Τι είναι μια μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Ουσιαστικά όλα τα συστήματα αερισμού περιλαμβάνουν μια μονάδα συμπύκνωσης, η οποία είναι υπεύθυνη για τη θέρμανση ή την ψύξη του αέρα. Η KKB περιλαμβάνεται στην κατηγορία των μη αυτόνομων κλιματιστικών.

Σε αυτό, το ψυκτικό υγρό στην υγρή κατάσταση περνά μέσα από το προπαρασκευαστικό στάδιο και στη συνέχεια εισέρχεται στον εναλλάκτη θερμότητας και εξατμίζεται.

Συστατικά της μονάδας συμπύκνωσης

Το KKB είναι μια καραμέλα με κομψά τοποθετημένους κόμβους. Χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τις συσκευές κλιματισμού, με διαχωρισμένα συστήματα οποιουδήποτε τύπου, εξοπλισμένα με εσωτερικές μονάδες ή με συστήματα άμεσης ψύξης. Μπορούν να αντικαταστήσουν το ψυκτικό συγκρότημα, όταν η εγκατάσταση του τελευταίου είναι αδύνατη λόγω του μεγάλου φορτίου στην οροφή.

Τα κύρια στοιχεία αυτού του σημαντικού μέρους του συστήματος εξαερισμού είναι:

 • συμπιεστής.
 • κινητήρα ·
 • φυγοκεντρικός ή αξονικός ανεμιστήρας.
 • έναν εναλλάκτη θερμότητας που χρησιμεύει ως συμπυκνωτής.
 • σύστημα τροφοδοσίας ρεύματος ·
 • σύστημα ελέγχου.

Επιπλέον, η KKB είναι εφοδιασμένη με συνδετήρες που ενισχύουν την αποδοτικότητά της και αποτελούνται από γκάζι, ειδικό φίλτρο, ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, γυαλί προβολής. Τα σύγχρονα μοντέλα της KKB λειτουργούν με ψυκτικά μέσα φιλικά προς το όζον. Τα υψηλού οικολογικού freon R-22, R-407C, R-410a μπορούν να κυκλοφορήσουν σε αυτά. Είναι κατάλληλα για κάθε εγκατάσταση εξαερισμού και για ψύκτες καναλιών.

Εσωτερική KKB μόνωση και γείωση για την αποφυγή τραυματισμού από ηλεκτροπληξία. Οι κατασκευαστές καλύπτουν τις επιφάνειες όλων των εξαρτημάτων της συσκευής με αντιδιαβρωτική επικάλυψη. Αυτό σας επιτρέπει να το χειρίζεστε σε υγρές συνθήκες.

Τα πλεονεκτήματα μιας μονάδας συμπύκνωσης

Εάν συγκρίνουμε την KKB με το ψυκτικό συγκρότημα, μπορούμε να σημειώσουμε τα προφανή πλεονεκτήματα του πρώτου:

 1. Η παραγωγή ενός κιλοβάτ κρύου είναι φθηνότερη. δεν υπάρχει ενδιάμεσο ψυκτικό.
 2. Βολική ρύθμιση. Κάθε KKB συνδέεται σε μία μονάδα τροφοδοσίας, οπότε ο έλεγχος πραγματοποιείται μέσω τυποποιημένων ελεγκτών.
 3. Απλή εγκατάσταση. Δεν χρειάζονται επιπλέον ανεμιστήρες, αεραγωγοί και άλλα στοιχεία. Θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε μόνο τον εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή.

Το KKB μπορεί να είναι ένα στοιχείο ενός μεγάλου συστήματος εξαερισμού και μιας ξεχωριστής μονάδας ενσωματωμένης στη μονάδα. Είναι σταθερά τοποθετημένα σε δάπεδο και τοίχο. Σταματά μπλοκ τοποθετούνται κοντά στα κτίρια και στην οροφή.

Ο συμπιεστής KKB σε σύγχρονη έκδοση είναι εξοπλισμένος με προστασία από την ασταθή λειτουργία του ηλεκτρικού δικτύου, την επίδραση της υγρασίας, τις μηχανικές βλάβες, τις κρίσιμες υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Όλα αυτά διαταράσσουν τη λειτουργία της μονάδας. Το περίβλημα στο οποίο είναι κλειστή η μονάδα είναι κατασκευασμένο από γαλβανισμένο χάλυβα, επειδή δεν διαβρώνεται.

Για να δροσιστεί γρήγορα η συσκευή, οι κατασκευαστές συχνά συμπληρώνουν τον εναλλάκτη θερμότητας, τον συμπυκνωτή, το δίκτυο και τα ένθετα αλουμινίου. Προστατεύεται από τις επιβλαβείς επιδράσεις και εναλλάκτη θερμότητας - εφαρμόζεται ένα ειδικό αντιδιαβρωτικό κράμα στην επιφάνεια του. Για να ελέγχετε την πίεση μέσα στο KKB, όλα τα στοιχεία που έρχονται σε επαφή με το ψυκτικό μέσο είναι εξοπλισμένα με θηλές αναθεώρησης.

Παρά τα πλεονεκτήματα αυτά, συμβαίνει συχνά ότι μετά την εγκατάσταση η KKB εγκαταλείπει γρήγορα το σύστημα ή δεν συμπεριλαμβάνεται καθόλου. Οι ειδικοί επισημαίνουν έναν λόγο. Αυτή είναι μια αναλφάβητη επιλογή μιας μονάδας συμπιεστή-αντισταθμιστή και ενός εξατμιστή.

Χρώματα επιλογής KKB

Τις περισσότερες φορές, επιλέγουν τη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή που είναι κατάλληλη για μια συγκεκριμένη περίσταση όσον αφορά την ισχύ. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένας τυποποιημένος υπολογισμός με βάση την χωρητικότητα της εγκατάστασης αερισμού σε m / h, τη θερμοκρασία, την υγρασία του αέρα έξω το καλοκαίρι, τη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας. Αυτή η παράμετρος και η υγρασία επιλέγονται για μια συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με το SNiP.

Η πρώτη παράμετρος έχει βαθμούς έως 6 μικρότερες από τη βέλτιστη θερμοκρασία δωματίου. Εκτός από αυτές τις τιμές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε το διάγραμμα u-d. Στη συνέχεια, όλες οι διαπιστωθείσες παράμετροι αντικαθίστανται από τον τύπο: Qhol = 1,2χLχ (Inar-Iprit) / 3600.

Για να γίνει χωρίς υπολογισμούς, χρησιμοποιείται μερικές φορές μια απλοποιημένη τεχνική. Διαπιστώνεται ότι για κάθε 10 m² και ύψος δωματίου 3 m απαιτείται 1 kW κρύου. Εάν η επιφάνεια του δωματίου είναι 200μ², απαιτείται μπλοκ 20kW.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν να δώσουν προσοχή σε μερικές αποχρώσεις που είναι σημαντικές για τη σωστή επιλογή της μονάδας. Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του KKB, δεν είναι απαραίτητο να υπολογιστεί για το μέγιστο όριο θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, αλλά για το ελάχιστο όριο που παρέχεται από το εύρος λειτουργίας του KKB.

Εάν υπολογίσετε τη μέγιστη θερμοκρασία εξωτερικού αέρα, η μονάδα θα είναι σε θέση να λειτουργεί κανονικά όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι ίση με την υπολογισμένη θερμοκρασία ή ανυψωθεί πάνω από αυτήν την τιμή. Όταν πέφτει η τιμή του, θα παρατηρηθεί ότι θα συμβεί μόνο ένα μερικό βρασμό του ψυκτικού μέσου στον εξατμιστή. Το υγρό φρέον θα επιστρέψει στην αναρρόφηση του συμπιεστή. Τούτο θα ακολουθήσει η σφήνα του τελευταίου.

Για κανονική λειτουργία, η χωρητικότητα του συμπιεστή πρέπει να είναι μικρότερη από τη μέγιστη χωρητικότητα του εξατμιστή. Το κιτ σύνδεσης δεν πωλείται πάντοτε μαζί με τη μονάδα συμπυκνωτή-συμπυκνωτή. Μερικές φορές πρέπει να το επιλέξετε, αλλά για αυτό πρέπει να γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των στοιχείων που περιλαμβάνονται σε αυτό το συγκρότημα δέσμης.

Συστάσεις για την επιλογή ενός φίλτρου-στεγνωτήρα

Αυτός ο κόμβος είναι απαραίτητος για την απορρόφηση υγρασίας, διάφορες περιττές ακαθαρσίες από τη γραμμή Freon. Η επιλογή γίνεται σύμφωνα με τους πίνακες των κατασκευαστών λαμβάνοντας υπόψη την επωνυμία ψυκτικού μέσου. Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς θα γίνει η εγκατάσταση αυτού του στοιχείου - με συγκόλληση, κάτω από τη φλάντζα, στα εξαρτήματα. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαστάσεις σύνδεσης.

Επηρεάζει την επιλογή του φίλτρου και την απόδοση του υγρού, η οποία επηρεάζει το χάσμα μεταξύ των αντικαταστάσεων. Είναι επίσης σημαντικό το πώς θα λειτουργήσει η KKB - αποκλειστικά για το κρύο ή για τη θερμότητα. Στην πρώτη περίπτωση ο Freon θα κινηθεί προς μια κατεύθυνση, στη δεύτερη - και στα δύο.

Πώς να επιλέξετε ένα γυαλί θέασης

Αυτό το στοιχείο είναι απαραίτητο για την παρακολούθηση του επιπέδου επαναπλήρωσης του Freon, της κατάστασης του φίλτρου, της παρουσίας υγρασίας στο κύκλωμα. Όταν το επιλέξετε, ξεκινάτε με τη μάρκα Freon, θερμοκρασία περιβάλλοντος, μέθοδο τοποθέτησης γυαλιού, δείκτη υγρασίας, κρίσιμο επίπεδο υγρασίας.

Εάν το φρέον R407C ή R410A κυκλοφορεί μέσω του κυκλώματος, το πολυεστερικό έλαιο για αυτά τα σήματα μπορεί να σχηματίσει οξύ και αλκοόλη όταν αλληλεπιδρά με το νερό. Αυτό θα σηματοδοτηθεί από το μεταβαλλόμενο χρώμα του γυαλιού μέτρησης, το οποίο θα βοηθήσει στην αποφυγή της σφήνωσης του συμπιεστή ως αποτέλεσμα της αποσύνθεσης του λαδιού. Το πράσινο χρώμα της ένδειξης δείχνει την κανονική κατάσταση του κυκλώματος ψύξης.

Η μετάβαση προς το κίτρινο χρώμα υποδηλώνει ότι το κύκλωμα ψυκτικού θα πρέπει να παρακολουθείται στενότερα. Μια πλήρως κίτρινη ενδεικτική λυχνία LED δείχνει μια απαράδεκτη ποσότητα υγρασίας στο κύκλωμα. Αφού ληφθούν τα μέτρα για την κατάργησή του, θα πρέπει να αλλάξει το φίλτρο.

