Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει:

Επιλέγοντας ένα κυματοειδές κουκούλα

Επί του παρόντος, κατά το σχεδιασμό των εγκαταστάσεων κουζίνας, είναι μάλλον δύσκολο να γίνει χωρίς σύγχρονα συστήματα εξάτμισης. Οι αγωγοί εξαερισμού προωθούν τη βέλτιστη κυκλοφορία του αέρα, απορροφούν ατμούς και διάφορα προϊόντα καύσης, αποτρέποντας τη ρύπανση του περιβάλλοντος χώρου και τη συσσώρευση στρώματος λίπους στις οικιακές συσκευές και σε άλλα έπιπλα κουζίνας.

Χαρακτηριστικά

Το Gofra είναι ένα συγκρότημα δακτυλίων, καλυμμένο με προστατευτικό υλικό. Οι συνιστώσες τέτοιων σωλήνων πιέζονται μαζί, και το πάνω στρώμα αποτελείται από "ακορντεόν". Αυτό επιτρέπει στον αυλακωτό σωλήνα να εκτείνεται σε μήκος, υπερβαίνοντας το διπλωμένο μέγεθος αρκετές φορές. Λόγω της έλλειψης ενός άκαμπτου πλαισίου, η δομή μπορεί να κάμπτεται σχεδόν σε οποιαδήποτε γωνία, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση της για εγκατάσταση σε δυσπρόσιτα σημεία και πολύ περιορισμένες συνθήκες.

Η εμφάνιση τέτοιων κυματοειδών σωλήνων επηρέασε θετικά και την ποιότητα εκτέλεσης του ίδιου του έργου, που παρέχουν ένα βέλτιστο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις. Προηγουμένως, οι άκαμπτες κατασκευές αεραγωγών με μεμονωμένες παραμέτρους χρησιμοποιήθηκαν ξεχωριστά για κάθε δωμάτιο, η οποία έπρεπε να παραγγελθεί σε ειδικές εταιρείες. Αποδείχθηκε πολύ δαπανηρή, δεν μπορούσαν όλοι να αγοράσουν τέτοιες συσκευές.

Οι ακόλουθες ιδιότητες ισχύουν επίσης για τα πλεονεκτήματα της χρήσης κυματοειδών συστημάτων εξαερισμού σωλήνων:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • απλοποίηση των εργασιών εγκατάστασης ·
 • διαθεσιμότητα κατά την απόκτηση.
 • ευρεία ποικιλία τυποποιημένων μεγεθών.
 • ελαφρότητα του ίδιου του σχεδιασμού.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες, η οποία εξαλείφει τη φωτιά.
 • βέλτιστες αεροδυναμικές παραμέτρους.

Εάν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα σημεία:

 • Είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσετε ένα σωλήνα με μια κυματοειδή επιφάνεια.
 • όχι πολύ εμφανής εμφάνιση, που απαιτεί καμουφλάρισμα της αυλάκωσης.
 • οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο μπορεί να χάσουν το αρχικό τους σχήμα κατά τη διάρκεια της εργασίας συναρμολόγησης λόγω της απαλότητας του υλικού και να έχουν υψηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος εξάτμισης.

Τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά (παράμετροι) κυματοειδών σωλήνων είναι οι πραγματικές διαστάσεις τους, όπως η διάμετρος του τμήματος και το μήκος της δομής, που καθορίζεται άμεσα από το εργοστάσιο παραγωγής. Μπορεί να αντιστοιχεί στο κανονικό μέγεθος ή να πραγματοποιείται σε πηνία από 20 έως 100 m.

Η επιλογή της διαμέτρου επηρεάζεται άμεσα από την ισχύ της ίδιας της συσκευής.

Οι πιο συνηθισμένοι κυματοειδείς σωλήνες έχουν τις ακόλουθες παραμέτρους:

Για να μάθετε ποια διάμετρο πρέπει να επιλεγεί, είναι δυνατό από το διαβατήριο ή από τις οδηγίες σε ένα απόσπασμα όπου δίνονται οι συστάσεις σχετικά με το τμήμα. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας αυλακωτός αεραγωγός μικρότερης διαμέτρου δεν μπορεί να ληφθεί αυστηρά, μπορούν να γίνουν περισσότερα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να πάρετε έναν πρόσθετο προσαρμογέα για να αποφύγετε την κατάσταση όταν ο σωλήνας δεν μπορεί να συνδεθεί με το λαιμό.

Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι το μήκος της αυλάκωσης επιλέγεται σύμφωνα με τη διάσταση στην τεντωμένη μορφή, αφού η εγκατάσταση γίνεται ακριβώς με τον τρόπο αυτό και πωλείται σε συμπιεσμένο. Δεδομένου ότι μέρος του μήκους πηγαίνει πάντοτε στο σχηματισμό κάμψεων, ο σωλήνας αποκτάται με ένα περιθώριο ίσο με 0,5 m για κάθε 2-3 ευθείες στροφές.

Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείται μια παραλλαγή μιας κυματοειδούς καμπύλης με μια επίστρωση αλουμινίου, αλλά αυτή η επιλογή είναι εξαιρετικά ανεπιθύμητη. Παρά το γεγονός ότι αυτή η επιλογή είναι πολύ φθηνότερη, το λεπτό φύλλο είναι ένα εύθραυστο υλικό που μπορεί εύκολα να καταστραφεί και να τρυπηθεί. Ένα πολύ λεπτό φύλλο έχει την ιδιότητα να κάνει συνεχώς ένα σκουριά, ακόμα και αν ο απορροφητήρας είναι σε κατάσταση εκτός λειτουργίας.

Συνιστάται να ζητάτε στους υπαλλήλους ειδικευμένων καταστημάτων πιστοποιητικό ποιότητας για τα αγαθά που αγοράσατε. Αυτό θα αποτρέψει τη δυνατότητα αγοράς αγαθών από αμφίβολους παραγωγούς που δεν έχουν συνοδευτικά έγγραφα και μπορεί να διαρρεύσει. Οι εγκοπές είναι συνήθως μικροσκοπικές σε μέγεθος, επομένως είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν ξεκινήσει η διαδικασία.

Όταν κάνετε μια αγορά, πρέπει να ελέγξετε αν το σύστημα της κουκούλας που έχετε αγοράσει έχει ήδη ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου, αν όχι, πρέπει να το πάρετε επιπλέον.

Από τον τύπο των εγκαταστάσεων όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση του αεραγωγού εξαρτάται άμεσα η επιλογή κυματοειδών σωλήνων, δηλαδή το σχήμα της διατομής τους, τα οποία είναι:

 • ορθογώνιο ή τετράγωνο.
 • στρογγυλό ή επίπεδο (ωοειδές).

Ο κυματοειδής σωλήνας με ορθογώνιο (τετράγωνο) τμήμα συνήθως βρίσκει εφαρμογή σε διάφορες επιχειρήσεις και εργοστάσια, χρησιμεύει ως καλή επιλογή για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού διαφόρων τεχνικών και αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, καθώς και σε κοινόχρηστους χώρους. Η διάμετρος της διατομής τέτοιων σωλήνων είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των στρογγυλών.

Για οικιακή χρήση, ειδικότερα, με τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού κουζίνας, η βέλτιστη παραλλαγή θα είναι ένας κυματοειδής σωλήνας στρογγυλής μορφής, συνήθως λαμβάνεται λευκό PVC. Είναι πολύ πιο εύκολο να εγκατασταθεί ανεξάρτητα και το κόστος της είναι πολύ μικρότερο από το ορθογώνιο.

Οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα διαφέρουν όχι μόνο στο σχήμα τους, αλλά και στη μέθοδο κατασκευής τους.

Κατατάσσονται σύμφωνα με αυτό το κριτήριο σε δύο βασικούς τύπους:

 • wireframe;
 • σπειροειδείς κυματοειδείς σωλήνες.

Ο πρώτος τύπος είναι μια βάση από μεταλλικούς δακτυλίους και ένα αλουμινόχαρτο ή πολυμερές μεμβράνη που απλώνεται πάνω τους. Τέτοιοι σωλήνες έχουν την ιδιότητα να παίρνουν την αρχική τους μορφή και να εμποδίζουν την παραμόρφωση μετά από το τέντωμα σε πλήρες μήκος και συνεπώς θεωρούνται ότι είναι οι πιο ευέλικτοι.

Οι σπειροειδείς αεραγωγοί κατασκευάζονται κυρίως από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο Αυτός ο τύπος κατασκευής είναι ακριβότερος από τον πρώτο τύπο κυματοειδών σωλήνων (συρματόπλεγμα). Είναι μισο-ευέλικτες λόγω του γεγονότος ότι μπορούν να παράσχουν πλήρως ένα τέντωμα δύο ή τρεις φορές, αλλά δεν έχουν την ιδιότητα να επιστρέψουν στην αρχική τους κατάσταση. Η παραμόρφωση θα παραμείνει αναπόφευκτη, ακόμη και αν προσπαθήσετε να κάνετε αυτόν τον αεραγωγό το σωστό σχήμα.

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν έναν εύκαμπτο κυματοειδή σωλήνα με ή χωρίς θερμομόνωση. Η παροχή της κατασκευής με θερμομονωτικές ιδιότητες συμβάλλει στη σημαντική επέκταση του πεδίου των αγωγών αυτών. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιούνται εύκαμπτοι σωλήνες με τέσσερις στρώσεις, είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού όχι μόνο εντός των χώρων αλλά και εκτός.

Υλικά

Στην πράξη, οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται από τα ακόλουθα υλικά:

 • αλουμίνιο.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • πολυαιθυλένιο χαμηλής ή υψηλής πίεσης.
 • υφάσματα.
 • πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Ο τύπος του υλικού από τον οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός αέρα επηρεάζει άμεσα την περιοχή εφαρμογής του.

 • Για παράδειγμα, οι σωλήνες από υφάσματα χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των συρμάτων των συστημάτων επικοινωνιών σε βιομηχανικούς χώρους, εφόσον συμβάλλουν σε μια επαρκώς υψηλή ταχύτητα κυκλοφορίας αέρα. Αυτός ο παράγοντας καθορίζει τη χρήση κυματοειδών κυματοειδών σωλήνων σε επιχειρήσεις τροφοδοσίας και μονάδες επεξεργασίας κρέατος. Τέτοιες δομές είναι εύκολο να αποσυναρμολογηθούν, να καθαριστούν και να απολυμανθούν.
 • Οι αεραγωγοί από πολυβινυλοχλωρίδιο ή κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εξοπλισμό αγωγών εξαερισμού σε σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Εδώ χρησιμοποιούνται μεταλλικά πληρωτικά, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη ηχομόνωση.
 • Τις περισσότερες φορές για τη διάταξη κουκούλες κουζίνας λαμβάνουν κυματοειδείς σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο χάλυβα ή αλουμίνιο. Οι πλαστικές εκδόσεις σπάνια χρησιμοποιούνται.
 • Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο έχει πλαίσιο μεσαίας ακαμψίας και μάλλον χαμηλό βάρος. Χρησιμοποιείται τόσο έξω από τα κτίρια όσο και μέσα από αυτά. Έχει αυλακώσεις για στερέωση, οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες για φτηνότερες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα της τοποθέτησης σωλήνων από αυτό το υλικό περιλαμβάνουν ανθεκτικότητα κατά τη λειτουργία και αντίσταση σε σχεδόν οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Υπάρχουν όμως και μικρά ελαττώματα: ο κραδασμός του σωλήνα κατά τη λειτουργία και ο σχηματισμός θορύβου.
 • Η επόμενη επιλογή - ένας εύκαμπτος σωλήνας με ένα πλαίσιο από μεταλλικό σύρμα με ένα φύλλο τυλιγμένο γύρω του. Η διάρκεια ζωής και η ποιότητα αυτού του αγωγού επηρεάζονται άμεσα από το πάχος της εξωτερικής στρώσης. Χρησιμοποιείται μόνο στην καθημερινή ζωή, καθώς μπορεί να αντέξει μικρά φορτία. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ευελιξία και την πιο προσιτή τιμή, μειονεκτήματα - χαμηλό επίπεδο ασφάλειας και πρακτικότητα.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα συνήθως εξυπηρετούν πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 20 χρόνια). Οι σωληνώσεις μπορούν να είναι με ή χωρίς επίστρωση πολυμερών. Το στρώμα πολυμερούς προστατεύει το εσωτερικό ή το εξωτερικό τμήμα του σωλήνα, και αυτή η επιλογή παρέχει τη δυνατότητα επιλογής ενός έγχρωμου σχεδίου και εναρμονίζεται αρμονικά σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού περιλαμβάνουν υψηλή αντοχή, μεγάλη διάρκεια ζωής ακόμη και με ισχυρή θέρμανση (άνω των 70 μοιρών), απόλυτη αδιαβροχοποίηση, επιλογή χρωμάτων, ελάχιστη αντοχή στο δίκτυο. Το μειονέκτημα είναι η έλλειψη εξαρτημάτων, τα οποία χρησιμεύουν για τη σύνδεση πολλών σωλήνων μεταξύ τους. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως πένσες ή πένσες.
 • Πλαστικό σπιράλ είναι η πιο προϋπολογισμός και η καλύτερη επιλογή για απλές εργασίες εγκατάστασης σε κατοικίες. Αλλά αυτό το υλικό έχει αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα: ένα πολύ υψηλό βαθμό ευφλεκτότητας (σε περίπτωση πυρκαγιάς θα διατεθεί διαβρωτικές αναθυμιάσεις, οδηγώντας σε τοξικές δηλητηριάσεις και τοξικές ουσίες), και μεγαλύτερη ευπάθεια καταστρεφόμενα, κακοσμία επιλογής λόγω της παρουσίας φορμαλδεΰδης στη σύνθεση. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν το χαμηλό κόστος του τελικού προϊόντος, την ευκολία των εργασιών εγκατάστασης, την ελάχιστη αντίσταση δικτύου.

Εγκατάσταση και σύνδεση

Ο κυματοειδής σωλήνας εγκαθίσταται σε διάφορα στάδια.

 1. Είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένα λεπτομερές σχέδιο για την εγκατάσταση της κουκούλας. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά της κουζίνας, η θέση των διαμερισμάτων επίπλων, να προσδιοριστεί η θέση του αγωγού εξαερισμού και να γίνει ένα σχέδιο για την εγκατάστασή του. Μετά από αυτό, υπολογίστε τον απαιτούμενο αριθμό σωλήνων, σχάρες και στοιχεία στερέωσης.
 2. Ελέγξτε προσεκτικά το μήκος όλων των εξαρτημάτων. Σύμφωνα με το σχεδιαζόμενο διάγραμμα και τις επιλεγμένες παραμέτρους, ετοιμάστε τους εύκαμπτους σωλήνες για εργασίες εγκατάστασης. Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να γίνει μικρότερος με συμβατικό ψαλίδι ή κορμό.
 3. Τοποθετήστε το γενικό κιβώτιο ταχυτήτων στην έξοδο εξαγωγής. Αυτή η συσκευή απαιτείται για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων διαφόρων διαμέτρων.
 4. Συνδέστε τους κυματοειδείς σωλήνες στην κουκούλα. Λιπάνετε τις άκρες του λαιμού του καλύμματος με στεγανωτικό. Στερεώστε τον αγωγό και μετά τον σφιγκτήρα χρησιμοποιώντας βίδα και κατσαβίδι.
 5. Συνδέστε το κυματοειδές σωλήνα στον τοίχο χρησιμοποιώντας βραχίονες με σφιγκτήρες. Οι σφιγκτήρες τοποθετούνται σε απόσταση 1 m το ένα από το άλλο καθ 'όλο το μήκος του αγωγού.
 6. Τοποθετήστε τη σχάρα εξαερισμού στην οπή του άξονα και στερεώστε την με βίδες.
 7. Συνδέστε τον αγωγό αέρα στην σχάρα. Εφαρμόστε ένα σφραγιστικό στην υποδοχή της σχάρας και συνδέστε το λαιμό του αγωγού αέρα. Ασφαλίστε με ζυγό.
 8. Συνδέστε την κουκούλα στο ρεύμα και ελέγξτε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος.
 9. Μάσκαρετε το αυλακωτό σωλήνα εάν είναι απαραίτητο.

Σε περίπτωση που το σύστημα εξάτμισης βρίσκεται αρκετά μακριά από την οπή εξαερισμού, συνιστάται η απόκρυψη του κυματοειδούς σωλήνα πίσω από την οροφή τεντώματος. Αυτή η επιλογή συμβάλλει στην αποφυγή του σχηματισμού πολύ αιχμηρών γωνιών και στην απόκρυψη της διόδου του αέρα από τα αδιάκριτα μάτια.

Εάν η κουζίνα δεν έχει σχεδιαστεί για να εγκαταστήσει μια οροφή τέντωμα, τότε μπορείτε να κρύψετε τον αγωγό με τους ακόλουθους τρόπους:

 • κλείστε το σωλήνα με τις πόρτες των κρεμασμένων ντουλαπιών.
 • Τοποθετήστε τον αγωγό αέρα πίσω από τη δομή του γυψοσανίδας.
 • κλείστε το διακοσμητικό κιβώτιο ή άλλο στοιχείο σύμφωνα με το εσωτερικό της κουζίνας.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, συνιστάται να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο ίδιο το διαμέρισμα και να διαπιστώσετε εάν υπάρχει έλξη. Για να ελέγξετε αυτό το γεγονός, πρέπει να επισυνάψετε ένα φύλλο χαρτιού στο άνοιγμα. Σε περίπτωση που κρατάει χωρίς εξωτερική βοήθεια, υπάρχει έλξη.

Είναι επίσης σημαντικό να δημιουργηθεί η πιο κατάλληλη απόδοση του απορροφητήρα κουζίνας, η οποία είναι πολύ εύκολο να ελεγχθεί με μια ειδική συσκευή - ένα ανεμόμετρο ενσωματωμένο στον πυθμένα του κυματοειδούς σωλήνα.

Και το τελευταίο πράγμα - μην ξεχάσετε τους στοιχειώδεις κανόνες πυρασφάλειας. Είναι απαραίτητο να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες λειτουργίας του επιλεγμένου εξοπλισμού και να προσέχετε να μην υγραίνεται στην επιφάνεια του συστήματος εξάτμισης κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Είναι πολύ ανεπιθύμητο να πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ενέργειες:

 • αγγίξτε με βρεγμένα χέρια την μεταλλική επιφάνεια της κουκούλας ή του κυματοειδούς σωλήνα με επίστρωση αλουμινίου.
 • χρησιμοποιήστε απορρυπαντικά για τον καθαρισμό του αγωγού.
 • να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα κοντά σε ένα αέριο και ηλεκτρική κουζίνα ή ένα τζάκι?
 • στερεώστε τον αγωγό αέρα κοντά στην καλωδίωση.

Έτσι, το συγκρότημα χειρολαβής κυματοειδή σωλήνα μπορεί σχεδόν όλοι πρέπει μόνο να βρούμε τις σωστές παραμέτρους (μήκος και διάμετρος), το σχήμα, και το υλικό του αγωγού, και επίσης να λαμβάνουν υπόψη ιδιαιτερότητες του εσωτερικού χώρου της κουζίνας.

Για μια αναθεώρηση βίντεο των αγωγών για κουκούλες κουζίνας, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Αγωγός από την κουκούλα - ποιο είναι το καλύτερο;

Η επισκευή στην κουζίνα είναι σχεδόν τελειωμένη, η κουζίνα δεν έχει αγοραστεί ακόμα, αλλά αγόρασα ήδη μια κουκούλα χθες. Συμβατική επίπεδη εξάτμιση Krona Agata μέχρι 550 κύβους. Αλλά υπήρχε μια ερώτηση από το να φτιάξουμε έναν αεραγωγό. Κυματοειδές ή πλαστικό; Τι είναι πιο ήσυχο; Και δεν φοβούνται την αυλάκωση και το πλαστικό ζεστό αέρα; (μέχρι το παράθυρο εξαερισμού από την κουκούλα θα είναι περίπου 3 μέτρα με τουλάχιστον 2 γωνίες)

Και μια άλλη ερώτηση στο dogonku - το πιάτο αποφασίστηκε να αναδιατάξει σε άλλο τοίχο, λόγω του ποιο είναι το μήκος του σωλήνα αερίου πρέπει να είναι 5-6 μέτρα. Υπάρχουν τέτοια μεγάλα μήκη; Και τότε έχουμε στη γειτονιά, δεν έχω δει τέτοια. Και πόσο ασφαλές είναι να φτιάξετε έναν εύκαμπτο σωλήνα με το απαιτούμενο μήκος συλλέγοντάς τον από 2 εύκαμπτους σωλήνες; Για να συγκολλήσετε τους σωλήνες σιδήρου να μην προσφέρουν - ονομάζεται υπηρεσία αερίου, είπαν ότι θα ήταν ακριβό και θα πρέπει να κάνετε μια δέσμη διαφορετικών εγγράφων. Συνδέστε την πλάκα θα είναι ένας άνθρωπος φυσικού αερίου.

Ένας άκαμπτος αγωγός είναι καλύτερο - παράγει λιγότερο θόρυβο. Αλλά οι συντονισμοί είναι δυνατοί και είναι πολύ πιο δύσκολο να συνεργαστείς μαζί τους λαμβάνοντας υπόψη τις δύο στροφές - η χωρική γεωμετρία μπορεί να είναι ανεπιτυχής.

Κυματοειδής κουκούλα για το μαγείρεμα στην κουζίνα - επιλογή και εγκατάσταση σε 3 στάδια

Οι κυματοειδείς σωλήνες για κουκούλες κουζίνας χρησιμοποιούνται τώρα σε περισσότερες από τις μισές περιπτώσεις. Μαζί, ας μάθουμε τι αντιπροσωπεύει για μια τέτοια υψηλή δημοτικότητα, και ποια είναι τα διαφορετικά είδη των προϊόντων, και, τέλος, θα σας πω πώς να εγκαταστήσετε σωστά ένα αγωγό με τα δικά τους χέρια και όπου μπορεί να κρυφτεί.

Η εγκατάσταση κυματοειδών αγωγών αέρα για τον αερισμό της κουζίνας είναι πλέον πολύ δημοφιλής.

Τύποι σωλήνων

Όταν επιλέγετε, να θυμάστε ότι οι εύκαμπτοι αγωγοί είναι σκελετοί και σπειροειδείς:

 • Σπειροειδείς κατασκευές είναι κατασκευασμένα μόνο από μέταλλο, στην κατασκευή αεραγωγών, συνήθως χρησιμοποιείται αλουμίνιο τροφίμων. Μια τέτοια πτυχή μπορεί να τεντωθεί, το μήκος αυξάνεται μέχρι και 3 φορές, αλλά είναι δύσκολο να αναδιπλωθεί το προϊόν στην αρχική του θέση.
 • Κατασκευή πλαισίων κατασκευασμένο με βάση ένα εύκαμπτο μεταλλικό σκελετό και καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή κάποιο είδος πολυμερούς. Το χαλύβδινο σύρμα χρησιμοποιείται ως πλαίσιο. Αυτά τα προϊόντα μπορούν επίσης να τεντωθούν, αλλά σε αντίθεση με την περιέλιξη σπειροειδών, η δομή του πλαισίου παίρνει εύκολα την αρχική θέση.

Η πλαστική αυλάκωση με επικάλυψη πολυμερούς αναφέρεται στην κατεύθυνση πλαισίου.

Αυτά τα προϊόντα είναι αεροστεγή και ανθεκτικά, αλλά δεν μπορούν να εγκατασταθούν πάνω από τον κλίβανο, το πλαστικό φοβάται τις υψηλές θερμοκρασίες.

Στο σπίτι αυτό το είδος χρησιμοποιείται για το πλύσιμο, ως ένας εύκαμπτος προσαρμογέας μεταξύ του σιφωνίου και του σωλήνα αποχέτευσης.

Αυτού του είδους τα προϊόντα πλαισίων σε διαμερίσματα πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται, προορίζονται κυρίως για αεραγωγούς σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο σύρμα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε αγωγό.

Όπως μπορείτε να δείτε, ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί τοποθετείται ανάμεσα στα δύο περιγράμματα του φύλλου.

Η τιμή των μονωμένων αεραγωγών είναι πολύ υψηλότερη, επομένως χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευθέτηση αεραγωγών σε σοφίτες και σε άλλους μη θερμαινόμενους χώρους.

Εδώ το περίγραμμα είναι κατασκευασμένο από ύφασμα. Το είδος αυτό χρησιμοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες βιομηχανίες, δεν τοποθετούνται σε χώρους κατοικίας.

Πρόκειται για σπειροειδές σχέδιο από ταινία αλουμινίου. Είναι αυτό το είδος στη μεγάλη πλειοψηφία που χρησιμοποιείται για τον αερισμό κουζίνας.

Το αλουμίνιο κρατά καλή θερμοκρασία και δεν διαβρώνει. Το μόνο σημαντικό μειονέκτημα είναι ο προβληματικός καθαρισμός.

Πλύνετε την πλάκα με την κυματοειδή επιφάνεια πολύ σκληρά.

Η τιμή ανά μέτρο κυματοειδούς αλουμινίου κυμαίνεται από 100 έως 150 ρούβλια. Συνεπώς, συνήθως δεν πλένεται, αλλά αλλάζει αμέσως.

Δώστε προσοχή! Οι τιμές στο άρθρο είναι σχετικές το καλοκαίρι του 2017.

Επιλέξτε και εγκαταστήστε

Συνήθως, μαζί με την κουκούλα, σας προσφέρεται να αγοράσετε ένα αεραγωγό για αυτό, και εδώ πρέπει να είστε προσεκτικοί, επειδή η γκάμα των προϊόντων είναι μεγάλη και δεν είναι γεγονός ότι ο πωλητής θα είναι ειδικός.

Τι να ψάξετε κατά την επιλογή

Με το υλικό, αποφασίσαμε - για τον εξαερισμό της κουζίνας πρέπει να πάρετε ένα αλουμινένιο σπειροειδές σχέδιο.

Η επιλογή της διαμέτρου εξαρτάται άμεσα από την ισχύ της μονάδας. Υπάρχουν 3 μεγέθη διαδρομής:

Για να μάθετε τι χρειάζεστε, υπάρχει μια οδηγία για την κουκούλα, δείχνει σαφώς τη συνιστώμενη διατομή. Μπορείτε να πάρετε περισσότερο από το μέγεθος που αναφέρεται στο διαβατήριο, λιγότερο - δεν μπορείτε.

Σχετικές τιμές για τις διαμέτρους σωλήνων.

Εάν θέλετε να πάρετε ένα προϊόν με μεγαλύτερη διάμετρο, τότε αμέσως αγοράστε έναν προσαρμογέα κάτω από αυτό, αλλιώς δεν μπορείτε να συνδέσετε τον αγωγό αέρα με το λαιμό.

Λάβετε υπόψη: η κυματοειδής ταινία πωλείται σε συμπιεσμένη κατάσταση και τοποθετείται σε ένα τεντωμένο, οπότε προσδιορίστε αμέσως το μήκος του προϊόντος σε μια τεντωμένη μορφή.

Δεν χρειάζεται να το λάβετε υπόψη, να θυμάστε ότι μέρος του μήκους θα πάει στις στροφές, συνήθως ένα περιθώριο μισού μέτρου είναι αρκετό για 2-3 γωνιακές στροφές.

Η χρήση συρμάτινου πλαισίου με επικαλυμμένα με αλουμίνιο καλύμματα κουζίνας είναι αποδεκτή κατ 'αρχήν, αλλά δεν σας συμβουλεύω να πάρετε έναν τέτοιο σωλήνα. Είναι σίγουρα φθηνότερο, αλλά το αλουμινόχαρτο μπορεί εύκολα να τρυπηθεί ακόμη και με ένα δάκτυλο, συν ένα λεπτό φύλλο, ακόμη και με τον εκτοξευτήρα απενεργοποιημένο, θα σκουριάζει συνεχώς.

Η χρήση κυματοειδών πλαισίων με επικαλυμμένα φύλλα για κουκούλα κουζίνας είναι ανεπιθύμητη.

Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας για το προϊόν. Τα αγαθά από άγνωστους κατασκευαστές, χωρίς τα σχετικά έγγραφα, είναι συχνά τρυπήματα και θα το παρατηρήσετε μόνο μετά από λίγο μετά την εγκατάσταση, επειδή οι σχισμές είναι μικροσκοπικές και είναι σχεδόν αόρατες.

Αν σας προσφέρεται να αγοράσετε αμέσως και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα ελέγχου, ελέγξτε αν το χρειάζεστε. Η ίδια η βαλβίδα ελέγχου είναι καλό, αλλά το γεγονός είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κουζινών κουζίνας έχει ήδη μια ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου και δεν έχει νόημα να την αντιγράψουμε.

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στην κουκούλα δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη.

Στη συνέχεια, στο βίντεο αυτού του άρθρου υπάρχουν συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση διαφορετικών επιλογών για αεραγωγούς στην κουκούλα κουζίνας.

Εγκατάσταση σε 3 στάδια

Στην πραγματικότητα, είναι πολύ απλό να εγκαταστήσετε την αυλάκωση με τα χέρια σας, οποιοσδήποτε πλοίαρχος που μπορεί να χειριστεί ένα κατσαβίδι μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το έργο.

 • Gofra - 1 τεμάχιο.
 • Σφιγκτήρες στεγανοποίησης - 2 τεμάχια.
 • Ψήσιμο αερισμού - 1 μονάδα.
 • Σφραγιστικό σωλήνα.
 • Λιπάνετε το λαιμό των κουκούλες με στεγανωτικά υλικά.
 • Βάλτε στο λαιμό μια αυλάκωση με έναν σφιγκτήρα στερεωμένο στην άκρη.
 • Σφίξτε τη βίδα με ένα κατσαβίδι στο λαιμό.
 • Προετοιμαστεί η γραμμή προς την έξοδο.
 • Ο σωλήνας είναι τοποθετημένος σε τεντωμένη κατάσταση, αλλά πρώτα οι γωνίες κάμπτονται, και στη συνέχεια το προϊόν είναι τεντωμένο.

Στερεώστε τη μάσκα αερισμού στη θέση της, στη συνέχεια με το στεγανοποιητικό, τοποθετήστε την αυλάκωση και σφίξτε την με ένα ζυγό.

Όταν η αυλάκωση είναι αγκυροβολημένη, πρέπει απαραίτητα να υπάρχει μια σχάρα εξαερισμού κοντά, είναι αδύνατο να κλείσετε τον άξονα εξαερισμού σφιχτά.

Πού μπορώ να κρύψω

Αυτός ο αγωγός δεν είναι δημοφιλής σε όλους τους ιδιοκτήτες, έτσι πολλοί προσπαθούν να κρύψουν την αυλάκωση από την κουκούλα. Υπάρχουν λίγες επιλογές εδώ, αλλά υπάρχουν.

Κλείστε εξαερισμού γυψοσανίδες - είναι μία από τις πιο κοινές επιλογές, αλλά εδώ θα πρέπει να οικοδομήσουμε ένα πλαίσιο για να περικαλύπτω γυψοσανίδες του, και στη συνέχεια ένα άλλο, όλα στόκος και χρώμα.

Εάν παίρνετε το χρώμα του πλαστικού με τον τόνο των επίπλων κουζίνας, τότε θα είναι σχεδόν αόρατο.

Στο περίγραμμα του ντουλάπι της κουζίνας μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ύψος επικάλυψης 100-150 mm, το οποίο κλείνει με ασφάλεια τον εξαίρετο εξαερισμό.

Με την ευκαιρία, πολλά μοντέλα επίπλων κουζίνας αρχικά έρχονται με μια τέτοια πλευρά.

Η γραμμή μπορεί να τοποθετηθεί μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας, να πάρει πραγματικά πολύ χώρο αποθήκευσης, και να κόψει μια τρύπα στο χώρο του επίπλου είναι απαραίτητη, αλλά ο αερισμός δεν θα είναι ορατό.

Συμπέρασμα

Όπως μπορείτε να δείτε, η επιλογή και η ανεξάρτητη εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουκούλα κουζίνας δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Εάν δεν βρήκατε την απάντηση στην ερώτησή σας, καλώς ήλθατε στα σχόλια, θα προσπαθήσω να βοηθήσω.

Με μια κατάλληλη προσέγγιση, ο εξαερισμός μπορεί να κρυφτεί με επιτυχία.

Κυματοειδές χαρτόνι και η εφαρμογή του για την τοποθέτηση της κουκούλας

Η λέξη "κυματοειδής" σημαίνει παράλληλες κυματιστές μικρές πτυχές στην ύλη. Η ομοιότητα του υλικού από το οποίο ο σωλήνας γίνεται με ένα πτυχωτό επιφάνεια με την ύλη που ορίζεται ονομασία αυτών των σωληνώσεων: κυματοειδή σωλήνα, κυματοειδή σωλήνα ή ένα αυλάκωση.

Πεδίο εφαρμογών κυματοειδούς σωλήνα

Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων μηχανικών συστημάτων, για παράδειγμα:

 • Σε οικιακά συστήματα ύδρευσης - τόσο ψυχρά όσο και ζεστά.
 • Σε συστήματα θέρμανσης των χώρων και για τη συσκευή ενός θερμού δαπέδου.
 • Ως κανάλι για ηλεκτρικά καλώδια και καλώδια επικοινωνίας, τηλεόραση.
 • Για τη διανομή αερίου στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων, στα συστήματα πυρόσβεσης και ακόμη σε πολλούς τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών.

Αλλά πιο συχνά η αυλάκωση χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση αεραγωγών και αγωγών κλιματισμού. Για αυτό, κυματοειδείς σωλήνες ορθογώνιας, στρογγυλής ή οβάλ διατομής είναι κατασκευασμένοι από μια μεγάλη ποικιλία υλικών, ανάλογα με το πόσο διάστημα σχεδιάζεται να διοχετευθεί στους αεραγωγούς.

Ποιες είναι οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού

Οι κυματοειδείς σωλήνες διακρίνονται ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται, από αλουμίνιο, χάλυβα και πολυμερές. Χρησιμοποιούνται κυματοειδές σωληνοειδές προϊόν από φύλλο αλουμινίου και μεμβράνη πολυμερούς καθώς και σωλήνες σάντουιτς. Κάθε είδος διαφέρει ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά εφαρμογής του.

Αλουμίνιο

Οι κατασκευαστές εγκαθιστούν αγωγούς αέρα από αλουμίνιο σε χώρους σύνθετης διαμόρφωσης - εργαστήρια παραγωγής, επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, γεωργικές επιχειρήσεις, σπίτια και διαμερίσματα.

Η δημοτικότητα των υλικών αλουμινίου οφείλεται στα μοναδικά φυσικά και μηχανικά χαρακτηριστικά τους:

 • Καλή αντοχή στη διάβρωση και υπεριώδη ακτινοβολία. Εντός του αγωγού η διάβρωση αποκλείεται.
 • Ευκαιρία λειτουργίας σε θερμοκρασίες από -30 έως +250 C.
 • Η δυνατότητα μιας αξιόπιστης αεροστεγανότητας του συστήματος εξαερισμού.
 • Για την εγκατάσταση των καναλιών εξαερισμού, δεν απαιτούνται κάμψεις, χάρη στην ικανότητα της κυματοειδούς αλουμινίου να κάμπτεται με τη σωστή γωνία, χωρίς να αλλάζει η εσωτερική διάμετρος. Για να συνδέσετε τους σωλήνες μεταξύ τους θα χρειαστούν μόνο συμπλέκτες ή αλουμινένιες ταινίες.
 • Για τη στερέωση στο επίπεδο της οροφής ή του τοίχου, δεν είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα πλαίσιο ισχύος, αρκετό σφιγκτήρα σε μια βίδα αυτοεπιπεδώματος.
 • Ο αγωγός αλουμινίου δεν απαιτεί γείωση.
 • Εύκολη εγκατάσταση της αυλάκωσης μπορεί να γίνει από ένα άτομο με τις πιο επιφανειακές δεξιότητες των κατασκευαστικών εργασιών.
 • Η επιφάνεια της αυλακώσεως δεν συσσωρεύει στατικό ηλεκτρισμό

Δώστε προσοχή! Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου είναι η ελκυστική εμφάνιση τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος του εσωτερικού της κουζίνας, του μπάνιου ή άλλων μη οικιστικών χώρων.

Οποιοδήποτε δομικό υλικό, συμπεριλαμβανομένων των σωλήνων αλουμινίου για τον αερισμό και τον κλιματισμό των χώρων, παρουσιάζει ορισμένα μειονεκτήματα που μπορούν να δικαιολογηθούν από τα φυσικά χαρακτηριστικά τους:

 • Τα προϊόντα από κυματοειδές αλουμίνιο απαγορεύεται να χρησιμοποιούνται ως καμινάδες για συσκευές θέρμανσης, καμινάδες αερίου για ζεστό νερό. Σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το υλικό λιώνει ή καίει.
 • Το χειμώνα, ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο μπορεί να γίνει γέφυρα κρύου λόγω της καλής θερμικής αγωγιμότητας του μετάλλου. Στην επιφάνεια του αγωγού, η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί με τη μορφή σταγονιδίων νερού.

Για να διευκολυνθεί η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, οι κυματοειδείς κατασκευαστές παράγουν τα εξής εξαρτήματα:

 • προσαρμογείς από αγωγούς αλουμινίου σε σωλήνες από μέταλλο ή πολυμερές υλικό.
 • προσαρμογείς από μια διάμετρο σε μεγαλύτερο / μικρότερο.
 • φίλτρα από τη διείσδυση διαφόρων απορριμμάτων, ακαθαρσιών και σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Αγωγοί χάλυβα

Κυματοειδής σωλήνας από ανοξείδωτο χάλυβα - η ευχαρίστηση είναι μάλλον δαπανηρή, επομένως το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε συστήματα θέρμανσης, παροχή ζεστού και κρύου νερού. Στα συστήματα εξαερισμού, οι κυματοειδείς αυλακώσεις μεγάλης διαμέτρου από ανοξείδωτο χάλυβα δεν είναι λογικές.

Για εξαερισμό χρησιμοποιούνται γαλβανισμένοι μαύροι μεταλλικοί σωλήνες από λεπτό φύλλο. Είναι κατώτερα από την ευκολία στη συναρμολόγηση κυματοειδούς αλουμινίου και πλαστικών προϊόντων, αλλά έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • Ανθεκτικότητα, που επιτρέπει μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η ομαλή εσωτερική επιφάνεια παρέχει υψηλά αεροδυναμικά χαρακτηριστικά και δεν επιτρέπει τη συσσώρευση σκόνης, αιθάλης και ακαθαρσιών.
 • Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες.
 • Αντοχή σε επιθετικά χημικά μέσα.

Δώστε προσοχή! Ο γαλβανισμένος αγωγός λεπτού τοιχώματος, παρά το ελαφρύ βάρος του, έχει χαρακτηριστικά θερμοκρασίας που είναι τυπικά για όλους τους μεταλλικούς σωλήνες. Ο κυματοειδής σωλήνας από χάλυβα προσαρμόστηκε πρόσφατα από ιαπωνικούς μηχανικούς, στα τέλη του περασμένου αιώνα.

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα των γαλβανισμένων προϊόντων μαύρου μετάλλου είναι η προσιτή τιμή, η απλή και γρήγορη εγκατάσταση. Η διάβρωση προστατεύει το κυματοειδές στρώμα του ψευδαργύρου, δεν χρειάζεται να βαφτεί.

Κυματοειδείς σωλήνες από πολυμερές

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν την ιδανική παραλλαγή της συσκευής των συστημάτων καθαρισμού του αέρα στις κυματοειδείς σωλήνες από PVC.

Τα πολυμερή για την κατασκευή κυματοειδών σωλήνων είναι διαφόρων τύπων, αλλά οι σωλήνες PVC θεωρούνται οι πιο δημοφιλείς. Η ζήτηση για αυτά καθορίζεται από τέτοιους παράγοντες:

 • οι τιμές είναι πολύ φθηνότερες από τους σωλήνες από χάλυβα και αλουμίνιο.
 • Η εγκατάσταση είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερους συνδετήρες και εργαλεία.
 • Οι σωλήνες από PVC παράγονται σε ένα ευρύ φάσμα διαμέτρων, γεγονός που καθιστά δυνατή τη συλλογή συστημάτων εξαερισμού οποιασδήποτε διαμόρφωσης.
 • ανθεκτικότητα σε διαβρωτικά και διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες φαίνονται τακτοποιημένοι και αισθητικά ευχάριστοι, δεν είναι εμφανείς, αν και αν είναι απαραίτητο, μπορούν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κουτί. Τα πλεονεκτήματα των σωλήνων από PVC μπορούν επίσης να αποδοθούν στη δηλωμένη διάρκεια ζωής του κατασκευαστή - όχι λιγότερο από πενήντα χρόνια.

Υπάρχουν πολυμερείς αυλακώσεις και τα μειονεκτήματά τους:

 • Η δύναμη είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή των κλασικών λείων σωλήνων. Επομένως, πρέπει να τοποθετήσετε το σύστημα με προσοχή ώστε να διασφαλίσετε ότι είναι εύκολο να αντικαταστήσετε το στοιχείο εάν είναι απαραίτητο.
 • Η διαπερατότητα αέρα είναι μικρότερη από αυτή των λείων σωλήνων.

Οι πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες για τους αγωγούς αερισμού συλλέγουν ενεργά στατικό ηλεκτρισμό, οπότε ο αγωγός αέρα από PVC δημιουργεί περισσότερο θόρυβο σε σύγκριση με την αυλάκωση αλουμινίου.

Θερμομονωτικοί σωλήνες εξαερισμού

Ένα κανονικό σωλήνα αλουμινίου ή PVC την περίοδο του φθινοπώρου-χειμώνα δεν είναι πολύ βολικό για τον αερισμό των χώρων - η υγρασία μπορεί να συμπυκνώνεται πάνω σε αυτό. Επομένως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε θερμομονωμένους σωλήνες από πλαστικό και αλουμίνιο.

Η βιομηχανία παράγει τους λεγόμενους σάντουιτς σωλήνες, οι οποίοι αποτελούνται από μια συνηθισμένη αυλάκωση τυλιγμένη με ένα λεπτό στρώμα ορυκτοβάμβακα, το οποίο με τη σειρά του καλύπτεται με μια μεμβράνη πολυμερούς.

Οι θετικές ιδιότητες αυτών των προϊόντων περιλαμβάνουν:

 • ικανότητα να μειώνει τις απώλειες θερμότητας.
 • μόνωση του συστήματος εξαερισμού με αλάτι.
 • αποκλείει τον σχηματισμό υγρασίας στην επιφάνεια των σωλήνων.
 • Οι κυματοειδείς σάντουιτς είναι σε θέση να αντέχουν σε υψηλή πίεση στο σύστημα εξαερισμού.

Προϊόντα από φύλλο αλουμινίου και πολυεστέρα

Ένας τέτοιος σωλήνας είναι ένα πλαίσιο σύρματος στο οποίο τυλίγονται 5-6 στρώματα μεμβράνης ή φύλλου καλυμμένου με ψεκασμό αλουμινίου.

Ο κυματοειδής αγωγός αέρα από πολυεστερικό φιλμ αντέχει σε πίεση έως 2500 Pa και είναι σε θέση να λειτουργεί σε θερμοκρασίες αέρα από -25 έως +90 ° C.

Κριτήρια για την επιλογή κυματοειδών αγωγών αέρα

Δυσκολίες στην επιλογή των αυλακώσεων για αερισμό συνίστανται στην ποικιλία των δειγμάτων στην αγορά. Κατά την αγορά, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • μήκος όλων των αγωγών και τη διάμετρό τους.
 • κυματοειδές υλικό.
 • κατασκευαστής και ποιότητα του εμπορικού σήματος
 • το κόστος.

Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να ταιριάζει με τις δυνατότητες του ανεμιστήρα και να συμμορφώνεται με τις συστάσεις του κατασκευαστή. Πριν αγοράσετε μια αυλάκωση για το σύστημα εξαερισμού, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της κουκούλας.

Το υλικό κατασκευής αεραγωγών επιλέγεται από τον καταναλωτή, με βάση τις προτιμήσεις του.

Ένα σημαντικό σημείο της επιλογής είναι να ελέγξετε την αυλάκωση για την ικανότητα κάμψης, η καλή ευελιξία θα σας επιτρέψει να βγάλετε τη μικρότερη διαδρομή του αγωγού.

Εάν η τοποθέτηση του αγωγού σχεδιάζεται στον ανοιχτό αέρα στον εξαερισμό τροφοδοσίας στο θερμαινόμενο δωμάτιο, αξίζει να προσέχετε τους αγωγούς αέρα με θερμομόνωση.

Χρώματα για την τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων για το σχέδιο

Η συσκευή επικοινωνιών εξαερισμού από κυματοειδείς σωλήνες δεν είναι περίπλοκη και δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, εμπειρία, "πονηρές" συσκευές. Αλλά πρέπει να εξετάσετε μερικές από τις αποχρώσεις:

 • Οι κυματοειδείς σωλήνες που λειτουργούν σε συστήματα εξαερισμού είναι ελαστικοί, αλλά πολλές στροφές μπορούν να εμποδίσουν την ελεύθερη διέλευση του αέρα. Αν το σύστημα είναι γεμάτο με στροφές, είναι επιθυμητό να εγκαταστήσετε μεγαλύτερο ανεμιστήρα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.
 • Σωλήνες μεγέθους που δεν ταιριάζουν με την ισχύ του ανεμιστήρα μειώνουν την ποιότητα ολόκληρου του συστήματος. Από τη μείωση της διαμέτρου με μια μεταβατική φλάντζα είναι καλύτερα να απορρίψετε, διαφορετικά είναι δύσκολο για τον ανεμιστήρα να αντλήσει αέρα.
 • Κατά την αγορά της αυλάκωσης, θα πρέπει να κάνετε κάποιο περιθώριο κατά μήκος, ειδικά αυτό ισχύει όταν το σύστημα έχει πολλές στροφές.

Κουρτίνας κουζίνας για εξαγωγή: χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάσταση εύκαμπτων αγωγών

Η τοποθέτηση σύγχρονων κουζινών είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς χωρίς συστήματα εξάτμισης. Οι αγωγοί εξαερισμού εκτρέπουν τα προϊόντα καύσης και τον ατμό, ο οποίος απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές καθαρίζουν τον αέρα στις εγκαταστάσεις και εμποδίζουν το σχηματισμό επικάλυψης από λιπαρές ουσίες σε έπιπλα και οικιακές συσκευές. Το σύνταγμα του Seti.guru θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποια είναι η κουκούλα της κουκούλας, πώς να την επιλέξετε και πώς να το τοποθετείτε μόνοι σας.

Διαβάστε στο άρθρο:

Τι είναι αυλάκωση και γιατί χρειάζεται για την εξαγωγή συσκευών

Στα συστήματα εξάτμισης της κουζίνας, οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται ως αεραγωγοί, μέσω των οποίων τα προϊόντα καύσης και η εξάτμιση που προκύπτει από το μαγείρεμα εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού. Οι συσκευές διαφέρουν ως προς τη διάμετρο, το μήκος και το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Η κυματοειδής σανίδα είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο και ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο, καθώς και διάφορα πολυμερή. Τα προϊόντα για την αφαίρεση των καυσαερίων έχουν κυκλική ή τετράγωνη διατομή. Επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το σχήμα και το μέγεθος του λαιμού της κουκούλας, καθώς και τον ίδιο τον αεραγωγό. Οι κυματοειδείς σωλήνες χρησιμοποιούνται επίσης για την αφαίρεση καυσαερίων σε στήλες και αρθρωτούς λέβητες.

Τα αναγκαστικά συστήματα εξάτμισης εμποδίζουν την εξάπλωση μιας δυσάρεστης οσμής, η οποία σχηματίζεται στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της καύσης οργανικών ενώσεων. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να ανοίξετε τα παράθυρα για να ελέγξετε την κουζίνα, και η εξάτμιση του λίπους δεν εγκατασταθεί στην επένδυση, τα έπιπλα και την οροφή, έτσι ώστε το δωμάτιο είναι πάντα διατηρείται η τάξη και η καθαριότητα.

Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συσκευής

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού. Από την επισκόπηση μας θα μάθετε τους τύπους συσκευών, το μέγεθος, την ταξινόμηση, δημοφιλείς κατασκευαστές, η μέση τιμή υπολογίζεται στο εμβαδόν του αγωγού και άλλες παραμέτρους, μυστικά τοποθέτηση.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κυματοειδών αγωγών αέρα για το σχέδιο. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να σημειωθεί η ευκολία εγκατάστασης και η δυνατότητα κάμψης της δομής υπό συγκεκριμένη γωνία. Επιπλέον, είναι δυνατή η ταυτόχρονη σύνδεση πολλών τμημάτων με σφιγκτήρες.

Ο αγωγός αέρα είναι ελεύθερος να τεντώσει και να πάρει την αρχική του κατάσταση. Η ευελιξία του σχεδιασμού παρέχει κάποια μείωση του θορύβου κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας. Λόγω των ιδιοτήτων αυτών, τα κυματοειδή κανάλια χρησιμοποιούνται σε εγκαταστάσεις με μη τυποποιημένη διάταξη και σε συνθήκες περιορισμένου χώρου για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού.

Λάβετε υπόψη ότι ο αγωγός αέρα από κυματοειδές αλουμίνιο χωρίζεται εύκολα σε τμήματα του απαιτούμενου μήκους με τη βοήθεια ψαλιδιού. Σε σύγκριση με τα πλαστικά και μεταλλικά ανάλογα, η τιμή για τη συσκευή είναι πολύ χαμηλότερη. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η αυλάκωση είναι ανθεκτική στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο αγωγός αέρα από αλουμίνιο μπορεί να αντέξει έως + 300 ° C, επομένως η ανάφλεξή του αποκλείεται τελείως.

Πίνακας 1. Μειονεκτήματα των αεραγωγών αλουμινίου

Τεχνικά χαρακτηριστικά του κυματοειδούς σωλήνα για εξαερισμό

Κουκούλες για την κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να επιλέξει από μια πλούσια ποικιλία, πώς να εγκαταστήσετε και να χειριστείτε αυτή τη συσκευή, τις συμβουλές και τις συστάσεις των ειδικών - στο υλικό μας.

Πριν αγοράσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για σχεδίαση, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητές τους. Οι αγωγοί οικιακής χρήσης είναι εύκαμπτοι και ημι-άκαμπτοι (ημι-εύκαμπτοι). Ο πρώτος τύπος συσκευών αντέχει καλά τις παραμορφώσεις κάμψης και τέντωσης με τη δυνατότητα αποκατάστασης της αρχικής κατάστασης. Χρησιμοποιώντας έναν εύκαμπτο σωλήνα, είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένας αγωγός αέρα οποιασδήποτε διαμόρφωσης και ένας μεγάλος αριθμός γωνιών.

Η βάση της εύκαμπτης αυλάκωσης είναι ένα σύρμα σπειροειδούς τύπου, επί του οποίου τεντώνεται αλουμινόχαρτο, πολυμερή ή συνδυασμοί αυτών των υλικών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν:

 • η διάμετρος των συσκευών είναι 100-500 mm.
 • αντοχή σε θερμοκρασίες μέχρι + 100 ° C.
 • η τιμή κάμψης ισούται με τη μισή διάμετρο.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί έρχονται με θερμομόνωση και χωρίς αυτό. Το υλικό πλήρωσης (υαλοβάμβακας, ορυκτές ίνες) χρησιμοποιείται για την καταστολή της στάθμης θορύβου στο σπίτι κατά τη λειτουργία της κουκούλας.

Πίνακας 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά των ημιάκαμπτων κυματοειδών σωλήνων

Χρησιμοποιημένοι τύποι κυματοειδούς για οικιακές κουκούλες

Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο

Οι αεραγωγοί κουζίνας από αλουμίνιο χρησιμοποιούνται ευρύτερα επειδή η τιμή είναι χαμηλή και είναι καθολική στη χρήση. Τις περισσότερες φορές, οι χρήστες αγοράζουν κυματοειδές για το σχέδιο σε 120 mm και 100 mm (λιγότερο συχνά - 150 mm). Είναι πολύ εύκολο να επιλέξετε τέτοια προϊόντα, για τον οποίο είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η διάμετρος του καναλιού εισόδου του άξονα εξαερισμού και της διάταξης εξαγωγής των καυσαερίων.

Τα προϊόντα αλουμινίου έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και εξαιρετικές αντιδιαβρωτικές ιδιότητες. Αυτές οι συσκευές είναι ανθεκτικές στη φωτιά, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ως αγωγοί αέρα σε τμήματα επίπλων, διακοσμητικά κουτιά, χωρίς φόβο φωτιάς.

Πλαστικές πτυχώσεις για αερισμό

Ορισμός των πλαστικών κυματοειδές αερισμού είναι η ίδια με εκείνη του φυτού αλουμινίου - απομάκρυνση των άχρηστων προϊόντων της καύσης και διαφόρων ατμούς που παράγονται κατά το μαγείρεμα. Τα προϊόντα που έχουν μια στρογγυλή ή τετράγωνη διατομή, και λόγω της ελκυστική εμφάνιση των αγωγών ταιριάζουν απόλυτα σχεδόν σε κάθε εσωτερικό κουζίνας.

Τα πλαστικά κανάλια έχουν εξαιρετική απόδοση, εκτός από τα αέρια που εκκενώνονται στον άξονα εξαερισμού σχεδόν χωρίς θόρυβο. Η λεία επιφάνεια των αεραγωγών καθαρίζεται αβίαστα, διατηρώντας μια όμορφη εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα προϊόντα έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα - σε σύγκριση με τα μεταλλικά ανάλογα, δεν μπορούν να αντέξουν σε μεγάλα θερμικά φορτία. Για το λόγο αυτό, πριν αγοράσετε έναν αγωγό από πλαστικό, θα πρέπει να ρωτήσετε ποια μέγιστη θερμοκρασία μπορεί να αντέξει το προϊόν.

Άλλοι τύποι αεραγωγών

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός τύπων αγωγών, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως κανάλια εκτροπής διαφόρων συστημάτων επικοινωνίας. Οι κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται συχνότερα για τον αερισμό σε σπίτια και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Συχνά χρησιμοποιούν προϊόντα με μεταλλικά πληρωτικά, τα οποία παρέχουν εξαιρετική ηχομόνωση.

Τα γαλβανισμένα κιβώτια χρησιμοποιούνται επίσης για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού και εξόρυξης πολύπλοκων κατασκευών. Το υλικό αυτό είναι ανθεκτικό σε χημικούς παράγοντες, δεν προσδίδει διάβρωση και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Το ίδιο ισχύει και για τα ανοξείδωτο χάλυβα και τα ανάλογα χαλκού, ωστόσο, λόγω της μεγάλης τιμής των αεραγωγών, δεν συνιστάται η ακατάλληλη κατασκευή μεγάλων δομών. Στο σπίτι, τα προϊόντα αυτά είναι ιδανικά για την εγκατάσταση κουζινών, συστημάτων θέρμανσης που χρησιμοποιούν λέβητες στερεών καυσίμων και αερίου που απαιτούν την εγκατάσταση καναλιών ανθεκτικών στις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι κεραμοειδείς αεραγωγοί για κουζίνες με στρογγυλές και τετράγωνες διατομές πωλούνται. Αυτά τα προϊόντα έχουν την υψηλότερη θερμική σταθερότητα, δεδομένου ότι μπορούν να αντέξουν φορτίο πάνω από + 1000 ° C. Οι κατασκευαστές κεραμικών αεραγωγών δίνουν στα προϊόντα τους 30ετή εγγύηση.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κυματοειδή για κουκούλες - τις συστάσεις του συντακτικού μας προσωπικού

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα: η συμβουλή των επαγγελματιών. Από την επισκόπηση μας, θα μάθετε την αρχή της λειτουργίας τους τύπους και τα μεγέθη των κουκούλες, βαθμολογία από τα καλύτερα μοντέλα για το πώς να υπολογίσει την απόδοση και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης της συσκευής.

Κατά την επιλογή των αγωγών πρέπει πρώτα να ληφθούν υπόψη οι διαστάσεις της αυλακώσεως για το σχέδιο. Η διάμετρος του προϊόντος πρέπει να είναι 1-2 cm μεγαλύτερη από την υποδοχή εξόδου (οπή) της εγκατάστασης. Αυτό είναι απαραίτητο για να μειωθεί το φορτίο του κινητήρα και το επίπεδο θορύβου.

Για το AOGW συνιστάται να σχεδιάσετε το σχεδιασμό των αγωγών εξαγωγής έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών. Εάν είναι απαραίτητο να συνδέσετε τους εύκαμπτους αγωγούς ή να γυρίσετε το κανάλι προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, θα χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα εξαρτήματα. Για να αποτραπεί η είσοδος αέρα στα κανάλια, τοποθετούνται βαλβίδες τύπου πτερυγίου ή αξονικά ανάλογα με δίσκο πολυμερούς. Όσον αφορά τη διατομή των προϊόντων, είναι προτιμότερο να τοποθετούνται στρογγυλοί σωλήνες, καθώς παρέχουν την πιο αποτελεσματική έξοδο αερίου.

Όσον αφορά την κατασκευή κουζινών κουζίνας, αξίζει να εξεταστούν οι ιδιότητες των υλικών από τα οποία κατασκευάζονται. Οι εύκαμπτοι μεταλλικοί αγωγοί κατά την εγκατάσταση είναι συμπιεσμένοι ή τεντωμένοι και τοποθετούνται εύκολα σε οποιαδήποτε γωνία. Είναι ασφαλή για τον άνθρωπο, αντίθετα με τα πλαστικά ανάλογα, τα οποία εκπέμπουν τοξικές ουσίες με το χρόνο όταν θερμαίνονται.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδούς αγωγού για σχεδίαση

Υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση

Θα αναλύσουμε ποια εργαλεία και υλικά θα χρειαστούν για την εγκατάσταση των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε το σωστό αγωγό για σύνδεση με την κουκούλα. Για να συνδέσετε την αυλάκωση στον αγωγό αερισμού, πρέπει να αγοράσετε ένα περίβλημα με φλάντζα. Για να το διορθώσετε θα χρειαστείτε βίδες με αυτοκόλλητο και μια σειρά κατσαβιδιών.

Για να συνδέσετε το μανίκι του σωλήνα με τη σχάρα, πρέπει να αγοράσετε μεταλλικούς σφιγκτήρες κατάλληλης διαμέτρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτείται εξωτερική μάσκα εξαερισμού που είναι εξοπλισμένη με βαλβίδα αντεπιστροφής. Για να αποφύγετε τη διείσδυση αέρα στα κανάλια από το εξωτερικό, χρησιμοποιήστε σφραγιστικό σιλικόνης. Για τις κυματοειδείς κυματοειδείς μορφές, μπορεί να χρειαστεί ταινία αλουμινίου.

Ψαλίδια χρησιμοποιούνται για την κοπή των πτυχών του αλουμινίου για εξαερισμό. Τα πλαστικά αναλόγια μπορούν να συντομευτούν με ένα εργαλείο, επιλέγοντας το σωστό ύφασμα.

Εγκατάσταση του κυματοειδούς καλύμματος: οδηγίες βήμα προς βήμα

Σε αυτή την ενότητα θα εξετάσουμε πώς να εγκαταστήσετε μια κυματοειδή κουκούλα στην κουζίνα με μια λεπτομερή περιγραφή όλων των σταδίων των εργασιών εγκατάστασης. Παρακάτω είναι ένας πίνακας με βήμα προς βήμα οδηγίες και εικονογραφήσεις.

Πίνακας 3. Οδηγίες βήμα προς βήμα για την τοποθέτηση του κυματοειδούς αγωγού αέρα

Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση: τι να ψάξετε κατά την εγκατάσταση

Αν ξοδεύετε πολύ χρόνο στην κουζίνα, μαγειρέψτε τα αγαπημένα τους πιάτα για όλη την οικογένεια, συχνά κανονίσει απογευματινό τσάι με τους φίλους, και θέλετε να απαλλαγείτε από το δωμάτιο των οσμών και της υγρασίας, τότε θα πρέπει να αγοράσετε μια κουκούλα.

Στα σπίτια της σοβιετικής εποχής εγκαταστάθηκαν οι αεραγωγοί εξαερισμού με πλαστική σχάρα, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ένα άνοιγμα μέτρησης 20x15 εκ.

Το εκχύλισμα είναι ο εξοπλισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό, ο οποίος σε λίγα λεπτά θα αναδείξει τη δυσάρεστη μυρωδιά λίπους, καύσης, καπνού.

Εάν έχετε ήδη αποφασίσει για το μοντέλο της κουκούλας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αγοράζετε ένα κυματοειδές σωλήνα.

Ποιες είναι οι κυματοειδείς μορφές και η διάμετρος;

Οι κυματισμοί είναι ορθογώνιες και στρογγυλές.

Ορθογώνια χρησιμοποιούνται για τεχνικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης, σε κοινόχρηστους χώρους.

Κατά κανόνα, το μέγεθος της διατομής των ορθογώνιων σωλήνων είναι μεγαλύτερο από το μέγεθος των κυκλικών σωλήνων.

Η σωστή διάμετρος του σωλήνα καθορίζεται από τη διάμετρο του καλύμματος: πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη, έτσι ώστε ο σωλήνας να είναι σφιχτά τοποθετημένος στις αυλακώσεις. Υπάρχουν τυποποιημένα μεγέθη (10 cm, 15 cm, 20 cm) και μη τυποποιημένα (30 cm, 40 cm και άνω).

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα, τόσο περισσότερος αέρας θα περάσει από τον ανεμιστήρα. Αλλά η ταχύτητα της διέλευσης επηρεάζεται ήδη από την απόδοση της κουκούλας.

Ποιο από αυτά θα επιλέξετε για εγκατάσταση σε μια κατοικία

Ας δούμε λοιπόν τους ακόλουθους τύπους υλικών από τους οποίους κατασκευάζονται οι σωλήνες:

 1. Πλαστικά. Η πιο οικονομική επιλογή, ιδανική για μικρά έργα εγκατάστασης σε κατοικημένη περιοχή. Αλλά το πλαστικό έχει μια σειρά από αξιοσημείωτες ελλείψεις:
 • υψηλό βαθμό ευφλεκτότητας (σε περίπτωση πυρκαγιάς, το πλαστικό θα εκπέμπει ακάθαρτο καπνό και θα προκαλεί δηλητηρίαση με δηλητηριώδεις ουσίες).
 • εξαιρετική ευθραυστότητα (μετά από αρκετούς κύκλους με μείον θερμοκρασία, πλαστικό καταστρέφεται).
 • σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν θερμαίνεται, ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να δημιουργήσει μια δυσάρεστη οσμή (σε αντίθεση με τη σύνθεση του πλαστικού τροφίμων, η φορμαλδεΰδη προστίθεται στην τεχνική).
 • λογική τιμή.
 • ευκολία εγκατάστασης.
 • ελάχιστη αντίσταση δικτύου.
 1. Αλουμίνιο. Ο ελαφρύς κυματοειδής σωλήνας, έχει ένα πλαίσιο μέτριας ακαμψίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Πλεονεκτήματα αλουμινίου: Διαφέρει η ανθεκτικότητα και η καλή ανοχή σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Σε αντίθεση με ένα φτηνό εύκαμπτο σωλήνα, το αλουμίνιο έχει αυλακώσεις για συγκόλληση.

Υπάρχουν μικρά ελαττώματα: υπάρχει μια δόνηση της εσωτερικής επιφάνειας του σωλήνα, θόρυβος όταν η κουκούλα είναι ενεργοποιημένη σε πλήρη ισχύ.

 1. Εύκαμπτος σωλήνας. Το σχέδιο είναι ένα μεταλλικό σύρμα τυλιγμένο σε φύλλα. Η ποιότητα του προϊόντος και η διάρκεια ζωής εξαρτάται άμεσα από το πάχος του εξωτερικού στρώματος. Αυτός ο σωλήνας προορίζεται για οικιακή χρήση, καθώς δεν είναι σχεδιασμένος για βαριά φορτία.

Πλεονεκτήματα: ευελιξία και χαμηλή κατηγορία τιμών.

Τα μειονεκτήματα είναι: η ανασφάλεια (η ταινία αναβοσβήνει αμέσως και μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά), πρακτική (αν και στην περίπτωση αυτή η τιμή είναι πλήρως δικαιολογημένη).

 1. Γαλβανισμένο λαμαρίνα. Αυτός ο τύπος σωλήνα, έχει μεγάλη διάρκεια ζωής - περίπου 20-30 χρόνια, όλα εξαρτώνται από την ποιότητα του υλικού. Υπάρχουν σωλήνες με επίστρωση πολυμερών και χωρίς.

Πλεονεκτήματα του γαλβανισμένου καναλιού:

 • αντοχή και αντοχή ακόμη και όταν θερμαίνεται πάνω από 70 μοίρες.
 • αθέμιτη (λόγω της θερμικής αντοχής των εφαρμοζόμενων επικαλύψεων) ·
 • μεγάλη ποικιλία χρωμάτων.
 • ελάχιστη αντίσταση δικτύου.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη σχετικών εξαρτημάτων για τη στερέωση πολλών σωλήνων μεταξύ τους. Η σύνδεση πρέπει να πραγματοποιείται με τη βοήθεια πένσας και λαβίδων.

Πώς να κάνετε σωστή σύνδεση

 1. Η διαδικασία εξαερισμού του δωματίου προϋποθέτει την παρουσία συγκεκριμένης ποσότητας αέρα. Σε περίπτωση απουσίας του αερισμού, ο κινητήρας του ανεμιστήρα υπερθερμαίνεται και εξέρχεται από διαδικασία κυκλοφορία αέρα stroya.Sut είναι η ακόλουθη: πολλαπλότητα του εισερχόμενου όγκου αέρα πρέπει να είναι όχι λιγότερο από 3. Δηλαδή, αν ο όγκος της κουζίνας είναι 40 m3, τότε είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε 40 m3 * 3 = 120 m3 - αυτό είναι πόσο αέρα θα πρέπει να έρχονται στο δωμάτιο ανά ώρα. Κατά συνέπεια, ένας τέτοιος όγκος αέρα και μπορεί να χειριστεί το εκχύλισμα.
 2. Χρησιμοποιήστε μια ειδική πλαστική μάσκα με μια στρογγυλή τρύπα, η οποία βρίσκεται στη μέση του προϊόντος. Το πλέγμα έχει οριζόντιες οπές τοποθετημένες υπό γωνία. Στις πλευρές υπάρχουν ενσωματωμένες υποδοχές για τη στερέωση των βιδών. Ο θερμός αέρας, που ανεβαίνει μέσω του σωλήνα, κατευθύνεται προς τη σχάρα. Η ροή ψυχρού αέρα που προέρχεται από κάτω, επιταχύνει την ανταλλαγή αέρα. Απαγορεύεται η κάλυψη των τρυπών στην σχάρα, καθώς ένας τέτοιος χειρισμός θα αυξήσει το φορτίο στον ανεμιστήρα, το οποίο τον χτυπά να σπάσει.
 3. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει σταθερή παροχή καθαρού αέρα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της κουκούλας: τοποθετήστε το παράθυρο στη λειτουργία "μικροεπεξεργασία" ή ανοίξτε το. Όσο περισσότερο είναι η δύναμη έλξης, τόσο περισσότερο αέρα πρέπει να υπάρχει στο δωμάτιο.
 4. Από κυματοειδές χαρτόνι πρέπει να συνδεθεί με προσοχή στη βάση του καλύμματος: για την καλύτερη σύνδεση χρησιμοποιώντας ένα ελαστικό κατασκευή homut.Zhelatelno εγκαταστήσετε κουτιά γυψοσανίδας, η οποία θα πρέπει να που σωλήνα. Το κουτί θα εκτελέσει μια προστατευτική λειτουργία και ταυτόχρονα θα χρησιμεύσει ως βάση για το κυματοειδές σωλήνα.
 5. Διαβάστε τις οδηγίες εγκατάστασης για συναφή προϊόντα: συγκεκριμένα, την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής. Δεν πρέπει να εμποδίζει την εισαγωγή αέρα, αλλά ταυτόχρονα δεν επιτρέπουν την είσοδο οσμών στο δωμάτιο και στον άξονα εξαερισμού.

Προφυλάξεις

Θυμηθείτε τους κανόνες πυρασφάλειας και λειτουργίας του εξοπλισμού:

 1. Μην έχετε υγρασία στην επιφάνεια της κουκούλας κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Είναι επίσης ανεπιθύμητο να ακουμπάμε με τα βρεγμένα χέρια την μεταλλική επιφάνεια της κουκούλας ή τις πτυχώσεις που καλύπτονται με φύλλο αλουμινίου.
 2. Η εξωτερική πλευρά της αυλακώσεως πρέπει να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί χωρίς τη χρήση απορρυπαντικών. Για να ξεπλύνετε τα ενισχυτικά στοιχεία της δομής, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε πλήρως τον αυλακωτό σωλήνα.
 3. Μην εγκαταστήσετε κυματοειδή σωλήνα κοντά σε πηγές φωτιάς: για παράδειγμα, κοντά σε αέριο ή ηλεκτρική κουζίνα, τζάκι, σόμπα. Δεν συνιστάται να το στερεώσετε κοντά στην καλωδίωση.
 4. Για να καθαριστεί η αυλάκωση από την πλάκα καπνού, πρέπει να αφαιρεθεί και να πλυθεί με ζεστό νερό με την προσθήκη υγρού απορρυπαντικού για πλύσιμο πιάτων.

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο ειδικός λέει για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα: