Υγραντήρας: ποιο νερό πρέπει να χύνεται;

Wikipedia λέει ότι η υπερήχων υγραντήρα χρειάζεται αποσταγμένο ή ειδικά καθαρό νερό, ή τα ηλεκτρονικά του σπιτιού θα εγκατασταθούν μια λευκή ταινία, όπως αποβράσματα, όπως καταλαβαίνω.
και η παραγωγικότητα των υγραντήρων είναι αρκετά λίτρα την ημέρα. το ειδικό νερό δεν πληρώνει τόσα πολλά. πώς μπορεί να φιλτραριστεί (θα βγει ένα κανονικό φίλτρο για το νερό;) ή υπάρχει ένα μοντέλο με ενσωματωμένο φίλτρο για αυτούς τους σκοπούς;
που χρησιμοποίησε / ξέρει, μοιραστεί την εμπειρία της PLZ!)

υπερηχητικοί υγραντήρες - ιζήματα

Θα έρθει φιλτραρισμένο μέσω του συνήθους "Brit" ή "Barrier".

Και τι είναι τόσο αστείο; Εδώ, όχι με το βραστό νερό που εξατμίζεται, τα άλατα δεν εγκατασταθούν, και, όπως γνωρίζετε, μπορούν πιθανώς να πετάξουν.
Στην περίπτωση: δεν θα είναι πραγματικά φίλτρα για να διορθώσει την κατάσταση, υπάρχει μόνο μία ανταλλαγή ενός κατιόντος με ένα άλλο γίνεται, η ουσία δεν αλλάζει. Μόνο η λευκή σας επικάλυψη πιθανώς θα διαλυθεί στο νερό. Είναι καλό να υπερδιέγετε το νερό, όχι περισσότερο. Δεν ξέρω συγκεκριμένα στην πράξη, αλλά πρότεινε ότι είναι επίσης καλύτερα από αποσταγμένο νερό, καθώς δεν θα διευθετήσει την ίδια κλίμακα neuletevshaya και θα διαρκέσει περισσότερο.

Με τέτοιο ρυθμό θα με σκοτώσεις. Στην πραγματικότητα, δεν λέω ότι αυτό είναι αλήθεια. και η πηγή έχει καθοριστεί
δροσερό, πίσω από όλες τις θέσεις που παρακολουθείτε;
υπερηχητικοί υγραντήρες - ιζήματα

Τι; Ποια είναι καλύτερα;

Τι; Ποια είναι καλύτερα; Η επιδρομή. Παραδοσιακά.
Η επιδρομή, πράγματι, θα εγκατασταθεί. Απλά δεν κάνουν μπάνιο και να αγοράσει ένα κανονικό ενυδατική κρέμα, όπως αυτό http://www.boneco.ru/catalog/boneco-1355n.html ή να θέσει τον εαυτό σας παραγωγικό φίλτρο αντίστροφης όσμωσης τύπου θερμοσίφωνας. Το κομμάτι είναι χρήσιμο στο νοικοκυριό ούτως ή άλλως.

Ρίχνω το συνηθισμένο νερό από μια βρύση με κρύο νερό (αλλά το ίδιο το νερό είναι καθαρότερο από το gs, όπως μου φαίνεται)

Στην πραγματικότητα, δεν λέω ότι αυτό είναι αλήθεια. και η πηγή έχει καθοριστεί
δροσερό, πίσω από όλες τις θέσεις που παρακολουθείτε; 1. Πρέπει τουλάχιστον να σκεφτείτε τι γράφετε.
2. Όχι, απλά σκοντάφτηκα.

Στις οδηγίες για την ενυδατική κρέμα, νομίζω, θα υποδειχθεί. Στο σπίτι, ο υγραντήρας χρειάζεται κοινό νερό, καθώς υπάρχει ειδικό φίλτρο στον ίδιο τον υγραντήρα. Οι οδηγίες λένε επίσης ότι η λευκή επίστρωση είναι ένα σημάδι ότι το φίλτρο πρόκειται να αλλάξει.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις στην ουσία! θα επιλέξει.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι είδους moisturizer είναι καλύτερα να επιλέξει, ο οποίος χρησιμοποιείται, ξέρει. Και στη συνέχεια εξέφρασε μόνο τη γνώμη του.
Σε ποιο τομέα αρκεί; ποιος είναι ο βέλτιστος υγραντήρας για ένα διαμέρισμα 2 δωματίων;

Πρόσφατα αγόρασα έναν κήπο το 2055 - πρώτα δοκιμάσαμε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο. Δεν μου άρεσε - χτυπήματα στο κάτω μέρος, δυσκίνητα, τα πλεονεκτήματα είναι ακατανόητα.
Κατά τη γνώμη μου, υπερήχων Lyudkin δεν είναι χειρότερο, ειδικά δεδομένης της τιμής.

Αρκετά για 50μ. Για δύο δωμάτια, φυσικά, συνιστάται να ληφθούν δύο, αλλά θα τεντώσει ένα, και πολλά εξαρτώνται από την ένταση του αερισμού και την υγρασία στόχο. Με διπλά τζάμια και αερισμό τρεις φορές την ημέρα, το 30-40% το χειμώνα θα κρατήσει, σίγουρα.

Τα πλεονεκτήματα είναι προφανή - όχι πλάκας, η ικανότητα να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε νερό, δεν υπάρχουν προμήθειες (εκτός από την απολυμαντική «ασημί» της ράβδου, το οποίο είναι αρκετό για μια-δυο χρόνια και ότι είναι δυνατόν να μην αλλάξει την υγρασία φυσικώς διατηρηθεί σε ένα (ρυθμός εξάτμισης υψηλής υγρασίας βέλτιστο επίπεδο μειώνεται).
Μειονεκτήματα: δυσκίνητη, υψηλή τιμή, γουργουρίζει κάθε μισή ώρα (αλλά το βράδυ μπορείτε να αφαιρέσετε το δοχείο μία ή δύο φορές ανά εποχή είναι απαραίτητο να απορροφούν τους δίσκους «εξάτμισης» στο διάλυμα ξυδιού για την αφαίρεση των καταθέσεων ασβέστη.
Κατά τη μελέτη αυτή την ερώτηση στα φόρουμ πολλά παράπονα για την επιδρομή στα έπιπλα χρησιμοποιώντας υπερήχων υγραντήρες. Έχουν γράψει για την κασέτα, είναι πιθανόν να μαλακώνουν δοχείο νερού (δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι εκεί για να αλλάξετε την κασέτα, είναι απαραίτητο να τακτική, η οποία δεν είναι πολύ βολικό και είναι ασύμφορη.
Όσο για ανατίναξη στο κάτω μέρος - φυσώντας, φυσικά, ελαφρά (fan εκεί αδύναμη αξίζει αν δίπλα του για να γίνει, ίσως, ακόμα και θα παρατηρήσετε ότι είμαι στο διάδρομο δεν πρέπει ποτέ να σκεφτεί για το πώς αυτός φυσάει είναι δυνατόν να τεθεί το κόρνερ, στο διάδρομο... Αντιμετωπίζει πλήρως το δωμάτιο - Έλεγξε το υγρόμετρο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Τι είδους moisturizer είναι καλύτερα να επιλέξει, ο οποίος χρησιμοποιείται, ξέρει. Και στη συνέχεια εξέφρασε μόνο τη γνώμη του. Εδώ είναι μια πολύ ενημερωτική συζήτηση για το θέμα.

Εδώ είναι μια πολύ ενημερωτική συζήτηση για το θέμα. Σας ευχαριστώ. Και για τον υγραντήρα ατμού, ποιος ξέρει τι νήμα;
Απλά παραδοσιακά ογκώδη και θορυβώδη. Αλλά συνολικά καλό.
Και όμως, αν αγοράσετε απεσταγμένο νερό (από τον τρόπο, όπου) τότε υπερήχων δεν αφήνει επιδρομές σε έπιπλα;

Και γιατί χρειαζόμαστε αυτά τα moisturizers;

σε μερικά δωμάτια πολύ ξηρό αέρα-ενυδατική, αντίστοιχα, ομαλοποιεί.

πήρε τον εαυτό του Boneko, αλλά ένα άλλο

Ο ατμός είναι ένας τύπος τσαγιού που συνεχώς βράζει. Λειτουργεί ήσυχα, η λεκάνη μέσα, ο ατμός δίνει πολλά - μερικές φορές τροφοδοτούνται με υγρόμετρα, έτσι ώστε να ρυθμίζεται κάπως, να τρώνε πολύ ηλεκτρισμό, να ζεσταίνει λίγο τον αέρα.
Όσο για το θόρυβο, κάνετε λάθος, AOS είναι πολύ ήσυχη, ειδικά σε ήσυχη λειτουργία. Από το αποσταγμένο νερό, δεν θα υπάρξει επιδρομή. Είναι δυνατή η κατασκευή μιας συσκευής απόσταξης από έναν υγραντήρα ατμού.

Σε δωμάτια όπου ο αέρας είναι πολύ υγρός, έτυχε να είμαι. Αλλά όπου πάρα πολύ ξηρό - ποτέ

Αυτό το δωμάτιο είναι το διαμέρισμά σας το χειμώνα, νομίζω ότι ήσασταν εκεί.

αγόρασα έναν υγραντήρα, δεν μπορώ να καταλάβω πού να γεμίσω το νερό

αγόρασα έναν υγραντήρα, δεν μπορώ να καταλάβω πού να γεμίσω το νερό

Πώς να γεμίσετε το νερό στον υγραντήρα

Η διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας στο σπίτι ή το διαμέρισμα είναι προβληματική, ειδικά στην εποχή θέρμανσης. Επομένως, όταν επιλέγεται ένας υγραντήρας αέρα, μια σημαντική παράμετρος θεωρείται παραγωγικότητα. Χαρακτηρίζει το ρυθμό κορεσμού με την υγρασία του αέρα. Για την σωστή λειτουργία της συσκευής, πρέπει να γεμίζεται περιοδικά με νερό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ξέρετε ποιο νερό θα χύσετε στον υγραντήρα.

Γιατί υπάρχουν οι αυξημένες απαιτήσεις νερού για τον υγραντήρα

Η χαμηλή ποιότητα νερού προκαλεί πολλαπλές ασθένειες στο ανθρώπινο σώμα. Σχεδόν όλο το πόσιμο νερό στο σωλήνα νερού, το οποίο πρέπει να συμμορφώνεται με τα πρότυπα υγιεινής, πηγαίνει σε διαμερίσματα με παραβιάσεις των προτύπων. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για το προϊόν που εξάγεται από πηγάδια, φρεάτια: το νερό είναι κορεσμένο με ακαθαρσίες, βακτηριακό υλικό, άλατα σκληρότητας.

Εάν το νερό μπορεί να καθαριστεί πριν από τη χρήση, τότε με τον εισπνεόμενο αέρα όλα είναι πιο περίπλοκα. Δεν μπορεί να περιοριστεί στη χρήση. Η ποιότητα του υγρού αέρα επηρεάζεται άμεσα από τα χαρακτηριστικά του υγρού που χρησιμοποιείται για υγρασία. Εγκαθιστώντας έναν υγραντήρα σε ένα διαμέρισμα όταν τρέχει σε καθαρό, χωρίς επιβλαβείς ακαθαρσίες και άλατα σκληρότητας νερού, κορεσεί το χώρο με ζωηρή υγρασία, κάνει την ατμόσφαιρα στο σπίτι υγιεινή και άνετη. Επιπλέον, ο υγραντήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή του έτους και της ημέρας.

Ταξινόμηση των υγραντήρων αέρα από τον τρόπο που χρησιμοποιείται το νερό

Διάφορες τροποποιήσεις συσκευών, ανεξάρτητα από τη λειτουργία τους, θα πρέπει να παρέχουν άνετη διαβίωση για τους ανθρώπους, να διατηρούν την υγρασία στο δωμάτιο με τους ακόλουθους δείκτες:

Τα πραγματικά στοιχεία μέσα σε διαμερίσματα και σπίτια χωρίς τη χρήση πρόσθετης υγρασίας απέχουν πολύ από την κανονιστική ρύθμιση:

 • σε ξηρούς καιρούς την άνοιξη και το καλοκαίρι δεν υπερβαίνει το 40%.
 • με τη συμπερίληψη της θέρμανσης, μειώνονται στο 25-30%.

Η αρχή της εργασίας διακρίνει:

 • Συσκευές με φυσική εξάτμιση υγρασίας. Εδώ εισέρχεται στο δωμάτιο απευθείας από τον υγραντήρα.
 • Αναγκαστική εξάτμιση.

Η μέθοδος εξάτμισης του υγρού και η μετατροπή του σε ατμό διαιρεί τη ρύθμιση:

 • με "ψυχρή" εξάτμιση.
 • ατμός ·
 • υπερήχων;
 • ψεκαστήρες.

Ένας διαφορετικός τύπος μοντέλου υγραντήρα και η αρχή της λειτουργίας του προϋποθέτει την επιλογή του επιθυμητού υγρού. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το μεταλλικό νερό και το φυσικό προϊόν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Δείκτες κακής ποιότητας νερού στον υγραντήρα

Τα σημάδια που χύνεται το υγρό μέσα στη δεξαμενή είναι τα εξής:

 • παρουσία ιζήματος ελαφρού φωτός στις επιφάνειες του σπιτιού ή του διαμερίσματος όταν λειτουργεί η συσκευή.
 • Αλλάξτε το χρώμα του νερού στη δεξαμενή.
 • η εμφάνιση μιας δυσάρεστης μυρωδιάς μούχλα.
 • τη χρώση των τοίχων του δοχείου κάτω από το νερό σε πράσινο ή άλλο χρώμα.
 • ο σχηματισμός ασβεστολιθικών αποθέσεων σε στοιχεία που υπόκεινται σε θέρμανση.

Ο σχηματισμός μιας ελαφριάς επιδρομής οφείλεται στη λειτουργία συσκευών υπερήχων. Μετατρέπονται σε λεπτή σκόνη όχι μόνο το ίδιο το υγρό, το οποίο τροφοδοτείται για να σχηματίσει ένα "κρύο" ατμό, αλλά και όλα τα άλατα σε αυτό. Όσο μεγαλύτερη είναι η σκληρότητα του νερού (η περιεκτικότητα σε άλατα μαγνησίου, ασβέστιο, άλλα ορυκτά), τόσο πιο πυκνό είναι το στρώμα ιζηματοποιημένου ιζήματος. Στην περίπτωση αυτή, η μέθοδος βρασμού δεν λειτουργεί, αλλά μπορεί, αντίθετα, να επιδεινώσει την κατάσταση. Μια υψηλή συγκέντρωση αλάτων ρυθμίζεται με τη μορφή κλίμακας στα στοιχεία θέρμανσης.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να γεμίζετε τον υγραντήρα με νερό. Προκαταρκτικά, το υπόλοιπο της δεξαμενής αποστραγγίζεται και ξεπλένεται. Ένα ασθενώς συμπυκνωμένο διάλυμα ξυδιού αφαιρεί την κλίμακα ασβέστη από τα δολώματα και μόνο τότε χύνεται μια νέα ποσότητα νερού.

Επιλογή νερού για υγραντήρες

 • Ανοποιημένο ή αποσταγμένο νερό χρησιμοποιείται σε "κρύο" υγραντήρες. Με αυτή την προσέγγιση, η κασέτα υγρασίας δεν φράζει τόσο γρήγορα, αλλά μειώνεται σημαντικά η συχνότητα αντικατάστασης της. Εάν αποσταγμένο νερό για την υγραντήρα δεν χρησιμοποιείται, περαιτέρω φυσίγγιο μαλακώματος είναι συναρμολογημένο, μείωση της συγκέντρωσης των αλάτων σκληρότητας.
 • Σε ατμογεννήτριες που λειτουργούν με βάση την αρχή της θέρμανσης του νερού σε ένα ηλεκτρικό βραστήρα, είναι σημαντικό να μην δημιουργείται κλίμακα. Έτσι, χρειάζεστε ένα αποσταγμένο ή εμφιαλωμένο προϊόν. Το βρασμένο υγρό δεν ταιριάζει εδώ, επειδή όταν εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, πεθαίνουν μόνο μικροοργανισμοί, ενώ τα άλατα ανοργανοποίησης και σκληρότητας δεν εξαφανίζονται.
 • Το νερό για τον υγραντήρα υπερήχων πρέπει να αποσταχθεί, χωρίς ορυκτά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν ένας υπερβολικά υψηλός ήχος συχνότητας εφαρμόζεται σε αυτό, τα σωματίδια του υγρού χωρίζονται σε λεπτά σωματίδια. Διεισδύουν στους πνεύμονες. Αν υπάρχει σκουριά στο νερό, τα υπολείμματα χλωρίου, τα συντρίμμια, επίσης να καθίσουν στο σώμα. Ως εκ τούτου, η ποιότητα του υγρού επηρεάζει άμεσα την ευημερία.

Το αποσταγμένο νερό είναι το πιο καθαρό πληρωτικό για τον υγραντήρα, αλλά και το πιο ακριβό. Όταν χρησιμοποιείται, η λευκή πλάκα δεν σχηματίζεται τόσο έντονα. Ως εναλλακτική λύση στα αποσταγμένα υγρά, είναι δυνατό να γεμίσετε τον υγραντήρα με τεχνικό νερό για να ανεφοδιαστούν οι μπαταρίες αυτοκινήτων.

Προσοχή παρακαλώ! Το νερό, κατάλληλο για γέμισμα στον υγραντήρα, μπορεί να παρασκευαστεί από τον εαυτό σας. Για το σκοπό αυτό, το νερό της βρύσης υποβάλλεται σε ήπια ζέση για ένα τέταρτο της ώρας σε θερμοκρασία 100 ° C. Στην περίπτωση αυτή, καθιζάνουν τα άλατα ασβεστίου. Το ψυγμένο και καθιζάνον προϊόν διέρχεται μέσω ενός οικιακού φίλτρου τύπου στάμνας. Μετά από θερμική επεξεργασία και διήθηση, η παραγωγή είναι νερό χωρίς χλώριο και απελευθερώνεται κατά 20-30% των αλάτων σιδήρου, μαγνησίου και ασβεστίου.

Έγχυση νερού ή νερού

Ανάλογα με τον τύπο του μοντέλου, το ερώτημα επιλύεται: ποιο νερό πρέπει να χυθεί στον υγραντήρα;

 • Τα υπερηχητικά μοντέλα γεμίζονται με αποσταγμένο προϊόν χωρίς πιθανά πρόσθετα.
 • στις συσκευές ατμού μπορείτε να συμπληρώσετε τις φιλτραρισμένες εγχύσεις βότανα.
 • Υπάρχουν υγραντήρες με ειδικό αυτόνομο διαμέρισμα (για αρωματικά πρόσθετα).

Πώς να προετοιμάσετε το νερό για την πλήρωση της δεξαμενής του υγραντήρα

Η βρασμός, η υπεράσπιση του υγρού για επαναπλήρωση δεν είναι οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για την καταπολέμηση της ίδιας πλάκας. Εάν η ποιότητα του νερού της βρύσης δεν είναι καλή, αποσταγμένο νερό στο σπίτι δεν υπάρχει ή σταθερή η κατανάλωσή του είναι δαπανηρό για το χρήστη, καθώς και την τεχνική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπλέον φίλτρα που χρησιμοποιούν μεθόδους καθαρισμού οικιακής χρήσης:

 • Ένα συνηθισμένο και βολικό σε χρήση φίλτρο χύδην τύπου (στάμνα). Το 100% του νερού δεν μπορεί να είναι αποστειρωμένο σε αυτόν, αλλά για να καθαρίσετε το χλώριο, δυσάρεστες οσμές και εν μέρει σκληρότητα αλατιού είναι πολύ πιθανή. Για να διασφαλιστεί ότι η απόδοση της κανάτας δεν είναι παρέλαση, η κασέτα αλλάζει 1 φορά σε 2 μήνες.
 • Προετοιμασία νερού χρησιμοποιώντας ειδικό ακροφύσιο φίλτρου, στερεωμένο απευθείας στη βρύση. Το βασικό μειονέκτημα θεωρείται χαμηλή παραγωγικότητα - 0,5 l / min (όχι περισσότερο). Προκαταρκτικά είναι απαραίτητο να ετοιμάσουμε ένα δοχείο για συσσώρευση καθαρού νερού.
 • Περισσότερο αποτελεσματικό καθαριστικό ροής (έως 8 l / min) σε διάφορες επιλογές εγκατάστασης (δίπλα στη βρύση ή κάτω από τον νεροχύτη). Παρέχουν επαρκή βαθμό καθαρισμού για τον υγραντήρα.
 • Με βάση τα αποτελέσματα της ανάλυσης, οδηγούν τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης. Τα καθαριστικά μεμβρανών ανακουφίζουν από το νερό όχι μόνο όλες τις ακαθαρσίες, αλλά δεν αφήνουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς σε αυτό. Το υγρό που διέρχεται από τη μεμβράνη ανταγωνίζεται το εμφιαλωμένο νερό.

Ως λύση στο πρόβλημα - η χρήση υγραντήρα με ενσωματωμένο φίλτρο. Υπάρχουν εδώ οι αποχρώσεις τους. Αξίζει μια τέτοια εγκατάσταση πολύ πιο ακριβά από ό, τι την ίδια κανάτα, και το στοιχείο του φίλτρου - η κασέτα - πρέπει να αντικαθίστανται συχνά, το οποίο, επίσης, δεν έρχεται φθηνά.

Τι είδους νερό είναι καλύτερο να χυθεί μέσα στον υγραντήρα

Είναι σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μικροκλίμα στο σπίτι, να παρακολουθήσετε τη θερμοκρασία και την υγρασία. Η ποιότητα του αέρα εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας και της διάθεσης. Η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια του κλιματιστικού, και η υγρασία σε ισχύ μόνο ειδικές συσκευές.

Προκειμένου ο υγραντήρας να διαρκέσει πολύ καιρό, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το σωστό νερό.

Πώς λειτουργεί ο υγραντήρας

Το νερό στον υγραντήρα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Μετά από θερμική επεξεργασία, γίνεται ατμός. Η υγρασία απλώνεται σε όλο το δωμάτιο και υγραίνει τον αέρα.

Για να μάθετε ποιο νερό πρέπει να γεμίσετε τον υγραντήρα για τον αέρα και πού πρέπει να το γεμίσετε, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας και τα στοιχεία της συσκευής.

Ο υγραντήρας αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα υψηλής αντοχής.
 • δοχείο για υγρό ·
 • φίλτρο;
 • συσκευή θέρμανσης νερού.
 • ανεμιστήρας;
 • θάλαμο για εξάτμιση.
 • υπεριώδη μεμβράνη.
 • ένα διαχύτη που τροποποιεί τη ροή του αέρα.

Ο υγραντήρας λειτουργεί έτσι:

 1. Το νερό τροφοδοτείται στο διαμέρισμα φίλτρου και καθαρίζεται με ιόντα αργύρου. Τα βακτήρια και οι μικροοργανισμοί εξαλείφονται.
 2. Το υγρό θερμαίνεται με ζεστό αέρα στην επιθυμητή θερμοκρασία.
 3. Το νερό αλλάζει σε ατμό και ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται με φρέσκο ​​αέρα.
 4. Το υγρό σταδιακά εξατμίζεται. Το αέριο με κορεσμό υγρασίας μετακινείται στον ψεκαστήρα και εισέρχεται στον αέρα του δωματίου.
 5. Ο αέρας καθαρίζεται από μια υπεριώδη λάμπα και σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Η επιλογή του νερού εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής

Τι είδους νερό να χυθεί εξαρτάται από τον τύπο του υγραντήρα.

Ψυχρός τύπος

Σε ψυχρό υγραντήρα, απεσταγμένο ή αφαλατωμένο νερό. Η παραβίαση αυτού του βασικού κανόνα θα προκαλέσει ζημιές λόγω απόφραξης. Εάν δεν είναι δυνατή η λήψη ποιοτικού φιλτραρισμένου νερού, τοποθετήστε ένα φίλτρο στον υγραντήρα.

Υγροποιητής υπερήχων

Το μη απεσταγμένο ή απομεταλλωμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για αυτά τα μοντέλα. Αν είναι λάθος να παραλάβετε νερό - η επιδρομή θα εγκατασταθεί στην επιφάνεια των επίπλων και τα μικρά σωματίδια θα εισπνευστούν από ένα άτομο που συσσωρεύει αλάτι στους πνεύμονες. Αυτός ο τύπος θεωρείται ο πιο δημοφιλής λόγω της ποιότητας του καθαρισμού του αέρα και της μακροζωίας.

Ατμός

Για έναν υγραντήρα ατμού, μπορεί να χρησιμοποιηθεί κρύο βρασμένο νερό. Αλλά μια τέτοια συσκευή καταναλώνει 7-15 λίτρα υγρού. Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί τον κανόνα. Είναι απαραίτητο να ελέγχετε την παροχή νερού, τη θερμοκρασία και την παροχή ατμού.

Ψεκασμός

Ένας υγραντήρας ψεκασμού μπορεί να χρησιμοποιήσει συνηθισμένο νερό της βρύσης. Το υγρό δεν υπόκειται σε αλλαγές θερμοκρασίας. Μια τέτοια συσκευή δεν είναι πολύ ακριβή, αλλά συσσωρεύει άλατα και άλλα μέταλλα. Το τακτικό πλύσιμο είναι υποχρεωτικό.

Οι συνέπειες της χρήσης ακατάλληλου νερού

Το νερό που δεν είναι κατάλληλο για έναν υγραντήρα αέρα μπορεί να οδηγήσει σε τέτοιες συνέπειες:

 • Στα μέρη που έρχονται σε επαφή με το νερό, τα άλατα εγκαθίστανται. Τα ανταλλακτικά καλύπτονται με λευκή επικάλυψη. Οι εναποθέσεις σκληρύνουν και συσσωρεύονται.
 • Σχηματισμός κλίμακας λόγω της συσσώρευσης αλάτων, μαγνησίου και ασβεστίου. Οι ατμοί δεν είναι ασφαλείς για την υγεία.
 • Ουσίες από το υγρό εγκαθίστανται σε επιφάνειες και σε πνεύμονες ανθρώπων.
 • Η υπερηχητική μεμβράνη σπάει. Δεν αντιμετωπίζει τη μεγάλη συσσώρευση στοιχείων στο νερό.
 • Το νερό χαμηλής ποιότητας στον υγραντήρα οδηγεί σε βλάβη της συσκευής και βλάπτει το ανθρώπινο σώμα. Ειδικά αν ο υγραντήρας χρησιμοποιείται συχνά.

Αποσταγμένο νερό και την προετοιμασία του στο σπίτι

Η απόσταξη είναι ο καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες. Είναι οργανικά και ανόργανα. Οργανικά περιλαμβάνουν βακτήρια και ιούς, καθώς και ανόργανα άλατα και ανόργανα άλατα. Για να εξασφαλιστεί ότι το απεσταγμένο νερό είναι υψηλής ποιότητας, τηρήστε την τεχνολογία:

 • Προετοιμάστε το συνηθισμένο νερό.
 • το αποστάγετε.
 • σωστή αποθήκευση.

Για την παρασκευή αποσταγμένου νερού:

 1. Γεμίστε το δοχείο σμάλτου με νερό.
 2. Τοποθετήστε μια σχάρα και μια γυάλινη πλάκα μέσα σε αυτό.
 3. Κάλυμμα με καπάκι στραμμένο ανάποδα.

Μετά το βρασμό, η εξάτμιση θα αρχίσει. Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, τοποθετήστε παγάκια πάνω στο κάλυμμα. Το νερό θα στραγγίσει και θα γεμίσει το γυάλινο δοχείο.

Το αποσταγμένο νερό μπορεί να ληφθεί με τη συλλογή των ομβρίων υδάτων:

 1. Τοποθετήστε το δοχείο κάτω από τη βροχή.
 2. Περιμένετε μέχρι να συλλεχθεί η απαιτούμενη ποσότητα υγρού.

Το συλλεγόμενο νερό πρέπει να φυλάσσεται σε παγωμένο χώρο.

Η υγεία μας εξαρτάται από την ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο. Ο υγραντήρας έχει θετική επίδραση στην ευημερία. Το νερό που χρησιμοποιείτε θα καθορίσει τη διάρκεια ζωής του καθαριστικού. Το ποιοτικό νερό είναι εύκολο να γίνει στο σπίτι. Εάν όλα γίνονται σωστά, η συσκευή θα διατηρήσει το μικροκλίμα για πολλά χρόνια.

Διευκρινίσαμε: ποιο νερό πρέπει να χύνεται στον υγραντήρα

Λίγοι από τους ιδιοκτήτες των οικιακών συσκευών υγρασίας είναι προβληματισμένοι από το ζήτημα της ποιότητας των υδάτων. Και απολύτως μάταια. Εάν δεν καταλαβαίνετε τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα του αέρα, μπορείτε να καταστρέψετε τα έπιπλα, να πάρετε μικρές αλλά δυσάρεστες συνέπειες για την υγεία, να μειώσετε την ανθεκτικότητα του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού.

Υγρασία και υγρασία αέρα

Μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους του αέρα, εξασφαλίζοντας μια άνετη παραμονή στο δωμάτιο - σχετική υγρασία.

Σχετική υγρασία - ο λόγος της πραγματικής περιεκτικότητας σε υγρασία σε κυβικά μέτρα. αέρα στη μέγιστη δυνατή τιμή σε δεδομένη θερμοκρασία.

Σύμφωνα με το πρότυπο, η αξία αυτού του δείκτη θα πρέπει να είναι 30-45% το χειμώνα και 30-60% το καλοκαίρι.

Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί συστήνουν τιμές σχετικής υγρασίας της τάξης του 40... 60% για οποιαδήποτε χρονική περίοδο, και για παιδιά από 50 έως 60%. Ο διάσημος παιδίατρος Komarovsky συνιστά έντονα ότι όταν ένα παιδί έχει κρύο, αυξήστε την υγρασία στο 70%.

Είναι δύσκολο να παρασχεθούν τέτοιοι δείκτες υγρασίας, ειδικά με τη σταθερή λειτουργία του εξοπλισμού θέρμανσης το χειμώνα. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές για τον αέρα υγρασίας. Και όταν λειτουργούν, υπάρχει πρόβλημα με το τι νερό χύνεται στον υγραντήρα για την αποτελεσματική λειτουργία του.

Η ποιότητα αυτού του νερού είναι εξαιρετικά σημαντική για τους ανθρώπους. Οι ατμοί αυτού του νερού εισέρχονται απευθείας στους πνεύμονες. Η απόδοση του νερού επηρεάζει επίσης άμεσα την αποδοτικότητα, την αξιοπιστία, την ανθεκτικότητα του ίδιου του υγραντήρα.

Προσοχή παρακαλώ. Από την εσφαλμένη προετοιμασία του νερού δηλώνεται:

 • το αλλαγμένο χρώμα του νερού.
 • λευκή επίστρωση σε διάφορες επιφάνειες του δωματίου.
 • Αποθέματα ασβέστου στους θερμαντήρες της συσκευής.
 • πράσινη επίστρωση στη δεξαμενή.
 • μούχλα μυρωδιά.

Αρκετά ανεπιτήδευτο για την ποιότητα του νερού που χύνεται υγραντήρες ατμού. Η ικανότητα εργασίας αυτού του τύπου συσκευής θα παρέχεται από οποιοδήποτε καθαρό νερό. Ωστόσο, δεδομένου ότι το νερό για τον υγραντήρα αέρα με τη μορφή ατμού θα εισπνευστεί από τους ιδιοκτήτες εξοπλισμού, αξίζει να χρησιμοποιηθούν ειδικά φίλτρα για την απομάκρυνση του χλωρίου και άλλων ακαθαρσιών. Είναι χρήσιμο να μειωθεί το επίπεδο σκληρότητας του νερού για να προστατεύσει το θερμαντικό στοιχείο από την κλίμακα.

Ενυδατικές κρέμες τύπου κρύου τύπου με βάση τη χρήση ειδικών φυσίγγων που κορεάζουν τον αέρα με αέρα που διοχετεύεται μέσω αυτών. Αυτά τα φυσίγγια είναι αρκετά ευαίσθητα στην ποιότητα του νερού, το οποίο είναι καλύτερα να αποσταχθεί. Ή τουλάχιστον ποιοτικό φιλτράρισμα.

Λιγότερο ευαίσθητο στην ποιότητα του νερού μοντέλα ψεκασμού, ψεκάστε σταδιακά διασκορπισμένα σταγονίδια. Για τη συσκευή είναι αρκετά κατάλληλο νερό βρύσης. Αλλά είναι επιθυμητό να το περάσετε πρώτα μέσω ενός συμβατικού φίλτρου για να αφαιρέσετε το χλώριο.

Η πιο σημαντική λύση στο πρόβλημα είναι ποιο νερό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον υγραντήρα αέρα υπερηχητικά μοντέλα. Τέτοιοι υγραντήρες δημιουργούν υδρατμούς όταν εκτίθενται σε υπερήχους με νερό. Εντούτοις, στην περίπτωση αυτή, ορυκτές προσμίξεις που περιέχονται στο νερό υποβάλλονται σε μετασχηματισμό με λεπτή διασπορά. Δημιουργούν μια λευκή επίστρωση στα πράγματα και τις επιφάνειες του δωματίου. Επίσης, θα πρέπει να εμποδίζεται να εισέρχονται στους πνεύμονες. Συνεπώς, οι υγραντήρες υπερήχων χρειάζονται απαραιτήτως αποσταγμένο, χωρίς νερό από ακαθαρσίες.

Νερό για τον υγραντήρα - την προετοιμασία και τα χαρακτηριστικά του

Το ζήτημα του πού να γεμίσει το νερό στον υγραντήρα αποφασίζεται από μια λεπτομερή μελέτη του διαβατηρίου μιας συγκεκριμένης συσκευής. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι γενικοί κανόνες που δεν εξαρτώνται από το μοντέλο και τον τύπο του:

 1. το υπόλοιπο νερό από τη δεξαμενή της συσκευής έχει αποστραγγιστεί εντελώς.
 2. η δεξαμενή είναι καλά πλυμένη.
 3. Η πλάκα ασβέστου απομακρύνεται με διάλυμα ξυδιού σε ασθενή συγκέντρωση.
 4. η δεξαμενή τελικά ξεπλένεται.

Ας εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς προετοιμάζεται το νερό για τους υγραντήρες αέρα των διαφόρων μοντέλων.

Για μοντέλα Τύπος ψεκασμού κατάλληλο εμφιαλωμένο ή φιλτραρισμένο νερό βρύσης. Ήδη τα περισσότερα από τα φίλτρα στάμνας εξαλείφουν το χλώριο και μειώνουν σημαντικά την ποσότητα ορυκτών ακαθαρσιών. Ένας βαθύτερος καθαρισμός γίνεται με συστήματα φιλτραρίσματος ροής. Και η καλύτερη ποιότητα νερού παρέχεται από μοντέλα φίλτρων με αντίστροφη όσμωση.

Η καλύτερη λύση για μοντέλα ψυχρού τύπου, γεννήτριες ατμού, συσκευές υπερήχων είναι αποσταγμένο απιονισμένο νερό. Μπορείτε να το αγοράσετε στα φαρμακεία. Για λόγους οικονομίας, είναι δυνατή η χρήση απεσταγμένου νερού για μπαταρίες.

Υφιστάμενες συμβουλές σχετικά με τη χρήση των βρασμένο νερό δεν είναι κατάλληλο για υπερηχητική υγραντήρες, δεδομένου ότι με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και όταν ακολουθείται από διήθηση μπορεί να απομακρύνει μόνο περίπου το ένα τρίτο των ορυκτών αλάτων.

Αυτο-προετοιμασία του νερού

Η παρασκευή του ίδιου του αποστάγματος πραγματοποιείται ως εξής.

Το νερό εγκαθίσταται για έξι ώρες. Αυτή η φορά είναι επαρκής για τη φυσική απομάκρυνση των πτητικών ακαθαρσιών, του χλωρίου και της μείωσης των αλάτων των βαρέων μετάλλων. Στη συνέχεια το κάτω στρώμα υγρού αποστραγγίζεται μέσω του σωλήνα σε ποσότητα περίπου το ένα τρίτο του επιπέδου.

Το νερό χύνεται σε δοχείο σμάλτου όχι πάνω από το ήμισυ του επιπέδου. Πάνω από το καθρέφτη νερού στην σχάρα τοποθετείται δοχείο για το απόσταγμα. Το ταψί κλείνει με ένα καπάκι. Είναι επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί το κοίλο καπάκι προς τα κάτω, έτσι ώστε να διοχετεύονται σταγόνες αποσταγμένου νερού μέσα στο δοχείο. Το συλλεχθέν υγρό καταψύχεται και αποθηκεύεται στον καταψύκτη.

Προσοχή παρακαλώ. Το μη-παγωμένο μέρος του υγρού πρέπει απαραίτητα να στραγγίζεται.

Το φυσικό απόσταγμα είναι το βρόχινο νερό. Αλλά είναι ανεπιθύμητο να συλλέγεται σε μια πόλη.

Η ποιοτική προετοιμασία του νερού θα παρατείνει τη ζωή του υγραντήρα, θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία του, είναι απαραίτητη για την υγεία και τη μακροζωία μας.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό για τον υγραντήρα και πού πρέπει να αποσταχθεί;

Το γεγονός ότι πολύ ξηρός αέρας επηρεάζει αρνητικά την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι υγραντήρες αέρα πριν από λίγα χρόνια έγιναν δημοφιλείς και έγιναν οι συνηθισμένες οικιακές συσκευές, οι οποίες βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Ωστόσο, η ακατάλληλη χρήση της συσκευής δεν μπορεί μόνο να εξουδετερώσει το σύνολο της επίδρασης της υγείας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγεί ακόμη και σε καταστροφή της συσκευής. Ιδιαίτερη σημασία έχει το υγρό που χρησιμοποιείται για την υγρασία του αέρα.

Τι είδους νερό χύνεται στον υγραντήρα και γιατί - διαβάστε στο άρθρο μας.

Τι είδους νερό είναι καλύτερο να συμπληρώσετε τον υγραντήρα;

Για διαφορετικούς τύπους υγραντήρων

Τα πιο ανεπιτήδευτα σε σχέση με τις συσκευές νερού είναι υγραντήρες ατμού. Δεδομένου ότι το τελικό αποτέλεσμα της δράσης ενός τέτοιου οργάνου είναι ατμός, η φύση του υδατικού συστατικού δεν έχει ουσιώδη σημασία.

Στους αποκαλούμενους "ψυχρούς" υγραντήρες, ο αέρας διοχετεύεται μέσω του ανεμιστήρα με ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο βοηθά στην ψύξη του αέρα και την κορεσμό του με υγρασία. Η χρήση του συνηθισμένου νερού της βρύσης συμβάλλει στην ταχεία απόφραξη του φυσιγγίου και, κατά συνέπεια, στην ανάγκη για την πρόωρη αντικατάστασή του.

Από την άποψη αυτή, συμπληρώστε τέτοιους εξατμιστές θα πρέπει να είναι καλά φιλτραρισμένο, και καλύτερα - απεσταγμένο νερό. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε ειδικά δοχεία που έχουν σχεδιαστεί για να μειώνουν τη σκληρότητα του συστατικού νερού.

Υπάρχουν κάποια στοιχεία για έναν υπερηχητικό υγραντήρα;

Οι υπερυογενείς εξατμιστές είναι οι πιο προηγμένοι και παραγωγικοί, αλλά ταυτόχρονα οι πιο φινετσάτοι στην φροντίδα.

Η αρχή της λειτουργίας τέτοιων συσκευών βασίζεται στη μετατροπή του ηλεκτρομαγνητικού συχνότητας σε μηχανικές δονήσεις και τη μετατροπή της υγρασίας σε λεπτή «υδατικό σκόνης», η οποία είναι υπό την επίδραση του ανεμιστήρα εκκενώνεται στον αέρα και διαποτίζει το με υγρασία.

Έτσι, η διαδικασία λειτουργίας τέτοιων υγροποιητών είναι μάλλον πολύπλοκη και συνεπώς το νερό θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο απομεταλλωμένο και αποσταγμένο. Διαφορετικά, θα πρέπει συχνά να αλλάξετε τις ήδη ακριβές κασέτες.

Τι νερό πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μην υπάρχει επιδρομή;

Η εμφάνιση μιας λευκής επίστρωσης στις επιφάνειες που περιβάλλουν τον υγραντήρα συχνά διαμαρτύρονται από τους ιδιοκτήτες των υπερηχητικών εξατμιστήρων. Όπως αναφέρθηκε ήδη, το έργο τους βασίζεται στις δονήσεις μιας ειδικής μεμβράνης, σπάζοντας την υγρασία σε μικρά σωματίδια. Εάν ο κατασκευαστής δεν συνιστάται η χρήση αποσταγμένου νερού, στη συνέχεια, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται στο υγρό θα είναι επίσης να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια και να ρίχνονται στον αέρα, και στη συνέχεια - κατάθεση σε κοντινή επιφάνειες.

Κατά συνέπεια, προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία πλάκας, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε καθαρό (ιδανικά - απεσταγμένο) νερό.

Είναι καλύτερα από το συνηθισμένο ή βρασμένο;

Η κύρια διαφορά μεταξύ της συνήθους και βρασμένο νερό για υπερηχητική υγραντήρες δεν είναι - ακαθαρσίες παραμένουν στο υγρό και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο περιβάλλον (στη δεύτερη περίπτωση, μόνο ελαφρώς λιγότερο). Ως εκ τούτου, η χρήση πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρά και απιονισμένο νερό, και στη συνέχεια η ποιότητα της λειτουργίας του υγραντήρα θα είναι πολύ υψηλότερο.

Αποσταγμένο νερό για τον υγραντήρα αέρα

Τι χρειάζεται και τι είναι καλύτερο;

Οι κατασκευαστές της συντριπτικής πλειοψηφίας των υγραντήρων αέρα συνιστούν έντονα τη χρήση μόνο απεσταγμένου νερού.


Εάν χρησιμοποιείτε το ακατέργαστο υγρό, όλες οι ακαθαρσίες που περιέχονται σε αυτό θα πρέπει να σπάσει με υπερήχους μεμβράνης και απελευθερώνεται στον αέρα, ταυτόχρονα εγκαθιστά σε περιβάλλουσες επιφάνειες και να πάρει στο σώμα είναι κοντά στους ανθρώπους.

Πού μπορώ να το αγοράσω;

Μπορείτε να αγοράσετε απεσταγμένο νερό σε:

 • φαρμακεία ·
 • καταστήματα αυτοκινήτων ·
 • online καταστήματα που ειδικεύονται στην παράδοση αποστάγματος.

Πώς να το κάνετε μόνοι σας: βίντεο

Η διαδικασία δημιουργίας αποσταγμένου νερού - καθαρισμός του νερού από ακαθαρσίες (βακτήρια, ιούς, άλατα και πρόσθετα ορυκτών) μπορεί να χωριστεί υπό όρους σε τρία στάδια:

 • παρασκευή συνηθισμένου νερού.
 • παραγωγή αποσταγμένων ·
 • παρέχοντας συνθήκες αποθήκευσης για το παραγόμενο υγρό.

Η προετοιμασία του νερού είναι να την υπερασπιστεί. Μετά νερό «ανάπαυση» δύο ώρες σε ατμόσφαιρα έρχονται χλωρίου και θειούχου ένωσης, και ένα άλλο πέντε ή έξι εγκατασταθούν στον πυθμένα των βαρέων μετάλλων.

Μετά από αυτό, πρέπει να τοποθετηθεί ένα δοχείο στο δοχείο για να εκφράσει: ένα από τα άκρα του είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος και το άλλο - για να εκφράσει το χαμηλότερο τρίτο.

Η παραγωγή αποστάγματος στο σπίτι είναι μέσω της εξάτμισης του νερού. Για να γίνει αυτό, το εμαγιέ δοχείο πρέπει να γεμιστεί με νερό που έχει παρασκευαστεί σε ημι-προετοιμασία και να τοποθετηθεί σε ένα πιάτο. Στην περίπτωση αυτή, το νερό πρέπει να τοποθετούνται επί των φούρνους σχάρα, και σε αυτό - το γυαλί ή πορσελάνη πιάτο, που καλύπτεται με ένα θολωτό καπάκι (κυρτό τμήμα του καπακιού μακριά από το κάτω μέρος).

Όταν φτάσει το κρύο κάλυμμα, ο ατμός θα μετατραπεί σε σταγονίδια καθαρισμένου νερού, τα οποία στη συνέχεια θα εισέλθουν στο γυάλινο δοχείο μέσω του καπακιού.

Το έτοιμο νερό θα πρέπει να φυλάσσεται κατεψυγμένο. Για να γίνει αυτό, πάρτε ένα κατάλληλο δοχείο, γεμίστε το με απεσταγμένο υγρό και το βάζετε στην κατάψυξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κατάσταση του νερού θα πρέπει να ελέγχεται τακτικά - δεν θα πρέπει να είναι εντελώς κατεψυγμένα. Για τη χρήση, μόνο ο πάγος είναι κατάλληλος, δεδομένου ότι τα χημικά και τα άλατα συσσωρεύονται σε παγωμένο νερό.

Εάν είναι απαραίτητο, ο πάγος θα πρέπει να αποψυχθεί και να εφαρμοστεί όπου είναι απαραίτητο - δηλαδή να γεμίσει η χωρητικότητα του υγραντήρα.

Σχετικά με το πώς θα γίνει σωστά το απόσταγμα, περιγράφεται λεπτομερώς εδώ:

Τι μπορεί να προστεθεί στο νερό για τον υγραντήρα;

Η προσθήκη αιθέριων ελαίων στον υγραντήρα καθιστά δυνατή την ομοιόμορφη εξάπλωση ενός ευχάριστου αρώματος σε όλο το δωμάτιο και επίσης να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτό.

Ωστόσο, δεν έχουν όλες οι συσκευές τη λειτουργία της αρωματοποίησης - αυτή η δυνατότητα παρέχεται μόνο σε ορισμένα μοντέλα υγραντήρων. Εάν παραβιάσετε τους κανόνες λειτουργίας της συσκευής και προσθέσετε λάδι σε αυτό, ο ψεκαστήρας θα γίνει πολύ γρήγορα ακατάλληλος.

Αν δεν υπάρχει στη συσκευή η δυνατότητα χρήσης αρωμάτων, τότε το λάδι θα παραμείνει στη δεξαμενή νερού, δηλαδή:

 • Τα φίλτρα και η μεμβράνη της συσκευής θα μολυνθούν.
 • στη συσκευή σχηματίζονται επιβλαβή βακτήρια.
 • η διάρκεια ζωής του υγραντήρα θα μειωθεί σημαντικά.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πετρέλαιο στη δεξαμενή νερού είναι απολύτως απαγορευμένο να προσθέσει.

Πώς να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό;

Τρόποι

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε και να μαλακώσετε το νερό, συμπεριλαμβανομένων:

Επιπλέον, οι έμπειροι χρήστες συνιστώνται συχνά να μαλακώσουν το νερό προσθέτοντας τρόφιμα και σόδα, επιτραπέζιο αλάτι ή κιτρικό / οξικό οξύ. Ωστόσο, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά φίλτρα.

Κασέτα για την αποσκλήρυνση του νερού στον υγραντήρα

Τα φίλτρα μαλάκυνσης νερού στον υγραντήρα αέρα είναι ένα αναλώσιμο υλικό που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει το υγρό από ξένες ακαθαρσίες και απαιτεί τακτική αντικατάσταση.

Κατά κανόνα, η τυπική διάρκεια ζωής των περισσότερων φίλτρων είναι 2-3 μήνες, αλλά στην περίπτωση της χρήσης της συσκευής στο φυτώριο ή την χρήση του ακατέργαστου νερού να αλλάξει το φυσίγγιο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 φορά ανά μήνα.

Πού να ρίχνουμε νερό στον υγραντήρα;

Ρίξτε νερό απευθείας στη δεξαμενή, σχεδιασμένο για νερό. Ωστόσο, σε κάθε μεμονωμένο μοντέλο, η μέθοδος εφαρμογής της πλήρωσης της δεξαμενής μπορεί να εφαρμοστεί με διάφορους τρόπους.

Υγραντήρας με σύνδεση με το νερό και αυτόματη παροχή νερού

Στα γραφεία, στα εμπορικά κέντρα και σε άλλους δημόσιους χώρους, η απόδοση των οικιακών συσκευών υγρασίας δεν αρκεί για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, έτσι ορισμένοι κατασκευαστές ανησυχούν για την απελευθέρωση βιομηχανικού εξοπλισμού. Χάρη στη σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το νερό στον υγραντήρα τροφοδοτείται αυτόματα και δεν απαιτείται η συμμετοχή του χρήστη στην καθημερινή εργασία.

Οι πιο γνωστοί υγραντήρες με αυτόματη παροχή νερού είναι:

 • BRUNE B 500 Professional:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 50 l;
  • εξυπηρέτηση περιοχή: 330 m2?
  • Απόδοση εξάτμισης: 2,6 l / h.
  • επίπεδο θορύβου: 44 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 312 χιλιάδες ρούβλια.
 • Venta LW81:
  • Τύπος: φυσική ενυδάτωση;
  • χωρητικότητα της δεξαμενής νερού: 18,5 l.
  • συντηρημένη περιοχή: 800 m2.
  • Απόδοση εξάτμισης: 780 m3 / h.
  • Επίπεδο θορύβου: 48 dB.
  • εκτιμώμενο κόστος: 201 χιλιάδες ρούβλια.
 • Euro Fog ΗΠΑ 1.6:
  • τύπος: υπερήχων;
  • συντηρημένη περιοχή: 300 m2.
  • απόδοση εξάτμισης: 1,6 l / h;
  • επίπεδο θορύβου: 55 dB.
  • Εκτιμώμενο κόστος: κατόπιν αιτήματος.

Εάν έγινε κακό να εξατμιστεί το νερό: οι λόγοι και πώς να το διορθώσετε;

Ο λόγος για την κακή εξάτμιση της υγρασίας στον υγραντήρα αέρα μπορεί να είναι:

 • Ζημιά γεννήτριας.
 • οξείδωση των επαφών.
 • ανεπαρκής ανεμιστήρας
 • βλάβη του ψυγείου (σε συσκευές υπερήχων).

Για να καταλάβουμε αν η γεννήτρια λειτουργεί, είναι δυνατόν με τον ακόλουθο τρόπο:

 • αφαιρέστε το πίσω / κάτω κάλυμμα από τον υγραντήρα.
 • Ενεργοποιήστε τη συσκευή για 1-2 λεπτά χωρίς να αγγίξετε τα εσωτερικά μέρη.
 • αποσυνδέστε τη συσκευή από το ρεύμα.
 • ελέγξτε τη θερμοκρασία του ψυγείου σε ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα.

Εάν το ψυγείο είναι θερμό, τότε η γεννήτρια είναι εντάξει και πρέπει να ελεγχθεί το ψυγείο.

Εάν η μεμβράνη λειτουργεί, τότε το πρόβλημα μπορεί να είναι στον ανεμιστήρα. Η απουσία τάσης στις περιελίξεις του στροβίλου υποδεικνύει δυσλειτουργία της πλακέτας ισχύος. Εάν υπάρχει τάση, αλλά οι λεπίδες δεν περιστρέφονται, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Σε περίπτωση που τόσο η μεμβράνη όσο και ο ανεμιστήρας λειτουργούν, το πρόβλημα βρίσκεται στο φίλτρο εισαγωγής αέρα.

Έτσι, τι είδους νερό για να ρίξει μέσα στον υγραντήρα - εξαρτάται από τον τύπο του κλιματικού εξοπλισμού. Ωστόσο, όσο καθαρότερο είναι το νερό, τόσο το καλύτερο είναι το θεραπευτικό αποτέλεσμα, επομένως, ανεξάρτητα από τον τύπο του εξατμιστή, οι εμπειρογνώμονες προτείνουν να προτιμούν ένα καθαρισμένο και φιλτραρισμένο υγρό.

Υγραντήρες και νερό

Τώρα υπάρχει πολλή συζήτηση για την ανάγκη να υγρανθεί ο αέρας στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Από την εμπειρία μου: εάν ο υγραντήρας λειτουργεί με νερό της βρύσης, σύντομα εμφανίζεται μια ελαφριά επιδρομή στα αντικείμενα που μοιάζει με σκόνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια ουσία διαλυμένη στο νερό. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ίδια πλάκα σχηματίζεται στους πνεύμονές μας, αναπνέοντας έναν τέτοιο υγρό αέρα. Πόσο βλαβερό είναι; Πώς καθαρίζω το νερό για τον υγραντήρα;

Η απαραίτητη υγρασία, η οποία παρέχει μια φυσιολογική κατάσταση υγείας για ένα άτομο, είναι 60-75% το καλοκαίρι και 55-70% το χειμώνα. Μέσα στις εγκαταστάσεις την άνοιξη και το καλοκαίρι (σε ​​ξηρές καιρικές συνθήκες), η υγρασία δεν υπερβαίνει το 40%. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, μειώνεται στο 25-30%. Η μέση περιεκτικότητα σε υγρασία στις πόλεις είναι συνήθως 1,5 φορές χαμηλότερη από την απαιτούμενη. Η πρόωρη λύση του προβλήματος της υγρασίας του δωματίου συμβάλλει στην επιδείνωση της ευεξίας του ατόμου, στην αύξηση του κινδύνου αναπνευστικών παθήσεων, επιδεινώνει την υγεία των παιδιών και προκαλεί ασθένεια σε φυτά εσωτερικού χώρου.

Η απάντηση στην ερώτησή σας εξαρτάται από τον τύπο και τον σχεδιασμό του υγραντήρα αέρα που χρησιμοποιείτε. Η αρχή της λειτουργίας των περισσότερων υγραντήρων αέρα βασίζεται στη φυσική εξάτμιση της υγρασίας, η οποία τροφοδοτείται από τον υγραντήρα μέσα στο δωμάτιο. Υπάρχουν επίσης και υγραντήρες αέρα, η αρχή της οποίας βασίζεται στην εξαναγκασμένη εξάτμιση του νερού. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι υγραντήρες αέρα χωρίζονται σε τέσσερις κύριους τύπους:

 • Κρύοι υγραντήρες
 • Υγραντήρες ατμού
 • Υπερηχητικοί υγραντήρες
 • Υγραντήρες τύπου ψεκασμού (ψεκαστήρες)

Κρύοι υγραντήρες

Στους "κρύους" υγραντήρες, ο ανεμιστήρας φυσά τον αέρα μέσα από ένα υγρό φίλτρο - ένα ενυδατικό φυσίγγιο, το οποίο αναγκάζει τον αέρα να κρυώσει και να ενυδατωθεί. Η παραγωγικότητα αυτών των συσκευών υγρασίας εξαρτάται από την υγρασία του αέρα - όσο υψηλότερη είναι η υγρασία, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα εξάτμισης. Οι "ψυχτικοί" υγραντήρες θα πρέπει να λειτουργούν σε απομεταλλωμένο ή απεσταγμένο νερό, διαφορετικά το ενυδατικό φυσίγγιο θα φράξει γρήγορα και θα πρέπει να αλλάξει συχνά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια πρόσθετη κασέτα μαλακώματος, η οποία μειώνει την "σκληρότητα" του νερού. Η χωρητικότητα των "κρύων" υγραντήρων είναι 3,5 - 8 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 20-50 Watt. Έλλειψη "κρύων" υγραντήρων - δεν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί με ακρίβεια η υγρασία στο δωμάτιο

Υγραντήρες ατμού

υγραντήρες ατμού σύμφωνα με την αρχή της naponimayut δράσης βραστήρων, με την οποία για την εντατική εξάτμιση του νερού που ασκήθηκε σε σημείο βρασμού. ενυδατωτικά ατμού πρέπει να έχουν αναγκαστικά υγροστάτης (αισθητήρα υγρασίας), η διάταξη διακόπτη όταν φθάσει μία προκαθορισμένη υγρασία, ή η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να υπερβεί σημαντικά το βέλτιστο επίπεδο. Η παραγωγικότητα των υγραντήρων ατμού είναι 7 - 16 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 300-600 Watt. Πλεονεκτήματα της υγραντήρες ατμού - χαμηλό υγραντήρα stoimost.Nedostatok ατμού τους - δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί με ακρίβεια η υγρασία στο δωμάτιο (μόνο πάνω-κάτω), η θερμοκρασία δωματίου ανεβαίνει λόγω θερμού ατμού, υψηλή κατανάλωση ενέργειας.

Υπερηχητικοί υγραντήρες

Αυτός είναι ο πιο τέλειος και δημοφιλής τύπος ενυδατικής κρέμας. Έχουν μικρές διαστάσεις, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή απόδοση. Σε υπερηχητικούς υγραντήρες, η ιδιότητα της πιεζοηλεκτρικής χρησιμοποιείται για τη μετατροπή των ηλεκτρικών δονήσεων σε μηχανικές ταλαντώσεις. Οι υπερηχητικές δονήσεις που εκπέμπονται στη δεξαμενή με νερό από μια ειδική πιεζοδυναμική υψηλής συχνότητας αυξάνουν σημαντικά την πίεση των υδρατμών πάνω στο υγρό, γεγονός που συμβάλλει στην ταχεία εξάτμιση χωρίς θέρμανση. Μια τάση συχνότητας υπερήχων υψηλής συχνότητας εφαρμόζεται σε ένα πιεζοηλεκτρικό κρύσταλλο βυθισμένο στο νερό, το οποίο μετατρέπεται σε μηχανικούς κραδασμούς. Στο στρώμα νερού σχηματίζονται εναλλασσόμενα κύματα αυξημένης και μειωμένης πίεσης. Στις περιοχές χαμηλής πίεσης, ο αναβρασμός συμβαίνει στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου (σπηλαίωση) με την απελευθέρωση λεπτών σωματιδίων στον αέρα. Η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα παραδίδει το υδατικό εναιώρημα στο δωμάτιο, όπου περνάει στην κατάσταση του ατμού. Ανοποιημένο ή αποσταγμένο νερό πρέπει να χρησιμοποιείται σε υγραντήρες υπερήχων, καθώς και σε "κρύο" υγραντήρες. Η παραγωγικότητα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι 7 - 12 λίτρα / ημέρα με κατανάλωση ισχύος 40 - 50 W. Ένα μειονέκτημα των υπερηχητικών υγραντήρων είναι μια ακριβή κασέτα αντικατάστασης (μπορείτε να το κάνετε χωρίς μια αντικαταστάσιμη κασέτα εάν χύσετε απεσταγμένο νερό ή νερό σε έναν υγραντήρα μετά από ένα φίλτρο οικιακής χρήσης). Επιπλέον, η πλαστογράφηση κακής ποιότητας των επώνυμων προϊόντων μπορεί να βλάψει τα κατοικίδια ζώα, καθώς και τους ανθρώπους, επομένως συνιστάται να ελέγχετε προσεκτικά τον κατασκευαστή.

Στην περίπτωσή σας, σας συμβουλεύω να μάθετε ποιο μοντέλο υγραντήρα νερού χρησιμοποιείτε και να χρησιμοποιείτε απομεταλλωμένο ή απεσταγμένο νερό, μπορείτε να προετοιμαστείτε με απλά θέρμανση του συνηθισμένο νερό της βρύσης από τη βρύση (15 λεπτά σε 100 0 C, και στη συνέχεια αφήστε το περίπτερο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, επιπλέον, μπορείτε να το παρακάμψετε από οποιοδήποτε φίλτρο κανάτα προσρόφηση). Ως αποτέλεσμα αυτής της επεξεργασίας νερού, το χλώριο και το 20-30% των αλάτων σκληρότητας (Ca, Mg, Fe) αφήνουν το νερό.

Τι είδους νερό πρέπει να χυθεί στον υγραντήρα

Στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε θεμελιώδεις συζητήσεις σχετικά με την ποιότητα των υδάτων, τις οποίες οι κατασκευαστές συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν στους υγραντήρες αέρα και τους ιονιστές οικιακής χρήσης.
Συχνά όταν χρησιμοποιείτε υγραντήρες υπερήχων στα παράθυρα και τα έπιπλα, εμφανίζεται μια λευκή επικάλυψη. Για να γεμίσουν τέτοια ενυδατικά, οι υπεύθυνοι γονείς χρησιμοποιούν καθαρό νερό ή αγοράζουν ειδικά απεσταγμένο νερό από τα φαρμακεία και τα καταστήματα αυτοκινήτων. Έτσι, προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την εμφάνιση της διαβόητης λευκής επίστρωσης στη συσκευή και στα έπιπλα.
Η σειρά ερωτήσεων είναι αρκετά μεγάλη: είναι ένας τέτοιος βιασμός επιβλαβής για την υγεία των ενηλίκων και των παιδιών (μετά τη γέννηση ενός μωρού, αυτή η οικιακή συσκευή εμφανίζεται συνήθως); Πώς να καθαρίσετε σωστά το νερό πριν τον ρίξετε στον υγραντήρα; Τι διακρίνει το κεκαθαρμένο νερό από το απεσταγμένο νερό και κατά πόσο είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί νερό από τα καταστήματα αυτοκινήτων (όχι για τεχνικούς σκοπούς); Σε ποιο νερό θα σταματήσουμε να μην κάνουμε μεγάλη ζημιά στην υγεία;

Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις - αποφασίσαμε να το καταστήσουμε σαφές και να θέσουμε τα πάντα στο σωστό επίπεδο!

Έτσι: Φυσικά, για να γεμίσετε οποιονδήποτε υγραντήρα, συμπεριλαμβανομένων των υπερήχων, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανθρακούχο ή μεταλλικό νερό. Αρχικά, η ίδια λευκή επικάλυψη είναι τα άλατα ασβεστίου. Είναι παρόντα σε διαφορετικές συγκεντρώσεις σε οποιοδήποτε νερό της βρύσης. Για να καταστεί αυτό το ασβέστιο ίζημα, το νερό από τη βρύση μπορεί εύκολα να βράσει ή απλά να περάσει από μια κανάτα οικιακού φίλτρου. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί απεσταγμένο νερό, είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά ταυτόχρονα η ένταση του σχηματισμού πλάκας θα μειωθεί. Σημειώστε ότι το τεχνικό νερό, αυτό που πωλείται για μπαταρίες αυτοκινήτων, είναι επίσης κατάλληλο ως "πλήρωσης" για τους υγραντήρες αέρα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χρησιμοποιείτε υγραντήρες το χειμώνα, όταν λειτουργεί η κεντρική θέρμανση. Κατ 'αρχήν, αυτή η έξυπνη συσκευή βοηθά επίσης το καλοκαίρι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πολύ ξηρού, σκονισμένου αέρα στο διαμέρισμα. Φυσικά, αγαπητέ μητέρες, ο συμπεριλαμβανόμενος υπερηχητικός υγραντήρας δεν ακυρώνει τον υγρό καθαρισμό! Προστατεύστε την υγεία σας και την υγεία των παιδιών σας!

Ποιο είναι το νερό στον υγραντήρα;

Η διάρκεια ζωής του εξοπλισμού εξαρτάται όχι μόνο από τον κατασκευαστή αλλά και από την καλή λειτουργία του. Συχνά, οι ιδιοκτήτες των υγραντήρων διαμαρτύρονται για μια λευκή επικάλυψη επί των επίπλων, μια κακή οσμή από τη συσκευή ή τον γρήγορο σχηματισμό κλίμακας. Σε αυτή την περίπτωση, το ερώτημα ποιο είδος νερού στον υγραντήρα του αέρα χύνεται, απαντήστε σε οποιαδήποτε. Προτείνουμε να καταλάβετε πώς να γεμίσετε τη συσκευή σωστά.

Τι θα γεμίσουμε;

Η ποιότητα του υγρού αέρα εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του υγρού που χρησιμοποιείται για την πλήρωση της δεξαμενής. Ως εκ τούτου, αξίζει να προσεγγίσουμε προσεκτικά το ζήτημα της επιλογής του νερού, οι ιδιότητες των οποίων δεν επηρεάζονται πάντοτε από το υψηλό κόστος. Σε κάθε μοντέλο της μονάδας υγρασίας, είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα υγρό με βάση τις αρχές της λειτουργίας του.

Οι υγραντήρες ατμού είναι λιγότερο φανταστικοί ως απαραίτητο υγρό. Εφόσον εδώ χρειάζεται μόνο να αναπνέετε την εξάτμιση ατμών, η σύνθεση του νερού παίζει μικρό ρόλο. Επιπλέον, ο υγραντήρας με ζεστό ατμό καθαρίζει περαιτέρω τον αέρα με υψηλές θερμοκρασίες.

Υγραντήρας αέρα και λευκή επικάλυψη

Το παιδί μου είναι 2 ετών, αγόρασε έναν υπερηχητικό με τον αέρα-υγραντήρα, όπως σας ενημέρωσε στο βιβλίο σας. Όταν χρησιμοποιείται, αφήνει μια λευκή επίστρωση παντού, σε έπιπλα, παράθυρα. Για αυτόν χρησιμοποιούμε πόσιμο νερό που αγοράσαμε. Πες μου - είναι επιβλαβές για την υγεία; Μετά από όλα, αν μια scurf στα έπιπλα, τότε μπορεί επίσης να εγκατασταθούν στους πνεύμονες. Και περισσότερο - η λειτουργία της οζονισμού του αέρα. πάρα πολλές από τις απόψεις ότι το όζον είναι φερόμενο επικίνδυνο ακόμη και σε μικρές ποσότητες.
Ο κατασκευαστής συμβουλεύει να χρησιμοποιήσει απεσταγμένο νερό. Αυτό πωλείται στα φαρμακεία και στις αγορές αυτοκινήτων. Στο φαρμακείο είχαμε αρνηθεί. Το απεσταγμένο νερό στις αγορές αυτοκινήτων έχει σχεδιαστεί για τεχνικούς σκοπούς (στην ετικέτα είναι γραμμένο). Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χημικώς αποσταγμένου νερού και εκείνης στις αγορές αυτοκινήτων; Και αν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το τελευταίο για έναν υγραντήρα αέρα. Τι είδους νερό είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει γι 'αυτόν, για καλό, και να μην βλάψει την υγεία;

που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2011 15:41
ενημερώθηκε 16/01/2016
- Άλλο

Ποιο νερό χρησιμοποιείται καλύτερα για τον υγραντήρα;

Το συνηθισμένο νερό της βρύσης δίνει μια λευκή επικάλυψη. Τι πρέπει να κάνετε για να αποτρέψετε την επιδρομή; Φιλτράρετε;

Μας είπαν να χρησιμοποιήσουμε απεσταγμένο νερό όταν αγοράσαμε έναν υγραντήρα, αλλά δεν θα το πάρετε. Συμπληρώθηκε φιλτραρισμένο. Το φίλτρο που είχαμε τότε ήταν μια συνηθισμένη κανάτα με ένα αφαιρούμενο φυσίγγιο. Εντούτοις, η επιδρομή παρέμεινε στα αντικείμενα, μικρή. Τώρα δεν χρησιμοποιούμε έναν υγραντήρα, επειδή τώρα υπάρχει ατομική θέρμανση στο σπίτι, το οποίο μπορεί να απενεργοποιηθεί και ο αέρας δεν στεγνώνει τόσο πολύ. Προσπαθήστε να χύσετε το φιλτραρισμένο νερό.