7 από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους νίκης επί του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος

Δυστυχώς, σχεδόν κάθε πρόσωπο αντιμετωπίζει το πρόβλημα του μύκητα στο διαμέρισμα. Αλλά ποιοι είναι οι τρόποι εξαγωγής, είναι εύκολο να γίνει αυτό. Το καλύτερο να αφαιρέσετε τον μύκητα: ακριβό μέσο από καταστήματα ή απλές λαϊκές μεθόδους; Οι απαντήσεις στο ερώτημα πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα από τους τοίχους αναφέρονται παρακάτω.

Έτσι, ας καταλάβουμε ποιες είναι οι κύριες αιτίες της μυκητιακής μούχλας. Θα πρέπει επίσης να καταλάβετε αν είναι δυνατό να αποφευχθεί η εμφάνισή του και ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι αντιμετώπισης της; μπορείτε να επιλέξετε εάν έχει ήδη εγκατασταθεί στο διαμέρισμα;

Η υγρασία ως η κύρια αιτία του μύκητα στο διαμέρισμα

Αν παρατηρήσετε ότι εμφανίστηκε μια δυσάρεστη οσμή στο δωμάτιο, ίσως έχετε ανακαλύψει ακόμη μέρη με μυκητιακούς σχηματισμούς, τότε θα πρέπει να κατανοήσετε καλύτερα τους λόγους εμφάνισής του. Μερικές φορές αρκεί να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος αερισμός. Μερικές φορές υπάρχει η υπόθεση είναι πολύ πιο σοβαρή.

 1. Εσφαλμένο σύστημα μόνωσης.
 2. Το σύστημα εξαερισμού είναι ελαττωματικό.
 3. Συνεχής κατάψυξη των τοίχων, παρουσία κρύων γεφυρών.

Ένα ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα από τα παραπάνω είναι η δυσλειτουργία του αερισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα μπάνια και τις κουζίνες. Αυτά είναι τα δωμάτια με αυξημένο φορτίο.

Ανησυχείτε για το καλό αερισμό αυτών των δωματίων. Εάν η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί, θα πρέπει να εγκατασταθεί το σύστημα κλιματισμού και μέσω αυτού θα πρέπει να παρακολουθείται η υγρασία στις εγκαταστάσεις.

Η κατάψυξη των τειχών αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. Αλλά και για να το λύσει. Είναι απαραίτητο να μετατοπιστούν οι τοίχοι, εφαρμόζοντας νέα, υψηλής ποιότητας υλικά που δεν θα σχηματίσουν κρύες γέφυρες. Αλλά για να σταματήσει η κατάψυξη, δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο. Ανακαλύψτε τα μέρη της κατάψυξης ή του σχηματισμού του μύκητα, στεγνώστε τα, περάστε σε αυτές τις περιοχές αντιμυκητώδη αστάρι και εφαρμόστε ένα στρώμα γύψου.

Μια άλλη πηγή προβλημάτων είναι το σύστημα αποχέτευσης, το οποίο συσσωρεύει την υγρασία, έτσι ώστε κατά μήκος των χώρων όπου οι σωλήνες τρέχουν ο μύκητας μεγαλώνει. Εάν όλα βρίσκονται στο αρχικό στάδιο, τότε θα υπάρξει αρκετή περιοδική ξήρανση. Αλλά εάν το καλούπι είναι ήδη αναπτυσσόμενο, θα πρέπει να αλλάξετε τους σωλήνες και να "θεραπεύσετε" τους τοίχους.

Μέθοδοι καταπολέμησης μυκητιακών σχηματισμών στους τοίχους

Θα εξετάσουμε μεθόδους για να εξαγάγουμε έναν μύκητα από τοίχους ενός διαμερίσματος, μαθαίνουμε, ποια εργαλεία θα μας βοηθήσουν να την καταργήσουμε.

 • Η πρώτη θεραπεία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πρόληψη όσο και ως μέθοδος καθαρισμού των τοίχων από ένα διαμέρισμα σε μούχλα, είναι μια λύση νερού με υπεροξείδιο 3-5%. Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε μια λύση από 1 έως 1 αμμωνία με νερό, αλλά θα έχει αποτελέσματα μόνο στις τέλεια επίπεδες επιφάνειες - όπως το γυαλί και το πλαστικό. Για να έχετε το αποτέλεσμα σταθερό και το καλούπι δεν εμφανίζεται ξανά, χρησιμοποιήστε τη λύση περιοδικά, μερικές φορές την εβδομάδα.
 • Ένα άλλο φτηνό αλλά αποτελεσματικό εργαλείο είναι η σόδα. 1-1,5 tsp. Η σόδα τοποθετείται σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατεύεται και εφαρμόζεται αρκετές φορές την εβδομάδα.
 • Τα λευκαντικά και τα μέσα έκπλυσης θα είναι καλά στην καταπολέμηση των μυκητιακών σχηματισμών, εάν είναι μικρού μεγέθους. Απλά αναμίξτε το διάλυμα από το απορρυπαντικό με αποτέλεσμα λεύκανσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκότητα. Η αναλογία του λευκαντικού στο νερό είναι από 1 έως 3, αλλά και ο καθαρισμός σε χώρους με κίνδυνο μούχλας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Μετά τον καθαρισμό, αερίστε καλά και στεγνώστε το δωμάτιο.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό εκκινητών που περιέχουν αντιμυκητιασικά πρόσθετα. Διεισδύουν στους τοίχους, διαβρώνουν τον μύκητα, σχηματίζουν ένα στρώμα μεμβράνης, το οποίο εμποδίζει την εμφάνιση νέου μούχλας. Είναι καλύτερο να εφαρμόσετε ένα τέτοιο εργαλείο σε δύο ή τρία στρώματα και είναι καλύτερα να στρώσετε τα στρώματα το ένα πάνω στο άλλο. Για παράδειγμα, το πρώτο στρώμα που βουρτσίζετε με το αστάρι επάνω και κάτω, και το δεύτερο στρώμα κάνει την κίνηση από πλευρά σε πλευρά. Αυτό θα εξασφαλίσει τη δημιουργία μιας πιο πυκνής ταινίας.
 • Στεγάνωση. Μην ξεχνάτε ότι όταν κάνετε επισκευές (ιδιαίτερα το μπάνιο), στοιβάζονται κεραμίδια ή βάψετε τους τοίχους, είναι πιθανό το DIY καταστήματα προσφέρουν για να αγοράσει στεγάνωση. Αυτό το μείγμα δημιουργεί ένα ισχυρό αδιάβροχο στρώμα που θα δώσει ένα υδατοαπωθητικό αποτέλεσμα. Θυμηθείτε, εάν η υγρασία δεν μπορεί να διεισδύσει στον τοίχο, τότε ο μύκητας δεν εμφανίζεται.
 • Ένα άλλο εργαλείο που έχει ο καθένας στην κουζίνα είναι το ξύδι. Με μια βούρτσα ή ψεκασμό, εφαρμόζονται στις πληγείσες περιοχές και μετά από 1-2 ώρες ξεπλένονται με ζεστό νερό. Φυσικά, μην ξεχάσετε να στεγνώσετε και να αερίσετε το δωμάτιο μετά την εφαρμογή ξίδι.
 • Ένα μυκητοκτόνο, ή μυκητοκτόνο διάλυμα, μπορεί επίσης να βοηθήσει. Θα πρέπει να εργάζεστε προσεκτικά με αυτό, ίσως είναι ακόμη καλύτερο αν έρθετε σε επαφή με ειδικούς οι οποίοι, με ειδικά ρούχα και κατάλληλη προστασία, θα εφαρμόσουν το φάρμακο.

Το κύριο μυστικό της νίκης επί της φόρμας

Στην πραγματικότητα, υπάρχει μόνο μία σημαντική προϋπόθεση - πρόληψη. Αξίζει να αντιμετωπίσετε προσεκτικά τον τόπο όπου ζείτε και να μην τρέχετε μυκητιακούς σχηματισμούς.

Να είστε προσεκτικοί, γιατί η μούχλα μπορεί να προκαλέσει μια ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιών, καρκίνο, ασθένεια, βρογχίτιδα, ρινίτιδα, πνευμονία, τραχειίτιδα, το πόδι του αθλητή, ψωρίαση, δερματίτιδα, και πολλά άλλα. Μην συμβιβάζετε την υγεία σας και την υγεία της οικογένειάς σας, δεδομένου ότι η αφαίρεση του μύκητα μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο.

Ριζικοί τρόποι για την καταπολέμηση του μύκητα

Εάν όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν το καλούπι και εξακολουθούν να εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, τότε πρέπει να αφαιρέσετε τις μολυσμένες επιφάνειες και να τις αντικαταστήσετε με καινούργιες, δηλ. Πρέπει να επισκευάσετε το δωμάτιο.

Μετά τη θεραπεία, είναι απαραίτητο να κάνετε μια πλήρη ανακαίνιση του δωματίου, αλλά είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικά υλικά φινιρίσματος. Για μπάνια, γύψο σε βάση ασβέστη-ασβέστη, χρησιμοποιείται κόλλα με την προσθήκη αντισηπτικών πλαστικοποιητών, ενώ στο τελευταίο στάδιο χρησιμοποιούνται αντιβακτηριακές ενέματα και στεγανοποιητικά.

Επιπλέον, συνιστάται ιδιαίτερα η χρήση κεραμικού πλακιδίου ως φινιρίσματος, η οποία επίσης αποτρέπει την εμφάνιση μυκήτων.

Μορφοποίηση στους τοίχους: οι κύριες αιτίες της εμφάνισης, οι καλύτερες μέθοδοι αγώνα και συμβουλές για επεξεργασία (70 φωτογραφίες)

"Ο διάβολος δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο είναι ζωγραφισμένος", δεν πρόκειται για μούχλα. Μαύρες κηλίδες στους τοίχους του μπάνιου, κουζίνα, κάτω από το παράθυρο - όχι μόνο χαλάσει την εμφάνιση της κατοικίας, είναι επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων, έτσι αγωνίζονται μούχλα πρέπει να είναι αδίστακτοι.

Τι είναι ο επικίνδυνος μύκητας μούχλας

Μην παρασυρθείτε από τις όμορφες φωτογραφίες του καλουπιού σε τοίχους με ισχυρή μεγέθυνση. Οι μαγευτικοί κήποι και τα παχάρια που σχηματίζουν μούχλα δεν είναι τίποτα περισσότερο από σπόρια μύκητα. Φτάνοντας στους πνεύμονες ενός ατόμου, προκαλούν μια σειρά από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του βρογχικού άσθματος.

Τα άτομα με εξασθενημένη ανοσία, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι μπορούν να αισθάνονται συχνές πονοκεφάλους, ναυτία, πόνο στην καρδιά, δυσφορία στους μυοσκελετικούς ιστούς. Εάν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για τις οδυνηρές αισθήσεις, υπάρχει μόνο μία επιλογή: η αιτία της νόσου είναι δηλητηρίαση με μυκητιακά σπόρια.

Υπάρχουν πολλά καλούπια: στους τοίχους στα σπίτια μπορείτε να βρείτε μαύρο, πράσινο, λευκό, γκρι, μπλε και ακόμη και ροζ μούχλα. Αν το «χρώμα» καλούπι δεν είναι τόσο επικίνδυνο για τον άνθρωπο (αν και για να τρώνε τροφές που επηρεάζονται από ένα μύκητα, δεν συνιστάται), τότε το μαύρο μπορεί να προκαλέσει επικίνδυνες για την ανθρώπινη και ζωική ασθένεια - ασπεργίλλωση. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να το ξεφορτωθείτε το συντομότερο δυνατό.

Αιτίες μούχλας

Οι κύριες αιτίες της φόρμας στους τοίχους είναι η υψηλή υγρασία του δωματίου. Ο μύκητας αρέσει την υγρασία, οπότε εγκαθίσταται στους τοίχους του μπάνιου, της κουζίνας, στις κρύες επιφάνειες των τοίχων σε χώρους με κακή θέρμανση και αερισμό.

Ο κύριος λόγος για την εμφάνιση μιας αποικίας μυκήτων μούχλας στους τοίχους και την οροφή στο σπίτι είναι υψηλή υγρασία. Το βέλτιστο για ζωή είναι το επίπεδο υγρασίας 60-80%. Ένα μπάνιο είναι ένα μέρος όπου υπάρχει πάντα υψηλή υγρασία.

Οι μύκητες αναπτύσσονται ενεργά, αν αυτό το επίπεδο φτάσει το 90-95%. Η συμπύκνωση εγκαθίσταται στους τοίχους και τις επιφάνειες των οροφών, στις γωνίες του δωματίου - έτσι διαμορφώνεται το μέσο, ​​ευνοϊκό για την ανάπτυξη της αποικίας του καλουπιού.

Στην κουζίνα και στις κατοικίες οι κύριοι λόγοι για την ανάπτυξη της αποικίας των παθογόνων μυκήτων είναι:

 • μη λειτουργεί αερισμό ή την πλήρη απουσία του.
 • Κώφες από πλαστικά παράθυρα που παραβιάζουν τις διαδικασίες φυσικού αερισμού.
 • την κατάψυξη των τοίχων με κακή θέρμανση.
 • παραβίαση της τεχνολογίας των κατασκευών, που οδηγεί στην εμφάνιση ρωγμών στους τοίχους, στις αρθρώσεις μεταξύ των πλαισίων.

Πριν από την επιλογή αποτελεσματικών θεραπειών κατά του καλουπιού στους τοίχους, είναι σημαντικό να εξαλειφθεί η αιτία του σχηματισμού των μυκήτων. Διαφορετικά, θα εμφανιστεί ξανά και ξανά.

Πώς να ασχοληθεί με το μούχλα στο σπίτι

Στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε πολλά φάρμακα που περιέχουν μυκητοκτόνα - ουσίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη του μύκητα. Μην ψάχνετε για ποια θεραπεία για καλούπι είναι καλύτερη: όχι, ακόμη και τα πιο ακριβά και ενεργά χημικά δεν θα λύσουν το πρόβλημα καρδιακά: είναι σημαντικό να απαλλαγούμε από την αιτία που συμβάλλει στην ανάπτυξη αποικιών μούχλας.

Εάν η αιτία του καλουπιού είναι υψηλή υγρασία, είναι σημαντικό να εκτελεστούν τα ακόλουθα μέτρα:

Στο μπάνιο και στην τουαλέτα εξασφαλίστε αερισμό του δωματίου. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τον φυσικό εξαερισμό ή τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας, ώστε να μην μπορείτε να καλύψετε τους αγωγούς εξαερισμού με τυφλά καλύμματα, κρατήστε τις πόρτες ερμητικά κλειστές.

Ο καλός εξαερισμός είναι σημαντικός σε όλα τα δωμάτια: είναι αδύνατο να γίνουν τυφλά παράθυρα, είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός του δωματίου.

Ο κλιματισμός, σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, δεν σκοτώνει τον παθογόνο μύκητα, αλλά το μετακινεί μόνο μαζί με σπόρια μυκήτων γύρω από το δωμάτιο. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα, αντικαθιστώντας τον μολυσμένο αέρα με καθαρό αέρα.

Η θερμότητα και το φως είναι εχθροί του μύκητα. Σε πολλά διαμερίσματα μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας υπάρχει ένα μικρό παράθυρο - επιτρέπει στις ακτίνες του ήλιου να διεισδύσουν στο υγρό δωμάτιο και να σκοτώσουν τα σπόρια του παθογόνου μύκητα. Σε κατοικημένες περιοχές πρέπει να παρέχετε καλή θέρμανση: τότε το καλούπι απλά δεν έχει την ευκαιρία να επιβιώσει.

Παραβιάζοντας τους κανόνες κατασκευής, την ανεπαρκή θερμομόνωση των τοίχων, την εμφάνιση ρωγμών, η μόνη απάντηση στο ερώτημα τι να κάνει με μούχλα στους τοίχους μπορεί να είναι η ουσιαστική εξάλειψη των παραβιάσεων.

Θα χρειαστεί να κάνουμε πρόσθετη θερμομόνωση, τοποθετώντας το κάτω από τα υλικά φινιρίσματος, επεξεργαζόμενοι όλες τις επιφάνειες με αντισηπτικές ουσίες. Όλες οι ρωγμές, οι ασφράγιστες αρθρώσεις θα πρέπει να καλυφθούν προσεκτικά, αργότερα να υποβάλλονται σε τακτική επεξεργασία με μυκητοκτόνα.

Το θέμα του πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στους τοίχους είναι μακριά από το αδράνεια. Από την καρδιαγγειακή εξάλειψη του προβλήματος, εξαρτάται ένα άνετο περιβάλλον για το να ζει κανείς στο σπίτι και την ευημερία των μελών του νοικοκυριού.

Μύκητας στους τοίχους - ποιο εργαλείο είναι το πιο αποτελεσματικό;

Μούχλα ή μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται απροσδόκητα και καλύπτει γρήγορα μεγάλες περιοχές. Εμφανίζεται λόγω της υψηλής υγρασίας, του ανεπαρκούς αερισμού, της κατάψυξης των δαπέδων, των ακατάλληλων εργασιών φινιρίσματος. Για να απαλλαγείτε από τη μούχλα, είναι απαραίτητο να εξαλείψετε την αιτία της εμφάνισής της και στη συνέχεια να αφαιρέσετε την μυκητιακή πλάκα με μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τι μοιάζει με τον μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος;

Το καλούπι είναι ένας ζωντανός μικροοργανισμός που αναπτύσσεται με τη μορφή ενός μυκηλίου διακλάδωσης. μικροσκοπικοί σπόροι τους είναι ύπουλη - είναι στον αέρα, να εγκατασταθούν στην επιφάνεια και στο υγρό εκκίνησης να πολλαπλασιάζονται ενεργά. Μύκητας στους τοίχους στο διαμέρισμα φαίνεται άσχημο - φαίνεται απολέπιση, μαύρο και πράσινο λεκέδες που μπορούν να συλλέγονται με τεράστια λεκέδες ή γκρι τελείες στην επιφάνεια, ένα τέτοιο θέαμα επιδεινώνει την εξωτερική αντίληψη του χώρου.

Είδη μυκήτων στους τοίχους

Ένας μη ελκυστικός μύκητας στους τοίχους εμφανίζεται στην πέτρα, στο τούβλο και στο δέντρο. Στην τελευταία περίπτωση, για να απαλλαγούμε από αυτό, είναι απαραίτητο να κόψουμε όλη την μολυσμένη επιφάνεια. Μήτρου επηρεάζει την κατασκευή και τα υλικά φινιρίσματος στη βάση, συμβαίνει με διάφορες μορφές:

 1. Μανιτάρια μανιτάρια. Αναπτύξτε το χρώμα, τις πέτρες και τις κατασκευές από σκυρόδεμα σε μορφή κηλίδων ή σημείων μαύρου, πράσινου, καφέ ή μπλε.
 2. Τα μανιτάρια είναι μπλε. Ζουν σε ξύλινες επιφάνειες και τους καταστρέφουν. Το ξύλο υπό την επιρροή του αποκτά γκρίζο-μπλε χρώμα, χάνει αισθητική εμφάνιση, σχηματίζονται μικρά κανάλια μέσα του, μέσα στα οποία συσσωρεύεται υγρασία.
 3. Μανιτάρια σήψη. Είναι εκτεθειμένα στο ξύλο. Η σπηλιά βρίσκεται καφέ, λευκή και βακτηριακή, σταδιακά διασπά το δέντρο. Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους πραγματοποιείται με μέσα σχεδιασμένα για να απαλλαγούν από ορισμένους από τους τύπους:
 • Υγρασία (εκδηλωμένες λωρίδες από κιτρινωπό σε μαύρο).
 • ξηρό (το δέντρο αποκτά έναν καφέ τόνο).

Ο μύκητας στους τοίχους είναι επιβλαβής για την υγεία;

Ένας άσχημος μύκητας ή μούχλα στους τοίχους δεν είναι απλώς ένα δυσάρεστο σημείο εμφάνισης, είναι πολύ τοξικό, αποπνέει απωστική μυρωδιά. Τα επιχειρήματά του βρίσκονται μέσα στο δωμάτιο, διεισδύουν εύκολα στο ανθρώπινο σώμα, καταστρέφοντάς το σταδιακά και, αν αποδυναμωθεί η ασυλία (ειδικά στα παιδιά), προκαλούν επικίνδυνες μορφές διαφόρων ασθενειών. Το καλούπι γίνεται η αιτία του εμετού, της ναυτίας, της αίσθησης κόπωσης, βλάπτει ανεπαίσθητα και σίγουρα τους ανθρώπους. Μύκητας στους τοίχους, τι είναι επικίνδυνο για την υγεία - πιθανές ασθένειες:

 1. Ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος - άσθμα, βρογχίτιδα, πνευμονία, τραχείτιδα.
 2. Δημιουργείται αλλεργία.
 3. Παρατηρούνται σταθεροί πονοκέφαλοι.
 4. Υπάρχουν προβλήματα με το δέρμα - δερματίτιδα, τσίχλα, έκζεμα.
 5. Υπάρχει επιπεφυκίτιδα.

Μύκητας στον τοίχο - πώς να φέρει έξω τις λαϊκές θεραπείες;

Εξαλείψτε γρήγορα το καλούπι, καθώς σύντομα σχηματίζει νέα σπόρια και απλώνεται σε μεγαλύτερες περιοχές. Εάν η εξωτερική άρδευση επιφανειών με αντισηπτικά δεν δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η πλήρης απομάκρυνση του μύκητα στους τοίχους μπορεί να επιτευχθεί με την εκτέλεση σύνθετων έργων για την καταπολέμησή του, τα οποία περιλαμβάνουν:

 1. Εξάλειψη της υγρασίας - τακτική αερισμό του δωματίου.
 2. Η απομάκρυνση των μυκήτων και των μούχλας από τους τοίχους ξεκινά με την απαλλαγή από την παλιά επίστρωση - πρέπει να αφαιρέσετε όλα τα ταπετσαρία, το χρώμα, το στόκο, να περπατήσετε ολόκληρη την επιφάνεια με μια σκληρή βούρτσα. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να προστατεύονται τα αναπνευστικά όργανα από σπόρια με επίδεσμο γάζας.
 3. Θεραπεία των προσβεβλημένων επιφανειών με αντισηπτικό κατά των μυκήτων.
 4. Στεγανοποίηση, στεγανοποίηση ραφών.
 5. Οι τοίχοι shpatlyuyut, που καλύπτεται με ένα αστάρι της βαθιάς διαπερατότητας, στη συνέχεια να κολλήσει τη νέα ταπετσαρία, χρώμα ή άλλο τελείωμα τελειώματα.

Μην πηγαίνετε απαραίτητα σε ένα οικιακό χημικό κατάστημα για να αφαιρέσετε τον μύκητα στους τοίχους. Ορισμένα αποτελεσματικά αντισηπτικά φάρμακα, τα οποία έχουν αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση, μπορούν να είναι στο σπίτι δεξιά. Η πρακτική έχει δείξει ότι πολλά φάρμακα που προορίζονται για διαφορετικούς οικονομικούς σκοπούς μπορούν να αντιμετωπίσουν μια καλούπι επικάλυψη. Είναι μη τοξικά και αυτό έχει ευεργετική επίδραση σε άλλους.

Χαλκός βιτρίλιο από τον μύκητα στους τοίχους

Το θειικό χαλκό αποτελεί αποτελεσματική θεραπεία για τον έλεγχο της μήτρας. Πριν αφαιρέσετε τον μύκητα στον τοίχο του διαμερίσματος, πρέπει να αραιωθεί σωστά. Το παρασκεύασμα έχει τη μορφή σκόνης ή κόκκων χρώματος μπλε. Για την επεξεργασία των τοιχωμάτων, είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί ένα διάλυμα εργασίας διαλύοντας 20-30 g θειικού χαλκού σε 1 λίτρο ζεστού νερού. Πριν από τη χρήση, η σύνθεση πρέπει να αναμιχθεί καλά για να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του παράγοντα σε αυτό προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας. l. ξύδι.

Λευκότητα ενάντια στον μύκητα στους τοίχους

Σχετικά με το αν το χλώριο σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους, οι έμπειρες νοικοκυρές δίνουν μια θετική απάντηση. Υγρό διάλυμα λευκότητας μεταξύ των ανθρώπων έχει χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς αυτούς για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατάφερε να αποδείξει από την καλύτερη πλευρά. Η σύνθεση που περιέχει χλώριο εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ψεκασμό. Δεν είναι απαραίτητο να αραιωθεί εκ των προτέρων, η συμπυκνωμένη λευκότητα θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να καθαρίσει την επιφάνεια από γυαλί, κεραμίδια, σκυρόδεμα ή άλλα υλικά στους τοίχους ή το δάπεδο. Κατά τη χρήση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι ο παράγοντας - λεύκανση και πολλά τιμολόγια κατά την επεξεργασία μπορεί να αποχρωματιστούν και να υποβαθμιστούν. Μετά την εφαρμογή, το λευκαντικό παραμένει στον τοίχο για να στεγνώσει. Η εργασία πρέπει να γίνεται σε γάντια και το δωμάτιο να αερίζεται καλά, επειδή η λευκότητα έχει έντονη οσμή.

Furacilin από τον μύκητα στους τοίχους

Αποτελεσματική και φθηνή θεραπεία για τους μύκητες στους τοίχους λαμβάνεται από τα συνηθισμένα φαρμακεία φουρασιλίνα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προετοιμάσετε ένα συμπυκνωμένο διάλυμα - 20 δισκία του φαρμάκου διαλύονται σε ένα ποτήρι θερμό νερό. Οι επηρεαζόμενες περιοχές πρέπει να πλυθούν με την προκύπτουσα σύνθεση, εάν είναι απαραίτητο, η διαδικασία επαναλαμβάνεται αρκετές φορές, αφού τα τοιχώματα αφήνονται να στεγνώσουν. Η αντισηπτική furacilin αναστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων και δεν εμφανίζεται ο σχηματισμός νέων αποικιών.

Ξύδι έναντι μούχλας και μύκητας στους τοίχους

Αποφασίζοντας πώς να αντιμετωπίζονται τα τείχη από μύκητες και μούχλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το συνηθισμένο τραπέζι ξίδι, το οποίο είναι σε κάθε κουζίνα. Είναι ένα αδύναμο οξύ, εκκρίνει μια έντονη οσμή, αλλά δεν εκπέμπει επικίνδυνες ουσίες, είναι μη τοξικό. Το ξίδι εφαρμόζεται στις πληγείσες περιοχές με ένα πανί εμποτισμένο με διάλυμα ή ψεκασμό. Οι επιφάνειες μπορούν να είναι βρεγμένες πολλές φορές με ένα διάστημα 1 ώρας, στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε. Το ξίδι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη, το ποτιστικό τοίχο περιοδικά.

Η υπεριώδης ακτινοβολία σκοτώνει τον μύκητα στους τοίχους;

Πριν την καταπολέμηση του μύκητα στους τοίχους με τη βοήθεια λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τι είναι πραγματικά το φως καταστρέφει το DNA στα κύτταρα των μυκήτων και καταστρέφει, καθιστώντας αδύνατη την περαιτέρω αναπαραγωγή και την ανάπτυξη. Αλλά οι ακτίνες έχουν μικρή διεισδυτική, ρωγμές, εξογκώματα, και άλλα μέρη του σοβά στο οποίο ζουν τα μανιτάρια, με τη βοήθειά τους είναι δύσκολο να χειριστεί. Ως εκ τούτου, μετά την υπεριώδη ακτινοβολία μουχλιασμένα τσέπες μπορεί αρχικά να εξαφανιστούν από την εξωτερική πλευρά του τοίχου, και μετά από ένα χρόνο, επανεμφανίζονται. Δεν επιτρέπεται στους ανθρώπους να παραμείνουν στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Υπεροξείδιο του υδρογόνου ενάντια στους μύκητες στους τοίχους

Για να βγάλετε τον μύκητα στους τοίχους θα βοηθήσει και υπεροξείδιο του υδρογόνου, επειδή είναι μια αντιβακτηριακή ένωση. Το προϊόν δεν έχει οξεία οσμή και δεν είναι τοξικό. Η επεξεργασία των τοίχων από μύκητες και μύκητες γίνεται με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου 3%, το οποίο διατίθεται σε κάθε φαρμακείο. Η σύνθεση θα βοηθήσει στην καταστροφή παθογόνων σπορίων από οποιοδήποτε υλικό, αλλά έχει ως αποτέλεσμα τη λεύκανση, έτσι ώστε σε βαμμένες επιφάνειες πρέπει να χρησιμοποιηθεί προσεκτικά.

Παρασκευάσματα από μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Η χημική βιομηχανία προσφέρει τα μέσα της για την καταπολέμηση όλων των τύπων μυκήτων - αντισηπτικών. Διεισδύουν βαθιά σε διαφορετικές επιφάνειες προς επεξεργασία και καταστρέφονται τα μανιτάρια. Παρασκευάσματα κατά μορφοποίησης:

 1. Alpe Phongifluid Μυκητοκτόνο - κονίαμα για την καταστροφή βρύων, μούχλας, λειχήνων. Μπορεί να χειριστεί όλες τις επιφάνειες: σκυρόδεμα, γύψο, γυψοσανίδα, τούβλο, πέτρα, κεραμίδι, ξύλο, κεραμίδια. Το προϊόν δεν περιέχει χλώριο και δεν έχει οξεία οσμή, κατάλληλο για εσωτερική ή εξωτερική χρήση.
 2. Η μούχλα της Olympus σταματά - η σύνθεση είναι ιδανική για δωμάτια με υψηλή υγρασία (διαμέρισμα, κελάρι, μπάνιο, κελάρι, θερμοκήπιο). Χρησιμοποιείται για τούβλα, βαμμένες, επιχρισμένες επιφάνειες, ξύλο, κεραμικά, γυψοσανίδες.
 3. Νταλί - ένα ισχυρό καθολικό παρασκεύασμα από μούχλα, κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες.
 4. Abedis 06 - αντισηπτικό για τοίχους ενάντια σε μούχλα και μύκητες, περιέχει χλώριο. Εφαρμόζεται με βούρτσα για 24 ώρες, μετά ξεπλένεται με νερό.

Βαφή ενάντια σε μούχλα και μύκητες στους τοίχους

Ο αγώνας κατά του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος θα πρέπει να έχει πολύπλοκο χαρακτήρα. Οι ειδικοί μετά το καθάρισμα του καλουπιού και η επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικά συστήνουν να καλύπτονται με ένα καλό χρώμα, σχεδιασμένο για βρεγμένους χώρους. Μετά την ξήρανση δημιουργεί μια προστατευτική μεμβράνη που εμποδίζει το πέρασμα του νερού. Τα χρώματα από το καλούπι είναι 100% αποτελεσματικά - οι επεξεργασμένες επιφάνειες θα παραμείνουν στεγνές, δεν θα σχηματίζουν συμπύκνωση, επομένως δεν θα υπάρχει υψηλή υγρασία και μύκητες.

Συχνά, τα κεφάλαια παράγονται με βάση το νερό, δεν έχουν οξεία οσμή και δεν είναι τοξικά. Το χρώμα εφαρμόζεται στις καθαρισμένες επιφάνειες, συνιστάται η κάλυψη της επιφάνειας με αντιμικροβιακό πληρωτικό και αστάρι πριν το φινίρισμα του τοίχου. Το φινίρισμα είναι κατάλληλο για οικιακούς και βιομηχανικούς χώρους, έχει υψηλή απορρυπαντικότητα, είναι αποδεκτό για όλους τους τύπους επιφανειών.

Πώς να χειριστείτε το καλούπι στους τοίχους

Πιστεύεται ότι το μαύρο καλούπι στους τοίχους και την οροφή βρίσκεται μόνο σε παλιά, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα δωμάτια, αλλά αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Αυτό το φαινόμενο μπορεί να αντιμετωπιστεί όχι μόνο στο υγρό κελάρι, αλλά και στο δικό σας διαμέρισμα. Πού εμφανίζεται το καλούπι στους τοίχους, πώς να αντιμετωπίσετε αυτό το φαινόμενο και αν είναι δυνατόν να το ξεφορτωθείτε μια για πάντα;

Το Mold εμφανίζεται σε ζεστά δωμάτια με υψηλή υγρασία και ακατάλληλο εξαερισμό.

Υπάρχοντα είδη μύκητες μούχλας

Σπόρια μούχλας βρίσκονται παντού, στο νερό, στο έδαφος και στον αέρα, αλλά αρχίζουν να αναπτύσσονται μόνο σε χώρους άνεσης.

Για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των μυκήτων, πρέπει να γνωρίζετε τους τρεις κύριους τύπους που χωρίζονται σε:

Σχέδιο ανάπτυξης μυκήτων μούχλας.

 1. Μύκητες μούχλας. Αναπτύσσονται σε συγκεκριμένες, πέτρινες, βαμμένες επιφάνειες. Μοιάζουν με κουκίδες μαύρου, καφέ, πράσινου ή μπλε χρώματος. Συχνά υπάρχουν φωτεινές και φωσφορίζουσες αποικίες μυκήτων.
 2. Μπλε μύκητας επηρεάζει τις περισσότερες φορές την ίνα από ξύλο, χρωματισμός από την άποψη αυτή την επιφάνεια του σπιτιού σε γκρι-μπλε χρώμα. Αισθητική βλάβη δεν περιορίζεται, όπως ο μύκητας διεισδύει τα επιχρίσματα και ανοίγει το δρόμο για την άμεση διείσδυση του νερού, γεγονός που αυξάνει περαιτέρω την περιεκτικότητα σε υγρασία του ξύλου. Περισσότερο από τα υπόλοιπα δέντρα, το πεύκο επηρεάζεται από αυτή την ασθένεια.
 3. Αποκλειστικά σε επίθεση από ξύλο και σήψη μυκήτων. Υπάρχουν τρία είδη σήψης: καστανά, λευκά και βακτηριακά. Το βακτήριο προκαλεί την αποσύνθεση της κυτταρίνης και διαβρώνει το ξύλο από το εσωτερικό, λόγω του οποίου το δέντρο γίνεται γκρίζο, σκουραίνει, η αντοχή του επιδεινώνεται αισθητά. Από τη λευκή σήψη το χρώμα του δέντρου δεν αλλάζει, καθώς αποσυντίθεται όχι μόνο η κυτταρίνη, αλλά και η λιγνίνη. Λευκό μανιτάρι - ο πιο φοβερός εχθρός του ξύλου, ένας πίνακας πάχους 4 εκατοστών, καταστρέφει σε ένα μήνα. Στις παλιές μέρες, αν είδε αυτό τον μύκητα, το χωριό καίγεται εντελώς για να σώσει άλλα κτίρια από μόλυνση. Η καστανή σήψη προκαλεί σχισμές ξύλου.

Η σοβάτισμα, η βαφή και η συγκόλληση νέων ταπετσαριών δεν θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της μούχλας - πρώτα θα πρέπει να εξαλείψετε την πηγή της εμφάνισής της.

Η εμφάνιση της υγρής σήψης αρχίζει ως ταινίες κιτρινωπού, καφέ, μερικές φορές μαύρες. Μετά από αυτό, εμφανίζονται ρωγμές. Με την ξηρή σήψη, το επηρεασμένο δέντρο είναι καφέ, τότε συστέλλεται και χωρίζει μερικές φορές κατά μήκος, και μερικές φορές κατά μήκος, τις ίνες.

Εκτός από τη μούχλα και τη σήψη, το ξύλο βλάπτεται από ακτινομύκητες. Αυτό είναι κάτι ανάμεσα σε φύκια και μανιτάρια. Μαλακώνει το ξύλο, καταστρέφει τις ίνες και χαλάει την εμφάνιση ακόμη και πριν από την εσωτερική καταστροφή.

Προκειμένου ο έλεγχος των παρασίτων να είναι αποτελεσματικός, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σε πρώιμο στάδιο τι είδους ζημιά έχουν υποστεί οι τοίχοι και η οροφή.

Οι χημικές ουσίες που αποσκοπούν στην καταπολέμηση της ξηρής σήψης δεν βοηθούν στην απομάκρυνση του υγρού ή μαύρου καλουπιού Μερικές φορές αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα, και ο μύκητας δεν θα εξαφανιστεί, αλλά θα αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα.

Για μύκητες και μύκητες λαμβάνεται συχνά σε υψηλές θερμοκρασίες. Δημιουργείται ως αποτέλεσμα της μετακίνησης του νερού μέσα στο υλικό με διάφορα μεταλλικά άλατα. Φαίνεται τόσο ψηλό όσο μια λευκή, μερικές φορές έγχρωμη πλάκα, εμφανίζεται στους τοίχους, βασίζεται σε ανθρακικά, θειικά και πυριτικά που δεν είναι ευαίσθητα στη διάλυση.

Σε ξηρούς καιρούς, η μη-ψυκτική άλμη αποστέλλεται στην επιφάνεια του βράχου. Στην επιφάνεια, το νερό εξατμίζεται και τα άλατα κρυσταλλώνονται, παραμένοντας στον τοίχο με μια λευκή επικάλυψη. Οι τοίχοι από τούβλο και σκυρόδεμα είναι εντυπωσιακοί, αλλά βρίσκονται σε μάρμαρο και γύψο. Η ίδια κρυστάλλωση, όπως στην επιφάνεια, συμβαίνει επίσης μέσα στο υλικό που εκτίθεται στο υψηλό. Οι κρύσταλλοι με την ανάπτυξή τους σφηνούν τους τοίχους των πόρων, εμφανίζονται ρωγμές και το υλικό αρχίζει να σπάει.

Μαύρο μούχλα στους τοίχους: λόγοι εμφάνισης

Μαύροι μύκητες μούχλας καταστρέφουν γρήγορα τους τοίχους, γι 'αυτό πρέπει να τους αντιμετωπίσετε με τα πρώτα σημάδια εμφάνισης.

Οποιοδήποτε καλούπι σε ένα κτίριο κατοικιών εμφανίζεται λόγω υπερβολικής υγρασίας, ανεπαρκούς αερισμού και διακυμάνσεων της θερμοκρασίας, ανομοιόμορφης θέρμανσης. Αν η ισχύς θέρμανσης είναι ανεπαρκής, η υγρασία που περιέχεται στον αέρα συμπυκνώνεται στην οροφή και στους τοίχους, οι οποίες δεν μπορούν να στεγνώσουν συνηθισμένες μπαταρίες. Ταυτόχρονα, σχηματίζεται ένα θερμικό μαξιλάρι κάτω από την οροφή, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση και την εξάπλωση του μύκητα. Έτσι, η μαύρη μούχλα εμφανίζεται σε ένα κατοικημένο και ασφαλές περιβάλλον.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για την ευνοϊκή ανάπτυξη και ύπαρξη μούχλας. Αυτές περιλαμβάνουν το γάμο στην κατασκευή των οικιστικών χώρων - κακή μόνωση των αρθρώσεων μεταξύ των φύλλων, υπολειμματική υγρασία οικοδομικών υλικών, στην οποία αρχίζει να εμφανίζεται το μαύρο καλούπι. Η λοξή βράχια που ρέει κάτω από το εξωτερικό τοίχωμα αντί των απλών υδρορροών και υδρορροών προκαλεί συνεχή εμβάπτιση του τοίχου, με αποτέλεσμα το καλούπι. Ο λόγος μπορεί να είναι τριχοειδής κηλίδωση των τοίχων από το ίδρυμα, αν δεν υπάρχει στεγανοποίηση σε αυτό, τότε αυτό θα συμβεί απαραίτητα.

Στα σύγχρονα σπίτια, το μαύρο καλούπι στους τοίχους συχνά εμφανίζεται λόγω γωνιών με αυξημένη θερμική αγωγιμότητα. Ο λόγος μπορεί να είναι η απώλεια της θερμότητας στα δωμάτια του τέλους μπροστά από το συνηθισμένο, λόγω του γεγονότος ότι η περιοχή τείχος που βλέπουν στο δρόμο, υπάρχουν περισσότερα από εκείνα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου. Εγκατασταθεί σωστά τα πλαστικά παράθυρα μπορεί να είναι μια αιτία της μούχλας στους τοίχους, όπως αυτές απομόνωση του διαμερίσματος από το θόρυβο και συμβάλλει στη διατήρηση της θερμότητας την ίδια στιγμή παραβιάζει τις διεργασίες του φυσικού αερισμού, η οποία προκαλεί υψηλή υγρασία.

Αφού καθαρίσετε το καλούπι με γυαλόχαρτο, η επιφάνεια πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με μυκητοκτόνο διάλυμα.

Η υγρασία συμπυκνώνεται σε χώρους με υψηλή υγρασία και αυτό μπορεί να διευκολυνθεί με το συχνό πλύσιμο, τα οικιακά φυτά και τα ζώα, τον ασθενή αερισμό. Ως εκ τούτου, τα πιο συχνά μαύρο μούχλα αρχίζει να αυξάνεται μεταξύ κεραμίδια στην κουζίνα και στο μπάνιο.

Το δωμάτιο με μούχλα στους τοίχους φαίνεται άβολο και απωθητικό, αλλά αυτό δεν είναι ο κύριος λόγος για την καταπολέμηση αυτού του μύκητα. Όσον αφορά την υγεία των ανθρώπων, ιδίως των παιδιών και των ηλικιωμένων, η μαύρη μούχλα λειτουργεί καταστροφικά. Σπόρια μούχλας είναι κορεσμένα με αέρα στο δωμάτιο όπου βρίσκεται, και όταν εισπνεύσει αυτά τα σπόρια εγκαθίστανται στους πνεύμονες. Το μαύρο καλούπι στους τοίχους είναι συχνά η αιτία του άσθματος, των αλλεργιών, των λοιμώξεων και των ασθενειών των εσωτερικών οργάνων. Για να αφαιρέσετε πλήρως το καλούπι, πρέπει να ακολουθείτε με συνέπεια μερικά βήματα:

 • καθαρίστε την επιφάνεια που επηρεάζεται από την επιφάνεια του καλουπιού.
 • επεξεργαστείτε την επιφάνεια με αντισηπτικά.
 • επαναφέρετε το φινίρισμα.

Αν λάβουμε αυτά τα μέτρα, χωρίς να ανακαλύψουμε ποια είναι η αιτία της εμφάνισης του μούχλας και δεν εξαλείφουμε την ίδια την αιτία της εμφάνισής του, το καλούπι θα εμφανιστεί και πάλι στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Επομένως, προτού υπολογίσετε πώς να χειριστείτε το καλούπι, πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν περισσότεροι μούχλα στους τοίχους.

Αποτελεσματικές μέθοδοι για την καταπολέμηση της μούχλας

Το καλούπι πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με το κατεστραμμένο σοβά, το οποίο είναι χαλαρή μαύρη μάζα.

Εγγυημένη για να σώσει το σπίτι από μούχλα στους τοίχους και το πάτωμα μόνο την πλήρη καταστροφή ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για αυτό. Πριν να ασχοληθείτε με το καλούπι στους τοίχους, χρειάζεστε:

 • ζεστούς εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους, οροφή, δάπεδο.
 • στεγνώστε τις γωνίες του δαπέδου και της οροφής.
 • παρέχουν μια σταθερή σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία.

Για την αποτελεσματική καταπολέμηση της μούχλας στους τοίχους, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η κανονική λειτουργία της θέρμανσης και του εξαερισμού. Οι συσκευές θέρμανσης σε όλους τους χώρους πρέπει επίσης να εγκατασταθούν σωστά.

Πριν από την αντιμετώπιση του καλουπιού σε όλα τα μέτωπα, ως πρώτη βοήθεια έκτακτης ανάγκης, οι πρώτες κηλίδες που ανιχνεύονται υποβάλλονται σε επεξεργασία με τραπεζοειδές ξύδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Μην ξεχνάτε να αερίζετε τις εγκαταστάσεις εγκαίρως. Οι πόρτες της κουζίνας και του μπάνιου δεν πρέπει να κλείνουν συνεχώς, η ελεύθερη κυκλοφορία αέρα προωθεί την εξίσωση της υγρασίας και της θερμοκρασίας.

Για να διασφαλιστεί ότι το μαύρο καλούπι έχει απομακρυνθεί εντελώς από το υπόγειο, υπάρχει ξεχωριστό σύνολο εργασιών για αποστράγγιση και στεγανοποίηση του χώρου και προστασία του από το έδαφος και τα αποψυγμένα νερά.

Για την καταπολέμηση της μούχλας στους τοίχους υπάρχουν λαϊκές θεραπείες. Η επιφάνεια στην οποία έχει αποκατασταθεί το μαύρο καλούπι μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρεόσωτο. Καλά βοηθά να κατακτήσει το καλούπι διαλυμένο σε νερό, χαλκό ή σίδηρο vitriol, ή φθοριούχο νάτριο. Για τους ίδιους σκοπούς, είναι δυνατό να αναμειχθεί ο θειικός χαλκός με οξικό οξύ και να αραιωθεί με νερό.

Το διάλυμα που παρασκευάστηκε με αυτόν τον τρόπο πρέπει να θερμανθεί στους 50-70 ° C και στη συνέχεια να εφαρμοστεί με βούρτσα ή να ψεκαστεί στις πληγείσες περιοχές. Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να σταματήσουν την ανάπτυξη του καλουπιού, αλλά μόνο για λίγο.

Το κυριότερο και πρωταρχικό μέσον για την καταπολέμηση μυκήτων όλων των ειδών, συμπεριλαμβανομένου του καλουπιού στους τοίχους, είναι αντισηπτικά, δηλ. ειδικές χημικές ενώσεις που έχουν αντιμικροβιακή και μυκητοκτόνο δράση. Συχνά, περιλαμβάνουν τερεβινθέλαιο, λευκό πνεύμα. Ένα αντισηπτικό με βάση το πετρέλαιο είναι το κρεόσωτο. Δεν υπάρχουν καθολικά μέσα για την καταπολέμηση του καλουπιού στους τοίχους, επομένως μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσετε διάφορα μέσα για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αφαίρεση του μύκητα από τους τοίχους: βήμα προς βήμα οδηγίες

Απαιτείται ασηπτική επεξεργασία του δωματίου με την επακόλουθη υποχρεωτική στεγανοποίηση.

 1. Διαγράψτε την ταπετσαρία.
 2. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το στρώμα γύψου. Χρησιμοποιήστε επίσης μια σκληρή βούρτσα, θα πρέπει να αφαιρέσετε όλες τις ζημιές μούχλα εντελώς.
 3. Οι τοίχοι για την αφαίρεση της μεμβράνης τσιμέντου και το άνοιγμα των πόρων επεξεργάζονται από μια ειδική ένωση.
 4. Ο παράγοντας για την απομάκρυνση του μύκητα αραιώνεται με νερό στις κατάλληλες αναλογίες, εφαρμόζεται με βούρτσα ή κυλίνδρου, σε ορισμένες περιπτώσεις συνιστάται η χρήση ενός νεφελοποιητή. Ολόκληρη η επιφάνεια του τοιχώματος αντιμετωπίζεται, ανεξάρτητα από τη θέση του μύκητα.
 5. Τοίχος προετοιμασμένο και shpatlyuyut. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για αυτό το σκοπό ένα ειδικό αντισηπτικό αστάρι με βαθιά διείσδυση.
 6. Ταπετσαρία ταπετσαρία ή βαφή του τοίχου, ανάλογα με το αρχικό σχέδιο.

Τέτοιες μέθοδοι καταπολέμησης της μούχλας και της υγρασίας αποδείχθηκαν αποτελεσματικές: τα τοιχώματα μετά την εφαρμογή παραμένουν στεγνά, η συμπύκνωση δεν σχηματίζεται και ως εκ τούτου η μούχλα εξαφανίζεται.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας στους τοίχους;

Ο μύκητας στους τοίχους είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Σε οποιοδήποτε δωμάτιο υπάρχουν σπόρια διάφορων μυκήτων και καλουπιών και μόλις εμφανιστεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την αναπαραγωγή τους, αμέσως αρχίζουν να βλασταίνουν. Οι μύκητες βρίσκονται μαύροι στους τοίχους του δωματίου, στα παράθυρα και τις πλαγιές, στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων στο μπάνιο. Τοποθεσίες που επηρεάζονται από μια μούχλα επικάλυψη, χαλάσει την αισθητική εμφάνιση του διαμερίσματος, και το σημαντικότερο, βλάπτουν την υγεία.

Αφαιρέστε το καλούπι από το τσιμεντένιο τοίχωμα θα βοηθήσει ένα διάλυμα θειικού χαλκού.

Με τη βλάστηση του καλουπιού, ένας μεγάλος αριθμός σπορίων μυκήτων απελευθερώνεται στον αέρα. Αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα τα παιδιά ή τα άτομα με ασθενή ανοσία, προκαλώντας αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές παθήσεις, βρογχικό άσθμα, ασπεργίλλωση και ακόμη και ογκολογία. Αν ένας μύκητας βρίσκεται στο δωμάτιο στους τοίχους, τότε πρέπει να καταπολεμηθεί αμέσως.

Ταξινόμηση των μυκήτων

Είδη μπλε στο δέντρο.

Τις περισσότερες φορές στην καθημερινή ζωή ένα πρόσωπο αντιμετωπίζει τα ακόλουθα είδη μυκήτων:

 1. Μύκητες μούχλας βλαστάνουν σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, βαμμένες με πέτρα Εμφανίζονται περιοχές μαύρες, καφέ, μπλε ή πράσινες. Τέτοια μούχλα μπορεί να καταστρέψει εντελώς τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή και το φινίρισμα.
 2. Μπλε μύκητες προσβάλλουν το ξύλο. Οι τοίχοι γίνονται γκρι-μπλε χρώμα. Διαπερνώντας την επιφάνεια που έχει υποστεί επεξεργασία με λάκα, μπορείτε να διεισδύσετε στο νερό πίσω από σας και να διαμορφώσετε το καλούπι. Μεταξύ των ειδών δένδρων, το πεύκο είναι ιδιαίτερα ασταθές στις επιδράσεις του μπλε μυκήτων.
 3. Οι μουνιώδες σαπίζουν κυρίως υλικά από ξύλο. Η αποδυνάμωση των μυκήτων είναι βακτηριακή, καφέ και λευκή. Όταν μολυνθεί με βακτηριακή αποσύνθεση, το δέντρο καταστρέφεται από το εσωτερικό, ο τοίχος γίνεται σκούρο γκρι, η αντοχή του ξύλου μειώνεται. Αν ο τοίχος έχει υποστεί ζημιά από τη λευκή σήψη, η κυτταρίνη καταστρέφεται εντελώς. Για 1 μήνα, ακόμη και παχιά σανίδες δρυός μπορούν να γίνουν άνευ αξίας. Διαφορές καφετής σήψης οδηγούν σε σχισίματα ξύλου.

Γιατί εμφανίζεται ο μύκητας στον τοίχο;

Η αιτία των γωνιών κατάψυξης, ο τρόπος εξάλειψης της κατάψυξης.

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν στην αναπαραγωγή σπορίων μυκήτων. Αυτά μπορεί να είναι προβλήματα με τον εξαερισμό, την αποτυχία λυμάτων, ελαττώματα στην κατασκευή και το φινίρισμα. Όλες οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους μειώνονται σε υψηλή υγρασία και χαμηλή θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο.

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους:

 1. Υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο - περισσότερο από 60%. Η υγρασία αυξάνεται εξαιτίας του ανεπαρκούς αερισμού.
 2. Μονωμένοι τοίχοι, κατάψυξη σε κρύο καιρό.
 3. Απουσία ή δυσλειτουργία της θέρμανσης.
 4. Μη ικανοποιητική ποιότητα τοιχοποιίας.
 5. Σφάλμα κατά την τοποθέτηση της μόνωσης μεταξύ των οριζόντιων και κατακόρυφων θεμελίων.
 6. Η παρουσία πλαστικών παραθύρων που παρεμβαίνουν στην ανταλλαγή αέρα.
 7. Απουσία ή δυσλειτουργία του εξαερισμού.
 8. Διαρροή αποχέτευσης και συσσώρευση υγρασίας.

Η κατάψυξη της οροφής λόγω της διαβροχής του τοίχου.

Για να διασφαλιστεί ότι ο μύκητας δεν εμφανίζεται στους τοίχους, είναι απαραίτητο να παρακολουθεί το μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Ελέγξτε πρώτα τον αερισμό. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο ή την πόρτα και χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι χαρτί, ένα τσιμπάκι καπνού ή μια φλόγα κεριού για να ελέγξετε τις τρύπες εξαερισμού. Εάν υπάρχει ασθενής κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο, μπορεί να εγκατασταθεί ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας για την εξαγωγή αέρα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να υπάρχει ανταλλαγή αέρα με το δρόμο μέσω του παραθύρου. Κατά την επιλογή σύγχρονων πλαστικών παραθύρων, είναι απαραίτητο να προσέξετε την παρουσία βαλβίδων εισαγωγής αέρα, συστημάτων κλιματισμού και βαλβίδων κλιματισμού. Η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια αυτόματη βαλβίδα αέρα παροχής. Ανοίγει και κλείνει, ανάλογα με την υγρασία στο δωμάτιο.

Επιπλέον, το δωμάτιο θα πρέπει να έχει μεγάλη ποσότητα φυσικού φωτός. Εάν οι ακτίνες του ήλιου δεν διεισδύσουν στο δωμάτιο, τότε μπορείτε να ανοίξετε τις κουρτίνες και τις κουρτίνες. Κάθε μέρα, είναι απαραίτητο να αεριστεί προσεκτικά το διαμέρισμα τουλάχιστον 2 φορές. Συνιστάται να σκουπίζετε τους τοίχους μία φορά το μήνα και να πλένετε τα δάπεδα με αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκότητα ή υπεροξείδιο του υδρογόνου. Εάν το διαμέρισμα έχει γεράνια ή βιολέτες, τότε, ίσως, είναι ο τόπος αναπαραγωγής των μυκήτων.

Μέθοδοι καταστροφής μυκήτων στους τοίχους

Λαϊκές θεραπείες για την καταπολέμηση μούχλας στο μπάνιο.

Εάν τα μέτρα για την πρόληψη της βλάστησης του καλουπιού στους τοίχους δεν βοήθησαν και μαύρα ή σκούρα πράσινα σημεία εμφανίστηκαν στο διαμέρισμα, θα πρέπει να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά μαζί τους.

Βήματα για την καταπολέμηση των μυκήτων στους τοίχους:

 1. Χρησιμοποιώντας μια ειδική ιατρική μάσκα, προστατέψτε το αναπνευστικό σύστημα. Φορέστε γάντια στα χέρια.
 2. Με μεταλλική βούρτσα, καθαρίστε τις προσβεβλημένες επιφάνειες με μυκητιακά σπόρια. Αφαιρέστε όλα τα υλικά φινιρίσματος από τον επηρεαζόμενο τοίχο.
 3. Αφαιρέστε το στρώμα γύψου από την πληγείσα περιοχή.
 4. Σκυρόδεμα, μπλοκ ή τούβλα για επεξεργασία με υγρό στρώμα στεγάνωσης.
 5. Περιμένετε έως ότου στεγνώσει τελείως η στεγάνωση.
 6. Γυρίστε ξανά τον τοίχο.
 7. Ακολουθήστε μερικές εβδομάδες πίσω από τον τοίχο για υγρασία.
 8. Ξεπλύνετε με αντιβακτηριακό αντιμυκητιακό παράγοντα.

Οικότοπος μούχλας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά μέσα για την καταστροφή του μύκητα στους τοίχους. Αυτό και όλα τα είδη των βιομηχανικών προϊόντων των εγχώριων και ξένων εταιρειών, λύσεις που ετοιμάζονται στο σπίτι.

Για την καταπολέμηση της μούχλας εφαρμόζονται κρεόσωτο, διαλύματα με φθοριούχο νάτριο, σίδηρο ή χαλκό βιτριόλη, βορικό οξύ ή ξίδι. Το προκύπτον διάλυμα θερμαίνεται στους 50-70 ° C και εφαρμόζεται στον τοίχο με ψεκασμό ή βούρτσισμα. Περιμένετε έως ότου το προϊόν στεγνώσει εντελώς. Επίσης, ο μύκητας μπορεί να ελεγχθεί με παράγοντες που περιέχουν χλώριο και λευκαντικά, σόδα και ξίδι ψησίματος, έλαιο τσαγιού, κόλλα γραφείου. Εάν εντοπιστούν οι πληγείσες περιοχές στο αρχικό στάδιο, τότε θα βοηθήσει και ένα συμπυκνωμένο διάλυμα σαπουνιού. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το σαπούνι βοηθά στην εξάλειψη μόνο της εμφάνισης του μύκητα. Όταν υγρασία υψώνεται, οι σκοτεινές κουκίδες μπορούν να επανεμφανιστούν.

Εάν για έναν ή τον άλλο λόγο δεν πληρούνται οι εγχώριες θεραπείες κατά των μούχλας και των μυκήτων, πρέπει να προτιμώνται τα βιομηχανικά μέσα. Σήμερα στα ράφια του καταστήματος μπορείτε να βρείτε ένα μεγάλο αριθμό ειδικών μέσων για την εξάλειψη των μυκήτων. Η σωστή λήψη φαρμάκων θα αντιμετωπίσει σίγουρα σκοτεινά σημεία στους τοίχους. Στην αγορά υπάρχουν μέσα όπως τα Antigrubok, Tamak, Biostop, Bioremont, Capatox, AMMS, Sniezka και πολλά άλλα.

Τα σκοτεινά σημεία στον τοίχο δεν είναι μόνο ελκυστικά, αλλά και σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Σχετικά με την εμφάνιση του μύκητα θα πρέπει να δώσει αμέσως προσοχή και να λάβει μέτρα για την εξάλειψη του.

Μύκητας στους τοίχους

Πολλοί αντιμετώπισαν την εμφάνιση στον τοίχο στο διαμέρισμα του μούχλας. Η ανίχνευση του μύκητα στο σπίτι είναι πάντα, τουλάχιστον, δυσάρεστη. Σκούρα σημεία εμφανίζονται στους τοίχους ή τις οροφές και αναπτύσσονται με τεράστιο ρυθμό, χτυπώντας μια μεγάλη επιφάνεια. Και αυτό δεν διαταράσσει μόνο την αισθητική και χαλάει την εμφάνιση του δωματίου, προκαλεί δυσάρεστη μούχλα μυρωδιά, αλλά και είναι ένα μάλλον επικίνδυνο φαινόμενο για την υγεία.

Το καλούπι προκαλεί πολλές ασθένειες, πιο συχνές αναπνευστικές οδούς, στις οποίες είναι πιο εκτεθειμένα τα άτομα με κακή ανοσία, τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι:

 • Φλεγμονή βλεννογόνων.
 • Μολύνσεις του δέρματος.
 • Στοματίτιδα.
 • Άσθμα.
 • Βρογχίτιδα.
 • Φλεγμονή των πνευμόνων.
 • Ρινίτιδα.
 • Αλλεργικές αντιδράσεις.
 • Φλεγμονή των αρθρώσεων.
 • Και ακόμη και σπορίου δηλητηρίαση ο μύκητας, η οποία οδηγεί σε ζάλη, ναυτία, έμετο, ρινική καταρροή.

Οι αιτίες του μύκητα στους τοίχους του διαμερίσματος

Είναι προφανές ότι με έναν ανεπιθύμητο επισκέπτη είναι απαραίτητο να αρχίσει ο αγώνας όσο το δυνατόν νωρίτερα, με τα πρώτα σημάδια εμφάνισης. Επιπλέον, ο μύκητας δεν περιορίζεται μόνο σε μολυσμένες επιφάνειες, τα σπόρια του συνεχώς πετούν στον αέρα. Αλλά για την αποτελεσματική πάλη με το καλούπι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τους λόγους της εμφάνισής του στους τοίχους.

Ένας επιβλαβής μικροοργανισμός μούχλας εμφανίζεται στον τοίχο μόνο όταν εμφανίζονται ευνοϊκές συνθήκες για τη ζωτική του δραστηριότητα και εξαπλώνονται πολύ γρήγορα πάνω σε σκυρόδεμα, τούβλο, ξύλο, γύψο, ταπετσαρία.
Οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του καλουπιού είναι η υπερβολική υγρασία και ο ανεπαρκής αερισμός του δωματίου. Μπορείτε να προσδιορίσετε περισσότερους "στενούς" παράγοντες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις είναι είτε η αιτία είτε η συνέπεια του κύριου:

 • Κατάψυξη τοίχων - λόγω ακατάλληλης τοποθέτησης, ως αποτέλεσμα κακής μόνωσης ή ακατάλληλης εγκατάστασης μονωτικών υλικών.
 • Έλλειψη ενός καλού συστήματος εξαερισμού. Είναι σύνηθες όταν εμφανίζεται ένας μύκητας στο μπάνιο ή στην κουζίνα.
 • Ερμητικά πλαστικά παράθυρα που σπάνια ανοίγουν.
 • Ανεπαρκής θέρμανση χώρου.
 • Ροή ή ομίχλη των σωλήνων.
 • Διαρροή οροφής. Για το λόγο αυτό, οι ανώτεροι όροφοι των πολυώροφων κτηρίων συχνά υποφέρουν.
 • Υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα.
 • Υγρή υγρασία, για παράδειγμα, στο υπόγειο. Το καλούπι διανέμεται σε μη οικιστικές εγκαταστάσεις και στη συνέχεια πηγαίνει στους τοίχους του διαμερίσματος. Εξαιτίας αυτού, οι πρώτοι όροφοι υποφέρουν συχνότερα.

Οι κύριες ποικιλίες των μυκήτων στους τοίχους

Οι τοίχοι των διαμερισμάτων επιτίθενται από διάφορα είδη μυκήτων και μούχλας.

 • Μαύρο μούχλα. Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο για τον ανθρώπινο μύκητα. Μπορεί να έχει ένα λευκό μυκήλιο και μαύρα σπόρια, αντίθετα - λευκά σπόρια με μαύρο μυκήλιο ή είναι εντελώς μαύρο.
 • Μύκητες μύκητες, οι οποίοι εξαπλώνονται με τη μορφή σημείων spot. Μπορεί να είναι μαύρο, καφέ, μπλε ή πράσινο.

Οι ξύλινες επιφάνειες επηρεάζονται από τρία είδη μυκήτων:

 • Οι μύκητες είναι μπλε, που εξαπλώνονται στην κοιλότητα του δέντρου, σχηματίζοντας ένα είδος κινήσεων.
 • Μυκητιακή αποσύνθεση. Αυτό το είδος καταστρέφει την ουσία που δεσμεύει τις ίνες ξύλου.
 • Μανιτάρι λευκού σπιτιού. Είναι σε θέση να χαλάσει και να καταστρέψει ακόμη και πολύ πυκνά δρύινες σανίδες.

Σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση του μύκητα

Έτσι, αποκαλύπτεται ο μύκητας στον τοίχο. Και αξίζει αμέσως να ξεκινήσουν μέτρα για να καταστραφούν. Πρώτα πρέπει να διαπιστώσετε τις αιτίες του μύκητα στο σπίτι σας και να τα εξαλείψετε - να μονώσετε, να βελτιώσετε τα συστήματα θέρμανσης ή εξαερισμού, για να λύσετε το πρόβλημα με τον αερισμό. Χωρίς τη βελτίωση της κατάστασης, η καταπολέμηση των κηλίδων από μούχλα θα έχει μόνο καλλυντικό αποτέλεσμα που θα έρθει πολύ γρήγορα στο κακό. Και ο στόχος οποιουδήποτε πλοιάρχου είναι να απομακρύνει τον μύκητα από τον τοίχο μια για πάντα.

Η διαδικασία για την καταπολέμηση της μούχλας μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

 1. Ανίχνευση και καθαρισμός των επηρεαζόμενων περιοχών.
 2. Θεραπεία με αντιμυκητιασικούς παράγοντες για τοίχους.
 3. Περαιτέρω πρόληψη επαναλαμβανόμενης εμφάνισης του μύκητα.

Οδηγίες καθαρισμού των τοίχων από μύκητες

Μετά τον εντοπισμό της θέσης της εξάρθρωσης του καλουπιού, χρειάζεστε όσο το δυνατόν καλύτερα για να καθαρίσετε την μολυσμένη επιφάνεια. Πώς και τι να κάνει με μούχλα:

 • Η εργασία πρέπει να γίνεται σε γάντια, είναι καλό να φοράτε μάσκα ή αναπνευστήρα, ώστε να μην εισπνέετε τα σπόρια του μύκητα. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων εργασίας, είναι απαραίτητο να ανοίξετε ένα παράθυρο ή ένα παράθυρο, έτσι ώστε να εισέρχεται καθαρά ο αέρας πάντα στο δωμάτιο.
 • Εάν οι τοίχοι είναι επικολλημένοι με ταπετσαρία, θα πρέπει να αφαιρεθούν. Μετά από όλα, ο μύκητας κάτω από την ταπετσαρία πήρε πιθανώς ακόμα πιο εκτεταμένες θέσεις από ό, τι φαίνεται από πάνω. Ναι, και η ίδια η ταπετσαρία, πιθανότατα, χάλασε απελπισμένα και υποβλήθηκε σε ανακύκλωση.
 • Σε περίπτωση μεγάλης και παλαιάς μυκητιακής λοίμωξης, είναι επίσης απαραίτητο να αφαιρέσετε το στρώμα του γύψου. Προκειμένου να σκοτωθεί με ακρίβεια το μυκήλιο, πρέπει να εξαλείψετε όλες τις διαφορές. Και γι 'αυτό πρέπει να καθαρίσετε τους τοίχους από σκυρόδεμα, τούβλο ή να μπλοκάρουν τις βάσεις τους.
 • Αφαιρέστε προσεκτικά την εναπόθεση μύκητα, το ξύστε με μια μεταλλική βούρτσα, καθαρίστε όλες τις ύποπτες περιοχές.
 • Κάντε μια νέα στεγανοποίηση με τη βοήθεια ενός υγρού υλικού - πρέπει να σφραγίσετε όλες τις ρωγμές και τις ανωμαλίες. Καλή ξήρανση.
 • Γύψος την επιφάνεια.
 • Για κάποιο χρονικό διάστημα μπορείτε να ακολουθήσετε την κατεργασμένη επιφάνεια. Αν παρατηρήσετε νέα δραστηριότητα μυκήτων, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα καθαρισμού και επεξεργασίας. Είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό τώρα, αργότερα για να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε όλες τις πρόσφατα κατεστραμμένες επιφάνειες και να διακινδυνεύσετε την ανακαίνιση των χώρων.
 • Αντιμετωπίστε με αντιβακτηριακά διαλύματα για να αποτρέψετε την εμφάνιση μούχλας.

Ειδικά μέσα για την απομάκρυνση των μυκήτων από τους τοίχους

Αυτή τη στιγμή το φάσμα της βιομηχανικής μυκητοκτόνα για τον έλεγχο των μυκήτων μόλυνση είναι εκτεταμένη. Με την επιλογή ενός κατάλληλου σκευάσματος ένας αριθμός παραγόντων θα πρέπει να θεωρείται υλικό Αποθηκεύστε τοίχο, ο βαθμός και η έκταση της μόλυνσης, ένα είδος μούχλας. Χημικοί παράγοντες όπως Fongiflyuid Alp, Antigribok, Daly, τον Όλυμπο Διακοπή μούχλα, Neomid Bio, Sniezka, Bioremont, Biotol σπρέι και άλλα, θα βοηθήσει να σκοτώσει το μύκητα και την αντιμετώπιση της επανάληψής της στο μέλλον.

Κατά κανόνα, τέτοιες λύσεις είναι ήδη διαθέσιμες για χρήση. Ή θα χρειαστεί να τα αραιώσετε με νερό σύμφωνα με τις οδηγίες. Στη συνέχεια - εφαρμόστε τη λύση στους τοίχους και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Αλλά είναι σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό ακόμη και τα πιο αποτελεσματικά και αποδεδειγμένα μέσα θα βοηθήσουν μόνο όταν εφαρμοστούν σε ένα προηγουμένως καλά καθαρισμένο από την επιφάνεια του καλουπιού.

Λαϊκές συνταγές για την καταπολέμηση του μύκητα στον τοίχο

Γρήγορα και ποιοτικά για να αντιμετωπίσετε ένα καλούπι, τα εθνικά μέσα που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα που δεν είναι ήδη μία φορά θα βοηθήσουν.

 • Οι χλωρίνες μπορούν να αντικαταστήσουν επαρκώς τις επαγγελματικές λύσεις. Μετά από όλα, στη σύνθεση και των δύο, την ίδια ουσία, θανατηφόρα για μυκητιακές αλλοιώσεις - υποχλωριώδες νάτριο. Το χλώριο βοηθάει καλά στην απομάκρυνση του μύκητα στις επιφάνειες του μπάνιου, στο κεραμίδι ή στο γυαλί. Αλλά αποδεικνύεται αναποτελεσματική σε ένα δέντρο ή γυψοσανίδα, επειδή οι δραστικές ουσίες δεν διεισδύουν βαθιά μέσα στο υλικό, αλλά δρουν μόνο επιφανειακά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ορισμένες επιφάνειες ενδέχεται να υποβαθμιστούν από το χλωρίνη - χάνουν χρώμα, επιδεινώνουν. Επομένως, αυτή η μέθοδος πρέπει να είναι επιλεκτική, αν και είναι πολύ αποτελεσματική.
  Η εργασία με το λευκαντικό είναι δυνατή μόνο σε καλά αεριζόμενο χώρο και πάντα σε προστατευτικά γάντια, για να αποφευχθούν οι αλλεργικές αντιδράσεις και το διαβρωτικό δέρμα των χεριών. Ένα μέρος του προϊόντος αραιώνεται σε 10 μέρη νερού και εφαρμόζεται σε καθαρισμένη επιφάνεια.
 • Η αμμωνία είναι παρόμοια σε ισχύ με το λευκαντικό. Διαλυμένο σε ίσες αναλογίες με νερό και ψεκάζεται σε τοίχο ή οροφή. Μετά από μια ώρα πρέπει να ξεπλυθεί. Μετά τη θεραπεία, να αερίζετε πάντα το δωμάτιο.
 • Το οξικό οξύ είναι δηλητηριώδες για πολλούς τύπους καλουπιών. Η χρήση του ξύδι είναι ασφαλέστερη, επειδή δεν εξάγει επικίνδυνες ουσίες όταν εργάζεται μαζί του. Κατ 'αρχάς, ψεκάζεται πάνω στον τοίχο 9% ξύδι, μετά το οποίο σκουπίζεται με αυτό το ύφασμα εμποτισμένο στο ίδιο ύφασμα. Μετά από λίγο, ξεπλύνετε με καθαρό νερό και μην ξεχάσετε να αερίσετε καλά το δωμάτιο. Σε σοβαρά προσβεβλημένες περιοχές, η διαδικασία πρέπει να επαναληφθεί σε μια εβδομάδα.
 • Η σόδα είναι ίσως ο πιο απλός και αβλαβής τρόπος για την καταπολέμηση της μούχλας. Η λύση της - 1 κουταλάκι του γλυκού ανά ποτήρι νερό - ψεκάζεται στην επιφάνεια. Ένα σφουγγάρι ή ένα πανί που υγραίνεται με ένα τέτοιο διάλυμα σκουπίζεται επίσης από τοίχους και μουχλιασμένα αντικείμενα. Μετά από λίγο ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Ωστόσο, για να συνεχίσει η σόδα να δράσει και να αποτρέψει την επανάληψη του μύκητα, δεν είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε εντελώς ένα τέτοιο φάρμακο.
 • Το έλαιο τσαγιού είναι ο πιο αβλαβής και αποδεδειγμένος αντιμυκητιασικός παράγοντας. Και ξοδεύει φειδωλά - προσθέστε 200 ml νερό σε ένα κουταλάκι του γλυκού. Αυτό το διάλυμα ψεκάζεται στην μολυσμένη επιφάνεια. Ή βάλτε τις μολυσμένες περιοχές με ένα σφουγγάρι. Το πλύσιμο δεν είναι απαραίτητο. Παραμένοντας στον τοίχο, θα συνεχίσει να επηρεάζει τον μύκητα και να αποτρέψει την επανεμφάνισή του.
 • Η ίδια αρχή ισχύει και για το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ, καθώς και για λάδι λεβάντας ή δενδρολίβανου.
 • Η ανάπτυξη μυκητιακών μικροοργανισμών καταπολεμάται καλά με κιτρικό οξύ ή απλά χυμό λεμονιού. Η πληγείσα επιφάνεια επεξεργάζεται με ένα διάλυμα από ένα ποτήρι νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι.
 • Το μαγγάνιο είναι επιβλαβές για τη μούχλα. Ένα κουταλάκι του γλυκού κρύσταλλοι υπερμαγγανικού καλίου προστίθεται σε ένα λίτρο νερού. Αυτό το διάλυμα επεξεργάζεται με μια επιφάνεια που ψεκάζεται ή σκουπίζεται. Επίσης είναι πιθανό να μην ξεπλύνετε.
 • Στην καταπολέμηση της μούχλας θα βοηθήσει και το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Εφαρμόστε σε καθαρή επιφάνεια. Αλλά αξίζει να σκεφθείτε ότι είναι σε θέση να λευκανθούν τις επεξεργασμένες επιφάνειες, έτσι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε.

Αποτρέψτε την εμφάνιση μυκήτων στους τοίχους

Αφού ολοκληρωθεί ο μύκητας στο διαμέρισμα, πρέπει να προσέξετε να μην εμφανίζεται πλέον μια τέτοια δυσάρεστη λοίμωξη. Πρώτα απ 'όλα, φυσικά, αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη των αιτιών εμφάνισης του μύκητα. Σε αυτό και μειώστε όλα τα προληπτικά μέτρα. Αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει ακόμη και στο στάδιο της απαλλαγής των λεκέδων στους τοίχους. Εάν κάποιο δωμάτιο βρίσκεται στη ζώνη κινδύνου μολυσματικής μούχλας, αξίζει να προσέξετε τον αερισμό, την πρόσβαση στις ακτίνες του ήλιου, τη βελτίωση του συστήματος εξαερισμού, τη δημιουργία ενός συστήματος θέρμανσης. Διαφορετικά, όλα τα μέτρα για να απαλλαγούμε από μούχλα θα είναι άκαμπτα.

Σε κάθε περίπτωση, μην απελπίζεστε όταν βρείτε μούχλα στους τοίχους του διαμερίσματος. Ναι, αυτή η μόλυνση είναι επικίνδυνη και επιβλαβής για τον άνθρωπο. Αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτή τη μόλυνση, η οποία, με τις σωστές ενέργειες, θα βοηθήσει να αντιμετωπίσει τους απρόσκλητους επισκέπτες.

Μούχλα (μύκητας). Περιγραφή, είδη και αιτίες μούχλας. Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα;

Περιεχόμενα:

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητοί επισκέπτες του έργου "Καλώς ήρθατε!", Τμήμα "Το σπίτι μου"!

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για τέτοιους άσχημους "συγκάτοικους" ως μούχλα και άλλα είδη μυκήτων. Επίσης, θα εξετάσουμε ποιο είναι το επικίνδυνο καλούπι, τι είδους χαλάσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, και επίσης να εξετάσει πώς να απαλλαγούμε από μούχλα. Αλλά πρώτα, ας ορίσουμε τι είναι ένας μύκητας ή μούχλα.

Μανιτάρια (lat. Μύκητες ή Mycota) - ένα βασίλειο της ζωντανής φύσης, που ενώνει τους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, συνδυάζοντας μερικά από τα σημάδια των φυτών και των ζώων. Τα μανιτάρια μελετούν την επιστήμη μυκητολογία, που θεωρείται τμήμα της βοτανικής, αφού προηγουμένως τα μανιτάρια αναφέρθηκαν στο φυτικό βασίλειο.

Αυτό που βλέπουμε στο μολυσμένο τοίχους, μπετόν, ταπετσαρία, ξύλινα πατώματα, σε ένα πλακάκι στο μπάνιο και άλλα μέρη που έχουν πράσινο, μαύρο, καφέ και γκρι αποχρώσεις, καθώς και ζητήματα συγκεκριμένη μυρωδιά - διαφορετικά είδη μανιταριών, ή όπως λένε πολλοί - μύκητα.

Τώρα ας δούμε μερικά είδη μυκήτων που βλάπτουν τα σπίτια μας.

Τύποι μυκήτων και άλλων σχετικών παρασίτων

Μύκητας μούχλας - διαφόρων μυκήτων (κυρίως zigo- και Ascomycetes) σχηματισμό ενός διακλάδωσης μυκήλιο χωρίς μεγάλα, εύκολα ορατές με γυμνό μάτι, τα σώματα καρποφορίας.

Mold Είναι μια αποικία μονοκύτταρου μύκητα που αναπτύσσεται από σπόρια που βρίσκονται σε "συντηρημένη" κατάσταση σε τεράστιες ποσότητες που υπάρχουν συνεχώς στον αέρα. Οι διαμάχες "ξυπνούν" για εντατική αναπαραγωγή, μόλις δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για αυτό: αυξημένη υγρασία και θερμότητα.

Μύκητες μούχλας (μούχλα) αναπτύσσονται σε σκυρόδεμα, χρώμα ή πέτρα. Μπορούν να παρατηρηθούν με τη μορφή σημείων ή σημείων μαύρου, καφέ, μπλε ή πράσινου χρώματος. Υπάρχουν επίσης λαμπερές, φωσφορίζουσες αποικίες μανιταριών, αλλά δεν είναι τρομερές στην πρόσοψη. Το καλούπι καταστρέφει το υλικό κατασκευής και τελειώματος σχεδόν στο έδαφος, αναγκάζοντάς μας να επισκευάζουμε πιο συχνά, και μερικές φορές ακόμη και να ανοικοδομούμε κτίρια.

Μαύρο μούχλα

Το χρώμα αυτού του τύπου μούχλας εξαρτάται όχι μόνο από τον τύπο του, αλλά και από το στάδιο ανάπτυξης, καθώς και από το υλικό στο οποίο αναπτύσσεται. Κατά κανόνα, τα μαύρα στελέχη έχουν τα ακόλουθα στελέχη:

Υλοκλαδίου - η τέταρτη ομάδα παθογένειας, επηρεάζει όχι μόνο τα υλικά αλλά και τα προϊόντα. Πολύ απαιτητική για την παρουσία υγρασίας.

Cladosporium - στο αρχικό στάδιο είναι άχρωμο, εκτός από το μαύρο, μπορεί να πάρει μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων. Το πιο επικίνδυνο για τους σπόρους και τα φυτά, δεν είναι ακριβή για την υγρασία, μπορεί να αναπτυχθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Ο πιό κοινός μύκητας στην ύπαιθρο το καλοκαίρι. Ορισμένα είδη τρέφονται με καύσιμο ντίζελ και καύσιμα και λιπαντικά, γι 'αυτό ονομάζονται μανιτάρια κηροζίνης. Επίσης επηρεάζει άλλους τύπους υλικών. Κατά τη διεξαγωγή μυκολογικών εξετάσεων, την έχουμε στην τρίτη θέση στη συχνότητα ανίχνευσης, ακολουθώντας το Penicillium και το Aspergillus.

Penicillium - οι μύκητες αυτής της οικογένειας διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο στο περιβάλλον, χρησιμοποιούνται ενεργά σε φαρμακευτικά προϊόντα για την παρασκευή φαρμάκων, στη βιομηχανία τροφίμων για την παρασκευή εξευγενισμένου τυριού με λευκή μούχλα. Ωστόσο, ορισμένα στελέχη, όπως Penicillum marneffei και Penicillium spp. ανήκουν στις ομάδες 3 και 4 της ομάδας παθογένειας και αντιπροσωπεύουν σημαντικό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, επιπλέον, είναι πολύ συχνές στα διαμερίσματα.

Αλτερνάρια - ένας πολύ κοινός μύκητας της τέταρτης ομάδας παθογένειας. Τις περισσότερες φορές επηρεάζει τα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στο δέρμα όσο και στην αναπνευστική οδό στον άνθρωπο. Μερικές φορές είναι γκρι, έχει περίπου 300 στελέχη.

Aspergillus - αναφέρεται στους υψηλότερους μύκητες μούχλας και ανάλογα με τον τύπο αναφέρεται στην 4η και 3η ομάδα παθογένειας. Αυτό το είδος μούχλας προκαλεί ασπεργίλλωση στους ανθρώπους και τα ζώα. Το ίδιο το μυκήλιο είναι αρχικά λευκό, αλλά τα σπόρια του είναι μαύρα. Το πιο κοινό στις εγκαταστάσεις.

Chaetomium - Τυπικά βαμμένο με μαύρο χρώμα. Συχνά προκαλεί αλλεργίες στους ανθρώπους. Ο κύριος κίνδυνος είναι να εισέλθετε στον πεπτικό σωλήνα. Υπάρχουν γνωστοί θάνατοι που προκαλούνται από αυτόν τον μύκητα.

Phoma - την τέταρτη ομάδα παθογένειας. Σχεδόν πάντα ένα μυκήλιο μαύρου χρώματος και τα σπόρια είναι άχρωμα.

Wallemia - βαμμένα σε μαύρο χρώμα, δεν αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για τους ανθρώπους, αλλά αναφέρεται xerophily τύπου, δηλαδή, μπορούν να αναπτυχθούν σε συνθήκες χαμηλής υγρασίας και υψηλές θερμοκρασίες, που προκαλεί κάποια προβλήματα όταν ασχολείται μαζί του.

Λευκό καλούπι

Το λευκό καλούπι, σε αντίθεση με το μαύρο καλούπι, προκαλεί πολύ λιγότερη ανησυχία στους ανθρώπους. Τις περισσότερες φορές μπορεί να βρεθεί σε γη, ξύλο, φυτά, ψωμί και τυρί. Σε διαμερίσματα βρίσκεται, κατά κανόνα, σε γλάστρες και σπάνια στους τοίχους. Συχνά το θησαυρό στον τοίχο λαμβάνεται για λευκή φόρμα. Διακρίνετε την παρθένο από τον μύκητα αρκετά απλά και χωρίς μικροσκόπιο. Το vyslo έχει μια κρυσταλλική δομή και πέφτει στα χέρια και ο μύκητας θερμαίνεται. Φυσικά, πριν από τον έλεγχο, είναι απαραίτητο να φοράτε γάντια. μούχλα δεν μπορεί να ληφθεί. Εάν το άσπρο καλούπι κουλουριαστεί στο έδαφος σε μια γλάστρα, κάποια στελέχη θα πεθάνουν με κανονικό πότισμα με αραιό κιτρικό οξύ.

Μύκητες του μπλε

Μπλε μύκητας επηρεάζει την ίνα ενός δέντρου, και η επιφάνεια ενός ξύλινου σπιτιού δεν είναι βαμμένη σε ένα ευγενές μπλε-γκρι χρώμα. Η ζημιά από το μπλε δεν είναι μόνο αισθητική. Διεισδύει εύκολα μέσα από το φιλμ χρώματος και αυτό δημιουργεί ένα είδος "σωλήνων νερού". Ανοίγει το δρόμο για τη διείσδυση του νερού, το οποίο, με τη σειρά του, αυξάνει την υγρασία του ξύλου. Τότε τίποτα δεν εμποδίζει τη διείσδυση και την ενοποίηση στη γειτονιά και το καλούπι. Ιδιαίτερα εκτεθειμένο στο μπλε πεύκο.

Οι μύκητες της αποσύνθεσης επιτίθενται επίσης μόνο στο ξύλο. Το Rot έχει πολλά είδη - βακτηριακά, καφέ και λευκά.

Η βακτηριακή σήψη διαβρώνει το ξύλο από μέσα. Το επηρεασμένο υλικό είναι αξιοσημείωτα γκρίζο ή σκοτεινιάζει και η αντοχή του επιδεινώνεται σημαντικά - το βακτήριο προκαλεί τοπική αποσύνθεση της κυτταρίνης.

Η λευκή σήψη καταστρέφει όχι μόνο την κυτταρίνη, αλλά και την λιγνίνη, οπότε το χρώμα του ξύλου δεν αλλάζει πολύ.

Η καστανή σήψη οδηγεί στον διαχωρισμό του δέντρου.

Όταν εμφανίζεται υγρή σήψη πάνω στο υλικό, θα εμφανιστούν ζώνες από κιτρινωπό έως σκούρο καφέ, ακόμη και μαύρο, και μετά από αυτές - ρωγμές. Αν στεγνώσει, το επηρεασμένο δέντρο θα γίνει καφέ, θα συρρικνωθεί και σύντομα θα αρχίσει να χωρίζεται κατά μήκος και κατά μήκος των ινών.

Ακτινομύκητες

Οι ακτινομυκήτες είναι κάτι ανάμεσα σε μανιτάρια και άλγη. Αυτά όχι μόνο καταστρέφουν την εμφάνιση αλλά και καταστρέφουν τις ίνες και προκαλούν επίσης μαλάκωμα του ξύλου προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές σε ξύλινες κατασκευές. Γιατί πρέπει να γνωρίζουμε όλα αυτά; Για την αποτελεσματική καταπολέμηση του παρασίτου. Άλλωστε, εάν χρησιμοποιείτε χημικές ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση της υγρής σήψης, για παράδειγμα, για ξηρή σήψη, θα οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα: ο μύκητας θα αρχίσει να αναπτύσσεται πιο γρήγορα.

Υψηλή

Υψηλός-λευκός, λιγότερο συχνά χρωματισμένος, αλάτι ή αλκαλική επίστρωση, που εμφανίζεται στους τοίχους, με βάση αδιάλυτα θειικά, ανθρακικά και πυριτικά άλατα. Δημιουργείται λόγω της κίνησης του νερού μαζί με τα άλατα μέσα στο υλικό. Σε ξηρούς καιρούς, το υδροχλωρικό αντιψυκτικό διάλυμα βυθίζεται στην επιφάνεια του βράχου. Το νερό εξατμίζεται και τα άλατα κρυσταλλώνονται, παραμένοντας στον τοίχο ως λευκή επικάλυψη. Συνήθως οι προσόψεις από σκυρόδεμα και τούβλο επηρεάζονται, καθώς και τελειώματα με γύψο ή με επένδυση από μάρμαρο. Η ίδια κρυστάλλωση γίνεται μέσα στο υλικό. Αναπτύσσοντας τους πόρους του υλικού, οι κρύσταλλοι αρχίζουν να σφηνώνουν τους τοίχους των πόρων. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται ρωγμές και το υλικό καταρρέει.

Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η μούχλα και άλλα είδη μύκητα

Στο δίκτυο μπορείτε συχνά να δείτε τις ερωτήσεις: «Ποιος είναι ο κίνδυνος εμφάνισης μούχλας;», «Είναι μολυσματικό;». Η απάντηση σε αυτά είναι "Ναι". Το καλούπι είναι αρκετά επικίνδυνο, τόσο για οικοδομικά υλικά όσο και για ανθρώπινη υγεία.

Τα οικοδομικά υλικά παραμορφώνονται με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να αποτελέσουν έναν από τους παράγοντες καταστροφής των κτιρίων. Για παράδειγμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα, το καλούπι μετατρέπει το δέντρο σε σκόνη, και αν το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ξύλο; Ας κρατήσει ο Κύριος!

Στην ανθρώπινη υγεία, η μούχλα επηρεάζει μέσω:

- άμεση επαφή με το δέρμα,
- με τη χρήση μούχλας.
- μέσω του αναπνευστικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Έτσι, με την είσοδο στο σώμα, σπόρια μούχλα μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από ασθένειες, μερικές φορές ακόμη και σοβαρές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σπόρια ορισμένων τύπων καλουπιών είναι τοξικά και πολλαπλασιάζονται με εξαιρετική ταχύτητα: 1 m 2 μούχλας ρίχνει δισεκατομμύρια σπόρια στον αέρα κάθε μέρα!

Οι συνέπειες που οφείλονται στις επαφές με το καλούπι, πρώτα απ 'όλα, είναι:

- αλλεργικές δερματικές παθήσεις (δερματοπάθειες, μυκητιάσεις, μύκητες) ·
- ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού (κορύζα, βήχας, άσθμα, πνευμονία, ιγμορίτιδα, ιγμορίτιδα, ρινορραγίες, κ.λπ.) ·
- ασθένειες του μυοσκελετικού συστήματος ή των ρευματικών νόσων,
- πονοκεφάλους, ζάλη,
- ναυτία, στομαχικές διαταραχές,
- γενική εξάντληση του σώματος,

Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε εσωτερική αιμορραγία, νεφρική και ηπατική βλάβη, εμφύσημα.

Τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω ασθένειας, χημειοθεραπεία, αντιβιοτικά που λαμβάνει, κλπ, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα σε σοβαρή ασθένεια μετά από έκθεση σε μυκητιακή μόλυνση.

Οι αιτίες της εμφάνισης μούχλας (μύκητας)

Λοιπόν, πώς εμφανίζεται η μούχλα στα σπίτια μας;

Προϋποθέσεις εμφάνισης μούχλας

Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητες οι ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:

1. Η παρουσία του ίδιου του καλουπιού στον αέρα. Κατά κανόνα, μεταφέρονται αεροπορικώς και πέφτουν σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι στο κοινό για ζώα, για προϊόντα και πράγματα.

2. Θρεπτικό μέσο με τη μορφή οργανικών ουσιών: χαρτί, ξύλο, σκυρόδεμα, πέτρα, λάσπη, λουλούδια και τύρφη, χώμα φυτών εσωτερικού χώρου κλπ.

3. Ευνοϊκό μικροκλίμα του δωματίου: η θερμοκρασία είναι περίπου +20 ° C. Υψηλή υγρασία (πάνω από 70-95%). ανομοιόμορφη θέρμανση γύρω από την περίμετρο του δωματίου και μη σωστή λειτουργία ή μη λειτουργία συστήματος εξαερισμού.

Θέλω να σταματήσω λίγο τα ζητήματα αερισμού.

Το γεγονός είναι ότι, αν το σύστημα εξαερισμού στο χώρο έχει τοποθετηθεί σωστά και λειτουργεί σωστά, τότε η ροή του αέρα εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους, επειδή Ο αέρας φυσάει από το σπόριο, και δεν μπορεί, να πιάσει στην επιφάνεια. Στις γωνίες και τα σνακ, η κίνηση του αέρα απουσιάζει ή περιορίζεται, οπότε στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να δει κανείς μούχλα. Επιπλέον, ο εξαερισμός είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας από τις εγκαταστάσεις, οι οποίες μπορούν να είναι αίτια των κατοικίδιων ζώων, των φυτών, το συχνό πλύσιμο, η δροσιά σε χώρους με υψηλή υγρασία έξω, ανομοιόμορφη θέρμανση των χώρων κλπ Μπάνιο, ντους, τουαλέτα, σάουνα, νιπτήρα στην κουζίνα και σε άλλα μέρη, επίσης εκπέμπουν μια ορισμένη υγρασία, η οποία πρέπει, κάπου να πάει. Ιδιαίτερα επιδεινωθεί από την κατάσταση είναι τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τα οποία εμποδίζουν το βύθισμα (αν φυσικά είναι σωστά εγκατεστημένα).

Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι επειδή για τους δύο πρώτους λόγους που δεν μπορούμε να επηρεάσουμε για να εμποδίσουμε την εμφάνιση μούχλας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την τρίτη αιτία.

Αιτίες μούχλας

- Κακό σύστημα εξαερισμού. Έχουμε ήδη μιλήσει γι 'αυτό. Θα ήταν ωραίο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό στο σπίτι ή άλλα συστήματα που είναι υπεύθυνα για τον εξαερισμό στο δωμάτιο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε θα πρέπει να αερίζετε τα δωμάτια πιο συχνά.

- Συστήματα εξαερισμού για κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα. Αυτοί είναι οι χώροι στους οποίους η σχετική υγρασία του αέρα είναι σχετικά υψηλή και κατά κανόνα είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη αστραπών μούχλας και άλλων μυκήτων. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δώσετε προσοχή στο συχνό αερισμό των δωματίων ή να εγκαταστήσετε ένα ειδικό σύστημα κλιματισμού. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι βάζουν ανεμιστήρες σε αυτά τα δωμάτια σε καμινάδες, οι οποίες αυξάνουν την εξάπλωση της υπερβολικής υγρασίας, οσμών κλπ.

- Κατάσταση παροχής νερού. Το πρώτο σύμπτωμα είναι η παρουσία υγρασίας που συμβαίνει κατά τη διέλευση των σωλήνων. Ένα άλλο σήμα μπορεί να είναι ένα ίχνος στον τοίχο δίπλα στο μπάνιο, περίπου στο ύψος της άκρης της μπανιέρας. Συνήθως, η ακριβής αφυγραντότητα θα πρέπει να βοηθήσει, αν τα συμπτώματα είναι πολύ αργά, τότε ο μύκητας καταφέρνει να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα και τότε δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την επισκευή

- Τριχοειδής αναρρόφηση υγρασίας στους τοίχους υγρανθέντων θεμελίων. Αυτό είναι ιδιαίτερα κοινό στα παλιά κτίρια λόγω της έλλειψης στεγάνωσης.

- Αυξημένη θερμική αγωγιμότητα γωνιών και απώλεια θερμότητας στα τελικά δωμάτια λόγω της αυξημένης επιφάνειας των εξωτερικών τοίχων που βλέπουν στο δρόμο.

- Κατάψυξη εξωτερικών τοίχων. Αν στις γωνίες και στα άκρα των τοίχων βλέπουμε μια σκοτεινή πλάκα, τότε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το τείχος παγώνει. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να στεγνώσουν εντελώς, και στη συνέχεια να ελέγξετε την πρόσφυση του γύψου.

- Τρέξιμο υδρορροές και μια αποστράγγιση. Κατά κανόνα, αυτό το πρόβλημα είναι ορατό μόνο από έξω, με τη μορφή ράβδων σε γύψο. Ωστόσο, εάν η υγρασία είναι υψηλή (για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια ισχυρών βροχοπτώσεων), μπορούν επίσης να εμφανιστούν ράβδοι από το κέντρο. Συχνά αυτό το πρόβλημα θεωρείται δεδομένο μέχρις ότου η κατάσταση γίνει σοβαρή. Αφήνοντας απαρατήρητο θα δημιουργήσει ένα πραγματικό πρόβλημα μόνο το χειμώνα, όταν το νερό παγώσει στο γύψο.

- Υγρασία από το έδαφος. Η παρουσία του μπορεί να φανεί με τη μορφή ραβδώσεων στη διασταύρωση των τοίχων με το δάπεδο του ισογείου ή του υπογείου. Σε αυτή την περίπτωση, η εμπειρογνωμοσύνη της οριζόντιας μόνωσης των τοίχων θεμελίωσης μπορεί να βοηθήσει. Εάν είναι κατεστραμμένο, τότε θα πρέπει να το επισκευάσετε, κατά προτίμηση γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία. Πριν από τη διενέργεια της επισκευής, οι κύριοι τοίχοι πρέπει να στεγνώσουν καλά. Ένα επιπλέον πρόβλημα προκύπτει αν το πάτωμα είναι επίσης υγρό, οπότε είναι δύσκολο να αποφύγετε προβλήματα αν δεν καταφύγετε στη διαγραφή του θραύσματος.

Πώς να απαλλαγείτε από μούχλα (μύκητας);

Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η μούχλα και άλλοι τύποι μύκητων, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί επακριβώς η αιτία της εμφάνισής τους. Και μόνο σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατόν να επιλέξουμε τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για την εξάλειψή τους και επίσης να αποφύγουμε την περαιτέρω εμφάνισή τους.

Η σειρά του αγώνα ενάντια στο μούχλα

1. Μετά την ανίχνευση μολυσμένων περιοχών με μούχλα, πρέπει να διαβρέχονται με άφθονο νερό. Αυτό γίνεται έτσι ώστε σε μελλοντικές ενέργειες, δεν θα "τρέξουμε" επιπλέον σπόρια στον αέρα.

2. Για την εφαρμογή στις πληγείσες περιοχές ειδικών παρασκευασμάτων που καθιστούν αβλαβή το καλούπι και αποτρέπουν την περαιτέρω εξάπλωσή του. Είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν κονδύλια με περιθώριο 1 m πέρα ​​από την πληγείσα περιοχή, επειδή πάνω τους μπορεί να είναι αόρατα στα μάτια των microfungi. Επίσης, θέλω να σημειώσω ότι είναι απαραίτητο να επεξεργαστούμε την πληγείσα περιοχή 2-3 φορές και το επόμενο στρώμα θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο αφού στεγνώσει το προηγούμενο.

3. Εξοπλισμένο με μεταλλική βούρτσα ή άλλο εργαλείο (ξύστρα, τρυπάνι με μεταλλική βούρτσα) και αφαιρέστε προσεκτικά τον μύκητα. Κατά τον καθαρισμό, αφαιρούνται όχι μόνο τα χρώματα και οι ταπετσαρίες, αλλά και ο σοβάς, καθώς και το σκυρόδεμα και το ξύλο μπορούν να υποβληθούν σε ομοιόμορφο φρεζάρισμα.

Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, ο μύκητας έχει αρκετή για την ανάπτυξη ώστε να διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της ιδιαίτερα πορώδη υλικά, έχουν υπάρξει μορφές του μύκητα το κύριο μυκήλιο, και αν δεν έχει αφαιρεθεί εντελώς, η εξωτερική θεραπεία δεν εξαλείφει το πρόβλημα, αλλά μόνο να κρύψει τα συμπτώματα ίχνη σε ένα χρόνο ώρα. Επομένως, εάν μπορείτε να αντικαταστήσετε εντελώς το κομμάτι, πρέπει να το κάνετε. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να φτάσετε στα βαθύτερα στρώματα για να αφαιρέσετε εντελώς τον μύκητα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει την αναποτελεσματικότητα του χώρου.

Μετά τη θεραπεία, τα απομακρυσμένα μολυσμένα θραύσματα πρέπει να καούν.

4. Μετά την καταστροφή του μύκητα, εφαρμόζεται μια προστατευτική επικάλυψη για μακρά περίοδο ισχύος.

Πρόσθετα μέτρα και κανόνες για την καταπολέμηση της μούχλας

- Όταν εργάζεστε με φάρμακα, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εργάζεστε χωρίς ειδικό προστατευτικό εξοπλισμό. Προκειμένου να αποφευχθεί η τυχαία επαφή με επιβλαβείς ουσίες, η εργασία θα πρέπει να διεξάγεται σε μάσκα και προστατευτικά γάντια. Προστατευτικός εξοπλισμός που απαιτείται όχι μόνο για τη «χημεία» με μούχλα, αλλά και εναντίον των πολύ σπόρια μούχλας, οι οποίες στον αγώνα θα είναι ακόμη πιο στον αέρα, γι 'αυτό είναι απαραίτητο για την αποφυγή εναπόθεσης της στους πνεύμονες, και την εμφάνιση της νόσου.

- Βεβαιωθείτε ότι έχετε εξασφαλίσει καλό εξαερισμό της περιοχής που έχει υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε τα σπόρια να μην κατακρημνίζονται σε άλλες περιοχές και επίσης να παρέχουν πρόσθετη προστασία έναντι των σπόρων που φέρουν ιζήματα.

- Μετά το τέλος, για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να περάσουν 48-72 ώρες. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή το δωμάτιο πρέπει να διαθέτει καλό εξαερισμό.

Μέσα κατά της μούχλας και του μύκητα

Τα καλύτερα μέσα για την απομάκρυνση του μύκητα είναι μυκητοκτόνα, τα οποία έχουν στη σύνθεσή τους ενώσεις βορίου. Με την ευκαιρία, το βόριο χρησιμοποιείται ενεργά στην καταπολέμηση των μυρμηγκιών.

Υπάρχουν καθολικά μέσα για την αφαίρεση όλων των ειδών μύκητα, αλλά υπάρχουν και εκείνα που προορίζονται μόνο για ένα συγκεκριμένο τύπο. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται υποχρεωτική διαβούλευση με έναν ειδικό για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τον μύκητα που έχουμε να κάνουμε. Είναι καλύτερα, φυσικά, να επιλέξετε το προϊόν μιας γνωστής εταιρείας. Ακολουθούν ορισμένες αποτελεσματικές λύσεις διαθέσιμες στην αγορά:

- «Άτλας Μύκος». Ένα μέσο για την απομάκρυνση όχι μόνο μούχλα, αλλά και άλλα είδη μυκήτων, καθώς και άλγη, λειχήνες και βρύα. Παράγεται με τη μορφή συμπυκνώματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπου υπάρχει υψηλή υγρασία, τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Πρέπει να αραιωθεί 1: 2 με νερό. Επίσης κατάλληλο για την προστασία ορυκτών επιφανειών, τότε θα πρέπει να αραιώνεται σε αναλογία 1: 5.

- "Teflex Antipresen Express". Με τη βοήθεια αυτού του εργαλείου είναι δυνατή η επεξεργασία μούχλας από ξύλο, τούβλο, πλαστικό, σκυρόδεμα και άλλα υλικά.

- «Izohan Grzybostop». Προορίζεται για την επεξεργασία οικοδομικών υλικών, π.χ. σκυροδέματος και κονιαμάτων. Αγωνίζεται όχι μόνο με μούχλα, αλλά και με άλλα είδη μύκητα.

- «SZAVO» (Αντι-καλούπι Savo). Ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα για την καταστροφή του καλουπιού. Το προϊόν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό σε χώρους με υψηλή υγρασία, όπως μπάνια, τουαλέτες, κουζίνες, ντους, πισίνες, σάουνες και λουτρά, κελάρια, καταστήματα τροφίμων κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι η καταστροφή 100% όλων των φυτικών μορφών μούχλας, μύκητες ζύμης, άλγη και γενική απολύμανση. Το φάρμακο είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση και δεν απαιτεί προκαταρκτική προετοιμασία επιφάνειας και επακόλουθο ξέπλυμα. Κατά την ξήρανση, ο παράγοντας δεν αφήνει υπολείμματα στις επεξεργασμένες περιοχές.

- «Belinka». Ένας αντι-καλουπικός παράγοντας ευρέος φάσματος σχεδιασμένος για να σκοτώνει μούχλα και μύκητες. Εύκολο στη χρήση και ασφαλές για τον άνθρωπο, το φάρμακο είναι γρήγορο και αποτελεσματικό. Το προϊόν είναι κατάλληλο για επεξεργασία τόσο εσωτερικών όσο και εξωτερικών επιφανειών.

- «Μυκητοκτόνο Spectrum». Καταπολεμά τον μύκητα στους τοίχους, σε γύψο, ξύλο και βαφή. Είναι σχεδιασμένο για χρήση σε χώρους ιδιαίτερα εκτεθειμένους στην υγρασία, τόσο εντός όσο και εκτός του κτιρίου.

- «Antialga B25». Η υδατική διασπορά της αλγινίνης και του μυκητοκτόνου είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση διαφόρων τύπων καλουπιών και μυκήτων. Έχει χαμηλή τοξικότητα. Προστίθεται στα χρώματα. Δεν αφήνει μια ευχάριστη οσμή.

- «PS 50». Ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αφαίρεση των φύλλων από επιφάνειες από σκυρόδεμα, είναι επίσης καλό για την αφαίρεση μούχλας και μύκητα από γυψοσανίδες, γύψο και ξύλο.

- Λοιπόν τελείωσε. Εξαιρετικά σύγχρονη θεραπεία για μούχλα, φύκια και μύκητες. Λειτουργεί απλά, αποτελεσματικά και με άμεσα ορατό αποτέλεσμα. Αντιβακτηριακό. Καθαρίζει, απολυμαίνει και προστατεύει από την εμφάνιση μούχλας και μύκητας σε παράθυρα, συστήματα εξαερισμού και μπάνια. Χρησιμοποιείται για την απολύμανση ξύλου, γύψου και χρωμάτων βαφής που έχουν υποστεί ζημιά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

- "Εμποτισμός Χιονοστιβάδας". Αντιμυκητιασικός παράγοντας για τοίχους, καταπολεμά μύκητες, μούχλα, άλγη, βρύα και λειχήνες από τοιχοποιία, γύψο και επιχρίσματα. Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση.

- "Boramon C30". Αντισηπτικό για την προστασία τοίχων, γύψου, βαφών και ξύλου από μύκητες. Τον εμποτισμό του ξύλου: προστατεύει από brownies και καλούπια, άλγη, βακτήρια και προνύμφες εντόμων - τεχνικά παράσιτα ξύλο :. Τερμίτες, κλπ Σημαντικές αυξήσεις βιολογικά στοιχεία αντίστασης ξύλινων κατασκευών. Εισέρχεται σε μόνιμη σύνδεση με το ξύλο, δεν αυξάνει το βαθμό της φλεγμονής του.

- «Τιτανικό» Μυκητοκτόνο. Χάρη σε αυτό, μπορούμε να αφαιρέσουμε τους μύκητες και τους μύκητες από τους τοίχους βαμμένους με χρώματα (εσωτερικά και εξωτερικά) χωρίς να χρειάζεται να αφαιρέσουμε το στρώμα. Αυτό το φάρμακο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί.

- Mellerud. Καταστρέφει όλα τα είδη μούχλας στο σπίτι, τη σάουνα και την πισίνα. Απλά ψεκάστε! Πράξεις αμέσως. Εξαλείφει τη μούχλα, τους μύκητες, τα βακτήρια και τα άλγη. Κατάλληλο για την επεξεργασία πλακιδίων, ραφών, τοίχων, οροφών, τοιχοποιίας, ξύλου, τεχνητών υλικών.

Απολυμαίνει, αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας. Επίσης ιδανικό για ταπετσαρίες και βαμμένους τοίχους. Τα 500 ml είναι αρκετά για 5-8 m2.

- Boramon. Μέσα καταπολέμησης μούχλας και μύκητα. Για χρήση τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόσο για γύψο, τοιχοποιία όσο και για ξύλο.

- Schimmelentferner Dufa. Αερόλυμα σε βάση νερού για γρήγορη αφαίρεση μούχλας, φύκια, βρύα. Κατάλληλο για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Περιέχει χλώριο. Είναι απλό σε εφαρμογή. Απολυμαντικό.

- Αστενιστής. Ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την αφαίρεση μαύρων κηλίδων από επιφάνειες χωρίς απόξεση. Ιδανικό για κουφώματα, πλαστικές κουρτίνες ντους, κεραμίδια και σκυρόδεμα.

Επιπλέον, η αγορά έχει πολλά χρώματα με την προσθήκη χρημάτων που καταστρέφουν τον μύκητα. Είναι δυνατή η απομόνωση βαφών μυκητοκτόνου διασποράς, χρωμάτων πυριτικού άλατος και χρωμάτων ρητίνης σιλικόνης. Χρησιμοποιούνται, τόσο μέσα όσο και έξω, μόνο να θυμάστε την προκαταρκτική εκκίνηση της επιφάνειας.

Λαϊκές θεραπείες που βοηθούν στην καταπολέμηση του μύκητα μούχλας

- Bleach. Η χρήση συμβατικού λευκαντικού μπορεί να απαλλαγεί από σχεδόν όλους τους τύπους μούχλας στο σπίτι. Η δραστική ουσία είναι υποχλωριώδες νάτριο. Σκοτώνει και τα δύο μούχλα και τη διαμάχη της. Bleach μπορεί να καθαρίσει το κεραμίδι στο μπάνιο, το γυαλί, το δάπεδο, αλλά πολλά πράγματα αποχρωματιστούν και να υποβαθμιστούν υπό την επίδραση της χλωρίνης. Επιπλέον, χλωρίνη τονίζει απότομη και τοξικές αναθυμιάσεις και διαβρώνει το δέρμα, έτσι προτού να αρχίσουν να αφαιρέσετε το καλούπι με χλωρίνη, φροντίστε να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος αερίζεται καλά. Πρέπει επίσης να φοράτε λαστιχένια γάντια για να προστατέψετε τα χέρια σας. Η επιφάνεια επεξεργάζεται με ένα μείγμα 1 μέρους λευκαντικού με 10 μέρη νερού.

- Λάδι για τσάι. Αναμίξτε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2 κουταλάκια του γλυκού (10 ml), δέντρο τσαγιού λάδι με 2 φλυτζάνια (500 ml) ύδατος, ανακινείται ζωηρά επί της ουσίας ενωμένοι. Εφαρμόστε τη λύση στην πληγείσα περιοχή. Μην ξεπλύνετε το διάλυμα, επιτρέποντάς του να εμποτίσει το καλούπι. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε τη διαδικασία. Το έλαιο δέντρων τσαγιού μπορεί να είναι ακριβό, και έχει ισχυρή οσμή, αλλά η οσμή διαλύεται μέσα σε λίγες μέρες.

- Σόδα ψησίματος βοηθά επίσης να απαλλαγούμε από μούχλα. Έχει επιπτώσεις στους μύκητες και είναι γνωστό ως φυσικό και ασφαλές οικιακό καθαριστικό. Σε αντίθεση με άλλα προϊόντα που περιέχουν επιθετικές χημικές ουσίες, η σόδα δεν βλάπτει την οικογένεια ή τα κατοικίδια ζώα. Ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλύεται σε ένα ποτήρι νερό και η επιφάνεια ψεκάζεται με ένα καλούπι. Μπορείτε απλά να ξεπλύνετε με σφουγγάρι σε μια λύση από σόδα επιφάνειες και πράγματα. Είναι προτιμότερο να μην ξεπλένεται πλήρως η σόδα από την επιφάνεια, προστατεύει αποτελεσματικά από την επανεμφάνιση επικίνδυνων ρύπων.

- Εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ. Αναμίξτε 20 σταγόνες εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ και 2 φλιτζάνια (500 ml) νερό σε φιάλη με ψεκασμό. Ανακινήστε για να αναμίξετε τα συστατικά και εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή. Εφαρμόστε τη λύση στην πληγείσα περιοχή και μην την ξεπλύνετε από την επιφάνεια. Μπορείτε να απορροφήσετε την περιοχή με μια στεγνή πετσέτα χαρτιού, αλλά μην την πλένετε με νερό.

- Υπεροξείδιο του υδρογόνου. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι επίσης κατάλληλο για την καταπολέμηση των καλουπιών. είναι αντιβακτηριακός και αντιμυκητιασικός παράγοντας. Το διάλυμα υπεροξειδίου 3% μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε φαρμακείο, είναι μη τοξικό και δεν εκπέμπει πικρή οσμή. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου απομακρύνει αποτελεσματικά το καλούπι σε πολλά υλικά, αλλά έχει και λεύκανση, γι 'αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή σε υφάσματα και βαμμένες επιφάνειες.

- Ξύδι. Το ξύδι τραπεζιού είναι ένα ασθενές οξύ και μπορεί να καταστρέψει πολλές κοινές ποικιλίες μούχλας. Έχει μια μυρωδιά, αλλά δεν εκπέμπει τέτοιους επικίνδυνους καπνούς ως λευκαντικό. Για να απαλλαγείτε από το καλούπι, το ξύδι εφαρμόζεται σε καλούπι επιφάνειες με ένα ψεκαστήρα ή σκουπίζεται με ένα υγρό πανί. Συνήθως μετά από μια ώρα πλύνετε με νερό και αερίζετε το δωμάτιο. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας, το ξύδι ψεκάζεται κάθε εβδομάδα στην προβληματική περιοχή.

- Αλκοόλ αμμωνίας επίσης χρησιμοποιείται για να καταστρέψει μούχλα. Όπως και το χλωρίνη, καταστρέφει εύκολα τον μύκητα σε σκληρές μη πορώδεις επιφάνειες, όπως πλακάκια ή γυαλί, αλλά δεν είναι αποτελεσματική για την αφαίρεση μούχλας από πορώδη υλικά. Για να απαλλαγούμε από τη μούχλα μέσω αμμωνίας, αναμιγνύεται στο μισό με νερό και ψεκάζεται το προκύπτον μίγμα στην μολυσμένη περιοχή. Αφήστε για αρκετές ώρες, στη συνέχεια πλύνετε. Η διαβρωτική οσμή αμμωνίας μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο και πνιγμό στο λαιμό. Είναι επικίνδυνο να αναμειγνύεται το λευκαντικό με την αμμωνία, καθώς αυτό απελευθερώνει τοξικό αέριο.

- Bura. Καλύψτε την πληγείσα περιοχή με καφέ. Για να προετοιμάσετε το μίγμα, πρέπει να αναμίξετε 1 φλιτζάνι (250 ml) βόρακα και 4 λίτρα ζεστό νερό. Αφού διαλυθεί πλήρως η ουσία, ρίξτε το διάλυμα σε μια φιάλη με ψεκασμό και εφαρμόστε στην περιοχή με μούχλα. Μετά από λίγα λεπτά, καθαρίστε με ένα πινέλο. Μη ξεπλύνετε το διάλυμα. Εάν χρησιμοποιείτε λιγότερο νερό, μπορείτε να κάνετε μια πάστα. Αυτός ο πολτός μπορεί να εφαρμοστεί στην περιοχή με μούχλα για αρκετά λεπτά. Ξύστε την πάστα και καθαρίστε την περιοχή με ένα πινέλο. Το Bura είναι μια φυσική, λευκή μεταλλική σκόνη. Χρησιμοποιείται ως μυκητοκτόνο, φυτοφάρμακο, ζιζανιοκτόνο, απολυμαντικό και αποσμητικό.

Πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και άλλων μυκήτων

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση του μύκητα στο μέλλον, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την αιτία της εμφάνισής του και στο μέλλον να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά και τα μέσα που σας βοήθησαν να τα ξεφορτωθείτε. Αλλά το κύριο μέτρο είναι η εξάλειψη της υψηλής υγρασίας.

Μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης μούχλας και άλλων μυκήτων είναι τα εξής:

- Εξαερώστε το δωμάτιο πιο συχνά.

- Μην κλείνετε τις πόρτες σφιχτά σε χώρους με υψηλή υγρασία (μπάνιο, κ.λπ.). Αυτό είναι απαραίτητο για την εξίσωση της θερμοκρασίας και της υγρασίας σε αυτά τα δωμάτια.

- Καθαρίστε το σύστημα εξαερισμού. Αυτό το ζήτημα μπορεί να αποδοθεί, για παράδειγμα, στην εγκατάσταση κλιματισμού. Επιπλέον, δεδομένου ότι το μούχλα εμφανίζεται κυρίως από τα σπόρια του, τα οποία εμφανίστηκαν στο δωμάτιο μέσω του αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα καθαριστικό αέρα που θα φιλτράρει τον αέρα στο δωμάτιο και θα σας δώσει επιπλέον προστασία.

- Στην τουαλέτα, το μπάνιο και άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία μπορούν να εγκατασταθούν ανεμιστήρες στην καμινάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης δυνατή η εγκατάσταση κουκούλας.

- Η θέρμανση και ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργούν στο επίπεδο των προτύπων σχεδιασμού. Τα τοιχώματα των χώρων πρέπει να έχουν θερμική αντίσταση αυστηρά σύμφωνα με το σχέδιο και οι συσκευές θέρμανσης να τοποθετούνται σωστά στους τελικούς χώρους.

- Όταν καταπολεμάτε το μούχλα, καθαρίστε και, αν χρειαστεί, επεξεργαστείτε το επίπεδο της επιφάνειας μπετόν ή τούβλου για να αφαιρέσετε εντελώς ένα πιθανό μύκητα στο μέλλον.

- Μετά την καταστροφή του μούχλας και άλλων μυκήτων, στις εργασίες επισκευής, χρησιμοποιήστε ειδικά εργαλεία που εκτός από τις βασικές τους ιδιότητες και σκοπούς έχουν επίσης την ιδιότητα να αποτρέπουν την εμφάνιση μυκήτων στο μέλλον. Όπως ήδη γράφτηκε στο προηγούμενο κεφάλαιο, υπάρχουν ακόμα και χρώματα, αστάρια κλπ. Με την προσθήκη ειδικών εξαρτημάτων που αποθηκεύουν τις επεξεργασμένες επιφάνειες από τον μύκητα.

- Εκτέλεση ενός συνόλου έργων αποστράγγισης και στεγανοποίησης του υπογείου για την προστασία από τα αποψυγμένα και υπόγεια ύδατα. Αυτό ισχύει και σε διαμερίσματα, ιδίως σε μπαλκόνια, με μόνωση.

- Στα ίδια μπαλκόνια, εάν έχουν υψηλή υγρασία και εάν είναι δυνατόν, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε ένα σύστημα θέρμανσης.

- Εάν αισθάνεστε τη γεύση του καλουπιού στο στόμα αφού βουρτσίζετε τα δόντια σας, τότε η οδοντόβουρτσα σας είναι μια εστία μύκητας, μην σφίγγετε με την αντικατάστασή της.

- Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας μετά την τοποθέτηση του δρόμου, έτσι ώστε να απλώσετε τα σπόρια του μύκητα λιγότερο.

- Τα τρόφιμα που έχουν γίνει μούχλα, πετάξτε το μακριά, βγάζοντας το στο δρόμο.

Βίντεο για μούχλα (ντοκυμαντέρ)

Συζητήστε μούχλα και άλλα είδη μυκήτων στο φόρουμ

Ετικέτες: μούχλα, μύκητες, μύκητες, μαύρο μύκητα, λευκό μύκητας, άνθηση, μούχλα στους τοίχους, πώς να απαλλαγούμε από μούχλα, τα κεφάλαια από το καλούπι, πώς να αφαιρέσει μούχλα, μύκητες βίντεο, αφαίρεση μούχλα, αντι-μούχλα, μούχλα μυρωδιά, πώς να πάρει το καλούπι, η ταινία μούχλα μούχλα φωτογραφία, σπίτι μούχλα προκαλεί μούχλα από επικίνδυνη μούχλα, λαϊκές θεραπείες, η πρόληψη της μούχλας, εξαερισμού, αερισμού, της υγρασίας, αντι-μούχλα, τα είδη της μούχλας λεκέδες, μούχλα στην ταπετσαρία έναντι του μύκητα, ο μύκητας στους τοίχους, στο σπίτι του μύκητα μύκητας στο διαμέρισμα