Πώς να γεμίσετε ένα split σύστημα με freon με τα χέρια σας

Ο Freon είναι αέριο. Το άλλο του όνομα είναι ψυκτικό. Όλα τα σύγχρονα συστήματα split είναι γεμάτα με ένα τέτοιο αέριο, το οποίο βοηθά στην παραγωγή ανταλλαγής θερμότητας, που κάνει το δωμάτιο είτε ψυχρότερο είτε θερμότερο. Όταν το ψυκτικό μέσο ελαχιστοποιείται λόγω της διαρροής του, διακόπτεται η κανονική του λειτουργία. Η χωρητικότητα ψύξης έχει χαθεί. Μια συχνή καταγγελία από τους πελάτες: "το σύστημα split ξεκίνησε να φυσάει με ζεστό αέρα" - κατά κανόνα αυτό συμβαίνει λόγω έλλειψης freon στο σύστημα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το πώς να γεμίσετε το split σύστημα με freon.

Πώς να προσδιορίσετε πότε πρέπει να γεμίσετε ένα σύστημα split;

Σημεία διαρροής φρέον σε οικιακά κλιματιστικά:

 1. Πρώτα απ 'όλα, μείωση της ικανότητας ψύξης. Το σύστημα θα κρυώσει ελάχιστα, δηλαδή, σχεδόν ή δεν θα γίνει αισθητή διαφορά με τον αέρα του δωματίου.
 2. Κατεψυγμένοι εξωτερικοί γερανοί. Όταν το διαχωριστικό σύστημα λειτουργεί για ψύξη, μπορείτε να δείτε τις βρύσες της εξωτερικής μονάδας, από όπου προέρχονται οι σωλήνες φρέον. Ένας από τους γερανούς μπορεί να καταψυχθεί ή να καλυφθεί με παγετό. Εάν δεν υπάρχει απολύτως ψυκτικό μέσο στο σύστημα, και οι δύο γερανοί θα είναι ζεστοί στη θερμοκρασία, όχι σε κρύο.
 3. Συμβαίνει ότι όταν υπάρχει διαρροή στις κυλινδρικές αρθρώσεις της εξωτερικής μονάδας, εμφανίζεται ένα λεκέ με λάδι δίπλα στις βρύσες.

Πριν να ανεφοδιάσετε το σύστημα split με τα χέρια σας, πρέπει να βεβαιωθείτε για πολλά πράγματα:

 1. Οι εναλλάκτες θερμότητας των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων είναι καθαροί, δεν είναι φραγμένοι με κάτω και άλλες ακαθαρσίες. Τα φίλτρα εσωτερικής μονάδας είναι καθαρά. Σχετικά με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού στο σπίτι σας συζητήσαμε στο προηγούμενο άρθρο.
 2. Το κλιματιστικό σας εκκινεί σε κατάσταση ψύξης και αρχίζει να ρέει ψυχρός ή κρύος αέρας από την εσωτερική μονάδα. Αυτό δείχνει ότι ο συμπιεστής έχει ξεκινήσει.
 3. Ο ανεμιστήρας των εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων λειτουργεί και περιστρέφεται αρκετά γρήγορα.
 4. Μετρήστε τη διαφορά θερμοκρασίας αέρα στην είσοδο της εσωτερικής μονάδας τοποθετώντας το θερμόμετρο όχι στην κορυφή της εσωτερικής μονάδας και στην έξοδο από αυτήν, όπου η ροή αέρα εκτονώνεται. Θεωρείται ο κανόνας εάν το σύστημά σας μπορεί να μειώσει τη θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα τουλάχιστον κατά 10 μοίρες. Εάν ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος από 10 μοίρες (για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο 30 μοίρες, και τα χτυπήματα split 18, αντίστοιχα, η διαφορά είναι 12 μοίρες) τότε δεν χρειάζεται ανεφοδιασμός. Εάν είναι μικρότερη από 10, τότε είναι απαραίτητη.

Αν πληρούνται όλα αυτά τα σημεία, προχωρήστε περισσότερο.

Από τα εργαλεία για ανεφοδιασμό θα χρειαστείτε:

 1. Ρυθμιζόμενο κλειδί για το ξεβίδωμα του καπακιού στη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Η κατά προσέγγιση τιμή είναι 200-500 ρούβλια. Μπορείτε να κάνετε με πένσες ή συμβατικό κλειδί.
 2. Για να ελεγχθεί η στάθμη του φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα, απαιτείται μια πολλαπλή μανόμετρο χαμηλής πίεσης. Η τιμή είναι περίπου 500-1000 ρούβλια.
 3. Δύο εύκαμπτοι σωλήνες για τον συλλέκτη μανόμετρου για τον οποίο θα αντληθεί το ψυκτικό μέσο στο σύστημα. Ένα σύνολο σωλήνων των 800-1500 ρούβλια.
 4. Σε περίπτωση που διαθέτετε ένα σύγχρονο split σύστημα που λειτουργεί με R410a ψυκτικό, τότε θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα από R410a σε R22. Το κόστος των 200-300 ρούβλια.
 5. Το ίδιο το φρέον είναι R22 ή R410a. Ποιο από αυτά είναι τοποθετημένο μακριά από εσάς, μπορείτε να το μάθετε κοιτάζοντας την πινακίδα της εσωτερικής ή εξωτερικής μονάδας. Με έναν εφάπαξ ανεφοδιασμό του εγχώριου συστήματος, είναι κατάλληλο ένα μικρό μπαλόνι με βάρος 1 kg. Η τιμή είναι 800-1200 ρούβλια.

Σύνολο με ελάχιστο κόστος πηγαίνει 200 ​​+ 500 + 800 + 200 + 800 = 2500 ρούβλια.

Πόσο freon είναι απαραίτητο για να ανεφοδιάσετε με καύσιμα ένα οικιακό κλιματιστικό;

Στο διαχωρισμένο σύστημα έως 20 m2 (7-ka) - περίπου 450-550 γραμμάρια φρεονίου. Έως 25 m2 (9-ka) είναι ήδη 500-600 γραμμάρια, και σε συστήματα μέχρι 35 m2 (12-ka) - 600-800 γραμμάρια. Έχουμε ήδη πει ότι το freon είναι ένα αέριο και σε διαφορετικές θερμοκρασίες περιβάλλοντος είτε επεκτείνεται είτε συστέλλεται. Σε ένα μανόμετρο με την ίδια ποσότητα ψυκτικού μπορεί να εμφανιστεί διαφορετική πίεση στο σύστημα. Πάνω για να γεμίσει το split είναι καλύτερο όταν ο δρόμος είναι αρκετά ζεστός, ακόμη και ζεστός. Πάνω από 25 μοίρες.

 • Το Freon R22 δεν γεμίζει περισσότερο από 4,8 ατμόσφαιρες.
 • R410a δεν υπερβαίνει τις 8,4 ατμόσφαιρες.

Αυτή η πίεση λαμβάνεται από την προσωπική πείρα ανεφοδιασμού οικιακών κλιματιστικών και μπορεί να διαφέρει από τα πρότυπα άλλων πλοίαρχων.

Η σειρά του ανεξάρτητου ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα

 1. Ενεργοποιήστε τη σχισμή για ψύξη και τη μεγαλύτερη δύναμη φουσκώματος (συνήθως ρυθμίζεται στο τηλεχειριστήριο με τα κουμπιά "Ανεμιστήρας" ή με το εικονίδιο του ανεμιστήρα).
 2. Ξεβιδώστε το βύσμα της βαλβίδας στην εξωτερική μονάδα.
 3. Βγάλτε τον εύκαμπτο σωλήνα με μια επίπεδη πλευρά στο μετρητή χαμηλής πίεσης. Συνήθως από το κάτω μέρος. Ελέγξτε ότι η βαλβίδα μέτρησης πίεσης βρίσκεται στην κλειστή θέση.
 4. Περιστρέψτε τον εύκαμπτο σωλήνα με ένα μανόμετρο στη βρύση του αποσυνδεδεμένου πρώιμου βύσματος.
 5. Όταν ξεκινήσει ο συμπιεστής, η πίεση στο μανόμετρο θα πέσει. Αν η πίεση είναι κοντά στο 0 ή κάτω από το μηδέν, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι το σύστημα έχει μια σοβαρή διαρροή, χωρίς να αφαιρέσετε ένα ολόκληρο έμπειρος φρέον θα ρέει μακριά με το χρόνο, τη σταδιακή μείωση των πόρων της αντικατάστασης συμπιεστή αξίζει λύτρα ενός βασιλιά. Ναι, και το ίδιο το ψυγμένο με ψυκτικό μέσο αξίζει πολύ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να βρεθεί και να εξαλειφθεί η διαρροή, να εκκενωθεί το σύστημα, και στη συνέχεια με ακρίβεια σε γραμμάρια για να γεμίσει η διαίρεση.
 6. Σφίξτε το δεύτερο σωλήνα στο μετρητή πίεσης με ομοιόμορφη πλευρά. Κατά κανόνα στα αριστερά.
 7. Το άλλο άκρο του εύκαμπτου σωλήνα πρέπει να βιδωθεί σε μια κασέτα Freon.
 8. Ανοίξτε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
 9. Ελαφρώς ξεβιδώστε εύκαμπτο σωλήνα που εκτείνεται από τον κύλινδρο σε ένα μετρητή πίεσης στον τόπο όπου βιδώνεται το μανόμετρο, το αέριο αναγκάζεται έξω από το σωλήνα αέρα (περίπου 2-3 ​​δευτερόλεπτα) και σταθερά σύσφιξη του πίσω.
 10. Κάνετε το ίδιο και με τον άλλο σωλήνα που πηγαίνει από τη βαλβίδα της εξωτερικής μονάδας στο μανόμετρο. Στον τόπο όπου αναβλύζει το μανόμετρο, στρίψτε ελαφρά τον εύκαμπτο σωλήνα για να βγείτε από τον αέρα.
 11. Ανοίξτε τη βαλβίδα στο μανόμετρο γεμίστε τη σχισμή. Προσπαθήστε να ανοίξετε τη βαλβίδα σε πλήρη, αλλά ελαφρώς προσθέστε ψυκτικό στο σύστημα.

Μετά την επαναπλήρωση του συστήματος:

 1. Κλείνετε τη βαλβίδα στο μανόμετρο.
 2. Κλείστε τη βαλβίδα στον κύλινδρο.
 3. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από το μπαλόνι και έπειτα από το μανόμετρο.
 4. Ξεβιδώστε τον εύκαμπτο σωλήνα από τη βρύση της εξωτερικής μονάδας. Είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό σε προστατευτικά γάντια ή σε πανί, έτσι ώστε το ψυκτικό να μην πέσει στο χέρι σας όταν ξεβιδώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα. Στη συνέχεια, από το ίδιο το όργανο μέτρησης πίεσης.
 5. Περιστρέψτε το τυφλό βύσμα της εξωτερικής μονάδας.
 6. Όλα! Το διαχωρισμένο σύστημα σας ξαναγεμίζει.

Πόσο συχνά χρειάζομαι να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό στο σπίτι;

Συμβαίνει ότι μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση του split, για παράδειγμα μερικά χρόνια, μπορεί να παρατηρήσετε ότι το σύστημά σας άρχισε να κρυώνει όχι όπως πριν. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ασήμαντη επιτρεπτή διαρροή του φρέον στις κυλινδρικές αρθρώσεις. Συνήθως αυτό είναι το 5-7% του συνολικού ποσού ανά έτος. Στη συνέχεια κάθε λίγα χρόνια ανεφοδιασμού των 100-200 γραμμαρίων Freon για την εξυπηρέτηση του διαχωρισμένου συστήματος θα είναι σχεδόν ανεπαίσθητα οικονομικά. Αν πρέπει να ανεφοδιάσετε φρέον κάθε χρόνο, θα πρέπει να σκεφτείτε για την εύρεση και την εξάλειψη της διαρροής, φυσικά, από ειδικούς.

Με την πρώτη ματιά, η διαδικασία πλήρωσης ενός συστήματος διαχωρισμού με τα χέρια τους, μπορεί να μην φαίνεται πολύ δύσκολο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι θα πρέπει να δαπανήσουν για τον εξοπλισμό και ότι το μανόμετρο με σωλήνες, προσαρμογείς και μπορεί η ίδια φρέον.

Εάν δεν θέλετε να επιβαρύνεστε με περιττές ανησυχίες, τότε είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε αυτό το ζήτημα σε έμπειρους δασκάλους που γνωρίζουν όλες τις αποχρώσεις κατά το ανεφοδιασμό κλιματιστικών και δεν θα βλάψουν το σύστημά σας. Μετά από όλα, λόγω της έλλειψης φρέον, η περίσσεια του συστήματος επιταχύνει τη διαδικασία της φθοράς του συμπιεστή, η κατανομή των οποίων θα οδηγήσει σε δαπανηρές επισκευές.

Πάρτε μια δωρεάν διαβούλευση

Απλά αφήστε ένα αίτημα και ο ειδικός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας!

Πώς να κατεβάσετε freon στον κλιματισμό

Η λειτουργία του φρέον είναι να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του κλιματικού συστήματος. Εάν δεν τα συμπληρώσετε εγκαίρως, ο εξοπλισμός μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτύχει. Και αυτός είναι ο λόγος για να πραγματοποιηθεί μια σημαντική αναθεώρηση ολόκληρου του συστήματος, το οποίο δεν θα είναι ακριβό. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξέρετε πώς να αντλήσετε freon στο κλιματιστικό σωστά στο σπίτι.

Πώς να μάθετε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται ανεφοδιασμό καυσίμων

Όλοι γνωρίζουν ότι το κλιματιστικό πρέπει να αναπληρωθεί, αλλά πώς ξέρετε πότε; Υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γεγονότος ότι το ψυκτικό μέσο τελειώνει στο διαχωρισμένο σύστημα:

 • Στο εσωτερικό μπλοκ σχηματίζεται πάγος.
 • Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού ψύξης έχει μειωθεί σημαντικά.
 • Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, σχηματίζεται παγετός στις βαλβίδες.

Πριν γεμίσετε, μάθετε πού εξαφανίστηκε ο Φρέων, ο οποίος αντλήθηκε στο σύστημα την προηγούμενη φορά. Παρά το γεγονός ότι η εξάτμιση του Freon είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία, ο κανόνας θεωρείται ότι μειώνει το επίπεδο του κατά περισσότερο από 8% ετησίως από τον αρχικό όγκο. Εάν οι απώλειες υπερβαίνουν αυτό το ποσό, τότε μπορούμε να μιλάμε για διαρροή. Για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες, είναι πολύ σημαντικό να ανιχνεύσετε εγκαίρως τη διαρροή ψυκτικού μέσου. Δεδομένου ότι το Freon περιέχει λάδι, οι θέσεις διαρροής μπορούν να είναι οπτικά ορατές, - στους σωλήνες από αυτό παραμένουν λιπαροί λεκέδες.

Προετοιμασία για ανεφοδιασμό του συστήματος

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε εάν πρέπει να ανεφοδιάσετε τη συσκευή σας. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορείτε να μάθετε.

Ο ανεφοδιασμός είναι απολύτως απαραίτητος, εάν:

 1. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού, έχουν διαπραχθεί ελαττώματα που προκαλούν διαρροή Freon, για παράδειγμα, βλάβη διαρροής.
 2. Πρόσφατα, το κλιματιστικό επισκευάστηκε.
 3. Σε περίπτωση κανονικής διαρροής, είναι απαραίτητο να γεμίσετε την ποσότητα ψυκτικού μέσου.

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο του φρέον που πρέπει να φορτίζεται η συσκευή σας. Αυτό είναι σημαντικό, αφού αφού έχετε ξαναγεμίσει το κλιματιστικό με φρέον άλλης μάρκας, κινδυνεύετε να καταστρέψετε ολόκληρο το σύστημα.

Πριν ξεκινήσετε την τροφοδοσία, χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σε θερμοκρασία 18oC και επιλέξτε τη λειτουργία ψύξης. Για να καταλάβετε πότε πρέπει να σταματήσετε την πλήρωση, πρέπει να κοιτάξετε την ανάγνωση του θερμόμετρου, το οποίο φτάνει στο σημείο που ο αέρας προέρχεται από την εσωτερική μονάδα. Παρακολουθήστε το θερμόμετρο. Η αύξηση της θερμοκρασίας θα σημαίνει το τέλος του ανεφοδιασμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της διαδικασίας ανεφοδιασμού είναι ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ψυκτικού μέσου. Ο υπολογισμός πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα του διαχωρισμένου συστήματος, στο μήκος του αγωγού κατά μήκος του οποίου κινείται η ουσία και στον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού.

Μέθοδοι ανεφοδιασμού του κλιματιστικού

Η πλήρωση του συστήματος διάσπασης με φρέον είναι δυνατή με την εφαρμογή της τεχνικής πίεσης, αλλά μόνο με την παρουσία ακριβών δεδομένων από τον κατασκευαστή. Η συσκευή φορτίζεται συνδέοντας τη δεξαμενή φρέον στο σύστημα διαχωρισμού μέσω μιας πολλαπλής που είναι εφοδιασμένη με μετρητή πίεσης. Η έγχυση πραγματοποιείται σταδιακά με μικρά τμήματα της ουσίας. Αφού φορτώσετε το επόμενο τμήμα της ουσίας, ελέγξτε την ανάγνωση του μανόμετρου σύμφωνα με τα πρότυπα που καθορίζονται στον πίνακα. Όταν επιτευχθούν οι ενδείξεις που περιγράφονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τερματίζεται η πλήρωση του συστήματος.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ανεφοδιασμού κατά βάρος, το freon είναι εύκολο να κατεβάσετε τον εαυτό σας. Μόνο για πρώτη φορά, πρέπει να ζυγίσετε το δοχείο μαζί του. Καθ 'όλη τη διαδικασία, από καιρό σε καιρό, ο έλεγχος ζυγίζει το μπαλόνι. Το γεγονός ότι το αέριο περνά από τον κύλινδρο μέσα στη δεξαμενή χωρίς απώλεια φρέον, φρέον ως εκ τούτου μάζα που εισέρχονται στην ικανότητα κλιματισμού είναι ίσο με το σχήμα, το οποίο θα μειώσει το βάρος του δοχείου. Αυτή είναι μια πιο απλή τεχνική, σε σύγκριση με την προηγούμενη. Είναι πιο κατάλληλο για αυτο-εφαρμογή. Το μειονέκτημα της τεχνικής είναι ότι προτού ακολουθηθεί, είναι απαραίτητο να αντληθεί το φρέον από το σύστημα και να κενωθεί το κλιματιστικό.

Με τον ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας ουσίας για επαναπλήρωση, μπορείτε εύκολα να αντλήσετε Freon τον εαυτό σας με έναν κύλινδρο πλήρωσης. Η λήψη γίνεται σε δύο στάδια. Πρώτα γεμίστε τον κύλινδρο και, στη συνέχεια, το κλιματιστικό. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός κυλίνδρου είναι ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλή ακρίβεια και να ανεφοδιάσετε γρήγορα. Οι κύλινδροι με λειτουργία θέρμανσης επιτρέπουν τη διατήρηση της πίεσης και της θερμοκρασίας στο ίδιο επίπεδο. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη φροντίδας της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι ο όγκος της ουσίας για ανεφοδιασμό θα περιοριστεί σε δύο χιλιόγραμμα. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε έναν κύλινδρο, καθώς και χρησιμοποιώντας μια κλίμακα, είναι απαραίτητο να εξαγάγετε το ψυκτικό μέσο και να εκκενώσετε το σύστημα.

Η λήψη freon με τα χέρια σας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια τεχνικών υπερθέρμανσης και υπερψύξης. Για να τα εφαρμόσετε, πρέπει να κάνετε μετρήσεις θερμοκρασίας και να υπολογίσετε τη διαφορά στην απόδοσή τους. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να υπολογίσετε τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας κορεσμού και της θερμοκρασίας στον αγωγό. Την ίδια στιγμή, η απόσταση από τον συμπιεστή κατά τη διάρκεια της μέτρησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 cm και η πίεση πρέπει να χαμηλώνει.

Η μέθοδος υπερψύξης περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της θερμοκρασίας συμπυκνώματος και της θερμοκρασίας συμπύκνωσης στον αγωγό. Στην περίπτωση αυτή, η δεύτερη καθορίζεται από έναν ειδικό πίνακα. Η θερμοκρασία λαμβάνεται ως βάση για τον κορεσμό του Freon. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί σε ένα άτομο που δεν είναι πολύ έμπειρο στη συσκευή για split εξοπλισμό.

Τύποι ψυκτικών μέσων

Όλος ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον κλιματισμό λειτουργεί με freon. Συμπύκνωση εντός της συσκευής, εκπέμπει θερμότητα, και, εξάτμιση, - αντίθετα απορροφά. Λόγω αυτής της μοναδικής ιδιότητας, μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Εάν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, ο Freon θα εξατμιστεί και θα βγάλει θερμότητα από το δωμάτιο. Έτσι, πραγματοποιείται ψύξη με αέρα. Με την πάροδο του χρόνου, με την επαναλαμβανόμενη χρήση του συστήματος διάσπασης, το freon σταδιακά εξατμίζεται από το κλιματιστικό. Έτσι, από καιρό σε καιρό το σύστημα χρειάζεται ανεφοδιασμό. Η ουσία εκκενώνεται από το εσωτερικό κύκλωμα του εξοπλισμού, στις θέσεις όπου η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη στην εσωτερική μονάδα.

Το Freon είναι ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο πωλείται σε κυλίνδρους σε εξειδικευμένα καταστήματα. Στην πώληση υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων μέσων για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Η επιλογή του ψυκτικού μέσου πρέπει να γίνεται με γνώση της μάρκας του κλιματιστικού.

Για παράδειγμα, το freon για τα κλιματιστικά R-22, το πιο κοινό εμπορικό σήμα ψυκτικού μέσου. Χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό τόσο παλαιών μοντέλων διαχωριστικών συστημάτων όσο και για ανεφοδιασμό σύγχρονων κλιματιστικών. Επιπλέον, είναι το πιο βέλτιστο για την τιμή. Με μια διαρροή, αυτός ο τύπος φρέον θα εξατμιστεί ομοιόμορφα. Δυστυχώς, δεν είναι αβλαβές για το στρώμα του όζοντος της Γης.

Το Freon R-410A είναι μια νέα γενιά ψυκτικού μέσου που είναι απολύτως ασφαλές για το περιβάλλον και έχει επίσης θετική επίδραση στην ικανότητα του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω της χρήσης υψηλότερης πίεσης. Και αυτό, με τη σειρά του, εξοικονομεί ενέργεια τέλεια.

Το Freon R-407C έχει σχεδιαστεί για να ανεφοδιάζει εξοπλισμό βιομηχανικού κλιματισμού. Όταν μια διαρροή αυτού του φρέον αρχικά εξατμίζει ελαφρά συστατικά. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το κλιματιστικό γεμάτο με αυτό δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε πλήρως το φρέον από τον εξοπλισμό και μόνο τότε να πραγματοποιήσετε τον πλήρη ανεφοδιασμό.

Το σύστημα διασύνδεσης φρένων ανεφοδιασμού πραγματοποιείται περίπου μία φορά ή δύο φορές το χρόνο. Αλλά, αν το αγόρασα, τότε πριν από την ώρα που χρειάζεστε ανεφοδιασμό, πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Ο χρόνος μεταξύ του επόμενου ανεφοδιασμού εξαρτάται από το είδος του εξοπλισμού που έχετε εγκαταστήσει. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μάθετε από το εγχειρίδιο λειτουργίας ή από έναν ειδικό που πραγματοποίησε την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού.

Τέλος, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην εξοικονομούμε το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Μην πάρετε ένα φτηνό ψυκτικό, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι υποβαθμισμένο. Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματικού σας συστήματος και αν παρατηρήσετε τυχόν ενδείξεις ότι δεν υπάρχει αρκετό ψυκτικό μέσο στον εξοπλισμό, τότε ανεφοδιάστε αμέσως. Στη συνέχεια, η συσκευή θα λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά. Τώρα ξέρετε πώς να αντλήσετε φρέον στο κλιματιστικό σωστά, γεγονός που αναμφίβολα θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος διάσπασης.

Αυτόματη ιδιωτικοποίηση

Πώς να κατεβάσετε freon στον κλιματισμό

Η λειτουργία του φρέον είναι να αποφευχθεί η υπερβολική θέρμανση του κλιματικού συστήματος. Εάν δεν τα συμπληρώσετε εγκαίρως, ο εξοπλισμός μπορεί να υπερθερμανθεί και να αποτύχει. Και αυτός είναι ο λόγος για να πραγματοποιηθεί μια σημαντική αναθεώρηση ολόκληρου του συστήματος, το οποίο δεν θα είναι ακριβό. Ως εκ τούτου, πρέπει να ξέρετε πώς να αντλήσετε freon στο κλιματιστικό σωστά στο σπίτι.

