Ενυδάτωση του γραφείου

Η GC EuroCholod είναι μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε σύνθετες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών συστημάτων μηχανικής του κτιρίου "κλειδί στο χέρι". Καλέστε: 8 (495) 745-01-41 ή στείλετε μια αίτηση.

Η αποτελεσματικότητα των εργαζομένων εξαρτάται κυρίως από τα κίνητρα, τη συγκέντρωση και την κατάσταση υγείας. Μια ιδανική βάση γι 'αυτό παρέχεται από ένα υγιές κλίμα σε ένα δωμάτιο με βέλτιστη υγρασία και ταυτόχρονα εξοικονομείται ενέργεια. Η σχετική υγρασία αέρα 40-60% θεωρείται από τους ανθρώπους ως ευχάριστη. Ακόμη και σε σχετική υγρασία κάτω από 50%, οι βλεννώδεις μεμβράνες γίνονται ξηρές και η τάση να καταρροϊκές ασθένειες αυξάνεται.

Ο υγροποιημένος αέρας στο δωμάτιο συνδέει τα σωματίδια σκόνης πολύ πιο γρήγορα από το ξηρό. Η μείωση των εναποθέσεων σκόνης και των στροβιλισμών αέρα μπορεί να επηρεάσει θετικά την εκδήλωση αλλεργικών αντιδράσεων σε πάσχοντες από αλλεργία ή σε ασθματικούς.

Οι εγκαταστάσεις πρέπει να ψύχονται ή να θερμαίνονται ανάλογα με το χρόνο του έτους. Αυτό έχει άμεση επίδραση στη σχετική υγρασία στις εγκαταστάσεις, γεγονός που οδηγεί στην ανάγκη για ρύθμιση. Μια περιβαλλοντικά σταθερή και ασφαλής λύση για αυτό είναι τα αδιαβατικά συστήματα υγρασίας. Στις περιοχές αυτές και σε εκείνες τις περιόδους όπου οι εξωτερικοί ή εσωτερικοί χώροι είναι εκτεθειμένοι σε υψηλό θερμικό φορτίο, τα μικρά αερολύματα εξάγουν θερμική ενέργεια από τον αέρα χώρου και παρέχουν έτσι ενεργειακά αποδοτική ψύξη. Εάν η σχετική υγρασία του αέρα μειωθεί κατά τη διάρκεια περιόδων θέρμανσης, προστίθεται υγρασία στον αέρα μέσω του ίδιου συστήματος.

Επισκόπηση των πλεονεκτημάτων της υγρασίας του αέρα σε κτίρια γραφείων

Πλεονεκτήματα για εργαζόμενους υπαλλήλους:

 • μείωση της μετάδοσης του ιού της γρίπης
 • λιγότερη απουσία λόγω ασθένειας
 • καλύτερη λειτουργία των βλεννογόνων, καλύτερη ευεξία
 • προστασία από απώλεια φωνής
 • λιγότερο ερεθισμό των ματιών
 • λιγότερη σκόνη
 • χωρίς στατικό ηλεκτρισμό
 • πιο σταθερή λειτουργία του εξοπλισμού εκτύπωσης
 • πιο άνετο περιβάλλον εργασίας

Πλεονεκτήματα για ιδιοκτήτες ακινήτων:

 • πλεονεκτική διαφορά από άλλα γραφεία
 • ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών
 • Το ακίνητο κοστίζει περισσότερο

Μέγιστη άνεση λόγω υγρασίας ατμού

Οι υγραντήρες-ατμογεννήτριες χρησιμοποιούν μια εξωτερική πηγή ενέργειας, ηλεκτρικής ενέργειας ή αερίου, για να φέρουν το νερό στο σημείο βρασμού και να πάρουν ατμό. Η πηγή ενέργειας επιλέγεται με βάση τη διαθεσιμότητα, το κόστος και το απαιτούμενο μέγεθος επένδυσης. Ο υγραντήρας μπορεί να λειτουργήσει σε συνηθισμένο νερό της βρύσης. σε αυτή την περίπτωση, το κόστος του υγραντήρα είναι χαμηλότερο, αλλά θα χρειαστεί να εκτελέσετε τη συντήρηση πιο συχνά και να αφαιρέσετε τις συσσωρευμένες αποθέσεις μεταλλικών αλάτων ή απλά να αλλάξετε τις δεξαμενές (στους υγραντήρες με ηλεκτρόδια). Αντί για το νερό της βρύσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απομεταλλωμένο (εκτός από τους υγραντήρες με ηλεκτρόδια) για να μειώσετε τη συχνότητα και το κόστος συντήρησης. Ο ατμός που παράγεται από το βρασμό του νερού εισάγεται εύκολα στο κεντρικό κλιματιστικό και απορροφάται πλήρως από τον αέρα μέσα σε ένα μικρό χώρο. Λόγω της χρήσης των τελευταίων συσκευών, για παράδειγμα, το ultimateSAM, εξοπλισμένο με ακροφύσια που διανέμουν ομοιόμορφα μόνο "ξηρό" ατμό, το μέγεθος αυτού του χώρου θα είναι ακόμη μικρότερο. Αντ 'αυτού, η υγρασία του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί απευθείας στο ενυδατωμένο περιβάλλον. Για αυτό, χρησιμοποιούνται διανομείς ατμού εξοπλισμένους με ανεμιστήρες - αυτή είναι μια απλή μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται συχνά σε λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων διαβίωσης.

Συντήρηση άνεσης και εξοικονόμησης ενέργειας με αδιαβατικούς υγραντήρες

Οι αδιαβατικοί υγραντήρες ψεκάζουν νερό με τη μορφή μικροσκοπικών σταγονιδίων, τα οποία απορροφώνται φυσικά από τον αέρα. Τέτοιοι υγραντήρες δεν παράγουν ατμό, επομένως, σε σύγκριση με υγραντήρες ατμού, καταναλώνουν πολύ λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Οι αδιαβατικοί υγραντήρες μπορούν επίσης να ψύξουν τον αέρα το καλοκαίρι: για παράδειγμα, 1 kW ηλεκτρικής ισχύος είναι αρκετή για να ψεκάζει μέχρι 100 λίτρα νερού ανά ώρα με τη μορφή μικρών σταγονιδίων που απορροφούν 70 kW θερμότητας από τον αέρα. Αυτά τα συστήματα εξάτμισης χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε κεντρικά κλιματιστικά, καθώς ψύχουν αέρα με ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και είναι κατάλληλα τόσο για ξηρές όσο και για υγρές χώρες. Επιπλέον, οι αδιαβατικοί υγραντήρες χρησιμοποιούνται σε μονάδες ανεμιστήρων (με υποστήριξη τεχνολογίας υπερήχων), σε τοίχους και ψευδοροφές και αντιπροσωπεύουν μια λειτουργικά ευέλικτη λύση για τα υπάρχοντα συστήματα.

Διαχείριση συστημάτων υγρασίας

Η σωστή διαχείριση των συστημάτων υγρασίας και των συστημάτων εξαερισμού ψύξης έχει μεγάλη σημασία. Με βάση τις ενδείξεις των αισθητήρων θερμοκρασίας και υγρασίας, ενσωματωμένο ελεγκτή ρυθμίζει την απόδοση του υγραντήρα σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο σημείο ρύθμισης της υγρασίας, χωρίς να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο διαβροχής στο κλιματιστικό κεντρική αέρα (αισθητήρας της μέγιστης υγρασία) ανάλογη προς τη ροή του αέρα (αναλογικό πινακίδες) μόνο όταν η λειτουργία του συστήματος αερισμού (αισθητήρα στο ροή αέρα εισαγωγής) και με οριακές τιμές αισθητήρα θερμοκρασίας / ορίου θερμοκρασίας. Υγραντήρες πρέπει να είναι εύκολο να ενσωματωθούν στο κεντρικό κλιματισμό και κεντρικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απόδοση. Εξίσου σημαντικό είναι ο αριθμός και η ποικιλία των θυρών επικοινωνίας και η υποστήριξη πρωτοκόλλων επικοινωνίας.

Υγιεινή υγραντήρα

Τα συστήματα υγρασίας πρέπει να διατηρούν ένα άνετο μικροκλίμα μόνο εις βάρος της υγιεινής υγρασίας του αέρα. Ιδιαίτερα κατάλληλο για αυτούς τους σκοπούς ισοθερμικοί υγραντήρες, οι οποίοι παράγουν ατμό με βραστό νερό απευθείας μέσα τους και έχουν πολύ υψηλό βαθμό υγιεινής. Αδιαβατική υγραντήρες είναι επίσης πολύ υγιεινό παρέχεται η χρήση αφαλατωμένου νερού, κατάλληλα υλικά (ανοξείδωτο ατσάλι και πλαστικό υψηλής απόδοσης το οποίο είναι κατάλληλο για τη βιομηχανία τροφίμων) και η διαθεσιμότητα των ειδικών λειτουργιών, όπως η αυτόματη περιοδική έξαψη. Χάρη σε όλα αυτά τα υγιεινά ασφαλή "ενυδάτωση" επιτυγχάνεται χωρίς την ανάγκη για ακριβά και περιβαλλοντικά μη ασφαλή βακτηριοκτόνα πρόσθετα. Ως εκ τούτου, αυτοί οι αποσβεστήρες πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο VDI6022 όσον αφορά τους κανόνες υγιεινής για τον εξαερισμό και τον κλιματισμό των συστημάτων, τα γραφεία και τα εργοστάσια συναρμολόγησης.

Ο όμιλος εταιρειών EuroCholod είναι έτοιμος να εφαρμόσει πολύπλοκες λύσεις για την εγκατάσταση εσωτερικών μηχανικών συστημάτων και δικτύων κατασκευής. Παρέχουμε εγγύηση για τον εξοπλισμό που αγοράσαμε από εμάς και για όλες τις εργασίες εγκατάστασης!

Οι διευθυντές μας δωρεάν θα συμβουλευτεί Μπορείτε για οποιεσδήποτε ερωτήσεις:

Περιμένουμε την κλήση σας τηλεφωνικά: +7 (495) 745-01-41

Σχετικά με εμάς, Αναφορές, Αντικείμενα, Επαφές

Πώς να υγράνετε τον αέρα στο γραφείο;

Σε εμάς στο γραφείο υπάρχουν θερμαντήρες που ξηραίνονται τρομερά, εξαιτίας της μόνιμης τρίχας και το δέρμα υποφέρει. Πώς να υγράνετε τον αέρα με αυτοσχέδια μέσα;

Λοιπόν, αν είναι στο γραφείο, και η διοίκηση δεν θέλει να αγοράσει ένα υγραντήρα (η οποία είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος), δεν σημαίνει τόσα πολλά. Βάλτε τα δοχεία νερού γύρω από το γραφείο (κατά προτίμηση δίπλα στην μπαταρία, να την εξάτμιση ήταν ενεργός), για να φυσήξει συνεχώς από κάποια vodu.Vryad αν θα επιτρέπεται να κρεμάσει υγρό πανί στο χώρο εργασίας, έτσι ώστε το υπόλοιπο της δράσης μόνο για τον εαυτό μου: Πίνετε νερό, πολύ νερό, να αγοράσετε το νερό για το πρόσωπο και το σπρέι.

11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Ξηρός αέρας στο γραφείο: πώς να αγωνιστεί;

Σχετικά άρθρα

Οι αρνητικές συνέπειες του ξηρού αέρα στο δωμάτιο περιλαμβάνουν: μεγάλη ποσότητα σκόνης, ξηρό δέρμα, αυξημένη κόπωση, φυτά που μαραίνουν. Ο υγραντήρας βοηθά να τα αντιμετωπίσει. Αυτή η οικιακή (ή βιομηχανική) συσκευή διατηρεί στο δωμάτιο το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας του αέρα - 40-60%. Σχετικά με αυτό, ποιοι είναι οι υγραντήρες, αυτό το άρθρο λέει.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ξηρού αέρα στο δωμάτιο περιλαμβάνουν:

• μεγάλη ποσότητα σκόνης
• αυξημένη κόπωση και ευαισθησία των ανθρώπων σε παθογόνους παράγοντες και ιούς (λόγω της αποξήρανσης των βλεννογόνων)
Ξηρό δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια
• φυτά που μαραίνονται
• Ξήρανση επίπλων και παρκέ
• Παραμόρφωση εικόνων
• στρέβλωση χαρτιού, μείωση του μεγέθους του

Η ξηρότητα του αέρα αυξάνεται κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου, όταν τα δωμάτια θερμαίνονται και το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο.

Αντιμετωπίζοντας αυτούς τους αρνητικούς παράγοντες, ιδιαίτερα δυσάρεστοι όταν βρίσκεστε συνεχώς σε κλιματιζόμενο γραφείο, όπου θέλετε να διατηρείτε λουλούδια, έγγραφα και έπιπλα σε καλή κατάσταση, βοηθά τον υγραντήρα. Αυτή η οικιακή (ή βιομηχανική) συσκευή διατηρεί στο δωμάτιο το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας του αέρα - 40-60%.

Όπως προαναφέρθηκε, οι υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε βιομηχανικά και οικιακά. Βιομηχανικοί υγραντήρες αέρα χρησιμοποιούνται σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε εκτυπωτικά εργοστάσια, σε κλωστοϋφαντουργικά εργοστάσια, καθώς και σε βιβλιοθήκες και μουσεία - με μια λέξη, όπου η ποιότητα του παραγόμενου ή αποθηκευμένου προϊόντος εξαρτάται από την υγρασία του αέρα. Κατά κανόνα, εάν υπάρχει ένα σύστημα ελέγχου του κλίματος σε ένα κτίριο (όπως ένα επιχειρηματικό κέντρο ή ένα σύγχρονο εργοστάσιο), παρέχει επίσης και υγρασία αέρα - δεν είναι απαραίτητο να επιλυθεί ένα πρόβλημα σε ένα τοπικό γραφείο. Σε περίπτωση που οι υπάλληλοι ενός μικρού γραφείου υποφέρουν από ανεπαρκή υγρασία, την αγορά και την εγκατάσταση οικιακού υγραντήρα: τέτοιες συσκευές είναι σε θέση να εξυπηρετούν μια περιοχή αρκετών εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων.

Υπάρχουν τρεις τύποι moisturizers: παραδοσιακό, ατμό και υπερήχων.

Στην παραδοσιακή Για την αύξηση της υγρασίας, ο ανεμιστήρας αποκρίνεται: φυσά τον αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου. Τέτοιες συσκευές συνιστώνται να εγκατασταθούν σε χώρους με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα. Όταν αντικαθιστάτε τα φίλτρα κάθε 2-3 μήνες, οι παραδοσιακοί υγραντήρες λειτουργούν καλά.

Σε υγραντήρες ατμού εξατμίζει βραστό νερό. Οι υγραντήρες αυτού του τύπου πρέπει οπωσδήποτε να είναι εφοδιασμένοι με έναν υγραντήρα - έναν αισθητήρα υγρασίας αέρα και εάν δεν περιλαμβάνεται στο κιτ, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ξεχωριστά μια υγρασία.

Σε υπερηχητικούς υγραντήρες Το νερό χωρίζεται και ψεκάζεται με τον μικρότερο ψεκασμό στο δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρα. Μια σημαντική διαφορά μεταξύ ατμού και υπερήχων καθαρισμού: στην πρώτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νερό, εκτός από την αποσταγμένη, και στη δεύτερη - μόνο απεσταγμένο.

Με βάση αυτές τις πληροφορίες, μπορούμε να καταλήξουμε στο είδος του υγραντήρα που χρειάζεστε στο γραφείο σας.

Πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο;

Σε ζεστό καιρό, είναι δύσκολο να μείνετε σε ένα διαμέρισμα, μια εξοχική κατοικία ή στη δουλειά. Ο θερμός αέρας επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία, διαχέει και καταστρέφει την προσοχή.

Η πίεση μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί, η αποδοτικότητα μειώνεται, επειδή είναι δύσκολο για ένα άτομο να εργαστεί σκέψης, συλλογισμού, λήψης αποφάσεων σε τέτοιες συνθήκες.
Επίσης, η ανεπαρκής υγρασία του αέρα βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα μουσικά όργανα και τα έπιπλα από ξύλο.
Υπάρχουν συσκευές που ενυδατώνουν τον αέρα, αλλά εκτός από αυτές μπορείτε να υγρανετε τον αέρα με τη βοήθεια αυτοσχέδιων μέσων, τα οποία θα συζητηθούν στο άρθρο μας, πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα ή ένα γραφείο.

Κάνουμε πάγο πριν. Αγοράζουμε τα καλούπια πάγου, ρίχνουμε νερό βρύσης και τα βάζουμε στην κατάψυξη.

Ο πάγος θα προσθέσει υγρασία στο δωμάτιο

Όταν το διαμέρισμα είναι ζεστό, παίρνουμε πάγο και πετάμε σε γλάστρες με λουλούδια ή δοχεία, τα οποία τοποθετούμε στο διαμέρισμα.
Ο πάγος αρχίζει να λιώσει και προσθέτει υγρασία στο δωμάτιο.

Κρήνη.

Το σιντριβάνι είναι ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο για ένα διαμέρισμα και ένα εξοχικό σπίτι. Υπάρχουν μικρές βρύσες, βρύσες μεσαίου μεγέθους ή μεγάλες για τον κήπο.

Πώς λειτουργεί μια μικρή βρύση;

Το νερό χύνεται στο σιντριβάνι, ανάβει στην πρίζα και η βρύση αρχίζει να λειτουργεί. Ένα ρεύμα νερού καταπραΰνει, χαλαρώνει.

Μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στα γλάστρες, στο υπνοδωμάτιο ή στο σαλόνι.

Η βρύση όχι μόνο υγραίνει τον αέρα, αλλά και ομορφαίνει το εσωτερικό

Σε μεγάλες εταιρίες βρίσκονται οι βρύσες στην περιοχή, μπροστά από την είσοδο του κτηρίου. Κατά το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι μπορούν να περπατήσουν, να απολαύσουν την θέα και να αποκτήσουν θετικά συναισθήματα.

Το ενυδρείο.

Το ενυδρείο αναφέρεται επίσης στα μέσα υγρασίας του αέρα. Ακόμη και ένα μικρό ενυδρείο μπορεί να αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το έργο.

Το ενυδρείο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τον υγρασία του εσωτερικού χώρου

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σε μια ισχυρή θερμότητα στο ενυδρείο μπορεί να θερμαίνεται το νερό και πρέπει να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία του νερού μέσα από αυτό με ένα ειδικό θερμόμετρο. Εάν το νερό στο ενυδρείο είναι πολύ ζεστό, τότε το ψάρι μπορεί να πεθάνει.

Αερισμός.

Συχνά ανοίξτε τα παράθυρα στο γραφείο ή στο διαμέρισμα. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε σχολικά και κρατικά ιδρύματα.

Κανονικά αερίστε τα δωμάτια

Σε ψυχρό καιρό, όταν αφήνετε το δωμάτιο, ανοίξτε τα παράθυρα και όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο, κλείστε το. Ιδανικά 2-3 φορές την ημέρα για 10-15 λεπτά.

Υγρό ύφασμα.

Κόβουμε το ύφασμα σε διαφορετικά κομμάτια. Βυθίστε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και στη συνέχεια πιέστε. Περαιτέρω στο διάδρομο, κρεμάστε στα παράθυρα και βάλτε το πέρασμα μεταξύ των δωματίων.

Για να βρέξετε τον αέρα, κρεμάστε ένα υγρό πανί

Φυσικά, αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται σε ένα διαμέρισμα ή ένα εξοχικό σπίτι, το εσωτερικό δεν θα φαίνεται πολύ ωραία, αλλά αυξάνει ελαφρώς την υγρασία του αέρα.
Σε σοβαρή ζέστη, το ύφασμα στεγνώνει γρήγορα και πρέπει να ενημερώσετε το νέο. Αφού πλένουμε τα ρούχα, παίρνουμε το πάτωμα ξήρανσης, τοποθετούμε το δωμάτιο και κρεμάμε τα ρούχα.

Το χειμώνα, κρεμάμε το υγρό πανί στην μπαταρία.

Το χειμώνα, η ξήρανση των πραγμάτων από την μπαταρία θα βοηθήσει να υγρανθεί ο αέρας

Ο ψεκαστήρας.

Στο ανθοπωλείο, μπορείτε να αγοράσετε έναν ψεκαστήρα ή ένα ακροφύσιο για ένα μπουκάλι που θα ψεκάσει νερό.
Ο ψεκαστήρας είναι μια μικρή φιάλη, το νερό χύνεται σε αυτό. Το ακροφύσιο είναι στριμμένο, η βαλβίδα πιέζεται και το νερό ψεκάζεται με λεπτό τρόπο.

Σε μια ισχυρή θερμότητα, ψεκάστε νερό στα δωμάτια

Σε ισχυρή θερμότητα, ψεκάζουμε νερό σε όλους τους χώρους, στις πόρτες, στα δάπεδα ή στις κουρτίνες. Είναι καλύτερο να αποθηκεύσετε τον νεφελοποιητή στο ψυγείο και συνεπώς το νερό θα είναι συνεχώς κρύο.

Δεξαμενές με νερό.

Ρίξτε νερό στα αγγεία, κούπες, μπουκάλια και τακτοποιήστε το σε όλο το διαμέρισμα.

Για την ομορφιά μέσα στα αγγεία μπορείτε να βάλετε λουλούδια, συνηθισμένες ή διακοσμητικές πέτρες, κοχύλια.

Τοποθετήστε τις δεξαμενές με νερό στο δωμάτιο

Εάν το διαμέρισμά σας έχει μπάνιο, τότε γεμίστε το με κρύο νερό και ανοίξτε την πόρτα πλατιά.

Για σήμερα στην πώληση υπάρχουν ειδικές δυνατότητες με τις οποίες το νερό χύνεται και είναι κρεμασμένο πάνω στην μπαταρία. Τέτοια δοχεία είναι πολύ χρήσιμα το χειμώνα, όταν το διαμέρισμα είναι ξηρό, αλλά και αποθηκεύονται το καλοκαίρι, έχουν επίσης τη μορφή ζώων.

Ειδικά δοχεία με νερό για μπαταρία

Φυτά εσωτερικού χώρου.

Τα λουλούδια στο σπίτι ιονίζουν τον αέρα, τον ενυδατώνουν και τον καθαρίζουν. Ιδιαίτερα μεγάλη υγρασία δίνεται σε εκείνα τα φυτά που έχουν μεγάλα ή πολλά φύλλα: μόνστερα, φτέρη, χλωροφύτα, sheffler, diffenbachia, zamiokulkas, croton και άλλα.

Τα τέρατα και άλλα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν υγρασία στον αέρα

Κατά τη θερινή ώρα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε όλες τις γλάστρες σε ένα βαθύ δίσκο σε πλαστικά καπάκια από μπουκάλια. Η περίσσεια νερού θα στραγγίσει στην παλέτα και, καθώς υπάρχουν καπάκια, το φυτό δεν θα βρίσκεται συνεχώς στο νερό και συνεπώς το ριζικό σύστημα δεν θα σαπίζει. Πολλά λουλούδια, όπως η υγρασία, γι 'αυτό θα είναι επίσης χρήσιμο.

Το καλοκαίρι, βάλτε τις γλάστρες σε μια παλέτα

Ο υγραντήρας.

Στα καταστήματα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι moisturizers. Πριν από την αγορά, πρέπει να μελετήσετε λεπτομερώς: το επίπεδο θορύβου, την ταχύτητα υγρασίας, το σύστημα φιλτραρίσματος, την περιοχή υγρασίας, τον τύπο ισχύος, και επίσης να δώσετε προσοχή σε άλλες παραμέτρους.

Ο υγραντήρας θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο

Η αρχή της δουλειάς τους είναι απλή. Το νερό χύνεται στη δεξαμενή, συνδέεται με το δίκτυο και το νερό μετατρέπεται σε ατμό. Είναι καλύτερα να χύνεται κρύο νερό.

Εάν ρίχνετε νερό από τη βρύση, μετά από μερικές ημέρες το εσωτερικό της συσκευής μετατρέπεται από άσπρο σε σκουριασμένο, επειδή το νερό της πόλης δεν είναι πολύ καλής ποιότητας.

Ρίχνετε μόνο φιλτραρισμένο νερό στον υγραντήρα

Κλιματισμός.

Ο κλιματισμός είναι μια δαπανηρή ευχαρίστηση που δεν μπορεί να αντέξει κάθε οικογένεια, αλλά αυτό είναι το πιο αποτελεσματικό μέσο για την υγρασία του αέρα από όλα τα διαθέσιμα τώρα και για πάντα.

Το κλιματιστικό είναι ένας αποτελεσματικός παράγοντας ενυδάτωσης

Κατά την αναζήτηση εργασίας στο διαδίκτυο μπορείτε να δείτε τη φράση "υπάρχει κλιματισμός". Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση θα φροντίσει τους υπαλλήλους και τους πελάτες της και στο γραφείο θα είναι ευχάριστο να εργάζεται και να μένει.

Ο ανεμιστήρας.

Ο ανεμιστήρας δεν υγραίνει καλά το δωμάτιο, επειδή βασικά κυνηγάει θερμό αέρα.

Οι φίλοι έχουν διαφορετικούς τύπους.

Για έναν υπολογιστή, που λειτουργεί μέσω usb - wire. Ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στο τραπέζι, συνήθως η ροή αέρα είναι στο πρόσωπο. Στη συνέχεια, το καλώδιο συνδέεται στη μονάδα συστήματος και ο ανεμιστήρας εκτελείται ενώ λειτουργεί ο υπολογιστής. Πωλούνται από 600 ρούβλια.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Διάσωση από την ξηρότητα του θερμού καλοκαιριού - φορητός υγραντήρας για το γραφείο

Σήμερα, οι καταναλωτές είναι ήδη εξοικειωμένοι με διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων για οικιακή χρήση, έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, μέγεθος και απόδοση, αλλά εξίσου αποτελεσματικά αυξάνουν την υγρασία σε δωμάτια διαφορετικών μεγεθών. Οι κατασκευαστές απελευθερώνουν αυθεντικούς υγραντήρες αέρα γραφείου για τη βελτίωση της επιχειρηματικής ατμόσφαιρας των χώρων.

Εάν είστε ηγέτης και φροντίζετε για την υγεία των εργαζομένων, τότε εκτός από την αυτόματη μηχανή καφέ, η οποία αυξάνει τον τόνο της ομάδας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το προϊόν για να εξομαλύνει τον αέρα στο γραφείο. Ποιες συσκευές υπάρχουν, τα τακτικά και τεχνικά δεδομένα τους, οι αποχρώσεις της εφαρμογής μπορούν να μάθουν διαβάζοντας αυτό το άρθρο.

Μινιατούρες υγραντήρες

Ο κύριος σκοπός του μικρού υγραντήρα είναι η αύξηση της υγρασίας σε 40-60% σε ένα δωμάτιο μικρού μεγέθους που δεν υπερβαίνει τα 10 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Η αρχή της λειτουργίας πολλών εξ αυτών βασίζεται στον μετασχηματισμό του υγρού σε ατμό και στην περαιτέρω διάχυσή του μέσω ενός διαχωριστή. Ο φορητός υγραντήρας έχει απλό σχεδιασμό και το κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο από τα πρότυπα ανάλογα, αλλά η απόδοση είναι αρκετά υψηλή - η διαφορά είναι μόνο σε κλίμακα.

Αρχή λειτουργίας

Μπορείτε να συνδέσετε το προϊόν στη θύρα USB του φορητού υπολογιστή ή ενός σταθερού υπολογιστή, λειτουργεί με την αρχή της μετατροπής του νερού σε ένα λεπτά διασκορπισμένο σύννεφο σταγόνων ή "κρύο ατμό". Ο χρήστης πρέπει να εγκαταστήσει σταθερά μια συμπαγή συσκευή σε οριζόντιο επίπεδο, να εισάγει ένα μπουκάλι καθαρού νερού μέσω του παρεχόμενου προσαρμογέα, να περιμένει την πλήρωση της δεξαμενής και να πιέσει το κουμπί τροφοδοσίας.

Σχεδόν αμέσως, ο ατμός βγαίνει από τον ψεκαστήρα και σε λίγα λεπτά ο αέρας γύρω σας θα γίνει πολύ πιο ευχάριστος. Η δράση της συσκευής έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα, καθώς οι υγρές ροές αέρα δεν υπερξηρίζουν. Μια μικρή συσκευή δεν είναι σε θέση να υγραίνει ένα εκτεταμένο δωμάτιο, επειδή είναι σχεδιασμένο για μέγιστο 20 τετραγωνικών μέτρων. m., στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εγκαταστήσετε δύο συσκευές σε διαφορετικά άκρα του δωματίου.

Πολλοί διευθυντές αγοράζουν τα προϊόντα αυτά μαζί με εξοπλισμό γραφείου προκειμένου να υγρανθεί ο ξηρός αέρας το χειμώνα λόγω της ενεργού εργασίας της κεντρικής θέρμανσης και το καλοκαίρι για να σώσει τους υπαλλήλους από την αρνητική επίδραση των κλιματιστικών. Εάν δεν έχετε τέτοιες εκδηλώσεις στο γραφείο, μπορείτε να αγοράσετε το προϊόν μόνοι σας και να το πάρετε μαζί σας για να εργαστείτε, χάρη στη μικρή τσάντα που συνοδεύει το κιτ.

Τοποθετήστε τη συσκευή παίρνει ένα ελάχιστο θέτοντας στο τραπέζι, μετά από λίγο θα ξεχάσουμε την ύπαρξή του, τόσο ήσυχα λειτουργεί, αλλά ο αέρας γύρω σας και τους κοντινότερους γείτονές για το έργο θα είναι πολύ πιο φρέσκο ​​και πιο καθαρά, και το ποσοστό υγρασίας του είναι πολύ αυξημένη. Οι κατασκευαστές φρόντισαν επίσης για τους λάτρεις των αυτοκινήτων, απελευθερώνοντας ένα παρόμοιο μοντέλο, που τροφοδοτείται από αναπτήρα.

Η επιτραπέζια συσκευή για ενεργή ενυδάτωση δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα:

 • Ο καθαρισμός της δεξαμενής νερού διεξάγεται δύο φορές το μήνα με ένα διάλυμα σόδας με κιτρικό οξύ.
 • ο προσαρμογέας και το κάλυμμα του ακροφυσίου πρέπει να σκουπιστούν με ξίδι κάθε 10 ημέρες.
 • για τη θεραπεία κατά της εμφάνισης βακτηρίων χρησιμοποιούν οικιακό λευκαντικό?
 • αν είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο, τότε πρέπει να αλλάξει αυστηρά σύμφωνα με τις συστάσεις του κατασκευαστή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η παραλλαγή τσέπης του υγραντήρα, παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις του, έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Διατηρεί το απαιτούμενο ποσοστό υγρασίας στο χώρο εργασίας.
 2. Μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στον εξοπλισμό γραφείου.
 3. Οι διαστάσεις σας επιτρέπουν να το μεταφέρετε ακόμη και στην τσέπη σας, για να μην αναφέρουμε την τσάντα.
 4. Όλα τα μοντέλα έχουν πρωτότυπο και μοντέρνο σχεδιασμό.
 5. Η ανανέωση του κρύου ατμού του ατμοσφαιρικού αέρα έχει ευεργετική επίδραση στην απόδοση και σε ολόκληρο το σώμα.
 6. Μπορείτε να προσθέσετε phytopreparations στο νερό για αρωματισμό.
 7. Η σύνδεση γίνεται μέσω της θύρας USB.
 • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μόνο συσκευή για δωμάτια μεγαλύτερα από 20 τετραγωνικά μέτρα. m;
 • αλλάξτε ένα μπουκάλι νερό χωρητικότητας 0,5 λίτρα κάθε 4 ώρες.
 • δυσκολία καθαρισμού - είναι απαραίτητη η αποσυναρμολόγηση.

Όπως δείχνει η πρακτική, τα μειονεκτήματα αυτών των προϊόντων είναι μικρά και ακόμη και στον κόσμο δεν υπάρχει τεχνολογία χωρίς μικρές ατέλειες.

Πώς να επιλέξετε

Για να επιλέξετε σωστά το βέλτιστο μοντέλο για το σπίτι ή στη δουλειά, αρκεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα στοιχεία: δύναμη και την απόδοση, τη ροή του νερού μέσα σε μια ώρα, το επίπεδο έκθεσης στο θόρυβο, την οποία πολλοί κατασκευαστές δεν αναφέρει επακριβώς πόσοι σύνολο των στοιχείων του φίλτρου και τι τάξη επιπλέον χαρακτηριστικά. Κατ 'αρχήν, η μέθοδος επιλογής δεν διαφέρει από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Αξιολόγηση των καλύτερων μέσων

ORIENT AH-220

Οικουμενική μοντέλο για το σπίτι ή το γραφείο, το αποκορύφωμα είναι το ασυνήθιστο σχέδιο, θα επιτρέψει να δημιουργηθούν οι ελάχιστες διαστάσεις 69x123x84 mm και μοναδικό φως βάρος 400 g το προϊόν που αξίζει 1200 ₽, χρησιμοποιούνται πλαστικά μπουκάλια νερού του 0,3-1,0 λίτρων, τα οποία είναι εγκατεστημένα στην κορυφή μέσω προσαρμογέα. Ο ρυθμός ροής νερού είναι 120 ml / ώρα, επεξεργάζεται μέχρι και 20 m2. m, τύπου - υπερήχων, η απόδοση των ιόντων

1 εκατομμύριο / δευτερόλεπτο. Είναι δυνατή η αρωματοποίηση, υπάρχει φωτισμός των περιπτώσεων.

Μοναδικά μικρό μέγεθος, μπορεί να μεταφερθεί στην προσαρτημένη κομψή τσάντα. Παρά το μικρό μέγεθος, υγραίνει αποτελεσματικά το δωμάτιο, που εργάζεται σχεδόν σιωπηλά. Τα πλαστικά μπουκάλια εγκαθίστανται από πάνω και η στάθμη του νερού είναι ορατή, η χωρητικότητα του λίτρου είναι αρκετή για όλη την εργάσιμη ημέρα. Δεν υπάρχουν αξιώσεις.

Polaris PUH 7140

Οι ρώσοι προγραμματιστές δεν υστερούν από τους ξένους συναδέλφους - το νέο μοντέλο με μέση τιμή 3.990 ρούβλια έχει χωρητικότητα μόνο 25 W, αλλά υγραίνει αποτελεσματικά τους χώρους στα 40 τετραγωνικά μέτρα. m, μπορεί να λειτουργεί συνεχώς για 25 ώρες. Η δεξαμενή είναι 4 λίτρα, η κατανάλωση είναι 0,35 l / h, η τάση δικτύου είναι 220-240V, η συχνότητα δόνησης της πλάκας είναι 50/60 Hz, η εγγύηση είναι 24 μήνες, η διάρκεια ζωής είναι 3 χρόνια.

Πολύ ασυνήθιστο, δροσερό σχέδιο, ωραίο χρώμα από πλαστικό, ένας ανεφοδιασμός είναι αρκετός για 11,5 ώρες - ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για ένα τέτοιο μωρό. Super control, ένα κουμπί τροφοδοσίας και τι άλλο χρειάζεστε για έναν μίνι υγραντήρα, αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα με την αντικατάσταση και τη συντήρηση του φίλτρου. Πολλά θετικά συναισθήματα.

ARMED "Ecosphere"

Ένα νέο μοντέλο της ρωσικής εταιρείας ARMED με κόστος 1.390 ₽ είναι ένας μηχανικός υγραντήρας αέρα με λειτουργία αρωματισμού και φωτισμού 5 W, δεξαμενή νερού 0,6 λίτρων. Διαστάσεις 180 × 180x175 mm, βάρος 0,7 kg, τρεις παραλλαγές ελαίων για αρωματισμό περιλαμβάνονται. Εγγύηση ένα χρόνο.

Πολύ ασυνήθιστο, πρωτότυπο σχεδιασμό, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι ελάχιστη, εκτελεί σωστά την αρωματοποίηση των χώρων και την απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Ο εξαιρετικός μπλε φωτισμός επιτρέπει τη χρήση ως νυχτερινή λάμπα, το κινούμενο υγρό γοητεύει το παιδί και γρήγορα πέφτει στον ύπνο, αλλά αυτό είναι όλο. Δεν υγρασία, ειδικά καθαρισμός, μικρότερος ακριβός νυχτερινός λαμπτήρας με τη λειτουργία της απομάκρυνσης των δυσάρεστων οσμών - απογοητευμένος.

Ballu ΑΡ-105

Μοντέλο από την Ταϊβάν σε τιμή 1125 ρούβλια, δύναμη 8 watts, συνιστώμενη έκταση μέχρι 10 τετραγωνικά μέτρα. m, υπάρχει ένα φίλτρο HEPA και ιονισμός, η τάση δικτύου είναι 220V, η χωρητικότητα είναι 48 cu. m / ώρα. Διαστάσεις 80x180x190 mm, βάρος 840 g, διάταξη επιφάνειας εργασίας, χρησιμοποιείται για υγρασία, ιονισμό και αρωματοποίηση, επίπεδο θορύβου 40 dB.

Αυτή είναι ίσως η φθηνότερη από όλους τους εκπροσώπους της κατηγορίας της, λειτουργεί ήσυχα, όμορφο σχέδιο, ελαφρύ φωτισμό, που προσελκύει έντομα, πεθαίνουν δίπλα στη συσκευή - μια ευχάριστη παρενέργεια. Όταν προσθέτετε ειδικά αρωματικά έλαια, ο χώρος γεμίζει με φρεσκάδα, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Δεν υπάρχουν αξιώσεις.

VITEK VT-1777

Το μοντέλο της αυστριακής εταιρείας AN-DER PRODUCTS με μοναδικό χαμηλό κόστος από 465 ₽, ισχύ 8 W, τάση 12V, παραγωγικότητα 30 cu. m / ώρα. Συνιστάται να χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων: υπάρχει ένας προσαρμογέας για σύνδεση με τον αναπτήρα και σε δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 15 τετραγωνικά μέτρα. Τα φίλτρα του προκαταρκτικού και λεπτού καθαρισμού εγκαθίστανται, η απόδοση των ιόντων είναι 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα. δείτε, η διάρκεια ζωής των λαμπτήρων UV είναι 20 χιλιάδες ώρες.

Συμπαγής συσκευή, δύο ταχύτητες της ψυχρής εργασίας και στους δύο υπολογιστές, απλή εγκατάσταση και σύνδεση, εξαιρετικός καθαρισμός της καμπίνας από αιωρούμενη σκόνη, ο υπεριώδης λαμπτήρας απολύει απολύτως τον αέρα, σκοτώνοντας παθογόνους παράγοντες. Μειονεκτήματα: είναι δύσκολο να βρείτε φίλτρα που θα αντικαταστήσουν.

Υγραντήρας αέρα USB 31 VEK E001 (LJH-002)

Η καινοτομία της ρωσικής εταιρείας του 31ου αιώνα πωλείται σε τιμή 1290 ρούβλια, το κομψό μοντέλο "Κουνέλι" θα ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό ενός γραφείου μικρών επιχειρήσεων ή στο σαλόνι ενός αναγνωρισμένου αυτοκινήτου. Περίβλημα - πλαστικό ABS, που τροφοδοτείται από θύρα USB του υπολογιστή ή του φορητού υπολογιστή, υπάρχει προσαρμογέας αυτοκινήτου. Χωρητικότητα 80 ml, ροή νερού 30 ml / h, διαστάσεις 80x75x111 mm, χρώμα για κάθε γούστο: λευκό, ροζ και τυρκουάζ. Ενυδατώνει αποτελεσματικά την περιοχή στα 10-15 τετραγωνικά μέτρα. m, συνεχή λειτουργία δεν υπερβαίνει τις 2,5 ώρες.

Αποτελεσματική σε μικρές περιοχές, πρωτότυπο σχεδιασμό, που τροφοδοτείται από αναπτήρα ή θύρα USB. Ιδανικό για υγρασία του αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών, καθώς και γραφείο μικρών επιχειρήσεων ή παιδικό υπνοδωμάτιο. Όλα λειτουργούν σωστά, δεν υπάρχουν κενά.

Polaris PUH 3102 μήλο

Μια νέα εξέλιξη ενός υγραντήρα υπερήχων από μια εταιρεία από τη Ρωσία κοστίζει από 490 ₽ - αυτό το προϊόν στρογγυλού σχήματος έχει τέσσερα στάνταρ χρώματα: κόκκινο, μπλε, κίτρινο και πράσινο. Η ισχύς είναι 2 W, ο όγκος της δεξαμενής είναι 0,2 l, η μοναδική χαμηλή κατανάλωση νερού είναι 50 ml ανά ώρα, συνδέεται μέσω της υποδοχής USB, συνεχής λειτουργία έως και 4 ώρες. Διαστάσεις 100x100x95 mm, βάρος 300 g, πλήρης απομίμηση μεγάλου μήλου. Ένα λεπτό φίλτρο είναι ήδη εγκατεστημένο και το ένα είναι εφεδρικό.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Ενυδατική στο γραφείο

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Χώροι γραφείων, κλιματιζόμενοι το καλοκαίρι και θερμαινόμενοι το χειμώνα, δεν έχουν υγρασία αέρα χωρίς σωστή υγρασία. Η μακροχρόνια έκθεση στον ξηρό αέρα επηρεάζει δυσμενώς την υγεία του προσωπικού, αυξάνει τον αριθμό των αναρρωτικών αδειών και μειώνει την παραγωγικότητα.

Ένα από τα πρώτα σημαντικά εκδηλώσεις του ξηρού αέρα είναι ηλεκτροστατική εκκένωση που λαμβάνει χώρα σε υγρασία κάτω του 40%. Για άλλα αποτελέσματα περιλαμβάνουν ξηρό και φαγούρα του δέρματος, πρόωρη ξήρανση των φακών επαφής, τα μάτια και ερεθισμός του λαιμού, αφυδάτωση.

Οι αρνητικές επιπτώσεις του ξηρού αέρα στο δωμάτιο περιλαμβάνουν:

 • μια μεγάλη ποσότητα σκόνης
 • κόπωση και την ευαισθησία των ανθρώπων σε μικρόβια και τους ιούς που προκαλούν ασθένειες (συμβαίνει λόγω ξήρανση των βλεννογόνων μεμβρανών)
 • ξηρό δέρμα στο πρόσωπο και τα χέρια
 • βλάπτοντας τα φυτά
 • ξήρανση των επίπλων και του παρκέ
 • παραμόρφωση των εικόνων
 • Η συστροφή του χαρτιού, η μείωση του μεγέθους του

Για χώρους γραφείων συνιστάται η διατήρηση της θερμοκρασίας στους 20-22 ° C το καλοκαίρι, η οποία μπορεί να αυξηθεί στους 26 ° C το χειμώνα. Εάν ένα άτομο εργάζεται σε υπερβολικά υψηλή ή πολύ χαμηλή θερμοκρασία, η κούραση θα αυξηθεί, σύντομα θα εμφανιστεί κούραση, μπορεί να κρυώσει. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι κάθε άτομο έχει το δικό του καθεστώς θερμοκρασίας, οπότε ο εργοδότης πρέπει να φροντίσει για τη δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας του διαχωρισμένου συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται στο γραφείο να εγκαθιστά κλιματιστικά πολλαπλών ζωνών ή κλιματιστικά με λειτουργία εξαερισμού. Έτσι raskhodka για τα κλιματιστικά (π.χ., Freon, σωλήνες, κλπ) πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και του συστήματος - σφραγισμένο. Το επίπεδο θορύβου του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι ελάχιστο, ώστε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εργάσιμης ημέρας του εργαζομένου να μην αποσπάται από την εργασία. Για να αποφύγετε τις καταρροϊκές ασθένειες, το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί μακριά από τους χώρους εργασίας. Η άμεση ροή του αέρα δεν πρέπει να εκτίθενται σε άμεσο προσωπικό της ροής, αλλιώς θα εμφανίσουν δυσφορία ως αποτέλεσμα «κερδίζει» οξεία αναπνευστική νόσο, αρθρίτιδα ή άλλα φλεγμονώδη νόσο.

Χρήση υγραντήρων σε χώρους γραφείων:

 • Μεγάλη εμπειρία στην υλοποίηση έργων για τη διευθέτηση γραφείων σε όλο τον κόσμο
 • Ένα ευρύ φάσμα προϊόντων επιτρέπει την επίλυση μιας ευρείας ποικιλίας εργασιών πελατών.
 • Ενεργειακά αποδοτικά συστήματα υγρασίας με χαμηλό λειτουργικό κόστος και ακριβή έλεγχο της υγρασίας
 • Οι λύσεις απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, γεγονός που μειώνει το λειτουργικό κόστος.
 • Πλήρεις υπηρεσίες για τη διαβούλευση, το σχεδιασμό, την προμήθεια, τη συναρμολόγηση, τη θέση σε λειτουργία, την εξυπηρέτηση και την άμεση προμήθεια ανταλλακτικών
 • Βελτίωση της παραγωγικότητας του προσωπικού με τη βελτίωση της υγείας και τη μείωση της αναρρωτικής άδειας

Τρεις τύποι υγραντήρων

Παραδοσιακά

Στην παραδοσιακή για την αύξηση της υγρασίας, ο ανεμιστήρας απαντά: οδηγεί τον αέρα μέσω ενός υγρού φίλτρου. Τέτοιες συσκευές συνιστώνται να εγκατασταθούν σε χώρους με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία αέρα. Όταν αντικαθιστάτε τα φίλτρα κάθε 2-3 μήνες, οι παραδοσιακοί υγραντήρες λειτουργούν καλά.

Ατμός

Στους υγραντήρες ατμού, το βραστό νερό εξατμίζεται. Οι υγραντήρες αυτού του τύπου πρέπει οπωσδήποτε να είναι εφοδιασμένοι με έναν υγραντήρα - έναν αισθητήρα υγρασίας αέρα και εάν δεν περιλαμβάνεται στο κιτ, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ξεχωριστά μια υγρασία.

Υπερηχογράφημα

Σε υγραντήρες υπερήχων, το νερό διασπάται και ψεκάζεται μέσω του χώρου με μικρό ανεμιστήρα με ανεμιστήρα. Μια σημαντική διαφορά μεταξύ ατμού και υπερήχων καθαρισμού: στην πρώτη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε νερό, εκτός από την αποσταγμένη, και στη δεύτερη - μόνο απεσταγμένο.

Οφέλη από τους υγραντήρες

Συμπαγή

Το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του υγραντήρα επιφάνειας εργασίας. Αυτό σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε σε μια περιορισμένη επιφάνεια: ένα τραπέζι, ένα ράφι, ένα κομοδίνο, ένα ράφι. Επιπλέον, τα μικρά μεγέθη καθιστούν δυνατή την παραλαβή μαζί σας και τη χρήση κατά την εργασία στο γραφείο ή στο δρόμο. Η επίδραση υγρασίας αυξάνεται εάν ο υγραντήρας ψεκάζει υγρασία από την ανύψωση. Τα σωματίδια νερού κάτω από τη βαρύτητα τείνουν στο πάτωμα, έχοντας χρόνο κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου να διαχέει και να υγράνει μια μεγάλη περιοχή.

Τύπος τροφής

Λόγω της μικρής ισχύος και της παρουσίας θυρών USB, οι μικροί υγραντήρες δεν μπορούν να εξαρτώνται από το κεντρικό ηλεκτρικό δίκτυο και μπορούν να λειτουργούν από μπαταρίες, μπαταρίες ή προσωπικούς υπολογιστές.

Κόστος

Ο συμπαγής υγραντήρας επιφάνειας εργασίας έχει ένα διαφορετικό εύρος τιμών, αλλά το κόστος του είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των υγραντήρων δαπέδου.

Επίπεδο θορύβου

Ο συνεχής θόρυβος ερεθίζει το νευρικό σύστημα και είναι πολύ επιβλαβής. Εάν θεωρήσουμε τον υγραντήρα αέρα ως μια άλλη οικιακή συσκευή που παράγει διαφορετικούς ήχους, τότε όλοι οι υγραντήρες μπορούν να χωριστούν από το επίπεδο θορύβου ως εξής:

Όσον αφορά τους υγραντήρες επιτραπέζιων, αυτή η παράμετρος είναι ασήμαντη λόγω της χαμηλής ισχύος και του μικρού τους μεγέθους.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα

Υπάρχουν αρκετές κύριες σημαντικές παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή ενός υγραντήρα αέρα:

Περιοχή υπηρεσιών

Παρά τη συμπαγή της επιφάνεια, οι υγραντήρες επιτραπέζιων τραπεζιών αντιμετωπίζουν εύκολα την υγρασία του υπερξηρανθέντος χώρου μέχρι 40 τ.μ. m.

Παραγωγικότητα

Δύο δείκτες αναφέρονται: κατανάλωση νερού σε γραμμάρια ανά ώρα (g / h) και κατανάλωση νερού σε λίτρα την ημέρα (l / ημέρα)
Για διαφορετικούς τύπους υγραντήρων, η παραγωγικότητα βρίσκεται εντός ορισμένων ορίων:

 • παραδοσιακός υγραντήρας: από 4 έως 8 λίτρα / ημέρα
 • υγραντήρας ατμού: από 7 έως 16 l / ημέρα
 • υπερηχογράφημα: από 7 έως 14 l / ημέρα

Κατά συνέπεια, όσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα της συσκευής, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή που μπορεί να παρέχει με υγρασία. Ο υγραντήρας στο τραπέζι στο γραφείο ή το σαλόνι πρέπει να επιλεγεί, με βάση την περιοχή ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Όγκος της δεξαμενής νερού

Ένας πίνακας υγραντήρας είναι μικρός, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ρίξετε λίγο νερό μέσα του. Η δεξαμενή των τριών λίτρων θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του υγραντήρα για 8-10 ώρες. Κατά συνέπεια, πρέπει να προστεθεί μια μικρότερη δεξαμενή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατανάλωση ενέργειας

Με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, ο μικρότερος υγραντήρας υπερήχων θα είναι ο πιο οικονομικός. Ωστόσο, ο υγραντήρας ατμού δικαιολογεί την κατανάλωση ενέργειας από τον καθαρό ατμό (ο βρασμός σκοτώνει τους περισσότερους επιβλαβείς μικροοργανισμούς) και τη δυνατότητα χρήσης του ως εισπνευστήρα.

Τύπος ατμού

Οι υγραντήρες αέρα στο τραπέζι είναι δύο κύριοι τύποι: παράγουν "ζεστό" ή "ψυχρή ομίχλη". Η "ζεστή ομίχλη" θα δημιουργήσει έναν υγραντήρα ατμού. Σε αυτό, το νερό έρχεται σε βρασμό και μετατρέπεται σε ατμό. Η "ψυχρή ομίχλη" σχηματίζεται από τη λειτουργία ενός παραδοσιακού ή υπερηχητικού υγραντήρα. Στην πρώτη περίπτωση, τα σωματίδια νερού εισάγονται στο δωμάτιο με ανεμιστήρα. το δεύτερο ζεύγος δημιουργείται από δονήσεις ειδικής μεμβράνης.

Πρόσθετες λειτουργίες

Διαφορετικά μοντέλα υγραντήρων επιφάνειας εργασίας συνδυάζουν πολλές πρόσθετες λειτουργίες:

 • Παρουσία αρωματικών καψουλών για την ικανότητα να αδειάζουν τα αρωματικά έλαια. Η διαδικασία της υγρασίας συνδυάζεται με αρωματοθεραπεία.
 • Ο ιονισμός του αέρα λόγω του συνδυασμού ενός υγραντήρα επιφάνειας εργασίας με έναν ιονιστή καθιστά τον αέρα πιο καθαρό.
 • Οζονισμός ως πρόσθετη επιλογή θα εφαρμοστεί στην εποχή των εστιών των ιών. Το όζον μπορεί να σπάσει το κέλυφος των βακτηρίων και των ιών, με αποτέλεσμα να τους σκοτώσει.
 • Διαφορετικές κομψή σχεδίαση το καθιστά εύκολο να ταιριάζει στο εσωτερικό ως γραφείο ή σαλόνι στο σπίτι, και ειδικά του σκάφους κρέμες για τα παιδιά, με τη μορφή των χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων και παραμύθια θα είναι πάντα παρακαλώ μωρό.
 • Η ενσωματωμένη λυχνία χαμηλής κατανάλωσης αντικαθιστά τέλεια το φως της νύχτας
 • Το τηλεχειριστήριο θα χρειαστεί εάν ο υγραντήρας επιφάνειας εργασίας είναι εγκατεστημένος σε ύψος ή σε μια άβολη τοποθεσία.

Οποιαδήποτε πρόσθετη λειτουργία, πόσο μάλλον λίγα, καθιστά το κόστος ενός συμπαγούς υγραντήρα μιας τάξης μεγέθους υψηλότερο και μια τέτοια συσκευή δεν μπορεί πλέον να ονομαστεί επιλογή προϋπολογισμού. Εάν πρόκειται να αγοράσετε έναν υγραντήρα επιφάνειας εργασίας για να εργαστείτε σε ένα γραφείο ή σπίτι, πρέπει να αποφασίσετε ποιες λειτουργίες είναι η προτεραιότητα και αν το κόστος θα είναι δικαιολογημένο.

Εύκολη συντήρηση και φροντίδα

Στο νερό, βακτήρια και μύκητες και μούχλα εμφανίζονται γρήγορα και πολλαπλασιάζονται. Στον υγραντήρα είναι απαραίτητο να αλλάζετε τακτικά το νερό και να ξεπλένετε τα πάντα που αλληλεπιδρούν με αυτό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, η συσκευή πρέπει να απολυμαίνεται τακτικά. Οι υγραντήρες γραφείου με μικρό αριθμό εξαρτημάτων και απλό σχεδιασμό θα είναι πιο βολικό από πλευράς συντήρησης και συντήρησης από συμπαγείς συσκευές με περίπλοκη διαμόρφωση και πολλά εξαρτήματα. Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο περίπλοκη είναι η συναρμολόγηση και το πλύσιμο του υγραντήρα τραπέζης, είναι ευκολότερο να πλένεται και να καθαρίζεται από τον υγραντήρα δαπέδου.

Διαχείριση και λειτουργικότητα

Η διαθεσιμότητα στους σύγχρονους ηλεκτρονικούς υγραντήρες επιφάνειας εργασίας και σε ορισμένα μοντέλα ελέγχου αφής παρέχει ευκολία και κατανόηση της λειτουργίας του.

 • Οι ενδείξεις στάθμης νερού απενεργοποιούν αυτόματα τη συσκευή με πλήρη ροή νερού
 • Οι υγροστάτες παρακολουθούν την υγρασία στο δωμάτιο και δεν επιτρέπουν την υγρασία τους
 • Η πολλαπλή λειτουργία προγραμματίζει τον υγραντήρα σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας
 • Οι χρονοδιακόπτες σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε την ενεργοποίηση για μια συγκεκριμένη ώρα

Ασφάλεια

Λόγω του μικρού μεγέθους της επιφάνειας, οι υγραντήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε ράφια και ράφια, μακριά από παιδιά (ειδικά για τους υγραντήρες ατμού).
Χρησιμοποιώντας τη συσκευή στο γραφείο, κατευθύνετε τη ροή του αέρα μακριά από γείτονες, εξοπλισμό γραφείου και ράφια με χαρτιά.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.