Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς τη χρήση ενός υγραντήρα

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2010 8:45 μμ Το μερίδιο της Γυναίκας

Ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο θεωρείται επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του δέρματος, των μαλλιών, της βλεννογόνου της μύτης. Είναι επίσης επιβλαβής για την αναπνευστική οδό, προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό και μαστίζει στα μάτια. Ένας σταθερός νυχτερινός βήχας σε παιδιά και ενήλικες είναι επίσης συχνά αποτέλεσμα του ξηρού αέρα στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όχι μόνο το χειμώνα, όταν λειτουργούν οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης, αλλά και καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Για να αποφύγετε τα προαναφερθέντα δυσάρεστα φαινόμενα, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε την υγρασία στο δωμάτιο. Πληροφορίες σχετικά με το αν μπορείτε να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμά σας με τα χέρια σας και με τη βοήθεια αυτού που γίνεται γίνεται αναγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι

Φυσικά, το πιο αποτελεσματικό, προσιτό και εύκολο στη χρήση είναι ένας υγραντήρας αέρα. Τα καταστήματα οικιακών συσκευών διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα αυτών των συσκευών. Μπορείτε να επιλέξετε είτε πολύ χαμηλού κόστους είτε ακριβότερα μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες. Αλλά πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, αν ο υγραντήρας δεν ήταν κοντά;

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς έναν υγραντήρα

Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της ξηρότητας σε εσωτερικούς χώρους.

 • Υγρό καθαρισμό

Με αυτό το απλό και υποχρεωτικό τελετουργικό θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον ξηρό αέρα. Αυτή η μέθοδος δεν διαρκεί πολύ, επομένως είναι καλύτερο να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους.

Εάν πλένονται τα ρούχα για να στεγνώσει στο δωμάτιο, και όχι στο μπαλκόνι ή στο δρόμο, θα βοηθήσει υγρασία του αέρα. Αυτή η μέθοδος είναι επιθυμητή για εφαρμογή κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας. Το υγρό εσώρουχο, το οποίο είναι κρεμασμένο σε μπαταρίες, θα κάνει τον ύπνο σας ήρεμο και άνετο.

 • Σκάφος με νερό ή υδρογέλη

Για να γίνει ο αέρας όχι τόσο στεγνός, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί το διαμέρισμα, ειδικά κοντά στην μπαταρία, ένα δοχείο με υγρό ή υδρογέλη, το οποίο χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λουλουδιών. Το νερό που θα εξατμιστεί από αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας.

 • Πετσέτα στη μπαταρία

Αν καλύψετε την μπαταρία με μια πετσέτα εμποτισμένη με νερό ή οποιοδήποτε πυκνό πανί, βάζοντας την άκρη σε ένα δοχείο νερού, μπορείτε να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα εξάτμισης.

 • Ψεκασμός νερού

Ρίξτε νερό μέσα στη φιάλη ψεκασμού και ψεκάστε το σε εσωτερικό χώρο. Για να παρατείνετε την επίδραση αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να απλώσετε το υγρό στις κουρτίνες και τις κουρτίνες, οι οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα θα διατηρούν την υγρασία στο δωμάτιο.

 • Αγάπη τα λουλούδια

Ένας μεγάλος αριθμός πράσινων φυτών στο σπίτι χρησιμεύει ως μια εξαιρετική πρόληψη του ξηρού αέρα. Τα λουλούδια είναι σε θέση να εξατμίσουν την υγρασία και να απελευθερώσουν το οξυγόνο, κάτι που έχει θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα και στην ευημερία των επιβατών. Ο τακτικός ψεκασμός των φυτών θα βοηθήσει μόνο στην υγρασία του αέρα.

 • Ενυδρεία και σιντριβάνια

Τα ενυδρεία και τα διακοσμητικά σιντριβάνια θεωρούνται ακριβότερα και αποτελεσματικότερα μέσα καταπολέμησης της ξηρότητας. Το μοναδικό μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η ανάγκη για μεγάλους όγκους νερού, που δεν είναι πολύ επικερδής από οικονομική άποψη.

Και μην ξεχάσετε να αερίζετε το δωμάτιο σε τακτική βάση. Ο αέρας στο δρόμο είναι πιο φρέσκο, υγρό και κορεσμένο με οξυγόνο.

11 απλοί τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα

Κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν το σπίτι ή το διαμέρισμα περιλαμβάνεται θέρμανση, σφιχτά στεγανοποίηση κάτω από το παράθυρο και περιοδικά χρησιμοποιείται θερμάστρες, πάρα πολύ ξηρό αέρα. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε έναν υγραντήρα, αλλά γιατί να το ξοδέψετε αν το κάνετε μόνοι σας. Πώς να υγράνετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο με αυτοσχέδια μέσα; Αποκτήστε έξυπνα και επωφεληθείτε από τις συμβουλές μας.

Γιατί πρέπει να υγραίνω τον αέρα μέσα στο δωμάτιο;

Το χειμώνα, η ξηρότητα αέρα αυξάνεται κατά 20%, πράγμα που δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσει την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι υποφέρουν περισσότερο.

Η έλλειψη της απαραίτητης υγρασίας οδηγεί σε πολλά προβλήματα.

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Το Bronchi δεν μπορεί να καθαριστεί, επομένως ενεργοποιείται ένας προστατευτικός μηχανισμός και εμφανίζεται ξηρός, ξηρός βήχας.
 2. Mucous μύτη, το λαιμό και τους πνεύμονες στεγνώσει, ξεκινάει επιλογή των προστατευτικών βλέννας, η οποία είναι ένα γόνιμο έδαφος για παθογόνα. Coryza, όλα τα είδη της παραρρινοκολπίτιδας και της παραρρινοκολπίτιδας μπορούν να ξεκινήσουν σχεδόν από το μηδέν.
 3. Το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γερνάει γρήγορα.
 4. Τα μαλλιά είναι θαμπό και εύθραυστα, μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε φυσική λάμψη.
 5. Περιπτώσεις αλλεργικών αντιδράσεων είναι κοινές. Σε υπερβολικά ξηρές περιοχές, εμφανίζεται περισσότερη σκόνη, ακάρεα σκόνης και παράσιτα.
 6. Η ανοσία μειώνεται και οι καταρροϊκές ασθένειες αυξάνονται, τα μικρόβια και οι ιοί διεισδύουν πιο εύκολα στο ανθρώπινο σώμα.
 7. Τα μάτια δεν έχουν χρόνο να υγρανθούν με το να αναβοσβήνουν, να φλεγμονώνονται, να βλάπτονται και να κουραστούν γρήγορα. Οι άνθρωποι που φορούν φακούς, με ανεπαρκή υγρασία, έχουν την επίδραση ενός «ξηρού ματιού» και το άτομο αισθάνεται τον πόνο στα μάτια του.

Τα μουσικά όργανα γενικά απαιτούν αυξημένη προσοχή, οι ρωγμές στα ξύλινα μέρη διαστρεβλώνουν τον ήχο και η παραμόρφωση οδηγεί σε πλήρη αστάθεια. Συνιστάται να τοποθετείτε δοχεία με νερό όλο το χρόνο στο πιάνο για να εξασφαλίσετε υγρασία. Αλλά εδώ είναι η κιθάρα και το βιολί είναι δύσκολο να θάψει ένα βάζο με εξάτμιση υγρού, το οποίο σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει, και επειγόντως και αμέσως.

Η έλλειψη υγρασίας προκαλεί τη συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Είχατε ποτέ ένα αντικείμενο που φαίνεται ακίνδυνο ξαφνικά με ηλεκτρικό σοκ; Αυτό είναι όλο, είναι εξαιτίας της ξηρότητας.

Η υγρασία στο δωμάτιο

Όπως γνωρίζετε, ένα άτομο είναι 80% νερό, πράγμα που σημαίνει ότι θα νιώσετε άνετα εάν η υγρασία στο διαμέρισμα είναι 40-60%. Για να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να κυμαίνεται από 18 έως 20-22 μοίρες.

Στο σπίτι, η υγρασία ελέγχεται με ένα υγρόμετρο, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει αυτή τη συσκευή στο μάτι, επομένως χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Ψύξτε τη γυάλινη φιάλη με νερό στο ψυγείο και στη συνέχεια τοποθετήστε την στο τραπέζι. Μετά από πέντε λεπτά, αξιολογήστε το αποτέλεσμα.

 1. Η επιφάνεια του γυαλιού εφίδρωσε αρχικά, αλλά στεγνώθηκε μέσα στον καθορισμένο χρόνο - ο αέρας στο δωμάτιο ξεπεράστηκε.
 2. Το παραγεμισμένο γυαλί δεν στεγνώνει για περισσότερο από 5 λεπτά - τη μέση υγρασία.
 3. Ένα ρέμα υγρασίας έτρεξε μέσα από το γυαλί - το σωστό μικροκλίμα.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς να υγραίνετε τον αέρα.

Μέθοδοι υγρασίας του αέρα στο σπίτι

Επειδή έχετε διαπιστώσει ότι η ξηρότητα στο δωμάτιο είναι αυξημένη. Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα, ώστε να μην βλάψετε την υγεία του εαυτού σας και της οικογένειάς σας; Χρησιμοποιήστε αρκετές συμβουλές.

Αερισμός

Προσπαθήστε να αερίσετε το δωμάτιο αρκετές φορές την ημέρα. Γιατί να αναπνέει άσχημο, βουλωμένο αέρα; Το πρωί, μόλις βγείτε από το κρεβάτι, ανοίξτε το παράθυρο και κάντε την πρωινή σας επιχείρηση. Ο αέρας από το δρόμο θα γεμίσει το σπίτι σας με υγρασία και φρεσκάδα.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο παγωμένος αέρας είναι πολύ ξηρός, οπότε δεν θα είναι χρήσιμος. Όταν εισέρχεται στο δωμάτιο, αναμιγνύεται με το θερμό, δημιουργεί συμπύκνωση και παρέχει επαρκή υγρασία.

Υγρό καθαρισμό

Η καθαριότητα είναι η εγγύηση της υγείας! Ποιος δεν το ξέρει αυτό; Ο τακτικός υγρός καθαρισμός θα ωφελήσει μόνο το διαμέρισμα και τους κατοίκους του.

Πλύνετε το πάτωμα, σκουπίστε το υγρό πανί με σκόνη, ψεκάστε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες από το πιστόλι ψεκασμού. Και είναι απαραίτητο με ένα ανοιχτό παράθυρο - και δεν είστε καυτός από τη φυσική εργασία, και ο στάσιμος αέρας θα εξασθενίσει.

Μετά τον καθαρισμό καθίστε σε μια καρέκλα, αναπνέετε πλήρως. Νιώστε τη φρεσκάδα και την ευχάριστη μυρωδιά της υγρασίας; Υγρό και καθαρό!

Δεξαμενές με νερό

Μερικές φορές, σε σοβαρούς παγετούς, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης είναι τηγανητές απλώς ανελέητα. Φυσικά, το σπίτι είναι ζεστό, αλλά ταυτόχρονα ξηρό. Και τώρα ο παππούς μου κατηγόρησε, και το παιδί ονειρευόταν. Ανοίξτε το παράθυρο - όχι τη διέξοδο, ο παγετός γρήγορα εξοικειωθεί δωμάτιο.

Εάν δεν θέλετε να χάσετε τις λεκάνες και να γεμίσετε το διαμέρισμά τους, φανταστείτε. Αφαιρέστε από το ντουλάπι διαφανή αγγεία και κρύσταλλο, γεμίστε τα με νερό και διακοσμήσεις - βότσαλα, άλγη, λουλούδια. Όμορφες συνθέσεις θα ταιριάζουν στο εσωτερικό και θα ωφεληθούν. Το κύριο πράγμα - μην ξεχνάτε από καιρό σε καιρό για να αλλάξετε το νερό σε φρέσκο ​​και πλένετε καλά το δοχείο.

Υγρό πανί στις μπαταρίες

Βρέξτε μια μεγάλη πετσέτα και βάλτε την σε μια καυτή μπαταρία. Αμέσως αισθάνεστε πως ο αέρας υγραίνεται με εξάτμιση από μια μεγάλη επιφάνεια. Μεγάλο μείον - πρέπει συνεχώς να τρέχετε στο μπάνιο για να βρέξετε την πετσέτα στεγνή. Αλλά χάστε τις επιπλέον θερμίδες σας!

Ψεκαστήρες νερού

Ο πιο συνηθισμένος ψεκαστήρας θα ψεκάσει τα μικρότερα σταγονίδια νερού στο διαμέρισμά σας, από τουλάχιστον προσωρινά να μειώσει την ξηρότητα. Φορτίστε αυτή την απλή κατοχή στο παιδί, θα ψεκάσει το διαμέρισμα, εσείς και η γάτα με ευχαρίστηση και χαρά. Και ο αέρας είναι χρήσιμος και εσείς και η γάτα δεν είναι καυτά τώρα!

Και ένας συνηθισμένος σύγχρονος σίδερος ατμού λύνει τέλεια το πρόβλημα του ξηρού αέρα. Εάν έχετε μια μεγάλη οικογένεια ή έχετε παιδιά, τότε, φυσικά, συχνά σίδερο. Ο ζεστός ατμός θα βοηθήσει τόσο τα ρούχα όσο και το μικροκλίμα.

Ξήρανση λινών

Δεν έχουν όλα τα διαμερίσματα loggias και μπαλκόνια, στα οποία είναι τόσο βολικό να κρεμούν τα σεντόνια. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να αγοράσετε ένα πτυσσόμενο συμβούλιο και το στεγνωτήριο και να το στεγνώσετε στο δωμάτιο. Μην ανησυχείτε, γιατί με αυτόν τον τρόπο παρέχετε στον εαυτό σας πρόσθετη δόση υγρασίας.

Σε οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά, συχνά προσφέρονται αθλητικά καθίσματα: σουηδικοί τοίχοι, οριζόντιο μπαρ. Κρεμάστε μετά από το πλύσιμο των παιδικών μπλουζών και των μπλουζιών στις σκάλες, τουλάχιστον λίγο, αλλά ο αέρας πρέπει να υγραίνεται.

Εσωτερικά φυτά

Και ξέρετε πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο με τη βοήθεια φυτών; Αρκεί να αναπαράγεται μια μικρή τροπική όαση. Οι ορχιδέες, τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη φοινίκων και τα φισκοειδή αγαπούν τη ζεστασιά και την υγρασία. Φροντίζοντας για αυτά, παρέχετε τακτική πότισμα και πασπαλίζετε τα φύλλα με νερό. Τα εξωτικά φυτά είναι πολύ λάτρης του ντους από τον ψεκαστήρα και ανταποκρίνονται χαριτωμένα σε αυτό με την ανθοφορία και την ανάπτυξη.

Ο συχνός ψεκασμός φυσικά υγραίνει τον αέρα στο διαμέρισμα. Μετά από όλα, τα φυτά αποτελούνται επίσης από νερό, το οποίο, εξάτμιση μέσω των φύλλων, δίνει την απαραίτητη υγρασία, ιονίζει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα του δωματίου.

Βρύσες

Τα διακοσμητικά σιντριβάνια είναι όμορφα, χαράζουν τα μάτια με ρέματα νερού, απαλύνουν τα νεύρα και χρησιμεύουν ως εξαιρετικά moisturizers. Δίπλα τους είναι πάντα φρέσκο ​​και εύκολο να αναπνεύσει.

Τα σιντριβάνια είναι διαφορετικού μεγέθους και σχεδίου, όλα εξαρτώνται από την περιοχή του δωματίου και τις δυνατότητες του αγοραστή. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι απλή, το νερό κυκλοφορεί σε κλειστό κύκλο και όταν εξατμίζεται, πρέπει να προστίθεται μόνο στο απαιτούμενο επίπεδο.

Ενυδρείο

Αγάπη ψάρια; Η παρακολούθηση τους είναι μεγάλη χαρά. Τα πολύχρωμα βότσαλα, τα πράσινα φύκια και τα φωτεινά βιαστικά ψάρια είναι εξαιρετικά χαλαρωτικά.

Το νερό από την επιφάνεια του ενυδρείου εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την υγρασία του αέρα. Θα χρειαστεί να προσθέτετε καινούργιο νερό από καιρό σε καιρό, φέροντας την στην επιθυμητή ένταση. Ωστόσο, μια μικρή χωρητικότητα δεν είναι σε θέση να παρέχει όλη την περιοχή του δωματίου με την απαραίτητη υγρασία, και τα μεγάλα ενυδρεία είναι δυσκίνητα και δεν μπορούν όλοι να αντέξουν οικονομικά.

Μπανιέρα

Αφού κάνετε ντους ή απολαύσετε τον εαυτό σας εκτενώς σε ζεστό νερό, αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή. Έτσι, ο ατμός και η εξάτμιση θα υγραίνουν το διαμέρισμα. Το νερό για λίγο δεν μπορεί να χαμηλώσει, περιμένοντας την πλήρη ψύξη - θα αυξήσει την υγρασία.

Βραστό νερό

Ένας απλός τρόπος για να υγρανθεί η κουζίνα - αφήστε το βραστήρα βραστήρα στη σόμπα, αφήστε το ελεύθερο. Η ανάμιξη θερμού ατμού με αέρα μετατρέπεται σε μικρότερα σταγονίδια συμπυκνώματος.

Χρησιμοποιήστε το λάδι του ευκαλύπτου ή του δέντρου τσαγιού, έχουν ευεργετική επίδραση στο αναπνευστικό σύστημα και ανακουφίζουν από καταρροϊκές παθήσεις. Το πορτοκαλί λάδι μειώνει την όρεξη και η λεβάντα θα χαλαρώσει και θα χαλαρώσει. Βότανα, κανέλα, μέντα θα δώσουν επίσης φρεσκάδα και "γεύση".

Συμπέρασμα

Οι υγραντήρες είναι μια χρήσιμη, αλλά πολύ δαπανηρή απόκτηση. Ως εκ τούτου, πειραματιστείτε και χρησιμοποιήστε αυτοσχέδια μέσα για να αντιμετωπίσετε την ξηρότητα του αέρα. Φυσικά, οι μέθοδοι αυτές είναι προσωρινές, πρέπει να συνδυαστούν και να χρησιμοποιηθούν τακτικά.

Μην ξεχάσετε την πίσω πλευρά. Αν το παρακάνετε και θα έχετε υγρασία πάνω από 70%, τότε σίγουρα θα αποκτήσετε μούχλα και μύκητες.

Μητέρα δύο παιδιών. Έχω τρέξει ένα νοικοκυριό για περισσότερα από 7 χρόνια - αυτή είναι η κύρια δουλειά μου. Μου αρέσει να πειραματίζομαι, προσπαθώ συνεχώς διάφορα μέσα, μεθόδους, τεχνικές που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη, πιο σύγχρονη, πιο έντονη. Αγαπώ την οικογένειά μου.

Ξηρό, αλλά άβολα: 7 τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα το χειμώνα

Με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης στο διαμέρισμα γίνεται ζεστό, αλλά πολύ ξηρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε δυσφορία, αλλά και σε προβλήματα υγείας.

Μόλις η θερμοκρασία στο δρόμο πέσει κάτω από τα άνετα 20-21 βαθμούς για την ανθρώπινη ζωή, αρχίζουμε να προσβλέπουμε στην εποχή θέρμανσης, έτσι ώστε τουλάχιστον στο διαμέρισμα μπορείτε να κρατήσετε ζεστό. Υπάρχει όμως μια πολύτιμη θερμή μπαταρία και η πίσω πλευρά του νομίσματος: τα θερμαινόμενα καλοριφέρ στεγνώσουν έντονα τον αέρα. Και ο ξηρός αέρας μπορεί να οδηγήσει είτε στην εμφάνιση ασθενειών είτε στην επιδείνωση των ήδη υπαρχουσών ασθενειών, όπως για παράδειγμα του άσθματος. Επιπλέον, ο ξηρός αέρας έχει κακή επίδραση στο δέρμα και στα μαλλιά.

Για την ανθρώπινη ζωή, όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει, το βέλτιστο είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος στην περιοχή των 20-21 βαθμών Κελσίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι ο αέρας διατηρεί ένα ορισμένο ποσοστό υγρασίας. Επομένως, στο δωμάτιο όπου ζείτε, είναι καλύτερο να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας μεταξύ 50% και 70%.

Η μέτρηση της υγρασίας του αέρα θα επιτρέψει ειδικές και φθηνές συσκευές που μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα υλικού. Αλλά πώς να υγράνετε τον αέρα εάν το επίπεδο έπεφτε κάτω από το κανονικό; Το Aif.ru παρέχει χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τους αναγνώστες μας να νιώθουν άνετοι ακόμα και με τις πιο καυτές μπαταρίες σε ψυχρότερο καιρό.

Υγραντήρες

Σήμερα, στα ράφια των ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπάρχει μια τεράστια επιλογή ειδικών υγραντήρων αέρα. Επομένως, αν δεν έχετε κονδύλια, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή που χωρίς τη βοήθειά σας θα διατηρήσει τη βέλτιστη ισορροπία της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμά σας. Θα εκτελέσει οι ίδιες τις απαραίτητες μετρήσεις και θα ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας έτσι ώστε να επιτευχθούν τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Αλλά υπάρχουν σχετικά φθηνά μοντέλα στην αγορά που δεν είναι εξοπλισμένα με τόσες πολλές λειτουργίες. Με την αγορά ενός συνηθισμένου υγραντήρα, θα έχετε επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά οι τρόποι λειτουργίας της συσκευής θα πρέπει να αλλάξουν με το χέρι, είτε με βάση τις αισθήσεις σας είτε με τους δείκτες πρόσθετων συσκευών.

Αερισμός

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα, τότε υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να κορεστεί ο αέρας με υγρασία. Ένας από αυτούς είναι ο συνηθισμένος αερισμός. Και μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά για αρκετές ώρες το χειμώνα και να δροσίσετε το διαμέρισμά σας. Αρκεί να ανοίξετε το παράθυρο τρεις φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά. Αυτό θα κάνει τον αέρα στο διαμέρισμα πιο βρεγμένο και η ροή του οξυγόνου από το δρόμο θα είναι χρήσιμη το χειμώνα όταν όλοι βρίσκονται σε διαμερίσματα "zamured".

Λουλούδια και φυτά

Μια άλλη, πολύ όμορφη, παρεμπιπτόντως, τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας στο δικό σας διαμέρισμα - να οργανώσει σε αυτό ένα θερμοκήπιο: να ξεκινήσει τα λουλούδια και άλλα φυτά. Καθώς τα δάση είναι οι "πνεύμονες" του πλανήτη μας, τόσο οι πράσινες φυτείες στο σπίτι σας θα είναι πηγή οξυγόνου. Θα διατηρήσουν επίσης μεγάλη ποσότητα υγρού, διαβρώνοντας τον αέρα. Μια πρόσθετη πηγή υγρασίας είναι η εξάτμιση του νερού, το οποίο θα τα πίνετε.

Ξηρά ρούχα

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να σας βοηθήσει να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα. Αλλά αυτή τη φορά, αυτοσχέδιο υγραντήρα μας δεν θα φέρει ένα διακοσμητικό και χρήσιμη λειτουργία. Συμφωνώ, δεν έχει σημασία πόσο σύγχρονο το πλυντήριο ρούχων σας μπορεί να είναι, φυγοκέντρησης του δεν μπορεί να φέρει τα πράγματα σε μια ξερή κατάσταση - θα πρέπει να παρουσιάζονται είτε στο μπαλκόνι ή στο μπάνιο. Το χειμώνα, το στεγνωτήριο ρούχων και το πλυντήριο μπορεί να μεταφερθεί μέσα στο δωμάτιο. Τα πράγματα σας θα στεγνώσουν και το εξατμισμένο νερό θα υγραίνει τον αέρα.

Υγρές πετσέτες

Εάν το στεγνωτήριο ρούχων δεν μπορεί να μετακινηθεί από το μπάνιο, ή δεν πλένετε τόσο συχνά για να κρατάτε ενυδατωμένο σε συνεχή βάση, οι συνηθισμένες πετσέτες θα σας βοηθήσουν. Παραμένει μόνο για να τα απορροφήσετε, να συμπιέσετε έτσι ώστε το νερό να μην στάζει στο πάτωμα και να τοποθετηθεί στο ψυγείο. Η πετσέτα θα στεγνώσει γρήγορα, απελευθερώνοντας αρκετό ατμό για να επιτρέψει στον αέρα στον χώρο να υγρανθεί στο απαιτούμενο επίπεδο.

Νερό στη λεκάνη

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι μια συνηθισμένη λεκάνη με νερό. Αρκεί απλώς να συγκεντρωθεί η απαραίτητη ποσότητα νερού και να τεθεί η λεκάνη σε ένα κατάλληλο μέρος: κάτω από το τραπέζι, κάτω από τον καναπέ, δίπλα στο ψυγείο ή πίσω από το περίβλημα. Στη μάχη μπορεί να πάει όχι μόνο λεκάνες, αλλά κάθε εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο μπορείτε να συλλέξετε νερό, εκτός από τα μπουκάλια με ένα στενό λαιμό. Σε ένα ζεστό δωμάτιο, το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα, αυξάνοντας σημαντικά την υγρασία στο διαμέρισμα.

Ενυδρείο και συντριβάνι

Για πολλούς ανθρώπους, οι δεξαμενές νερού που είναι απλωμένες σε ολόκληρο το διαμέρισμα μπορεί να μην είναι προς όφελός τους. Αλλά και εδώ υπάρχει μια διέξοδος: στη θέση μιας συνηθισμένης λεκάνης με νερό, μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο διακόσμησης που περιέχει υγρασία και δίνει τη δυνατότητα να εξατμιστεί σε ένα ζεστό δωμάτιο. Ιδανική επιλογή, για παράδειγμα, θα είναι ένα συνηθισμένο ενυδρείο. Θα εκτελεί τόσο διακοσμητική λειτουργία όσο και ενυδάτωση. Επίσης δημοφιλή σήμερα είναι μικρά σιντριβάνια με ή χωρίς φως. Είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να κορεσμούν τον αέρα που είναι τόσο απαραίτητος για το ανθρώπινο σώμα με υγρασία.

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο:

12 τρόποι υγρασίας του αέρα χωρίς υγραντήρα

Κάθε πρόσωπο που αισθάνθηκε, να ξυπνήσει το πρωί ξηρό στόμα και το λαιμό, την αίσθηση της άμμου στα μάτια, υπνηλία και δυσφορία, δύσπνοια. Αλλά λίγοι άνθρωποι συνδέσει την εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων με την έλλειψη υγρασίας στο δωμάτιο. Ειδικά ενεργεί αρνητικά ξηρό κλίμα το χειμώνα κατά τη θέρμανση εργασίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα το καλοκαίρι

Κανονικός αερισμός

Ανοίξτε τα παράθυρα αρκετές φορές την ημέρα, τουλάχιστον 15 λεπτά. Η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική το χειμώνα, αλλά το καλοκαίρι ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός, οπότε ο αερισμός δεν θα είναι αρκετός. Για να αυξήσετε τη ροή του αέρα, πλύνετε τα πλέγματα παραθύρων πιο συχνά, συγκεντρώνεται πολλή σκόνη σε αυτά.

Υγρό καθαρισμό

Ο τακτικός υγρός καθαρισμός είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και υγιεινούς τρόπους για την αύξηση της υγρασίας στο σπίτι σας. Δυστυχώς, ο καθένας δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο για να εφαρμόσει τη μέθοδο κάθε μέρα.

Αρχική φυτά

Πράσινα φυτά - βοηθούν στην εξομάλυνση της υγρασίας στο δωμάτιο. Καταστρέφουν κάποια βακτήρια, επισημαίνοντας φυτοντοκτόνα και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας άνετης υγρασίας στο σπίτι. Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε, πιο συχνά να ψεκάζουμε και να σκουπίζουμε τα φύλλα, τότε το εργοστάσιο θα φέρει το μέγιστο όφελος.

Για τον ύγρανση του αέρα, αραιώστε:

 • ιβίσκος;
 • τέρας (αν δεν υπάρχει παιδί και κατοικίδια ζώα στο σπίτι)?
 • δεντρολίβανο?
 • dracaena;
 • ficus;
 • cyperus;
 • fatsia;
 • dracene.

Ενυδρείο

Ένα οικιακό ενυδρείο καταπολεμά τέλεια τον ξηρό αέρα. Αλλά μην το χρησιμοποιείτε εάν το σπίτι έχει αλλεργίες. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο μεγαλύτερη είναι η εξάτμιση. Το ενυδρείο πρέπει να καθαριστεί εγκαίρως και καλύτερα αν έχει σύστημα φιλτραρίσματος νερού. Πώς να το κάνετε σωστά εδώ.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα

Βρύσες

Με τη βελτιστοποίηση της υγρασίας στο δωμάτιο δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Η επιλογή των διακοσμητικών βρύσες είναι τεράστια, καθώς και τα οφέλη από αυτά. Το κυκλοφορούν νερό υγραίνει τον χώρο και διακοσμεί κάθε εσωτερικό χώρο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να το απολαύσετε το καλοκαίρι.

Ψεκαστήρας

Χρησιμοποιώντας έναν ψεκαστήρα είναι ο απλούστερος και φθηνότερος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι. Ψεκάστε το νερό όχι μόνο γύρω, αλλά και σε τούλι και κουρτίνες, που όταν στεγνώσει θα δώσει ένα μέρος της υγρασίας. Ψεκάστε τα και τα φυτά.

Δεξαμενές με νερό

Μια από τις επιλογές για την ενυδάτωση είναι ένα δοχείο με νερό. Μπορεί να είναι δοχεία ή κάδους, αλλά το καλύτερο είναι να ταιριάζει στο εσωτερικό των διαφόρων στάμνες και τα σκάφη των μορφών ενδιαφέρον, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί διακοσμητικά στολίδια. Θα παραμείνει για να παρακολουθεί την καθαρότητα των σκαφών και να τα γεμίσει εγκαίρως. Το χειμώνα συνιστάται η τοποθέτηση του δοχείου πιο κοντά στην μπαταρία ή απευθείας σε αυτό. Όσο μεγαλύτερο είναι ο λαιμός του δοχείου, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή εξάτμισης.

Ξήρανση λινών

Αφού καθαρίσετε τα πράγματα, κρεμάστε τα γύρω από το διαμέρισμα, ξήρανση, λινά θα υγραίνει το δωμάτιο. Μια ιδιαίτερα αποτελεσματική μέθοδος είναι η ξήρανση του πλυντηρίου στην μπαταρία ή κοντά στο στεγνωτήριο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αρκετές φορές, υγρό μια μεγάλη πετσέτα και να στεγνώσει. Τη νύχτα συνιστάται να αφήνετε κάτι βρεγμένο στην μπαταρία.

Αν δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς υγραντήρα, χρησιμοποιήστε μία από τις αυτοσχέδιες μεθόδους.

Το μπάνιο

Εάν κάποιος πλένεται στο μπάνιο, συσσωρεύει υγρασία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το καλό. Ανοίξτε τις πόρτες του μπάνιου και πάρτε μια ροή υγρανθέντος αέρα. Ή απλά χύστε το νερό στη μπανιέρα και ανοίξτε την πόρτα.

Ανεμιστήρας

Για να κάνετε το κλίμα βέλτιστο, μπορείτε επίσης να έχετε αυτοσχέδια μέσα, όπως ανεμιστήρα και ύφασμα, κατά προτίμηση όχι πολύ πυκνά. Πάρτε το υγρό πανί και τυλίξτε τον ανεμιστήρα γύρω από αυτό και στη συνέχεια ενεργοποιήστε τη συσκευή. Στη συνέχεια, απλά πρέπει να υγράνετε περιοδικά το ύφασμα.

Σπιτικές συσκευές

 • Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι, με μια τρύπα στη μέση και ένα μικρό πανί. Η φιάλη πρέπει να συνδεθεί με την μπαταρία έτσι ώστε τα άκρα του ιστού να πέσουν στο νερό να βρίσκονται στην μπαταρία. Έτσι, το υγρό θα μετακινηθεί ομοιόμορφα πάνω σε ένα κομμάτι ύφασμα και θα στεγνώσει, δίνοντας την απαραίτητη υγρασία.
 • Θα χρειαστείτε ένα πλαστικό δοχείο με ένα καπάκι και ένα μικρό ανεμιστήρα (υπολογιστή). Συνδέστε τον ανεμιστήρα στο κάλυμμα του δοχείου και σημειώστε τον κύκλο κατά μήκος της διαμέτρου των περιστρεφόμενων λεπίδων. Αφαιρέστε τον ανεμιστήρα και δημιουργήστε μια τρύπα κατά μήκος της επιθυμητής γραμμής. Σε κάθε πλευρά, κόψτε δύο ανοίγματα εξόδου αέρα. Συναρμολογήστε τη δομή και συνδέστε την στην παροχή ρεύματος, τηρώντας την πολικότητα. Το νερό δεν ρίχνεται μέχρι την κορυφή, αφήνουν περίπου 10 cm.

Εδώ θα βρείτε όλους τους τρόπους για να κάνετε τον εαυτό σας έναν υγραντήρα αέρα.

Δοχεία

Τώρα πωλούνται ειδικά μικρά δοχεία, στα οποία μπορείτε να ρίχνετε νερό και να τα εισάγετε μεταξύ των τμημάτων της μπαταρίας. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τη λειτουργία της υγρασίας του κλίματος στο σπίτι. Η επιλογή τέτοιων συσκευών είναι τεράστια, πράγμα που θα επιτρέψει στο κλίμα να βελτιώσει και να διακοσμήσει το δωμάτιο.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα φυτώριο

Συνιστάται η εγκατάσταση υγρομέτρου μέτρησης της υγρασίας και ενός θερμομέτρου που μετρά τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Επιθυμητή κοντά στο κρεβάτι μωρού. Ένα καλό επίπεδο υγρασίας είναι 40-60% σε θερμοκρασία από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Τι υγρασία είναι φυσιολογικό στο δωμάτιο των παιδιών.

Στο δωμάτιο ενός παιδιού και ενός νεογέννητου, χρησιμοποιήστε όλες τις υποδεικνυόμενες μεθόδους, αλλά με κάποιες προσαρμογές και λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του μωρού και τις επιθυμίες του:

 • Πριν από τη φύτευση ή την εγκατάσταση οικιακών φυτών, βεβαιωθείτε ότι είναι αβλαβή. Τοποθετήστε τα δοχεία κοντά στο παιδί.
 • Κατά την εγκατάσταση ενός ενυδρείου, οι γονείς θα πρέπει να είναι σίγουροι ότι το παιδί δεν έχει αλλεργίες στη διατροφή των ψαριών.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα έτσι ώστε η ροή του αέρα να μην φτάνει απευθείας στο μωρό.
 • Δεξαμενές με νερό, αν είναι καλύτερα να μην σπάσουν. Μια υγρή πετσέτα στην μπαταρία θα είναι πολύ πιο ασφαλής.
 • Ο υγρός καθαρισμός και ο εξαερισμός στο δωμάτιο παράγονται πολύ πιο συχνά από ό, τι στην αίθουσα των ενηλίκων.

Αναπνεύστε ένα δωμάτιο γεμάτο με καθαρό και φρέσκο ​​αέρα είναι πολύ πιο εύκολο και πιο ευχάριστο. Χρησιμοποιώντας τις συμβουλές, θα δημιουργήσετε ένα άνετο κλίμα στο σπίτι και θα βελτιώσετε την ποιότητα ζωής όλων των μελών του νοικοκυριού.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς υγραντήρα: απλά και κομψά

Γρήγορα κουραστείτε; Η αλλεργία δεν δίνει ανάπαυση; Συχνά αρρωσταίνετε; Ίσως να φταίει ο ξηρός αέρας. Η χαμηλή υγρασία - ειδικά το χειμώνα - γίνεται πρόβλημα σε πολλά σπίτια και έχει αρνητικές συνέπειες.

Για να υγρανθεί το δωμάτιο, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές συσκευές. Αλλά δεν νομίζω ότι μια λεκάνη με νερό στη μέση του δωματίου, μια για πάντα την επίλυση του προβλήματος της χαμηλής υγρασίας: εναλλακτικές μέθοδοι δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο επαγγελματίας υγραντήρες, έτσι ώστε να μπορεί να θεωρηθεί μόνο ένα προσωρινό μέτρο.

Γιατί πρέπει να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Η παρακολούθηση του επιπέδου υγρασίας είναι απλά απαραίτητη. Αλλά τι είναι επιβλαβές για τον ξηρό αέρα στο διαμέρισμα;
Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο διαμέρισμα - τουλάχιστον αυτο-κατασκευασμένο;

 • Ο ξηρός αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, βήχας, στεγνώνει τις βλεννογόνες της μύτης και των ματιών. Τα προβλήματα με τα μάτια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνους που χρησιμοποιούν φακούς.
 • Ο αέρας με χαμηλή υγρασία και υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα παιδιά, τους ασθματικούς και τις αλλεργίες. Επιπλέον, ο κίνδυνος αλλεργιών αυξάνεται στους υγιείς ανθρώπους.
 • Με την έλλειψη υγρασίας, η κούραση συχνά αυξάνεται, υπνηλία, μερικές φορές ακόμη και πονοκέφαλο.
 • Τα μαλλιά και τα νύχια γίνονται πιο εύθραυστα και ξεθωριασμένα και το δέρμα ξεραίνεται.
 • Σε ξηρό ζεστό αέρα, τα βακτήρια και οι ιοί έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ασθένειας.
 • Ο ξηρός αέρας δεν επηρεάζει μόνο το άτομο. Από την έλλειψη υγρασίας παύουν να αναπτύσσονται ή στεγνώνουν φυτά σπιτιών, γίνονται γρήγορα άχρηστα ξύλινα έπιπλα, παράθυρα, πόρτες, μουσικά όργανα κ.λπ.

Ο κατάλογος είναι εντυπωσιακός. Ωστόσο, οι συνέπειες της υπερβολικά υψηλής υγρασίας είναι επίσης πολλές, οπότε είναι καλύτερο να παρατηρήσουμε το χρυσό μέσο όρο.

Στο διαμέρισμα ήταν άνετα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί ένα επίπεδο υγρασίας 40-60%. Σχετικά με τον κανόνα σε άλλα δωμάτια, για παράδειγμα, σε ένα φυτώριο ή ένα γραφείο, μπορεί επίσης να διαβαστεί στο blog μας.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία στο διαμέρισμα

Μπορείτε να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με διάφορους τρόπους. Εάν δεν έχετε ειδικά εργαλεία στα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαϊκές μεθόδους. Το ακριβές ποσό δεν μπορεί να προσδιοριστεί, φυσικά, αλλά αν το δωμάτιο χρειάζεται υγρασία, σίγουρα θα το ξέρετε.

 1. Ρίξτε το νερό μέσα στη φιάλη.
 2. Βάλτε το στο ψυγείο για λίγες ώρες.
 3. Αφαιρέστε το δοχείο και αφήστε το στο δωμάτιο για πέντε λεπτά. Τα τοιχώματα της φιάλης θα καλύπτονται γρήγορα με συμπύκνωμα.
 4. Εάν μετά από πέντε λεπτά οι σταγόνες στο μπουκάλι είναι σχεδόν ξηρές, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ ξηρός. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, οι σταγόνες θα μετατραπούν σε μια μικρή λακκούβα. Αν οι σταγόνες σιγά-σιγά ερπνούν κατά μήκος του, τότε η υγρασία είναι φυσιολογική.

Επίσης, η μέτρηση του επιπέδου υγρασίας θα βοηθήσει τον κώνο ελάτης. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει χαμηλή υγρασία. εάν οι κλίμακες των κώνων είναι μόνο ελαφρώς ανοιγμένοι ή πιεσμένοι σφιχτά ο ένας πάνω στον άλλο, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με την υγρασία.

Για να γνωρίζετε την ακριβή περιεκτικότητα σε υγρασία στον αέρα, χρειάζεστε υγρόμετρο. Το κύριο πράγμα είναι να το κρατήσετε μακριά από τις μπαταρίες και άλλες συσκευές θέρμανσης: έτσι θα έχετε τις πιο αξιόπιστες πληροφορίες.

Εάν θέλετε να γνωρίζετε όχι μόνο το επίπεδο υγρασίας του αέρα αλλά και άλλους δείκτες του μικροκλίματος (για παράδειγμα, τη θερμοκρασία και την περιεκτικότητα του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα), τότε θα πρέπει να προσέξετε το έξυπνο σύστημα μικροκλίματος MagicAir. Επιτρέπει όχι μόνο την παρακολούθηση των χαρακτηριστικών του αέρα στο σπίτι, αλλά και τον αυτόματο έλεγχο της τεχνολογίας του κλίματος.

Υγραντήρας αέρα για μπαταρία

Οι πιο συνηθισμένες συμβουλές για τον ύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα είναι η τοποθέτηση υγρών πετσετών στην μπαταρία. Αυτό είναι μόνο πετσέτες θα είναι συχνά υγρό, το οποίο δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο κομψή και δημιουργική λύση θα είναι ειδικοί υγραντήρες για μια μπαταρία θέρμανσης.

Αυτοί οι υγραντήρες είναι ένα δοχείο στο οποίο χύνεται νερό. Το δοχείο είναι κρεμασμένο στην μπαταρία, και το νερό σε αυτό σταδιακά εξατμίζεται, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία. Οι υγραντήρες διαφόρων σχημάτων και μεγεθών κατασκευάζονται από κεραμικά, πλαστικά, χάλυβα και άλλα υλικά.

Κρίνοντας από τις κριτικές, η πιο δημοφιλής επιλογή είναι ένας κεραμικός υγραντήρας. Είναι αλήθεια ότι η περιοχή εξάτμισης είναι μικρή, οπότε είναι καλύτερα να κρεμάσετε δύο ή τρεις συσκευές σε θερμαντικά σώματα. Οι κεραμικοί υγραντήρες είναι φθηνοί, οι σύνδεσμοί τους είναι συνήθως αξιόπιστοι και η ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και διακοσμητικών ζωγραφιών θα σας επιτρέψει να πάρετε εύκολα ένα αντίγραφο που ταιριάζει στο εσωτερικό σας.

Το άκαμπτο νερό της βρύσης μπορεί να χαλάσει την εμφάνιση των τοίχων της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, προτού να χύσετε νερό, αξίζει τον κόπο να φιλτράρετε.

Υγραντήρας αέρα με τα χέρια του και από αυτοσχέδια μέσα

1. Ο υγραντήρας της μπαταρίας μπορεί να κατασκευαστεί με τα χέρια σας:

 • Το κύριο πράγμα είναι να επιλέξετε ένα προϊόν από ένα υλικό που δεν τήκεται σε υψηλή θερμοκρασία. Κατάλληλα κεραμικά αγγεία ή μπουκάλια, μαγειρικά σκεύη κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, κλπ. Μπορείτε να κάνετε μια ενυδατική κρέμα στο σπίτι και ένα πλαστικό μπουκάλι, αλλά στη συνέχεια πρέπει να ξεχάσετε την αισθητική πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια τρύπα στο δοχείο και να τον τραβήξετε σε ασφαλές στήριγμα. Το ισχυρό καλώδιο είναι τέλειο.
 • Η τελική εμφάνιση του σπιτικού υγραντήρα εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς! Μπορείτε να το βάψετε με χρώματα, να κάνετε μια εφαρμογή και να το καλύψετε με ένα πανέμορφο πανί.
 • Στο δωμάτιο γεμάτο όχι μόνο υγρασία, αλλά και μια ευχάριστη οσμή, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου στο νερό με το αγαπημένο σας άρωμα.

2. Ο ευκολότερος τρόπος για να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι - Πάρτε ένα σπρέι και ψεκάστε το νερό σε εσωτερικό χώρο ή βάλτε μια δεξαμενή νερού μπροστά από τον ανεμιστήρα. Επίσης στο δωμάτιο μπορείτε να βάλετε μια κατσαρόλα ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο βραστήρα με βραστό νερό. Αλλά μην κάνετε κατάχρηση αυτής της μεθόδου: ο ζεστός ατμός έχει κακή επίδραση στην αντοχή των ταπετσαριών και των επίπλων.

3. Η επόμενη μέθοδος είναι παρόμοια με την προηγούμενη, μόνο στον υγραντήρα γυρίζει η εστία μαγειρέματος. Βάλτε σε μια σόμπα ένα τηγάνι ή άλλο δοχείο με νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε ράβδους κανέλας, λεβάντα, φλούδα πορτοκαλιών ή μήλων για να κάνετε τη μυρωδιά του σπιτιού ευχάριστη. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν βράζει μακριά.

4. Το μπάνιο είναι γνωστό ότι είναι η πηγή της υψηλότερης υγρασίας στο σπίτι. Αφήστε την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή αφού κάνετε ένα ντους, Είναι ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε λίγο επιπλέον υγρασία στον αέρα.

5. Δεν ξέρω πώς να αντιμετωπίσετε τη χαμηλή υγρασία; Πλύνετε ολόκληρη την σας ντουλάπα! Θα στερέψετε αέσως τον αέρα ε υγρασία εάν στεγνώσετε τα ρούχα σας στην μπαταρία ή δίπλα σε αυτήν. Έτσι θα σκοτώσετε δύο πουλιά με μια πέτρα: τα πράγματα θα στεγνώσουν γρηγορότερα και η υγρασία θα αυξηθεί.

Ποιοι τρόποι για να αυξήσετε την υγρασία στο σπίτι, εάν δεν υπάρχει υγραντήρας

Τα τελευταία χρόνια, όλοι οι διαθέσιμοι «λαϊκοί» τρόποι υγρασίας του δωματίου έχουν αντικατασταθεί από ειδικά υγρά ενυδάτωσης. Είναι αποτελεσματικά και παραγωγικά, αλλά δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να αγοράσουν μια τέτοια συσκευή κλιματισμού στα σπίτια τους. Σε αυτή την κατάσταση, πολλοί αναρωτιούνται - πώς να υγραντούν τον αέρα σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα; Μια λεπτομερής ανάλυση αυτού του προβλήματος θα μας επιτρέψει να βρούμε απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσουμε την υγρασία στο δωμάτιο στις απαιτούμενες παραμέτρους.

Αρχική σιντριβάνι θα διακοσμήσει το εσωτερικό και θα λύσει το πρόβλημα της ξηρότητας του αέρα

Οι επιπτώσεις του ξηρού αέρα στο δωμάτιο

Το ανθρώπινο σώμα είναι αρκετά ευαίσθητο στις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας του δωματίου. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε ένα διαμέρισμα.

Τι μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ξηρότητα του αέρα;

 1. Προβλήματα με τα αναπνευστικά όργανα: ξηρός βήχας, υπνηλία, αποσπασματική προσοχή, αυξημένη κόπωση.
 2. Λειτουργικές διαταραχές του καρδιαγγειακού συστήματος.
 3. Επιδείνωση του δέρματος: εξανθήματα, ερεθισμούς.
 4. Αποτρίχωση μαλλιών: η ευθραυστότητα τους αυξάνεται και εξαφανίζεται ένα υγιές χρώμα.
 5. Ανάπτυξη ή επιδείνωση αλλεργικών αντιδράσεων.
 6. Μειωμένη ανοσία, χαμηλή αντίσταση του οργανισμού σε κρυολογήματα.
 7. Εξάντληση του βλεννογόνου του οφθαλμού

Ιδιαίτερος κίνδυνος προκαλείται από την ξηρότητα του αέρα για τα νεογνά και τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και της πρωτοβάθμιας σχολικής ηλικίας.

Ποιοι παράγοντες μπορούν να "στεγνώσουν" τον αέρα στο δωμάτιο:

 • Υψηλή θερμοκρασία μέσου θέρμανσης που τροφοδοτείται στο σύστημα θέρμανσης. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε συνδυασμό με μέτριες θερμοκρασίες στο δρόμο. Επομένως, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ενυδατικά προϊόντα κατά την περίοδο της θέρμανσης.
 • Συχνότητα αερισμού του δωματίου.
 • Η κανονικότητα του υγρού καθαρισμού στο διαμέρισμα.
 • Ο αριθμός των συσκευών που περιλαμβάνονται (υπολογιστές, τηλεοράσεις, φούρνοι μικροκυμάτων, πλυντήρια ρούχων και άλλες οικιακές συσκευές).

Το ζήτημα των παραμέτρων χαμηλής υγρασίας είναι ιδιαίτερα έντονο το χειμώνα. Αυτό το πρόβλημα είναι χαρακτηριστικό για διαμερίσματα και σπίτια με κεντρικό σύστημα θέρμανσης. Η χρήση συσκευών θέρμανσης οδηγεί σε μείωση του αριθμού των αρνητικών ιόντων οξυγόνου, γεγονός που καθορίζει το οξύ πρόβλημα της χαμηλής υγρασίας του αέρα. Χωρίς υγραντήρα το χειμώνα, είναι απαραίτητο να ληφθούν ορισμένα μέτρα για τον κορεσμό του αέρα με υγρασία, καθώς η ξηρότητα του θα φέρει σημαντική βλάβη στην υγεία.

Ξηρά, λεπτά και εξασθενημένα μαλλιά - συνέπεια της έλλειψης υγρασίας στον αέρα

Ενδείξεις ξηρού αέρα στο δωμάτιο

Προσδιορίστε τους δείκτες της υγρασίας στο δωμάτιο χωρίς προβλήματα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα ειδικό όργανο μέτρησης - ένα υγρόμετρο. Η βέλτιστη υγρασία στα δωμάτια ενός διαμερίσματος κατοικίας πρέπει να είναι μεταξύ 40 και 60%.

Πώς μπορώ να προσδιορίσω την υγρασία αν δεν υπάρχει υγρόμετρο; Ελλείψει ειδικού οργάνου μέτρησης, υπάρχει μια μέθοδος για τον προσδιορισμό της στάθμης υγρασίας σε ένα δωμάτιο χρησιμοποιώντας τον πίνακα ψυχομέτρου Assmann. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε ένα ψυχρόμετρο - μια συσκευή μέτρησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Αποτελείται από δύο θερμόμετρα αλκοόλης: υγρό και ξηρό. Ο πίνακας Assmann σάς επιτρέπει να εντοπίσετε την υγρασία λόγω της διαφοράς στις μετρήσεις των δύο θερμομέτρων.

Με ποιες εκδηλώσεις μπορείτε να καθορίσετε το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας, εάν δεν έχετε υγράμετρο στα χέρια σας:

 • Συχνές πονοκεφάλους όταν βρίσκεστε στο δωμάτιο.
 • Η απερίσκεπτη εμφάνιση ενός ξηρού βήχα.
 • Ξηρότητα του δέρματος.
 • Άφθονο δάκρυ, συνοδευόμενο από φλεγμονώδεις διεργασίες (επιπεφυκίτιδα), κόψιμο πόνων. Η χαμηλή υγρασία επηρεάζει σημαντικά τα άτομα που χρησιμοποιούν φακούς επαφής.
 • Μια απροσδόκητη αύξηση της συχνότητας των αλλοιώσεων από ιογενείς λοιμώξεις.
 • Αίσθηση ενός ψυχρού μικροκλίματος στο δωμάτιο σε "κανονική" θερμοκρασία δωματίου (20-21 μοίρες). Ο ξηρός αέρας δεν συγκρατεί θερμότητα και αυξάνει την ψύξη του σώματος.
 • Εμφάνιση του ροχαλητού κατά τη διάρκεια του ύπνου. Ο ξηρός αέρας είναι βέλτιστος για τη συγκέντρωση της σκόνης, των βακτηρίων και του ζωικού μαλλιού. Μια τέτοια σύνθεση μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση ροχαλητού.
 • Η αίσθηση της συνεχούς "σκόνης" του αέρα.
 • Ξήρανση επίπλων, μουσικών οργάνων.
 • Ισχυρή συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού στα ρούχα.
 • Αυξημένη φθορά των προϊόντων γούνας.
 • Αλλαγές στη «διάθεση» εγχώριων φυτών και ζώων.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λαϊκή μέθοδο και να προσδιορίσετε την ξηρότητα του αέρα με ένα ποτήρι νερό. Για να γίνει αυτό, τοποθετείται στο ψυγείο. Αφού το υγρό ψύχεται όσο το δυνατόν περισσότερο, το γυαλί αφαιρείται από το ψυγείο και τοποθετείται σε ένα δωμάτιο μακριά από τους θερμαντήρες. Εάν τα τοιχώματα του κοντέινερ στεγνώνουν για έως και 5 λεπτά - ο αέρας στο δωμάτιο με ανεπαρκή υγρασία.

Αίσθημα κρύου και βήχας - σημάδια υπερβολικού στεγνώματος του αέρα

Επιλογές για τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας

Πώς να υγράνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς μια ενυδατική κρέμα; Εξετάστε τις πιο αποτελεσματικές και δημοφιλείς επιλογές:

 1. Εγκατάσταση του ενυδρείου.
 2. Σύνθεση διακοσμητικού σιντριβανιού.
 3. Το περιεχόμενο ορισμένων φυτικών ειδών.
 4. Tazik ή άλλο δοχείο με νερό.
 5. Ψεκασμός με νερό από το πιστόλι ψεκασμού.

Είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι εκτός από τα οφέλη της υγρασίας του αέρα, κάθε ένας από τους τρόπους έχει τα μειονεκτήματά του.

Ενυδρείο, συντριβάνι, φυτά - όλα αυτά απαιτούν συνεχή φροντίδα και προσοχή. Αν κανονίσετε μία από τις επιλογές θα πρέπει να περάσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ενυδρείο και διακοσμητικό σιντριβάνι

Ένας αποτελεσματικός τρόπος φυσικής διατήρησης της υγρασίας στο δωμάτιο. Η υγρασία του περιβάλλοντος χώρου οφείλεται στην ύπαρξη συστήματος διήθησης νερού. Όταν διέρχεται από το φίλτρο, το νερό εξατμίζεται. Επιπλέον, μια μικρή ποσότητα υγρού εξατμίζεται συνεχώς από την πολύ υδάτινη επιφάνεια του ενυδρείου.

Η αποτελεσματικότητα της διαβροχής του ενυδρείου εξαρτάται από δύο αλληλοσυνδεόμενους παράγοντες: την περιοχή των χώρων και του μεγέθους του ενυδρείου. Όσο μεγαλύτερη είναι η χωρητικότητα, τόσο περισσότερο νερό θα εξατμιστεί.

Ένας άλλος παραγωγικός τρόπος για την καταπολέμηση του ξηρού αέρα χωρίς έναν υγραντήρα είναι να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό σιντριβάνι στο δωμάτιο. Η βρύση θα λύσει ταυτόχρονα πολλά προβλήματα:

 • Διακοσμήστε ή συμπληρώστε το εσωτερικό.
 • Δημιουργεί ένα νέο αποτέλεσμα.
 • Αυξάνει την υγρασία στο δωμάτιο.
 • Υγρό καθαρισμό.
 • Ψεκάστε κουρτίνες και τούλι με καθαρό νερό από το πιστόλι ψεκασμού.

Η αρχή της βρύσης βασίζεται στη δημιουργία ενός κλειστού κύκλου κυκλοφορίας του νερού. Κατά την κίνηση της δομής, το νερό εξατμίζεται.

Σήμερα υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για διακοσμητικά σιντριβάνια. Χωρίς προβλήματα, μπορείτε να επιλέξετε το βέλτιστο σιντριβάνι σε μέγεθος και σχεδιαστική απόδοση. Εάν θέλετε, μπορείτε να σχεδιάσετε γρήγορα μια τέτοια συσκευή με τα χέρια σας.

Το ενυδρείο μπορεί να είναι μεθυσμένο στο εσωτερικό του δωματίου

Φυτά

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για όλους όσους είναι συνηθισμένοι να καλλιεργούν λουλούδια σε ένα διαμέρισμα. Το πότισμα, το υγρό σκούπισμα των φύλλων, ο ψεκασμός από έναν ψεκαστήρα - όλες αυτές οι συνήθεις διαδικασίες φυτικής φροντίδας θα αυξήσουν την περιεκτικότητα σε νερό στον αέρα. Επιπλέον, τα φυτά στη διαδικασία της ζωτικής τους δραστηριότητας απορροφούν ενεργά διοξείδιο του άνθρακα και σχηματίζουν οξυγόνο, κορεσμό του περιβάλλοντος χώρου.

Ο κορεσμός του οξυγόνου έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση υγρασίας του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Πολλά φυτά παρέχουν πρόσθετη απολύμανση και ιονισμό.

Οι παρακάτω εγκαταστάσεις έχουν θετική επίδραση στην υγρασία του δωματίου:

 • Υποαισθήσεις και Σενπολία.
 • Φυτόνια.
 • Ορχιδέα.
 • Σέφλερ και το τέρας.
 • Tsiperus.
 • Ιβίσκος.
 • Nephrolepis.
 • Δράκαινα.
 • Ficus.

Η Dracaena αποκαθιστά αποτελεσματικά την υγρασία στο δωμάτιο

Γρήγοροι και εύκολοι τρόποι

Ο ευκολότερος τρόπος υγρασίας του αέρα είναι η εγκατάσταση λεκάνης με νερό στο δωμάτιο. Το καλύτερο είναι να τραβήξετε ένα μικρό πλαστικό δοχείο, να το γεμίσετε με νερό και να το βάλετε κάτω από το ψυγείο. Ένα μικρό μέγεθος θα φιλοξενήσει άνετα την ικανότητα, και κουρτίνες ή τούλι θα κρύψει την παρουσία του. Υπό την επίδραση της θερμοκρασίας θα υπάρξει μια σταθερή εξάτμιση του νερού, η οποία θα επηρεάσει θετικά το επίπεδο της υγρασίας. Το μέγεθος της εξάτμισης εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας της δεξαμενής, τόσο μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο νερό εξατμίζεται.

Μια πιο περίπλοκη μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός επίδεσμου ή μιας πετσέτας. Κάτω από την μπαταρία τοποθετείται δοχείο με νερό. Ένας επίδεσμος κρέμεται στο θερμαντικό σώμα, το ένα άκρο του οποίου χαμηλώνει στο νερό. Το Bint θα απορροφά συνεχώς το νερό και κάτω από την επίδραση της θερμοκρασίας, η υγρασία θα εξατμίζεται συνεχώς από αυτό. Αποτελεσματικότητα της διαδικασίας εξαρτάται από το μέγεθος του ιστού, το μεγαλύτερο είναι, τόσο περισσότερο η υγρή περιοχή και η ένταση της εξάτμισης.

Ένας μεγάλος ρόλος στο επίπεδο της υγρασίας στο διαμέρισμα έχει μια περιοδικότητα του υγρού καθαρισμού. Σκουπίστε με μια υγρή σκόνη κουρέματος από έπιπλα και άλλα αντικείμενα, πλένοντας τα πατώματα - όλα αυτά είναι μια πηγή αναπλήρωσης του αέρα με υγρασία.

Κατά τον καθαρισμό, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τις κουρτίνες με καθαρό νερό από το πιστόλι ψεκασμού.

Βοηθητικά μέτρα για τη βελτίωση των δεικτών υγρασίας:

 • Κανονικός αερισμός. Τα παράθυρα στις εγκαταστάσεις θα πρέπει να ανοίγονται τουλάχιστον τρεις φορές για 5-10 λεπτά. Σε κάθε δωμάτιο, ο αερισμός πρέπει να εναλλάσσεται, ώστε να μην δημιουργηθεί ένα βύθισμα που να είναι επικίνδυνο για την υγεία. Για να αποφύγετε τα ρεύματα, μπορείτε να κλείσετε τις πόρτες σε κάθε δωμάτιο. Ο αερισμός είναι αποτελεσματικός το καλοκαίρι, την άνοιξη και το φθινόπωρο. Το χειμώνα, αυτή η μέθοδος διαβροχής έχει χαμηλή απόδοση σε παγωμένο καιρό, καθώς ο αέρας, σε συνθήκες πολύ χαμηλής θερμοκρασίας στο δρόμο, δεν περιέχει αρκετή υγρασία. Το διαθέσιμο περιεχόμενο νερού στον παγωμένο αέρα όταν εισέρχεται στο δωμάτιο εξατμίζεται γρήγορα.
 • Η παρουσία στο τραπέζι ή στο περβάζι στο δωμάτιο ανοίγει τα διαχωριστικά με νερό.
 • Αγοράστε φρέσκα λουλούδια και τοποθετήστε τα σε βάζα με νερό.

Ως ξεχωριστή μέθοδο, με την οποία να υγραίνει ξήρανση στον αέρα κατανέμονται πλένονται τα ρούχα. Η χρήση του δεν συνιστάται σε καπνιστές με φυσιολογική ή αυξημένα επίπεδα υγρασίας διότι δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των μυκήτων, μούχλας και βακτηρίων λόγω της συμπύκνωσης. Αλλά στο «στεγνό» δωμάτιο κρεμασμένα βρεγμένα ρούχα θα αυξήσει την περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα. Σήμερα, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μοντέλων στεγνωτηρίων ρούχων για το σπίτι, οπότε η αύξηση της υγρασίας με αυτόν τον τρόπο δεν θα είναι δύσκολη. Απαγορεύεται αυστηρά να κρέμονται υγρά ρούχα απευθείας σε ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες.

Tsvety στο βάζο - διακόσμηση και ένας εξαιρετικός υγραντήρας αέρα

Ενυδάτωση με νεογέννητα παιδιά

Ιδιαίτερη προσοχή στο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού πρέπει να δοθεί σε οικογένειες με νεογέννητα μωρά. Το παιδί κατά τους πρώτους μήνες και τα έτη ζωής είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε εξωτερικούς παράγοντες και είναι ευαίσθητο σε διάφορες δυσμενείς εκδηλώσεις.

Ο βέλτιστος τρόπος για τον έλεγχο της υγρασίας στο δωμάτιο είναι η αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Με τη βοήθειά του αρκεί να διατηρηθούν οι απαραίτητες παράμετροι υγρασίας. Ο υγραντής αυξάνει τη συγκέντρωση του υγρού στον αέρα στις απαιτούμενες τιμές γρήγορα και χωρίς επιπλέον κόστος. Αλλά δεν είναι όλοι οι γονείς που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να χρησιμοποιήσουν μια ειδική συσκευή κλιματισμού. Σε τέτοιες περιπτώσεις αξίζει να χρησιμοποιείτε απλές συστάσεις.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς ενυδατική κρέμα και να δημιουργείτε ευνοϊκές συνθήκες για το μωρό; Υπάρχουν οι ακόλουθες συστάσεις για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού καθεστώτος υγρασίας στο παιδικό δωμάτιο χωρίς τη χρήση υγραντήρα:

 • Τακτική αερισμός του δωματίου κατά τη διάρκεια της απουσίας του μωρού στο δωμάτιο.
 • Συχνός υγρός καθαρισμός.
 • Στο δωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κανάτα ή ένα βάζο νερού.
 • Εγκατάσταση ενυδρείου ή διακοσμητικού σπιτιού.

Με προσοχή σε διαμερίσματα με παιδιά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μεθόδους ενυδάτωσης με τη βοήθεια του στεγνώματος κλινοσκεπασμάτων και την τοποθέτηση διαφόρων φυτών. Τα κλινοσκεπάσματα μετά το πλύσιμο με σκόνη μπορούν να προωθήσουν την εισχώρηση διαφόρων μυρωδιών και χημικών ενώσεων στον αέρα. Μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ευημερία του παιδιού. Τα φυτά εσωτερικού χώρου πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά. Δεν πρέπει να προκαλούν ερεθισμό και αλλεργικές αντιδράσεις.