Τύποι κουζινών και οι διαφορές τους

Η διαδικασία μαγειρέματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις μυρωδιές, ευχάριστη και όχι πολύ καλή. Πέρασαν κρεμμύδια ή τηγανητά ψάρια, καίγονται τρόφιμα - τι θα βοηθήσει γρήγορα να απαλλαγούμε από τέτοιες "αρώματα";

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για το είδος των κουζινών και πώς διαφέρουν. Μια λεπτομερή ανάλυση του κάθε τύπου, συμβουλές για την επιλογή, εικονογραφικές φωτογραφίες - σίγουρα, έτσι καθορίστε κατά την πραγματοποίηση μιας αγοράς θα είναι πολύ πιο εύκολη!

Οι κουκούλες διαφέρουν σε πολλά χαρακτηριστικά. Προτείνουμε να εξερευνήσετε τις διαφορές μεταξύ τους, εντοπίζοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Διαμόρφωση

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξουμε είναι η μορφή και η αρχή της διήθησης του αέρα. Υπάρχουν 3 τύποι.

1. Κουκούλα αναστολής

Ο επίπεδος ή κεκλιμένος σχεδιασμός εγκαθίσταται ακριβώς πάνω από τη σόμπα στον τοίχο ή κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

Οι ειδικοί συστήνουν την αγορά τους για μικρές κουζίνες, για παράδειγμα, στο Χρουστσόφ.

2. Ενσωματωμένη κουκούλα

Η κύρια διαφορά από τον προηγούμενο τύπο είναι η διαθεσιμότητα ενός ειδικού κουτιού ή γραφείου.

Κρίνοντας από τις κριτικές, αυτός είναι ο πιο δημοφιλής τύπος. Μια ευρεία γκάμα μοντέλων, πολλές πρόσθετες επιλογές... Παρεμπιπτόντως, εδώ είναι ένας καλός οδηγός αγοραστή για το πώς να επιλέξετε το σωστό ενσωματωμένο κουκούλα.

3. Θόλος ή τζάκι

Πήραν το όνομά τους λόγω του σχήματος που θυμίζει την παραδοσιακή κουκούλα για παλιά τζάκια. Είναι αλήθεια ότι τώρα είναι αρκετά διαφορετικές - πολλές είναι κατάλληλες για τα πιο σύγχρονα στυλ σχεδίασης.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή είναι μια ισχυρή μονάδα που θεωρείται παράλογη για μικρές κουζίνες. Αλλά για ένα διαμέρισμα-στούντιο, ταιριάζει απόλυτα: η μυρωδιά σε μια κατοικημένη περιοχή είναι σχεδόν αδύνατη.

4. Κουκούλα νησιού

Όχι πολύ καιρό πριν, αυτός ο τύπος βρέθηκε μόνο σε εστιατόρια ή σε ξένες ταινίες. Τώρα οι μεγάλες συσκευές εξάτμισης που βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου δεν είναι ασυνήθιστες στα απλά διαμερίσματα.

Εάν δεν μπερδεύεστε από αυτά τα μειονεκτήματα όταν αγοράζετε μια κουκούλα για τον καθαρισμό του αέρα στην κουζίνα, τότε θα έχετε μια αξιόπιστη και ισχυρή μονάδα.

5. Κουκούλα σε σχήμα Τ

Έλαβαν το όνομά τους λόγω του σχήματος: σε μια ανεστραμμένη μορφή, η συσκευή μοιάζει με το γράμμα Τ. Πρόκειται για κλασικές κουκούλες που, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, είναι κατάλληλες για σχεδόν κάθε κουζίνα.

6. Διακοσμητική κουκούλα

Εδώ είναι δύσκολο να δοθεί ένας σαφής ορισμός. Μπορεί να είναι μια συσκευή με κλίση ή σχήμα Τ, ή ίσως ένα μη τυποποιημένο gadget. Τους αγαπούν για διακόσμηση και ασυνήθιστη εμφάνιση: τις περισσότερες φορές αυτές οι μονάδες φαίνονται πολύ κομψές.

Ποια να επιλέξει; Εξαρτάται από εσάς. Εξετάστε την περιοχή του δωματίου, τη συχνότητα του μαγειρέματος, την ύπαρξη αερισμού στο σπίτι. Αμφιβολία; Διαβάστε ειδικευμένα φόρουμ όπου οι νοικοκυρές μοιράζονται τις πραγματικές απόψεις για τα μοντέλα.

Η επόμενη σημαντική πτυχή είναι η αρχή λειτουργίας της κουκούλας.

Μηχανισμός καθαρισμού

Όπως προαναφέρθηκε, οι κουκούλες διαφέρουν όχι μόνο στην εμφάνιση.

 1. 1. Οι κουκούλες εξάτμισης δεν αφαιρούν μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά οδηγούν τον αέρα στο δρόμο ή απλά στο σύστημα εξαερισμού. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν ποιότητα εργασίας και υψηλή παραγωγικότητα. Αλλά ο αγωγός αέρα πρέπει να γίνει με μεγάλη ακρίβεια, διαφορετικά κινδυνεύετε να παραβιάσετε τον φυσικό εξαερισμό στο διαμέρισμα.
 2. 2. Ο απορροφητήρας ανακύκλωσης χρησιμοποιείται πιο συχνά: είναι ευκολότερο να εγκατασταθεί και κοστίζει λιγότερο. Λειτουργεί χάρη στα φίλτρα μέσω των οποίων περνά ο αέρας για καθαρισμό. Το κύριο μειονέκτημα είναι η ανάγκη τακτικής αντικατάστασης. Επιπλέον, ο αέρας παραμένει στην κουζίνα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς αερισμό.
 3. 3. Συνδυασμένος τύπος δεν είναι τόσο δημοφιλής ακόμα: στην πώληση αυτές οι μονάδες δεν εμφανίστηκαν πριν από λίγο καιρό. Συνδυάζει και τα δύο συστήματα, τα οποία ενδεχομένως αλλάζουν διακόπτη εναλλαγής. Η καλύτερη επιλογή, αλλά αρκετά ακριβό.

Είναι δύσκολο να πούμε ποια μέθοδος καθαρισμού είναι καλύτερη. Όπως και στην τελευταία ενότητα, συνιστούμε να εστιάσετε στις ανάγκες σας και να δώσετε προτεραιότητα.

Ξεχωριστά, θα ήθελα να μιλήσω για φίλτρα - έχουν επίσης σημαντικές διαφορές:

 • Το μέταλλο μπορεί να πλυθεί, ενώ είναι πολύ ανθεκτικό. Εάν δεν παραβιάσετε τις συνθήκες λειτουργίας, τότε δεν απαιτείται αντικατάσταση.
 • Τα συνθετικά φίλτρα θεωρούνται διαθέσιμα. Μην φοβάστε - αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουν μετά από κάθε χρήση, μόνο με τον βαθμό μόλυνσης. Κρίνοντας από τις κριτικές, η κατά προσέγγιση διάρκεια ζωής είναι από 2 μήνες έως 6 μήνες.
 • Τα φίλτρα άνθρακα με λεπτό σύστημα καθαρισμού θεωρούνται τα πιο σύγχρονα. Εξουδετερώνει πολύ καλύτερα, αλλά αν δεν το αλλάξετε εγκαίρως, αρχίζει να μολύνει τον αέρα.

Η βέλτιστη επιλογή εξαρτάται από το μοντέλο της κουκούλας και τις συνθήκες λειτουργίας της.

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα: οι ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά τους

Σήμερα η κουκούλα κουζίνας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι οποιασδήποτε κουζίνας. Αλλά στη σύγχρονη εποχή μας, τα ράφια των καταστημάτων κυριολεκτικά "συσσωρεύονται" με μια ποικιλία μοντέλων αυτών των συσκευών. Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα και πώς να διαλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας - μία από τις κύριες ερωτήσεις που θέτει ο καθένας, αντιμετωπίζοντας την ανάγκη αγοράς αυτής της συσκευής.

Πώς να επιλέξετε;

Πριν αρχίσετε να επιλέγετε μια συσκευή για τη δική σας κουζίνα, δεν τραυματίζεται να αρχίσετε να καταλαβαίνετε τι, στην πραγματικότητα, τα μοντέλα των κουκούτσια διαφέρουν μεταξύ τους. Πρώτα από όλα, πρέπει να σημειωθεί ότι, δεδομένου του σκοπού των συσκευών, είναι όλα ικανά να λειτουργούν σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες και να έχουν υψηλή προστασία από τους θερμούς ατμούς, το συμπύκνωμα, την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες, αντίστοιχα.

Οι τύποι κουκούλες ταξινομούνται:

 • από την αρχή της εργασίας.
 • δύναμη;
 • εποικοδομητικά χαρακτηριστικά ·
 • κόστος.

Ο τελευταίος παράγοντας είναι, πρώτα απ 'όλα, η παρουσία πρόσθετων λειτουργιών που αυξάνουν την παραγωγικότητα της συσκευής και διευκολύνουν σημαντικά τη ζωή κάθε οικοδέσποινα.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι μέσων:

Ανάρτηση καπό

Οι διατάξεις ανάρτησης έχουν συμπαγείς διαστάσεις, τοποθετούνται ακριβώς επάνω από τη σόμπα της κουζίνας. Το σύστημα δουλειάς τους βασίζεται στη χρήση φίλτρων, ώστε να μπορείτε να κρεμάστε με ασφάλεια από πάνω τους ντουλάπια κουζίνας, χωρίς φόβο για την εμφάνισή τους. Κατά κανόνα, στα μοντέλα αυτά τα πιο απλά φίλτρα καθαρισμού από συνθετικό υλικό (ακρυλικό) εγκαθίστανται συχνότερα. Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτών των φίλτρων είναι η ανάγκη για συχνή αντικατάσταση (συνήθως κάθε τρεις μήνες).

Για να σώσετε τον εαυτό σας από τη συνεχή αγορά και αντικατάσταση του φίλτρου, μπορείτε να αγοράσετε ένα μοντέλο με μεταλλικό φίλτρο. Με την απορρόφηση του λίπους, θα μολυνθεί επίσης, αλλά μπορείτε απλά να το πλένετε περιοδικά με ένα συνηθισμένο απορρυπαντικό πιάτων που διαλύεται σε μικρή ποσότητα ζεστού νερού.

Αυτά τα είδη κουζινών κουζίνας σήμερα είναι μεταξύ των λιγότερο αποδοτικών όσον αφορά τις επιδόσεις, δεδομένου ότι έχουν μάλλον μικρές ικανότητες.

Κουκούλες θόλου

Τέτοιες συσκευές είναι περισσότερο σαν ένα κομμάτι τζάκι. Για να εξασφαλιστεί η εργασία τους χωρίς αποτυχία, η κουζίνα θα πρέπει να διαθέτει σύστημα εξαερισμού με έξοδο στον αγωγό. Τα πρώτα μοντέλα δεν είχαν φίλτρα και η απόδοσή τους παρέχεται μόνο από την ποιότητα του εξαερισμού.

Πριν από αρκετά χρόνια, παρά το αρκετά μεγάλο μέγεθος του, αυτό το είδος κουκούλας ήταν το πιο δημοφιλές, επειδή λειτούργησε αποτελεσματικότερα. Σήμερα είναι και το πιο κοινό είδος συσκευών. Έχουν μια ποικιλία μεγεθών: υπάρχουν μεγάλα μοντέλα, υπάρχουν συμπαγή, χωρίς μεγάλο αεραγωγό.

Ο σχεδιασμός των προτεινόμενων μοντέλων έχει αλλάξει: σήμερα μπορείτε να αγοράσετε κουκούλες από γυαλί, φυσικό ξύλο. Η απόδοσή τους έχει γίνει πολύ μεγαλύτερη, χάρη στους ενσωματωμένους ανεμιστήρες. Στα περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιούνται επίσης ενσωματωμένα φίλτρα.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Αυτά τα μοντέλα μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν σε έπιπλα κουζίνας. Κατά κανόνα, τα σύγχρονα σετ κουζίνας έχουν ειδικές θέσεις. Τα ενσωματωμένα μοντέλα είναι πιο αποτελεσματικά στην απόδοση, επειδή έχουν ένα συρόμενο πάνελ, λόγω του οποίου αυξάνεται σημαντικά η επιφάνεια εργασίας τους. Συνήθως, αυτά τα μοντέλα έρχονται με μεταλλικά φίλτρα που δεν μπορούν να αντικατασταθούν, αλλά απαιτούν περιοδικό πλύσιμο.

Πώς λειτουργεί η κουκούλα;

Εκτός από το ερώτημα του τι είδους απορροφητήρες υπάρχουν, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τουλάχιστον τις αρχές της δουλειάς τους, καθώς αυτός ο παράγοντας έχει επίσης μεγάλη σημασία.

Εδώ μπορούμε να διακρίνουμε δύο αρχές εργασίας: ανάκτηση και συμβατική. Λοιπόν, με τη δεύτερη μέθοδο καθαρισμού του αέρα τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Το εκχύλισμα αντλεί τα ίδια τους ατμούς που προκύπτουν κατά το μαγείρεμα και ο αέρας, ο οποίος δεν έχει πάντα ευχάριστες οσμές, διέρχεται από τα φίλτρα και οδηγεί κατευθείαν στο σύστημα εξαερισμού.

Αλλά οι συσκευές που λειτουργούν με βάση την ανάκτηση, περνώντας τον αέρα μέσω του συστήματος διήθησης τους, το επιστρέφουν, έχουν ήδη καθαριστεί από υπερβολικές ποσότητες ατμών, λίπους και οσμής.

Εδώ αξίζει να εξεταστούν λεπτομερέστερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των κουκούλες για την κουζίνα. Για παράδειγμα, τα μοντέλα που λειτουργούν με ανάκτηση αέρα είναι τα πιο ακριβά. Είναι επίσης δαπανηρές για τη συντήρησή τους, παρά το γεγονός ότι τα φίλτρα αλουμινίου είναι κατασκευασμένα σε τέτοια μοντέλα για τον καθαρισμό του αέρα από μόλυνση.

Για να σώσετε την κουζίνα από τις δυσάρεστες μυρωδιές, είναι απαραίτητο να έχετε φίλτρα άνθρακα σε τέτοιες συσκευές. Αυτά τα στοιχεία θα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά, καθώς φθείρονται γρήγορα. Η αποτελεσματικότητα της αφαίρεσης των δυσάρεστων και ειδικών οσμών στην κουζίνα εξαρτάται πρωτίστως από την ποιότητα αυτών των στοιχείων.

Αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι επιστρέφοντας πίσω ο αέρας που διέρχεται από το σύστημα φιλτραρίσματος. Επιστρέφουν μέρος της θερμότητας στο δωμάτιο, ενώ οι κουκούλες θόλου που εξέρχονται από τον άξονα εξαερισμού αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από τη φωτιά, χωρίς να επιστρέφουν τίποτα.

Εξαγωγή κουκούλας

Μια πολύ σημαντική ένδειξη κατά την επιλογή μιας συσκευής. Η απόδοση επηρεάζει την αποτελεσματική λειτουργία της κουκούλας. Εξαρτάται από την περιοχή της κουζίνας. Οι υπολογισμοί της απαιτούμενης τιμής μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα. Ο συντελεστής SES της εναέριας κυκλοφορίας στις εγκαταστάσεις έχει τιμή 10. Ως εκ τούτου, πολλαπλασιάζοντας τον όγκο της κουζίνας κατά 10, παίρνετε την αξία της απαιτούμενης απόδοσης.

Αλλά, οι ειδικοί συνιστούν να πολλαπλασιάσετε το αποτέλεσμα κατά 1,3, αυτό θα σας επιτρέψει να πάρετε μια συσκευή με ένα αποθεματικό ισχύος, το οποίο σίγουρα θα λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά στην κουζίνα σας.

Η αγορά κουκούλας με αποθέματα ισχύος είναι επίσης απαραίτητη προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής της. Κάθε συσκευή που λειτουργεί συνεχώς στη μέγιστη δυνατή κατάσταση, επειδή αποτυγχάνει πολύ νωρίτερα από μια παρόμοια συσκευή που λειτουργεί σε πιο αθόρυβη λειτουργία.

Επίπεδο θορύβου και διαστάσεις

Δυστυχώς σήμερα, δεν υπάρχει ακόμη συσκευή που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μια απολύτως αθόρυβη λειτουργία. Φυσικά, διαφορετικά μέσα και ηχητική απόδοση είναι συνήθως ορίζεται στο φύλλο δεδομένων της συσκευής, αλλά το γεγονός ότι όταν η συσκευή είναι συνεχώς γεμάτη μονότονο - αυτό είναι ένα γεγονός που θα πρέπει να αποδεχθεί.

Όσο για τις διαστάσεις, δεν αξίζει να ρωτήσετε ποιο μέγεθος είναι οι κουκούλες κουζίνας, σήμερα μπορείτε να αγοράσετε τόσο μια πολύ μικρή συσκευή όσο και μια συσκευή εντυπωσιακών διαστάσεων. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρετε πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος.

Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις της κουζίνας ή της εστίας. Η συσκευή μπορεί να είναι ακόμη ελαφρώς μεγαλύτερη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λιγότερη πλάκα ή πλάκα. Αν έχετε μια τεράστια εστία στην κουζίνα ή μια σόμπα, δεν μπορείτε να βρείτε τη συσκευή με τις αντίστοιχες διαστάσεις, τότε μπορείτε να μείνετε στην ενσωματωμένη έκδοση. Η επιφάνεια εργασίας μιας τέτοιας προέκτασης αυξάνεται από το συρόμενο πάνελ.

Πίνακας ελέγχου

Ένας άλλος παράγοντας που επηρεάζει την επιλογή της συσκευής. Φυσικά, κάθε οικοδέσποινα θέλει να έχει μια συσκευή που είναι άψογη στο σχεδιασμό και τη διαχείριση. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τους παρακάτω τύπους.

 1. Ελέγξτε χρησιμοποιώντας το ρυθμιστικό. Αυτός ο τύπος δεν είναι πλέον πολύ μοντέρνος και ελκυστικός. Επιπλέον, ο ολισθητήρας γίνεται γρήγορα βρώμικος και δεν είναι πολύ βολικό να το χρησιμοποιήσετε.
 2. Πληκτρολόγιο. Τέτοιες συσκευές έχουν απλό σχεδιασμό και είναι εύχρηστες.
 3. Το touchpad πιο οικείο σήμερα είναι εύκολο στη χρήση. Ωστόσο, μια τέτοια συσκευή έχει μια υψηλότερη τιμή, και είναι επιθυμητό να συνδεθεί με το δίκτυο μέσω ενός ρυθμιστή τάσης, όπως το ηλεκτρικό δίκτυο μας εντελώς διάσημη για τα ηλεκτρικά τόξα της, που μπορεί να βλάψει κανένα συσκευές. Επομένως, είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής από την αρχή.
 4. Το πάνελ ψευδο-αφής είναι η πιο κοινή μορφή σήμερα. Σε αυτήν τη συσκευή, τα τσιπ είναι αξιόπιστα προστατευμένα από τυχόν ζημιές και μοιάζουν πολύ κομψά.


Μετά τα παραπάνω πλεονεκτήματα εκχυλίσματα προφανή, είναι τέλεια απομακρύνονται περίσσεια ατμών που δημιουργούνται κατά το μαγείρεμα, καθαρίστηκε αέρα, την πρόληψη του σχηματισμού συμπυκνώματος στους τοίχους και αιθάλης.

Και εδώ είναι τα κύρια μειονεκτήματα των κουκούλες, αυτό είναι ένα υψηλό επίπεδο θορύβου και σταθερή πλύση ή αντικατάσταση των φίλτρων. Αλλά, βλέπετε, αυτό είναι μια μικρή μικρή πληρωμή για το γεγονός ότι η κουζίνα θα έχει πάντα φρέσκο ​​και καθαρό αέρα.

