Εγκαθιστώντας την κουκούλα στην κουζίνα με τα δικά σας χέρια: πώς να συνδέσετε με ασφάλεια και να την ασφαλίσετε

Όταν μαγειρεύετε φαγητό, ο αέρας στην κουζίνα απαιτεί συνεχή ανακύκλωση. Ο ατμός από τη σόμπα, το καμένο γάλα, οι μυρωδιές των τροφίμων ή απλά τα υαλοπετάσματα δεν φέρνουν χαρά, ακόμα κι αν έχετε κάνει μια εξαιρετική επισκευή. Σήμερα θα σας πούμε πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα στην κουζίνα για να απαλλαγείτε από αυτά τα προβλήματα. Συνδέστε το σε όλους, αν γνωρίζετε τους κανόνες γείωσης και στερέωσης στον τοίχο. Επίσης, είναι απαραίτητο να καθορίσετε εκ των προτέρων ποιο είδος απορροφητήρα είναι σωστό για εσάς και ποια θα είναι η ισχύς της συσκευής. Με αυτό και ξεκινήστε.

Τύποι κουκούλες κουζίνας

Η εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα θα εξαρτηθεί από τον τύπο του επιλεγμένου μοντέλου. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι:

 • κρεμασμένο (επίσης αποκαλούμενο επίπεδο και πρότυπο) - στερεωμένο κάτω από το ντουλάπι πάνω από τη σόμπα.
 • ενσωματωμένο - τοποθετημένο μέσα στο ντουλάπι, έτσι ώστε να ταιριάζει απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο.

Συμβουλές! Ανεξάρτητα από τον τύπο, η τοποθέτηση της κουκούλας κουζίνας πάνω από την εστία είναι δυνατή μόνο σε ύψος 70 cm και πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να υποχωρήσετε 80 cm.

Λειτουργία λειτουργίας της κουκούλας

Εκτός από τον τύπο του εξαρτήματος, οι κουκούλες διαφέρουν στις λειτουργίες εξαερισμού.

 • Ρέοντας - τραβήξτε τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η μέθοδος αερισμού ονομάζεται εξαγωγή αέρα (λειτουργία εξάτμισης). Είναι πιο αποτελεσματικό και παραγωγικό.
 • Κουκούλες κυκλοφορίας - αφήστε τον αέρα μέσω των φίλτρων άνθρακα στο σώμα, στην έξοδο να πάρει φρέσκο ​​αέρα. Αυτό το μοντέλο δεν απαιτεί εξαερισμό στην κουζίνα του διαμερίσματος, οπότε η εγκατάστασή του μπορεί να ονομαστεί απλούστερη, αλλά λιγότερο αποδοτική από την άποψη του καθαρισμού.
Τύποι λειτουργιών εξαερισμού

Απαιτούμενη ισχύς

Μια σημαντική παράμετρος κατά την αγορά μιας κουκούλας είναι η απόδοση καθαρισμού της, η οποία μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Όπως θα μπορούσατε να μαντέψετε, αυτή η τιμή δείχνει πόσα κυβικά μέτρα αέρα ο καυσαερίων θα περάσει μέσα από την ώρα της λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στη Ρωσία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να ενημερώνεται 12 φορές την ώρα. Επομένως, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε πόση δύναμη χρειάζεστε για αυτόν τον απλό τύπο:

Χώρος κουζίνας * ύψος οροφής * 12 φορές

Επίσης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το αποθεματικό για την απώλεια ισχύος λόγω των καμπυλών του αγωγού, του μήκους του άξονα εξαερισμού και άλλων παραμέτρων. Για να γίνει αυτό, προσθέστε 30% στο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, εάν η κουζίνα σας έχει έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m και ύψος οροφής 2,5 μ., ο υπολογισμός θα φαίνεται ως εξής:

6 * 2,5 * 12 * 1,3 = 234 m3

Συμβουλές! Επίσης, κατά την αγορά, πρέπει να λάβετε υπόψη τον θόρυβο που παράγεται κατά την ενεργοποίηση του αερισμού, τον οποίο οι κατασκευαστές αναφέρουν σε ντεσιμπέλ. Μην αγοράζετε μοντέλα με θόρυβο άνω των 50 dB. Υπάρχουν σχεδόν απαλές κουκούλες με δύο ανεμιστήρες ή ένα εξωτερικό. Επιπλέον, ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με θήκη απορρόφησης ήχου.

Γείωση και μηδενισμός

Πριν να μάθετε πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα, αξίζει να αναφέρετε την ηλεκτρική ασφάλεια. Καθώς το εσωτερικό του κελύφους παίρνει πολλούς παφλασμούς λίπους και συσσωρεύει υγρασία, ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αυξάνεται όταν η κουκούλα είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.

Επομένως, η κουκούλα της κουζίνας, εγκατεστημένη με το χέρι, πρέπει να συνδεθεί στο δίκτυο με τρία καλώδια: φάση, έδαφος και μηδέν. Το σύρμα γείωσης σύμφωνα με το πρότυπο είναι κίτρινο με πράσινη λωρίδα. Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε γείωση για την ασφαλή χρήση της συσκευής.

Αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο και ο βρόχος γείωσης εγκατασταθεί υποδοχές τύπου του ευρώ, θα εμφανιστεί κανένα πρόβλημα: το καλώδιο σύνδεσης είναι συνδεδεμένο με τον ακροδέκτη γείωσης, το οποίο ορίζεται από ταινίες διαφορετικού μήκους ή λέξης γείωσης (GND). Εάν η τεχνολογία δεν παρέχει έναν σύνδεσμο γείωσης, τότε μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, έχοντας βιδώσει το καλώδιο στο μεταλλικό τμήμα της θήκης.
Το Euroset με συνδεδεμένη γείωση στη Ρωσία βρίσκεται μόνο σε νέα διαμερίσματα
Αλλά πολλοί μπορεί να μην βρουν μια έξοδο Euro και θα αναρωτηθούν: πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα, αν δεν υπάρχει έδαφος; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να κάνετε μηδενισμό με τα χέρια σας, αλλά σε καμία περίπτωση να μην συνδέσετε το ουδέτερο καλώδιο στους σωλήνες και τις μπαταρίες. Είναι απαραίτητο να συνδεθεί με ένα κενό ουδέτερο.

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το παράθυρο διακόπτη με μετρητές και να βρει το τοίχωμα του σωλήνα στον τοίχο όπου τα καλώδια πάνε (προσέξτε, ηλεκτροφόρα καλώδια 220!), Ή ένα ειδικό λεωφορείο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Πιθανότατα, θα βρείτε σε αυτό ένα έτοιμο καρφίτσα και τα ήδη συρματωμένα μηδενικά καλώδια. Αυτό είναι ένα κενό ουδέτερο, ο σωλήνας είναι απόλυτα γειωμένος. Είναι απαραίτητο να τραβήξετε από αυτήν στην κουζίνα ένα καλώδιο με εγκάρσια τομή τουλάχιστον 2,5 mm2 και συνδέστε τον απορροφητήρα μέσω αυτόματου διαχωριστή 6.3A.
Μηδέν ελαστικό στον φρουρό στην είσοδο

Δώστε προσοχή! Εάν υπάρχουν ήδη συνδεδεμένα καλώδια στο μηδέν, μην τα απενεργοποιήσετε καθόλου! Μπορεί να απειληθεί με ένα τρέχον χτύπημα. Βάλτε το καλώδιο πάνω από τους άλλους και σφίξτε το παξιμάδι. Εάν δεν υπάρχουν σύρματα και ο σωλήνας είναι ομαλός, καθαρίστε το και στερεώστε την επαφή του σύρματος στον σφιγκτήρα. Εάν δεν είστε έμπειροι σε αυτό το θέμα, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο.

Εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα

Σχέδιο αυτο-κατασκευασμένο κουτί αντι-επιστροφής με βαλβίδα Η εγκατάσταση εξαερισμού εξαερισμού στην κουζίνα σχεδόν πάντα παραβιάζει τον κανονικό αερισμό του διαμερίσματος. Συχνά συνιστάται να γροθιάσετε ένα πρόσθετο εξαερισμό για να το εγκαταστήσετε, αλλά αυτό δεν θα λύσει όλα τα προβλήματα. Το γεγονός είναι ότι αν το παράθυρο του άξονα εξαερισμού μεγεθυνθεί, το τμήμα του θα παραμείνει το ίδιο, οπότε η ποιότητα της ανταλλαγής αέρα δεν θα βελτιωθεί.

Η έξοδος από αυτή την κατάσταση είναι πολύ απλή: πρόκειται για την εγκατάσταση ενός πρόσθετου κιβωτίου με βαλβίδα κλαπέτου, η συσκευή της οποίας εμφανίζεται στη φωτογραφία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 2 τρύπες στο κουτί. Η βαλβίδα επισημαίνεται με κόκκινο χρώμα. Όταν είναι κλειστός (σε οριζόντια θέση), ο αέρας μπορεί να βγει με ασφάλεια από το παράθυρο, πραγματοποιώντας φυσικό αερισμό της κουζίνας.

Όταν δημιουργείται πίεση όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η βαλβίδα αλλάζει τη θέση της και κλείνει το πρώτο παράθυρο, αερίζοντας το με ένα καπό.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σχεδίου σύνδεσης είναι η απουσία αντίστροφης έλξης και η διατήρηση του φυσικού αερισμού όταν η κουκούλα είναι απενεργοποιημένη.

Η βαλβίδα ρυθμίζεται μέσω ενός αδύναμου και λεπτού ελατηρίου. Στο διάγραμμα φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή. Για το κάλυμμα της βαλβίδας, ένα ελαφρύ υλικό, όπως το αλουμίνιο ή το πλαστικό, ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή αγωγού

Υπάρχουν διάφοροι τύποι αεραγωγών κουζίνας για τη συσκευή αερισμού οικιακής χρήσης:
Πλαστικός αγωγός πιο συμπαγής και δυσδιάκριτος

 • Πλαστικοί αγωγοί από PVC - ισχυροί, ελαφροί και σιωπηλοί, καθώς σχεδόν δεν δημιουργούν αντοχή στον αέρα λόγω της ομαλής επιφάνειας. Υπάρχουν τόσο άκαμπτα στενά πλαστικά κουτιά όσο και ελαστικοί σωλήνες.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας αλουμινίου είναι ένα αρκετά απλό υλικό για αυτόματη συναρμολόγηση, μπορεί να λυγίσει ελεύθερα στο επιθυμητό μέγεθος. Μια άλλη ποιότητα της αυλάκωσης είναι η απουσία βουητού ή δονήσεων, σε αντίθεση με τα άκαμπτα κουτιά. Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα ενός τέτοιου αγωγού είναι μια άσχημη εμφάνιση, οπότε καταλάβετε πού να κρύψετε τον εξαερισμό, για παράδειγμα, στην οροφή από γυψοσανίδες.

Η διαδικασία τοποθέτησης της κουκούλας

Φυσικά, η τοποθέτηση μιας κουκούλας κουζίνας από τα χέρια του ατόμου εξαρτάται από τον τύπο και τη θέση του αεραγωγού. Πρώτον, θα εξετάσουμε την εγκατάσταση ενός παραδείγματος μιας ενσωματωμένης συσκευής σε ένα γραφείο.

Μηχανισμός αντιστροφής

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής δεν επιτρέπει στον αέρα να επιστρέψει στην κουζίνα
 • Αν αποφασίσετε να κάνετε τα πάντα για τη συνείδησή σας, τότε ξεκινήστε κάνοντας ένα κουτί για το cracker. Το σώμα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, γαλβανισμένο φύλλο ή φύλλο σύμφωνα με το σχήμα που αναφέρθηκε παραπάνω. Ή, για να μην υποφέρετε, απλά αγοράστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής που ανοίγει σαν πεταλούδα. Τοποθετείται μπροστά από τον άξονα εξαερισμού.
 • Για ευκολία, τοποθετήστε την θήκη στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Στη συνέχεια, στερεώστε το πιο σφιχτά, έχοντας κλείσει όλες τις εγκοπές με αφρό στήριξης και κολλημένο στο ντουλάπι, για να αποφύγετε την απήχηση.
 • Πρώτον, απλά δοκιμάστε το κέλυφος της κροκίστας και κάντε ένα σημάδι στο ντουλάπι για την τρύπα. Μετά από αυτό, μπορείτε να αφαιρέσετε το περίβλημα από τον τοίχο και να κόψετε μια τρύπα στο κάτω τοίχωμα με ένα ηλεκτρικό παζλ κάτω από το πλαίσιο. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μια τρύπα μέσα στην περιοχή σήμανσης με ένα μεγάλο τρυπάνι και, στη συνέχεια, εισάγετε μια λεπίδα πριονιού σε αυτό και αρχίστε να κόβετε το σχήμα που χρειάζεστε στο ντουλάπι.
 • Περαιτέρω, με τον ίδιο τρόπο δημιουργήστε τρύπες στα εσωτερικά ράφια (εάν υπάρχουν) κάτω από τον αγωγό. Στο επάνω τοίχωμα θα χρειαστεί να φτιάξετε μια τετράγωνη τρύπα με ένα περιθώριο 3-5 mm κάτω από το πυροκροτητή.

Σύνδεση αγωγού

 • Το επόμενο βήμα είναι να συνδέσετε τον αγωγό αέρα. Σπρώξτε την αυλάκωση στις οπές και στο επάνω τοίχωμα του ντουλαπιού δώστε το επιθυμητό σχήμα της πλατείας. Κόψτε την πτυχή με ένα μικρό περιθώριο, κόψτε τις γωνίες και λυγίστε τις προς τα έξω.
 • Τώρα το ντουλάπι με τις αυλακώσεις μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο. Μην ξεχάσετε να χειριστείτε όλες τις αρθρώσεις του αγωγού με στεγανωτικό σιλικόνης, έτσι ώστε να μην χαθεί η ισχύς.
 • Ασφαλίστε το σπιτικό κουτί στο περίβλημα έτσι ώστε να συνδέει την αυλάκωση με τον άξονα εξαερισμού. Επίσης κόλλησα με σιλικόνη και γεμίσαμε μεγάλες ρωγμές με αφρό.
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να διορθώσετε την κουκούλα στο περίβλημα. Βιδώστε το στις βίδες ή στους πείρους - αν η βάση είναι για τον τοίχο.
 • Στερεώστε σταθερά την αυλάκωση στην κουκούλα και στερεώστε την με ένα σφιγκτήρα. Σε αυτό το σημείο, δεν είναι απαραίτητο να λιπάνετε την άρθρωση με ένα στεγανοποιητικό.
 • Σε περίπτωση που συνδέσετε απευθείας την κουκούλα, απλά συνδέστε τον αγωγό αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να τα συνδέσετε εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πλέγμα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία φαίνεται στη φωτογραφία. Κυματοειδές για εξαερισμό
 • Όταν χρησιμοποιείτε αγωγούς PVC, η εγκατάσταση είναι παρόμοια: συνδέστε απλώς τους σωλήνες με τις γωνίες και τις εκτελέστε πριν από τον εξαερισμό.

Αξεσουάρ για πλαστικούς αγωγούς

Συμβουλές! Κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών του σωλήνα έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να παραμένει επαρκώς καλό. Σε κάθε στροφή, η ισχύς χάνεται κατά περίπου 10%.

Τοποθέτηση σε τοίχο χωρίς ντουλάπι

 • Μακριά από όλα πάνω από τη σόμπα έχουν τοίχους ντουλάπια, από φόβο για την ταχεία ζημιά τους από τον ατμό και την υψηλή υγρασία. Ειδικά, τα ντουλάπια τοίχων είναι συνήθως στενά, πράγμα που δεν σας επιτρέπει να στερεώνετε ευρείες κουκούλες μέσα. Εάν δεν υπάρχει ενσωματωμένο προσάρτημα, τότε για το σκοπό αυτό ένα πλαίσιο σχήματος U από τις γωνίες των πτερυγίων είναι στερεωμένο στον τοίχο. Αυτή η στερέωση λειτουργεί ως στήριγμα για το σώμα.
 • Και πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα κουζίνας, αν δεν λειτουργεί με τους συνήθεις πείρους στον τοίχο; Τέτοια προβλήματα συμβαίνουν συχνά στους ιδιοκτήτες των σόμπων αερίου, όταν ο σωλήνας παρεμβαίνει με την κανονική στερέωση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αγοράσετε μακριές βίδες υδραυλικών, φουρκέτες, οι οποίες, από τη μία πλευρά, μοιάζουν με βίδα, και από την άλλη, έχετε ένα νήμα με ένα παξιμάδι. Τους απλώς βιδώνετε στον τοίχο σαν πείρους και βάζετε το σώμα της κουκούλας στην απαραίτητη εσοχή από τον τοίχο.

Τοποθετήστε την κουκούλα κοντά στον αγωγό αερίου
Εγκατάσταση της κουκούλας στην κουζίνα - διδασκαλία βίντεο:

 • Και τελικά παραμένει μόνο η σύνδεση της κουκούλας στο ρεύμα, μέσω της εξόδου ή μόνιμης σύνδεσης μέσω μιας διάταξης ασφαλείας. Μην ξεχάσετε να συνδέσετε πρώτα το μηδενισμό, θα αφαιρέσει πιθανή τάση από την περίπτωση όταν οι ανεμιστήρες λειτουργούν.
 • Εάν όλα λειτουργούν, μπορείτε να βάλετε ένα διακοσμητικό πώμα και να απολαύσετε φρέσκο ​​αέρα ενώ μαγειρεύετε!
 • Συμπέρασμα

  Περίπου 2 φορές το χρόνο είναι απαραίτητο να καθαρίσετε την κουκούλα από την καύση για να αποφύγετε την ανάφλεξη. Τώρα ξέρετε πώς να καθορίσετε την κουκούλα για την κουζίνα και μπορείτε εύκολα να το κάνετε μόνοι σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε τους κανόνες ασφαλείας για ηλεκτρικές εργασίες και αν δεν είστε ισχυροί σε αυτούς, καλείτε καλύτερα έναν ηλεκτρολόγο.

  Ταξινόμηση των νεροχύτη κουζίνας. Δύο παραδείγματα εγκατάστασης νεροχύτη στην κουζίνα με τα χέρια τους. Πρόσθετος εξοπλισμός για εγκατάσταση.

  Πώς να συναρμολογήσετε ανεξάρτητα και να συνδέσετε ένα ντους με μια υψηλή παλέτα στο μπάνιο.

  Οδηγίες εγκατάστασης για πλαστικά παράθυρα (PVC) με βίντεο. Μετρήσεις, αποσυναρμολόγηση, εγκατάσταση με τα χέρια σύμφωνα με το GOST. Πώς να ρυθμίσετε σωστά την αποστράγγιση του νερού και το περβάζι.

  Εγκατάσταση της κουκούλας: αξιόπιστοι τρόποι σύνδεσης

  Η καθημερινή μαγειρική δεν έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο περιβάλλον της κουζίνας. Gary, ατμού και δυσάρεστες οσμές μεταφέρονται σε όλο το δωμάτιο, με αποτέλεσμα την ακατάλληλη εμφάνιση των επίπλων και του εξοπλισμού. Υποχωρούν από υγρούς τοίχους και ατμούς οροφής - ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο γίνεται εντελώς άσχημο. Μια απλή εγκατάσταση της κουκούλας θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα. Για να συνδέσετε τη συσκευή, μην χρειάζεται να είστε ειδικός υψηλής ποιότητας, απλά οπλίστε με τα απαραίτητα εργαλεία εγκατάστασης, μάθετε τα βασικά της εγκατάστασης και το πρόβλημα θα επιλυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Για να μεγιστοποιήσετε την ασφάλεια εργασίας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά γείωσης και τον τρόπο τοποθέτησης της συσκευής στον τοίχο.

  Διαφορετικοί τύποι κουκούλας

  Για να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τυπικά χαρακτηριστικά της επιλεγμένης μονάδας:

  • Αναρτημένα επίπεδα μοντέλα, τοποθετημένα πάνω από τη σόμπα. Μπορείτε να τα προσαρτήσετε στον τοίχο χρησιμοποιώντας μαζικά καρφιά-καρφιά. Η συσκευή ανακύκλωσης σε πολλά μοντέλα σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή χωρίς να συνδεθείτε με την έξοδο εξαερισμού.
  • Ενσωματωμένα μοντέλα ταιριάζουν τέλεια στη μικρή κουζίνα λόγω της προσάρτησης στο ντουλάπι και τοποθετημένα καλά πάνω από τη σόμπα. Το φίλτρο γράσου επιτρέπει σε αυτό να λειτουργεί κανονικά χωρίς αγωγό.
  • Οι συσκευές θόλου θεωρούνται η πιο κομψή και άνετη, η υψηλή ισχύς αναρρόφησης αυξάνει σημαντικά την τιμή τους.

  Προσοχή παρακαλώ! Όταν αγοράζετε μια κουκούλα για την κουζίνα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ανακυκλοφορία. Η απουσία ενός αγωγού εξαερισμού πάνω από την κουζίνα δεν θα επιτρέψει στην κουκούλα να λειτουργεί σε πλήρη λειτουργία.

  Επιπλέον, τα φίλτρα γράσου απαιτούν σταθερή αντικατάσταση. Η αποφυγή τέτοιων δαπανών θα επιτρέψει τον περιοδικό καθαρισμό του προϊόντος. Για την πλήρη ξήρανσή τους, χρειάζονται 1 ή 2 ημέρες.

  Χαρακτηριστικά της εργασίας

  Ανάλογα με τη λειτουργία εξαερισμού, οι απορροφητήρες μπορούν να είναι από τους παρακάτω τύπους:

  • Οι μηχανισμοί ροής που τοποθετούνται πάνω από την πλάκα ωθούν το νέφος μολυσμένου ατμού στην οπή αερισμού, γεγονός που εξασφαλίζει υψηλή παραγωγικότητα.
  • Οι συσκευές κυκλοφορίας καθαρίζουν τον αέρα λόγω των φίλτρων που είναι εγκατεστημένα στο περίβλημα. Δεν απαιτείται σύνδεση με τον εξαερισμό σε αυτή την περίπτωση. Η τοποθέτηση της κουκούλας στην κουζίνα είναι απλή, ωστόσο, το αποτέλεσμα καθαρισμού θα μειωθεί σημαντικά.

  Κατά τη διαδικασία αγοράς κουκούλες, πρέπει πάντα να ελέγχετε την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο αέρας πρέπει να ανανεώνεται κάθε 12 ώρες. Σύμφωνα με αυτές τις παραμέτρους, υπολογίζεται η ισχύς σχεδίασης.

  Είναι σημαντικό το επίπεδο θορύβου της λειτουργίας των παρεχόμενων οργάνων να διαφέρει σημαντικά, ο δείκτης αυτός θα πρέπει να μελετηθεί καλά. Η τιμή των 50 dB θα είναι άσκοπα υψηλή, είναι καλύτερα να επιλέξετε ακουστικές κουκούλες, καθώς και μοντέλα με ένθετα απορρόφησης ήχου.

  Η ασφάλεια δεν βλάπτει

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να θυμάστε την προσωπική ασφάλεια όταν εργάζεστε με ηλεκτρική ενέργεια. Η πιθανότητα ηλεκτροπληξίας αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας πάνω από την πλάκα ή την αναλφαβητική σύνδεση με το δίκτυο. Ασφαλίστε το όργανο με σωστή γείωση και καθαρή σύνδεση του καλωδίου τριών καλωδίων. Οι υποδοχές Euro προβλέπουν ήδη για τη δομή τους ασφαλή σύνδεση. Ένας ειδικός ακροδέκτης γείωσης επιτρέπει στο αντίστοιχο καλώδιο να στερεώνεται σε μια συσκευή, που υποδεικνύεται με έγχρωμες λωρίδες ή με την επιγραφή Ground (Γείωση).

  Αν μια τέτοια συσκευή για ηλεκτρική σύνδεση δεν παρέχεται στο διαμέρισμα, μπορεί να γίνει με το χέρι, συνδέοντας σε ένα ουδέτερο σύρμα. Μπορεί να βρεθεί σε μια ηλεκτρική ασπίδα, συνήθως μοιάζει με ένα έτοιμο πείρο που είναι ασφαλισμένο σε έναν τοίχο. Στη συνέχεια, τεντώνεται στην κουζίνα και συνδέεται με την κουκούλα μέσω μηχανής διαχωρισμού.

  Προσοχή παρακαλώ! Εάν, ωστόσο, το διαμέρισμα έχει σύνδεση με τα μηδενικά καλώδια, δεν πρέπει να τα αγγίξετε: ο κίνδυνος τρέχουσας καταπληξίας είναι πολύ υψηλός.

  Τοποθέτηση κουκούλες

  Η εγκατάσταση του απορροφητήρα κουζίνας καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του. Ο απλούστερος και πιο αξιόπιστος τρόπος είναι η τοποθέτηση σε τοίχο.

  1. Σημειώστε το σημείο αγκύρωσης ανάμεσα στην κουκούλα και τη σόμπα. Το βέλτιστο ύψος είναι 50-80 εκ. Διαφορετικά, η απόδοση απορρόφησης του επεξεργασμένου αέρα θα μειωθεί στο μηδέν.
  2. Χρησιμοποιώντας την προσαρμοσμένη κουκούλα, μετρήστε 4 βαθμούς.
  3. Κάνετε μια τρύπα πάνω από την πλάκα σε 8 mm.
  4. Βιδώστε βιδωτές βίδες για να τους κρεμάσετε.
  5. Στερεώστε τη συσκευή και βιδώστε τον πρόσθετο συνδετήρα πάνω από την πλάκα.

  Για πληροφορίες: σχεδόν όλα τα προϊόντα έχουν μια λεπτομερή εντολή σύνδεσης, αν δεν είναι διαθέσιμη, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Internet για βοήθεια.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης αγωγού

  Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού απαιτεί κυματισμό της επιθυμητής διαμέτρου και μήκους (από 60 cm έως 3 m), σφιγκτήρα, εξαερισμού. Η έξοδος που συνδέεται με τον τοίχο πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο με τον αγωγό και το ίδιο το άνοιγμα για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής. Για να εξασφαλίσετε ότι οι συνδέσεις είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτές, θα πρέπει να αποθηκεύσετε με στεγανωτικό και ταινία βαφής.

  • Πλαστικό - το πιο ανθεκτικό, ελαφρύ, σχεδόν χωρίς θόρυβο λόγω της ομαλότητας της εσωτερικής τους επιφάνειας.
  • Η κυματοειδή αλουμίνιο είναι το απλούστερο υλικό που δέχεται εύκολα οποιαδήποτε διαμόρφωση. Το κύριο πλεονέκτημα ενός κεκλιμένου σωλήνα είναι η αθόρυβη λειτουργία του.

  Για έναν αεραγωγό να εκτελεί σωστά τα καθήκοντά του, δεν συνιστάται να το περιορίσετε, διαφορετικά μπορεί να παραβιαστεί η ακεραιότητά του. Ιδιαίτερα επικίνδυνο για εύθραυστο υλικό είναι αιχμηρές καμπές. Αν ο σωλήνας σπάσει, μπορεί να σφραγιστεί με μια συνηθισμένη ταινία, ωστόσο, μετά από αυτές τις επισκευές το έργο της καπνοδόχου αλλάζει. Μια κεκλιμένη συσκευή είναι απίθανο να είναι σε θέση να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντά της.

  Θα αντιμετωπίσουμε την εγκατάσταση των εκχυλισμάτων τζάκι

  Για να χρησιμοποιήσετε τα χέρια σας για να βάλετε την κουκούλα πάνω από το τζάκι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον αγωγό αερισμού. Για να γίνει αυτό, η βαλβίδα στραγγαλισμού πρέπει να τοποθετηθεί στο κανάλι αέρα και να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη σφράγιση. Ενώ η συσκευή είναι σε αδράνεια, η βαλβίδα είναι κλειστή έτσι ώστε η θερμότητα από το σπίτι να μην πάει στο δρόμο. Η βαλβίδα αέρα της εγκατάστασης τζάκι δε θα πρέπει να εισέρχεται στο υπόγειο. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε τη συσσώρευση δυσάρεστου αέρα στο δωμάτιο.

  Συμβουλές! Συνιστάται η τοποθέτηση του αγωγού αέρα στην αιολική πλευρά: η αραίωση του αέρα βοηθά στην καλύτερη απόσπαση των δυσάρεστων οσμών από το σπίτι.

  Αφού εγκαταστήσετε το σωστό καπό με τα χέρια σας, ο εξαερισμός θα εξασφαλιστεί με τέλεια εργασία. Ελέγχει προσεκτικά τη θερμοκρασία των εκροών, η οποία πρέπει να είναι εντός 80 μοίρες. Η αύξηση αυτών των δεικτών προκαλεί υπερθέρμανση της γάστρας, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τους ενοικιαστές του σπιτιού. Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο απορροφητήρας τζακιού πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας, είναι καλύτερο να υπολογίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την περιοχή τομής των διαθέσιμων εξαεριστηρίων αερισμού.

  • υψηλής ταχύτητας και απλουστευμένο σχέδιο εγκατάστασης.
  • ευρεία περιοχή χρήσης ·
  • τέλεια αντικατάσταση της παραδοσιακής καμινάδας.
  • ταχεία απομάκρυνση της σκόνης και της βρωμιάς εκτός των εγκαταστάσεων.
  • εγκατάσταση σε οποιοδήποτε σημείο.
  • εξάλειψη τυχόν δυσάρεστων οσμών ·
  • φθηνότητα της συσκευής.

  Η παρουσία πολλών τρόπων λειτουργίας είναι εγγενής σε όλα σχεδόν τα σύγχρονα τζάκια.

  Απαιτούμενα εργαλεία για εργασία:

  • διατρητής;
  • κατσαβίδι?
  • όργανα μέτρησης.
  • σφυριά διαφόρων μεγεθών.
  • πείροι, βίδες.

  Η σειρά εγκατάστασης τζακιού:

  1. Προσδιορίστε με ακρίβεια το μέγεθος της μελλοντικής συσκευής.
  2. Τα σημεία στερέωσης της κουκούλας πρέπει να φέρουν οριζόντια γραμμή.
  3. Σημειώστε τη θέση των συνδετήρων.
  4. Τρυπήστε τρύπες με βάθος μεγαλύτερο από 50 mm.
  5. Τοποθετήστε τους πείρους στα τελικά ανοίγματα.
  6. Κρεμάστε την κουκούλα στα στοιχεία στερέωσης.
  7. Ελέγξτε τη δύναμη στερέωσης της συσκευής.
  8. Βιδώστε τις υπόλοιπες 2 βίδες μέσα από το πίσω πλαίσιο του πίνακα.

  Έτσι, η τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας δεν είναι δύσκολη, απλά πρέπει να δείξετε υπομονή, ακρίβεια και επιμέλεια. Περαιτέρω λειτουργία της συσκευής θα σχετίζεται με περιοδικό καθαρισμό καπνών και αιθάλης, δύο φορές το χρόνο θα είναι αρκετό. Με αυτό τον απλό τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε τυχαία πυρκαγιά.

  Έπιπλα και εσωτερικά αντικείμενα

  Καμία σύγχρονη κουζίνα δεν μπορεί να κάνει χωρίς τέντωμα. Είναι σχετικές σε ξεχωριστές κουζίνες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικές όταν το διαμέρισμα είναι ένα στούντιο όπου ο χώρος της κουζίνας συνδυάζεται με το σαλόνι και όλες τις μυρωδιές που εξαπλώνονται αμέσως σε όλο το δωμάτιο. Το άρθρο θα σας πει πώς να επιλέξετε και πώς να χτίσετε την κουκούλα στην κουζίνα με τα χέρια σας.

  Περιεχόμενα:

  Η μέθοδος τοποθέτησης του εκχυλίσματος εξαρτάται άμεσα από το μοντέλο του. Έτσι πρώτα πρέπει να εξετάσουμε ποιοι τύποι κουκούλας υπάρχουν.

  Τύποι κουκούλες κουζίνας

  Μια κουκούλα είναι μια συσκευή που φιλτράρει αέρα πάνω σε μια σόμπα ή μια εστία. Ταξινόμηση σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους.

  Η διαφορά στη μέθοδο καθαρισμού του αέρα

  • Κουκούλες με σύστημα καθαρισμού ροής. Αντιμετωπίζουν απόλυτα τον καθαρισμό του αέρα από τους λιπαρούς καπνούς και την αιθάλη. Συνδέστε απευθείας τον άξονα εξαερισμού. Για μέγιστη απόδοση, το μέγεθος της κουκούλας πρέπει να ταιριάζει ή να είναι μεγαλύτερο από την εστία. Για να χειριστεί το σύστημα ροής, εγκαθιστά ισχυρούς και αρκετά θορυβώδεις κινητήρες.
  • Οι κουκούλες ανακυκλώνονται. Έχουν φίλτρα άνθρακα. Περνώντας μέσα από αυτά, ο αέρας καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Οι κασέτες φίλτρων πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, δεν μπορούν να πλυθούν. Το πιο συχνά αυτό το σύστημα είναι εξοπλισμένο με επίπεδη μοντέλα κουκούλας.

  Συμβουλή: το φίλτρο είναι σε οποιοδήποτε τύπο κουκούλας. Αλλά κάπου αποτελείται από πολλά μεταλλικά πλέγματα στη συλλογή, τα οποία μπορούν να πλυθούν και κάπου είναι ένας άνθρακας μίας χρήσης. Εάν στα μοντέλα ανακύκλωσης η λειτουργία του είναι καθαρή, τότε σε απορροφητήρες με ροή προστατεύει τον άξονα αερισμού από μεγάλα σωματίδια λίπους.

  Είναι σημαντικό. Τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι εξοπλισμένα με ειδικό σύστημα ARS. Μόλις κάτι καίει στη σόμπα, ενεργοποιείται αυτόματα. Επιπλέον, έχει έναν αισθητήρα κίνησης, είναι πιο κοντά σε αυτόν, ο φωτισμός είναι φωτεινότερος.

  Η διαφορά στη μέθοδο προσκόλλησης

  • Θόλος ή τζάκι. Πρόκειται για συσκευές υψηλής ισχύος. Συχνά συμπληρώνεται από μεγάλη λειτουργικότητα. Συνδέονται με τον τοίχο πάνω από τη σόμπα, καταλαμβάνοντας όλο τον χώρο πάνω από τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται να αλλάζετε τα φίλτρα.
  • Ενσωματωμένο. Αυτά τα συμπαγή μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα στην κουζίνα, καθώς είναι ενσωματωμένα σε μια ειδική θέση. Απαιτούν άμεση σύνδεση με τον εξαερισμό, γεγονός που τους επιτρέπει να αντιμετωπίσουν το λίπος και τη δυσάρεστη οσμή. Τα σχάρες είναι μεταλλικά και απαιτούν τον τακτικό καθαρισμό τους. Το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων είναι αποδεκτό.
  • Νησί. Απαιτούν πολύ χώρο, επειδή είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο πάνω από τη σόμπα. Είναι εξοπλισμένα με ένα ισχυρό μοτέρ που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα την εργασία καθαρισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι συχνά τοποθετούνται στη μέση της κουζίνας, πάνω από το νησί που λειτουργεί. Τα αποσπάσματα αυτής της κατηγορίας έχουν όμορφα σχέδια και υψηλή τιμή.
  • Flat. Τοποθετήστε σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Αυτή η αυτόνομη συσκευή λειτουργεί από το δίκτυο. Διαθέτει ανεμιστήρα μέσης ισχύος που οδηγεί βρώμικο αέρα μέσω αντικαταστάσιμων κασετών. Το κόστος των ίδιων των απορροφητήρων είναι χαμηλό, σε αντίθεση με τα φίλτρα που θα πρέπει να αγοράζονται περιοδικά.
  • Γωνία. Σχετική εάν η σόμπα βρίσκεται στη γωνία της μονάδας κουζίνας. Λόγω της δημοτικότητας του καλουπιού, παράγεται με συστήματα ροής και ανακύκλωσης.

  Σημαντικό. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, θα πρέπει να προσέχετε το ύψος του. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του αερίου σε απόσταση 75-80 cm, και πάνω από την ηλεκτρική επιφάνεια - από 65 έως 80 cm.

  Τι είδους κουκούλα πρέπει να επιλέξετε

  Το εκχύλισμα επιλέγεται στο στάδιο του σχεδιασμού της κουζίνας. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τις ακριβείς διαστάσεις και τη μέθοδο προσκόλλησής του. Εκτός από αυτές τις παραμέτρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το επίπεδο θορύβου (ιδιαίτερα σημαντικό για διαμερίσματα στούντιο), η μέθοδος διαχείρισης και οι τρόποι λειτουργίας.

  Συμβουλή: Η ισχύς της κουκούλας πρέπει να υπολογίζεται με βάση τις συνολικές διαστάσεις της κουζίνας.

  Κατανάλωση ισχύος

  • Κατά κανόνα, οι κουκούλες οικιακής χρήσης έχουν σχεδόν την ίδια ισχύ. Αλλά υπάρχουν εσωτερικά μοντέλα που έχουν όμορφο σχεδιασμό, χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας και χρειάζονται πολύ χρόνο για να καθαρίσουν τον αέρα.
  • Αν το σύστημα καθαρισμού έχει επιλεγεί για τροφοδοσία, τότε ο συντελεστής ισχύος είναι πολύ σημαντικός. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο.
  • Για τον υπολογισμό με ακρίβεια την ισχύ, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε έναν τύπο που αποτελείται από την αναλογία του κυβικού όγκου της κουζίνας και σχεδίασης απόδοση. Για παράδειγμα, το μήκος κουζίνα 6 m, πλάτος 3 m, το ύψος της οροφής του 3 μ. Το κυβικό όγκο των 54 m³ αποκτάται. Η προκύπτουσα τιμή πολλαπλασιάζεται επί 10 για να ληφθούν 540 m³ / h. Είναι σε αυτή τη μορφή και υποδεικνύει την ικανότητα του κατασκευαστή στα χαρακτηριστικά. Η προκύπτουσα τιμή είναι η χαμηλότερη τιμή όταν επιλέγετε την κουκούλα, διαφορετικά το μοντέλο δεν θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα.

  Τρόποι λειτουργίας

  • Σχεδόν όλες οι μοντέρνες κουκούλες διαθέτουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ένας διακόπτης με κουμπιά, τον οποίο μπορείτε να επιλέξετε από έναν από τους δύο τρόπους λειτουργίας. Αλλά πιο συχνά - μερικά κουμπιά (4 ή περισσότερα). Οι ακριβότερες κουκούλες έχουν έλεγχο αφής.

  Επίπεδο θορύβου

  • Ο βαθμός θορύβου επηρεάζεται από την χωρητικότητα του αέρα (η παράμετρος που υπολογίζεται με τον όγκο της κουζίνας) και την ισχύ του ανεμιστήρα. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο υψηλότερο είναι ο θόρυβος.
  • Αλλά, κατά κανόνα, οι επιλογές χαμηλού κόστους φτερώνουν πιο έντονα λόγω της χαμηλότερης ποιότητας των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ως εκ τούτου, αξίζει να ελέγξετε το έργο του ακόμα και όταν αγοράζετε στο κατάστημα.

  Σε ποιο ύψος είναι σωστά τοποθετημένη η κουκούλα

  Υπάρχουν μέσες συστάσεις για την επιλογή ύψους για την κουκούλα κουζίνας. Ωστόσο, για κάθε μοντέλο ο κατασκευαστής παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ύψος που χρειάζεται να καθοριστεί και εξαρτάται από την χωρητικότητά του.

  • Κατά μέσο όρο, η κάτω άκρη του πρέπει να είναι πάνω από την πλάκα κατά 65-90 cm. Όσο χαμηλότερο, τόσο πιο αποτελεσματικό είναι το έργο του. Αλλά αν τοποθετήσετε την κουκούλα κάτω από 65 cm, τα μεμονωμένα στοιχεία ενδέχεται να επιδεινωθούν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, του πολύ ισχυρού ατμού ή του λιπαρού ψεκασμού. Και θα είναι ενοχλητικό να μαγειρεύουμε. Για να τοποθετήσετε πάνω από 90 cm είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση που η ανάπτυξη του ιδιοκτήτη είναι υψηλή και η χωρητικότητα της συσκευής είναι επαρκής.

  Συμβουλή: Εάν η ηλεκτρική κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε το ύψος τοποθέτησης της κουκούλας είναι 65-70 cm, και εάν είναι αέριο, τότε 75-90 cm.

  Εγκαθιστώντας την κουκούλα με τα χέρια σας

  • Οι κουκούλες θόλου διαθέτουν σύστημα διήθησης ροής και απαιτούν άμεση σύνδεση με τον άξονα εξαερισμού. Για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα δίπλα του πρέπει να τοποθετηθεί υποδοχή.
  • Πριν από τη συναρμολόγηση της κουκούλας, το σετ κουζίνας θα πρέπει ήδη να εγκατασταθεί. Λαμβάνοντας υπόψη το ύψος και το πλάτος του προϊόντος, πραγματοποιούνται σημάνσεις κάτω από αυτό.
  • Η κουκούλα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στον τοίχο. Ως εκ τούτου, κάτω από τα εξαρτήματα για την κουκούλα στην κουζίνα, πρώτα τρυπήστε τρύπες (εάν ο τοίχος είναι ξύλινος) ή κοίλα έξω με ένα διάτρητο (εάν σκυρόδεμα ή τούβλο). Σε αυτά εισάγετε πείρους και σε αυτούς με βίδες στερεώστε τους συνδέσμους για ένα εκχύλισμα (το οποίο πηγαίνει στο σύνολο).
  • Όταν το πλαίσιο είναι στερεωμένο στον τοίχο, είναι καιρός να συνδέσετε την κουκούλα με τα χέρια σας. Για να το κάνετε αυτό, στο πάνω μέρος του θόλου, τοποθετήστε την αυλάκωση στον αγωγό και σφραγίστε σφιχτά με ένα ζυγό. Το δεύτερο άκρο οδηγείται στην σχάρα αερισμού και σταθεροποιείται. Για να το σφραγίσουν, πωλούν πλαστικά περιγράμματα.
  • Με τη βοήθεια μιας ανάμνησης, ελέγξτε την αποτελεσματικότητα της κουκούλας και αν όλα είναι καλά, η αυλάκωση καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κάλυμμα που συνοδεύει την κουκούλα.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα με τα χέρια σας

  Σε αντίθεση με την κουκούλα, το ενσωματωμένο είναι σχεδόν αόρατο στην κουζίνα. Τοποθετείται είτε σε αρθρωτό κιβώτιο είτε σε συρόμενο πάνελ. Εξετάστε έναν ευκολότερο τρόπο εγκατάστασης στο ντουλάπι.

  • Η αρθρωτή θήκη, στην οποία είναι κατασκευασμένη η κουκούλα, διατίθεται αυστηρά σύμφωνα με το μέγεθός της. Αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να περιλαμβάνονται στις οδηγίες για την κουκούλα.

  Συμβουλή: Εάν η κουζίνα είναι ήδη έτοιμη, τότε θα πρέπει να κάνετε μια κατάλληλη για το μέγεθος. Και αν το ίδιο το ντουλάπι μπορεί να μειωθεί ανεξάρτητα, τότε η πρόσοψή του θα πρέπει να παραγγελθεί εκ νέου.

  • Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ενσωματωμένη, η κάτω άκρη της θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο του θαλάμου. Ως εκ τούτου, ο πυθμένας ανυψώνεται στο ύψος της συσκευής και βιδώνεται σε αυτήν. Το βάρος της δομής είναι αρκετά μεγάλο, είναι απαραίτητο να συναρμολογηθεί προσεκτικά το περίβλημα. Το κάτω μέρος συνιστάται να στερεώνεται στις κοχλίες Euro.
  • Το περίβλημα θα καλύψει τον αεραγωγό. Σε αυτό κόβεται μια τρύπα για τον κυματοειδή σωλήνα. Εάν ο άξονας εξαερισμού βρίσκεται στον τοίχο πίσω από το ντουλάπι (όπως συμβαίνει συχνά στις εξοχικές κατοικίες ειδικά για το σχέδιο), τότε βλέπετε πίσω και πίσω. Αν όπως στο διαμέρισμα στην οροφή, τότε το ανώτερο.
  • Το περίβλημα τοποθετείται στο πάτωμα, στην πλευρά του και σε αυτό, σε βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, βιδώστε το σώμα της κουκούλας. Στη συνέχεια, όλα τοποθετούνται και σταθεροποιούνται. Λόγω του μεγάλου βάρους του ντουλαπιού με την κουκούλα, δεν αρκεί να το συνδέσετε στον τοίχο με τους κοχλίες. Για οπλισμό, το μεταλλικό προφίλ για τις αρθρωτές ντουλάπες αρχικά βιδώνεται στον τοίχο και το συγκρότημα είναι ήδη κρεμασμένο πάνω του.
  • Στη συνέχεια, η κουκούλα είναι στερεωμένη στην κουκούλα και στον εξαερισμό. Ο απορροφητήρας συνδέεται στην έξοδο και δοκιμάζεται για λειτουργία. Απομένει να επισυνάψετε την πρόσοψη του υπουργικού συμβουλίου και οι εργασίες για αυτό τελείωσαν.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια επίπεδη απορροφητήρα ανακύκλωσης

  • Αυτή είναι μια αναρτημένη δομή που κρέμεται πάνω από την εστία. Δεδομένου ότι το σύστημα καθαρισμού σε αυτό ανακυκλώνει, επομένως, δεν έχει αγωγό αέρα και το σχήμα του είναι επίπεδο.

  Συμβουλή: Για σωστή λειτουργία, συνιστάται η αλλαγή των φίλτρων 2-3 φορές το χρόνο.

  • Στην κουκούλα υπάρχουν τρύπες για τη στερέωση του στον τοίχο. Κάτω από αυτά στον τοίχο, ο διάτρητος κάνει τρύπες και εισάγει τα καρφιά-καρφιά.
  • Σε αυτά είναι τοποθετημένα τέντες (αν περιλαμβάνονται) και είναι προσαρτημένα στην κουκούλα.
  • Απομένει μόνο να συνδεθεί με το δίκτυο και η κουκούλα είναι έτοιμη για λειτουργία.

  Χρήσιμες συμβουλές

  Η αρχή της εγκατάστασης της κουκούλας είναι απλή, αλλά υπάρχουν και αποχρώσεις που θα καθορίσουν την ποιότητα της λειτουργίας και την ευκολία χρήσης.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με την κουκούλα

  • Μόνο με την ανεξάρτητη κατασκευή του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε ένα άνοιγμα στην κουζίνα κάτω από την κουκούλα με τέτοιο τρόπο ώστε να βρίσκεται δίπλα-δίπλα και μόνο ένας μικρός προσαρμογέας είναι απαραίτητος για τη σύνδεση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιείται είτε ένας εύκαμπτος κυματοειδής σωλήνας είτε ένας πλαστικός άκαμπτος σωλήνας για τον αγωγό.
  • Αν η επιλογή έπεσε σε πλαστικό εύκαμπτο σωλήνα, τότε χρειάζονται εξαρτήματα με τη μορφή γωνιών περιστροφής. Θα απαιτήσει επίσης τουλάχιστον 2 προσαρμογείς, οι οποίοι συνδέουν τον αγωγό με την εξάτμιση και τον εξαερισμό.
  • Όλες οι διασταυρώσεις ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά για να επιτευχθεί η πλήρης στεγανότητα που βάζουν στο σφραγιστικό.
  • Το κύριο πλεονέκτημα ενός τέτοιου σωλήνα είναι μια όμορφη εμφάνιση, η οποία δεν χρειάζεται πρόσθετη διακόσμηση με οθόνες και κουτιά.
  • Είναι πολύ πιο εύκολο να εργαστείτε με ένα πλαστικό κυματοειδές σωλήνα, αλλά λόγω της χαμηλής αισθητικής του, είναι επιθυμητό να το αποκρύψετε.
  • Εάν για την επένδυση στον εξαερισμό είναι απαραίτητο να φουσκώνετε σωλήνες ή γωνίες, ο κυματοειδής σωλήνας είναι απλά αναντικατάστατος. Εύκολα παρακάμπτει όλα τα εμπόδια χωρίς πρόσθετα στοιχεία σύνδεσης.
  • Goffre πωλούν διαφορετική διάμετρο, θα πρέπει να επιλέξετε το μέγεθος της τρύπας στην κουκούλα.

  Συμβουλή: Για να μειώσετε το θόρυβο, συνιστάται να τεντωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο πριν από την εγκατάσταση.

  • Το ένα άκρο της αυλάκωσης συνδέεται με την κουκούλα και σφίγγεται με ένα ζυγό. Η σταθεροποίηση είναι ανθεκτική και δεν απαιτείται πρόσθετη μόνωση. Στον αεραγωγό στερεώνεται με σχάρα.

  Συμβουλή: Εάν υπάρχει υποψία αλλοίωσης της κουκούλας, αντικαταστήστε την αυλάκωση. Όταν χρησιμοποιείται σε αυτό, λιπαίνονται και τα εγκαύματα εγκαθίστανται, τα οποία παρεμποδίζουν την αποτελεσματική λειτουργία.

  Πώς να συνδέσετε σωστά τον αγωγό με τον εξαερισμό

  • Ο εξαερισμός είναι σε κάθε διαμέρισμα που βρίσκεται στην κουζίνα και το μπάνιο και είναι μια σχάρα και ένα άνοιγμα πίσω από αυτό που πηγαίνει στο σύστημα εξαερισμού των ορυχείων του σπιτιού.
  • Για να επισυνάψετε μια κουκούλα σε αυτήν, μια ειδική ασπίδα αγοράζεται στο κατάστημα οικιακών ειδών. Είναι το ίδιο μέγεθος με τη μάσκα στον εξαερισμό.
  • Η σχάρα αφαιρείται και ένα πτερύγιο στερεώνεται στη θέση του, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό πλαστικό με μια στρογγυλή οπή για τον αγωγό του αεραγωγού.

  Δυστυχώς, η άμεση σύνδεση όμως και απλή, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα. Κατά το σχεδιασμό των παλιών σπιτιών, ο εξαερισμός δεν προβλεπόταν για τη χρήση του για κουκούλες σε κάθε διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, μέσω του κοινού καναλιού, η μυρωδιά μέσω της κουκούλας μπορεί να σφίγγεται στα γειτονικά διαμερίσματα. Επιπλέον, η πίεση της ροής του αέρα στο μεταλλείο θα αλλάξει και μόνο οι πιο ισχυροί απορροφητήρες μπορούν να εξαγάγουν αέρα σε αυτό.

  • Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προσκαλέσετε έναν ειδικό αεραγωγό, ο οποίος μετά από μια επιτόπια έρευνα θα δώσει συστάσεις για την επιλογή του μοντέλου της κουκούλας, της ισχύος του. Ίσως και θα εκτελέσει τον απαραίτητο καθαρισμό του εξαερισμού.
  • Μπορείτε επίσης να κάνετε αερισμό μόνος σας συνδέοντας τον αγωγό απευθείας στο δρόμο μέσω του παραθύρου.
  • Η τελευταία επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός απορροφητήρα ανακύκλωσης, ο οποίος δεν απαιτεί αεραγωγό.

  Συμβουλή: Τα σύγχρονα σπίτια διαθέτουν ατομικούς αεραγωγούς και δεν θα υπάρξουν τέτοια προβλήματα.

  Τοποθετώντας την κουκούλα της κουζίνας με τα δικά σας χέρια βίντεο

  Πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια ροζέτα;

  • Πολύ συχνά, οι κουκούλες έχουν πολύ μικρό σύρμα για να φτάσουν σε μια κανονική έξοδο. Και στα περισσότερα σπίτια δεν υπάρχει ειδική έξοδος γι 'αυτό. Ως εκ τούτου, είτε πρέπει να κάνετε καλωδίωση και το περίβλημα τοίχου, είτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο επέκτασης.
  • Εάν οι επισκευές γίνονται στην κουζίνα, συνιστάται να δημιουργηθεί ξεχωριστή έξοδος για την κουκούλα.
  • Δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με την πλάκα και το νεροχύτη. Είναι καλύτερο να το κάνετε, δεξιά ή αριστερά από την κουκούλα.
  • Για την προστασία από τις τάσεις τάσης και την καύση του κινητήρα, η πρίζα είναι γειωμένη.

  Η συναρμολόγηση και η εγκατάσταση της κουκούλας είναι μια αρκετά απλή διαδικασία που μπορείτε να χειριστείτε μόνοι σας. Αλλά είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες που δίνονται στο συγκεκριμένο μοντέλο. Και τότε η κουζίνα, και ολόκληρο το διαμέρισμα, θα είναι υπό αξιόπιστη προστασία από την καύση και τις έντονες μυρωδιές.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πολλοί, επιλέγοντας την κουκούλα, αμφιβάλλουν αν μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, ή καλύτερα να καλέσετε έναν ειδικό. Αυτό το έργο δεν είναι καθόλου δύσκολο και κάθε άτομο που κρατάει τουλάχιστον μία φορά στα χέρια του ένα τρυπάνι και ξέρει τουλάχιστον κάτι για την ηλεκτρική ενέργεια θα το αντιμετωπίσει.

  Πρώτον, πρέπει να επιλέξετε την κουκούλα, την κατάλληλη ένταση για την κουζίνα σας. Για να γίνει αυτό, υπολογίστε την κυβική χωρητικότητα του δωματίου, δηλαδή πολλαπλασιάστε την περιοχή κατά το ύψος και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά 10 φορές. Ως αποτέλεσμα, πάρτε το εύρος ζώνης που απαιτείται για τις εγκαταστάσεις σας. Ο σχεδιασμός της κουκούλας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικός: ευθεία, θόλος, κλίση και εξαρτάται μόνο από τις προτιμήσεις σας.

  Απλή κουκούλα είναι συνήθως ενσωματωμένο στο ντουλάπι, δηλαδή, είναι συνδεδεμένο με αυτό. Βολικό, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, προτείνεται εάν είναι απαραίτητο. Η κουκούλα είναι κατασκευασμένη με τζάκι, μαζική, κατάλληλη για μεγάλα δωμάτια. Συνδέεται στον τοίχο.

  Έξω κουκούλα. Η πιο καινοτόμος συσκευή. Τοποθετήθηκε στον τοίχο. Έχει μια πολύ εμφανή, μοντέρνα εμφάνιση. Παίρνει τον αέρα όχι μέσω της σχάρας, αλλά μέσα από μικρές τρύπες, ως αποτέλεσμα της οποίας δεν είναι απαραίτητο να πλένετε τα στοιχεία του πλέγματος, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Επιπλέον, οι κουκούλες είναι συχνά εξοπλισμένες με εξουδετερώσεις. Είναι τριών ειδών.

  • Υπεριώδη. Η κουκούλα είναι εξοπλισμένη με λαμπτήρες υπεριώδους ακτινοβολίας, οι οποίοι καθαρίζουν τον αέρα. Ένας τέτοιος εξουδετερωτής είναι απολύτως ασφαλής και το φως των λαμπτήρων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως οπίσθιος φωτισμός, αν και η τιμή αυτών των λαμπτήρων δεν είναι μικρή και θα πρέπει να αλλάξουν κατά μέσο όρο μία φορά κάθε δύο χρόνια.
  • Χημικός. Εκτοξεύουν ουσίες που εξουδετερώνουν τη μυρωδιά. Μπορεί να προκαλέσει αλλεργία, να απαιτεί συχνή αντικατάσταση
  • Ιονισμός. Λειτουργούν με τη μέθοδο των συμβατικών ιονιστών, αλλά η απόρριψη παράγει ένα υψηλότερο, το οποίο είναι επιβλαβές για ένα άτομο που μαγειρεύει κοντά σε μια κουζίνα επειδή είναι σε ένα σταθερό ηλεκτρικό πεδίο με ένταση υψηλότερη από τα πρότυπα.

  Αφού έχετε αποφασίσει για τον τύπο της κουκούλας και τη διακίνηση της, αξίζει να δούμε τι αρχή της εργασίας χρειάζεστε.

  Εάν το σπίτι έχει εξαερισμό, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κουκούλα με αρχή εκκένωσης της λειτουργίας. Δηλαδή, παίρνει αέρα από την κουζίνα, και με τον αερισμό τον βγάζει έξω στο δρόμο.

  Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός στο σπίτι, τότε να μην το κάνετε, μπορείτε να αγοράσετε μια κουκούλα με καθαρισμό ανακυκλοφορίας. Παίρνει αέρα από την κουζίνα, αφήνει το μέσα από μια σειρά φίλτρων και τον ωθεί πίσω στο δωμάτιο.

  Κανόνες και απαιτήσεις

  Οι κανόνες εγκατάστασης των κουκούλες είναι οι ίδιοι, ανεξάρτητα από το μοντέλο που επιλέγετε.

  Δεδομένου ότι ο απορροφητήρας είναι μια ηλεκτρική συσκευή στην οποία συσσωρεύεται λίπος και υγρασία, μπορεί να συμβεί βλάβη του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω του περιβλήματος. Ως αποτέλεσμα, ένα άτομο μπορεί να υποστεί ηλεκτροπληξία. Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να το γειώσετε κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Η καλωδίωση στα σύγχρονα σπίτια είναι εφοδιασμένη με έναν βρόχο γείωσης και εδώ πρέπει να προκύψουν προβλήματα. Συνδέστε το φις στην πρίζα και τα πάντα είναι έτοιμα.

  Εάν ο βρόχος γείωσης δεν είναι στο σπίτι σας, πρέπει να γίνει. Μην φοβάστε, δεν χρειάζεται να τεντώσει το καλώδιο και να το θάψει βαθιά στο έδαφος. Αλλά και να το διορθώσετε τις σωληνώσεις, θερμαντικά σώματα δεν είναι απαραίτητη, είναι γεμάτη με τα ίδια πρόκλησης τραυματισμών, καθώς αφήσει την κουκούλα χωρίς λόγο σε όλα, επιπλέον, μια ηλεκτρική εκκένωση στις μετώπες μπορεί να πάει στους γείτονες, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

  Για να οργανώσετε τον βρόχο γείωσης, πρέπει απλά να συνδέσετε τον πίνακα σας, όπου υπάρχει ένας σωλήνας από τον οποίο φεύγει μια δέσμη καλωδίων. Αυτό είναι το κενό ουδέτερο, στο οποίο πρέπει να συνδέσετε το έδαφος. Εάν έχει ήδη καλώδια, μην τα αποσυνδέετε, απλά το διορθώστε στην κορυφή, χωρίς να ξεχνάτε να τα καθαρίζετε εκ των προτέρων. Για τη γείωση είναι κατάλληλο ένα καλώδιο τριών καλωδίων με διατομή 2,5 kV. mm.

  Ένα άλλο μέτρο ασφαλείας κατά την εγκατάσταση του καλύμματος είναι η απόσταση από αυτό στην εστία. Δεδομένου ότι η επιφάνεια πάνω από την κουκούλα θερμαίνεται, ο ατμός προέρχεται από τις κατσαρόλες και ψεκάζει το λάδι, υπάρχουν κανόνες για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα.

  Το ύψος από την ηλεκτρική κουζίνα στην κουκούλα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 70 cm και υπό την προϋπόθεση της κουζίνας αερίου αυτό το μέγεθος αυξάνεται στα 80 cm.

  Επίσης, για να εξαγάγετε ο εξαερισμός κουζίνα για να λειτουργήσει σωστά, αν σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι, πρέπει να συμμορφώνονται, δηλαδή το εύρος ζώνης πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την κουκούλα, διαφορετικά όλοι μολυσμένος αέρας θα επιστρέψει το διαμέρισμά σας μέσα από άλλα ανοίγματα για εξαερισμό, ή να τους γείτονές τους, που δεν είναι επίσης καλό.

  Η τοποθέτηση της κουκούλας στον τοίχο θα πρέπει επίσης να είναι αξιόπιστη. Από τη στιγμή που μαγειρεύετε, αν ο καυσαερίων είναι εγκατεστημένος εσφαλμένα, μπορεί να πέσει στο κεφάλι σας και να προκαλέσει τραυματισμό. Εάν ο τοίχος, όπου πρόκειται να συνδεθεί ο απορροφητήρας, είναι κατασκευασμένος από γυψοσανίδες, είναι απαραίτητο να ενισχυθεί το σημείο στερέωσης του εκχυλίσματος με ξύλινα τεμάχια πριν ξεκινήσει η επισκευή.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα από μόνοι σας θα χρειαστείτε το ακόλουθο εργαλείο, το οποίο είναι κατ 'αρχήν σε οποιοδήποτε σπίτι:

  • μολύβι;
  • ρουλέτα;
  • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
  • ηλεκτρικό παζλ με ένα "καθαρό κόψιμο" πριόνι?
  • κατσαβίδι.

  Επίσης, πρέπει να αγοράσετε πείρους, βίδες, αυλακώσεις ή πλαστικό αεραγωγό για να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό.

  Αν σκοπεύετε να αποκρύψετε τον εύκαμπτο σωλήνα εξαερισμού, τότε πρέπει αμέσως να αγοράσετε ένα φύλλο γυψοσανίδας, οδηγούς, στόκος, μπογιά.

  Τοποθέτηση κεκλιμένου ή θόλου κουκούλας

  Κατ 'αρχήν, τα στάδια εγκατάστασης του καλύμματος από το ότι είναι θολωτό ή κεκλιμένο, δεν είναι πολύ διαφορετικά. Το έργο δεν είναι δύσκολο και όλοι μπορούν να το κάνουν. Σκεφτείτε τα πάντα και μην ξεχνάτε το ύψος της τοποθέτησης της κουκούλας πάνω από την εστία.

  Στάδια εγκατάστασης

  Αν έχετε αγοράσει σύστημα ανακύκλωσης αέρα ανακύκλωσης, τότε δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με τον αγωγό εξαερισμού. Απλά το τοποθετήστε στον τοίχο πάνω από την εστία. Αυτή είναι μια καλή επιλογή για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία χωρίς σύστημα εξαερισμού ή σε διαμερίσματα όπου η κουζίνα έχει απομακρυνθεί από το σύστημα εξαερισμού του δωματίου.

  Αλλά αν εγκαταστήσετε την κουκούλα με σύστημα αερισμού εκκένωσης, πρώτα απ 'όλα πρέπει να οργανώσετε ένα σύστημα εξαερισμού.

  Το πιο δημοφιλές είναι η έξοδος αερισμού μέσω του τοίχου. Μπορεί να υλοποιηθεί με τρεις τρόπους.

  • Φυσική εκροή. Αυτός ο εξαερισμός, ο οποίος λειτουργεί με βάση τους νόμους της φυσικής, λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία, υπάρχει μια ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα, μέσω ενός βυθίσματος.
  • Μηχανική εκροή. Εδώ εφαρμόζεται εξαναγκασμένη ροή αέρα λόγω του ανεμιστήρα. Εδώ, τα ανοίγματα εξαερισμού που βλέπουν στο δρόμο είναι πολύ μικρότερα από την πρώτη επιλογή.
  • Συνδυάζει και τους δύο τρόπους. Όταν οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν, ο εξαερισμός πραγματοποιείται φυσικά, όταν δεν υπάρχει έλξη, ο ανεμιστήρας ανάβει.

  Όταν ο εξαερισμός του σπιτιού είναι εξοπλισμένος, προχωρήστε στην εγκατάσταση.

  1. Κάνουμε μια κλειστή βαλβίδα, η οποία δεν θα αφήσει τον αέρα πίσω στην κουζίνα.
  2. Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο.
  3. Τοποθετούμε τη βαλβίδα ελέγχου βαλβίδας στην οπή εξαερισμού.
  4. Συνδέουμε το κυματοειδές σωλήνα με κουκούλα και κροτίδα.
  5. Κλείνουμε τον αγωγό με κουτί.
  6. Συνδέουμε την κουκούλα στον ηλεκτρισμό.
  7. Ρυθμίστε το χειριστήριο αφής.

  Σύνδεση στον εξαερισμό

  Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής, ή, κοινά, μια πυροκροτητή. Αυτό είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού, το οποίο δεν θα επιτρέψει αέρα από αυτό να επιστρέψει στο διαμέρισμα.

  Για να γίνει αυτό, από ένα κομμάτι κασσίτερου κάνουμε ένα κουτί με τις διαστάσεις της οπής 3/4 της διαμέτρου του αγωγού. Επομένως, λαμβάνουμε υπόψη ότι η περιοχή της διατομής του είναι ίση με την περιοχή του ανοίγματος αερισμού.

  Στη συνέχεια, από λεπτό αλουμίνιο πάχους 0,5 cm, κάνουμε φράγμα. Είναι τοποθετημένα σε ελατήριο με το κύριο σώμα έτσι ώστε όταν ο αέρας επιστρέφει από το σύστημα αερισμού, η ροή του είναι κλειστό, και όταν ο αέρας που βγαίνει από το διαμέρισμα ήταν σε θέση να ανοίξει το ρεύμα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε ένα μαλακό λεπτό ελατήριο, η διάμετρος του σύρματος από το οποίο είναι κατασκευασμένο, δεν πρέπει να υπερβαίνει 0,3 mm, το μήκος 12 cm, πλάτος -. Όχι άκαμπτο περισσότερο από 0,5 cm ελατηρίου δεν είναι κατάλληλο για τους σκοπούς αυτούς. Σφίξιμο του ελατηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε η πόρτα είναι αναγκασμένοι ανοιχτό από το χέρι και να απελευθερώνεται σιγά-σιγά πίσω στη θέση του. Λεπτομέρειες μπορούν να προβληθούν στο διάγραμμα.

  Εάν τοποθετηθεί ένα ντουλάπι πάνω από την εστία όπου σχεδιάζεται να τοποθετηθεί ο απορροφητήρας, τότε πρέπει πρώτα να κόψει το άνοιγμα του σωλήνα εξαερισμού στο πάνω και στο κάτω τοίχωμα. Για να γίνει αυτό, το ηλεκτρικό παζλ τρυπάνι μια αντίστοιχη σχισμή στο τοίχωμα του πυθμένα και το ράφι. Στο επάνω μέρος, κάντε μια τρύπα τετράγωνο για να εγκαταστήσετε ένα κουτί με ένα cracker.

  Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών εργασιών, προχωράμε στη συλλογή της κατασκευής.

  Δεδομένου ότι ο αγωγός αέρα δεν περιλαμβάνεται στις κουκούλες, η καλύτερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής σωλήνας. Είναι εύκολο να το εγκαταστήσετε (κόβεται με συνηθισμένο ψαλίδι, στροφές χωρίς εργαλεία) και, επιπλέον, δεν κάνει θόρυβο και δεν κουδουνίζει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάτι που δεν μπορεί να λεχθεί για ένα άκαμπτο κιβώτιο. Έχει επίσης καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

  Πρώτα βγάζουμε την αυλάκωση στις οπές του ντουλαπιού. Πριν τραβήξουμε την κορυφή, σχηματίζουμε ένα τετράγωνο από το σωλήνα. Είναι εύκολο να το κάνετε, απλά κάμπτεται στα χέρια σας. Στην κορυφή, ο σωλήνας είναι ελαφρώς τεντωμένος και λυγισμένος. Στη συνέχεια, κόψτε το στην άκρη του κουτιού με σιλικόνη. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το κουτί βαλβίδας ελέγχου στην οπή εξαερισμού και κολλήστε το στο ντουλάπι.

  Μετά από 30 λεπτά, όταν η σιλικόνη στεγνώνει, μπορείτε να γεμίσετε απαλά τις οπές ανάμεσα στην άκρη του κουτιού εξαέρωσης και το σώμα της βαλβίδας ελέγχου. Κάντε το καλύτερο με ένα όπλο, επειδή σε αυτό μπορείτε να κάνετε το πάχος του πίδακα ελάχιστο.

  Στη συνέχεια, βιδώστε την κουκούλα στο περίβλημα. Για το σκοπό αυτό, το στερεώνουμε με βίδες χρησιμοποιώντας οπές στερέωσης με κατσαβίδι στο κάτω τοίχωμα του θαλάμου. Τοποθετούμε το κυματοειδές σωλήνα στον εύκαμπτο σωλήνα της κουκούλας και στερεώστε το με ένα σφιγκτήρα ή ένα απλό μαλακό σύρμα. Η σύνδεση δεν πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη, καθώς αυτό θα κάνει πιο δύσκολο τον καθαρισμό του αγωγού εξαερισμού και ο σφιγκτήρας είναι αρκετός για να αποφύγετε την πτώση της αυλακώσεως.

  Αλλά το ντουλάπι πάνω από την εστία δεν είναι πάντα εγκατεστημένο. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι η πυρασφάλεια, εάν η σόμπα αερίου, καθώς και απλά ο σχεδιασμός της κουκούλας δεν είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε ένα ερμάριο. Για να το κάνετε αυτό, βάλτε απλά ένα κυματοειδές σωλήνα πάνω από την κουκούλα και τοποθετήστε ένα πτερύγιο μπροστά από την είσοδο εξαερισμού, το σώμα του οποίου είναι στερεωμένο στον τοίχο. Ολόκληρη η δομή της βαλβίδας κυματοειδούς και βαλβίδας ελέγχου κλείνεται με ένα τελειωμένο πλαστικό κουτί ή είναι κατασκευασμένο από φύλλο γυψοσανίδας.

  Επισκόπηση: πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα - κανόνες προετοιμασίας και εγκατάστασης

  Πολλοί όταν αγοράζουν μια νέα κουκούλα δεν είναι σίγουροι αν θα είναι σε θέση να το εγκαταστήσουν μόνοι τους, προτιμώντας να έρθουν σε επαφή με ειδικούς. Αυτό το έργο δεν προκαλεί δυσκολίες, είναι αρκετό να έχετε αρχικές δεξιότητες για να χειρίζεστε ένα τρυπάνι και να κατανοείτε την ηλεκτρική ενέργεια. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η σωστή επιλογή του μοντέλου ανάλογα με το δωμάτιο. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού πρέπει να είναι 10 φορές ο όγκος της κουζίνας. Ο σχεδιασμός του προϊόντος μπορεί να είναι διαφορετικός, αλλά η αρχή εγκατάστασης είναι ουσιαστικά η ίδια. Εξετάστε τη διαδικασία βήμα προς βήμα για την εγκατάσταση της κουκούλας πάνω από τη σόμπα και τις κύριες λειτουργίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία.

  Το εκχύλισμα επιλέγεται με βάση την επιφάνεια της κουζίνας και το συνολικό σχέδιο

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κουκούλας κουζίνας

  Οι κατασκευαστές παράγουν διαφορετικές κουκούλες που διαφέρουν στον τρόπο με τον οποίο στερεώνονται:

  • Ενσωματωμένο - εγκατεστημένο στο ντουλάπι με τη μορφή ενός ολισθητήρα.
  • επίπεδη - αυτό είναι μια ανεξάρτητη συσκευή, δεν χρειάζεται πρόσβαση στον εξαερισμό. Ο μολυσμένος αέρας περνάει μέσα από το σύστημα φίλτρου και εκκενώνεται πίσω στο δωμάτιο.
  • Γωνιακό - αυτό το μοντέλο επιλέγεται αν η επιφάνεια μαγειρέματος τοποθετηθεί σε μια γωνία. Το σύστημα εξάτμισης μπορεί να τροφοδοτεί αέρα μέσω αεραγωγού ή συστήματος ανακυκλοφορίας.
  • Θόλος, με κλίση, τζάκι - καταλαμβάνουν ολόκληρο το χώρο πάνω από την πλάκα, που συνδέεται με την επιφάνεια του τοίχου?
  • Το νησί - τοποθετημένο στην οροφή πάνω από την εστία, καταλαμβάνει αρκετό χώρο.

  Κατά την επιλογή, είναι σημαντικό να τηρείτε τα ποσοστά εγκατάστασης πάνω από τη σόμπα ή την εστία.

  Η γωνιακή κουκούλα θα ταιριάζει πολύ όμορφα στο σχεδιασμό της κουζίνας

  Πώς να εγκαταστήσετε με ασφάλεια την κουκούλα στην κουζίνα

  Η κουκούλα είναι μια ηλεκτρική συσκευή, επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε την ασφάλεια κατά τη λειτουργία της.

  1. Σε οποιοδήποτε μοντέλο, το λίπος και η υγρασία συσσωρεύονται και μπορεί να συμβεί μια βλάβη, με αποτέλεσμα το ρεύμα να ρέει μέσα από το περίβλημα. Σε αυτή την περίπτωση, η πιθανότητα ηλεκτροπληξίας είναι υψηλή. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να γειώσετε τη συσκευή. Τα σύγχρονα διαμερίσματα είναι εξοπλισμένα με κύκλωμα γείωσης, δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο, απλά ενεργοποιήστε την κουκούλα.

  Εάν δεν υπάρχει έδαφος, είναι απαραίτητο να κάνετε ένα κύκλωμα μόνος σας. Για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλο ένα καλώδιο τριών πυρήνων με διατομή 2,5 mm². Δεν χρειάζεται να εκτελείται στο δρόμο ή να ασφαλίζεται στα θερμαντικά σώματα, αρκεί απλώς να το επεκτείνετε στον πίνακα, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με ένα κενό ουδέτερο. Εάν η καλωδίωση είναι ήδη συνδεδεμένη με αυτή, απλά πρέπει να στερεώσετε το σύρμα από πάνω.

  1. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε έναν ακόμη κανόνα: η απόσταση από την εστία στο κατώτερο όριο της συσκευής πρέπει να είναι εντός των ορίων που καθορίζει ο κατασκευαστής στο πιστοποιητικό προϊόντος.
  2. Μια άλλη σημαντική παράμετρος ασφαλείας είναι ότι η παροχή του αερισμού πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή του απαγωγέα. Διαφορετικά, οι μολυσμένες μάζες αέρα θα επιστρέψουν στην κουζίνα ή στους γείτονες μέσω άλλων ανοιγμάτων στον αγωγό αερισμού.
  3. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να είναι αξιόπιστη, η στερέωση είναι αρκετά δυνατή ώστε κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να μην πέσει πάνω στην εστία. Ειδικά πρέπει να είστε προσεκτικοί εάν η εγκατάσταση γίνεται σε γυψοσανίδα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε επιπλέον την ενίσχυση του χώρου με τη βοήθεια ξύλινων ράβδων.

  Εγκατάσταση γειωμένης βάσης για λόγους ασφαλείας

  Εργαλεία και υλικά που απαιτούνται για εργασία

  Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να προετοιμάσετε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

  • αεραγωγού, εάν είναι απαραίτητο πρόσθετα στοιχεία ·
  • γροθιά. Ένα τρυπάνι με μια λειτουργία σοκ είναι επίσης κατάλληλο, αυτό θα κάνει την εργασία λίγο πιο δύσκολη σε περίπτωση που οι τοίχοι είναι σκυρόδεμα?
  • κατσαβίδι?
  • μέτρηση ταινίας ή μέτρησης ταινίας?
  • επίπεδο ·
  • σφυρί?
  • συνδετήρες ·
  • εάν είναι απαραίτητο φύλλο γυψοσανίδας, μεταλλικοί οδηγοί?
  • αστάρι, βαφή, βούρτσα, στόκος και το εργαλείο για την εφαρμογή του.

  Εάν δεν υπάρχει διαθέσιμο ακριβό εργαλείο, δεν είναι σκόπιμο να το αγοράσετε για την τοποθέτηση μιας κουκούλας. Πολλά καταστήματα προσφέρουν ενοικίαση εξοπλισμού για μικρό χρονικό διάστημα. Η εγκατάσταση δεν θα υπερβαίνει τις 2-3 ώρες, το ενοίκιο δεν θα κοστίσει πολύ.

  Πώς να εγκαταστήσετε σωστά μια κεκλιμένη ή τρούλο κουκούλα πάνω από μια σόμπα αερίου: τα κύρια στάδια

  Η εγκατάσταση της κεκλιμένης και θολωτής κουκούλας είναι ουσιαστικά η ίδια, δεν θα πρέπει να προκαλεί δυσκολίες και είναι αρκετά πιθανό να το εκτελέσει ο ίδιος, εξοικονομώντας έτσι κάποιο ποσό από τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ας εξετάσουμε βήμα προς βήμα ολόκληρη τη διαδικασία εγκατάστασης.

  Εγκατάσταση καπό ανακύκλωσης

  Ένα τέτοιο σύστημα καθαρισμού δεν απαιτεί σύνδεση με τον εξαερισμό, οπότε πρέπει απλά να στερεωθεί στον τοίχο. Αυτή είναι μια καλή λύση για ιδιωτικές κατοικίες ή διαμερίσματα, όπου η σόμπα είναι εγκατεστημένη μακριά από το σύστημα εξαερισμού.

  Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από τα επάνω έπιπλα, αν το ύψος το επιτρέπει

  Εγκατάσταση βαλβίδας αντεπιστροφής

  Πρώτα απ 'όλα, εγκαταστήστε το πτερύγιο στο σύστημα εξαερισμού ή στη βαλβίδα ελέγχου. Είναι απαραίτητο να αποτραπεί η διείσδυση του αέρα επιστροφής στο δωμάτιο. Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, γι 'αυτό μπορείτε να πάρετε ένα κομμάτι κασσίτερου και να φτιάξετε ένα κουτί με διάμετρο 3/4 της διατομής του αγωγού.

  Στη συνέχεια, πρέπει να πάρετε ένα μικρό φύλλο αλουμινίου με πάχος 5 mm, κόψτε το πτερύγιο και στερεώστε το στο ελατήριο στο κουτί, έτσι ώστε οι ροές αέρα όταν βγαίνουν από το δωμάτιο να τον ωθούν έξω. Όταν ο αέρας αναστρέφεται, ο αποσβεστήρας πρέπει να είναι κλειστός.

  Το ελατήριο μπορεί να κατασκευαστεί από σύρμα μήκους 120 mm, πλάτους 5 mm και πάχους 0,3 mm. Η τάση του πρέπει να κλείσει το βίαιο άνοιγμα και να το επαναφέρει στην αρχική του θέση.

  Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής

  Τοποθετήστε την κουκούλα

  Αφού εγκαταστήσετε το πυροσβέστη, τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο. Οι κατασκευαστές ταυτόχρονα με τον εξοπλισμό παρέχουν την παρουσία συνδετήρων. Είναι απαραίτητο να μετρήσετε προσεκτικά την απόσταση, τα ποσοστά τοποθέτησης να υποδεικνύονται στο διαβατήριο προϊόντων, να ελέγξετε την οριζόντια στάθμη με ένα επίπεδο και να τρυπήσετε ή να τρυπήσετε μια τρύπα. Στη συνέχεια, οδηγήστε στον πείρο και βιδώστε τις βίδες.

  Τοποθετήστε την κουκούλα στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητες βίδες

  Εγκατάσταση αγωγού

  Ο ευκολότερος τρόπος για την εγκατάσταση ενός κυματοειδούς σωλήνα. Μπορεί να τεντωθεί στις απαιτούμενες παραμέτρους ή να κοπεί με ψαλίδι. Κατά την λειτουργία της κουκούλας, δεν παράγει επιπλέον θόρυβο και έχει εξαιρετική αεροδυναμική. Ο αγωγός αέρα πρέπει να συνδέεται με τη μία πλευρά στο σωλήνα διακλάδωσης, ο άλλος πρέπει να εισέρχεται στη θύρα αερισμού.

  Πριν από το κανάλι πρέπει να τοποθετηθεί μια βαλβίδα αντεπιστροφής, το σώμα της οποίας πρέπει να συνδεθεί στον τοίχο. Ασφαλίστε τις συνδέσεις του αγωγού αέρα με τους σφιγκτήρες. Μετά από αυτό, ολόκληρη η κατασκευή θα πρέπει να κλείσει με ένα διαχωριστικό γυψοσανίδας ή ένα πλαστικό κουτί.

  Εάν ο εξαερισμός βρίσκεται σε απόσταση από την κουκούλα, μπορείτε να τεντώσετε τον αγωγό και για μεγάλη απόσταση. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι με κάθε περιστροφή της αυλάκωσης, 10% της χωρητικότητας του σωλήνα χάνεται. Επιπλέον, δεν φαίνεται πολύ αισθητική. Επομένως, στην περίπτωση αυτή, αξίζει να εξεταστεί η μεταφορά της εστίας πιο κοντά στην οπή εξαερισμού.

  Κατά την εγκατάσταση του αγωγού, πρέπει να υπάρχει ένα κενό μεταξύ της οροφής και του σωλήνα. Αυτό πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, ενώ από το καπό υπάρχει μια μικρή δόνηση όλων των στοιχείων που θα μπορούσαν να βλάψουν το ανώτατο όριο.

  Εγκατάσταση και σύνδεση πλαστικών αγωγών

  Πώς να συνδέσετε την κουκούλα στην κουζίνα με την ηλεκτρική ενέργεια

  Πριν εγκαταστήσετε την κουκούλα, ελέγξτε πρώτα το μήκος του καλωδίου και την απόσταση από την πρίζα. Δεν είναι σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε φορητό σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να μεταφέρετε αμέσως την πρίζα, αλλά δεν πρέπει να τοποθετείτε κοντά σε εξοπλισμό θέρμανσης ή νερό. Το πιο βέλτιστο μέρος - να βάλει μια κρυφή καλωδίωση πάνω από τις θυρίδες.

  Μπορείτε να πραγματοποιήσετε μόνοι σας τη μεταφορά της πρίζας ή να καλέσετε έναν ειδικό. Στη συνέχεια, ο χώρος θα πρέπει να είναι σοβάτιστος και zadektorit θέσεις μετά τις επισκευές

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης ενσωματωμένων κουκούλας

  Η ενσωματωμένη κουκούλα στις τεχνικές της παραμέτρους δεν διαφέρει από το μοντέλο με κλίση ή θόλο. Η κύρια διαφορά - στο σχεδιασμό, για παράδειγμα, το περίβλημα στο υψηλό προϊόν εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία. Εάν εγκατασταθεί σωστά, η κουκούλα είναι σχεδόν αόρατη στην κουζίνα, μόνο ο πίνακας ελέγχου παραμένει ορατός. Είναι κατάλληλο για μικρά δωμάτια ή κουζίνες, διακοσμημένα σε country style, κλασικό ή ρουστίκ σχεδιασμό.

  Για να εγκαταστήσετε μια τέτοια δομή στο σπίτι χρειάζεστε ορισμένες επαγγελματικές δεξιότητες. Για την τοποθέτησή του, χρειάζεστε ένα ερμάριο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στην απαιτούμενη απόσταση πάνω από την πλάκα. Μπορείτε να πάρετε ήδη υπάρχοντα έπιπλα κάτω από τον εξοπλισμό εξάτμισης ή να κάνετε ένα ντουλάπι ξεχωριστά.

  Εξετάστε μια βήμα-προς-βήμα διαδικασία εγκατάστασης της κουκούλας στα ήδη εγκατεστημένα έπιπλα.

  1. Στο ντουλάπι, πρέπει να αφαιρέσετε το κάτω μέρος και τα ράφια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετους συνδετήρες για ακαμψία.
  2. Στο επάνω πλαίσιο πρέπει να κόψετε την οπή για την επακόλουθη τοποθέτηση του αγωγού. Μπορεί να κοπεί με ένα πριόνι.
  3. Τοποθετήστε την κουκούλα στο περίβλημα και στερεώστε τη με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα.
  4. Στη συνέχεια, πρέπει να κρεμάσετε το ντουλάπι με την κουκούλα στη θέση του.
  5. Τοποθετήστε και στερεώστε τον αγωγό αέρα.
  6. Συνδέστε και δοκιμάστε το σύστημα.

  Ο κυματοειδής αγωγός αέρα στη ζώνη ορατότητας μπορεί να χαλάσει το σχεδιασμό οποιασδήποτε κουζίνας. Συνιστάται να το κρύψετε μέσα στα έπιπλα ή να χρησιμοποιήσετε ένα διακοσμητικό μοντέλο. Ως επιλογή - για να εγκαταστήσετε μια πλαστική κατασκευή, η οποία οπτικά φαίνεται πολύ καλύτερα.

  Η ακολουθία της εγκατάστασης του καλύμματος στο ντουλάπι

  Ύψος εγκατάστασης καπό

  Οι κατασκευαστές δηλώνουν τις διαστάσεις του τεχνικού σχολιασμού για το προϊόν, δεδομένου ότι εξαρτώνται άμεσα από την ικανότητα του εξοπλισμού. Το βέλτιστο ύψος της εγκατάστασης της καλύπτρας πάνω από την εστία ή την κουζίνα πρέπει να είναι μεταξύ 65 και 95 cm από το κάτω άκρο του μοντέλου στους καυστήρες:

  • για αέριο - από 75 cm έως 90 cm.
  • για ηλεκτρικά - από 65 cm έως 70 cm.

  Εάν η καπνοδόχος είναι τοποθετημένη κάτω, τα επιμέρους στοιχεία μπορεί να υποφέρουν από την επίδραση της υψηλής θερμοκρασίας, του ατμού και των πιτσιλιών.

  Η τοποθέτηση του καλύμματος σε ύψος μεγαλύτερο από 90 cm είναι δυνατή μόνο αν το επιτρέπει ο εξοπλισμός.

  Πώς να επιλέξετε έναν αγωγό για την εξαγωγή στην κουζίνα

  Ο καθαρισμός του αέρα στην κουζίνα εξαρτάται όχι μόνο από τη χωρητικότητα και την απόδοση του εξοπλισμού, αλλά και από τον σωστά επιλεγμένο αγωγό αέρα. Το δίκτυο συναλλαγών προσφέρει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • Κυματοειδής σωλήνας από φύλλο αλουμινίου κυκλικής διατομής, το κύριο πλεονέκτημα του οποίου είναι το χαμηλό κόστος. Ο αγωγός αέρα κάμπτει καλά, χάρη σε αυτό, η εγκατάσταση των περιπλοκών δεν προκαλεί. Πρόσθετα στοιχεία για την οργάνωση του καθαρισμού του αέρα δεν χρειάζονται, μπορείτε να χρειαστείτε μόνο σφιγκτήρες, με τους οποίους πρέπει να στερεώσετε τις αυλακώσεις στην κουκούλα και στον αναπνευστήρα.

  Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την μη ενδιαφέρουσα εμφάνιση και τη δόνηση κατά τη λειτουργία της συσκευής σε υψηλή ισχύ.

  • άκαμπτοι σωλήνες από πλαστικό - για την τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού, είναι απαραίτητο να αγοράσετε μεταβατικά μέρη: στροφές, συνδέσεις. Τα στοιχεία παράγουν μια κυκλική και ορθογώνια διατομή. Η τελική δομή έχει εμφανή εμφάνιση και καλή ηχομόνωση. Το κύριο πλεονέκτημα των άκαμπτων σωλήνων είναι ένα μικρό ύψος, λόγω του οποίου μπορεί να κρυφτεί ακόμη και σε μια τεντωμένη οροφή.

  Κατά την επιλογή ενός αγωγού αέρα, θα πρέπει να καθοδηγείται από τη διάμετρο της οπής εξόδου - το κουδούνι, επιπλέον, είναι σημαντικό να μετρηθεί σωστά η απόσταση από τον αεραγωγό. Για έναν κυματοειδή σωλήνα, η διαφορά στις λανθασμένες μετρήσεις δεν θα επηρεάσει την εγκατάσταση, για έναν άκαμπτο αγωγό είναι γεμάτος με την απόκτηση περιττών εξαρτημάτων.

  Μια ποικιλία από πλαστικά στοιχεία αγωγού σας επιτρέπει να εκτελέσετε πολύπλοκες ταινίες

  Συμπέρασμα

  Για να εγκαταστήσετε την κουκούλα πάνω από ένα αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα θα διαρκέσει 1-2 ώρες, το έργο της πολυπλοκότητας δεν προκαλεί. Επομένως, πριν επικοινωνήσετε με τους επαγγελματίες, αξίζει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Είναι σημαντικό ταυτόχρονα να τηρούνται οι τεχνικές ασφαλείας και να λαμβάνονται υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά για τα οποία είπαμε. Και στη συνέχεια η λειτουργία της θα προστατεύσει αξιόπιστα τις εγκαταστάσεις από δυσάρεστες οσμές.

  Ο ολισθητήρας καπακιού, τοποθετημένος στο ντουλάπι, δεν γεμίζει τον χώρο της κουζίνας