Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC. (Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού)

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC.

Κανάλια εξαερισμού πλαστικό PVC

Επίπεδα κανάλια 55 * 110 mm, 60 * 120 mm, 60 * 204 mm, 90 * 220 mm

Στρογγυλά κανάλια d 100 mm, d 125 mm, 150 mm, 160 mm, 200 mm

Πολλές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές διελεύσεις αέρα από PVC, κασσίτερο, μέταλλο, ανοξείδωτο χάλυβα. Το πιο ελαφρύ και πρακτικό από αυτά είναι πλαστικά. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ιδιωτικά κτίρια, γραφεία, αποθήκες, εστιατόρια, θέατρα, καταστήματα και άλλους εμπορικούς χώρους μικρών περιοχών όπου είναι αδύνατο να γίνουν νάρκες. Το σύστημα αεραγωγών από πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα σε βιομηχανικούς χώρους, καθώς και σε εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί PVC- επίπεδη, στρογγυλή, οικιακή και βιομηχανική, σε προσιτές τιμές στη Μόσχα.

Επίπεδα και στρογγυλά κανάλια από PVC, νοικοκυριό από πλαστικό υψηλής αντοχής σε προσιτές τιμές.

Στρογγυλά και επίπεδα κανάλια (ορθογώνια) από πλαστικό PVC, βιομηχανικό, κατόπιν παραγγελίας.

Οι αγωγοί είναι ορθογώνια, στρογγυλά πλαστικά PVC.

Στρογγυλό αγωγό PVC από διάμετρο 100,125, 150 και 160 mm.

Επίπεδες ορθογώνιες αγωγοί (αεραγωγοί) από PVC, από 110 * 55, 120 * 60, 204 * 60 και 220 * 90 mm.

Αγωγός εξαερισμού από πλαστικό - τύποι, χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Επιλέγοντας τον μεταλλικό και πλαστικό εξαερισμό, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του τελευταίου, αν και το ελαφρύ βάρος τους προσελκύει πάρα πολύ. Σήμερα, το συνθετικό υλικό χρησιμοποιείται σε πολλές σφαίρες της δραστηριότητάς μας, χάρη στις οποίες είναι δυνατό να μειωθεί η μάζα αντικειμένων που ήταν πρόσφατα δυσκίνητα και βαριά. Σήμερα θα εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι ένας αγωγός αερισμού πλαστικού, όπου εφαρμόζεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.

Στο φωτοπλαστικό σύστημα εξαερισμού

Ομορφιά και πρακτικότητα

Εάν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητάς μας, ο πλαστικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία είναι πιο αποδοτικός από τους αεραγωγούς γαλβανιζέ ή αλουμινίου. Μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο τμήμα και επίσης διαφέρει στην εμφάνισή του.

Ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να επιλέξει προϊόντα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τα οποία θα είναι σε αρμονία με το εσωτερικό του σπιτιού. Η τιμή των πλαστικών αγωγών είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα ανάλογα μετάλλων, και η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή και είναι προσβάσιμη ακόμα και για τους μη επαγγελματίες.

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού τα τελευταία χρόνια ήταν σε θέση να καταστούν ηγέτες όσον αφορά την παραγωγή και τα στοιχεία πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει ότι οι πελάτες έχουν χρόνο να αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους και την ευκολία χρήσης τους.

Το μέγεθος του καναλιού εξαερισμού επηρεάζει την ποσότητα ροής αέρα που διέρχεται διαμέσου αυτού

Εκτός από τους σωλήνες για αεραγωγούς, στους καταναλωτές προσφέρονται και άλλα στοιχεία του πλαστικού συστήματος εξαερισμού, όπως:

Τα διαμορφωμένα στοιχεία του αντίστοιχου σχήματος καθιστούν δυνατή τη σύνδεση ορθογωνικών αγωγών διατομής με κυκλικούς αγωγούς.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τον πλαστικό εξαερισμό έχουν τα χαρακτηριστικά τους:

 • πολυαιθυλένιο - Ευέλικτη και ανθεκτική στη φθορά.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο - Ανθεκτικό στην φλεγμονή και μη ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • πολυπροπυλενίου - έχει καλή αντοχή και χημική αδράνεια σε επιθετικά μέσα.

Αυτόματη συναρμολόγηση ενός επίπεδου καναλιού εξαερισμού στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Προηγουμένως, το πιο συχνά το υλικό για αεραγωγούς σε ιδιωτικές κατοικίες ήταν γαλβανισμένο φύλλο μετάλλου ή αλουμίνιο (πολύ σπάνια). Όταν οι παραγωγοί προσέφεραν την εναλλακτική λύση στους πελάτες - πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού, δόθηκαν σε αυτούς οι προτιμήσεις των μηχανικών και των ιδιοκτητών ιδιωτικών κατοικιών.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα με περισσότερες λεπτομέρειες:

 1. Η διαδικασία κατασκευής εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα είναι απόλυτα λεία εξωτερικά και εσωτερικά.
 2. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, αφού ακόμη και μια μικρή τραχύτητα των εσωτερικών επιφανειών μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών.

Αγωγός εξαγωγής από έναν στρογγυλό πλαστικό σωλήνα

Συμβουλή: Μη χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να υπερβαίνει τους 80-90 ° C, για παράδειγμα, σε μια σάουνα, ένα αρτοποιείο ή ένα λέβητα.

Σχήμα και διαστάσεις

Συνήθως σε ιδιωτικά σπίτια ο αερισμός γίνεται από σωλήνες στρογγυλής ή ορθογώνιας διατομής. Υπάρχει επίσης μια ενδιάμεση επιλογή - με ωοειδές.

Οι στρογγυλοί αγωγοί μπορεί να είναι άκαμπτοι και ομαλοί, καθώς επίσης και κυματοειδείς, χάρη στην ευελιξία τους, είναι δυνατό να συναρμολογηθούν πολύπλοκες διαμορφώσεις διαύλων εξαερισμού. Η επιλογή του σχήματος εξαρτάται από τη θέση του αγωγού, αλλά και από το σχεδιαστικό σχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σημασία.

Διαφορετικό τμήμα του αεραγωγού από πλαστικό

Οι κατασκευαστές παράγουν σωλήνες για τον πλαστικό εξαερισμό των τυποποιημένων μεγεθών. Αυτή η ενοποίηση σάς επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τα σωστά εξαρτήματα για αυτά. Συνιστούμε να χρησιμοποιηθούν σωληνώσεις μήκους 2,5 μ. Για την τοποθέτηση των αγωγών αέρα στο εξοχικό, πράγμα που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση της εγκατάστασης χωρίς τη χρήση περιττών συνδέσεων.

Συμβουλή: Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο εξαερισμού, να θυμάστε ότι η χωρητικότητα ενός ορθογωνίου αγωγού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή ενός κυκλικού αγωγού λόγω της δημιουργούμενης αντίστασης.

Διαστάσεις ορθογώνιων αγωγών εξαερισμού

Σχεδιασμός αερισμού στο σπίτι

Αν ποτέ δεν έχετε ασχοληθεί με τέτοια θέματα, συνιστούμε να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικών για να τους βοηθήσετε να τοποθετήσουν σωστά τα στοιχεία της κουκούλας. Επιπλέον, μεγάλη αξία θα έχει έναν σωστό υπολογισμό της απόδοσης του συστήματος, διαφορετικά η ισχύς των συσκευών μπορεί απλά να μην είναι αρκετή για την άνετη δουλειά τους.

Απόκρυψη της τοποθέτησης των αεραγωγών

Στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει και θα πρέπει να επαναλάβετε τα πάντα.

Για να αποφύγετε αυτό, συζητήστε με τον πλοίαρχο τα εξής:

 • διανομή των ανοιγμάτων εξαγωγής - πρέπει να γίνει ξεχωριστός αγωγός για κάθε δωμάτιο (μπάνιο, καθιστικό, κουζίνα).
 • αποστράγγιση συμπυκνωμάτων - η υγρασία θα συσσωρευτεί στους σωλήνες εξαερισμού μετά από λίγο, επομένως, αν και το πλαστικό δεν φοβάται το νερό, επομένως πρέπει να γίνουν ειδικές οπές για την αφαίρεσή του.
 • τοποθέτηση επιπρόσθετων συσκευών σε μεγάλες διατομές - σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να εξοπλίζονται οριζόντιοι αγωγοί με πρόσθετους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες που θα λειτουργούν για την απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Ανοίξτε την εγκατάσταση των αεραγωγών

Συμβουλή: Τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής στα απαιτούμενα σημεία του συστήματος και στη συνέχεια το συγκρότημα ανεμιστήρα δεν θα καταδιώκει τον αέρα μάταια από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Κατά την κατασκευή του εξαερισμού από πλαστικούς σωλήνες, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν διάφορες στροφές, συνδέσεις και δίοδοι για να συνδεθούν. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μετρήσετε το παρέμβυσμα έτσι ώστε κάθε κουτί να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη και με τον μικρότερο αριθμό στροφών. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές αρθρώσεις στο σύστημα αγωγών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρες τις σωληνώσεις.

Η βέλτιστη διαμόρφωση των αεραγωγών επιτρέπει:

 • Αυξήστε την ταχύτητα ροής του αέρα και μειώστε τον θόρυβο, εάν υπάρχουν λιγότερες αιχμηρές στροφές και αρθρώσεις.
 • Μειώστε το συνολικό κόστος, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ένα μεγάλο υλικό.

Οι διαστάσεις και το σχήμα των πλαστικών σωλήνων για τον εσωτερικό αερισμό θα πρέπει να επιλέγονται μετά το σχεδιασμό. Για παράδειγμα, με ανοιχτή τοποθέτηση αεραγωγών, μπορείτε να εστιάσετε στα χρώματα του εσωτερικού. Παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την τάση να κρύβουν κάθε αγωγό αέρα κάτω από ένα διακοσμητικό περίβλημα ή οροφή.

Ένα άλλο πράγμα είναι η καμινάδα καυσαερίων, η οποία πιο συχνά ανοίγει. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να το βάλετε στο επιλεγμένο χρώμα για την αρμονία του σχεδιασμού. Στην κουζίνα, ο εξαερισμός δεν μπορεί να είναι δύσκολος από μόνος του.

Συμβουλή: επεξεργαστείτε το εσωτερικό του πλαστικού σωλήνα με ένα αντιστατικό υλικό έτσι ώστε η σκόνη να μην κολλάει στο πλαστικό, μια σταγόνα λίπους και ο στατικός ηλεκτρισμός να μην συσσωρεύεται σε αυτό.

Πώς να συλλέξετε τον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν θα προκαλέσει δυσκολίες σε όσους είναι τουλάχιστον εξοικειωμένοι με τα συνήθη εργαλεία κατασκευής.

Παρακάτω, η οδηγία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του έργου:

 1. Κόψτε τους πλαστικούς σωλήνες σε κομμάτια στο χώρο εγκατάστασης.
 2. Για τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μεθόδους - ένα κομμάτι (με συγκόλληση) και αποσπώμενο (χρησιμοποιώντας φλάντζες και εξαρτήματα). Συνιστούμε τη δεύτερη επιλογή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εργασία κατά την επισκευή.
 3. Συνδέστε τα στοιχεία του αγωγού και στερεώστε τα με τα παρεχόμενα συνδετικά στοιχεία και το σφραγιστικό σιλικόνης.
 4. Συναρμολογήστε τα περίπλοκα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού στο πάτωμα και στη συνέχεια τα ανασηκώστε στο σημείο εγκατάστασης.
 5. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στην οροφή με ειδικά σφιγκτήρες. Δεδομένου ότι το βάρος τους είναι μικρό, αρκεί να υπάρχει ένα εξάρτημα σε ένα κομμάτι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλα και βαριά πλαστικά ορθογώνια κουτιά, θα πρέπει να τα στερεώσετε κάθε 1,5 m.

Η εγκατάσταση του πλαστικού εξαερισμού δεν είναι δύσκολη

Συμβουλή: Για να επαληθεύσετε τη σωστή τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, σημειώστε εάν τα παράθυρά σας είναι ιδρωμένα σε κρύο καιρό. Αν όχι, τότε έχετε κάνει τα πάντα σωστά, αλλιώς τα λάθη έγιναν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο αφιερώθηκε στον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες. Η βάση του είναι ένας στρογγυλός, οβάλ ή επίπεδος αγωγός εξαερισμού με συνδέσμους σύνδεσης. Έχει τα πλεονεκτήματά του - δεν σκουριάζει, έχει μικρό βάρος και μειονεκτήματα - δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 ° C.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Σύστημα επίπεδων καναλιών

Σύστημα επίπεδων καναλιών λόγω των βέλτιστων διαστάσεων των ορθογωνικών στοιχείων, θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου κατά την εγκατάσταση του συστήματος αγωγών σε χώρο με περιορισμένο χώρο κάτω από το σύστημα εξαερισμού. Οι λεπτές εσωτερικές επιφάνειες των επίπεδων καναλιών δεν παρεμβαίνουν στις ροές του αέρα, βελτιστοποιώντας τη μετακίνηση των αέριων μαζών μέσα στο σύστημα εξαερισμού.

Στον κατάλογό μας ο εξαερισμός των νοικοκυριών παρουσιάζονται ευρέως επίπεδη πλαστικά αγωγοί με διατομή 60x120 και 60x204mm - το πιο συνηθισμένο στην εγχώρια αγορά αερισμού οικιακού εξοπλισμού.

Αντοχή στη φθορά, την πρακτικότητα και την ανθεκτικότητα - αυτά τα πλαστικά αεραγωγούς τους βρείτε μεγάλη δημοτικότητα στην οργάνωση των συστημάτων εξαερισμού σε μικρές και μεσαίου μεγέθους δωμάτια.

Πάρτε τα στοιχεία συστήματα επίπεδων πλαστικών καναλιών σε μια συμφέρουσα τιμή, όπως μπορείτε πάντα στον Κατάλογο οικιακού αερισμού του ηλεκτρονικού μας καταστήματος "ProfitWent".

Πλαστικά επίπεδα αγωγούς στη Μόσχα

Επίπεδο κανάλι. Υλικό: πλαστικό ABS.

9132 Συνδετήρας επίπεδη με στρογγυλά κανάλια εκκεντρικό 220x90x150 mm

Σχεδιασμένο να συνδέεται υπό γωνία 90 μοίρες στρογγυλεμένους αγωγούς εξαερισμού με διάμετρο 100 mm με επίπεδη επιφάνεια. Κατασκευαστής: Ουκρανία.

Αεραγωγοί επίπεδης αναδίπλωσης - PVC, 55х110 / 1μπ

Κανάλι επίπεδη 204x60 1,5 μ

Ο αεραγωγός ορθογώνιος 60χ120 mm είναι σχεδιασμένος για την οργάνωση συστημάτων αερισμού και εξαερισμού. Οι άκαμπτοι αεραγωγοί έχουν μια λεία επιφάνεια, η οποία μειώνει την αντίσταση του αέρα και κατά συνέπεια μειώνει το επίπεδο θορύβου όταν λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού. Αεραγωγοί VP από.

Κανάλια εξαερισμού

Κατά την κατασκευή ενός διαμερίσματος, πολλοί ιδιοκτήτες δεν κατανοούν πλήρως τη σημασία της δημιουργίας ενός σωστού και καλά λειτουργούντος συστήματος εξαερισμού. Από την κανονική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, θα εξαρτηθεί η δημιουργία ενός μικροκλίματος στο κτίριο. Και ήδη διαμορφώνει άμεσα την κατάσταση της υγείας μας - θετική ή αρνητική, ανάλογα με την ορθότητα του έργου. Ως εκ τούτου, η δημιουργία αεραγωγών είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί κατά το σχεδιαστικό στάδιο της εγκατάστασης. Παρεμπιπτόντως, από την άποψη της χρηματοδότησης, είναι πολύ φθηνότερο να γίνει ένα έργο του συστήματος και να το εφαρμόσει αμέσως κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρά να λύσει το πρόβλημα μετά την ανέγερση ενός σπιτιού. Σε κάθε σπίτι επαγγελματίες κατασκευαστές θα διεξάγει και θα εγκαταστήσει συστήματα εξαερισμού τύπου τροφοδοσίας ή / και εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το υλικό του καναλιού, ο σκοπός του και ορισμένα χαρακτηριστικά του. Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην αξιολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού, στις ιδιαιτερότητες της κατασκευής τους και στους κανόνες εγκατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση των αρχών της επιλογής του σωστού υλικού για ένα τέτοιο προϊόν.

Τι είδους αερισμό είναι εγκατεστημένο στο σπίτι

Ο εξαερισμός του καναλιού, ο οποίος διεξάγεται σε ιδιωτική οικιακή ιδιοκτησία, χωρίζεται σε τρεις τύπους: φυσικό, μηχανικό και μικτό.

Ο φυσικός τύπος διαδικασίας εξαερισμού συνεπάγεται την κυκλοφορία αέρα στον χώρο χωρίς τη χρήση διαφόρων συσκευών. Η είσοδος στο σπίτι μέσω ανοιχτών παραθύρων ή αγωγών εξαερισμού, η μάζα αέρα κινείται ελεύθερα κάτω από την επίδραση της θερμοκρασίας ή της πτώσης πίεσης.

Φωτογραφία 1. Σχέδιο καναλιών σε ιδιωτική κατοικία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του:

 • δεν χρειάζεται επισκευή.
 • δεν καταναλώνει ενέργεια.
 • το κόστος είναι αρκετά δημοκρατικό.
 • ελάχιστη υπηρεσία.

Και τώρα δώστε προσοχή στις ελλείψεις. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η άμεση εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου. Λοιπόν, φυσικά, περιορισμένη περιοχή επιπτώσεων.

Ας προχωρήσουμε στον μηχανικό τύπο της διαδικασίας αερισμού. Εδώ, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ανεμιστήρες, οι οποίοι παρέχουν την εισροή μάζας αέρα ή την επέκτασή του. Κατάλληλο για μεγάλα σπίτια ή εξοχικές κατοικίες.

 • κάθε περιοχή εξυπηρέτησης.
 • δεν υπάρχει εξάρτηση από την ατμοσφαιρική επιρροή.
 • είναι δυνατό να διαχειριστεί το μικροκλίμα στο σπίτι.

Τώρα ας απαριθμήσουμε τις ελλείψεις.

 1. Πολύ υψηλή τιμή για την αγορά συσκευών.
 2. Περιοδική επισκευή με αντικατάσταση των απαραίτητων εξαρτημάτων.
 3. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν ειδικό για να επιδιορθώσετε τις ρυθμίσεις διακοπής ή συσκευής.
 4. Λογαριασμοί για την ηλεκτρική ενέργεια.

Η τρίτη έκδοση του εξαερισμού συνεπάγεται ένα μικτό σύστημα εργασίας. Δηλαδή, συγχρόνως εμπλέκονται τόσο τα φυσικά όσο και τα μηχανικά συστατικά.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο αποδεκτή από την άποψη της δημιουργίας άνετων συνθηκών και μεθόδου εγκατάστασης. Ειδικά αν οι εγκαταστάσεις κατασκευάζονται από τους ίδιους.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Εάν υπάρχει μια ευκαιρία, δεξιότητες και εμπειρία, τότε η ίδια η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Όταν επενδύετε τους δικούς σας πόρους και πόρους, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τα πάντα σωστά. Εάν παραβιάζονται οδηγίες ή αλγόριθμοι, κατά τη λειτουργία θα προκύψουν πολλά δευτερεύοντα προβλήματα. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να προσκαλέσετε εμπειρογνώμονες ή να ακολουθήσετε με σαφήνεια όλα τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω.

Φωτογραφία 2. Εσωτερική προβολή του καναλιού.

Αλγόριθμος για τη διάταξη των αεραγωγών

Το κανάλι εξαερισμού στη δημιουργία του απαιτεί ορισμένους κανόνες. Σύμφωνα με αυτές τις συστάσεις, μπορείτε πάντα να σχεδιάσετε έναν ικανό αεραγωγό. Ας αναλύσουμε το σύνολο των κανόνων.

 1. Είναι πάντα σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μέγεθος. Για αυτό, πρέπει να αγοράσετε τελικά προϊόντα.
 2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κανονικός αερισμός εξαρτάται από το ύψος των κατακόρυφων τμημάτων των καναλιών.
 3. Οι όροι "καμινάδα" και "εξαερισμός" δεν είναι μόνο διαφορετικοί ως προς το νόημα, αλλά φέρουν απολύτως διαφορετικές λειτουργίες. Αυτά τα δύο στοιχεία απαγορεύονται αυστηρά.
 4. Κάθε κουζίνα πρέπει να έχει δύο κανάλια εξαερισμού - για την εισαγωγή αέρα και για την εξαγωγή της.
 5. Όταν υπάρχουν χώροι για οικιακές ανάγκες στο σπίτι, πρέπει να εγκατασταθεί εξαερισμός.
 6. Εάν το κανάλι περνάει κατά μήκος του τοίχου, τότε δεν μπορεί να είναι δομή στήριξης.
 7. Τα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού δεν πρέπει να συνδέονται με τον αγωγό εξαερισμού του σκυροδέματος.
 8. Η εισροή αέρα από το παράθυρο δεν θα εξασφαλίσει κανονική ανταλλαγή αέρα. Είναι απαραίτητο να μην είστε πολύ τεμπέλης και να εκτελέσετε την τοποθέτηση του αγωγού αερισμού στο σπίτι.
 9. Στην ακραία περίπτωση, η απουσία του καναλιού μπορεί να αντικατασταθεί με την εγκατάσταση μιας οπής εξαερισμού στο δρόμο.

Βέλτιστο σύστημα εξαερισμού

Ποιο σύστημα θα τοποθετηθεί; Μπορεί να κάνει μια επίπεδη έκδοση του καναλιού εξαερισμού; Ή γύρο. Οι αβεβαιότητες πάντοτε διαρκούν. Εξετάστε τα κριτήρια βάσει των οποίων βασίζεται η επιλογή του καναλιού.

 1. Διαστάσεις των επιλεγμένων αγωγών εξαερισμού.
 2. Αριθμός ορόφων στο σπίτι.
 3. Υλικό κατασκευής.
 4. Στο κανάλι τοποθετούνται πρόσθετες συσκευές.
 5. Ποιες βαλβίδες και πού να εγκαταστήσετε.

Απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, μπορείτε να σχεδιάσετε το κανάλι. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός. Θα είναι ένα τούβλο, σκυρόδεμα ή πλαστικό κανάλι. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το μήκος του συστήματος.

Για μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν εξειδικευμένο ειδικό αμέσως. Η επαναφορά ολόκληρης της συσκευής θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Χρειάζεται να προσκαλέσω ειδικούς

Όπως σε κάθε περίπτωση για την επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος καλεί τους επαγγελματίες που θα λάβουν χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων των καναλιών, θα οργανώσουν τα πάντα και θα παραδώσουν το σύστημα με το κλειδί στο χέρι. Κατ 'αρχήν, θα φροντίζουν την εξυπηρέτηση μετά την εγγύηση.

Ο δεύτερος τρόπος - κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρουσία μιας συγκεκριμένης εμπειρίας οικοδόμησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καινοτόμες εξελίξεις. Υπάρχουν συστήματα εξαερισμού, τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν ως σχεδιαστές και να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το κυριότερο είναι να μην παραβιάζουν τους κανόνες και να ενεργούν σύμφωνα με το σύστημα. Ποια επιλογή προτιμάτε - πρέπει να σκεφτείτε.

Συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτική κατοικία

Ένα τέτοιο σχέδιο αναπτύσσεται πριν από την κατασκευή ή κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής. Καθορίστε αμέσως τη θέση των καναλιών, ανάλογα με την κουζίνα και το μπάνιο. Οι μέθοδοι απομάκρυνσης του αέρα και η ρύθμιση της εισροής μάζας φρέσκου αέρα υπολογίζονται.

Καθορίζεται εκ των προτέρων με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού. Όλα αυτά είναι εγκατεστημένα και σχεδιασμένα με βάση τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανόνες πυρασφάλειας.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού

Ας περιγράψουμε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

 1. Εργαζόμαστε σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο.
 2. Για τον φυσικό εξαερισμό προετοιμάζουμε ειδικά ορυχεία.
 3. Με μηχανικό τύπο, το σύστημα κατευθύνεται προς τα σωστά σημεία.
 4. Εγκαθιστούμε τρύπες εισόδου και εξάτμισης.
 5. Είναι απαραίτητο - τοποθετήστε τις βαλβίδες αντεπιστροφής.
 6. Όλοι οι αγωγοί είναι σταθεροί με σφιγκτήρες, και αυτοί, με τη σειρά τους, βίδες αυτοεπιπεδούμενο.
 7. Πρόσθετες μονάδες τοποθετούνται σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Η εγκατάσταση των αεραγωγών είναι ένα υπεύθυνο και πολύ σημαντικό καθήκον. Είναι καλύτερα να το παράγετε σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Ποια είναι τα καλύτερα κανάλια αερισμού - συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα σας πω όλα όσα θα βρείτε χρήσιμα για τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού. Επίσης εδώ θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης και σύνδεσης.

Διάταξη των αεραγωγών

Κανόνες για τον εξοπλισμό των αγωγών εξαερισμού

Όταν εκτελείτε εργασίες επισκευής ή εγκατάστασης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση ενός καινούργιου ή νέου εξοπλισμού του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού από τα χέρια σας απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς.

Για τον αναγνώστη ότι ήταν πιο εύκολο να ασχοληθεί με αυτό το απλό έργο, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση, η οποία περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της διάταξης των κύριων αγωγών και των αεραγωγών σε ιδιωτικές κατοικίες και κατοικίες διαμερίσματα.

Οι καμινάδες λειτουργούν ως αγωγοί εξαερισμού

Ποικιλίες αεραγωγών

Σύμφωνα με την εποικοδομητική αρχή και την αμοιβαία ρύθμιση, όλοι οι μεταλλικοί και πλαστικοί ορθογώνιοι αεραγωγοί μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε διάφορους τύπους:

 1. Ενσωματωμένοι αεραγωγοί εξαερισμού:
 • Μπορεί να έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα εγκάρσιας διατομής.
 • Συνήθως πρόκειται να τοποθετηθούν στους τοίχους των φερόντων κατά την κατασκευή του κτιρίου.
 • Κατά τη διάρκεια της κατασκευής χρησιμοποιείται συχνότερα η τοιχοποιία των καναλιών αερισμού που κατασκευάζονται από τούβλα ή ο σχηματισμός κοίλου οπλισμένου σκυροδέματος ή διαστελλόμενου πηλού.

Μπλοκ σκυροδέματος με αεραγωγούς

 1. Αεραγωγοί εναερίων ή αιωρούμενων:
 • Πρόκειται για επίπεδα αγωγούς αερισμού με τη μορφή προκατασκευασμένων κιβωτίων κατασκευασμένων από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Η εγκατάσταση και η σύνδεση τέτοιων συστημάτων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και φινιρίσματος και σε περίπτωση επανασχεδιασμού των χώρων - μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.
 1. Εξωτερικοί αγωγοί αερισμού:
 • Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή μιας αυτόνομης δομής κτιρίου, η οποία εγκαθίσταται από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να κατασκευάζεται από τούβλα, μονολιθικό σκυρόδεμα ή από προκατασκευασμένους μεταλλικούς σωλήνες από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Σετ μονωμένων μεταλλικών σωλήνων για εγκατάσταση εξαερισμού

Επιλογή υλικού

Επί του παρόντος, για την εγκατάσταση διαύλων αεραγωγών υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών υλικών. Η τιμή τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες κατασκευής και τις ιδιαιτερότητες της χρήσης ενός συγκεκριμένου δωματίου:

 1. Ενσωματωμένοι αγωγοί από συμπαγές σκυρόδεμα έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα, είναι εύκολο να διατηρηθούν, και επιπλέον, με ομοιόμορφη μονολιθική χύση, έχουν μικρή αντίσταση στην κίνηση ροής αέρα.
 2. Κανάλια από τούβλα έχουν παρόμοιες λειτουργικές ιδιότητες, αλλά θεωρούνται κάπως χειρότερες. Το γεγονός είναι ότι τα τούβλα των αεραγωγών μπορούν να δημιουργήσουν στροβιλώδη στροβίλους. Αυτό μειώνει σημαντικά την ώση, επομένως αυτή η επιλογή συνιστάται κατά την εγκατάσταση συστημάτων με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πυροσβεστικοί αγωγοί αερίου

 1. Μεταλλικά και πλαστικά κανάλια για τον εξαερισμό στερούνται ενός τέτοιου μειονεκτήματος, ωστόσο είναι λιγότερο ισχυροί, επομένως πρέπει να προστατεύονται από εξωτερική μηχανική επίδραση. Επιπλέον, όλα τα μεταλλικά προϊόντα (εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα) υπόκεινται σε ατμοσφαιρική διάβρωση, έτσι χρειάζονται πρόσθετη προστασία έναντι της υγρασίας από τη συμπύκνωση.
 2. Ενσωματωμένοι αγωγοί αέρα από τον αμιαντοτσιμέντο Επίσης εφαρμόζεται για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα ή σκυρόδεμα. Το υλικό αυτό θεωρείται πιο κατάλληλο από άποψη αεροδυναμικής και απόδοσης.
 3. Αεραγωγοί επίπεδου εξαερισμού από πλαστικό ή μέταλλο είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα, πίσω από ψευδοροφές ή πίσω από τοίχους από γυψοσανίδα.

Ένας πλαστικός αγωγός εξαερισμού τοποθετείται πίσω από μια ψευδοροφή

Αυτοματοποιημένο αγωγό

Για την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου αγωγού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κυκλικό αμιαντοτσιμέντο. Ακολουθεί μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός αγωγού αερισμού μέσα σε έναν τοίχο από τούβλα.

 1. Τοίχος από τούβλο ένα πάχος ενός και μισού τούβλων που απλώνεται με τον συνήθη τρόπο στο επίπεδο του ανοίγματος αερισμού.
 2. Στο κάτω μέρος σωλήνα αμιαντοτσιμέντου, κόψτε το μπροστινό τοίχωμα στην κεντρική γραμμή, σε ύψος 120 mm, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κλιμακωτό παράθυρο στην ακραία του όψη.
 3. Στο επάνω επίπεδο πλινθοδομή για την εγκατάσταση ενός σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου που κόβεται έξω από το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο και να το στερεώσετε προσωρινά στις δομικές κατασκευές (στήλες, δοκάρια, οροφή) με τη βοήθεια ενός πλέγματος σύρματος.
 4. Συνεχίστε την τοιχοποιία με τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας ένα τούβλο στην άκρη μπροστά και πίσω από τον αμιαντοτσιμέντο.
 5. Αφαιρέστε το επάνω άκρο σωλήνα αμιαντοτσιμέντου μαζί με το περιβάλλον τούβλο σε επίπεδο που δεν είναι χαμηλότερο από το ανώτερο τμήμα της κορυφογραμμής στέγης.

Η φωτογραφία δείχνει πώς να εγκαταστήσετε μια στοίβα εξαερισμού τσιμέντου αμιάντου στην πλινθοδομή

Κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις

Κατά την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τους γενικά αποδεκτούς κανόνες για τη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού. Το σχήμα του εσωτερικού τμήματος και οι διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τις απαιτήσεις των κωδικών κατασκευής:

 1. Εξάτμιση εξαερισμού στο δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην οροφή, με την απόσταση από το πάνω άκρο έως την οροφή να μην υπερβαίνει τα 100 mm.
 2. Όταν βρίσκεται η πρίζα σωλήνες στην οροφή που δεν απέχουν περισσότερο από 1500 mm από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 mm πάνω από την κορυφογραμμή.
 3. Βελτίωση της φυσικής πρόσφυσης και προστατεύει τον κατακόρυφο κατακόρυφο από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, η έξοδος του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με έναν ειδικό εκτροπέα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η θέση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού σε σχέση με την οροφή του σπιτιού

 1. Κατακόρυφες σκάλες με φυσική κυκλοφορία αέρα θα πρέπει να έχει εμβαδόν διατομής τουλάχιστον 140-180 cm², που αντιστοιχεί περίπου σε διάμετρο σωλήνα 120-150 mm.
 2. Διατομή του ανυψωτήρα με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90-130 cm2, που αντιστοιχεί στη διάμετρο ενός στρογγυλού σωλήνα 100-130 mm.
 3. Όλοι οι κάθετοι και οριζόντιοι αγωγοί εξαερισμού που διέρχονται από σκάλες, σοφίτες ή άλλους μη θερμαινόμενους χώρους πρέπει να μονώνονται με φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα πάχους τουλάχιστον 50 mm.
 4. Για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση σε συστήματα με φυσική ή αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι απολύτως σφραγισμένες, χωρίς κενά, ρωγμές και ρωγμές.

Ο εκτροπέας από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμεύει για την προστασία του από τη βροχή και τη βελτίωση της πρόσφυσης

Συμπέρασμα

Τώρα καταλαβαίνετε ότι όλοι οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται στο παρόν κανονιστικό έγγραφο. Δείτε επίσης το βίντεο σε αυτό το άρθρο, και αν έχετε προτάσεις, γράψτε τους στα σχόλια.

Κανάλια εξαερισμού

Κατά την κατασκευή ενός διαμερίσματος, πολλοί ιδιοκτήτες δεν κατανοούν πλήρως τη σημασία της δημιουργίας ενός σωστού και καλά λειτουργούντος συστήματος εξαερισμού. Από την κανονική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, θα εξαρτηθεί η δημιουργία ενός μικροκλίματος στο κτίριο. Και ήδη διαμορφώνει άμεσα την κατάσταση της υγείας μας - θετική ή αρνητική, ανάλογα με την ορθότητα του έργου. Ως εκ τούτου, η δημιουργία αεραγωγών είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί κατά το σχεδιαστικό στάδιο της εγκατάστασης. Παρεμπιπτόντως, από την άποψη της χρηματοδότησης, είναι πολύ φθηνότερο να γίνει ένα έργο του συστήματος και να το εφαρμόσει αμέσως κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρά να λύσει το πρόβλημα μετά την ανέγερση ενός σπιτιού. Σε κάθε σπίτι επαγγελματίες κατασκευαστές θα διεξάγει και θα εγκαταστήσει συστήματα εξαερισμού τύπου τροφοδοσίας ή / και εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το υλικό του καναλιού, ο σκοπός του και ορισμένα χαρακτηριστικά του. Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην αξιολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού, στις ιδιαιτερότητες της κατασκευής τους και στους κανόνες εγκατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση των αρχών της επιλογής του σωστού υλικού για ένα τέτοιο προϊόν.

Τι είδους αερισμό είναι εγκατεστημένο στο σπίτι

Ο εξαερισμός του καναλιού, ο οποίος διεξάγεται σε ιδιωτική οικιακή ιδιοκτησία, χωρίζεται σε τρεις τύπους: φυσικό, μηχανικό και μικτό.

Ο φυσικός τύπος διαδικασίας εξαερισμού συνεπάγεται την κυκλοφορία αέρα στον χώρο χωρίς τη χρήση διαφόρων συσκευών. Η είσοδος στο σπίτι μέσω ανοιχτών παραθύρων ή αγωγών εξαερισμού, η μάζα αέρα κινείται ελεύθερα κάτω από την επίδραση της θερμοκρασίας ή της πτώσης πίεσης.

Φωτογραφία 1. Σχέδιο καναλιών σε ιδιωτική κατοικία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του:

 • δεν χρειάζεται επισκευή.
 • δεν καταναλώνει ενέργεια.
 • το κόστος είναι αρκετά δημοκρατικό.
 • ελάχιστη υπηρεσία.

Και τώρα δώστε προσοχή στις ελλείψεις. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η άμεση εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου. Λοιπόν, φυσικά, περιορισμένη περιοχή επιπτώσεων.

Ας προχωρήσουμε στον μηχανικό τύπο της διαδικασίας αερισμού. Εδώ, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ανεμιστήρες, οι οποίοι παρέχουν την εισροή μάζας αέρα ή την επέκτασή του. Κατάλληλο για μεγάλα σπίτια ή εξοχικές κατοικίες.

 • κάθε περιοχή εξυπηρέτησης.
 • δεν υπάρχει εξάρτηση από την ατμοσφαιρική επιρροή.
 • είναι δυνατό να διαχειριστεί το μικροκλίμα στο σπίτι.

Τώρα ας απαριθμήσουμε τις ελλείψεις.

 1. Πολύ υψηλή τιμή για την αγορά συσκευών.
 2. Περιοδική επισκευή με αντικατάσταση των απαραίτητων εξαρτημάτων.
 3. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν ειδικό για να επιδιορθώσετε τις ρυθμίσεις διακοπής ή συσκευής.
 4. Λογαριασμοί για την ηλεκτρική ενέργεια.

Η τρίτη έκδοση του εξαερισμού συνεπάγεται ένα μικτό σύστημα εργασίας. Δηλαδή, συγχρόνως εμπλέκονται τόσο τα φυσικά όσο και τα μηχανικά συστατικά.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο αποδεκτή από την άποψη της δημιουργίας άνετων συνθηκών και μεθόδου εγκατάστασης. Ειδικά αν οι εγκαταστάσεις κατασκευάζονται από τους ίδιους.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Εάν υπάρχει μια ευκαιρία, δεξιότητες και εμπειρία, τότε η ίδια η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Όταν επενδύετε τους δικούς σας πόρους και πόρους, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τα πάντα σωστά. Εάν παραβιάζονται οδηγίες ή αλγόριθμοι, κατά τη λειτουργία θα προκύψουν πολλά δευτερεύοντα προβλήματα. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να προσκαλέσετε εμπειρογνώμονες ή να ακολουθήσετε με σαφήνεια όλα τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω.

Φωτογραφία 2. Εσωτερική προβολή του καναλιού.

Αλγόριθμος για τη διάταξη των αεραγωγών

Το κανάλι εξαερισμού στη δημιουργία του απαιτεί ορισμένους κανόνες. Σύμφωνα με αυτές τις συστάσεις, μπορείτε πάντα να σχεδιάσετε έναν ικανό αεραγωγό. Ας αναλύσουμε το σύνολο των κανόνων.

 1. Είναι πάντα σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μέγεθος. Για αυτό, πρέπει να αγοράσετε τελικά προϊόντα.
 2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κανονικός αερισμός εξαρτάται από το ύψος των κατακόρυφων τμημάτων των καναλιών.
 3. Οι όροι "καμινάδα" και "εξαερισμός" δεν είναι μόνο διαφορετικοί ως προς το νόημα, αλλά φέρουν απολύτως διαφορετικές λειτουργίες. Αυτά τα δύο στοιχεία απαγορεύονται αυστηρά.
 4. Κάθε κουζίνα πρέπει να έχει δύο κανάλια εξαερισμού - για την εισαγωγή αέρα και για την εξαγωγή της.
 5. Όταν υπάρχουν χώροι για οικιακές ανάγκες στο σπίτι, πρέπει να εγκατασταθεί εξαερισμός.
 6. Εάν το κανάλι περνάει κατά μήκος του τοίχου, τότε δεν μπορεί να είναι δομή στήριξης.
 7. Τα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού δεν πρέπει να συνδέονται με τον αγωγό εξαερισμού του σκυροδέματος.
 8. Η εισροή αέρα από το παράθυρο δεν θα εξασφαλίσει κανονική ανταλλαγή αέρα. Είναι απαραίτητο να μην είστε πολύ τεμπέλης και να εκτελέσετε την τοποθέτηση του αγωγού αερισμού στο σπίτι.
 9. Στην ακραία περίπτωση, η απουσία του καναλιού μπορεί να αντικατασταθεί με την εγκατάσταση μιας οπής εξαερισμού στο δρόμο.

Βέλτιστο σύστημα εξαερισμού

Ποιο σύστημα θα τοποθετηθεί; Μπορεί να κάνει μια επίπεδη έκδοση του καναλιού εξαερισμού; Ή γύρο. Οι αβεβαιότητες πάντοτε διαρκούν. Εξετάστε τα κριτήρια βάσει των οποίων βασίζεται η επιλογή του καναλιού.

 1. Διαστάσεις των επιλεγμένων αγωγών εξαερισμού.
 2. Αριθμός ορόφων στο σπίτι.
 3. Υλικό κατασκευής.
 4. Στο κανάλι τοποθετούνται πρόσθετες συσκευές.
 5. Ποιες βαλβίδες και πού να εγκαταστήσετε.

Απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, μπορείτε να σχεδιάσετε το κανάλι. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός. Θα είναι ένα τούβλο, σκυρόδεμα ή πλαστικό κανάλι. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το μήκος του συστήματος.

Για μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν εξειδικευμένο ειδικό αμέσως. Η επαναφορά ολόκληρης της συσκευής θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Χρειάζεται να προσκαλέσω ειδικούς

Όπως σε κάθε περίπτωση για την επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος καλεί τους επαγγελματίες που θα λάβουν χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων των καναλιών, θα οργανώσουν τα πάντα και θα παραδώσουν το σύστημα με το κλειδί στο χέρι. Κατ 'αρχήν, θα φροντίζουν την εξυπηρέτηση μετά την εγγύηση.

Ο δεύτερος τρόπος - κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρουσία μιας συγκεκριμένης εμπειρίας οικοδόμησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καινοτόμες εξελίξεις. Υπάρχουν συστήματα εξαερισμού, τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν ως σχεδιαστές και να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το κυριότερο είναι να μην παραβιάζουν τους κανόνες και να ενεργούν σύμφωνα με το σύστημα. Ποια επιλογή προτιμάτε - πρέπει να σκεφτείτε.

Συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτική κατοικία

Ένα τέτοιο σχέδιο αναπτύσσεται πριν από την κατασκευή ή κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής. Καθορίστε αμέσως τη θέση των καναλιών, ανάλογα με την κουζίνα και το μπάνιο. Οι μέθοδοι απομάκρυνσης του αέρα και η ρύθμιση της εισροής μάζας φρέσκου αέρα υπολογίζονται.

Καθορίζεται εκ των προτέρων με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού. Όλα αυτά είναι εγκατεστημένα και σχεδιασμένα με βάση τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανόνες πυρασφάλειας.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού

Ας περιγράψουμε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

 1. Εργαζόμαστε σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο.
 2. Για τον φυσικό εξαερισμό προετοιμάζουμε ειδικά ορυχεία.
 3. Με μηχανικό τύπο, το σύστημα κατευθύνεται προς τα σωστά σημεία.
 4. Εγκαθιστούμε τρύπες εισόδου και εξάτμισης.
 5. Είναι απαραίτητο - τοποθετήστε τις βαλβίδες αντεπιστροφής.
 6. Όλοι οι αγωγοί είναι σταθεροί με σφιγκτήρες, και αυτοί, με τη σειρά τους, βίδες αυτοεπιπεδούμενο.
 7. Πρόσθετες μονάδες τοποθετούνται σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Η εγκατάσταση των αεραγωγών είναι ένα υπεύθυνο και πολύ σημαντικό καθήκον. Είναι καλύτερα να το παράγετε σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

Τύποι αεραγωγών

Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

 • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
 • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
 • αγωγοί αέρα υφάσματος?
 • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
 • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
 • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

 1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
 2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
 3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
 4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
 5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

 • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
 • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
 • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
 • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
 • σχετικά απλή εγκατάσταση?
 • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
 • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

 • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
 • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

 1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
 2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
 3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

Αερισμός από πλαστικό

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

 • ωραία εμφάνιση.
 • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
 • χαμηλό βάρος?
 • μεγάλη διάρκεια ζωής.
 • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
 • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
 • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

 • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
 • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
 • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

 1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
 2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
 3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
 4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
 5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

Κυματοειδή μανίκια

Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

 1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
 2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
 3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

 • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
 • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
 • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
 • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
 • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

 • ελαφρύ βάρος.
 • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
 • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
 • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
 • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
 • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

 • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
 • ακαμψία και αντοχή της δομής.
 • αντοχή;
 • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
 • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

 1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
 2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
 3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

 • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
 • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
 • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
 • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

 1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.