Πώς να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα στην κουζίνα

Μερικοί άνθρωποι υποβαθμίζουν συχνά το ρόλο και τη σημασία μιας τέτοιας συσκευής ως κουκούλα.

Και μάταια, επειδή είναι εκείνη που είναι υπεύθυνη για την καθαριότητα του αέρα στην κουζίνα, για την ελαχιστοποίηση όλων των ειδών τις οσμές, καθώς και την απορρόφηση του μεριδίου του λέοντος των υγρών και άλλων ατμών.

Σε αυτό το πλαίσιο, σας συμβουλεύουμε να προσεγγίσετε προσεκτικά τη διαδικασία επιλογής της, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αναφέρονται παρακάτω.

Λοιπόν, ας μάθουμε περισσότερα για το πώς να επιλέξετε το καλύτερο ενσωματωμένο κουκούλα για την κουζίνα σας.

Κύριες παράμετροι

Ως στοιχείο των οικιακών συσκευών, κάθε μοντέλο της κουκούλας έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία είναι άμεσα δύσκολα κατανοητά.

Για να μην σφυρηλατήσετε το κεφάλι σας με περιττές πληροφορίες, συνιστούμε να δώσετε πρώτα προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους.

Καλυπτόμενη περιοχή

Είναι πολύ σημαντικό το μοντέλο που επιλέξατε να «τραβήξετε» την περιοχή της κουζίνας σας. Με άλλα λόγια, συνιστάται να δίνετε προτίμηση σε εκείνη την κουκούλα, η δύναμη της οποίας θα είναι αρκετή για να "οδηγήσει" τον αέρα στο δωμάτιο για 5-10 λεπτά.

Για το σκοπό αυτό, παραγγείλετε ένα μοντέλο στο οποίο η συνιστώμενη περιοχή είναι 10-20% υψηλότερη από το τετράγωνο της κουζίνας.

Πολλοί κατασκευαστές στην περιγραφή προϊόντος ήδη δείχνουν αμέσως αυτό το μέγεθος, επομένως δεν χρειάζεται να το υπολογίζετε χειροκίνητα.

Πλάτος κουκούλας

Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά για τους ακόλουθους λόγους.

Πρώτον, η νέα σας κουκούλα δεν πρέπει να είναι στενότερη από την αντίστοιχη εστία επάνω από την οποία θα εγκατασταθεί.

Αν είναι ήδη, τότε όλα τα σωματίδια υγρασίας και λίπους που θα έπρεπε να έχουν φτάσει στην κουκούλα θα εγκατασταθούν κάπου στα πλευρικά τοιχώματα ή ακόμα και στις προσόψεις των επίπλων.

Δεύτερον, δεδομένου ότι είναι ενσωματωμένο, πρέπει να γνωρίζετε τις διαστάσεις του με ακρίβεια ενός χιλιοστού και να το δώσετε στον σχεδιαστή που προετοιμάζει το σχέδιο της κουζίνας.

Ρύθμιση ισχύος

Μπορεί να έρθει σε πρακτικό σε μια ευρεία ποικιλία καταστάσεων. Είναι πολύ βολικό όταν είναι δυνατό να ενεργοποιήσετε την κουκούλα σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μαγειρέματος αυγών ή κάτι άλλο και ελαφρώς "πιάτα".

Με τη σειρά σας, εάν τηγανίζετε το κρέας ή τις κοτολέτες, οποιοδήποτε πιάτο κρέατος με σκόρδο ή κρεμμύδια, τότε σίγουρα θα χρειαστείτε την πλήρη ισχύ του εξαερισμού. Επομένως, σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει μια διαβάθμιση των τρόπων λειτουργίας, τα οποία, πιστεύετε, δεν θα είναι άχρηστα.

Φωτισμός

Αυτή η επιλογή, κατ 'αρχήν, υπάρχουν ήδη σε κάθε μοντέλο, αλλά μπορεί να διαφέρουν στη φωτεινότητα, τη σειρά θέσης ή τον αριθμό των λαμπτήρων.

Πόσο καλά λειτουργεί, αν αρκεί να ανάβει η εστία, μπορείτε να μάθετε πότε έρχεστε σε ένα κατάστημα υλικού ή ένα σούπερ μάρκετ.

Επίπεδο θορύβου

Ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας που μπορεί να γίνει προκαθοριστικός στην τελική επιλογή. Το γεγονός είναι ότι ο θόρυβος της κουκούλας εξαρτάται άμεσα από τη δύναμή της.

Έτσι, όσο μεγαλύτερη είναι η μονάδα, τόσο πιο θορυβώδης θα λειτουργήσει. Για ιδιαίτερα μεγάλα μοντέλα, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε μια επιλογή, όπως η αθόρυβη λειτουργία.

Διαφορετικά, όλοι οι γείτονές σας θα γνωρίζουν ότι μαγειρεύετε κάτι και η διαδικασία μαγειρέματος θα μετατραπεί σε αλεύρι. Επομένως, δώστε προσοχή στο σχήμα θορύβου.

Στην ιδανική περίπτωση, το επίπεδο θορύβου της ενσωματωμένης καλύπτρας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 55 ντεσιμπέλ.

Τύπος καθαρισμού αέρα

Υπάρχουν δύο τύποι: εξαγωγή αέρα και ανακύκλωση. Η πρώτη περίπτωση είναι κλασική, η οποία συνίσταται στο ότι ο βρώμικος αέρας αναρροφάται και αποστέλλεται αμετάκλητα μέσω της βρύσης στο σύστημα εξαερισμού.

Όταν ανακυκλώνεται, αυτός ο αέρας διοχετεύεται μέσω ειδικών φίλτρων και μετά τον καθαρισμό τροφοδοτείται πίσω στην κουζίνα.

Κουκούλες με τον πρώτο τύπο είναι φθηνότερα, το δεύτερο πιο ακριβό στο στάδιο της αγοράς, όσο και στο στάδιο της υπηρεσίας, διότι πρέπει να αλλάξουν τα φίλτρα περιοδικά.

Άλλα χαρακτηριστικά

Εκτός από τους βασικούς δείκτες, οι προαιρετικές επιλογές δεν πρέπει να παραμεληθούν, κάθε μία από τις οποίες μπορεί τελικά να ανατρέψει την ισορροπία υπέρ ενός συγκεκριμένου μοντέλου.

Επομένως, προτού επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σας, ρωτήστε τι άλλο θέλετε για το προϊόν που σας αρέσει:

 • Το χρώμα της πρόσοψης - μπορείτε να επιλέξετε αμέσως μια κουκούλα που θα συγχωνευτεί με τις προσόψεις των ακουστικών της κουζίνας σας ή απλώς θα είναι σε αρμονία με αυτά.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ορισμένα μοντέλα έχουν τη δυνατότητα να αφαιρέσουν την πρόσοψη της κουκούλας και να την αντικαταστήσουν με εκείνη που θα είναι η σωστή σκιά για εσάς. Είναι εξαιρετικά βολικό και πολύ πρακτικό, και κάνει μια τέτοια κουκούλα αόρατη και πραγματικά ενσωματωμένη στο ντουλάπι?

 • Τα φίλτρα καθαρισμού είναι ουσιαστικά σημαντικά μόνο αν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα μοντέλο που ανακυκλώνει τον επιλεγμένο αέρα. Για εκχυλίσματα με συμβατική βρύση, αυτό είναι ενδεικτικό απολύτως όχι με βάση την αρχή.
 • Αυτοματισμοί - σε μοντέλα υψηλής ποιότητας, υπάρχουν πολλά νεοσυσταθέντα gadget που μπορούν να απολαύσουν ορισμένοι καταναλωτές.

  Για παράδειγμα, η κουκούλα μπορεί να προσδιορίσει τον τρόπο λειτουργίας που θα χρησιμοποιήσει. Επίσης, είναι σε θέση να αντιδράσει ενεργοποιώντας το φωτισμό κατά την προσέγγισή σας ή ξεκινώντας αυτόματα να εργάζεται στο παραμικρό σημάδι βρασμού κλπ.

 • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των ενσωματωμένων κουκούλες

  Εν κατακλείδι, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του τύπου κουκούλας, γιατί να επιλέγετε αυτό το είδος συσκευής, αντί για θόλο ανάλογα.

  • Αισθητικός παράγοντας - λόγω της μηχανικής δυνατότητας μετακίνησης, ένα τέτοιο απόσπασμα μπορεί να συγχωνευθεί με το εσωτερικό και να είναι αόρατο, αφήστε τους επισκέπτες.
  • Αποθήκευση χώρου - όπως κάθε ενσωματωμένη συσκευή χρειάζεται ελάχιστο χώρο και συνιστάται για εγκατάσταση σε μικρές κουζίνες.
  • Εξοικονόμηση ενέργειας και ηρεμία. Δεν καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια και δεν παράγει πολύ θόρυβο σε σύγκριση με άλλα μοντέλα.
  • Λιγότερη ισχύς - υπάρχουν, φυσικά, μεγάλες τροποποιήσεις, αλλά οι περισσότερες ενσωματωμένες κουκούλες είναι ακόμα αρκετά συμπαγείς.
  • Περιορισμένη εμβέλεια - για κάποιο λόγο η ποικιλία μοντέλων για αυτόν τον τύπο συσκευής είναι μια τάξη μεγέθους μικρότερη από αυτή των λεγόμενων θολωτών αναλόγων.

  Όποια επιλογή και αν κάνετε, θυμηθείτε ότι η ποιότητα εκτέλεσης και συναρμολόγησης είναι εξαιρετικά σημαντική για οικιακές συσκευές.

  Σας συνιστούμε να μην αγοράζετε φθηνά μοντέλα άγνωστων σημάτων, αλλά να δούμε τους Ευρωπαίους κατασκευαστές. Επίσης, πολλοί καλούνται να διαβάσουν κριτικές σχετικά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες και χρήσιμες συμβουλές

  Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο στο διαμέρισμα όπου ο αέρας είναι περιοδικά μολυσμένος και εμφανίζεται μια συγκεκριμένη δυσάρεστη οσμή που σχετίζεται με τη διαδικασία μαγειρέματος. Αντιμετωπίστε αυτό το πρόβλημα θα βοηθήσει την κουκούλα, η οποία μπορεί να αγοραστεί σε οποιοδήποτε κατάστημα οικιακών συσκευών. Το άρθρο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής κουκούλας για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες, χαρακτηριστικά συσκευών και ανασκόπηση των κατασκευαστών.

  Ο σωστά επιλεγμένος απορροφητήρας παρέχει αποτελεσματικό καθαρισμό αέρα στην κουζίνα

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: συμβουλές από επαγγελματίες

  Η αποτελεσματική εργασία του καλύμματος εξαρτάται από ορισμένα κριτήρια που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται από την απόδοσή της. Οι σωστά επιλεγμένες κουκούλες μπορούν να παρέχουν έξι ή δεκαπλάσια ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα. Τα καλύτερα μοντέλα τεχνολογίας διαθέτουν ισχυρούς ανεμιστήρες που μπορούν να λειτουργούν σε 2 ή 4 ταχύτητες και να απομακρύνουν αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα. Η ομπρέλα της επιφάνειας εργασίας της καλύπτρας πρέπει να καλύπτει πλήρως την εστία.

  Η κουκούλα για τοποθέτηση σε τοίχο έχει μια γωνιακή "πτέρυγα" - μια μοντέρνα σύγχρονη τάση

  Μια σημαντική παράμετρος κατά την επιλογή ενός καπό είναι η χαμηλή στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία του. Για το σκοπό αυτό, πρέπει να επιλεγούν συσκευές με θόρυβο μέχρι 45 dB. Ο θόρυβος κατά τη λειτουργία τέτοιων μοντέλων θα είναι παρόμοιος με μια ήσυχη συνομιλία που έρχεται από απόσταση 10 μ.

  Θα πρέπει να προτιμάτε την κουκούλα, εξοπλισμένη με σύστημα φωτισμού υψηλής ποιότητας του χώρου εργασίας με τη βοήθεια λαμπτήρων αλογόνου ή LED που βρίσκονται στον πίνακα της συσκευής. Προσδιορίστε ποια καλύπτρα είναι καλύτερη, θα βοηθήσει να μελετήσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου τύπου συσκευής.

  Τύποι κουκούλες

  Το πρώτο βήμα είναι να καθορίσετε τον τύπο του σώματος της συσκευής. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές παράγουν τους ακόλουθους τύπους κουκούλας:

  Τι είδους κουκούλες πρέπει να επιλέξετε για την κουζίνα; Τα σχόλια των πελατών δίνουν προτεραιότητα στην παραδοσιακή επιλογή - κρεμαστή κουκούλα, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο μοντέρνο σχεδιασμό της κουζίνας. Το σώμα της συσκευής είναι τοποθετημένο ακριβώς πάνω από την εστία κάτω από το περίβλημα. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί και έχει σχετικά χαμηλό κόστος. Ωστόσο, ο αναρτημένος καπό έχει χαμηλή παραγωγικότητα, λόγω του γεγονότος ότι η συσκευή λειτουργεί σε λειτουργία ανακύκλωσης αέρα. Είναι ιδανικό για μικρές κουζίνες με έκταση 6 τετραγωνικών μέτρων. m.

  Οι κουκούλες AEG-Electrolux είναι ιδανικές για κάθε κουζίνα και θα δημιουργήσουν μια πραγματική οικειότητα

  Ο θόλος ή το τζάκι, η κουκούλα έχει σχήμα ομπρέλας και συνδέεται απευθείας στον τοίχο. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες. Αυτός ο τύπος οικιακών συσκευών έχει υψηλή απόδοση. Ανάμεσα στην πλούσια ποικιλία των διαφόρων ειδών κουκούλες, μπορείτε να επιλέξετε το πιο κατάλληλο μοντέλο, ανάλογα με την τιμή που ταιριάζει απόλυτα στο σχέδιο της κουζίνας. Τέτοιες κουκούλες μπορεί να είναι οριζόντιες ή κεκλιμένες.

  Αν δεν θέλετε να χαλάσετε το εσωτερικό της κουζίνας με μια μεγάλη κουκούλα, τότε μπορείτε να επιλέξετε έναν ενσωματωμένο τύπο συσκευής που τοποθετείται απευθείας μέσα στα έπιπλα κουζίνας.

  Ο μοντέρνος τύπος κουκούλας, που είναι πολύ δημοφιλής από το 2016, είναι τα ντόμινο. Μια τέτοια συσκευή είναι εγκατεστημένη στην επιφάνεια εργασίας και αποσύρεται από αυτήν κατά τη διάρκεια της λειτουργίας μιας ηλεκτρικής κουζίνας ή αερίου. Ωστόσο, το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου είναι 2 φορές υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών παραλλαγών. Επιπλέον, αυτός ο τύπος συσκευής έχει μια μικρή απόδοση, η οποία είναι κατάλληλη για μικρές κουζίνες.

  Ιδανικό για το σαλόνι-κουζίνα είναι μια κουκούλα οροφής, η οποία βρίσκεται πάνω από το νησί της κουζίνας. Αυτή η συσκευή έχει εντυπωσιακές διαστάσεις και υψηλή απόδοση.

  Το μοντέλο τοποθέτησης σε οροφή έχει σχεδιαστεί για να «φεύγει» πάνω από το νησί της κουζίνας

  Παραγωγικότητα της συσκευής

  Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου της κουκούλας θα πρέπει να βασίζεται στη συνολική χωρητικότητα του δωματίου, όπου θα εγκατασταθεί. Η συσκευή πρέπει να έχει την απαιτούμενη χωρητικότητα για την αποτελεσματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα στον άξονα εξαερισμού. Για να το προσδιορίσουμε, η περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με το ύψος και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή 12, ο οποίος αντιστοιχεί στον αριθμό των ενημερώσεων αέρα στην αίθουσα.

  Η απόδοση που προκύπτει είναι ελάχιστη. Επομένως, η κουκούλα πρέπει να επιλέγεται με κάποιο περιθώριο απόδοσης.

  Μέγεθος εκχύλισης

  Η καυσαερίων επιλέγεται με βάση τις διαστάσεις της ηλεκτρικής εστίας ή της εστίας αερίου πάνω από την οποία θα εγκατασταθεί. Ωστόσο, για να εξασφαλιστεί ότι ο μολυσμένος αέρας δεν παρακάμπτει τον ανεμιστήρα, το πλάτος του πίνακα εξαγωγής θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος της πλάκας. Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν κουκούλες που κυμαίνονται σε πλάτος από 45 έως 90 cm. Τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι το πλαίσιο με πλάτος 50, 60 και 90 cm.

  Τα σύγχρονα εκχυλίσματα μπορούν να αφαιρέσουν μέχρι και το 96% των οσμών και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που παραμένουν μετά το μαγείρεμα

  Πώς λειτουργεί η κουκούλα

  Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι απορροφητήρες διακρίνονται χωρίς εξαερισμό στον εξαερισμό (λειτουργία ανακυκλοφορίας) και εξαερισμό στο σύστημα εξαερισμού. Οι κουκούλες σε μια ιδιωτική κατοικία συνήθως επιλέγονται με λειτουργία ανακύκλωσης, ώστε να μην εγκατασταθεί επιπλέον αεραγωγός. Ως εκ τούτου, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα χωρίς εκτροπή στον αερισμό θα είναι πολύ χαμηλότερη από την κανονική συσκευή με την αφαίρεση αέρα και θα έχει κατά μέσο όρο 2.5 χιλιάδες ρούβλια. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλή παραγωγικότητα λόγω του γεγονότος ότι απλά δημιουργούν κυκλοφορία αέρα, αποσύρουν, καθαρίζουν και το τροφοδοτούν πίσω στο δωμάτιο. Για τα διαμερίσματα όπου υπάρχει σύστημα εξαερισμού, τα καταλληλότερα είναι οι κουκούλες κουζίνας με εξαερισμό.

  Ο απορροφητήρας περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω του συστήματος φιλτραρίσματος, όπου καθαρίζεται από τους λιπαρούς ατμούς και την περίσσεια αιθάλης και τον εκτρέπει προς τον άξονα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας εγκαθίσταται κοντά στο άνοιγμα εξαερισμού, συνδέοντάς τον με τον αγωγό αέρα.

  Χρήσιμες συμβουλές! Ο αγωγός αέρα θα πρέπει να διατηρείται όσο το δυνατόν πιο σύντομος, έτσι ώστε ο καθαριστής αέρα να λειτουργεί αθόρυβα.

  Λόγω του γεγονότος ότι ο μολυσμένος αέρας οδηγείται στο δρόμο, δεν χρειάζεται να αγοράσετε καπό με βρύση, με φίλτρο άνθρακα. Αρκεί να έχει απλό φίλτρο γράσου με μέταλλο για να αποτρέψει την είσοδο σωματιδίων αιθάλης και γράσου στον άξονα εξαερισμού.

  Κατά τη χρήση, το φίλτρο γράσου είναι βρώμικο, επομένως είναι σημαντικό να καθαρίζετε περιοδικά την κουκούλα

  Τα κύρια πλεονεκτήματα του σχεδίου ροής είναι:

  • υψηλή απόδοση συσκευής.
  • φίλτρα λιπαρών ουσιών μεγάλης διάρκειας ζωής.
  • χαμηλό επίπεδο θορύβου.
  • το εκχύλισμα αντλεί αέρα από το δωμάτιο, η έλλειψη του οποίου πρέπει να αντισταθμίζεται από τον αέρα από το δρόμο, το χειμώνα - από το κρύο, και το καλοκαίρι - από ζεστό αέρα?
  • Εάν η επιφάνεια μαγειρέματος βρίσκεται μακριά από τον άξονα εξαερισμού, απαιτούνται πολύπλοκες εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση της κουκούλας.

  Οι κουκούλες που λειτουργούν σε λειτουργία ανακύκλωσης περνούν τον αέρα μέσω του εσωτερικού φίλτρου άνθρακα και στη συνέχεια επιστρέφουν πίσω στο καθαρισμένο δωμάτιο. Τα φίλτρα άνθρακα μετά από μόλυνση απορρίπτονται.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα ενός εκχυλίσματος με φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση:

  • Ο απορροφητήρας ανακυκλοφορίας τοποθετείται από τον πυθμένα του περιβλήματος και τον αφήνει ελεύθερο από τον αγωγό αερισμού.
  • η αρχή της λειτουργίας της συσκευής σας επιτρέπει να κρατάτε τη θερμότητα σε εσωτερικούς χώρους και να μην την ρίχνετε στον άξονα εξαερισμού, η οποία συμβαίνει όταν αποσυνδέεται ο απορροφητήρας.

  Η κουκούλα κουζίνας της Britanni έχει μοντέρνο φινίρισμα από ανοξείδωτο ατσάλι και μαύρο γυαλί

  • Για να αγοράσετε μια κουκούλα με ένα φίλτρο άνθρακα χωρίς βρύση μπορεί να είναι σε χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με ένα τυπικό εξαεριστικό εξαερισμού με εξαερισμό?
  • Η εγκατάσταση της κουκούλας είναι πολύ απλή και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες.

  Τα κύρια μειονεκτήματα της κουκούλας για τις κουζίνες χωρίς εξαερισμό:

  1. Η λειτουργία των απορροφητών ανακύκλωσης είναι πιο θορυβώδης από αυτή των τυποποιημένων συσκευών.
  2. Κάθε 3-5 μήνες, ανάλογα με την ένταση της κουκούλας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το υλικό φίλτρου.

  Χρήσιμες συμβουλές! Αν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την επιλογή της κουκούλας από την αρχή της λειτουργίας, μπορείτε να αγοράσετε ένα καθολικό μοντέλο που συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας της συσκευής.

  Σύστημα φιλτραρίσματος

  Σύμφωνα με τον τύπο του συστήματος φιλτραρίσματος, διακρίνονται μονάδες αερίου ενός σταδίου και δύο σταδίων και εκχυλίσματα πρώτου και δεύτερου επιπέδου.

  Ο απορροφητήρας τραπεζιού είναι τοποθετημένος στην επιφάνεια του τραπεζιού στη σόμπα και αποσύρεται μόνο για το χρόνο μαγειρέματος

  Σε συστήματα ενός σταδίου χρησιμοποιείται ένα και μόνο φίλτρο μιας χρήσης ή επαναχρησιμοποιήσιμου φίλτρου. Στην πρώτη περίπτωση, ρίχνεται έξω μετά το φράξιμο, και στη δεύτερη περίπτωση αλλάζει μόνο η εσωτερική κασέτα. Με ένα σύστημα καθαρισμού δύο σταδίων, στο πρώτο στάδιο, ο αέρας φιλτράρεται από το λίπος και το δεύτερο στάδιο παρέχει τον καθαρισμό του από δυσάρεστες οσμές. Το φίλτρο της πρώτης βαθμίδας αλλάζει συχνά και το δεύτερο παραμένει σε λειτουργία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Τα συστήματα φιλτραρίσματος αέρα του πρώτου επιπέδου μπορούν να είναι ακρυλικά ή μέταλλα. Ο καθαρισμός τους μειώνεται σε ένα απλό πλύσιμο. Τα εκχυλίσματα διήθησης του δεύτερου επιπέδου, όπου χρησιμοποιείται φίλτρο άνθρακα, είναι πιο αποτελεσματικά.

  Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με κάλυμμα φίλτρου, το οποίο προστατεύει τον άξονα εξαερισμού από αιθάλη. Αυτά μπορεί να είναι μεταλλικά, συνθετικά ή φίλτρα άνθρακα.

  Το μεταλλικό φίλτρο είναι ένα πλέγμα αλουμινίου ή αλουμινίου. Είναι εύκολο να καθαριστούν, ακόμη και να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων. Ένα τέτοιο φίλτρο γράσου μπορεί να εξυπηρετεί ολόκληρη τη ζωή της κουκούλας χωρίς να απαιτείται αντικατάσταση.

  Τα φίλτρα λίπους καταγράφουν τα σωματίδια τροφίμων, αφήνοντας τον αέρα και τις επιφάνειες καθαρές

  Το φίλτρο λίπους από συνθετικές ίνες επιτρέπει στη συσκευή να λειτουργεί σχεδόν αθόρυβα. Ένα τέτοιο καθαριστικό αποτελείται από μια κασέτα στην οποία εισάγεται ένα υλικό φίλτρου: μη υφασμένο ή sintepon. Όταν το στρώμα φίλτρου είναι λερωμένο, αφαιρείται η κασέτα και τοποθετείται νέα.

  Τα φίλτρα άνθρακα παρέχουν ένα λεπτό καθαρισμό του αέρα από μολυντές και οσμές. Στη σύνθεσή του, εκτός από τον ενεργό άνθρακα, μπορεί να περιλαμβάνει κατιοντοεναλλάκτες, ασήμι και άλλα απολυμαντικά στοιχεία. Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου φίλτρου είναι το υψηλό του κόστος και η σύντομη διάρκεια ζωής του. Απαιτεί τακτική αντικατάσταση μετά από μια ορισμένη διάρκεια ζωής, η οποία είναι 6-12 μήνες, ανάλογα με το πάχος του στρώματος σκόνης άνθρακα. Αγοράστε ένα φίλτρο λίπους για κουκούλες μπορούν να διατιμηθούν από 1,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Χρήσιμες συμβουλές! Το φίλτρο άνθρακα απορροφά τον καπνό του καπνού τέλεια.

  Σήμερα, οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα προϋπολογισμού στα οποία δεν υπάρχει φίλτρο λίπους για σχεδίαση. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι τέτοιες συσκευές δεν είναι ανθεκτικές. Καθώς τα σωματίδια αιθάλης και λίπους θα σταθούν σταδιακά στις λεπίδες του ανεμιστήρα, κάτι που σύντομα θα οδηγήσει στη θραύση του.

  Στην κουζίνα τοποθετούνται μόνο οριζόντιοι κουκούλες

  Τύπος διαχείρισης συσκευής

  Με τον τρόπο διαχείρισης, όλα τα μοντέρνα μοντέλα κουκούλας είναι τριών τύπων:

  • ο έλεγχος αφής σας επιτρέπει να ελέγχετε τη λειτουργία της συσκευής με τη βοήθεια μιας εύκολης επαφής στον επιθυμητό τομέα, με αποτέλεσμα η λυχνία LED να ανάβει και ο εξολκέας να εκτελεί την καθορισμένη εντολή.
  • ο έλεγχος push-button είναι ο πιο εξοικειωμένος και τυπικός. Εδώ, κάθε κουμπί αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας της συσκευής.
  • ο ψευδοαισθητικός έλεγχος πραγματοποιείται μέσω ενός μηχανικού ρυθμιστή, ο οποίος έχει ρυθμιστεί στον απαιτούμενο τρόπο λειτουργίας.

  Σχετικό άρθρο:

  Τύποι και πλεονεκτήματα των συσκευών. Επιλογή εξοπλισμού. Υπολογισμός της ισχύος του ανεμιστήρα. Συστάσεις για αυτοεγκατάσταση.

  Για όσους θέλουν να ελέγχουν τη λειτουργία της συσκευής από απόσταση, υπάρχουν κουκούλες απομακρυσμένου ελέγχου που ελέγχονται από ένα τηλεχειριστήριο.

  Υλικό Hood

  Η καθημερινή φροντίδα για την κουκούλα και η τιμή της συσκευής εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής. Μοντέρνο κουκούλα για την κουζίνα, οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν σαφώς αυτό, μπορούν να γίνουν από αλουμίνιο, πλαστικό, ανοξείδωτο ή εμαγιέ χάλυβα και γυαλί.

  Εάν χρησιμοποιείται ο απορροφητήρας καθημερινά, τα φίλτρα άνθρακα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε τρεις έως τέσσερις μήνες

  Τα πιο δημοφιλή και φθηνά είναι οι κουκούλες αλουμινίου. Μια συσκευή κατασκευασμένη από τέτοιο υλικό δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Ωστόσο, έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Περισσότερο αισθητικά και κομψά είναι οι κουκούλες από ανοξείδωτο ατσάλι. Ωστόσο, τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα και απαιτητικά στην περίθαλψη, επειδή μολύνονται ακόμη και με δακτυλικά αποτυπώματα. Οι θερμαινόμενοι απορροφητήρες από γυαλί είναι η πιο ακριβή επιλογή, η οποία απαιτεί χρονοβόρα φροντίδα. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι οι πιο ελκυστικές, που θα κάνουν το σχεδιασμό του δωματίου μοναδικό.

  Πώς να εγκαταστήσετε κουκούλα στην κουζίνα

  Πώς να τοποθετήσετε σωστά την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου έτσι ώστε να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα; Το κύριο σημείο στην εγκατάσταση της συσκευής είναι να καθορίσει σε ποιο ύψος να κρεμάσει την κουκούλα από την εστία. Εάν είναι πολύ υψηλή, η εργασία της θα είναι αναποτελεσματική. Έτσι, όλες οι μυρωδιές και ζευγάρια θα είναι στο δωμάτιο. Εάν η θέση είναι πολύ χαμηλή, η συσκευή θα επηρεάσει τη λειτουργία της εστίας. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου πρέπει να είναι 75 εκατοστά στο κάτω πλαίσιο.

  Το επόμενο σημείο, το οποίο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του απορροφητήρα, είναι η θέση του σε σχέση με τον εξαερισμό. Η συσκευή θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πλησιέστερα σε αυτήν, ώστε να αποφεύγεται η χρήση μεγάλου αριθμού γόνατων και κομματιών καμινάδας, πράγμα που αυξάνει σημαντικά τον θόρυβο και μειώνει την απόδοση της κουκούλας. Αφού συνδέσετε την κουκούλα με τον αγωγό εξαερισμού, θα πρέπει να προσέξετε να μπλοκάρεται τελείως. Χρησιμοποιούνται ειδικά πλέγματα ή βαλβίδες.

  Το εκχύλισμα τοίχου με σύγχρονο σύστημα περιμέτρου αναρρόφησης παρέχει καλύτερο και ταχύτερο αερισμό

  Χρήσιμες συμβουλές! Η διάμετρος του αγωγού πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οπή εξαγωγής της κουκούλας. Αυτό θα μειώσει σημαντικά το φορτίο στον κινητήρα της συσκευής και θα της επιτρέψει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά με χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  Πώς να κρεμάσετε την κουκούλα πάνω από ένα φούρνο αερίου

  Η τοποθέτηση του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής. Οι επίπεδες κουκούλες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος του ντουλαπιού ή απευθείας στον τοίχο με ειδικά άγκιστρα, τα οποία πρέπει να συγκρατούνται με ασφάλεια στα σημεία στερέωσης. Οι κουκούλες με γωνιακή ράβδους είναι χτισμένες στον κρημνό, όπου γίνεται άνοιγμα για τον αεραγωγό της απαιτούμενης διαμέτρου. Τα μοντέλα θόλου είναι στερεωμένα στον τοίχο.

  Αφού εγκατασταθεί η συσκευή φιλτραρίσματος, ο αγωγός αέρα συνδέεται στο άνοιγμα εξόδου του, ο οποίος επίσης στερεώνεται με άγκιστρα. Ως εξαερισμός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας αυλακωτός ή πολυβινυλοχλωριωμένος σωλήνας με ένα λείο τοίχωμα ή ένα άκαμπτο μεταλλικό ή πλαστικό κουτί.

  Ο ευέλικτος κυματοειδής σωλήνας είναι η πιο οικονομική επιλογή. Ωστόσο, απαιτεί συνεχή φροντίδα σε όλη την περίοδο λειτουργίας. Πιο βολικό για χρήση είναι ένα μεταλλικό κιβώτιο. Αλλά η τοποθέτησή του απαιτεί σημαντικά έξοδα. Η καλύτερη επιλογή είναι ο σωλήνας PVC. Δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι εύκολο να τοποθετηθεί. Ωστόσο, πρέπει να εγκατασταθεί αυστηρά πάνω από την κουκούλα. Χάρη σε αυτή τη σύσταση, κατέστη σαφές πώς να φτιάξετε μια κουκούλα στην κουζίνα.

  Ανάρτηση - το πιο δημοφιλές και φθηνό, στερεωμένο ακριβώς πάνω από τη σόμπα

  Βαθμολογία κουκούλες για την κουζίνα

  Πριν σκεφτείτε τι είναι καλύτερο να αγοράσει την κουκούλα στην κουζίνα, θα πρέπει να κάνει βαθμολογία των κατασκευαστών στον κόσμο των συσκευών επεξεργασίας του αέρα, η οποία εκτός από ένα ευρύ φάσμα των πολυτελών μοντέλων του εξοπλισμού, προσφέρει low-end συσκευές. Πολλοί ειδικοί προτιμούν τέτοιες παγκόσμιες μάρκες όπως Siemens, Bosch, Kronasteel (Krona), Hansa, Gorenje, Elikor, Samsung. Συνδυάζουν με επιτυχία υψηλή ποιότητα, λογική τιμή και ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων.

  Οι κουκούλες της γερμανικής μάρκας Siemens είναι μια ενσάρκωση του λακωνισμού και της λειτουργικότητας. Αυτά τα μοντέλα έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου, παρέχουν υψηλή απόδοση και plug-τύπου περιβλήματος βοηθά ευεργετική μεταμφίεση κουζίνα τους, όπως μπορεί να δει κανείς σε καταλόγους των κατασκευαστών, τα διαγράμματα και φωτογραφίες. Η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα αυτής της εταιρείας ξεκινά από 12 χιλιάδες ρούβλια.

  Έχει λάβει παγκόσμια αναγνώριση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από πολυάριθμες κολακευτικές κριτικές, κουκούλα του Crohn από γερμανό κατασκευαστή. Η εταιρεία παράγει 7 μεγάλες συλλογές εξοπλισμού καθαρισμού. Ολόκληρη η προτεινόμενη σειρά μοντέλων έχει υψηλή ποιότητα κατασκευής. Εδώ εγκαθίστανται ισχυροί κινητήρες χαμηλού θορύβου, οι οποίοι εξασφαλίζουν υψηλή απόδοση της συσκευής. Αλλά, παρά το γεγονός αυτό, η τιμή της κουκούλας για την κουζίνα Krona είναι ελάχιστη και ξεκινάει από 3 χιλιάδες ρούβλια.

  Στην κουζίνα, διακοσμημένα σε μοντέρνο στυλ, τα αρχικά μοντέλα του νησιού

  Η γερμανική τεχνολογία εξόρυξης της Hansa είναι συμπαγής και εύκολη στη λειτουργία. Το λειτουργικό μοντέλο αυτού του κατασκευαστή μπορεί να αγοραστεί σε τιμή των 2,5 χιλιάδων ρούβλια.

  Ένας απαιτητικός αγοραστής που δεν χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση ποιότητας, στο ερώτημα του τι είδους κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερο, θα επιλέξει σταθερά τον γερμανό κατασκευαστή Bosch. Πρόκειται για μια σοβαρή τεχνική υψηλής απόδοσης, η σχεδίαση της οποίας αντιστοιχεί στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Η τιμή μιας κουκούλας κυμαίνεται από 5-5 χιλιάδες ρούβλια.

  Ένας από τους καλύτερους ρώσους κατασκευαστές συσκευών εξάτμισης είναι το Elikor. Τα εκχυλίσματα, τα οποία επιβεβαιώνονται από την υψηλή ποιότητα του εξοπλισμού, αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών σχεδίων, σχεδίων και χρωμάτων. Αγοράστε εκχυτήρα Elikor μπορεί να τιμολογηθεί από 2,5 έως 30 χιλιάδες ρούβλια.

  Η τεχνολογία της μάρκας Samsung συνδέεται με την υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα των προϊόντων. Τα μοντέρνα μοντέλα δεν σταματούν να προκαλούν έκπληξη στον αγοραστή με τεχνική ατέλεια και νέα λειτουργικά χαρακτηριστικά. Το πρότυπο μοντέλο αυτής της μάρκας θα κοστίσει περίπου 6 χιλιάδες ρούβλια.

  Μια κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορεί να γίνει ένα βασικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου της κουζίνας

  Η Gorenje κατέχει την 7η θέση στην κατηγορία των καλύτερων παγκόσμιων εμπορικών σημάτων στην παραγωγή οικιακών συσκευών. Χρησιμοποιεί μια καινοτόμο προσέγγιση και περιβαλλοντικά υλικά για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων μοντέλων που είναι σε θέση να ικανοποιήσουν οποιοδήποτε αίτημα πελατών, το οποίο αντανακλάται σε πολλές κριτικές. Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο να αγοράσετε στην κουζίνα για να πάρετε μια αξιόπιστη προστασία των χώρων από λίπος, σκόνη και αιθάλη για ένα μέτριο τέλος; Η μάρκα Gorenje του Extractor θα φροντίσει για καθαρό και καθαρό αέρα στην κουζίνα σας. Η τιμή της κουκούλας είναι 3.500 ρούβλια.

  Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα. Αποδεικνύεται ότι αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο. Είναι σημαντικό να μελετήσετε ικανοποιητικά όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου και από ένα ευρύ φάσμα συσκευών για να επιλέξετε την ιδανική επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις και τις απαιτήσεις σας. Μόνο τότε μπορείτε να πάρετε έναν αξιόπιστο βοηθό στην κουζίνα, που είναι σε θέση να καθαρίσει τον αέρα από επιβλαβείς ακαθαρσίες και δυσάρεστη οσμή.

  10 καλύτερες κουκούλες για την κουζίνα

  Με την παρουσία του σχεδίου και από τις ιδιότητές του μπορεί να εξαρτάται από το αν η ζεστή κουζίνα «γωνία», όπου τα κατοικίδια ζώα ήθελε να συγκεντρώσει και όπου δεν είναι ντροπή να καλέσετε τους πελάτες, ή θα μετατραπεί σε ένα «καυτό μαγαζί» με την αναπόφευκτη μυρωδιά του καπνού, αναθυμιάσεων και αναρωτιέμαι τι άλλο. Εάν η επιθυμία για άνεση είναι πιο επείγουσα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να υπολογίσει το βέλτιστο Παραγωγικότητα μελλοντική συσκευή εξάτμισης. Γι 'αυτό, υπάρχει ένας γενικά αποδεκτός τύπος: ο όγκος της κουζίνας (L x Π x Υ) πρέπει να πολλαπλασιαστεί με συντελεστή 10-12. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια τιμή που δείχνει πόση ποσότητα αέρα πρέπει να ενημερώνεται (καθαρίζεται) στο δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Αν επιλέξετε μια κουκούλα με παραμέτρους κάτω από τις υπολογιζόμενες, μπορεί να γίνει απλώς μια διακόσμηση με λειτουργία οπίσθιου φωτισμού. Αλλά για ένα μικρό μοντέλο κουζίνας με χωρητικότητα 1000 m³ / h ή περισσότερο θα είναι μια ωμή δύναμη. Τι άλλο πρέπει να ληφθεί υπόψη για την επιλογή της καλύτερης κουκούλας με τα βέλτιστα χαρακτηριστικά, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

  Κριτήρια για την επιλογή μιας καλής κουκούλας

  Κατανάλωση ισχύος

  Πώς να υπολογίσετε την απόδοση, που ήδη γνωρίζετε. Αλλά ο αριθμός δεν θα είναι εντελώς σωστός. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο συντελεστής 10-12 θα δώσει το αποτέλεσμα, στο οποίο η κουκούλα με τις κατάλληλες παραμέτρους θα πρέπει να δουλεύει στο μέγιστο. Και, κατά συνέπεια, στο επίπεδο της μέγιστης έντασης και με το πλήρες φορτίο στον κινητήρα. Η τιμή είναι επίσης ο τύπος της εστίας. Για ηλεκτρικούς πίνακες και πλάκες να παράγουν καλύτερα συντελεστής υπολογισμού με αύξηση σε 15 και 20 για το φυσικό αέριο για τη διαφυγή μήκος διαδρομής, την παρουσία των κάμψεων και η διάμετρος του τμήματος σωλήνα ή αγωγού, επηρεάζει περαιτέρω την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

  Λειτουργία λειτουργίας

  Οι περισσότερες κουκούλες είναι συνδεδεμένες με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας. Στο λειτουργία ανάκλησης αποβάλλουν τον αέρα μαζί με οσμές και ατμούς έξω από τις εγκαταστάσεις. Πολλά δημοφιλή μοντέλα υποστηρίζουν επίσης λειτουργία κυκλοφορίας - Όταν ο αέρας καθαρίζεται με φίλτρα και επιστρέφει πίσω στο δωμάτιο. Τα φίλτρα πρέπει να αλλάζονται τακτικά (κάθε 4-6 μήνες). Αυτή η λειτουργία είναι βολική το χειμώνα - για να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο.
  Υπάρχουν μοντέλα κουκούλας σχεδιασμένα να λειτουργούν μόνο στη λειτουργία κυκλοφορίας. Τέτοια "κουκούλες χωρίς εξαερισμό«Υπάρχουν πολύ ενδιαφέροντα σχέδια και ασυνήθιστο σχέδιο - υπάρχουν μοντέλα που είναι ενσωματωμένα στον πίνακα, σχέδιο τοίχο, κρέμονται, κ.λπ. Αλλά χωρίς κόστος απορροφητήρες είναι αρκετά υψηλό -. Κυρίως από $ 1.000 και πιο δημοφιλής, έτσι ώστε να μην το έκανε..

  Διαστάσεις

  Για αποτελεσματική λειτουργία, το πλάτος του καλύμματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της πλάκας. Τις περισσότερες φορές οι κουκούλες παράγονται σε πλάτη 50, 60 και 90 cm.

  Επίπεδο θορύβου

  Οι υπερβολικά θορυβώδεις κουκούλες μπορούν να μετατρέψουν έναν εφιάλτη κουζίνας σε εφιάλτη, οπότε όταν επιλέγετε μια κουκούλα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο ποσοστό. Είναι επιθυμητό να μην υπερβαίνει τα 60 dB.

  Φωτισμός

  Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες τους με έλεγχο φωτεινότητας για μέγιστη άνεση χρήσης και σε ορισμένα μοντέλα αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη.

  Ποιος κατασκευαστής κουκούλες είναι καλύτερο;

  Παραδοσιακά, η παλάμη του πρωταθλήματος διεξάγεται από δοκιμασμένα από το χρόνο Γερμανικά και Σουηδικά εμπορικά σήματα: Siemens, Bosch, Asko. Εάν η σκανδιναβός κατασκευαστής αντιπροσωπεύεται αυστηρά στον κλάδο premium, η γερμανική Bosch και η Siemens, εκτός από τα μοντέλα ναυαρχίδων Serie 8 και IQ 700, προσφέρουν στους καταναλωτές υψηλής ποιότητας κουκούλες στο μέσο εύρος τιμών. Τα θετικά σχόλια από τους αγοραστές παρείχαν στην αξιολόγηση των καλύτερων κουκούλες δημοφιλή εμπορικά σήματα Hansa, Shindo, Kronasteel. Ευχάριστα ικανοποιημένη από την επιτυχία της ρωσικής μάρκας κουζινών ELIKOR, η οποία δεν προσπαθεί να μιμηθεί μια μυθική εταιρεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά τοποθετείται και αναπτύσσεται ακριβώς ως εγχώριος παραγωγός.

  Σχετικά με τα καλύτερα μοντέλα κουκούλας για την κουζίνα - περισσότερα στην βαθμολογία μας.

  8 βήματα επιλογής κουκούλας και 40 φωτογραφίες

  Πρώτον, ας δούμε γιατί χρειαζόμαστε κουκούλα στην κουζίνα και το χρειαζόμαστε καθόλου; Αυτή η συσκευή εκτελεί δύο σημαντικές λειτουργίες:

  • Προστατεύει τα έπιπλα, τους τοίχους, την οροφή και τα υφάσματα από την εμφάνιση λίπους και αιθάλης.
  • Αφαιρεί και καθαρίζει τον αέρα από τον καπνό, τις οσμές, τα προϊόντα καύσης, τους καπνούς και άλλες επιβλαβείς ακαθαρσίες που προέρχονται από το μαγείρεμα στη σόμπα.

  Με τον τρόπο, ο αέρας στην κουζίνα κατά τη διάρκεια της θερμικής επεξεργασίας των τροφίμων γίνεται το πιο βρώμικο στο σπίτι. Επομένως, εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα σας δεν είναι η μικρότερη ή / και χρησιμοποιείτε σόμπα αερίου και στήλη, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς κουκούλα κουζίνας.

  Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα; Η απάντησή μας είναι ναι, είναι πραγματικά απαραίτητη εάν μαγειρεύετε τακτικά, χρησιμοποιείτε μια σόμπα φυσικού αερίου και επίσης εάν η κουζίνα σας έχει έκταση μεγαλύτερη από 10 τετραγωνικά μέτρα ή συνδυάζεται με σαλόνι / διάδρομο

  Ωστόσο, για να ωφεληθεί πραγματικά η κουκούλα, αντί να σταθεί σε αδράνεια, πρέπει να επιλεγεί σωστά: όσον αφορά την παραγωγικότητα, τον τρόπο λειτουργίας, το μέγεθος της ομπρέλας και το σχεδιασμό. Για να κατανοήσετε όλες τις αποχρώσεις της επιλογής κουκούλας κουζίνας θα σας βοηθήσει τον οδηγό μας 8 βημάτων με φωτογραφίες συσκευών στο εσωτερικό.

  Βήμα 1. Καθορίστε τον τύπο κουκούλας

  Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι εάν χρειάζεστε μια ροή ή μια κουκούλα κυκλοφορίας.

  • Ο απορροφητήρας είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού του σπιτιού και αποστραγγίζει τον αέρα εξαγωγής. Τα μοντέλα που ρέουν δεν μπορούν μόνο εντελώς (!) Απογυμνώστε τον αέρα εξαγωγής στη λειτουργία ανάσυρσης, αλλά επίσης λειτουργούν σε λειτουργία κυκλοφορίας και τρέχετε καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Εάν η κουζίνα σας είναι σε θέση να συνδέσετε την κουκούλα στην πόρτα εξαερισμού του κτιρίου, τότε αξίζει να το κάνετε, ειδικά εάν η κουζίνα δεν είναι μικρή ή σε συνδυασμό.

  Τρέξιμο κουκούλα στο εσωτερικό της κουζίνας-σαλόνι

  • Ο απορροφητήρας δεν είναι συνδεδεμένος με τον αγωγό εξαερισμού και λειτουργεί μόνο στη λειτουργία ανακύκλωσης - περνάει τον μολυσμένο αέρα μέσω των φίλτρων και στη συνέχεια ο καθαρισμένος αέρας ρίχνεται και πάλι μέσα στο δωμάτιο. Αυτός ο τύπος κουκούλας είναι λιγότερο αποτελεσματικός, από πολλές απόψεις η απόδοσή του εξαρτάται από την ποιότητα των φίλτρων, επομένως πρέπει να αλλάξουν / καθαριστούν εγκαίρως (θα μιλήσουμε λίγο αργότερα για τα φίλτρα). Αλλά η κυκλοφορία βοηθά έξω όταν δεν υπάρχει τρόπος να συνδέσετε την κουκούλα στον εξαερισμό. Για παράδειγμα, εάν το τραπέζι του νησιού με τη σόμπα βρίσκεται πολύ μακριά από τον αγωγό εξαερισμού και δεν θέλετε να τραβήξετε τον αγωγό αέρα μέσω της κουζίνας.

  Κουκούλα κυκλοφορίας στο εσωτερικό της κουζίνας

  Και οι κουκούλες κυκλοφορίας είναι φθηνότερες από το τρέξιμο, οπότε αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα και η κουζίνα σας δεν είναι μεγάλη, τότε η κουκούλα κυκλοφορίας είναι αρκετά κατάλληλη.

  Τώρα ας μιλήσουμε λίγο για τα φίλτρα.

  • Τα φίλτρα για κουκούλες κουζίνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: άνθρακας και λίπος. Τα όργανα κυκλοφορίας είναι εξοπλισμένα με φίλτρα άνθρακα και με ροή με φίλτρα λίπους. Το πρώτο κρατά σωματίδια λίπους, αιθάλης, καπνού, εξάτμιση. Χρησιμοποιούνται σε οποιονδήποτε τρόπο λειτουργίας της κουκούλας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ή να ξαναχρησιμοποιηθούν.

  Βήμα 2. Αποφασίστε ποια συσκευή χρειαζόμαστε - ενσωματωμένο, κρεμασμένο ή τρούλο;

  1. Οι κουκούλες αναστολής (από 2300 ρούβλια) είναι πάντα μόνο κυκλοφορούν, συμπαγή και πιο φθηνή. Τις περισσότερες φορές συνδέονται με το ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα ή τοποθετούνται στον τοίχο.

  Παράδειγμα παρατεταμένου τύπου συσκευής

  1. Η κουκούλα είναι σχεδιασμένη με ομπρέλα και σωλήνα και μοιάζει με τζάκι με καμινάδα (γι 'αυτό συχνά αποκαλούνται τζάκια). Τέτοια μοντέλα απαιτούν πάντα σύνδεση με τον αγωγό και είναι πιο ακριβά, αλλά φαίνονται πιο κομψά. Και, κατά κανόνα, έχουν μεγάλη παραγωγικότητα. Εάν μαγειρεύετε συχνά, η κουζίνα / κουζίνα σας είναι μεγάλη και θέλετε το κουκούλα να διακοσμήσει το εσωτερικό, τότε το μοντέλο τζάκι είναι αυτό που χρειάζεστε.

  Κουκούλα στο εσωτερικό της κλασικής κουζίνας

  1. Ενσωματωμένοι απορροφητήρες είναι χτισμένοι στο περίβλημα πάνω από τη σόμπα ή στον διακοσμητικό θόλο και συνδέονται με τον αγωγό. Είναι καλά επειδή απλά δεν μπορούν να δουν, επιπλέον, λόγω της έλλειψης διακοσμητικών τελειωμάτων, τα ενσωματωμένα μοντέλα κοστίζουν λιγότερο από τον θόλο.
  • Εκτός από τις στατικές ενσωματωμένες κουκούλες, υπάρχουν τηλεσκοπικά (αναδιπλούμενα) μοντέλα, τα οποία μπορούν να αυξηθούν στο μέγεθος της πλάκας, αν είναι απαραίτητο.

  Τόσο η θολωτή όσο και η ενσωματωμένη κουκούλα μπορούν να γωνιώσουν όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία...

  ... ή νησιωτικό. Οι κουκούλες του νησιού είναι τοποθετημένες στην οροφή πάνω από τη σόμπα στο τραπέζι του νησιού, είναι όμορφες από όλες τις πλευρές. Σε αυτήν την κατηγορία κουκούλες, μπορείτε να βρείτε τόσο συσκευές κυκλοφορίας όσο και συσκευές ροής που λειτουργούν για την αφαίρεση του αέρα. Ένα άλλο χαρακτηριστικό των κουκούτσια νησιού - ορισμένα μοντέλα μπορούν να μειωθούν στη σόμπα μόνο εάν είναι απαραίτητο (τέτοια κουκούλες ονομάζονται κινητά).

  Βήμα 3. Ορίζουμε τις διαστάσεις της πλάκας και της κουκούλας

  Η βασική αρχή της επιλογής ενός κουκούλα σε μέγεθος είναι απλή: το πλάτος της ομπρέλας πρέπει να αντιστοιχεί στο πλάτος της πλάκας ή να είναι μεγαλύτερο από αυτό (αλλά όχι λιγότερο!).

  • Για το λόγο αυτό, τα πιο καυτά όργανα είναι κουκούλες με πλάτος 50 cm, 60 cm και 90 cm.

  Για πολύ μεγάλες πλάκες, μπορείτε να επιλέξετε κουκούλα με πλάτος 120 cm ή 100 cm, αν και η επιλογή τους δεν είναι πολύ μεγάλη.

  • Το βάθος μπορεί να κυμαίνεται από 30 έως 50 cm. Αυτή η παράμετρος δεν είναι τόσο σημαντική, αλλά είναι καλύτερο να επιλέξετε τη συσκευή έτσι ώστε το προστατευτικό κάλυμμα να μην προεξέχει πολύ πάνω από την πλάκα, αλλιώς μπορεί να χτυπηθεί.

  Αν επιλέξετε μια καλύπτρα τζάκι, τότε το ύψος της συσκευής έχει επίσης μια τιμή. Εξάλλου, μιλάει για τη μέγιστη επιτρεπόμενη απόσταση μεταξύ της κάτω επιφάνειας της ομπρέλας και της οπής εξαερισμού που επιτρέπει. Ορισμένοι κουκούλες έχουν ύψος 1,5 μ., Ενώ άλλοι έχουν μόνο 1 μέτρο.

  • Με την ευκαιρία, σημαντικές πληροφορίες: η κουκούλα πρέπει να εγκατασταθεί σε απόσταση τουλάχιστον 60 εκατοστών από την πλάκα.

  Βήμα 4. Αναμείνετε τη βέλτιστη απόδοση

  Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή κουκούλας κουζίνας - για την απόδοση.

  • Η έξοδος του καλύμματος είναι ένας δείκτης της μέγιστης ποσότητας αέρα που μπορεί να πάρει τη συσκευή σε μια ώρα λειτουργίας. Η χωρητικότητα της πιο αδύναμης κουκούλας μπορεί να φτάσει τα 150 m 3 / ώρα, και η πιο ισχυρή - 2500 m 3 / ώρα.

  Ο βαθμός στον οποίο η κουκούλα σας πρέπει να είναι ισχυρή εξαρτάται από το μέγεθος της κουζίνας (συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους των συνδεδεμένων δωματίων, αν υπάρχουν).

  Για να μάθετε την ελάχιστη απόδοση της συσκευής, εκτελέστε τους παρακάτω υπολογισμούς:

  1. Πολλαπλασιάστε την κουζίνα με το ύψος των τοίχων.
  2. Στη συνέχεια πολλαπλασιάστε το προκύπτον προϊόν κατά 12 (αυτό είναι το ποσοστό ανταλλαγής αέρα ανά ώρα σύμφωνα με το SES).
  3. Τελικά πολλαπλασιάστε αυτή την τιμή με συντελεστή 1,5 ή 1,7 (για μια ηλεκτρική επιφάνεια μαγειρέματος) ή με 2 (σε περίπτωση που έχετε μια κουζίνα φυσικού αερίου).
  4. Τώρα που έχετε μάθει την ελάχιστη απαιτούμενη κουκούλα απόδοση για την κουζίνα σας, να προσθέσει σε αυτό ένα άλλο 10% για κάθε καμπή του αγωγού και για κάθε μέτρο μήκους του (από ventkanala πριν από το τέντωμα), και ένα άλλο 10% σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης - την ανάγκη για την απομάκρυνση του καπνού, τη μυρωδιά της καύσης ή, ας πούμε, των ψαριών.

  Βήμα 5. Δώστε προσοχή στο επίπεδο θορύβου

  Θέλετε να μαγειρέψετε με σχετική σιωπή; Επιλέξτε μια κουκούλα με επίπεδο θορύβου μέχρι 45 ντεσιμπέλ. Είναι αλήθεια ότι οι ήσυχοι κουκούλες είναι πολύ ακριβότερες και μερικές φορές η σιωπή τους επιτυγχάνεται μειώνοντας την ισχύ του κινητήρα.

  • Τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο - με ένα υπερ-ισχυρό κινητήρα ή με δύο ελαφρώς λιγότερο ισχυρούς; Η δεύτερη επιλογή είναι προτιμότερη, αφού επιτρέπει στην κουκούλα να μην λειτουργεί πολύ δυνατά και ταυτόχρονα είναι αρκετά αποτελεσματική.
  • Οι φθηνές κουκούλες είναι πάντα θορυβώδεις. Τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου άνω των 50 dB μπορούν να κάνουν το θόρυβο σχεδόν τόσο δυνατό και ενοχλητικό όσο ένα στεγνωτήρα μαλλιών ή μια ηλεκτρική σκούπα.

  Βήμα 6. Επιλέξτε τον τύπο ελέγχου

  Οι διαφορετικές κουκούλες έχουν διαφορετικά χειριστήρια: πλήκτρο, επαφή, ηλεκτρονικό (με τηλεχειριστήριο) ή ρυθμιστικό (βλ. Φωτογραφία).

  • Κατά την άποψή μας, αξίζει να προτιμάτε μια συσκευή με ένα πίνακα ελέγχου αφής με οπίσθιο φωτισμό - είναι πολύ πιο εύκολο να κρατηθεί καθαρό από τα προεξέχοντα κουμπιά που απειλούν ξανά και ξανά να "κολλήσει" στο λίπος.

  Βήμα 7. Κατανόηση των πρόσθετων λειτουργιών

  • Σχεδόν όλες οι κουκούλες είναι εξοπλισμένες με λάμπες. Αυτή η απλή προσθήκη βοηθά συχνά κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, οπότε στο κατάστημα έχει νόημα να δοκιμάσετε τον οπίσθιο φωτισμό για εύκολη ενεργοποίηση και αντικατάσταση της λυχνίας. Στην ιδανική περίπτωση, οι βολβοί στην κουκούλα πρέπει να είναι LED - είναι ασφαλείς, δεν καίγονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θερμαίνονται και εύκολα απορρίπτονται.
  • Ανάλογα με το «ξεγέλασε» μπορείτε να δείτε τα μοντέλα με ταχύτητα πρόσληψη 1-2 αέρα, ακόμα και 10. Κατά τη γνώμη μας, να πληρώσει για την αφθονία των ταχυτήτων έχει νόημα, λειτουργίες 3-4 θα είναι αρκετό για τους περισσότερους μη-επαγγελματίες μάγειρες.
  • Επίσης, οι σύγχρονες κουκούλες είναι σχεδόν πάντοτε εξοπλισμένες με ένα χρονοδιακόπτη ή ένα κουμπί υπολειπόμενης διαδρομής, το οποίο καθιστά δυνατή τη συγχρονισμό της λειτουργίας του με τη σόμπα.
  • Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι διαθέτει αισθητήρα υπολειμμάτων ρεύματος και αισθητήρα που σας υπενθυμίζει ότι ήρθε η ώρα να αντικαταστήσετε / καθαρίσετε το φίλτρο λίπους.
  • Ορισμένοι κατασκευαστές (για παράδειγμα, Siemens) χτίστηκαν στην κουκούλα ακόμη και τηλεοράσεις.

  Βήμα 8. Σχεδιάζουμε το σχέδιο της κουκούλας

  Εάν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα ενσωματωμένο ή κρεμαστό μοντέλο, τότε η ανάγκη να επιλέξετε ένα σχέδιο εξαφανίζεται από μόνο του. Αλλά όταν επιλέγετε τζάκι τύπου τζάκι, η εμφάνιση της υπόθεσης παίζει μεγάλο ρόλο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε:

  • Γιατί κλασική και "Αγροτικός" εσωτερικός χώρος Αξίζει να επιλέξετε ένα ενσωματωμένο κουκούλα-αόρατο ή θόλο σε στυλ ρετρό ή χώρα. Η σκάλισμα, το τεχνητό φινίρισμα της θήκης, τα ένθετα από ορείχαλκο ή αντίκες από ασήμι - όλα αυτά θα είναι πολύ κατάλληλα στις παραδοσιακές κουζίνες. Τα οφέλη των μοντέλων ρετρό στυλ είναι τώρα στην αγορά από σχεδόν όλους τους κατασκευαστές. Με την ευκαιρία, η τυπική κουκούλα μπορεί να καλυφθεί με ένα διακοσμητικό τρούλο.

  Ποια κουκούλα για την κουζίνα είναι καλύτερη - συγκρίνοντας διαφορετικούς τύπους και δημοφιλή μοντέλα

  Καθορίστε τι είδους κουκούλα είναι καλύτερο για την κουζίνα, μπορείτε μόνο να προ-εκτελούν ορισμένους υπολογισμούς, οι οποίες τουλάχιστον θα λάβουν υπόψη το μέγεθος του δωματίου και την παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού. Δεν είναι ο τελευταίος παράγοντας που θα είναι ο σχεδιασμός της συσκευής - όχι κάθε οικοδέσποινα θα θέλει να "φυτέψει" ένα "άσπρο κοράκι" στην κουζίνα, που δεν είναι γνωστό πώς να ταιριάζει στο εσωτερικό της.

  Πώς να καθορίσετε τον κατάλληλο τύπο κουκούλας

  Αν δεν μπορείτε να σκεφτείτε τον σχεδιασμό των κουκούλες, καλό είναι να έχετε αρκετά διαφορετικά μοντέλα στην αγορά με τα χρώματα και τα μεγέθη σας, τότε θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αποτελεσματικότητα της εργασίας του - αυτό επηρεάζει την ποιότητα των λειτουργιών που εκτελεί.

  Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο συσκευής - ανακύκλωση ή ροή. Ταυτόχρονα, χωρίς προκαταρκτική εκτίμηση των εγκαταστάσεων, είναι σαφές ότι οι κουκούλες κουζίνας είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν γι 'αυτό - το καθένα εκτελεί τα καθήκοντά του και είναι καλό στη θέση του.

  Κουκούλα κυκλοφορίας

  Αυτή η συσκευή πήρε αυτό το όνομα επειδή απλά κάνει τον αέρα να κυκλοφορεί μέσα στο δωμάτιο, ανακουφίζοντας το από ξένες μυρωδιές με τη διέλευση από ένα φίλτρο άνθρακα που βρίσκεται μέσα στην ίδια την κουκούλα.

  Εκτός από ένα φίλτρο άνθρακα, η παγίδα λίπους είναι εγκατεστημένη σε μια τέτοια εξάτμιση.

  Η αρχή της λειτουργίας της καθορίζει όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές αυτού του σχεδιασμού.

  + Πλεονεκτήματα των εκχυλισμάτων κυκλοφορίας

  1. Η δυνατότητα χρήσης σε σπίτια με φραγμένο σύστημα εξαερισμού ή απλά σχεδιασμένο για μικρή πρόσφυση και χωρίς αντιμετώπιση των δυνατοτήτων των σύγχρονων εκχυλισμάτων.
  2. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε και δεν χρειάζεται να τραβάτε την αυλάκωση από τον άξονα εξαερισμού. Επίσης ανοίγει άφθονες ευκαιρίες για σχεδιαστές - αυτή η κουκούλα μπορεί να κρυφτεί στον πάγκο ή πίσω από το ψεύτικο τοίχο.
  3. Όταν η ανακυκλοφορία του αέρα δεν απαιτείται για να δημιουργήσει ισχυρή πρόσφυση, πράγμα που σημαίνει ότι οι συσκευές μπορούν να είναι πιο συμπαγείς και οικονομικές από την άποψη της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
  4. Με μικρότερο φορτίο στον κινητήρα, που είναι το κύριο συστατικό του καλύμματος, η συνολική διάρκεια ζωής της συσκευής αυξάνεται.
  5. Η θέση της πλάκας μαγειρέματος δεν είναι συνδεδεμένη με τον άξονα εξαερισμού.

  - Κυκλοφορούν κουκούλες

  1. Η ανάγκη αγοράς αναλωσίμων - ανάλογα με την ένταση της χρήσης της κουκούλας, τα φίλτρα άνθρακα θα πρέπει να αλλάζουν περίπου κάθε έξι μήνες ή ένα χρόνο.
  2. Είναι απαραίτητο να πλένετε τακτικά το φίλτρο λίπους - είναι ένα μικρό μεταλλικό πλέγμα, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο κάτω μέρος της κουκούλας και καθαρίζεται σε τρεχούμενο νερό ή σε πλυντήριο πιάτων.
  3. Η κουκούλα κυκλοφορίας δεν έχει νόημα στο φούρνο αερίου. Στη διαδικασία καύσης του αερίου, το οξυγόνο από τον αέρα μετατρέπεται σε μονοξείδιο του άνθρακα (CO 2), το οποίο ο εκχυλιστής απλά θα κυνηγάει μέσα από την κουζίνα. Η ανακύκλωση σε αυτή την περίπτωση δεν είναι μόνο αναποτελεσματική αλλά και επικίνδυνη για την υγεία.

  Σχέδιο ροής

  Η κύρια διαφορά μιας τέτοιας συσκευής είναι ότι για την αποτελεσματική εργασία χρειάζεται απαραίτητα πρόσβαση στον άξονα εξαερισμού. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη είτε ακριβώς δίπλα στο άνοιγμά της, είτε ο αυλακωτός σωλήνας συνδέεται με αυτό, ο οποίος γίνεται όσο το δυνατόν πιο σύντομος - όσο μικρότερος είναι, τόσο πιο ήσυχο είναι το έργο της κουκούλας. Για το λόγο αυτό, οι συσκευές αυτού του τύπου είναι κάπως περιορισμένες στο χώρο εγκατάστασης - στον τοίχο πάνω από τη σόμπα ή την οροφή.

  Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής είναι πολύ απλή. Ο ανεμιστήρας ωθεί τον αέρα και να τον τραβά έξω από το δωμάτιο για να σχηματίσουν ένα είδος σχεδίου, το οποίο σχηματίζεται με το ανοιχτό παράθυρο, αλλά ο αέρας δεν είναι περιστρέφεται γύρω από την κουζίνα, και φυσητό έξω τον ανεμιστήρα στον άξονα αερισμού ή απευθείας στο δρόμο, αν το σχήμα είναι κατασκευασμένη μια ξεχωριστή οπή εξαερισμού στον τοίχο της κουζίνας.

  Δεδομένου ότι βρώμικο αέρας εκχέονται στο δρόμο, τότε χρήση φίλτρων ενεργού άνθρακα δεν είναι απαραίτητη, αλλά ότι τα σωματίδια του λίπους και αιθάλης δεν είναι μολυσμένα το εσωτερικό του πιο κουκούλες, φίλτρα λίπους σε αυτό εξακολουθεί να θέτει. Είναι κατ 'ανάγκην πρέπει να πλένουν τα περιοδικά - από την καθαριότητα του τμήματος εξαρτάται από το πόσο κουκούλα θα λειτουργεί αποτελεσματικά και αθόρυβα.

  Λόγω της ανάγκης εγκατάστασης αερισμού, οι βαλβίδες ροής τοποθετούνται καλύτερα κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην κουζίνα και κατά τον προγραμματισμό τους ξεχωριστά, υπολογίζουν την τοποθεσία τους. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον αγωγό αέρα - ιδανικά θα πρέπει να είναι μια ευθεία γραμμή χωρίς στροφές και στροφές. Με την παρουσία τους, ο αέρας θα βουίζει πολύ μέσα στο σωλήνα και η χρήση της κουκούλας δεν θα είναι τουλάχιστον άνετη. Γενικά, σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι σαφές τι είδους κουκούλα για μια κουζίνα είναι καλύτερη - σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να εγκατασταθεί μόνο ένα ρέον. Σχεδόν όλα τα μοντέλα των απορροφητών ροής μπορούν να ξεκινήσουν σε λειτουργία ανακύκλωσης - για το σκοπό αυτό, τοποθετείται φίλτρο άνθρακα στην οπή εξόδου και η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

  + Οφέλη από το σχέδιο ροής

  1. Η δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών, υψηλής απόδοσης συσκευών.
  2. Τα αναλώσιμα που χρειάζονται συστηματικά αντικαταστάτη - τα χρησιμοποιημένα φίλτρα λίπους είναι σχεδόν αιώνια.
  3. Η κουκούλα μπορεί να είναι κρυμμένη στα έπιπλα κουζίνας.
  4. Ο θόρυβος είναι χαμηλότερος από αυτόν των κυκλοφορούντων αναλόγων.

  - Τα μειονεκτήματα του σχεδίου ροής

  1. Δεδομένου ότι η κουκούλα είναι ουσιαστικά απορροφά τον αέρα έξω από την κουζίνα, τη θέση του θα πρέπει να εισρεύσουν από την άλλη, η οποία είναι απαραίτητη για να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό ή αλλιώς να σκεφτούμε αερισμό και τη ροή του αέρα.
  2. Η συνέπεια του προηγούμενου μειονεκτήματος - το χειμώνα, η κουκούλα απομακρύνει τον ζεστό αέρα από το δωμάτιο, αντικαθιστώντας τον με κρύο αέρα, και το καλοκαίρι, αντιστρόφως.
  3. Εάν η κουζίνα είναι (ή πρόκειται να εγκατασταθεί) μακριά από την έξοδο, οι εργασίες εγκατάστασης μεγάλης κλίμακας είναι αναπόφευκτες.

  Πώς να επιλέξετε το σχεδιασμό του καλύμματος από τον τύπο της εγκατάστασης

  Υπάρχει ήδη στην πρώτη γραμμή του θέματος του σχεδιασμού, γιατί ουσιαστικά όλες τις εσωτερικές συσκευή εξάγει η ίδια - οι κύριες διαφορές είναι στην εξουσία των κινητήρων, όπως συναρμολόγηση και να εφαρμόσει το φωτισμό χώρο εργασίας.

  Αναρτήθηκε. Κυρίως, πρόκειται για παραλλαγές του προϋπολογισμού των συσκευών - διαφέρουν στη μικρή ισχύ του κινητήρα, αλλά ταυτόχρονα είναι και οι πιο οικονομικές από πλευράς κατανάλωσης ρεύματος. Η απλότητα του σχεδιασμού καθορίζει το κόστος αυτών των κουκούλες και την ευκολία εγκατάστασής τους. Τις περισσότερες φορές, αυτό το σώμα είναι 60x50x15, το κατώτερο μέρος του οποίου αποτελείται από φίλτρα λίπους, και μέσα στον κινητήρα βρίσκεται. Ο αγωγός αέρα βρίσκεται στο επάνω ή το πίσω κάλυμμα.

  Παρά την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην κατηγορία αυτή υπάρχει επαρκής αριθμός αξιόπιστων συσκευών που θα αντιμετωπίσουν τον καθαρισμό του αέρα όχι χειρότερα από τα μοντέλα TOP και ταυτόχρονα θα έχουν αρκετά χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  Θόλος. Το δεύτερο όνομα τους είναι το τζάκι. Αυτό το όνομα πήραν για να μοιάζουν με το σύστημα εξαερισμού των φυσικών τζάκια, το οποίο αμέσως προσελκύει την προσοχή στον εαυτό τους στην είσοδο της κουζίνας. Συχνά τέτοια μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ισχυρό κινητήρα και μπορούν να καυχηθούν με υψηλή απόδοση. Δεδομένου ότι είναι συνεχώς στην οπτική γωνία, οι κατασκευαστές προσφέρουν στους αγοραστές ένα μεγάλο αριθμό επιλογών σχεδιασμού για τέτοιες συσκευές.

  Δομικά, οι θολωτές κουκούλες χωρίζονται σε τρεις τύπους:

  1. Τοίχου. Συνδέονται σε έναν από τους τοίχους, για τον οποίο η πίσω πλευρά είναι επίπεδη.

  2. Τα γωνιακά. Έχετε το κατάλληλο σχήμα για εγκατάσταση στη γωνία της κουζίνας.

  3. Νησί. Συνδεδεμένο με το ταβάνι - συνήθως γίνεται μέσω ενός σωλήνα εξαερισμού. Είναι ιδιαίτερα εύκολο να το κάνετε αυτό αν η οροφή είναι κατασκευασμένη από γυψοσανίδες. Χρησιμοποιείται ένα τέτοιο εκχύλισμα σε μεγάλες κουζίνες, στις οποίες η σόμπα βρίσκεται στη μέση του δωματίου.

  Οι συσκευές τοίχου και γωνίας μπορούν να έχουν μια κεκλιμένη επιφάνεια εργασίας - αυτό βελτιώνει την εμφάνιση τους και επίσης μειώνει την πιθανότητα να χτυπήσει την άκρη ενός συνηθισμένου σχεδίου κεφαλής.

  Ενσωματωμένο. Μετά την εγκατάσταση, οι κουκούλες γίνονται σχεδόν αόρατες - μόνο ο πίνακας ελέγχου με πλήκτρα αφής ή μηχανικά κουμπιά παραμένει στην οπτική επαφή. Συνήθως είναι μια στενή ταινία με ύψος μερικά εκατοστά - μαύρο, λευκό ή ασήμι.

  Τέτοιες κουκούλες μπορούν να κατασκευαστούν σε ντουλάπια κουζίνας ή countertops - στην πρώτη περίπτωση που προβάλλονται στο οριζόντιο επίπεδο, και στη δεύτερη (τέτοια μοντέλα ονομάζονται επίσης "ντόμινο") - στην κάθετη.


  Έξυπνο ενσωματωμένο ντουλάπι.


  Έξτρα ενσωματωμένο πάγκο.

  Οι καλύτερες κουκούλες που κρεμούν

  Αυτή η βαθμολογία για κουκούλες κουζίνας περιλαμβάνει εκπροσώπους της σλοβενικής μάρκας Gorenie, εγχώριας Kronasteel και της Ιταλικής κατασκευής LEX. Όλες οι κουκούλες έχουν περίπου τα ίδια χαρακτηριστικά και σε καλό επίπεδο αντιμετωπίζουν τα καθήκοντά τους, επομένως τα κριτήρια επιλογής είναι πιθανότατα ο σχεδιασμός, το γνωστό εμπορικό σήμα και η ανατροφοδότηση από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τέτοιες συσκευές.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: τα βασικά της άνεσης στο σπίτι

  Εάν η σόμπα στο σπίτι σας δεν χρησιμοποιείται ως στοιχείο διακόσμησης, αλλά για τον προορισμό της ή εάν υπάρχει μια σχάρα, ίσως ήδη αναρωτήθηκε - πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα; Σήμερα, οι κατασκευαστές προσφέρουν πολλές επιλογές για αυτόν τον εξοπλισμό και, για να βρει το καλύτερο, πρέπει να καταλάβετε τι εξοπλισμό χρειάζεται, ποια είναι η χωρητικότητα και ο τρόπος εγκατάστασης της κουκούλας κουζίνας. Σχετικά με τα πάντα.

  Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα: γενικές πληροφορίες

  Οι κουκούλες κουζίνας έχουν τοποθετηθεί σε κάθε σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και συνήθως αντιπροσωπεύουν μια μικρή τρύπα εξάτμισης δίπλα στον νεροχύτη. Ωστόσο, η φυσική εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ή να μην λειτουργήσει καθόλου, για παράδειγμα, λόγω απόφραξης ή επισκευής από γείτονες. Εξαιτίας αυτού, οι μυρωδιές και ο απόβλητος αέρας παραμένουν στάσιμοι, η υγρασία αυξάνεται, η υγεία των νοικοκυριών επιδεινώνεται και γίνεται άβολα να είναι εσωτερικά.

  Οι συμβουλές από τους επαγγελματίες επισκευών στο σπίτι περιλαμβάνουν πάντα μια σύσταση για μια αξιόπιστη συσκευή σχεδίασης. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό; Πρώτα απ 'όλα, επειδή η κουζίνα είναι ένα από τα κύρια δωμάτια του σπιτιού, νοικοκυρές περάσετε σε αυτό είναι σχεδόν μισή ημέρα, ακόμη και σε περίπτωση μεγάλης πολυάσχολο πρόγραμμά όλα τα νοικοκυριά το δωμάτιο αυτό είναι πάντα σε ζήτηση. Μαγειρική - η διαδικασία δεν είναι η ταχύτερη, γι 'αυτό είναι καλύτερο να εξασφαλιστεί ότι η σόμπα δεν είναι μόνο οι μυρωδιές του μαγειρέματος, αλλά καθαρός αέρας.

  Συχνά, το πρόβλημα επιλύεται με τον γενικό αερισμό στο σπίτι ή με κανονικό αερισμό. Ο μολυσμένος αέρας με αυτή την προσέγγιση απομακρύνεται αρκετά αργά και για να το αντικαταστήσει από ένα ανοιχτό παράθυρο έρχεται κρύο και όχι πάντα ευχάριστες μυρωδιές από το δρόμο. Ως εκ τούτου, είναι προτιμότερο να επιλέξετε και να αγοράσετε μια συσκευή για τη λήψη αέρα απευθείας κοντά στη σόμπα, δηλαδή μια κουκούλα ποιότητας. Εν μέρει έχουμε ήδη αγγίξει αυτά τα θέματα όταν εξετάσαμε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία και τη συσκευή εξειδικευμένης κουζίνας, αλλά τώρα θα μείνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Ερώτηση: Χρειάζομαι κουκούλα στην κουζίνα με ηλεκτρική κουζίνα;
  Απάντηση: κατά τη διάρκεια μαγειρέματος στην ηλεκτρική κουζίνα, δεν δημιουργούνται λιγότερες οσμές και καπνοί από ό, τι στη σόμπα αερίου. Ένα αποτελεσματικό εκχύλισμα θα αφαιρέσει τις επιβλαβείς οσμές εγκαίρως και θα διατηρήσει ένα άνετο και υγιές μικροκλίμα.

  Τύποι κουκούλες για κουζίνα

  Πριν επιλέξετε μια κουκούλα για την κουζίνα, θα πρέπει να κατανοήσετε την ταξινόμηση αυτών των συσκευών. Τύποι κουκούλες για την κουζίνα σήμερα χωρίζονται σε διάφορους λόγους. Πρώτα απ 'όλα, χωρίζονται σε διάφορες ομάδες για τους εξής λόγους:

  • Μέγεθος
   Η βασική αρχή στην επιλογή του μεγέθους αυτού του εξοπλισμού - θα πρέπει να είναι ευρύτερη από την εστία. Αν αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή των διαστάσεων, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε τον ακόλουθο υπολογισμό: το πλάτος της πλάκας + ελάχιστο 10 εκατοστά. Στην ιδανική περίπτωση, η κουκούλα πρέπει να είναι ευρύτερη από την πλάκα κατά 20 εκατοστά ή περισσότερο.

  Ερώτηση: ποιες διαστάσεις υπάρχουν;
  Απάντηση: Σήμερα είναι δυνατό να αγοράσετε κουκούλα με πλάτος από 30 έως 120 cm, έτσι ώστε να είναι εύκολο να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλάτος για μια πλάκα από δυο δεκάδες εκατοστά έως και ένα μέτρο.

  • Τρόποι λειτουργίας
   Ο εξοπλισμός εξαγωγής κουζίνας συναντά σήμερα δύο βασικούς τρόπους λειτουργίας: την πραγματική απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και την ανακύκλωση. Στην πρώτη περίπτωση, ο μολυσμένος αέρας, το λίπος και η αιθάλη αφαιρούνται από το δωμάτιο, στη δεύτερη, ο αέρας εξάγεται μέσα από τα φίλτρα βρωμιάς και γράσου και επιστρέφει. Υπάρχουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο στη ροή όσο και στη λειτουργία κυκλοφορίας.
  • Διακυβέρνηση
   Η τεχνική μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα, όταν ενεργοποιείται η διαδικασία καθαρισμού του αέρα, όταν απαιτείται, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και με ηλεκτρονικό χρονοδιακόπτη και έτοιμα προγράμματα εργασίας. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τη σταθερή και ενεργή λειτουργία της πλάκας.
  • Εξαερισμός
   Αυτή η παράμετρος καθορίζει τη γενική προσάρτηση της νέας συσκευής στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού.
  • Κατανάλωση ισχύος
   Ίσως η δεύτερη πιο σημαντική παράμετρος μετά το μέγεθος. Η ισχύς πρέπει να είναι επαρκής για να διεξάγεται πλήρης ανταλλαγή αέρα τουλάχιστον μία φορά την ώρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής. Λίγο πιο πάνω, θα σας δείξουμε πώς να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο.

  Ο απαριθμημένος κατάλογος περιλαμβάνει τις πιο βασικές απαιτήσεις, από τις οποίες μπορείτε να ξεκινήσετε επιλέγοντας. Αλλά για την επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού, θα πρέπει να εξετάσετε πολλούς άλλους παράγοντες και να εξετάσετε όλους τους πιο δημοφιλείς τύπους κουκούλας.

  Ενσωματωμένη κουκούλα

  Ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα σήμερα βρίσκεται συχνά σε νέα σπίτια. Τέτοιες συσκευές έχουν κερδίσει δημοτικότητα λόγω της αισθητικής - είναι συνήθως τοποθετημένες στο ντουλάπι της κουζίνας πάνω από τη σόμπα και μοιάζουν με ένα ράφι από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα. Ο ενσωματωμένος σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με ένα συρόμενο πάνελ, το οποίο αυξάνει σημαντικά την περιοχή εισαγωγής αέρα. Ανάλογα με το αρχικό μέγεθος, τέτοιος εξοπλισμός εξάτμισης μπορεί να καλύψει πλήρως πλάκες πλάτους 50 cm, 60 cm, 90 cm και άνω λόγω του συρόμενου πίνακα.

  Πλήρως συντονισμένη κουκούλα το πιο συχνά έχει απλό έλεγχο και ενεργοποιείται ανοίγοντας το συρόμενο πάνελ. Αυτή είναι μια πολύ βολική λύση - κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ή αμέσως μετά μπορείτε να ξεκινήσετε τη συσκευή και να απομακρύνετε γρήγορα τις οσμές και στη συνέχεια να την κλείσετε και να μην χάνετε υπερβολική ηλεκτρική ενέργεια.

  Ενσωματωμένο απαγωγέας συνήθως εξοπλισμένα με δύο μοτέρ και έχει υψηλή ισχύ - αν η πλάκα είναι κοντά (μέσα σε μερικά μέτρα) στις πόρτες ή παράθυρα, ο εν λόγω εξοπλισμός μπορεί να πάρει αέρα από το δρόμο ή την είσοδο, συνιστάται να εξασφαλίσει μια ροή φρέσκου αέρα κατά τη διάρκεια τεχνική λειτουργία.

  Πώς να επιλέξετε μια ενσωματωμένη κουκούλα; Εστίαση στο μέγεθος της διευρυμένης μορφής και της ισχύος. Επιπλέον, μια ενσωματωμένη κουκούλα για την κουζίνα θα απαιτήσει ένα ξεχωριστό ντουλάπι, οπότε η εγκατάσταση πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων, καλύτερα - στο στάδιο επισκευής.

  Εξαεριστήρας

  Όλοι οι τύποι κουκούλας για κουζίνες με αεραγωγούς συνήθως μειώνονται σε ένα σύστημα με εξαερισμό για εξαερισμό. Τέτοιες συσκευές είναι οι πιο απλές, αφού αποτελούνται από έναν αγωγό αέρα ο οποίος συνδέεται με ένα κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα, φίλτρα και ανεμιστήρα εξαγωγής. Τα φίλτρα στον απορροφητήρα ροής χρησιμοποιούνται αρκετά απλά, πρέπει να αφαιρούνται και να καθαρίζονται τακτικά. Τέτοια μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο ανοιχτά όσο και "κρύβονται" στα έπιπλα κουζίνας.

  Κουκούλες κουζίνας χωρίς εξαερισμό μέχρι εξαερισμού

  Μια κουκούλα χωρίς βρύση ονομάζεται κυκλοφορία. Τις περισσότερες φορές επιλέγεται επειδή ο εξοπλισμός χωρίς αγωγό είναι πολύ ευκολότερος στην εγκατάσταση - ο σχεδιασμός χωρίς σωλήνα είναι εύκολος στη συναρμολόγησή του, καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και οργανικά κοιτάζει στο εσωτερικό.

  Οι κουκούλες χωρίς εξαγωγή αέρα με φίλτρο άνθρακα μπορούν να λειτουργούν μόνο στην κυκλοφορία του αέρα, διατηρώντας τα μικρότερα σωματίδια λίπους, σκόνης και οσμών. Μια τέτοια εργασία είναι αρκετά θορυβώδης, οπότε προτού να αγοράσετε αξίζει να δοκιμάσετε την κουκούλα του άνθρακα χωρίς σωλήνα και να υπολογίσετε το επίπεδο θορύβου, όπως θα πρέπει να το ακούτε αρκετά συχνά.

  Αν, λόγω χαρακτηριστικών του σχεδιασμού ή άλλων λόγων, μόνο μια τέτοια επιλογή είναι διαθέσιμη σε εσάς, αξίζει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό κυκλοφορίας, αφού είναι ακόμα καλύτερο από την κουζίνα χωρίς την κουκούλα.

  Απορροφητήρας αερίου

  Η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου μπορεί να είναι είτε ενσωματωμένη είτε αρθρωτή, με ή χωρίς αεραγωγό. Για να κατανοήσετε πώς να επιλέγετε σωστά αυτή την τεχνική, αρκεί να υπολογίσετε τις συνθήκες μεγέθους, ισχύος και εγκατάστασης.

  Η αρχή λειτουργίας του φούρνου αερίου βασίζεται σε πρακτικά ανοικτή φωτιά, επομένως είναι σημαντικό η λειτουργία του εξαερισμού να μην μειώνει τη φλόγα - εάν η εγκατάσταση είναι λανθασμένη, η φωτιά θα είναι άνιση. Η απόσταση από την εστία αερίου στο πάνελ εισαγωγής πρέπει να είναι τουλάχιστον 80 cm.

  Το ύψος της κουκούλας πάνω από τη σόμπα αερίου δεν είναι η μόνη απαίτηση. Κατά την επιλογή της χωρητικότητας του εξοπλισμού, είναι προτιμότερο να σταματάτε στην ελάχιστη επιτρεπτή επιλογή για να εξασφαλίσετε την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα και συγχρόνως να μην μειώσετε τη φωτιά από την εργασία της συσκευής.

  Καθαριστής αέρα για κουζίνα

  Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα ενός καθαριστής αέρα για την κουζίνα πάνω στο καπό σόμπα θυμίζει έντονα κυκλοφορίας: τέτοιες συσκευές διαφέρουν από την αρχή του σχεδίου - δεν επιτρέπεται η αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, και αυτό οδηγεί μόνο μέσω του συστήματος φίλτρου και ανακυκλώνονται. Επανακυκλοφορία κουκούλα αναφέρεται επίσης σε αυτά τα μέσα, συχνά καθαρίζει τον αέρα της κουζίνας από τη σκόνη, οσμές και ακαθαρσίες.

  Ο καθαριστής αέρα πάνω από τη σόμπα σήμερα μπορεί να βρεθεί για σχεδόν οποιαδήποτε κουζίνα. Αυτές οι συσκευές διαφέρουν στην ευελιξία των σχημάτων και μεγεθών, είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και μπορούν ακόμη και να τοποθετηθούν ξεχωριστά από την πλάκα - υπάρχουν μοντέλα δαπέδου.

  Η ανακυκλοφορία του αέρα σε γενικές γραμμές για την κουζίνα θα είναι χρήσιμο, ειδικά αν την ίδια στιγμή θα καθυστερήσει παθογόνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, πιο αποτελεσματική χρήση ενός συνόλου παραδοσιακό σχέδιο και εξαερισμού. Πρώτα θα αφαιρέσει τις μυρωδιές και αιθάλης που προέρχονται από την πλάκα και η δεύτερη θα παρέχει φρέσκα, καθαρισμένα δωμάτιο και προθερμασμένο αέρα από έξω ή να καθαρίσουν εσωτερικό κλίμα στην λειτουργία ανακύκλωσης. Σε κάθε περίπτωση, μια συνεχής ροή αέρα είναι απαραίτητη σε κάθε σαλόνι, και η κουζίνα δεν αποτελεί εξαίρεση.

  Άλλα είδη κουκούλας κουζίνας

  Κάθε κατασκευαστής προσδιορίζει τους λόγους για τους τύπους των κουκούλες, οπότε ο αγοραστής μπορεί εύκολα να συγχέεται με την ποικιλομορφία τους. Σύντομα περάστε από τα ονόματα που μπορούν ακόμα να σας συναντήσουν:

  1. Έξτρα κουκούλες για την κουζίνα.
   Οι κριτικές αξιολογούν συχνά αυτές τις συσκευές για ευκολία χρήσης - η τοποθέτηση σε μια γωνία σας επιτρέπει να καταλάβετε λιγότερο χώρο. Από άλλες απόψεις, η λειτουργικότητα αυτής της τεχνικής δεν είναι πολύ διαφορετική από τις συνήθεις ομπρέλες εξάτμισης - οι κεκλιμένες κουκούλες κυκλοφορούν και κυκλοφορούν, διαφέρουν σε μέγεθος και ισχύ. "Ήσυχοι κουκούλες για την κουζίνα" - έτσι μερικές φορές αυτά τα μοντέλα ονομάζονται. Πράγματι, αυτή είναι η τεχνική της τελευταίας γενιάς, επομένως το επίπεδο θορύβου των κεκλιμένων κουκούττων είναι συχνά αρκετές φορές μικρότερο από αυτό των τυποποιημένων.
  2. Κουζινάκι για κουζίνα.
   Τέτοιες συσκευές πήραν το όνομά τους λόγω της εξωτερικής εμφάνισης - ο σωλήνας και ο τρούλος της κουκούλας θυμίζουν εξωτερικά την καμινάδα του τζακιού, η οποία συνδέεται με τον γενικό εξαερισμό. Ένα τέτοιο απόσπασμα είναι κατάλληλο για κλασική κουζίνα - ο αρχικός σχεδιασμός το καθιστά ελκυστικό από μόνο του και τα χαρακτηριστικά διάταξης επιτρέπουν τη χρήση της κουκούλας αν η σόμπα δεν είναι τοποθετημένη κοντά στον τοίχο. Σε γενικές γραμμές, το μοντέλο τζάκι είναι ένα βολικό και ισχυρό κουκούλα για την κουζίνα, που το κατέστησε ένα από τα πιο δημοφιλή.
  3. Flat κουκούλα για κουζίνα.
   Πίσω από αυτό το όνομα, η πιο κοινή είναι μια κλασική κρεμαστή ηλεκτρική έξοδος, η οποία είναι τοποθετημένη σε τοίχο, δεν έχει αγωγό αέρα και λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας. Αυτή η μικρή κουκούλα κουζίνας δεν διαθέτει αεραγωγούς ή τεράστιους κινητήρες, αλλά χρειάζεται συχνή αντικατάσταση φίλτρου όταν χρησιμοποιείται έντονα.

  Εκτός από τα παραπάνω, μπορείτε να σημειώσετε τις γωνιακές και νησιωτικές κουκούλες, οι οποίες διαφέρουν στην τοποθέτηση και το σχήμα της κουκούλας. Οι ηλεκτρικές κουκούλες γωνίας για την κουζίνα είναι βολικές για μικρά δωμάτια και μη τυποποιημένες διατάξεις και επίσης καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο απ 'ότι οι κανονικές λόγω του σχήματος του θόλου. Το νησί μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε, να φαίνεται το πιο μοντέρνο και φουτουριστικό, ενσωματωμένο στον εξαερισμό του σπιτιού και είναι ιδανικό για μη τυποποιημένους εσωτερικούς χώρους. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου αποσπάσματος για την κουζίνα προγραμματίζεται κατά τη φάση επισκευής.

  Πώς να υπολογίσετε τη δύναμη της κουκούλας για την κουζίνα

  Κατά την επιλογή κουκούλας για την κουζίνα, είναι σημαντικό να υπολογίσετε σωστά τη δύναμη της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται ένας απλός τύπος: η επιφάνεια της κουζίνας σε τετραγωνικά μέτρα πολλαπλασιάζεται με το ύψος της οροφής. Η ληφθείσα τιμή πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12 σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής της ανταλλαγής αέρα (ο συνολικός όγκος αέρα θα πρέπει να αλλάξει σε μια ώρα) και να πολλαπλασιαστεί με τον συντελεστή του δυνητικού αποθέματος - 1,3.

  Η ελάχιστη ισχύς εξόδου για την κουζίνα = χώρος κουζίνας * ύψος των οροφών * 12 * 1.3.

  Κουκούλες ισχύος για την κουζίνα με ύψος οροφής 2,5 μέτρων: