Πώς να αντιμετωπίσετε την υγρασία στο σπίτι;

Η παρουσία υγρασίας στο σπίτι σας, προκαλώντας μεγάλη βλάβη στην ανθρώπινη υγεία. Για το λόγο αυτό, ένας μύκητας εμφανίζεται συχνά σε ένα κτίριο κατοικιών. Και τα σπόρια, δεδομένου ενός μύκητα, πολύ εύκολα εισχωρούν στους πνεύμονές μας και γίνονται η κύρια αιτία των δυσλειτουργιών στο σώμα μας. Όταν παρατηρήσετε υγρασία στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε την αποστράγγιση του αέρα για να επιστρέψετε το δωμάτιο σε ένα καλό μικροκλίμα.

Αιτίες υγρασίας

Η ειδική υγρασία στις εγκαταστάσεις εμφανίζεται την άνοιξη. Μετά από όλα, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το χιόνι αρχίζει να λιώσει, και υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τις εικόνες αυτές παρατηρούνται κατά τη διάρκεια του έτους. Ας δούμε μαζί γιατί η υγρασία εμφανίζεται στην κατοικία μας. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι η υγρασία οφείλεται σε ανεπαρκή αερισμό. Συνήθως ο εξαερισμός βρίσκεται στην κουζίνα και στο μπάνιο. Αν παρατηρήσετε μια κακή λαχτάρα, τότε πρέπει να καταργήσετε την παρανόηση. Δηλαδή, πρέπει να το καθαρίσετε. Εάν ζείτε σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τότε η αιτία της υγρασίας είναι υπόγεια ύδατα. Αυτά τα νερά μπορεί να είναι πολύ κοντά στα θεμέλια του σπιτιού. Αν μιλάμε για διαμερίσματα, τότε ο λόγος μπορεί να είναι σε ελαττωματικούς αναμίκτες. Εάν στεγνώνετε συνεχώς τα υγρά αντικείμενα στο δικό σας διαμέρισμα, τότε είναι πιθανό ότι σύντομα θα έχετε ένα μύκητα. Όπως είναι γνωστό, ο μύκητας αρέσει πολύ στις υγρές εγκαταστάσεις. Επομένως, εάν έχετε μια πισίνα ή ένα ενυδρείο στο σπίτι σας, τότε ο μύκητας θα αρχίσει να αναπτύσσεται εκεί στην πρώτη θέση. Ο λόγος για την υγρασία είναι η ανεπαρκής θέρμανση του καθιστικού. Εάν αποφασίσετε να αποθηκεύσετε τη θέρμανση, δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό. Προκειμένου να αποφευχθεί η συμπύκνωση στους τοίχους, οι τοίχοι πρέπει να θερμανθούν καλά. Μια άλλη αιτία της υγρασίας στο σπίτι είναι η ακατάλληλη μόνωση των τοίχων. Ίσως στη διαδικασία της θέρμανσης, έγιναν λάθη ή χρησιμοποιήθηκαν φθηνά και υποβαθμισμένα υλικά.

Πώς να μειώσετε την υγρασία;

Μειώστε την υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιεί μερικές μεθόδους. Ένα από τα πιο κοινά και δημοφιλή είναι ο συνηθισμένος αερισμός του δωματίου. Αλλά το χειμώνα είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, επειδή μπορείτε να επιδεινώσετε την κατάσταση. Είναι σημαντικό να αερίζετε το καθιστικό τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, για δέκα λεπτά.
Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι για να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι. Πρώτον, η χρήση των ανεμιστήρων εξαγωγής. Πρέπει να εγκαθίστανται σε χώρους όπου υπάρχει υψηλή υγρασία (μπάνιο, σάουνα, κουζίνα). Δεύτερον, ένας θερμαντήρας πετρελαίου θα είναι επίσης καλός βοηθός σε αυτή την κατάσταση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μοντέλο θέρμανσης, στον οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί ανεμιστήρας. Τρίτον, η χρήση κλιματιστικού βοηθά επίσης στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο. Εκτός από το γεγονός ότι αυτή η συσκευή υποστηρίζει μια θερμοκρασία στο δωμάτιο, συμβάλλει επίσης στον αερισμό. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφορα μοντέλα κλιματιστικών, τα οποία έχουν διάφορες λειτουργίες. Η χρήση τέτοιων αυτοσχέδιων μεθόδων για τη μείωση της υγρασίας στο σπίτι θα πρέπει να απλοποιήσει σημαντικά την εργασία σας.

Χρήση των αφυγραντήρων

Αν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στην επίλυση του προβλήματος που παρουσιάζεται, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήρες αέρα. Αυτός ο εξοπλισμός απλοποιεί σημαντικά την ανθρώπινη ζωή. Αλλά πριν αγοράσετε αυτόν τον εξοπλισμό, είναι σημαντικό να μάθετε για μερικές από τις αποχρώσεις του αφυγραντήρα. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στο ύψος του εξοπλισμού που θα εμπλακεί στην εργασία. Αυτός ο δείκτης θα σας πει πόσα λίτρα νερού χρειάζεστε ανά ημέρα για να εξάγει την υγρασία αυτού του εξοπλισμού. Εάν έχετε μεγάλες περιοχές, τότε το ξηραντικό απαιτείται με τη μεγαλύτερη ένταση. Αν το δωμάτιο είναι πολύ μικρό, τότε μπορείτε να το κάνετε με ένα μικρό κινητό αφυγραντήρα. Ο εξοπλισμός είναι ακίνητος και κινητός. Κατά κανόνα, τα σταθερά είναι τα πιο ισχυρά. Τοποθετούνται στον τοίχο έτσι ώστε να μην κινούνται γύρω από το σπίτι. Εάν ο αφυγραντήρας είναι φορητός, τότε ο όγκος εργασίας, αντίστοιχα, είναι μικρότερος. Τέτοιες κινητές συσκευές μπορείτε να μεταφέρετε το σπίτι και να συμπεριλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξατμιστήρες τύπου εξαερισμού. Αυτή η συσκευή είναι πολύ δυνατή και μπορεί να απομακρύνει από τον αέρα μέχρι και δέκα λίτρα νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένας τέτοιος αφυγραντήρας είναι πολύ μεγάλος και καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Στο μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή απορρόφησης. Η λειτουργία ενός τέτοιου αφυγραντήρα είναι πολύ ήσυχη, είναι αρκετά οικονομικό.

Στεγνωτήριο για τον αέρα με τα χέρια του

Ένας αφυγραντήρας αέρα μπορεί να κατασκευαστεί από τον εαυτό σας. Οι ευκολότεροι τρόποι να το κάνουμε, θα δώσουμε παρακάτω. Η πιο αποτελεσματική είναι η εξής. Θα πρέπει να πάρετε μερικά γυάλινα βάζα. Γεμίστε το με το μισό όγκο με το κανονικό αλάτι της κουζίνας. Μετά από αυτό, κατά την κρίση σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο αγαπημένο αιθέριο έλαιο. Έτσι, μπορείτε να ανανεώσετε το δωμάτιό σας. Στη συνέχεια, πρέπει να κανονίσετε αυτά τα βάζα στις γωνίες του διαμερίσματος. Όταν το αλάτι ξυπνήσει για να γίνει υγρό, θα πρέπει να το αλλάξετε. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική. Το κόστος ενός τέτοιου ξηραντικού είναι φθηνό, αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλό.
Μπορείτε να κάνετε άλλη έκδοση του αφυγραντήρα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε δύο πλαστικά μπουκάλια, τον όγκο, που πρέπει να είναι δύο λίτρα το καθένα. Επίσης, ένας επιπλέον ανεμιστήρας από τον υπολογιστή, ένα πληρωτικό για την τουαλέτα της γάτας. Ξεκινήστε την εργασία κάνοντας τρύπες στο μπουκάλι στο κάτω μέρος. Αυτό γίνεται για να περάσει ήρεμα τον αέρα. Στη συνέχεια, πρέπει να κόψετε τη φιάλη σε δύο μέρη, ο τόπος όπου βρίσκεται το πώμα περιτυλίσσεται με κανονικό επίδεσμο και καλύπτεται με σίλικα ζελ. Η κορυφή της φιάλης πρέπει να σταθεί με ένα λαιμό προς τα κάτω. Στη δεύτερη φιάλη, κόψτε το κάτω μέρος και στερεώστε τον ανεμιστήρα εκεί. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας πρέπει να παρέχει αέρα στην πλευρά στην οποία βρίσκεται ο πυθμένας κοπής. Αυτό το σχέδιο πρέπει να φορεθεί στην πρώτη φιάλη. Όλες οι άκρες και οι ραφές θα πρέπει να καλύπτονται με κόλλα ή ηλεκτρική ταινία. Είναι σημαντικό ότι ένα τέτοιο αποσμητικό είναι καλά στάση. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μονάδα, αφαιρέστε το καπάκι από τη φιάλη και συνδέστε τον ανεμιστήρα. Ο αέρας διέρχεται μέσω πήγματος πυριτίας, και απορροφά την υγρασία καλά. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τις τρύπες προς την άλλη κατεύθυνση.

Αυτός ο αφυγραντήρας μπορεί να λεχθεί ότι λειτουργεί πολύ ήσυχα. Σε μερικές ημέρες θα χρειαστεί να αλλάξετε το τζελ. Μετά από όλα, θα συσσωρεύσει υπερβολική υγρασία. Για να σώσετε αυτό το πήκτωμα, μπορείτε να κάνετε τα εξής. Πρέπει να μασήσετε το ίδιο το τζελ στο φούρνο, μετά την εξαφάνιση της υγρασίας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Αυτή η μέθοδος θα μειώσει σημαντικά το κόστος χρήσης του στεγνωτήρα σας. Ένα τέτοιο αποσμητικό είναι ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία και επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όσο διάστημα απαιτείται η κατάσταση.

Συμπεράσματα

Εν κατακλείδι, θέλω να πω ότι σε κάθε δωμάτιο όπου υπάρχει υψηλή υγρασία, πρέπει να υπάρχει αποσμητικό. Μετά από όλα, η υψηλή υγρασία προκαλεί σημαντική βλάβη στην ανθρώπινη υγεία, δημιουργώντας ταυτόχρονα και δυσφορία. Αλλά σε όλα είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε το χρυσό μέσο. Μετά από όλα, πολύ ξηρός αέρας προκαλεί βήχα σε ένα άτομο. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα για τον αέρα με μέτρο. Ελπίζουμε ότι αυτές οι συστάσεις θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η υψηλή υγρασία στο διαμέρισμα.

Πώς να στεγνώσει ο αέρας στο διαμέρισμα τον εαυτό σας

Η παραβίαση του μικροκλίματος σε ένα κτίριο κατοικιών συνδέεται συχνά με την αύξηση της υγρασίας. Υγρασία προκαλεί την εμφάνιση του διαμερίσματος παθογόνο μικροχλωρίδα, που οδηγεί σε επιδείνωση της υγείας των κατοίκων και υλικές ζημίες και το σπίτι τους. Πώς μπορώ να στεγνώσω τον αέρα σε ένα διαμέρισμα και να προειδοποιήσω για την απειλή της υπερκαπνίας των χώρων στο μέλλον; Απλά πρέπει να βρούμε την αιτία της υγρασίας στο σπίτι, να εξετάσει τρόπους για την καταπολέμηση της υγρασίας και ειδών εξοπλισμού και υλικών που χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούμε από υπερβολική υγρασία, και να εφαρμόσει όλα αυτά στην πράξη.

Αιτίες υγρασίας

Η υπερβολική υγρασία σε μια κατοικημένη περιοχή μπορεί να εμφανιστεί από στιγμή σε στιγμή ή να διαταράξει την ώρα, αλλά σε κάθε περίπτωση έχει τους δικούς του λόγους και την ανάγκη τους να βρουν έγκαιρα λύσεις. Η εμφάνιση της μούχλας και μυρωδιά μούχλας, και ως εκ τούτου, αναπνευστική νόσο, δαπανηρές επισκευές, αγορά νέων επίπλων μπορεί να είναι μια σοβαρή τιμωρία για αμέλεια σε σχέση με τις πηγές υγρασίας στο διαμέρισμα ή το σπίτι.

Οι κύριες αιτίες της υπερβολικής υγρασίας:

 • ανεπαρκής αερισμός ή έλλειψη αερισμού στο δωμάτιο (ειδικά στην κουζίνα και στο μπάνιο)
 • υπόγεια νερά, υψηλό ή ανερχόμενα την άνοιξη (ισχύουν για ιδιωτικές κατοικίες)
 • κακή κατάσταση των βρύων και των σωληνώσεων αποχέτευσης
 • Ξήρανση πλυμένων ρούχων σε σαλόνια
 • ένα μεγάλο αριθμό εγχώριων φυτών ή ρύθμιση των θερμοκηπίων στο διαμέρισμα
 • η παρουσία μιας ανοιχτής δεξαμενής με νερό (ένα μεγάλο σιντριβάνι ή ενυδρείο)
 • πισίνα ή σάουνα στο σπίτι (υπόγειο, υπόγειο ή κάτω όροφο)
 • αδύναμη μόνωση τοίχων
 • ανεπαρκής θέρμανση του διαμερίσματος (χαμηλές θερμοκρασίες - αιτία συμπύκνωσης)

Η στάθμη υγρασίας μετράται με υγρόμετρο. Γνωρίζοντας τους κανόνες υγρασίας για μια κατοικία (45-60%), μπορείτε να εφαρμόσετε προειδοποιητικά μέτρα πριν από τα σημάδια υπερβολικής υγρασίας και τις αρνητικές συνέπειές της.

Μέθοδοι ξήρανσης του δωματίου

Απλές μέθοδοι για τον ανεξάρτητο καθαρισμό του αέρα σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι χωρίς τη χρήση ειδικών γνώσεων, δεξιοτήτων, επαγγελματικού εξοπλισμού και τεχνικά πολύπλοκων εργασιών:

 1. Αερισμός - αν το σπίτι είναι πλαστικά παράθυρα, χρησιμοποιήστε τα Windows δεν είναι υλικά που αναπνέουν, και οι πόρτες είναι καλά σφραγισμένο, ο αερισμός του δωματίου, ειδικά το χειμώνα, εξασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού αερισμού. Παράθυρα ομίχλης - το πρώτο σημάδι της ανάγκης για εξαερισμό.
 2. Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού - το αδύναμο ρεύμα είναι ένα σημάδι μόλυνσης των αεραγωγών. Ο εξαερισμός εγκαθίσταται στην τουαλέτα, στο μπάνιο και στην κουζίνα, όπου συσσωρεύεται η μέγιστη ποσότητα υγρασίας, η οποία, με ένα αδύναμο απόσπασμα, διανέμεται σε όλους τους χώρους.
 3. Εγκατάσταση ανεμιστήρων - Η αφυδάτωση του αέρα σε ένα κτίριο κατοικιών μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ενίσχυση του φυσικού αερισμού με την εγκατάσταση ανεμιστήρων μιας συγκεκριμένης ισχύος. Η σταθερή κυκλοφορία του αέρα δεν θα επιτρέψει να διαλυθεί η υγρασία γύρω από το διαμέρισμα, τραβώντας το προς τα έξω.
 4. Κουκούλες κουζίνας - η ίδια η συσκευή δημιουργήθηκε για να εκτρέψει τους ατμούς και τις μυρωδιές από το δωμάτιο όπου προετοιμάζονται τα τρόφιμα, εμποδίζοντας έτσι τον ατμό να πέσει με συμπύκνωμα.
 5. Θερμαντήρας λαδιού - Σε αντίθεση με άλλες συσκευές θέρμανσης, δεν καίει οξυγόνο και κάνει εξαιρετική δουλειά υπερβολικής υγρασίας στο δωμάτιο (ειδικά αν έχει ενσωματωμένο ανεμιστήρα).
 6. Κλιματιστικό οικιακής χρήσης - η αρχή της λειτουργίας αυτής της συσκευής επιτρέπει, με σταθερή κυκλοφορία αέρα και διατηρώντας την επιθυμητή θερμοκρασία, να αφαιρείται η υγρασία από τον αέρα και να αποσύρεται υπό μορφή συμπυκνώματος εκτός των εγκαταστάσεων.

Με όλη την επιθυμία και τη χρήση διαφόρων τρόπων για την αφυδάτωση του αέρα στο δωμάτιο, μπορεί να βρεθεί ότι απαιτούνται αποτελεσματικότερα μέτρα για την εξάλειψη της υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, τα ειδικά σχεδιασμένα όργανα - στεγνωτήρια αέρα - θα σας βοηθήσουν να στεγνώσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Είδη αφυγραντήρων

Οι αφυγραντήρες αέρα είναι κλιματικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε μονίμως υδάτινους χώρους για να απορροφούν το νερό από τον αέρα. Υπάρχουν τρεις τύποι:

 • νοικοκυριό (απομάκρυνση έως και 30 λίτρων νερού ημερησίως)
 • ημι-βιομηχανική (μέχρι 300 λίτρα νερού ημερησίως)
 • Βιομηχανική (πάνω από 300 λίτρα νερού την ημέρα).

Είναι σαφές ότι στη βιομηχανία χρησιμοποιήθηκαν ογκώδεις ισχυρές συσκευές, και για το χώρο διαβίωσης θα ταιριάξουν πιο συμπαγείς συσκευές.

Οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης αντιπροσωπεύονται από δύο τύπους:

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία, την υγρασία και δυσάρεστες συνέπειες σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι

Όλοι ονειρεύονται ένα άνετο και άνετο σπίτι. Αλλά ακόμα και τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα δεν είναι ασφαλισμένα για την εμφάνιση μούχλας λόγω της πολύ μεγάλης υγρασίας των χώρων. Αντιμετώπιση του προβλήματος μπορεί να γίνει μέσω αποτελεσματικών λαϊκών μεθόδων και βιομηχανικών εργαλείων.

Αιτίες υγρασίας

Το κανονικό επίπεδο υγρασίας στο διαμέρισμα δεν είναι μεγαλύτερο από 60%. Κατά τη διάρκεια του καυτού καλοκαιριού, ο αριθμός αυτός μπορεί να μειωθεί στο 45%. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, ένα άτομο θα αισθανθεί όσο το δυνατόν πιο άνετα. Αλλά αν είναι υψηλό, δημιουργούνται βέλτιστες συνθήκες για την ανάπτυξη της υγρασίας, και ως εκ τούτου μύκητες, σε χώρους κατοικίας.

Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να προκαλέσει μύκητα

 • ανεπαρκής εξαερισμός.
 • ζημιές σε σωλήνες νερού και ακατάλληλα εγκατεστημένα οικιακά υδραυλικά συστήματα.
 • κανονική ξήρανση των κλινοσκεπασμάτων σε χώρους διαβίωσης.
 • συχνή κολύμβηση.
 • η παρουσία στο διαμέρισμα των ενυδρείων και ένα μεγάλο αριθμό των εσωτερικών φυτών?
 • μη μονωμένα διάκενα και ρωγμές.

Υψηλή υγρασία σχηματίζεται επίσης κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Για την εξάλειψη αυτού του προβλήματος, είναι συχνά καλό να αερίζετε το δωμάτιο. Αλλά αν το ανώτατο όριο τρέχει, να απαλλαγούμε από την υγρασία δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Η εμφάνιση της συμπύκνωσης στο δωμάτιο το καλοκαίρι και το χειμώνα διευκολύνει επίσης την εγκατάσταση των πλαστικών παραθύρων.

Πού εμφανίζεται το καλούπι;

Τις περισσότερες φορές, μούχλα μπορεί να βρεθεί στους τοίχους και τα παράθυρα, στην οροφή και το πάτωμα. Μερικές φορές ο μύκητας εξαφανίζεται κάτω από το τάπητα, στο σωρό, πίσω από την ταπετσαρία, τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα στους τοίχους, καθώς και σε ντουλάπια και ράφια. Όταν ανιχνεύεται μούχλα, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αποφευχθεί η αναπαραγωγή του μύκητα και να απομακρυνθεί πλήρως.

Γιατί μπορεί να εμφανιστεί υγρασία στο σπίτι - βίντεο

Οδηγίες για τη μείωση της υγρασίας σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι

 1. Ένας από τους απλούστερους τρόπους για την αποτελεσματική καταπολέμηση της εσωτερικής υγρασίας είναι ο τακτικός αερισμός. Ο ποιοτικός αερισμός των χώρων βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας
 2. Είναι επίσης απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για τη μόνωση των πηγών υγρασίας. Αν ο τοίχος του χώρου είναι υγρός εξαιτίας δυσλειτουργιών των σωλήνων ύδρευσης ή υπονόμων, είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη θραύσεων, τα οποία τελικά θα αποστραγγίζουν τον τοίχο. Αλλά αν η υγρασία εμφανίζεται σε ένα ιδιωτικό σπίτι, λόγω της εγγύτητας των υπογείων υδάτων, ο μόνος τρόπος επίλυσης του προβλήματος θα λιώσει η μόνωση των τοίχων και της θεμελίωσης των αδιάβροχα υλικά, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε ειδικευμένα καταστήματα Κατασκευή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται να κανονιστεί η πρόσθετη θέρμανση του δωματίου, η οποία θα επιτρέψει την ξήρανση των άψητων γωνιών και την αποφυγή περαιτέρω ανάπτυξης του μύκητα. Η πρόσθετη θέρμανση των χώρων θα μειώσει την υγρασία και θα στεγνώσει τα υγρά τμήματα των τοίχων και των δαπέδων
 3. Για να αποσαφηνιστεί η αιτία για τα τοιχώματα περιβλήματος καλύπτονται με υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο: να προσκολληθούν στην εσωτερική επιφάνεια του τοίχου με ταινία το πλαστικό φύλλο 50 cm μήκους, αφαιρέστε και ελέγξτε την κατάσταση της επιφάνειας κάτω από αυτήν σε λίγες ημέρες. Εάν είναι ξηρό, η αιτία του καλουπιού είναι ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν είναι υγρό, τότε ο λόγος έγκειται στην διήθηση του νερού μέσω του τοίχου. Για να απαλλαγείτε από ένα τέτοιο πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά υδατοαπωθητικά χρώματα ή σοβάδες, το οποίο περιλαμβάνει σιλικόνη ή συνθετικό λάτεξ. Για να αποφευχθεί η υγρασία μέσα, αυτά τα κεφάλαια εφαρμόζονται επίσης στους εξωτερικούς τοίχους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνιστάται η διεξαγωγή συνολικών εργασιών επισκευής. Τα υδατοαπωθητικά χρώματα και οι γύψοι προστατεύουν τους τοίχους από τους μύκητες
 4. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών πρέπει να θυμούνται ότι τα πήλινα δάπεδα είναι εξαιρετικοί αγωγοί υγρασίας. Για το λόγο αυτό, είναι επιθυμητό να καλύπτονται με πολυμερή υλικά ή σκυροδέματα. Το δάπεδο από σκυρόδεμα δεν επιτρέπει υπερβολική υγρασία
 5. Οι ρωγμές πρέπει να απομακρύνονται με διαλύματα που σκληρύνουν όταν έρχονται σε επαφή με ένα υγρό περιβάλλον. Για τοίχους εφαρμόστε διάλυμα γύψου. Όταν σφραγίζετε ελαττώματα που βρίσκονται στις αρμούς τοίχων και δαπέδων, συνήθως χρησιμοποιείτε εποξειδικά υλικά. Ποιότητα σφράγιση των ρωγμών θα αποτρέψει την εμφάνιση του μύκητα σε ένα διαμέρισμα και ένα ιδιωτικό σπίτι
 6. Οι λόγοι για την υπερβολική υγρασία μέσα στα ξύλινα κτίρια είναι οι ραφές μικρής ραφής μεταξύ των κορμών και ο ανεπαρκής αερισμός. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ειδικά αντισηπτικά φάρμακα και λευκαντικά που απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μύκητα, για παράδειγμα, Bioshit, Neomid, Remmers ή Prosept. Η στεγανοποίηση των αρμών μεταξύ των κορμών και η επεξεργασία του ξύλου με ειδικές ενώσεις θα αποτρέψουν την εμφάνιση υγρασίας μέσα στο σπίτι
 7. Σε διαμερίσματα που βρίσκονται σε σπίτια φτιαγμένα από τούβλα, μπλοκ αφρού και αεριωμένο σκυρόδεμα, με αυξημένη υγρασία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε στεγνωτήρες αέρα. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για την καταστροφή της υπερβολικής υγρασίας σε μπάνια, τουαλέτες και στην κουζίνα. Οι αφυγραντήρες θα αντιμετωπίσουν την υπερβολική υγρασία σε οποιοδήποτε χώρο διαβίωσης

Πώς να απαλλαγείτε από τον μύκητα στο διαμέρισμα - βίντεο

Μύκητας κάτω από το λινέλαιο

Συχνά ανεπιθύμητη υγρασία συσσωρεύεται κάτω από το λινέλαιο. Είναι εκεί που δημιουργούνται όλες οι συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας, είναι τελείως αδύνατο να απαλλαγούμε από αυτό και είναι απαραίτητο να αλλάξουμε την επικάλυψη. Συνιστάται να ακολουθείτε σημαντικές συστάσεις:

 • στα δάπεδα, που επηρεάζονται από μούχλα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θέσει παλιά υλικά?
 • ο μύκητας πηγαίνει συχνά στους τοίχους, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κόβουμε το κάτω μέρος της ταπετσαρίας δίπλα στα πλίνθια.
 • όταν εγκαθιστάτε ένα νέο λινέλαιο, είναι επιθυμητό να το επεξεργαστείτε με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.
Για να αφαιρέσετε το μύκητα κάτω από το λινέλαιο, θα πρέπει να αλλάξετε το δάπεδο

Μύκητας κάτω από την ταπετσαρία

Εάν το καλούπι που σχηματίζεται κάτω από την ταπετσαρία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την επιφάνεια των μαύρων σημείων με μία από τις ακόλουθες λύσεις:

 • της σκόνης απορρυπαντικού και χλωρίου (1-2 κουταλιές της σούπας χλώριο και 30-50 γραμμάρια..) - για να διαλυθεί το ξηρό μίγμα από 3 λίτρα κρύο νερό, χωρίς να ξεχνάμε τις συσκευές ασφαλείας με τη μορφή ενός αναπνευστήρα και γάντια.
 • από ½ ράβδο σαπουνιού, 100 γραμμάρια σόδα και 5 λίτρα νερού.

Οπλισμένος με αρκετές καθαρό πανί και σφουγγάρι, να καθαρίζονται και ξηρό τοιχώματα μέσω της εγχώριας θερμαντήρα ή μια υπέρυθρη συσκευή τότε πρέπει να εφαρμόζει ένα αντιμυκητιακό φάρμακο, π.χ., Furatsilinom ή νυστατίνη.

 1. Καλά διαλύστε 4-6 δισκία σε 0,5 λίτρα ζεστού νερού.
 2. Προσθέστε άλλα 3-5 λίτρα νερού.
 3. Για να επεξεργαστείτε μια λύση ενός τοίχου μιας θέσης. Αντί αυτών των φαρμάκων, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε θειικό χαλκό.
 4. Επιφάνειες που πρέπει να στεγνώσουν σχολαστικά.
 5. Εφαρμόστε ένα αστάρι για να κολλήσετε την ταπετσαρία. Κατά την επιλογή της σωστής σύνθεσης, πρέπει να δώσετε προσοχή στα προϊόντα που περιέχουν αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Χύτευση σε πλαστικά παράθυρα

Εάν το καλούπι σχηματίστηκε σε πλαστικά παράθυρα και πλαγιές, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως.

 1. Αφαιρέστε τους ορατούς μυκητικούς λεκέδες χρησιμοποιώντας ένα υδατικό διάλυμα χλωρίου σε αναλογία 5: 1.
 2. Για την επεξεργασία παραθύρων με έτοιμες αντιμυκητιακές ενώσεις (Vincents, TEX, Polyline, Dufa) ή κατασκευάζονται ανεξάρτητα.

Στο σπίτι, μπορείτε να κερδίσετε χρήματα για τέτοιες συνταγές:

 • 0,2 λίτρα βορικού και 70% οξικού οξέος ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 g φθοριούχου νατρίου και θειικού χαλκού ανά 1 λίτρο νερού.
 • 100 ml θειικού χαλκού και οικιακού λευκαντικού ανά 1 λίτρο νερού.

Η επιλεγμένη σύνθεση θα πρέπει να εφαρμόζεται στην επιφάνεια των πλαστικών πλαισίων και των πλαγιών με μια βούρτσα. Για να αποφύγετε ξανά την εμφάνιση μούχλας, συνιστάται να χρησιμοποιείτε μαστίχες στεγάνωσης με βάση το καουτσούκ. Μέσω τέτοιων μέσων είναι δυνατή η παροχή επιφανειών με αδιάβροχη επικάλυψη.

Μην ξεχνάτε τα μέσα προστασίας - γάντια και μάσκα. Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, αερίστε το δωμάτιο για 40 λεπτά.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση σε παράθυρα PVC - βίντεο

Μορφή στο μπάνιο

Όταν το μούχλα εμφανίζεται στο μπάνιο, είναι επίσης δυνατό να γίνει χωρίς επιφανειακή επεξεργασία με αντιμυκητιακές ενώσεις. Εάν ο μύκητας σχηματίστηκε στην οροφή, θα πρέπει να αφαιρεθεί μαζί με το γύψο, αφού έχουν καθαρίσει τις πληγείσες περιοχές από το σφραγιστικό και το χρώμα. Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι οι σωληνώσεις και οι μίξερ δεν διαρρέουν, για να αποφευχθούν θραύσεις. Οι θέσεις των αρθρώσεων των πλαστικών εξαρτημάτων μπορούν να επεξεργαστούν με ένα στεγανωτικό.

Τι να κάνετε αν σχηματιστεί ένα μαύρο καλούπι στο μπάνιο - βίντεο

Μορφή στο υπόγειο

Εάν το καλούπι εμφανίστηκε στο υπόγειο, αλλά η κατάσταση δεν είναι ακόμη πολύ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη μέθοδο.

 1. Διαλύεται σε 10 λίτρα νερού 250 ml φορμαλίνης 40%.
 2. Αντιμετωπίστε τις πληγείσες περιοχές των τοίχων και τις στεγνώστε.
 3. Αφού τοποθετήσετε στους τοίχους του γύψου και εκτελέστε ένα ασβέστη της οροφής. Παροχή του δωματίου με καλό εξαερισμό, η επανειλημμένη εμφάνιση του καλουπιού δεν μπορεί να ανησυχεί.

Πώς να αφαιρέσετε την υγρασία από το κελάρι - βίντεο

Αρχική διορθωτικά μέτρα για τον έλεγχο των μυκήτων και της εσωτερικής υγρασίας

Εκτός από τις βιομηχανικές ενώσεις, αποτελεσματικά και φθηνά προϊόντα που παράγονται στο σπίτι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καταπολέμηση των μύκητων.

 1. Λαμβάνετε 0,5 kg σαπούνι πλυσίματος, τρίψτε το και διαλύστε σε 5 λίτρα νερού.
 2. Βράστε την προκύπτουσα σύνθεση, ψύξτε την.
 3. Σε ζεστό καλοκαιρινό καιρό, βουρτσίστε πολλά στρώματα διαλύματος σαπουνιού σε μούχλα, χωρίς ταπετσαρία.
 4. Στη συνέχεια, καλύψτε τα με ένα μίγμα από 100 γραμμάρια στυπτηρία και 6 λίτρα νερού.

Αντιμετωπίστε την υγρασία με χλωριούχο ασβέστιο, τοποθετώντας το στις γωνίες. Για επαναλαμβανόμενη χρήση, πρέπει να στεγνώσει υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών και μετά από πνιγμό. Ως υποκατάστατο κατάλληλο κάρβουνο και ασβέστη. Ωστόσο, κατά τη χρήση αυτής της μεθόδου, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι ουσίες αυτές να μην είναι διαθέσιμες σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.

Αποτρέψτε την εμφάνιση μούχλας

 1. Για να αποφύγετε το καλούπι, ελέγξτε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με ένα υδρόμετρο.
 2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει καλός αερισμός και επαρκές φως του ήλιου.
 3. Στο μπάνιο και στην κουζίνα, χρησιμοποιήστε τους ανεμιστήρες, ελέγχετε τακτικά την τάπα στους αεραγωγούς αερισμού, παρακολουθείτε την κατάσταση των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων, ειδικά στους χώρους όπου είναι συνδεδεμένοι.
 4. Διορθώστε ρωγμές στους τοίχους και τα δάπεδα.
 5. Όταν πραγματοποιείτε μεγάλες επισκευές, χρησιμοποιήστε υλικά με βάση τα ορυκτά για να ρυθμίσετε αποτελεσματικότερα το επίπεδο υγρασίας στις εγκαταστάσεις.
 6. Φροντίστε για στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας.
 7. Ελέγχετε τακτικά τις πλαστικές σφραγίδες στα παράθυρα PVC, ελέγχετε την καταλληλότητά τους, κάνετε έγκαιρη αντικατάσταση.
 8. Κατά την πρώτη εμφάνιση του συμπυκνώματος, εξαλείψτε την αιτία της δημιουργίας του στο χρόνο.

Απλές και προσιτές μέθοδοι θα βοηθήσουν στην εξάλειψη του υπερβολικού επιπέδου υγρασίας στις εγκαταστάσεις, εμποδίζοντας έτσι την ανάπτυξη επιβλαβών μύκητων. Χρησιμοποιώντας μια ποικιλία προϊόντων και ενώσεων, μην ξεχνάτε τα μέτρα ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν την υγεία σας. Η τακτική εφαρμογή των προληπτικών μέτρων θα ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο αναμόρφωσης της μούχλας στο σπίτι σας.

Υψηλή υγρασία στο σπίτι

Η υγρασία στο σπίτι είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, σχηματίζεται όταν πλένετε, καθαρίζετε το δωμάτιο, πλένετε και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Αλλά σε ορισμένα σπίτια είναι εντός του κανόνα, και σε άλλες αυξάνεται, στην περίπτωση αυτή τίθεται το ερώτημα: "Γιατί υγρασία στο σπίτι εμφανίζονται και πώς να το αποτρέψει;"

Με την υπερβολική ποσότητα θολωτών παραθύρων, γυάλινων και καθρέφτη επιφανειών, οι τοίχοι εμφανίζονται λεκέδες, συχνά με ένα άγγιγμα καλούπι, όλα συνοδεύονται από μια παλιά δυσάρεστη οσμή. Ποια θα πρέπει να είναι η υγρασία του σπιτιού που δεν προκαλεί προβλήματα; Ο κανόνας είναι 30-60%, μετράται με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και οι συνήθεις δείκτες μπορούν να διαφέρουν για διάφορους λόγους και είναι δύσκολο να διατηρηθεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, ειδικά το καλοκαίρι, καθώς ο αέρας ξηραίνεται με θέρμανση το χειμώνα.

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης, που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα, θέλει να απαλλαγεί από την υγρασία του σπιτιού, γιατί προκαλεί πολύ ταλαιπωρία και, επιπλέον, χαλάει την αισθητική εμφάνιση του σπιτιού. Λόγω της συνεχούς υγρασίας στους τοίχους, τις οροφές και τις γωνίες, μπορεί να σχηματιστεί ένας μύκητας που είναι επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία, προκαλεί χρόνια κρυολογήματα, αλλεργίες και βρογχικό άσθμα. Τα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στις αλλαγές στην υγρασία, το ανοσοποιητικό τους σύστημα υποφέρει και έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις οικιακές εγκαταστάσεις.

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο σπίτι;

Από την υγρασία στο σπίτι μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες: τις καιρικές συνθήκες, εγγύτητα σε μεγάλα υδατικά συστήματα, η κατασκευή του σπιτιού σε μια περιοχή με υψηλή υπόγεια ύδατα ρέουν, κακό εξαερισμό και τακτική αερισμό των δωματίων.

Για να προστατεύσετε το σπίτι από την υψηλή υγρασία, έχουν επινοηθεί πολλοί καλοί τρόποι, αλλά για να επιτευχθεί μέγιστο αποτέλεσμα και να εξαλειφθεί για πάντα το πρόβλημα αυτό, πρέπει να εφαρμόσετε αυτές τις μεθόδους σε ένα περίπλοκο περιβάλλον. Φυσικά, τα μέτρα αυτά θα απαιτήσουν ορισμένες οικονομικές δαπάνες, αλλά σύντομα θα πληρώσουν, καθώς θα βοηθήσουν στην αποφυγή των εργασιών επισκευής και των δαπανών για φάρμακα.

Η υγρασία στο σπίτι

Πριν ξεκινήσετε τον αγώνα με υγρασία, πρέπει να καθορίσετε το επίπεδο υγρασίας. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η υγρασία στο σπίτι πρέπει να είναι μεταξύ 30-60%, το 45% θεωρείται το βέλτιστο. Έχοντας πεισθεί για το πλεόνασμα, μπορείτε να αρχίσετε να εργάζεστε για την εξάλειψή του.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος θα είναι να εκτελέσετε εργασίες επισκευής σε ένα υγρό δωμάτιο και να κάνετε στεγάνωση. Έτσι, για παράδειγμα, για στεγάνωση των κελαριών, ένα ξηρό οικοδομικό μίγμα με βάση το τσιμέντο είναι τέλειο. Το μπάνιο είναι αδιάβροχο δάπεδο με τη χρήση υγρού γυαλιού. Επιπροσθέτως, τα εξωτερικά τοιχώματα της κατοικίας υφίστανται επεξεργασία με γύψο με βάση τσιμέντου και χρειάζονται πολλά στρώματα. Μπορείτε να "ντύσετε" τους τοίχους σε μια ειδική προστατευτική υδατοαπωθητική επίστρωση. Αυτά τα μέτρα εμποδίζουν την είσοδο υγρασίας στο σπίτι.

Για να μειωθεί η υγρασία του αέρα, χρησιμοποιούνται σύγχρονα ξηραντικά, τα οποία χωρίζονται σε οικιακά και βιομηχανικά. Τα νοικοκυριά χρησιμοποιούνται σε καθιστικούς χώρους, είναι πολύ συμπαγή και ελαφριά, ώστε να μπορούν να μετακινούνται από δωμάτιο σε δωμάτιο και να εγκαθίστανται σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος. Τέτοιες συσκευές είναι αθόρυβες και λειτουργικές.

Μια καλή επιλογή για την εξάλειψη του προβλήματος θα είναι οι συσκευές θέρμανσης, ειδικά το φθινόπωρο και το καλοκαίρι, όταν η υγρασία στο δρόμο περισσότερο από ποτέ επηρεάζει την υγρασία στο δωμάτιο. Η συχνή χρήση τους κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου θα επιτρέψει την ξήρανση του ακατέργαστου αέρα και την πρόληψη του σχηματισμού μούχλας. Αλλά από την άλλη πλευρά, εάν το περίβλημα είναι ήδη θερμαινόμενο, τέτοιες συσκευές μπορούν να βλάψουν την υγεία. Σήμερα, στα ράφια των καταστημάτων μπορείτε να δείτε μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών που εξαλείφουν την υψηλή υγρασία. Αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αυτό το πρόβλημα, αλλά μόνο ένας ορισμένος χρόνος είναι αποτελεσματικός.

Οι λόγοι για την αύξηση του επιπέδου υγρασίας και μερικές συμβουλές για το πώς να το μειώσετε

Το γεγονός ότι το σπίτι έχει υψηλή υγρασία, επηρεάζεται από τα σύγχρονα παράθυρα με διπλά τζάμια ή μάλλον από την κακή ποιότητα εγκατάστασής τους. Προκειμένου να κυκλοφορεί ο αέρας στο δωμάτιο είναι σωστή, το παράθυρο πρέπει να είναι εγκατεστημένο πάνω από το καλοριφέρ, μπαταρία, αποτρέπει το γυαλί από την κατάψυξη και την εμφάνιση της υγρασίας του. Τα περιττά στοιχεία στη μπαταρία ή ένα πολύ μεγάλο περβάζι παραθύρων καθιστούν μερικές φορές δύσκολη τη θέρμανση των παραθύρων. Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το παρεμβαλλόμενο αντικείμενο, και στη δεύτερη, θα πρέπει να κάνετε τρύπες σε ένα μεγάλο περβάζι παραθύρου. Μερικές φορές ο λόγος έγκειται στο ίδιο το μονωτικό γυαλί, το οποίο μπορεί να είναι ελαττωματικό και να παρουσιάζει ελάττωμα. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι υποχρεωμένη στην επιχείρηση, δημιουργήθηκε εσφαλμένα ένα παράθυρο.

Συχνά, για την αύξηση της υγρασίας υπάρχει συχνή ξήρανση των ρούχων στο δωμάτιο ή δυσλειτουργία σωλήνων στο μπάνιο, ανεπαρκής εξαερισμός ή η πλήρης απουσία του. Για την εξάλειψη της υγρασίας, πρέπει να ελέγξετε τους σωλήνες και, εάν χρειάζεται, να τα αντικαταστήσετε με καινούργια, ελέγξτε το σύστημα αερισμού. Στο μέτρο του δυνατού, τα ρούχα πρέπει να στεγνώνουν σε εξωτερικούς χώρους. Συμβαίνει ότι τα πράγματα που δεν στεγνώνουν επαρκώς μετά το πλύσιμο μπαίνουν στο ντουλάπι, αυτό οδηγεί επίσης σε υγρασία και εμφάνιση δυσάρεστης μυρωδιάς. Ως εκ τούτου, αξίζει όσο το δυνατόν περισσότερο να στεγνώνετε τα ρούχα και κατά προτίμηση στον καθαρό αέρα.

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πολύ υγρό χώμα σε εγχώρια φυτά μπορεί επίσης να συμβάλει στην υγρασία. Δεν μπορείτε να πίνετε συχνά και άφθονα τα φυτά, χωρίς να δίνετε, καθώς θα πρέπει να στεγνώσει το έδαφος.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι;

Η ερώτηση "πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο σπίτι;" Υπάρχουν πολλές απαντήσεις, το πιο σημαντικό - να εντοπίσει την αιτία της, και στη συνέχεια να επιλέξει τους πιο σωστούς τρόπους για την εξάλειψή της.

Η αυξημένη υγρασία είναι χαρακτηριστική για παλιά κτίρια κατοικιών που χρειάζονται σημαντικές επισκευές. Όλα τα παραπάνω μέτρα για την εξάλειψή της σε αυτή την περίπτωση δεν θα βοηθήσουν. Η μόνη διέξοδος εδώ είναι η πλήρης ανακαίνιση της κατοικίας με τη χρήση ξύλου και γυψοσανίδας, τα οποία είναι φυσικά υλικά. Το γυψοσανίδα είναι γνωστό για την ικανότητά του να απορροφά την υπερβολική υγρασία και, αν χρειαστεί, αντίθετα, να το διαθέσει. Ως εκ τούτου, θα χρησιμεύσει τέλεια για τη ρύθμιση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Αλλά ακόμα, πώς να μειώσει την υγρασία στο σπίτι, αν το επίπεδο του έχει υπερβεί όλες τις επιτρεπόμενες κανόνες; Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος είναι να αερίζεστε συχνά το δωμάτιο, ειδικά μετά τις διαδικασίες μαγειρέματος, πλύσης και νερού. Το καλοκαίρι, είναι καλύτερο να μην κρέμεται τα παράθυρα με κουρτίνες, τότε οι ακτίνες του ήλιου θα στεγνώνουν τα δωμάτια γρηγορότερα. Μια εξαιρετική συσκευή που στεγνώνει αέρας είναι ένας ανεμιστήρας, παραδοσιακά που χρησιμοποιείται για να κρυώσει. Είναι αδύνατο να μην αναφέρουμε τις σύγχρονες οικιακές συσκευές για τη μείωση της υγρασίας. Αυτό και το ακριβό κλιματισμό, καθώς και ειδικές κουκούλες, και απλές συσκευές σε προσιτή τιμή. Τέτοιες συσκευές απορροφούν την υπερβολική υγρασία στον αέρα στο βέλτιστο επίπεδο, προστατεύουν το σπίτι από μούχλα και μύκητες, παρέχουν χώρο με ξηρότητα και θερμότητα, καθώς και ευχάριστη οσμή, η οποία είναι επίσης πολύ σημαντική.

Πώς να μειώσετε την υγρασία στο σπίτι;

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μείωσης της υγρασίας στο σπίτι. Πρόκειται για αποτελεσματικά χημικά προϊόντα, που παράγονται με απορροφητικά μέσα, απορροφητές υγρασίας. Στη διαδικασία χρήσης τους, η υπερβολική υγρασία εισέρχεται στη δεξαμενή. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτά τα φάρμακα όπως απαιτείται.

Εάν δεν υπάρχει αερισμός στο σπίτι, η τοποθέτησή του θα απαιτηθεί αμέσως. Αυτό το έργο μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος ή να καλέσει έναν πλοίαρχο. Στον τοίχο του προβληματικού χώρου, κάντε μια διαμπερή οπή, η οποία κλείνει από την σχάρα τόσο μέσα όσο και έξω. Ανάμεσα στις γρίλιες, ένας προφυλακτήρας είναι προεγκατεστημένος και θα τραβήξει ακατέργαστο αέρα από το δωμάτιο, αφήνοντας τη θερμότητα μέσα στο δωμάτιο.

Μερικές φορές μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της απορρόφησης υγρασίας χάπια, μπορούν να βρεθούν σε καταστήματα υλικού.

Πριν μειώσετε την υγρασία στο σπίτι στο επιθυμητό επίπεδο, θα πρέπει να βρείτε την αιτία της εμφάνισής της, να την εξαλείψετε και να συμβουλευτείτε για να αποφύγετε την επανεμφάνιση της.

Στη διαδικασία καταπολέμησης της υγρασίας, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν είναι λιγότερο επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία, οπότε το κύριο καθήκον δεν είναι να το παρακάνετε και να "ρυθμίζετε" την υγρασία στο βέλτιστο επίπεδο.

Πώς να στεγνώσει ο αέρας στο διαμέρισμα: μια ανεξάρτητη λύση του προβλήματος

Η αυξημένη υγρασία βλάπτει σε μεγάλο βαθμό την ανθρώπινη υγεία. Λόγω αυτού, εμφανίζεται ένας μύκητας στους χώρους, τα σπόρια του οποίου διεισδύουν στους πνεύμονες, προκαλούν μόνιμη ρινική καταρροή, επιθέσεις βήχα, πονοκεφάλους και άλλες διαταραχές στο σώμα. Όταν η υγρασία είναι αισθητή, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς να αποστραγγίζετε τον αέρα στο διαμέρισμα μόνοι σας και να επιστρέφετε ένα καλό μικροκλίμα στην κατοικία.

Αιτίες υγρασίας

Με την υπερβολική υγρασία, πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουν την άνοιξη όταν αρχίζει να λιώσει το χιόνι, αλλά σε μερικά σπίτια παρατηρείται όλο το χρόνο ένα τέτοιο δυσάρεστο φαινόμενο. Για να λυθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

 • Η υγρασία συχνά αναπτύσσεται λόγω ελαττωματικού εξαερισμού, το οποίο εγκαθίσταται στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ένα σημάδι της υπηρεσίας είναι καλή πρόσφυση, οπότε θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά.
 • Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, υψηλή υγρασία εδάφους προκαλεί το υπόγειο νερό που τρέχει σε άμεση γειτνίαση με το ίδρυμα. Στα διαμερίσματα, ο λόγος είναι διαρροή βρύσες, μια στέγη, σταθερή ξήρανση του λευκά είδη στα δωμάτια. Ο μύκητας μπορεί να εμφανιστεί εάν υπάρχει ένα μεγάλο ενυδρείο στο δωμάτιο ή όταν μια πισίνα ή μια σάουνα λειτουργεί στον πρώτο όροφο ενός κτιρίου διαμερισμάτων.
 • Συχνά, η υγρασία οδηγεί σε οικονομίες στη θέρμανση το χειμώνα. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση στους τοίχους, είναι απαραίτητο να θερμανθούν τουλάχιστον το μισό πάχος.
 • Παραβιάζει το μικροκλίμα ακατάλληλη μόνωση των τοίχων. Εμπιστοσύνη εργασίες για τη μόνωση του διαμερίσματος θα πρέπει μόνο επαγγελματίες που χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας υλικά. Η θέρμανση, κατασκευασμένη από χειροτεχνία, συχνά δεν έχει θετικό αποτέλεσμα, αλλά, αντίθετα, είναι η αιτία της αυξημένης υγρασίας.

Μπορείτε να ελέγξετε το επίπεδο υγρασίας με μια ειδική συσκευή - ένα υγρόμετρο. Το χειμώνα, οι δείκτες του θα πρέπει να είναι 50-60 τοις εκατό, το καλοκαίρι επιτρέπεται να μειώσει την υγρασία στο 45 τοις εκατό.

Για να αισθάνεστε άνετα σε ένα διαμέρισμα, πρέπει να προσπαθήσετε να εξαλείψετε την αιτία της υγρασίας και να παρακολουθήσετε προσεκτικά την ποιότητα του αέρα κάνοντας το υγρόμετρο στον τοίχο.

Πώς να μειώσετε την υγρασία;

Στεγνώστε τον υγρό αέρα σε εσωτερικούς χώρους με διάφορους τρόπους. Μια απλή επιλογή είναι ο τακτικός αερισμός. Φυσάει τον ζεστό, ζεστό αέρα, γεμίζοντας το διαμέρισμα με δροσιά και φρεσκάδα. Το χειμώνα, πολλοί αποφεύγουν συχνό αερισμό, για φόβο να πνίξουν τα δωμάτια. Αυτό είναι λάθος. Μια φορά την ημέρα πρέπει να ανοίξετε τα μπαλκόνια και τα παράθυρα για τουλάχιστον 10 λεπτά, ειδικά σε εκείνους τους χώρους όπου συσσωρεύεται συμπύκνωση στα παράθυρα.

 • Οι ανεμιστήρες εξάτμισης συμβάλλουν στη μείωση της υγρασίας. Συνιστάται να τοποθετούνται στο μπάνιο, εάν δεν υπάρχει κανονική ανταλλαγή αέρα. Ο ανεμιστήρας υποστηρίζει την κυκλοφορία υγρών και ξηρών ρευμάτων αέρα, αποτρέποντας τη συσσώρευση σταγονιδίων νερού στους τοίχους και τον σχηματισμό μύκητα.
 • Η μείωση της υγρασίας στην κουζίνα παρέχει ποιότητα εξάτμισης. Απορροφά γρήγορα την εξάτμιση και τα αφαιρεί εγκαίρως. Τρεις τύποι συστημάτων εξάτμισης πωλούνται. Στην πρώτη, εγκαθίσταται ένα σύστημα διήθησης, το οποίο απορροφά αέρα, καθαρίζει και επιστρέφει στην κουζίνα. Στο δεύτερο, υγρός αέρας και καπνός μπαίνουν σε ειδικό σωλήνα και εξαερίζονται. Στην τρίτη, η τεχνολογία του πρώτου και του δεύτερου τύπου συνδυάζεται. Τέτοιες κουκούλες θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές για χρήση στην κουζίνα.
 • Ένας καλός βοηθός στην καταπολέμηση της υγρασίας είναι ένας θερμαντήρας πετρελαίου. Συνιστάται η χρήση του με ανεπαρκή ποιότητα κεντρικής θέρμανσης. Για γρήγορο αφυγραντρισμό του αέρα, συνιστάται η αγορά θερμαντικών σωμάτων με ενσωματωμένο ανεμιστήρα.

Η υψηλή υγρασία μπορεί να εξαλειφθεί με τη χρήση κλιματιστικού. Αυτός ο οικιακός εξοπλισμός είναι εξοπλισμένος με ειδικά φίλτρα που, εκτός από τη διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας του αέρα, συμβάλλουν στον αερισμό του χώρου και στην απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης και ακαθαρσιών από αυτό. Οι σύγχρονες συσκευές διαθέτουν έξυπνο σύστημα ελέγχου, ώστε να μπορούν εύκολα να προγραμματιστούν για να εκτελούν διάφορες εργασίες για τη βελτίωση του μικροκλίματος στο σπίτι.

Αφυγραντήρες αέρα

Όταν ο ακατέργαστος αέρας στο διαμέρισμα είναι ένα σταθερό πρόβλημα, είναι επιθυμητό να αγοράσετε εξοπλισμό για να υποστηρίξετε το βέλτιστο κλίμα. Οι αφυγραντήρες έρχονται σε διαφορετικά μοντέλα, οπότε πριν αγοράσετε πρέπει να λάβετε υπόψη πολλές αποχρώσεις.

Προκειμένου η συσκευή να εξασφαλίσει καλό αποτέλεσμα ξήρανσης, πρέπει να ληφθεί υπόψη ο όγκος εργασίας της. Αυτή η ένδειξη δείχνει πόσες λίτρα νερού μπορούν να εξαγάγουν τον αφυγραντήρα από τον αέρα ανά ημέρα. Για μεγάλους χώρους, απαιτείται μεγάλη συσκευή όγκου. Τα μικρά δωμάτια θα διαθέτουν ένα μικρό κινητό αφυγραντήρα.

Τα όργανα είναι δύο τύπων:

Οι σταθεροί αφυγραντήρες έχουν συνήθως μεγάλο όγκο και ισχύ. Συνδέονται στον τοίχο, οπότε μετά την εγκατάσταση δεν μπορούν να μετακινηθούν σε άλλη θέση. Οι φορητές συσκευές είναι εξοπλισμένες με μικρή ένταση. Τα όργανα μπορούν να μετακινηθούν σε διαφορετικούς χώρους και να ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.

Για μεγάλους χώρους συνιστάται να αγοράσετε εξατμιστήρες τύπου αφύγρανσης. Αυτά απορροφούν αέρα, περνάνε τον από τον εξατμιστή, ο οποίος αφαιρεί την υγρασία και στη συνέχεια επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι συσκευές είναι σε θέση να εξάγουν μέχρι και 10 λίτρα νερού την ημέρα από τον αέρα. Αυτή η ισχύς αντανακλάται στις συνολικές διαστάσεις τους και οδηγεί σε μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε μικρούς χώρους, μπάνιο ή αποθήκη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα προσρόφησης. Περιέχει απορροφητικό υλικό που απορροφά την υγρασία. Μια τέτοια συσκευή λειτουργεί αθόρυβα, εντελώς ασφαλής και οικονομικά.

Η συσκευή ρότορα αποστραγγίζει τον αέρα στο διαμέρισμα καλά. Η αρχή της δουλειάς του έχει ως εξής. Μέσω του περιστρεφόμενου δρομέα, γεμάτου με προσροφητικό, ο αέρας περνά, απαλλάσσεται από την υγρασία με αυτόν τον τρόπο, τότε θερμαίνεται και σβήνει.

Δισκία για ξήρανση στον αέρα

Εάν η υγρασία στην αίθουσα αυξάνεται υπό την επίδραση εποχιακών αλλαγών και δεν είναι μόνιμη, για να την εξουδετερώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ταμπλέτες που εισάγονται σε ειδικές συσκευές. Τα πλεονεκτήματα αυτής της μεθόδου είναι ότι:

 • η συσκευή και τα δισκία είναι χαμηλού κόστους.
 • ο αέρας αποστραγγίζεται χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.
 • η διαδικασία είναι αθόρυβη.

Τα δισκία αποτελούνται από κρυστάλλους στους οποίους απορροφάται υγρασία από τον αέρα. Μια συσκευή είναι αρκετή για να μειώσει την υγρασία σε ένα δωμάτιο που έχει μέγεθος 20 m2. Εάν το δωμάτιο είναι μεγαλύτερο, θα πρέπει να αγοράσετε δύο συσκευές.

Τα χάπια στεγνώματος ταιριάζουν απόλυτα με τους μύκητες και το μούχλα, εμποδίζουν τη διάβρωση του μετάλλου από την υγρασία, αποφεύγουν τη συμπύκνωση στα παράθυρα. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες και να αλλάζουν τακτικά στη συσκευή, εγκαθιστώντας νέα.

Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα;

Για να μειώσετε την υγρασία, είναι εύκολο να φτιάξετε τον αφυγραντήρα μόνοι σας. Υπάρχουν απλοί τρόποι.

 • Χρειάζεστε μερικά γυάλινα βάζα.
 • Γεμίστε τα στο μισό με αλάτι, στο οποίο μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου. Θα προσφέρει χώρο με φρεσκάδα.
 • Τοποθετήστε τα δοχεία σε διάφορα μέρη του διαμερίσματος.
 • Όταν το άλας γίνει υγρό, αντικαταστήστε το με ένα νέο.

Στο σπίτι, μπορείτε να κάνετε ένα πιο ισχυρό ξηραντικό. Θα χρειαστεί να αποθηκεύσετε δύο πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων, έναν μικρό ανεμιστήρα από τον επεξεργαστή του υπολογιστή, σίλικα τζελ για να γεμίσετε την τουαλέτα της γάτας, ψαλίδι, ηλεκτρική ταινία.

 • Σε ένα από τα μπουκάλια, κάντε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος με ένα κόκκινο-hot awl. Είναι απαραίτητα για την ελεύθερη διέλευση του αέρα.
 • Κόψτε τη χωρητικότητα στο μισό. Από την κορυφή, ξεβιδώστε το πώμα, κλείστε την τρύπα με έναν επίδεσμο διπλωμένο αρκετές φορές και ρίξτε σε 250 g σίλικας ζελ.
 • Τοποθετήστε το άνω μισό της φιάλης στο κάτω μέρος του λαιμού της φιάλης κάτω.
 • Πάρτε τη δεύτερη φιάλη. Προσεκτικά αποκόψτε το κάτω μέρος του και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στο εσωτερικό του, ο οποίος τροφοδοτεί αέρα προς το κάτω μέρος κοπής.
 • Τοποθετήστε τη φιάλη του ανεμιστήρα στο πρώτο δοχείο. Συνδέστε τις αρθρώσεις προσεκτικά με ηλεκτρική ταινία, έτσι ώστε η δομή να κρατάει καλά.
 • Ανοίξτε το φελλό στη φιάλη με τον ανεμιστήρα και ενεργοποιήστε τη συσκευή.

Οι λεπίδες του ανεμιστήρα παρέχουν αέρα μέσα. Περνάει μέσω πηκτώματος πυριτίας, το οποίο απορροφά την υγρασία από αυτό. Μέσω της τρύπας, κλεισμένη με έναν επίδεσμο, ο ξηρός αέρας εισέρχεται στον πυθμένα της φιάλης και φεύγει από εκεί μέσα στο δωμάτιο από τις τρύπες που φτιάχνουν οι βίδες.

Αυτός ο αφυγραντήρας λειτουργεί ήσυχα και αποτελεσματικά. Μετά από λίγες ημέρες, το πήγμα πυριτίας θα απορροφήσει υπερβολική υγρασία. Στη συνέχεια, ο προσροφητής θα πρέπει να χύνεται από τον αφυγραντήρα, να φρύγεται για 2 ώρες στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά και να ξαναχρησιμοποιείται.

Όπως μπορείτε να δείτε, κάνοντας ένα απλό αφυγραντήρα με τα χέρια σας δεν είναι καθόλου δύσκολο. Για να βεβαιωθείτε ότι κάνει καλή δουλειά, φροντίστε να αερίζετε τακτικά το σπίτι, ειδικά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και μην στεγνώνετε τα ρούχα στο διαμέρισμα. Μην ξεχνάτε ότι η βλάβη στην υγεία δεν έχει μόνο αυξημένη υγρασία. Υπερβολικά ξηρός αέρας επηρεάζει τους βλεννογόνους των ανθρώπων, προκαλώντας συχνό βήχα και ρινική καταρροή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η υγρασία σε ένα βέλτιστο επίπεδο, ασφαλές για την υγεία.

Πώς να στεγνώσει ο αέρας σε ένα διαμέρισμα

Υπάρχει πάντα κάποια υδρατμούς στον αέρα. Μπορεί να διακρίνεται με πλήρη ξήρανση του αέρα, ζυγίζεται και, ως εκ τούτου, καθορίζει την απόλυτη υγρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Στην πράξη, ο δείκτης αυτός χρησιμοποιείται σπάνια. Το γεγονός είναι ότι όταν αλλάζει η θερμοκρασία του αέρα, η ποσότητα ατμού σε αυτό αναπόφευκτα αλλάζει: όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία των μαζών του αέρα, τόσο λιγότερη υγρασία υπάρχει σε αυτά. Αντίθετα, όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία του αέρα, τόσο περισσότερο ατμός μπορεί να περιέχει.

Συνεπώς, στην πράξη χρησιμοποιείται συχνά η έννοια της σχετικής υγρασίας αέρα, λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία της πραγματικής ποσότητας υγρασίας σε 1 m3 αέριων μαζών με τη μέγιστη δυνατή περιεκτικότητα σε υγρασία σε 1 m3 αέρα σε δεδομένη θερμοκρασία. Μετρήστε το σε ποσοστό.

Ο πολύ υγρός αέρας στο δωμάτιο καθιστά δύσκολη την αναπνοή, οδηγεί σε αυξημένη κόπωση, καθώς και στο σχηματισμό μυκητιακής μικροχλωρίδας. Ο ξηρός αέρας είναι επίσης ανασφαλής: υπερβολικά στεγνώνει τις βλεννώδεις μεμβράνες ενός ατόμου, προκαλώντας δυσφορία.

Η αξία άνεσης της σχετικής υγρασίας για τις κατοικίες κυμαίνεται από 40 έως 60%, ενώ για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και τις αποθήκες η σχετική υγρασία θα πρέπει να κυμαίνεται από 60 έως 70%.

Εάν υπάρχει περισσότερη υγρασία στον αέρα, ονομάζεται υγρό. Σε χαμηλότερη σχετική υγρασία, πρόκειται για ζήτημα ξηρού αέρα. Μετρήστε το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο με ένα υγρόμετρο οικιακής χρήσης ή ψυχρόμετρο.