Αποχυμωτής για την κουζίνα: ποια είδη και πώς να επιλέξετε

Πώς λειτουργούν οι σύγχρονες κουκούλες;

Αυτή η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον αέρα, καθώς και δυσάρεστες οσμές και καπνούς. Το εκχύλισμα δεν επιτρέπει στο λίπος να εγκατασταθεί σε τοίχους ή ντουλάπια με οροφή, παγιδεύει μυρωδιές και τυχόν εξάτμιση και ο αέρας στο διαμέρισμα παραμένει καθαρός και φρέσκος.

Μέσα στο κάλυμμα είναι ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν καπνούς, μυρωδιές και αιθάλη. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται στο περίβλημα στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου, είτε ηλεκτρονικός είτε μηχανικός.

Ποιοι είναι οι τύποι κουκούλες από την αρχή της εργασίας

Υπάρχουν δύο είδη κουκούλας κουζίνας, ανά τύπο καθαρισμού αέρα:

Ανακύκλωση. Αυτός ο τύπος κουκούλας διαθέτει ειδικά φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα. Έχει ήδη καθαριστεί, επιστρέφει στο δωμάτιο. Αυτές οι κουκούλες είναι κατάλληλες για όσους έχουν περιορισμένη πρόσβαση στον εξωτερικό εξαερισμό. Μείον τις κουκούλες δεδομένων, η ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων (οι τύποι αυτών των αναλωσίμων είναι χαμηλότεροι).

Κουκούλες με βρύση. Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κουκούλας για την κουζίνα. σε αυτή την περίπτωση, η απομάκρυνση βρώμικου αέρα συμβαίνει στον εξωτερικό αερισμό του σπιτιού. Σε αυτή την περίπτωση, τα μοντέλα είναι κοινά, όπου ο αέρας αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους ταυτόχρονα - μερικοί πηγαίνουν στον εξαερισμό, ο άλλος φιλτράρεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

Πώς διαφέρουν οι κουκούλες από τον τύπο της εγκατάστασης

Τώρα μερικά λόγια για τον τύπο εγκατάστασης και τοποθέτηση της κουκούλας. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα τοιχοποιία. Υπάρχουν επίσης μοντέλα που έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας - η αποκαλούμενη γωνιακή κουκούλα.

Ντουλάπια νησιού ή οροφής - αναρτημένα από την οροφή, και όχι δίπλα στον τοίχο ή σε ντουλάπια κουζίνα. Εδώ είναι σημαντικό να κρύψετε με επιτυχία την καλωδίωση και τον αγωγό για την εξαγωγή αέρα στην οροφή - σημείωση: αυτό δεν μπορεί να γίνει σε κανονική επίπεδη οροφή? Απαιτούνται δομές κουτιών ή ψευδοροφή. Τα ξεχωριστά αντικείμενα αξίζουν ενσωματωμένες κουκούλες, θα τους πούμε σε ξεχωριστό υλικό.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος κουκούλα

Επιλέξτε τη συσκευή εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την εστία. Το κανονικό πλάτος των πλακών για την κουζίνα είναι από 60 έως 90 εκατοστά. Εάν το επιλεγμένο σχέδιο για την κουζίνα πλάτους 50 cm, δεν θα είναι δυνατόν να επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα: το λίπος και οι ατμοί εναποτίθενται στις πλευρές των γειτονικών γραφείων, παρά να πάει στην κουκούλα.

Τώρα λίγο σχετικά με το ύψος αυτής της συσκευής. Κανονικά, μια κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από τη σόμπα αερίου δεν είναι χαμηλότερη από σε απόσταση 75 εκατοστών από την επιφάνεια. Για τις ηλεκτρικές σόμπες, η απόσταση αυτή είναι μικρότερη - 65 εκατοστά. Παρακάτω δεν μπορείτε να κρεμάσετε για λόγους πυρασφάλειας.

Πώς να υπολογίσετε την απαιτούμενη ισχύ εξόδου

Όταν κάποιος μιλάει για το πώς να επιλέξει τη δύναμη μιας κουκούλας για μια κουζίνα, έχει κατά νου την ποιότητα της εργασίας των οπαδών της. Η απόδοση της συσκευής εξαρτάται άμεσα από την ισχύ.

Ο αέρας στην κουζίνα θα πρέπει να ανανεώνεται εντελώς 10-12 φορές την ώρα, δηλ. περίπου κάθε 5 λεπτά. Κατά συνέπεια, η κουκούλα κουζίνας πρέπει να παρέχει μια απόδοση που υπερβαίνει τον όγκο της κουζίνας κατά 10-12 φορές. Ο όγκος των τροφίμων μπορεί να υπολογιστεί με έναν απλό τύπο, «μια περιοχή πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής,» και στη συνέχεια ο αριθμός που προκύπτει πολλαπλασιάζεται με 10 ή 12. Αλλά, επιπλέον προς τον ονομαστικό όγκο του αέρα, η οποία θα πρέπει να εργαστεί κουκούλα, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι πιθανές απώλειες. Για τα ανακυκλωμένα εκχυλίσματα, μπορούν να φτάσουν έως και 40%, λόγω των χαρακτηριστικών της λειτουργίας του φίλτρου, σε απορροφητήρες με βρύση, αυτή η τιμή είναι εντός 20%.

Οι περισσότερες κουκούλες έχουν διάφορους τρόπους λειτουργίας. Για αυτούς, οι κατασκευαστές μπορούν να υποδείξουν όχι μόνο τη μέγιστη κατανάλωση ενέργειας, αλλά και τις ενδιάμεσες τιμές ή τη μέση κατανάλωση ενέργειας.

Τι γίνεται με το επίπεδο θορύβου τέτοιων συσκευών

Η υψηλή απόδοση έχει επίσης την αντίστροφη πλευρά: όταν δουλεύετε τη συσκευή ακούτε ένα πολύ αξιοσημείωτο θόρυβο. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδό του στην κουκούλα - τόσο λιγότερο κουραστεί το άτομο που πρέπει να μαγειρέψει. Οι ανεμιστήρες των μοντέρνων κουκούλες έχουν πολύ περίπλοκη διαμόρφωση λεπίδας, με στόχο την παροχή ελάχιστου θορύβου στη μέγιστη απόδοση της συσκευής.

Αυτός ο δείκτης μετράται σε dB (ντεσιμπέλ). Στις σύγχρονες συσκευές εξαγωγής κυμαίνεται από 36 έως 60 dB. Όσο μικρότερο είναι, τόσο το καλύτερο, φυσικά - η βέλτιστη τιμή θα είναι 40-50 dB.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε τη μονάδα εξαερισμού κουκούλα είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, δεδομένου ότι, σε αντίθεση με μεταλλικά περιβλήματα, τη χρήση του ήχου που απορροφά και εύκαμπτο πλαστικό πιο αποτελεσματικά στην απορρόφηση των κραδασμών και του θορύβου από την αναταραχή του κινούμενου αέρα.

Ποια φίλτρα χρησιμοποιούνται και πόσο συχνά πρέπει να αλλάζονται;

Ένα σημαντικό στοιχείο της κουκούλας, που λειτουργεί με βάση την αρχή της ανακύκλωσης είναι τα φίλτρα. Έρχονται σε δύο τύπους: λίπος και άνθρακα.

Ο πρώτος τύπος, ονομάζεται επίσης χοντρό φίλτρο, έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται τον αέρα εισαγωγής από εξατμισμένο λίπος, σωματίδια αιθάλης και αιθάλη. Ο κύριος σκοπός αυτού του φίλτρου είναι να προστατεύει τον κινητήρα και τις λεπίδες του καλύμματος από τη μόλυνση και συνεπώς να παρατείνει τη ζωή τους. Ένα τέτοιο φίλτρο βρίσκεται στον εκχυτήρα οποιουδήποτε τύπου.

Με τη σειρά τους, είναι ένα χοντρό φίλτρο μπορεί να είναι είτε μεταλλικό, είτε σε χαρτί βάση. Στα περισσότερα εκχυλίσματα χρησιμοποιείται ένα μεταλλικό φίλτρο: με τη μορφή διάτρητου φύλλου ή με τη μορφή λεπτού πλέγματος. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επαναχρησιμοποιήσιμη, περίπου 1 φορά σε 3-6 μήνες, πρέπει να πλυθεί με νερό με απορρυπαντικό σε σκόνη, σαπούνι ή πιάτο και στη συνέχεια να εγκατασταθεί πίσω. Τα χαρτί φίλτρα είναι διαθέσιμα, πρέπει να αλλάξουν καθώς μολύνονται. Κατά μέσο όρο, η περίοδος αντικατάστασης είναι επίσης περίπου 6 μήνες. Εδώ είναι σημαντικό να καθοριστεί το πιο σημαντικό - η δυνατότητα περιοδικού καθαρισμού του φίλτρου και της περαιτέρω χρήσης του (εξοικονόμηση χρημάτων) ή η ευκολία αντικατάστασης του φίλτρου σε βάρος του προϋπολογισμού της χώρας.

Ο άνθρακας ή ένα λεπτό φίλτρο είναι ένας περιέκτης με ενεργό άνθρακα, στον οποίο μπορούν να προστεθούν στοιχεία απολύμανσης: αργύρου, κατιοντοεναλλακτών, ρητινών ανταλλαγής ιόντων. Το φίλτρο άνθρακα απομακρύνει αποτελεσματικά τις οσμές και διατηρεί τέλεια τα μικρότερα σωματίδια. Τα φίλτρα άνθρακα δεν μπορούν να επισκευαστούν ή να πλυθούν - αλλάζουν μόνο. Συνήθως η περίοδος αντικατάστασης του φίλτρου άνθρακα στο εκχύλισμα είναι 3-6 μήνες. Αν ένα φίλτρο άνθρακα για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν αλλάζει, τότε τελικά θα σφυρηλατηθεί πιο δύσκολο και τις επιδόσεις των καυσαερίων πέφτει στο 50%.

Πώς διαφέρουν οι κουκούλες ανάλογα με τον τύπο ελέγχου

Στο εξωτερικό μέρος της κουκούλας, υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου. Μπορεί να είναι τύπου push, touch ή slide.

 • Ο έλεγχος αφής είναι βολικός, δεδομένου ότι αρκεί να αγγίζετε με το δάχτυλό σας τον επιθυμητό τομέα του πίνακα. Η λυχνία LED θα ανάψει αμέσως και η συσκευή θα εκτελέσει την εργασία.
 • Ο πίνακας ελέγχου του τύπου διαφάνειας σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό ρυθμιστικό που μετακινείται κατά μήκος του επιπέδου.
 • Με τα κουμπιά είναι εύκολο - το καθένα από αυτά στον πίνακα αντιστοιχεί σε έναν ή άλλο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.

Επιπλέον, μπορεί να υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο βέβαια είναι βολικό, αλλά το κόστος αυτών των εκχυλισμάτων είναι συνήθως μεγαλύτερο. Οι έλεγχοι ρυθμίζουν τη λειτουργία του κινητήρα, τις επιδόσεις, την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λάμπας χαλαζία ή υπεριώδους απολύμανσης, εάν παρέχεται, ενεργοποιώντας τον οπίσθιο φωτισμό.

Τι είδους φωτισμός χρησιμοποιείται στις κουκούλες

Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με σύστημα φωτισμού. Συνήθως ενσωματώνουν λαμπτήρες πυρακτώσεως, αλογόνου ή LED. Αυτοί οι λαμπτήρες τοποθετούνται στο πίσω τοίχωμα (όπου καθορίζεται ο ευκολότερος τρόπος), λόγω του ό, τι ένα καλά φωτισμένο καιρό καυστήρες, αλλά όχι την επόμενη. Ωστόσο, τα νέα μοντέλα απορροφητήρων είναι δυνατή η ρύθμιση της ένταση του οπίσθιου φωτισμού για να κατευθύνει το φωτισμό προς το επιθυμητό σημείο ή διάχυτο φως στην κουζίνα, και οι φανοί ίδιοι μπορεί να βρίσκεται πια στην πίσω ακμή της κουκούλας και κατά μήκος της περιμέτρου ή κέντρο.

Ποιες είναι οι λειτουργίες των κουκούλες

Στα μοντέλα των κουκούλες της υψηλότερης κατηγορίας τιμών, μπορεί να υπάρξουν επιπλέον χρήσιμες λειτουργίες:

 • Υπολειπόμενη κίνηση. Για την εντολή αυτή, η κουκούλα λειτουργεί σε αδύναμη κατάσταση για μερικά λεπτά μετά το κλείσιμο. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα της κουζίνας, που μπορεί ακόμα να παραμείνει για λίγο μετά το μαγείρεμα.
 • Περιεχόμενα διαστήματος. Η περιοδική ενεργοποίηση του απορροφητήρα με ένα διάστημα μιας ώρας εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα και ο αέρας από το δωμάτιο εκτρέπεται αμέσως.
 • Ηλεκτρονικός διακόπτης ταχύτητας. Αυτή η επιλογή βελτιώνει την απόδοση της συσκευής με αυξημένο περιεχόμενο καπνού στον αέρα.
 • Το χρονόμετρο. Χάρη σε αυτό, η συσκευή απενεργοποιείται αυτόματα σε καθορισμένη από τον χρήστη ώρα.
 • Ο δείκτης κατάστασης φίλτρου. Ένας ειδικός αισθητήρας παρακολουθεί πόσα φίλτρα άνθρακα και λίπους είναι φραγμένα. Μόλις η ποσότητα σκόνης υπερβεί το κρίσιμο όριο, ο αισθητήρας σηματοδοτεί με το φως ή ένα μήνυμα στην οθόνη.
 • Αισθητήρας κίνησης. Αυτός ο αισθητήρας ελέγχει τα φωτιστικά, αυξάνοντας την ισχύ τους σε περίπτωση προσέγγισης του χρήστη και μείωση εάν η πλάκα δεν έχει κανένα.

Μια καλή κουκούλα θα σας σώσει από τον καθημερινό καθαρισμό της κουζίνας. Με την κουκούλα μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια, χρόνο και χρήμα, επειδή δεν χρειάζεται να κάνετε συχνές επισκευές, σώζοντας την κουζίνα από σταγονίδια λίπους και άσχημους λεκέδες. Και η εισροή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα δεν βλάπτει, επειδή ένα άνετο μικροκλίμα επηρεάζει όχι μόνο την υγεία σας, αλλά και τη διάθεσή σας.

Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα

Όλοι γνωρίζουν πόσο δύσκολο είναι να καθαρίσετε τους τοίχους και την οροφή της κουζίνας από τη λιπαρή αιθάλη που αναπόφευκτα παραμένει μετά το μαγείρεμα. Μικτή με τη σκόνη, δημιουργεί μια πολύ αναισθητική επιδρομή. Φαίνεται ότι πιο πρόσφατα έγιναν επισκευές και πάλι όλα πρέπει να ξαναβαφτούν και να ξαναβαφτούν - διαφορετικά θα ήταν δυσάρεστο να μπαίνεις στην κουζίνα. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση μπορεί να προκύψει εάν χρησιμοποιείτε μόνο ένα παραδοσιακό σύστημα εξαερισμού για τον καθαρισμό του αέρα.

Τώρα, με την εφεύρεση μιας κουκούλας κουζίνας, οι επισκευές στην κουζίνα μπορεί να μην διαρκέσουν πολύ. Η συσκευή δεν επιτρέπει το λίπος να εγκατασταθεί σε τοίχους ή ντουλάπια με μια οροφή, τα αλιεύματα μυρίζει και οποιαδήποτε εξάτμιση. Ο αέρας στο διαμέρισμα παραμένει καθαρό και φρέσκο. Έτσι για να αγοράσετε μια κουκούλα, αν δεν έχετε ακόμα, σίγουρα αξίζει τον κόπο. Πώς να επιλέξετε σωστά την κουκούλα για την κουζίνα, χωρίς να χάσετε την ποικιλία των μοντέλων, θα πείτε αυτό το άρθρο. Σε αυτό, θα μιλήσουμε για τα βασικά χαρακτηριστικά των κουκούλες και πόσο διαφορετικές οι διάφορες τροποποιήσεις τους διαφέρουν μεταξύ τους.

Τι εξυπηρετεί και πώς λειτουργεί ο εκχυλιστής;

Αυτή η συσκευή λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αφαιρεί τα προϊόντα καύσης από τον αέρα, καθώς και δυσάρεστες οσμές και καπνούς. Αλλά στην κουζίνα, όταν μαγειρεύετε, δεν μυρίζει, δεν πιτσιλιά λίπους δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Μέσα στο κάλυμμα είναι ένα σύστημα ειδικών φίλτρων που συλλαμβάνουν καπνούς, μυρωδιές και αιθάλη. Επιπλέον, διαθέτει σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού. Όλα αυτά περικλείονται στο περίβλημα στο οποίο βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου, είτε ηλεκτρονικός είτε μηχανικός. Ανάλογα με τον καθαρισμό του αέρα, οι απορροφητήρες είναι από τους ακόλουθους δύο τύπους:

1. Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης καθαρίζουν τα φίλτρα με μολυσμένο αέρα και στη συνέχεια το αφήνουν πίσω στο δωμάτιο.


Ένα παράδειγμα μιας κουκούλας ανακύκλωσης και της αρχής της λειτουργίας της.

2. Συσκευές τύπου ροής απορροφούν βρώμικο αέρα, καθαρίστε το με γράσο και αιθάλη και, στη συνέχεια, απελευθερώστε το μέσω του εξωτερικού συστήματος εξαερισμού.


Ένα παράδειγμα σχεδίασης ροής και της αρχής της λειτουργίας του.

Η κουκούλα είναι συνήθως τοποθετημένη στην οροφή ή στον τοίχο πάνω από τη σόμπα. Μερικές φορές είναι κρυμμένο σε ένα κρεμαστό ντουλάπι, ανοικτό από το κάτω μέρος - φαίνεται πολύ αισθητική. Η συσκευή μπορεί να δει μόνο κοιτάζοντας ειδικά εκεί.

Όσο για τις κουκούλες οροφής και τοίχου, είναι κατασκευασμένες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν οργανικά στο σχεδιασμό της κουζίνας. Οι καθαριστές αέρα που είναι προσαρτημένοι στον τοίχο μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή τζακιού ή μίας σκέτης γάζας. Μερικές φορές σε μια τέτοια προσωπίδα υπάρχει μια αποσπώμενη οθόνη με ένα φίλτρο μέσα.

Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή κουκούλας;

Έτσι, πώς να επιλέξετε το σωστό κουκούλα για την κουζίνα και τι να παρατηρήσετε πρώτα; Ας απαντήσουμε σε αυτήν την ερώτηση.

Σύστημα φίλτρου

Σε συσκευές τύπου ανακύκλωσης, ο καθαρισμένος αέρας διέρχεται από δύο στάδια διήθησης. Ταυτόχρονα, μερικά φίλτρα εξαλείφουν ξένες οσμές, ενώ άλλα αποθέτουν ελαιώδη σωματίδια μαζί με αιθάλη.

1. Ένα σύστημα που φιλτράρει ελαιώδη σωματίδια μπορεί να είναι μια αφαιρούμενη πλαστική κασέτα πάνω στην οποία στερεώνεται ένα sintepon ή ένα μη υφασμένο λινάρι. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι μία φορά. Καθώς γίνεται βρώμικο, μπορείτε να το τραβήξετε εισάγοντας ένα νέο.

Υπάρχουν επίσης επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα αλουμινίου ή χάλυβα - δεν αφαιρούνται αλλά περιοδικά καθαρίζονται από ακαθαρσίες.


Στη φωτογραφία είναι ένα μεταλλικό φίλτρο που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί.

2. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται φίλτρα άνθρακα μίας χρήσης για να εξουδετερώσουν διάφορες οσμές.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν κάθε κουκούλα για την κουζίνα μπορεί να προσαρμοστεί στο καθεστώς ανακύκλωσης. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορεί να κάνει φίλτρο λίπους. Αλλά το δεύτερο στάδιο της διήθησης δεν είναι επείγουσα ανάγκη, χωρίς αυτό το καπό θα λειτουργήσει καλά στη λειτουργία ανακύκλωσης. Εάν δεν χρησιμοποιείτε φίλτρο λίπους, όλα τα λάδια και λίπη θα πέσουν στα πτερύγια του ανεμιστήρα και στα εσωτερικά μέρη της κουκούλας. Και από εκεί απομακρύνετε τα λίπη και την αιθάλη που είναι αποξεραμένα - ένα δύσκολο έργο.

Μερικά μοντέλα προϋπολογισμού καθαρισμού αέρα και χωρίς φίλτρα σε όλες τις εργασίες - απλώς αφαιρούν τον μολυσμένο αέρα μέσω εξωτερικού εξαερισμού. Ταυτόχρονα, λόγω της διαφοράς της πίεσης, ο καθαρός αέρας από το δρόμο έρχεται στη θέση του απομακρυσμένου αέρα. Τέτοιες συσκευές πωλούνται αρκετά σπάνια.

Είναι καλύτερα να δώσουμε προσοχή στα σύγχρονα μοντέλα κουκούλας, τα οποία τόσο δυσάρεστη οσμή και λίπος θα αφαιρέσουν λεπτά για 6-8. Και ο αέρας θα χάσει τουλάχιστον 96% περίσσεια ακαθαρσιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε εκείνα τα διαμερίσματα όπου η κουζίνα και η τραπεζαρία δεν είναι χωρισμένα.

Εμφάνιση και σχεδίαση της κουκούλας

Τώρα ας εξετάσουμε τι είδους κουκούλα για την κουζίνα, ανάλογα με το σχεδιασμό της. Σίγουρα έχετε ήδη αναρωτηθεί σχετικά με αυτήν την ερώτηση. Μετά από όλα, αυτές οι οικιακές συσκευές κρέμονται, φτιαγμένες με τη μορφή θόλου, καθώς και νησιού. Υπάρχουν ακόμα μοντέλα με πίνακα εργασίας. Θα περιγράψουμε όλους αυτούς τους τύπους συσκευών.

1. Κουκούλες μενταγιόν - το φθηνότερο και πιο εύκολο στην εγκατάσταση, έτσι αξίζουν δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών. Ο τρόπος λειτουργίας τους ανακυκλώνεται, ενώ τα φίλτρα χρησιμοποιούνται επαναχρησιμοποιήσιμα. Χαρακτηρίζονται από χαμηλό κόστος και απλή εγκατάσταση.


Ανάρτηση καπό, η οποία είναι καλό να χρησιμοποιηθεί σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει δυνατότητα εξαερισμού στον εξαερισμό.

2. Οι κουκούλες του θόλου μοιάζουν με μια ομπρέλα σε σχήμα. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Επίσης, τοποθετούνται στον τοίχο πάνω από τη σόμπα και μπορούν να λειτουργούν όχι μόνο σε λειτουργία ανακυκλοφορίας, αλλά και σε λειτουργία ροής.


Η κουκούλα τύπου θόλου συνδέεται με το σύστημα εξαερισμού του δωματίου και καθαρίζει τον αέρα πολύ καλά.

3. Όταν η σόμπα στην κουζίνα είναι ενσωματωμένη, είναι λογικό να χρησιμοποιήσετε μια ενσωματωμένη κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, σε μια ειδική κρεμαστή ντουλάπα με ανοιχτό πυθμένα, η κουκούλα μπορεί να είναι τέλεια μεταμφιεσμένη.


Η κουκούλα είναι έπιπλα κουζίνας.

4. Και αν η κουζίνα δεν βρίσκεται στον τοίχο, αλλά στη μέση της κουζίνας, λαμβάνεται ένα εκχύλισμα τύπου νησιού. Το είδος της εργασίας που έχουν - ρέει.


Στη φωτογραφία, ένα νησιωτικό τύπο.

5. Το πλεονέκτημα των μοντέλων που έχουν ανασυρόμενο πλαίσιο είναι συμπαγείς διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, με την επέκταση του πίνακα, εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατό να επεξεργαστεί ο αέρας σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.


Αποσπώμενος απορροφητήρας ενσωματωμένα ντουλάπια κουζίνας.

Σχετικά με τους οπαδούς και τη δύναμή τους

Στο σύστημα εξάτμισης μπορεί να υπάρχουν ένας έως δύο ανεμιστήρες που τροφοδοτούνται από ηλεκτρικό ρεύμα. Όταν κάποιος μιλάει για το πώς να επιλέξει τη δύναμη μιας κουκούλας για μια κουζίνα, σημαίνει τη δύναμη των οπαδών της. Από αυτή την τιμή εξαρτάται η βασική παράμετρος του σχεδίου - παραγωγικότητα. Καθορίζει πόσο αέρα μπορεί να καθαριστεί από τη μονάδα ανά μονάδα χρόνου. Συνήθως, η παραγωγικότητα των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης κυμαίνεται από 180 έως 700 m3 / h. Οι ανεμιστήρες μπορούν να τρέξουν σε δύο ή τέσσερις ταχύτητες.

Η υψηλή απόδοση έχει επίσης την αντίστροφη πλευρά: όταν δουλεύετε τη συσκευή ακούτε ένα πολύ αξιοσημείωτο θόρυβο. Και δεν είναι συνήθως απαραίτητο να εργάζεστε στο όριο. Εκτός αν είναι μερικές φορές απαραίτητο να συμπεριλάβετε μια κουκούλα στο μέγιστο - για παράδειγμα, όταν το φαγητό καίγεται ή το γάλα ξεφύγει. Και αν κάτι θερμαίνεται ήσυχα κάτω από το κλειστό καπάκι, τότε οι οπαδοί με μικρή χωρητικότητα θα αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν υγειονομικά πρότυπα, σύμφωνα με τα οποία, ο αέρας στην κουζίνα πρέπει να αλλάξει από 10 σε 12 φορές μέσα σε μία ώρα. Κάνουμε τον υπολογισμό: υπολογίστε τον όγκο της κουζίνας, αφαιρέστε από αυτό τον όγκο όλων των επίπλων και, στη συνέχεια, πολλαπλασιάστε με 10. Ως αποτέλεσμα, λαμβάνουμε έναν αριθμό που καθορίζει την επιθυμητή απόδοση της συσκευής.

Πίνακας ελέγχου - ποιο είναι το καλύτερο;

Στο εξωτερικό μέρος της κουκούλας, υπάρχει ένας πίνακας ελέγχου. Μπορεί να είναι τύπου push, touch ή slider.

1. Ο έλεγχος αφής είναι βολικός δεδομένου ότι αρκεί να αγγίξετε απαλά τον επιθυμητό τομέα του πίνακα με το δάχτυλό σας. Η λυχνία LED θα ανάψει αμέσως και η συσκευή θα εκτελέσει την εργασία.

2. Ο πίνακας ελέγχου του ρυθμιστή σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τρόπο χρησιμοποιώντας ένα μηχανικό ρυθμιστικό που μετακινείται κατά μήκος του επιπέδου.

3. Με τα κουμπιά είναι εύκολο - κάθε κουμπί στο πάνελ αντιστοιχεί σε μία ή άλλη λειτουργία της συσκευής.

Παρ 'όλα αυτά, ο εκχυλιστής μπορεί να έχει χρήσιμες λειτουργίες όπως ένα χρονόμετρο για την απενεργοποίηση σε καθορισμένο χρόνο, έναν αισθητήρα υγρασίας υπερήχων και έναν ηλεκτρονικό διακόπτη ταχύτητας. Ένας τέτοιος διακόπτης μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα των ανεμιστήρων εάν η περιεκτικότητα καπνού υπερβεί μια προκαθορισμένη τιμή.

Αν επιλέξετε, μπορείτε να σταματήσετε τον έλεγχο αφής, είναι σίγουρα βολικό, αλλά το κόστος αυτών των εκχυλισμάτων είναι μεγαλύτερο.

Διαστάσεις της κουκούλας

Επιλέξτε τη συσκευή εξάτμισης ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας. Θυμηθείτε τον βασικό κανόνα: πάρετε μια κουκούλα με διαστάσεις όχι μικρότερη από την εστία.

Το κανονικό πλάτος των πλακών για την κουζίνα είναι από 60 έως 90 εκατοστά. Εάν επιλέξετε μια κουκούλα κουζίνας με πλάτος 50 cm, δεν μπορείτε να πάρετε ένα καλό αποτέλεσμα. Καλύτερα να αφήσετε τη σόμπα να μπλοκαριστεί από τον καθαριστή αέρα από ό, τι αντίστροφα. Και τότε το λίπος και δυσάρεστα οσμή αέρα, και ακόμη και εμφάνιση, ακόμη και στο υπνοδωμάτιο θα διεισδύσει.

Τώρα λίγο σχετικά με το ύψος αυτής της συσκευής. Σύμφωνα με τους κανόνες, πάνω από τη σόμπα αερίου, πρέπει να κρεμάσετε την κουκούλα όχι κάτω από σε απόσταση 75 εκατοστών από την επιφάνεια. Για τις ηλεκτρικές σόμπες, η απόσταση αυτή είναι μικρότερη - 65 εκατοστά. Αν αγνοήσουμε αυτόν τον κανόνα, τότε μπορούμε να διορθώσουμε τυχαία μια πυρκαγιά. Μετά από όλα, η κουκούλα σε αυτή την περίπτωση θα θερμανθεί έντονα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην καύση του συσσωρευμένου λίπους στους τοίχους του.

Σύνδεση με επικοινωνίες

Για να γίνει ο καθαριστής αέρα καλά, πρέπει να το συνδέσετε σωστά στο σύστημα εξαερισμού. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύντομες συνδέσεις για τη σύνδεση. Όσο περισσότερο το γόνατο έχει έναν αεραγωγό, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση της κουκούλας. Ο υπολογισμός είναι απλός - κάθε στροφή προκαλεί μείωση της παραγωγικότητας κατά 5%.

Ο ομαλότερος τοίχος του αγωγού και όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του, τόσο καλύτερη θα είναι η συσκευή. Αλλά κυματοειδείς σωλήνες, τόσο βολικό στη συναρμολόγηση, αντίθετα, μειώνουν την απόδοσή του.

Πρόσθετα "gadgets"

Στα μοντέλα κουκούλας της υψηλότερης κατηγορίας τιμών, μπορεί να υπάρχουν επιπλέον πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Αυτό, ειδικότερα, "διακοπή διαστήματος" και "υπολειπόμενη διαδρομή" του ανεμιστήρα.

Η περιοδική ενεργοποίηση του απορροφητήρα με ένα διάστημα μιας ώρας εξασφαλίζει σταθερή παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα. Ταυτόχρονα, ο ανεμιστήρας λειτουργεί με τη χαμηλότερη ταχύτητα και ο αέρας από το δωμάτιο μεταφέρεται αμέσως στο δρόμο.

Η "υπολειπόμενη κίνηση" υποθέτει ότι μετά την απενεργοποίηση της κουκούλας για 5, 10 ή 15 λεπτά, ο ανεμιστήρας της θα λειτουργήσει ήσυχα. Έτσι μπορείτε να επιτύχετε έναν σχεδόν τέλειο καθαρισμό του αέρα της κουζίνας, που μπορεί ακόμα να παραμείνει για λίγο μετά το μαγείρεμα.

Ποιο φωτισμό είναι προτιμότερο;

Όταν μαγειρεύετε, θέλετε τα πιάτα να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο φυσικά. Ως εκ τούτου, πάνω από την επιφάνεια της πλάκας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες αλογόνου. Δεν είναι φτηνά, αλλά εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και τα προϊόντα με το φως τους θα φαίνονται ορεκτικά και φυσικά. Αλλά ο φωτισμός δεν πρέπει να χρησιμοποιείται - θα στρεβλώσει τις αποχρώσεις. Ναι, και οι λαμπτήρες πυράκτωσης δεν θα δώσουν, όπως θα έπρεπε, μπλε, κίτρινο και κόκκινο χρώμα.

Με το κόστος των κουκούλες κουζίνας

Στη χώρα μας στα καταστήματα εκπροσωπούνται ευρέως ως δημοσιονομικές επιλογές για συσκευές εξαγωγής και μοντέλα μεσαίων και υψηλότερων κατηγοριών τιμών. Όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε κουκούλα για την κουζίνα σας, καθορίστε πρώτα πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτήν. Και ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοντέλων διαφορετικών κατηγοριών τιμών, διαβάστε παρακάτω.

1. Οι πιο φτηνές κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό με την προσθήκη μεταλλικών εξαρτημάτων. Ελέγχονται με κουμπιά ή ρυθμιστικό, ο ανεμιστήρας δεν έχει περισσότερες από τρεις ταχύτητες, η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 450 m3 / h. Δύο λαμπτήρες πυρακτώσεως χρησιμεύουν ως συσκευές φωτισμού.

2. Τα μοντέλα της μέσης τιμής είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και γυαλί. Ο πίνακας μπορεί να είναι όχι μόνο κουμπί ή ρυθμιστικό, αλλά επίσης να αγγίξει. Μερικές φορές στον πίνακα υπάρχει ένας πίνακας αποτελεσμάτων. Ως συσκευές φωτισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε λαμπτήρες πυρακτώσεως είτε λαμπτήρες αλογόνου. Η παραγωγικότητα της συσκευής είναι έως 650 m3 / h.

3. Η υψηλότερη παραγωγικότητα για ακριβά μοντέλα κουκούλας. Η αξία του μπορεί να φθάσει τα 1300 m3 / h. Ως διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πολύτιμο δέντρο. Υπάρχει ένα τηλεχειριστήριο, ένας πίνακας αφής, καθώς και πολλοί αισθητήρες (υγρασία, καπνός, θερμοκρασία, μόλυνση των φίλτρων), οι οποίοι ενεργοποιούν τη συσκευή την κατάλληλη στιγμή. Υπάρχει χρονοδιακόπτης ύπνου και για φωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο φώτα αλογόνου.

Ποιες είναι οι κουκούλες για την κουζίνα - συμβουλές και κανόνες για την επιλογή

Εξόρυξη - απαραίτητη τεχνική συσκευή για τη σύγχρονη κουζίνα Μοντέρνες κουζίνες σπάνια κάνουν χωρίς τέντωμα, καθώς έχουν γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της διαδικασίας μαγειρέματος. Τα μοντέλα κουκούλας διαφέρουν μεταξύ τους με τη σειρά τους σε διάφορες παραμέτρους, γεγονός που καθορίζει την επιλογή του αγοραστή.

Κουκούλες θόλου

Τι κουκούλες ήταν δημοφιλείς περίπου πριν από 5-10 χρόνια, έτσι είναι θόλος. Ήταν η πιο αποτελεσματική και η ηγετική θέση εξακολουθεί να διατηρείται σήμερα (ακόμη και οι ανταγωνιστές προχωρούν στα τακούνια τους).

Η κουκούλα τύπου Dome θεωρείται κλασική έκδοση του συστήματος εξάτμισης

Μοιάζουν με ένα μέρος του τζακιού και για να τα δουλέψετε χρειάζονται σίγουρα ένα σύστημα εξαερισμού με μια διαθέσιμη έξοδο στον αγωγό.

Οι διαστάσεις αυτών των κουκούλες είναι διαφορετικές: από πολύ συμπαγή έως ογκώδη. Στα σύγχρονα συστήματα θόλου εισάγονται ειδικά φίλτρα και ανεμιστήρες, γεγονός που αυξάνει την παραγωγικότητά τους. Ο σχεδιασμός αυτών των κουκούλες επίσης δεν σταθεί ακίνητος: δεν είναι δύσκολο να βρούμε σήμερα γυάλινα και ξύλινα μοντέλα.

Επισκόπηση της κουκούλας (video)

Ανάρτηση καπό

Αυτή η επιλογή για την κουζίνα δεν μπορεί να ονομαστεί πιο αποτελεσματική - η απόδοση αυτών των δομών είναι σχετικά χαμηλή, η οποία οφείλεται στη χαμηλή ισχύ των κουκούλες.

Επιπλέον, τα κύρια χαρακτηριστικά των αναρτημένων κουκούλες:

 • συμπαγές μέγεθος,
 • χρήση φίλτρων,
 • εύκολη εγκατάσταση.

Αξίζει να πούμε ότι τα φίλτρα θα πρέπει να αλλάξουν κυριολεκτικά κάθε τρεις μήνες, αν μιλάμε για ακρυλικά φίλτρα. Υπάρχει μια εναλλακτική λύση - αγοράζοντας ένα μοντέλο με μεταλλικό φίλτρο. Βγαίνει επίσης βρώμικο, απορροφώντας λίπος, αλλά το πλύσιμο είναι απλό (απλά χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό με ένα διαλυμένο υγρό πλύσης πιάτων).

Όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δεν μπορείτε να εστιάσετε μόνο στο σχεδιασμό της. Οι κουκούλες αναρρόφησης επιλέγονται, κατά κανόνα, για κουζίνες στις οποίες είναι λίγο προετοιμασμένο

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Για την κουζίνα, αυτή η επιλογή είναι κάτι περισσότερο από δικαιολογημένη. Μπορείτε να μαντέψετε με το όνομα ποιες συσκευές διαφέρουν από τις αντίστοιχες. Είναι ενσωματωμένα στο περίβλημα έτσι ώστε η επιφάνεια εργασίας να παραμένει ελεύθερη. Δηλαδή, δεν είναι ορατό στο μάτι, και για να δείτε την κουκούλα, θα πρέπει να κοιτάξετε κάτω από το κάτω μέρος του ντουλαπιού κουζίνας.

Αυτή η επιλογή είναι σε ζήτηση λόγω της συμπαγούς και ευπροσάρμοστης της, και η σειρά των ενσωματωμένων κουκούλες για την κουζίνα είναι εντυπωσιακή. Υπάρχουν συσκευές για μια μεγάλη κουζίνα και υπάρχουν κουκούλες κουζίνας για ένα χώρο μεσαίου μεγέθους.

Οι ενσωματωμένοι κουκούλες προτεραιότητας δίνουν στους ιδιοκτήτες μικρών κουζινών

Γωνιακή κουκούλα - τι είναι αυτό

Αυτός ο σχεδιασμός μπορεί να είναι και θολωτός και ενσωματωμένος, αλλά το σχήμα του είναι βολικό για χρήση στη γωνία της κουζίνας. Για να εξοικονομήσετε χώρο, αυτή είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, οπότε αγοράζεται αυτή η τεχνολογία για μια μικρή κουζίνα.

Νησάκι

Εάν η κουζίνα βρίσκεται σε ξεχωριστή μονάδα, μια τέτοια κουκούλα θα είναι μια καλή αγορά. Η ισχύς αυτού του σχεδιασμού αντιστοιχεί στο μέγεθος του δωματίου όπου θα λειτουργήσει. Ίσως, υπάρχει μόνο ένα μειονέκτημα μιας τέτοιας κουκούλας - η τιμή. Αυτές οι συσκευές στο δρόμο τους θεωρούνται οι πιο ακριβές.

Ποιες είναι οι κουκούλες (βίντεο)

Πώς λειτουργεί η κουκούλα

Ποια μοντέλα δεν θα σας ενδιέφερε, εκτός από τον τύπο, διαφέρουν επίσης ανάλογα με την αρχή της εργασίας.

Υπάρχουν δύο τύποι κουκούλας:

 • Απορροφητήρας ανακύκλωσης. Διαφορετικά ονομάζεται άνθρακας ή διήθηση. Η αρχή λειτουργίας είναι η εξής: σύλληψη μολυσμένο αέρα, απορροφά σε μια δεξαμενή με φίλτρα. Σε γενικές γραμμές, τα δύο στάδια που προβλέπονται καθαρισμού: πρώτα - τραχιά (καθυστερήσεις αιθάλης, λίπη, ρύπους, αιθάλη), η δεύτερη - καθαρίζει τον αέρα από τις μυρωδιές. Οι αναρτημένες και ενσωματωμένες κουκούλες ανακυκλώνονται κυρίως. Αυτές οι δομές είναι συμπαγείς, ο χώρος αερίζεται συνεχώς, η θερμοκρασία του αέρα δεν αλλάζει. Το μειονέκτημα είναι η ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων.
 • Σχέδιο ροής. Ένα άλλο όνομα - κυκλοφορία, εξάτμιση, αποστράγγιση. Δηλαδή, μια τέτοια κουκούλα απλά αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο. Έξοδος δύο - είτε προς τα έξω, είτε στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού. Θα πρέπει να προειδοποιήσετε ότι εάν χρησιμοποιείτε αυτόν τον καπό σε ένα συμβατικό διαμέρισμα με κοινό αερισμό, η συσκευή μπορεί να μην λειτουργεί σε πλήρη ισχύ. Αυτές οι μονάδες κουζίνας λαμβάνουν έναν ατομικό αεραγωγό στο διαμέρισμα.

Σύγχρονη κουκούλα μπορεί να συνδυάσει τις δύο αρχές δουλειά για να πάει με τη λειτουργία λειτουργίες αποχέτευσης ανακύκλωσης, απλά αλλάξτε το καθεστώς. Αλλά για να πούμε ότι αυτή η επιλογή είναι ιδανική, δεν μπορείτε: φυσικός αερισμός έχει σπάσει, έλεγχο της θερμοκρασίας λόγω του έργου της κουκούλας εκκένωσης και αδέσποτα, και να αλλάξετε τα φίλτρα στην ανακύκλωση της συσκευής θα έχουν όλα το ίδιο.

Ένας ανεμιστήρας, τοίχος ή θόλος είναι ένας τύπος ροής

Κατά την επιλογή της κουκούλας, αξίζει να εξεταστεί η ισχύς και η ποιότητα του ηλεκτροκινητήρα. Η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία των καυσαερίων είναι ένας σημαντικός δείκτης κατά την επιλογή

Θορυβία και παραγωγικότητα των εκχυλισμάτων

Αυτές οι δύο παράμετροι πρέπει να εξεταστούν χωριστά.

Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας με κριτήρια θορύβου:

 • Βέλτιστη επιλογή τεχνολογίας, ο θόρυβος του οποίου δεν θα υπερβαίνει τα 50 dB.
 • Το ηχητικό επίπεδο εξαρτάται ειδικά από την ισχύ του κινητήρα των κουκούτσων.
 • Δεν υπάρχουν σιωπηλοί κουκούλες και αν ο πωλητής διαφημίζει ακριβώς αυτό, πιθανότατα, σας εξαπατά.
 • Η δυνατότητα ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας της συσκευής επηρεάζει επίσης τον θόρυβο, οι μονάδες αυτές συμβάλλουν πραγματικά στη μείωση του θορύβου, ελλείψει της ανάγκης λειτουργίας του εξοπλισμού σε πλήρη χωρητικότητα.

Κριτήρια επιλογής κουκούλας ανάλογα με τις επιδόσεις τους:

 • Για να επιλέξετε τον τύπο απόδοσης που απαιτείται για την κουζίνα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την κουζίνα κατά 12.
 • Εάν ο απορροφητήρας, προσθέστε την ακόλουθη ενέργεια στον παραπάνω τύπο - πολλαπλασιάστε το αποτέλεσμα με 1,3.

Και ακόμη και αυτό δεν είναι το τελικό κριτήριο για την επιλογή μιας τεχνικής.

Η εξάτμιση επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή της κουζίνας

Εξαγωγή σύμφωνα με το υλικό κατασκευής και τον τρόπο λειτουργίας ελέγχου

Σύγχρονη εξάτμιση μπορεί να γίνει από το πιο απροσδόκητο υλικό, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι μέταλλο, ξύλο, πλαστικό, γυαλί. Παρεμπιπτόντως, η κουκούλα με γυάλινα πλαίσια σήμερα είναι ιδιαίτερα ακριβή λόγω των υψηλών αισθητικών της ιδιοτήτων. Αλλά και η φροντίδα αυτού του καλύμματος απαιτείται πιο εμπεριστατωμένη.

Ο τρόπος ελέγχου είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο που καθορίζει την επιλογή της τεχνολογίας. Η μηχανική εξάτμιση είναι φθηνότερη, αλλά η αυτόματη θα είναι ακριβότερη, αλλά είναι ευκολότερη η διαχείριση.

Πώς να επιλέξετε το σωστό καπό (βίντεο)

απορροφητήρας είναι πολύ σημαντικό - δεν αφήνουν περιθώρια μετατραπεί σε κουζίνα εστιατορίου, όπου το μαγείρεμα είναι ακόμα εφικτή, αλλά το φαγητό δεν είναι ακριβώς βολικό. Το μέγεθος του χώρου, το εσωτερικό και η επιλογή εξαρτάται από την οικονομική ικανότητα της σημαντικής αυτής τεχνολογίας, τόσο σημαντική ισορροπία - δεν χρειάζεται να δαπανήσουν χρήματα για νεότευκτων κουκούλα, αν μια μικρή κουζίνα θα είναι αρκετό και απλό ποιοτικό μοντέλο.

Ποιες είναι οι κουκούλες και για ποιους είναι διαφορετικοί;

Τύποι κουκούλες - αυτό είναι το είδος της ταξινόμησης που ενδιαφέρονται οι καταναλωτές, που θέλουν να πάρουν τη μέγιστη άνεση και άνεση στην κουζίνα. Η συσκευή για την αφαίρεση του αέρα, κορεσμένη με μυρωδιές τροφίμων, λίπη, προϊόντα καύσης αερίου θα προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, θα διατηρήσει το φινίρισμα των τοίχων και της οροφής, εγγυάται βελτιωμένο αερισμό. Αλλά για να επιλέξετε ένα προϊόν για την κουζίνα θα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο σε αισθητικούς λόγους. Για να εγκαταστήσετε τον καλύτερο τρόπο για να εκπληρώσετε το ρόλο του, όταν επιλέγετε και αγοράζετε αξίζει να γνωρίζετε τι είδους κουκούλες είναι και πώς διαφέρουν.

Κλασικά του είδους

Τα λεγόμενα μοντέλα θόλου ανήκουν στον κλασικό τύπο. Αυτό είναι γνωστό σε όλα τα προϊόντα, στην απλούστερη έκδοση έχουν ένα ορθογώνιο τμήμα πυθμένα με εισαγωγές αέρα, συγκλίνουσες πυραμίδες, πάνω από τις οποίες υπάρχει μια έξοδος αέρα.

Συνήθως τέτοιες συσκευές κατασκευάζονται με βρύση στον εξαερισμό. Οι κατασκευές, οι οποίες συνεπάγονται αρχή επανακυκλοφορίας της λειτουργίας, πρακτικά δεν έχουν βρεθεί. Τα κύρια πλεονεκτήματα των μοντέλων θόλου είναι τα εξής:

 • την αξιοπιστία του σχεδιασμού.
 • απουσία εξαρτημάτων μίας χρήσης, δεν υπάρχουν φίλτρα από πολυμερές πίλημα.
 • καλή απόδοση.
 • βολική διαχείριση.
 • Οι διαστάσεις του κάτω μέρους, που ταιριάζουν σε μέγεθος με τις περισσότερες επιφάνειες μαγειρέματος και σόμπες αερίου.

Λόγω της άκαμπτης κατασκευής, ο αποκαλούμενος παρασιτικός θόρυβος παρατηρείται σπάνια στους θόλους, που φαίνεται από τη δόνηση του περιβλήματος που προκαλείται από τη λειτουργία ενός ισχυρού κινητήρα. Τα σύγχρονα προϊόντα είναι εξοπλισμένα με σιωπηρούς στροβίλους με οριζόντια μονάδα λεπίδων. Η αγορά προσφέρει λύσεις με διάφορα συστήματα στήριξης:

 • η εγκατάσταση στον τοίχο λαμβάνει τα κύρια φορτία, η έξοδος του αγωγού είναι μόνο σταθερή.
 • σημαίνει ένα στήριγμα οροφής, η συσκευή κρέμεται, ενώ η έξοδος αέρα οργανώνεται μέσω του τεχνολογικού ανοίγματος του περιβλήματος, που βρίσκεται στην κορυφή της μονάδας αγωγών.

Η δεύτερη έκδοση του σχεδίου φαίνεται πιο ελκυστική, αλλά η κουζίνα δεν είναι πάντα βολική. Ως εκ τούτου, οι προτάσεις θολωτών δομών σε αυτή τη μορφή είναι αποκλειστικά στυλιστικές λύσεις, όπου το κύριο τμήμα στήριξης είναι η ζώνη των αεραγωγών.

Νησίδες

Με την πρώτη ματιά, το νησί και οι θολωτές κουκούλες είναι πολύ παρόμοιες. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Από αυτά εξαρτάται τόσο η τιμή των νησιωτικών μοντέλων όσο και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους. Τα κυριότερα διακριτικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

 1. Ντους κουκούλες - ανθεκτικό, σκληρό, εδώ είναι σπάνιες περιπτώσεις ενός λεπτού μεταλλικού φύλλου.
 2. Η τοποθέτηση της μονάδας αερισμού του νησιού γίνεται πάντοτε στην οροφή. Στην περίπτωση αυτή, εκτελείται το έργο της εξασφάλισης μέγιστης ακαμψίας.
 3. Ο αέρας εξαερώνεται μέσω των τεχνολογικών ανοιγμάτων κάτω από την οροφή.
 4. Μέσα σε μια μεγάλη δομή νησιού, μπορεί να υπάρχουν αρκετές περιοχές πρόσληψης αέρα, φωτισμού.

