Πώς να φτιάξετε μια σπιτική βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο;

Για να εξασφαλίσετε το δωμάτιο με καθαρό αέρα, δεν είναι απαραίτητο να κρατάτε το παράθυρο ανοιχτό. Είναι πολύ πιο βολικό να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο δωμάτιο.

Χάρη στον απλό σχεδιασμό του, ο αναπνευστήρας δεν είναι απαραίτητος για αγορά: αν θέλετε, μπορείτε να φτιάξετε μια παρόμοια συσκευή μόνοι σας.

Περιγραφή κατασκευής

Τα περισσότερα από τα μοντέλα των εισροών είναι τακτοποιημένα από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Αεραγωγός. Ένας κανονικός σωλήνας που εισάγεται στην τρύπα στον τοίχο. Μέσω του - ο αέρας θα περάσει.
 2. Εξωτερική μάσκα. Εγκατασταθεί στο τέλος του σωλήνα, που βλέπει στο δρόμο. Μην αφήνετε να διεισδύσουν σε μεγάλα έντομα, φύλλα, χνούδι λεύκας, ιζήματα.
 3. Θερμαντήρας. Αποτρέπει την κατάψυξη του σωλήνα και χρησιμεύει επίσης ως σιγαστήρας θορύβου.
 4. Ο εσωτερικός τίτλος. Το σώμα βαλβίδας βρίσκεται στο εσωτερικό του δωματίου. Περιέχει φίλτρο.

Το σώμα της εισροής πρέπει επίσης να είναι σε θέση να κλείσει πλήρως τη βαλβίδα: το χειμώνα, σε σοβαρό παγετό (κάτω από -10º), ο αναπνευστήρας θα πρέπει να καλύπτεται καλύτερα. Ο πολύ κρύος αέρας απλά δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί, ακόμα κι αν η βαλβίδα θα σταθεί δίπλα στην μπαταρία. Ως εκ τούτου - η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα πέσει, και θα υπάρξει ένα σχέδιο.

Εκτός από αυτά τα μέρη, η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί επιπλέον να είναι εξοπλισμένη με:

 1. Ο ανεμιστήρας (λειτουργεί τόσο στην εισροή όσο και στην αφαίρεση αέρα).
 2. Μια θερμάστρα.

Τι θα χρειαστεί να δημιουργήσετε;

Μια νέα βαλβίδα τροφοδοσίας κοστίζει τουλάχιστον 1200-1500 ρούβλια. Καλύτερα μοντέλα θα κοστίσει περίπου 3-4 χιλιάδες. Ας υπολογίσουμε πόσο κοστίζει η πραγματοποίηση ενός αυτοεπιπεδούμενου αερισμού.

Θα χρειαστούμε:

 1. Πλαστικό σωλήνα.
 2. Πλέγμα.
 3. Θερμαντήρας.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Σώμα με βαλβίδα.

Παρακάτω - μια λεπτομερή ματιά στο πώς να επιλέξουν τα μέρη για να χτίσει τη βαλβίδα τροφοδοσίας με το χέρι.

Σωλήνα - θα παίξει το ρόλο του αεραγωγού. Το μήκος του πλαστικού σωλήνα - επιλέξτε το πάχος του τοίχου. Εάν το πάχος είναι άγνωστο - μπορείτε να πάρετε ένα περιθώριο με ένα περιθώριο ενός μέτρου, και ήδη στη διαδικασία της εργασίας - κόψτε το επιθυμητό κομμάτι.

Η διάμετρος του αγωγού αέρα είναι έως 100-120 mm. Δεν συνιστάται περισσότερο: πολύς αέρας δεν θα μπορέσει να ζεσταθεί. Επιπλέον, μια τρύπα στο τοίχο με μεγάλη διάμετρο - μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή διαταραχή του εσωτερικού μικροκλίματος.

Για να δημιουργήσετε μια εισροή τοίχου με τα δικά σας χέρια, είναι κατάλληλο ένας συμβατικός σωλήνας PVC χωρίς πίεση. Η τιμή είναι 150-250 ρούβλια (ανά μέτρο).

Μονάδα βαλβίδας έγχυσης τοίχου

Πλέγμα - θα φορεθεί έξω στο σωλήνα, και την προστατεύουν από διάφορα θραύσματα και βροχοπτώσεις. Το προϊόν πρέπει να είναι πλαστικό, ιδανικά - να έχει ένα εσωτερικό προστατευτικό πλέγμα. Μορφή - δεν έχει σημασία.

Το μέγεθος του πλέγματος - θα πρέπει να καλύπτει τη διάμετρο του σωλήνα (δηλαδή, αν η διάμετρος του αγωγού αέρα είναι 100 mm - η γρίλια πρέπει να είναι τουλάχιστον 120 x 120 mm). Το κόστος είναι περίπου 150-250 ρούβλια.

Μόνωση - εισάγεται μέσα στο σωλήνα. Χάρη στη θερμομόνωση, ο τοίχος γύρω από τη βαλβίδα δεν θα παγώσει το χειμώνα. Ο θερμαντήρας μπορεί να είναι κατασκευασμένος από αφρό, αφρό πολυστερίνης εξωθημένο, αφρό πολυουρεθάνης ή ορυκτό μαλλί.

Οποιοσδήποτε θερμαντικός μονωτήρας σωληνώσεων κατάλληλος για τη διάμετρο (δηλαδή, για μια εισροή διαμέτρου 100 mm - είναι απαραίτητο να ληφθεί ένα "κέλυφος" της ίδιας διαμέτρου). Το μήκος δεν χρειάζεται να ληφθεί κατά μήκος του σωλήνα - θα είναι αρκετό για να μονώσει ένα τρίτο του αγωγού, που βρίσκεται πιο κοντά στο δωμάτιο. Το πάχος της μόνωσης θα είναι 20 mm. Μπορείτε να κρατήσετε σε 200 ρούβλια.

Φίλτρο - τοποθετημένο μέσα στο σώμα της βαλβίδας. Χρησιμεύει στην καθυστέρηση της σκόνης και της γύρης. Το φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί από πορώδες υλικό που ονομάζεται πολύποδα ή από συμβατικό καουτσούκ αφρού. Απαιτείται ένα μικρό κομμάτι μεγέθους περίπου 110 x 110 mm (για την κάλυψη του σωλήνα). Θα κοστίσει έως 50 ρούβλια.

Το σώμα της βαλβίδας είναι εγκατεστημένο μέσα στο δωμάτιο. Κάντε το μόνοι σας δεν είναι εύκολο, οπότε η πιο βολική επιλογή είναι να αγοράσετε ένα έτοιμο κεφάλι αναπνοής. Αυτά, για παράδειγμα, παράγονται με εξαερισμό και πωλούνται σε καταστήματα εξοπλισμού εξαερισμού. Το κόστος είναι περίπου 300-450 ρούβλια.

Εναλλακτικά, το εσωτερικό περίβλημα μπορεί να αντικατασταθεί από μια σχάρα εξαερισμού που έχει ρυθμιζόμενες γρίλιες. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα ή να αποκλείσετε πλήρως τη ροή.

Κεφαλή βαλβίδας εξαερισμού

Ας υπολογίσουμε το συνολικό ποσό:

 1. Αεραγωγός - έως 200.
 2. Lattice - έως 200.
 3. Θερμαντήρας - έως 200.
 4. Το φίλτρο είναι 50.
 5. Headline - μέχρι 450.

Συνολικά - 1100 ρούβλια. Πρόκειται για ένα μέσο όρο: στην πραγματικότητα, είναι δυνατόν να γίνει φθηνότερη η βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου.

Πώς να βελτιώσετε τη συσκευή: ανεμιστήρα ή θέρμανση

Για να συμπληρώσετε την σπιτική βαλβίδα τροφοδοσίας, έχοντας δημιουργήσει σε αυτό τον ανεμιστήρα. Κατάλληλο κανάλι καναλιού, το κύριο πράγμα - ότι συνέπεσε σε διάμετρο με τον αγωγό του αγωγού. Συνδέεται στο δίκτυο, ελέγχεται - μέσω ενός διακόπτη, που μεταφέρεται στον τοίχο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα με δύο τρόπους: προς το δωμάτιο ή προς το δρόμο. Ο αέρας μπορεί να αντληθεί και στο δωμάτιο και αντίστροφα - να αφαιρεθεί. Στη δεύτερη περίπτωση, η βαλβίδα θα λειτουργεί ως παθητική εισροή και με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία - ως εξάτμιση.

Στο κόστος: ένας ανεμιστήρας αξονικού αγωγού διαμέτρου 104 mm, με αισθητήρα υγρασίας και χρονόμετρο εκτός λειτουργίας, θα κοστίσει περίπου 1200-1400 ρούβλια. Η παραγωγικότητα του αέρα σε αυτό το μοντέλο (για παράδειγμα, Vents 100 VKO) είναι περίπου 100 m³ / h.

Μια άλλη επιλογή είναι θερμαινόμενη εισροή. Μια τέτοια συσκευή είναι ιδιαίτερα σημαντική στις συνθήκες του κλίματος μας: ακόμη και αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο κοντά στην μπαταρία - σε -10º και λιγότερο αέρα δεν θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί.

Για να κατασκευαστεί μια βαλβίδα εξαερισμού με θέρμανση αέρα, απαιτείται ένα σπειροειδές στοιχείο θέρμανσης με τη μορφή σύρματος. Κατά την επιλογή του, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί η ισχύς του και η θερμοκρασία που δημιουργήθηκε. Το PVC λιώνει σε θερμοκρασία + 150º και αρχίζει να παραμορφώνεται - ήδη στους + 70º.

Επομένως, όταν χρησιμοποιείτε ένα καλώδιο θέρμανσης, συνιστάται η αντικατάσταση του πλαστικού αγωγού με μεταλλικό.

Εγκατάσταση αφυδάτωσης στον τοίχο χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

Πόσο αέρα θα χάσετε;

Υπολογίστε πόσο ακριβής αέρας θα περάσει μια τέτοια σπιτική έξοδο (χωρίς ανεμιστήρα) - είναι δύσκολη.

Λαμβάνοντας υπόψη πόσο αέρας περνά CPV-125: περίπου 36 m³ / h σε μια διάμετρο σωλήνα 133 mm - μπορεί χονδρικά εκτιμήσει και την απόδοση σπιτικά pritochki. Αυτό σημαίνει ότι σε 10 Pa διαφορά πίεσης μεταξύ του δρόμου και το μπάνιο (ημερομηνία μέσος δείκτης όταν λειτουργεί κανονικά τον εξαερισμό των καυσαερίων) βαλβίδα (διάμετρος αγωγού 100 mm) θα παραλείψει περίπου 25 m³ / h (χωρίς τη λειτουργία του ανεμιστήρα).

