Πώς να απαλλαγούμε από μούχλα στο μπάνιο με διάφορους τρόπους

Το καλούπι είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Εάν αντιμετωπίζετε κάτι τέτοιο, πρέπει να αφαιρέσετε το καλούπι στο μπάνιο το συντομότερο δυνατό.

Αυτό θα βοηθήσει τις ειδικές χημικές ουσίες και την εμπειρία των ανθρώπων.

Μπάνιο - ένα μέρος επιρρεπές στο σχηματισμό των μυκήτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη διαφόρων ειδών καλούπι στο δωμάτιο.

 • υψηλή υγρασία
 • ελάχιστο φυσικό φως
 • ανεπαρκής εξαερισμός
 • υψηλή θερμοκρασία αέρα.

Η εμφάνιση του καλουπιού επιδεινώνει την εμφάνιση του δωματίου και επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ανθρώπων. Αν δεν απαλλαγείτε από το καλούπι στο χρόνο, είναι δυνατό να αναπτυχθούν τέτοιες ασθένειες όπως το βρογχικό άσθμα, η αλλεργική ρινίτιδα και η καντιντίαση.

Από πού προέρχεται το καλούπι και πόσο επικίνδυνο είναι;

Καταστρέψτε τον μύκητα στο μπάνιο είναι πολύ πιθανό. Ωστόσο, πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τους λόγους εμφάνισής της.

Είναι όλα σχετικά με την υψηλή υγρασία που συμβαίνει στο μπάνιο για διάφορους λόγους:

 • το δωμάτιο θερμαίνεται ανομοιογενώς.
 • μόνιμο πλύσιμο.
 • το δωμάτιο δεν είναι αεριζόμενο.

Οι τοίχοι και οι οροφές του μπάνιου είναι οι πηγές εμφάνισης και αναπαραγωγής μυκήτων. Σε αυτό το καλούπι είναι επιβλαβές όχι τόσο για τους χώρους, όσο για την υγεία των ανθρώπων. Σε περίπτωση που καταστρέψετε το μυκήλιο, μπορείτε να καταστρέψετε ολόκληρο το μυκητιακό σώμα.

Κατά κανόνα, αυτό που βλέπουμε στους τοίχους του μπάνιου είναι ένα μυκητιακό σώμα, που βρίσκεται λίγα μέτρα από το μυκήλιο.

Προς το παρόν, τα φάρμακα που έχουν σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των μύκητων, καθιστούν δυνατή την απαλλαγή από το καλούπι στο μπάνιο στο πλακίδιο και μεταξύ των πλακιδίων. Είναι καλύτερο να επεξεργαστείτε ολόκληρο το δωμάτιο εντελώς, ακόμη και κάτω από είδη υγιεινής.

Αλλά το πιο σημαντικό καθήκον είναι να βρεθεί και να εξαλειφθεί η αιτία του καλουπιού.

Το μαύρο καλούπι είναι ένα επικίνδυνο μούχλα μούχλας Για πολύ καιρό, η ανάπτυξη του μύκητα μπορεί να περάσει απαρατήρητη μέχρι να φτάσουν άνετες συνθήκες για την εκδήλωσή του. Ευνοϊκές συνθήκες για την εμφάνιση του μη αεριζόμενου δωματίου, υψηλή υγρασία και θερμοκρασία - 20 ° C.

Το μαύρο καλούπι στο μπάνιο είναι ασθενώς στερεωμένο στην επιφάνεια και μύγα εύκολα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο κίνδυνος μούχλας είναι ότι όταν μπαίνει στους αεραγωγούς του ατόμου, προκαλεί διάφορες λοιμώξεις.

Η καταπολέμηση με το μαύρο μούχλα στο μπάνιο είναι πολύ δύσκολη. Για να απαλλαγείτε μόνιμα από το μαύρο καλούπι, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερους από έναν αντιμυκητιακούς παράγοντες.

Επιλέγουμε μέσα από ένα καλούπι

Πώς να καθαρίσετε το καλούπι στο μπάνιο στο πάτωμα και στους τοίχους;

Αφαιρέστε το καλούπι στο μπάνιο, συνήθως με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Ωστόσο, πριν καθαρίσετε το καλούπι στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να προεπεξεργαστείτε τις επιφάνειες.

Είναι επιθυμητό να αφαιρεθεί το ανώτερο στρώμα επιφανείας. Στη συνέχεια, η επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί κατεργασία ξηραίνεται με ένα στεγνωτήριο μαλλιών για την κατασκευή.

Μην περιλάβετε νερό στο δωμάτιο κατά τη διάρκεια της εργασίας, ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός. Στη συνέχεια συμβαίνει η θεραπεία με αντιμυκητιασικούς παράγοντες.

Μην ξεχάσετε τον αναπνευστήρα και τα γάντια από καουτσούκ, έτσι ώστε τα χημικά και τα σπόρια να μην εισέρχονται στο σώμα σας.

Προς το παρόν υπάρχουν πολλές θεραπείες για τον μύκητα στο μπάνιο:

 • διάλυμα θειικού χαλκού,
 • διάλυμα νερού και λευκαντικού,
 • βιομηχανικά χημικά αντιμυκητοκτόνα.

Το θειικό χαλκό αφαιρεί τέλεια το καλούπι από τους τοίχους του μπάνιου. Είναι εύκολο στη χρήση, αλλά είναι τοξικό, οπότε πρέπει να ακολουθείτε τις προφυλάξεις ασφαλείας: φοράτε αναπνευστήρα και γάντια.

 1. Η βιτρίλιο χαλκού πρέπει να αραιώνεται σύμφωνα με τις οδηγίες (100 g βιτριόλης, 10 λίτρα νερού).
 2. Η σύνθεση εφαρμόζεται στην επιφάνεια που πρόκειται να υποστεί επεξεργασία με μια βούρτσα. Αυτά τα μέρη που επηρεάζονται από τον μύκητα, αξίζει να εξαπλωθεί ένα παχύ στρώμα.
 3. Περιμένετε μερικές ώρες και στη συνέχεια οι επεξεργασμένες επιφάνειες πρέπει να πλυθούν καλά και να στεγνώσουν. Η αίθουσα μπάνιου πρέπει να αερίζεται.

Ένα άλλο μέσο για την απομάκρυνση μούχλας στην οροφή και στους τοίχους του μπάνιου είναι μια λύση λευκαντικού και νερού. Το μειονέκτημα είναι μια πικάντικη μυρωδιά. Φοράτε γάντια και αναπνευστήρα.

 1. Κάνετε μια λύση λευκαντικού και νερού - 10: 1.
 2. Εφαρμόστε τη λύση με ένα πανί, σπρέι, σφουγγάρι ή βούρτσα.
 3. Δεν είναι απαραίτητο να πλένετε την επιφάνεια, το λευκαντικό θα αποτρέψει την επανεμφάνιση μούχλας.
 4. Μετά τη χρήση, αερίστε το δωμάτιο.

Τα αντιμυκητιασικά προϊόντα από μούχλα και μύκητες στο μπάνιο χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

 • φάρμακα που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές - για την καταπολέμηση της βιοδιαβρωτικής,
 • διορθωτικά μέτρα για την αφαίρεση εγχώριου μαύρου καλουπιού

Τα περισσότερα φάρμακα πωλούνται σε πλαστικές συσκευασίες, χωρητικότητα - 1 λίτρο. Για την παρασκευή του διαλύματος, λαμβάνεται ένα καπάκι του περιεχομένου ανά λίτρο νερού. Οι δραστικές ουσίες σε τέτοια παρασκευάσματα είναι QAC (ενώσεις τεταρτοταγούς αμμωνίου) και παράγωγα γουανιδίου.

Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το φάρμακο "Renogal", το οποίο σκοτώνει ακόμη και το καλούπι στις ραφές πλακιδίων στο μπάνιο.

Πώς να καταπολεμήσετε τις λαϊκές θεραπείες

Οι χημικές ουσίες δεν είναι κατάλληλες για άτομα που πάσχουν από αναπνευστικές παθήσεις και αλλεργίες. Ωστόσο, για αυτήν την περίπτωση υπάρχουν λαϊκές θεραπείες που επιτρέπουν το πλύσιμο του καλουπιού στο μπάνιο.

Ο πρώτος τρόπος: μαγειρική σόδα, σβήνεται με ξύδι

Κατά τη διαδικασία αφαίρεσης της μούχλας στο μπάνιο, ρίχνετε περισσότερη σόδα πάνω στην προσβεβλημένη επιφάνεια, τοποθετήστε το με ξύδι. Αφού ο αφρός εγκατασταθεί, πλύνετε την επιφάνεια με ζεστό νερό και σαπούνι ή με οποιοδήποτε απορρυπαντικό.

Ο δεύτερος τρόπος: λάδι δέντρου τσαγιού

 • Δύο κουταλάκια του γλυκού τσαγιού λάδι, αραιώστε σε δύο ποτήρια ζεστό νερό.
 • Στο διάλυμα πλακιδίων εφαρμόζεται με ψεκαστήρα.
 • Η έκπλυση δεν απαιτείται.

Είναι καλύτερο να πραγματοποιηθεί η διαδικασία τη νύχτα, ενώ κανένα από τα νοικοκυριά δεν επισκέπτεται το μπάνιο.

Ο τρίτος τρόπος

Αυτό το φάρμακο λειτουργεί καλά για την αφαίρεση του μαύρου μούχλας στο μπάνιο.

 • Προετοιμάστε ένα διάλυμα από 2 μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου, 4 μέρη νερού, 1 μέρος βορικού οξέος, 2 μέρη τσαγιού ξύδι.
 • Οι πληγωμένες επιφάνειες σκουπίζονται.

Εξουδετερώστε τη μυρωδιά

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα;

Το γεγονός είναι ότι η μυρωδιά του μούχλα θα πάει τελείως μακριά μόνο με μούχλα. Ελέγξτε όλα τα μέρη στο μπάνιο για μυκητιακή βλάβη. Εξαερώστε το δωμάτιο.

Αφού απαλλαγείτε από μούχλα, συνιστάται να αφήσετε ένα ανοιχτό πακέτο σόδα στο μπάνιο, απορροφά κακή οσμή καλά. Μην ξεχάσετε να σκουπίζετε περιοδικά τη σόδα ψησίματος με μια επιφάνεια στο μπάνιο.

Πώς να προστατεύσετε

Για την προστασία των χώρων από τη μούχλα, είναι απαραίτητο να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα που συμβάλλουν στην εμφάνιση του μύκητα:

 • Να αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο και κατά προτίμηση να εγκαθιστάτε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • Εξασφαλίστε καλή στεγάνωση των σωλήνων.
 • Παρακολουθήστε για τη δυνατότητα συντήρησης των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων.
 • Τοποθετήστε μια ισχυρή θερμαινόμενη πετσέτα.
 • Στην περίπτωση κάθισε στο τοίχωμα μπάνιο σε επαφή με κρύο αέρα, για παράδειγμα, ένας τοίχος λουτρό σε επαφή με την προσγείωση, η οποία είναι ελάχιστα θερμαίνεται, λαμβάνει σε λουτρό πλανήτη εσωτερικό τοίχωμα.
 • Αφαιρέστε τις ρωγμές στον τοίχο.
 • Κανονικά καθαρό αερισμό.
 • Τοποθετήστε ένα ζεστό δάπεδο στο μπάνιο.

Έτσι, η εμφάνιση μούχλας στο μπάνιο είναι ένα δυσάρεστο γεγονός. Μην καθυστερείτε με το να το ξεφορτωθείτε, αλλιώς μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας!

Η σύγχρονη σημαίνει βοήθεια για την απομάκρυνση του μύκητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι προληπτικές μέθοδοι θα βοηθήσουν στην αποφυγή επανεμφάνισης μούχλας στο μπάνιο.

6 λόγοι για την εμφάνιση μούχλας στο μπάνιο και 8 μέθοδοι για την καταπολέμησή του

Το μπάνιο για μια νοικοκυρά είναι ένα πολυλειτουργικό προϋπόθεση, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για μια γεμάτη ζωή. Πρόκειται για ένα εργοστάσιο πλυσίματος για όλη την οικογένεια και ένα μέρος για το πλύσιμο ή την αποθήκευση βρώμικων ρούχων.

Η γυναίκα χρησιμοποιεί ένα λουτρό για καλλυντικές και υγιεινές διαδικασίες, βαφή μαλλιών, καθαρισμό και πλύση διαφόρων αντικειμένων καθημερινής ζωής. Μην μετράτε όλες τις ενέργειες που κάνουμε στους τοίχους του μπάνιου. Στο μπάνιο φυλάσσονται στεγνά μπουρνούζια, πετσέτες πετσέτες, ένα πλήρες οπλοστάσιο προϊόντων καθαρισμού και καθαρισμού.

Τέλος, το μπάνιο είναι ένα μέρος ευχάριστης χαλάρωσης μετά από μια δύσκολη μέρα, εξαντλώντας τη ζέστη. Στην ιδανική περίπτωση, το μπάνιο θα πρέπει να είναι καθαρά, αρωματικά αρώματα από αρωματικά προϊόντα περιποίησης σώματος.

Ωστόσο, τις περισσότερες φορές το αντίστροφο: η καθαρότερη δωμάτιο του σπιτιού γίνεται πηγή μυρωδιά μούχλας, και ο λόγος είναι μόνο μία - που προκύπτουν μούχλα στο μπάνιο, συμπεραίνουμε ότι δεν είναι τόσο απλό.

Συνέπειες της μόλυνσης από παθογόνο χλωρίδα

Οι περισσότεροι από μας δεν καταλαβαίνουν την έκταση του κυρίαρχου προβλήματος. Συχνά, η οικοδέσποινα απλά σκουπίστε τις μαύρες κηλίδες από τις επιφάνειες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας ή γενικό καθαρισμό, λίγη σκέψη για τις βλαβερές συνέπειες της υγρασίας στο μπάνιο.

Πρώτον, μαζί με το καλούπι, που είναι μια αποικία μονοκύτταρου μύκητα, εμφανίζεται ένας μύκητας - ένα πιο πολύπλοκο σύστημα οργανισμών. Σπόρια του μύκητα μπορεί να υπάρχουν παντού, αλλά πολλαπλασιάζονται μόνο σε ένα υγρό περιβάλλον.

Δεύτερον, η δυνατότητα να ζήσουν μια ευημερούσα μύκητας μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών δυσκολιών, η πιο αθώα από αυτές μπορεί να είναι μια φοβερή μυρωδιά από τα αξεσουάρ μπάνιου.

Εδώ είναι μερικές συνέπειες βακτηρίων μόλυνση του μπάνιου:

 • ταχεία καταστροφή οικοδομικών υλικών. Ο μαύρος ή ο λευκός μύκητας είναι ικανός για 1-2 χρόνια να διαλύσει οποιαδήποτε υφή του κτιρίου στο έδαφος. Εάν δεν λάβουμε μέτρα, θα κάνουμε κάθε χρόνο μεγάλες επισκευές.
 • τα σπόρια που επιπλέουν στον αέρα θα μετακινηθούν αναγκαστικά σε άλλους χώρους και, έχοντας ανακαλύψει ακατέργαστα μέρη, θα αρχίσουν να πολλαπλασιάζονται εκεί.
 • παθογόνο χλωρίδα πίπτει ελεύθερα μέσα στο ανθρώπινο αναπνευστικό σύστημα, προκαλώντας αλλεργική βρογχίτιδα και ιγμορίτιδα, το άσθμα, σοβαρές πνευμονικές βλάβες που είναι δύσκολο να διαγνώσει?
 • χρήση των αξεσουάρ μπάνιου, μολύνθηκαν με σπόρια των μικροβίων, προκαλεί καντιντίαση, στοματίτιδα, στρεπτοκοκκική έκζεμα, αλλεργική δερματίτιδα, επιδέρμωσης, και τα νύχια?
 • η συνεχής εισπνοή των βακτηρίων ανάκτησης προϊόντος και αποβλήτων επηρεάζει ανθρώπινο γαστρεντερικό σωλήνα, προκαλώντας βρογχοκήλη, διάρροια, έμετος, εξασθενημένη ανοσία.

Μετά από λίγο, θα εμφανιστούν και πάλι αφράτες λεκέδες και μαύρες λωρίδες μεταξύ των πλαισίων που βλέπουν πάνω στο σφραγιστικό, στην πικρία μας. Εδώ είναι μια λίστα των κοινών αιτίες της μόλυνσης με το καλούπι μπάνιου.

 1. Εσφαλμένα εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού ή σύστημα θέρμανσης. Ένα καλά θερμαινόμενο δωμάτιο και μια καθυστέρηση στην υγρασία είναι οι προϋποθέσεις για την αναπαραγωγή βλαβερής μικροχλωρίδας.
 2. Η απουσία φυσικού ηλιακού φωτός, δεδομένου ότι οι ακτίνες UV έχουν επιζήμια αποτελέσματα στη ζωή των μυκήτων.
 3. Χαμηλής ποιότητας σφράγιση αρμών μεταξύ των φύλλων. Αν το σφραγιστικό είναι κατεστραμμένο, η μετατόπιση του "σημείου δρόσου" στα τοιχώματα κατά τη διάρκεια της πτώσης θερμοκρασίας προκαλεί συμπύκνωση, η οποία συνεχώς υγραίνει τις επιφάνειες.
 4. Κατεστραμμένο σύστημα αποστράγγισης. Συνεχής και ανεπαίσθητη διαρροή μίκτη ή σωλήνα κάτω από το μπάνιο - πιθανές πηγές υγρασίας? ο μύκητας δεν μπορεί να αφαιρεθεί μέχρι να εντοπιστεί η περιοχή έκτακτης ανάγκης.
 5. Ανεπαρκής καθαρισμός μετά τις διαδικασίες κολύμβησης. Οι ατμοί και τα σταγονίδια υγρασίας στους τοίχους, το στεγανοποιητικό υλικό μεταξύ πλακιδίων και πολυμερών πάνελ θα πρέπει να καθαρίζονται προσεκτικά μετά από ένα ντους.
 6. Το στέγνωμα στο μπάνιο χρησιμοποίησε υγρές πετσέτες. Ο μύκητας απλά λατρεύει τέτοια επίκεντρα της υγρασίας. Τα υγρά ρούχα πρέπει να στεγνώνουν μόνο στον καθαρό αέρα.

Ξεκινήστε την απολύμανση του μπάνιου

Έρχομαι στον γενικό καθαρισμό και αποφασίζω τι να καθαρίσετε το καλούπι στο μπάνιο είναι πιο αποτελεσματικό, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με το φάσμα των πιο δημοφιλών μέσων.

Προσοχή παρακαλώ! Πρώτον, πρέπει να καθαρίσετε μηχανικά το μπάνιο και να αφαιρέσετε τα μαύρα σημεία και τους λεκέδες! Γι 'αυτό βάζουμε γάντια, ένα αναπνευστήρα, αγκαλιάζουμε τον εαυτό μας με μια βούρτσα και κουρέλια. Μετά από αυτό, αρχίζουμε να ξύνουμε τη μαύρη βρωμιά με το νερό με αντισηπτικά μεταξύ όλων των ειδών αρθρώσεις με τους τοίχους.

Μην ξεχάσετε τους σωλήνες και τις βρύσες, καθαρίστε τους με ένα σφουγγάρι. Το πλέξιμο στο πάτωμα, οι ραφές, τα ράφια πρέπει επίσης να καθαρίζονται σχολαστικά. Όλα τα εύχρηστα υλικά - σφουγγάρια, κουρέλια - είναι καλύτερα να απορριφθεί μετά τον καθαρισμό.

Αν λυπάστε για τη βούρτσα, χτυπήστε αρκετές φορές με βραστό νερό και απορροφήστε το διάλυμα χλωρίου. Μόνο οι καθαρές επιφάνειες πρέπει να υποβάλλονται σε επεξεργασία με παθογόνο μικροχλωρίδα.

 • Θειικό χαλκό. Όλες οι γνωστές ουρανό μπλε σκόνη χρησιμοποιείται με επιτυχία στην κατασκευή και την κηπουρική. Ο χαλκός βιτρίλιο επίσης αντιμετωπίζει καλά με το καλούπι. Αραιώνεται διάλυμα από την αναλογία 1/10 σε καθαρό νερό βρύσης και την εφάρμοσε στις προβληματικές περιοχές: μεταξύ των πλακιδίων στους τοίχους και τις αρθρώσεις του μπάνιου, στις αρθρώσεις οροφής, κ.λπ. Προσέξτε, η λύση είναι τοξική, εφαρμόστε την τοπικά στη σωστή θέση με ένα στενό πινέλο. Μετά από 2-3 ώρες, πλύνετε τις επεξεργασμένες επιφάνειες.
 • Σόδα ψησίματος + ξίδι. Ο μαύρος μύκητας μπορεί εύκολα να καταστραφεί από ασβεστοποιημένη ή συνηθισμένη σόδα. Δημιουργήστε ένα αφρώδες υγρό. Το ζεστό νερό να πέσουν ελεύθερα κοιμισμένος σόδα, περίπου 5 λίτρα νερού πρέπει polpachki 150 γραμμάρια σόδας ή ανθρακικού νατρίου, ρίξτε 100 g ενός ξύδι 9%. Επεξεργαζόμαστε όλες τις λειτουργικές επιφάνειες με το μείγμα. Από την Soda - λύση είναι ακίνδυνο, για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να το αφήσετε μέχρι την επόμενη της τρέχουσας συγκομιδής. Παράλληλα με τα κεραμίδια και τα στοιχεία υδρορροή απόλυτα ξεπλύνετε τη βρωμιά από πολλά χρόνια.
 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα υγρό που είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε φαρμακοτεχνικές αλυσίδες μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καθαρή του μορφή για να καταστήσει τις επιφάνειες απαλλαγμένες από μούχλα. Αξίζει να θυμηθούμε ότι το ιατρικό προϊόν έχει λεύκανση, οπότε πριν τη θεραπεία αφαιρέσετε τις χρωματιστές κουρτίνες, πετσέτες και χαλάκια από το μπάνιο.
 • Αμμωνιακό αλκοόλ ή διάλυμα αμμωνίας. Είναι ένα εξαιρετικό αντισηπτικό, σκοτώνει καλά τον μύκητα και εμποδίζει την εμφάνισή του. Τα νιτρικά έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια απότομη μυρωδιά. Επομένως, κατά την επεξεργασία του δωματίου, κλείστε την πόρτα για τη διάρκεια της έκθεσης. Και μετά την έκπλυση της ουσίας, θα πρέπει να αερίσετε καλά το δωμάτιο για να αποφύγετε πονοκέφαλο και ναυτία. Επιπλέον, είναι απαράδεκτο να αναμιγνύεται διάλυμα αμμωνίας και λευκαντικό, καθώς η χημική τους αντίδραση συνοδεύεται από την απελευθέρωση τοξικού αερίου.
 • Bura. Ορυκτές πούδρες, ένα μοναδικό φάρμακο για ψύλλους, κατσαρίδες, σκουριά κ.α. Το φαρμακείο είναι γνωστό ως τετραβορικό νάτριο, αλλά πωλείται σε μικρές φιάλες, είναι πιο οικονομικό να λαμβάνεται μια ξηρή σκόνη. Σε αντίθεση με άλλα μέσα, χρησιμοποιείται για 5-10 λεπτά, καθώς μπορεί να βλάψει βαμμένες επιφάνειες. Ένα ποτήρι βόρακα εκτρέφεται για 4-5 λίτρα νερού. Είναι απαραίτητο να ξεπλύνετε, καθώς το φάρμακο είναι ισχυρό!
 • Χλωριούχα παρασκευάσματα. Όλες οι ουσίες με χλώριο - χλωραμίνη, χλωριώδες νάτριο, λευκαντικό, κατάστημα "Belizna" - είναι εξαιρετικά αντισηπτικά. Αυτό αποδεικνύεται από την επίμονη μυρωδιά των νοσοκομείων μας. Το χλωριωμένο διάλυμα μπορεί πρώτα να αφαιρέσει άμεσα αναπτυγμένες αποικίες μυκήτων και να απολυμάνει έπειτα καθαρές επιφάνειες. Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιήσετε έναν ψεκαστήρα, γεμίστε το με ένα συμπυκνωμένο διάλυμα χλωρίου και πασπαλίστε το δωμάτιο.
 • Αιθέριο Έλαιο Τσαγιού. Ένας ισχυρός μαχητής με ένα καλούπι θα βοηθήσει σίγουρα να την καταστρέψει για πάντα. Για να γίνει αυτό, πάρτε 10 ml υγρού και διαλύστε σε 500 ml νερού. Το προκύπτον υγρό εφαρμόζεται μεταξύ των ραφών πλακιδίων, οροφής και σεξουαλικών αρμών, στην επιφάνεια των σωλήνων αποστράγγισης. Το λάδι δέντρων τσαγιού μπορεί να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια θα πρέπει να αερίσετε το μπάνιο από μια χαρακτηριστική οσμή. Έλλειψη κεφαλαίων - το μάλλον μεγάλο κόστος. Ωστόσο, είναι κατάλληλο για χρήση από νοικοκυρές που πάσχουν από αλλεργίες σε απορρυπαντικά.
 • Κατάστημα προϊόντα. Μπορείτε να αφαιρέσετε τον μύκητα με σύγχρονα έτοιμα υλικά. Η οικονομική αγορά κατακλύζεται από ειδικά προϊόντα που καταστρέφουν και εμποδίζουν τη ζωτική δραστηριότητα της παθογόνου μικροχλωρίδας. Αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, οι όμορφες γυαλιστερές ετικέτες στα μπουκάλια δεν είναι πανάκεια για το πρόβλημα μας. Οι λαϊκές θεραπείες βελτιώνονται για χρόνια, οι συνταγές τους αποδεικνύονται, η ασφάλεια είναι προφανής. Επιπλέον, μια επιμελής νοικοκυρά θα χαρεί να εξοικονομήσει σημαντικά την ακριβή και όχι πάντα αποτελεσματική αγορά κεφαλαίων.

Αποτροπή εμφάνισης μούχλας

Η απόσυρση των προϊόντων μούχλας και μυκήτων είναι αρκετά εφικτή, χρησιμοποιώντας επιμέλεια και δαπανώντας κάποιο χρόνο. Είναι πολύ πιο σημαντικό να αποφευχθεί η επανεμφάνιση τους. Για το σκοπό αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απλές συμβουλές ειδικών. Μην αφήνετε υγρά και βρεγμένα αντικείμενα στο μπάνιο, στεγνώστε τα στο δρόμο.

Αφού πάρετε μια χαλαρωτική μπανιέρα ή ένα μεγάλο πλύσιμο, σκουπίστε όλες τις επιφάνειες με αντισηπτικό. Χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες και το μπάνιο σας θα είναι πάντα μια όαση καθαριότητας και φρεσκάδας.

Πώς να καθαρίσετε τον μύκητα στο μπάνιο: δημοφιλείς και επαγγελματικούς τρόπους για να αφαιρέσετε μούχλα και μύκητες

Στους τοίχους των χώρων με υψηλή υγρασία, είναι συχνά δυνατό να εντοπιστούν κηλίδες από μούχλα, οι οποίες αποτελούν απειλή για την υγεία των κατοίκων.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες, πώς να αφαιρέσει το μύκητα στο μπάνιο και άλλα δωμάτια, μπορείτε να απαλλαγείτε από τους παθογόνους οργανισμούς με τη χρήση λαϊκών και επαγγελματικά εργαλεία.

Τρεις τύποι καλουπιών που συναντώνται σε εσωτερικούς χώρους

Σχεδόν κάθε οικοδέσποινα έπρεπε να αντιμετωπίσει μαύρες κηλίδες, οι οποίες βρίσκονται συνήθως στο μπάνιο ή σε άλλα δωμάτια με υψηλή υγρασία.

Μια τέτοια πλάκα δεν πρέπει να συγχέεται με τη βρωμιά - συνήθως προκαλείται από ορισμένους τύπους μικροσκοπικών οργανισμών.

Στους τοίχους, τα δάπεδα και τις οροφές των δωματίων, τρεις συνήθεις τύποι μικροχλωρίδας μπορούν να παρασιτίσουν:

Μύκητας του μπλε. Αυτό το είδος πρωτοζώου είναι σε θέση να αναπαραχθεί μόνο σε ξύλο, προτιμώντας δομές από πεύκο. Μπλε μύκητας μπορεί να βρεθεί σε μπανιέρες και σάουνες που κατασκευάζονται από κωνοφόρα δέντρα, αλλά δεν απειλεί τους κατοίκους των αστικών διαμερισμάτων.

Βακτήρια της σήψης (βακτηριδιακή, καφέ, λευκή σήψη) είναι επίσης ικανές να πολλαπλασιάζονται μόνο στο δέντρο προκαλώντας την αποσύνθεση ινών κυτταρίνης. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρέσετε αυτούς τους μικροοργανισμούς, σταματώντας τη διαδικασία καταστροφής του ξύλου. Είναι δυνατή μόνο η λήψη μέτρων εκ των προτέρων, η επεξεργασία του υλικού με ειδικά μυκητοκτόνα διαλύματα.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τους ανθρώπους είναι οι μύκητες που σχηματίζουν μαύρες κηλίδες. Αυτή η ομάδα περιλαμβάνει αρκετούς εκπροσώπους της μικροχλωρίδας (Chaetomium, Ulocladium, Aspergillus και άλλοι). Μαύρο μούχλα είναι σε θέση να εγκατασταθεί όχι μόνο σε οργανικές επιφάνειες, αλλά και σε κεραμικά πλακίδια, σκυρόδεμα, στρώμα βαφής, πλίνθοι.

