Γιατί πρέπει να κενούμε το κλιματιστικό

Χαιρετίζω όλους τους αναγνώστες και τους επισκέπτες της ιστοσελίδας "Κλιματιστικό". Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς εκκενώθηκε το κλιματιστικό και γιατί αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη.

Γιατί πρέπει να εκτελέσετε αυτήν τη λειτουργία

Η λέξη "εκκένωση" σημαίνει τη δημιουργία κενού (αρνητική πίεση). Αυτό συμβαίνει όταν ο αέρας αντλείται από το κλειστό κύκλωμα. Πού δημιουργείται το κενό στο διαχωρισμένο σύστημα και γιατί χρειάζεται εκεί;

Προκειμένου το κλιματιστικό να εκτελέσει την κύρια λειτουργία του (μεταφορά θερμικής ενέργειας), κυκλοφορεί μια ειδική ουσία - ψυκτικό. Αρχικά, αυτό το αέριο εγχύθηκε στην εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (στον συμπιεστή και στο ψυγείο). Όταν η εσωτερική μονάδα συνδέεται με σωλήνες σε μια εξωτερική μονάδα, τότε υπάρχει κανονικός αέρας στην εσωτερική μονάδα και στους χάλκινους σωλήνες. Και μέχρι να ανοίξουμε τις βαλβίδες επισκευής στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό δεν θα μεταβεί στην εσωτερική μονάδα. Έτσι, εκκένωση του κλιματιστικού πραγματοποιείται με σκοπό την απομάκρυνση του αέρα και την υγρασία από την εσωτερική μονάδα και των σωλήνων διασύνδεσης (ψυκτικού στην εξωτερική μονάδα δεν πρέπει να αναμειγνύεται με τον αέρα από την εσωτερική μονάδα).

Εάν επιτρέπεται τέτοια ανάμιξη, η σύνθεση του ψυκτικού θα διαταραχθεί, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα οδηγήσει σε μείωση της απόδοσης της ανταλλαγής θερμότητας. Και στη χειρότερη περίπτωση - στην αποτυχία των εξαρτημάτων κλιματιστικού μέχρι τον συμπιεστή.

Το θέμα είναι ότι η συνήθης αέρα του δωματίου περιέχει σε σωματίδια της δομή του νερού, η οποία μπορεί να παγώσει, όπως το κλιματιστικό στον τριχοειδή σωλήνα, οδηγώντας σε αυξημένο φορτίο επί του συμπιεστή και περαιτέρω ζημία που.

Σκούπισμα του κλιματιστικού

Αφού οι χάλκινες σωληνώσεις έχουν επεκταθεί πλήρως και έχουν συνδεθεί αξιόπιστα στις μονάδες, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί η διαδικασία εκκένωσης του αέρα από το προκύπτον σφραγισμένο κύκλωμα. Αυτή η λειτουργία εκτελείται στην εξωτερική μονάδα της συσκευής με αρχικά κλειστές βαλβίδες επισκευής.

Αυτή η λειτουργία απαιτεί μια αντλία κενού και μια πολλαπλή μανόμετρο (μετρητές πίεσης). Ένας εύκαμπτος σωλήνας μέτρησης πίεσης συνδέεται με μια κρουστική αντλία αερίου (όπου είναι κατάλληλος ένας παχύτερος σωλήνας) στην εξωτερική μονάδα και ο δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με μια αντλία κενού.

Ακολουθία ενεργειών κατά την εκκένωση

 1. Ενεργοποιούμε την αντλία κενού και ανοίγουμε αμέσως τον συλλέκτη. Θα δούμε πώς η βελόνα στο μανόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν. Περαιτέρω είναι απαραίτητο να περιμένετε λίγο (ανάλογα με την ισχύ της αντλίας κενού) ενώ ο αέρας "εκκενώνεται" (κατά μέσο όρο για ένα μικρό κλιματιστικό με μια τυπική διαδρομή 8-15 λεπτών).
 2. Κλείστε την πολλαπλή και απενεργοποιήστε αμέσως την αντλία κενού. Στη συνέχεια, παρατηρούμε το βέλος στο μανόμετρο - θα πρέπει να παραμείνει σε ένα σημείο και να παρουσιάσει μια αρνητική πίεση (κενό), μη αυξανόμενη στο μηδέν..
 3. Πάρτε το εξάγωνο κλειδί και ανοίξτε τη βρύση του υγρού (λεπτού) σωλήνα για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε η βελόνα του μετρητή πίεσης να φτάσει, για παράδειγμα, 3 bar. Κλείστε τη βρύση. Παρακολουθούμε το βέλος για λίγα λεπτά - δεν πρέπει να κατεβαίνει προς την κατεύθυνση του μηδενός..
 4. Γρήγορα, αλλά ξεκάθαρα ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα μανόμετρου από το γερανό της εξωτερικής μονάδας. Προσοχή παρακαλώ. Λάβετε υπόψη ότι αυτό θα απελευθερώσει το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν πέσει στο δέρμα..
 5. Ανοίγουμε και τους δύο γερανούς του εξωτερικού μπλοκ για τη σύνδεση του κυκλώματος ψύξης. Κατά το άνοιγμα των γερανών δεν χρειάζεται να τα τραβήξετε έντονα.

Μετά το σκούπισμα του κλιματιστικού με αυτές τις ενέργειες, αντλήσαμε αέρα από το περίγραμμα του διαχωρισμένου συστήματος και ταυτόχρονα ελέγξαμε την στεγανότητα του.

Ποια είναι η ηλεκτρική σκούπα του κλιματιστικού και πώς να το κάνετε;

Η κενή λειτουργία του κλιματιστικού είναι μια σημαντική διαδικασία που καθορίζει την απρόσκοπτη και ανθεκτική λειτουργία της συσκευής. Όπως γνωρίζετε, μετά την εγκατάσταση στο σύστημα διαχωρισμού, υπάρχουν υπολείμματα αέρα και υγρασίας που πρέπει να αφαιρεθούν.

Προετοιμασία του διαχωρισμένου συστήματος για λειτουργία

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, οι δύο μονάδες του, εξωτερικές και εσωτερικές, διασυνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες, οι οποίοι σχηματίζουν ένα σύστημα κυκλοφορίας του ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα ψύξης του συστήματος.

Μετά την εγκατάσταση της γραμμής freon, δηλαδή των σωλήνων, το σύστημα περιέχει αέρα και υπολειμματική υγρασία. Όταν το φρέον αλληλεπιδρά με τον αέρα στους σωλήνες, η επίδραση του οποίου έχει επιζήμια αποτελέσματα στη λειτουργία του εξοπλισμού σχηματίζεται.

Από τη σωστή εγκατάσταση και εκκένωση της διαδρομής εξαρτάται η μεγάλη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού

Εφαρμογή έργων ανάθεσης

Για την εκτέλεση ποιοτικών έργων είναι απαραίτητο να επιφυλάσσεται με ειδικά εργαλεία:

 1. Αντλία για κλιματιστικά (κενό).
 2. Σταθμός με σωλήνες και μανόμετρα.
 3. Ένας κύλινδρος με ψυκτικό μέσο κατάλληλο για ένα σύστημα διαχωρισμού.
 4. Σετ κλειδιών και κατσαβιδιών.

Έχοντας προετοιμάσει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα την ίδια τη διαδικασία. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε την αντλία κενού χρησιμοποιώντας τους σωλήνες πολλαπλής μανόμετρο στην εξωτερική βρύση του κλιματιστικού. Ενεργοποιούμε την αντλία για 10-20 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ της συνδεδεμένης συσκευής. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος, η αντλία πρέπει να εξάγει όλο τον υπολειπόμενο αέρα και την υγρασία από το εσωτερικό και να σχηματίσει ένα βαθύ κενό.

Ο έλεγχος της διαδικασίας εκκένωσης πραγματοποιείται λαμβάνοντας μετρήσεις από το μανόμετρο. Όταν επιτευχθεί ο απαραίτητος δείκτης στο σύστημα, η αντλία σβήνει αυτόματα και η εσωτερική κατάσταση του συστήματος εξακολουθεί να παρακολουθείται.

Εάν μέσα σε 30 λεπτά η εσωτερική πίεση δεν αλλάξει, τότε η διαδικασία ήταν επιτυχής. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε και να εξαλείψετε τη διαρροή.

Αιτίες διαρροής:

 1. Χαλαρώστε ή σφίξτε το παξιμάδι.
 2. Η αίθουσα ενός από τους χάλκινους σωλήνες.
 3. Ρολλά χαμηλής ποιότητας.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει στο κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο - την εκκίνηση του Freon στο σύστημα. Για να ξεκινήσετε το φρέον, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία και να ανοίξετε τις βαλβίδες φρέον με ένα εξαγωνικό κλειδί. Ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών, εμφανίζεται ένα κνησμό, υποδεικνύοντας την πλήρωση του εξοπλισμού με το βρόχο φρέον.

Στο τέλος της διαδικασίας, ο εξοπλισμός μπορεί να θεωρηθεί πλήρως έτοιμος για την πρώτη εκτόξευση. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του εξοπλισμού, όλοι οι πιθανοί τρόποι συμμόρφωσης της εργασίας τους με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά υποβάλλονται σε επαλήθευση.

Σχέδιο συνδέσεων για εκκένωση και ανεφοδιασμό του κλιματιστικού

Σκουπίστε τον εξοπλισμό μόνοι σας

Για να απομακρύνετε το κλιματιστικό από τον εαυτό σας, πρέπει να αποσυνδέσετε έναν από τους εύκαμπτους σωλήνες πολλαπλών σωλήνων για να επιλέξετε από μια βαλβίδα πλήρωσης και ο άλλος να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για κλιματιστικά. Στο τέλος των συνδέσεων, η αντλία πρέπει να ενεργοποιηθεί και η βρύση στο συλλέκτη να ανοίξει. Έτσι, η αντλία θα απομακρύνει όλη την υγρασία, τα λεπτά σωματίδια και τον αέρα από τον εξοπλισμό.

Αφού εργάστηκε για 20-30 λεπτά, απενεργοποιήστε το σύστημα και ακολουθήστε το βέλος, το οποίο ανέρχεται σε 0 ή 1. Αν η θέση του βέλους δεν έχει αλλάξει, τότε το σύστημα είναι πλήρως σφραγισμένο, σε αντίθετη περίπτωση, είναι απαραίτητο να ψάξουν για ζημιές.

Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τους στοιχειώδεις κανόνες χρήσης του κλιματιστικού

Για να ανιχνεύσετε μια βλάβη στο σύστημα, ελέγξτε πρώτα όλες τις συνδέσεις χρησιμοποιώντας σαπουνάδα. Αφού ολοκληρώσετε τον έλεγχο και τη ρύθμιση του συστήματος στις απαιτούμενες θέσεις, επαναλάβετε όλες τις εργασίες ξανά. Εάν η επαναλαμβανόμενη λειτουργία έχει οδηγήσει στο ίδιο αποτέλεσμα - είναι απαραίτητο να ερευνήσετε την εξέλιξη.

Το πιο οδυνηρό μέρος της συσκευής είναι τα καρύδια (μη εγκεκριμένα ή αρκετά σχισμένα). Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσουμε την αντίστροφη διαδικασία - αντλώντας φρέον στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το συλλέκτη στη βαλβίδα και ξεκινήστε το διαχωρισμένο σύστημα στο κρύο και κλείστε τη βρύση σε ένα λεπτό σωλήνα. Μόλις υπάρχει κενό - κλείστε τη βαλβίδα σε ένα παχύ σωλήνα.

Στο τέλος της εργασίας, είναι απαραίτητο να εκτελεστούν και πάλι όλες οι ενέργειες, ξεκινώντας από την εξάλειψη του αέρα και του υγρού στο σύστημα.

Εάν έχετε επιτύχει την ακεραιότητα του συστήματος, τότε το επόμενο στάδιο της εργασίας θα είναι η εκτόξευση του freon. Για να γίνει αυτό, ξεβιδώστε τις 2 βαλβίδες, παχιά και λεπτά σωλήνα, χρησιμοποιώντας ένα εξαγωνικό κλειδί. Αφού αποσυνδέσετε τον συλλέκτη, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συσκευή και να απολαύσετε το αποτέλεσμα της επιμέλειας.

Όπως βλέπουμε την ανεξάρτητη αναρρόφηση του κλιματιστικού - αυτή είναι μια πολύ πραγματική διαδικασία για έναν κοινό άνθρωπο.

Τι να προσέξετε

Πολλοί αναλφάβητοι εμπειρογνώμονες, είτε λόγω άγνοιας, ίσως λόγω των δικών τους τεμπελιά, αγνόησε το σύστημα εκκένωσης διάσπαση, αλλά αντί να πετάξουν έξω από το ψυκτικό μέσο για την μετακίνηση του αέρα. Τέτοιες ενέργειες απαγορεύονται αυστηρά από το εργοστάσιο. Δεδομένου ότι μπορούν να οδηγήσουν σε ταχεία διάσπαση και αποτυχία ενός δαπανηρού συστήματος.

Εάν ο εξοπλισμός σας είναι υπό εγγύηση, τότε σκεφτείτε προσεκτικά πριν μπείτε στο σύστημα μόνοι σας. μετά από εξωτερική επέμβαση, οι κύριοι των υπηρεσιών απομακρύνουν κάθε ευθύνη.

Οδηγίες ρύθμισης κενού

Μετά την εγκατάσταση του διαχωρισμένου συστήματος στη διαδρομή κατά την οποία κυκλοφορεί το ψυκτικό μέσο, ​​παραμένει υγρασία και αέρας που πρέπει να αφαιρεθεί πριν τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός. Ο λόγος είναι ότι ο φρέον αλληλεπιδρά με αυτά τα μέσα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν δυσμενώς την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της κλιματικής τεχνολογίας.

Το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει να είναι σφιχτά, αλλιώς το σύστημα διαχωρισμού θα λειτουργούν σε υψηλότερα φορτία, μηχανισμοί - φθείρονται γρήγορα, έτσι ώστε ο πόρος θα εξαντληθούν πρόωρα. Ξένα υλικά και λεπτά σωματίδια αφαιρούνται με μια αντλία.

Αυτή η διαδικασία εκτελείται από πλοιάρχους που εγκαθιστούν μια τεχνική ή την γεμίζουν με freon. Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες προτιμούν να κάνουν το ίδιο το έργο. Για αυτούς, η διαδικασία θα περιγραφεί παρακάτω, πώς να εκκενώσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την αυτόματη αναρρόφηση του κλιματιστικού

Εάν θέλετε να κενούτε ανεξάρτητα το σύστημα split, θα χρειαστείτε τον ακόλουθο εξοπλισμό:

 1. αντλία κενού?
 2. συλλέκτη με ψηφιακό ή αναλογικό μετρητή κενού ή με μανόμετρο.
 3. Βαλβίδα κλειδιού και κατσαβίδια.
 4. ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 5. ανιχνευτής διαρροών.
 6. Θερμαντήρας για θέρμανση του κυλίνδρου.
 7. φορτιστής?
 8. βαλβίδες για σωλήνες και για τη συσκευή.
 9. Σταθμός συλλογής ψυκτικών μέσων.

Διαχωρισμός συστήματος και εξοπλισμού

Ο συλλέκτης και τα μανόμετρα συνδέονται με τις θύρες σέρβις της εξωτερικής μονάδας μέσω εύκαμπτων σωλήνων. Ο τρίτος σωλήνας ενεργοποιεί την εξωτερική βαλβίδα του κλιματιστικού και την αντλία κενού. Η αντλία ενεργοποιείται.

Αφαίρεση αέρα και υγρασίας από το σύστημα

Ανεφοδιασμός κενού και εκκενώνει την υγρασία και τον αέρα που παραμένουν στο σύστημα μετά την εγκατάσταση. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από 10 έως 30 λεπτά, ανάλογα με την χωρητικότητα της συσκευής. Το τέλος της διαδικασίας θα σηματοδοτείται με τη μείωση του βέλους του οργάνου μέτρησης σε αρνητική τιμή, δηλαδή την υπολειπόμενη πίεση.

Αποτελέσματα εκκένωσης

Εάν οι τιμές στο όργανο μέτρησης δεν αλλάξουν, το σύστημα είναι σφραγισμένο ερμητικά. Διαφορετικά - υπάρχει διαρροή, πρέπει να βρεθεί και να εξαλειφθεί.

 • η σύσφιξη του περικοχλίου είναι είτε πολύ ισχυρή είτε πολύ αδύναμη.
 • ένας από τους χάλκινους σωλήνες είναι σπασμένος.
 • κακή ποιότητα κύλισης.

Ο απλούστερος τρόπος για να αναζητήσετε ένα ελάττωμα με διάλυμα σαπουνιού, ακριβέστερα αποτελέσματα θα δώσει έναν ανιχνευτή διαρροών. Αφού αφαιρέσετε τη διαρροή, πρέπει πρώτα να εκτελέσετε ολόκληρη τη διαδικασία. Αφού βεβαιωθείτε ότι δημιουργείται το κενό, μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο στάδιο.

Λειτουργία του ψυκτικού μέσου στο σύστημα

Για να γεμίσετε το σύστημα με Freon, πρέπει να αποσυνδέσετε την αντλία κενού, να συνδέσετε τη δεξαμενή και να ανοίξετε τις βαλβίδες χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Θα υπάρξει σάπιασμα, που δείχνει ότι το κύκλωμα εξοπλισμού γεμίζει με ψυκτικό. Όταν το σύστημα γεμίσει με το περιβάλλον εργασίας, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η τεχνολογία του κλίματος είναι έτοιμη για λειτουργία.

Πρώτη εκκίνηση

Ο εξοπλισμός αποσυνδέεται από το σύστημα διαχωρισμού. Η κλιματική τεχνική ξεκινάει και η συσκευή δοκιμάζεται σε όλες τις λειτουργίες. Τα ληφθέντα δεδομένα πρέπει να ελέγχονται σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους της εντολής.

Αν οι τιμές είναι επαρκείς, το κλιματιστικό έχει σφραγιστεί σωστά και ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει. Η διαδικασία είναι απλή και εάν διαθέτετε τον απαραίτητο εξοπλισμό, μπορείτε να την εκτελείτε μόνοι σας.

Πώς να κάνετε κενό το κλιματιστικό

Αφού εγκαταστήσετε το split σύστημα, πρέπει να αφαιρεθεί όλο το πλεόνασμα αέρα και υγρασίας από τη συσκευή, οπότε είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πώς να κάνετε κενό το κλιματιστικό. Η διαδικασία εκκένωσης είναι πολύ σημαντική. Προσδιορίζει την απρόσκοπτη και ανθεκτική απόδοση του εξοπλισμού σας.

Όταν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο, τα μπλοκ του (εξωτερικά και εσωτερικά) συνδέονται μεταξύ τους μέσω χαλκοσωλήνων. Υπάρχουν δύο από αυτές, σχηματίζουν ένα σύστημα που ορίζεται για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα ψύξης του διαχωρισμένου συστήματος. Οι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από κράμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό.

Μετά την εγκατάσταση του εξοπλισμού γραμμών freon στο σύστημα, δηλαδή, οι σωλήνες, υπάρχει ο αέρας και η υπερβολική υγρασία. Τα εξαρτήματα αέρα αλληλεπιδρούν ενεργά με τα εξαρτήματα Freon. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζονται ουσίες, το αποτέλεσμα των οποίων έχει επιβλαβή επίδραση στη λειτουργία του κλιματιστικού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η ηλεκτρική σκούπα της διαδρομής του διαχωρισμένου συστήματος.

Πώς γίνεται η διαδικασία εκκένωσης;

Πριν από την ηλεκτρική σκούπα, πρέπει να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα εργαλεία. Αυτά είναι:

 1. Αντλία κενού?
 2. Σταθμός με εύκαμπτους σωλήνες και μανόμετρα.
 3. Ένας κύλινδρος με ψυκτικό μέσο κατάλληλο για ένα σύστημα διαχωρισμού.
 4. Κατσαβίδια και κλειδιά (εξάγωνο, αέριο, ρυθμιζόμενο).

Τώρα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο κενού του κλιματιστικού. Στο πρώτο στάδιο, συνδέουμε την αντλία κενού μέσω των εύκαμπτων σωλήνων του συλλέκτη μανομετρικής συλλογής στη θύρα εξυπηρέτησης της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Ή μάλλον στη βρύση του. Η αντλία επιτρέπεται να λειτουργεί για 10 έως 20 λεπτά. Ο χρόνος λειτουργίας εξαρτάται από την ισχύ της εγκατεστημένης συσκευής. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, η αντλία εξαντλεί όλα τα περιττά και εγκαθίσταται ένα βαθύ κενό.

Η παρακολούθηση της διαδικασίας εκκένωσης πραγματοποιείται σύμφωνα με τους δείκτες του μανόμετρου. Μετά την επίτευξη του επιθυμητού δείκτη κενού στο σύστημα, η αντλία σβήνει, αλλά η παρατήρηση συνεχίζεται για μισή ώρα. Εάν η πίεση στο εσωτερικό της συσκευής δεν αλλάξει, όπως υποδεικνύεται από το παγωμένο βέλος της συσκευής, τότε όλα είναι εντάξει. Όλες οι τέλειες συνδέσεις, καθώς και η διαδρομή για κυκλοφορία Freon, είναι εντελώς ερμητικές. Εάν κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου υπάρχει αύξηση της βελόνας του μανόμετρο, δηλαδή, μια πτώση στο κενό, αυτό σημαίνει ότι κάποια θέση στο σύστημα αφήνει στον αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να βρείτε τη διαρροή και να αφαιρέσετε το σφάλμα.

Η πιο συνηθισμένη διαρροή οφείλεται στους ακόλουθους λόγους:

 • Διαρροή λόγω αδύναμης ή, αντίθετα, πολύ ισχυρής σύσφιξης του περικοχλίου.
 • Κάταγμα ενός από τους χάλκινους σωλήνες κατά την εγκατάσταση.
 • Κακή ποιότητα ρολού.

Αφού βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει το βαθύ κενό και το κομμάτι είναι εντελώς σφιχτό, μπορείτε να προχωρήσετε στο δεύτερο στάδιο. Αυτή είναι η εκκίνηση του freon στο σύστημα. Για να γίνει αυτό, η αντλία αποσυνδέεται και ανοίγουν οι γερανοί φρέον του διαχωρισμένου συστήματος. Και οι δύο γερανοί πρέπει να ξεβιδώνονται με ένα εξαγωνικό κλειδί. Κάνοντας αυτό είναι απαραίτητο χωρίς να βιαστείτε, πολύ αργά. Όταν οι γερανοί είναι ανοιχτοί, εμφανίζεται το ύφος. Αυτός ο ήχος υποδεικνύει ότι το ψυκτικό έχει αρχίσει να γεμίζει το κύκλωμα freon του εξοπλισμού.

Μετά από αυτό, το κλιματιστικό είναι πλήρως έτοιμο για την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του εξοπλισμού, όλοι οι προβλεπόμενοι τρόποι λειτουργίας και η συμμόρφωση της εργασίας τους με τα δηλωμένα χαρακτηριστικά υποβάλλονται σε επαλήθευση.

Απομακρύνετε σωστά τα μέσα κλιματισμού για να εξασφαλίσετε μακρά και χωρίς προβλήματα λειτουργία του εξοπλισμού ψύξης.

Σκούπισμα του κλιματιστικού από τις δικές του δυνάμεις

Το κόστος εγκατάστασης διαχωρισμένων συστημάτων σε εξειδικευμένες οργανώσεις κυμαίνεται από 3000 έως 6000 ρούβλια. Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας, τότε μπορείτε εύκολα να αντιμετωπίσετε την εκκένωση της διαδρομής. Για τη διαδικασία θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια αντλία κενού και ένα μανόμετρο.

Για να εκκενώσετε το κλιματιστικό χειροκίνητα, ένας από τους εύκαμπτους σωλήνες συλλέκτη πρέπει να συνδεθεί στη βαλβίδα ανεφοδιασμού της εξωτερικής μονάδας της συσκευής και ο δεύτερος στην αντλία κενού. Μετά τη διαδικασία σύνδεσης, ενεργοποιήστε την αντλία και ανοίξτε τη βρύση στην πολλαπλή. Η αντλία αντλεί μικρά σωματίδια, υπερβολική υγρασία και αέρα από το σύστημα εξοπλισμού.

Αφήστε την αντλία να λειτουργεί για 20 έως 30 λεπτά. Αφού δείτε την επιθυμητή τιμή (0 ή -1) στο συλλέκτη μανόμετρο, η αντλία κενού μπορεί να απενεργοποιηθεί. Περιμένετε 30 έως 45 λεπτά. Εάν οι παράμετροι δεν έχουν αλλάξει, τότε το σύστημα είναι σφραγισμένο εντελώς, ο αέρας δεν περνάει οπουδήποτε και επομένως είναι δυνατόν να ξεκινήσει η εκτόξευση του φρέον. Για να το κάνετε αυτό, ξεβιδώστε τη βαλβίδα του σωλήνα υγρού (λεπτή) και τη βαλβίδα σωλήνα αερίου (πάχος) με ένα εξαγωνικό κλειδί. Μην ξεχάσετε να αποσυνδέσετε την πολλαπλή. Μετά από αυτό, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συσκευή και να απολαύσετε τους καρπούς της σκληρής δουλειάς σας.

Σε περίπτωση διακυμάνσεων της ένδειξης κενού, πρέπει να δοθεί προσοχή σε όλες τις συνδέσεις και να εξαλειφθούν τυχόν προβλήματα. Ελέγξτε ότι οι συνδέσεις θα βοηθήσουν τον παλιό παππού - μια σαπουνάδα. Καλύψτε με διάλυμα σαπουνιού όλες τις αρθρώσεις και δείτε πού σχηματίζονται φυσαλίδες. Έλεγχος, όλοι τραβήχτηκαν. Προσπαθήστε ξανά να υποπίεση. Αν μετά τη δεύτερη φορά το βέλος αλλάξει ξανά τη θέση του, δηλαδή ανυψώνεται, πρέπει να επιθεωρήσετε την τροχαία.

Τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα διαρροής προκύπτει από τα καρύδια. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες κάποιο παξιμάδι δεν είναι σφιγμένο, ή είναι υπερβολικά σφιγμένο (σπειρώματα ή κύλιση σπασμένα). Εδώ είναι απαραίτητο να κάνετε την αντίθετη διαδικασία - αντλώντας φρέον στο κλιματιστικό. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε την πολλαπλή στη βαλβίδα φόρτισης, ενεργοποιήστε το διαχωρισμένο σύστημα στο κρύο και κλείστε τη βρύση σε ένα λεπτό (υγρό) σωλήνα. Μόλις παρατηρήσετε ότι ξεκίνησε η εκφόρτιση, κλείστε τη βαλβίδα σε ένα παχύ (αέριο) σωλήνα και κλείστε το κλιματιστικό.

Μετά από την αντιμετώπιση προβλημάτων, επαναλαμβάνεται ξανά η λειτουργία απομάκρυνσης της διαδρομής του συστήματος από την υγρασία και τον αέρα. Είναι πολύ καλό ότι υπάρχει μια τέτοια διαδικασία όπως η ηλεκτρική σκούπα. Εάν το αγνοήσετε, δεν μπορείτε να δείτε τη διαρροή. Και το freon είναι λεπτό. Το καλοκαίρι το κλιματιστικό λειτούργησε τέλεια, το χειμώνα δεν το χρησιμοποιούσατε, και την άνοιξη δεν λειτουργεί σωστά. Ο λόγος είναι μια διαρροή ψυκτικού μέσου.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ πιθανό να κενούμε το κλιματιστικό από μόνο του. Μόνο είναι απαραίτητο να εξετάσουμε μια σημαντική στιγμή. Εάν ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος ανεξάρτητα, ο κατασκευαστής αποποιείται όλες τις υποχρεώσεις εγγύησης.

Η διαδικασία που πρέπει να αποφευχθεί

Πολλοί ειδικοί εγκατάστασης αγνοούν μια τέτοια λειτουργία όπως η ηλεκτρική σκούπα του διαχωρισμένου συστήματος. Αντ 'αυτού, αποβάλλουν μερικά από τα freon από το σύστημα. Αυτό γίνεται για να εξαναγκάσει τον αέρα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα καθαρισμό με freon. Μόνο αυτό απαγορεύεται αυστηρά από τον κατασκευαστή. Η μέθοδος είναι αρχικά λάθος, και κατά συνέπεια, εντελώς αναξιόπιστη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην πιο ακραία περίπτωση, για παράδειγμα, ελλείψει αντλίας κενού.

