Βαλβίδες εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα

Οι συσκευές εξαερισμού έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, αλλά όλα αντιπροσωπεύουν μικρές οπές στο πλαστικό παράθυρο μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας από το δρόμο, περνάει εκεί ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.

Οι βαλβίδες ρυθμίζονται, έτσι ώστε η ροή να ρέει στην απαιτούμενη ποσότητα στον ιδιοκτήτη και, αν το επιθυμείτε, να αποκλείεται τελείως.

Πιο συχνά χρησιμοποιείται για οικιακούς σκοπούς, αλλά και δημοφιλής για βιομηχανικούς, εμπορικούς και χώρους γραφείων.

Τι χρειάζεται για:

 1. Το δωμάτιο αερίζεται όλο το εικοσιτετράωρο. Χάρη στην εγκατεστημένη βαλβίδα στο διαμέρισμα, ο αέρας έρχεται από το δρόμο. Και ακόμη και το χειμώνα, όταν ο συνηθισμένος αερισμός είναι αδύνατος, ο εξαερισμός θα εξασφαλίσει μια συνεχή εισροή φρεσκάδας. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την ένταση του εξαερισμού ή να αποκόψετε εντελώς τα κανάλια διέλευσης.
 2. Εξαερώστε το δωμάτιο είναι δυνατή χωρίς σκόνη, θόρυβο, έντομα και οδυνηρά ρεύματα. Ο καθαρός αέρας από το δρόμο μπαίνει σε ένα ειδικό χώρο μέσα στο πλαίσιο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας θερμαίνεται (αυτό ισχύει για το χειμώνα, όταν είναι κρύο έξω) και εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς σκόνη και έντομα.
 3. Βελτιώνει το μικροκλίμα του δωματίου. Ο αερισμός οδηγεί σε μείωση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα και της υγρασίας. Είναι απίθανο να θολώνουν τα παράθυρα και να σχηματίζουν μύκητες ή άλλους ιούς. Έτσι, το μικροκλίμα της στέγασης είναι πολύ καλύτερη.

Πλεονεκτήματα:

 1. Ο εξαερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με κλειστά παράθυρα, έτσι η διείσδυση των εισβολέων είναι απίθανη.
 2. Εύκολο στη χρήση - εγκατεστημένο και ξεχασμένο.
 3. Η θερμότητα στο διαμέρισμα εξοικονομείται με εξαερισμό.
 4. Αυξάνει την διάρκεια λειτουργίας των χώρων, λόγω του κανονικού επιπέδου υγρασίας και της απουσίας μούχλας ή μύκητα (τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα μπαλκόνια και τις εγκαταστάσεις κουζίνας).

Βαλβίδα - αυτή η τρύπα στο πλαστικό παράθυρο, μέσω του οποίου ο αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο πλαίσιο, περνάει ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο. Οι διαστάσεις της οπής μπορούν να ρυθμιστούν για να ρυθμίσουν την απαιτούμενη ροή.

Ποικιλίες

Υπάρχουν τρεις τύποι βαλβίδων εξαερισμού:

Αναδιπλωμένο

Αυτή είναι η πιο απλή και οικονομική επιλογή. Η εισροή καθαρού αέρα οφείλεται σε κοψίματα μικρού μεγέθους στη βεράντα. Αυτό το είδος πρακτικά διατηρεί την ηχομόνωση, αλλά έχει μια πολύ μικρή χωρητικότητα, λόγω του τι αερισμού θα είναι ελαττωματικό.

Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται η αποσυναρμολόγηση των πλαστικών παραθύρων. Βαλβίδες αυτού του τύπου τοποθετούνται σε ήδη εγκατεστημένες κατασκευές, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

Κουλοχέρη

Αυτό το είδος έχει μεγάλη απόδοση. Ο εξαερισμός οφείλεται σε ένα κενό, το οποίο έχει ύψος 12-16 mm και πλάτος 170-400 mm. Έξω, η τρύπα καλύπτεται από ένα μπλοκ διόδου, το οποίο εμποδίζει την είσοδο σκόνης και εντόμων.

Επίσης συναρμολογείται στα εγκατεστημένα πλαστικά πλαίσια, αλλά πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τον διπλωμένο τύπο.

Επικάλυψη

Εκτελέστε τον καλύτερο εξαερισμό, ωστόσο, έχετε κάποια μειονεκτήματα. Πρώτον, δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε τελική πλαστική κατασκευή, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μια θέση πάνω στο πλαίσιο για να το χρησιμοποιήσετε εκ των προτέρων. Δεύτερον, έχουν αδύναμη ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Αυτό το είδος χρησιμοποιείται καλύτερα στα εργαστήρια παραγωγής.

Κριτήρια επιλογής

Για να μεγιστοποιηθεί η επίδραση της εγκατεστημένης συσκευής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για κάθε περίπτωση.

Συνεπώς, οι βαλβίδες διαφέρουν ως προς τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Παράμετροι ανταλλαγής αέρα: η εισροή θα πρέπει να φθάνει στον απαιτούμενο όγκο, κατά τον υπολογισμό των 30 m 3 / ώρα ανά άτομο.
 2. Επίπεδο θορύβου: Σε γενικές γραμμές, τα πλαστικά παράθυρα έχουν δείκτη 30-35 dB.
 3. Λειτουργία το χειμώνα: η βαλβίδα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη θερμομόνωση για να αποφύγετε τη δημιουργία πάγου και να μην παρεμβαίνει στον αερισμό.
 4. Επιλογή προσαρμογής: αυτόματο, χειροκίνητο και μικτό.
 5. Μέθοδος συναρμολόγησης: είναι απαραίτητο να επιλέξετε, η βαλβίδα θα εγκατασταθεί σε παλιά παράθυρα ή θα πρέπει να παραγγελθεί ένα νέο παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τον υπολογισμό του εξαερισμού;

Είδη δομών

Τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή είναι δύο επιλογές: Aereco και Air-Box. Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά τους και την αρχή της λειτουργίας.

Aereco

Air-Box

Η ρωσική εταιρεία Mabitek κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά βαλβίδων αερισμού.

Εγκαθίστανται σε μπλοκ οποιουδήποτε σχεδίου και είναι σχεδόν αόρατα:

 1. Standard. Πρόκειται για μια τυπική έκδοση, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: το εξωτερικό, συλλέγοντας τον αέρα, και το εσωτερικό, τροφοδοτώντας το στο δωμάτιο. Όταν ο εξαερισμός είναι σε εξέλιξη, τα πτερύγια της βαλβίδας ανοίγουν και αφήνουν περίπου 6 m3 / hr.
 2. Άνεση. Προστασία από θόρυβο, η οποία περιλαμβάνει τοποθέτηση στο προφίλ παραθύρου ή στο ελαστικό στεγανοποίησης, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο και ταχύτερο.
 3. Comfort S. Υποτίθεται για κώφωνα παράθυρα. Βράζεται μέσα από τρύπες, εξαιτίας των οποίων υπάρχει άμεση φυσήγηση.

Το Air Box είναι ο ηγέτης μεταξύ των υπόλοιπων βαλβίδων λόγω του οικονομικού κόστους, της αποδοτικότητας, του μικρού μεγέθους και της ευκολίας εγκατάστασης.

