Εγκατάσταση ενσωματωμένων κουκούλες: επιλογές διάταξης και οδηγίες εγκατάστασης

Κατά τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, οι ιδιοκτήτες όλο και περισσότερο προσελκύονται από την επιλογή μιας ενσωματωμένης κουκούλας.

Είναι ένα αποτελεσματικό και συμπαγές στοιχείο που μπορεί να καλυφθεί ανάμεσα στα υπόλοιπα έπιπλα για να γίνει πιο αρμονικό το εσωτερικό της κουζίνας.

Πώς γίνεται η τεχνική αυτή;

Μια κουκούλα αυτού του τύπου επιλέγεται συχνά για μια κουζίνα με μια μικρή περιοχή, αφού έχει συμπαγείς διαστάσεις. Φυσικά, ο σκοπός της συσκευής δεν περιορίζεται σε προβλήματα εσωτερικής διακόσμησης. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αέρα από τις ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η παρουσία της κουκούλας σας επιτρέπει να αφαιρέσετε γρήγορα από τις εγκαταστάσεις ξένες μυρωδιές που προέρχονται από το μαγείρεμα φαγητού, ατμού, ρύπανσης κλπ. Η ενσωματωμένη έκδοση πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις και διαθέτει επίσης συμπαγείς διαστάσεις και μικρό όγκο θορύβου που εκπέμπεται κατά τη λειτουργία.

Τα μειονεκτήματα τέτοιων συσκευών περιλαμβάνουν υψηλή τιμή, η οποία αντισταθμίζεται εντελώς από στερεά πλεονεκτήματα. Με μικρό μέγεθος, η συσκευή έχει το απαραίτητο επίπεδο απόδοσης. Οι κουκούλες οριζόντιου και κάθετου τύπου διακρίνονται. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα πρώτα, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθούν.

Η συσκευή μπορεί να στερεωθεί σε έναν τοίχο ή ένα ειδικό κουτί. Με την κάθετη έκδοση, όλα είναι λίγο πιο περίπλοκα, πρέπει να εγκαθίστανται απευθείας στον τοίχο, σε μια θέση που γίνεται γι 'αυτό το σκοπό. Κάνοντας αυτή την εξειδίκευση καθιστά την εγκατάσταση πολύ δύσκολη. Κατά την επιλογή της κουκούλας πρέπει να εστιάσετε όχι μόνο στον τύπο του, αλλά και στις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος της κουζίνας.

Το πλάτος της συσκευής μπορεί να κυμαίνεται σε αρκετά μεγάλο εύρος: από 45 έως 90 cm. Πρέπει να θυμάστε ότι το πλάτος εργασίας του καλύμματος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της επιφάνειας μαγειρέματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Μόνο με την τήρηση αυτού του κανόνα μπορούμε να επιτύχουμε επαρκή απόδοση της συσκευής. Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το μέγεθος των 60 cm.

Ένα σημαντικό στοιχείο του ενσωματωμένου μοντέλου εξάτμισης είναι ένα φίλτρο για τη σύλληψη λίπους. Η οριζόντια εξαγωγή πρέπει να παραταθεί πριν την ενεργοποίηση, έτσι ώστε να βρίσκεται σε ολόκληρη την επιφάνεια της εστίας. Το φίλτρο λίπους βρίσκεται ακριβώς σε αυτό το κινητό μέρος. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη λειτουργία ανακυκλοφορίας αέρα.

Οι συσκευές αυτές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με φίλτρο άνθρακα, είναι ακριβότερες. Μπορούν να λειτουργούν σε δύο λειτουργίες: μολύβδου ή ανακύκλωσης. Προσδιορίστε τον τύπο της κουκούλας πρέπει να είναι ακόμη και πριν από την κατασκευή των επίπλων στην κουζίνα, διότι το ντουλάπι στο οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή θα πρέπει να έχει τις κατάλληλες διαστάσεις.

Οι κουκούλες με ανακυκλοφορία είναι καλές στο ότι επιστρέφουν στο δωμάτιο όχι μόνο καθαρό αλλά και ζεστό αέρα. Έτσι, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας που καταναλώνεται για το μαγείρεμα και τη θέρμανση του αέρα θα παραμείνει μέσα στο σπίτι. Ωστόσο, οι απορροφητήρες τύπου ροής καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα.

Μία άλλη σημαντική παράμετρος κατά την εγκατάσταση ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι η κατακόρυφη απόσταση από την επιφάνεια μαγειρέματος μέχρι την άκρη της κουκούλας, δηλαδή Ε. Ε. Στο κάτω μέρος του θαλάμου στο οποίο είναι κτισμένο. Αυτή η παράμετρος είναι αυστηρά τυποποιημένη, για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι 70 cm, και για σόμπες αερίου - 80 cm.

Η μη συμμόρφωση με αυτή την απαίτηση θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση της απόδοσης της λειτουργίας της, είναι πιθανό να καταρρεύσει η συσκευή. Σε ορισμένες κουζίνες, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας κουκούλας σε απόσταση τουλάχιστον 85 cm από την εστία. Στην περίπτωση αυτή, είναι απαραίτητο να αγοράσετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερη χωρητικότητα από το σχεδιαστικό.

Υπάρχουν πλαστικοί αγωγοί με τετράγωνο και κυκλική διατομή. Οι στρογγυλές κατασκευές χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά από τα ορθογώνια ανάλογα, αφού οι τελευταίες καταλαμβάνουν σημαντικά μικρότερο χώρο από ένα κυλινδρικό κανάλι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια πλαστική έκδοση με λείους τοίχους, καθώς αντιστέκεται καλύτερα στη συσσώρευση ρύπων.

Ο αυλακωτός αγωγός σε αυτό το σχέδιο θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, επιπλέον, όταν ο θερμός αέρας διέρχεται από ένα τέτοιο κανάλι, δημιουργείται πρόσθετος θόρυβος. Το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο παρεμβολών ήχου που μπορεί να παράγει ένας απορροφητήρας είναι 70 ντεσιμπέλ. Είναι λίγο πιο δυνατός από τον ήχο στη συνήθη συζήτηση.

Παρά αυτές τις αδυναμίες, οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως με κουκούλες, καθώς έχουν αξιοπρέπεια. Είναι ευκολότερο να τοποθετήσετε μια τέτοια δομή, επειδή μπορεί να είναι κεκλιμένη και καμπυλωμένη με τον σωστό τρόπο. Επομένως, για την επιτυχή εγκατάσταση, δεν χρειάζεστε προσαρμογείς ή πρόσθετα στοιχεία.

Αλλά για να γυρίσετε τον πλαστικό αγωγό, πρέπει να δημιουργήσετε ένα ειδικό γόνατο. Αυτός ο σχεδιασμός συμβάλλει στο σχηματισμό στροβίλων ζεστού αέρα μέσα στο κανάλι, κάτι που δεν είναι πολύ χρήσιμο. Για να μειώσετε την ποσότητα μόλυνσης στα τοιχώματα του κυματοειδούς αγωγού, κατά την εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας, είναι απαραίτητο να το τεντώσετε ελαφρά.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια κυκλική διατομή μιας τέτοιας κατασκευής μπορεί να γίνει τετράγωνη, έτσι ώστε ο αεραγωγός να καταλαμβάνει λιγότερο χώρο. Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του τύπου κατασκευής. Η καλή ποιότητα αποδεικνύεται από τέτοια μοντέλα ενσωματωμένων κουκούλας όπως τα Bosch DHL 545 S, Shindo MAYA 60 SS / BG, Elica KREA GFA WH / F / 60, Miele DA 2270, Sub-Zero Wolf κ.α.

Απόδοση, φίλτρα, έλεγχος

Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για τις κουζίνες, συνιστάται δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα ανά ώρα. Επομένως, κατά τον υπολογισμό της παραγωγικότητας της κουκούλας, θα πρέπει να εστιάσετε στον όγκο της κουζίνας, που εκφράζεται σε κυβικά μέτρα. Για να γίνει αυτό, πολλαπλασιάστε το μήκος, το πλάτος και το ύψος του δωματίου και πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα κατά δέκα.

Για παράδειγμα, για κουζίνα με χώρο από τρία έως τέσσερα μέτρα και ύψος οροφής τριών μέτρων, απαιτείται απορροφητήρας με χωρητικότητα 3 mx 4 m X 3 m X 10, 360 m3 / h. Και αυτή είναι η ελάχιστη τιμή. Οι ειδικοί συστήνουν τη λήψη αποσπασμάτων για την κουζίνα με ένα συγκεκριμένο αποθεματικό ισχύος. Αν η απόδοση της συσκευής είναι χαμηλότερη, απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα της κουζίνας από τη ρύπανση.

Τα φίλτρα γράσου διαφέρουν ως προς τη σύνθεση:

 • οργανικά (με βάση το sintepon);
 • χαρτί (με βάση το μη υφαντό ύφασμα).
 • συνθετικό (με βάση το ακρυλικό);
 • Μέταλλο (αλουμίνιο ή χάλυβας).

Τα φίλτρα χαρτιού είναι μια εφάπαξ επιλογή, πρέπει να αντικαθίστανται κάθε φορά με καινούργια όταν μολυνθούν. Τα συνθετικά ανάλογα μπορούν να πλυθούν, αλλά πρέπει να το κάνετε αυτό πολύ προσεκτικά, διότι είναι εύκολο να καταστραφούν. Από καιρό σε καιρό, πρέπει επίσης να αντικατασταθούν, αν και όχι τόσο συχνά όσο οι χαρτί.

Τα μεταλλικά φίλτρα θεωρούνται τα πιο αξιόπιστα, ανθεκτικά στις κασέτες. Οι ποικιλίες άνθρακα, οι οποίες χρησιμοποιούνται μόνο σε εγκαταστάσεις με επανακυκλοφορία, δεν μπορούν επίσης να καθαριστούν. Πρέπει να αντικατασταθούν εγκαίρως, διαφορετικά η παραγωγικότητα της κουκούλας μπορεί να μειωθεί σημαντικά.

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο είδος του ελέγχου. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος επιτρέπει συνήθως:

 • να ρυθμίζει αυτόματα το επίπεδο απόδοσης.
 • αλλαγή τρόπων λειτουργίας?
 • ρυθμίστε τη συσκευή να ενεργοποιείται και να απενεργοποιείται σε αυτόματη λειτουργία.
 • τη συμπερίληψη του ενσωματωμένου φωτισμού σε περίπτωση κίνησης δίπλα στην πλάκα.
 • ένδειξη της κατάστασης των φίλτρων κλπ.

Μεταξύ των χρήσιμων λειτουργιών της καλύπτρας που είναι ενσωματωμένη στο ντουλάπι, μπορείτε να σημειώσετε την κατάσταση υπολειπόμενης λειτουργίας: οι ανεμιστήρες λειτουργούν για λίγο, αφού σβήσουν την κουκούλα για να εξασφαλίσουν την πληρέστερη αφαίρεση των ρύπων. Η πρόσθετη λειτουργία αερισμού επιτρέπει την αυτόματη εκκίνηση του καπό σε χαμηλή κατανάλωση σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να διατηρηθεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Ξεκινήστε την εγκατάσταση από το έπιπλο, το οποίο θα είναι ενσωματωμένο στον απορροφητήρα. Αν το γραφείο ταιριάζει με τις διαστάσεις, τότε μπορείτε να συνεχίσετε την εγκατάσταση στην κανονική λειτουργία, απλά κάνοντας τις απαραίτητες τρύπες στα έπιπλα, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Μια μικρή συσκευή με παραμέτρους 50-60 cm τοποθετείται συνήθως σε ένα τυποποιημένο ντουλάπι κουζίνας.

Αν δεν συμβαίνει, τότε ο ιδιοκτήτης της κουζίνας έχει δύο επιλογές: να παραγγείλει νέα έπιπλα ή να αποσυναρμολογήσει το περίβλημα για να χρησιμοποιήσει ένα ειδικό κουτί για το σχέδιο. Η τελευταία επιλογή έχει ορισμένα πλεονεκτήματα, καθώς το κιβώτιο συλλέγεται χωριστά κάτω από αυτό, τότε η κουκούλα είναι στερεωμένη σε αυτό και μόνο τότε ολόκληρη η κατασκευή είναι τοποθετημένη στον τοίχο.

Πάνω από την κουκούλα ρυθμίστε την πρόσοψη, έτσι ώστε εξωτερικά η κουκούλα να φαίνεται καθαρή και κομψή. Για να λύσετε το πρόβλημα του ανεπαρκούς χώρου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με ελάχιστο μέγεθος 45 cm. Ένα τέτοιο μοντέλο μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και σε ένα πολύ μικρό περίβλημα. Αλλά θυμηθείτε ότι το μικρό μέγεθος σε αυτή την περίπτωση επιτυγχάνεται σε βάρος της απόδοσης.

Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη αυτή η στιγμή, έτσι ώστε να μην αποδειχθεί ότι μια κατάλληλη κουκούλα δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην απαιτούμενη ποσότητα εργασίας. Εάν το ντουλάπι ταιριάζει στις διαστάσεις, στο κάτω μέρος του είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα για την κουκούλα, λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του. Μερικές φορές είναι πιο βολικό να αφαιρέσετε εντελώς το κάτω μέρος. Στο επάνω μέρος του ντουλαπιού θα χρειαστεί επίσης να δημιουργήσετε μια τρύπα για τον αγωγό.

Μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διαμόρφωση, όλα εξαρτώνται από τον τύπο του αγωγού. Συχνά χρησιμοποιούν εύκαμπτες κυματοειδείς δομές με κυκλική διατομή, αλλά υπάρχουν επίσης πλαστικοί αεραγωγοί με ορθογώνια ή τετράγωνη διατομή. Ο αγωγός αέρα συνδέει την κουκούλα με ένα άνοιγμα στον τοίχο που οδηγεί στον κοινό αγωγό εξαερισμού στο κτίριο του διαμερίσματος ή απευθείας στο δρόμο, αν πρόκειται για ιδιωτικό κτίριο.

Μια άλλη διακοπή θα πρέπει να γίνει στην πίσω πλευρά του ντουλαπιού για να ασφαλίσει τη συσκευή και να εγκαταστήσει την πρίζα. Αφού όλα τα απαραίτητα ανοίγματα στο περίβλημα είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε απευθείας στην εγκατάσταση της συσκευής. Κατ 'αρχάς, η κουκούλα είναι στερεωμένη σε ένα ντουλάπι ή κουτί. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τμήμα της συσκευής έχει επεκταθεί ελεύθερα στο απαιτούμενο πλάτος.

Στη συνέχεια, στον σύνδεσμο στο πάνω μέρος της συσκευής, στερεώστε τον αγωγό αέρα με έναν σφιγκτήρα. Οι εμπειρογνώμονες αυτοί προτείνουν να καταστούν αποσπώμενοι, έτσι ώστε να παραμένει η δυνατότητα απλής αποσυναρμολόγησης. Μερικοί πλοίαρχοι χρησιμοποιούν αμέσως σφραγιστικό, αλλά οι επαγγελματίες δεν εγκρίνουν πάντα μια τέτοια λύση.

Περιοδικά, ο σχεδιασμός θα πρέπει να αποσυναρμολογηθεί για να καθαριστεί από τη συσσώρευση λίπους και άλλων προσμείξεων. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά σφιχτή ώστε να εξασφαλίζεται η αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα κουζίνας. Πιο συχνά, ο αγωγός της κουκούλας οδηγεί το ντουλάπι τους κατακόρυφα, αλλά μερικές φορές μια πλάγια έξοδος χρησιμοποιείται μέσω του οπίσθιου τοιχώματος για αυτό. Σε αυτή την περίπτωση, η τρύπα γίνεται από πίσω.

Μην κάνετε μια τρύπα "όχι ένα μάτι", πρέπει πρώτα να εφαρμόσετε την σήμανση. Ορισμένα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ένα κατάλληλο πρότυπο, το οποίο διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία σήμανσης του δαπέδου του εξαρτήματος για τη συσκευή. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο πρότυπο, θα πρέπει να κάνετε σήμανση κατά τον συνήθη τρόπο, δηλ. χρησιμοποιώντας ρουλέτα και επίπεδο κτιρίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.

Η εγκατάσταση ενσωματωμένων απορροφητήρων εκτελείται συνήθως μετά τη συναρμολόγηση του συνόλου της κουζίνας έτσι ώστε ολόκληρη η κατασκευή να είναι άνετη και να φαίνεται καθαρά. Οι βιδωτές συνδέσεις με πείρους χρησιμοποιούνται συνήθως ως συνδετήρες για κουκούλες. Μετά την τοποθέτηση της κουκούλας στο κουτί, είναι εγκατεστημένος ειδικός προσαρμογέας στην αντίστοιχη οπή για τη σύνδεση του αγωγού αέρα. Μετά από αυτό, παραμένει να το φέρει στην είσοδο.

Ο αγωγός αέρα για την κουκούλα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερος, δεδομένου ότι αυτό το μέγεθος επηρεάζει τη συνολική απόδοση της συσκευής. Ο μέγιστος αριθμός επιτρεπόμενων γόνατων είναι τρεις.

Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σχεδιασμού της κουζίνας, συνιστάται η τοποθέτηση της πλάκας όσο το δυνατόν πλησιέστερα στο γενικό κανάλι εξαερισμού του σπιτιού. Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ίδια με τις διαστάσεις του ακροφυσίου που προορίζεται για αυτό. Συνήθως ο αριθμός αυτός είναι 120 mm ή περισσότερο.

Το σημαντικό σημείο είναι να επιλέξετε τη σωστή θέση για το καλώδιο τροφοδοσίας. Δεν πρέπει να περάσει απευθείας πάνω από την εστία. Το καλώδιο πρέπει να στερεωθεί μέσα στο περίβλημα και η έξοδος για τη σύνδεσή του θα πρέπει να τοποθετηθεί στην περιοχή του πίσω τοίχου, στην οποία είναι εγκατεστημένη η κουκούλα. Μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη θέση για την πρίζα, το κύριο πράγμα είναι ότι αυτό το μέρος της συσκευής δεν υπερθερμαίνεται όταν η σόμπα είναι ενεργοποιημένη.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή στην τροφοδοσία ρεύματος, να βγάλετε ένα τμήμα της κουκούλας και να δοκιμάσετε τη λειτουργία της. Ο εξαερισμός του χώρου της κουζίνας μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα εξαγωγής, αλλά εάν υπάρχει ήδη εγκατεστημένη εξάτμιση στο δωμάτιο, η χρήση πρόσθετων συσκευών θεωρείται περιττή.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σαφώς, η διαδικασία της τοποθέτησης ενός τέτοιου εκχυλίσματος αποδεικνύεται εδώ:

Αυτό το βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής του σωστού καπό:

Εδώ υπάρχουν χρήσιμες πληροφορίες για την αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα:

Η κουκούλα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από την πρόσοψη επίπλων - αποτελεί ιδανική επιλογή για σχεδόν κάθε κουζίνα. Μια τέτοια συσκευή εκπέμπει λίγο θόρυβο, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και μπορεί να εγκατασταθεί από τις δυνάμεις ενός ατόμου μέσα σε λίγες μόνο ώρες. Εάν η κουκούλα έχει επιλεγεί σωστά και η τοποθέτησή της έχει ολοκληρωθεί χωρίς σφάλματα, θα παρέχει στην κουζίνα την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα στο περίβλημα

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας είναι απαραίτητη, ώστε η κουζίνα να απορροφά οσμές από τη διαδικασία μαγειρέματος. Με τη σύγχρονη προσέγγιση της ρύθμισης της κουζίνας, η παρουσία αυτού του στοιχείου δεν συζητείται ακόμη - είναι προγραμματισμένη από προεπιλογή. Βέλτιστο είναι απαραίτητο να επιλέξετε τη συσκευή καθαρισμού του αέρα, η οποία συνδέεται με τον αγωγό αερισμού. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δύο τρόπους: με τη μετάβαση στην ανακυκλοφορία αέρα, και μπορείτε να το πάρετε εντελώς έξω από το σπίτι. Οι ενσωματωμένοι κουκούλες στο ντουλάπι είναι πολύ δημοφιλείς, ειδικά τα τηλεσκοπικά μοντέλα.

Πλεονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

Για να μεγιστοποιήσετε την απόδοση της ενσωματωμένης κουκούλας, πρέπει να τοποθετηθεί ακριβώς πάνω από την εστία ή πάνω από το φούρνο, εάν είναι αυτόνομη. Η εξαγωγή αέρα θα είναι ταχύτερη.

Οι ενσωματωμένες συσκευές για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από την κουζίνα έχουν πλεονεκτήματα όσον αφορά τις διακοσμητικές λύσεις. Είναι σχεδόν αόρατα. Οπτικά προσδιορίζεται μόνο η επιφάνεια συστολής. Ενώ οι κουκούλες των νησιών και των θόλων είναι δύσκολο να χάσουν το συνολικό εσωτερικό της κουζίνας.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι απαραίτητο να προσέξουμε ότι ο αέρας όχι μόνο εκφορτώνεται, αλλά και προέρχεται από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Το χειμώνα είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τον τρόπο ανακύκλωσης, ο οποίος συμβάλλει στη μείωση της απώλειας θερμότητας. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν τη λειτουργία αυτόματου τερματισμού λειτουργίας. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή ενεργειακή απόδοση του εξοπλισμού.

Τηλεσκοπικές κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στο ντουλάπι

Τα τηλεσκοπικά μοντέλα παρουσιάζονται με έναν κινητήρα και δύο. Τέτοιοι καθαριστές αέρα έχουν έναν στρόβιλο. Η μέγιστη παραγωγικότητα των τηλεσκοπικών κουκούττων μπορεί να φθάσει τα 1000 m3 / h.

Ανεξάρτητα από την απόδοση, οποιαδήποτε εγκατάσταση αυτού του τύπου είναι συμπαγής και χάρη στο συρόμενο πάνελ είναι δυνατή η επέκταση της περιοχής εργασίας. Εάν είναι απαραίτητο, τα πτερύγια μετακινούνται εύκολα στη θέση τους. Ο μπροστινός πίνακας - αυτό το μέρος που μπορείτε να δείτε, όλα τα άλλα κρύβονται στο ντουλάπι. Ο οπίσθιος φωτισμός είναι επίσης ενσωματωμένος.

Εκτός από τους δύο τρόπους λειτουργίας, οι καθαριστές αέρα έχουν στη διάταξή τους δύο φίλτρα - άνθρακα και γράσο. Είναι αυτοί που συγκρατούν το λίπος και καθαρίζουν τον «αέρα εξαγωγής» από την αιθάλη και τη μυρωδιά.

Μια σημαντική παράμετρος των ρυθμίσεων είναι η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία. Το πλάτος τέτοιων φίλτρων αέρα μπορεί να είναι 500 mm, 60 mm, 900 mm.

Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο χρωματικό σχήμα. Τις περισσότερες φορές, η επιτυχία του μοντέλου, στην οποία το σώμα είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Τέτοιες κουκούλες λόγω της δυνατότητας αντικατάστασης φίλτρων θα διαρκέσουν πολύ.

Τα φίλτρα αλλάζουν αρκετά συχνά - 4 φορές το χρόνο. Αυτό είναι ένα μεγάλο μειονέκτημα, καθώς και μια υψηλή τιμή. Οι σύγχρονες τηλεσκοπικές κουκούλες ελέγχονται αισθητικά ή με τηλεχειρισμό.

Για ορισμένους αγοραστές, επιπλέον χαρακτηριστικά που βρίσκονται σε πιο ακριβά μοντέλα είναι επίσης σημαντικά:

 • έλεγχος με φωνή ·
 • Η φωτεινότητα του φωτός στον ενσωματωμένο φωτισμό μπορεί να ρυθμιστεί.
 • σε αυτόματη λειτουργία, μπορεί να γίνει μια αλλαγή στους τρόπους λειτουργίας.
 • η λειτουργία της ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του απορροφητήρα γίνεται από το χρονοδιακόπτη.
 • Ειδικοί αισθητήρες που αντιδρούν στη μόλυνση των φίλτρων.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, πρέπει να εξετάσετε την περίοδο εγγύησης. Σε μοντέλα υψηλής ποιότητας κάνει τουλάχιστον 3 χρόνια. Επίσης, σας συνιστούμε να ελέγξετε απευθείας στο κατάστημα πόσο δυνατά λειτουργεί.

Πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα

Έτσι, τέτοια μοντέλα εγκαθίστανται σε κρεμαστά ντουλάπια χωρίς κατώτατο σημείο. Το μέγεθος του ενσωματωμένου εξοπλισμού και του θαλάμου πρέπει να είναι το ίδιο. Είναι απαραίτητο να φροντίσετε εκ των προτέρων τους αγωγούς εξαερισμού που οδηγούν στη μονάδα εξαερισμού και ο αέρας που αναρροφάται από τον καθαριστή αέρα αποστέλλεται στο δρόμο.

Σημαντικό! Η απόσταση από την κουκούλα έως τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι από 75 cm. Για μια ηλεκτρική κουζίνα, αυτή η παράμετρος είναι 70 cm και μεγαλύτερη.

Το περίβλημα του καθαριστήρα αέρα είναι τοποθετημένο απευθείας στο ντουλάπι κρεμάστρας ή σε ένα στήριγμα τοίχου. Αλλά η εγκατάσταση πρέπει να αρχίσει με γείωση. Η πρίζα πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την κουζίνα και το νεροχύτη.

Είναι απαραίτητο να δοκιμάσετε τη συσκευή καθαρισμού του αέρα στον τοίχο και στον θάλαμο, κάνοντας σήματα ταυτόχρονα. Ο πυθμένας κόβει στο ντουλάπι χρησιμοποιώντας παζλ. Μέσα από αυτό θα είναι εύκολο να τοποθετήσετε την κουκούλα. Στο πάνω μέρος της τρύπας γίνεται μέσω του οποίου ο αγωγός θα περάσει. Οι διαμέτρους του σωλήνα και οι οπές πρέπει να συμπίπτουν.

Απαιτούμενα εργαλεία

 • Ένα μακρύ τρυπάνι.
 • Ο Fret είδε.
 • Ξύλινη επένδυση.
 • Τρυπάνι.
 • Βίδες στερέωσης.
 • Σφυρί.
 • Ρουλέτα.
 • Κατσαβίδι.

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό

 • Ο κυματοειδής σωλήνας πρέπει να τοποθετηθεί σε ερμάριο με μικρό περιθώριο περίπου 15 cm.
 • Τοποθετήστε το ενσωματωμένο έπιπλο ή το στήριγμα με τον καθαριστή αέρα στην προγραμματισμένη θέση.
 • Ασφαλίστε τον αγωγό στην έξοδο του καλύμματος χρησιμοποιώντας σφραγιστικό και σφιγκτήρες.
 • Συνδέστε το άλλο άκρο του σωλήνα αέρα στον τοίχο της θύρας εξαερισμού.

Κατά την εγκατάσταση των αγωγών αεραγωγών από τον εαυτό σας, αποφύγετε περιττές στροφές. Αυτό μειώνει την ισχύ του συστήματος στο σύνολό του. Είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετήσετε βαλβίδες ελέγχου στον αγωγό για να αποτρέψετε την αντίστροφη ροή του αέρα. Η δοκιμή μπορεί να γίνει μετά τη σύνδεση με μια γειωμένη πρίζα. Το εκχύλισμα πρέπει να αφήνει τον αέρα απαλά, χωρίς μπακαλιάρο.

Γενικές συμβουλές σχετικά με το σχεδιασμό του ντουλαπιού για κουκούλες

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας πρέπει πάντα να αρχίζει με τη συναρμολόγηση του κιβωτίου. Για να κάνετε ένα κουτί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλο, MDF. Για τα τηλεσκοπικά φίλτρα αέρα, συναρμολογείται σύμφωνα με την ίδια αρχή όπως και για τα συμβατικά εκχυλίσματα. Το πάνω μέρος του πίνακα και τα πλευρικά τμήματα στερεώνονται μεταξύ τους. Μετά τη σύσφιξη, είναι απαραίτητο να συγκριθεί με το μέγεθος του τηλεσκοπικού καλύμματος.

Κατόπιν, τοποθετείται το κάτω μέρος του περιβλήματος με την οπή του αεραγωγού. Αφού εγκαταστήσετε το περίβλημα, θα είναι δύσκολο να κόψετε αυτή την τρύπα. Για να λειτουργεί αέρας χωρίς θόρυβο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μη κυματοειδείς σωλήνες παρά πλαστικούς αγωγούς.

Ειδικές συστάσεις για την τοποθέτηση αυλακώσεων

 • Εάν ο εξαερισμός βρίσκεται πάνω από την πλάκα, απαιτείται προσαρμογέας για τη σύνδεση του καλύμματος και του συστήματος εξαερισμού.
 • Εάν η απόσταση είναι μεγάλη, απαιτείται ένας αγωγός αέρα με τη μορφή πλαστικού σωλήνα, κατά προτίμηση με κυκλική διατομή. Συχνά χρησιμοποιείται κυματοειδές. Πιθανώς, θα χρειαστείτε γόνατα και έναν προσαρμογέα για τη σύνδεση.
 • Κατά την εγκατάσταση της αυλάκωσης είναι απαραίτητο να τεντωθεί έτσι ώστε να μην υπάρχουν υπερβολικές πτυχώσεις. Αυξάνουν τον θόρυβο όταν λειτουργεί το φίλτρο αέρα.
 • Στην αυλάκωση του σωλήνα διακλάδωσης στερεώνεται με σφιγκτήρες.
 • Ο αέρας μπορεί να αφαιρεθεί προαιρετικά στο σύστημα εξαερισμού. Συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιών κάνουν μια τρύπα με ένα διάτρητο στον τοίχο και βγάζουν το σωλήνα έξω στο δρόμο.

Σημαντικό! Μην τοποθετείτε τον απορροφητήρα όταν δεν είναι απενεργοποιημένη η τροφοδοσία ρεύματος.

Προκειμένου να γίνει το σωστό μέγεθος τρύπας στον τοίχο, είναι απαραίτητο να μετρηθεί η διάμετρος του αεραγωγού στο πίσω μέρος της κουκούλας. Χρησιμοποιώντας το πριόνι, η τρύπα είναι ομοιόμορφα στρογγυλεμένη. Η εσωτερική μόνωση αφαιρείται και το φις του αγωγού αέρα συνδέεται.

Κατ 'αρχήν, αυτό είναι όλες οι συμβουλές, πώς να εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα. Φυσικά, η εγκατάσταση είναι βολική για την εκτέλεση ταυτόχρονα με την εγκατάσταση ενός νέου σετ κουζίνας.

Πώς να φτιάξετε την κουκούλα στο ντουλάπι σας με τα χέρια σας

Κάθε χρόνο, ο αριθμός των ηλεκτρικών συσκευών κουζίνας αυξάνεται. Μερικοί άνθρωποι εξοικονομούν χρόνο, λαμβάνοντας ένα μέρος των καθηκόντων μας, άλλοι κάνουν τη ζωή πιο άνετη - καθαρό αέρα, αφαιρέστε ατμού, οσμή, αιθάλη και το λίπος. Αυτές οι συσκευές περιλαμβάνουν κουκούλες κουζίνας.

Προκειμένου ο εξολκέας να ασκεί τις λειτουργίες του με αξιοπρέπεια, πρέπει να εγκατασταθεί σωστά

Αυτός ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος για όσους έχουν κουραστεί να εκπέμπουν συνεχώς το δωμάτιο, να πλένουν τις προσόψεις της κουζίνας, τους τοίχους από το λίπος που τους χωρίζει. Εάν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τέντωμα. Για να σας βοηθήσει θα είναι πολυάριθμα καταστήματα οικιακών συσκευών, όπου χωρίς προβλήματα μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ταιριάζει στο μέγεθος, την ισχύ και την τιμή.

Αυτά δεν είναι όλα τα κριτήρια στα οποία πρέπει να βασιστείτε, κάνοντας την επιλογή σας. Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν τα χαρακτηριστικά χρήσης, οι τύποι, η μορφή τους, η πρακτικότητα και η παραγωγικότητα, καθώς και ο εξωτερικός σχεδιασμός.

Πολλές συσκευές έχουν κομψή σχεδίαση ή είναι κρυμμένες σε κρεμαστά έπιπλα

Είδη κουκούλες και χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους

Μια ποικιλία συσκευών κουζίνας που φιλτράρουν αέρα

Πριν από την αγορά εξοπλισμού, θα πρέπει να καθορίσετε τον τόπο στον οποίο θα βρίσκεται η κουζίνα, αφού το καπό είναι εγκατεστημένο πάνω από αυτό. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του μοντέλου εξαρτώνται από τον τόπο εγκατάστασης της πλάκας. Με τον τύπο της θέσης της κουζίνας, οι κουκούλες χωρίζονται σε διάφορους τύπους.

 1. Flat. Έχει ένα μικρό μέγεθος, δεν απαιτεί την εγκατάσταση αγωγών. Περιλαμβάνει φίλτρα μέσω των οποίων περνάει ο μολυσμένος αέρας. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να αλλάζουν περιοδικά. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου εξαρτάται άμεσα από την ένταση χρήσης της κουζίνας και της κουκούλας.

Flat εξάτμιση - φθηνή επιλογή με ενσωματωμένα φίλτρα, καταλαμβάνοντας λίγο χώρο

Το τζάκι ή το τζάκι έχει καλή αεροδυναμική, λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, αλλά κοστίζει περισσότερο

Η ενσωματωμένη κουκούλα είναι η καλύτερη λύση για μικρά δωμάτια

Ποιος τύπος κουκούλας που πρέπει να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας σας. Εάν η κουζίνα είναι μικρή, τότε η δύναμη μιας επίπεδης κουκούλας θα είναι αρκετή. Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι καλά στο τυπικό Χρουστσόφ. Ο χώρος αποθηκεύεται, καθώς ο αγωγός αέρα και το ίδιο το πλαίσιο είναι τοποθετημένα τακτικά στην καμπίνα. Στην κουζίνα, όπου το επιτρέπει ο χώρος, υπάρχει ένα ανεξάρτητο νησί, θα ταιριάζει ιδανικά με τζάκι ή θόλο.

Το σχέδιο εργασίας των κουκούλες κουζίνας

Ενσωματωμένες διαστάσεις κουκούλας

Το σχέδιο της κουκούλας με ένα συρόμενο μπλοκ με λεπτομερείς διαστάσεις

Για να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα, κάντε μετρήσεις της πλάκας, του υφιστάμενου ντουλαπιού, στον οποίο θα κατασκευαστεί ο εξοπλισμός. Εάν δεν δίνετε προσοχή σε αυτό, μπορεί να αποδειχθεί ότι το μέγεθος της συσκευής θα ξεπεράσει τις διαστάσεις του θαλάμου.

Παράμετροι για την τοποθέτηση κουκούλας σε ύψος

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να εκτελέσει επιπλέον χειρισμούς - να αλλάξει τους τοίχους των γειτονικών ντουλαπιών ή να δημιουργήσει ένα νέο κουτί, κάτω από τις διαστάσεις της κουκούλας. Επιλέγοντας σωστά ένα μοντέλο για την κουζίνα, που βρίσκεται προς τα μέσα, μπορείτε να ελέγξετε την εγκατάσταση μόνοι σας, χωρίς τη βοήθεια ειδικών.

Η πιο κοινή επιλογή είναι μια ενσωματωμένη κουκούλα σε ένα ντουλάπι των 60 cm

Το περίβλημα των περισσότερων ενσωματωμένων απορροφητών έχει ορθογώνιο σχήμα, το οποίο διευκολύνει πολύ την εγκατάσταση. Το πλάτος των συσκευών είναι διαφορετικό. Υπάρχουν συμπαγείς επιλογές, από 45 έως 50 cm, που τοποθετούνται σε τυπικά ακουστικά κουζίνας.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι η απόσταση από την πλάκα στην κουκούλα. Πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα μέρη της συσκευής να βρίσκονται σε ασφαλή απόσταση από τη θερμότητα της πλάκας. Δεν είναι σκόπιμο να τοποθετήσετε ψηλά πάνω από την εστία, η παραγωγικότητα θα μειωθεί σημαντικά. Ο ατμός με τη μυρωδιά του μαγειρεμένου φαγητού δεν τραβά εύκολα από τη συσκευή, δεν θα υπάρξει η επιθυμητή απόδοση.

Στις οδηγίες στη συσκευή θα βρείτε πάντα τα συνιστώμενα εκατοστά, οι μέσες τιμές για όλες τις συσκευές είναι:

 • για μια ηλεκτρική πλάκα - από 65 cm έως 70 cm θα είναι βέλτιστη?
 • για το αέριο - από 70 cm έως 80 cm, επειδή υπάρχει μια ανοικτή φωτιά.

Απόσταση από την κουζίνα και την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα

Το μέγεθος της πλάκας έχει επίσης σημασία. Το πλάτος του εξοπλισμού, ιδανικά, πρέπει να συμπίπτει ή να είναι 1-2 cm ευρύτερο από την εστία. Αυτό θα διασφαλίσει τη μέγιστη απόδοση της εγκατάστασης και αν είναι μικρότερη από την πλάκα, τότε κάποια ποσότητα αέρα δεν θα συλληφθεί και αυτό θα μειώσει την παραγωγικότητα.

Συνιστώμενη απόσταση από την κουζίνα για τις κουκούλες διαφόρων τύπων

Εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό. Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

Σωστή εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας

Εξετάστε την επιλογή, όταν αποφασίζετε ότι δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ένα νέο πλαίσιο, απλά πρέπει να μετατρέψετε την υπάρχουσα αρθρωτή θήκη. Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να καθορίσετε το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός εξαερισμού, για να προετοιμάσετε το απαραίτητο εργαλείο για να έχετε πάντα τα πάντα.

Τύποι υλικών από τα οποία σχηματίζεται συχνότερα ο αγωγός αέρα.

 1. Πλαστικά. Ορθογώνιο ή στρογγυλό σχήμα, διαφορετικό σε μέγεθος και διάμετρο. Το ορθογώνιο κανάλι καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και αυτό είναι το πλεονέκτημά του. Αυτός ο τύπος αγωγού έχει λείους τοίχους, έτσι ώστε η διαπερατότητα της ροής αέρα να είναι υψηλότερη, κατόπιν τα σωματίδια βρωμιάς καθίστανται λιγότερο σε μια ομαλή επιφάνεια. Το μειονέκτημα είναι ότι επιπλέον γάντια θα απαιτηθούν για την εγκατάσταση. Τοποθετήστε την άρθρωση ώστε να καλύπτεται με στεγανωτικό.

Πλαστικός αγωγός για σύνδεση με την κουκούλα

Κυματοειδής αγωγός για εξαγωγή, κρυμμένος πίσω από τον πίνακα

Το ένα και το άλλο είδος έχει μια σειρά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τι να επιλέξετε, να αποφασίσετε, με βάση τις παραμέτρους της τεχνολογίας, την ικανότητα του ντουλαπιού, τις προτιμήσεις σας.

Ο σχεδιασμός επίπεδων ορθογώνιων σωλήνων μπορεί να κρύβεται στην οροφή τεντώματος, σχεδόν χωρίς να αφαιρείται το ύψος του δωματίου

Το παρακάτω εργαλείο είναι χρήσιμο για την εκτέλεση των εργασιών. Για σήμανση και μετρήσεις, χρειάζεστε μια ταινία, ένα τετράγωνο, ένα μολύβι. Για πριόνισμα τρύπες - ηλεκτρικό παζλ, πριόνια σε ξύλο. Ένα άλλο χρήσιμο κατσαβίδι, μπουλόνια, βίδες. Για να κόψετε τις αρθρώσεις, πάρτε το σφραγιστικό. Για να ενισχυθεί η στεγανότητα χρήση σφιγκτήρες, πρέπει να προετοιμαστούν.

Εργαλεία για την εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας

Εργασία με το κάτω ράφι του γραφείου

Προετοιμασία ενός ντουλάπι κουζίνας για την εγκατάσταση μιας ενσωματωμένης κουκούλας

Κατά την εγκατάσταση του ενσωματωμένου καπό στο περίβλημα, μπορείτε να κάνετε μερικούς τρόπους.

 • Παραγγείλετε ένα ντουλάπι κουζίνας, που δεν έχει κατώτατο σημείο. Για την απόσυρση του αγωγού θα είναι απαραίτητο να γίνουν αντίστοιχες τρύπες στο μεσαίο ράφι και στην κορυφή.
 • Κάνετε ένα ντουλάπι για να εξάγετε τα χέρια σας, στηριζόμενοι στις διαστάσεις.
 • Επανατοποθετήστε ένα υπάρχον αντικείμενο επίπλων, αφαιρέστε πρώτα το κάτω μέρος ή κόψτε μια τρύπα, σύμφωνα με τις διαθέσιμες διαστάσεις.

Αποσυναρμολογήστε το περίβλημα δεν απαιτείται. Πρέπει να το αφαιρέσετε από τον τοίχο, να αποσυνδέσετε τις πόρτες. Θα είναι πιο βολικό να εκτελέσετε τις ενέργειές του στο πάτωμα. "Αποκόψτε" τον οπίσθιο τοίχο, ξεβιδώστε τις πλευρικές βάσεις και, στη συνέχεια, το κάτω ράφι παραμένει εύκολα.

Όταν κόβετε τη θέση για την κουκούλα, πρέπει να το κάνετε ώστε το σώμα της συσκευής να πλησιάσει σφιχτά στο μπροστινό τοίχωμα και όχι το αντίστροφο. Τοποθετήστε το σημείο όπου θα κόψετε, σημειώστε με ένα δείκτη, τρυπήστε τρύπες στις γωνίες της ράχης και στη συνέχεια κόψτε.

Μετασχηματισμός του μεσαίου τμήματος του υπουργικού συμβουλίου

Στα ράφια του ντουλαπιού πρέπει να κόψετε τις τρύπες για τη διέλευση του αεραγωγού

Τις περισσότερες φορές η κουκούλα είναι προσαρτημένη στο μεσαίο ράφι. Ως εκ τούτου, πρέπει επίσης να κάνει μια διακοπή για τον αγωγό αέρα. Σημειώνουμε τη θέση του πριονίσματος με ένα μολύβι, εάν είναι στρογγυλό, τρυπώντας μια τρύπα διαμέτρου 10 mm, για να μπείτε στο πριόνι και να κόψετε το σήμα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε τα σημεία σύνδεσης της συσκευής στο μεσαίο τμήμα. Ράφι προσκολλήστε στο σώμα της συσκευής, ένα αιχμηρό αντικείμενο για να κάνετε μια εγκοπή στη θέση της μελλοντικής θέσης των βιδών.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στον τοίχο

Για να στερεώσετε το ράφι στα πλευρικά τοιχώματα, χρησιμοποιήστε πλαστικές γωνίες. Κατ 'αρχάς, θέτουμε τις τέσσερις γωνίες στο ράφι, ρυθμίζουμε τη θέση του, βάζοντας το κιβώτιο στο πάτωμα.

Η έξοδος του καλωδίου τροφοδοσίας πάνω από την κουκούλα, καθώς και η διάταξη της οπής για το κυματοειδές σωλήνα

Κατασκευάζουμε την κουκούλα στο περίβλημα και τοποθετούμε τον αγωγό αέρα

Επιλογή οροφής

Το προτελευταίο στάδιο της εργασίας είναι η ένωση όλων των τμημάτων. Το ερμάριο με το μεσαίο τμήμα και η κουκούλα που είναι προσαρτημένη σε αυτό είναι κρεμασμένα στη θέση του. Μην ξεχνάτε ότι το συρόμενο τμήμα του εξοπλισμού πρέπει να κινείται ελεύθερα προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σε αυτό το μέρος υπάρχει ένα φίλτρο που συλλαμβάνει το λίπος. Αρχίζει να λειτουργεί όταν το κινούμενο τμήμα βρίσκεται πάνω από την πλάκα.

Εγκαταστήστε τον αγωγό στην κορυφή του θαλάμου

Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση του αεραγωγού. Εισάγεται μέσω της κορυφής του θαλάμου, σε μια τρύπα που κόβεται εκ των προτέρων, συνδεδεμένη με τη συσκευή. Οι αρθρώσεις πρέπει να είναι λερωμένες με κόλλα, στερεωμένες με σφιγκτήρες. Είναι ακόμα σημαντικό να διατηρηθεί η δυνατότητα αποσυναρμολόγησης εξαρτημάτων, για τον καθαρισμό του συστήματος από τη βρωμιά.

Στη συνέχεια, συνδέστε τον αγωγό στον εξαερισμό. Χρησιμοποιούνται ειδικές γρίλιες για τη στερέωση. Μια κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή, μια υποδοχή με γείωση πρέπει να βρίσκεται κοντά σε αυτήν.

Σύνδεση του αεραγωγού στον αγωγό εξαερισμού

Το έργο είναι πολύ απλό, λαμβάνοντας υπόψη τις στιγμές που περιγράφονται παραπάνω. Ενσωματωμένοι κουκούλες - μια καλή επιλογή για όσους θέλουν να εξοικονομήσουν χώρο, κρατήστε ένα όμορφο εσωτερικό.

Παράδειγμα τοποθέτησης της κουκούλας στο ντουλάπι πάνω από την εστία

Πώς να ενσωματώσετε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας

Οι κατασκευαστές οικιακών συσκευών προσφέρουν μεγάλη ποικιλία συσκευών για την αντιστάθμιση και τον καθαρισμό του οξυγόνου στο δωμάτιο. Οι αγοραστές που έχουν αποφασίσει να εγκαταστήσουν την κουκούλα ανεξάρτητα, χωρίς προσφυγή σε εξειδικευμένο οργανισμό, πρέπει να συμμορφώνονται με τους βασικούς οικοδομικούς κώδικες και κανόνες. Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να φτιάξετε την κουκούλα στο ντουλάπι με τα χέρια σας.

Ενσωματωμένο μοντέλο κουκούλας

Ενσωματωμένο σύστημα εγκατάστασης καπό

Λαμβάνοντας υπόψη το σημαντικό ζήτημα του πώς να κρεμάσετε την ενσωματωμένη κουκούλα, πρέπει πρώτα απ 'όλα να εξετάσουμε το σχέδιο και τα σημαντικά χαρακτηριστικά του:

 • τα τρόφιμα για οικιακές και βιομηχανικές συσκευές μπορεί να έχουν διαφορετικές τάσεις. Για οικιακή μαγειρική χρησιμοποιείται 220 V, για βιομηχανικές κουζίνες - 380 V.
 • Η ισχύς του κινητήρα επιλέγεται σύμφωνα με το δίκτυο τροφοδοσίας. Έχοντας πειστεί στις ρυθμίσεις του αυτόματου συστήματος εισόδου, με την παρουσία ενός RCD με ρεύμα αποκοπής των 50 Ma, το μηχάνημα πρέπει να είναι τουλάχιστον 16-32 A. Παράλληλα, η ισχύς του κινητήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 1,5-2 kW.
 • είναι απαραίτητο να επιλέξετε την διατομή του ηλεκτρικού καλωδίου παροχής για το μέγιστο φορτίο του κινητήρα, του λαμπτήρα φωτισμού, του διακόπτη ταχύτητας και του πυκνωτή εκκίνησης.
 • Ο πυκνωτής εκκίνησης πρέπει να έχει χωρητικότητα όχι μεγαλύτερη από 200 microfarads.

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε καλώδια ΠΒΣ, ПВСГ, ПВСиШ τμήμα 4 кв. mm με θωρακισμένη μόνωση, η οποία προστατεύει από ηλεκτροπληξία.

Στο μπλοκ ακροδεκτών βρίσκουμε τη σήμανση:

 • "Φάση" - έχει, κατά κανόνα, μπλε-μπλε χρώμα?
 • Η "Γη" είναι μαύρη.
 • "Μηδέν" - κίτρινο-πράσινο σε όλο το μήκος.

Μετά την επαλήθευση της αξιοπιστίας των συνδέσεων των ακροδεκτών, συνδέουμε τα καλώδια σύμφωνα με τη φάση. Η παρουσία τάσης καθορίζεται από τη σηματοδότηση δύο λαμπτήρων ελέγχου.

Ο επιλογέας στροφών έχει 3 θέσεις - 950/1500/3000 σ.α.λ. Όταν προσθέτετε τον αριθμό περιστροφών για μια μαλακή εκκίνηση, χρησιμοποιείται ένας πυκνωτής εκκίνησης.

Ο αριθμός των ακροδεκτών εξαρτάται από τον τύπο του δικτύου - δύο, τριών ή τεσσάρων καλωδίων. Σε αυτό το σχέδιο, η σύνδεση του καλύμματος είναι 220 V. Αν η σύνδεση γίνεται από το μπλοκ διανομής, πρέπει να τηρείται η ορθότητα της σύνδεσης. Το καλώδιο φάσης επιλέγεται μέσω ενός δείκτη, ενός δείκτη χαμηλής τάσης - αυτό συμβαίνει εάν δεν υπάρχει χρωματισμός.

Επιλογή καναλιού: χαρακτηριστικά, ταξινόμηση

Οι κουκούλες μπορούν να τοποθετηθούν σε δύο θέσεις:

 1. Οριζόντια διάταξη. Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του τύπου είναι ένα απλοποιημένο σχήμα για την αλλαγή των κασετών. Μια τέτοια εξάτμιση δεν είναι κατώτερη από την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας σε σύγχρονες συσκευές.
 2. Κάθετη διάταξη - η εγκατάσταση στην κουζίνα γίνεται με ανοιχτό τρόπο. Ένας δημοφιλής τρόπος λόγω της απλής αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.

Μπορείτε να επιλέξετε άλλη επιλογή εγκατάστασης που δεν απαιτεί ειδικούς κανονισμούς ή κυβερνητικά πρότυπα. Αλλά κατά την εκτέλεσή του είναι απαραίτητο να εκτελεστούν όλοι οι κανόνες και οι συστάσεις της στερέωσης των συσκευών κουζίνας.

Πρέπει να πραγματοποιηθεί ευέλικτη επικοινωνία. Παράγεται με τη χρήση πολυμερών υλικών υψηλής αντοχής:

 • πολυπροπυλενογλυκόλη.
 • πολυπροπυλένιο.
 • άνθρακας πολυπροπυλενίου.
 • πολυπροπυλενικά χημικά στοιχεία της δεύτερης ομάδας.

Ο αερισμός πρέπει να αντιστοιχεί σε όγκο (όχι μικρότερο από ½) από την κουκούλα. Για την πρόσβαση στο κανάλι αέρα, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί συμφωνία από τις ενδιαφερόμενες υπηρεσίες.

Επιλέγοντας ένα κανάλι αέρα για την αφαίρεση του αέρα, αξίζει να εξεταστούν οι γωνίες με μέγεθος μεγαλύτερο ή μικρότερο από 90 μοίρες. Αν δεν τηρηθεί αυτή η συνθήκη, η παροχή αέρα δεν θα πραγματοποιηθεί. Η θερμορύθμιση πρέπει να πραγματοποιείται με τέτοιες συνθήκες ώστε η βαλβίδα ελέγχου να μπορεί να μπλοκάρει την παροχή αέρα στο φίλτρο.

Για έναν αγωγό, πρέπει να γίνει άνοιγμα εκ των προτέρων

Πώς να κατασκευάσετε τον κουκούλα στον εαυτό σας

Για να εγκαταστήσετε ή να επανεγκαταστήσετε την κουκούλα, θα χρειαστείτε:

 • μέσα για τη σήμανση - ένα μολύβι ή ένα μαρκαδόρο.
 • Μέτρηση ταινίας ή γωνίας του ξυλουργού.
 • ένα τρυπάνι ξύλου με διάμετρο 10 mm.
 • ηλεκτρικό παζλ ή πριόνι, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για ξύλο με σκούπισμα των δοντιών μέσα στη λεπίδα.
 • εάν υπάρχει μια κυκλική οπή για τον αγωγό, αξίζει να ετοιμάσετε ένα πριόνι για ένα παζλ που είναι ειδικά σχεδιασμένο για καμπύλες περικοπές. Είναι σημαντικό η συσκευή να έχει ευθύγραμμο δόντι και μικρό πλάτος της λεπίδας.
 • Ειδικό κατσαβίδι για εργασία με επιβεβαιώσεις.
 • 4 μοναδικές γωνίες από πλαστικό υλικό.
 • awl;
 • βίδες μεγέθους 3,5 × 16, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για μοριοσανίδες. Αξίζει να χρησιμοποιήσετε λευκά στοιχεία.
 • Οποιαδήποτε κόλλα με δομή ανθεκτική στο νερό.

Ρίξτε για σγουρές περικοπές

Το παραπάνω σύνολο εργαλείων είναι υποχρεωτικό για την εγκατάσταση του καλύμματος στο περίβλημα.

Παρακάτω, θα εξετάσουμε το σχέδιο εγκατάστασης της κουκούλας σε ένα ερμάριο με πόρτες ταλάντευσης. Αξίζει να δοθεί προσοχή στο γεγονός ότι η εγκατάσταση μπορεί να απαιτεί τη μεταφορά βρόχων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, κάτι που απαιτεί ένα συμβατικό κατσαβίδι. Αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε αυτό, μπορείτε να δείτε τις λεπτομερείς οδηγίες στο Internet.

Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στο ντουλάπι της κουζίνας

Οι διαστάσεις του χώρου από την επιφάνεια εργασίας μέχρι το σχέδιο

Θα μάθουμε πώς να κατασκευάσουμε σωστά την κουκούλα στο ντουλάπι με τα χέρια σας. Η κοπή χωρίζεται στα ακόλουθα στάδια:

 • αφαιρέστε το μεσαίο ράφι, κόψτε το γεωμετρικά σωστό σχήμα, όπου θα τοποθετηθεί η συσκευή.
 • μετά την αποσυναρμολόγηση, ανοίξτε τις οπές με ειδικό εργαλείο, για ηλεκτρική σύνδεση.
 • να σταθεροποιήσετε όλα τα στοιχεία στο ντουλάπι: την κουκούλα και την πόρτα.
 • αν το μεγάλο ερμάριο έχει μια πλευρά, αρκεί να χρησιμοποιήσετε ένα τρακτέρ με ένα μεγάλο δόντι ή με ένα μικρό δόντι.
 • μετά τη δειγματοληψία των οπών στο κάτω ράφι, γυαλόχαρτο, κύκλος λείανσης με λειαντική τιμή 1,5-2,5 mm.

Διαδικασία στερέωσης

Η τοποθέτηση του καλύμματος γίνεται με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Επιλέξτε τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί η κουκούλα.
 • εάν απαιτείται σύνδεση με φλάντζα (στρογγυλή, τριγωνική, ορθογώνια, οβάλ), επιλέγεται διαγώνια γωνία 90 μοιρών.
 • οι γωνίες βιδώνονται σε σειρά, και τα 4 τεμάχια, με τη βοήθεια κομματιών με διάμετρο 0,1-0,4 mm.
 • Οι κοχλίες ξύλου βιδώνονται σύμφωνα με το πάχος του οπίσθιου τοιχώματος του θαλάμου, στο οποίο θα προσαρτηθεί η κουκούλα.
 • για την κάλυψη των βιδών, συνιστάται η χρήση επικαλύψεων βαφών κατασκευασμένων σε βάση νερού, λευκού χρώματος.

Πώς να κόψετε τις τρύπες του αεραγωγού

Αξίζει να χρησιμοποιήσετε ένα ντουλάπι με ένα τροποποιημένο άνω και κάτω ράφι. Είναι σημαντικό να υπάρχει η ευκαιρία να κόψετε την τρύπα των αεραγωγών.

Οι οπές κόβονται ως εξής:

 • χρησιμοποιώντας ένα δείκτη είναι απαραίτητο να επισημάνετε ένα ορθογώνιο ή ένα κύκλο. Το σχήμα της τρύπας εξαρτάται από τον τύπο του αγωγού που χρησιμοποιείται.
 • εάν απαιτείται ορθογώνια τρύπα, τρυπήστε τρύπες σε κάθε γωνία.
 • Εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ένας αγωγός αέρα με κυκλική διατομή, αρκεί να κατασκευαστεί μία οπή διαμέτρου 10 mm. Σε αυτό μπορείτε να κολλήσετε με ασφάλεια το πριόνι.
 • Περαιτέρω, με την βοήθεια ειδικής ηλεκτρικής παζλ, κόβονται τρύπες διαμέσου του αεραγωγού.
 • Μετά από αυτό το άκρο του μοριοσανίδων στην θέση του με το πριόνι πρέπει να επεξεργαστεί με ειδική κόλλα από πολυμερή βάση. Θα παρέχει προστασία από τη διείσδυση της υγρασίας.
 • τότε επισημαίνονται οι περιοχές σύνδεσης του ενσωματωμένου καπό. Για να γίνει αυτό, το ράφι με την οπή αφαιρείται, εφαρμόζεται στο προϊόν, και nuzzles γίνονται με ένα awl?
 • όταν όλα γίνονται, το προϊόν εγκαθίσταται πλήρως στο περίβλημα.

Ρύθμιση όλων των στοιχείων

Είναι σημαντικό να κάνετε τα πάντα με ακρίβεια, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του καλύμματος με τον αγωγό, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες σημαντικές συστάσεις:

 • πρώτα όλες οι 4 γωνίες βιδώνονται στο ράφι.
 • αφαιρέστε την ντουλάπα, βάλτε την στο πάτωμα επίπεδο στον πίσω τοίχο και τοποθετήστε το ράφι στη θέση της.
 • Ο Σίλομ έκανε την τοποθέτηση βιδών στο πλευρικό τοίχωμα.
 • Οι γωνίες σταθεροποιούνται με μηδενική μετατόπιση του ράφι.
 • στο τέλος εγκατασταθεί η εξάτμιση. Είναι στερεωμένο σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

Χρήσιμες συστάσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία ενσωματωμένων απορροφητικών κουτιών

Κατά την εγκατάσταση και τη λειτουργία της κουκούλας πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθες σημαντικές συστάσεις:

 1. Συνιστάται να αναθέτετε την εγκατάσταση και τη σύνδεση του καλύμματος σε ειδικό για εξαερισμό και εξαερισμό.

Η εμπιστοσύνη στην εγκατάσταση είναι καλύτεροι επαγγελματίες

Παράδειγμα τοποθέτησης κουκούλας

Η τοποθέτηση της κουκούλας στο περίβλημα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία, κατά την οποία είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη σημαντικές αποχρώσεις και χαρακτηριστικά. Είναι επιθυμητό στο αρχικό στάδιο να επιλέξετε ένα ειδικό ντουλάπι, να μετρήσετε τις διαστάσεις του και να επιλέξετε ένα μέρος για την τοποθέτησή του. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην επιλογή της κουκούλας, η οποία μπορεί να χωρέσει σε αυτό. Αν αμφιβάλλετε για τις ικανότητές σας, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών.

Εγκατάσταση ενσωματωμένου καπό στην θήκη

Το ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα, πιθανώς, ενθουσιάζει κάθε ιδιοκτήτη σπιτιού. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι η εγκατάσταση δεν είναι μόνο στον τοίχο, αλλά σε ένα ειδικό ντουλάπι που κρέμεται για να κρύψει τον αγωγό αέρα και να αφήσει ορατό μόνο τον πίνακα εργασίας. Και, σίγουρα, τέλεια θα βοηθήσει να κρατήσει ένα όμορφο εσωτερικό, δεν σπάζοντας αρμονία στην κουζίνα.

Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης καλύπτρας με τα χέρια σας δεν είναι καθόλου δύσκολη, πρώτα πρέπει να λάβετε υπόψη το μέγεθος του δωματίου και του εσωτερικού χώρου. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι ότι είναι χαμηλού θορύβου, αλλά το πρώτο αρνητικό, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί - είναι αρκετά μάλλον υψηλό τίμημα, γεγονός που εξηγείται από τις ιδιαιτερότητες του σχεδιασμού του. Αλλά, φυσικά, το κόστος θα εξαρτηθεί από το μέγεθος. Περιλαμβάνει μια τουρμπίνα, η οποία της επιτρέπει να λειτουργεί σχεδόν σιωπηλά, και το σημαντικότερο - αποτελεσματικά.

Επιλέξτε μια ενσωματωμένη κουκούλα

Με βάση το μέγεθος της κουζίνας σας, θα πρέπει να επιλέξετε το σωστό μέγεθος της ενσωματωμένης κουκούλας, και λόγω του ότι υπάρχουν πολλά μεγέθη, σίγουρα θα κάνετε τη σωστή επιλογή. Μπορούν να είναι από 45 έως 90 cm και ο πιο συνηθισμένος τύπος είναι ακριβώς τα οριζόντια μοντέλα, η εγκατάσταση του οποίου πραγματοποιείται σε αρθρωτό ερμάριο. Αλλά οι πιο δημοφιλείς κουκούλες είναι αυτές που είναι τοποθετημένες σε ένα κρεμαστό ντουλάπι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα μοντέλα αυτών των κουκούλες έχουν στο σχεδιασμό τους ένα φίλτρο που συλλαμβάνει λίπος και βρίσκεται στο τμήμα του συρταριού της συσκευής. Ξεκινάει τη δουλειά της σε μια στιγμή που το κινητό τμήμα της βρίσκεται ακριβώς επάνω από την πλάκα και για το σκοπό αυτό η δομή είναι εξοπλισμένη με κινητά στοιχεία. Επίσης, υπάρχουν μοντέλα που λειτουργούν σε μια ανακύκλωση (για την οποία απαιτείται ένα φίλτρο με βάση τον άνθρακα) και λειτουργία αποστράγγισης.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε σωστά την ενσωματωμένη κουκούλα κουζίνας, πρώτα απ 'όλα, βεβαίως, πρέπει να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της πλάκας και του θαλάμου που πρέπει να ταιριάζουν. Αν αυτό δεν τηρηθεί, τότε η απόδοση της κουκούλας δεν θα είναι μεγάλη. Αλλά αν ξαφνικά αγόρασε μια κουκούλα που δεν ταιριάζει αρκετά με το μέγεθος της πλάκας, τότε μπορείτε επίσης να κάνετε ένα κουτί που θα κρύβεται μέσα στην τεχνική.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο στην επιλογή της κουκούλας είναι η απόσταση μεταξύ του πυθμένα του ντουλαπιού και της επιφάνειας της πλάκας. Ειδικά για κουζίνες φυσικού αερίου δεν είναι πάνω από 80 cm, καθώς και για ηλεκτρικά -. Όχι περισσότερο από 70 cm και αν, για παράδειγμα, θα απαγωγέας 60 cm, οπότε είναι απαραίτητο ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν βρίσκονται πολύ χαμηλά, έτσι ώστε η απόδοση απομάκρυνσης των καυσαερίων ο αέρας ήταν όσο το δυνατόν ψηλότερος.

Δεν είναι τόσο δημοφιλείς οι συμπαγείς κουκούλες, αλλά χρησιμοποιούνται συχνά, αφού η τοποθέτησή τους είναι εφικτή σε οποιοδήποτε κουνιστό ντουλάπι. Αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μικρότερη είναι η συσκευή, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση.

Εγκαθιστώντας την ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε αν χρειάζεστε ένα νέο ειδικό κουτί για να φτιάξετε τον απορροφητήρα όσο το δυνατόν καλύτερο. Ή αν έχετε ήδη μια κρεμαστή ντουλάπα, τότε πρέπει μόνο να το μετατρέψετε σε κουκούλα, ή να το σηκώσετε κάτω από αυτό το ντουλάπι.

Έτσι, αφού έχετε αποφασίσει την πρώτη ερώτηση, θα πρέπει να αρχίσετε να κόβετε τρύπες στο κάτω μέρος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις της θήκης. Η κορυφή του ντουλαπιού πρέπει επίσης να τροποποιηθεί, κάνοντας μια αποκοπή του αγωγού, η οποία θα γίνει η σύνδεση της εξόδου και του παραθύρου για εξαερισμό στον τοίχο. Επίσης, συχνά χρησιμοποιείται ένας πλαστικός ορθογώνιος αγωγός εξαερισμού και, κατά συνέπεια, για να εγκαταστήσετε τον ενσωματωμένο καπό στην θήκη, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ορθογώνια εγκοπή στο ντουλάπι των επίπλων.

Αμέσως μετά την εγκατάσταση, όλα τα στοιχεία του καλύμματος μέσα στο περίβλημα πρέπει να στερεωθούν μεταξύ τους. Συνήθως, η εγκατάσταση γίνεται με τοποθέτηση στο τοίχωμα του πίσω μέρους της κουκούλας, είναι σημαντικό να υπάρχει μια εγκοπή μέσω της οποίας θα στερεωθεί. Επίσης εδώ υπάρχει μια αποχρώσα - αυτή είναι η δυνατότητα να μετακινήσετε τον πίνακα, αφού το σώμα είναι σταθερό, το κινούμενο μέρος πρέπει να είναι ελεύθερο να οδηγεί.

Η τοποθέτηση του ενσωματωμένου καπό στην θήκη πρέπει να στερεωθεί με σφιγκτήρα. Κάνετε αυτό με την προσπάθεια να έχετε μια σφίξιμο. Αυτό είναι απαραίτητο προκειμένου να αποσυνδεθούν τα στοιχεία εάν είναι απαραίτητο. Αυτό είναι απαραίτητο όταν απαιτείται καθαρισμός του συστήματος.

Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό

Πρώτον, πρέπει να αποφασίσετε για την επιλογή του υλικού και του αεραγωγού. Είναι καλύτερο για αυτή την περίπτωση κατάλληλο - πλαστικό ορθογώνιο ή με έναν κυκλικό αγωγό διατομής ή κυματοειδές.

Συνήθως, Αποροφητήρες εντοιχισμένοι στην κουζίνα γίνεται με σκοπό την εξοικονόμηση χώρου, έτσι ώστε η καλύτερη επιλογή είναι να αγοράσετε ένα πλαστικό ορθογώνιο κανάλι, έχει επίσης μια πολύ καλύτερη απόδοση λόγω των λείους τοίχους.

Αν μιλάμε για κυματοειδές κουκούλα, τότε εδώ στην εγκατάσταση δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα γόνατο, που θα επιτρέψει να αποκλείσετε στροβίλους σε ένα απόσπασμα. Αλλά υπάρχει και ένα μειονέκτημα - είναι μια πολύ θορυβώδης συσκευή. Κατά την εγκατάσταση του κυματοειδούς καναλιού, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε σε μια τεντωμένη μορφή, κάτι που θα βοηθήσει να κρατηθεί η μόλυνση σε διάφορες υποδοχές αγωγών.

Θα πρέπει να σημειωθεί και συν αυλακώσεις - αυτό είναι μια καλή παραμόρφωση, έτσι είναι πολύ πιθανό να γίνει ένα ορθογώνιο σχήμα από μια κυκλική διατομή με ορισμένες προσπάθειες. Κάνοντας αυτό, δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με την αγορά πρόσθετων προσαρμογέων.

Χαρακτηριστικά ενσωματωμένα στις κουκούλες του ντουλαπιού

Η μοντέρνα κουζίνα είναι εξοπλισμένη με όλα όσα μπορεί να χρειαστεί η οικοδέσποινα. Και ένας πολύ σημαντικός ρόλος δίνεται στην κουκούλα στην κουζίνα. Λειτουργεί ως εξαερισμός, απορροφά δυσάρεστες οσμές, αιθάλη και επίσης προστατεύει τα έπιπλα από τις επιπτώσεις του ατμού της κουζίνας. Η συσκευή εξάτμισης είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν χρησιμοποιείτε μια εστία αερίου για το μαγείρεμα. Μετά από όλα, είναι δύσκολο να καθαρίσετε τα καμένα σωματίδια που σχηματίζονται όταν καίγεται το αέριο.

Οι κουκούλες που είναι ενσωματωμένες στο ντουλάπι είναι πολύ δημοφιλείς

Ο εξοπλισμός συνδέεται απευθείας με τον αεραγωγό όχι μόνο για να απορροφά τις οσμές αλλά και για να τις αφαιρέσει. Πολύ δημοφιλή, σήμερα χρησιμοποιούν κουκούλες κουζίνας ενσωματωμένες στην ντουλάπα. Ανά είδος, μπορούν να είναι τηλεσκοπικά ή να εκτρέπονται. Κατά την επιλογή είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο σχεδιασμός της κουζίνας και, στη συνέχεια, ποιο είναι το σχέδιο του γραφείου για κουκούλα.

Τύποι κουκούλες

Ανάμεσα στην μεγάλη ποικιλία κουκούλες κουζίνας στην αγορά, είναι σημαντικό να επιλέξετε αυτό που είναι κατάλληλο για εσάς. Ο εξοπλισμός όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα για να αντιμετωπίσει άμεσα το έργο της, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το πλάτος του κουκούλα σειράς πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας ή φούρνο, είναι τα βασικά κριτήρια κατά την επιλογή ενσωματωμένη κουκούλα. Πίσω από τους τύπους δομών που χωρίζονται:

 1. Παραδοσιακή ή τρούλο κουκούλα για την κουζίνα, προσελκύει τους καταναλωτές με την πρακτικότητα. Τα περισσότερα από αυτά είναι τύπου κυκλοφορίας. Λειτουργούν χωρίς σύνδεση με τον αγωγό αέρα, καθαρίζοντας τον αέρα μέσω ενός ειδικά ενσωματωμένου φίλτρου. Κατά την επιλογή αυτού του μοντέλου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ο συνολικός σχεδιασμός. Για τις μικρές κουζίνες, αυτή δεν είναι η πλέον συμφέρουσα επιλογή.
 2. Το μοντέλο του νησιού είναι εγκατεστημένο ακριβώς πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Ιδανική λύση θα είναι για το φούρνο, διότι και αυτό το στοιχείο της σύγχρονης κουζίνας απαιτεί ποιοτική απόρριψη μολυσμένου αέρα. Μια τέτοια συσκευή εξάτμισης αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την εξάτμιση και την αιθάλη της κουζίνας. Ο εξοπλισμός τύπου νησί δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί σε οροφή ή τοίχο, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε μέγεθος και σχεδιασμό.
 3. Τα οριζόντια μοντέλα είναι απλά σχεδιασμένα και είναι τα πιο συνηθισμένα στην αγορά οικιακών συσκευών. Δεν είναι πολύ ισχυροί, οι περισσότεροι από αυτούς κυκλοφορούν. Για να διαφοροποιήσετε την κατάσταση στην κουζίνα με τα χέρια σας, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα κρεμαστό ντουλάπι πάνω από την κουκούλα.
 4. Το κατακόρυφο μοντέλο δεν έχει ιδιαίτερες διαφορές στη λειτουργία. Εδώ, στο προσκήνιο είναι ο αρχικός σχεδιασμός του. Τέτοιες συσκευές όχι μόνο κυκλοφορούν, αλλά και ρέουν, οι οποίες εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές, την αιθάλη και τον ατμό, οδηγώντας τους έξω.

Η κάθετη ενσωματωμένη κουκούλα διαφέρει στο αρχικό της σχέδιο

Το ενσωματωμένο μοντέλο κερδίζει δημοτικότητα. Μετά από όλα, αυτή είναι μια πολύ βολική λύση για μικρές κουζίνες. Σε αντίθεση με την κρεμάστρα, γίνεται εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στο ντουλάπι. Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία, οι συσκευές εξαγωγής είναι εφοδιασμένες με συρόμενο πάνελ. Είναι πρακτικό από πρακτική άποψη, στον πίνακα πάνω από τον εξοπλισμό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μαγειρικά σκεύη. Ο ενσωματωμένος εξαερισμός είναι εξοπλισμένος με μια ειδική τουρμπίνα, η οποία κάνει τη λειτουργία του όσο το δυνατόν πιο ήσυχη.

Τα ενσωματωμένα μοντέλα περιλαμβάνουν την εξωτερική καμπίνα εξαγωγής. Χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένα χημικά ή ιατρικά ιδρύματα. Είναι εξοπλισμένο με ειδικά ελεγκτές αέρα, οι οποίοι θα κάνουν την εργασία στα εργαστήρια όχι μόνο ασφαλή αλλά και βολική. Αλλά η εγκατάσταση της κουκούλας είναι ένα σοβαρό θέμα και εδώ χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση.

Τα μοντέλα τραπέζης συνιστώνται για χρήση σε μανικιούρ. Κρατούν καθαρά και παρέχουν άνεση στα χέρια του πελάτη.

Πώς να εγκαταστήσετε την κουκούλα

Εγκαταστήστε την ενσωματωμένη κουκούλα στο ντουλάπι με τα χέρια σας δεν θα είναι πολύ δύσκολη. Αν προτιμάτε ένα μοντέλο ροής, όχι κυκλοφορίας, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν αεραγωγό σε αυτό.

Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, πρέπει να ελέγξετε με το επίπεδο του ίδιου του πάγκου πώς ακριβώς έχει ρυθμιστεί το ντουλάπι της κουζίνας. Μετά τον καθορισμό του εξοπλισμού, θα πρέπει να ξεκινήσετε την εγκατάσταση και την εγκατάσταση του αγωγού. Η εγκατάσταση πλαστικών αγωγών θα κοστίσει περισσότερο. Χρησιμοποιείται για να φέρει την κουζίνα στον ανοιχτό χώρο. Ολόκληρη η κατασκευή είναι εγκατεστημένη στην προ-τοποθετημένη κουκούλα. Είναι απαραίτητο να μειωθεί στο ελάχιστο η παρουσία των γόνατων, επειδή μειώνουν την πρόσφυση.

Η χρήση κυματοειδούς σωλήνα μειώνει το ρεύμα

Κατά την εγκατάσταση ενός αγωγού αέρα χρησιμοποιώντας ένα κυματοειδές σωλήνα, η απώλεια ώσης είναι μικρότερη.

Όταν εργάζεστε με κυματισμό, είναι σημαντικό να θυμάστε την ευθραυστότητα του υλικού και να μην το βλάψετε. Ο σωλήνας πρέπει να είναι καλά στερεωμένος στο λαιμό της κουκούλας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητη ταινία για αυτό. Κατά την εγκατάσταση του αγωγού πρέπει να τοποθετηθεί μια ειδική βαλβίδα. Έτσι προστατεύετε την κουζίνα σας από τον αέρα εξαγωγής και τον ατμό.

Πώς να συνδέσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα

Εάν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό μόνοι σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι πώς να διορθώσετε την ενσωματωμένη κουκούλα. Πριν εγκαταστήσετε την ενσωματωμένη κουκούλα στο ντουλάπι, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα της αλλαγής του παλιού σας ντουλαπιού ή να αγοράσετε ένα νέο. Θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι διαστάσεις του κρεμασμένου ντουλαπιού ταιριάζουν με τις διαστάσεις της κουκούλας. Στο ερμάριο κάτω από τον εξοπλισμό δεν θα πρέπει να υπάρχει κατώτατο σημείο, είναι επίσης απαραίτητο να παρέχεται μια τρύπα για τον αγωγό. Ο τόπος έχει πιει από το κάτω μέρος με ένα μολύβι σχιστόλιθου.

Για πριόνισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παζλ ή ένα εργαλείο για ξύλο. Οι οπές του σωλήνα εξαερισμού μπορούν να επισημανθούν με βαλβίδα. Η κουκούλα στο περίβλημα πρέπει να τοποθετηθεί στο μεσαίο ράφι. Το ράφι πρέπει να στερεωθεί με βίδες επίπλων και στις δύο πλευρές. Είναι επίσης απαραίτητο να γίνουν τέσσερις οπές τοποθέτησης για την ασφαλή στερέωση του καλύμματος. Η εγκατάσταση της ενσωματωμένης κουκούλας στο περίβλημα είναι πιο βολική για να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο.

Πριν από την τοποθέτηση του ενσωματωμένου καπό, πρέπει να σημειωθεί ότι η συσκευή πρέπει να βρίσκεται σε ασφαλή απόσταση από την επιφάνεια της πλάκας. Σε περίπτωση παραβίασης αυτής της κατάστασης, υπάρχει κίνδυνος βλάβης στη συσκευή ή το περίβλημα κάτω από την κουκούλα. Και αν η συσκευή είναι τοποθετημένη πάνω, υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει καμία επίδραση από τη λειτουργία της κουκούλας. Βέλτιστο ύψος - 60 cm για ηλεκτρικά και 70-80 cm για σόμπες αερίου.

Ελέγξτε τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού

Μια ενσωματωμένη κουκούλα στο ντουλάπι μπορεί να αρχίσει να λειτουργεί όταν το συρόμενο τμήμα του είναι πάνω από τη σόμπα. Το συρόμενο πάνελ πρέπει να παραμένει ορατό. Η έξοδος θα πρέπει να συνδεθεί στον εξαερισμό. Μετά την εγκατάσταση, ο απορροφητήρας πρέπει να είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα. Για την εξαγωγή, συνιστάται η εγκατάσταση ξεχωριστής πρίζας με γείωση. Όταν συνδέεται ο εξοπλισμός, είναι απαραίτητο να ελέγξετε εάν υπάρχει ρεύμα που ρέει μέσα από την κουκούλα.

Για να ελέγξετε τη λειτουργία και τη δύναμη της κουκούλας, είναι δυνατό, μετά τη σύνδεση, να φέρετε ένα απλό φύλλο χαρτιού σε αυτό. Εάν το φύλλο αέρα προσελκύει το συρόμενο πάνελ, μπορείτε να πείτε ότι η κουκούλα λειτουργεί σωστά.