Πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα λάκκο λαχανικών

Το λαχανόκηπο προορίζεται για την αποθήκευση λαχανικών και φρούτων. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε μόνοι σας. Η ξηρότητα και η καλή ανταλλαγή αέρα είναι σημαντικά κριτήρια για τη διατήρηση της καλλιέργειας. Δημιουργώντας συνθήκες για ένα καλό μικροκλίμα, πρέπει να φοβάστε τις ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας. Ο εξαερισμός στο λάκκο λαχανικών θα βοηθήσει στην αποφυγή δυσάρεστων οσμών και ζεστού αέρα, καθώς και σε μύκητες μούχλας.

Φυσικός αερισμός στο λάκκο λαχανικών

Ένα λατομείο μπορεί να κατασκευαστεί σε ένα γκαράζ ή στο δρόμο. Αν βρίσκεται στο γκαράζ, τότε είναι σίγουρο ότι θα χωριστεί από ένα διαμέρισμα με οπές παρακολούθησης. Ωστόσο, όπου και αν χτίζεται, πρέπει να σκεφτείτε μέσω του συστήματος εξαερισμού. Ένα σημαντικό σημείο είναι το υλικό από το οποίο ήταν εξοπλισμένο. Μπορεί να είναι:

Η ποιότητα του φυσικού αερισμού των λατομικών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη μόνωση του δωματίου.

Σημαντικό! Δεν αξίζει να χρησιμοποιείτε το μέταλλο ως υλικό για τη διακόσμηση ενός λάκκου λαχανικών. Το χειμώνα, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί η επιθυμητή εσωτερική θερμοκρασία. Έτσι, σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξουν διαβρωτικές διαδικασίες.

Η απλούστερη επιλογή, αν ο λάκκος βρίσκεται στο δρόμο, μπορεί να είναι η εγκατάσταση δύο αεραγωγών με την ίδια διατομή διαμέτρου. Θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα σε αντίθετες γωνίες. Το Ventkanal για τη ροή αέρα τοποθετείται σε απόσταση 0,2 μ. Από το δάπεδο. Αυτός ο αγωγός θα περάσει από το ανώτατο όριο. Εξωτερικά, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από το έδαφος τουλάχιστον 0,2 m. Ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται κάτω από την οροφή στην οροφή. Οδηγείται προς τα έξω όσο το δυνατόν ψηλότερα από την επιφάνεια της οροφής.

Σημαντικό! Η επιλογή αυτού του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται από την περιοχή του λατομικού λαδιού.

Λόγω της εισροής και της εκροής αέρα μέσω των αγωγών εξαερισμού, θα πραγματοποιηθεί φυσική κυκλοφορία αέρα. Βασίζεται στη διαφορά πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Σε περίπτωση σοβαρών παγετών το χειμώνα, ο αερισμός εμποδίζεται μέσω αποσβεστήρων.

Ο μόνος μείος της φυσικής ανταλλαγής αέρα είναι η εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες. Στη ζεστή εποχή, ο αέρας μπορεί να παραμείνει στάσιμος λόγω έλλειψης κανονικής πρόσφυσης. Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η προστασία των σωλήνων εξαερισμού από τα παράσιτα και τις βροχοπτώσεις. Στην πρώτη παραλλαγή είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένα πλέγμα, στο δεύτερο είναι μια ειδική ομπρέλα από μέταλλο ή πλαστικό.

Αναγκαστικός εξαερισμός του λακκού λαδιού

Σε περίπτωση που το λάκκο λαχανικών βρίσκεται στο γκαράζ, αξίζει να προτιμάτε την αναγκαστική εναλλαγή αέρα. Η διάταξη αυτού του εξαερισμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση όχι μόνο αεραγωγών, αλλά και ανεμιστήρων.

Σημαντικό! Το μειονέκτημα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι η εξάρτησή του από τον ηλεκτρισμό.

Αλγόριθμος συσκευής

 • Κοντά στην οροφή του λάκκου εγκαθίσταται ένας αγωγός αέρα για την απομάκρυνση του αέρα. Το άκρο αυτού του σωλήνα πρέπει να είναι μεγαλύτερο από το επίπεδο της οροφής του γκαράζ κατά 0,5 m.
 • Στον πυθμένα του λακκού λαδιού, σε απόσταση 10 cm από το δάπεδο, εγκαθίσταται ένας σωλήνας εισόδου. Έξοδο προς τα έξω κατά 0,25 cm συνδέεται με το γόνατο σε γωνία 90 ° και οδηγείται έξω από τον τοίχο στο κάτω μέρος του κτιρίου προς το δρόμο.
 • Με τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, αυτό το κύκλωμα ενισχύεται από ανεμιστήρες. Η απόδοση των μηχανικών συσκευών πρέπει να αντιστοιχεί στον όγκο του αεριζόμενου χώρου.
 • Μια καλή επιλογή, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός φυσικών και αναγκαστικών συστημάτων ανταλλαγής αέρα. Για το σκοπό αυτό, στον αεραγωγό που προορίζεται για τον εξαερισμό του αέρα τοποθετείται ανεμιστήρας εξαερισμού. Δημιουργεί μια δίνη αέρα, εξαναγκάζοντας να εκτοξεύει ροές αέρα από το λάκκο λαχανικών. Κατά συνέπεια, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι ο καθαρός αέρας ρέει από τον αγωγό παροχής αέρα.

Σημαντικό! Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός δεν εξαρτάται από την εποχή του χρόνου, εξασφαλίζει την απαραίτητη κυκλοφορία αέρα όλο το χρόνο. Μια καλή επιλογή είναι να αυτοματοποιήσετε το σύστημα εξαερισμού, γι 'αυτό πρέπει να αγοράσετε ελεγκτή. Οι ανεμιστήρες θα ενεργοποιηθούν και θα απενεργοποιηθούν σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των αεραγωγών

Κατά τον σχεδιασμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να καθορίσετε ποιο υλικό θα εγκαταστήσετε τον αγωγό εξαερισμού. Μπορεί να είναι:

 • μεταλλικοί σωλήνες.
 • PVC σωλήνες?
 • σωλήνες αμιάντου.

Οι παραλλαγές των μεταλλικών αεραγωγών είναι ποικίλες. Μπορεί να είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα, αλουμίνιο

Κανάλια από ανοξείδωτο χάλυβα

Οι σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα ανέχονται αλλαγές θερμοκρασίας, δεν διαβρώνουν, είναι ανθεκτικές, ανθεκτικές στη φωτιά. Ως εκ τούτου, η τοποθέτηση ενός τέτοιου αγωγού αέρα είναι δυνατό να εξασφαλίσει το σύστημα εξαερισμού από την ανάπτυξη μυκήτων και μούχλας σε αυτό.

Γαλβανισμένοι σωλήνες

Οι αεραγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως +85 ° C, αντέχουν σε μέτρια υγρασία αέρα - έως και 60%. Σχετικά ελαφρύ βάρος, κατά συνέπεια, κατά την εγκατάσταση του αγωγού εξαέρωσης, δεν απαιτείται πρόσθετη προσπάθεια. Συχνά εγκαθίστανται σε ξηρούς χώρους με εξοπλισμό εξαερισμού.

Αλουμινίου σωλήνες

Είναι ημι-άκαμπτα και εύκαμπτα. Είναι κατασκευασμένα από φύλλο αλουμινίου, το πάχος του οποίου είναι 0,08-012 mm. Μπορούν εύκολα να κάμπτονται. Ανθεκτικές στη θερμότητα, αντέχουν + 135 C ° εύκαμπτες και οι άκαμπτοι αγωγοί αέρα μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες έως + 300 ° C. Ημι-άκαμπτοι αγωγοί για όλα τα χαρακτηριστικά μπορούν να εγκατασταθούν σε εξωτερικούς χώρους.

Αεραγωγοί αμιάντου

Ο σωλήνας αμιάντου-τσιμέντου μπορεί να φτάσει σε μήκος 5 μ. Η διάμετρος του τμήματος είναι στην περιοχή από 100 έως 500 mm. Κατατάσσονται σε πίεση και χωρίς πίεση. Οι σωλήνες μπορούν να αντέξουν θερμοκρασία + 300 ° C. Απορροφούν το συμπύκνωμα. Τέτοιοι αγωγοί δεν είναι ευαίσθητοι στη διάβρωση, αλλά είναι πολύ εύθραυστοι. Υπάρχει μια εκδοχή ότι ο αμίαντος είναι επιβλαβής για την υγεία (οδηγία 1999/77 / ΕΚ σχετικά με την απαγόρευση της χρήσης αμιάντου).

Σωλήνες από PVC

Οι αεραγωγοί αερισμού PVC χρησιμοποιούνται συχνά για τον εξοπλισμό του εξαερισμού σε οικιακούς και βοηθητικούς χώρους. Οι σωλήνες μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες από 30 ° C έως + 70 ° C. Η λεία εσωτερική επιφάνεια του εσωτερικού δημιουργεί χαμηλή δυναμική αντίσταση όταν διέρχεται από τα ρεύματα αέρα. Οι σωλήνες είναι ανθεκτικοί στην υγρασία. Η ποικιλία των διαμέτρων του τμήματος και του μήκους των αεραγωγών είναι πολύ μεγάλη.

Συμπύκνωμα: Αιτίες και συνέπειες

Πώς να κάνετε τον αερισμό στο λάκκο λαχανικών, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια των περιόδων μη-εποχής δεν υπάρχει συμπύκνωση στο δωμάτιο. Εξάλλου, λόγω του σχηματισμού του, δεν μπορούν να καταστραφούν μόνο οι αγωγοί του αέρα, αλλά και οι υγροί τοίχοι της κατάρρευσης των λαχανικών. Για να προστατεύσετε τον εαυτό σας, πρέπει να μονώσετε το σωλήνα εξαερισμού. Ιδανικά σε όλο το μήκος. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, η μόνωση πραγματοποιείται μόνο στην περιοχή από την οροφή έως την ομπρέλα που είναι εξοπλισμένη στο τέλος του αγωγού. Με σωστή μόνωση, η διάρκεια ζωής του αγωγού εξαερισμού θα αυξηθεί, συν το συμπύκνωμα θα αφαιρεθεί επίσης.

Μην ξεχνάτε τη μόνωση των τοίχων του λάκκου λαχανικών, επειδή αυτός ο παράγοντας εμποδίζει επίσης το σχηματισμό συμπύκνωσης. Αυτό μπορεί να γίνει με αφρό πολυουρεθάνης. Βοηθά στην επίτευξη μιας πλήρους σφραγίδας του λάκκου. Είναι μια αφρώδης σύσταση. Αν χτυπήσει την επιφάνεια, παγώνει. Δεν σχηματίζει ραφές και αρμούς, διατηρεί τις ιδιότητές του έως και 50 χρόνια.

Ο σωστός εξαερισμός συμβάλλει στη διατήρηση των λαχανικών κατά την περίοδο του φθινοπώρου-άνοιξης. Παραγγελία ότι ο αέρας έγινε όπως θα έπρεπε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η πολλαπλότητα της στο γκαράζ και άλλα κτίσματα θα πρέπει να συμμορφώνονται με SNIP και ίση με 180 m3 / 1 ώρα.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο των αγωγών, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τον τύπο:

n είναι η συναλλαγματική ισοτιμία του δωματίου

V είναι ο όγκος του λατομικού λαδιού, εκφρασμένος σε m3.

L είναι ο ρυθμός ροής του αέρα.

Μετά από όλες τις εργασίες, αξίζει να δοκιμάσετε το σύστημα εξαερισμού - ελέγξτε την πρόσφυση με ένα κομμάτι χαρτί.

Λαχανικά στο κελάρι: παραδόσεις και τεχνογνωσία

Πώς να διατηρήσετε τη θερμοκρασία στο κελάρι και να δημιουργήσετε το βέλτιστο περιβάλλον για τα καρότα, τις πατάτες και το λάχανο

Με την τοποθέτηση των λαχανικών για αποθήκευση το χειμώνα, πολλοί από εμάς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη ζηλότυπη αμηχανία των γειτόνων: "Να σας κυνηγά για να πετάξετε με αυτό το κελάρι, όλα μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα!". Όχι κάθε σπίτι έχει υπόγειο, και ένα κελάρι, ειδικά ένας παγετώνας, δεν είναι για όλους. Αλλά δικαιολογείται απόλυτα! Η ποιότητα των λαχανικών από το κατάστημα είναι συχνά ενοχλητική: δεν είναι γνωστό πώς καλλιεργήθηκαν και υπό ποιες συνθήκες κράτησαν τις χημικές ουσίες που χρησιμοποίησαν. Επιπλέον, το κόστος κατασκευής και βελτίωσης του ίδιου του κελάριου εξακολουθεί να αποδίδει.

Στην τιμή των προϊόντων από το κατάστημα, υπάρχει ήδη ένα τέλος για την ενοικίαση καταψύκτη κατάστημα. Και αν παρέχετε τον εαυτό σας, τότε ο παγετώνας δεν θα είναι περιττός. Σχετικά με τις ποσότητες που θα πω στο παράδειγμά μου: τώρα η οικογένειά μου είναι 5 άτομα και είμαι ακόμα νέος, γεμάτος δύναμη και δεν σκοπεύω να ελέγξω το ποσοστό γεννήσεων.

Πώς να διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία στο κελάρι

Εκτός από το κελάρι τα λαχανικά της φρέσκιας συγκομιδής θα βοηθήσουν και τις παλιές μεθόδους του παππού και τις νέες εφευρέσεις. Το βέλτιστο περιβάλλον για την αποθήκευση των περισσότερων λαχανικών παρέχεται διατηρώντας τη σωστή θερμοκρασία (ελαφρώς υψηλότερη από 0 μοίρες), υψηλή σχετική υγρασία αέρα (70-95%), καλό εξαερισμό και κυκλοφορία αέρα, έλλειψη φωτισμού.

Επομένως, θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς τη θερμοκρασία και την υγρασία στο κελάρι, και σε περίπτωση που - αμέσως χαμηλώστε το με εξαερισμό.

Χρήστης FORUMHOUSE Malchish Plohish για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας και της υγρασίας στο κελάρι εγκαθίσταται ένας μετεωρολογικός σταθμός με αισθητήρα τηλεχειρισμού.

Έχουν Bachelorette ένα αξιοθαύμαστο κελάρι: "τούβλο, μονωμένο, αεριζόμενο", το οποίο αποτελείται από τρία δωμάτια - δύο απομονωμένα και διαμπερή, διότι "οι πατάτες με μήλα δεν πρέπει να αποθηκεύονται μαζί". Η κορυφή του κελάρι και οι τοίχοι είναι μονωμένοι με εξηλασμένη πολυστερίνη, οπότε όλα είναι καλά με την υγρασία, ούτε στην οροφή ή στους τοίχους από το κελάρι δεν είναι το νερό και το φυσικό εξαερισμό είναι αρκετή.

Όπως και οι περισσότεροι κηπουροί, Malchish Plohish διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο κελάρι με τη βοήθεια ενός συστήματος εξαερισμού. Με κλειστό αερισμό, η θερμοκρασία δεν πέφτει κάτω από τους +8 βαθμούς, και τις περισσότερες φορές η θερμοκρασία στο κελάρι για την αποθήκευση των λαχανικών θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλότερη - η κλασική +2,5 μοίρες. Κάθε μέρα για να τρέξει στο κελάρι και να δούμε το θερμόμετρο δεν θέλουν να. Και δεν θέλω να βάζω εξαρτήματα που εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες - λόγω της αναξιόπισής του. Είναι απλούστερο να ανοίγετε και να κλείνετε το μάνδαλο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χειμώνα για να "χαμηλώσετε το βαθμό", ειδικά επειδή "οι σωλήνες αερισμού θα παραμείνουν παγωμένοι και θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά". Ένας μετεωρολογικός σταθμός με αισθητήρα, πολύ παρεμφερής, φθηνή, ο χρήστης της πύλης μας είναι ικανοποιημένος.

Στο δρόμο -1 βαθμού, η πόρτα στο κελάρι είναι ανοικτή για μια εβδομάδα. Το κελάρι δείχνει τώρα +7 μοίρες, υγρασία 71%. Υπάρχει καλή λειτουργία συναγερμού όταν φτάνετε στη ρυθμισμένη θερμοκρασία, υγρασία και σημείο δρόσου. Έβαλα τον συναγερμό στο +2 και την υγρασία 95%. Ας περιμένουμε.

Πολλοί φοβίζουν τον παγετό στον σωλήνα εξαερισμού. Χρήστης FORUMHOUSE Volkodlak Λέει για το σύστημα, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό από τον ιδιοκτήτη της κελάρια με το μυαλό μηχανικής: το πλέγμα θέσει σωλήνα εξαερισμού ή την περάτωση τις βίδες - έτσι ώστε να αλληλεπικαλύπτονται. Κατά τη διάρκεια σοβαρών παγετώνων, το σίδερο (πλέγματα ή βίδες) καλύπτεται από παγετό. Όσο ισχυρότερος είναι ο παγετός, τόσο πιο παγετός ανεβαίνει, η αντίστοιχα μικρότερη ροή αέρα μέσα στο κελάρι και επομένως ο εξαερισμός ελέγχεται αυτόματα.

Σύστημα για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στο κελάρι

Πολλοί ιδιοκτήτες κελαριών αρχίζουν να σκέφτονται για τους παγετώνες. Αυτό οφείλεται στην επιθυμία να γίνει το σπίτι όσο το δυνατόν πιο αυτόνομο, ανεξάρτητα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ο παγετώνας θα εξοικονομήσει λαχανικά ακόμη και στη ζέστη του καλοκαιριού.

Έχουν tatasun στο χωριό λειτουργεί ακόμα ένας παγετώνας, που χτίστηκε το 1925-1928. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο κτίριο κτιρίων, ένα κτίριο χαμηλού ύψους με διάσταση περίπου 6x5 μέτρων, τα περισσότερα από τα οποία είναι σκαμμένα στο έδαφος. Η ξύλινη κατοικία είναι κατασκευασμένη από πολύ πυκνά κούτσουρα με διάμετρο 40-50 εκ. Στο τέλος του χειμώνα, προστίθενται ετησίως μεγάλα κομμάτια χιονιού, χαραγμένα από χιονάνθρωπους από ένα χαλίκι, για να διατηρείται η επιθυμητή θερμοκρασία. Στην κορυφή του χιονιού καλύπτεται με ένα παχύ στρώμα άχυρου, στην οροφή κάτω από την οροφή σχιστόλιθου - επίσης ένα παχύ στρώμα άχυρου. Το χιόνι δεν λιώνει μέχρι το χειμώνα και χρησιμοποιείται για τη διατήρηση των τροφίμων.

Πώς να αποθηκεύσετε το pogrba

Πατάτες

Την πρώτη φορά (πέντε ημέρες έως δύο εβδομάδες) Πατάτες πρέπει να βρίσκεται στο κελάρι με καλό αερισμό και ένα συγκριτικά υψηλής υγρασίας σε μία θερμοκρασία μεταξύ 10 - 18 μοιρών. Αυτές οι συνθήκες είναι απαραίτητες για την ωρίμανση των κονδύλων: η φλούδα γίνεται πιο τραχιά, αυξάνεται η ποσότητα της βιταμίνης C, συμβαίνουν διαδικασίες στις οποίες οι υδατοδιαλυτοί υδατάνθρακες γίνονται άμυλο. Στη συνέχεια, μέσα σε ένα μήνα, η θερμοκρασία στο κελάρι θα πρέπει σταδιακά να μειωθεί σε +4 μοίρες ή ακόμα και ελαφρώς χαμηλότερη, ανάλογα με τον τύπο της πατάτας. Αυτή η θερμοκρασία διατηρείται καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

περίοδο Άνοιξη του κονδύλου λήθαργου τελειώνει και ότι δεν βλαστήσουν, είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αύξηση της θερμοκρασίας στο κατάστημα. Αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλή θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο στο υπόγειο, που προβλήθηκε μόνο τη νύχτα ή τις κρύες μέρες. Ωραία, αν μπορείτε να μεταφέρετε τις πατάτες στον παγετώνα.

Υπάρχουν χημικά παρασκευάσματα που συμβάλλουν στην παρεμπόδιση της βλάστησης των κονδύλων και να τα βοηθήσουν να παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά η στάση απέναντι στη χημεία στους καλλιεργητές λαχανικών είναι διφορούμενη. Ο δημοφιλής τρόπος - αν ο εξαερισμός του κελάρι είναι κακή, μπορείτε να κανονίσετε μια μόνωση πατάτας: κάλυψη με τσιπς, άχυρο, λινάτσα. Οι γεωπόνοι λένε ότι η πατάτα διατηρείται καλύτερα εάν καλύπτεται από δύο ή τρία στρώματα τεύτλων. Η σημασία αυτού του γεγονότος είναι ότι τα τεύτλα είναι πιο ανθεκτικά στις ασθένειες από τις πατάτες, οπότε αφήστε τις πατάτες να πέσουν κάτω και η ζώνη εφίδρωσης μετακινείται σε παντζάρια.

Παντζάρια, ραπανάκια, καρότα

Σε όλες τις ριζωματικές καλλιέργειες (εκτός από τα ραπανάκια), όπως οι πατάτες, όταν μειώνεται η θερμοκρασία αποθήκευσης, τίθεται περίοδος ανάπαυσης. Επομένως, είναι πολύ εύκολο να οργανωθεί η αποθήκευση τους. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μαντέψει με το χρόνο συγκομιδής: μέχρι τον παγετό, παγετό κολλήσει επειδή οι ρίζες αναπόφευκτα θα γίνει γλοιώδη και υποτονική, αλλά μετά το καλοκαίρι θερμοκρασίας θερμότητας θα πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο των 10 βαθμών. Οι ρίζες καλλιεργούνται γρήγορα και προσεκτικά, αποφεύγοντας τις μηχανικές βλάβες. Είναι σημαντικό το τελευταίο πότισμα να πραγματοποιείται όχι νωρίτερα από 10 ημέρες για ανασκαφές.

Τα λαχανικά ρίζας καρότο αποθηκεύονται χειρότερα από ό, τι άλλοι, αλλά υπάρχει ένα καλά διατηρημένο ποικιλίες και τις μεθόδους που σας επιτρέπουν να το αποθηκεύσετε μέχρι την επόμενη συγκομιδή.

Αποθηκεύστε τα καρότα και τα τεύτλα σε διάφορα στρώματα (ο αέρας κυκλοφορεί καλά μεταξύ των ριζών) σε θερμοκρασία περίπου +1 βαθμούς. Για την πρόληψη ασθενειών, τα καρότα πέφτουν σε ένα διάλυμα κιμωλίας ή αργίλου και στη συνέχεια ξηραίνονται. Η ξήρανση, η κιμωλία και ο πηλός σχηματίζουν ένα προστατευτικό στρώμα στην επιφάνεια της καλλιέργειας ριζών. Καλά αποθηκευμένα καρότα σε μείγμα από άμμο και κωνοφόρα πριονίδια, ή - πασπαλισμένα με στρώματα κρεμμυδιού και σκόρδου.

Ως δοχείο χειμερινής αποθήκευσης καρότων, μεγάλες σακούλες από παχύ πολυαιθυλένιο, 30-50 kg, αποδείχτηκαν πολύ καλές. Οι τσάντες διατηρούνται ανοιχτές εγκαθιστώντας σε ράφια ή παλέτες. Εδώ το όλο θέμα είναι ότι σε κάθε σάκο σχηματίζεται ένα μικροκλίμα ευνοϊκό για αποθήκευση: συλλέγεται η υψηλή υγρασία του αέρα και η απαραίτητη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

Λάχανο

Για αποθήκευση επιλέξτε kochany με ολόκληρα και πυκνά πράσινα φύλλα. Αυτό είναι σημαντικό, επειδή είναι τα πράσινα φύλλα, σε αντίθεση με τα λευκά, που είναι ανθεκτικά στα παθογόνα.

Η όλη δυσκολία στην αποθήκευση των λάχανων είναι ότι το λάχανο δεν έχει περιθώριο φυσιολογικής ανάπαυσης. Kochany έθεσε σε απόθεμα, πρέπει να συνεχίσει να αναπνέει. Αναπνέουν, απελευθερώνοντας διοξείδιο του άνθρακα. Αλλά το διοξείδιο του άνθρακα συσσωρεύεται μεταξύ των φύλλων και δεν αφήνει το οξυγόνο, το οποίο είναι απαραίτητο για την αναπνοή - έτσι το λάχανο πνίγει και αλλοιώνει.

Αυτό το λάχανο είναι από καιρό ένα μυστικό κατέρρευσε λαχανικών καλλιεργητές του Καυκάσου, το οποίο ήταν αποθηκευμένο λάχανα, stringing τους σε κοτσάνια καλαμποκιού. Ο Kochan διαπερνά το μίσχο έτσι ώστε να μην επηρεάζεται ο κορυφαίος οφθαλμός. Δεδομένου ότι το στέλεχος του καλαμποκιού είναι πορώδες, δεν εμποδίζει την αναπνοή του κεφαλιού, αλλά εμποδίζει το κλείσιμο του.

Η εμπειρία του Καυκάσου βασίστηκε στην τεχνογνωσία του εφευρέτη της Μόσχας Rukavishnikov. Αντί του μίσχου, χρησιμοποίησε πλαστικούς σωληνίσκους με τοίχους πλέγματος (απλώς πήρε τις μπούκλες από τη σύζυγό του). Οι κεφαλές, που διαπερνούν τέτοιους σωλήνες, τοποθετούνται σε ένα κελάρι και πιέζονται από ένα φορτίο (επιταχύνει την ανταλλαγή αερίων και ωθεί το διοξείδιο του άνθρακα από τα κεφάλια). Το λάχανο διατηρήθηκε τέλεια και μετά από τέσσερις μήνες ήταν αρκετά φρέσκο.

Και τέλος, ένα μπόνους: ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε τις ντομάτες, η οποία Olga1113 πριν από μερικά χρόνια το αφαιρώ για το FORUMHOUSE. Το Achukuk είναι πράγματι μια μοναδική συνταγή, έξυπνη με πολλούς τρόπους: απλή, γρήγορη, απελευθερώνοντας ένα πολύτιμο μέρος στον καταψύκτη - αποθηκευμένο σε ένα διαμέρισμα, ένα ντουλάπι ή μια ντουλάπα.

Achuchuk
Κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια, βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, βάλτε τις σε μια αδύναμη φωτιά. Όταν ο χυμός εμφανιστεί στο κάτω μέρος της κατσαρόλας, αυξήστε τη φωτιά. Βράζουμε για 2-3 λεπτά. Επεκτείνετε σε αποστειρωμένα βάζα, ανασηκώστε τα.

Στο τεμάχιο εργασίας μην προσθέτετε τίποτα: κανένα αλάτι, κανένα ξύδι, κανένα λάδι. Αποδεικνύεται ένα εκπληκτικό κομμάτι με τη γεύση μιας φρέσκιας ντομάτας - πολύ καλύτερα από το πάγωμα.

Κατά το πρώτο έτος έκανα ένα τακούνι από δοχεία των 0,8 λίτρων. Πέρυσι, έκλεισα δοχεία, πιθανώς 20. Νομίζω ότι: Χρειάζομαι περισσότερα. Εξαιρετική πηγαίνει στα ομελέτα με ντομάτα, σε κάθε μαγειρική. Οι γείτονες της ντάχας, που μου αφηγήθηκε το περασμένο καλοκαίρι, απλά πέρασαν από τα πλήθη σας ευχαριστώ την άνοιξη.

Στο FORUMHOUSE, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους διαφορετικούς τρόπους αποθήκευσης της καλλιέργειας, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και των μούρων και να συμμετέχετε στη συζήτηση των μεθόδων αποθήκευσης των καλλιεργούμενων φυτών.

Οδηγός για το πώς να φτιάξετε ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ

Το θέμα της διατήρησης της καλλιέργειας λαχανικών καθ 'όλη τη χειμερινή περίοδο ήταν πάντα επίκαιρο. Μία από τις επιλογές για τη διατήρηση των προϊόντων, και ιδίως των λαχανικών, είναι τα λαχανικά (κελάρια) που είναι εξοπλισμένα στο γκαράζ. Διαβάστε τις οδηγίες για το πώς να φτιάξετε ένα κελάρι στο γκαράζ σε αυτή τη σελίδα.

Στη φωτογραφία, ένα παράδειγμα λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ

Χαρακτηριστικά

Βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης τροφίμων σε λάκκο λαχανικών:

 • η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι από δύο έως πέντε βαθμούς θερμότητας.
 • η υγρασία του αέρα θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 85% και 90%.
 • στο λάκκο λαχανικών, πρέπει πάντα να διατηρείται το σκοτάδι, ο φωτισμός χρησιμοποιείται μόνο στις στιγμές που οι άνθρωποι μένουν στο κατάστημα λαχανικών.
 • απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρό αέρα.

Συσκευή

Ο προγραμματισμός της επιθεώρησης και του λάκκου λαχανικών στο γκαράζ αρχίζει με την επεξεργασία των παρακάτω ερωτήσεων:

 • Προσδιορισμός του τύπου του εδάφους που χαρακτηρίζει μια συγκεκριμένη τοποθεσία.
 • το επίπεδο πάγωσης του εδάφους και το επίπεδο εμφάνισης των υπόγειων υδάτων ·
 • ελέγξτε τη διαθεσιμότητα υπογείων επικοινωνιών, η οποία είναι πολύ σημαντική εάν το γκαράζ βρίσκεται μέσα στην πόλη.
 • τότε προετοιμάζεται ένα έργο γκαράζ με λαχανόκηπο.

