Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα στα ρούχα στο σπίτι

Τοξικός μύκητας βρίσκεται παντού. Υπό ευνοϊκές συνθήκες - σε ζεστούς, υγρούς χώρους - μπορεί να χτυπήσει σχεδόν όλα τα αντικείμενα και αντικείμενα του σπιτιού σας, διαμέρισμα. Το καλούπι μπορεί να προκαλέσει διάφορες ασθένειες - όπως οι αλλεργίες, το άσθμα, η διάθεση στα παιδιά, η λευχαιμία, ο καρκίνος.

Η εμφάνιση της καλούπι συνοδεύεται από μια δυσάρεστη οσμή, η οποία δημιουργεί μια αρνητική φήμη για τους ιδιοκτήτες της. Σε ένα προσεκτικά καθαρισμένο, καθαρό, αεριζόμενο δωμάτιο, δεν υπάρχουν ξένες οσμές.
Αν χάσετε τη στιγμή, ο μύκητας είναι ήδη διαμορφωμένος και αναπτυσσόμενος, πρέπει να μάθετε τρόπους για να τον καταπολεμήσετε και πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλας.

Αιτίες μούχλας

Πριν την εξάλειψη της οσμής, πρέπει να μάθετε την αιτία της εμφάνισης του μύκητα και να το κάνετε μια για πάντα. Μια εξωτερική εκδήλωση της παρουσίας μούχλας είναι σημεία στα σημεία συσσώρευσης των μυκήτων. Παράγοντες για την εμφάνισή τους μπορεί να είναι:

 • Υπερβολική υγρασία απουσία καλού εξαερισμού. Αυτό ισχύει, κατά πρώτο λόγο, οι εγκαταστάσεις του μπάνιου, κουζίνα, μπάνια?
 • Κατάψυξη εξωτερικών τοίχων.
 • Ροή στέγης;
 • Υψηλός πίνακας υπόγειων υδάτων Ο πρώτος όροφος και το υπόγειο του σπιτιού υποφέρουν.
 • Ανεπαρκείς θερμαντικές ιδιότητες των χώρων.
 • Σπάνια αερισμός, ειδικά αν υπάρχουν πλαστικά παράθυρα.

Στο συμπύκνωμα στους τοίχους και σε άλλες δομές, αντικείμενα, πράγματα, το καλούπι αναπτύσσεται και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Σε αυτή την περίπτωση, η μυρωδιά δεν ξεφορτώνεται, αν δεν ξεκινήσετε αμέσως να καταπολεμήσετε τον ίδιο τον μύκητα.

Είναι σημαντικό να ανιχνευθούν εστίες χυτεύσεως όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Καταστρέφει τα οικοδομικά υλικά, συμβάλλει στη σήψη και τη διατάραξη της δομής.

Η δυσάρεστη μυρωδιά της μούχλας, όχι οι αισθητικοί λεκέδες της πλάκας, απαιτεί την άμεση εφαρμογή ενός συνόλου μέτρων. Αυτά είναι:

 1. Μηχανικός καθαρισμός επιφανειών από πλάκες.
 2. Επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικό από μούχλα.
 3. Να απαλλαγούμε από τα πράγματα και τα αντικείμενα που έχουν υποστεί βλάβη από έναν μύκητα, αν δεν υπάρχει τρόπος να τα αποθηκεύσετε.
 4. Εξάλειψη πηγών υψηλής υγρασίας. Προσαρμογή συστημάτων αερισμού, θέρμανσης.
 5. Συστηματικός αερισμός των χώρων.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα;

Μέθοδοι καταπολέμησης της μυρωδιάς μούχλας σε ένα διαμέρισμα, σπίτι

Είναι σαφές ότι μια κακή οσμή είναι συνέπεια της εμφάνισης μούχλας. Στη σύγχρονη αγορά οικιακών χημικών ουσιών, ένα ευρύ φάσμα ειδικών παρασκευασμάτων για την καταπολέμησή της είναι ευρύ. Επίσης, υπάρχουν λαϊκές θεραπείες που είναι λιγότερο επιβλαβείς, φθηνότερες στην τιμή και όχι λιγότερο αποτελεσματικές από τα χημικά παρασκευάσματα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλας στο διαμέρισμα, το σπίτι.

 • Αστάρι-αντισηπτικό "Olympus", "Stop-mold", "Biotol-spray", κλπ. Εφαρμόστε τους, εάν ο μύκητας επηρεάζει τους τοίχους, οροφή. Εφαρμόστε σε μια καθαρή, στεγνή επιφάνεια με βούρτσα. Δουλεύουμε με οδηγίες στη συσκευασία.
 • Bleach "Μπελίζα", "ACE", "Vanish", "Domestos", κλπ. Η δραστική ουσία αυτών των φαρμάκων είναι το υποχλωριώδες νάτριο. Καθαρίζει αξιόπιστα σπόρια μούχλας. Μπορεί να εφαρμοστεί σε ομαλές επιφάνειες - κεραμίδια, γυαλί, φαγεντιανή. Για πορώδη υλικά δεν είναι κατάλληλο, μπορεί να χαλάσει τη δομή του αντικειμένου και το χρώμα. Αντιμετωπίστε την κατεργασμένη επιφάνεια με διάλυμα 1:10.
 • Το συνηθισμένο ξύδι, ένα διάλυμα αυτοσυσσωρευμένου ασφαλούς με κιτρικό οξύ. Καθαρίστε την κατεργασμένη επιφάνεια με πιστόλι ψεκασμού, περιμένετε, ξεπλύνετε με νερό. Είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνουμε αυτήν την ενέργεια περιοδικά.
 • Το υπεροξείδιο του υδρογόνου H2O2 είναι μια άλλη δηλητηριώδης ουσία για πολλά είδη μυκήτων. Εφαρμόστε, δεδομένου του αποτελέσματος λεύκανσης.
 • Αλκοόλη αμμωνίας - με δράση είναι παρόμοια με το χλωρίνη. Λειτουργεί σε ομαλές επιφάνειες.
 • Σόδα τροφίμων είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του μούχλα. Με διάλυμα 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα σε ένα ποτήρι νερό, επεξεργαστείτε τη μολυσμένη επιφάνεια, μετά από 1-1,5 ώρες, σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
 • Το Bura είναι επίσης ένα φυσικό ασφαλές φάρμακο. Με διάλυμα 2,5 λίτρων νερού και 1 φλιτζάνι βόρακα, κατεβάστε το δάπεδο, τους τοίχους, τα εσωτερικά αντικείμενα πολλές φορές με μια βούρτσα, χωρίς ξεπλύματα.
 • Αποτελεσματική σύνθεση υπεροξειδίου του υδρογόνου, ξύδι, βορικό οξύ σε αναλογία: 0,5 λίτρα νερού 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλια υπεροξειδίου, ξίδι και 1 κουταλιά της σούπας. κουτάλι βορικού οξέος. Η σύνθεση θα πρέπει να καθαρίζεται ή να ψεκάζεται.
 • Τα αιθέρια έλαια λεβάντας, δεντρολίβανου, τσαγιού έχουν απολυμαντικές και αποσμητικές ιδιότητες. Βοηθούν να αναδείξουμε τη μούχλα. Για να επεξεργαστείτε μια λύση 1 κουτ. Ένα κουτάλι σε 1 τεμάχιο. νερό. Εφαρμόστε με σφουγγάρι ή ψεκασμό.

Η εργασία με καυστικές ουσίες πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με τις προφυλάξεις ασφαλείας. Εργαστείτε σε γάντια, αερίζοντας το δωμάτιο.

Αφαιρώντας τη μυρωδιά του μούχλας από τα ρούχα

Στο ντουλάπι με ρούχα, μπορείτε να μυρίσετε το καλούπι; Η κατάσταση αυτή συμβαίνει με υψηλή υγρασία χωρίς κατάλληλη κυκλοφορία αέρα. Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλα;
Αρχικά, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η πηγή δυσάρεστων οσμών δεν είναι η ίδια η καμπίνα. Για λόγους εμπιστοσύνης, πρέπει να αδειάσουμε το περίβλημα και να σκουπίσουμε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες με ένα διάλυμα αμμωνίας: για 1 λίτρο νερού, 1 κουταλάκι του γλυκού αλκοόλ.

Σκουπίστε με ένα υγρό πανί, αφήστε τον αέρα.
Αν σε ένα ντουλάπι πήραν κατά λάθος υγρά πράγματα, τότε μια συγκεκριμένη γεύση προέρχεται από αυτά. Αυτό είναι ένα μήνυμα δράσης. Μόνο μια άμεση αντίδραση θα σώσει τα ρούχα σας από απελπιστική ζημιά.
Θα πρέπει να περάσετε από όλα τα προϊόντα. Έχοντας βρει έναν μύκητα στα ρούχα, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως. Οι αφαιρούμενοι ρύποι δεν μυρίζουν.

 • Θερπετίνη, σώζουμε πράγματα από μαλλί και μετάξι. Βρέξτε τη σερβιέτα και σκουπίστε τη λεκέ. Το πασπαλίζουμε με λευκό πηλό, σιδερώνοντας όχι πολύ ζεστό σίδερο μέσα από χαρτοπετσέτα.
  Πλένουμε τα πλυντήρια στο πλυντήριο σε ένα λεπτό πλύσιμο με μια σκόνη ποιότητας με κλιματισμό.
 • Το σημείο σε βαμβακερό ύφασμα προσπαθεί να αποσυρθεί ομοίως.
 • Μπορείτε να επεξεργαστείτε το λεκέ με ξύδι ή χυμό λεμονιού, στη συνέχεια πασπαλίστε με αλάτι, στεγνώστε και πλύνετε με σαπούνι. Στο τελευταίο ξέβγαλμα προσθέστε ξύδι.
 • Ένα λευκό ύφασμα από φυσικές ίνες θα απομακρύνει το υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οξυγόνο ή το χλωριούχο λευκαντικό από τον μύκητα.
 • Τα πράγματα από το χρωματισμένο ύφασμα επεξεργάζονται με αμμωνία σε αναλογία 1: 1, σβήνουμε.
 • Φρέσκα λεκέδες από μούχλα θα αφαιρέσουν το πηγμένο γάλα και το χυμό του κρεμμυδιού. Αντιμετωπίστε λεκέδες, αφήστε για 20 λεπτά. Για να πλύνετε.

Κάθε διαδικασία απομάκρυνσης λεκέδων τελειώνει με πλύσιμο. Μετά το πλύσιμο, το επιθυμητό αποτέλεσμα θα είναι πιο ολοκληρωμένο εάν στεγνώνετε και αερίζεστε σε καθαρό αέρα.
Αναμφισβήτητα, η απομάκρυνση του καλουπιού και η μυρωδιά από αυτό είναι μια πολύ επίπονη διαδικασία, δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί αμέσως ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Μερικές φορές πρέπει να δοκιμάσετε διάφορους τρόπους για να αφαιρέσετε τους λεκέδες.
Ακριβά πράγματα είναι καλύτερα να δώσει για την επαγγελματική μεταποίηση σε στεγνό καθάρισμα, οι πλοίαρχοι θα σώσει τα πράγματα σας από μια παράξενη γεύση.
Τα προληπτικά μέτρα θα αποτρέψουν την επανάληψη του μύκητα. Για να το κάνετε αυτό χρειάζεστε:

 • Επίτιμα στεγνά ρούχα.
 • Κρατήστε τα πράγματα στο ντουλάπι με τη σωστή σειρά στους ώμους, στα ράφια, εξαλείφοντας τη συσσώρευση. Αφήστε χώρο για κυκλοφορία αέρα.
 • Μετά από καρύκευμα, μην προσθέτετε αμέσως ρούχα στο στήθος ή στο ντουλάπι. Κρατήστε παύση μέχρι να στεγνώσει τελείως.

Το καλούπι είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός. Πώς να βγάλουν και τα δύο μούχλα και τη μυρωδιά από αυτό; Πρώτα απ 'όλα είναι απαραίτητο να λαμβάνετε κατά κανόνα εβδομαδιαίο καθαρισμό και περιοδικό αερισμό - ήλιο και αέρα. Είναι απαραίτητο να απαλλαγούμε τακτικά από τον πιθανό εντοπισμό των μυκητιακών αποικιών.
Στη συνέχεια, η μυρωδιά του μούχλα στο διαμέρισμα, το σπίτι δεν θα έχει μια μοναδική ευκαιρία ύπαρξης.

Καλές συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας

Η μυρωδιά της υγρασίας στο σπίτι μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει απλώς από τους ιδιοκτήτες του. Τα ρούχα στις ντουλάπες και στην μαλακή αγαπημένη καρέκλα βρέχονται. Επιπλέον, οι μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια - όπως σε μια αμαξοστοιχία, είναι πάντα υγρές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, τίθεται το ερώτημα: πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας; Για να δοθεί απάντηση σε αυτό, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε γιατί η κατοικία γίνεται υγρή.

Στον πρώτο όροφο του λόγος για αυτό είναι να πάρει παλιά, πάντα αιωρείται υπόγεια, όπου σωλήνες νερού και θέρμανσης είτε δεν έχει αλλάξει από την κατασκευή του σπιτιού, ή κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί πότε ήταν. Μέσω των πλακών επικαλύπτει ατμό διεισδύει στο διαμέρισμα, και εκεί, με τη μορφή του συμπυκνώματος εγκαθίσταται στους τοίχους, παράθυρα, έπιπλα, κλπ.

Οι τελευταίοι όροφοι είναι επίσης αρκετά συχνά στην ομάδα κινδύνου: καταπιεσμένες καταιγίδες ή διαρροές προκαλούν βροχή ή χιόνι να ρέουν κάτω από τους σωλήνες αποστράγγισης και όχι στα οικιστικά διαμερίσματα.

Μερικές φορές στο πλαίσιο του σπιτιού οι ραφές μεταξύ των πλακών είναι ντους. Οποιαδήποτε βροχή και άνεμος φέρει μισή υγρασία στην κατοικία.

Κάποιοι γείτονες από τους επάνω ορόφους θέλουν να κανονίσουν για αυτούς που ζουν κάτω, το σενάριο του Παγκόσμιου Κατακλυσμού. Ταυτόχρονα, όχι μόνο οι τοίχοι, αλλά και τα έπιπλα, τα χαλιά και τα αντικείμενα συλλέγονται από την υγρασία. Το καλοκαίρι όλα αυτά μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα, αλλά στο κρύο μετά από τέτοια περιστατικά στο διαμέρισμα μπορεί να ξεκινήσει πολύ δυσάρεστες στιγμές.

Ο κακός αερισμός στην κατοικία συμβάλλει επίσης στην εμφάνιση υγρασίας.

Απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας

Σοφίτα 250m²

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας; Αυτό είναι ένα ζήτημα που ανησυχεί τους ιδιοκτήτες σπιτιών και διαμερισμάτων, όπου έχει εγκατασταθεί αυτή η «θλίψη». Εκτός από την εξωτερική ταλαιπωρία, υπάρχει επίσης τεράστια βλάβη στην ανθρώπινη υγεία (συχνή κρυολογήματα, κίνδυνος χρόνιας βρογχίτιδας, άσθμα, ασθένειες των αρθρώσεων κ.λπ.). Ας λύσουμε τα πάντα.

1. Εξάλειψη της αιτίας της υγρασίας

Διαμέρισμα στην οδό Varshavskaya, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία

Μετά την ανάλυση των αιτιών της εμφάνισης της υψηλής υγρασίας στα σπίτια, τίθεται το ερώτημα, πώς να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της υγρασίας; Οι ειδικοί συμβουλεύουν πρώτα να εξαλείψουν την αιτία της υγρασίας. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να ληφθούν ορισμένα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αλλάξτε τους σωλήνες νερού, θέρμανσης και αποχέτευσης στο υπόγειο.

Αποκλείστε την οροφή, καθαρίστε τις καταιγίδες.

Γύψος τις εξωτερικές ραφές μεταξύ των πλακών, και ακόμη καλύτερα τους ράψει με αφρό κτίριο, τότε το διαμέρισμα δεν θα είναι μόνο ξηρό, αλλά και ζεστό.

Διεξάγετε προληπτικές συνομιλίες με γείτονες από τους επάνω ορόφους και το καλοκαίρι είναι καλύτερο να ελέγξετε ή να αλλάξετε όλους τους σωλήνες θέρμανσης έτσι ώστε το χειμώνα να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις υπό μορφή ριπών του συστήματος.

Ελέγξτε, καθαρίστε ή εξοπλίστε με νέο εξοπλισμό όλους τους αεραγωγούς στο διαμέρισμα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα για τα πράγματα - 8 αποτελεσματικούς τρόπους

Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο σπίτι είναι ένα πρόβλημα που πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Αυτό προκαλεί την εμφάνιση μούχλας στα ρούχα. Βρήκε στα πράγματα μια λεπτή αλλά δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας; Τότε πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό, και θα σας πω πώς.

Αφαίρεση της οσμής από τα ρούχα - ένα συγκρότημα εκδηλώσεων, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον πλύσιμο και σχολαστικό σιδέρωμα

Εξαλείψτε τη μυρωδιά των μούχλας - 8 συνταγών

Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά μούχλας στα ρούχα, μπορείτε, το πιο σημαντικό, να αρχίσετε αμέσως να αναλάβετε δράση. Τα μέτρα που θα λύσετε το πρόβλημα εξαρτώνται άμεσα από το πόσο ισχυρό είναι το "άρωμα" που αποπνέει το σακάκι, το τζιν ή το φόρεμα.

Τι να κάνει με μια αδύναμη μυρωδιά του μούστου

Μια δυσδιάκριτη, αλλά δυσάρεστη μυρωδιά ρούχων μετά το πλύσιμο θα βοηθήσει στην εξάλειψη του ηλιακού φωτός. Κλείστε τα προϊόντα στον ήλιο για να στεγνώσει και το υπεριώδες θα κάνει τα πάντα για εσάς. Εάν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, το ξίδι και οι ειδικές γεύσεις που πωλούνται στα οικιακά χημικά καταστήματα θα αφαιρέσουν τη μυρωδιά μούχλας από τα ρούχα.

Το στέγνωμα των πραγμάτων στον ήλιο θα βοηθήσει να σκοτωθούν τα βακτήρια που προκαλούν μούχλα

Μετά το πλύσιμο, κάντε πράγματα σιδήρου. Η επιλογή του τρόπου σιδερώματος πρέπει να βασίζεται στον τύπο του υφάσματος.

