Μονάδα ψύξης για το κελάρι: αυτοπαραγωγή, χαρακτηριστικά της εγκατάστασης νερού και άλλες μεθόδους ψύξης

Πώς να κρυώσει το κελάρι το καλοκαίρι; Στο άρθρο, θα καταλάβουμε τι είναι το σύστημα θερμορύθμισης για ένα αποθετήριο βρώσιμων αποθεμάτων. Επιπλέον, θα δώσουμε προσοχή σε άλλους τρόπους ώστε η υπόγεια αποθήκευση να είναι αρκετά δροσερή ώστε να αποθηκεύει τα λαχανικά και τα φρούτα.

Το σύστημα ελέγχου του κλίματος στο κελάρι κρασιών.

Απαιτήσεις

Αρχικά, μάθετε ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος για το κελάρι.

Για την αποθήκευση των περισσότερων καλλιεργειών κήπου και λαχανικών η βέλτιστη περιοχή θερμοκρασιών κυμαίνεται από +1 έως +12 βαθμούς. Όταν ξεπεραστεί αυτή η τιμή, η δραστηριότητα των αερόβιων βακτηριδίων αυξάνεται απότομα, η οποία γρήγορα και αποτελεσματικά επεξεργάζεται την πλουσιότερη καλλιέργεια σε μια μονότονη σάπια μάζα. Σε θερμοκρασία κάτω από το μηδέν, ξεκινά η κρυστάλλωση του νερού, ως αποτέλεσμα της οποίας έχουν καταστραφεί οι κυτταρικές μεμβράνες του καρπού. ως αποτέλεσμα, χάνουν τη φυσική τους γεύση.

Τι γίνεται με την υγρασία; Συνήθως το βέλτιστο εύρος είναι 80-95 τοις εκατό. Πάρα πολύ ξηρός αέρας θα αναγκάσει τα φρούτα και τα λαχανικά να εξατμιστούν γρήγορα τη δική τους υγρασία. ως αποτέλεσμα, τα αποθεματικά σας δεν θα σαπίσουν, αλλά θα στεγνώσουν.

Θα διευκρινίσουμε: αυτό ισχύει μόνο για τα προϊόντα που αποθηκεύονται σε ανοικτή μορφή, χωρίς σφραγισμένα δοχεία.
Αν μιλάμε για κονσερβοποίηση στο σπίτι, υπάρχει ένας απλός κανόνας: όσο χαμηλότερη είναι η υγρασία στο κελάρι, τόσο το καλύτερο.

Πόσο ρεαλιστικό είναι να διατηρηθεί ένα τέτοιο καθεστώς στη ζέστη του καλοκαιριού;

Η θερμοκρασία του εδάφους κάτω από το επίπεδο κατάψυξης είναι αρκετά σταθερή και διατηρείται στην κλίμακα 6-12 βαθμών καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, η οποία ταιριάζει πλήρως στις εκφρασμένες απαιτήσεις.

Ωστόσο, σε υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο και στην επιφάνεια του εδάφους, και τα δωμάτια πάνω από το κελάρι θερμαίνονται. Από την παλιά εντροπία δεν μπορεί να ξεφύγει: η θερμική ενέργεια τείνει να εξαπλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το διαθέσιμο χώρο και η θερμοκρασία στο κελάρι τελικά αρχίζει να σέρνει.

Λύσεις

Πώς να κρυώσει το κελάρι;

Η προφανής λύση είναι μια οικιακή συσκευή που διατηρεί μια άνετη θερμοκρασία, ένα κλιματιστικό. Είναι μια αντλία θερμότητας, μια μηχανή για τη μεταφορά ενέργειας από ένα σημείο στο άλλο. Δεδομένου ότι η ηλεκτρική ισχύς δαπανάται μόνο για τη λειτουργία του συμπιεστή, η ωφέλιμη θερμική ισχύς του κλιματιστικού (η ποσότητα κιλοβάτ θερμότητας που μπορεί να μεταφέρει η συσκευή ανά μονάδα χρόνου) είναι σημαντικά μεγαλύτερη από την ηλεκτρική του ισχύ.

Ωστόσο, εδώ είναι η θλίψη: το απόλυτο ελάχιστο, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί για να διατηρήσει τα οικιακά κλιματιστικά - 16 μοίρες.

Ο κλιματισμός οικιακής χρήσης είναι η πιο προφανής λύση. Και, δυστυχώς, απολύτως ακατάλληλο.

Χρειαζόμαστε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία. Πώς μπορεί να διασφαλιστεί;

Μονάδα ψύξης

Οι βιομηχανικώς παραγόμενες συσκευές αυτού του τύπου αντιπροσωπεύουν την ίδια αντλία θερμότητας.

Πώς λειτουργούν;

 • Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο φρέον. Με τη συμπίεση, αυτός, θυμόμαστε τους φυσικούς νόμους, υπάκουα θέρμανση? Η περίσσεια θερμότητας δίνεται στο ψυγείο και ανακυκλώνεται με ένα μεγάλο ανεμιστήρα.
 • Περνώντας το θερμαντικό σώμα του τμήματος συμπύκνωσης της συσκευής, το υγρό Freon τροφοδοτείται μέσω της βαλβίδας εκτόνωσης σε ένα σωλήνα με σημαντικά μεγαλύτερη διάμετρο. Η πίεση πέφτει και το υγρό αμέσως εισέρχεται σε αέρια κατάσταση. Ταυτόχρονα, σε πλήρη συμφωνία με τους περιβόητους νόμους της φυσικής, ψύχεται. το φούσκωμα του θερμαντικού σώματος του εξατμιστή αυξάνει δραματικά την ποσότητα θερμότητας που αποβάλλει το φρέον από το περιβάλλον.

Φυσικά, μια εξειδικευμένη μονάδα ψύξης για ένα κελάρι έχει κάποιες διαφορές από ένα οικιακό κλιματιστικό.

 1. Η περιοχή θερμοκρασίας μετατοπίζεται πιο κοντά στο κάτω μέρος του θερμόμετρου. Συνήθως, η θερμοκρασία διατηρείται από -5 έως +12 βαθμούς.
 2. Ο εξωτερικός σχεδιασμός της μονάδας δίνεται πολύ λιγότερη προσοχή, καθώς είναι προσανατολισμένη στις βιομηχανικές συνθήκες. Πολλές μονάδες ψύξης στερούνται κύτους. ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής με εξαναγκασμένο εξαερισμό τοποθετούνται σε χαλύβδινο πλαίσιο, ο σχεδιασμός του οποίου προβλέπει την τοποθέτηση σε ξεχωριστή βάση. Ο εξατμιστής είναι μια ξεχωριστή συσκευή, συνδεδεμένη με χάλκινες γραμμές.

Στη φωτογραφία υπάρχει μια εξωτερική μονάδα της μονάδας ψύξης.

Η θερμική ισχύς των βιομηχανικών εγκαταστάσεων μπορεί να είναι δεκάδες κιλοβάτ.

Τρελή λαβές

Ο εξοπλισμός ψύξης για ένα κελάρι μπορεί να είναι όχι μόνο βιομηχανικός, αλλά και από τα χέρια του.

Ο συγγραφέας αντιμετώπισε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση σχετικά με το σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής.

 • Το παλιό ψυγείο έγινε ο δωρητής του συμπιεστή και των θερμαντικών σωμάτων. Το κύτος ανοίχθηκε τακτοποιημένα, οι σωλήνες για το φρεόν έχουν δαγκωθεί.
 • Ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής βρίσκονταν πάνω από το επίπεδο του κελάριου, στο υπόστεγο που χτίστηκε πάνω από αυτό. Εξατμιστής - στο ψυχρότερο δωμάτιο. Μια αναγκαστική εμφάνιση και των δύο εναλλάκτη θερμότητας οργανώθηκε.

Συμπιεστής και συμπυκνωτής στον αχυρώνα πάνω από το κελάρι.

 • Νέοι σωλήνες χαλκού συνδέουν τα εξαρτήματα του συστήματος με τη συμμετοχή ειδικού στην επισκευή ψυγείων. Επίσης πλήρωσε το σύστημα με freon.
 • Η αποστράγγιση συμπυκνωμάτων πραγματοποιήθηκε με τον απλούστερο τρόπο - έναν εύκαμπτο σωλήνα σε κάνιστρο 20 λίτρων.
 • Για να ρυθμίσετε τον τρόπο λειτουργίας, χρησιμοποιήθηκε ένας απλός χρονοδιακόπτης. Για τη συσκευή, έχει ρυθμιστεί μια λειτουργία στην οποία η ώρα συνεχούς λειτουργίας του συμπιεστή αντικαταστάθηκε από έναν ωριαίο χρόνο διακοπής λειτουργίας.

Ποιος ήταν ο σχεδιασμός ικανός, η τιμή της οποίας ανήλθε σε όχι περισσότερο από δύο χιλιάδες ρούβλια, λαμβάνοντας υπόψη την πληρωμή του ειδικού;

Η θερμοκρασία στο κελάρι, σύμφωνα με τον σχεδιαστή, στις πιο ζεστές ημέρες δεν αυξήθηκε πάνω από + 9 μοίρες.

Το κελάρι είναι εντελώς στεγνό λόγω της συμπύκνωσης του νερού στον εξατμιστή. Η συμπύκνωση στους τοίχους του υπόγειου είναι ξεχασμένη, σαν ένα φοβερό όνειρο. Εάν στην αρχή το κάνιστρο των 20 λίτρων ήταν γεμάτο σε μια εβδομάδα, τότε κατά τη δημοσίευση της έκθεσης έπρεπε να αδειάσει μόνο μία φορά την εποχή.

Εξατμιστής με κάνιστρο για αποστράγγιση συμπυκνωμάτων.

Ψύξη με νερό

Η μελέτη των μεσαιωνικών κατασκευών στη Μέση Ανατολή έφερε μια περίεργη ανακάλυψη: αποδεικνύεται ότι τα συστήματα κλιματισμού είναι πολύ μεγαλύτερα από αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να σκεφτούν. Οι λεγόμενοι "καταρράκτες αιολικής ενέργειας", οι πύργοι που φαίνονταν πολύ σαν εκτροπείς σε καμινάδες, χρησίμευσαν για να ψύξουν τον αέρα μέσα στο κτίριο.

Το "Wind catcher" είναι ένα παραδοσιακό κομμάτι της περσικής αρχιτεκτονικής.

Πώς λειτουργεί αυτό το πρόγραμμα;

 • Σε έναν άνεμο σε έναν πύργο δημιουργείται η αραίωση. Ο μηχανισμός, αν ο συγγραφέας δεν αλλάζει τη μνήμη, περιγράφεται από τον νόμο Boyle-Mariotte: σε ένα κινούμενο αέριο ή ροή υγρού, η πίεση είναι χαμηλότερη από ότι σε ένα στατικό μέσο.
 • Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ένα βύθισμα, και ο αέρας κατά μήκος του δρόμου προς τον πύργο τρέχει διαδοχικά μέσω του υπόγειου καναλιού με νερό και καθιστικά πάνω από αυτό. Το νερό λόγω επαφής με το έδαφος σε εμφανές βάθος έχει επαρκώς χαμηλή θερμοκρασία. Η εξάτμιση μειώνει περαιτέρω, ενυδατώνει και ψύχει τον αέρα.

Σχηματικό διάγραμμα της δομής.

Πώς μπορεί αυτός ο μηχανισμός να εφαρμοστεί σε ένα κελάρι κοντά στο πηγάδι; Τοποθετήστε απλά μια εξαεριστική εξαεριστήρα για το υπόγειο με έναν εκτροπέα. η εισροή αέρα οργανώνεται μέσω ενός δεύτερου σωλήνα, τοποθετημένου στο έδαφος και ανοίγματος στο φρεάτιο ακριβώς πάνω από το επάνω επίπεδο του καθρέφτη νερού.

Nuance: Ο εκτροπέας είναι αποτελεσματικός μόνο με τον άνεμο.
Σε συνθήκες ανέμου, ο εξαερισμός θα παρέχεται λόγω της φυσικής διαφοράς πυκνότητας μεταξύ ζεστού και κρύου αέρα. η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα θα είναι αισθητά χαμηλότερη.

Χρήσιμα μικρά πράγματα

Ποια άλλα κόλπα μπορούν να μας βοηθήσουν να οργανώσουμε ένα αρκετά κρύο κελάρι;

 • Θερμομόνωση του άνω μέρους του. Ο τρόπος - κατά την κρίση σας: μπορεί να επικαλύπτει αφρό από το εσωτερικό ή να τοποθετεί το μονωμένο τσιμεντοκονίαμα από έξω.
 • Θέρμανση της πόρτας ή της καταπακτής στο κελάρι.

Η καταπακτή είναι θερμομονωμένη με αφρό πολυστερίνης.

 • Στο στάδιο της κατασκευής - το μέγιστο βάθος, και πρώτα απ 'όλα η διείσδυση της επάνω επικάλυψης.

Σε τι σχετίζεται η οδηγία; Όλα με την ίδια σταθερή θερμοκρασία εδάφους κάτω από το επίπεδο ψύξης. Εάν η οροφή είναι βαθύτερη από αυτή τη σήμανση και η είσοδος είναι ποιοτικά μονωμένη, η θερμοκρασία στην αποθήκη σας δεν θα ξεπεράσει ποτέ τα επιθυμητά 12 μοίρες.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι βοήθησαν τον αναγνώστη να βρει μια κατάλληλη λύση για τον εαυτό του. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο, όπως πάντα, θα προσφέρει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το θέμα που συζητείται. Καλή τύχη!

Θερμοκρασία και υγρασία στο κελάρι

Ο άμεσος σκοπός του κελαριού είναι να παραταθεί η διάρκεια ζωής της καλλιέργειας, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες έξω από το παράθυρο. Ο σημαντικότερος παράγοντας που είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος είναι η υγρασία στο κελάρι. Για να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης για τα προϊόντα, οι δείκτες της πρέπει να είναι σταθεροί και να μην υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια.

Η υψηλή υγρασία στο κελάρι προκαλεί μείωση της διάρκειας ζωής των προϊόντων. Η προσθήκη αυτής της παραμέτρου στις κανονιστικές τιμές είναι ένα σημαντικό καθήκον, η λύση του οποίου είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καλλιέργειας.

Επίδραση στο μικροκλίμα και στις κανονιστικές τιμές

Η κατασκευή ενός κελάριου είναι ένα πολύ περίπλοκο έργο που απαιτεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Όταν ανεγερθεί, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένας τεράστιος αριθμός παραγόντων και να καθοδηγείται από κατασκευαστικά πρότυπα, διαφορετικά θα είναι αδύνατο να αποκτηθεί μια ποιοτική κατασκευή. Τα κύρια κριτήρια που επηρεάζουν την ασφάλεια των τροφίμων είναι η υγρασία και η θερμοκρασία. Αυτές οι δύο παράμετροι είναι οι κύριες και πρέπει να διατηρηθούν σε ένα ορισμένο επίπεδο.

Σύμφωνα με την κανονιστική τεκμηρίωση, οι βέλτιστες συνθήκες στο κελάρι είναι:

 • υγρασία σε ποσοστό 85-90%.
 • η θερμοκρασία είναι περίπου 2-5 μοίρες.

Παρόμοια αναλογία βασικών δεικτών είναι ευνοϊκότερη για την παράταση της διάρκειας ζωής της καλλιέργειας. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να τηρείται όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από εξωτερικούς παράγοντες. Η παραβίαση του ισοζυγίου επηρεάζει άμεσα το μικροκλίμα του δωματίου.

Η αυξημένη υγρασία στο κελάρι οδηγεί σε μετατόπιση του σημείου δρόσου μέσα στο δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, υπό κανονικές συνθήκες, θα πρέπει να είναι έξω από αυτό. Η συνέπεια αυτής της διαδικασίας είναι ο σχηματισμός συμπυκνώματος, το οποίο καλύπτει όλες τις επιφάνειες και συμβάλλει στην ανάπτυξη της υγρασίας. Μούχλα, ατμόσφαιρα, σάπια φαγητού και διάβρωση των ραφιών - αυτά είναι ένα μικρό μέρος αυτών των προβλημάτων, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική υγρασία.

Η αύξηση της θερμοκρασίας καθιστά τον στεγνωτήρα αέρα, ο οποίος επίσης δεν φέρνει τίποτα καλό. Η απότομη πτώση του επιπέδου υγρασίας και η αύξηση των θερμικών δεικτών έχουν αρνητική επίδραση στα προϊόντα, ξήραντάς τα 2 φορές ταχύτερα. Επομένως, η θερμοκρασία και η υγρασία στο κελάρι πρέπει να είναι σταθερές και επίσης να βρίσκονται εντός των ορίων που προβλέπονται από την τεχνική τεκμηρίωση.

Αιτίες

Η παρακολούθηση της υγρασίας και η διατήρησή της εντός ορισμένων ορίων δεν είναι απλή υπόθεση. Για να σπάσει η ζοφερή ισορροπία μεταξύ των κύριων δεικτών είναι πολύ εύκολη. Τα παραμικρά ελαττώματα στο σχεδιασμό ή την παραμέληση της τεχνολογίας κατασκευών επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά του δωματίου. Η μεγαλύτερη επίδραση στο μικροκλίμα στο κελάρι παρέχεται από:

 • τύπος εδάφους ·
 • θέση ·
 • ποιότητα στεγανοποίησης.
 • ποιότητα θερμομόνωσης.
 • κατάσταση του συστήματος εξαερισμού.

Η υψηλή υγρασία στο κελάρι μπορεί να είναι συνέπεια της κατασκευής του σε ακατάλληλο έδαφος. Κάθε τύπος εδάφους έχει το δικό του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας. Όσο υψηλότεροι είναι οι δείκτες του, τόσο λιγότερο το έδαφος μπορεί να αντέξει τις θερμικές επιδράσεις. Και μια τέτοια δήλωση είναι αλήθεια όχι μόνο σε σχέση με την αύξηση της θερμοκρασίας, αλλά και τη μείωση της. Το έδαφος με υψηλή αγωγιμότητα παγώνει πολύ γρήγορα. Κρύος αέρας φτάνει στο κελάρι, συμβάλλοντας σε μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας του αέρα σε αυτό. Η βλάστηση και ο πηλός είναι μια κακή βάση για την ανέγερση ενός αντικειμένου και η άμμος και η ψαμμίτα θεωρούνται καλό έδαφος για την κατασκευή του.

Η ανισορροπία των κύριων δεικτών μπορεί να προκύψει όταν το κελάρι δεν βρίσκεται σωστά. Εάν το κτίριο δεν είναι αρκετά βαθιά υπόγεια ή κοντά σε πηγές νερού. Σε αυτή την περίπτωση, θα θερμαίνεται πιο γρήγορα το καλοκαίρι, και το πάγωμα το χειμώνα. Για την εξουδετέρωση τέτοιων φαινομένων, πρέπει να εμβαθύνεται τουλάχιστον κατά 0,5-1,0 μέτρα. Μια άλλη επιλογή μπορεί να είναι η κατασκευή κελάρι ακριβώς κάτω από το σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα από το θερμαινόμενο τμήμα της θα διεισδύσει μέσα από την οροφή, συμβάλλοντας στην ανάμειξη του σημείου δρόσου.

Η αυξημένη υγρασία στο κελάρι μπορεί να οφείλεται σε κακή στεγανοποίηση. Κατά τη διάρκεια της βροχερής περιόδου, το νερό εμποτίζει τη γη και, ελλείψει προστατευτικού στρώματος ή διαταραχής του, μπορεί να διαρρεύσει μέσω του τοιχοποιίας στο εσωτερικό. Σε αυτή την περίπτωση, η ποσότητα υγρασίας που εισέρχεται στο κελάρι εξαρτάται από την περιοχή της μη προστατευμένης περιοχής και την ένταση του πλυσίματος των τοίχων. Η επίλυση ενός τέτοιου προβλήματος μπορεί να γίνει μόνο εφαρμόζοντας το στρώμα στεγανοποίησης στην εξωτερική επιφάνεια του αντικειμένου.

Η ποιότητα της θερμομόνωσης παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στη δημιουργία βέλτιστων συνθηκών στο κελάρι. Εάν βρίσκεται σε αργιλώδη εδάφη, δεν είναι αρκετά βαθιά κάτω από το έδαφος ή είναι εξοπλισμένο απευθείας κάτω από το σπίτι, τότε η ισορροπία μεταξύ θερμοκρασίας και υγρασίας δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η κατάσταση μπορεί να αποκατασταθεί μόνο με τη δημιουργία μιας πρόσθετης θερμομονωτικής στρώσης, η οποία τοποθετείται στην οροφή ή στους τοίχους.

Κατάσταση του συστήματος εξαερισμού

Η υγρασία στο κελάρι θα πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Ο σημαντικότερος ρόλος στη διαδικασία απομάκρυνσης του πλεονάζοντος θερμού αέρα παίζει η κατάσταση του συστήματος εξαερισμού. Ένας καλά οργανωμένος εκχυλιστής μπορεί να εξουδετερώνει τους περισσότερους από τους αρνητικούς παράγοντες που οδηγούν σε μια διαταραχή του μικροκλίματος σε αυτό. Η εργασία οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού βασίζεται στη φυσική κυκλοφορία των μάζα του αέρα, τα οποία όταν θερμαίνονται ανεβαίνουν και μετά την ψύξη τους πάλι στο πάτωμα. Ιδιαίτερα σαφώς η ιδιότητα αυτή εντοπίζεται σε κλειστό χώρο, που είναι το κελάρι.

Σημαντικό! Σύμφωνα με την κανονιστική τεκμηρίωση, μέσω του συστήματος εξαερισμού, τουλάχιστον 150-180 m3 cu. καθαρό αέρα. Ένας τέτοιος δείκτης καθιστά δυνατή όχι μόνο την απομάκρυνση της υγρασίας στο κελάρι, αλλά και την ομαλοποίηση της θερμοκρασίας.

Κατά τη διαδικασία θέρμανσης, ο αέρας απορροφά σωματίδια υγρού και ανυψώνεται στην οροφή μαζί με αυτά. Ταυτόχρονα, η ροή του κρύου αέρα κατεβαίνει στο κάτω μέρος του δωματίου. Έτσι, η δημιουργία ενός συστήματος αερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξάτμισης πραγματοποιείται με βάση τη διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα μέσα στο κελάρι και αμέσως έξω από αυτό.

Μειώστε την υγρασία στο κελάρι με μικρή έκταση μέχρι 10 τετραγωνικά μέτρα. μπορεί να γίνει με φυσικό αερισμό. Η αρχή της λειτουργίας του είναι να οργανώσει μια καλή κυκλοφορία αέρα βασισμένη στις φυσικές ιδιότητες του αέρα. Το εξερχόμενο κανάλι είναι εγκατεστημένο στην ίδια την οροφή, εξασφαλίζοντας την αφαίρεση των θερμών μάζων του υγρού αέρα. Το άνοιγμα είναι τοποθετημένο στον ίδιο το δάπεδο για 10-15 cm στην επιφάνεια του. Και οι δύο αγωγοί βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του δωματίου. Αυτό το σύστημα εγκατάστασης σας επιτρέπει να οργανώσετε μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Ξεφορτωθείτε την υψηλή υγρασία στην περιοχή των κελαριών που υπερβαίνει τα 10 τετραγωνικά μέτρα. Είναι δυνατή μόνο με τη χρήση συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού. Η αρχή της λειτουργίας τους βασίζεται στη χρήση ειδικών ανεμιστήρων εξαγωγής, αυξάνοντας τη φυσική κυκλοφορία του αέρα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η κανονική θερμοκρασία και η υγρασία, οι παράμετροι κελάριου πρέπει να πληρούν όλα τα απαραίτητα πρότυπα. Η παρουσία διαρροών, κακής θερμομόνωσης και ακατάλληλης εδαφικής θέσης έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο εσωτερικό κλίμα. Ως εκ τούτου, παρόμοια προβλήματα πρέπει να εξαλειφθούν κατά το σχεδιασμό και τα κατασκευαστικά έργα σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζονται στο SNiP.

Η υγρασία και η θερμοκρασία του αέρα είναι οι καθοριστικές παράμετροι, στο μέγεθος των οποίων εξαρτώνται οι συνθήκες αποθήκευσης των προϊόντων. Ταυτόχρονα, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί μια βέλτιστη συσχέτιση μεταξύ αυτών των δεικτών. Οι κλιματολογικές συνθήκες μέσα στο κελάρι επηρεάζονται από έναν τεράστιο αριθμό παραγόντων, μεταξύ των οποίων ένα ιδιαίτερο μέρος καταλαμβάνεται από τη λειτουργία του εξαερισμού.

Πώς να οργανώσετε την ψύξη σε ένα κελάρι;

Καλή ώρα της ημέρας.
Χρειάζεστε μια καταιγίδα ιδεών για ψύξη στο κελάρι ή μια διαρκώς διατηρούμενη θερμοκρασία για τη συντήρηση κανονικών λαχανικών. Τόπος κατοικίας πόλη, μικρό κουβούκλιο, αντίστοιχα υπό κελάρι τους. Κάποια στιγμή κατασκευάστηκε και ένας μονόλιθος πάχους περίπου 15 cm χρησιμεύει ως επικάλυψη. Το φθινόπωρο και το χειμώνα είναι φυσιολογικό, αλλά με την άφιξη της θερμότητας, η βλάστηση της πατάτας είναι αισθητά ορατή. Η υγρασία είναι υψηλή. Έτσι μειώνοντας τη θνησιμότητα. Αν και η ένταση επιτρέπει. Από τα παραπάνω, είναι σαφές ότι δεν είναι δυνατή η θερμομόνωση από την κορυφή λόγω του επιπέδου πάνω από το οποίο δεν θα πηδήσετε. Δημιουργήθηκε κανονικά απομονωμένη. Έτσι, η ιδέα υποδηλώνει ότι, με κάποιον τρόπο, οι άνθρωποι λύουν τέτοια προβλήματα. Έχω ακούσει ότι ακίνητα καλοριφέρ τοποθετούνται πάνελ καλοριφέρ στους τοίχους. Αλλά υπάρχει μια βιομηχανική κλίμακα. Και πώς να είστε στο σπίτι. Μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε επιλογή χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό. Τι θα πει. Οποιεσδήποτε ιδέες εξετάζονται. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμπάθειά σας

Ο Alexey 22 έγραψε:
θερμομονωμένη από την κορυφή αποτυγχάνει

almeca έγραψε:
αλλά από μέσα;

Ξέρετε, έγραψε, και τότε η ίδια σκέψη ήρθε, αλλά τότε σκέφτηκε ότι το υψόμετρο ήταν πολύ χαμηλό. Και τότε θα πρέπει να λυγίσετε το κεφάλι σας. Επιπλέον, αυτή είναι μια παθητική μέθοδος και το ζήτημα της εξισορρόπησης της θερμοκρασίας μόνο στο χρόνο, και σκέφτηκα ήδη την ενεργό ψύξη.

Η ουσία του κελάριου είναι ότι με περισσότερο ή λιγότερο καλή θερμομόνωση στο κελάρι, η θερμοκρασία που απαιτείται για την αποθήκευση λαχανικών διατηρείται λόγω της ψύξης της από κάτω. Το έδαφος μετά από ένα ορισμένο βάθος έχει μια σταθερή θερμοκρασία - περίπου συν 3. Αυτή η θερμοκρασία είναι βέλτιστη για την αποθήκευση των πατατών. Στη συνέχεια - από αυτήν τη σόμπα και το χορό. Βυθίστε το κελάρι και το μονώστε από όλες τις πλευρές εκτός από το πάτωμα. Και η υγρασία αντιμετωπίζεται με την παρουσία εξαερισμού.
Και ως εναλλακτική λύση, να θυμάστε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ένας παγετώνας. Συλλέξτε τα πλαστικά μπουκάλια με νερό (μπορείτε να είστε αλμυρά), παγώστε τα το χειμώνα, ξύστε μια τρύπα στο κελάρι, βάλτε τα μπουκάλια εκεί και καλύψτε καλά από την κορυφή. Με την έναρξη των ζεστών ημερών σιγά-σιγά τραβήξτε έξω αυτά τα μπουκάλια ή μειώστε το στρώμα θερμομόνωσης πάνω από αυτά. Και είναι απαραίτητη η καλή θερμομόνωση των τοίχων ή της οροφής. Είναι ενοχλητικό, αλλά διαφορετικά θα έχετε αυτό που έχετε. Και για να φτιάξετε από το κελάρι ένα ψυγείο με θερμαντικά σώματα. - το έργο είναι απρόσκοπτο. Είναι πιο εύκολο να αγοράσετε ένα παλιό ψυγείο και να φυλάξετε λαχανικά εκεί.

Ο χρήστης Old_Navy έγραψε:
Το έδαφος μετά από ένα ορισμένο βάθος έχει μια σταθερή θερμοκρασία - περίπου συν 3.

Yann: + 8 ° C. Η βαθύτερη ζεστασιά. Θυμηθείτε για τη δομή της γης. Γενικά, η γη είναι ένας θερμοπυρηνικός αντιδραστήρας. Έτσι κάθουμε στην κορυφή αυτής της θερμοπυρηνικής σόμπας και ετοιμάζουμε. Και πώς θα κρυώσει, έτσι ώστε όλοι μας θα φτάσουμε στο τέλος και ακόμη και ο ήλιος δεν θα σώσει.

Ο Alexey 22 έγραψε:
Και πώς να είστε στο σπίτι. Μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε επιλογή χρησιμοποιώντας το κλιματιστικό.

. Ο κλιματισμός είναι καλός, αλλά ακριβός. Το κελάρι θα πρέπει να κατασκευαστεί ξεχωριστά. Για να διατηρήσετε το κρύο, χρησιμοποιήστε το χειμερινό πάγο (χιόνι). Στο διαδίκτυο συνάντησα τη συσκευή ενός τέτοιου κελάριου. Στο χωριό θυμάμαι ότι υπήρχε ένα λάκκο, στην κορυφή μιας κεκλιμένης στέγης, πάνω από το λάκκο, το δάπεδο ήταν καλυμμένο με πριονίδι και λουρί. Και χιονίζοντας, μέχρι τον επόμενο χειμώνα, λειτούργησε. Το γάλα, το βούτυρο, τα κουάκια που φυλάσσονται εκεί δεν είναι το ψυγείο φυσικά, αλλά καλύτερα από ό, τι όχι.
Στο κελάρι του αχυρώνα, οι πατάτες δεν αναπτύσσονται, αλλά κάτω από το σπίτι ζεστό και οι πατάτες διατηρούνται άσχημα. Παρόλο που μια ξεχωριστή είσοδος και η πόρτα είναι σχεδόν ανοικτή καθ 'όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Η οροφή ήταν ραμμένη με αφρό πολυστερίνης. Είναι ακόμα ζεστό και στεγνό. Παράξενα kakto: Για να μην είσαι adenoks, το πρόβλημα είναι πολλά.
Η πεθερά, οι πατάτες απλά θάβονται στο έδαφος και καλύπτονται με άχυρο στην κορυφή.

Το κλίμα

Για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική χρήση του κελαριού, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί σωστός αερισμός σε αυτό. Ένα καλά εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού θα σας βοηθήσει να ομαλοποιήσετε την ανταλλαγή αέρα, να ανακουφίσετε την υπερβολική υγρασία και να κάνετε το δωμάτιο κατάλληλο για την τοποθέτηση προϊόντων και τη συντήρηση. Σχετικά με τον τρόπο αερισμού στο κελάρι, θα εξετάσουμε περαιτέρω.

Πίνακας περιεχομένων:

Οι βασικές απαιτήσεις για την εργασία σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού του κελάριου

Οι περισσότερες ιδιωτικές κατοικίες είναι εξοπλισμένες με υπόγειο. Αυτό το δωμάτιο προσφέρει στους ιδιοκτήτες του μια επιπλέον χρήσιμη περιοχή, η οποία χρησιμοποιείται συχνά ως αποθήκη, σάουνα, αίθουσα εργασίας, μελέτη, γυμναστήριο ή αίθουσα χαλάρωσης. Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το υπόγειο ως κελάρι - ένα μέρος για την αποθήκευση τροφίμων. Ταυτόχρονα, δεν χρειάζεται να βγαίνετε στο δρόμο, προκειμένου να αποκτήσετε το απαραίτητο φαγητό στο κρύο του χειμώνα.

Προκειμένου να λειτουργήσει σωστά το κελάρι, απαιτούνται ορισμένες προϋποθέσεις, δηλαδή:

1. Έλλειψη φωτός.

Η απουσία παράθυρων στο κελάρι είναι υποχρεωτική, και η συμπερίληψη του ηλεκτρικού φωτισμού θα πρέπει να είναι περιοδική, μόνο κατά την παρουσία των ανθρώπων σε αυτό.

2. Ένα συγκεκριμένο καθεστώς θερμοκρασίας.

Για τον εξοπλισμό κελάρια, χρησιμοποιούνται υπόγεια, τα οποία πρέπει να έρχονται σε επαφή με έναν από τους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου.

3. Παρουσία φρέσκου, καθαρού αέρα.

Αυτή η κατάσταση θα βοηθήσει στην οργάνωση ενός σωστά εγκατεστημένου συστήματος εξαερισμού κελάρι.

4. Υγρασία αέρα.

Το κελάρι θα πρέπει να έχει υγρασία περίπου ενενήντα τοις εκατό, αυτός ο παράγοντας εξαρτάται από σωστά οργανωμένο εξαερισμό.

Η πιο σημαντική προϋπόθεση για την καλή λειτουργία του κελάριου είναι η ύπαρξη συστήματος εξαερισμού. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θα σας βοηθήσει να αποθηκεύσετε τα τρόφιμα στο κελάρι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η έλλειψη αερισμού συμβάλλει στην αύξηση της υγρασίας, οδηγεί στον σχηματισμό μύκητα και μούχλα, καθώς και στην υποβάθμιση των προϊόντων. Η παρουσία υπερβολικού εξαερισμού θα οδηγήσει στην ξήρανση των λαχανικών και των φρούτων, λόγω του ισχυρού βυθίσματος. Επομένως, ο εξοπλισμός εξαερισμού πρέπει να είναι σωστός, ώστε το κελάρι να έχει τις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης για τα προϊόντα.

Ο σωστός αερισμός του κελαριού: συστάσεις για τον εξοπλισμό

Για την οργάνωση του σωστού συστήματος εξαερισμού απαιτούνται δύο αγωγοί. Το πρώτο είναι για την παροχή αέρα, και το δεύτερο για τον αέρα εξαγωγής. Ως υλικό για την εγκατάσταση αεραγωγών, επιτρέπεται η χρήση σωλήνων από αμίαντο, PVC ή γαλβανισμένο χάλυβα ορισμένης διαμέτρου. Ο υπολογισμός της απαιτούμενης διαμέτρου βασίζεται στην αναλογία ότι ένα τετραγωνικό μέτρο απαιτεί 25 εκατοστά τετραγωνικά από το συνολικό μέγεθος του σωλήνα.

Σας προσφέρουμε να εξοικειωθείτε με τις βασικές απαιτήσεις για την εγκατάσταση των βασικών εξαρτημάτων του συστήματος εξάτμισης:

1. Σωλήνας εξαγωγής. Βοηθά στην απομάκρυνση του στάσιμου αέρα από το δωμάτιο. Η τοποθέτησή του γίνεται σε μια από τις γωνίες του κελάριου, με το κάτω τμήμα του να βρίσκεται στην κορυφή του δωματίου. Η διέλευση του αεραγωγού μέσω όλων των δωματίων είναι κατακόρυφη και έπειτα ανυψώνεται πάνω από το τμήμα κορυφογραμμής κατά μισό μέτρο. Για να μειωθεί η ποσότητα του συμπυκνώματος στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, ο αγωγός πρέπει να είναι μονωμένος. Αυτή η διαδικασία θα βοηθήσει να αποφευχθεί ο σχηματισμός πάγου κατά τη χειμερινή περίοδο. Για τη διεξαγωγή εργασιών μόνωσης θα απαιτηθεί η παρουσία ενός άλλου σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου και ορυκτοβάμβακας. Ο πρώτος σωλήνας βρίσκεται στο δεύτερο και ο χώρος μεταξύ τους γεμίζει με ένα θερμαντήρα.

2. Ο σωλήνας τροφοδοσίας παρέχει στο κελάρι φρέσκο ​​εξωτερικό αέρα. Η εγκατάσταση του σωλήνα πραγματοποιείται σε μια γωνία που είναι απέναντι από το σωλήνα εξαγωγής. Το ύψος του ανοικτού άκρου του σωλήνα από το δάπεδο είναι μισό μέτρο. Αυτός ο σωλήνας διέρχεται από τμήματα δαπέδων και ανεβαίνει τριάντα εκατοστά από το δάπεδο.

Συμβουλή: Για να μην εισέλθουν τρωκτικά ή άλλα έντομα στο κελάρι, συνιστάται η τοποθέτηση ενός λεπτού πλέγματος στο πάνω μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας.

Ο αέρας μετακινείται μέσω των αγωγών εξαερισμού λόγω της διαφοράς στη συγκεκριμένη μάζα ζεστών και ψυχρών αέριων μαζών. Όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι πολύ μεγάλη, συμβαίνουν ρεύματα και όταν υπάρχει μικρό, παρατηρείται στασιμότητα αέρα. Ως εκ τούτου, απαιτείται η εγκατάσταση ειδικών βαλβίδων που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στους σωλήνες τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Για να ελέγξετε τη σωστή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, πάρτε ένα λεπτό φύλλο χαρτιού και τοποθετήστε το στην οπή εξαέρωσης. Εάν το φύλλο ελαφρώς υποχωρήσει, τότε το σύστημα λειτουργεί σωστά. Μια άλλη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε μια δεξαμενή στο υπόγειο με ζεστά κάρβουνα. Αν ο καπνός εγκαταλείψει το σωλήνα εξάτμισης, το σύστημα λειτουργεί.

Συμβουλή: Για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα, δοκιμάστε να ρυθμίσετε τις προ-εγκατεστημένες βαλβίδες. Για να αυξήσετε το ρεύμα - είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μέγεθος του σωλήνα εξαγωγής. Αν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί κατά τη διάρκεια αυτών των ενεργειών, ρυθμίστε τον συνδυασμό του εξαερισμού.

Για να εγκαταστήσετε αυτόν τον τύπο αερισμού, θα πρέπει να φροντίσετε την εγκατάσταση στον αεραγωγό που είναι υπεύθυνος για την απομάκρυνση του αέρα από τον ανεμιστήρα, του οποίου η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 100 watt. Αυτή η διαδικασία θα εξασφαλίσει την παρουσία καθαρού αέρα.

Χαρακτηριστικά της ρύθμισης του φυσικού αερισμού ενός κελάρι στο σπίτι

Ο φυσικός αερισμός είναι ένα σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης, το οποίο παρέχει εξαερισμό του φρέσκου αέρα και την παράδοση των μούχλας. Αυτό το σύστημα απαιτεί την παρουσία ορυχείων, τα οποία είναι οργανωμένα με τη μορφή δύο σωλήνων:

 • παροχή αέρα
 • λειτουργία εξάτμισης.

Η εγκατάσταση των σωλήνων αυτών πραγματοποιείται στις αντίθετες πλευρές των τοίχων των κελαριών. Συνιστάται να τηρείτε τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ των σωλήνων. Ο άξονας τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος στο κάτω μέρος του τοίχου, και το καυσαέριο στο πάνω μέρος του τοίχου.

Αυτή η διάταξη σωλήνων εξηγείται από ένα φυσικό φαινόμενο, το οποίο δείχνει ότι ο θερμός αέρας βρίσκεται στην κορυφή, αφού είναι ελαφρύτερος και ο κρύος αέρας είναι από κάτω. Ως εκ τούτου, ο καθαρός αέρας, που φτάνει από τον αγωγό τροφοδοσίας, θερμαίνεται και ανεβαίνει στην κορυφή, όπου αποσύρεται μέσω ενός άξονα καυσαερίων.

Στη χειμερινή περίοδο, ο κρύος αέρας είναι ακόμα βαρύτερος, οπότε ο εξαερισμός είναι ταχύτερος. Αυτό συνδέεται με την αύξηση της ανταλλαγής αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Με τη διάταξη του φυσικού συστήματος εξαερισμού, αυτή η διάταξη των ορυχείων στην αντίθετη κατεύθυνση είναι υποχρεωτική. Ο αμίαντος είναι το καλύτερο υλικό για το σωλήνα. Για τη δημιουργία απαλλαγμένου αέρα, ένας ανακλαστήρας συνδέεται με τον σωλήνα, ο οποίος επίσης βελτιώνει τον εξαερισμό. Με τη διάταξη του υπογείου, που βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα, αυτό το σύστημα δεν θα λειτουργήσει. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η εγκατάσταση συνδυασμένων συστημάτων εξαερισμού.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι με τα χέρια σας

Αυτό το σύστημα εξαερισμού είναι καθολικό και κατάλληλο για δωμάτια με οποιοδήποτε μικροκλίμα. Είναι σε θέση να λειτουργεί τόσο σε ζεστό όσο και σε κρύο. Η εγκατάστασή του περιλαμβάνει την εγκατάσταση δύο ορυχείων, όπως και στο προηγούμενο σύστημα:

Η κύρια διαφορά μεταξύ αυτού του συστήματος και της προηγούμενης έκδοσης είναι η διαφορά θερμοκρασίας που σχηματίζεται όταν ένας μικρός εξαεριστήρας είναι εγκατεστημένος στον σωλήνα αεραγωγού. Η ανταλλαγή αέρα σε αυτή την περίπτωση αυξάνεται και ο εξαερισμός λειτουργεί υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το κόστος τέτοιων ανεμιστήρων είναι προσιτό και η κατανάλωση ενέργειας είναι ελάχιστη. Η αποτελεσματικότητα του έργου του υπερβαίνει το κόστος αγοράς του, έτσι στο υπόγειο με ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού υπάρχει ένα υγιές μικροκλίμα, συμβάλλοντας στη διατήρηση των προϊόντων καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης εξαερισμού κάβας στο γκαράζ

Οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ατομικό γκαράζ συχνά εξοπλίζουν ένα κελάρι σε αυτό, καθώς με μικρές επενδύσεις υπάρχει ένας μάλλον ευρύχωρος χώρος αποθήκευσης των προϊόντων και διατήρησης.

Η ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού του κελαριού στο γκαράζ θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, δεδομένου ότι όχι μόνο τα προϊόντα της, αλλά και το αυτοκίνητο θα υποφέρουν από ακατάλληλη εγκατάσταση. Η αυξημένη υγρασία θα προκαλέσει διάβρωση και αλλοίωση όλων των εργαλείων που βρίσκονται στο γκαράζ.

Υπάρχουν δύο τύποι οργάνωσης του αερισμού του γκαράζ στο γκαράζ:

1. Το σύστημα του φυσικού αερισμού - αφαίρεση του αέρα από την αρχή της ανταλλαγής θερμότητας. Η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει λόγω του ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στην κορυφή και ο κρύος είναι από κάτω.

2. Σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού - εγκατάσταση υπερσυμπιεστών μηχανικού τύπου, που βοηθούν στην οργάνωση της ανταλλαγής αέρα. Το σύστημα αυτό είναι πιο αποτελεσματικό, αν και απαιτεί πρόσθετες χρηματοοικονομικές επενδύσεις.

Η εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού γίνεται με την εγκατάσταση δύο σωλήνων εισαγωγής και παροχής αέρα. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ζωνών με συμφόρηση αέρα, οι σωλήνες βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου.

Υπάρχουν δύο τρόποι για την εγκατάσταση των σωλήνων εξαγωγής:

 • μέσω - της διέλευσης του σωλήνα μέσω ολόκληρου του γκαράζ και της οροφής του.
 • τοίχος - ο σωλήνας διέρχεται από το εσωτερικό του τοίχου και τραβιέται έξω.

Το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άνω τμήμα του να είναι 50-100 cm πάνω από την οροφή του γκαράζ. Το ελάχιστο μήκος του σωλήνα εξαγωγής είναι 250-300 εκ. Για να ενισχυθεί ο εξαερισμός, συνιστάται η τοποθέτηση ενός εκτροπέα στο πάνω μέρος του σωλήνα, γεγονός που αυξάνει την ένταση της κίνησης της μάζας αέρα. Επιπλέον, ο εκτροπέας θα εμποδίσει τη σκόνη και τη βρωμιά να εισέλθουν στο κελάρι.

Ο πιο αποτελεσματικός εκτροπέας είναι η διάμετρος, η οποία είναι διπλάσια από τη διάμετρο του σωλήνα. Για λόγους οικονομίας, είναι δυνατόν να κατασκευάζεται ανεξάρτητα ο εκτροπέας, από κάδο ή πλαστικό.

Η τοποθέτηση του σωλήνα τροφοδοσίας συνεπάγεται την τοποθέτησή του μισό μέτρο πάνω από το δάπεδο και μισό μέτρο από το ανώτατο κομμάτι και το επίπεδο του εδάφους. Το πλέγμα τοποθετείται στην άνω τομή, με μέσο ή μικρό τμήμα κυψελών.

Για να υπολογίσετε τη διάμετρο των σωλήνων πρέπει να γνωρίζετε την περιοχή του δωματίου. Για παράδειγμα, σε ένα κελάρι με έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σωλήνα εξαερισμού με διάμετρο 22,5 εκ. Καθώς η επιφάνεια του χώρου, που μετρά ένα τετραγωνικό μέτρο, απαιτεί διάμετρο σωλήνα 1,5 εκ.

Η δυνατότητα αγοράς πλαστικών σωλήνων είναι δυνατή, δεδομένου ότι είναι φθηνότερα από τον αμίαντο, ενώ έχουν επίσης μικρό βάρος, είναι ανθεκτικά στην υγρασία, τον παγετό και τις μηχανικές βλάβες.

Αεραγωγοί από κασσίτερο - το πιο παράλογο, αν και το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό, είναι εντελώς ασταθές πριν από μηχανικές βλάβες.

Η παρουσία αποσβεστήρων θα βοηθήσει στον έλεγχο του εξαερισμού. Τα πτερύγια αγοράζονται και κατασκευάζονται με το χέρι. Η μόνη απαίτηση για τα πτερύγια, το μέγεθός τους θα πρέπει να καλύπτει πλήρως τον αγωγό. Συνιστάται να κλείνετε αγωγούς αέρα σε περίπτωση σοβαρού παγετού για να αποφύγετε την κατάψυξη των τροφίμων.

Κατά τον εξοπλισμό του εξαναγκασμένου εξαερισμού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι κανόνες ηλεκτρικής ασφάλειας. Η σύνδεση της κουκούλας πρέπει να πραγματοποιείται μόνο με ειδικές ικανότητες. Διαφορετικά, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτή τη διαδικασία σε επαγγελματίες.

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του ανεμιστήρα είναι η ύπαρξη στεγανοποίησης όλων των καλωδίων. Λόγω του σχηματισμού συμπυκνωμάτων, θα αποτύχει γρήγορα.

Πρόσθετες συμβουλές για την εγκατάσταση εξαερισμού στο κελάρι

1. Για την εξασφάλιση ποιοτικού αερισμού, απαιτείται η διαθεσιμότητα τέτοιου εξοπλισμού:

 • βουλγαρικά - θα βοηθήσει στην κατασκευή αεραγωγών.
 • σφυρί - για να χτυπήσει τους τοίχους?
 • διάτρηση - για γεώτρηση.
 • λύση - για στεγανοποίηση των εγκοπών μετά την εγκατάσταση των σωλήνων.

2. Εάν υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στο κελάρι, μούχλα, μύκητες, το σύστημα εξάτμισης δεν λειτουργεί σωστά.

3. Εάν η υγρασία στο κελάρι είναι πολύ χαμηλή, συνιστάται η τοποθέτηση ενός κιβωτίου με υγρό πριονίδι ή υγρή άμμο μέσα σε αυτό.

4. Εάν η υγρασία είναι πολύ υψηλή, το κελάρι πρέπει να αερίζεται καλά. Στη φθινοπωρινή εποχή είναι προτιμότερο να ανοίγετε όλα τα μάνδαλα και τις πόρτες που διατίθενται στο υπόγειο προκειμένου να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας σε αυτό.

5. Για να απορροφήσετε υπερβολική υγρασία, συνιστάται η τοποθέτηση ενός κουτιού αλατιού ή ασβέστη στο κελάρι.

6. Εάν ο κύριος σκοπός του κελαριού είναι η ασφάλεια του κρασιού σε αυτό - θα πρέπει να παρέχεται αυτόματο σύστημα ελέγχου του κλίματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε μια ειδική τεχνική που θα ρυθμίζει τις συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας του δωματίου.

7. Κατά την εγκατάσταση διαχωρισμένων συστημάτων στο δωμάτιο κελάρι συνιστάται να χρησιμοποιείτε ειδικούς που θα σας βοηθήσουν να κάνετε υπολογισμούς και να συγκρίνετε την περιοχή του δωματίου με τη δύναμη των συσκευών που είναι απαραίτητες για να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα.

8. Ένας άλλος τρόπος για να καθοριστεί η σωστή εγκατάσταση του εξαερισμού στο κελάρι είναι ένας αναμμένος ταιριάζει, από το πόσο γρήγορα εξανεμίζεται, εξαρτάται η ποιότητα του εξαερισμού.

9. Παράγοντες στους οποίους εξαρτάται η ποιότητα του φυσικού αερισμού του κελαριού:

 • επίγεια είσοδος.
 • υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το πάτωμα του υπογείου.
 • ανώτατο όριο του υπογείου.
 • την παρουσία ενός καλύμματος στην οροφή.

10. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμιστήρα καναλιού χαμηλής χωρητικότητας, είναι συνδεδεμένος σε ασύγχρονοι κινητήρες δύο τύπων:

Η υψηλότερη απόδοση έχει μια δεύτερη επιλογή, αν και το κόστος της είναι ελαφρώς υψηλότερο από αυτό του σύγχρονου.

11. Εκτός από την εξασφάλιση κατάλληλου αερισμού, το υπόγειο απαιτεί σωστή στεγανοποίηση και εργασίες θερμομόνωσης. Ακόμη και στο στάδιο κατασκευής του κελάριου, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί εμποτισμός του δαπέδου με τη βοήθεια διεισδυτικών υλικών και μόνωσης με ορυκτοβάμβακα. Αυτά τα έργα θα βοηθήσουν να γίνει το μικροκλίμα του κελαριού ευνοϊκό για την αποθήκευση και τη συντήρηση.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για το υπόγειο;

Το υπόγειο στο σπίτι είναι ένας πολύ χρήσιμος χώρος λόγω της χρήσης πρόσθετου χρήσιμου χώρου ως χώρου αποθήκευσης ή για άλλους σκοπούς.

Αλλά κανένα κελάρι κατοικίας ή εξοχικό σπίτι δεν μπορεί να κάνει χωρίς την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, επειδή είναι αδύνατο να αποφευχθεί μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα.

Αυτό είναι γεμάτο με το σχηματισμό συμπύκνωσης στο δωμάτιο. Επιπλέον, οι τοίχοι μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από το έδαφος έξω, σε περίπτωση που η στεγανοποίηση του σκελετού δεν έγινε με προσοχή.

Είναι ο σωστός αερισμός στο γκαράζ με ένα υπόγειο που μπορεί να προσφέρει το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στο δάπεδο του υπογείου, καθώς και να δημιουργήσει μια κατάλληλη ανταλλαγή αέρα. Ο εξαερισμός στο υπόγειο συνήθως σχεδιάζεται ακόμα και στο στάδιο της κατασκευής του ιδρύματος, αλλά τίποτα δεν εμποδίζει το να το κάνει ήδη στην τελική αποθήκη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε με ένα φυσικό σχεδιασμό προσφοράς και εξάτμισης, με βάση τους νόμους της φυσικής.

Αυτό το σύστημα αερισμού είναι πολύ απλό, δεν χρειάζεται πρόσθετο εξοπλισμό και είναι εντελώς μη δαπανηρό στην εκτέλεση. Το μόνο που απαιτείται για την οργάνωση του - πλαστικοί σωλήνες (από πολυβινυλοχλωρίδιο) και προστατευτικά καπάκια.

Το σύστημα λειτουργίας αυτής της ανταλλαγής αέρα είναι το πιο απλό - στο δωμάτιο κάνουν δύο ανοίγματα για τον αερισμό του υπόγειου. Σε ένα από αυτά έρχεται καθαρός αέρας, στο δεύτερο - εκφορτώνονται δαπανώνται.

Αλλά χωρίς να φέρνουν κανάλια σε τέτοιες τρύπες, το σύστημα δεν θα είναι αποτελεσματικό. Τέτοιες κάμψεις τοποθετούνται σε τοίχους ή κάτω από την οροφή, αν πρόκειται για μια ανεξάρτητη κατασκευή.

Η σωστή εγκατάσταση των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι αποφασιστικής σημασίας, αφού με μια υπερεκτιμημένη εγκατάσταση θα φτάσει μια υπερβολική ποσότητα ψυχρών μαζών από το δρόμο, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα αποθηκευμένα προϊόντα.

Και αν το υποτιμάτε - θα είναι πολύ κακό να φύγετε από το κελάρι και τα προϊόντα σίγουρα θα επιδεινωθούν. Δημιουργήστε κατάλληλη κυκλοφορία του αέρα κελάρι με τα χέρια σας σε κάθε ένα.

Τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι εξαερισμού στο υπόγειο του γκαράζ - φυσικό και αναγκασμένο. Η επιλογή ενός συγκεκριμένου συστήματος βασίζεται στο μέγεθος του δωματίου και στη διάταξη του υποπεδίου.

Χαρακτηριστικά του φυσικού συστήματος

Η φυσική βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης μέσα και έξω. Έτσι, η θέση εισαγωγής του σωλήνα καθορίζεται σε ύψος 25-30 cm από το δάπεδο, και η εξάτμιση - 10-20 cm από την οροφή.

Δεν είναι απαραίτητο να το τοποθετήσετε κάτω - χωρίς υγρασία, το επίπεδο υγρασίας μπορεί να επιταχύνει την υγρασία της οροφής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φυσικό μοτίβο κυκλοφορίας μπορεί να μην λειτουργεί.

Η επιφάνεια του δωματίου είναι πάνω από 40 τετραγωνικά μέτρα.

Σε μεγάλα κελάρια χωρίς χειρολαβή το χειμώνα, ο ζεστός χώρος του δωματίου είναι κορεσμένος με υγρασία. Στην καπνοδόχο, η υγρασία εγκαθίσταται ως συμπύκνωμα, τα σταγονίδια του οποίου συσσωρεύονται και μετατρέπονται σε παγετό.

Εάν οι παγετοί διαρκέσουν αρκετές ημέρες ή περισσότερο, ο παγετός γίνεται όλο και περισσότερο και κλείνει το άνοιγμα της κουκούλας, εμποδίζοντας την έξοδο του εξαγόμενου αέρα από το υπόγειο.

Αυτό το συμπύκνωμα είναι μόνο μια συμπληρωματική εγκατάσταση ανεμιστήρα μπορεί να εξαλειφθεί στους σωλήνες οι ίδιοι ή δομική αναδιάταξη των εγκαταστάσεων - την εγκατάσταση των πρόσθετων χωρισμάτων και η διάταξη των επιμέρους συστήματος εκχύλισης σε κάθε θαλάμων.

Χρησιμοποιώντας το υπόγειο ως καθιστικό

Ο εξαερισμός ανεφοδιασμού και εξαγωγής δεν θα είναι η καλύτερη λύση αν σχεδιαστεί μια κατοικημένη περιοχή στο υπόγειο όπου ένα άτομο θα παραμείνει για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο εξαερισμός του δαπέδου του υπογείου δεν είναι δυνατός με μπάνιο, εργαστήριο, γυμναστήριο ή πισίνα. Μόνο η ενίσχυση από τους ανεμιστήρες της εκροής μπορεί να προσφέρει ένα βέλτιστο μικροκλίμα.

Μεγάλη ποσότητα αποθηκευμένων προϊόντων

Ο αναγκαστικός αερισμός του υπόγειου χώρου σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητος εάν το κελάρι αποθηκεύει μια μεγάλη ποσότητα φρέσκων προϊόντων. Στην περίπτωση κελάρι λαχανικών, αυτό το εκχύλισμα βοηθά στην καταπολέμηση όχι μόνο υπερβολικής υγρασίας, αλλά και με δυσάρεστες οσμές.

Διαμόρφωση κατάλληλης ανταλλαγής αέρα στο κελάρι

Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση οποιουδήποτε τύπου απορροφητήρα σε υπόγειους χώρους, είναι απαραίτητο να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασής του και κάποιες συστάσεις.

 • Η καλύτερη επιλογή τοποθέτησης θα είναι η συσκευή της στο στάδιο της ανέγερσης των τοίχων θεμελίωσης - στην τοποθέτηση των τοίχων αφήνουν ειδικά κανάλια στα οποία οι σωλήνες για τις ροές του αέρα είναι τοποθετημένα?
 • Οι σωληνώσεις πρέπει να έχουν την ίδια διάμετρο για ομοιόμορφη κυκλοφορία αέρα. Εάν είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί η εκροή, είναι απαραίτητο να ληφθεί μια ελαφρώς μεγαλύτερη διάμετρος καυσαερίων από αυτή ενός ρέοντος. Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατο αντίθετα, καθώς ο αέρας θα παραμείνει στο υπόγειο, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά τα αποθηκευμένα προϊόντα και τη μόλυνση των χώρων από το αέριο.
 • Απαγορεύεται να τοποθετούνται οι σωλήνες το ένα δίπλα στο άλλο, καθώς αυτό θα αποτρέψει την καλή ανταλλαγή αέρα του κελαριού, επιτρέπεται μόνο η αντίθετη τοποθέτησή τους σε διαφορετικές γωνιές του δωματίου. Αυτός ο τύπος συσκευής υποθέτει ότι ο καθαρός αέρας, που διέρχεται ολόκληρο το αντικείμενο, ωθεί την εξαντλημένη έξοδο.
 • Ο σωλήνας εξαγωγής είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή, επειδή ο ζεστός αέρας πάντα ανεβαίνει, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής. Αυτό εξασφαλίζει την απουσία στασιμότητας και, συνεπώς, την άριστη αποθήκευση των προϊόντων.
 • Για να εξασφαλιστεί καλό βύθισμα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα άνοιγμα εξαερισμού τουλάχιστον 1,5 m.
 • Το υλικό μπορεί να είναι πλαστικό, για τις υπόγειες εγκαταστάσεις αυτό είναι αρκετά αρκετό.
 • Εάν το υπόγειο ή το κελάρι βρίσκεται κάτω από γκαράζ ή άλλο τεχνικό αντικείμενο, είναι τελείως δυνατό να χρησιμοποιηθεί η θύρα πρόσβασης ως θύρα εξάτμισης.

Σημαντικό! Αυτή η καταπακτή είναι εξοπλισμένη με δύο καλύμματα, ένα μονωμένο για το χειμώνα, και το άλλο - με μια λεπτή σχάρα, προκειμένου να αποφευχθεί η διείσδυση μικρών τρωκτικών στο κελάρι. Το καλοκαίρι, το μονωμένο κάλυμμα αφαιρείται για συνεχή αερισμό.

 • Κατά την εγκατάσταση των σωλήνων, βεβαιωθείτε ότι οι στροφές και οι στροφές είναι όσο το δυνατόν μικρότερες, πράγμα που επηρεάζει τη ροή του αέρα μέσω του σωλήνα. Επιπλέον, πρέπει να είναι κατά μήκος ολόκληρης της μιας διάμετρος, χωρίς συστολές και επεκτάσεις.
 • Το εξωτερικό άνοιγμα του σωλήνα εξάτμισης κλείνει με λεπτό πλέγμα ή πλέγμα, έτσι ώστε να μην φράξουν τη βρωμιά, τα συντρίμμια ή τα μικρά ζώα και τα έντομα.
 • Στους αγωγούς εξαγωγής των κουζινών, συνιστάται η κατασκευή μικρών αποσβεστήρων που επιτρέπουν τον έλεγχο της παροχής κρύου το χειμώνα, ειδικά σε σοβαρούς παγετούς. Αυτό εξασφαλίζει ένα βέλτιστο μικροκλίμα του υπόγειου δωματίου.
 • Σε κατακόρυφους σωλήνες, η επίδραση της εισαγωγής αέρα θα ενισχύσει τη χρήση του εκτροπέα, ο οποίος δημιουργεί τεχνητό ρεύμα λόγω της εκροής ζώνης στην είσοδο.

Χαρακτηριστικά εξαναγκασμένου εξαερισμού

Η αρχή της λειτουργίας του αναγκαστικού σχεδιασμού μοιάζει πολύ με το φυσικό, με εξαίρεση μια στιγμή - τον ενσωματωμένο εξοπλισμό για την αναγκαστική ροή αέρα.

Η αποδοτικότητα ολόκληρου του κυκλώματος θα εξαρτηθεί από την ισχύ μιας τέτοιας συσκευής, επομένως είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ο σωστός υπολογισμός ισχύος πριν από την εγκατάσταση.

Σημαντικό! Αγοράστε ένα ισχυρό ανεμιστήρα για το κελάρι δεν έχει νόημα. Μια εξαίρεση είναι η διευθέτηση μιας κατοικημένης περιοχής στο υπόγειο, αλλά για αυτή την περίπτωση, οι εμπειρογνώμονες συστήνουν την εγκατάσταση χωρισμένων συστημάτων που υποστηρίζουν το βέλτιστο μικροκλίμα.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση του εξοπλισμού και στους αγωγούς τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αυτό είναι απαραίτητο για μεγάλες υπόγειες μονάδες με πολύπλοκη διαμόρφωση σύνθετων δωματίων.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να καταφύγετε στη βοήθεια ενός ειδικού για να υπολογίσετε σωστά τη συνεκτικότητα του εισερχόμενου αέρα και την έξοδο του.

Όσον αφορά την οργάνωση του ελέγχου του κλίματος του υπόγειου γκαράζ, υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Αυτόματος εξαναγκασμός εξαερισμού του υπογείου

Η διάταξη ενός τέτοιου συστήματος παρέχεται σε αυτόνομο τρόπο λειτουργίας. Με την παρουσία ειδικών αισθητήρων, το σύστημα ελέγχει τις παραμέτρους θερμοκρασίας και υγρασίας στο κελάρι, ανεξάρτητα όταν είναι απαραίτητο. Αφού φτάσετε στη βέλτιστη κατάσταση μέσα στο υπόγειο, το σύστημα απενεργοποιείται.

 • Μηχανικός αερισμός του πλίνθου

Απαιτεί την παρουσία και συμμετοχή του ιδιοκτήτη, ο οποίος ελέγχει τη λειτουργία του και τη θερμοκρασία του υπογείου. Ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ σε αυτή την περίπτωση ενεργοποιείται από το άτομο που ανοίγει την πύλη / πύλη και την εκτόξευση του εξοπλισμού.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού στο γκαράζ, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθορίσετε τις διαμέτρους των επιλεγμένων σωλήνων. Η χρήση επαγγελματικών μεθόδων είναι πολύ συγκεκριμένη, επομένως καταφεύγουν σε έναν απλό και απλοποιημένο υπολογισμό.

Σύμφωνα με αυτό, πιστεύεται ότι ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής κελάρι απαιτεί 26 τετραγωνικά εκατοστά του τμήματος σωλήνα PVC. Ο σωλήνας εξαγωγής για τη βέλτιστη εναλλαγή αέρα γίνεται 10-15% μεγαλύτερο από τη διάμετρο.

Μειονεκτήματα της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα

Ο αναγκαστικός αερισμός του γκαράζ με ένα υπόγειο έχει τα μειονεκτήματά του. Ειδικότερα, αυξημένη κατανάλωση ενέργειας, ειδικά στην περίπτωση της εγκατάστασης δύο ανεμιστήρων.

Ο παράγοντας αυτός πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την έναρξη των εργασιών για την οργάνωση του. Ωστόσο, με μια μεγάλη περιοχή του κελάριου, αυτή η ερώτηση εξαφανίζεται από μόνη της.

Εγκατάσταση εξαερισμού

Αφού επέλεξε τον τύπο της ανταλλαγής αέρα στο υπόγειο και κάνοντας τους βασικούς υπολογισμούς, είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με τη διάταξη του συστήματος κυκλοφορίας του αέρα.

 • Στην περίπτωση που εγκαθίσταται αερισμός στο γκαράζ ήδη στο τελειωμένο κτίριο, γίνεται μια τρύπα στην οροφή του κελαριού για την εγκατάσταση του αεραγωγού.
 • Μέσω του ανοίγματος, αδειάζεται ένας σωλήνας διαμέσου του οποίου εξέρχεται ο αέρας εξαγωγής. Το άκρο στερεώνεται κάτω από την οροφή σε απόσταση 15 cm κάτω από την επιφάνεια, από έξω, ο σωλήνας εξάτμισης ανεβαίνει 15 cm πάνω από το έδαφος πάνω από το έδαφος.
 • Στην απέναντι γωνία του υπογείου κάνει μια ίδια τρύπα στο ταβάνι / τοίχο και μέσω του σωλήνα εισροής τοποθετηθεί, για τον καθορισμό του θέση δεν είναι μικρότερη από 20 εκατοστά από το πάτωμα και όχι περισσότερο από 50cm.
 • Έξω από το σωλήνα εισροής είναι πολύ υψηλή για να μην το κάνουμε, αν περνά μέσα από την επιφάνεια της οροφής - μόνο 20-25 cm, είναι σημαντικό να θυμόμαστε, το κάτω σωλήνα εισαγωγής αέρα, τόσο καλύτερη είναι η πρόσφυση, αντίστοιχα, και η ροή φρέσκου αέρα στο εσωτερικό..
 • Στην περίπτωση που ο σωλήνας τροφοδοσίας αφαιρείται μέσω του τοίχου της κάβας, τοποθετείται πάνω του ένας ειδικός πλαστικός εκτροπέας ή μια σχάρα εξαερισμού.
 • Εάν ο εξαερισμός στο υπόγειο μιας ιδιωτικής κατοικίας καθίζησης όπου υπάρχει τζάκι ή τη σόμπα, η καμινάδα θα πρέπει να εμφανίζεται δίπλα στην καμινάδα του, καθώς θα αυξήσει την εκροή των μεταχειρισμένων αέρα από τις υπόγειες εγκαταστάσεις λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας?
 • Με τη σύσταση ειδικών, για κάθε σωλήνα του κελαριού είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν αποσβεστήρες, οι οποίοι μπορούν να ανοίξουν στον δεξιό αυλό. Έτσι, ελέγχεται η ένταση της κυκλοφορίας του αέρα υπογείου.

Μετά το τέλος της συλλογής του συστήματος, θα πρέπει σίγουρα να το ελέγξετε για επαρκή πρόσφυση:

 • Για να ελέγξετε την πίεση του αέρα στην είσοδο, μπορείτε να συνδέσετε ένα φύλλο λεπτού χαρτιού. Εάν το φύλλο χαρτιού αρχίσει να δονείται, τότε ο αέρας αναλαμβάνεται επαρκώς εντατικά.
 • Μια εναλλακτική λύση για το χαρτί μπορεί να χρησιμεύσει ως κατεύθυνση καπνού από το χαρτί που φωτίζεται στο μεταλλικό δοχείο. Ο καπνός από τη διάσπαση θα βοηθήσει στον προσδιορισμό οπτικά της παρουσίας έλξης.

Επαναπροσδιορισμός του φυσικού συστήματος εξάτμισης στο εξαναγκασμένο

Συχνά, οι ιδιοκτήτες εξοπλίζουν ένα υπόγειο κάτω από το γκαράζ, ξεχνώντας ότι με υψηλή υγρασία, τοξικές αναθυμιάσεις χημικών υγρών απελευθερώνονται, και η διάβρωση στα μεταλλικά μέρη των μηχανών εμφανίζεται. Πόσο σωστά θα γίνει ο εξαερισμός σε ένα κελάρι, ότι αυτοί οι δηλητηριώδεις ατμοί προήλθαν προσεκτικά και δεν πήραν προϊόντα;

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φυσική εξάτμιση δεν λειτουργεί σωστά. Στα κελάρια υπάρχει περίσσεια συμπυκνωμάτων, μύκητες, μούχλα ή μούχλα. Αυτά είναι τα πρώτα σημάδια ότι ο αερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας απαιτεί μεγαλύτερη απόδοση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να γίνει αυτό:

 • Πάρτε σωλήνες μεγαλύτερης διαμέτρου. Εάν το υπόγειο γκαράζ δεν υπερβαίνει τα 12 τετραγωνικά μέτρα, ο σωλήνας εξάτμισης μπορεί να έχει διάμετρο 15 εκατοστών, εάν είναι ο μόνος.
 • Αυξήστε το ύψος της κουκούλας, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ώσης.
 • Τοποθετήστε πρόσθετους αγωγούς παροχής και εξαγωγής.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην κουκούλα, εξασφαλίζοντας αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Εάν οι τρεις πρώτες επιλογές απαιτούν διεξοδική εργασία για τη μετατροπή του συστήματος εξαερισμού, τότε στη δεύτερη έκδοση μπορείτε να δημιουργήσετε εξαναγκασμένο αερισμό του γκαράζ με τα δικά σας χέρια με βάση τη φυσική εξάτμιση:

 • Συνδέστε το ηλεκτρικό καλώδιο στον χώρο εγκατάστασης.
 • Αφαιρέστε τη σχάρα εάν υπάρχει ένα τέτοιο διακοσμητικό στοιχείο.
 • Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα.
 • Αντικαταστήστε την διακοσμητική μάσκα.
 • Συνδέστε τον ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό καλώδιο.

Πιο συχνά αρκετό για να προσθέσετε μόνο 1 ανεμιστήρα, αλλά για να ενισχύσετε ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα - βάλτε το δεύτερο στο σωλήνα τροφοδοσίας. Για μέγιστο αποτέλεσμα, τοποθετήστε ένα φυγόκεντρο μοντέλο αυξημένης ισχύος. Δυστυχώς, οι επιπτώσεις θορύβου θα προστεθούν, αλλά δεν θα υπάρξει στάσιμη ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο του γκαράζ πια.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης ή του εκσυγχρονισμού του συστήματος εξαερισμού, ελέγξτε την πρόσφυση.

Απαιτήσεις για τον εξοπλισμό εξαερισμού

Όλα τα συστήματα εξαερισμού ρυθμίζεται αυστηρά SNIP 3.05.01-85 - Η πράξη της ανάθεσης και κόψτε 32-105-2004 - Αποδοχή Πιστοποιητικό στην προσαρμογή των συστημάτων εξαερισμού.

Όλος ο εξοπλισμός για τον αερισμό του υπογείου διακρίνεται από το σήμα της παραγωγής και της χωρητικότητας. Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με ρυθμιζόμενη ισχύ. Οι ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτη είναι επίσης διαδεδομένοι. Αυτές οι συσκευές θα ενεργοποιηθούν και θα απενεργοποιηθούν αυτόματα με μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο.

Εάν εγκαταστήσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας, το σύστημα θα παρακολουθεί επίσης το επίπεδο υγρασίας του δωματίου. Για μεγαλύτερη ευκολία στη χρήση, ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα αντεπιστροφής έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει την προς τα πίσω ροή αέρα στο εσωτερικό με ακαθαρσίες σκόνης και οσμής.

Κατά την επιλογή του σωστού εξοπλισμού, υπολογίζει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από τη συσκευή με βάση τις διαστάσεις (διάμετρος, διαστάσεις) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά - χωρητικότητα, ισχύ, επίπεδο θορύβου.

Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας καυσαερίων διαμέτρου 10-20 cm απαιτείται για την εκκένωση αέρα από τον χώρο, με όγκο 16-32 κυβικών μέτρων, με ρυθμό ανταλλαγής αέρα 1 κυβικό μέτρο ανά ώρα.

Εγκατάσταση ήσυχων ενσωματωμένων ανεμιστήρων στα καθιστικά γίνεται με τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού και των προσθηκών του.

Ευρέως διανεμημένοι και αποδεδειγμένοι κατασκευαστές εξοπλισμού όπως οι Electrolux, Vents, Silent, Blauberg, Systemair. Αυτές οι μάρκες ανεμιστήρων είναι αρκετά φτηνές και συνοδεύονται από βαλβίδα ελέγχου, μονάδα ελέγχου, χρονοδιακόπτη και αισθητήρα υγρασίας.

Σε οικιακούς χώρους, λουτρά και βοηθητικούς χώρους είναι βολικό να τοποθετηθούν ανεμιστήρες μονοπυρήνων και ανεμιστήρων εξαγωγής - αυτά τα αναστρέψιμα μονοκόμματα τοποθετούνται σε μια τρύπα, ξύνεται στον τοίχο.

Σημαντικό! Αν ο εξοπλισμός δεν έχει επιλεγεί σωστά για απόδοση, τότε δεν θα επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή ο εξοπλισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ένταση του αέρα.

Εάν η επιλογή βασίζεται στην τιμή, γίνονται από δείκτες πίεσης, η μονάδα δεν θα είναι σε θέση να ωθήσει αέρα μέσω του σωλήνα, έτσι όλες οι εργασίες του μειώνεται σε «βόμβος» με μηδενική αποτελεσματικότητα.

Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα για το υπόγειο είναι αναγκαίο να εξετάσει δύο βασικές δείκτης: παραγωγικότητα (Πρότυπα συμφωνημένα στον αέρα) και την πίεση (με βάση τις διαστάσεις των αγωγών αέρα που συνδέονται με την μονάδα, και το διασκορπιστή τρίψιμο, δηλ όλες οι αντιστάσεις στο δίκτυο).

Η δημιουργία αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι ένα απλό, αλλά εξαιρετικά σημαντικό θέμα. Μόνο ο κατάλληλος αερισμός του υπόγειου χώρου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις εγκατάστασης της κουκούλας, εξασφαλίζει την «υγεία του αέρα» του υπόγειου δωματίου και του γκαράζ.

Το σύστημα ελέγχου των ροών αέρα στο σπίτι από τα δικά του χέρια θα σας προσφέρει άνετη διαμονή σε ξηρούς και ζεστούς χώρους.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο σχετικά με την εισαγωγή του αναγκαστικού σχεδίου από το υπόγειο:

Ποιο είναι το μαλακτικό για ένα κελάρι κρασιού

Αυτός ο οίνος ποιότητας λαμβάνεται εάν η διαδικασία ζύμωσης και επακόλουθης ωρίμανσης του προϊόντος πραγματοποιείται μόνο με αυστηρά καθορισμένο μικροκλίμα. Όχι χωρίς λόγο, το καλύτερο μέρος για την αποθήκευση κρασιών είναι το υπόγειο, με τη σταθερή υγρασία και τη θερμοκρασία τους. Αλλά δεν μπορούν όλοι να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια πραγματική υπόγεια εγκατάσταση αποθήκευσης. Για όλους τους οινοπαραγωγούς και απλώς οι γνώστες αυτού του ποτού για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες κλιματικές παραμέτρους για την ωρίμανση του κρασιού θα βοηθήσει το μαλακτικό για την κάβα. Αυτή η συσκευή, τα εποικοδομητικά χαρακτηριστικά της, θα συζητηθούν σε αυτή τη δημοσίευση. [περιεχόμενα]

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάλληλη ωρίμανση του οίνου

Όλοι οι οινοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι απαιτούνται διαφορετικοί βαθμοί θερμοκρασίας για διαφορετικούς τύπους οίνου. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία που απαιτείται για το κρασί σαμπάνια κάβα + 2 ° C, και για μια επαρκώς ενισχυμένα κρασιά + 18 ° C. Εκτός από τη θερμοκρασία, η υγρασία είναι σημαντική, η οποία πρέπει να είναι μεταξύ 70-85%. επίπεδο υγρασίας πάνω από 85% έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της μούχλας στα ράφια των καταστημάτων και μπουκάλια, το επίπεδο κάτω από το 70% μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα των ετικετών, και κάτω από 50% εμφανίζεται πώματα ξήρανσης και είσοδο αέρα μέσα στο προϊόν. Επιπλέον, για να πάρετε απαιτείται καλό ποτό, αποτελεσματικός εξαερισμός στο δωμάτιο, πλήρες σκοτάδι, καμία δονήσεις και το θόρυβο, καθώς και τυχόν μεταβολές της θερμοκρασίας.

Το κλιματιστικό θα πρέπει να δημιουργεί τη βέλτιστη θερμοκρασία στο κελάρι από +2 έως +18 ° C. να είναι χαμηλού θορύβου, να είναι σε θέση να διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας αέρα και, εάν είναι απαραίτητο, να εξασφαλίζει τη ροή του καθαρού αέρα στη σωστή ποσότητα.

Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας κλιματισμού συσκευών

Για την τοποθέτηση ενός κελαριού, ένα σύστημα διάσπασης μετατροπέα με διάταξη τοίχου, δαπέδου ή οροφής του εξατμιστήρα είναι η πλέον κατάλληλη. Υπάρχουν επίσης ειδικά σχεδιασμένες ποικιλίες κλιματιστικών μονομπλόκ και καναλιών, τα οποία θα συζητηθούν παρακάτω. Πολλοί θα ρωτήσουν: γιατί είναι προτιμότερο τα κλιματιστικά inverter να εγκατασταθούν σε ένα κελάρι κρασιού; Το θέμα είναι αυτό Διαχωριστικά συστήματα με έλεγχο μετατροπέα διασφαλίζουν τη διατήρηση των δεικτών θερμοκρασίας στο δωμάτιο με ακρίβεια μισού βαθμού. Μια τέτοια πτώση δεν αποτελεί κίνδυνο για τη διαδικασία ωρίμανσης του ποτού. Πολλά μοντέλα κλιματιστικών αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με μονάδα ελέγχου υγρασίας με εξωτερικό υγρόμετρο και ηλεκτρονικό έλεγχο. Για να λειτουργήσει η εξωτερική μονάδα σε αρνητικές θερμοκρασίες, συχνά παρέχεται ένας θερμικός ιμάντας για τη θέρμανση του συμπιεστή. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης του δωματίου, εάν είναι απαραίτητο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση πάγου σε ένα μπουκάλι κρασί οδηγεί σε απώλεια των γευστικών ιδιοτήτων του. Αλλά υπάρχουν αρκετά ασυνήθιστο για τα απλό κλιματιστικά για το κελάρι ή κελάρι, τα οποία είναι χτισμένα στις πόρτες εισόδου. Αυτό είναι ένα είδος monoblock, το οποίο, εκτός από τη δημιουργία μιας υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης της πόρτας, παρέχει στο κατάστημα τη βέλτιστη απόδοση θερμοκρασίας.

Οι κύριοι παραγωγοί τεχνολογίας του κλίματος

Σήμερα, στην εγχώρια αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, οι κύριοι κατασκευαστές κλιματιστικών για την αποθήκευση και την ωρίμανση των οίνων είναι:

Ένας αρκετά μικρός αριθμός κατασκευαστών τέτοιου είδους εξειδικευμένου τεχνολογικού κλίματος οφείλεται στην έλλειψη ζήτησης για αυτές τις συσκευές από ένα ευρύ φάσμα πιθανών αγοραστών. Η εταιρεία FONDIS με μια σειρά από WineMaster Αυτή η γαλλική εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή συστημάτων κλιματισμού και τα ενσωματωμένα συστήματα διαχωρισμού για κελάρια κρασιού. Στη γραμμή WineMaster υπάρχουν μοντέλα με εποχιακή θέρμανση του κελάριου και με δυνατότητα εξωτερικής μονάδας να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ήταν αυτή η εταιρεία που προσέφερε την πόρτα κλιματισμού στη ρωσική αγορά, η οποία μπορεί να διατηρήσει αποτελεσματικά την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου, μέχρι 15 m 3. AIRWELL - μια εταιρεία με 60 χρόνια ιστορίας, τοίχου, οροφής κλιματιστικά για κάβες Airwell, με έλεγχο inverter και ανακατεύουμε με φρέσκο ​​αέρα, επιτρέπουν να δημιουργήσετε το πιο ευνοϊκό κλίμα, όχι μόνο για την ωρίμανση των κρασιών. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε θαλάμους, αποθηκεύουν λαχανικά και φρούτα, καθώς και στις περιοχές ωρίμανσης τυριών. Για όλους τους οινοπαραγωγούς και απλώς οι γνώστες αυτού του ποτού για να δημιουργήσουν τις απαραίτητες κλιματικές παραμέτρους για την ωρίμανση του κρασιού θα βοηθήσει το μαλακτικό για την κάβα. Αυτή η συσκευή, τα εποικοδομητικά χαρακτηριστικά της, θα συζητηθούν σε αυτή τη δημοσίευση.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατάλληλη ωρίμανση του οίνου

Όλοι οι οινοπαραγωγοί γνωρίζουν ότι απαιτούνται διαφορετικοί βαθμοί θερμοκρασίας για διαφορετικούς τύπους οίνου. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία που απαιτείται για το κρασί σαμπάνια κάβα + 2 ° C, και για μια επαρκώς ενισχυμένα κρασιά + 18 ° C. Εκτός από τη θερμοκρασία, η υγρασία είναι σημαντική, η οποία πρέπει να είναι μεταξύ 70-85%. επίπεδο υγρασίας πάνω από 85% έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση της μούχλας στα ράφια των καταστημάτων και μπουκάλια, το επίπεδο κάτω από το 70% μπορεί να προκαλέσει ξεφλούδισμα των ετικετών, και κάτω από 50% εμφανίζεται πώματα ξήρανσης και είσοδο αέρα μέσα στο προϊόν. Επιπλέον, για να πάρετε απαιτείται καλό ποτό, αποτελεσματικός εξαερισμός στο δωμάτιο, πλήρες σκοτάδι, καμία δονήσεις και το θόρυβο, καθώς και τυχόν μεταβολές της θερμοκρασίας.

Το κλιματιστικό θα πρέπει να δημιουργεί τη βέλτιστη θερμοκρασία στο κελάρι από +2 έως +18 ° C. να είναι χαμηλού θορύβου, να είναι σε θέση να διατηρεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας αέρα και, εάν είναι απαραίτητο, να εξασφαλίζει τη ροή του καθαρού αέρα στη σωστή ποσότητα.

Χαρακτηριστικά της τεχνολογίας κλιματισμού συσκευών

Για την τοποθέτηση ενός κελαριού, ένα σύστημα διάσπασης μετατροπέα με διάταξη τοίχου, δαπέδου ή οροφής του εξατμιστήρα είναι η πλέον κατάλληλη. Υπάρχουν επίσης ειδικά σχεδιασμένες ποικιλίες κλιματιστικών μονομπλόκ και καναλιών, τα οποία θα συζητηθούν παρακάτω. Πολλοί θα ρωτήσουν: γιατί είναι προτιμότερο τα κλιματιστικά inverter να εγκατασταθούν σε ένα κελάρι κρασιού; Το θέμα είναι αυτό Διαχωριστικά συστήματα με έλεγχο μετατροπέα διασφαλίζουν τη διατήρηση των δεικτών θερμοκρασίας στο δωμάτιο με ακρίβεια μισού βαθμού. Μια τέτοια πτώση δεν αποτελεί κίνδυνο για τη διαδικασία ωρίμανσης του ποτού. Πολλά μοντέλα κλιματιστικών αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με μονάδα ελέγχου υγρασίας με εξωτερικό υγρόμετρο και ηλεκτρονικό έλεγχο. Για να λειτουργήσει η εξωτερική μονάδα σε αρνητικές θερμοκρασίες, συχνά παρέχεται ένας θερμικός ιμάντας για τη θέρμανση του συμπιεστή. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσης του δωματίου, εάν είναι απαραίτητο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η εμφάνιση πάγου σε ένα μπουκάλι κρασί οδηγεί σε απώλεια των γευστικών ιδιοτήτων του. Αλλά υπάρχουν αρκετά ασυνήθιστο για τα απλό κλιματιστικά για το κελάρι ή κελάρι, τα οποία είναι χτισμένα στις πόρτες εισόδου. Αυτό είναι ένα είδος monoblock, το οποίο, εκτός από τη δημιουργία μιας υψηλής ποιότητας θερμομόνωσης της πόρτας, παρέχει στο κατάστημα τη βέλτιστη απόδοση θερμοκρασίας.

Οι κύριοι παραγωγοί τεχνολογίας του κλίματος

Σήμερα, στην εγχώρια αγορά της κλιματικής τεχνολογίας, οι κύριοι κατασκευαστές κλιματιστικών για την αποθήκευση και την ωρίμανση των οίνων είναι:

Ένας αρκετά μικρός αριθμός κατασκευαστών τέτοιου είδους εξειδικευμένου τεχνολογικού κλίματος οφείλεται στην έλλειψη ζήτησης για αυτές τις συσκευές από ένα ευρύ φάσμα πιθανών αγοραστών. Εταιρεία FONDIS με γραμμή WineMaster Αυτή η γαλλική εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή ενσωματωμένων κλιματικών εγκαταστάσεων και διαχωριστικών συστημάτων για κελάρια κρασιών. Στη γραμμή WineMaster υπάρχουν μοντέλα με εποχιακή θέρμανση του κελάριου και με δυνατότητα εξωτερικής μονάδας να λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν. Ήταν αυτή η εταιρεία που προσέφερε την πόρτα κλιματισμού στη ρωσική αγορά, η οποία μπορεί να διατηρήσει αποτελεσματικά την επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου, μέχρι 15 m 3. AIRWELL - μια εταιρεία με 60 χρόνια ιστορίας, τοίχου, οροφής κλιματιστικά για κάβες Airwell, με έλεγχο inverter και ανακατεύουμε με φρέσκο ​​αέρα, επιτρέπουν να δημιουργήσετε το πιο ευνοϊκό κλίμα, όχι μόνο για την ωρίμανση των κρασιών. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε θαλάμους, αποθηκεύουν λαχανικά και φρούτα, καθώς και στις περιοχές ωρίμανσης τυριών. http://www.youtube.com/watch?v=oBPb7ygwZLI

Η FRIAX είναι ένας άλλος γάλλος κατασκευαστής

Ο εξοπλισμός των εγκαταστάσεων αποθήκευσης με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας FRIAX εξασφαλίζει ότι το κελάρι κρασιών διατηρεί τη θερμοκρασία και την υγρασία στο σωστό εύρος. Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία το έτος 2014 έγινε 10 ετών, τα προϊόντα της έχουν κερδίσει το σεβασμό μεταξύ των κατασκευαστών και των πραγματικών γνώστες των καλών κρασιών. Η σειρά διαχωριστικών συστημάτων FRIAXSPC είναι εξοπλισμένη με μονάδα υποβοήθησης υγρασίας.

Mitsubishi Ιαπωνικά κατασκευαστής με μια σειρά από τεχνολογία του κλίματος WineGuard

Με τη βοήθεια αυτής της κλιματικής τεχνολογίας είναι δυνατόν να λυθεί το πρόβλημα όχι μόνο με ψύξη του δωματίου στην επιθυμητή θερμοκρασία αλλά και για να διατηρηθεί το απαιτούμενο επίπεδο υγρασίας. Η γραμμή αυτή περιλαμβάνει συστήματα διανομής τοίχου και καναλιών, με χωρητικότητα ψύξης από 2 έως 20 kW.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτής της κλιματικής τεχνολογίας

Τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας τεχνικής είναι πολλά και είναι απλώς αδύνατο να τα απαριθμήσετε. Περιορίζουμε τους εαυτούς μας μόνο στο κύριο θέμα:

 • Η δυνατότητα ψύξης του κελαριού από +2 έως +18 ° С.
 • Η συντήρηση της υγρασίας στις εγκαταστάσεις κυμαίνεται από 70 έως 85%.
 • Ακρίβεια συντήρησης των δεικτών θερμοκρασίας έως 0,5 ° C.
 • Δυνατότητα ανάμειξης καθαρού αέρα για τη βελτίωση της διαδικασίας φυσικού αερισμού.
 • Μια ποικιλία λύσεων (διαχωρισμένα συστήματα, μονοκόμματα).
 • Εκτέλεση τεχνολογίας κλιματισμού (τοίχος, ενσωματωμένο, όροφο-οροφή, κανάλι).

Παρά την αφθονία των πλεονεκτημάτων, ο εξοπλισμός αυτός έχει ένα κοινό μειονέκτημα - την τιμή. Το μέσο κόστος των κλιματιστικών FONDIS σειρά WineMaster από 3,5 χιλιάδες δολάρια σε 7,5 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ. Η τιμή της τεχνολογίας του κλίματος Mitsubishi σειρά WineGuard ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο και είναι: από 2,3 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ σε 13 χιλιάδες 300 δολάρια ΗΠΑ.

Παρά το υψηλό κόστος αυτού του εξοπλισμού, όταν επιλέγετε ένα κλιματιστικό για ένα κελάρι κρασιού, δεν πρέπει να προσέχετε τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα, καθώς δεν είναι σε θέση να διατηρούν τη θερμοκρασία στην αποθήκη κάτω από + 18 ° С.