Μια τέτοια μικροχλωρίδα δεν πρέπει να μείνει χωρίς προσοχή, είναι επιθυμητό να ληφθούν άμεσα μέτρα για την εξάλειψή της.

Ο μύκητας στους τοίχους είναι επικίνδυνος

Το καλούπι που εμφανίζεται στα δωμάτια καταστρέφει τις δομικές κατασκευές και επίσης επηρεάζει αρνητικά την υγεία του ατόμου.

Καταστροφή οικοδομικών υλικών

Ο μύκητας, που εγκαταστάθηκε σε τοίχους ή οροφή, καταστρέφει σταδιακά το υλικό στο οποίο εγκαταστάθηκε η αποικία. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ξεφλούδισμα των επικαλύψεων γύψου, βαφής και βερνικιού, και στην αρχική περίπτωση ακόμη και στο σχηματισμό ρωγμών στους τοίχους.

Εάν δεν λάβετε τα κατάλληλα μέτρα, μπορεί να υπάρξει μερική ή πλήρης καταστροφή των μεμονωμένων δομικών στοιχείων και ακόμη και η κατάρρευση των επιφανειών.

Βλάβη στην ανθρώπινη υγεία

Η παθογενής μικροχλωρίδα έχει εξαιρετικά βλαβερή επίδραση στο ανθρώπινο σώμα προκαλώντας ένα ολόκληρο "μπουκέτο" διαφόρων προβλημάτων υγείας. Το καλούπι σχετίζεται άμεσα με τις ακόλουθες ασθένειες:

 • γενική εξάντληση του σώματος.
 • δερματώσεων, μυκητιάσεων και άλλων δερματικών ασθενειών.
 • πονοκέφαλοι, ζάλη;
 • ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος (από ρινίτιδα και ιγμορίτιδα έως πνευμονία και άσθμα).
 • διαταραχές στο στομάχι, ναυτία,
 • αρθρικούς ρευματισμούς και άλλα προβλήματα του μυοσκελετικού συστήματος.

Η παρατεταμένη έκθεση σε μούχλα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή διατάραξη των πνευμόνων, των νεφρών, του ήπατος και άλλων οργάνων.

Ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε παθογόνους μικροοργανισμούς είναι άτομα προχωρημένης ηλικίας, παιδιά, άτομα με εξασθενημένη υγεία και ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία ή αντιβιοτική αγωγή.

Αιτίες του μύκητα

Σε σχεδόν οποιοδήποτε αέρα δωματίου ψεκάζεται σπόρια των διαφόρων τύπων των καλουπιών, αλλά μπορεί να συμβεί η βλάστηση και πολλαπλασιασμό μόνο όταν ορισμένες συνθήκες υγρασίας 30% και η θερμοκρασία δωματίου υπερβαίνει τους 20 ° C.

Για να αποφευχθεί ο σχηματισμός αποικιών μικροοργανισμών, είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα μέτρα για την εξάλειψη αυτών των αιτιών. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η καταπολέμηση της υγρασίας, καθώς σε ξηρό δωμάτιο το καλούπι δεν θα αναπτυχθεί ακόμη και με ένα ζεστό και ζεστό μικροκλίμα.

Αποτροπή εμφάνισης μούχλας

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση κηλίδων μούχλας στο δωμάτιο, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε αυστηρά ορισμένα προληπτικά μέτρα.

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι το δωμάτιο έχει καλή κυκλοφορία αέρα. Κατά κανόνα, σε όλα τα πολυώροφα σπίτια υπάρχει κανάλι εξαερισμού, ωστόσο στα παλιά κτίρια συχνά δεν αντιμετωπίζει την εργασία. Για να διορθωθεί η κατάσταση, το κανάλι μπορεί να καθαριστεί (αυτό μπορεί να γίνει από έναν ειδικό που ονομάζεται υπάλληλος VES) ή μια πρόσθετη εγκατάσταση ανεμιστήρα.

Ακόμη και με την άριστη εργασία της κουκούλας μετά από διαδικασίες ύδατος ή πλύσης, είναι επιθυμητό να αφήσετε τις πόρτες του μπάνιου ανοικτές: αυτό βοηθά στον αερισμό του χώρου και την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας.

Μην υπερψύχετε τον χώρο: είναι επιθυμητό να καλύψετε έναν τοίχο ενός θερμού χώρου με ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού.

Με μια ασθενή μεταφορά θερμότητας του θερμαντήρα πετσετών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε επιπλέον εξοπλισμό θέρμανσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την εποχή του φθινοπώρου-χειμώνα, όταν μειώνεται η θερμοκρασία του αέρα και αυξάνεται η υγρασία.

Είναι απαραίτητο να παρακολουθήσετε την εμφάνιση της συμπύκνωσης σε σωλήνες, έπιπλα και άλλες επιφάνειες του μπάνιου. Εκτελέστε αμέσως τα σπρέι με ένα πανί ή κουρέλια.

Είναι σημαντικό να εντοπίσουμε και να εξαλείψουμε τις αιτίες υψηλής περιεκτικότητας σε υγρασία στο δωμάτιο. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται συνεχώς η κατάσταση των μίκτη και των συσκευών υγιεινής, καθώς και τα στοιχεία σύνδεσης.

Οι μεταλλικοί αγωγοί στο μπάνιο θα πρέπει να αντικαθίστανται με πλαστικά ανάλογα: είναι πιο ανθεκτικά στη διαρροή και ποτέ δεν καλύπτονται με ιδρώτα.

Μην ξεχάσετε να δώσετε προσοχή στα μικρά πράγματα: στάσιμο νερό στα κύπελλα της οδοντόβουρτσας, μπορεί να προκαλέσει χύτευση καλουπιού στις χειρολαβές τους. Οι αποικίες των μυκήτων μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στις πολυμερικές κουρτίνες που χωρίζουν το λουτρό ή το ντους.

Κατά την επισκευή ενός μπάνιου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικά υλικά κατασκευής και φινιρίσματος που εμποδίζουν την εμφάνιση μύκητα.

Είναι σημαντικό να πραγματοποιείται περιοδικά προληπτική επιφανειακή επεξεργασία χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους ή χημικά οικιακής χρήσης ειδικά σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό.

Μηχανική μέθοδος απομάκρυνσης μύκητα

Αφού ανακάλυψε στο δωμάτιο μαύρες κηλίδες, η ερωμένη συνήθως παίρνει ένα κουρέλι ή ένα ξύστρα, προσπαθώντας να πλύνει ή να ξύσει το καλούπι. Για να έχετε ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα, πρέπει να ξέρετε πώς να αποσύρετε σωστά τις μυκητιακές αποικίες στο μπάνιο.

Πρώτα απ 'όλα, οι περιοχές της μούχλας που βρέθηκαν θα πρέπει να υγραίνονται καλά με νερό. Αυτός ο χειρισμός θα εμποδίσει την είσοδο σπορίων μυκήτων στον αέρα, η οποία μπορεί να προκαλέσει νέες αλλοιώσεις.

Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε ένα μεταλλικό ξύστρα ή άλλο παρόμοιο εργαλείο (βούρτσα χάλυβα, τρυπάνι με κεφαλή λείανσης), το οποίο θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε προσεκτικά την πληγείσα περιοχή της επιφάνειας.

Είναι επιθυμητό να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το στρώμα επικάλυψης (σοβά, ταπετσαρία, βαφή). Για υλικά όπως το μπετόν και το ξύλο, είναι επίσης δυνατή η άλεση.

Σε προχωρημένες περιπτώσεις, αυτή η μέθοδος δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, διότι το μυκήλιο μπορεί να διεισδύσει βαθιά σε ακόμη και ανόργανες επιφάνειες, για παράδειγμα, να κρυφτεί κάτω από ένα κεραμίδι.

Στην περίπτωση αυτή, προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν σημαντικές επισκευές, όπως:

 • απελευθέρωση τοίχων από διακοσμητικό κάλυμμα (κεραμικό πλακίδιο, χαρτί τοίχου, στρώμα βαφής).
 • αφαίρεση από την οροφή ενός ασβέστη ή βαφής επικάλυψης?
 • αντικατάσταση του υλικού δαπέδου.

Κατά την επιθεώρηση, είναι απολύτως απαραίτητο να αντιμετωπίζονται όλες οι επιφάνειες με μέσα που καταστρέφουν τον μύκητα. Οι προετοιμασίες (λαϊκές ή επαγγελματικές) πρέπει να εφαρμόζονται σε μια περιοχή που υπερβαίνει το μέγεθος της ορατής περιοχής του μύκητα, προκειμένου να απομακρυνθεί ο μικρο-μύκητας που δεν είναι ορατός με γυμνό μάτι.

Κάθε επιφάνεια πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία τουλάχιστον 2-3 φορές, κάθε φορά που αναμένεται η πλήρης ξήρανση του προηγουμένως εφαρμοζόμενου μυκητοκτόνου φαρμάκου. Κατά την επισκευή είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθούν δομικά υλικά με αντιμυκητιασικά πρόσθετα.

Λαϊκές μέθοδοι αφαίρεσης καλουπιών

Δεδομένου ότι οι μύκητες μούχλας έχουν ταλαιπωρήσει τους ανθρώπους εδώ και αιώνες και οι χημικές ουσίες οικιακής χρήσης έχουν παραχθεί όχι πολύ καιρό πριν, ο πληθυσμός έχει συσσωρεύσει μεγάλη εμπειρία χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα για την καταστροφή επιβλαβών μικροχλωρίδων.

