Εγκατάσταση κλιματιστικών με τα χέρια τους

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό με τα χέρια σας. Οι ειδικοί συστήνουν έντονα την προετοιμασία της κλιματικής συσκευής για εντατική λειτουργία εκ των προτέρων. Η εγκατάσταση των κλιματιστικών μηχανημάτων είναι υπεύθυνη και πολύπλοκη από τεχνική άποψη. Με μια συγκεκριμένη επιθυμία, πρακτικές δεξιότητες και θεωρητική βάση, οι εργασίες εγκατάστασης μπορούν να γίνουν με το χέρι.

Η αποτελεσματικότητα και η διάρκεια του διαχωρισμένου συστήματος εξαρτώνται από το πόσο προσεκτικά παρατηρούνται οι κανόνες εγκατάστασης. Ακατάλληλη θέση, ακατάλληλα επιλεγμένο εξοπλισμό για εγκατάσταση, μη συμμόρφωση με τους τεχνικούς όρους λειτουργίας, παραβίαση της τεχνολογίας - όλα αυτά στο τέλος μπορούν να οδηγήσουν σε καταστροφή της μονάδας. Και ακόμη και οι πιο ακριβές συσκευές αποτυγχάνουν χωρίς να αποκαλύπτουν τις δυνατότητές τους.

Οργανώστε με υπευθυνότητα ολόκληρη η διαδικασία δεν λειτουργεί, εάν δεν έχετε μια ιδέα της αρχής αυτής της συσκευής κλιματισμού.

Αρχή λειτουργίας της μονάδας

Όλα τα μοντέλα διαχωριστικών συστημάτων που παρουσιάζονται στις πωλήσεις κατασκευάζονται και λειτουργούν σύμφωνα με μία αρχή. Αποτελούνται από συμπιεστή και μονάδα εξάτμισης. Για τη σύνδεσή τους, χρησιμοποιούνται ειδικοί σωλήνες. Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη έξω από τον τοίχο.

Ο εξατμιστής εγκαθίσταται μέσα στο δωμάτιο. Τα πιο ισχυρά και ακριβά μοντέλα είναι εξοπλισμένα με πολλές εσωτερικές μονάδες με κοινό συμπιεστή.

Η αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού στο σπίτι:

 1. Ένα ψυκτικό μέσο (freon) τροφοδοτείται μέσω ενός ακροφυσίου, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στους σωλήνες εκκένωσης υπό υψηλή πίεση.
 2. Πηγαίνει στο εσωτερικό του εξατμιστή, όπου σταδιακά επεκτείνεται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δεν αρχίζει να βράζει. Ο σχηματισμένος ατμός απορροφά ενεργά θερμότητα.
 3. Κατά τη διαδικασία απορρόφησης, το συμπύκνωμα απελευθερώνεται αναπόφευκτα με τη μορφή νερού, που καθιζάνει στην επιφάνεια του ψυγείου.
 4. Η υγρασία μεταφέρεται στη δεξαμενή και στη συνέχεια αποστραγγίζεται μακριά από τους τοίχους του σπιτιού.

Εάν η εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος γίνει επαγγελματικά και σωστά, ο συμπιεστής θα εκβάλει συνεχώς έξω ατμούς φρέον από τον εσωτερικό θάλαμο, παράλληλα, εμφανίζεται μια αύξηση στην εσωτερική πίεση. Κατά συνέπεια, το ψυκτικό θερμαίνεται, γεγονός που συμβάλλει στη μετατροπή του σε πυκνή ομίχλη.

Το ψυκτικό μέσο επαναπροσανατολίζεται στον θάλαμο συμπύκνωσης, όπου ψύχεται από ενσωματωμένο ανεμιστήρα, μετατρέποντας το σε υγρό. Σε αυτή την κατάσταση, αποστέλλεται στον εξατμιστή (μέσω του ακροφυσίου) και όλα κλείνουν σε έναν κύκλο.

Δώστε προσοχή! Αν εγκαταστήσετε το κλιματιστικό στο εσωτερικό του δωματίου κοντά στη συσκευή θέρμανσης, τότε η κατανάλωση ενέργειας θα αυξηθεί πολλές φορές και η ίδια η συσκευή με μεγάλη πιθανότητα θα αποτύχει μετά από μερικούς μήνες λειτουργίας.

Για την αποτυχία της μονάδας κλιματισμού μπορεί να οδηγήσει ακόμη και συνηθισμένη σκόνη. Ο υγρός καθαρισμός δεν είναι μόνο απαραίτητος, αλλά και συνταγογραφούμενος και λεπτομερής, κανονικός και διεξοδικός. Στο δωμάτιο απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτηση προϊόντων ή αντικειμένων στο ίδιο το μπλοκ. Το καλύψτε με τραπεζομάντιλο δεν μπορεί επίσης.

Η τοποθέτηση του κλιματιστικού από τα χέρια του προϋποθέτει απαραίτητα τη στεγανοποίηση όλων των συνδετικών στοιχείων και αρμών, γεγονός που θα εξουδετερώσει τη δυνατότητα εξάτμισης του ψυκτικού μέσου. Οι ειδικοί συστήνουν την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κάτω από το εσωτερικό επίπεδο. Η κανονική εγκατάσταση του κλιματιστικού μηχανήματος υποδηλώνει τη θέση της εξωτερικής μονάδας σε δροσερό μέρος, στη σκιά.

Συνιστάται η προβολή ενός οπτικού βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του κλιματιστικού.

Εργαλεία και παρασκευάσματα

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προετοιμασία των εργαλείων:

 • ηλεκτρικός ελεγκτής;
 • ποδήλατο, καθώς και αντλίες κενού.
 • κοπτικό σωλήνα?
 • διατρητής;
 • δείκτης ·
 • Παράδειγμα.
 • σωλήνα επέκτασης σωλήνων.

Αυτό είναι απλώς ένα βασικό σύνολο αξεσουάρ που χρειάζονται για την εγκατάσταση κλιματιστικών. Επιπλέον, απαιτείται πλήρης κόλπος από χάλκινο σωλήνα (σημειώστε ότι τα άκρα του πρέπει να τυλίγονται αρχικά, στο εργοστάσιο). Οποιαδήποτε οπτικά ελαττώματα (χτυπήματα, γρατσουνιές) απλά δεν επιτρέπονται.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση του κλιματισμού είναι αδύνατη χωρίς οπές στους τοίχους, ζημιά σε εξωτερικά και εσωτερικά τελειώματα, οπότε η εργασία πρέπει να γίνεται παράλληλα με την επισκευή.

Οδηγίες βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση του κλιματικού συστήματος

Μετά την απόκτηση της κλιματικής μονάδας και την προετοιμασία των απαραίτητων εργαλείων, μπορείτε να προχωρήσετε στην κύρια ομάδα εργασιών. Το σύστημα εγκατάστασης είναι αρκετά απλό:

 • επιλογή θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας.
 • Εγκατάσταση βραχιόνων στα οποία θα εγκατασταθεί η μονάδα.
 • Αρχικά, πραγματοποιείται η εγκατάσταση της εξωτερικής (εξωτερικής) μονάδας της μονάδας.
 • τότε η εσωτερική μονάδα και τα υπόλοιπα στοιχεία του συστήματος είναι τοποθετημένα μέσα στο αντικείμενο.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών είναι εξαιρετικά σημαντικό να τηρούνται αυστηρά τα πρότυπα ασφαλείας, ειδικά εάν είναι ύψος 2-3 ορόφων. Γνωρίζοντας πώς να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό μόνοι σας δεν πρέπει να έρχονται σε αντίθεση με τις προφυλάξεις.

Επιλογή της θέσης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Η επιλογή μιας θέσης για την εγκατάσταση της μονάδας δεν είναι λιγότερο σημαντική από την απόκτηση της ίδιας της κλιματικής συσκευής. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να λάβουν υπόψη ορισμένες απαιτήσεις, επιλέγοντας ένα χώρο για μια εσωτερική μονάδα:

 • Απόσταση από τον τοίχο - από 30 cm.
 • απόσταση από την οροφή - όχι μικρότερη από 15 cm.
 • στο πλησιέστερο μεγάλο αντικείμενο, που διαταράσσει την κίνηση των μαζών αέρα - από 150 cm.

Όσο για την τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας, η ιδανική τοποθεσία είναι το μπαλκόνι, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι είναι ανοιχτή. Στην περίπτωση ενός υαλοπίνακα, είναι δυνατόν να παραμείνετε στην επιλογή της ασφάλισης στο φράκτη, με επαρκή φέρουσα ικανότητα αυτής της δομής. Οι κάτοικοι του πρώτου και του δεύτερου ορόφου συνιστούμε αυτό το τμήμα του διαχωρισμένου συστήματος να βρίσκεται πάνω από το παράθυρο, ώστε να μην προκαλείται ταλαιπωρία και να εξουδετερώνεται η πιθανότητα κλοπής.

Δώστε προσοχή! Στην περίπτωση ιδιωτικής κατοικίας, δεν παρέχονται αυστηρές συστάσεις.

Εάν οι μονάδες κλιματιστικού είναι αρκετές, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m, βέλτιστα - 3 m. Ορισμένοι κατασκευαστές δεν ρυθμίζουν αυτή την τιμή και μπορούν να επιλεγούν ανεξάρτητα. Αλλά από την επιλογή "σάντουιτς", στην οποία τα γειτονικά τετράγωνα βρίσκονται πίσω στην άλλη, είναι καλύτερα να αρνηθείτε.

Η απόσταση μεταξύ 2 τεμαχίων μέσα στο δωμάτιο είναι από 6 μ. Επιτρέπεται κάτι περισσότερο, αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ανεφοδιασμός με ψυκτικό μέσο. Είναι καλύτερα να επενδύσετε στην καθορισμένη τιμή.

Συνιστούμε να δείτε τα δύο παρακάτω βίντεο για να βρείτε τη σωστή θέση και να τοποθετήσετε σωστά το κλιματιστικό.

Στηρίγματα στήριξης για κλιματισμό

Η εγκατάσταση κλιματισμού στην πραγματικότητα ενός ιδιωτικού εξοχικού σπιτιού ή ενός εξοχικού σπιτιού δεν προκαλεί καμία δυσκολία, ιδιαίτερα σε σχέση με την εξωτερική μονάδα. Αλλά για αντικείμενα πολλών οικογενειών, η σωστή εγκατάσταση του συστήματος λαμβάνει αυτόματα μια προσεκτική επιλογή της θέσης του εξωτερικού τμήματος της μονάδας. Το σώμα της μονάδας δεν θα πρέπει να αφήνει λάθη στον τοίχο του σπιτιού ούτε πρέπει να παρεμβαίνει με κανένα τρόπο με τους γείτονες.

Πού να εγκαταστήσετε καλύτερα το κλιματιστικό; - Η συσκευή κλιματισμού είναι σταθερή στη ζώνη απρόσκοπτης πρόσβασης. Εγκατάσταση κλιματισμού στο μπαλκόνι - η καλύτερη επιλογή. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού απαιτεί περιοδική και ποιοτική εξυπηρέτηση.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να τοποθετήσετε την εξωτερική μονάδα στη βόρεια ή την ανατολική πλευρά. Η εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου πραγματοποιείται συχνά στο κάτω μέρος του μπαλκονιού. Αυτή η ζώνη θεωρείται η καλύτερη, επειδή σας επιτρέπει να ανοίξετε το παράθυρο ανεμπόδιστα, για να εξυπηρετήσετε τη μονάδα. Η ακολουθία των ενεργειών είναι απλή:

 1. Τα σημεία στερέωσης των στηριγμάτων υποδεικνύονται και επισημαίνονται με ένα επίπεδο.
 2. Οι οπές σχηματίζονται κάτω από τους κοχλίες αγκύρωσης.
 3. Για επικοινωνίες απαραίτητες για την προετοιμασία της διαμπερή οπή, η διάμετρος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 8 εκ. Η εσοχή συναρμολογήσεως και η εσοχή είναι καλύτερη prodelyvat στο χώρο μεταξύ παρακείμενων τούβλων είναι απλοποιεί όχι μόνο την εργασία, αλλά και για να καταστούν οπτικά ακριβείς.

Οι βραχίονες τοποθετούνται σύμφωνα με τα προκαταρκτικά σημάδια, διορθώνοντάς τα για στάθμη και βιδώνοντας τους κοχλίες αγκύρωσης. Πρέπει να προσέξουμε το γεγονός ότι πρέπει να υπάρχει περίπου 10 εκ. Ελεύθερου χώρου μεταξύ της βάσης του τοίχου και της μονάδας κλιματικής μονάδας. Οι αποστάσεις πρέπει να σφραγίζονται προσεκτικά. Έχοντας βεβαιωθεί για την αξιοπιστία της στερέωσης αυτής της μονάδας, τα βήματα εγκατάστασης συνεχίζονται, αλλά ήδη μέσα στο δωμάτιο.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην αποθηκεύετε σε αγκύλες.

Τοποθέτηση της εξωτερικής μονάδας

Όταν προχωρήσετε στη στερέωση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε για τη δομική αξιοπιστία και αντοχή του τοίχου. Μεγάλα μοντέλα μπορούν να ζυγίζουν περισσότερο από 50 κιλά, και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη περισσότερο. Οι οικιστικές μονάδες κλιματισμού ζυγίζουν περίπου 15 κιλά και με τη στερέωση τους δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εξασφαλίσουν ένα περιθώριο ασφαλείας για όλους τους συνδετήρες και τους τοίχους τουλάχιστον 2 φορές.

Συμβουλή! Εάν το σπίτι σας έχει εξωτερική μόνωση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι σταθεροί σε αυτό, αλλά στον ίδιο το τοίχο.

Τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της ιδιωτικής ανάπτυξης, ένα υλικό όπως το αεριωμένο σκυρόδεμα ήταν πολύ δημοφιλές. Με όλες τις θετικές ιδιότητές του, δεν είναι σε θέση να παρέχει επαρκή αντοχή για την εγκατάσταση του κλιματιστικού. Ομοίως, το θέμα είναι με αεριζόμενη πρόσοψη.

Δώστε προσοχή! Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι εξαιρετικά σημαντικό να εξασφαλίσετε ένα οριζόντιο επίπεδο του προϊόντος, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το επίπεδο του κτιρίου. Η παραμικρή απόκλιση είναι γεμάτη με λανθασμένη κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου.

Συστάσεις:

 • η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού θα πρέπει να διοχετεύεται από τον αέρα από όλες τις πλευρές (εάν είναι δυνατόν).
 • το σώμα είναι καλύτερα τοποθετημένο κάτω από ένα θόλο?
 • οι ενοικιαστές των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να τα τοποθετήσουν απευθείας στην οροφή?
 • το μέγιστο μήκος της κύριας γραμμής είναι 15 μέτρα, σε περίπτωση υπέρβασης αυτής της τιμής, οι ψυχρές απώλειες αυξάνονται.

Οι επαγγελματίες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην κατάλληλη διάταξη αποστράγγισης για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης. Αλλά μόνο οι συμπατριώτες μας στη συντριπτική πλειοψηφία το παραμελούν εντελώς μάταια.

Η εξωτερική μονάδα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 10 cm από την επιφάνεια του τοίχου. Απαιτείται η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας εκτόξευσης της μονάδας. Αν δεν μπορείτε να το αντέξετε, τότε η συσκευή μπορεί να αποτύχει τελείως. Θυμηθείτε ότι όλες οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σχετίζονται με υψηλό κίνδυνο για την υγεία, δεδομένου ότι πρόκειται για εργασία σε μεγάλο υψόμετρο.

Στερέωση της εσωτερικής μονάδας

Οι επαγγελματίες απαγορεύουν κατηγορηματικά την τοποθέτηση της εσωτερικής μονάδας πίσω από κουρτίνες, κοντά σε ηλεκτρικές συσκευές, πάνω από την μπαταρία. Η ανεξάρτητη εγκατάσταση του κλιματιστικού στις καθορισμένες θέσεις είναι γεμάτη με την αποτυχία του επεξεργαστή της συσκευής. Αφού προσδιορίσετε τον τόπο, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τον τοίχο για οποιεσδήποτε άλλες λύσεις επικοινωνίας (σωλήνες θέρμανσης, σωλήνες νερού, ηλεκτρική καλωδίωση) χωρίς να αποτύχει.

Η άμεση εγκατάσταση του κλιματιστικού παραθύρου είναι δυνατή μόνο με την παρουσία ενός ελεύθερου χώρου. Πρώτα απ 'όλα, μια μεταλλική πλάκα είναι τοποθετημένη: από το ταβάνι είναι απαραίτητο να υποχωρήσει τουλάχιστον 10 εκατοστά, και από τη βάση του τοίχου περίπου 7 εκ. Οι αποστάσεις σημειώνονται με ένα μολύβι. Για τη στερέωση δημιουργούνται οπές και η πλάκα είναι βιδωμένη με ασφάλεια.

Περαιτέρω εγκατάσταση εγκατάστασης περιλαμβάνει τη στερέωση της εσωτερικής μονάδας σε μια ήδη συνδεδεμένη πλάκα. Στον τοίχο γίνεται μια παράλληλη οπή για την τοποθέτηση του χαλκού, των σωλήνων συμπύκνωσης, των σωλήνων και των ηλεκτρικών καλωδίων. Το τυποποιημένο κιτ για την εγκατάσταση του κλιματιστικού περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα προϊόντα, λύσεις και στοιχεία.

Ηλεκτρική σύνδεση

Η εσωτερική μονάδα λειτουργεί μόνο εάν έχει τη δική της καλωδίωση, η διατομή της οποίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τετραγωνικά μέτρα. mm. Υποχρεωτική απαίτηση - η παρουσία του διακόπτη, ειδικά εάν πρόκειται για την εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών. Η καλωδίωση συνδέεται στην ασπίδα μόνο όταν έχει τοποθετηθεί τελείως: ένα κίτρινο καλώδιο με μια μικρή πράσινη λωρίδα συνδέεται στο μηδενικό καλώδιο.

Δώστε προσοχή! Προκειμένου να προσδιοριστεί η φάση και το μηδέν, ο δείκτης είναι πιο αποτελεσματικός.

Οι κανόνες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού συστήματος απαιτούν τη σύνδεση μεμονωμένων μονάδων χρησιμοποιώντας μονωμένα καλώδια πολλαπλών συνδέσεων που προηγουμένως περνούσαν μέσα από μια τρύπα στον τοίχο. Κάθε κλιματική μονάδα συνοδεύεται από μια οδηγία που δείχνει σαφώς το διάγραμμα καλωδίωσης και την ακολουθία καλωδίωσης.

Συστάσεις για την τοποθέτηση σωλήνων

Απαντώντας στο ερώτημα πώς να εγκαταστήσετε σωστά τον κλιματισμό, οι επαγγελματίες αναφέρουν ότι το κλειδί για την επιτυχία ολόκληρης αυτής της εκδήλωσης εξαρτάται από την ποιότητα και την παιδεία της τοποθέτησης των σωλήνων από χαλκό. Κόβονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει ένα μικρό περιθώριο (περίπου 0,8-1 m) για στροφές.

Είναι απλώς αδύνατο να τα λυγίσει, καθώς θα σχηματιστούν χτυπήματα, θα σχηματιστούν ρυτίδες και το μέταλλο θα σπάσει καθόλου.

Δώστε προσοχή! Η εγκατάσταση βιομηχανικών κλιματιστικών, καθώς και οικιακών, περιλαμβάνει τη χρήση ειδικών συσκευών καμπής. Επιτρέπουν τη διατήρηση της δομικής ακεραιότητας των σωλήνων. Για τα κλιματιστικά παραθύρων, αυτό είναι το κλειδί για την αποτελεσματική λειτουργία.

Μόνο αφού αυτός ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με σωλήνες πολυουρεθάνης, οι οποίοι παίζουν το ρόλο της θερμομόνωσης. Όσο για το παραδοσιακό αφρώδες ελαστικό, είναι εντελώς ακατάλληλο σε αυτό το πλαίσιο, λόγω της μικρής διάρκειας ζωής. Οι φλάντζες για σκάλισμα φοριούνται αποκλειστικά στο γεγονός της μόνωσης των σωλήνων.

Εγκατάσταση των κλιματιστικών διεξάγεται με υποχρεωτική έξαρση, όπου η διαδικασία απαιτεί εξαιρετική ακρίβεια, ώστε να αποκλεισθεί ο κίνδυνος σχηματισμού εγκοπών μικρορωγμές. Ό, τι και αν ήταν, και τα ανταλλακτικά και τα απαραίτητα εργαλεία πρέπει πάντα να είναι κοντά. Στις κύλισης του παξιμαδιού πρέπει να βρίσκεται εύκολα, αλλά η σύσφιξη είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο, ισοπέδωση την πιθανότητα εξώθησης μικρών σωματιδίων από την περιοχή της θεραπείας.

Περαιτέρω, αρκεί να στερεωθεί ένας αντίστοιχος αγωγός σε κάθε εξάρτημα. Στο σωλήνα διακλάδωσης αποστραγγίζετε ένα μικρό κομμάτι σωλήνα στην θωρακισμένη θήκη (για τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε σωλήνωση θερμοσυρρίκνωσης).

Συμβουλή! Ένα σημαντικό στοιχείο της επιτυχούς εγκατάστασης ενός κλιματιστικού στο σπίτι είναι η ύπαρξη σωλήνα αποστράγγισης που βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από τους τοίχους των φερόντων.

Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσετε σωλήνες στις τρύπες στον τοίχο και θα πρέπει να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν πιο επίπεδες. Στον τοίχο στερεώνονται με ταινίες. Το κλιματιστικό με εγκατάσταση εκτός του σπιτιού πρέπει να είναι εξαιρετικά ασφαλές. Οι μικρές τρύπες γεμίζουν με αφρό στήριξης. Για να ελέγξετε τη στεγανότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαπουνάδα.

Σκουπίστε το σύστημα

Για να εγκαταστήσετε κλιματιστικά, πρέπει να κάνετε κενό στο σύστημα. Ακόμη και αν οι δραστηριότητες εκτελούνται στο σπίτι, αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς η υγρασία εκκενώνεται στην εκκένωση, λεπτή σκόνη. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του κλιματιστικού, συνδέσεις, τα σπειρώματα σφραγίζονται, διαφορετικά δεν θα είναι δυνατή η αφαίρεση αέρα από τη μονάδα. Για την εκκένωση του αέρα χρησιμοποιείται αντλία κενού για 20-40 λεπτά.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του κλιματιστικού, το ψυκτικό μέσο στον κύλινδρο τροφοδοτείται στο σύστημα. Τοποθετείται ένας μικρός προσαρμογέας και στη συνέχεια ένα μανόμετρο. Η πλήρωση της δεξαμενής του κλιματιστικού μηχανήματος πραγματοποιείται ανεξάρτητα με επιτρεπόμενη πίεση και διόρθωση. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο αυτόματος αποζεύκτης ενεργοποιείται και το σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση δοκιμής.

Δώστε προσοχή! Η ομοιόμορφη κυκλοφορία ψυχρού αέρα δείχνει ότι όλα γίνονται σωστά. Η κλιματική μονάδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον επιδιωκόμενο σκοπό της.

Αποτελέσματα

Τώρα ξέρετε πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας. Αυτό το έργο είναι αρκετά εφικτό. Φυσικά, αυτό δεν είναι ένα απλό και εύκολο επάγγελμα. Η βασική σύσταση είναι η αυστηρή τήρηση των οδηγιών και εάν προκύψουν ελαττώματα, πρέπει να εξαλειφθούν έγκαιρα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε το βίντεο κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού από το Α στο Ζ.

Οδηγίες για την εγκατάσταση του κλιματιστικού: Εγκαταστήστε τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες με τα χέρια σας

Όταν αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό, συνήθως σημαίνει εγκατάσταση ενός συστήματος split. Αποτελείται από δύο τετράγωνα. Εσωτερικά και εξωτερικά. Εκτός από ένα τέτοιο σύστημα, υπάρχουν και κλιματιστικά μονομπλόκ, η εγκατάσταση των οποίων δεν παρουσιάζει καμία πολυπλοκότητα. Τοποθετούνται απλά με μια προετοιμασμένη τρύπα στον τοίχο ή στο παράθυρο. Οι σχισμές γεμίζουν με αφρό στήριξης, η συσκευή συνδέεται με το δίκτυο και αρχίζει να λειτουργεί, ψύοντας το δωμάτιο. Είναι πολύ απλό.

Αλλά η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού, που αποτελείται από δύο μονάδες, είναι πιο περίπλοκη. Και χωρίς οδηγίες εδώ δεν μπορεί να κάνει. Αλλά μια τέτοια εγκατάσταση δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες. Μπορεί εύκολα να γίνει με δική τους. Και εξοικονομήστε χρήματα σε αυτό. Ανάλογα με την πόλη κατοικίας, μερικές φορές πολύ σημαντική.

Ποιο είναι το κλιματιστικό σας;

Πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας ένα κλιματιστικό. Και πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά. Εδώ πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένες παραμέτρους, όπως:

 • η δυνατότητα εγκατάστασης μιας εξωτερικής μονάδας (ή να επιλέξετε ένα μοντέλο χωρίς αγωγό).
 • κλιματισμό ή κλιματισμό?
 • όγκος δωματίου σε τ.μ.
 • πάχος τοίχων?
 • παρουσία ή απουσία θερμομόνωσης.

Μετά από όλα, αν αγοράσετε ένα κλιματιστικό, η ισχύς του οποίου θα είναι μικρή, τότε δεν θα είναι σε θέση να δροσίσει καλά το δωμάτιο. Θα εξακολουθεί να είναι ζεστό σε αυτό. Αν εγκαταστήσετε μια συσκευή υψηλής ισχύος, θα δαπανηθεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι κρύο στο δωμάτιο. Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη συμβουλή ενός ειδικού ή να πάρετε συμβουλές στο κατάστημα.

Απαιτούμενα εργαλεία

Λοιπόν, η οικιακή συσκευή αγοράστηκε και μεταφέρθηκε στον τόπο εγκατάστασης. Για να το εγκαταστήσετε χρειάζεστε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 • διάτρηση, τρυπάνι?
 • αυτόματες βίδες και chopiki?
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • κατσαβίδι?
 • εργαλείο κοπής και επεκτάσεως χάλκινων σωλήνων.

Τώρα πάλι πρέπει να επιλέξετε. Αλλά αυτή τη φορά το μέρος για να εγκαταστήσετε τα μπλοκ. Υπάρχουν κανόνες εδώ. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε από την οροφή σε αυτήν να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 15 εκ. Και από τον πλησιέστερο τοίχο - τουλάχιστον 30 εκ. Μην εγκαταστήσετε τη μονάδα πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού και πάνω από το εξαντλημένο τραπέζι. Παρά το γεγονός ότι η ροή του αέρα φέρει μια πολυαναμενόμενη δροσιά, μπορεί επίσης να κρυώσει.

Μην μπλοκάρετε τη μονάδα με κουρτίνα. Σε αυτή την περίπτωση, το κλιματιστικό θα λειτουργεί όχι μόνο καλά, αλλά θα καταρρεύσει γρήγορα. Τοποθετήστε τη δομή αυστηρά οριζόντια. Εξαρτάται όχι μόνο από την αισθητική. Σε τελική ανάλυση, εάν η μονάδα είναι εγκατεστημένη ακόμη και με μικρή κλίση, αυτό θα επηρεάσει την ποιότητα της λειτουργίας της και, κατά συνέπεια, τη μακροζωία του κλιματιστικού. Συγκεκριμένα, η αποστράγγιση της συσκευής δεν θα λειτουργήσει καλά.

Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας

Η εσωτερική μονάδα είναι κρεμασμένη σε ειδική μπάρα. Για να το διορθώσετε στον τοίχο, θα πρέπει να τρυπήσετε τρύπες, να σφυροκοπήσετε σε αυτά chopiki, βιδώστε τη ράβδο με βίδες. Πριν από την τελική εγκατάσταση, πρέπει να προσπαθήσετε να κρεμάσετε και να αφαιρέσετε το μπλοκ για να μάθετε πώς γίνεται. Μην ενοχλείτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, όταν θα συνδεθεί με το σωλήνα.

Πώς να εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα

Τώρα επιλέγεται ο χώρος για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας. Προκειμένου να διευκολυνθεί η εγκατάσταση, στερεώνεται είτε κάτω από το παράθυρο είτε στα δεξιά του. Συνδέστε την εξωτερική μονάδα σε ειδικές αγκύλες. Πρέπει να σημειωθεί ότι η συσκευή ζυγίζει από 25 έως 65 κιλά. Χρειάζεται λοιπόν τη βοήθεια ενός δεύτερου προσώπου. Επιπλέον, οι άνθρωποι πρέπει να ασφαλίζονται ο ένας τον άλλο όταν εργάζονται έξω από το παράθυρο.

Από την εσωτερική μονάδα έως την εξωτερική μονάδα, πρέπει να υπάρχει απόσταση όχι μεγαλύτερη από 6 μέτρα και όχι μικρότερη από 1,5. Η βέλτιστη απόσταση είναι 3 μέτρα. Στη συνέχεια, είναι πολύ εύκολο να φυσήξετε τον αγωγό, απελευθερώνοντάς τον από αέρα και υγρασία. Σε μεγαλύτερη απόσταση, θα χρειαστεί ανεφοδιασμός του κλιματιστικού μηχανήματος και η χρήση αντλίας κενού, και με μικρότερο, οι συσκευές θα μεταδίδουν αμοιβαία δόνηση μεταξύ τους, κάτι που είναι ανεπιθύμητο. Αλλά αν τα μπλοκ είναι τοποθετημένα πλάι-πλάι, συνιστάται να κατασκευάσετε έναν αγωγό μήκους ενός και μισού μέτρου. Με την, το κλιματιστικό λειτουργεί καλύτερα.

Πρώτα θα πρέπει να γροθιά στην τρύπα τοίχου. Είναι απαραίτητο για να περάσετε τον αγωγό του κλιματιστικού. Η οπή πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 5 cm. Διαλύει το puncher. Μπορεί να πέσει έξω από τα συντρίμμια από τούβλα ή σκυρόδεμα, έτσι ώστε όταν το έργο αυτό είναι απαραίτητο για να βεβαιωθείτε ότι στο τέλος δεν υπήρχαν άνθρωποι. Κατά τη διάτρηση της οπής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι πρέπει να υπάρχει ελαφρά κλίση προς τα κάτω. Εάν δεν υπάρχει προκατάληψη, η αποστράγγιση δεν θα λειτουργήσει.

Μέσω αυτής της οπής δρομολογούνται, στην οποία θα προσαρτηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αλλά πρώτα πρέπει να εγκαταστήσετε τις αγκύλες. Ένα σχοινί περνά μέσα από την τρύπα για να ασφαλίσει το άτομο. Το ένα άκρο του σχοινιού συνδέεται με τον ιμάντα και το άλλο είναι σταθερά συνδεδεμένο, για παράδειγμα, με ένα σωλήνα νερού. Ο βοηθός ασφαλίζει επίσης τον υπάλληλο. Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται οι οπές και οι βραχίονες στερεώνονται με ισχυρούς κοχλίες αγκύρωσης, δεδομένου του μεγάλου βάρους του μπλοκ.

Αφού ενισχυθούν οι βραχίονες, τα σχοινιά είναι τοποθετημένα στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χαμηλώνονται πάνω στα στηρίγματα και σταθεροποιούνται. Η απόσταση από τη συσκευή στον τοίχο πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Πρέπει να ειπωθεί ότι η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας είναι το πιο χρονοβόρο μέρος της εργασίας.

Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται στον πρώτο όροφο, τότε μια τέτοια εγκατάσταση είναι ευκολότερη. Αλλά για να προστατευτεί από τους χούλιγκαν, η μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα και να καλυφθεί με ένα πλέγμα. Απλά το εγκαταστήστε και στη συνέχεια, όταν το διαμέρισμα έχει ένα ανοιχτό μπαλκόνι.

Προσοχή παρακαλώ! Τζάμια μπαλκόνια για το μπλοκ δεν μπορεί να εγκατασταθεί επειδή το κλιματιστικό μηχάνημα δεν θα λειτουργήσει καλά και γρήγορα θα γίνει άνευ αξίας.

Τώρα πρέπει να τοποθετήσετε τον κορμό. Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια συσκευή κοπής και φλόγας χάλκινων σωλήνων. Εάν υπάρχει μια τέτοια συσκευή, τότε δεν υπάρχουν δυσκολίες. Οι σωλήνες κόβονται στο επιθυμητό μήκος, τα άκρα επεκτείνονται. Στη συνέχεια συνδέονται πρώτα με την εσωτερική μονάδα και έπειτα με την εξωτερική μονάδα.

Στην εσωτερική μονάδα συνδέονται: σωλήνας χαλκού, σωλήνας αποστράγγισης και καλώδιο τροφοδοσίας. Οι σωλήνες χαλκού συνδέονται με παξιμάδια, ο σωλήνας αποστράγγισης τοποθετείται σε πλαστική ένωση. Όταν συνδέετε ένα καλώδιο, πρέπει να θυμάστε πού είναι συνδεδεμένο το καλώδιο συγκεκριμένου χρώματος. Είναι απαραίτητο να το συνδέσετε με τον ίδιο τρόπο όταν συνδέεστε σε εξωτερική μονάδα. Για την εθνική οδό στον τοίχο κοίταξε όμορφη, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό κουτί. Το κουτί είναι τοποθετημένο στον τοίχο πριν από την τοποθέτηση του αυτοκινητόδρομου.

Μετά τη σύνδεση των σωλήνων και καλωδίων, το σύνολο του αγωγού τυλίγεται κολλητική ταινία και διέρχεται μέσω της οπής στο εξωτερικό τοίχωμα. Τα άκρα των σωλήνων πρέπει κάτι κοντά στο να αποτρέψει τα συντρίμμια από πτώση κατά τη διέλευσή τους μέσα από την τρύπα. Η κύρια γραμμή συνδέεται στην εξωτερική μονάδα, μόνο ο σωλήνας αποστράγγισης παραμένει ελεύθερος να κρεμάσει.

Τώρα πρέπει να αφαιρέσουμε περίσσεια αέρα από τον αγωγό για να προετοιμάσουμε το κλιματιστικό για λειτουργία. Για να το κάνετε αυτό, απλά ανοίξτε τη βαλβίδα για ένα δευτερόλεπτο στις θύρες σύνδεσης χαλκού. Για να φτάσετε στη βαλβίδα, πρέπει να ξεβιδώσετε το καπάκι από χαλκό. Η βαλβίδα ανοίγεται για ένα δευτερόλεπτο με ένα εξαγωνικό κλειδί. Συνιστάται να το κάνετε αυτό τρεις φορές.

Αν η διαδρομή είναι μακρά, μήκους μεγαλύτερου από τρία μέτρα, τότε πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια αντλία κενού για να την εκτοξεύσετε, η οποία είναι συνδεδεμένη με το σύστημα.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, η τρύπα στον τοίχο είναι γεμάτη με αφρώδη ενίσχυση και shpaklyuetsya.

Το κλιματιστικό είναι καλύτερο να συνδέεται με το δίκτυο μέσω ενός ξεχωριστού καλωδίου. Το καλώδιο συνδέεται στον πίνακα διανομής μέσω της συσκευής διακοπής έκτακτης ανάγκης. Μην ξεχάσετε τη γείωση.

Ένα σωστά τοποθετημένο κλιματιστικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει για πολλά χρόνια, χωρίς να απαιτείται προληπτική συντήρηση. Ειδικά αν είναι μια καλή τεχνική.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού είναι μια μάλλον πολύπλοκη άσκηση, η οποία απαιτεί, αν όχι την εμπειρία από την εκτέλεση τέτοιου έργου, τουλάχιστον μια ολοκληρωμένη θεωρητική προετοιμασία. Σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις, τα προβλήματα κλιματισμού εμφανίζονται λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης και σφαλμάτων στη διαδικασία σύνδεσης του συστήματος. Ακόμη και η πιο ακριβή και σύγχρονη συσκευή δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της εάν η εγκατάσταση της πραγματοποιηθεί κατά παράβαση της τεχνολογίας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Περιεχόμενα των οδηγιών βήμα προς βήμα:

Βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση και τη σύνδεση κλιματιστικού

Το παραδοσιακό σύστημα διαχωρισμού περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται έξω από το παράθυρο, και μια εσωτερική μονάδα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαθίσταται περισσότερο από 1 μπλοκ. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι γνωστοί ως συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού.

Σχέδιο εγκατάστασης της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Κάθε στοιχείο του συστήματος εκτελεί τις λειτουργίες του. Έτσι, η εξωτερική μονάδα είναι υπεύθυνη για τη συμπύκνωση, ενώ η εσωτερική μονάδα εκτελεί τις λειτουργίες του εξατμιστή. Τα μπλοκ συνδέονται μέσω ενός κορμού σωλήνων και συρμάτων. Οι σωλήνες κυκλοφορούν στο φρέον. Επίσης, το σύστημα περιλαμβάνει σωλήνα αποστράγγισης. Συνδέεται στην εξωτερική μονάδα. Είναι υπεύθυνη για την εκκένωση της συμπύκνωσης υγρασίας κατά τη λειτουργία της μονάδας. Με κανόνες, αυτός ο σωλήνας πρέπει να συνδεθεί με το σύστημα αποχέτευσης.

Στην πώληση, τα συστήματα κλιματισμού είναι διαθέσιμα για όλα τα γούστα και τα αιτήματα. Ωστόσο, όσον αφορά τη σύνθεση και την τεχνολογία σύνδεσης τους, ουσιαστικά δεν διαφέρουν μεταξύ τους.

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση των μπλοκ, πρέπει να αποφασίσετε για μια σειρά από σημαντικά σημεία.

 1. Αρχικά, αποφασίστε για την πλευρά του φωτός στο οποίο θα βγει το μπλοκ πυκνωτών.
 2. Δεύτερον, πρέπει να εγκαταστήσετε το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται οι τοίχοι του σπιτιού. Σύμφωνα με αυτό το σημείο, θα επιλεγεί ένας κατάλληλος συνδετήρας. Επιπλέον, ορισμένες αλλαγές στη διαδικασία εγκατάστασης του συστήματος προσθέτουν βάρος στα μπλοκ.

Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η δυνατότητα κανονικής πρόσβασης στα μπλοκ για την υλοποίηση δραστηριοτήτων προληπτικής συντήρησης και επισκευής. Η εξωτερική μονάδα πρέπει να προστατεύεται από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, τη γλάσο και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις.

Κατά την επιλογή της ισχύος ενός μελλοντικού συστήματος split, λάβετε υπόψη τα λειτουργικά και άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά της κατοικίας. Πρώτα απ 'όλα, σκεφτείτε τον προσανατολισμό του διαμερίσματος ή του σπιτιού στα άκρα του κόσμου. Επίσης σημαντικό είναι ο αριθμός των ανθρώπων που κατοικούν σε κατοικίες, η συνολική χωρητικότητα των ηλεκτρικών συσκευών, ο αριθμός των θερμαντικών σωμάτων, η παρουσία άλλων συστημάτων αερισμού και συσκευών.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Εξωτερική μονάδα

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αντοχή του μπαλκονιού ή του τοίχου του μπαλκόνι είναι επαρκής για να υποστηρίξει το βάρος του προϊόντος. Τα πιο δυνατά μοντέλα ζυγίζουν έως και 60 κιλά και ακόμη περισσότερο. Κατά μέσο όρο, οι οικιακές εξωτερικές μονάδες ζυγίζουν 10-15 κιλά και συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα στην τοποθέτηση τους. Ο τοίχος και όλοι οι συνδετήρες που χρησιμοποιούνται πρέπει να έχουν ελάχιστο διπλάσιο περιθώριο ασφαλείας.

Σε περίπτωση εξωτερικής μόνωσης, βεβαιωθείτε ότι οι βραχίονες δεν είναι στερεωμένοι στη θερμομόνωση, αλλά απευθείας στο υλικό του τοίχου.

Κανόνες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Αρκετά συχνά η σύγχρονη εναέρια κατασκευή χρησιμοποιεί πορομπετόν. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες, ωστόσο, δυστυχώς, δεν μπορεί να καυχηθεί με μεγάλη δύναμη. Σε περίπτωση που οι εξωτερικοί τοίχοι του σπιτιού σας είναι κατασκευασμένοι από αεριωμένο σκυρόδεμα, πρέπει να αποφεύγεται η εγκατάσταση του κλιματιστικού απευθείας στον τοίχο.

Δεν συνιστάται να κρεμάσετε τη μονάδα σε αεριζόμενη πρόσοψη. Κατά την λειτουργία του, μπορεί να δημιουργηθούν αρκετά δυνατοί κραδασμοί και θόρυβοι. Στις περιπτώσεις που περιγράφονται, η εγκατάσταση της μονάδας θα πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής αποσπώμενης σφράγισης, προ-συναρμολογημένης στον τοίχο. Το ίδιο κλιματιστικό σπάνια παράγει θόρυβο μεγαλύτερο από 25-30 dB, επομένως σε σπίτια με τοίχους από πυκνότερο από υλικό αεριώδους σκυροδέματος, δεν δημιουργείται συνήθως καμία δυσκολία.

Δεν επιτρέπονται οποιεσδήποτε στρεβλώσεις κατά την εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας. Σε κάθε στάδιο εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την οριζόντια εγκατάσταση του προϊόντος με τη βοήθεια ενός επιπέδου κτιρίου. Οι αποκλίσεις από το οριζόντιο επίπεδο θα οδηγήσουν σε διακοπή της κυκλοφορίας του φρέον ή άλλου ψυκτικού που χρησιμοποιείται.

Εάν είναι δυνατόν, το κλιματιστικό θα πρέπει να εγκατασταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να εκτοξεύεται από όλες τις πλευρές από τον άνεμο, αλλά συγχρόνως να προστατεύεται από τις βροχοπτώσεις και άλλες αρνητικές επιδράσεις. Η καλύτερη επιλογή - η τοποθέτηση του μπλοκ κάτω από ένα προ-εγκατεστημένο θόλο ή τουλάχιστον στο μπαλκόνι. Κάτοικοι των επάνω ορόφων των πολυκατοικιών μπορούν να εγκαταστήσουν μια εξωτερική μονάδα στο κλιματιστικό στην οροφή. Είναι σημαντικό μόνο να εξασφαλιστεί ότι ο αυτοκινητόδρομος έχει μήκος που δεν υπερβαίνει τα 15-20 μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το σύστημα θα παρουσιάσει σημαντικές απώλειες κρύου και το κλιματιστικό θα καταναλώνει ηλεκτρισμό για τίποτα.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε τοίχο κτιρίου

Προσέξτε τη σωστή διάταξη της αποστράγγισης της συμπυκνωμένης υγρασίας. Οι κανόνες απαιτούν τη σύνδεση του σωλήνα με τον αποχετευτικό αγωγό. Ωστόσο, αυτή η απαίτηση δεν πληρούται σχεδόν ποτέ, και η υγρασία απλώς στάζει στο έδαφος κάτω από το παράθυρο. Σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να ανησυχείτε για το γεγονός ότι το νερό δεν στάζει στους περαστικούς.

Οι κανόνες απαιτούν η απόσταση μεταξύ της εξωτερικής μονάδας και της επιφάνειας του τοίχου να είναι τουλάχιστον 10 εκ. Το πρόβλημα είναι ότι ο συμπιεστής πρέπει να φουσκώσει επαρκώς από όλες τις πλευρές. Εάν το τοποθετήσετε σε απόσταση μεγαλύτερη από 10 cm στον τοίχο, το καλοκαίρι η ροή του αέρα θα είναι ανεπαρκής, γεγονός που θα οδηγήσει στην καταστροφή της μονάδας.

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας συνδέεται με κάποιο κίνδυνο, επειδή εξακολουθεί να είναι εργασία υψηλού υψομέτρου. Επομένως, η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν υπάρχει η απαραίτητη ασφάλεια ή είναι καλύτερα να την εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες εγκαταστάτες.

Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με την απαραίτητη ασφάλεια

Πώς να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα

Μέσα στο δωμάτιο πραγματοποιείται η εγκατάσταση της αντίστοιχης μονάδας και η τοποθέτηση της κύριας γραμμής. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στη διαδικασία εξοπλισμού των ηλεκτρικών καλωδίων. Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης καταναλώνουν περίπου 2 kW ηλεκτρικής ενέργειας και περισσότερο. Πρώτα βεβαιωθείτε ότι η καλωδίωση στο διαμέρισμα ή το σπίτι σας μπορεί να αντέξει ένα τέτοιο φορτίο. Αν δεν είναι σε θέση να το κάνει, να χτίσει μια ξεχωριστή γραμμή από την ασπίδα με ξεχωριστή ασφάλεια. Αυτό θα προστατεύσει την καλωδίωση από την υπερθέρμανση και την ιδιοκτησία σας από τη φωτιά.

Επιλέξτε την τοποθεσία εγκατάστασης

Οδηγήστε την κύρια γραμμή από την εξωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Ο αυτοκινητόδρομος μπορεί να τοποθετηθεί έξω ή μέσα. Με μια εξωτερική επένδυση, κρύβεται σε πλαστικό κουτί, σύμφωνα με την εσωτερική εγκατάσταση, ο κορμός πρέπει να πνιγεί στον τοίχο.

Ανατρέξτε προσεκτικά στη θέση της εσωτερικής μονάδας. Όσο ισχυρότερη είναι η απομάκρυνση των μπλοκ μεταξύ τους, τόσο λιγότερο αποτελεσματικό θα είναι το σύστημα και οι περισσότερες απώλειες ενέργειας θα είναι.

Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε κοντά της να μην υπάρχουν αντικείμενα που να μπορούν να επηρεάσουν το φυσιολογικό ρεύμα του ψυχρού αέρα. Η τεχνική, οι κουρτίνες και άλλα αντικείμενα που βρίσκονται στο ίδιο ύψος με το μπλοκ πρέπει να αφαιρεθούν από αυτό τουλάχιστον 3 μέτρα.

Μην τοποθετείτε τη μονάδα απευθείας επάνω από το ψυγείο. Ο χώρος εγκατάστασης πρέπει να είναι τέτοιος που να επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση στην εγκατάσταση για εργασίες επισκευής και συντήρησης. Η απόσταση ανάμεσα στο μπλοκ και την οροφή πρέπει να είναι τουλάχιστον 20-25 cm. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση του κλιματιστικού πάνω στις συσκευές και τα έπιπλα.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που παράγεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο. Διαφορετικά, η βρογχίτιδα και η στηθάγχη δεν θα διαρκέσουν πολύ.

Το κλιματιστικό πρέπει να εγκατασταθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας που απελευθερώνεται κατά τη λειτουργία του να μην φυσάει απευθείας στο άτομο

Η εσωτερική μονάδα μπορεί να έχει μια κατασκευή τοίχου ή οροφής. Τα τελευταία είναι εξαιρετικά σπάνια. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο του συστήματος, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η πιο σωστή και αξιόπιστη προσάρτηση. Η συναρμολόγηση γίνεται με βραχίονες και βίδες. Οι βραχίονες πρέπει να ελέγχονται για ανθεκτικότητα.

Αφού συνδέσετε την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από την κύρια παροχή. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως κενό. Για την εκκένωση του αέρα και του νερού, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός.

Ακολουθία των συνδέσεων του κλιματιστικού από τα χέρια του

Το κλιματιστικό έχει τοποθετηθεί σε διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, η ηλεκτρική καλωδίωση τοποθετείται. Στη συνέχεια, εγκαθίσταται το εξωτερικό μπλοκ του συστήματος. Η τεχνολογία απαιτεί να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον 180-200 cm από το επίπεδο του εδάφους. Αυτή η απαίτηση αφορά τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών και κατοίκων διαμερισμάτων που βρίσκονται στον πρώτο όροφο.

Ακολουθία σύνδεσης της συσκευής κλιματισμού με τα χέρια σας

Στο εξωτερικό τοίχωμα τρυπιούνται για την τοποθέτηση των επικοινωνιών. Η διάμετρος αυτών των οπών πρέπει να είναι 500-600 mm. Τοποθετούνται στηρίγματα, λόγω των οποίων θα ασφαλίζεται το μπλοκ. Στην προετοιμασμένη τρύπα εισάγεται ειδική χάντρα στεγανοποίησης και τοποθετείται μια γραμμή απευθείας σύνδεσης.

Στη συνέχεια πρέπει να εγκαταστήσετε την εσωτερική μονάδα. Η μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ αυτών των δύο στοιχείων είναι 20 μέτρα. Η βέλτιστη απόσταση είναι 7-12 μέτρα. Ειδικές συστάσεις παρέχονται στο εγχειρίδιο οδηγιών για τον εξοπλισμό, φροντίστε να το μελετήσετε πριν από την εγκατάσταση. Τοποθετήστε τους βραχίονες και ασφαλίστε την εσωτερική μονάδα του συστήματος κλιματισμού.

Στο τέλος, θα χρειαστεί μόνο να τοποθετηθούν τα καλώδια, τα οποία θα διασφαλίσουν τη λειτουργία του συστήματος. Τοποθετήστε το κιβώτιο. Αυτός, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να είναι εσωτερικός ή εξωτερικός. Συνδέστε τα ηλεκτρικά καλώδια και τους αγωγούς για φρέον. Εκτελέστε ένα σύστημα κενού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ειδικός εξοπλισμός. Άμεσα η διαδικασία διαρκεί κατά μέσο όρο 45-60 λεπτά.

Αφού ολοκληρωθεί το κενό, ελέγξτε το κλιματιστικό. Οι επαγγελματίες σε αυτό το στάδιο χρησιμοποιούν ειδικό εξοπλισμό λογισμικού και υλικού. Σε περίπτωση απουσίας του, παρατηρήστε τουλάχιστον τη λειτουργία του συστήματος και την κατάσταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας για κάποιο χρονικό διάστημα.

Βασικά σφάλματα σύνδεσης και εξάλειψή τους

Τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού οδηγούν σε πολλά διαφορετικά προβλήματα. Ωστόσο, οι υπηρεσίες των επαγγελματιών εγκαταστάτες κάθε χρόνο γίνονται ακριβότερες και όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να εγκαταστήσουν το κλιματιστικό οι ίδιοι σε προσπάθειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Αυτό, όπως ήδη αναφέρθηκε, είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύ υπεύθυνο έργο, το οποίο έχει πολλά χαρακτηριστικά και απαιτεί την εξέταση μιας μεγάλης ποικιλίας αποχρώσεων.

 1. Ένα από τα πιο κοινά λάθη είναι η τοποθέτηση σωλήνων με μη αποδεκτές και / ή επαναλαμβανόμενες πτυχές. Εξαιτίας αυτού, το φορτίο του συμπιεστή θα αυξηθεί, πράγμα που δεν θα έχει την πιο ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία του συστήματος.
 2. Η εξωτερική μονάδα δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε μπαλκόνι με τζάμι. Προηγουμένως, δόθηκαν συστάσεις για την τοποθέτησή του σε αυτό το δωμάτιο, αλλά αφορούν μόνο τα μπαλκόνια που δεν είναι τζάμια. Είναι σημαντικό να διατηρείται η κανονική κυκλοφορία αέρα και η συσκευή να καεί σε όλες τις πλευρές.
 3. Το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί όπου λειτουργεί οποιοδήποτε είδος φυτού που παράγει ηλεκτρομαγνητικές ταλαντώσεις υψηλής συχνότητας. Αυτός ο εξοπλισμός περιλαμβάνει διάφορες μηχανές συγκόλλησης, εργαλειομηχανές κ.λπ.
 4. Είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη μέγιστη ομαλότητα της εγκατάστασης των μονάδων. Σε περίπτωση παραβίασης αυτού του κανόνα, το συμπύκνωμα που προκύπτει θα στραγγίσει απλά στο πάτωμα, γεγονός που θα προκαλέσει πολλές δυσκολίες. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, το κλιματιστικό δεν μπορεί να εγκατασταθεί ακριβώς πάνω από τις μπαταρίες θέρμανσης.

Εάν αυτά και άλλα λάθη είχαν γίνει και οδήγησαν σε ανεπιθύμητες συνέπειες, πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τη διόρθωση των παραβιάσεων. Στην περίπτωση ενός βυθίσματος από το κλιματιστικό, είναι συνήθως επαρκής η αλλαγή της κατεύθυνσης της ροής αέρα ρυθμίζοντας τα πτερύγια.

Όταν το σύστημα είναι ενεργοποιημένο στη λειτουργία θέρμανσης, το εξωτερικό συχνά βρίσκεται πάγος. Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι συνήθως ότι δεν υπάρχει λειτουργία αυτόματης απόψυξης στο σύστημα. Για την εξάλειψη του πάγου, αρκεί να ενεργοποιήσετε τον εξοπλισμό για λίγο για ψύξη. Το κλιματιστικό θα ζεσταθεί και ο πάγος θα εξαφανιστεί.

Παγωμένος στο κλιματιστικό

Εάν το κλιματιστικό έχει σταματήσει να ψύχεται κανονικά, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τα φίλτρα. Απαιτούν τακτικό καθαρισμό. Λεπτομερείς συστάσεις παρέχονται συνήθως στο εγχειρίδιο.

Αν το νερό αρχίσει να στάζει από την εσωτερική μονάδα, η αιτία ενός τέτοιου προβλήματος στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένα ισχυρό φράξιμο του καναλιού αποστράγγισης. Επίσης, οδηγείτε σε αυτόν τον σχηματισμένο φελλό πάγου. Είναι αδύνατο να εξαλειφθούν αυτά τα τσακίσματα μόνοι σας χωρίς τις απαραίτητες δεξιότητες. Συνιστάται να καλέσετε επειγόντως έναν οδηγό ο οποίος μπορεί να θερμάνει σωστά το σύστημα και να διορθώσει την κατάσταση.

Ο ασυνήθιστος θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος υποδηλώνει συνήθως παραβίαση της εξισορρόπησης του ανεμιστήρα ή βαριά φθορά των εδράνων. Με αυτό το πρόβλημα, ένας εξειδικευμένος κύριος μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει.

Εάν διαπιστώσετε ότι το κλιματιστικό έχει γίνει πολύ ζεστό, θα πρέπει να καλέσετε τον πλοίαρχο να ελέγξει το επίπεδο του φρέον και τη στεγανότητα του συστήματος.

Έτσι, η ανεξάρτητη εγκατάσταση και σύνδεση του κλιματιστικού είναι αρκετά εφικτή εργασία. Αλλά πρέπει να είστε εκ των προτέρων για να συντονιστείτε στο γεγονός ότι αυτό το γεγονός δεν είναι εύκολο. Σε γενικές γραμμές, ακολουθήστε τις οδηγίες και αφαιρέστε αμέσως τυχόν προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, το κλιματιστικό θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, εκπληρώνοντας πλήρως όλα τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί.

Συνολικά, ακολουθήστε τις οδηγίες και εξαλείψτε αμέσως τα αναδυόμενα προβλήματα, αλλά μην ξεχνάτε την ασφάλεια!

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.