Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα στην κουζίνα

Μερικοί άνθρωποι υποβαθμίζουν συχνά το ρόλο και τη σημασία μιας τέτοιας συσκευής ως κουκούλα.

Και μάταια, επειδή είναι εκείνη που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα, για την ελαχιστοποίηση όλων των ειδών τις οσμές, καθώς και την απορρόφηση του μεριδίου του λέοντος των υγρών και άλλων ατμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας συμβουλεύουμε να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία επιλογής της, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.

Λοιπόν, ας μάθουμε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κύριες παράμετροι

Ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, κάθε μοντέλο της κουκούλας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία είναι άμεσα δύσκολα κατανοητά.

Για να μην σφυρηλατήσετε το κεφάλι σας με περιττές πληροφορίες, συνιστούμε να δώσετε πρώτα προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους.

Καλυπτόμενη περιοχή

Είναι πολύ σημαντικό το μοντέλο που επιλέξατε να «τραβήξετε» την περιοχή της κουζίνας σας. Με άλλα λόγια, συνιστάται να δίνετε προτίμηση σε εκείνη την κουκούλα, η δύναμη της οποίας θα είναι αρκετή για να "οδηγήσει" τον αέρα στο δωμάτιο για 5-10 λεπτά.

Για το σκοπό αυτό, παραγγείλετε ένα μοντέλο στο οποίο η συνιστώμενη περιοχή είναι 10-20% υψηλότερη από το τετράγωνο της κουζίνας.

Πολλοί κατασκευαστές στην περιγραφή προϊόντος ήδη δείχνουν αμέσως αυτό το μέγεθος, επομένως δεν χρειάζεται να το υπολογίζετε χειροκίνητα.

Πλάτος κουκούλας

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τους ακόλουθους λόγους.

Πρώτον, η νέα σας κουκούλα δεν πρέπει να είναι στενότερη από την αντίστοιχη εστία επάνω από την οποία θα εγκατασταθεί.

Αν είναι ήδη, τότε όλα τα σωματίδια υγρασίας και λίπους που θα έπρεπε να έχουν φτάσει στην κουκούλα θα εγκατασταθούν κάπου στα πλευρικά τοιχώματα ή ακόμα και στις προσόψεις των επίπλων.

Δεύτερον, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του με ακρίβεια ενός χιλιοστού και να το δώσετε στον σχεδιαστή που προετοιμάζει το σχέδιο της κουζίνας.

Ρύθμιση ισχύος

Μπορεί να έρθει σε πρακτικό σε μια ευρεία ποικιλία καταστάσεων. Είναι πολύ βολικό όταν είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε την κουκούλα σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μαγειρέματος αυγών ή κάτι άλλο και ελαφρώς "πιάτα".

Με τη σειρά σας, εάν τηγανίζετε το κρέας ή τις κοτολέτες, οποιοδήποτε πιάτο κρέατος με σκόρδο ή κρεμμύδια, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε την πλήρη ισχύ του εξαερισμού. Επομένως, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια διαβάθμιση των τρόπων λειτουργίας, τα οποία, πιστεύετε, δεν θα είναι άχρηστα.

Φωτισμός

Αυτή η επιλογή, κατ 'αρχήν, υπάρχουν ήδη σε κάθε μοντέλο, αλλά μπορεί να διαφέρουν στη φωτεινότητα, τη σειρά θέσης ή τον αριθμό των λαμπτήρων.

Πόσο καλά λειτουργεί, αν αρκεί να ανάβει η εστία, μπορείτε να μάθετε πότε έρχεστε σε ένα κατάστημα υλικού ή ένα σούπερ μάρκετ.

Επίπεδο θορύβου

Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να γίνει προκαθοριστικός στην τελική επιλογή. Το γεγονός είναι ότι ο θόρυβος της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της.

Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα, τόσο πιο θορυβώδης θα λειτουργήσει. Για ιδιαίτερα μεγάλα μοντέλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε μια επιλογή, όπως η αθόρυβη λειτουργία.

Διαφορετικά, όλοι οι γείτονές σας θα γνωρίζουν ότι μαγειρεύετε κάτι και η διαδικασία μαγειρέματος θα μετατραπεί σε αλεύρι. Επομένως, δώστε προσοχή στο σχήμα θορύβου.

Στην ιδανική περίπτωση, το επίπεδο θορύβου της ενσωματωμένης καλύπτρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ντεσιμπέλ.

Τύπος καθαρισμού αέρα

Υπάρχουν δύο τύποι: εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση. Η πρώτη περίπτωση είναι κλασική, η οποία συνίσταται στο ότι ο βρώμικος αέρας αναρροφάται και αποστέλλεται αμετάκλητα μέσω της βρύσης στο σύστημα εξαερισμού.

Όταν ανακυκλώνεται, αυτός ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων και μετά τον καθαρισμό τροφοδοτείται πίσω στην κουζίνα.

Κουκούλες με τον πρώτο τύπο είναι φθηνότερα, το δεύτερο πιο ακριβό στο στάδιο της αγοράς, όσο και στο στάδιο της υπηρεσίας, διότι πρέπει να αλλάξουν τα φίλτρα περιοδικά.

Άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός από τους βασικούς δείκτες, οι προαιρετικές επιλογές δεν πρέπει να παραμεληθούν, κάθε μία από τις οποίες μπορεί τελικά να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Επομένως, προτού επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σας, ρωτήστε τι άλλο θέλετε για το προϊόν που σας αρέσει:

 • Το χρώμα της πρόσοψης - μπορείτε να επιλέξετε αμέσως μια κουκούλα που θα συγχωνευτεί με τις προσόψεις των ακουστικών της κουζίνας σας ή απλώς θα είναι σε αρμονία με αυτά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν την πρόσοψη της κουκούλας και να την αντικαταστήσουν με εκείνη που θα είναι η σωστή σκιά για εσάς. Είναι εξαιρετικά βολικό και πολύ πρακτικό, και κάνει μια τέτοια κουκούλα αόρατη και πραγματικά ενσωματωμένη στο ντουλάπι?

 • Τα φίλτρα καθαρισμού είναι ουσιαστικά σημαντικά μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ανακυκλώνει τον επιλεγμένο αέρα. Για εκχυλίσματα με συμβατική βρύση, αυτό είναι ενδεικτικό απολύτως όχι με βάση την αρχή.
 • Αυτοματισμοί - σε μοντέλα υψηλής ποιότητας, υπάρχουν πολλά νεοσυσταθέντα gadget που μπορούν να απολαύσουν ορισμένοι καταναλωτές.

  Για παράδειγμα, η κουκούλα μπορεί να προσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας που θα χρησιμοποιήσει. Επίσης, είναι σε θέση να αντιδράσει ενεργοποιώντας το φωτισμό κατά την προσέγγισή σας ή ξεκινώντας αυτόματα να εργάζεται στο παραμικρό σημάδι βρασμού κλπ.

 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου κουκούλας, γιατί να επιλέγετε αυτό το είδος συσκευής, αντί για θόλο ανάλογα.

  • Αισθητικός παράγοντας - λόγω της μηχανικής δυνατότητας μετακίνησης, ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να συγχωνευθεί με το εσωτερικό και να είναι αόρατο, αφήστε τους επισκέπτες.
  • Αποθήκευση χώρου - όπως κάθε ενσωματωμένη συσκευή χρειάζεται ελάχιστο χώρο και συνιστάται για εγκατάσταση σε μικρές κουζίνες.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και ηρεμία. Δεν καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πολύ θόρυβο σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.
  • Λιγότερη ισχύς - υπάρχουν, φυσικά, μεγάλες τροποποιήσεις, αλλά οι περισσότερες ενσωματωμένες κουκούλες είναι ακόμα αρκετά συμπαγείς.
  • Περιορισμένη εμβέλεια - για κάποιο λόγο η ποικιλία μοντέλων για αυτόν τον τύπο συσκευής είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των λεγόμενων θολωτών αναλόγων.

  Όποια επιλογή και αν κάνετε, θυμηθείτε ότι η ποιότητα εκτέλεσης και συναρμολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για οικιακές συσκευές.

  Σας συνιστούμε να μην αγοράζετε φθηνά μοντέλα άγνωστων σημάτων, αλλά να δούμε τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Επίσης, πολλοί καλούνται να διαβάσουν κριτικές σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

  Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

  Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

  Κατανάλωση ισχύος

  Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

  Λειτουργία λειτουργίας

  Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
  Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

  Διαστάσεις

  Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

  Επίπεδο θορύβου

  Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

  Φωτισμός

  Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

  Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

  Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

  Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας: κριτήρια επιλογής

  Ενσωματωμένη κουκούλα - εξαιρετική επιλογή για κουζίνες με περιορισμένο χώρο μυρωδιά του μαγειρέματος - είναι ένα από τα σύμβολα της άνεσης στο σπίτι. Αλλά «οιωνός νόστιμο γεύμα» μπορεί να απορροφούν όλο το διαμέρισμα έως και προσωπικά αντικείμενα. Άλλωστε, όλοι οι οικοδεσπότες είναι γνωστή ως δύσκολο να πραγματοποιήσει την τελική πιάτα καθαρισμού, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου καθαρισμού, τα έπιπλα και τις συσκευές από την συσσωρευμένη αιθάλη και τα λιπαρά πλάκα, αναμειγνύεται με τη σκόνη. Και οι πρόσφατες επισκευές, ίσως, σύντομα θα χρειαστεί να επαναληφθούν. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα - μπορείτε να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Σήμερα, η ζήτηση για απορροφητήρες κουζίνας είναι αρκετά μεγάλο, καθώς ο αριθμός των προσφερόμενων στην αγορά των οικιακών συσκευών. Και, για να επιλέξετε τη σωστή συσκευή, πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια της.

