Κλιματιστικά κασέτας

Το κλιματιστικό κασετών είναι μια πρωτότυπη λύση σχεδιασμού που επιτρέπει την παροχή υψηλής ποιότητας αέρα σε μεγάλα δωμάτια με μεγάλη κυκλοφοριακή ικανότητα των ανθρώπων.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Αυτός ο τύπος κλιματιστικών αποτελείται από δύο μονάδες, καθώς και ένα συμβατικό σύστημα split. Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται έξω από τις εγκαταστάσεις, συνήθως στο εξωτερικό του τοίχου. Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι το εσωτερικό μπλοκ του συστήματος κασέτας που καθορίζει την ειδικότητά του. Εάν τοποθετηθεί συμβατικό κλιματιστικό σε τοίχο, η κασέτα είναι εγκατεστημένη στην οροφή. Το μπλοκ έχει ένα τετράγωνο σχήμα και μια σχετικά μεγάλη περιοχή αγωγών αέρα. Ο αέρας τροφοδοτείται μέσω του κατώτερου πλαισίου και η κεφαλή ρυθμίζεται από τα ρολά διανομής.

Λάβετε υπόψη ότι η εγκατάσταση αυτής της έκδοσης του κλιματιστικού απαιτεί ψευδοροφή. Το μέγεθος του διαστήματος μεταξύ οροφής πρέπει να είναι στο επίπεδο των 25-40 cm.

Οφέλη

Τα συστήματα κασέτας χαρακτηρίζονται από μια σειρά πλεονεκτημάτων, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές επιλογές:

 1. Υψηλή ένταση ροής αέρα. Το κλιματιστικό κασετών μπορεί να διατηρήσει μια βέλτιστη κλιματισμό σε μεγάλους χώρους. Είναι επίσης ιδανικά για καφέ ή μπαρ, εμπορικές αίθουσες και άλλα αντικείμενα μαζικής συνάντησης ανθρώπων.
 2. Δυνατότητα παροχής αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις. Αυτό όχι μόνο επιταχύνει την επίτευξη της στοχευόμενης θερμοκρασίας, αλλά επιτρέπει και μια ομοιόμορφη παροχή. Σε αυτή την περίπτωση, κάθε συγκεκριμένη κατεύθυνση μπορεί να μπλοκαριστεί εάν είναι απαραίτητο.
 3. Μείωση του κόστους εξοπλισμού. Το κλιματιστικό κασετών (εγκατεστημένο στη σωστή θέση) μπορεί να αντικαταστήσει 2-3 συμβατικά κλιματιστικά τοίχου.
 4. Αρμονικός σχεδιασμός. Η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη στην οροφή, ένα διακοσμητικό πάνελ αγωγών παραμένει ορατό. Αυτό σας επιτρέπει να ενσωματώσετε το κλιματιστικό σε μια ποικιλία εσωτερικών χώρων.
 5. Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Δεδομένου ότι η ταχύτητα του αέρα ψύξης παρέχεται όχι με την αύξηση της έντασης της ροής, αλλά αυξάνοντας την περιοχή των αεραγωγών, τα συστήματα κασέτας λειτουργούν με ελάχιστο θόρυβο.

Μειονεκτήματα

Υπάρχουν πολλά αδύνατα σημεία για τέτοια συστήματα:

 1. Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας γίνεται στο χώρο μεταξύ των οροφών μεταξύ της ψευδοροφής και των οροφών. Εάν δεν υπάρχει ψευδοροφή, τότε θα είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα κασέτας.
 2. Για την κανονική λειτουργία του κλιματιστικού, απαιτούνται σχετικά ψηλές οροφές - σε επίπεδο τριών μέτρων.

Επιλογή μοντέλου

Οι αρχές της επιλογής ενός κλιματιστικού κασέτας είναι οι ίδιες όπως στην περίπτωση άλλων σχεδίων. Πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη φυσική δυνατότητα να εγκαταστήσετε τις εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες.

Ο επόμενος σημαντικός παράγοντας είναι η περιοχή του δωματίου - θα εξαρτηθεί από την απαιτούμενη χωρητικότητα του κλιματιστικού. Η επιλογή του εξοπλισμού χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος του δωματίου θα οδηγήσει σε ανεπαρκή ποιότητα κλιματισμού ή σε πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας.

Στα υπόλοιπα, καθοδηγείται από τα προτεινόμενα λειτουργικά και σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, τα κλιματιστικά τύπου inverter θεωρούνται πιο αποδοτικά και οικονομικά από τα μοντέλα χωρίς μετατροπέα.

Είδη κλιματιστικών

Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, όλα τα κλιματιστικά χωρίζονται σε τρεις ομάδες:

 • Οικιακά κλιματιστικά (Συνθήκες RAC για το δωμάτιο).
 • Επαγγελματικά κλιματιστικά (PAC-Πακέτα συνθηκών αέρα).
 • Βιομηχανικά συστήματα αερισμού και κλιματισμού (Ενιαίο).

Κάθε ομάδα περιλαμβάνει κλιματιστικά διαφόρων τύπων. Τα χαρακτηριστικά και οι τομείς εφαρμογής τους παρατίθενται στον πίνακα:

  Διαχωρισμένα συστήματα:
 • Διαχωρισμένα συστήματα τύπου τοίχου
 • Σταθερά συστήματα πολλαπλών διαχωριστικών τύπου τοίχου
  Monoblock:
 • Κινητά κλιματιστικά
 • Κλιματιστικά παραθύρων
  Διαχωρισμένα συστήματα:
 • Αγωγοί κλιματισμού
 • Κλιματιστικά κασέτας
 • Κλιματιστικά οροφής
 • Κλιματιστικά παχέος εντέρου
 • Διαχωριστικά συστήματα "split" με όλους τους τύπους εσωτερικών μονάδων

Εδώ και κάτω, κάτω από τον κλιματισμό, θα καταλάβουμε ένα οικιακό ή εμπορικό κλιματιστικό και βιομηχανικά συστήματα θα εξεταστούν σε ένα άλλο τμήμα.

Τύποι κλιματιστικών: μονομπλόκ, διαχωριστικά συστήματα και συστήματα πολλαπλών σπαστών

Σε ένα σχεδιασμό όλων των κλιματιστικών χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: «μονομπλόκ», που αποτελείται από ένα τετράγωνο και το «split-σύστημα» (από την αγγλική λέξη «η διάσπαση» - «για να διαχωρίσετε»), που αποτελούνται από διάφορα μπλοκ. Εάν ένα διαχωρισμένο σύστημα αποτελείται από τρεις ή περισσότερες μονάδες, ονομάζεται "σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού":

 • Κλιματιστικά Monobloc ??? που αποτελείται από μια ενιαία μονάδα (παράθυρο, κινητά και κλιματιστικά οροφής). Σε τέτοια κλιματιστικά, όλα τα στοιχεία στεγάζονται σε ένα ενιαίο περίβλημα, το οποίο απλοποιεί τον σχεδιασμό του κλιματιστικού και μειώνει το κόστος του.

Όλα τα σύγχρονα συστήματα split διαθέτουν τηλεχειριστήριο με οθόνη υγρών κρυστάλλων. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία σε ένα βαθμό, να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτόματα το κλιματιστικό σε συγκεκριμένο χρόνο, να ρυθμίσετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα και πολλά άλλα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των συστημάτων split είναι η μεγάλη ποικιλία διαφορετικών τύπων εσωτερικών μονάδων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις: κλιματιστικό τοίχου, καναλιού, οροφής, στήλης και κασέτας. Ταυτόχρονα, τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα είναι μόνο τοίχου, όλα τα άλλα κλιματιστικά είναι ημι-βιομηχανικά. Να σημειωθεί ότι σε σχέση με το σύστημα πολλαπλής όνομα «κλιματισμό» και «κλιματιστικό» είναι συνώνυμες, είναι δυνατόν να πούμε «κλιματισμό κανάλι,» ή «σύστημα διαχωρισμού καναλιών», ή «κλιματιστικό τύπου καναλιού».

Διαχωρισμένα συστήματα

Κλιματιστικό τοίχου (split σύστημα)

Το πιο κοινό και πιο προσιτό για την τιμή (από 10 000 ρούβλια); κλιματιστικό τοίχου ή διαχωριστικό σύστημα τύπου τοίχου. Μερικές φορές ονομάζεται επίσης οικιακός, οικιακός ή κλιματισμός κλιματισμού, όπως και στα σπίτια και τα διαμερίσματα που χρησιμοποιούνται συχνότερα. Μπορεί το κλιματιστικό τοίχου να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε μικρό δωμάτιο; γραφείο, διαμέρισμα, κατάστημα. Η ισχύς τους (2-7 kW) επιτρέπει την ψύξη από 15 έως 70 m². Η εσωτερική μονάδα των οικιακών κλιματιστικών εγκατασταθεί συνήθως στο πάνω μέρος του τοίχου, κοντά στο παράθυρο, και στην εξωτερική πλευρά του τοίχου; κάτω από το παράθυρο. Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να μειώσετε την απόσταση μεταξύ των μπλοκ και το μήκος των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων, οι οποίες συνήθως δεν υπερβαίνουν τα 5-7 μέτρα. Σημειώστε ότι τα κλιματιστικά τοίχου οικιακής χρήσης δεν μπορούν να τροφοδοτήσουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο, αυτό απαιτεί ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού.

Εκτός από τα οικιακά κλιματιστικά τοίχου, ορισμένοι κατασκευαστές ημι-βιομηχανικά κλιματιστικά τοίχου, με ισχύ από 4 έως 10 kW. Προς τα έξω, φαίνονται σαν ένα νοικοκυριό σύστημα split, αλλά και για όλες τις παραμέτρους (πόρων, την αξιοπιστία, μέγιστο μήκος του δρόμου και άλλα) είναι ημι-βιομηχανικές εγκαταστάσεις και συνήθως χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους για ειδικούς σκοπούς (server, αίθουσες ηλεκτρονικών υπολογιστών, κ.λπ.).

Το κλιματιστικό κανάλι

Αγωγοί κλιματισμού (καναλιών), τα οποία μερικές φορές δεν είναι αρκετά σωστά ονομάζονται κεντρικά κλιματιστικά, τοποθετούνται πίσω από μια αναρτημένη ή καταγεγραμμένη οροφή, η οποία καλύπτει πλήρως την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Η κατανομή του ψυχρού αέρα διεξάγεται μέσω ενός συστήματος θερμικώς μονωμένων αγωγών, οι οποίοι βρίσκονται επίσης στον χώρο μεταξύ των οροφών. Λόγω αυτού του σχεδιασμού, τα κλιματιστικά κανάλια μπορούν να ψύχουν πολλά δωμάτια ταυτόχρονα. Η τυπική ισχύς των κλιματιστικών τύπου καναλιών είναι 12-25 kW, η οποία αρκεί για να δροσίσει ένα μικρό γραφείο, εξοχικό σπίτι ή διαμέρισμα 4-5 δωματίων. Ένα χαρακτηριστικό των συστημάτων διαχωρισμού καναλιών είναι η δυνατότητα παροχής καθαρού αέρα στους όγκους που απαιτούνται για τον πλήρη αερισμό των κλιματιζόμενων δωματίων.

Έτσι, η χρήση ενός κλιματιστικού τύπου ενός καναλιού επιτρέπει την επίλυση των καθηκόντων αερισμού και κλιματισμού ολόκληρου του γραφείου, του διαμερίσματος ή του εξοχικού σπιτιού. Είναι απαραίτητο μόνο για να αναλάβει τη φροντίδα για το σωστό υπολογισμό του αερισμού, κλιματισμού επιλογή της ικανότητας ψύξης και της στατικής πίεσης, η εγκατάσταση των ηλεκτρικών ή θερμοσίφωνα για τη θέρμανση του εξωτερικού αέρα το χειμώνα.

Το μειονέκτημα του κλιματιστικού καναλιού είναι η δυσκολία του ξεχωριστού ελέγχου της θερμοκρασίας σε διαφορετικούς χώρους. Για τους σκοπούς αυτούς στους αγωγούς είναι απαραίτητο να εγκαθίστανται βαλβίδες με ηλεκτροκινητήρες και σε όλους τους χώρους όπου απαιτείται αυτόνομος έλεγχος θερμοκρασίας; θερμοστάτες. Εάν σε όλους τους χώρους προβλέπεται η διατήρηση της ίδιας θερμοκρασίας, τότε αυτό το μειονέκτημα δεν είναι σημαντικό.

Κλιματιστικό κασέτας

Εγκατάσταση κλιματιστικό κασέτας (σύστημα διαίρεσης κασετών), καθώς και για το κλιματιστικό κανάλι, είναι απαραίτητη μια ψευδοροφή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τα συστήματα διαχωρισμού καναλιών, τα κλιματιστικά τύπου κασέτας διανέμουν τον ψυχρό αέρα μέσω του πυθμένα της μονάδας. Το κάτω μέρος του συστήματος διαίρεσης κασετών έχει το μέγεθος ενός τυπικού κεραμιδιού οροφής; 600 × 600 mm, και σε υψηλή ισχύ δύο φορές μεγαλύτερη; 1200 × 600 mm και καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα με διανεμητικές περσίδες. Το κύριο πλεονέκτημα των κλιματιστικών κασετών; αόρατο, διότι μόνο το διακοσμητικό πλέγμα είναι ορατό. Ένα άλλο πλεονέκτημα; ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα κλιματιστικό τύπου κασέτας για την ψύξη ενός μεγάλου δωματίου (κατά τη χρήση διαιρούμενων συστημάτων τοίχου για να επιτευχθεί το ίδιο αποτέλεσμα θα πρέπει να χρησιμοποιούν το κλιματιστικό σε 2-3 ισχύ).

Στο πάτωμα; ανώτατο όριο

Εάν δεν υπάρχει ψευδοροφή στο δωμάτιο, μια εναλλακτική λύση σε μια κασέτα κλιματιστικό δαπέδου και οροφής ή απλά ανώτατο όριο. Αυτά τα κλιματιστικά έχουν μικρό βάθος; 18-25 εκατοστά. Εγκαθίστανται, όπως υπονοεί το όνομα, είτε στο κάτω μέρος του τοίχου είτε στην οροφή. Έτσι, η ροή του αέρα στην πρώτη περίπτωση κατευθύνεται προς τα πάνω, οριζόντια κατά μήκος της οροφής. Αυτό το σχέδιο σας επιτρέπει να κατανέμετε ομοιόμορφα τον αέρα ψύξης πάνω από το δωμάτιο και να αποφύγετε την άμεση ροή στους ανθρώπους. Υπάρχουν μοντέλα κλιματιστικών οροφής που διανέμουν τον ψυχρό αέρα σε τέσσερις κατευθύνσεις ταυτόχρονα και η ισχύς ροής ρυθμίζεται ξεχωριστά για κάθε μια από τις κατευθύνσεις. Ένα τέτοιο κλιματιστικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για να κρυώσει δωμάτια πολύπλοκου σχήματος που δεν έχουν ψευδοροφή.

Κλιματισμό στήλης

Κλιματισμό στήλης (που δεν πρέπει να συγχέεται με τα βιομηχανικά κλιματιστικά ντουλαπιών) χρησιμοποιείται όπου υπάρχει μεγάλη χωρητικότητα ψύξης και δεν υπάρχουν αυστηρές απαιτήσεις για το σχεδιασμό του χώρου. Αυτά τα κλιματιστικά μοιάζουν με το ψυγείο σε μια διάσταση, έχουν πολύ βάρος και είναι εγκατεστημένα στο πάτωμα. Τα κλιματιστικά της στήλης απαιτούν σχετικά μεγάλη επιφάνεια για την τοποθέτησή τους, καθώς δημιουργούν ισχυρή ροή ψυχρού αέρα, η οποία δεν επιτρέπει την άμεση γειτνίαση με το κλιματιστικό.

Κλιματιστικά Monobloc

Κινητά κλιματιστικά

Κινητό κλιματισμό (που ονομάζεται επίσης "υπαίθριο κλιματιστικό"); Ο μόνος τύπος κλιματιστικού που μπορεί να εγκαταστήσει ο χρήστης ανεξάρτητα. Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο κλιματιστικό, αρκεί να αφαιρέσετε ένα εύκαμπτο σωλήνα (αεραγωγό) στο παράθυρο ή ένα ελαφρώς ανοιγμένο παράθυρο, μέσω του οποίου ο θερμός αέρας αντλείται από το κλιματιστικό. Δεδομένου ότι ο εύκαμπτος σωλήνας του κλιματιστικού είναι μικρού μήκους (περίπου 1 μέτρο), το κλιματιστικό θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στο παράθυρο όταν λειτουργεί. Δεν συνιστάται η επέκταση του εύκαμπτου σωλήνα, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει τη θερμική κατάσταση του ψυκτικού κυκλώματος. Τα μειονεκτήματα των κινητών κλιματιστικών μηχανημάτων είναι ο υψηλός θόρυβος από τον συμπιεστή, η περιορισμένη ισχύς και η υψηλή τιμή, συγκρίσιμα με το κόστος ενός διαχωρισμένου συστήματος.

Σε ορισμένα μοντέλα κινητών κλιματιστικών υπάρχουν δύο αεραγωγοί: μέσω του πρώτου αέρα στο κλιματιστικό μπαίνει και μετά το δεύτερο - αφαιρείται. Αυτό σας επιτρέπει να ψύξετε το θερμαντικό σώμα (συμπυκνωτή) χωρίς τη χρήση αέρα μέσα στο δωμάτιο (σχετικά με το τι είναι τα ψυγεία στο κλιματιστικό και γιατί χρειάζονται, δείτε την αρχή της λειτουργίας του κλιματιστικού). Ας εξηγήσουμε, ποια απόφαση είναι καλύτερη από μια παραδοσιακή παραλλαγή με μια γραμμή αέρα. Εάν δεν υπάρχει κανένας αγωγός αέρα για να πάρει αέρα από το δρόμο, τότε ο αέρας που εκτρέπεται μέσω του απλού αγωγού προς τα έξω, λαμβάνεται από το δωμάτιο. Δηλαδή, ο ψυχρός αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο και στη θέση του μέσα από τις πόρτες και τις ρωγμές στα παράθυρα έρχεται ζεστός αέρας - αυτό μειώνει σημαντικά την απόδοση του κλιματιστικού. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος δημιουργήθηκε ένα κινητό κλιματιστικό με δύο αεραγωγούς, το οποίο έχει υψηλότερη απόδοση ψύξης.

