11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Πώς να διατηρήσετε την επιθυμητή υγρασία για τα φυτά εσωτερικού χώρου

Ο εχθρός των φυτών εσωτερικού χώρου είναι ο ξηρός αέρας

Η ανεπαρκής υγρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι ένας από τους κύριους περιοριστικούς παράγοντες στην ανάπτυξη των φυτών εσωτερικού χώρου. Εν τω μεταξύ, ελλείψει κατάλληλων τιμών για αυτή την παράμετρο, το φυτό, εκτός εάν είναι χυμώδες, πάσχει πολύ σοβαρά: έχει ρίζες αέρα, άκρες των φύλλων και μεταβολικές διεργασίες στους ιστούς. Οι κορδιλλίνες, τα δακράνια και τα κωνοφόρα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη μείωση της υγρασίας.

Η διακόσμηση των εσωτερικών λουλουδιών επιδεινώνεται απότομα, το φυτό επιτίθεται σε ποικίλες ασθένειες (ακάρεα αράχνης, thrips) και η ανθοφορία σε τέτοιες συνθήκες μπορεί να μην εμφανιστεί καθόλου.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα φυτά να επιβιώσουν από μια τέτοια "χειμερινή ξηρασία";

Θα πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι η ρύθμιση της υγρασίας είναι πολύ πιο δύσκολη από τη θερμοκρασία. Το ερώτημα αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό το χειμώνα, όταν η σύνδεση των μπαταριών κεντρικής θέρμανσης, οι δείκτες υγρασίας στο δωμάτιο μειώνονται από 40-50% σε 25-35%, ενώ οι βέλτιστες τιμές για τα περισσότερα φυτά είναι 60-80%.

Ψεκασμός φυτών - το πιο απλό και συνηθισμένο για όλους τους ανθοκόμους υποδοχή. Υπάρχουν πολλοί ψεκαστήρες νερού και παρουσιάζονται σε ένα πολύ διαφορετικό εύρος τιμών, ξεκινώντας από μια συσκευή 15 ρούβλων που βιδώνεται σε οποιαδήποτε πλαστική φιάλη. Ψεκάστε τα φυτά εσωτερικού χώρου καλύτερα με βραστό ζεστό νερό. Το βραστό νερό θα βοηθήσει στην αποφυγή εμφάνισης σημείων αλατιού στα φύλλα και η θερμοκρασία χώρου του νερού θα σώσει το εργοστάσιο από τη θερμική πίεση.

Θα πρέπει να το θυμόμαστε αυτό Δεν είναι όλα τα φυτά ευχαριστημένα με τον άμεσο ψεκασμό. Καλά μεταφέρουν τους εκπροσώπους της χλωρίδας με αρκετά σκληρά φύλλα και μερικούς άλλους. Μπορείτε να ψεκάσετε σίγουρα μικροσκόπια, φιλόδεντρα, τέρατα, ανθούρια, κωδοκομεία. Τα φυτά με εφηβικά και τρυφερά φύλλα είναι καλύτερα να μην ψεκάζονται απευθείας, αλλά ψεκάζονται με νερό κοντά τους.

Ομοίως, θα πρέπει να έρθει με τα περισσότερα από τα ανθοφόρα υποτροπικά φυτά, όπως η γαρδένια, καμέλια και αζαλέες δημοφιλή κατά την περίοδο της ανθοφορίας, όπως σταγονίδια νερού επιβλαβή για τα ευαίσθητα πέταλα ενός λουλουδιού. Επιπλέον, η έμμεση ψεκασμός είναι απαραίτητη για βρωμιάδες και ορχιδέες που αναπτύσσονται σε μπλοκ πεύκου ή σε δένδρο επιφύτων. Το χειμερινό πότισμα δεν πρέπει να είναι συχνό - μία φορά την ημέρα (κατά προτίμηση το πρωί) θα είναι αρκετό.

Αν δεν έχετε εκτελέσει τον ψεκασμό, και τα φυτά σας να έχουν χρόνο για να επιτεθεί τετράνυχος, στη συνέχεια, κρατήστε ψυχαγωγικές δραστηριότητες ως εξής: μετά την υγρή στέμμα του νερού, των φυτών obvorachivayut διαφανή πλαστική μεμβράνη, η οποία θα πρέπει να πιεστεί σφιχτά τα φύλλα. Μετά από μία ή δύο εβδομάδες, τα ακάρεα θα εξαφανιστούν, αφού δεν ανέχονται υψηλή υγρασία.

Η περίσσεια αριθμός των ψεκασμούς σε συνδυασμό με μια δροσερή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε υπεράρδευση πήλινα μπουμπούνας, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη των μικρών χωρίς φτερά παρασίτων λευκό - υποεπίπεδα. Υποβρύχια φθαρμένα μικρές ρίζες, βλαστήσει σπόρους, βλαστούς. Για να τα ξεφορτωθείτε, αρκεί να το στεγνώσετε με μια γη και να πασπαλίζετε το χώμα στο δοχείο με ένα στρώμα άμμου.

Μια άλλη μέθοδος αύξησης της υγρασίας γύρω από τα λουλούδια - τοποθετώντας τα σε ένα ευρύ δίσκο, το οποίο είναι γεμάτο με ένα στρώμα αποστράγγισης, καλυμμένο με σπαγνό. Το κάτω μέρος του δοχείου δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με το νερό που υπάρχει συνεχώς στο κάτω μέρος. Οι ατμοί από μια τέτοια παλέτα αυξάνουν την υγρασία κατά περίπου 8%.

Ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος - εφαρμογή οικιακών υγροποιητών. Σε αυτή την περίπτωση, το αναμφισβήτητο όφελος από την υγρασία θα εξαπλωθεί όχι μόνο στους πράσινους κατοίκους του διαμερίσματός σας, αλλά θα σας βοηθήσει και εσείς. Κανονική υγρασία αέρα θα βοηθήσει το δέρμα σας, θα γίνει μια καλή πρόληψη των πνευμονικών παθήσεων και της αϋπνίας.

Συσκευή για την ύγρανση υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε «ψυχρό ατμό» διαβροχής «καυτό ατμό», και πιο σύγχρονη υπερήχων υγραντήρες, η οποία χρησιμοποιεί μια λεπτή μεμβράνη πιεζοηλεκτρική εκτινάσσει λεπτών σταγονιδίων ύδατος εντός του αέρος. Με τη βοήθεια των υγραντωτών αέρα με υπερήχους είναι δυνατόν να επιτευχθεί υγρασία αέρα 80% - αυτή η υγρασία είναι καλή για τροπικά θερμοκήπια. σε ένα δωμάτιο είναι προτιμότερο να περιορίσετε την τιμή στο 60%.

Εάν δεν υπάρχουν τέτοιες συσκευές, μπορείτε να βάλετε μια μπαταρία λουτρών με νερό, το οποίο σταδιακά θα εξατμιστεί και θα υγραίνει τον αέρα στο δωμάτιο.

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο:

Συσκευές-υγραντήρες για φυτά εσωτερικού χώρου

Η επέκταση του φάσματος των φυτών εσωτερικού χώρου και ιδιαίτερα η αυξανόμενη δημοτικότητα των τροπικών εξωτικών καθιστά κάθε ανθοπωλείο να αντιμετωπίζει την πρόκληση της αύξησης της υγρασίας του αέρα. Εξάλλου, οι καλλιέργειες που αγαπούν την υγρασία δεν μπορούν να διατηρηθούν σε ένα «ξηρό κλίμα» κατοικιών. Και μπορείτε να λύσετε αυτό το πρόβλημα με δύο τρόπους: με τον συχνό ψεκασμό ή με διάφορα moisturizers. Εγχώρια, παραδοσιακά ανάλογα της ειδικής τεχνολογίας επιλύουν το πρόβλημα εν μέρει. Αλλά οι υγραντήρες μπορούν να γίνουν απαραίτητοι βοηθοί. Αλλά δεν είναι τόσο λίγα, και δεν είναι εύκολο να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα.

Η απλούστερη και πιο δημοφιλής μέθοδος υγρασίας αέρα είναι η χρήση ψεκασμών. © Ντμίτρι Σαμπάνοφ

Γιατί είναι τόσο σημαντική η υγρασία του αέρα;

Στην καλλιέργεια φυτών εσωτερικού χώρου, τα κύρια συστατικά της φροντίδας είναι η άρδευση, η λίπανση και η μεταφύτευση. Παρά το γεγονός ότι για κάθε πολιτισμό, χωρίς εξαίρεση, ανεξάρτητα από το βαθμό της ιδιοτροπία έχουν κατ 'ανάγκη αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές και σε μια άνετη υγρασία, που συχνά αγνοούνται, ελπίζοντας ότι μια καλή προσαρμοστικότητα, αλλά πάνω απ' όλα δεν θέλει να επιβαρύνει τη φροντίδα των εσωτερικών αγάπες καθημερινές διαδικασίες. Αλλά η υγρασία την απόλυτη πλειοψηφία, και ανθοφόρα και καλλωπιστικά φυτά φύλλωμα σπίτι είναι ένα ζωτικής σημασίας παράμετρο.

Οι ξηρές άκρες των φύλλων είναι το πιο διάσημο και το μικρότερο πρόβλημα που προκαλείται από την ανεπαρκή υγρασία του αέρα. Πτώση μπουμπούκια και λουλούδια, κιτρίνισμα και πτώση των φύλλων, λέπτυνση πυροβολεί θάμνους razvalivanie, μαζική εξάπλωση των παρασίτων που καλύτερα να αισθάνονται στο ξηρό αέρα του αλευρώδης και τετράνυχο να αφίδες και κοκκοειδή - αυτά είναι τα προβλήματα, η πηγή του οποίου είναι η απροσεξία στην υγρασία αέρα. Επιπλέον, τα μέτρα μη διαβροχή δεν διευκολύνουν τη φροντίδα: σε ξηρές συνθήκες πρέπει να ποτίζονται πιο συχνά και πιο πλούσια, ειδικά το χειμώνα τα φυτά, την περαιτέρω μείωσή τους και να θέσουν σε κίνδυνο τους φυσικούς κύκλους της ανάπτυξης, σπάζοντας την φάση ηρεμίας. Και για μέτρα αγώνα κατά των ναυαγίων και δεν είναι απαραίτητο να αναφερθούμε καθόλου.

Μόνο σπάνια δωμάτια "Σπαρτιάτες" και χυμούς μπορούν να ικανοποιηθούν με τον ξηρό αέρα και να αισθάνονται καλά ακόμα και όταν οι συσκευές θέρμανσης λειτουργούν το χειμώνα. Θα ανέχονται μια πτώση της υγρασίας του αέρα μέχρι 40-50% (κάτω από το δεν θα κάνει καλό για ακόμη και κάκτους και άλλα ξηρά μάγουλα). Οι περισσότερες καλλιέργειες χώρου απαιτούν μια μέση σταθερή υγρασία αέρα (και κατάλληλη αποζημίωση για τις αλλαγές του το καλοκαίρι και το χειμώνα). Για αυτούς, τα ποσοστά θα είναι άνετα από 50 έως 70%. Και τα τροπικά φυτά, συνηθισμένα στα υγρά δάση της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής ή της Ασίας, χρειάζονται ένα πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας αέρα. Και χωρίς αυτό δεν φαίνεται απλά άσχημο, αλλά δεν μπορούν να ανθίσουν, συχνά αρρωσταίνουν, σταδιακά χάνονται. Για τέτοιες εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητο να παρέχει υγρασία αέρα από 70%, και για μερικές - όλο το 90%.

Η υγρασία δεν μπορεί να θεωρηθεί σταθερός δείκτης. Μεταβάλλεται συνεχώς, πέφτει απότομα το καλοκαίρι και το χειμώνα, σε περιόδους ακραίων θερμοκρασιών και στη λειτουργία συστημάτων κεντρικής θέρμανσης και έρχεται σε σχετικό πρότυπο την άνοιξη και το φθινόπωρο. Στις μεταβατικές εποχές, η υγρασία στα σαλόνια είναι μέσα στις μέσες παραμέτρους και είναι άνετη για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Το καλοκαίρι, η πτώση της υγρασίας "συνδέεται" με τη θερμότητα και είναι άμεσο αποτέλεσμα του αγαπημένου μας ηλιόλουστου καιρού. Και το χειμώνα, ο αέρας είναι σταθερά ξηρός, οι δείκτες υγρασίας πέφτουν 3-4 φορές σε σύγκριση με τους φθινόπωροι και δεν υπερβαίνουν το 20% με την πιο ήπια επιλογή θέρμανσης. Όλα αυτά τα φυτά υποφέρουν από τέτοιες συνθήκες και η αντιστάθμιση για τις αλλαγές είναι ζωτικής σημασίας.

Η υγρασία θεωρείται ως μια παράμετρος που επηρεάζει μόνο τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά στην πραγματικότητα, όλα είναι πολύ πιο περίπλοκα: τόσο εμείς, όσο και τα έπιπλα μας, το εσωτερικό και η διακόσμηση των τοίχων, το δάπεδο και το ταβάνι πάσχουν από πάρα πολύ ξηρό ή υγρό αέρα, όχι σε μικρότερο βαθμό. Και η υγρασία είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες του μικροκλίματος. Τα προβλήματα με το δέρμα και η ξηρότητα του κατά τη διάρκεια του χειμώνα, η αποξήρανση των επίπλων και του παρκέ, οι αλλεργίες, η ρινική καταρροή και ακόμη και τα κρυολογήματα - όλα αυτά τα φαινόμενα εξαρτώνται επίσης έμμεσα από λάθος υγρασία.

Η υγρασία είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες του μικροκλίματος. © streetdirectory

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα

Η επιλογή της σωστής στρατηγικής υγρασίας του αέρα θα πρέπει με πολλούς τρόπους να είναι μεμονωμένη. Όπως και στα προβλήματα άρδευσης και διατροφής, δεν μπορεί να υπάρξουν κοινές καθολικές στρατηγικές. Μετά από όλα, κάθε φυτό έχει τις δικές του προτιμήσεις για συγκεκριμένους δείκτες υγρασίας, τη συχνότητα των διαδικασιών, ακόμα και τον τύπο τους.

Η απλούστερη και πιο δημοφιλής μέθοδος υγρασίας αέρα είναι η χρήση ψεκασμών. Μια γρήγορη, αποτελεσματική διαδικασία και η αλήθεια είναι καλή. Αλλά μόνο για τα φυτά με γυαλιστερά, λεία φύλλα. Μετά το ψεκασμό δεν είναι κατάλληλο για τα φυτά με περιθώρια, σουκλένια, τις περισσότερες ανθοκαλλιέργειες. Ναι, και να τα ξοδέψετε μόνο στην θερμή περίοδο με μια σπάνια εξαίρεση (αν τα φυτά διατηρούνται σε δροσερές συνθήκες, ο ψεκασμός μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση της σήψης). Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα της μεθόδου - ο ψεκασμός δεν δημιουργεί σταθερό περιβάλλον, οι δείκτες υγρασίας μεταβάλλονται διαρκώς.

Ο δεύτερος "σπίτι" τρόπος - παραδοσιακό moisturizers, ή "μεθόδους της γιαγιάς". Εγκατάσταση σε φυτά ή κάτω (έτσι ώστε το κάτω μέρος να μην είναι σε επαφή με το νερό και υλικά), δοχεία και παλέτες με βρεγμένα υλικά που εξατμίζονται συνεχώς νερό και έτσι να αυξήσει τους δείκτες υγρασίας για τα φυτά - μια μεγάλη ενδιάμεση λύση, ειδικά αν θέλετε να επιτύχετε μέσα πρότυπα. Καθώς το «πληρωτικό» χρησιμοποιείται χώμα βρύα ενυδρείο, χαλίκι, διογκωμένης αργίλου και ούτω καθεξής. Για υψηλή υγρασία όπως υγραντικά πρέπει να συμπληρωθούν ψεκάζει, αλλά είναι ο πιο εύκολος και προσιτός τρόπος για τη σταθεροποίηση πιο αποτελεσματικά. Παρόμοια αποτελέσματα έχουν όχι μόνο τα τηγάνια και δίσκους, αλλά κύπελλα επίσης με βρύσες, υγρό πανί που τοποθετείται στην μπαταρία.

Οι βέλτιστες σταθερές τιμές της υγρασίας του αέρα μπορούν να δημιουργηθούν μόνο με τη βοήθεια ειδικών συσκευών - υγραντήρων. Αυτός ο οικιακός εξοπλισμός με ένα αρκετά απλό μηχανισμό πρόσκρουσης και σχετικά μικρό μέγεθος, που σας επιτρέπει να διατηρείτε σταθερή την υγρασία, αμετάβλητη σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των κατοικιδίων ζώων.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες για φυτά εσωτερικού χώρου;

Οι ενυδατικές ουσίες που παρουσιάζονται στην αγορά σήμερα είναι πολύ διαφορετικές όχι μόνο στην κατηγορία τιμών (από 25 έως πάνω από 300 δολάρια ΗΠΑ), αλλά και στην τεχνολογία, την αρχή της λειτουργίας. Όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 4 κατηγορίες:

Υγραντήρες ατμού

Οι υγραντήρες ατμού λειτουργούν με βάση ένα σύστημα υγρασίας ατμού. Αυτές είναι αρκετά απλές συσκευές που καταναλώνουν πολλή ηλεκτρική ενέργεια, με υψηλή απόδοση και ισχύ (200-500 W), η κύρια λειτουργική μονάδα των οποίων είναι στοιχεία θέρμανσης που μετατρέπουν το νερό σε ατμό. Η υγρασία του αέρα αυξάνεται πολύ γρήγορα και διατηρείται συνεχώς, όταν επιτευχθεί η βέλτιστη στάθμη, οι συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

Αυτές οι υγραντήρες δημιουργήσετε ένα μόνιμο περιβάλλον για την καλλιέργεια φυτών σε ένα άνετο μέσο και μέτρια-υψηλή υγρασία απόδοσης (συνήθως όχι περισσότερο από 60-70%). Δεν επιτρέπουν τον έλεγχο συγκεκριμένων δεικτών, αλλά επιλύουν το πρόβλημα με εξαιρετικά ξηρό αέρα γρήγορα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Επιπλέον υγραντήρες ατμού, υπάρχουν απλά μοντέλα, και πιο άνετη εργονομική ενυδατικά, στιβαρή κατασκευή, η προστασία από την κλίση, φωτισμού, δείκτες και λειτουργίες ελέγχου της λειτουργίας προγραμματισμού. Η διαθεσιμότητά τους κάνει πιο βολικό και τα ίδια τα όργανα είναι πολύ πιο αξιόπιστα. Υπάρχουν υγραντήρες ατμού με τη λειτουργία της γεύσης (κορεσμός του αέρα με αιθέρια έλαια) και την συσκευή εισπνοής.

Υγραντήρας ατμού. © Pearl Diffusion

Μπορούν να ληφθούν υπόψη οι κύριες ελλείψεις:

 • καμία λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης (μόνο με ανεπαρκή ποσότητα νερού).
 • πρέπει να καθαρίσετε τα θερμαντικά στοιχεία από την κλίμακα.
 • Προφυλάξεις για την προστασία από φύλλα φυτών θερμού ατμού και διακοσμητικά υλικά.
 • μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρισμού και νερού.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Υπερήχων υγραντήρες - υψηλής, μέσης και ενυδατωτικά (μέχρι 150 W), οι οποίες λειτουργούν με βάση την αρχή της μετατροπής ηλεκτρικές ταλαντώσεις σε πιεζοηλεκτρικό δόνηση στοιχείο για να ληφθεί λεπτό ψεκασμό νερού. Αυτές οι υγραντήρες εξοπλισμένα με υψηλής ποιότητας υγρόμετρα που μπορεί γρήγορα να φτάσει και να διατηρηθεί η επιθυμητή απόδοση, χωρίς τη συνεχή εργασία της μονάδας. Αυτοί είναι οι μόνοι υγραντήρες στους οποίους οι τιμές υγρασίας μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια. Και εκτός αυτού, όπως τα μοντέλα ατμού, είναι συχνά εξοπλισμένα όχι μόνο με προγράμματα ελέγχου, ακριβή στοιχεία ελέγχου υγρασίας, αλλά και με λειτουργία γεύσης. Μειονεκτήματα των υπερήχων υγραντήρες είναι δύσκολο να βρεθούν, και είναι όλα σχετικά με την ποιότητα του νερού: αυτές οι συσκευές λειτουργούν μόνο με αποσταγμένο νερό (ακόμα και με την παρουσία της λειτουργίας καθαρισμού κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης πρέπει να αλλάζουν συνεχώς τα στοιχεία και στραγγισμένα μετά τη δουλειά).

Υγροποιητής υπερήχων. © eoildiffuser

Υγραντήρες ψυχρής δράσης

Οι ψυχτικοί υγραντήρες ή οι ψυχτικοί υγραντήρες - συσκευές στις οποίες διοχετεύεται αέρας μέσω των βυθισμένων φίλτρων και φυσίγγων, είναι κορεσμένα με υγρασία αποτελεσματικά και ομοιόμορφα. Σε αντίθεση με τους υγραντήρες ατμού, αυτή είναι μια τεχνική χαμηλής ισχύος (έως 60 W), ικανή να εκτελεί τις λειτουργίες ενός υγραντήρα σε έκταση 150 τ.μ.

Ασφαλές, εύκολο στη χρήση, αυτές είναι αργές, αλλά πολύ αποτελεσματικές ενυδατικές κρέμες. Κορεσμό του αέρα με υγρασία, θα είναι σε θέση να δύο φορές πιο αργά από ό, τι τους ομολόγους του ατμού, προκειμένου να επιτευχθεί ακόμη και κατά μέσο όρο υγρασία 60-70% θα πρέπει να περιμένουν για πολλές ώρες, αλλά η σταθερότητα και το περιβάλλον είναι πολύ υψηλότερο, καθώς και η ομοιόμορφη κατανομή των δεικτών υγρασίας. Μετά την επίτευξη του επιπέδου 60%, η μονάδα μεταβαίνει να υποστηρίζει τη λειτουργία απόδοσης, δεν έντονα ενυδατώνει τον αέρα, αλλά μόνο περιστασιακά οδηγεί να διατηρήσει ένα σταθερό περιβάλλον. Στα καλύτερα μοντέλα, εκτός από τη λειτουργία ύγρανσης, υπάρχει και ένα επιπλέον επιλογές καθαρισμού και ιονισμού που βελτιώνουν το κλίμα εσωτερικού χώρου γενικότερα.

Τα μειονεκτήματα των ψυχρών υγραντήρων μπορούν να ληφθούν υπόψη:

 • αργή εργασία (το στεγνωτήρα αέρα, τόσο περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί για να υγρανθεί)?
 • τη δυνατότητα χρήσης μόνο απεσταγμένου νερού ·
 • δεν είναι κατάλληλη για τη δημιουργία συνθηκών πολύ υψηλής υγρασίας από 70%.
 • πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά τις δεξαμενές και τα φίλτρα και να αλλάζετε το τελευταίο.

Πλυντήρια αέρα και κλιματικά συστήματα

Πλύσεις αέρα και κλιματικά συστήματα. Πρόκειται για οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούνται για δικές τους ανάγκες και όχι ειδικά για εσωτερικούς χώρους (η βελτίωση των συνθηκών για αυτούς είναι μάλλον ένα ευχάριστο επίδομα για τη λειτουργία των κλιματικών συστημάτων).

Η ποικιλία μοντέλων που παρουσιάζονται στην αγορά σας επιτρέπει να επιλέξετε όχι μόνο διαφορετικούς τύπους υγραντήρων αλλά και διαφορετικές τιμές τιμών. Επιπλέον, μεταξύ των τριών τύπων υγραντήρων αέρα υπάρχουν τόσο δημοσιονομικά όσο και ακριβότερα συστήματα με πρόσθετες λειτουργίες και ευχάριστες επιλογές. Όλοι οι υγραντήρες λειτουργούν μέσα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, για χρήση σε διαφορετικούς χώρους, είτε πρέπει να αγοράσετε αρκετές συσκευές είτε να μεταφέρετε ένα από το δωμάτιο στο δωμάτιο.

Για να επιλέξετε το μοντέλο σας, πρώτα να αξιολογήσετε το "μπροστινό μέρος της εργασίας" και τις ανάγκες σας και επίσης να ελέγξετε και να ελέγξετε ξανά όλους τους κύριους δείκτες της συσκευής:

 • αν τα φυτά βρίσκονται γενικά όχι περισσότερο από το ένα τρίτο του δωματίου ή να σταθεί στο περβάζι του παραθύρου, θα πρέπει να έχετε έναν υγραντήρα για μια μικρή περιοχή (για να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα που αλλάζει το μικροκλίμα γύρω από το σπίτι, εργάζεται πάνω σε μια μεγάλη περιοχή που αξίζει μόνο αν έχετε προβλήματα με την υγρασία αποθηκεύονται όχι μόνο το χειμώνα αλλά και παρατηρείται το καλοκαίρι, κατά το υπόλοιπο της σεζόν, που είναι αν η αύξηση της υγρασίας του αέρα είναι απαραίτητη όχι μόνο για τα φυτά, αλλά και για ένα άνετο μικροκλίμα και τη βελτίωση του περιβάλλοντος)?
 • βεβαιωθείτε ότι η περιοχή ψεκασμού δεν υπερβαίνει το μέγεθος του δωματίου (δεν χρειάζεται να αγοράσετε έναν ισχυρό υγραντήρα 100 τετραγωνικών μέτρων για ένα δωμάτιο μέτρησης 15-20 τετραγωνικών μέτρων).
 • αγοράζουν υγραντήρες μόνο εάν είναι δικαιολογημένη: 1-2 φυτά πιο εύκολο στη χρήση εγχειρίδιο μεθόδους για να αυξήσετε την υγρασία, υγραντήρες χρειάζεται μόνο εφόσον οι συλλογές δεκάδες φυτά σε γλάστρες?
 • καταρχάς, να δώσετε προσοχή στον τύπο του νερού: δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείτε το συνηθισμένο νερό σε συσκευές που λειτουργούν με απεσταγμένο νερό, ακόμη και με αμείλικτη φροντίδα.
 • Σκεφτείτε ότι η ισχύς καθορίζει όχι μόνο την παραγωγικότητα και την ταχύτητα του υγρανισμού του αέρα, αλλά και το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας: ορισμένοι δείκτες πρέπει να θυσιάζονται.
 • δεξαμενή όγκος ψηφοφορία για το νερό, η οποία θα καθορίσει τη διάρκεια της εργασίας σας χωρίς παρεμβολές και τη συχνότητα της αναπλήρωσης νερού στη συσκευή (για 10-12 ώρες θα αρκεί δεξαμενή 5 l, όλες οι υγραντές καταναλώνουν καθημερινά 6 έως 12 λίτρα νερού με το δραστικό εργασίας)?
 • δώστε προσοχή στην ένδειξη της ποσότητας αέρα που πρέπει να περάσει: Κανονικά, για σταθερή υγρασία, η συσκευή πρέπει να περάσει όλο τον αέρα στο δωμάτιο 2 φορές την ώρα.
 • αν σκοπεύετε να μετακινήσετε τη συσκευή από τόπο σε τόπο, εξετάστε το βάρος και την εργονομία του μοντέλου, την ευκολία και τη σταθερότητα.
 • όλοι οι υγραντήρες είναι θορυβώδης, αλλά για διαφορετικά μοντέλα τα επίπεδα θορύβου κυμαίνονται από 5 έως 70 dB και η άνεση που υπάρχει κοντά σε συσκευές με διαφορετικά επίπεδα θορύβου θα αλλάξει ανάλογα.
 • στην υγραντήρα ήταν εύκολο στη χρήση, θα πρέπει να είναι ασφαλή, όχι μόνο, αλλά και να έχουν όλες τις απαραίτητες επιλογές ελέγχου - από το μηχανισμό προστασίας των υπεράρδευση αέρα με τις παραμέτρους του ρυθμιστή, που το χρονόμετρο, νυχτερινή λειτουργία του με ρομπότ και λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης?
 • μελετήστε πρόσθετες επιλογές: ίσως, η λειτουργία του καθαρισμού του αέρα ή της αρωματοποίησης και εισπνοής θα σας βοηθήσει να λύσετε πολλά προβλήματα υγείας και θα αποτρέψετε αποτελεσματικά τα κρυολογήματα.
 • δώστε προσοχή στα αισθητικά χαρακτηριστικά: οι υγραντήρες "κρύβουν" δεν θα λειτουργούν, και πρέπει να ταιριάζουν οργανικά στο εσωτερικό σας.

Πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο;

Σε ζεστό καιρό, είναι δύσκολο να μείνετε σε ένα διαμέρισμα, μια εξοχική κατοικία ή στη δουλειά. Ο θερμός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, διαχέει και καταστρέφει την προσοχή.

Η πίεση μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, η αποδοτικότητα μειώνεται, επειδή είναι δύσκολο για ένα άτομο να εργαστεί σκέψης, συλλογισμού, λήψης αποφάσεων σε τέτοιες συνθήκες.
Επίσης, η ανεπαρκής υγρασία του αέρα βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα μουσικά όργανα και τα έπιπλα από ξύλο.
Υπάρχουν συσκευές που ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά εκτός από αυτές μπορείτε να υγρανετε τον αέρα με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων, τα οποία θα συζητηθούν στο άρθρο μας, πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα ή ένα γραφείο.

Κάνουμε πάγο πριν. Αγοράζουμε τα καλούπια πάγου, ρίχνουμε νερό βρύσης και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Ο πάγος θα προσθέσει υγρασία στο δωμάτιο

Όταν το διαμέρισμα είναι ζεστό, παίρνουμε πάγο και πετάμε σε γλάστρες με λουλούδια ή δοχεία, τα οποία τοποθετούμε στο διαμέρισμα.
Ο πάγος αρχίζει να λιώσει και προσθέτει υγρασία στο δωμάτιο.

Κρήνη.

Το σιντριβάνι είναι ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για ένα διαμέρισμα και ένα εξοχικό σπίτι. Υπάρχουν μικρές βρύσες, βρύσες μεσαίου μεγέθους ή μεγάλες για τον κήπο.

Πώς λειτουργεί μια μικρή βρύση;

Το νερό χύνεται στο σιντριβάνι, ανάβει στην πρίζα και η βρύση αρχίζει να λειτουργεί. Ένα ρεύμα νερού καταπραΰνει, χαλαρώνει.

Μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στα γλάστρες, στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι.

Η βρύση όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά και ομορφαίνει το εσωτερικό

Σε μεγάλες εταιρίες βρίσκονται οι βρύσες στην περιοχή, μπροστά από την είσοδο του κτηρίου. Κατά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι μπορούν να περπατήσουν, να απολαύσουν την θέα και να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα.

Το ενυδρείο.

Το ενυδρείο αναφέρεται επίσης στα μέσα υγρασίας του αέρα. Ακόμη και ένα μικρό ενυδρείο μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το έργο.

Το ενυδρείο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον υγρασία του εσωτερικού χώρου

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε μια ισχυρή θερμότητα στο ενυδρείο μπορεί να θερμαίνεται το νερό και πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του νερού μέσα από αυτό με ένα ειδικό θερμόμετρο. Εάν το νερό στο ενυδρείο είναι πολύ ζεστό, τότε το ψάρι μπορεί να πεθάνει.

Αερισμός.

Συχνά ανοίξτε τα παράθυρα στο γραφείο ή στο διαμέρισμα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε σχολικά και κρατικά ιδρύματα.

Κανονικά αερίστε τα δωμάτια

Σε ψυχρό καιρό, όταν αφήνετε το δωμάτιο, ανοίξτε τα παράθυρα και όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο, κλείστε το. Ιδανικά 2-3 φορές την ημέρα για 10-15 λεπτά.

Υγρό ύφασμα.

Κόβουμε το ύφασμα σε διαφορετικά κομμάτια. Βυθίστε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και στη συνέχεια πιέστε. Περαιτέρω στο διάδρομο, κρεμάστε στα παράθυρα και βάλτε το πέρασμα μεταξύ των δωματίων.

Για να βρέξετε τον αέρα, κρεμάστε ένα υγρό πανί

Φυσικά, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι, το εσωτερικό δεν θα φαίνεται πολύ ωραία, αλλά αυξάνει ελαφρώς την υγρασία του αέρα.
Σε σοβαρή ζέστη, το ύφασμα στεγνώνει γρήγορα και πρέπει να ενημερώσετε το νέο. Αφού πλένουμε τα ρούχα, παίρνουμε το πάτωμα ξήρανσης, τοποθετούμε το δωμάτιο και κρεμάμε τα ρούχα.

Το χειμώνα, κρεμάμε το υγρό πανί στην μπαταρία.

Το χειμώνα, η ξήρανση των πραγμάτων από την μπαταρία θα βοηθήσει να υγρανθεί ο αέρας

Ο ψεκαστήρας.

Στο ανθοπωλείο, μπορείτε να αγοράσετε έναν ψεκαστήρα ή ένα ακροφύσιο για ένα μπουκάλι που θα ψεκάσει νερό.
Ο ψεκαστήρας είναι μια μικρή φιάλη, το νερό χύνεται σε αυτό. Το ακροφύσιο είναι στριμμένο, η βαλβίδα πιέζεται και το νερό ψεκάζεται με λεπτό τρόπο.

Σε μια ισχυρή θερμότητα, ψεκάστε νερό στα δωμάτια

Σε ισχυρή θερμότητα, ψεκάζουμε νερό σε όλους τους χώρους, στις πόρτες, στα δάπεδα ή στις κουρτίνες. Είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τον νεφελοποιητή στο ψυγείο και συνεπώς το νερό θα είναι συνεχώς κρύο.

Δεξαμενές με νερό.

Ρίξτε νερό στα αγγεία, κούπες, μπουκάλια και τακτοποιήστε το σε όλο το διαμέρισμα.

Για την ομορφιά μέσα στα αγγεία μπορείτε να βάλετε λουλούδια, συνηθισμένες ή διακοσμητικές πέτρες, κοχύλια.

Τοποθετήστε τις δεξαμενές με νερό στο δωμάτιο

Εάν το διαμέρισμά σας έχει μπάνιο, τότε γεμίστε το με κρύο νερό και ανοίξτε την πόρτα πλατιά.

Για σήμερα στην πώληση υπάρχουν ειδικές δυνατότητες με τις οποίες το νερό χύνεται και είναι κρεμασμένο πάνω στην μπαταρία. Τέτοια δοχεία είναι πολύ χρήσιμα το χειμώνα, όταν το διαμέρισμα είναι ξηρό, αλλά και αποθηκεύονται το καλοκαίρι, έχουν επίσης τη μορφή ζώων.

Ειδικά δοχεία με νερό για μπαταρία

Φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα λουλούδια στο σπίτι ιονίζουν τον αέρα, τον ενυδατώνουν και τον καθαρίζουν. Ιδιαίτερα μεγάλη υγρασία δίνεται σε εκείνα τα φυτά που έχουν μεγάλα ή πολλά φύλλα: μόνστερα, φτέρη, χλωροφύτα, sheffler, diffenbachia, zamiokulkas, croton και άλλα.

Τα τέρατα και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν υγρασία στον αέρα

Κατά τη θερινή ώρα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε όλες τις γλάστρες σε ένα βαθύ δίσκο σε πλαστικά καπάκια από μπουκάλια. Η περίσσεια νερού θα στραγγίσει στην παλέτα και, καθώς υπάρχουν καπάκια, το φυτό δεν θα βρίσκεται συνεχώς στο νερό και συνεπώς το ριζικό σύστημα δεν θα σαπίζει. Πολλά λουλούδια, όπως η υγρασία, γι 'αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο.

Το καλοκαίρι, βάλτε τις γλάστρες σε μια παλέτα

Ο υγραντήρας.

Στα καταστήματα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι moisturizers. Πριν από την αγορά, πρέπει να μελετήσετε λεπτομερώς: το επίπεδο θορύβου, την ταχύτητα υγρασίας, το σύστημα φιλτραρίσματος, την περιοχή υγρασίας, τον τύπο ισχύος, και επίσης να δώσετε προσοχή σε άλλες παραμέτρους.

Ο υγραντήρας θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Η αρχή της δουλειάς τους είναι απλή. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, συνδέεται με το δίκτυο και το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Είναι καλύτερα να χύνεται κρύο νερό.

Εάν ρίχνετε νερό από τη βρύση, μετά από μερικές ημέρες το εσωτερικό της συσκευής μετατρέπεται από άσπρο σε σκουριασμένο, επειδή το νερό της πόλης δεν είναι πολύ καλής ποιότητας.

Ρίχνετε μόνο φιλτραρισμένο νερό στον υγραντήρα

Κλιματισμός.

Ο κλιματισμός είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση που δεν μπορεί να αντέξει κάθε οικογένεια, αλλά αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την υγρασία του αέρα από όλα τα διαθέσιμα τώρα και για πάντα.

Το κλιματιστικό είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας ενυδάτωσης

Κατά την αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε τη φράση "υπάρχει κλιματισμός". Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση θα φροντίσει τους υπαλλήλους και τους πελάτες της και στο γραφείο θα είναι ευχάριστο να εργάζεται και να μένει.

Ο ανεμιστήρας.

Ο ανεμιστήρας δεν υγραίνει καλά το δωμάτιο, επειδή βασικά κυνηγάει θερμό αέρα.

Οι φίλοι έχουν διαφορετικούς τύπους.

Για έναν υπολογιστή, που λειτουργεί μέσω usb - wire. Ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στο τραπέζι, συνήθως η ροή αέρα είναι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, το καλώδιο συνδέεται στη μονάδα συστήματος και ο ανεμιστήρας εκτελείται ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής. Πωλούνται από 600 ρούβλια.

Αυξήστε την υγρασία κατά την περίοδο θέρμανσης: τους καλύτερους τρόπους και τεχνικές

Πώς να βοηθήσετε το φυτό να επιβιώσει από το χειμώνα; Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο.

Πώς να βοηθήσετε το φυτό να επιβιώσει από το χειμώνα; Αυξήστε την υγρασία στο δωμάτιο.

17 Δεκεμβρίου 2014 / Αναθεώρηση LePlants.ru / Αξιολόγηση:

Περιεχόμενα

 • 1. Ψεκασμός
 • 2. Υγράνετε τις μπαταρίες
 • 3. Η παλέτα με νερό
 • 4. Ομαδοποίηση φυτών
 • 5. Ηλεκτρικοί υγραντήρες αέρα
 • 6. Τροπική βροχή, βρύσες και τεχνητές λίμνες
 • 7. Κάποια συμβουλές στο τέλος

Η περίοδος θέρμανσης έχει ήδη αρχίσει, και τα σπίτια μας έχουν πολυαναμενόμενη ζεστασιά. Και μαζί του, και συνεχή ταλαιπωρία - συνέπεια της μείωσης της υγρασίας του αέρα. Και ακόμα κι αν εμείς, οι άνθρωποι, είμαστε άβολα, ποιο είναι το δωμάτιο στο οποίο η υγρασία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας ανάπτυξης και ανάπτυξης;

Σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο, η υγρασία του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών πρέπει να είναι μεταξύ 45-50% και να μην υπερβαίνει το 65%. Εν τω μεταξύ, το χειμώνα σε πολυκατοικίες αυτός ο δείκτης συχνά μειώνεται στο 25-30%, το οποίο είναι πολύ μικρό για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου.

Φυσικά, υπάρχουν μερικοί από αυτούς που ανέχονται εύκολα τον ξηρό αέρα. Ειδικότερα, είναι οι κάτοικοι των περιοχών ερήμου - παχύφυτα, κάκτοι και «χοντρόπετσος» τύπος είδη και peperomiya Ehmei, τα οποία έχουν από μακρού προσαρμοσμένα για να επιβιώσουν σε ξηρά κλίματα. Αλλά τα φυτά ισημερινή ζώνη (φτέρες, Δράκαινα) υποφέρουν από ένα τέτοιο «κοκτέιλ» χαμηλής υγρασίας και υψηλή θερμοκρασία - ευαίσθητο λεπτά φύλλα τους χάνουν εύκολα την υγρασία. Στη φωτογραφία: Η απώλεια του περιτυλίγματος των φύλλων είναι το πρώτο σημάδι ότι η μονάδα δεν έχει υγρασία αέρα

Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου απαιτούν υψηλή υγρασία. Έτσι, για τους εκπροσώπους των τροπικών θεωρείται βέλτιστη υγρασία 85-95% το καλοκαίρι και 70-80% στη διάρκεια του χειμώνα, για τους μετανάστες από τις υποτροπικές - 60-70%, για Ορχιδέες - 50-100%, ανάλογα με το είδος. Εάν ο δείκτης είναι κάτω, το φυτό αρχίζει να ασκεί πίεση ή / και περνά στο στάδιο της αναγκαστικής ανάπαυσης.

Ένα κλασικό σημάδι της ξηρότητας του αέρα είναι η απώλεια της περιδέραιο του φύλλου - γίνεται υποτονική, πολύ λεπτότερη και χλωμό (μερικές φορές γίνεται κίτρινη, αλλά όχι πάντα). Άνθη και μπουμπούκια ενώ συρρικνώνονται, άκρες των φύλλων μαυρίζουν και τελικά πεθαίνουν, και το ίδιο το φυτό όλο και περισσότερο εκτεθειμένο σε επιθέσεις από παράσιτα, κυρίως - τετράνυχος, η οποία είναι πολύ λάτρης του ξηρού αέρα. Μερικά φυτά απορρίπτουν εντελώς ή μερικώς το φύλλωμα.

Άπειροι οι καλλιεργητές συχνά κάνουν το ίδιο λάθος - προσπαθούν να βελτιώσουν την κατάσταση με την αύξηση του ποτίσματος και ενθουσιασμό «πνίξει» λίτρα λουλούδι σας από το νερό, η οποία από μόνη της είναι επιβλαβής και μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο του φυτού. Ως εκ τούτου, εάν το φυτό σας γίνεται κίτρινο και στεγνώνει, σκεφτείτε για το πώς να αυξήσετε την υγρασία. Ευτυχώς, γι 'αυτό υπάρχουν πολλοί τρόποι - από την απλή και προσιτή σε όλους, σε πιο πολύπλοκες και δαπανηρές. Στη φωτογραφία: Ένα τυπικό ενυδρείο με ψάρι ενυδατώνει τέλεια τον αέρα

Ψεκασμός

Ο ψεκασμός είναι ο απλούστερος και πιο οικονομικός τρόπος για την αύξηση της υγρασίας του αέρα. Ωστόσο, οι πιο δαπανηρές από την άποψη των δικών τους προσπαθειών. Επιπλέον, είναι κατάλληλο μόνο για φυτά με σκληρά γυαλιστερά φύλλα. Κυρίως είναι κάτοικοι των τροπικών δασών: Αζαλέα, Ficus, Calathea, Maranta, Bromeliad, codiaeum, Philodendron, Orchid. Αλλά τα φύλλα βελούδινη των Gloxinia και βιολέτες, λεπτή φύλλα του Pelargonium, και πλισέ, όπως streptokarpusy peperomiya και δεν συνιστάται να ψεκάσει. Το γεγονός είναι ότι είναι πιο ευαίσθητα στη μυκητίαση και οι παρασιτικοί μύκητες αναπτύσσονται μάλλον γρήγορα σε στάσιμα σταγονίδια νερού. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αναζητήσετε άλλες μεθόδους υγρασίας.

Όταν ψεκάζετε το φυτό, προσπαθήστε να κρατήσετε τα σταγονίδια νερού να πέσουν στο λουλούδι ή στο μπουμπούκι. Ψεκάστε μόνο τα φύλλα, ειδικά το κάτω μέρος - υπάρχουν stomata που απορροφούν το νερό. Για να είναι πιο αποτελεσματική η διαδικασία, περάστε το πρωί και το βράδυ. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πριν το σκοτάδι (όταν σβήσετε το φως), τα φύλλα του φυτού στεγνώθηκαν εντελώς.

Ψεκασμός δοσολογίας - ρυθμίστε τον ψεκαστήρα στον μικρότερο ψεκασμό. Τα μεγάλα σταγονίδια δεν παραμένουν στα φύλλα και αποστραγγίζονται στο υπόστρωμα, με αποτέλεσμα να γίνει πολύ υγρό.

Για τον ψεκασμό, χρησιμοποιήστε μόνο καλά καθαρισμένο, αποσταγμένο ή αποσπασμένο νερό. Το άκαμπτο νερό που περιέχει χλώριο από τη βρύση καταστρέφει τους πόρους του φυτού και μετά το στέγνωμα αφήνει μη ελκυστικά λευκά ασβεστολιθικά σημεία στα φύλλα. Στη φωτογραφία: Ο ψεκασμός των φύλλων βοηθά στην προσωρινή αύξηση της υγρασίας του αέρα κοντά στο φυτό

Υγρασία των μπαταριών

Όχι λιγότερο δημοφιλής τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία είναι να υγρανετε τις μπαταρίες. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να κρεμάσετε ένα βαρύ ύφασμα απορρόφησης υγρασίας πάνω τους, για παράδειγμα πετσέτες πετσέτες. Το κύριο μειονέκτημα της μεθόδου είναι μια σύντομη περίοδος δράσης - οι υγρές πετσέτες στεγνώνουν γρήγορα και πρέπει να ξεκινήσετε ξανά.

Επεκτείνετε το έργο της δομής θα βοηθήσει έναν κουβά με νερό - το ένα άκρο της πετσέτα είναι στερεωμένο στην μπαταρία, και το δεύτερο που κατεβαίνετε στον κάδο. Οι υποστηρικτές των πρωτότυπων λύσεων μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα όμορφο χαλί από την Ikea: εάν είναι βρεγμένο και κρεμασμένο σε μια μπαταρία, θα στεγνώσει για τουλάχιστον δύο ημέρες.

Μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία τοποθετώντας τα δοχεία με νερό σε άμεση γειτνίαση με την μπαταρία. Επιπλέον αυτή η μέθοδος είναι μάλλον υψηλή απόδοση, μείον - δοχεία (ειδικά αν είναι μεγάλα) καταλαμβάνουν πολύ χώρο, και αυτό το σχέδιο δεν φαίνεται αισθητικά ευχάριστο.

Εάν έχετε την ευκαιρία, αγοράστε ένα saturator - μια δεξαμενή νερού, η οποία μπορεί να κρεμαστεί στην μπαταρία στο γάντζο. Ο κορεσμός είναι συμπαγής, περίπου 10 εκατοστά σε ύψος και 2-3 εκατοστά σε πλάτος και φαίνεται πολύ όμορφο. Βαίνει αποτελεσματικά τον αέρα, το πιο σημαντικό - μην ξεχάσετε να ρίχνετε νερό καθώς εξατμίζεται. Στη φωτογραφία: Επιλογές για την υγρασία της μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης

Γεμίστε το δίσκο με νερό

Αυτή η μέθοδος είναι ιδιαίτερα καλή για τα φυτά που δεν ανέχονται την παρουσία νερού στα φύλλα τους. Η παλέτα ρίχνουμε διογκωμένης αργίλου, χαλίκι ή το στρώμα υδρογέλης 2-2.5 cm, και ρίξτε νερό σε αυτό, έτσι ώστε οι άνω πέτρες ή κόκκοι της υδρογέλης καλύφθηκαν με νερό, αλλά όχι εντελώς, αλλά μόνο κατά το ήμισυ. Στην κορυφή, βάλτε μια κατσαρόλα φυτών και τοποθετήστε την παλέτα στο περβάζι πάνω από την μπαταρία κεντρικής θέρμανσης.

Ένας άλλος τρόπος να αυξηθεί η υγρασία γύρω από το φυτό - "δοχείο στο δοχείο". Τοποθετήστε το δοχείο με το φυτό σε ένα άλλο δοχείο, μεγαλύτερο σε μέγεθος. Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ των γλάστρες γεμάτες με ένα υλικό με καλές υγροσκοπικές ιδιότητες (βρύα σφάγνου, άλογο ινώδη τύρφη, διογκωμένης αργίλου), και συνεχώς το κρατήσει υγρό. Στη φωτογραφία: Κηπουρική σε μια παλέτα με υγρό claydite δεν φοβάται τον ξηρό αέρα

Ομαδοποίηση φυτών

Η σχετική υγρασία του αέρα σε μια ομάδα φυτών που συλλέγονται σε μια σύνθεση ή έναν κήπο δωμάτιο είναι αρκετές φορές υψηλότερη από ό, τι γύρω από ξεχωριστά φυτά. Ομαδοποιήστε τα λουλούδια σας έτσι ώστε τα φυτά που απαιτούν υψηλή υγρασία να είναι δίπλα σε εκείνα που εξατμίζουν αυτή την πολύ υγρασία.

Ένα ζωντανό παράδειγμα - φυτά βλάστησης (για παράδειγμα, Tsiperus, Spathiphyllum, αίθουσα Bambuk). Αυτά τα είδη ζουν σε νερό και από τη φύση τους εξατμίζουν μεγάλη ποσότητα υγρασίας - μέχρι 500 ml. ανά ημέρα - ώστε να μπορούν να το μοιράζονται με "γείτονες".

Η μέθοδος ομαδοποίησης είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Έτσι, προσπαθήστε να μην τοποθετήσετε τα φυτά κοντά μεταξύ τους για να αποφύγετε τη μόλυνση με γκρίζα σήψη. Μια εναλλακτική λύση σε αυτή τη μέθοδο μπορεί να είναι μια συνηθισμένη δεξαμενή ψαριών - ενυδατώνει τον αέρα καλά στο δωμάτιο, η γειτονιά με αυτό έχει ευνοϊκή επίδραση στα φυτά. Στη φωτογραφία: Στην ομάδα των φυτών, η υγρασία του αέρα είναι υψηλότερη από περίπου μια χωριστά στάσιμη μονάδα

Ηλεκτρικοί υγραντήρες

Με την εμφάνιση των ηλεκτρικών υγραντήρων, η υγρασία του αέρα έγινε πολύ πιο εύκολη και πολλοί καλλιεργητές αναστέναξαν με ανακούφιση.

Μόλις γίνει η κράτηση - παραδοσιακά υγραντήρες ατμού, οι οποίες λειτουργούν στην αρχή της εξάτμισης του νερού υπό υψηλή θερμοκρασία, δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό, επειδή είναι σε θέση να αυξήσει την περιεκτικότητα υγρασίας σε μόνο 60%. Για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αυτό δεν είναι αρκετό, γι 'αυτό συνιστάται η χρήση υγραντήρα υπερήχων.

Υγροποιητής υπερήχων διαφέρει από τον "συνάδελφο" του ατμού κατά το ότι δεν θερμαίνει το νερό θερμικώς, αλλά το μεταφέρει στην αέρια κατάσταση διαιρώντας τα μόρια του νερού. Ο ψυχρός ατμός, "γεννημένος" υπερήχων, είναι απολύτως αβλαβής για το φυτό.

Με τη βοήθεια ενός υπερηχητικού υγραντήρα, μπορείτε να αυξήσετε την υγρασία του αέρα στο 80%. Και ορισμένα μοντέλα έχουν μια οθόνη υγρών κρυστάλλων, στην οποία μπορείτε να δείτε από πρώτο χέρι ποια υγρασία αέρα έχετε "παραγγείλει", και τι είναι αυτή τη στιγμή.

Όταν αγοράζετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, δώστε προσοχή στον όγκο της δεξαμενής νερού - όσο πιο ευρύς είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή υγρασίας. Η συσκευή με μέγιστη χωρητικότητα μπορεί να διατηρήσει υψηλό επίπεδο υγρασίας ακόμη και σε μεγάλα θερμοκήπια.

Ένας καλός υγραντήρας του αέρα μπορεί να αγοραστεί σήμερα για λίγα χρήματα (μέσα σε 30 δολάρια), αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για να το αγοράσετε και να το φτιάξετε μόνοι σας από αυτοσχέδια υλικά.

Για να το κάνετε, πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι μεγάλου όγκου, ένα ψυγείο υπολογιστή και μια αυτοκόλλητη ταινία. Κόψτε το πάνω μέρος της φιάλης με λαιμό, τοποθετήστε το ψυγείο μέσα στην οπή και στερεώστε τη δομή με κολλητική ταινία. Μετά από αυτό, πρέπει απλώς να χύσετε νερό στο μπουκάλι, να ενεργοποιήσετε το ψυγείο στην υποδοχή και να τοποθετήσετε γλάστρες και φυτά το ένα δίπλα στο άλλο. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε υπερ-δυνατότητες από ένα τέτοιο όργανο, αλλά να υγραίνουμε μια μικρή περιοχή, θα το κάνει. Στη φωτογραφία: Ένας υγραντήρας αέρα κατασκευασμένος από πλαστικό δοχείο και ψυγείο υπολογιστή είναι μια καλή εναλλακτική λύση για τη συσκευή αγοράς

Τροπική βροχή, βρύσες και τεχνητές λίμνες

Οι ιδιοκτήτες μεγάλων ανθρακωρύχων και κλειστών χειμερινών κήπων γνωρίζουν από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να διατηρηθεί ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας σε αυτές τις εγκαταστάσεις. Ο συνηθισμένος ψεκασμός με το χέρι εδώ είναι απαραίτητος, επομένως πρέπει να αναζητήσετε άλλες επιλογές. Η λύση στο πρόβλημα μπορεί να είναι η "Τροπική βροχή" - ένα σύστημα που σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε σε ένα ωδείο ή στον χειμερινό κήπο συνθήκες που είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικές.

Ειδικοί ψεκαστήρες ποτίζουν τα φυτά, όπως μια πραγματική τροπική βροχή, με την περιοδικότητα και τη διάρκεια της "βροχής" που μπορείτε να αναρωτηθείτε. Χάρη σε μια μεγάλη δεξαμενή νερού, το σύστημα μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για αρκετές ημέρες, χωρίς την ανάγκη συνεχούς συμπλήρωσης του νερού.

«Τροπική βροχή» παρέχει μια υψηλή υγρασία, έτσι ώστε το αγαπημένο σας «μετανάστες» από το τροπικό δάσος -.. ορχιδέες, bromeliads, ficus, αραρούτης, κ.λπ. Αλλά τι γίνεται με τα φυτά που χρειάζονται, επίσης, υψηλή υγρασία, αλλά δεν μπορεί να ανεχθεί την παρουσία νερού σε φύλλα;

Σε αυτά τα "ιδιότροπα" συμπεριλαμβάνονται τα Senpolia, Gloxinia, Begonias και πολλοί άλλοι. Η βέλτιστη λύση για αυτούς θα είναι ένα μίνι-βρύση ή μια άλλη τεχνητή λίμνη που όχι μόνο βοηθά στην αύξηση της υγρασίας, αλλά και διακοσμεί το εσωτερικό. Περισσότερα για αυτούς μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας "Λίμνη σε κάθε σπίτι".

Με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης, η υγρασία στα διαμερίσματά μας γίνεται πολύ χαμηλή για τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά με τη δύναμή μας να τους βοηθήσουμε να επιβιώσουν με αυτό το τεστ χωρίς απώλειες. Στη φωτογραφία: Η λιμνούλα δωματίου υγραίνει τον αέρα και διακοσμεί το εσωτερικό