Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά λειτουργίας της μονάδας συμπιεστή

Οι μονάδες συμπύκνωσης KKB είναι σημαντικά στοιχεία για σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα αερισμού ή κλιματισμού. Η χρήση τέτοιων συσκευών στην τεχνολογία του κλίματος καθιστά δυνατή τη λήψη ζεστού αέρα από το δωμάτιο και υπό την επίδραση του freon, μετατρέπεται σε ψυχρές μάζες αέρα. Με την αντίστροφη σειρά υπάρχει τέτοια μεταμόρφωση, όταν είναι απαραίτητο να θερμανθεί το δωμάτιο. Ο κλιματισμός ή ο εξαερισμός με μια ενσωματωμένη μονάδα συμπύκνωσης είναι ένα προσιτό και αξιόπιστο μέσο για τη διατήρηση της βέλτιστης εσωτερικής θερμοκρασίας.

Η μονάδα συμπιεστή αποτελεί σημαντικό μέρος του κλιματιστικού

Ανάπτυξη της κλιματικής τεχνολογίας με την KKB

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται. Τα πρώτα κλιματιστικά, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη δεκαετία του 1920, απέχουν πολύ από τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας από τον σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτά, όμως, είχαν συμπιεστή, αλλά ήταν το απλούστερο και πιο πρωτόγονο και το κύριο στοιχείο ψύξης ήταν θείο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν η εταιρεία Toshiba, κυκλοφόρησε το πρώτο σύστημα split, το οποίο είχε ένα μπλοκ και ένα δωμάτιο. Αλλά πολλοί δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο "τεχνολογικό θαύμα". Η συνεχής ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός κλιματιστικών οδήγησε στο γεγονός ότι σε λίγα χρόνια, μια ποικιλία κατασκευαστών και μοντέλων τέτοιων συσκευών, έχει αυξηθεί εκατοντάδες φορές. Και τώρα, στον 21ο αιώνα, σχεδόν όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον κλιματισμό.

Από τη δεκαετία του '70, η αρχή λειτουργίας της κλιματικής τεχνολογίας δεν έχει αλλάξει πολύ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κλιματιστικά και τα συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει πιο αξιόπιστα, απλά και βολικά για χρήση. Έτσι, η μονάδα συμπιεστή, αύξησε τη διάρκεια ζωής, χάρη στον ιαπωνικό αναπτυξιακό - κλιματικό εξοπλισμό του τύπου inverter. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται ενεργά από το 1981 μέχρι σήμερα. Η μονάδα συμπυκνωτή του συμπιεστή δεν έχει υποστεί καμία συγκεκριμένη αλλαγή. Μόνο η θητεία του έχει αυξηθεί 4-5 φορές.

Στα πρώτα κλιματιστικά χρησιμοποιήθηκαν μπλοκ συμπιεστή

Ποικιλίες

Το KKB είναι η κύρια μονάδα του κλιματιστικού. Είναι αυτό το σημαντικό στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την ψύξη ή τη θέρμανση του αέρα. KKB αρχή της λειτουργίας, η οποία βασίζεται στη χρήση του Freon, μπορεί να έχει ποικιλίες του τύπου της αυτο-ψύξης. Αυτά είναι:

 • Ψύχεται με αέρα. Η τεχνολογία της συσκευής είναι απλή. Η ροή αέρα σχηματίζεται μέσω ενός ανεμιστήρα ενσωματωμένου στο σύστημα, ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο.
 • Ψύχεται με νερό. Το KKB με αυτόν τον τύπο μπορεί να βρίσκεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Το σύστημα KKB με ψύξη νερού είναι πιο συμπαγές από ό, τι με τη χρήση του αέρα.
 • KKB και εξωτερικό ψυγείο. Οι συσκευές αυτού του τύπου ψύχονται με αέρα χωρίς τη βοήθεια ανεμιστήρα. Συνήθως, τα συστήματα αυτά συνδέονται με το γενικό σύστημα αερισμού του δωματίου, εάν υπάρχει.

Ο τύπος KKB με εξωτερικό ψύκτη σπάνια χρησιμοποιείται. Η εφαρμογή αυτού απαιτεί τη συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Έτσι, η μονάδα συμπιεστή πρέπει να συνδεθεί με τον εξαερισμό σε ξεχωριστό τεχνικό χώρο. Συνήθως, τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς ή σε μη οικιστικά κτίρια.

Μονάδα μονάδας συμπύκνωσης

Οποιοδήποτε KKB είναι ένα σύστημα που αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

 • τον συμπιεστή.
 • τον κινητήρα.
 • εναλλάκτη θερμότητας (συμπυκνωτής).

Η μονάδα συμπιεστή συμπληρώνεται με σύστημα τροφοδοσίας και μονάδα ελέγχου. Τα κλιματιστικά για οικιακή χρήση έχουν συνήθως έναν συμπιεστή. Αλλά, όταν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η τεχνική σε ένα δωμάτιο με μεγάλη έκταση, εγκαταστήστε μια συσκευή με αρκετούς συμπιεστές. Αυτά έχουν μια επικλινής αρχή λειτουργίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας και ο συμπιεστής συνδέονται μεταξύ τους με ένα χάλκινο σωλήνα - αυτοκινητόδρομο Freon. Αυτό το σύστημα είναι η πλειοψηφία των μοντέλων των κλιματιστικών. Λιγότερο χρησιμοποιούμενο σχήμα εργασίας KKB με πολύπλοκες ταινίες. Αυτό αποτελείται από:

 • φίλτρο με λειτουργία αφύγρανσης.
 • γκάζι?
 • ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες.

Αλλά ένα τέτοιο σύστημα είναι λιγότερο αποδοτικό από το συνηθισμένο KKB. Στα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα, η KKB με μια σύνθετη πλεξούδα χρησιμοποιείται σπάνια.

Η μονάδα συμπιεστή αποτελείται από έναν κινητήρα, έναν συμπιεστή και έναν συμπυκνωτή

Η αρχή της λειτουργίας μιας μονάδας συμπύκνωσης που ψύχεται με αέρα

Η μονάδα συμπιεστή, που αποτελείται από τον κινητήρα και τον ίδιο τον συμπιεστή, πρέπει να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά με τον συμπυκνωτή. Έτσι, ένας εναλλάκτης θερμότητας με ανεμιστήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία του στο σύστημα κλιματισμού, βοηθά στη δημιουργία της θερμοκρασίας του αέρα του δωματίου που είναι απαραίτητη για ένα άτομο. Η ίδια η αρχή της εργασίας βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας, στον οποίο υπάρχει η μετατροπή του Φρέον από μια συνολική κατάσταση στην άλλη.

Το ίδιο το φρέον, το οποίο βρίσκεται σε θερμικά μονωμένο σωλήνα χαλκού, λόγω των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων του, αλλάζει γρήγορα το σχήμα του. Όταν υπάρχει μεταβολή της κατάστασης αυτής της ουσίας, πραγματοποιούνται ενεργές διαδικασίες απορρόφησης θερμότητας.

Συμβαίνει επίσης όταν θερμαίνεται το δωμάτιο. Ο Freon, όταν μετατρέπεται σε υγρή κατάσταση, απορροφά ψυχρό αέρα.

Η μονάδα συμπιεστή χρησιμεύει για να αλλάξει την πίεση μέσα στο σύστημα. Εδώ συμβαίνει η συμπίεση αερίου Freon. Σε αυτή την κατάσταση, οι διαδικασίες απώλειας θερμότητας και συμπύκνωσης εμφανίζονται πιο έντονα στον εναλλάκτη θερμότητας λόγω ενός απότομου άλματος πίεσης. Αφού κρυώσει ο Freon, εισέρχεται στον εξατμιστή με ανεμιστήρα. Φυσώντας ζεστό αέρα, το ψυκτικό υγρό βράζει γρήγορα σχηματίζοντας ένα αέριο. Σε αυτό το θάλαμο ο Freon διαφέρει ανάλογα με τα ρεύματα αέρα του εξατμιστή διαφορετικών θερμοκρασιών. Μετά από αυτό, το αέριο ρέει ξανά στον συμπιεστή. Με τη συνεχή κυκλοφορία του φρέον στην KKB, το δωμάτιο ψύχεται συνεχώς. Μια εξοικειωμένη με όλους τους χρήστες των κλιματιστικών, ρυθμίζει την ισχύ της ροής του αέρα, καθώς και ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τη συσκευή, εμφανίζεται χρησιμοποιώντας το σύστημα ελέγχου. Μια τέτοια συσκευή συνδέεται μέσω ειδικών αισθητήρων και λεωφορείων με το KKB.

Η μονάδα συμπιεστή ρυθμίζει την πίεση στο εσωτερικό του συστήματος

Αρχή λειτουργίας της μονάδας συμπύκνωσης με ψύξη με νερό

Το KKB με ψύξη με νερό έχει μια ελαφρώς αρχή τόξου λειτουργίας, σε σύγκριση με το σύστημα αέρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας μιας τέτοιας συσκευής δεν διαθέτει ανεμιστήρα. Αντί αυτού, το σύστημα χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο κύκλωμα - την κύρια γραμμή με νερό. Τοποθετείται δίπλα στον συμπυκνωτή. Το ψυκτικό μέσο, ​​που δίνει μέρος της θερμότητας του στο κύκλωμα νερού, εκτελεί τη λειτουργία του στην ανταλλαγή θερμότητας.

Ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη χρήση κλιματιστικών με ψύξη με νερό KKB είναι η δευτερεύουσα χρήση ενέργειας. Εργασία, η συσκευή δίνει ζεστό νερό. Το καλοκαίρι, όταν είναι απαραίτητο να ψύχονται τα δωμάτια, οι μάζες νερού μπορούν να εξαχθούν με σωλήνα στο δρόμο. Αλλά το χειμώνα, αυτά τα απόβλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι. Το ζεστό νερό μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο για τεχνικούς σκοπούς όσο και για επιπλέον θέρμανση του δωματίου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα σύγχρονα KKB χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα μοντέλα κλιματικού εξοπλισμού. Αυτά μπορεί να είναι μέρος ενός μεγάλου συστήματος εξαερισμού ή μια ξεχωριστή μικρή ενσωματωμένη μονάδα μονάδας. Οι σύγχρονες συσκευές χρησιμοποιούνται συχνότερα με τη μορφή ξεχωριστής συσκευής δρόμου. Τα συστήματα αυτά είναι:

 • αρθρωτό (τοίχου)?
 • σταθερού τύπου δαπέδου.

Εξωτερικές εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο κοντά στα κτίρια, αλλά και στην οροφή του ίδιου του κτιρίου. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συχνά ειδικά πλαίσια, η βάση των οποίων στερεώνεται σταθερά στην οριζόντια επιφάνεια. Ορισμένες μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μπαλκόνι ή loggia. Αυτές περιλαμβάνουν KKB με κατακόρυφη εκκένωση αέρα.

Τις περισσότερες φορές στα κλιματιστικά χρησιμοποιούν freon δύο σημάτων - R22 και R407. Η ισχύς των συσκευών μπορεί να φτάσει τα 45 kW ανά 1 ώρα λειτουργίας. Αλλά για τη διευθέτηση μιας κατοικίας με τέτοιο εξοπλισμό, ο εξοπλισμός συνήθως δεν υπερβαίνει τα 8 kW.

Η σύγχρονη τεχνολογία του κλίματος είναι πιο ανθεκτική από τις πρώτες γενιές τέτοιου εξοπλισμού. Έτσι, ο συμπιεστής μπορεί να έχει προστασία από:

 • διακυμάνσεις τάσης στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • μηχανική ζημιά.
 • έκθεση στην υγρασία ·
 • υπερβολικά υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία αέρα, κατά την οποία η λειτουργία της συσκευής μπορεί να διαταραχθεί ή να σταματήσει τελείως.

Τα σύγχρονα KKB έχουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης τους:

 1. Το σώμα της μονάδας δεν υπόκειται σε διάβρωση. Συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή γαλβανισμένου χάλυβα.
 2. Ο συμπιεστής έχει δύο παραλλαγές σύνδεσης με τον κινητήρα - μονοφασική και τριφασική.
 3. Οι χάλκινες γραμμές, καθώς και ο συμπυκνωτής και ο εναλλάκτης θερμότητας συμπληρώνονται συχνά με ένθετα αλουμινίου που βοηθούν στη γρήγορη ψύξη της συσκευής.

Ο εναλλάκτης θερμότητας έχει επίσης προστασία από εξωτερικές επιδράσεις. Έτσι, όταν κατασκευάζεται, η επιφάνεια της συσκευής καλύπτεται με ειδικό κράμα αντιδιαβρωτικής προστασίας. Όλες οι συνδέσεις με τον εναλλάκτη θερμότητας και τα εξαρτήματα που αλληλεπιδρούν με το freon είναι εξοπλισμένα με ειδικές θηλές επιθεώρησης. Αυτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της πίεσης μέσα στη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή - προσθήκη σε οικιακά ή βιομηχανικά κλιματιστικά

Μονάδα συμπιεστή-συμπύκνωσης ή KKB, είναι ένας κλιματικός εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από ένα σύνολο συγκεκριμένων εξαρτημάτων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία ψυκτικού μέσου υψηλής πίεσης. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακά και βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού, σε διάφορα συστήματα split και κλιματισμού καναλιών.

Τύποι KKB

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο τύποι μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή, οι οποίες διαιρούνται ανάλογα με τον τύπο ψύξης:

 1. Εξοπλισμός με αέρα ψύξης. Ως ψυγείο χρησιμοποιείται η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Συνήθως, οι συσκευές αυτές έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς απαιτείται μεγάλος όγκος αέρος για την ψύξη του συμπυκνωτή.
 2. Υδρόψυκτος εξοπλισμός. Αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με πύργους ψύξης και είναι εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης στο δρόμο. Το κύριο πλεονέκτημα σε σχετικά μικρό μέγεθος, χάρη στο οποίο η KKB δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Υπάρχει ένα άλλο "υποείδος" KKB - με ψύξη από τη ροή του αέρα, αλλά εγκατάσταση σε ειδικά σχεδιασμένα γι 'αυτό τα τεχνικά δωμάτια. Συνδέονται απευθείας με τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού για την αφαίρεση της θερμότητας έξω από τον τεχνικό χώρο.

Συσκευή KKB

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή αποτελείται από ένα συμπιεστή και έναν κινητήρα σε αυτό, έναν ανεμιστήρα και έναν εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος λειτουργεί ως συμπυκνωτής. Επιπλέον, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μονάδα ελέγχου και σύστημα τροφοδοσίας. Σε ορισμένα μοντέλα, εγκαθίστανται αρκετοί συμπιεστές, οι οποίοι λειτουργούν σε κατακόρυφη βάση. Αυτά είναι τα κύρια εξαρτήματα που περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Επιπροσθέτως, η εργασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς μια θερμικά μονωμένη χάλκινη γραμμή που συνδέει το KKB με τον εξατμιστή και τη σωλήνωση της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή που είναι εγκατεστημένη στη γραμμή Freon κοντά στον εξατμιστή. Η πλεξούδα KKB αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Το φίλτρο του υδροσυλλέκτη.
 • Διάταξη πεταλούδας.
 • Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Το βίντεο δείχνει την εσωτερική διάταξη της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Αρχή της εργασίας της KKB

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας κατά τη διάρκεια της μετάβασης της ύλης από μια κατάσταση αδρανούς σε άλλη.

 1. Στον εξοπλισμό κλιματισμού ο αυτοκινητόδρομος είναι freon. Όπως είναι γνωστό από τα μαθήματα της φυσικής, όταν η κατάσταση του φρέον ή οποιαδήποτε ουσία από το στάδιο του υγρού αλλάζει σε άλλη κατάσταση συσσωρεύσεως, απορροφάται θερμική ενέργεια. Με την αντίστροφη αλλαγή, η συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον εξωτερικό καταναλωτή.
 2. Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο Freon, το οποίο, με αυξημένη πίεση, εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου εκπέμπει θερμότητα και συμπυκνώνεται. Έχοντας χάσει ένα μέρος της θερμικής ενέργειας στον εναλλάκτη θερμότητας, το φρέον παραμένει στο τμήμα της οδού με αυξημένη πίεση, αλλά εισέρχεται στη συσκευή στραγγαλισμού, ο freon χάνει απότομα πίεση και ψύχεται.
 3. Μετά την ψύξη, το υγρό ψυχρό αέριο εισέρχεται στον εξατμιστή, από όπου αρχίζει να κυκλοφορεί. Με τη σειρά του, ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνεται από τον αέρα και μέσα του θερμαίνεται το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο όταν θερμαίνεται βράζει και μετατρέπεται σε αέριο. Όταν εξατμίζεται, το φρεόν δίνει στον εξατμιστή ένα κρύο και σε αντάλλαγμα αφαιρεί τη θερμότητά του., /
 4. Μετακινώντας από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται και γίνεται υγρό. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται όχι μόνο στα συστήματα κλιματισμού, αλλά και στον εξοπλισμό ψύξης και στις αντλίες θερμότητας.

Θεωρήθηκε η γενική αρχή της λειτουργίας του ΚΚΒ με ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας-συμπυκνωτή από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Εάν εξετάσουμε το έργο με ψύξη με νερό, τότε θα πρέπει να προστεθεί στο σύστημα ένα επιπλέον κύκλωμα με εναλλάκτη θερμότητας, το οποίο θα βρίσκεται πολύ κοντά στον συμπυκνωτή και θα πάρει μέρος της μεταφερόμενης θερμικής ενέργειας από το ψυκτικό.

Όταν θερμαίνεται, το νερό μπορεί να εισέλθει στο σύστημα θέρμανσης, στους ψυκτικούς συλλέκτες ή απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στο σύστημα εξαερισμού, θερμαίνοντας τον αέρα τροφοδοσίας. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση για τη θέρμανση κατά την κρύα εποχή. Το καλοκαίρι, το θερμό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση της παροχής ζεστού νερού σε χώρους ή να απομακρυνθεί από το κτίριο.

KKB αναθεώρηση ορισμένων κατασκευαστών

Η μονάδα συμπύκνωσης της Υόρκης έχει σχεδιαστεί για τον κλιματισμό και την τοποθέτησή της σε σύστημα παροχής αέρα, ως εξωτερική μονάδα του κεντρικού συστήματος κλιματισμού ή με συσκευές εξατμίσεως διαχωρισμένων συστημάτων που λειτουργούν στην επιτρεπόμενη περιοχή θερμοκρασιών.

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή αυτής της σειράς μπορούν να τοποθετηθούν:

 • Στο εξωτερικό του τοίχου.
 • Στη στέγη.
 • Στο έδαφος.

Μικρές διαστάσεις του KKB και κατακόρυφη εκκένωση αέρα επιτρέπουν την τοποθέτησή του ακόμη και σε μπαλκόνια.

Τα συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν με δύο τύπους ψυκτικών: R22 ή R407 και έχουν χωρητικότητα από 6,5 kW έως 24,8 kW, ανάλογα με το μοντέλο. Είναι εξοπλισμένα με έναν συμπιεστή υψηλής απόδοσης, ο οποίος προστατεύεται ερμητικά από την υγρασία και άλλες μηχανικές βλάβες και ο κινητήρας του συμπιεστή είναι εξοπλισμένος με ρουλεμάν εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, οι συμπιεστές είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα προστασίας από υπερφόρτωση, υψηλές πιέσεις και ακραίες τιμές θερμοκρασίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κατασκευασμένος σε ανθεκτικό στη διάβρωση σχεδιασμό και επεξεργάζεται με σύνθεση πολυμερούς. Όλες οι βαλβίδες λειτουργίας της συσκευής είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες ελέγχου πίεσης πίεσης και είναι ελεύθερα προσβάσιμες. Το κόστος μιας μονάδας συμπύκνωσης εξαρτάται από το μοντέλο. Το λιγότερο παραγωγικό μοντέλο GCGA24S22S3 κοστίζει από 2 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, ενώ το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς GCGA76S26S3 έχει κόστος από 5 χιλιάδες δολάρια.

Η KKB NED NSA είναι μια κλιματική τεχνολογία από τη ρωσική εταιρεία NED. Το γενικό όνομα των συσκευών, η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή nsa, σημαίνει ότι αυτή η συσκευή λειτουργεί μόνο για ψύξη.

Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ψυχρού αέρα και μπορούν να λειτουργούν ως μέρος κεντρικών και αγωγών συστημάτων κλιματισμού.

Ανάλογα με το μοντέλο, το CKB της εταιρείας αυτής μπορεί να είναι είτε αναστρέψιμο είτε μη αναστρέψιμο και εξοπλισμένο με μονάδες συμπιεστών υψηλής απόδοσης και αξονικούς ανεμιστήρες. Η ισχύς είναι από 5 έως 43 kW. Η KKB μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις τύπους ψυκτικών υγρών R407C, R410A, R134A.

 • Η θήκη της συσκευής είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Συμπιεστής - διατίθεται σε ερμητικό σχεδιασμό με μονοφασική ή τριφασική σύνδεση κινητήρα.
 • Οι ανεμιστήρες ολόκληρης της σειράς αυτού του εξοπλισμού έχουν κίνηση από τον κινητήρα και έχουν λεπίδες ειδικού σχήματος.
 • Ο εναλλάκτης θερμότητας-συμπυκνωτή αποτελείται από ένα χάλκινο σωλήνα με πτερύγια αλουμινίου για καλύτερη ψύξη.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με απομακρυσμένο διακόπτη συμπιεστή, αυτόματο έλεγχο των μέγιστων επιπέδων πίεσης, ελεγκτή. Παρέχει οικονομική και αθόρυβη λειτουργία.

Τι είναι μια μονάδα συμπύκνωσης

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB) είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του συστήματος ψύξης αέρα. Παράγει υγρό ψυκτικό για περαιτέρω εξάτμιση σε εναλλάκτη θερμότητας άμεσης επέκτασης.

Συχνότερα η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με εγκαταστάσεις εξαερισμού εξοπλισμένες με συστήματα άμεσης ψύξης ή με εσωτερικές μονάδες με διαχωρισμένα κανάλια, τοίχους, ερμάρια και άλλα είδη χωρισμένων συστημάτων. Το σύστημα κλιματισμού που χρησιμοποιεί το KKB είναι μία από τις πιο προσιτές και φθηνές λύσεις.

Πώς είναι η μονάδα συμπύκνωσης

Η δομή της KKB περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Συμπιεστής (ένας ή περισσότεροι)
 • Σύστημα ελέγχου και τροφοδοσίας
 • Ανεμιστήρας θερμότητας συμπυκνωτή (εκτός από την έκδοση με απομακρυσμένο συμπυκνωτή)
 • Αξονικός ή φυγοκεντρικός ανεμιστήρας

Επιπλέον, για τη λειτουργία του συστήματος ψύξης, η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή είναι εξοπλισμένη με ένα κιτ σύνδεσης που περιλαμβάνει:

 • Η βαλβίδα επέκτασης
 • Στεγνωτήρας με φίλτρο
 • Γυαλί οράσεως
 • Ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα

Δημοφιλή μοντέλα

Τύποι μονάδων συμπύκνωσης

 1. Κλιματισμός αέρα KKB με αξονικούς ανεμιστήρες. Αυτός ο τύπος επιλέγεται εάν η μονάδα είναι εγκατεστημένη σε εξωτερικούς χώρους. Αυτή είναι η φθηνότερη έκδοση, απαιτώντας αρκετό ελεύθερο χώρο στο δρόμο για να εφοδιάσετε τη μονάδα με την απαραίτητη ποσότητα αέρα για να ψύξετε τον συμπυκνωτή.
 2. Κλιματισμός αέρα KKB με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες. Αυτός ο τύπος επιλέγεται κατά την εγκατάσταση της μονάδας μέσα σε τεχνικούς χώρους και τη σύνδεσή της με το σύστημα αγωγών, μέσω του οποίου ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται και εξέρχεται για ψύξη του συμπυκνωτή. Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη για αντικείμενα όπου δεν υπάρχει χώρος εγκατάστασης του KKB στο κτήριο ή κοντά στο κτίριο.
 3. Η ψύξη του νερού KKB χρησιμοποιείται σε περίπτωση εγκατάστασης της μονάδας μέσα σε τεχνικούς χώρους και χρησιμοποιώντας έναν πύργο ψύξης για την παροχή νερού ψύξης του συμπυκνωτή. Η υδατοψυγμένη έκδοση επιτρέπει τη μείωση του μεγέθους του KKB και την εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους με ελάχιστες απώλειες στην κατεχόμενη περιοχή. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα τοποθέτησης του KKB και του πύργου ψύξης σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο.
 4. Το KKB με απομακρυσμένο συμπυκνωτή χρησιμοποιείται όταν η μονάδα είναι εγκατεστημένη εντός των τεχνικών χώρων και ο εναλλάκτης θερμότητας του συμπυκνωτή αφαιρείται από το δωμάτιο στο δρόμο. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε το χώρο που καταλαμβάνεται σε έναν τεχνικό χώρο.

Πώς να επιλέξετε μια μονάδα συμπύκνωσης

Κατά την επιλογή του KKB είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις ακόλουθες παραμέτρους:

Πληκτρολογήστε KKB, η επιλογή του οποίου εξαρτάται από την περιοχή του τεχνικού χώρου, τον ελεύθερο χώρο για την εγκατάσταση της KKB και τα διαθέσιμα οικονομικά μέσα.

 • Σημείο ζέσεως στους εξατμιστές
 • Η θερμοκρασία συμπύκνωσης (ή η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα στη υπολογισμένη θερινή περίοδο)
 • Φορτώστε στο KKB
 • Τύπος φρέον
 • Αριθμός βρόχων

Όλα αυτά τα στοιχεία πρέπει να αναφέρονται στους ειδικούς της εταιρείας προμηθευτών, οι οποίοι θα επιλέξουν την επιλογή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Εγκατάσταση μονάδων συμπύκνωσης

Η εγκατάσταση και η εγκατάσταση της KKB θα πρέπει να πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες οργανώσεις των οποίων το προσωπικό έχει λάβει τη σχετική εκπαίδευση και έχει λάβει πιστοποιητικά για την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού. Για τη σύνδεση της μονάδας απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και εργαλεία. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για την εγκατάσταση μονάδων υψηλής ισχύος, απαιτείται ανεφοδιασμός ή πλήρης επαναπλήρωση με φρέον.

Η έκδοση εκπονήθηκε με τη βοήθεια ειδικών της εταιρίας "Cleavet"

Μονάδα συμπυκνωτή συμπιεστή

Συντάκτης: Brukh Sergey Viktorovich.

Ομίλου εταιρειών "MEL" - χονδρέμπορος των συστημάτων κλιματισμού Mitsubishi Heavy Industries.

www.mhi-systems.ru Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB) για ψύξη του εξαερισμού καθίστανται πιο συνηθισμένες στο σχεδιασμό κεντρικών συστημάτων ψύξης στα κτίρια. Τα πλεονεκτήματά τους είναι προφανή:


Πρώτον, είναι η τιμή ενός κιλοβάτ κρύου. Σε σύγκριση με τα συστήματα ψύξης, η ψύξη του αέρα τροφοδοσίας με τη βοήθεια του KKB δεν περιέχει ένα ενδιάμεσο ψυκτικό, δηλ. νερό ή αντιψυκτικό, έτσι είναι φθηνότερο.


Δεύτερον, η ευκολία της ρύθμισης. Μία μονάδα συμπυκνωτή συμπιεστή λειτουργεί σε μία ενιαία εγκατάσταση τροφοδοσίας, έτσι ώστε η λογική ελέγχου να ενοποιείται και να εφαρμόζεται με τη χρήση τυποποιημένων ελεγκτών για μονάδες παροχής αέρα.


Τρίτον, η ευκολία εγκατάστασης του KKB για την ψύξη του συστήματος εξαερισμού. Δεν χρειάζονται πρόσθετοι αεραγωγοί, ανεμιστήρες κλπ. Μόνο ο εναλλάκτης θερμότητας του εξατμιστή είναι ενσωματωμένος και αυτό είναι όλο. Ακόμη και η πρόσθετη μόνωση των αεραγωγών τροφοδοσίας συχνά δεν απαιτείται.

Το Σχ. 1. KKB LENNOX και το σχέδιο της σύνδεσης του με την εγκατάσταση τροφοδοσίας.


Στο πλαίσιο τέτοιων αξιοσημείωτων πλεονεκτημάτων, στην πράξη, συναντάμε πολλά παραδείγματα συστημάτων αερισμού κλιματισμού, στα οποία το KKB είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε αποτυγχάνει πολύ γρήγορα κατά τη λειτουργία. Μια ανάλυση αυτών των γεγονότων δείχνει ότι συχνά ο λόγος για την ακατάλληλη επιλογή του KKB και του εξατμιστή για την ψύξη του αέρα τροφοδοσίας. Επομένως, εξετάστε την τυπική μέθοδο επιλογής μονάδων συμπυκνωτή συμπιεστή και προσπαθήστε να δείξετε σφάλματα που επιτρέπονται σε αυτήν την περίπτωση.

ΣΦΑΛΜΑ, αλλά το πιο συχνά συναντάται, είναι η μέθοδος επιλογής του KKB και του εξατμιστή για μονάδες παροχής άμεσης ροής

 1. Ως αρχικά δεδομένα, πρέπει να γνωρίζουμε τη ροή αέρα της μονάδας επεξεργασίας αέρα. Για παράδειγμα, ορίσαμε 4500 m3 / h.
 2. Η εγκατάσταση in-line είναι ευθύγραμμη, δηλ. Χωρίς ανακυκλοφορία, λειτουργεί σε 100% υπαίθριο αέρα.
 3. Καθορίστε την περιοχή κατασκευής - για παράδειγμα, Μόσχα. Υπολογισμένες παραμέτρους εξωτερικού αέρα για τη Μόσχα + 28C και υγρασία 45%. Αυτές οι παράμετροι λαμβάνονται ως αρχικές παράμετροι αέρα στην είσοδο προς τον εξατμιστήρα του συστήματος τροφοδοσίας. Μερικές φορές οι παράμετροι του αέρα λαμβάνουν "με περιθώριο" και ορίζουν + 30C ή ακόμα και + 32C.
 4. Ρυθμίσαμε τις απαραίτητες παραμέτρους αέρα στην έξοδο του συστήματος παροχής, δηλ. στην είσοδο του δωματίου. Συχνά αυτές οι παράμετροι είναι ρυθμισμένες κατά 5-10C χαμηλότερα από την απαιτούμενη θερμοκρασία αέρα τροφοδοσίας στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, + 15C ή ακόμα + 10C. Θα σταματήσουμε με μέση τιμή + 13C.
 5. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το διάγραμμα i-d (Εικόνα 2), χτίζουμε τη διαδικασία ψύξης του αέρα στο σύστημα ψύξης εξαερισμού. Προσδιορίστε την απαιτούμενη ροή του κρύου υπό τις καθορισμένες συνθήκες. Στην έκδοση μας, η απαιτούμενη ροή ψύξης είναι 33,4 kW.
 6. Επιλέγουμε KKB για την απαιτούμενη ψυκτική κατανάλωση των 33,4 kW. Υπάρχει το κοντινότερο μεγάλο και πλησιέστερο μικρότερο μοντέλο στη σειρά KKB. Για παράδειγμα, για το LENNOX τα μοντέλα είναι: TSA090 / 380-3 για 28 kW κρύου και TSA120 / 380-3 για κρύο 35,3 kW.

Δεχόμαστε το μοντέλο με αποθεματικό 35,3 kW, δηλ. TSA120 / 380-3.

Το Σχ. 2. I-D διάγραμμα της λειτουργίας του εξατμιστήρα για την τυποποιημένη (εσφαλμένη) επιλογή του CCB

Και τώρα θα σας πούμε τι θα συμβεί στην περιοχή, με την κοινή λειτουργία της μονάδας επεξεργασίας αέρα και την KKB που επιλέξαμε από εμάς, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Το πρώτο πρόβλημα είναι η υπερεκτιμημένη απόδοση της KKB.

Ο κλιματισμός εξαερισμού ταιριάζει με τη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα + 28C και υγρασία 45%. Αλλά ο πελάτης σχεδιάζει να το χρησιμοποιήσει όχι μόνο όταν στο δρόμο + 28C, στις εγκαταστάσεις είναι συχνά ήδη ζεστό λόγω των εσωτερικών απώλειες θερμότητας ξεκινώντας από + 15C στο δρόμο. Επομένως, ο ρυθμιστής ρυθμίζει την θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας το πολύ + 20C, και στη χειρότερη ακόμη χαμηλότερη. Η KKB εκδίδει είτε το 100% της παραγωγικότητας είτε το 0% (με σπάνιες εξαιρέσεις της ομαλής ρύθμισης όταν χρησιμοποιούνται οι εξωτερικές μονάδες VRF με τη μορφή KKB). KKB όταν μειώνει τη θερμοκρασία του εξωτερικού (εισαγόμενου) αέρα, η απόδοσή του δεν μειώνει (και μάλιστα αυξάνει ελαφρώς λόγω μεγαλύτερης υπερψύξης στον συμπυκνωτή). Ως εκ τούτου, καθώς η θερμοκρασία του αέρα στην είσοδο προς τον εξατμιστή μειώνεται, το KKB θα τείνει να δώσει μια χαμηλότερη θερμοκρασία αέρα στην έξοδο από τον εξατμιστή. Με τα δεδομένα μας σχετικά με τους υπολογισμούς, επιτυγχάνεται η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο + 3C. Αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι επειδή Το σημείο βρασμού του Freon στον εξατμιστή είναι + 5C.

Συνεπώς, η μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στην είσοδο στον εξατμιστή στους + 22 ° C και κάτω, στην περίπτωσή μας οδηγεί σε υπερεκτιμημένη παραγωγικότητα KKB. Στη συνέχεια, υπάρχει υποβρύχιος φρέον στον εξατμιστή, η επιστροφή του ψυκτικού υγρού στην αναρρόφηση του συμπιεστή και, ως εκ τούτου, η αστοχία του συμπιεστή λόγω μηχανικής βλάβης.

Αλλά γι 'αυτό τα προβλήματα μας, παράξενα, δεν τελειώνουν.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ένας ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΗΣ.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην επιλογή του εξατμιστή. Όταν επιλέγετε μια μονάδα αερισμού, ρυθμίζονται οι συγκεκριμένες παράμετροι της λειτουργίας του εξατμιστή. Στην περίπτωσή μας, αυτή είναι η θερμοκρασία του αέρα στην είσοδο + 28C και η υγρασία είναι 45% και η έξοδος είναι + 13C. Μέσα; Ο εξατμιστής επιλέγεται ΤΩΡΑ για αυτές τις παραμέτρους. Αλλά τι θα συμβεί όταν η θερμοκρασία του αέρα στην είσοδο προς τον εξατμιστή δεν είναι, για παράδειγμα, + 28C, αλλά + 25C; Η απάντηση είναι αρκετά απλή αν εξετάσουμε τη φόρμουλα μεταφοράς θερμότητας για οποιεσδήποτε επιφάνειες: Q = k * F * (Tβ-Tφ). k * F - ο συντελεστής μεταφοράς θερμότητας και η περιοχή ανταλλαγής θερμότητας δεν αλλάζουν, οι ποσότητες αυτές είναι σταθερές. Tf - το σημείο βρασμού του Freon δεν αλλάζει, επειδή Υποστηρίζεται επίσης από μια σταθερή + 5C (σε κανονική λειτουργία). Αλλά τηλεόραση - η μέση θερμοκρασία του αέρα έγινε λιγότερο από τρεις βαθμούς. Κατά συνέπεια, η ποσότητα της μεταφερόμενης θερμότητας θα είναι λιγότερο αναλογική σε σχέση με τη διαφορά θερμοκρασίας. Αλλά η KKB "δεν το γνωρίζει" και συνεχίζει να δίνει το 100% της παραγωγικότητας. Το Liquid Freon επανέρχεται ξανά στην αναρρόφηση του συμπιεστή και οδηγεί στα παραπάνω προβλήματα. Δηλαδή. Η θερμοκρασία σχεδιασμού του εξατμιστήρα είναι η Ελάχιστη θερμοκρασία λειτουργίας του KKB.

Εδώ κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί - θερμοκρασία σχεδιασμού στο Σπλιτ + 27C στο δωμάτιο, και μπορεί πραγματικά να λειτουργήσει έως + 18C «Και τι δουλειά είναι εκτός διάσπαση συστήματα;». Το γεγονός ότι η διαιρούμενων συστημάτων εξατμιστήρα περιοχή επιφάνειας επιλέγεται με ένα πολύ μεγάλο περιθώριο τουλάχιστον 30%, απλά για να αντισταθμιστεί η μείωση στη μεταφορά θερμότητας, όταν η θερμοκρασία στο δωμάτιο ή μειώνοντας ταχύτητα του εσωτερικού ανεμιστήρα. Και τέλος,

Το τρίτο πρόβλημα είναι η επιλογή του KKB "ΜΕΤΟΛΙΚΟΣ"...

Το περιθώριο απόδοσης στην επιλογή του KKB είναι εξαιρετικά επιβλαβές, επειδή Το αποθεματικό είναι ένα υγρό Freon στην αναρρόφηση του συμπιεστή. Και στον τελικό έχουμε συμπιεστή που έχει μπλοκαριστεί. Γενικά, η μέγιστη ισχύς του εξατμιστή πρέπει να είναι πάντα μεγαλύτερη από την χωρητικότητα του συμπιεστή.

Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στην ερώτηση - τι γίνεται με την σωστή επιλογή του KKB για τα συστήματα παροχής αέρα;

Πρώτον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι η πηγή του κρυολογήματος με τη μορφή μιας μονάδας συμπύκνωσης δεν μπορεί να είναι η μόνη στο κτίριο. Ο κλιματισμός του συστήματος εξαερισμού μπορεί να αφαιρέσει μόνο μέρος του φορτίου αιχμής που εισέρχεται στο δωμάτιο με αέρα εξαερισμού. Και διατηρώντας μια ορισμένη θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο, σε κάθε περίπτωση, πέφτει στα τοπικά κλεισίματα (εσωτερικές μονάδες VRF ή ανεμιστήρες). Επομένως, η KKB δεν θα πρέπει να διατηρεί κάποια θερμοκρασία με τον εξαερισμό ψύξης (αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της ρύθμισης ενεργοποίησης / απενεργοποίησης), αλλά μειώνει την εισροή θερμότητας στις εγκαταστάσεις όταν ξεπεραστεί κάποια εξωτερική θερμοκρασία.

Παράδειγμα συστήματος αερισμού με κλιματισμό:

Αρχικά δεδομένα: πόλη της Μόσχας με εκτιμώμενες παραμέτρους για τον κλιματισμό + 28º και υγρασία 45%. Η παροχή αέρα είναι 4500 m3 / h. Θερμικό πλεόνασμα του δωματίου από τους υπολογιστές, τους ανθρώπους, την ηλιακή ακτινοβολία κλπ. είναι 50 kW. Η ονομαστική θερμοκρασία στους χώρους είναι + 22 ° C.

Η απόδοση κλιματισμού θα πρέπει να επιλέγεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι επαρκής κάτω από τις χειρότερες συνθήκες (μέγιστες θερμοκρασίες). Αλλά και τα κλιματιστικά του εξαερισμού πρέπει να λειτουργούν χωρίς προβλήματα και σε όλες τις ενδιάμεσες παραλλαγές. Και τις περισσότερες φορές τα συστήματα εξαερισμού κλιματισμού λειτουργούν με φορτίο 60-80%.

 • Ρυθμίστε τη θερμοκρασία σχεδιασμού του εξωτερικού αέρα και τη θερμοκρασία σχεδιασμού του εσωτερικού αέρα. Δηλαδή. Το κύριο καθήκον της KKB είναι να ψύχει τον αέρα τροφοδοσίας στη θερμοκρασία δωματίου. Όταν η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα είναι μικρότερη από την απαιτούμενη θερμοκρασία του δωματίου - το KKB ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ. Για τη Μόσχα, από + 28C έως την απαιτούμενη θερμοκρασία δωματίου + 22C, έχουμε διαφορά θερμοκρασίας 6C. Κατ 'αρχήν, η διαφορά θερμοκρασίας στον εξατμιστή δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από 10C, επειδή Η θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη από τη θερμοκρασία φρέον.
 • Καθορίζουμε την απαιτούμενη χωρητικότητα του KKB με βάση τις συνθήκες ψύξης του αέρα τροφοδοσίας από τη θερμοκρασία σχεδιασμού + 28C έως + 22C. Αποδείχθηκε ότι ήταν 13,3 kW κρύου (διάγραμμα i-d).

Το Σχ. 3. I-D διάγραμμα της λειτουργίας του εξατμιστή εξατμιστή με τη σωστή επιλογή του KKB.

 • Επιλέγουμε την απαιτούμενη απόδοση των 13,3 KKB από τη γραμμή του δημοφιλούς κατασκευαστή LENNOX. Σηκώστε το πλησιέστερο μικρότερο ΚΚΒ TSA036 / 380-3ο με χωρητικότητα 12,2 kW.
 • Επιλέγουμε τον εξατμιστή της εισροής από τις χειρότερες παραμέτρους για αυτό. Αυτή είναι η θερμοκρασία εξωτερικού αέρα, ίση με την απαιτούμενη θερμοκρασία δωματίου - στην περίπτωση μας + 22C. Η χωρητικότητα του εξατμιστή στο κρύο είναι ίση με την παραγωγικότητα του KKB, δηλ. 12,2 kW. Επιπλέον ένα περιθώριο για παραγωγικότητα 10-20% σε περίπτωση μόλυνσης του εξατμιστή κλπ.
 • Προσδιορίστε τη θερμοκρασία του αέρα παροχής σε εξωτερική θερμοκρασία + 22 ° C. λαμβάνουμε 15C. Πάνω από το σημείο βρασμού του Freon + 5C και πάνω από τη θερμοκρασία σημείου δρόσου + 10C, αυτό σημαίνει ότι η μόνωση των αγωγών αέρα τροφοδοσίας δεν μπορεί να γίνει (θεωρητικά).
 • Προσδιορίστε την εναπομένουσα θερμότητα των χώρων. Αποδεικνύεται εσωτερική υπέρβαση θερμότητας 50 kW συν ένα μικρό μέρος του αέρα τροφοδοσίας 13,3-12,2 = 1,1 kW. Σύνολο 51,1 kW είναι η εκτιμώμενη χωρητικότητα των τοπικών συστημάτων ρύθμισης.

Συμπεράσματα: η κύρια ιδέα στην οποία θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή είναι η ανάγκη να υπολογιστεί η μονάδα συμπυκνωτή συμπιεστή όχι για τη μέγιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα αλλά για το ελάχιστο στο εύρος λειτουργίας του κλιματιστικού εξαερισμού. Ο υπολογισμός του KKB και του εξατμιστή, που πραγματοποιείται στη μέγιστη θερμοκρασία του αέρα προσαγωγής, οδηγεί στο γεγονός ότι η κανονική λειτουργία θα είναι μόνο σε ένα εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών από το υπολογισμένο και υψηλότερο. Και αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από την υπολογισμένη θερμοκρασία, θα υπάρξει μη πλήρης βρασμός του Freon στον εξατμιστή και επιστροφή του ψυκτικού υγρού στην αναρρόφηση του συμπιεστή.

Τι είναι μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Ουσιαστικά όλα τα συστήματα αερισμού περιλαμβάνουν μια μονάδα συμπύκνωσης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη θέρμανση ή την ψύξη του αέρα. Η KKB περιλαμβάνεται στην κατηγορία των μη αυτόνομων κλιματιστικών.

Σε αυτό, το ψυκτικό υγρό στην υγρή κατάσταση περνά μέσα από το προπαρασκευαστικό στάδιο και στη συνέχεια εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας και εξατμίζεται.

Συστατικά της μονάδας συμπύκνωσης

Το KKB είναι μια καραμέλα με κομψά τοποθετημένους κόμβους. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις συσκευές κλιματισμού, με διαχωρισμένα συστήματα οποιουδήποτε τύπου, εξοπλισμένα με εσωτερικές μονάδες ή με συστήματα άμεσης ψύξης. Μπορούν να αντικαταστήσουν το ψυκτικό συγκρότημα, όταν η εγκατάσταση του τελευταίου είναι αδύνατη λόγω του μεγάλου φορτίου στην οροφή.

Τα κύρια στοιχεία αυτού του σημαντικού μέρους του συστήματος εξαερισμού είναι:

 • συμπιεστής.
 • κινητήρα ·
 • φυγοκεντρικός ή αξονικός ανεμιστήρας.
 • έναν εναλλάκτη θερμότητας που χρησιμεύει ως συμπυκνωτής.
 • σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • σύστημα ελέγχου.

Επιπλέον, η KKB είναι εφοδιασμένη με συνδετήρες που ενισχύουν την αποδοτικότητά της και αποτελούνται από γκάζι, ειδικό φίλτρο, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, γυαλί προβολής. Τα σύγχρονα μοντέλα της KKB λειτουργούν με ψυκτικά μέσα φιλικά προς το όζον. Τα υψηλού οικολογικού freon R-22, R-407C, R-410a μπορούν να κυκλοφορήσουν σε αυτά. Είναι κατάλληλα για κάθε εγκατάσταση εξαερισμού και για ψύκτες καναλιών.

Εσωτερική KKB μόνωση και γείωση για την αποφυγή τραυματισμού από ηλεκτροπληξία. Οι κατασκευαστές καλύπτουν τις επιφάνειες όλων των εξαρτημάτων της συσκευής με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Αυτό σας επιτρέπει να το χειρίζεστε σε υγρές συνθήκες.

Τα πλεονεκτήματα μιας μονάδας συμπύκνωσης

Εάν συγκρίνουμε την KKB με το ψυκτικό συγκρότημα, μπορούμε να σημειώσουμε τα προφανή πλεονεκτήματα του πρώτου:

 1. Η παραγωγή ενός κιλοβάτ κρύου είναι φθηνότερη. δεν υπάρχει ενδιάμεσο ψυκτικό.
 2. Βολική ρύθμιση. Κάθε KKB συνδέεται σε μία μονάδα τροφοδοσίας, οπότε ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω τυποποιημένων ελεγκτών.
 3. Απλή εγκατάσταση. Δεν χρειάζονται επιπλέον ανεμιστήρες, αεραγωγοί και άλλα στοιχεία. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μόνο τον εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή.

Το KKB μπορεί να είναι ένα στοιχείο ενός μεγάλου συστήματος εξαερισμού και μιας ξεχωριστής μονάδας ενσωματωμένης στη μονάδα. Είναι σταθερά τοποθετημένα σε δάπεδο και τοίχο. Σταματά μπλοκ τοποθετούνται κοντά στα κτίρια και στην οροφή.

Ο συμπιεστής KKB σε σύγχρονη έκδοση είναι εξοπλισμένος με προστασία από την ασταθή λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου, την επίδραση της υγρασίας, τις μηχανικές βλάβες, τις κρίσιμες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά διαταράσσουν τη λειτουργία της μονάδας. Το περίβλημα στο οποίο είναι κλειστή η μονάδα είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, επειδή δεν διαβρώνεται.

Για να δροσιστεί γρήγορα η συσκευή, οι κατασκευαστές συχνά συμπληρώνουν τον εναλλάκτη θερμότητας, τον συμπυκνωτή, το δίκτυο και τα ένθετα αλουμινίου. Προστατεύεται από τις επιβλαβείς επιδράσεις και εναλλάκτη θερμότητας - εφαρμόζεται ένα ειδικό αντιδιαβρωτικό κράμα στην επιφάνεια του. Για να ελέγχετε την πίεση μέσα στο KKB, όλα τα στοιχεία που έρχονται σε επαφή με το ψυκτικό μέσο είναι εξοπλισμένα με θηλές αναθεώρησης.

Παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση η KKB εγκαταλείπει γρήγορα το σύστημα ή δεν συμπεριλαμβάνεται καθόλου. Οι ειδικοί επισημαίνουν έναν λόγο. Αυτή είναι μια αναλφάβητη επιλογή μιας μονάδας συμπιεστή-αντισταθμιστή και ενός εξατμιστή.

Χρώματα επιλογής KKB

Τις περισσότερες φορές, επιλέγουν τη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή που είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη περίσταση όσον αφορά την ισχύ. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένας τυποποιημένος υπολογισμός με βάση την χωρητικότητα της εγκατάστασης αερισμού σε m / h, τη θερμοκρασία, την υγρασία του αέρα έξω το καλοκαίρι, τη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας. Αυτή η παράμετρος και η υγρασία επιλέγονται για μια συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με το SNiP.

Η πρώτη παράμετρος έχει βαθμούς έως 6 μικρότερες από τη βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου. Εκτός από αυτές τις τιμές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε το διάγραμμα u-d. Στη συνέχεια, όλες οι διαπιστωθείσες παράμετροι αντικαθίστανται από τον τύπο: Qhol = 1,2χLχ (Inar-Iprit) / 3600.

Για να γίνει χωρίς υπολογισμούς, χρησιμοποιείται μερικές φορές μια απλοποιημένη τεχνική. Διαπιστώνεται ότι για κάθε 10 m² και ύψος δωματίου 3 m απαιτείται 1 kW κρύου. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 200μ², απαιτείται μπλοκ 20kW.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή σε μερικές αποχρώσεις που είναι σημαντικές για τη σωστή επιλογή της μονάδας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του KKB, δεν είναι απαραίτητο να υπολογιστεί για το μέγιστο όριο θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, αλλά για το ελάχιστο όριο που παρέχεται από το εύρος λειτουργίας του KKB.

Εάν υπολογίσετε τη μέγιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα, η μονάδα θα είναι σε θέση να λειτουργεί κανονικά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ίση με την υπολογισμένη θερμοκρασία ή ανυψωθεί πάνω από αυτήν την τιμή. Όταν πέφτει η τιμή του, θα παρατηρηθεί ότι θα συμβεί μόνο ένα μερικό βρασμό του ψυκτικού μέσου στον εξατμιστή. Το υγρό φρέον θα επιστρέψει στην αναρρόφηση του συμπιεστή. Τούτο θα ακολουθήσει η σφήνα του τελευταίου.

Για κανονική λειτουργία, η χωρητικότητα του συμπιεστή πρέπει να είναι μικρότερη από τη μέγιστη χωρητικότητα του εξατμιστή. Το κιτ σύνδεσης δεν πωλείται πάντοτε μαζί με τη μονάδα συμπυκνωτή-συμπυκνωτή. Μερικές φορές πρέπει να το επιλέξετε, αλλά για αυτό πρέπει να γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό το συγκρότημα δέσμης.

Συστάσεις για την επιλογή ενός φίλτρου-στεγνωτήρα

Αυτός ο κόμβος είναι απαραίτητος για την απορρόφηση υγρασίας, διάφορες περιττές ακαθαρσίες από τη γραμμή Freon. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τους πίνακες των κατασκευαστών λαμβάνοντας υπόψη την επωνυμία ψυκτικού μέσου. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς θα γίνει η εγκατάσταση αυτού του στοιχείου - με συγκόλληση, κάτω από τη φλάντζα, στα εξαρτήματα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαστάσεις σύνδεσης.

Επηρεάζει την επιλογή του φίλτρου και την απόδοση του υγρού, η οποία επηρεάζει το χάσμα μεταξύ των αντικαταστάσεων. Είναι επίσης σημαντικό το πώς θα λειτουργήσει η KKB - αποκλειστικά για το κρύο ή για τη θερμότητα. Στην πρώτη περίπτωση ο Freon θα κινηθεί προς μια κατεύθυνση, στη δεύτερη - και στα δύο.

Πώς να επιλέξετε ένα γυαλί θέασης

Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση του επιπέδου επαναπλήρωσης του Freon, της κατάστασης του φίλτρου, της παρουσίας υγρασίας στο κύκλωμα. Όταν το επιλέξετε, ξεκινάτε με τη μάρκα Freon, θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέθοδο τοποθέτησης γυαλιού, δείκτη υγρασίας, κρίσιμο επίπεδο υγρασίας.

Εάν το φρέον R407C ή R410A κυκλοφορεί μέσω του κυκλώματος, το πολυεστερικό έλαιο για αυτά τα σήματα μπορεί να σχηματίσει οξύ και αλκοόλη όταν αλληλεπιδρά με το νερό. Αυτό θα σηματοδοτηθεί από το μεταβαλλόμενο χρώμα του γυαλιού μέτρησης, το οποίο θα βοηθήσει στην αποφυγή της σφήνωσης του συμπιεστή ως αποτέλεσμα της αποσύνθεσης του λαδιού. Το πράσινο χρώμα της ένδειξης δείχνει την κανονική κατάσταση του κυκλώματος ψύξης.

Η μετάβαση προς το κίτρινο χρώμα υποδηλώνει ότι το κύκλωμα ψυκτικού θα πρέπει να παρακολουθείται στενότερα. Μια πλήρως κίτρινη ενδεικτική λυχνία LED δείχνει μια απαράδεκτη ποσότητα υγρασίας στο κύκλωμα. Αφού ληφθούν τα μέτρα για την κατάργησή του, θα πρέπει να αλλάξει το φίλτρο.

Επιλογή θερμοστατικής βαλβίδας

Η βαλβίδα εκτόνωσης ρυθμίζει τη ροή ψυκτικού από τη μονάδα στον εξατμιστή για ψύξη. Επιλέξτε το είδος του ψυκτικού μέσου, την ονομαστική χωρητικότητα ψύξης, το σημείο βρασμού, την υποψύξη, τη συμπύκνωση. Λάβετε υπόψη και το επίπεδο θερμοκρασίας του περιβάλλοντος εργασίας - μέγιστο και ελάχιστο.

Επηρεάζει την επιλογή και τη μέθοδο εξίσωσης της πίεσης - εσωτερική ή εξωτερική. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του TRV. Συνήθως εγκαθίσταται για συγκόλληση, φλάντζες ή εξαρτήματα.

Επιλογή ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας

Η επιλογή αυτού του στοιχείου επηρεάζει τη μάρκα Freon, τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας και την πίεση. Μια παράμετρος όπως η μέγιστη τιμή του ανοίγματος διαφορικής πίεσης είναι επίσης σημαντική. Προσέξτε τις διαστάσεις σύνδεσης, την απόδοση. Ο συντελεστής Ku λαμβάνεται υπόψη, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την μεταβολή του ρυθμού ροής του μέσου εργασίας, όταν η διαφορά πίεσης στη σωληνοειδή βαλβίδα είναι 1 bar.

Τύποι μονάδων συμπύκνωσης

Ο τύπος του KKB καθορίζεται από τον τύπο της ψύξης του. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με αέρα, νερό, εξωτερικό ψυγείο. Οι μονάδες του πρώτου τύπου διαθέτουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα που σχηματίζει ροή αέρα. Εάν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν αξονικό ανεμιστήρα, τότε η μονάδα είναι τοποθετημένη έξω από το κτίριο. Με την παρουσία φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, η εγκατάσταση της μονάδας εκτελείται απευθείας στο δωμάτιο.

Η μονάδα συμπύκνωσης, στην οποία ο συμπυκνωτής ψύχεται με νερό, είναι πιο ισχυρός. Δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα αέρα για την εργασία του, επομένως είναι συμπαγής και έχει σχεδιαστεί για εσωτερική εγκατάσταση. Η τοποθέτησή του είναι δυνατή σε μεγάλη απόσταση.

Το KKB με έναν συμπυκνωτή απομακρυσμένου τύπου χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, κυρίως αν δεν υπάρχει χώρος στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια η μονάδα είναι εγκατεστημένη μέσα στο δωμάτιο. Ο εναλλάκτης θερμότητας τοποθετείται εκτός των ορίων του.

Αρχή λειτουργίας της KKB

Το έργο της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή βασίζεται στο νόμο της φυσικής σχετικά με την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας όταν ένα ψυκτικό μέσο μεταβάλλεται από μια υγρή κατάσταση σε μια άλλη μορφή συσσωματώματος. Όταν η διαδικασία προχωράει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προηγουμένως συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον καταναλωτή. Όταν η KKB λειτουργεί με ψύξη, ο Freon εξατμίζεται μέσα στον εναλλάκτη θερμότητας και στη συνέχεια συμπυκνώνεται. Όταν η θέρμανση είναι όλη τη διαδρομή.

Ενώ η εγκατάσταση του συστήματος ψύξης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ξεχωριστά τη θερμοκρασία για κάθε δωμάτιο, κατά την εφαρμογή του KKB η θερμοκρασία θα έχει την ίδια τιμή παντού. Τοποθετήστε το στον κύριο θερμοστάτη για ολόκληρο το κτίριο.

Αερόψυκτο CCB

Το κύκλωμα ψύξης έχει 2 εναλλάκτες θερμότητας. Ένας από αυτούς - ο εναλλάκτης θερμότητας συμπυκνωτή, βρίσκεται στην ίδια την KKB. Ο δεύτερος είναι ο εναλλάκτης θερμότητας του εξατμιστή, ο οποίος βρίσκεται στον ψύκτη αέρα του κεντρικού κλιματιστικού. Εκτός από αυτές τις μονάδες, ο συμπιεστής εισέρχεται στο κύκλωμα ψύξης και περικλείεται στο περίβλημα KKB. Επίσης τα στοιχεία του είναι φίλτρα-στεγνωτήρα, TRV, γυαλί επιθεώρησης. Τα τελευταία τρία στοιχεία βρίσκονται στη γραμμή υγρών μεταξύ των μπλοκ κοντά στον εξατμιστή.

Σε αντίθεση με άλλα μέρη του ψυκτικού κυκλώματος, η διατομή για CFC είναι μικρή στη βαλβίδα εκτόνωσης. Η ρύθμιση εξαρτάται από τη θερμοκρασία εξάτμισης του φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας και την τιμή της πίεσης. Πριν από τη βαλβίδα εκτόνωσης, το συμπιεσμένο αέριο φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας του συμπυκνωτή έχει υπερπίεση, η οποία εισάγεται από τον συμπιεστή. Μετά τη βαλβίδα εκτόνωσης, η πίεση στον εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή μειώνεται.

Στον συμπυκνωτή, το ψυκτικό μέσο, ​​έχοντας χάσει τη θερμότητα στον περιβάλλοντα χώρο, συμπυκνώνεται. Μετά την ανακύκλωση μέρους της θερμικής ενέργειας, το φρέον παραμένει υπό αυξημένη πίεση, αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή της διέλευσης της βαλβίδας θερμικής επέκτασης. Μετά από αυτό, η πίεση πέφτει απότομα και λαμβάνει χώρα ψύξη.

Υπό την επίδραση του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα του κύριου κλιματιστικού, η επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας του εξατμιστή θερμαίνεται. Λαμβάνει μια υψηλή θερμοκρασία και περνάει στην αέρια φάση και πριν από αυτό το υγρό ψυκτικό που κυκλοφορεί στον εξατμιστή. Ταυτόχρονα, απορροφά θερμότητα από τον αέρα τροφοδοσίας, ψύγοντας έτσι.

Αφού το ψυκτικό μέσο με τη μορφή αερίου εμφανιστεί ξανά στον συμπιεστή, συμπιέζοντας, μετασχηματίζεται σε κατάσταση υγρής συσσωρεύσεως και η διαδικασία κυκλοφορίας συνεχίζεται.

Μονάδα με ψύξη με νερό

Η εγκατάσταση KKB με ψύξη με νερό παρέχει προκαταρκτικούς υδραυλικούς υπολογισμούς και επαγγελματική εγκατάσταση. Το κόστος αυτών των μπλοκ είναι υψηλότερο από το κόστος των αναλογιών του αέρα. Αυτό εξηγείται από την ανάγκη πρόσθετου κόστους για την κατασκευή ενός πύργου ψύξης, την τοποθέτηση ενός κυκλώματος σε αυτό, την αγορά αντλιών.

Αυτές οι μονάδες προορίζονται για εγκατάσταση μέσα στο κτίριο. Η ψύξη του συμπυκνωτή γίνεται εδώ μέσα από ένα υγρό που κυκλοφορεί σε ένα κλειστό κύκλωμα. Στον δρόμο εγκαταστήστε έναν πύργο ψύξης - υγρό ή στεγνό ή χρησιμοποιήστε τρεχούμενο νερό.

Αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός διαθέτει επιπλέον εναλλάκτη θερμότητας. Ψύχει το ψυκτικό μέσο και, λαμβάνοντας τη θερμότητα εν μέρει, θερμαίνει το κυκλοφορούν νερό, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να ξαναχρησιμοποιηθεί. Η χρήση του στο σύστημα θέρμανσης για παροχή ζεστού νερού δικαιολογεί αρκετές μεγάλες επενδύσεις για την αγορά εξοπλισμού αυτού του τύπου.

Το πλεονέκτημα των μονάδων που ψύχονται με νερό είναι η υψηλότερη ισχύς τους και η δυνατότητα και η προοπτική αύξησης της απόστασης μεταξύ του μπλοκ και του πύργου ψύξης όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν το τρεχούμενο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο, ​​το κόστος του κλιματισμού μειώνεται σημαντικά.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης του KKB

Η εγκατάσταση μιας μονάδας συμπύκνωσης πρέπει να προηγείται από προσεκτική προετοιμασία. Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τη συμβατότητα τέτοιων δεδομένων μονάδας, όπως η σύνδεση φάσης, η τάση, η συχνότητα του ρεύματος στα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της γραμμής παροχής ρεύματος. Στον τόπο όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της KKB, δεν πρέπει να υπάρχει σκόνη, διαφορετικά μπορεί να εισέλθει στον εναλλάκτη θερμότητας. Η ροή αέρα που εξέρχεται από τον συμπυκνωτή δεν πρέπει να επιστρέψει σε αυτόν.

Εάν η μονάδα είναι εγκατεστημένη στο έδαφος, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην πέφτουν τα νερά της βροχής και το χιόνι. Ο χώρος γύρω από τη μονάδα πρέπει να είναι ελεύθερος, χωρίς εμπόδια στην κίνηση του αέρα και στη συντήρηση. Μη συνδέετε αγωγούς αέρα που τροφοδοτούν και εκκενώσουν αέρα από τη μονάδα.

Η συναρμολόγηση και η εργασία για την εγκατάσταση μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες εταιρείες των οποίων οι υπάλληλοι διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και πιστοποιητικά. Για να συνδέσετε τη μονάδα πρέπει να έχετε ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό. Επίσης συμβαίνει ότι η μονάδα πρέπει να ανεφοδιάζει με καύσιμα ή να πραγματοποιεί πλήρη ανεφοδιασμό.

Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές της KKB

Η KKB με υψηλή απόδοση παράγεται από την ιταλική εταιρεία Aermec. Η σειρά περιλαμβάνει επαγγελματικές μονάδες συμπύκνωσης με ψύξη αέρα και εξοπλισμό για οικιακή χρήση. Η KKB Aerotek, που παράγεται από τη διεθνή εταιρεία με το ίδιο όνομα, εδρεύει στην Ελβετία. Οι παράμετροι του εξοπλισμού επιλέγονται πλήρως για τον ρώσο καταναλωτή.

Η γαλλική εταιρεία Airwell φημίζεται για την ποιότητα του εξοπλισμού της. Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς οι μονάδες Carrier που διατίθενται στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος από την αμερικανική εταιρία Carrier. Το γραφείο μας αντιπροσωπεύει την Daikin από την Ιαπωνία, του οποίου ο κλιματικός εξοπλισμός είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Στοιχεία της μονάδας συμπύκνωσης:

Εύλογη επιλογή της μονάδας συμπύκνωσης:

Για να εξασφαλιστεί ο εξαίρετος αερισμός του γραφείου, του σπιτιού ή άλλων χώρων, η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή θα είναι η καλύτερη λύση. Η ίδια η μονάδα έχει μικρό βάρος και διαστάσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τη λειτουργικότητά της με κανέναν τρόπο. Είναι σημαντικό να μην παραβιάζετε τους κανόνες λειτουργίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες και στη συνέχεια η μονάδα θα λειτουργεί για πολλά χρόνια.

Επιλογή, εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κεντρικού συστήματος κλιματισμού. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν το Freon, το οποίο είναι απαραίτητο για να γίνει η μετάβαση στον κορεσμό (η διαδικασία συμπύκνωσης) και η επακόλουθη εξάτμισή του στη μονάδα τροφοδοσίας του ψυγείου ή στο κλιματιστικό.

Ο βασικός εξοπλισμός του KKB περιλαμβάνει τα ακόλουθα λειτουργικά στοιχεία:

 • Συμπιεστής.
 • Συμπυκνωτής.
 • Σύστημα ψύξης συμπυκνωτή αέρα ή νερού.
 • Σύνδεση συστήματος (σύνδεση).
 • Σύστημα τροφοδοσίας, ελέγχου και προστασίας.
 • Στέγαση.

Πρόσθετα τμήματα της κατασκευής που μπορεί να είναι KKB:

 • Φίλτρο αποστράγγισης.
 • Παράθυρο προβολής.
 • Βαλβίδα θερμικής εκτόνωσης.
 • Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Πεδίο εφαρμογής της KKB

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπύκνωσης είναι σχεδιασμένες για κεντρικά συστήματα κλιματισμού των διοικητικών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων. Έχουν ένα αναπτυγμένο πεδίο εφαρμογής:

 • ιδιωτικές κατοικίες;
 • εκπαιδευτικά ιδρύματα ·
 • κέντρα γραφείων ·
 • εγκαταστάσεις παραγωγής.

Κατά κανόνα, οι μονάδες εγκαθίστανται σε κεντρικά συστήματα εξαερισμού ή κλιματιστικά μεγάλης χωρητικότητας, όπου δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση περισσότερων ψυκτών μεγάλης κλίμακας.

Αρχή της εργασίας της KKB

Ο τρόπος εργασίας της KKB βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας όταν μια ουσία περνά από το ένα κράτος στο άλλο.

Η δραστική ουσία στο κλιματιστικό είναι freon. Όταν αλλάζει από υγρό σε αέρια, ο Freon απορροφά θερμότητα. Στην αντίστροφη μετάβαση, η συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον εξωτερικό καταναλωτή, ενώ ο Freon απορροφά το κρύο.

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή του κλιματιστικού προωθεί τη μετάβαση του Freon από μια κατάσταση αδρανούς σε μια άλλη. Αυτή η διαδικασία διαρκεί πολλά στάδια:

 • Η μονάδα λαμβάνει αερίου ψυκτικού μέσου χαμηλής πίεσης (2 έως 5 ατμόσφαιρες) με θερμοκρασία από 5 έως 25 ° C.
 • Κάτω από τη δράση του συμπιεστή, το αέριο συμπιέζεται, η πίεση του και η θερμοκρασία θέρμανσης αυξάνονται σημαντικά.
 • Περαιτέρω, το πεπιεσμένο αέριο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου αποκτά υγρή κατάσταση.
 • Η απώλεια θερμότητας στον εναλλάκτη θερμότητας, Freon συνεχίζει να διαμένει στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου με υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά να μπουν στην εκτονωτική συσκευή, φρέον χάνει πίεση και παίρνει κρύο.
 • Μετά τη μείωση της θερμοκρασίας, το υγρό ψυχρό αέριο εισέρχεται στον εξατμιστή, από όπου αρχίζει να κυκλοφορεί και η ίδια η μονάδα διοχετεύεται με αέρα. Όταν εξατμιστεί, το φρεόν δίνει στον εξατμιστή κρύο, και σε αντάλλαγμα απομακρύνει τη θερμότητά του.
 • Μετακινώντας από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται και γίνεται υγρό. Έτσι, ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται όχι μόνο στην KKB, αλλά και σε πολλές μονάδες ψύξης και άλλες συσκευές όπου είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανταλλαγή θερμότητας των ουσιών.

Τύποι KKB

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή διαφέρουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες σύμφωνα με τη μέθοδο ψύξης:

 • Εγκαταστάσεις ψύχονται με αέρα. Για να μειωθεί η θερμοκρασία, χρησιμοποιείται εδώ μια ροή αέρα, καθοδηγούμενη από ανεμιστήρες. Αυτές οι μονάδες είναι αποτελεσματικές όταν είναι εγκατεστημένες σε εξωτερικούς χώρους, επειδή για τη λειτουργία τους είναι απαραίτητη μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης air KKB, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ειδικά δωμάτια. Τοποθετούνται απευθείας στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο αφαιρεί θερμό αέρα από το κτίριο.
 • Μπλοκ που ψύχονται από το νερό. Είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο κλειστό πύργο ψύξης και είναι εγκατεστημένοι σε εσωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι δυνατή η παροχή ροής αέρα για τον πρώτο τύπο. Το κύριο πλεονέκτημα των μπλοκ νερού είναι το σχετικά μικρό μέγεθος της δομής.

Έτσι, η επιλογή του KKB πραγματοποιείται ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης και τις δυνατότητες σωστής τοποθέτησής του.

Επιλογή μονάδας συμπύκνωσης

Όταν επιλέγετε μια μονάδα ψύξης για ένα κτίριο, θα πρέπει να προσέξετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Τύπος KKB - ψύξη με αέρα ή νερό, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου για την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τον προγραμματισμένο προϋπολογισμό.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης στους εξατμιστήρες της συσκευής.
 • Θερμοκρασία συμπύκνωσης (θερμοκρασία αέρα, μονάδα ψύξης).
 • Ισχύς και κατανάλωση ισχύος της εγκατάστασης.
 • Μια ποικιλία freon για ανεφοδιασμό.
 • Αριθμός κυκλωμάτων.

Αυτές οι επιθυμίες πρέπει να μεταφερθούν στην εταιρία-προμηθευτή, όπου θα παραγγελθεί ο εξοπλισμός συμπίεσης-συμπύκνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι ίδιοι οι ειδικοί θα είναι σε θέση να επιλέξουν την παραλλαγή σχεδιασμού, ιδανική για τις συνθήκες του αντικειμένου.

Εγκατάσταση KKB

Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης του συμπιεστή και του συμπυκνωτή, επιλέγεται προσεκτικά ένας χώρος για την τοποθέτησή του, ο οποίος πρέπει να αντιστοιχεί σε όλες τις συνθήκες συντήρησης αυτού του εξοπλισμού. Αυτό είναι σημαντικό κατά την εγκατάσταση του συστήματος σε κλειστό χώρο - πρέπει να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη περιοχή για να εξασφαλιστεί μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα.

Για εγκαταστάσεις στον ανοικτό αέρα, διακρίνονται διάφοροι τύποι εγκατάστασης:

 • Στο έδαφος (με θεμελίωση και προετοιμασία πλαισίου).
 • Στον τοίχο (σε βραχίονες).
 • Στην οροφή του κτιρίου (χρησιμοποιώντας πλατφόρμες και πλαίσια).

Και είναι επίσης απαραίτητο να υπολογιστεί με ακρίβεια η θέση και το μήκος των σωλήνων για την παροχή ψυκτικού μέσου, καθώς και η αφαίρεση του συμπυκνώματος και του νερού τήξης. Οι σωλήνες Freon συχνά κατασκευάζονται από χαλκό. Για την εγκατάστασή τους είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το μέγιστο μήκος του αγωγού και ο αριθμός των στροφών του, καθώς η αποδοτικότητα του εξοπλισμού εξαρτάται από αυτούς τους παράγοντες.

Σημαντικό στάδιο είναι η σύνδεση της μονάδας τροφοδοσίας, η οποία είναι η τοποθέτηση εξαρτημάτων σύνδεσης μεταξύ του KKB και της εσωτερικής μονάδας ψύξης. Το σχέδιο σύνδεσης KKB υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στις οδηγίες χρήσης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε την πιο στενή άρθρωση.

Επαγγελματική εγκατάσταση και συντήρηση

Η εκκίνηση και η επισκευή της KKB θα πρέπει να διεξάγονται από ειδικούς που εργάζονται με αυτόν τον εξοπλισμό. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση και η επακόλουθη λειτουργία θα είναι σωστές και ασφαλείς.

Οι κατασκευαστές μονάδων συμπύκνωσης πρέπει να παρέχουν όλα τα τεχνικά δεδομένα που απαιτούνται για την επιλογή και τη σύνδεση του εξατμιστή και του κιτ καλωδίωσης KKB. Οι προγραμματιστές και οι εγκαταστάτες του εξοπλισμού πρέπει να επιλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον τύπο της κατασκευής υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Από την εργασία τους για το σχεδιασμό του συστήματος εξαρτάται από τη λειτουργικότητα του συστήματος ως σύνολο.

Γι 'αυτό δεν πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας KKB σε ιδιωτική κατοικία ή γραφείο. Αν λάβετε λάθος εξοπλισμό και εξαρτήματα, μπορείτε να καταστρέψετε ολόκληρη την εγκατάσταση και να χάσετε πολλά χρήματα για να την αποκαταστήσετε. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αναθέσετε τη διαδικασία σε μια ομάδα ειδικών.

Λειτουργία της KKB

Η οδηγία για τη χρήση της KKB έχει αρκετές απαιτήσεις για τη λειτουργία και την επιλογή του απαιτούμενου μοντέλου της συσκευής:

 • Για να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου λειτουργίας, η KKB θα πρέπει να υποβληθεί σε προληπτική επιθεώρηση και επισκευή μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή ειδικών από το κέντρο εξυπηρέτησης.
 • Ο υπολογισμός της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους της τοποθέτησής της.
 • Ο εξοπλισμός συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο, υπολογιζόμενο με την ισχύ που καταναλώνεται από αυτόν.

Ένα ξεχωριστό τμήμα των απαιτήσεων περιλαμβάνει συστάσεις για την ασφαλή χρήση της KKB:

 • Θα πρέπει να οργανωθεί ελεύθερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο.
 • Οι συσκευές αυτού του τύπου δεν εγκαθίστανται σε χώρους με υψηλή υγρασία.
 • Η μονάδα δεν πρέπει να βρίσκεται σε περιοχές κινδύνου πυρκαγιάς και έκρηξης.
 • Η συσκευή πρέπει να είναι γειωμένη και να εγκαθίσταται σύμφωνα με τους κανονισμούς ηλεκτρικής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας ψύξης, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης ενός συγκεκριμένου δείγματος. Με μια υπεύθυνη και υπεύθυνη προσέγγιση για την οργάνωση των συνθηκών εργασίας του KKB, η εγκατάσταση αυτή θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα απαιτήσει μεγάλα έξοδα για επισκευές και συντήρηση.