  Ποια είναι η κουκούλα και πώς λειτουργεί;

  Πριν αποκτήσετε κουκούλα, θα πρέπει να γνωρίζετε κατ 'αρχήν το έργο του και κάποια χαρακτηριστικά της επιλογής. Είναι μοναδικό στο είδος εφεύρεση του είναι ικανή να παγιδεύει την αιθάλη, αναθυμιάσεις, τα λίπη και τις οσμές κατά το μαγείρεμα χωρίς να αφήσει να εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα και να εγκατασταθούν στα έπιπλα και τους τοίχους.

  Με την εγκατάσταση των συρταρωτών, ο αέρας στο διαμέρισμα θα είναι πάντα καθαρός και ο καθαρισμός της κουζίνας δεν θα φέρει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα.

  Το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Απομακρύνει από την εξάτμιση του αέρα, το λίπος, τις δυσάρεστες οσμές και τα προϊόντα καύσης, καθαρίζοντας έτσι τον αέρα. Μέσα στην κουκούλα υπάρχουν φίλτρα που συλλαμβάνουν αιθάλη και βρωμιά, ώστε να βγαίνει ήδη καθαρός αέρας. Στο εμπρόσθιο τμήμα της θήκης, στο οποίο είναι κλεισμένο το σύστημα φίλτρου, είναι ορατή μια μονάδα ελέγχου με μηχανικό, ολισθητήρα ή ηλεκτρονικό πάνελ.

  Όταν επιλέγετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει να προσέξετε τις τεχνικές της παραμέτρους

  Εάν έχετε μια ενσωματωμένη κουζίνα, είναι λογικό να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι κουζίνας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα: σύντομη εισαγωγή

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι κουκούλες είναι δύο τύπων:

  1. Ρέει. Ο μολυσμένος αέρας καθαρίζεται από αιθάλη και γράσο και εκκενώνεται μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.
  2. Ανακύκλωση. Ο βρώμικος αέρας καθαρίζεται μέσω συστήματος φίλτρου και ρέει πίσω στο δωμάτιο.

  Οι ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι ανακυκλωμένοι, τοποθετούνται σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Φαίνεται ότι η ενσωματωμένη κουκούλα είναι αρκετά αισθητική, καθώς κρύβεται εντελώς. Το σώμα της ενσωματωμένης καλύπτρας έχει κυβοειδές σχήμα, μερικά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως για την αύξηση της περιοχής εισαγωγής αέρα.

  Ο απορροφητήρας τύπου ροής τοποθετείται εύκολα στον πίνακα κουζίνας πάνω από την εστία

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η πιο συμπαγής λύση σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

  Η κρεμαστή επίπεδη καλύπτρα μπορεί επίσης να χαρακτηριστεί ως ενσωματωμένα συστήματα του απλούστερου σχεδιασμού. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται σε ένα αναρτημένο περίβλημα που βρίσκεται πάνω από την πλάκα στην περιοχή του κάτω μέρους του. Οι επίπεδες κουκούλες θεωρούνται η πιο οικονομική επιλογή με ικανοποιητικές επιδόσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Αφαιρούν όλους τους επιπλέον ατμούς και τις ξένες μυρωδιές από την κουζίνα μαζί με άλλα μοντέλα.

  Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

  Για να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις όπως:

  • Μέγεθος και σχεδιασμός της μονάδας καυσαερίων.
  • Αριθμός φίλτρων και τύπος τους.
  • Απόδοση ανεμιστήρων
  • Ευκολία προσαρμογής ισχύος συστήματος
  • Τύπος εγκατάστασης.
  • Διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών.

  Για να επιλέξετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, σας συνιστούμε να δείτε το παρακάτω βίντεο:

  Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα (βίντεο)

  Διαστάσεις και σχεδιασμός της κουκούλας

  Η ενσωματωμένη μονάδα εξάτμισης είναι τόσο συμπαγής ώστε η τοποθέτησή της να μπορεί να γίνει σε κρεμαστό ντουλάπι με έναν ανοικτό πυθμένα τοποθετημένο πάνω από την πλάκα. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης αυξάνεται λόγω της συρόμενης οθόνης.

  Η κρεμαστή ντουλάπα κρύβει πλήρως την ενσωματωμένη κουκούλα σε κατάσταση μη λειτουργίας, χωρίς να διαταράσσει τη συνολική σχεδίαση της κουζίνας.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα του κάθετου τύπου είναι πολύ συμπαγής, αλλά δεν λειτουργεί χειρότερα από το σύστημα εξάτμισης θόλου

  Η εμφάνιση της μονάδας εξάτμισης, καθώς και ο χρωματισμός της - οι ερωτήσεις δεν είναι τόσο σημαντικές κατά την επιλογή ενός ενσωματωμένου μοντέλου, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στη λειτουργικότητα αυτής της συσκευής και στις διαστάσεις της. Εάν έχει ήδη εγκατασταθεί το σετ κουζίνας, επιλέγεται ο απορροφητήρας, σύμφωνα με τον εσωτερικό χώρο, ο οποίος διαθέτει κρεμαστό ντουλάπι. Θα εγκατασταθεί σε αυτό. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη (από 45 έως 90 cm), επομένως δεν πρέπει να υπάρχει πολυπλοκότητα στην επιλογή.

  Η επιλογή της ενσωματωμένης κουκούλας πρέπει να γίνει σύμφωνα με την εστία. Η περιοχή του επιπέδου εξάτμισης δεν πρέπει να είναι μικρότερη από την πλάκα.

  Το πλάτος των τυποποιημένων ελασμάτων και των πλακών είναι από 60 έως 90 cm. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή: αφήστε την επιφάνεια καυσαερίων να καλύψει καλύτερα την περιοχή μαγειρέματος παρά το αντίστροφο.

  Ένας τηλεχειριζόμενος κουκούλα αυξάνει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος

  Η τοποθέτηση του δομοστοιχείου εξάτμισης πραγματοποιείται σε κρεμαστό ντουλάπι σε απόσταση:

  • Για τις σόμπες αερίου - τουλάχιστον 75 cm.
  • Για ηλεκτρικές σόμπες - όχι λιγότερο από 65 cm.

  Παραλείποντας αυτόν τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο είναι εγκατεστημένο το δομοστοιχείο εξαγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε υπερθέρμανση της συσκευής και στη φωτιά - ως συνέπεια.

  Σύστημα φίλτρου

  Στα συστήματα καυσαερίων, οι ροές καθαρισμένου αέρα διέρχονται από διπλό διήθημα:

  1. Εξωτερικές οσμές εξουδετερωμένο από φίλτρα ξυλάνθρακα μίας χρήσης.
  2. Προϊόντα καύσης, λίπη και αιθάλη καθυστερούν από ένα σύστημα που φιλτράρει λιπαρά σωματίδια. Τα φίλτρα αυτού του συστήματος είναι αντικαταστάσιμες πλαστικές κασέτες με μη υφασμένο ή συνθετικό φίλτρο. Σε ορισμένα μοντέλα εγκαθίστανται φίλτρα από χάλυβα ή αλουμίνιο, τα οποία απαιτούν καθαρισμό καθώς μολύνονται.

  Τα φίλτρα μίας χρήσης χρειάζονται περιοδική αντικατάσταση.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι τα συστήματα εξάτμισης μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς την παρουσία φίλτρου άνθρακα. Η παρουσία φίλτρου λίπους σε τέτοιες συνθήκες είναι υποχρεωτική, καθώς η μη χρήση του μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση του εσωτερικού μηχανισμού της μονάδας καυσαερίων.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη. Η παρουσία του πάνω από τη σόμπα μπορεί να καθοριστεί μόνο κοιτάζοντας κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας

  Πολύ σπάνια στην πώληση υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού που λειτουργούν χωρίς φίλτρα. Η αρχή της λειτουργίας τους είναι να αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω ενός εξωτερικού συστήματος εξαερισμού, σε αντάλλαγμα για τον οποίο προέρχεται καθαρός αέρας από το δρόμο. Η εγκατάσταση τους γίνεται επίσης με κρυφό τρόπο, αλλά δεν είναι εύκολο να βρεθούν τέτοια μοντέλα στην αγορά.

  Το σύστημα ανακυκλοφορίας καυσαερίων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα στο δωμάτιο κατά 95% σε 6 λεπτά, αλλά η απόδοσή του εξαρτάται από την ισχύ του κινούμενου στοιχείου.

  Δύναμη των οπαδών

  Η έξοδος της κουκούλας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την ισχύ και την ποσότητα των ανεμιστήρων που είναι εγκατεστημένα σε αυτήν. Το επίπεδο απόδοσης καθορίζει την ποσότητα αέρα που πρέπει να καθαριστεί ανά μονάδα χρόνου. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα συστήματα εξάτμισης μπορούν να καθαρίσουν από 180 έως 700 κυβικά μέτρα μολυσμένου αέρα ανά ώρα.

  Όσο μεγαλύτερη είναι η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, τόσο περισσότερο θόρυβος παράγεται κατά την εργασία.

  Για να υπολογίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ εξόδου για την κουζίνα σας, πρέπει να αφαιρέσετε το συνολικό ποσό των επίπλων και των οικιακών συσκευών από τον συνολικό όγκο της κουζίνας και στη συνέχεια να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή κατά 10.

  Σύμφωνα με τους κανόνες του SNIP, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αντικατασταθεί από 10 έως 12 φορές την ώρα.

  Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι τοποθετημένη σε απόσταση τουλάχιστον 75 cm από την κουζίνα ή την εστία.Για μια κουζίνα σε νησιωτικό στυλ που χρησιμοποιεί πάνελ ντόμινο, η βέλτιστη επιλογή είναι μια ενσωματωμένη καμπύλη κάθετου τύπου

  Πίνακας ελέγχου και ρύθμιση ισχύος

  Ο έλεγχος όλων των λειτουργιών του συστήματος εξάτμισης παράγεται από ηλεκτρονικό δομοστοιχείο του οποίου ο πίνακας είναι ορατός στο μπροστινό μέρος της κουκούλας.

  Με τον τύπο του χειροκίνητου ελέγχου, ο πίνακας γίνεται:

  • Κουμπί. Σε αυτό, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
  • Ολισθητήρας. Ο απαιτούμενος τρόπος λειτουργίας του καλύμματος επιλέγεται μέσω ενός μηχανικού ολισθητήρα που κινείται κατά μήκος του επιπέδου του πίνακα.
  • Αισθητήρια. Ο έλεγχος πραγματοποιείται αγγίζοντας την επιθυμητή περιοχή του πίνακα με το δάκτυλό σας. Το γεγονός ότι η εντολή γίνεται δεκτή θα εμφανίζεται με ένα αναμμένο LED.

  Ο πίνακας ελέγχου αφής είναι προτιμότερος για πολλούς όταν επιλέγετε την κουκούλα, ωστόσο το κόστος τέτοιων μοντέλων είναι πολύ υψηλότερο.

  Ο θάλαμος στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η καλύπτρα θα καλύψει τελείως τον πίνακα ελέγχου πίσω από την πρόσοψή του.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Ορισμένα μοντέλα ενσωματωμένων συστημάτων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με πρόσθετες λειτουργίες:

  1. Περιεχόμενα διαστήματος. Η συσκευή εξατμίσεως ανάβει κατά διαστήματα ανεξάρτητα, εξασφαλίζοντας σταθερή παροχή καθαρού αέρα.
  2. Υπολειπόμενη κίνηση. Μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας, ο ανεμιστήρας λειτουργεί για μικρό χρονικό διάστημα (από 5 έως 15 λεπτά), επιτυγχάνοντας έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα.

  Μια λειτουργία όπως ένα μετεωρολογικό σύστημα που σας επιτρέπει να γνωρίζετε την πρόγνωση καιρού για την τρέχουσα ημέρα κατά τη διάρκεια του πρωινού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη

  Τα συστήματα εξαγωγής των νεώτερων μοντέλων και της υψηλότερης κατηγορίας τιμών μπορούν να εξοπλιστούν με "άτυπες" λειτουργίες:

  • LCD οθόνη με τη δυνατότητα σύνδεσης ενός υπολογιστή ή CD - DVD player.
  • Το σύστημα Meteo. Η κουκούλα είναι συνδεδεμένη με έναν μετεωρολογικό σταθμό εγκατεστημένο έξω από το σπίτι και μεταδίδει την πρόγνωση καιρού στην οθόνη.

  Συμπέρασμα

  Επιλέγοντας ένα ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα - το έργο είναι απλό μόνο με την πρώτη ματιά. Αρχικά, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε σωστά την ισχύ του ανεμιστήρα ή το επίπεδο απόδοσης, για να μάθετε ποια ειδική κουκούλα θα πάτε στο κατάστημα της συσκευής. Και όταν επιλέγετε, δώστε προσοχή στον πίνακα και την ευκολία διαχείρισης, την περιοχή του επιπέδου εξάτμισης, καθώς και τη διαθεσιμότητα των απαραίτητων πρόσθετων λειτουργιών. Τοποθετήστε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας με τα χέρια σας, καθοδηγούμενη από τις οδηγίες.

  Συμβουλές για επαγγελματίες στην επιλογή κουκούλας

  Τύπος σώματος

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε για το είδος κατοικίας που θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας. Μέχρι σήμερα, οι δημοφιλείς κατασκευαστές έχουν στη σειρά προϊόντων τους τους ακόλουθους τύπους κουζινών:

  1. Αναρτήθηκε. Η παραδοσιακή επιλογή, η οποία χρησιμοποιείται συχνότερα στο σπίτι. Η θήκη είναι τοποθετημένη κάτω από το ντουλάπι πάνω από την εστία, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Το πλεονέκτημα της επιλογής αυτής της επιλογής είναι το χαμηλό κόστος και η εύκολη εγκατάσταση. Μειονέκτημα - κακή απόδοση, επειδή Οι συσκευές λειτουργούν με λειτουργία ανακύκλωσης αέρα (αυτό θα συζητηθεί παρακάτω). Για μικρές κουζίνες, η επιλογή αυτής της επιλογής θα είναι η καταλληλότερη λύση εάν υπάρχουν περιορισμοί στον προϋπολογισμό.
  2. Ο θόλος. Μια πιο όμορφη εκδοχή του κελύφους, το οποίο μπορεί επίσης να ονομαστεί τζάκι. Η κουκούλα με τη μορφή ομπρέλας είναι στερεωμένη στον τοίχο, επιπλέον δεν είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η ίδια η εγκατάσταση. Από τα κύρια πλεονεκτήματα θα πρέπει να διατεθεί ένα ευρύ φάσμα τιμών, η δυνατότητα να συμπληρώσει το σχεδιασμό του δωματίου και την υψηλή απόδοση της τεχνολογίας. Μπορεί να είναι τόσο πλάγια όσο και οριζόντια.
  3. Ενσωματωμένο. Στερεωμένο μέσα στην κουζίνα, που σας επιτρέπει να κρύψετε την κουκούλα από περιττά μάτια. Δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό του δωματίου - αυτή η επιλογή θα είναι η πλέον κατάλληλη. Η ενσωματωμένη θήκη δεν είναι πολύ διαφορετική σε τιμή, επομένως ανταγωνίζεται με επιτυχία εναλλακτικές επιλογές.
  4. Ντόμινο. Ο σύγχρονος τύπος σκάφους, ο οποίος είναι σε ζήτηση τόσο από το 2017, όσο και από το 2018. Η ιδέα είναι ότι η κουκούλα είναι σταθερή στον πάγκο (είναι σε αυτό, όπως φαίνεται από τη φωτογραφία) και αφήνει όταν εργάζεστε με αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα. Πολύ βολικό, αλλά για την επιλογή μιας τέτοιας σύγχρονης λύσης θα πληρώσετε περισσότερο από 2 φορές. Επιπλέον, η παραγωγικότητα δεν θα επιτρέψει την επεξεργασία της περιοχής της μεγάλης κουζίνας.
  5. Νησίδα. Λοιπόν, η τελευταία επιλογή, η οποία είναι πιο λογικό να επιλέξει στην κουζίνα-καθιστικό - μια κουκούλα οροφής πάνω από το νησί της κουζίνας. Τέτοιες συσκευές έχουν μεγάλη ισχύ, αλλά λόγω αυτού και αυξημένου μεγέθους. Συχνά το νησάκι χρησιμοποιείται στις κατευθύνσεις σχεδιασμού για να διακρίνει οπτικά την τραπεζαρία και την επιφάνεια εργασίας στην κουζίνα, σε συνδυασμό με το σαλόνι (στούντιο).

  Σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε αμέσως το βίντεο, το οποίο παρέχει συμβουλές στους ειδικούς για την επιλογή ενός συστήματος εξάτμισης κουζίνας:

  Κατανάλωση ισχύος

  Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι ο απορροφητήρας είναι επιλεγμένος από την άποψη της ισχύος, επειδή αυτή η παράμετρος μετράται σε Watt. Είναι πολύ πιο σωστό να πούμε ότι η επιλογή γίνεται με παραγωγικότητα, η οποία μετράται σε m 3 / ώρα. Πράγματι, αν έχουμε ήδη αφαιρέσει το μολυσμένο αέρα από το δωμάτιο, στη συνέχεια, να επιλέξετε τη σωστή τεχνική στο μέγιστο χαρακτηριστικά εξαγωγή του αέρα, και όχι από το πόσο θα καταναλώσει (αν και αυτό είναι επίσης σημαντικό).

  Έτσι, ο τύπος για τον υπολογισμό της απόδοσης είναι αρκετά απλός. Είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε την επιφάνεια της κουζίνας με το ύψος και με το συντελεστή "12". Ο τελευταίος αριθμός αντιπροσωπεύει τον υγειονομικό κανόνα, ο οποίος υποδεικνύει ότι η τεχνική πρέπει να αντλεί τουλάχιστον 12 m 3 αέρα ανά ώρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να φροντίσετε το λεγόμενο αποθεματικό ισχύος και να προσθέσετε 20% στην τελική τιμή. Για να καταλάβετε πώς να επιλέξετε τον κουκούλα για την κουζίνα σας μόνοι σας, ας δώσουμε ένα παράδειγμα υπολογισμού.

  Έτσι, για παράδειγμα, πρέπει να επιλέξετε μια ισχυρή συσκευή για την κουζίνα, μια έκταση 12 m 2 (4m * 3m). Σε αυτή την περίπτωση, ο τύπος θα μοιάζει με:

  V = 12 * 3 * 12 * 1,2 = 518,4 m 3 / h

  όπου:

  • 12 - το μέγεθος του δωματίου.
  • 3 - ύψος οροφής.
  • 12 - ο συντελεστής υγειονομικών προτύπων,
  • 1,2 - ένας διορθωτικός συντελεστής που λαμβάνει υπόψη το περιθώριο παραγωγικότητας.

  Για να είστε και πάλι για να προστατευθείτε από την αδύναμη ισχύ της τεχνολογίας, συνιστούμε να επιλέξετε μια κουκούλα τουλάχιστον 550 m 3 / ώρα!

  Διαστάσεις

  Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα. Για να επιλέξετε το μέγεθος της κουκούλας στην κουζίνα, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε το ακριβές πλάτος του αερίου ή της ηλεκτρικής πλάκας, πάνω από το οποίο ο εξοπλισμός θα ανασταλεί. Μια σημαντική απαίτηση - το πλάτος της πλάκας εξαγωγής θα πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τις πλάκες, έτσι ώστε όλος ο βρώμικος αέρας να μην παρακάμπτει τον ανεμιστήρα.

  Μέχρι σήμερα, υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συσκευών που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 εκατοστά, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο μέγεθος κουκούλας. Για τις συνθήκες διαβίωσης, οι πιο δημοφιλείς περιπτώσεις είναι τα πλάτη των 50, 60 και 90 cm.

  Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι στο ύψος του πίνακα έχει τοποθετηθεί σε 70 cm πάνω από τη σόμπα αερίου και 80 cm πάνω από ηλεκτρικές, έτσι ώστε να μπορέσετε να επιλέξετε το μέγεθος του σώματος, την ανάλυση, αν ο αέρας θα βγει από το χώρο εργασίας του ανεμιστήρα!

  Αρχή λειτουργίας

  Όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα, δώστε προσοχή στο πώς λειτουργεί - στη λειτουργία ανακύκλωσης (με καθαριστικό, χωρίς αγωγό) ή με την εξαγωγή αέρα εξαγωγής στον εξαερισμό.

  Η πρώτη επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε για ιδιωτικές κατοικίες, και σε περίπτωση που δεν θέλετε να εγκαταστήσετε την έξοδο αέρα μόνοι σας, επειδή κατά πάσα πιθανότητα δεν έχετε εξαερισμό. Έλλειψη μοντέλων ελεύθερης ψύξης σε χαμηλότερη παραγωγικότητα, επειδή απλά καθαρίζουν τον αέρα και τον τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο, δημιουργώντας κυκλοφορία. Για τα διαμερίσματα το μοντέλο με εξαερισμό για εξαερισμό που υπάρχει στην πλειοψηφία των σπιτιών των πάνελ, ακόμα και στο χρουστκάκι είναι πιο κατάλληλο, αν και εδώ είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια επιλογή τεχνικής χωρίς εξαερισμό.

  Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν καθολικά μοντέλα που συνδυάζουν τους τρόπους ανακύκλωσης και αφαίρεσης του αέρα εξαγωγής. Αν δεν γνωρίζετε ποια επιλογή είναι καλύτερα να επιλέξετε, σκεφτείτε μια καθολική κουκούλα, ώστε να μην χάσετε το κομμάτι!

  Θα πρέπει επίσης να υπάρχουν μερικές λέξεις για τα φίλτρα. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε μια τέτοια παραλλαγή του συστήματος καθαρισμού, στην οποία είναι τοποθετημένο το αλουμινένιο πλέγμα. Είναι ευκολότερο να καθαριστούν και να κάνουν καλή δουλειά να πιάσουν λίπος στην κουζίνα. Συνθετικά φίλτρα και φίλτρα άνθρακα ποιοτικά καθαρά, αλλά ταυτόχρονα είναι διαθέσιμα.

  Μέθοδος διαχείρισης

  Ένα εξίσου σημαντικό κριτήριο για την επιλογή μιας καλής κουκούλας για την κουζίνα είναι ο τύπος διαχείρισης. Μπορείτε να ρυθμίσετε τις παραμέτρους χρησιμοποιώντας το σύστημα αισθητήρων, κουμπιά ή ψευδο αισθητήρα.

  Θέλετε να επιλέξετε ένα φθηνό αλλά καλό μοντέλο εξοπλισμού; Μείνετε στις δύο τελευταίες επιλογές. Με τα χρήματα, μπορείτε να πληρώσετε λίγο και να αγοράσετε μια συσκευή με έλεγχο αφής, που είναι πιο βολική και δημοφιλή σήμερα.

  Υπάρχουν επίσης μοντέλα κουκούλες με τηλεχειριστήριο χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να χειριστούν τον εξοπλισμό χωρίς να σηκωθούν από το τραπέζι.

  Ποιότητα οπίσθιου φωτισμού

  Όταν εξετάσαμε τις επιλογές φωτισμού για την κουζίνα, ειπώθηκε ότι ο φωτισμός του χώρου εργασίας γίνεται καλύτερα με τη βοήθεια λαμπτήρων στην πλάκα της κουκούλας. Όταν επιλέγετε μια τεχνική, δώστε προσοχή στο γεγονός ότι ο οπίσθιος φωτισμός ήταν υψηλής ποιότητας και γι 'αυτό χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες αλογόνου ή LED. Αυτές οι πηγές φωτός δίνουν την πιο ποιοτική φωτεινή ροή, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά την προετοιμασία των τροφίμων.

  Επίπεδο θορύβου

  Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμβουλευτεί πριν αγοράσετε και αναθεωρήσετε στο τεχνικό διαβατήριο πόσο ήσυχη είναι η επιλεγμένη επιλογή. Για να κατανοήσετε τον τρόπο επιλογής ενός καλύμματος για στάθμη θορύβου, συνιστούμε να προβάλετε τις ακόλουθες τιμές θορύβου:

  • 60 dB - η ένταση μιας κανονικής συνομιλίας σε απόσταση από τον συνομιλητή 1 μέτρου.
  • 90 dB - κραυγή.
  • 100 dB - θόρυβος της χορτοκοπτικής μηχανής.

  Θέλετε να αγοράσετε ένα αθόρυβο σύστημα εξάτμισης για την κουζίνα; Στη συνέχεια θα πρέπει να πάρετε ένα χαρακτηριστικό όχι περισσότερο από 45 dB, το οποίο θα σας επιτρέψει να μαγειρέψετε άνετα και να απολαύσετε δείπνο χωρίς εξωτερικό θόρυβο.

  Υλικό κατασκευής

  Σχετικά με το πόσο σοβαρά πλησιάζετε την επιλογή της κουκούλας για το υλικό της γάστρας, θα εξαρτηθεί από την εβδομαδιαία φροντίδα γι 'αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος πλύσης από την επιφάνεια σμάλτου και βρωμιάς. Επιπλέον, το σμάλτο είναι φθηνό, αξιόπιστο και ανθεκτικό. Το ακριβότερο υλικό είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας. Το πλεονέκτημά του είναι σε μια όμορφη εμφάνιση, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν θέλετε να επιλέξετε μια υπόθεση για το σχεδιασμό του δωματίου.

  Λοιπόν, η τελευταία, η πιο ακριβή έκδοση της παραγωγής είναι η γυαλισμένη γυαλί. Η εμφάνισή του είναι η πιο ελκυστική, ωστόσο, το κόστος αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Επιπλέον, η φροντίδα για το γυαλί είναι πολύ επίπονη - για να αφαιρέσετε λιπαρό λεκέδες στο γυαλί θα πρέπει να δοκιμάσετε.

  Κατασκευαστές

  Για να αγοράσετε μια μακρά υπηρεσία και την ίδια στιγμή που πραγματοποιήσατε χωρίς περιττές υπερβολικές πληρωμές, συνιστούμε να προσεγγίσετε σοβαρά την επιλογή του κατασκευαστή του εξοπλισμού. Δεν γνωρίζετε ποιοι κουκούλες της εταιρείας θα επιλέξουν για την κουζίνα το 2018; Ενημερώστε την αξιολόγησή σας από τις πιο ποιοτικές μάρκες που έχουν αναλάβει ηγετικές θέσεις στην παγκόσμια αγορά:

  • Bosch (Bosch)
  • Siemens (Siemens)
  • Kuppersberg (Kupersberg)
  • Καλύτερο (Καλύτερο)
  • Zanussi (Zanussi)
  • Ελικα (Ελικα)
  • Gorenje (Gorenje)
  • Samsung (Samsung)
  • Hansa
  • Kronasteel (Crocustile)

  Τα δεδομένα TOP-10 επιχειρήσεις έχουν γίνει γνωστά για την καλή ποιότητα, αλλά προτού να αγοράσετε, συνιστούμε να εξοικειωθείτε με θεματικά φόρουμ με ανατροφοδότηση σχετικά με το επιλεγμένο μοντέλο. Ακόμη και οι ηγέτες των πωλήσεων δεν μπορούν να παράγουν πολύ επιτυχημένα μοντέλα που θα φέρουν περισσότερα προβλήματα από την άνεση!

  Περισσότερες επιλογές

  Λοιπόν, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα να σας πω είναι πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα στην κουζίνα για πρόσθετες λειτουργίες. Συνιστούμε να λάβετε υπόψη τις συμβουλές επαγγελματιών που θα σας εξοικονομήσουν χρήματα και ταυτόχρονα θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο τιμής και ποιότητας:

  • Αν επιτρέψετε το πάχος του πορτοφολιού, το εξάνθημα στο μοντέλο με μια σύγχρονη λειτουργία - αυτόματες ταχύτητες μεταγωγής. Ένας ειδικός αισθητήρας στο σώμα θα αντιδράσει στην εμφάνιση της αιθάλης και θα περιλαμβάνει μια κατάλληλη ταχύτητα ανεμιστήρα με βάση την πυκνότητα του αέρα. Πραγματικά μια πολύ βολική προσθήκη στη μοντέρνα κουκούλα του 2018.
  • Η νέα τεχνολογία μπορεί να έχει μια τέτοια λειτουργία όπως η δημιουργία ροής αέρα που ανακατευθύνει τη ροή αέρα από τον μπροστινό πίνακα κατευθείαν στον ανεμιστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, η εξάτμιση δεν μπορεί να εξαπλωθεί πέρα ​​από την περιοχή εργασίας του ανεμιστήρα εξαγωγής.
  • Μην ξεχνάτε την ασφάλεια, ένα πολύ βρώμικο φίλτρο μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση των μηχανημάτων και το λίπος μπορεί να αναφλεγεί και να προκαλέσει πυρκαγιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα ασφαλές μοντέλο με ένδειξη έκτακτης ανάγκης και ένα προστατευτικό κλείσιμο σε περίπτωση απειλής.
  • Η "υπολειπόμενη διαδρομή" αφήνει τον ανεμιστήρα να ανάβει αργά για 10-20 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας. Αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να καθαρίζετε αποτελεσματικότερα τον αέρα των ατμών.
  • Η ένταξη στο διάστημα εξασφαλίζει φρεσκάδα στην κουζίνα, λόγω του γεγονότος ότι ο ανεμιστήρας θα ανάψει αρκετές φορές (ή μία) την ώρα.

  Αυτές είναι όλες οι πρόσθετες παράμετροι που μπορούν να έχουν οι μοντέρνες κουκούλες κουζίνας. Εάν υπάρχουν επιπλέον χρήματα, σας συνιστούμε να επιλέξετε ένα μοντέλο με τις αναφερόμενες λειτουργίες. Ταυτόχρονα, αν δεν τα χρειάζεστε, δεν χρειάζεται να πληρώσετε υπερβολικά για άχρηστες δαπανηρές λειτουργίες.

  Δημοφιλή μοντέλα

  Επίσης, εφιστούμε στην προσοχή σας τη δική μας βαθμολογία κουκούλας για την κουζίνα. Εάν είστε σε μια απώλεια για να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, μπορείτε να δείτε τη λίστα με τα καλύτερα μοντέλα για την τιμή και την ποιότητα το 2018.

  Οι καλύτερες κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι:

  • Elica Eliplane LX ΙΧ F / 60
  • Jetair Orion LX 60 ΙΧ
  • Kronasteel Kamilla 1M 600 μαύρο
  • MAUNFELD VS Φως (C) 60
  • Shindo Maya 60 W / WG

  TOP-5 μοντέλα τζάκι:

  • MAUNFELD Dream 60
  • Kronasteel Bella PB 600
  • Indesit IHBS 6,4 AM X
  • Candy CCE 16 Χ
  • Αισθητήρας Shindo Prime 60 W / WG 3ET

  Βέλτιστη σε κουκούλες ανάρτησης τιμών και ποιότητας:

  • Midea ΜΗ 60Τ 349 Β
  • Hansa OSC 611 WH
  • Kronasteel Jessica λεπτό PB 600
  • Gorenje DU 5345 W
  • Shindo AERO DUO 60

  Top 3 μοντέλα νησιών:

  • Asko CI4176S
  • MAUNFELD BERTA Plus 90
  • Κινώντας KHA 4970 X

  Σε αυτή την αναθεώρηση των συμβουλών και κόλπα στην επιλογή αυτών των οικιακών συσκευών έρχονται στο τέλος. Ελπίζουμε ότι τώρα ξέρετε πώς να επιλέξετε την κουκούλα της κουζίνας από την άποψη της χωρητικότητας, της χωρητικότητας και του μεγέθους της, καθώς και ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα το 2018!

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: τα βασικά της άνεσης στο σπίτι

  Εάν η σόμπα στο σπίτι σας δεν χρησιμοποιείται ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά για τον προορισμό της ή εάν υπάρχει μια σχάρα, ίσως ήδη αναρωτήθηκε - πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές επιλογές για αυτόν τον εξοπλισμό και, για να βρει το καλύτερο, πρέπει να καταλάβετε τι εξοπλισμό χρειάζεται, ποια είναι η χωρητικότητα και ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας κουζίνας. Σχετικά με τα πάντα.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: γενικές πληροφορίες

  Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως αντιπροσωπεύουν μια μικρή τρύπα εξάτμισης δίπλα στον νεροχύτη. Ωστόσο, η φυσική εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή να μην λειτουργήσει καθόλου, για παράδειγμα, λόγω απόφραξης ή επισκευής από γείτονες. Εξαιτίας αυτού, οι μυρωδιές και ο απόβλητος αέρας παραμένουν στάσιμοι, η υγρασία αυξάνεται, η υγεία των νοικοκυριών επιδεινώνεται και γίνεται άβολα να είναι εσωτερικά.

  Οι συμβουλές από τους επαγγελματίες επισκευών στο σπίτι περιλαμβάνουν πάντα μια σύσταση για μια αξιόπιστη συσκευή σχεδίασης. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Πρώτα απ 'όλα, επειδή η κουζίνα είναι ένα από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού, νοικοκυρές περάσετε σε αυτό είναι σχεδόν μισή ημέρα, ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης πολυάσχολο πρόγραμμά όλα τα νοικοκυριά το δωμάτιο αυτό είναι πάντα σε ζήτηση. Μαγειρική - η διαδικασία δεν είναι η ταχύτερη, γι 'αυτό είναι καλύτερο να εξασφαλιστεί ότι η σόμπα δεν είναι μόνο οι μυρωδιές του μαγειρέματος, αλλά καθαρός αέρας.

  Συχνά, το πρόβλημα επιλύεται με τον γενικό αερισμό στο σπίτι ή με κανονικό αερισμό. Ο μολυσμένος αέρας με αυτή την προσέγγιση απομακρύνεται αρκετά αργά και για να το αντικαταστήσει από ένα ανοιχτό παράθυρο έρχεται κρύο και όχι πάντα ευχάριστες μυρωδιές από το δρόμο. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε και να αγοράσετε μια συσκευή για τη λήψη αέρα απευθείας κοντά στη σόμπα, δηλαδή μια κουκούλα ποιότητας. Εν μέρει έχουμε ήδη αγγίξει αυτά τα θέματα όταν εξετάσαμε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή εξειδικευμένης κουζίνας, αλλά τώρα θα μείνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ερώτηση: Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα;
  Απάντηση: κατά τη διάρκεια μαγειρέματος στην ηλεκτρική κουζίνα, δεν δημιουργούνται λιγότερες οσμές και καπνοί από ό, τι στη σόμπα αερίου. Ένα αποτελεσματικό εκχύλισμα θα αφαιρέσει τις επιβλαβείς οσμές εγκαίρως και θα διατηρήσει ένα άνετο και υγιές μικροκλίμα.

  Τύποι κουκούλες για κουζίνα

  Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να κατανοήσετε την ταξινόμηση αυτών των συσκευών. Τύποι κουκούλες για την κουζίνα σήμερα χωρίζονται σε διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, χωρίζονται σε διάφορες ομάδες για τους εξής λόγους:

  • Μέγεθος
   Η βασική αρχή στην επιλογή του μεγέθους αυτού του εξοπλισμού - θα πρέπει να είναι ευρύτερη από την εστία. Αν αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή των διαστάσεων, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο υπολογισμό: το πλάτος της πλάκας + ελάχιστο 10 εκατοστά. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να είναι ευρύτερη από την πλάκα κατά 20 εκατοστά ή περισσότερο.

  Ερώτηση: ποιες διαστάσεις υπάρχουν;
  Απάντηση: Σήμερα είναι δυνατό να αγοράσετε κουκούλα με πλάτος από 30 έως 120 cm, έτσι ώστε να είναι εύκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλάτος για μια πλάκα από δυο δεκάδες εκατοστά έως και ένα μέτρο.

  • Τρόποι λειτουργίας
   Ο εξοπλισμός εξαγωγής κουζίνας συναντά σήμερα δύο βασικούς τρόπους λειτουργίας: την πραγματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και την ανακύκλωση. Στην πρώτη περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας, το λίπος και η αιθάλη αφαιρούνται από το δωμάτιο, στη δεύτερη, ο αέρας εξάγεται μέσα από τα φίλτρα βρωμιάς και γράσου και επιστρέφει. Υπάρχουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο στη ροή όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας.
  • Διακυβέρνηση
   Η τεχνική μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα, όταν ενεργοποιείται η διαδικασία καθαρισμού του αέρα, όταν απαιτείται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και με ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη και έτοιμα προγράμματα εργασίας. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη σταθερή και ενεργή λειτουργία της πλάκας.
  • Εξαερισμός
   Αυτή η παράμετρος καθορίζει τη γενική προσάρτηση της νέας συσκευής στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.
  • Κατανάλωση ισχύος
   Ίσως η δεύτερη πιο σημαντική παράμετρος μετά το μέγεθος. Η ισχύς πρέπει να είναι επαρκής για να διεξάγεται πλήρης ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής. Λίγο πιο πάνω, θα σας δείξουμε πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο.

  Ο απαριθμημένος κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο βασικές απαιτήσεις, από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας. Αλλά για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, θα πρέπει να εξετάσετε πολλούς άλλους παράγοντες και να εξετάσετε όλους τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα

  Ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σήμερα βρίσκεται συχνά σε νέα σπίτια. Τέτοιες συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της αισθητικής - είναι συνήθως τοποθετημένες στο ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα και μοιάζουν με ένα ράφι από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ανάλογα με το αρχικό μέγεθος, τέτοιος εξοπλισμός εξάτμισης μπορεί να καλύψει πλήρως πλάκες πλάτους 50 cm, 60 cm, 90 cm και άνω λόγω του συρόμενου πίνακα.

  Πλήρως συντονισμένη κουκούλα το πιο συχνά έχει απλό έλεγχο και ενεργοποιείται ανοίγοντας το συρόμενο πάνελ. Αυτή είναι μια πολύ βολική λύση - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συσκευή και να απομακρύνετε γρήγορα τις οσμές και στη συνέχεια να την κλείσετε και να μην χάνετε υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια.

  Ενσωματωμένο απαγωγέας συνήθως εξοπλισμένα με δύο μοτέρ και έχει υψηλή ισχύ - αν η πλάκα είναι κοντά (μέσα σε μερικά μέτρα) στις πόρτες ή παράθυρα, ο εν λόγω εξοπλισμός μπορεί να πάρει αέρα από το δρόμο ή την είσοδο, συνιστάται να εξασφαλίσει μια ροή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια τεχνική λειτουργία.

  Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα; Εστίαση στο μέγεθος της διευρυμένης μορφής και της ισχύος. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα απαιτήσει ένα ξεχωριστό ντουλάπι, οπότε η εγκατάσταση πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, καλύτερα - στο στάδιο επισκευής.

  Εξαεριστήρας

  Όλοι οι τύποι κουκούλας για κουζίνες με αεραγωγούς συνήθως μειώνονται σε ένα σύστημα με εξαερισμό για εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο απλές, αφού αποτελούνται από έναν αγωγό αέρα ο οποίος συνδέεται με ένα κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα, φίλτρα και ανεμιστήρα εξαγωγής. Τα φίλτρα στον απορροφητήρα ροής χρησιμοποιούνται αρκετά απλά, πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται τακτικά. Τέτοια μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο ανοιχτά όσο και "κρύβονται" στα έπιπλα κουζίνας.

  Κουκούλες κουζίνας χωρίς εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

  Μια κουκούλα χωρίς βρύση ονομάζεται κυκλοφορία. Τις περισσότερες φορές επιλέγεται επειδή ο εξοπλισμός χωρίς αγωγό είναι πολύ ευκολότερος στην εγκατάσταση - ο σχεδιασμός χωρίς σωλήνα είναι εύκολος στη συναρμολόγησή του, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και οργανικά κοιτάζει στο εσωτερικό.

  Οι κουκούλες χωρίς εξαγωγή αέρα με φίλτρο άνθρακα μπορούν να λειτουργούν μόνο στην κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας τα μικρότερα σωματίδια λίπους, σκόνης και οσμών. Μια τέτοια εργασία είναι αρκετά θορυβώδης, οπότε προτού να αγοράσετε αξίζει να δοκιμάσετε την κουκούλα του άνθρακα χωρίς σωλήνα και να υπολογίσετε το επίπεδο θορύβου, όπως θα πρέπει να το ακούτε αρκετά συχνά.

  Αν, λόγω χαρακτηριστικών του σχεδιασμού ή άλλων λόγων, μόνο μια τέτοια επιλογή είναι διαθέσιμη σε εσάς, αξίζει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό κυκλοφορίας, αφού είναι ακόμα καλύτερο από την κουζίνα χωρίς την κουκούλα.

  Απορροφητήρας αερίου

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένη είτε αρθρωτή, με ή χωρίς αεραγωγό. Για να κατανοήσετε πώς να επιλέγετε σωστά αυτή την τεχνική, αρκεί να υπολογίσετε τις συνθήκες μεγέθους, ισχύος και εγκατάστασης.

  Η αρχή λειτουργίας του φούρνου αερίου βασίζεται σε πρακτικά ανοικτή φωτιά, επομένως είναι σημαντικό η λειτουργία του εξαερισμού να μην μειώνει τη φλόγα - εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη, η φωτιά θα είναι άνιση. Η απόσταση από την εστία αερίου στο πάνελ εισαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου δεν είναι η μόνη απαίτηση. Κατά την επιλογή της χωρητικότητας του εξοπλισμού, είναι προτιμότερο να σταματάτε στην ελάχιστη επιτρεπτή επιλογή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα και συγχρόνως να μην μειώσετε τη φωτιά από την εργασία της συσκευής.

  Καθαριστής αέρα για κουζίνα

  Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα ενός καθαριστής αέρα για την κουζίνα πάνω στο καπό σόμπα θυμίζει έντονα κυκλοφορίας: τέτοιες συσκευές διαφέρουν από την αρχή του σχεδίου - δεν επιτρέπεται η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, και αυτό οδηγεί μόνο μέσω του συστήματος φίλτρου και ανακυκλώνονται. Επανακυκλοφορία κουκούλα αναφέρεται επίσης σε αυτά τα μέσα, συχνά καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τη σκόνη, οσμές και ακαθαρσίες.

  Ο καθαριστής αέρα πάνω από τη σόμπα σήμερα μπορεί να βρεθεί για σχεδόν οποιαδήποτε κουζίνα. Αυτές οι συσκευές διαφέρουν στην ευελιξία των σχημάτων και μεγεθών, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν ξεχωριστά από την πλάκα - υπάρχουν μοντέλα δαπέδου.

  Η ανακυκλοφορία του αέρα σε γενικές γραμμές για την κουζίνα θα είναι χρήσιμο, ειδικά αν την ίδια στιγμή θα καθυστερήσει παθογόνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, πιο αποτελεσματική χρήση ενός συνόλου παραδοσιακό σχέδιο και εξαερισμού. Πρώτα θα αφαιρέσει τις μυρωδιές και αιθάλης που προέρχονται από την πλάκα και η δεύτερη θα παρέχει φρέσκα, καθαρισμένα δωμάτιο και προθερμασμένο αέρα από έξω ή να καθαρίσουν εσωτερικό κλίμα στην λειτουργία ανακύκλωσης. Σε κάθε περίπτωση, μια συνεχής ροή αέρα είναι απαραίτητη σε κάθε σαλόνι, και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Άλλα είδη κουκούλας κουζίνας

  Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει τους λόγους για τους τύπους των κουκούλες, οπότε ο αγοραστής μπορεί εύκολα να συγχέεται με την ποικιλομορφία τους. Σύντομα περάστε από τα ονόματα που μπορούν ακόμα να σας συναντήσουν:

  1. Έξτρα κουκούλες για την κουζίνα.
   Οι κριτικές αξιολογούν συχνά αυτές τις συσκευές για ευκολία χρήσης - η τοποθέτηση σε μια γωνία σας επιτρέπει να καταλάβετε λιγότερο χώρο. Από άλλες απόψεις, η λειτουργικότητα αυτής της τεχνικής δεν είναι πολύ διαφορετική από τις συνήθεις ομπρέλες εξάτμισης - οι κεκλιμένες κουκούλες κυκλοφορούν και κυκλοφορούν, διαφέρουν σε μέγεθος και ισχύ. "Ήσυχοι κουκούλες για την κουζίνα" - έτσι μερικές φορές αυτά τα μοντέλα ονομάζονται. Πράγματι, αυτή είναι η τεχνική της τελευταίας γενιάς, επομένως το επίπεδο θορύβου των κεκλιμένων κουκούττων είναι συχνά αρκετές φορές μικρότερο από αυτό των τυποποιημένων.
  2. Κουζινάκι για κουζίνα.
   Τέτοιες συσκευές πήραν το όνομά τους λόγω της εξωτερικής εμφάνισης - ο σωλήνας και ο τρούλος της κουκούλας θυμίζουν εξωτερικά την καμινάδα του τζακιού, η οποία συνδέεται με τον γενικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο απόσπασμα είναι κατάλληλο για κλασική κουζίνα - ο αρχικός σχεδιασμός το καθιστά ελκυστικό από μόνο του και τα χαρακτηριστικά διάταξης επιτρέπουν τη χρήση της κουκούλας αν η σόμπα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο. Σε γενικές γραμμές, το μοντέλο τζάκι είναι ένα βολικό και ισχυρό κουκούλα για την κουζίνα, που το κατέστησε ένα από τα πιο δημοφιλή.
  3. Flat κουκούλα για κουζίνα.
   Πίσω από αυτό το όνομα, η πιο κοινή είναι μια κλασική κρεμαστή ηλεκτρική έξοδος, η οποία είναι τοποθετημένη σε τοίχο, δεν έχει αγωγό αέρα και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας. Αυτή η μικρή κουκούλα κουζίνας δεν διαθέτει αεραγωγούς ή τεράστιους κινητήρες, αλλά χρειάζεται συχνή αντικατάσταση φίλτρου όταν χρησιμοποιείται έντονα.

  Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να σημειώσετε τις γωνιακές και νησιωτικές κουκούλες, οι οποίες διαφέρουν στην τοποθέτηση και το σχήμα της κουκούλας. Οι ηλεκτρικές κουκούλες γωνίας για την κουζίνα είναι βολικές για μικρά δωμάτια και μη τυποποιημένες διατάξεις και επίσης καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ 'ότι οι κανονικές λόγω του σχήματος του θόλου. Το νησί μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, να φαίνεται το πιο μοντέρνο και φουτουριστικό, ενσωματωμένο στον εξαερισμό του σπιτιού και είναι ιδανικό για μη τυποποιημένους εσωτερικούς χώρους. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου αποσπάσματος για την κουζίνα προγραμματίζεται κατά τη φάση επισκευής.

  Πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα

  Κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τη δύναμη της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ένας απλός τύπος: η επιφάνεια της κουζίνας σε τετραγωνικά μέτρα πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής. Η ληφθείσα τιμή πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12 σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής της ανταλλαγής αέρα (ο συνολικός όγκος αέρα θα πρέπει να αλλάξει σε μια ώρα) και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή του δυνητικού αποθέματος - 1,3.

  Η ελάχιστη ισχύς εξόδου για την κουζίνα = χώρος κουζίνας * ύψος των οροφών * 12 * 1.3.

  Κουκούλες ισχύος για την κουζίνα με ύψος οροφής 2,5 μέτρων:

  Πώς να επιλέξετε ένα αξιόπιστο κουκούλα κουζίνας: συμβουλές για επαγγελματίες

  Το ζήτημα του πώς να επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας, ενδιαφέρει όλους όσους άρχισαν την επισκευή του σπιτιού. Με ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή αυτής της τεχνικής είναι οι ερωμένες, οι οποίοι έχουν ήδη δει πώς, στην πραγματικότητα, κακό χωρίς αυτό το εργαλείο.

  Περιεχόμενα

  Αφαίρεση ατμού και καύση - ο πρώτος λόγος εγκατάστασης του καλύμματος

  Ανεξάρτητα από το τι αποφασίζετε να αγοράσετε τη συσκευή, όλα σχεδιασμένα για τον καθαρισμό της κουζίνας. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: με φιλτράρισμα αέρα ή εξαερισμό. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας καθαρίζεται μέσω ενός ειδικού φίλτρου που είναι ενσωματωμένη μέσα στο κάλυμμα, κατά το δεύτερο - ο μολυσμένος αέρας απομακρύνεται έξω από τις εγκαταστάσεις.

  Γιατί καθαρίστε τον αέρα στην κουζίνα ↑

  Η οικοδέσποινα ξοδεύει το 60% του χρόνου της στην κουζίνα, η υγεία της εξαρτάται από την κατάσταση του περιβάλλοντος της κουζίνας. Μικροκλίμα κατά το μαγείρεμα μολυσμένα προϊόντα καύσης μικροσκοπικά σωματίδια τροφίμων, τα οποία απελευθερώνονται κατά την θέρμανση. Εάν το δωμάτιο δεν είναι καλά αεριζόμενο, οι οσμές δημιουργούν δυσφορία. Επηρεάζουν αρνητικά τη διάθεση των ανθρώπων, μπορούν να αποκρούσουν την όρεξη ακόμη και από τους πεινασμένους. Ο αερισμός είναι ένας από τους τρόπους αντιμετώπισης του μολυσμένου αέρα. Αλλά είναι καλύτερο να πιάσετε αεριούχο αέριο ακριβώς πάνω από τη σόμπα και να απελευθερώσετε το δωμάτιο από αυτό. Με αυτό το έργο, κουζίνες μπορούν να αντεπεξέλθουν.

  Ποιο μοντέλο να αγοράσετε για την κουζίνα ↑

  Μεγάλη αξία κατά την αγορά έχει την απόδοση της μονάδας. Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από την ποσότητα αέρα που περνά μέσα από τον εαυτό της ανά μονάδα χρόνου. Η αποτελεσματικότητα της συσκευής εξαρτάται από αυτό. Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής, ο συνολικός όγκος πρέπει να αντικατασταθεί σε μια ώρα. Μπορείτε να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση για την κουζίνα σας, σύμφωνα με τον τύπο: κουζίνα θα πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί το ύψος της οροφής, το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με 12 (το ποσοστό εξαερισμού, που εγκρίθηκε SES), το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή των πιθανών αποθεμάτων (ίσο με 1.3). Έτσι, για την κουζίνα, το ύψος της οροφής είναι 2,5 μέτρα στην περιοχή και τα 6 μέτρα, θα πρέπει να επιλέξετε το καπό, όπου η απόδοση του δεν είναι μικρότερη από 234 m³ / h.

  Πώς να επιλέξετε το σωστό απορροφητήρα κουζίνας ↑

  Κατά την επιλογή, προσέξτε τις παραμέτρους: τύπος, μέγεθος, απόδοση (παραγωγικότητα), μέθοδοι ελέγχου, τρόποι λειτουργίας, παρουσία ή απουσία φίλτρων.

  Μέγεθος

  Το πλάτος του δεν μπορεί να είναι μικρότερο από την επιφάνεια της πλάκας. Εάν το μέγεθος είναι μικρότερο, η κουκούλα είναι λιγότερο ευαίσθητη στον μολυσμένο αέρα. Είναι ακόμη καλύτερο ότι το πλάτος του καλύμματος υπερβαίνει το πλάτος της επιφάνειας μαγειρέματος. Έτσι, αν το πλάτος της πλάκας σας είναι 50-60 cm, είναι καλύτερα ότι το μέγεθος είναι περίπου 90 cm, αν, φυσικά, έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε έπιπλα.

  Λειτουργία λειτουργίας

  Ζητήστε από τους πωλητές-συμβούλους, με ποιον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει η κουκούλα που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να είναι η λειτουργία εξάτμισης, στην οποία το μολυσμένο μάζας αέρα αφαιρείται έξω από το διαμέρισμα, ή λειτουργία διήθηση όταν καθαρίζεται και παίρνει πίσω μέσα στο δωμάτιο, και η λειτουργία του και από το ότι, και σε μια άλλη λειτουργία. Πιστεύεται ότι 100% καθαρισμός στο δωμάτιο παρέχει λειτουργία εξάτμισης. Αλλά αν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα φίλτρο, είναι καλύτερο να αγοράσετε αμέσως κασέτες και να τις αλλάξετε ανάλογα με τις ανάγκες.

  Φίλτρα

  Μπορούν να είναι τραχιά και καθαρό καθαρισμό. Τα χοντρά φίλτρα κρατούν σωματίδια λίπους. Αυτό είναι ένα μεταλλικό επαναχρησιμοποιούμενο πλέγμα που πλένεται όσο γίνεται βρώμικο. Ένα πρόσθετο φίλτρο είναι ένα αναλώσιμο πλέγμα από συνθετικό υλικό. Πρέπει να αλλάξει καθώς γίνεται βρώμικο, επειδή το δίκτυο που έχει εξαντλήσει τους πόρους του έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απόδοση. Καλά φίλτρα - άνθρακας. Αγοράζονται χωριστά. Η συχνότητα της αντικατάστασής τους εξαρτάται από τη συχνότητα της εργασίας κατά την κυκλοφορία.

  Μέθοδος διαχείρισης

  Ποιος τρόπος για τον έλεγχο της κουκούλας; Εξαρτάται μόνο από τις προσωπικές σας προτιμήσεις. Με τα χειριστήρια αφής ενεργοποιούνται πιέζοντας ένα μη κυρτό κουμπί. Το χειριστήριο με κουμπιά περιλαμβάνει το πάτημα των κυρτών κουμπιών. Ελέγχου Α ρυθμιστικό μπορεί να - πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα οριζόντιο μηχανικό διακόπτη.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Λήψη απόφασης, για πρόσθετες λειτουργίες: η διαδρομή του υπολειπόμενου ανεμιστήρα, η ένταξη του κουκούλα στο διάστημα. Ο υπόλοιπος ανεμιστήρας λειτουργεί για αρκετά λεπτά μετά την απενεργοποίηση (από 5 έως 15 λεπτά), που σας επιτρέπει να καθαρίσετε πλήρως την ατμόσφαιρα της κουζίνας. Η αλλαγή διαστήματος επιτρέπει την ενεργοποίηση της συσκευής για μικρό χρονικό διάστημα (για παράδειγμα, μία φορά την ώρα ή δύο για 5-10 λεπτά) με ελάχιστη ισχύ. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η παλίρροια του καθαρού αέρα να μην σταματήσει.

  Σε ορισμένους, είναι ενσωματωμένος ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης. Πρέπει να περιλαμβάνεται στο τέλος του μαγειρέματος για την ίδια την συσκευή απενεργοποιείται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

  Σχεδόν όλες οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με συσκευές φωτισμού. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν λαμπτήρες πυρακτώσεως, λαμπτήρες αλογόνου ή λαμπτήρες φθορισμού. Οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι φθηνότεροι, αλλά οι συσκευές με λάμπες αλογόνου καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια. Η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων δεν είναι δύσκολη.

  Αυτό που καθορίζει την απόδοση της κουκούλας ↑

  Το αποτέλεσμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

  • Από την πίεση που δημιουργεί τον κινητήρα. Εάν οι δείκτες πίεσης είναι υψηλοί, τότε η απόδοση θα είναι υψηλή.
  • Από το καθεστώς. Αν αυτό συνάγεται στον άξονα αερισμού, το έργο θα είναι πιο αποτελεσματική από τη λειτουργία ανακύκλωσης.
  • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διατομή των φίλτρων λίπους και των πυκνοτήτων. Από ότι είναι πυκνότερες, οι μυρωδιές απομακρύνονται αποτελεσματικότερα. Αλλά θυμηθείτε ότι κανένα φίλτρο άνθρακα δεν καθαρίζει 100%.
  • Από το απόθεμα απόδοσης. Η πιο αποτελεσματική λειτουργία σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα σε ακραίες συνθήκες, όπως η καύση των τροφίμων. Κατά την επιλογή, φροντίστε να προσέξετε αυτή την παράμετρο.
  • Από τα μεγέθη. Όσο μεγαλύτερη είναι η συσκευή, τόσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή του φράχτη. Και αυτό σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές, τα πλευρικά τοιχώματα της καμπίνας αρθρωτής κουζίνας δεν θα συρρικνωθούν εξαιτίας του ζεστού αέρα.

  Τύποι συσκευών εξαγωγής ↑

  • Παραδοσιακά ή κλασικά

  Πρόκειται για μια αναρτημένη κουκούλα, η οποία είναι τοποθετημένη σε έναν τοίχο κάτω από ένα αναρτημένο ντουλάπι κουζίνας πάνω από τη σόμπα. Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν συσκευές με φίλτρα λίπους από ακρυλικά (φίλτρα μίας χρήσης). Τέτοιες συσκευές λειτουργούν κυρίως σε λειτουργία ανακυκλοφορίας. Απαιτεί φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης που παγιδεύουν μικρά σωματίδια. Η οσμή εξουδετερώνεται μόνο εν μέρει. Αυτές οι συσκευές θεωρούνται οι φθηνότερες.

  Οι συσκευές στις οποίες είναι δυνατό να συνδέσετε το σπιράλ είναι πιο ακριβά, αλλά να καθαρίσει ο χώρος του αέρα είναι πολύ καλύτερη, και διήθηση άνθρακα είναι απαραίτητο να δαπανήσει τα χρήματα δεν είναι τόσο συχνά.

  Τοποθετήστε τα σε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από τη σόμπα. Οι κουκούλες συνήθως είναι εφοδιασμένες με ένα εξάρτημα αφαιρέσεως, το οποίο αυξάνει την επιφάνεια εργασίας - την περιοχή εισαγωγής αέρα. Αυτό διευκολύνει την λειτουργία του οργάνου και αυξάνει την παραγωγικότητά του. Ενεργοποιεί αυτόν τον απαγωγέα στην ίδια κατάσταση κατά την οποία απενεργοποιήθηκε. Τα ενσωματωμένα είναι συνήθως εξοπλισμένα με δύο κινητήρες και φίλτρα συλλογής λίπους πολλαπλών στρώσεων. Οι ενσωματωμένες κουκούλες δεν είναι πολύ πιο ακριβές από το να κρέμονται.

  Δεν το τοποθετούν στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την εστία. Τζάκια καλούνται για το σχήμα θόλου, το οποίο μοιάζει με καμινάδα τζάκι. Έρχονται σε τρεις τύπους: μέταλλο με γυαλί, αλουμινένιο, κλασικό ξύλο ή ξύλο. Το σχέδιο είναι ευπροσάρμοστο, η μορφή μπορεί να είναι πολύ δημιουργική, για παράδειγμα, κουκούλες υψηλής τεχνολογίας

  Λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής ↑

  Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα. Ιδιαίτερα απαραίτητο για κουζίνα-τραπεζαρία και κουζίνα, που συνδυάζονται με καθιστικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σημαντικό ότι η κουκούλα όχι μόνο είχε υψηλή απόδοση, αλλά και δούλεψε αρκετά ήσυχα.

  Η λειτουργία της συσκευής μπορεί να εκτιμηθεί ως "πολύ ήσυχη" εάν ο θόρυβος που δημιουργείται από τον κινητήρα και τη ροή αέρα είναι συγκρίσιμος με έναν ψεκασμό (έως 35 ντεσιμπέλ). Εάν ο θόρυβος μπορεί να συγκριθεί με την ομιλία σε απόσταση 10 μ. (Έως 45 ντεσιμπέλ), το έργο της κουκούλας μπορεί να χαρακτηριστεί ήρεμο. Εάν η κουζίνα σας είναι απομονωμένη (δεν συνδυάζεται με δωμάτιο ή τραπεζαρία), δεν μπορείτε να προκαλέσετε ταλαιπωρία στην κουκούλα, η στάθμη θορύβου της οποίας είναι περίπου 50 ντεσιμπέλ (μπορεί να συγκριθεί με μια ήσυχη συνομιλία σε απόσταση 3 μέτρων). Αυτό το επίπεδο θορύβου βαθμολογείται ως "κανονικό". Δεν συνιστάται η αγορά κουκούλες των οποίων το επίπεδο θορύβου υπερβαίνει τα 50 ντεσιμπέλ. Για παράδειγμα, το θόρυβο των 70 ντεσιμπέλ γενικά δεν μπορεί να αγνοηθεί: είναι συγκρίσιμο με μια δυνατή κουβέντα σε απόσταση περίπου 5 μ.

  Επίσης, αξιολογεί το υλικό της υπόθεσης. Μπορεί να είναι πλαστικό, εμαγιέ ατσάλι, ανοξείδωτος χάλυβας, σκληρυμένο γυαλί, αλουμίνιο. Στην αναλογία τιμής / ποιότητας, το πιο ελκυστικό είναι το αλουμίνιο. Η ματ επιφάνεια του υλικού αυτού συνδυάζεται καλά με πολλούς τύπους εξοπλισμού κουζίνας. Το σώμα αλουμινίου δεν παρουσιάζει δακτυλικά αποτυπώματα, δεν διαβρώνεται και είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί. Η θήκη από ανοξείδωτο ατσάλι σε συνδυασμό με γυαλί από γυαλί φαίνεται πολύ κομψή. Υπάρχουν πολύ ακριβό μοντέλα, τα οποία γίνονται σύμφωνα με την μεμονωμένη παραγγελία, λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες του πελάτη.