερμοκρασίας.
 3. Θα δείτε μια λίστα με όλους τους αριθμούς. Η αυξημένη θερμοκρασία υποδεικνύεται από ένα "φως". Κάντε κλικ σε οποιονδήποτε από αυτούς τους δείκτες με το ποντίκι.
 4. Τώρα πατάμε επανειλημμένα τη λέξη "Up".
 5. Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε την πιο κατάλληλη θερμοκρασία.
 6. Αφήνοντας την τιμή, δεν χρειάζεται να κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Όχι, δεν λέω ότι το SpeedFan είναι κακό. Απλά, πολλοί κατασκευαστές απελευθερώνουν τη δική τους ασφάλεια, η οποία εγκαθίσταται μαζί με οτιδήποτε άλλο. Ας αναλύσουμε αυτή την παραλλαγή στο AMD OverDrive. Μετά την εγκατάσταση, ανοίξτε το και εκτελέστε τα εξής:

 • Πριν από μας, ανοίγει το κύριο μενού, όπου αξίζει να βρει οπτικά το όνομα "Fan Control".
 • Σε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε τη φράση "Έλεγχος απόδοσης".
 • Θα σας προσφερθούν διάφορες παραλλαγές των βίντεο.
 • Στη συνέχεια, οι ολισθητήρες αυξάνονται στο 100%. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".
 • Τώρα εξαρτάται από την επόμενη. Ανοίξτε το στοιχείο μενού κάτω από το όνομα "Προτιμήσεις". Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις.
 • Η τελική ενέργεια είναι η ενεργοποίηση του στοιχείου "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεών μου". Αυτή η γραμμή δείχνει ότι μετά από κάθε ενεργοποίηση του υπολογιστή σας, οι αλλαγές σας θα ρυθμίσουν το σύστημα ψύξης.
 • Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε ολόκληρη τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο πλήκτρο "OK".

Πολλοί προγραμματιστές επεξεργαστών δημιουργούν πρόσθετες παρόμοιες εφαρμογές. Η αρχή του καθορισμού των τιμών σε αυτά είναι βασικά η ίδια. Διαβάστε προσεκτικά τα ονόματα των αντικειμένων. Μπορούν να ονομάζονται διαφορετικά.

Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή στο BIOS;

Οι εφαρμογές αυτού του τύπου μπορούν επίσης να αποτύχουν. Πολλοί λένε ότι με τη βοήθεια του BIOS οι ρυθμίσεις του ψυγείου θα είναι πιο αξιόπιστες. Ίσως θα συμφωνήσω μαζί τους. Έτσι, πώς να κάνετε ρυθμίσεις μέσω αυτού:

 1. Εισαγάγουμε το BIOS.
 2. Βρείτε την ενότητα με το όνομα "Power".
 3. Πριν από τα μάτια σας, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα: "Διαμόρφωση HW Monitor".
 4. Σε αυτή την ενότητα, αναζητούμε μια επιλογή που σημαίνει ταχύτητα ή έλεγχο.
 5. Αφού βρείτε το απαραίτητο, θα πρέπει να κάνετε κλικ στη λέξη "Ενεργοποίηση".
 6. Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε το προφίλ.
 7. Θα έχει Turbo και Performance. Αυτός είναι ο δείκτης. Ο καθένας από εσάς πρέπει να επιλέξει την επιθυμητή λειτουργία.
 8. Αφού αποθηκεύσετε όλες τις ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει το σύστημα.

Συμπέρασμα

Έτσι, είπα πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάσω τους δημοφιλείς τρόπους για να επιταχύνετε το ψυγείο. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Ωστόσο, προτού εφαρμόσετε ένα από αυτά, βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο. Όπως είπα στην αρχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ανεπιθύμητα προβλήματα, την πηγή θορύβου, την κατανάλωση ενέργειας κ.λπ. Ελπίζω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσω.