Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

Τύποι κουκούλες

Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

Παραγωγικότητα της συσκευής

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

Μέγεθος εκχύλισης

Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

 • υψηλή απόδοση συσκευής.
 • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
 • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

 • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
 • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

 • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
 • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

 1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
 2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

Σύστημα φιλτραρίσματος

Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

Τύπος διαχείρισης συσκευής

Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

 • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
 • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
 • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

Σχετικό άρθρο:

Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

Υλικό Hood

Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

Κατανάλωση ισχύος

Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Λειτουργία λειτουργίας

Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

Διαστάσεις

Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

Επίπεδο θορύβου

Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

Φωτισμός

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

Κουκούλα κυκλοφορίας

Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

+ Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

 1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
 2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
 3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
 5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

- Κυκλοφορούν κουκούλες

 1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
 2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
 3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

Σχέδιο ροής

Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

+ Οφέλη από το σχέδιο ροής

 1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
 2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
 3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
 4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

- Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

 1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
 2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
 3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

Τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη;


Οι κουκούλες μπορεί να είναι διαφορετικές όχι μόνο από πλευράς παραμέτρων, αλλά και από χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πρέπει να θυμόμαστε ότι η κύρια λειτουργία της κουκούλας είναι να τραβήξει τον μολυσμένο αέρα από την κουζίνα στο ορυχείο. Και αυτή η λειτουργία πρέπει να εκτελείται στο υψηλότερο επίπεδο.

Τύποι κουκούλες

Η επιλογή του τύπου του εκχυλίσματος βασίζεται στη συσκευή εξαερισμού της κουζίνας. Οι κουκούλες για την κουζίνα κυκλοφορούν και ρέουν. Όταν υπάρχει φυσικός αερισμός στο δωμάτιο, λαμβάνεται ένας απορροφητήρας, όταν δεν είναι - μια μονάδα κυκλοφορίας.

Ο απορροφητήρας κυκλοφορίας λειτουργεί με βάση την αρχή καθαρισμού, εκτελώντας τον αέρα μέσω της δομής του φίλτρου και επιστρέφοντας πίσω στην κουζίνα. Για να εξαλειφθεί η δυσάρεστη οσμή στην κουκούλα, εγκαθίστανται φίλτρα άνθρακα που απαιτούν συστηματική αντικατάσταση.

Η τεχνική που συζητήθηκε παραπάνω έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν: εγκατάσταση χωρίς εργασία, Ο αγωγός εξαερισμού του ορυχείου δεν είναι απαραίτητος. σταθερή θερμοκρασία δωματίου. Τα μειονεκτήματα δεν είναι ο 100% καθαρισμός του αέρα. συνεχή αντικατάσταση φίλτρων άνθρακα.

Τα απορροφητικά καλύμματα διακρίνουν το ενσωματωμένο και το καπάκι. Αυτός ο τύπος αποσπασμάτων αντιμετωπίζει το κύριο έργο του και παράγει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός συνδέεται με τον εξαερισμό της κουζίνας. Για αυτούς, επίσης, απαιτούν φίλτρα άνθρακα, αλλά η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη από ό, τι στην κυκλοφορία. Τέτοια φίλτρα είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του απορροφητήρα χωρίς αστοχίες. η αιθάλη και το λίπος, που φτάνουν στους τοίχους του κουτιού εξαερισμού, το φράζουν.

Παρά τις θετικές ιδιότητες της μονάδας ροής, η εγκατάσταση απαιτεί τη συνδρομή ενός εγκαταστάτη. Τα πλεονάσματα είναι: καθαρισμός αέρα 100%. ευκολία στην πλύση επαναχρησιμοποιούμενων φίλτρων. Μειονεκτήματα του απορροφητήρα: εγκατάσταση μόνο από τον εγκαταστάτη. μείωση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τη λειτουργία.

Δώστε προσοχή! Η καμινάδα δεν πρέπει να είναι καμπύλη και πολύ επιμήκη, αυτό επηρεάζει δυσμενώς την απόδοση. Συνιστάται να αγοράσετε ένα γύρο από υλικό PVC, του οποίου η διάμετρος στην είσοδο και την έξοδο είναι ίδια.

Για να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, επικεντρωθείτε στα χαρακτηριστικά της. Σύμφωνα με το χαρακτηριστικό, οι συσκευές καθαρισμού ταξινομούνται σύμφωνα με ορισμένες ιδιαιτερότητες.

Ταξινόμηση κουκούλες: ανάλογα με τον τύπο στερέωσης και άλλα κριτήρια

 1. Οι κουκούλες αναστολής είναι ένα κοινό θέαμα. Τα ανεκτά εκχυλίσματα αυτού του τύπου παρέχουν την παρουσία ενός κινητήρα και φίλτρων μιας χρήσεως από το ύφασμα. Επιπλέον, αγοράζονται φίλτρα άνθρακα για πλήρη ανακυκλοφορία του αέρα. Οι κουκούλες αναρρόφησης αγοράζονται για κουζίνες με μικρή επιφάνεια.

Βάσει της θεωρούμενης βασικής περιγραφής, προσδιορίζεται ποιο είναι καλύτερο - ενσωματωμένο ή αναρτημένο κάλυμμα.

Σύμφωνα με τη φόρμα

 1. Ο θολωτός θόλος είναι τοποθετημένος ακριβώς πάνω από τη σόμπα στην οροφή ή στον τοίχο. Ο σχεδιασμός του θόλου και ο συνδυασμός διαφόρων υλικών αποτελούν το σήμα κατατεθέν αυτού του είδους.
 2. Ευθεία (κολάρα ή αρθρωτή).

Μια κεκλιμένη ή ευθεία κουκούλα είναι καλύτερη από ένα θόλο όταν ταιριάζει στο σχέδιο της κουζίνας. Εάν συγκρίνετε την κλίση με μια ευθεία κουκούλα, τα πλεονεκτήματα της ευθείας είναι ότι μπορεί να στερεωθεί οπουδήποτε στην κουζίνα, και με κλίση μόνο στον τοίχο. Τα πλεονεκτήματα της κλίσης μπροστά από μια ευθεία γραμμή είναι ότι λειτουργεί τόσο ροής όσο και κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κουζίνας

 1. Γωνία (κρεμάει σε μια γωνία)

Με τον τρόπο διαχείρισης

 1. Στα κουμπιά. Η εργασία αρχίζει πατώντας τα επιθυμητά πλήκτρα.
 2. Αισθητήρια. Σύγχρονες καλύτερες κουκούλες με χειριστήρια αφής και καινοτομίες ηλεκτρονικών. Χάρη σε αυτό, ήταν δυνατό να προγραμματίσετε και να απενεργοποιήσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού.
 3. Ολισθητήρας. Συσκευή με διακόπτη διαφάνειας.

Πρόσθετες περιγραφές και επιλογές

Η επιλογή της κουκούλας για την κουζίνα συνίσταται στην επιλογή όχι μόνο από τον τύπο και τη διαμόρφωση, αλλά και από μια σειρά από χαρακτηριστικά, όπως:

Επίπεδο θορύβου

Μια σιωπηρή κουκούλα για την κουζίνα είναι το όνειρο κάθε ερωμένης. Αν η κουκούλα δημιουργεί έναν δυνατό ήχο, τότε είναι επιθυμητό να ενσωματώσετε στο μοντέλο μια μονάδα απορρόφησης θορύβου ή να αποκτήσετε αρχικά ένα περίβλημα με μια τέτοια μονάδα. Υπάρχει μια συγκεκριμένη κλίμακα για τη μέτρηση της στάθμης θορύβου σε ντεσιμπέλ:

 • 30 dB - όπως στην αίθουσα συνεδριάσεων.
 • 40 dB - σαν ήσυχη μουσική.
 • 50 dB - όπως σε ένα μικρό καφενείο.
 • 60 dB - ως συνομιλία στο δωμάτιο.
 • 70 dB - όπως μέσα στο λεωφορείο κατά την οδήγηση.
 • 80 dB - στο γραφείο γραφείου?
 • Το 130 dB είναι το όριο του πόνου.

Μια γενικά αποδεκτή και τρέχουσα επιλογή είναι 60dB.

Δώστε προσοχή! Ο όγκος λειτουργίας της συσκευής σχετίζεται με τον τύπο - η εξάτμιση κυκλοφορίας είναι λιγότερο θορυβώδης από τον απορροφητήρα. Η ισχύς του μοντέλου έχει επίσης αξία (τόσο ισχυρότερη, τόσο πιο θορυβώδη).

Αντικατάσταση φίλτρου και καθαρισμός της κουκούλας

Η περίοδος χρήσης του φίλτρου σχετίζεται με τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ενεργοποίηση της συσκευής και του είδους. Επομένως, κάθε ιδιοκτήτης έχει το χρόνο να αντικαταστήσει ξεχωριστά τα φίλτρα. Διαχωρίστε τους ακόλουθους τύπους φίλτρων που χρησιμοποιούνται στα εκχυλίσματα: είναι διαθέσιμοι για ιστό (απαιτούν συχνή αντικατάσταση). ανακυκλώσιμος άνθρακας (αλλαγή κάθε έξι μήνες) · επαναχρησιμοποιήσιμα από συνθετικό ύφασμα - ακρυλικό (πρέπει να ξεπλένετε περιοδικά το συσσωρευμένο λίπος). επαναχρησιμοποιείται από στρώματα από διάτρητο αλουμίνιο (απαιτείται καθαρισμός με παράγοντες απολίπανσης μεταξύ των στρωμάτων).

Το μεγαλύτερο μέρος της αιθάλης και του λίπους καταλήγουν στο φίλτρο, το υπόλοιπο παραμένει στη μάσκα, στον πτερυγιοφόρο τροχό και στον κινητήρα. Για να καθαρίσετε την θήκη, πρέπει να αποσυναρμολογηθεί (σε μοντέλα ποιότητας, αυτό γίνεται χωρίς κόπο). Καλά, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο απορρυπαντικό για να πλύνετε τη μολυσμένη επιφάνεια.

Φωτισμός

Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με φωτισμό. Η φωτεινότητα εξαρτάται από τον τύπο της κουκούλας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Δώστε προσοχή! Οι λαμπτήρες αλογόνου θα διαρκούν περισσότερο, αλλά κοστίζουν περισσότερο.

Αξεσουάρ

Τα εξαρτήματα περιλαμβάνουν φίλτρα, ανταλλακτικά κλπ., Τα οποία αγοράζονται αμέσως όταν αγοράζετε την κουκούλα.

Πρωτογενείς και δευτερεύουσες λειτουργίες

Οι βασικές λειτουργίες περιλαμβάνουν έλεγχο ισχύος και ταχύτητας, έλεγχο οπίσθιου φωτισμού. Μια καλή κουκούλα για την κουζίνα επιλέγεται ανάλογα με τις επιδόσεις της. Για να γίνει αυτό, πρέπει να βρείτε την ποσότητα του ορθογώνιου χώρου στην κουζίνα. Το πλάτος πολλαπλασιάζεται με το μήκος και το ύψος, παίρνοντας μια ορισμένη τιμή σε κυβικά μέτρα. Στη συνέχεια, το υπολογιζόμενο αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με το 12 (ποσοστό ανταλλαγής αέρα) και με συντελεστή 1,3 που καθορίζεται από τους κανόνες υγιεινής.

Η ισχύς είναι ίση με την παραγωγικότητα. Ισχυρή κουκούλα για την κουζίνα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τρεις αποχρώσεις: μια συνδυασμένη κουζίνα με ένα δωμάτιο - προσθέστε 30%? η μονάδα ανακύκλωσης είναι επίσης + 30%. Κάθε κάμψη του αγωγού καυσαερίων από κυματοειδές υλικό υπολογίζεται ως + 10%.

Δώστε προσοχή! Στην τεχνική αυτή, οι κατασκευαστές γράφουν τη μέγιστη ισχύ του μοντέλου.

Ο απορροφητήρας κουζίνας εκτελεί όχι μόνο μια βασική λειτουργία - τον καθαρισμό του αέρα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αλλά και επιπλέον εργασίες. Αυτά περιλαμβάνουν περιοδική ένταξη και υπολειμματική πορεία. Η λειτουργία διακοπτόμενης (περιοδικής) εναλλαγής χρησιμεύει για τη συνεχή παραγωγή καθαρού αέρα, που λειτουργεί σε χαμηλές στροφές. Η λειτουργία "παραμένουσας διαδρομής" έχει σχεδιαστεί για να αερίζεται το δωμάτιο μετά την κουζίνα χρησιμοποιώντας τον ενσωματωμένο ανεμιστήρα στο περίβλημα.

Επιλέξτε μια κουκούλα για την κουζίνα 60 cm - κριτήρια αξιολόγησης και επιλογής

Οι καλύτερες κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm το 2016 - ποια είναι τα πιο δημοφιλή και φθηνά μοντέλα κουκούλας των 60 cm; Ειδικά για εσάς, πραγματοποιήσαμε μια ανάλυση από τις κορυφαίες βαθμολογίες της αγοράς και τις πωλήσεις στο διαδίκτυο είναι από τα πιο δημοφιλή ρωσική πόρων και τον κατάλογο των οικιακών συσκευών, και προσπάθησε να κάνει αίσθηση του τι είναι η κουκούλα και πώς να επιλέξετε και τι είδους κουκούλα σειράς στην κουζίνα 60 εκατοστά καλύτερα.

Κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm - ανάλυση αγοράς το 2016

Με βάση τα στατιστικά στοιχεία της πραγματικής ζήτησης και των καταναλωτικών προτιμήσεων των χρηστών του Διαδικτύου μπορεί να είναι ασφαλές να πούμε ότι από την ποικιλία των εμπορικών σημάτων στην αγορά, ο Ρώσος καταναλωτής για την κουζίνα του προτιμά την κατάρτιση τέτοιων γνωστές μάρκες, όπως η (μερίδιο των πωλήσεων στην αγορά,% / εμπορικό σήμα κατασκευαστής):

 • 34% - Elikor (Ομάδα "Elikor", Kaluga) ·
 • 9% - Κρόνα (KRONAsteel, LLC "CaventDom", συνέλευση Τουρκίας / Κίνας) ·
 • 7% - Cata (Ισπανία, Torreyo, επίσημη ιστοσελίδα στη Ρωσία) ·
 • 6% - Hansa (AMICA WRONKI S.A., μονάδες συναρμολόγησης στην Πολωνία).

Πίσω από αυτούς, σε ίσο ποσοστό 5%, ακολουθείτε:

 • Gorenje (Σλοβενία, Velenje) ·
 • JETAIR (Elica Italy).

Περίπου ίσες θέσεις, με μερίδιο 3-4%, είναι:

 • Lex (Ρωσία).
 • Bosch (Robert Bosch GmbH, συνέλευση της Γερμανίας και της Σλοβενίας) ·
 • Akpo (Πολωνία, Isobelin).
 • Maunfeld (Ηνωμένο Βασίλειο, Middlesbrough).
 • Gefest (JV OJSC Brestgazoapparat, Brest, Λευκορωσία).
 • 17% - άλλοι παραγωγοί.

Ταυτόχρονα, κατά τα τελευταία 5 χρόνια, υπήρξε μια σταθερή τάση - ένα καλό μισό της εγχώριας αγοράς (47-53%) καλύπτεται πλήρως από τα προϊόντα των εγχώριων εμπορικών σημάτων, και αυτό ισχύει τόσο για τα κλασικά πρότυπα, και προηγμένες, αιχμής (συμπεριλαμβανομένου ενός ενσωματωμένη εγκατάσταση).

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα

Οι ηγέτες των κορυφαίων αξιολογήσεων μεταξύ κουκούλες κουζίνας με πλάτος 60 cm, από το τέλος Απριλίου του τρέχοντος έτους (χωρητικότητα, W / χωρητικότητα, m 3 / ώρα / επίπεδο θορύβου, dB / εύρος τιμών, ρούβλια):

 • Elikor:
 1. Epsilon 60 (225/430/54 / 4179-10970) - τοίχο, θόλος 60 cm, τοίχου?
 2. Αμέθυστος 60 (6510-12440) με παρόμοιες παραμέτρους, με γυαλί.
 3. Elikor Integra 60 (220/400/55/3360-7940) - με συρόμενο πάνελ, ενσωματωμένη κρεμαστή συρταριέρα στην κουζίνα, το κορυφαίο μοντέλο ανάμεσα στις φτηνές κουκούλες κουζίνας 60 cm.
 4. Agat 60 (280/1000/59 / 11590-14990) - Τ-σχήματος, τριών ταχυτήτων.
 5. Pergola 60 (225/650/56 / 8000-10290) - τοίχος, χώρα; και το θόλο Silver Storm 60 (4180-6150).
 • Κρόνα:
 1. Kamilla 1M 600 (125/390/56 / 6510-8645) - ενσωματωμένο στο καπό 60 cm, με συρόμενο πάνελ.
 2. Gala 600 3P (* / 800/55 / ​​5829-7982) - ο θόλος, η βαλβίδα επιστροφής στην πλήρη σειρά.
 • Lex Mini 600 (180/420/54 / 7790-9190) - αρθρωτό (υπό γωνία).
 • Hansa OSC611 (135/335/45 / 2220-4270) - προϋπολογισμός, γείσο, εγκατάσταση σε αναρτημένο θάλαμο, δύο τρόποι λειτουργίας και ρύθμιση σε τρία στάδια.

Αγοράστε απόσπασμα από το άρθρο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο RBT.ru

Προτιμήσεις καταναλωτών

Μεταξύ άλλων κριτηρίων που καθοδηγούν τους καταναλωτές όταν επιλέγουν μια κουκούλα για κουζίνα 60 εκατοστών, οι προτιμήσεις και οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

 • τύπος προσάρτησης: τοίχος (63%), και ενσωματωμένο στο ντουλάπι (36%), νησί και άλλα λιγότερο από 1%?
 • χώρος κουζίνας (m 2): έως 10 (14%), ≤ 15 (33%), ≤ 20 (34%), ≤ 25 (9%) και άνω (8%) ·
 • παραγωγικότητα (m 3 / ώρα): έως 300 (6%), ≤ 500 (40%), ≤ 700 (34%), μέχρι 900 (10%) και υψηλότερες (6%);
 • σχεδιασμός και κατασκευή:

- τα αιώνια κλασικά - επίπεδη κρέμονται (αρθρωτά) και θολωτά (20% έκαστο).

- στυλ χώρας (10%) ·

- πλήρως κατασκευασμένη κουκούλα, με γυαλί, και σχήμα Τ (εξίσου, κάθε 5% έκαστο).

 • που αξιώνεται σε πλάτος: 50 cm (29%), 60 cm (61%) και 90 cm (7%).
 • τρόπος ελέγχου: μηχανική - κουμπιά (54%) και ολισθητήρας (29%), αφής (16%).
 • φωτισμός: λαμπτήρες αλογόνου και LED (59%), φωταύγειας (35%).

Εξόρυξη στην κουζίνα 60 cm: Ποια είναι η επιλογή του καταναλωτή με βάση

Το πρώτο και ίσως το πιο σημαντικό κριτήριο για την επιλογή κουκούλας στην κουζίνα είναι 60 εκατοστά - αυτή είναι αυτή Παραγωγικότητα (m 3 / h). Είναι αυτός που καθορίζει αν αυτή η κουκούλα μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της ή όχι. Στο παραστατικό προϊόντος, ο κατασκευαστής δηλώνει την περιοχή του χώρου για τον οποίο έχει σχεδιαστεί το συγκεκριμένο μοντέλο του. Γνωρίζοντας την περιοχή και το ύψος του δωματίου, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε την ένταση της κουζίνας σας. Και δεδομένου: αριθμός των αεροπορικών - 10-12 κύκλους ανά ώρα, και το απαιτούμενο απόθεμα ενέργειας της τάξης του 25-30% θα πρέπει απλά πολλαπλασιάστε την τιμή του όγκου έως 10 και 1.3 - αυτή είναι η βέλτιστη τιμή της επιθυμητής απόδοσης. Οι αδύναμοι απαγωγείς δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα προβλήματα της ανταλλαγής και της εκτροπής του αέρα. Και πιο ισχυρό - αδικαιολόγητα ακριβό από την άποψη της οικονομίας και της σκοπιμότητας.

Κατανάλωση ενέργειας και ενεργειακή απόδοση - στην πραγματικότητα, αυτές είναι οι δύο κύριες παράμετροι που πρέπει να προσέξετε όταν επιλέγετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Δεν είναι μυστικό ότι για την εκτροπή του ίδιου όγκου αέρα, διαφορετικές συσκευές ξοδεύουν μια διαφορετική ποσότητα ενέργειας. Για παράδειγμα, και τα δύο μοντέλα τοίχου θόλου της ίδιας παραγωγής Elikor Epsilon 60 και Ασημένια καταιγίδα 60 εξίσου καταναλώνουν 225 βατ, ενώ το πρώτο 430 ξεπερνά κύβους ανά ώρα, και το άλλο - 650. Αυτή η παραλλαγή προκαλείται από τις διαφορές των παραμέτρων λειτουργίας που χρησιμοποιείται εποικοδομητικές λύσεις, μεθόδους της σύλληψης και δημιουργίας μιας ροής. Ως εκ τούτου, ο συντελεστής της χρησιμότητάς τους είναι σημαντικά διαφορετικός, αν και η τιμή είναι περίπου η ίδια.

Επίπεδο θορύβου - όσο χαμηλότερη είναι η αξία του, τόσο πιο άνετα αισθάνεστε. Ο συνεχής θόρυβος, ακόμη και ασήμαντος, εμποδίζει, αποσπά την προσοχή και ερεθίζει. Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατό να δημιουργηθούν εντελώς σιωπηλοί ή απολύτως σιωπηλοί κουκούλες, για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς. Οι ειδικοί δεν συμβουλεύουν την επιλογή κουκούλας, του οποίου ο θόρυβος υπερβαίνει το όριο των 70 dB, ακόμα κι αν έχει επιλεγεί ένας εσωτερικός απορροφητήρας.

Λειτουργίες λειτουργίας - Υπάρχουν δύο επιλογές, αυτή είναι η εκκένωση του αέρα προς τα έξω ή η ανακύκλωσή του σε εσωτερικούς χώρους. Στην πρώτη παραλλαγή, ένας αγωγός αέρα συνδέεται με την κουκούλα, η οποία αγοράζεται και τοποθετείται ξεχωριστά. Και στη δεύτερη - η κουκούλα στην κουζίνα χωρίς τον αγωγό αέρα σας επιτρέπει να καθαρίσετε τον αέρα μέσα στο δωμάτιο χωρίς να το αφαιρέσετε έξω. Σε αυτόν τον τρόπο, η ανάγκη για έναν αγωγό εξαφανίζεται και στην πραγματικότητα δεν εμπλέκεται, κάτι που είναι ιδιαίτερα οικονομικό στην κρύα περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα. Η αφαίρεση μεγάλων όγκων ζεστού αέρα απαιτεί επιπλέον κόστος για τη θέρμανση του κρύου, που προέρχεται από το δρόμο. Κάθε λειτουργία έχει το δικό της σύστημα φιλτραρίσματος.

Γι 'αυτό φίλτρα - αυτό είναι ίσως ένα από τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού, επηρεάζοντας την απόδοση ολόκληρης της μονάδας και την άνεση στην περιοχή εργασίας. Σήμερα, χρησιμοποιούνται δύο τύποι: ένα κύριο χοντρό (mesh από χάλυβα ή αλουμίνιο) απορροφά λίπη και αντικαταστάσιμες άνθρακα Hepa (με δραστική απορροφητικές ιδιότητες) που πρέπει να ανακτηθεί, αφαιρεί τις οσμές και τα λεπτά σωματίδια. Τα μάτια πρέπει περιοδικά να καθαρίζονται από μόλυνση, και ο άνθρακας - αντικαθίσταται μόνο με νέα μετά την ανάπτυξη του πόρου.

Όταν συνδέετε τον αγωγό εξαγωγής στο σύστημα εξαερισμού ή όταν βγαίνετε έξω, την εγκατάσταση βαλβίδα αντεπιστροφής, εμποδίζοντας τον εξωτερικό αέρα να εισέλθει στο δωμάτιο όταν είναι απενεργοποιημένος. Δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα τους αυτή τη συσκευή.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι αγοραστές συχνά ξεχνούν και παραβλέπουν εντελώς την ερώτηση Ασφάλεια συνεργασίας με ήδη διαθέσιμους θερμοσίφωνες με ανοικτό θάλαμο καύσης: ροή (στήλες) και χωρητικό (λέβητες). Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ο κίνδυνος έγκειται στο γεγονός ότι η κοινή λειτουργία του καλύμματος με αυτόν τον εξοπλισμό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό ανάστροφης ώσης και στην είσοδο του μονοξειδίου του άνθρακα (CO) από την καμινάδα πίσω στο δωμάτιο. Αυτές οι απαιτήσεις πρέπει να επισημαίνονται από τον κατασκευαστή στο διαβατήριο προϊόντων, αλλά συχνά, δυστυχώς, συχνά αγνοούνται και παρουσιάζονται σε σιωπηρή ή συγκαλυμμένη μορφή.

Σχεδίαση, μορφή και σχεδιασμός οι κουκούλες αντιπροσωπεύονται σε μια μεγάλη ποικιλία: κλασικοί θόλοι, σε σχήμα Τ, με γυαλί, αρθρωτοί, πλήρως εξοπλισμένοι, με γείσο και country (country style). Το χρωματικό σχέδιο είναι αρκετά εκτεταμένο και ποικίλο και σας επιτρέπει να εφαρμόσετε με επιτυχία στο εσωτερικό. Τα πιο δημοφιλή χρώματα:

 • δεν γήρανση κλασικά - λευκό, μπεζ, ελεφαντόδοντο, κόκκινο, καφέ και μαύρο?
 • μοντέρνο στυλ techno - γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, ασήμι, χρώμιο, ματ γραφίτη, χάλκινο, χαλκό και χρυσό.

Είδη κουκούλες τοποθέτησης και τοποθέτησης

Ανά τύπο στερέωσης και τοποθέτηση, οι κουκούλες κουζίνας χωρίζονται ως εξής:

 • Πλήρως χτισμένο - τοποθετημένο σε κρεμαστό ντουλάπι ή θόλο διακοσμητικού τρούλου τζάκι, σε σπάνιες περιπτώσεις στην επιφάνεια εργασίας σε κοντινή απόσταση από την εστία. Εξοπλισμένο με αναδιπλούμενη ή σταθερή πλάκα πυθμένα, η οποία αυξάνει σημαντικά την περιοχή της εγκάρσιας τομής της εισαγωγής αέρα και διευκολύνει τον έλεγχο.
 • Τοίχος - με διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης στον τοίχο.
 • Επίπεδη κρέμονται - τοποθετήστε κάτω από ένα ντουλάπι τοίχου ή ένα ράφι πάνω από τη σόμπα.
 • Γωνία - αρχικά σχεδιασμένο για λειτουργία στη γωνιακή ζώνη.
 • Island - είναι συνδεδεμένα με το ανώτατο όριο στην περιοχή του λεγόμενου "νησιού" (όταν ένας αυτόνομος σόμπα και ένα γραφείο βρίσκονται στο κέντρο της κουζίνας και έχουν ελεύθερη πρόσβαση από τις δύο πλευρές).

Διαστάσεις και τύπος ελέγχου εξάτμισης

Πλάτος και βάθος ζώνες κάλυψης (cm) - σωστή επιλογή κουκούλας, όταν οι γεωμετρικές διαστάσεις συμπίπτουν πλήρως ή ελαφρώς επικαλύπτουν τις διαστάσεις της πλάκας. Και η πραγματική απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της επιφάνειας μαγειρέματος για ηλεκτρικές σόμπες πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm, για το αέριο - 80 cm.

Διακυβέρνηση - μηχανικό (κουμπί ή ρυθμιστικό) ή ηλεκτρονικό (touch). Η πρώτη επιλογή είναι η απλούστερη, φθηνότερη και πιο κοινή. Ωστόσο, οι "μηχανικοί", με την πάροδο του χρόνου, είναι επιρρεπείς σε μόλυνση και κολλήσει. Ηλεκτρονική - πιο κομψή και μοντέρνα, καθώς και η παρουσία του μικροεπεξεργαστή και της οθόνης επιτρέπουν την εφαρμογή πρόσθετων επιλογών: (Δείτε επίσης: Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα 50 cm)

 • αυτόματο έλεγχο των τρόπων λειτουργίας, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες που αντιδρούν στη θερμοκρασία της εστίας και της υγρασίας.
 • τον έλεγχο και την ένδειξη της μόλυνσης των φίλτρων ·
 • Τηλεχειριστήριο με τηλεχειριστήριο.

Υλικό στέγασης

 • Αναμφισβήτητα, η ακριβότερη, κομψή και ταυτόχρονα πρακτική λύση ειδικά για ενσωματωμένο στο ντουλάπι είναι ο γυαλισμένος χάλυβας από ανοξείδωτο χάλυβα. Λόγω της υψηλής χημικής αντοχής του χάλυβα και του προστατευτικού στρώματος - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα και ανθεκτικά υλικά που απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια καθαρισμού των επιφανειών εργασίας.
 • Η επίστρωση με εμαγιέ ή σκόνη είναι μια προσιτή επιλογή προϋπολογισμού, αν και λιγότερο ανθεκτική, αλλά και αρκετά πρακτική, εάν η βαφή και η εφαρμογή πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τεχνολογίας.
 • Βαμμένη φιμέ γυαλί - αναμφισβήτητα όμορφο, μοντέρνο και καλαίσθητο από μόνη της, αλλά απαιτεί προσεκτική συντήρηση: θα πρέπει να παρακολουθεί συνεχώς λεκέδες, χρωματισμένο, πελεκημένη και γδαρμένο.

Οι επαγγελματίες προτείνουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στη διαδικασία επιλογής για κουκούλες κουζίνας. Μην βασίζεστε εξ ολοκλήρου σε αξιολογήσεις, σχόλια και σχόλια, επειδή σε κάθε περίπτωση οι απαιτήσεις για την επιλογή κουκούλας είναι ατομικές και αυτοί οι «δείκτες» της αγοράς αλλάζουν διαρκώς.