Επιλογή θερμοστατικής βαλβίδας

Η βαλβίδα εκτόνωσης ρυθμίζει τη ροή ψυκτικού από τη μονάδα στον εξατμιστή για ψύξη. Επιλέξτε το είδος του ψυκτικού μέσου, την ονομαστική χωρητικότητα ψύξης, το σημείο βρασμού, την υποψύξη, τη συμπύκνωση. Λάβετε υπόψη και το επίπεδο θερμοκρασίας του περιβάλλοντος εργασίας - μέγιστο και ελάχιστο.

Επηρεάζει την επιλογή και τη μέθοδο εξίσωσης της πίεσης - εσωτερική ή εξωτερική. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε πώς θα πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του TRV. Συνήθως εγκαθίσταται για συγκόλληση, φλάντζες ή εξαρτήματα.

Επιλογή ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας

Η επιλογή αυτού του στοιχείου επηρεάζει τη μάρκα Freon, τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας και την πίεση. Μια παράμετρος όπως η μέγιστη τιμή του ανοίγματος διαφορικής πίεσης είναι επίσης σημαντική. Προσέξτε τις διαστάσεις σύνδεσης, την απόδοση. Ο συντελεστής Ku λαμβάνεται υπόψη, ο οποίος λαμβάνει υπόψη την μεταβολή του ρυθμού ροής του μέσου εργασίας, όταν η διαφορά πίεσης στη σωληνοειδή βαλβίδα είναι 1 bar.

Τύποι μονάδων συμπύκνωσης

Ο τύπος του KKB καθορίζεται από τον τύπο της ψύξης του. Μπορεί να πραγματοποιηθεί με αέρα, νερό, εξωτερικό ψυγείο. Οι μονάδες του πρώτου τύπου διαθέτουν ενσωματωμένο ανεμιστήρα που σχηματίζει ροή αέρα. Εάν ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έναν αξονικό ανεμιστήρα, τότε η μονάδα είναι τοποθετημένη έξω από το κτίριο. Με την παρουσία φυγοκεντρικού ανεμιστήρα, η εγκατάσταση της μονάδας εκτελείται απευθείας στο δωμάτιο.

Η μονάδα συμπύκνωσης, στην οποία ο συμπυκνωτής ψύχεται με νερό, είναι πιο ισχυρός. Δεν απαιτεί μεγάλη ποσότητα αέρα για την εργασία του, επομένως είναι συμπαγής και έχει σχεδιαστεί για εσωτερική εγκατάσταση. Η τοποθέτησή του είναι δυνατή σε μεγάλη απόσταση.

Το KKB με έναν συμπυκνωτή απομακρυσμένου τύπου χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά, κυρίως αν δεν υπάρχει χώρος στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, η ίδια η μονάδα είναι εγκατεστημένη μέσα στο δωμάτιο. Ο εναλλάκτης θερμότητας τοποθετείται εκτός των ορίων του.

Αρχή λειτουργίας της KKB

Το έργο της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή βασίζεται στο νόμο της φυσικής σχετικά με την απορρόφηση της θερμικής ενέργειας όταν ένα ψυκτικό μέσο μεταβάλλεται από μια υγρή κατάσταση σε μια άλλη μορφή συσσωματώματος. Όταν η διαδικασία προχωράει προς την αντίθετη κατεύθυνση, προηγουμένως συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον καταναλωτή. Όταν η KKB λειτουργεί με ψύξη, ο Freon εξατμίζεται μέσα στον εναλλάκτη θερμότητας και στη συνέχεια συμπυκνώνεται. Όταν η θέρμανση είναι όλη τη διαδρομή.

Ενώ η εγκατάσταση του συστήματος ψύξης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ξεχωριστά τη θερμοκρασία για κάθε δωμάτιο, κατά την εφαρμογή του KKB η θερμοκρασία θα έχει την ίδια τιμή παντού. Τοποθετήστε το στον κύριο θερμοστάτη για ολόκληρο το κτίριο.

Αερόψυκτο CCB

Το κύκλωμα ψύξης έχει 2 εναλλάκτες θερμότητας. Ένας από αυτούς - ο εναλλάκτης θερμότητας συμπυκνωτή, βρίσκεται στην ίδια την KKB. Ο δεύτερος είναι ο εναλλάκτης θερμότητας του εξατμιστή, ο οποίος βρίσκεται στον ψύκτη αέρα του κεντρικού κλιματιστικού. Εκτός από αυτές τις μονάδες, ο συμπιεστής εισέρχεται στο κύκλωμα ψύξης και περικλείεται στο περίβλημα KKB. Επίσης τα στοιχεία του είναι φίλτρα-στεγνωτήρα, TRV, γυαλί επιθεώρησης. Τα τελευταία τρία στοιχεία βρίσκονται στη γραμμή υγρών μεταξύ των μπλοκ κοντά στον εξατμιστή.

Σε αντίθεση με άλλα μέρη του ψυκτικού κυκλώματος, η διατομή για CFC είναι μικρή στη βαλβίδα εκτόνωσης. Η ρύθμιση εξαρτάται από τη θερμοκρασία εξάτμισης του φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας και την τιμή της πίεσης. Πριν από τη βαλβίδα εκτόνωσης, το συμπιεσμένο αέριο φρέον στον εναλλάκτη θερμότητας του συμπυκνωτή έχει υπερπίεση, η οποία εισάγεται από τον συμπιεστή. Μετά τη βαλβίδα εκτόνωσης, η πίεση στον εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή μειώνεται.

Στον συμπυκνωτή, το ψυκτικό μέσο, ​​έχοντας χάσει τη θερμότητα στον περιβάλλοντα χώρο, συμπυκνώνεται. Μετά την ανακύκλωση μέρους της θερμικής ενέργειας, το φρέον παραμένει υπό αυξημένη πίεση, αλλά μόνο μέχρι τη στιγμή της διέλευσης της βαλβίδας θερμικής επέκτασης. Μετά από αυτό, η πίεση πέφτει απότομα και λαμβάνει χώρα ψύξη.

Υπό την επίδραση του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα του κύριου κλιματιστικού, η επιφάνεια ανταλλαγής θερμότητας του εξατμιστή θερμαίνεται. Λαμβάνει μια υψηλή θερμοκρασία και περνάει στην αέρια φάση και πριν από αυτό το υγρό ψυκτικό που κυκλοφορεί στον εξατμιστή. Ταυτόχρονα, απορροφά θερμότητα από τον αέρα τροφοδοσίας, ψύγοντας έτσι.

Αφού το ψυκτικό μέσο με τη μορφή αερίου εμφανιστεί ξανά στον συμπιεστή, συμπιέζοντας, μετασχηματίζεται σε κατάσταση υγρής συσσωρεύσεως και η διαδικασία κυκλοφορίας συνεχίζεται.

Μονάδα με ψύξη με νερό

Η εγκατάσταση KKB με ψύξη με νερό παρέχει προκαταρκτικούς υδραυλικούς υπολογισμούς και επαγγελματική εγκατάσταση. Το κόστος αυτών των μπλοκ είναι υψηλότερο από το κόστος των αναλογιών του αέρα. Αυτό εξηγείται από την ανάγκη πρόσθετου κόστους για την κατασκευή ενός πύργου ψύξης, την τοποθέτηση ενός κυκλώματος σε αυτό, την αγορά αντλιών.

Αυτές οι μονάδες προορίζονται για εγκατάσταση μέσα στο κτίριο. Η ψύξη του συμπυκνωτή γίνεται εδώ μέσα από ένα υγρό που κυκλοφορεί σε ένα κλειστό κύκλωμα. Στον δρόμο εγκαταστήστε έναν πύργο ψύξης - υγρό ή στεγνό ή χρησιμοποιήστε τρεχούμενο νερό.

Αυτός ο κλιματικός εξοπλισμός διαθέτει επιπλέον εναλλάκτη θερμότητας. Ψύχει το ψυκτικό μέσο και, λαμβάνοντας τη θερμότητα εν μέρει, θερμαίνει το κυκλοφορούν νερό, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να ξαναχρησιμοποιηθεί. Η χρήση του στο σύστημα θέρμανσης για παροχή ζεστού νερού δικαιολογεί αρκετές μεγάλες επενδύσεις για την αγορά εξοπλισμού αυτού του τύπου.

Το πλεονέκτημα των μονάδων που ψύχονται με νερό είναι η υψηλότερη ισχύς τους και η δυνατότητα και η προοπτική αύξησης της απόστασης μεταξύ του μπλοκ και του πύργου ψύξης όσο το δυνατόν περισσότερο. Εάν το τρεχούμενο νερό χρησιμοποιείται ως ψυκτικό μέσο, ​​το κόστος του κλιματισμού μειώνεται σημαντικά.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης του KKB

Η εγκατάσταση μιας μονάδας συμπύκνωσης πρέπει να προηγείται από προσεκτική προετοιμασία. Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τη συμβατότητα τέτοιων δεδομένων μονάδας, όπως η σύνδεση φάσης, η τάση, η συχνότητα του ρεύματος στα αντίστοιχα χαρακτηριστικά της γραμμής παροχής ρεύματος. Στον τόπο όπου σχεδιάζεται η εγκατάσταση της KKB, δεν πρέπει να υπάρχει σκόνη, διαφορετικά μπορεί να εισέλθει στον εναλλάκτη θερμότητας. Η ροή αέρα που εξέρχεται από τον συμπυκνωτή δεν πρέπει να επιστρέψει σε αυτόν.

Εάν η μονάδα είναι εγκατεστημένη στο έδαφος, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε να μην πέφτουν τα νερά της βροχής και το χιόνι. Ο χώρος γύρω από τη μονάδα πρέπει να είναι ελεύθερος, χωρίς εμπόδια στην κίνηση του αέρα και στη συντήρηση. Μη συνδέετε αγωγούς αέρα που τροφοδοτούν και εκκενώσουν αέρα από τη μονάδα.

Η συναρμολόγηση και η εργασία για την εγκατάσταση μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή πραγματοποιούνται από εξειδικευμένες εταιρείες των οποίων οι υπάλληλοι διαθέτουν τα κατάλληλα προσόντα και πιστοποιητικά. Για να συνδέσετε τη μονάδα πρέπει να έχετε ειδικό εργαλείο και εξοπλισμό. Επίσης συμβαίνει ότι η μονάδα πρέπει να ανεφοδιάζει με καύσιμα ή να πραγματοποιεί πλήρη ανεφοδιασμό.

Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές της KKB

Η KKB με υψηλή απόδοση παράγεται από την ιταλική εταιρεία Aermec. Η σειρά περιλαμβάνει επαγγελματικές μονάδες συμπύκνωσης με ψύξη αέρα και εξοπλισμό για οικιακή χρήση. Η KKB Aerotek, που παράγεται από τη διεθνή εταιρεία με το ίδιο όνομα, εδρεύει στην Ελβετία. Οι παράμετροι του εξοπλισμού επιλέγονται πλήρως για τον ρώσο καταναλωτή.

Η γαλλική εταιρεία Airwell φημίζεται για την ποιότητα του εξοπλισμού της. Δεν είναι λιγότερο δημοφιλείς οι μονάδες Carrier που διατίθενται στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος από την αμερικανική εταιρία Carrier. Το γραφείο μας αντιπροσωπεύει την Daikin από την Ιαπωνία, του οποίου ο κλιματικός εξοπλισμός είναι επίσης σε μεγάλη ζήτηση.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Στοιχεία της μονάδας συμπύκνωσης:

Εύλογη επιλογή της μονάδας συμπύκνωσης:

Για να εξασφαλιστεί ο εξαίρετος αερισμός του γραφείου, του σπιτιού ή άλλων χώρων, η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή θα είναι η καλύτερη λύση. Η ίδια η μονάδα έχει μικρό βάρος και διαστάσεις, αλλά αυτό δεν μειώνει τη λειτουργικότητά της με κανέναν τρόπο. Είναι σημαντικό να μην παραβιάζετε τους κανόνες λειτουργίας και να ακολουθείτε τις οδηγίες και στη συνέχεια η μονάδα θα λειτουργεί για πολλά χρόνια.

Μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή - προσθήκη σε οικιακά ή βιομηχανικά κλιματιστικά

Μονάδα συμπιεστή-συμπύκνωσης ή KKB, είναι ένας κλιματικός εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται από ένα σύνολο συγκεκριμένων εξαρτημάτων που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία ψυκτικού μέσου υψηλής πίεσης. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακά και βιομηχανικά συστήματα κλιματισμού, σε διάφορα συστήματα split και κλιματισμού καναλιών.

Τύποι KKB

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν δύο τύποι μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή, οι οποίες διαιρούνται ανάλογα με τον τύπο ψύξης:

 1. Εξοπλισμός με αέρα ψύξης. Ως ψυγείο χρησιμοποιείται η ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Συνήθως, οι συσκευές αυτές έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε εξωτερικούς χώρους, καθώς απαιτείται μεγάλος όγκος αέρος για την ψύξη του συμπυκνωτή.
 2. Υδρόψυκτος εξοπλισμός. Αυτές οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με πύργους ψύξης και είναι εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους, αλλά υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης στο δρόμο. Το κύριο πλεονέκτημα σε σχετικά μικρό μέγεθος, χάρη στο οποίο η KKB δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.

Υπάρχει ένα άλλο "υποείδος" KKB - με ψύξη από τη ροή του αέρα, αλλά εγκατάσταση σε ειδικά σχεδιασμένα γι 'αυτό τα τεχνικά δωμάτια. Συνδέονται απευθείας με τους αεραγωγούς του συστήματος εξαερισμού για την αφαίρεση της θερμότητας έξω από τον τεχνικό χώρο.

Συσκευή KKB

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή αποτελείται από ένα συμπιεστή και έναν κινητήρα σε αυτό, έναν ανεμιστήρα και έναν εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος λειτουργεί ως συμπυκνωτής. Επιπλέον, η μονάδα είναι εξοπλισμένη με μονάδα ελέγχου και σύστημα τροφοδοσίας. Σε ορισμένα μοντέλα, εγκαθίστανται αρκετοί συμπιεστές, οι οποίοι λειτουργούν σε κατακόρυφη βάση. Αυτά είναι τα κύρια εξαρτήματα που περιλαμβάνονται σε οποιαδήποτε μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Επιπροσθέτως, η εργασία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς μια θερμικά μονωμένη χάλκινη γραμμή που συνδέει το KKB με τον εξατμιστή και τη σωλήνωση της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή που είναι εγκατεστημένη στη γραμμή Freon κοντά στον εξατμιστή. Η πλεξούδα KKB αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Το φίλτρο του υδροσυλλέκτη.
 • Διάταξη πεταλούδας.
 • Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Το βίντεο δείχνει την εσωτερική διάταξη της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Αρχή της εργασίας της KKB

Η αρχή της λειτουργίας της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας κατά τη διάρκεια της μετάβασης της ύλης από μια κατάσταση αδρανούς σε άλλη.

 1. Στον εξοπλισμό κλιματισμού ο αυτοκινητόδρομος είναι freon. Όπως είναι γνωστό από τα μαθήματα της φυσικής, όταν η κατάσταση του φρέον ή οποιαδήποτε ουσία από το στάδιο του υγρού αλλάζει σε άλλη κατάσταση συσσωρεύσεως, απορροφάται θερμική ενέργεια. Με την αντίστροφη αλλαγή, η συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον εξωτερικό καταναλωτή.
 2. Ο συμπιεστής συμπιέζει το αέριο Freon, το οποίο, με αυξημένη πίεση, εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου εκπέμπει θερμότητα και συμπυκνώνεται. Έχοντας χάσει ένα μέρος της θερμικής ενέργειας στον εναλλάκτη θερμότητας, το φρέον παραμένει στο τμήμα της οδού με αυξημένη πίεση, αλλά εισέρχεται στη συσκευή στραγγαλισμού, ο freon χάνει απότομα πίεση και ψύχεται.
 3. Μετά την ψύξη, το υγρό ψυχρό αέριο εισέρχεται στον εξατμιστή, από όπου αρχίζει να κυκλοφορεί. Με τη σειρά του, ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας θερμαίνεται από τον αέρα και μέσα του θερμαίνεται το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο όταν θερμαίνεται βράζει και μετατρέπεται σε αέριο. Όταν εξατμίζεται, το φρεόν δίνει στον εξατμιστή ένα κρύο και σε αντάλλαγμα αφαιρεί τη θερμότητά του., /
 4. Μετακινώντας από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται και γίνεται υγρό. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται όχι μόνο στα συστήματα κλιματισμού, αλλά και στον εξοπλισμό ψύξης και στις αντλίες θερμότητας.

Θεωρήθηκε η γενική αρχή της λειτουργίας του ΚΚΒ με ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας-συμπυκνωτή από τη ροή αέρα που δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Εάν εξετάσουμε το έργο με ψύξη με νερό, τότε θα πρέπει να προστεθεί στο σύστημα ένα επιπλέον κύκλωμα με εναλλάκτη θερμότητας, το οποίο θα βρίσκεται πολύ κοντά στον συμπυκνωτή και θα πάρει μέρος της μεταφερόμενης θερμικής ενέργειας από το ψυκτικό.

Όταν θερμαίνεται, το νερό μπορεί να εισέλθει στο σύστημα θέρμανσης, στους ψυκτικούς συλλέκτες ή απευθείας στον εναλλάκτη θερμότητας που βρίσκεται στο σύστημα εξαερισμού, θερμαίνοντας τον αέρα τροφοδοσίας. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση για τη θέρμανση κατά την κρύα εποχή. Το καλοκαίρι, το θερμό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση της παροχής ζεστού νερού σε χώρους ή να απομακρυνθεί από το κτίριο.

KKB αναθεώρηση ορισμένων κατασκευαστών

Η μονάδα συμπύκνωσης της Υόρκης έχει σχεδιαστεί για τον κλιματισμό και την τοποθέτησή της σε σύστημα παροχής αέρα, ως εξωτερική μονάδα του κεντρικού συστήματος κλιματισμού ή με συσκευές εξατμίσεως διαχωρισμένων συστημάτων που λειτουργούν στην επιτρεπόμενη περιοχή θερμοκρασιών.

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή αυτής της σειράς μπορούν να τοποθετηθούν:

 • Στο εξωτερικό του τοίχου.
 • Στη στέγη.
 • Στο έδαφος.

Μικρές διαστάσεις του KKB και κατακόρυφη εκκένωση αέρα επιτρέπουν την τοποθέτησή του ακόμη και σε μπαλκόνια.

Τα συστήματα μπορούν να λειτουργήσουν με δύο τύπους ψυκτικών: R22 ή R407 και έχουν χωρητικότητα από 6,5 kW έως 24,8 kW, ανάλογα με το μοντέλο. Είναι εξοπλισμένα με έναν συμπιεστή υψηλής απόδοσης, ο οποίος προστατεύεται ερμητικά από την υγρασία και άλλες μηχανικές βλάβες και ο κινητήρας του συμπιεστή είναι εξοπλισμένος με ρουλεμάν εκτός λειτουργίας. Επιπλέον, οι συμπιεστές είναι εξοπλισμένοι με ένα σύστημα προστασίας από υπερφόρτωση, υψηλές πιέσεις και ακραίες τιμές θερμοκρασίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας είναι κατασκευασμένος σε ανθεκτικό στη διάβρωση σχεδιασμό και επεξεργάζεται με σύνθεση πολυμερούς. Όλες οι βαλβίδες λειτουργίας της συσκευής είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες ελέγχου πίεσης πίεσης και είναι ελεύθερα προσβάσιμες. Το κόστος μιας μονάδας συμπύκνωσης εξαρτάται από το μοντέλο. Το λιγότερο παραγωγικό μοντέλο GCGA24S22S3 κοστίζει από 2 χιλιάδες δολάρια ΗΠΑ, ενώ το πιο ισχυρό μοντέλο της σειράς GCGA76S26S3 έχει κόστος από 5 χιλιάδες δολάρια.

Η KKB NED NSA είναι μια κλιματική τεχνολογία από τη ρωσική εταιρεία NED. Το γενικό όνομα των συσκευών, η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή nsa, σημαίνει ότι αυτή η συσκευή λειτουργεί μόνο για ψύξη.

Χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ψυχρού αέρα και μπορούν να λειτουργούν ως μέρος κεντρικών και αγωγών συστημάτων κλιματισμού.

Ανάλογα με το μοντέλο, το CKB της εταιρείας αυτής μπορεί να είναι είτε αναστρέψιμο είτε μη αναστρέψιμο και εξοπλισμένο με μονάδες συμπιεστών υψηλής απόδοσης και αξονικούς ανεμιστήρες. Η ισχύς είναι από 5 έως 43 kW. Η KKB μπορεί να λειτουργήσει σε τρεις τύπους ψυκτικών υγρών R407C, R410A, R134A.

 • Η θήκη της συσκευής είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Συμπιεστής - διατίθεται σε ερμητικό σχεδιασμό με μονοφασική ή τριφασική σύνδεση κινητήρα.
 • Οι ανεμιστήρες ολόκληρης της σειράς αυτού του εξοπλισμού έχουν κίνηση από τον κινητήρα και έχουν λεπίδες ειδικού σχήματος.
 • Ο εναλλάκτης θερμότητας-συμπυκνωτή αποτελείται από ένα χάλκινο σωλήνα με πτερύγια αλουμινίου για καλύτερη ψύξη.

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με απομακρυσμένο διακόπτη συμπιεστή, αυτόματο έλεγχο των μέγιστων επιπέδων πίεσης, ελεγκτή. Παρέχει οικονομική και αθόρυβη λειτουργία.

