Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Ποια είναι τα καλύτερα κανάλια αερισμού - συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα σας πω όλα όσα θα βρείτε χρήσιμα για τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού. Επίσης εδώ θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης και σύνδεσης.

Διάταξη των αεραγωγών

Κανόνες για τον εξοπλισμό των αγωγών εξαερισμού

Όταν εκτελείτε εργασίες επισκευής ή εγκατάστασης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση ενός καινούργιου ή νέου εξοπλισμού του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού από τα χέρια σας απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς.

Για τον αναγνώστη ότι ήταν πιο εύκολο να ασχοληθεί με αυτό το απλό έργο, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση, η οποία περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της διάταξης των κύριων αγωγών και των αεραγωγών σε ιδιωτικές κατοικίες και κατοικίες διαμερίσματα.

Οι καμινάδες λειτουργούν ως αγωγοί εξαερισμού

Ποικιλίες αεραγωγών

Σύμφωνα με την εποικοδομητική αρχή και την αμοιβαία ρύθμιση, όλοι οι μεταλλικοί και πλαστικοί ορθογώνιοι αεραγωγοί μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε διάφορους τύπους:

 1. Ενσωματωμένοι αεραγωγοί εξαερισμού:
 • Μπορεί να έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα εγκάρσιας διατομής.
 • Συνήθως πρόκειται να τοποθετηθούν στους τοίχους των φερόντων κατά την κατασκευή του κτιρίου.
 • Κατά τη διάρκεια της κατασκευής χρησιμοποιείται συχνότερα η τοιχοποιία των καναλιών αερισμού που κατασκευάζονται από τούβλα ή ο σχηματισμός κοίλου οπλισμένου σκυροδέματος ή διαστελλόμενου πηλού.

Μπλοκ σκυροδέματος με αεραγωγούς

 1. Αεραγωγοί εναερίων ή αιωρούμενων:
 • Πρόκειται για επίπεδα αγωγούς αερισμού με τη μορφή προκατασκευασμένων κιβωτίων κατασκευασμένων από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Η εγκατάσταση και η σύνδεση τέτοιων συστημάτων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και φινιρίσματος και σε περίπτωση επανασχεδιασμού των χώρων - μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.
 1. Εξωτερικοί αγωγοί αερισμού:
 • Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή μιας αυτόνομης δομής κτιρίου, η οποία εγκαθίσταται από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να κατασκευάζεται από τούβλα, μονολιθικό σκυρόδεμα ή από προκατασκευασμένους μεταλλικούς σωλήνες από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Σετ μονωμένων μεταλλικών σωλήνων για εγκατάσταση εξαερισμού

Επιλογή υλικού

Επί του παρόντος, για την εγκατάσταση διαύλων αεραγωγών υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών υλικών. Η τιμή τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες κατασκευής και τις ιδιαιτερότητες της χρήσης ενός συγκεκριμένου δωματίου:

 1. Ενσωματωμένοι αγωγοί από συμπαγές σκυρόδεμα έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα, είναι εύκολο να διατηρηθούν, και επιπλέον, με ομοιόμορφη μονολιθική χύση, έχουν μικρή αντίσταση στην κίνηση ροής αέρα.
 2. Κανάλια από τούβλα έχουν παρόμοιες λειτουργικές ιδιότητες, αλλά θεωρούνται κάπως χειρότερες. Το γεγονός είναι ότι τα τούβλα των αεραγωγών μπορούν να δημιουργήσουν στροβιλώδη στροβίλους. Αυτό μειώνει σημαντικά την ώση, επομένως αυτή η επιλογή συνιστάται κατά την εγκατάσταση συστημάτων με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πυροσβεστικοί αγωγοί αερίου

 1. Μεταλλικά και πλαστικά κανάλια για τον εξαερισμό στερούνται ενός τέτοιου μειονεκτήματος, ωστόσο είναι λιγότερο ισχυροί, επομένως πρέπει να προστατεύονται από εξωτερική μηχανική επίδραση. Επιπλέον, όλα τα μεταλλικά προϊόντα (εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα) υπόκεινται σε ατμοσφαιρική διάβρωση, έτσι χρειάζονται πρόσθετη προστασία έναντι της υγρασίας από τη συμπύκνωση.
 2. Ενσωματωμένοι αγωγοί αέρα από τον αμιαντοτσιμέντο Επίσης εφαρμόζεται για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα ή σκυρόδεμα. Το υλικό αυτό θεωρείται πιο κατάλληλο από άποψη αεροδυναμικής και απόδοσης.
 3. Αεραγωγοί επίπεδου εξαερισμού από πλαστικό ή μέταλλο είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα, πίσω από ψευδοροφές ή πίσω από τοίχους από γυψοσανίδα.

Ένας πλαστικός αγωγός εξαερισμού τοποθετείται πίσω από μια ψευδοροφή

Αυτοματοποιημένο αγωγό

Για την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου αγωγού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κυκλικό αμιαντοτσιμέντο. Ακολουθεί μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός αγωγού αερισμού μέσα σε έναν τοίχο από τούβλα.

 1. Τοίχος από τούβλο ένα πάχος ενός και μισού τούβλων που απλώνεται με τον συνήθη τρόπο στο επίπεδο του ανοίγματος αερισμού.
 2. Στο κάτω μέρος σωλήνα αμιαντοτσιμέντου, κόψτε το μπροστινό τοίχωμα στην κεντρική γραμμή, σε ύψος 120 mm, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κλιμακωτό παράθυρο στην ακραία του όψη.
 3. Στο επάνω επίπεδο πλινθοδομή για την εγκατάσταση ενός σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου που κόβεται έξω από το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο και να το στερεώσετε προσωρινά στις δομικές κατασκευές (στήλες, δοκάρια, οροφή) με τη βοήθεια ενός πλέγματος σύρματος.
 4. Συνεχίστε την τοιχοποιία με τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας ένα τούβλο στην άκρη μπροστά και πίσω από τον αμιαντοτσιμέντο.
 5. Αφαιρέστε το επάνω άκρο σωλήνα αμιαντοτσιμέντου μαζί με το περιβάλλον τούβλο σε επίπεδο που δεν είναι χαμηλότερο από το ανώτερο τμήμα της κορυφογραμμής στέγης.

Η φωτογραφία δείχνει πώς να εγκαταστήσετε μια στοίβα εξαερισμού τσιμέντου αμιάντου στην πλινθοδομή

Κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις

Κατά την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τους γενικά αποδεκτούς κανόνες για τη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού. Το σχήμα του εσωτερικού τμήματος και οι διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τις απαιτήσεις των κωδικών κατασκευής:

 1. Εξάτμιση εξαερισμού στο δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην οροφή, με την απόσταση από το πάνω άκρο έως την οροφή να μην υπερβαίνει τα 100 mm.
 2. Όταν βρίσκεται η πρίζα σωλήνες στην οροφή που δεν απέχουν περισσότερο από 1500 mm από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 mm πάνω από την κορυφογραμμή.
 3. Βελτίωση της φυσικής πρόσφυσης και προστατεύει τον κατακόρυφο κατακόρυφο από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, η έξοδος του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με έναν ειδικό εκτροπέα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η θέση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού σε σχέση με την οροφή του σπιτιού

 1. Κατακόρυφες σκάλες με φυσική κυκλοφορία αέρα θα πρέπει να έχει εμβαδόν διατομής τουλάχιστον 140-180 cm², που αντιστοιχεί περίπου σε διάμετρο σωλήνα 120-150 mm.
 2. Διατομή του ανυψωτήρα με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90-130 cm2, που αντιστοιχεί στη διάμετρο ενός στρογγυλού σωλήνα 100-130 mm.
 3. Όλοι οι κάθετοι και οριζόντιοι αγωγοί εξαερισμού που διέρχονται από σκάλες, σοφίτες ή άλλους μη θερμαινόμενους χώρους πρέπει να μονώνονται με φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα πάχους τουλάχιστον 50 mm.
 4. Για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση σε συστήματα με φυσική ή αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι απολύτως σφραγισμένες, χωρίς κενά, ρωγμές και ρωγμές.

Ο εκτροπέας από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμεύει για την προστασία του από τη βροχή και τη βελτίωση της πρόσφυσης

Συμπέρασμα

Τώρα καταλαβαίνετε ότι όλοι οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται στο παρόν κανονιστικό έγγραφο. Δείτε επίσης το βίντεο σε αυτό το άρθρο, και αν έχετε προτάσεις, γράψτε τους στα σχόλια.

Χαρακτηριστικά και οργάνωση αεραγωγών

Τα κανάλια εξαερισμού είναι απαραίτητα για την οργάνωση της συνεχούς ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις. Οι αγωγοί καπνού και εξαερισμού εγκαθίστανται απαραίτητα σε ιδιωτική κατοικία για την αφαίρεση προϊόντων καύσης από συσκευές θέρμανσης, αερίου, σόμπες, θερμοσίφωνες.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό κτίριο ή ένα πολυκατοικία μπορεί να είναι:

Με ένα αναγκαστικό σύστημα, η ταχύτητα του αέρα είναι υψηλότερη. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ροής, τόσο μικρότερες είναι οι διαστάσεις των καταπακτών. Με τον φυσικό εξαερισμό, οι διαστάσεις της θυρίδας πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερες. Σε μια ιδιωτική κατοικία, απαιτείται πιο υποχρεωτικό σύστημα.

Ωστόσο, ο φυσικός αερισμός είναι επίσης δημοφιλής. Οι αεραγωγοί Schiedel είναι πολύ δημοφιλείς για τον φυσικό εξαερισμό. Συνήθως εφαρμόζονται σε κουζίνες και τουαλέτες σε πολυκατοικία ή ιδιωτική κατοικία. Με αυτούς, με την πρόσθετη εγκατάσταση των ανεμιστήρων, είναι επίσης δυνατό να κανονιστεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Υλικά, μεγέθη και σχήματα

Τα κανάλια εξαερισμού μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Ας εξετάσουμε για την αρχή το πλαστικό. Τα πλαστικά προϊόντα διακρίνονται από πολλά πλεονεκτήματα:

 • Πρόκειται για λείους τοίχους, οι οποίοι παρέχουν χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα και δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τακτικά τη δομή, καθώς η σκόνη δεν παραμένει μέσα σε αυτό. Η επεξεργασία με έναν αντιστατικό παράγοντα θα εξαλείψει τελείως την έλξη της σκόνης.
 • Τα πλαστικά κανάλια είναι εύκολο να εγκατασταθούν.
 • Είναι αισθητικές.
 • Οι πλαστικές δομές, λόγω των χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς τομείς.
 • Τα πλαστικά κανάλια είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, είναι εύκολο να χειριστούν, έχουν χαμηλό κόστος, δεν ρίχνουν επιβλαβείς ουσίες στον αέρα όταν καίγονται.
 • Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού μπορούν να εγκατασταθούν σε χώρους με υπερβολικά μολυσμένο αέρα ή δυσάρεστες οσμές. Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν όχι μόνο πλαστικές δομές, αλλά και ειδικοί ανεμιστήρες για αυτούς.

Ωστόσο, έχουν επίσης ελλείψεις:

 • Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Τα πλαστικά προϊόντα μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε χώρους με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +50 βαθμούς. Αυτός ο παράγοντας μάλλον περιορίζει τη χρήση τους.

Υπάρχουν επίσης γαλβανιζέ. Οι αγωγοί αερισμού από γαλβανισμένο ατσάλι έχουν περιορισμούς στη χρήση. Μπορούν να λειτουργούν μόνο σε χώρους με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 80 βαθμούς και υγρασία που δεν υπερβαίνει το 60%. Διακρίνονται για αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής, ελαφρότητα, εύκολη εγκατάσταση.

Στρογγυλοί σωλήνες για αγωγούς εξαερισμού

Σε ιδιωτικό και πολυκατοικία συνήθως εγκαθίστανται ορθογώνια κανάλια. Η συνάφεια τους εξηγείται από τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά:

 • Καλή εφαρμογή στην επιφάνεια.
 • Αισθητική και απλότητα της μεταμφίεσης.
 • Γρήγορη εγκατάσταση, εύκολη στερέωση.
 • Τα ορθογώνια προϊόντα έχουν υψηλή απόδοση.
 • Εξοικονόμηση χώρου και συνδετήρων λόγω του γεγονότος ότι οι ορθογώνιες δομές έχουν επαρκή επιφάνεια σε χαμηλό υψόμετρο.
 • Οι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού είναι βολικοί σε περίπτωση παρουσίας ψευδοροφών στην ιδιωτική κατοικία.

Στην πώληση υπάρχουν ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες και κανάλια από άλλα υλικά. Για την οργάνωση του εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ορθογώνια αλλά και στρογγυλά σωληνάρια. Ποια από αυτά επιλέγουν; Οι στρογγυλοί αεραγωγοί χρησιμοποιούνται συνήθως σε βιομηχανίες, ορθογώνιες σε κτίρια κατοικιών.

Κανόνες εγκατάστασης

Τα περάσματα οργανώνονται κατά την τοποθέτηση τοίχων από τούβλα. Εάν το πάχος τοιχώματος είναι 38 cm, είναι στερεωμένα σε μια σειρά, αν το πάχος είναι 64 cm - στη συνέχεια σε δύο σειρές. Για την οργάνωση των καναλιών, θα απαιτηθεί ένας ορισμένος αριθμός κεραμικών τούβλων πλήρους σώματος. Κατασκευάζεται κάθετη τοιχοποιία. Η απόσταση μεταξύ τους και των αρμών των τοίχων πρέπει να είναι τουλάχιστον 380 mm. Τα κανάλια θα πρέπει επίσης να είναι μονωμένα με υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα.

Ορθογωνικοί αγωγοί αεραγωγών

Κατά την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού από τούβλα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Τα κανάλια πρέπει να είναι τετράγωνα ή ορθογώνια.
 • Τα περάσματα εξαερισμού τοποθετούνται από άκρο σε άκρο.
 • Για την ενίσχυση του εγκάρσιου τούβλου σε σχέση με τη διέλευση απαιτείται.
 • Η απόσυρση, αν χρειαστεί, πραγματοποιείται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 1 μέτρο, η γωνία δεν είναι μικρότερη από 60 μοίρες σε σχέση με τον ορίζοντα. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα τούβλο, το οποίο κόβεται στη σωστή γωνία.
 • Η τοιχοποιία είναι δεμένη με τη βοήθεια μισών τούβλων.
 • Οι γερανοί, τακτοποιημένοι, θα αποτρέψουν την παραβίαση του σχήματος της διόδου και του φράγματος.
 • Κατά την τοποθέτηση του τούβλου, για να μην φράξουν τους άξονες εξαερισμού, τίθενται εφημερίδες σε αυτές.

Τα κανάλια μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς τοποθέτηση τούβλων. Αυτό θα απαιτήσει σωλήνες. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει επίσης ένας αγωγός αέρα σε κάθε δωμάτιο. Ένας από αυτούς πρέπει να τοποθετηθεί 2 μέτρα πάνω από το θεμέλιο μέσα στον εξωτερικό τοίχο. Ο δεύτερος αγωγός πρέπει να βρίσκεται στην οροφή σε ύψος 1 μέτρου πάνω από αυτό.

Κανάλια εξαερισμού στο διαμέρισμα

Για την οργάνωση ενός φυσικού συστήματος απαιτούνται δομές διαμέτρου 125 x 150 mm. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 100 x 125 mm. Οι κατάλληλοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, PVC, γαλβανισμένο και ούτω καθεξής. Οι δομές που τοποθετούνται μεταξύ των τοίχων πρέπει να τσιμέντου. Προκειμένου το σύστημα να παρουσιάσει διαρροές, χρησιμοποιείται καουτσούκ ή σιλικόνη. Για να συνδέσετε τη δομή με την έξοδο εξαερισμού, απαιτείται ένας κυματοειδής σωλήνας.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων όλες τις συστάσεις και τις οδηγίες.

Είναι επίσης σημαντικό να αγοράσετε ποιοτικά υλικά που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες συνθήκες. Με τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος, το σύστημα θα σας κρατήσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτελώντας όλες τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί. Επιπλέον, με τη σωστή επιλογή υλικών, μειώνετε τον αριθμό των απαραίτητων συστημάτων καθαρισμού και μειώνετε το κόστος λειτουργίας.

Αγωγοί αερισμού και εξαρτήματα

Συνδετήρας ERA PU16.15.12,5.12.10.8 Πλαστικό αγωγό αέρα αέρα D160 / 150/125/120

Αεραγωγός ERA 10VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 100

Φλάντζα ERA 10F πλαστικό D 100

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1,5 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1,5 m

Συνδετήρας ERA 10SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D100

Αεραγωγός ERA 511VP1 ορθογώνιο PVC L 1 m

Αεραγωγός ERA 12,5VP1 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1 m

Συνδετήρας ERA 12,5SKP πλαστικό D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 125PTP πλαστική φλάντζα D125 180х250 mm

Πλαστικό E12 12,5 TP πλαστικού D125

Αεραγωγός ERA 12,5VP1,5 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1,5 m

Φλάντζα ERA 12,5F πλαστικό D 125

Γόνατο ERA 511KGP οριζόντιο πλαστικό 55x110 mm

Γόνατο ERA 12,5KKP πλαστικό D125

Σύνδεσμος αγωγού αέρα ERA 511Κ10ΚП γωνιακό D 100

Αεραγωγός ERA 12,5VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 125

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1 m

Βάση ERA 12.5DKP πλαστικό D125

Τέλος τοποθεσίας ERA 511PTP πλαστικό 150x150 mm

Συνδετήρας ERA 1012,5REP εκκεντρικό στρογγυλό πλαστικό D100 / 125

Εκκεντρικός συνδετήρας ERA 620SP12,5KP D 125 mm

Συνδετήρας ERA 12,5SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 150PTP πλαστική φλάντζα 180Χ250 mm D150

Συνδετήρας ERA 620ΤΦ12,5Ρ Σχήματος Τ πλαστικό επίπεδο D 125

Πρόσφατες προβολές

Σχετικές κατηγορίες

Αγοράστε αεραγωγούς στο ηλεκτρονικό κατάστημα OBI

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OBI προσφέρει την αγορά αεραγωγών και εξαρτημάτων εξαερισμού. Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή κυκλοφορία του αέρα (εκροή μολυσμένης και φρέσκιας εισροής) και συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο δωμάτιο. Σας προτείνουμε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ποια στοιχεία αγωγών θα χρειαστείτε. Στο online κατάλογο OBI μπορείτε να βρείτε:
• Γύρος κυματοειδές κανάλι με διάμετρο 100-120 mm. Στην παραγωγή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται μεταλλοποιημένο φιλμ πολυεστέρα ή αλουμινόχαρτο. Το πλαίσιο, κατασκευασμένο από χαλύβδινο σύρμα, δίνει στα προϊόντα πρόσθετη αντοχή. Λόγω της ευελιξίας του αγωγού αέρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένας άκαμπτος δίαυλος θα απαιτεί την εγκατάσταση της χρήσης των συνδετικών στοιχείων (tee, αγκώνα, μειωτήρας, συγκρατητήρας, κλπ.). Τα συστήματα από PVC είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, παραμόρφωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Πλέγμα εξαερισμού με φλάντζα για σύνδεση με τον αγωγό. Τα προϊόντα εκτελούν μια διακοσμητική λειτουργία, διαλύουν τις ροές αέρα και ρυθμίζουν την ικανότητα ροής των καναλιών τροφοδοσίας. Οι σχάρες εγκαθίστανται με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό πλέγμα, δεν απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση της δομής. Λόγω του ελκυστικού σχεδιασμού του, η μάσκα δεν θα σπάσει την εσωτερική ιδέα.
• Βαλβίδα αντεπιστροφής για στερέωση στον ανεμιστήρα. Η συσκευή αποτρέπει την ανάστροφη ροή του αέρα, προστατεύοντας το δωμάτιο από το σχηματισμό των ρευμάτων και τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα εμποδίζουν τη διαδικασία του παθητικού αερισμού.

Για να αγοράσετε αγωγούς εξαερισμού στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, απλά τοποθετήστε μια παραγγελία στην περιοχή. Μια προσιτή τιμή και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ανέξοδα όλα όσα είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού των χώρων. Μετά την επιβεβαίωση της αίτησης, μπορείτε να παραλάβετε τα εμπορεύματα μετά από 5 ώρες στο πλησιέστερο κατασκευαστικό hypermarket OBI. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία παράδοσης, η παραγγελία θα φτάσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση εντός 1-2 ημερών. Δουλεύουμε στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη (Αγία Πετρούπολη), Μπριάνσκ, Volgograd, Yekaterinburg, Καζάν, Κρασνοντάρ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ομσκ, Ριαζάν, Saratov, Σουργκούτ, Τούλα.

Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC. (Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού)

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC.

Κανάλια εξαερισμού πλαστικό PVC

Επίπεδα κανάλια 55 * 110 mm, 60 * 120 mm, 60 * 204 mm, 90 * 220 mm

Στρογγυλά κανάλια d 100 mm, d 125 mm, 150 mm, 160 mm, 200 mm

Πολλές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές διελεύσεις αέρα από PVC, κασσίτερο, μέταλλο, ανοξείδωτο χάλυβα. Το πιο ελαφρύ και πρακτικό από αυτά είναι πλαστικά. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ιδιωτικά κτίρια, γραφεία, αποθήκες, εστιατόρια, θέατρα, καταστήματα και άλλους εμπορικούς χώρους μικρών περιοχών όπου είναι αδύνατο να γίνουν νάρκες. Το σύστημα αεραγωγών από πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα σε βιομηχανικούς χώρους, καθώς και σε εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί PVC- επίπεδη, στρογγυλή, οικιακή και βιομηχανική, σε προσιτές τιμές στη Μόσχα.

Επίπεδα και στρογγυλά κανάλια από PVC, νοικοκυριό από πλαστικό υψηλής αντοχής σε προσιτές τιμές.

Στρογγυλά και επίπεδα κανάλια (ορθογώνια) από πλαστικό PVC, βιομηχανικό, κατόπιν παραγγελίας.

Οι αγωγοί είναι ορθογώνια, στρογγυλά πλαστικά PVC.

Στρογγυλό αγωγό PVC από διάμετρο 100,125, 150 και 160 mm.

Επίπεδες ορθογώνιες αγωγοί (αεραγωγοί) από PVC, από 110 * 55, 120 * 60, 204 * 60 και 220 * 90 mm.

Κανάλια εξαερισμού

Κατά την κατασκευή ενός διαμερίσματος, πολλοί ιδιοκτήτες δεν κατανοούν πλήρως τη σημασία της δημιουργίας ενός σωστού και καλά λειτουργούντος συστήματος εξαερισμού. Από την κανονική λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, θα εξαρτηθεί η δημιουργία ενός μικροκλίματος στο κτίριο. Και ήδη διαμορφώνει άμεσα την κατάσταση της υγείας μας - θετική ή αρνητική, ανάλογα με την ορθότητα του έργου. Ως εκ τούτου, η δημιουργία αεραγωγών είναι ένα ζήτημα που πρέπει να επιλυθεί κατά το σχεδιαστικό στάδιο της εγκατάστασης. Παρεμπιπτόντως, από την άποψη της χρηματοδότησης, είναι πολύ φθηνότερο να γίνει ένα έργο του συστήματος και να το εφαρμόσει αμέσως κατά τη διάρκεια της κατασκευής παρά να λύσει το πρόβλημα μετά την ανέγερση ενός σπιτιού. Σε κάθε σπίτι επαγγελματίες κατασκευαστές θα διεξάγει και θα εγκαταστήσει συστήματα εξαερισμού τύπου τροφοδοσίας ή / και εξάτμισης. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το υλικό του καναλιού, ο σκοπός του και ορισμένα χαρακτηριστικά του. Το άρθρο αυτό αφιερώνεται στην αξιολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού, στις ιδιαιτερότητες της κατασκευής τους και στους κανόνες εγκατάστασης. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επίγνωση των αρχών της επιλογής του σωστού υλικού για ένα τέτοιο προϊόν.

Τι είδους αερισμό είναι εγκατεστημένο στο σπίτι

Ο εξαερισμός του καναλιού, ο οποίος διεξάγεται σε ιδιωτική οικιακή ιδιοκτησία, χωρίζεται σε τρεις τύπους: φυσικό, μηχανικό και μικτό.

Ο φυσικός τύπος διαδικασίας εξαερισμού συνεπάγεται την κυκλοφορία αέρα στον χώρο χωρίς τη χρήση διαφόρων συσκευών. Η είσοδος στο σπίτι μέσω ανοιχτών παραθύρων ή αγωγών εξαερισμού, η μάζα αέρα κινείται ελεύθερα κάτω από την επίδραση της θερμοκρασίας ή της πτώσης πίεσης.

Φωτογραφία 1. Σχέδιο καναλιών σε ιδιωτική κατοικία.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του:

 • δεν χρειάζεται επισκευή.
 • δεν καταναλώνει ενέργεια.
 • το κόστος είναι αρκετά δημοκρατικό.
 • ελάχιστη υπηρεσία.

Και τώρα δώστε προσοχή στις ελλείψεις. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι η άμεση εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες και την εποχή του χρόνου. Λοιπόν, φυσικά, περιορισμένη περιοχή επιπτώσεων.

Ας προχωρήσουμε στον μηχανικό τύπο της διαδικασίας αερισμού. Εδώ, δεν μπορεί κανείς να κάνει χωρίς ανεμιστήρες, οι οποίοι παρέχουν την εισροή μάζας αέρα ή την επέκτασή του. Κατάλληλο για μεγάλα σπίτια ή εξοχικές κατοικίες.

 • κάθε περιοχή εξυπηρέτησης.
 • δεν υπάρχει εξάρτηση από την ατμοσφαιρική επιρροή.
 • είναι δυνατό να διαχειριστεί το μικροκλίμα στο σπίτι.

Τώρα ας απαριθμήσουμε τις ελλείψεις.

 1. Πολύ υψηλή τιμή για την αγορά συσκευών.
 2. Περιοδική επισκευή με αντικατάσταση των απαραίτητων εξαρτημάτων.
 3. Μπορεί να χρειαστεί να καλέσετε έναν ειδικό για να επιδιορθώσετε τις ρυθμίσεις διακοπής ή συσκευής.
 4. Λογαριασμοί για την ηλεκτρική ενέργεια.

Η τρίτη έκδοση του εξαερισμού συνεπάγεται ένα μικτό σύστημα εργασίας. Δηλαδή, συγχρόνως εμπλέκονται τόσο τα φυσικά όσο και τα μηχανικά συστατικά.

Η τελευταία επιλογή είναι η πιο αποδεκτή από την άποψη της δημιουργίας άνετων συνθηκών και μεθόδου εγκατάστασης. Ειδικά αν οι εγκαταστάσεις κατασκευάζονται από τους ίδιους.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Εάν υπάρχει μια ευκαιρία, δεξιότητες και εμπειρία, τότε η ίδια η εγκατάσταση είναι ιδιαίτερα ευχάριστη. Όταν επενδύετε τους δικούς σας πόρους και πόρους, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε τα πάντα σωστά. Εάν παραβιάζονται οδηγίες ή αλγόριθμοι, κατά τη λειτουργία θα προκύψουν πολλά δευτερεύοντα προβλήματα. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να προσκαλέσετε εμπειρογνώμονες ή να ακολουθήσετε με σαφήνεια όλα τα σημεία που αναφέρονται παρακάτω.

Φωτογραφία 2. Εσωτερική προβολή του καναλιού.

Αλγόριθμος για τη διάταξη των αεραγωγών

Το κανάλι εξαερισμού στη δημιουργία του απαιτεί ορισμένους κανόνες. Σύμφωνα με αυτές τις συστάσεις, μπορείτε πάντα να σχεδιάσετε έναν ικανό αεραγωγό. Ας αναλύσουμε το σύνολο των κανόνων.

 1. Είναι πάντα σημαντικό να διατηρήσετε το σωστό μέγεθος. Για αυτό, πρέπει να αγοράσετε τελικά προϊόντα.
 2. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κανονικός αερισμός εξαρτάται από το ύψος των κατακόρυφων τμημάτων των καναλιών.
 3. Οι όροι "καμινάδα" και "εξαερισμός" δεν είναι μόνο διαφορετικοί ως προς το νόημα, αλλά φέρουν απολύτως διαφορετικές λειτουργίες. Αυτά τα δύο στοιχεία απαγορεύονται αυστηρά.
 4. Κάθε κουζίνα πρέπει να έχει δύο κανάλια εξαερισμού - για την εισαγωγή αέρα και για την εξαγωγή της.
 5. Όταν υπάρχουν χώροι για οικιακές ανάγκες στο σπίτι, πρέπει να εγκατασταθεί εξαερισμός.
 6. Εάν το κανάλι περνάει κατά μήκος του τοίχου, τότε δεν μπορεί να είναι δομή στήριξης.
 7. Τα ξύλινα στοιχεία του σπιτιού δεν πρέπει να συνδέονται με τον αγωγό εξαερισμού του σκυροδέματος.
 8. Η εισροή αέρα από το παράθυρο δεν θα εξασφαλίσει κανονική ανταλλαγή αέρα. Είναι απαραίτητο να μην είστε πολύ τεμπέλης και να εκτελέσετε την τοποθέτηση του αγωγού αερισμού στο σπίτι.
 9. Στην ακραία περίπτωση, η απουσία του καναλιού μπορεί να αντικατασταθεί με την εγκατάσταση μιας οπής εξαερισμού στο δρόμο.

Βέλτιστο σύστημα εξαερισμού

Ποιο σύστημα θα τοποθετηθεί; Μπορεί να κάνει μια επίπεδη έκδοση του καναλιού εξαερισμού; Ή γύρο. Οι αβεβαιότητες πάντοτε διαρκούν. Εξετάστε τα κριτήρια βάσει των οποίων βασίζεται η επιλογή του καναλιού.

 1. Διαστάσεις των επιλεγμένων αγωγών εξαερισμού.
 2. Αριθμός ορόφων στο σπίτι.
 3. Υλικό κατασκευής.
 4. Στο κανάλι τοποθετούνται πρόσθετες συσκευές.
 5. Ποιες βαλβίδες και πού να εγκαταστήσετε.

Απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις, μπορείτε να σχεδιάσετε το κανάλι. Πρέπει να ληφθεί υπόψη το υλικό από το οποίο θα κατασκευαστεί ο αγωγός. Θα είναι ένα τούβλο, σκυρόδεμα ή πλαστικό κανάλι. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε το μήκος του συστήματος.

Για μια τέτοια περίπτωση, είναι καλύτερο να καλέσετε έναν εξειδικευμένο ειδικό αμέσως. Η επαναφορά ολόκληρης της συσκευής θα κοστίσει πολύ περισσότερο.

Χρειάζεται να προσκαλέσω ειδικούς

Όπως σε κάθε περίπτωση για την επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν δύο τρόποι.

Ο πρώτος καλεί τους επαγγελματίες που θα λάβουν χρήματα για την επίλυση των προβλημάτων των καναλιών, θα οργανώσουν τα πάντα και θα παραδώσουν το σύστημα με το κλειδί στο χέρι. Κατ 'αρχήν, θα φροντίζουν την εξυπηρέτηση μετά την εγγύηση.

Ο δεύτερος τρόπος - κάνουμε τα πάντα μόνοι μας. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρουσία μιας συγκεκριμένης εμπειρίας οικοδόμησης. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε καινοτόμες εξελίξεις. Υπάρχουν συστήματα εξαερισμού, τα οποία μπορούν να συναρμολογηθούν ως σχεδιαστές και να εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες.

Το κυριότερο είναι να μην παραβιάζουν τους κανόνες και να ενεργούν σύμφωνα με το σύστημα. Ποια επιλογή προτιμάτε - πρέπει να σκεφτείτε.

Συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται σε ιδιωτική κατοικία

Ένα τέτοιο σχέδιο αναπτύσσεται πριν από την κατασκευή ή κατά τη διάρκεια της γενικής επισκευής. Καθορίστε αμέσως τη θέση των καναλιών, ανάλογα με την κουζίνα και το μπάνιο. Οι μέθοδοι απομάκρυνσης του αέρα και η ρύθμιση της εισροής μάζας φρέσκου αέρα υπολογίζονται.

Καθορίζεται εκ των προτέρων με πρόσθετο εξοπλισμό εξαερισμού. Όλα αυτά είναι εγκατεστημένα και σχεδιασμένα με βάση τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανόνες πυρασφάλειας.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό εξαερισμού

Ας περιγράψουμε έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο.

 1. Εργαζόμαστε σύμφωνα με το προκαταρκτικό σχέδιο.
 2. Για τον φυσικό εξαερισμό προετοιμάζουμε ειδικά ορυχεία.
 3. Με μηχανικό τύπο, το σύστημα κατευθύνεται προς τα σωστά σημεία.
 4. Εγκαθιστούμε τρύπες εισόδου και εξάτμισης.
 5. Είναι απαραίτητο - τοποθετήστε τις βαλβίδες αντεπιστροφής.
 6. Όλοι οι αγωγοί είναι σταθεροί με σφιγκτήρες, και αυτοί, με τη σειρά τους, βίδες αυτοεπιπεδούμενο.
 7. Πρόσθετες μονάδες τοποθετούνται σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.

Η εγκατάσταση των αεραγωγών είναι ένα υπεύθυνο και πολύ σημαντικό καθήκον. Είναι καλύτερα να το παράγετε σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών.

Χαρακτηριστικά και οργάνωση αεραγωγών

Τα κανάλια εξαερισμού είναι απαραίτητα για την οργάνωση της συνεχούς ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις. Οι αγωγοί καπνού και εξαερισμού εγκαθίστανται απαραίτητα σε ιδιωτική κατοικία για την αφαίρεση προϊόντων καύσης από συσκευές θέρμανσης, αερίου, σόμπες, θερμοσίφωνες.

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό κτίριο ή ένα πολυκατοικία μπορεί να είναι:

Με ένα αναγκαστικό σύστημα, η ταχύτητα του αέρα είναι υψηλότερη. Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα ροής, τόσο μικρότερες είναι οι διαστάσεις των καταπακτών. Με τον φυσικό εξαερισμό, οι διαστάσεις της θυρίδας πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερες. Σε μια ιδιωτική κατοικία, απαιτείται πιο υποχρεωτικό σύστημα.

Ωστόσο, ο φυσικός αερισμός είναι επίσης δημοφιλής. Οι αεραγωγοί Schiedel είναι πολύ δημοφιλείς για τον φυσικό εξαερισμό. Συνήθως εφαρμόζονται σε κουζίνες και τουαλέτες σε πολυκατοικία ή ιδιωτική κατοικία. Με αυτούς, με την πρόσθετη εγκατάσταση των ανεμιστήρων, είναι επίσης δυνατό να κανονιστεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός.

Υλικά, μεγέθη και σχήματα

Τα κανάλια εξαερισμού μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικά υλικά. Ας εξετάσουμε για την αρχή το πλαστικό. Τα πλαστικά προϊόντα διακρίνονται από πολλά πλεονεκτήματα:

 • Πρόκειται για λείους τοίχους, οι οποίοι παρέχουν χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα και δεν χρειάζεται να καθαρίζετε τακτικά τη δομή, καθώς η σκόνη δεν παραμένει μέσα σε αυτό. Η επεξεργασία με έναν αντιστατικό παράγοντα θα εξαλείψει τελείως την έλξη της σκόνης.
 • Τα πλαστικά κανάλια είναι εύκολο να εγκατασταθούν.
 • Είναι αισθητικές.
 • Οι πλαστικές δομές, λόγω των χαρακτηριστικών τους, χρησιμοποιούνται συχνά σε βιομηχανικούς τομείς.
 • Τα πλαστικά κανάλια είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, είναι εύκολο να χειριστούν, έχουν χαμηλό κόστος, δεν ρίχνουν επιβλαβείς ουσίες στον αέρα όταν καίγονται.
 • Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού μπορούν να εγκατασταθούν σε χώρους με υπερβολικά μολυσμένο αέρα ή δυσάρεστες οσμές. Είναι σημαντικό να δημιουργηθούν όχι μόνο πλαστικές δομές, αλλά και ειδικοί ανεμιστήρες για αυτούς.

Ωστόσο, έχουν επίσης ελλείψεις:

 • Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού δεν αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.
 • Τα πλαστικά προϊόντα μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε χώρους με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους +50 βαθμούς. Αυτός ο παράγοντας μάλλον περιορίζει τη χρήση τους.

Υπάρχουν επίσης γαλβανιζέ. Οι αγωγοί αερισμού από γαλβανισμένο ατσάλι έχουν περιορισμούς στη χρήση. Μπορούν να λειτουργούν μόνο σε χώρους με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 80 βαθμούς και υγρασία που δεν υπερβαίνει το 60%. Διακρίνονται για αξιοπιστία, μεγάλη διάρκεια ζωής, ελαφρότητα, εύκολη εγκατάσταση.

Στρογγυλοί σωλήνες για αγωγούς εξαερισμού

Σε ιδιωτικό και πολυκατοικία συνήθως εγκαθίστανται ορθογώνια κανάλια. Η συνάφεια τους εξηγείται από τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά:

 • Καλή εφαρμογή στην επιφάνεια.
 • Αισθητική και απλότητα της μεταμφίεσης.
 • Γρήγορη εγκατάσταση, εύκολη στερέωση.
 • Τα ορθογώνια προϊόντα έχουν υψηλή απόδοση.
 • Εξοικονόμηση χώρου και συνδετήρων λόγω του γεγονότος ότι οι ορθογώνιες δομές έχουν επαρκή επιφάνεια σε χαμηλό υψόμετρο.
 • Οι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού είναι βολικοί σε περίπτωση παρουσίας ψευδοροφών στην ιδιωτική κατοικία.

Στην πώληση υπάρχουν ορθογώνιοι πλαστικοί σωλήνες και κανάλια από άλλα υλικά. Για την οργάνωση του εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο ορθογώνια αλλά και στρογγυλά σωληνάρια. Ποια από αυτά επιλέγουν; Οι στρογγυλοί αεραγωγοί χρησιμοποιούνται συνήθως σε βιομηχανίες, ορθογώνιες σε κτίρια κατοικιών.

Κανόνες εγκατάστασης

Τα περάσματα οργανώνονται κατά την τοποθέτηση τοίχων από τούβλα. Εάν το πάχος τοιχώματος είναι 38 cm, είναι στερεωμένα σε μια σειρά, αν το πάχος είναι 64 cm - στη συνέχεια σε δύο σειρές. Για την οργάνωση των καναλιών, θα απαιτηθεί ένας ορισμένος αριθμός κεραμικών τούβλων πλήρους σώματος. Κατασκευάζεται κάθετη τοιχοποιία. Η απόσταση μεταξύ τους και των αρμών των τοίχων πρέπει να είναι τουλάχιστον 380 mm. Τα κανάλια θα πρέπει επίσης να είναι μονωμένα με υλικά ανθεκτικά στη θερμότητα.

Ορθογωνικοί αγωγοί αεραγωγών

Κατά την εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού από τούβλα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Τα κανάλια πρέπει να είναι τετράγωνα ή ορθογώνια.
 • Τα περάσματα εξαερισμού τοποθετούνται από άκρο σε άκρο.
 • Για την ενίσχυση του εγκάρσιου τούβλου σε σχέση με τη διέλευση απαιτείται.
 • Η απόσυρση, αν χρειαστεί, πραγματοποιείται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 1 μέτρο, η γωνία δεν είναι μικρότερη από 60 μοίρες σε σχέση με τον ορίζοντα. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα τούβλο, το οποίο κόβεται στη σωστή γωνία.
 • Η τοιχοποιία είναι δεμένη με τη βοήθεια μισών τούβλων.
 • Οι γερανοί, τακτοποιημένοι, θα αποτρέψουν την παραβίαση του σχήματος της διόδου και του φράγματος.
 • Κατά την τοποθέτηση του τούβλου, για να μην φράξουν τους άξονες εξαερισμού, τίθενται εφημερίδες σε αυτές.

Τα κανάλια μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς τοποθέτηση τούβλων. Αυτό θα απαιτήσει σωλήνες. Επιπλέον, πρέπει να υπάρχει επίσης ένας αγωγός αέρα σε κάθε δωμάτιο. Ένας από αυτούς πρέπει να τοποθετηθεί 2 μέτρα πάνω από το θεμέλιο μέσα στον εξωτερικό τοίχο. Ο δεύτερος αγωγός πρέπει να βρίσκεται στην οροφή σε ύψος 1 μέτρου πάνω από αυτό.

Κανάλια εξαερισμού στο διαμέρισμα

Για την οργάνωση ενός φυσικού συστήματος απαιτούνται δομές διαμέτρου 125 x 150 mm. Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, οι βέλτιστες διαστάσεις είναι 100 x 125 mm. Οι κατάλληλοι σωλήνες είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα, PVC, γαλβανισμένο και ούτω καθεξής. Οι δομές που τοποθετούνται μεταξύ των τοίχων πρέπει να τσιμέντου. Προκειμένου το σύστημα να παρουσιάσει διαρροές, χρησιμοποιείται καουτσούκ ή σιλικόνη. Για να συνδέσετε τη δομή με την έξοδο εξαερισμού, απαιτείται ένας κυματοειδής σωλήνας.

Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να ελέγξετε εκ των προτέρων όλες τις συστάσεις και τις οδηγίες.

Είναι επίσης σημαντικό να αγοράσετε ποιοτικά υλικά που είναι κατάλληλα για συγκεκριμένες συνθήκες. Με τη σωστή εγκατάσταση του συστήματος, το σύστημα θα σας κρατήσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτελώντας όλες τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί. Επιπλέον, με τη σωστή επιλογή υλικών, μειώνετε τον αριθμό των απαραίτητων συστημάτων καθαρισμού και μειώνετε το κόστος λειτουργίας.

Ποιοι σωλήνες εξαερισμού για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία επιλέγουν: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την απαιτούμενη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν θυμάται πάντα για την ανάγκη εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφθείτε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δωματίου. Οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία οδηγούνται μέσα από τοίχο ή μέσω οροφής. Τα μηχανικά συστήματα λειτουργούν με απόλυτη αποτελεσματικότητα, αν όλα γίνονται επαγγελματικά. Αλλά, εκτός από τον επαγγελματισμό, τα σωστά επιλεγμένα υλικά είναι σημαντικά.

Απαιτήσεις για την εξάτμιση ενός ιδιωτικού σπιτιού

Στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα με έναν αναγκαστικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός παραμένει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο εγκαταστάσεων συμπληρώνεται ο ένας τον άλλο και δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος.

Για το σύστημα εξάτμισης υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις:

 • Όλα τα χρησιμοποιημένα εργαλεία και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με το GOST.
 • Για μια ανεμπόδιστη ανταλλαγή εισροής και εκροής, το κανάλι πρέπει να είναι επίπεδο.

 • Εκτός από τα καταλύματα, η κατασκευή ενός γκαράζ, ενός χειμερινού κήπου, μιας μικρής πισίνας και άλλων πρόσθετων εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις σχεδιασμού των σπιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωριστή παροχή αέρα σε επαρκείς ποσότητες για κάθε αντικείμενο.
 • Ελλείψει πρόσθετων εγκαταστάσεων, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εξαγωγή από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα χωρίς να συνδυάσετε τον εαυτό σας με άλλους. Ειδικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για την κουζίνα.
 • Για την άφιξη της φρεσκάδας στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα εισάγονται βαλβίδες εισαγωγής. Οι ροές κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν περιοδικά τα παράθυρα.
 • Για να γίνει η ανταλλαγή αέρα πιο γρήγορη και να μην παραμείνει στάσιμη, η απόσταση από την οροφή έως την σχάρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 • Από το κάτω μέρος της πόρτας δημιουργούνται ειδικά κενά, τρύπες με διακοσμητικά αξεσουάρ.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

Για να απομακρυνθεί ο αέρας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια συστηματική προμήθεια.

Για να μάθετε τι είδους ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το δωμάτιο υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Απαιτούνται υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του σωλήνα.

Όταν πολλαπλασιάζετε τρία εξαρτήματα, μετράται η ένταση του χώρου. Πρότυπο σπίτι: 6 x 4 μέτρα, τα ανώτατα όρια είναι 3 μέτρα ύψος. 6х4χ3 = 72 m 3 - η ένταση του δωματίου. Προκειμένου η ανταλλαγή να συμβεί σε μία ώρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αφαιρεθούν τουλάχιστον 72 m3 αέρα.

Παράδειγμα:
Το μέγεθος της οπής κάτω από το σωλήνα = 160 mm.
Η μέση δύναμη του ανέμου στην περιοχή είναι 4 m / sec.

Ιδανικά απλές κατασκευές, χωρίς γωνίες - μια μεγάλη σπανιότητα. Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι γωνίες, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς της ροής του αέρα. Με όγκο αέρα 72 m 3 / h ο αγωγός αέρα με D = 150 mm θα χειριστεί. Σωλήνες των 200 mm είναι εγκατεστημένοι για ευρύχωρες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα δεδομένα καθορίζονται σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών.
Εάν οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετηθούν στην οροφή, για να βγάλουν τους ίδιους 72 κύβους ανά ώρα, η ισχύς παρέχεται 2-3 φορές περισσότερο, που αντιστοιχεί στη διάμετρο στο παράδειγμα που δίνεται.

Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται μετάβαση από έναν αγωγό μικρότερου τμήματος σε μεγαλύτερο με προσαρμογείς. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ανταλλαγή σε πλήρη ισχύ. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του εξαερισμού μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Το SNiP 41-01-2003 παρέχει λεπτομερείς περιγραφές. Στην ενημερωμένη έκδοση, χωρίς επιπλέον περίπλοκο υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο ρυθμός της ενιαίας ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι.

Οι καλύτεροι σωλήνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Οι πιο συνηθισμένοι σωλήνες για τους αεραγωγούς είναι μεταλλικά, πλαστικά στρογγυλά και ορθογώνια. Σήμερα, η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει στον καταναλωτή ευρύ φάσμα προϊόντων. Εκτιμώμενες τιμές:

 • Εύκαμπτη κυματοειδές 100χ3000 - 116 ρούβλια.
 • Στρογγυλό κανάλι: 100 mm 0,5 m - 158 ρούβλια.
 • Επίπεδο κανάλι: 55χ110 χιλιοστά 1 μ. - 282 ρούβλια.
 • Σωλήνας από χάλυβα 130 L-0,5, βάρος 0,9 kg - 374 ρούβλια.

Μεταλλικοί σωλήνες

Χρησιμοποιείται μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, ανοξείδωτος Οι αεραγωγοί κατασκευάζονται από κατασκευαστές στρογγυλού, σπειροειδούς, ορθογώνιου σχήματος. Σχετικά με δομές αντοχής στη θερμότητα. Βάρος - βαρύτερο και πιο μαζικό από το πλαστικό. Η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη.

 • Η σπείρα είναι πιο απαιτητική από τον κλιματικό εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής κάνει μια παραγγελία σύμφωνα με το έργο?
 • Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του ψευδαργύρου είναι η πυρασφάλεια. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και η διαφορά από τις πλαστικές συσκευές.

Σε γαλβανισμένες σπειροειδείς μορφές, ο αέρας καμπυλώνεται σαν ανεμοστρόβιλος και απλώνεται γρηγορότερα. Στα φυτά κατασκευάζονται μοντέλα με κυρτή σπείρα κατά μήκος της όλης βάσης, καθώς ο νόμος της αναταραχής συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή πρόσφυσης.

Μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να χτίσετε πρόσθετες συσκευές από το να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια βουίζει, μια ηχώ, η μόνωση θα πέσει απότομα. Το δωμάτιο θα ακούσει τι συμβαίνει στο σαλόνι ή από την κουκούλα στον δεύτερο όροφο θα ακουστούν οι ήχοι από κάτω.

Πλαστικοί σωλήνες

Μεταξύ όλων των ειδών, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή διακόπτεται από φθοριοπλαστικούς σωλήνες. Ίσως, μερικά κριτήρια κατώτερα από τα συμβατικά πλαστικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς. Το χημικά σταθερό υλικό είναι ανώτερο στις παραμέτρους του σε λευκόχρυσο και χρυσό. Η μηχανική αντοχή δεν είναι ελαττωματική, αλλά αρκεί να εγκαταστήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένας εύκολος, ανθεκτικός και αξιόπιστος σωλήνας. Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη διέλευση του αέρα. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Μερικές φορές δεν είναι εξαερισμός, αλλά χρησιμοποιούνται σωλήνες αποχέτευσης. Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση, αυτή η λύση είναι αποδεκτή εάν μπορείτε να συνδέσετε ομαλά τις μεταβάσεις στις περιοχές σύνδεσης.

Μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά εύκολα μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Μεταξύ της μεταλλικής πλάκας, πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, πολυχλωροβινυλίου, φθοροπλαστικής, υπάρχουν πολλά κοινά:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Επαρκής αντοχή.
 • Η σκουριά δεν σχηματίζεται.
 • Τα εξαρτήματα έχουν μικρό βάρος.
 • Διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Επεξεργάζεται με ειδική υγιεινή λύση.

Το κύριο μειονέκτημα: τήκεται κατά τη διάρκεια της καύσης. Η σύνθεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η τούβλα ή ο χάλυβας. Ιδανικό για κουκούλες κουζίνας και άλλα αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό μήκος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης και εγκατάστασης

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα. Κάθε λεπτομέρεια: ένας σωλήνας ή ένα γόνατο έχει περισσότερη στη μία πλευρά και μικρότερο άνοιγμα από την άλλη.

 • Ένα κομμάτι εισάγεται στο άλλο.
 • Σε πολλά σημεία είναι καθορισμένα.
 • Οι αρμοί στερεώνονται με στεγανωτικό.

Είναι κατάλληλη η χρήση αφρώδους πολυουρεθάνης ή ειδικής συγκολλητικής ταινίας από αλουμινόχαρτο σε διάφορα στρώματα. Η ταινία προσθέτει ταυτόχρονα ακαμψία, χρησιμεύει ως στοιχείο στεγανοποίησης και σφιγκτήρας. Πάνω, ως μία από τις επιλογές, εισάγεται ένας μύκητας.

Η επαγγελματική εγκατάσταση δεν είναι ορατή. Δεν καταστρέφει το εσωτερικό, είναι τοποθετημένο απλά και γρήγορα.

 • Ακριβώς μέσω της ίδιας της οροφής, τοποθετείται ένας επίπεδης σωλήνας από την έξοδο προς το στοιχείο εξάτμισης. Οι διαστάσεις του ύψους είναι μόνο 5 εκ. Το ύψος της οροφής μετά τον καθορισμό της τάσης ή της ψευδοροφής δεν θα είναι μικρότερο.
 • Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, κατά κανόνα, ο εξαερισμός βρίσκεται στην τουαλέτα. Ένας εξοπλισμός συλλέγεται αμέσως σε δύο δωμάτια. Χρησιμοποιήστε βολικότερες στρογγυλές σωλήνες Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας καυσαερίων και η βαλβίδα ελέγχου μεταξύ της εξόδου τοποθετούνται σε αυτά.
 • Όλα τα συναρμολογημένα αντικείμενα στην κορυφή του τοίχου ράβονται με γυψοσανίδες, με επένδυση, αφήνοντας μυστική τρύπα. Στο εσωτερικό, όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, είναι κρυμμένες.

Ο γαλβανισμός γίνεται με τρεις τρόπους:

Η τεχνολογία είναι πιο πολύπλοκη από το πλαστικό. Στο εσωτερικό του χώρου αερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες. Εγκαταστήστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου.

Κόστος

Η κατά προσέγγιση τιμή αναφέρεται ανά τετραγωνικό μέτρο σε ρούβλια με ΦΠΑ 18%

 • Ψευδαργύρου επίστρωση - από 362 ρούβλια?
 • Μαύρο χάλυβα - από 1008 ρούβλια.
 • Πλαστικό από 159 ρούβλια. σ.τ.

Το εύρος τιμών εξαρτάται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τους όρους πώλησης.

Πού να αγοράσετε σωλήνες εξαγωγής για εξαερισμό;

Προετοιμάστε το έργο το χειμώνα και αποθηκεύστε το δομικό υλικό όταν η αγορά ακινήτων τείνει να μειωθεί. Τα ποιοτικά προϊόντα λαμβάνονται καλύτερα σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Στη Μόσχα

 • VentSystems Company

http://vent-mo.ru/p_18_ceny.html
Περιφέρεια Μόσχας, συνοικία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25
Τηλ. 8 (800) 555-12-06

 • Εγκατάσταση εξαερισμού "Galvent"
  http://www.ventilyacia.ru/prices/
  Μόσχα, sh. Ενθουσιώδες, 56/47
  Τηλ. +7 (495) 790-76-98
 • Εταιρεία TechPlast
  https://truba-pnd-pvd.ru/catalogue/truba-pnd-160.html
  Μόσχα, st. Letnikovka 9
  Τηλ. +7 (499) 490-18-98
 • Στην Αγία Πετρούπολη

  • Εγκατάσταση εξαερισμού "Bastion"
   http://www.spbastion.ru/products/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ανά. Chelyeva, δ. 7α, lit. L
   Τηλ. +7 (812) 640-93-00
  • Signum Company
   http://signumvent.ru/catalog/vozdukhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ul. Σαλόβα 37
   Τηλ. +7 (812) 647-07-05
  • Η εταιρεία "Σύγχρονες πολυμερείς δομές"
   OOO "SPK" http://prom-emkosti.ru/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, Krasnogvardeysky per. 15V
   Τηλ. +7 (812) 331-90-90

  Κάθε εξοχική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε έργο, η ατομικότητα αποτιμάται. Όταν αρχίζει η κατασκευή, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, από τα συνηθισμένα σχέδια, γεννιέται μια μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αξιόπιστες επικοινωνίες μηχανικής.