Διακριτικά χαρακτηριστικά κουκούλας τζάκι για την κουζίνα: φωτογραφία στο εσωτερικό, κριτήρια επιλογής και αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

Οι σύγχρονες κουκούλες είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό στην κουζίνα σας. Και ο λόγος για αυτό δεν είναι μόνο η ανάγκη επεξεργασίας προϊόντων καύσης. Μπορεί να δημιουργήσει ένα μοναδικό, κομψό εσωτερικό που θα κατακτήσει για πάντα την καρδιά σας. Μην ξεχνάτε τη λειτουργικότητα μιας τέτοιας συσκευής. Με απλά λόγια, η σύγχρονη εξάτμιση είναι μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες του χρήστη σχετικά με το μαγείρεμα και την αισθητική εμφάνιση. Τα μοντέλα τζάκι είναι πολύ δημοφιλή στα σημερινά καταστήματα οικιακών συσκευών. Και αυτό έχει τη δική του εξήγηση. Εκτός από την τεράστια δύναμη και τον καλό τεχνικό εξοπλισμό, αυτή η συσκευή εκπλαγεί με την ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και στυλ. Αν ψάχνετε για έναν βοηθό κουζίνας, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένα από τα μοντέλα που περιγράφονται εδώ.

Τι είναι το τζάκι για την κουζίνα;

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Από την αρχαιότητα, πάνω από το τζάκι εγκαταστάθηκαν ειδικές συσκευές, οι οποίες λόγω της ισχυρής δουλειάς τους που εμπλέκονται στα προϊόντα καύσης. Έτσι, τα προϊόντα της καύσης του τζάκι δεν πέφτουν μέσα στο δωμάτιο, αλλά ανέβαιναν επάνω στον σωλήνα και κατέληξαν στο δρόμο.
Με την πάροδο του χρόνου, η τεχνολογία του εξοπλισμού του τζακιού έχει βελτιωθεί. Άρχισαν να αποκτούν ένα ενδιαφέρον σχέδιο, πολλές νέες λειτουργίες. Με την πάροδο του χρόνου, οι συσκευές τζάκι άρχισαν να χρησιμοποιούνται στην κουζίνα. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των μονάδων είναι μία.

Μια άλλη λειτουργία της υπό συζήτηση μονάδας είναι ο καθαρισμός του αέρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με διάφορα συστήματα φιλτραρίσματος που όχι μόνο αφαιρούν άχρηστα προϊόντα καύσης αλλά και καθαρό αέρα δωματίου. Η εργασία στη συσκευή κουζίνας αποτελεί εγγύηση ότι θα αναπνεύσετε καθαρό και καθαρό αέρα.

Πώς φαίνεται: φωτογραφία στο εσωτερικό της κουζίνας

Μέχρι σήμερα, τέτοια μοντέλα παράγονται τόσο πολύ που είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πόσες παραλλαγές των σχεδίων στο θέμα θα προσφέρουν στους κατασκευαστές.

Οι κουκούλες τζάκι χωρίζονται σε δύο διαφορετικά στυλ - είναι υψηλής τεχνολογίας και η Provence. Εξαγωγές υψηλής τεχνολογίας έχουν συνήθως μια ομαλή, υψηλής στιλπνότητας και εκπροσωπούνται σε διάφορα χρώματα, για παράδειγμα άσπρο, μαύρο, ασημί φινίρισμα.

Υπάρχουν εξαιρέσεις και κάποια μοντέλα τζάκι είναι διαθέσιμα σε γκρι, κόκκινο, ακόμα και ροζ. Όσον αφορά το στιλ της Προβηγκίας ή των κλασικών, εδώ χρησιμοποιούνται κυρίως λευκές θολωτές μονάδες, οι οποίες πλαισιώνονται με ξύλινα ένθετα. Το υλικό μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό - μπορεί να είναι τεχνητό, υλικά προσαρμοσμένα στο ξύλο ή ένα συμπαγές δέντρο. Το χρώμα και το στυλ επιλέγονται ανάλογα με τις προσόψεις της κουζίνας που έχετε.

Είναι δύσκολο να πούμε ποιος τύπος είναι ο πιο δημοφιλής. Ωστόσο, κάθε πελάτης έχει τη δική του γνώμη για το θέμα αυτό. Ένας μεγάλος ρόλος στην επιλογή των μονάδων παίζει το ήδη υπάρχον εσωτερικό στην κουζίνα. Σπάνια κανείς πάρει μια κουζίνα για μια συσκευή που έχει ήδη αγοραστεί. Επίσης, μπορούν να ενσωματωθούν συσκευές τζάκι. Πρόκειται για μια σπάνια, αλλά ακόμα μια υπόθεση. Η κουκούλα είναι χτισμένη απευθείας στα ντουλάπια της κουζίνας, αλλά χάνει σημαντικά την παραγωγική της ικανότητα.

Πότε και γιατί χρειάζεται: πεδίο εφαρμογής

 • Αυτό είναι ένα όμορφο εξάρτημα που θα δώσει ένα μοναδικό σχέδιο στην κουζίνα σας. Εάν η κουκούλα επαναλαμβάνει τη διακόσμηση της πρόσοψης, τότε μαζί με το σύνολο θα μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο.
 • Εκτός από τη διακοσμητική λειτουργία εξαλείφουν τα προϊόντα καύσης, καθώς και άλλες δυσάρεστες οσμές που παραμένουν μετά το μαγείρεμα.
 • Εξάλειψη της υγρασίας. Κατά το μαγείρεμα, απελευθερώνεται ατμός, ο οποίος στη συνέχεια εγκαθίσταται σε έπιπλα και υφάσματα. Και αυτό σημαίνει ότι τα έπιπλα, οι κουρτίνες, τα τραπεζομάντιλα, οι πετσέτες, καθώς και τα ρούχα σας θα μασκαριστούν με τις μυρωδιές της καύσης. Τα έπιπλα μπορούν να διογκωθούν, και στις κουρτίνες και άλλα υφάσματα θα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν οι λεκέδες. Η συσκευή καταπολεμά τέλεια αυτό το φαινόμενο. Συλλέγει ατμούς, αποτρέποντας έτσι την υγρασία από την καθίζηση στις επιφάνειες.
 • Η τελευταία λειτουργία είναι ο καθαρισμός του αέρα. Τα φίλτρα εγκαθίστανται σε κάθε συσκευή. Περνούν μέσω των καταναλωμένων ουσιών, επιστρέφοντας μόνο καθαρό φρέσκο ​​αέρα πίσω. Αλλά τα προϊόντα της καύσης, των μυρωδιών, της υγρασίας, καθώς και άλλων στοιχείων πάει μακριά. Το δωμάτιό σας με συνεχή εργασία της μονάδας θα γεμίσει με καθαρό και καθαρό αέρα χωρίς ξένα στοιχεία.

Κριτικές για κουκούλες τζακιού: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

Οι αγοραστές αγοράζουν συχνά κουκούλες τζάκι. Υπάρχει μια εξήγηση για αυτό. Ωστόσο, για μια μακρά περίοδο χρήσης, οι άνθρωποι έχουν τη δική τους γνώμη σε αυτές τις συσκευές. Ας γνωρίσουμε αυτή τη γνώμη:

 • Η συσκευή συμπληρώνει τέλεια το εσωτερικό.
 • Κατάλληλο για οποιαδήποτε πρόσοψη.
 • Παρουσιάζεται σε διάφορες παραλλαγές. Υπάρχουν πολλά να διαλέξετε.
 • Διαφορετικό εύρος τιμών.
 • Εξοπλισμένο με ισχυρά φίλτρα.
 • Επεξεργάζεται μια μεγάλη περιοχή.
 • Παρουσιάζονται σε διαφορετικά μεγέθη.
 • Πάντα διαθέσιμο.
 • Σπάνια σπάσει.
 • Εύκολο στη χρήση.

Αλλά μαζί με αυτά τα πλεονεκτήματα υπάρχουν σημαντικά μειονεκτήματα.

 • Ικανοποίηση μοντέλων με καλή ισχύ, λειτουργικότητα και σχεδιασμό.
 • Καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
 • Δύσκολη εγκατάσταση. Θα πρέπει να απευθυνθώ σε επαγγελματία.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Standard

 • MAUNFELD TOWER G 50

  Ιδανικό για κουζίνα υψηλής τεχνολογίας. Παρουσιάζεται μόνο σε λευκή γυαλιστερή έκδοση. Έχει καλή ισχύ 182 watts. Η καταναλισκόμενη ενέργεια είναι 650 κυβικά μέτρα την ώρα. Εξοπλισμένο με καλό φωτισμό με λαμπτήρες αλογόνου. Είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην κουζίνα, αναγνωρισμένη ως μία από τις καλύτερες λύσεις σχεδιασμού. Πλήκτρο ελέγχου κουμπιού. Το κόστος αυτού του μοντέλου είναι 8 έως 9000 rub.

Kronasteel Bella 600

Ένα άλλο ισχυρό μοντέλο, το οποίο στην εργασία καταναλώνει 200 ​​βατ. Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί μέχρι και 24 κυβικά μέτρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι αρκετά ισχυρό. Η κατανάλωση ενέργειας είναι 750 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Παρουσιάζεται σε χρώμα ανοξείδωτου χάλυβα. Το κόστος είναι περίπου 8000 ρούβλια.

Weissgauff Gamma 60


Αυτό το μοντέλο μπορεί να είναι λευκό, ασημί, μαύρο. Εάν θέλετε, μπορείτε να βρείτε άλλα χρώματα και αποχρώσεις, αλλά δεν παρουσιάζονται σε τόσο μεγάλες ποσότητες.
Πολύ βολικό, και το πιο σημαντικό είναι συμπαγές. Φαίνεται πολύ κομψό. Η ισχύς της είναι 180 Watt. Η κατανάλωση ενέργειας είναι 750 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Φωτίζεται με λαμπτήρες φθορισμού και λωρίδα LED. Το κόστος είναι περίπου 12000 ρούβλια.

 • ΕΛΙΚΟΡ Opal 60


  Μια μεγάλη συσκευή, η οποία σε ορισμένα μοντέλα έχει LED λωρίδες. Φαίνεται πολύ κομψό στην κουζίνα. Εκτός από τον καλό φωτισμό υπάρχει και καλή ισχύς. Η κύρια διαφορά είναι ότι η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα πολυεπίπεδο σύστημα φίλτρων αλουμινίου. Αυτό εξηγεί την υψηλή τιμή των 15.000 ρούβλων.

 • Gorenje DK 63 CLB


  Η καύση είναι μια εταιρεία που έχει καθιερωθεί επαρκώς στην αγορά οικιακών συσκευών. Μια απαράμιλλη αγαπημένη από τις κουκούλες είναι το τζάκι. Καθαρίστε καλά τον αέρα, εξοπλισμένο με οπίσθιο φωτισμό αλογόνου. Ελεγχόμενη από οθόνη αφής. Ωστόσο, οι χρήστες σημειώνουν ότι αυτό δεν είναι πάντα βολικό, δεδομένου ότι η υψηλή υγρασία θα εμποδίσει την αρμόδια διοίκηση.

 • Γωνία

  • Δάσος ΕΛΙΚΟΡ 90


  Το τέλειο όμορφο μοντέλο στο στιλ της Προβηγκίας. Ομαλές γραμμές, ενδιαφέρον σχέδιο θα είναι μια απίστευτη προσθήκη στην κουζίνα σας. Εκτός από τον συνοπτικό σχεδιασμό, υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, τα πλεονάσματα περιλαμβάνουν την εξαιρετική ικανότητα του εκχυλίσματος να απορροφά την υγρασία και τα προϊόντα καύσης. Το πράγμα είναι ότι η ισχύς του είναι απίστευτα υψηλή και είναι 240 Watt. Τα μειονεκτήματα είναι η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Το κόστος ενός τέτοιου αποσπάσματος από 20 έως 24000 ρούβλια.

 • Kuppersberg ANABEL 65 WM Ο


  Εξαιρετική συμπαγής γωνιακή κουκούλα. Ιδανικό τόσο για κουζίνες υψηλής τεχνολογίας όσο και για στυλ provence. Εξοπλισμένο με λαμπτήρες αλογόνου. Πολύ βολικό να λειτουργεί. Υπάρχουν κουμπιά και ρυθμιστικά. Οι χρήστες σημειώνουν ένα πολύ έντονο φως, το οποίο επιτρέπει στο σκοτάδι να χρησιμοποιεί μόνο ένα φωτισμό από την κουκούλα. Το κόστος είναι περίπου 28000 rub

  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ GALVAMET 105 / A IX


  Ένα όμορφο μοντέλο στο ύφος της υψηλής τεχνολογίας. Ο κατασκευαστής το κυκλοφόρησε μόνο στο χρώμα ανοξείδωτου χάλυβα. Είναι τόσο οργανικά προσαρμοσμένο στο εσωτερικό της σύγχρονης κουζίνας σας που θα ξεχάσετε ότι μόλις δεν είχατε αυτή τη συσκευή. Έχει καλή ισχύ και πρακτικό έλεγχο αφής. Διαθέτει αφαιρούμενες γρίλιες, καθώς και σύστημα καθαρισμού δύο επιπέδων. Το κόστος είναι περίπου 32000 rub

  FALMEC Futura angolo 600 100 ΙΧ

  Μια άλλη κουκούλα με μοντέρνο σχεδιασμό. Πολυλειτουργικό, ισχυρό και φιλικό φιλτράρισμα. Η κατανάλωση ενέργειας είναι κάπου περίπου 240 Watt. Μπορεί να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις των 25 τετραγωνικών μέτρων. Και αυτό σημαίνει ότι η χωρητικότητα θα αρκεί όχι μόνο στην κουζίνα, αλλά και στα παρακείμενα δωμάτια. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή τιμή. Είναι 85.000 ρούβλια για να έχει 5 χρόνια εγγύηση σε αυτό.

 • Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

  Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος συστήματος

  Ο καυστήρας τζάκι πρέπει να είναι ισχυρός. Αυτή είναι η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να ακολουθήσετε κατά την επιλογή. Για να υπολογίσετε τη δύναμη του μοντέλου που χρειάζεστε, πρέπει να μετρήσετε την περιοχή της κουζίνας σας. Ας πούμε 20 τετραγωνικά μέτρα. Ένα τετραγωνικό μέτρο της έκτασης θα πρέπει να αντιστοιχεί σε περίπου 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα από την ισχύ έλξης. Έτσι, το 20 πρέπει να πολλαπλασιαστεί κατά 50. Αποδεικνύεται ότι είναι 1000 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Θα χρειαστείτε μια κουκούλα με χωρητικότητα όχι μικρότερη από τον αριθμό που έχετε αποκτήσει. Μόνο στην περίπτωση αυτή η συσκευή θα μπορεί να εκτελέσει όλες τις λειτουργίες της.

  Τι άλλο πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή;

  • Δώστε προσοχή στον όγκο της εργασίας.
  • Μην επιλέγετε δείγματα έκθεσης.
  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πόσο άνετα είστε με τα πλήκτρα και τα κουμπιά, πόσο καθαρά είναι οι σημειώσεις στην οθόνη, αν υπάρχουν.
  • Κοιτάξτε την ποιότητα του υλικού.

  3 καλύτερα μοντέλα

  1. Τζάκι Elikir venta. Απλότητα και φινέτσα. Ενδιαφέρουσα σχεδίαση. Το κόστος είναι περίπου 13000 ρούβλια.
  2. Το μοντέλο Hansa OKC 600 UBH έχει ασπρόμαυρο χρώμα. Θα ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό σε στιλ υψηλής τεχνολογίας. Το κόστος αυτού του καλύμματος 54000 τρίψτε.
  3. Το εντυπωσιακό τζάκι Bosch DWW 06W450 είναι κατασκευασμένο σε λευκό και ασημί χρώμα. Εξαιρετική προσθήκη στο εσωτερικό. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό είναι η καλή δύναμη. Το κόστος των 9000 ρούβλια.

  Κόστος

  Το συνολικό κόστος της τζακιού μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικό. Το ποσό θα εξαρτηθεί από το σύνολο των επιλογών και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Παρακάτω είναι οι κατά προσέγγιση τιμές για μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

  1. MAUNFELD Πύργος C 60, 7 490 Ρ
  2. MAUNFELD Gloria 90, 17 790 R
  3. MAUNFELD Πύργος C 60, 7 990 R
  4. Kuppersberg DOMINIKA 60 CO / CB, 18 990 Ρ
  5. MAUNFELD Lee 40, 23 190 R
  6. MAUNFELD Plym 60, 10 990 Ρ
  7. Korting KHC 6958 Χ, 21 381 Ρ

  Πού να αγοράσετε μια κουκούλα τζάκι για την κουζίνα;

  Στη Μόσχα

  1. Οδός Nekrasov 62. Τάση. 8 804 563 19 26.
  2. Οδός Σοβιετική κατοικία 86 κτίριο 1, 1 όροφος. Ο κόσμος των κουκούλες. 8 800 268 93 39.
  3. Οδός Serova, σπίτι 18 γραφείο 6. Ι.π. Karasev. 8,817,656 66,886

  Στην Αγία Πετρούπολη

  1. Οδός Μιρνάγια, κτίριο 12 του σπιτιού 1. Όλα για την κουζίνα σας. 8 800 566 19 26.
  2. Ul. Εργασία, σπίτι 32 γραφείο 6, Eldorado. 8 800 359 18 29.
  3. Αγία Πετρούπολη, δρόμος 60 ετών Οκτώβρη, Κουζίνα Lend, 8 900 568 19 39.

  Για πολλούς, η αγορά κουκούλας τύπου τζάκι είναι ένα πραγματικό πρόβλημα. Αλλά όχι για σένα. Τώρα ξέρετε για ποιες αποχρώσεις πρέπει να δοθεί προσοχή, τι να περιμένετε, και επίσης τι είδους αποσπάσματα είναι κατ 'αρχήν. Ωστόσο, πριν πάτε στο κατάστημα, να είστε βέβαιος να εξετάσει για άλλη μια φορά το εσωτερικό της κουζίνας σας, φανταστείτε σχετικά με το θέμα του τι κουκούλα θα σας ταιριάξει περισσότερο. Και επίσης, μελετήστε τους υπολογισμούς ισχύος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να είναι εγγενή στο όνειρό σας. Ελπίζουμε ότι θα βρείτε την ιδανική συσκευή για εσάς.

  Ποιότητα τζακιού: κάνουμε τη σωστή επιλογή

  Η καπνοδόχος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να εκτρέπει προϊόντα καπνού στην καπνοδόχο. Τι συμβαίνει με την κουζίνα χωρίς κουκούλες; Ανεξάρτητα από το μέγεθος της κουζίνας, στη διαδικασία μαγειρέματος, όλα τα προϊόντα καύσης, μαζί με τα οποία τα σωματίδια λίπους και αιθάλης εγκαθίστανται σε κουρτίνες, έπιπλα, επιφάνειες τοίχου και οροφής. Με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει μια δυσάρεστη οσμή, λιπαρό λεκέδες, αμαυρώσει την ταπετσαρία. Επίσης, όλη η μυρωδιά εξαπλώνεται μέσω του διαμερίσματος, απορροφάται με ρούχα, τα οποία μετά τη βόλτα δεν διαβρώνονται και είναι δύσκολο να τα αποκρύψει με άρωμα. Όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν εάν δεν υπάρχει καπό πάνω από την πλάκα. Ωστόσο, μην προχωρήσετε αμέσως στην αγορά της κουκούλας, πριν αγοράσετε, πρέπει να εξοικειωθείτε με τους τύπους κουκούλες, την κατηγορία τιμών και τη λειτουργικότητα και μόνο τότε αποφασίστε ποια είναι σωστή.

  Τζάκι: τι είναι;

  Ο απορροφητήρας τύπου τζάκι είναι σχεδιασμένος για την εξαγωγή καπνών, δυσάρεστων μυρωδιών και προϊόντων καύσης που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το καπάκι του τζακιού πήρε το όνομά του λόγω του σχήματος θόλου και μιας κατασκευής παρόμοιας με την εξάτμιση ενός παραδοσιακού τζακιού.

  Η κουκούλα τζακιού είναι μια συσκευή κουζίνας που καθαρίζει τον αέρα από επιβλαβείς εκπομπές και καπνούς

  Έχει:

  • Μονάδα ελέγχου στο μπροστινό μέρος της δομής.
  • Φωτισμός;
  • Φίλτρα;
  • Περίβλημα και σωλήνας.

  Τα φίλτρα που χρησιμοποιούνται στην κουκούλα μπορεί να είναι ατμίζον - αυτά είναι αλουμίνιο ή συνθετικά. Άνθρακα, που συλλαμβάνει μικρά σωματίδια και οσμές. Οι κουκούλες μπορούν να εξοπλιστούν με φωτισμό αποτελούμενο από λαμπτήρες αλογόνου, λαμπτήρες πυρακτώσεως ή νέον, LED και φωταύγειας. Αριθμός λαμπτήρων από 1 και άνω, ανάλογα με το μοντέλο της κουκούλας.

  Εκχυλίσματα τύπου τζάκι: τι σημαίνει αυτό

  Οι κουκούλες χωρίζονται σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας. Διακοσμητικές κουκούλες που αντλούν βρώμικο αέρα από το δωμάτιο κατευθείαν στο δρόμο. Εκχυλίσματα που κυκλοφορούν, τα οποία φιλτράρουν τον βρώμικο αέρα και το επιστρέφουν στο δωμάτιο. Η ποιότητα της καθαρότητας του αέρα καθορίζεται από τη διαθεσιμότητα των φίλτρων, τα οποία πρέπει να αλλάξουν έγκαιρα.

  Ένας εξολκέας τύπου τζάκι μετατρέπει την κουζίνα σε ένα ασφαλές και άνετο μέρος με διακοσμητικό σχεδιασμό

  Η καπνοδόχος είναι ιδανική για οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο, καθώς έχει διαφορετικούς τύπους φυτών, μεγέθους και χρωμάτων.

  Το καπό τζάκι ταιριάζει ακόμη και σε μικρούς χώρους, είναι εύκολα ενσωματωμένο στην κουζίνα και έχει εξαιρετική απόδοση σε σύγκριση με άλλους τύπους.

  Η καλύτερη κουκούλα τζάκι για την κουζίνα: διαφορές

  Καμινάδα κουκούλα διαθέτει έναν αριθμό πλεονεκτημάτων, που περιλαμβάνουν την επιλογή ενός στυλ του εσωτερικού, υγιεινή και η καθαριότητα του δωματίου, nezakopchennost τοίχους και τα έπιπλα. Πριν από την επιλογή ενός καμινάδα κουκούλες προσδιορίζεται με τον τύπο της εγκατάστασης: pristennaja τζάκι, γωνιακό τζάκι, νησί πυρκαγιάς και τον τρόπο λειτουργίας της, ή έξω από την έξοδο του αέρα του χώρου ή την κυκλοφορία. ομπρέλες για καμινάδες έκανε πολλούς κατασκευαστές: FALMEC, Maunfeld, Vialona, ​​Kuppersberg, Anton Bauer, APC, Exiteq, Electrolux, ILVE, Siemens, Samsung, Zanussi, Bosch, Best και πολλά άλλα.

  Ας αναλύσουμε διάφορα μοντέλα κουκούλας τζάκι:

  1. Κουκούλα κουζίνας, τύπου τζάκι, κατασκευασμένο από τη Bosch, μοντέλο DWW 07W850. Το μοντέλο αυτό διαθέτει εγκατάσταση τοίχου με πλάτος τοποθέτησης έως 70 εκατοστά και παραγωγικότητα 760 κυβικών μέτρων την ώρα. Η συσκευή συνδυάζει δύο τρόπους λειτουργίας, την κυκλοφορία του αέρα και την απόσυρσή του (αναγκαστική). Λαμπτήρες αλογόνου. Πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής: ποιότητα συναρμολόγησης, εύκολος έλεγχος, καθώς γίνεται μισά μηχανικά, τα φίλτρα αφαιρούνται και πλένονται εύκολα, η επιφάνεια σχεδίασης είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο κράμα. Μειονεκτήματα, αυτή είναι η απουσία ενός δείκτη που δείχνει τη μόλυνση των φίλτρων, το μέσο επίπεδο θορύβου (71 dB).
  2. Κουκούλα κουζίνας τύπου Siemens LF 91BA582, νησί. Έχει χωρητικότητα 710 κυβικών μέτρων ανά ώρα και πλάτος εγκατάστασης 90 εκατοστών. Συνδυάζει δύο τύπους λειτουργίας: κυκλοφορία και ανάκληση. Τα πλεονεκτήματα αυτής της συσκευής στο εγώ είναι η αθόρυβη λειτουργία (63 dB), η παρουσία ενός δείκτη ρύπανσης φίλτρου, η παρουσία ενός χρονοδιακόπτη και ενός ελέγχου αφής. Το μείον αυτής της συσκευής στο υψηλό κόστος της (από 80 χιλιάδες ρούβλια).

  Πολλές κουκούλες είναι εξοπλισμένες με σύστημα ακύρωσης θορύβου, το οποίο θα μειώσει τον κίνδυνο δυσφορίας κατά τη λειτουργία, ωστόσο το κόστος τους θα είναι υπερβολικά υπερβολικό

  Η φθηνότερη κουκούλα μπορεί να αγοραστεί κατά μέσο όρο από 2 χιλιάδες ρούβλια ή περισσότερο, η διαφορά θα είναι στην παραγωγικότητά της, η οποία θα επηρεάσει άμεσα την ποιότητα του αέρα στην αίθουσα. Όσο περισσότερη απόδοση, τόσο καλύτερα θα καθαριστεί ο αέρας.

  Η παρουσία ενός τηλεχειριστηρίου, καθώς και ενός αισθητήρα στον πίνακα, ένας χρονοδιακόπτης, μπορεί να αυξήσει το κόστος της κουκούλας και ως εκ τούτου, κατά την επιλογή, είναι απαραίτητο να προσέξετε τις επιδόσεις και τα επίπεδα θορύβου που είναι πολύ διαφορετικά.

  Ο θόρυβος που παράγεται κατά τη λειτουργία της κουκούλας μπορεί να προκαλέσει δυσφορία. Τα καλύτερα ψηφία στην κλίμακα θορύβου των συσκευών κουζίνας κυμαίνονται από 5 dB έως 60 dB. Στα 65 dB και 70 dB, μπορείτε να συγκρίνετε με δυνατές συνομιλίες, ουρλιάζοντας και γελώντας. Συνεπώς, η τεχνική που λειτουργεί εντός αυτού του εύρους θα είναι σαφώς ακουστό.

  Εγκατάσταση τζακιού

  Κατά την εγκατάσταση ενός απορροφητήρα τζάκι, πρέπει να καθορίσετε το σχέδιο, αφού υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές.

  Αυτό είναι:

  1. Κουκούλες τοίχου, οι οποίες είναι στερεωμένες στον τοίχο πάνω από τον κύριο εξοπλισμό, οι οποίες ρυπαίνουν τον αέρα.
  2. Οι κουκούλες των νησιών, οι οποίες μπορούν να βρίσκονται στο κέντρο του δωματίου, πάνω από τον εξοπλισμό.
  3. Οι γωνιακοί κουκούλες βρίσκονται στη γωνία του δωματίου. Τέτοιες κουκούλες είναι μια εξαιρετική επιλογή σε μια μικρή κουζίνα.

  Το κύριο πράγμα κατά την τοποθέτηση του απορροφητήρα είναι η τοποθέτησή του, δηλαδή η ελάχιστη απόσταση μεταξύ του υψηλότερου μέρους της συσκευής και της χαμηλότερης κατά το μαγείρεμα. Εάν το πλακίδιο είναι αέριο, τότε πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον 65 cm μεταξύ αυτού και της κουκούλας.

  Η ηλεκτρική σύνδεση και η εγκατάσταση της κουκούλας πρέπει να πραγματοποιούνται από ειδικευμένο προσωπικό του καταστήματος όπου έγινε η αγορά, προκειμένου να συμμορφωθεί με την εγγύηση και την επιστροφή παρουσία του γάμου

  Εάν εγκαταστήσετε την κουκούλα με τα χέρια σας, τότε με ένα διάλειμμα για να επιστρέψετε στο κατάστημα θα είναι αδύνατο.

  Κατά τη λειτουργία του απορροφητήρα, πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα λεπτό πριν από το μαγείρεμα, αυτό γίνεται για να διαμορφωθεί η σωστή ροή αέρα για την κατεύθυνση των προϊόντων καύσης και του ατμού στην επιφάνεια αναρρόφησης. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, η κουκούλα πρέπει να παραμείνει αναμμένη για 15-20 λεπτά, μέχρι να έχουν αναρροφηθεί πλήρως όλες οι οσμές και τα προϊόντα καύσης.

  Όλες οι κουκούλες διαθέτουν φίλτρο, το οποίο πρέπει να αντικατασταθεί ή να πλυθεί:

  1. Τα φίλτρα μετάλλων πλένονται κάθε 30 ώρες λειτουργίας. Πρέπει να εμποτιστούν με ζεστό νερό με απορρυπαντικό πιάτων.
  2. Τα προαιρετικά φίλτρα αντικαθίστανται μετά από 4 μήνες.
  3. Το φίλτρο ενεργού άνθρακα πρέπει να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων μετά από 4 μήνες χρήσης.

  Η εξωτερική επιφάνεια της κουκούλας πρέπει να καθαρίζεται κάθε δύο εβδομάδες, αλλά πρέπει να σημειωθεί ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λειαντικά απορρυπαντικά για να αποφύγετε τη φθορά της επιφάνειας.

  Μοντέρνο τζάκι (video)

  Με τη σωστή λειτουργία και συντήρηση των μηχανημάτων, οι κατασκευαστές εγγυώνται τη μακρά και χωρίς προβλήματα λειτουργία τους. Απορροφητήρες κουζίνας - μια εξαιρετική λύση για την απομάκρυνση οσμών κατά το μαγείρεμα.

  Επισκόπηση των μοντέλων, χαρακτηριστικά κουκούλες τζάκι για κουζίνα πλάτους 50 cm, τις αποχρώσεις της εγκατάστασης

  Κατά την εγκατάσταση της κουκούλας στο εσωτερικό της κουζίνας είναι σημαντικό να παρατηρήσετε εργονομία, διαθεσιμότητα χώρου, αρμονικό σχεδιασμό.

  Οι μοντέρνοι κουκούλες θα γίνουν μια κομψή προσθήκη στο σχεδιασμό της κουζίνας και ένας αξιόπιστος βοηθός κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος και ακόμη και σήμερα τα συμπαγή μοντέλα έχουν υψηλή απόδοση.

  Πολλά θα ειπωθούν όχι μόνο για τις διαστάσεις, αλλά και για τη δύναμη του έργου αυτού του εξοπλισμού: θα αντιμετωπίσουν την «βούληση» με την ατμοσφαιρική ρύπανση σε οποιονδήποτε οικιστικό χώρο.

  Ένα από τα παραδείγματα μικρού αλλά υψηλής ποιότητας και λειτουργικού εξοπλισμού είναι η τζακιέρα 50 cm για την κουζίνα.

  Λόγω του μικρού πλάτους, αυτή η κουκούλα δεν θα είναι πάντα σε θέση να αντιμετωπίσει με επιτυχία όλους τους καπνούς που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της εργασίας με την εστία. Αλλά αν επιλέγετε τη βέλτιστη ισχύ και λαμβάνετε υπόψη άλλα λειτουργικά χαρακτηριστικά κατά την αναζήτηση ενός κατάλληλου μοντέλου - η κουκούλα σας θα σας εξυπηρετήσει περισσότερο από ένα χρόνο και μπορείτε να ξεχάσετε το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα στην κουζίνα.

  Ας δούμε αν το φάσμα των 50 εκατοστών κουκούλες αυτού του τύπου είναι πραγματικά ευρύ και ποια χαρακτηριστικά αυτού του εξοπλισμού είναι σημαντικά.

  Πλεονεκτήματα των απορροφητήρων τζάκι

  Πρώτα ας δούμε τι σημαίνει το καπό τζάκι. Παρόμοια με τις κουκούλες που χρησιμοποιούνται στις δομές του τζακιού, αυτή η τεχνική πάρα πολύ Έχει μεγάλη ισχύ και έχει παρόμοιο σχήμα: τα περισσότερα μοντέλα είναι θολωτά, διακοσμημένα με τη μορφή ενός κόλουρου κώνου ή πυραμίδας.

  Εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε σε μια αξιόπιστη και κομψή επιλογή - παρακαλούμε να σημειώσετε ότι οι σύγχρονοι κατασκευαστές μετατρέπουν τις παραδοσιακές μορφές κουκούλας κουζίνας τύπου τζάκι. Για να εξοικονομήσετε χώρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λοξά μοντέλα, κουκούλες σε σχήμα Τ και άλλες επιλογές με μη τυποποιημένες παραμέτρους.

  Με την ευκαιρία, ένα από τα πλεονεκτήματα των κουκούλες τύπου τζάκι είναι Μια ποικιλία μοντέλων με διαφορετικούς δείκτες ισχύος. Κατά μέσο όρο, είναι από 400 έως 1000 m3 ανά ώρα. Αυτή η χωρητικότητα επαρκεί για μια κουζίνα τυποποιημένων μεγεθών: στην τεχνική τεκμηρίωση θα μπορέσετε να μελετήσετε λεπτομερέστερα, για ποιες κουζίνες είναι κατάλληλο αυτό το μοντέλο.

  Κατά την επιλογή ενός απορροφητήρα καπνού τύπου τζάκι σχεδιάστε τη μέθοδο καθαρισμού εκ των προτέρων. Εάν η κουζίνα σας έχει θέση για την εγκατάσταση του εξαερισμού - επιλέξτε το μοντέλο που θα συνδεθεί στον εξαερισμό (τύπος ροής). Η δεύτερη επιλογή είναι οι απορροφητήρες ανακύκλωσης που αφήνουν αέρα μέσα από φίλτρα και επιστρέφουν στο δωμάτιο. Είναι κατάλληλα για κουζίνες όπου ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά και ο ελεύθερος χώρος για τον σωλήνα δεν είναι αρκετός.

  Υπάρχουν επίσης μικτά μοντέλα κουκούλες προς πώληση.

  Ποια είναι τα πλεονεκτήματα αυτών των κουκούλες; Για να βεβαιωθείτε ότι τα μοντέλα αυτά είναι κατάλληλα για την κουζίνα σας, δώστε προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

  • υψηλή απόδοση: Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για μικτούς τύπου κουκούλες με ισχυρούς κινητήρες και συστήματα φιλτραρίσματος υψηλής ποιότητας. Οι σύγχρονες κουκούλες μπορούν επίσης να είναι δύο μοτέρ.
  • η δυνατότητα απομάκρυνσης ρύπων και οσμών μέσω σύνδεσης με τον άξονα εξαερισμού.
  • διαθεσιμότητα μοντέλων με ελάχιστο θόρυβο ενώ εργάζεστε;
  • Εύκολη εγκατάσταση και διαχείριση εργασίες εξάτμισης.
  • διαφορετικό σχεδιασμό: το φινίρισμα είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά σε διάφορα χρώματα.
  • διαθέσιμες πρόσθετες λειτουργίες μοντέρνα μοντέλα: οπίσθιος φωτισμός, χρονοδιακόπτης, φωνητικός έλεγχος, αυτόματος τερματισμός λειτουργίας
  • ευρύ φάσμα τιμών.

  Παρά το γεγονός ότι οι απορροφητήρες τζάκι μπορούν να είναι αρκετά ογκώδεις, δεν είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε και να συνδέσετε σωστά αυτές τις συσκευές. Ας δούμε τις βασικές διαδικασίες εγκατάστασης και λειτουργίας της κουκούλας.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Στις περισσότερες φωτογραφίες των κουζινών με κουκούλα τζάκι, μπορείτε να δείτε ότι τέτοιες συσκευές, λόγω της μεγάλης κατασκευής τους, καλύτερα να εγκαταστήσετε στον τοίχο. Χάρη σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων, θα μπορείτε να βρείτε επιλογές που ακόμη και με μια τέτοια εγκατάσταση θα τονίσουν την ακεραιότητα του συνολικού σχεδιασμού του δωματίου.

  Για να στερεώσετε την κουκούλα στο σωστό ύψος και να πραγματοποιήσετε όλες τις επικοινωνίες, θα χρειαστείτε μια ταινία, ένα επίπεδο, ένα μολύβι, ένα τρυπάνι, πείρους, βίδες και ένα κατσαβίδι. Στο πρώτο στάδιο προσδιορίζεται η περιοχή της διάταξης εξαγωγής. Το βέλτιστο ύψος από την επιφάνεια μαγειρέματος πρέπει να είναι 50-60 εκατοστά (για τις σόμπες αερίου αυτή η απόσταση πρέπει να είναι μεγαλύτερη από αυτή των ηλεκτρικών κουζινών). Στον τοίχο υπάρχει μια επίπεδη οριζόντια γραμμή, στην οποία θα πλοηγηθείτε κατά την εγκατάσταση.

  Η επόμενη φάση συνεπάγεται μέτρηση συνολικού ύψους. Είναι πιθανόν ο σωλήνας εξαερισμού να στηρίζεται στην οροφή: σε αυτή την περίπτωση, μην συντομεύετε την απόσταση μεταξύ της κουκούλας και της εστίας. Κόψτε το επιθυμητό τμήμα του σωλήνα - και βεβαιωθείτε ότι είναι δυνατή η σύνδεση με το κανάλι εξαέρωσης.

  Μετρήστε τις παραμέτρους του οπίσθιου τοιχώματος της κουκούλας και σημειώστε τους άξονες στον κάτω και στον κατακόρυφο άξονα στον τοίχο. Ένα τέτοιο σχέδιο θα επιτρέψει να καθορίσετε σωστά τη θέση των συνδετήρων. Στις γωνίες, καθώς και στο κέντρο κάποιων αξόνων (όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της δομής) τρυπιούνται οπές για τους πείρους. Στη συνέχεια εισάγονται βίδες σε αυτές τις ζώνες.

  Αφού η βάση για τη στερέωση της κουκούλας είναι έτοιμη, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση. Αυτή η διαδικασία είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από την κορυφή. Μετά από αυτό ελέγξτε την οριζόντια θέση της κουκούλας με ένα επίπεδο. Αφού βεβαιωθείτε ότι η καλύπτρα έχει τοποθετηθεί σωστά, μπορείτε επίσης να στερεώσετε το κάτω μέρος της θήκης.

  Το επόμενο βήμα είναι να συνδέστε την οπή αερισμού εξάτμισης στον εξαερισμό. Για αυτό, ένας κυματοειδής ή αεραγωγός είναι κατασκευασμένος από πλαστικό.

  Αν έχετε επιλέξει μια τζακιέρα που δεν περιλαμβάνει εσωτερική ανακυκλοφορία αέρα - φροντίστε την παρουσία βαλβίδας ελέγχου στο άνοιγμα. Στη συνέχεια, ο μολυσμένος αέρας στον άξονα εξαερισμού δεν θα εισρεύσει στο δωμάτιό σας.

  Φροντίδα του εξοπλισμού

  Το επόμενο ερώτημα που πρέπει να δοθεί είναι η φροντίδα των συσκευών εξαγωγής καμινάδας. Κατά τη λειτουργία, η ανώτερη επιφάνεια του περιβλήματος και η εσωτερική του πλευρά μπορεί να μολυνθούν. Ο εξωτερικός καθαρισμός πρέπει να πραγματοποιείται με τη χρήση απαλών απορρυπαντικών: μια άκαμπτη βούρτσα ή σφουγγάρι για το σκοπό αυτό δεν θα λειτουργήσει, καθώς θα χαράξει την επιφάνεια του υλικού.

  Ο εσωτερικός καθαρισμός δεν περιλαμβάνει μόνο το φως σκουπίζοντας την ίδια την υπόθεση, αλλά επίσης φίλτρα καθαρισμού. Τα ενσωματωμένα φίλτρα άνθρακα δεν καθαρίζονται: πρέπει να αντικατασταθούν με νέα. Το φίλτρο λίπους αφαιρείται από το περίβλημα και ξεπλένεται με τρεχούμενο νερό ή με πλυντήριο πιάτων.

  Η διαδικασία καθαρισμού των φίλτρων ξεκινά με την αποσύνδεση της κουκούλας από το δίκτυο. Περαιτέρω, τα φίλτρα αφαιρούνται και καθαρίζονται από λιπαρές μολυσματικές ουσίες. Μη ξεχνάτε αυτό Μετά από ενδελεχή καθαρισμό, η κουκούλα πρέπει να στεγνώσει: Μόνο τότε μπορεί να συνδεθεί ξανά στην πρίζα.

  Η διαδικασία απομάκρυνσης ρύπων και σκόνης από τα κουμπιά στον πίνακα ελέγχου για πολλούς συνεπάγεται πρόσθετες δυσκολίες. Τα πάνελ αφής από αυτή την άποψη είναι πιο απλά: αρκούν για να σκουπίσουν με ένα σφουγγάρι, επεξεργασμένα με ένα τυπικό απορρυπαντικό.

  Τα κουμπιά σκουπίζετε με ένα μαλακό πανί που έχει βρεθεί σε καθαριστικά ή σαπουνάδα.

  Περιηγηθείτε δημοφιλή μοντέλα

  Σε αναζήτηση κουκούλας με πλάτος 50 cm προσέξτε τους δείκτες απόδοσης, τον θόρυβο, τον εξαερισμό, τον τρόπο λειτουργίας ελέγχου, καθώς και τον σχεδιασμό των μοντέλων που παρουσιάζονται.

  Η τιμή αυτού του εξοπλισμού θα εξαρτηθεί από τη δημοτικότητα του εμπορικού σήματος και την ευκολία λειτουργίας: σας παρουσιάζουμε ένα από τα πιο ακριβά αλλά υψηλής ποιότητας μοντέλα από αξιόπιστους κατασκευαστές.

  Οι φθηνοί αλλά άνετοι και ελαφριές κουκούλες για την κουζίνα με μοντέρνο σχεδιασμό μπορούν να αναζητηθούν στον εξοπλισμό Lex. Βασικό μοντέλο τζάκι τύπου κλίση, γίνεται σε μαύρο χρώμα με γυαλιστερή σχεδίαση, εξοπλισμένο με πίνακα ελέγχου πάτημα ενός κουμπιού και ενσωματωμένο φωτισμό - είναι η καλύτερη επιλογή για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα για επιπλέον χαρακτηριστικά. Εάν η μέση επίδοση των 420 m3 ανά ώρα και σε ένα χαμηλό επίπεδο θορύβου (37 dB) όπως απορροφητήρας θα κοστίσει περίπου 8 χιλιάδες.

  Η επόμενη μάρκα, που αντιπροσωπεύεται από κουκούλες με μοντέρνο σχεδιασμό, - Elikor. Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα είναι ένα Τ-σχήμα τζάκι με μεταλλικό σχεδιασμό και μια πρόσοψη από γυαλί, που υποδηλώνει την εκκένωση του αέρα και εξοπλισμένο με ενσωματωμένο φωτισμό. Τέτοια εκχυλίσματα με χωρητικότητα 430 m3 ανά ώρα και επίπεδο θορύβου 54 dB κοστίζουν από 8 έως 12 χιλιάδες.

  Μοντέλα κουκούλες Hansa αντιπροσωπεύονται επίσης από τον παραδοσιακό σχεδιασμό θόλου από ανοξείδωτο χάλυβα. Παραλλαγές με μηχανικό έλεγχο, φωτισμού και χειρισμού αέρα dual mode (πατήστε + κυκλοφορία), με τις ίδιες προηγούμενες παραμέτρους και τις επιδόσεις του θορύβου θα πάρετε τόσο χαμηλά όσο 6500.

  Οι λακωνικές μορφές κουκούλας τζάκι είναι χαρακτηριστικές για το εμπορικό σήμα Κρόνα. Για μια μικρή κουζίνα ένα μικτό μοντέλο με χωρητικότητα 390 m3 ανά ώρα και επίπεδο θορύβου 39 dB θα ταιριάζει: θα κοστίσει από 7 χιλιάδες ρούβλια. Οι πιο ισχυρές επιλογές για κουκούλες Crohn με μοντέρνο σχεδιασμό θα σας κοστίζουν περισσότερο.

  Συνιστούμε να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους κατασκευαστές απορροφητήρων τζακιού:

  • Γκόρενι - το ελάχιστο κόστος ενός αποσπάσματος 50 τ.μ. θα κάνει περίπου 3,5 χιλιάδες ρούβλια.
  • Indesit - μια συμπαγής κουκούλα με ενσωματωμένα φίλτρα κοστίζει από 4,2 χιλιάδες.
  • Gefest - κουκούλες που κοστίζουν από 4 χιλιάδες ρούβλια, με δυνατότητα ανακύκλωσης και εξαερισμού.
  • Hotpoint-Ariston - Διαφέρει από μια μεγάλη ποικιλία κουκούλες τύπου θόλου με μέσο κόστος περίπου 6 χιλιάδων ρούβλια.
  • Electrolux - Τα μικρά μοντέλα με λειτουργικότητα υψηλής ποιότητας κοστίζουν από 6,5 χιλιάδες.

  Η επιλογή τζακιού κουζίνας θα είναι η σωστή λύση για όσους αναζητούν τρόπους καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο και για όσους προτιμούν να χρησιμοποιούν μόνο σύγχρονη τεχνολογία με κομψό και εργονομικό σχεδιασμό. Παρεμπιπτόντως, αυτές οι κουκούλες είναι οι πιο δημοφιλείς στην αγορά και καταλαμβάνουν το πιο σημαντικό μερίδιο στη συλλογή των πιο γνωστών κατασκευαστών.

  Επομένως, μην βιαστείτε να κάνετε μια επιλογή - μελετήστε τα χαρακτηριστικά των μοντέλων και τα χαρακτηριστικά των τιμών τους: έχετε πολλές ευκαιρίες να βρείτε ένα κατάλληλο μοντέλο.

  Μοντέρνα μοντέλα κουκούλας τζάκι για το σπίτι

  Μοντέρνα μοντέλα κουκούλας τζάκι

  Τζάκι - μια σύγχρονη συσκευή για την κατασκευή χώρων καπνού και εξαερισμού, όπου σχηματίζονται τακτικά καπνός, υδρατμοί και δυσάρεστες οσμές.

  Οι κουκούλες τζακιού στο καθιστικό εγκαθίστανται μόνο στην κουζίνα για τον εξαερισμό του χώρου από τον ατμό και τα λίπη. Η εξεταζόμενη συσκευή χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία μεγεθών και σχημάτων. Για παράδειγμα, υπάρχουν μοντέλα 90, 70 και 50 cm. Σε μορφή, μπορεί να είναι θόλος, κώνος ή τριγωνικό.

  Το ιδανικό μέγεθος ενός καλύμματος τζακιού είναι η πλήρης συμμόρφωση του με το πλάτος της εστίας.

  Πλεονεκτήματα

  Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέρνων κουκούλες είναι:

  • Ποικιλία μοντέλων.
  • Μεγάλη δύναμη. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να αναπτύξουν τεράστια χωρητικότητα - μέχρι 1000 m3 ανά 60 λεπτά λειτουργίας. Αυτά τα μοντέλα είναι καλά στο αερισμό ενός μεγάλου δωματίου χωρίς προβλήματα.
  • Υψηλή απόδοση, η οποία παρέχεται από την παρουσία δύο κινητήρων στον εξοπλισμό. Η υψηλότερη απόδοση παρατηρείται στο μοντέλο με πλάτος 90 cm.
  • Συνδέστε τον άξονα εξαερισμού, ο οποίος εξασφαλίζει τη μέγιστη αποτελεσματικότητα της απόσυρσης δυσάρεστων οσμών και κάθε είδους ρύπανσης.
  • Ήσυχη λειτουργία. Τα μοντέρνα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με επιπλέον εξοπλισμό ηχομόνωσης.
  • Εύκολη εγκατάσταση και εύκολη συντήρηση της συσκευής.
  • Υπάρχουν πρόσθετες λειτουργίες: φωτισμός κουζίνας, χρονοδιακόπτης ή φωνητικός έλεγχος.

  Τύποι και ταξινόμηση

  Απορροφητήρες κυκλοφορίας και εκκένωσης

  Με τον τρόπο που αντλείται ο αέρας από την κουζίνα, τα εκχυλίσματα χωρίζονται σε κυκλοφορία και εκκένωσης. Ο πρώτος διατρέχει τον αέρα μέσω του συστήματος φίλτρου, καθαρίζει και επιστρέφει πίσω στην κουζίνα. Οι αερόσακοι του δεύτερου τύπου απαερίων εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.

  Οι κουκούλες που κυκλοφορούν στην κουζίνα δεν έχουν μεγάλη ζήτηση ανάμεσα στις νοικοκυρές, παρά το γεγονός ότι δεν παρεμβαίνουν στο έργο του κανονικού αερισμού. Η πρακτική έχει δείξει ότι ακόμη και σύγχρονα φίλτρα δεν μπορούν να εγγυηθούν 100% καθαρισμό του αέρα από επιβλαβείς ουσίες και δυσάρεστες οσμές. Επιπλέον, η συντήρηση μεγάλων μοντέλων - από 90 cm και άνω, απαιτεί πολύ οικονομικά, λόγω της ανάγκης αλλαγής των χρησιμοποιημένων φίλτρων.

  Με τον τρόπο εγκατάστασης, οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  • Ενσωματωμένο;
  • Οι κουκούλες των τραπεζιών δεν βρήκαν την εφαρμογή τους στην κουζίνα. Στην εμφάνιση, μοιάζουν με ένα οριζόντια διατεταγμένο τμήμα.
  • Οροφή. Αυτή η γκάμα μοντέλων χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση και αδιαπέραστο - αρκετοί ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην οροφή. Εγκατάσταση πλακιδίου οροφής είναι καλύτερο να ανατεθεί στον εμπειρογνώμονα?
  • Τζάκι. Αυτός ο τύπος κουκούλας θεωρείται αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού της κουζίνας. Συχνά τοποθετούνται σε χώρους ελίτ και συχνά κατασκευάζονται με ατομική παραγγελία.

  Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

  Εγκατάσταση και σύνδεση της κουκούλας

  Μεγάλα σχέδια από 90 cm και άνω, είναι καλύτερα να προσκολληθούν στον τοίχο της κουζίνας μαζί. Η παρουσία ενός ευρέος φάσματος θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τις απαραίτητες διαστάσεις, με τις οποίες μπορείτε να τονίσετε το σχέδιο.

  Για να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό εξάτμισης θα χρειαστείτε ένα επίπεδο κτιρίου, ένα μέτρο ταινιών, ένα τρυπάνι, ένα μολύβι, ένα κατσαβίδι και μια δέσμη των βιδών.

  • Ορισμός της ζώνης κατανομής. Το βέλτιστο ύψος της κουκούλας είναι 50, αλλά όχι περισσότερο από 90 cm πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου τοποθετείται υψηλότερα από την ηλεκτρική. Σχεδιάστε μια οριζόντια γραμμή στο μολύβι στο σημείο όπου αγγίζει το πάνω μέρος της συσκευής.
  • Μέτρηση του ύψους της δομής. Είναι πιθανόν, αν ο υπολογισμός είναι λανθασμένος, ο σωλήνας θα αρχίσει να φθάνει στο ανώτατο όριο, στην περίπτωση αυτή ο απορροφητήρας κουζίνας απαιτεί μείωση της απόστασης μεταξύ της εστίας και του εξοπλισμού εξαερισμού. Κόψτε το κάτω μέρος του σωλήνα για να μειώσετε αυτήν την απόσταση.

  Σχέδιο τοίχου επίπεδη κουκούλα, με μια λεπτομερή περιγραφή όλων των ramers

  Η σύνδεση του απορροφητήρα στον εξαερισμό πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια.

  Η σύνδεση με τον εξαερισμό πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

  1. Ένας σωλήνας είναι τοποθετημένος στον εξοπλισμό για την εκκένωση των ατμών και τις δυσάρεστες οσμές με τη βοήθεια των σφιγκτήρων.
  2. Ο σωλήνας στερεώνεται με σφιγκτήρες στην οπή εξαερισμού του σπιτιού.

  Επιλογή για σχεδιασμό κουζίνας

  Μια μεγάλη ποικιλία κουκούλες τζάκι εισάγει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή του μοντέλου μόδας του σχεδιασμού της κουζίνας. Παρ 'όλα αυτά, με γνώμονα τους κοινούς κανόνες και συστάσεις, μπορείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο για το εξωτερικό του δωματίου.

  • Το στυλ της χώρας συνδυάζεται με ξύλινες επάλληλες προσόψεις σε μια μικρή κουζίνα. Το εκχύλισμα συνιστάται να λαμβάνεται με σαφώς εκφρασμένες πυραμιδικές ή σχηματοποιημένες μορφές πλαστικού, τους επιθυμητούς τόνους φωτός. Συνδυάζεται επίσης με αυτό το στυλ διακοσμητικού καλύμματος, το οποίο βρίσκεται συχνά σε μεγάλα μοντέλα πλάτους 90 cm.
  • Το κλασικό στιλ αντιστοιχεί σε όλες σχεδόν τις κουζίνες. Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να μην διστάζουν να αραιώνουν τα έπιπλα κουζίνας με πλαστικές και ξύλινες κουκούλες προσόψεων. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια ασυνήθιστη και ευχάριστη ατμόσφαιρα άνεσης στο σπίτι. Όσον αφορά τις φόρμες, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε κωνικούς και πυραμιδικούς τύπους ελαφρών τόνων - χρυσό, χαλκό ή ματ.
  • Το τεχνολογικό στυλ δίνει νεωτερικότητα και αυστηρότητα. Συνιστάται να επιλέξετε μοντέλα με τον χρωματισμό των μεταλλικών λειτουργιών. Το σχήμα της κουκούλας μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Το τεχνολογικό στυλ συνδυάζεται καλύτερα με τους πίνακες ελέγχου αφής.
  • Το στυλ της βιονικής είναι εξαιρετικά σπάνιο στο σχεδιασμό της κουζίνας, ωστόσο, δεν λέει ότι δεν είναι κατάλληλο για τη διακόσμηση αυτού του δωματίου. Με αυτό συνδυάζεται τέλεια με αυστηρές μορφές και φωτεινά χρώματα. Το στυλ πηγαίνει καλά με τον μινιμαλισμό. Οι σχεδιαστές συμβουλεύονται να λαμβάνουν μικρά εκχυλίσματα ανοιχτόχρωμων χρωμάτων - άσπρο, γκρι, ανοιχτό πράσινο ή κίτρινο.

  Φροντίδα του εξοπλισμού

  Hood φροντίδα

  Η συσκευή εξαγωγής τύπου τζάκι απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα, διότι κατά τη διάρκεια της εργασίας είναι μολυσμένη με λίπη, σκόνη και συμπυκνώματα. Ο εξωτερικός καθαρισμός πραγματοποιείται με συνήθη απορρυπαντικά. Εάν ο εξοπλισμός είναι πολύ βρώμικος, δεν συνιστάται να το καθαρίζετε με σκληρή βούρτσα ή σφουγγάρι, καθώς αυτό θα βλάψει την επιφάνεια της συσκευής.

  Κάτω από τον εσωτερικό καθαρισμό πρέπει να γίνει κατανοητό όχι μόνο ο καθαρισμός του σώματος, αλλά και ο καθαρισμός των φίλτρων. Εάν τα εσωτερικά φίλτρα δεν μπορούν να καθαριστούν, τότε πρέπει να αντικατασταθούν με νέα φίλτρα. Τα φίλτρα για τη διακοπή του λίπους καθαρίζονται σε ζεστό νερό με σαπούνι ή σκόνη.

  Ο καθαρισμός των φίλτρων ξεκινά με τη διακοπή της κουκούλας. Τα καθαρισμένα φίλτρα πρέπει να είναι εντελώς στεγνά. Ο μεγάλος αερισμός από 90 cm ή περισσότερο απαιτεί προσεκτική ξήρανση όλων των φίλτρων. Πολλά φίλτρα χωρίς φίλτρο μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία ισχυρής συμπύκνωσης στον εξοπλισμό, πράγμα που τελικά οδηγεί σε βλάβη της συσκευής.

  Ο καθαρισμός των λεκέδων σκόνης και λίπους από τα κουμπιά είναι το πιο δύσκολο μέρος της εργασίας. Χρειάζεται όχι μόνο να πιέσετε απαλά τα κουμπιά, αλλά και να εξασφαλίσετε ότι η σκόνη της κουζίνας δεν θα πέσει κάτω από τους πίνακες. Όσο για τον καθαρισμό των πάνελ αφής, αρκεί να τα σκουπίσετε με ένα υγρό πανί ή απορρυπαντικό.

  Όσο για τη συχνότητα καθαρισμού, πρέπει να γίνεται κάθε 2-3 μήνες. Ο γενικός καθαρισμός με καθαρισμό φίλτρων πραγματοποιείται κάθε έξι μήνες. Εάν ο καθαρισμός της κουκούλας δεν πραγματοποιηθεί, τότε οι συσσωρευμένοι καπνοί και λίπος μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά με θλιβερές συνέπειες.

  Αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων

  Λίγο φθηνό, αλλά αρκετά λειτουργικό θεωρείται όλη η παραγωγή Lex. Ο τυποποιημένος εξοπλισμός τζακιού, κατασκευασμένος σε σκούρους τόνους με γυαλιστερό σχεδιασμό, με ενσωματωμένο φωτισμό και εξοπλισμένος με πίνακα ελέγχου πληκτρολογίου θεωρείται η καλύτερη επιλογή για άτομα με μέσο εισόδημα.

  Μοντέλα μοντέρνων κουκούλες

  Η επόμενη μάρκα έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα προϊόν με εξαιρετικό σχεδιασμό. Μιλάμε για τα προϊόντα του Elikor. Η επαγγελματική κάρτα και η υπερηφάνεια της εταιρείας είναι το μοντέλο σε σχήμα Τ με μεταλλικό σχεδιασμό και έλεγχο της οθόνης αφής. Το μοντέλο μπορεί να αναπτύξει ισχύ έως 450 m3 ανά 60 λεπτά λειτουργίας. Το κόστος είναι από 9 έως 12 χιλιάδες ρούβλια.

  Οι κουκούλες Hansa ξεχωρίζουν στην αγορά με παραδοσιακό σχεδιασμό θόλου από ανοξείδωτο χάλυβα και διπλή λειτουργία επεξεργασίας αέρα. Παρά τις μεγάλες διαστάσεις (πλάτος 90 cm), η κουκούλα λειτουργεί σε αρκετά αθόρυβη λειτουργία και δεν ξεπερνά το φράγμα στα 55 dB.

  Οι λακωνικές μορφές και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης βρίσκονται στο εμπορικό σήμα Krona. Η εταιρεία παράγει κυρίως μικρές κουκούλες για μια μικρή κουζίνα. Η πιο ισχυρή σειρά μοντέλων της Krona είναι σε θέση να αναπτύξει τη μέγιστη προσπάθεια των 390 m3 σε 60 λεπτά λειτουργίας. Τα αγαθά αυτά στην αγορά κοστίζουν 7-8 χιλιάδες.

  Μια μεγάλη ποικιλία από απορροφητήρες τζάκι και μια απλή μέθοδος εγκατάστασης έκανε αυτό τον εξοπλισμό εξαερισμού έναν απαραίτητο βοηθό στην κουζίνα.

  Κουζίνες για κουζίνα

  Η κουκούλα είναι μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη αποκλειστικά για το χώρο μαγειρέματος, αφού "χτυπά" τις δυσάρεστες οσμές. Πρόσφατα, οι κουκούλες τζάκι για την κουζίνα έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλείς. Δεν προστατεύουν μόνο το δωμάτιο από τη συσσώρευση αιθάλης και λίπους, αλλά και το διακοσμούν πάρα πολύ.

  Οφέλη

  Γιατί η κουκούλα ονομάζεται τζάκι; Είναι απλό: μια συσκευή καθαρισμού αέρα αυτού του σχεδιασμού είναι πολύ παρόμοια με την εξάτμιση ενός πραγματικού τζακιού. Το καπνό είναι απαραίτητο στο εσωτερικό της κουζίνας. Ένα τέτοιο σχέδιο θα είναι η προτίμηση όλων των νοικοκυρών που ονειρεύονται ένα τζάκι, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια πλήρη εστία.

  Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τη διακόσμηση ενός καλύμματος τζακιού. Αυτά περιλαμβάνουν:

  Επίσης, οι κουκούλες τζακιού ποικίλουν σε μέγεθος. Τα πιο δημοφιλή είναι οι κουκούλες που έχουν μήκος 50 cm, 60 cm και 90 cm.

  Τα πλεονεκτήματα για την τζάκι είναι πολλά:

  1. Εμφάνιση. Τζάκι κουκούλες είναι πολύ όμορφα και κομψά σχέδια.
  2. Ένα θολωτό σχήμα. Οι κουκούλες θόλου δεν απαιτούν ειδική κάλυψη του σωλήνα εξαερισμού κατά την εγκατάσταση. Κάτω από την καλύπτρα από καμινάδα κρύβεται όλα όσα δεν είναι απαραίτητα για να δείτε τους ξένους.
  3. Αποτελεσματικότητα. Ανεξάρτητα από το μέγεθος, η τζακιέρα έχει υψηλή απόδοση. Ορισμένα μοντέλα διαθέτουν δύο κινητήρες και επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα.
  4. Εύκολη εγκατάσταση. Εγκαταστήστε την καλύπτρα του τζακιού χωρίς επαγγελματική βοήθεια: η κατασκευή στον τοίχο είναι στερεωμένη με πείρους και βίδες.
  5. Χαμηλό κόστος. Το κόστος κατασκευής διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό. Το εύρος τιμών είναι τεράστιο, οπότε είναι εύκολο να επιλέξετε τζάκι για τη γεύση και το πορτοφόλι σας.

  Πώς να επιλέξετε ένα μοντέλο

  Πολλοί πιστεύουν ότι μια μεγάλη κουκούλα είναι πολύ καλύτερη, η ισχύς της είναι μεγαλύτερη. Αν ο απορροφητήρας καμινάδα είναι απαραίτητη για μια ευρύχωρη κουζίνα-τραπεζαρία, αυτή η επιλογή θα είναι κατάλληλες. Για την τυπική κουζίνα θα προσεγγίσει μια μικρή κουκούλα -50,60 εκατοστά. Η χωρητικότητά του θα είναι περισσότερο από αρκετό, και μικρές διαστάσεις σώσει τέλεια χώρο της κουζίνας για επιπλέον ράφια ή συρτάρια.

  Κατανάλωση ισχύος

  Για να εξασφαλίσετε επαρκή ισχύ στην κουκούλα τζάκι, μπορείτε να λύσετε ένα πολύ απλό πρόβλημα και να πάρετε έναν αριθμό, που είναι η συνιστώμενη χωρητικότητα. Το μέγεθος της κουζίνας πρέπει να πολλαπλασιαστεί με 12. Ή μπορείτε να ζητήσετε από τον πωλητή-σύμβουλο για αυτές τις πληροφορίες πριν από την αγορά.

  Η Sanepidstantsiya που βασίζεται στην πρακτική έρευνα συνιστά την εγκατάσταση κλασικών απορροφητήρων χωρητικότητας 350 κυβικών μέτρων σε σχετικά μικρά δωμάτια που δεν υπερβαίνουν τα 11 τετραγωνικά μέτρα. Η ισχύς μέχρι 420 κυβικά μέτρα είναι ιδανική για μια κουζίνα 11-18 τετραγώνων. Εάν η κουζίνα έχει μια έκταση 20 τετραγωνικών μέτρων, τότε δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς μια ισχυρή κουκούλα-600-650 κύβους είναι αρκετό.

  Η πιο ισχυρή είναι η καλύβα τοίχου με χωρητικότητα 1100 κυβικών μέτρων. Αυτό το σχέδιο είναι σε θέση να καθαρίσει το δωμάτιο μέχρι 34 τετραγωνικά μέτρα, έτσι είναι κατάλληλο για κάθε κουζίνα, τόσο σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα ιδιωτικό σπίτι.

  Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν 1, 2 ή 3 τρόπους λειτουργίας. Προκειμένου το τζάκι να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο, προσπαθήστε να συμπεριλάβετε την πλήρη ισχύ μόνο σε μια ειδική περίπτωση.

  Επίπεδο θορύβου

  Όσο ισχυρότερη είναι η κουκούλα τζάκι, τόσο πιο δυνατά θα κάνει θόρυβο. Το ίδιο ισχύει για τον τρόπο λειτουργίας. Δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να μαγειρεύετε ή να τρώτε φαγητό σε ένα δωμάτιο στο οποίο η κουκούλα συνεχώς βουίζει, πνίγοντας τις φωνές των μελών του νοικοκυριού.

  Υπάρχει εξάρτηση: όσο πιο ισχυρή είναι η κουκούλα, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή της. Το ίδιο ισχύει και για το επίπεδο θορύβου. Τα πιο ήσυχα μοντέλα (αλλά όχι λιγότερο ισχυρά) είναι πολύ πιο ακριβά από τα θορυβώδη σχέδια.

  Η τυπική στάθμη θορύβου της καπνοδόχου είναι 40 dB. Αυτή η ένδειξη μπορεί να μειωθεί ή να αυξηθεί με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας.

  Υλικό στέγασης

  Όταν επιλέγετε ένα σχεδιασμό καυσαερίων, δεν πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή στο υλικό κατασκευής παρά στο σχήμα του. Όσο ισχυρότερο είναι το υλικό, τόσο πιο πιθανό είναι ότι ο εκχυλιστής θα διαρκέσει πολύ καιρό. Οι πιο αξιόπιστοι απορροφητήρες τζακιού είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο. Συχνά έχουν λεπτομέρειες από άλλα υλικά: γυαλί, πλαστικό ή ξύλο.

  Φίλτρα εξάτμισης

  Υπάρχουν δύο τύποι φίλτρων:

  1. Εσωτερική. Μπορούν να καθαρίσουν τον αέρα από μια δυσάρεστη οσμή.
  2. Εξωτερικά. Δεσμεύουν αιθάλη και γράσο.

  Τι είδους απορροφητήρες κουζίνες να επιλέξουν για μια κουζίνα

  Εγκατασταθεί στην κουκούλα κουζίνας - μια συσκευή που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει τον αέρα από δυσάρεστες οσμές και προϊόντα καύσης. Για να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα, πρέπει να λάβετε υπόψη ορισμένα σημαντικά χαρακτηριστικά αυτής της συσκευής. Σχετικά με τους τύπους, τα βασικά χαρακτηριστικά, τις χρήσιμες πρόσθετες δυνατότητες των κουκούλες, θα περιγράψουμε παρακάτω.

  Τύποι κουκούλες

  Η ταξινόμηση των κουζινών βασίζεται στον τύπο κατασκευής της συσκευής, καθώς και στη μέθοδο και τη θέση της εγκατάστασής της. Συνεχίζοντας αυτό, όλες οι κουκούλες χωρίζονται σε:

  Ανάρτηση αναρρόφησης

  Διαθέτει μικρές συνολικές διαστάσεις, επίπεδο σχήμα, μικρή επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας. Εγκαταστήσατε ένα τέτοιο απόσπασμα κάτω από το ντουλάπι της κουζίνας.

  • συμπαγής;
  • χαμηλό κόστος.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • Η δυνατότητα εγκατάστασης σε μικρές κουζίνες.
  • χαμηλή παραγωγικότητα ·
  • αδυναμία χρήσης σε χώρους που λειτουργούν ενεργά.
  στον πίνακα περιεχομένων ^

  Ενσωματωμένη κουκούλα

  Λειτουργεί, κατά κανόνα, σε λειτουργία ροής, επομένως απαιτεί ειδική γραμμή αέρα. Χάρη στα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού, ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό του δωματίου, μόνο το τμήμα του φράχτη παραμένει στην οπτική επαφή. Μπορεί να κατασκευαστεί και στα δύο ντουλάπια της κουζίνας και κάτω από τους πάγκους.

  • αισθητική;
  • αποτελεσματικότητα ·
  • υψηλή απόδοση.
  • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • συχνά υψηλό κόστος.
  στον πίνακα περιεχομένων ^

  Τζάκι

  Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της μορφής του, έλαβε ένα δεύτερο όνομα - έναν θόλο. Ο σχεδιασμός ενός τέτοιου εκχυλίσματος είναι παρόμοιο με το σχεδιασμό του συστήματος εξάτμισης των τζακιών. Ο αέρας εισέρχεται στο θολωτό σώμα και μετά βγαίνει μέσω του αγωγού. Συχνά είναι μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού, φαίνεται φωτεινό και ακριβό. Η κουκούλα τζάκι μπορεί να είναι τοίχος, νησί και γωνία - ανάλογα με τη θέση και την εγκατάσταση. Το καπό τζάκι μπορεί επίσης να είναι κεκλιμένο - αυτό το είδος της εργονομίας και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  • υψηλή αποδοτικότητα.
  • Αποτελεσματικότητα.
  • η δυνατότητα επιλογής της κουκούλας για ένα δωμάτιο, διακοσμημένο σε οποιοδήποτε στυλ.

  • υψηλό κόστος.
  • την ανάγκη για μια σειρά πρόσθετων εργασιών πριν την εγκατάσταση της κουκούλας.
  στον πίνακα περιεχομένων ^

  Συμβουλές για την επιλογή κουκούλας

  Συνολικές διαστάσεις της κουκούλας

  Το ύψος, το βάθος και το πλάτος του καλύμματος εξαρτάται από τον τύπο του. Αν στο εσωτερικό της κουζίνας σας δεν υπάρχει ιδιαίτερη θέση για την κουκούλα, τότε μόνο μια κρεμαστή επιλογή είναι κατάλληλη για εσάς. Οι διαστάσεις του τζακιού και της ενσωματωμένης κουκούλας επιλέγονται ξεχωριστά, ανάλογα με το μέγεθος άλλων ειδών στην κουζίνα.

  Υλικό θήκης: πλαστικό, μέταλλο ή ξύλο;

  Οι φτηνότερες επιλογές για κουκούλες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό. Είναι ανθεκτικό, ανθεκτικό, ανεπιτήδευτο στη φροντίδα.

  Οι κουκούλες με μεταλλικό σώμα, κατά κανόνα, έχουν αρκετά υψηλό κόστος, φαίνονται πιο εντυπωσιακά, αλλά τα χαρακτηριστικά απόδοσης του πλαστικού δεν υπερβαίνουν.

  Οι κουκούλες με ξύλινη γάστρα είναι η πιο ακριβή επιλογή, είναι κυρίως παραγγελίες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, την εικόνα, με ξύλινο αγωγό περαιτέρω διακοσμούν γυάλινα στοιχεία (της αντίθεσης στην υφή και το χρώμα του υλικού που παράγεται είναι συνήθως χείλος ή πάνελ κουκούλα).

  Χρώμα της θήκης

  Κατά την επιλογή της κουκούλας, θεωρήστε ότι πρέπει να ταιριάζει αρμονικά στο εσωτερικό και να ταιριάζει με στυλ και χρώμα. Οι κατασκευαστές προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων χρώματος και σκιάς.

  Διάμετρος αγωγού

  Η διάμετρος του αγωγού μπορεί να κυμαίνεται από 100 έως 200 χιλιοστά. Για σωστή τοποθέτηση της κουκούλας, πρέπει να ληφθεί υπόψη το μέγεθος της εισόδου του άξονα εξαερισμού και η διάμετρος του καλύμματος. Ορισμένοι κατασκευαστές περιλαμβάνουν έναν προσαρμογέα στο πεδίο της παράδοσης, έτσι ώστε η εγκατάσταση να είναι εύκολη.

  Αριθμός κινητήρων

  Η συντριπτική πλειοψηφία των κουκούλες είναι εξοπλισμένες με ένα μοτέρ, αλλά αν ψάχνετε για μια πιο ισχυρή κουκούλα, μπορείτε να πάρετε ένα μοντέλο με δύο κινητήρες. Λάβετε όμως υπόψη ότι αυτές οι τροποποιήσεις έχουν υψηλότερο κόστος, καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια και παράγουν περισσότερο θόρυβο.

  Αριθμός ταχυτήτων

  Αν έχετε επιλέξει μοντέλο με κουκούλα πολλαπλών ταχυτήτων, μπορείτε να επιλέξετε τον καταλληλότερο τρόπο λειτουργίας ανάλογα με τη χρήση του δωματίου. Οι κατασκευαστές προσφέρουν κουκούλες που λειτουργούν τόσο σε μία όσο και σε σχεδόν είκοσι ταχύτητες. Πέντε επτά ταχύτητες είναι αρκετές.

  Τρόποι λειτουργίας

  Οι κουκούλες μπορούν να έχουν δύο τρόπους λειτουργίας:

  Όταν λειτουργεί σε λειτουργία κυκλοφορίας, ο αέρας που διέρχεται από τα φίλτρα εξαγωγής καθαρίζεται και επιστρέφει στο δωμάτιο. Η χρήση αυτού του τρόπου λειτουργίας είναι η μόνη διέξοδος, εάν δεν υπάρχει δυνατότητα απομάκρυνσης μολυσμένου αέρα έξω από τις εγκαταστάσεις. Είναι βολικό να χρησιμοποιείτε αυτόν τον τρόπο λειτουργίας και στην κρύα εποχή, όταν είναι ασύμφορη η έξοδος του ζεστού αέρα.

  Όταν ο απορροφητήρας λειτουργεί με τον τρόπο εξαγωγής αέρα, ο μολυσμένος αέρας εκκενώνεται μέσω του συστήματος εξαερισμού έξω από το δωμάτιο. Η απόδοση της κουκούλας όταν λειτουργεί σε αυτόν τον τρόπο αυξάνεται σημαντικά.

  Τα φθηνά μοντέλα κουκούλας λειτουργούν μόνο σε μία λειτουργία. Πιο ακριβά μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε λειτουργία εξάτμισης αέρα όσο και σε λειτουργία κυκλοφορίας.

  Κατανάλωση και απόδοση ισχύος

  Η μέγιστη ισχύς εξόδου επηρεάζει άμεσα την απόδοσή της, καθώς και το κόστος της συσκευής. Στα μοντέρνα αποσπάσματα, η τιμή της παραμέτρου μέγιστης ισχύος μπορεί να φτάσει τα 25-500 watts.

  Η χωρητικότητα αναφέρεται στη διακίνηση της κουκούλας, δηλαδή στη μέγιστη ποσότητα αέρα που μπορεί να περάσει η συσκευή μέσα από μία ώρα όταν λειτουργεί στη λειτουργία εξάτμισης αέρα. Η απόδοση εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής. Η παραγωγικότητα μπορεί να είναι σε μοντέρνα εκχυλίσματα από 90 έως 2500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Η βέλτιστη εναλλαγή αέρα υπολογίζεται με βάση τον όγκο της κουζίνας.

  Μέγιστο επίπεδο θορύβου

  Η μέγιστη στάθμη θορύβου της κουκούλας εξαρτάται από πολλές παραμέτρους - τον αριθμό των κινητήρων, την ισχύ, τον σχεδιασμό της συσκευής. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα κουκούλας με μέγιστη τιμή αυτής της παραμέτρου από 30 έως 75 dB. Αν υπάρχει υπερβολικός θόρυβος σε τίποτα, επιλέξτε τα μοντέλα με επίπεδο θορύβου που δεν υπερβαίνει τα 40-50 dB.

  Φίλτρο: λίπος ή άνθρακας;

  Η αποτελεσματικότητα της κουκούλας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τον τύπο του φίλτρου που έχει εγκατασταθεί. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με μόνο ένα τύπο φίλτρου (λίπος), καθώς και μοντέλα με δύο φίλτρα (λίπος και άνθρακα). Η τελευταία επιλογή είναι προτιμότερη. Το φίλτρο λίπους είναι ένα χοντρό φίλτρο από μέταλλο που προστατεύει τη συσκευή από λιπαρά σωματίδια που εισέρχονται στον αέρα κατά το μαγείρεμα. Το φίλτρο άνθρακα είναι ένα λεπτό φίλτρο, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συλλαμβάνει δυσάρεστες οσμές. Όταν δουλεύουν μαζί καθαρίζουν καθαρά τον αέρα ποιοτικά.

  Τύπος φωτισμού, αριθμός και ισχύς των λαμπτήρων

  Η συντριπτική πλειοψηφία των μοντέρνων κουκούλες διαθέτουν ενσωματωμένους λαμπτήρες που φωτίζουν το χώρο εργασίας της πλάκας. Οι παραλλαγές των χρησιμοποιημένων λαμπτήρων μπορεί να είναι πολλές:

  • λαμπτήρες πυρακτώσεως (η πιο ενεργειακά εντατική, αλλά λιγότερο δαπανηρή επιλογή).

  Οι λαμπτήρες μπορούν να έχουν διαφορετική ισχύ. Όσο μικρότερη είναι η ισχύς των λαμπτήρων, τόσο περισσότερο θα χρειαστούν για φωτισμό υψηλής ποιότητας.

  Πληκτρολογήστε και ελέγξτε

  Ο έλεγχος της κουκούλας μπορεί να είναι μηχανικός και ηλεκτρονικός. Τα μοντέλα με μηχανικό έλεγχο είναι φθηνά και εύχρηστα. Οι ταχύτητες μεταγωγής μπορούν να πραγματοποιηθούν πατώντας τα κουμπιά ή μετακινώντας τα ρυθμιστικά.

  Όσο για τα μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι πιο τέλεια, επειδή έχουν προηγμένες δυνατότητες. Για παράδειγμα - αυτόματα προγράμματα. Πολλά από αυτά είναι εξοπλισμένα με οθόνη. Ο ηλεκτρονικός έλεγχος μπορεί να αγγίξει ή να πιεστεί. Το κόστος των κουκούλες με ηλεκτρονικό έλεγχο είναι μια τάξη μεγέθους υψηλότερη.

  Χρήσιμες λειτουργίες κουκούλας

  Οθόνη και τηλεχειριστήριο

  Η οθόνη είναι εξοπλισμένη με μοντέλα με ηλεκτρονικό έλεγχο, είναι εγκατεστημένη στην πρόσοψη της κουκούλας. Η οθόνη εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τις παραμέτρους και τους τρόπους λειτουργίας της συσκευής. Για βολικό έλεγχο της κουκούλας, η μονάδα μπορεί να τροφοδοτηθεί με τηλεχειριστήριο.

  Χρονοδιακόπτης

  Ο χρονομετρητής που έχει οριστεί για ορισμένο χρονικό διάστημα θα απενεργοποιήσει την κουκούλα ή θα μετακινήσει σε άλλο τρόπο λειτουργίας.

  Λειτουργία διαστήματος και εντατική λειτουργία

  Η λειτουργία διαστήματος περιλαμβάνει την περιοδική ενεργοποίηση της κουκούλας, τη λειτουργία της για ορισμένο χρόνο και τον τερματισμό λειτουργίας. Σας επιτρέπει να αφαιρέσετε δυσάρεστες οσμές από τις εγκαταστάσεις κατά την απουσία των ιδιοκτητών.

  Η εντατική θεραπεία έχει σχεδιαστεί για γρήγορη και υψηλής ποιότητας απομάκρυνση των δυσάρεστων οσμών. Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λειτουργεί με αυξημένη ένταση, μεταφέροντας αυτόματα την ταχύτητα που είχε οριστεί προηγουμένως.

  Αυτόματη ενεργοποίηση

  Σε ορισμένα μοντέλα κουζινών είναι ενσωματωμένος ένας αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας, ο οποίος, εάν υπερβεί, ενεργοποιεί τη λειτουργία εξαγωγής.

  Ρυθμίστε και εστίαση φωτισμού

  Σε ακριβά μοντέλα κουκούλας είναι δυνατό να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα του φωτισμού των ενσωματωμένων λαμπτήρων. Ο φωτισμός μπορεί επίσης να εστιάζει - να κατευθύνει σε ένα συγκεκριμένο τμήμα της επιφάνειας ή, αντιθέτως, να διαχέεται.

  Ένδειξη μόλυνσης φίλτρου

  Ο δείκτης μπορεί να είναι μηχανικά - με τα φίλτρα που εφαρμόζονται σε ειδικούς χαρακτήρες που κατά τη λήξη της διάρκειας ζωής των φίλτρων εξασθενίσει ή να εξαφανιστούν, καθώς και ηλεκτρονικά - η οθόνη θα δείξει ένα ειδικό σύμβολο που υποδεικνύει την ανάγκη αντικατάστασης του φίλτρου.

  Αντίστροφη βαλβίδα

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι εγκατεστημένη στον αεραγωγό. Ο κύριος σκοπός του δεν είναι να μην επιτρέπεται η είσοδος αέρα από τον αγωγό μέσω του καπό, όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη.

  Σχεδίαση "Domino"

  Ο σχεδιασμός "Domino" αναλαμβάνει έναν ιδιαίτερο τρόπο ενσωμάτωσης της κουκούλας. Τοποθετείται στη μονάδα εξαγωγής του πάγκου, που βρίσκεται δίπλα στην κουζίνα. Όταν υπάρχει ανάγκη στην κουκούλα, επεκτείνεται προς τα πάνω και χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό, μετά από τον οποίο ωθείται επίσης εύκολα.

  Κατασκευαστές κουκούλας

  Οι ειδικοί συστήνουν στους αγοραστές να σταματήσουν την επιλογή τους σε προϊόντα από αυτούς τους κατασκευαστές:

  Περάστε αρκετό χρόνο επιλέγοντας την κουκούλα - την πιο σημαντική συσκευή σε απολύτως κάθε κουζίνα, και στη συνέχεια την άνεση της διαμονής σε αυτό το δωμάτιο θα σας παρασχεθεί.