Υγρανίστε τον αέρα στο διαμέρισμα με αυτοσχέδια μέσα

Για μια άνετη ζωή, ένα άτομο δεν χρειάζεται μόνο ένα άνετα επιπλωμένο χώρο με τη μορφή ενός διαμερίσματος ή ενός σπιτιού. Το μικροκλίμα στην κατοικία είναι επίσης σημαντικό. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία και να κατανοήσουμε πώς να υγραίνουμε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η υγρασία του αέρα;

Όλοι γνωρίζουν ότι ο ξηρός αέρας στο διαμέρισμα είναι κακό. Από αυτό, τα λουλούδια στεγνώνουν. Οι άνθρωποι είναι χειρότεροι από αυτό. Το δέρμα ξηραίνεται, pershit λαιμό τους βλεννογόνους της μύτης και των πνευμόνων αποξηράνει αρχίζει άφθονες βλέννας ως ένας προστατευτικός μηχανισμός από τη σκόνη, και το πλεόνασμα είναι ο κίνδυνος της νόσου οφείλεται σε παθογόνα βακτήρια τα οποία μπορούν να πολλαπλασιαστούν εντός αυτού. Τα μάτια στεγνώνουν και αρχίζουν να φλεγμονώνονται. Πολλά πράγματα κακά με το ανθρώπινο σώμα μπορεί να συμβούν λόγω του ξηρού αέρα. Για να λύσει το πρόβλημα μπορεί να είναι, αν υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα με τα χέρια του ή με τη βοήθεια των ειδικών εργαλείων.

Εκτός από τις επιζήμιες επιπτώσεις σε όλους τους ζωντανούς, ο αποξηραμένος αέρας επίσης χαλάει όλα τα ξύλινα έπιπλα. Οι μουσικοί είναι πιο εξοικειωμένοι με αυτό, όταν το υλικό εργαλείων στεγνώνει - μετράνε, το εργαλείο είναι ανεπανόρθωτα χαλασμένο.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, δεν είναι επίσης καλή. Ωστόσο, οι συνέπειες είναι λιγότερο τρομερές και το πρόβλημα επιλύεται με απλό αερισμό. Ως εκ τούτου, για να καθυστερήσουν την προσοχή με μεγαλύτερη ακρίβεια στο πρόβλημα, από το να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο.

Για μια κανονική και άνετη ζωή σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι πρέπει να διατηρείται σχετική υγρασία στην περιοχή από 40 έως 60%. Είναι πολύ σημαντικό να το υποστηρίξετε στο όριο αυτό καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Λίγο θεωρίας

Λαμβάνοντας υπόψη το μικροκλίμα του διαμερίσματός σας, είναι σημαντικό να ρωτήσετε όχι μόνο γιατί να υγραίνετε τον αέρα, αλλά και να καταλάβετε τι εξαρτάται αυτή η διαδικασία. Όταν συζητάμε για τα διαμερίσματα μικροκλίματος λειτουργούν με τέτοιες έννοιες όπως η θερμοκρασία του αέρα και η σχετική υγρασία του. Με το πρώτο, όλα είναι ξεκάθαρα. Αλλά η σχετική υγρασία ορίζεται ως το ποσοστό της περιεκτικότητας σε υγρασία στον αέρα. Διαφέρει από 0 έως 100%. Σε 100% υγρασία, το νερό δεν μπορεί πλέον να εξατμιστεί, αφού δεν υπάρχει πουθενά να πάει. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει εξάτμιση, η περίσσεια πάνω από 100% συμπυκνώνεται αμέσως. Η τιμή της σχετικής υγρασίας συνδέεται άρρηκτα με τη θερμοκρασία και την πίεση του αέρα. Για να εμφανιστεί αυτή η εξάρτηση, υπάρχει ακόμα ένα περίπλοκο και πιασάρικο i-d διάγραμμα που εφευρέθηκε από τον L.K. Ramzin.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο χαμηλότερη είναι η ποσότητα υγρασίας σε αυτό, τόσο μικρότερη είναι η ανάγκη να φτάσει το 100% (σημείο δρόσου). Και αντιστρόφως, όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, απαιτείται περισσότερος υδρατμός. Για παράδειγμα, αν η υγρασία στους 15 βαθμούς είναι 60%, τότε όταν η θερμοκρασία αυξηθεί στα 25 ° C, η υγρασία θα είναι ήδη περίπου 35%, όλα στην ίδια ποσότητα υδρατμού.

Στη χειμερινή περίοδο του έτους, όταν στο διαμέρισμα ψυχρός αέρας από το δρόμο θερμαίνεται με μέσα θέρμανσης στην επιθυμητή θερμοκρασία, η υγρασία του αέρα πέφτει σε καταστροφικά χαμηλές τιμές.

Πώς να αυξήσετε την υγρασία στο δωμάτιο;

Η απάντηση είναι απλή - είναι απαραίτητο να εξατμιστεί επαρκής ποσότητα νερού σε ένα δωμάτιο με ξηρό αέρα. Μια αποτελεσματική επιλογή είναι να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ωστόσο, μπορείτε ακόμα να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας και ταυτόχρονα να επιτύχετε τον επιθυμητό στόχο.

 • Το πιο απλό πράγμα είναι να τοποθετήσετε τις δεξαμενές με νερό στις εγκαταστάσεις. Αυτά μπορεί να είναι κανάτες ή βάζα νερού. Αργά, αλλά σίγουρα, το νερό θα εξατμιστεί.

Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Στη συνέχεια, η επόμενη επιλογή θα είναι μια υγρή, πυκνή πετσέτα, η οποία θα πρέπει να τοποθετηθεί στην μπαταρία. Εξάτμιση με θέρμανση από την μπαταρία, το νερό πέφτει γρήγορα στον αέρα με τη μορφή ατμών και θα επιτρέψει την υγρασία του αέρα το χειμώνα. Καθώς στεγνώνει η πετσέτα, πρέπει να ξαναβρεθεί.

 • Εάν δεν θέλετε να τρέχετε συνεχώς στο μπάνιο και πίσω, τότε μπορείτε να κάνετε ριζικά. Τοποθετήστε το δοχείο με νερό στην μπαταρία. Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εξατμιστεί τελείως το νερό. Ως αποτέλεσμα, χρειάζεται μόνο να συμπληρώσετε το νερό μία φορά κάθε λίγες ημέρες.

Η δεύτερη επιλογή περιλαμβάνει πολλούς τρόπους υλοποίησης. Μπορείτε να βάλετε τη δεξαμενή στο πάτωμα και να κρεμάσετε έναν επίδεσμο αρκετές φορές πάνω από την μπαταρία, το τέλος της οποίας θα κρεμάσει σε ένα δοχείο νερού. Το νερό θα ανέβει στο ύφασμα του επίδεσμου και θα εξατμιστεί λόγω της θερμότητας της μπαταρίας.

Μπορείτε να κόψετε από ένα κασσίτερο ή πλαστικό μπουκάλι ένα ποτήρι με μια ουρά. Χρησιμοποιώντας την ουρά για να τοποθετήσετε ένα φλιτζάνι στο σωλήνα που πηγαίνει στην μπαταρία και συνεχώς γεμίστε το με νερό.

 • Η τρίτη επιλογή είναι να φτιάξετε έναν υγραντήρα αέρα με τα χέρια σας. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε τροφοδοτικό υπολογιστή, ανεμιστήρες και αυτοσχέδια μέσα. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου υγραντήρα στο βίντεο είναι παρακάτω:

Τι άλλο θα βοηθήσει με την ενυδάτωση;

Ευκολότερη η υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα θα βοηθήσει και απλές νοικοκυρές trivia και αποχρώσεις. Αν στεγνώσετε ρούχα μέσα στο δωμάτιο, τότε από αυτή την υγρασία θα αυξηθεί σε επαρκές επίπεδο. Επίσης, τα φυτά εσωτερικού χώρου που ενυδατώνουν τον αέρα, που διανέμονται σε όλο το διαμέρισμα, θα μειώσουν το πρόβλημα στο μηδέν. Για παράδειγμα, το cyperus μπορεί να εξατμιστεί μέχρι 3 λίτρα την ημέρα. Ναι, και η διαδικασία τακτικού ψεκασμού των φυτών θα βοηθήσει επίσης σημαντικά.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς τη χρήση ενός υγραντήρα

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2010 8:45 μμ Το μερίδιο της Γυναίκας

Ο ξηρός αέρας στο δωμάτιο θεωρείται επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Το ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας μπορεί να προκαλέσει την ξήρανση του δέρματος, των μαλλιών, της βλεννογόνου της μύτης. Είναι επίσης επιβλαβής για την αναπνευστική οδό, προκαλεί δυσάρεστες αισθήσεις στο λαιμό και μαστίζει στα μάτια. Ένας σταθερός νυχτερινός βήχας σε παιδιά και ενήλικες είναι επίσης συχνά αποτέλεσμα του ξηρού αέρα στην κρεβατοκάμαρα. Αυτό το πρόβλημα προκύπτει όχι μόνο το χειμώνα, όταν λειτουργούν οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης, αλλά και καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Για να αποφύγετε τα προαναφερθέντα δυσάρεστα φαινόμενα, θα πρέπει πάντα να παρακολουθείτε την υγρασία στο δωμάτιο. Πληροφορίες σχετικά με το αν μπορείτε να υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμά σας με τα χέρια σας και με τη βοήθεια αυτού που γίνεται γίνεται αναγράφεται σε αυτό το άρθρο.

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι

Φυσικά, το πιο αποτελεσματικό, προσιτό και εύκολο στη χρήση είναι ένας υγραντήρας αέρα. Τα καταστήματα οικιακών συσκευών διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα αυτών των συσκευών. Μπορείτε να επιλέξετε είτε πολύ χαμηλού κόστους είτε ακριβότερα μοντέλα, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες. Αλλά πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, αν ο υγραντήρας δεν ήταν κοντά;

Πώς να υγραίνετε τον αέρα στο σπίτι χωρίς έναν υγραντήρα

Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για την καταπολέμηση της ξηρότητας σε εσωτερικούς χώρους.

 • Υγρό καθαρισμό

Με αυτό το απλό και υποχρεωτικό τελετουργικό θα μπορέσετε να ξεπεράσετε τον ξηρό αέρα. Αυτή η μέθοδος δεν διαρκεί πολύ, επομένως είναι καλύτερο να συνδυαστεί με άλλες μεθόδους.

Εάν πλένονται τα ρούχα για να στεγνώσει στο δωμάτιο, και όχι στο μπαλκόνι ή στο δρόμο, θα βοηθήσει υγρασία του αέρα. Αυτή η μέθοδος είναι επιθυμητή για εφαρμογή κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας. Το υγρό εσώρουχο, το οποίο είναι κρεμασμένο σε μπαταρίες, θα κάνει τον ύπνο σας ήρεμο και άνετο.

 • Σκάφος με νερό ή υδρογέλη

Για να γίνει ο αέρας όχι τόσο στεγνός, είναι δυνατόν να τοποθετηθεί το διαμέρισμα, ειδικά κοντά στην μπαταρία, ένα δοχείο με υγρό ή υδρογέλη, το οποίο χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια λουλουδιών. Το νερό που θα εξατμιστεί από αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση της υγρασίας.

 • Πετσέτα στη μπαταρία

Αν καλύψετε την μπαταρία με μια πετσέτα εμποτισμένη με νερό ή οποιοδήποτε πυκνό πανί, βάζοντας την άκρη σε ένα δοχείο νερού, μπορείτε να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα εξάτμισης.

 • Ψεκασμός νερού

Ρίξτε νερό μέσα στη φιάλη ψεκασμού και ψεκάστε το σε εσωτερικό χώρο. Για να παρατείνετε την επίδραση αυτής της διαδικασίας, θα πρέπει να απλώσετε το υγρό στις κουρτίνες και τις κουρτίνες, οι οποίες για μεγάλο χρονικό διάστημα θα διατηρούν την υγρασία στο δωμάτιο.

 • Αγάπη τα λουλούδια

Ένας μεγάλος αριθμός πράσινων φυτών στο σπίτι χρησιμεύει ως μια εξαιρετική πρόληψη του ξηρού αέρα. Τα λουλούδια είναι σε θέση να εξατμίσουν την υγρασία και να απελευθερώσουν το οξυγόνο, κάτι που έχει θετική επίδραση στην ατμόσφαιρα στο διαμέρισμα και στην ευημερία των επιβατών. Ο τακτικός ψεκασμός των φυτών θα βοηθήσει μόνο στην υγρασία του αέρα.

 • Ενυδρεία και σιντριβάνια

Τα ενυδρεία και τα διακοσμητικά σιντριβάνια θεωρούνται ακριβότερα και αποτελεσματικότερα μέσα καταπολέμησης της ξηρότητας. Το μοναδικό μειονέκτημα τέτοιων συσκευών είναι η ανάγκη για μεγάλους όγκους νερού, που δεν είναι πολύ επικερδής από οικονομική άποψη.

Και μην ξεχάσετε να αερίζετε το δωμάτιο σε τακτική βάση. Ο αέρας στο δρόμο είναι πιο φρέσκο, υγρό και κορεσμένο με οξυγόνο.

Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα διαμέρισμα - τρόπους χωρίς έναν υγραντήρα και τη δυνατότητα των συσκευών

Υγρασία του αέρα - ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του μικροκλίματος μιας κατοικίας, από την οποία εξαρτάται η υγεία και η άνεση των ανθρώπων. Πώς να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα για να αποφύγετε σοβαρές ασθένειες και δυσφορία; Πριν από την επιλογή μιας μεθόδου αγώνα, καταλάβετε γιατί είναι απαραίτητο, μελετήστε όλες τις πιθανές επιλογές - από τους οικιακούς υγραντήρες έως τις λαϊκές μεθόδους που δεν απαιτούν κόστος και σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια.

Γιατί να υγραίνουμε τον αέρα στην κατοικία και γιατί είναι σημαντικό

Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η υγρασία του αέρα, διότι η κατάσταση υγείας και η υγεία των ενοικιαστών εξαρτάται άμεσα από αυτόν τον δείκτη.

 • Ο υπερκορεσμένος αέρας προκαλεί εφίδρωση στον λαιμό, ξηρότητα των βλεννογόνων της μύτης, η οποία οδηγεί σε δυσφορία κατά τη διάρκεια της ημέρας και διαταραχή ύπνου τη νύχτα.
 • Ο ζεστός ξηρός αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε σκόνη είναι επικίνδυνος για τους πάσχοντες από αλλεργίες και τα μικρά παιδιά. Οι επιθέσεις βήχα, ο βρογχόσπασμος, οι επιπλοκές του κρυολογήματος σχετίζονται άμεσα με το μικροκλίμα. Οι γιατροί συμβουλεύουν τα πρώτα σημάδια της νόσου να αερίζουν τα δωμάτια πιο συχνά και να μειώνουν τη θερμοκρασία τους σε 18-20 μοίρες, είναι σε τέτοιες συνθήκες που είναι ευκολότερο να διατηρηθεί η βέλτιστη υγρασία.
 • Φορώντας ένα φακό συχνά προκαλεί το σύνδρομο ξηροφθαλμίας, το οποίο αναπτύσσεται σε ξηρούς και ξηρούς καιρούς, αλλά και το χειμώνα σε χώρους με ανεπαρκή υγρασία.
 • Για τις γυναίκες, ένα σοβαρό επιχείρημα για την εξυγίανση του αέρα μπορεί να είναι το γεγονός ότι σε ένα ξηρό δωμάτιο, το δέρμα του προσώπου στεγνώνει επίσης γρήγορα και χάνει την ελαστικότητά του. Αν στεγνώσει συνεχώς και θαμπό δέρμα, εύθραυστα μαλλιά, σκεφτείτε, ίσως, στο διαμέρισμα είναι ακριβώς πολύ ξηρό αέρα.

Εκτός από τις παραπάνω αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, η υπερβολική ξηρότητα οδηγεί σε ξήρανση και σκίσιμο δαπέδων, θυρών, επίπλων. Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τη δυσάρεστη επίδραση της συσσώρευσης στατικού ηλεκτρισμού, όταν πονάνε ξαφνικά αβλαβή αντικείμενα. Αποδεικνύεται, και αυτό οφείλεται στην έλλειψη υγρασίας στον αέρα.

Σε τι εξαρτάται η υγρασία και ποιες παράμετροι είναι οι βέλτιστες

Τις περισσότερες φορές, το θέμα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα, συμβαίνει στην κρύα εποχή με την αρχή της περιόδου θέρμανσης. Ωστόσο, αν ζείτε σε μια ζεστή νότια περιοχή, τότε το πρόβλημα της ξηρότητας μπορεί να σας ενοχλεί όλο το χρόνο.

Ποια πρότυπα απαιτούνται για ένα άτομο

Για να εξασφαλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε μια κατοικία, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι συνιστά μια έννοια όπως η υγρασία του αέρα και ποιοι δείκτες θα είναι οι βέλτιστοι. Υπάρχουν δύο βασικά χαρακτηριστικά - σχετική και απόλυτη υγρασία.

Στην καθημερινή ζωή, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται ο πρώτος ορισμός - η σχετική υγρασία του αέρα. Αυτή η ένδειξη υποδεικνύεται ως ποσοστό που δείχνει την περιεκτικότητα σε υδρατμούς στον αέρα σε ορισμένη θερμοκρασία σε σχέση με τη μέγιστη ποσότητα ατμού που μπορεί να βρίσκεται στον αέρα στην ίδια θερμοκρασία.

Με απλά λόγια, με την ίδια ποσότητα υδρατμού, το θερμότερο στο δωμάτιο, τόσο λιγότερη υγρασία θα έχει. Για παράδειγμα, εάν το διαμέρισμα είναι + 15 μοίρες και η υγρασία είναι 60%, τότε δεν πρέπει να πιστεύετε ότι αυτό το ποσοστό θα παραμείνει όταν η θερμοκρασία αυξηθεί στο +25. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία θα μειωθεί και θα είναι περίπου 35%.

Οι επιστήμονες έχουν από καιρό διαπιστώσει ότι ένα άτομο αισθάνεται καλύτερα όταν η σχετική υγρασία του αέρα είναι μέσα στο 40-70%. Σε αυτό το εύρος παρεμποδίζεται η ανάπτυξη παθογόνων βακτηρίων και ιών, η συσσώρευση αλλεργιογόνων και σκόνης μειώνεται.

Δεδομένου ότι η υγρασία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θερμοκρασία του αέρα, οι πιο άνετοι δείκτες του μικροκλίματος μοιάζουν με αυτό:

 • υπνοδωμάτιο - θερμοκρασία 16-19 μοίρες, υγρασία 50-70%;
 • καθιστικό - θερμοκρασία 19-23 μοίρες, υγρασία 40-60%;
 • παιδιά - θερμοκρασία 18-21 μοίρες, υγρασία 60-70%.

Πώς να προσδιορίσετε την υγρασία

Για να προσδιορίσετε την ποσότητα υγρασίας στον αέρα είναι μια συσκευή που ονομάζεται υγρόμετρο. Συχνά μπορείτε να βρείτε μοντέρνα κλιματιστικά και θερμόμετρα χώρου με ενσωματωμένο αισθητήρα. Για να λάβετε αξιόπιστα δεδομένα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε το υγρόμετρο μακριά από συσκευές θέρμανσης και οικιακούς υγραντήρες.

Αν δεν έχετε συσκευή μέτρησης, χρησιμοποιήστε τις παλιές μεθόδους. Φυσικά, δεν θα πάρετε ακριβείς αριθμούς, αλλά τουλάχιστον θα καταλάβετε αν το διαμέρισμα χρειάζεται υγρασία.

Για έναν κατά προσέγγιση προσδιορισμό της υγρασίας:

 1. Ρίξτε ένα μπουκάλι νερό και το βάζετε στο ψυγείο.
 2. Μετά από μερικές ώρες, βγάλτε το μπουκάλι και αφήστε το στο δωμάτιο για 5 λεπτά.
 3. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι τοίχοι θα καλύπτονται με σταγονίδια συμπυκνώματος.
 4. Εάν, μετά από πέντε λεπτά, το λεπτό συμπύκνωμα στεγνώνει πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο αέρας είναι πολύ ξηρός.
 5. Σε κανονικές σταγόνες υγρασίας, χωρίς να στεγνώσει, θα ολισθήσει προς τα κάτω, και όταν υπερβαίνει κάτω από το μπουκάλι σχηματίζεται μια δεξαμενή συμπυκνωμάτων.

Ένας καλός δείκτης της υγρασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως ένας κανονικός κώνος ελάτης. Και, είναι ερυθρελάτης, και όχι πεύκο - έχει πιο τρυφερές και ευαίσθητες κλίμακες. Εάν οι κλίμακες που βρίσκονται στο δωμάτιο πιέζονται σφιχτά μεταξύ τους ή μόνο ελαφρώς ανθεκτικές, τότε η περιεκτικότητα σε υγρασία είναι φυσιολογική. Ένας πλήρως εκτεθειμένος κώνος δείχνει ότι ο αέρας είναι πολύ στεγνός.

Απλά εργαλεία για την αύξηση της υγρασίας

Δεν είναι πάντα δυνατό να αγοράσετε μια λειτουργική συσκευή για την υγρασία του αέρα, έτσι τίθεται το ερώτημα πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Χρησιμοποιήστε απλές αλλά αποτελεσματικές συσκευές.

Φορητοί υγραντήρες ή ψεκασμός

Για να υγρανθεί ο αέρας σε ένα χώρο κατοικίας ή γραφείου, είναι βολικό να χρησιμοποιείτε φορητούς υγραντήρες, οι οποίοι εισάγονται σε ένα μπουκάλι νερό. Συσκευές περιοδικά ψεκάζουν νερό με τη μορφή μικροφυσαλίδων. Αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε μια συμπαγή συσκευή που τρέχει από USB με ένα ποτήρι ή ένα μικρό βάζο.

Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα σπρέι με ένα λεπτό ψεκαστήρα. Αυτή η απλή προσαρμογή είναι βολική για χρήση στην εποχή θέρμανσης και στη ζέστη του καλοκαιριού. Απλά ψεκάστε το νερό γύρω από τον εαυτό σας ή κοντά στον θερμαντήρα και για λίγο ξεχάστε την υπερβολική ξηρότητα.

Για να γεμίσετε το δωμάτιο με ένα ευχάριστο άρωμα, προσθέστε αιθέρια έλαια στο νερό. Με τη βοήθεια ελαίων όχι μόνο θα εξουδετερώσετε την ξηρότητα, αλλά θα δημιουργήσετε και ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα. Για παράδειγμα, το άρωμα της λεβάντας χαλαρώνει, ο ευκάλυπτος και το δέντρο τσαγιού σκοτώνουν τα μικρόβια και το πορτοκάλι μειώνει την όρεξη.

Υγραντήρες αέρα για μπαταρία

Αυτή η απλή εφεύρεση είναι διακοσμητικές κεραμικές φιάλες με ένα άγκιστρο για στερέωση πάνω στην μπαταρία. Η αρχή της λειτουργίας είναι όσο το δυνατόν απλούστερη - το νερό στο δοχείο εξατμίζεται αργά, γεμίζοντας το δωμάτιο με υγρασία, καταστρέφοντας τις συσκευές θέρμανσης. Τέτοιες συσκευές διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν συνεπάγονται έξοδα. Χάρη σε μια στοχαστική μορφή, μοιάζουν με διακοσμήσεις.

Εάν δεν θέλετε να δαπανήσετε χρήματα, χρησιμοποιήστε κεραμικά μπουκάλια ή ανεπιθύμητα αγγεία στενής μορφής. Κρεμάστε τους έτσι ώστε να μην πιάσουν το μάτι σας και να περιμένετε το αποτέλεσμα. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λάδι αρωμάτων στο νερό.

Εσωτερική βρύση - διακόσμηση με λειτουργίες

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με ζωντανά λουλούδια ή να φροντίσετε το ενυδρείο, μπορείτε απλά να πάρετε ένα σιντριβάνι ή έναν καταρράκτη. Τώρα υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτά τα σχέδια στα καταστήματα, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε ένα μοντέλο για κάθε γούστο και πορτοφόλι. Το βρωμάτιστο νερό όχι μόνο φέρνει την ειρήνη στο εσωτερικό, αλλά και ενυδατώνει καλά το δωμάτιο.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​ένα μικρό σιντριβάνι είναι εύκολο να κατασκευαστεί από τα χέρια του, λαμβάνοντας ως βάση μια αντλία και ένα κατάλληλο ντεκόρ: πέτρες, κανάτα, κύπελλα τσαγιού. Η μίνι-όαση είναι χρήσιμη όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Πόσο γρήγορα ρυθμίζετε την υγρασία με λαϊκές μεθόδους

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε επίσης να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι περισσότερες μέθοδοι έχουν μόνο προσωρινό αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, πρέπει να χρησιμοποιούνται τακτικά ή να αναζητούν άλλες μακροπρόθεσμες λύσεις.

Τακτικός αερισμός του διαμερίσματος

Εάν δεν ζείτε σε μια καυτή περιοχή νότια, τότε μπορείτε να πείτε με ασφάλεια ότι ο αέρας από το δρόμο περιέχει πολύ περισσότερη υγρασία σε σύγκριση με το διαμέρισμα. Ο τακτικός αερισμός συμβάλλει στην εξομάλυνση του μικροκλίματος στην κατοικία. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να το κάνετε αυτό το φθινόπωρο-χειμώνα, όταν λειτουργούν οι συσκευές θέρμανσης.

Δυστυχώς, μερικές φορές ο αερισμός δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα, για παράδειγμα, αν τα παράθυρα αντιμετωπίζουν τον απασχολημένο αυτοκινητόδρομο, είναι καλύτερα να τα αφήσετε κλειστά. Το ίδιο συνιστάται για τους κατοίκους των χαμηλότερων ορόφων σε ξηρό καιρό, έτσι ώστε αντί για την επιθυμητή υγρασία στο διαμέρισμα δεν χτύπησε σύννεφα σκόνης.

Ηλεκτρική κουζίνα ή βραστήρα σε ένα νέο ρόλο

Για να υγράνετε γρήγορα τον εσωτερικό αέρα το χειμώνα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μικρή ηλεκτρική κουζίνα. Απλά βάλτε ένα ανοιχτό δοχείο νερού και αφήστε το νερό να βράσει. Ο ζεστός ατμός θα κάνει γρήγορα τον αέρα υγρό και ασφαλές. Για πρόσθετο αποτέλεσμα, προσθέστε βότανα ή αρωματικά έλαια στο νερό.

Εάν δεν υπάρχει πλάκα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρώς ανοιχτό βραστήρα, ένα multivark ή άλλη κατάλληλη συσκευή που επιτρέπει βραστό νερό. Συνήθως, αυτή η μέθοδος δίνει ένα πολύ γρήγορο αποτέλεσμα, έτσι δεν μπορείτε να το καταχραστεί, έτσι ώστε να μην βλάψει τα έπιπλα και τις ταπετσαρίες.

Κόλπα με υγρή πετσέτα

Μια υγρή πετσέτα σε μια ζεστή μπαταρία είναι ένας παραδοσιακός λαϊκός τρόπος να αυξηθεί γρήγορα η υγρασία ενός διαμερίσματος. Ως χρόνος στεγνώματος, η πετσέτα υγραίνεται ξανά και επιστρέφει στη μπαταρία.

Μπορείτε να χτίσετε ένα αυτοσχέδιο κρύο υγραντήρα από μια υγρή πετσέτα και ανεμιστήρα. Η πετσέτα ρίχνεται πάνω στην σχάρα και ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος σε χαμηλή ταχύτητα.

Το ίδιο αποτέλεσμα είναι εύκολο να επιτευχθεί, αφήνοντας ακριβώς το υγρό πλυντήριο να στεγνώσει στο διαμέρισμα. Φυσικά, αυτό δεν προσθέτει αισθητική στο δωμάτιο, αλλά θα συμβάλει στην γρήγορη επαναφορά της υγρασίας του αέρα στο φυσιολογικό.

Υγραντήρας από πλαστικό μπουκάλι ή βάζο

Οι ανεμιστήρες μπορούν να κατασκευάσουν ένα αυτοσχέδιο υγραντήρα αέρα από μια πλαστική φιάλη με το χέρι. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα φιαλίδιο χωρητικότητας 0,5 ή 1,0 λίτρου, βιδώστε το καπάκι, μετά το οποίο ολόκληρο το μήκος της φιάλης κόβεται "παράθυρο". Η φιάλη αναρτάται από το σωλήνα θέρμανσης και χύνεται με νερό. Ο υγραντήρας είναι έτοιμος.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα σύστημα υγρασίας από ένα γυάλινο βάζο και ένα κομμάτι επίδεσμο ή ένα βαμβακερό πανί. Ένα βάζο με νερό τοποθετείται κάτω από την μπαταρία. Ένας επίδεσμος ή ένα πανί είναι τυλιγμένο σε έναν σωλήνα που πηγαίνει στην μπαταρία και το άκρο κατεβαίνει στο βάζο. Το νερό απορροφάται στον ιστό και σταδιακά εξατμίζεται από την επαφή με τον θερμαινόμενο σωλήνα.

Δεξαμενές με νερό και χρωματιστές μπάλες

Ο ευκολότερος τρόπος για την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο με τη βοήθεια τοποθετείται σε διαφορετικά μέρη, και ειδικά κοντά σε συσκευές θέρμανσης, δοχεία με νερό. Μην νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι λεκάνες ή τηγάνια, χρησιμοποιήστε όμορφα αγγεία και άλλα ελκυστικά πιάτα. Κάτω από τις μπαταρίες είναι πιο βολικό να εγκατασταθούν επιμήκη ορθογώνια γλάστρες για λουλούδια.

Η υδρογέλη σε μορφή χρωματιστών σφαιρών, η οποία μεγαλώνει σε δεκάδες φορές το νερό, εξατμίζει σταδιακά την υγρασία, δίνοντάς της αέρα μέσα στο δωμάτιο. Γεμίστε τις μπλε μπλε με διάφορα αγγεία και οργανώστε το από το διαμέρισμα. Μην ξεχνάτε να ρίχνετε νερό περιοδικά, έτσι ώστε να εξατμίζεται. Για την ομορφιά σε vazochku θέσει ζωντανά ή τεχνητά φυτά.

Αρχική mini κήπο για άνετο αέρα

Το μικροκλίμα του διαμερίσματος είναι πολύ καλύτερα αν έχετε χρώματα δωματίου. Με αυτό δεν διακοσμείτε μόνο το εσωτερικό, αλλά και υγρανετε τον αέρα στο διαμέρισμα χωρίς έναν υγραντήρα. Τα φυτά θα πρέπει να επιλέγονται υδρόφιλα, απαιτώντας τακτικό ψεκασμό. Καθαρίστε καλά τις φτέρες του αέρα του εσωτερικού χώρου, τα φιστίκια, τις παλάμες, το dracaena, τον ιβίσκο.

Οι γλάστρες συνιστώνται να τοποθετούνται σε παλέτες με βρεγμένα βότσαλα ή διογκωμένο πηλό. Τα περισσότερα χρώματα διαμερίσματος, όσο υψηλότερη είναι η υγρασία του αέρα. Ωστόσο, μην τοποθετείτε τα φυτά κοντά στο σύστημα θέρμανσης, έτσι ώστε να μην τα καταστρέψετε.

Ενυδρείο ως αποτελεσματική ενυδατική κρέμα

Καλή επιρροή στο μικροκλίμα και τον ενθουσιασμό για τον ενυδρείο. Στην πραγματικότητα, ένα ενυδρείο είναι ένα συνηθισμένο δοχείο με νερό, και το νερό έχει την ιδιότητα να εξατμίζεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μοντέρνα ενυδρεία με τυφλά καλύμματα δεν είναι κατάλληλα για την υγρασία του αέρα, οπότε αξίζει να επιλέξετε ανοιχτά μοντέλα με κρεμαστά φωτιστικά.

Πολύ καλή ως υγραντήρας και ένα παλανάρι - ρηχά ενυδρεία, σχεδιασμένα για την καλλιέργεια φυτών. Συνήθως γίνονται ανοικτά, έτσι εμφανίζεται έντονη εξάτμιση υγρασίας, η οποία απαιτείται για υγρασία.

Σίδερο ή ατμόπλοιο - μη συμβατική προσέγγιση

Ορισμένες επιδέξια νοικοκυρές χρησιμοποιούν ένα σίδερο με ατμό ή ατμό για ρούχα ως οικιακό υγραντήρα. Οι συσκευές απλώς συνδέονται στο δίχτυ και ψεκάζονται με ατμό πάνω από το δωμάτιο όταν αισθάνονται δυσάρεστη ξηρότητα. Οι ειδικοί λένε ότι για μια ώρα αυτής της επεξεργασίας, είναι πραγματικά δυνατό να αυξηθεί η υγρασία από 30 σε 80%.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Σε περίπτωση σιδερώματος, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε την ασφάλεια και τη δυνατότητα εγκαυμάτων, ειδικά αν το σπίτι έχει μικρά παιδιά. Η μέθοδος είναι πιο κατάλληλη για το χειμώνα. Το καλοκαίρι, είναι ευκολότερο να επιτευχθεί μεγαλύτερη επίδραση με τον υγρό καθαρισμό.

Μπάνιο - μια προσιτή πηγή υγρασίας

Για να ομαλοποιήσετε την υγρασία σε ένα μικρό διαμέρισμα, αρκεί απλά να ανάψετε το νερό στο μπάνιο και να ανοίξετε την πόρτα που οδηγεί εκεί. Η υγρασία θα εξαπλωθεί γρήγορα μέσα στο δωμάτιο και θα ανακουφίσει την ξηρότητα. Με την ευκαιρία, η ανοιχτή πόρτα είναι χρήσιμη όχι μόνο για το μικροκλίμα στο διαμέρισμα, αλλά και για το ίδιο το μπάνιο, όπου η υψηλή υγρασία οδηγεί σε μούχλα και φθορά των υλικών φινιρίσματος.

Όταν σχεδιάζετε ένα μεγάλο σπίτι, δώστε προσοχή στα υπνοδωμάτια με μπανιέρες - αυτή η προσέγγιση είναι αποτελεσματική και πολύ χρήσιμη για την υγεία και τη νεολαία του δέρματος.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Για να υγραίνετε τον αέρα στο διαμέρισμα με το ελάχιστο κόστος, κάντε ένα αποτελεσματικό moisturizer με τα χέρια σας.

Η απλούστερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο με κρύο νερό και έναν ανεμιστήρα από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή, ενσωματωμένο στο κάλυμμα. Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα, χρησιμοποιείται ένα φίλτρο ιστών. Ο ρυθμός κατανάλωσης νερού κυμαίνεται από 0,4 έως 1 λίτρο ανά ώρα. Μετά από μισή ώρα εργασίας, η υγρασία φτάνει το 60%.

Το έργο του ψυγείου θα προκαλέσει διακυμάνσεις του νερού, οι οποίες με τη σειρά του θα οδηγήσουν στον σχηματισμό ενός κρύου ατμού, ο οποίος θα εξαπλωθεί αργά μέσα από το δωμάτιο.

Βίντεο: Υγραντήρας προϋπολογισμού για το σπίτι

Ποιοι είναι οι υγραντήρες του αέρα και αν θα τα αγοράσουν

Ο υγραντήρας που λειτουργεί στο ηλεκτρικό δίκτυο είναι μια μάλλον ασυνήθιστη συσκευή και δεν είναι δυνατόν να τη συναντήσετε σε κάθε σπίτι. Για να καθορίσετε αν αξίζει να ξοδεύετε χρήματα σε αυτό, θα πρέπει να μετρήσετε την υγρασία στο διαμέρισμα αρκετές φορές. Κατά κανόνα, κατά την περίοδο θέρμανσης, αυτό το ποσοστό πέφτει στο 20-30%, αν συμβαίνει αυτό, τότε χρειάζεστε έναν υγραντήρα.

Ταξινόμηση και είδη ηλεκτρικών συσκευών

Τις περισσότερες φορές, ο υγραντήρας αγοράζεται από οικογένειες με μικρά, συχνά άρρωστα παιδιά ή αλλεργίες. Ο υγραντήρας διατηρεί αξιόπιστα την προδιαγραφόμενη υγρασία, με αποτέλεσμα η συγκέντρωση των παθογόνων παραγόντων της καταρροϊκής νόσου και της σκόνης να μειώνεται στον αέρα. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο ασθένειας και επιπλοκών μετά από αυτά.

Όλοι οι υγραντήρες χωρίζονται σε τέσσερις τύπους:

 1. Οι παραδοσιακοί υγραντήρες είναι τύπου "κρύου".
 2. Ο ατμός είναι "ζεστός".
 3. Υπερηχογράφημα.
 4. Υγραντήρες-καθαριστικά, κλιματικά συγκροτήματα.

Πριν από την αγορά ενός υγραντήρα θα πρέπει να αποφασίσετε ποια περιοχή θα εξυπηρετήσει, ποια είναι η μέγιστη υγρασία που σας ταιριάζει, είτε πραγματική εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και αν είναι δυνατόν να γεμίσει το μηχάνημα με καθαρό νερό.

Παραδοσιακοί υγραντήρες τύπου "κρύου"

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου υγραντήρα είναι ότι η εξάτμιση της υγρασίας λαμβάνει χώρα φυσικά, χωρίς θέρμανση και άλλες τσιμπήματα. Ο σχεδιασμός του παραδοσιακού υγραντήρα είναι εξαιρετικά απλός και αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία: ένα δοχείο με νερό, ένα αντικαταστάσιμο φυσίγγιο εξάτμισης και έναν ανεμιστήρα.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η αυτορρύθμιση, δηλαδή, όταν ο αέρας είναι κορεσμένος με εξάτμιση νερού, η υγρασία απλά δεν θα εξατμιστεί και ο υγραντήρας θα σταματήσει να λειτουργεί. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα για το μετάλλιο - αυτή η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αυξήσει την υγρασία πάνω από 60%, πράγμα που είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ασθένειας του παιδιού.

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της παρουσίας νερού, αν τελειώσει, η συσκευή δεν θα σπάσει.
 • αυτορύθμιση χωρίς υγρασία.
 • η ανάγκη αλλαγής των φίλτρων ενυδάτωσης, τα οποία μετά από μερικούς μήνες αποτυγχάνουν.
 • Στη δεξαμενή είναι απαραίτητο να ρίχνετε μόνο απαλό, και ακόμα καλύτερα, απεσταγμένο νερό.
 • η μέγιστη υγρασία είναι 60%, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αρκεί.

Ατμού "καυτούς" υγραντήρες

Τέτοιες συσκευές σχηματίζουν ατμό με κανονική θέρμανση του νερού σε βρασμό. Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα ατμού, μπορείτε γρήγορα να αυξήσετε την υγρασία στο διαμέρισμα στο απαιτούμενο επίπεδο.

Δεδομένου ότι η δεξαμενή περιέχει βραστό νερό, είναι καλύτερα να επιλέξετε βιώσιμα μοντέλα που δεν είναι εύκολο να στραφούν, ειδικά εάν η οικογένεια έχει μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Για τον ίδιο λόγο, η παρουσία χειρολαβής θα είναι επίσης πιο χρήσιμη, έτσι ώστε, εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή να μπορεί να αναδιαταχθεί από τόπο σε τόπο.

Πλεονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • υψηλή παραγωγικότητα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά την υγρασία σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερό οποιασδήποτε ακαμψίας.
 • δεν απαιτεί αντικατάσταση φυσιγγίων.
 • τα περισσότερα μοντέλα απενεργοποιούνται αυτόματα όταν βράζει το νερό.
 • το πιο αντιοικονομικό από όλους τους υγραντήρες, καταναλώνει πολλή ενέργεια.
 • μπορεί να είναι επικίνδυνο για παιδιά και ζώα λόγω ισχυρής θέρμανσης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Υγραντήρες υπερήχων νέας γενιάς

Μέχρι σήμερα, αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος και προσιτός τύπος υγραντήρα αέρα. Η απελευθέρωση υδρατμών οφείλεται σε υπερβολική δόνηση υψηλής συχνότητας της ειδικής μεμβράνης. Οι ωθήσεις από τη μεμβράνη μεταφέρονται στο νερό, με αποτέλεσμα να βράζει και να σχηματίζεται ατμός.

Όλοι οι υγραντήρες υπερήχων έχουν υψηλές επιδόσεις και συμπαγείς διαστάσεις. Είναι ασφαλείς να λειτουργούν και οικονομικοί από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

 • συμπαγές μέγεθος της συσκευής.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • η δυνατότητα αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο πάνω από 60%.
 • Σε αντικείμενα επίπλων στο δωμάτιο με υγραντήρα, μπορεί να σχηματιστεί μια λευκή μάζα ανόργανου υλικού, εάν χρησιμοποιηθεί σκληρό νερό.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Πολυλειτουργικά κλιματικά συγκροτήματα

Το κλιματικό συγκρότημα συνδυάζει τις λειτουργίες πολλών συσκευών. Παρακολουθεί την υγρασία, τη θερμοκρασία του αέρα, καθαρίζει τη σκόνη και τα αλλεργιογόνα, ιονίζει και αρωματίζει το δωμάτιο.

Κλιματικές ενυδατωτικά πρώτης καθαρότερο χτυπήματα αέρα ή το νερό μέσω των μηχανικά φίλτρα, απελευθερώνοντας το από τη σκόνη, υγραίνεται, και στη συνέχεια ψύχεται ή θερμαίνεται, ανάλογα με την συγκεκριμένη εφαρμογή.

Στα κλιματικά συγκροτήματα είναι επίσης δυνατή η μεταφορά χωριστών συστημάτων με τους ενσωματωμένους υγραντήρες αέρα. Μαζί, η συμπερίληψη με το θερμαντικό σώμα εξουδετερώνει την ξηρότητα "στον οφθαλμό".

Ποιοι θερμαντήρες είναι ο λιγότερος ξηρός αέρας

Το κύριο πράγμα που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η υγρασία πέφτει κατά τη χρήση οποιωνδήποτε συσκευών θέρμανσης, επειδή όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο χαμηλότερη είναι η υγρασία με το ίδιο περιεχόμενο υδρατμών. Για να μειώσετε την ανάγκη για υγρασία του αέρα, χρησιμοποιήστε θερμαντήρες που δεν καίγουν οξυγόνο και δουλεύουν φειδωλά.

Τουλάχιστον, ο αέρας στεγνώνει και οι τύποι των θερμαντήρων δεν καταστρέφονται από το οξυγόνο:

 • Υπέρυθρες. Δεν θερμαίνουν τον αέρα, αλλά αντικείμενα, οπότε οι αρνητικές επιπτώσεις τους στο μικροκλίμα του δωματίου είναι ελάχιστες.
 • Convector με κλειστό θερμαντικό στοιχείο. Ο θερμαντήρας, που περικλείεται στο περίβλημα, δεν καίει οξυγόνο και η παρουσία φυσικής μεταφοράς δεν συλλέγει σκόνη.
 • Λιπαρό. Ποτέ δεν καίγονται σε κρίσιμες θερμοκρασίες.
 • Κεραμικό. Ακριβώς όπως όλες οι συσκευές θέρμανσης με κλειστό στοιχείο θέρμανσης, μικρή αλληλεπίδραση με υδρατμούς.

Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τζάκια και θερμαντήρες ανεμιστήρων με ανοικτά στοιχεία θέρμανσης. Θα είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί η υγρασία σε επαρκές επίπεδο σε χώρους με τέτοιους θερμαντήρες.

Εάν έχετε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι πρέπει να διορθωθεί το μικροκλίμα του σπιτιού σας, είναι καιρός να καθοριστεί ώστε να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο για να το πράξουν χωρίς υγραντήρα, ή ακόμα να αγοράσει μια ειδική συσκευή.

Πώς να υγράνετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο: χωρίς έναν υγραντήρα το χειμώνα, το καλοκαίρι, για ένα νεογέννητο μωρό

Η παράμετρος για την υγρασία αέρα δείχνει το ποσοστό υδρατμών που είναι πολύ σημαντικό για την ανθρώπινη υγεία. Ως εκ τούτου, το ζήτημα του πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο, ακόμα και χωρίς οικιακό υγραντήρα, δεν είναι καθόλου αδρανές.

Βέλτιστη υγρασία για διαμερίσματα το χειμώνα και το καλοκαίρι

Σύμφωνα με τον Επισκέπτη 30494-2011, ο οποίος καθορίζει τις παραμέτρους του μικροκλίματος και την ποιότητα της ατμόσφαιρας στις κατοικίες, η εικόνα έχει ως εξής.

Για τις κουζίνες, τα μπάνια, τις τουαλέτες και τις αποθήκες, δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες προδιαγραφές.

Μέθοδοι για τον προσδιορισμό της υγρασίας του αέρα

Αν το διαμέρισμα έχει διαγνωστεί φαινόμενα, όπως η απολέπιση ταπετσαρία στους τοίχους, ρωγμές στο ξύλινα έπιπλα και δάπεδο, πετούν σπίθες από τα μαλλιά, είδη οικιακής χρήσης, συνθετικά, τρίχα κατοικίδιων ζώων, ή εκπληκτική ταχύτητα διαλείπουσα γης σε γλάστρες, ήρθε η ώρα να αναλάβει ύγρανση φροντίδα κατοικία.

Αλλά πρώτα πρέπει να αγοράσετε ένα υγρόμετρο - η συσκευή είναι εύκολη στη χρήση, όπως ένα θερμόμετρο που μετρά την υγρασία. Η τιμή τους, γενικά, είναι μικρή - σε περιοχές 350-500 ρούβλια, αλλά υπάρχουν και 5 χιλιάδες.

Πριν μάθετε πώς να υγράνετε τον αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας - είναι εύκολο να το κάνετε με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο

Είναι δυνατόν και grandfathering, αρκετά αποτελεσματική - σημειώστε, ένας τρόπος για τη μέτρηση της υγρασίας του εναέριου χώρου στο διαμέρισμα. Ρίξτε μια μικρή γυάλινη δεξαμενή νερού από τη βρύση, ψύξτε στο ψυγείο στους 2-4 °, στη συνέχεια τοποθετήστε το δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Και προσέξτε:

 • εάν φυσικά ιδρωμένος στην πρώτη επιφάνεια του δοχείου σε λίγα λεπτά στεγνώσει, τότε ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρό?
 • αν μετά από 5 λεπτά παρέμεινε θολό - η υγρασία είναι φυσιολογική ή κοντά στην κανονική.
 • αν στην επιφάνεια, μετά από 5-7 λεπτά, υπήρχαν επίσης ρέουσες ροές, - το περιβάλλον του αέρα είναι σαφώς υγρά.

Για τον προσδιορισμό της σχετικής ποιότητας του μικροκλίματος στο δωμάτιο και μπορεί να συμβάλει στη μείωση από έλατο κουκουνάρι. Θα πρέπει να το βάλετε μακριά από το παράθυρο, πλάκα, καλοριφέρ ή άλλες πηγές θερμότητας - ξηρό μόλυβδο αέρα στο γεγονός ότι οι κλίμακες θα αποκαλύψει τα κομμάτια και να τα υγρά, αντίθετα, να συρρικνωθεί περισσότερο σφιχτά.

Ο κίνδυνος στον οποίο ο υπερβολικά ξηρός αέρας

Σύμφωνα με την πλειονότητα των ιατρών, οι εποχιακές αναπνευστικές νόσοι οφείλονται σε καθεστώς χαμηλής θερμοκρασίας, δηλαδή στην έλλειψη σωματιδίων νερού στον εναέριο χώρο. Ως αποτέλεσμα, οι ξηροί βλεννογόνοι πόροι δεν μπορούν να προστατεύσουν επαρκώς το σώμα από τα μικρόβια, τα οποία σε αυτό το περιβάλλον είναι πολύ ευκολότερα κινούνται και, κατά συνέπεια, τα μολύνουν.

Από τις πιο επικίνδυνες συνέπειες:

 • αλλεργία. Τα σωματίδια της σκόνης και συντρίμμια, άφθονα περιέχει διάφορες επιβλαβείς μικροοργανισμούς, αισθάνονται άνετα στην ξηραίνονται στον αέρα, υγραίνεται, σε αντίθεση με όταν κολλούν μεταξύ τους, αυξάνουν σε μέγεθος και, φυσικά, δεν είναι τόσο εύκολα να διεισδύσει μέσα στο ανθρώπινο σώμα?
 • βρογχικό άσθμα.
Ο υπερκορεσμένος αέρας μπορεί να προκαλέσει επιπεφυκίτιδα
 • οφθαλμικές παθήσεις. Ανεπαρκώς υγρανθέντα βλεννογόνα όργανα όρασης δεν μπορούν να τα προστατεύσουν πλήρως από τα μικρόβια, κάτι που συχνά οδηγεί σε επιπεφυκίτιδα.
 • δερματικές παθήσεις. Οδηγούν στην αποξήρανση του δέρματος όταν αρχίζει να ξεφλουδίζει. Ως αποτέλεσμα, όχι μόνο η πρόωρη γήρανση, αλλά και μια σημαντική απώλεια προστατευτικών ιδιοτήτων, η οποία και πάλι είναι ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.

Η σημασία της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο του νεογέννητου

Στο παιδικό μικροκλίμα τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Ως εκ τούτου, για τη φροντίδα των γονέων, το ερώτημα είναι: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα δεν είναι αδρανής από τη γέννηση του μωρού, γιατί ήδη κατά τους πρώτους εννέα μήνες του το νερό γι 'αυτόν είναι ένα φυσικό περιβάλλον.

Με τη γέννηση ενός παιδιού, το παιδί αρχίζει να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα και η επιτυχία της διαδικασίας και των συνεπειών της εξαρτάται από το πόσο άνετα είναι αρχικά για αυτήν.

Υπερβολικά ξηρός αέρας στο δωμάτιο του μωρού μπορεί να συνεπάγεται:

 • αποξήρανση του ρινικού βλεννογόνου και, κατά συνέπεια, μια παραβίαση της αναπνοής, συχνά μια ρινική καταρροή. Αυτό εμποδίζει το ψίχουλο να τρώει και να κοιμάται κανονικά, επειδή δεν ξέρει πώς να αναπνεύσει με το στόμα, αλλά ακόμα κι αν μπορούσε, υπήρχε ένα πρόσθετο πρόβλημα: ο υπερβολικά ξηρός λαιμός φουσκώνει εύκολα. Το παιδί γίνεται ανήσυχο, φωνάζει.
 • ταχεία μόλυνση του σώματος. Πάρα πολύ ξηρό δέρμα του μωρού (και αυτή πάνω από τις αποξηραμένες στον αέρα θα είναι ακριβώς το ίδιο όπως οι γονείς που νοσηλεύονται δεν έχει σημασία πόσο πολύ ή λουσμένο) εμφανίζονται γρήγορα ρωγμές, επειδή τα αιμοφόρα αγγεία βρίσκονται πολύ κοντά στο δέρμα. Μέσω αυτών, οι ιοί εύκολα διεισδύουν στο αίμα και προκαλούν ασθένειες.
Ο υπερκορεσμένος αέρας στο δωμάτιο προκαλεί ξηρότητα και απολέπιση του δέρματος σε νεογέννητο και ως εκ τούτου ιογενείς λοιμώξεις
 • υπερβολική πίεση στην ασυλία, ιδιαίτερα κατά την ψυχρή περίοδο, όταν κατά τη διάρκεια των περιπάτων στο δρόμο το παιδί αναγκάζεται να βιώσει μια έντονη αλλαγή στον εισπνεόμενο αέρα.

Επομένως, το υγρόμετρο θα πρέπει να είναι το ίδιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο φυτώριο, καθώς και το θερμόμετρο.

Πώς μπορεί να αυξηθεί η υγρασία με τον αερισμό

Εξαερώστε το δωμάτιο είναι χρήσιμο τακτικά, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν η ατμόσφαιρα του δρόμου είναι κορεσμένη με υγρασία. Η καλύτερη επιλογή: 20 λεπτά πολλές φορές την ημέρα.

Πιο προσεκτικά πρέπει να αντιμετωπίζετε τον αερισμό το χειμώνα, επειδή ο παγωμένος αέρας είναι κυρίως ξηρός. Έτσι μην ανοίγετε τα παράθυρα πλατιά και για πολύ. Σε μηδενική θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, προτιμάται ένας αερισμός δέκα λεπτών κάθε 2-3 ώρες. Αυτό αρκεί για να βελτιώσει την ευημερία και τον ύπνο. Ο αερισμός είναι σκόπιμο να συνδυαστεί με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Υγρό καθαρισμό

Ο συστηματικός καθαρισμός είναι καλύτερος από οποιονδήποτε άλλο τρόπο για την επίλυση του προβλήματος του τρόπου ύγρανσης του αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα.

Και για να υποστηρίξει το θέμα, πρέπει να προσεγγιστεί με μια θετική στάση, γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα σίγουρα θα ικανοποιήσει όχι μόνο την καθαριότητα του περιβάλλοντος, αλλά και τη φρεσκάδα. Ξεκινάει με την κατάρτιση μιας λίστας τοποθεσιών που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή και έναν σαφή ορισμό του χρόνου που προβλέπεται να δαπανηθεί για τον καθαρισμό, γεγονός που θα αυξήσει το κίνητρο και θα βοηθήσει να συγκεντρωθεί.

Θα είναι χρήσιμο να συμμετέχουν τα μέλη της οικογένειας σε αυτήν τη διαδικασία, ίσως ακόμη και με τη διοργάνωση διαγωνισμού με την απονομή κομητικών βραβείων. Ειδικά τα παιδιά ανταποκρίνονται σε αυτό. Η αγαπημένη μουσική θα είναι επίσης μια βοήθεια.

Χωρητικότητα με νερό

Η υγρασία του αέρα χωρίς μια ενυδατική κρέμα θα βοηθήσει και τοποθετηθεί στο δωμάτιο οποιαδήποτε, τόσο μεγάλα όσο και μικροσκοπικά, δοχεία με νερό. Γεμισμένα, για παράδειγμα, τα δύο τρίτα, είναι, φυσικά, πιο αργά από το κύπελλο που τοποθετείται στην μπαταρία, θα υγρανθεί ο χώρος, αλλά η περιεκτικότητα σε νερό θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Ένα μεγαλύτερο σκάφος μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από τον ανεμιστήρα, εάν είναι πολύ κοντά, τότε το νερό από αυτό θα είναι εν μέρει ικανό να εκτοξεύσει, πράγμα που θα αυξήσει το αποτέλεσμα.

Βυθίστε τον αέρα και βράστε βραδέως με μια κανέλα, λεβάντα ή φλούδα πορτοκαλιού στο νερό, μια τσαγιέρα ή οποιοδήποτε άλλο δοχείο. Είναι αλήθεια ότι δεν χρειάζεται να καταχραστείτε αυτόν τον τρόπο, καθώς ο ατμός σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να βλάψει όχι μόνο τις ταπετσαρίες, αλλά και τα έπιπλα.

Κάνοντας ένα σιντριβάνι

Μια τέτοια μέθοδος είναι για τους λάτρεις των εξωτικών, όπως μια βρύση είναι μια εκπληκτική θέα της διακόσμησης μεγάλης κλίμακας, μερικές φορές ένα έργο τέχνης - και ικανοποιεί το μάτι, και είναι τα οφέλη της αλλαγής σημαντικά την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ένα καταπραϋντικό και χαλαρωτικό.

Το νερό σε αυτές τις υπέροχες εγκαταστάσεις κινείται συνεχώς αργά, εξατμίζοντας απαλά, δεν ρίχνει σε μεγάλο υψόμετρο και δεν δημιουργεί ψεκασμό. Εκθέτοντας δίπλα σε φυτά εσωτερικού χώρου, Αυτοί χωρίς βιομηχανικό υγραντήρα μπορούν να υγραίνουν τέλεια τον αέρα στο δωμάτιο και να λύσει το πρόβλημα του πώς να ανακουφίσει την ένταση μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας.

Οι μορφές των εσωτερικών βρύσες είναι ποικίλες: από τις κλασσικές με τη μορφή μικροσκοπικών ελληνικών αγαλμάτων σε σύγχρονες από κάθε είδους σφαίρες βυθισμένες σε ένα μπολ - για κάθε γούστο.

Το πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η απλή λειτουργία τους: αρκεί να τα καθαρίζετε κάθε 2-3 μήνες και να προσθέτετε απεσταγμένο νερό καθημερινά, είναι να αποφευχθεί η εμφάνιση βακτηριδίων και ασβεστολιθικών πετρωμάτων, τα οποία μπορούν να μειώσουν σημαντικά τη ζωή τους, δεδομένου ότι, κατά κανόνα, δεν είναι δαπανηρά.

Αγοράστε ένα σιντριβάνι δωμάτιο που μπορεί να βρεθεί σε όλα σχεδόν τα καταστήματα λουλουδιών, αγορές για κηπουρούς και μεγάλα καταστήματα αναμνηστικών.

Κήπος στο σπίτι

Μια εξαιρετική βοήθεια για το πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα, μπορεί να γίνει ένα σπίτι μίνι θερμοκήπιο. Τα περισσότερα φυτά εσωτερικού χώρου αισθάνονται άνετα στα παράθυρα και δημιουργούν ένα ευνοϊκό μικροκλίμα. Προτιμούνται τα φυτά που αγαπούν το νερό, τα περισσότερα από τα οποία εξατμίζονται μέσω στελεχών, λουλουδιών και φύλλων. Εν μέρει - από το έδαφος σε γλάστρες.

Το καθημερινό πότισμα τους είναι προαιρετικό, αλλά ο ψεκασμός θα είναι σίγουρα καλό:

 • φτέρη στο σπίτι (νεφρόλεπς);
 • σπιράλ (σπαρμανία);
 • ficus;
 • fatsia;
 • cyperus;
 • ιβίσκος;
 • dracaena;

Αυτά τα φυτά βοηθούν να διασφαλιστεί ότι ο αέρας στο δωμάτιο είναι πάντα φρέσκο, υγραμένο και κορεσμένο με οξυγόνο.

Υδρογέλη

Γενικά, αυτό το διακοσμητικό αστάρι χρησιμοποιείται στην ανθοκομία. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει το μικροκλίμα πιο υγρό. Είναι απαραίτητο μόνο να τοποθετήσετε τις χρωματιστές μπάλες υδρογέλης σε ένα κομψό γυάλινο δοχείο. Έχοντας την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία, αυξάνοντας το μέγεθος, οι μπάλες τις δίνουν αέρα.

Απλά δεν χρειάζεται να ξεχάσετε να ρίχνετε νερό στις μπάλες με υδρογέλη, έτσι ώστε η διαδικασία εξάτμισης να είναι σταθερή.

Τοποθέτηση υγρού πανιού ή ειδικών σκευών σε θερμαντικά σώματα

Ο ευκολότερος και αποτελεσματικότερος τρόπος για να υγρανθεί η ατμόσφαιρα του δωματίου το χειμώνα είναι να κρεμάσει μια μαλακωμένη και ελαφρώς πεσμένη πετσέτα στο ψυγείο.

Μεγαλύτερη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί εάν η συνήθης πλαστική φιάλη με νερό οριζόντια προσαρτημένο προς το ψυγείο (μπορεί να δεθεί ή μόλις τεθεί σε αυτό) γίνει προηγουμένως στο άνοιγμα του τοιχώματος του εντός του οποίου το ένα άκρο να θέσει την ίδια πετσέτα, και το άλλο άκρο - στο ψυγείο για να το νερό από το ύφασμα εξατμίζεται συνεχώς.

Ψεκαστήρες νερού

Μια δημοφιλής μέθοδος υγρασίας του αέρα στο σπίτι είναι το ράντισμα καθαρό νερό με λουλούδια, κουρτίνες παραθύρων, κλπ. Πολλοί το κάνουν απλά με τα χέρια τους, άλλοι χρησιμοποιούν ένα διαφορετικό είδος ψεκασμού, συμπεριλαμβανομένων σπιτικών (για παράδειγμα, κάνουν τρύπες στα βύσματα των χρησιμοποιημένων και καλά πλυμένων πλαστικών δοχείων).