Με ισχύ που υπερβαίνει τα 3-4 kW, δεν συνιστάται η ψύξη του συμπυκνωτή ακόμη και μέσω δύο αγωγών, καθώς η ροή του αέρα γίνεται υπερβολικά μεγάλη. Σε τέτοια μοντέλα, ο πυκνωτής κατασκευάζεται με τη μορφή ξεχωριστής μονάδας με ανεμιστήρα. Αυτό το μπλοκ είναι κρεμασμένα πάνω από το παράθυρο και συνδέεται με την εσωτερική μονάδα μέσω ταχυσυνδέσμους (μάνδαλα). Αυτό το μαλακτικό ονομάζεται κινητό split σύστημα, επειδή αποτελείται από δύο μονάδες - εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, σε αντίθεση με ένα παραδοσιακό split-σύστημα κλιματιστικό αυτού του τύπου διατηρεί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των κινητών τους ομολόγους τους: η μονάδα κλιματισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα ανεκπαίδευτο χρήστη, αλλά θορυβώδες συμπιεστής εξακολουθεί να βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα.

Ορισμένα μοντέρνα μοντέλα κινητών κλιματιστικών συσκευών διαθέτουν τηλεχειριστήριο. Μπορούν επίσης να έχουν μια αυτόματη λειτουργία αφαίρεσης συμπυκνωμάτων. Κατά την λειτουργία του κλιματιστικού, η υγρασία συμπυκνώνεται στον εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος αποστραγγίζεται σε ειδική δεξαμενή. Η θέρμανση από τον συμπιεστή, το νερό αυτό εξατμίζεται και αφαιρείται μαζί με ζεστό αέρα έξω, αλλά εάν η υγρασία του αέρα είναι υψηλή, ακόμη και σε τέτοια μοντέλα το νερό από τη δεξαμενή θα πρέπει να χύνεται περιοδικά.

Δεδομένων των αδυναμιών των κινητών κλιματιστικών, η χρήση τους συνιστάται μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης ενός διαχωρισμένου συστήματος: στη χώρα, στο νοικιασμένο διαμέρισμα κλπ.

Κλιματιστικά παραθύρων

Μόλις ήταν ο πιο κοινός τύπος κλιματισμού, αλλά αυτή τη στιγμή, λόγω της μείωσης της ζήτησης, μόνο μερικοί κατασκευαστές προσφέρουν παρόμοια μοντέλα. Για να εγκαταστήσετε το κλιματιστικό παράθυρο, είναι απαραίτητο να κόψετε μια ορθογώνια οπή στο γυάλινο παράθυρο ή σε ένα λεπτό τοίχωμα. Το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το μεγαλύτερο μέρος του να βρίσκεται έξω από το δωμάτιο. Σε αυτό το τμήμα του σώματος υπάρχουν σχάρες εξαερισμού, μέσω των οποίων αφαιρείται ο θερμός αέρας. Στο εσωτερικό, παραμένει μόνο ένα μικρό τμήμα του μονοπώλου με ένα διακοσμητικό μπροστινό πλαίσιο μέσω του οποίου ο ψυχρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο. Τυπική ισχύ των κλιματιστικών παραθύρων; από 1,5 έως 6 kW. Το πιο απλό από αυτά μπορεί να δροσίσει μόνο τον αέρα, το πιο ακριβό; έχουν λειτουργία θέρμανσης και τηλεχειριστήριο.

Το κύριο μειονέκτημα του κλιματιστικού παραθύρου είναι το υψηλό επίπεδο θορύβου που δημιουργείται από τον συμπιεστή και τα πλεονεκτήματα; Χαμηλή τιμή (από 5.000 ρούβλια) και ευκολία εγκατάστασης. Η χαμηλή δημοτικότητα των κλιματιστικών παραθύρων εξηγείται από το γεγονός ότι κατά την εγκατάσταση τους παραβιάζεται η θερμομόνωση του χώρου (το χειμώνα ο κρύος αέρας διεισδύει μέσα από το περίβλημα του κλιματιστικού). Ωστόσο, σε περιοχές με ζεστό κλίμα, αυτή η έλλειψη δεν είναι κρίσιμη, έτσι στο νότο της Ρωσίας, τα κλιματιστικά παράθυρα καταλαμβάνουν σημαντικό μερίδιο αγοράς.

Επιλογή κλιματισμού

Σε διαμερίσματα και μικρά γραφεία, τα διανεμητικά συστήματα τύπου τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα. Αυτός είναι ο πιο ευέλικτος και σχετικά φθηνός τύπος κλιματιστικού. Για κατοικίες, γραφεία και διαμερίσματα με επιφάνεια άνω των 100μ². έχει νόημα να εξετάσει την επιλογή εγκατάστασης ενός αγωγού κλιματισμού; αυτός είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τύπος συστημάτων split. Τα κινητά κλιματιστικά αγοράζονται συνήθως από ενοικιαστές ή από εκείνους που δεν είναι έτοιμοι στην "καυτή" σεζόν για να περιμένουν την εγκατάσταση ενός split-system για 2-3 εβδομάδες.

Για την προετοιμασία μεγάλων χώρων (εμπορικές αίθουσες, εξοχικές κατοικίες, συγκροτήματα γραφείων) είναι δυνατόν να απαιτούνται ημι-βιομηχανικά συστήματα διαχωρισμού, και στην περίπτωση αυτή είναι προτιμότερο να ζητηθεί η βοήθεια ειδικών.

Κλιματιστικό κασετών και τα πλεονεκτήματά του

Τα σύγχρονα κλιματιστικά δεν περιορίζονται στα συνηθισμένα συστήματα τοίχων. Υπάρχουν επίσης κανάλι και κασέτα. Ας δούμε τι είναι ένα κλιματιστικό κασετόφωνο και ποια είναι τα πλεονεκτήματά του.

Κλιματιστικά κασετών για χώρους

Όντας, στην πραγματικότητα, μια παραλλαγή του συστήματος split, το κλιματιστικό κασετών έχει ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό. Είναι σχεδιασμένο για μεγάλες περιοχές.

Η εξωτερική μονάδα κασέτας δεν διαφέρει πολύ από παρόμοια στοιχεία άλλων συστημάτων διαχωρισμού. Περιλαμβάνει συμπιεστή και πυκνωτή, ο οποίος απομακρύνει τη θερμότητα από το κλιματιζόμενο δωμάτιο στον εξωτερικό χώρο. Οι κύριες διαφορές είναι στη συσκευή της εσωτερικής μονάδας.

Πώς είναι διαφορετικά;

Το κλιματιστικό κασετών έχει ένα εσωτερικό μπλοκ με κυρίαρχο τετράγωνο σχήμα, σχεδιασμένο για να είναι ενσωματωμένο στο χώρο πάνω από την ψευδοροφή. Γι 'αυτό, το βάθος της μονάδας είναι 20-35 εκ. Αυτό είναι αρκετό για να φιλοξενήσει,

Οι διαστάσεις του εξωτερικού φύλλου αντιστοιχούν συνήθως στο πρότυπο κελί της ψευδοροφής (50x50 cm). Εξωτερικά μοιάζει με μια κοινή ψευδοροφή, στην οποία υπάρχουν κελιά με περσίδες, μέσω των οποίων γίνεται η ψύξη.

Τι είναι καλό για αυτή τη μέθοδο ψύξης;

Θα το πούμε για ένα παράδειγμα κλιματιστικών τοίχων. Το γεγονός είναι ότι είναι βολικό για μικρά δωμάτια. Και σε μεγάλο βαθμό να θέσει ένα μπλοκ τοίχου δεν είναι κατάλληλο. Βρίσκεται στον τοίχο, η συσκευή δεν δημιουργεί αρκετή ροή αέρα, ικανή να φτάσει στη μέση του δωματίου, για να μην αναφέρουμε τη δυνατότητα εμφύσησης του απέναντι τοίχου.

Δεν είναι ορατό και αποτελεσματικό

Μπορείτε βεβαίως να κρεμάσετε ένα δωμάτιο τοίχο γύρω από την περίμετρο, αλλά το κόστος και η αισθητική μιας τέτοιας λύσης είναι απίθανο να ενδιαφέρει το χρήστη. Εδώ είναι απλά και χρήσιμο να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό με μονάδα ενσωματωμένη στη δομή οροφής.

Τα κλιματιστικά κασέτας μπορούν καλύτερα να ψύχουν μεγάλες περιοχές και, ως ημι-βιομηχανικά προϊόντα, είναι πιο συχνά κατάλληλα για κλιματισμό:

 • Εμπορικές αίθουσες
 • Μεγάλα λόμπι
 • Εστιατόρια
 • Εργαστήρια και εργαστήρια
 • Εκθεσιακά συγκροτήματα και γκαλερί

Έχοντας που βρίσκεται στην περίμετρο του εξωτερικού σώματος πάνελ εξατμιστήρα έργο conditioner κασέτα ικανό φυσά ο ψυχρός αέρας σε τέσσερις κατευθύνσεις, που καλύπτουν μια ευρύτερη περιοχή από ό, τι το κλασικό μονάδα τοίχου.

Χαρακτηριστικά των κλιματιστικών κασετών

Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των ισχυρών μοντέλων κασέτας:

 • Μεγάλη έκταση κάλυψης, σε σύγκριση με τα μπλοκ τοίχου
 • Κρυμμένη εγκατάσταση, πιο κατάλληλη για γραφεία και αντιπροσωπευτικά δωμάτια
 • Δημιουργία φυσικής κυκλοφορίας αέρα, για ένα πιο άνετο μικροκλίμα

Θυμηθείτε ότι το σύστημα κασέτας θα απαιτήσει μια ψευδοροφή με αρκετό χώρο μεταξύ του και του καλύμματος του εναέριου χώρου. Επιπλέον, το σύστημα ελέγχου για παρόμοια κλιματιστικά τύπου κασέτας έχει σταθερή σχεδίαση, ενώ για συστήματα διαχωρισμού τοίχων η λειτουργία ελέγχεται από το τηλεχειριστήριο.

 • Η εγκατάσταση και η θέση σε λειτουργία κλιματιστικών κασετών διαφέρουν ελάχιστα από την εγκατάσταση ενός κλασικού κλιματιστικού, εκτός από τη διαδικασία ενσωμάτωσης μιας εσωτερικής μονάδας σε ψευδοροφή.
 • Είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλαπλών διαχωριστικών συστημάτων τύπου κασέτας, στα οποία η απόδοση πολλών εσωτερικών στοιχείων σε ψευδοροφή παρέχει μια ισχυρή εξωτερική μονάδα.

Πολλά συστήματα κασέτας βιομηχανικού τύπου είναι ικανά να χρησιμοποιούν διάφορες πρόσθετες λειτουργίες, όπως:

 • Θέρμανση των χώρων
 • Υγρασία του αέρα
 • Ιονισμός

Ένα πλήρες σύστημα ελέγχου κλιματισμού μπορεί να εγκατασταθεί για να ελέγξει πλήρως τη λειτουργία των κλιματιστικών συστοιχιών.

Κλιματιστικό τύπου κασέτας: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα όργανα για τον έλεγχο του κλίματος στο δωμάτιο είναι από μακρού έκπληξη. Επί του παρόντος, υπάρχουν πολλές κατηγορίες τιμών και τις ποικιλίες των σχεδίων αυτών των μέσων: οικιακές και βιομηχανικές, τοίχων και δαπέδων οροφής, παραθύρων και διάσπαση των συστημάτων, και των κινητών κανάλι. Με αυτά τα είδη μπορούν να βρεθούν στο σπίτι ή στο γραφείο, αλλά το κλιματιστικό κασέτα βρίσκεται συνήθως σε εσωτερικό χώρο μεγαλύτερο.

Αυτός ο κλιματισμός μπορεί να βρεθεί σε χώρους με μεγάλη έκταση

Τι είναι αυτό;

Το κλιματιστικό κασετών ανήκει στα αποκαλούμενα συστήματα split. Τα συστήματα διαχωρισμού ταυτόχρονα αντικατέστησαν τις συσκευές τύπου παραθύρου και γρήγορα κέρδισαν την αγορά. Η αρχή του συστήματος διαχωρισμού μπροστά από άλλους τύπους είναι ο διαχωρισμός του συστήματος κλιματισμού στην εσωτερική και εξωτερική μονάδα. Αυτός ο διαχωρισμός επέτρεψε να καθαρίσει το κενό του ανοίγματος παραθύρου από την ογκώδη συσκευή, για να σώσει τον χώρο διαβίωσης του δωματίου και να βγάλει στο δρόμο την θορυβώδη καρδιά της συσκευής - τον συμπιεστή.

Το εξωτερικό στοιχείο του συστήματος διαίρεσης κασετών διαφέρει ελάχιστα από τις εξωτερικές μονάδες άλλων τύπων, τόσο ως προς τη συσκευή όσο και ως προς την τιμή. Εκτός από τον συμπιεστή, το εξωτερικό στοιχείο περιλαμβάνει έναν πυκνωτή σχεδιασμένο για να φέρει θερμότητα στο εξωτερικό του δωματίου. Το κύριο πράγμα που διακρίνει το κλιματιστικό κασετών από άλλους τύπους είναι η συσκευή της εσωτερικής μονάδας.

Η εσωτερική μονάδα είναι διαφορετική από το κλασσικό σύστημα διαχωρισμού αέρα

Το εσωτερικό μπλοκ όλων των "κασετών", ανεξάρτητα από την τιμή, έχει ένα τετράγωνο σχήμα και έχει σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ψευδοροφή. Αυτό το πρόβλημα υποδεέστερη στοιχείο και διαστάσεις: εξωτερικές διαστάσεις του πίνακα είναι περίπου 0,5h0,5m και κυττάρων βάθος - 20-35 cm, το οποίο αντιστοιχεί στο ψευδοροφή και κόπηκε κυττάρου από την επιφάνεια της οροφής στην οροφή του κεφαλαίου.

Σκοπός των κλιματιστικών

Γιατί πρέπει να εγκαταστήσετε κλιματιστικά κασέτας στην ψευδοροφή; Όλα είναι απλά: η μονάδα τοίχου είναι πολύ βολική για χώρους σχετικά μικρής έκτασης. Εάν η περιοχή του δωματίου είναι μεγάλη, τότε το στοιχείο που βρίσκεται στον τοίχο, ακόμα και ένα ισχυρό κλιματιστικό που αγοράζεται σε υψηλή τιμή, μπορεί απλά να μην "πυροβοληθεί" στη μέση του δωματίου, για να μην αναφέρουμε τον απέναντι τοίχο. Τι πρέπει να κάνω; Μπορείτε να κρεμάσετε τους τοίχους μιας μεγάλης περιοχής με συσκευές γύρω από την περίμετρο, αλλά αυτή είναι ακριβώς η τιμή μιας τέτοιας απόφασης που είναι απίθανο να παρακαλώ. Αυτό είναι όπου το κλιματιστικό με τη μονάδα ενσωματωμένη στην οροφή θα είναι χρήσιμη.

Τέτοια συστήματα διαχωρισμού χρησιμοποιούνται σε μεγάλους χώρους

Το κλιματιστικό κασετών ανήκει στις συσκευές βιομηχανικών και ημι-βιομηχανικών τάξεων και έχει σχεδιαστεί ειδικά για να διατηρεί τις καθορισμένες ατμοσφαιρικές παραμέτρους σε μεγάλες περιοχές:

 • εμπορικές αίθουσες ·
 • εγκαταστάσεις εστίασης ·
 • εκθεσιακά συγκροτήματα και γκαλερί.
 • εργαστήρια και εργαστήρια.

Ο εξατμιστής της "κασέτας" της εσωτερικής μονάδας βρίσκεται κατά μήκος της περιμέτρου του εξωτερικού πλαισίου του τετράγωνου περιβλήματος, ο οποίος επιτρέπει στον ανεμιστήρα να οδηγεί ψυχρό αέρα σε τέσσερις πλευρές ταυτόχρονα. Εξαιτίας αυτού, η μονάδα που είναι εγκατεστημένη στην ψευδοροφή στο κέντρο της αίθουσας μπορεί να "καλύψει" μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή κάθε φορά από μια συμβατική συσκευή τοίχου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

 • Το κύριο πλεονέκτημα, φυσικά, είναι μια μεγάλη περιοχή κάλυψης σε σχέση με άλλους τύπους με την ίδια χωρητικότητα και τιμή
 • Επίσης στα πλεονεκτήματα αυτού του τύπου μπορεί να αποδοθεί η πιο φυσική κυκλοφορία αέρα στην αίθουσα: η ροή του ψυχρού αέρα δεν κατευθύνεται άμεσα στους ανθρώπους, αλλά κατευθύνεται κατά μήκος του οροφή, βυθίζοντας στο πάτωμα υπό την επίδραση της βαρύτητας. Έτσι, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο είναι πιο άνετη.
 • Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε μια άλλη σημαντική ιδιότητα των "κασετών": μια μαζική συσκευή μπορεί να "ενεγράψει" αρμονικά στο εσωτερικό σχεδόν να την κρύβει πίσω από μια ψευδοροφή. Έξω, υπάρχει μόνο ένα μικρό πλαστικό πάνελ, διακοσμημένο για το χρώμα και την υφή της ψευδοροφής.

Εγκατάσταση κλιματισμού σε ψευδοροφή τύπου "Armstrong"

Το μειονέκτημα του τύπου της κασέτας είναι, γενικά, μόνο ένα, αλλά σημαντικό: για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό κασετών, απαιτείται μια ψευδοροφή και επαρκής χώρος μεταξύ της ψευδοροφής και του ανώτατου ορίου.

Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση της συσκευής περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

 • εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας.
 • εγκατάσταση ενός εσωτερικού στοιχείου.
 • τοποθέτηση των αγωγών αεραγωγών ·
 • την τοποθέτηση καλωδίων ισχύος.
 • εγκατάσταση του πίνακα ελέγχου.
 • εκκίνηση και προσαρμογή.

Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας διαφέρει ελάχιστα από παρόμοιες εργασίες κατά την εγκατάσταση άλλων τύπων. Η τοποθέτηση αυτοκινητοδρόμων και καλωδίων επίσης δεν προκαλεί ιδιαίτερες δυσκολίες. Αλλά η ενσωμάτωση μιας μονάδας κασέτας στην τελική ψευδοροφή συνδέεται με μερική αποσυναρμολόγηση της τελευταίας. Επομένως, είναι καλύτερο να συνδυάσετε την εγκατάσταση ενός στοιχείου οροφής με την εγκατάσταση ή την αντικατάσταση μιας ψευδοροφής.

Η εγκατάσταση και συντήρηση πρέπει να γίνεται από έμπειρο τεχνικό

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα κλιματισμού της κασέτας μπορεί να εγκατασταθεί στο σύστημα "πολλαπλών σπαστών". Αυτό το σχέδιο προϋποθέτει "συντήρηση" δύο ή περισσότερων ενσωματωμένων ψευδοροφών εσωτερικών στοιχείων με μία εξωτερική μονάδα αυξημένης ισχύος.

Η μονάδα ελέγχου των συστημάτων κασέτας για τον κλιματισμό των μεγάλων χώρων δεν είναι συνήθως φορητό τηλεχειριστήριο, όπως στις οικιακές συσκευές, αλλά σταθερή θωράκιση που τροφοδοτείται από το ηλεκτρικό δίκτυο του κτιρίου, το οποίο πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση του συστήματος.

Τα σοβαρά βιομηχανικά συστήματα, εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες ελέγχου ψύξης και θέρμανσης, συχνά έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν σύνθετα προγράμματα εργασίας, να εκτελούν ιονισμό και υγρασία του αέρα. Με ειδική παραγγελία πραγματοποιείται η ενσωμάτωση των "κασετών" σε ένα ενιαίο σύστημα κλιματισμού του κτιρίου.

Υπηρεσία

Το κλιματιστικό κασετών, όπως και άλλοι τύποι, χρειάζεται περιοδική περιοδική αντικατάσταση των φίλτρων αέρα. Ο ειδικός σχεδιασμός του διακοσμητικού πλαισίου επιτρέπει την πρόσβαση στα φίλτρα και άλλα "εσωτερικά" εσωτερικά στοιχεία χωρίς να αποσυναρμολογείται η ψευδοροφή.

Η ιδιαιτερότητα του συστήματος οροφής συμβάλλει στη διευθέτηση του διακοσμητικού πλαισίου ατμών (αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα καταστήματα δημόσιων τροφοδοσιών), οπότε η επιτροπή πρέπει να πλένεται τουλάχιστον μία φορά σε ένα έως δύο μήνες.

Τα κλιματιστικά κασέτας αναφέρονται σε επαγγελματικό εξοπλισμό, οπότε η εγκατάσταση και συντήρηση τους είναι επίσης καλύτερο να ανατεθούν σε επαγγελματίες. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της αποδοτικότητας και της αποδοτικότητας μιας δαπανηρής συσκευής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ένας τύπος βιομηχανικών κλιματιστικών είναι ένα κλιματιστικό ακριβείας

Κλιματιστικό κασέτας

Το όνομα "κλιματιστικά κασέτας" αποδόθηκε σε αυτά τα συστήματα διαχωρισμού του ημι-βιομηχανικού τύπου δεν είναι με κανένα τρόπο τυχαίο. Το όνομα αυτού του τύπου εμπορικού κλιματιστικού απεικονίζει το κύριο χαρακτηριστικό τους. Το κλιματιστικό κασετών είναι ένα σύστημα split του κρυμμένου τύπου, στην πραγματικότητα ολόκληρο το ορατό τμήμα της εσωτερικής μονάδας κρύβεται πίσω από την ψευδοροφή. Το ορατό μάτι είναι μόνο ένα διακοσμητικό πάνελ με μια σχάρα εξαερισμού, από την οποία έρχεται ο επεξεργασμένος αέρας. Έτσι, στην τοποθετημένη θέση, αυτό το διαχωρισμένο σύστημα μοιάζει με μια κασέτα ή μια μονάδα.

Το χαμηλότερο ορατό τμήμα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού κασέτας συνήθως αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός τυπικού κεραμιδιού οροφής - 600 × 600 mm, φθάνοντας το διπλάσιο του μεγέθους 1200 × 600 mm στα πιο δυνατά μοντέλα. Δεδομένου ότι μόνο μια διακοσμητική μάσκα με διανεμητικές περσίδες είναι ορατή, τα κλιματιστικά κασέτας μπορούν να ονομαστούν τα πιο συμπαγή και δυσδιάκριτα στο εσωτερικό μεταξύ όλων των τύπων split συστήματα.

Από εδώ ακολουθεί και η βασική απαίτηση για την εγκατάσταση κλιματιστικών κασετών - παρουσία ενός ψευδοροφή (για παράδειγμα, армстронг). Δεδομένου ότι η κασέτα split-σύστημα είναι συνδεδεμένο με το ανώτατο όριο του κεφαλαίου, θα πρέπει να έχετε ένα ελάχιστο κενό χώρο της οροφής σε 35-45 εκ. Επίσης, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τέτοιες κλιματισμού συστήματα μόνο σε δωμάτια με ανώτατο ύψος όχι μικρότερο από 3 μέτρα.

Σε αντίθεση με τα συστήματα διαχωρισμού καναλιών, που είναι επίσης εγκατεστημένα έξω από την ψευδοροφή, τα κλιματιστικά κασετών διανέμουν τον ψυχρό αέρα μέσω του κάτω μέρους της μονάδας. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό!

Το διακοσμητικό πάνελ, που πηγαίνει στο κλιματιστικό, είναι εξοπλισμένο με 2 ή 4 πλαϊνές θύρες παροχής αέρα, που επιτρέπει τον έλεγχο των ροών του αέρα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το δωμάτιο ψύχεται ομοιόμορφα.

Η ισχυρή ροή αέρα σε πολλές κατευθύνσεις είναι ικανή να καλύψει ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου, οπότε μόνο ένα κλιματιστικό είναι αρκετό για να κρυώσει ένα μεγάλο δωμάτιο.

Η κατανομή του καθαρού αέρα δεν κατευθύνεται προς τα κάτω, αλλά κατά μήκος, γεγονός που καθιστά αδύνατο να αισθανθεί κανείς τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος καθόλου.

Δεν υπάρχουν αεραγωγές οπουδήποτε στο δωμάτιο όταν είναι ενεργοποιημένη η συσκευή. Μπορείτε να καθίσετε με ασφάλεια για εργασία ή ανάπαυση απευθείας κάτω από τον κλιματισμό, χωρίς να φοβάστε ότι θα φυσήξει.

Επιπλέον, στα κλιματιστικά κασέτας, χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, μπορείτε να εγκαταστήσετε προαιρετικά μια αντλία για ανάμιξη φρέσκου αέρα από έξω. Αυτό διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές σας, επειδή η ανάμειξη φρέσκου αέρα υπερβαίνει τις λειτουργίες ενός συμβατικού συστήματος κλιματισμού - ψύξη και αναδιανομή του εσωτερικού αέρα. Το κλιματιστικό κασετών μπορεί να προσθέσει έως και 30% καθαρού αέρα από το δρόμο προς τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό θα εξοικονομήσει την εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας.

Φυσικά, όπως και τα διαχωριστικά συστήματα οποιουδήποτε άλλου τύπου, τα κλιματιστικά κασέτας είναι απαραίτητα εξοπλισμένα με φίλτρα με διάφορες λειτουργίες (καθαρισμός, ιονισμός). Άλλα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών κασετών περιλαμβάνουν λειτουργία χαμηλού θορύβου. Στην κλιματική αγορά σήμερα μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα για κάθε γούστο, σε λειτουργικότητα όχι κατώτερη από τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα.

Ο έλεγχος των κασετών (κλιματιστικά κασέτας) δεν προκαλεί καμία δυσκολία. Οι κατασκευαστές παρέχουν συνήθως δύο κονσόλες για μία συσκευή: τοίχο και απομακρυσμένη.


Τα συστήματα διαχωρισμού τύπου κασέτας είναι μικρά και ισχυρά, σχεδιασμένα για μεγάλους βιομηχανικούς χώρους. Παραδοσιακά, τα κλιματιστικά κασετών είναι σε θέση να διατηρούν τις απαραίτητες θερμοκρασίες στις εγκαταστάσεις από 30 έως 180 m2.

Η κλασική εφαρμογή της παρούσας διάταξης - αποθηκεύει (σούπερ μάρκετ αίθουσες, εκθεσιακούς χώρους, τμήμα αγορών), οι τράπεζες, μεγάλα κτίρια γραφείων, αίθουσες για διάφορους σκοπούς. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, κασέτα κλιματιστικά είναι μία από τις προτεραιότητες όταν έχει εγκατασταθεί στα γραφεία, χώρους υποδοχής ξενοδοχείων, γυμναστήρια, αίθουσες συνεδρίων και εστιατόρια - για το λόγο ότι είναι σχεδόν αθόρυβο, ταιριάζει απόλυτα και να μην χαλάσει το σχεδιασμό του δωματίου.

Προσθέτουμε ότι τα κλιματιστικά κασετών μπορούν να εγκατασταθούν όταν η επισκευή έχει ήδη γίνει και η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κασετών δεν θα καταστρέψει τον εσωτερικό σχεδιασμό. Τι θα ήταν αδύνατο με την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού καναλιού. Κατά τη συναρμολόγηση με το χέρι θα παίξουν και σίγουρα μακρά αγωγούς ψυκτικού: το μέγιστο μήκος είναι 70 m (1) και η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 30 m (2).

Η εταιρία μας προμηθεύει, σχεδιάζει και εγκαθιστά επαγγελματικά κλιματιστικά κασέτας.

Κλιματιστικό τύπου κασέτας - χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το καλοκαίρι δεν φέρνει μόνο καλό καιρό, αλλά και μεσημέρι θερμότητα. Ευτυχώς, οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι έτοιμες να σώσουν τους ανθρώπους από τα βάσανα.

Έχετε και πολύ χρόνο; Στη συνέχεια, δώστε αυτό το άρθρο λίγα λεπτά, δεδομένου ότι σήμερα θα μιλήσουμε για τον τύπο κασετών ημι-βιομηχανικών κλιματιστικών.

Βασικές έννοιες

Το κλιματιστικό κασετών είναι ένα είδος split-σύστημα, που διαφέρει από τους ανταγωνιστές από ένα διαιρεμένο σύστημα κλιματισμού. Ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών συνεπάγεται εξωτερικές και εσωτερικές μονάδες με συγκεκριμένες δυνατότητες.

Αυτή η προσέγγιση εξοικονομεί χώρο, τα χρήματα που διατίθενται για εργασίες εγκατάστασης, αλλά το πιο σημαντικό - χαρακτηρίζεται από φόντο χαμηλού θορύβου (ο πυκνωτής εξάγεται).

Ορατό τμήμα του κλιματιστικού της κασέτας εσωτερικών μονάδων

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει μια εσωτερική μονάδα σε μια ψευδοροφή. Οι διαστάσεις του εξαρτήματος επιτρέπουν - 0,5 x 0,5 μέτρα σε ύψος 20-35 cm.

Χαρακτηριστικά σχεδίασης της εξωτερικής μονάδας

Η εμφάνιση και ο "εσωτερικός χώρος" δεν διαφέρουν από τα ανάλογα. Βιδώνοντας το προστατευτικό "κουτί" βλέπουμε:

 • κύκλωμα ψύξης (συμπυκνωτής, εναλλάκτης θερμότητας και σωλήνας) - είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του μείγματος αέρα στο δωμάτιο.
 • ανεμιστήρας συμπυκνωτή - παρέχει κυκλοφορία αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας.
 • Προστατευτικό κέλυφος - αποτρέπει τη βλάβη των περιφερειακών στοιχείων, η βροχόπτωση δεν είναι επίσης τρομερή.
 • συσκευή ελέγχου - συντονίζει τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος.

Σχέδιο εργασίας και δομικά στοιχεία ενός κλιματιστικού κασετών

Τα κυκλώματα ψύξης των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων ενώνονται με τις φρέον επικοινωνίες. Αυτό δημιουργεί έναν κλειστό βρόχο του εξαεριζόμενου συστήματος.

Χαρακτηριστικά σχεδίασης της εσωτερικής μονάδας

Οι διαστάσεις του κατασκευαστικού στοιχείου υποχρεώθηκαν στους παραγωγούς να συνθέσουν διαφορετικά τα εξαρτήματα, ο κατάλογος των οποίων παρουσιάζεται κατωτέρω:

 • κύκλωμα ψύξης (εναλλάκτης θερμότητας και εξατμιστής) - υπεύθυνος για την αφαίρεση του θερμού αέρα έξω.
 • φυγοκεντρικός ανεμιστήρας - οργανώνει την κυκλοφορία του αέρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και του φίλτρου.
 • Μονάδα φίλτρου - εμπλέκεται στον καθαρισμό του εισερχόμενου μίγματος.
 • σύστημα διανομής αέρα - ρυθμίζει την κατεύθυνση της ροής ψυχρού αέρα.

Εξαρτήματα των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων του κλιματιστικού

Η αρχή του κλιματιστικού κασετών

Η βασική ιδέα των σχεδιαστών είναι να εξασφαλίσουν ότι το μίγμα αέρα εκκενώνεται έξω και η λειτουργική αντικατάστασή του από το ψύχεται αναλογικό. Ένα ζεύγος φυσικώς διαχωρισμένων κυκλωμάτων ψύξης χειρίζεται αυτή την εργασία.

Ο εξατμιστής (εσωτερική μονάδα) ψύχει τον εισερχόμενο αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Ο συμπυκνωτής (εξωτερικό εξάρτημα) εμπλέκεται στην απομάκρυνση θερμότητας του "ανεπιθύμητου" μείγματος σύμφωνα με την κλιματική παράμετρο. Η ανταλλαγή θερμικής ενέργειας παρέχει το ψυκτικό μέσο.

Η αρχή του κλιματιστικού κασετών

Η θέση του εξατμιστή επιλέγεται καλά - οι ροές ψυχρού αέρα είναι διάσπαρτες γύρω από το δωμάτιο 360 μοίρες.

Χαρακτηριστικά των εργασιών εγκατάστασης, πρακτική χρήση

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κασετών χωρίζεται κατά κανόνα στα ακόλουθα στάδια:

 1. Εγκατάσταση υπαίθριων και εσωτερικών μονάδων.
 2. Τοποθετήστε το δίκτυο αεραγωγών και ρυθμίστε την τροφοδοσία της συσκευής.
 3. Εγκατάσταση του πίνακα ελέγχου (σε περίπτωση βιομηχανικής χρήσης).
 4. Δοκιμή και "ταιριάζει".

Το εξωτερικό μέρος δεν προκαλεί προβλήματα στην εγκατάσταση, αλλά η εσωτερική απαιτεί δεξιότητες. Η καλύτερη λύση είναι να συνδυάσετε την τάση της οροφής με την εγκατάσταση του κλιματιστικού.

Ο κλιματισμός των μεγάλων δωματίων απαιτεί ένα σταθερό πάνελ κατάλληλων διαστάσεων (εδώ δεν μπορείτε να κάνετε με ένα φορητό τηλεχειριστήριο).

Ο κύριος σκοπός της συσκευής της ημι-βιομηχανικής κλάσης είναι να διατηρήσει το καθεστώς θερμοκρασίας σε δωμάτια με μεγάλα τετράγωνα. Βέλτιστη χρήση της ποικιλίας κασέτας σε:

 • εμπορικά κέντρα ·
 • δημόσια τροφοδοσία;
 • γκαλερί και μουσειακά συγκροτήματα.
 • βιομηχανικές επιχειρήσεις (εργαστήρια).

Ο διακοσμητικός πίνακας συμπληρώνει τέλεια κάθε εσωτερικό χώρο

Τα πιο προηγμένα συστήματα είναι σε θέση να ιονίζουν και να υγραίνουν τον αέρα του εσωτερικού χώρου.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της συσκευασίας της κασέτας

Όπως κάθε δημιουργία ανθρώπινων χεριών, το κλιματιστικό έχει μια λίστα με δυνατά σημεία και αδυναμίες.

Ο τελικός καταναλωτής επιθυμεί:

 • Δεν υπάρχει θόρυβος από τη συσκευή που λειτουργεί.
 • την εισροή καθαρού αέρα και την κυκλοφορία του προς όλες τις κατευθύνσεις.
 • υψηλή απόδοση και μεγάλη περιοχή κάλυψης.
 • την αρμονική εισαγωγή στο σχεδιασμό των οικιακών εγκαταστάσεων, την απουσία ενός δυσκίνητου σχεδίου στο προσκήνιο.
 • ανάγκη για εγκατάσταση πριν από τις εργασίες επισκευής στο δωμάτιο.
 • υποχρεωτική παρουσία δομής τάνυσης από 150 έως 300 mm χώρου μεταξύ οροφής ·
 • αυξημένο κόστος ενός ημι-βιομηχανικού συστήματος διαίρεσης.

Το κλιματιστικό κασετών καλύπτει ένα μεγάλο τετράγωνο του δωματίου με χαμηλό κόστος εγκατάστασης και λειτουργίας.

Χαρακτηριστικά της συντήρησης ενός συστήματος διαίρεσης κασετών

Η συσκευή κλιματισμού απαιτεί την περιοδική αντικατάσταση των φίλτρων αέρα. Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού (διακοσμητικό πάνελ) παρέχει άμεση πρόσβαση στο εξάρτημα - η αποσυναρμολόγηση της ψευδοροφής δεν είναι απαραίτητη!

Συνιστάται να πλένετε το πλαστικό πάνελ μία φορά το μήνα, αφού οι καυστικές ατμοί με μια αξιοζήλευτη συνοχή εγκατασταθούν στην επιφάνεια του "χιονιού".

Οι εργασίες εγκατάστασης είναι καλύτερο να ανατεθούν σε επαγγελματίες, δεδομένου ότι τα λάθη στην αυτόματη συναρμολόγηση θα οδηγήσουν σε ανεπανόρθωτη ζημιά στον εξοπλισμό.

Εργασίες εγκατάστασης για την εγκατάσταση του κλιματιστικού κασετών εσωτερικών μονάδων

Δημοφιλείς κατασκευαστές και αξιοπρεπή μοντέλα

Αναγνωρισμένοι γκουρού στην κατασκευή κλιματιστικών κασετών είναι οι Daikin, Mitsubishi και General Fujitsu:

 • Το AUYG18LVLB / AOYG18LALL από τη Fujitsu διακρίνεται από βελτιωμένες λεπίδες με στροβιλοειδή, μικρές διαστάσεις και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Σχεδιασμένο όχι μόνο για οικιστικά κτίρια, αλλά και για το γραφείο. Μια τιμή είναι ορατή σε μια ομαλή επιφάνεια (περίπου 100 χιλιάδες ρούβλια).
 • Το Mitsubishi Heavy FDTC25VF είναι μια συσκευή μετατροπέα με ενσωματωμένη αντλία αποστράγγισης που ανεβάζει το συμπύκνωμα πάνω από την οροφή. Το φορητό τηλεχειριστήριο χρησιμοποιείται για τον έλεγχο ενός πολύπλοκου συστήματος κλιματισμού, υπάρχει μια λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης. Το τελικό κόστος είναι λίγο περισσότερο από 90 χιλιάδες ρούβλια.
 • Daikin FQQN125 / RQ125 - ημι-βιομηχανικός τύπος κασέτας κλιματισμού, ο οποίος διαθέτει κομψή σχεδίαση του διακοσμητικού πίνακα. Εκτός από την εμφάνιση, το μοντέλο έχει εξαιρετικά ακουστικά χαρακτηριστικά, παρέχονται 3 συστήματα αυτόματης ταλάντωσης. Το κόστος του κλιματιστικού κυμαίνεται μέσα σε 110 χιλιάδες ρούβλια.

Μεταξύ των παραγωγών του προϋπολογισμού είναι δημοφιλείς: το Γενικό Κλίμα, το Ballu και το Midea.

Το κλιματιστικό κασετόφωνο ανήκει σε ημι-βιομηχανικό τύπο συσκευών, διαφέρει από ασυνήθιστη διάταξη και διάταξη λειτουργικών μπλοκ. Η αρχή λειτουργίας και τα στάδια εγκατάστασης είναι ίδια με εκείνα του κλιματισμού στο δωμάτιο.

Τι είναι τα κλιματιστικά κασετών;

Κλιματιστικά κασέτας (split-system), τι είναι αυτό;

Το κλιματιστικό κασετών είναι ένα πολύ ισχυρό σύστημα, ανήκει στην κατηγορία του ημι-βιομηχανικού εξοπλισμού. Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η συσκευή είναι ενσωματωμένη στην οροφή, ο αέρας διανέμεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Μια τέτοια ισχυρή μονάδα σταθεροποιεί αμέσως τη θερμοκρασία του αέρα. Για να χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, μια ψευδοροφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση. Αυτός ο τύπος κλιματισμού χρησιμοποιείται συχνά σε εστιατόρια, γραφεία και εμπορικά κέντρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Όπως κάθε τεχνική, το κλιματιστικό κασετών έχει τα υπέρ και τα κατά. Πρώτον, αξίζει να εξεταστεί το πλεονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος:

• Το κλιματιστικό της κασέτας θεωρείται ασφαλές, αφού όλα τα καλώδια είναι κρυμμένα κάτω από τον απόγονο της ανάρτησης.
• Εγγύηση για σέρβις και εξοπλισμό.
• Λειτουργία χωρίς θόρυβο (όλο το θόρυβο γίνεται από την εξωτερική μονάδα).
• Μεγάλη χωρητικότητα της εξωτερικής μονάδας. Λόγω των απεριόριστων διαστάσεων του, η κατασκευή διαθέτει σύστημα αφυγραντήσεως και θέρμανσης, φίλτρα, ισχυρό ανεμιστήρα.
• Εξαιρετικό μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις μιας τεράστιας περιοχής και με μεγάλο αριθμό ανθρώπων.
• Ευέλικτη χρήση. Ένα κλιματιστικό μπορεί να εξυπηρετήσει και μικρά δωμάτια και μια έκταση άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων.
• Ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε τέσσερις κατευθύνσεις.
• Γρήγορη εγκατάσταση.
• Ένα κλιματιστικό κασετών μπορεί να αντικαταστήσει πολλά συμβατικά.
• Δυνατότητα ρύθμισης των ροών αέρα.

Μειονεκτήματα του συστήματος κασέτας:

• Καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια.
• Το απαιτούμενο ύψος οροφής είναι τουλάχιστον 3 μέτρα.
• Η τιμή του προϊόντος.

Τι είναι ένα κλιματιστικό κασετών;

Κλιματιστικό κασέτας - είναι ένα σύστημα διαχωρισμού στο οποίο η εσωτερική μονάδα είναι τοποθετημένη, στο χώρο μεταξύ των οροφών, πίσω από μια ειδική ψευδοροφή.

Τέτοια συστήματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα.

Κλιματιστικά κασέτας μην παρεμβαίνετε σε εσάς όταν σχεδιάζετε το εσωτερικό του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας, επειδή είναι πρακτικά αόρατοι, το μόνο που μπορεί να δει κάποιος είναι ένα διακοσμητικό πάνελ.

Επίσης, όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τη συντήρηση της ομοιόμορφης κατανομής του ψυχρού αέρα σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου.

Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν μειώσει στο ελάχιστο την πιθανότητα των ρευμάτων, που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα δυσάρεστα κρυολογήματα κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών εποχών. Αυτό διευκολύνεται από καινοτόμες σχεδιαστικές εξελίξεις που επιτρέπουν αρχικά τη διανομή του αέρα κατά μήκος της οροφής. Σχάρες κλιματιστικά κασέτας Σχεδιάζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ροές ψυχρού αέρα να διασκορπίζονται και να κατανέμονται κατά μήκος των πλευρών και κατά μήκος του δαπέδου, αναμειγνύοντας με ρεύματα θερμού αέρα.

Ανάλογα με τη γραμμή μοντέλου, οι ροές αέρα μπορούν να έχουν μία ή περισσότερες κατευθύνσεις. Η τελευταία επιλογή είναι η βέλτιστη και προτιμότερη, καθώς αυτή η μέθοδος διανομής αέρα έχει τον υψηλότερο συντελεστή απόδοσης.

Τα συστήματα τύπου κασέτας ανήκουν σε μια ομάδα ημι-βιομηχανικού κλιματικού εξοπλισμού.

Κλιματιστικά κασετών στο Ιζεβσκ Μπορείτε να παραγγείλετε στην εταιρεία μας το "Climate Control". Οι τεχνικοί μας ειδικοί πραγματοποιούν επαγγελματική τεχνική επιλογή εξοπλισμού οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, επικοινωνήστε με τον ειδικό μέσω τηλεφώνου (3412) 97-20-40 ή γράψτε μας [email protected]

Για να λάβετε πληροφορίες σχετικά με ειδικές προσφορές και εκπτώσεις, εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο, μην χάσετε την έκπτωση.

Κλιματιστικά κασέτας τι είναι

Πρώτον, το κλιματιστικό κασετών ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό, καθώς ό, τι βλέπουμε είναι ένα διακοσμητικό πλέγμα στην οροφή, δηλαδή αυτό το κλιματιστικό είναι σχεδόν κρυμμένο από τα μάτια μας. Τα διακοσμητικά σχάρες έχουν αρκετά καλό σχέδιο και σε πολλές περιπτώσεις είναι ακόμη και μια διακόσμηση της οροφής. Ταυτόχρονα, πρέπει να σημειωθεί ότι το ύψος της οροφής μειώνεται στα εκατοστά κατά τριάντα, οπότε, όπως ήδη είπαμε, η λύση αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε αρκετά ευρύχωρα δωμάτια, όπως για παράδειγμα σε καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα κλπ.

Δεύτερον, ένα άλλο αναμφισβήτητο πλεονέκτημα κασέτα κλιματιστικό είναι μια πολύ ειδική διανομή του ψυχθέντος ρεύματος αέρα. Το γεγονός είναι ότι η κανονική οικιακό σύστημα κλιματισμού μιας σειράς επιτοίχια διασπασμένη σύστημα στέλνει αέρα σε οποιαδήποτε μία κατεύθυνση, και το δωμάτιο εν γένει ψύχεται ανομοιόμορφα, μερικές φορές υπάρχει ένα σχέδιο, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε κρυολογήματα των ανθρώπων σε ένα δωμάτιο, σε ορισμένες περιπτώσεις,.

Τρίτον, τα κλιματιστικά κασετών έχουν την ικανότητα να τροφοδοτούν φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο, το οποίο μπορεί να είναι μία από τις λύσεις για τον αερισμό του δωματίου. Επιπλέον, μπορούν να λειτουργούν σε διάφορους τρόπους, όπως η ψύξη, η θέρμανση, η αφυδάτωση, ο εξαερισμός.

Όπως βλέπουμε, σε πολλές περιπτώσεις η χρήση κλιματιστικών κασετών θα είναι σχεδόν μια ιδανική λύση για την ανάπτυξη του κλιματισμού και του εξαερισμού. Η μόνη προϋπόθεση που πρέπει να πληρούται είναι η παρουσία ενός αρκετά μεγάλου όγκου δωματίου. Θα μπορούσαμε να προτείνουμε τη χρήση κλιματιστικών κασετών σε κινηματογράφους, αίθουσες εκθέσεων, βιβλιοθήκες, αθλητικές αίθουσες, μεγάλα καταστήματα, σούπερ μάρκετ και άλλους χώρους που έχουν υψηλή οροφή και μεγάλη έκταση.

Έτσι, εάν αντιμετωπίζετε το καθήκον παροχής του κλιματιστικού συστήματος με ένα αρκετά ευρύχωρο δωμάτιο, πιθανότατα δεν θα βρείτε την καλύτερη λύση, εκτός από το κλιματιστικό κασετών. Διαβάστε επίσης:

 • Επιλέγουμε ένα αξιόπιστο κλιματιστικό.

Κλιματιστικό κασέτας

Το όνομα "κλιματιστικά κασέτας" αποδόθηκε σε αυτά τα συστήματα διαχωρισμού του ημι-βιομηχανικού τύπου δεν είναι με κανένα τρόπο τυχαίο. Το όνομα αυτού του τύπου εμπορικού κλιματιστικού απεικονίζει το κύριο χαρακτηριστικό τους. Το κλιματιστικό κασετών είναι ένα σύστημα split του κρυμμένου τύπου, στην πραγματικότητα ολόκληρο το ορατό τμήμα της εσωτερικής μονάδας κρύβεται πίσω από την ψευδοροφή. Το ορατό μάτι είναι μόνο ένα διακοσμητικό πάνελ με μια σχάρα εξαερισμού, από την οποία έρχεται ο επεξεργασμένος αέρας. Έτσι, στην τοποθετημένη θέση, αυτό το διαχωρισμένο σύστημα μοιάζει με μια κασέτα ή μια μονάδα.

Το χαμηλότερο ορατό τμήμα της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού κασέτας συνήθως αντιστοιχεί στο μέγεθος ενός τυπικού κεραμιδιού οροφής - 600 × 600 mm, φθάνοντας το διπλάσιο του μεγέθους 1200 × 600 mm στα πιο δυνατά μοντέλα. Δεδομένου ότι μόνο μια διακοσμητική μάσκα με διανεμητικές περσίδες είναι ορατή, τα κλιματιστικά κασέτας μπορούν να ονομαστούν τα πιο συμπαγή και δυσδιάκριτα στο εσωτερικό μεταξύ όλων των τύπων split συστήματα.

Από εδώ ακολουθεί και η βασική απαίτηση για την εγκατάσταση κλιματιστικών κασετών - παρουσία ενός ψευδοροφή (για παράδειγμα, армстронг). Δεδομένου ότι η κασέτα split-σύστημα είναι συνδεδεμένο με το ανώτατο όριο του κεφαλαίου, θα πρέπει να έχετε ένα ελάχιστο κενό χώρο της οροφής σε 35-45 εκ. Επίσης, σας συνιστούμε να εγκαταστήσετε τέτοιες κλιματισμού συστήματα μόνο σε δωμάτια με ανώτατο ύψος όχι μικρότερο από 3 μέτρα.

Σε αντίθεση με τα συστήματα διαχωρισμού καναλιών, που είναι επίσης εγκατεστημένα έξω από την ψευδοροφή, τα κλιματιστικά κασετών διανέμουν τον ψυχρό αέρα μέσω του κάτω μέρους της μονάδας. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό!

Το διακοσμητικό πάνελ, που πηγαίνει στο κλιματιστικό, είναι εξοπλισμένο με 2 ή 4 πλαϊνές θύρες παροχής αέρα, που επιτρέπει τον έλεγχο των ροών του αέρα σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Το δωμάτιο ψύχεται ομοιόμορφα.

Η ισχυρή ροή αέρα σε πολλές κατευθύνσεις είναι ικανή να καλύψει ολόκληρη την περίμετρο του δωματίου, οπότε μόνο ένα κλιματιστικό είναι αρκετό για να κρυώσει ένα μεγάλο δωμάτιο.

Η κατανομή του καθαρού αέρα δεν κατευθύνεται προς τα κάτω, αλλά κατά μήκος, γεγονός που καθιστά αδύνατο να αισθανθεί κανείς τη λειτουργία του διαχωρισμένου συστήματος καθόλου.

Δεν υπάρχουν αεραγωγές οπουδήποτε στο δωμάτιο όταν είναι ενεργοποιημένη η συσκευή. Μπορείτε να καθίσετε με ασφάλεια για εργασία ή ανάπαυση απευθείας κάτω από τον κλιματισμό, χωρίς να φοβάστε ότι θα φυσήξει.

Επιπλέον, στα κλιματιστικά κασέτας, χάρη στο μοναδικό σχεδιασμό τους, μπορείτε να εγκαταστήσετε προαιρετικά μια αντλία για ανάμιξη φρέσκου αέρα από έξω. Αυτό διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές σας, επειδή η ανάμειξη φρέσκου αέρα υπερβαίνει τις λειτουργίες ενός συμβατικού συστήματος κλιματισμού - ψύξη και αναδιανομή του εσωτερικού αέρα. Το κλιματιστικό κασετών μπορεί να προσθέσει έως και 30% καθαρού αέρα από το δρόμο προς τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό θα εξοικονομήσει την εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας.

Φυσικά, όπως και τα διαχωριστικά συστήματα οποιουδήποτε άλλου τύπου, τα κλιματιστικά κασέτας είναι απαραίτητα εξοπλισμένα με φίλτρα με διάφορες λειτουργίες (καθαρισμός, ιονισμός). Άλλα πλεονεκτήματα των κλιματιστικών κασετών περιλαμβάνουν λειτουργία χαμηλού θορύβου. Στην κλιματική αγορά σήμερα μπορείτε να συναντήσετε μοντέλα για κάθε γούστο, σε λειτουργικότητα όχι κατώτερη από τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα.

Ο έλεγχος των κασετών (κλιματιστικά κασέτας) δεν προκαλεί καμία δυσκολία. Οι κατασκευαστές παρέχουν συνήθως δύο κονσόλες για μία συσκευή: τοίχο και απομακρυσμένη.


Τα συστήματα διαχωρισμού τύπου κασέτας είναι μικρά και ισχυρά, σχεδιασμένα για μεγάλους βιομηχανικούς χώρους. Παραδοσιακά, τα κλιματιστικά κασετών είναι σε θέση να διατηρούν τις απαραίτητες θερμοκρασίες στις εγκαταστάσεις από 30 έως 180 m2.

Η κλασική εφαρμογή της παρούσας διάταξης - αποθηκεύει (σούπερ μάρκετ αίθουσες, εκθεσιακούς χώρους, τμήμα αγορών), οι τράπεζες, μεγάλα κτίρια γραφείων, αίθουσες για διάφορους σκοπούς. Σύμφωνα με την εμπειρία μας, κασέτα κλιματιστικά είναι μία από τις προτεραιότητες όταν έχει εγκατασταθεί στα γραφεία, χώρους υποδοχής ξενοδοχείων, γυμναστήρια, αίθουσες συνεδρίων και εστιατόρια - για το λόγο ότι είναι σχεδόν αθόρυβο, ταιριάζει απόλυτα και να μην χαλάσει το σχεδιασμό του δωματίου.

Προσθέτουμε ότι τα κλιματιστικά κασετών μπορούν να εγκατασταθούν όταν η επισκευή έχει ήδη γίνει και η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού κασετών δεν θα καταστρέψει τον εσωτερικό σχεδιασμό. Τι θα ήταν αδύνατο με την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού καναλιού. Κατά τη συναρμολόγηση με το χέρι θα παίξουν και σίγουρα μακρά αγωγούς ψυκτικού: το μέγιστο μήκος είναι 70 m (1) και η μέγιστη διαφορά ύψους είναι μέχρι 30 m (2).

Η εταιρία μας προμηθεύει, σχεδιάζει και εγκαθιστά επαγγελματικά κλιματιστικά κασέτας.