Επιλέξτε τους 7 καλύτερους καθαριστές αέρα οικιακής χρήσης από τους κατασκευαστές παγκοσμίως

Σχεδόν κάθε μέρα, από τη διαφήμιση ή το Διαδίκτυο, ακούμε για την εμφάνιση ενός νέου "θαύματος", σε μια φιλική οικογένεια κλιματικής τεχνολογίας. Ένα απλό πρόσωπο συγχέεται με την αφθονία των λειτουργιών, τις διάφορες "καμπάνες και σφυρίχτρες", ονόματα. Και κάθε φορά το ίδιο: Είναι δικός μας, το καλύτερο, το πιο χρήσιμο, κλπ. Αλλά είναι πραγματικά τόσο χρήσιμες, ή είναι όλα αυτά τα διαφημιστικά βήματα με τα οποία οι αδίστακτοι πωλητές προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από εμάς. Σε αυτό θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε μαζί σας το πεδίο εφαρμογής αυτού του άρθρου.

Η επιλογή του καθαριστή αέρα λαμβάνει χώρα σε διάφορες βασικές θέσεις: σκοπός και ποιότητα καθαρισμού, παραγωγικότητα και επίπεδο θορύβου, κόστος, και αρκετά περίεργο - σχεδιασμό. Με αυτά τα κριτήρια θα αξιολογήσουμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς εκδόσεις των καθαριστικών, των κύριων κατασκευαστών.

Επίσης, μπορείτε να δώσετε προσοχή στα κλιματικά συγκροτήματα, στα οποία υπάρχει ήδη μια λειτουργία καθαρισμού και ύγρανσης. Καταρτίσαμε βαθμολογία 4 κατασκευαστών.

Ο καθαριστής από την Aerotek

Καθαριστής αέρα Aerotek AVP-300 - είναι ένα σύγχρονο οικονομικό μοντέλο, που συνδυάζει όλα τα στοιχεία του καθαρισμού υψηλής τιμής αέρα από την κατηγορία premium που μπορεί να εξυπηρετήσει έως και το δωμάτιο 41μ2. Είναι αξιόπιστη και πολύ εύκολο να λειτουργήσει τη μονάδα που έχει μια λειτουργία καθαρισμού 6-ταχύτητας και της αναγκαστικής μεταγωγής ιονισμού καθαρισμού vozduha.6-βήμα, παρέχουν μια άνετη ατμόσφαιρα, παρέχει μια αντιβακτηριακή και αντιμυκητιακή δράση, εξαλείφει καπνού και επιβλαβείς ακαθαρσίες, όπως επίσης και η σκόνη και τα αλλεργιογόνα. Η μέγιστη χωρητικότητα μονάδας - 300 m3 / h και ένα «λειτουργία turbo» θα καθαρίσει το δωμάτιό σας για λίγα λεπτά, αλλά χάρη στους δείκτες της καθαριότητας και αλλαγή των φίλτρων, θα ξέρετε πάντα πότε πρέπει να prov Συντήρηση της συσκευής σας.

Η άποψή μας: Με μικρό βάρος, καθαρότερο αέρα Aerotek AVP-300 μπορεί εύκολα να μετακινηθεί σε μια νέα θέση λειτουργίας και χαμηλό επίπεδο θορύβου - 23 dB και «καθεστώς άνετο ύπνο», η μονάδα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και στο δωμάτιο με το μωρό.

Καθαριστές από την Panasonic

 • Σκεφτείτε έναν καθαριστή αέρα PANASONIC F-VXD50R-N - ιονικό, με έναν υγραντήρα. Αφαιρεί αποτελεσματικά ακόμα και λεπτή σκόνη, μεγέθους 0,3 μm, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, σπόρια μυκήτων, βακτήρια, δυσάρεστες οσμές. Αρκετά ισχυρό - μπορεί να εξυπηρετήσει 40 τ.μ. περιοχή, με ταχύτητα 5.1 κύβους / λεπτό. Το επίπεδο θορύβου που δηλώνει ο κατασκευαστής είναι 53 dB. Έχει 4 επίπεδα απόδοσης σε χειροκίνητες και αυτόματες λειτουργίες. Είναι εξοπλισμένο με σύστημα φιλτραρίσματος 3 σταδίων και αισθητήρες συλλογής σκόνης. Η μέση τιμή σε διάφορα καταστήματα λιανικής ποικίλει από $ 450 έως $ 600.

Η άποψή μας: Μια καλή μονάδα για ένα διαμέρισμα πόλης, κατάλληλο για άτομα που πάσχουν από αλλεργίες, ασθματικούς και για οικογένειες με μικρά παιδιά. Όμως, αυτή η συσκευή είναι εξοπλισμένη με μια "δέσμη" πρόσθετων λειτουργιών που επηρεάζουν σημαντικά την τιμή της.

 • Φίλτρου αέρα Panasonic f-vxf70r-n, είναι πολύ παρόμοια με την προηγούμενη τροποποίηση, αλλά με κάποιες προσθήκες. Προς το παρόν, η εταιρεία που προσφέρονται στους καταναλωτές πλήρως ρομποτικό μοντέλο, το οποίο έχει έναν αισθητήρα σκόνης, αναλυτή αέριο, η παρουσία των αισθητήρων ξένες οσμές και, με βάση την κατάσταση των δεδομένων και επιλέγει τη λειτουργία εξόδου. Διαφέρει από το προηγούμενο μοντέλο με αυξημένη απόδοση. Η δηλούμενη επιφάνεια δαπέδου του κατασκευαστή είναι 50 m / kV, με χωρητικότητα άνω των 400 m3 / m. ανά ώρα, και γίνεται ελαφρώς βαρύτερο λόγω της αυξημένης δεξαμενή του υγραντήρα. Το βάρος του ήταν 10, 2 κιλά.

Η άποψή μας: Ο καθαριστής αέρα, ο ιονιστής, οζονιστής και υγραντήρας σε ένα περίβλημα, αγόρασαν και ξέχασαν γι 'αυτό. Αλλά, δεν μπορεί να ονομαστεί προσιτή, καθώς η μέση τιμή λιανικής είναι περίπου 30 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Panasonic F-PJD35. Αυτή η έκδοση του αέρα πάνω από τον προϋπολογισμό, αλλά έχει όλα τα πλεονεκτήματα των ακριβών μονάδων της εταιρείας: καθαρισμού αέρα 6-ταχύτητας, εξοπλισμένες με αντι-αλλεργιογόνα, απόσμηση και HEPA φίλτρα, καθώς και ο άνθρακας, φωτοκαταλυτική διήθηση. Σε σύγκριση με τα ακριβότερα μοντέλα, έχει χαμηλότερες επιδόσεις, σε μέγιστη λειτουργία - 210 m / cu. ανά ώρα. Αυτή η συσκευή έχει μικρό βάρος 5 kg και χαμηλό επίπεδο θορύβου 47 dB. Η τιμή του στο δίκτυο λιανικής κυμαίνεται μεταξύ 220-260 δολάρια.

Αποτελέσματα:
Η Panasonic F-PJD35 είναι η καλύτερη επιλογή για χρήση σε αστικά διαμερίσματα. Το εξαιρετικό σύστημα φιλτραρίσματος το καθιστά απαραίτητο σε διαμερίσματα όπου ζουν μικρά παιδιά και άτομα με αλλεργίες, άσθμα και διάφορες ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος.

Phillips στην τρέχουσα αγορά

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4004 / 02, ο οποίος διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος 4 βαθμίδων και μπορεί να λειτουργεί σε πλήρως αυτόνομη λειτουργία με μέγιστο όριο. Η παραγωγική ικανότητα είναι 130 m3 / cu. ανά ώρα. Ο συνδυασμός εγκατεστημένων φίλτρων μπορεί να καθαρίσει τον αέρα: από δυσάρεστη οσμή, βακτήρια, μούχλα, μεγάλη και λεπτή σκόνη και ακάρεα σκόνης. Το όργανο είναι εφοδιασμένο με ένδειξη φωτός για τη μόλυνση των στοιχείων φίλτρου.

Η άποψή μας: Η συσκευή δεν είναι ενσωματωμένη στην καλύτερη λειτουργία - αυτόματη παρεμπόδιση του φίλτρου αέρα όταν μολυνθεί ένα από τα φίλτρα. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται σε περίπου 11-12 χιλιάδες ρούβλια.

 • Καθαριστικό Philips ac4086 / 01. Σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση, σε αυτό, πραγματοποιούνται διάφορες σημαντικές λειτουργίες, κατά την άποψή μας: υγραίνονται και η παρουσία αισθητήρων που μεταδίδουν δεδομένα σχετικά με την κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου. Επιπλέον, η ανταλλαγή αέρα αυξήθηκε σημαντικά, δηλαδή 210 m3 / h. 4 στοιχεία φίλτρου παραμένουν αμετάβλητα. Αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για τους πάσχοντες από αλλεργίες, καπνιστές, για εργασία σε αρκετά μεγάλα και σκονισμένα δωμάτια.

Η άποψή μας: Στη μέγιστη ισχύ, ο καθαριστής αέρα Philips ac4086 / 01 άρχισε να παράγει λίγο περισσότερο θόρυβο, οπότε δεν πρέπει να χρησιμοποιείται στα υπνοδωμάτια. Εκτός από τις αλλαγές στο λειτουργικό, έχει αλλάξει και το κόστος. Είναι σήμερα, από 19 έως 20,5 χιλιάδες ρούβλια.

 • Ο καθαριστής αέρα Philips ac4014 / 01 είναι μια αρκετά απλή και αξιόπιστη συσκευή με 3 αποτελεσματικά στοιχεία φίλτρου. Το μοντέλο - χωρίς ειδικά διακοσμητικά στοιχεία, εξοπλισμένο με: χρονοδιακόπτη, ένδειξη μόλυνσης των φίλτρων, με δυνατότητα ρύθμισης ισχύος. Μπορεί να καθαρίσει μέχρι 237 m3 / cu. αέρα ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Η τιμή αυτής της μονάδας για σήμερα, είναι μεταξύ των επιπέδων των 14,9 χιλιάδων ρούβλια. μέχρι 16 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται είναι πολύ παρόμοια στα χαρακτηριστικά τους μεταξύ τους και ως εκ τούτου η Philips ac4086 / 01 είναι προτιμότερη για αγορά λόγω του ενσωματωμένου υγραντήρα.

Συστήματα καθαρισμού Venta

 • Ο καθαριστής αέρα Venta LW-15 είναι μια γερμανική συσκευή για τον καθαρισμό και τον αποτελεσματικό καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη και διάφορες ακαθαρσίες που προκαλούν αλλεργίες και τις περισσότερες παθήσεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Πολύ απλή, οικονομική και ήσυχη συσκευή. Δεν έχει ειδικές λειτουργίες, εκτός από τον καθαρισμό και την υγρασία, σε δωμάτιο μέχρι 20 τ.μ. Η παραγωγικότητα αυτής της συσκευής είναι 2 m / κυβικά ανά λεπτό. Η μέση τιμή της εν λόγω μονάδας στο δίκτυο λιανικής είναι ίσο με 10, 5 χιλιάδες ρούβλια.

Η άποψή μας: Πολύ δελεαστικό είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται φίλτρο αντικατάστασης. Και αυτό που είναι ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι η εγγύηση του κατασκευαστή για αυτή τη συσκευή είναι 10 χρόνια.

 • Το πλυντήριο αέρα Venta LW-25 δεν διαφέρει σε λειτουργικότητα από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά έχει μια πρόσθετη λειτουργία που δείχνει την συμπλήρωση του νερού. Η ίδια η μονάδα έγινε πολύ πιο παραγωγική - 3,8 m / κυβικά, η επιφάνεια του καθαρισμένου δωματίου είναι τώρα 40 m2 m. Επίσης υπήρχε λίγο περισσότερο και μια δεξαμενή νερού. Η τιμή του, για σήμερα περίπου 16, 2 χιλιάδες rbl.
 • Venta καθαριστής αέρα LW-45. Εξαιρετικά απλή τεχνική, στην οποία, σε σύγκριση με τα προηγούμενα δύο μοντέλα, η απόδοση αυξήθηκε εξαιρετικά. Σε αυτόν τον καθαριστή αέρα είναι μέχρι 270 m / κυβικά ανά ώρα συνεχούς λειτουργίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετά μεγάλα διαμερίσματα και σπίτια, καθώς και σε δημόσιους χώρους. Η τιμή στην εγχώρια αγορά κυμαίνεται από 21,5 - 23 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Venta LW-45 είναι μια καλή συσκευή, εξοπλισμένη με βασικές λειτουργίες, με καλή εγγύηση και ελάχιστη συντήρηση. Θα βοηθήσει τα άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις στη σκόνη και στις διάφορες μηχανικές ακαθαρσίες.

Μάρκα Ballu

 1. Ο καθαριστής αέρα Ballu ΑΡ 410F5 είναι μια συσκευή νέας γενιάς σχεδιασμένη για ιοντισμό και καθαρισμό μάζας αέρα σε δωμάτια μέχρι 20 τ.μ. Υποστηρίζει σύστημα φίλτρου 5-βήμα με λειτουργία ιονισμού: Αρχικά, ο αέρας περνά μέσα από το σύστημα προστασίας Pre-Carbon μετά αλλεργιογόνο μέσω του φίλτρου ΗΕΡΑ, στη συνέχεια, μέσω ενός άνθρακα που απορροφά, και στο σύστημα τέλος -prohodit ιονισμού. Χάρη σε αυτό, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει και να εξουδετερώσει 99,9% επιβλαβών ουσιών, βακτηρίων και δυσάρεστων οσμών, συμπεριλαμβανομένου του καπνού. Η χωρητικότητά του είναι 110 m / κυβικό ανά ώρα, και η μέση τιμή κρατείται περίπου 5-7 χιλιάδες ρούβλια.
 2. Η κλιματική τεχνολογία Ballu ΑΡ 420F7, διαφέρει από την προηγούμενη χωρητικότητα μοντέλου, επιπλέον εγκατεστημένη λάμπα UV και φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Αυτή η τεχνική θα αντιμετωπίσει απόλυτα τον μολυσμένο αέρα με καθαρισμό 7 βημάτων, σε έκταση 35 τ.μ. Καλό για τους ανθρώπους που πάσχουν από αλλεργίες και άλλες ασθένειες των πνευμόνων. Το κόστος ενός τέτοιου «θαύματος» - ακόμη και αποδεκτό - 5 χιλιάδες ρούβλια.
 3. Ο καθαριστής αέρα Ballu АΡ 430F7, είναι ένα συγκρότημα ολόκληρου του κλίματος, με ένα σύστημα διήθησης 7 σταδίων που μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 50 τ.μ. Σε αυτό το μοντέλο, προστέθηκε ένα ακόμα στοιχείο φίλτρου και λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας, ως «πλάνο ελέγχου» για βακτήρια και μικροοργανισμούς. Η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 9 χιλιάδες ρούβλια.

Αποτελέσματα:
Το Ballu ΑΡ 420F7 είναι το πιο ενδιαφέρον μοντέλο, αλλά σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας είναι κάπως θορυβώδες και ογκώδες.

Κλιματική τεχνική Bork

 • Καθαριστής αέρα Bork A510. Πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή από τη μάρκα BORK. Το γεγονός είναι ότι με την ισχυρισμένη ισχύ των 15 watt, μπορεί να εξυπηρετήσει μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, με παραγωγικότητα 45 m / κυβικό, ανά ώρα λειτουργίας. Αυτό το "παιδί" είναι εξοπλισμένο με ένα σοβαρό σύστημα φιλτραρίσματος, δηλαδή: φίλτρο HEPA, φίλτρα φωτοκαταλύσεως και άνθρακα, καθώς και ιονιστή και δυνατότητα αρωματισμού. Επιπροσθέτως, στο όργανο είναι εγκατεστημένος ένας χρονοδιακόπτης και ένας έλεγχος ταχύτητας αέρα. Αξίζει αυτή τη συσκευή γύρω στα 360 δολάρια.

Σημαντικό!
Ήμασταν έκπληκτοι ότι με μια τόσο μικρή χωρητικότητα και ένα σχετικά χαμηλό κόστος, σε αυτή την τροποποίηση του καθαριστή πραγματοποιούνται πολλές λειτουργίες. Επικοινωνία με διάφορους αγοραστές, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς που αγόρασαν αυτή τη συσκευή ήταν δυσαρεστημένοι. Αυτός ο καθαριστής αέρα δεν πληροί τις δηλωμένες λειτουργίες!

 • Το σύστημα καθαρισμού Bork AP RIH 9935 έχει γίνει πολύ ισχυρότερο από την προηγούμενη έκδοση και έχει ένα τηλεχειριστήριο D.U. Η ανταλλαγή αέρα αυτού του μοντέλου είναι 350 m / κυβικά ανά ώρα. Η συσκευή διαθέτει 4 φίλτρα καθαρισμού με πρόσθετη λειτουργία ιοντισμού, ένδειξη φθοράς και επίπεδο καθαρισμού. Η μονάδα αυτή εκπληρώνει τα καθήκοντά της. Το κόστος αυτής της μονάδας κυμαίνεται από 600 έως 650 δολάρια.
 • Το κλιματικό συγκρότημα Bork A 700 δεν είναι πολύ διαφορετικό από την προηγούμενη τροποποίηση του καθαριστή αέρα, αλλά υπάρχει ένα αντιβακτηριδιακό φίλτρο Antibirus, το οποίο καταπολεμά αποτελεσματικά με διάφορα μικρόβια. Η επιφάνεια του δωματίου, που μπορεί να εξυπηρετήσει αυτός ο εξοπλισμός, είναι 35 τετραγωνικών μέτρων. m, και τη μέγιστη εναλλαγή αέρα - 310 m / κυβικά ανά ώρα. Χάρη στο σύστημα αντιβακτηριδιακής διήθησης, αυτό το καθαριστικό αέρα θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα που πάσχουν από ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Μέχρι σήμερα, η τιμή αυτής της μονάδας είναι περίπου $ 400.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με τις κριτικές των αγοραστών, όλοι οι καθαριστές αέρα BORK είναι αρκετά θορυβώδεις για να δουλέψουν. Αν δεν το προσέχετε, τότε με την επιλογή σας, ψηφίζουμε για τον καθαριστή Bork A 700. Κατά τη γνώμη μας, αυτό είναι ένας ιδανικός λόγος τιμής-ποιότητας.

Τα καθαριστικά αέρα της Daikin

 1. Καθαριστής αέρα Daikin MC70LVM. Στο όργανο ενσωματώνεται ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο. Από τα κύρια πλεονεκτήματα μπορεί να εντοπιστεί: μια τεράστια ανταλλαγή αέρα, η οποία είναι 420 κυβικά μέτρα. ανά ώρα, την παρουσία μιας πλήρως αυτόματης λειτουργίας σιωπηλής λειτουργίας. Το επίπεδό του είναι μόνο 16 dB. στη μέγιστη ισχύ. Αυτή η έκδοση του καθαριστή, εξουδετερώνει αποτελεσματικά: σκόνη, γύρη, πιτυρίδα, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, καθώς και μούχλα, σπόρια μύκητα και καπνό τσιγάρου. Η αξία της, για σήμερα, κυμαίνεται εντός των ορίων των 500-550 δολαρίων.
 2. Ο καθαριστής Daikin MC707VM-S διαθέτει σύστημα καθαρισμού 7 βαθμίδων και είναι επιπλέον εξοπλισμένος με ιονιστή, χάρη στον οποίο ο αέρας του δωματίου γεμίζει με ιόντα φορτισμένου αέρα. Η περιοχή που μπορεί να εξυπηρετηθεί από αυτή τη συσκευή είναι 42 τ.μ. Αυτή η τεχνική θα είναι ένα πραγματικό δώρο για άτομα με αλλεργικές αντιδράσεις και ασθένειες της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Το κόστος της συσκευής κυμαίνεται από 550 έως 650 δολάρια.
 3. Το σύστημα κλιματισμού Daikin MCK75J URURU - εύκολο να λειτουργήσει, και θα αντιμετωπίσει με όλα τα είδη της ρύπανσης, λόγω της ταυτόχρονης συνδυασμό των λειτουργιών, ιονιστή, οζονιστήρα, υγραντήρα και καθαρότερο αέρα. Μπορεί να εργάζεται σε έκταση 46 τ.μ. και η ίδια ξεπεράσει μέσω 450 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, καταστρέφει τα βακτηρίδια και τους ιούς, εξουδετερώνει τον καπνό του τσιγάρου και τον καθαρισμό του αέρα στους 99, 99%. Το κόστος αυτής της συσκευής είναι περίπου 850 -900 δολάρια. σε διάφορα καταστήματα της χώρας.

Αποτελέσματα:
Σύμφωνα με την κοινή γνώμη μας, το Daikin MCK75J URURU είναι το καλύτερο σύστημα καθαρισμού του αέρα, που παρουσιάζεται στη σύγχρονη αγορά τεχνολογίας κλιματισμού, με την αναλογία χαρακτηριστικών - τιμής - ποιότητας - αναθεωρήσεων.

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

Όσο ευρύτερη είναι η γκάμα του εξοπλισμού, τόσο πιο δύσκολη είναι η πλοήγηση σε αυτήν την ποικιλομορφία. Ακόμα, μόνο για την καθαρότητα και την υγρασία του αέρα που αγωνίζονται υγραντήρες, ιονιστές, οζονιστές και ροδέλες. Το πιο συνηθισμένο ερώτημα των αγοραστών - πώς διαφέρει το πλύσιμο από τον υγραντήρα και τι είναι καλύτερο να αγοράσετε για το σπίτι; Θα εξετάσουμε τα βασικά χαρακτηριστικά των νεροχύτη και θα βοηθήσουμε να γίνει η σωστή επιλογή.

Είδη καθαρισμού αέρα

Οι νεροχύτες και οι υγραντήρες έχουν πολλά κοινά: και οι δύο τύποι συσκευών έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο σπίτι.

Οι διαφορές αρχίζουν με την επέκταση της λειτουργικής - ο νεροχύτης διαποτίζει όχι μόνο τον αέρα με υγρασία, αλλά καθαρίζει επίσης από μηχανικές ακαθαρσίες: σκόνη, μικρές ίνες ύφασμα, μαλλί, γύρη και ακόμη σωματίδια αιθαλομίχλης και του καπνού. Υγραντήρας ίδια ο αέρας δεν μπορεί να καθαριστεί, αυτό εξατμίζεται μόνο το ύδωρ, το κρύο ή ζεστό ατμό.

Ο μηχανισμός δράσης είναι θεμελιωδώς διαφορετικός. Οι νεροχύτες λειτουργούν με βάση την αρχή της υδροδιήθησης. Ο ανεμιστήρας παίρνει τη ροή αέρα από το δωμάτιο και τον κατευθύνει σε ένα περιστρεφόμενο τύμπανο που αποτελείται από διάφορους δίσκους. Το τύμπανο συνεχώς περιστρέφεται και αρδεύεται με νερό, μια τέτοια εικόνα, το ίδιο το νερό γίνεται ένα φίλτρο - υπάρχει μια υδροδιήθηση του αέρα. Κολλιέται στη ρύπανση του τυμπάνου πέφτει μέσα στο νερό και καθιζάνει σε μια ειδική παλέτα και η καθαρισμένη και υγρανθείσα ροή αέρα στέλνεται έξω.

Τώρα στην αγορά υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καθαριστών αέρα, που διαφέρουν στο σχήμα του τυμπάνου.

 • Βυθίζεται με κωνικό τύμπανο. Σε αυτές τις συσκευές, αντί του παραδοσιακού κυκλικού δίσκου, περιστρέφεται μια κωνική ράβδος στο κέντρο της δεξαμενής νερού. Καθώς περιστρέφεται η ράβδος, τραβάει το νερό προς τα πάνω, δημιουργώντας ένα πέπλο από λεπτά σταγονίδια μέσα από τα οποία διέρχεται ο μολυσμένος αέρας.
 • Οι νεροχύτες με ένα κυλινδρικό τύμπανο δημιουργούν ένα κουρτίνα νερού λόγω των περιστρεφόμενων δίσκων, πάντα υγρανθέντων με νερό λόγω ειδικής ανακούφισης ή μεμβρανών μεμβράνης. Πάνω από το δίσκο είναι εγκατεστημένος ένας ισχυρός ανεμιστήρας, ενισχύοντας την εξάτμιση.

Τα μοντέλα με το συνηθισμένο στρογγυλό τύμπανο είναι πολύ πιο ευρέως διαθέσιμα στην αγορά. Δεν διαφέρουν από τα κωνικά ομόλογα όσον αφορά την αποδοτικότητα και την αρχή της λειτουργίας, αλλά κάνουν πολύ λιγότερο θόρυβο και είναι ευκολότερο να διατηρηθούν.

Συμβουλές για την επιλογή πλύσης αέρα

Περιοχή εξυπηρέτησης

Ένας από τους κύριους λόγους αρνητικής ανάδρασης στον καθαρισμό του αέρα είναι ο εσφαλμένος υπολογισμός της περιοχής. Το γεγονός είναι ότι κατά την αγορά ενός πλυντηρίου αυτοκινήτων δεν πρέπει να προσανατολίζεται στην περιοχή ολόκληρου του διαμερίσματος, αλλά μόνο στην περιοχή του δωματίου όπου θα εγκατασταθεί η συσκευή. Η αύξηση της υγρασίας σε όλο το σπίτι δεν είναι δυνατή με το πλύσιμο και ο λόγος δεν είναι σε ανεπαρκή χωρητικότητα, αλλά σε μια αδύναμη σύμβαση του εσωτερικού αέρα και την παρουσία τοίχων, οπότε ο υγροποιημένος αέρας παραμένει μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όγκος δεξαμενής και κατανάλωση νερού

Προφανώς, το πλύσιμο είναι πιο ισχυρό, τόσο πιο γρήγορα ο αέρας στο δωμάτιο θα κορεστεί με την υγρασία. Ο μέσος ρυθμός εκφόρτισης πρέπει να αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής: η ελάχιστη τιμή είναι η κατανάλωση 200 ml νερού ανά ώρα, υψηλή - από 500 ml / h.

Για να διασφαλίσετε ότι ο όγκος της δεξαμενής είναι επαρκής για έναν πλήρη κύκλο εργασίας, μπορείτε να εστιάσετε στις μέσες τιμές. Με ρυθμό ροής 300-500 ml / ώρα, η δεξαμενή νερού πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 5-7 λίτρα νερού.

Επίπεδο θορύβου

Γενικά, το πλύσιμο είναι πολύ πιο δυνατό από έναν κανονικό υγραντήρα αέρα. Το επίπεδο θορύβου διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά ακόμη και οι πιο ήσυχες συσκευές στη λειτουργία ελάχιστης ισχύος συνήθως φτάνουν τα 20 dB. Στην κανονική λειτουργία, ο θόρυβος από την εργασία είναι συγκρίσιμος με τους ήχους που εκπέμπει η μονάδα συστήματος του υπολογιστή.

Στο βόμβο της συσκευής δεν είναι ενοχλητικό και δεν παρεμβαίνει στον ειρηνικό ύπνο των μελών του νοικοκυριού, είναι προτιμότερο να αγοράσετε αμέσως ένα νεροχύτη με την υποστήριξη ενός νυχτερινού τρόπου, παρακωλύοντας τον ανεμιστήρα.

Αναλώσιμα

Οι κατασκευαστές συχνά υπογραμμίζουν ότι το πλύσιμο με αέρα είναι πιο οικονομικό από άλλα καθαριστικά αέρα λόγω της έλλειψης ανταλλακτικών.

Ωστόσο, πολλά μοντέλα της μεσαίας και υψηλής-end κατηγορία περαιτέρω εξοπλισμένη επαργυρωμένο ράβδους ιονίζουσας για τον καθαρισμό του νερού, ο καθαρισμός των μικρών φίλτρων εξόδου (HEPA), καθώς και βακτηριοκτόνο και φίλτρο ροφητή κασέτες. Όλα αυτά - τα αναλώσιμα που χρειάζονται τακτική αντικατάσταση, οπότε είναι λογικό να διευκρινιστεί το κόστος και τη διαθεσιμότητα των στοιχείων πριν από την αγορά.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η βαθμολογία των καθαριστών αέρα (ροδέλες) 2018

5 θέση: Boneco W1355A

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των νεροχύτη Boneco είναι οι αυξημένες επιφάνειες εξάτμισης και η απλούστερη διαχείριση. Οι ανάγλυφοι δίσκοι του τυμπάνου σάς επιτρέπουν να διατηρείτε περισσότερη υγρασία και να επιταχύνετε τη διαδικασία εξάτμισης και, για ευκολία στη λειτουργία, είναι υπεύθυνοι οι ενσωματωμένοι τρόποι λειτουργίας. Ο νεροχύτης μπορεί να ανάψει με ασφάλεια τη νύχτα, ενώ η νυχτερινή λειτουργία χαμηλού θορύβου έχει ρυθμιζόμενη ένταση. Η συντήρηση της συσκευής διευκολύνεται από μια διαφανή δεξαμενή νερού με μια άνετη λαβή.

 • εξυπηρετεί έκταση έως 50 τετραγωνικών μέτρων. μετρητές.
 • ογκομετρική δεξαμενή 7 λίτρων ·
 • μέση ισχύ, ροή νερού 300 ml / h;
 • ιοντική ράβδος αργύρου.
 • διάφορους τρόπους λειτουργίας (νυκτερινή και εντατική) ·
 • ένδειξη στάθμης νερού.
 • Αθόρυβη λειτουργία (μέχρι 27 dB).
 • Αυτόματη απενεργοποίηση με κενό δοχείο.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας (20 W).
 • η ράβδος θα πρέπει να αλλάξει (υπολογίζεται για 2 εποχές).
 • όταν παίρνετε νερό από τη δεξαμενή, υπάρχει ένα δυνατό γουργούρισμα.
 • το κόστος 13 150 ρούβλια.

4 θέση: Winia AWI-40

Η έξυπνη κορεατική πλύση του Winia AWI-40 αντέχει ανεξάρτητα τον υπερβολικά ξηρό αέρα. Το ενσωματωμένο υγρόμετρο καθορίζει με ακρίβεια το επίπεδο υγρασίας, εμφανίζεται η τιμή και η συσκευή κορεάζει αυτόματα τον αέρα με υγρασία και διατηρεί το προκαθορισμένο επίπεδο. Η μεγάλη δεξαμενή και η υψηλή κατανάλωση νερού καθιστούν δυνατή την ταχύτερη επιτάχυνση του έργου και πρακτικά δεν απαιτούν την παρέμβαση του ιδιοκτήτη: ο χρόνος λειτουργίας στη λειτουργία εκτός σύνδεσης υπερβαίνει τις 14 ώρες.

 • δίσκοι με αντιβακτηριακή επικάλυψη.
 • δεξαμενή χωρητικότητα 7 λίτρα?
 • υπάρχει ένας τρόπος ιονισμού.
 • ενσωματωμένο gyrostat?
 • σύστημα διπλής διήθησης.
 • Έλεγχος αφής και οθόνη LCD.
 • υψηλή κατανάλωση νερού (450 ml / h) ·
 • υπάρχει ένας έλεγχος έντασης και νυχτερινή λειτουργία.
 • πολύ χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (μέχρι 15 W).
 • επίπεδο θορύβου 46 dB.
 • Η πλάκα συσσωρεύεται γρήγορα στην παλέτα.
 • το κόστος των 13 990 ρούβλια.

3 θέση: Xiaomi Mi Air Purifier 2

Η εκπληκτική επιτυχία του Xiaomi ακούγεται ακόμη και από εκείνους που απέχουν πολύ από τον κόσμο της τεχνολογίας και δεν ενδιαφέρονται πολύ για τα gadgets, τώρα που παράγει η εταιρεία και την τεχνολογία του κλίματος. Το Mi Air Purifier 2 σχεδιάστηκε με λακωνικό σχεδιασμό, άψογη συναρμολόγηση και, φυσικά, ένα σύνολο λειτουργιών Smart - μπορείτε να ελέγξετε το έργο του καθαριστή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Στο ίδιο σημείο η συσκευή αφήνει πληροφορίες για την ποιότητα του αέρα στο σπίτι και ενημερώνει για την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

 • κοστίζει από 7 700 ρούβλια.
 • υποστηρίζει Wi-Fi και έλεγχο από το smartphone σας.
 • 2 ενσωματωμένη λειτουργία (νύχτα και αυτόματη)?
 • τη δυνατότητα να δημιουργήσετε τη δική σας λειτουργία.
 • παρακολουθεί αυτόματα το επίπεδο υγρασίας και διορθώνει το έργο σε πραγματικό χρόνο.
 • καλύπτοντας μέχρι 47 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • υπάρχουν δείκτες για την ποιότητα του αέρα, την στάθμη του νερού και την αντικατάσταση του φίλτρου.
 • δίνεται η εργασία χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά.
 • 2 φίλτρα (παραγωγή και προεπεξεργασία) διατηρούνται μέχρι 99,9% των μικροσωματιδίων.
 • για το φις καλωδίου χρειάζεστε έναν προσαρμογέα.
 • το φίλτρο HEPA εξόδου πρέπει να αλλάζει κάθε έξι μήνες.
 • όλα τα αναλώσιμα πρέπει να παραγγελθούν.

2 θέση: IQAir HealthPro (αλλεργιογόνο) 100

Στον αγώνα κατά των αλλεργιών, όλα τα μέσα είναι καλά. Ο καθαριστής αέρα της IQAir HealthPro έχει σχεδιαστεί ειδικά για πάσχοντες από αλλεργίες: το προηγμένο σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa καθυστερεί όλα τα γνωστά αλλεργιογόνα, καθώς και λεπτή σκόνη και παθογόνους οργανισμούς. Η καθαρότητα του αέρα εξαγωγής έχει δοθεί η πιο προσεκτική προσοχή, επομένως η ροή αέρα απομονώνεται πλήρως από την επαφή με την επιφάνεια του περιβλήματος και διέρχεται μόνο μέσω των φίλτρων.

 • εξυπηρετούμενη περιοχή μέχρι 90 τετραγωνικά μέτρα. μετρητές.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος HyperHepa.
 • υπάρχει προ-φίλτρο νερού.
 • προγραμματισμός κατά τις ημέρες της εβδομάδας, εργασία στο χρονοδιακόπτη?
 • προσαρμόσιμοι τρόποι λειτουργίας (συμπεριλαμβανομένης της νύχτας).
 • 6 ταχύτητες του ανεμιστήρα.
 • έλεγχος αφής, οθόνη
 • εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές (καπνοί, καυσαέρια, καπνός) ·
 • υπάρχει προστασία από τα παιδιά (κουμπιά κλειδώματος).
 • ομοιόμορφη κατανομή καθαρού αέρα.
 • υποστηρίζει το τηλεχειριστήριο.
 • κόστος από 79 990 ρούβλια?
 • Δεν υπάρχει ενσωματωμένο υγρόμετρο.
 • πολύ βαρύ (12 κιλά, πλήρες με τροχίσκους για μεταφορά).

1 θέση: Daikin MC707VM

Η βαθμολογία κλείνει με τον πολυλειτουργικό ψεκαστήρα αέρα MC707VM. Η συσκευή πολλαπλών παικτών αντιμετωπίζει εξίσου αποτελεσματικά με την υγρασία και τον καθαρισμό του αέρα στο σπίτι, χάρη στην τεχνολογία Flash Streamer και το σύστημα βιοδιήθησης. Για ένα λεπτό εργασίας, ο καθαριστής αέρα καταφέρνει να καταστρέψει τα βακτήρια με ηλεκτρική εκκένωση, να συλλέξει ηλεκτρισμένη σκόνη, να αφαιρέσει ακάρεα σκόνης και ακόμη και μικρά σπόρια μύκητα και μούχλα. Στη λίστα υπάρχει μια άλλη χρήσιμη λειτουργία - ποιοτική απόσμηση, η οποία λειτουργεί με τη δέσμευση σωματιδίων μιας δυσάρεστης οσμής.

 • εγκατάσταση τοίχου ή δαπέδου.
 • υπάρχει ένα φίλτρο βιοαντιδρών και ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο.
 • προφίλτρο διπλού στρώματος.
 • ηλεκτροστατικό φίλτρο Flash Streamer;
 • Αυτόματη ενεργοποίηση όταν εντοπίζονται δυσάρεστες οσμές.
 • σε ήσυχη λειτουργία, το επίπεδο θορύβου είναι κάτω από 16 dB.
 • Προσαρμόσιμοι και αυτόματοι τρόποι λειτουργίας.
 • Πρόσληψη αέρα 4 πλευρών.
 • εργασία στο χρονοδιακόπτη.
 • υπάρχει ένας ενσωματωμένος ιονιστής.
 • το κόστος των 44 500 ρούβλια?
 • ακριβή φίλτρα αντικατάστασης.

