Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Το κύριο πρόβλημα της ενεργής χρήσης των φορητών υπολογιστών, ειδικά κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής, είναι η υπερθέρμανση. Αυτό οδηγεί στην επιβράδυνση και τον περιοδικό αποκλεισμό τους. Οι τυπικές ρυθμίσεις των φορητών υπολογιστών αναλαμβάνουν το έργο των ψυκτών μόνο στο μισό της μέγιστης ισχύος. Επομένως, εάν είναι απαραίτητο, η ταχύτητα του ανεμιστήρα του συστήματος ψύξης του υπολογιστή μπορεί να αυξηθεί.

Τρόποι για να υπερκεραστεί το ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

Αν σε ένα σύγχρονο σταθερό υπολογιστή είναι εγκατεστημένοι τρεις ανεμιστήρες (στον επεξεργαστή, στην κάρτα γραφικών και στην ενσωματωμένη μονάδα), τότε οι φορητοί υπολογιστές χρησιμοποιούν συνήθως μόνο ένα. Παρόλο που μια κάρτα γραφικών υψηλής ισχύος μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένη με ένα ψυγείο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατή η επιτάχυνση τόσο της μιας όσο και των δύο συσκευών ψύξης.

Μπορείτε να ελέγξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με δύο τρόπους:

 • μέσω ενός βασικού περιβάλλοντος εισόδου / εξόδου (BIOS).
 • με την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού.

Πριν να αυξήσει την ταχύτητα του ψύκτη για το φορητό υπολογιστή, ή άλλως, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογηθεί και να καθαρίσει τα πτερύγια του ανεμιστήρα PC και όλα τα στοιχεία της μητρικής πλακέτας της σκόνης επειδή σκόνης εξασθενίζει μεταφοράς θερμότητας, αυξάνοντας έτσι την θερμοκρασία του συστήματος.

Αυτός ο καθαρισμός συνιστάται τουλάχιστον μία φορά κάθε έξι μήνες.

Overclocking του ψυγείου μέσω του BIOS

Όλες οι σύγχρονες μητρικές κάρτες επιτρέπουν την παρακολούθηση και τον έλεγχο της λειτουργίας του συστήματος ψύξης. Αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας τα ειδικά προγράμματα οδήγησης που συνοδεύουν το φορητό υπολογιστή. Εάν η μητρική πλακέτα που είναι εγκατεστημένη στον υπολογιστή σας είναι εξοπλισμένη με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να υπερκεραίνετε τον ανεμιστήρα μέσω του BIOS. Αυτό γίνεται ως εξής:

 1. Εισαγάγετε το περιβάλλον του BIOS. Για να το κάνετε αυτό, κατά τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος στο πληκτρολόγιο, πρέπει να πατήσετε Del. Το κλειδί εισόδου BIOS μπορεί να είναι άλλο (για παράδειγμα, F12 ή F9). Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας.
 2. Ανοίξτε την ενότητα Power και μεταβείτε στο στοιχείο Hardware Monitor.
 3. Ρυθμίστε την επιθυμητή ταχύτητα ψύξης (καθορίζεται ως ποσοστό της μέγιστης ισχύος) ή επιλέξτε την έξυπνη λειτουργία του συστήματος ψύξης.
 4. Αποθηκεύστε τις αλλαγές και πραγματοποιήστε έξοδο από το BIOS.

Η εμφάνιση του υποτίτλου του Hardware Monitor σε διαφορετικές εκδόσεις BIOS μπορεί να διαφέρει ελαφρώς. Ωστόσο, γνωρίζοντας τι να αναζητήσετε, θα εκτελέσετε εύκολα τις απαιτούμενες ρυθμίσεις:

 • Η ταχύτητα του ανεμιστήρα έχει ρυθμιστεί στη γραμμή επεξεργασίας της ταχύτητας Min.FAN (ταχύτητα FAN CPU ή έλεγχος FAN CPU).
 • η ενεργοποίηση της έξυπνης λειτουργίας του συστήματος ψύξης ξεκινά από το στοιχείο Ελέγχου Q-Fan CPU (πρέπει να ρυθμίσετε την τιμή Enable).
 • Η επιλογή της ευφυούς λειτουργίας απαντάται από τη γραμμή Προφίλ ανεμιστήρα CPU. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους τέσσερις τρόπους: Αθόρυβο (προτιμάται ήσυχη ψύκτη λειτουργία), Τυπική (ο ανεμιστήρας θα λειτουργεί στο 50% της χωρητικότητάς της), ή Turbo απόδοσης (εκτελείται επιτάχυνση στη μέγιστη ισχύ)?
 • η γραμμή θερμοκρασίας CPU υποδεικνύει τη θερμοκρασία της CPU που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Προγράμματα για υπερχρονισμό ψυγείου σε φορητό υπολογιστή

Αν δεν θέλετε να εργαστείτε με το περιβάλλον BIOS, τότε για να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής των πτερυγίων του ανεμιστήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικό λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για τον έλεγχο του συστήματος ψύξης.

Στον τομέα αυτό, τα πιο αποτελεσματικά προγράμματα είναι:

 • SpeedFan;
 • AMD OverDrive;
 • Riva Tunes.

Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan

Το SpeedFan είναι μια απόλυτα δωρεάν εφαρμογή που έχει μια απλή και διαισθητική διασύνδεση. Για να υπερκεράσετε το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή σας με το SpeedFan, θα χρειαστείτε:

 1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή σας. Το αρχείο εγκατάστασης ζυγίζει περίπου 2,8 MB, επομένως ακόμα και μια σύνδεση δικτύου χαμηλής ταχύτητας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη.
 2. Αλλάξτε τη γλώσσα του προγράμματος στα ρωσικά. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην ενότητα Ρύθμιση παραμέτρων, επιλέξτε την απαιτούμενη γλώσσα στην καρτέλα Επιλογές και κάντε κλικ στο OK.
 3. Ανοίξτε την ενότητα "Δείκτες" και ρυθμίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (σε%). Στο ίδιο παράθυρο υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και την ενσωματωμένη μονάδα δίσκου.
 4. Στην ενότητα "Διαμόρφωση" της καρτέλας "Θερμοκρασία", είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τη συνιστώμενη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και το σκληρό δίσκο που θα προσπαθήσει να διατηρήσει το σύστημα ψύξης.

Αλλαγή λειτουργίας ανεμιστήρα με AMD OverDrive και Riva Tunes

Για να ελέγξει τη λειτουργία ενός φορητού υπολογιστή που χρησιμοποιεί επεξεργαστή AMD, η Advanced Micro Devices έχει αναπτύξει ένα μοναδικό πρόγραμμα που επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του chipset αλλάζοντας τις ρυθμίσεις του.

Για να αυξήσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με το AMD OverDrive, χρειάζεστε:

 1. Εγκαταστήστε το βοηθητικό πρόγραμμα στο φορητό υπολογιστή.
 2. Εκτελέστε την εφαρμογή και στο παράθυρο βάσης μεταβείτε στην ενότητα Ελέγχου ανεμιστήρα.
 3. Καταχωρίστε την καρτέλα Ελέγχου απόδοσης.
 4. Εκτελέστε το overclocking του ψυγείου, μετακινώντας τους ολισθητήρες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη δύναμη της λειτουργίας του.
 5. Για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να τις χρησιμοποιήσετε μετά από κάθε ενεργοποίηση του φορητού υπολογιστή, στην ενότητα Ρύθμιση (στην ενότητα Προτιμήσεις), επιλέξτε το πλαίσιο "Χρήση των τελευταίων ρυθμίσεων μου".

Εάν ο φορητός υπολογιστής σας είναι κατασκευασμένος σε επεξεργαστή από την Intel, αντί για AMD OverDrive, πρέπει να εγκαταστήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Riva Tunes. Οι ρυθμίσεις αυτού του προγράμματος εκτελούνται με την ίδια αρχή όπως και στην πρώτη περίπτωση, οπότε δεν αξίζει να επικεντρωθεί η προσοχή σε αυτό πάλι.

Είναι πολύ εύκολο να ανεμιστήρα έναν ανεμιστήρα σε έναν φορητό υπολογιστή. Ωστόσο, πρέπει να το θυμόμαστε αυτό με αύξηση της ταχύτητας περιστροφής των ψυχρών πτερυγίων, ο θόρυβος της λειτουργίας του επίσης αυξάνεται, κάτι που μπορεί να προκαλέσει κάποια ταλαιπωρία όταν ακούτε μουσική ή βλέπετε ταινίες. Ένα άλλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε όταν επιταχύνετε την περιστροφή του ανεμιστήρα είναι η αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Εάν ο φορητός υπολογιστής τροφοδοτείται από το δίκτυο, αυτό δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του με οποιονδήποτε τρόπο. Με την τοπική παροχή ρεύματος, η μπαταρία θα καθίσει πιο γρήγορα και η διάρκεια ζωής της θα μειωθεί κάπως.

Overclocking το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή

Όλοι οι ενεργοί χρήστες των φορητών υπολογιστών γνωστό πρόβλημα υπερθέρμανσης, ειδικά στην καυτή εποχή, και δεν συνεπάγεται μόνο κολλάει και μεγάλη ανταπόκριση του συστήματος σε μια ενέργεια του χρήστη, αλλά και η αποτυχία του στοιχείου.

Προχωρώντας από αυτό, τίθεται το ερώτημα πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή;

Δεδομένου ότι ο ανεμιστήρας απαντά για ψύξη, η μόνη σωστή λύση είναι ο υπερχρονισμός. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το κάνετε αυτό, αλλά εξετάστε τις πιο συνηθισμένες.

Speedfan

Ένα πολύ δημοφιλές δωρεάν πρόγραμμα overclocking. Πρώτα από όλα, έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία όλων των εξαρτημάτων, και μία από τις λειτουργίες της είναι η δυνατότητα παρακολούθησης και αλλαγής της ταχύτητας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ελέγχετε την ταχύτητα, ανάλογα με τις ανάγκες και τη χρήση της CPU.

Λοιπόν, τι πρέπει να γίνει:

 1. Λήψη, εγκατάσταση και εκτέλεση.
 2. Από προεπιλογή, το βοηθητικό πρόγραμμα διαθέτει διεπαφή αγγλικής γλώσσας, αλλά για λόγους ευκολίας μπορείτε να το αλλάξετε στη ρωσική γλώσσα. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα "Ρύθμιση", έπειτα "Επιλογές", επιλέξτε τη γλώσσα και κάντε κλικ στο "OK".
 3. Στη συνέχεια, στην καρτέλα "Ενδείξεις", ορίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου (μέτρο μέτρησης - τοις εκατό).
 4. Επίσης, για να βελτιώσετε την απόδοση, είναι απαραίτητο να ορίσετε τη συνιστώμενη λειτουργία θερμοκρασίας για τον σκληρό δίσκο και τον επεξεργαστή, μέσα σε 42 μοίρες, στην ενότητα "Διαμόρφωση -> Θερμοκρασίες".

Αλλά αυτό είναι μόνο ένας τρόπος από αυτούς που επιτρέπουν τη διασπορά του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή.

Αυξήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα και με τη βοήθεια του BIOS. Αυτό γίνεται επίσης σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Αν δεν έχετε εμπειρία με την εργασία με το BIOS, τότε είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε έναν έμπειρο πλοίαρχο, διαφορετικά η ακεραιότητα του συστήματος μπορεί να διακοπεί και ο υπολογιστής απλά θα σταματήσει τη φόρτωση.

Πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Bios. Για να το κάνετε αυτό, κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή και πατήστε το πλήκτρο "Del ή Delete" κατά την εκκίνηση. Επίσης, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το συγκεκριμένο μοντέλο (Asus, Acer, κ.λπ.), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα πλήκτρα F9 ή F12.
 2. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην καρτέλα "Ισχύς" και, στη συνέχεια, μεταβείτε στην ενότητα "Παρακολούθηση υλικού".
 3. Εδώ μπορείτε να δείτε την τρέχουσα ταχύτητα και να ρυθμίσετε την ταχύτητα στο μέγιστο ή να ρυθμίσετε την "έξυπνη λειτουργία". Σημειώστε ότι τα στοιχεία αναφέρονται επίσης ως ποσοστό.
 4. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις BIOS και επανεκκινήστε.

Η εμφάνιση των ρυθμίσεων μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του φορητού σας υπολογιστή (Lenovo, Samsung, Packard Bell κ.λπ.) και την έκδοση του BIOS.

AMD OverDrive

Για τους ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών με επεξεργαστή AMD, ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει όχι μόνο να ελέγχει την ταχύτητα του ανεμιστήρα, αλλά και σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις όλων των chipset, αυξάνοντας έτσι την απόδοση του υπολογιστή σας.

Για να υπερκεραστεί ο ανεμιστήρας, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 1. Κατεβάστε το πρόγραμμα, εγκαταστήστε και εκτελέστε.
 2. Μετά την εκκίνηση, μεταβείτε στην ενότητα "Έλεγχος ανεμιστήρα", είναι υπεύθυνη για τη ρύθμιση της ταχύτητας του ανεμιστήρα, όπου πρέπει να ρυθμίσετε τις ρυθμίσεις.
 3. Ο έλεγχος γίνεται με τη βοήθεια ρυθμιστικών, οι οποίες κινούνται προς τη μεγαλύτερη ή μικρότερη πλευρά.
 4. Όταν οι ρυθμίσεις έχουν ρυθμιστεί, πρέπει να αποθηκευτούν με το κουμπί "Εφαρμογή" και να πατήσετε "OK".
 5. Στη συνέχεια, μεταβείτε στην επιλογή "Προτιμήσεις" και κάντε κλικ στην επιλογή "Ρυθμίσεις" και επιλέξτε το πλαίσιο "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεων" και κάντε κλικ στο "Ok". Με αυτό τον τρόπο, θα αποθηκεύουμε τις καθορισμένες ρυθμίσεις για αυτόματη χρήση κάθε φορά που ξεκινάει το λειτουργικό σύστημα.

Μετά από όλους τους χειρισμούς, η περιστροφή του ανεμιστήρα θα είναι εντελώς υπό τον έλεγχο της υπηρεσίας, και δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για τίποτα.

Riva Tuner

Ένα άλλο βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα σε φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστή Intel. Το όλο θέμα είναι ότι η εγκατάσταση των απαιτούμενων ρυθμίσεις γίνονται με τη χρήση του αλγορίθμου που περιγράφεται στη μέθοδο που χρησιμοποιείται AMD OverDrive της τεχνολογίας, έτσι δεν θα σταθώ με περισσότερες λεπτομέρειες, για να αντιμετωπίσουν ακόμη και ένας αρχάριος.

Κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε λογισμικού, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι είναι προτιμότερο να κάνετε λήψη προγραμμάτων αποκλειστικά από επίσημους ιστότοπους, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Σε ποιες περιπτώσεις ο ψυγείο δεν μπορεί να υπερχρεωθεί

Οι σύνδεσμοι για σύνδεση ανεμιστήρα είναι δύο τύπων: 3x pin και 4x pin (PWM). Και μόνο το τελευταίο από αυτά μπορεί να ελεγχθεί.

Το έμαθα αυτό από τη δική μου εμπειρία, όταν στη διαδικασία ενημέρωσης του σιδήρου, αντικατέστησα τον παλιό ψύκτη 4 ακίδων με μια νεότερη 3-Pin και έτρεξα στο πρόβλημα που δεν έδωσε στην επιτάχυνση. Επομένως, όταν επιλέγετε, σκεφτείτε πάντα αυτό.

Λογισμικό από τον κατασκευαστή

Υπάρχουν στιγμές που το λογισμικό τρίτου μέρους δεν ανιχνεύει τους ανεμιστήρες των φορητών υπολογιστών ή δεν αλλάζει η ταχύτητα περιστροφής. Και στη συνέχεια τα αρχικά προγράμματα από τους κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έρχονται στη διάσωση.

Μια μικρή λίστα τέτοιων προγραμμάτων:

 • Σε ορισμένα μοντέλα HP, μπορείτε να γίνετε ταχύτερα με το βοηθητικό πρόγραμμα ελέγχου ανεμιστήρων Notebook.
 • Η Acer παρέχει επίσης στους χρήστες της τα βοηθητικά προγράμματα "Smart Fan", "Fan Controller" και "ACFanControl".
 • Η Lenovo διαθέτει το βοηθητικό πρόγραμμα "Fan Control".

Βρείτε και κατεβάστε τις στον επίσημο ιστότοπο. Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα μοντέλα φορητών υπολογιστών να έχουν παρόμοιο λογισμικό.

Εάν καμία από τις μεθόδους δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα και η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου δεν λειτούργησε, συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ειδικές βάσεις ψύξης. Θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη βέλτιστη θερμοκρασία του φορητού υπολογιστή και θα διαρκέσει πολύ καιρό.

Επαγγελματική βοήθεια

Εάν δεν μπορείτε να λύσετε τα προβλήματα μόνοι σας,
τότε πιθανότατα, το πρόβλημα έγκειται σε ένα πιο τεχνικό επίπεδο.
Μπορεί να είναι: μια βλάβη της μητρικής πλακέτας, του τροφοδοτικού,
σκληρό δίσκο, κάρτα γραφικών, μνήμη RAM κ.λπ.

Είναι σημαντικό να διαγνωστεί και να εξαλειφθεί η χρονική κατανομή,
Για να αποτρέψετε την αποτυχία άλλων εξαρτημάτων.

Ο ειδικός μας θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Είναι δωρεάν και δεν δεσμεύεται σε τίποτα.
Θα σας καλέσουμε πίσω μέσα σε 30 λεπτά.

Αυξήστε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υπερθέρμανση κατά τη χρήση του φορητού υπολογιστή, μπορείτε να προσπαθήσετε να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου. Σε αυτό το εγχειρίδιο, θα μιλήσουμε για όλους τους τρόπους επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Overclocking το ψυγείο στο φορητό υπολογιστή

Σε αντίθεση με έναν σταθερό υπολογιστή, τα στοιχεία του φορητού υπολογιστή βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω υπερχρονισμού του ανεμιστήρα, είναι δυνατό όχι μόνο να παραταθεί η μέγιστη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού, αλλά και να αυξηθεί η παραγωγικότητά του.

Μέθοδος 1: Ρυθμίσεις του BIOS

Ο μόνος τρόπος για να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου κατά μέσο σύστημα είναι να αλλάξετε κάποιες παραμέτρους του BIOS. Ωστόσο, αυτή η προσέγγιση είναι η πιο δύσκολη, καθώς οι λανθασμένα καθορισμένες τιμές μπορούν να οδηγήσουν σε λανθασμένη λειτουργία του φορητού υπολογιστή.

 1. Όταν ξεκινά ο υπολογιστής, κάντε κλικ στο κουμπί κλήσης του BIOS. Συνήθως υπεύθυνος γι 'αυτό «F2», αλλά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι.
 2. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα πλοήγησης για να μεταβείτε στην ενότητα Ισχύς και επιλέξτε στοιχείο "Παρακολούθηση υλικού".

Σημείωση: Το όνομα του στοιχείου μπορεί να αλλάξει σε διαφορετικές εκδόσεις του BIOS.

Άλλες παράμετροι πρέπει να παραμείνουν στην αρχική κατάσταση ή να αλλάξουν μόνο με πλήρη εμπιστοσύνη στις ενέργειές τους.

 • Πατήστε το πλήκτρο «F10», για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να αφήσετε το BIOS.
 • Αν έχετε δυσκολίες στην κατανόηση της μεθόδου, επικοινωνήστε μαζί μας στα σχόλια.

  Μέθοδος 2: Speedfan

  Το πρόγραμμα Speedfan σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τις εργασίες του ψυγείου από κάτω από το σύστημα, ανεξάρτητα από το μοντέλο του φορητού υπολογιστή. Πώς να το χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό, είπαμε σε ξεχωριστό άρθρο.

  Μέθοδος 3: AMD OverDrive

  Εάν ο φορητός υπολογιστής σας διαθέτει επεξεργαστή AMD, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα AMD OverDrive. Η διαδικασία του overclocking του ανεμιστήρα που εξετάσαμε στις οδηγίες του παρακάτω συνδέσμου.

  Συμπέρασμα

  Οι παραπάνω παραλλαγές του overclocking του ανεμιστήρα δεν έχουν εναλλακτικές λύσεις και επιτρέπουν την επίτευξη του αποτελέσματος με ελάχιστη βλάβη στον εξοπλισμό. Ωστόσο, ακόμη και με αυτό το σκεπτικό, η παρεμβολή στο κύριο σύστημα ψύξης θα πρέπει να γίνεται μόνο με την εμπειρία με τα εσωτερικά εξαρτήματα του φορητού υπολογιστή.

  Το βοήθησε αυτό το άρθρο;

  Περισσότερα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

  Κάντε μια ερώτηση ή αφήστε τη γνώμη σας Ακύρωση σχολίου

  Νικολάι: στις 2 Σεπτεμβρίου στις 6:07 π.μ.

  Επιλέγοντας μια κάρτα γραφικών για τη μητρική πλακέτα Μπορείτε να μας πείτε τι είδους κάρτα γραφικών Nvidia (είναι πιο επιθυμητό) μπορεί να τεθεί στη μητρική πλακέτα Biostar B75MU3 +
  Τύπος CPU QuadCore Intel Core i5-3470, 2400 MHz (24 x 100)

  Ανώνυμος: 2 Σεπτεμβρίου στις 05:38

  Ντμίτρι: 1 Σεπτεμβρίου στις 23:33

  Οι λόγοι για να κάνετε κλικ στον σκληρό δίσκο και η λύση τους, νομίζω προσωπικά ότι η εποχή του hdd έχει ήδη περάσει και έρχεται η εποχή του ssd.
  Το hdd είναι θορυβώδες, αργό, αλλά πολύ πιο ασφαλές από το ssd, λόγω της απλότητας του.

  Γκαλίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 10:21 μ.μ.

  Φίλοι, με βοηθήστε να καταλάβω τι συμβαίνει. Με μια εβδομάδα ήδη... στον υπολογιστή σαν ένα πεζοπόρο Mail όλους τους κανόνες, και στην οθόνη του Ipad πλήρη fignya- έχασαν τη ζωή τους (αυτό είναι μόνο η rambler ταχυδρομείου), έτσι, ζωντανές διαφημίσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα γράμμα (αλλάζει χρώμα), αλλά δεν αποκαλύπτει τίποτα χωρίς κύλιση εργασίας, δεν μπορεί να βγει... αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο, εκτός από τονίζοντας τι κ

  Ιρίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 9:47 μ.μ.

  Γιατί δεν μπορώ να εγγραφώ στο Instagram Γεια σας! Συμμερίζομαι την ερώτηση.
  Κατέβασα το Ruinst σε έναν υπολογιστή, το εγκατέστησα, αλλά δεν μπορώ να το εισάγω. Όταν εισάγετε μια σύνδεση και έναν κωδικό πρόσβασης, λέει ότι ο κωδικός πρόσβασης ή ο κωδικός πρόσβασης δεν είναι σωστός. Προσπάθησα ήδη να αλλάξω τον κωδικό πρόσβασης στο instagram, αλλά δεν μπορώ να πάω στην καταστροφή... να με βοηθήσει να καταλάβω.
  Και έχει ήδη εγκατασταθεί σε δύο διαφορετικές εταιρείες. Το αποτέλεσμα είναι ένα.

  Κατερίνα Ταρασκίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 18:18

  Πώς να απενεργοποιήσετε την προβολή των εικόνων στο πρόγραμμα περιήγησης Mozilla Firefox Καλησπέρα. Τι είδους τρεμοπαίζει το κείμενο; Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε ένα στιγμιότυπο οθόνης.

  Κατερίνα Ταρασκίνα: 1 Σεπτεμβρίου στις 6:15 μ.μ.

  Mozilla Firefox Καλησπέρα. Ίσως θα βρείτε μια λύση στο ακόλουθο άρθρο: Τι να κάνετε αν το Mozilla Firefox είναι αργό.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

  Από προεπιλογή, οι ψύκτες σε φορητούς υπολογιστές λειτουργούν σε αυτόματη λειτουργία. Αλλά μπορεί να υπάρχουν φορές που πρέπει να παρεμβαίνετε στη διαδικασία και να ρυθμίζετε την ταχύτητα της περιστροφής τους. Για παράδειγμα, ο ψυκτήρας άρχισε να περιστρέφεται πολύ γρήγορα, χωρίς προφανή λόγο ή, αντίθετα, με προφανή υπερθέρμανση, η απόδοση ψύξης έπεσε.

  Ο αυξημένος θόρυβος μπορεί να υποδεικνύει τη φθορά των πλαστικών εξαρτημάτων, από τα οποία παράγεται ανεμιστήρας. Εάν ο ήχος αλλάξει σταδιακά, αυξάνεται με το χρόνο, πιθανότατα - ο ψυκτήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

  Μερικές φορές βοηθά στην απομάκρυνση της σκόνης με μια ηλεκτρική σκούπα. Ακροφύσιο, σκόνη αναρρόφησης, πρέπει να φέρει ένα φορητό υπολογιστή για τις οπές αερισμού, αν η σκόνη δεν έχει ακόμη καταφέρει να «εισχωρήσουν» στην υπόθεση και δεν είναι πολύ, υπάρχει μια πιθανότητα να κινηθούν τα συντρίμμια μέσα στο συλλέκτη σκόνης.

  Σημαντικό! Σε άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί να ανοίξετε την υπόθεση. Είναι καλύτερα να το κάνετε στα καταστήματα σέρβις. Αν ο φορητός υπολογιστής δεν είναι εγγεγραμμένος, τότε μπορείτε να ανοίξετε την υπόθεση μόνος σας, αλλά με δική σας ευθύνη και κίνδυνο.

  Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δεν υπάρχει σκόνη, αλλά η ταχύτητα για κάποιο λόγο χρειάζεται ακόμα να αυξηθεί, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι λογισμικού.

  Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου μέσω του BIOS Setup

  Στα περισσότερα σημειωματάρια, μπορείτε να κάνετε διάφορες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα εγκατάστασης του BIOS. Για να εισαγάγετε την αρχική ρύθμιση του BIOS, πρέπει:

  1. Όταν ενεργοποιείτε το φορητό υπολογιστή, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο "Del" για λίγο, σε μερικούς φορητούς υπολογιστές θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το κουμπί "F10", για παράδειγμα το HP Pavilion g6 ή το HP Compaq Elite.

  Σημαντικό! Στο BIOS Setup, μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης, χωρίς να γνωρίζετε ποιος ένας ξένος δεν μπορεί να κάνει αλλαγές στις ρυθμίσεις.

  Βίντεο - Ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου στο BIOS

  Αλλάξτε την ταχύτητα του ψυγείου με τη βοήθεια προγραμμάτων

  Speedfan

  Ένα μικρό πρόγραμμα για Windows, που διανέμεται δωρεάν. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε τη θερμοκρασία των εσωτερικών εξαρτημάτων του υπολογιστή και τις ρυθμίσεις της ταχύτητας των ψυγείων (εάν υπάρχουν πολλά από αυτά).

  Η τελευταία έκδοση του προγράμματος είναι το Speedfan 4.52. Σε σύγκριση με τα προηγούμενα, η υποστήριξη της συσκευής έχει βελτιωθεί, έχουν διορθωθεί σφάλματα, έχει συμπληρωθεί ο κατάλογος των υποστηριζόμενων συστημάτων.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

  Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

  Εκκίνηση USB flash drive Windows 10

  Γιατί ο εκτυπωτής εκτυπώνει λωρίδες;

  Ο εκτυπωτής εκτυπώνει κενές σελίδες

  Πρόγραμμα οδήγησης ήχου για Windows 10

  Ενημέρωση προγραμμάτων οδήγησης των Windows 10

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή, αν με την πάροδο του χρόνου αρχίσει να λειτουργεί λίγο πιο αργά, πιο θορυβώδη και μερικές φορές ακόμη και υπερθερμανθεί. Η υπερθέρμανση είναι ένα από τα πιο δυσάρεστα και επιβλαβή περιστατικά για έναν υπολογιστή, διότι αποτελεί πρόσθετη φθορά του εξοπλισμού και αυξάνει τις πιθανότητες αποτυχίας.

  Για την εξάλειψη αυτής της κατάστασης, μπορείτε να αντικαταστήσετε την θερμική πάστα και να ενισχύσετε την ψύξη. Αν η αντικατάσταση της θερμικής πάστας - δεν είναι πολύ δύσκολο, τότε για να ενισχύσετε το σύστημα ψύξης (CO), πρέπει είτε να αγοράσετε ένα ψυκτικό ταμπόν, είτε να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου. Το μαξιλάρι ψύξης είναι αρκετά θορυβώδες, κοστίζει επιπλέον χρήματα, παίρνει ένα μέρος, αλλά για να επιταχύνει το προσωπικό του CO μπορεί να είναι απολύτως δωρεάν.

  Υπάρχουν δύο επιλογές, πώς να επιταχύνετε την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή:

  1. Χρήση λογισμικού
  2. Χρησιμοποιώντας το BIOS UEFI

  Πριν από το overclocking

  Πρώτον, ας καθορίσουμε τι θα επηρεάσει την ταχύτητα του ψυγείου:

  • Όσο υψηλότερη, η περισσότερο θόρυβο εκπέμπει φορητό υπολογιστή κατά τη λειτουργία, θα εκπληρώσει (ελαφρώς), αλλά την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία της CPU, και το όλο σύστημα είναι χαμηλότερη, και ως εκ τούτου λιγότερο παγώνει και επιβράδυνση λόγω στραγγαλισμό (μείωση ρολογιού του επεξεργαστή για να μειωθεί θερμική καταπόνηση). Χρησιμοποιείται ένα σχέδιο ισχύος. Υψηλή χωρητικότητα.
  • Όσο πιο χαμηλό, όσο πιο ήσυχο λειτουργεί ο φορητός υπολογιστής, τόσο αργότερα αποφορτίζεται η μπαταρία, αλλά με υψηλά φορτία εμφανίζεται η πιθανότητα υπερθέρμανσης της συσκευής. Ενεργειακό σχέδιο χρησιμοποιείται. Εξοικονόμηση ενέργειας.

  Διασπείρει το CO συνιστάται μόνο αν φυσήξει ψύκτες και φίλτρα από τη σκόνη και τα συντρίμμια, και αντικαταστήστε το θερμικό γράσο σε όλα τα βασικά σημεία: την CPU, VGA κάρτα, Northbridge και Southbridge.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο καθαρισμός του συστήματος ψύξης και η αντικατάσταση της θερμικής διασύνδεσης λύνει τα προβλήματα υπερθέρμανσης και στραγγαλισμού. Αλλά αν αυτοί οι χειρισμοί είναι δύσκολοι λόγω της πολυπλοκότητας της ανάλυσης ή της εγγύησης του φορητού υπολογιστή (που απαγορεύει την αποσυναρμολόγηση της συσκευής), τότε για να επιτευχθεί η επιθυμητή ψύξη, είναι προτιμότερο να επιταχύνετε το ψυγείο.

  Overclocking του ψυγείου μέσω του λογισμικού

  Ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα παρακολούθησης και παρακολούθησης της θερμοκρασίας του συστήματος - Speedfan - θα απαντήσει στο ερώτημα πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα στον ιστότοπο ή μέσω απευθείας συνδέσμου λήψης.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλοι οι φορητοί υπολογιστές από αυτό το πρόγραμμα. Είναι πιθανό ότι πολύ παλιές συσκευές, ή, αντιστρόφως, μια νέα γενιά, ενδέχεται να μην εμφανίζουν πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Μπορείτε να δείτε τη λίστα των υποστηριζόμενων λεωφορείων ή γεφυρών (BUS) στον ιστότοπο του βοηθητικού προγράμματος.

  Εγκαταστήστε και ανοίξτε την εφαρμογή SpeedFan. Το κύριο παράθυρο θα εμφανίσει τις κύριες πληροφορίες σχετικά με τη θερμοκρασία και την ταχύτητα των ψυγείων. Κάντε κλικ στο Ρύθμιση και το παράθυρο διαμόρφωσης θα ανοίξει. Επιλέξτε το απαιτούμενο στοιχείο παρακολούθησης - για παράδειγμα, CPU και ρυθμίστε την επιθυμητή θερμοκρασία, το σύστημα ψύξης θα λειτουργήσει κατά προτεραιότητα σε αυτήν την παράμετρο.

  Η επόμενη παράμετρος στην καρτέλα Ταχύτητα καθορίζει την ταχύτητα των ψυγείων.

  1. Ελάχιστη τιμή - η ελάχιστη τιμή (%)
  2. Η μέγιστη τιμή είναι η μέγιστη τιμή (%)
  3. Αυτόματη διαφοροποίηση - αυτόματη επιλογή με βάση τη θερμοκρασία

  Αφού χρησιμοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα, ελέγξτε τις τιμές θερμοκρασίας, αν δεν έχουν αλλάξει σε μερικά λεπτά / ώρες, δοκιμάστε να τις αλλάξετε μέσω του BIOS.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μέσω του BIOS

  Το BIOS σας επιτρέπει να διαμορφώσετε διάφορους δείκτες της συσκευής - από τις ρυθμίσεις εκκίνησης μέχρι τον κωδικό πρόσβασης για την είσοδο και για να ρυθμίσετε τη συχνότητα του επεξεργαστή ή της μνήμης. Όλοι οι φορητοί υπολογιστές δεν έχουν τη δυνατότητα να overclock CO, επομένως πρέπει να ελέγξετε αυτή την επιλογή στο φορητό σας υπολογιστή.

  Για να εισάγετε το BIOS UEFI του υπολογιστή σας κατά την επανεκκίνηση, πατήστε το κατάλληλο πλήκτρο:

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop;

  Όλη καλή στιγμή της ημέρας, αγαπητοί αναγνώστες! Στο σημερινό άρθρο, θα σας πω πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Το ψυγείο στη συσκευή ενός υπολογιστή και ενός φορητού υπολογιστή παίζει σημαντικό ρόλο, αφού τελικά παρέχει την ψύξη της μητρικής πλακέτας και των αξεσουάρ.

  Μερικές φορές, με ένα υψηλό φορτίο στο σύστημα, ο ψυγείο δεν έχει χρόνο να αντιμετωπίσει την ψύξη, που μπορεί να οδηγήσει σε μια στοιχειώδη βλάβη του υπολογιστή. Υπάρχει μια λύση στο πρόβλημα - να διασκορπιστεί ο ψυγείο πάνω από το πρότυπο. Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστώ μαζί σας πώς να εφαρμόσετε αυτήν την ενέργεια.

  Ελέγξτε τον ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή

  Η συσκευή μπορεί να φιλοξενήσει μερικούς ψυκτήρες, αλλά συχνότερα υπάρχει μία. Η ταχύτητα της περιστροφής καθορίζεται από τον κατασκευαστή, αφού μόνο αυτός γνωρίζει ποια θερμοκρασία χρειάζεται να παρέχει. Ωστόσο, υπάρχει ένα σημαντικό σημείο που σχετίζεται με τη φυσική θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι, κατά κανόνα, είναι υψηλότερο, και κατά συνέπεια, η συσκευή ψύξης δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να διαμορφώσετε το ψυγείο notebook για πιο άνετες στροφές. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για αυτό.

  Ναι, πριν προσπαθήσετε να αλλάξετε την περιστροφή του ανεμιστήρα, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι λερωμένο. Πρέπει να καθαρίσετε τον υπολογιστή τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Παίρνει σκόνη, μαλλιά κατοικίδιων ζώων κ.λπ. Αυτό επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη θερμοκρασία της συσκευής. Αξίζει να θυμηθείτε ότι ο καθαρισμός με τα χέρια σας δεν συνιστάται. Εάν ο φορητός υπολογιστής εξακολουθεί να είναι εγγεγραμμένος, τότε το κέντρο σέρβις θα το καθαρίσει δωρεάν. Κατά τη λήξη της ημερομηνίας λήξης, η συσκευή αποδίδεται καλύτερα στον πλοίαρχο.

  Ρύθμιση του λειτουργικού συστήματος

  Το έργο του ψυγείου πρέπει να ρυθμιστεί με τη βοήθεια εξειδικευμένων υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Επίσης σε αυτό μπορεί να βοηθήσει το "BIOS". Το σύστημα ψύξης, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχει ήδη ρυθμιστεί στη βέλτιστη λειτουργία. Μπορεί να εντοπίσει τα προγράμματα οδήγησης της μητρικής πλακέτας, καθώς και το λειτουργικό σύστημα. Συνήθως, το ψυγείο εκπέμπει ελάχιστο θόρυβο, αλλά αν αρχίσει να κάνει θόρυβο, τότε μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με την εσφαλμένη εγκατάσταση του προγράμματος οδήγησης ή την επανεγκατάσταση των Windows.

  Προγράμματα ρύθμισης της ταχύτητας του ανεμιστήρα

  Εάν έχετε ελέγξει τα πάντα, και βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα είναι στις ρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να πάρετε ένα ειδικό λογισμικό. Θυμηθείτε, η αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου εξαρτάται από την αύξηση του θορύβου, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας. Εξαρτάται επίσης από την ταχεία εξάντληση της μπαταρίας.

  Λοιπόν, ας πάμε στην επιχείρηση. Θα αναλύσουμε το πρόγραμμα που ονομάζεται SpeedFan. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ρυθμίζει την ταχύτητα της συσκευής ψύξης. Η εφαρμογή έχει μια απλή διεπαφή, δεν είναι γεμάτη με πολλά κουμπιά και λειτουργίες. Σε αυτό μπορείτε να το καταλάβετε γρήγορα. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν σε οποιαδήποτε υπηρεσία στο Internet. Τώρα βήμα προς βήμα θα κάνουμε μια αλλαγή ταχύτητας:

  1. Για να ξεκινήσετε, πρέπει να κάνετε λήψη του προγράμματος και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε και να ολοκληρώσετε την καταχώριση σε αυτό.
  2. Στη συνέχεια θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τους δείκτες θερμοκρασίας.
  3. Θα δείτε μια λίστα με όλους τους αριθμούς. Η αυξημένη θερμοκρασία υποδεικνύεται από ένα "φως". Κάντε κλικ σε οποιονδήποτε από αυτούς τους δείκτες με το ποντίκι.
  4. Τώρα πατάμε επανειλημμένα τη λέξη "Up".
  5. Το επόμενο βήμα είναι να βρείτε την πιο κατάλληλη θερμοκρασία.
  6. Αφήνοντας την τιμή, δεν χρειάζεται να κλείσετε το παράθυρο του προγράμματος.

  Ωστόσο, είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή. Όχι, δεν λέω ότι το SpeedFan είναι κακό. Απλά, πολλοί κατασκευαστές απελευθερώνουν τη δική τους ασφάλεια, η οποία εγκαθίσταται μαζί με οτιδήποτε άλλο. Ας αναλύσουμε αυτή την παραλλαγή στο AMD OverDrive. Μετά την εγκατάσταση, ανοίξτε το και εκτελέστε τα εξής:

  • Πριν από μας, ανοίγει το κύριο μενού, όπου αξίζει να βρει οπτικά το όνομα "Fan Control".
  • Σε αυτό, θα πρέπει να αναζητήσετε τη φράση "Έλεγχος απόδοσης".
  • Θα σας προσφερθούν διάφορες παραλλαγές των βίντεο.
  • Στη συνέχεια, οι ολισθητήρες αυξάνονται στο 100%. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Εφαρμογή".
  • Τώρα εξαρτάται από την επόμενη. Ανοίξτε το στοιχείο μενού κάτω από το όνομα "Προτιμήσεις". Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις.
  • Η τελική ενέργεια είναι η ενεργοποίηση του στοιχείου "Εφαρμογή των τελευταίων ρυθμίσεών μου". Αυτή η γραμμή δείχνει ότι μετά από κάθε ενεργοποίηση του υπολογιστή σας, οι αλλαγές σας θα ρυθμίσουν το σύστημα ψύξης.
  • Μην ξεχάσετε να αποθηκεύσετε ολόκληρη τη λειτουργία κάνοντας κλικ στο πλήκτρο "OK".

  Πολλοί προγραμματιστές επεξεργαστών δημιουργούν πρόσθετες παρόμοιες εφαρμογές. Η αρχή του καθορισμού των τιμών σε αυτά είναι βασικά η ίδια. Διαβάστε προσεκτικά τα ονόματα των αντικειμένων. Μπορούν να ονομάζονται διαφορετικά.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή στο BIOS;

  Οι εφαρμογές αυτού του τύπου μπορούν επίσης να αποτύχουν. Πολλοί λένε ότι με τη βοήθεια του BIOS οι ρυθμίσεις του ψυγείου θα είναι πιο αξιόπιστες. Ίσως θα συμφωνήσω μαζί τους. Έτσι, πώς να κάνετε ρυθμίσεις μέσω αυτού:

  1. Εισαγάγουμε το BIOS.
  2. Βρείτε την ενότητα με το όνομα "Power".
  3. Πριν από τα μάτια σας, θα εμφανιστεί το ακόλουθο μήνυμα: "Διαμόρφωση HW Monitor".
  4. Σε αυτή την ενότητα, αναζητούμε μια επιλογή που σημαίνει ταχύτητα ή έλεγχο.
  5. Αφού βρείτε το απαραίτητο, θα πρέπει να κάνετε κλικ στη λέξη "Ενεργοποίηση".
  6. Το επόμενο βήμα είναι να ενεργοποιήσετε το προφίλ.
  7. Θα έχει Turbo και Performance. Αυτός είναι ο δείκτης. Ο καθένας από εσάς πρέπει να επιλέξει την επιθυμητή λειτουργία.
  8. Αφού αποθηκεύσετε όλες τις ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι έχετε επανεκκινήσει το σύστημα.

  Συμπέρασμα

  Έτσι, είπα πώς να αυξήσει την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή. Σε αυτό το άρθρο, σας παρουσιάσω τους δημοφιλείς τρόπους για να επιταχύνετε το ψυγείο. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Ωστόσο, προτού εφαρμόσετε ένα από αυτά, βεβαιωθείτε ότι αξίζει τον κόπο. Όπως είπα στην αρχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κάποια ανεπιθύμητα προβλήματα, την πηγή θορύβου, την κατανάλωση ενέργειας κ.λπ. Ελπίζω να απαντήσω στις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσω.

  Συμβουλή 1: Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο BIOS

  • - υπολογιστή με Windows.

  Συμβουλή 2: Πώς να αλλάξετε την ταχύτητα του ανεμιστήρα

  • ταχύτητα του ανεμιστήρα το 2018

  Αυξήστε την ταχύτητα του Διαδικτύου στο φορητό υπολογιστή σας, μπορεί να σας βοηθήσει με ειδικές συμβουλές από τον πάροχο. Οι περισσότεροι χρήστες υπολογιστή ή φορητού υπολογιστή χρησιμοποιούν τυπικές ρυθμίσεις δικτύου, ενώ συγκεκριμένες παράμετροι που παρέχονται από τον πάροχο μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα σύνδεσης πολλές φορές.

  Μεταβείτε στο φάκελο "Δικτύωση" μέσω του μενού "Έναρξη" του λειτουργικού συστήματος Windows XP ή νεότερη έκδοση. Επιλέξτε "Εμφάνιση όλων των συνδέσεων δικτύου". Ανοίξτε τις ιδιότητες της ενεργής σύνδεσης στο Internet. Εδώ, μεταβείτε στις ρυθμίσεις TCP / IP και ρυθμίστε τη διεύθυνση IP, τη μάσκα υποδικτύου, την προεπιλεγμένη πύλη και τους διακομιστές DNS που παρέχονται από τον ISP σας. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και επανασυνδεθείτε στο Internet.

  Εάν χρησιμοποιείτε σύνδεση στο Internet μέσω δρομολογητή, ζητήστε από τον παροχέα σας, καθώς και από τον κατασκευαστή αυτής της συσκευής, τις συνιστώμενες ρυθμίσεις για τη διαμόρφωση του υπολογιστή σας. Μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του Internet εάν ρυθμίσετε σωστά τη διαμόρφωση του δρομολογητή online.

  Χρησιμοποιήστε τις ειδικές ρυθμίσεις των φυλλομετρητών Internet για να αυξήσετε την ταχύτητα σύνδεσης. Συγκεκριμένα, εγκαταστήστε την πιο πρόσφατη έκδοση του προγράμματος περιήγησης. Τα ταχύτερα είναι το Google Chrome, το Mozilla Firefox και η Opera. Στην εργασία τους χρησιμοποιούν ειδικά πρωτόκολλα που επιταχύνουν τη διαδικασία ανοίγματος των σελίδων. Επιπλέον, ορισμένα προγράμματα περιήγησης, για παράδειγμα, Opera, έχουν ένα ειδικό "Turbo-mode": μειώνει την ποιότητα των εικόνων, καθώς και μερικά άλλα στοιχεία στους ιστότοπους, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την ταχύτητα του Internet.

  Ελέγχετε περιοδικά τη ταχύτητα σύνδεσης. Οι δοκιμές ταχύτητας σύνδεσης μπορούν να βρεθούν μέσω των μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο. Συγκρίνετε τα αποτελέσματα της δοκιμής με τα δεδομένα που δηλώθηκαν από τον πάροχο. Αν η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη, επικοινωνήστε με την τεχνική υποστήριξη: θα υπαγορευτείτε από τις σωστές ρυθμίσεις δικτύου ή θα αλλάξετε απευθείας στο γραφείο του παροχέα.

  Δοκιμάστε να αλλάξετε τις τρέχουσες τιμές για τη χρήση του Internet. Ίσως να πληρώσετε λίγο περισσότερο και να συνδέσετε ένα πιο αποτελεσματικό τιμολόγιο, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά την ταχύτητα του Διαδικτύου.

  Μην ξεχάσετε να σαρώσετε τον υπολογιστή σας για ιούς και κακόβουλα προγράμματα, τα οποία συχνά μειώνουν το εύρος ζώνης του οικιακού σας δικτύου. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα από τα δωρεάν προγράμματα προστασίας από ιούς. Επίσης, προσπαθήστε να αποκτήσετε πρόσβαση μόνο σε αξιόπιστους και ασφαλείς ιστότοπους.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή

  Η μακρά και ενεργή εργασία στο φορητό υπολογιστή οδηγεί στο γεγονός ότι αρχίζει να γίνεται πολύ ζεστό. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη ζεστή εποχή. Ένα υπερθερμασμένο φορητό υπολογιστή μπορεί να μην λειτουργήσει σωστά, να αφιερώσει κάποιο χρόνο για να εκτελέσει οποιεσδήποτε ενέργειες, ή ακόμα και να τον κλείσει ο ίδιος. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα και δυσκολίες, ειδικά εάν πρέπει να εκτελέσετε εργασία σε φορητό υπολογιστή σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Και υπάρχει μια διέξοδος από αυτή την κατάσταση.

  Αρχικά, οι τυπικές ρυθμίσεις επιτρέπουν στο σύστημα ψύξης να λειτουργεί μόνο στο 50% των δυνατοτήτων του. Ως εκ τούτου, μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους μόνοι σας χωρίς να έχετε ιδιαίτερη γνώση προγραμματισμού ή εκπαίδευσης. Τώρα ας δούμε πώς να αυξήσετε την ταχύτητα στο ψυγείο.

  Επιλογές διαχείρισης συστήματος ψύξης

  Εάν οι σύγχρονοι υπολογιστές διαθέτουν τρεις ανεμιστήρες (ένας ανά επεξεργαστή, ο δεύτερος στην κάρτα γραφικών και ο τρίτος στην ενσωματωμένη μονάδα), οι φορητοί υπολογιστές έχουν συνήθως έναν ανεμιστήρα. Με την αυξανόμενη ισχύ ανεμιστήρα στο σημειωματάριο, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση είτε μιας συσκευής ψύξης είτε δύο.

  Υπάρχουν δύο τρόποι για να ρυθμίσετε την ισχύ της συσκευής ψύξης:

  • χρησιμοποιήστε το BIOS.
  • ή να εγκαταστήσετε πρόσθετο λογισμικό.

  Όποια και αν είναι η μέθοδος αύξησης της ταχύτητας της συσκευής ψύξης που επιλέγετε, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον φορητό φορητό υπολογιστή. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα φορητό υπολογιστή, καθαρίστε τις λεπίδες του ανεμιστήρα και όλα τα στοιχεία της μητρικής πλακέτας έτσι ώστε να μην υπάρχει σκόνη. Δεδομένου ότι υποβαθμίζει τη μεταφορά θερμότητας, η οποία οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας του συστήματος. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να ζητήσετε βοήθεια σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.

  Συνιστάται να το κάνετε αυτό κάθε 6 μήνες.

  Overclocking του ψυγείου μέσω του BIOS

  Μπορείτε να βελτιώσετε την ισχύ του συστήματος ψύξης με αυτόν τον τρόπο, εάν η μητρική πλακέτα του φορητού σας υπολογιστή είναι εξοπλισμένη με λειτουργία παρακολούθησης ψυκτικού συστήματος. Το σύστημα ψύξης ελέγχεται από ειδικούς οδηγούς. Μπορείτε να αυξήσετε την ισχύ του ανεμιστήρα μέσω του BIOS ως εξής:

  1. Συνδεθείτε στο BIOS. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να πατήσετε το πλήκτρο Del στο πληκτρολόγιο όταν εκκινήσετε το λειτουργικό σύστημα. Αλλά το πλήκτρο άλμα στο BIOS μπορεί επίσης να είναι F12 ή F9. Ποιο κλειδί είναι η είσοδος BIOS εξαρτάται από την εταιρεία που παράγει τη μητρική πλακέτα.
  2. Στη συνέχεια, ανοίξτε την ενότητα Τροφοδοσία και μεταβείτε στο στοιχείο Παρακολούθηση υλικού.
  3. Τώρα αλλάξτε τις παραμέτρους του συστήματος ψύξης ή επιλέξτε έναν ευφυή τρόπο λειτουργίας.
  4. Αποθηκεύστε τις ρυθμίσεις και βγείτε από το BIOS.

  Η υποενότητα "Παρακολούθηση υλικού" μπορεί να έχει διαφορετική εμφάνιση σε διαφορετικές εκδόσεις του BIOS. Αλλά μπορείτε εύκολα να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις, αν ξέρετε τι και πού να δούμε:

  • στη γραμμή ταχύτητας Min.FAN της CPU (ή στον έλεγχο FAN της CPU) καθορίζετε με ποια ταχύτητα θα περιστραφεί ο ψυκτήρας.
  • στο χειριστήριο Q-Fan της CPU (επιλέξτε Ενεργοποίηση), ξεκινάτε την έξυπνη λειτουργία του συστήματος ψύξης.
  • στη γραμμή Προφίλ ανεμιστήρων CPU μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η έξυπνη δουλειά: Το σιωπηλό ψυγείο θα λειτουργήσει σιωπηλά. Ο τυπικός ανεμιστήρας λειτουργεί μόνο το ήμισυ της χωρητικότητάς του. Το ψυγείο Turbo ή Performance επιταχύνει στο μέγιστο.
  • στη γραμμή θερμοκρασίας CPU, καθορίζετε τη θερμοκρασία της CPU. Και σε αυτούς τους δείκτες θα πάει η διαδικασία της ψύξης.

  Βοηθητικά προγράμματα για overclocking ένα ψυγείο σε ένα φορητό υπολογιστή

  Για όσους δεν τους αρέσει το περιβάλλον του BIOS, αναπτύσσεται ένα ειδικό λογισμικό, με το οποίο μπορείτε να υπερκεραίνετε τον ανεμιστήρα στο φορητό υπολογιστή.

  Το πιο αποτελεσματικό για τέτοιους σκοπούς είναι: SpeedFan; AMD OverDrive; Riva Tunes.

  Χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα SpeedFan

  Αυτό το πρόγραμμα έχει μια σαφή και απλή διεπαφή. Για να το χρησιμοποιήσετε για να διαλύσετε το ψυγείο είναι απαραίτητο:

  • Εγκαταστήστε το. Κατεβάζεται δωρεάν στο διαδίκτυο. Το αρχείο εγκατάστασης έχει περίπου 2,8 MB. Ως εκ τούτου, το Διαδίκτυο θα είναι κατάλληλο για λήψη με χαμηλή ταχύτητα
  • Αλλάξτε τη γλώσσα της εφαρμογής στα ρωσικά. Για να το κάνετε αυτό, στην ενότητα "Ρύθμιση" μεταβείτε στην καρτέλα "Επιλογές" και επιλέξτε την επιθυμητή γλώσσα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο OK.
  • Στην ενότητα "Δείκτες", καθορίστε την απαιτούμενη ταχύτητα περιστροφής. Ο καθορισμός, πόσες από τις δυνατότητές του θα λειτουργήσει. Και εδώ υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, τη μητρική πλακέτα και την ενσωματωμένη αποθήκευση.
  • Στην ενότητα "Διαμόρφωση" της καρτέλας "Θερμοκρασία", καθορίζετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή, της μητρικής πλακέτας και του σκληρού δίσκου. Το σύστημα θα τηρεί αυτές τις παραμέτρους.

  Αυξήστε την ταχύτητα του ανεμιστήρα με τα AMD OverDrive και Riva Tunes

  Το βοηθητικό πρόγραμμα OverDrive της AMD αυξάνει τη δύναμη του ανεμιστήρα που είναι εγκατεστημένος σε φορητούς υπολογιστές με επεξεργαστή AMD. Για να βελτιώσετε την απόδοση του ψυγείου με αυτήν την εφαρμογή, χρειάζεστε:

  1. Εγκαταστήστε το πρόγραμμα σε φορητό υπολογιστή.
  2. Εκτελέστε το πρόγραμμα. Και μεταβείτε στην ενότητα Ελέγχου ανεμιστήρα.
  3. Βρείτε την καρτέλα Control Performance.
  4. Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου με τη βοήθεια ρυθμιστών που προσαρμόζουν την ισχύ του.
  5. Τώρα αποθηκεύστε όλες τις αλλαγές. Για να το κάνετε αυτό, στην ενότητα Προτιμήσεις, βρείτε το στοιχείο ρύθμισης. Σε αυτήν την παράγραφο, ελέγξτε το πλαίσιο "Χρήση των τελευταίων ρυθμίσεων μου". Τώρα, αφού ενεργοποιήσετε το φορητό υπολογιστή, ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει με μια νέα ισχύ.

  Εάν ο επεξεργαστής Intel είναι ενσωματωμένος στο φορητό υπολογιστή σας, τότε πρέπει να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα Riva Tunes, το οποίο αναπτύχθηκε από την Intel. Αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί με τον ίδιο τρόπο όπως το προηγούμενο. Επομένως, δεν χρειάζεται να τα περιγράψουμε ξανά.

  Επιταχύνετε την περιστροφή του ανεμιστήρα του φορητού υπολογιστή είναι πολύ απλή. Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω οδηγίες, μπορείτε εύκολα και γρήγορα να το κάνετε. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο φορητός υπολογιστής αρχίζει να λειτουργεί πιο δυνατά, αν αυξάνει την ισχύ του ανεμιστήρα. Επομένως, ακούστε μουσική ή παρακολουθήστε ταινίες σε φορητό υπολογιστή, το οποίο είναι πολύ θορυβώδες όχι πολύ άνετο και ευχάριστο. Και όχι όλοι θα ήθελαν να εργαστούν για μια συσκευή που κάνει θόρυβο. Ένας δυνατός ήχος μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να παρεμβαίνει στη συγκέντρωση. Επίσης, ο φορητός υπολογιστής αρχίζει να καταναλώνει περισσότερο ηλεκτρισμό, με την αύξηση της ισχύος του ψυγείου. Εάν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε δίκτυο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της. Αλλά εάν ο φορητός υπολογιστής αποσυνδεθεί από το δίκτυο και λειτουργεί με μπαταρίες, τότε θα είναι πολύ πιο γρήγορα να καθίσετε. Επίσης, η περίοδος λειτουργίας του θα είναι πολύ μικρότερη.

  Πώς να ρυθμίσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα φορητό υπολογιστή

  Η διαδικασία προσαρμογής της ταχύτητας του ψυγείου εξαρτάται από το εμπορικό σήμα του φορητού υπολογιστή. Σε ορισμένα μοντέλα, αυτή η επιλογή παρέχεται στο BIOS. Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών

  Γιατί να δημιουργήσετε ένα ψυγείο

  Η ταχύτητα του ψυγείου σε φορητούς υπολογιστές ρυθμίζεται αυτόματα από τη μητρική πλακέτα. Όταν το φορτίο στον επεξεργαστή αυξάνεται, η θερμοκρασία του αυξάνεται. Η μητρική πλακέτα το διορθώνει και αυξάνει την ταχύτητα του ψυγείου. Αν η θερμοκρασία της CPU είναι χαμηλή, η ταχύτητα περιστροφής του ψυγείου θα πρέπει να μειώνεται αυτόματα.

  Όχι πάντα η μητρική πλακέτα ρυθμίζει τη βέλτιστη ταχύτητα. Μπορεί να εκδηλωθεί στις ακόλουθες δυσάρεστες στιγμές:

  • Με μικρό φορτίο στον επεξεργαστή και την κανονική του θερμοκρασία, το σημειωματάριο ζωντανεύει σαν να προετοιμάζεται για απογείωση.
  • Το ψυγείο δεν ανταποκρίνεται στην αποστολή του, ως αποτέλεσμα του οποίου ο επεξεργαστής υπερθερμαίνεται.

  Οι ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών πρέπει συχνά να αντιμετωπίσουν τη δεύτερη κατάσταση, όταν η θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων εξαρτημάτων αυξάνεται σε 80 μοίρες και υψηλότερα, γεγονός που οφείλεται στην ιδιαιτερότητα του σχεδιασμού του φορητού υπολογιστή.

  Διαμορφώσιμη μέσω BIOS

  Η διαδικασία ρύθμισης του ψυγείου μέσω του BIOS εξαρτάται από την έκδοση του τελευταίου. Αν έχει μια καρτέλα Ισχύς, ανοίξτε την και ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  • Επιλέξτε Θερμική.
  • Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα "Δεξιά / Αριστερά" για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ταχύτητα.
  • Αφήστε το BIOS με τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις.

  Εάν η καρτέλα Ισχύς δεν είναι διαθέσιμη, κάντε κλικ στην καρτέλα Για προχωρημένους. Πριν αλλάξετε την ταχύτητα, δοκιμάστε να βαθμονομήσετε το ψυγείο, εάν υπάρχει τέτοια επιλογή. Αυτό γίνεται ως εξής:

  • Επιλέξτε Smart Configuration, εάν δεν είναι διαθέσιμο - βρείτε το στοιχείο με τη λέξη Fan.
  • Στο μενού που ανοίγει, επιλέξτε Smart Calibration Fan και ξεκινήστε τη βαθμονόμηση της ταχύτητας με το πλήκτρο Enter.

  Μετά από αυτό, πρέπει να περιμένετε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η βαθμονόμηση. Κατά κανόνα, μετά την εκτέλεση αυτής της λειτουργίας, ο ψυγείο αρχίζει να λειτουργεί σωστά στην αυτόματη λειτουργία. Εάν η βαθμονόμηση δεν λειτούργησε, αλλάξτε τη λειτουργία του ψυγείου:

  • Στο ίδιο μενού, επιλέξτε την επιλογή λειτουργίας ελέγχου, η οποία συνήθως βρίσκεται κάτω από τη γραμμή βαθμονόμησης Smart Fan.
  • Στο υπομενού που ανοίγει, επιλέξτε Quiet εάν η ταχύτητα του ψυγείου είναι πολύ υψηλή ή το στοιχείο Performance εάν η ταχύτητα περιστροφής είναι ανεπαρκής. Για να ρυθμίσετε την ταχύτητα χειροκίνητα ή να καθορίσετε τη θερμοκρασία της CPU στην οποία θα απενεργοποιηθεί ο ψυγείο, πρέπει να επιλέξετε Μη αυτόματη.

  Ανάλογα με το μοντέλο του φορητού υπολογιστή, το όνομα των αντικειμένων μπορεί να διαφέρει. Για παράδειγμα, ορισμένοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν στοιχείο ανεμιστήρα ταχύτητας που προσφέρει το ακόλουθο μενού:

  • Κανονική - Κανονική λειτουργία του ψυγείου.
  • Αθόρυβη - μειωμένη απόδοση του ανεμιστήρα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αν δεν υπάρχει μεγάλο φορτίο στον επεξεργαστή ή το laptop λειτουργεί σε ένα δροσερό δωμάτιο.
  • Εγχειρίδιο - η ταχύτητα ρυθμίζεται χειροκίνητα. Κανονική είναι η ταχύτητα του ψυγείου σε 1000-3000 RPM (rpm).

  Για να μην μπερδευτείτε, εξετάστε πρώτα το εγχειρίδιο οδηγιών για το BIOS του φορητού υπολογιστή σας.

  Ρυθμίσεις ταχύτητας με εφαρμογές

  Εάν δεν παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας του ψυγείου στη μητρική πλακέτα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε λογισμικό τρίτων κατασκευαστών. Για παράδειγμα, μπορείτε να κατεβάσετε το δωρεάν βοηθητικό πρόγραμμα Speedfan.

  Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, εκτελέστε την με δικαιώματα διαχειριστή και εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:

  • Κάντε κλικ στο κουμπί Διαμόρφωση, επιλέξτε την καρτέλα Επιλογές στο παράθυρο που εμφανίζεται και επιλέξτε τη ρωσική γλώσσα της διασύνδεσης, για να διευκολυνθεί η λειτουργία του βοηθητικού προγράμματος.
  • Κλείστε το παράθυρο ρυθμίσεων για να επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο βοηθητικού προγράμματος.
  • Εάν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή "Αυτόματη ταχύτητα ανεμιστήρα", καταργήστε την επιλογή αυτής της επιλογής:

  Υπάρχει ένα ακόμη απλούστερο, αλλά πολύ αποτελεσματικό βοηθητικό πρόγραμμα - Fan Controller. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητούς υπολογιστές και έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Το κύριο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι λειτουργεί ακόμα και όταν άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, συμπεριλαμβανομένου του Speedfan, δεν δίνουν θετικό αποτέλεσμα. Το μόνο πράγμα που λειτουργεί με τον ελεγκτή ανεμιστήρων, μετά την τοποθέτησή του, επανεκκίνηση του υπολογιστή.

  Μετά την εκτέλεση του βοηθητικού προγράμματος, θα εμφανιστεί ένα μικρό παράθυρο με δύο κουμπιά:

  • Κανονική - κανονική λειτουργία λειτουργίας.
  • Πλήρης λειτουργία - στη μέγιστη επιτρεπτή ισχύ.

  Ορισμένοι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών προσφέρουν ειδικές εφαρμογές για τον συντονισμό της ταχύτητας του ψυγείου. Για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες των φορητών υπολογιστών Hewlett-Packard μπορούν να κατεβάσουν το βοηθητικό πρόγραμμα "Power Manager" από τον επίσημο ιστότοπο, καθορίζοντας το μοντέλο του υπολογιστή σας.

  Μερικές συμβουλές

  Κατά τη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου, φροντίστε να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

  • Η υπερθέρμανση του επεξεργαστή δεν υποδεικνύει πάντα την ακατάλληλη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου. Τις περισσότερες φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σύστημα ψύξης είναι βουλωμένο με σκόνη ή απαιτείται αντικατάσταση θερμικής πάστας. Επομένως, πρέπει να ξεκινήσετε με τον καθαρισμό του φορητού υπολογιστή. Εάν το θετικό αποτέλεσμα δεν επιτεύχθηκε, μπορείτε να προχωρήσετε στη ρύθμιση της ταχύτητας του ψυγείου.
  • Εάν η ταχύτητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που δηλώνεται από τον κατασκευαστή, ενώ δεν μπορεί να αυξηθεί, το έδρανο πιθανότατα απέτυχε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αποσυναρμολογήσετε το ψυγείο και να λιπάνετε με λάδι για κινήσεις ρολογιών ή ραπτομηχανές. Αν μετά από αυτό η ταχύτητα δεν αυξηθεί, το ψυγείο θα πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Αυξημένος θόρυβος μπορεί επίσης να συσχετιστεί με το ρουλεμάν. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να μειώσετε την ταχύτητα, αλλά πέστε μια σταγόνα λαδιού στο ρουλεμάν.

  Και τέλος, μην ξεχνάτε ότι ο τυπικός ψύκτης δεν είναι ο μόνος τρόπος για να μειώσετε τη θερμοκρασία του επεξεργαστή και άλλων εξαρτημάτων. Εάν δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την εργασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια βάση ψύξης.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου σε ένα laptop: πρόγραμμα

  Τυπικά, οι φορητοί υπολογιστές μεσαίας εμβέλειας έχουν μόνο ένα ψυγείο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ψύξη ολόκληρου του συστήματος. Για το λόγο αυτό, η ταχύτητα της περιστροφής της θα επηρεάσει την απόδοση όχι μόνο του επεξεργαστή, όπως συμβαίνει στους επιτραπέζιους υπολογιστές, αλλά σε ολόκληρο το σύστημα, μαζί με μια κάρτα γραφικών, μνήμη RAM και σκληρό δίσκο.

  Αυτόματη διαμόρφωση

  Τα σωστά διαμορφωμένα προγράμματα οδήγησης στο λειτουργικό σύστημα θα επιτρέπουν τόσο την αύξηση της ταχύτητας του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή κατά τη διάρκεια του μέγιστου φορτίου όσο και τη μείωση του χρόνου εργασίας του στο ίδιο το σύστημα ή των εφαρμογών που δεν απαιτούνται. Αυτό όχι μόνο θα παρέχει επιπλέον διάρκεια ζωής της μπαταρίας από την μπαταρία λόγω της χαμηλότερης κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ψυγείου.

  Χειροκίνητη ρύθμιση του ψυγείου notebook

  Το ζήτημα του πώς μπορεί να αυξηθεί η ταχύτητα του ψυγείου σε ένα laptop σε χειροκίνητη λειτουργία μπορεί να προκύψει για διάφορους λόγους. Ένα από αυτά είναι η εσφαλμένη διαμόρφωση των προγραμμάτων οδήγησης στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει μετά την επανεγκατάσταση των χρηστών. Πολύ συχνά τέτοιες ερωτήσεις προκύπτουν σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν νέες εκδόσεις των Windows, όπου η βελτιστοποίηση του συστήματος και των προγραμμάτων οδήγησης δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα για όλο τον εξοπλισμό. Επίσης, το πρόβλημα της ταχύτητας περιστροφής μπορεί να εμφανιστεί στην περίπτωση που το gadget δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα καθαρισμού. Για να ρυθμίσετε χειροκίνητα το ψυγείο, είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε, μόνο εάν η λύση δεν συνίσταται στις παραπάνω περιγραφόμενες επιλογές.

  Απαιτούμενο λογισμικό

  Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό σας υπολογιστή με τα τυπικά εργαλεία, θα χρειαστεί να κάνετε πρώτα λήψη του απαραίτητου λογισμικού. Πρώτα απ 'όλα, η εφαρμογή SpeedFan, η οποία θα ρυθμίζει τον αριθμό των στροφών των λεπίδων ανά λεπτό, ισχύει για αυτό. Θα χρειαστεί επίσης να κατεβάσετε ένα από τα προγράμματα για να δείτε το επίπεδο θερμοκρασίας των διαφόρων στοιχείων του υπολογιστή. Μπορεί να είναι Everest ή οποιαδήποτε εφαρμογή με λιγότερες λειτουργίες. Στον ίδιο φορητό υπολογιστή πρέπει να έχετε εγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα από τη Microsoft για οποιαδήποτε έκδοση στην οποία θα ξεκινήσουν τα παραπάνω προγράμματα.

  Διαγνωστικά υπολογιστών

  Αυξήστε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή δεν θα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή όσον αφορά την απόδοση και τον θόρυβο. Για να αποφευχθεί η σπατάλη επιπλέον χρόνου, είναι πρώτα απ 'όλα απαραίτητο να διεξαχθεί ένας μικρός διαγνωστικός έλεγχος του εξοπλισμού.

  Για να καθορίσετε τη θερμοκρασία καθενός από τα στοιχεία του υπολογιστή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προηγουμένως εγκατεστημένα προγράμματα. Όλες οι απαραίτητες μετρήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη βοήθεια του Everest, βρίσκοντας τους σχετικούς δείκτες για κάθε ένα από τα στοιχεία. Σε περίπτωση που βρίσκονται εκτός ορίου και αυτό δεν σχετίζεται με τους οδηγούς και την υπερβολική μόλυνση του φορητού υπολογιστή, είναι απαραίτητο να αρχίσετε να ρυθμίζετε την περιστροφή του ψυγείου. Η μέγιστη ταχύτητα έχει νόημα να εκτίθεται το καλοκαίρι όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο είναι ίση ή υπερβαίνει το σημάδι του θερμομέτρου στους 30 βαθμούς, ή όταν ο εξοπλισμός overclocking.

  Αλλαγή ταχύτητας με το SpeedFan

  Αν χρειαστεί να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή σας, το πρόγραμμα SpeedFan θα γίνει μια από τις πιο ευέλικτες επιλογές. Η εφαρμογή που ρυθμίζει την ταχύτητα όλων των εγκατεστημένων ψυκτών στο σύστημα είναι εντελώς δωρεάν, έχει μια κατάλληλη διεπαφή χωρίς διαφημίσεις και πλήρη Russification. Μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, το σύστημα ψύξης που βρίσκεται στον εξοπλισμό του χρήστη θα εμφανιστεί στο κύριο μενού. Ο μέγιστος αριθμός τους περιορίζεται σε έξι. Σε πολλά μοντέλα φορητών υπολογιστών, η αλλαγή ταχύτητας λεπίδων θα εμφανιστεί αμέσως μετά την επιβεβαίωση της ενέργειας χωρίς επανεκκίνηση της συσκευής.

  Πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στον φορητό υπολογιστή HP Pavilion G6

  Για τη σειρά των φορητών υπολογιστών HP Pavilion G6 υπάρχει μια βέλτιστη επιλογή που θα προσφέρει τόσο υψηλό βαθμό ψύξης των εξαρτημάτων του υπολογιστή όσο και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Στην επίσημη ιστοσελίδα του κατασκευαστή στην ενότητα οδηγών, κάθε ιδιοκτήτης του εξοπλισμού της Hewlett-Packard μπορεί να βρει την εφαρμογή Power Manager για αυτόματη ρύθμιση της ισχύος που τροφοδοτείται στο ψυγείο και σε άλλα στοιχεία. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο, ενώ στην κύρια σελίδα του ιστότοπου, να τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού στο στοιχείο "Υποστήριξη", τοποθετημένο στο άνω οριζόντιο μενού και επιλέξτε από την αναπτυσσόμενη λίστα "Λήψη προγραμμάτων οδήγησης". Στη συνέχεια, ο ιστότοπος της HP θα προσφέρει πολλές επιλογές για τον προσδιορισμό του μοντέλου του φορητού υπολογιστή. Η πρώτη είναι αυτόματη, η οποία σας επιτρέπει να κατεβάσετε μια ειδική εφαρμογή που αναγνωρίζει αυτόματα τον φορητό υπολογιστή. Το δεύτερο είναι χειροκίνητο, όπου ο χρήστης θα επιλέξει προσωπικά την απαιτούμενη κατηγορία και θα καθορίσει το μοντέλο για την επιλογή του οδηγού. Μετά από αυτό, η σελίδα λήψης του συνόλου του λογισμικού για την επιλεγμένη συσκευή θα είναι διαθέσιμη.

  Αύξηση των RPM μέσω του BIOS

  Προτού αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή μέσω του BIOS, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την ανάγκη αυτής της διαδικασίας, καθώς οι συνέπειες μπορεί να είναι όχι μόνο υπό τη μορφή υπερβολικού θορύβου, αλλά και πρόωρης εκκένωσης της μπαταρίας. Για το λόγο αυτό, σε πολλούς φορητούς υπολογιστές, αυτή η λειτουργία αποσπάται απλά από το βασικό σύστημα εισόδου-εξόδου.

  Η χειροκίνητη ρύθμιση της ταχύτητας μπορεί να είναι χρήσιμη για τους geeks που θέλουν να αρχίσουν να αναβαθμίζουν το δικό τους εξοπλισμό. Αν και αυτό δεν είναι πολύ δημοφιλές σε φορητούς υπολογιστές, ορισμένα μοντέλα εξακολουθούν να έχουν ένα αρκετά καλό περιθώριο ισχύος.

  Όταν ξεκινάτε το overclocking, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο laptop. Πώς να το ρυθμίσετε μέσω του BIOS, θα πρέπει να μάθετε από τις οδηγίες που συνόδευαν τον φορητό σας υπολογιστή. Αν το εγχειρίδιο για τις αλλαγές δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία, οι πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στον επίσημο ιστότοπο του προγραμματιστή του φορητού υπολογιστή. Σε γενικευμένη μορφή, η διαμόρφωση μειώνεται σε διάφορες ενέργειες. Αρχικά, πρέπει να κάνετε κλικ στο κατάλληλο κουμπί (ανάλογα με τον κατασκευαστή της μητρικής πλακέτας) προτού εκκινήσετε το σύστημα, μεταβείτε στο κύριο μενού του βασικού συστήματος εισόδου / εξόδου. Στη συνέχεια, θα πρέπει να βρείτε την ενότητα τροφοδοσίας, όπου το μενού θα βρίσκεται με τις ρυθμίσεις του ψυγείου. Αποθηκεύστε τις αλλαγές πριν την έξοδο από το BIOS και η απαιτούμενη ταχύτητα θα επιλεγεί σε συνεχή βάση.

  Καθαρίστε το ψυγείο από τη βρωμιά

  Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς να αυξήσετε την ταχύτητα του ψυγείου στο φορητό υπολογιστή, δεν πρέπει να ξεχάσετε τον συνήθη καθαρισμό. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η απόδοση της ψύξης και η περιστροφή των λεπίδων λόγω του γεγονότος ότι τα ρουλεμάν δεν θα επηρεάσουν τη ρύπανση με τη μορφή σκόνης ή κάτι πιο σοβαρό.

  Φυσικά, κάθε χρήστης δεν θα βρει τα απαραίτητα εργαλεία, χρόνο και υπομονή για τον καθαρισμό του εξοπλισμού. Επομένως, αν υπάρχει σαφής μείωση στην απόδοση του υπολογιστή, συνιστάται να επικοινωνήσετε με το κέντρο εξυπηρέτησης, ακόμη και αν η περίοδος δωρεάν υπηρεσίας έχει ήδη λήξει σε ένα ή δύο χρόνια.