Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς τη χρήση ενός υγραντήρα

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2010 8:45 μμ Το μερίδιο της Γυναίκας

Ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο θεωρείται επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του δέρματος, των μαλλιών, της βλεννογόνου της μύτης. Είναι επίσης επιβλαβής για την αναπνευστική οδό, προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό και μαστίζει στα μάτια. Ένας σταθερός νυχτερινός βήχας σε παιδιά και ενήλικες είναι επίσης συχνά αποτέλεσμα του ξηρού αέρα στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όχι μόνο το χειμώνα, όταν λειτουργούν οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης, αλλά και καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Για να αποφύγετε τα προαναφερθέντα δυσάρεστα φαινόμενα, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε την υγρασία στο δωμάτιο. Πληροφορίες σχετικά με το αν μπορείτε να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμά σας με τα χέρια σας και με τη βοήθεια αυτού που γίνεται γίνεται αναγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι

Φυσικά, το πιο αποτελεσματικό, προσιτό και εύκολο στη χρήση είναι ένας υγραντήρας αέρα. Τα καταστήματα οικιακών συσκευών διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα αυτών των συσκευών. Μπορείτε να επιλέξετε είτε πολύ χαμηλού κόστους είτε ακριβότερα μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες. Αλλά πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, αν ο υγραντήρας δεν ήταν κοντά;

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς έναν υγραντήρα

Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της ξηρότητας σε εσωτερικούς χώρους.

 • Υγρό καθαρισμό

Με αυτό το απλό και υποχρεωτικό τελετουργικό θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον ξηρό αέρα. Αυτή η μέθοδος δεν διαρκεί πολύ, επομένως είναι καλύτερο να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους.

Εάν πλένονται τα ρούχα για να στεγνώσει στο δωμάτιο, και όχι στο μπαλκόνι ή στο δρόμο, θα βοηθήσει υγρασία του αέρα. Αυτή η μέθοδος είναι επιθυμητή για εφαρμογή κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας. Το υγρό εσώρουχο, το οποίο είναι κρεμασμένο σε μπαταρίες, θα κάνει τον ύπνο σας ήρεμο και άνετο.

 • Σκάφος με νερό ή υδρογέλη

Για να γίνει ο αέρας όχι τόσο στεγνός, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί το διαμέρισμα, ειδικά κοντά στην μπαταρία, ένα δοχείο με υγρό ή υδρογέλη, το οποίο χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λουλουδιών. Το νερό που θα εξατμιστεί από αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας.

 • Πετσέτα στη μπαταρία

Αν καλύψετε την μπαταρία με μια πετσέτα εμποτισμένη με νερό ή οποιοδήποτε πυκνό πανί, βάζοντας την άκρη σε ένα δοχείο νερού, μπορείτε να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα εξάτμισης.

 • Ψεκασμός νερού

Ρίξτε νερό μέσα στη φιάλη ψεκασμού και ψεκάστε το σε εσωτερικό χώρο. Για να παρατείνετε την επίδραση αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να απλώσετε το υγρό στις κουρτίνες και τις κουρτίνες, οι οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα θα διατηρούν την υγρασία στο δωμάτιο.

 • Αγάπη τα λουλούδια

Ένας μεγάλος αριθμός πράσινων φυτών στο σπίτι χρησιμεύει ως μια εξαιρετική πρόληψη του ξηρού αέρα. Τα λουλούδια είναι σε θέση να εξατμίσουν την υγρασία και να απελευθερώσουν το οξυγόνο, κάτι που έχει θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα και στην ευημερία των επιβατών. Ο τακτικός ψεκασμός των φυτών θα βοηθήσει μόνο στην υγρασία του αέρα.

 • Ενυδρεία και σιντριβάνια

Τα ενυδρεία και τα διακοσμητικά σιντριβάνια θεωρούνται ακριβότερα και αποτελεσματικότερα μέσα καταπολέμησης της ξηρότητας. Το μοναδικό μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η ανάγκη για μεγάλους όγκους νερού, που δεν είναι πολύ επικερδής από οικονομική άποψη.

Και μην ξεχάσετε να αερίζετε το δωμάτιο σε τακτική βάση. Ο αέρας στο δρόμο είναι πιο φρέσκο, υγρό και κορεσμένο με οξυγόνο.

11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο:

Κάτω από την ξηρότητα! Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα - 7 διαθέσιμοι και αποτελεσματικοί τρόποι

Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης έχει τις πιο αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και τα έπιπλα. Έτσι αποφάσισα να μάθω πώς να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς να χρησιμοποιώ ακριβό εξοπλισμό. Λήψη πληροφοριών Σπεύδουν να μοιραστώ μαζί σας.

Για να διατηρηθεί το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό για την υγεία μας

Σχετικά με τη σημασία της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα και γιατί η υγρασία είναι τόσο σημαντική; Τώρα θα σας εξηγήσω.

Ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα, ειδικά αν περιέχει ένα μικρό παιδί

Το γεγονός είναι ότι ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μια σειρά προβλημάτων:

 • Προκαλεί βήχα, εφίδρωση στον λαιμό, στεγνώνει τις βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης. Επίσης, ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα στεγνώνει την βλεννογόνο μεμβράνη του ματιού και οι άνθρωποι που φορούν φακούς είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτό το πρόβλημα.
 • Ο ξηρός αέρας με αυξημένη περιεκτικότητα σε σκόνη είναι πολύ επικίνδυνος για τους πάσχοντες από αλλεργίες, τους ασθματικούς και τα παιδιά. Μεταξύ άλλων, είναι σε θέση να προκαλέσει αλλεργίες, ακόμη και σε εκείνους που προηγουμένως δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.
Ο ξηρός αέρας μπορεί να προκαλέσει βήχα, αλλεργίες, απολέπιση του δέρματος και εύθραυστα νύχια
 • Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί υπνηλία, κόπωση και την εμφάνιση πονοκεφάλου. Εξουδετερώνει επίσης το δέρμα και τα μαλλιά, καθιστώντας τα νύχια πιο εύθραυστα.
 • Ο ζεστός ξηρός αέρας είναι ένα ιδανικό έδαφος αναπαραγωγής για βακτήρια και ιούς. Αυτοί, με τη σειρά τους, αυξάνουν τον κίνδυνο πολλών ασθενειών.
 • Η χαμηλή υγρασία επηρεάζει όχι μόνο το άτομο, αλλά και σε εσωτερικούς χώρους, παράθυρα, πόρτες, ξύλινα έπιπλα κλπ.

Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι - 7 διαθέσιμους τρόπους

Το χαμηλό επίπεδο υγρασίας έχει σημαντικές αρνητικές συνέπειες. Αλλά μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο να λύσουμε το πρόβλημα.

Δεν ξέρω τι να κάνω για να υγραίνω το δωμάτιο; Βοήθεια έρχονται βολικά εργαλεία!

Προσδιορίστε το επίπεδο υγρασίας

Πώς να καταλάβετε ότι στο σπίτι σας είναι πολύ ξηρό αέρα; Εκτός από τα προσωπικά συναισθήματα, υπάρχει μια απλή και αποδεδειγμένη μέθοδος.

Μια συνηθισμένη φιάλη θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε γρήγορα το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

 • Ρίξτε νερό σε μια συνηθισμένη πλαστική φιάλη.
 • Βάλτε το για αρκετές ώρες στο ψυγείο.
 • Αφαιρέστε τη φιάλη και αφήστε την στο δωμάτιο για 5 λεπτά. Θα παρατηρήσετε πως τα τοιχώματα της φιάλης καλύπτουν γρήγορα με συμπύκνωση.
 • Μετά από 5 λεπτά, ελέγξτε τη φιάλη. Αν μετά από αυτό το χρονικό διάστημα τα σταγονίδια είναι σχεδόν ξηρά, ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Αν οι σταγόνες ρέουν αργά στους τοίχους, τότε η υγρασία είναι υψηλή.

Μέθοδοι διαβροχής

Για να υγρανθεί ο αέρας στο σπίτι, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ειδικές συσκευές, η τιμή των οποίων αυξάνεται κάθε χρόνο. Η επίλυση του προβλήματος θα βοηθήσει με τα υλικά και τις συστάσεις μου:

Ίσως, αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος, που παρέχει υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα (αν και για λίγο). Είναι αρκετό κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, μην κλείνετε την πόρτα στο μπάνιο, επιτρέποντας την εξάπλωση της εξάτμισης σε όλο το διαμέρισμα.

Ένας άλλος τρόπος για ενυδάτωση, παρέχοντας μια προσωρινή λύση στο πρόβλημα. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε ένα στεγνωτήριο με πλυμένα ρούχα όχι μακριά από την μπαταρία. Έτσι τα προϊόντα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και ο αέρας θα βρέξει.

Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά στα υφάσματα. Διαφορετικά, θα εισπνεύσετε τους ατμούς με χημεία.