Πώς να μάθετε ότι το κλιματιστικό χρειάζεται ανεφοδιασμό καυσίμων

Όλοι γνωρίζουν ότι το κλιματιστικό πρέπει να αναπληρωθεί, αλλά πώς ξέρετε πότε; Υπάρχουν τρία κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του γεγονότος ότι το ψυκτικό μέσο τελειώνει στο διαχωρισμένο σύστημα:

 • Στο εσωτερικό μπλοκ σχηματίζεται πάγος.
 • Η αποτελεσματικότητα του εξοπλισμού ψύξης έχει μειωθεί σημαντικά.
 • Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, σχηματίζεται παγετός στις βαλβίδες.

Πριν γεμίσετε, μάθετε πού εξαφανίστηκε ο Φρέων, ο οποίος αντλήθηκε στο σύστημα την προηγούμενη φορά. Παρά το γεγονός ότι η εξάτμιση του Freon είναι μια απολύτως φυσική διαδικασία, ο κανόνας θεωρείται ότι μειώνει το επίπεδο του κατά περισσότερο από 8% ετησίως από τον αρχικό όγκο. Εάν οι απώλειες υπερβαίνουν αυτό το ποσό, τότε μπορούμε να μιλάμε για διαρροή. Για να αποφευχθούν οι αρνητικές συνέπειες, είναι πολύ σημαντικό να ανιχνεύσετε εγκαίρως τη διαρροή ψυκτικού μέσου. Δεδομένου ότι το Freon περιέχει λάδι, οι θέσεις διαρροής μπορούν να είναι οπτικά ορατές, - στους σωλήνες από αυτό παραμένουν λιπαροί λεκέδες.

Προετοιμασία για ανεφοδιασμό του συστήματος

Πρώτα πρέπει να αποφασίσετε εάν πρέπει να ανεφοδιάσετε τη συσκευή σας. Υπάρχουν πολλά σημάδια που μπορείτε να μάθετε.

Ο ανεφοδιασμός είναι απολύτως απαραίτητος, εάν:

 1. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού, έχουν διαπραχθεί ελαττώματα που προκαλούν διαρροή Freon, για παράδειγμα, βλάβη διαρροής.
 2. Πρόσφατα, το κλιματιστικό επισκευάστηκε.
 3. Σε περίπτωση κανονικής διαρροής, είναι απαραίτητο να γεμίσετε την ποσότητα ψυκτικού μέσου.

Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσετε τον τύπο του φρέον που πρέπει να φορτίζεται η συσκευή σας. Αυτό είναι σημαντικό, αφού αφού έχετε ξαναγεμίσει το κλιματιστικό με φρέον άλλης μάρκας, κινδυνεύετε να καταστρέψετε ολόκληρο το σύστημα.

Πριν ξεκινήσετε την τροφοδοσία, χρησιμοποιήστε το τηλεχειριστήριο για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού σε θερμοκρασία 18oC και επιλέξτε τη λειτουργία ψύξης. Για να καταλάβετε πότε πρέπει να σταματήσετε την πλήρωση, πρέπει να κοιτάξετε την ανάγνωση του θερμόμετρου, το οποίο φτάνει στο σημείο που ο αέρας προέρχεται από την εσωτερική μονάδα. Παρακολουθήστε το θερμόμετρο. Η αύξηση της θερμοκρασίας θα σημαίνει το τέλος του ανεφοδιασμού.

Ένα από τα πιο σημαντικά στάδια της διαδικασίας ανεφοδιασμού είναι ο ακριβής υπολογισμός της απαιτούμενης ποσότητας ψυκτικού μέσου. Ο υπολογισμός πρέπει να βασίζεται στην ικανότητα του διαχωρισμένου συστήματος, στο μήκος του αγωγού κατά μήκος του οποίου κινείται η ουσία και στον τρόπο λειτουργίας του κλιματιστικού.

Μέθοδοι ανεφοδιασμού του κλιματιστικού

Η πλήρωση του συστήματος διάσπασης με φρέον είναι δυνατή με την εφαρμογή της τεχνικής πίεσης, αλλά μόνο με την παρουσία ακριβών δεδομένων από τον κατασκευαστή. Η συσκευή φορτίζεται συνδέοντας τη δεξαμενή φρέον στο σύστημα διαχωρισμού μέσω μιας πολλαπλής που είναι εφοδιασμένη με μετρητή πίεσης. Η έγχυση πραγματοποιείται σταδιακά με μικρά τμήματα της ουσίας. Αφού φορτώσετε το επόμενο τμήμα της ουσίας, ελέγξτε την ανάγνωση του μανόμετρου σύμφωνα με τα πρότυπα που καθορίζονται στον πίνακα. Όταν επιτευχθούν οι ενδείξεις που περιγράφονται στις προδιαγραφές του κατασκευαστή, τερματίζεται η πλήρωση του συστήματος.

Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο ανεφοδιασμού κατά βάρος, το freon είναι εύκολο να κατεβάσετε τον εαυτό σας. Μόνο για πρώτη φορά, πρέπει να ζυγίσετε το δοχείο μαζί του. Καθ 'όλη τη διαδικασία, από καιρό σε καιρό, ο έλεγχος ζυγίζει το μπαλόνι. Το γεγονός ότι το αέριο περνά από τον κύλινδρο μέσα στη δεξαμενή χωρίς απώλεια φρέον, φρέον ως εκ τούτου μάζα που εισέρχονται στην ικανότητα κλιματισμού είναι ίσο με το σχήμα, το οποίο θα μειώσει το βάρος του δοχείου. Αυτή είναι μια πιο απλή τεχνική, σε σύγκριση με την προηγούμενη. Είναι πιο κατάλληλο για αυτο-εφαρμογή. Έλλειψη μεθοδολογίας που πριν από εκείνη που ακολουθείται, είναι απαραίτητο να εκτελέσει μια ψυκτικό άντλησης από το σύστημα και να πραγματοποιήσει εκκένωση του κλιματιστικού.

Με τον ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας ουσίας για επαναπλήρωση, μπορείτε εύκολα να αντλήσετε Freon τον εαυτό σας με έναν κύλινδρο πλήρωσης. Η λήψη γίνεται σε δύο στάδια. Πρώτα γεμίστε τον κύλινδρο και, στη συνέχεια, το κλιματιστικό. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός κυλίνδρου είναι ότι μπορείτε να επιτύχετε υψηλή ακρίβεια και να ανεφοδιάσετε γρήγορα. Οι κύλινδροι με λειτουργία θέρμανσης επιτρέπουν τη διατήρηση της πίεσης και της θερμοκρασίας στο ίδιο επίπεδο. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη φροντίδας της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος. Τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου μπορούν να αποδοθούν στο γεγονός ότι ο όγκος της ουσίας για ανεφοδιασμό θα περιοριστεί σε δύο χιλιόγραμμα. Επιπλέον, όταν χρησιμοποιείτε έναν κύλινδρο, καθώς και χρησιμοποιώντας μια κλίμακα, είναι απαραίτητο να εξαγάγετε το ψυκτικό μέσο και να εκκενώσετε το σύστημα.

Η λήψη freon με τα χέρια σας μπορεί να γίνει με τη βοήθεια τεχνικών υπερθέρμανσης και υπερψύξης. Για να τα εφαρμόσετε, πρέπει να κάνετε μετρήσεις θερμοκρασίας και να υπολογίσετε τη διαφορά στην απόδοσή τους. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη μέθοδο, θα πρέπει να υπολογίσετε τη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας κορεσμού και της θερμοκρασίας στον αγωγό. Την ίδια στιγμή, η απόσταση από τον συμπιεστή κατά τη διάρκεια της μέτρησης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20 cm και η πίεση πρέπει να χαμηλώνει.

Η μέθοδος υπερψύξης περιλαμβάνει τον προσδιορισμό της θερμοκρασίας συμπυκνώματος και της θερμοκρασίας συμπύκνωσης στον αγωγό. Στην περίπτωση αυτή, η δεύτερη καθορίζεται από έναν ειδικό πίνακα. Η θερμοκρασία λαμβάνεται ως βάση για τον κορεσμό του Freon. Το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι είναι μάλλον δύσκολο να εφαρμοστεί σε ένα άτομο που δεν είναι πολύ έμπειρο στη συσκευή για split εξοπλισμό.

Τύποι ψυκτικών μέσων

Όλος ο σύγχρονος εξοπλισμός για τον κλιματισμό λειτουργεί με freon. Συμπύκνωση εντός της συσκευής, εκπέμπει θερμότητα, και, εξάτμιση, - αντίθετα απορροφά. Λόγω αυτής της μοναδικής ιδιότητας, μπορεί να εξασφαλίσει αποτελεσματικά τη λειτουργία του συστήματος κλιματισμού. Εάν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, ο Freon θα εξατμιστεί και θα βγάλει θερμότητα από το δωμάτιο. Έτσι, πραγματοποιείται ψύξη με αέρα. Με την πάροδο του χρόνου, με την επαναλαμβανόμενη χρήση του συστήματος διάσπασης, το freon σταδιακά εξατμίζεται από το κλιματιστικό. Έτσι, από καιρό σε καιρό το σύστημα χρειάζεται ανεφοδιασμό. Η ουσία εκκενώνεται από το εσωτερικό κύκλωμα του εξοπλισμού, στις θέσεις όπου η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη στην εσωτερική μονάδα.

Το Freon είναι ένα απόλυτα ασφαλές αέριο, το οποίο πωλείται σε κυλίνδρους σε εξειδικευμένα καταστήματα. Στην πώληση υπάρχει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων μέσων για ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Η επιλογή του ψυκτικού μέσου πρέπει να γίνεται με γνώση της μάρκας του κλιματιστικού.

Για παράδειγμα, το freon για τα κλιματιστικά R-22, το πιο κοινό εμπορικό σήμα ψυκτικού μέσου. Χρησιμοποιείται για ανεφοδιασμό τόσο παλαιών μοντέλων διαχωριστικών συστημάτων όσο και για ανεφοδιασμό σύγχρονων κλιματιστικών. Επιπλέον, είναι το πιο βέλτιστο για την τιμή. Με μια διαρροή, αυτός ο τύπος φρέον θα εξατμιστεί ομοιόμορφα. Δυστυχώς, δεν είναι αβλαβές για το στρώμα του όζοντος της Γης.

Το Freon R-410A είναι μια νέα γενιά ψυκτικού μέσου που είναι απολύτως ασφαλές για το περιβάλλον και έχει επίσης θετική επίδραση στην ικανότητα του κλιματιστικού μηχανήματος λόγω της χρήσης υψηλότερης πίεσης. Και αυτό, με τη σειρά του, εξοικονομεί ενέργεια τέλεια.

Το Freon R-407C έχει σχεδιαστεί για να ανεφοδιάζει εξοπλισμό βιομηχανικού κλιματισμού. Όταν μια διαρροή αυτού του φρέον αρχικά εξατμίζει ελαφρά συστατικά. Τα μειονεκτήματα είναι ότι το κλιματιστικό γεμάτο με αυτό δεν μπορεί να αναπληρωθεί. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε πλήρως το φρέον από τον εξοπλισμό και μόνο τότε να πραγματοποιήσετε τον πλήρη ανεφοδιασμό.

Το σύστημα διασύνδεσης φρένων ανεφοδιασμού πραγματοποιείται περίπου μία φορά ή δύο φορές το χρόνο. Αλλά, αν το αγόρασα, τότε πριν από την ώρα που χρειάζεστε ανεφοδιασμό, πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετά χρόνια. Ο χρόνος μεταξύ του επόμενου ανεφοδιασμού εξαρτάται από το είδος του εξοπλισμού που έχετε εγκαταστήσει. Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να μάθετε από το εγχειρίδιο λειτουργίας ή από έναν ειδικό που πραγματοποίησε την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού.

Τέλος, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μην εξοικονομούμε το ανεφοδιασμό του κλιματιστικού. Μην πάρετε ένα φτηνό ψυκτικό, το οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι υποβαθμισμένο. Ελέγξτε την κατάσταση του κλιματικού σας συστήματος και αν παρατηρήσετε τυχόν ενδείξεις ότι δεν υπάρχει αρκετό ψυκτικό μέσο στον εξοπλισμό, τότε ανεφοδιάστε αμέσως. Στη συνέχεια, η συσκευή θα λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά. Τώρα ξέρετε πώς να αντλήσετε φρέον στο κλιματιστικό σωστά, γεγονός που αναμφίβολα θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του συστήματος διάσπασης.

Πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό

 • Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης συστημάτων διάσπασης
 • Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον
 • Συμπέρασμα

Στη ζωή, μερικές φορές υπάρχουν καταστάσεις όταν αλλάζουμε τον τόπο διαμονής ή απλά μεταφέρουμε σε ένα νέο διαμέρισμα. Μαζί με εμάς, μεταφέρουμε όλα τα ακίνητα και τα έπιπλα, και εδώ έχουμε ένα κλιματιστικό. Σε αυτό το υλικό, θα σας πούμε πώς να αποσυναρμολογήσετε ανεξάρτητα το κλιματιστικό, έτσι ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε μια νέα κατοικία.

Μέθοδοι αποσυναρμολόγησης συστημάτων διάσπασης

Εάν το κλιματιστικό είναι παράθυρο ή κινητό, τότε χρειάζεται μόνο να εργαστείτε λίγο για να αφαιρέσετε τη μονάδα από το παράθυρο ή, στην περίπτωση κινητού ψυγείου, απλά να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό αέρα. Ένα άλλο πράγμα είναι όταν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε το σύστημα διαχωρισμού, όπου τα εξωτερικά και εσωτερικά μέρη συνδέονται με σωλήνες με ψυκτικό μέσο που διέρχεται από τον τοίχο. Δεδομένου ότι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το ψυγείο σε μια νέα θέση, είναι ανεπιθύμητο να απελευθερώνετε όλο το φρέον ή μέρος αυτού στην ατμόσφαιρα κατά την αποσυναρμολόγηση. Είναι σαφές ότι η απώλεια φρέον θα οδηγήσει σε πρόσθετο κόστος για τον ανεφοδιασμό της μονάδας με νέο ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο μπορεί να αποφευχθεί.

Υπάρχουν 2 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αποσυνδέσετε τους σωλήνες από την εξωτερική μονάδα και να μην απελευθερώσετε το ψυκτικό. Και οι δύο αυτές μέθοδοι βασίζονται στην κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου σε διάφορες συγκεντρωτικές καταστάσεις. Σημειώστε ότι οι χάλκινες σωλήνες σύνδεσης έχουν διαφορετική διάμετρο. Αυτό γίνεται επειδή, σε ένα και μόνο μικρότερο κανάλι, ο Freon κινείται με τη μορφή υγρού και μέσω ενός σωλήνα μεγάλης διαμέτρου στην εξωτερική μονάδα λειτουργεί ως αέριο.

Η ουσία της λειτουργίας είναι ότι όλο το ψυκτικό υγρό βρίσκεται σε ένα σημείο - την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Μετά από αυτό, είναι δυνατόν να αποσυνδέσετε με ασφάλεια τους κύριους σωλήνες από αυτό.

Εάν όταν η μονάδα ακροφυσίου αποκόπτεται με το υγρό ψυκτικό εξερχόμενη από την εξωτερική μονάδα προς το σπίτι, ο συμπιεστής θα αντλία όλες αρκετά γρήγορα αερίου φρέον στην εξωτερική συσκευή. Όπως ήδη αναφέρθηκε, η λειτουργία μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τρόπους:

 • "Με το μάτι", ακολουθώντας τις συμβουλές έμπειρων ειδικών.
 • με τη βοήθεια ενός συλλέκτη μανομετρικών.

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον

Πριν την αποσυναρμολόγηση πρέπει να προετοιμάζονται όλα τα εργαλεία. Είναι ένα κλειδί για την περιστροφή διαφόρων παξιμαδιών ή ένα σύνολο κλειδαριών, ένα εξάγωνο για το άνοιγμα των βαλβίδων εξυπηρέτησης ενός διαχωρισμένου συστήματος και ενός κατσαβιδιού. Επιπλέον, θα χρειαστείτε τις υπηρεσίες ενός βοηθού, μόνο και μόνο επειδή είναι πολύ δύσκολο να αφαιρέσετε το κλιματιστικό από τον τοίχο.

Η ακολουθία της λειτουργίας η πρώτη μέθοδος έχει ως εξής: βαλβίδες υπηρεσία στο εξωτερικό τμήμα του προστατευτικού πώματος έχει συστραφεί και εισάγεται στις υποδοχές βαλβίδας υγρού εξάγωνο με ένα λεπτότερης σωλήνωσης (συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος). Στη συνέχεια ενεργοποιήστε το κλιματιστικό για ψύξη σε λειτουργία turbo. Ταυτόχρονα, ρυθμίζουμε τη χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα που παρέχεται στο ψυγείο σας.

Συμβούλιο. Αν η αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται από τον εαυτό του στο διαμέρισμα ενός κτιρίου υψηλού κτιρίου, είναι προτιμότερο να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε το split σύστημα με τον βοηθό, καθώς θα είναι πιο βολικό για σας να έχετε και τα δύο χέρια ελεύθερα.

Μετά την ενεργοποίηση, ο αγωγός με το υγρό ψυκτικό κλείνει γυρνώντας τη βαλβίδα στην οποία έχουμε τοποθετήσει προηγουμένως το εξαγωνικό κλειδί. Από τη στιγμή της σύσφιγξης, σημειώνουμε 1 λεπτό, κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου όλα τα freon πρέπει να αντλούνται από τον συμπιεστή στην εξωτερική μονάδα. Το χρονικό διάστημα επιλέγεται σύμφωνα με τις συμβουλές των έμπειρων συναρμολογητών, επειδή αυτή η μέθοδος ονομάζεται "με μάτι". Μετά από ένα λεπτό, περιστρέψτε και τη δεύτερη βαλβίδα, μπλοκάροντας τη γραμμή αερίου, μετά από την οποία πρέπει να απενεργοποιήσετε αμέσως τη μονάδα. Το ψυκτικό υγρό αντλείται και μπορείτε να πάρετε την αποσυναρμολόγηση.

Για να εκτελέσετε σωστά την αποσυναρμολόγηση κλιματισμό, χαλαρώστε και ξεβιδώστε τα παξιμάδια αυτοκινητόδρομους, αποσυνδέστε τους και την ταινία ή μονωτική ταινία τυλίξτε προσεκτικά τους σωλήνες, αποφεύγοντας τη σκόνη ή ακαθαρσίες κατά τη μεταφορά. Στη συνέχεια, τα εξωτερικά τμήματα μιας μόνωσης γραμμής φρέον θα πρέπει να αφαιρεθεί και με το χέρι ευθυγραμμιστούν οι σωλήνες χαλκού, έτσι ώστε να πιο εύκολα να περάσει μέσα από την τρύπα στον τοίχο.

Προσοχή παρακαλώ! Πριν αποσυναρμολογήσετε, αποσυνδέστε το σύστημα split από το δίκτυο.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε το προστατευτικό κάλυμμα και χαλαρώστε τους σφιγκτήρες του ηλεκτρικού καλωδίου, αφαιρέστε το και βιδώστε το ελεύθερο άκρο στους κύριους σωλήνες. Τώρα απομένει μόνο να ξεβιδώσετε τα περικόχλια που στερεώνουν την εξωτερική μονάδα και μαζί με τον βοηθό να τα αφαιρέσετε από το βραχίονα. Η τελευταία εξωτερική λειτουργία είναι η αποσυναρμολόγηση των μεταλλικών στηριγμάτων.

Μετακινώντας μέσα στο σπίτι, αφαιρέστε την πρόσοψη της μονάδας και αποσυνδέστε την από την πλάκα στήριξης. Οι κορώνες μαζί με το καλώδιο μπορούν να αποσυναρμολογηθούν ανεξάρτητα, ξεβιδώνοντάς τις από το ψυγείο και τραβώντας το απαλά μέσα από τον τοίχο. Η ίδια λειτουργία πραγματοποιείται με τον βοηθό, χωρίς να ξεβιδώνετε τους σωλήνες από τη μονάδα. Το τελευταίο πράγμα που μένει είναι να αφαιρεθεί η πλάκα τοποθέτησης από τον τοίχο, τώρα χωρίζεται - το σύστημα είναι πλήρως έτοιμο για μεταφορά. Πώς να κάνετε όλη την αποσυναρμολόγηση, όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο:

Είναι πιο σωστό να αποσυναρμολογήσετε το κλιματιστικό με την άντληση φρέον στην εξωτερική μονάδα, καθοδηγούμενη από τη μανομετρική πολλαπλή. Ο τελευταίος συνδέεται με τη θύρα υπηρεσίας με αέριο ψυκτικό μέσο και μετά την ενεργοποίηση της μονάδας και το κλείσιμο της γραμμής υγρού στη συσκευή, μπορείτε να δείτε πώς πέφτει η πίεση στο σύστημα.

Όταν φτάσει στο μηδέν, είναι απαραίτητο να κλείσετε τη δεύτερη βαλβίδα και αμέσως να απενεργοποιήσετε το ψυγείο. Η υπόλοιπη διαδικασία είναι η ίδια όπως περιγράφεται παραπάνω. Πώς να εκτελέσετε αυτό το βήμα σωστά, μπορείτε να δείτε το βίντεο:

Συμπέρασμα

Δεν είναι δύσκολο να αποσυναρμολογήσετε τα οικιακά κλιματιστικά και είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά τη λειτουργία για τη μεταφορά του ψυκτικού υγρού, χωρίς να αναμειχθεί η ακολουθία των λειτουργιών.

Γεμίστε το κλιματιστικό με freon από τα χέρια: οδηγίες. Πόσο συχνά γεμίζω;

Τα κλιματιστικά έχουν εγκατασταθεί σχεδόν παντού. Πολλοί είναι ιδιοκτήτες οικιακών μονάδων, αλλά όταν δεν ψύχουν το δωμάτιο, υπάρχει ανάγκη για την επισκευή τους. Για λόγους οικονομίας, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - ανεφοδιάστε το ψυκτικό με τις οδηγίες του άρθρου.

Τι είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού;

Όταν αναφερθεί το φρέον, ένας παράλληλος σχεδιάζεται αμέσως με το ψυκτικό του ψυγείου, αλλά για την οικιακή του ψύξη, χρησιμοποιείται ένας συγκεκριμένος τύπος, διαφορετικός από αυτόν που χρησιμοποιείται στους καταψύκτες. Έτσι, οι μάρκες φρέον χρησιμοποιούνται συχνότερα:

 • R-22 - αποδείχθηκε ότι είναι ο πιο αξιόπιστος φορέας, έχει υψηλή απόδοση ψύξης, σε αντίθεση με παρόμοια ψυκτικά R-8 και άλλα. Όταν χρησιμοποιούνται, η ψυχρή παραγωγή της συσκευής μπορεί να μειωθεί σημαντικά και η κατανάλωση ισχύος μπορεί να αυξηθεί.
 • Το R-134 A - ένας νεότερος τύπος φρεονιού, είναι ασφαλέστερο για τη φύση, καθώς δεν επηρεάζει τη στιβάδα του όζοντος. Τώρα χρησιμοποιείται πολύ σπάνια λόγω του υψηλού κόστους.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την επαναπλήρωση του κλιματιστικού

Πριν από τον ανεφοδιασμό, πρέπει να ελέγξετε την ακεραιότητα της γραμμής ψύξης, να δείτε όλους τους σωλήνες. Εάν όλα είναι σωστά, μπορείτε να ξεκινήσετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες ανεφοδιασμού:

 1. Πτύχωση του συστήματος. Εάν δεν υπάρχουν αποκλίσεις από το εξωτερικό, τότε είναι απαραίτητο να αντληθεί αέριο αέριο στο σύστημα. Αυτό μπορεί να γίνει με μειωτήρα και μανόμετρο. Όταν ο όγκος του κλιματιστικού είναι πλήρης, το άζωτο θα σταματήσει να ρέει στο σύστημα. Όταν σφραγιστεί πλήρως, η πίεση στη μονάδα θα είναι σταθερή, αλλά εάν πέσει, τότε η διαρροή Freon συμβαίνει λόγω βλάβης στους σωλήνες που πρέπει να σφραγιστούν. Διαφορετικά, αν όλα είναι αεροστεγή στο σύστημα, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στην εκκένωση.
 2. Σύνδεση της αντλίας κενού. Κατά την επιλογή αυτής της συσκευής, πρέπει να ελέγξετε ότι διαθέτει μετρητή πίεσης και βαλβίδα ελέγχου. Ο πρώτος θα είναι υπεύθυνος για την πίεση, και ο δεύτερος θα εμποδίσει την είσοδο πετρελαίου στο φρέον. Η αντλία συνδέεται με το κλιματιστικό μέσω του συλλέκτη. Πριν ξεκινήσετε από την πολλαπλή, πρέπει να ξεβιδώσετε τη βαλβίδα αερίου. Όταν έχει οριστεί η ελάχιστη τιμή στο μανόμετρο, θα πρέπει να λειτουργήσει η αντλία και να κλείσει η βαλβίδα στην πολλαπλή.

Η πορεία του ανεφοδιασμού του διαχωρισμένου συστήματος:

 1. Προετοιμασία του εξοπλισμού. Για την πλήρωση χρειάζεστε ψηφιακές συσκευές - ζυγαριές και ένα θερμόμετρο, ένα σύνολο πλήκτρων και έναν συλλέκτη μανομετρικών. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν συλλέκτη τεσσάρων θέσεων για να αποφύγετε την επανασύνδεση και τον σχηματισμό αέρα στον σωλήνα.
 2. Προετοιμάστε ένα μπαλόνι με φρέον. Πρέπει να ζυγιστεί και στη συνέχεια να ανοίξει η βαλβίδα επάνω σε αυτό και αμέσως να το κλείσει για να απελευθερώσει αέρα από τον εύκαμπτο σωλήνα.
 3. Προετοιμάστε το κλιματιστικό. Θα πρέπει να ρυθμιστεί σε 18 μοίρες και να ενεργοποιήσετε τη συσκευή για ψύξη του δωματίου.
 4. Σύνδεση του μετρητή πίεσης. Το όργανο πρέπει να βρούμε τον μεγαλύτερο σωλήνα που εκτείνεται από την εξωτερική μονάδα, ξεβιδώστε το καπάκι του και συνδέστε το με ελευθερώσει μετρητή χώρο και το άλλο άκρο είναι συνδεδεμένο σε ένα δοχείο με φρέον?
 5. Η διαδικασία ανεφοδιασμού. Η πίεση πρέπει να αυξηθεί και όταν είναι 5-8 bar, πρέπει να κλείσετε τη βαλβίδα στον κύλινδρο και στο μανόμετρο. Αντικαταστήστε το καπάκι.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αερίου χρειάστηκε για να ανεφοδιάσετε τον κλιματιστικό εξοπλισμό, πρέπει να βάλετε το μπαλόνι στην κλίμακα και να συγκρίνετε τη μάζα με την προηγούμενη ανάγνωση.

Πόσο συχνά χρειάζομαι να ανεφοδιάσω το κλιματιστικό;

Η διαρροή του από το σύστημα ψύξης μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά γενικά το ψυκτικό υγρό χάθηκε κατά τη μεταφορά μέσω χαλκοσωλήνων που βρίσκονται ανάμεσα στις μονάδες της συσκευής. Εξαιτίας αυτού, είναι απαραίτητο να πραγματοποιείται περιοδικός ανεφοδιασμός του μεταφορέα - ακόμα και τα παλαιά μοντέλα κλιματιστικών πρέπει να το ξοδεύουν κάθε 2 ή 3 χρόνια.

Εάν οι σωλήνες είναι κατεστραμμένοι, το φρέον αφήνει τον εξοπλισμό πολύ γρήγορα. Η ζημιά τους συμβαίνει όταν μεταφέρεται ο εξοπλισμός, τοποθετείται εσφαλμένα ή όταν οι σωλήνες πιέζονται έντονα μεταξύ τους. Παρά το γεγονός ότι το κλιματιστικό δεν δονείται κατά τη λειτουργία, ο οπίσθιος τοίχος μπορεί να επηρεάσει την επαφή αυτών των σωλήνων. Αν η απώλεια φρέον προκαλείται από ζημιά στους σωλήνες, τότε ο ανεφοδιασμός χωρίς επισκευή δεν θα βοηθήσει.

Μπορείτε να δείτε και να αισθανθείτε την απώλεια του Φρέον με αρκετές προφανείς ενδείξεις:

 • Ο παγετός θα εμφανιστεί στο εξωτερικό της μονάδας.
 • Όταν το κλιματιστικό είναι ενεργοποιημένο, το δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο ψύχεται πολύ αργά.
 • Η λειτουργία της συσκευής συνοδεύεται από τη μυρωδιά του αερίου (βλ. Επίσης - πώς να απαλλαγείτε από μια δυσάρεστη οσμή).

Σε ένα οπτικό υλικό, ένας επισκευαστής οικιακών συσκευών λέει πώς να εξαλείψει τη διαρροή του φρέον και να το ανεφοδιάσει.

Σε αυτή την περίπτωση, διαρροή Freon συνέβη λόγω της τρίψιμο των σωλήνων του. Η επισκευή ξεκινά με την αποσύνδεση των σωλήνων. Σε ένα από αυτά, κατασκευασμένο από χαλκό, υπάρχει ένα τσοκ, μέσω του οποίου στη συνέχεια θα γεμίσει με φρέον. Μέσω αυτού του ακροφυσίου το ψυκτικό υγρό αντλείται ακόμα στο εργοστάσιο. Για να το γεμίσετε στο σπίτι, πρέπει να κολλήσετε τη βαλβίδα τεμαχισμού σε αυτόν τον κλάδο.

Η μάζα του απαραίτητου φρεονίου δεν υποδεικνύεται οπουδήποτε, επομένως ο ανεφοδιασμός θα γίνεται σύμφωνα με την πίεση. Με την επέκταση του τριχοειδούς σωλήνα, έσπασε. Για τη στενή σύνδεση των δύο άκρων, χρειάζεστε ένα μικρό κομμάτι χάλκινου σωλήνα διαμέτρου 6 mm. Είναι επίσης σχεδιασμένο για εγκατάσταση σε κλιματισμό.

Το προετοιμασμένο τμήμα του σωλήνα τοποθετείται πρώτα στο ένα άκρο του χάλκινου σωλήνα, στη συνέχεια στην άλλη και με τη βοήθεια των πηνίων σφίγγει τον ενδιάμεσο σωλήνα, εξασφαλίζοντας έτσι την αξιόπιστη τοποθέτηση του και στη συνέχεια σφραγίζει αυτό το μέρος.

Για συσκευές ανεφοδιασμού, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Ενεργοποιήστε την αντλία κενού.
 2. Ανοίξτε τη βαλβίδα στον συλλέκτη χρησιμοποιώντας τη θέση δύο θέσεων.
 3. Τα θερμαντικά σώματα της συσκευής ξεπλένονται με καθαρότητα.
 4. Έχουν ένα αυτοκόλλητο ελαστικό παρέμβυσμα σε έναν σωλήνα έτσι ώστε στο μέλλον ο σωλήνας να μην αγγίζει ο ένας τον άλλον.
 5. Τοποθετήστε το κλιματιστικό σε ένα ζεστό δωμάτιο και ανεφοδιάστε με φρέον.

Ένα οπτικό μάθημα σχετικά με το ανεφοδιασμό μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, αφού έχει αγοραστεί προκαταρκτικό φρέον, αλλά και να μισθώσει τα απαραίτητα εργαλεία. Προκειμένου να αποφευχθούν τα λάθη, είναι απαραίτητο να εκτελούνται με συνέπεια όλα τα προπαρασκευαστικά στάδια, καθώς και οι άμεσες ενέργειες στον ανεφοδιασμό.

Πώς να γεμίσετε το κλιματιστικό με freon με τα χέρια σας

 • Πόσο συχνά χρειάζεται να ξαναγεμίζω το σύστημα με ψυκτικό μέσο;
 • Η οδηγία για την εκτέλεση έργων

Κατά τη λειτουργία, το ψυκτικό μπορεί να διαρρεύσει από το κύκλωμα λειτουργίας του κλιματιστικού. Αυτό είναι γεμάτο δυσλειτουργίες, οπότε η ποσότητα του φρέον στο σύστημα πρέπει να αναπληρωθεί, αρχικά να ανακαλύψει την αιτία της διαρροής. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε πώς να γεμίσετε σωστά το κλιματιστικό με freon με τα δικά σας χέρια.

Πόσο συχνά χρειάζεται να ξαναγεμίζω το σύστημα με ψυκτικό μέσο;

Ο προληπτικός ανεφοδιασμός με φρέον διεξάγεται 1-2 φορές το χρόνο, καθώς δεν υπάρχει απόλυτη στεγανότητα. Σύμφωνα με τα κανονιστικά έγγραφα, επιτρέπονται απώλειες ψυκτικού μέσου κατά 5-8% καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Ο δεύτερος λόγος είναι η μείωση της απόδοσης της εργασίας, όταν η πίεση του Freon στο κλιματιστικό μειώνεται λόγω διαρροής μέσω των διαρροών του κυλίνδρου και άλλων συνδέσεων. Εάν υπάρχει δυσλειτουργία, ακούγεται ένας συνεχής βουητός του συμπιεστή. Σε αυτή την περίπτωση, ένας πλήρης κύκλος μέτρων για την εξάλειψη της διαρροής και πλήρωση με ψυκτικό.

Σημαντικό! Όταν η πίεση στο κλιματιστικό πέφτει εξαιτίας της απώλειας φρεονιού, η πιο ακριβή μονάδα της μονάδας - ο συμπιεστής - είναι ο πρώτος που αποτυγχάνει. Αυτό συμβαίνει επειδή ο υπερσυμπιεστής ψύχεται επίσης από το ψυκτικό μέσο κατά τη διάρκεια της εργασίας και αν υπάρχει κάποιο ελάττωμα, η μονάδα υπερθερμαίνεται και σπάει.

Πριν από την ανεφοδιασμό του κλιματιστικού στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε όλες τις απαραίτητες συσκευές που περιλαμβάνονται στη λίστα:

 • Ένας κύλινδρος με το ψυκτικό της μάρκας που χρειάζεται ο ψυγείο σας.
 • έναν κύλινδρο με ξηρό άζωτο ·
 • ένα σύνολο εύκαμπτων σωλήνων με συνδέσεις με σπείρωμα.
 • Συλλέκτης μεγεθών.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες.
 • αντλία κενού για κλιματισμό.

Η οδηγία για την εκτέλεση έργων

Μετά την εξάλειψη της διαρροής στις συνδέσεις μέσω των οποίων σημειώθηκαν οι απώλειες, πραγματοποιείται ένας πλήρης κύκλος εργασιών, ο οποίος αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Κλείσιμο του συστήματος (έλεγχος για διαρροές).
 2. Σκούπισμα (απομάκρυνση από το σύστημα αέρα).
 3. Τελική πλήρωση με πίεση.

Αρχικά, ένας εύκαμπτος σωλήνας θα πρέπει να συνδέει ένα συλλέκτη με μετρητές πίεσης στο σύστημα, και ο δεύτερος - ένας κύλινδρος με άζωτο και την ίδια πολλαπλή. Οι οδηγίες λειτουργίας για το κλιματιστικό σύστημα υποδεικνύουν τη μέγιστη πίεση κυκλώματος λειτουργίας. Μετά την επίτευξη της μέγιστης πίεσης, η βαλβίδα είναι κλειστή και το μανόμετρο παρακολουθείται. Εάν το βέλος δεν κινείται, τότε όλα είναι εντάξει, δεν διαρρέουν. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να ξανασφίξετε όλες τις βιδωτές συνδέσεις και αν αυτό δεν σας βοηθήσει, αποδεσμεύστε το άζωτο στην ατμόσφαιρα και ελέγξτε προσεκτικά κάθε άρθρωση κυλίνδρου.

Πριν από τον ανεφοδιασμό, το κλιματιστικό πρέπει να εκκενωθεί με την απομάκρυνση του αέρα και των υδρατμών από όλους τους σωλήνες και τους εναλλάκτες θερμότητας. Μια αντλία κενού συνδέεται στην πολλαπλή με ξεχωριστό σωλήνα.

Αφού ενεργοποιήσετε την αντλία και ανοίξετε τις βαλβίδες στην πολλαπλή, πραγματοποιείται κενό μέχρι η βελόνα του μετρητή πίεσης να πέσει κάτω από το μηδέν. Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους εντός 10 λεπτών. Η βρύση στην πολλαπλή κλείνει και η αντλία σβήνει. Τώρα μπορείτε να γεμίσετε αποσυνδέοντας τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία και συνδέοντάς τον σε έναν κύλινδρο με ψυκτικό μέσο. Προκαταρκτικά συνιστάται να φυσάτε τους φούρνους με εύκαμπτο σωλήνα, έτσι ώστε να μην αφήνει αέρα μέσα τους, ανοίγοντας τη δεξιά βαλβίδα στον συλλέκτη και τον κρουνό στον κύλινδρο για λίγα δευτερόλεπτα.

Το Freon για κλιματιστικά έχει διαφορετικές μάρκες και έχει διαφορετικές ιδιότητες. Η πιο συνηθισμένη είναι η μάρκα R22, χρησιμοποιείται στα περισσότερα ψυγεία. Κατά την επαναπλήρωση αυτού του βαθμού ψυκτικού, ο κύλινδρος θα πρέπει να παραμένει στην κανονική θέση. Εάν γίνεται ανεφοδιασμός με οικιακά κλιματιστικά με φρέον R410 ή οποιοδήποτε άλλο, τότε το μπαλόνι πρέπει κατ 'ανάγκη να στρέφεται ανάποδα, έτσι ώστε το υγρό να ρέει στο σύστημα και όχι το αέριο.

Το βίντεο δείχνει πώς να συμπιεστεί σωστά και να εκκενωθεί το κλιματιστικό του σπιτιού.

Το τελευταίο στάδιο είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού ή η πλήρωση του συστήματος από την αρχή. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, είναι απαραίτητο να καταλάβετε πόσο θα πρέπει να είναι το σύστημα στο σύστημα. Ο όγκος επαναπλήρωσης του κλιματιστικού σε χιλιόγραμμα αναγράφεται στην πινακίδα που επισυνάπτεται στον τοίχο της εξωτερικής μονάδας ή στο τεχνικό διαβατήριο για το προϊόν.

Το μπαλόνι τοποθετείται στην ηλεκτρονική ζυγαριά σε κανονική ή ανεστραμμένη θέση, μετά την οποία η οθόνη του επαναφέρεται. Στη συνέχεια ανοίγει τη βαλβίδα και τη δεξιά βαλβίδα στον συλλέκτη, το ψυκτικό υγρό αρχίζει να γεμίζει το σύστημα.

Η πίεση του φρέον στο κλιματιστικό ελέγχεται από την εμφάνιση των βαρών. Το παρακάτω βίντεο παρέχει λεπτομερείς οδηγίες για το ανεφοδιασμό του οικιακού κλιματιστικού. Με τον ίδιο τρόπο, η αντικατάσταση Freon πραγματοποιείται επίσης.

Αφαίρεση των οδηγιών και των συστάσεων του κλιματιστικού

1. Επιθεώρηση της εγκατάστασης και επιλογή του τρόπου αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών

Πριν εκτελέσετε αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τόπο εγκατάστασης κλιματιστικών, να εξετάσετε τρόπους για την αφαίρεση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων και να αξιολογήσετε τις δυνατότητές τους. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αποσυναρμολόγηση των κλιματιστικών απαιτεί συμφωνία με τον οργανισμό συντήρησης του κτιρίου. Αποσυναρμολόγηση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών μπορεί να απαιτεί την ύπαρξη ανυψωτικής πλατφόρμας ή βιομηχανικού ορειβάτη. Είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η δυνατότητα πρόσβασης στην ανυψωτική πλατφόρμα στα αποσυναρμολογημένα κλιματιστικά. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την εναέρια πλατφόρμα, τότε έναν βιομηχανικό ορειβάτη αποσυναρμολόγηση εξωτερικών μονάδων κλιματιστικών. Ο πελάτης πρέπει να λάβει άδεια και τα κλειδιά στην οροφή για την αποσυναρμολόγηση κλιματιστικών. Ένας βιομηχανικός αναρριχητής πρέπει να έχει μια προσωπική ταυτοποίηση ενός ενεργού αναρριχητή.

2. Πώς να αντλήσετε φρέον στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού με συντήρηση του φρέον αρχίζει με την άντληση φρεονιού στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Για να εξοικονομήσετε φρέον, γυρίστε το κλιματιστικό σε λειτουργία ψύξης * (ενεργοποιήστε το κλιματιστικό και ενεργοποιήστε το κλιματιστικό επιτρέπεται ο συμπιεστής σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα τουλάχιστον -5 ° C). Συνδέουμε τη γέφυρα μανόμετρο στη θύρα υπηρεσίας χαμηλής πίεσης στη γραμμή αναρρόφησης. Καλύπτουμε την εξαγωνική αμφίδρομη βαλβίδα σε ένα λεπτό σωλήνα της γραμμής εκκένωσης. Αφού η πίεση πέσει στο μηδέν, κλείνουμε τη βαλβίδα τριών καναλιών αναρρόφησης σε ένα παχύ σωλήνα. Η άντληση Freon διαρκεί 1,5-2,0 λεπτά με ένα κανονικό μήκος της διαδρομής 1 / 4-3 / 8 "έως 5 μέτρα. Απενεργοποιήστε την κλιματιστική συσκευή από τον πίνακα ελέγχου και αποσυνδέστε την από το ρεύμα (βύσμα από την πρίζα ή από το μηχάνημα στο τηλεφωνικό κέντρο). Όλες οι θύρες σέρβις πριν την αποσυναρμολόγηση του κλιματιστικού πρέπει να κλείσουν και το κλιματιστικό να αποσυνδεθεί από το τροφοδοτικό!

3. Πώς να αποσυνδέσετε τη γραμμή φρέον και τα ηλεκτρικά καλώδια από το κλιματιστικό

Μετά την άντληση του φρέον και την αποσύνδεση του κλιματιστικού από το ηλεκτρικό δίκτυο, προχωρούμε στη διάλυση των σωλήνων φρέον και των ηλεκτρικών καλωδίων από τις εξωτερικές και τις εσωτερικές μονάδες. Οι σωλήνες freon των περικοχλίων ξεβιδώνουν και αποσυνδέουν τους σωλήνες freon από τις θύρες σέρβις. Στη συνέχεια, κόψτε τους σωλήνες freon με ένα κοπτικό σωλήνα, αφήνοντας 5-10 εκατοστά πάνω από τα παξιμάδια της εξωτερικής μονάδας. Τα κομμένα άκρα των σωλήνων φρέον είναι γεμισμένα και καρφωμένα μαζί με τα παξιμάδια στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Σημείωση: Οι σωλήνες Freon μπορούν να αποκολληθούν εάν η εξωτερική μονάδα δεν είναι τοποθετημένη στην αρχική θέση και οι σωλήνες φρέον δεν είναι χρήσιμοι για επανασυναρμολόγηση! Το ίδιο ισχύει και για τους σωλήνες freon για την εσωτερική μονάδα! Ιδιαίτερη προσοχή κατά την αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού πρέπει να δοθεί στις θύρες σέρβις. Μην αποσυνδέετε τη γραμμή freon της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στη βροχή και το υγρό χιόνι. Μέσα στις θύρες, η υγρασία μπορεί να πιαστεί και ο συμπιεστής μπορεί να καταστραφεί.

4. Πώς να αποσυναρμολογήσετε το εξωτερικό του κλιματιστικού

Μικρές εξωτερικές και εξωτερικές μονάδες κλιματισμού μπορούν να αποσυναρμολογηθούν από τις σκάλες στο επίπεδο του παραθύρου του δεύτερου δαπέδου του σπιτιού. Η αποσυναρμολόγηση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στον 3ο όροφο και πάνω γίνεται με ασφάλιση. Πριν αποσυναρμολογήσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από το παράθυρο, πρέπει να συνδεθεί με ένα ισχυρό ιμάντα για ασφάλιση. Η ασφάλιση θα πρέπει να πραγματοποιείται από τον συνεργάτη του εγκαταστάτη. Η εξωτερική μονάδα αποσπάται από τους βραχίονες και μετακινείται απαλά μέσα στο δωμάτιο.

Η χρήση βαρούλκων για την αποσυναρμολόγηση υπαίθριων μονάδων κλιματιστικών

Για να αφαιρέσετε και να χαμηλώσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βαρούλκο. Το μπλοκ ρόλων τοποθετείται στον τοίχο πάνω από την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Το μπλοκ κυλίνδρων είναι τοποθετημένο στον τοίχο σε έναν κοχλία αγκύρωσης ή σε έναν ισχυρό πείρο-ασβούργο. Περνάμε το σχοινί μέσω του κυλίνδρου. Ένα άκρο του ιμάντα σχοινιού δεσμεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, το άλλο - περνάμε από το μπλοκ κυλίνδρων. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να συνδεθεί με ένα ξεχωριστό ιμάντα. Τραβώντας το σχοινί, ας επιστρέψουμε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού επάνω. Στη συνέχεια, ξεδιπλώστε την εξωτερική μονάδα, αφήστε τη να περάσει μεταξύ των στηριγμάτων και κατεβάστε το μπλοκ προς τα κάτω. Είναι δυνατόν να τοποθετήσετε τον κύλινδρο του βαρούλκου όχι στην κορυφή ακριβώς πάνω από τη μονάδα κλιματισμού, αλλά στην κορυφή στην πλευρά. Ανυψώνοντας τη μονάδα κλιματιστικού, θα την αφαιρέσουμε από τα στηρίγματα προς τα πλάγια και θα την κατεβάσουμε χωρίς να ακουμπάμε τα στηρίγματα. Πριν αφαιρέσετε την εξωτερική μονάδα - αφήστε την εξωτερική μονάδα από τις αγκύλες! Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μεγάλου μεγέθους και βάρους πρέπει να αποσυναρμολογηθεί από το ικρίωμα, από την ανυψωτική πλατφόρμα ή με τη βοήθεια ενός βιομηχανικού ορειβάτη.

5. Πώς να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Αν το Μόνο η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, τότε πρώτα πρέπει να αντλήσετε φρέον στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και να αποσυνδέσετε το κλιματιστικό από το τροφοδοτικό (βλ. A.2). Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού αρχίζει με τον έλεγχο της διακοπής του κλιματιστικού από το δίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι το κλιματιστικό έχει αποσυνδεθεί από την παροχή ρεύματος. Η αποσυναρμολόγηση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού πρέπει να πραγματοποιείται με ανθεκτική σκάλα, τραπέζι, σκαλωσιά. Είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε μια δεξαμενή για την αποστράγγιση του υπολειμματικού συμπυκνώματος από την εσωτερική μονάδα. Το εσωτερικό μπλοκ πρέπει να αποσπαστεί από τον τοίχο, το κάτω τμήμα να ανυψωθεί και να στηριχθεί. Έτσι, μπορείτε να φτάσετε στην πίστα Freon, σωλήνα αποστράγγισης και ηλεκτρικά καλώδια. Καταρχάς, αποσυνδέουμε τα ηλεκτρικά καλώδια, αποσυνδέουμε το σωλήνα αποστράγγισης, ξεβιδώνουμε τα παξιμάδια των σωλήνων φρέον και αποσυνδέουμε το βρόχο freon του συστήματος. Αφού απελευθερωθούν όλες οι επικοινωνίες της εσωτερικής μονάδας, η εσωτερική μονάδα μπορεί να αφαιρεθεί από την πλάκα συναρμολόγησης. Στη συνέχεια αποσυναρμολογήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού. Η πλάκα συναρμολόγησης πρέπει να συσκευάζεται μαζί με την εσωτερική μονάδα για μεταγενέστερη εγκατάσταση. Συμπεριλαμβανόμενοι με την εσωτερική μονάδα πρέπει να είναι τα τυποποιημένα παξιμάδια στους σωλήνες φρέον της μονάδας, η πλάκα συναρμολόγησης και ο πίνακας ελέγχου του κλιματιστικού.

6. Πώς να αποσυναρμολογήσετε την τροχιά κλιματισμού freon

Η αποσυναρμολόγηση της γραμμής freon γίνεται μετά την αποσύνδεση της διαδρομής από τις μονάδες κλιματισμού. Οι σωλήνες Freon πρέπει να απελευθερώνονται από τα παξιμάδια της έλασης και την θερμομόνωση. Κόψτε τα παξιμάδια σύνδεσης με κοπτικό σωλήνα. Η διαδρομή Interblock μπορεί να μετακινηθεί μέσα από την έξοδο στον τοίχο τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και έξω. Χρησιμοποιήστε για την επανεγκατάσταση της διαδρομής freon του κλιματιστικού, του καλωδίου μεταξύ των μονάδων, των αγκυλών δεν συνιστάται!

7. Χαρακτηριστικά της αποσυναρμολόγησης κλιματιστικών το χειμώνα

Όταν το κλιματιστικό έχει αποσυναρμολογηθεί το χειμώνα, ο συμπιεστής κλιματισμού δεν συνιστάται η εκτέλεση σε θερμοκρασία εξωτερικού αέρα κάτω από -5 βαθμούς Κελσίου. Δεν συνιστάται να ανοίγετε και να κλείνετε θύρες σέρβις στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού στην ψυχρή περίοδο χωρίς να προθερμαίνετε. Για να ανοίξετε ή να κλείσετε τη θύρα υπηρεσίας, πρέπει να θερμανθεί με ένα βιομηχανικό στεγνωτήρα μαλλιών. Για να αποσυναρμολογήστε το κλιματιστικό το χειμώνα, απλά κλείστε τις θύρες υπηρεσιών και κόψτε τους σωλήνες. Ένα μικρό μέρος του freon μπορεί να βγει από τον αγωγό. Ο συμπιεστής κλιματισμού πρέπει να θερμανθεί πριν αρχίσει να αποσυναρμολογείται για εκκίνηση. Μπορείτε να ανοίξετε τη θήκη της μονάδας και να θερμάνετε τον συμπιεστή με ένα θερμαντήρα ανεμιστήρα, στη συνέχεια να ξεκινήσετε και να αντλήσετε φρέον. Είναι ευκολότερο να αντλείται φρέον αν είναι εξοπλισμένη η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ρύθμιση χαμηλής θερμοκρασίας.

Όταν εργάζεστε με κλιματιστικά σε παγετό δεν μπορείτε να ξεκινήσετε τον συμπιεστή του κλιματιστικού, να ανοίξετε και να κλείσετε τις θύρες υπηρεσίας στο εξωτερικό μπλοκ, να κυλήσετε και να συνδέσετε τη διαδρομή μεταξύ των τετραγώνων στο εξωτερικό μπλοκ. Διαφορετικά, μπορείτε να χαλάσετε τις θύρες υπηρεσιών και ο Freon θα βγεί από το κλιματιστικό στην ατμόσφαιρα. Θα χρειαστεί να αλλάξετε τις σφραγίδες λαδιού στις θύρες σέρβις και να γεμίσετε πλήρως το κλιματιστικό με freon.

Πώς να ξαναγεμίσετε το οικιακό κλιματιστικό σας - οδηγίες

Μετά την εγκατάσταση ή την επισκευή του οικιακού διαχωριστικού συστήματος, το κύκλωμα εργασίας είναι γεμάτο με ψυκτικό - μια ειδική ουσία που εξατμίζεται σε αρνητικές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους τιμοκαταλόγους στο Διαδίκτυο, η τιμή αυτής της υπηρεσίας ξεκινά από 2000 ρούβλια (35 cu. E.). Μια εναλλακτική λύση είναι να αποθηκεύσετε και να λύσετε το πρόβλημα μόνοι σας. Προσφέρουμε να εξετάσετε 3 ερωτήσεις: όταν είναι απαραίτητο να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με freon, πόσο κοστίζει η ενοικίαση εξοπλισμού και πώς να κάνετε την εργασία σας.

Πόσο συχνά γεμίζετε το ψυγείο του σπιτιού σας

Η έγχυση Freon στο σύστημα διάσπασης πραγματοποιείται σε τρεις περιπτώσεις:

 • κατά τη διαδικασία εγκατάστασης ή επανεγκατάστασης σε μια νέα θέση.
 • μετά την επισκευή, που συνεπάγεται αποσύνδεση των γραμμών Freon.
 • ως αποτέλεσμα διαρροής ψυκτικού από το κύκλωμα.

Για αναφορά. Τα κλιματιστικά κινητής τηλεφωνίας και παραθύρων, που εκτελούνται με τη μορφή μονομπλόκ, δεν χρειάζονται πρακτικά πρόσθετη πλήρωση του φρέον. Οι σωλήνες μικρού μήκους, τοποθετημένοι στο εργοστάσιο, βρίσκονται μέσα στο περίβλημα και δεν είναι προσβάσιμοι στους εγκαταστάτες "στρίψιμο". Ένα άλλο πράγμα είναι ένα ψυγείο αυτοκινήτου, που υπόκειται σε δόνηση και συχνά χάνει ψυκτικό.

Οι ψύκτες - τα μονοκόμματα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να χάσουν αέρια φρέον, αντί να διασπαστούν με εξωτερικές επικοινωνίες

Στην πραγματικότητα, μετά την εγκατάσταση ενός νέου κλιματιστικού, δεν χρειάζεται να γεμίσετε το φρέον - ο παραγωγός προωθεί το φυσικό αέριο στην εξωτερική μονάδα. Ομοίως, έρχονται σε επαφή οι αρμόδιοι πλοίαρχοι - κατά την επισκευή ή την αποσυναρμολόγηση ενός διαχωρισμού, το ψυκτικό υγρό αντλείται στον εναλλάκτη θερμότητας της εξωτερικής μονάδας. Οι δύο πρώτες περιπτώσεις αφορούν την απώλεια μιας ουσίας λόγω ανεπιτυχών ενεργειών.

Για την ανεπαρκή ποσότητα Freon στο σύστημα της κλιματικής μονάδας υποδεικνύονται τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • η απόδοση ψύξης μειώνεται - ο ανεμιστήρας της εσωτερικής μονάδας οδηγεί ζεστό αέρα.
 • Ο συμπιεστής λειτουργεί σε λειτουργία πλήρους φορτίου χωρίς διακοπή.
 • το κλιματιστικό του μετατροπέα παρουσιάζει σφάλματα και συχνά απενεργοποιείται (στην οθόνη εμφανίζεται ο κωδικός βλάβης).
 • που βρίσκεται στο εξωτερικό μπλοκ της θύρας εξυπηρέτησης, όπου έρχεται η γραμμή υγρού, καλυμμένη με πάγο.
 • υπό την επίδραση της πίεσης Freon στη διαρρέουσα ένωση εμφανίστηκε το πετρέλαιο.
 • κατάψυξη του εξατμιστήρα της εσωτερικής μονάδας.

Σημείωση: Οι θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος βρίσκονται κάτω από το κάλυμμα στο πλευρικό τοίχωμα της εξωτερικής μονάδας. Δύο κύριες γραμμές συνδέονται με αυτές, όπου το φρέον κυκλοφορεί σε υγρή και αέρια κατάσταση. Η διάμετρος του σωλήνα υγρού είναι μικρότερη από εκείνη του σωλήνα αερίου.

Το πλήρες σύνολο των συνεπειών - το λιμάνι εξυπηρέτησης αερίου στο πετρέλαιο, το υγρό ήταν καλυμμένο με παγετό, στη φωτογραφία στα δεξιά - ο παγωμένος εξατμιστήρας της εσωτερικής μονάδας

Στο βίντεο και στους χώρους των εταιρειών που ασχολούνται με την εγκατάσταση ψυγείων, υπάρχει μια σύσταση: τα οικιακά κλιματιστικά πρέπει να τροφοδοτούνται σχεδόν κάθε χρόνο. Στην πραγματικότητα, ο σωστά εγκατεστημένος διαχωρισμός σέρβεται ήσυχα χωρίς ανεφοδιασμό για 3-5 χρόνια, διότι μέσω αξιόπιστων συνδέσεων ένας μεγάλος όγκος ψυκτικού δεν μπορεί να διαρρεύσει.

Αν τα παραπάνω σημάδια παρατηρούνται συχνά, θα πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τις αρθρώσεις και να ελέγξετε την ποιότητα της έλασης. Ο εργοστασιακός γάμος μέσα στις μονάδες είναι σπάνιο ακόμα και για τους "Κινέζους".

Εξ ου και η συμβουλή: φροντίστε το ντύσιμο, όταν είναι πραγματικά απαραίτητο. Αλλά πρέπει να καθαρίσετε το κλιματιστικό κάθε χρόνο.

Εξοπλισμός και υλικά για εργασία

Για να κάνετε αυτόνομο ανεφοδιασμό του οικιακού σας συστήματος διάσπασης, αγοράστε ή καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό σύνολο εξοπλισμού:

 • αντλία κενού δύο σταδίων, εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής ·
 • Πολλαπλασιαστή μανομέτρου με παράθυρο επιθεώρησης και σύνολο εύκαμπτων σωλήνων.
 • ηλεκτρονικές κλίμακες δαπέδου.
 • καρότα κλειδιά και hexahedrons με μέγεθος 5-8 mm (πιθανώς, θα είναι σε μια οικονομία σπίτι).

Σημείωση: Τα μοντέλα των αντλιών που διαθέτουν βαλβίδα αντεπιστροφής δεν "ρίχνουν" το δικό τους λάδι στους σωλήνες freon κατά τη λειτουργία.

Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξετε το σωστό freon για το κλιματιστικό, εστιάζοντας στην πινακίδα της εργοστασιακής μονάδας στην εξωτερική μονάδα ή στις οδηγίες χρήσης του ψυγείου. Η πινακίδα τύπου δηλώνει τον βαθμό ψυκτικού μέσου και τον κανόνα φόρτισης, εκφρασμένο σε χιλιόγραμμα (ή γραμμάρια).

Κατά την επιλογή του τύπου ψυκτικού μέσου, χρησιμοποιήστε απλές οδηγίες:

 1. Αγοράστε το φρέον που αναγράφεται στην ετικέτα, άλλα εμπορικά σήματα δεν θα λειτουργήσουν. Το πιο συνηθισμένο αέριο δύο συστατικών είναι το R410a, λιγότερο συνηθισμένο είναι το R22 ή το R134a (στα αυτοκίνητα). Το Chladon R12 θεωρείται ξεπερασμένο και επομένως αποσύρεται από την παραγωγή.
 2. Κατά την ενοικίαση ενός συλλέκτη αντοχής, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το εμπορικό σήμα σχετικά με το χρησιμοποιούμενο ψυκτικό μέσο. Συσκευή και εύκαμπτοι σωλήνες, που εργάζονται με φρέον R22, δεν μπορεί να εφαρμοστεί για την πλήρωση R410A αερίου, επειδή προστίθενται διάφορα έλαια - ορυκτών και συνθετικών που βασίζονται, αντίστοιχα.
 3. Για τη σύνδεση του σταθμού μέτρησης με τις θύρες σέρβις του διαχωρισμένου συστήματος που λειτουργεί με ψυκτικό μέσο R410a, χρησιμοποιείται ειδικός προσαρμογέας.
 4. Υπολογίστε το βάρος του ψυκτικού με περιθώριο. Ο καθαρισμός των εύκαμπτων σωλήνων θα πάρει περίπου 50 γραμμάρια συν 30 γραμμάρια για κάθε επιπλέον μετρητή οδικής κυκλοφορίας αν το μήκος τους υπερβαίνει τα 3 μέτρα.
 5. Για τα περισσότερα κλιματιστικά που εγκαθίστανται στα διαμερίσματα, αρκεί ένα κιλό freon, λαμβάνοντας υπόψη το απόθεμα. Μπορείτε να το νοικιάσετε με ένα μπουκάλι ή να το αγοράσετε σε ένα ξεχωριστό δοχείο.
Το Siphon σας επιτρέπει να αντλούμε υγρό ψυκτικό μέσο μέσω του σωλήνα, να τοποθετήσετε τη δεξαμενή ανάποδα δεν είναι απαραίτητη

Ορισμένοι τύποι κυλίνδρων έχουν ενσωματωμένο σιφόνι, που απεικονίζεται στο διάγραμμα. Αυτές οι δεξαμενές δεν χρειάζεται να αναστραφούν για να γεμίσουν το ψυκτικό υγρό σε υγρή κατάσταση. Ρωτήστε για τον τύπο του δοχείου από τον πωλητή ή τον ιδιοκτήτη.

Προδιαγραφές. Οι κύλινδροι, φορτισμένοι με αέριο R410a, είναι βαμμένοι σε ροζ, φρέον R22 - πράσινο.

Υπάρχει μια εξειδικευμένη ηλεκτρονική συσκευή που ανιχνεύει μικρά ελαττώματα στους σωλήνες και τις αρθρώσεις, έναν ανιχνευτή διαρροών. Αν η απόδοση της ψύξης έχει μειωθεί, αλλά δεν υπάρχουν προφανείς διαρροές στο κλιματιστικό, ο μετρητής θα βοηθήσει να βρει ένα συρίγγιο μεγέθους ανθρώπινης τρίχας. Εάν είναι απαραίτητο, η συσκευή μπορεί να ενοικιαστεί, να αγοραστεί - δαπανηρή και άσκοπη.

Εξοικονόμηση σε σύγκριση με την κλήση του πλοίαρχου

Γνωρίζοντας την ανάγκη για υλικά και εξοπλισμό, είναι εύκολο να υπολογίσετε πόσο επικερδής είναι ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού με το να το κάνετε μόνοι σας. Το κόστος του ενοικίου λαμβάνεται από τους πόρους του Διαδικτύου των εταιρειών που προσφέρουν αυτή την υπηρεσία στην περιοχή της Μόσχας:

 • αντλία κενού + πολλαπλή με σωλήνες - 700 τρίβει. ανά ημέρα (12,5 κ.εκ.).
 • ένα πλήρες σετ που περιλαμβάνει έναν κύλινδρο αερίου, έναν ανιχνευτικό σταθμό και μια αντλία, από 1000 ρούβλια την ημέρα (18 δολάρια).
 • ο ακριβότερος τύπος φρέον - R410a - 650 ρούβλια. για 0,6kg (12 κ.εκ.).

Σημείωση: Οι τιμές λαμβάνονται από την 1η Μαρτίου 2018. Σε παρενθέσεις, το ισοδύναμο δίνεται σε συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι το κόστος των υπηρεσιών ποικίλλει με την πάροδο του χρόνου.

Ας πάρουμε υπόψη μια πιο ακριβή επιλογή - ενοικίαση εξοπλισμού συν αγορά freon: 700 + 650 = 1350 ρούβλια. (24,5 cu). Το ελάχιστο κόστος των διαχωρισμένων συστημάτων ανεφοδιασμού, που δηλώνονται από διάφορες εταιρείες, είναι 2000 ρούβλια. (35 κε). Το όφελος από τις ανεξάρτητες διαδικασίες πλήρωσης δεν είναι πολύ υψηλό - 650 ρούβλια. ή 10,5 έτη. ε.

Εξετάστε μια σειρά αντικρουόμενων παραγόντων:

 1. Για να νοικιάσετε εξοπλισμό και συσκευές, πρέπει να ξοδέψετε τον προσωπικό σας χρόνο.
 2. Οι τιμές που υποδεικνύονται στο Διαδίκτυο μπορεί να υποτιμηθούν χάριν προσέλκυσης πελατών ή απλά απαρχαιωμένες.
 3. Συχνά, η εταιρεία χρεώνει επιπλέον έξοδα για αναχώρηση ή λογαριασμούς για κάθε εργασία χωριστά - ηλεκτρική σκούπα, διάγνωση και ανεφοδιασμό.
 4. Υπάρχει μια πιθανότητα ότι οι "φθηνοί" πλοίαρχοι θα εκτελέσουν το έργο με ελάχιστο τρόπο και μετά από ένα χρόνο ο νεαρός θα εξατμιστεί και πάλι.
 5. Δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της ενοικίασης ηλεκτρονικών ζυγών. Επιτρέπεται η χρήση κλίμακας κουζίνας για επιτραπέζιους υπολογιστές, σχεδιασμένη να μετρά μάζα μέχρι 20 κιλά με ακρίβεια οθόνης μέχρι 1 γραμμάριο.

Ως εκ τούτου, το συμπέρασμα: Η κατάλληλη ανεξάρτητη έγχυση Freon προτιμάται περισσότερο από την επαφή με μια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες σε μειωμένη τιμή. Η εργασία των πεπειραμένων επαγγελματιών είναι δαπανηρή.

Τεχνολογία ανεφοδιασμού κατά βάρος ψυκτικού

Η ουσία της μεθόδου έγκειται στην πλήρη αντικατάσταση του φρέον - το παλιό φυσικό αέριο πρέπει να εξαερίζεται στην ατμόσφαιρα και αντί αυτού, ρίχνουμε σε φρέσκο ​​ψυχρό. Για αρχάριους, αυτή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή - μόνο ένας έμπειρος πλοίαρχος είναι σε θέση να προσδιορίσει το υπόλοιπο ψυκτικό μέσο στο σύστημα και να ξαναγεμίσει με ακρίβεια την ελλείπουσα ποσότητα. Άλλοι τρόποι λήψης θα περιγραφούν παρακάτω.

Σύνδεση του συλλέκτη στις θύρες της εξωτερικής μονάδας

Συμβούλιο. Πριν από τον ανεφοδιασμό, εξαλείψτε το πρόβλημα που προκάλεσε την απώλεια του παλαιού αερίου. Στην ιδανική περίπτωση, το σύστημα διαχωρισμού πρέπει να υποβληθεί σε διαδικασία δοκιμής πίεσης με άζωτο που αντλείται στη μέγιστη πίεση που καθορίζεται στο πιστοποιητικό προϊόντος (συνήθως 25-30 bar).

Παρουσιάζουμε τις οδηγίες για την πλήρωση του κλιματιστικού με φρέον κατά βάρος:

 1. Αποστραγγίστε το παλιό ψυκτικό υγρό στην ατμόσφαιρα με οποιοδήποτε βολικό τρόπο - μέσω του ξεβιδωμένου σωλήνα ή του καρουλιού της θύρας υπηρεσίας. Απελευθερώστε αργά το αέριο, για να μην χάσετε λάδι. Στη διαδικασία εκκένωσης με hexahedron ανοίξτε και τους δύο γερανούς, κρυμμένους κάτω από προστατευτικά παξιμάδια.
 2. Κλείστε τις βρύσες και συνδέστε τον αριστερό εύκαμπτο σωλήνα του μανόμετρου (μπλε) στο καρούλι. Βεβαιωθείτε ότι οι βαλβίδες πολλαπλών σωλήνων είναι επίσης κλειστές.

Σχέδιο καλωδίωσης για εκκένωση

 • Συνδέστε τον μεσαίο κίτρινο σωλήνα στο εξάρτημα αντλίας κενού, ξεκινήστε τη μονάδα. Ανοίξτε την αριστερή βαλβίδα χαμηλής πίεσης (στα αριστερά στο διάγραμμα) και ακολουθήστε το μετρητή κενού - το βέλος πρέπει να πέσει κάτω από το μηδέν και να δείξει την τιμή μείον 1 bar. Ανοίξτε επίσης τις βαλβίδες στις θύρες υπηρεσιών.
 • Σκουπίστε το κύκλωμα Freon για 20 λεπτά. Μετά τη διακοπή της αντλίας, περιμένετε μισή ώρα, βλέποντας το μανόμετρο. Εάν η βελόνα επιστρέψει στο μηδέν, αναζητήστε μια διαρροή.
 • Θέστε τον εύκαμπτο σωλήνα από την αντλία στον κύλινδρο, κλείστε την αριστερή βρύση της πολλαπλής. Ανοίξτε τη βαλβίδα της δεξαμενής αρκετές στροφές και χτυπήστε τον εύκαμπτο σωλήνα με freon Η λειτουργία είναι απλή: ανοίξτε τη δεξιά πύλη του σταθμού (υψηλή πίεση) για 1 δευτερόλεπτο.

  Το δοχείο ανεφοδιασμού συνδέεται με τον ίδιο σωλήνα με την αντλία κενού

 • Τοποθετήστε σωστά τον κύλινδρο στην κλίμακα και επαναφέρετε την οθόνη στο μηδέν. Ανοίξτε ξανά την αριστερή βαλβίδα πολλαπλής εισαγωγής και παρακολουθήστε τη μείωση της μάζας αερίου στο υπόλοιπο. Όταν η οθόνη δείχνει την απαιτούμενη ποσότητα ψυκτικού, κλείστε τη βαλβίδα.
 • Κλείστε και τις δύο βαλβίδες στις θύρες σέρβις, αποσυνδέστε το καπάκι από το καρούλι και ελέγξτε το σύστημα διαχωρισμού για λειτουργικότητα.
 • Το τυποποιημένο δοχείο με ψυκτικό R410 πρέπει να γυρίσει

  Ένα σημαντικό σημείο. Το Freon R410a χύνεται μόνο σε υγρή κατάσταση, έτσι ώστε το μπαλόνι τοποθετείται στις κλίμακες ανάποδα. Κατά τη διάρκεια του ανεφοδιασμού, είναι εύκολο να δείτε την υπερχείλιση της ουσίας στο γυαλί του συλλέκτη. Εάν η δεξαμενή είναι εφοδιασμένη με σιφόνι ή το ψυκτικό R22 αντλείται, δεν είναι απαραίτητο να γυρίσετε τον κύλινδρο.

  Κατά τη διάρκεια της εργασίας, είναι σημαντικό να μην συγχέεται η ακολουθία των λειτουργιών και να μην ανοίγετε τυχαία το γεμάτο κύκλωμα. Ο ελάχιστος χρόνος εκκένωσης είναι 20 λεπτά, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η αντλία αντλεί από το σύστημα όχι μόνο αέρα, αλλά και υγρασία, που μπορεί να βλάψει τον συμπιεστή. Πώς να ανεφοδιάσετε το κλιματιστικό με το freon R410a, δείτε το βίντεο:

  Άλλοι τρόποι έγχυσης αερίου

  Δεδομένου ότι η πλήρης αλλαγή αερίου συνεπάγεται κάποιο κόστος, οι πλοίαρχοι ψύξης εφαρμόζουν τέτοιες μεθόδους ανεφοδιασμού με φρέον στο διαχωρισμένο σύστημα:

  • θερμοκρασία υπερθέρμανσης.
  • από την πίεση του ψυκτικού μέσου στο κλιματιστικό λειτουργίας.
  • στην τρέχουσα κατανάλωση του συμπιεστή.

  Για την επαναπλήρωση φρέον, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε πόσο αέριο έχει απομείνει στο σύστημα, τον συμπιεστή και δύο εναλλάκτες θερμότητας. Η ακριβής απάντηση δίνει μόνο μια πρώτη μέθοδο: χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο επαφής ή εξ αποστάσεως πυρόμετρο μετρούμενη πραγματική θερμοκρασία του ψυκτικού κατά την συμπιεστής λειτουργεί και συγκρίνεται με μία επιθυμητή τιμή κλίμακας (που αντιστοιχεί ζέσεως σημείο ψυκτικό) αποτίθεται επί του σταθμού μετρητή.

  Η κλίμακα θερμοκρασιών βρασμού των ψυκτικών μέσων διαφορετικών τύπων σημειώνεται στο μετρητή. Η πραγματική τιμή πίεσης είναι 5.4 Bar, ο βαθμός R22 πρέπει να βράσει στους + 8 ° С

  Εάν η διαφορά στην πραγματική θερμοκρασία και η τιμή που υποδεικνύεται από το βέλος της κλίμακας υπερβαίνει τους 8 βαθμούς, το freon στο κύκλωμα δεν είναι αρκετό. Ο πλοίαρχος προσθέτει το ψυκτικό σε μικρές μερίδες και μετρά και πάλι τη θερμοκρασία. Όταν η διαφορά είναι μικρότερη από 5 ° C, υπάρχει επαναπλήρωση - πρέπει να αιμορραγείτε το υπερβολικό αέριο.

  Δεδομένου ότι η πίεση του ψυκτικού υγρού και του ρεύματος στο κύκλωμα του συμπιεστή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και αλλάζει διαρκώς, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ακριβώς το υπόλοιπο Freon. Δεν συνιστούμε στους νεοεισερχόμενους να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους, ώστε να μην απενεργοποιούν την πιο ακριβή μονάδα - τον συμπιεστή.

  Συμβουλές για το τελευταίο

  Πιθανότατα, ένας ανεξάρτητος ανεφοδιασμός του διαχωρισμένου συστήματος δεν θα φέρει μεγάλο οικονομικό όφελος, μόνο την ηθική ικανοποίηση και την εμπειρία που θα είναι χρήσιμες στο μέλλον. Για να μην κάνετε λάθη, ακούστε τις ακόλουθες συστάσεις:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση διαρροών και εκκένωσης. Είναι προτιμότερο να ξοδεύετε χρόνο για να επαναλάβετε τις ελασματοποιημένες συνδέσεις των σωλήνων χαλκού παρά να χάσετε ξανά το freon.
  2. Πάρτε το χρόνο σας και μην ξεχάσετε να κλείσετε τις βαλβίδες με τη σωστή σειρά.
  3. Το καθαρισμό των σωλήνων από τον αέρα είναι αυστηρά υποχρεωτικό - είναι αδύνατο να πάρει υγρασία και οξυγόνο στο εσωτερικό του περιγράμματος.
  4. Πριν αποσυνδέσετε τους εύκαμπτους σωλήνες από το κλιματιστικό, κλείστε τη βαλβίδα του κυλίνδρου και εκφορτώστε το υπόλοιπο των ακροφυσίων μέσω του ανιχνευτή.

  Η κύρια μονάδα ψύξης δεν χρειάζεται περισσότερο από μία ώρα για να γεμίσει τη διαδικασία, πρέπει να διαθέσετε διπλάσιο χρόνο για να ολοκληρώσετε την εργασία. Δείτε τις οδηγίες λήψης του Freon R22, που παρουσιάζονται στο τελευταίο βίντεο.