Βαλβίδα παροχής στο παράθυρο - επιλογή μοντέλου, χαρακτηριστικά εγκατάστασης, συμβουλές λειτουργίας (105 φωτογραφίες)

Τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα είναι καλή θερμομόνωση και ηχομόνωση. Τα μειονεκτήματα είναι μόνο ο ανεπαρκής αερισμός. Για να αερίσετε το δωμάτιο, πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο φύλλου. Το καλοκαίρι αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένη περιεκτικότητα σε σκόνη στον εσωτερικό αέρα. Οι ατμοσφαιρικές βροχοπτώσεις μπορούν επίσης να εισέλθουν στο δωμάτιο.

Το χειμώνα, για τον αερισμό του δωματίου, το άνοιγμα του παραθύρου είναι ενοχλητικό. Υπάρχει μεγάλη απώλεια θερμότητας. Η επίλυση αυτού του προβλήματος θα βοηθήσει στην εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας.

Βαλβίδα τροφοδοσίας - Πλεονεκτήματα

Εάν υπάρχει έλλειψη αερισμού, το μικροκλίμα επιδεινώνεται στο σπίτι. Στον αέρα, η περιεκτικότητα σε διοξείδιο του άνθρακα και υγρασία αυξάνεται. Σταθερός αέρας, μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την ευημερία των κατοίκων.

Η παρουσία μιας βαλβίδας παροχής αποφεύγει την ανάγκη αερισμού του δωματίου. Αυτό με τη σειρά του διατηρεί σιωπή και ζεστασιά στο σπίτι. Αυτή η συσκευή είναι συνδεδεμένη στην κορυφή του παραθύρου - οριζόντια. Με τη βοήθεια μιας βαλβίδας, είναι δυνατόν να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση στο παράθυρο και το καλούπι.

Η βαλβίδα αερισμού εισόδου για τα παράθυρα αερίζεται το δωμάτιο χωρίς να δημιουργεί ρεύματα. Η περιοχή του ανοίγματος φωτός δεν αλλάζει. Υπάρχουν λειτουργίες ρύθμισης. Η εγκατάσταση της βαλβίδας είναι πολύ απλή. Η διαδικασία λειτουργίας δεν προκαλεί δυσκολίες.

Χαρακτηριστικά της συσκευής και λειτουργία της βαλβίδας τροφοδοσίας

Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, είναι απαραίτητο, στην προβλεπόμενη περιοχή του παραθύρου και του πλαισίου, να αφαιρέσετε το λάστιχο. Αντί αυτού, συνδέστε ένα άλλο, λιγότερο λίπος. Στη συνέχεια, τοποθετείται η βαλβίδα με παθητικό αερισμό.

Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας τροφοδοσίας είναι η ίδια με αυτή του συμβατικού εξαερισμού. Μέσα από αυτό, φρέσκο ​​αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο, και το θερμαινόμενο δωμάτιο ανεβαίνει μέσω της κουκούλας και ανοίγει στο δρόμο. Αυτή είναι η φυσική κυκλοφορία του αέρα, που προκύπτει από τη διαφορά στην πίεση του δρόμου και του δωματίου.

Αλλά σε ζεστό καιρό, η διαφορά πίεσης ποικίλλει. Απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός στο σύστημα αερισμού, έτσι ώστε η βαλβίδα παροχής να συνεχίσει να σφίγγει τον αέρα.

Στη βαλβίδα εισόδου υπάρχει μια εισαγωγή αέρα. Θα πρέπει να τοποθετηθεί από την πλευρά του δρόμου του παραθύρου. Είναι εφοδιασμένο με ένα προστατευτικό κάλυμμα που δεν επιτρέπει την είσοδο μέσα στην βροχόπτωση. Στην πλαστική θήκη του παραθύρου, εγκαθίσταται ένα τηλεσκοπικό κανάλι και στερεώνεται με ένα μανίκι.

Το πιο δύσκολο μέρος της βαλβίδας παροχής είναι το εσωτερικό τμήμα της. Διαθέτει ένα απλό φίλτρο και ένα ακροφύσιο εκκένωσης. Ο μηχανισμός ελέγχου ολοκληρώνει το σχέδιο. Ρυθμίζει την παροχή αέρα.

Για να λειτουργήσει η βαλβίδα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες στο δωμάτιο. Η μπροστινή πόρτα πρέπει να είναι κλειστή και να μην αφήνεται στον αέρα. Διαφορετικά, η βαλβίδα θα καταστραφεί.

Ο χώρος πρέπει να διαθέτει ανοίγματα εξαερισμού με σωλήνες εξαγωγής. Οι εσωτερικές πόρτες πρέπει να έχουν απόσταση τουλάχιστον 2 cm στο κάτω μέρος, και μετά ο αέρας θα κυκλοφορεί ελεύθερα.

Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων τροφοδοσίας

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε πολλούς κατασκευαστές βαλβίδων τροφοδοσίας με εξωτερική διαφορά. Στην πραγματικότητα, διαφέρουν μόνο ως προς τον τύπο του υλικού και τη μέθοδο διαχείρισης. Οι βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, ξύλο και μέταλλο.

Ανάλογα με τον τύπο, ο έλεγχος μπορεί να είναι χειροκίνητος και αυτόματος. Χωρίς αμφιβολία, οι καλύτερες βαλβίδες εισαγωγής είναι εκείνες που έχουν αυτόματη ρύθμιση. Σε αυτό το σχέδιο, η ίδια η βαλβίδα ρυθμίζει τον βαθμό ανοίγματος ή κλεισίματος των πτερυγίων εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, όλα εξαρτώνται από την υγρασία και την πίεση στο σπίτι.

Ο χειροκίνητος έλεγχος δεν είναι τόσο βολικός. Το απαραίτητο επίπεδο αερισμού δεν μπορεί να ληφθεί αμέσως. Επιπλέον, είναι δύσκολο να γίνει το χειμώνα. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, ένας ανεπαρκώς προσαρμοσμένος βαθμός εξαερισμού θα παγώσει τη βαλβίδα.

Κοιτάζοντας τη φωτογραφία των βαλβίδων τροφοδοσίας στα παράθυρα, είναι δύσκολο να γίνει η σωστή επιλογή. Είναι απαραίτητο να γνωρίσετε λεπτομερώς τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι βαλβίδων:

 • διπλωμένο;
 • με σχισμές.
 • τιμολόγιο.

Οι πρώτοι δύο τύποι βαλβίδων κατά την εγκατάσταση δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων - είναι βολικό. Ο τύπος βαλβίδων, αν και δεν είναι τοποθετημένος στο εγκατεστημένο παράθυρο, αλλά είναι καλύτερο από όλους τους αέριους.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις βαλβίδες εισαγωγής στα πλαστικά παράθυρα του κιβωτίου αέρα. Διατίθενται σε τρεις σειρές:

 • Standard;
 • Άνεση.
 • Comfort-S.

Τύπος βαλβίδας άνεσης, μπορεί να εγκατασταθεί με ή χωρίς άλεση. Η μέθοδος άλεσης δίνει μεγαλύτερη ροή αέρα. Το μοντέλο Comfort-S στο σπίτι δεν είναι εγκατεστημένο. Είναι σχεδιασμένο για παράθυρα κωφών.

Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

 1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
 2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
 3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
 4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
 5. Ευκολία χρήσης.

Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

 1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Πλαστικά παράθυρα

  Πλαστικά παράθυρα βοηθούν να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο, μην αφήνετε το κρύο και τον ήχο. Αλλά ταυτόχρονα, μειώνουν σημαντικά την εισροή καθαρού αέρα. Αυτή η παράλειψη των σχεδιαστών μπορεί να διορθωθεί με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής στα παράθυρα. Ο κύριος στόχος της συσκευής είναι η αποκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ένα εμπορικό ή οικιστικό κτίριο.

  Η ανάγκη για βαλβίδα παροχής σε πλαστικά παράθυρα

  Τα πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών παραθύρων εκτιμήθηκαν από πολλούς κατοίκους διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Τα άνετα, όμορφα και πρακτικά παράθυρα επιτρέπουν τη μείωση της απώλειας θερμότητας και την αύξηση της θωράκισης του χώρου. Ωστόσο, μαζί με τα πλεονεκτήματα των καταναλωτών σημειωθεί και ένα σημαντικό μειονέκτημα - έλλειψη εξαερισμού. Αυτός ο παράγοντας επιδεινώνει το μικροκλίμα του δωματίου - αυξάνεται η υγρασία, ο αέρας καθυστερεί και οι άνθρωποι στο σπίτι αρχίζουν να στερούνται οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, μούχλα και τοίχοι εμφανίζονται στους τοίχους και τις πλαγιές του δωματίου, και η συγκέντρωση των τοξικών ουσιών αυξάνεται.

  Για κανονική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Η εξαερισμός του διαμερίσματος με το άνοιγμα του παραθύρου παραθύρου μειώνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σφραγισμένου "πλαστικού" και μειώνει σημαντικά την απόδοση της θέρμανσης. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας επιτρέπουν την επίλυση του προβλήματος.

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στο πάνω φύλλο του παραθύρου στην οριζόντια θέση, η οποία εκτελεί τη λειτουργία εξάτμισης. Η βαλβίδα διατηρεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο, εξαλείφει τη συμπύκνωση στο παράθυρο με διπλά τζάμια και το πλαίσιο.

  Η σκοπιμότητα χρήσης μιας βαλβίδας παροχής σε πλαστικά παράθυρα οφείλεται σε ορισμένα πλεονεκτήματα:

  • το άνοιγμα φωτός του παραθύρου παραμένει αμετάβλητο.
  • στο διαμέρισμα δεν υπάρχουν ρεύματα, όπως στον κανονικό αερισμό?
  • την παροχή καθαρού αέρα σε επαρκές επίπεδο ·
  • Κατά την λειτουργία της βαλβίδας δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας και η ηχομόνωση του δωματίου παραμένει στην ίδια στάθμη.
  • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας της βαλβίδας.
  • εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

  Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα

  Η σωστή διάταξη του αερισμού του παραθύρου μπορεί να έχει μόνο μια πλήρη εικόνα του μηχανισμού της βαλβίδας παροχής.

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας, αφαιρείται ένα μέρος του ελαστικού στεγανωτικού υλικού στο πλαίσιο του παραθύρου και το φύλλο. Στην θέση αυτή έχει εγκατασταθεί μια λιγότερο παχιά ειδική σφραγίδα. Μαζί με τη νέα σφραγίδα, μια βαλβίδα παροχής, το κύριο στοιχείο του παθητικού εξαερισμού, είναι τοποθετημένη στο φύλλο του παραθύρου.

  Ο αέρας από το δρόμο αναρροφάται στους χώρους και ο θερμός αέρας εξαντλείται μέσω των καναλιών εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης. Η φυσική εναλλαγή αέρα είναι αποτελεσματική εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από + 5 ° C. Σε ζεστό καιρό, ο εξαερισμός λειτουργεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Η βαλβίδα παραθύρου για εξαερισμό τροφοδοσίας αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

  1. Το εξωτερικό μέρος είναι η "είσοδος αέρα", είναι εγκατεστημένο από το εξωτερικό του πλαισίου. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός προστατευτικού καλύμματος πάνω από την εισαγωγή αέρα, που εμποδίζει τη βροχή, το χιόνι κλπ. Να εισέλθουν στη βαλβίδα.
  2. Τηλεσκοπικό κανάλι - περνάει μέσα από το πλαίσιο. Το στοιχείο αλέθεται στην πλαστική θήκη του παραθύρου και στερεώνεται με ένα χιτώνιο.
  3. Εσωτερικό, εγκατεστημένο από το εσωτερικό του δωματίου. Η πιο σύνθετη μονάδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ακροφύσιο εκκένωσης, απλό φίλτρο και μηχανισμό ρύθμισης της απόδοσης.

  Βασικές συνθήκες για τη λειτουργία της βαλβίδας παροχής:

  • ήχο εξαερισμού στο διαμέρισμα?
  • η θερμοκρασία του αέρα εκτός του παραθύρου είναι από + 5 ° C.
  • δωρεάν ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων στο διαμέρισμα - ρωγμές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες τουλάχιστον 2 cm?
  • αεροστεγή μπροστινή πόρτα.

  Συμβούλιο. Το έργο του εξαερισμού του διαμερίσματος μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα. Κλείστε την πόρτα προς το δωμάτιο και ανοίξτε το παράθυρο στο δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αεραγωγό. Συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Εάν δεν πέσει και κρατιέται από τη ροή του αέρα, τότε η εξάτμιση είναι εντάξει

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στο παράθυρο

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και παραλλαγές των εισόδων αέρα παραθύρων. Διαφέρουν μεταξύ τους σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

  Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής:

  Μέσω της διοίκησης:

  Με χειροκίνητο έλεγχο, η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ειδικό σχοινί. Η αυτόματη βαλβίδα είναι πιο εύκολη στη λειτουργία. Η συσκευή καθορίζει την αναγκαιότητα ανοίγματος / κλεισίματος του εξαερισμού. Οι τιμές ρύθμισης ρυθμίζονται σύμφωνα με το επίπεδο υγρασίας και τη μείωση της πίεσης στο δωμάτιο.

  Σημαντικό! Η χειροκίνητη διαχείριση της βαλβίδας εισαγωγής είναι λίγο επικίνδυνη. Το επιθυμητό επίπεδο επιλέγεται από δοκιμή και σφάλμα. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος παγετού σε περίπτωση ακατάλληλης ρύθμισης το χειμώνα

  Με τον τρόπο που εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι:

  1. Βαλβίδες εισαγωγής ραφών. Μια από τις πιο οικονομικές επιλογές για παράθυρα PVC. Κρύος αέρας τροφοδοτείται στο δωμάτιο μέσω μικρών εγκοπών στον προθάλαμο. Για την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας, τα παράθυρα δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Οι διπλωμένες βαλβίδες έχουν χαμηλή ροή, ηχομόνωση σε επαρκές επίπεδο.
  2. Βαλβίδες εισαγωγής με σχισμές. Ο αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το ύψος του οποίου είναι περίπου 16 mm. Στο εξωτερικό του παραθύρου, η βαλβίδα καλύπτεται από ένα μπλοκ εισόδου (προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα μικρά έντομα). Το εσωτερικό της συσκευής κλείνεται από μια μονάδα ρύθμισης. Η τοποθέτηση της βαλβίδας σχισμής εκτελείται στην οριζόντια θέση ή στην επάνω ράβδο φύλλου πόρτας. Πλεονεκτήματα αυτής της βαλβίδας: υψηλή απόδοση και δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση του παραθύρου.
  3. Οι εναέριες βαλβίδες είναι οι καλύτερες για τον αέρα. Ωστόσο, το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου και του πλαισίου πρέπει να "ρυθμιστεί" στη βαλβίδα. Η εγκατάσταση της βαλβίδας υπερχείλισης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εγκατεστημένη μονάδα διπλού υαλοπίνακα. Τέτοιες βαλβίδες χρησιμοποιούνται συνήθως στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης.

  Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της χειρολαβής βαλβίδας, η οποία είναι εγκατεστημένη αντί για μια συνηθισμένη λαβή παραθύρου. Μια τέτοια συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει.
  • Η βαλβίδα εξαέρωσης μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση όπου εμφανίζεται το συμπύκνωμα.
  • αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας,
  • η βαλβίδα δεν παγώνει το χειμώνα (η συσκευή έχει μια ευθεία κατασκευή).
  • Η βαλβίδα-λαβή έχει ένα ενσωματωμένο φίλτρο που δεν αφήνει σκόνη στο δωμάτιο.

  Επιλογή βαλβίδας φρέσκου αέρα: επισκόπηση των κατασκευαστών

  Η επιλογή μιας βαλβίδας παροχής από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ας εξετάσουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των προϊόντων των πιο δημοφιλών κατασκευαστών εξαναγκασμένου εξαερισμού. Μετά από όλα, οι τίμιες εταιρείες στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν.

  Η γαλλική εταιρεία Homearea παράγει βαλβίδες εισαγωγής Aereco. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών παροχής αέρα βασίζεται σε μια αλλαγή στην διατομή ροής, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται υπό συνθήκες μηχανικής ή φυσικής εκχύλισης.

  Τα πιο κοινά μοντέλα του κατασκευαστή:

  1. Βαλβίδες σειράς Aereco EMM - ευαίσθητη στην υγρασία, υγρορυθμισμένη. Η βαλβίδα έχει δύο μεθόδους τοποθέτησης, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις επιλογές παροχής αέρα - με την κεκλιμένη ή κατακόρυφη κατεύθυνση του πίδακα. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: "ελάχιστο αερισμό" και "αυτόματο". Κατανάλωση αέρα έως 35 κυβικά μέτρα ανά ώρα στα 10 Pa.
  2. Βαλβίδες σειράς Aereco EHA - εξοπλισμένη με ρυθμιστή υγρασίας αισθητήρα, η οποία παρέχει ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Το σετ περιλαμβάνει ακουστικά εξαρτήματα που εκτελούν τη λειτουργία της μείωσης θορύβου. Κατανάλωση αέρα - έως 50 m3 / h στα 10 Pa.
  3. Βαλβίδες Aereco σειρά EHA2 διατίθεται σε κομψή λεπτή θήκη. Η συσκευή εγγυάται ηχομόνωση στο σπίτι έως 42 dB. Η κεκλιμένη ροή αέρα κατευθύνεται προς τη ζώνη οροφής. Αυτό εξασφαλίζει την προοδευτική θέρμανση του εξωτερικού αέρα. Η συσκευή διαθέτει τρεις τρόπους λειτουργίας: ελάχιστη, αυτόματη και μέγιστη ροή αέρα.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για παράθυρο Air Box διατίθεται σε τρία επίπεδα: Standart, Comfort χωρίς άλεση και Comfort-S.

  Το μοντέλο Comfort είναι εγκατεστημένο με δύο τρόπους - με άλεση / χωρίς άλεση. Φρεζάρισμα - διάτρηση ή πριόνισμα στην κορυφή του πτερυγίου του αεραγωγού εξαερισμού.

  Σημαντικό! Η άλεση σε δύο φορές αυξάνει τη ροή της βαλβίδας παροχής. Ωστόσο, είναι συνήθως πιθανό να επιλυθεί το πρόβλημα του εξαερισμού με μια τυπική εγκατάσταση - χωρίς άλεση

  Η βαλβίδα Comfort-S έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τυφλά παράθυρα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας είναι μάλλον επίπονη, καθώς απαιτεί διάτρηση ενός ενισχυμένου προφίλ χάλυβα. Συνήθως, η εγκατάσταση της βαλβίδας Comfort-S συμβαίνει στο εργοστάσιο.

  Βαλβίδα παροχής παθητικού αερισμού - Εγκατάσταση Regel-air. Η αερισμός του δωματίου είναι αυτόματη. Ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στους δρόμους, η συσκευή ρυθμίζει ανεξάρτητα τον βαθμό αερισμού.

  Βαλβίδα εισαγωγής αέρα σε πλαστικά παράθυρα: φωτογραφία

  Η βαλβίδα κλιματισμού Regel-air έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • προσιτή τιμή ·
  • κρυφή εγκατάσταση - με τη βαλβίδα κλειστή, η βαλβίδα δεν είναι ορατή.
  • ο εισερχόμενος αέρας κυκλοφορεί μέσα στο πλαίσιο - η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται.
  • υψηλή διατήρηση;
  • η ηχομόνωση των χώρων δεν επιδεινώνεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας στο παράθυρο: εγκατάσταση βήμα προς βήμα

  Η βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο με δύο τρόπους: με και χωρίς διάτρηση. Εξετάστε και τις δύο επιλογές.

  Ακολουθία τοποθέτησης της κλιματικής βαλβίδας με διάτρηση:

  1. Προετοιμασία εργαλείων:
   • ηλεκτρικό τρυπάνι?
   • ηλεκτρικό παζλ?
   • αρχείο?
   • τρυπάνια κατά 5-10 mm;
   • μαχαίρι κατασκευής?
   • πρότυπο για τη σήμανση του περιγράμματος της βαλβίδας.
   • σφραγιστικό.
  2. Με τη βοήθεια ενός προτύπου, τοποθετήστε ένα περίγραμμα της θέσης της βαλβίδας παροχής. Ο δείκτης πρέπει να προσαρτηθεί στο άνω φύλλο. Για αυτό το έργο, το φύλλο του παραθύρου απομακρύνεται καλύτερα, αφού η σήμανση γίνεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό του τμήματος.
  3. Με τον εντοπισμό μερικών οπών με ένα τρυπάνι 5 χιλιοστών. Αυτή η σειρά θα χρησιμεύσει ως βάση για μεγαλύτερη διάτρηση.
  4. Προ-διάτρητες οπές τρυπάνι ένα τρυπάνι 10 mm. Για την ευκολία της διάταξης των βαλβίδων, οι οπές τρυπιούνται από το εσωτερικό του φύλλου παραθύρου.
  5. Επέκταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Μεταξύ του ζεύγους των τελευταίων οπών, το ηλεκτρικό παζλ κοπεί τα υπολείμματα του υλικού. Ως αποτέλεσμα της εργασίας που επιτελείται, θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαφορά. Οι άκρες των οπών πρέπει να γειώνονται με ένα αρχείο.
  6. Η πλάκα συναρμολόγησης της βαλβίδας πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια επίστρωσης του φύλλου και να στερεωθεί με βίδες. Το τμήμα πρέπει πρώτα να υποστεί επεξεργασία με στεγανωτικό.
  7. Στην επιφάνεια του πλαισίου, αλέστηκε το αυλάκι. Η θέση της βαλβίδας τροφοδοσίας επισημαίνεται με ένα πρότυπο και στη συνέχεια το αυλάκι κόβεται με ένα παζλ και ένα αρχείο.
  8. Τοποθετήστε το εξωτερικό τμήμα της κλιματικής βαλβίδας με την προσωπίδα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου. Η στερέωση των εξαρτημάτων είναι αυτοκόλλητη, στεγανωτική.
  9. Συλλέξτε το φύλλο και τοποθετήστε το στη θέση του - στους μεντεσέδες του πλαισίου.
  10. Ελέγξτε τη θέση των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  11. Ασφαλίστε το εσωτερικό της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης. Σαν συνδετήρες χρησιμοποιούν κλιπ και μάνδαλα.
  12. Ρύθμιση λειτουργίας βαλβίδας.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε στη βαλβίδα τροφοδοσίας πλαστικού παραθύρου, χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάτρηση:

  1. Για εργασίες συναρμολόγησης, προετοιμάστε:
   • ένα κλασικό κατσαβίδι-σταυρό?
   • χαρτικά μαχαίρι?
   • δείκτη και χάρακα.
  2. Ανοίξτε το φύλλο και αφαιρέστε το τμήμα της σφραγίδας, το οποίο σφραγίζει το διάκενο μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Η παλιά φλάντζα κόβεται με ένα μαχαίρι από την επιφάνεια του πλαισίου. Στο κενό κάθισμα, κολλήστε ένα ειδικό παρέμβυσμα που έρχεται με τη βαλβίδα τροφοδοσίας.
  3. Άμεση στήριξη βαλβίδας:
   • στις υποδοχές από τη σφραγίδα, εγκαταστήστε τα τρία βύσματα με το "φούστα" προς τα κάτω.
   • για τη σταθεροποίηση της βαλβίδας στην εισροή του φύλλου - η συσκευή στερεώνεται από πάνω προς την κατεύθυνση των στηριγμάτων στο παράθυρο.
   • βιδώστε τη βαλβίδα με βίδες που σπειρώνονται μέσω των βραχιόνων.
   • Στο αυλάκι μεταξύ των στηριγμάτων, τοποθετήστε τη σφραγίδα.

  Σε αυτή την περίπτωση, το κενό μεταξύ της βαλβίδας και της στεγανοποίησης στο πλαίσιο λειτουργεί ως αεραγωγός.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα: βίντεο

  Ρύθμιση και λειτουργία της βαλβίδας παραθύρου εισόδου

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα και αυτόματα. Ο αυτοματισμός είναι πιο βολικός και συνήθως συμπληρώνεται με έναν αισθητήρα υγρασίας. Με τη μείωση της υγρασίας, η ροή του αέρα μειώνεται και αντίστροφα - η κυκλοφορία του αέρα αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

  Με το χειροκίνητο έλεγχο, είναι δυνατό να γίνουν λάθη, τα οποία μερικές φορές οδηγούν σε υπερψύξη του χώρου και παγετό της βαλβίδας κλιματισμού.

  Σημαντικό! Σε σοβαρούς παγετούς, η βαλβίδα τροφοδοσίας δεν μπορεί να μπλοκαριστεί τελείως

  Η φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού περιορίζεται στον καθαρισμό κάθε 6 μήνες. Η σκόνη από το εξωτερικό κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί με μια ηλεκτρική σκούπα και το σώμα να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

  Μη χρησιμοποιείτε χημικά για καθαρισμό. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό της συσκευής κάτω από ρεύμα τρεχούμενου νερού. Κατά τη διενέργεια εργασιών επισκευής στο κτίριο, η βαλβίδα πρέπει να είναι καλυμμένη - αυτό θα την προστατεύει από ακαθαρσίες και σκόνη.

  Η βαλβίδα εισόδου στα παράθυρα από PVC είναι μια πρακτική και αναγκαία αγορά, η οποία βελτιώνει το μικροκλίμα στο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με τα χέρια σας. Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο βαλβίδας και τη διαμόρφωση του.

  Πώς λειτουργεί η βαλβίδα εισαγωγής;

  Τα τελευταία χρόνια, τα πλαστικά παράθυρα έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή - κάθε ιδιοκτήτης θα μπορούσε να εκτιμήσει τα οφέλη από τη χρήση τους. Τα πρακτικά, όμορφα και άνετα παράθυρα μπορούν να μειώσουν σημαντικά την απώλεια θερμότητας και να αυξήσουν τη θωράκιση του χώρου. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένα σοβαρό μειονέκτημα - η έλλειψη αερισμού, που οδηγεί σε σημαντική επιδείνωση του μικροκλίματος. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας γίνεται υπερβολικά υγρός, γεμάτος, και οι άνθρωποι σε αυτό το δωμάτιο αρχίζουν να αισθάνονται έλλειψη οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, μύκητες και μούχλα εμφανίζονται στους τοίχους και τις πλαγιές και η συγκέντρωση των τοξικών ουσιών αυξάνεται ραγδαία. Η επίλυση αυτού του προβλήματος μπορεί να γίνει μόνο με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας παραθύρου. Σχετικά με το τι είναι - διαβάστε στο άρθρο μας.

  Τι είναι και ποιες είναι οι βαλβίδες παραθύρου;

  Αρχή λειτουργίας και συσκευής

  Εισόδου βαλβίδα είναι μια συσκευή τοποθετημένη στην άνω παράθυρο του φύλλου σε οριζόντια θέση και εκτελεί τη λειτουργία της εξάτμισης: εξωτερικός αέρας αναρροφάται μέσα στο δωμάτιο, και το ζεστό - ωθείται προς τα έξω μέσω των αγωγών αέρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται λόγω της διαφοράς πίεσης.

  Προειδοποίηση: Η φυσική ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται σε θερμοκρασία αέρα στο δρόμο έως +5 μοίρες. Σε ζεστό καιρό, ο εξαερισμός μπορεί να λειτουργήσει μόνο με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Ο σχεδιασμός της βαλβίδας παραθύρου είναι ένα σύστημα που αποτελείται από:

  • Το εξωτερικό μέρος είναι μια είσοδος αέρα εγκατεστημένη στο εξωτερικό του πλαισίου του παραθύρου. Προαπαιτούμενο είναι η ύπαρξη γείσου πάνω από αυτό, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο της βαλβίδας στην ατμόσφαιρα.
  • Τηλεσκοπικό κανάλι που διέρχεται από το πλαίσιο. Το στοιχείο αυτό αλέθεται στο περίβλημα του παραθύρου και στερεώνεται με ένα μανίκι.
  • Το εσωτερικό είναι εγκατεστημένο από το εσωτερικό του δωματίου. Είναι εξοπλισμένο με το απλούστερο φίλτρο, το ακροφύσιο εξόδου και το μηχανισμό ρύθμισης της απόδοσης.

  Οι κύριες συνθήκες λειτουργίας της βαλβίδας αέρα παροχής παράθυρου είναι:

  • ηχητικός εξαερισμός ·
  • ελεύθερη ανταλλαγή αέρα μεταξύ των χώρων (χωρίς πόρτες ή σχισμές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες των δύο εκατοστών) ·
  • αεροστεγή μπροστινή πόρτα.

  Παραγωγικότητα

  Η εξάπλωση της απόδοσης των βαλβίδων παραθύρου αέρα είναι εξαιρετικά μεγάλη.

  Για παράδειγμα, απόδοση «Renson THR-90" της βαλβίδας αέρα στην ανοικτή θέση είναι 72 m3 / h σε μια διαφορά πίεσης 2 Ρα (σε διαφορές των 10 Pa -. 160 m3 / h).

  Για τα διαμερίσματα σε πολυώροφα ρωσικά σπίτια, δεν απαιτούνται τέτοιες υψηλές επιδόσεις, καθώς στην κρύα εποχή οι πτώσεις πίεσης είναι πολύ υψηλότερες.

  Για τα πολυώροφα κτίρια στη χώρα μας, το πιο προτιμότερο είναι η απόδοση των βαλβίδων παραθύρων στην περιοχή των 30-40 m3 / h στις σταγόνες 10Pa.

  Είναι κατάλληλα για όλα τα παράθυρα;

  Οι μοντέρνοι σχεδιασμοί των βαλβίδων εισαγωγής είναι κατάλληλοι για όλα τα παράθυρα από αλουμίνιο, πλαστικό και ξύλο.

  Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Η σωστά τοποθετημένη βαλβίδα όχι μόνο εξαλείφει τη συμπύκνωση και την αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο, αλλά διατηρεί επίσης ένα βέλτιστο μικροκλίμα.

  Η σκοπιμότητα χρήσης της βαλβίδας παροχής οφείλεται σε τέτοια πλεονεκτήματα όπως:

  • η αμετάβλητη του ανοίγματος φωτός του παραθύρου.
  • Η απουσία των ρευμάτων τυπικά για τον κανονικό εξαερισμό.
  • επαρκή πρόσληψη καθαρού αέρα.
  • απουσία απώλειας θερμότητας.
  • τη διατήρηση της ηχομόνωσης στο ίδιο επίπεδο ·
  • δυνατότητα ρύθμισης λειτουργίας βαλβίδων.
  • εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

  Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: τεχνικές προδιαγραφές

  Παρακάτω είναι μια περιγραφή των πιο δημοφιλών μοντέλων βαλβίδων εισαγωγής.

  AIR BOX

  Μέχρι σήμερα, η σειρά των βαλβίδων τροφοδοσίας αέρα "Air Box" περιλαμβάνει τις ακόλουθες σειρές προϊόντων: Standart, Comfort και Comfort S. Η σειρά διαφέρει στον τρόπο εγκατάστασης, παραμέτρων και εμφάνισης.

  Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά:

  • Το "Air Box Standart" χαρακτηρίζεται από την παρουσία δύο κύριων λειτουργιών - την πρόσληψη εισερχόμενου υπαίθριου αέρα και τη δυνατότητα διείσδυσής του στις εγκαταστάσεις. Η εμφάνιση των βαλβίδων μοιάζει με επίπεδες παραλληλεπίπεδες. Η εργασία πραγματοποιείται μέσω οπών με κινητά επιμήκη πέταλα μέσα στα οποία, λόγω διαφορών πίεσης έξω και εσωτερικά, παρέχεται η ροή υπαίθριου αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο όγκος των διεισδυτικών μάζων αέρα είναι σταθερός και είναι περίπου 5-6 m 3 / h. Η χρήση αυτής της τεχνολογίας σας επιτρέπει να κάνετε κορεσμό του δωματίου με φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα χωρίς να ανοίγετε χειροκίνητα τις πόρτες. Ο ιδανικός τόπος εγκατάστασης είναι ένα παράθυρο κουζίνας, αφού είναι η κουζίνα που χρειάζεται πιο συχνά επιπλέον αερισμό.
  • "Air Box Comfort" - μια σειρά συσκευών προστασίας από θόρυβο που παρέχουν την εισροή υπαίθριου αέρα μέσα στο δωμάτιο. Εκτός από την ηχομόνωση, τα προϊόντα αυτής της γραμμής έχουν τη δυνατότητα να γεμίζουν το δωμάτιο με οξυγόνο με ταχύτητα μέχρι 41 m3 / h, η οποία ανταποκρίνεται στα πρότυπα της ανταλλαγής αέρα σε χώρους διαβίωσης.

  Το κόστος αυτών των βαλβίδων, κατά κανόνα, είναι περίπου 1 χιλιάδες ρούβλια.

  «AERECO»

  Μέχρι σήμερα, η σειρά των βαλβίδων παραθύρων "AERECO" αποτελείται από δύο μοντέλα: EMM και EHA2. Κάθε σειρά περιλαμβάνει έτσι τρεις παραλλαγές των μοντέλων, τα οποία διαφέρουν ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητά τους. Έτσι, το "AERECO EHA2" - ένα μοντέλο που αντικατέστησε την παρωχημένη σειρά "ERA", έχει ήδη αποσύρεται από την παραγωγή. Η βαλβίδα αυτού του μοντέλου υλοποιείται χωρίς κατασκευαστικά περιλαίμια και είναι ένα επιμήκη πλαστικό σώμα με οπές προς τα πάνω.

  Το παρεχόμενο "AERECO EHA2" μπορεί να είναι σε τέσσερα χρώματα: γκρι, λευκό, τικ και δρυς. Η ελάχιστη χωρητικότητα τέτοιων βαλβίδων είναι 5 m³ / h, και το μέγιστο - 35 m³ / h. Η τιμή αυτής της σειράς αρχίζει από 2,5 χιλιάδες ρούβλια.

  «VENTAIR»

  Η μέγιστη χωρητικότητα των βαλβίδων παραθύρου "VENTAIR" φθάνει τα 25 m³ / h. Οι αυτόματοι ανεμιστήρες ρυθμίζονται από τη διαφορά πίεσης και προορίζονται να εξασφαλίσουν σταθερή εισροή της απαραίτητης ποσότητας εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο αυτόματος έλεγχος πίεσης εξασφαλίζει σταθεροποίηση της εισροής, προστασία από υπερβολική ανταλλαγή αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου και εφαρμογή ελεγχόμενου εξαερισμού για την παροχή άνεσης και υγιεινής ατμόσφαιρας, εξοικονομώντας θερμική ενέργεια.

  Οι βαλβίδες παραθύρου "VENTAIR" χρησιμοποιούνται σε χώρους εξοπλισμένους με εξαερισμό μηχανικής και βαρύτητας.

  Το κόστος των βαλβίδων παραθύρου αυτής της μάρκας είναι, κατά κανόνα, εντός των ορίων των 4,6 χιλιάδων ρούβλια.

  «SINAX AIR»

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας "SINAX AIR" προορίζονται για εγκατάσταση σε πλαστικά, αλουμινένια και ξύλινα παράθυρα οποιασδήποτε διαμόρφωσης. Επιπλέον, η βαλβίδα μπορεί να εγκατασταθεί τόσο στο φύλλο όσο και στο μη άνοιγμα του παραθύρου, πράγμα που καθιστά δυνατή τη χρήση της βαλβίδας για χώρους με τυφλή υάλωση. Οι βαλβίδες της σειράς "Sinax Air-02" είναι εξοπλισμένες με εξωτερικό προστατευτικό κάλυμμα με πλέγμα που εμποδίζει τη διείσδυση εντόμων και τις βροχοπτώσεις από το δρόμο. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας απαιτεί τη διάτρηση του προφίλ του παραθύρου, επομένως πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικό με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού. Η μέγιστη παροχή ροής μιας τέτοιας βαλβίδας είναι 30 m³ / h.

  Το μέσο κόστος των βαλβίδων παραθύρων "SINAX AIR" κυμαίνεται από 600-700 ρούβλια.

  ALDES

  Οι βαλβίδες εισαγωγής της μάρκας "ALDES" διαφέρουν από τις συσκευές άλλων κατασκευαστών με υψηλούς ακουστικούς δείκτες. Έτσι, οι συσκευές της σειράς ELLIA επιτρέπουν την επίτευξη επιπέδου 41-42 dB, η σειρά EA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει επίπεδο θορύβου θορύβου 36-41 dB. Στην τελευταία περίπτωση, η πλευρική κατεύθυνση της ροής αέρα παρέχει τη μεγαλύτερη άνεση στο δωμάτιο και καθιστά την ροή αέρα ανεπαίσθητη στους ανθρώπους.

  Το κόστος των βαλβίδων τροφοδοσίας "ALDES" μπορεί να κυμανθεί μέσα σε 1-2 χιλιάδες ρούβλια.

  Σε παράθυρα PVC

  Στα πλαστικά παράθυρα μπορείτε να εγκαταστήσετε σχεδόν οποιαδήποτε βαλβίδα αέρα παράθυρο τροφοδοσίας, το κύριο πράγμα είναι ταυτόχρονα να επιλέξετε το είδος του προϊόντος, ειδικά αν πρόκειται για ένα δωμάτιο με τυφλά υαλοστάσια.

  Οι ειδικοί προσδιορίζουν τρεις κύριους τύπους βαλβίδων παραθύρου εισόδου:

  • Τυχαία. Οι βαλβίδες αυτού του τύπου μπορούν να είναι αυτόματες και μηχανικές. Ο αερισμός πραγματοποιείται με την παροχή του χώρου με καθαρό αέρα μέσω ενός ειδικού καναλιού. Η βαλβίδα μπορεί να αποτελείται από δύο μονάδες (είσοδος και ρύθμιση) ή μία γενική. Τα κύρια πλεονεκτήματα μιας τέτοιας συσκευής είναι η παροχή εντατικής ανταλλαγής αέρα και η εγκατάσταση χωρίς να αφαιρούνται οι μονάδες παραθύρων.
  • Αναδιπλωμένο. Οι συσκευές ενός τέτοιου σχεδίου εξασφαλίζουν την εισροή καθαρού αέρα λόγω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζονται από χαμηλή απόδοση, διατήρηση του επιπέδου απομόνωσης του θορύβου και δημοκρατικό κόστος. Η αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων για την εγκατάσταση τέτοιων βαλβίδων δεν απαιτείται.
  • Επικάλυψη. Οι βαλβίδες ενός τύπου φορτωτικής διαφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερο από υψηλή εισροή εξωτερικού αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Επομένως, είναι αδύνατο να εγκατασταθούν τέτοιες βαλβίδες σε υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και η χρήση του προϊόντος οδηγεί σε υποβάθμιση της θερμομόνωσης και της ηχομόνωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εναέριες βαλβίδες χρησιμοποιούνται ευρέως στις εγκαταστάσεις παραγωγής.

  Λαβή παραθύρου με βαλβίδα εισόδου

  Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές για τον παθητικό εξαερισμό του δωματίου είναι η εγκατάσταση μιας βαλβίδας επιλογής, η οποία τοποθετείται στη θέση μιας συνηθισμένης λαβής παραθύρου. Σε σύγκριση με τις συμβατικές βαλβίδες παραθύρου, αυτή η συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η εμφάνιση του παραθύρου παραμένει αμετάβλητη ·
  • αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας,
  • η κατασκευή με ευθεία ροή δεν επιτρέπει την κατάψυξη της βαλβίδας.
  • η παρουσία ενός ενσωματωμένου φίλτρου που δεν αφήνει σκόνη στο δωμάτιο που εξυπηρετείται.

  Επιπλέον, η βαλβίδα εξαερισμού βρίσκεται στη θέση της συχνότερης εμφάνισης συμπύκνωσης, η οποία καθιστά δυνατή την αποτελεσματικότερη λειτουργία του αερισμού του χώρου.

  Το κόστος της βαλβίδας παραθύρου εισαγωγής αέρα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, όπως τον τύπο, τον τρόπο λειτουργίας, τις επιδόσεις, τη διαθεσιμότητα πρόσθετων φίλτρων κ.ο.κ.

  Επί του παρόντος, το μέσο κόστος αυτών των προϊόντων ξεκινάει από ένα και μισό χιλιάδες ρούβλια και φτάνει τα έξι χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε μια βαλβίδα εισαγωγής παραθύρων;

  Στη Μόσχα

  Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βαλβίδες εισαγωγής παραθύρων σε εταιρείες όπως:

  • "Profkomfort":
   • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Entuziastov, κτίριο 2;
   • site: https://prof-komfort.ru/;
   • τηλέφωνο: 8 (499) 391-33-84.
  • "TBM-Market":
   • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
   • site: http://www.tbmmarket.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (495) 995-40-39.
  • "Σπίτι του αέρα":
   • διεύθυνση: Μόσχα, Karacharovskaya 3ος δρόμος, σπίτι 18Α, κτίριο 1;
   • τοποθεσία: http://www.kupitvozduha.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (495) 782-74-87.
  • "Φρέσκος αέρας":
   • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, λεωφόρος Sevastopolsky, 10, κτίριο 4?
   • site: http://air-fresh.biz;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 770-06-53.
  • Σύστημα αέρα:
   • διεύθυνση: Μόσχα, Μπολσχάγια Βόλοκολάμσι περπάτημα, σπίτι 5, γραφείο 2?
   • τοποθεσία: http://www.air-sistema.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (495) 155-45-91.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των βαλβίδων τροφοδοσίας:

  • "Ice-Petri":
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambovskaya, σπίτι 8, επιστολή B, γραφείο 26 ·
   • site: http://icepetri.ru/;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 555-84-70.
  • Έρως:
   • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, αυτοκινητόδρομος επανάστασης, σπίτι 114, γραφεία 105-109;
   • site: http://spb.aeros.su;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 301-22-62.
  • STD "Petrovich":
   • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης Άνω 6η λωρίδα, σπίτι 12Α;
   • site: https://petrovich.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (812) 334-88-88.
  • VerticalVentProject:
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, πλατεία Συντάγματος, κτίριο 7,
   • τοποθεσία: http://ventairbox.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (812) 449-90-17.
  • Winsord:
   • διεύθυνση: η πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Polevaya Sabirovskaya δρόμο, 3B?
   • site: http://okonremont.spb.ru;
   • τηλέφωνο: 8 (812) 642-21-07.

  Έτσι, η εγκατάσταση μιας σωστά επιλεγμένης βαλβίδας εισόδου για το παράθυρο μπορεί να λύσει το πρόβλημα της διατάραξης του μικροκλίματος στο δωμάτιο και του σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Το κύριο πράγμα είναι ταυτόχρονα να εξασφαλιστεί ο σωστός εξαερισμός στο διαμέρισμα και η κυκλοφορία του αέρα μεταξύ των δωματίων - στην περίπτωση αυτή η απόδοση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας παραθύρων θα είναι η υψηλότερη.

  Παροχή αέρα στα πλαστικά παράθυρα: αφήστε το διαμέρισμα να αναπνέει!

  Τα παράθυρα από PVC είναι όλα καλά: είναι ζεστά, ήσυχα και άνετα. Ωστόσο, ο εξαερισμός στο διαμέρισμα με πλαστικά παράθυρα αφήνει πολλά να είναι επιθυμητό. Χωρίς τον κατάλληλο εξαερισμό, οι κάτοικοι κινδυνεύουν να κερδίσουν "παρενέργειες", όπως αδιάκοπη κόπωση και πονοκεφάλους. Φυσικά, μπορεί κανείς να αερίσει το δωμάτιο για να παρέχει καθαρό αέρα, αλλά αυτή η απόφαση είναι δύσκολο να θεωρηθεί επιτυχής: σε άνεμο ή κρύο, η διατήρηση των παραθύρων ανοιχτή είναι αρκετά προβληματική. Επιπλέον, ο αέρας εισέρχεται ανεξέλεγκτα στο δωμάτιο.

  Ως εκ τούτου, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι χρειάζεστε κάποιο είδος συσκευής, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέρχεται συνεχώς στο δωμάτιο στην απαιτούμενη ποσότητα. Για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί βαλβίδες τροφοδοσίας. Ένας από τους τύπους τους, βαλβίδες παραθύρων, είναι ενσωματωμένος στη μονάδα γυαλιού, έτσι ώστε να σχηματίζεται μια στενή σχισμή που ρυθμίζει την παροχή αέρα.

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στα παράθυρα

  Στη σύγχρονη αγορά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα βαλβίδων. Συνήθως, μοιράζονται διάφορους τύπους συσκευών.

  Εγχειρίδιο

  Aeroklapan ένα εγχειρίδιο κόστος λιγότερο αυτόματη, αλλά για τη ρύθμιση της ροής του αέρα με το χέρι είναι δύσκολο: γιατί η απαιτούμενη ποσότητα φρέσκου αέρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον αριθμό των ατόμων και την κατάσταση του μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.

  Αυτόματη

  Η αυτόματη βαλβίδα στο παράθυρο είναι πιο βολική. Διαθέτει ενσωματωμένο αισθητήρα που καθορίζει το επίπεδο σχετικής υγρασίας στο δωμάτιο. Χάρη στον αισθητήρα, η ίδια η συσκευή ρυθμίζει την ποσότητα εισερχόμενου αέρα και καθορίζει πότε πρέπει να ανοίξει ή να κλείσει το άνοιγμα.

  Πτυσσόμενες βαλβίδες εισαγωγής και εξαγωγής

  Η πιο δημοσιονομική επιλογή. Φρέσκος αέρας τροφοδοτείται από το δρόμο μέσα στο σπίτι μέσω ειδικών οπών στο πλαίσιο ή το φύλλο. Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα, δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε τα παράθυρα. Ο θόρυβος του δρόμου ουσιαστικά δεν διεισδύει στο σπίτι. Το κύριο μειονέκτημα αυτού του τύπου είναι η χαμηλή χωρητικότητα: το δωμάτιο θα εξακολουθεί να χρειάζεται περιοδικό αερισμό.

  Βαλβίδες με εγκοπές στα παράθυρα

  Με τον εξαερισμό, ο αέρας τροφοδοτείται από μια τρύπα, το πλάτος της οποίας είναι 12-16 mm και το μήκος από 170 έως 400 mm. Ορισμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα ενιαίο μπλοκ, και ορισμένα - από δύο μπλοκ: το ένα είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του παραθύρου και το δεύτερο - από το εξωτερικό. Οι βαλβίδες υποδοχής έχουν μεγάλη απόδοση και δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση των παραθύρων για την εγκατάστασή τους, επομένως είναι αρκετά δημοφιλείς στην αγορά.

  Χειριστείτε με βαλβίδα εισόδου

  Τοποθετείται αντί της συνηθισμένης λαβής του πλαστικού παραθύρου. Όταν εγκαθιστάτε την εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει. Επίσης, συχνά η βαλβίδα χειρισμού διαθέτει ενσωματωμένο στοιχείο φίλτρου που εμποδίζει τη σκόνη.

  Βαλβίδες άνωθεν

  Αυτό το είδος είναι μεταξύ των πιο αποτελεσματικών μεταξύ άλλων. Ωστόσο, χωρίς την αποσυναρμολόγηση τα παράθυρα δεν μπορούν να κάνουν: το μέγεθος των πτερυγίων παραθύρου και το πλαίσιο πρέπει να "ρυθμιστεί" για τη συσκευή. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία προστασία από το θόρυβο του δρόμου. Ως εκ τούτου, το είδος αυτό χρησιμοποιείται συχνότερα σε αποθήκες και εργοστάσια από ό, τι στα συμβατικά διαμερίσματα.

  Σύμφωνα με το υλικό, τα μοντέλα χωρίζονται σε ξύλο, μέταλλο και πλαστικό.

  Εγκατάσταση της βαλβίδας παροχής στο πλαστικό παράθυρο

  Εκτός από την εγκατάσταση της γενικής βαλβίδας, υπάρχουν δύο τρόποι για να το εγκαταστήσετε: με το άλεσμα (στο μπλοκ παράθυρου πρέπει να κάνετε μια τρύπα, πιθανότατα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ειδικών) και χωρίς άλεση. Η δεύτερη μέθοδος είναι η ευκολότερη, με τη βοήθειά της μπορείτε να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα στα παράθυρα από PVC με τα χέρια σας μέσα σε λίγα λεπτά.

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • Phillips κατσαβίδι?
  • χάρακας.
  1. Στο πλαίσιο, κόψτε ένα κομμάτι τυπικού στεγανοποιητικού υλικού ίσο με το μήκος της βαλβίδας με ένα μαχαίρι χαρτικής.
  2. Στη θέση του παλαιού στεγανωτικού κόλλα ένα νέο - έρχεται πλήρης με μια βαλβίδα παροχής.
  3. Με τον ίδιο τρόπο, αφαιρέστε την υπερβολική σφράγιση στο φύλλο.
  4. Στο αυλάκι στο φύλλο, όπου βρίσκεται η προηγούμενη σφραγίδα, τοποθετήστε τα βύσματα από το κιτ.
  5. Συνδέστε τη βαλβίδα στην κορυφή του φύλλου (οι βραχίονες πρέπει να δείχνουν προς το παράθυρο). Ασφαλίστε το με βίδες από το κιτ.
  6. Τοποθετήστε μια νέα σφραγίδα μεταξύ των στηριγμάτων.

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας

  Κριτικές για ventklapany συναντούν μια ποικιλία από - ενθουσιασμένοι με επιθετικά απογοητευμένοι. Σχεδόν όλοι οι χρήστες σημειώνουν τα ίδια πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

  • Σε αντίθεση με τον μικροεπεξεργαστή ή τον εξαερισμό με ανοιχτά παράθυρα, δεν υπάρχουν σκόνες στο διαμέρισμα όταν λειτουργεί η βαλβίδα τροφοδοσίας.
  • Ο καθαρός αέρας τροφοδοτείται συνεχώς, γεγονός που επηρεάζει θετικά το μικροκλίμα του σπιτιού σας. Κανονική υγρασία στο διαμέρισμα, μειώνοντας τον κίνδυνο μούχλας και μύκητες στους τοίχους.
  • Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση και τη χρήση.
  • Μειώνει την πιθανότητα συμπύκνωσης στα παράθυρα.
  • Το χειμώνα, ορισμένα μοντέλα των βαλβίδων πάγωμα.
  • Αν έχετε χειροκίνητη βαλβίδα, θα πρέπει συχνά να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, τον αριθμό των ατόμων στο δωμάτιο (δηλ. Το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα) και άλλους κλιματικούς δείκτες. Δεδομένου ότι η βαλβίδα βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου, μπορεί να είναι απαραίτητο να σταθεί σε μια καρέκλα ή σκάλα για να ρυθμίσετε τη λειτουργία της συσκευής - όλα εξαρτώνται από το ύψος των ίδιων των παραθύρων.
  • Η συσκευή, κατά κανόνα, δεν είναι εξοπλισμένη με φίλτρα, έτσι σωματίδια σκόνης του δρόμου και άλλες μολυσματικές ουσίες μπορούν να εισέλθουν στον αέρα.

  Όπως μπορούμε να δούμε, οι βαλβίδες εισαγωγής στα πλαστικά παράθυρα έχουν και τα πλεονεκτήματα και τα μείγματα. Το ερώτημα προκύπτει φυσικά: αξίζει τον κόπο; Ποιες άλλες συσκευές υπάρχουν εκεί που θα παρέχουν φρέσκο ​​αέρα και οξυγόνο;

  Βαλβίδα παράθυρα έναντι άλλων συστημάτων εξαερισμού: Ποια είναι η καλύτερη;

  Για να συγκρίνετε τους τύπους αερισμού προσφοράς, για τους εκκινητές είναι απαραίτητο να καθορίσετε τα κριτήρια σύγκρισης:

  • Παραγωγικότητα. Η χωρητικότητα του ανεμιστήρα μετριέται σε κυβικά μέτρα αέρα, η οποία τροφοδοτείται από τη συσκευή ανά ώρα. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας καταναλώνει περίπου 30-40 m3 / h. Έτσι, αν υπάρχουν τρία άτομα στην οικογένειά σας, θα χρειαστείτε μια συσκευή χωρητικότητας 90 κυβικών μέτρων την ώρα. Είναι καλύτερο να παίρνετε έναν αναπνευστήρα με περιθώριο απόδοσης, ώστε να μην υπερφορτώνετε τη συσκευή με συνεχή εργασία σε μέγιστες ρυθμίσεις.
  • Θόρυβος. Για την άνετη χρήση του αναπνευστήρα, είναι σημαντικό το χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένα δυσδιάκριτο επίπεδο θορύβου κυμαίνεται από 30-40 ντεσιμπέλ, ενώ σε υψηλή απόδοση το κανονικό επίπεδο θορύβου του εξαερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-55 ντεσιμπέλ. Επίσης, κατά την επιλογή της συσκευής, είναι απαραίτητο να εντοπιστεί ποιος ήχος προέρχεται από τον εξαερισμό: ο διακεκομμένος θόρυβος είναι πιο πιθανό να ερεθίσει την ακοή.
  • Το σύστημα φιλτραρίσματος. Τα φίλτρα αέρα δεν είναι εγκατεστημένα σε κάθε αναπνευστήρα. Αν θέλετε ο αέρας που τροφοδοτείται στο διαμέρισμα όχι μόνο να είναι φρέσκο ​​αλλά καθαρό, η παρουσία ενός συστήματος φιλτραρίσματος θα πρέπει να είναι αποφασιστικό κριτήριο για εσάς.
  • Σύστημα θέρμανσης αέρα. Η θέρμανση του αέρα είναι μια απαραίτητη λειτουργία για τους κατοίκους της πόλης, όπου ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα σοβαρός. Με τη βοήθεια ενός συστήματος θέρμανσης, μπορείτε να προγραμματίσετε τη μονάδα για να τροφοδοτήσετε τον αέρα με μια άνετη θερμοκρασία.
  • Πολυπλοκότητα εγκατάστασης. Η τοποθέτηση του αναπνευστήρα είναι μια διαδικασία που απαιτεί ακρίβεια και ακρίβεια. Ορισμένοι τύποι ανεμιστήρων εγκαθίστανται από τα χέρια τους, για κάποιους, χρειάζονται ειδικοί.
  • Το κόστος. Η τιμή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τους προαναφερθέντες παράγοντες - μέγιστη χωρητικότητα, ηχομόνωση, ποσότητα και ποιότητα φίλτρων, διαθεσιμότητα συστήματος κλιματισμού κλπ. Έτσι, το κόστος μπορεί να κυμαίνεται από μερικές εκατοντάδες ρούβλια σε δεκάδες χιλιάδες.

  Η βαλβίδα ελέγχου κλίματος για πλαστικά παράθυρα είναι η απλούστερη και πιο προσιτή λύση για τον εξαερισμό. Η εγκατάστασή του δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, μέσω του οποίου εισέρχεται φρέσκος αέρας στο σπίτι, δεν προκαλεί θόρυβο - μόνο το επίπεδο θορύβου που διεισδύει στο δωμάτιο από το δρόμο αυξάνεται ελαφρά. Ωστόσο, οι δυνατότητες της συσκευής δεν είναι τόσο μεγάλες. Η χωρητικότητά του είναι αρκετά χαμηλή - έως 35 m3 / h. Το όργανο δεν είναι εξοπλισμένο με φίλτρα και στοιχείο θέρμανσης.

  Μια παρόμοια συσκευή διαθέτει βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου. Για να το εγκαταστήσετε, πρέπει να κάνετε μια τρύπα στον τοίχο. Τυπικά, η απόδοση της βαλβίδας τοίχου είναι υψηλότερη από αυτή της βαλβίδας παράθυρου (έως 50 m3 / h). Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα χοντρό φίλτρο, το οποίο εμποδίζει την είσοδο μεγάλης σκόνης, χνούδι και έντομα στον αέρα. Λόγω σφαλμάτων εγκατάστασης, ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται η βαλβίδα μπορεί να παγώσει σε χαμηλές θερμοκρασίες. δεν υπάρχει σύστημα θέρμανσης αέρα.

  Ένας μηχανικός εξαερισμός είναι παρόμοιος με μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, αλλά περιέχει αναγκαστικά έναν ανεμιστήρα και πιο αποδοτικά φίλτρα. Η απόδοση μιας τέτοιας συσκευής περιορίζεται μόνο από την ικανότητα του ανεμιστήρα (40-120 m3 / h). Παρ 'όλα αυτά, ένας τέτοιος αναπνευστήρας δεν καθαρίζει τον αέρα από λεπτή σκόνη και αλλεργιογόνα. και δεν έχει λειτουργία κλιματισμού.

  Το Breezer είναι το πιο αποδοτικό σύστημα αερισμού από τις προηγούμενες επιλογές. Τα πλεονεκτήματα του αναπνευστήρα είναι η παρουσία κλιματισμού και ένα σύστημα διήθησης αέρα τριών σταδίων. Επίσης στον αναπνευστήρα υπάρχει ένας τρόπος ανακυκλοφορίας, δηλαδή, η συσκευή μπορεί να καθαρίσει τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η συσκευή τοποθετείται από ειδικούς κάνοντας μια μικρή τρύπα στον τοίχο που βλέπει προς το δρόμο και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το κόστος του αναπνευστήρα είναι πολύ υψηλότερο από το υπόλοιπο των ανεμιστήρων.
  Παρακάτω παρουσιάσαμε ένα σύντομο συγκριτικό πίνακα τεσσάρων συσκευών εξαερισμού (τα χαρακτηριστικά μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο).