Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Υγραντήρας για παιδιά - που είναι καλύτερο για το μωρό σας

Για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα και όχι άρρωστα, ο αέρας στο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι πολύ ξηρός. Βέλτιστα όρια υγρασίας σε αυτό - από πενήντα έως εβδομήντα τοις εκατό. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, φροντίδα γονείς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά - το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία, και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Τι θα δώσει την εμφάνιση μιας ενυδατικής κρέμας στο φυτώριο του παιδιού σας;

Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του μωρού, τόσο πιο τρυφερό το δέρμα. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στους αρνητικούς παράγοντες. Και αν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε το δέρμα των παιδιών (ειδικά των νεογέννητων) στεγνώνει επίσης, μπορεί να φλεγμονή και να ξεφλουδίζει. Σπρώξτε τα μωράκια, γιατί αυτό που ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είναι γεμάτη με αλλεργικές αντιδράσεις, συχνά κρυολογήματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιοτροπίες, κλάμα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Αλλά με μια συσκευή ικανή να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα (υγραντήρα), η κατάσταση αλλάζει μαγικά. Ο γιος ή η κόρη αρχίζουν να κοιμούνται καλύτερα, είναι λιγότερο ασταθής και οι ψυχρές ασθένειες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έρθουν στο νηπιαγωγείο. Το δέρμα, ακόμη και χωρίς ειδική ενυδατική κρέμα για βρέφη, δεν στεγνώνει και δεν ερεθίζει. Και η ρινική συμφόρηση εξαφανίζεται, κάτι που είναι φυσικό - τελικά, γίνεται συχνός σύντροφος του υπερβολικού αέρα του δωματίου.

Το πιο ευεργετικό αποτέλεσμα των συσκευών ενυδάτωσης το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες με θερμαντήρες λαμβάνουν μια ρεκόρ υγρασίας. Αυτή τη στιγμή, το επίπεδό της στον αέρα μπορεί να πέσει σε είκοσι τοις εκατό - δεν είναι καθόλου καλό. Περίπου αυτό το επίπεδο υγρασίας στην έρημο. Και αυτό δεν είναι το όριο: εάν οι τοίχοι χαρτιού είναι κολλημένοι με ταπετσαρία χαρτιού ή καλύπτονται με γυψοσανίδες, τότε η υγρασία και το 10% μπορεί να πέσουν. Μετά από όλα, και τα δύο αναγραφόμενα υλικά απορροφούν την υγρασία από τον αέρα.

Και εάν η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, τότε δεν θα εξοικονομηθούν υγρά ράκη στα θερμαντικά σώματα - χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Μετά από όλα, σε αυτές τις συνθήκες, η αύξηση της στάθμης υγρασίας στο βέλτιστο δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί να εξατμιστούν περίπου τρία λίτρα νερού την ημέρα, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν μόνο εξειδικευμένες οικιακές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τους διάφορους τύπους, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Υγροποιητές υπερήχων και η χρήση τους στο νηπιαγωγείο

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι ο πιο αποτελεσματικός. Η αρχή της δουλειάς τους είναι η εξάτμιση του νερού λόγω των δονητικών κινήσεων της ειδικής μεμβράνης. Βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού, προκαλεί το νερό να μετατραπεί σε ατμό, το οποίο δεν θερμαίνεται πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι ένα συν - ψυχρός ατμός δεν μπορεί να κάψει ένα μικρό παιδί, από την περιέργεια έρχονται στη μονάδα πολύ στενά.

Και μην πιστεύετε στους ισχυρισμούς ότι το υπερηχογράφημα από αυτές τις συσκευές έχει αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Ο υγραντήρας χρησιμοποιεί απόλυτα ασφαλείς συχνότητες. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά επιβλαβές είναι η ηλεκτροστατική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τηλεοπτικές οθόνες και οθόνες. Είναι καλύτερα να τα βγάλετε έξω από το φυτώριο - θα είναι πραγματικά χρήσιμο. Η συσκευή ενυδάτωσης, παρεμπιπτόντως, αντισταθμίζει εν μέρει αυτή την αρνητική επίδραση, μειώνοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αγοράζοντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, αξίζει να ξέρετε ότι είναι καλύτερο να το βάλετε κάπου ψηλότερα. Αφήστε να είναι, για παράδειγμα, ένα κομοδίνο ή ένα σταθερό ράφι. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εγγύηση για ταχύτερη εξάπλωση ατμού στον εναέριο χώρο. Όσον αφορά τη φροντίδα, τότε υπάρχει μια απόχρωση - η μονάδα δεν δέχεται σκληρό νερό, δίδοντας εξαιτίας της μαζί με την άσπρη επίστρωση ατμού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, ή να αγοράσετε μαλακτικά φυσίγγια, κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, ή το νερό για να συμπληρώσετε ένα ειδικό - καθαρίζονται, περάσει μέσα από τα φίλτρα.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Όταν αξίζει να αγοράσετε έναν υγραντήρα τύπου υπερήχων:

 • Αν το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό, και οι μπαταρίες το χειμώνα είναι πολύ ζεστό και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν. Μια ισχυρή συσκευή θα αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το πρόβλημα και θα προσφέρει άνεση σε ένα μικρό μέλος της οικογένειας.
 • Εάν ο ύπνος του παιδιού σας είναι πολύ ευαίσθητος και από τον παραμικρό θόρυβο, μπορεί να ξυπνήσει. Ο υγραντήρας αυτού του τύπου λειτουργεί πολύ ήσυχα (απαλά γουργουρίζει και ψιθυρίζει, απελευθερώνει ατμό), δεν θα ενοχλεί κανέναν ακόμη και τη νύχτα όταν υπάρχει σιωπή γύρω.
 • Εάν το δωμάτιο του μωρού είναι αρκετά μεγάλο - η ισχύς της συσκευής υπερήχων επαρκεί για να χειριστεί τον όγκο του στερεού αέρα.
 • Αν είναι συχνά απαραίτητο να επιτευχθεί γρήγορα μια αύξηση της υγρασίας στο βέλτιστο επίπεδο.
 • Εάν υπάρχει περιοδική ανάγκη μεταφοράς της μονάδας σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Αν δεν είστε βάρος και δεν είναι παράλογο να αγοράσετε καθαρό νερό ή ειδικές κασέτες για να το μαλακώσετε.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα;

Ο υγραντήρας έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσουν και να διατηρήσουν ένα υγιές επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο, αλλά να πάρει τα μέγιστα οφέλη από τη χρήση μιας τέτοιας συσκευής, είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά, ανάλογα με τις επιθυμητές λειτουργίες, τετράγωνα δωμάτια και αρχικά δεδομένα μικρο-κλιματικά. Σχετικά με τις ποικιλίες, τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα συγκεκριμένων μοντέλων, θα μιλήσουμε για αυτό το άρθρο.

Ποικιλίες και παραμέτρους επιλογής

Στη σύγχρονη αγορά υπάρχουν 4 τύποι υγραντήρων αέρα για το σπίτι: παραδοσιακός, ατμός, υπερήχων και σύνθετος.

 1. Παραδοσιακά.Αυτός ο τύπος συσκευής λειτουργεί με βάση την αρχή της φυσικής εξάτμισης του νερού χωρίς τη χρήση διαφόρων ενεργοποιητών. Το νερό από τη δεξαμενή εισέρχεται στις αντικαταστάσιμες κασέτες σε έναν ειδικό δίσκο, από τον οποίο εξατμίζεται από μόνη της και ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας οδηγεί τον αέρα από το δωμάτιο μέσω της συσκευής.Πλεονεκτήματα: δημιουργεί ένα άνετο επίπεδο υγρασίας μέσα στο δωμάτιο χωρίς τον κίνδυνο υδάτων. ταυτόχρονα διεξάγει τον καθαρισμό του αέρα από σωματίδια σκόνης. καλύπτει μεγάλους χώρους. οικονομικό σε λειτουργία. μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρωματοθεραπεία.Μειονεκτήματα: περιορισμένο όριο υγρασίας 60%. την ανάγκη αλλαγής των αντιβακτηριακών τακτικών γραμμών · θόρυβο λόγω της λειτουργίας του ανεμιστήρα.
 2. Ατμός.Εξάτμιση της υγρασίας συμβαίνει λόγω της θέρμανσης του νερού, δηλαδή, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, μια τέτοια συσκευή είναι παρόμοια με ένα ηλεκτρικό βραστήρα. Μέχρι σήμερα, ως επιλογή για ένα διαμέρισμα δεν συνιστάται, αλλά για την προσωρινή χρήση στη χώρα ή σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις είναι τέλεια.Πλεονεκτήματα: υψηλή ταχύτητα υγρασίας και υγρασίας. τη δυνατότητα να υπερβούν σημαντικά το 60%. μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. δεν απαιτεί ειδικό νερό, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη χώρα. χαμηλή τιμή.Μειονεκτήματα: υψηλό επίπεδο θορύβου · Ασφάλεια λόγω θέρμανσης τόσο του ίδιου του ατμού όσο και του περιβλήματος του υγραντήρα. υψηλή κατανάλωση ενέργειας.
 3. Υπερηχογράφημα.Σε συσκευές αυτού του τύπου, ο μετασχηματισμός του νερού σε αέρια κατάσταση συμβαίνει λόγω των ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας μιας ειδικής μεμβράνης. Η έξοδος είναι κρύος ατμός. Όλα τα σύγχρονα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την απόδοση μέσω μηχανικού ή ηλεκτρονικού ελέγχου.Πλεονεκτήματα: πλήρη ασφάλεια, η οποία καθιστά δυνατή την εγκατάσταση τέτοιων συσκευών ακόμη και σε παιδικά δωμάτια. σχεδόν πλήρη αθόρυβη λειτουργία? εξοικονόμηση ενέργειας · ελαφρότητα; διαφορετικές επιλογές απόδοσης. αυτόματο κλείσιμο.Μειονεκτήματα: για φθηνά μοντέλα, απαιτείται απεσταγμένο νερό και για συσκευές με ενσωματωμένες κασέτες απαιτείται τακτική αντικατάσταση. Το υψηλό κόστος έχει αποδοθεί πρόσφατα σε ελλείψεις, αλλά τώρα μπορείτε να βρείτε και αρκετά προσιτό μοντέλο χωρίς βοηθητικές επιλογές, όπως ενσωματωμένο υγρόμετρο ή θέρμανση νερού.
 4. Ολοκληρωμένα συστήματα κλιματισμού.Οι πολυλειτουργικές "ροδέλες αέρα" εκτελούν καθήκοντα και καθαρισμό, καθώς και έναν υγραντήρα αέρα, καθώς και έναν ιονιστή ή γεύση. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να προσαρμόσουν πλήρως το εσωτερικό κλίμα από προεπιλογή και από συγκεκριμένες παραμέτρους. Ο καθαρισμός του αέρα συμβαίνει λόγω της περιστροφής σε δοχείο με νερό δίσκων ειδικού σχήματος κατασκευασμένων από ανθεκτικό πλαστικό. Η υγρασία μπορεί να πραγματοποιηθεί με παραδοσιακό τρόπο (με χρήση ανεμιστήρα) ή υπερήχων. Στην πρώτη περίπτωση, ο θόρυβος της συσκευής είναι εγγυημένος.Πλεονεκτήματα: αυτόματο έλεγχο. εκτεταμένες επιλογές για τη ρύθμιση των σωστών παραμέτρων. οικονομία · συμπαγή.Μειονεκτήματα: ένα μεγάλο αριθμό αναλώσιμων (φίλτρα και φυσίγγια), τα οποία χρειάζονται αντικατάσταση περίπου 5-6 φορές το χρόνο.

Σχετικά με τον τρόπο σωστής χρήσης κάθε τύπου υγραντήρα - διαβάστε εδώ.

Για να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, πρέπει να καθορίσετε τα κριτήρια. Η τυπική λίστα παραμέτρων μοιάζει με αυτή:

 • τομέα δράσης και εξουσίας ·
 • ασφάλεια ·
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • διαθεσιμότητα στοιχείων αντικατάστασης ·
 • ειδικές απαιτήσεις για το νερό ·
 • τιμή.

Επιπρόσθετες λειτουργίες υγραντήρα, όπως ενσωματωμένο υγρόμετρο ή ιονιστή αέρα, είναι προαιρετικές. Η πρακτική δείχνει ότι συχνά είναι φθηνότερη και πιο συμφέρουσα η αγορά μεμονωμένων συσκευών.

Χαρακτηριστικά της επιλογής ενός υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο

Αγαπημένος από πολλές μαμάδες και μπαμπάδες, ο Δρ. Komarovsky είναι γνωστός για την κατηγορηματική του άποψη ως προς το πώς πρέπει να είναι το μικροκλίμα στο δωμάτιο των παιδιών. Η θέρμανση πάνω από 22 μοίρες, τα κλειστά παράθυρα, ο ξηρός αέρας, τα χαλιά στο πάτωμα, καθώς και ένα μάτσο ρούχων στο παιδί δεν συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξη της ασυλίας. Τέτοιες συνθήκες βλάπτουν μόνο και οδηγούν σε ότι σε οποιαδήποτε κανονική θερμοκρασία και ένα μικρό αεράκι υπάρχει ο κίνδυνος να αρρωστήσουν. Ως εκ τούτου, οι βασικές κλιματολογικές παράμετροι του φυτωρίου είναι η δροσιά, η φρεσκάδα και η υγρασία.

Μπορείτε να επιλέξετε τον υγραντήρα αέρα στον παιδικό σταθμό για τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά όπως για τα υπόλοιπα δωμάτια, αλλά πρέπει να δοθεί λίγο περισσότερη προσοχή στα εξής:

 • αθόρυβη λειτουργία (εάν η συσκευή πρέπει να ανάβει συνεχώς).
 • Ασφάλεια (εξαρτάται από τον τύπο του μοντέλου - για την περιοχή των παιδιών, η έκδοση ατμού είναι ανεπιθύμητη λόγω της θέρμανσης του κύτους και του ίδιου του ατμού).
 • εμφάνιση (πολλοί κατασκευαστές παράγουν μοντέλα με ιδιαίτερο φωτεινό σχεδιασμό, με τη μορφή ζώων, παραμυθιών, σπιτιών κλπ.).

Για τα βρέφη και τα νήπια έως δύο ετών για την αύξηση της περιεκτικότητας σε υγρασία μπορεί να είναι με ασφάλεια μέσα στο 60%, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες αισθάνονται άνετα και κατά μέσο όρο 50%.

Θα πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι οποιαδήποτε, ακόμα και η πιο σιωπηλή μονάδα θα παράγει ακόμα ορισμένους ήχους - γαργάλισμα και ύμνο. Δεν μπορούν να εξαλειφθούν, αλλά συνήθως δεν προκαλούν σοβαρές δυσκολίες και, για παράδειγμα, το παιδί δεν θα ξυπνήσει. Σχετικά με το πότε ο υγραντήρας είναι χρήσιμος και όταν είναι επιβλαβής - μάθετε εδώ.

Αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Σίγουρα το καλύτερο μοντέλο του υγραντήρα είναι δύσκολο να προσδιοριστεί - όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές ανάγκες της οικογένειας. Αλλά ένα από αυτά με εμπιστοσύνη μπορεί να κληθεί Electrolux EHU-5515D. Χρησιμεύει επίσης ως καθαριστής αέρα, σχεδιασμένος για χώρο δωματίου μέχρι 60 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές, είναι εξοπλισμένο με ένα χρονοδιακόπτη, μια ένδειξη της ποσότητας νερού και της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο. Η παραγωγική, αν και ήσυχη, είναι στη μεσαία κατηγορία τιμών. Επιπλέον, υπάρχει μια επιλογή ιονισμού.