 • Για ευαίσθητα υλικά. Πρώτα τα πλένετε στο χειροκίνητο πλύσιμο. Αφού ρίξετε στο ατμό ή το σίδερο αρωματικό νερό και σιδερώστε το προϊόν μέσα από ένα τραπεζομάντιλο ή ένα λεπτό ύφασμα.
 • Για βαμβάκι και λινό. Μπορούν να σιδερώνονται σε μέγιστη θερμοκρασία, θα βοηθήσουν να απαλλαγούμε από μικροοργανισμούς και βακτήρια - πηγές δυσάρεστης οσμής. Αφού αφήσουμε τα πράγματα να κείσουν λίγο και να δροσιστούν, και μόνο στη συνέχεια να τα βάλουν σε μια ντουλάπα.
Επιλέξτε τρόπο σιδερώματος ανάλογα με τον τύπο του υφάσματος

5 συνταγές από μια βιώσιμη οσμή

Από την ανθεκτική μυρωδιά του μούχλα στα ρούχα για να απαλλαγούμε από πιο δύσκολο, αλλά ακόμα πραγματικό. Υπάρχουν πολλές λαϊκές συνταγές, η αποτελεσματικότητα των οποίων βίωσα στη δική μου εμπειρία:

Αν ψάχνετε για το πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη συνταγή:

 • Βρέξτε ένα βαμβάκι στο αλκοόλ και επεξεργαστείτε απαλά το υλικό.
 • Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με πηλό (πωλείται σε οποιοδήποτε φαρμακείο, η τιμή είναι αποδεκτή).
 • Τυλίξτε το προϊόν σε χαρτοπετσέτα και επεξεργαστείτε το προϊόν με σίδερο.
 • Στη συνέχεια, πλύνετε σε σαπουνόνερο.

Αφαιρέστε τη μυρωδιά από τα ρούχα θα βοηθήσει σόδα, η οποία βρίσκεται σε οποιαδήποτε κουζίνα. Απλά προσθέστε μια κουταλιά αυτού του προϊόντος στη σκόνη πλύσης.

Αραιώστε τη σκόνη απορρυπαντικού με ξύδι μέχρι τη συνοχή της παχιάς ξινή κρέμας. Ρίξτε το μείγμα στο αντίστοιχο δοχείο του πλυντηρίου.

Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από ρούχα οποιουδήποτε τύπου.

Αραιώστε μια κουταλιά της σούπας βοράξ σε ζεστό νερό και αναμίξτε το προκύπτον υγρό με απορρυπαντικό.

Στη λύση, απολαύστε τα πράγματα για μερικές ώρες και τα ξεπλύνετε. Η μυρωδιά της μούχλας θα εξαφανιστεί, σαν να μην ήταν εκεί.

Αραιώστε μια μικρή ποσότητα αμμωνίας ή βότκας στο νερό και ρίξτε το διάλυμα σε μια φιάλη ψεκασμού. Ψεκάστε το πάνω από τα ρούχα, κρεμάστε το σε ένα σχοινί και στεγνώστε το.

3 επιλογές - να απαλλαγούμε από κηλίδες από μούχλα

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα - κατάλαβα έξω. Αλλά τι γίνεται αν υπήρχαν λευκά κηλιδωτά σημεία πάνω στα πράγματα; Αξίζει να καταφύγουμε σε τέτοιες μεθόδους:

Αντιμετωπίστε με τις κηλίδες θα βοηθήσει το εργαλείο, στη φωτογραφία - μόνο ένα μέρος τους

Χυμός που πιέζεται από ένα λεμόνι, απολαύστε την ζημιά και αφήστε την για 10 λεπτά.

Αφού πασπαλίστε το λεκέ με αλάτι, περιμένετε λίγο, πλύνετε το προϊόν και στεγνώστε το στον ήλιο.

Χυμοί ένας βολβός απολαύστε τους λεκέδες του καλουπιού, αφήστε τους να στεγνώσουν λίγο και επαναλάβετε τη διαδικασία αρκετές φορές.

Αφού τοποθετήσετε τα αντικείμενα στο πλυντήριο και ενεργοποιήσετε τη λειτουργία πλύσης με χαμηλή θερμοκρασία.

Γαλακτοκομικά προϊόντα - μια άλλη επιλογή, πώς να απαλλαγούμε από μούχλα σε ρούχα. Βυθίστε το κατεστραμμένο προϊόν στον ορό ή στο γιαούρτι για 12 ώρες.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να πλύνετε το προϊόν με τον συνήθη τρόπο και να το στεγνώσετε σωστά.

Προληπτικά μέτρα

Για να σκεφτείτε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδάτη μυρωδιά των ρούχων, δεν έπρεπε πλέον, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα πράγματα σωστά:

 • Στεγνώστε καλά τα πράγματα. Μην βάζετε ρούχα στο ντουλάπι μέχρι να στεγνώσει τελείως. Ακόμα και ένα ελαφρώς υγρό προϊόν μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.
Τα υγρά ρούχα δεν μπορούν να σταλούν στην ντουλάπα, αλλιώς μπορεί να μούχλα
 • Χρησιμοποιήστε το σίδερο. Οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν το πολλαπλασιασμό των σπόρων των καλουπιών.
Οι υψηλές θερμοκρασίες εμποδίζουν την αναπαραγωγή βακτηριδίων
 • Καθαρίστε τακτικά το πλυντήριο ρούχων. Εάν τα πράγματα μετά το πλύσιμο έχουν μια υγρή οσμή, τότε ίσως το πρόβλημα έγκειται στο πλυντήριο. Ελέγξτε την ελαστική ταινία του τυμπάνου, εάν είναι απαραίτητο, καθαρίστε το με οποιοδήποτε απορρυπαντικό που περιέχει χλώριο.
Για να μην δημιουργηθεί μυρωδιά υγρασίας, μετά από την ενεργοποίηση κάθε μηχανής, πρέπει να σκουπιστεί
 • Χειριστείτε τα ράφια των ντουλαπιών. Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο προκαλεί αυξημένη υγρασία στο ντουλάπι. Με τη σειρά του προκαλεί την εμφάνιση μούχλας. Για να αποφύγετε ένα τέτοιο πρόβλημα, πλύνετε μερικές φορές το ράφι με αλκοόλ και φυτρώνετε τακτικά.
Το ντουλάπι πρέπει να είναι καθαρό και σωστό

Περίληψη

Μίλησα για τρόπους αντιμετώπισης της οσμής και των λεκέδων μούχλας στα ρούχα, χωρίς να καταφύγουμε σε στεγνά καθαριστικά. Και αν ακολουθήσετε τις συστάσεις, θα ξεχάσετε γενικά την υγρασία στα ρούχα.

Προτείνω να εξετάσετε τις οπτικές οδηγίες στο βίντεο σε αυτό το άρθρο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή θέλετε να μοιραστείτε τις συνταγές σας - γράψτε σχόλια.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα και να εξαλείψει την κύρια αιτία του

Όταν το διαμέρισμα αισθάνεται βρεγμένο λόγω μούχλας, η μυρωδιά θυμίζει τις αίθουσες του υπογείου και είναι επίσης βαριά, ακατάστατη και ακατάλληλη για κατοίκηση. Εκτός από τις δυσάρεστες αισθήσεις, αυτό δείχνει την παρουσία επιβλαβών μυκήτων που έχουν εξαπλωθεί σε όλο το διαμέρισμα. Για να μάθετε πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της μούχλας, πρέπει πρώτα να βρείτε και να εξαλείψετε την κύρια αιτία της.

Γιατί υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή

Η κύρια αιτία της αυξημένης υγρασίας σε ένα κτίριο κατοικιών είναι η υπερβολική υγρασία, όταν υπερβαίνει το κανονικό ποσοστό του 60%. Αυτό παρέχει τη βάση για το σχηματισμό ενός κατάλληλου περιβάλλοντος, στο οποίο τα μούχλα μούχλα αισθάνονται τέλεια. Η περίσσεια υγρασίας στο διαμέρισμα είναι εύκολο να προσδιοριστεί - συμπυκνώνει το πρωί στα παράθυρα, στα ντουλάπια τα πράγματα βρέχονται και ο αέρας αρχίζει να νιώθει υγρός. Αν λάβετε έγκαιρα μέτρα για να στεγνώσετε τα αντικείμενα και τις εγκαταστάσεις, μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση μυκητιακού μούχλας. Επίσης για τον μύκητα η θερμοκρασία δωματίου είναι πάνω από 20 μοίρες, αυτό επιτρέπει στους σπόρους να πολλαπλασιάζονται ταχύτερα, δημιουργώντας σημαντικές εστίες μούχλας.

Η αυξημένη υγρασία είναι μία από τις κύριες αιτίες εμφάνισης του καλουπιού

Πριν προχωρήσουμε στην εξάλειψη της δυσάρεστης ακατέργαστης οσμής, είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε ένα σύνολο διαδικασιών για την ανίχνευση της μούχλας και την καταστροφή της. Αφού εντοπιστεί η πηγή της υγρασίας, η μυρωδιά μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους. Από πού προέρχονται οι μούχλες, εάν πολλά χρόνια η ατμόσφαιρα στο σπίτι ήταν καλή; Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω διαφόρων παραγόντων - τόσο από την υπαιτιότητα των ιδιοκτητών όσο και εξαιτίας της εντελώς ξένης επιρροής.

Μερικοί λόγοι για την εμφάνιση μούχλας:

 • κατά την τοποθέτηση των τοίχων και της βάσης η αδιαβροχοποίηση δεν είναι επαρκώς ποιοτική, καθώς επίσης και οι διαρροές στέγης και το υπόγειο είναι βυθισμένο.
 • σε ένα πολυώροφο κτίριο, ένα αρκετά κοινό φαινόμενο είναι όταν το διαμέρισμα πλημμυρίζεται από γείτονες στο πάτωμα παραπάνω.
 • παραβίαση των σωλήνων ύδρευσης ή θέρμανσης, διάσπαση ή διαρροή.
 • ακατάλληλα σχεδιασμένο σύστημα θέρμανσης.
 • Η υγρασία μπορεί να περάσει από τα μπάνια και τις κουζίνες σε όλους τους άλλους χώρους.
 • μετά το πλύσιμο, τα πράγματα συχνά στεγνώνουν στο σπίτι. Εάν είναι δυνατόν, πρέπει να το κάνετε αυτό στο μπαλκόνι, αλλά εάν δεν υπάρχει τέτοια επιλογή, τότε είναι απαραίτητο να αερίσετε καλά τα δωμάτια.
 • μερικές φορές ο ένοχος της υγρασίας μπορεί να είναι ένας μεγάλος αριθμός εσωτερικών λουλουδιών, τα οποία, με άφθονο πότισμα, δημιουργούν υπερβολική υγρασία.
 • τυχαία ξεχασμένα υγρά ή υγρά αντικείμενα, για παράδειγμα, κουρέλια μετά τον καθαρισμό με άνοιξη, μπορούν επίσης να προκαλέσουν αύξηση της υγρασίας.

Είναι δύσκολο να καταπολεμηθεί η μούχλα;

Εκτός από το γεγονός ότι η εμφάνιση επιφανειών και αντικειμένων που επηρεάζονται από το καλούπι, προκαλούν δυσάρεστες αισθήσεις, αυτό το είδος μύκητα είναι πολύ δύσκολο να αποσυρθεί. Μερικές φορές η μάχη με αυτό γίνεται μια εξαντλητική, μακροπρόθεσμη διαδικασία. Εκτός από το άρωμα της υγρασίας στον αέρα, τα πράγματα γίνονται βαθμιαία μούχλα και γίνονται ακατάλληλα για χρήση. Αλλά εκτός από τις αισθητικές στιγμές, εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι που σχετίζονται με την υγεία.

Η πάλη με μούχλα είναι απαραίτητη, αλλοιώνει όχι μόνο την αισθητική εμφάνιση, αλλά και επιβλαβής για την υγεία

Είναι παρατηρήσει ότι τις περισσότερες φορές επηρεάζει την επιφάνεια του καλουπιού, η οποία περιελάμβανε ένα υλικό άνθρακα - ένα ύφασμα, χαρτί, ξύλο, δέρμα και τα υλικά κατασκευής για το μεταλλικό βάση. μερικές φορές ρυθμός ανάπτυξης μούχλας φτάνει τιμές fi - υπό ευνοϊκές συνθήκες (αναλογία θερμοκρασίας και υγρασίας) μάζα μύκητα μπορεί να αυξηθεί έως και 10 φορές ανά ημέρα. Λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ένα, αλλά για 20 είδη της μούχλας μύκητα εγκαθίσταται στο σπίτι, μερικές φορές είναι δύσκολο να βρείτε ακριβώς τον τρόπο για να ασχοληθεί με το καθένα από αυτά να είναι πραγματικά αποτελεσματική.

Πώς λειτουργεί η μούχλα στην υγεία

Ο μύκητας έχει ενεργά ένζυμα, η δράση των οποίων κατευθύνεται στην σταδιακή αποσύνθεση οποιωνδήποτε οργανικών ουσιών. Πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια, ο μύκητας αρχίζει να καταστρέφει σταδιακά. Ως αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων του, σχηματίζονται επιβλαβείς χημικές ουσίες που είναι επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία. Εάν τα σπόρια μυκητιασμού με ένζυμα καταλήξουν σε διαταραχή των μεταβολικών διεργασιών, καταστρέφουν το προστατευτικό σύστημα των κυττάρων και ανοιχτή πρόσβαση σε επιβλαβείς μικροοργανισμούς - ιοί, βακτήρια. Επιπλέον, η πιο επικίνδυνη επίδραση του καλουπιού είναι η ικανότητα να διαταράσσει τη δομή γονιδίων του DNA, η οποία περιέχει κληρονομικές πληροφορίες.

Σπόρια μυκήτων εισέρχονται στο σώμα μέσω του αέρα που αναπνέει κάποιος. Ένας άλλος τρόπος διείσδυσης - μαζί με το φαγητό ή το δέρμα. Σε κανονική χλωρίδα του δέρματος, τη μύτη, το λαιμό και το σώμα της γαστρεντερικής οδού μπορεί να αντιμετωπίσει ένα παρασιτικό παθογόνο, αλλά σε μειωμένο επίπεδο ανοσίας ή πολύ υψηλή συγκέντρωση μουχλιασμένα υγείας μύκητες μπορούν παραπαίουν σημαντικά.

Οι μεγάλες αποικίες μούχλας παράγουν τοξικές ουσίες σε ποσότητες τέτοιες ώστε η συσσώρευσή τους στο σώμα μπορεί ακόμη και να οδηγήσει στην ανάπτυξη ογκολογικών σχηματισμών. Με το ήπαρ, οι τοξίνες συνήθως υποβάλλονται σε επεξεργασία από το σώμα, αλλά η περίσσεια τους βαθμιαία οδηγεί σε αργή δηλητηρίαση. Όταν αναπνέει στον αέρα, στον οποίο σπόρια πηνίο, αρχίζουν να συσσωρεύονται στους βρόγχους και τους πνεύμονες, προκαλώντας ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Το καλούπι έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία

Τα σπόρια μυκητιακού μύκητα προκαλούν πολλές ασθένειες:

 • αλλεργίες (ρινίτιδα, άσθμα).
 • δερμάτωση;
 • βήχας;
 • στηθάγχη;
 • τοξική δηλητηρίαση του σώματος.
 • μυκητίαση (καντιντίαση, ασπεργίλλωση);
 • κρυολογήματα (λόγω μειωμένης ανοσίας) ·
 • αυξημένη έκθεση σε ιούς και παθογόνους παράγοντες ·
 • κακοήθεις όγκοι, λευχαιμία (καρκινογόνο αποτέλεσμα),
 • πονοκεφάλους και ζάλη.

Οι τρεις κύριες εστίες μούχλας

Σχεδόν κάθε σπίτι διαθέτει μπάνιο, κουζίνα και γλάστρες με εσωτερικά λουλούδια. Συνδυάζοντας αυτά τα τρία μέρη είναι ότι υπάρχουν σχεδόν ιδανικές συνθήκες για τον μύκητα. Αυτά είναι μέρη που πρέπει να προσέξετε πρώτα.

 1. Η υψηλότερη πιθανότητα μούχλας είναι το μπάνιο, όπου είναι πάντα ζεστό, με υψηλή υγρασία και ανεπαρκή εξαερισμό. Ο μύκητας επηρεάζει τις ραφές μεταξύ του κεραμιδιού, του ίδιου του κεραμιδιού, του νεροχύτη, των υφασμάτων και των ραφών κοντά στο λουτρό.
 2. Στην κουζίνα μπορείτε να δείτε μούχλα στις σανίδες κοπής, ξύλινες λαβές μαχαίρι, ψωμί, ψυγεία και άλλα μέρη. Ο κίνδυνος είναι ότι στην κουζίνα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι τα σπόρια των μυκήτων θα συγκεντρωθούν μαζί με τα τρόφιμα στον πεπτικό σωλήνα.
 3. Παραδόξως, η παρουσία εσωτερικών λουλουδιών σε ένα διαμέρισμα αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο μούχλας. Όταν ποτίζουμε τα φυτά, μπορεί να σχηματιστεί υπερβολική ποσότητα υγρασίας η οποία σε συνδυασμό με κατάλληλη θερμοκρασία οδηγεί σε αυξημένη ανάπτυξη μυκήτων.
 • Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας στο σπίτι

Εάν εξασφαλίσετε καλή ξήρανση του δωματίου, ενώ εξαλείφοντας την κύρια αιτία μούχλας στο σπίτι, σε ορισμένες περιπτώσεις, η μυρωδιά μπορεί τελικά να εξαφανιστεί από μόνη της. Πιο συχνά, ωστόσο, απαιτούνται ειδικά μέσα για τη μείωση της υγρασίας. Για παράδειγμα, οι φορητοί αφυγραντές των χώρων μπορούν να βρεθούν στην αγορά, πράγμα που μειώνει αποτελεσματικά την υπερβολική υγρασία. Από τις οικιακές μεθόδους, ένα καλό εργαλείο είναι ένα ευρύ δοχείο με ένα χυμένο λεπτό στρώμα αλατιού που απορροφά την υγρασία στο δωμάτιο τέλεια.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του μούχλα στο διαμέρισμα με σημαντικές πληγείσες περιοχές; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επαγγελματικά εργαλεία, όπως Antifungus ή Antipressen. Ένα καλό αποτέλεσμα έχει επίσης η λευκότητα, το αλκοόλ ή το συνηθισμένο ξύδι. Με το τρίψιμο αυτών των μολυσμένων επιφανειών με μολυσμένα υγρά, είναι δυνατόν να επιτευχθεί μια καλή επίδραση στην καταστροφή του μυκητιακού μούχλας. Όταν ο μύκητας έχει ήδη φτάσει στην οροφή και τα ανώτερα τμήματα των τοίχων, η λύση στο πρόβλημα θα είναι μόνο καλή επισκευή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ταραγμένη ταπετσαρία και την αφαίρεση του γύψου, διαφορετικά το καλούπι θα εμφανιστεί ξανά και ξανά.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ελέγξετε αν υπάρχει καλούπι κάτω από το λινέλαιο, ταπετσαρία ή χαλί. Επίσης, πρέπει να προσέχετε να στεγνώνετε στο μπαλκόνι τα ρούχα, τα παπούτσια, τα επικαλυμμένα έπιπλα και τα χαλιά, ή ακόμα καλύτερα στο δρόμο κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτές οι επιφάνειες που μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία σκουπίζονται με ξύδι - αντιμετωπίζει απόλυτα την αφαίρεση μούχλας και δυσάρεστη οσμή. Ιδιαίτερα προσεκτικά είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε τα επικαλυμμένα έπιπλα, καθώς είναι ικανά να απορροφούν τις οσμές και να διατηρούν μόνιμα σπόρια μυκήτων στο εσωτερικό τους. Για βαθύ καθαρισμό, χρησιμοποιούνται απολυμαντικά διαλύματα και απορρυπαντικά.