Μεταξύ των πιο κοινών φαρμάκων με έντονο αποτέλεσμα, μπορούμε να αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Επιλογή # 1: βιτρίλιο χαλκού

Φτηνά αποτελεσματικά μέσα, τα οποία μπορούν να αγοραστούν σε κήπους, κήπους, κατασκευές ή οικιακά καταστήματα. Οι μπλε κρύσταλλοι εκτρέφονται σε ζεστό νερό σε αναλογία 200-300 γραμμαρίων σκόνης ανά 10 λίτρα υγρού, μετά από τον οποίο αναμειγνύονται καλά.

Η διαδικασία επεξεργασίας της προσβεβλημένης επιφάνειας με ένα παρασκευασμένο διάλυμα πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Ίχνη μούχλας στους τοίχους καθαρίζονται με γυαλόχαρτο ή σπάτουλα.
 • Οι έτοιμες θέσεις σκουπίζονται με ένα διάλυμα σαπουνιού, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα του χρησιμοποιούμενου προϊόντος.
 • Οι καθαρισμένες και πλυμένες επιφάνειες δίνουν χρόνο για να στεγνώσουν.
 • Ο τοίχος επεξεργάζεται με θειικό χαλκό (το διάλυμα μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας σφουγγάρι κουζίνας ή ψεκαστήρα).
 • Η επιφάνεια αφήνεται να στεγνώσει για 3-5 ώρες, μετά την οποία και πάλι εφαρμόζεται αραιωμένο βιτριόλιο.
 • Ανάλογα με την έκταση του μύκητα, η διαδικασία επαναλαμβάνεται 2-5 φορές.

Για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα σε διάλυμα βιτριόλης, μπορείτε να κάνετε επιπλέον μια κουταλιά της σούπας ξύδι.

Επιλογή # 2: προϊόντα που περιέχουν χλώριο

Τα διαλύματα που περιέχουν χλώριο, εγγυώνται την αποτελεσματική καταστροφή του καλουπιού: περιέχουν μια επιθετική συνιστώσα που σκοτώνει τους περισσότερους μικροοργανισμούς. Για την καταπολέμηση του μύκητα μπορεί να χρησιμοποιήσει δημοφιλή φάρμακα που περιέχουν χλώριο, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά στην λεύκανση νοικοκυριό υφάσματος ή καθαρισμό ειδών υγιεινής, δηλαδή «Domestos», «λευκότητα», «Sanit» και άλλα.

Για να καταπολεμηθούν οι αποικίες μούχλας, οι πληγείσες περιοχές και η περιοχή γύρω από αυτούς υφίστανται επεξεργασία με ένα χάρτινο ύφασμα το οποίο διαβρέχεται σε αδιάλυτη ουσία. Για την επεξεργασία των αρμών σύνδεσης, το παρασκεύασμα μπορεί να αραιωθεί με νερό σε αναλογία 1 προς 1, να χυθεί σε ένα πιστόλι ψεκασμού και να εφαρμοστεί στις ραφές.

Επιλογή # 3: ξύδι τραπεζιού

Σχεδόν κάθε σπίτι έχει 6-9% διάλυμα ξιδιού, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στο μαγείρεμα. Ταυτόχρονα, αυτή η θεραπεία είναι ένα καλό αντισηπτικό, το οποίο καταστρέφει τέλεια τους διάφορους τύπους μικροχλωρίδας. Για την καταπολέμηση της μούχλας, πρέπει:

 • θεραπεία την πληγείσα περιοχή ξίδι: λεία επιφάνεια (πλακάκι) επαρκώς σκουπίζεται με ένα σφουγγάρι ή ύφασμα εμποτισμένο στο υγρό και εύθριπτα επιχρίσματα (σοβά, μπετόν, ξύλο) να ψεκάζουν από έναν ψεκασμό?
 • αφήστε την κατεργασμένη επιφάνεια 2-3 ώρες πριν την ξήρανση.
 • αφαιρέστε τον υπολειπόμενο μύκητα με ένα πινέλο.
 • Ξεπλύνετε καλά με καθαρό νερό.
 • Εξαερώστε καλά το δωμάτιο για να αφαιρέσετε μια έντονη οσμή.

Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι σε ορισμένες περιπτώσεις από ξύδι στον τοίχο μπορεί να παραμείνει ένα διαζύγιο.

Άλλες λαϊκές θεραπείες για μύκητες

Επιπλέον, τα ακόλουθα παρασκευάσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αντιβακτηριακοί και μυκητοκτόνοι παράγοντες:

 • Υπεροξείδιο του υδρογόνου. Ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο αντισηπτικό, ένα διάλυμα 3% του οποίου μπορεί να αγοραστεί σε ένα φαρμακείο. Το φάρμακο δεν είναι τοξικό και δεν έχει έντονη οσμή. Πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την επεξεργασία, καθώς το υπεροξείδιο έχει εμφανή λεύκανση.
 • Αλκοόλ αμμωνίας. Ένα καλό μέσο για την απομάκρυνση αποικιών μούχλας από πυκνές σκληρές επιφάνειες, όπως κεραμικά πλακίδια ή γυαλί. Για την καταστροφή της μικροχλωρίδας, το φάρμακο που αγοράζεται στο κατάστημα υλικού αραιώνεται με ίση ποσότητα νερού, μετά το οποίο το μείγμα εφαρμόζεται στην μολυσμένη περιοχή με σφουγγάρι ή ψεκαστήρα. Η λύση αφήνεται στον τοίχο για αρκετές ώρες, μετά την οποία το επίχρισμα πλένεται καλά.
 • Σόδα ψησίματος. Ένα φυσικό και ασφαλές οικιακό αντισηπτικό, το οποίο θα βοηθήσει στην καταπολέμηση του μύκητα. Για επεξεργασία, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα ενός κουταλακιού σκόνης που αναμιγνύεται σε ένα ποτήρι νερό. Το διάλυμα ψεκάζεται με μια επιφάνεια πάνω στην οποία φαίνεται ένας μύκητας ή ο τοίχος πλένεται με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο σε μια σύνθεση. Για να ξεπλυθεί η σόδα δεν είναι υποχρεωτική, μπορεί να παραμείνει με ασφάλεια σε πλακάκια ή σε άλλα καλύμματα.
 • Λάδι για τσάι. Οικολογικό, με έντονο ευχάριστο άρωμα, κατάλληλο για την πρόληψη και την καταστροφή μικρών περιοχών μούχλας. Για χρήση, θα πρέπει να διαλύσετε σε μισό λίτρο νερό δύο κουταλάκια του αιθέριου ελαίου, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε σε φαρμακείο ή εξειδικευμένο κατάστημα. Το προκύπτον διάλυμα ψεκάζεται στις περιοχές όπου αναμένεται η παρουσία του μύκητα. Δεν πρέπει να ξεπλένεται, αλλά μετά τη θεραπεία είναι καλύτερο να μην εισέλθει στο μπάνιο για 12 ώρες.
 • Κρεοζώτη. Με βάση την πίσσα, το κιτρινωπό υγρό με οξεία οσμή εφαρμόζεται ως διάλυμα σε αλκοόλη ή αιθέρα. Το φάρμακο συνιστάται να εφαρμόζεται σε σκυρόδεμα, κεραμίδια, πλαστικά πάνελ, τούβλα και άλλες ομαλές, πυκνές επιφάνειες. Μετά την ξήρανση, πρέπει να πλυθεί με νερό και σαπούνι. Δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείται κρεόσωτο για την επεξεργασία ξύλινων κατασκευών, καθώς το διάλυμα εισχωρεί αμέσως σε χαλαρές υφές.
 • Ανθρακινέλαιο. Πράσινο υγρό με ειδική οσμή παράγεται από άνθρακα. Το πετρέλαιο θεωρείται καλό προληπτικό μέσο, ​​αποτρέποντας την εμφάνιση μαρμάρων στους τοίχους.
 • Bura. Ορυκτά, το οποίο είναι ένα φυσικό αντισηπτικό. Για την επεξεργασία της επιφάνειας με το καλλωπισμένο καλούπι, είναι απαραίτητο να παρασκευαστεί διάλυμα 2,5 λίτρων υγρού και 1 φλιτζάνι βοράξ. Μετά τον καθαρισμό του τοίχου από κηλίδες πάνω σε αυτό με ένα κουρέλι, εφαρμόζεται μια μάλλον παχιά σύνθεση. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε, αλλά μετά από ξήρανση είναι δυνατό να σκουπίσετε την επιφάνεια με ξηρό χαρτί για να αφαιρέσετε τους κρυστάλλους που προεξέχουν. Μια άλλη επιλογή: κάντε μια λιγότερο συγκεντρωμένη λύση (ένα γεμάτο ποτήρι βόρακα και 4 λίτρα υγρού) και στη συνέχεια ψεκάστε την πληγείσα περιοχή από το πιστόλι ψεκασμού.
 • Μπάλες καμφοράς. Για την πρόληψη της μυκητιασικής λοίμωξης στο δωμάτιο μπορεί να αποσυντεθεί μπάλες καμφοράς.
 • Ιώδιο. Ένας άλλος προληπτικός παράγοντας είναι ο ατμός ιωδίου. Για να γίνει αυτό, ένα ποτήρι νερό τοποθετείται στο ράφι στο μπάνιο, όπου αραιώνονται 10 mg από το συνηθισμένο βάμμα ιωδίου. Συνιστάται να μην υπάρχουν μεταλλικά αντικείμενα κοντά, καθώς οι πτητικοί ατμοί του ιωδίου μπορούν να προκαλέσουν διάβρωση.

Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε "κοκτέιλ".

Ένα αποτελεσματικό παρασκεύασμα είναι επίσης ένα παρασκεύασμα που παρασκευάζεται από 4 μέρη νερού, 2 μέρη υπεροξειδίου του υδρογόνου, 1 μέρος βορικού οξέος, 2 μέρη ξιδιού. Όλα τα συστατικά αναμιγνύονται καλά, μετά τα οποία το μίγμα διαβρέχεται με ένα κουρέλι ή σφουγγάρι, στο οποίο αντιμετωπίζονται όλες οι πληγείσες περιοχές.

Επαγγελματικές μεθόδους θανάτωσης μύκητα

Με την εκτεταμένη μυκητιακή βλάβη στις επιφάνειες του μπάνιου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν επαγγελματικές μέθοδοι καταστροφής μούχλας.

Μέσα οικιακής χημείας

Στην πώληση υπάρχουν πολλά διαφορετικά μέσα για την καταπολέμηση της παθογόνου μικροχλωρίδας.

"Mil Kill" - ένα γαλάκτωμα, το οποίο περιλαμβάνει ένα αντισηπτικό, ασφαλές για την ανθρώπινη υγεία. Το παρασκεύασμα συνιστάται ιδιαίτερα για την επεξεργασία σύνθετων επιφανειών κατασκευασμένων από υλικά με λεπτή πορώδη δομή. Τα ίδια μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απολύμανση χώρων διαρροής, καθώς και για την προστασία δομών που βρίσκονται σε περιοχές με υψηλή υγρασία.

"Isocid" - μια σειρά φαρμάκων σχεδιασμένα να καταστρέφουν διάφορους τύπους μικροχλωρίδας, χαρακτηριστικό για δωμάτια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδρατμούς. Τα μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία βάσεων από ξύλο, πέτρα, σκυρόδεμα και επίσης χρησιμοποιούνται ως βάση για την παρασκευή υδατοδιαλυτών χρωμάτων.

Well Done - μια σύγχρονη αντιβακτηριακή λύση, που καταστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων, μούχλας, άλγες. Έχει έντονο στιγμιαίο αποτέλεσμα, αντιμετωπίζει καλά ακόμη και με μεγάλες αποικίες μικροοργανισμών. Ιδανική για την αποχέτευση εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών, κατάλληλη για την κατεργασία ξύλου, σοβάτισμα ή βαφή με βαφή.

Μυκητοκτόνο "Τιτάν". Μέσα που προορίζονται για την απομάκρυνση των μύκητων και των μούχλας από εσωτερικά και εξωτερικά χρώματα και βερνίκια, χωρίς να αφαιρεθεί το στρώμα του υλικού τελικής επεξεργασίας. Η σύνθεση μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη.

SZAVO (Savo). Η αποτελεσματική προετοιμασία που προορίζονται για την καταπολέμηση των παθογόνων μικροοργανισμών σε περιοχές όπου είναι δύσκολο να απαλλαγούμε από το περιεχόμενο ατμού υψηλής νερού (κουζίνες, μπάνια, υπόγεια, ντους). Ο κατασκευαστής εγγυάται 100% καταστροφή της μούχλας, των φυκών, των μυκήτων. Εργαλείο είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση: δεν απαιτεί προ-επεξεργασία και την περαιτέρω πλύση.

Το Astonish είναι ένα εξαιρετικό φάρμακο για την απομάκρυνση μούχλας από "ελαφριές" επιφάνειες που δεν απαιτούν απόξεση. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό κουρτινών πολυμερικών ντους, πλαστικών επίπλων, πλακιδίων.

"Antifungus" - ένα καθολικό εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία περιοχών που έχουν προσβληθεί από τον μύκητα ή ως προληπτικό μέτρο. Το φάρμακο εφαρμόζεται σχεδόν σε όλους τους τύπους υλικών: τούβλο, ξύλο, σκυρόδεμα, γύψο.

Dali - ένα εντελώς διαφανές αντισηπτικό φάρμακο, το οποίο παρασκευάζεται με βάση το νερό. Εξαιρετική για την πρόληψη και την εξάλειψη των μυκήτων σε ξύλινες κατασκευές.

Οι εγχώριοι και οι εισαγόμενοι κατασκευαστές παράγουν επίσης ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, ενέματα, αστάρια και άλλα είδη δομικών υλικών που περιέχουν μυκητοκτόνα συστατικά που εγγυώνται την προστασία της επιφάνειας.

Αποχέτευση και ιονισμός του δωματίου

Για την καταπολέμηση του μύκητα στο μπάνιο, χρησιμοποιείται επίσης η επεξεργασία των πληγείτων περιοχών με αεριωθούμενο αέρα, η οποία εμπλουτίζεται περαιτέρω με ιόντα και ιχνοστοιχεία. Δεδομένου ότι ο ειδικός εξοπλισμός που προορίζεται για το σκοπό αυτό είναι αρκετά ακριβός, η εργασία πραγματοποιείται συνήθως από ειδικευμένους επαγγελματίες.

Για τη διεξαγωγή εργασιών μεγάλης κλίμακας για την απομάκρυνση της μούχλας, χρησιμοποιούνται επίσης επιθετικές χημικές ουσίες, η χρήση των οποίων απαιτεί ειδικές προφυλάξεις. Η θεραπεία με παρόμοια φάρμακα πραγματοποιείται από ειδικούς που έχουν εκπαιδευτεί.

Κανόνες ασφαλείας για την επεξεργασία των χώρων

Όλοι οι χειρισμοί για την αφαίρεση του καλουπιού είναι επικίνδυνη δουλειά, επειδή όταν εκτελούνται στο δέρμα και οι βλεννογόνοι μεμβράνες μπορούν να πάρουν επιβλαβή σπόρια μυκήτων. Επιπλέον, όταν εργάζεστε σε επιφάνειες, χρησιμοποιούνται πολύ ισχυρές ουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα, δηλητηρίαση και άλλες αρνητικές αντιδράσεις.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις. Κατά την εργασία, φορέστε:

 • ανθεκτικά γάντια από καουτσούκ, προστατεύοντας τις παλάμες και τους καρπούς.
 • αναπνευστικές συσκευές ή μάσκες για αναπνευστικά όργανα.
 • πλαστικά γυαλιά (κατά προτίμηση ειδικά, κοντά στις οπές των ματιών), παρέχοντας αποτελεσματική προστασία των ματιών.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, συνιστάται να απορρίπτεται ο προστατευτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται, ιδιαίτερα γάντια και αναπνευστήρες.

Όταν επεξεργάζεστε το μπάνιο, όλα τα μικρά αντικείμενα πρέπει να αφαιρούνται από το δωμάτιο και τα μεγάλα θα πρέπει να καλύπτονται με προστατευτική μεμβράνη, η οποία στη συνέχεια πρέπει να συλλέγεται και να αφαιρείται προσεκτικά.

Εκτελέστε δραστηριότητες για την καταστροφή του μύκητα απουσία παιδιών και κατοικίδιων ζώων. Το δωμάτιο που υποβάλλεται σε αγωγή πρέπει να αερίζεται καλά για 2-4 ώρες, μετά από το οποίο είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιείται το μπάνιο για 2-3 ημέρες.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Το παρακάτω βίντεο δείχνει πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις μυκητιακές αποικίες στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας σύγχρονους τύπους οικιακών χημικών ουσιών.

Η καταπολέμηση της μούχλας πρέπει να διατηρείται συνεχώς. Μετά την καταστροφή του μύκητα στο μπάνιο με τη βοήθεια λαϊκών ή επαγγελματικών εργαλείων, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε όλα τα προτεινόμενα προληπτικά μέτρα που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε την εμφάνιση νέων εστιών.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο μπάνιο

Ένα καλό μπάνιο δεν πρέπει μόνο να έχει ακριβά υδραυλικά και όμορφα τελειώματα, αλλά και να είναι καθαρό και καλά συντηρημένο. Για να το διατηρήσετε σε σωστή σειρά και η σειρά δεν είναι τόσο εύκολη, και μεταξύ των πολλών προβλημάτων σε αυτή την περίπτωση, ο μύκητας είναι πιο εμφανής. Εμφανίζεται, είναι σε θέση να χαλάσει την εμφάνιση ακόμη και το πιο ακριβό και εκλεπτυσμένο μπάνιο. Αλλά αυτό είναι μόνο το μισό πρόβλημα - ο μύκητας εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία όλων όσοι ζουν σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Ταυτόχρονα, η απαλλαγή από αυτό δεν είναι εύκολη - οι μικροοργανισμοί εμφανίζουν μερικές φορές τεράστια ζωτικότητα και ανθεκτικότητα σε όλες τις επιπτώσεις. Επομένως, για πολλούς ιδιοκτήτες και ιδιοκτήτες, το πρόβλημα του τρόπου απομάκρυνσης του μύκητα στο μπάνιο είναι εξαιρετικά σημαντικό και σημαντικό.

Πώς να αφαιρέσετε τον μύκητα στο μπάνιο

Όπου συχνότερα υπάρχει μύκητας στο μπάνιο και πώς να το αναγνωρίσετε

Ακόμη και στο καθαρότερο και πιο καλοδιατηρημένο διαμέρισμα στον αέρα, υπάρχει σίγουρα ένας αριθμός μυκητιακών σπόρων σε μια "συντηρημένη" κατάσταση. Αλλά μόνο μέχρι να φτάσουν στο ζεστό και υγρό περιβάλλον που είναι ευνοϊκό για αυτούς. Εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες - η αποικία μυκήτων μούχλας αρχίζει να αναπτύσσεται από τους σπόρους. Οι μυκολόγοι τους χωρίζουν σε πολλά γένη και ακόμα περισσότερα είδη. Αλλά για ένα άτομο που έχει μόνο βασικές γνώσεις στη βιολογία, η διαφορά μεταξύ των διαφορετικών μυκήτων θα αποτελείται μόνο από τα χρώματα τους, τα οποία φαίνονται στον παρακάτω πίνακα.

Σπόροι μαύρης μούχλας

Πίνακας. Τι μπορεί να είναι ένας μύκητας στο μπάνιο.