Αρχή λειτουργίας και χαρακτηριστικά λειτουργίας της μονάδας συμπιεστή

Οι μονάδες συμπύκνωσης KKB είναι σημαντικά στοιχεία για σχεδόν οποιοδήποτε σύστημα αερισμού ή κλιματισμού. Η χρήση τέτοιων συσκευών στην τεχνολογία του κλίματος καθιστά δυνατή τη λήψη ζεστού αέρα από το δωμάτιο και υπό την επίδραση του freon, μετατρέπεται σε ψυχρές μάζες αέρα. Με την αντίστροφη σειρά υπάρχει τέτοια μεταμόρφωση, όταν είναι απαραίτητο να θερμανθεί το δωμάτιο. Ο κλιματισμός ή ο εξαερισμός με μια ενσωματωμένη μονάδα συμπύκνωσης είναι ένα προσιτό και αξιόπιστο μέσο για τη διατήρηση της βέλτιστης εσωτερικής θερμοκρασίας.

Η μονάδα συμπιεστή αποτελεί σημαντικό μέρος του κλιματιστικού

Ανάπτυξη της κλιματικής τεχνολογίας με την KKB

Η σύγχρονη κλιματική τεχνολογία συνεχώς εξελίσσεται. Τα πρώτα κλιματιστικά, τα οποία κατασκευάστηκαν από τη δεκαετία του 1920, απέχουν πολύ από τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας από τον σύγχρονο εξοπλισμό. Αυτά, όμως, είχαν συμπιεστή, αλλά ήταν το απλούστερο και πιο πρωτόγονο και το κύριο στοιχείο ψύξης ήταν θείο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν η εταιρεία Toshiba, κυκλοφόρησε το πρώτο σύστημα split, το οποίο είχε ένα μπλοκ και ένα δωμάτιο. Αλλά πολλοί δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα τέτοιο "τεχνολογικό θαύμα". Η συνεχής ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός κλιματιστικών οδήγησε στο γεγονός ότι σε λίγα χρόνια, μια ποικιλία κατασκευαστών και μοντέλων τέτοιων συσκευών, έχει αυξηθεί εκατοντάδες φορές. Και τώρα, στον 21ο αιώνα, σχεδόν όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά τον κλιματισμό.

Από τη δεκαετία του '70, η αρχή λειτουργίας της κλιματικής τεχνολογίας δεν έχει αλλάξει πολύ. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κλιματιστικά και τα συστήματα εξαερισμού έχουν γίνει πιο αξιόπιστα, απλά και βολικά για χρήση. Έτσι, η μονάδα συμπιεστή, αύξησε τη διάρκεια ζωής, χάρη στον ιαπωνικό αναπτυξιακό - κλιματικό εξοπλισμό του τύπου inverter. Τέτοια συστήματα χρησιμοποιούνται ενεργά από το 1981 μέχρι σήμερα. Η μονάδα συμπυκνωτή του συμπιεστή δεν έχει υποστεί καμία συγκεκριμένη αλλαγή. Μόνο η θητεία του έχει αυξηθεί 4-5 φορές.

Στα πρώτα κλιματιστικά χρησιμοποιήθηκαν μπλοκ συμπιεστή

Ποικιλίες

Το KKB είναι η κύρια μονάδα του κλιματιστικού. Είναι αυτό το σημαντικό στοιχείο που είναι υπεύθυνο για την ψύξη ή τη θέρμανση του αέρα. KKB αρχή της λειτουργίας, η οποία βασίζεται στη χρήση του Freon, μπορεί να έχει ποικιλίες του τύπου της αυτο-ψύξης. Αυτά είναι:

 • Ψύχεται με αέρα. Η τεχνολογία της συσκευής είναι απλή. Η ροή αέρα σχηματίζεται μέσω ενός ανεμιστήρα ενσωματωμένου στο σύστημα, ο οποίος βρίσκεται στο δρόμο.
 • Ψύχεται με νερό. Το KKB με αυτόν τον τύπο μπορεί να βρίσκεται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Το σύστημα KKB με ψύξη νερού είναι πιο συμπαγές από ό, τι με τη χρήση του αέρα.
 • KKB και εξωτερικό ψυγείο. Οι συσκευές αυτού του τύπου ψύχονται με αέρα χωρίς τη βοήθεια ανεμιστήρα. Συνήθως, τα συστήματα αυτά συνδέονται με το γενικό σύστημα αερισμού του δωματίου, εάν υπάρχει.

Ο τύπος KKB με εξωτερικό ψύκτη σπάνια χρησιμοποιείται. Η εφαρμογή αυτού απαιτεί τη συμμόρφωση με ορισμένους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας.

Έτσι, η μονάδα συμπιεστή πρέπει να συνδεθεί με τον εξαερισμό σε ξεχωριστό τεχνικό χώρο. Συνήθως, τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούνται για βιομηχανικούς σκοπούς ή σε μη οικιστικά κτίρια.

Μονάδα μονάδας συμπύκνωσης

Οποιοδήποτε KKB είναι ένα σύστημα που αποτελείται από τρία βασικά στοιχεία:

 • τον συμπιεστή.
 • τον κινητήρα.
 • εναλλάκτη θερμότητας (συμπυκνωτής).

Η μονάδα συμπιεστή συμπληρώνεται με σύστημα τροφοδοσίας και μονάδα ελέγχου. Τα κλιματιστικά για οικιακή χρήση έχουν συνήθως έναν συμπιεστή. Αλλά, όταν υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η τεχνική σε ένα δωμάτιο με μεγάλη έκταση, εγκαταστήστε μια συσκευή με αρκετούς συμπιεστές. Αυτά έχουν μια επικλινής αρχή λειτουργίας.

Ο εναλλάκτης θερμότητας και ο συμπιεστής συνδέονται μεταξύ τους με ένα χάλκινο σωλήνα - αυτοκινητόδρομο Freon. Αυτό το σύστημα είναι η πλειοψηφία των μοντέλων των κλιματιστικών. Λιγότερο χρησιμοποιούμενο σχήμα εργασίας KKB με πολύπλοκες ταινίες. Αυτό αποτελείται από:

 • φίλτρο με λειτουργία αφύγρανσης.
 • γκάζι?
 • ηλεκτρομαγνητικές βαλβίδες.

Αλλά ένα τέτοιο σύστημα είναι λιγότερο αποδοτικό από το συνηθισμένο KKB. Στα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα, η KKB με μια σύνθετη πλεξούδα χρησιμοποιείται σπάνια.

Η μονάδα συμπιεστή αποτελείται από έναν κινητήρα, έναν συμπιεστή και έναν συμπυκνωτή

Η αρχή της λειτουργίας μιας μονάδας συμπύκνωσης που ψύχεται με αέρα

Η μονάδα συμπιεστή, που αποτελείται από τον κινητήρα και τον ίδιο τον συμπιεστή, πρέπει να αλληλεπιδρά αποτελεσματικά με τον συμπυκνωτή. Έτσι, ένας εναλλάκτης θερμότητας με ανεμιστήρα, ο οποίος εκτελεί τη λειτουργία του στο σύστημα κλιματισμού, βοηθά στη δημιουργία της θερμοκρασίας του αέρα του δωματίου που είναι απαραίτητη για ένα άτομο. Η ίδια η αρχή της εργασίας βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας, στον οποίο υπάρχει η μετατροπή του Φρέον από μια συνολική κατάσταση στην άλλη.

Το ίδιο το φρέον, το οποίο βρίσκεται σε θερμικά μονωμένο σωλήνα χαλκού, λόγω των χημικών και φυσικών ιδιοτήτων του, αλλάζει γρήγορα το σχήμα του. Όταν υπάρχει μεταβολή της κατάστασης αυτής της ουσίας, πραγματοποιούνται ενεργές διαδικασίες απορρόφησης θερμότητας.

Συμβαίνει επίσης όταν θερμαίνεται το δωμάτιο. Ο Freon, όταν μετατρέπεται σε υγρή κατάσταση, απορροφά ψυχρό αέρα.

Η μονάδα συμπιεστή χρησιμεύει για να αλλάξει την πίεση μέσα στο σύστημα. Εδώ συμβαίνει η συμπίεση αερίου Freon. Σε αυτή την κατάσταση, οι διαδικασίες απώλειας θερμότητας και συμπύκνωσης εμφανίζονται πιο έντονα στον εναλλάκτη θερμότητας λόγω ενός απότομου άλματος πίεσης. Αφού κρυώσει ο Freon, εισέρχεται στον εξατμιστή με ανεμιστήρα. Φυσώντας ζεστό αέρα, το ψυκτικό υγρό βράζει γρήγορα σχηματίζοντας ένα αέριο. Σε αυτό το θάλαμο ο Freon διαφέρει ανάλογα με τα ρεύματα αέρα του εξατμιστή διαφορετικών θερμοκρασιών. Μετά από αυτό, το αέριο ρέει ξανά στον συμπιεστή. Με τη συνεχή κυκλοφορία του φρέον στην KKB, το δωμάτιο ψύχεται συνεχώς. Μια εξοικειωμένη με όλους τους χρήστες των κλιματιστικών, ρυθμίζει την ισχύ της ροής του αέρα, καθώς και ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας τη συσκευή, εμφανίζεται χρησιμοποιώντας το σύστημα ελέγχου. Μια τέτοια συσκευή συνδέεται μέσω ειδικών αισθητήρων και λεωφορείων με το KKB.

Η μονάδα συμπιεστή ρυθμίζει την πίεση στο εσωτερικό του συστήματος

Αρχή λειτουργίας της μονάδας συμπύκνωσης με ψύξη με νερό

Το KKB με ψύξη με νερό έχει μια ελαφρώς αρχή τόξου λειτουργίας, σε σύγκριση με το σύστημα αέρα. Ο εναλλάκτης θερμότητας μιας τέτοιας συσκευής δεν διαθέτει ανεμιστήρα. Αντί αυτού, το σύστημα χρησιμοποιεί ένα πρόσθετο κύκλωμα - την κύρια γραμμή με νερό. Τοποθετείται δίπλα στον συμπυκνωτή. Το ψυκτικό μέσο, ​​που δίνει μέρος της θερμότητας του στο κύκλωμα νερού, εκτελεί τη λειτουργία του στην ανταλλαγή θερμότητας.

Ένας επιπλέον παράγοντας που μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη χρήση κλιματιστικών με ψύξη με νερό KKB είναι η δευτερεύουσα χρήση ενέργειας. Εργασία, η συσκευή δίνει ζεστό νερό. Το καλοκαίρι, όταν είναι απαραίτητο να ψύχονται τα δωμάτια, οι μάζες νερού μπορούν να εξαχθούν με σωλήνα στο δρόμο. Αλλά το χειμώνα, αυτά τα απόβλητα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πάλι. Το ζεστό νερό μπορεί να είναι χρήσιμο τόσο για τεχνικούς σκοπούς όσο και για επιπλέον θέρμανση του δωματίου.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα σύγχρονα KKB χρησιμοποιούνται για τα περισσότερα μοντέλα κλιματικού εξοπλισμού. Αυτά μπορεί να είναι μέρος ενός μεγάλου συστήματος εξαερισμού ή μια ξεχωριστή μικρή ενσωματωμένη μονάδα μονάδας. Οι σύγχρονες συσκευές χρησιμοποιούνται συχνότερα με τη μορφή ξεχωριστής συσκευής δρόμου. Τα συστήματα αυτά είναι:

 • αρθρωτό (τοίχου)?
 • σταθερού τύπου δαπέδου.

Εξωτερικές εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών μπορούν να εγκατασταθούν όχι μόνο κοντά στα κτίρια, αλλά και στην οροφή του ίδιου του κτιρίου. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται συχνά ειδικά πλαίσια, η βάση των οποίων στερεώνεται σταθερά στην οριζόντια επιφάνεια. Ορισμένες μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μπαλκόνι ή loggia. Αυτές περιλαμβάνουν KKB με κατακόρυφη εκκένωση αέρα.

Τις περισσότερες φορές στα κλιματιστικά χρησιμοποιούν freon δύο σημάτων - R22 και R407. Η ισχύς των συσκευών μπορεί να φτάσει τα 45 kW ανά 1 ώρα λειτουργίας. Αλλά για τη διευθέτηση μιας κατοικίας με τέτοιο εξοπλισμό, ο εξοπλισμός συνήθως δεν υπερβαίνει τα 8 kW.

Η σύγχρονη τεχνολογία του κλίματος είναι πιο ανθεκτική από τις πρώτες γενιές τέτοιου εξοπλισμού. Έτσι, ο συμπιεστής μπορεί να έχει προστασία από:

 • διακυμάνσεις τάσης στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • μηχανική ζημιά.
 • έκθεση στην υγρασία ·
 • υπερβολικά υψηλή ή χαμηλή θερμοκρασία αέρα, κατά την οποία η λειτουργία της συσκευής μπορεί να διαταραχθεί ή να σταματήσει τελείως.

Τα σύγχρονα KKB έχουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης τους:

 1. Το σώμα της μονάδας δεν υπόκειται σε διάβρωση. Συχνά χρησιμοποιείται στην κατασκευή γαλβανισμένου χάλυβα.
 2. Ο συμπιεστής έχει δύο παραλλαγές σύνδεσης με τον κινητήρα - μονοφασική και τριφασική.
 3. Οι χάλκινες γραμμές, καθώς και ο συμπυκνωτής και ο εναλλάκτης θερμότητας συμπληρώνονται συχνά με ένθετα αλουμινίου που βοηθούν στη γρήγορη ψύξη της συσκευής.

Ο εναλλάκτης θερμότητας έχει επίσης προστασία από εξωτερικές επιδράσεις. Έτσι, όταν κατασκευάζεται, η επιφάνεια της συσκευής καλύπτεται με ειδικό κράμα αντιδιαβρωτικής προστασίας. Όλες οι συνδέσεις με τον εναλλάκτη θερμότητας και τα εξαρτήματα που αλληλεπιδρούν με το freon είναι εξοπλισμένα με ειδικές θηλές επιθεώρησης. Αυτά είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της πίεσης μέσα στη μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή.

Μονάδα συμπύκνωσης

Το KKB αποτελεί μέρος του συστήματος κλιματισμού και μια πλήρης εναλλακτική λύση σε ένα συμβατικό σύστημα ανεμιστήρων με ψυχρό σύστημα ή ψύκτη.

Είδη KKB και δομή τους

Η αρχή της εργασίας της KKB δεν εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα ορισμένων εξαρτημάτων και παραμένει πάντα αμετάβλητη. Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή μπορούν να εξοπλιστούν με συμπιεστή συγκεκριμένου τύπου:

Στον κλιματισμό χρησιμοποιούνται συχνότερα σπειροειδή και περιστροφικά μηχανήματα. Δημιουργούν τη χαμηλότερη δόνηση, η οποία εξασφαλίζει την ήρεμη λειτουργία του συστήματος. Τέτοιες εγκαταστάσεις έχουν συμπαγείς διαστάσεις και έχουν σχετικά μικρό βάρος.

Οι πυκνωτές που ψύχονται χρησιμοποιώντας νερό ή αέρα χρησιμοποιούνται στην KKB. Λόγω της χαμηλής τιμής και του χαμηλού επιπέδου θορύβου κατά τη λειτουργία, οι πιο απαιτημένες μονάδες είναι κλιματιζόμενες με αέρα και εξοπλισμένες με αξονικό συμπιεστή.

Ο συμπιεστής και ο συμπυκνωτής είναι τα κύρια στοιχεία του KKB. Χωρίς αυτούς, η λειτουργία του συστήματος δεν είναι δυνατή. Επίσης, η μηχανή ψύξης μπορεί να περιλαμβάνει πρόσθετα εξαρτήματα που αυξάνουν τη διάρκεια ζωής και επηρεάζουν την ισχύ της εγκατάστασης:

 • Αισθητήρας ροής ψυκτικού μέσου.
 • Αισθητήρας θερμοκρασίας.
 • Ο διαχωριστής υγρών.
 • Γραμμικός δέκτης.
 • Σύστημα αυτοματισμού.
 • Ρελέ ασφαλείας συμπιεστή.

Το KKB συνδέεται με την εσωτερική μονάδα, η οποία βρίσκεται στο δωμάτιο και ρυθμίζει το μικροκλίμα. Μπορούν να υπάρχουν αρκετές εσωτερικές μονάδες.

Αν η μονάδα συμπύκνωσης είναι συνδεδεμένη στο τμήμα ψύξης, μπορεί να τροφοδοτηθεί από τον δρόμο καθαρός καθαρός αέρας. Σήμερα, τα συστήματα που εργάζονται σε αυτή την αρχή είναι πολύ δημοφιλή.

Η μονάδα συμπύκνωσης είναι επίσης εξοπλισμένη με μονάδα ομαδοποίησης. Χρησιμοποιείται για τη σύνδεση της KKB με το κεντρικό κλιματιστικό και την εξωτερική μονάδα και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος. Το συγκρότημα δέσμης αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ένδειξη υγρασίας
 • Ηλεκτρομαγνητική και θερμοστατική βαλβίδα (TRV)

Πώς λειτουργεί η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή;

Είναι δυνατόν να κατανοήσουμε την αρχή της εργασίας του KKB μελετώντας το σχέδιο:

 1. Ο συμπιεστής συμπιέζει το ψυκτικό μέσο, ​​το οποίο αρχικά έχει τη μορφή αερίου.
 2. Το συμπιεσμένο ψυκτικό υπό πίεση αποστέλλεται στον συμπυκνωτή.
 3. Υπάρχει μείωση της θερμοκρασίας του ψυκτικού, του μετασχηματισμού του σε υγρό και συμπύκνωση. Σε αυτή την περίπτωση, η θερμότητα εκτρέπεται στον αέρα ή στο νερό (ανάλογα με τον τύπο του συμπυκνωτή).
 4. Το ψυκτικό φεύγει από το KKB και αποστέλλεται στον εξατμιστή. Ταυτόχρονα, κατά τη στιγμή της διέλευσης μέσω του TWR, το υγρό χάνει απότομα την πίεση του και ψύχεται.
 5. Ο εναλλάκτης θερμότητας στον εξατμιστή εκτοξεύεται με ζεστή ροή αέρα. Υπό την επίδραση του ζεστού αέρα, το ψυκτικό υγρό βράζει, δροσίζει τον αέρα, ο οποίος εισέρχεται στη συνέχεια στο δωμάτιο.
 6. Το ψυκτικό επιστρέφει στην κατάσταση ατμού και αποστέλλεται στον συμπιεστή.
 7. Ο κύκλος κλείνει.

Στο site της εταιρείας "Smart Trading" μπορείτε να εξοικειωθείτε με την ποικιλία της KKB. Εξετάστε τον κατάλογό μας και βρείτε το μοντέλο που σας ταιριάζει. Οι αρμόδιοι διαχειριστές θα απαντήσουν στις ερωτήσεις ενδιαφέροντος και θα οργανώσουν μια βολική παράδοση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πώς λειτουργεί η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή;

Αυτή η μονάδα είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού και του συστήματος κλιματισμού. Η χρήση τους καθιστά δυνατή την αύξηση της αποτελεσματικότητας των συστημάτων εξαερισμού.

Συσκευή συμπιεστή-συμπυκνωτή

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο σύστημα ψύξης αέρα, λόγω του οποίου προετοιμάζεται το υγρό ψυκτικό μέσο για την επακόλουθη εξάτμιση στον εναλλάκτη θερμότητας.

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή αποτελείται από συμπιεστή, ηλεκτρικό εξάρτημα και συσκευή αυτοματισμού, εναλλάκτη θερμότητας (επίσης συμπυκνωτή), ανεμιστήρα με φυγοκεντρική ή αξονική κατασκευή.

Σχέδιο της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή:

Για να βελτιώσει την αποδοτικότητα του KKB, μπορεί επιπλέον να εξοπλιστεί με:

 • θερμικώς επεκτατικός αναπνευστήρας.
 • φίλτρο στεγνωτήρα?
 • γυαλί θέαμα?
 • βαλβίδα με ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Ο μηχανισμός εργασίας της KKB

μηχανισμός λειτουργίας CMC είναι ότι το φρέον εξατμίζεται στη μονάδα συμπιεστή, συμπιέζεται σε υψηλή πίεση. Με ψυκτικού ατμού εισέρχεται στο τμήμα ψύξης συμπιεστή και στη συνέχεια τροφοδοτείται προς τον εναλλάκτη θερμότητας συμπυκνωτή. Σε αυτό το στάδιο, ψύχεται και συμπυκνώνεται από τη θερμότητα του αντίκτυπου, και αλλάζει την κατάσταση της συσσωμάτωσης σε υγρό. Ανάλογα με την επιλεγμένη μέθοδο, η ψύξη φρέον λαμβάνει χώρα υπό την επίδραση του αέρα ή του νερού. Το ψυκτικό μεταφέρεται στη βαλβίδα εκτόνωσης και περνά αέρας διαδικασία drosselirovaniya.Dalee εισέρχεται στον εξατμιστή και δροσερό στο βήμα pomeschenii.Konechnym θα επιστρέψει ατμού προς το συμπιεστή, το οποίο θα ξεκινήσει ένα νέο κύκλο του CMC.

Η χρήση αυτής της μονάδας θα είναι κατάλληλη σε κτίρια και εγκαταστάσεις όπου είναι απαραίτητο να παρέχεται καθαρός αέρας σε αρκετά δωμάτια ή χώρους ταυτόχρονα.

Υπάρχουν βασικοί τύποι μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή με το σύστημα ψύξης αέρα του συμπυκνωτή: με έναν αξονικό και φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Το KKB με έναν αξονικό ανεμιστήρα χρησιμοποιείται για εξωτερική εγκατάσταση και ο φυγοκεντρικός προορίζεται για εγκατάσταση μέσα σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Πώς μπορείτε να επιλέξετε μια μονάδα συμπύκνωσης;

Κατά την επιλογή CMC θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη πτυχές όπως το είδος του μέσου, είναι να στηριχθεί στις δαπάνες του κτιρίου, μια ελεύθερη περιοχή και το μέγεθος του χρηματοπιστωτικού θερμοκρασία βρασμού σημασία ψυκτικού obespecheniya.Vazhnoe, και την εμφάνισή του, το εκτιμώμενο φορτίο στη συσκευή, η θερμοκρασία για την συμπύκνωση και ο αριθμός έχει konturov.KKB preimuschestv.Pervym αριθμό και βασικές είναι δυνατόν να προσαρμόσει το ποσό των ψύξης απενεργοποιώντας κυκλώματα bloka.Montazh και λειτουργίας του εξοπλισμού είναι επίσης αρκετά απλή και ponyatny.A συμπύκνωμα συμπιεστή υπηρεσία μπλοκ Foot περιλαμβάνει ανεφοδιάζονται μόνο freonom.S του κάθε προκύπτουν κατά την επιλογή συμπύκνωσης θέματα μονάδας, θα είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσει.

Επιλογή, εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του κεντρικού συστήματος κλιματισμού. Είναι σχεδιασμένα για να ψύχουν το Freon, το οποίο είναι απαραίτητο για να γίνει η μετάβαση στον κορεσμό (η διαδικασία συμπύκνωσης) και η επακόλουθη εξάτμισή του στη μονάδα τροφοδοσίας του ψυγείου ή στο κλιματιστικό.

Ο βασικός εξοπλισμός του KKB περιλαμβάνει τα ακόλουθα λειτουργικά στοιχεία:

 • Συμπιεστής.
 • Συμπυκνωτής.
 • Σύστημα ψύξης συμπυκνωτή αέρα ή νερού.
 • Σύνδεση συστήματος (σύνδεση).
 • Σύστημα τροφοδοσίας, ελέγχου και προστασίας.
 • Στέγαση.

Πρόσθετα τμήματα της κατασκευής που μπορεί να είναι KKB:

 • Φίλτρο αποστράγγισης.
 • Παράθυρο προβολής.
 • Βαλβίδα θερμικής εκτόνωσης.
 • Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα.

Πεδίο εφαρμογής της KKB

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπύκνωσης είναι σχεδιασμένες για κεντρικά συστήματα κλιματισμού των διοικητικών, δημόσιων και βιομηχανικών κτιρίων. Έχουν ένα αναπτυγμένο πεδίο εφαρμογής:

 • ιδιωτικές κατοικίες;
 • εκπαιδευτικά ιδρύματα ·
 • κέντρα γραφείων ·
 • εγκαταστάσεις παραγωγής.

Κατά κανόνα, οι μονάδες εγκαθίστανται σε κεντρικά συστήματα εξαερισμού ή κλιματιστικά μεγάλης χωρητικότητας, όπου δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση περισσότερων ψυκτών μεγάλης κλίμακας.

Αρχή της εργασίας της KKB

Ο τρόπος εργασίας της KKB βασίζεται στον φυσικό νόμο της μεταφοράς ενέργειας όταν μια ουσία περνά από το ένα κράτος στο άλλο.

Η δραστική ουσία στο κλιματιστικό είναι freon. Όταν αλλάζει από υγρό σε αέρια, ο Freon απορροφά θερμότητα. Στην αντίστροφη μετάβαση, η συσσωρευμένη θερμική ενέργεια απελευθερώνεται και μεταφέρεται στον εξωτερικό καταναλωτή, ενώ ο Freon απορροφά το κρύο.

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή του κλιματιστικού προωθεί τη μετάβαση του Freon από μια κατάσταση αδρανούς σε μια άλλη. Αυτή η διαδικασία διαρκεί πολλά στάδια:

 • Η μονάδα λαμβάνει αερίου ψυκτικού μέσου χαμηλής πίεσης (2 έως 5 ατμόσφαιρες) με θερμοκρασία από 5 έως 25 ° C.
 • Κάτω από τη δράση του συμπιεστή, το αέριο συμπιέζεται, η πίεση του και η θερμοκρασία θέρμανσης αυξάνονται σημαντικά.
 • Περαιτέρω, το πεπιεσμένο αέριο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου αποκτά υγρή κατάσταση.
 • Η απώλεια θερμότητας στον εναλλάκτη θερμότητας, Freon συνεχίζει να διαμένει στην περιοχή του αυτοκινητοδρόμου με υψηλή αρτηριακή πίεση, αλλά να μπουν στην εκτονωτική συσκευή, φρέον χάνει πίεση και παίρνει κρύο.
 • Μετά τη μείωση της θερμοκρασίας, το υγρό ψυχρό αέριο εισέρχεται στον εξατμιστή, από όπου αρχίζει να κυκλοφορεί και η ίδια η μονάδα διοχετεύεται με αέρα. Όταν εξατμιστεί, το φρεόν δίνει στον εξατμιστή κρύο, και σε αντάλλαγμα απομακρύνει τη θερμότητά του.
 • Μετακινώντας από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο εισέρχεται στον συμπιεστή, όπου συμπιέζεται και γίνεται υγρό. Έτσι, ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται όχι μόνο στην KKB, αλλά και σε πολλές μονάδες ψύξης και άλλες συσκευές όπου είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανταλλαγή θερμότητας των ουσιών.

Τύποι KKB

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή διαφέρουν σε δύο μεγάλες κατηγορίες σύμφωνα με τη μέθοδο ψύξης:

 • Εγκαταστάσεις ψύχονται με αέρα. Για να μειωθεί η θερμοκρασία, χρησιμοποιείται εδώ μια ροή αέρα, καθοδηγούμενη από ανεμιστήρες. Αυτές οι μονάδες είναι αποτελεσματικές όταν είναι εγκατεστημένες σε εξωτερικούς χώρους, επειδή για τη λειτουργία τους είναι απαραίτητη μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης air KKB, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ειδικά δωμάτια. Τοποθετούνται απευθείας στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο αφαιρεί θερμό αέρα από το κτίριο.
 • Μπλοκ που ψύχονται από το νερό. Είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο κλειστό πύργο ψύξης και είναι εγκατεστημένοι σε εσωτερικούς χώρους, όταν δεν είναι δυνατή η παροχή ροής αέρα για τον πρώτο τύπο. Το κύριο πλεονέκτημα των μπλοκ νερού είναι το σχετικά μικρό μέγεθος της δομής.

Έτσι, η επιλογή του KKB πραγματοποιείται ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης και τις δυνατότητες σωστής τοποθέτησής του.

Επιλογή μονάδας συμπύκνωσης

Όταν επιλέγετε μια μονάδα ψύξης για ένα κτίριο, θα πρέπει να προσέξετε τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Τύπος KKB - ψύξη με αέρα ή νερό, η επιλογή των οποίων εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου, τη διαθεσιμότητα ελεύθερου χώρου για την εγκατάσταση του εξοπλισμού και τον προγραμματισμένο προϋπολογισμό.
 • Θερμοκρασία θέρμανσης στους εξατμιστήρες της συσκευής.
 • Θερμοκρασία συμπύκνωσης (θερμοκρασία αέρα, μονάδα ψύξης).
 • Ισχύς και κατανάλωση ισχύος της εγκατάστασης.
 • Μια ποικιλία freon για ανεφοδιασμό.
 • Αριθμός κυκλωμάτων.

Αυτές οι επιθυμίες πρέπει να μεταφερθούν στην εταιρία-προμηθευτή, όπου θα παραγγελθεί ο εξοπλισμός συμπίεσης-συμπύκνωσης. Σε αυτή την περίπτωση, οι ίδιοι οι ειδικοί θα είναι σε θέση να επιλέξουν την παραλλαγή σχεδιασμού, ιδανική για τις συνθήκες του αντικειμένου.

Εγκατάσταση KKB

Πριν από την έναρξη της εγκατάστασης του συμπιεστή και του συμπυκνωτή, επιλέγεται προσεκτικά ένας χώρος για την τοποθέτησή του, ο οποίος πρέπει να αντιστοιχεί σε όλες τις συνθήκες συντήρησης αυτού του εξοπλισμού. Αυτό είναι σημαντικό κατά την εγκατάσταση του συστήματος σε κλειστό χώρο - πρέπει να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη περιοχή για να εξασφαλιστεί μια σταθερή παροχή καθαρού αέρα.

Για εγκαταστάσεις στον ανοικτό αέρα, διακρίνονται διάφοροι τύποι εγκατάστασης:

 • Στο έδαφος (με θεμελίωση και προετοιμασία πλαισίου).
 • Στον τοίχο (σε βραχίονες).
 • Στην οροφή του κτιρίου (χρησιμοποιώντας πλατφόρμες και πλαίσια).

Και είναι επίσης απαραίτητο να υπολογιστεί με ακρίβεια η θέση και το μήκος των σωλήνων για την παροχή ψυκτικού μέσου, καθώς και η αφαίρεση του συμπυκνώματος και του νερού τήξης. Οι σωλήνες Freon συχνά κατασκευάζονται από χαλκό. Για την εγκατάστασή τους είναι απαραίτητο να υπολογιστεί το μέγιστο μήκος του αγωγού και ο αριθμός των στροφών του, καθώς η αποδοτικότητα του εξοπλισμού εξαρτάται από αυτούς τους παράγοντες.

Σημαντικό στάδιο είναι η σύνδεση της μονάδας τροφοδοσίας, η οποία είναι η τοποθέτηση εξαρτημάτων σύνδεσης μεταξύ του KKB και της εσωτερικής μονάδας ψύξης. Το σχέδιο σύνδεσης KKB υποδεικνύεται από τον κατασκευαστή στις οδηγίες χρήσης.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τις πιο κατάλληλες λεπτομέρειες για να δημιουργήσετε την πιο στενή άρθρωση.

Επαγγελματική εγκατάσταση και συντήρηση

Η εκκίνηση και η επισκευή της KKB θα πρέπει να διεξάγονται από ειδικούς που εργάζονται με αυτόν τον εξοπλισμό. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση και η επακόλουθη λειτουργία θα είναι σωστές και ασφαλείς.

Οι κατασκευαστές μονάδων συμπύκνωσης πρέπει να παρέχουν όλα τα τεχνικά δεδομένα που απαιτούνται για την επιλογή και τη σύνδεση του εξατμιστή και του κιτ καλωδίωσης KKB. Οι προγραμματιστές και οι εγκαταστάτες του εξοπλισμού πρέπει να επιλέγουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον τύπο της κατασκευής υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Από την εργασία τους για το σχεδιασμό του συστήματος εξαρτάται από τη λειτουργικότητα του συστήματος ως σύνολο.

Γι 'αυτό δεν πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας KKB σε ιδιωτική κατοικία ή γραφείο. Αν λάβετε λάθος εξοπλισμό και εξαρτήματα, μπορείτε να καταστρέψετε ολόκληρη την εγκατάσταση και να χάσετε πολλά χρήματα για να την αποκαταστήσετε. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αναθέσετε τη διαδικασία σε μια ομάδα ειδικών.

Λειτουργία της KKB

Η οδηγία για τη χρήση της KKB έχει αρκετές απαιτήσεις για τη λειτουργία και την επιλογή του απαιτούμενου μοντέλου της συσκευής:

 • Για να εξασφαλιστεί η συνεχής λειτουργία κατά τη διάρκεια της καθορισμένης περιόδου λειτουργίας, η KKB θα πρέπει να υποβληθεί σε προληπτική επιθεώρηση και επισκευή μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή ειδικών από το κέντρο εξυπηρέτησης.
 • Ο υπολογισμός της εγκατάστασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τους όρους της τοποθέτησής της.
 • Ο εξοπλισμός συνδέεται με το ηλεκτρικό δίκτυο, υπολογιζόμενο με την ισχύ που καταναλώνεται από αυτόν.

Ένα ξεχωριστό τμήμα των απαιτήσεων περιλαμβάνει συστάσεις για την ασφαλή χρήση της KKB:

 • Θα πρέπει να οργανωθεί ελεύθερη πρόσβαση στο αεροδρόμιο.
 • Οι συσκευές αυτού του τύπου δεν εγκαθίστανται σε χώρους με υψηλή υγρασία.
 • Η μονάδα δεν πρέπει να βρίσκεται σε περιοχές κινδύνου πυρκαγιάς και έκρηξης.
 • Η συσκευή πρέπει να είναι γειωμένη και να εγκαθίσταται σύμφωνα με τους κανονισμούς ηλεκτρικής ασφάλειας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία της μονάδας ψύξης, ανατρέξτε στις οδηγίες χρήσης ενός συγκεκριμένου δείγματος. Με μια υπεύθυνη και υπεύθυνη προσέγγιση για την οργάνωση των συνθηκών εργασίας του KKB, η εγκατάσταση αυτή θα διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν θα απαιτήσει μεγάλα έξοδα για επισκευές και συντήρηση.

Μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας

Μερικές φορές η ψύξη του αέρα μπορεί να γίνει χωρίς τη χρήση ειδικής μηχανής ψύξης ή πλήρους συστήματος. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε εξειδικευμένο εξοπλισμό που αποτελεί μέρος ολόκληρης της μονάδας ψύξης. Η όλη διαδικασία σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ απλούστερη.

Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου βοηθητικού στοιχείου είναι το μονάδα συμπύκνωσης (ΚΚΒ). Η χρήση του συσχετίζεται συχνά με τη χρήση συστημάτων εξαερισμού με ενσωματωμένα συστήματα άμεσης ψύξης. Αυτός ο τύπος κλιματισμού δεν είναι μόνο εύκολος και είναι διαθέσιμος από την άποψη της εφαρμογής, αλλά και αρκετά οικονομικός.

Συσκευή KKB

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή περιλαμβάνει τα βασικά εξαρτήματα του κυκλώματος ψύξης, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή τεχνητού ψυχρού:

Άλλα σημαντικά στοιχεία του συστήματος ψύξης είναι:

 • κινητήρα ·
 • αξονική ή φυγοκεντρική ανεμιστήρα.
 • τροφοδοσία ρεύματος.
 • σύστημα ελέγχου.

Με βάση το πεδίο εφαρμογής, καθώς και για τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης, ο εξοπλισμός συχνά συμπληρώνεται με βοηθητικά στοιχεία:

 • διαχωριστή υγρών ·
 • ένα γραμμικό δέκτη.
 • ρελέ προστασίας συμπιεστή.
 • αισθητήρες ροής ψυκτικού μέσου.
 • αισθητήρες θερμοκρασίας.

Αρχή της εργασίας της KKB

Δράση συστήματα κλιματισμού με τη χρήση μονάδας συμπύκνωσης βασίζεται στη λειτουργία του κυκλώματος ψύξης. Ο φορέας της θερμότητας είναι freon. Ο συμπιεστής, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο σύστημα, αντλεί τους σωλήνες του ψυκτικού κυκλώματος με ψυκτικό μέσο. Μετά από αυτό, ως αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης με θερμό αέρα, το φρέον που γεμίζει τον αυτόματο εναλλάκτη θερμότητας βράζει. Αυτή η διαδικασία αποτελεί την απαραίτητη διαφορά θερμοκρασίας. Η δημιουργηθείσα εσωτερική πίεση συστήματος ενεργοποιεί όλα τα στοιχεία KKB. Το απαραίτητο καθεστώς θερμοκρασίας διατηρείται καλύτερα με μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή δύο κυκλωμάτων.

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης ενός συστήματος ψύξης βασισμένου στη λειτουργία της KKB είναι προφανή:

 1. Σχετική φτηνότητα παραγωγής ενός kW κρύου.
 2. Βολικό σύστημα ελέγχου με τη βοήθεια τυποποιημένων ελεγκτών.
 3. Εύκολη εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης μόνο της εγκατάστασης του εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή.

Όταν επιλέγετε μια συσκευή, συνιστάται να ακολουθείτε ορισμένες παραμέτρους:

 • τύπου KKB, ανάλογα με την έκταση των εγκαταστάσεων και τις ικανότητες υλικών ·
 • το σημείο βρασμού και τη συμπύκνωση.
 • βαθμός φόρτωσης ·
 • αριθμός κυκλωμάτων.
 • τύπου freon.

Τα δεδομένα δεδομένα πρέπει να μεταφέρονται στους υπαλλήλους του οργανισμού που προμηθεύει τον εξοπλισμό. Έχοντας τις παραπάνω πληροφορίες, επιλέγουν εύκολα την καλύτερη επιλογή που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις σας. Ένας από τους πιο αξιόπιστους προμηθευτές σε αυτό το τμήμα της αγοράς είναι η εταιρεία Balder, των οποίων οι υπηρεσίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επισκεπτόμενοι τον ιστότοπο: https://www.balder.ru/.

Εγκατάσταση μονάδων συμπύκνωσης διεξάγουν ειδικούς που διαθέτουν πιστοποιητικό κατάλληλης εκπαίδευσης. Ταυτόχρονα, απαιτείται μια σειρά εξειδικευμένων εργαλείων για τη σύνδεση της συσκευής. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά για την εγκατάσταση μονάδων υψηλής ισχύος, θα χρειαστείτε πλήρη ή μερική επαναπλήρωση του φρέον.

Τι είναι μια μονάδα συμπύκνωσης;

Ένα αναντικατάστατο μέρος του συστήματος κλιματισμού για οποιοδήποτε σκοπό είναι μια μονάδα συμπύκνωσης (ΚΚΒ). Στην ουσία, KKB είναι κρύο πηγή, μέσω του οποίου μια μετάβαση λαμβάνει χώρα ψυκτικό (συνήθως φρέον) στην κατάσταση κορεσμού (η διαδικασία συμπύκνωσης) για την επακόλουθη εξάτμιση του στην εγκατάσταση εφοδιασμού εναλλάκτη θερμότητας ή κεντρικό κλιματιστικό μηχάνημα.

Το βασικό σύνολο KKB περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Συμπιεστής
 • Πυκνωτής
 • Σύστημα ψύξης συμπυκνωτή (εξαρτάται από τον τύπο του CCB)
 • Σύνδεση σωλήνων
 • Σύστημα ισχύος, ελέγχου και προστασίας
 • Στέγαση
 • Επιπλέον, το τυποποιημένο πακέτο KKB μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνει:
 • Φίλτρο εξαέρωσης
 • Παράθυρο προβολής
 • Η βαλβίδα επέκτασης
 • Η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα


Ο συνδυασμός τους ονομάζεται κιτ σύνδεσης και τοποθετείται σε μια γραμμή υγρού. Ορισμένα μοντέλα της KKB συμπληρώνονται από αυτά τα στοιχεία ακόμα και στον τόπο παραγωγής. Η παρουσία ενός κιτ σύνδεσης επηρεάζει την τιμή της KKB: οι πλήρως εξοπλισμένες μονάδες έχουν υψηλότερο κόστος. Ωστόσο, στην περίπτωση μπλοκ με βασικό εξοπλισμό, υπάρχει πρόβλημα με την επιλογή και την αγορά πρόσθετου εξοπλισμού και θα χρειαστούν πρόσθετες δαπάνες για την εγκατάστασή τους.

Εγκατάσταση της μονάδας συμπυκνωτή-συμπυκνωτή

Η εγκατάσταση της KKB θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο από ειδικούς υψηλής ειδίκευσης. Κατά τη διαδικασία σύνδεσης της KKB και την περαιτέρω θέση σε λειτουργία, είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε τις οδηγίες που επισυνάπτονται στο KKB, το οποίο είναι ατομικό για κάθε σύστημα. Κατά την εγκατάσταση η CMC πρέπει να επικεντρωθεί γραμμή φρέον, η οποία συνδέει τη μονάδα συμπύκνωσης και τον εναλλάκτη θερμότητας του εξατμιστή.

Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του KKB, η γραμμή σύνδεσης ελέγχεται για στεγανότητα με τη μέθοδο πρεσαρίσματος. Το κύκλωμα γεμίζεται με άζωτο, μετά από το οποίο δημιουργείται πίεση δοκιμής στον εξοπλισμό που εξετάζεται, ο οποίος υπερβαίνει κατά κάποιο βαθμό την πίεση εργασίας (συνήθως κατά 25%). Ο χρόνος διατήρησης συνήθως δεν είναι μικρότερος από μία ή δύο ημέρες. Το κύκλωμα της μονάδας συμπιεστή-συμπυκνωτή αντέδρασε στις υδραυλικές δοκιμές, εάν κατά το διάστημα αυτό η πίεση δεν μειώθηκε.

Αρχή λειτουργίας της μονάδας συμπύκνωσης

Η μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή είναι εξοπλισμός, τα βασικά συστατικά του οποίου είναι συμπιεστής και συμπυκνωτής. Η είσοδος στο KKB λαμβάνει αέριο φρέον χαμηλής πίεσης (από 2 έως 5 ατμόσφαιρες) με θερμοκρασία από 5 έως 25 ° C. Λόγω της εργασίας του συμπιεστή, το ψυκτικό είναι συμπιεσμένο, η πίεση αυξάνεται σημαντικά (από 15 έως 25 ατμόσφαιρες) και ταυτόχρονα θερμαίνεται (η θερμοκρασία γίνεται 60-90 ° C).

Το προκύπτον φρέον υψηλής πίεσης ακολουθεί στον συμπυκνωτή, όπου διέρχεται στην κατάσταση υγρής συσσωματώσεως, δηλ. συμπύκνωση. Η θερμότητα που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας αφαιρείται στην ατμόσφαιρα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας του συμπυκνωτή.

Η βαλβίδα εκτόνωσης (TRV) ρυθμίζει αυτόματα τη ροή ψυκτικού που εισέρχεται στον εξατμιστή και επίσης εμποδίζει την είσοδο υγρού Freon στον συμπιεστή.

Πριν από τη βαλβίδα επέκτασης τοποθετείται φίλτρο ξήρανσης στο τμήμα τροφοδοσίας του συμπιεστή, σχεδιασμένο για να εξαγάγει την υγρασία (υδρατμούς) από το υγρό Freon και να το καθαρίσει από ξένες ακαθαρσίες. Αυτές οι ακαθαρσίες μπορούν να παραμείνουν μετά την παραγωγή, την εγκατάσταση και την επισκευή και επίσης εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου ως αποτέλεσμα πλύσης με freon μεταλλικές επιφάνειες.

Λόγω της ηλεκτρομαγνητικής (ηλεκτρομαγνητικής) βαλβίδας, το φρέον αντλείται από τη διαδρομή όταν η KKB είναι απενεργοποιημένη (η λειτουργία του συμπιεστή απουσία ή βλάβη της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας απαγορεύεται).

Με τη βοήθεια ενός ποτηριού, ο ειδικός της υπηρεσίας επισκευής μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση του KKB σε περίπτωση βλάβης (καθορίζει την παρουσία υγρού freon στην τροχιά).

Τύποι μονάδων συμπύκνωσης

Ανάλογα με την απαιτούμενη ισχύ, το KKB μπορεί να περιλαμβάνει όχι ένα, αλλά αρκετούς συμπιεστές. Όσον αφορά τον αριθμό των κυκλωμάτων (συμπιεστών), ο εξοπλισμός συμπιεστή-συμπυκνωτή χωρίζεται σε:

 • μονοκύκλωμα
 • δύο κυκλώματα
 • τριών περιγραμμάτων


Συχνά η KKB συνδέεται απευθείας με την εσωτερική μονάδα που βρίσκεται στο δωμάτιο. Είναι δυνατή η σύνδεση πολλών εσωτερικών μονάδων σε ένα KKB ταυτόχρονα. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει μια πιθανότητα μιας άνισης κατανομής του ψυκτικού μέσου μεταξύ των εσωτερικών μονάδων. Συνεπώς, μόνο μία εσωτερική μονάδα συνδέεται με το μονοκύκλωμα KKB. σε ένα δίκυκλο ένα - δύο και ούτω καθεξής. Δηλαδή, για κάθε κύκλωμα της KKB υπάρχει ένα εσωτερικό μπλοκ. Ο αριθμός των κιτ σύνδεσης είναι ίσος με τον αριθμό των συμπιεστών στη μονάδα.

Μέθοδοι ψύξης μονάδων συμπιεστή-συμπυκνωτή

Ανάλογα με τη μέθοδο ψύξης του πυκνωτή, μπορεί να γίνει ένα CCB:

 • Ψύξη με αέρα
 • Ψύξη με νερό


Κατά την επιλογή του τύπου του KKB, πρέπει να θυμόμαστε ότι μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας, που κατανέμεται από τον συμπυκνωτή κατά τη λειτουργία του, αφαιρείται στο περιβάλλον. Επομένως, πριν αγοράσετε αυτή τη μονάδα, πρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων τον τόπο εγκατάστασής της: οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο και οι εγκαταστάσεις πρέπει να διαθέτουν σύστημα εξαναγκασμού.

Οι μονάδες συμπιεστή-συμπυκνωτή αυτού του τύπου είναι εξωτερικά συγκροτήματα συμβατικών οικιακών, βιομηχανικών ή ημι-βιομηχανικών συστημάτων κλιματισμού και συστημάτων διαχωρισμού. Ως εξοπλισμός ψύξης απαιτούν τη χρήση ανεμιστήρα: η θερμότητα που απελευθερώνεται από τη συμπύκνωση του φρέον διεξάγεται με τη βοήθεια μιας ροής αέρα που παράγεται από τον ανεμιστήρα.

Κλιματισμός αέρα KKB

Το κύριο σημείο είναι ο τύπος ανεμιστήρα που περιλαμβάνεται στο κιτ KKB. Η ψύξη της μονάδας μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια ενός αξονικού (αξονικού) ή φυγοκεντρικού (ακτινικού) ανεμιστήρα.

Μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή που χρησιμοποιεί έναν αξονικό ανεμιστήρα

CMC χρησιμοποιώντας ένα αξονικό ανεμιστήρα απαιτούν ένα σημαντικό ποσό αέρα για την ψύξη του, έτσι εγκατεστημένη έξω από τους χώρους: στο εξωτερικό του κτιρίου, στην οροφή, στο έδαφος ή στο μπαλκόνι (συμπαγής μονάδα με κάθετη εκκένωσης αέρα). Αλλά υπό ορισμένες συνθήκες, είναι δυνατή η εγκατάσταση μιας μονάδας συμπύκνωσης σε ένα δωμάτιο. Η κυκλοφορία του φρέον παρέχεται από μια γραμμή χαλκού.

Η μονάδα με έναν αξονικό ανεμιστήρα χαρακτηρίζεται από την απλότητα εγκατάστασης και το σχετικά χαμηλό κόστος. Το κύριο μειονέκτημα είναι ο περιορισμός ισχύος (σε αυτό το θέμα είναι κατώτερο από το μπλοκ με το σύστημα ψύξης νερού).

Μονάδα συμπιεστή-συμπύκνωσης με φυγόκεντρο ανεμιστήρα

Αυτή η συσκευή είναι δομικά ίδια με τη μονάδα με έναν αξονικό ανεμιστήρα. Η διαφορά είναι μόνο στον τύπο του ανεμιστήρα που έχει εγκατασταθεί. Χρησιμοποιώντας έναν ακτινωτό ανεμιστήρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτόν τον εξοπλισμό σε εσωτερικό χώρο. Αυτό, αφενός, είναι ένα πλεονέκτημα: το KKB αυτού του τύπου δεν καταστρέφει την εξωτερική πρόσοψη του κτιρίου. από την άλλη πλευρά, για την εγκατάσταση της μονάδας απαιτείται η χωριστή αίθουσα (σοφίτα, κελάρι, τεχνικός χώρος). Ο αέρας ψύξης είναι ο αέρας που γεμίζει το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται η μονάδα. Η εξαγωγή του αέρα ψύξης παρέχεται μέσω αγωγών αέρα.

Ένα μπλοκ εξοπλισμένο με έναν φυγοκεντρικό ανεμιστήρα, κατά κανόνα, είναι φθηνότερο από ένα KKB με έναν αξονικό ανεμιστήρα. Το μειονέκτημα είναι μια μικρή απόδοση, η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού και η εγκατάστασή του.

Μπορείτε να πάρετε ένα σχέδιο σκίτσου και το κόστος του κλιματισμού δωρεάν

Μονάδα συμπύκνωσης με ψύξη με νερό

Περιλαμβάνεται στην κατηγορία του ειδικού εξοπλισμού ψύξης, που κατασκευάζεται παρόμοια με τους ψύκτες. Η παρουσία ψύξης νερού περιορίζει σημαντικά τη χρήση αυτής της μονάδας. Κατά κανόνα, τοποθετούνται σε εσωτερικούς χώρους. Η ψύξη του συμπυκνωτή μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους.

Το μη-ψυκτικό υγρό που κυκλοφορεί σε κλειστό βρόχο ψύχεται με ένα ψυγείο (άλλο όνομα είναι ένας ξηρός πύργος ψύξης ή ένας ξηρός ψύκτης), οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρες. Ο ξηρός ψύκτης είναι σχεδιασμένος για εξωτερική χρήση.

Στον ξηρό πύργο ψύξης, υπάρχει μικρή ψύξη. Για μια πιο σημαντική αλλαγή της θερμοκρασίας, χρησιμοποιείται ένας υγρός πύργος ψύξης ανοιχτού τύπου, ο οποίος λειτουργεί με πολύ απλό τρόπο: το υγρό ψύχεται με αέρα σε ελεύθερη πτώση. Ταυτόχρονα, ένα μέρος του υγρού χάνονται όταν εξατμίζεται, οπότε το σύστημα πρέπει να ανανεώνεται συνεχώς. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χρήση ενός υγρού πύργου ψύξης είναι δύσκολη το χειμώνα.

Για την αποτελεσματική ψύξη του συμπυκνωτή, χρησιμοποιείται επίσης τρεχούμενο νερό.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων της KKB αυτού του τύπου, θα πρέπει να σημειωθεί:

 • Η χωρητικότητα μονάδων συμπύκνωσης με ψύξη νερού υπερβαίνει σημαντικά τον αέρα
 • η απόσταση μεταξύ του οδηγού (εξωτερική μονάδα) και της εσωτερικής μονάδας δεν περιορίζεται σχεδόν
 • Η χρήση τρεχούμενου νερού οδηγεί σε σημαντική μείωση του κόστους της μονάδας ψύξης

Μειονεκτήματα:

 • Μετά την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, παρατηρείται επίσης αύξηση της τιμής της ψύξης νερού της KKB
 • απαιτούν κατάλληλη εγκατάσταση, ενώ πριν από αυτό απαιτείται ο υδραυλικός υπολογισμός
 • Η παρουσία ενός πύργου ψύξης μπορεί να απαιτεί την προσθήκη πρόσθετων αντλιών


Τα μπλοκ συμπιεστή-συμπυκνωτή είναι ένα ειδικά σχεδιασμένο τεχνικό σύστημα σχεδιασμένο για να διατηρεί τις καθορισμένες κλιματικές παραμέτρους του δωματίου. Η μεγάλη ποικιλία αυτού του εξοπλισμού που προσφέρεται στην αγορά σας επιτρέπει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για την KKB, η οποία, με σωστή χρήση, θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Τα KKB χρησιμοποιούνται συχνότερα για την ψύξη του αέρα στα συστήματα κλιματισμού, μπορούμε να πούμε ότι αυτή είναι η κύρια εφαρμογή τους. Το σχήμα δείχνει το διάγραμμα σύνδεσης του KKB και του εξατμιστή (εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού).

Στη γραμμή αερίου ο Freon εισέρχεται στο KKB, όπου το συμπιέζει στο συμπιεστή. Αφού το ψυκτικό υγρό υψηλής πίεσης μετακινηθεί στον συμπυκνωτή, όπου συμβαίνει η μετάβαση φάσης του. Όντας ήδη σε υγρή κατάσταση φάση φρέον μέσω γραμμής υγρού γραμμής οδηγείται προς τον εξατμιστή της εσωτερικής μονάδας, η διαδρομή που διέρχεται μέσα από τη βαλβίδα διακοπής παροχής, σκοπός των οποίων - για τη ρύθμιση της εισόδου ροής του ψυκτικού μέσου και την κατάργηση της δυνατότητας του υγρού ψυκτικού μέσου στο συμπιεστή. Στον εξατμιστή, το φρέον επανέρχεται στην αέρια κατάσταση. Η αύξηση της θερμοκρασίας του ψυκτικού μέσου οφείλεται στις θερμές μάζες του αέρα, οι οποίες ανατινάζουν την επιφάνεια του εναλλάκτη θερμότητας και θερμαίνονται. Στη συνέχεια επαναλαμβάνεται η διαδικασία.

Σε αυτή την περίπτωση, ο κατασκευαστής του KKB και της μονάδας εξατμιστή μπορεί να διαφέρουν. Η κατάλληλη επιλογή του KKB και του εξατμιστή της μονάδας κλιματισμού βασίζεται σε προκαταρκτικό υπολογισμό.

Πάρτε μια δωρεάν συμβουλή ενός μηχανικού κλιματισμού