Συμπυκνωμένο στην οροφή στο γκαράζ

Η υγρασία στο γκαράζ είναι κοινό πρόβλημα. Βασικά το συμπύκνωμα συσσωρεύεται στο χώρο της οροφής, λιγότερο συχνά - στους τοίχους και τα εσωτερικά στοιχεία της δομής. Η αυξημένη υγρασία στο εσωτερικό του δωματίου είναι εξαιρετικά επιζήμια για το σώμα της μηχανής και συμβάλλει στην ταχεία καταστροφή της δομής. Πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο γκαράζ σας, περιγράφεται λεπτομερώς σε περισσότερες πληροφορίες.

Η βλάβη της συμπύκνωσης στο γκαράζ

Η αυξημένη υγρασία έχει πάντα θεωρηθεί ανεπιθύμητο φαινόμενο στο δωμάτιο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στον πιθανό κίνδυνο για μεταλλικά στοιχεία, αλλά και στον κίνδυνο για τον άνθρωπο. Το γεγονός είναι ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες, ειδικά όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, αρχίζει η ενεργή διαδικασία πολλαπλασιασμού παθογόνων βακτηρίων και μυκήτων. Εάν οι τοίχοι του γκαράζ είναι συνεχώς εκτεθειμένοι σε τέτοιες διεργασίες, μούχλα και μύκητας θα εμφανιστούν αναπόφευκτα πάνω τους, κάτι που είναι πολύ επικίνδυνο για ένα άτομο.

Αρνητικές επιπτώσεις της συμπύκνωσης στο γκαράζ:

 1. Διάβρωση του σώματος του αυτοκινήτου. Η αύξηση της υγρασίας θα επηρεάσει αναπόφευκτα τη ζωή του "σιδερένιου αλόγου σας".
 2. Δηλητηριώδεις αναθυμιάσεις. Η υγρασία επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του εσωτερικού αέρα, προκαλώντας την εξάτμιση λιπαντικών και καυσίμων υλικών.
 3. Βιολογική μόλυνση των χώρων. Στους τοίχους, το ρέμα και το πάτωμα, μπορείτε να παρατηρήσετε σημεία μούχλας και μύκητα, τα οποία είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν. Είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στο ανθρώπινο πνευμονικό σύστημα από αυτές.
 4. Καταστροφή της δομής. Η αυξημένη υγρασία οδηγεί επίσης σε σταδιακή καταστροφή των εγκαταστάσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για ένα μεταλλικό γκαράζ, αλλά οι συγκεκριμένοι τοίχοι και οροφή υπόκεινται επίσης σε τέτοιες διαδικασίες.
 5. Η συμπύκνωση στην πόρτα του γκαράζ οδηγεί σε θραύση του μηχανισμού. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολο ή αδύνατο να ανοίξετε / κλείσετε την πύλη.

Συνοψίζοντας, μπορεί να δηλωθεί σταθερά: το συμπύκνωμα στην οροφή και τα τείχη του γκαράζ είναι εξαιρετικά επιβλαβές, οπότε με αυτό το φαινόμενο χρειάζεστε και μπορείτε να το αντιμετωπίσετε. Για να λυθεί σωστά ένα τέτοιο πρόβλημα, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε πρώτα απ 'όλα τις αιτίες του συμπυκνώματος στο ανώτατο όριο του γκαράζ.

Οι κύριοι παράγοντες που προκαλούν συμπύκνωση

Οι λόγοι για την εμφάνιση συμπύκνωσης στο γκαράζ μπορεί να είναι αρκετοί. Και αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκύψει σε κτίρια από οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό χτισμένο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές του έτους και χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνολογίες. Το συμπύκνωμα εμφανίζεται σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν λόγω ψύξης της εξωτερικής επιφάνειας της δομής. Το εσωτερικό μέρος του γκαράζ παραμένει θερμό, συνεπώς οι σταγόνες υγρασίας εμφανίζονται στη διαχωριστική διασταύρωση. Αυτή η διαχωριστική γραμμή είναι συνήθως η οροφή και οι τοίχοι, επομένως σε τέτοιες επιφάνειες εμφανίζεται η συμπύκνωση.

Γιατί αυξάνεται η υγρασία στο γκαράζ:

 1. Ανεπαρκής αερισμός χώρου. Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα για την αποστράγγιση του αέρα από το γκαράζ είναι απαραίτητο κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής. Η βελτίωση ή η καθιέρωση αργότερα δεν είναι τόσο δύσκολη. Πολλοί ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κλείνουν τις πρίζες αέρα για επαρκή θέρμανση εσωτερικού χώρου, αλλά αυτό δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει. Η ανεπαρκής κυκλοφορία του αέρα μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση με επιβλαβείς ουσίες.
 2. Οι εσωτερικές επιφάνειες του δωματίου δεν έχουν μονωθεί. Αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο για τη μείωση της διαφοράς μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω. Και δεν μιλάμε για τις γέφυρες του κρύου, και η άλλη έννοια είναι το σημείο δρόσου.
 3. Η τελική εργασία δεν έγινε σωστά. Οι αρμοί μεταξύ των υλικών πρέπει απαραιτήτως να σφραγιστούν. Αν αυτό δεν γίνει, μπορούμε να αναμένουμε ότι σε αυτά τα σημεία θα είναι η μέγιστη συσσώρευση υγρασίας.

Μια μικρή ποσότητα υγρασίας στην οροφή και στους τοίχους δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη, δεδομένου ότι είναι αδύνατο να εξαλειφθούν πλήρως αυτά τα φαινόμενα. Ένα σήμα συναγερμού μπορεί να χρησιμεύσει ως στάσιμος αέρας στο δωμάτιο, καθώς και να βλάψει τα μεταλλικά προϊόντα μέσα στο δωμάτιο. Ο καλά οργανωμένος αερισμός είναι επίσης μια απαίτηση ασφάλειας, επειδή υπάρχουν βλαβερές συνδέσεις στο γκαράζ που μπορεί να οδηγήσουν σε δηλητηρίαση ή ακόμα και ασφυξία.

Εγκατάσταση αερισμού

Αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο, ακόμη και αν η αυξημένη υγρασία δεν είναι πάρα πολύ και ανησυχίες. Αυτό οφείλεται, καταρχάς, στους κανόνες ασφαλείας, καθώς πολλές από τις επικίνδυνες ουσίες αποθηκεύονται στο γκαράζ. Εάν το γκαράζ είναι εξοπλισμένο με ένα κελάρι, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη δύο ανεξάρτητα συστήματα, δεν πρέπει να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ τους.

Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα εξαερισμού από τον εαυτό σας:

 • Θα χρειαστούν δύο σωλήνες της ίδιας διάμετρος. Ο ένας χρησιμεύει για την παροχή αέρα από το εξωτερικό, ο δεύτερος - απομακρύνει την εξάτμιση από το δωμάτιο.
 • Η θέση του σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να είναι περίπου 20 - 25 cm από το δάπεδο. Για να βελτιωθεί η πρόσφυση, ο οδηγός πηγαίνει ελαφρώς υπό γωνία.
 • Η βρύση εξαγωγής πρέπει να γίνεται απευθείας κάτω από τη ροή, επειδή ο θερμός αέρας θα συσσωρευτεί εκεί. Για την ενίσχυση των μηνυμάτων αέρα, είναι απαραίτητο να φέρουμε το άκρο του σωλήνα σε ύψος περίπου 1 έως 1,5 μέτρων πάνω από τη στέγη του γκαράζ.
 • Στα εξωτερικά άκρα των σωλήνων εξαερισμού, πρέπει να σκεφτείτε μέσω ενός πλέγματος για να προστατεύσετε τα τρωκτικά και την εισχώρηση των ιζημάτων.
 • Εάν ο φυσικός εξαερισμός δεν επαρκεί για να οργανωθεί μια κανονική ανταλλαγή αέρα, πρέπει να τοποθετηθούν μικρές ανεμιστήρες στα άκρα του σωλήνα εξαγωγής και τροφοδοσίας. Αυτό ενισχύει σημαντικά την πρόσφυση και προωθεί τη ροή του αέρα ανά πάσα στιγμή του χρόνου.
 • Συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού περιλαμβάνει τη χρήση και των δύο επιλογών, αλλά και για να κάνουμε καλύτερη και ειδικές τάπες στα άκρα των σωλήνων για να αποφευχθεί το πάγωμα του υπερβολικού χώρου σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο σωστά οργανωμένος αερισμός δεν επιτρέπει τη συσσώρευση υγρασίας στους τοίχους και την οροφή. Αν το γκαράζ σας έχει ήδη αεραγωγούς, θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά την κατάστασή τους. Ίσως είναι απαραίτητο να αποσύρετε επιπλέον σωλήνες ή να αυξήσετε τη διάμετρο των υπαρχόντων. Μην ξεχνάτε το πλέγμα στην έξοδο, έτσι ώστε μέσα δεν πήρε σκουπίδια, βροχοπτώσεις ή ανεπιθύμητους "επισκέπτες". Στο άνω άκρο του σωλήνα εξάτμισης είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί η προστασία από τη βροχή και το χιόνι, διαφορετικά η αποτελεσματικότητα του αερισμού θα είναι πολύ αμφίβολη.

Θέρμανση του εσωτερικού του γκαράζ

Εάν ο εξαερισμός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της συμπύκνωσης στο γκαράζ, θα πρέπει να εξετάσετε τη δυνατότητα μόνωσης. Αυτό θα αλλάξει τη θέση του σημείου δρόσου και θα επιτρέψει την αποτελεσματικότερη χρήση του δωματίου. Εδώ είναι δυνατές διάφορες επιλογές, ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του γκαράζ.

Απαιτούμενα υλικά και τεχνολογία μόνωσης:

 1. Το πάτωμα του γκαράζ πρέπει να είναι σκυροδεμένο ώστε να αποφεύγεται η είσοδος υγρασίας στο έδαφος. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα τυποποιημένο σχέδιο, ένα υλικό στεγανοποίησης και ένα κονίαμα από σκυρόδεμα. Κάντε το αρκετά εύκολο με τα χέρια του, είναι απαραίτητο μόνο για να βεβαιωθείτε ότι ολόκληρη η επιφάνεια του δαπέδου ήταν καλυμμένο. Αν και το λάκκο ελέγχου δεν έχει σκυροδετηθεί, ήρθε η ώρα να εκτελέσετε αυτές τις εργασίες.
 2. Τα ελαττώματα του υπογείου και του ακατέργαστου δαπέδου από σκυρόδεμα στο γκαράζ μπορούν να εξαλειφθούν με πρόσθετη στεγανοποίηση. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται μαστίχα ασφάλτου, η οποία καλύπτει ολόκληρη την επιφάνεια του δαπέδου. Το μείγμα πρέπει να θερμανθεί ελαφρά πριν από την εφαρμογή, αλλά υπάρχουν και κρύοι τύποι μαστίχας. Η επίστρωση εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
 3. Η μόνωση της οροφής και των τοίχων γκαράζ απαιτεί πολύ περισσότερα έξοδα, αλλά αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται οποιαδήποτε κατάλληλα υλικά: αφρός πολυστερίνης, αφρός διογκωμένου πολυστυρενίου ή ισόλιο αφρού. Τα ινώδη υλικά, για παράδειγμα, το ορυκτό μαλλί, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται, επειδή είναι σε θέση να συσσωρεύσει την υγρασία, ενώ χάνει τις ιδιότητές του. Για να βελτιωθεί η ποιότητα των θερμαντήρων, είναι επίσης επιθυμητό να χρησιμοποιηθεί μια μεμβράνη - ένα υδροφραγó.
 4. Θέρμανση με αφρώδη υλικά. Αυτή η μέθοδος είναι αποτελεσματική, αλλά είναι δυνατή μόνο με τον απαραίτητο εξοπλισμό. Στο προπαρασκευαστικό στάδιο, τοποθετούνται προφίλ καλωδίου, μεταξύ των οποίων ψεκάζεται το υλικό. Το μονωτικό στρώμα είναι αρκετά μικρό ώστε ο χώρος να μην μειώνεται. Ταυτόχρονα, η διάρκεια ζωής μιας τέτοιας μόνωσης είναι πολύ υψηλή.

Το πιο δημοφιλές και φθηνό είναι η θερμομόνωση με αφρό. Είναι ένα εύκολο και προσιτό υλικό που είναι εύκολο να συνδεθεί, ακόμα και να κάνει το έργο μόνοι σας. Το μειονέκτημα - το πάχος του αφρού, έτσι ώστε τα μικρά δωμάτια είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις σύγχρονες ανάλογα αυτού του υλικού - φελιζόλ ή Penoizol. Η τελευταία επιλογή είναι ακόμα πιο εύκολη στην εγκατάσταση, επειδή μπορείτε να την κολλήσετε στην επιφάνεια. Μπορείτε επίσης να ράψετε θερμομονωτικά φύλλα με γυψοσανίδες ανθεκτικές στην υγρασία ή φύλλα μοριοσανίδων - αυτό θα προσφέρει τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Χρήσιμες συστάσεις για τη μόνωση του γκαράζ

Πραγματοποιώντας εργασίες για τη μόνωση του γκαράζ, πρέπει επίσης να τηρείτε τους βασικούς κανόνες που θα δώσουν το μέγιστο αποτέλεσμα. Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από την προσωπική εμπειρία πολλών ιδιοκτητών αυτοκινήτων που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρέχεται μόνωση, εάν δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα με υψηλή υγρασία.

Σημαντικές αποχρώσεις της μόνωσης:

 • Πριν από την εγκατάσταση του θερμαντήρα, συνιστάται η αποστράγγιση και η θέρμανση του χώρου ώστε να αποφευχθεί η ροή υγρασίας κάτω από το μονωτικό στρώμα. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένα πυροβόλο όπλο ή ένα στεγνωτήριο για τα μαλλιά.
 • Οι υποχρεωτικοί σύνδεσμοι στεγανοποίησης χρησιμοποιούσαν μόνωση. Χωρίς αυτό, η αποτελεσματικότητα του γεγονότος θα είναι χαμηλή. Με την ευκαιρία, η εμφάνιση συμπυκνώματος με την ήδη μονωμένη μόνωση μπορεί να υποδεικνύει ανεπαρκή σφράγιση των αρμών στα δομικά υλικά.
 • Αν το γκαράζ είναι κεφαλαιουχική δομή με σοφίτα, μπορείτε να κάνετε μόνωση εκεί. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται κατάλληλα υλικά και κατάλληλα είναι τα υφάσματα από ίνες υάλου και το ορυκτό μαλλί.
 • Οι τοίχοι από τούβλα πρέπει να είναι μονωμένοι από τις δύο πλευρές. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για κτίρια οστρακοειδών.
 • Για τα υλικά θερμικής μόνωσης ρολών, δεν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ξύλινο ή μεταλλικό πλαίσιο. Η χρήση των φύλλων ή επεκταθεί αφρώδες πολυστυρένιο είναι επιθυμητό να συνδυαστεί με την πρόσθετη εφαρμογή των ξύλινων στην οποία θα επισυνάπτονται και τα φύλλα της κατασκευής και το φινίρισμα επένδυση.

Η ποιοτική θέρμανση του γκαράζ θα βοηθήσει επίσης να απαλλαγούμε από άλλα προβλήματα. Καταρχάς, αυτό συμβάλλει στην καλύτερη αποθήκευση των αυτοκινήτων και των εργαλείων και αποτρέπει επίσης την πρόωρη φθορά της δομής. Εάν το δωμάτιο επικοινωνεί με το κτίριο κατοικιών, η μόνωση θα βοηθήσει στην αποφυγή προβλημάτων με τη θέρμανση των χώρων διαβίωσης. Ένα ξεχωριστό κτίριο πρέπει να είναι μονωμένο όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω. Αν πρόκειται για μεταλλικό κέλυφος, δεν χρησιμοποιείται εξωτερική μόνωση.

Άλλοι τρόποι εξάλειψης του συμπυκνώματος

Οι παραπάνω μέθοδοι είναι καθολική και πολύ αποτελεσματική, αλλά μερικές φορές αυτά τα μέτρα είναι ανεπαρκή. Αν το γκαράζ έχει καλό εξαερισμό, το πάτωμα τσιμεντοποίηση με τη χρήση της στεγάνωσης επιστρώσεις δαπέδων οροφής και οι πόρτες είναι μονωμένα αρκετά, αλλά το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας παραμένει, ίσως χρειαστεί να σκεφτούμε δημιουργικούς τρόπους για την επίλυσή του.

Εγκατάσταση συστήματος αποστράγγισης νερού

Εάν η υγρασία συμπυκνώνεται αποκλειστικά στο ανώτατο όριο και όλα τα μέτρα για την εξάλειψή του δεν φέρνουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, μπορεί να υπάρξει μια προσωρινή πρόκληση. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για την αφαίρεση συμπύκνωση στις προσωρινές εγκαταστάσεις γκαράζ, καθώς και την αδυναμία να εκτελέσει τις εργασίες για τη μόνωση της οροφής και των τοίχων (έλλειψη πόρων, λάθος εποχή του χρόνου). Για το σκοπό αυτό, μια ταινία είναι τεντωμένη κάτω από τα ράφια και ένα φύλλο από γαλβανισμένο μέταλλο είναι εγκατεστημένο, μπορεί να προφίλ. Το κύριο κόλπο - το φύλλο πρέπει να σταθεροποιηθεί με ελαφρά κλίση, έτσι ώστε να αποστραγγίζεται η υγρασία. Σε αυτό το σημείο εγκαθίσταται μια αποχέτευση, το άκρο της οποίας εξέρχεται. Το πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα δεν λύνεται, αλλά ως επιλογή, μια τέτοια κατασκευή είναι αρκετά κατάλληλη.

Πρόσθετη μόνωση από το εξωτερικό

Αν ο χώρος γκαράζ είναι ξεχωριστός από τα άλλα κτίρια, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με εξωτερική μόνωση. Τα σύγχρονα υλικά χρησιμοποιούνται επίσης για αυτό. Ο ευκολότερος τρόπος - για να μονώσει την οροφή με ένα στρώμα από διογκωμένη πηλό ή τσιπ τσιπ. Αυτό το υλικό απορροφά την υγρασία καλά και στεγνώνει καλά. Το θερμαντικό στρώμα πρέπει να είναι αρκετά παχύ και πορώδες για να αποφευχθεί η απώλεια θερμότητας.

Θέρμανση του γκαράζ

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να οργανωθεί η συνεχής θέρμανση του γκαράζ. Εάν βρίσκεται στο υπόγειο ενός κτιρίου κατοικιών ή κοντά σε αυτό, δεν είναι δύσκολο να το κάνετε αυτό. Για τα ανεξάρτητα κτίρια, μπορούν να προβλεφθούν κινητά συστήματα θέρμανσης, από οικιακούς φούρνους - burzhuyek και τελειώνουν με σύγχρονα συστήματα διαχωρισμού.

Απαιτούμενες δραστηριότητες για το υπόγειο

Πολλά γκαράζ μπορούν να "καυχηθούν" για την ύπαρξη υπογείου. Αυτό είναι πολύ βολικό, επειδή μπορείτε να αποθηκεύσετε προμήθειες, καθώς και να χρησιμοποιήσετε επιπλέον χώρο για άλλους σκοπούς. Ωστόσο, μερικές φορές η υγρασία και η υγρασία στο γκαράζ εξαρτάται άμεσα από αυτήν την απόχρωση. Για να προστατευθείτε από προβλήματα, πρέπει να λάβετε υπόψη αυτούς τους κανόνες.

Σύνθεση του υπογείου:

 • Το απόσπασμα από το υπόγειο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επικοινωνεί με το γκαράζ.
 • Η είσοδος στο υπόγειο πρέπει να σφραγιστεί. Στην ιδανική περίπτωση, ένα καουτσούκ σφραγίδα, κολλημένο κατά μήκος της περιμέτρου του καπακιού, θα κάνει.
 • Μην ξεχνάτε τη θέρμανση και τον εξαερισμό του υπογείου. Χωρίς αυτό, τα προϊόντα δεν θα διατηρούνται καλά.
 • Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε υπόγειο για την αποθήκευση λιπαντικών και εύφλεκτων υλικών μαζί με τα προϊόντα.

Η παρουσία υπογείου στο γκαράζ είναι πολύ δικαιολογημένη, επειδή η χρήσιμη περιοχή θα βελτιωθεί αισθητά. Σε αυτή την περίπτωση, για να διασφαλίσετε ότι και τα δύο δωμάτια δεν επηρεάζουν τη λειτουργικότητα του άλλου, πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους κανόνες.

Πρόληψη της συμπύκνωσης

Εάν το γκαράζ δεν παρέχει σύστημα θέρμανσης ή αφύγρανσης του αέρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένες αποχρώσεις της λειτουργίας. Αυτοί οι απλοί κανόνες θα βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού συμπυκνωμάτων χωρίς επιπλέον κόστος.

Πώς να αποφύγετε τη συμπύκνωση:

 • Κατά τη χειμερινή περίοδο, μην οδηγείτε αμέσως το αυτοκίνητο στο γκαράζ. Τον αφήστε να κρυώσει πρώτα και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε εσωτερικό χώρο.
 • Φροντίστε να αφαιρέσετε τα ιζήματα από το σώμα, ειδικά αν αναμένεται αποθήκευση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Αν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται μόνιμα, είναι προτιμότερο να μην εκτελείται περιοδική θέρμανση.
 • Η περιοδική ξήρανση του δωματίου μπορεί να είναι μια εξαιρετική διέξοδος, αλλά αυτή η επιλογή δεν λειτουργεί πάντα.

Αν συσσωρευτεί συμπύκνωση στο γκαράζ σας, είναι απαραίτητο να ενεργήσετε αμέσως. Η αυξημένη υγρασία μπορεί να οδηγήσει στη διάβρωση του αμαξώματος του αυτοκινήτου και στη σταδιακή καταστροφή της δομής. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα καλό σύστημα εξαερισμού: φυσικό ή υποχρεωτικό. Πολύ αποτελεσματική μόνωση των τοίχων και των οροφών, καθώς και να μην ξεχνάμε την πόρτα γκαράζ. Οι κύριοι τρόποι για την εξάλειψη της υψηλής υγρασίας στο γκαράζ και χρήσιμες συστάσεις για να κάνετε τη δική σας εργασία παρατίθενται στις πληροφορίες αυτού του άρθρου.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο γκαράζ

Ζητώ βοήθεια! Έχουμε ένα γκαράζ από αφρό μπλοκ, μια οροφή (δηλαδή, ένα doormat-ruberoid-κυματοειδές χαρτόνι), δεν υπάρχουν σχέδια για την μόνωση της στέγης φέτος. Το γκαράζ είναι τοποθετημένο στο σπίτι και η είσοδος είναι από το σπίτι, δηλαδή. η υγρασία και η θερμότητα έχουν πρόσβαση στο γκαράζ. Έτσι, με την έναρξη των παγετών από το ταβάνι διασκέδαση έτρεξε το συμπύκνωμα και έτρεξε ελαφρά. Τι να κάνετε.

1. Ο εξαερισμός δεν βοηθά - ελέγχεται!

2. Ζεστό ούτε min.vatai ούτε ιδιαίτερα URSO - απολύτως όχι!

Μπορείτε να ακούσετε την εμπειρία μου, είτε.

Σε μένα σε ένα ή κουτιά η στέγη είναι κατασκευασμένη από φύλλα 3 χιλιοστών χάλυβα. Από την κορυφή, ο χάλυβας είναι απλά βαμμένος.

Κάτω - ο συνηθισμένος αφρός πολυστερίνης πρόσοψη 40 χιλιοστά (και όχι exuding, όπως εδώ προτείνεται κάποιος - δεν χρειάζεται nafik.)

Αλλά - το πιο σημαντικό - το styrofoam από το εσωτερικό του δωματίου είναι κολλημένο με φύλλο αλουμινίου τροφίμων και οι αρμοί μεταξύ των φύλλων είναι κολλημένοι με ταινία αλουμινίου.

Αυτή είναι μια εξαιρετικά κοινή τεχνική για την κατασκευή σάουνων.

Μόνο σε σάουνες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, χρησιμοποιείται minivac βασάλτου.

Συμπυκνωμένο στην οροφή στο γκαράζ

Με την έναρξη του κρύου καιρού στους τοίχους και την οροφή του γκαράζ μπορείτε να δείτε μια σταγόνα νερού. Δεν είναι ιδιαίτερα τρομακτικό, αν δεν υπάρχει τίποτα αποθηκευμένο στο γκαράζ, και ειδικότερα δεν υπάρχει αυτοκίνητο. Αλλά αν το αυτοκίνητό σας είναι ακριβό και η υγρασία συσσωρεύεται στο γκαράζ, αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί αμέσως.

Και γιατί; Το θέμα είναι ότι το συμπύκνωμα, που συγκεντρώνεται στο σώμα του αυτοκινήτου, καταστρέφει βαθμιαία το στρώμα βαφής, το νερό μπορεί να ρέει σε μικρές ρωγμές και γρατζουνιές. Και, ως εκ τούτου, να προκαλέσει τη διάβρωση του μετάλλου. Έτσι, τότε για να μην εξαλείψει την συνέπεια (ακριβή επισκευή του αμαξώματος αυτοκινήτου), είναι καλύτερο και φθηνότερο να ασχοληθεί με την αιτία.

Γιατί εμφανίζεται υγρασία;

Ο κύριος λόγος είναι η διαφορά θερμοκρασίας, τόσο εξωτερική όσο και εσωτερική. Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε πώς να απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα. Απομονώστε το εσωτερικό του γκαράζ έτσι ώστε τα εξωτερικά ατμοσφαιρικά φαινόμενα να μην επηρεάζονται ή να επηρεάζονται με ελάχιστη δύναμη.

Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται θερμομόνωση είναι το ανώτατο όριο. Είναι μαζί του ότι συχνά μπορούν να ρέουν σταγόνες νερού. Αλλά την ίδια, είναι αναγκαίο να προσδιορίσει το πιο κρύο μέρος και όχι να τους παρακάμψει. Πώς να προσδιορίσετε αυτά τα μέρη; Τα πάντα είναι απλά, σε αυτά συλλέγεται το συμπύκνωμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θερμοκρασία στο χώρο κάτω από το σημείο δρόσου. Και αν δεν αλλάξει, το συμπύκνωμα θα εμφανιστεί συνεχώς.

Θέρμανση

Έτσι, προσδιορίζοντας το πιο ευαίσθητο σημείο (συνήθως αυτό είναι το ανώτατο όριο ή τον τοίχο, το οποίο βλέπει στο δρόμο, και όχι crouches στα άλλα κτίρια), προχωρούμε στη μόνωση της.

Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε θερμομονωτικά υλικά κατασκευής. Για τη μόνωση, είναι κατάλληλα αφρός, ορυκτοβάμβακας, διογκωμένο πολυστυρένιο κλπ.

Μπορούν απλά να κολληθούν σε τοίχους και οροφή, γι 'αυτό αξίζει να χρησιμοποιείτε κόλλα για κεραμικά πλακίδια. Αν και αν πάρετε την οικονομία επιλογή, τότε το πολτό τσιμέντου, αναμειγνύεται με την άμμο του μικρότερου κλάσματος, μπορεί να εμφανιστεί. Αφού επικολλήσετε τις προβληματικές περιοχές του γκαράζ, πρέπει να γίνει μια άλλη "έρευνα" για την παρουσία ρωγμών. Αν βρίσκονται στο πάτωμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο υλικό - τσιμεντοκονίαμα. Αλλά αν είναι στην περίμετρο των τοίχων και της οροφής, τότε χωρίς τοποθέτηση αφρού δεν μπορεί να κάνει.

Αφού γίνει η μόνωση, ο αφρός είναι παγωμένος, είναι δυνατόν να γίνει ξηρός ο χώρος. Κάνοντας αυτό τον ευκολότερο τρόπο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι θερμότητας.

Όσο για το αισθητικό φινίρισμα των τοίχων, μπορεί να γίνει όπως είναι επιθυμητό. Εάν το γκαράζ είναι δίπλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τότε, φυσικά, είναι πιο ενδεδειγμένο να δώσετε στο εσωτερικό μέρος του δωματίου μια πιο αναβρασμένη εμφάνιση. Για αυτό, τα πλαστικά πάνελ είναι τα καλύτερα κατάλληλα. Είναι πολύ εύκολο να συνδεθούν με ένα ειδικό προφίλ, πράγμα που σημαίνει ότι η εγκατάσταση δεν θα πάρει πολύ χρόνο. Επιπλέον, αυτά τα υλικά δεν είναι ακριβά και φαίνονται αρκετά ωραία. Είναι επίσης βολικό να πλένονται και, σε περίπτωση βλάβης, είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθούν. Σε αυτή την περίπτωση, το πλαστικό θα γίνει ένα πρόσθετο στρώμα μόνωσης.

Όταν εκτελείται σωστά έργα, αν παρέμεναν κενά, και έκανε ακόμη και το φινίρισμα, μπορείτε να ξεχάσετε τα πάντα για το συμπύκνωμα και να κρατήσει το αυτοκίνητό σας ασφαλή και υγιή ανά πάσα στιγμή του έτους.

Κάνε τον εαυτό σου

Όλες οι διαδικασίες για τη θέρμανση μπορούν να γίνουν από μόνοι τους, γι 'αυτό υπάρχουν πολλά παραδείγματα φωτογραφιών και βίντεο, πλοίαρχοι και οδηγίες. Αν η μόνωση γίνεται για πρώτη φορά και δεν είστε ακόμη εξοικειωμένοι με την τιμολόγηση της κατασκευαστικής αγοράς, αξίζει να σημειωθεί ότι η αγορά απ 'όλα είναι επιθυμητό με την προσθήκη 10% της πληρωμής σας. Αυτό γίνεται για να μην καταλάβετε αργότερα το δικό σας χρόνο και να μην αγοράσετε υλικό. Επειδή στην αρχή θα χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο για να εξοικειωθείτε με τις ιδιότητες των θερμαντήρων και να ζητήσετε τις τιμές για τους τύπους τους, ακριβώς όπως και για άλλα στοιχεία.

Στο γκαράζ, συμπύκνωση, τι να κάνετε;

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο γκαράζ

Το γκαράζ είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον σχέδιο. Κάθε φορά που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν ένα τέτοιο φαινόμενο όπως συμπύκνωση στο γκαράζ.

Σε ποιες επιφάνειες μπορεί να υπάρχει συμπύκνωση στο γκαράζ

Σε αυτή τη δομή μπορεί να υπάρχει συμπύκνωση στην οροφή του γκαράζ, στους τοίχους, στις πύλες του και ακόμη και στο υπόγειο. Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα της διαφοράς θερμοκρασίας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Εμφανίζεται ως σταγονίδια που συλλέγονται στην επιφάνεια.

Σημείωση: Εδώ, ένα ειδικό αποτέλεσμα επί του σχηματισμού συμπυκνώματος παρέχεται από το δομικό υλικό, από το οποίο δημιουργείται μια τέτοια κατασκευή.

Για την κατασκευή ενός γκαράζ χρησιμοποιείται συχνά:

Αν οι εργασίες φινιρίσματος γίνονται ποιοτικά, τότε το συμπύκνωμα στα υλικά αυτά δεν θα εμφανιστεί, είναι ανθεκτικό στην υγρασία και είναι ικανό να περάσει τη θερμότητα.

Συνεπώς, υπάρχουν δύο τύποι συνεργείων:

 • Ο σχηματισμός συμπυκνώματος στις επιφάνειες του υπόγειου γκαράζ υποδεικνύει μια λανθασμένη διαδικασία θέρμανσης και την κατασκευή φυσικού αερισμού.
 • Ο αγώνας με το συμπύκνωμα στο υπόγειο γκαράζ ξεκινά με τη σκέψη ενός ποιοτικού συστήματος θέρμανσης μιας τέτοιας δομής. Μπορεί να είναι με τη χρήση ηλεκτρικού ή αερίου εξοπλισμού.
 • Οι σωληνώσεις του εξοπλισμού θέρμανσης πρέπει να είναι κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του γκαράζ.

Συμβούλιο. Το σύνολο του συστήματος θέρμανσης είναι καλύτερα τοποθετημένο στο κάτω μέρος των τοίχων, δεδομένου ότι το κύριο κρύο έρχεται από εκεί.

 • Ο ζεστός θερμός αέρας θα αυξηθεί σταδιακά και ομοιόμορφα, μεταφέροντας έτσι τις μάζες ψυχρού αέρα. Υπάρχουν ήδη συνδεδεμένοι αγωγοί εξαερισμού, οι οποίοι θα αφαιρούν τον αέρα από το δωμάτιο.
 • Το συνηθέστερα σχηματισμένο συμπύκνωμα σε μεταλλικό γκαράζ. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι το ίδιο το μέταλλο είναι ένα ψυχρό υλικό.

Όταν εκτίθεται στην επιφάνεια του άμεσου ηλιακού φωτός, θερμαίνεται γρήγορα. Και αν υπάρχει ένα χαμηλό θερμοκρασιακό καθεστώς στο γκαράζ, δεν μπορεί να αποφευχθεί μια υγρή οροφή.

Το μεταλλικό γκαράζ και το συμπύκνωμα είναι δύο αλληλένδετες έννοιες.

Το υλικό που χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος

 • Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση σε μεταλλικό γκαράζ;
Είναι πολύ απλό. Αξίζει να πραγματοποιηθεί ποιοτικά η μόνωση όλων των επιφανειών.
 • Πολύ συχνά υπάρχει τέτοιο γεγονός ότι σε όλες τις επιφάνειες δεν υπάρχει συμπύκνωμα, και στο γκαράζ όλες οι πύλες βρίσκονται στο συμπύκνωμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι τοίχοι του κτιρίου είναι μονωμένοι πολύ ποιοτικά και η πύλη δεν είναι.
 • Τι προκαλεί συμπύκνωση σε τέτοιες δομές

  Εκτός από το γεγονός ότι το συμπύκνωμα σχηματίζεται ως αποτέλεσμα μιας αλλαγής στο καθεστώς θερμοκρασίας, η εμφάνισή του παραμένει χαρακτηριστική σε αρκετές περιπτώσεις:

  • Ανεπαρκής θέρμανση του γκαράζ.
  • Αερισμός χαμηλής ποιότητας του δωματίου.
  • Υποκατάστατα έργα φινιρίσματος.

  Θέρμανση γκαράζ

  Τα μονωμένα έργα γκαράζ διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Βοηθούν στη διατήρηση ενός σταθερού καθεστώτος θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

  Εάν υπάρχει συμπύκνωση στην οροφή του γκαράζ, τότε η οροφή δεν είναι σωστά μονωμένη.

  Σημείωση: Εάν οι τοίχοι του γκαράζ είναι κατασκευασμένοι από τούβλα ή οστρακοειδή, τότε η μόνωση πρέπει να πραγματοποιείται μέσα και έξω.

  Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο γκαράζ, αυτό χρησιμοποιείται:

  • Πολυστυρένιο.
  • Στυροπρίονο.
  • Minvata (πολύ σπάνια).
  • Στερεά μεταλλικά θερμαντικά σώματα.

  Γιατί το ορυκτό μαλλί χρησιμοποιείται πολύ σπάνια; Όλα λόγω του γεγονότος ότι οφείλεται στην ιδιότυπη δομή και πυκνότητα του μπορεί να απορροφήσει την υγρασία αρκετά καλά μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

  Τις περισσότερες φορές στις εργασίες μόνωσης περιλαμβάνονται αφρός πολυστερίνης και πολυστυρένιο (δείτε τη μόνωση του αφρού οροφής στο γκαράζ: πώς γίνεται).

  • Κατασκευή κόλλας.
  • Σφραγιστικό.
  • Ξύλινα διακοσμητικά και σανίδες.
  • Punch.
  • Κατσαβίδι.
  • Βίδες με αυτοκόλλητο ξύλο.
  • Πείροι.

  Συμβούλιο. Για την ποιοτική διεξαγωγή της διαδικασίας θέρμανσης του γκαράζ, πρέπει πρώτα να χτίσετε ένα ξύλινο κιβώτιο στην επιφάνεια.

  • Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείται μόνο υψηλής ποιότητας ξύλο, το οποίο έχει υποστεί μεγάλη διαδικασία ξήρανσης (φυσική) και καλή επεξεργασία με μια ποικιλία εμποτισμών. Είναι δυνατό να ενισχυθεί η επίδραση της επικάλυψης του ξύλου με το κοινό χρώμα (λάδι), το οποίο θα δημιουργήσει μια προστατευτική μεμβράνη.
  • Η επένδυση γίνεται απλά. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία μόνοι σας.
  • Οι ράβδοι έδρασης είναι τοποθετημένες στην επιφάνεια του τοίχου με διάτρηση και πείρους. Οι βοηθητικές ράβδοι, οι οποίες σχηματίζουν το κιβώτιο, στερεώνονται με βίδες και κατσαβίδι.

  Συμβούλιο. Καλύψτε το χρώμα αυτού του τύπου κατασκευής είναι καλύτερο μετά την ολοκλήρωση της συναρμολόγησης του.

  • Μετά από αυτή την εργασία, πραγματοποιείται η διαδικασία εγκατάστασης του θερμαντήρα. Το στυροπρίονο και το διογκωμένο πολυστυρένιο είναι στερεά υλικά και είναι αρκετά απλά κομμένα με ένα τεχνικό μαχαίρι.
  • Το απαιτούμενο μέγεθος εισάγεται στα κελιά του κιβωτίου, πρέπει να ταιριάζει σφιχτά σε αυτά. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, τότε είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε μια συγκολλητική ουσία κατασκευής που διεισδύει στην επιφάνεια και στο εσωτερικό του ίδιου του υλικού.
  • Στη συνέχεια, η μόνωση είναι σταθερή στην επιφάνεια. Ότι δεν υπήρχαν ερωτήσεις σχετικά με το πώς να απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα στην πόρτα γκαράζ, η οποία, κατά κανόνα, μέταλλο, χρησιμοποιούν αυτή τη μέθοδο μόνωσης με τη χρήση κόλλας οικοδόμησης.
  • Η ευρεία χρήση τέτοιων υλικών σε εργασίες μόνωσης, όπως αφρώδες ή πολυστυρένιο, οφείλεται όχι μόνο στην πρακτικότητα τους. Η τιμή για αυτά είναι αρκετά προσιτή και η ζωή αυτών των υλικών είναι πολύ μεγάλη (10-15 χρόνια).

  Μόλις το κιβώτιο στην επιφάνεια είναι έτοιμο και ο θερμαντήρας είναι μέσα στα κελιά του, μπορείτε να κόψετε την οροφή.

  Το φινίρισμα πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας:

  • Γυψοσανίδες ανθεκτικές στην υγρασία.
  • OSB φύλλα.
  • Φύλλα από κόντρα πλακέ.
  • Σοβάδες.

  Το χαρτόνι γύψου, το OSB ή το κόντρα πλακέ κλείνεται με θερμομονωτικό υλικό και τοποθετείται επάνω του ο σοβάς.

  Τέτοιες εργασίες εκτελούνται και έξω από το γκαράζ, χρησιμοποιούνται μόνο αντί για γύψο:

  • Πλαίσιο.
  • Πλαστικό ή άλλο ανθεκτικό στην υγρασία και ανθεκτικό στον παγετό υλικό.

  Συμβούλιο. Σε εξωτερικές εργασίες μόνωσης, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα τούβλο που έχει εξαιρετικές τεχνικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά.

  Μονωθήστε το μεταλλικό γκαράζ, το συμπύκνωμα στο οποίο σχηματίζεται συχνότερα με τον ίδιο τρόπο, δεν εκτελούνται μόνο εξωτερικές εργασίες σε αυτή την περίπτωση. Το βίντεο δείχνει ένα παράδειγμα εργασιών με την εφαρμογή θερμομονωτικού υλικού σε μεταλλική και πέτρινη επιφάνεια.

  Η διαδικασία της μόνωσης των μεταλλικών γκαραζόπορτες

  Θέρμανση γκαραζόπορτας

  Πριν από την εργασία μόνωσης, είναι απαραίτητο αρχικά να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από τις μεταλλικές πόρτες του γκαράζ. Γι 'αυτό, χρησιμοποιούνται ένα πανί και ένα στεγνωτήριο μαλλιών.