Οι φθηνοί, αλλά υψηλής ποιότητας εκπρόσωποι αυτού του εξοπλισμού μπορούν να σημειωθούν Oregon Scientific WS128. Χαρακτηριστικό του είναι η δυνατότητα χρήσης ως δεξαμενή μιας συνηθισμένης πλαστικής φιάλης, η οποία απλοποιεί σημαντικά τη λειτουργία και εξοικονομεί χρόνο. Το μικρό μέγεθος και το βάρος το καθιστούν φορητό. Οι ρυθμίσεις γίνονται με ένα μόνο κουμπί στην στρογγυλή θήκη. Μπορεί να λειτουργήσει ως άρωμα. Υπάρχει οπίσθιος φωτισμός, ο σχεδιασμός είναι ουδέτερος, σε ασπρόμαυρες εκδόσεις.

Για ένα ευρύχωρο στούντιο διαμέρισμα, σοφίτα, γραφείο, μεγάλο σαλόνι ή να παίξει μια σοβαρή επιλογή θα είναι Venta LW 45 Είναι ένα πλήρες κλιματικό σύστημα με μεγάλη χωρητικότητα και περιοχή κάλυψης έως και 75 τετραγωνικά. Θα βοηθήσει στη δημιουργία υγιούς και υψηλής ποιότητας αέρα στην κατοικία. Με άριστες επιδόσεις, έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, αλλά ξεχειλίζει πιο δυνατά από συμπαγή μοντέλα λόγω του παραδοσιακού τύπου υγρασίας.

Αν θέλετε να επιλέξετε όχι μόνο έναν λειτουργικό, αλλά και έναν όμορφο υγραντήρα αέρα, δώστε προσοχή στο μοντέλο Timberk THU UL 03 Magic Drop. Εκτελείται σε ένα φωτεινό, δυναμικό, μικρό χώρο σχεδιασμό, αυτή η πρακτική συσκευή θα γίνει μια κομψή προφορά στο μοντέρνο εσωτερικό. Τύπος - υπερήχων, από πρόσθετες βελτιώσεις - φίλτρο καθαρισμού νερού, ιονιστής και ειδικό διαμέρισμα για αρωματοθεραπεία. Ο έλεγχος είναι μηχανικός, υπάρχει η λειτουργία αυτόματης αποσύνδεσης, το στόμιο μπορεί να στραφεί σε κάθε πλευρά. Την ίδια στιγμή, η τιμή δεν κρύβεται πίσω από τα σύννεφα, και η περιοχή δράσης φτάνει τα 30 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα - είναι αρκετά για τα standard διαμερίσματα. Μια εξαιρετική επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο.

Ένα άλλο φωτεινό δείγμα - Boneco Air-O-Swiss U7146. Επίσης, από την κατηγορία υπερήχων, καλύπτει μικρούς χώρους μέχρι 20 τετράγωνα. Δεν είναι πολύ ακριβό, αλλά πρωτότυπο στο σχεδιασμό και εξαιρετικά συμπαγές. Η εταιρία-κατασκευαστής είναι ένας από τους ηγέτες στην αγορά οικιακών συσκευών κλιματισμού, που εγγυάται υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα. Ένα μικρό και κινητό μοντέλο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και στο αυτοκίνητο. Διατίθεται σε διάφορα χρώματα, η θήκη με φωτισμό. Το μόνο μειονέκτημα - δεν υπάρχουν ενσωματωμένα φίλτρα, χρειάζεστε καθαρό νερό για απρόσκοπτη λειτουργία.

Κομψό σχεδιασμό και εξαιρετική λειτουργικότητα συνδυάζονται σε ένα ενδιαφέρον μοντέλο σπίτι Polaris PUH 1604. Εκφραστικό σχήμα και floral μοτίβο στο σώμα σας επιτρέπει να μην κρύψετε τη συσκευή μακριά και να την τοποθετήσετε ήρεμα στο τραπέζι και να το χρησιμοποιήσετε ως στοιχείο διακόσμησης. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας αυτός ο υγραντήρας είναι υπερηχητικός με περιοχή κάλυψης που δεν υπερβαίνει τα 25 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο έλεγχος γίνεται χειροκίνητα με μηχανικά μέσα, η ασφάλεια παρέχεται με την επιλογή της αυτόματης απενεργοποίησης της συσκευής. Ο σχεδιασμός παρέχει κεραμικό φίλτρο και επικάλυψη της εσωτερικής δεξαμενής με αντιβακτηριακή σύνθεση με ιόντα αργύρου.

Κανόνες για την επιλογή ενός υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο

Αντιμετωπίζοντας την ανάγκη αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών, οι γονείς αναρωτιούνται για τους κανόνες επιλογής αυτού του προϊόντος. Η δημιουργία ενός ευνοϊκού μικροκλίματος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την ευημερία του μωρού. Τα μικρά παιδιά περνούν πολύ χρόνο στο δωμάτιό τους, οπότε ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται και να υγραίνεται περιοδικά.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κλιματικής τεχνολογίας, το οποίο αλλάζει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο. Τα πλεονεκτήματα των υγροποιητών χώρου και οι κανόνες επιλογής τους θα περιγραφούν λεπτομερώς παρακάτω.

Χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα

Αυτού του είδους οι συσκευές για τη δημιουργία μικροκλίματος είναι πολύ δημοφιλείς, γεγονός που οφείλεται στα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών. Για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα για τον αέρα του παιδιού σας, μπορείτε να απαντήσετε σε τέτοιες ερωτήσεις:

 • Ποια είναι η κατάσταση του δέρματος του μωρού; Υπάρχουν ενδείξεις ξηρότητας και ξεφλούδισμα;
 • Πόσο συχνά αρρωσταίνει το μωρό;
 • Το παιδί κοιμάται καλά το βράδυ;
 • Είναι εύκολο για ένα παιδί να υποκύψει στην υποθερμία;
 • Πόσο συχνά κουράζεται το μικρό παιδί;

Αν βρεθούν μία ή περισσότερες θετικές απαντήσεις, τότε οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν να αγοράσουν μια συσκευή για τον ύγρανση του εσωτερικού αέρα. Ο ξηρός αέρας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να απορροφά την υγρασία από το δέρμα, τα μαλλιά, τους βλεννογόνους και την αναπνευστική οδό. Ο αποξεσμένος βλεννογόνος δεν είναι ικανός να αποτελεί εμπόδιο στα παθογόνα μολυσματικών ασθενειών.

Εκτός αυτού, ξηρός αέρας προκαλεί το σχηματισμό κρούστας στη μύτη, με αποτέλεσμα το παιδί να παρεμποδίζεται ρινική αναπνοή, διαταραχές ύπνου και της μνήμης. Με τη συνεχή εισπνοή του ξηρού αέρα, το μωρό κινδυνεύει να αναπτύξει αλλεργικές παθήσεις.

 • μόνιμη ρινική συμφόρηση.
 • διαταραχή του ύπνου, εξασθένιση της μνήμης, μειωμένη ψυχική απόδοση.
 • προβλήματα με το θηλασμό.
 • αυξημένη νευρικότητα, συχνές διαθέσεις και μειωμένη όρεξη.
 • αυξημένο κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων στη σκόνη οικιακής χρήσης.

Για την κανονική λειτουργία ενός ενήλικα και παιδικού οργανισμού, η υγρασία του δωματίου πρέπει να είναι από 40 έως 60%. Αυτή η μεταβλητότητα οφείλεται στο κλίμα και τις εποχές.

Η μείωση της υγρασίας του αέρα χώρου μπορεί να προκληθεί από εργασίες θέρμανσης, καλοριφέρ και άλλες συσκευές θέρμανσης. Κατά τη χειμερινή περίοδο, το ποσοστό υγρασίας στα περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια δεν υπερβαίνει το 25-30%, που αντιστοιχεί σε συνθήκες ερήμου.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες

Έχοντας πείσει για την ανάγκη αγοράς αυτής της συσκευής, συνιστάται να γνωρίσετε τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά της. Αυτές οι συσκευές ταξινομούνται σύμφωνα με τον μηχανισμό υγρασίας του αέρα.

Υγραντήρες με παροχή ψυχρού ατμού

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των οργάνων είναι η λειτουργία του αέρα μέσα από ένα βρεγμένο πλέγμα. Η ροή αέρα εξαναγκάζεται από έναν ειδικό ανεμιστήρα. Το υγρό πλέγμα χρησιμεύει ως φίλτρο που συλλέγει σωματίδια σκόνης και βακτηρίων που επιπλέουν στον αέρα. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, καθαρισμένος και υγρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • χαμηλό κόστος.
 • επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε παιδικά δωμάτια, ανεξάρτητα από την ηλικία του μωρού.
 • τη δυνατότητα μεμονωμένης επιλογής υγρασίας.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • χαμηλό βαθμό καθαρισμού του αέρα.
 • μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο λόγω της παροχής ψυχρού ατμού.

Υγραντήρες με παροχή θερμού ατμού

Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτών των συσκευών έχει πολλά κοινά με τους προηγούμενους υγραντήρες. Η μόνη διαφορά είναι ότι ζεστός υγρός αέρας (ατμός) τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου ενυδατικής κρέμας περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή κατηγορία τιμών.
 • την ταχύτητα του αποτελέσματος.
 • απολυμανθείσα παροχή ατμού ·
 • δεν χρειάζεται αντικατάσταση των φίλτρων καθαρισμού.

Μαζί με τα πλεονεκτήματα υπάρχουν τέτοια ελαττώματα της συσκευής:

 • Ένας υψηλός κίνδυνος να καεί όταν εκτίθεται σε ένα ζεστό πίδακα ατμού.
 • η πιθανότητα υπερβολικής υγρασίας του αέρα του δωματίου.
 • αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στην αίθουσα λόγω της παροχής θερμού ατμού.

Η συσκευή που τροφοδοτεί ζεστό αέρα είναι κατάλληλη για βρέφη, που συχνά αντιμετωπίζουν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η δυνατότητα προσθήκης αιθέριων ελαίων στον εξατμιστή.

Υπερηχητικές συσκευές

Αυτό το μοντέλο του υγραντήρα αέρα είναι πιο δημοφιλές. Ο μηχανισμός δράσης αυτών των συσκευών είναι η σύνθλιψη σταγονιδίων νερού μέσω υπερηχητικών κραδασμών, ακολουθούμενη από ψεκασμό στον περιβάλλοντα χώρο. Τα μοντέλα υπερήχων έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • γρήγορη άφιξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
 • λειτουργία για τη διατήρηση της απαιτούμενης υγρασίας.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης διαχείρισης, τηλεχειριστήριο και οθόνη LCD.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • αδυναμία χρήσης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.
 • υψηλή κατηγορία τιμών.
 • την ανάγκη αντικατάστασης συνεχώς δαπανηρών φίλτρων.
 • την εμφάνιση μιας λευκής επιδρομής σε αντικείμενα καθημερινής ζωής.

Ιονίζοντες υγραντήρες

Η υγρασία του αέρα μέσω αυτής της κατηγορίας συσκευών πραγματοποιείται με ζεστό και κρύο ατμό. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των συσκευών είναι η λειτουργία του ιονισμού των ρευμάτων αέρα. Η παρουσία αρνητικά φορτισμένων ιόντων στον αέρα έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα του παιδιού. Όταν χρησιμοποιείτε ιονιστικούς υγραντήρες, ο αέρας του δωματίου αποδίδεται με την επίδραση του "μετά τη βροχή".

Κλιματικές εγκαταστάσεις

Αυτό το είδος κλιματικής τεχνολογίας έχει ένα καθολικό σύνολο λειτουργιών. Με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού μπορείτε να επιτύχετε την επίδραση της υγρασίας, της θέρμανσης, του εξαερισμού, του ιονισμού και του καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για παιδικό δωμάτιο, καθώς το μωρό μπορεί να εισπνεύσει καθαρό, απολυμαντικό και υγρό αέρα.

Τα πλεονεκτήματα του κλιματιστικού είναι:

 • ευκολία χρήσης.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • καθαρισμός του αέρα από όλους τους τύπους ρύπων ·
 • μια ποικιλία λειτουργιών.

Το μόνο μειονέκτημα του εξοπλισμού είναι το υψηλό του κόστος σε σύγκριση με άλλους τύπους υγραντήρων.

Εάν το παιδί έχει διαγνωστεί από τέτοιες ασθένειες όπως οι αλλεργίες, το βρογχικό άσθμα, καθώς και οι καρδιαγγειακές παθολογίες, οι γονείς θα πρέπει να τοποθετήσουν μια κλιματική συσκευή στο δωμάτιο των παιδιών. Το ίδιο ισχύει για οικογένειες που ζουν σε περιοχές με δυσμενείς κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά

Κατά την επιλογή ενός κλιματικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • Η παραγωγικότητα της συσκευής και η περιοχή των κατοικιών. Εάν η ένδειξη στο προϊόν υποδεικνύει μόνο την ένταση της ροής αέρα, τότε θα πρέπει να σταματήσετε την επιλογή στους υγραντήρες με τη μέγιστη χωρητικότητα.
 • Το επίπεδο ροής του νερού. Τα δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων μπορούν να εξατμιστούν από 7 έως 12 λίτρα νερού ανά ημέρα. Αυτό το ποσό είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα με τον ξηρό αέρα.
 • Ο όγκος του δοχείου για το υγρό. Προκειμένου η συσκευή να λειτουργεί όλη τη νύχτα, ο όγκος του δοχείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 λίτρα.
 • Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία των μηχανημάτων. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επιλέγετε μια τεχνική για ένα παιδικό δωμάτιο, αφού τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε εξωτερικούς ήχους. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο ισχυρότερο είναι ο ύπνος του παιδιού.
 • Παρουσία λειτουργιών του αυτοματισμού. Αν η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργήσει σε αυτόματο τρόπο, θα αποφευχθεί υπερβολική υγρασία του αέρα δωματίου.
 • Η παρουσία αντικαταστάσιμων φίλτρων. Εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με εναλλάξιμα φίλτρα, θα επιτρέψει την παρακολούθηση του βαθμού μόλυνσης της συσκευής. Η περίσσεια σκόνης επιδεινώνει τη λειτουργία των υγραντήρων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω αποχρώσεις, οι γονείς θα είναι σε θέση να επιλέξουν με ακρίβεια τη σωστή επιλογή για έναν υγραντήρα χώρου για το δωμάτιο των παιδιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή η τεχνική απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Μόνο κάτω από αυτή την προϋπόθεση θα εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για τα παιδιά: επιλέξτε ικανοποιητικά

Η παρουσία ενός υγραντήρα σε ένα διαμέρισμα σήμερα δεν προκαλεί έκπληξη. Αυτή η συσκευή καλύπτει τέλεια τον ξηρό αέρα, ειδικά κατά την ενεργό εργασία των συσκευών θέρμανσης. Η παρουσία της συσκευής σας επιτρέπει να διατηρείτε την καλή υγεία και να προστατεύετε την υγεία σας από πολλά προβλήματα.

Ο υγραντήρας κρατά το παιδί καλά και προστατεύει την υγεία του

Ένα ξεχωριστό ζήτημα είναι ο υγραντήρας αέρα για παιδιά. Το παιδί πρέπει να δημιουργήσει ειδικές συνθήκες, καθώς το σώμα του είναι πιο απαιτητικό για πολλούς παράγοντες στο μικροκλίμα του διαμερίσματος, είναι ευάλωτο και είναι επιρρεπές σε πολλές απειλές. Επομένως, πριν αποφασίσετε για μια αγορά, αξίζει να μάθετε όλες τις βασικές ερωτήσεις.

Συσκευές συσκευών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών για υγρασία του αέρα:

Ο υγραντήρας υπερήχων αποτελείται από τις ακόλουθες δομικές λεπτομέρειες:

 • Δεξαμενή νερού.
 • Φυσίγγιο φίλτρου
 • Ένας σωλήνας θέρμανσης για το πέρασμα του υγρού.
 • Ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος.
 • Υπερηχητική μεμβράνη.
 • Θάλαμος ατμοποίησης.
 • Η υπεριώδης λάμπα.
 • Ο ψεκαστήρας.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Τα μοντέλα ατμού έχουν μια απλούστερη συσκευή:

 • Ικανότητα για υγρό.
 • Δίσκος νερού.
 • Στοιχείο θέρμανσης.
 • Δεξαμενή ανάκτησης ατμού.
 • Αρωματικό λουτρό.

Ατμοσυστήματος ατμού

Ένα συμβατικό αποσμητικό χώρου με λειτουργία υγρασίας στη συσκευή του περιέχει τις ακόλουθες βασικές λεπτομέρειες:

 • Το σώμα με την άνω οπή εισαγωγής αέρα και μερικά ανοίγματα που καθορίζουν την κατεύθυνση της εξόδου φρέσκου οξυγόνου, τα οποία συνήθως βρίσκονται στα πλευρικά τοιχώματα του περιβλήματος. Οι οπές εισόδου και εξόδου κατασκευάζονται υπό μορφή σχάρων.
 • Ο ανεμιστήρας.
 • Ενυδατικοί δίσκοι.
 • Ικανότητα για υγρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Για τον ιονισμό και την οζονίωση, στις συσκευές εγκαθίστανται πρόσθετα στοιχεία (παροχή συνεχούς ρεύματος για τον σχηματισμό όζοντος, εξοπλισμός ηλεκτροδίων για ιονισμό οξυγόνου).

Αρχή λειτουργίας

Τα πρώτα μοντέλα υγραντήρων δούλευαν με φυσικό αέριο με ένα συμβατικό ανεμιστήρα μέσω φίλτρου που έχει σταθερή υγρασία λόγω ειδικής δεξαμενής νερού.

Τέτοιες συσκευές του κλασσικού τύπου είχαν πολλά πλεονεκτήματα: χαμηλό επίπεδο θορύβου, ασφάλεια, φθηνότητα, ασήμαντη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η απλότητα της συσκευής δημιούργησε μια σειρά μειονεκτημάτων: έλλειψη λειτουργίας καθαρισμού και φιλτραρίσματος, αδυναμία προσαρμογής, ταχεία μόλυνση των φίλτρων ενυδάτωσης.

Τα μοντέλα ατμού αυξάνουν την υγρασία του περιβάλλοντος αέρα λόγω του βρασμού του νερού και του σχηματισμού ατμού. Η ατμοπαραγωγή της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο επιτρέπει όχι μόνο την αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό στον αέρα αλλά και την αποστείρωση με θερμική επεξεργασία. Το όργανο είναι εξοπλισμένο με ένα υγρόμετρο (συσκευή μέτρησης της στάθμης υγρασίας). Όταν η στάθμη του υγρού φτάσει σε κάποιο επίπεδο, η συσκευή σβήνει αυτόματα.

Πλεονεκτήματα της συσκευής ατμού:

 • Υψηλό ποσοστό υγρασίας χώρου.
 • Παρουσία ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας.
 • Η απουσία φίλτρων μειώνει το κόστος συντήρησης.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Χρήση ως αποτελεσματική συσκευή εισπνοής.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • Κλιμάκωση στα στοιχεία της συσκευής.
 • Στο έπιπλο εγκαθίσταται μια πλάκα που περιέχει στοιχεία αλατιού.
 • Υψηλό επίπεδο θορύβου.
 • Σημαντική κατανάλωση ενέργειας.
 • Πιθανότητα λήψης εγκαυμάτων σε ανακριβή θεραπεία.

Σήμερα, πιο κοινά μοντέλα είναι οι υγραντήρες υπερήχων. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Ασφάλεια.
 2. Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 3. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 4. "Fine", λεπτομερής προσαρμογή των παραμέτρων υγρασίας.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας για ένα παιδί έχει υψηλό κόστος

Τα μειονεκτήματα της συσκευής υπερήχων περιλαμβάνουν: την ανάγκη για συχνή αντικατάσταση των φίλτρων φίλτρου, ένα σημαντικό κόστος της συσκευής. Οι συσκευές αυτού του είδους συνήθως συμπληρώνονται με τις λειτουργίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Σε όλους τους τύπους υγραντήρων μπορεί να υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία καθαρισμού του αέρα. Ο καθαρισμός γίνεται με την εγκατάσταση διαφορετικών κασετών φίλτρων στο μοντέλο. Ο ενσωματωμένος καθαριστής αέρα μπορεί να έχει διάφορα επίπεδα φιλτραρίσματος.

Η απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιείται συχνά για απολύμανση. Επιτρέπουν την καταστροφή βακτηριδίων και μικροοργανισμών. Όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές, αξίζει να θυμάστε ότι ο καθαρισμός με υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να γίνει μόνο όταν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο. Αυτός ο κανόνας παρατηρείται ιδιαίτερα αυστηρά όταν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα στα δωμάτια των παιδιών.

Ορισμένα ποιοτικά μοντέλα εκδίδονται με λειτουργικό ιονισμό και οζονισμό αέρα. Το Ionizer θα επιτρέψει να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα - ανιόντα. Βυθίζουν τον αέρα με οξυγόνο, δημιουργούν συνθήκες για την ταχεία καθίζηση της σκόνης και άλλων σωματιδίων. Επιπλέον, ο ιονιστής χρησιμεύει ως πρόσθετο μέσο απολύμανσης.

Οζονιστής λόγω της ηλεκτρικής εκκένωσης μιας μεγάλης δύναμης διασπά τα άτομα οξυγόνου, τα οποία συνδυάζονται σε μόρια όζοντος. Σε μικρές συγκεντρώσεις, το όζον είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταστροφή βακτηρίων και μικροοργανισμών. Κατά τη διεξαγωγή ιονισμού και οζονισμού, οι άνθρωποι πρέπει να απουσιάζουν από το δωμάτιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα παιδιά πρέπει να γίνονται δεκτά μόνο μετά από 20-30 λεπτά.

Γιατί χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών; Είναι γνωστό ότι το παιδί είναι πιο ευάλωτο και ευαίσθητο σε εξωτερικές επιδράσεις διαφορετικής φύσης.

Ο αναδυόμενος και αναπτυσσόμενος οργανισμός απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες του μικροκλίματος στο παιδικό δωμάτιο. Η θερμοκρασία, η υγρασία, το επίπεδο παρουσίας σκόνης - όλες αυτές οι παράμετροι πρέπει να μειωθούν στις βέλτιστες παραμέτρους που βασίζονται στα χαρακτηριστικά του σώματος του μωρού.

Αρνητικοί παράγοντες του μικροκλίματος στην αίθουσα που επηρεάζουν την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου:

 • Υψηλή θερμοκρασία στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
 • Cool ατμόσφαιρα το χειμώνα.
 • Υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία το χειμώνα από τις συσκευές θέρμανσης.
 • Σχέδια από τον αερισμό.
 • Χαμηλή υγρασία από θερμαντήρες.

Το βέλτιστο μικροκλιματικό καθεστώς σε έναν χώρο όπου τα παιδιά περνούν το χρόνο τους είναι η κατάσταση του αέρα με θερμοκρασία 20-22 βαθμούς πάνω από το μηδέν και υγρασία 50-60%.

Το οξυγόνο πρέπει να καθαρίζεται από σκόνη μέσω συνεχών υγρών καθαρισμών.

Εάν η κατάσταση με τη θερμοκρασία και την καθαρότητα του αέρα μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού, η υγρασία μπορεί εύκολα να φέρει τον υγραντήρα πίσω στο φυσιολογικό. Αλλά όταν επιλέγετε μια συσκευή, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συσκευή θα σχεδιαστεί για παιδιά, οπότε θα πρέπει να έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά.

Γιατί χρειαζόμαστε μια συσκευή ενυδάτωσης για τα παιδιά; Ποια σημεία μπορεί να υποδηλώνουν ότι το παιδί πρέπει να βελτιώσει το μικροκλίμα στο δωμάτιο:

Κακή όρεξη στο παιδί - ένα από τα κύρια σημάδια της ανάγκης να αλλάξει το μικροκλίμα στο δωμάτιο

 • Κακός ύπνος, πολύς χρόνος, απαραίτητος για να κοιμηθείς.
 • Συχνές κρυολογήματα, λοιμώξεις.
 • Εμφάνιση και ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Η γενική μείωση της ανοσίας.
 • Προβλήματα με την όρεξη.
 • Βλάπτει το δέρμα, νιφάδες και γίνεται αφύσικο χρώμα (ερυθρότητα, χλωμό).
 • Αδικαιολόγητη ρινική συμφόρηση ή βήχας.

Η παραβίαση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επικίνδυνων χρόνιων παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα, βρογχίτιδα), του δέρματος και άλλων συστημάτων του σώματος. Η παρουσία μιας συσκευής ενυδάτωσης μπορεί γρήγορα να λύσει όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα με την υγεία του μωρού.

Συστάσεις

Από όλους τους τύπους moisturizers, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συσκευές υπερήχων στο παιδικό δωμάτιο. Κατά προτίμηση, είναι εξοπλισμένα με συμπληρωματικά μέσα θεραπείας (υπεριώδους φωτός, φίλτρα με ιόντα αργύρου και t. D.) Άριστη κατάλληλο πολυλειτουργικό σύμπλοκα με λειτουργία ύγρανσης. Η βασική απαίτηση για μια ενυδατική κρέμα στο φυτώριο είναι η ασφάλεια.

Για μικρά παιδιά δεν συνιστάται η χρήση μοντέλων ατμού, καθώς το παιδί μπορεί να καεί. Είναι καλό ότι μια τέτοια συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο στο παιδί (τοποθέτηση σε τοίχο, τοποθέτηση σε υψηλό ράφι). Η διαθεσιμότητα πρέπει να είναι περιορισμένη για όλους τους τύπους συσκευών, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή που διαθέτει τοποθέτηση σε τοίχο.

Η συσκευή πρέπει να είναι σιωπηρή κατά τη λειτουργία ή να έχει χαμηλό αριθμό θορύβου. Οι τεχνικές παράμετροι της συσκευής πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος του χώρου στον οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί. Ο όγκος του υγρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 λίτρα.

Η συσκευή υπερήχων είναι κατάλληλη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Για ένα δωμάτιο στο οποίο τοποθετούνται μπαταρίες χωρίς δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας τους. Η υψηλή απόδοση και η ισχύς της συσκευής υπερήχων θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα με την ικανότητα να ρυθμίζει γρήγορα το καθεστώς υγρασίας.
 • Εάν το δωμάτιο των παιδιών έχει μεγάλη έκταση, η ισχύς της συσκευής θα καλύψει ολόκληρο τον χώρο.
 • Εάν το παιδί είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικό θόρυβο, μια τέτοια συσκευή είναι κατάλληλη.
 • Όταν υπάρχει ανάγκη γρήγορης και γρήγορης αλλαγής της υγρασίας στο δωμάτιο.
 • Η συμπαγής και η κινητικότητα καθιστούν εύκολη τη χρήση της συσκευής σε όλους τους χώρους.

Όταν επιλέγετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά χαρακτηριστικά

Ποιες είναι οι παράμετροι ενός υπερηχητικού φίλτρου αέρα με υγρασία που αξίζει να προσέξουμε κατά την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου;

 1. Περιοχή κάλυψης. Τα συμβατικά μοντέλα μπορούν να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τις εγκαταστάσεις σε 20-30 τετραγωνικά μέτρα. m.
 2. Το επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος.
 3. Όγκος δοχείου για υγρό.
 4. Φίλτρο νερού παρουσίας.
 5. Πρόσθετη λειτουργικότητα (ιονισμός, οζονίωση).
 6. Κατανάλωση νερού. Τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα καταναλώνουν 250 έως 400 ml υγρού ανά ώρα.
 7. Παρουσία υγροστάτη.
 8. Δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.
 9. Ο αριθμός των λειτουργιών, η μεταβλητότητα των ρυθμίσεων.
 10. Δείκτης της ποσότητας νερού.
 11. Παραλλαγές χρησιμοποιημένου νερού (απεσταγμένο, απομεταλλωμένο, βρασμένο, φιλτραρισμένο, κ.λπ.).
 12. Επίπεδο θορύβου.

Ο υγραντήρας με λειτουργίες ιονισμού και οζονισμού πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά, τα παιδιά δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται. Ιδιαίτερα αφορά καταστάσεις όταν εργάζονται.

Ο ιονισμός και οζονισμός σε περίπτωση υπερβολικής χρήσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο παιδικό δωμάτιο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το λειτουργικό με περιορισμένο τρόπο.

Ένας κανονικός υγραντήρας εξοπλισμένος με ανεμιστήρα στον παιδικό σταθμό θα είναι κατάλληλος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Χρειαζόμαστε μια φθηνή και αξιόπιστη συσκευή.
 2. Μικρό μέγεθος του δωματίου.
 3. Η ανάγκη ρύθμισης της υγρασίας σε μικρές ποσότητες.
 4. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε νερό οποιασδήποτε ποιότητας.
 5. Τυπικός είναι ο πυρετός στο δωμάτιο.
 6. Δεν υπάρχει ανάγκη για αποσμητικό χώρου.
 7. Δυνατότητες μόνιμης εργασίας.

Κλιματικό συγκρότημα

Η καλύτερη κλιματική συσκευή για το παιδί, ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα καθήκοντα δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για το μικροκλίμα, είναι ένα παγκόσμιο και πολυλειτουργικό κλίμα.

Κλιματικό συγκρότημα - η καλύτερη κλιματική συσκευή για ένα παιδί

 1. Συνδυασμός πολλών λειτουργιών που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος (εξαερισμός, υγρασία, καθαρισμός, έλεγχος θερμοκρασίας).
 2. Χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 3. Αρκετά επίπεδα φιλτραρίσματος - το μέγιστο επίπεδο καθαρισμού.
 4. Η δυνατότητα χρήσης νερού.

Πότε συνιστάται η χρήση του συγκροτήματος στο παιδικό δωμάτιο;

 1. Προβλήματα με την υγεία του παιδιού: άσθμα, αλλεργίες, καρδιακά προβλήματα.
 2. Ισχυρό φράξιμο του αέρα με επιβλαβή αέρια από επιχειρήσεις, καπνό, μόλυνση αερίων.
 3. Κακός ύπνος στο μωρό.
 4. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης νερού υψηλής ποιότητας.

Σε ποιους δείκτες θα πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την επιλογή ενός μοντέλου του κλιματικού συστήματος:

 1. Αποτελεσματική κάλυψη περιοχής. Τα κανονικά μοντέλα έχουν επιφάνεια από 30 έως 60 τετραγωνικά μέτρα. m.
 2. Κατανάλωση ισχύος. Μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά από 11 έως 65 kW.
 3. Φίλτρο παρουσίας.
 4. Η παρουσία ενός φίλτρου νερού.
 5. Κατανάλωση νερού (από 250 έως 500 ml ανά ώρα).
 6. Διαθεσιμότητα της λειτουργίας ιονισμού ή οζονισμού.
 7. Το μέγεθος της δεξαμενής νερού (από 2 έως 10 λίτρα).
 8. Δυνατότητες ελέγχου (παρουσία ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, διαθεσιμότητα τηλεχειριστηρίου με τηλεχειριστήριο).
 9. Η παρουσία των δεικτών παρακολούθησης: hygrostat, αισθητήρας ελέγχου σκόνης αέρα, αισθητήρας θερμοκρασίας, δείκτης της ποσότητας νερού και ρύπανση του φίλτρου, επίπεδο θορύβου που παράγεται εγκαίρως.

Η συσκευή ενός κλιματικού συμπλέγματος

Η συσκευή ενός κλιματικού συμπλέγματος (σε ένα μοντέλο μοντέλου AIC 3 SK - AC 0304 M):

 1. Στέγαση.
 2. Ικανότητα για υγρό.
 3. Εμφάνιση.
 4. Οδηγός ψεκασμού.
 5. Φίλτρο εξάτμισης.
 6. Η δεξαμενή εξάτμισης.
 7. Τροφοδοσία ρεύματος.
 8. Ionizer.
 9. Αποκλεισμός αποστείρωσης με υπεριώδη ακτινοβολία.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο; Αφού εξέτασε όλες τις λεπτομέρειες, το θέμα αυτό δεν είναι ένα αδιάλυτο και δύσκολο έργο. Αν επιλέξετε ένα moisturizer για ένα παιδί, θα πρέπει να καθορίσετε την απαραίτητη λειτουργικότητα και σκοπό, να λάβετε υπόψη τη διάταξη και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του παιδικού δωματίου.

Μάθετε όλες τις ενδείξεις και αντενδείξεις για την υγεία του μωρού. Έχοντας καθορίσει αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε εύκολα να πάρετε την καλύτερη συσκευή για ένα παιδί.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του παιδιού σας;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για το γεγονός ότι το μωρό σας είναι τόσο συχνά άρρωστος όχι επειδή για άλλη μια φορά "πήρε" τον ιό; Εξάλλου, η αιτία των μόνιμων ασθενειών του μωρού μπορεί να είναι πολύ βαθύτερη. Για παράδειγμα, τα παιδιά είναι συχνότερα άρρωστα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι αλλεργικοί σε πολλά προϊόντα, λόγω του υπερβολικού ξηρού αέρα στο δωμάτιο. Ναι! Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η συχνότητα εμφάνισης αλλεργίας λόγω ξηρού αέρα είναι 60%. Θέλετε να μάθετε πώς να αποφύγετε αυτό;

Περιεχόμενα

Δηλαδή, αρκεί να αγοράσετε απλώς μια στοιχειώδη συσκευή που ονομάζεται "υγραντήρας αέρα", και το μωρό θα σταματήσει να ανησυχεί για την αλλεργία στη σκόνη, μαλλί. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των κρυολογήματος που υποφέρει το παιδί για ένα χρόνο μειώνεται κατά περιόδους.

Σήμερα υπάρχουν αρκετοί τύποι υγραντήρων στην αγορά. Και διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνισή τους (υπάρχουν μοντέλα που έχουν ειδικά σχεδιασμένο για το σχεδιασμό του παιδικού δωματίου), αλλά και την αρχή της εργασίας.

Χρειάζομαι έναν υγραντήρα για το μωρό μου; ^

Ο υγραντήρας αέρα είναι μια υπερσύγχρονη συμπαγής ηλεκτρική συσκευή. Το κύριο καθήκον αυτού του εξοπλισμού είναι η υγρασία του αέρα. Ωστόσο, τα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα υγραντήρων είναι επίσης αέρας και καθαρά.

Έτσι, το χειμώνα, δεν μπορείτε να αερίσετε το δωμάτιο. Δεν υπάρχει συσσώρευση επιβλαβών βακτηρίων και ιών στον αέρα. Γι 'αυτό οι υγραντήρες αέρα συνιστώνται για εγκατάσταση σε παιδικά δωμάτια. Εξάλλου, ο οργανισμός των παιδιών επηρεάζεται πιο συχνά από προσβολές από ιούς.

Για να μετρήσετε την υγρασία στο δωμάτιο του παιδιού σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Υπάρχει μια ερώτηση - και πού να αγοράσετε ένα υγρόμετρο, με ποιες παραμέτρους να επιλέξει, πόσο κοστίζει; Όλες οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτό το άρθρο.

Όσο για τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο διαμέρισμα (θερμοκρασία, υγρασία), τότε το κλιματιστικό μπορεί να βοηθήσει. Πώς να επιλέξετε ένα κινητό κλιματιστικό, τι άλλα είδη αυτών των συσκευών, ποιες μάρκες προτιμούνται, τιμές και κριτικές μπορεί να διαβάσετε εδώ, τις πιο σημαντικές και σχετικές πληροφορίες!

Υγραντήρας για παιδιά ^

Ανεπαρκώς υγρός αέρας στεγνώνει τον βλεννογόνο στο μωρό.

Ως αποτέλεσμα, οι λεγόμενες κρούστες σχηματίζονται στη μύτη. Εξαιτίας αυτού, το παιδί είναι πολύ δύσκολο να αναπνεύσει. Το παιδί βιώνει τη μεγαλύτερη δυσφορία σε ένα όνειρο.

Είναι πολύ δύσκολο για τα στήθη να θηλάζουν σε χαμηλή υγρασία.

Ταυτόχρονα, το δέρμα του μωρού υποφέρει επίσης. Δεν είναι μυστικό ότι τα μωρά αναπνέουν για ένα χρόνο με τη βοήθεια του δέρματος. Γίνεται πολύ στεγνός, ακόμη και ο ερεθισμός μπορεί να εμφανιστεί.

Η πρακτική αποδεικνύει το γεγονός ότι τα μωρά, που έχουν έναν υγραντήρα στο δωμάτιο, καλύτερα και περισσότερο ύπνο.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι λιγότερο ασταθής και, το σημαντικότερο, πρακτικά δεν υποφέρουν από οξείες αναπνευστικές ασθένειες. Ως εκ τούτου, μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι ένας υγραντήρας αέρα για βρέφη είναι επείγουσα ανάγκη.

Και γνωρίζετε ποια είναι η φυσιολογική ατμοσφαιρική πίεση για τη Μόσχα και πώς η πίεση επηρεάζει την ανθρώπινη υγεία;

Όλα για το καθαριστικό και υγραντήρα Bork - χαρακτηριστικά, πεδίο εφαρμογής - από αυτόν τον σύνδεσμο

Υγραντήρας παραδοσιακού τύπου ^

Οι παραδοσιακοί υγραντήρες αέρα για το παιδικό δωμάτιο έχουν τον απλούστερο σχεδιασμό. Ταυτόχρονα, αυτές οι συσκευές ανήκουν στην πιο προσιτή κατηγορία τιμών. Αυτός ο τύπος υγραντήρα καλείται επίσης "Ψυχρός".

Η αρχή του υγραντήρα είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας "παίρνει" τον ξηρό αέρα και στη συνέχεια "το μεταφέρει" μέσα από το φίλτρο νερού. Ως αποτέλεσμα, η συσκευή επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη υγρό και καθαρό αέρα.

Κρύοι υγραντήρες εμφανίστηκαν πρώτα στην αγορά παρόμοιων συσκευών. Και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κατάφεραν να καθιερωθούν ως αξιόπιστοι βοηθοί στη δημιουργία άνετων συνθηκών στο σπίτι.

Υγραντήρας ατμού για παιδικό δωμάτιο ^

Ο υγραντήρας ατμού είναι μια αρκετά φθηνή συσκευή. Αυτό συμβαίνει επειδή σε αυτόν τον τύπο υγραντήρα δεν χρειάζεται να αλλάξετε φίλτρα ή να αγοράσετε ειδικό νερό. Η αρχή της λειτουργίας αυτού του υγραντήρα είναι παρόμοια με έναν ατμολέβητα.

Μόνο το έργο του είναι πιο έντονο. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ειδικό στοιχείο θέρμανσης. Αυτό το στοιχείο θερμαίνει το νερό, το οποίο τροφοδοτείται στο δωμάτιο με τη μορφή ατμού. Λόγω αυτού, ο αέρας υγραίνεται.

Φυσικά, το καλοκαίρι, η χρήση μιας τέτοιας συσκευής είναι ανέφικτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υγραντήρας ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής. Είναι απαραίτητο μόνο σε ένα δοχείο με νερό να προσθέσετε αιθέριο έλαιο ή ένα αφέψημα από οποιοδήποτε χρήσιμο βότανο (για παράδειγμα, χαμομήλι). Δηλαδή, στην πραγματικότητα, αγοράζοντας μία συσκευή, παίρνετε δύο.

Χρησιμοποιώντας υγραντήρα τύπου ατμού στο παιδικό δωμάτιο, πρέπει να θυμάστε σχετικά με τα βασικά μέτρα ασφαλείας. Η συσκευή πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το παιδί να μην φτάνει γι 'αυτό και δεν δέχεται καύση.

Υγραντήρες υπερήχων για παιδικά δωμάτια ^

Ο πιο σύγχρονος τύπος moisturizers είναι συσκευές υπερήχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υγραντήρες υπερήχων δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε δωμάτια όπου τα παιδιά ζουν έως και 4 χρόνια. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν είναι ακόμη πλήρως αναπτυγμένοι πνεύμονες.

Α υγραντήρα ως αποτέλεσμα υπερήχων εκπέμπει μια ουσία που μοιάζει με ένα αεροζόλ.

Τα παιδιά δεν χρειάζεται να αναπνέουν αυτόν τον αέρα. Ωστόσο, τα μεγαλύτερα παιδιά θα χρησιμοποιούν αυτή τη συσκευή. Και η χρήση της είναι πολύ πιο βολική από άλλους τύπους υγραντήρων.

Σταθμός πλυσίματος για αέρα ^

Εάν το μωρό σας έχει την τάση να εμφανίζει αλλεργίες, τότε είναι καλύτερο να αγοράσει ένα πλυντήριο για τον αέρα. Αυτή η συσκευή όχι μόνο ενυδατώνει, αλλά και καθαρίζει καλά τον αέρα.

Αυτός ο εξοπλισμός αποτελείται από πολλά μέρη:

 • ένα παραδοσιακό υγραντήρα για τον αέρα?
 • καθαρισμού.

Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου υγραντήρα είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία του, τόσο μαζί όσο και ξεχωριστά. Η συσκευή μπορεί να απολυμάνει τον αέρα, κάτι που είναι πολύ χρήσιμο για το μωρό.

Στην περίπτωση αυτή, ο υγραντήρας καταστρέφει τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, που δεν καθαρίζει ακόμη και την ηλεκτρική σκούπα.

Χρειάζεται να αγοράσω έναν υγραντήρα για το μωρό; Και ακόμα αμφιβάλλετε; ^

Οι ερευνητές το βρήκαν αυτό σε ένα συνηθισμένο διαμέρισμα, η υγρασία του αέρα είναι μόνο μόνο το 30%. Στην περίπτωση αυτή, ο κανόνας είναι 60%. Σκεφτείτε! Ο αριθμός αυτός είναι ο μισός κανόνας!

Και αν υπάρχει επίσης κεντρική θέρμανση ή εάν είναι ενεργοποιημένη μια θερμάστρα, η οποία περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά τόσο συχνά υποφέρουν από εκδηλώσεις βρογχικού άσθματος, αλλεργιών και συνεχώς "παραλαμβάνουν" τον επόμενο ιό.

Στην περίπτωση αυτή, η έξοδος είναι η αγορά ενός υγραντήρα και υγρομέτρου, μέσω του οποίου θα παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας στη συσκευή.


Θέλετε να μάθετε τι είναι ένας διπολικός ιονιστής; Όλα τα πιο ενδιαφέροντα, χαρακτηριστικά, παραμέτρους της επιλογής!

Γιατί υπάρχει μια αλλεργία στον ξηρό αέρα και πώς μπορεί να αποφευχθεί;

Πώς μπορώ να κάνω τον ίδιο τον υγραντήρα; Αν σας ενδιαφέρει σε αυτό το θέμα, οι σωστές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο http σύνδεσμο: // http: //about-air.ru/vozduh_i_zdorovie/uvlazhnenie-vozduha/uvlazhniteli-vozduha-svoimi-rukami.html. Μπορείτε να εξοικονομήσετε πολλά!

Ένας καλός υγραντήρας για τα παιδιά

Περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα:

4 απαντήσεις στο άρθρο "Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο του παιδιού σας; "

Είναι αλήθεια ότι, εκτός από τον υγρό αέρα, οι μπαταρίες δεν πρέπει να τηγανίζουν. Είναι μόνο απαραίτητο να υγράνετε σωστά τον αέρα, κοιτάτε το υγρόμετρο - 50% - χαίρεται. Αλλά αν το δωμάτιο είναι ακόμη ζεστό, φαίνεται σαν σε ένα μπάνιο. Ανοίξτε το παράθυρο (ακόμα και το χειμώνα), και tsiferki υγρόμετρο για να αρχίσουν να διογκώσουν, και το θερμόμετρο - κάτω))) Μην χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα με τα παράθυρα ανοιχτά, όπως τον κλιματισμό. Μας σώζονται από μια κουβέρτα με μπαταρίες και ένα πλύσιμο με υγραντήρα-αέρα από το Venta. Δεν μπορεί να ακουστεί σε όλα, και η ενέργεια που χρειάζεται και από τις δύο φόρτιση του τηλεφώνου (από τον τρόπο, το πιρούνι που είναι η ίδια με εκείνη της φόρτισης ακόμη))) Δίπλα σε ξηρό πράγματα της (έχουν τις απαραίτητες 50 cm. Από τα έπιπλα και ούτω καθεξής.) Και όμως ο καθοριστικός παράγοντας για μένα, ως χρόνιος τεμπέλης - μια απλή υπηρεσία. Μια φορά την εβδομάδα άλλαξα το νερό, πλύσατε το δοχείο από μέσα του με ένα πανί και όλα. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τις μάρκες μου: http://www.venta.ru/products/catalog/airwashers-home/59/ Δεν υγρή πάνες δεν ενυδατώνουν ξηρό αέρα στο διαμέρισμα στο 50-70%! Το Venta 7 -8 λίτρα μου χτυπά για μια μέρα. Δεν γίνεται αισθητή υγρασία, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να κοιμηθεί παρά χωρίς αυτό. Είναι δύσκολο να περιγραφεί με ακρίβεια. πρέπει να δοκιμάσετε))

Δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην υγρασία στο διαμέρισμα, ανοίγοντας το παράθυρο μπορεί εύκολα να λύσει το πρόβλημα, αλλά είναι διαφορετικό όταν ένα παιδί μπαίνει στο σπίτι. Ειδικά το χειμώνα, όταν ο θερμαντήρας ήταν ενεργοποιημένος, για να διατηρηθεί η βέλτιστη θερμοκρασία, η ξηρότητα ήταν ήδη αρκετά αισθητή και το υγρόμετρο δεν ήταν απαραίτητο, απλά ένα βάζο με νερό δεν βοήθησε. Αγοράσαμε έναν υγραντήρα ατμού, το χρησιμοποιούμε και ως συσκευή εισπνοής, μας βοηθά πάρα πολύ με ασθένειες των πνευμόνων. Με την ευκαιρία, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις αλλεργίες, λόγω του ξηρού αέρα, δεν το γνώριζα καν.

Σε μας σε ένα αέρα διαμέρισμα πολύ ξηρό, όλη η εγκυμοσύνη έχει βασανιστεί με μια μύτη. Και μετά τον τοκετό, άρχισαν τα προβλήματα του μωρού, καθαρίζονταν τη μύτη κάθε μέρα, υπήρχαν πολλές κρούστες. Wet πάνες για την μπαταρία δεν είναι ιδιαίτερα spasali.Malysh ο ανελκυστήρας ακροφύσιο, δεν ξέρω αν τον αέρα ή όχι, αλλά μετά την αγορά των συμβατικών υγραντήρα ατμού, τη μύτη σχεδόν βούρτσα. Στο διαμέρισμα έγινε ευκολότερο να αναπνέει με την κυριολεκτική έννοια. Είμαι ευχαριστημένος με την αγορά, χρησιμοποιούμε τον τέταρτο μήνα, δεν υπάρχουν παράπονα.

Ο αέρας σε ένα διαμέρισμα πόλης με θέρμανση με ατμό είναι πολύ ξηρό, οπότε πρέπει απλά να το υγραίνετε, ειδικά εάν η οικογένεια έχει παιδιά. Χρησιμοποιούμε έναν σταθμό πλύσης για τον αέρα με τη συμβουλή ενός αλλεργιολόγου. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό: η αλλεργία δεν ενοχλεί καθόλου. Το βλέμμα της συσκευής είναι ωραίο, πηγαίνει καλά με το παιδικό δωμάτιο. Η απολύμανση του αέρα κατά τη διάρκεια της επιδημίας της γρίπης είναι απαραίτητη.