Για να κάνετε τον υγραντήρα τον εαυτό σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες.

 • Στο πλάι της πλαστικής φιάλης, κάντε μια τρύπα με μέγεθος περίπου 5x10 εκ.
 • Με τη βοήθεια κορδελών από ύφασμα, κρεμάστε τη φιάλη με μια τρύπα στην κορυφή του οριζόντιου σωλήνα της μπαταρίας. Είναι καλύτερο να προσαρμόσετε τις κορδέλες με ταινία έτσι ώστε να μην γλιστρήσουν.
 • Κομμάτι από γάζα σε διάφορα στρώματα, ώστε να μετατραπεί σε ορθογώνιο με πλάτος 10 cm και μήκος περίπου 1 μέτρου.
 • Ένα άκρο του φυτιλιού γάζας τοποθετείται στην εγκοπή της φιάλης, και το άλλο περιελίσσεται πάνω στο σωλήνα της μπαταρίας.
 • Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη. Στη φωτογραφία, το τελικό αποτέλεσμα είναι σαφώς ορατό.

Βεβαιωθείτε ότι το "φυτίλι" δεν πέσει κάτω από την στάθμη του νερού. Διαφορετικά, το νερό απλά στάζει στο πάτωμα.

Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο θα βοηθήσει γεμάτο με μπουκάλια νερού, βάζα και άλλα δοχεία νερού, εγκατεστημένα κοντά στις πηγές θερμότητας. Και για να τους δώσετε μια εξαιρετική εμφάνιση, μπορείτε να προσθέσετε λουλούδια, πέτρες ή άλλα διακοσμητικά στοιχεία στα αγγεία.

Όχι μόνο ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά βοηθούν επίσης να καθαρίσουν και να ιονίσουν. Η περισσότερη υγρασία δίνεται από:

Αυτά τα στοιχεία δεν αποτελούν μόνο τα σπίτια υγρό αέρα, αλλά επίσης θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στο ντεκόρ.

Ο υγρός καθαρισμός στο σπίτι πρέπει να γίνεται τακτικά - είναι γνωστό σε όλους. Αλλά το χειμώνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 φορές πιο συχνά από το συνηθισμένο.

Περίληψη

Μίλησα για τις αρνητικές πλευρές του ξηρού αέρα στο σπίτι και πρότεινα πώς μπορείτε να υγρανετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς τη βοήθεια δαπανηρών συσκευών. Τώρα μπορείτε να διατηρήσετε το απαραίτητο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Επίσης, σας συνιστώ να διαβάσετε το βίντεο σε αυτό το άρθρο, περιέχει πολλές πολύτιμες πληροφορίες.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα

Περιεχόμενα

Πώς να μετρήσετε την υγρασία στο δωμάτιο

Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας χωρίς να αγοράσετε ειδικά gadgets

Υγρασία του αέρα με gadgets

Κατά την κρύα εποχή, όταν αρχίζουμε να ζεσταίνουμε τα διαμερίσματά μας, το επίπεδο υγρασίας τους πέφτει απότομα. Αλλά ένα επαρκές επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο - μια εγγύηση της υγείας και της ευημερίας.

Πώς να μετρήσετε την υγρασία στο δωμάτιο

Ο βέλτιστος δείκτης υγρασίας αέρα στο δωμάτιο είναι μεταξύ 40 και 70%. Οι μπαταρίες μειώνουν αυτό το ποσοστό στο 10-20%! Πώς να μετρήσετε το επίπεδο υγρασίας σε ένα διαμέρισμα; Ο απλούστερος, πιο ακριβής και αξιόπιστος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Πωλείται σε καταστήματα υλικού και είναι πολύ φθηνή. Επίσης στην πώληση υπάρχουν πολυλειτουργικές συσκευές που πραγματοποιούν διάφορες μετρήσεις ταυτόχρονα. Δείχνουν τον χρόνο, τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο, το επίπεδο υγρασίας, την ατμοσφαιρική πίεση.