Μπλε και μπλε-πράσινο

Αναγνωρίστε την εμφάνιση του μούχλα στο μπάνιο δεν είναι δύσκολο - είναι μια αφή του μαύρου, γκρι, μπλε, καφέ και, σε ορισμένες περιπτώσεις, λευκό. Στην αφή (είναι απαραίτητο να αγγίξετε τον μύκητα μόνο σε γάντια), φαίνεται χνουδωτό. Τις περισσότερες φορές, μούχλα εμφανίζεται στις ραφές μεταξύ των πλακιδίων και στις θέσεις των αρθρώσεων ενός κελύφους ή μπανιέρα με έναν τοίχο. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, οι μυκητιακές αποικίες βρίσκονται απλά στον τοίχο ή στην οροφή του δωματίου. Συχνά το καλούπι είναι κάτω από το μπάνιο ή το πλυντήριο - ένα σκούρο, ζεστό και υγρό μέρος είναι εξαιρετικά ελκυστικό για σπορία μυκήτων. Οι μικροοργανισμοί μπορούν επίσης να εμφανιστούν κάτω από το φινίρισμα των τοίχων, χαλαρά δίπλα στο σκυρόδεμα.

Μύκητας στο μπάνιο, που ανακαλύφθηκε κατά την επισκευή κάτω από το αφαιρεμένο πλακίδιο

Εκτός από τις εξωτερικές ενδείξεις, ο μύκητας μπορεί να αναγνωριστεί από τη μυρωδιά - το μπάνιο αρχίζει να μυρίζει βρώμικο, υγρό, μούχλα και υπόγειο. Η σύγχυση ενός τέτοιου «αρώματος» με κάτι άλλο είναι αδύνατο.

Σημαντικό! Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα έμμεσο σημάδι της παρουσίας του μύκητα στο μπάνιο είναι συχνές πονοκεφάλους σε ενοικιαστές διαμερισμάτων ή σε ιδιωτικό σπίτι.

Πονοκέφαλοι - ένα από τα σημάδια της παρουσίας μύκητα

Αιτίες του μύκητα στο μπάνιο

Έτσι, βρήκατε το καλούπι στο μπάνιο σας. Τώρα είναι απαραίτητο να καταλάβουμε γιατί εμφανίστηκε εκεί - αλλιώς η απομάκρυνση του μύκητα θα μετατραπεί σε έναν αγώνα με τις συνέπειες, αλλά όχι την αιτία.

Μύκητας στο μπάνιο

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα μπορούσε να συμβεί μούχλα στο κεραμίδι ή στις αρθρώσεις μεταξύ του μπάνιου και του τοίχου:

 • υψηλή υγρασία;
 • έλλειψη φυσικού φωτός.
 • υψηλή θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • την παρουσία δύσκολων και σκοτεινών θέσεων.
 • προβλήματα στην κυκλοφορία του αέρα.

Τώρα εξετάστε τις αιτίες του καλουπιού με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πρώτον, ο μύκητας χρειάζεται ένα υγρό περιβάλλον. Το μπάνιο ικανοποιεί πλήρως αυτή την απαίτηση - υπάρχει πάντα κάτι που εργάζεται εκεί σχετικά με τη χρήση του νερού (ντους, πλυντήριο, νεροχύτη, και στο συνδυασμένο μπάνιο - και μια τουαλέτα). Η ξηρότητα σε ένα τέτοιο δωμάτιο είναι εξαιρετικά σπάνια. Επιπλέον, η κατάσταση με υψηλή υγρασία μπορεί να επιδεινώσει τους σωλήνες υδραυλικών σωληνώσεων και τους σωλήνες νερού, στους οποίους πέφτει το συμπύκνωμα.

Ο μύκητας χρειάζεται υγρό περιβάλλον

Δεύτερον, η μούχλα δεν του αρέσει το άμεσο ηλιακό φως. Επειδή τα μπάνια των τυπικών πολυκατοικιών αποτελούν γι 'αυτήν ένα πολύ ευνοϊκό περιβάλλον από αυτή την άποψη - δεν είναι εξοπλισμένα με δικά τους παράθυρα, ο φωτισμός είναι εξαιρετικά τεχνητός. Το φως του ήλιου δεν εισέρχεται εκεί και επομένως η μούχλα δεν μπορεί να πιεστεί. Για τις εξοχικές κατοικίες και τις εξοχικές κατοικίες η κατάσταση είναι σπάνια καλύτερη - και τα παράθυρα στα μπάνια δεν τοποθετούνται πολύ συχνά.

Τρίτον, ο μύκητας πρέπει να είναι ζεστός. Το μπάνιο είναι ένα πολύ περιορισμένο δωμάτιο, όπου η θερμαινόμενη πετσέτα λειτουργεί και το ζεστό νερό χρησιμοποιείται συνεχώς. Και, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, δεν υπάρχει παράθυρο. Επειδή η θερμοκρασία στο μπάνιο είναι εξαιρετικά χαμηλή, αυτό είναι που χρειάζονται καλούπια μούχλας.

Τέταρτον, για την παρουσία των μικροοργανισμών είναι επιθυμητή απομονωμένη και σκοτεινά μέρη με δύσκολη πρόσβαση, όπου μπορούν ήσυχα για τον ιδιοκτήτη ενός διαμερίσματος ή εξοχικό σπίτι για να αναπτυχθούν, να πολλαπλασιαστούν, και στη συνέχεια να προχωρήσουμε ήδη στις ορατές επιφάνειες. Στην περίπτωσή μας, υπάρχουν πολλά τέτοια σημεία - κάτω από το μπάνιο, πίσω από το πλυντήριο, το νεροχύτη και το μπολ τουαλέτας, τις αρθρώσεις δαπέδου και οροφής με τους σωλήνες κλπ.

Συχνά στο μπάνιο, η εστία μιας μυκητιακής βλάβης είναι ένα πλυντήριο ρούχων - το καλούπι μπορεί να είναι είτε πίσω από τον πίσω τοίχο του, είτε στο ελαστικό σφράγισμα του τυμπάνου ή μέσα στις ίδιες τις οικιακές συσκευές. Ο τελευταίος αναγνωρίζεται από τη μυρωδάτη μυρωδιά που εκπέμπεται από το αυτοκίνητο, καθώς και από τα λινά που πλένονται σε αυτό

Πέμπτον, για τον μύκητα, είναι επιθυμητό να μην υπάρχει κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Και αν στο μπάνιο ο αερισμός δεν λειτουργεί σωστά, τότε σε εύθετο χρόνο, αν υπάρχει υγρασία και θερμότητα, το καλούπι θα εμφανιστεί αναγκαστικά.

Συμβουλές! Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ελέγξετε εάν η κατάσταση κυκλοφορίας του αέρα είναι καλή ή κακή. Φέρτε ένα φύλλο λεπτού χαρτιού ή ένα αναμμένο σπίρτο στη σχάρα του άξονα εξαερισμού στο μπάνιο. Εάν το χαρτί ή η φλόγα δεν "εκτοξευθεί" - αυτό σημαίνει ότι η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα δεν είναι ικανοποιητική, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Ελέγξτε το σχέδιο μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κερί ή αναπτήρες

Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η παρουσία μύκητα στο μπάνιο

Το πιο προφανές πρόβλημα που προκαλείται από την εμφάνιση μούχλας στο μπάνιο είναι η επιδείνωση της εμφάνισης του δωματίου. Όπως ήδη αναφέρθηκε στην εισαγωγή, ακόμη και το εκλεπτυσμένο και ακριβό φινίρισμα με την εμφάνιση του καλουπιού χάνει όλη την ομορφιά του. Και στις πιο σοβαρές περιπτώσεις, η απομάκρυνση του μύκητα θα απαιτήσει την αποσυναρμολόγηση των πλακιδίων - στην πραγματικότητα, θα πρέπει να ανακαινίσετε ξανά το μπάνιο.

Μεγάλα προβλήματα μούχλα είναι για τους ιδιοκτήτες των εξοχικών σπιτιών - κατά τη διάρκεια της ζωής τους μικροοργανισμοί αποσυντίθενται σταδιακά μερικά εξαρτήματα του ξύλου. Ως αποτέλεσμα, δεν αλλοιώνεται μόνο εξωτερικά, αλλά χάνει επίσης δύναμη, και αρκετά γρήγορα - ο μύκητας σε αυτό το σημείο διακρίνεται από το "λαιμαργία". Το καλούπι δεν διαθέτει άλλα υλικά - οι μικροοργανισμοί μπορούν να καταστρέψουν το σκυρόδεμα, τα τούβλα και ακόμη και τα κεραμίδια.

Μύκητας στο μπάνιο

Αλλά ο σημαντικότερος κίνδυνος του μύκητα στο μπάνιο δεν είναι η φθορά του φινιρίσματος και των δομικών υλικών, αλλά στη δημιουργία άμεσης απειλής για την υγεία όλων των ενοικιαστών του διαμερίσματος ή εξοχικού σπιτιού. Ο άνθρωπος μπορεί να έρθει σε επαφή με το καλούπι με δύο τρόπους - με επαφή με το δέρμα και με εισπνοή μικρών σωματιδίων και σπόρων.

Αυτοί οι μικροοργανισμοί στη διάρκεια της ζωής τους εκπέμπουν πολλές τοξικές ουσίες και η παρουσία μύκητα στο μπάνιο μπορεί να οδηγήσει εσάς ή το νοικοκυριό σας στις ακόλουθες ασθένειες:

 • πονοκεφάλους;
 • διάφορες αλλεργίες.
 • άσθμα.
 • παραρρινοκολπίτιδα;
 • παραρρινοκολπίτιδα;
 • Διαταραχές του πεπτικού συστήματος.
 • διαταράσσοντας τα νεφρά και το συκώτι.
 • ασθένειες των αρθρώσεων.

Ο ιδιαίτερα επιβλαβής μύκητας, που βρίσκεται στο μπάνιο, θα είναι για τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και εκείνους των οποίων το σώμα αποδυναμώνεται από άλλες ασθένειες, πρόσφατη χειρουργική επέμβαση ή χημειοθεραπεία.

Σημαντικό! Οι γιατροί όλες οι ασθένειες και οι ασθένειες που προκαλούνται από μούχλα και άλλους μύκητες κατανέμονται σε μια ξεχωριστή κατηγορία - μύκητες.

Αφαίρεση του μύκητα από τις ραφές του κεραμιδιού

Τις περισσότερες φορές, η μούχλα στο μπάνιο εμφανίζεται με τη μορφή μικρών αποικιών μικροοργανισμών, που καθιερώνουν στην τοποθέτηση ραφών μεταξύ πλακιδίων. Εάν παρατηρήσετε αυτό εγκαίρως, τότε το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί από την κλιμάκωση σε κάτι μεγαλύτερο. Για να απαλλαγούμε από μια μικρή και ρηχή εστίες μύκητα βλάβη θα είναι μια μηχανική μέθοδος.

Το ενέματα για τη συγκόλληση των ραφών ονομάζεται επίσης φούγκα

Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε τα παρακάτω εργαλεία και εργαλεία:

 • γυαλόχαρτο ή μεταλλική βούρτσα.
 • σπάτουλα από καουτσούκ.
 • ξηρό κονίαμα για επένδυση και δοχείο για αυτό.
 • βερνίκι και βούρτσα.

Ακολουθεί η διαδικασία αφαίρεσης του μύκητα από τις ραφές πλακιδίων με τη μορφή βήμα προς βήμα οδηγίες.

Βήμα 1. Προσδιορίστε τις περιοχές που επηρεάζονται από μικροοργανισμούς. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε ένα σημάδι δίπλα στο δείκτη του κεραμιδιού.

Αναγνώριση των περιοχών που έχουν προσβληθεί από μύκητες

Βήμα 2. Γυαλόχαρτο ή μεταλλική βούρτσα, αποξέστε το παλιό ενέματα από τη ραφή μεταξύ δύο πλακιδίων. Η εργασία θα πρέπει επίσης να γίνει κοντά στα σημεία όπου βρίσκονται οι κηλίδες των μυκήτων - μπορεί να βρεθεί προς το παρόν αόρατη αποικία καλούπι, η οποία δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη επαρκώς.

Αφαίρεση παλαιού ενέματος

Επεξεργασία ραφής με γυαλόχαρτο

Βήμα 3. Η ραφή όπου βρισκόταν το παλιό ενέματα, καθαρίσατε καλά - τόσο από τον μύκητα όσο και από τη σκόνη που σχηματίστηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας με γυαλόχαρτο. Στη συνέχεια, επεξεργαστείτε το με το "Λευκό", χρησιμοποιήστε ένα συγκολλητικό σίδερο ή τουλάχιστον ένα συνηθισμένο στεγνωτήρα μαλλιών - η υψηλή θερμοκρασία θα βοηθήσει να "καψει" τα υπολείμματα μούχλας.

Σημαντικό! Μην βγάζετε τις ραφές με ζεστό νερό - σε αυτή την περίπτωση, η θερμοκρασία δεν είναι αρκετή και η ίδια η παρουσία υγρασίας μπορεί μόνο να βοηθήσει τους μικροοργανισμούς να επιβιώσουν.

Βήμα 4. Αραιώστε το μείγμα για ενέματα. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα, εφαρμόστε την στην ραφή μεταξύ των κεραμιδιών.

Εφαρμογή του μείγματος με σπάτουλα από καουτσούκ

Βήμα 5. Όταν το εφαρμοσμένο ενέσιμο υγρό στεγνώνει - χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να καλύψετε τη ραφή μεταξύ των πλακιδίων με βερνίκι για να στερήσει από τον μύκητα μια επιφάνεια κατάλληλη για να ζήσει.

Η ραφή είναι βερνικωμένη

Απομάκρυνση του μύκητα στο μπάνιο με λαϊκές μεθόδους

Πριν από την έλευση του σύγχρονου νοικοκυριού χημικών ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών έχουν αγωνιστεί με το μύκητα στο μπάνιο με τη βοήθεια των διαθέσιμων εργαλείων, πολλά από τα οποία βρίσκονται σε κάθε κουζίνα ή το σπίτι ιατρικής υπουργικού συμβουλίου. Επομένως, δίνουμε μια σύντομη επισκόπηση των δημοφιλών μεθόδων καταπολέμησης του καλουπιού.

Ξύδι. Ένα από τα πιο συνηθισμένα μέσα που πρέπει αναγκαστικά να είναι στην κουζίνα. Σας επιτρέπει να αντιμετωπίσετε μικρές αποικίες μυκήτων, που βρίσκονται στις διασταυρώσεις κεραμιδιών, κάτω από τη βρύση ή ανάμεσα στο λουτρό και τον τοίχο. Για την απομάκρυνση του καλουπιού κατάλληλο το πιο απλό ξύδι τράπεζας χωρίς πρόσθετα.

Το κοινό ξύδι τραπεζιού είναι ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από μικρές μυκητιακές αποικίες στο μπάνιο

Βήμα 1. Μια μικρή ποσότητα ξύδι χύνονται σε ένα δοχείο με ένα ψεκαστήρα ή απορροφούν ένα κουρέλι.

Σημαντικό! Το ξίδι με την εισπνοή των ατμών του μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των βλεννογόνων - βήχα, ρινική καταρροή, δακρύρροια, αλλά είναι απίθανο να προκαλέσει γενική δηλητηρίαση του σώματος.

Βήμα 2. Ψεκάστε το υγρό ή εφαρμόστε ένα πανί στην προβληματική περιοχή του μπάνιου.

Βήμα 3. Περιμένετε 60 λεπτά για να στεγνώσει το ξίδι.

Βήμα 4. Αφαιρέστε τα υπολείμματα καλουπιών με ένα κουρέλι ή ένα σκληρό πινέλο.

Ξήρανση του μύκητα

Βήμα 5. Ξεπλύνετε τον μύκητα με νερό και σκουπίστε. Αφού αερίστε το δωμάτιο.

Βήμα 6. Κατά τη διάρκεια του μήνα, επαναλάβετε τη διαδικασία σε αυτή την ενότητα του μπάνιου εβδομαδιαίως - αυτό θα εμποδίσει τον μύκητα να επιστρέψει στην περιοχή που επηρεάστηκε προηγουμένως.

Λευκαντικό "Λευκό" Είναι ένα μέσο που μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε κάθε σπίτι. Αντιμετωπίζει όχι μόνο με σοβαρή ρύπανση, αλλά και με μύκητα που έχει εγκατασταθεί σε κεραμίδι ή μπάνιο. Η εργασία με το "Μπελίζε" ακολουθεί μόνο σε γάντια από καουτσούκ.

Βήμα 1. Προσδιορίστε τις περιοχές που επηρεάζονται από το καλούπι.

Ορισμός των επηρεαζόμενων περιοχών

Βήμα 2. Σε οριζόντια επιφάνεια, ρίξτε μια μικρή ποσότητα χλωρίνης και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό δίσκο ή ένα πανί εμποτισμένο στο "Μπελίζε" για να εφαρμόσετε κάθετες.

Οριζόντια επιφανειακή επεξεργασία

Κατακόρυφη επιφανειακή επεξεργασία

Βήμα 3. Αφήστε το μπάνιο για αρκετές ώρες. Εάν είναι δυνατόν, μην το χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Βήμα 4. Εξαερώστε το δωμάτιο και ελέγξτε τα αποτελέσματα - "Λευκό" είναι σε θέση να αφαιρέσει με επιτυχία μικρές συγκεντρώσεις του μύκητα. Αφαιρέστε τα υπολείμματα και τα υπολείμματα λευκαντικών, ξεπλύνετε με νερό.

Α 3% διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου είναι επίσης ένα κοινό λαϊκό φάρμακο κατά της μούχλας. Χρησιμοποιήστε το ίδιο τρόπο όπως το ξύδι με χλωρίνη - ορίζουν την πληγείσα περιοχή με έναν τοίχο ή υδραυλικά, διαδικασία, δίνουν ουσία να στεγνώσει, στη συνέχεια, αερίστε το δωμάτιο, αφαιρέστε τα υπολείμματα του μύκητα και πλύνετε όλο το νερό.

Ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου

Σημαντικό! Θυμηθείτε ότι τόσο η "λευκαντότητα" όσο και το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι λευκαντικά. Επειδή ορισμένα υλικά φινιρίσματος από την επαφή μαζί τους μπορεί να χάσουν το χρώμα τους.

Σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή, μερικοί οικοδεσπότες χρησιμοποιούν σόδα και αμμωνία ψησίματος. Στην περίπτωση του τελευταίου μετά την εφαρμογή για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν αξίζει να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις - η ουσία παράγει μια πολύ διαβρωτική και δυσάρεστη οσμή, η οποία μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν αναμιγνύετε αμμωνία με λευκαντικό - ως αποτέλεσμα της σύνδεσής τους, απελευθερώνεται χλώριο, το οποίο σε αέρια κατάσταση είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο.

Ένα είδος "όπλου τελευταίας ευκαιρίας" στην καταπολέμηση του μύκητα στο μπάνιο είναι κρεόσωτο - σκοτεινό ελαιώδες υγρό, που παράγεται με βάση πίσσα. Η κύρια σφαίρα εφαρμογής είναι η κατεργασία των στρωμάτων και άλλων προϊόντων ξύλου για την προστασία τους από τη φθορά. Διαλύστε το κρεόσωτο σε αλκοόλ ή λάδι, εφαρμόστε στην πληγείσα περιοχή του τοίχου ή της οροφής, περιμένετε λίγο και πλύνετε πολύ καλά τα πάντα με νερό και απορρυπαντικό. Θυμηθείτε ότι αυτή η ουσία είναι τοξική, επομένως μετά από τη θεραπεία δεν πρέπει να παραμείνει καθόλου στο μπάνιο. Επιπλέον, συνεργάζεται με το Creosote μόνο σε προστασία - σε γυαλιά, αναπνευστήρα και γάντια.

Σημαντικό! Μην χρησιμοποιείτε κρεόσωτο για να απομακρύνετε τον μύκητα στο ξύλο - θα απορροφήσει εκεί και θα έχει τοξικές επιπτώσεις για εσάς και τα νοικοκυριά σας αντί για το καλούπι που παράγεται από αυτό.