Τι γίνεται αν το χαλί έχει υποστεί βλάβη; Η καλύτερη λύση είναι, φυσικά, το πλύσιμο - στα στεγνοκαθαριστήρια ή μόνοι τους. Ανεξάρτητα, θα είναι πολύ φθηνότερο. Συνήθως στα οικιακά καταστήματα χημικών μπορείτε να βρείτε ένα καλό εργαλείο σχεδιασμένο να καθαρίζει το χαλί ή το χαλί. Ακολουθώντας τις οδηγίες, θα πρέπει να αραιώσετε το υγρό με τη σωστή αναλογία και να κάνετε ένα παχύ αφρό. Μετά τη θεραπεία αρκεί να αφήσουμε το χαλί να στεγνώσει καλά και η δυσάρεστη οσμή θα φύγει για πάντα.

Καθαρίστε το χαλί σε στεγνό καθάρισμα ή στο σπίτι

 • Τι μπορώ να κάνω στο μπάνιο;

Ο πιο κοινός μυκητιακός στόχος στο μπάνιο είναι οι ραφές μεταξύ των κεραμιδιών. Συχνά αυτό οφείλεται στο κακό σχέδιο. Τι μπορεί να γίνει:

 • κάντε μια μικρή επισκευή και εγκαταστήστε ένα νέο σύστημα εξάτμισης.
 • μην διαθέτετε χρήματα για να αγοράσετε έναν ισχυρό ανεμιστήρα εξάτμισης.
 • φροντίστε τον στεγνωτήρα πετσετών.
 • συχνά αερίζουμε το μπάνιο.

Παρουσία προσβεβλημένων περιοχών, μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία με διάλυμα που περιέχει χλώριο. Αντιμετωπίζει απόλυτα το καλούπι, έτσι προστίθεται σε πολλούς αντιμυκητιασικούς παράγοντες. Επίσης, ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα είναι ένα καθαριστικό ατμού, το οποίο συνήθως επεξεργάζεται με διάφορες οικιακές επιφάνειες για να τις καθαρίσει. Με τον ίδιο τρόπο, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη συσκευή σε κεραμίδια, τοίχους, ραφές και αρμούς στο μπάνιο.

Αν η δυσάρεστη οσμή προέρχεται από το πλυντήριο στο μπάνιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιτρικό οξύ. Θα πρέπει να ληφθούν μόνο 100 γραμμάρια και να προστεθούν στο χώρο απορρυπαντικού. Το οξύ θα αφαιρέσει τις σχηματιζόμενες επιδρομές στα στοιχεία της μηχανής και θα εξαλείψει την αιτία της μούχλας.

Το μπάνιο είναι ένα από τα πρώτα επηρεάζεται από μούχλα

 • Αν το καλούπι διαπεράσει το περίβλημα

Το πρώτο βήμα είναι να πάρετε όλα τα πράγματα, ακόμη και εκείνα που, με την πρώτη ματιά, είναι ανέγγιχτα από τον μύκητα. Τα ρούχα από ελαφριά υφάσματα μπορούν να αποξηραθούν στον ήλιο για αρκετές ώρες, ενώ για τα βαριά προϊόντα μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες στον ανοιχτό ήλιο. Πίσω για να βάλεις στο ντουλάπι μπορείς μόνο να στεγνώνεις απόλυτα.

Το ίδιο το ντουλάπι επεξεργάζεται με διάλυμα νερού και ξιδιού ή αραιώνεται με λευκαντικό. Τα ξηρά έπιπλα είναι απαραίτητα με ανοιχτές πόρτες για να εξασφαλιστεί πρόσβαση σε καθαρό αέρα. Για να κάνετε τα ρούχα πάλι κατάλληλα για χρήση, μπορείτε να τα σιδερώσετε μέσα από ένα υγρό πανί με ζεστό σίδερο. Η δράση του ατμού σκοτώνει σπόρια μυκήτων και καταστρέφει τη δυσάρεστη οσμή. Λεπτά πράγματα μπορούν να δοθούν για στεγνό καθάρισμα, για επαγγελματική επεξεργασία.

 • Αν η δυσάρεστη οσμή προέρχεται από το υπόγειο

Με αυξημένη υγρασία στο υπόγειο θα χρειαστεί πολλή δύναμη και υπομονή, καθώς εδώ χρειάζεστε πολλή δουλειά. Και αυτό θα μπορούσε να είναι η εξάλειψη της υποκείμενης αιτίας, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά της υγρασίας στο σπίτι είναι δυνατή μόνο ξεκινώντας από το κελάρι. Πρώτον, ελέγχονται οι σωλήνες και σε περίπτωση διαρροής ή διάσπασης απαιτείται αντικατάσταση. Είναι επίσης σημαντικό να διασφαλιστεί η στεγάνωση των τοίχων και της οροφής στο υπόγειο. Για το σκοπό αυτό, παράγονται ειδικά υγρά που προστατεύουν από τη διείσδυση της υγρασίας.

Το αποτέλεσμα της επίδρασης του ατμού από το υπόγειο στο διαμέρισμα του ισογείου

Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς οργανισμούς επισκευών ή να το κάνετε μόνοι σας. Αν χρειαστεί να επισκευάσετε το υπόγειο μόνοι σας, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις συστάσεις και τις οδηγίες προσεκτικά, έτσι ώστε το στόκο και το γύψο να γίνονται με υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο τρόπο. Όταν όλα είναι έτοιμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε περιοδικά έναν αφυγραντήρα στο υπόγειο, ο οποίος θα αφαιρέσει το υπόγειο από υπερβολική υγρασία.

Προληπτικά μέτρα

Για να αποφύγετε την επανεμφάνιση ενός μούχλας μούχλας στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για υγρό καθαρισμό σε ένα διαμέρισμα. Το τρίψιμο της σκόνης από τις επιφάνειες του σπιτιού, μπορείτε όχι μόνο να τα προστατεύσετε από τη φόρμα, αλλά και να ανανεώσετε τη μυρωδιά.

Εσωτερικά ντουλάπια ή συρταριέρες μπορείτε να βάλετε τσάντες από λινό με κόκκους καφέ.

Κατά τον καθαρισμό του δωματίου με υψηλή υγρασία μπορείτε να προσθέσετε να είναι περιοδικά ένα άλας εντός αυτού, το οποίο είναι επίσης όχι μόνο απορροφά την υγρασία, αλλά επίσης συμβάλλει στην άρωμα φρεσκάδας στο κτίριο. Αν υπάρχουν αιθέρια έλαια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικές σταγόνες για να δημιουργήσετε ένα θαυμάσιο άρωμα του διαμερίσματος. Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα έλαια με τα αρώματα κόλιανδρου, εσπεριδοειδών ή μέντα.

Πόλεμος των μυών: Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας;

Η μυρωδιά της υγρασίας στο σπίτι. Αιτίες

Οι κύριες αιτίες της μυρωδιάς της υγρασίας:

 • Υπόγεια με παρωχημένες επικοινωνίες μηχανικής.
 • παλαιό απόθεμα κατοικιών (ρωγμές στους τοίχους) ·
 • πλημμυρισμένοι γείτονες.
 • διαρροή οροφής, σοφίτα?
 • ανεπαρκής αερισμός.

Εάν οι σωλήνες νερού στα υπόγεια δεν αλλάζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και, κατά κανόνα, και αυτό συμβαίνει, ο ατμός που παράγεται από αυτά περνάει μέσα από τις ρωγμές στους τοίχους, εισέρχεται στο διαμέρισμα και με τη μορφή συμπυκνώματος εναποτίθεται στα τοιχώματα. Αλλά αυτός ο λόγος είναι πιο κατάλληλος για τους πρώτους ορόφους των σπιτιών, καθώς το συμπύκνωμα από τους σωλήνες στα κελάρια συνήθως δεν πάει μακριά.

Με τους επάνω ορόφους του κτιρίου μπορεί να υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, μόνο η αιτία εδώ θα είναι ρωγμές στις στέγες, και ως εκ τούτου η ροή μέσω αυτών. Οι ακατέργαστες σοφίτες αφήνουν το συμπύκνωμα στα διαμερίσματα - και μυρίζουν υγρασία.

Στο μεσαίο ορόφους του κτηρίου υπάρχει ένα πρόβλημα μυρωδιά μούχλας λόγω ρωγμές στους τοίχους και την απόκλιση των ραφών μεταξύ των πλακών - βροχή και το χιόνι είναι σε αυτές τις ρωγμές και έτσι να προκαλέσει την μυρωδιά της υγρασίας στο δωμάτιο.

Μία από τις πιο κοινές αιτίες της όσφρησης υγρασία είναι απρόσεκτος γείτονες λάθος σας και το διαμέρισμά σας πλημμυρίσει. Όσο περισσότερο το νερό θα στραγγίξει από την κορυφή, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα μακροχρόνιας μυρωδιά της υγρασίας. Το στέγνωμα ολόκληρου του διαμερίσματος μετά από αυτό το γεγονός είναι μια μάλλον δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία. Αλλά το καλοκαίρι αυτή η κατάσταση δεν είναι τόσο τρομερή, σε αντίθεση με την κρύα περίοδο του έτους. Αν ο αερισμός του σπιτιού είναι αδύναμο ή δεν λειτουργεί, η μυρωδιά της υγρασίας θα διανεμηθεί σε όλα τα διαμερίσματα πολύ πιο γρήγορα και πιο έντονα, διότι παραβιάζει τη φυσική πορεία της ροής του αέρα, η υγρασία αυξάνεται, δεν υπάρχει μούχλα και μύκητες, και σε ένα διαμέρισμα ή το σπίτι μυρίζει υγρασία.

Ως αποτέλεσμα, το άρωμα του φρέσκου πράγματα πλύσης, μυρωδιές από φρεσκομαγειρεμένα πιάτα ή τα νέα έπιπλα - όλα αυτά τα υπέροχα μικρά πράγματα στη ζωή μπορεί να επισκιαστεί είναι υγρό, σαν στο σπίτι υπήρχε η μυρωδιά, στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα γύρω από το δωμάτιο, θα διεισδύσει μέσα στα ντουλάπια, έτσι ώστε - όλα τα πράγματα στα κομμωτήρια θα μυρίσουν άσχημα. Εκτός από την μυρωδιά της υγρασίας προάγει συχνά κρυολογήματα, προβλήματα αρθρώσεων, χρόνια βρογχίτιδα και άλλες ασθένειες. Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας, ποιες μέθοδοι υπάρχουν και πώς να τις εφαρμόσετε; Ας καταλάβουμε περαιτέρω.

Πώς να αφαιρέσετε την δυσάρεστη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα;

Πολλές νοικοκυρές αναρωτιούνται γιατί τα πράγματα στο σπίτι μερικές φορές μυρίζουν υγρά. Σχεδόν κάθε άτομο αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Ο κύριος λόγος για αυτό το πρόβλημα είναι η αυξημένη υγρασία στο διαμέρισμα.

Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Και πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά της υγρασίας στα ρούχα;

Αιτίες δυσάρεστης δυσοσμίας και μέσα για να ξεφορτωθεί

Αφαιρέστε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα δεν είναι τόσο απλή. Εξάλλου, ο κύριος λόγος για το φαινόμενο αυτό είναι η υψηλή υγρασία. Κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής και χειμερινής περιόδου δεν υπάρχει δυνατότητα πλήρους αερισμού του διαμερίσματος και στεγνώματος των προϊόντων στο μπαλκόνι κάτω από τις ακτίνες του ήλιου.

Οι ειδικοί επισημαίνουν επίσης ένα άλλο, όχι λιγότερο κοινό λόγο. Βρίσκεται σε λάθος ξήρανση.

Εάν η ιδιοκτήτρια βάζει τα πράγματα στο ντουλάπι ελαφρώς υγρό, μην εκπλαγείτε ότι υπάρχει μυρωδιά μούχλας, για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να σιδερώσετε καλά τα ρούχα και να περιμένετε να στεγνώσει τελείως.

Πώς να απαλλαγείτε από τη μυρωδάτη οσμή των ρούχων; Για να λύσετε το πρόβλημα, πρώτα στεγνώνετε προσεκτικά τα προϊόντα στον ήλιο. Εάν ο χειμώνας είναι έξω, τότε αυτό δεν θα εμποδίσει την απομάκρυνση της δυσοσμίας. Κλείστε όλο το καλοκαίρι και το εξωτερικό ρούχο στο μπαλκόνι. Σε πολλές περιπτώσεις, ένα τέτοιο μέτρο αρκεί.

Αν το άρωμα είναι αξιοσημείωτο για την αντοχή του, τότε θα πρέπει να καταφύγουμε σε πιο ριζοσπαστικές μεθόδους. Για τέτοιες περιπτώσεις, ειδικοί καθαριστές, αποσμητικά για προϊόντα και λαϊκές μεθόδους θα έρθουν στη διάσωση.

Στο σπίτι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • 9 τοις εκατό ξύδι?
 • μαγειρική σόδα?
 • καφέ?
 • τερεβινθίνη ·
 • με αμμωνία.
 • οξυγονούχο λευκαντικό?
 • κόκκοι καφέ.
 • χυμό λεμονιού ή οξύ.

Πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν, δοκιμάστε σε μια δυσδιάκριτη περιοχή του ιστού.

Να απαλλαγούμε από μούχλα

Η κύρια αιτία μιας δυσάρεστης οσμής είναι η εμφάνιση μούχλας στα προϊόντα. Οι μύκητες αγαπούν την υγρασία. Επομένως, αναδύονται αμέσως σε εκείνους τους χώρους όπου υπάρχει ακόμη και λίγη υγρασία.

Πριν αφαιρέσετε τη μυρωδιά της υγρασίας από τα ρούχα, λάβετε τα ακόλουθα μέτρα:

 1. Ελέγξτε την κατάσταση αερισμού του δωματίου. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή με προσφυγή σε ειδικούς. Εάν υπάρχουν προβλήματα, θα πρέπει να εξαλειφθούν.
 2. Οι μύκητες δεν τους αρέσει ο καθαρός αέρας. Επομένως, αερίστε το δωμάτιο όσο πιο συχνά γίνεται, ακόμη και τη χειμερινή περίοδο.
 3. Αφαιρούμε όχι μόνο τη μυρωδιά από τα ρούχα, αλλά και από τα ράφια. Αφαιρέστε όλα τα προϊόντα και επεξεργαστείτε το ντουλάπι και το συρταριέρα από μέσα με διάλυμα ξύδι ή υπεροξείδιο του υδρογόνου.
 4. Εάν η μούχλα εμφανιστεί στον τοίχο πίσω από τα έπιπλα, τότε χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα βασισμένο σε θειικό χαλκό. Ως συμπλήρωμα, εφαρμόστε ένα ειδικό αστάρι με αντιμυκητιακά πρόσθετα στην κορυφή.

Αυτές οι δραστηριότητες θα βοηθήσουν όχι μόνο να απαλλαγούμε από βρωμιά, αλλά και να προστατέψουμε το σώμα από τις επιβλαβείς επιδράσεις των μυκήτων.

Εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής από το μαλλί και το μετάξι

Εμφανίστε τη μυρωδιά σε οποιοδήποτε είδος υφάσματος. Ανάλογα με αυτό, επιλέγεται η επιθυμητή μέθοδος. Πώς να αφαιρέσετε το βρωμιά από τα μάλλινα και μεταξωτά υφάσματα;

Υπάρχουν αρκετά αποτελεσματικά μέσα.

Η πρώτη μέθοδος

Για να εξαλείψετε τη μυρωδιά της μούχλας, χρησιμοποιήστε τερεβινθέλαιο. Βρέξτε το βαμβάκι στο υγρό και επεξεργαστείτε όλες τις κατεστραμμένες περιοχές στα ρούχα.

Ως συμπλήρωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό πηλό. Χύστε το στις περιοχές που έχουν υποστεί επεξεργασία. Και έπειτα μέσα από ένα στρώμα περγαμηνή σιδήρου σιδήρου σιδήρου ζεστό. Μετά από αυτό, πλύνετε με οικιακό σαπούνι και στεγνώστε.

Η δεύτερη μέθοδος

Βοηθά στον καθαρισμό της μυρωδιάς του πλυσίματος σε αμμωνία. Για να παρασκευαστεί το διάλυμα, πάρτε ένα λίτρο ψυχρού νερού και 10 ml διαλύματος αμμωνίας. Βυθίστε ένα πράγμα στην προκύπτουσα λύση και κρατήστε το για περίπου 10 λεπτά.

Για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, πλύνετε το προϊόν από μαλλί ή μετάξι σε ένα πλυντήριο ρούχων με την προσθήκη απορρυπαντικού. Μην ξεχνάτε ότι τα υφάσματα αυτά διαγράφονται μόνο με ευαίσθητη λειτουργία.

Η τρίτη μέθοδος

Θα αφαιρέσει το μυρωδιά ενός αποδεδειγμένου εργαλείου για χρόνια με τη μορφή σόδα ψησίματος. Προσθέστε μια κουταλιά δισανθρακικού νατρίου στο δίσκο σκόνης και πλύνετε σε θερμοκρασία 40 μοίρες.