Για παράδειγμα, κοιτάξτε τους σωλήνες πολλών κλιματιστικών που ήδη λειτουργούν. Είναι ένα δυσάρεστο μπλε-μαύρο χρώμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της οξείδωσης του χαλκού στη διαδικασία αλληλεπίδρασης με την υγρασία και τον αέρα. Η ίδια κατάσταση θα έχει τα εσωτερικά του κλιματιστικού σας, αν δεν κάνετε κενό στο σύστημα.

Φυσικά, η απώλεια ενός μικρού μέρους του ψυκτικού δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη λειτουργία του κλιματιστικού. Ο κίνδυνος πρέπει να αναζητηθεί από την άλλη πλευρά. Το σύστημα μπορεί να αφήσει αέρα, ο οποίος στη συνέχεια αντιδρά με το ψυκτικό μέσο και προκαλεί δυσλειτουργίες στη λειτουργία του εξοπλισμού.

Το κλιματιστικό αρχίζει να ψύχει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Ο χρήστης του εξοπλισμού προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία με τη βοήθεια του τηλεχειριστηρίου, προσπαθεί να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τη συσκευή. Ως αποτέλεσμα, ο ηλεκτρικός κινητήρας καίγεται και το σύστημα διάσχισης χρειάζεται επισκευή, κάτι που είναι αρκετά ακριβό.

Αν το κλιματιστικό είναι σε υπηρεσία εγγύησης, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της λειτουργίας του, θα γίνει μια εξέταση του εξοπλισμού, η οποία είναι ικανή να προσδιορίσει με ακρίβεια την αιτία της βλάβης. Εάν πρόκειται για γάμο εργοστασίων, ο κατασκευαστής θα λάβει όλα τα έξοδα επισκευής για τον εαυτό του. Εάν η εξέταση δείξει ότι ο εξοπλισμός χρησιμοποιήθηκε σε απαράδεκτα χαμηλή θερμοκρασία ή χωρίς σημαντικό τμήμα του Freon, οι ακριβές επισκευές θα πληρωθούν από τον ιδιοκτήτη του κλιματιστικού.

Ως εκ τούτου, αποφασίστε αν θα κάνετε κενό το κλιματιστικό ή τον εαυτό σας εμπιστεύεστε τον εγκαταστάτη, σταθμίστε προσεκτικά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους τους πιθανούς κανόνες, θα χρησιμοποιήσετε τον εξοπλισμό αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες και εγκαίρως για να το εξυπηρετήσετε, τότε το κλιματιστικό σας θα σας εξυπηρετήσει πιστά για πολλά χρόνια. Καλή καιρός για το σπίτι σας και ένα ευχάριστο κλίμα!

Σκούπισμα και έλεγχος του κλιματιστικού

Στο τέλος, μετά από όλα τα στάδια εγκατάστασης του split σύστημα, πρέπει να τρέξουμε το freon στο κλιματιστικό και να ελέγξουμε τη λειτουργία του.

Σκουπίστε το κύκλωμα ψύξης

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού προέρχεται από το γεμάτο εργοστάσιο, δηλαδή υπάρχει φρέον στην απαιτούμενη ποσότητα. Μην το αφήνετε να βγαίνει από τις κλειστές βαλβίδες τριών διαδρομών.

Μετά την εγκατάσταση έχουμε ένα σύστημα που αποτελείται από μια εσωτερική μονάδα και σωλήνες σύνδεσης γεμάτους με ατμοσφαιρικό αέρα με ακαθαρσίες και υγρασία που περιέχονται σε αυτό.

Για κανονική λειτουργία, πρέπει να αφαιρέσουμε τον αέρα και την υγρασία από το σύστημα και στη συνέχεια να ανοίξουμε τις βαλβίδες τρέχοντας το freon.

Διαδικασία κενού

 • Συνδέουμε έναν συλλέκτη με μανόμετρο στη βαλβίδα του κλιματιστικού (σωλήνας χαμηλής πίεσης-μπλε)
 • Συνδέουμε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης στην αντλία κενού (κίτρινο)
 • Ανοίξτε τη βαλβίδα χαμηλής πίεσης
 • Ενεργοποιούμε την αντλία κενού
 • Μετά το τέλος της διαδικασίας, κλείστε τη βαλβίδα στην πολλαπλή μανόμετρο
 • Μόνο τότε σβήστε την αντλία
 • Ξεκινάμε το freon στο κύκλωμα ανοίγοντας τις βαλβίδες στο κλιματιστικό με εξαγωνικό (και τα δύο)

Χρόνος κενού

Για τον έλεγχο ο βαθμός αραιή υπάρχει στη διάταξη σύστημα - μετρητή κενού, κλίμακα η οποία είναι βαθμολογημένη σε mbar - καλή vakuumniki αρχικά εφοδιασμένο με μετρητή κενού, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ξεχωριστά, για παράδειγμα, ηλεκτρονικά.

Μερικοί εγκαταστάτες καθοδηγούνται από την πίεση του μετρητή πίεσης - μόλις η πίεση πέσει κάτω από το μηδέν, διακόπτουν τη σκούπα, αν υποτεθεί ότι ο αέρας έχει μείνει και η διαδικασία μπορεί να σταματήσει.

Αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Εν πάση αέρας περιέχει υγρασία - κατά τη διάρκεια ηλεκτρική σκούπα εξατμίζεται, οπότε το κλιματιστικό 7 Btu / h χρόνου vakuumatsii δεν πρέπει να είναι λιγότερο από 15 λεπτά (ανάλογα με την απόδοση της αντλίας), για μεγαλύτερα συστήματα, πιο αντίστοιχα.

Επιλογή αντλίας κενού

Για διαφορετικούς σκοπούς είναι απαραίτητο να επιλέξετε διαφορετικό εξοπλισμό, για παράδειγμα για την εγκατάσταση οικιακών κλιματιστικών, απαιτείται μια αντλία με μικρή χωρητικότητα, η οποία είναι αρκετή για μια μικρή διαδρομή. Και κατά την εγκατάσταση βιομηχανικών συστημάτων VRV, χρειάζονται ήδη αντλίες με μεγάλη χωρητικότητα και χωρητικότητα.

Χαρακτηριστικά για τα οποία πρέπει να προσέχετε όταν επιλέγετε και αγοράζετε ένα κενό:

 • Παραγωγικότητα, l / h
 • Υπολειπόμενη πίεση, Pa
 • Ισχύς κινητήρα, W

Η ταχύτητα άντλησης από το σύστημα ψύξης εξαρτάται από την παραγωγικότητα, αναφέρεται σε λίτρα ανά ώρα.

Η υπολειπόμενη πίεση χαρακτηρίζει την "ποιότητα του κενού", τόσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή, τόσο καλύτερη, μετρούμενη σε Pascals ή μίλια Bars.

Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα εξαρτάται από το χρόνο συνεχούς λειτουργίας της αντλίας, για μεγάλες διαδρομές στα συστήματα VRV αυτή η παράμετρος έχει μεγάλη σημασία.

Αυτές είναι οι πιο βασικές παράμετροι, υπάρχουν και άλλες παράμετροι, όπως ο αριθμός των βημάτων, ο τύπος της αντλίας - το πετρέλαιο, το πετρέλαιο, οι στροφές του κινητήρα και ούτω καθεξής.

"Καθαρισμός με φρέον"

Πολλοί εγκαταστάτες ασκούν αυτή τη διαδικασία - εκτοξεύουν τον αέρα ανοίγοντας τη βαλβίδα και ξεβιδώνοντας ένα από τα παξιμάδια, από κάτω του έρχεται ο αέρας, μετά από τον οποίο είναι στριμωγμένος.

Μετά από αυτήν την εγκατάσταση, παραμένει υγρασία στο σύστημα, οι συνέπειες από αυτό - οξείδωση χαλκοσωλήνων, ζημιά στον συμπιεστή, φράξιμο του TRV με υγρασία. Και το πιο σημαντικό - μια σημαντική μείωση της ζωής, ώστε να μπορείτε να καταστρέψετε οποιοδήποτε κλιματιστικό, ακόμα και το πιο ακριβό.

Ανεφοδιασμός

Το κλιματιστικό φορτίζεται στο εργοστάσιο με ένα ψυκτικό μέσο για τον υπολογισμό του μήκους της διαδρομής σε περίπου 5 μέτρα, με μεγαλύτερο μήκος θα πρέπει να επαναφορτιστεί.

Το ακριβές ποσό αναφέρεται στις οδηγίες εγκατάστασης και είναι περίπου 5-20 γραμμάρια ανά μέτρο της πρόσθετης διαδρομής, ανάλογα με την χωρητικότητα του κλιματιστικού.

Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την ποσότητα του φρέον που λείπει και να το γεμίσετε με τη μέθοδο "κατά μάζα".

Διαφορετικά, θα υπάρξει απώλεια της ικανότητας ψύξης.

Έλεγχος κλιματιστικού

Μετά την εκκίνηση του φρέον στο κύκλωμα, θέτουμε το κλιματιστικό για ψύξη και μετράμε την θερμοκρασία στην έξοδο - πρέπει να είναι τουλάχιστον 0 0 С.

Εάν η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν, αυτό δείχνει έλλειψη φρεονιού, το οποίο πρέπει να προστεθεί (φυσικά αυτό εξαρτάται από το εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας στο δρόμο ειδικά για αυτό το κλιματιστικό).

Αφού μπορέσετε να ενεργοποιήσετε το κλιματιστικό σε λειτουργία θέρμανσης και να ελέγξετε τη λειτουργία του σε αυτή τη λειτουργία.

Ελέγξτε την αποστράγγιση

 • Ανοίξτε το κάλυμμα της εσωτερικής μονάδας
 • Αφαιρέστε τα φίλτρα
 • Ξεπλύνετε προσεκτικά το νερό από τη φιάλη στο δίσκο του κλιματιστικού (μπορείτε να το ρίξετε απευθείας στον εξατμιστή)
 • Βεβαιωθείτε ότι το νερό ρέει ελεύθερα από τον σωλήνα αποστράγγισης στο δρόμο

Αυτό είναι όλο, έχουμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση κλιματισμού!

Μένει μόνο να εξεταστούν ορισμένες από τις αποχρώσεις - η έλαση και συγκόλληση των σωλήνων, η αφαίρεση του συμπυκνώματος από μια αντλία αποστράγγισης, η εγκατάσταση προστατευτικών ηλεκτρικών συσκευών.

Τι πρέπει να ξέρετε για τη σκούπισή του στο κλιματιστικό

Η αποτελεσματική και αδιάλειπτη λειτουργία του οικιακού εξοπλισμού ψύξης εξαρτάται όχι μόνο από τον τεχνικό σχεδιασμό του μοντέλου, την ποιότητα συναρμολόγησης στο εργοστάσιο κ.λπ. Το αποτέλεσμα παρέχεται από μια σωστά εκτελεσθείσα εγκατάσταση σύμφωνα με τους κανόνες που περιέχουν τις οδηγίες του εξοπλισμού. Ένας από αυτούς - το σκούπισμα του κλιματιστικού πριν από την αρχική εκκίνηση του συστήματος.

Είναι αναγκαία η εκκένωση;

Το οικιακό σύστημα διαχωρισμού, ανεξάρτητα από το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας, είναι εφοδιασμένο με έναν αυτοκινητόδρομο ψύξης freon, η λειτουργία του οποίου εξασφαλίζει μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο. Αποτελείται από στοιχεία δύο θερμότητας εναλλάκτη (συμπυκνωτή και εξατμιστή), σωλήνες χαλκού, ένα συμπιεστή, της βαλβίδας εκτόνωσης, ψυκτικού, ψυκτικό λάδι.

Το περίγραμμα του φρέον πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτό, έτσι ώστε ο αέρας, η υγρασία, τα λεπτά λεπτά σωματίδια να μην εισέρχονται στο εσωτερικό. Η συμπερίληψή τους στο ψυκτικό θα οδηγήσει τελικά σε αποτυχία εξοπλισμού:

 • Ο αέρας προκαλεί αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό του κυκλώματος, ο συμπιεστής θα λειτουργήσει με ένα συνεχώς αυξημένο φορτίο, το οποίο θα οδηγήσει σε ταχεία αλλοίωση των μηχανισμών.
 • Το νερό αντιδρά χημικά με λάδι συμπιεστή (συνθετικό, μεταλλικό), το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τον σχηματισμό οργανικών ανόργανων οξέων. Έχουν καταστρεπτική επίδραση στις λεπτομέρειες περιγράμματος, ο διαχωρισμός σπάει πολύ πιο γρήγορα.
 • Κάτω από την επίδραση της υγρασίας διαβρώνει τα εσωτερικής επιφάνειας περιγράμματος σχηματισμένα σωματίδια σκουριάς κυκλοφορεί μαζί με το ψυκτικό εισάγετε το συμπιεστή, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε θραύση του, πλήρη αντικατάσταση.

Για την εξάλειψη αυτών και άλλων δυσάρεστων συνεπειών, το κύκλωμα ψύξης πρέπει να είναι αεροστεγές. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της στενής σύνδεσης όλων των στοιχείων, της υψηλής ποιότητας έλασης σωλήνων, της απομάκρυνσης του νερού και του αέρα με μια αντλία κενού. Ταυτόχρονα, η συντήρηση με εγγύηση πολλών διαχωριστικών συστημάτων είναι αδύνατη χωρίς ηλεκτρική σκούπα, η οποία παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Εξοπλισμός κενού και πλήρωσης

Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας κλιματιστικό ή τον ανεφοδιασμό, πρέπει να αγοράσετε εξοπλισμό για ηλεκτρική σκούπα και ανεφοδιασμό. Ο κατάλογος των απαραίτητων συσκευών:

 • αντλία για εκκένωση.
 • συλλέκτη με μανόμετρο (ενδεχομένως με ψηφιακό) ή μετρητή κενού.
 • ανιχνευτής διαρροών.
 • βαλβίδα βαλβίδας;
 • ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • στοιχείο θέρμανσης για κύλινδρο.
 • μια συσκευή για τη συλλογή ψυκτικού μέσου.
 • βαλβίδες για το μανόμετρο, εύκαμπτοι σωλήνες.
 • σταθμού φόρτισης.

Η αντλία κενού αφαιρεί την υγρασία και ο αέρας διεισδύει στο κύκλωμα δημιουργώντας μια σπάνια πίεση μέσα στο κύκλωμα. Η χαμηλή πίεση βοηθά στη μείωση του σημείου βρασμού του νερού. Τύποι:

 • χαμηλό κενό (0,1 mbar).
 • υψηλού κενού (0,02 mbar).

Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε συσκευή έχει ένα όριο υπολειμματικής πίεσης, μετά την οποία παύει να αφαιρεί αέρα. Αυτός ο δείκτης διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, την κατανάλωση ισχύος και την απόδοσή του.

Πόσο καιρό πρέπει να κενούμε;

Η διάρκεια της διαδικασίας εξαρτάται από τις δυνατότητες του εξοπλισμού κενού. Ο δείκτης του βαθμού κενού - η ισχύς της τεχνολογίας, τα μονοφασικά κενά είναι λιγότερο ισχυρά, κατάλληλα για τα αντίστοιχα συστήματα διάσπασης. Η πράξη σφράγισης μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 λεπτά.

Μια αντλία δύο σταδίων - πιο ισχυρό εξοπλισμό, μπορεί να φτάσει σε κενό ακόμα και σε ένα λεπτό. Τα επόμενα 15-20 λεπτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της ακεραιότητας του συστήματος.

Παρακολούθηση του επιπέδου της πίεσης μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μονομετρικό συλλέκτη, ή κενό. Πιο ακριβείς τιμές της ερμητικότητας του κυκλώματος επιτυγχάνονται με τη μέθοδο πρεσάρισμα με υψηλή πίεση (40 bar).

Σκουπίστε και οικιακό διαχωριστικό σύστημα

Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού, εκτός από τις τεχνικές στιγμές κατασκευής, περιλαμβάνει επίσης ένα υποχρεωτικό στάδιο σφράγισης του κυκλώματος ψύξης στο τελικό στάδιο της εγκατάστασης. Εκτελούνται με αυτή τη σειρά:

 1. μια πολλαπλή με μανόμετρο συνδέεται μέσω εύκαμπτων σωλήνων στις θύρες εξυπηρέτησης της εξωτερικής μονάδας.
 2. Ο τρίτος σωλήνας είναι για την αντλία, είναι συνδεδεμένος με αυτόν.
 3. ξεκινήστε μια συσκευή κενού για να αφαιρέσετε την υγρασία, τον αέρα?
 4. Η βελόνα του μετρητή πίεσης πρέπει να πέσει σε αρνητική τιμή στην κλίμακα, η οποία υποδεικνύει το όριο υπολειπόμενης πίεσης του οργάνου.
 5. Η διαδικασία εκκένωσης παραμένει σε αυτό το επίπεδο για περίπου 20-30 λεπτά.
 6. Εάν η τιμή δεν αλλάξει, τότε το σύστημα είναι στεγανό. Τώρα μπορείτε να κλείσετε τη βαλβίδα στην πολλαπλή.
 7. η συσκευή κενού είναι απενεργοποιημένη.
 8. ανοικτές θύρες στην εξωτερική μονάδα, το ψυκτικό μέσο εκτοξεύεται στο σύστημα.
 9. οι εύκαμπτοι σωλήνες συλλέκτη αποσυνδέονται.
 • Το split σύστημα ελέγχεται σε όλες τις λειτουργίες, είναι απαραίτητο να συγκριθούν οι ενδείξεις με αυτές που καθορίζονται στις οδηγίες. Εάν ταιριάζουν, η εγκατάσταση και η σφράγιση πραγματοποιούνται σωστά.

Σημαντικό:

 • Η αντλία μπορεί να απενεργοποιηθεί μόνο μετά τη διακοπή της βαλβίδας μανόμετρο. Διαφορετικά, το λάδι της αντλίας περνά μέσα από τους εύκαμπτους σωλήνες στην περιοχή χαμηλής πίεσης μέσα στο κύκλωμα.
 • Όταν η βελόνα του μετρητή πίεσης βγαίνει από το αρνητικό εύρος, αυτό σημαίνει ότι το κύκλωμα δεν είναι σφραγισμένο, είναι απαραίτητο να αναζητήσετε μια θέση για διαρροή Freon με δοκιμή πίεσης υψηλής πίεσης.

Σκουπίστε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου

Αυτόματο κλιματιστικό που παράγεται ανεξάρτητα και ανεφοδιάζεται με το κατάλληλο σύνολο εργαλείων, εξοπλισμού. Η διαδικασία απαιτεί επίσης συμμόρφωση με τις παραμέτρους στεγανοποίησης του συστήματος. Αν η πίεση υπερβεί τα 285 kPa, ο μηχανισμός του συμπιεστή θα αποτύχει. Για να ελέγξετε την πίεση και τον ανεφοδιασμό των κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 • ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο.
 • Μετρολογικός σταθμός.
 • μια σύνδεση για τη σύνδεση ενός μανόμετρου και ενός εύκαμπτου σωλήνα.
 • σωλήνες.

Η διαδικασία σφράγισης και ανεφοδιασμού κλιματιστικών αυτοκινήτων:

 1. συνδέστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο με το ψυκτικό, αφού κάνετε μια διάτρηση σε ένα ειδικό επίπεδο.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα σύνδεσμο και ένα τεμάχιο, συνδέστε ένα μανόμετρο, έναν εύκαμπτο σωλήνα στον κύλινδρο.
 3. Για να συνδέσετε το μετρολογικό σταθμό στο ελεύθερο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα.
 4. Ένας δεύτερος εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με τον σταθμό. Η μονάδα εκκένωσης και ανεφοδιασμού είναι έτοιμη.
 5. Προσδιορίστε τη σύνδεση χαμηλής πίεσης στο σύστημα κλιματισμού, καθαρίστε την, το ακροφύσιο πλήρωσης για να μην εισέλθει στο κύκλωμα βρωμιά.
 6. για τη σύνδεση του σωλήνα από το σταθμό μετρολογίας.
 7. μετά την εκκίνηση του κινητήρα σε 1500 στροφές για την άντληση φρέον κατά μήκος της εθνικής οδού.
 8. Να συμπεριληφθεί η επανακυκλοφορία του αέρα στο σαλόνι στο μέγιστο μέγεθος.
 9. Το μπαλόνι είναι τοποθετημένο ανάποδα, σε αυτή τη θέση, μια βαλβίδα για την επαναπλήρωση πρέπει να ανοίξει σταδιακά.
 • Ελέγξτε τις μετρήσεις στο μανόμετρο, στο κιβώτιο φίλτρου-στεγνωτήρα, το υγρό πρέπει να είναι καθαρό, χωρίς φυσαλίδες.
 • Ο ανεφοδιασμός ολοκληρώνεται όταν ο ψυχρός αέρας εισέλθει στην καμπίνα και ο εύκαμπτος σωλήνας κοντά στη σύνδεση χαμηλής πίεσης είναι πολύ κρύος.

Σκουπίστε το κλιματιστικό με τα χέρια σας

Η αυτόματη εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται με υποχρεωτική σφράγιση ολόκληρου του συστήματος με αντλία κενού (διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω) σύμφωνα με τους κανόνες της τεχνικής τεκμηρίωσης. Εάν το κλιματιστικό έχει ήδη εγκατασταθεί και απαιτείται ανεφοδιασμός του, απαιτείται επίσης αντλία. Αφού γεμίσετε τη διαδρομή με ένα ψυκτικό μέσο, ​​εκτελείται κενό.

Αν δεν υπάρχει αντλία, μπορείτε να δοκιμάσετε την αντικατάστασή του με ένα ισχυρό συμπιεστή από το ψυγείο. Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση σχετικά με τα φόρουμ, μια τέτοια εγκατάσταση για την εκκένωση και τη σφράγιση είναι αρκετά αποτελεσματική.

Όταν αποφασίζει αν θα πραγματοποιήσει την απομάκρυνση της υγρασίας και του αέρα από το κύκλωμα του ψυκτικού πρέπει κάποιοι ιδιοκτήτες χωρίσει συστήματα πιστεύουν ότι η εκκαθάριση μπορεί να είναι επαρκής και vakuuumirovanie δεν είναι υποχρεωτική. Ταυτόχρονα, μερικά από τα φρέον κατεβαίνουν από το σύστημα για να απομακρύνουν τον υπερβολικό αέρα και την υγρασία. Αυτό δεν μπορεί να γίνει, καθώς ο κατασκευαστής γεμίζει την εξωτερική μονάδα με την απαραίτητη ποσότητα ψυκτικού μέσου. Μια τέτοια ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού θα βλάψει μόνο τη συσκευή.

Πώς να κάνετε κενό το κλιματιστικό

Το σύστημα κλιματισμού πρέπει να εκκενωθεί μετά την εγκατάσταση, καθώς και κατά τη διάρκεια κάθε συντήρησης (μετά την απελευθέρωση όλων των ψυκτικών μέσων). Η κενή είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση του αέρα και της υγρασίας από το σύστημα, το οποίο μπήκε σε αυτό κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και της συντήρησης. Υπό κενό στο σύστημα, το σημείο βρασμού της υγρασίας μειώνεται. Η υγρασία βράζει και επομένως μπορεί να αφαιρεθεί ως ατμός.

Παρακάτω υποδεικνύεται η σειρά σύνδεσης της αντλίας κενού με το σύστημα προς εκκένωση.

1. Συνδέστε την πολλαπλή με τους μετρητές πίεσης με το σύστημα < 396).

2. Κλείστε τις χειροκίνητες βαλβίδες στην πολλαπλή με μανόμετρα.

3. Αφαιρέστε τα καλύμματα ασφαλείας από τα ακροφύσια εισόδου και εξόδου της αντλίας κενού.

4. Συνδέστε την κεντρική πολλαπλή στην πολλαπλή με τους μετρητές πίεσης στη σύνδεση εισόδου της αντλίας κενού. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα υψηλής πίεσης στη βαλβίδα εκκένωσης του συμπιεστή. Συνδέστε τον εύκαμπτο σωλήνα χαμηλής πίεσης στη βαλβίδα αναρρόφησης του συμπιεστή.

Τεχνολογία εκκένωσης συστήματος. Παρακάτω ακολουθεί η περιγραφή της τεχνολογίας εκκένωσης του συστήματος κλιματισμού.

μετά την παρασκευή των αντίστοιχων ενώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

1. Ενεργοποιήστε την αντλία κενού.

2. Ανοίξτε τη χειροκίνητη βαλβίδα του αγωγού χαμηλής πίεσης και ελέγξτε τις μετρήσεις του μανόμετρου. Η συσκευή πρέπει να δείχνει την παρουσία κάποιου κενού στο σύστημα. Μετά την εκτέλεση της αντλίας κενού για περίπου 5 λεπτά, το μανόμετρο πρέπει να παρουσιάζει κενό ίσο τουλάχιστον με 33 kPa. Η βελόνα μέτρησης χαμηλής πίεσης πρέπει να είναι ελαφρώς κάτω από το μηδέν.

3. Εάν το βέλος του μετρητή δεν πέσει κάτω από το μηδέν, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει ένα πώμα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να σταματήσετε τη διαδικασία εκκένωσης. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε το σύστημα απόφραξης και, στη συνέχεια, να συνεχίσετε τη διαδικασία εκκένωσης.

4. Ενεργοποιήστε την αντλία κενού για περίπου 15 λεπτά και παρατηρήστε τα μανόμετρα. Το μανόμετρο πρέπει να παρουσιάζει κενό 81 έως 88 kPa εάν δεν υπάρχει διαρροή στο σύστημα. Αν δεν δημιουργηθεί το απαιτούμενο κενό, κλείστε τη χειροκίνητη βαλβίδα χαμηλής πίεσης και παρατηρήστε το μανόμετρο. Αν ο μετρητής ροής δείχνει αύξηση της πίεσης, αυτό δείχνει απώλεια κενού, δηλαδή υπάρχει διαρροή στο σύστημα, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί πριν συνεχίσουμε τη διαδικασία εκκένωσης.

5. Ενεργοποιήστε την αντλία κενού για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκένωσης, κλείστε τη χειροκίνητη πλευρά του αγωγού χαμηλής πλευράς. Αποσυνδέστε την αντλία κενού και αποσυνδέστε τον κεντρικό σωλήνα από την αντλία κενού. Κλείστε το εξάρτημα εισαγωγής της αντλίας κενού με ένα καπάκι ασφαλείας.

6. Το μανόμετρο πρέπει να παρουσιάζει κενό 88 έως 97 kPa και η ένδειξη αυτή δεν πρέπει να αλλάζει. Εάν η πίεση στο σύστημα αυξάνεται, είναι απαραίτητο να φορτίσετε μερικώς το σύστημα με το ψυκτικό μέσο και στη συνέχεια να το ελέγξετε για διαρροή. Μετά την ανίχνευση και την εξάλειψη της διαρροής, είναι απαραίτητο να απελευθερώσετε το ψυκτικό μέσο και να ανακυκλώσετε το σύστημα. Εάν το σύστημα υποστηρίζει ένα προκαθορισμένο κενό, το σύστημα μπορεί να φορτιστεί με ψυκτικό μέσο.

§ 6.17. Αφυδάτωση της καθίζησης κενό-φίλτρα. Η απόδοση των φίλτρων καθορίζεται από την ξηρά ύλη του ιζήματος, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα της ουσίας που προστίθεται με θρομβωτικά και ασβέστη.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής αυτοκινητοβιομηχανία δρόμος διεξήχθη εκκένωσης σκυρόδεμα.
Αμέσως μετά την αποφοίτηση εκκένωσης και αναλήψεις κενό-ασπίδες το σκυρόδεμα ήταν τόσο πυκνό ώστε ήταν δυνατή η βόλτα στην επιφάνεια του χωρίς να αφήνουν ίχνη.

Λειτουργίες κλιματιστικό. Όταν αναφέρει την έννοια του "κλιματιστικό", έρχεται στο μυαλό μόνο μια λειτουργία - ψύξη της θερμοκρασίας του αέρα, αλλά αυτό είναι λάθος σε σχέση με τις σύγχρονες κλιματιστικά, οι μηχανισμοί των οποίων είναι "ικανοί να κάνουν" πολύ περισσότερο από.

Η αραίωση (κενό) στο κενό-Το φίλτρο δημιουργείται με άντληση αέρα κάτω από το φίλτρο κενό-αντλία. Το υγρό φιλτράρεται υπό την επίδραση μιας διαφοράς πίεσης - ατμοσφαιρικής πάνω από ένα στρώμα υγρού κέικ και το κενό-αντλία κάτω από το στρώμα.

Αμέσως πριν φόρτισης είναι υποχρεωτική η μηχανή coolone εκκενωθεί, για τα οποία είναι απαραίτητο: κλείστε με δύναμη την επαφή
Ολοκληρωμένη ρύθμιση της παροχής κρύου νερού της FCC γίνεται το καλοκαίρι κατά τη λειτουργία κλιματιστικά με το μέγιστο.

Σκούπισμα του κλιματιστικού

Έτσι, μετά τις βασικές διαδικασίες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού, παραμένει να απελευθερώσετε το ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία της μονάδας.

Συνήθως σε ένα εξωτερικό μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος Freon είναι ακόμα από το εργοστάσιο. Η ποσότητα είναι βέλτιστη, οπότε πρέπει απλώς να συμπληρώσετε σωστά την υπόλοιπη διαδρομή.

Η αυθόρμητη διαρροή ψυκτικού μέσου από το κλιματιστικό προλαμβάνεται με ειδικές βαλβίδες.

Μετά την εγκατάσταση του συστήματος, οι αγωγοί συνδέονται, πρέπει να αφαιρέσουμε αέρα και υγρασία από το κύκλωμα ψύξης και στη συνέχεια να γεμίσουμε το σύστημα με freon ανοίγοντας τις βαλβίδες.

Η κενού γίνεται με τον εξής τρόπο:

-συνδέουμε τον συλλέκτη μανόμετρο με το κλιματιστικό

-προσαρτήστε τον εύκαμπτο σωλήνα φόρτισης στην αντλία κενού

-ανοίξτε τη βαλβίδα χαμηλής πίεσης

-ενεργοποιήστε την αντλία για εκκένωση

-μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, κλείστε τη βαλβίδα στην πολλαπλή

-τότε μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αντλία

-Εξάεδρο ανοίξτε και τις δύο βαλβίδες στο κλιματιστικό και τρέξτε το ψυκτικό μέσο στο κύκλωμα

Οι εγκαταστάτες καθορίζουν το χρόνο εκκένωσης κενού στο μανόμετρο - αφού η πίεση γίνει αρνητική, ολοκληρώνουν την εκκένωση, αφού θεωρούν ότι δεν υπάρχει αέρας στο σύστημα.

Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει. Κατά κανόνα, η υγρασία παραμένει στον αέρα, η οποία εξατμίζεται κατά την εκκένωση.

Ότι η υγρασία παραμένει εξ ολοκλήρου εξατμισμένη, η διαδικασία θα πρέπει να διεξάγεται για τουλάχιστον 15 λεπτά (για ένα συμβατικό κλιματιστικό χαμηλής ισχύος). Για πιο ισχυρά διαχωριστικά συστήματα αυτή η φορά θα πρέπει να αυξηθεί.

Η υγρασία στο σύστημα μπορεί να σκοτώσει ακόμα και το πιο ακριβό κλιματιστικό, καθώς προκαλεί ζημιά από τον συμπιεστή, οξείδωση κλπ. Επομένως, πρέπει να δοθεί η δέουσα προσοχή στην απομάκρυνση της υγρασίας.

Κατά κανόνα, ο ανεφοδιασμός κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού δεν είναι απαραίτητος, δεδομένου ότι το σύστημα είναι γεμάτο με φρέον στο εργοστάσιο για μια διαδρομή 5 μέτρων. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε το κομμάτι περισσότερο, το σύστημα πρέπει να γεμίσει με ψυκτικό μέσο.

Συνήθως αρκετά από 5 έως 20 γραμμάρια ψυκτικού μέσου ανά 1 m. πρόσθετο αγωγό. Το ακριβές βάρος του φρέον για ανεφοδιασμό πρέπει να υπολογιστεί με ακρίβεια, ώστε να αποφευχθεί η απώλεια ισχύος του συστήματος.

Έλεγχος του διαχωρισμένου συστήματος μετά την εγκατάσταση.

Πρώτα απ 'όλα, μετά την ενεργοποίηση του κλιματιστικού, πρέπει να ελέγξετε τη θερμοκρασία εξόδου, η οποία δεν πρέπει να είναι κάτω από το μηδέν. Η αρνητική θερμοκρασία δείχνει την έλλειψη φρεονιού και την ανάγκη για ανεφοδιασμό.

Αξίζει επίσης να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος στη λειτουργία θέρμανσης.

Για να ελέγξετε τη σωλήνωση αποστράγγισης, μπορείτε να ρίχνετε νερό στους εξατμιστές ή στην παλέτα της εσωτερικής μονάδας και να δείτε πόσο ελεύθερο και γρήγορο γίνεται.

Αφού ελέγξουμε τα πάντα, μπορείτε να είστε ευχαριστημένοι με την επιτυχή εγκατάσταση του split συστήματος.

Σκούπισμα της γραμμής κλιματισμού

Κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με δύο χάλκινους σωλήνες. Πρόκειται για ειδικούς ψυκτικούς σωλήνες κατασκευασμένους από κράμα με υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό. Είναι σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου στο κύκλωμα ψύξης του κλιματιστικού. Χωρίς να βρεθούν λεπτομέρειες για τη συσκευή του κύκλου ψύξης, αυτή η διαδικασία μπορεί να απεικονιστεί ως εξής. Ο συμπιεστής που βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα αντλεί θερμό freon στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας, όπου κάτω από υψηλή πίεση το ψυκτικό συμπυκνώνεται, αποδίδοντας θερμότητα στον εξωτερικό αέρα. Για να επιταχυνθεί αυτή η διαδικασία, ο εναλλάκτης θερμότητας της εξωτερικής μονάδας (συμπυκνωτής) εκτοξεύεται από ανεμιστήρα. Το πλήρως συμπυκνωμένο φρέον σε υγρή κατάσταση κατά μήκος ενός λεπτού σωλήνα υγρού έρχεται στη συνέχεια στην εσωτερική μονάδα. Αλλά με τον τρόπο που περνά μέσα από μια ειδική συσκευή - μια θερμορυθμιστική βαλβίδα (TRV) ή έναν διακόπτη ροής. Το TRV έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει τη ροή ψυκτικού μέσου, το οποίο στη συνέχεια εισέρχεται στην εσωτερική μονάδα και μειώνει την πίεση φρέον στην υγρή φάση. Έτσι, το ψυγμένο φρέον στην υγρή κατάσταση περνά μέσα από ένα λεπτό σωλήνα χαλκού στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Δεν έχει σημασία τι είδους εσωτερική μονάδα είναι (τοίχος, κασέτα, κανάλι ή άλλος τύπος) - οι διαδικασίες παντού είναι εντελώς ίδιες.

Στο εσωτερικό μπλοκ, υγρό Freon κάτω από χαμηλή πίεση αρχίζει να εξατμίζεται έντονα, βράζει. Ο εναλλάκτης θερμότητας της εσωτερικής μονάδας απορροφά θερμότητα. Για να καταστεί η διαδικασία αυτή πιο αποτελεσματική και επίσης για να εξασφαλιστεί η διανομή ψυχρού αέρα μέσα από το δωμάτιο, ο εναλλάκτης θερμότητας διοχετεύεται με ανεμιστήρα. Στην έξοδο από την εσωτερική μονάδα, ένα πλήρως βρασμένο ψυκτικό εισέρχεται στον πυκνό αγωγό αερίου σε αέρια κατάσταση. Στον σωλήνα, επιστρέφει στην εξωτερική μονάδα - στον συμπιεστή. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία. Έτσι σε μια πολύ απλοποιημένη μορφή, κάθε μονάδα ψύξης λειτουργεί. Συμπεριλαμβανομένου του οικιακού διαχωριστικού συστήματος. Παρεμπιπτόντως, ένα συνηθισμένο ψυγείο λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Είναι αυτοί οι δύο σωλήνες - παχύ και λεπτό, και οι εγκαταστάτες του split σύστημα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Υψίστηκαν απαιτήσεις σε αυτά τα έργα. Συγκεκριμένα, οι σωλήνες δεν πρέπει να παίρνουν σκόνη, άμμο ή τσιπς χαλκού. Οι θέσεις των ελασματοποιημένων συνδέσεων πρέπει να εξασφαλίζουν στενή και πλήρως σφραγισμένη σύνδεση.

Αφού τοποθετηθούν όλοι οι σωλήνες, στερεωμένοι και ασφαλώς συνδεδεμένοι με τους γερανούς της εξωτερικής μονάδας και τα εξαρτήματα της εσωτερικής μονάδας, με την πρώτη ματιά, μπορεί να ξεκινήσει το σύστημα. Αλλά εκεί ήταν. Στους σωλήνες σύνδεσης και στους σωλήνες του εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, ο αέρας βρίσκεται σε αυτό το στάδιο. Σε καμία περίπτωση το ψυκτικό μέσο δεν πρέπει να αναμιχθεί με αέρα στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό θα οδηγήσει σε μια σημαντική αλλαγή στα χαρακτηριστικά του Freon, η οποία με τη σειρά του θα οδηγήσει σε μη φυσιολογική λειτουργία του συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της ψυκτικής ικανότητας και της κατάψυξης μεμονωμένων τμημάτων του κυκλώματος.

Επιπλέον, ακόμη και μια πολύ μικρή ποσότητα υδρατμών διαλυμένη στον αέρα που παγιδεύεται στο κύκλωμα διαλύεται πολύ γρήγορα στο λάδι που λιπαίνει τον συμπιεστή. Αυτό οδηγεί σε υποβάθμιση των λιπαντικών ιδιοτήτων και αυξημένη φθορά του συμπιεστή. Ένας συμπιεστής είναι η πιο υπεύθυνη και δαπανηρή μονάδα στο κλιματιστικό. Επομένως, πριν ξεκινήσετε το εγκατεστημένο σύστημα split, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλο τον αέρα από τους σωλήνες σύνδεσης και τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας.

Για το σκοπό αυτό, μια αντλία κενού (κενό) συνδέεται σε μία θύρα σέρβις σε μία από τις βρύσες της εξωτερικής μονάδας μέσω ενός ειδικού συλλέκτη μανομετρίας. Αυτή η συσκευή για δέκα έως είκοσι λεπτά (η διάρκεια της εκκένωσης της διαδρομής εξαρτάται από την χωρητικότητα του κλιματιστικού και το μήκος των αγωγών σύνδεσης) συλλέγει τον αέρα από τη διαδρομή, δημιουργώντας ένα βαθύ κενό σε αυτό.

Η διαδικασία παρατηρείται με μανόμετρα στον συλλέκτη. Αφού επιτευχθεί το απαιτούμενο κενό, η αντλία σβήνει και για άλλα δεκαπέντε έως τριάντα λεπτά οι εγκαταστάτες παρατηρούν εάν η πίεση στο σύστημα αλλάζει. Η στατική βελόνα του μανόμετρου δείχνει την πλήρη στεγανότητα του συστήματος και όλες τις παραγόμενες συνδέσεις. Σε περίπτωση που υπάρχει πτώση στο κενό, αυτό σημαίνει ότι κάπου υπάρχει αναρρόφηση αέρα. Στη συνέχεια, οι εγκαταστάτες πρέπει να βρουν μια μη ασφαλισμένη θέση και να επιδιορθώσουν τη δυσλειτουργία.

Κατά τη διάρκεια του κενού, οι εγκαταστάτες, φυσικά, δεν χρειάζεται να περιμένουν, κοιτάζοντας νευρικά τη βελόνα του μανόμετρου. Έχουν κάτι να κάνουν αυτή τη στιγμή. Αυτός είναι ο καθορισμός της διαδρομής από έξω, η τοποθέτηση του καπακιού των κιβωτίων, η τροφοδοσία ρεύματος και τα υπόλοιπα στάδια της διαδικασίας για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Μόνο αφού οι εμπειρογνώμονες ήταν πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει αέρας στη διαδρομή και είναι εντελώς ερμητικό, ανοίγουν οι γερανοί της εξωτερικής μονάδας, το φρέον εισέρχεται στο σύστημα. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε με ασφάλεια δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος.

Κατά την διάρκεια της δοκιμής, το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο σε όλες τις λειτουργίες και οι ειδικοί παρακολουθούν για να εξασφαλίσουν ότι η απόδοση του split σύστημα αντιστοιχεί στα δηλωμένα χαρακτηριστικά.

Πολύ συχνά, η διαδικασία εκκένωσης υπό κενό (ή η ηλεκτρική σκούπα) της διαδρομής παραμελείται και ένα μέρος του ψυκτικού μέσου εκκενώνεται μέσω του συστήματος έτσι ώστε να σπρώχνει όλο τον αέρα από τη διαδρομή. Η απώλεια ενός ασήμαντου τμήματος του φρέον δεν επηρεάζει δυσμενώς την επακόλουθη λειτουργία του κλιματιστικού, ειδικά εάν το μήκος της διαδρομής δεν υπερβαίνει τα πέντε έως επτά μέτρα. Αλλά ο κίνδυνος βρίσκεται αλλού. Κανείς δεν ξέρει αν ο αέρας είναι αναγκασμένος να φύγει από το δρόμο. Και παρόλο που με την πρώτη ματιά, αν υπάρχει επαρκής καθαρισμός της διαδρομής, δεν πρέπει να μείνει τίποτα, η πρακτική δείχνει ότι κατά κύριο λόγο τα προβλήματα στην εργασία προκύπτουν ακριβώς στις στύσεις εκείνες όπου η ηλεκτρική σκούπα έχει παραμεληθεί. Το πιο δυσάρεστο σε αυτή τη στιγμή είναι η ασάφεια των συμπτωμάτων - μερικές φορές κατά τη διάγνωση τέτοιων ανεπιτυχών αντικειμένων δεν είναι άμεσα δυνατό να ανακαλυφθεί η αιτία της μη ικανοποιητικής λειτουργίας του συστήματος. Και η διόρθωση της κατάστασης συνεπάγεται την πλήρη εκκένωση του Freon από το σύστημα και τον ανεφοδιασμό του κλιματιστικού με ένα νέο ψυκτικό μέσο κατά βάρος. Αυτή η διαδικασία διαρκεί πολύ και δεν είναι φθηνή, ειδικά αν το σύστημα έχει σχεδιαστεί για το freon R-410 (τα πιο σύγχρονα κλιματιστικά).

Μεταξύ άλλων, η εκκένωση του συστήματος και η επακόλουθη πτύχωση υπό κενό καθιστά επίσης δυνατή την αξιόπιστη επαλήθευση ότι το σύστημα είναι πλήρως σφραγισμένο. Αυτό εξαλείφει σχεδόν πλήρως τη δυνατότητα διαρροής φρέον κατά τις πρώτες ημέρες μετά την εγκατάσταση. Με την ευκαιρία, είναι η διαρροή στις πρώτες ώρες ή ημέρες λειτουργίας του συστήματος είναι ένα σημάδι της κακής ποιότητας εγκατάσταση, ιδίως, έλασης συνδέσεις του αγωγού.

Εν κατακλείδι, θέλω να κάνω μία ακόμη σημαντική παρατήρηση. Η διαρροή Freon είναι πολύ επικίνδυνη για τον συμπιεστή. Το γεγονός είναι ότι ο κινητήρας του συμπιεστή ψύχεται από τη ροή του ψυκτικού μέσου κατά τη λειτουργία. Αν το κλιματιστικό δεν ψύχεται καλά, το πρώτο πράγμα που συνήθως κάνει ένας χρήστης είναι να ρυθμίσει μια ακόμα χαμηλότερη θερμοκρασία στο τηλεχειριστήριο και να προσπαθήσει να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει την κλιματιστική μηχανή. Τέτοιες προσπάθειες είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν στην καύση του συμπιεστή, η οποία συνεπάγεται δαπανηρές επισκευές. Αλλά ακόμα και αν ο συμπιεστής δεν καίγεται, η διαρροή στο μονοπάτι οδηγεί μερικές φορές στο γεγονός ότι στην πλευρά χαμηλής πίεσης εισάγεται αέρα στο σύστημα. Και αυτά έχουν ήδη περιγραφεί προβλήματα με την υγρασία. Εάν η πλήρης εκκένωση και επαναπλήρωση με φρέον δεν πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, το σύστημα θα είναι ασταθές και πιθανότατα θα αποτύχει ούτως ή άλλως.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κέντρο εξυπηρέτησης της εταιρείας SKN παρακολουθεί προσεκτικά τη συμμόρφωση με τους κανόνες εγκατάστασης από τους δικούς της εγκαταστάτες. Συμβουλεύουμε επίσης τους πελάτες μας ότι αν έχετε οποιαδήποτε συμπτώματα της ανώμαλης λειτουργίας του κλιματιστικού, ή παράξενο αναβοσβήνει το LED εμφανίζεται στο τηλεχειριστήριο με κωδικούς σφαλμάτων, ο χρήστης αμέσως απενεργοποιήσει το κλιματιστικό και επικοινωνήστε με ένα κέντρο εξειδικευμένο σέρβις.

Αν ο συμπιεστής καταρρεύσει, πραγματοποιείται μια εξέταση, η οποία δείχνει την ακριβή αιτία της αποτυχίας του. Είτε πρόκειται για γάμο είτε για τη λειτουργία του κλιματιστικού σε συνθήκες απαράδεκτα χαμηλών εξωτερικών θερμοκρασιών ή για συχνές προσπάθειες εκκίνησης ενός κλιματιστικού μηχανήματος που έχει χάσει σημαντικό μέρος ή όλο το ψυκτικό μέσο. Όλα τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα μπορούν να σηματοδοτήσουν μια κρίσιμη πίεση. Αλλά, δυστυχώς, δεν είναι όλα τα ίδια στιγμή μπορούν να απενεργοποιήσουν από μόνοι τους. Επομένως, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει την ευθύνη του στα πειράματα. Εξάλλου, ακόμη και αν το φρέον δεν βλάπτεται από τους εγκαταστάτες, πολλές προσπάθειες για την εκκίνηση ενός μη λειτουργικού κλιματιστικού θα οδηγήσουν σε σπάσιμο χωρίς εγγύηση. Και δαπανηρές επισκευές θα γίνουν σε βάρος του ιδιοκτήτη.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να επιλέξετε έναν υπεύθυνο εγκαταστάτη αλλά και να ακολουθήσετε τους στοιχειώδεις κανόνες χρήσης του κλιματιστικού που περιγράφεται στο εγχειρίδιο λειτουργίας, το οποίο μεταβιβάζεται απαραιτήτως στον πελάτη μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα κατά την παράδοση της εγκατάστασης.

Καταχωρήθηκε στις: 01/05/2009 | Προβολές προφίλ:

Περισσότερα από τη βιβλιοθήκη μας

Το σύστημα split είναι δύο μπλοκ - εσωτερικά και εξωτερικά. Τα εσωτερικά μπλοκ είναι διαφορετικών τύπων, αλλά φυσικά ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι ο τύπος τοίχου. Αυτή είναι η πιο κοινή συνθήκη.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά συστήματα δεν είναι μόνο σε θέση να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στο ιστορικά πρωταρχικό καθήκον τους - να ψύξουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις, αλλά να το θερμαίνουν όχι μόνο εκτός εποχής, αλλά και σοβαρά m.

Τα σύγχρονα εξοχικά σπίτια είναι εξοπλισμένα με αξιόπιστα και υψηλής απόδοσης συστήματα εξαερισμού, το κόστος των οποίων είναι συχνά αρκετά υψηλό. Ποιος είναι ο λόγος για τέτοιες δαπάνες; Τι είδους σύστημα αερισμού.