11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο:

Πώς να ενυδατώσετε σωστά τον αέρα σε ένα φυτώριο

Ο ειδικός, ο παιδίατρος Artem Kabanov, λέει πώς και πόση υγρασία θα πρέπει να διατηρείται στο παιδικό δωμάτιο.

Πολλοί γονείς ανησυχούν για το γεγονός ότι το παιδί τους δεν είναι κρύο και δεν είναι πολύ ζεστό, να προσπαθήσει να διατηρήσει τη βέλτιστη θερμοκρασία στο διαμέρισμα, με προσοχή να επιλέξετε τι να ντύσει το μωρό σας για μια βόλτα. Αλλά ξεχάστε εντελώς για μια άλλη σημαντική ένδειξη - την υγρασία του αέρα. Ωστόσο, αυτός ο παράγοντας έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία των παιδιών.

Η υγρασία είναι μια ποσότητα που δείχνει πόση ποσότητα νερού περιέχεται στον αέρα. Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές παραμέτρους που επηρεάζουν την ανθρώπινη υγεία. Τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε αυτόν.

Βέλτιστη βρέφος αποτελέσματα για την υγεία της υγρασίας που καθορίζονται στο έγγραφο με τίτλο 2.4.1.2660-10 SanPiN «υγιεινής-επιδημιολογικής απαιτήσεις των συσκευών, το περιεχόμενο και την οργάνωση τρόπους σε οργανισμούς προσχολικής ηλικίας», «Σχετική υγρασία στο δωμάτιο με τα παιδιά που διαμένουν πρέπει να είναι μέσα σε 40 60% ».

Ορισμένοι εμπειρογνώμονες πιστεύουν ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να είναι χαμηλότερα - 35-45%, διαφορετικά η μούχλα μπορεί να αυξηθεί στο δωμάτιο.

Η πολύ χαμηλή υγρασία του αέρα επηρεάζει την υγεία των παιδιών τόσο άσχημα όσο είναι πολύ υψηλή. Αν θέλετε να δημιουργήσετε τις βέλτιστες συνθήκες για το παιδί σας, θα πρέπει να παρακολουθείτε αυτόν τον δείκτη στο διαμέρισμά σας. Μια ειδική συσκευή, ένα υγρόμετρο, θα σας βοηθήσει. Υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα: ορισμένα δείχνουν μόνο υγρασία, άλλα έχουν ένα ευρύτερο φάσμα λειτουργιών.

Συνήθως, προβλήματα με την υγεία των παιδιών λόγω ξηρού αέρα αρχίζουν με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης. Ο λόγος γι 'αυτό - ζεστό μπαταρία (μερικά με τη συμβολή τους κάνει όλο και το σύστημα «θερμό πάτωμα»). Λόγω της δουλειάς τους, η υγρασία του αέρα μπορεί να μειωθεί σε ακραίες τιμές - 20-25%. Σε πολλά σπίτια θερμαίνεται, η θερμοκρασία ανέρχεται στους 25 βαθμούς και άνω (σύμφωνα με τους ίδιους υγειονομικούς κανονισμούς και πρότυπα, η βέλτιστη θερμοκρασία για το δωμάτιο στο οποίο διαμένει το βρέφος - 22-24 ° C). Στην πραγματικότητα, το παιδί βρίσκεται σε συνθήκες κοντά στο ακραίο ζεστό κλίμα.

Το χειρότερο από όλα, η χαμηλή υγρασία του αέρα επηρεάζει τις βλεννογόνες μεμβράνες της αναπνευστικής οδού, προκαλώντας τους να στεγνώσουν και να ερεθίσουν. Η εργασία ενός φυσικού προστατευτικού μηχανισμού, ο οποίος κανονικά δεν επιτρέπει στα παθογόνα της γρίπης, στα κρυολογήματα και σε άλλες λοιμώξεις να διεισδύσουν στο σώμα, επιδεινώνεται.

Ορισμένοι ιοί αισθάνονται καλά σε χαμηλή υγρασία. Για παράδειγμα, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ιοί της γρίπης παραμένουν περισσότερο στο περιβάλλον και εξαπλώνονται ευκολότερα από άτομο σε άτομο σε ξηρό αέρα.

Ο ξηρός αέρας επηρεάζει όχι μόνο την κατάσταση του αναπνευστικού συστήματος. Μπορεί να γίνει ο ένοχος μιας πάθησης που είναι γνωστή ως "χειρουργική κνησμός". Εκδηλώνεται με τη μορφή ξηρότητας, ξεφλούδισμα του δέρματος, εμφάνιση ρωγμών σε αυτό. Λόγω της ξηρότητας των ματιών, εμφανίζονται ερεθισμοί και κνησμός, ειδικά αν το παιδί εξακολουθεί να αρέσει να κάθεται στον υπολογιστή.

Πώς να υγράνετε τον αέρα: τα κόλπα των νοικοκυριών και τις ειδικές συσκευές

Εκτός από τις μετρήσεις του υγρόμετρο, χαμηλή υγρασία σε ένα διαμέρισμα που μπορείτε να «διάγνωση» για μερικά τυπικά «συμπτώματα»: φυτά εσωτερικού χώρου μαραίνονται στο πάτωμα και ξύλινα έπιπλα υπάρχουν ρωγμές, ταπετσαρία άκρη μακριά από τον τοίχο, δεν κάνει αισθητή στατικό ηλεκτρισμό.

Για να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια αυτοσχέδια μέσα:

- Τοποθετήστε τα δοχεία γύρω από το δωμάτιο με νερό, για παράδειγμα, αγγεία, κανάτες: το υγρό θα εξατμιστεί σταδιακά - το μέτρο είναι απλό, αλλά όχι πολύ αποτελεσματικό.

- εξάπλωση στις υγρές πετσέτες των μπαταριών - το νερό από αυτά θα εξατμιστεί, καθώς ξηραίνονται πρέπει να υγρανθούν,

- ακόμα πιο "προηγμένο" τρόπο: βάλτε μια μπαταρία με νερό στην μπαταρία ή στη σόμπα αερίου.

- Κρατήστε στο διαμέρισμα πιο φυτά σε γλάστρες, τοποθετώντας τα ομοιόμορφα σε όλα τα δωμάτια?

- Ξηρά ρούχα μετά το πλύσιμο στα δωμάτια, και όχι στο δρόμο.

Εν ολίγοις, προκειμένου να αυξηθεί η υγρασία στο δωμάτιο που απαιτείται για να εξατμισθεί κάποιο υγρό. Αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση - να πάρετε έναν υγραντήρα και υγρόμετρο για τη μέτρηση του επιπέδου υγρασίας (πολλά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο υγραντήρες έχουν υγρόμετρα). Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να υπερέχει και να κάνει την επιπλέον προσπάθεια, και μπορείτε πάντα να βρείτε την ακριβή μέτρηση της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμα.

Ακόμη και οι αρχαίοι Έλληνες γιατροί ανέφεραν ότι όλα είναι ωραία με μετριοπάθεια. Αυτό ισχύει επίσης για το επίπεδο υδρατμών στον αέρα των καθιστικών. Το κύριο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει υψηλή υγρασία είναι η ανάπτυξη μούχλας. μύκητες μούχλας μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες αναπνευστικές λοιμώξεις, επιδεινώσει την κατάσταση των παιδιών που πάσχουν από άσθμα και αλλεργίες, προκαλώντας μία μείωση στην ανοσία, τα προβλήματα του δέρματος, πεπτικού και ουροποιητικού συστήματος.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η ακατάλληλη χρήση των υγραντήρων αέρα αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης βρογχικού άσθματος σε εφήβους.

Μην ξεχνάτε ότι ένα ζεστό υγρό περιβάλλον προωθεί την εξάπλωση ορισμένων παθογόνων μυκήτων και βακτηρίων.

Υγραντήρας αέρα - η μονάδα για το διαμέρισμα είναι χρήσιμη, μόνο που πρέπει να χρησιμοποιηθεί λογικά, χωρίς φανατισμό, που δεν υπερβαίνει τις συνιστώμενες τιμές υγρασίας του αέρα.

Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Στην επιδίωξη της υγείας: πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα; Συμβουλές για να εξοικονομήσετε το σπίτι από την ξηρότητα

Ένας από τους λόγους για το υψηλό επίπεδο των αναπνευστικών ασθενειών κατά την κρύα εποχή είναι ο υπερβολικά ξηρός αέρας στις εγκαταστάσεις. Εκτός από τα προβλήματα υγείας, επηρεάζει την κατάσταση και την εμφάνισή μας. Η νωθρότητα, τα εύθραυστα μαλλιά, το θαμπό δέρμα είναι συνέπεια της έλλειψης υγρασίας στο περιβάλλον.

Είναι πολύ σημαντικό να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, λόγω της δομής του αναπνευστικού συστήματος, αντιδρούν στην ξηρότητα πιο έντονα από τους ενήλικες.

Σημασία των υγροποιητικών κατοικιών

Για να διατηρηθεί μια ορισμένη υγρασία στο δωμάτιο είναι απαραίτητη, δεδομένου ότι αυτός ο δείκτης επηρεάζει την υγεία όλων των ενοικιαστών. Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί:

 • αποξήρανση του βλεννογόνου ρινοφάρυγγα, η οποία οδηγεί στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για τους ιούς και τα βακτήρια.
 • Διαταραχή του ύπνου τη νύχτα.
 • επιθέσεις αλλεργίας, βρογχικό άσθμα λόγω σκόνης και άλλων σωματιδίων που αιωρούνται στον αέρα (με επαρκή υγρασία που καθιζάνουν).
 • οι άνθρωποι που φορούν φακούς παρατηρούν ότι τα μάτια τους είναι πολύ ξηρά και αισθάνονται τριβές μετά από λίγες ώρες.

Επιπλέον, σε ξηρούς χώρους, τα δάπεδα αρχίζουν να σκίζουν, τα έπιπλα παραμορφώνονται, τα αντικείμενα μπορεί να χτυπηθούν αγγίζοντας τα.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο σπίτι;

Για τον προσδιορισμό της υγρασίας υπάρχει ειδικό υγρόμετρο. Δείχνει την ποσότητα υδρατμών στο δωμάτιο.

Για να είναι αξιόπιστες οι ενδείξεις του υγρομέτρου, πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση από τα θερμαντικά σώματα και τις πηγές υγρασίας. Για παράδειγμα, μια συσκευή που βρίσκεται κοντά σε μια θερμάστρα ή σε ένα μπάνιο θα δώσει ψευδείς πληροφορίες.

Τα κριτήρια για την κανονική υγρασία για διαφορετικούς τύπους χώρων ορίζονται:

 • παιδικό δωμάτιο - από 60 έως 70%.
 • το υπνοδωμάτιο των ενηλίκων - από 50 έως 70%?
 • καθιστικό - από 40 έως 60 ετών.

Το υγρόμετρο δεν είναι σε κάθε σπίτι, αλλά μπορείτε να καθορίσετε την υγρασία (περίπου) τον εαυτό σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε μόνο ένα δοχείο νερού. Το δοχείο τοποθετείται για αρκετές ώρες σε ψυγείο, αφού εγκατασταθεί στο κέντρο της αίθουσας και ανιχνεύονται 5 λεπτά. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, στο δοχείο θα εμφανιστεί συμπύκνωση.

 • Τα εξωτερικά τοιχώματα του δοχείου έχουν στεγνώσει - ο αέρας έχει ξεραθεί.
 • τα σταγονίδια σιγά-σιγά να αποστραγγίζονται - κανονική υγρασία?
 • κάτω από τη δεξαμενή υπήρχε μια λακκούβα - η υγρασία είναι πολύ υψηλή.

Στην πρώτη περίπτωση, είναι απαραίτητο να υγρανθεί ο αέρας. Στο τρίτο, είναι απαραίτητο να ομαλοποιηθεί ο δείκτης για να αποφευχθεί ο σχηματισμός μούχλας και μύκητας.

Μέθοδοι που θα βοηθήσουν στην ταχεία υγρασία του αέρα στα δωμάτια των παιδιών

Ειδικά για τη διατήρηση της υγρασίας στα σαλόνια, οι υγραντήρες έχουν αναπτυχθεί με διαφορετικές αρχές λειτουργίας, κόστους και τροποποίησης. Αντιμετωπίστε την ξηρότητα μπορεί να είναι χωρίς τη βοήθειά τους.

Αερισμός

Ανοίξτε τα παράθυρα 2-3 φορές την ημέρα, ακόμη και στη χειμερινή περίοδο για 10-15 λεπτά. Η ροή του καθαρού αέρα θα βελτιώσει την κυκλοφορία στο δωμάτιο και θα εξομαλύνει το τοπικό μικροκλίμα.

Το καλοκαίρι κατά τη διάρκεια της ξηρασίας αερίστε το διαμέρισμα είναι καλύτερα το πρωί και το βράδυ ώρες, στο κρύο και στη βροχή για να ανοίξει το παράθυρο, ανά πάσα στιγμή, όσο το δυνατόν συχνότερα.

Μερικές φορές ο αερισμός μπορεί να επιδεινώσει το μικροκλίμα στο διαμέρισμα:

 • αν η κατοικία βρίσκεται στον πρώτο όροφο και ο δρόμος είναι στεγνός και πολλή σκόνη.
 • αν τα παράθυρα έχουν θέα στο αέριο.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ειδικό σύστημα που θα καθαρίζει και θα υγραίνει τον αέρα.

Υγρό καθαρισμό

Για την εξάλειψη ξηρότητα στους χώρους ημερησίως συνιστάται να σκουπίσει τη σκόνη και να πλένουν τα πατώματα. Αυτό δεν θα στηρίξει μόνο το επίπεδο της υγρασίας στο διαμέρισμα, αλλά και την απομάκρυνση των κατατεθεί σωματίδια, τα μαλλιά και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργία. Με τον τρόπο υγρό καθαρισμού είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιήσετε χλωρίνη και προϊόντα καθαρισμού (ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι).

Υγρό ύφασμα

Ένας από τους απλούστερους τρόπους να υγρανθεί το δωμάτιο είναι να στεγνώσει τα ρούχα σε αυτό μετά το πλύσιμο.

Μια εναλλακτική λύση είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών, φύλλων ή παχιών υφασμάτων στα δωμάτια. Το υγρό νερό θα πρέπει κατά προτίμηση να τοποθετείται κοντά σε πηγές θερμότητας για καλύτερη εξάτμιση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρίξετε μια πετσέτα στο ψυγείο, αναποδογυρίζοντας τις κουρτίνες.

Μόλις στεγνώσει το ύφασμα, πρέπει να ξαναβρεθεί ξανά.

Χρήσιμα εσωτερικά αντικείμενα

Η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο μπορεί να γίνει ένα στοιχείο του σχεδιασμού του διαμερίσματος.

Το ενυδρείο στο δωμάτιο ή ένας διακοσμητικός καταρράκτης θα αντιμετωπίσει απόλυτα αυτό το έργο. Περιέχουν συνεχώς και εξατμίζουν το νερό, γεγονός που δημιουργεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η υγρασία.

Εσωτερικά φυτά

Τα διακοσμητικά φυτά στο δωμάτιο εκτελούν αμέσως 3 λειτουργίες: ενυδατώνουν, εκκρίνουν ιόντα οξυγόνου και καθαρίζουν τον αέρα.

Τέτοιες ικανότητες κατέχονται από:

 • τέρας?
 • dracaena;
 • σύκα (ειδικά πλατύφυλλα) ·
 • sheffler;
 • fatsia;
 • σπίτι φτέρες.

Ο τακτικός ψεκασμός και πότισμα θα διατηρήσει την υγρασία στο δωμάτιο σε υψηλό επίπεδο.

Τα φυτά είναι ένα φυσικό υγρόμετρο. Με την έλλειψη υγρασίας, τα φύλλα τους γίνονται μαλακά και ξηρά.

Άλλοι τρόποι για την αύξηση της υγρασίας

Υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι που θα συμβάλλουν στην αύξηση της υγρασίας και στη διατήρηση του εσωτερικού κλίματος:

 • να τοποθετήσετε μεγάλες δεξαμενές με νερό (κατά προτίμηση κοντά σε θερμαντικά σώματα).
 • ψεκάστε από το πιστόλι ψεκασμού.
 • ενεργοποιήστε τον ατμό?
 • βάζετε αρκετούς περιέκτες βραστό νερό.
 • ρίξτε ένα υγρό πανί πάνω από τον ανεμιστήρα.

Πρέπει να προσέχετε όταν χρησιμοποιείτε ζεστό νερό ή ηλεκτρικές συσκευές. Τέτοιες μέθοδοι δεν είναι κατάλληλες για παιδικά δωμάτια, καθώς είναι πολύ δύσκολο να ακολουθήσουν ένα παιδί.

Κοντά στο κρεβάτι του μωρού, μπορείτε να βάλετε ένα ενυδρείο, να κρεμάσετε μια υγρή πετσέτα ή να τοποθετήσετε φυτά στο σπίτι. Κατά την επιλογή μιας χλωρίδας θα πρέπει να τονισθείτε και να αποφύγετε δηλητηριώδη φυτά (τέρατα, για παράδειγμα).

Είδη υγραντικών για το σπίτι

Αν το πρόβλημα ύγρανση δωμάτιο είναι οξεία, για παράδειγμα, κάποιες από τις ενοίκους του διαμερίσματος υποφέρει από αλλεργίες (ειδικά ένα παιδί), μπορείτε να αγοράσετε μια ειδική ενυδατική κρέμα για το σπίτι.

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες:

Πριν αγοράσετε, πρέπει να εξετάσετε τα πλεονεκτήματα κάθε τύπου. Ένα σημαντικό κριτήριο επιλογής είναι η περιοχή του δωματίου, η οποία πρέπει να υγραίνεται.

Παραδοσιακά

Οι υγραντήρες ψυχρού τύπου λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της φυσικής εξάτμισης. Ο σχεδιασμός είναι απλός:

 • ένα δοχείο με νερό.
 • ανεμιστήρας;
 • φίλτρο (από το οποίο εξατμίζεται το υγρό).
 • ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.
 • όταν η εξάτμιση ολόκληρου του υγρού δεν σπάσει.
 • Σταματήστε την εξάτμιση με τη βέλτιστη υγρασία.

Μειονεκτήματα ενός κρύου τύπου υγραντήρα:

 • συχνή αντικατάσταση στοιχείων φίλτρου.
 • χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό ή απεσταγμένο νερό.
 • αδυναμία ρύθμισης της υγρασίας (στο 60%, η συσκευή παύει να εκτελεί τη λειτουργία της).

Ατμός

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του τύπου υγραντήρα είναι η απελευθέρωση θερμού ατμού στον αέρα.

 • ταχεία υγρασία.
 • επιτρέπεται η χρήση νερού βρύσης.
 • δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα.
 • αυτόματη απενεργοποίηση όταν βράζει υγρό.

Μειονεκτήματα των θερμών υγραντήρων:

 • Μην αποκλείετε τη δυνατότητα εγκαύματος με απρόσεκτη χρήση.
 • μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Τέτοιες συσκευές δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους όπου βρίσκονται παιδιά ή ζώα. Τα κύρια κριτήρια επιλογής: βιωσιμότητα και κινητικότητα.

Υπερηχογράφημα

Ο υγραντήρας νέας γενιάς λειτουργεί χάρη στις ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας της ειδικής μεμβράνης, η οποία σπάει το νερό σε κρύο ατμό.

Τέτοιες συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς λόγω των πλεονεκτημάτων τους:

 • συμπαγής;
 • ασφάλεια ·
 • οικονομία ·
 • δυνατότητα ελέγχου της υγρασίας.
 • ταχεία υγρασία.
 • χαμηλή τιμή.

Η συσκευή έχει μόνο ένα μειονέκτημα: στην επιφάνεια υπάρχουν ίχνη όταν χρησιμοποιείται νερό της βρύσης.

Οι υγραντήρες είναι εξοπλισμένοι με μερικά μοντέλα σύγχρονων κλιματιστικών.

Κατά την υγρασία του δωματίου, πρέπει να τηρείτε το μέτρο. Με μια αύξηση πάνω από 70% σε ένα ζεστό δωμάτιο δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μούχλας.

Το βίντεο αποκαλύπτει τα μυστικά για το πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

Οικογένεια και μαμά

Εκπαίδευση, υγεία, ανάπτυξη παιδιών. Διαχείριση χρόνου για μητέρες

 • Ανοίξτε το μενού blog
 • Αρχική σελίδα
 • Όλα τα άρθρα του blog
 • Σχετικά με τον συγγραφέα και το blog
 • Δωρεάν
 • Ανατροφοδότηση

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον ξηρό αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Στην ψυχρή εποχή, το θέμα του πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο, ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι και αν ο ξηρός αέρας μπορεί να γίνει πιο υγρός χωρίς ενυδατική κρέμα, γίνεται επίκαιρος. Και δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή τα προβλήματα υγείας, ειδικά το χειμώνα, μπορούν να προκύψουν εξαιτίας του ξηρού αέρα. Ταυτόχρονα, η ατμόσφαιρα γίνεται λιγότερο άνετη. Και οι πρώτοι που αισθάνονται τα παιδιά. Ως εκ τούτου, το καθήκον των γονέων είναι να βρούμε έναν τρόπο για να υγράνουμε περαιτέρω τον χώρο στο διαμέρισμα. Διάφορες μέθοδοι χρησιμοποιούνται γι 'αυτό, εξάλλου, δεν είναι απαραιτήτως η χρήση ειδικών συσκευών υγρασίας.

Γιατί να βρέξετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Θέλοντας να ζεις πιο άνετα σε ένα διαμέρισμα, μπορείς να κάνεις τα πιο απλά βήματα. Υγραστεύστε τον αέρα το χειμώνα, σε κάθε περίπτωση, αλλά πρέπει να το κάνετε για να μην προκαλέσετε την ανάπτυξη ιών στο διάστημα. Το καθήκον της διατήρησης ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι είναι αρκετά εφικτό όταν ελέγχετε τις κανονικές συνθήκες θερμοκρασίας σε χώρους και επίπεδα υγρασίας. Για το σκοπό αυτό, πολλοί ενδιαφέρονται για τις δυνατότητες να υγραντούν τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Το καθαρό, δροσερό και υγρό περιβάλλον στο σπίτι επηρεάζει την ευημερία και τη διάθεσή μας. Το χειμώνα, για να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη και να προστατέψετε το σώμα σας από λοιμώξεις, δίνεται μεγάλη προσοχή στο μικροκλίμα στα σπίτια μας. Αυτό το ερώτημα θα πρέπει να έχει πρωταρχική σημασία όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι.

Για να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο ο αέρας έγινε στεγνός, είναι δυνατό το φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν έρχεται η περίοδος εποχιακής θέρμανσης στα διαμερίσματα, λόγω του βαθμού μείωσης του βαθμού υγρασίας τους. Ταυτόχρονα, ο αέρας γίνεται απίστευτα άγονος. Αλλά πρώτα πρέπει να καταλάβετε πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα.

Από τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα είναι επικίνδυνο

Πιστεύεται ότι η κανονική κατάσταση της στάθμης υγρασίας φτάνει περίπου το 40-60 τοις εκατό σε μια θερμοκρασία μέσα σε 18-20 βαθμούς θερμότητας το χειμώνα. Ο έλεγχος θερμοκρασίας υπό τις τρέχουσες συνθήκες μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα. Αυτή η παράμετρος είναι προσαρμόσιμη - το καλοκαίρι αρκεί να ανοίξετε ένα παράθυρο για να ρυθμίσετε μια άνετη θερμοκρασία στο σπίτι, και το χειμώνα - για να συμπεριλάβετε έναν επιπλέον θερμαντήρα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας - και, αν είναι απαραίτητο, - να φέρετε αυτό το ποσοστό στο βέλτιστο επίπεδο.

Η χαμηλή υγρασία στα δωμάτια οδηγεί μερικές φορές σε κακουχία του νοικοκυριού. Αυτό εκδηλώνεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι έχουν βήχα, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει ενεργά, και κάποιος μπορεί να έχει μια επίθεση αλλεργίας. Από αυτή την άποψη, πρέπει να προσέξετε την υγεία σας. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να βοηθήσετε τον εαυτό σας. Με ένα ισχυρό ξεφλούδισμα και ξηρό δέρμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα.

Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε αυτή η μέθοδος είναι αναποτελεσματική. Το δέρμα θα στεγνώσει ξανά γρήγορα. Η δίωξη στο λαιμό με χαμηλή υγρασία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημάδια μιας μη άνετης κατάστασης. Παρατηρούνται δυσάρεστες εντυπώσεις λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν παραβιάσεις κατά την αναπνοή. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στους πνεύμονες. Ως συνέπεια, μια αλλεργική αντίδραση αναπτύσσεται ή επιδεινώνεται. Οι ασθματικοί δεν συνιστώνται να ζουν υπό τέτοιες συνθήκες. Επιπλέον, το παιδί μπορεί να αναπτύξει ARVI, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί για συχνή κρυολογήματα.

Συμπτώματα του ξηρού αέρα στο διαμέρισμα:

 • συχνές αιτίες
 • κακός ύπνος, αϋπνία
 • κόπωση, απάθεια
 • κιτρινισμένα φυτά
 • ξηρό δέρμα
 • ξηρότητα στο λαιμό και τη ρινική κοιλότητα, ειδικά το πρωί μετά το ξύπνημα

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι

Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξουμε εάν οι φόβοι για τον ξηρό αέρα θα είναι σωστοί. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε για το πόσο μειώθηκε η υγρασία στο εσωτερικό των χώρων και πόσο διαφορετικό είναι από τον κανόνα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένα ερευνητικό όργανο - ένα υγρόμετρο. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να καθορίσετε το καθήκον της διόρθωσης της κατάστασης.

Σήμερα, πολλοί άνθρωποι επιλύουν ειδικά προβλήματα στα σπίτια τους και τα διαμερίσματα με ειδικά υγραντήρες αέρα. Τέτοιες εγκαταστάσεις συμβάλλουν στην επίτευξη ενός άνετου περιβάλλοντος στο σπίτι. Για να αγοράσετε μια τέτοια συσκευή δεν θα είναι δύσκολη. Μπορείτε να ζητήσετε νέα μοντέλα εξοπλισμού σε ένα αποδεδειγμένο κατάστημα οικιακών συσκευών. Αλλά μια καλή ενυδατική κρέμα είναι δαπανηρή. Και όχι για κάθε οικογένεια θα πρέπει να αντέξει οικονομικά. Παραμένει να βρεθούν νέοι τρόποι για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι.

Η επίτευξη αυτού του στόχου είναι εύκολη. Αρκεί να εφαρμοστούν αρκετές τοπικές μέθοδοι για να υγρανθεί το δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα.

Υγρό καθαρισμό

Είναι συχνά απαραίτητο να κάνετε έναν υγρό καθαρισμό στο σπίτι. Αυτός είναι ένας από τους απλούστερους και πιο προσβάσιμους τρόπους που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ενός ξηρού μικροκλίματος. Ο υγρός καθαρισμός σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από ένα σημαντικό μέρος μικροβίων και μικροοργανισμών που ζουν σε σκόνη, για παράδειγμα, από κρότωνες. Δεν μπορούν να παρατηρηθούν με γυμνό μάτι, αλλά αυτοί οι μικροοργανισμοί αφθονούν σε χώρους όπου σπάνια διεξάγεται καθαρισμός. Αυτή η μέθοδος επίλυσης του προβλήματος έχει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες του.

Πλεονεκτήματα:

 • Λόγω του υγρού καθαρισμού με το πλύσιμο των δαπέδων, συμβαίνει φυσική υγρασία του αέρα.
 • μικροοργανισμοί καταστρέφονται.

Μειονεκτήματα:

 • η πραγματοποίηση υγρό καθαρισμό μπορεί να γίνει σε σχεδόν οποιοδήποτε δωμάτιο, η μόνη εξαίρεση είναι μια ειδική επίστρωση των δαπέδων.

Δωμάτιο αερισμού

Είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο πιο συχνά. Αυτό θα πρέπει να εισέλθει στην καθημερινή συνήθεια. Όταν αερίζεις ένα διαμέρισμα, ο αέρας εδώ γίνεται φρέσκο. Επιπλέον, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αλλάξετε ελαφρώς το μικροκλίμα στο σπίτι για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα. Για να αυξήσετε την υγρασία κατά τον αερισμό, επηρεάζει τον καιρό στο δρόμο. Το χειμώνα ή κατά τη διάρκεια της βροχής, το επίπεδο υγρασίας ανεβαίνει όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στο σπίτι.

Και εδώ υπάρχουν ισχυρά και αδύναμα σημεία.

Πλεονεκτήματα:

 • Ο καλός καιρός στην ευρωπαϊκή πλευρά της χώρας συχνά αντικαθίσταται από βροχή, ώστε να μπορείτε να αερίζεστε συχνά το δωμάτιο.

Μειονεκτήματα:

 • το καλοκαίρι, ο αερισμός του δωματίου είναι συχνά, αλλά την ίδια στιγμή το σπίτι παίρνει τον ίδιο ξηρό αέρα λόγω της θερμότητας.

Fontanchik

Κρήνη για όσους δεν ξέρουν πώς να υγραίνουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο μικρό σιντριβάνι σήμερα δεν είναι δύσκολο. Το κύριο πράγμα είναι ότι αυτός είναι ένας εφικτός τρόπος για να βελτιωθεί ο κλιματισμός στο διαμέρισμα. Αυτό απαιτεί μια ειδική δεξαμενή για το νερό, από την οποία θα κατεβεί καταρράκτες και θα αυξηθεί και πάλι. Τεχνικά μοιάζει με κλειστό κύκλωμα νερού. Εκτός από έναν καθαρά λειτουργικό σκοπό, αυτή η βρύση έχει μια αισθητική λειτουργία. Έτσι, μπορείτε να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε την κατάλληλη στιγμή για να γεμίσετε τη δεξαμενή με νερό και να συνηθίσετε στο συνεχές της μούδιασμα.

Όπως και οι προηγούμενες, αυτός ο τρόπος αύξησης της υγρασίας περιλαμβάνει επίσης τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Οφέλη

 • πρακτικός και πραγματικός τρόπος ύγρανσης.
 • τη δυνατότητα χρήσης ενός τέτοιου μηχανισμού για χαλάρωση.

Μειονεκτήματα:

 • ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση, ένα τέτοιο μούδιασμα μπορεί να φαίνεται ενοχλητικό.

Πώς να ενυδατώσετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα χρησιμοποιώντας ένα ενυδρείο

Αυτή είναι μια καλή μέθοδος διαβροχής για όλους τους τύπους σπιτιών. Το ενυδρείο μπορεί να αποδοθεί σε φυσικούς υγραντήρες αέρα. Αλλά εδώ είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς η ποσότητα και η ποιότητα του νερού στα ψάρια σε σχέση με την εξάτμιση της υγρασίας. Η εγκατάσταση του ενυδρείου επηρεάζει ευεργετικά τα παιδιά και τους ενήλικες, ηρεμώντας το νευρικό σύστημα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ενυδρείο, τόσο πιο χρήσιμο είναι. Μετά από όλα, η εξάτμιση της υγρασίας είναι πιο έντονη.

Και σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου ύγρανσης.

Οφέλη

 • η υγρασία εμφανίζεται φυσικά.
 • τα ψάρια στο ενυδρείο - επίσης ένας καλός δείκτης για ένα υγιές μικροκλίμα.
 • αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για εφησυχασμό.

Μειονεκτήματα:

 • οι ενοικιαστές πρέπει να παρακολουθούν συνεχώς το ενυδρείο, να δώσει τα τρόφιμα ψαριών, να φροντίσει για την ικανότητα.

Αναπτύσσουμε λουλούδια στο σπίτι

Μίνι-λουλούδια λουλουδιών μπορούν να τοποθετηθούν στο περβάζι σας. Ένας όμορφος κήπος λουλουδιών δεν κοσμεί μόνο το περιβάλλον. Αυτό είναι επίσης ένα καλό κίνητρο για την ενεργό ζωή - ένα miniclub ή γλάστρες με λουλούδια πρέπει να ποτίζονται περιοδικά, να τρέφονται.

Το συχνό πότισμα, ως τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα, αυξάνει σημαντικά την υγρασία. Επιπλέον, τα φωτεινά, πολύχρωμα, ποικίλα άνθη έχουν ευεργετική επίδραση στους άλλους, συμβάλλουν στη βελτίωση του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Έτσι, όποιος ζει στο σπίτι, μπορείτε να αναπνεύσετε με ασφάλεια τον αέρα γεμάτο στήθος.

Ακόμα και λουλούδια ορισμένων ποικιλιών βοηθούν στη θεραπεία ασθενειών. Λένε ότι τα ζωντανά φυτά έχουν ωφέλιμη ενέργεια. Στην περίπτωση αυτή, το κύριο πράγμα είναι ότι τα φυτά συμβάλλουν στη διατήρηση ενός άνετου επιπέδου υγρασίας στο σπίτι. Λουλούδια και άλλα φυτά ποτίζονται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αλλά το ψεκασμό των φύλλων μπορεί να γίνει καθημερινά, το οποίο θα επηρεάσει επίσης την υγρασία στο σπίτι. Με το έδαφος, η υγρασία εξατμίζεται, διατηρώντας έτσι έναν φυσικό κύκλο υγρασίας και εξάτμισης. Τα λουλούδια μπορούν να αγοραστούν ή να αναπτυχθούν μόνοι σας.

Αυτή η μέθοδος διαβροχής έχει πολλές δυνάμεις και αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Όσο περισσότερο μεγαλώνει ο ανθισμένος κήπος, τόσο πιο έντονη θα είναι η ενυδάτωση.
 • τα φυτά απολυμαίνουν τον αέρα?
 • φυσική ομορφιά βοηθά να χαλαρώσετε και να ανακάμψετε

Μειονεκτήματα:

 • σε ορισμένους τύπους φυτών και λουλουδιών, κάποιος από το νοικοκυριό μπορεί να αναπτύξει αλλεργία.
 • τα λουλούδια θα πρέπει να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο.
 • το καθημερινό πότισμα ή ο ψεκασμός δεν σας επιτρέπουν να παραμείνετε έξω από το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ξηρά ρούχα και ρούχα στο διαμέρισμα

Για το στέγνωμα ρούχων συνήθως παρέχεται στο μπάνιο. Αλλά σε μεγάλες οικογένειες, ειδικά σε εκείνες όπου υπάρχουν μικρά παιδιά, είναι απαραίτητο να στεγνώνετε τα σεντόνια περισσότερο από μία φορά την ημέρα. Αυτή η διαδικασία παρέχει σταθερή υγρασία στους χώρους διαβίωσης. Αλλά με ξηρό αέρα είναι ακόμα καλό. Ως εκ τούτου, αξίζει να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά σε μια τέτοια ευκαιρία ως προς μια αποτελεσματική μέθοδο, πώς να υγράνετε τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα.

Για ευκολία, μπορείτε να βάλετε επιπλέον στεγνωτήριο, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι. Το πλύσιμο ρούχων είναι μια εξαιρετική πηγή εξάτμισης. Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί να επιτευχθεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας. Αντί για ένα ειδικό στεγνωτήριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν θερμαντικά σώματα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση τα ρούχα θα στεγνώσουν πιο γρήγορα και θα υπάρξουν λιγότερες αναθυμιάσεις

Στις μικρές οικογένειες δεν χρειάζεται να πλένετε καθημερινά. Αλλά αυτή η μέθοδος θα αποδειχθεί επίσης αποτελεσματική. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε μια πετσέτα και να την κρεμάσετε στο πίσω μέρος της καρέκλας, ως εναλλακτική λύση στην εγκατάσταση μιας ανοικτής πλαστικής φιάλης με νερό. Μια μούσκεμα πετσέτα είναι αρκετά προσιτή και εδώ και πολύ καιρό είναι γνωστή για την ενυδάτωση.

Ωστόσο, όπως στις περισσότερες περιπτώσεις, πριν χρησιμοποιήσετε κάτι, πρέπει να λάβετε υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες της μεθόδου, πώς να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Πλεονεκτήματα:

 • σε πολλές οικογένειες, ξηρό πλυντήριο είναι απαραίτητο κάθε μέρα, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος φυσικής υγρασίας του αέρα.
 • σήμερα τα πράγματα μπορούν να πλυθούν με μια ευχάριστη οσμή που θα εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο κατά την εξάτμιση.

Μειονεκτήματα:

 • το μεγάλο πλύσιμο και η μεγαλοπρέπεια ξήρανση είναι σχεδόν ακατάλληλα για ένα μικρό διαμέρισμα.

Υγρανίστε τον αέρα μέσω ψεκασμού

Μια τέτοια συσκευή πωλείται σε πολλά καταστήματα. Για το λόγο αυτό, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ολόκληρο θερμοκήπιο στο σπίτι. Σε ξηρό αέρα το χειμώνα, αρκεί να ψεκάσετε μερικές φορές την ημέρα με νερό από ένα πιστόλι ψεκασμού σε κουρτίνες ή ελαφρύ τούλι. Μία μικρή εξάτμιση αρκεί για να αυξηθεί ελαφρά η υγρασία εδώ.

Πώς βλέπουν τις δυνάμεις και τις αδυναμίες αυτής της μεθόδου ύγρανσης σε όσους έχουν μάθει μόνο πώς να υγρανίζουν τον αέρα χωρίς έναν υγραντήρα στο σπίτι τους το χειμώνα.

Πλεονεκτήματα:

 • ίσως αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες και πιθανές μεθόδους για την αύξηση της υγρασίας στα διαμερίσματα, όπου δεν απαιτούνται απολύτως κανένα κόστος.

Μειονεκτήματα:

 • λόγω του ύδατος στο ύφασμα, στην επιφάνεια μετά την ξήρανση, μπορεί να υπάρχουν ορατά ίχνη, για παράδειγμα, με τη μορφή διαζυγίου.

Χρησιμοποιήστε ένα δοχείο με νερό για να υγρανθεί

Αυτός ο τρόπος φυσικής υγρασίας του δωματίου το χειμώνα συνεπάγεται την εγκατάσταση αρκετών γεμισμένων δεξαμενών στο διαμέρισμα. Μπορείτε να τα κανονίσετε μόνοι σας. Μπορείτε ακόμη να σκεφτείτε πόσο όμορφο είναι να επιλέξετε κιβώτια για να διακοσμήσετε το εσωτερικό. Θα πρέπει να ταιριάζουν αρμονικά στο γενικό υπόβαθρο του σπιτιού. Αυτά τα δοχεία μπορούν να διακοσμηθούν με διακοσμητικά στοιχεία. Για παράδειγμα, ψάρια, μορφές θάλασσας, κοχύλια.

Μπορείτε να βάλετε μερικές πολύχρωμες κανάτες νερού με νερό, και μέσα τους - βλαστοί των φυτών να υγραντούν τον αέρα στο δωμάτιο. Έτσι, για τους σκοπούς αυτούς, το scindapsus είναι τέλειο, αισθάνεται υπέροχο στο νερό. Παραμένει μόνο η παρακολούθηση της πλήρωσης της δεξαμενής.

Η εξάτμιση θα είναι αρκετή σε ολόκληρο το χειμώνα για να μην υποστούν συνέπειες λόγω του υπερβολικού ξηρού αέρα στο διαμέρισμα. Εάν δεν έχετε ήδη όμορφα δοχεία, τότε μπορείτε να βάλετε μια λεκάνη νερού κάπου σε ένα απομονωμένο μέρος μακριά από τα θερμαντικά σώματα. Είναι αλήθεια ότι η διακόσμηση σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ξεχαστεί.

Παρά την απλότητα της λύσης του προβλήματος, αυτή η μέθοδος υγρασίας, όπως και η προηγούμενη, πρέπει να ληφθεί υπόψη λαμβάνοντας υπόψη τις δυνάμεις και τις αδυναμίες.

Πλεονεκτήματα:

 • Εγκαταστήστε ένα δοχείο με νερό δεν είναι δύσκολο, για μια μικρή αύξηση της υγρασίας αυτό θα είναι αρκετό?
 • μπορείτε να βρείτε μια νέα διακόσμηση του δωματίου λόγω των επιλεγμένων δοχείων με νερό.

Μειονεκτήματα:

 • Οι δεξαμενές νερού δεν πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά ή τα κατοικίδια ζώα, αν και η απαίτηση αυτή δεν είναι πάντα εφικτή.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μεθόδους που βοήθησε πολλούς να μάθουν πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο χωρίς υγραντήρα το χειμώνα στο σπίτι, είναι πλέον εύκολο να βρείτε την πιο κατάλληλη επιλογή για να βελτιωθεί η φυσική κατάσταση του αέρα στα σπίτια, που υπόκεινται σε ειδικούς όρους. Όλες αυτές οι επιλογές δεν απαιτούν ύγρανση σχεδόν κανένα κόστος, που είναι πλήρως προσβάσιμο για την πλειοψηφία των διαμερισμάτων και εξοχικών κατοικιών. Γοητευμένος από έναν ή τον άλλο τρόπο τη φυσική αύξηση της υγρασίας στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να σταματήσει την προσοχή τους σε αυτά που θα οδηγήσουν σε γρήγορα αποτελέσματα. Επιπλέον, τώρα υπάρχουν παραδείγματα για τον τρόπο ύγρανσης του αέρα χωρίς ενυδατική κρέμα.

Μερικώς υγρός αέρας - απαραίτητη προϋπόθεση για μια άνετη διαμονή στο σπίτι!

Πώς να κάνετε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας από ένα μπουκάλι: βίντεο


Αποδείχθηκε χρήσιμο άρθρο "πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα το χειμώνα"; Μοιραστείτε με φίλους χρησιμοποιώντας κουμπιά κοινωνικής δικτύωσης. Προσθέστε ένα άρθρο στους σελιδοδείκτες σας, ώστε να μην το χάσετε