Ο Δρ Komarovsky σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός υγραντήρα αέρα

Η σωστή υγρασία στο δωμάτιο όπου ζει το παιδί επιτρέπει όχι μόνο να τον προστατεύει από ιούς και αλλεργίες, αλλά και να ανακάμπτει γρηγορότερα εάν η ασθένεια συμβεί. Αυτό το ανέφερε επανειλημμένα στους γονείς από τον γιατρό του παιδιού και συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων για την υγεία των παιδιών Eugene Komarovsky.

Πολλές μητέρες και μπαμπάδες, ακούγοντας τις συμβουλές του γιατρού, προσπαθούν να υγραντούν τον αέρα στο παιδικό δωμάτιο με λεκάνες με νερό, ενυδρείο, ατμό, υγρές πετσέτες κρεμασμένες σε θέρμανση μπαταριών. Αργά ή γρήγορα έρχεται η κατανόηση ότι είναι ευκολότερο και πιο κερδοφόρο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή - έναν υγραντήρα αέρα. Ο Eugene Komarovsky λέει πώς να το επιλέξει και πώς να το χρησιμοποιήσει σωστά.

Ωφέλεια και βλάβη

Οι βλεννώδεις μεμβράνες της μύτης και του ρινοφάρυγγα εκτελούν σημαντικές προστατευτικές λειτουργίες. Παράγουν βλέννα, η οποία είναι ικανή να δεσμεύει τους ιούς, επιβραδύνοντας την εξάπλωσή τους.

Εάν η βλέννα στεγνώσει λόγω του γεγονότος ότι το παιδί αναπνέει ξηρό αέρα ή κατά τη διάρκεια της ρινίτιδας αναπνέει από το στόμα, το βιολογικό υγρό που έχει αλλάξει τη συνοχή του γίνεται επικίνδυνο για το μωρό. Σε ξηρή ρινική βλέννα, τα παθογόνα βακτήρια αρχίζουν να αισθάνονται καλά.

Πολλοί γονείς έχουν παρατηρήσει ότι η τρέχουσα μύτη μετατρέπεται κάποτε σε παχύ και πράσινο. Αυτή είναι η συνέπεια της λανθασμένης υγρασίας του αέρα.

Ένα παιδί που αναπνέει διαρκώς τον ξηρό αέρα συχνά υποφέρει από οξείες αναπνευστικές ιογενείς λοιμώξεις.

Κατά τη διάρκεια της ασθένειας έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών. Το γεγονός είναι ότι αν βήξετε στους βρόγχους, οι οποίοι επίσης αναπτύσσουν ενεργά ένα προστατευτικό μυστικό έναντι των ιών, η βρογχική βλέννα θα στεγνώσει, τότε αυτό, με μεγάλη πιθανότητα, θα οδηγήσει σε βρογχίτιδα. Εάν η αποξηραμένη βλέννα αρχίσει να παρεμβαίνει στον πνευμονικό μεταβολισμό, αρχίζει η πνευμονία.

Υγρό αέρα κατά τη διάρκεια της γρίπης ή της νόσου SARS σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα σημαντικότερα «φάρμακα»: ιογενείς λοιμώξεις υποχωρούν γρηγορότερα, και ανοσία έχει εκπαιδευτεί να αναγνωρίζει τους ιούς και να αντιμετωπίσουν τους όταν ο ασθενής αναπνέει τον υγρό αέρα, πίνουν πολύ ρευστό. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζονται άλλα φάρμακα από το φαρμακείο για να αγοράσουν συνήθως.

Τα παιδιά που αναπνέουν ανεπαρκώς ενυδατωμένο αέρα συχνά υποφέρουν από διάφορες αλλεργικές αντιδράσεις. Είναι πιο δύσκολο να ανέχονται τη θερμότητα που συνοδεύει διάφορες ασθένειες, αρρωσταίνουν περισσότερο, η ασυλία τους είναι πολύ πιο αδύναμη από τους συνομηλίκους που αναπνέουν αέρα με σχετική υγρασία που κυμαίνεται από 50 έως 70%. Είναι αυτό το επίπεδο υγρασίας που Komarovsky συνιστά υποστήριξη για το δωμάτιο των παιδιών.

Για να μάθετε πόση ποσότητα αέρα στον χώρο είναι κορεσμένη με υγρασία, θα πρέπει να πάρετε τη συσκευή - υγρόμετρο. Αν ο δείκτης δεν "κρατήσει" στο 50%, τότε θα πρέπει να σκεφτείτε την αγορά ενός υγραντήρα αέρα. Θα βοηθήσει χωρίς περιττές αναταραχές, τρέχει γύρω με λεκάνες, δοχεία με νερό και υγρές πετσέτες, δημιουργεί το σωστό μικροκλίμα, στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει υγιές.

Ζημίες από τον υγραντήρα θα είναι μόνο εάν οι γονείς θα παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες λειτουργίας του. Εάν το δωμάτιο του παιδιού έχει υγρασία που υπερβαίνει το 75-80%, αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία και την υγεία του.

Τύποι υγραντήρες - τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Σήμερα υπάρχουν τρεις τύποι υγραντήρων αέρα:

Οι υγραντήρες ατμού στην αρχή της δράσης μοιάζουν με τσαγιέρες: ότι το νερό άρχισε να εξατμίζεται, στη συσκευή, θερμαίνεται μέχρι να βράσει με δύο ηλεκτρόδια. Αυτή είναι η φθηνότερη και προσιτή επιλογή των οικιακών συσκευών.

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα ατμού, βεβαιωθείτε ότι είναι εφοδιασμένος με έναν ειδικό αισθητήρα υγρασίας που δίνει εντολή στη συσκευή να απενεργοποιηθεί αμέσως μετά την επίτευξη της απαιτούμενης υγρασίας στο δωμάτιο. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο στο υγραντήρα, τότε θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστά, κάτι που δεν είναι πολύ βολικό και δαπανηρό.

Μεταξύ των ελλείψεων της συσκευής ατμού, μπορείτε να αναφέρετε ένα υψηλό επίπεδο κατανάλωσης ενέργειας. Αλλά διαφορετικά, αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι πολύ κατάλληλος για τα δωμάτια των παιδιών - είναι ο πιο παραγωγικός, δημιουργεί το απαραίτητο μικροκλίμα γρηγορότερα, δεν χρειάζεται να αγοράσει αναλώσιμα για αυτό. Το προϊόν λειτουργεί απλά: χύνεται νερό και το δοχείο είναι συνδεδεμένο στην πρίζα.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο υγροποίηση γίνεται με ζεστό ατμό και επομένως είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον υγραντήρα έτσι ώστε το παιδί να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να το φτάσει.

Οι υπερηχητικοί υγραντήρες είναι ακριβότεροι από τον ατμό, αλλά έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα. Έτσι, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, αυτές οι συσκευές εμφανίζουν αρκετά υψηλή απόδοση.

Η αρχή της λειτουργίας μιας τέτοιας συσκευής είναι πιο περίπλοκη: η υπερηχητική ακτινοβολία εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο, οι ηλεκτρικές ταλαντώσεις γίνονται μηχανικές. Το πλεονέκτημα αυτής της τεχνικής είναι σε μικρές διαστάσεις, η κινητικότητα του ψεκαστήρα, με τον οποίο ο ατμός μπορεί να κατευθύνεται και από τις δύο πλευρές.

Σε όλα τα πλεονεκτήματα, οι υγραντήρες υπερήχων είναι μάλλον ιδιότροποι: εάν χύνεται συχνά πολύ νερό, το φίλτρο γρήγορα αποτυγχάνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο γεγονός ότι τα έπιπλα και τα ταπετσαρία θα πέσει ένα λευκό ίζημα. Επιπλέον, τα φίλτρα αντικατάστασης για συσκευές δεν είναι φθηνά.

Τα "κρύα" moisturizers είναι τα πιο ακριβά. Αυτό το όνομα έλαβαν για την αρχή της δράσης, σύμφωνα με την οποία καθαρίζεται ο ξηρός αέρας που υπάρχει στο δωμάτιο τη στιγμή που εισέρχεται στη συσκευή. Στο εσωτερικό υπάρχει ένα υγρό φυσίγγιο, το οποίο περνά μέσα από αυτό, ο αέρας κρυώνει και γίνεται κορεσμένος με υγρασία.

Η παραγωγικότητα αυτής της τεχνικής εξαρτάται άμεσα από την αρχική υγρασία. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο πιο αργή θα λειτουργήσει η συσκευή, επειδή δεν έχει νόημα στην εντατική υγρασία. Επομένως, ένας τέτοιος "έξυπνος" υγραντήρας θα διατηρεί πάντοτε το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, χωρίς την παρέμβαση των μελών του νοικοκυριού.

Μια τέτοια συσκευή είναι πολύ απαιτητική για την ποιότητα του νερού, που θα βρέξει το φίλτρο. Το πολύ σκληρό νερό θα απενεργοποιήσει το φίλτρο. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε απεσταγμένο νερό ή για πρόσθετα χρήματα να αγοράσετε ειδικές κασέτες που «ξέρουν πώς» για να μαλακώσουν το σκληρό νερό και να το απομεταλλώσουν.

Αυτός ο υγραντήρας δεν απελευθερώνει πίδακες ατμού, όπως οι προηγούμενοι δύο τύποι, και επομένως το παιδί δεν θα το ενδιαφέρει. Ένα άλλο πλεονέκτημα - ο υγραντήρας όχι μόνο κορεάζει τον αέρα με νερό, αλλά και το καθαρίζει, καθώς λειτουργεί με μικρότερα σωματίδια.

Οι κρύοι υγραντήρες ηλεκτρικής ενέργειας καταναλώνουν όσο και οι υπερήχους. Ωστόσο, η παραγωγικότητά τους είναι χαμηλότερη από εκείνη των υπερηχητικών, αλλά είναι αυτορυθμιζόμενη.

Το μειονέκτημα της συσκευής είναι ότι δεν μπορεί να αυξήσει τη σχετική υγρασία αέρα άνω του 60%. Επιπλέον, η διάρκεια ζωής του φίλτρου - όχι περισσότερο από 3 μήνες, έτσι ώστε τουλάχιστον 4 φορές το χρόνο, τα αναλώσιμα θα πρέπει να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.

Πού να αρχίσετε να επιλέγετε

Ξεκινήστε την επιλογή της συσκευής για το βρεφικό σταθμό που προκύπτει από τη μέτρηση του δωματίου.

Στο κατάστημα θα πρέπει να έρθετε με ένα κομμάτι χαρτί, το οποίο θα αναφέρει:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • ύψος οροφών ·
 • μια σύντομη περιγραφή του τύπου δωματίου (πόσα παράθυρα, ποιοι είναι οι τοίχοι που κατασκευάζονται, αν υπάρχουν πολλά έπιπλα στο δωμάτιο, τα φυτά).

Συνιστάται επίσης να ενημερώσετε τον πωλητή πόσο συχνά μπορείτε να αλλάξετε το νερό στη συσκευή. Αν κάθεστε στο σπίτι, η δεξαμενή μπορεί να είναι μικρό σε μέγεθος, αλλά αν οι γονείς όλη την ημέρα στη δουλειά, και το παιδί στον κήπο, είναι καλύτερα να πάρετε τη συσκευή με μεγάλη χωρητικότητα για να προσθέσετε το νερό συχνά.

Συμβουλές του γιατρού Komarovsky

Ο Eugene Komarovsky υποστηρίζει ότι το πιο δύσκολο πράγμα κατά την επιλογή ενός καταστήματος είναι να αξιολογήσει τις επιπτώσεις θορύβου που εκπέμπει ο υγραντήρας. Στο χώρο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, κανένα είδος οργάνου δεν φαίνεται να είναι θορυβώδες. Αλλά θα χρησιμοποιηθεί στο υπνοδωμάτιο, να εργάζονται ακόμη και τη νύχτα. Είναι σημαντικό η συσκευή να λειτουργεί όσο πιο ήσυχα γίνεται.

Εάν θέλετε να επιλέξετε έναν υγραντήρα για πρώτη φορά, μην πάρετε αμέσως ένα ακριβό και τεχνολογικά πολύπλοκο μοντέλο, λέει ο Komarovsky. Δεν υπάρχει ανάγκη για νεοεισερχόμενους μια περίπτωση με έναν πίνακα ελέγχου, έναν "υπολογιστή στον υπολογιστή", μια μάζα πρόσθετων λειτουργιών. Αρχικά, απλά πρέπει να καταλάβετε πώς χρησιμοποιείται η συσκευή και τι χρειάζεται για τη συγκεκριμένη οικογένεια.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν οι ανασκοπήσεις άλλων γονέων, οι οποίες μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο στα φόρουμ των γονέων. Και το πιο σημαντικό, πρέπει να θυμόμαστε τη μαμά και τον μπαμπά, που σκέφτονταν να επιλέξουν μια τέτοια συσκευή: δεν μπορείτε να αρρωστήσετε από την ενυδατική κρέμα, μπορείτε να αρρωστήσετε από την απουσία του. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις οικογένειες που ζουν σε εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, όπου οι χειμώνες είναι έντονες και τα καλοκαίρια είναι ζεστά.

Όπου οι θερμαντήρες λειτουργούν για μισό χρόνο και μετά ενεργοποιούνται τα κλιματιστικά, ο αέρας είναι πάντα πολύ ξηρότερος, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υγρανθεί. Για να γίνει ευκολότερο από τότε να νερώνετε μια βλεννογόνο όταν το παιδί είναι άρρωστο.

Ο Δρ. Komarovsky δεν συμβουλεύει συνεχώς να διατηρεί την ενυδατική κρέμα στο σπίτι: θα πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν μειώνεται η υγρασία και γίνεται λιγότερο από το 50%.

Από όλα τα είδη των οργάνων, ο Evgeny Komarovsky συνιστά ατμό και υπερήχους. Και, για ένα βρέφος, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ποια από τις συσκευές αυτές οι γονείς θα αγοράσουν. Τα μικρά παιδιά που ήδη περπατούν και φτάνουν στο σύνολο χρειάζονται ασφαλέστερη συσκευή, για παράδειγμα, υπερήχους.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του Δρ Komarovsky, στο οποίο λέει τι να ψάξει για την αγορά ενός υγραντήρα.

Υγραντήρας για παιδιά - που είναι καλύτερο για το μωρό σας

Για να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται άνετα και όχι άρρωστα, ο αέρας στο διαμέρισμα δεν πρέπει να είναι πολύ ξηρός. Βέλτιστα όρια υγρασίας σε αυτό - από πενήντα έως εβδομήντα τοις εκατό. Και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα μικρά μέλη της οικογένειας. Ως εκ τούτου, φροντίδα γονείς θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν υγραντήρα αέρα για τα παιδιά - το οποίο είναι καλύτερα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία, και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε.

Τι θα δώσει την εμφάνιση μιας ενυδατικής κρέμας στο φυτώριο του παιδιού σας;

Όσο μικρότερη είναι η ηλικία του μωρού, τόσο πιο τρυφερό το δέρμα. Είναι εξαιρετικά ευαίσθητος στους αρνητικούς παράγοντες. Και αν ο αέρας είναι πολύ στεγνός, τότε το δέρμα των παιδιών (ειδικά των νεογέννητων) στεγνώνει επίσης, μπορεί να φλεγμονή και να ξεφλουδίζει. Σπρώξτε τα μωράκια, γιατί αυτό που ξυπνά συνεχώς κατά τη διάρκεια της νύχτας και του ύπνου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, είναι γεμάτη με αλλεργικές αντιδράσεις, συχνά κρυολογήματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιοτροπίες, κλάμα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Αλλά με μια συσκευή ικανή να δημιουργήσει ένα άνετο μικροκλίμα (υγραντήρα), η κατάσταση αλλάζει μαγικά. Ο γιος ή η κόρη αρχίζουν να κοιμούνται καλύτερα, είναι λιγότερο ασταθής και οι ψυχρές ασθένειες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να έρθουν στο νηπιαγωγείο. Το δέρμα, ακόμη και χωρίς ειδική ενυδατική κρέμα για βρέφη, δεν στεγνώνει και δεν ερεθίζει. Και η ρινική συμφόρηση εξαφανίζεται, κάτι που είναι φυσικό - τελικά, γίνεται συχνός σύντροφος του υπερβολικού αέρα του δωματίου.

Το πιο ευεργετικό αποτέλεσμα των συσκευών ενυδάτωσης το χειμώνα, όταν οι θερμές μπαταρίες με θερμαντήρες λαμβάνουν μια ρεκόρ υγρασίας. Αυτή τη στιγμή, το επίπεδό της στον αέρα μπορεί να πέσει σε είκοσι τοις εκατό - δεν είναι καθόλου καλό. Περίπου αυτό το επίπεδο υγρασίας στην έρημο. Και αυτό δεν είναι το όριο: εάν οι τοίχοι χαρτιού είναι κολλημένοι με ταπετσαρία χαρτιού ή καλύπτονται με γυψοσανίδες, τότε η υγρασία και το 10% μπορεί να πέσουν. Μετά από όλα, και τα δύο αναγραφόμενα υλικά απορροφούν την υγρασία από τον αέρα.

Και εάν η κατάσταση έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ, τότε δεν θα εξοικονομηθούν υγρά ράκη στα θερμαντικά σώματα - χρειαζόμαστε δραστικά μέτρα. Μετά από όλα, σε αυτές τις συνθήκες, η αύξηση της στάθμης υγρασίας στο βέλτιστο δεν είναι εύκολη. Θα χρειαστεί να εξατμιστούν περίπου τρία λίτρα νερού την ημέρα, με τα οποία θα αντιμετωπιστούν μόνο εξειδικευμένες οικιακές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για τους διάφορους τύπους, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Υγροποιητές υπερήχων και η χρήση τους στο νηπιαγωγείο

Αυτός ο τύπος υγραντήρα είναι ο πιο αποτελεσματικός. Η αρχή της δουλειάς τους είναι η εξάτμιση του νερού λόγω των δονητικών κινήσεων της ειδικής μεμβράνης. Βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού, προκαλεί το νερό να μετατραπεί σε ατμό, το οποίο δεν θερμαίνεται πάνω από τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτό είναι ένα συν - ψυχρός ατμός δεν μπορεί να κάψει ένα μικρό παιδί, από την περιέργεια έρχονται στη μονάδα πολύ στενά.

Και μην πιστεύετε στους ισχυρισμούς ότι το υπερηχογράφημα από αυτές τις συσκευές έχει αρνητική επίδραση στους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα. Ο υγραντήρας χρησιμοποιεί απόλυτα ασφαλείς συχνότητες. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά επιβλαβές είναι η ηλεκτροστατική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τηλεοπτικές οθόνες και οθόνες. Είναι καλύτερα να τα βγάλετε έξω από το φυτώριο - θα είναι πραγματικά χρήσιμο. Η συσκευή ενυδάτωσης, παρεμπιπτόντως, αντισταθμίζει εν μέρει αυτή την αρνητική επίδραση, μειώνοντας την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Αγοράζοντας έναν υπερηχητικό υγραντήρα, αξίζει να ξέρετε ότι είναι καλύτερο να το βάλετε κάπου ψηλότερα. Αφήστε να είναι, για παράδειγμα, ένα κομοδίνο ή ένα σταθερό ράφι. Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί εγγύηση για ταχύτερη εξάπλωση ατμού στον εναέριο χώρο. Όσον αφορά τη φροντίδα, τότε υπάρχει μια απόχρωση - η μονάδα δεν δέχεται σκληρό νερό, δίδοντας εξαιτίας της μαζί με την άσπρη επίστρωση ατμού. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο, ή να αγοράσετε μαλακτικά φυσίγγια, κάθε τρεις ή τέσσερις μήνες, ή το νερό για να συμπληρώσετε ένα ειδικό - καθαρίζονται, περάσει μέσα από τα φίλτρα.

1. Καθαρίστε, βρέξτε αέρα.
2. Δεξαμενή με νερό.

3. AG - το φυσίγγιο.
4. Ξηρός αέρας.

5. Θάλαμος εξάτμισης.
6. Μεμβράνη υπερήχων.
7. Ο ανεμιστήρας.

Όταν αξίζει να αγοράσετε έναν υγραντήρα τύπου υπερήχων:

 • Αν το δωμάτιο είναι πολύ ξηρό, και οι μπαταρίες το χειμώνα είναι πολύ ζεστό και δεν έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν. Μια ισχυρή συσκευή θα αντιμετωπίσει εύκολα αυτό το πρόβλημα και θα προσφέρει άνεση σε ένα μικρό μέλος της οικογένειας.
 • Εάν ο ύπνος του παιδιού σας είναι πολύ ευαίσθητος και από τον παραμικρό θόρυβο, μπορεί να ξυπνήσει. Ο υγραντήρας αυτού του τύπου λειτουργεί πολύ ήσυχα (απαλά γουργουρίζει και ψιθυρίζει, απελευθερώνει ατμό), δεν θα ενοχλεί κανέναν ακόμη και τη νύχτα όταν υπάρχει σιωπή γύρω.
 • Εάν το δωμάτιο του μωρού είναι αρκετά μεγάλο - η ισχύς της συσκευής υπερήχων επαρκεί για να χειριστεί τον όγκο του στερεού αέρα.
 • Αν είναι συχνά απαραίτητο να επιτευχθεί γρήγορα μια αύξηση της υγρασίας στο βέλτιστο επίπεδο.
 • Εάν υπάρχει περιοδική ανάγκη μεταφοράς της μονάδας σε άλλες εγκαταστάσεις.
 • Αν δεν είστε βάρος και δεν είναι παράλογο να αγοράσετε καθαρό νερό ή ειδικές κασέτες για να το μαλακώσετε.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο; - Συμβουλές εμπειρογνωμόνων σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας ενός υγιούς μικροκλίματος για ένα παιδί

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο; Αυτή η ερώτηση ανησυχεί κάθε φροντίδα γονέα. Το γεγονός είναι ότι τόσο η υγεία όσο και η διάθεσή μας εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων το μικροκλίμα που μας περιβάλλει, συμπεριλαμβανομένης της υγρασίας και της καθαρότητας του αέρα που αναπνέουμε, δεν είναι το τελευταίο.

Φυσικά, με προσοχή για το παιδί σας, καταρχάς αυτό το κριτήριο, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για το δωμάτιο όπου ζει το παιδί μας. Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν αυτή η συσκευή είναι πραγματικά απαραίτητη και πώς να την επιλέξετε σωστά;

Επωφεληθείτε από τον υγραντήρα αέρα

Πριν μάθετε πώς να επιλέξετε το σωστό υγραντήρα για ένα φυτώριο, πρέπει να αποφασίσετε αν το χρειάζεστε καθόλου.

Για αυτό σας προτείνουμε να απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις:

 1. Το μωρό σας συχνά κοιμάται άσχημα;
 2. Το δέρμα του κολλάει και στεγνώνει περιοδικά;
 3. Το παιδί σας κρύβεται εύκολα;
 4. Γίνεται γρήγορα κουρασμένος και συχνά απατηλός, και ιδιαίτερα το χειμώνα;
 5. Είναι το παιδί συχνά άρρωστο;

Εάν απαντήσατε θετικά σε μία από αυτές τις ερωτήσεις, χρειάζεστε πραγματικά έναν υγραντήρα αέρα και ο λόγος είναι ο ξηρός αέρας. Τώρα ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε γιατί ο ξηρός αέρας επηρεάζει τόσο άσχημα την υγεία μας.

Αν είναι δυνατόν να πούμε, ο υπερκορεσμένος αέρας «λειτουργεί» επί της αρχής ενός σφουγγαριού, δηλ. απορροφά την υγρασία από το σώμα μας - από τα μαλλιά, το δέρμα, την αναπνευστική οδό και συνεπώς μαραίνει τις βλεννώδεις μεμβράνες. Στη μύτη σχηματίζονται κρούστες, δυσκολία στην αναπνοή, επιπλέον, υπερξηρανθείσες βλεννογόνου δεν μπορεί να προστατεύσει από ιούς και βακτήρια - ως αποτέλεσμα ένα παιδί κοιμάται καλά, αυτός κουράζεται γρήγορα, συχνά άρρωστη, επειδή μειώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, κ.λπ. Αυτό αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης αλλεργικών αντιδράσεων, δεδομένου ξηρό αέρα μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης πέφτουν ελεύθερα μέσα στον αεραγωγό, διεγείροντας τους.

Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι ο ξηρός αέρας είναι:

 • μειωμένη ανοσία.
 • ξηρότητα των βλεννογόνων.
 • ρινική συμφόρηση;
 • Διαταραχή του ήρεμου ύπνου.
 • τάση προς τις αλλεργίες.
 • νευρικότητα και ιδιοτροπίες.
 • παραβίαση του θηλασμού.

Αξίζει να γνωρίζετε! Η βέλτιστη περιεκτικότητα σε υγρασία για το ανθρώπινο σώμα είναι 40-60%, ανάλογα με την εποχή.

Όλες οι πιθανές συσκευές θέρμανσης, μεταλλικά θερμαντικά σώματα, θερμά αγωγούς ξηραίνονται επιπλέον τον αέρα, ο οποίος είναι ήδη πολύ σπάνια στα συνήθη διαμερίσματα τουλάχιστον κοντά στην απαιτούμενη παράμετρο. Κατά κανόνα, το χειμώνα, σύμφωνα με τις στατιστικές, το επίπεδο υγρασίας στο σπίτι δεν υπερβαίνει το 20%, δηλ. όπως στην έρημο της Σαχάρας!

Τύποι υγραντήρων αέρα

Σε γενικές γραμμές, σίγουρα αποφασίσαμε ότι αυτή η συσκευή είναι υποχρεωτική, τώρα πρέπει να καταλάβουμε τι είδους υγραντήρα για τα παιδιά να επιλέξουν. Δεδομένου ότι οι τύποι αυτών των συσκευών είναι κάπως διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο, ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους ξεχωριστά.

1) Υγραντήρας με κρύο ατμό. Λειτουργεί με βάση την αρχή ότι ένα ειδικό ανεμιστήρα ενσωματωμένο στη συσκευή, αντλεί αέρα μέσω βρέχεται πλέγματος. Σε αυτό υπάρχουν όλα τα σωματίδια σκόνης και κάποια είδη βακτηρίων, και το δωμάτιο λαμβάνει υγροποιημένο αέρα.

 • χαμηλό κόστος.
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • τη δυνατότητα ελέγχου του βέλτιστου καθεστώτος υγροποίησης (χαμηλό, μεσαίο ή υψηλό) και, συνεπώς, το επίπεδο θορύβου,
 • επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε παιδικά δωμάτια χωρίς περιορισμούς ηλικίας.
 • λόγω του παραγόμενου κρύου ατμού, αν και πολύ μικρή, αλλά εξακολουθεί να μειώνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
 • ενυδατώνει καλά, αλλά πρακτικά δεν καθαρίζει τον αέρα.

2) Υγραντήρας με ζεστό ατμό. Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με την προηγούμενη συσκευή, η οποία περιπλέκεται μόνο από την παρουσία ενός επιπλέον θερμαντικού στοιχείου. Εδώ, το νερό, όπως και σε ένα βραστήρα, θερμαίνει και εξατμίζει το νερό, σχηματίζοντας ζεστό ατμό.

 • σχετικά χαμηλή τιμή ·
 • απουσία αντικαταστάσιμες φίλτρων (σε αντίθεση με αποσβεστήρες με ψυχρό αέρα), ο οποίος με τη σειρά του επιτρέπει να αποθηκεύσετε?
 • ταχεία υγρασία του αέρα.
 • στείρο ατμό, σκοτώνοντας μικρόβια.
 • ρεύμα θερμού αέρα, το οποίο μπορεί να καεί.
 • αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο (λόγω του θερμαντικού στοιχείου).
 • η πιθανότητα υδάτων, συνεπώς, απαιτείται συνεχής παρακολούθηση για να αποφευχθεί αυτό.

Αυτό είναι σημαντικό! Όταν επιλέγετε αυτόν τον τύπο υγραντήρα, είναι προτιμότερο να δίνετε προτίμηση στα όργανα της ενσωματωμένης υγρασίας ή υγρομέτρου για τον έλεγχο της στάθμης υγρασίας.

Αυτή η συσκευή θεωρείται από πολλούς ως βέλτιστη για τα παιδιά που συχνά νοσούν με αναπνευστικές ασθένειες, επειδή με έναν ζεστό υγραντήρα ατμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συσκευή εισπνοής.

Επιπλέον, πολλά μοντέλα επιτρέπουν τη χρήση των αρωματικών ελαίων, ως εκ τούτου, το μωρό θα εισπνεύσει όχι μόνο καθαρά, αλλά και υγιεινό αέρα.

3) Ο υπερηχητικός υγραντήρας είναι ο πιο δημοφιλής σήμερα. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται σε υπερηχητικές δονήσεις, οι οποίες "σπάσουν" τις σταγόνες νερού σε κατάσταση ομίχλης ή νέφους και το μίγμα αυτό τροφοδοτείται στο δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρα.

 • σχεδόν αθόρυβη λειτουργία.
 • ταχεία υγρασία του αέρα.
 • δυνατότητα διατήρησης ενός προκαθορισμένου επιπέδου υγρασίας,
 • εξοπλισμός με πρόσθετες λειτουργίες, για παράδειγμα, αυτόματος έλεγχος (συμπεριλαμβανομένης της διακοπής λειτουργίας), αισθητήρας αλλαγής φίλτρου, ρυθμιστής έντασης εξατμιστή κ.λπ.
 • Διαθεσιμότητα οθόνης LCD και τηλεχειριστηρίου.
 • υψηλό κόστος.
 • αντενδείκνυται στη χρήση παιδιών σε χώρους ηλικίας κάτω των 4 ετών (λόγω της ιδιομορφίας της δομής των πνευμόνων ενός πολύ μικρού παιδιού) ·
 • μη ακριβά αντικαθιστάμενα φίλτρα.
 • την εναπόθεση λευκών επιστρώσεων σε έπιπλα, εξοπλισμό κλπ. (με την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιείται ακατέργαστο νερό).

4) Υγραντήρας με ιονιστή. Μπορεί να είναι ένα όργανο με ψυχρό και ζεστό ατμό και υπερήχους, η μόνη διαφορά είναι ότι (ακόμη και όχι πολύ ακριβά δείγματα) είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με τη λειτουργία ιονισμού.

Έχει ήδη αποδειχθεί ότι τα περισσότερα από τα μακρά συκώτια στον πλανήτη μας είναι κάτοικοι των βουνών. Ξέρεις γιατί; Τέτοια "θαύματα" δημιουργούν καθαρό αέρα του βουνού, κορεσμένα με αρνητικά ιόντα, χρήσιμα για την ανθρώπινη υγεία.

Κατά συνέπεια, με τη βοήθεια μιας τέτοιας συσκευής, ο αέρας στο δωμάτιο όχι μόνο θα υγραίνεται, αλλά και θα ιονισθεί, δηλ. το αποτέλεσμα θα δημιουργηθεί ως "μετά τη βροχή". Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά.

5) Ένας υγραντήρας, το λεγόμενο "πλύσιμο αέρα" είναι η απάντηση για τους γονείς στην ερώτηση, πώς να επιλέξετε έναν ποιοτικό υγραντήρα για παιδιά, καθώς αυτή η συσκευή μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση και να την ενυδατώσει.

Η αρχή της λειτουργίας είναι η εξής: ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα και τον περνάει μέσα από τους δίσκους που βρίσκονται μέσα. Οι τελευταίες τοποθετούνται σε ειδικό τύμπανο, το κάτω μέρος του οποίου είναι βυθισμένο σε δοχείο νερού. Ο αέρας περνάει ανάμεσα σε υγρούς δίσκους, πάνω στους οποίους συγκρατούνται σκόνη, μικρόβια και όλα τα δυσμενή σωματίδια και βγαίνουν ενυδατωμένα, φρέσκα και καθαρά.

 • πολυλειτουργικότητα (καθαρισμός, υγρασία και ιονισμός) και υψηλή απόδοση (εκατοντάδες φορές υψηλότερη από έναν απλό υγραντήρα).
 • υψηλής ποιότητας καθαριστικές λειτουργίες (αυτή είναι η μόνη συσκευή που μπορεί να καθαρίσει τον αέρα ποιοτικά σε περιοχές με υψηλό βαθμό ρύπανσης).
 • πολύ υψηλό κόστος.
 • μεγάλες διαστάσεις.
 • την ανάγκη για συχνές αλλαγές νερού.
 • πρόσθετες δαπάνες για κασέτες αντικατάστασης.

6) Το κλιματικό συγκρότημα είναι, θα μπορούσε κανείς να πει, μια ιδανική συσκευή. Το γεγονός είναι ότι αυτή η συσκευή είναι ένας πολυλειτουργικός εξοπλισμός που συνδυάζει τις λειτουργίες του ανεμιστήρα, του ψυγείου, του θερμαντήρα, του υγραντήρα, του καθαριστή και του ιονιστή.

Ορισμένοι τρόποι λειτουργίας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι σε μια συγκεκριμένη στιγμή, ρυθμίζονται μέσω ηλεκτρονικού ελέγχου. κύρια διαφορά του από τον υγραντήρα αέρα ή το πλύσιμο - χρήση μέγιστη τεχνολογίες επεξεργασίας της ροής του αέρα, και ως εκ τούτου, ο κατάλογος των ρύπων, από την οποία παραδίδει το δωμάτιο των παιδιών είναι μεγάλη: είναι η σκόνη, σχεδόν όλα τα πιθανά αλλεργιογόνα, οσμές, χημικά, αέρια, νέφος, κ.λπ..

Για να το πούμε απλά, το κλιματικό συγκρότημα είναι ο ίδιος παραδοσιακός υγραντήρας (λειτουργεί λόγω φυσικής εξάτμισης), εξοπλισμένος μόνο με πρόσθετα πολυάριθμα φίλτρα και λειτουργίες για τον καθαρισμό του αέρα.

 • υγρασία και πλήρης καθαρισμός πρακτικά από όλους τους πιθανούς επικίνδυνους ρύπους σε μία συσκευή.
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • απλή και βολική εξυπηρέτηση.
 • παρουσία πολλών χρήσιμων τρόπων λειτουργίας.
 • όλα τα πλεονεκτήματα των συνήθων υγροποιητών.

Ένα τέτοιο σύστημα, οι γιατροί συνιστάται να αγοράσει στο νηπιαγωγείο, αν το παιδί έχει παθήσεις όπως το άσθμα, σοβαρές αλλεργίες, και κάθε καρδιαγγειακή νόσο, καθώς και εκείνες τις οικογένειες των οποίων σπίτι βρίσκεται σε μια βιομηχανική περιοχή, ή αν τα παράθυρα που βρίσκεται σε ένα πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο.

Τι να ψάξετε όταν επιλέγετε μια συσκευή

Πώς να επιλέξετε έναν καλό υγραντήρα αέρα για έναν φυτώριο; Είναι σίγουρα αδύνατο να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση. Κάθε μια από αυτές τις επιλογές είναι άξια προσοχής, έχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, αλλά και ορισμένα μειονεκτήματα.

Ως εκ τούτου, η επιλογή πρέπει να βασίζεται στην ατομικότητα της συγκεκριμένης περίπτωσης. Εάν το δωμάτιο είναι ακριβώς ξηρό αέρα, τότε μπορείτε να δώσετε προτίμηση στη συνήθη ενυδατική κρέμα. Εάν το παιδί είναι άρρωστο με σοβαρή ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος, συνιστάται να ξοδέψετε χρήματα για το πλύσιμο του αέρα ή το κλιματικό σύστημα.

Ένας σημαντικός παράγοντας κατά την αγορά αυτής της συσκευής είναι η οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας. Αλλά ανεξάρτητα από το είδος που προτιμάτε, οι βασικές συμβουλές για την επιλογή της συσκευής είναι οι ίδιες.

Έτσι, τι πρέπει να εξετάσετε:

 1. Όγκος δωματίου και απόδοση συσκευής. Συχνά ο κατασκευαστής δηλώνει την ποσότητα ροής αέρα που διέρχεται από το φίλτρο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα που σε μια ώρα "χάνει" αυτό μέσα από τον εαυτό του τουλάχιστον 2 φορές. Για να υπολογίσετε την ένταση του δωματίου, όπου θα χρησιμοποιηθεί η συσκευή, θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή κατά το ύψος των οροφών.
 2. Όγκος της δεξαμενής νερού. Είναι σαφές ότι αυτή η παράμετρος επηρεάζει τη διάρκεια της συσκευής. Για απρόσκοπτη λειτουργία όλη τη νύχτα, αρκεί συνήθως 4-5 λίτρα.
 3. Κατανάλωση νερού. Τα περισσότερα μοντέλα αυτής της τεχνολογίας εξατμίζουν 8-12 λίτρα νερού ανά ημέρα, γεγονός που αρκεί για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.
 4. Λειτουργίες και αυτοματοποίηση. Είναι πολύ βολικό να χρησιμοποιείτε τη συσκευή που είναι εξοπλισμένη με τη λειτουργία της αυτόματης συντήρησης της ρυθμισμένης στάθμης υγρασίας, η οποία επιτρέπει να μην ανησυχείτε για το νερό και να αποφεύγετε τη χειροκίνητη εναλλαγή. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ένας χρονοδιακόπτης που ανάβει τη συσκευή σε καθορισμένο χρόνο ή, αντίθετα, απενεργοποιείται μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
 5. Επίπεδο θορύβου - μια υποχρεωτική παράμετρος για τον υγραντήρα, ο οποίος θα παραμείνει στο δωμάτιο των παιδιών. Φυσικά, τόσο χαμηλότερο είναι, τόσο το καλύτερο, έτσι ορισμένες μάρκες έχουν έναν τρόπο "ύπνου".
 6. Αντικαθιστώντα φίλτρα. Συνιστάται αμέσως να μάθετε ποιοι από αυτούς καθαρίζονται, πόσο συχνά πρέπει να αλλάξουν και πού μπορούν να αγοραστούν.

Τώρα που ξέρετε πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για τα δωμάτια των παιδιών, δεν μένει παρά να προσθέσω ότι, και γι 'αυτό είναι προφανές ότι αυτή η συσκευή δεν είναι παιχνίδι και δεν είναι απλώς άλλο ένα στοιχείο του ντεκόρ, και οικιακές συσκευές, έχει ευεργετικά αποτελέσματα για το μικροκλίμα στο σπίτι, έτσι ώστε η πρώτη Η επιλογή με τη σειρά της θα πρέπει να καθοδηγείται από την αξιοπιστία και την αποδοτικότητά της.

Κανόνες για την επιλογή ενός υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο

Αντιμετωπίζοντας την ανάγκη αύξησης της υγρασίας στο δωμάτιο των παιδιών, οι γονείς αναρωτιούνται για τους κανόνες επιλογής αυτού του προϊόντος. Η δημιουργία ενός ευνοϊκού μικροκλίματος πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη, καθώς αυτό επηρεάζει την υγεία και την ευημερία του μωρού. Τα μικρά παιδιά περνούν πολύ χρόνο στο δωμάτιό τους, οπότε ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται και να υγραίνεται περιοδικά.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα κλιματικής τεχνολογίας, το οποίο αλλάζει τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο. Τα πλεονεκτήματα των υγροποιητών χώρου και οι κανόνες επιλογής τους θα περιγραφούν λεπτομερώς παρακάτω.

Χρήσιμες ιδιότητες του υγραντήρα

Αυτού του είδους οι συσκευές για τη δημιουργία μικροκλίματος είναι πολύ δημοφιλείς, γεγονός που οφείλεται στα πλεονεκτήματα αυτών των συσκευών. Για να καταλάβετε εάν χρειάζεστε μια ενυδατική κρέμα για τον αέρα του παιδιού σας, μπορείτε να απαντήσετε σε τέτοιες ερωτήσεις:

 • Ποια είναι η κατάσταση του δέρματος του μωρού; Υπάρχουν ενδείξεις ξηρότητας και ξεφλούδισμα;
 • Πόσο συχνά αρρωσταίνει το μωρό;
 • Το παιδί κοιμάται καλά το βράδυ;
 • Είναι εύκολο για ένα παιδί να υποκύψει στην υποθερμία;
 • Πόσο συχνά κουράζεται το μικρό παιδί;

Αν βρεθούν μία ή περισσότερες θετικές απαντήσεις, τότε οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν να αγοράσουν μια συσκευή για τον ύγρανση του εσωτερικού αέρα. Ο ξηρός αέρας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στο σώμα. Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να απορροφά την υγρασία από το δέρμα, τα μαλλιά, τους βλεννογόνους και την αναπνευστική οδό. Ο αποξεσμένος βλεννογόνος δεν είναι ικανός να αποτελεί εμπόδιο στα παθογόνα μολυσματικών ασθενειών.

Εκτός αυτού, ξηρός αέρας προκαλεί το σχηματισμό κρούστας στη μύτη, με αποτέλεσμα το παιδί να παρεμποδίζεται ρινική αναπνοή, διαταραχές ύπνου και της μνήμης. Με τη συνεχή εισπνοή του ξηρού αέρα, το μωρό κινδυνεύει να αναπτύξει αλλεργικές παθήσεις.

 • μόνιμη ρινική συμφόρηση.
 • διαταραχή του ύπνου, εξασθένιση της μνήμης, μειωμένη ψυχική απόδοση.
 • προβλήματα με το θηλασμό.
 • αυξημένη νευρικότητα, συχνές διαθέσεις και μειωμένη όρεξη.
 • αυξημένο κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων στη σκόνη οικιακής χρήσης.

Για την κανονική λειτουργία ενός ενήλικα και παιδικού οργανισμού, η υγρασία του δωματίου πρέπει να είναι από 40 έως 60%. Αυτή η μεταβλητότητα οφείλεται στο κλίμα και τις εποχές.

Η μείωση της υγρασίας του αέρα χώρου μπορεί να προκληθεί από εργασίες θέρμανσης, καλοριφέρ και άλλες συσκευές θέρμανσης. Κατά τη χειμερινή περίοδο, το ποσοστό υγρασίας στα περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια δεν υπερβαίνει το 25-30%, που αντιστοιχεί σε συνθήκες ερήμου.

Ποιοι είναι οι υγραντήρες

Έχοντας πείσει για την ανάγκη αγοράς αυτής της συσκευής, συνιστάται να γνωρίσετε τις ποικιλίες και τα χαρακτηριστικά της. Αυτές οι συσκευές ταξινομούνται σύμφωνα με τον μηχανισμό υγρασίας του αέρα.

Υγραντήρες με παροχή ψυχρού ατμού

Η αρχή της λειτουργίας αυτών των οργάνων είναι η λειτουργία του αέρα μέσα από ένα βρεγμένο πλέγμα. Η ροή αέρα εξαναγκάζεται από έναν ειδικό ανεμιστήρα. Το υγρό πλέγμα χρησιμεύει ως φίλτρο που συλλέγει σωματίδια σκόνης και βακτηρίων που επιπλέουν στον αέρα. Χάρη σε αυτή τη συσκευή, καθαρισμένος και υγρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • χαμηλό κόστος.
 • επιτρέπεται να χρησιμοποιείται σε παιδικά δωμάτια, ανεξάρτητα από την ηλικία του μωρού.
 • τη δυνατότητα μεμονωμένης επιλογής υγρασίας.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • χαμηλό βαθμό καθαρισμού του αέρα.
 • μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο λόγω της παροχής ψυχρού ατμού.

Υγραντήρες με παροχή θερμού ατμού

Ο μηχανισμός λειτουργίας αυτών των συσκευών έχει πολλά κοινά με τους προηγούμενους υγραντήρες. Η μόνη διαφορά είναι ότι ζεστός υγρός αέρας (ατμός) τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Τα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου ενυδατικής κρέμας περιλαμβάνουν:

 • χαμηλή κατηγορία τιμών.
 • την ταχύτητα του αποτελέσματος.
 • απολυμανθείσα παροχή ατμού ·
 • δεν χρειάζεται αντικατάσταση των φίλτρων καθαρισμού.

Μαζί με τα πλεονεκτήματα υπάρχουν τέτοια ελαττώματα της συσκευής:

 • Ένας υψηλός κίνδυνος να καεί όταν εκτίθεται σε ένα ζεστό πίδακα ατμού.
 • η πιθανότητα υπερβολικής υγρασίας του αέρα του δωματίου.
 • αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα στην αίθουσα λόγω της παροχής θερμού ατμού.

Η συσκευή που τροφοδοτεί ζεστό αέρα είναι κατάλληλη για βρέφη, που συχνά αντιμετωπίζουν ασθένειες του αναπνευστικού συστήματος. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτών των συσκευών είναι η δυνατότητα προσθήκης αιθέριων ελαίων στον εξατμιστή.

Υπερηχητικές συσκευές

Αυτό το μοντέλο του υγραντήρα αέρα είναι πιο δημοφιλές. Ο μηχανισμός δράσης αυτών των συσκευών είναι η σύνθλιψη σταγονιδίων νερού μέσω υπερηχητικών κραδασμών, ακολουθούμενη από ψεκασμό στον περιβάλλοντα χώρο. Τα μοντέλα υπερήχων έχουν τέτοια πλεονεκτήματα:

 • γρήγορη άφιξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
 • λειτουργία για τη διατήρηση της απαιτούμενης υγρασίας.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • ενσωματωμένη λειτουργία αυτόματης διαχείρισης, τηλεχειριστήριο και οθόνη LCD.

Τα μειονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν:

 • αδυναμία χρήσης σε παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών.
 • υψηλή κατηγορία τιμών.
 • την ανάγκη αντικατάστασης συνεχώς δαπανηρών φίλτρων.
 • την εμφάνιση μιας λευκής επιδρομής σε αντικείμενα καθημερινής ζωής.

Ιονίζοντες υγραντήρες

Η υγρασία του αέρα μέσω αυτής της κατηγορίας συσκευών πραγματοποιείται με ζεστό και κρύο ατμό. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των συσκευών είναι η λειτουργία του ιονισμού των ρευμάτων αέρα. Η παρουσία αρνητικά φορτισμένων ιόντων στον αέρα έχει ευεργετική επίδραση στο σώμα του παιδιού. Όταν χρησιμοποιείτε ιονιστικούς υγραντήρες, ο αέρας του δωματίου αποδίδεται με την επίδραση του "μετά τη βροχή".

Κλιματικές εγκαταστάσεις

Αυτό το είδος κλιματικής τεχνολογίας έχει ένα καθολικό σύνολο λειτουργιών. Με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού μπορείτε να επιτύχετε την επίδραση της υγρασίας, της θέρμανσης, του εξαερισμού, του ιονισμού και του καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική για παιδικό δωμάτιο, καθώς το μωρό μπορεί να εισπνεύσει καθαρό, απολυμαντικό και υγρό αέρα.

Τα πλεονεκτήματα του κλιματιστικού είναι:

 • ευκολία χρήσης.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος κατά τη λειτουργία.
 • καθαρισμός του αέρα από όλους τους τύπους ρύπων ·
 • μια ποικιλία λειτουργιών.

Το μόνο μειονέκτημα του εξοπλισμού είναι το υψηλό του κόστος σε σύγκριση με άλλους τύπους υγραντήρων.

Εάν το παιδί έχει διαγνωστεί από τέτοιες ασθένειες όπως οι αλλεργίες, το βρογχικό άσθμα, καθώς και οι καρδιαγγειακές παθολογίες, οι γονείς θα πρέπει να τοποθετήσουν μια κλιματική συσκευή στο δωμάτιο των παιδιών. Το ίδιο ισχύει για οικογένειες που ζουν σε περιοχές με δυσμενείς κλιματικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τι πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά

Κατά την επιλογή ενός κλιματικού εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να δώσουμε προσοχή σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • Η παραγωγικότητα της συσκευής και η περιοχή των κατοικιών. Εάν η ένδειξη στο προϊόν υποδεικνύει μόνο την ένταση της ροής αέρα, τότε θα πρέπει να σταματήσετε την επιλογή στους υγραντήρες με τη μέγιστη χωρητικότητα.
 • Το επίπεδο ροής του νερού. Τα δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων μπορούν να εξατμιστούν από 7 έως 12 λίτρα νερού ανά ημέρα. Αυτό το ποσό είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα με τον ξηρό αέρα.
 • Ο όγκος του δοχείου για το υγρό. Προκειμένου η συσκευή να λειτουργεί όλη τη νύχτα, ο όγκος του δοχείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 λίτρα.
 • Το επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία των μηχανημάτων. Αυτή η παράμετρος είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επιλέγετε μια τεχνική για ένα παιδικό δωμάτιο, αφού τα παιδιά είναι ευαίσθητα σε εξωτερικούς ήχους. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο θορύβου, τόσο ισχυρότερο είναι ο ύπνος του παιδιού.
 • Παρουσία λειτουργιών του αυτοματισμού. Αν η συσκευή είναι σε θέση να λειτουργήσει σε αυτόματο τρόπο, θα αποφευχθεί υπερβολική υγρασία του αέρα δωματίου.
 • Η παρουσία αντικαταστάσιμων φίλτρων. Εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με εναλλάξιμα φίλτρα, θα επιτρέψει την παρακολούθηση του βαθμού μόλυνσης της συσκευής. Η περίσσεια σκόνης επιδεινώνει τη λειτουργία των υγραντήρων.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω αποχρώσεις, οι γονείς θα είναι σε θέση να επιλέξουν με ακρίβεια τη σωστή επιλογή για έναν υγραντήρα χώρου για το δωμάτιο των παιδιών. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτή η τεχνική απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή και φροντίδα. Μόνο κάτω από αυτή την προϋπόθεση θα εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τι είδους υγραντήρα είναι καλύτερο για τα παιδιά: επιλέξτε ικανοποιητικά

Η παρουσία ενός υγραντήρα σε ένα διαμέρισμα σήμερα δεν προκαλεί έκπληξη. Αυτή η συσκευή καλύπτει τέλεια τον ξηρό αέρα, ειδικά κατά την ενεργό εργασία των συσκευών θέρμανσης. Η παρουσία της συσκευής σας επιτρέπει να διατηρείτε την καλή υγεία και να προστατεύετε την υγεία σας από πολλά προβλήματα.

Ο υγραντήρας κρατά το παιδί καλά και προστατεύει την υγεία του

Ένα ξεχωριστό ζήτημα είναι ο υγραντήρας αέρα για παιδιά. Το παιδί πρέπει να δημιουργήσει ειδικές συνθήκες, καθώς το σώμα του είναι πιο απαιτητικό για πολλούς παράγοντες στο μικροκλίμα του διαμερίσματος, είναι ευάλωτο και είναι επιρρεπές σε πολλές απειλές. Επομένως, πριν αποφασίσετε για μια αγορά, αξίζει να μάθετε όλες τις βασικές ερωτήσεις.

Συσκευές συσκευών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών για υγρασία του αέρα:

Ο υγραντήρας υπερήχων αποτελείται από τις ακόλουθες δομικές λεπτομέρειες:

 • Δεξαμενή νερού.
 • Φυσίγγιο φίλτρου
 • Ένας σωλήνας θέρμανσης για το πέρασμα του υγρού.
 • Ένας ανεμιστήρας χαμηλής ισχύος.
 • Υπερηχητική μεμβράνη.
 • Θάλαμος ατμοποίησης.
 • Η υπεριώδης λάμπα.
 • Ο ψεκαστήρας.

Η συσκευή του υγραντήρα υπερήχων

Τα μοντέλα ατμού έχουν μια απλούστερη συσκευή:

 • Ικανότητα για υγρό.
 • Δίσκος νερού.
 • Στοιχείο θέρμανσης.
 • Δεξαμενή ανάκτησης ατμού.
 • Αρωματικό λουτρό.

Ατμοσυστήματος ατμού

Ένα συμβατικό αποσμητικό χώρου με λειτουργία υγρασίας στη συσκευή του περιέχει τις ακόλουθες βασικές λεπτομέρειες:

 • Το σώμα με την άνω οπή εισαγωγής αέρα και μερικά ανοίγματα που καθορίζουν την κατεύθυνση της εξόδου φρέσκου οξυγόνου, τα οποία συνήθως βρίσκονται στα πλευρικά τοιχώματα του περιβλήματος. Οι οπές εισόδου και εξόδου κατασκευάζονται υπό μορφή σχάρων.
 • Ο ανεμιστήρας.
 • Ενυδατικοί δίσκοι.
 • Ικανότητα για υγρό.

Αρχή λειτουργίας του υπερηχητικού υγραντήρα

Για τον ιονισμό και την οζονίωση, στις συσκευές εγκαθίστανται πρόσθετα στοιχεία (παροχή συνεχούς ρεύματος για τον σχηματισμό όζοντος, εξοπλισμός ηλεκτροδίων για ιονισμό οξυγόνου).

Αρχή λειτουργίας

Τα πρώτα μοντέλα υγραντήρων δούλευαν με φυσικό αέριο με ένα συμβατικό ανεμιστήρα μέσω φίλτρου που έχει σταθερή υγρασία λόγω ειδικής δεξαμενής νερού.

Τέτοιες συσκευές του κλασσικού τύπου είχαν πολλά πλεονεκτήματα: χαμηλό επίπεδο θορύβου, ασφάλεια, φθηνότητα, ασήμαντη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Η απλότητα της συσκευής δημιούργησε μια σειρά μειονεκτημάτων: έλλειψη λειτουργίας καθαρισμού και φιλτραρίσματος, αδυναμία προσαρμογής, ταχεία μόλυνση των φίλτρων ενυδάτωσης.

Τα μοντέλα ατμού αυξάνουν την υγρασία του περιβάλλοντος αέρα λόγω του βρασμού του νερού και του σχηματισμού ατμού. Η ατμοπαραγωγή της ατμόσφαιρας στο δωμάτιο επιτρέπει όχι μόνο την αύξηση της περιεκτικότητας σε νερό στον αέρα αλλά και την αποστείρωση με θερμική επεξεργασία. Το όργανο είναι εξοπλισμένο με ένα υγρόμετρο (συσκευή μέτρησης της στάθμης υγρασίας). Όταν η στάθμη του υγρού φτάσει σε κάποιο επίπεδο, η συσκευή σβήνει αυτόματα.

Πλεονεκτήματα της συσκευής ατμού:

 • Υψηλό ποσοστό υγρασίας χώρου.
 • Παρουσία ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας.
 • Η απουσία φίλτρων μειώνει το κόστος συντήρησης.
 • Πρόσθετα χαρακτηριστικά: Χρήση ως αποτελεσματική συσκευή εισπνοής.

Μειονεκτήματα υγραντήρα ατμού:

 • Κλιμάκωση στα στοιχεία της συσκευής.
 • Στο έπιπλο εγκαθίσταται μια πλάκα που περιέχει στοιχεία αλατιού.
 • Υψηλό επίπεδο θορύβου.
 • Σημαντική κατανάλωση ενέργειας.
 • Πιθανότητα λήψης εγκαυμάτων σε ανακριβή θεραπεία.

Σήμερα, πιο κοινά μοντέλα είναι οι υγραντήρες υπερήχων. Τα πλεονεκτήματα της συσκευής περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 1. Ασφάλεια.
 2. Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 3. Χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 4. "Fine", λεπτομερής προσαρμογή των παραμέτρων υγρασίας.

Ο υπερηχητικός υγραντήρας για ένα παιδί έχει υψηλό κόστος

Τα μειονεκτήματα της συσκευής υπερήχων περιλαμβάνουν: την ανάγκη για συχνή αντικατάσταση των φίλτρων φίλτρου, ένα σημαντικό κόστος της συσκευής. Οι συσκευές αυτού του είδους συνήθως συμπληρώνονται με τις λειτουργίες καθαρισμού και απολύμανσης.

Σε όλους τους τύπους υγραντήρων μπορεί να υπάρχει μια πρόσθετη λειτουργία καθαρισμού του αέρα. Ο καθαρισμός γίνεται με την εγκατάσταση διαφορετικών κασετών φίλτρων στο μοντέλο. Ο ενσωματωμένος καθαριστής αέρα μπορεί να έχει διάφορα επίπεδα φιλτραρίσματος.

Η απολύμανση με υπεριώδη ακτινοβολία χρησιμοποιείται συχνά για απολύμανση. Επιτρέπουν την καταστροφή βακτηριδίων και μικροοργανισμών. Όταν χρησιμοποιείτε τέτοιες συσκευές, αξίζει να θυμάστε ότι ο καθαρισμός με υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να γίνει μόνο όταν δεν υπάρχουν άτομα στο δωμάτιο. Αυτός ο κανόνας παρατηρείται ιδιαίτερα αυστηρά όταν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα στα δωμάτια των παιδιών.

Ορισμένα ποιοτικά μοντέλα εκδίδονται με λειτουργικό ιονισμό και οζονισμό αέρα. Το Ionizer θα επιτρέψει να κορεστεί ο χώρος με αρνητικά φορτισμένα ιόντα - ανιόντα. Βυθίζουν τον αέρα με οξυγόνο, δημιουργούν συνθήκες για την ταχεία καθίζηση της σκόνης και άλλων σωματιδίων. Επιπλέον, ο ιονιστής χρησιμεύει ως πρόσθετο μέσο απολύμανσης.

Οζονιστής λόγω της ηλεκτρικής εκκένωσης μιας μεγάλης δύναμης διασπά τα άτομα οξυγόνου, τα οποία συνδυάζονται σε μόρια όζοντος. Σε μικρές συγκεντρώσεις, το όζον είναι πολύ αποτελεσματικό στην καταστροφή βακτηρίων και μικροοργανισμών. Κατά τη διεξαγωγή ιονισμού και οζονισμού, οι άνθρωποι πρέπει να απουσιάζουν από το δωμάτιο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα παιδιά πρέπει να γίνονται δεκτά μόνο μετά από 20-30 λεπτά.

Γιατί χρειάζεται μια ενυδατική κρέμα στο δωμάτιο των παιδιών

Γιατί χρειάζομαι έναν υγραντήρα στο δωμάτιο των παιδιών; Είναι γνωστό ότι το παιδί είναι πιο ευάλωτο και ευαίσθητο σε εξωτερικές επιδράσεις διαφορετικής φύσης.

Ο αναδυόμενος και αναπτυσσόμενος οργανισμός απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες του μικροκλίματος στο παιδικό δωμάτιο. Η θερμοκρασία, η υγρασία, το επίπεδο παρουσίας σκόνης - όλες αυτές οι παράμετροι πρέπει να μειωθούν στις βέλτιστες παραμέτρους που βασίζονται στα χαρακτηριστικά του σώματος του μωρού.

Αρνητικοί παράγοντες του μικροκλίματος στην αίθουσα που επηρεάζουν την υγεία και την ευημερία ενός ατόμου:

 • Υψηλή θερμοκρασία στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
 • Cool ατμόσφαιρα το χειμώνα.
 • Υπερβολικά υψηλή θερμοκρασία το χειμώνα από τις συσκευές θέρμανσης.
 • Σχέδια από τον αερισμό.
 • Χαμηλή υγρασία από θερμαντήρες.

Το βέλτιστο μικροκλιματικό καθεστώς σε έναν χώρο όπου τα παιδιά περνούν το χρόνο τους είναι η κατάσταση του αέρα με θερμοκρασία 20-22 βαθμούς πάνω από το μηδέν και υγρασία 50-60%.

Το οξυγόνο πρέπει να καθαρίζεται από σκόνη μέσω συνεχών υγρών καθαρισμών.

Εάν η κατάσταση με τη θερμοκρασία και την καθαρότητα του αέρα μπορεί εύκολα να ρυθμιστεί με τη βοήθεια ενός κλιματιστικού, η υγρασία μπορεί εύκολα να φέρει τον υγραντήρα πίσω στο φυσιολογικό. Αλλά όταν επιλέγετε μια συσκευή, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συσκευή θα σχεδιαστεί για παιδιά, οπότε θα πρέπει να έχει κάποια ειδικά χαρακτηριστικά.

Γιατί χρειαζόμαστε μια συσκευή ενυδάτωσης για τα παιδιά; Ποια σημεία μπορεί να υποδηλώνουν ότι το παιδί πρέπει να βελτιώσει το μικροκλίμα στο δωμάτιο:

Κακή όρεξη στο παιδί - ένα από τα κύρια σημάδια της ανάγκης να αλλάξει το μικροκλίμα στο δωμάτιο

 • Κακός ύπνος, πολύς χρόνος, απαραίτητος για να κοιμηθείς.
 • Συχνές κρυολογήματα, λοιμώξεις.
 • Εμφάνιση και ανάπτυξη αλλεργικών αντιδράσεων.
 • Η γενική μείωση της ανοσίας.
 • Προβλήματα με την όρεξη.
 • Βλάπτει το δέρμα, νιφάδες και γίνεται αφύσικο χρώμα (ερυθρότητα, χλωμό).
 • Αδικαιολόγητη ρινική συμφόρηση ή βήχας.

Η παραβίαση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη επικίνδυνων χρόνιων παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα, βρογχίτιδα), του δέρματος και άλλων συστημάτων του σώματος. Η παρουσία μιας συσκευής ενυδάτωσης μπορεί γρήγορα να λύσει όλα τα προαναφερθέντα προβλήματα με την υγεία του μωρού.

Συστάσεις

Από όλους τους τύπους moisturizers, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε συσκευές υπερήχων στο παιδικό δωμάτιο. Κατά προτίμηση, είναι εξοπλισμένα με συμπληρωματικά μέσα θεραπείας (υπεριώδους φωτός, φίλτρα με ιόντα αργύρου και t. D.) Άριστη κατάλληλο πολυλειτουργικό σύμπλοκα με λειτουργία ύγρανσης. Η βασική απαίτηση για μια ενυδατική κρέμα στο φυτώριο είναι η ασφάλεια.

Για μικρά παιδιά δεν συνιστάται η χρήση μοντέλων ατμού, καθώς το παιδί μπορεί να καεί. Είναι καλό ότι μια τέτοια συσκευή πρέπει να εγκατασταθεί σε ένα μέρος που δεν είναι προσβάσιμο στο παιδί (τοποθέτηση σε τοίχο, τοποθέτηση σε υψηλό ράφι). Η διαθεσιμότητα πρέπει να είναι περιορισμένη για όλους τους τύπους συσκευών, οπότε είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια συσκευή που διαθέτει τοποθέτηση σε τοίχο.

Η συσκευή πρέπει να είναι σιωπηρή κατά τη λειτουργία ή να έχει χαμηλό αριθμό θορύβου. Οι τεχνικές παράμετροι της συσκευής πρέπει να αντιστοιχούν στο μέγεθος του χώρου στον οποίο προορίζεται να χρησιμοποιηθεί. Ο όγκος του υγρού πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 λίτρα.

Η συσκευή υπερήχων είναι κατάλληλη στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • Για ένα δωμάτιο στο οποίο τοποθετούνται μπαταρίες χωρίς δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας τους. Η υψηλή απόδοση και η ισχύς της συσκευής υπερήχων θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό μικροκλίμα με την ικανότητα να ρυθμίζει γρήγορα το καθεστώς υγρασίας.
 • Εάν το δωμάτιο των παιδιών έχει μεγάλη έκταση, η ισχύς της συσκευής θα καλύψει ολόκληρο τον χώρο.
 • Εάν το παιδί είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικό θόρυβο, μια τέτοια συσκευή είναι κατάλληλη.
 • Όταν υπάρχει ανάγκη γρήγορης και γρήγορης αλλαγής της υγρασίας στο δωμάτιο.
 • Η συμπαγής και η κινητικότητα καθιστούν εύκολη τη χρήση της συσκευής σε όλους τους χώρους.

Όταν επιλέγετε έναν υπερηχητικό υγραντήρα, πρέπει να δώσετε προσοχή σε πολλά χαρακτηριστικά

Ποιες είναι οι παράμετροι ενός υπερηχητικού φίλτρου αέρα με υγρασία που αξίζει να προσέξουμε κατά την επιλογή του βέλτιστου μοντέλου;

 1. Περιοχή κάλυψης. Τα συμβατικά μοντέλα μπορούν να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια τις εγκαταστάσεις σε 20-30 τετραγωνικά μέτρα. m.
 2. Το επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος.
 3. Όγκος δοχείου για υγρό.
 4. Φίλτρο νερού παρουσίας.
 5. Πρόσθετη λειτουργικότητα (ιονισμός, οζονίωση).
 6. Κατανάλωση νερού. Τα πιο αποτελεσματικά μοντέλα καταναλώνουν 250 έως 400 ml υγρού ανά ώρα.
 7. Παρουσία υγροστάτη.
 8. Δυνατότητα ρύθμισης της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.
 9. Ο αριθμός των λειτουργιών, η μεταβλητότητα των ρυθμίσεων.
 10. Δείκτης της ποσότητας νερού.
 11. Παραλλαγές χρησιμοποιημένου νερού (απεσταγμένο, απομεταλλωμένο, βρασμένο, φιλτραρισμένο, κ.λπ.).
 12. Επίπεδο θορύβου.

Ο υγραντήρας με λειτουργίες ιονισμού και οζονισμού πρέπει να χρησιμοποιείται πολύ προσεκτικά, τα παιδιά δεν θα πρέπει να τους επιτρέπεται. Ιδιαίτερα αφορά καταστάσεις όταν εργάζονται.

Ο ιονισμός και οζονισμός σε περίπτωση υπερβολικής χρήσης μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο παιδικό δωμάτιο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε αυτό το λειτουργικό με περιορισμένο τρόπο.

Ένας κανονικός υγραντήρας εξοπλισμένος με ανεμιστήρα στον παιδικό σταθμό θα είναι κατάλληλος στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 1. Χρειαζόμαστε μια φθηνή και αξιόπιστη συσκευή.
 2. Μικρό μέγεθος του δωματίου.
 3. Η ανάγκη ρύθμισης της υγρασίας σε μικρές ποσότητες.
 4. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε νερό οποιασδήποτε ποιότητας.
 5. Τυπικός είναι ο πυρετός στο δωμάτιο.
 6. Δεν υπάρχει ανάγκη για αποσμητικό χώρου.
 7. Δυνατότητες μόνιμης εργασίας.

Κλιματικό συγκρότημα

Η καλύτερη κλιματική συσκευή για το παιδί, ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα καθήκοντα δημιουργίας ευνοϊκών συνθηκών για το μικροκλίμα, είναι ένα παγκόσμιο και πολυλειτουργικό κλίμα.

Κλιματικό συγκρότημα - η καλύτερη κλιματική συσκευή για ένα παιδί

 1. Συνδυασμός πολλών λειτουργιών που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος (εξαερισμός, υγρασία, καθαρισμός, έλεγχος θερμοκρασίας).
 2. Χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.
 3. Αρκετά επίπεδα φιλτραρίσματος - το μέγιστο επίπεδο καθαρισμού.
 4. Η δυνατότητα χρήσης νερού.

Πότε συνιστάται η χρήση του συγκροτήματος στο παιδικό δωμάτιο;

 1. Προβλήματα με την υγεία του παιδιού: άσθμα, αλλεργίες, καρδιακά προβλήματα.
 2. Ισχυρό φράξιμο του αέρα με επιβλαβή αέρια από επιχειρήσεις, καπνό, μόλυνση αερίων.
 3. Κακός ύπνος στο μωρό.
 4. Δεν υπάρχει δυνατότητα χρήσης νερού υψηλής ποιότητας.

Σε ποιους δείκτες θα πρέπει να δίνεται προσοχή κατά την επιλογή ενός μοντέλου του κλιματικού συστήματος:

 1. Αποτελεσματική κάλυψη περιοχής. Τα κανονικά μοντέλα έχουν επιφάνεια από 30 έως 60 τετραγωνικά μέτρα. m.
 2. Κατανάλωση ισχύος. Μπορεί να κυμαίνεται σημαντικά από 11 έως 65 kW.
 3. Φίλτρο παρουσίας.
 4. Η παρουσία ενός φίλτρου νερού.
 5. Κατανάλωση νερού (από 250 έως 500 ml ανά ώρα).
 6. Διαθεσιμότητα της λειτουργίας ιονισμού ή οζονισμού.
 7. Το μέγεθος της δεξαμενής νερού (από 2 έως 10 λίτρα).
 8. Δυνατότητες ελέγχου (παρουσία ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου, διαθεσιμότητα τηλεχειριστηρίου με τηλεχειριστήριο).
 9. Η παρουσία των δεικτών παρακολούθησης: hygrostat, αισθητήρας ελέγχου σκόνης αέρα, αισθητήρας θερμοκρασίας, δείκτης της ποσότητας νερού και ρύπανση του φίλτρου, επίπεδο θορύβου που παράγεται εγκαίρως.

Η συσκευή ενός κλιματικού συμπλέγματος

Η συσκευή ενός κλιματικού συμπλέγματος (σε ένα μοντέλο μοντέλου AIC 3 SK - AC 0304 M):

 1. Στέγαση.
 2. Ικανότητα για υγρό.
 3. Εμφάνιση.
 4. Οδηγός ψεκασμού.
 5. Φίλτρο εξάτμισης.
 6. Η δεξαμενή εξάτμισης.
 7. Τροφοδοσία ρεύματος.
 8. Ionizer.
 9. Αποκλεισμός αποστείρωσης με υπεριώδη ακτινοβολία.

Πώς να επιλέξετε έναν υγραντήρα για ένα παιδικό δωμάτιο; Αφού εξέτασε όλες τις λεπτομέρειες, το θέμα αυτό δεν είναι ένα αδιάλυτο και δύσκολο έργο. Αν επιλέξετε ένα moisturizer για ένα παιδί, θα πρέπει να καθορίσετε την απαραίτητη λειτουργικότητα και σκοπό, να λάβετε υπόψη τη διάταξη και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του παιδικού δωματίου.

Μάθετε όλες τις ενδείξεις και αντενδείξεις για την υγεία του μωρού. Έχοντας καθορίσει αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε εύκολα να πάρετε την καλύτερη συσκευή για ένα παιδί.

Πώς να επιλέξετε το πιο σιωπηλό και φθηνό υγραντήρα αέρα για τα παιδιά: το καλύτερο

Το πρόβλημα της υπερβολική ξηρότητα του αέρα στο δωμάτιο διαταραχθεί νέους γονείς πριν από πολλά χρόνια - στην εποχή των γιαγιάδων και των μητέρων μας, όπως κρέμες ήταν βρεγμένες πετσέτες κρεμασμένα στις μπαταρίες και τα δοχεία με νερό, τοποθετείται γύρω από το δωμάτιο. Μέχρι σήμερα, η διαδικασία της διατήρησης του απαιτούμενου επιπέδου υγρασίας δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη, και ο καθένας μπορεί να αγοράσει σε ένα κατάστημα, και μια ειδική συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα να ξεχάσουμε την ξηρό αέρα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ένας υγραντήρας για παιδιά, επειδή είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα νεογνά και τα μεγαλύτερα παιδιά να ζουν σε άνετες συνθήκες, διαφορετικά δεν μπορούν να αποφευχθούν μόνιμα προβλήματα υγείας.

Τι είναι ένας υγραντήρας αέρα και γιατί χρειάζεται για τα παιδιά;

Πώς λειτουργεί: πώς λειτουργεί και πώς λειτουργεί

Το κύριο καθήκον οποιουδήποτε υγραντήρα αέρα είναι να διατηρήσει ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα μπορούν να εκτελέσουν άλλες σημαντικές λειτουργίες - για παράδειγμα, για να ζεσταθεί ή να δροσιστεί ο εναέριος χώρος.

Η αρχή της λειτουργίας του υγραντή είναι αρκετά απλή: ένα ειδικό ανεμιστήρας παίρνει αέρα από το ξηρό χώρο, περνάει μέσα από τα φίλτρα και τα συστήματα καθαρισμού και ρίχνει πίσω, αλλά καθαρισμένο και κεκορεσμένο με υγρασία.

Πώς φαίνεται: φωτογραφίες

Η εμφάνιση του υγραντήρα αέρα εξαρτάται αποκλειστικά από τη φαντασία του κατασκευαστή, επομένως μια τέτοια συσκευή μπορεί να εκτελεσθεί και με τη μορφή λακωνικού κιβωτίου και με τη μορφή ασυνήθιστου ζώου.

Γιατί χρειαζόμαστε έναν υγραντήρα στο φυτώριο;

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το κλίμα στο δωμάτιο του μωρού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή ανάπτυξη και υγεία του.

Συνιστάται από τους γιατρούς υγρασία στο δωμάτιο είναι 50-70%. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, όταν οι θερμές μπαταρίες μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα κατά 10-20%.

Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, και να ενισχύσει το ήδη αδύναμο παιδί ασυλία, θα πρέπει να δημιουργήσετε στο σπίτι σας την πιο άνετη κλίμα και υγραίνει τον αέρα σ 'αυτό - την πρώτη σύντροφο.

Κριτικές: οφέλη και βλάβη του υγραντήρα αέρα για τα παιδιά

Χρήσιμα: πληρώματα

Χρησιμοποιώντας έναν υγραντήρα αέρα στο δωμάτιο των παιδιών έχει μια σειρά από αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα, όπως:

 • μειώνει τη συγκέντρωση βρωμιάς και μικροβίων στον αέρα (εκτελεί αναπνευστική και ρινική συμφόρηση).
 • εμποδίζει την αποξήρανση του δέρματος (μειώνει τον κίνδυνο δερματικών προβλημάτων).
 • προάγει έναν δυνατό και ήρεμο ύπνο.
 • συμβάλλει στην ανάπτυξη του μωρού και στην ταχύτερη αφομοίωση των πληροφοριών.

Harm: πόσο επικίνδυνο και τι μειονεκτήματα;

Με όλους τους κανόνες λειτουργίας του κλιματικού εξοπλισμού, οι υγραντήρες αέρα είναι απολύτως ασφαλείς για τους ανθρώπους.

Ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν ανεπιφύλακτα να μη χρησιμοποιούν όργανα τύπου ατμού στα δωμάτια των παιδιών. Το θέμα είναι ότι ο ατμός που αναδύεται από αυτά έχει θερμοκρασία 60 μοίρες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα είναι δύσκολο να το κάψετε σε ένα μικρό παιδί.

Ένας άλλος ενδεχόμενος κίνδυνος έγκειται στην υπερχείλιση του αέρα, η οποία έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία των παιδιών. Επιλύει αυτό το πρόβλημα αγοράζοντας μια συσκευή με ενσωματωμένες hygrostats - αφού φτάσει στο καθορισμένο επίπεδο η συσκευή απλά απενεργοποιείται.

Komarovsky: συμβουλή γιατρού

Σύμφωνα με τον διάσημο γιατρό των παιδιών Komarovsky EO. η βέλτιστη υγρασία για τα παιδιά είναι 50-70% και οι υγραντήρες τύπου υπερήχων είναι οι πιο αποτελεσματικοί με το σύνολο των εργασιών.

Γιατρός τονίζει ότι η χρήση της εξάτμισης - δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αλλά πρέπει να περιλαμβάνει τον εξατμιστή, όταν η υγρασία του αέρα στο δωμάτιο είναι κάτω από 50%, και από όταν υπερβαίνει το 70% σήμα.

Αξίζει να αγοράσετε για ένα νεογέννητο και ποια ενυδατική κρέμα είναι καλύτερη;

Τα νεογνά πρέπει να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό μικροκλίμα, καθώς δεν είχαν ακόμη χρόνο για να συνηθίσουν να στεγνώσει το βρώμικο αέρα των αστικών χώρων, και κατά συνέπεια, η πιθανότητα αφυδάτωσης είναι σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Για να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση ενός υγραντήρα υπερήχων - δεν είναι μόνο εξαιρετικά αποτελεσματικό, αλλά και απολύτως ασφαλές για τα παιδιά.

Είδη υγραντήρα αέρα για παιδικό δωμάτιο

Παραδοσιακά

Οι υγραντήρες του παραδοσιακού τύπου θεωρούνται ως οι απλούστεροι από τους υπάρχοντες. Σε αυτά, ο αέρας διέρχεται από ειδικά φίλτρα και το νερό εξατμίζεται φυσικά χωρίς θέρμανση.

Τα διακριτικά πλεονεκτήματα των παραδοσιακών υγροποιητών είναι:

 • δυνατότητα χρήσης νερού από τη βρύση.
 • χαμηλό κόστος.
 • ομοιομορφία της ύγρανσης.
 • τον καθαρισμό του αέρα από τη ρύπανση.
 • απλή συντήρηση.

Ωστόσο, για να διατηρηθεί το επιθυμητό επίπεδο υγρασίας απαιτεί συνεχή λειτουργία της συσκευής, η οποία ονομάζεται ήσυχη και επομένως κατάλληλη για χρήση από το παιδικό δωμάτιο, είναι αρκετά δύσκολη.

Αθόρυβοι υγραντήρες χωρίς θόρυβο

Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών υπερήχων συνίσταται στον ψεκασμό της υγρασίας μέσω ταλαντώσεων υψηλής συχνότητας της μεμβράνης.

Οι υπερηχητικές δονήσεις του ψυγείου στην περίπτωση της συσκευής δημιουργούν ένα σύννεφο από λεπτά διασκορπισμένες σταγόνες νερού, μέσω των οποίων περνά ο αέρας πριν εισέλθει στο χώρο του δωματίου.

Τα κύρια πλεονεκτήματα τέτοιων συσκευών είναι:

 • ηχηρή εργασία?
 • υψηλή απόδοση.
 • ασφάλεια χρήσης ·
 • ευρεία λειτουργικότητα.

Ωστόσο, οι κύριες συνθήκες λειτουργίας των υπερήχων υγραντήρες είναι η χρήση των φιλτραρισμένο νερό, διαφορετικά οι ήδη ακριβά φίλτρα ταχέως φραγμένα και αποτυγχάνουν και θα σχηματίσει ένα λευκό φιλμ πάνω γύρω επιφάνειες.

Ατμοκαθαριστές

Πολλοί χρήστες συγκρίνουν τη λειτουργία των υγραντήρων ατμού με βραστό νερό σε ένα ηλεκτρικό βραστήρα. Τέτοιες συσκευές θερμαίνουν το νερό και απελευθερώνουν ατμό, το οποίο κορεσεί τα πάντα γύρω από την υγρασία.

Τα πλεονεκτήματα των συσκευών ατμού περιλαμβάνουν:

 • εργασία για το συνηθισμένο νερό.
 • υψηλή παραγωγικότητα.
 • λειτουργία αυτόματου τερματισμού λειτουργίας σε περίπτωση βρασμού νερού.
 • δυνατότητα χρήσης ως συσκευής εισπνοής.

Παράλληλα, οι υγραντήρες ατμού χαρακτηρίζονται από υψηλή κατανάλωση ενέργειας και μπορεί να είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιηθούν σε χώρους με μικρά παιδιά και ζώα λόγω της μεγάλης πιθανότητας να καούν.

Κλιματικά συστήματα

Η αρχή λειτουργίας των κλιματικών συστημάτων βασίζεται στη χρήση ειδικού φίλτρου που αλληλεπιδρά με τον ανεμιστήρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να αντικατασταθεί από ένα ειδικό σχέδιο.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι οι υγραντήρες όχι μόνο διατηρούν την υγρασία του αέρα σε ένα δεδομένο επίπεδο, αλλά και το καθαρίζουν από κάθε είδους ρύπανση. Ταυτόχρονα, συσκευές αυτού του σχεδίου χαρακτηρίζονται από μια ποικιλία τρόπων λειτουργίας, σιωπηλή λειτουργία, καθαρισμό αέρα υψηλής ποιότητας και διακριτικό σχέδιο.

Το κύριο μειονέκτημα των χρηστών των κλιματικών συστημάτων θεωρείται υψηλό κόστος.

Πλυντήρια αέρα

Τα λεγόμενα φίλτρα αέρα είναι καθαριστικά δίσκων. Η δουλειά τους συνίσταται στο γεγονός ότι ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα μέσα στο σώμα της συσκευής και περνάει μέσα από περιστρεφόμενους δίσκους, περιοδικά βυθισμένους στο νερό. Ταυτόχρονα, όλοι οι ρύποι που εξέρχονται από τον αέρα παραμένουν στο νερό και το ήδη καθαρισμένο και υγραμένο ρεύμα αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοιες συσκευές:

 • καταναλώνουν λίγη δύναμη.
 • δεν απαιτούν αντικατάσταση μονάδων δίσκου?
 • ήσυχα δουλειά?
 • καθαρίστε τον αέρα της ρύπανσης.
 • δεν απαιτούν τη χρήση καθαρού νερού.

Ταυτόχρονα, το πλύσιμο του αέρα είναι εγγενές σε υψηλό κόστος και επιβλητικές διαστάσεις, επομένως μια συσκευή αυτού του τύπου μπορεί να μην είναι κατάλληλη για όλους τους συμπατριώτες μας.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι οι υπεροχογράφοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για χρήση σε παιδικά δωμάτια, και συγκεκριμένα:

 • Ballu UHB 805:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 30 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 13 ώρες.
  • μέγιστη παροχή νερού: 300 ml / h.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4 l.
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • επίπεδο θορύβου: 38 dBa;
  • διαστάσεις: 210х285х173 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 3 150 μ.
 • Boneco U700:
  • Συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 80 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 15 ώρες.
  • μέγιστη παροχή: 600 ml / h.
  • ρύθμιση της έντασης της υγρασίας: είναι?
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 9 l;
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • διαστάσεις: 190x325x360 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 14 990 ρούβλια.
 • Polaris PUH 5545:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 35 m2.
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 21 ώρες.
  • τη μέγιστη παροχή νερού: 350 ml / h.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: απόν / παρών.
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 3,2 λίτρα.
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 1 590 ρούβλια.
 • Scarlett SC-986:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 15 ώρες.
  • μέγιστη παροχή νερού: 300 ml / h.
  • ρύθμιση της κατεύθυνσης / έντασης της υγρασίας: είναι;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 4,5 l.
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 1 990 ρούβλια.
 • Vitek VT-1764:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 12 ώρες.
  • μέγιστη ταχύτητα ροής: 400 ml / h.
  • ρύθμιση της έντασης της υγρασίας: είναι?
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • διαστάσεις: 270х370х270 mm;
  • κατά προσέγγιση κόστος: 6 990 ρούβλια.
 • Electrolux EHU 3710d:
  • συνιστώμενη περιοχή εξυπηρέτησης: 50 m2;
  • χρόνος συνεχούς εργασίας: 11 ώρες.
  • μέγιστη ροή νερού: 450 ml / h.
  • ρύθμιση της έντασης της υγρασίας: είναι?
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 5 l.
  • Λειτουργία αυτόματης απενεργοποίησης: ναι;
  • διαστάσεις: 209χ382х209 mm.
  • κατά προσέγγιση κόστος: 6 990 ρούβλια.

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: κορυφή 3

Ποιος υγραντήρας αέρα είναι ο ασφαλέστερος για τα παιδιά;

Όταν επιλέγετε έναν υγραντήρα για ένα παιδί, πρέπει να προτιμάτε συσκευές υπερήχων - δεν είναι μόνο οι πιο αποτελεσματικές αλλά και ασφαλείς.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο επίπεδο θορύβου - πολύ δυνατή λειτουργία της συσκευής θα επηρεάσει τον ύπνο του μωρού, γι 'αυτό επιλέξτε το πιο ήσυχο μοντέλο.

Επιπλέον, η απόδοση του υγραντήρα πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του χώρου που εξυπηρετείται, διαφορετικά η ισχύς του μηχανήματος για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος μπορεί να μην είναι αρκετή.

Η παρουσία ενός ενσωματωμένου υγροστάτη είναι ένα αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - αυτή η συσκευή θα βοηθήσει στη διατήρηση του επιπέδου υγρασίας σε ένα δεδομένο επίπεδο, χωρίς υπερβολική διαβροχή. Και η παρουσία ενός ιονιστή συμβάλλει σε έναν πιο διεξοδικό καθαρισμό του αέρα στο δωμάτιο.

Μέχρι σήμερα, τα πιο δημοφιλή μοντέλα υγραντήρων για τα παιδικά δωμάτια είναι:

 • Ballu UHB 805 - 3 150 ρούβλια.
 • Electrolux EHU 3710d - 6 990 ρούβλια.
 • Boneco U700 - 14.90 ρούβλια.

Συντήρηση και επισκευή

Τι είδους νερό πρέπει να γεμίσετε και πώς να το χρησιμοποιήσετε σωστά;

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι υγραντήρες με υπερήχους πρέπει να γεμίζονται μόνο με καλά καθαρισμένο νερό ή ακόμα καλύτερα με αποσταγμένο νερό. Διαφορετικά, σχηματίζεται μια λευκή επίστρωση στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα.

Για τον ατμό και τις παραδοσιακές συσκευές, δεν υπάρχουν τέτοιοι περιορισμοί, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε και νερό από τη βρύση. Αλλά εάν το νερό είναι πολύ σφιχτό, τα φίλτρα στον υγραντήρα πρέπει να αλλάζουν συχνότερα από το συνηθισμένο.

Καθαρισμός και φροντίδα: οδηγίες και βίντεο

Για να υγραντήρα εξυπηρετούνται όσο το δυνατόν περισσότερο, και η απόδοσή της έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα - γι 'αυτόν να φροντίσετε κατάλληλα: καθαρίζεται τακτικά της πλάκας και την απολύμανση.

Καθαρίστε τη συσκευή από τους ειδικούς της πλάκας συνιστούμε το ακόλουθο σχήμα:

 • Αποσυνδέστε τη συσκευή από το δίκτυο.
 • Αποσυναρμολογήστε τον υγραντήρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 • Σκουπίστε το σώμα της συσκευής με ένα μαλακό υγρό πανί.
 • Ξεπλύνετε τη δεξαμενή με τρεχούμενο νερό.
 • αφαιρέστε την κύρια πλάκα με σφουγγάρι και ισχυρή βρωμιά με μια μαλακή βούρτσα.
 • σκουπίστε όλα τα εξαρτήματα και συναρμολογήστε τη συσκευή.

Αποφύγετε την εμφάνιση βακτηριδίων στον υγραντήρα και η άνθηση του νερού μπορεί να γίνει με τακτική απολύμανση της συσκευής. Για να το κάνετε αυτό μία φορά την εβδομάδα, πρέπει να επεξεργαστείτε τη συσκευή ως εξής:

 • ξεπλύνετε τη συσκευή με τον παραπάνω τρόπο.
 • στη δεξαμενή νερού ρίξτε ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου.
 • θέστε το μηχάνημα σε λειτουργία και απενεργοποιήστε το όταν ξεκινήσει η εξάτμιση.
 • ρίξτε το υπόλοιπο υπεροξείδιο, ξεπλύνετε το δοχείο με τρεχούμενο νερό.
 • Προσθέστε νερό στη δεξαμενή και ενεργοποιήστε τη μηχανή για δύο έως τρία λεπτά.
 • Ρίξτε νερό και ξεπλύνετε προσεκτικά τη συσκευή.

Πώς να καθαρίσετε σωστά τον υγραντήρα περιγράφεται εδώ:

Κόστος

Το κόστος του κλιματικού εξοπλισμού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου της συσκευής, των λειτουργικών χαρακτηριστικών, των χαρακτηριστικών ισχύος και της μάρκας. Από αυτή την άποψη, για να βρείτε έναν υγραντήρα μπορεί να είναι όπως χίλια, και για αρκετές δεκάδες χιλιάδες ρούβλια.

Πού να αγοράσετε έναν υγραντήρα με ιονιστή;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, οι πωλήσεις ενυδατικών υλών αυτού του τύπου εξετάζονται από οργανισμούς όπως:

 • "Κόσμος του αέρα":
  • τοποθεσία: https://www.mir-vozduha.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Yeniseiskaya, κτίριο 1, κτίριο 3, γραφείο 34-19 ·
  • τηλέφωνο: 8 (495) 641-04-54.
 • «Χαλαρωτική αγορά»:
  • site: https://relax-market.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Kashirsky proezd, σπίτι 17;
  • τηλέφωνο: 8 (499) 955-58-98.
 • Medstyle:
  • site: http://medstyleplus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Prospekt Mira, ιδιοκτησία κατοικίας 119 (VVC), περίπτερο 12, κατάστημα 11 ·
  • τηλέφωνο: 8 (499) 760-27-64.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο υγραντήρα στα ακόλουθα καταστήματα:

 • "Ψυγείο":
  • τοποθεσία: http://www.holodilnik.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Pulkovskoe εθνική οδό, 56, κτίριο 4?
  • τηλέφωνο: 8 (812) 602-06-00.
 • Afonya:
  • site: https://www.afonya-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Prospekt Prospekt, σπίτι 46, κτίριο 1?
  • τηλέφωνο: 8 (812) 648-22-11.
 • «Στο κατάστημα»:
  • site: https://www.vmagazine.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Kolomyazhsky Prospect, 33;
  • τηλέφωνο: 8 (812) 600-99-19.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό κλίμα στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο το σωστό εξοπλισμό, επειδή η υπεράρδευση αέρα ως επικίνδυνο για το μωρό, καθώς και η υπερβολική ξηρότητα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή και η λειτουργία της συσκευής στο φυτώριο πρέπει να προσεγγιστεί με ιδιαίτερη ευθύνη.