Φυσικά, δεν είναι εφικτό να επιτευχθεί μακροπρόθεσμος αντίκτυπος, αλλά εάν οι χειρισμοί αυτοί γίνονται συχνά και επιπλέον να συνδεθεί η νεότερη γενιά στην οικογένεια, ο αέρας θα βελτιωθεί σίγουρα.

Ξήρανση λινών

Μια τέτοια μέθοδος δύσκολα μπορεί να αποδοθεί στη βέλτιστη, δεδομένου ότι Το στέγνωμα των ρούχων στο δωμάτιο μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε συμπύκνωση και ακόμη και σε καλούπι. Ωστόσο, εάν ο αέρας είναι υπερβολικά υπερβολικός, τότε αυτή η διαδικασία θα το ενυδατώσει αναμφισβήτητα.

Μπορεί ένα ενυδρείο να βοηθήσει

Σίγουρα, μπορεί, όπως και κάθε γεμάτο με νερό σκάφος που στέκεται σε ένα δωμάτιο. Όταν επιλέγετε ένα ενυδρείο για ένα σπίτι, αξίζει να σταθώ στο ανοικτό μοντέλο του, χωρίς καπάκι. Και, φυσικά, μην ξεχνάτε να φροντίζετε τα ψάρια και για το περιβάλλον τους, αλλάζετε έγκαιρα το νερό στο ενυδρείο.

Πώς να κάνετε μια ενυδατική κρέμα με τα χέρια σας

Τρόποι μάζας. Από το απλούστερο σε πολύπλοκο, αλλά θα κοστίζουν πολύ φθηνότερα από τα εργοστασιακά.

Θα χρειαστεί ένα συνηθισμένο πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρων, μια κολλητική ταινία και ένα μεγάλο κομμάτι από ένα παλιό φύλλο:

 • κατακόρυφο σωλήνα θέρμανσης που οδηγεί στη μπαταρία, τυλίξτε ένα κομμάτι των φύλλων παλιά κοίτη, υποχωρώντας από την οροφή περίπου 0,5 m, δεδομένου ότι ο τόπος αυτός θα επισυνάπτεται ένα πλαστικό μπουκάλι?
 • το κάτω μέρος της πλαστικής φιάλης τρυπιέται με ένα λεπτό αγγλικό πείρο (μια τρύπα είναι αρκετή)?
 • καλά αποδίδουν το μπουκάλι ακριβώς πάνω από το σωλήνα θέρμανσης τοποθετείται σε ύφασμα της στο μπουκάλι σχεδόν στάθηκε στην άκρη του. Είναι αναγκαίο να καθοριστεί ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα κάτω μέρος, συλλαμβάνοντας το κάτω μέρος, έτσι ώστε να μην γλιστρήσει?
 • ρίξτε ένα μπουκάλι νερό.

Οι άνθρωποι που χρησιμοποίησαν αυτή τη μέθοδο λένε ότι είναι πολύ αποτελεσματικό. Το νερό στη φιάλη, που υγραίνει τον ιστό, είναι αρκετό για 8-10 ώρες (η τρύπα είναι αρκετά μικρή). Έτσι, για 2-3 ημέρες η υγρασία αυξάνεται κατά 10%.

Μια μέθοδος για όσους μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα συγκολλητικό σίδερο σε επίπεδο νοικοκυριού:

 • πλαστική χωρητικότητα 5 λίτρων (σε τέτοια πωλούν καθαρό πόσιμο νερό),
 • ανεμιστήρα από έναν παλιό υπολογιστή,
 • αλουμίνιο και μαλακό σύρμα χαλκού
 • συνηθισμένο σύρμα με βύσμα για 220V,
 • συγκολλητικό σίδερο.

Πώς να κάνετε:

 1. Από τις τέσσερις πλευρές του πλαστικού δοχείου σε υψόμετρο περίπου δύο τρίτων του πυθμένα του, κόψτε μια μικρή τετράγωνη τρύπα με ένα κοφτερό μαχαίρι (η τέταρτη πλευρά δεν μπορεί να αποκοπεί, αφήστε το πτερύγιο).
 2. Κόψτε το δοχείο από την κορυφή στους ώμους, έτσι ώστε η οπή να είναι το σωστό τετράπλευρο σχήμα. Λίγο πιο μακριά από αυτό προς τα κάτω, και στις τέσσερις πλευρές της δεξαμενής, κάντε ένα μικρό βούρτσα με ένα στέλεχος, έτσι ώστε να μπορεί να περάσει από ένα μαλακό σύρμα χαλκού (θα έχουν έναν ανεμιστήρα προσαρτημένο εδώ).
 3. Στον παλιό ανεμιστήρα του υπολογιστή για τον καθαρισμό των επαφών και συγκολλημένες σε αυτό απογυμνώνεται περίπου 0,5 cm σύρμα τελειώνει με ένα πιρούνι, το οποίο προ-συρρικνωθεί τμήματα φθοράς σωλήνωση η οποία σφιχτά μετά την προσκόλληση είναι αναγκαίο να καθοριστούν οι επαφές.
 4. Χρησιμοποιώντας 4 μικρά κομμάτια από μαλακό σύρμα χαλκού για τη σύνδεση του ανεμιστήρα προς τον ανώτερο οριζόντιο πλαστικό περιέκτη, και έτσι ώστε η ροή του αέρα από αυτό πήγε προς τα μέσα (η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να βρεθεί με την εισαγωγή ενός ανεμιστήρα στο δίκτυο να προσάρτησης στους περιέκτες).
 5. Χύστε σε ένα δοχείο με περίπου 1,5 λίτρα νερού και συνδέστε το στο δίκτυο.
 6. Μετά από 2-3 ώρες, ο αέρας σε ένα δωμάτιο 18-20 m υγραίνεται σημαντικά.

Το μικροκλίμα στο σπίτι έχει την πιο άμεση επίδραση στην ανθρώπινη υγεία. Και δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε αυτό το σημαντικό πρόβλημα. Το ζήτημα του πώς να υγραίνει τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς έναν υγραντήρα λύνεται αποτελεσματικά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα υπήρχε μια επιθυμία.

Βίντεο σχετικά με την υγρασία του αέρα στο δωμάτιο

Βίντεο πώς να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο - 5 τρόποι:

Βίντεο με τον Δρ. Komarovsky σχετικά με την υγρασία του αέρα στο παιδικό δωμάτιο:

Ξηρό, αλλά άβολα: 7 τρόποι να υγρανθεί ο αέρας σε ένα διαμέρισμα το χειμώνα

Με την έναρξη της περιόδου θέρμανσης στο διαμέρισμα γίνεται ζεστό, αλλά πολύ ξηρό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε δυσφορία, αλλά και σε προβλήματα υγείας.

Μόλις η θερμοκρασία στο δρόμο πέσει κάτω από τα άνετα 20-21 βαθμούς για την ανθρώπινη ζωή, αρχίζουμε να προσβλέπουμε στην εποχή θέρμανσης, έτσι ώστε τουλάχιστον στο διαμέρισμα μπορείτε να κρατήσετε ζεστό. Υπάρχει όμως μια πολύτιμη θερμή μπαταρία και η πίσω πλευρά του νομίσματος: τα θερμαινόμενα καλοριφέρ στεγνώσουν έντονα τον αέρα. Και ο ξηρός αέρας μπορεί να οδηγήσει είτε στην εμφάνιση ασθενειών είτε στην επιδείνωση των ήδη υπαρχουσών ασθενειών, όπως για παράδειγμα του άσθματος. Επιπλέον, ο ξηρός αέρας έχει κακή επίδραση στο δέρμα και στα μαλλιά.

Για την ανθρώπινη ζωή, όπως έχουμε ήδη παρατηρήσει, το βέλτιστο είναι η θερμοκρασία περιβάλλοντος στην περιοχή των 20-21 βαθμών Κελσίου. Αλλά είναι επίσης σημαντικό ότι ο αέρας διατηρεί ένα ορισμένο ποσοστό υγρασίας. Επομένως, στο δωμάτιο όπου ζείτε, είναι καλύτερο να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας μεταξύ 50% και 70%.

Η μέτρηση της υγρασίας του αέρα θα επιτρέψει ειδικές και φθηνές συσκευές που μπορούν να αγοραστούν σε ένα κατάστημα υλικού. Αλλά πώς να υγράνετε τον αέρα εάν το επίπεδο έπεφτε κάτω από το κανονικό; Το Aif.ru παρέχει χρήσιμες συμβουλές που θα κάνουν τους αναγνώστες μας να νιώθουν άνετοι ακόμα και με τις πιο καυτές μπαταρίες σε ψυχρότερο καιρό.

Υγραντήρες

Σήμερα, στα ράφια των ηλεκτρονικών καταστημάτων, υπάρχει μια τεράστια επιλογή ειδικών υγραντήρων αέρα. Επομένως, αν δεν έχετε κονδύλια, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή που χωρίς τη βοήθειά σας θα διατηρήσει τη βέλτιστη ισορροπία της υγρασίας του αέρα στο διαμέρισμά σας. Θα εκτελέσει οι ίδιες τις απαραίτητες μετρήσεις και θα ρυθμίσει τον τρόπο λειτουργίας έτσι ώστε να επιτευχθούν τα απαιτούμενα αποτελέσματα.

Αλλά υπάρχουν σχετικά φθηνά μοντέλα στην αγορά που δεν είναι εξοπλισμένα με τόσες πολλές λειτουργίες. Με την αγορά ενός συνηθισμένου υγραντήρα, θα έχετε επίσης το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά οι τρόποι λειτουργίας της συσκευής θα πρέπει να αλλάξουν με το χέρι, είτε με βάση τις αισθήσεις σας είτε με τους δείκτες πρόσθετων συσκευών.

Αερισμός

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε έναν υγραντήρα, τότε υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να κορεστεί ο αέρας με υγρασία. Ένας από αυτούς είναι ο συνηθισμένος αερισμός. Και μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να αφήσετε τα παράθυρα ανοιχτά για αρκετές ώρες το χειμώνα και να δροσίσετε το διαμέρισμά σας. Αρκεί να ανοίξετε το παράθυρο τρεις φορές την ημέρα για 5-10 λεπτά. Αυτό θα κάνει τον αέρα στο διαμέρισμα πιο βρεγμένο και η ροή του οξυγόνου από το δρόμο θα είναι χρήσιμη το χειμώνα όταν όλοι βρίσκονται σε διαμερίσματα "zamured".

Λουλούδια και φυτά

Μια άλλη, πολύ όμορφη, παρεμπιπτόντως, τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας στο δικό σας διαμέρισμα - να οργανώσει σε αυτό ένα θερμοκήπιο: να ξεκινήσει τα λουλούδια και άλλα φυτά. Καθώς τα δάση είναι οι "πνεύμονες" του πλανήτη μας, τόσο οι πράσινες φυτείες στο σπίτι σας θα είναι πηγή οξυγόνου. Θα διατηρήσουν επίσης μεγάλη ποσότητα υγρού, διαβρώνοντας τον αέρα. Μια πρόσθετη πηγή υγρασίας είναι η εξάτμιση του νερού, το οποίο θα τα πίνετε.

Ξηρά ρούχα

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να σας βοηθήσει να σκοτώσει δύο πουλιά με μια πέτρα. Αλλά αυτή τη φορά, αυτοσχέδιο υγραντήρα μας δεν θα φέρει ένα διακοσμητικό και χρήσιμη λειτουργία. Συμφωνώ, δεν έχει σημασία πόσο σύγχρονο το πλυντήριο ρούχων σας μπορεί να είναι, φυγοκέντρησης του δεν μπορεί να φέρει τα πράγματα σε μια ξερή κατάσταση - θα πρέπει να παρουσιάζονται είτε στο μπαλκόνι ή στο μπάνιο. Το χειμώνα, το στεγνωτήριο ρούχων και το πλυντήριο μπορεί να μεταφερθεί μέσα στο δωμάτιο. Τα πράγματα σας θα στεγνώσουν και το εξατμισμένο νερό θα υγραίνει τον αέρα.

Υγρές πετσέτες

Εάν το στεγνωτήριο ρούχων δεν μπορεί να μετακινηθεί από το μπάνιο, ή δεν πλένετε τόσο συχνά για να κρατάτε ενυδατωμένο σε συνεχή βάση, οι συνηθισμένες πετσέτες θα σας βοηθήσουν. Παραμένει μόνο για να τα απορροφήσετε, να συμπιέσετε έτσι ώστε το νερό να μην στάζει στο πάτωμα και να τοποθετηθεί στο ψυγείο. Η πετσέτα θα στεγνώσει γρήγορα, απελευθερώνοντας αρκετό ατμό για να επιτρέψει στον αέρα στον χώρο να υγρανθεί στο απαιτούμενο επίπεδο.

Νερό στη λεκάνη

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι μια συνηθισμένη λεκάνη με νερό. Αρκεί απλώς να συγκεντρωθεί η απαραίτητη ποσότητα νερού και να τεθεί η λεκάνη σε ένα κατάλληλο μέρος: κάτω από το τραπέζι, κάτω από τον καναπέ, δίπλα στο ψυγείο ή πίσω από το περίβλημα. Στη μάχη μπορεί να πάει όχι μόνο λεκάνες, αλλά κάθε εμπορευματοκιβώτιο στο οποίο μπορείτε να συλλέξετε νερό, εκτός από τα μπουκάλια με ένα στενό λαιμό. Σε ένα ζεστό δωμάτιο, το νερό θα εξατμιστεί γρήγορα, αυξάνοντας σημαντικά την υγρασία στο διαμέρισμα.

Ενυδρείο και συντριβάνι

Για πολλούς ανθρώπους, οι δεξαμενές νερού που είναι απλωμένες σε ολόκληρο το διαμέρισμα μπορεί να μην είναι προς όφελός τους. Αλλά και εδώ υπάρχει μια διέξοδος: στη θέση μιας συνηθισμένης λεκάνης με νερό, μπορεί να υπάρχει οποιοδήποτε στοιχείο διακόσμησης που περιέχει υγρασία και δίνει τη δυνατότητα να εξατμιστεί σε ένα ζεστό δωμάτιο. Ιδανική επιλογή, για παράδειγμα, θα είναι ένα συνηθισμένο ενυδρείο. Θα εκτελεί τόσο διακοσμητική λειτουργία όσο και ενυδάτωση. Επίσης δημοφιλή σήμερα είναι μικρά σιντριβάνια με ή χωρίς φως. Είναι επίσης σε θέση να δημιουργήσουν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και να κορεσμούν τον αέρα που είναι τόσο απαραίτητος για το ανθρώπινο σώμα με υγρασία.

8 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να υγράνετε τον αέρα στο διαμέρισμα

Οι συσκευές θέρμανσης υπερχειλίζουν τον αέρα το χειμώνα. Και είναι κακό για εσάς, φυτά, βιβλία, έπιπλα. Αλλά μην βιαστείτε να τρέξετε στο κατάστημα για μια ενυδατική κρέμα. Λύστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας αυτοσχεδιασμένα εργαλεία.

Το χειμώνα, το επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα πέφτει στο 15-20%. Και αυτό είναι κακό. Γιατί;

Πρώτον, επειδή ο αέρας είναι αφυδατωμένο ξερό προϊόν το δέρμα και τους βλεννογόνους, μειώνει ανοσία και ανάπτυξη ασθενειών όπως η ιγμορίτιδα και ιγμορίτιδα. Παρεμπιπτόντως, τα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στα αποτελέσματά τους.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι η ανεπαρκής υγρασία βλάπτει τα φυτά, τα βιβλία, τα ξύλινα έπιπλα και τα μουσικά όργανα.

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα είναι περίπου 40-60%.

Μετρήστε την υγρασία μπορεί να γίνει με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Εάν δεν έχετε, χρησιμοποιήστε την ακόλουθη μέθοδο. Γεμίστε το ποτήρι με κρύο νερό και αφήστε το στο ψυγείο έως ότου η θερμοκρασία του υγρού πέσει στους 3-5 ° C. Στη συνέχεια, αφαιρέστε το γυαλί και τοποθετήστε το σε ένα δωμάτιο μακριά από τις μπαταρίες. Παρατηρήστε την επιφάνεια του γυαλιού για πέντε λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι το εξής:

 • Εάν οι τοίχοι του γυαλιού έγιναν πρώτα ομιχλοί, και μετά από πέντε λεπτά στεγνώσουν, ο αέρας στο δωμάτιο είναι ξηρός.
 • Αν μετά από πέντε λεπτά το γυαλί παραμείνει θολό, η υγρασία είναι μέση.
 • Αν το νερό του ποταμού εμφανιστεί στο γυαλί, η υγρασία αυξάνεται.

Είναι ξηρός ο αέρας; Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μία από τις παρακάτω τεχνικές για να επαναφέρετε το κανονικό επίπεδο υγρασίας.

1. Χρησιμοποιήστε το μπάνιο

Μάλλον ένας από τους ευκολότερους τρόπους. Κάθε φορά που κάνετε ντους ή μπάνιο, αφήστε την πόρτα ανοιχτή. Οι ατμοί θα διαπεράσουν το διαμέρισμα και θα βρεθούν στον αέρα.

Επίσης, δεν μπορείτε αμέσως να στραγγίξετε το νερό από το λουτρό και αφήστε το να κρυώσει πρώτα: η ποσότητα ατμού θα αυξηθεί.

2. Ξηρά αντικείμενα στο δωμάτιο

Ένας άλλος τρόπος που δεν απαιτεί καμία προσπάθεια από εσάς. Απλά βάλτε το στεγνωτήριο να πλύνετε τα πράγματα δίπλα στη μπαταρία: τα ρούχα στεγνώνουν πιο γρήγορα και να είναι ικανοποιημένοι με την υγρασία του αέρα.

Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχουν καθόλου καθαριστικά για τα πράγματα. Διαφορετικά θα αναπνεύσετε χημεία.

Ένας παρόμοιος τρόπος για να υγρανθεί ο αέρας είναι να κρεμάσει υγρές πετσέτες πάνω στην μπαταρία. Είναι δυνατόν να αυξηθεί η διάρκεια ζωής ενός τέτοιου υγραντήρα με ένα μπουκάλι νερό.

Πώς να οικοδομήσουμε μια τέτοια δομή περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

3. Βράστε το

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σόμπα και ένα δοχείο ή βραστήρα.

 • Επιλογή 1. Φέρτε το νερό σε σημείο βρασμού σε μια κατσαρόλα και το βάζουμε στο τραπέζι ή περβάζι σε ζεύγη βρεγμένο διαμέρισμα.
 • Επιλογή 2. Βράστε το βραστήρα και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για μεγαλύτερη εξαέρωση. Αυτή η τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν προετοιμάζετε τα τρόφιμα (συχνά ο αέρας αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική).

Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες λαδιού τσαγιού ή ευκαλύπτου στο νερό. Το άρωμά τους καταπραΰνει και τα ζευγάρια σκοτώνουν τα μικρόβια και μειώνουν τον κίνδυνο κρυολογήματος και γρίπης. Επιπλέον, μπορείτε να ρίξετε ραβδιά κανέλας, βότανα ή άλλα καρυκεύματα στο νερό, έτσι ώστε ο αέρας να μυρίζει καλά.

4. Τοποθετήστε τις δεξαμενές νερού στο διαμέρισμα

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς να βράσετε. Απλά γεμίστε τα αγγεία, τα μπουκάλια και τα άλλα δοχεία με νερό και εγκαταστήστε κοντά σε πηγές θερμότητας. Αν προσθέσετε πέτρες και λουλούδια, μπορείτε να πάρετε μια όμορφη σύνθεση - επισκέπτες πιθανότατα δεν είναι καν υποθέτω ότι αυτό δεν είναι διακοσμητικά στοιχεία και σπιτικές κρέμες. Ακριβώς μην ξεχάσετε να πλένετε περιοδικά τις δεξαμενές και να αλλάζετε το νερό.