Τι λέει η μέτρηση του υγρομέτρου;

Το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με το τι ακριβώς συμβαίνει στο σπίτι. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του υγρού καθαρισμού, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να αυξηθεί για μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο συμβαίνει και όταν στεγνώνετε τα ρούχα στο δωμάτιο. Για αφύγρανσης σε ένα διαμέρισμα σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετό για να ανοίξει το παράθυρο, δημιουργώντας μια πρόσθετη ροή αέρα η οποία, με τη σειρά του, θα οδηγήσει σε εντατικοποίηση των εργασιών του φυσικού συστήματος εξαερισμού και αφαιρέστε υγρό αέρα από το σπίτι. Δεν χρειάζεται να ληφθούν άλλα μέτρα.

Αν ο αέρας είναι πολύ υγρό καλοκαίρι, ζέστη, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφύγρανσης του κλιματιστικού, κατά την οποία δεν υπάρχει μόνο η απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας από αέριες μάζες, αλλά και μείωση της θερμοκρασίας του αέρα.

Ένα άλλο πράγμα είναι αν το σπίτι έχει υψηλή υγρασία, η οποία είναι ιδιαίτερα κοινή σε ιδιωτικά σπίτια παλαιών κατασκευών.

Γιατί ο αέρας στο σπίτι βρέχεται;

Η μόνιμη υψηλή υγρασία στο σπίτι είναι ένα ανησυχητικό σύμπτωμα, γεγονός που υποδηλώνει σοβαρά προβλήματα στην κατασκευή του ίδιου του κτιρίου, στη θερμομόνωση ή στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Πριν αρχίσετε να αποστραγγίζετε τον αέρα στο σπίτι, πρέπει να μάθετε την πηγή υγρασίας και να την εξουδετερώσετε.

Το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί

Πολλά ζεστά λόγια λέγονται για το σύστημα του φυσικού αερισμού στις κατοικίες θερμότητας-αδράνειας στις σελίδες της ιστοσελίδας μας. Και δεν είναι τυχαίο. Είναι απλός σχεδιασμός που σας επιτρέπει να διατηρείτε ένα άνετο επίπεδο ανταλλαγής αέρα και υγρασίας στο σπίτι χωρίς προσπάθεια εκ μέρους του ατόμου.

Εάν ζείτε σε ένα σπίτι με χαμηλή θερμική αδράνεια (σκελετό δομή, το σπίτι του πυριτικού μπλοκ, κλπ), τότε θα πρέπει απαραιτήτως να είναι ένα σύστημα αερισμού του αέρα.

Εάν υπάρχει υγρασία στο σπίτι, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Σε φυσικό αερισμό επαλήθευσε την παρουσία του φρέσκου αέρα από το εξωτερικό και κενού στο εσωτερικό του αγωγού εξαερισμού (αρκετό για να φέρει τον αναπτήρα του εξαερισμού τρίψιμο και εξασφαλίζουν ότι η φλόγα έχει κλίση προς την κατεύθυνση του αγωγού).

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός ελέγχει όλα τα στοιχεία και τα φίλτρα καθαρίζονται. Συνήθως αυτά τα μέτρα για την αποστράγγιση του αέρα στο διαμέρισμα είναι αρκετά. Αν ο αερισμός λειτουργεί σωστά, αλλά το σπίτι είναι ακόμα υγρό, η αιτία υπερβολικής υγρασίας μπορεί να είναι σε λανθασμένη θερμομόνωση του κτιρίου.

Ακατέργαστοι τοίχοι

Όταν το σπίτι είναι μονωμένο από το εσωτερικό κάτω από ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού, η εσωτερική επιφάνεια των τοίχων είναι πάντα συμπυκνωμένη. Δεν έχει σημασία ποιο θερμομονωτικό υλικό χρησιμοποιείται: πέτρα ή ορυκτοβάμβακας, διογκωμένο πολυστυρόλιο ή χαρτόνι βασάλτη - το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το σημείο δρόσου (το σημείο σχηματισμού συμπυκνώματος) μετατοπίζεται στο εσωτερικό του δωματίου. Η σωστή μόνωση των τοίχων πρέπει να γίνεται μόνο από το εξωτερικό. Στη συνέχεια, το σημείο δρόσου θα μετακινηθεί έξω από τον τοίχο προς τα έξω και η συμπύκνωση θα σχηματιστεί είτε στην εξωτερική επιφάνεια του τοίχου είτε στο στρώμα θερμικής μόνωσης, αποστραγγίζοντας και εξατμίζοντας.

Αν βρείτε μια ακατάλληλη μόνωση του στρώματος σπιτιών της μόνωσης είναι καλύτερο αποσυναρμολογηθεί. Η μακροχρόνια υψηλή υγρασία μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στη δομή, ειδικά αν πρόκειται για σπίτι από ξύλο ή σκυρόδεμα. Η προσπάθεια στεγνώματος των τοίχων με την εγκατάσταση πρόσθετων συσκευών θέρμανσης θα οδηγήσει μόνο σε αυξημένο σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Εάν ο εξαερισμός λειτουργεί καλά, οι τοίχοι είναι στεγνοί, αλλά στο σπίτι είναι υγρός, τότε το κτίριο μπορεί να ανεγερθεί χωρίς μια ποιοτική στεγανοποίηση του υπογείου και το υπόγειο νερό εισέρχεται στο σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εκκενωθεί το νερό από το θεμέλιο και η μετέπειτα στεγανοποίησή του.

Αν το σπίτι σας είναι χτισμένο σωστά, καλά μονωμένο και εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικό σύστημα εξαερισμού, αλλά νομίζετε ότι ο αέρας μέσα στο σπίτι εξακολουθεί να είναι πολύ υγρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συσκευές για να στεγνώσει στον αέρα μέσα στο σπίτι.

Αφυγραντήρες - η αρχή της λειτουργίας

Ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα μπορούν να είναι τριών τύπων:

 • Συμπύκνωση - την εφαρμογή της αρχής του διαχωρισμένου συστήματος. Σε αυτά, ο αέρας διέρχεται μέσω του εξατμιστή και ψύχεται. Σε αυτή την περίπτωση, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται και οι μαγειρεμένες μάζες αέρα μπαίνουν ξανά στο δωμάτιο. Το κόστος της συμπύκνωσης ξηραντικών αέρος είναι κατά μέσο όρο από 7 έως 35 χιλιάδες ρούβλια. Για παράδειγμα, η τιμή ενός αφυγραντήρα αέρα Neoclima Νϋ-10ΑΗ στην αγορά Yandex τον Δεκέμβριο του 2017 ήταν 7680 ρούβλια.
 • Προσρόφηση - Σε αυτά, ο ξηρός αέρας διέρχεται από ένα τύμπανο με απορροφητική υγρασία προσροφητή. Ταυτόχρονα, διεξάγεται η διαδικασία ξήρανσης του προσροφητικού με ειδικά θερμαινόμενο αέρα και εκκενώνεται θερμός υγρός αέρας στην ατμόσφαιρα. Αυτές οι συσκευές όχι μόνο αποστρέφουν τον αέρα, αλλά και καθαρίζουν. Το κόστος του στεγνωτηρίου αέρα προσρόφησης κυμαίνεται από 11.000 ρούβλια έως 300.000 ρούβλια. Για παράδειγμα, ένας αφυγραντήρας αέρα προσρόφησης MASTER DHA 10 πωλείται στην Αγορά Yandex για 11100 ρούβλια και τον αφυγραντήρα προσρόφησης αέρα Danvex AD 200 μπορείτε να αγοράσετε για 177500
 • Αφομοίωση Οι αφυγραντήρες αφαιρούν τον υγρό αέρα από το δωμάτιο, ρίχνοντάς το στην ατμόσφαιρα. Είναι φθηνές, αλλά δεν διαφέρουν ως προς την αποτελεσματικότητα.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Η υψηλή υγρασία στο σπίτι μπορεί να βλάψει την ανθρώπινη υγεία. Αλλά ο κίνδυνος δεν είναι μόνο αυτός: η υγρασία στο σπίτι μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας, ικανή να καταστρέψει το σπίτι.

Η αιτία υπερβολικής υγρασίας είναι η δυσλειτουργία του συστήματος εξαερισμού, η λανθασμένη θερμομόνωση και η στεγανοποίηση της δομής. Αφού βρεθεί η υπερβολική υγρασία στο σπίτι, είναι απαραίτητο να εκκαθαριστεί επειγόντως η πηγή του.

Για περιοδική αφύγρανση και καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικοί καθαριστές αέρα.

Πώς να στεγνώσει ο αέρας στο διαμέρισμα τον εαυτό σας

Οι άνθρωποι έχουν ανακαλύψει εδώ και πολύ καιρό ότι σε κάποια δωμάτια αισθάνονται χειρότερα από άλλα. Η μετακίνηση σε ένα νέο διαμέρισμα ή η επίσκεψη μερικές φορές γίνεται μια πραγματική δοκιμασία για μερικούς. Η αιτία της υποβάθμισης της ευημερίας είναι συχνά ο αέρας που αναπνέουμε. Η αυξημένη υγρασία προκαλεί την εμφάνιση στους τοίχους του μύκητα, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές για την υγεία. Όταν αναπνέει, το καλούπι εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα και μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη αλλεργικής ρινίτιδας, πονοκεφάλων, ρινικής καταρροής, βρογχικού άσθματος. Επίσης, υπάρχουν πιθανές παραβιάσεις στο έργο του καρδιαγγειακού συστήματος και άλλες ανωμαλίες.

Αιτίες υγρασίας

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους υπάρχει αυξημένη υγρασία στην κατοικία είναι:

 • Παρουσία ενυδρείου.
 • Συνεχής προετοιμασία φαγητού.
 • Συχνές πλύσεις σε μπανιέρα ή ντους.
 • Ξήρανση λινών στα δωμάτια.
 • Άλλοι παράγοντες, όπως τα τοπικά χαρακτηριστικά του κλίματος, είναι στενά συνδεδεμένα με τα υπόγεια ύδατα.