Τα μοντέλα των νησιών είναι ένα αφιέρωμα στη μόδα για τις μεγάλες κουζίνες. Με περίσσεια χώρου, η ζώνη μαγειρέματος γίνεται με τη μορφή τετράγωνου ή ορθογώνιου μπλοκ στο κέντρο του δωματίου. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να εμπλακείτε αμέσως στο μαγείρεμα, το φαγητό, την κοινωνικοποίηση. Κατά συνέπεια, αυτός ο τύπος εσωτερικού χώρου στην αγορά προσφέρει μια ποικιλία τύπων. Οι κουκούλες των νησιωτικών κουζινών μπορούν να έχουν μεγάλες περιοχές δέσμευσης αέρα, εξοπλισμένες με ράφια για γυαλιά και κούπες, μενταγιόν.

Κατά την εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες απαιτήσεις. Στο εσωτερικό φαινόταν κομψό και κομψό, ο αγωγός αέρα βρίσκεται πίσω από την ψευδοροφή, διασφαλίζεται η αξιόπιστη στερέωση στην οροφή, για τη διέλευση του αέρα και όχι ο κυματοειδής σωλήνας, αλλά τα κανάλια κουτιών χρησιμοποιούνται συχνότερα. Island κουκούλες - μια ακριβή, κομψή, ανθεκτική και τεράστια συσκευή. Διαθέτει τον κατάλληλο μηχανικό εξοπλισμό: αθόρυβους κινητήρες, ανθεκτικούς λαμπτήρες, εξαρτήματα που δεν απαιτούν συχνή συντήρηση.

Υπάρχουν όμως και πιο απλές παραλλαγές όπου εφαρμόζεται η αρχή της ανακύκλωσης. Τέτοιες λύσεις δεν είναι υψηλού κόστους, αλλά αμφισβητείται η ικανότητά τους να παρέχουν άνεση και ευκολία σε πολλούς χρήστες.

Ενσωματωμένοι κουκούλες

Ενσωματωμένες κουκούλες - μια μοντέρνα και αποτελεσματική λύση που έχει σχεδιαστεί ώστε να μην παραβιάζει το στυλ του εσωτερικού της κουζίνας. Η συσκευή είναι τοποθετημένη μέσα στο ντουλάπι κρεμαστών. Ταυτόχρονα, οι μηχανικοί έπρεπε να λάβουν υπόψη ορισμένα χαρακτηριστικά:

 • τα τεχνολογικά ανοίγματα για την έξοδο αέρα είναι ορθογώνια, τοποθετημένα στο πίσω μέρος της κουκούλας.
 • Τα συστήματα στερέωσης είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε η κουκούλα να καλύπτεται πλήρως από το περίβλημα.
 • η στάθμη των κραδασμών του κινητήρα είναι χαμηλή, έτσι ώστε να μην προκαλείται παρασιτικός θόρυβος από το προϊόν επίπλων.

Η ενσωματωμένη κουκούλα μπορεί να έχει διαφορετικά μεγέθη. Η αιμορραγία παίρνει μόνο ένα μέρος της κάτω επιφάνειας του ντουλαπιού. Για να τα εγκαταστήσετε θα χρειαστεί τη βοήθεια ειδικευμένου κατασκευαστή επίπλων.

Η πλήρης μορφή είναι προτιμότερη. Η περιοχή εισαγωγής αέρα καταλαμβάνει ολόκληρη την κάτω επιφάνεια του θαλάμου. Εάν παραγγείλετε έπιπλα, εστιάζοντας στο μοντέλο που έχετε ήδη αγοράσει ή σας αρέσει, τοποθετήστε το στο ακουστικό δεν θα είναι δύσκολο.

Μια άλλη δυσκολία, την οποία οι μηχανικοί έχουν επιλύσει με επιτυχία, είναι οι διαφορές στις διαστάσεις των περιοχών φράχτη και της περιοχής των πιάτων, τις επιφάνειες μαγειρέματος. Η πιο σύγχρονη έκδοση του ενσωματωμένου καπό διαθέτει μια μονάδα pull-out. Σας επιτρέπει να καλύψετε πλήρως την περιοχή του χώρου ψησίματος φράχτη και να εξασφαλίσετε την απομάκρυνση όλων των δυσάρεστων οσμών. Η συσκευή ελέγχεται εύκολα - όταν η μονάδα είναι εκτεταμένη, η κουκούλα ενεργοποιείται αυτόματα.

Οριζόντιες επίπεδες κουκούλες

Οι οριζόντιες επίπεδες κουκούλες ανήκουν στην κατηγορία των συσκευών που μπορούν να λύσουν κυριολεκτικά την εργασία στο δωμάτιο οποιασδήποτε διαμόρφωσης. Για παράδειγμα, όπου ο αγωγός εξαερισμού βρίσκεται στον απέναντι τοίχο σε σχέση με τη σόμπα αερίου ή την επιφάνεια μαγειρέματος. Οι τύποι και οι διαφορές των οριζόντιων κουκούλες δεν είναι μόνο στη διάσταση, την ισχύ, το επίπεδο θορύβου, αλλά και την τεχνική απομάκρυνσης της οσμής που χρησιμοποιείται.

Εφαρμόζεται η αρχή της εξάτμισης και της επανακυκλοφορίας. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας διοχετεύεται στον αγωγό εξαερισμού. Στο δεύτερο - απλά αφαιρεί τις ακαθαρσίες, τις οσμές, μετά την οποία εισέρχεται στον όγκο του δωματίου. Όταν αποφασίζετε ποιος εξολκέας είναι καλύτερος - με βρύση ή κυκλοφορία, αξίζει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • για την εγκατάσταση του αποχετευτικού συστήματος, θα πρέπει να οργανωθεί η διαδρομή των αεραγωγών στον αγωγό εξαερισμού του σπιτιού, πράγμα που μπορεί να είναι ένα πρόβλημα αν βρίσκεται στο αντίθετο τοίχωμα από την πλάκα.
 • η οριζόντια κουκούλα ανακυκλοφορίας τοποθετείται στον τοίχο, αλλά χρειάζεται περιοδική συντήρηση.

Για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητα της απομάκρυνσης οσμών, πρέπει να προσέξετε την κατάσταση των φίλτρων. Μπορούν να είναι χάλυβας, από δίχτυα, τα οποία χρειάζεται μόνο να πλένετε από καιρό σε καιρό. Αυτή η λύση δεν μπορεί να εξασφαλίσει πλήρη απομάκρυνση των οσμών. Πολύ καλύτερα φίλτρα από πολυμερές τσόχα ή που περιέχουν σκόνη άνθρακα. Το πρόβλημα είναι ότι έχουν έναν πεπερασμένο πόρο, μετά τον οποίο πρέπει να αγοράσετε καινούργιους πόρους. Επομένως, όταν αποφασίζετε πώς να επιλέξετε ένα κατάλληλο οριζόντιο κουκούτσι, αξίζει επίσης να εκτιμήσετε το ύψος των δαπανών για τη συντήρησή του.

Στο πλαίσιο της λύσης μηχανικής, οι οριζόντιες επίπεδες κουκούλες είναι απλές και απλές. Πρόκειται για μια θήκη σε σχήμα κουτιού, η οποία στερεώνεται στον τοίχο με τη μία πλευρά, η περιοχή εισαγωγής αέρα αντιστοιχεί στις διαστάσεις των περισσότερων σόμπων αερίου και επιφανειών μαγειρέματος.

Κάθετη κουκούλα

Κατακόρυφα είναι σχετικά σχετικές. Πρόκειται για λύσεις μηχανικής υψηλής απόδοσης που μπορούν να πάρουν τεράστιο όγκο αέρα. Μοντέλα αυστηρά κάθετου προσανατολισμού τοίχου μπορεί να βρεθεί στους τοίχους σε εστιατόρια και μπαρ, ειδικά σε δωμάτια για καπνιστές. Οι κουζίνες φαίνονται εξαιρετικά καθαρισμένες στο μοντέλο countertop.

Για οικιακές κουζίνες, προσφέρονται επίσης στιλιστικές λύσεις, των οποίων ο πίνακας εισαγωγής αέρα είναι υπό γωνία.

Οι ιδιαιτερότητες της λειτουργίας κάθετης σχεδίασης έχουν ως εξής:

 • ο αέρας αναρροφάται μέσω των επίπεδων καναλιών.
 • τα ακριβά μοντέλα σχηματίζουν διάφορα ρεύματα: ο πυθμένας αφαιρεί τον κύριο θερμαινόμενο αέρα από την πλάκα, ο ανώτερος λειτουργεί ως οριακό φίλτρο.
 • Τα μοντέλα χαμηλής απόδοσης και χαμηλού κόστους είναι εξοπλισμένα με πτυσσόμενο πίνακα. Η εισαγωγή αέρα είναι μέσα από μια επίπεδη ζώνη, και το καπάκι χρησιμεύει για να πιάσει.

Η κάθετη εξαγωγή είναι πολύ αποδοτική και αποδοτική. Συνιστάται να το εγκαταστήσετε σε σχετικά μικρή απόσταση από την πλάκα.

Συμπέρασμα

Ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας, το εσωτερικό, τη θέση της κουζίνας και τους αεραγωγούς στη σύγχρονη αγορά, μπορείτε να επιλέξετε την κουκούλα, η οποία θα εκπληρώσει ιδανικά την αποστολή που της έχει ανατεθεί. Όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο μοντέλο, αξίζει επίσης να αξιολογήσετε την ευκολία χρήσης του. Για παράδειγμα, ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η στάθμη θορύβου, η παρουσία διαφόρων σταδίων ρύθμισης της ταχύτητας του κινητήρα, ο φωτισμός, ο αισθητήρας ή ο μηχανικός έλεγχος. Το ιδανικό προϊόν είναι αυτό που θα προσφέρει την μεγαλύτερη άνεση για τις ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Αξιολογήσεις, σχόλια, νέα στο σοκ μας. δίκτυα, εγγραφείτε: