Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα στην κουζίνα

Μερικοί άνθρωποι υποβαθμίζουν συχνά το ρόλο και τη σημασία μιας τέτοιας συσκευής ως κουκούλα.

Και μάταια, επειδή είναι εκείνη που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα, για την ελαχιστοποίηση όλων των ειδών τις οσμές, καθώς και την απορρόφηση του μεριδίου του λέοντος των υγρών και άλλων ατμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας συμβουλεύουμε να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία επιλογής της, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.

Λοιπόν, ας μάθουμε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κύριες παράμετροι

Ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, κάθε μοντέλο της κουκούλας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία είναι άμεσα δύσκολα κατανοητά.

Για να μην σφυρηλατήσετε το κεφάλι σας με περιττές πληροφορίες, συνιστούμε να δώσετε πρώτα προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους.

Καλυπτόμενη περιοχή

Είναι πολύ σημαντικό το μοντέλο που επιλέξατε να «τραβήξετε» την περιοχή της κουζίνας σας. Με άλλα λόγια, συνιστάται να δίνετε προτίμηση σε εκείνη την κουκούλα, η δύναμη της οποίας θα είναι αρκετή για να "οδηγήσει" τον αέρα στο δωμάτιο για 5-10 λεπτά.

Για το σκοπό αυτό, παραγγείλετε ένα μοντέλο στο οποίο η συνιστώμενη περιοχή είναι 10-20% υψηλότερη από το τετράγωνο της κουζίνας.

Πολλοί κατασκευαστές στην περιγραφή προϊόντος ήδη δείχνουν αμέσως αυτό το μέγεθος, επομένως δεν χρειάζεται να το υπολογίζετε χειροκίνητα.

Πλάτος κουκούλας

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τους ακόλουθους λόγους.

Πρώτον, η νέα σας κουκούλα δεν πρέπει να είναι στενότερη από την αντίστοιχη εστία επάνω από την οποία θα εγκατασταθεί.

Αν είναι ήδη, τότε όλα τα σωματίδια υγρασίας και λίπους που θα έπρεπε να έχουν φτάσει στην κουκούλα θα εγκατασταθούν κάπου στα πλευρικά τοιχώματα ή ακόμα και στις προσόψεις των επίπλων.

Δεύτερον, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του με ακρίβεια ενός χιλιοστού και να το δώσετε στον σχεδιαστή που προετοιμάζει το σχέδιο της κουζίνας.

Ρύθμιση ισχύος

Μπορεί να έρθει σε πρακτικό σε μια ευρεία ποικιλία καταστάσεων. Είναι πολύ βολικό όταν είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε την κουκούλα σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μαγειρέματος αυγών ή κάτι άλλο και ελαφρώς "πιάτα".

Με τη σειρά σας, εάν τηγανίζετε το κρέας ή τις κοτολέτες, οποιοδήποτε πιάτο κρέατος με σκόρδο ή κρεμμύδια, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε την πλήρη ισχύ του εξαερισμού. Επομένως, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια διαβάθμιση των τρόπων λειτουργίας, τα οποία, πιστεύετε, δεν θα είναι άχρηστα.

Φωτισμός

Αυτή η επιλογή, κατ 'αρχήν, υπάρχουν ήδη σε κάθε μοντέλο, αλλά μπορεί να διαφέρουν στη φωτεινότητα, τη σειρά θέσης ή τον αριθμό των λαμπτήρων.

Πόσο καλά λειτουργεί, αν αρκεί να ανάβει η εστία, μπορείτε να μάθετε πότε έρχεστε σε ένα κατάστημα υλικού ή ένα σούπερ μάρκετ.

Επίπεδο θορύβου

Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να γίνει προκαθοριστικός στην τελική επιλογή. Το γεγονός είναι ότι ο θόρυβος της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της.

Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα, τόσο πιο θορυβώδης θα λειτουργήσει. Για ιδιαίτερα μεγάλα μοντέλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε μια επιλογή, όπως η αθόρυβη λειτουργία.

Διαφορετικά, όλοι οι γείτονές σας θα γνωρίζουν ότι μαγειρεύετε κάτι και η διαδικασία μαγειρέματος θα μετατραπεί σε αλεύρι. Επομένως, δώστε προσοχή στο σχήμα θορύβου.

Στην ιδανική περίπτωση, το επίπεδο θορύβου της ενσωματωμένης καλύπτρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ντεσιμπέλ.

Τύπος καθαρισμού αέρα

Υπάρχουν δύο τύποι: εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση. Η πρώτη περίπτωση είναι κλασική, η οποία συνίσταται στο ότι ο βρώμικος αέρας αναρροφάται και αποστέλλεται αμετάκλητα μέσω της βρύσης στο σύστημα εξαερισμού.

Όταν ανακυκλώνεται, αυτός ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων και μετά τον καθαρισμό τροφοδοτείται πίσω στην κουζίνα.

Κουκούλες με τον πρώτο τύπο είναι φθηνότερα, το δεύτερο πιο ακριβό στο στάδιο της αγοράς, όσο και στο στάδιο της υπηρεσίας, διότι πρέπει να αλλάξουν τα φίλτρα περιοδικά.

Άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός από τους βασικούς δείκτες, οι προαιρετικές επιλογές δεν πρέπει να παραμεληθούν, κάθε μία από τις οποίες μπορεί τελικά να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Επομένως, προτού επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σας, ρωτήστε τι άλλο θέλετε για το προϊόν που σας αρέσει:

 • Το χρώμα της πρόσοψης - μπορείτε να επιλέξετε αμέσως μια κουκούλα που θα συγχωνευτεί με τις προσόψεις των ακουστικών της κουζίνας σας ή απλώς θα είναι σε αρμονία με αυτά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν την πρόσοψη της κουκούλας και να την αντικαταστήσουν με εκείνη που θα είναι η σωστή σκιά για εσάς. Είναι εξαιρετικά βολικό και πολύ πρακτικό, και κάνει μια τέτοια κουκούλα αόρατη και πραγματικά ενσωματωμένη στο ντουλάπι?

 • Τα φίλτρα καθαρισμού είναι ουσιαστικά σημαντικά μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ανακυκλώνει τον επιλεγμένο αέρα. Για εκχυλίσματα με συμβατική βρύση, αυτό είναι ενδεικτικό απολύτως όχι με βάση την αρχή.
 • Αυτοματισμοί - σε μοντέλα υψηλής ποιότητας, υπάρχουν πολλά νεοσυσταθέντα gadget που μπορούν να απολαύσουν ορισμένοι καταναλωτές.

  Για παράδειγμα, η κουκούλα μπορεί να προσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας που θα χρησιμοποιήσει. Επίσης, είναι σε θέση να αντιδράσει ενεργοποιώντας το φωτισμό κατά την προσέγγισή σας ή ξεκινώντας αυτόματα να εργάζεται στο παραμικρό σημάδι βρασμού κλπ.

 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου κουκούλας, γιατί να επιλέγετε αυτό το είδος συσκευής, αντί για θόλο ανάλογα.

  • Αισθητικός παράγοντας - λόγω της μηχανικής δυνατότητας μετακίνησης, ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να συγχωνευθεί με το εσωτερικό και να είναι αόρατο, αφήστε τους επισκέπτες.
  • Αποθήκευση χώρου - όπως κάθε ενσωματωμένη συσκευή χρειάζεται ελάχιστο χώρο και συνιστάται για εγκατάσταση σε μικρές κουζίνες.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και ηρεμία. Δεν καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πολύ θόρυβο σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.
  • Λιγότερη ισχύς - υπάρχουν, φυσικά, μεγάλες τροποποιήσεις, αλλά οι περισσότερες ενσωματωμένες κουκούλες είναι ακόμα αρκετά συμπαγείς.
  • Περιορισμένη εμβέλεια - για κάποιο λόγο η ποικιλία μοντέλων για αυτόν τον τύπο συσκευής είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των λεγόμενων θολωτών αναλόγων.

  Όποια επιλογή και αν κάνετε, θυμηθείτε ότι η ποιότητα εκτέλεσης και συναρμολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για οικιακές συσκευές.

  Σας συνιστούμε να μην αγοράζετε φθηνά μοντέλα άγνωστων σημάτων, αλλά να δούμε τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Επίσης, πολλοί καλούνται να διαβάσουν κριτικές σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  TehnoProsto | Ο ιστότοπος αφορά τον οικιακό εξοπλισμό και τον εξοπλισμό πληροφορικής. Ειδήσεις, σχόλια, συμβουλές για την επιλογή

  Ιστοσελίδα για την τεχνολογία του σπιτιού και των υπολογιστών, ειδήσεις, κριτικές

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; TOP 5 καλύτερες κουκούλες 2016

  Σας αρέσει να μαγειρεύετε και να πειραματιστείτε στην κουζίνα; Αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν αιθάλη, λιπαρά και δυσάρεστες μυρωδιές να είναι οι σύντροφοι αυτού του δωματίου; Για την κουζίνα λάμπει πάντα καθαρότητα και νέα επισκευής σας όσο το δυνατόν περισσότερο παρέμεινε φρέσκα, το μόνο που χρειάζεται να εγκαταστήσετε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Αλλά αμέσως το ερώτημα γίνεται, σε ποιο μοντέλο να σταματήσετε, πώς να επιλέξετε κουκούλα στην κουζίνα, το πιο κατάλληλο για όλες τις απαιτήσεις σας, γιατί οι αλυσίδες λιανικής προσφέρουν τόσες πολλές διαφορετικές μοντέλες που το κεφάλι πηγαίνει γύρω. Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κάνετε μια άξια επιλογή.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα;

  Τύποι κουκούλες

  Όλες οι κουκούλες λειτουργούν από την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνονται από τον αέρα στην κουζίνα όχι μόνο δυσάρεστες οσμές, αλλά και προϊόντα καύσης, τα οποία δεν μπορούν να αποφευχθούν κατά το μαγείρεμα.

  Μέσα στην κουκούλα υπάρχει ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν την αιθάλη, τις μυρωδιές και τους ατμούς. Σε οποιοδήποτε μοντέλο υπάρχει ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται σε ένα περίβλημα που είναι εφοδιασμένο με πίνακα ελέγχου ηλεκτρονικού ή μηχανικού τύπου. Όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε δύο τύπους, ανάλογα με τον τρόπο καθαρισμού του αέρα μέσα τους: κυκλοφορούν και ρέουν.

  Κουκούλες κυκλοφορίας

  Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων είναι ότι αφήνουν τον μολυσμένο αέρα να διέρχεται, να καθαρίζεται και να εκκενώνεται πίσω στο δωμάτιο. Η συσκευή είναι απλή, είναι εξοπλισμένη με ειδικά χοντρά φίλτρα, που απομακρύνουν τα σωματίδια αιθάλης, γράσου και σκόνης. Αλλά αυτά τα αποσπάσματα έχουν επίσης φίλτρα πρόστιμο, Αυτά είναι φίλτρα άνθρακα που εξουδετερώνουν τις μυρωδιές και συλλαμβάνουν ακόμα και τα μικρότερα σωματίδια που μολύνουν τον αέρα.

  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα τέτοιων αποσπασμάτων είναι ότι αυτοί Μην απαιτείτε σύνδεση αγωγού, και αυτό σημαίνει ότι μια τέτοια κουκούλα είναι πολύ πιθανό να εγκατασταθεί ανεξάρτητα, και η κουζίνα σας δεν θα ακρωτηριαστεί από άχρηστους σωλήνες και εύκαμπτους σωλήνες. Επιπλέον, η τιμή των εκχυλισμάτων που κυκλοφορούν είναι πολύ χαμηλότερη. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για παλιά σπίτια, όπου το σύστημα εξαερισμού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μεγάλα ρεύματα αέρα, τα οποία δημιουργούν απορροφητήρες διαφορετικού τύπου.

  Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι τα μοντέλα κυκλοφορίας των εκχυλισμάτων - ηγέτες όσον αφορά τον θόρυβο. Ως εκ τούτου, πριν από την αγορά, να είστε βέβαιος να ακούσετε πόσο θορυβώδες το μοντέλο σας είναι επιλεγμένο. Αν και στο κατάστημα θα δυσκολευτείτε να αξιολογήσετε ολόκληρο τον θόρυβο, προσπαθήστε να δείτε τις οδηγίες και να δείτε τους δείκτες θορύβου. Αν είναι εντός 35-45 dB, τότε αυτό είναι φυσιολογικό, ακόμη και για μια μικρή κουζίνα. Αλλά αν το επίπεδο υπερβαίνει τα 55 dB, σκεφτείτε εάν ο θόρυβος αυτός δεν θα σας προκαλέσει κάποια αναστάτωση.

  Όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, οι κουκούλες είναι επίσης εξοπλισμένες με φίλτρα άνθρακα. Αλλά αυτά τα φίλτρα δημιουργούν πρόσθετη αντίσταση, η οποία μειώνει την απόδοση των ίδιων των κουκούλες. Επιπλέον, τα φίλτρα αυτά δεν πλένονται και, καθώς γίνονται γεμάτα, πρέπει να αντικαθίστανται από καινούργια και αυτό είναι πρόσθετο κόστος. Σχετικά με την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα, θα ενημερωθείτε από έναν ειδικό δείκτη εγκατεστημένο στην κουκούλα.

  Τώρα ας συνοψίσουμε. Πλεονεκτήματα των κουκούλες κυκλοφορίας:

  1. Το κόστος.
  2. Εύκολη εγκατάσταση.
  3. Απουσία σωλήνων και εύκαμπτων σωλήνων κατά την εγκατάσταση.
  4. Δεν υπάρχει σύνδεση στο σύστημα εξαερισμού.
  1. Υψηλό επίπεδο θορύβου.
  2. Αναλώσιμα.
  3. Χαμηλή παραγωγικότητα.

  Τρέξιμο κουκούλες

  Το σύστημα της συσκευής αυτών των εκχυλισμάτων είναι αρκετά απλό. Σφίγγουν τον βρώμικο αέρα, καθαρίζοντάς τον και αφήνοντάς τον έξω, χρησιμοποιώντας ένα εξωτερικό σύστημα εξαερισμού. Τέτοια εκχυλίσματα έχουν απαραιτήτως έναν αεραγωγό, ο οποίος συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού. Είναι επίσης εξοπλισμένα με ανεμιστήρα, ο οποίος δημιουργεί ροή αέρα, καθώς και φίλτρα για καθαρισμό. Τέτοια φίλτρα, συνήθως είναι μεταλλικά, πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά, απλά να πλένονται. Παρόλο που υπάρχουν περισσότερα μοντέλα προϋπολογισμού για τέτοια κουκούλες, δεν υπάρχουν φίλτρα σε αυτά. Οι απορροφητήρες πρέπει επίσης να πλένονται με το χέρι, επειδή καθώς ο ανεμιστήρας και τα άλλα μέρη είναι λερωμένα, η απόδοσή τους μειώνεται σημαντικά.

  Οι απορροφητήρες είναι τοποθετημένοι στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μπορεί επίσης να κρύβεται σε ένα ντουλάπι τοποθετημένο, το οποίο είναι ανοιχτό από το κάτω μέρος, θα σας δώσει τη δυνατότητα να «μάσκα» της κουκούλας και την κουζίνα σας θα φαίνονται αισθητικά ευχάριστο.

  Τρέξιμο κουκούλες πολύ πιο παραγωγικό, από την κυκλοφορία. Επιπλέον, σχεδόν όλα τα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν σε λειτουργία ανάσυρσης και στη λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος καθαρισμού είναι πολύ πιο δύσκολη λόγω της παρουσίας ενός αγωγού αέρα στον σχεδιασμό. Είναι καλύτερο να το αγοράσετε με μια νέα κουζίνα. Πριν από την εγκατάσταση, θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά τη θέση ενός τέτοιου απορροφητήρα σε σχέση με τον εξαερισμό. Προσπαθήστε να μην επιτρέψετε τις γωνίες στο σύστημα αγωγών, επειδή ακόμη και μία δεξιά γωνία μπορεί να μειώσει σημαντικά την απόδοση της συσκευής. Εάν η κουζίνα σας είναι ήδη διακοσμημένη στο εσωτερικό, τότε η εγκατάσταση ενός συστήματος καθαρισμού ροής θα είναι πιο προβληματική.

  Η απόδοση του απορροφητήρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο κτίριό σας. Εάν το σπίτι είναι παλιό, τότε η απόδοση θα μειωθεί σημαντικά. Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος καθαρισμού είναι ότι για την καλή εργασία της κουκούλας, χρειάζεστε ελεύθερη πρόσβαση αέρα μέσω ενός ανοιχτού παραθύρου, το οποίο δεν είναι πάντοτε βολικό και δυνατό.

  Πλεονεκτήματα των απορροφητικών κουτιών:

  1. Υψηλή απόδοση
  2. Εργαστείτε σε διάφορες λειτουργίες
  3. Εύκολος καθαρισμός φίλτρων (πλένονται)
  4. Χαμηλό επίπεδο θορύβου
  5. Τοποθετείται στα έπιπλα
  1. Πολύπλοκη εγκατάσταση
  2. Η ανάγκη για ελεύθερη πρόσβαση στον αέρα

  Είδη κουκούλας

  Παραδοσιακή ή κλασική κουκούλα

  Πρόκειται για μια επίπεδη και αναρτημένη καλύπτρα, τοποθετημένη σε έναν τοίχο κάτω από ένα αναρτημένο ντουλάπι κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Συνήθως, τέτοιες συσκευές λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης, πράγμα που σημαίνει ότι απαιτούνται φίλτρα άνθρακα ενός χρόνου για την παγίδευση μικρών σωματιδίων. Τα αποσπάσματα αυτού του τύπου σχετίζονται με φθηνότερη, εύκολη στη συναρμολόγηση, Αλλά εξουδετερώνουν τις μυρωδιές εν μέρει.

  Υπάρχουν κουκούλες αυτού του τύπου που λειτουργούν σε λειτουργία ροής, αλλά είναι υψηλότερες στην τιμή και η εγκατάσταση θα απαιτήσει κάποια προσπάθεια. Καθαρίστε τον αέρα στην κουζίνα σας, θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί και δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε στη συνέχεια συχνά σε φίλτρα άνθρακα.

  Ενσωματωμένοι κουκούλες

  Τέτοιου είδους αποσπάσματα είναι εύκολα Τοποθετείται σε ένα αναρτημένο ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται μάλλον αισθητικά ευχάριστο, δεν χαλάει το συνολικό εσωτερικό της κουζίνας. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι συνήθως εξοπλισμένος με ανασυρόμενος πίνακας, η οποία αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ένα τέτοιο όργανο είναι εύκολο να ελεγχθεί και η απόδοσή του είναι πολύ υψηλή. Αυτός ο καπό είναι ενεργοποιημένος στη λειτουργία στην οποία τον απενεργοποιήσατε.

  Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διαθέτουν συνήθως δύο κινητήρες και φίλτρα λίπους πολλαπλών στρώσεων. Σε μια τιμή είναι ελαφρώς ακριβότερες από τις κλασικές, αλλά είναι πολύ καλύτερες στην απόδοση, και ακόμη υπερβαίνουν τις αισθητικές απαιτήσεις. Έτσι εάν αντιμετωπίζετε μια επιλογή του τύπου κουκούλας για να δώσετε προτίμηση στα κλασικά ή ενσωματωμένα, επιλέξτε τη δεύτερη επιλογή.

  Τζάκι (θόλος) κουκούλες

  Τέτοιες κουκούλες τοποθετούνται στην οροφή πάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Το όνομα τους έλαβε λόγω του σχήματος του θόλου, το οποίο μοιάζει με την καμινάδα του τζακιού, και το σύστημα λειτουργίας μιας τέτοιας κουκούλας είναι πολύ παρόμοιο με το σύστημα εξάτμισης του τζακιού. Αρχικά, ο αέρας εισέρχεται στην κουκούλα, που βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος, και έπειτα μέσω του αγωγού εισέρχεται στον άξονα εξαερισμού ή μετά τη διέλευση από τα φίλτρα επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Τέτοιες κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς, έτσι είναι πολύ ποικίλη στην απόφαση σχεδιασμού. Επιπλέον, ταιριάζουν τέλεια στην κουζίνα, όπου η επιφάνεια εργασίας με τη σόμπα δεν βρίσκεται κοντά στον τοίχο. Υπάρχουν κουκούλες με κεκλιμένο φράκτη, που αυξάνει την περιοχή που πρόκειται να αντιμετωπιστεί και ο κίνδυνος πονοκεφάλου είναι ελάχιστος. Συχνά η τιμή της συσκευής μπορεί να εξαρτάται από το σχέδιο, όχι από τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά χάρη σε μια τέτοια ποικιλία μοντέλων, είναι εύκολο να βρείτε την πιο αποδεκτή επιλογή για το εσωτερικό σας.

  Νησίδες διαφέρουν στην πιθανότητα τοποθέτησης όχι μόνο στον τοίχο, αλλά και σε οποιοδήποτε μέρος της κουζίνας. Αυτά τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βάση οροφής. Είναι, φυσικά, ακριβά, αλλά έχουν υψηλή απόδοση και έχουν πολύ διαφορετικό σχεδιασμό. Τέτοιες κουκούλες είναι ιδανικές για ευρύχωρες κουζίνες, για παράδειγμα, εάν η περιοχή εργασίας βρίσκεται στο κέντρο.

  Γωνιακές κουκούλες διαφέρουν στο σχήμα τους, που σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε στη γωνία της κουζίνας - ιδανικό για μικρές κουζίνες. Λόγω του γεγονότος ότι η εν λόγω εξαγωγή έχει οριστεί μόνο για τις συγκεκριμένες περιοχές, που δεν είναι δημοφιλείς, τόσο το εύρος αυτού του τύπου των συσκευών είναι μικρό.

  Απόδοση και ισχύ

  Απόδοση - ένα από τα πιο σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε κουκούλας, επειδή εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη, θα καθορίσει την καθαρότητα του αέρα στο δωμάτιό σας. Εξαρτάται από αυτόν, πόσα κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα εργασίας μπορούν να τραβήξουν τον απορροφητήρα και να αποσυρθούν μέσω του αγωγού προς τον άξονα εξαερισμού, ή να τα περάσετε μέσα από τα φίλτρα και να τα επιστρέψετε στο δωμάτιο.

  Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά των χώρων, το μήκος και καμπές του αγωγού, αν το σχέδιό σας είναι να αγοράσετε ένα κάλυμμα στη λειτουργία εξαγωγής. Ο όγκος των τροφίμων πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 12, λόγω της υγιεινής του αέρα προτύπων στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει 12 φορές ανά ώρα και το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή 1,3. Εάν θέλετε πιο ακριβείς υπολογισμούς, θα πρέπει να αφαιρέσετε από τη συνολική ποσότητα της κουζίνας και το ποσό των επίπλων. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο.

  Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πρόσθετοι παράγοντες. Μέση κουκούλα θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 65-85 cm από την επιφάνεια της πλάκας. Αν σκοπεύετε να το εγκαταστήσετε υψηλότερα, επιλέξτε ένα μοντέλο με υψηλότερη απόδοση. Εξετάστε το παράδειγμα. Ο χώρος κουζίνας σας είναι 12 m 2, ύψος οροφής - 2,7 m, μια καλή επιλογή εδώ είναι μια κουκούλα με χωρητικότητα 505 m 3 / h.

  Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σε ορισμένες κατοικίες Η χωρητικότητα του αγωγού εξαερισμού είναι περιορισμένη, καθώς ακόμη και κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρέχεται φυσικός αερισμός των χώρων και η χωρητικότητα του ορυχείου μπορεί να είναι μικρότερη από την χωρητικότητα της κουκούλας που επιλέξατε. Πώς να είναι τότε; Ενεργοποιήστε την κουκούλα όχι στη μέγιστη ισχύ. Επιπλέον, το επίπεδο θορύβου θα είναι πολύ χαμηλότερο.

  Η ιδανική λύση μπορεί να είναι η αφαίρεση του αέρα από τον άξονα εξαερισμού, αλλά απευθείας στο δρόμο, μέσω της οπής στον τοίχο, στην οποία συνδέεται ο αγωγός αέρα. Η λύση είναι καλή, αλλά όχι πάντα εφικτή, ειδικά σε πολυώροφα κτίρια.

  Αξίζει επίσης να εξεταστεί μαγειρικές παραδόσεις της οικογένειάς σας. Αν συχνά και πολύ μαγειρική, τότε χρειάζεστε μια συσκευή με μέγιστη απόδοση. Λοιπόν, αν μαγειρεύετε σπάνια και λίγο, τρώνε συχνά έξω από το σπίτι, τότε έχετε κουκούλες υψηλής απόδοσης για οτιδήποτε.

  Εάν έχετε μια μικρή κουζίνα, τότε η συγκέντρωση οσμών όταν το μαγείρεμα είναι υψηλότερο, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα περιθώριο στην απόδοση.

  Παραγωγικότητα άμεσα εξαρτάται από την ικανότητά της. Έτσι φροντίστε να δώσετε προσοχή σε αυτή την παράμετρο όταν αγοράζετε. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας έχουν ισχύ που σπάνια υπερβαίνει τα 500 watts. Αυτή η ικανότητα επαρκεί για υψηλό επίπεδο απόδοσης.

  Μέγεθος

  Είναι καλύτερο να Το πλάτος του καλύμματος ξεπέρασε το πλάτος της εστίας, τότε θα απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο όλες τις μυρωδιές και τους ατμούς. Οι διαστάσεις είναι ίδιες με την επιφάνεια της πλάκας. Αλλά σε καμία περίπτωση το πλάτος της κουκούλας πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της επιφάνειας εργασίας της πλάκας! Σε αυτήν την περίπτωση, η κουκούλα θα παγιδεύει ελαφρά και θα καθαρίσει τον αέρα.

  Σύστημα φίλτρου

  Η κουκούλα δεν είναι σίγουρα 100% καθαριστικό αέρα, αλλά αφαιρεί λίπη, μυρωδιές και αιθάλη από τον αέρα που εισέρχεται σε αυτό πολύ καλά.

  Μεταλλικό φίλτρο γράσου και χρησιμεύει για την αφαίρεση του λίπους. Και εμποδίζει το λίπος να εγκατασταθεί στα στοιχεία του κινητήρα εξαγωγής, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αποτυχία του. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι συνήθως αφαιρούμενο, είναι εύκολο να καθαριστεί και να λειτουργήσει για όλη τη διάρκεια ζωής της κουκούλας.

  Στις κουκούλες κυκλοφορίας για να αφαιρέσετε τις οσμές είναι ένα φίλτρο άνθρακα. Σε ορισμένα μοντέλα περιλαμβάνεται στο πακέτο, αλλά μερικές φορές πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά. Αυτό το φίλτρο πρέπει να αλλάξει, η συχνότητα θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες λειτουργίας, αλλά κατά μέσο όρο κάθε 4-6 μήνες. Πολλοί κουκούλες έχουν μια λειτουργία που σας υπενθυμίζει την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτό είναι είτε ένδειξη φωτός, είτε απλά ειδικά σύμβολα στο φίλτρο, τα οποία εξαφανίζονται καθώς γίνεται βρώμικο.

  Μέθοδος διαχείρισης

  Οι σύγχρονοι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με μηχανικό έλεγχο και ηλεκτρονικό. Ποια μέθοδο ελέγχου θα επιλέξετε εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

  Σε εκχυλίσματα με μηχανικό έλεγχο η ταχύτητα και ο φωτισμός ενεργοποιούνται πατώντας τα κατάλληλα κουμπιά, συνήθως έχουν κυρτό σχήμα. Μερικές φορές για να ρυθμίσετε την ταχύτητα που χρησιμοποιείται διακόπτη διαφάνειας. Αυτός ο έλεγχος είναι απλός και εξοικειωμένος με τους χρήστες.

  Πότε ηλεκτρονικό έλεγχο Εμφανίζεται η παρουσία μιας οθόνης και εμφανίζονται οι ρυθμίσεις λειτουργίας της κουκούλας. Οι ταχύτητες μεταγωγής και η ενεργοποίηση του φωτισμού στις ρυθμίσεις αυτές πραγματοποιούνται αγγίζοντας τους αισθητήρες, αν και σε ορισμένα μοντέλα αποθηκεύεται η μορφή του κουμπιού. Σε αυτά τα μοντέλα είναι συχνά διαθέσιμα λειτουργία χρονοδιακόπτη, Εάν θέλετε, μπορείτε να ρυθμίσετε την ώρα για να απενεργοποιήσετε ή να μεταβείτε σε άλλη λειτουργία.

  Μόνο στις κουκούλες με ηλεκτρονικό έλεγχο υπάρχει μια λειτουργία "Αυτόματη ενεργοποίηση". Είναι πολύ βολικό. Χάρη στους εγκατεστημένους αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας, η κουκούλα "καταλαβαίνει" ότι η διαδικασία μαγειρέματος έχει ξεκινήσει και θα ξεκινήσει. Ταυτόχρονα, η ένταση της εργασίας αλλάζει επίσης, ανάλογα με τον κορεσμό του αέρα με ατμούς και μυρωδιές. Μετά το τέλος του μαγειρέματος, ο απορροφητήρας εξακολουθεί να λειτουργεί για λίγο, αφαιρώντας όλες τις οσμές και την αιθάλη μέχρι το τέλος και στη συνέχεια σβήνει αυτόματα. Αυτή η "έξυπνη" κουκούλα - μόνο ένα όνειρο για κάθε ερωμένη.

  Επίσης υπάρχουν κουκούλες με εγκατεστημένους αισθητήρες καπνού. Ενεργοποιούν επίσης ή αυξάνουν αυτόματα την παραγωγικότητα, εάν η κουζίνα αυξάνει τον καπνό (κάτι καμένο, καπνιστό, κλπ.).

  Λοιπόν, τα υψηλότερα ακροβατικά - τηλεχειριστήριο εξάτμισης: από ένα smartphone, tablet, όταν βρίσκεστε σε οποιοδήποτε σημείο του διαμερίσματος, της πόλης και ακόμη και του κόσμου! Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε απλά ένα οικιακό ασύρματο διαδίκτυο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σχετικά με την εφαρμογή για κινητά gadget για να διαχειριστεί την εξαγωγή, ή οποιεσδήποτε άλλες συσκευές κουζίνας, και μπορεί εύκολα να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα, ρυθμίστε την ταχύτητα, ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη, ενώ μακριά από το σπίτι.

  Επίπεδο θορύβου

  • Μπορεί να εξεταστεί το έργο της κουκούλας πολύ ήσυχο, εάν ο θόρυβος που παράγεται από τον κινητήρα κατά τη λειτουργία έως 35 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο).
  • Αθόρυβη λειτουργία - έως 45 dB (συγκρίσιμη με την ομιλία σε απόσταση 10 μέτρων).
  • Κανονικό επίπεδο θορύβου - περίπου 50dB (ήσυχη συνομιλία σε απόσταση 3 μέτρων).
  • Υψηλό επίπεδο θορύβου - 70 dB ή περισσότερο (συγκρίσιμη με μια πολύ δυνατή κουβέντα σε απόσταση περίπου 5 μ.).

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών, όπως η εναπομένουσα κίνηση του ανεμιστήρα, η ένταξη του κουκούλα στο χρονικό διάστημα.

  Υπολειπόμενη διαδρομή ανεμιστήρα Εξασφαλίζει τη λειτουργία της κουκούλας για αρκετά λεπτά μετά το κλείσιμο, επιτρέποντας έτσι τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα μετά το μαγείρεμα.

  Διακόπτης διαστήματος Ο απορροφητής εξασφαλίζει την έντασή του για μικρό χρονικό διάστημα με ελάχιστη ισχύ. Για παράδειγμα, μία φορά την ώρα για 5 λεπτά. Αυτό είναι απαραίτητο για τη συνεχή εισροή φρέσκου αέρα στο δωμάτιό σας.

  Ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη ενσωματωμένο σε ορισμένα μοντέλα κουκούλας. Μπορεί να ενεργοποιηθεί μετά το μαγείρεμα, έτσι ώστε ο απορροφητήρας να σβήσει μετά από καθορισμένο χρόνο.

  Φωτιστικές συσκευές. Είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλες τις κουκούλες. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικοί λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογονίδια ή λαμπτήρες φθορισμού. Οι κουκούλες με λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι φθηνότερες, αλλά με λάμπες αλογόνου μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας. Λάμπες που αποτυγχάνουν αλλάζουν εύκολα.

  Ο αριθμός των φώτων και η θέση τους ποικίλλουν, ανάλογα με το μοντέλο της κουκούλας. Επίσης εμφανίστηκε για την πώληση κουκούλες με φώτα LED. Σε ακριβότερα μοντέλα κουκούλας, το επίπεδο φωτισμού μπορεί επίσης να ρυθμιστεί, ακόμη και η αυτόματη ρύθμιση είναι δυνατή υπό τον φωτισμό της κουζίνας.

  Πολύ ενδιαφέρουσα και η λειτουργία εστίαση φωτός. Παρουσιάζεται σε ορισμένα μοντέλα τεντώματος. Με αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να εστιάσετε τον φωτισμό είτε στην εστία είτε να κάνετε διάσπαρτο το φως για να φωτίσετε ολόκληρη την κουζίνα ή ένα συγκεκριμένο τμήμα της.

  TOP 5 καλύτερες κουκούλες 2016

  PERFELLI TL 6102 Ι

  • ενσωματωμένη κουκούλα?
  • παραγωγικότητα - 550 m 3 / ώρα.
  • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
  • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
  • 2 ταχύτητες.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
  • η τιμή είναι περίπου 60 δολάρια.

  Η πιο κοινή κουκούλα με ένα ελάχιστο σύνολο απαραίτητων χαρακτηριστικών. Με την αναλογία της τιμής και της ποιότητας - μια εξαιρετική επιλογή, αλλά με τη μέγιστη ταχύτητα του θορύβου από την κουκούλα μπορεί να φαίνεται δυνατό. Το μπόνους αυτού του μοντέλου είναι ένα συρόμενο πάνελ.

  HANSA OWC 4778 ΙΗ

  • εξάτμιση νησιού?
  • παραγωγικότητα - 900 m 3 / ώρα.
  • Έλεγχος αφής
  • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
  • 4 ταχύτητες.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
  • η τιμή είναι περίπου 660 δολάρια.

  Κομψή και λειτουργική κουκούλα, που θα γίνει μια πραγματική διακόσμηση κάθε κουζίνας. Υψηλή απόδοση, χρονοδιακόπτης, ένδειξη μόλυνσης φίλτρων, αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση - όλα αυτά μαζί με το σχεδιασμό επηρεάζουν το τελικό υψηλό κόστος του μοντέλου.

  Αγοράστε απόσπασμα από το άρθρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο RBT.ru

  PYRAMIDA WH 22-60

  • ενσωματωμένη κουκούλα?
  • παραγωγικότητα - 500 m 3 / ώρα.
  • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
  • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
  • 3 ταχύτητες.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 58 dB.
  • η τιμή είναι περίπου 80 δολάρια.

  Εξαιρετική λειτουργική κουκούλα με γυάλινη άρθρωση και δυνατότητα τοποθέτησης φίλτρου άνθρακα. Ένα συμπαγές και χαριτωμένο μοντέλο με τη μέγιστη ταχύτητα κάνει θόρυβο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, αλλά συχνά οι υψηλότερες ταχύτητες στις κουκούλες δεν χρησιμοποιούνται καθόλου.

  BOSCH DHL 545 S

  • ενσωματωμένη κουκούλα?
  • παραγωγικότητα - 540 m 3 / ώρα.
  • ρυθμιστής ολισθητήρα?
  • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
  • 3 ταχύτητες.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 62 dB.
  • η τιμή είναι περίπου 185 δολάρια.

  Συμπαγής ισχυρή καυσαερίων με δύο λαμπτήρες αλογόνου. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο τρόπους λειτουργίας και στις πρώτες ταχύτητες είναι αρκετά ήρεμη, αλλά ταυτόχρονα εμφανίζει γρήγορα και ποιοτικά όλους τους ρύπους.

  ELEYUS LANA 700 60 BL

  • κεκλιμένα καυσαέρια.
  • παραγωγικότητα - 700 m 3 / ώρα.
  • κουμπί ελέγχου κουμπιού?
  • εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση.
  • 3 ταχύτητες.
  • το μέγιστο επίπεδο θορύβου είναι 50 dB.
  • η τιμή είναι περίπου 70 δολάρια.

  Κομψή και δυνατή κουκούλα, διακοσμημένη με γυαλί. Χάρη στο κεκλιμένο σχήμα, μια τέτοια κουκούλα είναι πιο αποτελεσματική και όμως δεν είναι τόσο ήσυχη. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα με την αναλογία όλων των παραμέτρων.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

  Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

  Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

  Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

  Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

  Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

  Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

  Τύποι κουκούλες

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

  Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

  Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

  Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

  Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

  Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

  Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

  Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

  Παραγωγικότητα της συσκευής

  Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

  Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

  Μέγεθος εκχύλισης

  Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

  Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

  Πώς λειτουργεί η κουκούλα

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

  Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

  Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

  Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

  Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

  Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

  • υψηλή απόδοση συσκευής.
  • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
  • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
  • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

  • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
  • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

  Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

  • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
  • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

  Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

  1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
  2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

  Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

  Σύστημα φιλτραρίσματος

  Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

  Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

  Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

  Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

  Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

  Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

  Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

  Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

  Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

  Τύπος διαχείρισης συσκευής

  Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

  • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
  • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
  • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

  Σχετικό άρθρο:

  Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

  Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

  Υλικό Hood

  Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

  Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

  Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

  Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

  Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

  Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

  Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

  Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

  Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

  Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

  Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

  Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

  Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

  Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

  Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

  Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

  Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

  Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

  Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

  Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

  Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

  Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

  Συμβουλές για επαγγελματίες στην επιλογή κουκούλας

  Τύπος σώματος

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε για το είδος κατοικίας που θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας. Μέχρι σήμερα, οι δημοφιλείς κατασκευαστές έχουν στη σειρά προϊόντων τους τους ακόλουθους τύπους κουζινών:

  1. Αναρτήθηκε. Η παραδοσιακή επιλογή, η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα στο σπίτι. Η θήκη είναι τοποθετημένη κάτω από το ντουλάπι πάνω από την εστία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτής της επιλογής είναι το χαμηλό κόστος και η εύκολη εγκατάσταση. Μειονέκτημα - κακή απόδοση, επειδή Οι συσκευές λειτουργούν με λειτουργία ανακύκλωσης αέρα (αυτό θα συζητηθεί παρακάτω). Για μικρές κουζίνες, η επιλογή αυτής της επιλογής θα είναι η καταλληλότερη λύση εάν υπάρχουν περιορισμοί στον προϋπολογισμό.
  2. Ο θόλος. Μια πιο όμορφη εκδοχή του κελύφους, το οποίο μπορεί επίσης να ονομαστεί τζάκι. Η κουκούλα με τη μορφή ομπρέλας είναι στερεωμένη στον τοίχο, επιπλέον δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ίδια η εγκατάσταση. Από τα κύρια πλεονεκτήματα θα πρέπει να διατεθεί ένα ευρύ φάσμα τιμών, η δυνατότητα να συμπληρώσει το σχεδιασμό του δωματίου και την υψηλή απόδοση της τεχνολογίας. Μπορεί να είναι τόσο πλάγια όσο και οριζόντια.
  3. Ενσωματωμένο. Στερεωμένο μέσα στην κουζίνα, που σας επιτρέπει να κρύψετε την κουκούλα από περιττά μάτια. Δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό του δωματίου - αυτή η επιλογή θα είναι η πλέον κατάλληλη. Η ενσωματωμένη θήκη δεν είναι πολύ διαφορετική σε τιμή, επομένως ανταγωνίζεται με επιτυχία εναλλακτικές επιλογές.
  4. Ντόμινο. Ο σύγχρονος τύπος σκάφους, ο οποίος είναι σε ζήτηση τόσο από το 2017, όσο και από το 2018. Η ιδέα είναι ότι η κουκούλα είναι σταθερή στον πάγκο (είναι σε αυτό, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία) και αφήνει όταν εργάζεστε με αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα. Πολύ βολικό, αλλά για την επιλογή μιας τέτοιας σύγχρονης λύσης θα πληρώσετε περισσότερο από 2 φορές. Επιπλέον, η παραγωγικότητα δεν θα επιτρέψει την επεξεργασία της περιοχής της μεγάλης κουζίνας.
  5. Νησίδα. Λοιπόν, η τελευταία επιλογή, η οποία είναι πιο λογικό να επιλέξει στην κουζίνα-καθιστικό - μια κουκούλα οροφής πάνω από το νησί της κουζίνας. Τέτοιες συσκευές έχουν μεγάλη ισχύ, αλλά λόγω αυτού και αυξημένου μεγέθους. Συχνά το νησάκι χρησιμοποιείται στις κατευθύνσεις σχεδιασμού για να διακρίνει οπτικά την τραπεζαρία και την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι (στούντιο).

  Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε αμέσως το βίντεο, το οποίο παρέχει συμβουλές στους ειδικούς για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης κουζίνας:

  Κατανάλωση ισχύος

  Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο απορροφητήρας είναι επιλεγμένος από την άποψη της ισχύος, επειδή αυτή η παράμετρος μετράται σε Watt. Είναι πολύ πιο σωστό να πούμε ότι η επιλογή γίνεται με παραγωγικότητα, η οποία μετράται σε m 3 / ώρα. Πράγματι, αν έχουμε ήδη αφαιρέσει το μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη σωστή τεχνική στο μέγιστο χαρακτηριστικά εξαγωγή του αέρα, και όχι από το πόσο θα καταναλώσει (αν και αυτό είναι επίσης σημαντικό).

  Έτσι, ο τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης είναι αρκετά απλός. Είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος και με το συντελεστή "12". Ο τελευταίος αριθμός αντιπροσωπεύει τον υγειονομικό κανόνα, ο οποίος υποδεικνύει ότι η τεχνική πρέπει να αντλεί τουλάχιστον 12 m 3 αέρα ανά ώρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε το λεγόμενο αποθεματικό ισχύος και να προσθέσετε 20% στην τελική τιμή. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε τον κουκούλα για την κουζίνα σας μόνοι σας, ας δώσουμε ένα παράδειγμα υπολογισμού.

  Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε μια ισχυρή συσκευή για την κουζίνα, μια έκταση 12 m 2 (4m * 3m). Σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος θα μοιάζει με:

  V = 12 * 3 * 12 * 1,2 = 518,4 m 3 / h

  όπου:

  • 12 - το μέγεθος του δωματίου.
  • 3 - ύψος οροφής.
  • 12 - ο συντελεστής υγειονομικών προτύπων,
  • 1,2 - ένας διορθωτικός συντελεστής που λαμβάνει υπόψη το περιθώριο παραγωγικότητας.

  Για να είστε και πάλι για να προστατευθείτε από την αδύναμη ισχύ της τεχνολογίας, συνιστούμε να επιλέξετε μια κουκούλα τουλάχιστον 550 m 3 / ώρα!

  Διαστάσεις

  Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Για να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το ακριβές πλάτος του αερίου ή της ηλεκτρικής πλάκας, πάνω από το οποίο ο εξοπλισμός θα ανασταλεί. Μια σημαντική απαίτηση - το πλάτος της πλάκας εξαγωγής θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πλάκες, έτσι ώστε όλος ο βρώμικος αέρας να μην παρακάμπτει τον ανεμιστήρα.

  Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συσκευών που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 εκατοστά, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέγεθος κουκούλας. Για τις συνθήκες διαβίωσης, οι πιο δημοφιλείς περιπτώσεις είναι τα πλάτη των 50, 60 και 90 cm.

  Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι στο ύψος του πίνακα έχει τοποθετηθεί σε 70 cm πάνω από τη σόμπα αερίου και 80 cm πάνω από ηλεκτρικές, έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το μέγεθος του σώματος, την ανάλυση, αν ο αέρας θα βγει από το χώρο εργασίας του ανεμιστήρα!

  Αρχή λειτουργίας

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, δώστε προσοχή στο πώς λειτουργεί - στη λειτουργία ανακύκλωσης (με καθαριστικό, χωρίς αγωγό) ή με την εξαγωγή αέρα εξαγωγής στον εξαερισμό.

  Η πρώτη επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε για ιδιωτικές κατοικίες, και σε περίπτωση που δεν θέλετε να εγκαταστήσετε την έξοδο αέρα μόνοι σας, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε εξαερισμό. Έλλειψη μοντέλων ελεύθερης ψύξης σε χαμηλότερη παραγωγικότητα, επειδή απλά καθαρίζουν τον αέρα και τον τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο, δημιουργώντας κυκλοφορία. Για τα διαμερίσματα το μοντέλο με εξαερισμό για εξαερισμό που υπάρχει στην πλειοψηφία των σπιτιών των πάνελ, ακόμα και στο χρουστκάκι είναι πιο κατάλληλο, αν και εδώ είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια επιλογή τεχνικής χωρίς εξαερισμό.

  Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν καθολικά μοντέλα που συνδυάζουν τους τρόπους ανακύκλωσης και αφαίρεσης του αέρα εξαγωγής. Αν δεν γνωρίζετε ποια επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε, σκεφτείτε μια καθολική κουκούλα, ώστε να μην χάσετε το κομμάτι!

  Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν μερικές λέξεις για τα φίλτρα. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε μια τέτοια παραλλαγή του συστήματος καθαρισμού, στην οποία είναι τοποθετημένο το αλουμινένιο πλέγμα. Είναι ευκολότερο να καθαριστούν και να κάνουν καλή δουλειά να πιάσουν λίπος στην κουζίνα. Συνθετικά φίλτρα και φίλτρα άνθρακα ποιοτικά καθαρά, αλλά ταυτόχρονα είναι διαθέσιμα.

  Μέθοδος διαχείρισης

  Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο για την επιλογή μιας καλής κουκούλας για την κουζίνα είναι ο τύπος διαχείρισης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους χρησιμοποιώντας το σύστημα αισθητήρων, κουμπιά ή ψευδο αισθητήρα.

  Θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό μοντέλο εξοπλισμού; Μείνετε στις δύο τελευταίες επιλογές. Με τα χρήματα, μπορείτε να πληρώσετε λίγο και να αγοράσετε μια συσκευή με έλεγχο αφής, που είναι πιο βολική και δημοφιλή σήμερα.

  Υπάρχουν επίσης μοντέλα κουκούλες με τηλεχειριστήριο χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να χειριστούν τον εξοπλισμό χωρίς να σηκωθούν από το τραπέζι.

  Ποιότητα οπίσθιου φωτισμού

  Όταν εξετάσαμε τις επιλογές φωτισμού για την κουζίνα, ειπώθηκε ότι ο φωτισμός του χώρου εργασίας γίνεται καλύτερα με τη βοήθεια λαμπτήρων στην πλάκα της κουκούλας. Όταν επιλέγετε μια τεχνική, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι ο οπίσθιος φωτισμός ήταν υψηλής ποιότητας και γι 'αυτό χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες αλογόνου ή LED. Αυτές οι πηγές φωτός δίνουν την πιο ποιοτική φωτεινή ροή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την προετοιμασία των τροφίμων.

  Επίπεδο θορύβου

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί πριν αγοράσετε και αναθεωρήσετε στο τεχνικό διαβατήριο πόσο ήσυχη είναι η επιλεγμένη επιλογή. Για να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής ενός καλύμματος για στάθμη θορύβου, συνιστούμε να προβάλετε τις ακόλουθες τιμές θορύβου:

  • 60 dB - η ένταση μιας κανονικής συνομιλίας σε απόσταση από τον συνομιλητή 1 μέτρου.
  • 90 dB - κραυγή.
  • 100 dB - θόρυβος της χορτοκοπτικής μηχανής.

  Θέλετε να αγοράσετε ένα αθόρυβο σύστημα εξάτμισης για την κουζίνα; Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρετε ένα χαρακτηριστικό όχι περισσότερο από 45 dB, το οποίο θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε άνετα και να απολαύσετε δείπνο χωρίς εξωτερικό θόρυβο.

  Υλικό κατασκευής

  Σχετικά με το πόσο σοβαρά πλησιάζετε την επιλογή της κουκούλας για το υλικό της γάστρας, θα εξαρτηθεί από την εβδομαδιαία φροντίδα γι 'αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος πλύσης από την επιφάνεια σμάλτου και βρωμιάς. Επιπλέον, το σμάλτο είναι φθηνό, αξιόπιστο και ανθεκτικό. Το ακριβότερο υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Το πλεονέκτημά του είναι σε μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλετε να επιλέξετε μια υπόθεση για το σχεδιασμό του δωματίου.

  Λοιπόν, η τελευταία, η πιο ακριβή έκδοση της παραγωγής είναι η γυαλισμένη γυαλί. Η εμφάνισή του είναι η πιο ελκυστική, ωστόσο, το κόστος αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Επιπλέον, η φροντίδα για το γυαλί είναι πολύ επίπονη - για να αφαιρέσετε λιπαρό λεκέδες στο γυαλί θα πρέπει να δοκιμάσετε.

  Κατασκευαστές

  Για να αγοράσετε μια μακρά υπηρεσία και την ίδια στιγμή που πραγματοποιήσατε χωρίς περιττές υπερβολικές πληρωμές, συνιστούμε να προσεγγίσετε σοβαρά την επιλογή του κατασκευαστή του εξοπλισμού. Δεν γνωρίζετε ποιοι κουκούλες της εταιρείας θα επιλέξουν για την κουζίνα το 2018; Ενημερώστε την αξιολόγησή σας από τις πιο ποιοτικές μάρκες που έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια αγορά:

  • Bosch (Bosch)
  • Siemens (Siemens)
  • Kuppersberg (Kupersberg)
  • Καλύτερο (Καλύτερο)
  • Zanussi (Zanussi)
  • Ελικα (Ελικα)
  • Gorenje (Gorenje)
  • Samsung (Samsung)
  • Hansa
  • Kronasteel (Crocustile)

  Τα δεδομένα TOP-10 επιχειρήσεις έχουν γίνει γνωστά για την καλή ποιότητα, αλλά προτού να αγοράσετε, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με θεματικά φόρουμ με ανατροφοδότηση σχετικά με το επιλεγμένο μοντέλο. Ακόμη και οι ηγέτες των πωλήσεων δεν μπορούν να παράγουν πολύ επιτυχημένα μοντέλα που θα φέρουν περισσότερα προβλήματα από την άνεση!

  Περισσότερες επιλογές

  Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να σας πω είναι πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα στην κουζίνα για πρόσθετες λειτουργίες. Συνιστούμε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές επαγγελματιών που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και ταυτόχρονα θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο τιμής και ποιότητας:

  • Αν επιτρέψετε το πάχος του πορτοφολιού, το εξάνθημα στο μοντέλο με μια σύγχρονη λειτουργία - αυτόματες ταχύτητες μεταγωγής. Ένας ειδικός αισθητήρας στο σώμα θα αντιδράσει στην εμφάνιση της αιθάλης και θα περιλαμβάνει μια κατάλληλη ταχύτητα ανεμιστήρα με βάση την πυκνότητα του αέρα. Πραγματικά μια πολύ βολική προσθήκη στη μοντέρνα κουκούλα του 2018.
  • Η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει μια τέτοια λειτουργία όπως η δημιουργία ροής αέρα που ανακατευθύνει τη ροή αέρα από τον μπροστινό πίνακα κατευθείαν στον ανεμιστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, η εξάτμιση δεν μπορεί να εξαπλωθεί πέρα ​​από την περιοχή εργασίας του ανεμιστήρα εξαγωγής.
  • Μην ξεχνάτε την ασφάλεια, ένα πολύ βρώμικο φίλτρο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση των μηχανημάτων και το λίπος μπορεί να αναφλεγεί και να προκαλέσει πυρκαγιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ασφαλές μοντέλο με ένδειξη έκτακτης ανάγκης και ένα προστατευτικό κλείσιμο σε περίπτωση απειλής.
  • Η "υπολειπόμενη διαδρομή" αφήνει τον ανεμιστήρα να ανάβει αργά για 10-20 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να καθαρίζετε αποτελεσματικότερα τον αέρα των ατμών.
  • Η ένταξη στο διάστημα εξασφαλίζει φρεσκάδα στην κουζίνα, λόγω του γεγονότος ότι ο ανεμιστήρας θα ανάψει αρκετές φορές (ή μία) την ώρα.

  Αυτές είναι όλες οι πρόσθετες παράμετροι που μπορούν να έχουν οι μοντέρνες κουκούλες κουζίνας. Εάν υπάρχουν επιπλέον χρήματα, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα μοντέλο με τις αναφερόμενες λειτουργίες. Ταυτόχρονα, αν δεν τα χρειάζεστε, δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για άχρηστες δαπανηρές λειτουργίες.

  Δημοφιλή μοντέλα

  Επίσης, εφιστούμε στην προσοχή σας τη δική μας βαθμολογία κουκούλας για την κουζίνα. Εάν είστε σε μια απώλεια για να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα καλύτερα μοντέλα για την τιμή και την ποιότητα το 2018.

  Οι καλύτερες κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι:

  • Elica Eliplane LX ΙΧ F / 60
  • Jetair Orion LX 60 ΙΧ
  • Kronasteel Kamilla 1M 600 μαύρο
  • MAUNFELD VS Φως (C) 60
  • Shindo Maya 60 W / WG

  TOP-5 μοντέλα τζάκι:

  • MAUNFELD Dream 60
  • Kronasteel Bella PB 600
  • Indesit IHBS 6,4 AM X
  • Candy CCE 16 Χ
  • Αισθητήρας Shindo Prime 60 W / WG 3ET

  Βέλτιστη σε κουκούλες ανάρτησης τιμών και ποιότητας:

  • Midea ΜΗ 60Τ 349 Β
  • Hansa OSC 611 WH
  • Kronasteel Jessica λεπτό PB 600
  • Gorenje DU 5345 W
  • Shindo AERO DUO 60

  Top 3 μοντέλα νησιών:

  • Asko CI4176S
  • MAUNFELD BERTA Plus 90
  • Κινώντας KHA 4970 X

  Σε αυτή την αναθεώρηση των συμβουλών και κόλπα στην επιλογή αυτών των οικιακών συσκευών έρχονται στο τέλος. Ελπίζουμε ότι τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα της κουζίνας από την άποψη της χωρητικότητας, της χωρητικότητας και του μεγέθους της, καθώς και ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα το 2018!