Αποτελέσματα

Η αντίστροφη πλευρά του κέρματος εξακολουθεί να μην είναι μια πολύ πιστή τιμή για τους σύγχρονους καθαριστές αέρα και τα εξαρτήματά τους, καθώς και την ανάγκη προσεκτικής φροντίδας των φίλτρων.

Ποιο καθαριστικό αέρα επιλέγει: συγκρίνουμε και συνάγουμε συμπεράσματα

Η οικολογία στις σημερινές πόλεις αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Εκτός από τη σκόνη, στον καπνό του τσιγάρου στον αέρα, τα βακτηρίδια, συσσωρεύεται έντονο νέφος. Και όλα αυτά πέφτουν στα διαμερίσματα και τα γραφεία μας. Οι καθαριστές αέρα βοηθούν στην αντιμετώπιση αυτών των επιβλαβών ουσιών καθυστερώντας τους. Τέτοιες συσκευές είναι επειγόντως απαραίτητες για τους αλλεργικούς ανθρώπους και δεν θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το είδος του καθαριστή αέρα για να επιλέξετε για ένα διαμέρισμα, ποιες παραμέτρους και λειτουργίες να δώσουν προσοχή και τι να καθοδηγήσει κατά την επιλογή.

Τύποι φίλτρων αέρα και τα χαρακτηριστικά τους

Κάθε μονάδα περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα που τρέχει από το δίκτυο, καθώς και ένα σύστημα φίλτρου. Περιστρέφοντας τα πτερύγια του ανεμιστήρα, η ροή αέρα εισέρχεται μέσα στη συσκευή, περνώντας μέσα από τα φίλτρα. Που μπορεί να είναι ξηρό ή εξοπλισμένο με δυνατότητα υγρασίας. Επιπλέον, υπάρχουν μοντέλα όπου παρέχεται ιονισμός αέρα (ο οποίος, παρεμπιπτόντως, είναι πολύ ευεργετικός για την ανθρώπινη υγεία). Πρώτον, ας δούμε τι κάνει την επιλογή και τα χαρακτηριστικά κάθε τύπου καθαριστή αέρα.

Υγραντήρες αέρα και ροδέλες

Όπως γνωρίζετε, ο υπερβολικά ξηρός αέρας για τους ανθρώπους δεν είναι καθόλου χρήσιμος. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν moisturizers. Παρεμπιπτόντως, καθαρίζουν επίσης τις μάζες των επιβλαβών ακαθαρσιών (βασικά, αυτό είναι, φυσικά, σκόνη, τα επτά δέκατα των οποίων είναι νεκρά κύτταρα δερματικού επιθηλίου και άλλα ίχνη ανθρώπινης ζωής).

Φέρνουμε τη σκόνη στο σπίτι για βρώμικα παπούτσια και εξωτερικά ρούχα, μπαίνει σε παράθυρα και παράθυρα, όταν το διαμέρισμα αερίζεται ή υπάρχει βύθισμα. Εκείνοι που είναι επιρρεπείς σε αλλεργίες, μπορούν να προέλθουν από αυτό - για τους ασθματικούς, για παράδειγμα, μια επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Αλλά η αγορά ενός συμβατικού υγραντήρα δεν λύνει τελείως το πρόβλημα καθαρισμού. Μετά από όλα, είναι μόνο μια παρενέργεια: ο υγρός αέρας συνδέει τα σωματίδια σκόνης. Και αυτοί, γίνονται υγροί και βαρείς, πέφτουν στο πάτωμα και σε άλλα αεροπλάνα. Φεύγοντας από το ανώτερο επίπεδο, όπου αναπνέουμε.


Η συσκευή είναι μια παραδοσιακή ενυδατική κρέμα.

1. Καθαρίστε τον αέρα.
2. Πακέτο πλωτήρα.

3. Καθαρίστε το φίλτρο.
4. Μια παλέτα με νερό.

5. Βρώμικος αέρας.
6. Ο ανεμιστήρας.

Τα πλυντήρια αέρα είναι τελείως διαφορετικά. Ο κύριος σκοπός τους είναι ο καθαρισμός του αέρα επαφής και η υγρασία είναι μια πρόσθετη επιλογή. Ο σχεδιασμός του νεροχύτη είναι πολύ απλός: ο πλαστικός περιέκτης γεμίζει με νερό. Σε αυτό το δοχείο, οι πλαστικοί δίσκοι ανατινάζονται (όχι τελείως), διοχετεύονται με αέρα που προέρχεται από τον ανεμιστήρα. Οι υγροί δίσκοι προσκολλώνται στη σκόνη, η οποία ξεπλένεται με περιστροφή.

Όλα τα μοντέλα νεροχύτη έχουν το ίδιο σχέδιο, που διαφέρουν μόνο στην ισχύ του ανεμιστήρα, τις διαστάσεις των δίσκων και την εξωτερική απόδοση. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες: ιονισμός, διήθηση.


Η συσκευή ενός νεροχύτη αέρα.

1. Βρώμικος αέρας.
2. Ο ανεμιστήρας.

3. Ιονισμός του αέρα.
4. Καθαρίστε τον αέρα.

5. Περιστρεφόμενο τύμπανο.
6. Μια παλέτα με νερό.

+ Πλεονεκτήματα υγραντήρων και πλύσεων αέρα

1. Οικονομικό σε λειτουργία - καταναλώνει μόνο 120 έως 400 W ηλεκτρικής ενέργειας.

2. Απολύτως όχι θορυβώδες, καθώς οι οπαδοί δεν χρησιμοποιούν πολύ ισχυρό?

3. Δομικά απλή και δεν απαιτούν περίπλοκη συντήρηση (χρειάζεται μόνο να ξεπλύνετε περιοδικά τη συσκευή).

- Μειονεκτήματα των υγραντήρων και των πλύσεων αέρα

1. Αρκετά αργή εργασία. Οι εκφραστικές λειτουργίες δεν παρέχονται εδώ. Και αν θέλετε να καθαρίσετε γρήγορα τον αέρα στο δωμάτιο, τότε το πλύσιμο με υγραντήρες δεν θα σας βοηθήσει.

2. Υπάρχει ισχυρισμός ότι παρόμοιες συσκευές προωθούν την αναπαραγωγή βακτηρίων (εκείνων που αγαπούν τη θερμότητα και την υγρασία). Αλλά μπορεί να διαψευσθεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες, φροντίζοντας τη συσκευή και όλα θα είναι εντάξει. Δεν θα υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία.

Καθαριστές αέρα με ξηρά φίλτρα

Οι μονάδες αυτού του τύπου χαρακτηρίζονται από καλή απόδοση και υψηλή ισχύ. Ως εκ τούτου, πολλοί άνθρωποι σταματούν σε αυτήν την επιλογή. Στη συσκευή, η μάζα αέρα υπό πίεση περνά μέσα από μια σειρά φίλτρων. Ένας ηλεκτρικός ανεμιστήρας που είναι εγκατεστημένος μπροστά από τη σχάρα εξαγωγής, αναρροφά τον ατμοσφαιρικό αέρα με δύναμη, αναγκάζοντάς τον να περάσει από τα φίλτρα.

Ας μιλήσουμε σύντομα για τις κύριες ποικιλίες αυτών των φίλτρων. Υπάρχουν τρεις:

 • Οι συσκευές προ-καθαρισμού φίλτρων είναι ένα είδος σφουγγαράκι-πλέγμα, που καίγεται εύκολα. Είναι ικανό να συγκρατεί σωματίδια σκόνης και βρωμιάς, μεγέθους από 1 έως 5 μικρά.
 • Σύστημα φιλτραρίσματος λεπτού καθαριστικού πλαισίου, μέσα στο οποίο είναι διπλωμένο κομμάτι ειδικού υλικού ακορντεόν, διακεκομμένο με μικροσκοπικές οπές. Αυτός ο πρωτότυπος σχεδιασμός αυξάνει τη χρήσιμη περιοχή επαφής. Επιπλέον, δημιουργείται ένα ηλεκτροστατικό πεδίο που επιτρέπει την προσέλκυση πρόσθετης σκόνης. Ως αποτέλεσμα, τα μολυσμένα σωματίδια διατηρούνται από 0,1 έως 1 μικρά.
 • Το φίλτρο HEPA είναι σε θέση να αντιμετωπίσει πολύ μικροσκοπικά σωματίδια (κατά κανόνα αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα αλλεργιογόνα). Είναι επιθυμητό, ​​ότι στη συσκευή υπήρχε τέτοιο φίλτρο - δώστε προσοχή σε μια αποφασιστική επιλογή.

Κατ 'αρχήν, ένα στεγνό καθάρισμα που αντλεί πίεση (που φιλοδοξεί να υποπίπτει) λειτουργεί σαν μια ηλεκτρική σκούπα, την οποία οι Βρετανοί καλούν ακόμη και μια "ηλεκτρική σκούπα" (στο πρωτότυπο, μια "ηλεκτρική σκούπα"). Με άλλα λόγια, αν βάλουμε μια κλειστή κάμερα μπροστά στα φίλτρα, τότε θα έχουμε μια ηλεκτρική σκούπα.


Η συσκευή του καθαριστή αέρα και του φίλτρου του.

Ποιο καθαριστικό αέρα επιλέγει για ένα διαμέρισμα

Σχεδόν κανείς δεν θα υποστηρίξει ότι η ζωή σε ένα καθαρό διαμέρισμα είναι καλύτερη από ότι σε ένα χάος. Και δεν είναι μόνο η αισθητική αντίληψη του γύρω χώρου. Η σκόνη και η βρωμιά μπορούν να προκαλέσουν διάφορες ασθένειες, αλλεργικές αντιδράσεις και απλά μια δυσάρεστη κατάσταση. Πώς να καθαρίσετε σωστά το δικό σας διαμέρισμα, έχουμε ήδη ανακαλύψει. Σήμερα, ένα άλλο θέμα είναι στην ημερήσια διάταξη - καθαρισμός του αέρα στο διαμέρισμα.

Οι αρχές σκέφτονται όλο και περισσότερο για την περιβαλλοντική κατάσταση στις πόλεις. Και η μαθαμένη αδελφότητα έχει ακούσει συναγερμό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η χώρα είναι γεμάτη από πόλεις που πνίγουν τις βιομηχανικές εκπομπές. Τα πολύγωνα των οικιακών απορριμμάτων περιβάλλουν τις μεγαλουπόλεις με ένα συμπαγές δακτύλιο. Δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι να μετακινούνται σε άλλη περιοχή λόγω δυσάρεστων μυρωδιών και βρώμικου αέρα. Και οι βελτιώσεις δεν είναι ακόμα ορατές.

Παραμένει η μόνη λύση - φροντίστε τον εαυτό σας μόνος σας. Η μετακίνηση δεν είναι πάντοτε δυνατή. Και πού είναι η εγγύηση ότι στην άλλη περιοχή το ίδιο δεν θα συμβεί με την πάροδο του χρόνου; Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς να καθορίσουμε την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ποιες συσκευές θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα; Λοιπόν, την ίδια στιγμή θα σας δείξουμε ποιος θα γράψει μια καταγγελία σχετικά με τη ρύπανση της γύρω ατμόσφαιρας.

Καθαρισμός του αέρα στο διαμέρισμα. Λίγο θεωρίας

Η σύνθεση της ατμόσφαιρας είναι γνωστή σε όλους από το σχολείο. Η βάση είναι το άζωτο και το οξυγόνο. Μόνο ένα τοις εκατό πέφτει σε όλα τα άλλα αέρια και άλλες ακαθαρσίες. Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των αναστολών και των μη τυπικών ουσιών. Στα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στα αυτοκίνητα, στις μεταλλουργικές και χημικές επιχειρήσεις, ρίχνουν συνεχώς στο αέρα αέριο υδρόθειο, διοξείδιο του άνθρακα, θειικά άλατα, αμμωνία και άλλες επιβλαβείς ουσίες.

Ο απλούστερος τρόπος για τον προσδιορισμό της καθαρότητας του αέρα είναι η "μύτη". Και ποτέ δεν είναι αστείο. Εάν υπάρχουν χώροι υγειονομικής ταφής, εγκαταστάσεις καπνίσματος ή μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι κοντά στο σπίτι, μπορεί να γίνει αισθητή η μυρωδιά. Ακόμα και οι αδύναμοι. Και δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τον οικοδεσπότη :) Φυσικά, δεν είναι τόσο απλό - δεν αρκεί να αισθανθείτε το "άρωμα", πρέπει να ξέρετε τι είναι. Σε ένα Διαδίκτυο είναι εύκολο να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες. Για παράδειγμα, η μυρωδιά των σάπιων αυγών σημαίνει υψηλή συγκέντρωση υδρόθειου.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι ο νέφος, οι όξινες βροχοπτώσεις, η εξάντληση του στρώματος του όζοντος και το φαινόμενο του θερμοκηπίου είναι οι κύριες συνέπειες της ρύπανσης της ατμόσφαιρας της Γης. Εάν τα τελευταία δύο προβλήματα δεν είναι ορατά σε έναν απλό κάτοικο, τότε θα μπορούσε να κάνει όξινη βροχή, συχνά φαινόμενα σε πολλές μεγάλες πόλεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα παρατηρούνται σε βιομηχανικά κέντρα και χώρους συμφόρησης της βιομηχανίας.

Εάν η μυρωδιά των λυμάτων, τότε στον αέρα συσσωρευμένα παράγωγα της μερκαπτάνης. Η δυσκολία στην αναπνοή, η ξεχωριστή χημική οσμή και το χτύπημα, η αίσθηση καύσης ή η σκόνη υποδηλώνουν υψηλή περιεκτικότητα σε επιβλαβείς ουσίες. Λειτουργήστε αμέσως. Μην περιμένετε, όταν όλα περνούν, από μόνα τους. Πρέπει να αγοράσετε μια συσκευή για να καθαρίσετε τον αέρα στο διαμέρισμα.

Εάν "τυχερός" κατοικεί σε ένα μεγάλο βιομηχανικό κέντρο, η ατμοσφαιρική ρύπανση δεν μπορεί μόνο να μυρίσει, αλλά και να δει. Αυτό μπορεί να είναι ένα χρωματιστό σύννεφο, σύννεφα σκόνης ή σκοτεινιάζει την ατμόσφαιρα. Όλη η ελπίδα για ειδικές υπηρεσίες που παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα. Για παράδειγμα, στο Krasnoyarsk είναι το Krasnoyarsk.nebo ή το Smoky74.ru στο Chelyabinsk. Μοναδικά χρήσιμες υπηρεσίες.

Αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε ειδικούς αναλυτές. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με δαπανηρές συσκευές που μπορούν να δείξουν ποσοστά ενός τεράστιου αριθμού ουσιών. Ένας συμπαγής αναλυτής είναι αρκετά συμπαγής. Μια τέτοια συσκευή θα δείξει τον γενικό βαθμό μόλυνσης, αλλά δεν θα πει ποιες ουσίες απειλούν την υγεία. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο να αναληφθεί δράση, υπάρχει αρκετός λόγος για τον κίνδυνο.

Στη συσκευή, δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο - το χρώμα του δείκτη θα δείξει τον βαθμό κινδύνου. Σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, το κόκκινο σημαίνει τον κίνδυνο, το κίτρινο προειδοποιεί για υψηλό βαθμό ρύπανσης και το πράσινο δείχνει την κανονική καθαρότητα του αέρα. Αλλά το κύριο πράγμα σε ένα άλλο, οικιακό αναλυτή είναι μερικές φορές φθηνότερο από τον επαγγελματία. Μπορείτε να αγοράσετε έναν αναλυτή φυσικού αερίου, αλλά αυτό είναι λίγο λάθος. Αν και η διαρροή θα σώσει.

Καθαρισμός του αέρα στο διαμέρισμα. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της ρύπανσης;

Για τους ιατρικούς επαγγελματίες, δεν είναι μυστικό τι ασθένειες προκαλεί ο μολυσμένος αέρας. Τουλάχιστον, προβλήματα της αναπνευστικής οδού. Συχνές καταρροϊκές παθήσεις, αλλεργικές αντιδράσεις, μείωση του επιπέδου ανοσίας - αυτός είναι ένας ελλιπής κατάλογος πιθανών προβλημάτων. Στη χειρότερη περίπτωση, ένα άτομο αντιμετωπίζει μια ογκολογική νόσο. Για παράδειγμα, όταν στον αέρα για πολλά χρόνια η συγκέντρωση της φορμαλδεΰδης ξεπερνιέται.

Τι μπορεί να γίνει; Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από βλαβερές συνέπειες; Δυστυχώς, δεν υπάρχει απλή και καθολική λύση. Μετά από όλα, δεν θα περπατήσουμε πραγματικά στους δρόμους σε μάσκα αερίων ή αναπνευστήρα :) Στο διαμέρισμα θα πρέπει να εγκαταστήσετε μοναδικά ένα καθαριστικό. Αλλά με τα ταξίδια γύρω από την πόλη είναι πιο δύσκολη. Κλείνουμε την αναπνευστική οδό με ένα μαντήλι και αφήνουμε γρήγορα το επικίνδυνο μέρος. Εάν αισθάνεστε χειρότερα, καλούμε ένα ασθενοφόρο!

Ποιο καθαριστικό αέρα θα επιλέξει. Βασικοί τύποι

Η τεχνολογία σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα από κάθε είδους ρύπανση. Στην αγορά δεν υπάρχει έλλειψη οικιακών εκδόσεων καθαριστικών. Μια τέτοια συσκευή έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε ένα χώρο συγκεκριμένης περιοχής. Εξ ου και το συμπέρασμα - όσο μεγαλύτερο είναι το διαμέρισμα, τόσο πιο ισχυρό είναι το καθαριστικό που απαιτείται. Συνεπώς, το κόστος αυξάνεται ανάλογα με την κατηγορία της συσκευής. Και αν αποφασίσετε για ένα σύνθετο gadget με ιονισμό ή υγρασία, ετοιμαστείτε να βγάζετε ένα καθαρό ποσό.

Οι καθαριστές χωρίζονται σε διάφορους τύπους σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας. Ας πούμε απλώς ότι δεν υπάρχουν καθολικές λύσεις. Ορισμένες συσκευές καθαρίζονται καλά από τη σκόνη και τις αναρτήσεις. Άλλοι απομακρύνουν ανόργανες ενώσεις. Ακόμα άλλοι κρατούν την οργανική ύλη. Πολλά εξαρτώνται από το φίλτρο που χρησιμοποιείται. Τώρα ας δούμε τους βασικούς τύπους συσκευών καθαρισμού του αέρα και αναλύουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Καθαρισμός του αέρα από τη σκόνη στο διαμέρισμα - ηλεκτροστατικά φίλτρα

Τα καθαριστικά με φίλτρο "πλάσματος" δημιουργούν ένα ηλεκτροστατικό πεδίο στη διαδρομή ροής αέρα, συλλέγοντας έτσι αιωρούμενα σωματίδια στην επιφάνεια του φίλτρου. Η απόδοση των συσκευών φτάνει το 90%. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι η ευκολία στη λειτουργία. Ως φίλτρο χρησιμοποιούνται ειδικές πλάκες κράματος, οι οποίες είναι εύκολο να καθαριστούν από τους ρύπους.

Αλλά υπάρχουν και αρνητικές στιγμές. Το έργο του καθαριστή μετράει για μια ορισμένη ποσότητα σκόνης. Εάν η συγκέντρωση των εναιωρημάτων είναι υψηλότερη από την κανονική, τα φίλτρα δεν αντιμετωπίζονται. Ως αποτέλεσμα, η συσκευή είναι είτε βουλωμένη είτε αρχίζει να διαρρέει σκόνη. Έτσι όταν αγοράζετε προσεκτικά τη μελέτη του TTX. Για χώρους στους οποίους ζουν ασθματικοί ή αλλεργιοί, σας προτείνουμε να επιλέξετε συσκευές με πολλούς βαθμούς καθαρισμού.

Πώς να επιλέξετε ένα καθαριστικό αέρα - ιονιστές

Έχουμε έναν εντελώς διαφορετικό τύπο καθαριστή αέρα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από πολλά στοιχεία. Κάθε μέρος είναι υπεύθυνο για τη μέθοδο καθαρισμού του. Από τα οποία προκύπτει ότι οι ιονιστές είναι πιο καθολικοί, σε σύγκριση με τα φίλτρα πλάσματος. Το πρώτο στάδιο καθαρισμού είναι η σύλληψη μεγάλων σωματιδίων μέσω φίλτρων αφρού. Στη συνέχεια εισέρχεται ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο - οι σύνθετες χημικές ενώσεις καταστρέφονται.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Οι κύριες ουσίες που ρυπαίνουν τον αέρα είναι: διοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του άνθρακα, οξείδια του αζώτου II και IV, διοξείδιο του θείου, ενώσεις βαρέων μετάλλων, πολύπλοκες οργανικές ενώσεις. Οι επικίνδυνες ουσίες περιλαμβάνουν το όζον. Παρά τη σημαντική λειτουργία της προστασίας του πλανήτη από την κοσμική ακτινοβολία, η ουσία είναι επιβλαβής για τους ζωντανούς οργανισμούς σε μεγάλες ποσότητες.

Στη συνέχεια ο αέρας μπαίνει κάτω από μια βακτηριοκτόνο λάμπα και διέρχεται από το φίλτρο πλάσματος. Το τελικό στάδιο καθαρισμού είναι η προσρόφηση των αρνητικά φορτισμένων ιόντων. Ο σχεδιασμός πολλαπλών σταδίων έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα - το φίλτρο καθαρίζεται ξεχωριστά. Το σύστημα δεν απαιτεί αντικατάσταση, αρκεί να πλένετε περιοδικά τις πλάκες και να αναρροφάτε το φίλτρο αφρού.

Πώς να επιλέξετε έναν καθαριστή αέρα για το σπίτι σας - φίλτρο HEPA

Το έργο τέτοιων συσκευών βασίζεται στη διέλευση του αέρα μέσω ενός ειδικού ινώδους υλικού, κατά ένα τρόπο διπλωμένο "ακορντεόν". Η δομή του φίλτρου είναι τέτοια ώστε τα καθαριστικά να είναι σε θέση να διατηρούν αποτελεσματικά ακόμη και τη γύρη των φυτών. Έτσι, η συσκευή είναι η πλέον κατάλληλη για άτομα με αλλεργίες. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι απλή λειτουργία. Το δοχείο με το στοιχείο φιλτραρίσματος πρέπει να καθαρίζεται μία ή δύο φορές το χρόνο.

Πώς να επιλέξετε έναν καθαριστή αέρα - φωτοκαταλύτες

Ενδιαφέρουσες συσκευές που μπορούν να περιέχουν αιωρούμενα σωματίδια και να εξουδετερώνουν τη χημική ρύπανση Η διάταξη των στοιχείων φιλτραρίσματος επιτρέπει τη συγκράτηση των στερεών σωματιδίων, των σπόρων, των ακάρεων σκόνης και του ζωικού μαλλιού. Το κύριο μέρος είναι μια υπεριώδης λάμπα και ένας ειδικός καταλύτης. Τα φωτοκαταλυτικά καθαριστικά μπορούν να συμπληρωθούν με φίλτρα πλάσματος ή άνθρακα.

Το κύριο "τσιπ" είναι μια φωτογραφική μηχανή με καταλύτη. Εδώ, οι σύνθετες ενώσεις αποσυντίθενται σε αβλαβή συστατικά: νερό, διοξείδιο του άνθρακα και οξυγόνο. Έτσι αποφεύγεται η βροχόπτωση, δηλαδή το στοιχείο αυτό δεν απαιτεί συχνή αντικατάσταση. Οι φωτοκαταλύτες μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν τους καπνούς, τη φαινόλη, τη φορμαλδεΰδη, την αιθάλη, τον καπνό του τσιγάρου, τα χημικά οικιακής χρήσης και τις φυσικές ουσίες.

Τι είδους καθαριστής αέρα να επιλέξει για ένα διαμέρισμα - οζονιστήρες

Η λειτουργία τέτοιων συσκευών βασίζεται στην ισχυρή οξειδωτική ικανότητα του όζοντος. Μια μικρή ποσότητα αερίου είναι σε θέση να αποσυνθέσει σχεδόν οποιαδήποτε ένωση, τόσο φυσική όσο και τεχνητή. Το όζον δημιουργείται άμεσα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του καθαριστή χρησιμοποιώντας ισχυρή ηλεκτρική εκκένωση. Κάθε σημάδι μια νέα οσμή μετά από μια καταιγίδα. Αυτή η διαδικασία λαμβάνει χώρα στον οζονιστή.

Οι θετικές στιγμές είναι περισσότερο από αρκετές - η καταστροφή των μικροοργανισμών, των σπόρων και των ιών, η αποσύνθεση σύνθετων ενώσεων. Επιπλέον, η συσκευή μπορεί να απολυμάνει τα έπιπλα, τα ρούχα, τα τρόφιμα και εξαλείφει τις δυσάρεστες οσμές. Αλλά υπάρχει ένα αρνητικό - σε μεγάλες ποσότητες, το όζον είναι επιβλαβές για το σώμα. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε τον οζονιστή αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες ή να ενεργοποιείτε όταν κανένας από τους ενοικιαστές δεν είναι στο σπίτι.

Καθαρισμός του αέρα από τη σκόνη στο διαμέρισμα - φίλτρα άνθρακα

Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ευρέως όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα. Θυμηθείτε ενεργά δισκία άνθρακα ή φίλτρα καθαρισμού νερού. Ο άνθρακας πλήρωσης αναφέρεται σε λεπτά φίλτρα και δεν μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα. Ως πρόσθετα στοιχεία χρησιμοποιούνται φίλτρα HEPA ή φωτοκαταλύτες. Διαφορετικά, με οποιονδήποτε τρόπο. Το συστατικό άνθρακα δεν είναι ικανό να σταματήσει τη βιολογική ρύπανση.

Κατά την επιλογή μιας συσκευής, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στη σύνθεση και τη δομή της πλάκας φίλτρου. Η βέλτιστη παραλλαγή θα είναι κυματοειδής δομή με κόκκους μέσου μεγέθους. Αυτό θα μειώσει την αντίσταση στη ροή του αέρα και θα αυξήσει την ποιότητα της διήθησης. Τα περισσότερα μοντέλα δεν απαιτούν συνεχή παρακολούθηση. Τα στοιχεία άνθρακα πρέπει να αλλάζονται κάθε 6-8 μήνες. Ένα άλλο σημείο - μην χρησιμοποιείτε τέτοια καθαριστικά σε μπάνια ή μπάνια.

Καθαριστής νερού

Όχι πολύ καιρό πριν, οι όροι "υδροδιήθηση" και "πλύσιμο αέρα" τέθηκαν σε χρήση. Η αρχή της δράσης είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό, αλλά η ενσωμάτωση στις οικιακές συσκευές συνέβηκε σχετικά πρόσφατα. Τέτοιοι καθαριστές αναμιγνύουν αέρα με νερό για να σχηματίσουν ένα ομοιογενές μίγμα. Ως αποτέλεσμα, οι ακαθαρσίες καθίστανται και ο διαχωρισμένος αέρας εξέρχεται. Συχνά οι "ροδέλες αέρα" είναι εξοπλισμένες με υπεριώδη λάμπα και φωτοκαταλύτη.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, κάθε ογδόο άτομο που πέθανε κατά τη διάρκεια του έτους υπέφερε από ρύπανση του αέρα. Μέχρι το τέλος του 2015 - είναι περίπου 7,5 εκατομμύρια. Μελέτες έχουν αποκαλύψει μια άμεση σχέση μεταξύ της καθαρότητας του αέρα και της καρδιακής νόσου, των αιμοφόρων αγγείων, της αναπνευστικής οδού και του καρκίνου.

Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση επιτρέπει την αποτελεσματική απομάκρυνση των στερεών σωματιδίων, εξουδετερώνει τις χημικές ουσίες και εξουδετερώνει τη βιολογική δραστικότητα. Τέτοια καθαριστικά θεωρούνται τα πιο παραγωγικά. Το αποτέλεσμα καθαρισμού είναι περίπου 95 τοις εκατό. Προσθέστε υγρασία του αέρα - έχετε μια υπέροχη προστασία της ατμόσφαιρας στο σπίτι.

Καθαρισμός και υγρασία του αέρα στο διαμέρισμα

Οι υγραντήρες καθαρίζουν τον αέρα σε μικρότερο βαθμό. Η κύρια λειτουργία της συσκευής είναι να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα με καθορισμένη υγρασία. Αυτό επιτυγχάνεται με την έγχυση καθαρισμένου ατμού. Τα όργανα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: μηχανική, υπερήχων και ατμού. Τα περισσότερα μοντέλα, εκτός από την υγρασία και τον μερικό καθαρισμό, μπορούν να αρωματιστούν τον αέρα. Σας συμβουλεύουμε να επιλέξετε υγραντήρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν υπερήχους.

Οι μηχανικές συσκευές είναι πολύ θορυβώδεις. Οι ατμογεννήτριες, που εργάζονται με τη θέρμανση του νερού, "τρώνε" όχι λίγο ηλεκτρισμό. Και ο ατμός είναι ζεστός :) σε αντίθεση με άλλους τύπους υγραντήρων. Όσον αφορά τη συντήρηση, προτιμάται επίσης ο "υπερηχογράφος". Το σύστημα δεν σχηματίζει κλίμακα, ως παράγοντες εξάτμισης. Μην αλλάζετε τις κασέτες, όπως στους μηχανικούς υγραντήρες. Πιστεύεται ότι η τελευταία εξυπηρετεί πολύ χρόνο. Αλλά όλα εξαρτώνται από τη σύνθεση του αέρα.

Αξιολόγηση των καθαριστών αέρα

Συγκρίνετε το σύστημα καθαρισμού, δουλεύοντας με διαφορετικές αρχές, είναι περίπλοκο. Αν και τα τελευταία χρόνια, οι κατασκευαστές προσπαθούν να παράγουν καθολικά καθαριστικά που συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των διαφόρων μεθόδων καθαρισμού. Με την ευκαιρία, υπάρχει ένας δείκτης της αποτελεσματικότητας αυτών των συσκευών - GOST R EN 1822-1-2010.

Αν κοιτάξετε τις πωλήσεις εξοπλισμού καθαρισμού, η ηγετική θέση αρκετών εμπορικών σημάτων είναι αξιοσημείωτη: Boneco, AOS, Ballu και Venta. Η μέση τιμή για τα προϊόντα αυτών των κατασκευαστών είναι περίπου 15-17 χιλιάδες ρούβλια. Όχι αδύναμα, αλλά για τόσες "κομμάτια χαρτιού" αγοράζουμε έναν καθολικό καθαριστή αέρα με ένα σωρό addons και ένα ελάχιστο θόρυβο.

Τα μοντέλα Sharp, Aic και Daikin είναι φθηνότερα λόγω της έμφασης στην κύρια λειτουργία. Οι επιλογές "αριστερά" είναι ελάχιστες, ενώ η υγρασία είναι επίσης δευτερεύουσα. Παρ 'όλα αυτά, οι συσκευές κάνουν εξαιρετική δουλειά - ο αέρας στις εγκαταστάσεις συμμορφώνεται με τα περιβαλλοντικά πρότυπα. Παραμένει να δούμε το "καλύτερο από τα καλύτερα" :) Έτσι, οι καλύτεροι καθαριστές αέρα.

 • LG Puri Care AS60GDPV0. Η συσκευή μπορεί να καλείται χωρίς υπερβολή ένα σύγχρονο τεχνολογικό gadget. Ποιοι είναι οι αισθητήρες της καθαρότητας του αέρα! Κάποιος ελέγχει την παρουσία της σκόνης, η άλλη - οσμές και αέρια. Τα σήματα από τους αισθητήρες πηγαίνουν στον επεξεργαστή, ο οποίος επιλέγει τον τρόπο λειτουργίας. Μπορείτε να πείτε ότι ο καθαριστής παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση και επιλέγει τη βέλτιστη λειτουργία. Το μόνο και όχι αδύναμο μείον είναι η τιμή. Αυτό το θαύμα της τεχνολογίας της Νότιας Κορέας θα κοστίσει σχεδόν 60 χιλιάδες.
 • Boneco H680. Μια ενδιαφέρουσα λύση σας επιτρέπει να διαχωρίσετε τον καθαρισμό και την υγρασία του αέρα. Όπως λέει και η παροιμία, όποιος θέλει :) Το υβριδικό φίλτρο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τη συνηθισμένη σκόνη, τη γύρη, τα σπόρια και τις δυσάρεστες οσμές. Κατά την υγρασία καταναλώνει περίπου ένα λίτρο νερού ανά ώρα. Αν κοιτάξετε τη γέμιση, τότε έχουμε ένα κλιματικό σύστημα - το σύστημα παρακολουθεί την κατάσταση του αέρα και επιλέγει την επιθυμητή λειτουργία.
 • Dyson Pure Hot + δροσερό. Ένας συνδυασμός ανεμιστήρα, καθαριστικού και θερμαντήρα. Αλλά με τον καθαρισμό του αέρα αντιμετωπίζει "με ένα κτύπημα." Με την ευκαιρία, το μοντέλο πιστοποιήθηκε για χρήση από ασθενείς που πάσχουν από αλλεργίες και άσθμα. Η θέρμανση μπορεί να είναι απαραίτητη στο κρύο καλοκαίρι, αλλά όχι στην πραγματικότητα.
 • Xiaomi Mi καθαριστής αέρα 2. Μια μοναδική συσκευή αυτού του είδους. Φάνηκε να είναι προς πώληση σε μας, και την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι δεν είναι :) Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, η εταιρεία δεν προσφέρει αυτό το μοντέλο στην αγορά της Ρωσίας, αλλά μπορείτε να το αγοράσετε χωρίς κανένα πρόβλημα. Εντυπωσιακά χαρακτηριστικά - για 10-15 λεπτά καθαρίστηκε πλήρως ο αέρας σε ένα δωμάτιο των 20 τετραγώνων. Το φίλτρο συνδυάζεται, ικανό να αφαιρεί βρωμιά, οσμές, οργανικά και χημικά. Ευχαριστημένοι με την τιμή - μόνο 8.5-9 χιλιάδες.
 • IQAir HealthPro 250. Οι Ελβετοί στο ρεπερτόριό τους - μεγάλη προσοχή δίνεται στο σχέδιο. Αλλά και για το έργο του καθαριστή να παραπονιέται για την αμαρτία. Ο τριπλός καθαρισμός μπορεί να απομακρύνει τυχόν ακαθαρσίες, είτε είναι αέρια, σπόρια, γύρη ή συνηθισμένη σκόνη. Σύμφωνα με ανεξάρτητες δοκιμές, έχει απόδοση 99,97%.

Τι είναι καθαριστής αέρα

Η τεχνική συνιστώσα συζητήθηκε, οπότε δεν θα επιστρέψουμε σε αυτό το θέμα. Αν κοιτάξει κανείς το πρόβλημα του καθαρού αέρα από την άποψη ενός απλού αστικού καθαριστής, αν και ακριβό, αλλά το απαραίτητο gadget στα διαμερίσματα και τα σπίτια μας. Σε περιοχές όπου η κατάσταση είναι ευνοϊκή, δεν μπορείτε να το βάλετε. Αλλά οι καυσαερίων και η σκόνη δεν θα εξαφανιστούν.

Τελικά μια μικρή συμβουλή. Εάν αισθάνεστε δυσάρεστες οσμές για μεγάλο χρονικό διάστημα, καλέστε τον Rosprirodnadzor. Αυτό το γραφείο είναι υπεύθυνο για την οικολογική κατάσταση στη χώρα. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα περιφερειακά τμήματα διαχείρισης της φύσης ή το Υπουργείο Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης. Η τελευταία αυτή επιλογή είναι σημαντική στην περίπτωση του καπνού και μιας οσμής σαφώς χημικής προέλευσης.

12 καλύτερα φίλτρα αέρα και "ροδέλες αέρα"

Ένας καλός καθαριστής αέρα είναι μια χρήσιμη αγορά για ένα σπίτι στο οποίο ζουν οι αλλεργιοί, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε μια τέτοια συσκευή, η οποία θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, θα είναι αποτελεσματική και άνετη στη χρήση.

Κριτήρια για την επιλογή ενός καλού καθαριστή αέρα

Μέγιστη ανταλλαγή αέρα

Είναι γνωστό ότι με την αποτελεσματική λειτουργία η συσκευή πρέπει να διέρχεται μέσω του αέρα στο δωμάτιο 2-3 φορές την ώρα. Επομένως, υπολογίστε τον όγκο του δωματίου (σε κυβικά μέτρα) και πολλαπλασιάστε τον αριθμό αυτό κατά τρεις και, στη συνέχεια, ελέγξτε το αποτέλεσμα με τις παραμέτρους των διαφορετικών συσκευών καθαρισμού του αέρα.

Χρησιμοποιημένα φίλτρα

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φίλτρων: ηλεκτροστατικά, οζονιστικά, φωτοκαταλυτικά, νερό, άνθρακας, φίλτρα HEPA. Ο καθένας έχει τα υπέρ και τα κατά. Για ποιοτικά μοντέλα, υπάρχουν πολλά φίλτρα ταυτόχρονα, δηλ. καθαρισμός πολλών σταδίων.

Εύκολη συντήρηση

Πρέπει να ληφθούν υπόψη 2 σημεία:

 • Η ώρα που είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε για τη φροντίδα της συσκευής. Εάν το ηλεκτροστατικό φίλτρο απαιτεί πλύση όχι περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, και το φωτοκαταλυτικό φίλτρο - κάθε έξι μήνες, τότε οι πλύσεις αέρα χρειάζονται καθημερινή προσοχή (αλλαγή και ρίψη νερού).
 • παρουσία στο σχεδιασμό μπλοκ αντικατάστασης, το κόστος και τη συχνότητα αντικατάστασής τους.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Πρόκειται για δείκτες, οθόνες, φωτιστικά, χρονοδιακόπτες, αρωματισμό, λάμπες UV, κλπ. Η πιο σημαντική από τις λειτουργίες "μπόνους", για την οποία αξίζει να πληρώσετε, είναι η δυνατότητα ελεγχόμενου υγροποίησης του αέρα.

Υγραντήρες καθαρισμού αέρα

Πλυντήρια αέρα

Οι νεροχύτες ταυτόχρονα ενυδατώνουν και καθαρίζουν τον αέρα σκόνης και άλλων ρύπων. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσουν αναλώσιμα. Η υγρασία και ο καθαρισμός του αέρα διεξάγονται χωρίς τη χρήση αντικαταστάσιμων φίλτρων.
Για τον καθαρισμό, ο αέρας λειτουργεί είτε μέσω ενός συστήματος υγρανθέντων δίσκων, είτε μέσω μιας κουρτίνας με ανεμιστήρα.
Αυτό είναι ένα άλλο πλεονέκτημα των πλύσεων αέρα - το νερό εξατμίζεται φυσικά, και η υγρασία στο δωμάτιο δεν μπορεί να αυξηθεί πάνω από ένα άνετο 60%. Οι ανεπάρκειες αυτών των συσκευών περιλαμβάνουν θόρυβο και αξιοπρεπείς διαστάσεις.

Κλιματικά συμπλέγματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Πολυλειτουργικές συσκευές που συνδυάζουν σε ένα μόνο περίβλημα τρεις ξεχωριστές συσκευές: ένα πλήρες καθαριστικό αέρα, έναν υγραντήρα με παραδοσιακή "ψυχρή" εξάτμιση και έναν ιονιστή.

Πλεονεκτήματα των κλιματικών συστημάτων:

 • Η παρουσία ενός έξυπνου συστήματος για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και της σχετικής υγρασίας, που επιτρέπει την αυτόματη χρήση της συσκευής.
 • Υψηλός βαθμός καθαρισμού του αέρα με ή χωρίς υγρασία (σε αντίθεση με τις κλασικές πλύσεις αέρα).

Μειονέκτημα:

 • Η ανάγκη για περιοδική αντικατάσταση των "ξηρών" και (ή) φίλτρων ενυδάτωσης.

Σας προσφέρουμε μια βαθμολογία από τα καλύτερα φίλτρα αέρα και πλυντήρια αέρα, δημοφιλή στη ρωσική αγορά και άξιζε το 2017-2018, θετική ανατροφοδότηση από τους εμπειρογνώμονες και τους απλούς αγοραστές.

Οι καλύτεροι φτηνοί καθαριστές αέρα

Ο φθηνός συμπαγής και ευχάριστος καθαριστής αέρα Foxcleaner Ion έχει σχεδιαστεί για χρήση σε μικρά δωμάτια 15-20μ². Με βάρος μόλις 1,5 kg η συσκευή είναι αρκετά κινητή και μεταφέρεται εύκολα στο δεξιό μέρος του διαμερίσματος ή του σπιτιού.

Παρά τις μικρές διαστάσεις, η συσκευή διαθέτει ένα σοβαρό σύστημα καθαρισμού αέρα 5 σταδίων:

 • Προκαταρκτικό φίλτρο - συγκρατεί μεγάλα σωματίδια μεγαλύτερα από 2,5 mm (σκόνη, μαλλιά, μαλλί, ίνες υφασμάτων κ.λπ.).
 • Αποσμητικό φίλτρο με ενεργό άνθρακα - απορροφά τον καπνό και τις οσμές.
 • Φίλτρο HEPA - συλλαμβάνει τα μικρότερα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των αλλεργιογόνων, των ιών, των βακτηρίων.
 • Φωτοκαταλυτικό φίλτρο - προστατεύει από πολύπλοκες χημικές μολυσματικές ουσίες (φορμαλδεΰδη και άλλες επιβλαβείς αναθυμιάσεις, αέρια).
 • UV-λαμπτήρας - έχει αντιβακτηριακή δράση.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η λειτουργία ιονισμού, η οποία, όπως και η βακτηριοκτόνος λυχνία, μπορεί να απενεργοποιηθεί.

 • Συμπαγεια;
 • Φτηνά εναλλάξιμα φίλτρα.
 • Σχετικά χαμηλή τιμή.
 • Χαμηλή ισχύς.

Το πιο φθηνό σε αυτή την κατάταξη είναι η καλύτερη συσκευή καθαρισμού αέρα. Ταυτόχρονα, αφαιρεί γρήγορα και σχεδόν σιωπηρά σκόνη, σωματίδια μαλλιού και ινών, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα από τον αέρα ηλεκτροστατικά. Σχεδιασμένο για μικρά δωμάτια έως 25 τ.μ. Καταναλώνει μόνο 8 watts. Ο ανεμιστήρας, όμως, παράγει περισσότερο θόρυβο από τον απαραίτητο, αλλά αυτό το μοντέλο δεν χρειάζεται να αλλάξει φίλτρα: το ενσωματωμένο λειτουργεί όλη τη διάρκεια ζωής και χρειάζεται περιοδικό καθαρισμό. Η συσκευή είναι πολύ συμπαγής και χαριτωμένη.

 • Χαμηλή τιμή
 • Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
 • Συμπαγές μέγεθος
 • Κομψή σχεδίαση
 • Υπάρχει μια λειτουργία κυκλικής λειτουργίας
 • Οι πλάκες συλλογής σκόνης απομακρύνονται εύκολα
 • Θορυβώδης
 • Χαμηλή ισχύς

Οι καλύτεροι καθαριστές αέρα υψηλής απόδοσης με φιλτράρισμα πολλαπλών σταδίων

 • Αξιοπρεπής ισχύς
 • Τεχνολογία Flash Streamer
 • Η αξιοπρεπής περιοχή εξυπηρέτησης
 • Πολύ ήσυχο
 • Απλή λειτουργία
 • Υψηλή τιμή
 • Μια απτή οσμή

Ο δημοφιλής καθαριστής αέρα Intense Pure Air PU4025 Automatic από την Tefal έχει όλες τις ιδιότητες που απαιτούνται για την παροχή ενός άνετου μικροκλίματος στο σπίτι ή το γραφείο. Είναι σχεδιασμένο για συντήρηση επιφάνειας έως 35μ².

Το σύστημα καθαρισμού πραγματοποιείται με βάση 4 ενσωματωμένα φίλτρα:

 • Πρωτοβάθμια. Παγιδεύει μεγάλη σκόνη, τρίχες κ.λπ.
 • Ενεργός άνθρακας. Είναι σε θέση να απορροφά οσμές, καπνό και πτητικές οργανικές ενώσεις.
 • HEPA. Εκτελεί καθαρισμό με καθαρό αέρα.
 • NanoCaptur. Καταστρέφει τους πιο επικίνδυνους ατμοσφαιρικούς ρύπους - φορμαλδεΰδη.

Επιπλέον, ο καθαριστής αέρα είναι εξοπλισμένος με τη λειτουργία ιονισμού, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της ανθρώπινης υγείας, ενισχύοντας την ανοσία και μειώνοντας την κόπωση. Με τη βοήθεια ενσωματωμένων αισθητήρων, η συσκευή παρακολουθεί τον βαθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης και επιλέγει ανεξάρτητα μία από τις τέσσερις πιθανές ταχύτητες διήθησης.

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου (22 dB στην ελάχιστη ταχύτητα, 45 dB στο μέγιστο).
 • Υψηλός βαθμός διήθησης.
 • Το χρονόμετρο.
 • Δεν υπάρχουν πάντα διαθέσιμα φίλτρα αντικατάστασης.

Αυτός ο καθαριστής αέρα στις διαβεβαιώσεις του κατασκευαστή σε ισχύ 30 W είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα (CARD) έως 237 m³ / h. Εργονομικό λευκό σώμα από πλαστικό ABS υψηλής ποιότητας.

Το σύστημα ελέγχου και παρακολούθησης περιλαμβάνει:

 • Έξυπνος αισθητήρας, υπεύθυνος για την ποιότητα του αέρα.
 • Λειτουργία γνωστοποίησης της ανάγκης αντικατάστασης στοιχείων φίλτρου.
 • Ενδεικτική λυχνία κλιματισμού 3 σταδίων.
 • Επιλογή 3 ταχυτήτων ανεμιστήρα.
 • Χρονοδιακόπτης για 1, 4 και 8 ώρες με αυτόματο κλείσιμο.

Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σε 3 στάδια. Κατ 'αρχάς, ένα πρωτεύον φίλτρο εισέρχεται στην περίπτωση, συλλαμβάνοντας μεγάλα σωματίδια ρύπων, μαλλιών, μαλλιού. Επιπλέον, το φίλτρο άνθρακα εξαλείφει τα επιβλαβή αέρια και τις δυσάρεστες οσμές. Ο προκύπτων λεπτός καθαρισμός από τα μικρότερα σωματίδια σκόνης, μικροβίων και αλλεργιογόνων είναι το "προνόμιο" ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού φίλτρου HEPA.

 • Αξιοπρεπείς επιδόσεις.
 • Ποιοτική συναρμολόγηση.
 • Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης.
 • Ακριβά "αναλώσιμα"?
 • Δεν υπάρχει φωτοκαταλυτικό φίλτρο, ιονισμός.

Το Atmos Vent-1550 είναι μια συμπαγής και εύχρηστη συσκευή που λειτουργεί σύμφωνα με την αρχή του καθαρισμού αέρα σε πολλά στάδια μεγάλης εμβέλειας. Με μια κατανάλωση ισχύος 50 W, αυτό το φίλτρο αέρα μπορεί να εξυπηρετήσει δωμάτια μέχρι 45 m².

Ο σχεδιασμός παρέχει έναν αποδοτικό και χαμηλού θορύβου ανεμιστήρα μετατροπέα 3 ταχυτήτων, ικανό για μέγιστη ανταλλαγή αέρα μέχρι 110 m³ / h. Ο καθαρισμός του αέρα διεξάγεται σταδιακά σε 6 στάδια: πρωτογενή, HEPA, άνθρακα, φωτοκαταλυτικά φίλτρα, λάμπα UV, ιονισμός.

Το μοντέλο διαθέτει μοντέρνο εργονομικό σχεδιασμό, που ελέγχεται από πλήκτρα αφής. Το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης παρακολουθεί την κατάσταση των φίλτρων και τους ειδοποιεί για μόλυνση. Τα συστήματα ιοντισμού και φωτοκατάλυσης (που λειτουργούν μαζί με βακτηριοκτόνο λαμπτήρα) μπορούν να μεταβληθούν. Η λειτουργία του προγραμματιζόμενου χρονοδιακόπτη είναι επίσης χρήσιμη.

 • Ελκυστικός σχεδιασμός.
 • Μικρό μέγεθος.
 • Δεν είναι κακή απόδοση.
 • Τα φίλτρα απαιτούν περιοδική αντικατάσταση.
 • Τρεις λειτουργίες ισχύος
 • Μεγάλη περιοχή υπηρεσιών
 • Συμπεριλαμβάνονται επτά φίλτρα
 • Οθόνη αφής
 • Ενδιαφέρουσα σχεδίαση
 • Καθαρός καθαρισμός οσμών
 • Θορυβώδης (53 dB)

Οι καλύτερες πλύσεις αέρα (χωρίς αναλώσιμα)

 • Απλή κατασκευή
 • Αξιόπιστη και ασφαλής
 • Αυτόματη απενεργοποίηση χωρίς νερό
 • Δυνατότητα σύνδεσης αισθητήρα υγρασίας
 • Δεν υπάρχουν εναλλάξιμα εξαρτήματα
 • Στη μέγιστη ισχύ, θορυβώδη

Το συμπαγές και μοντέρνο πλύσιμο αέρα από την κορεατική μάρκα Winia είναι μια πρακτική και ευέλικτη συσκευή για αποτελεσματική υγρασία και καθαρισμό του αέρα. Για την αξιοπιστία και την απόδοση, το μοντέλο δεν είναι κατώτερο από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές του, αλλά κοστίζει σχεδόν διπλάσια. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση χώρων έως 40μ² και έχει απλό και βολικό έλεγχο αφής. Μια δεξαμενή νερού χωρητικότητας 7 λίτρων, η κατανάλωση ενέργειας δεν είναι μεγαλύτερη από 15 watts. Η λειτουργία αυτόματης συντήρησης υγρασίας είναι διαθέσιμη και 5 λειτουργικές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νυχτερινής λειτουργίας.

Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην τεχνολογία της φυσικής έκπλυσης του αέρα με ταυτόχρονη υγρασία. Η λειτουργία προ-ιονισμού είναι διαθέσιμη. Οι δίσκοι εργασίας έχουν μια μοναδική δομή 3D και έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη. Ο καθαρισμός του αέρα δεν απαιτεί σχεδόν καθόλου αναλώσιμα. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να αντικατασταθεί είναι το φίλτρο ιονισμού Bio-Silver Stone. Ωστόσο, αρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του Winia AWI-40, είναι εύκολο να το κάνετε χωρίς αυτό ή απλά να τοποθετήσετε οποιοδήποτε ασημένιο αντικείμενο σε δοχείο με νερό.

 • Προσιτή τιμή?
 • Ποιοτική συναρμολόγηση και υλικά.
 • Αποτελεσματική εργασία.
 • Θορυβώδης, όπως όλες οι πλύσεις αέρα.
 • Ανακριβής υγρασία.

Το πιο απλό στη χρήση είναι το πλύσιμο με αέρα, το οποίο δεν απαιτεί αναλώσιμα και καταναλώνει πολύ μικρή ισχύ (20 W). Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με οθόνη LCD που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε και να παρακολουθείτε το τρέχον και απαραίτητο επίπεδο υγρασίας. Υπάρχει μια αντιβακτηριακή προστασία - ράβδος ιονίζοντος αργύρου, καθώς και μια λειτουργία αρωματισμού του υγρού. Υπάρχει ενσωματωμένος αισθητήρας υγρασίας. Η δεξαμενή για νερό με αξιοπρεπή μεγέθη - 7 λίτρα. Τομέας εφαρμογής - έως 50 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Ο θόρυβος είναι ελάχιστος, δεν θα σας ενοχλήσει τη νύχτα.

 • δύο στάδια ισχύος
 • αυτόματη συντήρηση της στοχευόμενης υγρασίας
 • ενσωματωμένο ηλεκτρονικό υγρόμετρο
 • δείκτη καθαρισμού συσκευής
 • τη δυνατότητα του αρωματισμού του αέρα.
 • Αρκετά μεγάλο
 • Ο καθαρισμός είναι πολύ χρονοβόρος

Τα καλύτερα κλιματικά συγκροτήματα για καθαρισμό και υγρασία του αέρα

Ο πολυλειτουργικός "έξυπνος" καθαριστής αέρα της Panasonic αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία. Έχει σχεδιαστεί για τη συντήρηση κατοικιών έως 30 τ.μ. και είναι εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες που παρακολουθούν την κατάσταση του ατμοσφαιρικού αέρα και ανταποκρίνονται έγκαιρα στην εμφάνιση ρύπανσης.

Κύρια χαρακτηριστικά του κλιματικού συστήματος:

 • Τεχνολογία NANOE ™ βασισμένη σε νανοϋλικά μακράς δράσης που λαμβάνονται από μόρια νερού (και όχι από οξυγόνο). Υπεύθυνος ιονισμού, προωθεί την επιταχυνόμενη υγρασία του αέρα, εξουδετερώνει τα βακτηρίδια, τους ιούς, τα αλλεργιογόνα που περιέχονται στα έπιπλα, τα χαλιά, τα ρούχα.
 • Σύνθετο σύστημα καθαρισμού αέρα. φίλτρο ΟΠΕ συγκρατεί τα μικρότερα σωματίδια, το Super Alleru Buster καταστέλλει την δραστικότητα των 17 ειδών αλλεργιογόνων, φίλτρο πράσινο τσάι κατεχίνη εξουδετερώνει μέχρι 99% των ιών, μυκήτων και μούχλας, φίλτρο απόσμησης καταπολεμά τις οσμές?
 • ECONAVY. Εξοικονόμηση ενέργειας έως 60%.
 • Λειτουργία Turbo;
 • Δυνατότητα χρήσης αυτόματων και χειροκίνητων ρυθμίσεων.
 • Τρισδιάστατη κυκλοφορία ροών αέρα.
 • Ένδειξη της ποιότητας του αέρα και της υγρασίας.
 • Κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία.
 • Διάρκεια ζωής σύνθετου φίλτρου - 5, ενυδατική - 10 χρόνια.
 • Καθαρισμός με βαθύ αέρα και αποτελεσματική ενυδάτωση.
 • Μικρός όγκος του δοχείου για νερό.

Αποτελεσματικό κλιματικό συγκρότημα, σχεδιασμένο για καθαρισμό, υγρασία και ιονισμό στον οικισμό μέχρι 21 τ.μ. Η συσκευή είναι κατασκευασμένη σε κομψό μοντέρνο σχεδιασμό με κυρίαρχο λευκό χρώμα. Το σχετικά μικρό μέγεθος και το ελαφρύ βάρος καθιστούν εύκολη τη μετακίνηση της συσκευής στον τόπο όπου το αποτέλεσμα από τη χρήση είναι το πιο απαραίτητο και σημαντικό.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τρόποι λειτουργίας:

 • Καθαρισμός αέρα. Μεταχειρισμένα σύστημα τριών σταδίων, που αποτελείται από ένα προκαταρκτικό, φίλτρα απόσμησης και υψηλή ΗΕΡΑ απόδοσης, επιβραδύνοντας έως 99,97% μικρότερα σωματίδια. Εφαρμογή της μοναδικής τεχνολογίας ιονισμού Το Plasmacluster επιτρέπει την απενεργοποίηση των αερομεταφερόμενων βακτηριδίων, των ιών, των σπόρια των καλουπιών και άλλων αλλεργιογόνων.
 • Καθαρισμός και ενυδάτωση. Η εξάτμιση της υγρασίας πραγματοποιείται με φυσικό (ψυχρό) τρόπο χωρίς τον κίνδυνο υπερβολικής διαβροχής και εμφάνισης επιδρομής στα έπιπλα.
 • Ιονική βροχή. Η ταυτόχρονη υγρασία και ο ιονισμός ενισχύουν την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα από ακαθαρσίες και συμβάλλουν επίσης στην εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών και του στατικού ηλεκτρισμού.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έξυπνο ηλεκτρονικό έλεγχο με υποστήριξη για αισθητήρες σκόνης, θερμοκρασίας και υγρασίας. Το κιτ περιλαμβάνει ένα τηλεχειριστήριο.

 • Όμορφη σχεδίαση.
 • Αποτελεσματική και όχι θορυβώδης εργασία.
 • Μια επαρκής τιμή.
 • Το νερό εξατμίζεται γρήγορα από τη δεξαμενή.
 • Δεν είναι πολύ υψηλές επιδόσεις.

Ελκυστική εξωτερικά και, το σημαντικότερο, μια αποτελεσματική σειρά ECOLife για τον καθαριστή και τον υγραντήρα. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών από το Panasonic NANOE ™. Μικροσωματίδια των μορίων του νερού μεγάλου κύκλου ζωής δισεκατομμύρια φορές λιγότερο σωματίδια ατμού, και επίσης να περιέχουν ένα 1000 φορές περισσότερη υγρασία από αρνητικά φορτισμένο ιόν. Αυτό επιτρέπει η νανο-ιόν για να διεισδύουν βαθιά μέσα σχεδόν οποιοδήποτε ιστό και αποτελεσματικά να καταστρέψουν επιβλαβείς μικροοργανισμούς και δυσάρεστες οσμές και υγρασία κορεσμού αέρα διεργασίας λαμβάνει χώρα ταχύτερα.

Το περίπλοκο σύστημα καθαρισμού και υγρασίας αποτελείται από 5 βήματα. Προκαταρκτικά φίλτρα HEPA και αποσμητικά συγκρατούν σκόνη, αλλεργιογόνα, μαλλί, γύρη φυτών, εξαλείφουν τις οσμές. Η μονάδα υγροποίησης που κατασκευάζεται από υλικό Fibra CHM επιτρέπει την εξάτμιση της υγρασίας με ταχύτητα έως και 500 ml / h. Στο τελικό στάδιο, ο αέρας εμπλουτίζεται με νανοϋλικά.

Υποστηριζόμενα: ένδειξη τρόπων λειτουργίας, θερμοκρασίας και υγρασίας, λειτουργία χρονοδιακόπτη. Υπάρχει αυτόματη, νυχτερινή, ήσυχη (ήσυχη) και λειτουργία turbo. Η ποιότητα του αέρα ελέγχεται από έναν ειδικό αισθητήρα.

 • Σχεδιασμένο για επιφάνεια μέχρι 40 m².
 • 4 ταχύτητες ανεμιστήρα.
 • Εγγύηση - 24 μήνες.
 • Μεγάλες διαστάσεις.
 • Μια μικρή δεξαμενή νερού.

Ποιος καθαριστής αέρα είναι καλύτερο να αγοράσει;

Κατασκευαστής

Η θέση των διαθέσιμων καθαριστών αέρα καταλαμβάνεται από ρωσικά και κινεζικά δείγματα. Δεν διαφέρουν η μακροζωία και η υψηλή απόδοση, και η εμφάνισή τους δεν είναι ιδανική. Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για τους καταναλωτές είναι οι ιαπωνικές, κορεατικές και ευρωπαϊκές εταιρείες όπως η Daikin, η Panasonic, η Sharp, η Winia, η Philips, η Venta, η Boneco. Τυπικοί εκπρόσωποι του ελίτ τμήματος είναι οι καθαριστές αέρα των εμπορικών σημάτων IQAir και Euromate. Αλλά τα προϊόντα τους είναι σπάνια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη στο φόντο της πολύ υψηλής τιμής τους.

Τύπος φίλτρου

Μοντέλα με ηλεκτροστατική φίλτρο είναι οικονομικό, εύκολο στη συντήρηση και συνήθως δεν είναι πολύ ακριβό. Ωστόσο, τέτοιες συσκευές είναι μάλλον ιονιστές με τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Επιπλέον, για πολλούς χρήστες, μπορεί να είναι ένα πρόβλημα να παράγεται όζον, η περίσσεια του οποίου δεν είναι καλό για την υγεία. Αλλά οι καπνιστές θα κάνουν, επειδή γνωρίζουν πώς να χειριστούν τις μυρωδιές και τον καπνό του καπνού, ο οποίος κατά τη διαδικασία της οξείδωσης, με τη σειρά του, ομαλοποιεί την περιεκτικότητα του Ο3 στον αέρα. Στη βαθμολογία μας υπάρχει μόνο ένα φίλτρο αέρα με ένα τέτοιο φίλτρο, αλλά υπάρχουν πολλά εγχώρια και κινεζικά ανάλογα στην αγορά.

Καθαριστές αέρα με σύστημα καθαρισμού πολλαπλών σταδίων είναι κατάλληλα για όλους, αλλά πριν αγοράσετε αξίζει να φροντίσετε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την τιμή των φίλτρων αντικατάστασης, τη διάρκεια της υπηρεσίας τους και τη δυνατότητα καθαρισμού. Μετά από όλα, ορισμένοι κατασκευαστές, στα μοντέλα τους, ρυθμίζουν την κλειδαριά ενεργοποίησης όταν μολύνουν τα στοιχεία του φίλτρου.