Σύστημα διαχωρισμού αγωγών με προσθήκη αέρα: αρχή λειτουργίας, βήματα συναρμολόγησης

Τα τυπικά κλιματιστικά τοίχου είναι πιο δημοφιλή, ωστόσο το σύστημα διαχωρισμού καναλιών με προσθήκη αέρα χρησιμοποιείται επίσης για τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος. Μια τέτοια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα δημόσιο χώρο, ενώ ο ψυχρός αέρας θα περάσει από ένα δίκτυο ειδικών αεραγωγών. Ο κλιματισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ένα δωμάτιο και πολλά δωμάτια ταυτόχρονα.

Πώς λειτουργεί το σύστημα διαχωρισμού καναλιών με ένα μίγμα αέρα

Σχέδιο του κλιματιστικού καναλιού

Τα συστήματα κλιματισμού αγωγών είναι δομοστοιχειωτές συσκευές και αποτελούνται από διάφορα μέρη. Έχουν μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή, καθώς και ένα εσωτερικό στοιχείο εξάτμισης. Όλα τα μέρη συνδέονται μεταξύ τους μέσω αγωγού με ηλεκτρικά καλώδια και ψυγείο. Το κλιματιστικό έχει ένα εξωτερικό μέρος, το οποίο είναι συνήθως τοποθετημένο στο δρόμο, και το εσωτερικό είναι στο δωμάτιο. Ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων σε θέση να, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ντουλάπι ή ένα ξεχωριστό βοηθητικό δωμάτιο, σε μια εσοχή για falshstenkoy ή οροφή καμβά.

Οδήγηση κανάλι air-conditioner με την εισροή φρέσκου αέρα έχει αναπτυχθεί ξεχωριστά για κάθε διαμέρισμα ή άλλο αντικείμενο, όπως η συσκευή παραδίδεται χωρίς ένα τελικό σύστημα. Αυτό σας επιτρέπει να εφαρμόσετε διάφορα σχέδια σχεδιασμού, εγκαθιστώντας την τεχνική έτσι ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό.

Μέσα στο κουτί της μονάδας εξάτμισης, μπορείτε να βρείτε διάφορα στοιχεία εργασίας:

 • Εναλλάκτης θερμότητας.
 • Ο ανεμιστήρας.
 • Πίνακας ελέγχου.
 • Ένα ξεχωριστό δοχείο σχεδιασμένο για συμπύκνωση.

Ορισμένα μοντέλα παράγει επίσης μοντέρνο σχεδιασμό έχουν αντλίας αποχέτευσης και λειτουργεί συνεχώς ψύξη σημαντική περιοχή μεγέθους συνοδεύεται από άφθονη εκκένωσης συμπυκνωμάτων.

Χαρακτηριστικά της εργασίας

Ο κλιματισμός του καναλιού (split σύστημα με εξαναγκασμένο εξαερισμό) λειτουργεί σύμφωνα με μία αρχή, η οποία ισχύει για όλες τις ποικιλίες αυτής της τεχνικής. Η κύρια μονάδα είναι μια αντλία θερμότητας, μέσω της οποίας κυκλοφορεί το ψυκτικό υγρό. Υπάρχουν και άλλα εξαρτήματα - ο σωλήνας σύνδεσης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την πίεση του συμπιεστή.

Η αρχή του ρυθμιστή κανάλι με την εισροή είναι η μεταφορά της θερμότητας με συμπίεση του ψυκτικού μέσου. Η διαδικασία αρχίζει στο κύκλωμα του ψυγείου λειτουργίας, όπου η θερμοκρασία του αερίου σταδιακά αυξάνεται. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας, αρχίζει μια σταθερή ανταλλαγή μεταξύ του εισερχόμενου αέρα και της ψυκτικής ουσίας, πράγμα που οδηγεί στην επιστροφή της ενέργειας που προέρχεται από τον εναέριο χώρο. Η ένταση αυτής της διαδικασίας διατηρείται από τον ανεμιστήρα.

Στο εξωτερικό μέρος της συσκευής, επίσης, αυξάνεται η πίεση, λόγω της χρήσης ενός γκαζιού. Εξαιτίας αυτού, η ψυκτική ουσία συσσωρεύεται και σταδιακά συστέλλεται. Η συσκευή διακοπής εδώ είναι ένας ειδικός τριχοειδής σωλήνας.

Εγκατάσταση κλιματιστικού καναλιών

Στάδια εγκατάστασης

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού καναλιού με εισροή φρέσκου αέρα για ένα διαμέρισμα αρχίζει με την επιλογή μιας κατάλληλης θέσης για την εξωτερική μονάδα. Είναι επιθυμητό να επιλέξετε ένα που βρίσκεται στη σκιά. Οι κάτοικοι των διαμερισμάτων συνιστώνται να έχουν την ενότητα πιο κοντά στο μπαλκόνι προκειμένου να διευκολυνθεί η συντήρηση της συσκευής. Επίσης, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την απόσταση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού τμήματος, οι συγκεκριμένες παράμετροι υποδεικνύονται από τον κατασκευαστή στην οδηγία.

Η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης έχει ως εξής:

 • Όπου υπάρχει ένα εσωτερικό τμήμα, είναι απαραίτητο να τρυπηθεί ένα διάφραγμα με διάμετρο όχι μικρότερη από 8 cm που θα χρησιμοποιείται για επένδυση επικοινωνιών.
 • Η εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στον τοίχο, όπου στερεώνεται με βραχίονες και το κιβώτιο πρέπει να τοποθετηθεί οριζόντια.
 • Η εσωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στο δωμάτιο. Είναι καλύτερο να το στερεώσετε στην οροφή ή στον τοίχο για να αποφύγετε τους κραδασμούς. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό, τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετα αποσβεστήρες κραδασμών.
 • Μετά από αυτό, μπορείτε να μεταφέρετε ηλεκτρική ενέργεια στη μονάδα. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιείται ένα ξεχωριστό καλώδιο που συνδέει τις μπαταρίες με το σύστημα και τον πίνακα διανομής.

Η εξωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο, όπου στερεώνεται με βραχίονες

Οι σωλήνες Freon θα πρέπει επίσης να εγκατασταθούν έτσι ώστε το σύστημα να μπορεί να λειτουργεί σωστά:

 • Αυτό θα απαιτήσει ένα ζεύγος σωλήνων χαλκού, οι οποίοι κόβονται με ένα ειδικό εργαλείο - ένα κοπτικό σωλήνα.
 • Στη συνέχεια, τα πρίσματα πρέπει να κάμπτονται με ένα χαλύβδινο σωλήνα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο για να εκτελέσετε αυτήν την ενέργεια, γιατί χωρίς αυτήν, ο σωλήνας μπορεί να παραμορφωθεί και να σπάσει, πράγμα που σημαίνει ότι θα χάσουν στεγανότητα τους και θα είναι άχρηστα.
 • Οι σωλήνες ενώνονται με ακροφύσια για θερμομόνωση και οι φλάντζες τοποθετούνται κατά μήκος των άκρων.
 • Μετά από αυτό, πραγματοποιείται κύλιση. Για να σφίξετε τα παξιμάδια, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα ροπόκλειδο για να αποφύγετε το σπάσιμο του προϊόντος.
 • Τα άκρα των σωλήνων βιδώνονται με φλάντζες. Είναι απαραίτητο να σφίξετε τους συνδέσμους όπως είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσετε στεγανότητα στο σύστημα.

Το εξωτερικό μέρος του συστήματος, το οποίο βρίσκεται στο δρόμο, συνήθως στερεώνεται με ειδικούς σφιγκτήρες στερέωσης ή τοποθετείται σε προστατευτικό κουτί. Μετά την εγκατάσταση, είναι απαραίτητο να υποπίεση, έτσι ώστε όλη η υπερβολική υγρασία από το εσωτερικό να εξατμίζεται. Στη συνέχεια, το ψυγείο ξεκινάει μέσα στο σύστημα, ενώ ελέγχει το επίπεδο πίεσης. Το κλιματιστικό αρχίζει για έλεγχο και, αν τα πάντα είναι εντάξει, συνδέστε τους αγωγούς αέρα σε αυτό.

Διακοσμητική μάσκα του κλιματιστικού καναλιού

Μοντέλα μοντέλα

Ο αγωγός προμήθειας και εξαγωγής κλιματισμού μπορεί να αγοραστεί σε τιμή 35 χιλιάδων ρούβλια, αν λάβουμε υπόψη τα απλούστερα μοντέλα από τους ελάχιστα γνωστούς κατασκευαστές. Συσκευές με πρόσθετες λειτουργίες, που κυκλοφορούν από δημοφιλείς εταιρείες, θα κοστίζουν περισσότερο. Βιομηχανικά κλιματιστικά αυτού του τύπου έχουν τιμή 100 χιλιάδων ρούβλια.

Κατά την επιλογή ενός κλιματιστικού, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να δώσετε προσοχή στη δύναμη του κεφαλιού. Πρέπει να υπερβαίνει την αντίσταση των αεραγωγών. Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστεί ο όγκος παροχής ψυχρού αέρα. Όσον αφορά τους κατασκευαστές, οι καλύτερες είναι οι ιαπωνικές και οι σουηδικές εταιρείες, αλλά μεταξύ των κινεζικών συσκευών προϋπολογισμού μπορείτε να βρείτε καλές επιλογές.

Συμβουλή: Εάν υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με τον υπολογισμό του αγωγού, είναι καλύτερο να δώσετε προσοχή στα μοντέλα εκείνα όπου η τιμή του σετ μπορεί να ρυθμιστεί με τον καθορισμό των απαραίτητων παραμέτρων.

Για λόγους σύγκρισης, μπορείτε να εξετάσετε διάφορα σύγχρονα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές:

 • Η Energolux είναι μια κινεζική εταιρεία που προσφέρει το μοντέλο SAD18D1-A. Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για συντήρηση 50 τετραγωνικών μέτρων. Το κόστος είναι 47 χιλιάδες ρούβλια. Επίσης, έχει λειτουργία νύχτας, η οποία επιτρέπει τη μείωση του επιπέδου θορύβου.
 • Ο γνωστός κατασκευαστής Electrolux διαθέτει μοντέλο EACD-09 H / Eu για 44.000 ρούβλια. Έχει σχεδιαστεί για συντήρηση 25 τετραγωνικών μέτρων, δεν διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες.
 • Η εταιρεία Toshiba παράγει RAV-SM140, σχεδιασμένο για μια σημαντική περιοχή εξυπηρέτησης - 125 τετραγωνικών μέτρων. Εάν είναι απαραίτητο, αυτό το κλιματιστικό θα είναι σε θέση να παρέχει ένα βέλτιστο μικροκλίμα σε ολόκληρο το σπίτι ή μεγάλο διαμέρισμα. Η τιμή του είναι 236 χιλιάδες ρούβλια.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να βρείτε κλιματισμό για οποιαδήποτε αίτηση - για να ψύξετε ένα μικρό δωμάτιο ή ολόκληρο το σπίτι, με πρόσθετες λειτουργίες και χωρίς αυτές. Επίσης, υπάρχουν μοντέλα προϋπολογισμού, αυτό το τμήμα τιμών στην αγορά παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικά.

Το μείγμα καθαρού αέρα του κλιματισμού

Ποιος είναι ο αέρας που φυσά το κλιματιστικό;

"Ο αέρας φυσάει από το κλιματιστικό, το οποίο παίρνει από το δρόμο." Αυτή είναι μια κοινή εσφαλμένη αντίληψη. Ίσως με αυτές τις λέξεις μπορείτε να ξεκινήσετε αυτό το άρθρο. Κάθε δεύτερος πελάτης πιστεύει ότι μόλις το κλιματιστικό έχει μια εξωτερική μονάδα έξω από το παράθυρο, το κλιματιστικό παίρνει καθαρό αέρα και το στέλνει στο δωμάτιο. Εάν ήσασταν παρόντες στην εγκατάσταση του κλιματιστικού, θα μπορούσατε να παρατηρήσετε ότι η διαδρομή προς το εξωτερικό μπλοκ από την εσωτερική επεκτείνεται, η οποία αποτελείται από:

 • ένα αέριο χαλκού και σωλήνα υγρού για φρέον.
 • ένα σωλήνα αποστράγγισης αποστράγγισης (όταν το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται).
 • έλεγχο παρεμβολής καλωδίων και παροχή ρεύματος.

Όπως μπορείτε να δείτε, κατά την εγκατάσταση του κλιματιστικού, δεν υπάρχουν αγωγοί αέρα, οι οποίοι μπορούν να τροφοδοτούν ατμοσφαιρικό αέρα στο δωμάτιο. Με άλλα λόγια, το κλιματιστικό περνά μέσα από τον αέρα δωματίου της εσωτερικής μονάδας, ο οποίος ψύχεται μέσω ενός εναλλάκτη θερμότητας με λεπτή πλάκα.

Οι επικοινωνίες στην εξωτερική μονάδα χρησιμεύουν μόνο για την εκτροπή της θερμότητας και δεν παρέχουν αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Ένα διαχωρισμένο σύστημα δεν είναι μονάδα εξαερισμού!

Σε μια εξωτερική φρέον συμπιέζεται από τη μονάδα συμπιεστή, έναν ανεμιστήρα συμπυκνωτή εμφυσάται για να απομακρυνθεί υπερβολική θερμότητα και έχει ένα υγρό φρέον τροφοδοτείται στην εσωτερική μονάδα για την εξάτμιση και την ψύξη του δωματίου.

Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις! Και για αυτούς - παρακάτω για λεπτομέρειες.

Πώς λειτουργεί η ροή του αέρα μέσω του κλιματιστικού;

Η πιο αποτελεσματική παροχή φρέσκου αέρα είναι τα κλιματιστικά καναλιών και τα συστήματα διαχωρισμού κασετών. Δομικά, σε αυτούς τους τύπους κλιματιστικών, είναι δυνατόν να τροφοδοτούνται αγωγοί αέρα για την πρόσληψη καθαρού αέρα από το δρόμο. Τα αεριστικά κλιματιστικά με εξαναγκασμένο εξαερισμό δεν παρέχουν 100% ροή αέρα που διέρχεται από αυτά από το δρόμο, αλλά πραγματοποιούνται με ακρίβεια προσμίξεις: ο όγκος του αέρα που απομένει στο δωμάτιο από το δρόμο φτάνει το 30-40% κατ 'ανώτατο όριο.

Το εσωτερικό μπλοκ του τύπου καναλιού με τον αγωγό που παρέχεται σε αυτόν για την παροχή καθαρού αέρα.

Προσαρμογείς κάτω από τις γρίλιες, μέσω των οποίων το δωμάτιο θα ξεκινήσει και θα ψυχθεί, και καθαρό αέρα.

Διακοσμητικές γρίλιες για τη διανομή αέρα από το κλιματιστικό αγωγού στα δωμάτια. Μπορεί να έχει σχεδίαση οροφής.

Ένας αγωγός αέρα παρέχεται στην εσωτερική μονάδα, η οποία παίρνει τον εξωτερικό αέρα από το δωμάτιο και παρέχει ένα πιο άνετο περιβάλλον από το συμβατικό κλιματιστικό χωρίς φρέσκο ​​αέρα. Αλλά ότι το δωμάτιο δεν χτυπά τη σκόνη του δρόμου, αιθάλη, φύλλωμα - με τον τρόπο που είναι εγκατεστημένο το φίλτρο. Και για τη δυνατότητα θέρμανσης του ψυχρού (χειμερινού) αέρα - του θερμαντήρα αέρα. Όλα αυτά οικονομία πρέπει να είναι πιο «τέντωμα» του αγωγού, το οποίο προσφέρει αντοχή, η οποία είναι ο λόγος που η εφαρμογή ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί εσφαλμένο υπολογισμό εξαερισμού της αντίστασης και αξιολόγηση των πιθανών όγκων παροχή αέρα από το δρόμο μέσα στο κτίριο.

Και τώρα ο καθαρισμένος αέρας μπαίνει στον εναλλάκτη θερμότητας της εσωτερικής μονάδας και στη συνέχεια μέσω των αγωγών αέρα διανέμεται στις σχάρες εξαερισμού μέσω των δωματίων. Λεπτομερέστερες πληροφορίες που μπορείτε να λάβετε από τμήματα του ιστότοπού μας ή συμβουλευτείτε έναν διευθυντή.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τα κλιματιστικά καναλιών

Πηγαίνετε στα παραδείγματα μας

Έργα αερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης

Ένα μειονέκτημα των κλιματιστικών καναλιών και κασετών με ανάμιξη αέρα: η εγκατάσταση τους είναι δυνατή στο στάδιο της επισκευής του δωματίου, tk. η τοποθέτηση των εσωτερικών μονάδων και η εγκατάσταση ενός βρόχου freon με αεραγωγούς εκτελείται κρυφά (κάτω από την οροφή ή ραμμένο στο χώρο μεταξύ των τοίχων). Για όσους θέλουν να νιώσουν όλη τη γοητεία του εξαερισμού σε συνδυασμό με τον κλιματισμό, υπάρχουν μόνο λίγα μοντέλα. Τα καλύτερα από αυτά παρουσιάζονται παρακάτω.

Μοντέλα συστημάτων διαχωρισμού τοίχων με λειτουργία εξαερισμού

Πρόσφατα, αρκετοί Κινέζοι κατασκευαστές εμφανίστηκαν στην αγορά του κλίματος, οι οποίοι προστέθηκαν στη σειρά κλιματιστικών τους με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Δεν θα συνιστούσαμε να εξετάσουμε αυτήν την επιλογή: το επίπεδο των τεχνικών λύσεων σε αυτά τα διαχωρισμένα συστήματα απέχει πολύ από το τέλειο: υψηλό επίπεδο θορύβου, χαμηλή ροή αέρα σε κυβικά μέτρα κ.λπ. Με την πρώτη ματιά, ελάχιστοι άνθρωποι μπόρεσαν να εισαγάγουν μια απλή λειτουργία στο οικιακό split σύστημα. Ακόμη και η Panasonic αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εντυπωσιακή σειρά XE-DKE κατά την περίοδο 2007-2009, καταργώντας την από την παραγωγή ως αναποτελεσματική.

Τα κλιματιστικά με παροχή αέρα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή και στην κλιματική βιομηχανία υπάρχει ένας ηγέτης σε αυτόν τον τομέα της ιαπωνικής γίγαντας Daikin.

Κλιματιστικά Daikin με προσθήκη αέρα

Ο συνδυασμός ψύξης / θέρμανσης, υγρασίας / αφύγρανσης, εξαερισμού, καθαρισμού του αέρα και εμπλουτισμού οξυγόνου σε μία μονάδα παρέχει ένα ασυναγώνιστο επίπεδο άνεσης. Στο διαμέρισμα της πόλης σας θα αναπνέετε καθαρό αέρα με το βέλτιστο επίπεδο υγρασίας, αέρα, κορεσμένο οξυγόνο. Αυτό το διαχωρισμένο σύστημα απέχει πολύ από το φτηνό, αλλά με τη βοήθειά του βελτιώνετε τον ύπνο σας, αισθάνεστε καλύτερα, λιγότερο άρρωστος. Είναι τόσο κλιματισμός και καθαριστής αέρα - δύο σε ένα!

Διαβάστε περισσότερα με μια σειρά κλιματιστικών με ροή αέρα: Κλιματιστικά της σειράς UruruSarara.

Ο φρέσκος αέρας από έξω εισέρχεται στην εξωτερική μονάδα να φιλτράρετε διαμέσου του οποίου η λεπίδα ταινία χτυπά το ζεόλιθου (υγροσκοπικό υλικό το οποίο παρέχει τη μεταφορά της υγρασίας), η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει τον αέρα στην ζώνη θέρμανσης, αυξάνοντας έτσι την υγρασία του αέρα που παρέχεται στο δωμάτιο. Στην αυτόματη λειτουργία, το κλιματιστικό θα επιλέξει αυτόματα τη βέλτιστη υγρασία.

Ο αέρας τροφοδοτείται στο δωμάτιο μέσω ειδικού ενισχυμένου εύκαμπτου σωλήνα, ο οποίος περιλαμβάνεται στην παράδοση και είναι σχεδιασμένος για μήκος 8 μέτρων. Είναι κατασκευασμένο από αντιβακτηριακό υλικό. Ο αέρας που τροφοδοτείται στο δωμάτιο περνά μέσα από τον καλύτερο καθαρισμό:

 • τη σκόνη, τη γύρη, τα καυσαέρια - όλα καθυστερούν από το χοντρό φίλτρο και τον καταλύτη στην πρώτη βαθμίδα, προτού παρέχεται αέρας στην εσωτερική μονάδα.
 • Το φωτογραφικό καταλυτικό φίλτρο διοξειδίου του τιτανίου παρέχει καταστροφή της μεμβράνης των οσμών, των σπορίων, των καλουπιών και των μορίων του ιού, ακολουθούμενη από την αποσύνθεση σε αβλαβή αμινοξέα. Το φίλτρο είναι ανακτήσιμο!
 • η εκκένωση ρεύματος (κρύο πλάσμα) καταστρέφει τα υπολείμματα ιών και βακτηρίων, παρέχοντας κλινική καθαρότητα στο σπίτι σας!

Οι υπόλοιπες λειτουργίες αυτού του κλιματιστικού (ρυθμίσεις ελέγχου χρονοδιακόπτη, έλεγχος ροής, ευκολία καθαρισμού, τρισδιάστατη ροή αέρα, περσίδες ευρείας γωνίας, λειτουργία turbo, ασφάλεια και ανθεκτικότητα κλπ.) Μπορούν να γραφτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι όμως δυνατό να χαρακτηρίσουμε σύντομα αυτό το μοντέλο: είναι τέλειο. Το καλύτερο κλιματιστικό δεν έχει επινοηθεί ακόμα από κανέναν από τους κατασκευαστές.

Κλιματισμός με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Το κλιματιστικό δεν έχει σχεδιαστεί για ανταλλαγή αέρα, καθαρίζει και δροσίζει το περιβάλλον σε περιορισμένο χώρο. Αλλά οι εξαντλημένοι άξονες εξαερισμού των πολυκατοικιών, η εγκατάσταση των σφραγισμένων πλαστικών παραθύρων στέρησε το διαμέρισμα του φυσικού εξαερισμού. Ο αέρας στο δωμάτιο γίνεται ανθυγιεινός, το οξυγόνο δεν είναι αρκετό, το μερίδιο του διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται. Μπορεί ένα κλιματιστικό για ένα διαμέρισμα να είναι αέρας τροφοδοσίας;

Ποικιλίες κλιματιστικών με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Συνδυάστε τις δύο λειτουργίες της προετοιμασίας του αέρα σε πλήρη λειτουργία δεν είναι ακόμα δυνατή. Τα καλύτερα συστήματα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο ροή αέρα από το δρόμο στο 30% της συνολικής χωρητικότητας. Ταυτόχρονα, ο κλιματισμός είναι πολύ πιο περίπλοκος και η τιμή αυξάνεται.

Για το σπίτι και τα διαμερίσματα μπορείτε να χρησιμοποιείτε μόνο κλιματιστικά μονού μπλοκ, διάφορες τροποποιήσεις, split συστήματα. Εξασφαλίζουν το καθεστώς σε μια περιοχή που δεν υπερβαίνει τα 100 m 2. Δεν θα εξετάσουμε κλιματιστικά κασέτας και κολώνες.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.

Κλιματισμός με τροφοδοσία με φρέσκο ​​αέρα: μια συσκευή και μια επιλογή από ένα split split σύστημα

Σε ζεστά και άνετα σπίτια, υπάρχουν συχνά προβλήματα με τον φυσικό εξαερισμό και συνεπώς το περιεχόμενο οξυγόνου πέφτει απότομα. Αυτό επηρεάζει την υγεία και τη δραστηριότητα των ιδιοκτητών σπιτιού και των εργαζομένων των επιχειρήσεων.

Για την επίλυση του προβλήματος, χρησιμοποιείται εξαναγκασμένος εξαερισμός. Ένα μοντέρνο κλιματιστικό με φρέσκο ​​αέρα είναι ένα μοντέλο αποδοτικού και προσιτού κλιματικού εξοπλισμού.

Σύγκριση συμβατικών και κλιματιστικών

Ένα κοινό λάθος μεταξύ των χρηστών είναι ότι θεωρούν οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού κλιματισμού. Στην πραγματικότητα, στον τρόπο ενεργού ανταλλαγής αέρα με τις μάζες αέρα του δρόμου μπορούν να λειτουργήσουν μόνο ορισμένοι τύποι εξοπλισμού. Προκειμένου να γίνει πιο σαφής, πρώτα εξετάζουμε τη συσκευή ενός συμβατικού διαχωρισμένου συστήματος.

Τα κλιματιστικά οικιακής χρήσης, που ονομάζονται split συστήματα, είναι ένα σύνολο από δύο χωριστές μονάδες που έχουν διαφορετική δομή το ένα από το άλλο και βρίσκονται σε διαφορετικές θέσεις. Η πρώτη μονάδα είναι μια μονάδα εξάτμισης, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πάτωμα, αναρτάται σε τοίχο ή μερικώς καλυμμένη με επένδυση οροφής. Η δεύτερη μονάδα είναι μια απομακρυσμένη συσκευή συμπιεστή-συμπυκνωτή, συνήθως τοποθετημένη στην πρόσοψη του κτιρίου.

Η αρχή του κλιματιστικού είναι απλή. Μέσα από τις γρίλιες εισαγωγής εισέρχεται ο θάλαμος αέρα στη μονάδα, όπου ψύχεται και στη συνέχεια εκκενώνεται μέσω των αεραγωγών προς τα έξω. Η μεταβολή της θερμοκρασίας του αέρα δεν βασίζεται στην παραγωγή του κρύου, αλλά στη μεταφορά της θερμικής ενέργειας.

Ο φορέας είναι ο Freon, ο οποίος εισέρχεται στην απομακρυσμένη μονάδα στην αέρια κατάσταση, αλλά επιστρέφει στη μονάδα υγρού. Για να εισέλθει στην αέρια φάση, το freon παίρνει μέρος της θερμότητας από τον αέρα εξαγωγής στον εξατμιστή.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει αντικατάσταση των αέριων μαζών, και η ψύξη (καθώς και η θέρμανση και η διήθηση) πραγματοποιείται με επανακυκλοφορία. Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας είναι διατεταγμένος διαφορετικά. Ένα παράδειγμα ενός συστήματος split με την οργάνωση εισροής φρέσκου αέρα είναι μια συσκευή τύπου καναλιού.

Φυσικά, οι απλοί σύστημα split είναι εύκολο να εγκατασταθούν, έχουν μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά έχουν ένα όμορφο μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά, σε αντίθεση με την παροχή αέρα, δεν φρεσκάρετε τον αέρα στο δωμάτιο - και αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα τους.

Ποια είναι η ιδιαιτερότητα των πολλαπλών συστημάτων

Μιλώντας για τα κλιματιστικά μηχανήματα με τη γενική έννοια, είναι απαραίτητο να αναφέρουμε και συστήματα πολλαπλών διαστάσεων, τα οποία επίσης χρησιμοποιούνται για τον εξοπλισμό πολυκατοικιών, ιδιωτικών κατοικιών, γραφείων και βιομηχανικών κτιρίων.

Από τα συμβατικά διαφέρουν επειδή έχουν μόνο μία απομακρυσμένη μονάδα, ενώ μπορεί να υπάρχουν αρκετές εσωτερικές. Ο ελάχιστος αριθμός είναι δύο ενότητες, το μέγιστο περιορίζεται σε τέσσερις. Εάν χρησιμοποιείτε περισσότερα εσωτερικά μπλοκ, το σύστημα θα χάσει την απόδοσή του και δεν θα λειτουργήσει με πλήρη ισχύ.

Το σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού δεν χρησιμοποιείται πάντοτε, αλλά μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η εγκατάσταση ενός μεγάλου αριθμού υπαίθριων μονάδων είναι αδύνατη για διάφορους λόγους:

 • Το κτίριο είναι ιστορικό ή αρχιτεκτονικό μνημείο.
 • υπάρχει απαγόρευση εγκατάστασης απομακρυσμένων μονάδων στην πρόσοψη.
 • Για την ανάρτηση του εξοπλισμού, η αρχιτεκτονική του κτιρίου παρέχει για ορισμένα σημεία, περιορισμένη στην περιοχή.

Μερικές φορές από την τοποθέτηση ενός μεγάλου αριθμού απομακρυσμένων μονάδων αρνούνται για αισθητικούς λόγους: η όμορφη πρόσοψη του κτιρίου, κρεμασμένη με εξωτερικά κτίρια, φαίνεται απροσδιόριστη.

Το πλεονέκτημα του πολυσυστήματος είναι η εγκατάσταση μιας απομακρυσμένης μονάδας, τα μειονεκτήματα είναι πολύπλοκες εργασίες για την εγκατάσταση αγωγών, μείωση των επιδόσεων και αξιοπιστία. Επιπλέον, όλες οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να λειτουργούν με πανομοιότυπους τρόπους: είτε για θέρμανση είτε για ψύξη.

Μοντέλα καναλιών εισόδου

Η λειτουργία της αντικατάστασης των μαζών του αναλωμένου αέρα με τον αέρα από το δρόμο πραγματοποιείται πλήρως μόνο στα κλιματιστικά καναλιών, επομένως θα αναλύσουμε λεπτομερέστερα τα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά τις επιδόσεις. Ένα καλά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα διαχωρισμού καναλιών διαχειρίζεται τόσο τα καθήκοντα εξαερισμού όσο και τον έλεγχο του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

Διακριτικά χαρακτηριστικά του κλιματιστικού με εισροή

Τα μοντέλα ανακυκλοφορίας των κλιματιστικών καναλιών (KK) είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με τα συνηθισμένα συστήματα διαχωρισμού, αλλά διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και τη θέση τοποθέτησης. Οι εσωτερικές μονάδες είναι ενσωματωμένες σε δομές οροφής ψεκασμού και ο αέρας κυκλοφορεί μέσω των καναλιών που τα συνδέουν με την εξωτερική μονάδα.

Έτσι, μοιάζει με ένα απλό μοντέλο ανακύκλωσης, που δεν μπορεί να παρέχει καθαρό αέρα. Προκειμένου το σύστημα να εκτελέσει τη λειτουργία τροφοδοσίας, απαιτείται ενσωματωμένος θερμαντήρας. Αυτό ρυθμίζεται από τους κανόνες του SNiP, σύμφωνα με τους οποίους η κατώτατη οριακή θερμοκρασία των μαζών του αέρα που προέρχονται από το δρόμο πρέπει να είναι +14 ° С.

Εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πάνω από -15 ° C, η αντλία θερμότητας μπορεί να χειριστεί τη λειτουργία θέρμανσης. Ωστόσο, σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, χρησιμοποιούνται μοντέλα κλιματισμού με νερό ή ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα. Ο εξοπλισμός που εκτελεί θέρμανση μπορεί να είναι είτε επιπρόσθετα εγκατεστημένος είτε ενσωματωμένος.

Τα προγραμματιζόμενα συστήματα τροφοδοσίας είναι πιο ακριβά από τις συμβατικές τροποποιήσεις δωματίων με μονάδα τοίχου, αλλά είναι πολύ πιο αποτελεσματικές και λειτουργικές λόγω του συνδυασμού εξαερισμού και κλιματισμού. Η ποσότητα του οξυγόνου στον αέρα ικανοποιεί τις υγειονομικές απαιτήσεις, η θερμοκρασία ρυθμίζεται εύκολα και η εμφάνιση δεν δημιουργεί ενόχληση, αφού όλα τα λειτουργικά μέρη του συστήματος βρίσκονται σε μια αόρατη ζώνη πάνω από την οροφή.

Η αρχή του συστήματος εφοδιασμού

Για να μεταφέρεται ο αέρας από το δρόμο στις εγκαταστάσεις, παρέχονται αεραγωγοί, οι οποίοι δεν υπάρχουν σε συμβατικά συστήματα διαχωρισμού. Πρώτον, ο αέρας από το δρόμο μέσω της εξωτερικής μονάδας μετακινείται στο μονωμένο κανάλι και έπειτα στον θάλαμο ανάμειξης. Εκεί ο εισερχόμενος αέρας συνδέεται με τα αναλωθέντα, αναζωογονώντας το.

Στη συνέχεια, το μίγμα αέρα διέρχεται από τα φίλτρα και, σύμφωνα με τον επιλεγμένο τρόπο, επεξεργάζεται. Αφαιρείται η αφυδάτωση, η θέρμανση ή η ψύξη των αέριων μαζών. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος, φιλτραρισμένος, μερικώς ανανεωμένος αέρας της καθορισμένης θερμοκρασίας εισέρχεται στους χώρους.

Κατά κανόνα, η συντήρηση της θερμοκρασίας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την εποχή. Το καλοκαίρι, τα κλιματιστικά τροφοδοσίας λειτουργούν για ψύξη, το χειμώνα - για θέρμανση. Στην ψυχρή εποχή αρκεί να λειτουργήσει μια αντλία θερμότητας, ο θερμαντήρας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τύποι εξοπλισμού με προσμείξεις

Όπως έχετε ήδη καταλάβει, με την αντικατάσταση του αέρα με φρέσκο, μόνο εξοπλισμό καναλιών με αεραγωγούς και θέρμανση μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως. Ωστόσο, κάποιοι άλλοι τύποι μοντέλων μπορούν επίσης να αερίζουν, αλλά σε ποσοστό 10% της απόδοσής τους. Η αναλογία του φρέσκου αέρα αναφερόταν συχνά ως "πρόσμιξη", ο όγκος των αέριων μαζών καταλαμβάνεται από την "κατεργασία" που επεξεργάζεται στο εσωτερικό μπλοκ.

Παραδοσιακά μοντέλα τοίχου

Τα μοντέλα, η εσωτερική μονάδα των οποίων είναι τοποθετημένα στον τοίχο, είναι τα πιο δημοφιλή για τη βελτίωση των χώρων διαβίωσης. Υπάρχουν μοντέλα που παρέχουν ένα άνετο μικροκλίμα σε μια έκταση 10μ², αλλά υπάρχουν πιο ισχυροί εξοπλισμοί σχεδιασμένοι για δωμάτια μέχρι 100μ². Όχι πολύ καιρό πριν, υπήρχαν μοντέλα αναστροφέων εξοπλισμένα με ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ανεξάρτητα από το εάν το κλιματιστικό λειτουργεί στη λειτουργία θέρμανσης ή ψύξης, το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής μπορεί να λειτουργεί παράλληλα. Ένα παράδειγμα μονάδας τοίχου με λειτουργία παροχής αέρα από το δρόμο είναι η σειρά Air Exchanger της διάσημης μάρκας HITACHI.

Μια εγκατάσταση εξατμιστήρων τοίχου εγκαθίσταται οπουδήποτε στο δωμάτιο, αλλά προτιμάται η περιοχή κοντά στο παράθυρο. Όσο πιο σύντομος είναι ο κορμός μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του εξοπλισμού. Τα μοντέλα τοίχων είναι ευχάριστα διακοσμημένα και διαθέτουν μεγάλο σύνολο πρόσθετων επιλογών.

Συστήματα κλιματισμού κασέτας

Συχνά σε δημόσια κτίρια μπορείτε να βρείτε κλιματιστικά με εσωτερικές μονάδες κασέτας. Τέτοια συστήματα είναι κατάλληλα για τη συντήρηση μεγάλων εκτάσεων - από 40 έως 150 m². Έχουν υψηλή απόδοση και διακρίνονται ευνοϊκά από τα ελάχιστα επίπεδα θορύβου.

Η χωρητικότητα των κλιματιστικών κασετών κυμαίνεται από 3 kW έως 15 kW, οι κύριες λειτουργίες είναι η μείωση της θερμοκρασίας στην αίθουσα ή η λειτουργία στην αντλία θερμότητας. Μια κατασκευή είναι ευρέως διαδεδομένη, στην οποία ο αέρας λαμβάνεται από την αίθουσα μέσω του κεντρικού ανοίγματος, και η τροφοδοσία - κατά μήκος τεσσάρων σιδηροτροχιών σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Εάν χρησιμοποιείται μια κασέτα, τότε είναι τοποθετημένη σε μια αναρτημένη δομή στο κέντρο του δωματίου.

Στην αγορά υπάρχουν τόσο παραδοσιακές τροποποιήσεις όσο και συστήματα κασετών με ένα μείγμα. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά Airwell CK έχουν σχεδιαστεί για την εγκατάσταση συστημάτων πολλαπλών σπαστών και, χάρη στον ενσωματωμένο θερμαντήρα και τους αεραγωγούς, εκτελούν μια δοσομετρική παροχή φρέσκου αέρα. Πλεονεκτήματα - όμορφος σχεδιασμός και υψηλή απόδοση, μειονέκτημα - εγκατάσταση μόνο στη δομή ανάρτησης.

Συσκευές δαπέδου και οροφής

Σε μερικές αίθουσες δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την τοποθέτηση των μοντέλων κασετών και η απόδοση των κλιματιστικών σε τοίχο δεν επαρκεί. Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε συσκευές γενικού πάτου-οροφής που διαθέτουν συνδετήρες και για τοποθέτηση στο πάτωμα και για να κρεμάσετε στην οροφή.

Ο κλιματισμός παρέχεται από πίδακα καθαρού αέρα, ο οποίος κατευθύνεται κατά μήκος της οροφής ή του τοίχου - ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης. Η μέγιστη ισχύς των συσκευών είναι 15 kW, αλλά για σχετικά μικρά δωμάτια (40 m²) υπάρχει αρκετός εξοπλισμός με παραμέτρους 5-6 kW.

Μοντέλα στήλης διαχωρισμένων συστημάτων

Όπως μπορεί να κριθούν από τον τίτλο, τα κλιματιστικά με τη μορφή τους μοιάζουν με στήλες που αγωνίζονται στην οροφή. Εξυπηρετούν άλλους τύπους ισχύος (κατά μέσο όρο 17 kW) και μπορούν να εξυπηρετήσουν δωμάτια έως 180μ².

Η αρχή της λειτουργίας μοντέλων τύπου στήλης είναι η ίδια με αυτή των προηγούμενων κλιματιστικών, αλλά διαφέρουν στην παροχή καθαρού αέρα. Το ρεύμα δεν κατευθύνεται κατά μήκος των τοίχων και όχι στο κέντρο του δωματίου, αλλά προς την οροφή. Εκεί ο ψυχρός αέρας αποκλίνει προς διάφορες κατευθύνσεις και κατεβαίνει, μετατοπίζοντας ήδη θερμαίνεται.

Τα μοντέλα ανακύκλωσης με μερικό μείγμα φρέσκου αέρα έχουν υψηλή απόδοση, αλλά έχουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου από τους τύπους χάλυβα - έως και 50 dB.

Πλεονεκτήματα της κλιματισμού πολλαπλών ζωνών

Η πολυζωνική συντήρηση των χώρων είναι μια πιο τέλεια παραλλαγή συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού, γεγονός που δημιουργεί ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα σε μια μεγάλη περιοχή. Η κύρια διαφορά από τα τυπικά συστήματα split είναι η αύξηση του μήκους του δικτύου που συνδέει τις μονάδες που βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία.

Πλεονεκτήματα του συστήματος πολλαπλών ζωνών:

 • Μέχρι 20 εσωτερικές μονάδες μπορούν να συνδεθούν σε 1 απομακρυσμένη μονάδα.
 • η απόσταση από την εσωτερική μονάδα έως την εξωτερική μονάδα είναι έως 150 μέτρα (σε ορισμένες περιπτώσεις, περισσότερο).
 • η διαφορά ύψους μεταξύ των μονάδων είναι 50 μέτρα.

Χάρη στις παραμέτρους που παρατίθενται, η απομακρυσμένη εξωτερική μονάδα είναι εγκατεστημένη στα πιο βολικά απομακρυσμένα σημεία - στη σοφίτα, στην οροφή, στην αυλή πίσω από το φράχτη κλπ.

Το σύστημα πολλαπλών ζωνών είναι πιο οικονομικό, καθώς ο έλεγχος του μετατροπέα επιτρέπει την αλλαγή της ισχύος του συστήματος ανάλογα με τον αριθμό των εσωτερικών μονάδων που λειτουργούν. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εντελώς διαφορετικές μονάδες τύπου και επιδόσεων. Η ρύθμιση και ο έλεγχος της λειτουργίας του συνόλου του εξοπλισμού μπορούν να πραγματοποιηθούν σε λειτουργία συστήματος, με ένα τηλεχειριστήριο.

Συμβουλές για την επιλογή των κλιματιστικών

Πριν αγοράσετε ένα σύστημα split για οικιακή χρήση ή για χρήση γραφείου, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε εάν είναι απαραίτητος ο εξαερισμός. Ίσως το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού και δεν χρειάζεται πρόσθετες συσκευές αυτού του τύπου.

Εάν η ανταλλαγή αέρα είναι αδύναμη, δώστε προσοχή στα μοντέλα των κλιματιστικών.

Εάν οι οροφές είναι χαμηλές (για παράδειγμα, 2,5 μ.), Η ιδέα με μοντέλα οροφής δεν θα λειτουργήσει. Ίσως, με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή με μια μονάδα τοίχου, η οποία ταυτόχρονα φέρει μια πνοή αέρα από το δρόμο. Για μεγαλύτερα δωμάτια, θα χρειαστεί ένα πιο παραγωγικό μοντέλο, για παράδειγμα, με εγκατάσταση δαπέδου και οροφής.

Οι αίθουσες ξενοδοχείων, φουαγιέ και λόμπι είναι μεγάλες. Εκτός από τα συστήματα καναλιών, τα μοντέλα στήλης είναι εγκατεστημένα σε αυτά, με διαφορετικές επιδόσεις και υψηλή ταχύτητα ανταλλαγής αέρα.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της συσκευής, είναι απαραίτητο να αναλυθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά απόδοσης: να προσδιοριστεί η περιοχή του μοντέλου, ποια είναι η χωρητικότητά του και εάν μπορούν να συνδεθούν πρόσθετα στοιχεία. Τα νεότερα προγραμματιζόμενα κλιματιστικά με μια μεγάλη λίστα πρόσθετων επιλογών είναι πολύ πιο ακριβά, αλλά ορισμένες λειτουργίες είναι πραγματικά σημαντικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Για την καλύτερη κατανόηση της συσκευής και της αρχής της λειτουργίας των συστημάτων διάσπασης κλιματισμού, σας προσφέρουμε να παρακολουθήσετε βίντεο με χαρακτήρα έρευνας.

Αναθεώρηση βίντεο κλιματιστικών καναλιών Haier:

Από τα πλεονεκτήματα των μοντέλων τύπου καναλιών:

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα συστήματα πολλαπλών ζωνών:

Για να εμπλουτιστεί ο αέρας στο δωμάτιο με οξυγόνο, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε ένα ανοιχτό παράθυρο ή να εγκαταστήσετε επιπλέον αερισμό. Μερικές φορές αρκεί να επιλέξετε το σωστό μοντέλο του κλιματιστικού, το οποίο, εάν είναι απαραίτητο, όχι μόνο θα δροσίζει / ζεσταίνει το δωμάτιο, αλλά και θα πραγματοποιεί ανταλλαγή αέρα.

Η εισροή καθαρού αέρα στα κλιματιστικά είναι μύθος ή πραγματικότητα;

Είμαι βέβαιος ότι οι επαγγελματίες γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τις δυνατότητες των σύγχρονων συστημάτων κλιματισμού. Και πώς να είσαι απλός άνθρωπος στο δρόμο που ονειρεύεται δροσερό φρέσκο ​​αέρα στη ζέστη του καλοκαιριού;

Σύμφωνα με την εμπειρία, ακόμη και η πλειοψηφία των διευθυντικών στελεχών των εταιρειών για το κλίμα δεν κατανοούν πλήρως το ζήτημα του φρέσκου αέρα στα κλιματιστικά.

Σας προτείνω να καταλάβετε μαζί!

Αρχικά, τα κλιματιστικά δεν σχεδιάστηκαν για αερισμό, αλλά με την "πλαστικοποίηση" του κόσμου, έγινε εμφανής η ανάγκη εισαγωγής πρόσθετων λειτουργιών στα συστήματα κλιματισμού.

Έτσι, υπήρχαν κλιματιστικά με εισροή ή μάλλον με προσμίξεις φρέσκου αέρα.

Για παράδειγμα, εταιρεία Panasonic τα τελευταία μοντέλα της είναι εξοπλισμένα με μια ειδική μεμβράνη στην εξωτερική μονάδα, χάρη στην οποία ο αέρας στο δωμάτιο είναι κορεσμένος με οξυγόνο. Η συγκέντρωση διατηρείται στο 21%. Ένα τέτοιο σύστημα συμβάλλει στη σημαντική αύξηση του κόστους εγκατάστασης ενός κλιματιστικού, επομένως χρησιμοποιείται σπάνια.

Haier δημιούργησε μια μονάδα ανανέωσης O2, συνδυάζοντας εξαερισμό και εξαερισμό, καθώς και τον καθαρισμό του αέρα. Η μονάδα είναι προσαρτημένη έξω από το τοίχωμα του κτιρίου, αντλεί αέρα κορεσμένο με διοξείδιο του άνθρακα και τροφοδοτεί φρέσκο ​​και μπορεί επίσης να ζεσταίνει τον αέρα κατά τη διάρκεια των ψυχρότερων χρόνων. Χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη.

DAIKIN προσφέρει κλιματιστικά με λειτουργία εισροής αέρα και υγρασία, η μέγιστη παροχή αέρα στα μοντέλα αυτά φθάνει τα 32 m3 / ώρα - αυτό, παρεμπιπτόντως, είναι η κορυφαία απόδοση σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα άλλων κατασκευαστών.

HITACHI παράγει μια σειρά AIR EXCHANGER. Σε αυτά τα κλιματιστικά η εξάτμιση αέρα είναι 10 m3 / h, και η εισροή καθαρού αέρα είναι 4 m3 / ώρα. Δεν είναι αρκετό..

Μια πλήρης εισροή φρέσκου αέρα μπορεί να παρέχει μόνο κλιματιστικά κανάλια, στα οποία είναι εφικτό ένα σύστημα αναμίξεων αέρα μέχρι το 25% της δικής του χωρητικότητας.

Στα κλιματιστικά κασετών και οροφών υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα στο σώμα της εσωτερικής μονάδας, μέσω του οποίου παρέχεται καθαρός αέρας - μόνο το 5-10% του συνόλου.

Αλλά, όσον αφορά τους μύθους :)

Στο διαχωρισμένο σύστημα, σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, ο αέρας δεν κυκλοφορεί! Στις σωλήνες που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μονάδα μόνο το ψυκτικό μετακινείται. Αυτό σημαίνει ότι το κλιματιστικό επεξεργάζεται μόνο αέρα δωματίου. Το δωμάτιο χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

Είναι ενδιαφέρον να ακούσουμε τη γνώμη εμπειρογνωμόνων σχετικά με αυτό το θέμα, για παράδειγμα εκπρόσωποι των εταιρειών για το κλίμα. Μετά από όλα, τι είδους κλιματισμό παρέχει φρέσκο ​​αέρα για ένα άτομο;

Διακοσμητικά κλιματιστικά με ανάμιξη αέρα

Κλιματιστικά με προσθήκη αέρα σειράς DM-DP018-071T3 / BF

Εσωτερικά μπλοκ καναλιών χαμηλής πίεσης του συστήματος VRF πολλαπλών ζωνών Dantex MVS UNI με δυνατότητα ψύξης από 1,8 έως 7,1 kW. Freon R410a. Προσέγγιση όλων των εξωτερικών μπλοκ.

Κλιματιστικά με προσμίξεις αέρα Σειρά DF-03-27ILMA (O)

Μονάδες ροής ανεμιστήρων μέσης πίεσης / υψηλής πίεσης Profi Line. Ανοιχτή ή κρυφή εγκατάσταση σε ψευδοροφή. Σύστημα δύο σωλήνων / τεσσάρων σωλήνων. 2, 3-σειρές εναλλάκτες θερμότητας. Η κεφαλή είναι 30-200 Pa. Επιπλέον, φιλτράρισμα φρέσκου αέρα / χωρητικότητα ψύξης από 2 έως 28 kW.

Κλιματιστικά με αναμικτήρα αέρα σειρά RK-BHM3N / RK-HM3NE-W

Διακοσμημένα διαχωριστικά συστήματα με χειμερινό σετ με χωρητικότητα ψύξης από 5,3 έως 16,1 kW. Freon R410.

Κλιματιστικά με προσθήκη αέρα σειρά RK-MD18-56T3 / AF

Εξαιρετικά επίπεδες εσωτερικές μονάδες καναλιών χαμηλής πίεσης του συστήματος κλιματισμού πολλαπλών ζωνών με ικανότητα ψύξης από 1,8 έως 5,6 kW. Freon R410a. Κατάλληλο για όλες τις εξωτερικές μονάδες, στην περίπτωση χρήσης της λειτουργίας μη αυτόματης διευθυνσιοδότησης στις σανίδες.

Κλιματιστικά με προσμίξεις αέρα Σειρά DF-200-1400T4 / K (L, M)

Μονάδες ανεμιστήρων καναλιών χαμηλής πίεσης καναλιών σε λανθάνουσα εγκατάσταση 12Pa. Σύστημα δύο σωλήνων. Χρήση νερού ή αντιψυκτικού. Υποβολή, πρόσμιξη, διήθηση καθαρού αέρα. Ισχύς ψύξης από 2 έως 12,3 kW.
"K" - εναλλάκτες θερμότητας 2 γραμμών,
"L" - εναλλάκτες θερμότητας 3 γραμμών,
"M" - εναλλάκτες θερμότητας 4 σειρών.

Κλιματιστικά με προσθήκη αέρα σειράς RK-BHC3N / RK-HC3NE-W

Τύπος καναλιού ημι-βιομηχανικού συστήματος με χωρητικότητα ψύξης από 5,3 έως 17,6 kW. Freon R410.

Κλιματιστικά με προσμίξεις αέρα Σειρά DF-200-1400T2 (T3) / K (L, M)

Μονάδες ανεμιστήρων μεσαίας πίεσης καναλιών στα 30 Pa και 50 Pa της λανθάνουσας εγκατάστασης. Σύστημα δύο σωλήνων. Χρήση νερού ή αντιψυκτικού. Υποβολή, πρόσμιξη, διήθηση καθαρού αέρα. Χωρητικότητα ψύξης από 2,2 έως 12,5 kW.
"K" - εναλλάκτες θερμότητας 2 γραμμών,
"L" - εναλλάκτες θερμότητας 3 γραμμών,
"M" - εναλλάκτες θερμότητας 4 σειρών.

Κλιματιστικά με φρέσκο ​​αέρα

Η εταιρεία LLC "Μηχανικών συστημάτων" (Μόσχα) - μια επαγγελματική εταιρεία μηχανικών. Εφαρμόζουμε μηχανικά συστήματα ενός κτιρίου ή εγκαταστάσεων στο αντικείμενο σας "με βάση το κλειδί στο χέρι" σε οποιοδήποτε σημείο της Ρωσίας.

Καλέστε: 8 (495) 118-36-16 ή να στείλετε μια γρήγορη εφαρμογή.

Αγωγός κλιματισμού με καθαρό αέρα

Η συσκευή του συστήματος καναλιών είναι δύο μονάδων. Μία μονάδα, συμπιεστής-συμπυκνωτής, βρίσκεται πίσω από την περίμετρο, εξατμιστικό βρίσκεται μέσα στο δωμάτιο. Μεταξύ τους συνδέονται με χάλκινους σωλήνες με Freon και ηλεκτρικές καλωδιώσεις. Η μονάδα εξάτμισης μπορεί να κρυφτεί στην επένδυση του δωματίου. Τα κλιματιστικά με λειτουργία τροφοδοσίας με φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο παράγουν αερόστατο στο δωμάτιο εντός 2-3 ωρών. Φυσιολογικά, ο αέρας γίνεται υγιής, κορεσμένος με οξυγόνο. Τέτοια κλιματιστικά περιλαμβάνουν συστήματα από την εταιρεία Daikin "Ururu Sarara". Δημιούργησαν τα μοντέλα τους με την εισροή καθαρού αέρα από τη Hitachi και τη Haier.

Η τεχνολογία καθαρισμού και ανάμειξης των ροών αέρα είναι πολύπλοκη. Σε ένα ειδικό μπλοκ πίσω από την περίμετρο, ο αέρας που ρέει από το δρόμο διέρχεται από τον καταλύτη μαγγανίου, λαμβάνει χώρα προσρόφηση ακαθαρσιών, συμπεριλαμβανομένων οσμών. Στην είσοδο του συστήματος κλιματισμού υπάρχει ένα φίλτρο, στο οποίο παραμένουν μικρά θραύσματα, έντομα και άλλες εξωτερικές βρωμιές. Στη συνέχεια, τα ρεύματα αερίου αναμειγνύονται και διέρχονται από ένα φωτοκαταλυτικό φίλτρο, όπου απολυμαίνονται βιολογικά. Ο καθαρός αέρας εμπλουτίζεται με βιταμίνες και υαλουρονικό οξύ. Το θεραπευτικό προϊόν τροφοδοτείται στο δωμάτιο.

Αγωγός κλιματισμού με προσθήκη καθαρού αέρα

Τα διαμερίσματα χρησιμοποιούν συστήματα πολλαπλών διαχωρισμού. Αντιπροσωπεύουν μια εγκατάσταση με ένα μπλοκ που βγαίνει στο δρόμο, οι εσωτερικές μονάδες μπορούν να είναι 2-4. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με μια πρόσθετη συσκευή για την προετοιμασία του αέρα από το δρόμο. Σε τέτοια κλιματιστικά, η πρόσληψη καθαρού αέρα δεν υπερβαίνει το 10% του συνολικού όγκου στο σύστημα κυκλοφορίας. Ένας ειδικός μπορεί να καθορίσει και να υπολογίσει σωστά το πολυάριθμο. Σε όλα τα σημεία εξόδου, οι παράμετροι του αέρα θα είναι οι ίδιες. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα ενός συστήματος διάσπασης πολλαπλών σημείων. Δεν παρέχονται περισσότερα από 4 σημεία επιλογής, επειδή είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί ένα τέτοιο σύστημα όσον αφορά την παραγωγικότητα.

Χρησιμοποιώντας ένα μίγμα αέρα από το δρόμο, υπάρχει ένα split σύστημα με μια τοίχο-τοποθετημένη εσωτερική μονάδα. Αλλά ταυτόχρονα τροποποιείται η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας και θάλαμος ανάμιξης. Δίπλα στην περίμετρο υπάρχει μια μονάδα προετοιμασίας αέρα, η οποία παρέχει χειμωνιάτικη θέρμανση και ένα πλέγμα τραχιάς καθαρισμού από τα συντρίμμια και τα ζώα.

Κλιματισμός, που παίρνει τον αέρα από το δρόμο

Το σύστημα διαίρεσης καναλιών χρησιμοποιεί τα κυκλώματα εισόδου με τον πιο ικανοποιητικό τρόπο. Μήπως αυτό το κλιματιστικό παίρνει τον αέρα από το δρόμο; Μία απομακρυσμένη μονάδα βρίσκεται έξω από το κύκλωμα, οι εξατμιστές συνδέονται με αυτό μέσω αγωγών, τοποθετούνται σε ψευδοροφή ή ψευδο τοίχο. Χρησιμοποιείται μονάδα για την προετοιμασία αέρα από το δρόμο, η οποία τροφοδοτείται στο σύστημα σε διάφορα σημεία. Κατάσταση - ένα μέρος πίσω από έναν τοίχο ή κάτω από μια επικάλυψη, επαρκή για να φιλοξενήσει τον εξοπλισμό. Το σύστημα είναι προγραμματιζόμενο, ο έλεγχος πραγματοποιείται από την ηλεκτρονική μονάδα. Εγκατάσταση για την προετοιμασία της ροής αέρα από τον κλιματισμό δρόμων και καναλιών έχει διαφορετικούς πίνακες ελέγχου για ρύθμιση. Η ανάμιξη του καθαρού αέρα μπορεί να φτάσει το 30%. Ως αποτέλεσμα της επικαιροποίησης της ισορροπίας της συντήρησης του ανθρακικού αερίου, το οξυγόνο αλλάζει.

Κλιματιστικά με καθαρό αέρα για το διαμέρισμα

Ένας άλλος τύπος συστημάτων split είναι ο ανεμιστήρας κλιματισμού και εξαγωγής στη σειρά προϊόντων της Hitachi, δεν είναι πολύ ισχυροί, η ανταλλαγή αέρα φθάνει μόνο τα 8 m 3 ανά ώρα, αλλά για ένα υπνοδωμάτιο ο αριθμός αυτός είναι αρκετός. Ένα παράδειγμα συστήματος διανομής τροφοδοσίας και εξάτμισης είναι το κλιματιστικό Hitachi RAS-10JH2. Το μοντέλο έχει συμπιεστή μετατροπέα, χρησιμοποιούνται 2 σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Ο αέρας αφαιρείται βίαια, ο φρέσκος αέρας από το δρόμο μπορεί να θερμανθεί. Στο τηλεχειριστήριο υπάρχουν ξεχωριστές επιλογές για την παροχή αέρα από το δρόμο και την αφαίρεση των αποβλήτων. Η λειτουργία είναι επιλεγμένη μία, τότε το σύστημα προσαρμόζεται στην κατάσταση ισορροπίας.

Η Haier προσφέρει 2 μοντέλα κλιματιστικών premium με ροή αέρα: Aqua Super Match AS09QS2ERA και LIGHTERA HSU-09HNF03 / R2 (DB). Σε αυτές τις εγκαταστάσεις, το σύστημα παροχής αέρα είναι μια πρόσθετη επιλογή. Αλλά αφού αγόρασε εξοπλισμό, είναι δυνατή η παροχή ανανέωσης αέρα σε ποσοστό 25 m 3 / ώρα. Και τα δύο μοντέλα κλιματιστικών έχουν μια ενσωματωμένη λειτουργία της ανάμειξης αέρα από το δρόμο. Για αυτό, υπάρχει ένας ανεμιστήρας πίεσης και ένας θάλαμος ανάμιξης για δύο ρεύματα αερίου στην εξωτερική μονάδα. Ένας εύκαμπτος σωλήνας με εξωτερικό αέρα μπορεί να εισάγεται απευθείας στο δωμάτιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Κανόνες για την τοποθέτηση κλιματιστικών κλιματιστικών με παροχή αέρα από το δρόμο

Στην περίπτωση εγκατάστασης σε ταράτσα των εξατμιστήρων, είναι σημαντικό η ροή του ψυχρού αέρα να μην φθάνει στη θέση των ανθρώπων. Επομένως, χρησιμοποιήστε στενούς τυφλούς περσίδες. Όσο υψηλότερη είναι η οροφή, τόσο καλύτερη είναι η μέση ροή του μετρητή αερίου. Στο σύστημα διαχωρισμού καναλιών, η απόσταση μεταξύ της κανονικής και της ψευδοροφής είναι τουλάχιστον 25 εκ. Το ίδιο ισχύει και για την ψευδαίσθηση των τοίχων πίσω από τα οποία περνούν τα κανάλια.

Σε κάθε περίπτωση, κλιματιστικά κανάλια ή συστήματα διαχωρισμού με παροχή φρέσκου αέρα σε τιμή θα κοστίζουν περισσότερο, σε λειτουργία είναι πιο περίπλοκη από ένα ξεχωριστό σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης και κλιματιστικό. Τα όργανα 2 σε 1, φυσικά, έχουν πολλές αποκομμένες δυνατότητες.

Τύποι κλιματιστικών με καθαρό αέρα

Από τα κλασικά συστήματα διαχωρισμού, η μονάδα κλιματισμού με τη λειτουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού διαφέρει από τον αγωγό αγωγών, αλλά η συσκευή της διακρίνει παρόμοιες συσκευές.

Μεμβράνη

Ο κλιματισμός με ανάμιξη φρέσκου αέρα αυτού του τύπου περιλαμβάνει ειδική μεμβράνη που ρυθμίζει τη λειτουργία του καναλιού. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της μεμβράνης είναι η ανομοιογενής ικανότητα ροής: τα μόρια οξυγόνου διαπερνούν το διπλάσιο από τα μόρια άλλων αερίων, πράγμα που επιτρέπει τη διατήρηση του φυσικού επιπέδου οξυγόνου στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά μεμβράνης είναι αρκετά σπάνια στη ρωσική αγορά και κοστίζουν από 50.000 ρούβλια, επιπλέον, η τιμή εγκατάστασης της συσκευής είναι επίσης υψηλότερη από το συνηθισμένο.

Αρθρωτό σύστημα

Είναι μια προσθήκη σε ένα ήδη εγκατεστημένο σύστημα. Η βάση αυτών των διαλυμάτων - recuperator αγωγός έχει τη δική του εξωτερική μονάδα της, όπως στο κλιματιστικό, το οποίο είναι εγκατεστημένο δίπλα σε μια εξωτερική μονάδα ενός συστήματος διαχωρισμού. Σε αυτή την ενότητα υπάρχουν μικροί αγωγοί αεραγωγών, μέσω των οποίων ρέει αέρας, κατά μήκος του τρόπου ανταλλαγής θερμότητας για τη θερμορύθμιση των ροών. Στην πραγματικότητα, η μονάδα είναι μια μικρή κουκούλα με ένα μείγμα καθαρού αέρα. Τα κύρια μειονεκτήματα τέτοιων λύσεων - ένα ογκώδες κουτί στον τοίχο, και το δεύτερο, επειδή υπάρχουν ένα κλιματιστικό μονάδα αέρος, και περιορισμένη ανταλλαγή αέρα, κατά μέσο όρο - περίπου 20 m3 / h, η οποία δεν είναι επαρκής για την πλήρη αναπνοή ακόμη και ένα άτομο. Μέχρι σήμερα, στην ρωσική αγορά δεν υπάρχουν πρακτικά τέτοια ενότητες. ακόμη και οι επίσημοι κατασκευαστές τους απομακρύνουν από τους καταλόγους, καθώς με όλους τους δείκτες χάνουν τον ποιοτικό αερισμό τροφοδοσίας. Η τιμή τέτοιων συσκευών ξεκινά από 7.000 ρούβλια, η οποία, φυσικά, δεν περιλαμβάνει την τιμή του κλιματιστικού.

Τροποποίηση του εξωτερικού μπλοκ

Μία από τις πιο λογικές επιλογές για την επίλυση του προβλήματος του καθαρού αέρα στο κλιματιστικό είναι η τροποποίηση της εξωτερικής μονάδας. Πράγματι, υπάρχει μια τέτοια λύση και είναι ένας συνδυασμός μονάδας ψύξης με μονάδα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η μονάδα εξαερισμού επικοινωνεί με τον αγωγό του αγωγού αέρα με την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού και παρέχει αέρα μέσα από αυτό. Η μέγιστη παροχή αέρα για ένα τέτοιο σύστημα είναι τάξη μεγέθους υψηλότερη από τις άλλες επιλογές - 32 m3 / h, αλλά αυτό αρκεί για ένα ποσοστό μόνο ενός ατόμου. Επιπλέον, το κόστος τέτοιων συσκευών είναι πολύ υψηλότερο από τα κλιματιστικά χωρίς εισροή και ξεκινά από 140.000 ρούβλια.

Άλλοι τύποι κλιματιστικών με προσθήκη καθαρού αέρα είναι τροποποιήσεις των περιγραφόμενων ειδών. Σε κάθε περίπτωση, όλες αυτές οι διαιρούμενων συστημάτων έχουν το κοινό ότι ο αέρας μακριά από τις επιθυμητές παραμέτρους: καθαρό αέρα είναι μόνο το 5-10% της ολικής ροής, και ο όγκος της, γενικά κυμαίνεται περίπου 20 m3 / h, η οποία είναι περίπου το ήμισυ της ανά άτομο. Τα υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των κλιματιστικών παρέχει συστήματα καναλιών - έως και 25% της συνολικής ροής παίρνει φρέσκο ​​αέρα, αλλά τέτοια συστήματα είναι δύσκολο να εγκατασταθούν σε ένα διαμέρισμα της πόλης.

Έτσι, η καλύτερη λύση θα ήταν να διαχωρίσετε αυτές τις λειτουργίες και να εγκαταστήσετε μια μονάδα κλιματισμού με εξαερισμό στο διαμέρισμα, ίσως ακόμη και σε ένα δωμάτιο. Ο υψηλής ποιότητας εξαερισμός παρέχει μέχρι και 160 m3 / h καθαρού αέρα από το δρόμο, ενώ ο αέρας απομακρύνεται από επιβλαβείς ακαθαρσίες - σκόνη, αλλεργιογόνα, δυσάρεστες οσμές.

Πώς να μάθετε την τιμή και να λάβετε μια προσφορά

Για να μάθετε την τιμή μιας λύσης για τη μονάδα σας, μπορείτε να:

 • Στείλτε μια γρήγορη αίτηση, συμπληρώνοντας ένα σχέδιο, σχέδιο ή εκτίμηση.
 • Στείλτε μια αίτηση στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: [email protected]
 • Καλέστε αμέσως καλώντας το 8 (495) 118-36-16 και λάβετε επαγγελματικές συμβουλές.

LLC "Engineering Systems" είναι μια επαγγελματική εταιρία κλιματισμού που σας εγγυάται υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης στον τομέα των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού.

Ένα μείγμα καθαρού αέρα ή γιατί χρειάζεται ένα τέτοιο κλιματιστικό;

Στην πιο έντονη θερμότητα, η πραγματική σωτηρία θα είναι ένας πίδακας καθαρού αέρα που τροφοδοτείται από το κλιματιστικό που λειτουργεί. Αλλά αυτός ο αέρας είναι πραγματικά φρέσκος; Ας το καταλάβουμε.

Μύθοι και πραγματικότητα

Έχοντας εγκαταστήσει ένα split σύστημα ψύξης, οι περισσότεροι χρήστες είναι βέβαιοι ότι ο ανεμιστήρας που τροφοδοτείται από τη μονάδα λειτουργεί από το δρόμο και ψύχεται μόνο από ένα κλιματιστικό. Αυτή η κοινή εσφαλμένη αντίληψη οφείλεται στην άγνοια των βασικών αρχών λειτουργίας των σύγχρονων μονάδων ψύξης.

Στην πραγματικότητα, το κλιματιστικό δεν παρέχει φρέσκο ​​αέρα. Αυτοί οι σωλήνες και οι εύκαμπτοι σωλήνες που συνδέουν το τμήμα εξαερισμού στην εξωτερική μονάδα κύριας λειτουργίας είναι αποκλειστικά για την ανταλλαγή θερμότητας. Το κλιματιστικό απομακρύνει τη θερμότητα από το δωμάτιο στο δρόμο, λειτουργεί σε λειτουργία ψύξης και αντίστροφα, αν το έχετε μετατρέψει σε θέρμανση.

Όταν ο εξοπλισμός κλιματισμού κέρδισε μόνο τη δημοτικότητά του, πολλοί κατασκευαστές δεν σκέφτονταν τα προβλήματα της κυκλοφορίας του αέρα στις εγκαταστάσεις. Και μόνο με την εμφάνιση των πλαστικών συστημάτων παραθύρων, τα οποία χαρακτηρίζονται από εξαιρετική στεγανότητα, κατέστη προφανής η ανάγκη εισαγωγής της λειτουργίας ανάμιξης καθαρού αέρα για καλύτερη και άνετη προετοιμασία.

Πώς συνειδητοποιείται ένα μίγμα αέρα από το δρόμο στο τροφοδοτικό, το κανάλι και τα συνδυασμένα μοντέλα;

Πώς συμβαίνει ένα μείγμα αέρα σε μοντέλα διαφορετικών τύπων; Ας εξετάσουμε αυτό το ζήτημα με περισσότερες λεπτομέρειες.

Εισροή

Η βέλτιστη λύση για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός πιο υγιούς εσωτερικού μικροκλίματος είναι η εγκατάσταση κλιματιστικού. Αυτός ο εξοπλισμός παρέχει ανάμιξη καθαρού αέρα με την ταυτόχρονη ψύξη του. Αυτό δεν μειώνει την ποσότητα οξυγόνου στο δωμάτιο.

Σε αντίθεση με ένα συμβατικό κλιματιστικό, απλά κυνηγώντας τον ψυχρό αέρα σε ένα κύκλο, το μοντέλο παροχής αέρα παρέχει σταθερή παροχή φρέσκου υπαίθριου αέρα, οπότε η εγκατάσταση κλιματιστικών αυτού του τύπου είναι πλήρως δικαιολογημένη.

Με το σχεδιασμό του, το σύστημα διάσπασης της προσφοράς δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα κλασικά μοντέλα κλιματιστικών. Έχει επίσης εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Η διαφορά είναι παρουσία ειδικών θαλάμων στους οποίους αναμιγνύονται οι ροές του αέρα και έπειτα φέρονται στην απαιτούμενη θερμοκρασία. Κατά κανόνα, ο όγκος του αναμεμιγμένου αέρα από το δρόμο δεν είναι τόσο μεγάλος, και σε ορισμένα μοντέλα δεν υπερβαίνει το 30-40%.

Μοντέλα καναλιών

Πολύ καλή απόδοση δείχνει τα κλιματιστικά καναλιών, παρέχοντας μια επαρκώς αποτελεσματική πρόσμειξη αέρα. Ωστόσο, οι κατασκευαστές κλιματιστικών κασετών και οροφών συμβαδίζουν με τις γενικές τάσεις και εισάγουν σχετικές εξελίξεις που επιτρέπουν την προσθήκη φρέσκου αέρα στο ψυγμένο ρεύμα. Για πρόσθετη παροχή αέρα υπάρχει ένα ειδικό άνοιγμα, ωστόσο πρέπει να θυμόμαστε ότι η παραγωγικότητα ενός τέτοιου συνδυασμού θα είναι μικρή - όχι περισσότερο από 5-10% της συνολικής χωρητικότητας.

Συνδυασμένη

Μια πολύ ενδιαφέρουσα λύση είναι τα κλιματιστικά που συνδυάζουν τον εξαερισμό και τον εξαερισμό της ροής και υποστηρίζουν τη λειτουργία του καθαρισμού του αέρα. Τέτοιες εγκαταστάσεις είναι τοποθετημένες στο εξωτερικό τοίχωμα του κτιρίου και αντλούν τον αέρα και τροφοδοτούνται στη θέση του φρέσκου, καθαρίζοντάς τον και, εάν είναι απαραίτητο, ψύξης ή θέρμανσης. Χάρη στο ενσωματωμένο φίλτρο, ο αέρας καθαρίζεται από σκόνη.

Σε εμάς μπορείτε να αγοράσετε κλιματιστικά από διάφορους κατασκευαστές στους οποίους πραγματοποιείται η λειτουργία της ανάμειξης καθαρού αέρα. Το κύριο πράγμα - όταν επιλέγουν ένα split σύστημα, να δώσουν προσοχή στην απόδοση μιας τέτοιας τροφής.