Το έργο πρέπει να περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • αναμενόμενα μεγέθη (βάθος και πλάτος).
 • διεξαγωγή στεγανοποίησης, αν είναι απαραίτητο, εξοπλισμού του συστήματος αποστράγγισης.
 • Διάταξη θερμομόνωσης.
 • διάταξη του δαπέδου.
 • τον εξοπλισμό εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ένα παράδειγμα του σχεδιασμού ενός γκαράζ με λαχανόπανο (κάβα) στο σχήμα

Ένα παράδειγμα της τοποθέτησης ενός λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ εμφανίζεται στη φωτογραφία

Πώς να το κάνετε;

Η διαδικασία κατασκευής λακκούβα λαχανικών στο γκαράζ:

 • Αναπτύσσεται η εκσκαφή των προβαλλομένων διαστάσεων.
 • στην τάφρο μια τάφρο θραύεται κάτω από το θεμέλιο, ο πυθμένας της τάφρου είναι στρωματοποιημένος σε στρώματα με τα ερείπια και την άμμο, τότε η προετοιμασμένη τάφρο είναι σκυρόδεμα?
 • Το πάτωμα του λάκκου λαχανικών συνιστάται επίσης να χύσει ένα στρώμα σκυροδέματος πέντε εκατοστών?
 • τοίχους από το λάκκο λαχανικών, ως επιλογή, μπορείτε να βάλει το τούβλο στο πάτωμα?
 • Η οροφή μπορεί να γίνει με τη μορφή τούβλου με τη μορφή τούβλων.

Επίσης, η οροφή του λακκού λαδιού μπορεί να σκυροδετηθεί, γι 'αυτό απλώνουμε τις σανίδες σε κατάλληλο ύψος, πραγματοποιούμε στεγάνωση με υλικό στέγης, διεξάγουμε σκυρόδεμα οπλισμένου σκυροδέματος. Για να εξοικειωθείτε με τη διοίκηση πώς μπορείτε να επιλέξετε τη στέγη του γκαράζ μπορείτε εδώ.

Στη διαδικασία τοποθέτησης της οροφής αφήνονται οπές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού και εξαερισμού. Η τελική οροφή είναι επιπλέον μονωμένη.

Με τη διαδικασία διαρρύθμισης του υπόγειου, παρατηρητήριο και κελάρι (λατομείο λαχανικών) στο γκαράζ μπορεί να βρεθεί παρακολουθώντας το βίντεο.

Εξαερισμός

Ο ευκολότερος τρόπος του εξοπλισμού εξαερισμού λαχανικών λάκκο είναι εγκατεστημένο σε διαγωνίως αντίθετες γωνίες του δύο σωλήνων αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικό (προσφοράς και εξάτμισης) με διάμετρο των 100 - 150 mm. Ένας σωλήνας ξεκινά σε απόσταση 20 cm. Από το δάπεδο (σωλήνα εισροής), ένας άλλος σωλήνας ξεκινά από την οροφή φυτικά λάκκο (καμινάδα). Εάν είναι απαραίτητο, ο εξοπλισμός εξαναγκασμού εξαερισμού είναι εγκατεστημένος ένας επιπλέον ανεμιστήρας, ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρισμό. Επισκόπηση της μαλακής οροφής και φωτογραφιών γκαράζ εδώ: http://kakgarazh.ru/krysha/obzor-vidov-i-foto-myagkoj-krovli-dlya-garazha.html.

Πώς να το στεγνώσει;

Στη διαδικασία λειτουργίας ενός κελάριου σε ένα γκαράζ, είναι πολύ πιθανό, για κάποιο λόγο ή άλλο, η εμφάνιση υγρασίας σε ένα λακκούβα λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε στην ξήρανση του υπογείου του γκαράζ και ειδικότερα του λαμαριού λαχανικών. Στεγνώστε το λαχανόπανο με διάφορους τρόπους:

 • αραιώστε τη φωτιά σε έναν παλιό μεταλλικό κάδο που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου (η φωτιά διατηρείται μέχρι να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας).
 • για να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα με ένα συμπέρασμα στο δρόμο, κάτω από το σωλήνα εγκαθίσταται ένα δοχείο με ένα κερί που υποστηρίζει το φυσικό βύθισμα (η ξήρανση του λάκκο λαχανικών μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες)?
 • εφαρμογή πυροβόλων όπλων.

Αν η στάθμη του νερού στο κελάρι φτάσει σε αρκετές δεκάδες εκατοστά, τότε πριν χρησιμοποιήσετε το λάκκο λαχανικών, είναι απαραίτητο να αντλήσετε το διαθέσιμο νερό με τη βοήθεια της αντλίας. Διαβάστε τον οδηγό για να επιλέξετε τον τύπο του κελάριου στο γκαράζ.

Με τη διαδικασία, αποστραγγίζοντας ένα λαχανόκοπο στο γκαράζ, μπορείτε να δείτε βλέποντας το βίντεο.

Πώς να μόνωση;

Η αρχή της θερμαίνοντας φυτικών pit γκαράζ είναι πρακτικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο είδος της μόνωσης. Όταν επιλέγετε ένα θερμομονωτικό υλικό είναι απαραίτητο να επικεντρωθεί σε ορισμένες ιδιότητες απόδοσης που απαιτούνται μονωτικό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση λαχανικών λάκκο. Το μονωτικό υλικό θα πρέπει να είναι αδιάβροχες, έχουν υψηλή θερμομονωτικές ιδιότητες, φιλικές προς το περιβάλλον και να μην παρέχουν ένα χημικά επιθετικό ουσίες (από φυτικά καλά, φυσικά, θα πρέπει να αποθηκεύονται τρόφιμα), για να έχουν μια μακρά διάρκεια ζωής χωρίς απώλεια της αρχικής απόδοσης. Από το φυτικό λάκκο, κατά κανόνα, δεν έχουν μεγάλο μέγεθος, το πάχος του μονωτικού υλικού μη τι άλλο είναι επίσης σημαντική. Η βέλτιστη ενσωμάτωση για τη θερμική μόνωση λάκκους φυτικό υλικό που πληροί όλες τις ανωτέρω ιδιότητες, ένα αφρό πολυουρεθάνης. Αφρός πολυουρεθάνης είναι ένα αφρώδες ουσία, η οποία εφαρμόζεται στην επιφάνεια του δαπέδου, τοίχους και την οροφή της οπών φυτικό ψεκασμό. Αφρός πολυουρεθάνης έχει εξαιρετική πρόσφυση σε όλα τα υλικά κατασκευής και με ψεκασμό, κατάψυξη, σχηματίζει ένα σφραγισμένο μονολιθική μονωτικό στρώμα. Το μόνο μειονέκτημα αυτής της μεθόδου θέρμανσης ενός λαμαριού λαχανικών είναι το υψηλό κόστος. Διαβάστε τις οδηγίες για το μπλοκάρισμα της οροφής του γκαράζ. Η πιο προσιτή θερμομονωτικό υλικό κατάλληλο για θερμική μόνωση των φυτικών γιαμ είναι αφρώδες πολυστυρόλιο. Η διαδικασία μόνωσης λακκούβας αποτελείται από διάφορα στάδια:

 • Προετοιμασία μονωμένων επιφανειών (ισοπέδωση και καθαρισμός από ακαθαρσίες).
 • εξοπλισμός στεγανοποίησης στρώσεων ·
 • την ανέγερση του κιβωτίου (εάν χρησιμοποιούνται ξύλινα κιγκλιδώματα για το κιβώτιο, πρέπει πρώτα να υποβληθούν σε επεξεργασία με αντισηπτική ένωση για την αποφυγή μούχλας) ·
 • ο θερμαντήρας τοποθετείται στον ενδιάμεσο χώρο.
 • τότε στο κλουβί μπορεί να καθορίσει πλαστικά πάνελ ή φύλλα από κόντρα πλακέ.

Βίντεο

Δείτε τις συμβουλές βίντεο για το σχεδιασμό και την κατασκευή του κελαριού (λαχανόκηπους):

Τέτοια σχετικά απλά μέτρα για τη ρύθμιση του εξαερισμού και της μόνωσης του λαμαρίνας λαχανικών στο γκαράζ θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση ενός βέλτιστου μικροκλίματος για την αποθήκευση των λαχανικών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κελάρι: η καλύτερη επιλογή

Οι περισσότεροι αρχάριοι κηπουροί, οι οποίοι προσπαθούν να αποθηκεύσουν λαχανικά για το χειμώνα, ενδιαφέρονται για τη θερμοκρασία στο κελάρι. Εξαρτάται από αυτό εξαρτάται από τη διάρκεια ζωής των προϊόντων στο υπόγειο.

Ποιο είναι το κελάρι και οι αρχές της κατασκευής του

Το κελάρι είναι υπόγειο δωμάτιο, το οποίο μπορεί να είναι:

 • Η θερμοκρασία και η υγρασία στο κελάρι εξαρτώνται από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η δομή.
 • Επίσης, τα υλικά με τα οποία είναι διατεταγμένη η δομή έχουν μεγάλη σημασία.

Στη διαρρύθμισή του υπάρχει ένα κελάρι:

 • Τα θερμαινόμενα κελάρια χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση όχι όλων των προϊόντων.
 • Επιπλέον, είναι απαραίτητο να θερμάνετε αυτό το δωμάτιο σε σπάνιες περιπτώσεις.
 • Για παράδειγμα, όταν η στάθμη ψύξης του εδάφους φτάσει στο επίπεδο της επιφάνειας του δαπέδου στο κελάρι.
 • Δεν μπορείτε να θερμαίνετε το δωμάτιο, εάν το επίπεδο ψύξης στο έδαφος είναι ελάχιστο.

Σε κατάστημα κελάρι:

 • Προϊόντα διατροφής.
 • Διατήρηση.
 • Οίνος και άλλα προϊόντα.

Σημείωση: Η θερμοκρασία του κελάριου εξαρτάται επίσης από το τι θα αποθηκευτεί σε αυτό.

 • Για τη διατήρηση και την αποθήκευση των λαχανικών, το καθεστώς θερμοκρασίας των κελαριών πρέπει να είναι ελάχιστο, αλλά σε θετική κλίμακα θερμοκρασίας.
 • Για την αποθήκευση κρασιού, ένα τέτοιο όριο θερμοκρασίας κατωφλίου είναι υψηλότερο (βλ. Άρθρο Κάβας - σχεδιασμός: συμβουλές σχετικά με τη διάταξη του χώρου).

Τοποθετήστε το κελάρι με τη βοήθεια:

 • Τούβλο.
 • Monolith.
 • Αφρώδες σκυρόδεμα και άλλα παρόμοια υλικά.

Σημείωση: Είναι απαραίτητο να γίνει η σωστή μόνωση και εξαερισμός για τη δομή, προκειμένου να δημιουργηθεί το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας και η κανονική υγρασία των αέριων μαζών (βλέπε Εξαερισμός στο κελάρι: το κάνετε σωστά).

 • Για να γίνει αυτό, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υλικών και συσκευών.
 • Στο κελάρι, ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή τεχνητός.
 • Για να το κάνετε αυτό, στο υπόγειο αεραγωγούς κάνει για το σκοπό της τον αερισμό του δωματίου, έτσι ώστε οι τοίχοι δεν πρόκειται να υγρασία και μούχλα δεν σχηματίζονται.
 • Τεχνητού εξαερισμού του χώρου πραγματοποιείται σύστημα split και άλλες συσκευές (βλέπε επίσης το άρθρο κελάρι Conditioner :. Επιλέξτε το σωστό).

Δείτε το φωτο-σχέδιο με τη διάταξη του κελάριου.

Σχέδιο εξωτερικής και εσωτερικής διάταξης του υπογείου υπογείου

Συμβούλιο. Στη διάταξη του κελάριου, οι εξωτερικοί τοίχοι του είναι πασπαλισμένοι με άμμο και χαλίκι για να αποτρέψουν τη διείσδυση της δομής υπογείων υδάτων αν είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια.

Οι εργασίες κατασκευής και διαρρύθμισης του κελάριου πραγματοποιούνται εύκολα με τα χέρια τους.
Συστάσεις:

 • Για να κατασκευάσουμε σωστά μια δομή αυτού του τύπου υπάρχει μια οδηγία.
 • Σύμφωνα με αυτήν, το κελάρι δεν πρέπει να βρίσκεται κοντά σε πηγές νερού.
 • Δεν συνιστάται επίσης η τοποθέτηση τους δίπλα στις οπές αποστράγγισης ή στους σηπτικούς θαλάμους.
 • Είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί αρχικά η σύνθεση του εδάφους στο χώρο και το επίπεδο ψύξης του.
 • Μόνο μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην κατασκευή του κελάριου.
 • Το κελάρι μπορεί να βρίσκεται κάτω από το σπίτι ή δίπλα σε αυτό.
 • Εάν το κελάρι είναι τοποθετημένο κάτω από το σπίτι, τότε είναι χτισμένο κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κτιρίου.
 • Εάν είναι σε κάποια απόσταση από το σπίτι, τότε μπορείτε να το κάνετε αργότερα.

Σημείωση: Για το κελάρι, το οποίο είναι κάτω από το σπίτι, θα πρέπει να κάνετε μόνο τη μόνωση των τοίχων και του δαπέδου. Η οροφή θα προστατεύεται αξιόπιστα από τη δομή. Εάν το υπόγειο δεν είναι κάτω από το σπίτι, τότε είναι απαραίτητο να εκτελέσετε μόνωση και μόνωση σε όλες τις επιφάνειες.

Κάβα κάτω από το σπίτι

Τα εσωτερικά τοιχώματα της δομής αντιμετωπίζουν τέτοια υλικά που μπορούν να ζεσταθούν ή να κρυώσουν γρήγορα και να διατηρήσουν το καθεστώς θερμοκρασίας.
Πώς λειτουργεί:

 • Η βέλτιστη επιλογή για τη διατήρηση ενός κανονικού καθεστώτος θερμοκρασίας στη δομή είναι το ξύλο.
 • Είναι σταθερό και φιλικό προς το περιβάλλον.
 • Μόνο εδώ αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι αντιδρά σε υψηλή υγρασία.
 • Για το λόγο αυτό, η επιφάνειά του πρέπει να καλύπτεται με βερνίκι ή βαφή.

Συμβούλιο.
Πριν χρησιμοποιήσετε το ξύλινο υλικό για να καλύψετε τους εσωτερικούς τοίχους του κελάριου, θα πρέπει να κάνετε καλή μόνωση από το εσωτερικό. Επίσης, δημιουργήστε ένα μαξιλάρι αέρα στην επιφάνεια για μια ξύλινη επένδυση και το τοποθετήστε μόνο στο κιβώτιο.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε τη διαδικασία κατασκευής κελάρι για την αποθήκευση τροφίμων κάτω από το σπίτι.

Θερμοκρασία στο κελάρι

Ποια είναι η θερμοκρασία στο κελάρι; Υπάρχει πάντα ένας πολύ μεγάλος αριθμός απαντήσεων σε αυτό το ερώτημα.
Έτσι:

 • Η θερμοκρασία στο κελάρι το καλοκαίρι και το χειμώνα διαφέρει ελαφρώς.
 • Η θέρμανση στο δωμάτιο παίζει μεγάλο ρόλο.

Συνήθως, η θερμοκρασία του αέρα στο μη θερμαινόμενο υπόγειο μπορεί να είναι:

 • Το καλοκαίρι - + 5-7 μοίρες, υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία στο δρόμο διατηρείται σε + 25-30 μοίρες.
 • Το χειμώνα - + 2-4 μοίρες, με εξωτερική θερμοκρασία -10-15 μοίρες.

Σημείωση:
Η θερμοκρασία στο υπόγειο χωρίς θέρμανση εξαρτάται άμεσα από την υγρασία των μάζων αέρα σε αυτό και στο σύστημα εξαερισμού. Εάν αρχίσει να μειώνεται, αξίζει να εξεταστεί η θέρμανση, έτσι ώστε τα προϊόντα να μην υποβαθμίζονται.

 • Εάν η θερμοκρασία στο υπόγειο το χειμώνα πέσει στα ύψη, τότε ίσως η μόνωση της δομής να γίνει λανθασμένα. Με ένα καθεστώς θερμοκρασίας -25-30 μοίρες, μπορεί να φτάσει το 0-1.

Συμβούλιο.
Για να γνωρίζετε ποια θερμοκρασία στο κελάρι είναι βέλτιστη για την αποθήκευση των προϊόντων, θα πρέπει να εστιάσετε στο ψυγείο. Μόνο όχι στην κατάψυξη, αλλά το τυπικό τμήμα για την αποθήκευση τροφίμων.

 • Η θερμοκρασία σε αυτό φθάνει + 5 μοίρες.
 • Κατά συνέπεια, στο κελάρι θα πρέπει να είναι παρόμοια.
 • Μόνο εδώ είναι απαραίτητο να εξετάσουμε τι ακριβώς θα αποθηκευτεί στο υπόγειο.
 • Αυτό θα αποτρέψει τα προϊόντα από κρυοπαγήματα.

Σημείωση: Η μέτρηση της θερμοκρασίας στο υπόγειο πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών θερμομέτρων τοίχου.

Συμβούλιο. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα θερμόμετρο αλκοόλης. Δεν παγώνει σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία και ακόμα και αν καταρρεύσει - δεν απελευθερώνει επιβλαβείς ουσίες. Τι δεν μπορεί να πει κανείς για το θερμόμετρο υδραργύρου.

Η τιμή τους δεν διαφέρει πολύ, και εδώ η διάρκεια ζωής και η οικολογική συμβατότητα - έχουν διαφορές.

Θερμόμετρο για τη μέτρηση της εξωτερικής θερμοκρασίας

Αλλαγή του καθεστώτος θερμοκρασίας στο κελάρι

Η θερμοκρασία στο κελάρι το καλοκαίρι και το χειμώνα δεν συγκρατείται πάντα σε ένα επίπεδο.
Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες

 • Ένας μεγάλος αριθμός παραγόντων επηρεάζει την αλλαγή θερμοκρασίας στο υπόγειο.
 • Μπορεί να είναι μια άνοδος ή πτώση της θερμοκρασίας στο δρόμο.
 • Επίσης, εάν το υπόγειο είναι κάτω από το σπίτι, απενεργοποιήστε ή ενεργοποιήστε τη θέρμανση μέσα στο σπίτι.
 • Αν το υπόγειο βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το σπίτι, οι λόγοι για τη μείωση της θερμοκρασίας στο κελάρι αυτού του τύπου μπορεί να είναι: γενική μείωση της θερμοκρασίας στο δρόμο, αυξάνοντας ριπές ανέμου, μια αλλαγή στην κατεύθυνση του ανέμου, η αύξηση των βροχοπτώσεων, αυξημένη υγρασία.
 • Για να διατηρηθεί το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας, τοποθετούνται θερμαντήρες, οι οποίοι απενεργοποιούνται αυτόματα όταν επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία.
 • Εάν το υπόγειο είναι στο σπίτι, τότε ο κύριος λόγος για τη μείωση της θερμοκρασίας σε αυτό είναι το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Δεν μπορεί επίσης να γίνει χωρίς επιπλέον θερμαντήρες.

Η θερμοκρασία στο υπόγειο μπορεί όχι μόνο να μειωθεί, αλλά και να αυξηθεί.
Αυτό επηρεάζεται από:

 • Αλλαγή της θερμοκρασίας στο δρόμο.
 • Εάν το υπόγειο βρίσκεται στο σπίτι, ενεργοποιήστε τη θέρμανση.

Πώς να μειώσετε τη θερμοκρασία στο κελάρι:

 • Η πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να είναι μόνο φυσική ή τεχνητή μέθοδος.
 • Ο φυσικός τρόπος είναι να ανοίξετε το παράθυρο εξαερισμού στο υπόγειο, εάν υπάρχουν πόρτες. Έτσι, δημιουργείται ένα σχέδιο.
 • Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρες ή κλιματιστικά που μπορούν να δροσίσουν γρήγορα το δωμάτιο.

Εξαερισμός του κελαριού σε ένα κτίριο κατοικιών.

Για να έχει περαιτέρω πρόβλημα με κανονική υγρασία και βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας στο υπόγειο για αποθήκευση τροφίμων, όλα μόνωση, έργα μόνωσης, καθώς και τη ρύθμιση του συστήματος φυσικού αερισμού σκεφτεί εκ των προτέρων (δείτε τα έργα του άρθρου κατοικιών με υπόγειο :. Τα κριτήρια επιλογής και τις διαρθρωτικές αποχρώσεις).

Σχετικά άρθρα

Σήμερα πρέπει να μάθουμε τι μπορεί να προκαλέσει τη μυρωδιά του kana.

Προκειμένου να αποθηκευτούν τα προϊόντα στο κελάρι όσο το δυνατόν περισσότερο, το κελάρι είναι υποχρεωμένο.

Η επεξεργασία των κελαριών για την προστασία από μούχλα και μύκητες είναι απαραίτητη για όλους.

Εάν το υπόγειο ρέει, εκτός από το ότι προκαλεί υλική ζημιά στον ιδιοκτήτη του, είναι m.

Σχόλια

Άρεσε η ιδέα μιας φωτογραφίας, συμπληρώστε στο κελάρι αλκοόλ στο σπίτι μου είναι σχεδόν το ίδιο με το κελάρι εκεί, όλοι δεν ξέρουν τι να κάνουν μαζί του, θα ήθελε στον τοίχο μέχρι τώρα απλά δεν, άλλωστε, υπάρχει πλούσια συλλογή από το αλκοόλ.

Ιδιαίτερα, δεν ακολουθούν τη θερμοκρασία του υπογείου (με θερμόμετρο) βασίζονται μόνο σε αίσθησή τους ότι είναι στο υπόγειο. Το χειμώνα, δεν υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας, αλλά το καλοκαίρι το ρυθμίζω με τη βοήθεια ανεμιστήρων και θυρών.

Βέλτιστη θερμοκρασία για το κελάρι σε διαφορετικές εποχές

Το κελάρι αρχικά εφευρέθηκε ως χώρος όπου αποθηκεύεται η συγκομιδή. Κατά συνέπεια, και η θερμοκρασία σε ένα τέτοιο δωμάτιο θα πρέπει να είναι δροσερή το καλοκαίρι και το χειμώνα, ενώ η κατάψυξη του υπόγειου δεν επιτρέπεται.

Τι θερμοκρασίες στο κελάρι είναι βέλτιστες, και πώς να επιτευχθεί η ιδανική ισορροπία, χωρίς να ξεχνάμε τις τιμές υγρασίας, κάθε ιδιοκτήτης του κελαριού θα πρέπει να γνωρίζει. Τι θερμοκρασία θα πρέπει να είναι στο κελάρι εξαρτάται από το σκοπό του.

Βέλτιστη θερμοκρασία

Στην ιδανική περίπτωση, προκειμένου το κελάρι να διατηρήσει τη λειτουργικότητά του, η θερμοκρασία θα πρέπει να είναι πάνω από το μηδέν κατά 2-4 μοίρες. Αυτή είναι η βέλτιστη θερμοκρασία στο κελάρι, τόσο για τη διατήρηση φρέσκων προϊόντων, όσο και για τα τουρσιά. Στην περίπτωση αυτή, επιτρέπονται αποκλίσεις από τον κανόνα κατά την καυτή περίοδο.

Η θερμοκρασία στο κελάρι το καλοκαίρι μπορεί να υπερβεί τους βέλτιστους δείκτες κατά τρεις μοίρες, αλλά όχι περισσότερο. Ταυτόχρονα, η θερμότητα στο κελάρι ή στο κρύο, εξαρτάται όχι μόνο από τους εξωτερικούς δείκτες, αλλά και από τη διαθεσιμότητα θερμικής μόνωσης, εξαερισμού, το βάθος του κελαριού και την υγρασία στο υπόγειο. Για να δημιουργήσετε τους καλύτερους δείκτες θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, να δημιουργήσετε σωστά ένα δωμάτιο.

Πρώτον, είναι πολύ δύσκολο να διατηρηθεί μια κανονική θερμοκρασία στο κελάρι, το οποίο είναι σκαμμένο σε πηλό έδαφος. Θα χρειαστεί πρόσθετα μονωτικά υλικά. Μια εξαιρετική επιλογή για την κατασκευή του κελάριου - αμμώδη εδάφη, καθώς και αμμώδες αργιλώδες έδαφος. Δεύτερον, η παρουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι υποχρεωτική. Μπορεί να εξασφαλίσει μια κανονική θερμοκρασία στο υπόγειο, ακόμη και το χειμώνα. Είναι πολύ πιο αποτελεσματική από μια φυσική επιλογή.

Σε κάθε περίπτωση, για να υποστηρίξετε τον εξαερισμό, μπορείτε να ανοίξετε την πόρτα πιο συχνά στην καυτή περίοδο. Μερικές φορές αρκεί να χτίσετε μερικές τρύπες στο θεμέλιο για εξαερισμό. Κατά την κρύα εποχή, ανοίξτε το κελάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν συνιστάται.

Ελέγξτε εάν το σύστημα αερισμού λειτουργεί κανονικά, χρησιμοποιώντας ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Αν η φλόγα κουνηθεί, τότε υπάρχει κουκούλα. Επιπλέον, ο ανεπαρκής αερισμός του δωματίου είναι άμεσα ορατός από την εμφάνιση του καλουπιού, καθώς και μια χαρακτηριστική μυρωδιά μούχλας στο δωμάτιο.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το υπόγειο, το οποίο βρίσκεται κάτω από το σπίτι, το μικροκλίμα του επηρεάζει ολόκληρη την κατασκευή του σπιτιού. Πόσους βαθμούς η θερμοκρασία πρέπει να είναι για ένα συγκεκριμένο κελάρι εξαρτάται από το σκοπό του. Για παράδειγμα, ένα κελάρι κρασιών απαιτεί ελαφρώς υψηλότερα ποσοστά.

Ισορροπία θερμοκρασίας και υγρασίας

Η διατήρηση της κανονικής θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι είναι πολύ σημαντική, διότι επηρεάζουν το ένα το άλλο. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το συμπύκνωμα σχηματίζεται μόνο όταν συνδυάζεται ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας με μια άνετη θερμοκρασία. Αυτή η ένδειξη ονομάζεται σημείο δρόσου.

Το υπόλοιπο κυμαίνεται πολύ έντονα εάν μόνο ο φυσικός αερισμός με τη μορφή ανοιγμάτων ή δύο σωλήνων είναι εγκατεστημένος στο δωμάτιο. Το χειμώνα, ο απορροφητήρας σταματά πρακτικά, γεγονός που οδηγεί σε μια μέση αύξηση της θερμοκρασίας κατά αρκετούς βαθμούς. Ως εκ τούτου, μια κανονική επιλογή για ένα καλό κελάρι είναι ο εξαναγκασμένος αερισμός με ανεμιστήρα, ο οποίος θα δημιουργήσει ροές αέρα.

Επιπλέον, μπορούν να εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα μικροκλίματος. Για να ελέγξετε την υγρασία και τη θερμότητα, πρέπει να έχετε ένα θερμόμετρο και ένα βαρόμετρο. Υπάρχουν παραλλαγές βαρόμετρων που ελέγχουν ταυτόχρονα τόσο την υγρασία όσο και τη θερμοκρασία.

Ρύθμιση θερμοκρασίας

Η προσαρμογή των δεικτών είναι η διατήρησή τους, ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό στην επιφάνεια του υπογείου. Τι θερμοκρασία στο κελάρι, πείτε στο θερμόμετρο, και τι εάν δεν σας αρέσει; - πολλές αποφάσεις.

Εάν το κελάρι χωρίς θέρμανση παγώνει το χειμώνα, τότε ίσως αξίζει να εξεταστεί η δυνατότητα διείσδυσής του. Η κατάψυξη μπορεί να υποδεικνύει ότι το υπόγειο δεν έχει σκάψει αρκετά βαθιά και είναι πάνω από το επίπεδο κατάψυξης του εδάφους. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα να εμβαθύνετε το κελάρι, είναι απαραίτητο να το μονώσετε από το εξωτερικό με τη βοήθεια σύγχρονων θερμομονωτικών υλικών για να διατηρήσετε τη διαφορά στις παραμέτρους. Τις περισσότερες φορές, το υπόγειο δεν μπορεί να εμβαθύνει λόγω της σχεδόν εμφάνισης των υπόγειων υδάτων. Μια εξαιρετική επιλογή για τη συντήρηση του κελάριου σε μια τυπική θερμοκρασία μπορεί να χρησιμεύσει ως αφρός πολυστερίνης.

Εάν ο χειμώνας στο κελάρι είναι πολύ ζεστό, τότε μπορείτε απλά να ανοίξετε την πόρτα για τη ροή του κρύου αέρα στο δωμάτιο. Αυτή η λειτουργία βοηθάει στον ανεπαρκή αερισμό. Επιπλέον, η δημιουργία ενός σχεδίου βοηθά και μειώνει τη θερμοκρασία το καλοκαίρι, ωστόσο, ασήμαντα.

Εάν το κελάρι είναι κάτω από το σπίτι, τότε μπορεί να υπάρχουν αυξημένοι δείκτες. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί αξιόπιστη θερμομόνωση για να γίνει το δωμάτιο ψύξης. Επίσης, σε υψηλές θερμοκρασίες, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε πάγο στο δωμάτιο. Αυτό, ένας αρκετά συνηθισμένος τρόπος, θα βοηθήσει στη διατήρηση της απόδοσης κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου.

Επιπλέον, τα split συστήματα και τα σύγχρονα κλιματιστικά διπλής μονάδας είναι εξαιρετικά. Η παραλλαγή με πάγο ή χιόνι είναι κατάλληλη για ένα μικρό δωμάτιο, ενώ για τα μεγάλα κελάρια είναι πιο κατάλληλο το κλιματιστικό ή ο εξαναγκασμένος αερισμός με μεγάλο ανεμιστήρα.

Θερμομόνωση

Όσο καλύτερη είναι η θερμομόνωση, τόσο πιο εύκολη είναι η διατήρηση μιας κανονικής θερμοκρασίας για την αποθήκευση λαχανικών και τουρσιών. Είναι η κατάλληλα επιλεγμένη και τοποθετημένη μόνωση που θα αποτρέψει την εμφάνιση κρίσιμων διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Για να διατηρήσετε τη θερμότητα και να μην επιτρέψετε την κατάψυξη, μπορείτε να επιλέξετε αφρό, και επίσης να χρησιμοποιήσετε υαλοβάμβακα και ορυκτοβάμβακα. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να εφαρμοστεί σωστά η μόνωση με προετοιμασία των χώρων. Όλοι οι τοίχοι και η οροφή πρέπει να ισοπεδωθούν, αλλά και να επιδιορθωθούν όλες οι ρωγμές. Κατά την εγκατάσταση, είναι επίσης απαραίτητο να προσέξετε την απουσία κενών στις αρθρώσεις. Η θερμομόνωση και ο εξαερισμός είναι το θεμέλιο ενός ποιοτικού κελάριου.

Η μόνωση μπορεί να είναι εσωτερική και εξωτερική. Με αυτόν τον τρόπο, εφαρμόζεται στην οροφή, στους τοίχους και στο πάτωμα. Για να διατηρούν ζεστό το χειμώνα, ρίχνουν συχνά χιόνι απευθείας στο κελάρι. Διατηρεί θερμότητα, αλλά αν η θερμοκρασία αρχίσει να αυξάνεται, τότε το χιόνι πετιέται πίσω.

Είναι σημαντικό ότι, κατά την τήξη, δεν θα μπορούσε να διεισδύσει στο κελάρι, διαφορετικά το επίπεδο υγρασίας θα αυξηθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε αλλοίωση των προϊόντων.

Για να μην παραβιάζεται η ισορροπία μεταξύ υγρασίας και θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο να εφαρμοστεί στεγάνωση για θερμομόνωση, η οποία θα αντισταθεί στην εμφάνιση πλεονάσματος συμπυκνώματος στους τοίχους και στην οροφή του υπογείου. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα υλικό για το φράγμα υδρατμών στην οροφή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα κελάρια που βρίσκονται κάτω από τα καθιστικά.

Η θερμοκρασία του κελάρι για την αποθήκευση των λαχανικών

Εάν το κελάρι χρησιμοποιείται για την αποθήκευση λαχανικών, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε προϊόν απαιτεί τη θερμοκρασία του. Γενικά, ο δείκτης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 8 βαθμούς. Για να αποθηκεύετε πατάτες, αρκεί 2 μοίρες και επομένως οι πατάτες πρέπει να διατηρούνται στο πάτωμα, όπου είναι πιο δροσερές. Οι περισσότερες ρίζες επιβιώνουν από τη θερμοκρασία και σε + 1 βαθμό, αλλά είναι καλύτερα να τις αποθηκεύσετε σε άμμο, σε κιβώτια. Ο λάχανος μπορεί να αντέξει ακόμη και ένα μικρό μείον. Είναι καλύτερα να το κρεμάσετε στο δίχτυ. Επίσης χρειάζονται υγρασία τουλάχιστον 70%. Αν η υγρασία δεν είναι αρκετή, προαιρετικά, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα δοχείο νερού.

Τα αχλάδια αποθηκεύονται τέλεια σε θερμοκρασία μέχρι και πέντε βαθμούς, αλλά το σκόρδο στο υπόγειο είναι καλύτερο να μην αποθηκεύεται, γιατί γι 'αυτόν υπάρχει πολύ υψηλή υγρασία. Για όλα τα λαχανικά και τα φρούτα ισχύει ένας κανόνας αποθήκευσης - δεν πρέπει να αγγίζουν τους τοίχους ή το έδαφος. Διαφορετικά, μπορείτε να χαλάσετε το προϊόν. Επιπλέον, για τη διατήρηση των λαχανικών θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά στο κελάρι, επειδή μπορεί να γίνει μουχλιασμένοι μικροοργανισμοί.

Συμπέρασμα

Η θερμοκρασία του αέρα στο κελάρι είναι ο δείκτης στον οποίο θα πρέπει πρώτα να καθοδηγηθεί κάποιος. Η κύρια λειτουργία αυτού του δωματίου είναι να διατηρεί τα προϊόντα φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για το χειμώνα, κλείστε το δωμάτιο και προσπαθήστε να μην αφήσετε το υπερβολικό κρύο, έτσι ώστε οι ενδείξεις να μην πέσουν κάτω από το μηδέν.

Για να ελέγξετε τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι, πρέπει πάντα να υπάρχει ένα θερμόμετρο και ένα βαρόμετρο. Το θερμόμετρο είναι επιθυμητό να έχει ηλεκτρονικό, επειδή πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας.

Κατά την οικοδόμηση ενός δωματίου πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θερμομόνωση, καθώς και για τη μόνωση των υδρατμών και των ατμών. Σε αυτή την περίπτωση, η ισορροπία μεταξύ υγρασίας και θερμότητας δεν θα διαταραχθεί, και το κελάρι θα είναι σε θέση να εκτελέσει τις λειτουργίες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κοινότητες> Επιχειρήσεις γκαράζ> Blog> Το γκαράζ μου

Τέλος, αποφάσισα να το μοιραστώ - να συμβουλευτώ για τη διευθέτηση του γκαράζ μου.
Εδώ εδώ και 7 χρόνια είμαι ο χαρούμενος ιδιοκτήτης ενός γκαράζ σε ένα διώροφο HSC στο ισόγειο.

Λοιπόν, σχέδια για το κοντινό (?) Μέλλον - μόνωση και πλήρη αντικατάσταση των ηλεκτρολόγων.
Κατά τη θέρμανση:
Τοίχοι + ανώτατο όριο:
1. Καθαρισμός του KNAUF Iso-Grund.
2. Γύψος KNAUF Θερμομονωτική θερμομόνωση - 6 mm. (οι τοίχοι είναι ομοιόμορφοι, αλλά στα κελύφη)
3. Επέκταση πολυστυρολίου KNAUF Therm® Wall - 3 cm (για μύκητες και / ή κόλλα). Εύφλεκτο, αλλά λεπτό. Ή Μόνωση από ορυκτοβάμβακα Μόνωση KNAUF (πάχος 5 cm αλλά μη εύφλεκτο);
4. Η επένδυση είναι 1 cm.
5. Έπιπλα ή πλαστικά πάνελ - 1,25 cm.
Το συνολικό κέικ είναι περίπου 5-6 cm από κάθε τοίχο (ή 7-8 cm).
Η πύλη είναι η ίδια, φυσικά χωρίς γύψο και αστάρι.
Κρύες γέφυρες γύρω από την πύλη προς απομάκρυνση με θερμομονωτική βαφή από τον τύπο Korund.

Από την ηλεκτρική πλευρά, η υπάρχουσα ασπίδα προφανώς ζητάει αντικατάσταση.

11 TR:
1. Πίνακας διανομής Kaedra ЩРн-Π-12 IP65 με επίπεδη πρόσοψη.
2. Ο διακόπτης αυτόματης διπολικής 16Α Με iC60N 6κΑ - 1 τεμ.
3. Ο μετρητής ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα μονοφασικό πολυ-δασμολογικό ESR-55/60-SH-T-312.
4. Αυτόματος διακόπτης μονοπολικού 10Α Με iC60N 6kA - 5 τεμ.
5. Μετασχηματιστής 24V 160VA (για έλεγχο και λάκκο λαχανικών).
Προστέθηκε. Ο διακόπτης διαφορικού ρεύματος (RCD) 2p 25A 30mA.
Γιατί η Schneider; Διότι συχνά δούλευα μαζί τους και τους εμπιστεύομαι. Γιατί η σειρά Akti9; Λόγω του ότι υπάρχουν αυτοκόλλητα σε αυτόματες μηχανές με δυνατότητα σφράγισης.
Καλωδίωση σε πλαστικούς σωλήνες + κιβώτια / ράφια (Schneider)

10 tr.
Φωτισμός γκαράζ

3,5 tr.
1. Φωτιστικό φωτιστικό LSP-2х36 ЭПРА IP65 - 4 τεμ.

Δεν εξακολουθεί να βασίζεται στις φυτικές και την επιθεώρηση λάκκους... Αν και δεν μπορώ να πάρει το λαμπτήρες σε 24V εισόδου, το οποίο τροφοδοτείται από έναν μετασχηματιστή. Μια δύναμη με βάση τα χαρακτηριστικά του μετασχηματιστή μπορεί να εγκατασταθεί λαμπτήρα 4 έως 40 watts.

Εξαερισμός σε λάκκο λαχανικών

Το λαχανόκηπο είναι ένας τόπος όπου τα λαχανικά αποθηκεύονται το χειμώνα. Είναι παρόμοιο με τα κελάρια και τα κελάρια. Αυτή είναι η απλούστερη επιλογή για δώρα, μια εξοχική κατοικία ή ένας ιδιωτικός τομέας. Ετοιμάζεται γρήγορα, αποθηκεύει αποτελεσματικά τα λαχανικά και τα φρούτα, καλύπτει τα καθήκοντά του. Το μόνο εμπόδιο είναι ότι η δεξαμενή πρέπει να συντηρείται σωστά. Για το σκοπό αυτό, τηρούνται αυστηρά ορισμένοι κανόνες, οι οποίοι δεν επιτρέπουν την καταστροφή της συγκομιδής. Το βασικό κριτήριο είναι η απουσία υπερβολικής υγρασίας, μούχλας και υγρασίας, που συμβάλλουν στην εμφάνιση σήψεως στα λαχανικά. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να παρέχεται αερισμός στο λάκκο λαχανικών. Διατηρείται συνεχώς, παρέχει τακτική ροή αέρα, η οποία εμποδίζει την υγρασία και μειώνει τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα στη δεξαμενή και έξω. Σε αντίθεση με τις κοιλότητες παλετοποίησης για την κομποστοποίηση, αυτή η δεξαμενή πρέπει πάντα να βρίσκεται στο ίδιο καθεστώς θερμοκρασίας, πρέπει να ακολουθείται ακόμη πιο προσεκτικά.

Είδη εξαερισμού

Το σύστημα αερισμού στο λάκκο λαχανικών μπορεί να έχει αρκετές επιλογές.

 1. Μέσω αγωγού που είναι εξοπλισμένος με βαλβίδα πύλης. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος, ο οποίος βοηθά στην κατάσταση και στον αερισμό της δεξαμενής.
 2. Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής. Πρόκειται για μια πιο αποτελεσματική επιλογή, η οποία θα διασφαλίσει τον τακτικό αερισμό της συσκευής και τη συντήρηση των προϊόντων μέχρι την άνοιξη.

Συσκευή αερισμού και διαγράμματα

Η συσκευή του εξαερισμού σε ένα λάκκο λαχανικών σε περίπτωση που εγκαθιστάτε ένα σωλήνα, τα εξής: ο αγωγός είναι εγκατεστημένος στο κέντρο ενός σχεδίου. Ο ζεστός αέρας που συσσωρεύεται στη δεξαμενή σταδιακά εξέρχεται, αποφέροντας έτσι χώρο για κρύο αέρα. Αυτή η κυκλοφορία της δεξαμενής θερμοκρασίας είναι πάντα ξηρή. Σε περίπτωση που η υγρασία του κτιρίου παραμένει ούτως ή άλλως, στην περίπτωση αυτή είναι απαραίτητο να επεκταθεί ο σωλήνας ή να εγκατασταθεί ένας μικρός ανεμιστήρας στην έξοδο του αγωγού.

Όσον αφορά τη δεύτερη μέθοδο, δηλαδή την εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, αυτή η διαδικασία είναι πιο περίπλοκη. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής στη λακκούλα λαχανικών γίνεται με αυτόν τον τρόπο: χρησιμοποιείτε δύο σωλήνες. Ο αγωγός εξάτμισης εγκαθίσταται από πάνω, πρακτικά κάτω από την οροφή. Η τροφοδοσία, με τη σειρά του, στον πυθμένα. Αυτό εξασφαλίζει την ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας.

Εάν σχεδιάζετε μια κουκούλα σε ένα λάκκο λαχανικών, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τηρείται ο σωστός λόγος της περιοχής των δύο οπών, ώστε να διασφαλίσετε ότι ο αφαιρούμενος αέρας δεν επιστρέφει στη δομή. Σημειώστε: το τμήμα του ανοίγματος εξαγωγής πρέπει να είναι μικρότερο από τη διατομή του ανοίγματος ροής, στο μισό. Αυτό είναι το σχέδιο εξαερισμού στο λάκκο λαχανικών.

Τα ακροφύσια πρέπει να τοποθετηθούν σε δύο άκρα της δεξαμενής, αυτό είναι απαραίτητο για να περάσει ο αέρας αυστηρά διαγώνια.

Επιλογή μεθόδου

Εάν αγωνίζεστε με υγρασία σε λακκούβα λαχανικών, τότε σίγουρα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη δεύτερη μέθοδο όταν τοποθετείτε δύο σωλήνες. Έτσι τα λαχανικά και τα φρούτα θα είναι συνεχώς φρέσκα. Είναι επίσης δυνατό να οργανωθεί ο αερισμός του λακκού λαδιού στο γκαράζ. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να εγκαταστήσουν αυτή τη δεξαμενή στην μακρινή γωνία του γκαράζ. Αν ενδιαφέρεστε επίσης για αυτή την επιλογή, τότε πρέπει να λάβετε υπόψη ότι είναι σημαντικό να έχετε καλή κυκλοφορία αέρα στις απέναντι γωνίες του δωματίου. Κατά την εφαρμογή του συστήματος εξαερισμού του λακκού λαδιού στο γκαράζ, θα χρειαστείτε δύο αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες. Κάποιος θα βγει από το ταβάνι της δεξαμενής.

Θα πρέπει να είναι υψηλότερο από το καπάκι κατά 30 cm.

Ο δεύτερος σωλήνας διανομής (τροφοδοσία) τοποθετείται 20 cm από το δάπεδο του λάκκου. Δεν πρέπει να πάει περισσότερο από 20 cm από την τρύπα. Έτσι, θα έχετε φυσικό αερισμό στο λάκκο λαχανικών στο γκαράζ. Δώστε προσοχή: είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τα καυσαέρια από το αυτοκίνητο εγκαίρως, διαφορετικά θα πέσουν στα λαχανικά και τα φρούτα και τα γεμίσουν με επιβλαβή στοιχεία.

Τεχνολογία κατασκευής δεξαμενών

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό σε μια κοιλότητα λαχανικών; Αν θέλετε να εξοπλίσετε τη δεξαμενή σε ανοιχτό χώρο και όχι στο υπόγειο ή στο γκαράζ, τότε πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • να προετοιμάσει ένα θεμέλιο λάκκο του απαιτούμενου μεγέθους (το μέγεθος εξαρτάται από το πόσα προϊόντα θέλετε να βάλετε στη δεξαμενή)?
 • Επιπλέον, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα δάπεδο, τοίχοι και μια οροφή.
 • βρισκόταν στο κάτω μέρος του λάκκου ένα στρώμα θρυμματισμένης πέτρας στα 10 cm και ένα στρώμα άμμου στα 15 cm.
 • τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε διαπεράσει όλα τα στρώματα.
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε γεμίσει με άσφαλτο αφού έχετε ετοιμάσει όλα τα στρώματα (σημείωση: μπορείτε να επιλέξετε ένα διαφορετικό υλικό, αλλά θα πρέπει να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά).
 • είναι καλύτερα να ρίξετε μια πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, πριν από την τοποθέτηση ενός στρώματος στεγανοποίησης (αν δεν μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη μέθοδο, απλά βάλτε στο κάτω μέρος της δεξαμενής ξύλινες σανίδες)?
 • Στη συνέχεια, προχωρήστε στη ρύθμιση των τοίχων και της οροφής.
 • τα τείχη που μπορείτε να τοποθετήσετε από τα τούβλα με την ίδια αρχή όπως κατασκευάζεται ένα τούβλο κομποστοποίησης από τούβλα.
 • η οροφή είναι καλύτερα εξοπλισμένη με θόλο, γι 'αυτό βάζουμε τα τούβλα στα πρότυπα των σανίδων?
 • Παρακαλώ σημειώστε: σας συνιστούμε να φτιάξετε ένα δάπεδο από σκυρόδεμα με ξύλινο ξυλότυπο και ενισχυτικό κλουβί.
 • φροντίστε να αφήσετε μια θέση για το φρεάτιο στη μέση της οροφής. θα χρειαστείτε για να φτιάξετε ράφια.
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε μονώσει την οροφή με πίσσα και μόνωση, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί αφρός, άργιλος ή σκωρία.

Παρακαλώ σημειώστε: αν το οικόπεδο σας έχει υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων, τότε θα πρέπει να φροντίσετε απολύτως το σύστημα στεγάνωσης. Συνιστάται η κατασκευή ενός κυκλικού συστήματος αποστράγγισης.

Φροντίστε επίσης για τη θερμομόνωση. Μονώστε το εξωτερικό και εσωτερικό τοίχωμα της δεξαμενής. Μπορείτε να εφαρμόσετε μια μόνωση από ανοξείδωτη πλάκα, για παράδειγμα, διογκωμένη πολυστερίνη.

Σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες στα ακροφύσια, μαζί με τις οποίες θα ρυθμίσετε τη ροή του αέρα. Πρέπει επίσης να κλείσουν με ένα λεπτό μεταλλικό δίχτυ, αυτό είναι απαραίτητο για να αποτραπεί η εισχώρηση παρασίτων στην ατμόσφαιρα.

Τοποθετήστε επίσης ένα καπάκι ομπρέλας που προστατεύει το λάκκο από τις βροχοπτώσεις.

Τοποθετείται στο άνω άκρο του σωλήνα εξαγωγής.

Σχετικά με την εγκατάσταση των ράφια. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνολογία που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε και να εξοικονομήσετε χώρο, να την οργανώσετε σωστά, να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα και τη συγκομιδή όσο το δυνατόν πιο εργονομικά.

Τα ράφια μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, κατά προτίμηση είναι απαραίτητο να επιλέξετε πεύκο, το οποίο προστατεύει αποτελεσματικά τα τρόφιμα από τα παράσιτα και τη σήψη. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε πλαστικό ή μέταλλο. Αλλά να είστε προσεκτικοί, δεν λύουν το πρόβλημα του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, το οποίο σχηματίζεται στα ράφια και πέφτει στα προϊόντα.

Εάν δεν θέλετε να ασχοληθείτε με την οργάνωση των ράφια, μπορείτε να εγκαταστήσετε συνηθισμένα κουτιά, θα πρέπει να τα τοποθετήσετε επάνω ο ένας στον άλλο.

Συμπεράσματα

Το λάκκο λαχανικών είναι ένα εξαιρετικό κτίριο στο οποίο είναι δυνατή η αποθήκευση μιας καλλιέργειας. Μπορείτε να το κατασκευάσετε γρήγορα και εύκολα. Είναι σημαντικό να διασφαλιστεί η ξηρότητα, η σταθερή κυκλοφορία του αέρα, καθώς και η απουσία διακυμάνσεων της θερμοκρασίας. Όλα αυτά εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα αποθήκευσης των τροφίμων και των λαχανικών, την απουσία της σήψης και δυσάρεστες οσμές. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κτίριο στο δρόμο, στο υπόγειο και στο γκαράζ, το κύριο πράγμα είναι να εκτελέσετε σωστά τις εργασίες εγκατάστασης.