  Η επιφάνεια σκουπίζεται και στη συνέχεια ξηραίνεται.

  Συμβούλιο. Το στεγνωτήριο μαλλιών δεν πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω στη βαμμένη επιφάνεια του μετάλλου, καθώς το χρώμα θα απομακρυνθεί από αυτό.

  Αξίζει να σκεφτεί κανείς ότι ακόμη και αν το χρώμα αρχίσει να αφαιρείται από το μέταλλο, τότε δεν υπάρχει τίποτα φοβερό σε αυτό, αν η εσωτερική επιφάνεια των μεταλλικών θυρών είναι καλά κομμένη. Είναι καλύτερο να πραγματοποιηθεί η μόνωση μιας τέτοιας δομής το καλοκαίρι, καθώς το χειμώνα η συμπύκνωση εκδηλώνεται πιο συχνά.

  Υπόγειο γκαράζ δωμάτιο

  Μόνωση του κελάρι από το εσωτερικό

  Η συμπύκνωση στο υπόγειο του γκαράζ θεωρείται αρκετά συνηθισμένη. Αυτό συμβαίνει για το λόγο ότι σε ένα δωμάτιο αυτού του τύπου θα υπάρχει πάντα ένα χαμηλότερο καθεστώς θερμοκρασίας από ό, τι στην κορυφή του γκαράζ.

  Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση στο κελάρι του γκαράζ, αξίζει να εξεταστεί όχι μόνο η θέρμανση των τοίχων, αλλά και η οροφή. Επίσης, μην ξεχνάτε την ποιότητα του εξαερισμού.

  Για μια ιδιωτική κατασκευή γκαράζ, χρησιμοποιείται μόνο η φυσική μέθοδος εξαερισμού.

  Πρόκειται για:

  • Σωλήνες που βγαίνουν.
  • Ανοίξτε τρύπες στο ταβάνι.

  Πώς λειτουργούν οι συσκευές:

  • Οι σωληνώσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση του αέρα από το υπόγειο, βρίσκονται σε όλες τις γωνίες. Το ένα άκρο τους θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο από το δάπεδο του υπογείου, και το δεύτερο - να βγαίνει έξω.
  • Η συμπύκνωση σε ένα κελάρι στο γκαράζ μπορεί ακόμα να διαμορφωθεί σε περίπτωση που το υπόγειο είναι σφικτά κλειστό. Γι 'αυτό δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι στο ανώτατο όριο του υπόγειου θα πρέπει να κάνετε τρύπες αερισμού.

  Ο αριθμός τους εξαρτάται από το μέγεθος του γκαράζ. Κατά κανόνα, υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 από αυτά γύρω από την περίμετρο.

  Πρέπει να προστατεύονται από μεταλλικό πλέγμα.

 • Η εξάλειψη του συμπυκνώματος στο κελάρι του γκαράζ αρχίζει με καλό εξαερισμό και ξήρανση των επιφανειών. Χωρίς τέτοιες ενέργειες, θα είναι αδύνατο να εκτελεστεί ποιοτικά η θερμική μόνωση.
 • Θέρμανση του γκαράζ

  Σύστημα θερμού γκαράζ

  Η θέρμανση του γκαράζ θεωρείται επίσης σημαντική. Ειδικά στο υπόγειο γκαράζ ή στο υπόγειο.

  Για το σκοπό αυτό εφαρμόζονται πρακτικά όλες οι σύγχρονες μέθοδοι θέρμανσης.

  Υπάρχει ένα σπιτικό σύστημα θέρμανσης. Είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό μεταλλικό φούρνο και σωλήνες που τρέχουν από αυτό.

  • Μπορεί επίσης να είναι ένα ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης, το οποίο αντιπροσωπεύεται από αυτόματο εξοπλισμό που αντιδρά στις αλλαγές στο καθεστώς θερμοκρασίας.
  • Η θέρμανση αερίου στο γκαράζ χρησιμοποιείται σπάνια. Όλα αυτά οφείλονται στο κόστος της κατασκευής του.

  Υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία, σύμφωνα με την οποία αρχικά συντάσσεται το σχέδιο της σύνδεσης αερίου, ο εξοπλισμός ελέγχεται και σφραγίζεται και στη συνέχεια γίνεται η σύνδεση. Είναι επίσης δυνατή μόνο όταν υπάρχει κεντρικός αγωγός αερίου κοντά στο γκαράζ.

  Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή μπορεί να βρεθεί πολύ σπάνια.

  Συμβούλιο. Αν το γκαράζ δεν χρησιμοποιείται καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου ως εκθετήριο, δεν είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα θέρμανσης σε αυτή την περίπτωση.

  Ποια έργα είναι τα πιο σημαντικά στην κατασκευή του γκαράζ, έτσι ώστε στη συνέχεια δεν υπάρχει συμπύκνωση

  Στην κανονική λειτουργία του γκαράζ δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας που δεν θα ήταν σημαντικές. Έτσι ώστε αργότερα δεν υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με το πώς να ασχοληθεί με το συμπύκνωμα στο γκαράζ είναι να ποιοτικά και σωστά να εκτελέσει τη μόνωση, τη μόνωση.

  Και επίσης είναι σωστό να κατασκευάσετε ένα σύστημα εξαερισμού και θέρμανσης εάν είναι απαραίτητο.

  Συμπύκνωση στο γκαράζ. Ερώτηση σε ειδικούς

  Χτισμένο φέτος γκαράζ: ΟΡΟΦΗΣ (Gidrobarer) και πύλες (ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ) η ένταση συσσωρεύεται ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑΤΩΝ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.
  Το πάτωμα είναι σκυρόδεμα, κάτω από ένα συγκεκριμένο πυκνό πετσέτα (ως στεγανοποίηση) - δεν επιτρέπεται να τραβάει την υγρασία
  Τοίχοι - μπλοκ ξηρής πίεσης
  Στέγη - 4 στρώματα: Φέρουσα δοκοί - Γυψοσανίδα - Σανίδα - Προφίλ.
  Η πύλη είναι από μέταλλο.
  Η περιοχή του γκαράζ είναι 40 m2 (LxW = 5.7x7.1), το ύψος της οροφής είναι 4 m.
  Ο εξαερισμός είναι φυσικός:
  Η εισροή - στο κάτω μέρος του μπροστινού τοίχου έφτιαξε 3 τρύπες, κάθε 100 mm σε διάμετρο. (ένα στη μέση και δύο κοντά στους πλευρικούς τοίχους), από το πάτωμα μέχρι τις τρύπες περίπου 20 cm.
  Εξόρυξη - στο επάνω μέρος του οπίσθιου τοιχώματος 2 οπές διαμέτρου κάθε 100 mm. - κοντά στα πλευρικά τοιχώματα. από την οροφή μέχρι τις οπές εξαγωγής περίπου 20 cm.
  Η διαφορά ύψους μεταξύ των κάτω και άνω οπών είναι περίπου 3,5 μ.
  ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

  στις οπές εξαγωγής για την τοποθέτηση σωλήνων με κατακόρυφα τμήματα. δεν υπάρχει ώθηση

  Γιατί εμφανίζεται συμπύκνωση στο γκαράζ, τι είναι επιβλαβές και πώς να λύσει το πρόβλημα;

  Υπερβολική υγρασία στο γκαράζ και την εμφάνιση συμπύκνωσης υπάρχει ένα κοινό πράγμα το χειμώνα. Και η ισχυρότερη στο δρόμο κρύο - τόσο περισσότερο μέσα στη σχηματισμένη υγρασία.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Είναι απαραίτητο να το κάνετε αυτό: η υπερβολική υγρασία μπορεί να επιταχύνει την αλλοίωση όλων όσων θα βρίσκονται στο γκαράζ (από το φαγητό και στο σώμα του αυτοκινήτου).

  Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία και η υγρασία στο γκαράζ, και πώς θα μετρηθεί;

  Κανονική κατάσταση είναι όταν το γκαράζ στο εσωτερικό διατηρείται στεγνό: στις περισσότερες περιπτώσεις, το επίπεδο σχετικής υγρασίας πρέπει να είναι εντός 50-70%. Η βέλτιστη θερμοκρασία μέσα σε αυτό πρέπει να είναι τουλάχιστον -5 ° C το χειμώνα.

  Καθορίστε το επίπεδο της υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιεί μια ειδική συσκευή - ένα μετρητή υγρασίας. Για να εκτιμήσετε την κατάσταση του αέρα (εάν υπάρχει υγρασία) μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας - σε περίπτωση προβλημάτων με το μικροκλίμα, ο αέρας θα είναι μολυσμένος, γεμάτος.

  Γιατί αυξάνεται η υγρασία στο γκαράζ;

  Γιατί συσσωρεύεται η υγρασία στο εσωτερικό του γκαράζ - μια ερώτηση που δεν έχει μία μόνο απάντηση: υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

  Ας απαριθμήσουμε τις πιο πιθανές από αυτές:

  1. Το τυρί μπορεί να οφείλεται στην αποθήκευση στο υπόγειο φρούτων ή λαχανικών, από τα οποία εμφανίζεται υγρασία.
  2. Λιώνει χιόνι από τους τροχούς του αυτοκινήτου, το οποίο είναι αποθηκευμένο μέσα.
  3. Συμπύκνωση υγρασίας στο σώμα του αυτοκινήτου. Αυτό είναι δυνατό όταν ένα ζεστό αυτοκίνητο οδηγεί σε ένα κρύο γκαράζ.
  4. Η βροχή πέφτει στο αυτοκίνητο (σώμα).
  5. Έλλειψη εξαερισμού. Ο κύριος λόγος για την αύξηση της υγρασίας. Αν το δωμάτιο διαθέτει αερισμό κανονικής λειτουργίας, τότε όλα τα παραπάνω προβλήματα δεν θα οδηγήσουν σε υγρασία.

  Γιατί και πού πέφτει το συμπύκνωμα;

  Η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί στην οροφή, στις πόρτες / στις πύλες (στο εσωτερικό), στους τοίχους και ακόμη στο πάτωμα. Συχνά, παρατηρείται υψηλή υγρασία στο κελάρι του γκαράζ (αλλά το συμπύκνωμα δεν πέφτει πάντα εκεί).

  Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων σε ένα γκαράζ από τούβλα

  Η υγρασία θα συμπυκνώνεται στην εσωτερική επιφάνεια σε μέρη όπου η απόσταση μεταξύ θερμού και ψυχρού αέρα είναι η μικρότερη. Εάν δεν υπάρχουν άλλα κτίρια δίπλα στο γκαράζ σας, τότε θα είναι τοίχοι, οροφή και πύλες. Εάν το γκαράζ είναι σε μια σειρά, τότε οι σταγόνες θα εμφανιστούν στην οροφή και στην πύλη.

  Ο κύριος λόγος για τον σχηματισμό είναι η έλλειψη θέρμανσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτός είναι ο κύριος λόγος: μέσα είναι ζεστό αέρα, έξω το χειμώνα είναι πιο κρύο. Ανάμεσά τους υπάρχει μόνο ένα λεπτό χώρισμα (αν δεν υπάρχει μόνωση) του τούβλου / μετάλλου / μπετόν (παρά τα όσα το δωμάτιο είναι χτισμένο), δηλαδή, υλικά που δεν είναι διατηρούν τέλεια θερμότητα.

  Ποια είναι η επικίνδυνη αύξηση της υγρασίας στο γκαράζ;

  Η υγρασία μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές συνέπειες, τόσο για την ίδια την κατασκευή όσο και για τα αποθηκευμένα μέσα σε αυτήν (συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου).

  1. Διαβρωτικοί σχηματισμοί στο σώμα ενός αποθηκευμένου αυτοκινήτου. Λόγω της υγρασίας, μπορεί να αρχίσει να σκουριάζει: σε μέρη όπου δεν υπάρχει χρώμα ή όπου έχει πέσει / αποσυνδεθεί.
  2. Η εμφάνιση του καλουπιού. Είναι επικίνδυνο για τα ξύλα, τα μέταλλα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που θα αποθηκεύονται στο εσωτερικό, καθώς και για τα τρόφιμα (τα οποία αποθηκεύονται συχνά σε κελάρια γκαράζ). Για έναν άνθρωπο της μούχλας είναι επικίνδυνη, πάρα πολύ, αλλά στο γκαράζ, οι άνθρωποι συνήθως δεν είναι συχνά και όχι για πολύ, έτσι ώστε η κύρια ζημιά θα εφαρμοστεί μετά από όλα την κατασκευή και τα περισσότερα πράγματα μέσα.
  3. Ταχεία καταστροφή του κτιρίου. Τα μεταλλικά συνεργεία υποφέρουν περισσότερο από αυτό (αρχίζουν να σκουριάζουν), αλλά το ίδιο πρόβλημα, αν και σε μικρότερο βαθμό, παρατηρείται και στις κατασκευές από σκυρόδεμα.
  4. Αποτυχία του μηχανισμού ανοίγματος / κλεισίματος της πύλης (η οποία μπορεί επίσης να σκουριάσει).

  Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο γκαράζ;

  Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προσπαθήσετε να μειώσετε την υγρασία στο ελάχιστο δυνατό και να εξασφαλίσετε ένα φυσιολογικό μικροκλίμα, διαφορετικά τα παραπάνω προβλήματα δεν θα απαιτούν πολύ χρόνο για να περιμένετε.

  Η συσσώρευση συμπυκνωμάτων σε ένα μεταλλικό γκαράζ

  Για να διορθώσετε το πρόβλημα και να αποφύγετε να εμφανιστεί στο μέλλον, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Μονώστε το κτίριο.
  2. Για τον εξοπλισμό του εξαερισμού.
  3. Εκτελείτε θέρμανση (όχι την κύρια μέθοδο, μάλλον μια προσθήκη σε εκείνες που αναφέρονται παραπάνω).
  4. Μην αφήνετε την υγρασία μέσα (οδηγείτε μέσα σε ένα ξηρό αυτοκίνητο).

  Ο σημαντικότερος τρόπος είναι να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο γκαράζ. Αν δεν υπάρχει επαρκής ανανέωση αέρα, τότε ούτε η θέρμανση ούτε η θέρμανση θα έχουν σημαντική επίδραση: η υγρασία θα είναι ακόμα υψηλότερη από την κανονική.

  Παρακάτω θα εξετάσουμε αυτές τις επιλογές με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Θέρμανση

  Για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση, είναι απαραίτητο να μονώσετε το γκαράζ από το εξωτερικό. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα λεπτό στρώμα από θερμομονωτικό υλικό. Φθηνότερο και ευκολότερο στη χρήση αφρό, αλλά μια άλλη βολική επιλογή είναι ορυκτοβάμβακας.

  Εάν ο χώρος του γκαράζ είναι ξεχωριστός (δίπλα στον τοίχο στον τοίχο δεν υπάρχουν άλλα κτίρια) - πρέπει να μονώσετε την οροφή, τους τοίχους (κατά μήκος της περιμέτρου) και την πύλη. Εάν τα γκαράζ βρίσκονται από τοίχο στον τοίχο - στη συνέχεια μονώστε την οροφή και την πύλη.

  Αν υπάρχουν μέσα και επιθυμία - η ζέστη μπορεί να πραγματοποιηθεί και από μέσα. Σημαντική απόχρωση: μόνο η εσωτερική θερμομόνωση (χωρίς εξωτερική) μπορεί να βλάψει μόνο. Εάν κάνετε λάθος στις εργασίες εγκατάστασης, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μετατόπιση του σημείου δρόσου, λόγω του οποίου η υγρασία θα εξακολουθεί να συμπυκνώνεται, αλλά μόνο μεταξύ του τοίχου του γκαράζ και του θερμαντήρα.

  Η ίδια η διαδικασία μοιάζει με αυτό:

  1. Η επιφάνεια καθαρίζεται από τη σκόνη και τη βρωμιά.
  2. Εάν είναι απαραίτητο, το χρώμα ενημερώνεται (αν πρόκειται για μεταλλική δομή).
  3. Το κλουβί είναι στερεωμένο, μεταξύ του οποίου θα υπάρχει θερμαντήρας.
  4. Η θερμάστρα εφαρμόζεται.
  5. Οι διαχωρισμοί μεταξύ των φύλλων ενός θερμικού μονωτή επικολλώνται με ένα κούτσουρο κτιρίου ή καλύπτονται με γύψο.
  6. Πάνω από το κιβώτιο τοποθετείται ένα εξωτερικό στρώμα, το οποίο θα προστατεύει τον θερμαντήρα από βροχή και μηχανική ζημιά (για παράδειγμα, μπορεί να γαλβανισθεί).

  Εξαερισμός

  Ο πιο σημαντικός κανόνας: η προϋπόθεση θα πρέπει να έχει τόσο μια εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο, όσο και την απομάκρυνσή του προς τα έξω.

  Η απλούστερη και φθηνότερη επιλογή στην υλοποίηση είναι η τοποθέτηση μιας γρίλιας (μέσα από αυτήν θα εισέλθει εξωτερικός αέρας) στο κάτω μέρος της πύλης. Στο τέλος του γκαράζ (δηλαδή, στον απέναντι τοίχο από την πύλη) είναι απαραίτητο να ανασηκωθεί ο σωλήνας: θα παίξει το ρόλο της κουκούλας.

  Μπορείτε να αφαιρέσετε το σωλήνα είτε μέσω του τοίχου στην κορυφή (δηλαδή, κάτω από την οροφή) είτε μέσω της οροφής. Μέσω της οροφής, το συμπέρασμα είναι κάπως πιο δύσκολο να γίνει, επειδή πρέπει να σφραγίσετε το πέρασμα (έτσι ώστε το νερό να μην ρέει μέσα από τις ρωγμές).

  Εάν αφαιρέσετε τον σωλήνα από τον τοίχο, τότε η θέση εξόδου θα καλυφθεί εν μέρει από το προεξέχον τμήμα της οροφής (εάν προεξέχει). Αλλά η απόσυρση από τον τοίχο δεν είναι πάντοτε εφικτή: αν οι γκαράζ στέκονται πίσω και πίσω στις πλευρές, τότε είναι δυνατή η αφαίρεση του σωλήνα αποκλειστικά από την οροφή.

  Σύστημα εξάτμισης για χώρο στο γκαράζ

  Εάν θέλετε να κάνετε το πιο αξιόπιστο και αποδοτικό σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να βάλετε έναν μικρό ανεμιστήρα στην καπνοδόχο. Μπορεί είτε να παραμείνει μόνιμα για όλη τη χειμερινή περίοδο (σε χαμηλές στροφές) είτε να ξεκινήσει η ενεργοποίηση από τον αισθητήρα υγρασίας.

  Όταν η υγρασία υψώνεται μέσα, ο αισθητήρας ενεργοποιείται και ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα. Θα αυξήσει τη ροή του αέρα μέσω του δωματίου, και η ροή του αέρα θα μειώσει την υγρασία.

  Εναλλακτικά, ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και στον αγωγό, αλλά απευθείας στον τοίχο: κάτω από την οροφή, απέναντι από την πύλη. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να τοποθετήσετε σωλήνα, αλλά ο ανεμιστήρας θα πρέπει πάντα να είναι ενεργοποιημένος (ή είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τον αυτόματο διακόπτη στον αισθητήρα).

  Θέρμανση

  Η επιλογή δεν είναι υποχρεωτική: μάλλον, αυτή είναι μια πρόσθετη λύση που μπορεί να εφαρμοστεί ήδη με τον υπάρχοντα εξαερισμό και τη μόνωση. Αξίζει να κάνετε αν περνάτε συχνά στο γκαράζ.

  Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σοβαρό και ισχυρό σύστημα θέρμανσης: αρκεί να τοποθετήσετε ένα απλό ηλεκτρικό θερμαντήρα με ένα χρονοδιακόπτη πληγής. Για παράδειγμα, να την ενεργοποιήσετε μία φορά την ώρα για 10-15 λεπτά ή να διατηρήσετε τη θερμοκρασία σε επίπεδο τουλάχιστον 0 μοίρες.

  Οδηγώντας ένα ξηρό αυτοκίνητο

  Εάν το εσωτερικό του γκαράζ διατηρείται συν τη θερμοκρασία, τότε το χιόνι και ο πάγος από το αυτοκίνητο θα λιώσει. Ως εκ τούτου, πριν πάτε στο γκαράζ, είναι επιθυμητό να καθαρίσετε το αυτοκίνητο του χιονιού, τουλάχιστον εν μέρει. Δεν είναι απαραίτητο να το σκουπίσετε ξηρό: θα αφιερωθεί πάρα πολύς χρόνος και προσπάθεια. Αλλά με γρήγορο τρόπο να βουρτσίζετε το μαζικό μπορεί να είναι αρκετά πιθανό.

  Ένας τέτοιος απλός κανόνας θα σας βοηθήσει να αποκλείσετε μία από τις πιο πανανθρώπινες αιτίες της υψηλής υγρασίας - που λιώνει το χιόνι μέσα στο δωμάτιο.

  Αιτίες της υγρασίας στο γκαράζ (βίντεο)

  Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο κελάρι του γκαράζ;

  Είναι πιο δύσκολο να καταπολεμήσουμε αυτό το πρόβλημα. Ο ευκολότερος τρόπος να το αποφύγετε στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ: να μονώσετε όχι μόνο τους τοίχους, αλλά και τους τοίχους του υπογείου, και να τους στεγανοποιήσετε από το εξωτερικό. Συνιστάται επίσης η μόνωση της οροφής του υπογείου.

  Εκτός από τη μόνωση, είναι επίσης απαραίτητο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού. Εδώ είναι τρόποι για την παροχή αέρα στο υπόγειο:

  1. Στην επικάλυψη (ανάμεσα στο υπόγειο και το γκαράζ) ο σωλήνας κόβει: μέσω αυτού ο αέρας θα ρέει στο υπόγειο. Πρέπει να το κόψετε όσο πιο κοντά στην είσοδο.
  2. Ο αγωγός αέρα (από το υπόγειο) αφαιρείται στην επιφάνεια. άνοιγμα του αγωγού που βρίσκεται σε ένα μικρό ύψος (μερικές δεκάδες εκατοστά) από την επιφάνεια. Αυτή η επιλογή είναι λιγότερο εύκολο: θα πρέπει να σκάψει μια τάφρο, και όχι παντού, είναι δυνατόν να το κάνει (για παράδειγμα, όταν γύρω από το γκαράζ σας είναι άλλες, και ένα πολύ στενό πέρασμα, ο σωλήνας θα οδηγήσει απλά πουθενά).

  Η αφαίρεση του αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί ως εξής:

  1. Εκτελείται ένας κοινός σωλήνας εξαγωγής, στον οποίο κόβεται η γραμμή από το υπόγειο. Για να γίνει αυτό, μια τρύπα τρυπιέται στην οροφή του υπογείου, εισέρχεται ένας μακρύς σωλήνας μέσα σε αυτό, ο οποίος εκκενώνεται μέσω της οροφής μέσα στην ατμόσφαιρα. Στο γκαράζ, κάτω από την οροφή, εγκαθίσταται σε αυτό το σωλήνα ένα πλέγμα εξαερισμού ή ένα μπλουζάκι, ένα άνοιγμα του οποίου θα είναι ανοιχτό και θα κατευθύνεται στο γκαράζ. Σε αυτή την περίπτωση, ο αέρας από το υπόγειο και το γκαράζ θα αφαιρεθεί με φυσικό τρόπο μέσω ενός σωλήνα εξάτμισης.
  2. Το σύστημα αγωγών κατασκευάζεται όπως και στην πρώτη παράγραφο. Πάνω από το άνοιγμα που εισέρχεται στο γκαράζ, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας στον αγωγό, ο οποίος θα δημιουργήσει έλξη.
  3. Στην επιφάνεια του αγωγού, η οποία πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο της στέγης. Η επιλογή είναι λιγότερο βολική.

  Η δεύτερη μέθοδος είναι η πιο βολική και αποτελεσματική.

  Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

  Πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στο γκαράζ

  Το πρόβλημα με την απώλεια νερού υπό μορφή συμπυκνώματος στην ψυχρή επιφάνεια των μη μονωμένων πύλων από χάλυβα είναι γνωστό στους περισσότερους αρχάριους οδηγούς. Το χειμώνα, το συμπύκνωμα στο γκαράζ μπορεί να μετατραπεί σε παγετό ή ακόμα και σε ένα στρώμα πάγου. Σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη θέση βρίσκονται τα μεταλλικά γκαράζ και τα κτίρια που καλύπτονται με κυματοειδές χαρτόνι ή οποιοδήποτε άλλο σίδερο.

  Γιατί πέφτει το συμπύκνωμα;

  Αιτίες, σύμφωνα με τις οποίες στην επιφάνεια εκεί πέφτουν πρώτα ένα λεπτό δίκτυο μικροσταγονιδίων, όπως ένα πλέγμα, και έπειτα ολόκληρα ρεύματα συμπυκνωμάτων, μπορεί να υπάρχουν πολλά:

  • Στο σιδερένιο γκαράζ υπάρχει μια ισχυρή πηγή θερμού υδρατμού, συνήθως είναι ένας άνθρωπος, αποθέματα λαχανικών και φρούτων στο υπόγειο ή ένα αγαπημένο αυτοκίνητο.
  • Iron τοίχωμα κατάλληλα μονωμένες γκαράζ, αντιστοίχως, είναι δυνατόν να σχηματίσουν ένα υπερψυγμένο επιφάνειες με υψηλή θερμική αγωγιμότητα?
  • Στο γκαράζ δεν υπάρχει αποτελεσματικός αερισμός του δωματίου.

  Επομένως, πριν ψάξετε για τη βασική αιτία του σχηματισμού συμπυκνώματος κάτω από την οροφή της σιδερένιας στέγης, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε την πηγή του υδρατμού. Κανονικά, εάν η πηγή των υδρατμών είναι ένα πρόσωπο ή ένα αυτοκίνητο, με υδρατμό σωστό αερισμό από την εκπνευστική ή καυσαερίων διαγράφεται γρηγορότερα από την ταινία συμπύκνωμα σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια της στέγης πύλη ή σίδηρο. Μόνο σε πολύ σοβαρό παγετό ο υδρατμός προσκολλάται στο παγωμένο μέταλλο.

  Είναι ένα άλλο ζήτημα εάν οι υδρατμοί εισέρχονται μέσα στο σιδερένιο γκαράζ όλη την ώρα. Για παράδειγμα, από το υπόγειο ή την κοιλότητα παρατήρησης, μέσω του χαλαρού δαπέδου ή από τα ανοικτά δοχεία με νερό. Πριν ξεκινήσετε μια πλήρη μάχη με συμπύκνωμα στις επιφάνειες σιδήρου, θα πρέπει να απαλλαγείτε από την πηγή υδρατμών.

  Για να διασφαλίσετε ότι το αυτοκίνητο δεν σκουριάζει, πρέπει πρώτα να φροντίσετε να καθαρίσετε το σώμα με καθαρό νερό και να αφαιρέσετε όλες τις συνδέσεις που αναφέρονται από το γκαράζ.

  Οι καλύτεροι τρόποι για την καταπολέμηση της συμπύκνωσης στους τοίχους του γκαράζ

  Το πρόβλημα της συμπύκνωσης συμβαίνει κατά τη διάρκεια τέλος της πτώσης στην πρώιμη άνοιξη όταν η θερμοκρασία πέφτει στο νερό σταθερή κάτω από περίπου 7 C. Κατά το χρόνο αυτό ο εξωτερικός αέρας κορεσθεί και υγρό, έτσι δεν είναι εκπληκτικό ότι εμφανίζεται μέσα σε ένα συμπύκνωμα μέταλλο γκαράζ. Ο μετασχηματισμός των υδρατμών σε σταγονίδια νερού στους τοίχους είναι μια πολύ περίπλοκη φυσική διαδικασία. Το γεγονός είναι ότι όταν ο ατμός συμπυκνώνεται, μια μεγάλη ποσότητα θερμότητας απελευθερώνεται στο νερό, και αφού έχει πέσει η πρώτη μεμβράνη νερού, η διαδικασία αρχίζει να επαναρυθμίζεται.

  Θέρμανση της επιφάνειας σιδήρου

  Ο παρατηρητής θα σημειώσει εύκολα ότι το συμπύκνωμα μπορεί να πέσει μόνο σε αντικείμενα με υψηλή θερμική αγωγιμότητα και θερμική ισχύ. Σε ένα δέντρο ή πλαστικό, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα συμπύκνωμα, επειδή δεν υπάρχουν συνθήκες για την εκκένωση της εξελισσόμενης θερμότητας.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να νικήσετε το συμπύκνωμα στην επιφάνεια σιδήρου των τοίχων του γκαράζ με τη βοήθεια της μόνωσης:

  1. Στην εσωτερική επιφάνεια του μετάλλου επικολλάται ένα στρώμα από αφρώδες πλαστικό, μια επένδυση πλαστικής ή πλάκας OSB είναι υποχρεωτικά στερεωμένη πάνω στη μόνωση.
  2. Το στρώμα της μόνωσης είναι τοποθετημένο σε ένα ξύλινο κιβώτιο που έχει κατασκευαστεί με ένα διάκενο αέρα μεταξύ του σιδερένιου τοίχου και ενός στρώματος από ορυκτές ίνες.

  Η θέρμανση χωρίς κενό μπορεί να γίνει σε δύο εκδόσεις - κρύες και ζεστές. Στην πρώτη περίπτωση, ο αέρας στο γκαράζ θερμαίνεται σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 5 o C. Ίσως δεν πρόκειται για τις πιο άνετες συνθήκες εργασίας στο γκαράζ, αλλά αρκεί να αποθηκεύσετε το αυτοκίνητο και να εκτελέσετε μικρές επισκευές. Χάρη σε έναν θερμαντήρα στην επιφάνεια σιδήρου των τοίχων, τα έξοδα θέρμανσης για την θέρμανση του δωματίου, ακόμη και σε παγωμένο καιρό, είναι σχετικά χαμηλά.

  Σε αυτή την περίπτωση, το σημείο δρόσου μετατοπίζεται μέσα στο δωμάτιο, στην επιφάνεια της πλαστικής επένδυσης. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στους τοίχους, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Αρκεί να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα και τρεις αγωγούς του αεραγωγού, οι οποίοι συλλέγουν αέρα κατά μήκος των τειχών του γκαράζ. Αν δεν υπάρχει κάλυμμα οροφής κάτω από την οροφή του γκαράζ στην κατασκευή του γκαράζ, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον αγωγό αέρα κατά μήκος της δέσμης ράχης - στην υψηλότερη θέση κάτω από την οροφή.

  Από σύμπλοκο μηχανικός αερισμός μπορεί να διανέμεται με υπέρ ενός φυσικού συστήματος αερισμού, με την προϋπόθεση ότι το διάστημα είναι συνεχώς θερμαίνεται σε μία θερμοκρασία τουλάχιστον 17 ° C. Σε αυτήν την περίπτωση, το σημείο δρόσου μετακινείται προς την εξωτερική επιφάνεια του τοιχώματος σιδήρου του γκαράζ.

  Εάν η αίθουσα του γκαράζ θερμαίνεται σε θερμοκρασία κάτω από 17 ° C, τότε απαιτείται κενό εξαερισμού μεταξύ του θερμαντήρα και του σιδερένιου τοίχου. Για να εξασφαλιστεί σταθερή ροή αέρα στο διάκενο, η ανώτερη άκρη της επένδυσης πρέπει να αυξηθεί στην κορυφογραμμή της οροφής. Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το παράθυρο εισαγωγής του φυσικού σωλήνα εξαερισμού. Το ύψος του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 m πάνω από την κορυφογραμμή. Διαφορετικά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα, ενώ το σκεπτικό και ένα στρώμα θερμαντήρα δεν θερμαίνονται μέχρι τη θερμοκρασία των 12 15 o C.

  Εξάλειψη συμπυκνωμάτων με εξαερισμό

  Ο καλύτερος τρόπος για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος από σιδερένια πύλη ή τοίχους είναι η χρήση εξαναγκασμένου εξαερισμού ή συμβατικού βυθίσματος. Εάν συγκρίνουμε το κόστος ενέργειας κατά την αφαίρεση του συμπυκνώματος από την επιφάνεια σιδήρου με θέρμανση και ηλεκτρικό εξαερισμό, ο λόγος κόστους θα είναι 4: 1.

  σύστημα εξαερισμού επιτρέπει πολύ πιο αποτελεσματική μάχης με ένα συμπύκνωμα, αλλά μόνο υπό δύο προϋποθέσεις - η θερμοκρασία του αέρα στο κανάλι αέρα 9 δεν είναι μικρότερη από 10 ° θερμότητα C, και αέρας ρέει από το σημείο επιλογής στο χώρο θα είναι η υψηλότερη δυνατή σημείο του γκαράζ σιδήρου.

  Από ό, τι έχει ειπωθεί, συνιστάται η εσωτερική επιφάνεια του σιδερένιου γκαράζ να καλύπτεται με ένα στρώμα πολυμερούς, για παράδειγμα, αφρώδες προπυλένιο κολλημένο με κόλλα ή επεξεργασμένο με δύο ή τρεις στρώσεις εποξειδικού αστάρι. Η επίστρωση μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού σχεδόν κατά το ήμισυ. Επιπλέον, για να ενισχύσετε το βύθισμα στο σωλήνα εξάτμισης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ακροφύσιο του εκτροπέα ή απλά να αυξήσετε την κοπή του σωλήνα στο μέγιστο επιτρεπτό ύψος.

  Στις παλιές μέρες, από την υγρασία στους τοίχους χρησιμοποιήθηκε μια σχετικά απλή και αξιόπιστη μέθοδος - μια καύσιμη δέσμη ή ένας λαμπτήρας πετρελαίου τοποθετήθηκε στον αγωγό εξαγωγής. Η θερμότητα από μια καυτή φλόγα με το μέγεθος της φλόγας ενός αγώνα ήταν αρκετή για να αυξήσει την ώθηση στον σωλήνα σχεδόν δύο φορές.

  Άλλοι τρόποι για την καταπολέμηση της συμπύκνωσης

  Αφαιρέστε τη συμπύκνωση από την επιφάνεια σιδήρου δεν μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο μια σόμπα ή τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα, στην περίπτωση που οι τοίχοι και ο χώρος πρέπει να στεγνώνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα λόγω του ασφαλισμένου καλωδίου, χρησιμοποιήστε φυσίγγια αποξηραντικού υλικού ή σίλικα ζελ. Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μη αναμενόμενο ασβέστη, κηροζίνη, οξύ για τέτοιους σκοπούς.

  Συμπέρασμα

  Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεραστεί το συμπύκνωμα θα είναι η ολοκληρωμένη χρήση όλων των παραπάνω μεθόδων, υπό την προϋπόθεση ότι η πηγή νερού και ατμού στο δωμάτιο αναγνωρίζεται και εντοπίζεται. Η ποσότητα υγρασίας που απελευθερώνεται κατά την αναπνοή ή την προσωρινή λειτουργία του κινητήρα μπορεί να αφαιρεθεί πλήρως με θέρμανση και αερισμό.

  Autolycus 5

  Πολλοί ιδιοκτήτες των δικών τους κτιρίων γκαράζ συχνά αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της συμπύκνωσης στην οροφή και στους τοίχους, το οποίο παρατηρείται συνήθως τα πρωινά και το κρύο. Ταυτόχρονα, η υγρασία που εγκαθίσταται στις εσωτερικές επιφάνειες του γκαράζ προκαλεί ορισμένες δυσκολίες κατά τη λειτουργία του, καθώς όταν χτυπά το σώμα του αυτοκινήτου προκαλεί διάβρωση του τελευταίου.

  Επιπλέον, σε περίπτωση υγρής συμπύκνωσης στο γκαράζ, εάν χρησιμοποιείται κελάρι που προορίζεται για την αποθήκευση τροφίμων, ορισμένα από αυτά τα προϊόντα μπορεί να υποβαθμιστούν.

  Είναι γνωστό ότι ο κύριος λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι η εμφάνιση της θερμοκρασιακής διαφοράς που προκύπτει στη διεπιφάνεια μεταξύ των ψυχρών εξωτερικών και θερμαινόμενων εσωτερικών επιφανειών της κατασκευής. Αν η τιμή αυτή φτάσει σε κάποια κρίσιμη τιμή, αρχίζει να σχηματίζεται συμπύκνωση στις εσωτερικές επιφάνειες του γκαράζ.

  Τρόποι για να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία:

  Για να αποφύγετε τη συμπύκνωση λόγω των παραπάνω λόγων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω γνωστές τεχνικές:

  - Διαρρύθμιση στον χώρο του φυσικού αερισμού.

  εξωτερική ή εσωτερική μόνωση επιφανειών γκαράζ (ιδιαίτερα τοίχοι και οροφή), αποτρέποντας την εμφάνιση περιοχών ψυχρού και θερμού αέρα πάνω τους.

  - κοινή χρήση των δύο παραπάνω μεθόδων (συνδυασμένη προσέγγιση).

  Ας εξετάσουμε κάθε μία από αυτές τις μεθόδους λεπτομερέστερα.

  Περιορίστε την ποσότητα της υγρασίας (και μερικές φορές να την απαλλαγείτε εντελώς) λόγω συμπύκνωσης. Μπορείτε να ρυθμίσετε μέσα στο γκαράζ έναν αποτελεσματικό εξαερισμό που αποτελείται από δύο σωλήνες με διάμετρο τουλάχιστον 12 cm.

  Ένας από αυτούς τους σωλήνες εγκαθίσταται στον τοίχο πρόσοψης του κτιρίου (σε επίπεδο περίπου 30-40 cm από το δάπεδο) και εξασφαλίζει τη ροή καθαρού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο δεύτερος σωλήνας εκτελεί τη λειτουργία του φυσικού σχεδίου και είναι ενσωματωμένος στον αντίθετο τοίχο στην κορυφή του. Με αυτή τη διάταξη των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου, είναι δυνατόν να επιτευχθεί η απαραίτητη ώθηση, η οποία επιταχύνει την εκροή υγραμένου αέρα από το δωμάτιο.

  Σχετικά ανέξοδη και ταυτόχρονα, ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στη δομή του γκαράζ είναι η μόνωση. Πριν από την έναρξη των εργασιών αυτών, είναι απαραίτητο να ελεγχθούν οι επιφάνειες που πρόκειται να μονωθούν λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο της ίδιας της κατασκευής, η οποία μπορεί να εκτελεστεί:

  - ως ανεξάρτητη κεφαλαιουχική δομή.

  - με τη μορφή εσωτερικού δωματίου, εν μέρει ενσωματωμένου στο κτίριο κατοικιών.

  - ως επέκταση στο σπίτι.

  Κατά τον σχεδιασμό της μόνωσης, πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη το χρησιμοποιούμενο υλικό (π.χ. τούβλο, μπλοκ από σκυρόδεμα ή μέταλλο) που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του γκαράζ. Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους παραπάνω παράγοντες, ορισμένοι τύποι μονωτικού υλικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των εσωτερικών ή εξωτερικών επιφανειών του μονωμένου χώρου, και συγκεκριμένα:

  - ορυκτοβάμβακα - για τη θέρμανση των τειχών και της σοφίτας των επιμέρους κτιρίων γκαράζ.

  - πολυστυρένιο ή "penoplex", καθώς και αφροί πολυουρεθάνης ή πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης (ως μόνωση εν μέρει ενσωματωμένη στην κατοικημένη δομή των γκαράζ).

  - επίστρωση εκτεταμένης αργίλου - για τη μόνωση των οροφών στα κτίρια της πρωτεύουσας που έχουν σοφίτα.

  Εν κατακλείδι, σημειώνουμε ότι η συνδυασμένη προσέγγιση για την εξάλειψη του συμπυκνώματος στις εγκαταστάσεις του γκαράζ συνεπάγεται τη μόνωση των τοίχων και της οροφής με την ταυτόχρονη διευθέτηση του απλού αερισμού σε αυτό.

  Θα απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα στο γκαράζ.: 1 σχόλιο

  Γαμώτο, φίλε. Σε σας για την ιδέα μου είναι σύγχυση όταν γράφετε. Προσπαθήστε να κάνετε κάτι περισσότερο ζωντανά κείμενα ή μπορείτε να κοιμηθείτε ενώ διαβάζετε.