Εάν δεν διαθέτετε συσκευή μέτρησης υγρασίας και πρέπει να γνωρίζετε αυτόν τον δείκτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρόμετρο οικιακής χρήσης. Φυσικά, ο ακριβής αριθμός που δεν θα σας δείξει, αλλά για να προσανατολίσετε, ξηρό αέρα uvass ή επαρκώς ενυδατωμένο, θα βοηθήσει. Πάρτε ένα ποτήρι ή πλαστικό μπουκάλι νερό, τοποθετήστε τα στο ψυγείο, ψύξτε σε θερμοκρασία 3-5 βαθμών (αυτό θα διαρκέσει αρκετές ώρες). Στη συνέχεια, αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου. Παρακολουθήστε:

 • αν, μετά από 5 λεπτά, τα τοιχώματα του δοχείου γίνονται πρακτικά ξηρά, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας σε αυτό το δωμάτιο είναι πολύ ξηρός.
 • αν μετά από λίγο σχηματιστεί μια λακκούβα κάτω από το δοχείο, τότε ο αέρας είναι υπερβολικά υγρός (που επίσης δεν είναι καλός).
 • ιδανικά, αν τα σταγονίδια του συμπυκνώματος θα πέσουν αργά. Αυτό σημαίνει ότι το επίπεδο υγρασίας σε αυτό το δωμάτιο είναι άνετο για το άτομο.

Πώς μπορώ να υγραίνω τον αέρα στο δωμάτιο;

Με όρους, όλες οι μέθοδοι μπορούν να χωριστούν σε 2 ομάδες:

 1. Χωρίς τη χρήση υγραντήρα (οικιακής χρήσης).
 2. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα

Πώς να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας χωρίς να αγοράσετε ειδικά gadgets

Αερόβια

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κρατάτε τα παράθυρα ανοιχτά για αρκετές ώρες το χειμώνα (αν και υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται ανά πάσα στιγμή του έτους με ανοιχτό παράθυρο). Αρκεί να ανοίξετε το παράθυρο για 10-15 λεπτά 3 φορές την ημέρα. Αυτό θα αφήσει στον καθαρό αέρα από το δρόμο, θα τον εμπλουτίσει με οξυγόνο, θα το κάνει πιο ενυδατωμένο. Ο ακραίος αερισμός πρέπει να γίνει πριν από τον ύπνο.

Πράσινο το δωμάτιο

Τα λουλούδια όχι μόνο θα διακοσμήσουν το δωμάτιό σας, αλλά και θα κάνουν τον αέρα πολύ καλύτερα. Μετά από όλα, θυμόμαστε ότι τα φυτά είναι οι πνεύμονες του πλανήτη. Τα πιο γενναιόδωρα από την άποψη της απελευθέρωσης υγρασίας είναι τα ακόλουθα φυτά: ιβίσκος, ficus, dracaena, fatsia, cyperus, ορχιδέα. Μια πρόσθετη πηγή υγρασίας θα είναι το νερό, το οποίο θα απομακρύνει το θερμοκήπιο του σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι μετά από μπάνιο ή ντους, ο καθρέφτης στο μπάνιο ομίχλη. Δεν είναι τίποτε άλλο παρά σταγονίδια νερού. Μετά τις διαδικασίες νερού, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Η υγρασία θα διεισδύσει ελεύθερα στο διαμέρισμα. Αυτή είναι ίσως η πιο εύκολη, προσιτή και οικονομικά προσιτή λύση για τον ύγρανση του εσωτερικού αέρα.

Ξηρά ρούχα

Μετακινήστε το στεγνωτήριο ρούχων στο δωμάτιο. Έτσι, υγραίνετε τον αέρα και τα ρούχα θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα. Ταυτόχρονα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η σκόνη πλυσίματος και το κοντίσιονερ για τα ρούχα καθαρίζονται καλά. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να αναπνεύσετε χημεία.

Βράζετε νερό

Τοποθετήστε ένα δοχείο νερού στη σόμπα. Μπορεί να είναι ένα βραστήρα ή μια κατσαρόλα. Βράζουμε το νερό. Ανοίξτε το καπάκι και μειώστε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο. Ο ατμός σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αυξήσει το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Παραμένει μόνο να προσέξουμε ότι όλο το νερό δεν βράζει και το ρίχνουμε στη δεξαμενή.

Αγοράστε ένα ενυδρείο

Επιπλέον, όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση, τόσο το καλύτερο. Ένα μικρό ενυδρείο δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην εργασία. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι μαζί με το ενυδρείο θα πάρετε τα ψάρια. Και χρειάζονται φροντίδα: πρέπει να τροφοδοτούν τα κατοικίδια ζώα τους σε τακτική βάση, ρίχνουν φρέσκο ​​καθαρό νερό σε αυτό, καθαρίζουν τα σπίτια τους. Αυτό συνεπάγεται πρόσθετη ευθύνη.

Πλύνετε μια υγρή πετσέτα στην μπαταρία

Πιθανώς ο πιο αρχαίος και αποδεδειγμένος τρόπος για να υγραίνει τον αέρα, τον οποίο χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας. Όλα είναι πολύ απλά: υγρή μια μεγάλη πετσέτα μπάνιου, πιέστε το με τα χέρια σας, έτσι ώστε το νερό να μην στάζει στο πάτωμα και να το κρεμάσει στην μπαταρία στο δωμάτιο. Καθώς η πετσέτα στεγνώνει και πάλι, βυθίστε το στο νερό και επαναλάβετε τις ενέργειές σας πρώτα.

Αποκτήστε διακοσμητικό σιντριβάνι

Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για τους λάτρεις της αισθητικής. Σήμερα, η επιλογή των βρύσες στο σπίτι είναι μεγάλη στα καταστήματα. Όλα εξαρτώνται από τον όγκο των εγκαταστάσεων και τις οικονομικές δυνατότητες του αγοραστή. Εκτός από τον υγραντήρα αέρα, έχετε ακόμα μια πραγματική εσωτερική διακόσμηση και ο ήχος τρεχούμενου νερού θα καταπραΰνει το νευρικό σύστημα μετά από μια κουραστική μέρα. Θα χρειαστεί μόνο να ρίχνετε περιοδικά νερό σε ειδική δεξαμενή, κρατώντας το στο σωστό επίπεδο.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με νερό

Πάρτε τα αγγεία σας, τα μπουκάλια, τα όμορφα γυαλιά και άλλα δοχεία. Γεμίστε τα με πολύχρωμες πέτρες, κοχύλια, αποξηραμένα λουλούδια, ρίξτε καθαρό νερό. Voila! Πριν μας είναι οι πραγματικοί υγραντήρες του αέρα, ακόμα και με τη διακόσμηση του συγγραφέα. Είναι καλύτερα να τα τοποθετήσετε κοντά στις συσκευές θέρμανσης, έτσι ώστε το νερό να εξατμίζεται πιο γρήγορα. Μην ξεχάσετε να κρατάτε καθαρό σε τέτοια δοχεία: αλλάξτε το νερό, πλύνετε τις πέτρες και τα κοχύλια σε τρεχούμενο νερό.

Απλώστε τακτικά τον υγρό καθαρισμό

Συνιστάται καθημερινά να σκουπίζετε τη σκόνη από τις επιφάνειες και να πλένετε τα δάπεδα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα σε σπίτια όπου ζουν οι πάσχοντες από αλλεργίες. Μη χρησιμοποιείτε επιθετικά καθαριστικά (π.χ. λευκαντικό). Σήμερα, τα καταστήματα είναι ασφαλή για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα για το πλύσιμο του δαπέδου και το καθολικό για τον καθαρισμό του σπιτιού. Και παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτουν ισχυρά χημικά συστατικά, αντιμετωπίζουν το καθήκον για πέντε με ένα συν!

Χρησιμοποιήστε το πιστόλι ψεκασμού

Αφού ολοκληρωθεί ο υγρός καθαρισμός, χρησιμοποιήστε έναν ψεκαστήρα καθαρού νερού, προσθέστε μερικές σταγόνες αρωματικού ελαίου (ανάλογα με το αποτέλεσμα που αναμένετε να πάρετε). Για παράδειγμα, για να μαλακώσετε και να χαλαρώσετε το λάδι της λεβάντας. Αν, αντιθέτως, θέλετε να κερδίσετε δύναμη και να είστε σε καλή κατάσταση, πάρτε το πορτοκαλί λάδι. Ψεκάστε αυτό το νερό στις κουρτίνες, ακριβώς στον αέρα. Έτσι, όχι μόνο να αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα, αλλά και να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, διάθεση, μικροκλίμα.


Υγρασία του αέρα με gadgets

Αν, παρ 'όλα αυτά, καμία από τις παραπάνω μεθόδους δεν είναι κατάλληλη για εσάς και αποφασίσατε να επωφεληθείτε από τους καρπούς της τεχνολογικής προόδου, τις καλές αγορές. Πηγαίνουμε στο κατάστημα για έναν υγραντήρα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα όλες οι συσκευές αυτής της κατηγορίας χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες:

 1. Υγραντήρες κρύου τύπου (παραδοσιακοί).
 2. Υγραντήρες ατμού.
 3. Υπερηχογράφημα.
 4. Κλιματικά σύμπλοκα.

Εξετάστε κάθε είδος, σημειώστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

Παραδοσιακοί υγραντήρες

Έτσι, τα παραδοσιακά moisturizers. Λειτουργούν με βάση τη φυσική εξάτμιση.

Αυτός ο υγραντήρας αποτελείται από τρία μέρη:

 • μια δεξαμενή νερού.
 • φίλτρο εξατμίσεων.
 • Ένας ανεμιστήρας που θα βοηθήσει στην κυκλοφορία του αέρα.

Πλεονεκτήματα: όπως υγραντήρες καταναλώνουν λίγη ενέργεια, σπάνια σπάσει (το απλούστερο το σχεδιασμό, τόσο λιγότερο πιθανό να σπάσει) είναι ανέξοδη.

Μειονεκτήματα: ένας τέτοιος υγραντήρας δεν θα αυξήσει το επίπεδο υγρασίας πάνω από το επίπεδο του 60% (και μερικές φορές είναι απαραίτητο), είναι αρκετά θορυβώδες. Ίσως στις ταραχές καθημερινές ανησυχίες δεν θα το παρατηρήσετε, αλλά το βράδυ μπορεί να σας ενοχλήσει το έργο σας.

Υγραντήρες ατμού

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής μας θυμίζει το έργο ενός ηλεκτρικού βραστήρα. Βάζουμε το νερό σε ένα ειδικό διαμέρισμα, θερμαίνεται, βράζει, ο ατμός που ρέει υγραίνει τον αέρα στο δωμάτιο.

 • είναι ανεπιτήδευτο, δεν απαιτούν τη χρήση καθαρού νερού.
 • επιτρέπεται η χρήση νερού ακόμα και από τη βρύση.
 • να αυξήσετε γρήγορα και αποτελεσματικά το επίπεδο υγρασίας πάνω από το 60%, οι μονάδες αυτορυθμίζονται. Δηλαδή, αν βράσει όλο το νερό, η συσκευή θα απενεργοποιηθεί αυτόματα.

Μειονεκτήματα: δεν είναι ασφαλές. Τέτοια μοντέλα δεν συνιστώνται για αγορά σε διαμέρισμα όπου ζουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Ένα παιδί ή ένα κατοικίδιο ζώο μπορεί κατά λάθος να ανατρέψει έναν υγραντήρα, αλλά θυμόμαστε ότι υπάρχει βραστό νερό μέσα του! Επίσης, ξοδεύει πολλή δύναμη.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Αυτές είναι συσκευές μιας νέας γενιάς. Σήμερα, παρά την αξία τους, είναι η επιλογή των αγοραστών. Φυσικά, επειδή έχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα!

 • σχεδόν αθόρυβα (δεν θα σας ενοχλούν ούτε τη νύχτα).
 • Είναι συμπαγή (ακόμη και σε ένα μικρό διαμέρισμα μπορούν να βρουν ένα μέρος)?
 • Εξοικονομήστε τον οικογενειακό προϋπολογισμό (καταναλώνουν λίγη ηλεκτρική ενέργεια).
 • εύκολο να διαχειριστεί (μπορείτε να του ζητήσετε από ένα επίπεδο που είναι απαραίτητο για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο, όταν φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα το όργανο απενεργοποιείται αυτόματα)?
 • ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριστήριο, χρονοδιακόπτη, λειτουργία ιονισμού αέρα.

Μειονεκτήματα: εάν χρησιμοποιείτε σκληρό νερό, ο υγραντήρας υπερήχων μπορεί να αφήσει ένα λευκό μεταλλικό επίχρισμα στα έπιπλα. Συνεπώς, αυτά τα μοντέλα απαιτούν πιο προσεκτική φροντίδα, συμπεριλαμβανομένης της έγκαιρης αντικατάστασης των κασετών φίλτρου.

Κλιματικά σύμπλοκα

Συγκριτικές συσκευές που συνδυάζουν διάφορα gadgets: έναν υγραντήρα, έναν ιονιστή, έναν λαμπτήρα αρωμάτων, έναν καθαριστή αέρα.

Πλεονεκτήματα: αποκτώντας τέτοια μοντέλα, σκοτώνετε μερικά πτηνά με μία βολή (καθαρίστε, ενυδατώνετε, ιονίζετε, αρωματίζετε τον αέρα στο δωμάτιο).

Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος, ένα τεράστιο ποσό αναλώσιμων, μεγάλες διαστάσεις.

Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε περίπτωση ο χρυσός μέσος είναι σημαντικός. Και στην υγρασία του αέρα, πάρα πολύ. Εάν το διαμέρισμά σας είναι πολύ υγρό (το επίπεδο θα υπερβεί το 70%), η πιθανότητα εμφάνισης μυκήτων και μούχλας είναι υψηλή. Και ο αέρας θα είναι ακατέργαστος, ασφυκτικός, δυσάρεστος. Η υψηλή υγρασία μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τη λειτουργία των οικιακών συσκευών.

Παρακολουθήστε αυτόν τον δείκτη στο σπίτι σας και είστε υγιής!

Και έχουμε ένα κανάλι στο Yandeks.Zen

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε νέα υλικά τη στιγμή της δημοσίευσής τους!

12 τρόποι υγρασίας του αέρα χωρίς υγραντήρα

Κάθε πρόσωπο που αισθάνθηκε, να ξυπνήσει το πρωί ξηρό στόμα και το λαιμό, την αίσθηση της άμμου στα μάτια, υπνηλία και δυσφορία, δύσπνοια. Αλλά λίγοι άνθρωποι συνδέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων με την έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Ειδικά ενεργεί αρνητικά ξηρό κλίμα το χειμώνα κατά τη θέρμανση εργασίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι

Κανονικός αερισμός

Ανοίξτε τα παράθυρα αρκετές φορές την ημέρα, τουλάχιστον 15 λεπτά. Η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός, οπότε ο αερισμός δεν θα είναι αρκετός. Για να αυξήσετε τη ροή του αέρα, πλύνετε τα πλέγματα παραθύρων πιο συχνά, συγκεντρώνεται πολλή σκόνη σε αυτά.

Υγρό καθαρισμό

Ο τακτικός υγρός καθαρισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και υγιεινούς τρόπους για την αύξηση της υγρασίας στο σπίτι σας. Δυστυχώς, ο καθένας δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εφαρμόσει τη μέθοδο κάθε μέρα.

Αρχική φυτά

Πράσινα φυτά - βοηθούν στην εξομάλυνση της υγρασίας στο δωμάτιο. Καταστρέφουν κάποια βακτήρια, επισημαίνοντας φυτοντοκτόνα και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άνετης υγρασίας στο σπίτι. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, πιο συχνά να ψεκάζουμε και να σκουπίζουμε τα φύλλα, τότε το εργοστάσιο θα φέρει το μέγιστο όφελος.

Για τον ύγρανση του αέρα, αραιώστε:

 • ιβίσκος;
 • τέρας (αν δεν υπάρχει παιδί και κατοικίδια ζώα στο σπίτι)?
 • δεντρολίβανο?
 • dracaena;
 • ficus;
 • cyperus;
 • fatsia;
 • dracene.

Ενυδρείο

Ένα οικιακό ενυδρείο καταπολεμά τέλεια τον ξηρό αέρα. Αλλά μην το χρησιμοποιείτε εάν το σπίτι έχει αλλεργίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάτμιση. Το ενυδρείο πρέπει να καθαριστεί εγκαίρως και καλύτερα αν έχει σύστημα φιλτραρίσματος νερού. Πώς να το κάνετε σωστά εδώ.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα

Βρύσες

Με τη βελτιστοποίηση της υγρασίας στο δωμάτιο δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Η επιλογή των διακοσμητικών βρύσες είναι τεράστια, καθώς και τα οφέλη από αυτά. Το κυκλοφορούν νερό υγραίνει τον χώρο και διακοσμεί κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το απολαύσετε το καλοκαίρι.

Ψεκαστήρας

Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα είναι ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι. Ψεκάστε το νερό όχι μόνο γύρω, αλλά και σε τούλι και κουρτίνες, που όταν στεγνώσει θα δώσει ένα μέρος της υγρασίας. Ψεκάστε τα και τα φυτά.

Δεξαμενές με νερό

Μια από τις επιλογές για την ενυδάτωση είναι ένα δοχείο με νερό. Μπορεί να είναι δοχεία ή κάδους, αλλά το καλύτερο είναι να ταιριάζει στο εσωτερικό των διαφόρων στάμνες και τα σκάφη των μορφών ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί διακοσμητικά στολίδια. Θα παραμείνει για να παρακολουθεί την καθαρότητα των σκαφών και να τα γεμίσει εγκαίρως. Το χειμώνα συνιστάται η τοποθέτηση του δοχείου πιο κοντά στην μπαταρία ή απευθείας σε αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι ο λαιμός του δοχείου, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης.

Ξήρανση λινών

Αφού καθαρίσετε τα πράγματα, κρεμάστε τα γύρω από το διαμέρισμα, ξήρανση, λινά θα υγραίνει το δωμάτιο. Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος είναι η ξήρανση του πλυντηρίου στην μπαταρία ή κοντά στο στεγνωτήριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκετές φορές, υγρό μια μεγάλη πετσέτα και να στεγνώσει. Τη νύχτα συνιστάται να αφήνετε κάτι βρεγμένο στην μπαταρία.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς υγραντήρα, χρησιμοποιήστε μία από τις αυτοσχέδιες μεθόδους.

Το μπάνιο

Εάν κάποιος πλένεται στο μπάνιο, συσσωρεύει υγρασία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό. Ανοίξτε τις πόρτες του μπάνιου και πάρτε μια ροή υγρανθέντος αέρα. Ή απλά χύστε το νερό στη μπανιέρα και ανοίξτε την πόρτα.

Ανεμιστήρας

Για να κάνετε το κλίμα βέλτιστο, μπορείτε επίσης να έχετε αυτοσχέδια μέσα, όπως ανεμιστήρα και ύφασμα, κατά προτίμηση όχι πολύ πυκνά. Πάρτε το υγρό πανί και τυλίξτε τον ανεμιστήρα γύρω από αυτό και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη συσκευή. Στη συνέχεια, απλά πρέπει να υγράνετε περιοδικά το ύφασμα.

Σπιτικές συσκευές

 • Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι, με μια τρύπα στη μέση και ένα μικρό πανί. Η φιάλη πρέπει να συνδεθεί με την μπαταρία έτσι ώστε τα άκρα του ιστού να πέσουν στο νερό να βρίσκονται στην μπαταρία. Έτσι, το υγρό θα μετακινηθεί ομοιόμορφα πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα και θα στεγνώσει, δίνοντας την απαραίτητη υγρασία.
 • Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό δοχείο με ένα καπάκι και ένα μικρό ανεμιστήρα (υπολογιστή). Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο κάλυμμα του δοχείου και σημειώστε τον κύκλο κατά μήκος της διαμέτρου των περιστρεφόμενων λεπίδων. Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα και δημιουργήστε μια τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής. Σε κάθε πλευρά, κόψτε δύο ανοίγματα εξόδου αέρα. Συναρμολογήστε τη δομή και συνδέστε την στην παροχή ρεύματος, τηρώντας την πολικότητα. Το νερό δεν ρίχνεται μέχρι την κορυφή, αφήνουν περίπου 10 cm.

Εδώ θα βρείτε όλους τους τρόπους για να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα αέρα.

Δοχεία

Τώρα πωλούνται ειδικά μικρά δοχεία, στα οποία μπορείτε να ρίχνετε νερό και να τα εισάγετε μεταξύ των τμημάτων της μπαταρίας. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τη λειτουργία της υγρασίας του κλίματος στο σπίτι. Η επιλογή τέτοιων συσκευών είναι τεράστια, πράγμα που θα επιτρέψει στο κλίμα να βελτιώσει και να διακοσμήσει το δωμάτιο.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα φυτώριο

Συνιστάται η εγκατάσταση υγρομέτρου μέτρησης της υγρασίας και ενός θερμομέτρου που μετρά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Επιθυμητή κοντά στο κρεβάτι μωρού. Ένα καλό επίπεδο υγρασίας είναι 40-60% σε θερμοκρασία από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Τι υγρασία είναι φυσιολογικό στο δωμάτιο των παιδιών.

Στο δωμάτιο ενός παιδιού και ενός νεογέννητου, χρησιμοποιήστε όλες τις υποδεικνυόμενες μεθόδους, αλλά με κάποιες προσαρμογές και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του μωρού και τις επιθυμίες του:

 • Πριν από τη φύτευση ή την εγκατάσταση οικιακών φυτών, βεβαιωθείτε ότι είναι αβλαβή. Τοποθετήστε τα δοχεία κοντά στο παιδί.
 • Κατά την εγκατάσταση ενός ενυδρείου, οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το παιδί δεν έχει αλλεργίες στη διατροφή των ψαριών.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην φτάνει απευθείας στο μωρό.
 • Δεξαμενές με νερό, αν είναι καλύτερα να μην σπάσουν. Μια υγρή πετσέτα στην μπαταρία θα είναι πολύ πιο ασφαλής.
 • Ο υγρός καθαρισμός και ο εξαερισμός στο δωμάτιο παράγονται πολύ πιο συχνά από ό, τι στην αίθουσα των ενηλίκων.

Αναπνεύστε ένα δωμάτιο γεμάτο με καθαρό και φρέσκο ​​αέρα είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ευχάριστο. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές, θα δημιουργήσετε ένα άνετο κλίμα στο σπίτι και θα βελτιώσετε την ποιότητα ζωής όλων των μελών του νοικοκυριού.