Εξάλειψη βρωμιάς από βαμβάκι, calico ή λινάρι

Συχνά, ο ιδιοκτήτης αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα όταν τα κλινοσκεπάσματα μυρίζουν μούχλα. Οι φυσικοί τύποι ιστού απαιτούν άλλους τρόπους για την απομάκρυνση της δυσάρεστης οσμής.

Είναι ως εξής:

 1. Χρησιμοποιήστε επιτραπέζιο αλάτι Για να προετοιμάσετε το παρασκεύασμα, πάρτε ένα λίτρο ζεστού νερού και ανακατέψτε με δύο κουταλιές αλάτι. Προσθέστε επίσης μια κουταλιά διαλύματος αμμωνίας. Βάλτε το μίγμα σε μια σόμπα και βράζετε για 30 λεπτά. Το τελικό προϊόν εφαρμόζεται στα ρούχα και αφήνεται για μία ώρα. Στο τέλος του χρόνου, τα πράγματα σβήνονται σε κανονική λειτουργία και στεγνώνονται στον καθαρό αέρα.
 2. Χρησιμοποιήστε το κρεμμύδι. Πάρτε ένα μικρό κρεμμύδι και κόψτε το στο μισό. Τρίψτε την περιοχή που καλύπτεται με μούχλα. Αν χρειαστεί να απαλλαγείτε από τη μούχλα, πλύνετε το λαχανικό σε ένα τρίφτη και πιέστε το χυμό με γάζα. Ανακατέψτε με ένα λίτρο νερού και απολαύστε για 15 λεπτά. Κατόπιν πλύνετε με σκόνη. Στο τέλος της πλύσης, προσθέστε κλιματισμό.
 3. Στο αγρόκτημα μπορεί να είναι χρήσιμο και γιαούρτι. Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε τη θεραπεία. Απλά βυθίστε τα αντικείμενα και αφήστε τα για 10 ώρες. Είναι καλύτερο να ξοδεύετε όλους τους χειρισμούς τη νύχτα. Και το πρωί πλύνετε τα ρούχα στο πλυντήριο.

Το πλεονέκτημα αυτών των εργαλείων είναι ότι είναι πάντα κοντά.

Προληπτικά μέτρα

Οι νοικοκυρές καθαρίζουν τις οσμές με διάφορες μεθόδους. Αλλά για να μην κάνετε ένα τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να ακολουθήσετε προληπτικές συστάσεις.

Τα προληπτικά μέτρα έχουν ως εξής:

 1. Περιοδικά καθαρίστε. Σκουπίστε τα ράφια στην ντουλάπα με μια οξική λύση.
 2. Μετά το πλύσιμο, αερίστε το μηχάνημα. Μη βιαστείτε να κλείσετε την πόρτα. Μια φορά την εβδομάδα, μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο σε αδράνεια. Στην περίπτωση αυτή, στο νερό προστίθεται ένα μολύβι κιτρικού οξέος ή 30 χιλιοστόλιτρα χυμού λεμονιού.
 3. Συχνά αερίζετε το διαμέρισμα. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της υψηλής υγρασίας.
 4. Ξηρά πράγματα στο μπαλκόνι παρά την εποχή. Στη συνέχεια, σιδερώστε τα προϊόντα με ζεστό σίδερο.
 5. Μην αφαιρείτε τα ρούχα χωρίς να βεβαιωθείτε ότι είναι εντελώς στεγνό.
 6. Μία ή δύο φορές το μήνα, ανακατέψτε τη σκόνη με μαγειρική σόδα. Αυτό θα έχει απολυμαντικό αποτέλεσμα, θα καθαρίσει τις ίνες του υφάσματος και τα μέρη του μηχανήματος.

Εάν παρατηρηθούν τέτοιοι κανόνες, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η εμφάνιση μούχλας. Αν από το μυρωδιά αρώματος είναι αδύνατο να απαλλαγείτε από τις συνθήκες του σπιτιού, απευθυνθείτε σε ένα στεγνό καθάρισμα.

Πώς να αφαιρέσετε μια δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας;

Σε περιβάλλοντα με μούχλα υψηλής υγρασίας στους τοίχους και την οροφή εμφανίζεται συχνά. Να απαλλαγούμε από αυτό όσο το δυνατόν, αλλά δεν είναι τόσο απλό, γιατί είναι αναγκαίο για να λυθεί το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας. Αν έναρξη μούχλα, θα πρέπει να αρχίσετε να απαλλαγούμε από αυτό, και δεν μπορείτε να καθυστερήσει αυτή τη διαδικασία, διότι καταστρέφει το υλικό εισχωρεί βαθιά μέσα στους τοίχους και τις οροφές, τα έπιπλα και τα εντυπωσιακά πράγματα.

Σε δωμάτια με υψηλή υγρασία, ο αναπόφευκτος επισκέπτης είναι μούχλα. Χτυπάει τους τοίχους, την οροφή, τα έπιπλα και εκπέμπει μια δυσάρεστη οσμή.

Στον αέρα, τα σπόρια της ξεχωρίζουν και αυτό είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία. Δεν δίνει άνεση και δυσάρεστη μυρωδιά μούχλας, η οποία κυριολεκτικά διαπερνά τα πάντα. Για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά, είναι απαραίτητο όχι μόνο να χρησιμοποιούν αποσμητικά χώρου, αλλά και να αφαιρέσει την αιτία της εμφάνισής του - το καλούπι. Διαφορετικά, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται θα είναι προσωρινά και άχρηστα. Πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλα και να απαλλαγούμε από τον μύκητα ασφαλέστερο;

Πώς να απαλλαγείτε από τη μούχλα και τη μυρωδιά της;

Με οποιαδήποτε ένδειξη εμφάνισης μούχλας, αυτή η περιοχή πρέπει να αντιμετωπίζεται με αντισηπτικό.

Απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη μυρωδιά του μούχλα δεν είναι τόσο απλό, αν δεν αρχίσετε να εργάζεστε για να καταπολεμήσετε τον ίδιο τον μύκητα. Είναι σημαντικό να εντοπιστούν αμέσως όλες οι εστίες σχηματισμού σπορίων, να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψή τους και στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες για την καταπολέμηση της οσμής. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές μεθόδους και μέσα, τα συμβατικά αποσμητικά χώρου θα βοηθήσουν προσωρινά. Εάν η πληγείσα περιοχή αυξάνεται βαθμιαία σε μέγεθος, τότε πρέπει να δράσετε γρήγορα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά αστάρια, ένα συνηθισμένο λευκαντικό και μια τέτοια απλή θεραπεία, όπως τη σόδα ψησίματος.

Εξαιρετική από το καλούπι βοηθά ένα ειδικό αστάρι, το διάλυμα πρέπει να αντιμετωπίζεται επιφάνεια. Αντισηπτικό σημαίνει να σκοτώνει τέλεια τον μύκητα, απομακρύνει εντελώς τη δυσάρεστη μυρωδιά του μούχλα, που εμποτίζει τα πράγματα. Το αστάρι εγγυάται επίσης ότι το καλούπι δεν εμφανίζεται στο μέλλον. Πωλούνται σε έτοιμη μορφή, αρκεί να εφαρμοστούν στην επιφάνεια, αλλά σύμφωνα με τις οδηγίες. Εάν ο μύκητας είναι ρηχός για τα υλικά, τότε δεν απαιτείται πρόσθετη εργασία. Εάν επηρεάζονται τα υλικά, πρέπει πρώτα να αφαιρέσετε όλες τις εστίες και μόνο μετά να ξεκινήσετε τη θεραπεία. Εάν η επιφάνεια είναι ξύλινη, υπάρχουν σημεία μύκητας σε αυτό και το ξύλο αρχίζει να σαπίζει, είναι προτιμότερο να αντικατασταθεί αυτή η περιοχή.

Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι οι εσωτερικές θεραπείες και μέθοδοι δεν θα εξαλείψουν τη μυρωδιά του μούχλας, αλλά αυτό απέχει πολύ από την περίπτωση. Τέτοιες απλές και παρούσες σε κάθε οικιακή ουσία ως λευκαντικό για ρούχα, μπορούν γρήγορα να απαλλαγούν από λεκέδες μυκήτων σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Το επίπεδο αποτελεσματικότητάς τους μπορεί να είναι χαμηλότερο από αυτό των ειδικών εκδόχων, αλλά μπορείτε να απαλλαγείτε από ένα μικρό σημείο και "άρωμα" γρήγορα και εύκολα.

Είναι κατάλληλη η λεύκανση;

Όταν αφαιρείτε το καλούπι με λευκαντικό, φοράτε μάσκα και γάντια.

Ένα λευκαντικό είναι κατάλληλο για οποιαδήποτε επιφάνεια, αφού το δραστικό συστατικό στη σύνθεση του είναι το υποχλωριώδες νάτριο. Γρήγορα σκοτώνει σπόρια, τη μυρωδιά του μούχλας. Μπορείτε να καθαρίσετε οποιαδήποτε επιφάνεια: κεραμίδι στο μπάνιο, τοίχους στην κουζίνα και στα δωμάτια, γυαλί και πολλά άλλα. Αλλά ενώ εργάζεστε με λευκαντικό, θυμηθείτε ότι αυτή η ουσία εκπέμπει τοξικά αναθυμιάσεις, διαβρώνει έντονα το δέρμα. Ως εκ τούτου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε προστατευτικά γάντια, να εργάζεστε μόνο σε μάσκα. Η αίθουσα μετά τη θεραπεία αερίζεται. Για το ίδιο το έργο χρησιμοποιείται ένα μίγμα, το οποίο περιλαμβάνει 10 μέρη συνηθισμένου νερού και 1 μέρος λευκαντικού. Καλά η μυρωδιά του μούχλα και ο ίδιος ο μύκητας αφαιρεί το ξύδι τραπεζιού. Είναι ένα οξύ που χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα σε αραιωμένη μορφή. Είναι ασφαλές, δεν έχει τοξική επίδραση, αλλά ο μύκητας σκοτώνει γρήγορα και μόνιμα εξασφαλίζει την απουσία του.

Για να αφαιρέσετε το καλούπι, είναι απαραίτητο να εντοπίσετε την πληγείσα περιοχή, για να καθορίσετε πόσο βαθιά έχει ήδη εισχωρήσει ο μύκητας. Εάν είναι στην επιφάνεια, τότε θα πρέπει να βάλετε ξίδι στο λεκέ με ένα πανί ή ψεκασμό, αφήστε για 1 ώρα. Μετά από μια ώρα, η επιφάνεια πλένεται άφθονα με καθαρό νερό, συνιστάται να αερίζεται το δωμάτιο. Εάν υπάρχει ανάγκη για πρόληψη, ο μύκητας εμφανίζεται περιοδικά στους τοίχους, τότε μπορείτε να ψεκάσετε ξίδι μια φορά την εβδομάδα. Σύντομα η μυρωδιά θα εξαφανιστεί χωρίς ίχνος, οι λεκέδες των μυκήτων δεν θα είναι πλέον παρόντες στους τοίχους ή την οροφή.

Πώς θα βοηθήσει το υπεροξείδιο του υδρογόνου και η αμμωνία;

Με τη μυρωδιά του καλουπιού, το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι καλό.

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά του μούχλας και του ίδιου του μύκητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό το προϊόν έχει πολλές θετικές ιδιότητες, έχει αντισηπτικές επιδράσεις, εξαιρετικές μάχες κατά των μυκήτων. Το καλούπι καθαρίζεται γρήγορα και εύκολα, η επιφάνεια απολυμαίνεται.

Για εργασία, μπορείτε να αγοράσετε ένα διάλυμα 3% υπεροξειδίου του υδρογόνου σε οποιοδήποτε φαρμακείο, το κόστος του είναι μικρό, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό. Η λύση δεν είναι διαβρωτική, δεν εκπέμπει όταν χρησιμοποιούν τοξικούς καπνούς. Χρησιμοποιήστε τη λύση για οποιαδήποτε επιφάνεια, αλλά έχει αποτέλεσμα λεύκανσης. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι χρησιμοποιείται για τη βαφή μαλλιών. Για τα υφάσματα και τις βαμμένες επιφάνειες, γι 'αυτό πρέπει να εφαρμόζεται με μεγάλη προσοχή. Η μυρωδιά εξαφανίζεται γρήγορα, ο μύκητας εξαφανίζεται αν δεν διεισδύσει πολύ βαθιά. Συνήθως αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια, δεν απαιτείται πρόσθετη εργασία.

Το αλκοόλ αμμωνίας σκοτώνει εντελώς τον μύκητα και μαζί του μια δυσάρεστη οσμή.

Για να αφαιρέσετε εντελώς το καλούπι, τα σπόρια και την δυσάρεστη οσμή του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πνεύμα αμμωνίας. Καταστρέφει εύκολα και γρήγορα όλα τα ίχνη του μύκητα, τα οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν εμφανίζονται πλέον στην επιφάνεια. Γρήγορα εξαφανίζεται και το δυσάρεστο "άρωμα" που συνοδεύει την εισβολή του μύκητα. Χρησιμοποιήστε αλκοόλη αμμωνίας για επιφάνειες που δεν έχουν πορώδη δομή. Είναι κατάλληλο για γυαλί, κεραμίδια, πέτρα. Για πορώδη υλικά, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική. Η διαδικασία της αφαίρεσης ιχνών μούχλας είναι απλή, έχει ως εξής:

 1. Η αμμωνία πρέπει να αναδεύεται με συνηθισμένο νερό, οι αναλογίες είναι ίσες.
 2. Είναι απαραίτητο να ψεκάσετε προσεκτικά το προϊόν στην πληγείσα περιοχή, αφήστε το για 2 ώρες.
 3. Περίπου μία ώρα μετά το 2-3 είναι απαραίτητο να πλυθεί η επιφάνεια με νερό, ο μύκητας θα εξαφανιστεί εντελώς.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι η αμμωνία δεν προκαλεί βλάβες στην υγεία, επειδή μυρωδιά του προκαλεί πονοκεφάλους, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πονόλαιμο. Δεν μπορείτε να αναμίξετε αμμωνία και λευκαντικό, επειδή το αποτέλεσμα μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά επικίνδυνο. Κατά τη διάρκεια της ανάμιξης, απελευθερώνεται ένα τοξικό αέριο, το οποίο είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Σόδα ψησίματος στην καταπολέμηση της μούχλας

Για να αφαιρέσετε το καλούπι, μπορείτε να εφαρμόσετε μια λύση σόδα στην επιφάνεια με ένα μύκητα.

Καλή κατά της μούχλας και της οσμής βοηθάει τη συνηθέστερη σόδα ψησίματος. Αυτή η ουσία είναι φθηνή, είναι σε κάθε σπίτι, καθώς χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένων των υδραυλικών εγκαταστάσεων καθαρισμού. Η σόδα μπορεί να ονομαστεί ένα γενικό φάρμακο, αντιμετωπίζει καλά με το λίπος, σχεδόν οποιοδήποτε είδος μόλυνσης, αλλά συνιστάται να προστατεύετε τα χέρια όταν το χρησιμοποιείτε. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά και να απαλλαγείτε από το καλούπι, απλώς εφαρμόστε το διάλυμα σόδας στην επιφάνεια. Αυτή η σύνθεση είναι φυσική, δεν προκαλεί καμία βλάβη σε ανθρώπους ή κατοικίδια ζώα.

Η διαδικασία καθαρισμού είναι εξαιρετικά απλή, πρέπει πρώτα να καθορίσετε όλα τα μέρη όπου υπάρχουν σημεία μούχλας, όπου η μυρωδιά είναι η ισχυρότερη. Μετά από αυτό, ένα κουταλάκι του γλυκού σόδα διαλύεται σε ένα γεμάτο ποτήρι νερό, ψεκάζει όλες τις πληγείσες περιοχές και εκείνες όπου η μυρωδιά είναι η ισχυρότερη.

Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά μούχλας και μύκητα, μπορείτε να σκουπίσετε την πληγείσα περιοχή με ένα σφουγγάρι εμποτισμένο σε διάλυμα σόδα.

Προκειμένου να παραμορφωθεί η μυρωδιά του μούχλας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικούς παράγοντες.

Αλλά είναι καλύτερο να μην καθαριστεί πλήρως η σόδα από την επιφάνεια, καθώς πρέπει να καταστρέψει ολόκληρο τον μύκητα, να προστατεύσει την επιφάνεια από την εμφάνιση επαναλαμβανόμενων κηλίδων. Η μυρωδιά θα χαθεί στο εγγύς μέλλον. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από αποσμητικά, τα οποία θα κάνουν τον αέρα στο δωμάτιο πιο ευχάριστο, ενώ η σόδα παλεύει με τον μύκητα.

Όταν αρχίζει να ενοχλεί τη μυρωδιά του μούχλα, δεν αρκεί για να απαλλαγούμε από αυτό, είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε τους μυκητιακούς λεκέδες και την αιτία που προκάλεσε την εμφάνισή τους. Διαφορετικά, τα στίγματα θα εμφανιστούν ξανά και η μυρωδιά δεν θα εξαφανιστεί οπουδήποτε. Οι ειδικοί συνιστώνται να συνδυάζουν τις μάχες με τις μυρωδιές και τους λεκέδες τους, τον λόγο για τον σχηματισμό τους. Τις περισσότερες φορές είναι υψηλή υγρασία και υγροί τοίχοι. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί το σωστό σύστημα εξαερισμού στο δωμάτιο για να στεγνώσει ο αέρας. Όλοι οι τοίχοι πρέπει να επιθεωρούνται, να καθορίζουν γιατί είναι υγροί. Μπορεί να χρειαστεί να εργαστείτε για στεγανοποίηση. Εάν υπάρχει μια ολοκληρωμένη μάχη κατά της μούχλας, δεν θα υπάρχει πλέον, και το σπίτι θα απαλλαγούμε από τη δυσάρεστη οσμή για το καλό.

Αν το σπίτι υπήρχε μια μυρωδιά της μούχλας, είναι απαραίτητο να βρούμε την πηγή της, δεδομένου ότι ο μύκητας μπορεί να είναι επικίνδυνο για την υγεία, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι εισβάλλει γρήγορα τα υλικά τοίχου, έπιπλα συνεχίζεται, τα πράγματα στο δωμάτιο. Οι διαφορές προκαλούν βλάβη στο αναπνευστικό σύστημα, στο δέρμα, μπορούν να γίνουν οι αιτίες των ισχυρότερων ασθενειών. Απαλλαγείτε από την οσμή, ταυτόχρονα με το καλούπι, να λάβει άμεσα μέτρα για την εξάλειψη των αιτίων αυτής αρνητικό φαινόμενο.