Υγρασία

Το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας είναι 60%. Το καλοκαίρι, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να φθάσει το 45%. Μετρήστε την υγρασία στις εγκαταστάσεις με υγρόμετρο. Αν υπάρχει κλιματιστικό στο διαμέρισμα, είναι απαραίτητο να προσέχετε προσεκτικά τους δείκτες υγρασίας. Το κλιματιστικό λειτουργίας συμβάλλει σε μια ισχυρή μείωση της υγρασίας, η οποία επίσης βλάπτει την ανθρώπινη υγεία.
Πολλοί άνθρωποι κατά τη χειμερινή περίοδο προτιμούν να στεγνώνουν τα ρούχα στο δωμάτιο, γεγονός που επηρεάζει σημαντικά την αύξηση της ποσότητας υγρασίας στον αέρα. Ως εκ τούτου, μετά από τέτοιες διαδικασίες, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα είναι υποχρεωτικό.
Οι δομές κατοικιών με υψηλή υγρασία συχνά παραμορφώνονται και καταρρέουν. Οι κατασκευές από πέτρα και σκυρόδεμα καταρρέουν, το μέταλλο διαβρώνεται και το ξύλο σαπίζει πιο γρήγορα. Ένα αποτελεσματικό σύστημα στεγανοποίησης προστατεύει τη δομή από την πρόωρη αποτυχία.
Υγρασία στο σπίτι σε όλες τις επιφάνειες - οροφές, τοίχους, υαλοπίνακες - συμβάλλει στην εμφάνιση του συμπυκνώματος: εμφανίζονται υγρά σημεία, υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή και το ωίδιο, έπιπλα και οικιακές συσκευές αποτύχει. Ως εκ τούτου, συχνά πρέπει να κάνετε επισκευές για να απαλλαγείτε από παλιά πράγματα και να αποκαταστήσετε την εμφάνισή τους.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να στεγνώσει ο αέρας σε εσωτερικούς χώρους, μεταξύ των οποίων:

 • συχνός αερισμός.
 • υψηλής ποιότητας σύστημα εξάτμισης.
 • εγκατάσταση ανεμιστήρα.
 • τη χρήση θερμαντήρα?
 • χρήση του κλιματικού εξοπλισμού.

Αερισμός

Η απλούστερη και πιο προσιτή επιλογή για τη μείωση της υγρασίας αέρα σε ένα διαμέρισμα είναι ο συνήθης αερισμός. Προκειμένου το μικροκλίμα να είναι βέλτιστο για το ανθρώπινο σώμα, πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να αερίζεται τα δωμάτια, στα οποία η συγκέντρωση υγρασίας είναι η μεγαλύτερη. Σε μια κατοικία τέτοιες εγκαταστάσεις είναι ένα μπάνιο, μια κουζίνα και μια τουαλέτα. Προσδιορίστε ότι το δωμάτιο έχει υψηλότερη συγκέντρωση υγρασίας μπορεί να είναι από τα παράθυρα. Αν θορυβώσουν έντονα, ήρθε η ώρα να αερίσετε το δωμάτιο. Κατά τους χειμερινούς μήνες, πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν τον εξαερισμό, επειδή φοβούνται να κρυώσουν σε μια επίσκεψη με καθαρό αέρα. Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν το χειμώνα να χρησιμοποιούν μέσω του εξαερισμού των εγκαταστάσεων, δεδομένου ότι μια τέτοια μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική από την μικροαποδόμηση. Η γρήγορη ανταλλαγή αέρα δεν επιτρέπει στο δωμάτιο να κρυώσει.

Ανεμιστήρες

Η εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξάτμισης συμβάλλει επίσης στη μείωση της υγρασίας στο διαμέρισμα. Αυτές οι συσκευές εγκαθίστανται κυρίως στην τουαλέτα και το μπάνιο. Τα μπάνια έχουν συνήθως μια μικρή περιοχή. Όταν οι άνθρωποι λαμβάνουν διαδικασίες νερού, το δωμάτιο γεμίζει αμέσως με ατμό. Ελλείψει καλής ανταλλαγής αέρα, όλη η υγρασία πέφτει στην οροφή και στους τοίχους, γεγονός που οδηγεί σε ζημιά στο φινίρισμα του δωματίου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εμφανίζεται ένας μύκητας, ο οποίος επηρεάζει δυσμενώς το ανθρώπινο σώμα. Οι ανεμιστήρες εξαγωγής παρέχουν σταθερή κυκλοφορία ξηρού και υγρού αέρα, διατηρώντας έτσι το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Συστήματα εξάτμισης

Η κουζίνα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με σύστημα εξάτμισης. Τα κύρια καθήκοντα μιας τέτοιας συσκευής είναι η σύλληψη και η αφαίρεση της εξάτμισης. Το εκχύλισμα παρέχει μια ανταλλαγή και καθαρό αέρα στην κουζίνα και σε ολόκληρο το σπίτι. Σήμερα στην πώληση μπορείτε να δείτε τρεις ποικιλίες κουκούλες. Οι επίπεδες κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ειδικά συστήματα φιλτραρίσματος που απορροφούν αέρα, καθαρίζουν και επιστρέφουν στο δωμάτιο. Στις κουκούλες τύπου θόλου εγκαθίστανται σωλήνες με μανιβέλα, μέσω των οποίων ο αέρας αφαιρείται στο σύστημα εξαερισμού και δεν επιστρέφει πλέον στο δωμάτιο. Οι κουκούλες του τρίτου τύπου συνδυάζουν τα χαρακτηριστικά των επίπεδων και θόλου συστημάτων. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο αποτελεσματικές και πρακτικές.

Κλιματικός εξοπλισμός

Η μείωση της υγρασίας προωθείται επίσης από διαφορετικό κλιματικό εξοπλισμό. Η σύγχρονη αγορά προσφέρει βιομηχανικά, οικιακά, καθώς και ημι-βιομηχανικά αποξηραντικά (αφυγραντήρες αέρα). Η εγκατάσταση τέτοιων συσκευών πραγματοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία. Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι συσσωρευτών αποξηραντικού:

 1. Εξάτμιση (με ενσωματωμένο συμπιεστή). Ο ακατέργαστος αέρας από το δωμάτιο κατευθύνεται στον εξατμιστή (ψυγείο στην ψυχρή κατάσταση), όπου η υγρασία συμπυκνώνεται και στη συνέχεια συλλέγεται σε ειδικό δοχείο. Κατόπιν ο αέρας διέρχεται από το θερμαινόμενο ψυγείο και απελευθερώνεται πίσω στο δωμάτιο. Αυτές οι συσκευές μπορούν να αποστραγγίζουν μέχρι δέκα λίτρα την ημέρα. Ωστόσο, οι εν λόγω αφυγραντήρες έχουν μεγάλες διαστάσεις και καταναλώνουν αρκετά ηλεκτρισμό.
 2. Προσρόφηση. Τέτοια συστήματα αφύγρανσης περιέχουν μια ειδική ουσία - προσροφητή, η οποία απορροφά την υγρασία από τον αέρα. Τα όργανα είναι συχνά σιωπηλά, δεν καταναλώνουν ηλεκτρισμό και είναι ασφαλή στη χρήση. Οι ξηραντές προσρόφησης σχεδιάζονται κυρίως για μικρά δωμάτια: αποθήκες, τουαλέτες, ντουλάπια.
 3. Οι αφυγραντήρες που δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Peltier. Η κύρια διαφορά από τα συστήματα συμπίεσης είναι η παρουσία τέτοιων στεγνωτήρια στοιχείου Peltier, όπου οι ειδικές κατασκευές ημιαγωγών υπό την επίδραση της τρέχουσας δροσερό.
 4. Περιστροφική προσρόφηση. Ο ρότορας στη συσκευή γεμίζει με προσροφητικό. Όταν περιστρέφεται ο ρότορας, ο υγροποιημένος αέρας από το δωμάτιο περνά μέσα από τον μηχανισμό και δίνει υγρασία στην απορροφητική ουσία. Ο θερμός αέρας αναγέννησης πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση και αφαιρεί την υγρασία από το προσροφητικό. Σε σύγκριση με τον θόρυβο του συμπιεστή, οι περιστροφικές λειτουργούν λίγο πιο ήσυχα.

Θερμαντήρες

Στην καταπολέμηση της υγρασίας στο δωμάτιο, ένας θερμαντήρας πετρελαίου γίνεται συχνός βοηθός. Σήμερα μια τέτοια συσκευή είναι η πιο συνηθισμένη πηγή "πρόσθετης θερμότητας" σε διαμερίσματα και άλλες κατοικίες. Ο σχεδιασμός του θερμαντήρα λαδιού είναι αξιόπιστος και ασφαλής. Η κατηγορία τιμών δεν είναι υψηλή, η οποία επιτρέπει σε οποιοδήποτε άτομο να αγοράσει αυτή τη συσκευή. Για ευκολότερη και ταχύτερη απόρριψη της υψηλής υγρασίας υπάρχουν θερμαντικά σώματα που είναι εξοπλισμένα με τη λειτουργία ενός ενσωματωμένου ανεμιστήρα.
Για να θερμάνετε το δωμάτιο και να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία στον αέρα χρησιμοποιήστε ηλεκτρικά τζάκια. Σήμερα τέτοιες συσκευές είναι πολύ κοινές κατά τη χρήση. Τα ηλεκτρικά τζάκια βρίσκονται συχνά σε οικιστικά και δημόσια κτίρια, εστιατόρια, ξενοδοχεία και άλλους δημόσιους χώρους. Κάνοντας τα τζάκια αυτά με την ίδια φωτεινότητα με τα πραγματικά. Σε αυτή την περίπτωση, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιηθούν.

Κλιματιστικά

Η εγκατάσταση ενός οικιακού κλιματιστικού θα βοηθήσει επίσης να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο. Εκτός από ένα άνετο εσωτερικό μικροκλίμα, το κλιματιστικό σύστημα βοηθάει στον αερισμό του δωματίου και τον καθαρίζει από τη σκόνη και τη βρωμιά. Ο καθαρισμός γίνεται με σύγχρονα φίλτρα. Η συσκευή ελέγχει το επίπεδο υγρασίας, οπότε η χρήση της είναι ιδιαίτερα σημαντική σε χώρους όπου υπάρχουν πάντα πολλοί άνθρωποι. Με τη συσκευή μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο σε ένα βαθμό, η οποία βοηθά να απαλλαγούμε από ζεστή θερμότητα ή έντονο κρύο. Τα σύγχρονα κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με έξυπνα συστήματα. Συνεπώς, η συσκευή λειτουργεί ακόμα και όταν ένα άτομο απουσιάζει και δεν το χειρίζεται. Το κλιματιστικό μπορεί να προγραμματιστεί για διάφορες εργασίες.

Πριν από την αγορά διαφόρων συσκευών για την απορρόφηση της υγρασίας του αέρα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί σε ποιες αίθουσες θα χρησιμοποιηθούν αυτές οι συσκευές. Επιπλέον, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υπερβολικά ξηρός αέρας είναι επίσης επιβλαβής για το ανθρώπινο σώμα. Σε δωμάτια με χαμηλή υγρασία, η πιθανότητα διάδοσης διαφόρων βακτηρίων και ιών είναι μεγάλη.