Πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα για την ψύξη του δωματίου και άλλες συμβουλές του εγκαταστάτη με την εμπειρία

Επιλέγοντας το σύστημα split να αγοράσετε, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όλες τις τεχνικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο, θα επικεντρωθούμε στις κύριες αποχρώσεις που δεν πρέπει να παραμεληθούν κατά την αγορά ενός προϊόντος. Δεδομένου ότι έχω την επιθυμία να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους με τα γεγονότα, και θα αποδειχθεί αρκετά χρονοβόρα συστάσεις, σας συμβουλεύουμε να είστε υπομονετικοί και να διαβάσετε μέχρι το τέλος.

1. Ο εγκαταστάτης με την εμπειρία. Γιατί πρέπει να ακούσω τη γνώμη μου

Πρώτον, θέλω να μιλήσω για τη δουλειά μου στο ρόλο των συστημάτων διασύνδεσης εγκαταστάτη. Ξεκίνησε το 2006, όταν σχεδόν όλα τα κλιματιστικά μηχανήματα εργάζονταν στο freon R22. Προς το παρόν, αυτά τα ογκώδη κλιματιστικά είναι απίθανο να βρεθούν στο κατάστημα, εκτός από το ότι η αγορά μπορεί να βρεθεί. Έχει κερδίσει μια μικρή εμπειρία, έχοντας εργαστεί στην πόλη του για αρκετά χρόνια σε αξιόλογες επιχειρήσεις, και στη συνέχεια πήγε σε ένα ελεύθερο ταξίδι, για να μιλήσει, για "δωρεάν ψωμί". Μέσα από ένα χρόνο μαζί με έναν φίλο συμφώνησε να δημιουργήσει μια κοινή επιχείρηση, και πήγε - φύγει! Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, καταχωρημένη ΠΕ, δημιούργησε τη δική τους ιστοσελίδα, ασχολούνταν με πωλήσεις, εγκατάσταση και συντήρηση. Όμως, δυστυχώς, το σύνολο των υπηρεσιών που παρέχουμε στον πληθυσμό μας ολοκληρώθηκε σε δύο χρόνια. Φυσικά, είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι οι συνθήκες έχουν αναπτυχθεί, αλλά, όπως λένε οι άνθρωποι: "Τι δεν γίνεται, όλα είναι για το καλύτερο." Επί του παρόντος, εργάζομαι σε έναν εντελώς διαφορετικό τομέα. Ως εκ τούτου, δεν έχω καμία πρόθεση, να σας οδηγήσω σε παραπάτημα, θέλω μόνο να εκφράσω τη γνώμη μου ως ειδικός που εξέτασε αυτό το προϊόν από μέσα και από όλες τις πλευρές. Αρκετά για τον εαυτό μου... ας ξεκινήσουμε για το κύριο πράγμα!

2. Η τιμή του split σύστημα ως κύριο παράγοντα κατά την επιλογή

Ο κύριος σκοπός κάθε split-σύστημα για τη δημιουργία άνεση για το άτομο που το κλίμα ήταν ευνοϊκό στο σπίτι, πράγμα που σημαίνει, πρώτα απ 'όλα, αυτό το δωμάτιο ψύξης στο ζεστό σεζόν. Και με την έναρξη του καλοκαιριού, αποφασίζουμε να αγοράσουμε και να εγκαταστήσουμε αυτή τη συσκευή. Παρακολουθώντας τις διαφημίσεις, διαβάστε τις πληροφορίες στις ιστοσελίδες των κατασκευαστών των άρθρων αναλογιστεί κανείς ότι στο απέκτησε σύστημα πρέπει πάντα να είναι τα ακόλουθα στοιχεία ως ιονιστή, μια ποικιλία διαφορετικών έξυπνων αισθητήρων, σούπερ φίλτρα, αεροσυμπιεστής, έναν αντιστροφέα βεβαίως, την έλλειψη ηχητικά εφέ. Και για όλα αυτά τα πράγματα ένα άτομο είναι έτοιμο να πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Και αν δεν έχετε πάρα πολλά χαρτονομίσματα και να αγοράσει ένα ακριβό συσκευή είναι ακριβό για τον προϋπολογισμό σας, σας το συνιστώ να ακούσουν τη συμβουλή μου. Ναι, πρώτα χτύπησε η συγκαταβατική τιμή για το 8000 δεν αξίζει την αγορά, θα πρέπει πάντα να θυμάστε σχετικά με την αξιοπιστία και την ποιότητα της συσκευής. Μπορείτε να εξετάσετε τις επιλογές αγοράς σε μια μέση τιμή στην αγορά των 12 - 14.000, όπου θα βρείτε ένα αξιοπρεπές για τα χαρακτηριστικά του split συστήματος. Αποφασίστε πόσο είστε πρόθυμοι να συμμετάσχετε, ώστε να υπάρχει άνεση στο δωμάτιό σας και να πάτε για ψώνια στο κατάστημα. Δίνω συμβουλές - μην ακούτε πολύ τις πληροφορίες του διευθυντή σχετικά με το πλεονέκτημα του προτεινόμενου μοντέλου, επειδή ενδιαφέρεται να πουλήσει ένα ακριβό προϊόν.

3. Ιονιστής

Για να καθαρίσει τον αέρα από τα μικρόβια, αυτή η επιπρόσθετη λειτουργία επινοήθηκε από τους προγραμματιστές. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μια σχετικά μικρή μονάδα με μια μικρή βούρτσα, η οποία διοχετεύεται από την εισερχόμενη ροή αέρα και εξασφαλίζει την άφιξη καθαρού (χωρίς μικρόβια) αέρα. Με τα δικά σας ανθρώπινα συναισθήματα, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να παρατηρήσετε τον ιονισμό του αέρα και πάντα θα αμφιβάλλετε ότι αυτό το μπλοκ, το οποίο είναι λίγο μικρότερο από ένα κουτί, ταιριάζει πλήρως με την εργασία. Θα ήταν καλύτερο να αγοράσετε χωριστά ένα πλήρως ιονιστή συσκευή. Σας συμβουλεύω να ελέγξετε με τον διαχειριστή στην αίθουσα πωλήσεων την παρουσία ενός ιονιστή στη συσκευή, αλλά μην το υπερεκτιμάτε.

4. Αστρονομία

Τρέχουσα μοντέλα των διαιρούμενων συστημάτων λειτουργούν αρκετά ήσυχα, είναι ένα πολύ ελεγχόμενο περιβάλλον για τους κατασκευαστές και προγραμματιστές παρακολουθούν συνεχώς αυτό, οπότε η διαφορά σε 5 - 10 dB θα νιώσετε αν, φυσικά, δεν θα πάρει την ελαττωματική συσκευή.

5. Έξυπνοι αισθητήρες

Οι ειδικοί κάθε χρόνο εκσυγχρονίζουν την τεχνολογία του κλίματος, γεμίζοντας επιπλέον τη συσκευή με διάφορους αισθητήρες. Έτσι, το έξυπνο σύστημα "Econavi" στο "Panasonic", χάρη στους τοποθετημένους αισθητήρες, είναι σε θέση να ανιχνεύσει οποιοδήποτε χώρο για την παρουσία ανθρώπων σε αυτό, ενώ δεν ανταποκρίνεται στα κατοικίδια ζώα. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία αλλαγής της ισχύος του διαχωρισμένου συστήματος, το οποίο εξαρτάται από τη δραστηριότητα των ανθρώπων και τη ρυθμισμένη θερμοκρασία. Πώς έχει επιτευχθεί η ανθρώπινη πρόοδος!

Αλλά πρέπει πάντα να θυμάστε τη λαϊκή σοφία: "Όσο πιο απλός - τόσο πιο αξιόπιστος." Είναι πολύ εμφανές στο σύστημα κλιματισμού. Έχοντας δουλέψει αρκετά χρόνια στον τομέα αυτό, ήμουν πεπεισμένος για την προσωπική εμπειρία ότι απλές συνήθεις κλιματολογικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλέστερες και μακρύτερες στη διάρκεια ζωής από ό, τι τα εμπορικά σήματα με ένα όνομα που έχουν μια δέσμη έξυπνων αισθητήρων. Και θυμηθείτε ότι η τεχνική έχει μια ιδιότητα που μερικές φορές αποτυγχάνει. Φανταστείτε πόσο κοστίζει η αντιμετώπιση ενός ακριβού κλιματιστικού.

6. Super φίλτρα

Πώς οι κατασκευαστές επιθυμούν να διαφημίσουν τα ανεπτυγμένα φίλτρα αέρα τους! Μερικές φορές μπορείτε να ακούσετε για τις υπερφυσικές ικανότητες των φίλτρων που όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα της σκόνης αλλά μπορούν να απαλλαγούν από το δωμάτιο σας από διάφορα βακτήρια, καλούπια και αυτό που είναι ακόμη πιο σημαντικό από ιούς. Προσωπικά, ανήκω στην κατηγορία των σκεπτικιστών και δεν πιστεύω στην υπερ-ικανότητα αυτών των φίλτρων αέρα. Αμφιβάλλω ότι ένα μικρό απλό πλέγμα μπορεί να προσφέρει τόσο αποτελεσματική απόδοση φίλτρου. Ναι, αυτό είναι άλλο που θυμάμαι! Μερικές φορές σε μερικά μοντέλα μπορείτε να δείτε στα φίλτρα, να εισαγάγετε κάποιο ενδιαφέρον χαρτόνι κυματοειδές ή ινών εμποτισμένων με λεπτό άνθρακα. Θαύματα και μόνο.

7. Αναστροφέας ή συμβατικό σύστημα διαχωρισμού

Πρόσφατα, όλο και πιο συχνά μπορείτε να ακούσετε να μιλάτε για τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος split inverter. Αλλά, ως ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας, σας συμβουλεύω να μην διαδώσετε τα τελευταία χρήματα από τον οικογενειακό προϋπολογισμό για την αγορά αυτής της συσκευής, αφού δεν παρατηρείτε μεγάλη διαφορά στις αισθήσεις σας. Αν είχα την ευκαιρία να ξοδέψω "έξτρα" χρήματα, θα είχα αγοράσει μια εγκατάσταση μετατροπέα για εκείνους τους χώρους όπου οι άνθρωποι δαπανούν αρκετό χρόνο απευθείας κοντά στο split σύστημα, χωρίς καμία κίνηση σε άλλες αίθουσες. Για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι ένα υπνοδωμάτιο, μια μελέτη ή ένα δωμάτιο για παιδιά. Σε άλλες περιπτώσεις, δεν βλέπω την ανάγκη να ξοδεύω χρήματα σε μια εγκατάσταση μετατροπέα.

Υπάρχει η άποψη ότι ένα από τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος inverter είναι η ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας, το κέρδος είναι μέχρι 50%. Τώρα θα υπολογίσουμε αυτή την εξοικονόμηση μαζί. Έτσι, η τιμή ενός μετατροπέα είναι περίπου 1,5 έως 2 φορές πιο ακριβή κατά μέσο όρο, σε χρήματα είναι περίπου 10 χιλιάδες. Φυσικά, αμφιβάλλω πάρα πολύ για την αξιοπιστία των δεδομένων σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο συγκεκριμένο ποσοστό, αλλά ας το πούμε απλά.

Πρακτικά το split σύστημα λειτουργεί δύο μήνες το χρόνο, το χρησιμοποιούμε στους θερινούς καλοκαιρινούς μήνες. Ερχόμενοι από την εργασία, ενεργοποιείτε τη συσκευή και τι συμβαίνει; Η συσκευή λειτουργεί 15 ώρες την ημέρα. Η εξωτερική μονάδα καταναλώνει την κύρια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο συμπιεστής δεν λειτουργεί πάντα με τον βασικό εξοπλισμό, δηλαδή ενεργοποιεί και κλείνει περιοδικά, επομένως είναι προβληματικό να πούμε από 15 ώρες πόσο θα λειτουργήσει. Κατά τη γνώμη μου, εάν το σύστημα είναι σωστά επιλεγμένο, τότε η συσκευή θα λειτουργεί όχι περισσότερο από 8 ώρες την ημέρα, ενώ τα συστήματα split του μοντέλου 7-9 καταναλώνουν περίπου 1 kW ανά ώρα. Ας αποφασίσουμε ένα παράδειγμα.

8 * 1 = 8 kW ημερησίως

8 * 60 (2 μήνες για 30 ημέρες) = 480 kW ετησίως

Εάν εξετάσετε τα δεδομένα αναφοράς, τότε στις τεχνικές προδιαγραφές του 9ου μοντέλου αναφέρεται ότι η κατανάλωση ετησίως είναι 450 kW και πήρα λίγο περισσότερο για τον υπολογισμό. Προτείνω για την καθαρότητα του πειράματος να λάβει 500 kW ετησίως. Εάν πιστεύετε ότι ο κατάλογος, η μονάδα inverter εξοικονομεί 50% της ηλεκτρικής ενέργειας, αντίστοιχα, αποδίδει 25 kW ετησίως.

250 * 3,6 ρούβλια / 1 kW = 900 ρούβλια

Προσθέστε λίγο περισσότερο και κερδίστε 1000 ρούβλια. ανά έτος. Ακόμη και με όλες τις στρογγυλοποιήσεις, βλέπουμε ότι η συσκευή πρέπει να λειτουργεί για 10 χρόνια, έτσι ώστε η εξοικονόμηση να είναι 10 000 ρούβλια! Η ζωή του κλιματιστικού είναι 7 χρόνια, 10 χρόνια είναι λίγο πολύ, και αν είναι ακόμη έτσι, τότε πιστέψτε με, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς επισκευές. Η επισκευή μονάδων μετατροπέα δεν θα κοστίσει πάρα πολύ.

8. Μια γνωστή μάρκα δεν είναι πάντα καλύτερη

Επί του παρόντος, τα καταστήματα πωλούν διαφορετικά μοντέλα κλιματιστικών από πολλούς από τους πιο διαφορετικούς κατασκευαστές. Ως εκ τούτου, μην ακούτε πάντα τον διαχειριστή στο πάτωμα συναλλαγών, σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ο σύμβουλός σας. Όπως λέει η λαϊκή σοφία - "Κάθε βάτραχος επαινεί το βουνό της", φυσικά αυτή η θέση θα γίνει αποδεκτή από τον πωλητή στο κατάστημα. Στο Διαδίκτυο στα φόρουμ μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες, αλλά συχνά θα είναι η ανατροφοδότηση από τα ενδιαφερόμενα μέρη στην επιχείρηση κλιματισμού. Αλλά το ερώτημα παραμένει, πώς μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα καλό κλιματιστικό μέσο μεταξύ όλων των εμπορικών σημάτων; Ο άνθρωπος είναι έτσι διατεταγμένος ώστε, φοβάται να ακούει τα ελάχιστα γνωστά εμπορικά σήματα: Daikin, Lesser, Kintetsu, Mitsubishi. Αλλά ακούστε με - μην επιλέγετε μια συσκευή μόνο με το όνομα! Μετά από όλα, δεν γνωρίζετε τίποτα για τον κατασκευαστή. Συνιστώ πρώτα να μάθω αν η επιλεγμένη μάρκα παράγει εμπορικά κλιματιστικά μηχανήματα διαφορετικών τύπων. Για παράδειγμα, συστήματα πολλαπλών συστημάτων, κασέτες, κανάλια, υπό οροφή ή οροφή. Για να μην παραπλανηθείτε, ζητήστε να δείτε τον κατάλογο και να επαληθεύσετε την ειλικρίνεια των πληροφοριών του πωλητή. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μικροί κατασκευαστές παράγουν μόνο μοντέλα διανομής 7 - 24 μοντέλων οικιακού τοίχου και η ποιότητα δεν είναι ιδιαίτερα λαμπερή σε αυτές τις συσκευές.

Φυσικά, ο καθένας θέλει να αγοράσει μια συσκευή γνωστής μάρκας, κατασκευαστή όπως η "Samsung" ή η "LG". Οι άνθρωποι για κάποιο λόγο πιστεύουν ότι είναι ποιοτικοί και αξιόπιστοι σε λειτουργία. Ω, πόσο βαθιά είσαι λάθος! Στο έργο μου γνώρισα πολλά "νεκρά" κλιματιστικά από διάσημους κατασκευαστές. Ναι, στο σπίτι παρακολουθώ τη Samsung TV, η οποία με εξυπηρετεί πιστά για περισσότερα από 10 χρόνια. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι το κλιματικό σύστημα του ίδιου κατασκευαστή θα λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Για τον εαυτό μου, δεν θα αγοράσω ποτέ τη συσκευή αυτών των σημάτων. Πολύ συνθλιβή για την κατανομή, split-σύστημα των κινέζων κατασκευαστών, και η κορεατική συσκευές είναι ακριβό για μένα. Αναμφισβήτητα, πρέπει να λάβετε υπόψη τον όγκο πωλήσεων, καθώς και τον ανθρώπινο παράγοντα κατά την επιλογή και την εγκατάσταση ενός διαχωρισμένου συστήματος. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές πωλούνται από καταστήματα δικτύου, γι 'αυτούς ο κύριος αριθμός πωλήσεων και δεν σκέφτονται την ποιότητα της εγκατάστασης.

Τι συμβαίνει πραγματικά; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε! Έτσι, οι άνθρωποι αγοράζουν τα προϊόντα της δημοφιλούς μάρκας "Samsung" ή "LG" με μια καλή έκπτωση για "9 900 ρούβλια" και, αυτό που είναι πολύ δελεαστικό, "δωρεάν εγκατάσταση". Και εσείς, ξέρετε, που οι ειδικοί θα εγκαταστήσουν την εγκατάσταση; Θα προσπαθήσω να εξηγήσω τι συμβαίνει πραγματικά. Σε τέτοια καταστήματα δεν υπάρχουν επαγγελματικές ομάδες εγκαταστάτες, αποστέλλουν πελάτες σε κάποιο "shabashnik" ή παρέχουν πληροφορίες επαφής, έτσι να μιλούν, στην αριστερή εταιρία. Έτσι, εγκαθιστάτε τη συσκευή μακριά από τους ειδικούς, δεν έχει σημασία η ποιότητα της εργασίας. Είναι σημαντικό για αυτούς τους "εμπειρογνώμονες" τον αριθμό των μονών, και το σημαντικότερο των τραπεζογραμματίων! Τι είναι η δωρεάν εγκατάσταση; Μετά από όλα, όλοι γνωρίζουν: "Ελεύθερο τυρί, μόνο σε μια ποντικοπαγίδα"! Σας προσφέρεται ένα φτηνό κλιματιστικό, το κόστος του οποίου περιλαμβάνει ένα χαμηλό κόστος μιας τυποποιημένης εγκατάστασης της συσκευής. Ο αριθμός των χρημάτων εξαρτάται από το ποσό των χρημάτων που εισπράχθηκαν από το κατάστημα. Είναι πολύ απλό! Αυτοί οι "ειδικοί εγκατάστασης" εκτελούν 5 ή περισσότερες στύσεις ανά ημέρα, δηλαδή λαμβάνουν ποσότητα, όχι ποιότητα. Ως ειδικός, για γενική ανάπτυξη, δηλώνω ότι μια επαγγελματική ομάδα δύο ατόμων μπορεί να προσαρμόσει ποιοτικά από διαφορετικούς πελάτες όχι περισσότερα από δύο συστήματα split ανά ημέρα! Έτσι αποδεικνύεται ότι όσοι εκτελούν 5 τροποποιήσεις την ημέρα είναι απλώς "χάκερ"! Και αυτό ακολουθείται από το γεγονός ότι κάθε δέκατο αγοραστή συναντά κλιματιστικά με σπάσιμο της μάρκας "Samsung" ή "LG". Άνθρωποι, οπότε υπάρχει μια συσχέτιση που οι συσκευές αυτών των σημάτων συρρικνώνονται πιο συχνά.

Αλλά, «καπνός χωρίς φωτιά», πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι συσκευές συχνά καίγονται ή σφηνωμένο συμπιεστές, και από τον πίνακα ελέγχου, υπάρχουν πολλά προβλήματα. Κατά την αποσυναρμολόγηση του εξοπλισμού από αυτούς τους κατασκευαστές πρέπει πάντα να αναρωτιέμαι τι ήρθε και πάλι ο κύριος του έργου που παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο κενό, και ο πλοίαρχος είναι συχνά απλά δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του μηχανήματος, αποσυναρμολόγηση και τον καθαρισμό της εσωτερικής μονάδας.

Και εδώ είναι ένα άλλο ενδιαφέρον γεγονός. Όταν παίρνετε το εσωτερικό μπλοκ "Samsung" ή "LG" στο χέρι, θα αισθανθείτε αμέσως κάτι δεν είναι σωστό, είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο από τα ίδια μπλοκ των άλλων κατασκευαστών. Αποδεικνύεται ότι δεν έχει εγκατασταθεί εναλλάκτης θερμότητας! Και σε μοντέλα όπως 7-k και 9-k, μερικές φορές δεν μπορείτε να δείτε έναν από τους τοίχους του ψυγείου. Σε ακριβά, ποιοτικά συστήματα κλιματισμού, τέτοια περιστατικά δεν συμβαίνουν, η εσωτερική μονάδα είναι γεμισμένη σε δύο στρώματα. Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα είναι ότι το βάρος είναι σχεδόν δύο φορές λιγότερο από ό, τι πρέπει να είναι, η απόδοση είναι αδύναμη, και η συσκευή φεύγει γρήγορα. Όλοι θα ήθελαν να δουν μια μικρή, συμπαγή εσωτερική μονάδα στον τοίχο του δωματίου, αλλά η ικανότητα ψύξης εξαρτάται από αυτό και την καταλληλότητα χρήσης του κλιματιστικού στο σύνολό του.

9. Το βάρος του διαχωρισμένου συστήματος

Μία από τις σημαντικές παραμέτρους των συστημάτων κλιματισμού είναι το βάρος και το μέγεθος των μονάδων. Με αξιόπιστες και υψηλής ποιότητας συσκευές, οι εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες είναι συνήθως βαρύτερες και μεγαλύτερες από τα πρότυπα τυποποιημένα συστήματα split. Μερικοί κατασκευαστές διατηρούν μικρές, συμπαγείς διαστάσεις, εγκαθιστώντας πιο ισχυρούς συμπιεστές ή, σωστά, έχουν στρώματα εναλλάκτη θερμότητας. Εδώ, το βάρος είναι ένας εκθετικός παράγοντας ενός καλού συστήματος. Οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να αναφέρουν τα κιβώτια και τον εξοπλισμό των πινακίδων (ένα είδος πινακίδας πληροφοριών όπου ο κατασκευαστής τοποθετεί την εγγραφή στα κύρια χαρακτηριστικά της συσκευής) να αναφέρει το βάρος των μπλοκ. Επιλέγοντας ένα μοντέλο, και ιδιαίτερα τους ελάχιστα γνωστούς κατασκευαστές με παρόμοια τιμή, συγκρίνετε αυτήν την παράμετρο. Αν και το βάρος δεν είναι ο κύριος παράγοντας, αλλά στη θέση σας θα το έκανα σίγουρα χωρίς να αποτύχει.

10. Μεταλλικό και πλαστικό περίβλημα

Τέτοιες μάρκες, όπως η Daikin, η Samsung ή η LG, προτιμούν να κάνουν χωριστά πλαστικά περιβλήματα. Κάτω από την επίδραση της ατμοσφαιρικής πλαστικό σώμα μπορεί να έρθει σε ρήμαγμα εξωτερική φως του ήλιου - αυτό θα συμβεί στέλεχος, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να ραγίσει από την ξηρότητα ή απλά να καταρρεύσει. Επαναλήφθηκαν περιπτώσεις, όταν ο ανεμιστήρας της εξωτερικής μονάδας «LG» άγγιξε τη δομή του σώματος παραμόρφωση.

11. Κατασκευαστές

Όταν έρθει στο κατάστημα για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς διάσπαση του συστήματος, ασυνείδητα καταβάλει αμέσως την προσοχή στη χώρα της ετικέτας κατασκευαστή και στη συνέχεια θα δείτε την επιγραφή «made in China». Θέλω να σας διαβεβαιώσω αμέσως, αυτή η επιγραφή τίποτα δεν λέει και όχι να μην συνδέεται με την ποιότητα του προϊόντος. Πολλές δημοφιλείς μάρκες έχουν δικαιολογηθεί καιρό την παραγωγή τους στην Κίνα, και αυστηρό έλεγχο από εμπειρογνώμονες από τις κορυφαίες εταιρείες για την ποιότητα των προϊόντων της.

Δεν είναι μυστικό ότι η Κίνα είναι η Κίνα, αλλά συμβαίνει επίσης να είναι διαφορετική! Πρακτικά σε κάθε βήμα υπάρχουν διαχωρισμένα συστήματα, τα οποία, παράδοξα, έχουν τα ίδια εσωτερικά μέρη - διαφορετικές σανίδες, εναλλάκτες θερμότητας, αλλά και συμπιεστή. Η εμφάνιση των περιπτώσεων έχει μικρές διαφορές, σπάνια, αλλά μερικές φορές, όταν η εμφάνιση είναι ίδια και οι ετικέτες των σημάτων είναι διαφορετικές. Αλλά, τι θέλεις! Ακόμη και οι πίνακες ελέγχου είναι οι ίδιοι και, μάλλον, μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκετά διαφορετικά από άλλα μοντέλα διαφορετικών εμπορικών σημάτων. Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να βρεθούν σε φτηνές συσκευές χαμηλής ποιότητας. Εάν ο προϋπολογισμός σας δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά να αγοράσει ένα split σύστημα με υψηλό κόστος, και υπολογίζετε σε μια χαμηλότερη τιμή, η οποία είναι κάτω από τη μέση αγορά, τότε σας συμβουλεύω να μην επιλέξετε. Για εσάς υπάρχει ένα κριτήριο - αυτή είναι η εμφάνιση που θα σας αρέσει.

Στην πράξη, για να σας ενδιαφέρουν, πωλητές μιλούν για την παραγωγή των συσκευών τους από τη Δυτική Ευρώπη, που συχνά αναφέρεται ως η Γαλλία, η Ολλανδία ή το γνωστό Ιαπωνία. Οι διευθυντές δείχνουν πιθανούς αγοραστές η σήμανση για τη διάσπαση πακέτο - σύστημα δείχνει την χώρα κατασκευής «Ιαπωνία» (σημείωση, δεν «κατασκευάζονται στην Ιαπωνία»), αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα είναι η κινεζική κατασκευαστή. Λοιπόν, δεν υπάρχει τίποτα τρομερό στην περίπτωση αυτή! Σήμερα, σπάνια, αλλά μερικές φορές μπορείτε να αγοράσετε ένα συγκρότημα συσκευή της Μαλαισίας, και αν ξαφνικά είσαι τυχερός, και ιαπωνικά. Αλλά για τις κορυφαίες μάρκες όπως «Hitachi», «Panasonic», «Toshiba» ή «Mitsubishi» θα πρέπει να πληρώσουν ακριβά. Θα πρέπει να πληρώνω ένα μισό ή ίσως και δύο φορές περισσότερο από ό, τι θα πληρώσει για το κόστος του διαχωρισμού συστήματος κανονικού τύπου.

12. Ο συμπιεστής

Στις διαφημίσεις, στο Διαδίκτυο σε εξειδικευμένες διαφημιστικές ιστοσελίδες, στους καταλόγους καταστημάτων, όλο και πιο συχνά ορισμένες μάρκες δηλώνουν ότι τα προϊόντα τους είναι με ένα συμπιεστή που παράγεται από την Ιαπωνία. Γιατί να εστιάσετε στον συμπιεστή; Επειδή το πιο βασικό μέρος κάθε διαχωρισμένου συστήματος είναι ένας συμπιεστής υψηλής ποιότητας που παρέχει τέτοιες κύριες παραμέτρους όπως ισχύ και απόδοση, έλλειψη αυξημένων επιπτώσεων θορύβου και αξιοπιστία της συσκευής! Φυσικά, δεν θέλω να σας διαταράξω, αλλά θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να διευκρινίσω ορισμένες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Τα πιο φθηνά μοντέλα εγκαθιστούν συμπιεστές των ίδιων εμπορικών σημάτων. Και γιατί όχι; Ένας αξιόπιστος εκπρόσωπος για την παραγωγή συμπιεστών έχει αποδειχθεί η εταιρεία "Toshiba". Όλο και περισσότερο, οι άνθρωποι αγοράζουν εξοπλισμό μεσαίας τάξης με υψηλής ποιότητας συμπιεστή αυτού του αξιόλογου κατασκευαστή. Και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό.

13. Ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να προσέξετε στο κατάστημα

Ρωτήστε τον πωλητή σχετικά με τη διαθεσιμότητα ενός κέντρου εξυπηρέτησης στην περιοχή σας και μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για την περίοδο επισκευής της εγγύησης. Θα ήταν ωραίο αν είχατε την ευκαιρία να κάνετε κάποια χειραγώγηση με την εσωτερική μονάδα στο κατάστημα, δηλαδή να προσπαθήσετε να ανοίξετε και να κλείσετε μόνοι σας το κάλυμμα της μονάδας. Αυτή η διαδικασία θα χρησιμοποιείτε πάντα όταν καθαρίζετε τα φίλτρα στο σπίτι. Όταν ανοίγετε το καπάκι ενός συστήματος ποιότητας, γενικά δεν θα ακούσετε μια κρίσιμη στιγμή. Κατά μήκος της όλης περιμέτρου του περιβλήματος της εσωτερικής μονάδας, τα φίλτρα πρέπει να πιέζονται σφιχτά έτσι ώστε να μην υπάρχουν ανοικτές πλευρές στα θερμαντικά σώματα (εναλλάκτες θερμότητας).

Θέλετε να το πιστέψετε ή όχι, αλλά αυτές οι δευτερεύουσες αποχρώσεις δείχνουν, γενικά, την αξιοπιστία και την ποιότητα της εγκατάστασης. Έτσι, το καπάκι είναι σε κακή ποιότητα εξοπλισμού, ανοίγει με δυσκολία και, επιπλέον, ακούγεται ένας ήχος λείανσης, σαν να πρόκειται να σπάσει. Τα φίλτρα αποσύρονται με προσπάθεια και προσκολλώνται συχνά στο ψυγείο. Στην περίπτωση, κατά μήκος των εξωτερικών άκρων υπάρχουν ρωγμές, δηλαδή, δεν υπάρχει στεγανότητα της τοποθέτησης. Μέσω αυτών των ρωγμών, η σκόνη μπορεί να πετάει ελεύθερα, η οποία εγκαθίσταται όχι μόνο στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας, αλλά και στην πτερωτή.

14. Μοντέλα - 7,9,12,24,28,30

Το μοντέλο υποδεικνύει την ικανότητα της απόδοσης του συστήματος. Για οικιακούς και γραφειακούς χώρους, εγκαθίστανται οικιακά κλιματιστικά για τοίχους από μοντέλα 7 έως 30. Το μοντέλο εμφανίζεται πάντοτε στα κουτιά από χαρτόνι συσκευασίας και στις πινακίδες του ίδιου του εξοπλισμού. Δίνω ένα παράδειγμα:

 • μάρκα διάσπασης συστήματος LESSAR: LS / LU - H07KHA2 (το έβδομο μοντέλο δηλώνει τους αριθμούς 07).
 • διανομέας - μάρκας PANASONIK: CS / CU - E12MKD (το δωδέκατο μοντέλο δηλώνει τον αριθμό 12).

Είναι πολύ απλό. Σχεδόν η πλειονότητα των εργοστασίων παραγωγής ορίζει επίσης τα μοντέλα διαχωρισμένου συστήματος. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις, όταν ο κατασκευαστής σημειώνει με διαφορετικό τρόπο το μοντέλο των προϊόντων του. Έτσι, για παράδειγμα, το εμπορικό σήμα όπως το "KENTATSU" σηματοδοτεί το μοντέλο του ως εξής: KSGJ21HFAN1 / KSGJ21HFAN1. Και τα ακόλουθα στοιχεία μπορούν να διευκρινιστούν: 26, 35, 53, 61, 70. Για να μάθετε ποιο μοντέλο ενός συγκεκριμένου κλιματιστικού, είναι απαραίτητο να διαιρέσετε αυτό το μέγεθος κατά 3.

Πώς να επιλέξετε ένα χωριστό σύστημα για τις εγκαταστάσεις σας - πρέπει να κάνετε έναν μικρό υπολογισμό. Ο αριθμός του μοντέλου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με τον αριθμό 3, και να πάρουμε την περιοχή του δωματίου σε τετραγωνικά μέτρα, έτσι θα καταλάβουμε τη χρήσιμη περιοχή του κλιματιστικού. Και πιστέψτε με, αυτό θα είναι αρκετό. Για ένα δωμάτιο 27 τετραγωνικών μέτρων. m βάζω το ένατο μοντέλο, αλλά για 36 - το δωδέκατο μοντέλο τακτοποιεί αρκετά. Συχνά ρωτάται αν το έβδομο μοντέλο μπορεί να εγκατασταθεί σε δωμάτιο 30 τετραγωνικών μέτρων. m; Απαντήστε αμέσως - όχι! Και η δημαγωγία των πελατών ότι ο γείτονας έχει ένα ένατο μοντέλο και δροσίζει ολόκληρο το διαμέρισμα, θα πω τα εξής. Ναι, η δύναμη μπορεί και θα αρκεί για να κρυώσει ολόκληρο το δωμάτιο, αλλά με ποια δυσκολία; Αρκεί να αφιερώσετε χρόνο για να εξασφαλίσετε ένα δεδομένο καθεστώς θερμοκρασίας, ενώ ρυθμίστε την ελάχιστη θερμοκρασία (αυτό θα συζητηθεί αργότερα). Έτσι, το μέγιστο φορτίο εφαρμόζεται στον συμπιεστή και πρακτικά δεν κλείνει και αρχίζει να υπερθερμαίνεται. Σε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας, η διάρκεια ζωής θα μειωθεί στο ελάχιστο. Αξίζει να σε αξίζει; Επίσης, μην αγοράσετε ένα split σύστημα με ένα μεγάλο αποθεματικό ισχύος, ψύξη ένα μικρό δωμάτιο, θα ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε συχνά, το φορτίο απαιτείται για την εκκίνηση του κινητήρα. Όσο περισσότεροι κύκλοι, τόσο πιο συχνά υπάρχει μια βλάβη, και το μηχάνημα γίνεται άχρηστο.

15. Πώς να ρυθμίσετε σωστά τη θερμοκρασία

Σχετικά με αυτό το ζήτημα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ των συμβατικών και των μετατροπέων. Με μια τυπική συσκευή, η θερμοκρασία του αέρα που εξέρχεται από την εσωτερική μονάδα δεν εξαρτάται σε καμία περίπτωση άμεσα από την καθορισμένη θερμοκρασία στον πίνακα ελέγχου. Η θερμοκρασία 8 - 14 βαθμών Κελσίου είναι η μέση θερμοκρασία της ροής του εμφυσημένου αέρα υπό βέλτιστες συνθήκες. Στο τηλεχειριστήριο, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία που θέλετε να λαμβάνετε σε αυτό το δωμάτιο. Έτσι, αν έχετε την επιθυμία να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα έως 17 βαθμούς Κελσίου, η διάσπαση - το σύστημα θα λειτουργήσει μέχρι να φτάσει ακριβώς 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά το πιο κρύο δεν μπορεί να φυσήξει! Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν το στοιχειώδες πράγμα. Για μία δεδομένη επιθυμητή θερμοκρασία με ένα σημάδι των 17 βαθμών Κελσίου στο τηλεχειριστήριο είναι ακόμα στην αίθουσα με την εσωτερική μονάδα εμφυσάται μέση θερμοκρασία του αέρα 8 - 14 βαθμούς Κελσίου, όπως σε ένα συμβατικό κλιματιστικό απομακρυσμένη από ένα γεγονός που δεν συνδέονται άμεσα. Έχει ήδη αποδειχθεί ότι το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας του αέρα για άνετη ανθρώπινη δραστηριότητα είναι 24 βαθμοί Κελσίου. Εάν, για παράδειγμα, εμφανίσετε μια θερμοκρασία με τον αριθμό των 20 βαθμών Κελσίου στον πίνακα ελέγχου, και δεν αισθάνεστε την αίσθηση του κρυώματος, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν προβλήματα. Μπορούν να είναι διαφορετικά - από μια λανθασμένη επιλογή του μοντέλου συστήματος ως τις βλάβες στο ίδιο το κλιματιστικό. Εάν τοποθετήσετε τη θερμοκρασία στο σημείο ελάχιστης θερμοκρασίας, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του διαχωρισμένου συστήματος και θα πρέπει να επιστρέψετε τη συσκευή για επισκευές και να πληρώσετε ένα αξιοπρεπές ποσό για αυτό.

16. Αγορά ενός διαχωρισμένου συστήματος: ένα κατάστημα ή μια εταιρία για το κλίμα

Αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με την εφαρμογή διαχωρισμένων συστημάτων, θα διατυπώσουν κατηγορηματικά ότι είναι πολύ προβληματικοί και μερικές φορές απλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανταγωνιστές ενός καταστήματος δικτύου. Είναι αυτονόητο ότι μόνο σε μεγάλα καταστήματα μπορούν να αντέξουν οικονομικά να κρατήσουν εκπτώσεις σε δημοπρασίες για τους αγοραστές ή να ανακοινώσουν κάποιες δελεαστικές προσφορές. Σήμερα, οι τιμές χονδρικής είναι σχεδόν ίσες με τις τιμές λιανικής, γι 'αυτό σας συμβουλεύω να ακούσετε τις ακόλουθες συστάσεις. Αρχικά, επισκεφθείτε αρκετά μεγάλα καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση οικιακών συσκευών στο κοινό. Αλλά ακούστε τη σύστασή μου - εγκαταλείψτε την επιβαλλόμενη τοποθέτηση, είναι καλύτερο να διατάξετε την εγκατάσταση της συσκευής σε μια εταιρεία κλιματισμού που παρέχει αυτές τις υπηρεσίες.

17. Σε ποιον πρέπει να ανατεθεί η εγκατάσταση

Ο χρόνος ζωής της εγκατάστασης, όπως ήδη γνωρίζετε, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από μια ποιοτική εγκατάσταση. Αγοράζοντας ένα σχετικά ακριβό σύστημα split, οι άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα στην εγκατάσταση και πάντα προσπαθούν να βρουν φθηνούς εγκαταστάτες.

Εκείνοι που είναι λίγο πιο έξυπνοι, αρχίζουν να υπολογίζουν πόσα χρόνια στην αγορά υπάρχει μια εταιρία για το κλίμα. Αλλά είναι αυτή η ένδειξη; Η εταιρεία μπορεί να είναι τουλάχιστον 20 ετών και μόνιμη επαγγελματίες εγκαταστάτες απλά δεν το κάνουν, και ως εκ τούτου θα κατευθύνει τις λεγόμενες καθηγητές φοιτητής, ο οποίος πήρε μόνο μια δουλειά χθες. Ανεξάρτητα επιλέξτε μια εταιρεία κλίμα είναι προβληματική! Τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίπτωση; Ακόμα κι αν είστε ένας γείτονας στη σκάλα στο σπίτι όπου ζείτε, θα συστήσετε μια επιχείρηση, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα έρθετε ακριβώς εκείνοι οι άνθρωποι που εγκατέστησαν το σύστημα. Η συνεχής agiotage των εγκαταστάσεων συμβαίνει στις αρχές της θερινής περιόδου, οι επιχειρήσεις αυτές καταφεύγουν στις υπηρεσίες του "shabashnikov". Είναι καλύτερο να εκμεταλλευτείτε τη γνώμη των φίλων που έχουν ήδη εγκαταστήσει ένα split σύστημα στο σπίτι και να ρωτήσω αν δεν είχαν τηλέφωνο εγκατάστασης; Συνήθως, επαγγελματίες ειδικοί εγκαταλείπουν τα τηλέφωνα ή τις επαγγελματικές τους κάρτες, προφανώς ελπίζοντας για συστάσεις των υπηρεσιών τους. Θα ήταν καλύτερα να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους. Φροντίστε να ρωτήσετε το προσωπικό της εγκατάστασης, θα γίνει η εργασία για να εκκενωθεί ο αέρας με μια αντλία κενού; Αυτό, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι μια σχετικά σημαντική διαδικασία, αλλά για εξοικονόμηση χρόνου, οι περισσότεροι αδίστακτοι εγκαταστάτες αγνοούν αυτή τη διαδικασία. Αντλίες έρχονται σε διαφορετικές εταιρείες, αλλά η εμφάνισή τους είναι σχεδόν η ίδια, προσέξτε την παρουσία αυτής της συσκευής στα εργαλεία των ειδικών. Η παρουσία ηλεκτρικών σκουπών, λέει ότι έχουν διαμορφωθεί για να εγκαταστήσουν σωστά τον εξοπλισμό του συστήματος.

Αξίζει να ελέγξετε ένα σημείο - η διαδικασία σκουπίσματος διαρκεί τουλάχιστον μισή ώρα, ενώ η αντλία λειτουργεί συνεχώς. Προσπαθήστε να μην παρεμβαίνετε και μην ζητάτε από τους εγκαταστάτες περιττές ερωτήσεις και μην ακολουθείτε το βλέμμα της δουλειάς τους, καθισμένοι στην καρέκλα. Πρέπει να καταλάβετε ότι αυτές οι ενέργειες ερεθίζουν κάθε άτομο, και ακόμα περισσότερο, αυτό που σας παρέχει υπηρεσίες. Ακόμα και ένας έμπειρος ειδικός με τέτοιες ενέργειες ακούσια θα ρίξει τα κατσαβίδια από τα χέρια, για να μην αναφέρουμε τους νεοφερμένους. Θέλω να δώσω μια μικρή, αλλά χρήσιμη συμβουλή - μην είστε άπληστοι. Συμβουλή στους ειδικούς ότι αν σας αρέσει η δουλειά τους, θα τους ευχαριστήσετε, δώστε μια άκρη 200-300 ρούβλια. Δείτε πώς θα προσπαθήσουν να κάνουν τη δουλειά!

18. Πότε πρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα

Η καλύτερη στιγμή για να εγκαταστήσετε τα split συστήματα είναι η άνοιξη, όταν η ζεστασιά έρχεται στο δρόμο και μόνο ο ήλιος αρχίζει να ζεσταίνεται. Σε αυτή την περίοδο, μπορείτε να βρείτε έναν κανονικό εγκαταστάτη σε προσιτή τιμή για το έργο τους. Το ύψος της εποχής αρχίζει με την έλευση του καλοκαιριού, οι εγκαταστάτες "ζωγραφίζονται" ένα μήνα εκ των προτέρων. Αυτό που δεν είναι παράδοξο είναι ότι αυτή η κατάσταση επαναλαμβάνεται από έτος σε έτος. Εκείνοι που δεν μπορούν να περιμένουν, προσφέρουν χρήματα για να τους εξυπηρετήσουν εκτός σειράς. Αυτό αξίζει επίσης να σκεφτούμε εκ των προτέρων, ώστε να μην πληρώνουμε επιπλέον χρήματα!

19. Τόπος εγκατάστασης

Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα σε προσβάσιμο σημείο, όπως πολυώροφα κτίρια στην καλύτερη θέση στο παράθυρο άνοιγμα, καθώς στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί την υπηρεσία και να κάνουν το ελάχιστο κόστος για τη συμμετοχή της. Μερικοί άνθρωποι δεν το σκεφτόμαστε κατά την εγκατάσταση του διαχωρισμού - συστήματα, που προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα για την καλωδίωση σωλήνες φρέον και εγκαταστάτες με τη βοήθεια του πύργου, σύμφωνα με τον πελάτη να επιλέξει τη θέση της εξωτερικής μονάδας, που είναι σε δυσπρόσιτα σημεία, μερικές φορές αυτές οι υπηρεσίες που παρέχονται από τους ορειβάτες που είναι σαφές ότι δεν εμπειρογνώμονες στον τομέα αυτό. Και τότε οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ήταν λάθος και πλήρωσε τα επιπλέον χρήματα να δαπανήσουν εξυπηρέτηση μετά την πώληση της εξωτερικής μονάδας.

Φυσικά, είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε αυτή τη μονάδα στη σκιά, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει πάντα μια τέτοια ευκαιρία. Θα ήταν υπέροχο να τοποθετήσετε ένα γείσο, θα βοηθήσει στην προστασία της συσκευής από τις ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις και, φυσικά, από τις ακτίνες του ήλιου. Ταυτόχρονα, πρέπει να αποσυναρμολογούνται εύκολα από ειδικούς για την προληπτική συντήρηση των υπηρεσιών. Μην το πάρετε στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να καλύψετε το μπλοκ με πολυαιθυλένιο ή κουρέλια - για μια εποχή θα έχει χρόνο να σκουριάσει! Εάν εκφράζετε την επιθυμία να τοποθετήσετε ένα εξωτερικό μπλοκ στους λεπτούς τοίχους του μπαλκονιού, τότε θα ακούτε σταθερά ένα σταθερό buzz στην αίθουσα.

20. Προσωπική αξιολόγηση των δημοφιλών εμπορικών σημάτων κατασκευαστών διαχωρισμένων συστημάτων

Θα εκφράσω την προσωπική μου γνώμη, ανεξάρτητα από την τεχνική που θα επιλέξω, έχοντας εμπειρία σε αυτόν τον τομέα και, με βάση τα μέσα, του προϋπολογισμού μου.

Ιστορικό:

Σήμερα το εισόδημά μου είναι περίπου 25 000 ρούβλια. Αλλά είμαι το είδος του ατόμου, ευρύτατα γνωστός ως cheapskate. Ναι, είμαι καλός άνθρωπος, αλλά με πικρία. Αλλά, δεν θέλω να ξοδεύω χρήματα σε κάτι σαν πολλούς άλλους ανθρώπους! Για τον εαυτό μου, έκανα μια βαθμολογία ποιότητας και αξιοπιστίας, συμπεριλαμβανομένων και προσιτές τιμές, καθώς και την πιθανότητα όχι μόνο το γάμο, αλλά και συντήρηση, εργασίες εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένων των παραμέτρων της λειτουργικότητας, στοιχεία σχεδίασης, και τη γενική εμφάνιση. Για μένα προσωπικά, η τιμολόγηση παίρνει την πρώτη θέση! Με αυτές τις σκέψεις, έκανα βαθμολογία μου, αλλά αν το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα είναι υψίστης σημασίας - σε αυτήν την περίπτωση, λυπάμαι, προτείνω η αξιολόγηση δεν αντιστοιχεί με τις απόψεις σας για αυτές τις συσκευές. Στη λίστα κάτω από τα καθορισμένα αξιολόγησης, προσπάθησα να εξετάσει μόνο τα δημοφιλή εμπορικά σήματα των κατασκευαστών εξοπλισμού.

Η βαθμολογία μου των διαχωρισμένων συστημάτων:

 • Παράθυρο conditioner BC (ναι είναι αυτός, το δηλώνω σοβαρά)
 • Panasonic (κατασκευασμένο στην Κίνα, μοντέλα 7 - 12)
 • Lessar Rational
 • Kentatsu
 • Midea, Aeronik, General Climat
 • Panasonic (εγκατάσταση Μαλαισίας ή εγκατάσταση μετατροπέα)
 • Toshiba, Hitachi
 • Samsung, LG (παραγωγή Κορέας)
 • Samsung, LG (κατασκευαστής Κίνα)
 • Mitsubishi
 • Daikin
 • Kraft (το ενδιαφέρον του αγοραστή για το εμπορικό σήμα, χάρη σε μια αποδεκτή πολιτική τιμών, για αυτό το λόγο πρόσθεσα αυτήν την εταιρεία στην βαθμολογία μου).

21. Συμβουλές για όσους αναζητούν κριτικές σχετικά με τα συστήματα split

Θα προσπαθήσω να σχολιάσω την βαθμολογία μου.

Ιστορικό:

Δηλώνοντας το γεγονός ότι είναι προβληματική η εξέταση διαφορετικών εμπορικών σημάτων και η σύγκρισή τους μεταξύ τους. Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές έχουν μια ποικιλία από προϊόντα τους, που κυμαίνονται από τις επιλογές του προϋπολογισμού και τελειώνουν με ελίτ μοντέλα των split συστημάτων. Επίσης, προσπάθησα να αγγίξω όχι μόνο την πολιτική τιμών των συσκευών, αλλά και να λάβω υπόψη τα χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Ταυτόχρονα, λαμβάνοντας υπόψη τη λειτουργικότητα διαφόρων συσκευών, προσπάθησα να συγκρίνω το μοντέλο τιμών του μοντέλου διαχωρισμένου συστήματος.

 • Παράθυρο BC 1500. Ναι, μην εκπλαγείτε, είναι αυτός! Το συνηθισμένο κλιματιστικό παράθυρο, και όχι ένα σύγχρονο σύστημα split σήμερα. Τον έβαλα στην πρώτη θέση σε αυτή την κατάταξη. Όχι πολύ καιρό πριν επισκέφτηκα τους γονείς μου και αποφάσισα να αποτρέψω την παλιά συσκευή κλιματισμού. Ξεκινήσαμε να θυμόμαστε πότε εγκαταστάθηκε, πήρε τα έγγραφα και αγκλύθηκε! Από το 1987, ο εξοπλισμός λειτουργεί ως ρολόι. 27 χρόνια χωρίς επισκευή! Εδώ είναι! Ειλικρινά, ήμουν συγκλονισμένος από αυτό το γεγονός. Η τεχνική έγινε στη συνείδηση, ποιοτικά, και δεν υπάρχει τίποτα να διαμαρτυρηθεί. Ένα τόσο μικρό πράγμα, όπως ένα βιδωτό βίδα και αυτό με δύο ροδέλες, ένα πλαστικό, και το άλλο είναι από μέταλλο. Ένα μειονέκτημα είναι ο θόρυβος, αλλά σαν να μην χρειαζόταν να παρατηρήσουμε ότι το φαινόμενο θορύβου είναι εγγενές σε όλα τα παραθύρων κλιματιστικά, αυτό θα πρέπει να συμβιβαστεί. Ο παλιός σχεδιασμός είναι αρκετά βαρύς, που ζυγίζουν μόνο οι εναλλάκτες θερμότητας, ένας ανεμιστήρας και ένα σκελετό από σίδερο, όπως ένα συνηθισμένο βαρέλι μοιάζει με πυκνωτή έναρξης. Φυσικά, δεν υπάρχει τηλεχειριστήριο, και κανείς δεν σκεφτόταν το σχεδιασμό σε αυτά τα μακρινά χρόνια - καμία αισθητική εμφάνιση. Σε αυτά τα πρώτα χρόνια, όταν μου ρωτήθηκε ποια μάρκα κλιματισμού είχα, πάντα ντρεπόμουν να απαντήσω ότι είχα έναν τέτοιο κακοποιό σαν το "Beka" στο σπίτι μου! Σήμερα, μπορώ με περηφάνια να πω ότι 27 χρονών μου "ζουν", σκεφτείτε εσάς, ένας εργαζόμενος γέρος - ένα κλιματιστικό BC!
 • «Panasonic». Η αγαπημένη μάρκα όλων. Η ποιότητα του μη παραγωγικού συστήματος της Μαλαισίας και όχι του συστήματος inverter, δηλαδή η κινεζική παραγωγή, αποτιμώνται. Η απελευθέρωση του split-system "Panasonic" στην Κίνα, περιορίζεται στο 12ο μοντέλο - και είναι κρίμα! Ο σχεδιασμός είναι υπέροχος! Η συσκευή είναι αξιόπιστη, αθόρυβη, απλά την απολαμβάνετε όταν την εγκαταστήσετε. Για να το καθαρίσετε, δεν είναι απαραίτητο να ασκήσετε μεγάλη προσπάθεια, είναι εύκολα αποσυναρμολογημένο. Παραθέτω ορισμένες μικρές ατέλειες: δεν υπάρχει τρόπος ύπνου, αν και, ίσως, στα πιο πρόσφατα μοντέλα, οι προγραμματιστές έχουν εξαλείψει αυτή την αναστάτωση. Προς μεγάλη έκπληξη, ο αποσβεστήρας, ο οποίος ρυθμίζει τη ροή του αέρα, δεν εμφανίζεται, αλλά ακριβώς κάτω και ευθεία. Ένα τέτοιο κλιματιστικό δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο γραφείο κάτω από το γραφείο ή στο σαλόνι κάτω από το κρεβάτι. Γενικά, αυτά είναι αξιοπρεπή συστήματα διάσπασης.
 • Lessar Rational. Κάτω από την Panasonic δεν είναι μόνο στην τιμολόγηση, αλλά και στην υπηρεσία, καθώς δεν είναι πολύ βολικό να αποσυναρμολογηθεί και στη συνέχεια να συγκεντρωθεί. Συμπιεστής της ιαπωνικής εταιρείας "Toshiba", αναφέρεται σε υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο εξοπλισμό. Ο συνηθισμένος σχεδιασμός και λειτουργεί σχεδόν χωρίς θόρυβο. Για δύο χρόνια πωλήσεων, ούτε και μία περίπτωση γάμου.
 • "Kentatsu". Αναφέρεται σε αξιόπιστες συσκευές. Το μάτι προσελκύει τον πελάτη, η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από τον συμβατικό εξοπλισμό. Σας συμβουλεύω να ελέγξετε την εσωτερική μονάδα, ανοίγοντας και κλείνοντας το κάλυμμα της, σε πολλά μοντέλα υπάρχει αυτό το ελάττωμα, αν και σε νέα θέματα το πρόβλημα φαίνεται ότι έχει εξαλειφθεί. Όχι πάρα πολύ, δώστε προσοχή σε αυτά τα δευτερεύοντα μικροσκοπικά, το κύριο πράγμα είναι ότι συνολικά αυτή η συσκευή είναι πολύ υψηλής ποιότητας. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το κόστος του διαχωρισμένου συστήματος της σειράς «Τιτάν» υπερεκτιμάται από τους κατασκευαστές, αλλά υπογραμμίζω ότι αυτή είναι η καθαρά προσωπική μου άποψη.
 • "Aeronik", "Midea", "Γενικό κλίμα". Πιστεύω ότι όλες αυτές οι τρεις μάρκες του ίδιου τύπου, και θα τους είχα αγοράσει με την ακόλουθη σειρά, όπως αναφέρεται. «Aeronik» - την ποιότητα και την προσιτή τιμή πολιτική διάσπαση - σύστημα. Συχνά έπρεπε να εργάζονται στην εγκατάσταση του συστήματος «Μιδέας», υπάρχουν κάποιες αποχρώσεις, γιατί δεν μου άρεσε αυτό το μοντέλο. Από τους τρεις τύπους των πιο αηδιαστικό στο αποσυναρμολόγησης και συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας κατά τον καθαρισμό απαιτείται στην αίθουσα, «Γενική Climat». Στα κανονικά μοντέλα, δεν υπάρχει τρόπος ύπνου, σε αντίθεση με τα συστήματα μετατροπέων. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική των τριών αυτών σημάτων, η αξία τους θα πρέπει να είναι μικρότερη από όλες αυτές τις μάρκες με την εξαίρεση των «Samsung», «LG» και «Kraft», αλλά δεν είναι σαφές από ό, τι σκέψεις μερικές φορές φουσκώνουν την τιμή της μάρκας «Μιδέας» και «Γενική Climat».
 • "Panasonic" (συναρμολόγηση της Μαλαισίας ή του συστήματος inverter). Ένα τέτοιο σύστημα διαχωρισμού διακρίνεται από την ποιότητα και την αξιοπιστία του. Η συσκευή είναι εξαιρετική όχι μόνο στην εγκατάσταση, αλλά και στην υπηρεσία καθώς και στην προληπτική συντήρηση. Ορισμένα μοντέλα είναι εκπληκτικά με τη λειτουργικότητά τους, αλλά η τιμή είναι αρκετά προσιτή. Έρχεται για να καταγράψει το γεγονός ότι πιθανότατα, λόγω της αστάθειας του ρεύματος στα ηλεκτρικά μας δίκτυα, πολύ συχνά στις συσκευές οι πίνακες είναι αναμμένες. Όχι μόνο είναι η επισκευή δαπανηρή, αλλά προσπαθήστε να βρείτε έναν ειδικό για τις κάρτες, αφού δεν μπορούν όλοι να το κάνουν. Αρκετές φορές έπρεπε να βλέπω και να ακούω μηχανές που έκαναν δυσάρεστους ήχους με τη μορφή ενός σφυρί ή σφυρίχτρα, παρόλο που οι ήχοι αυτοί ήταν ελάχιστα ακουστικοί, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει κάποιος ερεθισμός. Εάν είχαν μια τιμή όπως αυτή του Kentatsu, δεν θα είχα αρνηθεί να αγοράσω ένα τέτοιο σύστημα.
 • "Toshiba", "Hitachi". Ανήκουν στα ταξινομημένα συστήματα κλάσης. Και τα δύο μοντέλα έχουν σχεδόν όμοιες παραμέτρους. Όσον αφορά την ποιότητα, δεν μπορώ να πω τίποτα οριστικό, δεδομένου ότι πωλούνται μόνο μερικές μονάδες. Αλλά, μου φαίνεται ότι αυτά τα μοντέλα είναι ποιότητας και αξίας σε επίπεδο με το "Panasonic" (που παράγεται από τη Μαλαισία), αλλά έχουν ελάχιστη λειτουργικότητα.
 • "Samsung", "LG" (παραγωγή Κορέας). Αυτά τα μοντέλα βρίσκονται στη σειρά τιμών με την Panasonic (κατασκευάζεται από τη Μαλαισία) και τη Hitachi, αλλά η ποιότητα τους δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά τα εμπορικά σήματα, αλλά προφανώς τα χάσει. Μερικές φορές, μπορεί κανείς να συναντήσει την κατασκευή υπαίθριων πλαστικών πλακών, δεν προκαλεί εμπιστοσύνη στην ποιότητα και δεν είναι πολύ βολικό να διατηρηθεί.
 • Samsung "," LG "(κατασκευαστής της Κίνας). Εάν ξαφνικά συμβεί ότι όλα τα εμπορικά σήματα εγκαταλείπουν την αγορά στην αξιολόγηση, τότε μόνο θα αποφασίσω να το αγοράσω. Ήδη πολύ αμφίβολη αυτή τη φήμη του συστήματος, αν και στην πρακτική μου εξακολουθούσαν να πληρούν συσκευές που έχουν εργαστεί για 8 - 10 χρόνια.
 • «Mitsubishi». Κατά τη διακριτική μου ευχέρεια, αυτό είναι ένα ποιοτικό και αξιόπιστο διαχωριστικό σύστημα, αλλά η πολιτική τιμών είναι απαράδεκτη για μένα.
 • "Daikin". Η ποιότητα αυτής της συσκευής είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή του "Mitsubishi", αντίστοιχα, και η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη, αλλά ο προϋπολογισμός μου δεν έχει τις επενδύσεις που θα μπορούσαν να επενδύσουν σε αυτό το έργο. Αν αποφασίσετε να αγοράσετε αυτό το μοντέλο, σας συμβουλεύω να διευκρινίσετε τον κατασκευαστή, καθώς ορισμένα μοντέλα με εξωτερικά πλαστικά τεμάχια συναρμολογούνται στην Κίνα και θα πρέπει να είναι φθηνά.
 • «Kraft». Το τίμημα τελευταίο μέρος του στην κατάταξή μου και γι 'αυτό. Η πώληση και τοποθέτηση μερικά χρόνια εγκατάστασης κλιματισμού, έχω δει πολλά πράγματα: ημερομηνίες των κραδασμών, παράξενους θορύβους, η άναρχη το άνοιγμα ή το κλείσιμο της συσκευής, το κάψιμο του σκάφους, έφτασε στο σημείο όπου ήταν, φανταστείτε νέα συμπιεστή, χωρίς φρέον! Λοιπόν, τι άλλο; Και θα σας πω! Υπήρξε μια περίπτωση, όταν ήμουν αναγκαστικά να διαχωρισμός εγκατάσταση τύχη - «Kraft» του συστήματος. Ήμουν σε κατάσταση σοκ! Αποδεικνύεται και αυτό είναι δυνατό, όταν η εξωτερική και η εσωτερική μονάδα είναι το ίδιο μοντέλο, και ένα από τα πολλά καλώδια εντελώς διαφορετικό μοντέλο. Έπρεπε να υποφέρω πολλά για να σπαταλάω το καρύδι με ένα αρχείο και ένα τρυπάνι. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα το ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου! Αμφιβάλλω ότι θα αγοράσω αυτό το φθηνότερο και υποβαθμισμένο μοντέλο.

Πώς να επιλέξετε ένα split σύστημα για το σπίτι

Πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν ότι οι μεγάλες περίοδοι θερμού καιρού μεταφέρονται πιο έντονα από το χειμερινό παγετό, διότι στη χώρα μας ο αγώνας ενάντια στο κρύο είναι από καιρό συνηθισμένος. Και πώς να αντέχουν τις θερινές θερμοκρασιακές διαθέσεις της φύσης; Η πρακτική δείχνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς κλιματιστικό.

Μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού διαφορετικών μοντέλα οικιακών κλιματιστικών ιδιαίτερα δημοφιλής χωρισμένα συστήματα. Σύμφωνα με πολλούς καταναλωτές, τα συστήματα split και multi-split είναι τα πλέον κατάλληλα για μόνιμη χρήση (εάν το σπίτι δεν παρέχει κεντρικό κλιματισμό).

Οι συσκευές άλλων τύπων είναι κατάλληλες για γραφεία (μονόφυλλα παραθύρων) ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσωρινά ως επείγον μέτρο (κινητά κλιματιστικά). Ωστόσο, τα διαχωρισμένα συστήματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα και το πιο σημαντικό - είναι οικονομικά και δεν παράγουν τέτοιο θόρυβο, όπως μοντέλα μονομπλόκ.

Αυτή η ιδιότητα επιτυγχάνεται διαιρώντας τον εξοπλισμό σε δύο μονάδες - εξωτερικές και εσωτερικές. Η εξωτερική μονάδα με συμπυκνωτή, ανεμιστήρα και συμπιεστή (επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία είναι κατά μέσο όρο 50-55 dB) τοποθετείται έξω, στον τοίχο του κτιρίου, στη στέγη ή στο τεχνικό μπαλκόνι. Η εσωτερική μονάδα με εξατμιστή και ανεμιστήρα (επίπεδο θορύβου 22-30 dB) τοποθετείται σε εσωτερικό χώρο. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να μειώσετε τον ήχο του εργαλείου εργασίας κατά 25-30 dB, δηλαδή σχεδόν χίλιες φορές! Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στα σαλόνια του διαχωρισμένου συστήματος προτιμώνται τα μονοκόμματα.

Διαχωρισμένο σύστημα Ballu της σειράς Green. Διαφορές: μια κρυφή οθόνη που γίνεται ορατή όταν είναι ενεργοποιημένη η συσκευή κλιματισμού, ένα εργονομικό τηλεχειριστήριο IR

Η εκτεταμένη οικογένεια των διαχωρισμένων συστημάτων μπορεί να χωριστεί σε πέντε τύπους, ανάλογα με το σχεδιασμό της εσωτερικής μονάδας και τον τρόπο τοποθέτησής της: κανάλι, κασέτα, στήλη, δάπεδο-οροφή, τοίχο. Η επιλογή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σχεδιασμό των τοίχων του δωματίου και το ύψος της οροφής. Σε κατοικημένες περιοχές έως 25 τ.μ. και με ύψος οροφής έως 3,5 μ. Προτιμώνται οι τοίχοι εσωτερικές μονάδες - τα ορθογώνια πλαστικά τους κουτιά κοσμούν, για παράδειγμα, το 80% όλων των ξενοδοχειακών δωματίων στην Ευρώπη. Και μόνο αν για κάποιο λόγο η τοποθέτηση σε τοίχο είναι αδύνατη, επιλέξτε άλλες επιλογές, για παράδειγμα εσωτερικές μονάδες δαπέδου και οροφής, οι οποίες δεν είναι τοποθετημένες στον τοίχο, αλλά στο πάτωμα ή στην οροφή.

Σπάνια χρησιμοποιούν τα μπλοκ στήλης, σχεδιασμένα κυρίως για μεγάλες αίθουσες (επομένως, στην καθημερινή τους ζωή εγκαθίστανται μόνο σε οικιακά θέατρα). Οι μονάδες κασέτας και κλιματιστικά καναλιών απαιτούν επίσης ευρύχωρα δωμάτια, κυρίως με ψηλή οροφή, καθώς είναι τοποθετημένα πίσω από ψευδοροφή και "τρώνε" τουλάχιστον 30-50 εκατοστά. Ωστόσο, αυτά τα μοντέλα έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: είναι σε θέση να εφοδιάσουν με φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα στο δωμάτιο, αν και όχι σε πολύ μεγάλο όγκο.

Κλιματιστικά σειράς Forsage (Hyundai). Γρήγορη και ομοιόμορφη ψύξη αέρα έως 17 ° C, ιονιστής, αντιβακτηριδιακός φίλτρο καθαρισμού, κλιματισμός

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SPLIT

Για αποτελεσματική λειτουργία, το διαχωρισμένο σύστημα πρέπει να διαθέτει επαρκή ισχύ ψύξης, η οποία δεν πρέπει να συγχέεται με την κατανάλωση ρεύματος. Ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας ψύξης, λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα της θερμομόνωσης των τοίχων, τον αριθμό των παραθύρων, τη θέση και το μέγεθος τους, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων πηγών θερμότητας (τηλεοράσεις, υπολογιστές κ.λπ.) είναι σε θέση να εκτελεί μόνο έναν ειδικό. Σύμφωνα με προσεγγιστικούς υπολογισμούς, για μια έκταση 20 m2 και ύψος οροφής 3 m, είναι κατάλληλη μια εσωτερική μονάδα 2,5 kW.

Η κατανάλωση ισχύος μπορεί να είναι από 0.7 kW (στην τάξη συσκευή Α +) έως 1 kW (κατηγορία D). Με περιστασιακή χρήση της διαφοράς στην κατανάλωση ενέργειας λίγο αισθητή, αλλά με όλο το χρόνο λειτουργίας (για παράδειγμα, εάν εφαρμόσετε το κλιματιστικό όχι μόνο για την ψύξη, αλλά και για τη θέρμανση, που είναι σε θέση σχεδόν όλα τα μοντέλα) το πρόσθετο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας στη σεζόν μπορεί να είναι αρκετές εκατοντάδες ρούβλια.

Αναστροφέας Split-system Luxury A3050 (Samsung). Λόγω του τριγωνικού τμήματος του περιβλήματος του μοντέλου, το δωμάτιο δροσίζει πολύ πιο γρήγορα. Το φίλτρο αέρα υψηλού φίλτρου είναι εύκολο να αφαιρεθεί

Με την ευκαιρία, εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό όλο το χρόνο, σηκώστε το μοντέλο όλων των εποχών. Κατά την επιλογή, καθορίστε την ελάχιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα στην οποία η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει στη λειτουργία ψύξης και θέρμανσης. Ορισμένα μοντέλα δεν έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία σε εξωτερικές θερμοκρασίες κάτω από -5... -10 ° C, ενώ άλλοι, αντίθετα, λειτουργούν στους -25 ° C.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι η στάθμη θορύβου της εσωτερικής μονάδας. Σήμερα πρωταθλητές στην αθόρυβη λειτουργία είναι μια σειρά μέσων Artcool Slim και Artcool Stylist (LG), FTXS / CTXS-Κ (Daikin) με 19 dB επίπεδο θορύβου (νυχτερινή λειτουργία)? σε μοντέλα της Mitsubishi Electric MSZ / MUZ-FH ή Samsung σειρά Luxury Α3050 αυτό το χαρακτηριστικό είναι 16 dB σε Platinum (Ballu) - 21 dB.

Κλιματιστικό μετατροπέα Η σειρά Electrolux Monaco Super DC Inverter έχει υψηλή ενεργειακή απόδοση (τάξη Α +), η λειτουργία Hot start θα θερμαίνει γρήγορα το δωμάτιο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SPLIT

Κλιματισμός είναι μια τεχνικά πολύπλοκη και, κατά κανόνα, πολυλειτουργική συσκευή ικανή όχι μόνο να ψύχει ή να θερμαίνει τον αέρα, αλλά και να καθαρίζει και να την ενυδατώνει. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν αντικαταστάσιμα φίλτρα για καθαρισμό από τη σκόνη και άλλες προσμείξεις. Επίσης, ιονιστές, αποσμητικά φίλτρα, εξαλείφοντας τις δυσάρεστες μυρωδιές, γενικά, μπορούν να υπάρχουν όλες οι μέθοδοι καθαρισμού και βελτίωσης της ποιότητας του αέρα που είναι διαθέσιμες στην καθημερινή ζωή.

Λιγότερο συνηθισμένα είναι τα κλιματιστικά που μπορούν να λειτουργήσουν στον τρόπο του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Προηγουμένως παρουσιάστηκαν στην κατηγορία της τεχνολογίας μεσαίων και υψηλών κατηγοριών τιμών. Τέτοια μοντέλα περιλαμβάνονται, ιδίως, στην περιοχή των Panasonic, Hitachi, Daikin και κόστος 30-50.000 ρούβλια. και πολλά άλλα. Inexpensive σχισμές (16-25 χιλιάδες ρούβλια.) Με τη δυνατότητα ενός μικρού αερισμού εφοδιασμού έχουν εμφανιστεί σχετικά πρόσφατα. Βρίσκονται στη γραμμή Haier (σειρά Lightera), Electrolux (κασέτα, δαπέδου και οροφής και διανομέα καναλιών σειρές EASO). Σε τέτοια μοντέλα, συνήθως παρέχονται όλα τα απαραίτητα βήματα για τον καθαρισμό και την προετοιμασία του αέρα.

Διαχωριστικό σύστημα KACI109HGI-W (Karting). Λειτουργίες λειτουργίας: ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση, αερισμός

Επιλέγοντας ένα κλιματιστικό, Δώστε προσοχή στη διαθεσιμότητα ειδικών τρόπων λειτουργίας, οι οποίοι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμοι. Για παράδειγμα, σε μια άνετη λειτουργία ύπνου, η συσκευή διορθώνει τη θερμοκρασία του αέρα έτσι ώστε να είναι πιο δροσερή τη νύχτα στο δωμάτιο και πιο ζεστή την αυγή (και η τεχνική λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται). Το "Turbo" είναι ένας βραχυπρόθεσμος (10-20 λεπτά) τρόπος λειτουργίας στον οποίο ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας λειτουργεί με αυξημένη ένταση. Σας επιτρέπει να χαμηλώσετε γρήγορα (αυξήσει) τη θερμοκρασία στο δωμάτιο, αλλά το κλιματιστικό κουδουνίζει περισσότερο από το συνηθισμένο. Μια παρόμοια επιλογή είναι διαθέσιμη σε πολλά μοντέλα κατασκευαστών.

Επίσης, πολύ χρήσιμα είναι τα συστήματα "έξυπνων" έλεγχος κλιματισμού, επιτρέποντας όχι μόνο τη διατήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας αλλά και την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Για παράδειγμα, στο κλιματιστικό Fujitsu General, ο αισθητήρας Ανιχνευτής Ανθρώπου θα μεταφέρει αυτόματα τη συσκευή στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας αν δεν υπάρχει κανένας στο δωμάτιο. Το προηγμένο σύστημα αισθητήρων Econavi στα μοντέλα της Panasonic διορθώνει τη λειτουργία του εξοπλισμού ανάλογα με την παρουσία των ανθρώπων στο δωμάτιο και το επίπεδο του ηλιακού φωτισμού.

Επίτοιχο μοντέλο 114 DC-inverter (Chigo). Λειτουργίες: αυτόματη, εξαερισμός, ψύξη, θέρμανση και αφυγραντικότητα, κατάσταση αναστολής λειτουργίας, λειτουργία turbo, σύστημα διανομής αέρα 3D

ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SPLIT

Κόστος των κλιματιστικών εξαρτάται από την εποχή. Το χειμώνα, ένα σύστημα με δυνατότητα ψύξης 2-2,5 kW μπορεί να αγοραστεί για 8-10 χιλιάδες ρούβλια. Συστήματα μάρκας "premier" (Daikin, Fujitsu General, Mitsubishi Electric, Toshiba) κοστίζουν από 30 χιλιάδες ρούβλια. Στο καυτό καλοκαίρι, η συσκευή θα κοστίσει 20-50% πιο ακριβά. Και αν η θερμότητα είναι ισχυρή, τότε με την αγορά ανέξοδων μοντέλων γενικά θα υπάρξουν δυσκολίες.

Η πτώση της τιμής ενός διαχωρισμένου συστήματος επηρεάζει όχι μόνο τις επιδόσεις, αλλά και τα χαρακτηριστικά σχεδίασης, όπως η διαχείριση ισχύος του μετατροπέα του κινητήρα. Κάποτε μια τέτοια εξέλιξη Panasonic ήταν ένα σημάδι τεχνολογίας πολυτελείας, σήμερα βρίσκεται στα περισσότερα μοντέλα, εκτός από τις φτηνότερες γραμμές. "Όχι σε εποχή" μια συσκευή inverter μπορεί να αγοραστεί για 15-20.000 ρούβλια. Αλλά αυτή η τεχνολογία δικαιολογεί τη χρήση της, επειδή τα κλιματιστικά που παράγονται από το inverter καταναλώνουν περίπου 30% λιγότερο ηλεκτρισμό από τα συμβατικά και λειτουργούν πιο αθόρυβα.

Το σύστημα διαχωρισμού τοίχων της σειράς Fusion (Electrolux). Ψύξη, θέρμανση, αφύγρανση, αερισμός, φίλτρο καθαρισμού αέρα έξι σταδίων, οθόνη, πίνακας ελέγχου

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SPLIT

Εξωτερική μονάδα κρεμάστηκε στον τοίχο του κτιρίου ή τοποθετήθηκε σε μπαλκόνι που δεν είχε τζάμια. Η εγκατάστασή του μπορεί να είναι δύσκολη τόσο από τεχνική όσο και από νομική άποψη. Ειδικότερα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις: στον συμπιεστή ο θόρυβος δεν έρχεται σε αντίθεση με τους γείτονες, και το κλιματιστικό δεν «ποτίζονται» κάτω από το μπαλκόνι συμπύκνωμα, δεν υποβαθμίζει την εμφάνιση του κτιρίου ήταν καλά στερεωμένο, και κανείς δεν τραυματίστηκε, κατεδαφιστεί.

Η σειρά του έργου, που αντιστοιχεί σε όλες τις απαιτήσεις αρχιτεκτονικής και κατασκευής, υγιεινής και πυρασφάλειας, πρέπει να ανατεθεί σε ειδικούς. το κόστος του τελικού πακέτου θα είναι αρκετές χιλιάδες ρούβλια. Συχνά ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση πραγματοποιούνται από την ίδια εταιρεία - είναι κερδοφόρα (μπορείτε να πάρετε μια έκπτωση) και "με ασφάλεια" (σε περίπτωση δυσλειτουργίας είναι ευκολότερο να βρείτε τον ένοχο). Νομικές δυσκολίες μπορεί να προκύψουν όταν επιχειρείτε να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα σε ένα κτίριο που έχει αρχιτεκτονική αξία. Αυτό το πρόβλημα είναι σημαντικό, για παράδειγμα, για την Αγία Πετρούπολη, όπου υπάρχουν πολλά παρόμοια κτίρια.

Εγκατάσταση και σύνδεση της συσκευής θα πρέπει να διεξάγονται από έμπειρους ειδικούς, διότι είναι απαραίτητο να ενισχυθεί αξιόπιστα ένα τεράστιο αντικείμενο (αρκετές δεκάδες χιλιόγραμμα) σε μεγάλο υψόμετρο. Επιπλέον, η εξωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια και να συνδεθεί έτσι ώστε να αποφευχθεί η διαρροή ψυκτικού μέσου, το οποίο απαιτεί κατάλληλο εργαλείο. Είναι επιθυμητό οι κατασκευαστές να έχουν συστήσει αναφορές - για παράδειγμα, επίσημες επιστολές από οργανισμούς στους οποίους παρείχαν παρόμοιες υπηρεσίες.

Κλιματιστικά Invertor Ballu: Σειρά Platinum με χαμηλό επίπεδο θορύβου και Σύστημα φιλτραρίσματος τεσσάρων συστατικών Combo (φίλτρο Catechin / HEPA / Βιταμίνη C / Αρωματικό) (α). DC Inverter series με λειτουργία "Hot Start" (6). Σειρά Eso με κρυφή οθόνη (σε)

Εσωτερικά μονάδα χωρισμένου συστήματος τοποθετημένο σε ορισμένη απόσταση από το εξωτερικό, το οποίο δεν υπερβαίνει το μέγιστο μήκος της διαδρομής που συνδέει τους αγωγούς με το φρέον. Αυτή η τιμή μπορεί να είναι 10-30 m, ανάλογα με το μοντέλο. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η μέγιστη δυνατή διαφορά ύψους (συνήθως 5-15 m) μεταξύ των υπαίθριων και των εσωτερικών μονάδων, εάν πρόκειται να τοποθετηθούν σε διαφορετικά επίπεδα.

Αναστροφέας σειράς Zanussi Novello DC Inverter: Λειτουργίες Follow Me, Hot Start, λειτουργία Turbo, προστασία από παγετό εξωτερικής μονάδας

Επιπλέον, η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κατά τη λειτουργία η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει άμεσα στο άτομο. Επομένως, καθορίστε την τοποθεσία του κλιματιστικού εκ των προτέρων (όχι πάνω από το κρεβάτι ή το γραφείο). Ωστόσο, σχεδόν όλες οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένες με κινητές περσίδες, με τις οποίες μπορείτε να κατευθύνετε τις ροές αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούν ένα τηλεχειριστήριο, μερικά μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα, κάτι που φυσικά δεν είναι πολύ βολικό. Μια πιο σύγχρονη ανάπτυξη είναι ο περιμετρικός αερισμός.

Μοντέλο στήλης ZACF-48Ε / 1 (Zanussi). Χωρητικότητα ψύξης 14 kW (130 m2 επιφάνειας)

Στα μοντέλα Artcool (LG), FTXS35, 42, 50Κ (Daikin) και στη σειρά Forzage (Hyundai), Το σύστημα κατανέμει τον αέρα, έτσι ώστε το δωμάτιο δεν είχε «νεκρές ζώνες» και είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλο τον όγκο χωρίς σχέδια. Ότι η ροή του αέρα διανέμεται μη-κατευθυντικά, σε κλιματιστικά Fujitsu παρέχει τη λειτουργία των «αυτόματων παντζούρια αιωρούνται» στις γραμμές και Zanussi Timberk - επιλογή Swing (αυτόματη κίνηση περσίδων πάνω και κάτω) και σε μοντέλα Chigo υπάρχει μια λειτουργία διανομής αέρα 3D (αυτόματη κίνηση των τυφλών αριστερά-δεξιά και άνω-κάτω).

Το split σύστημα ελέγχεται εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριστήριο. Τα προηγμένα μοντέλα υποστηρίζουν το Wi-Fi (Samsung Luxury Series A3050), το οποίο σας επιτρέπει να ελέγχετε τη συσκευή σε ένα smartphone ή υπολογιστή από οπουδήποτε στον κόσμο. Δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για το αν έχετε αφήσει ή όχι το κλιματιστικό.

Εμπειρογνωμοσύνη

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό λάθος κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων είναι η λανθασμένη επιλογή του κλιματιστικού με την ικανότητα ψύξης. Η επιλογή της συσκευής ανατίθεται καλύτερα στους επαγγελματίες. Το δεύτερο είναι ανεπιτυχής θέση για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας. Δεν μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από ένα κρεβάτι, γραφείο ή γραφείο υπολογιστή. Και το τρίτο λάθος είναι η εγκατάσταση της μονάδας πάνω σε ψηλά έπιπλα, για παράδειγμα, ντουλάπια. Εάν λάβουν κρύο αέρα στην επιφάνεια, το συμπύκνωμα θα απελευθερωθεί και τα έπιπλα θα βρέξουν. Επιπλέον, η κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο θα διαταραχθεί, γεγονός που θα οδηγήσει στην εμφάνιση ζωνών διαφορετικών θερμοκρασιών: χαμηλότερη - στην περιοχή της εσωτερικής μονάδας και υψηλότερη - στην αντίθετη πλευρά του δωματίου.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ SPLIT

Οι περισσότερες από τις εσωτερικές μονάδες έχουν εμφάνιση γυμνό γραφείο, που δεν συνδυάζεται με τις έννοιες της αισθητικής του σπιτιού. Μόνο μερικοί κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην εμφάνιση των κλιματιστικών. Από τις επιτυχημένες εξελίξεις στο σχεδιασμό, σημειώνουμε αρκετές σειρές Artcool (LG). Έτσι, ο ηγέτης Artcool Slim διαφέρει κομψό, πάχος 177 mm, η θήκη με φινίρισμα από σκούρο γυαλί και οπίσθιο φωτισμό LED. Τα κλιματιστικά Artcool Gallery είναι τετράγωνα, όχι ορθογώνια, πάχους μόνο 129 mm. Στο πλαίσιο της πρόσοψης, μπορείτε να εισάγετε μια φωτογραφία ή μια αναπαραγωγή της εικόνας. Συσκευές της νέας σειράς Artcool στιλιστής έχουν μια γαλαζοπράσινη τετράγωνη θήκη με έναν εγγεγραμμένο κύκλο, διακοσμημένο με δυναμικό φωτισμό. Οι λυχνίες LED επιτρέπουν την προσομοίωση σεναρίων ηλιοβασιλέματος, αυγής και άλλων δυναμικών φωτισμών.

Συστήματα διαχωρισμού Timberk: σειρά Laguna Nero, μαύρη θήκη πλήρως ελασμένη (a); σειρά Corona Lite με οθόνη φεγγαριών (6)

Για να κάνετε το κλιματιστικό να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα

Πριν από τη λειτουργία του προϊόντος, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε αέρα και υγρασία από τους σωλήνες ψυκτικού μέσου και τον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μια ειδική συσκευή - μια αντλία κενού.

Το θέμα είναι ότι το υδραυλικό κύκλωμα του κλιματιστικού μηχανήματος κυκλοφορεί το έλαιο μαζί με το ψυκτικό μέσο, ​​μέσω του οποίου λιπαίνονται τα κινούμενα μέρη του συμπιεστή. Είναι πολύ υγροσκοπικό, δηλαδή απορροφά έντονα την υγρασία, σε επαφή με την οποία οξειδώνεται, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη φθορά του συμπιεστή και στην ταχεία αποτυχία του. Ωστόσο, οι μη εξουσιοδοτημένοι εγκαταστάτες συνήθως δεν δίνουν την δέουσα προσοχή σε αυτή τη διαδικασία και δεν αφαιρούν αέρα από το κλιματιστικό ή πιο συχνά δεν είναι στο έλεος μιας αντλίας κενού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η θέση σε λειτουργία μιας συσκευής που δεν έχει προετοιμαστεί σωστά είναι απαράδεκτη. Ενώ η εκκένωση της διαδρομής αποτελεί δέσμευση για ανθεκτικότητα και διατήρηση της αποτελεσματικότητας του κλιματιστικού.

Λίγο για το ψυκτικό

Το ψυκτικό στο σύστημα split των νοικοκυριών κατά τη στιγμή της εγκατάστασης βρίσκεται στην εξωτερική μονάδα, τις περισσότερες φορές χρεώνεται με τη λήψη υπόψη το μήκος της διαδρομής 5 m. Δηλαδή, αν η επικοινωνία είναι μεγαλύτερη από 5 m για το κλιματιστικό για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει να συμπληρώσετε το ψυκτικό υγρό.

Με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εξατμιστεί εν μέρει από τη συσκευή κατά τη λειτουργία, τότε πρέπει να προστεθεί. Μπορεί ψυκτικά ανεφοδιασμού R22 και R410A (αλλά όχι περισσότερο από 30% διαρροή, επειδή το τελευταίο περιλαμβάνει δύο συστατικά με περίπου τον ίδιο βαθμό μεταβλητότητας). Μην προσθέτετε στο σύστημα με R407C: αποτελείται από τρία στοιχεία των διαφορετικών αστάθεια, γι 'αυτό πρέπει να αντικατασταθεί πλήρως.

Inverter κλιματιστικό ArtCool Stylist (LG) - ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από άποψη σχεδιασμού