Απαραίτητα εργαλεία και υλικά για εργασία

Εκτός από τις παραπάνω λεπτομέρειες, για να δημιουργήσετε και να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα εξαερισμού, θα χρειαστείτε:

 1. Αλυσοπρίονο (κόψτε ένα κομμάτι σωλήνα του σωστού μεγέθους).
 2. Βίδες ή κόλλα (για τη στερέωση της εξωτερικής σχάρας και της εσωτερικής κεφαλής).
 3. Τοποθέτηση αφρού (για στεγανοποίηση του διακένου μεταξύ του σωλήνα εξαερισμού και του τοίχου).

Για την καλύτερη μόνωση της βαλβίδας τοίχου εισόδου - ο σωλήνας από το εξωτερικό μπορεί να επικολληθεί με μια θερμομονωτική μεμβράνη.

Βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο - βελτιώνουμε τον εξαερισμό στο περίβλημα με τον απλούστερο τρόπο

Συχνά, μετά την εγκατάσταση των παραθύρων του ευρώ και των σύγχρονων θυρών εισόδου, ο αερισμός στο περίβλημα επιδεινώνεται. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αποκατάστασή του, αλλά πολλοί από αυτούς δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί, αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκοι και δαπανηροί. Ως εκ τούτου, θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μια αρκετά απλή λύση που σας επιτρέπει να αποκαταστήσετε γρήγορα και οικονομικά τον αερισμό στο περίβλημα.

Στα περισσότερα διαμερίσματα της σοβιετικής εποχής, ο εξαερισμός είναι φυσικός, λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης στο σπίτι και πίσω από την πλευρά του. Και αυτός ο αερισμός είναι εξάτμιση, δηλ. παλιό αέρα τραβιέται από το δωμάτιο. Αλλά από πού να πάρετε καθαρό αέρα, ρωτάτε; Για την εισροή αέρα απάντησαν οι ρωγμές στα ξύλινα παράθυρα και τις πόρτες, δηλ. ελήφθησαν υπόψη στο σχεδιασμό του εξαερισμού και συμμετείχαν ενεργά στην ανταλλαγή αέρα.

Τώρα οι άνθρωποι προσπαθούν να αντικαταστήσουν τα παλιά ξύλινα παράθυρα με πλαστικά, αεροστεγή διπλά τζάμια, αλλά και με κάθε τρόπο να μονώσουν το περίβλημα τους. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η εγκατάσταση σφραγισμένων παραθύρων αποτελεί άμεση παρέμβαση στη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται απλώς η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα.

Αυτό οδηγεί σε αυτές τις αρνητικές συνέπειες, όπως την υγρασία από τους τοίχους και την εμφάνιση μούχλας σε αυτές, θάμπωμα των παραθύρων και ούτω καθεξής. Διορθώστε την περιστασιακή εξαερισμού κατάσταση δεν είναι δυνατόν, δεδομένου εξαερισμού πρέπει να είναι σταθερή. Επιπλέον, δεν είναι πολύ βολικό, για παράδειγμα, στην κρύα εποχή, όταν το διαμέρισμα δεν είναι τόσο ζεστό.

Οι αρχάριοι σε τέτοιες περιπτώσεις συχνά προσπαθούν λανθασμένα να διορθώσουν την κατάσταση εγκαθιστώντας εξαναγκασμένο εξαερισμό. Με άλλα λόγια - εγκαθιστούν ανεμιστήρες εξαγωγής που αντλούν αέρα στους αεραγωγούς. Αλλά, όπως διαπιστώσαμε, το πρόβλημα δεν έγκειται στην κακή εξάντληση, αλλά στην απουσία ροής αέρα. Ως εκ τούτου, είναι πολύ πιο αποτελεσματική και ευκολότερη η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής, υπό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι το ίδιο το σύστημα εξαερισμού είναι σε τάξη. Μετά από όλα, σε παλιά σπίτια, το πρόβλημα μπορεί να είναι τόσο στην κουκούλα όσο και στην απουσία εισροής ταυτόχρονα.

Για να ελέγξετε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού, ανοίξτε το παράθυρο για εξαερισμό και φέρετε ένα αναμμένο ταιριάζει, έναν αναπτήρα ή ένα κερί στη σχάρα εξαερισμού. Εάν το φως στρέφεται έντονα προς την θυρίδα εξαερισμού, τότε ο αερισμός λειτουργεί όπως αναμένεται. Κατά κανόνα, μια ισχυρή ροή αέρα κοντά στο πλέγμα μπορεί να γίνει αισθητή ακόμη και με το χέρι.

Οι βαλβίδες παροχής, ανάλογα με την τοποθεσία, είναι δύο τύπων:

 • εγκατασταθεί στα παράθυρα.
 • τοίχο.

Τα τελευταία είναι πιο αποτελεσματικά και βολικά λειτουργικά. Ως εκ τούτου, θα μιλήσουμε για αυτά.

Η βαλβίδα τροφοδοσίας, στην πραγματικότητα, είναι ένας σωλήνας που διέρχεται από τον τοίχο. Στο εξωτερικό του τοίχου, τοποθετείται μια σχάρα στο σωλήνα, η οποία προστατεύει τη βαλβίδα από το να εισχωρήσει σε αυτήν συντρίμμια, ιζήματα, έντομα. Μέσα στο σωλήνα υπάρχει θερμομονωτικό υλικό που εμποδίζει τη ροή θερμότητας από τη βαλβίδα, καθώς και ένα φίλτρο αέρα που καθαρίζει τον αέρα που εισέρχεται στο δωμάτιο από τη σκόνη. Στο πλάι του δωματίου είναι τοποθετημένο διακοσμητικό κάλυμμα, το οποίο επιτρέπει την ρύθμιση της έντασης της εισερχόμενης ροής αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα, το φίλτρο αέρα είναι ενσωματωμένο στην επένδυση, γεγονός που απλοποιεί την αντικατάστασή του.

Φυσικά, με αυτό τον τρόπο τοποθετούνται οι απλούστερες εκδοχές των βαλβίδων εισαγωγής. Τα πιο πολύπλοκα μοντέλα μπορούν να έχουν πρόσθετες λειτουργίες:

 • ενσωματωμένος ανεμιστήρας, όταν ενεργοποιείται, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός συμβαίνει στο δωμάτιο.
 • στοιχείο θέρμανσης, το οποίο επιτρέπει τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα στο δωμάτιο το χειμώνα, μειώνοντας έτσι την απώλεια θερμότητας.
 • Τηλεχειριστήριο, επιτρέποντάς σας να ρυθμίσετε την ένταση της ροής του αέρα και να ελέγξετε άλλες λειτουργίες.

Πρέπει να πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτεί όχι μόνο φρέσκα, αλλά και τη βαλβίδα εξαγωγής, όταν ο κύριος αερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με τον αέρα εξάτμισης ή αυτή απουσιάζει, για παράδειγμα, σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Οι βαλβίδες εξαγωγής διατάσσονται ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο όπως η πρόσληψη, αλλά εστιάζονται στην κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στην αντίθετη κατεύθυνση. Συνεπώς, έχουν οπαδούς πίσω.

Λάβετε υπόψη ότι το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι αποτελεσματικό μόνο αν οι βαλβίδες είναι σωστά τοποθετημένες. Η βαλβίδα τροφοδοσίας πρέπει να βρίσκεται πιο κοντά στο δάπεδο και η βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οροφή στην αντίθετη πλευρά του τοίχου. Διαφορετικά, η ροή αέρα θα τραβηχτεί και αμέσως θα τεντωθεί, χωρίς να επηρεαστούν οι μάζες του αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Όπως προαναφέρθηκε, οι βαλβίδες εισαγωγής διαφέρουν σε πρόσθετες επιλογές και μέθοδο ελέγχου. Με αυτές τις στιγμές, θα βεβαιωθείτε ξεχωριστά. Αλλά υπάρχουν και άλλες σημαντικές παράμετροι που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • διάμετρο του σωλήνα. Κατά κανόνα, στις βαλβίδες οικιακής χρήσης ο αριθμός αυτός κυμαίνεται από 40 έως 130 mm.
 • ισχύς ανεμιστήρα - ισχύει μόνο για συσκευές που είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα. Όσο πιο ισχυρό είναι, το αντίστοιχο, τόσο πιο παραγωγικό είναι η συσκευή.

Φυσικά, είναι αρκετά δύσκολο για έναν νεοφερμένο να προσδιορίσει την παραγωγικότητα της συσκευής από τη διάμετρο του σωλήνα και τη δύναμη του ανεμιστήρα. Ως εκ τούτου, οι κατασκευαστές καθορίζουν αυτή την παράμετρο στον όγκο του αέρα που η βαλβίδα είναι σε θέση να περάσει από μέσα μέσα σε μια ώρα. Η ισχύς της βαλβίδας πρέπει να είναι τέτοια ώστε ο αέρας στο δωμάτιο να αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετές φορές.

Για παράδειγμα, πάρτε μια στάνταρ κουζίνα στην περιοχή Khrushchev 6 τετραγωνικών μέτρων. Με ύψος οροφής τριών μέτρων, ο όγκος του είναι 18 κυβικά μέτρα. Κατά μέσο όρο, η διαπερατότητα μιας βαλβίδας διαμέτρου 130 mm υπερβαίνει τα 50 m 3 την ώρα. Κατά συνέπεια, για μια μικρή κουζίνα αυτή η απόδοση είναι περισσότερο από αρκετή. Εάν η συσκευή αγοράζεται για μεγάλο δωμάτιο και η χωρητικότητά της δεν επαρκεί για να βελτιώσει ποιοτικά την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, μπορούν να εγκατασταθούν δύο βαλβίδες. Αλλά μια τέτοια ανάγκη αναδύεται σπάνια.

Οι περισσότερες βαλβίδες τροφοδοσίας τοποθετούνται στο χώρο μεταξύ του παραθύρου και του ψυγείου. Επομένως, κατά την επιλογή μιας συσκευής, φροντίστε να μετρήσετε αυτή την απόσταση. Αν μια μεγάλη βαλβίδα δεν ταιριάζει, μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο μικρότερες βαλβίδες. Το μόνο πράγμα είναι να μην κοιτάξουμε τη διάμετρο του σωλήνα, αλλά στις διαστάσεις του διακοσμητικού πλέγματος, αφού θα καταλαμβάνει το χώρο ανάμεσα στο ψυγείο και το περβάζι του παραθύρου.

Επίσης, όταν αγοράζετε μια συσκευή, φροντίστε να προσέξετε το μήκος του σωλήνα, ειδικά για τα παλιά σπίτια με πυκνούς τοίχους. Το μήκος του χιτωνίου θα πρέπει να είναι κάπως μεγαλύτερο από το πάχος των τοίχων. Αν το μανίκι είναι μικρότερο, τότε η αύξηση του θα είναι αρκετά προβληματική.

Για να εκτελέσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας, πρέπει να προετοιμάσουμε τα ακόλουθα υλικά και εργαλεία:

 • ισχυρό διάτρητο?
 • στέμμα για σκυρόδεμα - η διάμετρος πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο του χιτωνίου βαλβίδας.
 • Η ράβδος γεώτρησης, η οποία επιτρέπει την διάνοιξη οπών σε μεγάλο βάθος.
 • μαλακή μόνωση - είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρώδες πολυαιθυλένιο ή ειδική μόνωση αφρού πολυουρεθάνης για σωλήνες κατά μήκος της διαμέτρου του χιτωνίου. Μερικές φορές γι 'αυτούς τους λόγους ισχύει minvat, αλλά δεν το συνιστούμε, γιατί το ορυκτό μαλλί απορροφά την υγρασία πάρα πολύ.
 • στεγανωτικό κτιρίου.
 • ρουλέτα;
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • μαχαίρι τοποθέτησης?
 • ένα κατσαβίδι με σχήμα.
 • ένα δείκτη?
 • πλαστική σακούλα.

Μετά την προετοιμασία όλων των απαραίτητων, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας.

Πρώτα απ 'όλα, καθορίζουμε πού θα βρεθεί η βαλβίδα στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη στην κουζίνα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να το εγκαταστήσετε σε άλλο δωμάτιο. Για παράδειγμα, αν πρόκειται να οργανώσετε τον εξαναγκασμό εξαερισμού και εξαναγκασμού, είναι λογικό να τοποθετήσετε τις βαλβίδες στους απέναντι τοίχους του σπιτιού ή του διαμερίσματος. Σε αυτή την περίπτωση, οι μάζες του αέρα όλων των κατοικιών θα συμμετέχουν στην ανταλλαγή αέρα. Για το λόγο αυτό, οι πόρτες πρέπει να εγκατασταθούν σωστά, δηλ. με ένα μικρό διάκενο μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας, έτσι ώστε στην κλειστή θέση να μην εμποδίζουν τη ροή του αέρα.

Αν θέλετε να εγκαταστήσετε η βαλβίδα παραμένει στην κουζίνα, θα τον βρουν μια θέση όσο πιο μακριά από τον αγωγό σχάρα εξαγωγής στην ανταλλαγή αέρα ήταν ανεπιτυχής κλείσει μέσα σε ένα μικρό δακτύλιο.

Όταν καθορίσετε τη θέση της συσκευής, ξεκινήστε την εγκατάσταση. Πρώτα απ 'όλα, εκτελούμε τη σήμανση για την τρύπα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε το κάτω μέρος του σώματος του διακοσμητικού πλέγματος στον τοίχο και τραβήξτε μια τρύπα μέσα στο περίβλημα. Αμέσως κάτω από το άνοιγμα ανοίξτε και στερεώστε την πλαστική σακούλα, καθώς θα υπάρχουν πολλά υπολείμματα στη διαδικασία γεώτρησης.

Μετά από αυτό, πρέπει να τρυπώ μια τρύπα. Πρέπει να πω ότι αυτή η επιχείρηση είναι η πιο δύσκολη. Αρχίζει με την εφαρμογή της αποκαλούμενης οπής προσέγγισης, η οποία έχει διάμετρο μερικά εκατοστά μεγαλύτερη από τη διάμετρο του χιτωνίου. Για παράδειγμα, αν χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα χιτώνιο διαμέτρου 40 mm, τρυπήστε μια τρύπα με μια κορώνα με διάμετρο 65 mm. Το βάθος της οπής πρέπει να είναι 3-4 cm.

Στη συνέχεια, στο κέντρο της οπής εισόδου, τρυπήστε μια τρύπα μικρότερης διαμέτρου - 45 mm. Κατ 'αρχάς, τρυπήστε το σε όλο το βάθος της στεφάνης, και στη συνέχεια τοποθετήστε το μπαρ για να περπατήσετε μέσα από τον τοίχο του διαμερίσματος ή του σπιτιού μέσα και μέσα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό στη διαδικασία γεώτρησης να κρατήσετε το τρυπάνι αυστηρά κάθετο στον τοίχο, οπότε βεβαιωθείτε ότι η στεφάνη εισέρχεται στον τοίχο σε ορθή γωνία.

Τρυπώντας τον τοίχο, τραβήξτε περιοδικά την κορόνα και αφαιρέστε το κομμένο μέρος του τοίχου. Για να αποφύγετε την αύξηση της σκόνης κατά τη διάρκεια της διάτρησης, βυθίστε την επιφάνεια του τοίχου με νερό. Σε περίπτωση υπερθέρμανσης της κορώνας, κάντε διαλείμματα για να επιτρέψετε στο εργαλείο να κρυώσει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να λαμβάνονται διαλείμματα όταν εργάζεστε με το στέμμα στο σκυρόδεμα, καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη βλάβη του εργαλείου.

Στο τέλος της εργασίας, φυσήξτε την τρύπα έτσι ώστε να μην υπάρχει σκόνη μέσα σε αυτήν. Στη συνέχεια, αρχίζουμε να συλλέγουμε τη βαλβίδα τροφοδοσίας, γι 'αυτό εισάγουμε πρώτα το μανίκι στον τοίχο. Προκαταρκτικά στην άκρη του κυλίνδρου σωλήνων ή τοποθετείται σε μια θερμάστρα. Το πλάτος της ταινίας μόνωσης πρέπει να αντιστοιχεί στο βάθος της εισόδου. Για να προετοιμάσουμε μια θερμάστρα, την βάζουμε στην τρύπα και την κόψουμε με τον τοίχο.

Ο στόχος μας είναι να το βάλετε στο όριο. Για να γίνει αυτό, περιστρέφουμε την κίνηση του μανικιού, σαν να το βιδώνουμε. Όταν ο σφραγιστής στηρίζεται στον τοίχο, με τις ίδιες κινήσεις κύλισης εισάγουμε τον σωλήνα στο άκρο έτσι ώστε να διέρχεται από τον τοίχο. Εάν ο σωλήνας είναι πολύ μακρύς, κόβουμε πρώτα. Θα πρέπει να προεξέχει περίπου δύο εκατοστά από τον τοίχο και στις δύο πλευρές.

Μετά την εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιούμε την εγκατάσταση μιας διακοσμητικής σχάρας εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, ο πυθμένας της θήκης εφαρμόζεται στον τοίχο, έτσι ώστε ο προεξέχων σωλήνας να εισέρχεται στο άνοιγμα του περιβλήματος. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το επίπεδο στο σώμα και ρυθμίστε τη θέση του σε σχέση με την οριζόντια. Αμέσως κάνετε σημάδια στον τοίχο μέσα από τις οπές στερέωσης στη θήκη. Μετά από αυτό, αφαιρέστε προσωρινά το σώμα και, σύμφωνα με τα σημάδια, τρυπήστε τρύπες στον τοίχο για τους πείρους. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σώμα στη θέση του και συνδέστε το με πείρους. Φυσικά, αν οι τοίχοι είναι ξύλινοι, αντί για πείρους χρησιμοποιούμε συμβατικές βίδες.

Τοποθετήστε το φίλτρο και τα άλλα εξαρτήματα στο περίβλημα που στερεώνεται στον τοίχο και στη συνέχεια τοποθετήστε το κάλυμμα. Πώς να συναρμολογήσετε τα εξωτερικά εξαρτήματα της βαλβίδας τροφοδοσίας, μπορείτε να μάθετε λεπτομερώς από τις οδηγίες που περιλαμβάνονται στο κιτ. Από έξω, εισάγουμε το διακοσμητικό πλέγμα στον προεξέχοντα σωλήνα. Ο χώρος της γειτονικής σχάρας στον τοίχο θα πρέπει να λιπαίνεται με στεγανωτικό.

Αυτό ολοκληρώνει τη διαδικασία τοποθέτησης της βαλβίδας εισόδου στον τοίχο. Τώρα μένει να ελέγξετε τη συσκευή σε λειτουργία. Για να γίνει αυτό, φέρουμε στο διακοσμητικό πλέγμα ένα αναμμένο σπίρτο ή αναπτήρα. Το φως πρέπει να αποκλίνει έντονα ή και να σβήνει εντελώς, πράγμα που υποδηλώνει την έξοδο της ροής αέρα από την σχάρα.

Το ίδιο σχήμα χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής, μόνο, όπως έχουμε ήδη πει, είναι εγκατεστημένο κάτω από την οροφή.

Εγκατάσταση της βαλβίδας εισαγωγής στον τοίχο με τα χέρια σας

Χωρίς ένα πλήρες σύστημα αερισμού σε ένα διαμέρισμα, είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθούν άνετες συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων. Ο καθαρός αέρας είναι απαραίτητο στοιχείο όχι μόνο για την κανονική λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, αλλά και για τη διατήρηση ενός βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος.

Τα συστήματα εξαερισμού μπορεί να είναι διαφορετικά ως προς τη σύνθεση και το σκοπό τους και η τοποθέτησή τους βασίζεται στις υπάρχουσες συνθήκες εντός του διαμερίσματος. Ταυτόχρονα, δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί μια βαλβίδα παροχής και η παρουσία της θα επιτρέψει την πλήρη ή μερική επίλυση του προβλήματος της διαταραχής της ανταλλαγής αέρα.

Παραβίαση της ανταλλαγής αέρα στο διαμέρισμα

Ο εξαερισμός παίζει σημαντικό ρόλο στην οργάνωση ενός βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος. Η απουσία πηγών καθαρού αέρα επηρεάζει άμεσα την υγεία των ανθρώπων που βρίσκονται σε αυτήν. Για να διατηρήσει την ανθρώπινη δραστηριότητα, χρειάζεται οξυγόνο, τον οποίο λαμβάνει με επιτυχία από τον αέρα.

Με τον καιρό, σε ένα κλειστό χώρο, το Ό2 γίνεται όλο και λιγότερο, γεγονός που οδηγεί στον σχηματισμό ασφυξίας. Αρχικά, πρακτικά δεν εκδηλώνεται, μόνο στην εμφάνιση δυσκολίας στην αναπνοή ή ελαφρά αδιαθεσία. Σταδιακά, τέτοια συμπτώματα προστίθενται ζάλη, μειωμένος συντονισμός στο διάστημα μέχρι την απώλεια συνείδησης.

Η παραβίαση της ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα επηρεάζει όχι μόνο την υγεία ενός ατόμου, αλλά και την ποιότητα του περιβάλλοντος. Μέσα στο δωμάτιο, οι μάζες του αέρα θερμαίνονται σταδιακά, το αποτέλεσμα του οποίου ανεβαίνει και βρίσκεται κοντά στην οροφή. Επειδή δεν υπάρχει κανάλι παροχής, δεν έχουν χρόνο να κρυώσουν, να χάσουν οξυγόνο και πρακτικά να μην κινηθούν.

Σε τέτοιες συνθήκες, μια ελαφρά αύξηση της υγρασίας μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση μούχλας ή στην επιτάχυνση των διεργασιών διάβρωσης. Οι μεγαλύτερες ζώνες κινδύνου είναι η κουζίνα και το μπάνιο, όπου η επαφή με το νερό εκτελείται συνεχώς. Σε αυτούς τους χώρους παρατηρείται συχνότερα η εμφάνιση ενός μύκητα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό διαφόρων ασθενειών.

Ο εξαερισμός των πολυκατοικιών των παλαιών κατασκευών (και των περισσότερων νέων κτιρίων) πραγματοποιείται μέσω της φυσικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών. Η εισροή τους πραγματοποιείται μέσα από τις ρωγμές στα πλαίσια παραθύρων και τις θύρες των θυρών. Ταυτόχρονα, ο εξαγόμενος αέρας εξάγεται μέσω του κοινού ανυψωτήρα.

Με το πέρασμα του χρόνου, οι γρίλιες φράσσονται σταδιακά, συσσωρεύονται συντρίμμια στο εσωτερικό του καναλιού, τα παλιά παράθυρα και οι πόρτες αντικαθίστανται με καινούργια. Ως αποτέλεσμα αυτού, η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα μειώνεται σταδιακά και μπορεί να εξαφανιστεί εντελώς.

Η πιο απλή διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι να καθαρίσετε τις εξόδους και να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού και χαρακτηριστικά λειτουργίας της βαλβίδας

Η βαλβίδα παροχής είναι, κατά τη λειτουργία της, μια παραλλαγή του καναλιού εισόδου. Σκοπός του είναι να οργανώσει πλήρη πρόσβαση στον καθαρό αέρα μέσα στο κτίριο και ο σχεδιασμός είναι εξαιρετικά πρωτόγονος και αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 • πλέγμα δρόμου.
 • αγωγός αέρα (μπορεί να είναι τόσο εύκαμπτος και άκαμπτος),
 • θερμομονωτικό στοιχείο ·
 • φίλτρο;
 • διακοσμητικό καπάκι.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι ο απλούστερος και η λειτουργικότητά του βασίζεται στη φυσική κυκλοφορία των αέριων μαζών. Δεν είναι ασυνήθιστο να αυξάνεται η λειτουργικότητα του συστήματος, η βαλβίδα είναι εφοδιασμένη με πρόσθετα εξαρτήματα όπως σιγαστήρες ή ανεμιστήρες εμφύσησης.

Ωστόσο, για την κάλυψη των αναγκών ενός μικρού δωματίου αρκεί να εγκαταστήσετε το απλούστερο σύστημα. Κατά κανόνα, η βαλβίδα τροφοδοσίας δεν εγκαθίσταται σε ολόκληρο το διαμέρισμα ως σύνολο, αλλά σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά. Αν και με σωστή τοποθέτηση ακόμη και ενός καναλιού είναι αρκετό για να οργανώσει μια πλήρη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και τους κανόνες κατασκευής, οι βέλτιστες συνθήκες κυκλοφορίας για τις μάζες του αέρα είναι 3 κυβικά μέτρα. φρέσκο ​​αέρα / ώρα για 1 τ.μ. περιοχή του διαμερίσματος. Κατά συνέπεια, για ένα δωμάτιο των 10 τετραγωνικών μέτρων. η ταχύτητα ροής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Βασικά στάδια και κατάλογος των απαραίτητων εργαλείων

Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας στον τοίχο δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Δεν είναι απαραίτητες ειδικές δεξιότητες ή γνώσεις στον τομέα της κατασκευής. Η ίδια η διαδικασία εγκατάστασης έχει μια σαφή δομή, η οποία πρέπει να τηρείται αυστηρά. Μοιάζει με αυτό:

 • συλλογή εργαλείων ·
 • προπαρασκευαστικές εργασίες ·
 • κάνοντας τρύπες?
 • εγκατάσταση βαλβίδας.

Όπως φαίνεται από την παραπάνω δομή, η εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας πραγματοποιείται σε 4 στάδια. Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και πρέπει να εκτελείται σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP.

Το προκαταρκτικό στάδιο, που δεν σχετίζεται με την άμεση κατασκευή, είναι η συλλογή του απαραίτητου μέσου. Μια τέτοια διαδικασία καθιστά δυνατή όχι μόνο την επιτάχυνση του έργου, αλλά επίσης δεν θα αποσπάται από διάφορες μικροδουλειές. Ο κατάλογος των απαραίτητων απογραφών έχει ως εξής:

 • μολύβι ή κιμωλία.
 • ρουλέτα;
 • σφυρί?
 • σμίλη?
 • γάντια και γυαλιά.
 • τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων.
 • τρυπάνι ή διάτρητο εργαλείο.
 • ένα σετ κατσαβιδιών.

Το πιο δύσκολο στάδιο της εργασίας είναι να κάνεις μια τρύπα στον τοίχο. Επομένως, οποιαδήποτε πρόσθετη συσκευή ή συσκευή που διευκολύνει αυτή τη διαδικασία μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτήν τη λίστα. Δυστυχώς, ο καθένας δεν έχει στη διάθεσή του μια συσκευή για τη διάτρηση διαμαντιών και αναγκάζεται να πραγματοποιήσει όλες τις δραστηριότητες με τα εργαλεία που βρίσκονται κοντά.

Επιλογή μοντέλου βαλβίδας και χαρακτηριστικά διάταξης

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες δεν αποτελούν λιγότερο σημαντικό μέρος των κατασκευαστικών έργων, αντί να κάνουν τρύπες στον τοίχο. Σε αυτό το στάδιο, επιλέγεται μια συγκεκριμένη συσκευή και καθορίζεται η θέση για την εγκατάστασή της.

Για να εξασφαλιστεί η πλήρης κυκλοφορία των αέριων μαζών, η βαλβίδα πρέπει να πληροί όλες τις απαραίτητες παραμέτρους. Κατά κανόνα, περιλαμβάνουν:

 • την περιοχή του δωματίου.
 • την απόδοση της μονάδας αερισμού ·
 • επιτρεπόμενη περιοχή θερμοκρασίας λειτουργίας,
 • τη διάμετρο και την έκταση του καναλιού αέρα.
 • επίπεδο θερμομόνωσης και ηχομόνωσης.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η επιλογή του μοντέλου βαλβίδας αέρα παροχής θα είναι η πιο σωστή. Ένας από τους πιο βέλτιστους τύπους τέτοιων συσκευών είναι το μοντέλο KPV-125, το οποίο διαφέρει όχι μόνο σε υψηλές επιδόσεις, αλλά έχει και μάλλον χαμηλό κόστος.

Το δεύτερο μέρος της προπαρασκευαστικής εργασίας είναι η επιλογή της θέσης εγκατάστασης της βαλβίδας εξαερισμού. Υπάρχουν δύο βασικές παραλλαγές της θέσης του:

 • μεταξύ του καλοριφέρ και του περβάζι παραθύρου.
 • στον τοίχο σε υψόμετρο 1,8-2,2 μέτρα από το δάπεδο (όχι πιο κοντά σε 30 cm από το παράθυρο).

Και οι δύο επιλογές είναι αρκετά καλές και μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το εσωτερικό κλίμα. Στην πρώτη περίπτωση, ο κρύος αέρας, ο οποίος έρχεται από το δρόμο, πηγαίνει αμέσως στη θερμαινόμενη μπαταρία και γίνεται αμέσως ζεστός.

Ως αποτέλεσμα, δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας στο δωμάτιο και είναι γεμάτη με οξυγόνο. Στη δεύτερη περίπτωση, το εισερχόμενο ρεύμα αέρα εισέρχεται αμέσως στη ζώνη θερμαινόμενων μαζών, αναμειγνύεται μαζί τους και θερμαίνεται. Ταυτόχρονα, το επίπεδο οξυγόνου στο δωμάτιο αυξάνεται σημαντικά.

Η τοποθέτηση της βαλβίδας τροφοδοσίας μεταξύ του περβάζι και του καλοριφέρ καθιστά δυνατή την απόκρυψη από τα αδιάκριτα μάτια και η συσκευή τοποθετείται στον τοίχο στο λιγότερο ορατό μέρος - πίσω από την κουρτίνα ή στη γωνία του δωματίου.

Κάνοντας μια τρύπα στον τοίχο χωρίς ένα ειδικό εργαλείο

Πριν από την άμεση διαδικασία κατασκευής μιας τρύπας, γίνονται σημάνσεις, σχεδιασμένες να υποδηλώνουν τα ακριβή όρια και να σας επιτρέπουν να φανταστείτε πώς θα φανεί η βαλβίδα αερισμού στον τοίχο.

Εκτελείται με τη βοήθεια ενός μολυβιού ή κιμωλίας. Ένα κυκλικό μοτίβο εφαρμόζεται στο επίπεδο, που συμπίπτει πλήρως με τον αγωγό αέρα, αλλά είναι 0,5-1,0 cm ευρύτερο από αυτό. Αυτή η κάθαρση είναι απαραίτητη προκειμένου το ακροφύσιο να ταιριάζει βέλτιστα στην οπή που λαμβάνεται, χωρίς να πιάνεται ή να σχίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τοποθέτησης.

Η τρύπα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε εργαλείο στο χέρι ανάλογα με το υλικό επιφάνειας. Ο απλούστερος τρόπος για να το δημιουργήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό τρυπάνι με μεγάλη διατομή που θα κάνει εύκολα και γρήγορα μια τρύπα με την επιθυμητή διάμετρο σε έναν τοίχο από μπετόν ή τούβλο.

Ελλείψει τέτοιου ειδικού εξοπλισμού, μπορεί να γίνει με ένα συνηθισμένο τρυπάνι. Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία για την πραγματοποίησή της αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

 • Πάρτε ένα τρυπάνι με ένα στενό τρυπάνι, το οποίο βιδώνεται σύμφωνα με τη σήμανση στην επιφάνεια του σκυροδέματος. Οι οπές διάτρησης πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο βαθιά και η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι 1-2 cm. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να τραβήξετε λίγο με ένα μικρό άκρο που προορίζεται για εργασία με τούβλα και σκυρόδεμα.
 • Οι τρύπες τρυπανίζουν ολόκληρη τη διάμετρο των σημάνσεων. Σε αυτή την περίπτωση, όσο μακρύτερα είναι το τρυπάνι, τόσο ισχυρότερο θα φτάσει στον τοίχο και θα κάνει το κανάλι βαθύτερο. Η μέγιστη διάμετρος του τρυπανιού είναι 6-8 mm.
 • Μεταξύ των οπών εισάγεται ένα καλέμι, το οποίο είναι βουλωμένο όσο το δυνατόν πιο βαθιά στον τοίχο. Έτσι, όλες οι οπές συνδέονται μέχρι να πέσει το κομμάτι του τσιμεντένιου τοιχώματος.
 • Σε περίπτωση που η τρύπα δεν γυρίσει, πρέπει να επαναλάβετε τα προηγούμενα βήματα. Οι τοίχοι της τελικής τρύπας περνούν και πάλι από τη σμίλη, για να την εξισώσουν και να εξαλείψουν όλες τις ανωμαλίες.

Αυτή η διαδικασία παρατηρείται μόνο όταν εργάζεστε με ένα τρυπάνι. Η παρουσία ενός διάτρητου και ενός μεγάλου τρυπανιού καθιστά δυνατή την πολύ απλοποίηση της διαδικασίας για την κατασκευή μιας τρύπας.

Ωστόσο, ακόμα και χωρίς ειδικό εξοπλισμό, μπορείτε να το κάνετε, αν και αυτό θα απαιτήσει πολύ περισσότερο χρόνο.

Εγκατάσταση ανεμιστήρα φρέσκου αέρα

Η τελική οπή δεν χρειάζεται να είναι εντελώς οριζόντια. Μία μικρή κλίση προς την οδό επιτρέπεται, χάρη στην οποία η σχηματισμένη συμπύκνωση θα απομακρυνθεί ταχύτερα από τον αγωγό αερισμού.

Η διαδικασία τοποθέτησης της βαλβίδας έχει ως εξής:

 • ένας αγωγός αέρα τοποθετείται στην οπή.
 • Τα προεξέχοντα μέρη του αεραγωγού σημειώνονται με ένα μολύβι.
 • Το ακροφύσιο αφαιρείται από τον τοίχο και κόβεται σύμφωνα με τα σημειωμένα σημάδια.
 • ο αγωγός αέρα τοποθετείται και πάλι στον τοίχο και στερεώνεται με αφρό στερεώσεως (όλα τα κενά μεταξύ της επιφάνειας του σκυροδέματος και του ακροφυσίου διογκώνονται με αφρό).
 • Ένα φίλτρο και ένα θερμομονωτικό στοιχείο εγκαθίστανται μέσα στο κανάλι.
 • Από έξω, τοποθετείται ένα προστατευτικό πλέγμα για την αποφυγή εισόδου των εντόμων στον αγωγό (μπορεί να εισαχθεί απλά ή να βιδωθεί στο εξωτερικό τοίχωμα με βίδες).
 • Στο εσωτερικό, στον αεραγωγό είναι εγκατεστημένο διακοσμητικό καπό, το οποίο, σε συνδυασμό, είναι ο ρυθμιστής ροής αέρα.

Με τη σωστή τοποθέτηση της βαλβίδας αερισμού εισόδου θα είναι εντελώς αόρατη. Η ταχύτητα της ροής αέρα ρυθμίζεται με τη μείωση ή την αύξηση της διαφάνειας στο διακοσμητικό κάλυμμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αποκλειστεί τελείως ή, αντίθετα, να ανοίξει τελείως.

Υπό κανονικές συνθήκες, η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι σε θέση να καλύψει πλήρως την ανάγκη για καθαρό αέρα, καθώς εγγυάται την παραλαβή της με ρυθμό 45-55 m3 / h.

Συμπέρασμα

Ο εξαερισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία ενός βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος. Οι συνέπειες της παραβίασης της ανταλλαγής αερίων μπορεί να είναι αρκετά σοβαρές και να οδηγήσουν σε σημαντική επιδείνωση της ευημερίας των ανθρώπων.

Μια έξοδος από μια παρόμοια κατάσταση είναι η εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής, η οποία όχι μόνο εξασφαλίζει πλήρη κυκλοφορία του αέρα, αλλά επίσης αποτρέπει την εμφάνιση αρνητικών εκδηλώσεων. Εγκαταστήστε το με τα χέρια σας δεν θα είναι δύσκολο, αν και θα πρέπει να εργαστεί σοβαρά, κάνοντας μια τρύπα στον τσιμεντένιο τοίχο.

Βαλβίδα τροφοδοσίας σπιτιού.

Διαδώστε μια φωτογραφία μιας αυτοτελούς βαλβίδας, από "αυτοσχέδια" υλικά, που μπορεί να ενδιαφέρονται. Πρώτα μια τρύπα στον τοίχο, ήταν το πιο δύσκολο. ξύλινο τοίχο, τρυπάνι, αν μπορεί να ονομαστεί γεωτρήσεις, δεν ήταν απλώς ένα πολύ βελανιδιάς, δεν είναι τόσο παλιά όσο και αρχαία. Pipe 160 κόκκινο κανάλι (αυτός θα εισαγάγει στη συνέχεια ένα ανεμιστήρα σε αυτό, αλλά στη συνέχεια άλλαξε το μυαλό του στο χρόνο). Στη συνέχεια, στο εσωτερικό Ι για την επικολληθούν φύλλο (τύπος ανακλαστική μόνωση).. πάστας σε ένα ενιαίο μόνωσης στρώμα samokleyku..Zatem 1 εκατοστό πάχος κομμάτι αφρού (ήταν σε ετοιμότητα ένα κατάλληλο κρεβάτι)..

Headroom τον εαυτό του από τους «Vents».. Μου όπου θα μπορούσε να μονώσει έχει, τον περασμένο χειμώνα παρατηρήθηκε ισχυρή κρυολογήματα στο εξωτερικό του κάλυμμα της βαλβίδας από το δωμάτιο παγετό, πάγωσε ακόμα και κουρτίνα. Αυτό το χειμώνα θα δούμε. Η βαλβίδα έχει μεγαλύτερη προσαρμογή-λιγότερο βαλβίδα τύπου διαφράγματος fotyke..K περπατούσε πλήρη κομμάτι αφρού (μαύρο), εμφυσημένα βαλβίδα legko..Tak φαίνεται επί του πλευρικού τοιχώματος του δωματίου, ορατό μοχλό regulirovki..Zimoy Ι μισή κοντά αυτό, έτσι και στο εξαερισμού χειμώνα να είσαι υγιής! Το καλοκαίρι είναι πλήρως ανοιχτό. Μπορείτε να αφήσετε και να κλείσετε με ασφάλεια τα παράθυρα (πρώτο όροφο), ο αέρας εξακολουθεί να πηγαίνει στην κατοικία.

Αυτό είναι ένα "προϊόν" στην τελική μορφή..
Κάτω άποψη..
Πλευρική όψη. Ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο κυρίως πάνω από τη βαλβίδα και στις πλευρές, από κάτω είναι μικρότερο.
Οι κουρτίνες κλείνουν εντελώς τη βαλβίδα.
Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Shl. Ακόμα ακριβώς η ίδια βαλβίδα βρίσκεται στο άλλο παράθυρο (πίσω από τις κουρτίνες) στο ίδιο δωμάτιο, αλλά υπάρχει ο 125ος λευκός σωλήνας από τους αεραγωγούς. Από την εξωτερική πλευρά, ο σωλήνας είναι μονωμένος με μονωτικό μονωτικό μονωτικό πάχους 10 mm.

peep, καλό απόγευμα. Πόσο έγινε η μετατροπή $ 1 σε μια βαλβίδα χωρίς να ληφθεί υπόψη η εγκατάσταση;

Ο Glasser έγραψε:
peep, καλό απόγευμα. Πόσο έγινε η μετατροπή $ 1 σε μια βαλβίδα χωρίς να ληφθεί υπόψη η εγκατάσταση;

Είδος. Το κεφάλι "VENTS" περίπου 5, ένα κομμάτι σωλήνα (ο τοίχος έχω 38-40cm τώρα) 4, ένας θερμαντήρας 1m x 40 1,5, πίσω από το σχάρα 5, συνολικά 12 $ περίπου (αφαιρώντας την αύξηση). Οι δύο βαλβίδες θα είναι 12, πολλαπλασιασμένες με 2 = 24 $. Θα έχω ένα άλλο στο σαλόνι. Έχω τρύπημα μια τρύπα στον τοίχο μόνο, ο άλλος εργαζόμενος με το τρυπάνι μου και ένα τρυπάνι. Το πιο δύσκολο πράγμα αυτής της ιστορίας ήταν να τρυπήσει τον τοίχο.

Με αυτές τις κουρτίνες, όλα θα παγώσουν επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό ζεστό αέρα από μια πηγή θερμότητας, η οποία επίσης δεν έχει.
Dizainer.

Ο Medtech έγραψε:
Με αυτές τις κουρτίνες, όλα θα παγώσουν επίσης, δεν υπάρχει πρόσβαση σε ζεστό ζεστό αέρα από μια πηγή θερμότητας, η οποία επίσης δεν έχει.

Υπήρχε ένα ηλεκτρικό convector. Τακτοποιημένο για το καλοκαίρι.

έγραψε:
Ο πολύ επικεφαλής από "Vents".

Πες μου πώς ακριβώς λέγεται αυτό το πλέγμα με το διάφραγμα.
Δεν έχω δει αυτά, αγόρασα κανονικά, και τώρα δαγκώνω τους αγκώνες μου κοιτάζοντας τις φωτογραφίες σας.

Το βράδυ θα δημοσιεύσω φωτογραφίες. Υπάρχει ένα άλλο σχάρες στη συσκευασία. Γραπτή δεν είναι περίπλοκη, "μάσκα εξαερισμού". Υπάρχει επίσης ένα αυτοκόλλητο με γραμμωτό κώδικα "PS10", "PS10". Ιστοσελίδα στη συσκευασία "ventilition-system.com".

Στο πακέτο, δεν έχει ακόμη ανοίξει. Το έτος βρίσκεται, περίμενε για την ώρα του "αστεριού".

Vent τοίχο, για όσους σιωπή έξω, επειδή δεν έχετε στοιχεία για τη μείωση του θορύβου (όπως KIV-125 Μείωση του κυκλοφοριακού θορύβου αναφοράς - 48.6 dBA (Εργαστηριακές μετρήσεις της ηχομόνωσης στο εργαστήριο GosNITs TsAGI, 2002, Μόσχα, πιστοποιητικό εργαστήριο διαπίστευσης Αρ. IL-023)) είναι ένα μεγάλο πράγμα. Μια ελεγχόμενη τρίψιμο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ροή και το κανάλι εξισορρόπηση της εξάτμισης φυσικό αερισμό.

Pjapa, διάβασα μια φορά την αλληλογραφία σας με έναν σύμβουλο σχετικά με τις βαλβίδες εισροής και τροφοδοσίας και αν δεν αλλάξετε τη μνήμη μου, ανησυχούσατε για το θόρυβο αυτής της τρύπας στον τοίχο.
Θα θέλατε να μου δώσετε την ιδέα ενός απλού σιγαστήρα με χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση για αεραγωγούς στρογγυλής εξαερισμού αερισμού χωρίς πίεση; Δεν είναι λαμπρό, αλλά πολύ απλό. Μια σπείρα Archimedes εισάγεται στον σωλήνα από ένα μαλακό πορώδες υλικό όπως ο αφρός πολυαιθυλενίου. Η σπείρα μπορεί να συναρμολογηθεί από κυκλικές διατομές κατά μήκος της ακτίνας.

Μπερδευτήκατε από ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Υπάρχει μέταλλο. σωλήνας φ160, τοίχος στον τοίχο. Πάχος τοίχου 80cm.
Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σιγαστήρα (στο δρόμο θορυβώδη), μια βαλβίδα και έναν ανεμιστήρα.
Σε μια ήσυχη κατάσταση λειτουργεί σαν pribochka. Με τον ανεμιστήρα - σαν κουκούλα.

Το σύστημα πρέπει να είναι αποσυναρμολογημένο και συντηρημένο, δηλαδή να συλλέγεται καλύτερα από τον πλαστικό σωλήνα f150.

Το ερώτημα είναι: ποια βαλβίδα πρέπει να βάλω;
Ανεμοστάτης χειρός τύπου ή μάσκα με κουρτίνες; Ή να κάνετε τα περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά;

Ο Κοροβιέφ έγραψε:
αλλά πολύ απλή. Μια σπείρα Archimedes εισάγεται στον σωλήνα από ένα μαλακό πορώδες υλικό όπως ο αφρός πολυαιθυλενίου. Η σπείρα μπορεί να συναρμολογηθεί από κυκλικές διατομές κατά μήκος της ακτίνας.

ATP, αλλά απλά δεν καταλάβαινα ποια θα είναι η διαμόρφωση αυτής της σπείρας. Η Wikipedia δεν βοήθησε.

wandal έγραψε:
Σε μια ήσυχη κατάσταση λειτουργεί σαν pribochka. Με τον ανεμιστήρα - σαν κουκούλα.

Χμμ. Το πρόβλημα, ωστόσο. Οι βαλβίδες ελέγχου με τη μορφή μιας θύρας ανοίγματος με έναν άξονα μετατόπισης πέφτουν μακριά.

wandal έγραψε:
Ή να κάνετε τα περισσότερα ηλεκτρομαγνητικά;

Και τι θα συμβεί; Ο ανεμιστήρας δεν λειτουργεί, οι κουρτίνες είναι κλειστές και δεν υπάρχει εισροή. Και δεν μπορούν δύο ξεχωριστά κανάλια; Και γιατί, αν δεν είναι μυστικό, χρειαζόμαστε αυτό το απόσπασμα, τότε η εισροή;

έγραψε:
ATP, αλλά απλά δεν καταλάβαινα ποια θα είναι η διαμόρφωση αυτής της σπείρας. Η Wikipedia δεν βοήθησε.

Καλά Duc αυτό. τηγανίτα. Σαν βίδα στον μύλο για το κρέας ή στο ψαροτούφεκο για το χειμερινό ψάρεμα. Ή εδώ υπάρχουν τέτοιες μακριές σπείρες χρώματος που περιστρέφονται από τον άνεμο, οι οποίες κρέμονται στις εκθέσεις δρόμων και τις πωλήσεις για να προσελκύσουν αγοραστές.
Αν μια τέτοια συγκέντρωση τρυπάνου εγκοπές τροχών μαλακή σήψη-πορώδες υλικό και το κανάλι ώση τοιχώματος στη συσκευή παροχής, ο αέρας θα περιστρέφομαι πρακτικά δεν δοκιμές αντοχής, και τα ηχητικά κύματα που διαδίδουν ευθύγραμμα είναι «θάβει» pereotrazhatsya και σβήνει. Μόνο εγώ ο ίδιος δεν το έχω δοκιμάσει.

Πώς να κάνετε έναν τοπικό εξαερισμό του διαμερίσματος και μιας ιδιωτικής κατοικίας

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν συστήματα εξαερισμού που συνδέονται με πλέγματα αναρρόφησης και κατακόρυφους άξονες που διέρχονται από την οροφή. Είναι αλήθεια ότι αυτά τα στοιχεία ασχολούνται με την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής, αλλά χωρίς την εισροή από το εξωτερικό κανάλια με ανεμιστήρες θα λειτουργούν αναποτελεσματικά. Για τη δημιουργία μιας πλήρους ανταλλαγής αέρα, οι μάζες εξερχόμενου αέρα πρέπει να αντισταθμίζονται με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Το πρόβλημα επιλύεται με διάφορους τρόπους, που εξετάζονται παρακάτω.

Παραλλαγές της οργάνωσης εισροών

Αρχικά, δίνουμε ένα απλό παράδειγμα - ένα σφραγισμένο δοχείο με νερό που αντλείται από την αντλία. Εφόσον ο όγκος απελευθέρωσης δεν γεμίσει με αέρα, η πίεση στο δοχείο πέφτει. Σε κάποιο σημείο, η αντλία δεν έχει αρκετή ισχύ για να ξεπεράσει το κενό και περαιτέρω άντληση - η πτερωτή θα αρχίσει να ανακατεύει ακίνητο νερό.

Το βασικό σημείο. Στην περίπτωση της ανταλλαγής αέρα εντός των χώρων, ισχύει μια παρόμοια αρχή: μια φυσική ή εξαναγκασμένη εκχύλιση δεν μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τον μολυσμένο αέρα, εκτός εάν προβλέπεται η αντικατάσταση από την εισροή.

Χωρίς κανονική εισροή, μια πιο ισχυρή κουκούλα δημιουργεί μια αντίστροφη ώθηση σε ένα μικρό σωλήνα εξαερισμού

Μετά την εγκατάσταση του ερμητικού πλαστικά παράθυρα και σχισμές καρτέλες εισροή προηγουμένως κάτω από το περβάζι, η ροή μάζας του αέρα από την πιθανή εξωτερικό. Συνέπειες: ανεμιστήρα ή ventkanal μεγαλύτερη διατομή (συνήθως στην κουζίνα) αναστατώνει πόθους στο ορυχείο (WC) όπου το διαμέρισμα έρχεται μια δυσάρεστη οσμή. Το καθιστικό, το υπνοδωμάτιο και άλλα δωμάτια παραμένουν χωρίς αερισμό καθόλου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργηθεί ένας πλήρως ανεπτυγμένος εξαερισμός και εξαερισμός ενός ιδιωτικού σπιτιού:

 • λαϊκή μέθοδος - τακτοποίηση των σφραγίδων παραθύρων.
 • Αγοράστε κλιματισμό με λειτουργία παροχής εξωτερικού αέρα.
 • να εγκαταστήσετε μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα αέρα στο πλαστικό παράθυρο.
 • κάντε μια τρύπα στον τοίχο και τοποθετήστε μια τοπική μονάδα τροφοδοσίας.

Συμβούλιο. Η απόδοση της εκχύλισης των φυσικών σπίτι, μπορείτε να ελέγχετε αυτό: αφαιρέστε τα γρίλιες εξαερισμού στην κουζίνα και το μπάνιο, ραβδί στο πρώτο άνοιγμα 2-3 λωρίδες χαρτιού, ένα δεύτερο φύλλο Α4 κοντά σφιχτά και την ταινία. Αν οι λωρίδες έλκονται μέσα στο κανάλι, τότε ο αέρας εισέρχεται στο διαμέρισμα - η ώθηση λειτουργεί.

Σχέδιο μονοκατοικίας με πιθανές επιλογές για μονάδες παροχής αέρα

Εξετάστε τα υπέρ και τα κατά της κάθε μια από αυτές τις μεθόδους. Ο στόχος είναι να σας προσφέρουμε έναν σωστό και σχετικά ανέξοδη τρόπο διοργάνωσης μιας εισροής.

Η απλούστερη ελεύθερη μέθοδος

Η ουσία της μεθόδου είναι να χρησιμοποιηθούν οι υπάρχουσες οπές αποστράγγισης στο προφίλ παραθύρου, σχεδιασμένες να αποστραγγίζουν το συμπύκνωμα. Δύο κρυφές τρύπες, όπου το νερό αφήνει, βρίσκονται στο εσωτερικό του πλαισίου, η έξοδος βρίσκεται στο εξωτερικό του προφίλ και καλύπτεται με βύσματα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.

Μια προϋπόθεση: η μέθοδος δεν λειτουργεί εάν η ώθηση στο κάθετο κανάλι είναι κακή. Ξεκινήστε ελέγχοντας την εξαγωγή και τον καθαρισμό του άξονα εξαερισμού.

Η ιδέα των εγχώριων πλοιάρχων σας επιτρέπει να οργανώσετε γρήγορα τον εφοδιασμό με τον ίδιο τον ανεφοδιασμό χωρίς οικονομικό κόστος:

 1. Ανοίξτε το φύλλο, αφαιρέστε το δίχτυ κουνουπιών.
 2. Χρησιμοποιώντας ένα κατσαβίδι, τραβήξτε και τα δύο πλαστικά βύσματα από τις εξωτερικές οπές αποστράγγισης.
 3. Με ένα μαχαίρι να κόβετε προσεκτικά την ελαστική σφράγιση στο επάνω άκρο του πλαισίου όχι περισσότερο από 5 cm. Κλείστε το παράθυρο.

Η λειτουργία αυτού του εξαερισμού κατασκευάζεται ως εξής: υπό την επίδραση της έλξης ventkanala εξωτερικού αέρα αναρροφάται μέσω της οπής αποστράγγισης εκτείνεται εντός του προφίλ και εντός της σχισμής μεταξύ του φύλλο και το πλαίσιο. Στο επάνω μέρος, η ροή του αέρα διεισδύει μέσα στο δωμάτιο μέσα από το άνοιγμα της σφραγίδας.

Τον χειμώνα, η θέρμανση της ψυχρής εισροής αρχίζει στην κατασκευή του παραθύρου και τελειώνει στην έξοδο, όταν ο αέρας αναμειγνύεται με μια ανερχόμενη ροή από την καλοριφέρ. Παρομοίως, δημιουργείται ένα κενό στην πλαστική μπαλκονόπορτα, αλλά με μια πρόσθετη επένδυση της εξωτερικής ελαστικής ταινίας, όπως φαίνεται στο βίντεο:

Το πλεονέκτημα αυτής της επιλογής - μηδενικό κόστος και μια πραγματική ευκαιρία να οργανώσει αερισμό του διαμερίσματος με το παράθυρο κλειστό. Τα μειονεκτήματα είναι πολύ μεγαλύτερα:

 • Η ροή του αέρα δεν μπορεί να ρυθμιστεί, ένας ισχυρός άνεμος θα φυσάει μέσα από το κενό.
 • Το καλοκαίρι, εχθρικά έντομα, για παράδειγμα σφήκες, μπορούν να εγκατασταθούν σε ανοιχτή αποστράγγιση.
 • σε μια θερμή περίοδο όταν το φυσικό ρεύμα μειώνεται λόγω μικρής διαφοράς θερμοκρασίας, τα μικρά ανοίγματα δεν θα περάσουν από την απαιτούμενη ποσότητα αέρα.

Το τελευταίο μειονέκτημα: η αφαίρεση ενός τμήματος του ελαστικού στεγανοποιητικού είναι διαθέσιμη μόνο στα πτερύγια ανοίγματος. Η διάνοιξη τυφλών παραθύρων δεν αποτελεί επιλογή. Επομένως, η μέθοδος δεν μπορεί να ονομαστεί σωστή και να την συστήσει σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιού.

Διαχωρισμένα συστήματα με λειτουργία εξαερισμού

Εκτός από τα καθεστώτα θέρμανσης / ψύξης, τα οικιακά κλιματιστικά συστήματα ορισμένων κατασκευαστών είναι σε θέση να τροφοδοτούν τον εξωτερικό αέρα στο δωμάτιο και ακόμη και να λειτουργούν ως εξολκέας (εναλλακτικά με την εισροή). Από αυτή την επιλογή είναι βολικό:

 • Η ενημέρωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στο δωμάτιο γίνεται με βίαιο τρόπο, ανεξάρτητα από την ώθηση στο ορυχείο.
 • Ο αέρας που εισάγεται από τον ανεμιστήρα υποβάλλεται σε επεξεργασία - διήθηση και θέρμανση ή ψύξη.
 • η ένταση της ροής ρυθμίζεται.
 • ο όγκος της εισροής δεν εξαρτάται από τις ριπές του ανέμου και από άλλες καιρικές συνθήκες.
Σχέδιο λειτουργίας της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού

Βοήθεια. Το μείγμα αέρα αναρροφάται από έναν ξεχωριστό ανεμιστήρα που βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος. Μέσω του εξωτερικού τοίχου τοποθετείται ένας επιπλέον σωλήνας - ένας αγωγός αέρα μήκους μέχρι 1 m.

Το κύριο πρόβλημα με την υλοποίηση μιας τέτοιας ανταλλαγής αέρα είναι η υψηλή τιμή του εξοπλισμού. Για να αγοράσετε σε κάθε δωμάτιο στο κλιματιστικό για 500-600 σε. ε. για χάρη του εξαναγκασμένου εξαερισμού - είναι ανεπαρκής, υπάρχουν φθηνότερες επιλογές. Αν όμως αποφασίσετε να βάλετε ένα split σύστημα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, αξίζει να εξετάσετε την επιλογή της μονάδας με την εισροή και την ανακυκλοφορία του αέρα.

Αρνητικές πτυχές της χρήσης του κλιματισμού ως μονάδας κλιματισμού, διαμορφώσαμε με βάση τα σχόλια των αγοραστών ηλεκτρονικών καταστημάτων και επισκεπτών του φόρουμ:

 1. Η εισροή πραγματοποιείται μόνο με την συσκευή ενεργοποιημένη, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα καλύπτεται από εξωτερικό κανάλι με αποσβεστήρα.
 2. Ένας ξεχωριστός ανεμιστήρας, υπεύθυνος για την παροχή μίγματος φρέσκου αέρα, κάνει συνεχώς θόρυβο.
 3. Λόγω της ταχείας μόλυνσης, ο καθαρισμός του φίλτρου πρέπει να γίνεται συχνότερα.
 4. Σε ορισμένα μοντέλα (για παράδειγμα, Hitachi RAS-10JH4) οι λειτουργίες εξαερισμού και κλιματισμού είναι ασύμβατες. Η παροχή αέρα και η ψύξη ενεργοποιούνται ξεχωριστά.

Σημείωση: Η σωστή εγκατάσταση του split συστήματος σε μια ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα θα υποβοηθηθεί από έναν λεπτομερή οδηγό.

Τοποθέτηση της βαλβίδας εισαγωγής στο παράθυρο

Ο επονομαζόμενος ανεμιστήρας παράθυρου είναι ένα επιμήκιο πλαστικό καπάκι εξοπλισμένο με ένα πτερύγιο προσαρμογής. Υπάρχουν 2 τύποι βαλβίδων:

 1. Τοποθετείται σε τυφλά παράθυρα. Στο προφίλ, αλέθεται ένα διακεκομμένο διάκενο παροχής, βιδώνεται ένα εξωτερικό προστατευτικό πώμα από το εξωτερικό, μέσα στο οποίο υπάρχει ένα κάλυμμα με ρυθμιστή ροής.
 2. Προϊόντα για το άνοιγμα πτερυγίων. Τοποθετημένο στο εσωτερικό του πλαισίου, μέρος του ελαστικού στεγανοποίησης αλλάζει σε ειδικό υλικό. Δεν χρειάζεται να τοποθετείτε ένα παράθυρο.
Σχέδια λειτουργίας βαλβίδων: για άνοιγμα (αριστερά) και τυφλά πτερύγια (δεξιά)

Βοήθεια. Οι βαλβίδες επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας των συστημάτων παροχής και εξαγωγής με φυσικό κίνητρο και είναι σχεδιασμένα για όλους τους τύπους διαφανών δομών - PVC, αλουμίνιο και ξύλο. Δημοφιλή εμπορικά σήματα - "Αεραγωγοί", Air-Box και Aereco, η τιμή - έως και 10 έτη. ε.

Οι συσκευές παραθύρου παροχής αέρα είναι επιθυμητές για χρήση σε χώρους με καλό εξαερισμό, διαφορετικά η παροχή αέρα θα αποδειχθεί περιορισμένη. Η δηλωμένη χωρητικότητα των βαλβίδων είναι περίπου 30 m³ / h, η οποία είναι αρκετή για ένα άτομο, αλλά δεν επαρκεί για τον κανονικό αερισμό των καθιστικών.

Στο λεβητοστάσιο και στο μπάνιο, όπου οι κανόνες προβλέπουν εντατικότερη ανταλλαγή αέρα, θα χρειαστούν 3-4 παρόμοια προϊόντα, είναι ευκολότερο να κοπεί η μάσκα στην πόρτα. Μια άλλη απόχρωση: η πραγματική απόδοση των συσκευών είναι πολύ διαφορετική από τη δηλωμένη στην μικρότερη πλευρά.

Υπολογίστε την εισροή είναι εύκολη - μάθετε τις διαστάσεις της σχισμής εισόδου και καθορίστε την ποσότητα αέρα που διέρχεται από αυτήν, χρησιμοποιώντας τις οδηγίες μας. Το αποτέλεσμα θα είναι μικρότερο από το υποσχεθέν 30 m³ / h (θα ζητήσουμε: όχι περισσότερο από 25 κύβους με ταχύτητα 1 m / s). 3 μέλη της οικογένειας θα χρειαστούν 4 βαλβίδες ανά δωμάτιο, παραλογισμό.

Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στη βαλβίδα:

 1. Συνδέστε το περίβλημα του προϊόντος στο ανώτερο άκρο του ανοικτού πλαισίου στη θέση τοποθέτησης.
 2. Εστιάζοντας στις άκρες του καπακιού, κομμένα σφραγιστικό προσωπικού για το μήκος Air-Box του απομακρυνθέντος τμήματος θα είναι 35 εκ. Ένα παρόμοιο κομμάτι από καουτσούκ που θέλετε να κοπεί στο κύριο πλαίσιο μπροστά από το φύλλο.
 3. Εισάγετε μέσα στην αυλάκωση του προφίλ παραθύρου 3 πλαστικά πώματα αγκίστρωσης, προσπαθώντας στις οπές στερέωσης στο κάλυμμα. Αφαιρέστε την προστατευτική ταινία από το σώμα και βιδώστε τη βαλβίδα με βίδες.
 4. Αντί για το στεγανοποιητικό υλικό κόψτε τα στοιχεία από το κιτ εξαέρωσης.

Σε ένα τυφλό πλαίσιο, η βαλβίδα είναι πιο δύσκολη στην εγκατάσταση - πρέπει να κόψετε προσεκτικά ένα στενό άνοιγμα στο προφίλ. Αν δεν θέλετε να έρθετε σε επαφή με τους πλοιάρχους και να πληρώνετε χρήματα, κάντε μόνοι σας μια σχισμή - εφαρμόστε ακριβείς σημάνσεις και τρυπήστε τρύπες. Το προστατευτικό κάλυμμα και το εσωτερικό καπάκι τοποθετούνται χωρίς προβλήματα. Μια σύντομη οδηγία για την τοποθέτηση του προϊόντος στο φύλλο εμφανίζεται στο βίντεο:

Σε γενικές γραμμές, οι ανεμιστήρες παραθύρων ταιριάζουν σε ένα μικρό διαμέρισμα. Αλλά στα δωμάτια του ένα εξοχικό σπίτι με ψηλά ταβάνια της δηλωθείσας απόδοσης δεν είναι αρκετό. Το δεύτερο αρνητικό σημείο: συχνά το πλαίσιο του PVC παραθύρου είναι μισό μπλοκαρισμένο από την άνω κλίση, δεν υπάρχει χώρος για τη βαλβίδα. Τότε μια άλλη τεχνική λύση που ονομάζεται...

Αναπνευστήρας τοίχου

Η βαλβίδα παθητικής εξαερισμού τοποθετημένη στο τοίχωμα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ένα σωλήνα τροφοδοσίας με διάμετρο 60-150 mm (το μέγεθος εξαρτάται από το μοντέλο και την απόδοση της συσκευής).
 • Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα καλύπτεται με ένα κουνουπιέρα και μια σχάρα εξαερισμού.
 • Από την άλλη άκρη υπάρχει ένας ενσωματωμένος αποσβεστήρας.
 • από την πλευρά του δωματίου συνδέεται ο σωλήνας με το περίβλημα όπου τοποθετείται το φίλτρο αέρα (καθαρισμός κατηγορίας G3) και το θερμομονωτικό παρέμβυσμα.

Σημείωση: Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση μέσα στο κανάλι, τοποθετείται ένα στρώμα μόνωσης μεταξύ του τοίχου και του σωλήνα.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, η εισροή μέσω της βαλβίδας παρέχεται από το κενό που δημιουργείται από τους άξονες εξαγωγής ή τους ανεμιστήρες. Τα προϊόντα μπορούν να περάσουν μέσα στο δωμάτιο 35-60 m³ / h αέρα, ανάλογα με τις ρυθμίσεις του χρήστη. Όταν ενεργοποιείτε το τοπικό εκχύλισμα με μηχανικό κίνητρο, για παράδειγμα, κουζίνα, ο ρυθμός εισροής θα αυξηθεί επίσης στα 70-90 m³ / h.

Στις συσκευές διαφορετικών εμπορικών σημάτων υπάρχουν 2 τύποι ελεγκτών απόδοσης - πέταλο και διάφραγμα, ο δεύτερος θα είναι φθηνότερος. Εάν είναι απαραίτητο, οποιοδήποτε κλείστρο μπορεί να κλείσει τελείως. Η τιμή των προϊόντων αρχίζει στα 15 έτη. ε., οι δημοφιλείς κατασκευαστές - Vents, Homeent, Helios και άλλοι.

Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα:

 1. Καθορίστε τη θέση του εξαερισμού. Η σύσταση είναι η εξής: συσκευές μικρής χωρητικότητας με σωλήνα Ø60 mm πρέπει να τοποθετούνται μεταξύ του περβάζι και της μπαταρίας θέρμανσης. Βαλβίδες με διάμετρο μεγαλύτερη από 10 cm θα πρέπει να τοποθετούνται κοντά στο άνοιγμα του παραθύρου σε ύψος 2 m από το δάπεδο.
 2. Κάντε μια διαμπερή οπή στον τοίχο, χρησιμοποιώντας μια διάτρηση κατασκευής και μια σειρά από τρυπάνια κατάλληλου μήκους. Σε ένα συρματόπλεγμα ή ξύλινο σπίτι, χρησιμοποιήστε τρυπάνια με κορώνα. Εάν το δωμάτιο συνορεύει με μπαλκόνι, είναι καλύτερο να γυρίσετε έξω.
 3. Κόψτε το σωλήνα κατά μήκος του πάχους του φράκτη, τυλίξτε το με θερμαντήρα τύπου "Penofol" και τοποθετήστε τον σταθερά μέσα στην τρύπα. Αφαιρέστε τις υπόλοιπες υποδοχές με αφρό στήριξης.
 4. Από το εσωτερικό, συνδέστε το σώμα της βαλβίδας στον τοίχο, συνδέοντάς το με το σωλήνα. Τοποθετήστε μια σχάρα εξαερισμού από έξω.

Συμβούλιο. Η τρύπα θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στρογγυλή, να προσανατολιστείτε στην εξωτερική διάμετρο του καναλιού, τυλιγμένη σε θερμάστρα. Τα προϊόντα της εταιρείας "VENTS" είναι εξοπλισμένα με τηλεσκοπικούς συρόμενους σωλήνες, δεν θα κοπούν. Δείτε το βίντεο για λεπτομέρειες:

Το πεδίο εφαρμογής των συσκευών παθητικής εισροής είναι πολύ ευρύτερο από τον εξαερισμό ενός διαμερίσματος ή εξοχικής κατοικίας. Οι βαλβίδες μπορούν να παρέχουν ανταλλαγή αέρα σε άλλα βοηθητικά κτίρια - λουτρό, λεβητοστάσιο, γκαράζ με υπόγειο.

Υπάρχουν μόνο δύο μειονεκτήματα: έλλειψη θέρμανσης με κρύο αέρα και χειροκίνητη ρύθμιση κατά τη λειτουργία. Το καλοκαίρι, ο αμορτισέρ είναι πλήρως ανοιχτός, το χειμώνα έχει ρυθμιστεί στο ελάχιστο. Πλεονεκτήματα:

 • Η βαλβίδα είναι κατάλληλη για τους περισσότερους απλούς χρήστες σε τιμή και απόδοση.
 • Ο εισερχόμενος αέρας καθαρίζεται από ένα φίλτρο.
 • η συσκευή δεν καταψύχεται και δεν καλύπτεται από συμπύκνωμα, ο παγετός εμφανίζεται στο κεφάλι όταν ο παγετός είναι μικρότερος από -35 ° C.
 • δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια, το κόστος λειτουργίας είναι ελάχιστο.
Οι κεφαλές των στοιχείων αερισμού φαίνονται μάλλον αισθητικά ευχάριστες

Τελικά για αναπνευστήρες και αναρρόφηση

Το πρόβλημα με την παροχή ψυχρού αέρα, τυπικό για βαλβίδες τοίχου, λύνεται σε breezers - τοπικές μονάδες διαχείρισης αέρα που είναι εξοπλισμένες με ανεμιστήρα και ηλεκτρικό στοιχείο θέρμανσης. Πλεονεκτήματα της μονάδας:

 • τρία στάδια καθαρισμού της εισροής - σε ένα χοντρό, λεπτό και ροφητικό (άνθρακα) φίλτρο?
 • θέρμανση του αέρα στην καθορισμένη θερμοκρασία.
 • Αυτόματο και χειροκίνητο έλεγχο απόδοσης ανεμιστήρων.
 • παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα - μέτρηση της υγρασίας, της θερμοκρασίας και της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα,
 • Μερική ανακύκλωση - επιστροφή του αέρα χώρου μετά τη διήθηση - επιτρέπει εξοικονόμηση ενέργειας.
 • τηλεχειριστήριο από την κονσόλα ή το smartphone.

Παρατηρούμε 3 μειονεκτήματα της μονάδας: κόστος λειτουργίας για την ηλεκτρική ενέργεια, υψηλό κόστος του αναπνευστήρα και επισκευή του σε περίπτωση βλάβης. Περιγράψτε την τεχνολογία εγκατάστασης δεν έχει νόημα - η οικιακή συσκευή είναι ενσωματωμένη στον τοίχο με τρόπο παρόμοιο με τη βαλβίδα.

Η συσκευή αναπνευστήρα - μια τοπική μονάδα παροχής αέρα

Βοήθεια. Με τη βοήθεια αναπνευστικών συσκευών είναι βολικό και άνετο να αερίζεται οποιεσδήποτε κατοικίες. Αλλά είναι δύσκολο να ονομάσουμε αδρανή - η τιμή των προϊόντων της γνωστής μάρκας "Tion" ξεκινά από 300 y. ε.

Ακόμα πιο ακριβό θα είναι ένας αναστηλωτής τοίχου - μια μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής που μπορεί να αφαιρέσει τη θερμότητα του αέρα που αφαιρείται. Υπάρχουν 3 τύποι εγκαταστάσεων που διαφέρουν ως προς το κόστος και την αρχή της λειτουργίας:

 1. Αναστρέψιμες (οι πωλητές τους αποκαλούν αναγεννητική). ο αλγόριθμος είναι απλή: η πρώτη αέρα εξαγωγής θερμαίνει το κεραμικό συσσωρευτή θερμότητας, τότε μόνο ο ανεμιστήρας αλλάζει την κατεύθυνση του στοιχείου ροής και δίνει το κέρδος θερμότητας που συσσωρεύεται. Ο κύκλος επαναλαμβάνεται σε διαστήματα περίπου 1 λεπτού.
 2. Ρόταρυ. Εδώ υπάρχουν 2 ανεμιστήρες, τροφοδοσία και εξάτμιση. Και τα δύο ρεύματα περνούν από έναν περιστρεφόμενο περιστροφικό εναλλάκτη θερμότητας, ανταλλάσσοντας θερμότητα.
 3. Διασταυρούμενη ροή. Ο αέρας εξαγωγής μεταφέρει θερμότητα στην εισροή μέσω των λεπτών τοιχωμάτων ενός εναλλάκτη θερμότητας αλουμινίου ή χαλκού. Οι ανεμιστήρες κατευθύνουν τις ροές προς την άλλη, όπως φαίνεται στο διάγραμμα.

Η πιο αποτελεσματική επιλογή ανάκτησης είναι ένας σταυροειδής εναλλάκτης θερμότητας, ο οποίος επιτρέπει την επιστροφή περίπου 70% της θερμικής ενέργειας πίσω στο δωμάτιο. Η απόδοση του περιστροφικού φυτού είναι ελαφρώς μικρότερη - περίπου 5%. Οι πραγματικοί δείκτες μεταφοράς θερμότητας σε αναστρέψιμες μονάδες είναι άγνωστοι και οι πωλητές, ως συνήθως, υπερεκτιμούν την αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών ανάκτησης.