Υπολογισμός των αεραγωγών

Πριν από την εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού. Στο Καζάν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας χωρίς να φύγετε από το σπίτι. Ο προσεκτικός σχεδιασμός πριν από την αγορά και εγκατάσταση θα σας εξοικονομήσει από περιττά περιττώματα και περιττά νεύρα. Ο χρόνος των υψηλά ειδικευμένων ειδικών είναι δαπανηρός, επομένως είναι ανεπιθύμητο ότι η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού διακόπτεται λόγω έλλειψης υλικών ή εξαρτημάτων.

Ως εκ τούτου, το ακριβές υπολογίζοντας την περιοχή του αεραγωγού Kazan θα είναι χρήσιμη για τους συνετούς και μακρινούς πελάτες. Απλό στη χρήση και πολύ διαισθητική αριθμομηχανή θα σας βοηθήσουν να κάνετε τον υπολογισμό της περιοχής του αγωγού Καζάν τον εαυτό σας, και θα δείτε το τελικό κόστος των αεραγωγών και εξαρτημάτων που απαιτούνται για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού σας.

Υπολογισμός της αριθμομηχανής διατομής αγωγού. Υπολογισμός των αεραγωγών

 • Γιατί πρέπει να ξέρετε για την περιοχή των αεραγωγών;
 • Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του χρησιμοποιούμενου υλικού;
 • Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Η πιθανή συγκέντρωση αέρα που έχει μολυνθεί από τη σκόνη, τους υδρατμούς και τα αέρια, τα προϊόντα θερμικής επεξεργασίας τροφίμων σε κλειστές εγκαταστάσεις αναγκάζουν την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Για να είναι αποτελεσματικά αυτά τα συστήματα, πρέπει να κάνετε σοβαρούς υπολογισμούς, συμπεριλαμβανομένου του υπολογισμού της περιοχής των αεραγωγών.

Έχοντας ανακαλύψει μια σειρά από χαρακτηριστικά του αντικειμένου υπό κατασκευή, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών και των όγκων των μεμονωμένων δωματίων, τα χαρακτηριστικά της λειτουργίας τους και τον αριθμό των ανθρώπων που θα είναι εκεί, εμπειρογνώμονες, χρησιμοποιώντας μια ειδική φόρμουλα, να ρυθμίσετε το σχεδιασμό της απόδοσης εξαερισμού. Μετά από αυτό είναι δυνατόν να υπολογισθεί η περιοχή του αγωγού, η οποία θα παρέχει ένα βέλτιστο επίπεδο του αερισμού του εσωτερικού.

Γιατί πρέπει να ξέρετε για την περιοχή των αεραγωγών;

Ο εξαερισμός των χώρων είναι ένα αρκετά περίπλοκο σύστημα. Ένα από τα σημαντικότερα μέρη του δικτύου διανομής αέρα είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα. Από ποιοτικής υπολογισμό της διαμόρφωσης και της περιοχής εργασίας (όπως σωλήνες, και το σύνολο των υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή του αέρα) εξαρτάται όχι μόνο από τη σωστή θέση στο δωμάτιο ή την εξοικονόμηση πόρων, αλλά το πιο σημαντικό - οι βέλτιστες παράμετροι αερισμού για να εξασφαλίσει άνετες συνθήκες διαβίωσης του ανθρώπου.

Σχήμα 1. Τύπος για τον προσδιορισμό της διαμέτρου της γραμμής εργασίας.

Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί η περιοχή κατά τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα σχέδιο ικανό να περάσει τον απαιτούμενο όγκο αέρα ενώ ικανοποιεί άλλες απαιτήσεις για σύγχρονα συστήματα εξαερισμού. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο σωστός υπολογισμός της περιοχής οδηγεί στην εξάλειψη των απωλειών πίεσης αέρα, τη συμμόρφωση με υγειονομικά πρότυπα για την ταχύτητα και το επίπεδο θορύβου του αέρα που ρέει μέσω των αγωγών.

Ταυτόχρονα, μια ακριβής εικόνα της περιοχής που καταλαμβάνουν οι σωλήνες καθιστά δυνατή, κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, την ανάληψη της καταλληλότερης θέσης στο δωμάτιο κάτω από το σύστημα εξαερισμού.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του χρησιμοποιούμενου υλικού;

Ο υπολογισμός της βέλτιστης περιοχής αγωγών εξαρτάται άμεσα από παράγοντες όπως ο όγκος του αέρα που τροφοδοτείται σε έναν ή περισσότερους χώρους, η ταχύτητα της κίνησης και η απώλεια της πίεσης του αέρα.

Ταυτόχρονα, υπολογισμός της ποσότητας του υλικού που απαιτείται για την παραγωγή του, εξαρτάται από το εμβαδόν διατομής (τις διαστάσεις του καναλιού εξαερισμού) και από την ποσότητα του χώρου, στον οποίο φρέσκο ​​αέρα πρόκειται να εγχυθεί, και με τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της τιμής της διατομής, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα μέσω των αγωγών του αγωγού.

Ταυτόχρονα, σε έναν τέτοιο αυτοκινητόδρομο θα υπάρχει λιγότερο αεροδυναμικό θόρυβο, ενώ για τη λειτουργία συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού θα απαιτηθεί χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Για να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών, πρέπει να εφαρμόσετε μια ειδική φόρμουλα.

Για να υπολογίσετε τη συνολική επιφάνεια του υλικού, που πρέπει να ληφθεί για τη συναρμολόγηση των αγωγών, πρέπει να γνωρίζετε τη διαμόρφωση και τις βασικές διαστάσεις του συστήματος που σχεδιάζεται. Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό των στρογγυλών σωλήνων διανομής αέρα, απαιτούνται ποσότητες όπως η διάμετρος και το συνολικό μήκος ολόκληρου του κορμού. Ταυτόχρονα, ο όγκος του υλικού που χρησιμοποιείται για τις ορθογώνιες δομές υπολογίζεται με βάση το πλάτος, το ύψος και το συνολικό μήκος του αγωγού.

Σε γενικούς υπολογισμούς των υλικών απαιτήσεων για ολόκληρο τον κορμό, είναι επίσης απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι βρύσες και οι ημι-έξοδοι διαφόρων διαμορφώσεων. Επομένως, οι σωστοί υπολογισμοί ενός κυκλικού στοιχείου είναι αδύνατοι χωρίς γνώση της διαμέτρου και της γωνίας περιστροφής του. Κατά τον υπολογισμό της περιοχής του υλικού για την αφαίρεση ενός ορθογωνίου σχήματος εμπλέκονται τέτοιες συνιστώσες όπως το πλάτος, το ύψος και η γωνία περιστροφής της κάμψης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για κάθε τέτοιο υπολογισμό χρησιμοποιείται ο δικός του τύπος. Οι σωλήνες και τα εξαρτήματα είναι συνήθως κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα σύμφωνα με τις προδιαγραφές του SNiP 41-01-2003 (Παράρτημα H).

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών

Το μέγεθος του σωλήνα αερισμού επηρεάζεται από χαρακτηριστικά όπως μια σειρά αέρα που αντλείται στους χώρους, η ταχύτητα ροής και το επίπεδο πίεσης στους τοίχους και άλλα στοιχεία του κορμού.

Είναι αρκετό, χωρίς να υπολογίζονται όλες οι συνέπειες, να μειωθεί η διάμετρος της κύριας γραμμής, μόλις αυξηθεί η ταχύτητα του αέρα, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της πίεσης σε όλο το μήκος του συστήματος και στις περιοχές αντίστασης. Εκτός από την εμφάνιση υπερβολικού θορύβου και δυσάρεστης δόνησης του σωλήνα, το ηλεκτρικό αρχείο αυξάνει επίσης την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Ωστόσο, δεν είναι πάντοτε στην προσπάθεια εξάλειψης αυτών των ελλείψεων, είναι δυνατόν και αναγκαία η αύξηση της διατομής του κυκλώματος εξαερισμού. Πρώτα απ 'όλα, αυτό μπορεί να προληφθεί από το περιορισμένο μέγεθος των χώρων. Επομένως, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε ιδιαίτερα τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα.

Για να προσδιορίσετε αυτήν την παράμετρο, πρέπει να εφαρμόσετε τον ακόλουθο ειδικό τύπο:

Sc = L x 2.778 / V, όπου

Sc - υπολογισμένη περιοχή καναλιού (cm 2).

L είναι ο ρυθμός ροής του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα (m 3 / h).

V - Ταχύτητα κίνησης του αέρα κατά μήκος του κύριου εξαερισμού (m / sec).

2.778 - ετερογένειες αντιστοίχισης συντελεστών (για παράδειγμα, μέτρα και εκατοστά).

Το αποτέλεσμα των υπολογισμών - η υπολογιζόμενη περιοχή του σωλήνα - εκφράζεται σε τετραγωνικά εκατοστά, διότι στις συγκεκριμένες μονάδες μέτρησης θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο κατάλληλο για ανάλυση.

Εκτός από την εκτιμώμενη περιοχή εγκάρσιας διατομής του αγωγού, είναι σημαντικό να καθοριστεί η πραγματική επιφάνεια εγκάρσιας διατομής του αγωγού. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι για κάθε ένα από τα κύρια τμήματα του τμήματος - στρογγυλό και ορθογώνιο - υιοθετείται το δικό του ξεχωριστό σχήμα υπολογισμού. Έτσι, για να καθορίσετε την πραγματική περιοχή του αγωγού κυκλικής διατομής, ισχύει ο ακόλουθος ειδικός τύπος.

Για την ανταλλαγή αέρα στο σπίτι ήταν "σωστό", ακόμη και στο στάδιο της κατάρτισης ενός αερισμού ράβδων χρειάζεστε αεροδυναμικό υπολογισμό των αεραγωγών.

Οι μάζες του αέρα που κινούνται μέσω των καναλιών του συστήματος εξαερισμού γίνονται δεκτές ως ασυμπίεστα υγρά κατά τη διάρκεια των υπολογισμών. Και αυτό είναι αρκετά αποδεκτό, διότι δεν σχηματίζεται υπερβολική πίεση στους αγωγούς. Στην πραγματικότητα, η πίεση που παράγεται από την τριβή του αέρα που στα τοιχώματα των καναλιών, και ακόμη και όταν μια τοπική αντιστάσεις χαρακτήρα (με εκείνες μπορεί να αποδοθεί σε - Πίεση - πεδίο αγωνιστικά αλλάζει κατεύθυνση κατά τη σύνδεση / αποσύνδεση των ροών αέρα, σε θέσεις όπου εγκαθίστανται συσκευές ελέγχου ή το ίδιο όπου η διάμετρος του αγωγού εξαερισμού ποικίλλει).

Δώστε προσοχή! Στην έννοια του αεροδυναμικού υπολογισμού είναι ο ορισμός της διατομής καθενός από τα τμήματα του δικτύου εξαερισμού που εξασφαλίζουν την κίνηση των ροών του αέρα. Επιπλέον, προσδιορίζεται επίσης η ένεση που προκαλείται από αυτές τις κινήσεις.

Σύμφωνα με την πολυετή εμπειρία, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι μερικές φορές ορισμένοι από αυτούς τους δείκτες είναι ήδη γνωστοί κατά τον χρόνο υπολογισμού. Παρακάτω είναι οι καταστάσεις που απαντώνται συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις.

 1. Η διατομή διασταυρούμενου διαύλου στο σύστημα εξαερισμού είναι ήδη γνωστή, απαιτείται να καθοριστεί η πίεση που μπορεί να απαιτείται για την κίνηση της απαραίτητης ποσότητας αερίου. Αυτό συμβαίνει συχνά στις γραμμές κλιματισμού όπου οι διαστάσεις της εγκάρσιας τομής βασίστηκαν σε τεχνικά ή αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά.
 2. Πίεση που ήδη γνωρίζουμε, αλλά πρέπει να προσδιορίσετε την διατομή του δικτύου για να παρέχετε ένα αεριζόμενο χώρο με την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου. Αυτή η κατάσταση είναι εγγενής στα δίκτυα φυσικού αερισμού, όπου η ήδη υπάρχουσα πίεση δεν μπορεί να αλλάξει.
 3. Κανένας από τους δείκτες δεν είναι γνωστός, επομένως, πρέπει να προσδιορίσουμε τόσο την πίεση της κεφαλής όσο και την διατομή. Η κατάσταση αυτή συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις στην κατασκευή κατοικιών.

Χαρακτηριστικά αεροδυναμικών υπολογισμών

Θα γνωρίσουμε τη γενική μεθοδολογία για την πραγματοποίηση τέτοιων υπολογισμών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν γνωρίζουμε τόσο την διατομή όσο και την πίεση. Αμέσως ορίζουμε ότι ο αεροδυναμικός υπολογισμός πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο αφού καθοριστούν οι απαιτούμενοι όγκοι αέρος (που θα περάσουν από το σύστημα κλιματισμού) και σχεδιάζεται η κατά προσέγγιση θέση κάθε αγωγού στο δίκτυο.

Και για να γίνει ένας υπολογισμός, είναι απαραίτητο να σχεδιάσουμε ένα αξονομετρικό διάγραμμα, στο οποίο θα υπάρχει μια λίστα με όλα τα στοιχεία του δικτύου, καθώς και οι ακριβείς διαστάσεις τους. Σύμφωνα με το σχέδιο του συστήματος εξαερισμού, υπολογίζεται το συνολικό μήκος των αεραγωγών. Μετά από αυτό, ολόκληρο το σύστημα πρέπει να χωριστεί σε τμήματα με ομοιογενή χαρακτηριστικά, με τα οποία (μόνο ξεχωριστά!) Και η ροή του αέρα θα καθοριστεί. Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, για κάθε ένα από τα ομοιογενή μέρη του συστήματος, πρέπει να γίνει ένας ξεχωριστός αεροδυναμικός υπολογισμός των αγωγών, επειδή το καθένα έχει τη δική του ταχύτητα κίνησης των ροών του αέρα, καθώς και μια μόνιμη ροή. Όλοι οι δείκτες που έχουν ληφθεί πρέπει να γίνουν στο προαναφερθέν αξονομετρικό σχήμα και, όπως ίσως ήδη μαντέψατε, είναι απαραίτητο να επιλέξετε τον κύριο αυτοκινητόδρομο.

Πώς να καθορίσετε την ταχύτητα στους αεραγωγούς;

Όπως μπορεί να κριθεί από όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, ως κύρια γραμμή είναι απαραίτητο να επιλέξουμε την αλυσίδα διαδοχικών τμημάτων του δικτύου, που είναι η πλέον εκτεταμένη. ενώ η αρίθμηση πρέπει να ξεκινάει αποκλειστικά από την εξόχως απόκεντρη περιοχή. Όσον αφορά τις παραμέτρους κάθε τμήματος (και τη ροή του αέρα, το μήκος του τμήματος, τον αύξοντα αριθμό κ.λπ.), πρέπει επίσης να καταχωρούνται στον πίνακα υπολογισμού. Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθεί η εφαρμογή, επιλέγεται το σχήμα της διατομής και καθορίζονται οι διαστάσεις-οι διαστάσεις του.

Τι αντιπροσωπεύουν αυτές οι συντομογραφίες; Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε. Έτσι, στη φόρμουλά μας:

 • LP είναι η συγκεκριμένη ροή αέρα στην επιλεγμένη περιοχή.
 • VT είναι η ταχύτητα με την οποία οι μάζες του αέρα κινούνται μέσω αυτής της περιοχής (μετρούμενη σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο).
 • FP - αυτή είναι η απαιτούμενη περιοχή διατομής του καναλιού.

Αυτό που είναι χαρακτηριστικό, κατά τον καθορισμό της ταχύτητας της κίνησης, είναι απαραίτητο να καθοδηγείται, πρώτα απ 'όλα, από οικονομικές και θορύβιες σκέψεις του συνόλου του δικτύου εξαερισμού.

Δώστε προσοχή! Σύμφωνα με την ούτως ληφθέν δείκτη (που αναφέρεται σε ένα διατομή) πρέπει να επιλέξει τον αγωγό με τις τυπικές τιμές, και η πραγματική τμήμα της (σε σύντμηση Ff) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πλησιέστερη προς εκείνη που υπολογίζεται νωρίτερα.

Έχοντας λάβει μια ένδειξη της απαιτούμενης ταχύτητας, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε πόση πίεση στο σύστημα θα μειώσει λόγω τριβής στα τοιχώματα του καναλιού (για αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας ειδικός πίνακας). Όσον αφορά την τοπική αντίσταση για κάθε μία από τις τοποθεσίες, θα πρέπει να υπολογίζονται χωριστά και στη συνέχεια να συνοψίζονται στον συνολικό δείκτη. Στη συνέχεια, προσθέτοντας την τοπική αντίσταση και τις απώλειες λόγω τριβής, μπορείτε να πάρετε έναν γενικό παράγοντα απώλειας στο σύστημα κλιματισμού. Στο μέλλον, αυτή η τιμή θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό της απαιτούμενης ποσότητας μάζας αερίων στους αγωγούς εξαερισμού.

Προηγουμένως, μιλήσαμε για το τι είναι η μονάδα θέρμανσης αέρα, μιλήσαμε για τα πλεονεκτήματα και τις χρήσεις της, εκτός από αυτό το άρθρο, σας συμβουλεύουμε να εξοικειωθείτε με αυτές τις πληροφορίες

Πώς να υπολογίσετε την πίεση στο δίκτυο εξαερισμού

Για τον προσδιορισμό της αναμενόμενης πίεσης για κάθε μεμονωμένο τμήμα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω τύπο:

H x g (ΡΗ-ΡΒ) = DPE.

Τώρα ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι σημαίνει κάθε μία από αυτές τις συντομογραφίες. Έτσι:

 • H στην περίπτωση αυτή σημαίνει τη διαφορά στα σημάδια του στόματος ορυχείου και του πλέγματος.
 • ΡΒ και ΡΝ είναι ένας δείκτης πυκνότητας αερίου, τόσο εκτός όσο και εντός του δικτύου εξαερισμού, αντίστοιχα (μετρούμενο σε χιλιόγραμμα ανά κυβικό μέτρο).
 • Τέλος, το DPE είναι ένας δείκτης για το πόσο φυσική είναι η διαθέσιμη πίεση.

Συνεχίζουμε να αποσυναρμολογούμε τον αεροδυναμικό υπολογισμό των αεραγωγών. Για να προσδιοριστεί η εσωτερική και η εξωτερική πυκνότητα, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένας πίνακας αναφοράς και να ληφθεί υπόψη ο δείκτης θερμοκρασίας εντός / εκτός. Κατά κανόνα, η συνήθης εξωτερική θερμοκρασία λαμβάνεται ως συν 5 μοίρες και ανεξάρτητα από το ποια συγκεκριμένη περιοχή της χώρας προγραμματίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες. Και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλότερη, το αποτέλεσμα θα είναι η αύξηση της έγχυσης στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο, με τη σειρά του, θα ξεπεράσει τις εισερχόμενες μάζες αέρα. Και αν η θερμοκρασία εκτός, αντίθετα, είναι υψηλότερη, η πίεση στην κύρια γραμμή θα μειωθεί εξαιτίας αυτού, αν και αυτό το πρόβλημα, παρεμπιπτόντως, μπορεί να αντισταθμιστεί με το άνοιγμα των παραθύρων / παραθύρων.

Όσον αφορά τους κύριους στόχους της κάθε του υπολογισμού που περιγράφεται, είναι η επιλογή των εν λόγω αγωγών, όπου οι απώλειες για τα τμήματα (μιλάμε για την αξία του; (R * λ *; + Ζ)) θα είναι κάτω από την τρέχουσα DPE δείκτη ή, εναλλακτικά, τουλάχιστον ίσο με το αυτόν. Για μεγαλύτερη σαφήνεια, δίνουμε την παραπάνω περιγραφείσα στιγμή με τη μορφή μιας μικρής φόρμουλας:

Τώρα, με περισσότερες λεπτομέρειες, θα εξετάσουμε ποιες είναι οι συντμήσεις που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον τύπο. Ας ξεκινήσουμε με το τέλος:

 • Το Z στην περίπτωση αυτή είναι ένας δείκτης που υποδεικνύει μείωση της ταχύτητας κίνησης του αέρα λόγω της τοπικής αντίστασης.
 • ? - αυτή η τιμή, πιο συγκεκριμένα, ο συντελεστής της ποιο είναι η τραχύτητα των τοίχων στον κορμό.
 • l είναι μια άλλη απλή τιμή που δείχνει το μήκος της επιλεγμένης ενότητας (μετρούμενη σε μέτρα).
 • Τέλος, ο R είναι ο δείκτης των απωλειών τριβής (που μετριέται σε pascals ανά μέτρο).

Λοιπόν, με αυτό το ταξινομημένο, τώρα θα μάθουμε λίγο για το δείκτη τραχύτητας (δηλαδή;). Αυτός ο δείκτης εξαρτάται μόνο από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή καναλιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα της κίνησης του αέρα μπορεί επίσης να είναι διαφορετική, οπότε αυτό το ποσοστό πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Ταχύτητα - 0,4 μέτρα ανά δευτερόλεπτο

Στην περίπτωση αυτή, ο δείκτης τραχύτητας θα έχει ως εξής:

 • σοβά με ενισχυτικό πλέγμα - 1,48;
 • στην σκωρία-γύψο - περίπου 1,08.
 • σε συνηθισμένο τούβλο - 1,25;
 • και στο τεμάχιο σκωρίας, αντίστοιχα, 1.11.

Ταχύτητα - 0,8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο

Εδώ οι περιγραφέντες δείκτες θα μοιάζουν με αυτό:

 • για σοβά με ενισχυτικό πλέγμα - 1,69;
 • για σκωρίες γύψου - 1,13;
 • για κοινό τούβλο - 1,40.
 • τέλος, για το μπλοκ σκωρίας - 1.19.

Ελαφρώς αυξήστε την ταχύτητα των αέριων μαζών.

Η ταχύτητα είναι 1,20 μέτρα ανά δευτερόλεπτο

Για αυτήν την τιμή, οι δείκτες τραχύτητας θα έχουν ως εξής:

 • σοβά με ενισχυτικό πλέγμα - 1,84;
 • στην σκωρία-γύψο - 1,18;
 • σε κοινό τούβλο - 1,50;
 • και, κατά συνέπεια, σε σκυρόδεμα σκουριάς - κάπου 1,31.

Και ο τελευταίος δείκτης ταχύτητας.

Η ταχύτητα είναι 1,60 μέτρα ανά δευτερόλεπτο

Εδώ η κατάσταση θα μοιάζει με αυτό:

 • για γύψο με τη χρήση της ενίσχυσης τραχύτητα ματιών θα είναι 1,95?
 • για σκωρία γύψου - 1,22;
 • για τα συνηθισμένα τούβλα - 1,58;
 • και, τέλος, για το τεμάχιο σκωρίας - 1.31.

Δώστε προσοχή! Διέταξαν την τραχύτητα, αλλά αξίζει να σημειωθεί ένα ακόμη σημαντικό σημείο: ενώ είναι επιθυμητό να ληφθεί υπόψη ένα μικρό απόθεμα, το οποίο κυμαίνεται από δέκα έως δεκαπέντε τοις εκατό.

Έχουμε να κάνουμε με έναν γενικό υπολογισμό εξαερισμού

Για τον αεροδυναμικό υπολογισμό των αεραγωγών, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα χαρακτηριστικά του άξονα εξαερισμού (τα παρακάτω χαρακτηριστικά παρουσιάζονται με τη μορφή καταλόγου).

 1. Δυναμική πίεση (για τον προσδιορισμό του χρησιμοποιείται ο τύπος - DPE? / 2 = P).
 2. Η κατανάλωση μάζας αέρα (δηλώνεται με το γράμμα L και μετράται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα).
 3. Απώλεια πίεσης λόγω τριβής αέρα κατά των εσωτερικών τοιχωμάτων (που υποδηλώνεται με το γράμμα R, μετρούμενη σε pascal ανά μέτρο).
 4. Duct Διάμετρος (για τον δείκτη αυτό χρησιμοποιεί τον ακόλουθο τύπο: 2 * a * b / (α + β)? Στον τύπο αυτό οι τιμές των Α, Β είναι οι διαστάσεις της διατομής του καναλιού και μετριέται σε χιλιοστά).
 5. Τέλος, η ταχύτητα είναι V, μετρούμενη σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο, όπως προαναφέρθηκε.

Όσο για την πραγματική ακολουθία των ενεργειών στον υπολογισμό, θα πρέπει να φαίνεται κάτι τέτοιο.

Βήμα πρώτο. Κατ 'αρχάς, καθορίστε την απαιτούμενη περιοχή καναλιού χρησιμοποιώντας τον παρακάτω τύπο:

Κατανοήστε τις ακόλουθες τιμές:

 • F στην περίπτωση αυτή είναι, βεβαίως, η περιοχή που μετράται σε τετραγωνικά μέτρα?
 • Το Vpek είναι η επιθυμητή ταχύτητα κίνησης του αέρα, η οποία μετράται σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο (για κανάλια η ταχύτητα υπολογίζεται ότι είναι 0,5-1,0 μέτρα ανά δευτερόλεπτο, για τα ορυχεία - περίπου 1,5 μέτρα).

Βήμα τρίτο. Το επόμενο βήμα είναι να καθοριστεί η κατάλληλη διάμετρος του αγωγού (που υποδεικνύεται από το γράμμα d).

Βήμα τέσσερα. Στη συνέχεια προσδιορίζονται οι δείκτες που απομένουν: η πίεση (δηλώνεται ως P), η ταχύτητα κίνησης (συντομογραφία V) και, κατά συνέπεια, η μείωση (συντομογραφία R). Γι 'αυτό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν νομαγράμματα σύμφωνα με τα d και L, καθώς και οι αντίστοιχοι πίνακες συντελεστών.

Βήμα πέντε. Χρησιμοποιώντας ήδη διαφορετικούς πίνακες συντελεστών (μιλάμε για την τοπική αντίσταση), πρέπει να καθορίσουμε πόσο θα μειωθεί η επίδραση του αέρα λόγω της τοπικής αντίστασης Z.

Βήμα έξι. Στο τελευταίο στάδιο των υπολογισμών είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν οι συνολικές απώλειες σε κάθε μεμονωμένο τμήμα του κυκλώματος εξαερισμού.

Δώστε προσοχή σε ένα σημαντικό σημείο! Έτσι, αν οι συνολικές απώλειες είναι χαμηλότερες από την ήδη υπάρχουσα πίεση, τότε ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού μπορεί να θεωρηθεί αποτελεσματικό. Αν όμως οι απώλειες υπερβαίνουν τον δείκτη πίεσης, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα ειδικό διάφραγμα πεταλούδας στο σύστημα αερισμού. Λόγω αυτού του διαφράγματος, το υπερβολικό κεφάλι θα σβήσει.

Επίσης, σημειώστε ότι αν το σύστημα εξαερισμού υπολογίζεται με τις υπηρεσίες των διαφόρων χώρων, για την οποία η πίεση του αέρα πρέπει να είναι διαφορετική, τότε κατά τον υπολογισμό λειτουργεί καλείται να εξετάσει και το μέτρο κενό ή υπερπίεση που θα προστεθεί στο συνολικό ποσό ζημίας.

Βίντεο - Πώς να κάνετε υπολογισμούς με τη βοήθεια του προγράμματος "VIX-STUDIO"

Ο αεροδυναμικός υπολογισμός των αεραγωγών θεωρείται υποχρεωτική διαδικασία, σημαντική συνιστώσα του σχεδιασμού των συστημάτων εξαερισμού. Χάρη σε αυτόν τον υπολογισμό, είναι δυνατόν να διαπιστωθεί πόσο αποτελεσματικά τα δωμάτια αερίζονται σε ένα δεδομένο τμήμα των καναλιών. Και η αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού, με τη σειρά του, εξασφαλίζει τη μέγιστη άνεση της ζωής σας στο σπίτι.

Παράδειγμα υπολογισμού. Οι προϋποθέσεις στην προκειμένη περίπτωση είναι οι εξής: ένα διοικητικό κτίριο, έχει τρεις ορόφους.

Αν και για πολλά προγράμματα, πολλές παράμετροι εξακολουθούν να ορίζονται με παλαιό τρόπο, χρησιμοποιώντας τύπους. Ο υπολογισμός του φορτίου στον εξαερισμό, την περιοχή, την ισχύ και τις παραμέτρους των επιμέρους στοιχείων πραγματοποιείται μετά την κατάρτιση του σχεδίου και την κατανομή του εξοπλισμού.

Αυτό είναι ένα δύσκολο έργο, το οποίο μπορούν να κάνουν μόνο οι επαγγελματίες. Αλλά αν χρειαστεί να υπολογίσετε την περιοχή ορισμένων στοιχείων αερισμού ή αγωγών διατομής για ένα μικρό εξοχικό σπίτι, είναι πραγματικά δυνατό να διαχειριστείτε μόνοι σας.

Υπολογισμός της ανταλλαγής αέρα

Εάν δεν υπάρχουν τοξικές εκπομπές στο δωμάτιο ή ο όγκος τους είναι εντός αποδεκτών ορίων, η ανταλλαγή αέρα ή το φορτίο εξαερισμού υπολογίζεται με τον τύπο:

εδώ R1 - την ανάγκη για αέρα σε έναν εργαζόμενο, σε κυβικά μέτρα / ώρα, n - τον αριθμό των μόνιμων υπαλλήλων στην αίθουσα.

Εάν ο όγκος δωματίου ανά υπάλληλο υπερβαίνει τα 40 κυβικά μέτρα και τα φυσικά έργα αερισμού, δεν χρειάζεται να υπολογίσετε την ανταλλαγή αέρα.

Για τους χώρους οικιακών, υγειονομικών και βοηθητικών χρήσεων, ο υπολογισμός του αερισμού για τους κινδύνους πραγματοποιείται βάσει των εγκεκριμένων κανόνων για την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα:

 • για διοικητικά κτήρια (απορροφητήρας) - 1,5;
 • αίθουσες (πίσσα) - 2
 • αίθουσες συνεδρίων για έως 100 άτομα με χωρητικότητα (για αρχειοθέτηση και σχέδιο) - 3.
 • Σαλόνια: η εισροή 5, εξολκέα 4.

Για βιομηχανικούς χώρους όπου οι επικίνδυνες ουσίες απελευθερώνονται συνεχώς ή περιοδικά στον αέρα, ο υπολογισμός του εξαερισμού γίνεται σύμφωνα με τους κινδύνους.

Η ανταλλαγή αέρα για τους κινδύνους (ατμοί και αέρια) καθορίζεται από τον τύπο:

εδώ Για να - την ποσότητα ατμού ή αερίου που εμφανίζεται στο κτίριο, σε mg / h, k2 - την περιεκτικότητα ατμού ή αερίου στην εκροή, συνήθως η τιμή είναι ίση με την MPC, k1 - περιεκτικότητα σε αέριο ή ατμό στην εισροή.

Η συγκέντρωση επιβλαβών ουσιών στην εισροή επιτρέπεται μέχρι το 1/3 του MPC.

Για τα δωμάτια με την κατανομή της περίσσειας θερμότητας, η ανταλλαγή αέρα υπολογίζεται από τον τύπο:

εδώ Gizb - η περίσσεια θερμότητας, που εξάγεται προς τα έξω, μετρούμενη σε W, με το - ειδική θερμότητα κατά μάζα, c = 1 kJ, tyx - η θερμοκρασία του αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο, tn Η θερμοκρασία της εισροής.

Υπολογισμός του θερμικού φορτίου

Ο υπολογισμός του θερμικού φορτίου για εξαερισμό πραγματοποιείται σύμφωνα με τον τύπο:

στον τύπο για τον υπολογισμό του θερμικού φορτίου για εξαερισμό Vn - Ο εξωτερικός όγκος της δομής σε κυβικά μέτρα, k - τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, tvn - η θερμοκρασία στο κτίριο είναι μέτρια, σε βαθμούς Κελσίου, tnro - θερμοκρασία εξωτερικού αέρα, που χρησιμοποιείται για τον υπολογισμό της θέρμανσης, σε βαθμούς Κελσίου, σ - πυκνότητα αέρα, σε kg / κυβικό μέτρο, Τετ - θερμότητα του αέρα, σε kJ / κυβικό μέτρο του Κελσίου.

Αν η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη tnro Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα μειώνεται και ο ρυθμός κατανάλωσης θερμότητας θεωρείται ίση με Qв, σταθερή.

Εάν ο υπολογισμός του θερμικού φορτίου για εξαερισμό δεν μπορεί να μειώσει τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, η κατανάλωση θερμότητας υπολογίζεται από τη θερμοκρασία θέρμανσης.

Κατανάλωση θερμότητας για εξαερισμό

Η ειδική ετήσια κατανάλωση θερμότητας για εξαερισμό υπολογίζεται ως εξής:

στον τύπο για τον υπολογισμό της κατανάλωσης θερμότητας για εξαερισμό Qo - τη συνολική απώλεια θερμότητας της δομής κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης, Qb - εισπράξεις θερμότητας από νοικοκυριά, Qs - είσοδος θερμότητας από το εξωτερικό (ηλιοφάνεια), n - συντελεστής θερμικής αδράνειας των τοίχων και των οροφών, Ε - συντελεστής μείωσης. Για ατομικά συστήματα θέρμανσης 0,15, για κεντρικό 0.1, β - συντελεστής απώλειας θερμότητας:

 • 1.11 - για δομές πύργου.
 • 1.13 - για κτίρια πολλαπλών τμημάτων και πολλαπλών εισόδων.
 • 1,07 - για κτίρια με ζεστές σοφίτες και κελάρια.

Υπολογισμός της διάμετρος των αεραγωγών

Οι διαμέτρους και οι διατομές υπολογίζονται μετά την κατάρτιση του γενικού σχεδίου του συστήματος. Κατά τον υπολογισμό των διαμέτρων των αγωγών εξαερισμού λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθες παράμετροι:

 • Ο όγκος του αέρα (παροχή ή εξάτμιση), που πρέπει να διέρχεται από το σωλήνα για δεδομένη χρονική περίοδο, m3 / h.
 • Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα. Εάν, κατά τον υπολογισμό των σωλήνων εξαερισμού, η ταχύτητα ροής είναι πολύ χαμηλή, θα εγκατασταθούν αγωγοί με πολύ μεγάλη διατομή, πράγμα που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος. Η υπερβολική ταχύτητα οδηγεί στην εμφάνιση κραδασμών, αυξημένη αεροδυναμική βουητό και αυξημένη ικανότητα εξοπλισμού. Η ταχύτητα κίνησης στον παραπόταμο είναι 1,5-8 m / s, αλλά ποικίλλει ανάλογα με τον τόπο.
 • Υλικό του σωλήνα εξαερισμού. Κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου, αυτή η παράμετρος επηρεάζει την αντίσταση των τοίχων. Για παράδειγμα, η υψηλότερη αντίσταση παρέχεται από μαύρο χάλυβα με τραχιά τοιχώματα. Ως εκ τούτου, η διάμετρος σχεδιασμού του αεραγωγού θα πρέπει να αυξηθεί ελαφρά σε σύγκριση με τους κανόνες για πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Πίνακας 1. Η βέλτιστη ταχύτητα ροής αέρα στους σωλήνες εξαερισμού.

Όταν είναι γνωστή η διακίνηση των μελλοντικών αγωγών, η διατομή του αγωγού εξαερισμού μπορεί να υπολογιστεί:

εδώ v - ταχύτητα ροής αέρα, σε m / s, R - κατανάλωση αέρα, κυβικά μέτρα / ώρα.

Ο αριθμός 3600 είναι ο συντελεστής χρόνου.

εδώ: Δ - διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού, m.

Υπολογισμός της επιφάνειας των στοιχείων εξαερισμού

Ο υπολογισμός της περιοχής αερισμού είναι απαραίτητος όταν τα στοιχεία είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα και πρέπει να καθορίσετε την ποσότητα και το κόστος του υλικού.

Ο χώρος αερισμού υπολογίζεται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές ή ειδικά προγράμματα, πολλά από τα οποία μπορούν να βρεθούν στο Internet.

Δίνουμε διάφορες πινακοποιημένες τιμές των πιο δημοφιλών στοιχείων εξαερισμού.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των εξαρτημάτων: σχεδιάζουμε ένα σύστημα αερισμού

Ο εξαερισμός της κατοικίας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, υποστηρίζοντας το μικροκλίμα που είναι απαραίτητο για ένα άτομο. Το πόσο σωστά έχει σχεδιαστεί και εφαρμοστεί, εξαρτάται από την υγεία όσων ζουν στο σπίτι. Ωστόσο, όχι μόνο το έργο έχει σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να υπολογιστούν σωστά οι παράμετροι των αεραγωγών. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια τέτοια εργασία όπως ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων, που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανταλλαγή αέρα ενός διαμερίσματος ή μιας ιδιωτικής κατοικίας. Θα μάθουμε πώς να υπολογίζουμε την ταχύτητα του αέρα στα ορυχεία, τι επηρεάζει αυτή την παράμετρο και επίσης θα αναλύσουμε ποια προγράμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ακριβέστερους υπολογισμούς.

Διαβάστε στο άρθρο:

Για ποιο λόγο υπολογίζεται η περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Ο σωστός σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού είναι μόνο η μισή μάχη. Εάν κάνετε λάθος στον υπολογισμό του τετραγώνου των αγωγών, μπορείτε να πάρετε το αντίθετο αποτέλεσμα: υπάρχει ένα ιδανικό σχέδιο, αλλά δεν υπάρχει εκροή ή εισροή αέρα. Τέτοιες λανθασμένες εκτιμήσεις μπορεί να οδηγήσουν στο γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις θα έχουν υψηλή υγρασία, η οποία θα οδηγήσει στην εμφάνιση μύκητα, μούχλα και δυσάρεστη οσμή.

Δεδομένα που απαιτούνται για τον υπολογισμό των παραμέτρων του αγωγού

Η περιοχή των αεραγωγών μπορεί να υπολογιστεί σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους. Μπορεί να είναι:

 • Υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα (SanPiN);
 • αριθμός ατόμων που ζουν.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων.

Στην περίπτωση αυτή, οι υπολογισμοί πραγματοποιούνται για ολόκληρη τη συνολική κατοικία και για κάθε δωμάτιο ειδικότερα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι υπολογισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους τύπους, οι οποίοι σίγουρα θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο, ωστόσο, ο ευκολότερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική ηλεκτρονική αριθμομηχανή για την επιφάνεια των αεραγωγών. Περιέχει ήδη όλους τους απαραίτητους αλγορίθμους και τύπους. Ένα άλλο πλεονέκτημα του προγράμματος είναι η απουσία ενός ανθρώπινου παράγοντα - δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι ο υπολογισμός θα έρθει μέσα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού χρησιμοποιώντας τύπους

Για να εκτελέσετε σωστά όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε την διατομή των διαμορφωμένων προϊόντων. Μπορούν να είναι:

 • με τη μορφή τετραγώνου ή ορθογωνίου:
 • στρογγυλό (λιγότερο συχνά ωοειδές).

Ας εξετάσουμε ποιους τύπους ισχύουν για διάφορους υπολογισμούς. Ας ξεκινήσουμε με τετράγωνα ή ορθογώνια προϊόντα.

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του αγωγού μιας ορθογώνιας ενότητας: τύποι και αποκωδικοποίηση σημείωσης

Ο τύπος της περιοχής των αεραγωγών που είναι απαραίτητος για τη σωστή συσκευή αερισμού είναι αρκετά απλός:

S = A × B, όπου

 • S- επιφάνεια, m².
 • Α - πλάτος του κιβωτίου, m,
 • Στο - ύψος, m.

Με ένα στρογγυλό αγωγό μια διαφορετική κατάσταση.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελείται από πολλές λεπτομέρειες, καθεμία από τις οποίες πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στους υπολογισμούς

Υπολογισμός της περιοχής του κυκλικού αγωγού: οι αποχρώσεις των υπολογισμών

Οι στρογγυλοί αγωγοί εξαερισμού έχουν καλύτερη απόδοση - ο αέρας δεν συναντά εμπόδια στο δρόμο του. Επιπλέον, η συναρμολόγηση των στρογγυλών τμημάτων είναι πολύ ευκολότερη από ό, τι τετράγωνο ή ορθογώνιο. Οι υπολογισμοί περιοχής εκτελούνται χρησιμοποιώντας τον τύπο:

S = π × D 2/4, όπου:

 • S- επιφάνεια, m².
 • π - σταθερή τιμή 3,14.
 • Δ - διάμετρος, m.

Πλαστικοί αγωγοί αερισμού.Στο άρθρο, θα εξετάσουμε τα είδη και τα μεγέθη των προϊόντων, πώς να υπολογίσει τον αγωγό αέρα για την περιοχή του δωματίου και άλλες παραμέτρους, τα μυστικά της εγκατάστασης.

Ο υπολογισμός των διαμορφωμένων τμημάτων των αεραγωγών - πώς παράγεται και τι πρέπει να λαμβάνεται υπόψη

Οι υπολογισμοί της περιοχής των εξαρτημάτων των αεραγωγών χωρίς ειδικό πρόγραμμα μπορούν να γίνουν μόνο από έμπειρους μηχανικούς σχεδιασμού. Σήμερα, ολόκληρα τμήματα διαφόρων ιδρυμάτων εργάζονται για τη βελτίωση των προγραμμάτων αριθμομηχανής ικανά να υπολογίζουν την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων μέχρι ένα χιλιοστό, λαμβάνοντας υπόψη τις παραμικρές αλλαγές στις γωνίες των στροφών και άλλων αποχρώσεων.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε πολλά παρόμοια προγράμματα που μπορούν να εκτελέσουν υπολογισμούς με ελάχιστα λάθη. Και παρόμοιοι αριθμομηχανές βγαίνουν σχεδόν καθημερινά. Επιτρέπουν όχι μόνο να υπολογίζουν τις απαραίτητες παραμέτρους, αλλά και να σαρώνουν όλες τις λεπτομέρειες του αγωγού. Πολλοί θα ρωτήσουν - για ποιο λόγο; Σε αυτήν την εποχή υψηλής τεχνολογίας, υπάρχει μια τέτοια καινοτομία, όπως ένας τρισδιάστατος εκτυπωτής. Σε αυτό από τον υπολογιστή μας στείλουμε ένα σκούπισμα του εξαερισμού μας και ως αποτέλεσμα έχουμε ιδανικά ρυθμισμένα κανάλια εξαερισμού με τις απαραίτητες παραμέτρους.

Διαμορφωμένα τμήματα αγωγών - μπορεί να είναι διαφορετικά

Η έκδοση Seti.guru προσφέρει στον αναγνωρισμένο αναγνώστη τη δυνατότητα χρήσης της ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Το μόνο που απαιτείται από το χρήστη είναι να εισάγετε τις απαιτούμενες παραμέτρους σωστά στα κατάλληλα πεδία και να κάνετε κλικ στο κουμπί Υπολογισμός. Το υπόλοιπο πρόγραμμα θα εκτελεστεί για εσάς.

Πώς να υπολογίσετε την διατομή του αγωγού σε τετραγωνικά μέτρα

Ένα σφάλμα στον υπολογισμό αυτής της παραμέτρου του συστήματος εξαερισμού μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μία μείωση του απαιτούμενου δείκτη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε αύξηση της πίεσης στα ορυχεία, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια ξένη φωνή, η οποία είναι αρκετά ενοχλητική. Αυτό σημαίνει ότι ο υπολογισμός πρέπει να γίνεται προσεκτικά, χωρίς να παραλείπονται οι παραμικρές λεπτομέρειες, χωρίς στρογγυλοποίηση των αριθμών. Ο υπολογισμός των τετραγωνικών μέτρων γίνεται με τον τύπο:

S = L × k / w, όπου

 • S - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής, m².
 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / h,
 • k- την ταχύτητα με την οποία κινείται η ροή του αέρα, m / s.
 • w- ο συντελεστής υπολογισμού, ο οποίος είναι 2.778.
Το σχέδιο αερισμού προσφοράς - αυτό με την παρουσία ορισμένων γνώσεων μπορεί να γίνει με τα χέρια του

Υπολογισμός της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό: πώς να το κάνετε

Για αυτούς τους υπολογισμούς, χρησιμοποιούμε τον τύπο:

w = L / 3600 Χ, όπου

 • L - κατανάλωση αέρα, m³ / ώρα,
 • S- το τμήμα του αεραγωγού, m².

Ωστόσο, αξίζει επίσης να γνωρίζουμε την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, η οποία είναι μία από τις σημαντικότερες παραμέτρους. Με απλά λόγια, αυτή είναι η ποσότητα αέρα που πρέπει να περάσει από 1 m 3 ανά ώρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους υπάρχοντες πίνακες, αλλά τα δεδομένα σε αυτά είναι κατά μέσο όρο, έτσι οι ανεξάρτητοι υπολογισμοί από τον τύπο θα είναι πολύ ακριβέστεροι. Για τον υπολογισμό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τον όγκο του δωματίου σε m 3 (W) και τον υπολογισμένο όγκο αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσα σε μια ώρα (V). Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος τύπος:Ν = V / W.

Ακόμα 20 με 25 χρόνια πριν, τα σχέδια ήταν τέτοια - τα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν μπορούσαν παρά να ονειρευτούν

Ηλεκτρονική αριθμομηχανή για τον υπολογισμό της απαιτούμενης διατομής του αγωγού

Πώς να υπολογίσετε την απώλεια πίεσης αέρα σε ίσια τμήματα

Για να υπολογίσετε αυτήν την παράμετρο, εφαρμόζεται ένας τύπος που είναι λίγο πιο πολύπλοκος από τους προηγούμενους:

P = R × L + Ei × V2 × Y / 2, όπου:

 • P- πίεση αέρα στον αγωγό.
 • R - απώλεια πίεσης στην τριβή στον αγωγό,
 • L - το μήκος του άξονα εξαερισμού ·
 • Ei- το άθροισμα των απωλειών πίεσης για την τοπική αντίσταση (στροφές, μεταβάσεις, κλαδιά κ.λπ.) ·
 • V - ταχύτητα αέρα στο σύστημα αερισμού,
 • Y - πυκνότητα των αέριων μαζών κατά μήκος του καναλιού.
Όσο μικρότερη είναι η απόδοση του φυσικού αερισμού, τόσο χειρότερη είναι η ανταλλαγή αέρα

Αερισμός με τα χέρια σε ιδιωτικό σπίτι.Τι χρειάζεται, τύπους συστημάτων και οδηγίες για τη σωστή εγκατάστασή τους, τις αποχρώσεις του εξαερισμού των διαφόρων δωματίων, τις συστάσεις των επαγγελματιών - όλα αυτά στο υλικό μας.

Αντίσταση του δικτύου αγωγών και των υπολογισμών του

Μην περιμένετε να υπολογίσετε μόνοι σας την αντίσταση του δικτύου. Αυτή η εργασία είναι δυνατή μόνο με τα προγράμματα. Είναι επίσης απίθανο να βρεθεί ένας κατάλληλος, πολύ ακριβής υπολογισμός στο δίκτυο. Αυτό σημαίνει ότι εάν υπάρχει η επιθυμία για ακριβή αποτελέσματα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τα γραφεία σχεδιασμού.

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες εδώ. Η αντίσταση δημιουργεί όχι μόνο τις γωνίες του κλάδου. Η τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή αυξάνει επίσης την αντίσταση του αέρα. Αυτή η παράμετρος καθορίζει την απόδοση που πρέπει να έχει ένας ανεμιστήρας για αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα των υλικών για τον αγωγό και τα εξαρτήματα

Δεν έχει νόημα ο υπολογισμός της ποσότητας των υλικών με το χέρι - χρειάζεται πολύς χρόνος και είναι πολύ εύκολο να κάνετε λάθη κατά την καταμέτρηση. Στο Διαδίκτυο υπάρχουν πολλά προγράμματα που θα το κάνουν για εσάς σε αυτόματη λειτουργία. Αρκεί μόνο να φορτώσετε το έργο. Ορισμένα παρόμοια προγράμματα μπορούν να υπολογίσουν τον αριθμό των διαμορφωμένων εξαρτημάτων, ακόμη και σύμφωνα με τα πρωταρχικά δεδομένα.

Έτσι, το πρόγραμμα υπολογιστή αποσυνθέτει το έργο και μετρά τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων

Ο θερμαντήρας στο δίκτυο: τι είναι για, και πώς να υπολογίσει την ισχύ του

Εάν σχεδιάζεται να παρέχει αερισμό, τότε το χειμώνα, χωρίς θέρμανση ο αέρας δεν μπορεί να κάνει. Τα σύγχρονα συστήματα σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την απόδοση του ανεμιστήρα, που βοηθάει στην κρύα εποχή. Pritochki μειωμένη δύναμη, μπορούμε να επιτύχουμε όχι μόνο την εξοικονόμηση ενέργειας σε ένα μικρότερο ανεμιστήρα, αλλά ο αέρας, αργά διέρχεται από το καλοριφέρ, θα είναι πιο ζεστά. Ωστόσο, ο υπολογισμός της θερμοκρασίας θέρμανσης του εξωτερικού αέρα εξακολουθεί να είναι απαραίτητος. Παράγονται με τον τύπο:

ΔΤ = 2,98 χ Ρ / Ι, όπου:

 • P - Κατανάλωση ισχύος του θερμαντήρα, η οποία θα πρέπει να αυξήσει τη θερμοκρασία του αέρα από το δρόμο στους 18 ° C (W).
 • L - Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα (m 3 / h).

Συνοψίζοντας

Ο σχεδιασμός και η επακόλουθη εγκατάσταση των συστημάτων εξαερισμού είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και δεν είναι πάντοτε εφικτή μόνος σας. Τέτοιες εργασίες απαιτούν ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Φυσικά, σήμερα υπάρχουν πολλά προγράμματα που βοηθούν στη σχεδίαση των αεραγωγών, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη μηχανική σκέψη. Η καλύτερη επιλογή είναι να αναθέσετε όλες τις εργασίες, από την αρχή μέχρι το τέλος, σε πραγματικούς επαγγελματίες. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι σήμερα τα γραφεία σχεδιασμού έχουν αρχίσει να εμφανίζονται, οι εργαζόμενοι στο οποίο είναι εντελώς άγνωστοι με τη μηχανική. Αν και παρόμοια κατάσταση παρατηρείται και σε άλλες βιομηχανίες. Για το λόγο αυτό, προτού εμπιστευτείτε οποιαδήποτε εταιρεία να αναπτύξει ένα πρόγραμμα συστήματος αερισμού για το σπίτι σας, προσπαθήστε να το μάθετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Στην ιδανική περίπτωση, θα επικοινωνήσει με τους πελάτες τους, τα σπίτια των οποίων είναι ήδη κατοικήσιμα. Μόνο στην περίπτωση αυτή μπορεί κανείς να ελπίζει για το αποτέλεσμα που περιμένετε.

Μόνο το σωστά σχεδιασμένο και εκτελεσμένο σύστημα εξαερισμού θα σας επιτρέψει να ζήσετε στο σπίτι με άνεση

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων: αποτελεσματικές μέθοδοι

Πριν από την εγκατάσταση της επικοινωνίας αερισμού είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την περιοχή των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων. Αυτή η απόδοση εξαρτάται από το σύστημα, έτσι ώστε όλοι οι υπολογισμοί απαιτούν μια σοβαρή προσέγγιση. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι για τον υπολογισμό όλων των απαραίτητων τιμών για μια μελλοντική αεροστεγή δομή. Σχετικά με αυτά και θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.

Με την έλλειψη προσωπικής εμπειρίας επεξεργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των σχετικών εταιρειών

Ποιος είναι ο υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών και των διαμορφωμένων προϊόντων

Η επικοινωνία εξαερισμού είναι μια περίπλοκη κατασκευή, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μεγάλο αριθμό βοηθητικών συνδετικών στοιχείων. Πολλοί καταναλωτές ενδιαφέρονται για το πώς θα βρουν την περιοχή των σωλήνων πριν αγοράσουν και εγκαταστήσουν την επικοινωνία.

Διάφορα στοιχεία σύνδεσης για εξαερισμό

Δώστε προσοχή! Η διεξαγωγή των σωστών υπολογισμών σάς επιτρέπει να καθορίσετε το απαραίτητο ποσό υλικού για την οργάνωση του δικτύου διανομής αέρα. Αυτό σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε χρήματα και να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο σύστημα για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά του.

Ας εξετάσουμε ποιες άλλες παράμετροι επηρεάζονται από την περιοχή των αγωγών:

 • ποσότητα μεταφερόμενου αέρα.
 • ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών.
 • σφίξιμο.
 • επίπεδο θορύβου ·
 • κόστος ενέργειας.

Για να καθορίσετε τις τιμές που απαιτούνται για την εγκατάσταση του εξαερισμού, συνιστάται να συμβουλευτείτε ειδικούς. Θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου σχεδιασμού του δικτύου διανομής αέρα, ωστόσο, αυτό απαιτεί ορισμένες δαπάνες. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο υπολογισμός του υλικού και άλλοι υπολογισμοί μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτό.

Η διαδικασία εγκατάστασης του αγωγού στο δωμάτιο

Μέθοδοι υπολογισμού αγωγών: τύποι και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Το δίκτυο διανομής αέρα επηρεάζει την ποιότητα του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Η κύρια λειτουργία αυτού του συστήματος είναι η απομάκρυνση του εξαφανισμένου αέρα, ο οποίος επηρεάζει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση αυτής της επικοινωνίας, πρέπει να δημιουργήσετε ένα λεπτομερές έργο. Πώς υπολογίζετε την περιοχή του σωλήνα;

Ένας υπολογισμός της περιοχής, κατά κανόνα, δεν αρκεί για να σχεδιαστεί ένα βέλτιστο δίκτυο διανομής αέρα. Υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που απαιτούν προσοχή: το σχήμα των σωλήνων, ο αριθμός των συνδετικών στοιχείων, ο δείκτης διατομής κλπ.

Για να δημιουργήσετε ένα έργο μόνοι σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μία από τις δύο δημοφιλείς μεθόδους:

 • χρήση των τύπων ·
 • υπολογισμό στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Πριν αγοράσετε όλα τα μέρη του εξαερισμού, πρέπει να υπολογίσετε την περιοχή με τους τύπους, για να εξοικονομήσετε χρήματα

Η πρώτη μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αφού δεν μπορεί όλοι να χρησιμοποιήσουν σωστά τη φόρμουλα. Η δεύτερη δημοφιλής επιλογή είναι η χρήση ηλεκτρονικής αριθμομηχανής για τον υπολογισμό των αεραγωγών. Αυτή η μέθοδος είναι απλή, διότι για να εκτελέσετε υπολογισμούς πρέπει απλώς να καθορίσετε τις παραμέτρους ενός συγκεκριμένου δικτύου και το πρόγραμμα θα κάνει τα πάντα για εσάς.

Υπολογισμός της περιμέτρου ενός ορθογωνίου χρησιμοποιώντας τύπους

Χρησιμοποιούνται ειδικές φόρμουλες για τον προσδιορισμό των απαιτούμενων τιμών όσο το δυνατόν ακριβέστερα. Αλλά αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για όλους, δεδομένου ότι είναι αρκετά δύσκολο, και παίρνει πολύ χρόνο. Για να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής, πρέπει να γνωρίζετε δύο σημαντικά στοιχεία. Η πρώτη από αυτές πρέπει να αντιστοιχεί στην ελάχιστη ποσότητα μεταφερόμενου αέρα, και η δεύτερη - η ταχύτητά του.

Χρήσιμες πληροφορίες! Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η περιοχή της εγκάρσιας τομής είναι βασική παράμετρος. Καθορίζει την ταχύτητα με την οποία οι μάζες του αέρα θα κινηθούν μέσω της επικοινωνίας. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να εντοπιστεί η ακόλουθη κανονικότητα: όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή, τόσο μικρότερη είναι η ταχύτητα του αέρα στο δίκτυο. Για να υπολογίσετε το τετραγωνίδιο του αγωγού, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους ταυτόχρονα, ώστε να μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα.

Οι υπολογισμοί για την εγκατάσταση του αγωγού μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα ή με τη βοήθεια ειδικής αριθμομηχανής

Οι δομές διανομής αέρα που έχουν μεγάλη διατομή επηρεάζουν επίσης το συνολικό επίπεδο θορύβου, μειώνοντας το. Τα ηλεκτρικά κόστη σε αυτή την περίπτωση επίσης μειώνονται. Ωστόσο, για να εγκαταστήσετε μεγάλης κλίμακας εξαερισμό, χρειάζονται περισσότερο υλικό, χρόνο και προσπάθεια.

Κατά τον υπολογισμό της διατομής του αγωγού, το σχήμα της δομής παίζει σημαντικό ρόλο. Ανάλογα με αυτήν την ένδειξη, διακρίνονται τα ορθογώνια και τα στρογγυλά προϊόντα. Οι πρώτες δεν έχουν τέτοιες υψηλές παροχές όπως οι τελευταίες, επειδή ασκούν μεγαλύτερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, η χρήση τους είναι πιο δικαιολογημένη. Για παράδειγμα, ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό (είναι τοποθετημένα από άκρο σε άκρο στις επιφάνειες εργασίας, καθώς και αντικείμενα επίπλων).

Ο τύπος του τετραγώνου του τμήματος επικοινωνίας ορθογώνιου σχήματος υπολογίζεται ως εξής:

S = L x 2,778 / V, όπου:

L - η ποσότητα του αέρα που καταναλώθηκε (m³ / h).

V - ταχύτητα μεταφοράς της μάζας αέρα (m / s).

2.778 είναι η απαιτούμενη αναλογία.

Σωλήνας εξαερισμού - ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού

Επίσης, μέσω της φόρμουλας, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική επιφάνεια διατομής του δικτύου αερομεταφορών αυτού του τύπου:

S = Αχ Β / 100, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

Στο Διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε άλλους τύπους που σας επιτρέπουν να υπολογίσετε την περιοχή του ορθογωνίου. Σε αυτούς τους υπολογισμούς, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να είναι πολύ προσεκτικοί και να δείχνουν όλες τις τιμές σύμφωνα με τις απαιτήσεις.

Υπολογισμός της περιοχής ενός κύκλου χρησιμοποιώντας τύπους

Οι κυκλικές γραμμές αεροπορικής μεταφοράς διακρίνονται από την απλή εγκατάστασή τους και την υψηλή απόδοση. Αυτή η μορφή σωλήνων επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της αντοχής στις κινούμενες ροές αέρα. Η επιλογή των παραμέτρων επικοινωνίας γίνεται ανάλογα με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, τη διάταξη των χώρων και το ίδιο το σύστημα.

Κατά τον υπολογισμό του δικτύου διανομής αέρα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός κανόνας. Προκειμένου να εξοικονομηθούν υλικά, το μήκος των γραμμών θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο, αλλά το σύστημα πρέπει να ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Η περιοχή του στρογγυλού καναλιού εξαρτάται από την ποσότητα του μεταφερόμενου αέρα και την ταχύτητά του. Ο τύπος για τον υπολογισμό της περιοχής σε αυτή την περίπτωση φαίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως για τα ορθογώνια συστήματα (S = L x 2.778 / V).

Όσο μεγαλύτερη είναι η διατομή ενός σωλήνα, τόσο μικρότερο είναι το επίπεδο θορύβου

Με τη σειρά του, η πραγματική περιοχή ορίζεται ως εξής:

S = 3,14 χ D2 / 400, όπου:

S - ένας δείκτης που αντιστοιχεί στην πραγματική περιοχή.

D είναι η διάμετρος της επικοινωνίας.

3,14 - μαθηματική σταθερά (ο αριθμός των Pi).

Χρήσιμες πληροφορίες! Υπάρχουν ειδικά ρυθμιστικά έγγραφα που σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις διαστάσεις των τμημάτων σωλήνων με τις απαιτούμενες παραμέτρους. Αυτό καθιστά δυνατό τον εύκολο προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους του αγωγού. Το πιο διάσημο από αυτά τα έγγραφα είναι οι οικοδομικοί κώδικες και κανονισμοί (SNiP).

Όταν πραγματοποιείτε τα τελευταία στάδια υπολογισμού της περιοχής ενός κύκλου, συνιστάται να λάβετε υπόψη κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, οι διαστάσεις της εγκάρσιας τομής για κάθε ευθύγραμμο τμήμα πρέπει να λαμβάνονται ξεχωριστά. Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν στους υπολογισμούς η αντίσταση που ασκείται στη ροή αέρα. Οι ειδικοί συμβουλεύουν επίσης να αρχίσουν να συνθέτουν ένα έργο από το κύριο (κύριο) κανάλι.

Συχνά ο ρυθμός μετακίνησης των αέριων μαζών υπερβαίνει τις συνιστώμενες παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν το σχήμα θορύβου κατά τη λειτουργία του συστήματος. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, κατά κανόνα, αυξήστε τη διάμετρο του στοιχείου φλάντζας του κύριου καναλιού. Επίσης μπορείτε να αγοράσετε ειδικές συσκευές - ήχους εξασθένησης.

Για να εξοικονομήσετε χρήματα, είναι απαραίτητο να καταστήσουμε το μήκος των γραμμών όσο το δυνατόν μικρότερο

Σε περίπτωση προβλημάτων με αυτο-υπολογισμό, συνιστάται να υποβάλετε αίτηση για τεχνική βοήθεια. Ο υπολογισμός της περιοχής του αγωγού ανατίθεται καλύτερα στον αρμόδιο οργανισμό.

Υπολογισμός της περιοχής των αεραγωγών: αριθμομηχανή

Online Υπολογισμός είναι μια δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να βρεθεί εύκολα στο δίκτυο Internet χρησιμοποιώντας το σύστημα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν κάποιες οδηγίες που σας επιτρέπουν να κατανοήσετε τις αποχρώσεις της χρήσης αυτού του προγράμματος.

Καταρχήν αξίζει να θυμηθούμε ότι όλες οι απαραίτητες γεωμετρικές παράμετροι αναγκαστικά υποδεικνύονται σε χιλιοστά. Αυτό σας επιτρέπει να εκτελέσετε τον πιο ακριβή υπολογισμό της περιοχής του αγωγού. Η ηλεκτρονική αριθμομηχανή χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό των διαστάσεων των στοιχείων σύνδεσης (για παράδειγμα προσαρμογείς) και των εκτροπέων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σχέδιο καταρτίζεται λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ραφών. Για να το κάνετε αυτό, σε ένα ειδικό παράθυρο, το οποίο, κατά κανόνα, βρίσκεται στο τέλος της λίστας, πρέπει να σημειώσετε και να εισαγάγετε τον αντίστοιχο αριθμό. Για τον υπολογισμό των παραμέτρων του δικτύου αερομεταφορών, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κλασματικές τιμές. Τότε μην ξεχνάτε το σημείο που παίζει το ρόλο του διαχωριστικού σημείου.

Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στους υπολογισμούς σας τον δείκτη αντίστασης αέρα

Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, παραμένει να κάνετε κλικ στο κουμπί "Υπολογισμός". Το πρόγραμμα πρέπει να δώσει αμέσως την τιμή που αντιστοιχεί στις συγκεκριμένες παραμέτρους. Έτσι, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι ένας απλός και γρήγορος τρόπος για να προσδιορίσετε το τετραγωνίδιο της επικοινωνίας.

Με τη βοήθεια τέτοιων απλών προγραμμάτων είναι δυνατόν να προσδιοριστούν όχι μόνο οι παράμετροι της διατομής του καναλιού, αλλά και άλλοι δείκτες. Ο Υπολογιστής σας επιτρέπει να βρείτε την ταχύτητα των κινούμενων αέριων μαζών, την αντίσταση και την απώλεια πίεσης στο σύστημα, καθώς και τον υπολογισμό της θερμομόνωσης του αγωγού.

Αλγόριθμος για τον υπολογισμό της ταχύτητας του αέρα στον αγωγό

Υπολογίστε την ισοτιμία του αέρα χρησιμοποιώντας ειδικούς πίνακες ή χρησιμοποιώντας τύπους. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων το δείκτη πολλαπλότητας. Καθορίζει την ποσότητα του αέρα που απαιτείται για να εξασφαλιστεί κανονικός αερισμός 1 m³ δωματίου ανά ώρα. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν και ειδικοί πίνακες, αλλά οι τιμές σε αυτές είναι συχνά στρογγυλοποιημένες. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν ότι αυτό το ποσό πρέπει να καθορίζεται ανεξάρτητα μέσω των τύπων.

Ανάλογα με τη διάταξη του δωματίου, θα ρυθμιστούν οι απαραίτητες παράμετροι επικοινωνίας

Εξετάστε τον τύπο με τον οποίο υπολογίζεται η πολλαπλότητα του αέρα:

Ν = V / W, όπου:

N - πολλαπλότητα (k-in φορές / h);

V - η ποσότητα του καθαρού αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο για 1 ώρα (m³ / h).

W - όγκος δωματίου (m³).

Σχετικό άρθρο:

Πλαστικός εξαερισμός από τα χέρια του, PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο, εξαερισμός για πλαστικά παράθυρα.

Χρήσιμες πληροφορίες! Ο βέλτιστος δείκτης ταχύτητας για τα περισσότερα οικιακά συστήματα είναι 3-4 m / s.

Για να πραγματοποιηθεί ο αεροδυναμικός υπολογισμός του αγωγού, απαιτούνται αρκετές τιμές, όπως ο συντελεστής πολλαπλασιασμού, ο όγκος του χώρου και η τομή του διαύλου. Ο τύπος στην περίπτωση αυτή θα έχει την ακόλουθη μορφή:

V = L / 3600 χ S, όπου:

V - ταχύτητα μετακίνησης των αέριων μαζών (m / s).

L - η χρησιμοποιούμενη ποσότητα αέρα (m³ / h).

Το S είναι η διατομή του σωλήνα (cm² ή m²).

Οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε κυκλικούς αγωγούς για να διατηρήσουν την κανονική ταχύτητα μεταφοράς αέρα

Πρέπει να πούμε ότι η ταχύτητα της αεροπορικής μεταφοράς εξαρτάται από δύο ακόμη παραμέτρους: το επίπεδο θορύβου και το συντελεστή δόνησης. Κατά τον υπολογισμό της ταχύτητας στον αγωγό, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να σχεδιαστεί το σύστημα σύμφωνα με το SNiP.

Συμβουλές για τον υπολογισμό της αντίστασης των αεραγωγών

Ο αέρας, ο οποίος κινείται μέσω των σωλήνων εξαερισμού, αισθάνεται αντίσταση. Ειδικά αφορά τις ορθογώνιες επικοινωνίες. Για να διατηρηθεί η κανονική ταχύτητα ροής αέρα, ο ανεμιστήρας που έχει εγκατασταθεί στο σύστημα πρέπει να αντλήσει υψηλή πίεση. Όταν πέσει στη γραμμή, η απόδοση του ανεμιστήρα μειώνεται. Έτσι, ο υπολογισμός της αντίστασης στο κανάλι των αεραγωγών είναι απαραίτητος για την επιλογή ενός εξαερισμού.

Ο ακριβής ορισμός της αντίστασης είναι ένα μάλλον δύσκολο έργο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτεί ξεχωριστούς υπολογισμούς για κάθε στοιχείο του σχεδίου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι σκόπιμο να ζητήσετε τεχνική βοήθεια σε ειδικούς. Το τμήμα σχεδιασμού είναι σε θέση να προσδιορίσει γρήγορα όλες τις απαραίτητες τιμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπολογισμοί δεν πραγματοποιούνται από τους ανθρώπους, αλλά από ένα ειδικό πακέτο λογισμικού.

Όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση στους σωλήνες, τόσο χαμηλότερη είναι η ταχύτητα του αέρα και τόσο υψηλότερη είναι η έξοδος του ανεμιστήρα

Η αυτοδιάθεση της αντίστασης στην επικοινωνία των αερομεταφορών απαιτεί πολύ χρόνο. Απαιτεί τη χρήση ειδικών διαγραμμάτων και πινάκων. Επιπλέον, ο ανθρώπινος παράγοντας μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια των τελικών αποτελεσμάτων. Τα υπολογιστικά στοιχεία για τους αεραγωγούς και τα εξαρτήματα δεν συνιστώνται σε αυτήν την περίπτωση, αλλά η χρήση τους είναι προτιμότερη από τον υπολογισμό με μη αυτόματο τρόπο.

Δώστε προσοχή! Οι τυπικές τιμές αντίστασης στις επικοινωνίες διανομής αέρα είναι 75-100 Pa για διαμερίσματα των οποίων η έκταση κυμαίνεται από 50 έως 150 μ². Αυτά τα δεδομένα λαμβάνουν υπόψη την τυπική ταχύτητα αέρα (3-4 m / s).

Ο συντελεστής αντίστασης δεν εξαρτάται από τον αριθμό των δωματίων που εξυπηρετούνται από το δίκτυο εξαερισμού. Επηρεάζεται από τα χαρακτηριστικά σχεδίασης της επικοινωνίας. Μία ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι το μήκος του συστήματος.

Σύστημα εξαερισμού σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή

Προσδιορισμός της απώλειας πίεσης μετά τον υπολογισμό της περιοχής των αεραγωγών

Μετά τον υπολογισμό της περιοχής του σωλήνα, της ταχύτητας του αέρα και της αντίστασης στον σχεδιασμό της μηχανικής, είναι εύκολο να υπολογιστεί η απώλεια πίεσης. Αυτός ο αριθμός επηρεάζει την επιλογή της ισχύς του ανεμιστήρα. Υπολογίζεται σε pascal (Pa). Για να το υπολογίσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο:

P = R x L + Ei x V2 x Y / 2, όπου:

R - ειδικές πτώση πίεσης λόγω της τριβής που συμβαίνουν στην αλληλεπίδραση των ρευμάτων αέρα με τα τοιχώματα καναλιού (Pa / m)?

L - μήκος του τμήματος της επικοινωνίας των αεροπορικών μεταφορών (m).

V - ταχύτητα της μετακίνησης της μάζας αέρα στο σημείο του συστήματος για το οποίο πραγματοποιείται ο υπολογισμός (m / s).

Y είναι η πυκνότητα του αέρα (kg / m³).

Ei είναι ένα αριθμητικό μέτρο τοπικών απωλειών πίεσης στο άθροισμα.

Η απώλεια πίεσης στην τριβή (R) μπορεί εύκολα να προσδιοριστεί χρησιμοποιώντας την βιβλιογραφία αναφοράς προφίλ. Ο συντελεστής Ei είναι ευθέως ανάλογος προς τα χαρακτηριστικά της θέσης για την οποία εκτελείται ο υπολογισμός.

Παράδειγμα εγκατάστασης συστήματος εξαερισμού σε ένα δωμάτιο

Πώς να υπολογίσετε την περιοχή του σωλήνα: προϊόντα με σχήμα

Για να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες τιμές των διαμορφωμένων στοιχείων επικοινωνίας, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Αυτή η μέθοδος είναι η ταχύτερη, χωρίς να απαιτείται επαγγελματική γνώση. Η απόδοση του συστήματος στο σύνολό του εξαρτάται από τον αριθμό και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των βοηθητικών προϊόντων. Η εκτέλεση ενός χειρωνακτικού υπολογισμού για καθένα από αυτά είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από ένα άτομο με μηχανικό υπόβαθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και οι μηχανικοί κατά την εκτέλεση τέτοιων υπολογισμών χρησιμοποιούν ειδικούς πίνακες και τιμές. Για τον υπολογισμό των διαμορφωμένων προϊόντων αεραγωγών, χρησιμοποιούνται ειδικά προγράμματα, με τα οποία εργάζονται οι σχεδιαστές.

Εξετάστε τα πιο κοινά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στις επικοινωνίες αεροπορικών μεταφορών:

 • απόσυρση ·
 • προσαρμογέας για τη διάμετρο;
 • προσαρμογέα για τη φόρμα.
 • Τ-κομμάτι (ορθογώνιο ή στρογγυλό)?
 • υποκατάστημα με τη μορφή του γράμματος S (πάπια) ·
 • ομπρέλα.

Χρησιμοποιώντας μια αριθμομηχανή για να κάνετε όλους τους απαραίτητους υπολογισμούς μπορεί ακόμη και ένα άτομο χωρίς μηχανική εκπαίδευση

Κάθε ένα από τα παραπάνω στοιχεία διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σύστημα και απαιτεί ξεχωριστό υπολογισμό. Στο Διαδίκτυο, δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε τα εξαρτήματα του συστήματος διανομής αέρα. Το κύριο πράγμα που απαιτείται από το άτομο που κάνει τέτοιους υπολογισμούς είναι η προσοχή.

Ο υπολογισμός των αεραγωγών και των εξαρτημάτων περιλαμβάνει αρκετές βασικές γεωμετρικές και φυσικές παραμέτρους. Αυτή η λειτουργία πρέπει να πραγματοποιείται χωρίς διακοπή πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Μετά την κατανόηση των τύπων, θα είστε σε θέση να καθορίσετε όλες τις απαραίτητες αξίες για τη μελλοντική επικοινωνία χωρίς να ξοδέψετε χρήματα. Θυμηθείτε ότι οι εμπειρογνώμονες είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτό το καθήκον πολύ πιο γρήγορα, και στην περίπτωση αυτή η πιθανότητα να κάνουν λάθη θα είναι ελάχιστη.