Τοποθέτηση

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που πωλούν βαλβίδες προσφέρουν τις υπηρεσίες εγκατάστασης τους. Το κόστος τους είναι χαμηλό, αλλά το ποσό της εργασίας είναι μικρό. Σας προσφέρουμε να διαβάσετε τις οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση. Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για τον τρόπο εγκατάστασης μιας συσκευής εξαερισμού τύπου υποδοχής.

Απαραίτητα υλικά και εργαλεία:

 • μαχαίρι κατασκευής?
 • κατσαβίδι?
 • κυβερνήτης.
 • βαλβίδα ·
 • σφραγίδα και βύσματα.

Οδηγός:

 1. Καταργήστε όλα τα περιττά από το περβάζι παραθύρου.
 2. Ανοίξτε το παράθυρο.
 3. Στο άνω σφράγισμα καουτσούκ μετρήστε το μήκος της αγορασθείσας βαλβίδας.
 4. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε δύο εγκοπές και αφαιρέστε το ενδιάμεσο κομμάτι.
 5. Εγκαταστήστε στη θέση του νέο λάστιχο στεγανοποίησης.
 6. Μετρήστε την απόσταση Από την άκρη του παραθύρου μέχρι την αρχή μιας νέας σφραγίδας.
 7. Αφαιρέστε την ίδια απόσταση στο επάνω καπάκι του ανοιχτού παραθύρου και κάντε το σφράγισμα της σφραγίδας.
 8. Μετρήστε το μήκος της μελλοντικής βαλβίδας στο πτερύγιο και κάντε μια δεύτερη τομή.
 9. Αφαιρέστε το ενδιάμεσο τμήμα.
 10. Αντί της παλιάς φώκιας τοποθετήστε τα τρία τελικά καλύμματα με την ευρεία πλευρά προς τα επάνω. Πρέπει να κινούνται ελεύθερα στο πλάι του παραθύρου.
 11. Τοποθετήστε τα βύσματα σε απόσταση, που αντιστοιχούν στους συνδέσμους της βαλβίδας.
 12. Απογυμνώστε τη λωρίδα διπλής όψης κολλητική ταινία πάνω στη βαλβίδα και να την κολλήσετε στο παράθυρο πιέζοντας στενά τα εγκατεστημένα βύσματα.
 13. Βίδες στις βάσεις στήριξης.
 14. Μικρότερη σφραγίδα πάστα μεταξύ των συνδετήρων.

Μέθοδοι ρύθμισης

Ανάλογα με τη δομή και τον μηχανισμό, η μονάδα εξαερισμού μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της ανταλλαγής αέρα ή να την επικαλύπτει. Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι αυτοματοποιημένη ή χειροκίνητη.

Η πρώτη έκδοση είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα υγρομετρίας (ευαισθησία στην υγρασία), σύμφωνα με τον οποίο συμβαίνει μια αλλαγή στην απόδοση. Εάν το δωμάτιο έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας, το πλάτος της οπής θα είναι το μέγιστο.

Διαφορετικά, όταν ο χώρος είναι άδειος, η παροχή αέρα μπλοκάρεται. Στη χειροκίνητη έκδοση, πρέπει να προσαρμόζετε συνεχώς το πλάτος του τμήματος για μια άνετη διαμονή. Το μόνο που έχει σχεδιαστεί για αυτήν την επιλογή είναι ο περιορισμός με ισχυρές ριπές ανέμου.

Τιμή και κριτικές

Η βαλβίδα εξαερισμού είναι μόνο μια προσθήκη στο πλαστικό παράθυρο, οπότε το κόστος της δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή μιας συμβατικής μονάδας διπλού υαλοπίνακα. Κατά μέσο όρο, η βέλτιστη επιλογή είναι 20-40 έτη. ε.

Παραδείγματα παραπομπών:

 1. AERECO EMM με πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3000 ρούβλια.
 2. AERECO EMM με ένα πρότυπο βελανιδιάς ανώτατο όριο βελανιδιάς ή τιτανίου - 3.100 ρούβλια.
 3. AERECO ERA2 με ένα πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3900 ρούβλια.
 4. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή λευκού χρώματος - 4900 ρούβλια.
 5. AERECO ERA2 με μια τυπική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 4200 ρούβλια.
 6. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 5200 ρούβλια.
 7. Κλιματιστικό πρότυπο λευκό χρώμα - 560 ρούβλια.
 8. Air-Box Comfort S λευκό χρώμα - 750 ρούβλια.

Κριτικές:

Catherine:

Το καλοκαίρι, ανοίξτε τα παράθυρα τη νύχτα, ώστε τα παιδιά να κοιμούνται στον καθαρό αέρα. Το χειμώνα, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ακόμη και αν αερίζετε το δωμάτιο πριν πάτε για ύπνο, σε περίπου 30-40 λεπτά είναι και πάλι βουλωμένη. Γι 'αυτό εγκαταστήσαμε δύο βαλβίδες. Τώρα η φρεσκάδα είναι μια ολόκληρη μέρα, και δεν φυσά καθόλου. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο.

Ιγκόρ:

Όταν διέταξαν τα παράθυρα για ολόκληρο το σπίτι, ζήτησαν από τον διαχειριστή τον εξαερισμό. Έχει συμβουλεύσει να μην βάλουμε βαλβίδες, όπως συμβαίνει με το κλίμα μας μπορούν να παγώσει το χειμώνα και όχι κοντά. Για την Ευρώπη είναι πιο κατάλληλες από ό, τι για εμάς.

Αλέξανδρος:

Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα όπου οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν παράθυρα με εξαερισμό. Προηγουμένως, δεν ήξερα για την ύπαρξή τους, επομένως είναι απίθανο να παραγγελθούν. Και τώρα χρησιμοποιούμε και είμαστε ικανοποιημένοι για δύο χρόνια.

Σε γενικές γραμμές, αν είστε οπαδός της φρεσκάδας και αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο, οι βαλβίδες εξαερισμού σχεδιάζονται μόνο για εσάς.

Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Βαλβίδα για PVC παράθυρα

  Η βαλβίδα εισόδου στα πλαστικά παράθυρα είναι μια συμπαγής συσκευή που είναι τοποθετημένη στο επάνω μέρος του συστήματος παραθύρων για να παρέχει πρόσβαση αέρα από το δρόμο. Η συσκευή λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης στο δωμάτιο και στο δρόμο. Οι βαλβίδες παραθύρων διακρίνονται από τη μέθοδο τοποθέτησης στις ενσωματωμένες βαλβίδες και στις βαλβίδες με εγκοπές. Η τελευταία μπορεί να είναι αυτόματη ή μηχανική.

  Η βαλβίδα σχισίματος για αερισμό αέρα για τα πλαστικά παράθυρα αντιπροσωπεύεται από μια εσωτερική βαλβίδα και ένα ειδικό κάλυμμα που εμποδίζει τα έντομα και τη βροχή να εισέλθουν στο δρόμο. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της συσκευής, θα πρέπει να σημειωθεί ευκολία διαχείρισης και εγκατάστασης. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές μπορούν να εγκατασταθούν σε ήδη εγκατεστημένα συστήματα παραθύρων.

  Η ενσωματωμένη βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα αποτελείται από εξωτερικό παρέμβυσμα και εσωτερική βαλβίδα. Η κύρια διαφορά είναι ότι η εγκατάσταση της εσωτερικής συσκευής γίνεται σε μονάδα διπλού υαλοπίνακα και όχι στο προφίλ. Για το λόγο αυτό, αυτός ο τύπος βαλβίδας είναι δύσκολο να καθοριστεί από μόνος του. Το κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι να παρέχει μια ισχυρή ροή αέρα. Η συσκευή παράγει μέχρι 100 m3 ανά ώρα, η οποία είναι πέντε φορές μεγαλύτερη από το αναλογικό χάσμα.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα ενσωματωμένα μοντέλα μπορούν να εγκατασταθούν τόσο σε κωφά και ανοιχτά παράθυρα.

  Τα αυτόματα μοντέλα διατίθενται σε δύο τύπους: με τον αποσβεστήρα ρυθμιζόμενο με υγρόμετρο και με τη σταθεροποίηση της ροής αέρα. Οι τελευταίες τροποποιήσεις αποτελούνται από μια βαλβίδα εκκρεμούς που κινεί το πτερύγιο λόγω διαφορών πίεσης μέσα και έξω.

  Η αυτόματη βαλβίδα Aereco είναι πολύ δημοφιλής στους καταναλωτές. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της συσκευής είναι τα εξής:

  • παρέχοντας τον απαιτούμενο όγκο αέρα μόνο σε χώρους διαβίωσης
  • Ο αέρας μπορεί να ανυψωθεί προς τα πάνω κάτω από μια κλίση. Αυτό εξαλείφει τα σχέδια
  • δημιουργεί άνετες συνθήκες για τους ενοικιαστές.

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους μηχανισμούς κλεισίματος θυρών, ανατρέξτε στην κατηγορία "Πόρτα πιο κοντά".

  Παροχή αέρα στα πλαστικά παράθυρα: αφήστε το διαμέρισμα να αναπνέει!

  Τα παράθυρα από PVC είναι όλα καλά: είναι ζεστά, ήσυχα και άνετα. Ωστόσο, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Χωρίς τον κατάλληλο εξαερισμό, οι κάτοικοι κινδυνεύουν να κερδίσουν "παρενέργειες", όπως αδιάκοπη κόπωση και πονοκεφάλους. Φυσικά, μπορεί κανείς να αερίσει το δωμάτιο για να παρέχει καθαρό αέρα, αλλά αυτή η απόφαση είναι δύσκολο να θεωρηθεί επιτυχής: σε άνεμο ή κρύο, η διατήρηση των παραθύρων ανοιχτή είναι αρκετά προβληματική. Επιπλέον, ο αέρας εισέρχεται ανεξέλεγκτα στο δωμάτιο.

  Ως εκ τούτου, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι χρειάζεστε κάποιο είδος συσκευής, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο στην απαιτούμενη ποσότητα. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί βαλβίδες τροφοδοσίας. Ένας από τους τύπους τους, βαλβίδες παραθύρων, είναι ενσωματωμένος στη μονάδα γυαλιού, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια στενή σχισμή που ρυθμίζει την παροχή αέρα.

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα

  Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βαλβίδων. Συνήθως, μοιράζονται διάφορους τύπους συσκευών.

  Εγχειρίδιο

  Aeroklapan ένα εγχειρίδιο κόστος λιγότερο αυτόματη, αλλά για τη ρύθμιση της ροής του αέρα με το χέρι είναι δύσκολο: γιατί η απαιτούμενη ποσότητα φρέσκου αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ατόμων και την κατάσταση του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

  Αυτόματη

  Η αυτόματη βαλβίδα στο παράθυρο είναι πιο βολική. Διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που καθορίζει το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη στον αισθητήρα, η ίδια η συσκευή ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου αέρα και καθορίζει πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει το άνοιγμα.

  Πτυσσόμενες βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής

  Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Φρέσκος αέρας τροφοδοτείται από το δρόμο μέσα στο σπίτι μέσω ειδικών οπών στο πλαίσιο ή το φύλλο. Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τα παράθυρα. Ο θόρυβος του δρόμου ουσιαστικά δεν διεισδύει στο σπίτι. Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή χωρητικότητα: το δωμάτιο θα εξακολουθεί να χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

  Βαλβίδες με εγκοπές στα παράθυρα

  Με τον εξαερισμό, ο αέρας τροφοδοτείται από μια τρύπα, το πλάτος της οποίας είναι 12-16 mm και το μήκος από 170 έως 400 mm. Ορισμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα ενιαίο μπλοκ, και ορισμένα - από δύο μπλοκ: το ένα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του παραθύρου και το δεύτερο - από το εξωτερικό. Οι βαλβίδες υποδοχής έχουν μεγάλη απόδοση και δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων για την εγκατάστασή τους, επομένως είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά.

  Χειριστείτε με βαλβίδα εισόδου

  Τοποθετείται αντί της συνηθισμένης λαβής του πλαστικού παραθύρου. Όταν εγκαθιστάτε την εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει. Επίσης, συχνά η βαλβίδα χειρισμού διαθέτει ενσωματωμένο στοιχείο φίλτρου που εμποδίζει τη σκόνη.

  Βαλβίδες άνωθεν

  Αυτό το είδος είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών μεταξύ άλλων. Ωστόσο, χωρίς την αποσυναρμολόγηση τα παράθυρα δεν μπορούν να κάνουν: το μέγεθος των πτερυγίων παραθύρου και το πλαίσιο πρέπει να "ρυθμιστεί" για τη συσκευή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία προστασία από το θόρυβο του δρόμου. Ως εκ τούτου, το είδος αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα σε αποθήκες και εργοστάσια από ό, τι στα συμβατικά διαμερίσματα.

  Σύμφωνα με το υλικό, τα μοντέλα χωρίζονται σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στο πλαστικό παράθυρο

  Εκτός από την εγκατάσταση της γενικής βαλβίδας, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εγκαταστήσετε: με το άλεσμα (στο μπλοκ παράθυρου πρέπει να κάνετε μια τρύπα, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών) και χωρίς άλεση. Η δεύτερη μέθοδος είναι η ευκολότερη, με τη βοήθειά της μπορείτε να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα στα παράθυρα από PVC με τα χέρια σας μέσα σε λίγα λεπτά.

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • Phillips κατσαβίδι?
  • χάρακας.
  1. Στο πλαίσιο, κόψτε ένα κομμάτι τυπικού στεγανοποιητικού υλικού ίσο με το μήκος της βαλβίδας με ένα μαχαίρι χαρτικής.
  2. Στη θέση του παλαιού στεγανωτικού κόλλα ένα νέο - έρχεται πλήρης με μια βαλβίδα παροχής.
  3. Με τον ίδιο τρόπο, αφαιρέστε την υπερβολική σφράγιση στο φύλλο.
  4. Στο αυλάκι στο φύλλο, όπου βρίσκεται η προηγούμενη σφραγίδα, τοποθετήστε τα βύσματα από το κιτ.
  5. Συνδέστε τη βαλβίδα στην κορυφή του φύλλου (οι βραχίονες πρέπει να δείχνουν προς το παράθυρο). Ασφαλίστε το με βίδες από το κιτ.
  6. Τοποθετήστε μια νέα σφραγίδα μεταξύ των στηριγμάτων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Κριτικές για ventklapany συναντούν μια ποικιλία από - ενθουσιασμένοι με επιθετικά απογοητευμένοι. Σχεδόν όλοι οι χρήστες σημειώνουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Σε αντίθεση με τον μικροεπεξεργαστή ή τον εξαερισμό με ανοιχτά παράθυρα, δεν υπάρχουν σκόνες στο διαμέρισμα όταν λειτουργεί η βαλβίδα τροφοδοσίας.
  • Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται συνεχώς, γεγονός που επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα του σπιτιού σας. Κανονική υγρασία στο διαμέρισμα, μειώνοντας τον κίνδυνο μούχλας και μύκητες στους τοίχους.
  • Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση.
  • Μειώνει την πιθανότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα.
  • Το χειμώνα, ορισμένα μοντέλα των βαλβίδων πάγωμα.
  • Αν έχετε χειροκίνητη βαλβίδα, θα πρέπει συχνά να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο (δηλ. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα) και άλλους κλιματικούς δείκτες. Δεδομένου ότι η βαλβίδα βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου, μπορεί να είναι απαραίτητο να σταθεί σε μια καρέκλα ή σκάλα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία της συσκευής - όλα εξαρτώνται από το ύψος των ίδιων των παραθύρων.
  • Η συσκευή, κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα, έτσι σωματίδια σκόνης του δρόμου και άλλες μολυσματικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στον αέρα.

  Όπως μπορούμε να δούμε, οι βαλβίδες εισαγωγής στα πλαστικά παράθυρα έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μείγματα. Το ερώτημα προκύπτει φυσικά: αξίζει τον κόπο; Ποιες άλλες συσκευές υπάρχουν εκεί που θα παρέχουν φρέσκο ​​αέρα και οξυγόνο;

  Βαλβίδα παράθυρα έναντι άλλων συστημάτων εξαερισμού: Ποια είναι η καλύτερη;

  Για να συγκρίνετε τους τύπους αερισμού προσφοράς, για τους εκκινητές είναι απαραίτητο να καθορίσετε τα κριτήρια σύγκρισης:

  • Παραγωγικότητα. Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα μετριέται σε κυβικά μέτρα αέρα, η οποία τροφοδοτείται από τη συσκευή ανά ώρα. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας καταναλώνει περίπου 30-40 m3 / h. Έτσι, αν υπάρχουν τρία άτομα στην οικογένειά σας, θα χρειαστείτε μια συσκευή χωρητικότητας 90 κυβικών μέτρων την ώρα. Είναι καλύτερο να παίρνετε έναν αναπνευστήρα με περιθώριο απόδοσης, ώστε να μην υπερφορτώνετε τη συσκευή με συνεχή εργασία σε μέγιστες ρυθμίσεις.
  • Θόρυβος. Για την άνετη χρήση του αναπνευστήρα, είναι σημαντικό το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένα δυσδιάκριτο επίπεδο θορύβου κυμαίνεται από 30-40 ντεσιμπέλ, ενώ σε υψηλή απόδοση το κανονικό επίπεδο θορύβου του εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-55 ντεσιμπέλ. Επίσης, κατά την επιλογή της συσκευής, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί ποιος ήχος προέρχεται από τον εξαερισμό: ο διακεκομμένος θόρυβος είναι πιο πιθανό να ερεθίσει την ακοή.
  • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα αέρα δεν είναι εγκατεστημένα σε κάθε αναπνευστήρα. Αν θέλετε ο αέρας που τροφοδοτείται στο διαμέρισμα όχι μόνο να είναι φρέσκο ​​αλλά καθαρό, η παρουσία ενός συστήματος φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι αποφασιστικό κριτήριο για εσάς.
  • Σύστημα θέρμανσης αέρα. Η θέρμανση του αέρα είναι μια απαραίτητη λειτουργία για τους κατοίκους της πόλης, όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Με τη βοήθεια ενός συστήματος θέρμανσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τη μονάδα για να τροφοδοτήσετε τον αέρα με μια άνετη θερμοκρασία.
  • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Η τοποθέτηση του αναπνευστήρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί ακρίβεια και ακρίβεια. Ορισμένοι τύποι ανεμιστήρων εγκαθίστανται από τα χέρια τους, για κάποιους, χρειάζονται ειδικοί.
  • Το κόστος. Η τιμή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τους προαναφερθέντες παράγοντες - μέγιστη χωρητικότητα, ηχομόνωση, ποσότητα και ποιότητα φίλτρων, διαθεσιμότητα συστήματος κλιματισμού κλπ. Έτσι, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ρούβλια σε δεκάδες χιλιάδες.

  Η βαλβίδα ελέγχου κλίματος για πλαστικά παράθυρα είναι η απλούστερη και πιο προσιτή λύση για τον εξαερισμό. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μέσω του οποίου εισέρχεται φρέσκος αέρας στο σπίτι, δεν προκαλεί θόρυβο - μόνο το επίπεδο θορύβου που διεισδύει στο δωμάτιο από το δρόμο αυξάνεται ελαφρά. Ωστόσο, οι δυνατότητες της συσκευής δεν είναι τόσο μεγάλες. Η χωρητικότητά του είναι αρκετά χαμηλή - έως 35 m3 / h. Το όργανο δεν είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και στοιχείο θέρμανσης.

  Μια παρόμοια συσκευή διαθέτει βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Τυπικά, η απόδοση της βαλβίδας τοίχου είναι υψηλότερη από αυτή της βαλβίδας παράθυρου (έως 50 m3 / h). Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χοντρό φίλτρο, το οποίο εμποδίζει την είσοδο μεγάλης σκόνης, χνούδι και έντομα στον αέρα. Λόγω σφαλμάτων εγκατάστασης, ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται η βαλβίδα μπορεί να παγώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες. δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης αέρα.

  Ένας μηχανικός εξαερισμός είναι παρόμοιος με μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, αλλά περιέχει αναγκαστικά έναν ανεμιστήρα και πιο αποδοτικά φίλτρα. Η απόδοση μιας τέτοιας συσκευής περιορίζεται μόνο από την ικανότητα του ανεμιστήρα (40-120 m3 / h). Παρ 'όλα αυτά, ένας τέτοιος αναπνευστήρας δεν καθαρίζει τον αέρα από λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα. και δεν έχει λειτουργία κλιματισμού.

  Το Breezer είναι το πιο αποδοτικό σύστημα αερισμού από τις προηγούμενες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα του αναπνευστήρα είναι η παρουσία κλιματισμού και ένα σύστημα διήθησης αέρα τριών σταδίων. Επίσης στον αναπνευστήρα υπάρχει ένας τρόπος ανακυκλοφορίας, δηλαδή, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η συσκευή τοποθετείται από ειδικούς κάνοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο που βλέπει προς το δρόμο και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το κόστος του αναπνευστήρα είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο των ανεμιστήρων.
  Παρακάτω παρουσιάσαμε ένα σύντομο συγκριτικό πίνακα τεσσάρων συσκευών εξαερισμού (τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο).

  Βαλβίδες αέρα εξαερισμού για παράθυρα PVC.

  Παράθυρα με βαλβίδα AIR-BOX

  Κανονική και ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο

  Καλό:

  • Άνεση
  • Οικολογία
  • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Παράθυρα χωρίς βαλβίδα

  Κανονική και ελεγχόμενη ανταλλαγή αέρα δωματίου

  Κακό:

  • Γεμάτο
  • Συμπυκνωμένο
  • Μούχλα και μύκητες
  • Σχέδιο
  • Απώλεια θερμότητας
  • Θόρυβος
 • Κουτί αέρα → μια προσιτή λύση στα προβλήματα της ανταλλαγής αερίων.
  Βαλβίδες αέρα εξαερισμού για παράθυρα PVC.

  2005-2018 © Air-Box - κατασκευή αερισμού με παράθυρα θωράκισης και εξαερισμού
  βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα PVC.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για πλαστικά παράθυρα: πώς να επιλέξετε και να τοποθετήσετε ένα εξαεριστικό εξαερισμό

  Συχνά, η εγκατάσταση ερμητικών δομών παραθύρων συνεπάγεται επιδείνωση του μικροκλίματος του χώρου: υγρασία αυξάνεται, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και αερακτικότητα. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα τοποθετώντας τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα - η συσκευή ομαλοποιεί τον φυσικό εξαερισμό και σταθεροποιεί την ανταλλαγή αέρα.

  Σκεφτείτε πώς να επιλέξετε τον σωστό αναπνευστήρα και να εκτελέσετε τη δική του εγκατάσταση.

  Η ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας αέρα παροχής

  Η βάση ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος είναι η διαθεσιμότητα ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού.

  Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς - έχει μολυνθεί με μια περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα που αφαιρείται από τις κουκούλες και καθαρίζεται από το εξωτερικό.

  Κατά το σχεδιασμό της σοβιετικής κατασκευής κατοικιών δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις αγωγό εξαγωγής και παροχής αέρα αγωγοί δεν είναι εγκατεστημένοι στο. Η άφιξη του καθαρού αέρα πραγματοποιήθηκε φυσικά - μέσα από τις ρωγμές στο ξύλινο κουφώματα παραθύρων.

  Τα μεταλλοπλαστικά αντικείμενα είναι εξοπλισμένα με θαλάμους αέρα σε πλαίσια και πλαίσια, ερμητικά παράθυρα με διπλά τζάμια και σφραγίδες γύρω από την περίμετρο. Τα μοντέρνα σχέδια απομονώνονται από τον θόρυβο του δρόμου και διατηρούν τη θερμότητα, αλλά παραλύουν την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Ως αποτέλεσμα, το μικροκλίμα επιδεινώνεται - ο αέρας καθυστερεί, αυξάνεται η υγρασία, οι άνθρωποι αισθάνονται έλλειψη οξυγόνου.

  Η προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας αέρα ανοίγοντας το παράθυρο στη λειτουργία εξαερισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής λύση για τους ακόλουθους λόγους:

  • τα πλεονεκτήματα του "πλαστικού" μειώνονται στο μηδέν - μειώνεται η απόδοση της θερμομόνωσης του δωματίου.
  • Ο εξαερισμός λειτουργεί μόνο όταν το παράθυρο είναι ανοικτό, το οποίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό για να οργανωθείτε κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής ή σε καιρικές συνθήκες.
  • η εισροή αέρα είναι άνιση και ανεξέλεγκτη - εμφανίζονται τα ρεύματα.

  Ορισμένοι κατασκευαστές συστημάτων παραθύρων έλαβαν υπόψη τις συνέπειες της πλήρους στεγανότητας και των βελτιωμένων μεταλλικών κατασκευών.

  Ειδικά εξαρτήματα εξαερισμού:

  • αεριζόμενα προφίλ.
  • περιοριστές ανοίγματος.
  • μερικώς αεροστεγείς σφραγίδες.
  • shtapiki με βαλβίδα ελέγχου.

  Για να διασφαλιστεί η ροή του αέρα μέσω του προηγουμένως εγκατεστημένου παραθύρου, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα παροχής.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου

  Στην πραγματικότητα, η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια σχισμή με πτερύγια στη δομή του παραθύρου. Ο αναπνευστήρας είναι μέρος της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Η συσκευή λειτουργεί λόγω της διαφοράς μεταξύ των πιέσεων μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του "τροφοδότη" απαιτείται εξαερισμός.

  Βασικός εξοπλισμός για βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα:

  1. Εισαγωγή αέρα - Το εξωτερικό μέρος της συσκευής, τοποθετημένο στο εξωτερικό του πλαισίου. Η μονάδα εισαγωγής διαθέτει μια οθόνη εντόμων και ένα προστατευτικό κάλυμμα που εμποδίζει το χιόνι και τη βροχή.
  2. Μέσω υποδοχής - το τηλεσκοπικό δίαυλο μέσω του οποίου διέρχεται η ροή του αέρα. Το στοιχείο κόβει το πλαίσιο του παραθύρου.
  3. Μέσα - εγκατασταθεί από το εσωτερικό του δωματίου. Η μονάδα εξάτμισης είναι εφοδιασμένη με μπεκ ψεκασμού, βαλβίδα ελέγχου ροής και φίλτρο.

  Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο άνοιγμα εισαγωγής αέρα, κινείται μέσω του τηλεσκοπικού καναλιού και εξέρχεται μέσω των ακροφυσίων. Στη συνέχεια, κάτω από τη δράση της ροής μεταφοράς από το ψυγείο, ο αέρας ανεβαίνει στην οροφή και θερμαίνεται.

  Ποια συσκευή εισαγωγής αέρα θα επιλέξει

  Για να επιλέξετε το βέλτιστο μοντέλο εξαερισμού για τοποθέτηση σε πλαστικά παράθυρα, πρέπει να καθορίσετε τη μέθοδο εγκατάστασης και τον τύπο ρύθμισης. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εταιρεία του κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

  Τύποι ανεμιστήρων ανά τύπο κατασκευής

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας για παράθυρα από PVC σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες:

  Αναδιπλωμένα μοντέλα. Ο μικρός αερισμός των χώρων πραγματοποιείται μέσω μιας υποδοχής στο πλαίσιο. Το παράθυρο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια συσκευή χωρίς να αποσυναρμολογούνται τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Πλεονεκτήματα των διπλωμένων βαλβίδων:

  • προσιτό κόστος ·
  • τη διατήρηση των ιδιοτήτων θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του παραθύρου.
  • την απλότητα και την ταχύτητα εγκατάστασης.
  • τη δυνατότητα αυτοματοποίησης.

  Μείον - χαμηλή απόδοση (έως 5 m3 / h). Για να αυξηθεί η ροή του αέρα, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση δύο βαλβίδων ανά παράθυρο.

  Κλιματικές συσκευές υποδοχής. Ο νωπός αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το πλάτος του οποίου είναι 17-40 εκ., Και το ύψος - 12-16 χιλ. Η βαλβίδα έχει μια είσοδο και μια μονάδα ρύθμισης. Τα προηγμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα κουτί γενικής χρήσης.

  Πλεονεκτήματα των μοντέλων με σχισμές:

  • επαρκής χωρητικότητα (περίπου 20 m3 / h) ·
  • προστασία από εξωτερικούς παράγοντες ·
  • η δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς να αφαιρεθούν τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Το μειονέκτημα είναι η δυσκολία εγκατάστασης μοντέλων δύο μπλοκ που απαιτούν ένα φρεζαρισμα μπλοκ παραθύρων. Αυτό το μειονέκτημα στερείται φθηνότερων αναλόγων. Οι απλοί "τροφοδότες" εξασφαλίζουν τη ροή του αέρα μέσα από το διάστημα μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου.

  Οι εναέριες βαλβίδες είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με τα σχισμένα μοντέλα. Το κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι η υψηλή απόδοση (έως 100 m3 / h). Τα "Pritotniki" βρίσκονται τόσο στα κωφά αλλά και στα ανοιχτά παράθυρα. Ωστόσο, η εγκατάσταση πραγματοποιείται πριν από την εγκατάσταση της μονάδας με διπλά τζάμια.

  Συσκευές τύπου φορτωτικής χρησιμοποιούνται συνήθως σε χώρους παραγωγής και γραφείων, η εγκατάσταση σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, τέτοιες βαλβίδες επιτρέπουν το θόρυβο του δρόμου και επιδεινώνουν τη θερμομόνωση του παραθύρου.

  Μέθοδοι ελέγχου του παραθύρου "φυλάκιο"

  Ανάλογα με τη διάταξη βαλβίδων για πλαστικά παράθυρα, η ένταση του εξαερισμού τροφοδοσίας μπορεί να είναι σταθερή ή ρυθμιζόμενη. Οι βέλτιστες παράμετροι του μικροκλίματος θα επιτευχθούν με έναν αναπνευστήρα με δυνατότητα ρύθμισης, ο οποίος μπορεί να είναι αυτόματος ή χειροκίνητος.

  Η λειτουργία μιας αυτόματης βαλβίδας βασίζεται σε μία από τις αρχές:

  1. Σταθεροποίηση της παροχής αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Ο ιδιοκτήτης ρυθμίζει το επιτρεπτό εύρος ροής αέρα που υποστηρίζεται από τη συσκευή υπό διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.
  2. Ρύθμιση της κυκλοφορίας του αέρα με αισθητήρα πολυαμιδίου. Η διατομή της βαλβίδας αυξάνεται με την υπερβολική υγρασία και όταν επιτευχθεί το βέλτιστο μικροκλίμα, μειώνεται.

  Μείον αυτόματες συσκευές - υψηλό κόστος. Επιπλέον, σε ορισμένα μοντέλα δεν είναι δυνατό να εμποδιστεί τελείως ο αερισμός.

  Η ρύθμιση της ροής του αέρα στη μηχανική συσκευή οφείλεται σε αλλαγή στη θέση της πόρτας ή του κλείστρου. Ο χειροκίνητος τρόπος ρύθμισης σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον χρόνο για τον αερισμό του δωματίου. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αγενής - ασυνείδητα, ο ίδιος ο άνθρωπος, μπορεί να επιτρέψει την εμφάνιση των ρευμάτων και της υποθερμίας του δωματίου.

  Επιλογή των κύριων χαρακτηριστικών της βαλβίδας

  Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας εξαερισμού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους:

  №1. Εύρος απόδοσης. δείκτης μέγεθος εξαρτάται από την πτώση πιέσεως κατά μήκος της εξόδου και εισόδου, και επίσης από το τμήμα ροής «pritochnika».

  Κατά την αξιολόγηση των μοντέλων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά η παροχή είναι πάντοτε δεικνυόμενη με αναφορά στη διαφορά πίεσης. Δεν είναι απαραίτητο η συσκευή να έχει χωρητικότητα 15 cu. m / h στα 10 Pa θα ρέει μεγαλύτερη ροή αέρα από το ισοδύναμο με δείκτη 12 m3 / h στα 5 Pa.

  №2. Παροχή θωράκισης. Τα περισσότερα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα έχουν δείκτη ηχομόνωσης 30-35 dB. Η μονάδα τροφοδοσίας πρέπει να αντιστοιχεί σε τέτοια χαρακτηριστικά που μετά την εγκατάσταση της βαλβίδας η στάθμη θορύβου στο δωμάτιο παραμένει η ίδια.

  №3. Θερμοκρασία λειτουργίας. Μέσω της συσκευής εξαερισμού, οι υδρατμοί προς τα έξω. Το χειμώνα είναι γεμάτο με πλήρες πάγωμα και αποτυχία εξοπλισμού. Στα σύγχρονα συστήματα χρησιμοποιείται η αρχή της "θερμικής ρήξης" - τοποθετείται ένα πλαστικό ένθετο μεταξύ των μεταλλικών εσωτερικών και εξωτερικών μερών.

  №4. Δυνατότητα ρύθμισης. Για χώρους διαβίωσης, δεν είναι επιθυμητό να επιλέγονται συσκευές χωρίς δυνατότητα ελέγχου της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχει μια συνεχής ανάγκη να αλλάξετε την ένταση ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τον αγωγό εξαερισμού.

  Επισκόπηση δημοφιλών μοντέλων αναπνευστήρα

  Υπάρχουν πολλά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού στην αγορά από διάφορους κατασκευαστές. Όπως σε κάθε κλάδο, υπάρχουν ηγέτες εδώ: Aereco, Air-Box, Helios, Vents και Siegenia.

  Η Aereco (Γαλλία) προσφέρει διάφορες τροποποιήσεις των ανεμιστήρων. Οι αυτόματες βαλβίδες είναι εξοπλισμένες με αισθητήρα V8 και λειτουργούν με βάση την αρχή της υγρασίας. Η κίνηση του αισθητήρα βρίσκεται μακριά από τη ροή του αέρα.

  Δημοφιλή μοντέλα Aereco:

  • ENA2 - Διατίθεται σε τρεις παραλλαγές διαφορετικών επιδόσεων. Το υλικό παραγωγής είναι πλαστικό, η μέγιστη χωρητικότητα της γραμμής μοντέλου είναι 35 κυβικά μέτρα. m / h, ηχομόνωση - 37 dB.
  • EMM - Η κύρια διαφορά από τα προηγούμενα προϊόντα είναι η κινητή εξωτερική μονάδα.
  • EMF - Απουσία συστήματος υγειονομικής ρύθμισης. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με διακόπτη χειροκίνητης λειτουργίας.

  Η Air-Box (Ρωσία) παράγει πλαστικά "βούρτσες" χειροκίνητης ρύθμισης. Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ευκολία εγκατάστασης, η έλλειψη - η έλλειψη αυτόματου ελέγχου πάνω στο επίπεδο υγρασίας.

  • Standart - Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη χωρίς άλεση. Ο κύριος σκοπός της βαλβίδας είναι να αποφευχθεί η συμπύκνωση στα παράθυρα από PVC. Ο όγκος εισερχόμενου αέρα είναι 4,8 m3 / h με διαφορά πίεσης 10 Pa, η μόνωση θορύβου είναι 32 dB.
  • Άνεση - Δύο τρόποι εγκατάστασης είναι δυνατοί. Η εισαγωγή του ανοίγματος στο πλαίσιο αυξάνει την χωρητικότητά του από 31 έως 42 m3 / h. Ο τροφοδότης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περιστρεφόμενη και περιστρεφόμενη κατασκευή.
  • Comfort S - είναι τοποθετημένο μόνο σε ανοίγματα profrezereirovannye. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η αμφίδρομη κατεύθυνση της ροής του αέρα, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αερισμό του δωματίου. Η χωρητικότητα της βαλβίδας είναι 40-42 m3 / h.

  Η Renson (Βέλγιο) παράγει εξαερισμό εφοδιασμού του τύπου αεροτομής Aerovent. Η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με φίλτρο και κουνουπιέρα. Παρέχεται χειροκίνητος έλεγχος μέσω καλωδίου - η λειτουργία πραγματοποιείται σε δύο λειτουργίες: "κλειστή" και "ανοικτή".

  Τοποθέτηση ανεμιστήρα με διάτρηση

  Η βαλβίδα για διάτρηση είναι κατά προτίμηση συναρμολογημένη στην κορυφή του παραθύρου. Η πολυπλοκότητα της εργασίας έγκειται στην ανάγκη για άλεση του σκελετού - εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικό εξοπλισμό και δεξιότητες στην εργασία με ηλεκτρικά εργαλεία.

  Χρώματα εγκατάστασης της ενσωματωμένης βαλβίδας

  Κατά τον προγραμματισμό μιας εισαγωγής βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

  • η εγκατάσταση της συσκευής εξαερισμού πραγματοποιείται καλύτερα στο φύλλο που έχει αφαιρεθεί.
  • η εγκατάσταση πραγματοποιείται στη ζεστή εποχή.
  • Κατά την κοπή της τρύπας, είναι απαραίτητο να δουλεύετε τακτοποιημένα, ώστε να μην βλάπτετε τη σφραγίδα του φύλλου.

  Το φύλλο αφαιρείται από τους μεντεσέδες, τοποθετημένο σε κεκλιμένη ή όρθια θέση.

  Κατάλογος των απαραίτητων εργαλείων

  Για την εγκατάσταση ενός "φυλακής" θα χρειαστείτε:

  • ηλεκτρικά τρυπάνια και τρυπάνια (διάμετρος - 5 mm και 10 mm).
  • λεπτόκοκκο αρχείο?
  • ηλεκτρικό παζλ?
  • πρότυπο για σήμανση οπών.
  • στεγανωτικό σιλικόνης.

  Προετοιμασία ενός αυλακιού θα είναι και χωρίς ένα πρότυπο, αλλά είναι πιο εύκολο να εργαστείτε με. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρότυπο από κόντρα πλακέ ή σανίδες.

  Βήμα-βήμα προόδου της εργασίας

  Η όλη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας τροφοδοσίας χωρίζεται σε διάφορα στάδια:

  Βήμα 1. Μαρκάρισμα. Στην κατακόρυφη προεξοχή, τοποθετήστε το πρότυπο και σημειώστε τον τόπο εισαγωγής της συσκευής.

  Βήμα 2. Φρεζάρισμα του φύλλου. Τρυπήστε ένα τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου μερικές τρύπες στη σειρά και συνδέστε τις με ένα τρακτέρ. Επαναλάβετε τις εργασίες στο πλωτό πλαίσιο.

  Βήμα 3. Τοποθέτηση της πλάκας στήριξης και της βαλβίδας. Το πίσω μέρος της ταινίας επεξεργάζεται με ένα σφραγιστικό, τοποθετήστε το μέρος στο φύλλο και στερεώστε το με βίδες.

  Βήμα 4. Τοποθέτηση της προσωπίδας. Από το εξωτερικό του πλαισίου ασφαλίστε το προστατευτικό πώμα με βίδες. Η σύνδεση μεταξύ των εξαρτημάτων πρέπει να γίνεται με στεγανωτικό. Κατά την εγκατάσταση είναι επιθυμητή η χρήση της ασφάλισης.

  Βήμα 5. Ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Τα εξαρτήματα πρέπει να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους και το φύλλο πρέπει να κρεμαστεί στους μεντεσέδες. Ρυθμίστε τον τρόπο αερισμού στη συσκευή εξαερισμού.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας χωρίς άλεση

  Η εγκατάσταση εξαερισμού με καθαρό αέρα χωρίς να χτυπήσει την πόρτα απαιτεί λίγο χρόνο και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Από τα εργαλεία που χρειάζεστε:

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
  • χάρακας.

  Τα απαραίτητα εξαρτήματα βαλβίδων παρέχονται μαζί με μια "μονάδα τροφοδοσίας". Το βασικό σετ περιλαμβάνει:

  • βαλβίδα ·
  • ένα μακρύ και δύο σύντομα παρεμβύσματα.
  • στελέχη για τη στερέωση της συσκευής.
  • αυτοπροωθούμενες βίδες.

  Πρώτα πρέπει να καθορίσετε τη θέση της βαλβίδας και να την επισημάνετε με ένα μολύβι. Βέλτιστο - τοποθετήστε τη συσκευή στο κέντρο του φύλλου.

  Στα σημασμένα σημεία, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε τομές και βγάλτε το στεγανωτικό από την αυλάκωση.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στην ανοικτή αυλάκωση, τοποθετήστε τους πείρους στερέωσης - ένα στη μέση και δύο στις άκρες. Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη από την αυτοκόλλητη ταινία και τοποθετήστε τη συσκευή στην επιθυμητή θέση.

  Επίσης, στο σκελετό, πρέπει να αντικαταστήσετε τη στεγανοποίηση με στενότερη, έτσι ώστε η βαλβίδα να μπορεί να ρεύσει μέσα από τη ροή του αέρα. Οι αλλαγές που έγιναν δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της θωράκισης.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Τα υλικά βίντεο θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας εγκατάστασης διαφορετικών τύπων βαλβίδων εξαερισμού.

  Η σειρά τοποθέτησης της βαλβίδας με σχισμές χωρίς άλεση του πλαισίου παραθύρου:

  Η τεχνολογία πλήρωσης της βαλβίδας εισαγωγής:

  Οι βαλβίδες εξαερισμού δεν αντικαθιστούν τα συστήματα κλιματισμού, τα οποία ανανεώνουν και αλλάζουν τη θερμοκρασία χώρου. Ταυτόχρονα, η "pritecniki" είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ανοικτά φυλλάδια και φυλλάδια. Η εγκατάσταση της βαλβίδας είναι δυνατή κάτω από οποιαδήποτε κεντρική μονάδα.

  Επιλογή και διαρρύθμιση μιας βαλβίδας παροχής για παράθυρα

  Η βαλβίδα εξαερισμού για τα πλαστικά παράθυρα επιτρέπει την επίλυση πολλών προβλημάτων: βυθίσματα, ασφυξία στο δωμάτιο, συμπύκνωση στα παράθυρα, που οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας. Το κύριο πλεονέκτημα των σύγχρονων παραθύρων από PVC Προφίλ - σφίξιμο γίνεται ένα μειονέκτημα, υπό ορισμένες συνθήκες: όταν είναι απαραίτητο για να αερίζετε το δωμάτιο και να ανοίξετε τα παράθυρα για διάφορους λόγους, δεν μπορεί (το χειμώνα, άρρωστο παιδί, κλπ).

  λειτουργίες αερισμού δεν είναι πάντα κατάλληλοι είτε συμβαίνουν σχέδια ή διάκενο μεταξύ του πλαισίου και του προφίλ παραθυρόφυλλο είναι πάρα πολύ λεπτό, λόγω της οποίας δεν ληφθεί σχετικές ποσότητες φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο.

  Βαλβίδα Λειτουργικότητα

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι παρόμοιων συσκευών:

  • διπλωμένο;
  • με σχισμές.
  • τιμολόγια.
  Βαλβίδα καθίσματος

  Οι πρώτες δύο επιλογές εγκαθίστανται σε παράθυρα που είναι ήδη σε χρήση. Η εγκατάσταση σε αυτή την περίπτωση είναι ρεαλιστική από τον εαυτό του. Η βαλβίδα υποδοχής διαθέτει μπλοκ εισόδου και ρύθμισης, σε μερικά μοντέλα παρέχεται μια γενική μονάδα εξαερισμού - μια συνδυασμένη έκδοση.

  Έξω από την υποδοχή είναι εγκατεστημένη προστασία (κουνουπιέρα) από σκουπίδια και έντομα. Για τον εξαερισμό παρέχεται κενό 170 έως 400 mm και πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 16 mm.

  Η βαλβίδα με φλάντζες δημιουργεί μικρά κενά στο προθάλαμο του παραθύρου. Αυτή η αρχή λειτουργίας δεν εξασφαλίζει υψηλή απόδοση, αλλά η ηχομόνωση του παραθύρου δεν επηρεάζεται. Υπάρχει επίσης ένας πιο αποτελεσματικός σχεδιασμός - ένα τιμολόγιο. Ωστόσο, αυτή η επιλογή είναι προβληματική για την εγκατάσταση με τα χέρια σας.

  Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά του είναι αρκετά υψηλή, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στη δημιουργία ενός φυσιολογικού μικροκλίματος μικρών κατοικιών. Επομένως, αυτές οι δομές χρησιμοποιούνται συχνότερα στην παραγωγή.

  Έλεγχος τοίχου αερισμού

  Οι βαλβίδες εξαερισμού λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή των διαφορών πίεσης. Σε αυτή την περίπτωση, ψυχρότερος αέρας εισέρχεται μέσα στο δωμάτιο και ζεστός αέρας προέρχεται από τη βαλβίδα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα του παθητικού αερισμού, οπότε η αποτελεσματικότητά του πέφτει όταν η θερμοκρασία στο δρόμο ανεβαίνει πάνω από +5 μοίρες. Για να ενισχύσετε το βύθισμα κατά τη ζεστή εποχή, συνιστάται η χρήση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού.

  Επιλογή κατασκευής

  Στην περίπτωση που σχηματίζεται συμπύκνωση στα παράθυρα, ο χώρος είναι βουλωμένος και συχνά πρέπει να αερίζετε, να ρυθμίζετε τα εξαρτήματα και να ελέγχετε τη σφράγιση. Εάν δεν υπάρχουν παραβιάσεις του σχεδιασμού, είναι πιθανό να εξετάσετε την επιλογή εγκατάστασης της βαλβίδας παροχής στο παράθυρο με τα χέρια σας.

  Κύρια κριτήρια επιλογής:

  • αποδοτικότητα, η οποία καθορίζεται από τις παραμέτρους της συσκευής και τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν στο διαμέρισμα, για παράδειγμα, μια επαρκής ένταση του αέρα στο δωμάτιο για ένα άτομο μπορεί να εξασφαλίσει μία ροή 30 κυβικών μέτρων. m / h;
  • η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της βαλβίδας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB.
  • ότι στην κρύα εποχή η βαλβίδα δεν είναι κατεψυγμένη, ο σχεδιασμός θα πρέπει να έχει «θερμική ρήξη» κατασκευασμένο από πλαστικό, εγκαθίσταται μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής επιφάνειας του σώματος της βαλβίδας.
  • τύπος κατασκευής: με σχισμές, με εκπτώσεις - αυτές είναι οι κύριες επιλογές που μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο παράθυρο με τα χέρια σας.
  • μέθοδος ελέγχου: αυτόματος, χειροκίνητος ή συνδυασμένος έλεγχος.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια είναι: Aereco, Air-Box (Comfort, Comfort-S), Regel-Air. Κάθε μία από τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματά της, αλλά σχεδόν όλα είναι εύκολα εγκατεστημένα με το χέρι, εκτός από την έκδοση Comfort-S, η οποία προορίζεται για τυφλό παράθυρο και συναρμολογείται με άλεση στην κορυφή του προφίλ. Το μοντέλο άνεσης αντιπροσωπεύει μια ομάδα προϊόντων με εξοφλητικό τύπο.

  Τα προϊόντα Aereco παρουσιάζονται με διάφορους τρόπους: παράδοση με εκτόξευση σε κλίση και προς τα εμπρός. Επιπλέον, αυτές οι βαλβίδες χαρακτηρίζονται από ευρεία λειτουργικότητα, δεδομένου ότι εκτός από την κύρια εργασία, παρέχουν μια κανονική στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο χάρη στη λειτουργία της διαχείρισης υγρασίας. Οι βαλβίδες Regel-Air αντιπροσωπεύουν μια ομάδα φραγμένων κατασκευών. Χαρακτηριστικό τους είναι ένα κινητό φτερό από πλαστικό, υπεύθυνο για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.

  Τοποθέτηση

  Για να αποφύγετε προβλήματα εγκατάστασης, συνιστάται να επιλέξετε συγκεκριμένες δομές: φερεγγυότητα, σχισμή. Το παράθυρο πρέπει να απελευθερωθεί από ξένα αντικείμενα, να αφαιρέσετε τις κουρτίνες. Για τοποθέτηση στη βεράντα του παραθύρου, είναι απαραίτητο να αποκόψετε ένα τμήμα του καλωδίου στεγανοποίησης στο πλαίσιο και το φύλλο.

  Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας, χρησιμοποιώντας ένα κληρικό μαχαίρι. Η ίδια η βαλβίδα στερεώνεται με πείρους στο πλαίσιο του παραθύρου.

  Στάδια εγκατάστασης της βαλβίδας παροχής

  Για να εγκαταστήσετε τη φερόμενη δομή, χρειάζεστε 3 βίδες, μεταξύ των οποίων τοποθετείται ένα στεγανωτικό, το οποίο έρχεται στο κιτ. Συνήθως ένα επαρκές ποσό υλικού τοποθετείται από τον κατασκευαστή. Με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα, η βαλβίδα είναι προσαρτημένη στο προφίλ παραθύρου.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Λαμβάνοντας υπόψη ότι η σκόνη εισέρχεται στο δωμάτιο μαζί με τη ροή του αέρα, είναι απαραίτητο να καθαρίζετε περιοδικά τον αναπνευστήρα. Αρκεί να το πετύχετε μία φορά το χρόνο. Ένα μαλακό πανί σκουπίζει από την πλαστική επιφάνεια και το στεγανωτικό. Η ρύθμιση του μηχανισμού είναι προτιμότερη, επειδή ο σχεδιασμός, που χαρακτηρίζεται από αμετάβλητες παραμέτρους ροής αέρα, δεν παρέχει βέλτιστες συνθήκες στο δωμάτιο.

  Η καλύτερη επιλογή είναι μια συσκευή με αυτοματοποίηση, σε τέτοια μοντέλα παρέχονται αισθητήρες για ρύθμιση υγρασίας. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στην παρακολούθηση των δεικτών υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο, σύμφωνα με αυτό, το κανάλι ροής στενεύει ή διευρύνεται.

  Η χειροκίνητη ρύθμιση γίνεται με αλλαγή της θέσης του πτερυγίου. Αυτή η μέθοδος έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, το οποίο συνίσταται στη δυσκολία προσδιορισμού της επιθυμητής θέσης του πτερυγίου υπό διαφορετικές καιρικές συνθήκες.

  Έτσι, η εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής μπορεί να βελτιώσει σημαντικά το μικροκλίμα στο δωμάτιο. Αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε μόνοι σας, συνιστάται να επιλέξετε έναν τύπο με σχισμές ή με εκπτώσεις. Επιπλέον, η δεύτερη παραλλαγή είναι ευκολότερη στην εφαρμογή, αφού για έναν τύπο σχισμής απαιτείται να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη σχισμή στο προφίλ. Εάν εγκατασταθεί σωστά, μπορείτε να αποφύγετε μια σειρά προβλημάτων: συμπύκνωση στα παράθυρα, τέντες, ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.