Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία στο υπόγειο για πάντα

Η υγρασία στο υπόγειο είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο. Τι να κάνετε σε περίπτωση εμφάνισης; Πριν ξεκινήσετε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα, πρέπει να μάθετε την αιτία της εμφάνισης υγρασίας στο σπίτι. Η συνειδητοποίηση του λόγου θα βοηθήσει στην επιλογή αποτελεσματικών μεθόδων και για μεγάλο χρονικό διάστημα, και ίσως για πάντα να απαλλαγούμε από τέτοια προβλήματα όπως οι υγρές επιφάνειες στο δωμάτιο.

Τι είναι η επικίνδυνη υγρασία

Γιατί πρέπει να αφαιρέσω την υπερβολική υγρασία από τις εγκαταστάσεις; Η εμφάνιση της υγρασίας στο υπόγειο μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα φαινόμενα, τα οποία είναι δύσκολο να ξεφορτωθούν. Το συμπύκνωμα, που πέφτει στις επιφάνειες, προκαλεί τις ακόλουθες συνέπειες:

 • εμφάνιση μούχλας και μύκητας.
 • παραβίαση των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας των χώρων.
 • παραβίαση των συνθηκών λειτουργίας των δομών κτιρίου, γεγονός που οδηγεί στην καταστροφή των θεμελίων και άλλων φέροντων στοιχείων.
 • την εμφάνιση στις εγκαταστάσεις διαφόρων μικροοργανισμών που είναι επικίνδυνοι για τον άνθρωπο και οδηγούν σε σοβαρές ασθένειες ·
 • διαβροχή τοίχων και οροφών, παραβίαση των χώρων.

Αιτίες του προβλήματος

Οι λόγοι για τους οποίους μπορεί να υπάρχει συμπύκνωση στην οροφή, το δάπεδο και οι τοίχοι του υπογείου είναι κάπως:

 1. Παραβιάσεις του αερισμού των υπογείων χώρων. Αυτό μπορεί να προκληθεί από σφάλματα στο στάδιο του σχεδιασμού ή της κατασκευής. Μερικές φορές συμβαίνει ότι οι δίαυλοι εξαερισμού που ορίζονται για τους κανόνες κόβονται από ακατάλληλα τοποθετημένες πλάκες ή μπλοκάρουν με τα συντρίμμια των κτιρίων. Η έλλειψη κανονικού αερισμού οδηγεί στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του κρύου στο ζεστό σε σύγκριση με τον υπαίθριο αέρα, το υπόγειο συμπυκνώνεται, τα παράθυρα είναι ιδρωμένα.
 2. Αλλαγή στο τραπέζι του νερού. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο την άνοιξη, όταν το χιόνι αρχίζει να λιώνει ενεργά, και το χώμα είναι κορεσμένο με υγρασία. Το ζήτημα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη στο στάδιο του σχεδιασμού και να προβλέπει ένα σύστημα αποστράγγισης και αξιόπιστη στεγανοποίηση του υπογείου. Η αύξηση του νερού στο έδαφος οδηγεί στην εμφάνιση λακκούβων στο πάτωμα. Το βάθος τους εξαρτάται από το βαθμό του προβλήματος.
 3. Τριχοειδής διείσδυση της υγρασίας από το έδαφος. Γιατί προκύπτει ένα τέτοιο φαινόμενο; Η απάντηση στην ερώτηση θα είναι παραβίαση της τεχνολογίας της ανέγερσης του Ιδρύματος. Εάν η κατασκευή δεν δίνει προσοχή στην κατακόρυφη στεγανοποίηση των τοίχων του υπογείου, κατά τη διαδικασία της λειτουργίας θα εμφανιστούν στα εσωτερικά τους σταγονίδια υγρασίας.

Όλοι αυτοί οι λόγοι, που οδηγούν σε υγρασία στο υπόγειο, συνδέονται με την παραμέληση της τεχνολογίας στο στάδιο κατασκευής του κτιρίου.

Μέθοδοι αγώνα

Για να κατανοήσετε τι πρέπει να κάνετε με την υγρασία, είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε σωστά τον λόγο για τον οποίο οι επιφάνειες είναι υγρές. Οι περαιτέρω ενέργειες που αποσκοπούν στην εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας, εξαρτώνται από την πηγή της. Η αιτία μπορεί να προσδιοριστεί από τη θέση της υγρασίας.

 • εάν δημιουργούνται σταγονίδια πάνω στην οροφή και στους τοίχους - ο λόγος για ανεπαρκή αερισμό.
 • ο σχηματισμός υγρών σταγονιδίων μόνο στους τοίχους - η έλλειψη κάθετης στεγανοποίησης των τοίχων του υπογείου.
 • με την παρουσία λακκούβων στο πάτωμα - η αιτία της υποπληθυσμού από τα υπόγεια ύδατα.

Τα επόμενα βήματα λαμβάνονται ανάλογα με την πηγή του προβλήματος.

Ανεπαρκής εξαερισμός

Εάν το συμπύκνωμα σχηματίζεται λόγω ανεπαρκούς ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο, μπορεί να αφαιρεθεί με πρόσθετο αερισμό. Η ίδια κατάσταση είναι σημαντική για την εμφάνιση της υγρασίας στη σοφίτα. Αυτό το δωμάτιο θερμαίνεται, αλλά ταυτόχρονα βρίσκεται σε άμεση επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον.

Το σχέδιο του φυσικού αερισμού του κελαριού

Η επαφή του θερμού αέρα με τις κρύες επιφάνειες είναι ο κύριος και μοναδικός λόγος για τον οποίο σχηματίζεται συμπύκνωμα. Με επαρκή ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο ή στη σοφίτα του σπιτιού, ο αέρας που θερμαίνεται από τον εσωτερικό αέρα ψύχεται. Η συμπύκνωση δεν σχηματίζεται.

Ο εξαερισμός στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού ή σε μια σοφίτα μπορεί να γίνει με δύο τρόπους:

Το φυσικό περιλαμβάνει αερισμό και αεραγωγούς. Σύμφωνα με τους κανόνες, η συνολική έκταση των προϊόντων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μια τετρακοσίων περιοχή του δωματίου. Η εξαναγκασμένη χρήση συνεπάγεται τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, η εγκατάσταση του οποίου απαιτεί σοβαρά οικονομικά κόστη. Η μέθοδος ισχύει μόνο για μεγάλους χώρους.

Για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στην οροφή και στους τοίχους στο υπόγειο ή στη σοφίτα, πρέπει να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

Το σχέδιο του εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι

 1. Θερμομόνωση δικτύων μηχανικής. Στο υπόγειο υπάρχουν σωλήνες νερού και αποχέτευσης, η θερμοκρασία του υγρού είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο. Αυτό οδηγεί σε συμπύκνωση στην επιφάνεια τους. Για να απαλλαγούμε από τις απώλειες θερμότητας, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια αξιόπιστη θερμομονωτική προστασία των σωλήνων, που ιδρώνουν λόγω διαρροής θερμότητας στον κρύο χώρο. Τα μέτρα θερμικής μόνωσης μπορούν να γίνουν χρησιμοποιώντας ειδικά υλικά. Οι κατασκευαστές ορυκτοβάμβακα, πολυστυρενίου και εξηλασμένης πολυστερίνης παράγουν ειδικά προϊόντα που είναι βολικά για να τοποθετηθούν σε σωλήνες. Τα αποτελεσματικά υλικά σας επιτρέπουν να αφαιρέσετε διαρροές θερμότητας και να απαλλαγείτε από τον λόγο για τον οποίο οι σωλήνες είναι ιδρωμένοι.
 2. Για την εξάλειψη της υγρασίας στη σοφίτα ή στο υπόγειο του σπιτιού και την εμφάνιση σταγονιδίων υγρασίας στην οροφή ή στους τοίχους, εγκαταστήστε αγωγούς εξαερισμού ή σωλήνες. Μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του σπιτιού, δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού στους τοίχους, έτσι ώστε να είναι προσαρτημένοι σε κάθετες κατασκευές. Για να απαλλαγείτε από την υγρασία στην οροφή και σε άλλες επιφάνειες, το δωμάτιο παρέχει δύο σωλήνες - τροφοδοσία και εξάτμιση. Πρέπει να γίνονται σε διαφορετικές γωνιές του δωματίου, σε διαφορετικά ύψη από το πάτωμα.

Αφού εξαλειφθεί το συμπύκνωμα στη σοφίτα ή στο υπόγειο, το δωμάτιο στραγγίζεται.

Ανεπαρκής στεγανοποίηση

Εάν οι τοίχοι του υπόγειου είναι ιδρώτα στο σπίτι (χωρίς την οροφή) - ο λόγος είναι στην τριχοειδή υγρασία. Μπορείτε να το ξεφορτώσετε με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

 1. Oakleye υλικά στεγάνωσης. Παρουσιάζεται στην αγορά κατασκευών κυρίως ruberoid, linocrom και αδιάβροχο. Κατασκευάζονται με βάση ένα ύφασμα εμποτισμένο με πίσσα. Η διαδικασία της κόλλησης είναι μια πολύ εντατική άσκηση. Είναι καλύτερο να εμπιστευθεί αυτό το έργο σε επαγγελματίες.
 2. Στεγανοποίηση. Η προστασία από την υγρασία των τοίχων του κελάριου στο σπίτι μπορεί να γίνει με μαστίχα ασφάλτου. Επιπλέον, χρησιμοποιούνται πολυμερείς ενώσεις και συνθετικές ρητίνες. Το πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η ικανότητα να κάνετε την εργασία μόνοι σας. Το λιγότερο είναι ανεπαρκής βαθμός προστασίας. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με υλικά επικόλλησης.
 3. Διεισδυτικές ενώσεις. Για να απαλλαγείτε από την τριχοειδή υγρασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ενώσεις που διεισδύουν στο σκυρόδεμα και αυξάνουν την αντίσταση στην υγρασία. Η δράση επιτυγχάνεται μειώνοντας τους πόρους της δομής. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολύ αποτελεσματική, καθώς όχι μόνο το δωμάτιο προστατεύεται, αλλά και μέρος της δομής στήριξης. Η σύνθεση είναι ικανή να διεισδύσει σε μεγάλο πάχος και να αποτρέψει την καταστροφή της θεμελίωσης με νερό για πολλά χρόνια.
 4. Οθόνες. Αυτή η μέθοδος είναι κατάλληλη για μεγάλη κεφαλή υπογείων υδάτων. Οθόνες είναι πηλός, γεωύφασμα ή σκυρόδεμα.

Η εργασία με οποιοδήποτε υλικό πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 • την αφαίρεση της διακόσμησης από τους τοίχους, τον καθαρισμό τους.
 • επιφανειακή επεξεργασία με αντισηπτικό ·
 • αστάρωμα;
 • εφαρμογή στεγάνωσης τοίχων και δαπέδων.
 • Φινίρισμα
 • συσκευή blind περιοχή γύρω από την περίμετρο του κτιρίου, αν λείπει ή έχει υποστεί ζημιά.
 • αποστράγγιση του χώρου υπογείου.

Αυξημένος πίνακας υπογείων υδάτων

Οι υγροί τοίχοι λόγω της μεγάλης στάθμης του νερού στο έδαφος - αυτό είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα για το σπίτι των παρουσιασμένων. Αν το συμπύκνωμα δεν απαιτεί εξωτερικά μέτρα, τότε σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ξεσπάσουν τα θεμέλια. Συνιστάται η στεγανοποίηση με την ακόλουθη σειρά:

 • σκάψιμο έξω το ίδρυμα?
 • τη συσκευή αποστράγγισης κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου.
 • αν είναι απαραίτητο, ενίσχυση του ιδρύματος.
 • εκτέλεση εξωτερικής στεγάνωσης (εφαρμόστε τα ίδια υλικά όπως στην προηγούμενη περίπτωση).
 • την απόδοση της εσωτερικής στεγανοποίησης.
 • αποθεματοποίηση ·
 • συσκευή τυφλή περιοχή κατά μήκος της περιμέτρου του κτιρίου?
 • αποστράγγιση του δωματίου.
Σχέδιο της δομής του στεγαστικού υπογείου με υψηλή στάθμη υπογείων υδάτων

Η μέθοδος θα απαιτήσει σημαντικό οικονομικό και εργατικό κόστος, αλλά θα προστατεύσει τα θεμέλια και το υπόγειο από τα υπόγεια ύδατα. Το υλικό επιλέγεται ανάλογα με την πίεση του νερού. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν πολλές μέθοδοι μαζί, για παράδειγμα, διατρητικά σκευάσματα μαζί με μία αυτοκόλλητη στεγανοποίηση.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συμπύκνωση στο υπόγειο

Εάν δεν διαταράσσουν συμπυκνώματος στο υπόγειο του σπιτιού σας, να είναι προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι θα εμφανιστούν πολύ σύντομα στους τοίχους και την οροφή του κάβα μούχλα, τότε το μύκητα. Η συγκομιδή ή τα πράγματα που αποθηκεύετε στο υπόγειο θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται γρήγορα. Οι μύκητες και το μούχλα αναπτύσσονται γρήγορα σε όλες τις επιφάνειες και αρχίζουν να καταστρέφουν τα θεμέλια του σπιτιού σας. Όλα τα μεταλλικά μέρη είναι γρήγορα καλύπτονται με σκουριά, ο μύκητας θα αρχίσουν να καταρρεύσει ξύλινο δάπεδο και τα ράφια, τα πράγματα, βιβλία, έπιπλα και ρούχα θα είναι άχρηστα και θα έχουν απλώς πέταξαν έξω. Θα υπάρχει μια επίμονη μυρωδιά της σήψης, η οποία δεν μπορεί να σκοτωθεί με κανένα τρόπο.

Εάν υπάρχει συμπύκνωση στο υπόγειο - είναι απαραίτητο να ακούγεται ένας συναγερμός. Είναι ο φορέας του μύκητα, που προκαλεί μούχλα.

Είναι απίθανο να υπάρξει κάποιος που θέλει να τα βγάλει με τέτοιες εκδηλώσεις συμπύκνωσης στο κελάρι ή στο κελάρι του. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλες οι επιλογές για την εξάλειψη της υψηλής υγρασίας των κελαριών.

Γιατί υπάρχει συμπύκνωση στο υπόγειο;

Αιτίες συμπύκνωσης.

Ένα τέτοιο δυσάρεστο φαινόμενο, όπως το συμπύκνωμα, συμβαίνει στο κελάρι λόγω της υψηλής υγρασίας και με απότομη πτώση των θερμοκρασιών του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό.

 1. Απουσία πλήρους εξαερισμού στο κελάρι ή στο κελάρι.
 2. Εποχιακή πλημμύρα των υπογείων και αδυναμία μεταγενέστερης ξήρανσης.
 3. Απουσία στεγανοποίησης.
 4. Κακή θερμομόνωση του υπογείου.
 5. Διαρροή σωλήνων των συστημάτων επικοινωνίας.
 6. Καταστροφή της ίδρυσης του σπιτιού.

Σε αυτή τη βάση, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ένα σύστημα εξαερισμού και σωστή διεξαγωγή θερμικής και εργασίες στεγανοποίησης.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό

Το κελάρι με φυσικό εξαερισμό είναι ο απλούστερος και οικονομικότερος τρόπος βελτίωσης της ατμόσφαιρας και εξάλειψης της συμπύκνωσης.

Για την κατασκευή του φυσικού αερισμού απαιτούνται σωλήνες με διάμετρο μεγαλύτερη από 12 cm.

Για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό αυτό, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα εργαλεία και υλικά:

 1. Μηχανή λείανσης (Βουλγαρική).
 2. Δράπανο με ένα σύνολο τρυπανιών.
 3. Πλαστικοί ή μεταλλικοί σωλήνες διαμέτρου 12 cm ή περισσότερο.
 4. Ενσωματωμένες βαλβίδες και κωνικά καλύμματα.
 5. Δίχτυ για κουνουπιέρες.

Όταν εγκαθιστάτε φυσικό εξαερισμό, είναι σημαντικό να εξετάσετε: όσο μεγαλύτερη είναι η κελάρι σε μέγεθος, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος του σωλήνα που πρόκειται να εγκατασταθεί.

Σχέδιο φυσικού αερισμού του υπογείου: 1 - σωλήνας τροφοδοσίας. 2 - σωλήνα εξόδου.

Ένας σωλήνας είναι τοποθετημένος οριζόντια στο πάτωμα και προς τα έξω μέσω της θεμελίωσης του σπιτιού. Αυτός είναι ο λεγόμενος "τροφοδοτικός" αγωγός. Είναι πάνω του φρέσκο ​​φρέσκο ​​αέρα θα διεισδύσει στο κελάρι ή κελάρι χώρο.

Ο δεύτερος σωλήνας είναι τοποθετημένος κάθετα και εμφανίζεται στην οροφή ή στη σοφίτα του σπιτιού. Συνήθως εγκαθίσταται κάτω από το ανώτατο όριο του υπογείου και χρησιμεύει ως κάλυμμα. Για να το τοποθετήσετε είναι απαραίτητο σε ένα άλλο μέρος του κελάρι, αντί του σωλήνα τροφοδοσίας. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε: όσο πιο ψηλά θα εγκαταστήσετε το σωλήνα εξαγωγής, τόσο περισσότερη πρόσφυση θα είναι καλύτερη, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η ανταλλαγή αέρα.

Οι βαλβίδες που είναι ενσωματωμένες στους σωλήνες θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη ροή του αέρα, τα καλύμματα του κώνου θα προστατεύσουν από τις βροχοπτώσεις και τα κουνουπιέρες θα σας προστατεύσουν από τα ενοχλητικά έντομα.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό

Σχέδιο εξαναγκασμένου εξαερισμού του υπογείου.

Για να κάνετε εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα πρέπει να κάνετε την ίδια εργασία όπως και στον φυσικό εξαερισμό του κελαριού, πιο συγκεκριμένα, εγκαταστήστε δύο σωλήνες: τροφοδοσία και εξάτμιση.

Η κύρια διαφορά είναι ότι οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στους σωλήνες. Στον αγωγό τροφοδοσίας, ο αέρας πρέπει να εισέλθει στο εσωτερικό του δωματίου, στην εξαγωγή - ο αέρας εξάγεται.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικούς τύπους εξαναγκασμένου εξαερισμού: αυτόματο ή μηχανικό. Όλα εξαρτώνται από το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε σε αυτό. Στην αυτόματη λειτουργία, οι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες ανάβουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, με μια μηχανική μέθοδο - μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε οι ίδιοι τις ηλεκτρικές συσκευές.

Μονώστε το ανώτατο όριο του κελάριου

Διάγραμμα της μόνωσης της οροφής του κελάριου.

Αν δεν κάνετε τη θερμομόνωση της οροφής στο υπόγειο, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα στον σχηματισμό συμπύκνωσης. Μετά από όλα, το ανώτατο όριο του κελάριου είναι συνήθως ένα κρύο σκυρόδεμα επικαλύπτει.

Η καλύτερη διέξοδος σε μια τέτοια κατάσταση είναι να δημιουργηθεί μια ψευδοροφή με απλά, φθηνά θερμομονωτικά υλικά, όπως αφρό πολυστερίνης εξωθημένο ή πλάκες κανονικού αφρού. Χρησιμοποιήστε ορυκτοβάμβακα δεν συνιστάται, καθώς απορροφά την υγρασία καλά και χάνει τις θερμικές ιδιότητες μόνωσης.

Για εργασία θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 1. Διάτρηση και τρυπάνια, που αντιστοιχούν στη διάμετρο των πτερυγίων.
 2. 2 σπάτουλες: εγκοπές και ευρύτατες.
 3. Στόκ.
 4. Βούρτσα ή ρολό (για την προετοιμασία της επιφάνειας).
 5. Θερμομονωτικό υλικό (αφρός ή EPS).
 6. Οι "ομπρέλες" είναι πείροι.
 7. Ειδική κόλλα για αφρό.
 8. Οποιοδήποτε αστάρι για δάπεδα από σκυρόδεμα

Οι εργασίες για τη μόνωση της οροφής του κελάριου μπορεί να γίνει μόνος σας, χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Αρχικά, είναι απαραίτητο να επικαλυφθεί η στρώση της σκυροδέματος. Μετά την ξήρανση με τη βοήθεια ειδικής κόλλας και σπάτουλας, οι πλάκες από πλαστικό αφρού στερεώνονται στην οροφή. Για μια πιο ανθεκτική σύνδεση, χρησιμοποιούνται dowel-ομπρέλες. Στην κορυφή του αφρού πλαστικό στόκος στόκος. Αυτή η εργασία γίνεται καλύτερα μαζί. Χρησιμοποιώντας μια συμβατική φαρδιά σπάτουλα και ειδική κόλλα για πλαστικά πλέγματα αφρού κρατά τέλεια.

Στεγανοποίηση δαπέδων

Σχέδιο στεγάνωσης του δαπέδου στο υπόγειο.

Ένας άλλος λόγος για το σχηματισμό συμπύκνωσης στο υπόγειο είναι η έλλειψη στεγανοποίησης του δαπέδου του κελάριου. Ιδιαίτερα καταστροφική κατάσταση γίνεται στις περιόδους της άνοιξης και του φθινοπώρου, όταν έρχεται η εποχή των βροχών, όταν το δάπεδο του κελαριού είναι καλυμμένο με νερό.

Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα με έναν απλό και προσβάσιμο τρόπο:

 1. Ένα στρώμα από άμμο ή χαλίκι πάχους 10-15 cm μπορεί να μειώσει την υγρασία.
 2. Αντί της άμμου και του χαλικιού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πηλό.
 3. Δημιουργήστε ένα στρώμα από δύο στρώματα φιλμ πολυαιθυλενίου, το οποίο καλύπτεται από πάνω με πηλό, άμμο ή χαλίκι.
 4. Οι τοίχοι και το δάπεδο του υπογείου τείνουν με την προσθήκη υγρού γυαλιού.
 5. Τα δάπεδα στο υπόγειο μπορούν να γίνουν διπλά, χρησιμοποιώντας ένα στρώμα υλικού στεγών για αυτό.
 6. Ο ευκολότερος τρόπος για να μειωθεί η υγρασία στο υπόγειο είναι η χρήση χλωριούχου ασβεστίου, το οποίο χύνεται σε συνηθισμένα γυάλινα βάζα και τοποθετείται σε διαφορετικές γωνίες του υπογείου. Αυτή η ουσία απορροφά γρήγορα την υγρασία από τον αέρα.

Καταστροφή της ίδρυσης του σπιτιού

Η κακή θεμελίωση σχετίζεται άμεσα με την υψηλή υγρασία στο υπόγειο ή στο κελάρι. Εάν οι τοίχοι των δέντρων κατοικία κοντά και τους θάμνους, αν η εξωτερική του ιδρύματος γίνεται κλίση και αν η εξωτερική περίμετρος δεν είναι σκαμμένα στο αυλάκι για τη συλλογή του νερού όταν το νερό οροφή ρέει κάτω από τα τείχη - σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το θεμέλιο βραχεί, αρχίζει να σπάσει, διαρρέει νερό μέσα στο κελάρι και, κατά συνέπεια, εμφανίζεται συμπύκνωμα στο κελάρι.

Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να εκτελέσετε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Στην εξωτερική περίμετρο του υπογείου του κτιρίου πρέπει να γίνει τυφλή περιοχή ευρύτερη από τις μαρκίζες των 15-20 cm. Η κλίση του τοιχώματος πρέπει να είναι περίπου 12-15 cm έως 1 m. Η τυφλή περιοχή είναι συνήθως κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας λίπος πηλό, χαλίκι χύνεται στην κορυφή.
 2. Η αυλάκωση που κατασκευάζεται πρέπει να συνδεθεί με την υδρορροή. Αντί ενός αυλακιού, συχνά χρησιμοποιείται ένας σωλήνας με τρύπες. Αυτή η μέθοδος είναι πιο συμφέρουσα, καθώς είναι λιγότερο επιρρεπής σε φράξιμο και ο σχεδιασμός της τοποθεσίας δεν επιδεινώνεται.
 3. Πρέπει να εγκατασταθεί ένα σύστημα αποστράγγισης στην οροφή του σπιτιού. Το εγκατεστημένο σύστημα πρέπει να καθαρίζεται από καιρό σε καιρό από τα συντρίμμια.
 4. Σε στενή γειτνίαση με τους τοίχους του σπιτιού, τα δέντρα και οι θάμνοι δεν πρέπει να μεγαλώνουν. Οι ρίζες των φυτών προκαλούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο ίδρυμα.

Συμπερασματικά συμπεράσματα: το συμπύκνωμα προάγει την ταχεία εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα. Αλλά αν κάνετε εξαερισμό, μονώστε το ταβάνι, τοίχους, καθορίστε το πάτωμα κελάρι, επισκευάστε το θεμέλιο του σπιτιού εγκαίρως, τότε θα αποφύγετε πολλά προβλήματα. Το σπίτι είναι υγιές όταν είναι ξηρό και καθαρό στο υπόγειο του.

Πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι; (22 εικόνες)

Το συμπύκνωμα στο κελάρι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, φυσικό, αλλά όχι επιθυμητό. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, πρέπει να γνωρίζετε τους λόγους για τον σχηματισμό του και τους τρόπους εξάλειψης αυτών των παραγόντων. Ταυτόχρονα, από τις υπάρχουσες τεχνολογίες πρέπει κανείς να επιλέξει ένα που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας σε απαράδεκτες τιμές. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία και η υγρασία σε τρεις κελάρια, ένα από τα οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση φρέσκων λαχανικών, το δεύτερο - κονσερβοποιημένα τρόφιμα, και ένα τρίτο χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο, πρέπει να είναι διαφορετικό. Επομένως, το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι πρέπει να εξαλειφθεί κατά τρόπο που να διατηρεί τη δυνατότητα χρήσης του χώρου για τον αρχικό του σκοπό.

Εξετάστε πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την οροφή σε μη θερμαινόμενο Το κελάρι ή το υπόγειο με μια σύνδεση με τη λειτουργικότητα του δωματίου.

Τι είναι το συμπύκνωμα;

Για να καταλάβουμε γιατί σχηματίζονται στο υπόγειο στην οροφή νερό τις σταγόνες και το συμπύκνωμα, θα λάβουμε υπόψη δύο παραμέτρους - απόλυτη και σχετική υγρασία του αέρα.

Απόλυτη υγρασία αέρα μετρούμενη σε g / m3, του συγγενή Σε ποσοστό.

Η ικανότητα των αέρα να συγκρατεί ένα ζευγάρι εξαρτάται από τη θερμοκρασία - το θερμότερο αέρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η βάρος της υγρασίας μπορεί να δεχθεί, και το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, όταν ταχεία ψύξη του θερμού αέρα στη μέγιστη τιμή της υγρασίας είναι μειωμένη, και η περίσσεια υγρασία που περιέχεται στο αέριο να μειωθεί η θερμοκρασία πέφτει στους ψυχρές επιφάνειες, με τη μορφή σταγονιδίων ύδατος.

Οι συνθήκες που απαιτούνται για τη συμπύκνωση του νερού

Από τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω, προκύπτει ότι για τον σχηματισμό συμπυκνώματος σε ένα δωμάτιο είναι απαραίτητοι δύο παράγοντες:

 • παρουσία στο κελάρι των βάσεων επαφής με αέρα με επαρκώς χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας,
 • άφιξη στο υπόγειο ζεστού αέρα που περιέχει υγρασία.

Η απουσία αερισμού εξαγωγής συμβάλλει στη συμπύκνωση του νερού, καθώς το συμπύκνωμα εξατμίζεται από τις επιφάνειες δεν εκκενώνεται έξω και συμμετέχει σε έναν κλειστό κύκλο εξάτμισης-συμπύκνωσης-εξάτμισης.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Έτσι, οι σταγόνες νερού στην οροφή στο κελάρι σχηματίζονται για τους εξής λόγους:

 • απουσία μόνωσης των δομών εγκλεισμού.
 • κάθε φορά που ανοίγει η σκάφη, ένα μέρος του θερμού αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο με μια ορισμένη ποσότητα ατμού που συμπυκνώνεται σε ψυχρές βάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, η συμπύκνωση της υγρασίας στην οροφή μπορεί να συμβεί με διαφορετική ένταση, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν πάνω από ένα δωμάτιο κελάρι δεν έχει θερμανθεί, η οποία μπορεί ακόμη και να είναι το χειμώνα η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη από κελάρια, η προς τα κάτω ροή του ψυχρού αέρα δεν συνοδεύεται από το σχηματισμό του συμπυκνώματος. Ένα καλοκαίρι αντίθετο - συμπύκνωση υγρασίας θα έντονα, ειδικά μετά από βροχή, όταν η υγρασία παρέχεται στο κρύο κελάρι θερμού αέρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τρόποι εξάλειψης των αιτιών συμπύκνωσης

Σκεφτείτε πώς προειδοποιείτε ή αφαιρέστε το συμπύκνωμα στο κελάρι στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια προληπτικών και διορθωτικών μέτρων κατά τη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού ή τη λειτουργία ήδη υπάρχοντος υπογείου.

Θέρμανση και στεγανοποίηση των εξωτερικών δομών

Εάν η μόνωση των εξωτερικών δομών δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του σπιτιού, τότε το ιδανικό επίπεδο της οροφής της οροφής του κελάριου θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σημείο πήξης του εδάφους σε αυτήν την περιοχή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του κτιρίου, που βρίσκεται στο παγωμένο έδαφος, που έχει ύψος τουλάχιστον 0,8 μ., Παραμένει αχρησιμοποίητος. Έτσι, η μόνωση είναι απαραίτητη.

Στην ιδανική περίπτωση, το σήμα υπόγειο θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, που συχνά δεν είναι εφικτή χωρίς την προσκόμιση ενός μεγάλου όγκου των χωματουργικών εργασιών για τη δημιουργία του ανάχωμα. Η παρατεταμένη επαφή με το νερό χωρίς στεγανοποίηση στεγάνωση αναπόφευκτα γεμάτη με διαρροή τριχοειδή υγρασία προς τα μέσα, έτσι ώστε πλευρική επιφάνεια του Ιδρύματος και τοίχους του κτιρίου υπόγειο πρέπει να σφραγίσει το εξωτερικό της συνολικής διάταξης ενός βάθους προστατεύεται από ακαθαρσίες και καταβύθιση του νερού που υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του εδάφους. Στεγανοποίηση λειτουργούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής daubing ασφάλτου μαστίχα ή την τοποθέτηση ενός φύλλου από μονωτικό υλικό (μόνα τους ή σε συνδυασμό με την άσφαλτο).

Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι αλμυρά, τότε η εκχύλιση σκυροδέματος κάτω από το θεμέλιο πραγματοποιείται πάνω στην προηγουμένως διευθετημένη εξωτερική στεγανοποίηση της βάσης.

Στη βάση, επιπλέον, στη συνέχεια διαρρυθμιστεί και εσωτερική στεγάνωση για την τοποθέτηση του δαπέδου, στη βάση της ταινίας - κάτω από τα ανεγερμένα τοιχώματα.

Αφού γίνει η στεγανοποίηση, οι πλευρικοί τοίχοι είναι μονωμένοι από το εξωτερικό. Ως θερμαντήρας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυστερίνης από αφρώδες υλικό (αφρώδες αφρό) - ένα υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά αντοχής για συμπίεση. Κάτω από το επίπεδο του εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα συμβατικό αφρό, αλλά πάνω από το έδαφος επιφάνειες των τοιχωμάτων penoplex προτιμώνται, δεδομένου ότι το συνηθισμένο αφρό πολυουρεθάνης λόγω της χαμηλής σκληρότητας χρειάζεται επιπλέον προστασία από μηχανική βλάβη.

Σημαντικό! Η μόνωση από πολυστυρόλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τις δύο πλευρές του αντισηπτικού - τα μυρμήγκια φυτεύονται ακόμη και σε τεχνητά μονωτικά υλικά και τα καταστρέφουν.

Συσκευή εξαγωγής

Ο εξοπλισμός του κελάριου με εξαερισμό είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για την εκκένωση της εξάτμισης υγρασίας. Το δωμάτιο πρέπει να δέχεται αέρα για αναπνοή, και μέσω μίας μόνιμα κλειστής κελαριού, αυτό είναι αδύνατο. Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου μετά την εγκατάσταση οπών στην πλάκα σκυροδέματος της οροφής για τους αεραγωγούς, ο απορροφητήρας πρέπει να τοποθετηθεί στο στάδιο κατασκευής.

Το σύστημα εξαερισμού (απορροφητήρα) του κελάριου αποτελείται από δύο σωλήνες - εξάτμιση και παροχή αέρα από το εξωτερικό. Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή εξαναγκασμένος, υλικό εκτέλεσης - ατσάλινοι, πλαστικοί ή ενισχυμένοι σωλήνες από καουτσούκ.

Διάταξη για φυσικό αερισμό του υπογείου σε μια γωνία από το κελάρι οροφής εκτελείται σύμφωνα με τη διάμετρο οπής του εξαερισμού σωλήνα εκκένωσης και διαγώνια σ 'αυτό στον τοίχο ή την οροφή - το δεύτερο της ίδιας διαμέτρου, για είσοδο. Η πρώτη οπή εισάγεται εντός του σωλήνα εξατμίσεως που προεξέχει μέσα στο δωμάτιο από 10 cm, και η δεύτερη κατακόρυφα διαμέσου της οροφής ή εξόδου μέσω της εξόδου 90 deg. διαμέσου του επιτοίχια αγωγό εισαγωγής αέρα - δεν φθάνουν το επίπεδο μιας κελάρι δαπέδου 30 εκατοστά εξωτερικό αγωγοί κλεισίματος πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πλέγματα που αποτρέπει την διείσδυση των τρωκτικών και των εκτροπέων απλούστερο σχέδιο..

Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, χρησιμοποιείται ένας απλός κανόνας: κατά την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου για 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο μετρητής της περιοχής του απαιτεί 5 χιλιοστά κυκλικής διαμέτρου αγωγού. Για παράδειγμα, για ένα γκαράζ με διαστάσεις 6x4 m (24 m τετράγωνο), απαιτείται σωλήνας διαμέτρου 24x5 = 120 mm. Αν το κελάρι δεν χρησιμοποιεί συσκευές θέρμανσης για αέριο ή υγρά καύσιμα, τότε η απόκλιση στη διάμετρο του καλύμματος στα 10-15 mm δεν έχει σημασία.

Σημαντικό! Οι αγωγοί παροχής και εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με παντζούρια για τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης του αέρα μέσω του υπογείου.

Η ενέργεια αυτή τελειώνει με το γεγονός ότι ανάγκη κάνει υπό κατασκευή για να αποφευχθεί υγρό ανώτατο όριο στο υπόγειο ή κελάρι.

Σκεφτείτε πώςτους τρόπους που μπορείτε Αφαιρέστε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι του σπιτιού που έχει ήδη χτιστεί, για να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόνωση των τοίχων του υπογείου του κτιρίου

Αν οι περιφραγμένες κατασκευές του κελάριου δεν ήταν μονωμένες κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε αυτό μπορεί να γίνει αργότερα. Η περίμετρος του κτιρίου κατά μήκος των τοίχων αποσυναρμολογεί τον τυφλό και σκάβει μια τάφρο με το απαιτούμενο βάθος, η εμβάθυνση του οποίου γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος. Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μόνωση και εργασίες μόνωσης σε αυτό - τουλάχιστον 1 m.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τον κανόνα ασφαλείας για τις εργασίες εκσκαφής, το τοίχωμα τάφρου με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο πρέπει να ασφαλίζεται με ασπίδες για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι επιφάνειες Ogolivshiesya των δομών εγκλεισμού καθαρίζονται και πλένονται από το έδαφος με μια βούρτσα και ένα πίδακα νερού. Μετά την ξήρανση των τοίχων, η μόνωση τους πραγματοποιείται, εάν είναι απαραίτητο, - προκαταρκτική στεγάνωση. Η πιο ορθολογική τεχνολογία σε αυτή την κατάσταση θα είναι η μόνωση των βάσεων με τον ψεκασμό αφρού πολυουρεθάνης.

Μετά την αποφοίτησή του από υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση λειτουργεί τάφρο γεωυφάσματος πέπλο και καλύπτεται με χαλίκι στρωματοποιημένη σφραγίδα πάνω από συνθλίβονται πέτρα επίχωσης κανονίσει τυφλή περιοχή.

Εάν το δάπεδο στο υπόγειο δεν είναι μονωμένο, τότε ο αέρας θα είναι κρύος, και μαζί του - και το ανώτατο όριο. Κατά συνέπεια, η υγρασία που κατανέμεται μαζί με τον αέρα στο κελάρι από το ανώτερο δωμάτιο όταν ανοίξει η καταπακτή θα συμπυκνώνεται στην κρύα οροφή. Εάν το ανώτερο δωμάτιο είναι μη θερμαινόμενο, τότε το χειμώνα οι σταγόνες στο υπόγειο θα σχηματιστούν ιδιαίτερα εντατικά.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο έξοδοι που εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του δωματίου:

 • αν είναι απαραίτητο, κρατήστε το δωμάτιο κρύο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η οροφή με θερμαντήρα και φράγμα ατμών (εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί προστασία ατμού στους τοίχους).
 • αν το κελάρι επιτρέπεται να αυξήσει τη θερμοκρασία, τότε θα πρέπει να μονώσετε το δάπεδο.

Μόνωση και μόνωση ατμού της οροφής

Κατά κανόνα, το ύψος των οροφών στο υπόγειο δεν έχει στη συσκευή της θερμομόνωσης με wireframe, γι 'αυτό είναι πλέον σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ως αφρός ένα πάχος 3-5 cm πάχους.

Σημαντικό! Η θέρμανση των ξύλινων οροφών από το εσωτερικό απαγορεύεται από το SNiP.

Το υλικό αγοράζεται σε ποσό ίσο με την επιφάνεια οροφής του δωματίου συν 10%. Στην οροφή του σκυροδέματος πραγματοποιείται η βέλτιστη τεχνολογική διάταξη των θραυσμάτων του αφρού - το συγκρότημα δεν πρέπει να περιέχει μικρά θραύσματα της μόνωσης που απαιτούν ατομική σύνδεση.

Η στερέωση φύλλων πλαστικού αφρού στην οροφή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών μυκήτων, τα οποία δεν έχουν αγκυροβοληθεί. Κάθε φύλλο μόνωσης στερεώνεται στην οροφή με πέντε μύκητες - στις γωνίες και στο κέντρο.

Πάνω από το μονωτικό συγκρότημα εκτελείται parozaschity των IZOSPAN-Β μέσω ετικεττών Λένα IZOSPAN-Κ ή συσκευή K + IZOSPAN χωρίς κενό αερισμού μεταξύ της μεμβράνης και του αφρού - αυτός ο τύπος θερμαντήρα δεν είναι υγροσκοπικό. Τοποθέτηση φράγμα υδρατμών γίνεται λεία πλευρά προς το θερμαντήρα, το εξωτερικό parozaschity στιβάδα με ογκομετρική δομή θα διευκολύνουν τη συγκράτηση του συμπυκνώματος στην επιφάνεια που ακολουθείται από εξάτμιση και εκκένωσης του ατμού από την εξάτμιση.

Αυτή η λειτουργία ελαχιστοποιεί την επίδραση του καθεστώτος θερμοκρασίας χώρου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα και τη συμπύκνωση υγρασίας στο κελάρι.

Θέρμανση του δαπέδου

Κρύο πάτωμα μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο το ανώτατο όριο στο κελάρι είναι παρούσα συμπύκνωμα. Αν τα ανώτερα δωμάτια είναι θερμαινόμενα, η μόνωση από το κελάρι όροφο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση υγρό υπόγειο, και - στη μόνωση της οροφής, αλλά η θερμοκρασία στο υπόγειο αυξάνεται αναπόφευκτη.

Εγκατάσταση ξύλινου δαπέδου με μόνωση

Σκυρόδεμα κελάρι πάτωμα ένα στρώμα στεγανοποίησης από ασφαλτική μαστίχη με την τοποθέτηση σε υγρό επικάλυψης από δύο στρώματα πυκνά πολυαιθυλενίου με μια επικάλυψη των ζωνών στοιβάζονται ο ένας στον άλλο και στον τοίχο μέχρι 10 εκατοστά Ένα στρώμα απλώνεται κατά μήκος του χώρου, η δεύτερη -. Σταυρωτά με λίπανση εισόδου ασφαλτική μαστίχη.

Μετά την ξήρανση του μαστιχού στο πάτωμα, εγκαθίστανται ξύλινες προεξοχές εμποτισμένες με υδρόφοβη και αντισηπτική σύνθεση. Μεταξύ των κορμών, τα φύλλα του συνηθισμένου αφρού είναι πυκνά τοποθετημένα, μετά το οποίο το ξύλινο δάπεδο καλύπτεται επίσης από το ξύλο με προκαταρκτικό εμποτισμό.

Απόδοση της επένδυσης με μόνωση

Δύο στρώματα πολυαιθυλενίου τοποθετούνται σε ένα καθαρό θεμέλιο σκυροδέματος με τον τρόπο που υποδεικνύεται παραπάνω. Μετά από μία ημέρα, με την πάροδο στοιβάζονται πολυαιθυλένιο είδη φύλλων πισινό εξωθημένο πολυαιθυλένιο ή πολυστυρένιο, ραφές μεταξύ των οποίων επίσης είναι γεμάτη με την ασφαλτική μαστίχη μέσω στενού σπάτουλα. Στην κορυφή της θερμομόνωσης, τοποθετούνται δύο ακόμη στρώματα από πολυαιθυλένιο - χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τη μόνωση. Μετά την ξήρανση, η μαστίχα ταινία τοποθετείται στο ενισχυτικό πλέγμα από πλαστικό διαμέτρου ενίσχυση των 6-8 mm, με ένα μέγεθος πλέγματος 10x10 ή 12x12 cm. Το πλέγμα εύκολα συνδέσει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας συμβατικά νάιλον σύρμα πλέξιμο ή ειδικές σφιγκτήρες. Υπό συνδέονται πλέγμα θέσει κραγιόνια επίπεδες πέτρες, ότι μεταξύ του οπλισμού και του φιλμ που σχηματίζεται στο διάκενο των 2-3 cm, και στη συνέχεια τη λειτουργία του διαστρωτήρα από το διάλυμα τσιμέντο-keramzite πάχους 5-7 cm, και σε μία εβδομάδα - ισοπέδωση κονιάματος από το μίγμα τσιμέντου-άμμου.

Το εντελώς ξηρό δάπεδο έχει ομοιόμορφο ανοιχτό γκρι χρώμα, αλλά η συγκέντρωση 70% του κονιάματος συσσωρεύεται περίπου μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση.

Συμπέρασμα

Όταν ρωτήθηκε τι να κάνει για να εξαλείψει τα σταγονίδια του συμπυκνώματος, τα οποία σχηματίζονται συνεχώς ή περιοδικά εμφανίζονται στο ταβάνι στο κελάρι, δεν υπάρχει ενιαία απάντηση - μπορεί να υπάρχουν αρκετές λύσεις. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μόνο γεγονός μπορεί να είναι αποτελεσματικό, και στην άλλη περίπτωση θα επιτύχει μόνο ένα σύνολο μέτρων. Για να αφαιρέσετε την υγρασία από το ανώτατο όριο, το οποίο δεν είναι μόνο στάζει σε όλους που βρίσκονται στο υπόγειο και χαλάει τα σκεύη, αλλά επίσης είναι επιβλαβής για τον παράγοντα της υγείας πρέπει να ξεκινήσει με οποιοδήποτε μεμονωμένο γεγονός. Η επιλογή αυτής της ενέργειας εξαρτάται από την ανάλυση της κατάστασης στο υπόγειο και έξω από τους τοίχους. Τις περισσότερες φορές, ολόκληρη η λίστα των παραπάνω έργων δεν χρειάζεται την ανάγκη - η επιτυχία επιτυγχάνεται μετά την πρώτη ή δεύτερη λειτουργία (θα πρέπει να ξεκινήσει με μια πιο απλή). Αλλά, ακόμη και αν η αλλαγή των εποχών στο υπόγειο του συμπυκνώματος σχηματίζεται και πάλι, και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγρασία, η οποία εμφανίζεται στο κελάρι, και ο παράγοντας του διαθέσιμου μετά από μια διαδικασία που αναπόφευκτα εξαφανιστεί οριστικά.

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι, ποιοι τρόποι;

Εάν το κελάρι συμπυκνώνεται όλη την ώρα, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αερισμού κελάρι (εάν υπάρχει) λειτουργεί ελάχιστα. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, τότε είναι επείγον να ξεκινήσετε την κατασκευή του. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε δύο σωλήνες, εκ των οποίων το ένα θα είναι εξάτμιση, και το άλλο. Ακόμη και το ίδιο το σύστημα αυτού του εξαερισμού ονομάζεται συνδυασμένο εκχύλισμα και εισροή.

Για να κατανοήσετε με την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού του κελάριου, η παρακάτω εικόνα θα βοηθήσει:

Εάν ο εξαερισμός είναι εντάξει, τότε αξίζει να ψάξετε στο σύστημα στεγανοποίησης η απάντηση στο ερώτημα από πού προέρχεται το συμπύκνωμα.

Πριν αρχίσετε να αγωνίζεστε με κάτι που πιθανόν να έχει ξεπλυθεί πρώτα για να προσπαθήσει να καταλάβει τους λόγους για το τι συμβαίνει.

1) Τι είναι το συμπύκνωμα; = αυτή η υγρασία πέφτει από τον θερμότερο αέρα σε ψυχρότερες επιφάνειες

2) Τι είναι ένα κελάρι; = σε βάθος δωμάτιο αντικαθιστώντας το ψυγείο. )))

δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί ότι όπως στο ψυγείο, όταν ανοίγεται η πόρτα, ο παγετός πέφτει και στο κελάρι, όταν ανοίξει, το συμπύκνωμα θα πέσει (όχι το χειμώνα)

Στη συνέχεια στο κελάρι ίσως είναι λογικό να παράσχει stok (στα σύγχρονα ψυγεία που υπάρχει κάτι τέτοιο) (κάνει ένα αυλάκι στην περίμετρο με κλίση και στη γωνία του κάδου για να σκάψει τουλάχιστον το περιεχόμενο που μπορεί να εισπράξετε)

Εάν το σχέδιο κελάρι επιτρέψει, ο σχηματισμός ενός tambour συμπύκνωσης θα μειωθεί.

Απαιτείται κελάρι εξαερισμού. Ωστόσο, ο υπερβολικός αερισμός θα αυξήσει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων ή θα αυξήσει σημαντικά την θερμοκρασία στο κελάρι, αλλά το κελάρι θα σταματήσει να αποθηκεύει το φαγητό.

Θέλω να προσθέσω πληροφορίες στις απαντήσεις, ιδίως σε δύο βιντεοκλίπ λέγεται ότι μετά την ποιοτική και πλήρη υδροαπομόνωση, το συμπύκνωμα στο κελάρι εξαφανίστηκε. Για την στεγανοποίηση χρησιμοποιείται στο πρώτο βίντεο της υγρής στεγάνωσης, και στο δεύτερο βίντεο, μια πυκνή ταινία πολυαιθυλενίου. Επομένως, εάν επιλέγετε ένα τέτοιο υλικό για στεγανοποίηση, το οποίο δεν είναι τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τότε είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από αυτή την πρόταση. Εξάλλου, ο σχηματισμός συμπυκνώματος είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης υγρασίας. Επομένως, αν η διείσδυση υπερβολικής υγρασίας από το έδαφος μειωθεί, για παράδειγμα, και η υπολειμματική υγρασία από τα λαχανικά συλλέγεται, όπως προτείνεται στο δεύτερο βίντεο, περγαμηνή και παχύ χαρτί, αυτό θα είναι επίσης αποτελεσματικό. Και φυσικά η οργάνωση του αερισμού, χωρίς μείωση της θερμοκρασίας, το ίδιο είναι σημαντικό.

Σε αυτό το βίντεο συνιστάται, όταν τακτοποιείτε από τις σανίδες των αεραγωγών, να τα κάνετε σύμφωνα με την αρχή των δύο σε ένα. Δηλαδή, για να μειώσετε την περιοχή των ανατινάξεων, και να επικεντρωθεί η προσοχή και να επικεντρωθεί στην αφαίρεση της υγρασίας. Με την ευκαιρία, ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να έχει ένα βύσμα σε περίπτωση παγετού, υψηλής υγρασίας, και ούτω καθεξής. Ακριβώς άσχημα για το κελάρι και την ξήρανση.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες συμπύκνωσης στο κελάρι - Υγρασία (υγρασία) και εξαερισμός.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγρασία ή η υγρασία, αυτή είναι η κύρια αιτία του συμπυκνώματος. Ο αέρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιέχει νερό και απλά συμπυκνώνεται στην οροφή ή στους τοίχους του κελαριού. Από πού προέρχεται αυτό το νερό - και οι λόγοι για την εμφάνιση μπορεί να είναι δύο, ή η κακή στεγανοποίηση και το νερό που διαρρέει μέσα από το δάπεδο και τους τοίχους, ή μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας σε πολύ κοντινή απόσταση. Για να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο:

 • στεγανοποίηση τοίχων και δαπέδων στο υπόγειο
 • μόνωση τοίχου και δαπέδου στο υπόγειο

και ακόμη καλύτερα να κάνετε αμέσως μόνωση και στεγανοποίηση!

Τώρα για τον εξαερισμό - ο κακός εξαερισμός, όπως ένα πολύ καλό βύθισμα, επηρεάζει πάρα πολύ τη συμπύκνωση του νερού. Με ανεπαρκή εξαερισμό ή έλλειψη, η υγρασία στο υπόγειο συσσωρεύεται και απλά δεν έχει πουθενά να πάει, πώς να συμπυκνώσει. Και όταν υπάρχουν υπόγεια στο υπόγειο, ο αέρας του δρόμου με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, που δημιουργεί υγρασία και συμπυκνώνεται με διαφορά στη θερμοκρασία, προχωράει.

Επομένως, ο αερισμός πρέπει να γίνεται με τα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί ο όγκος του εξαεριζόμενου αέρα.

Αν δεν βρείτε την αιτία της συμπύκνωσης στο υπόγειο, τότε σύντομα στους τοίχους θα εμφανιστεί μούχλα, μύκητας. Και είναι πιο δύσκολο να αγωνιστείς μαζί τους. Επομένως, πρώτα βρείτε τον λόγο για τον οποίο η επιφάνεια της υγρασίας, μπορεί να είναι:

 • δεν υπάρχει πλήρης αερισμός,
 • Το δωμάτιο πλημμύρισε μετά από έντονες βροχές και δεν υπήρχε τρόπος να το στεγνώσει,
 • υπόγειο που χτίστηκε χωρίς στεγανοποίηση,
 • συνεχώς ρέουσες σωλήνες στο υπόγειο.

Επομένως, πρώτα να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού και να εκτελέσετε εργασίες στεγάνωσης, ελέγξτε τους σωλήνες.

Το δωμάτιο είναι κατάλληλο για φυσικό αερισμό. Χρειάζεστε δύο πλαστικούς σωλήνες διαμέτρου 12mm, ένα (1) εξάγεται μέσα από το θεμέλιο του σπιτιού έξω. Το δεύτερο (2) είναι εγκατεστημένο κάθετα και η έξοδος του στην οροφή. Οι σωληνώσεις πρέπει να βρίσκονται στο υπόγειο σε διάφορα μέρη του δωματίου.

Πρέπει να βρείτε την αιτία και να την διορθώσετε! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων: μια πλημμύρα του υπογείου λόγω κακής μόνωσης στο νερό, έλλειψης αερισμού, διαρροής νερού στο υπόγειο σωλήνων και τα παρόμοια.

Τοποθετήστε καλό εξαερισμό. Γενικά, το σχέδιο είναι απλό: πρέπει να υπάρχει μια ροή αέρα και η έξοδος του (δηλαδή δύο σωλήνες). Εξετάζουμε μια κατά προσέγγιση διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο διάγραμμα:

Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας προσωρινός τρόπος για να μειωθεί η υγρασία στο υπόγειο. Για αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα χημικό προσροφητικό.

Έχω ήδη απαντήσει αρκετές φορές σε μια παρόμοια ερώτηση, θα απαντήσω ξανά, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος είμαι ο συγγραφέας. Αυτό το πρόβλημα απαντάται πολύ συχνά και είναι δυνατόν να το εξαλείψουμε μόνο με έναν τρόπο, κάνοντας σωστά τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Μόλις εμφανιστεί η σωστή κυκλοφορία αέρα στο υπόγειο, στο κελάρι, στο γκαράζ, το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως. Αλλά για όλα αυτά, είναι ακόμη απαραίτητο να στεγνώνετε τις εγκαταστάσεις υπογείου κατά τη θερινή περίοδο με πυροβόλα όπλα, καθώς η υγρασία θα συσσωρευτεί.

Ο τρόπος απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας, η συμπύκνωση από το υπόγειο είναι μόνο ένα - οργανώστε τον σωστό αερισμό και τη δοσομέτρηση του αέρα από το δρόμο! Σημαίνει έτσι τρώνε σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών και να αγοράσει 6 -7 μέτρα (ανάλογα με τις κελάρια πάχος επικάλυψης) πλαστικό διαμέτρου σωλήνα αποχέτευσης 100 mm, δύο κράνος πάνω του και είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο και 4 γόνατο 90 μοίρες. Παρέχουμε ένα ενιαίο σωλήνα με τον πυθμένα (υπόγειο) στην κορυφή και να εμφανίσει αυτό στο εξωτερικό στο ύψος περίπου ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο του εδάφους don καλύμματος κεφαλής είναι περίπου 4 μέτρα σωλήνα, και τα υπόλοιπα δύο ή τρία μέτρα συναγάγει από την οροφή και υψηλότερη έκταση θα φτάσει το μήκος σωλήνα και βάλτε την κεφαλή, τοποθετήστε την στους τοίχους και καλύψτε τα κενά γύρω από αυτά. Όλα είναι έτοιμα για να ζεσταθεί και υγρός αέρας θα διαφύγει μέσα από την καμινάδα που είναι κάτω από το ανώτατο όριο, και δροσερό και ξηρό κάτω στο ότι πηγαίνει προς τα κάτω, τη συμπύκνωση και την υπερβολική υγρασία θα αφήσει σε λίγες μέρες! Αν ο χειμώνας θα αισθανθεί ότι η θερμοκρασία πέφτει στο μηδέν (ή καλύτερα σε ένα υπόγειο έχουν ένα θερμόμετρο), στη συνέχεια αμέσως για να αποφευχθεί βλάβη στα τεμάχια εργασίας και τη διατήρηση λαχανικών συνδέστε οποιαδήποτε σωλήνα με ένα πανί, ένα κομμάτι αφρώδες λάστιχο, και είναι απολύτως πανέμορφο αν το κάνετε θα υπάρξει να εγκατασταθεί ρυθμιζόμενες γρίλιες - απλά θα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο n Grebe.

Συμπυκνωμένο στο κελάρι. Αιτίες και λύσεις. Εξαερισμός, θερμομόνωση και αποστράγγιση

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι; Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους λόγους για την εμφάνισή του και να βρούμε τα κατάλληλα αντίμετρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις που ισχύουν κατά το στάδιο της κατασκευής και κατά τη λειτουργία.

Μια γνωστή εικόνα; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Αιτίες

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι η πορεία της σχολικής φυσικής.

Μαζί με την έννοια της απόλυτης υγρασίας (η αποκαλούμενη περιεκτικότητα σε υδρατμούς σε κυβικά μέτρα αέρα σε γραμμάρια) υπάρχει σχετική υγρασία. Μετρείται σε εκατοστιαία ποσοστά και σας επιτρέπει να υπολογίσετε την αναλογία της τρέχουσας ποσότητας υδρατμών στο μέγιστο θεωρητικά δυνατό.

Γιατί τέτοιες δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι η ικανότητα του αέρα να διατηρεί τον πυθμένα με τη μορφή ατμού αλλάζει με αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό σχετική υγρασία επηρεάζει την ανθρώπινη αντίληψη της ατμόσφαιρας ως ξηρό ή υγρό: απολύτως ίδια ποσότητα νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα στους 10 ο αέρας θα γίνει αντιληπτή ως ακατέργαστο, και στους 50 - αμφότερα υπερξηρανθεί.

Περιέργως, η υγρασία κυμαίνεται στο 60-80% και θεωρείται άνετα από τον άνθρωπο.
Στην περίπτωση αυτή, η απόλυτη τιμή της υγρασίας σε μηδενικούς βαθμούς θα είναι πολλές φορές χαμηλότερη από την έρημο της Σαχάρας στα +45 - 50 (περίπου 3 g / m3 έναντι 10-15).

Τι συμβαίνει με υδρατμούς όταν ο αέρας ψύχεται ξαφνικά; Οτιδήποτε υπερβαίνει το 100% της απόλυτης υγρασίας σε μια δεδομένη θερμοκρασία θα πέσει με τη μορφή δροσιάς - μικρές σταγόνες. Αυτή είναι η διαδικασία που παρατηρούμε στο κελάρι ή στο υπόγειο: το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται σε αυτή την επιφάνεια, η οποία είναι ουσιαστικά ψυχρή από τον περιβάλλοντα αέρα.

Έτσι, για τη συμπύκνωση της υγρασίας πρέπει να υπάρχουν δύο παράγοντες:

 1. Επιφάνεια, η θερμοκρασία της οποίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο.
 2. Επαρκώς υψηλή υγρασία αυτής της μάζας αέρα.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί στην επιφάνεια της φιάλης που έχει ληφθεί από το ψυγείο. Αμέσως αποκαλύπτεται με σταγονίδια νερού.

Γιατί το συμπύκνωμα στο κελάρι - το καταλάβουμε. Σε γενικές γραμμές.

Ωστόσο, η μελέτη θεματικών φόρουμ θα μας φέρει μια απροσδόκητη ανακάλυψη: η συμπύκνωση της υγρασίας στα κελάρια και τα κελάρια είναι πολύ διαφορετική.

 • Σε διαφορετικές επιφάνειες. Βυθίστε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου ή την οροφή.
 • Σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Εάν η εκτός εποχής στο κελάρι είναι συνήθως ξηρό καθόλου, με το καλοκαίρι και το χειμώνα σύγχυσης: κάποιος συμπύκνωμα εμφανίζεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού κορυφής, κάποιος - το αντίθετο, στους σοβαρή παγετούς.

Καθόλου. Για την επίλυση της αντίφασης, η απλή λογική θα βοηθήσει.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στην επιφάνεια που είναι ψυχρότερη, θυμηθείτε;

Κάτω από το επίπεδο της θερμοκρασίας πήξεως του εδάφους είναι σταθερή και διατηρείται στους + 8-12 C. Για το λόγο αυτό, στην πραγματικότητα, απόδοση και μπορεί να αποθηκευτεί στο κελάρι για περισσότερο από ένα σπίτι ή αχυρώνα τοίχοι και το δάπεδο θα έχει μια θερμοκρασία του εδάφους.

Και τώρα φανταστείτε ότι το δωμάτιο τροφοδοτείται με αέρα με θερμοκρασία + 25-30 μοίρες. Εξαερισμός, από το δρόμο. Μαντέψτε τι συμβαίνει με την υγρασία όταν ψύχεται η ροή του αέρα;

Φυσικά. Καθίζει στο κρύο πάτωμα και στους τοίχους.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στο κάτω μέρος του δωματίου, το οποίο έχει θερμοκρασία εδάφους.

Γιατί μπορεί να απορροφήσει το ανώτατο όριο;

Ναι, επειδή στο κελάρι, πάνω από το οποίο δεν υπάρχουν θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, το χειμώνα η οροφή θα είναι πολύ πιο κρύα από τον εσωτερικό αέρα. Η υπερβολική υγρασία θα συμπυκνώσει ήδη.

Σε παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να δείτε παγετό στην οροφή.

Τα καλά νέα: η υγρασία του εξωτερικού αέρα λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στο κελάρι.
Ο αερισμός του υπογείου δεν θα προκαλέσει συμπύκνωση αλλά την εξαφάνισή του.

Κίνητρα

Πρέπει ακόμη να σκεφτείτε πώς να μειώσετε την υγρασία στο κελάρι;

 • Η εμφάνιση του καλουπιού. Ο μύκητας (ή μάλλον τα σπόρια του) είναι καταστροφικός για το αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο δωμάτιο θα είναι μουχλιασμένα, χωρίς σφραγισμένη συσκευασία.
 • Η καταστροφή του δαπέδου, των τοίχων και των οροφών πάνω από το κελάρι ή το υπόγειο. Το καλούπι καταστέλλει σταδιακά ακόμη και τα ανόργανα συστατικά του σκυροδέματος. η φθορά των ξύλινων δοκών και των καταστρωμάτων δεν θα σας κάνει να περιμένετε πολύ.

Η τοιχοποιία στην φωτογραφία καταστρέφεται εν μέρει από την υγρασία και το συνοδευτικό καλούπι.

Φαίνεται ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το warpath.

Λύσεις

Έτσι, πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο κελάρι;

Εξαερισμός

Ο αέρας σε οποιοδήποτε δωμάτιο θα πρέπει να ενημερώνεται. Αν το κελάρι είναι χωρισμένο από το καθιστικό με ξύλινο δάπεδο, αυτό συμβαίνει φυσικά μέσα από τις ρωγμές σε αυτό. Η συγκεκριμένη επικάλυψη απαιτεί την οργάνωση αερισμού.

Η συνολική τιμή όλων των απαραίτητων υλικών δεν θα υπερβαίνει τα 600-700 ρούβλια.

Η απλούστερη εφαρμογή περιλαμβάνει:

 • Δύο πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης. Η διάμετρος καθορίζεται από το μέγεθος του κελάριου: με μια επιφάνεια 5-6 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να κάνετε 50 χιλιοστά, με 20-25 τετράγωνα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα διαμέτρου 110 χιλιοστών. Το μήκος εξαρτάται από το ύψος της οροφής και το πάχος της οροφής πάνω από αυτό. Συνήθως ένας σωλήνας 3 μέτρων είναι αρκετός με περιθώριο.
 • Δύο εκτροπείς (συχνά πωλούνται με την ονομασία "μύκητας" ή "ομπρέλα").

Ένας από τους τύπους των εκτροπέων για τα λύματα.

Μέσα από τη διάτρητη επικάλυψη οι σωλήνες περνούν από το δρόμο προς το δωμάτιο. Οι εκτροπείς εγκαθίστανται μετά την εγκατάσταση. Η λειτουργία τους είναι να προστατεύουν τον αγωγό εξαερισμού από την είσοδο των ομβρίων υδάτων.

Επιπλέον, το σχήμα του εκτροπέα παρέχει αύξηση στην ώση σε καιρικές συνθήκες.

Τα κανάλια είναι τοποθετημένα σε διαφορετικά επίπεδα: ένα από αυτά φτάνει σχεδόν στο πάτωμα του κελάριου, το δεύτερο τελειώνει κάτω από την οροφή. Οι εκτροπείς, αντίστοιχα, μετά την εγκατάσταση, βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Η οδηγία σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργίας σταθερής ώθησης στους αεραγωγούς εξαερισμού:

 • μέσω του υψηλότερου από τους σωλήνες ο αέρας θα αφαιρεθεί από τον αεριζόμενο χώρο.
 • μέσω που βρίσκεται κάτω - για να φτάσει.

Σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού.

Σημαντικό σημείο: είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα περιορισμού της ροής του αέρα. Ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγοράσετε ένα ζεύγος συνδέσμων και πλαστικών βυσμάτων για έναν αποχετευτικό αγωγό της κατάλληλης διαμέτρου και να τρυπήσετε μερικές μικρές οπές σε κάθε μία από αυτές. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;

Θυμηθείτε: εάν ο χειμώνας έρχεται από τον αέρα του δρόμου με χαμηλότερη υγρασία από ό, τι στο κελάρι, τότε το καλοκαίρι η εικόνα αντιστρέφεται. Η υπερβολική υγρασία θα πέσει με τη μορφή του ιδίου συμπυκνώματος, από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε από. Περιορίζοντας τον εξαερισμό, μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν εντελώς τα κανάλια: τα αέρια που απελευθερώνονται από το έδαφος σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία και ακόμη και τη ζωή.

Τι γίνεται αν ο όγκος του κελάριου είναι πολύ μεγάλος για έναν σωλήνα εξαερισμού λογικής διαμέτρου;

 1. Τοποθετήστε διάφορα ζεύγη σωλήνων σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου.
 2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μέσω ενός ζεύγους αγωγών εξαερισμού τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα αγωγών στον αγωγό εξαγωγής. Είναι στην εξάτμιση - για να αποφευχθεί η υπερψύχωσή του ή η συμπύκνωση υγρασίας στην περιέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο.

Ο εξαερισμός εξαναγκάζεται.

Θερμομόνωση δαπέδου

Ανάκληση: μια τυπική εικόνα στο κελάρι, το δωμάτιο πάνω από το οποίο δεν θερμαίνεται - μια κρύα οροφή με σταγονίδια συμπυκνωμάτων σε αυτό. Και τι γίνεται αν εξισώσετε τη θερμοκρασία του οροφή με τη θερμοκρασία των τοίχων και του δαπέδου;

Πώς να το κάνετε αυτό; Ασφαλής απομόνωση του δαπέδου από τους ψυχρούς δρόμους. Υπάρχουν πολλές λύσεις εδώ.

Εσωτερική μόνωση

Δομικά, μια τέτοια μόνωση είναι εντελώς πανομοιότυπη με την αφρώδη πλαστική επίστρωση, η οποία συνήθως καλύπτεται με τοίχους διαμερισμάτων. Για αύξηση της θερμοκρασίας απαιτεί σφιχτή (C-25 και υψηλότερο) αφρώδες πλαστικό ούπα ρυθμό κοιλότητος των 5 τεμαχίων ανά φύλλο, Γυαλί με πλέγμα και κεραμίδι κόλλες δύο χιλιοστών με βάση το τσιμέντο. Το ανώτατο όριο προετοιμάζεται με αντισηπτικό αστάρι.

Η σειρά εργασίας είναι συνήθως η εξής:

 1. Για κάθε φύλλο πλαστικού αφρού εφαρμόζεται σε πολλά σημεία κόλλας, μετά το οποίο το φύλλο πιέζεται πάνω στην οροφή και επιπλέον στερεώνεται με πείρους. Οι οπές κάτω από αυτές τρυπιούνται με έναν διατρητή κατευθείαν μέσω του αφρού.

Ένας από τους τρόπους εφαρμογής κόλλας.

 1. Στην επιφάνεια της τελειωμένης πλαστικής μόνωσης με μια φαρδιά σπάτουλα εφαρμόζεται λεπτή στρώση κόλλας, στην οποία πιέζεται αμέσως το γυάλινο πλέγμα. Εκτελεί μια ενισχυτική λειτουργία.
 2. Η στεγνή επιφάνεια είναι εξ ολοκλήρου λειασμένη με την ίδια κόλλα. Αν είναι απαραίτητο, είναι βαμμένο με οποιαδήποτε βαφή με βάση το νερό ή καλυμμένο με δομικό σοβά.

Θέρμανση στο ξύλινο πάτωμα

Αν υπάρχει ξύλινη οροφή πάνω από το κελάρι, η θερμομόνωση μπορεί να ενσωματωθεί μεταξύ των δοκών του. Στον ρόλο της μόνωσης είναι συνήθως το ορυκτό μαλλί. Κάνοντας αυτό το έργο με τα χέρια σας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. η μόνη λεπτότητα είναι το ορυκτό μαλλί στην κορυφή και ο πυθμένας τοποθετείται με στρώματα υλικού φραγμού ατμών.

Η μόνωση τοποθετείται με ταινία φραγμού ατμού.

Μονωμένη επίστρωση

Σε περίπτωση κελάριου χωρίς δομή επάνω του, η μόνωση παραμένει ακόμα στο στάδιο της κατασκευής.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί αν στην κορυφή - ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ με επαρκές ύψος της οροφής, η οποία μπορεί να μειωθεί κατά 12-15 εκατοστά.

 1. Στην επιφάνεια του δαπέδου ξεδιπλώνεται ένα θερμομονωτικό υλικό - πολυστερίνη με πυκνότητα C-35 ή αφρό πολυστερίνης από εξώθηση.
 2. Καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό. Χρησιμοποιείται συνήθως πυκνό πολυαιθυλένιο.
 3. Βάση ύψους 3-5 εκατοστά (ανάλογα με το αναμενόμενο πάχος του σφραγίσματος) τοποθετείται οπλισμένο πλέγμα χάλυβα. Κατά κανόνα, η ενίσχυση από σύρμα πάχους 5-6 mm έχει μέγεθος ματιών 10 εκατοστά.
 4. Τέλος, ο ίδιος ο στύλος είναι διαμορφωμένος. Ένα μείγμα κονιάματος ή μίγματος τσιμέντου-άμμου χρησιμοποιείται σε αναλογία 1: 3.

Συμβουλή: για μια πιο ρευστό διάλυμα σε αυτό συχνά προστίθεται λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό.

Μονωμένη επίστρωση στο τμήμα.

Ξήρανση

Τι συμβαίνει εάν υπάρχει συμπύκνωση στο κελάρι και για κάποιο λόγο όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι εφαρμόσιμες ή έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους;

Ας επιστρέψουμε στη λογική. Η υγρασία συμπυκνώνεται στην πιο κρύα επιφάνεια του δωματίου. Έτσι εισάγουμε ένα νέο παράγοντα - έναν εναλλάκτη θερμότητας με θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή της οροφής ή των τοίχων!

Πώς να το κάνετε σε πρακτικούς όρους; Η προφανής λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - έναν αφυγραντήρα αέρα. Αυτή είναι μια απλή αντλία θερμότητας που αντλεί ενέργεια θερμότητας από ένα ψυγείο σε άλλο. Φυσικά, στην ψυχρότερη επιφάνεια, φυσικά, η υγρασία συμπυκνώνεται αμέσως, η οποία αποστραγγίζεται μέσα στη δεξαμενή αποθήκευσης ή το σωλήνα αποστράγγισης.

Σχηματικό διάγραμμα του αφυγραντήρα.

Ωστόσο, ως αφυγραντήρας αέρα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό κοντίσιονερ παραθύρων. Το παλιό BK-1500 είναι αρκετά ικανό να συλλέγει μέχρι και 15-20 λίτρα νερού την ημέρα. Το νερό διοχετεύεται στο δοχείο ή, εάν είναι δυνατόν, στο σύστημα αποχέτευσης ή στην αποστράγγιση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ας απαντήσουμε σε μερικές τυπικές ερωτήσεις που έθεσαν οι ιδιοκτήτες των κελαριών.

Ποια είναι η υγρασία στο κελάρι;

Αν αποθηκεύει κονσερβοποιημένα προϊόντα, η απάντηση είναι απλή: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Αλλά κατά την αποθήκευση των λαχανικών η βέλτιστη περιοχή είναι 80-95%: δεν πρέπει μόνο να μούχλα, αλλά και να στεγνώσει.

Ποια θερμοκρασία θα πρέπει να βρίσκεται στο κελάρι το καλοκαίρι;

Δεν υπερβαίνει τους 12 βαθμούς. Αν στις ζεστές μέρες η στήλη του θερμόμετρου σκαρφαλώνει προς τα πάνω από αυτό το σήμα - είναι λογικό να παρακολουθήσετε τη θερμομόνωση του άνω μέρους του δωματίου.

Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κελάρι το χειμώνα;

Σταθερά πάνω από το μηδέν. Ο λόγος είναι προφανής: τα δοχεία με οικιακή κονσερβοποίηση μπορεί να σπάσουν με πάγο, και η κρυστάλλωση του νερού σε φρέσκα λαχανικά της γεύσης τους, για να το θέσω ήπια, δεν θα βελτιωθεί.

Βέλτιστη αποθήκευση ορισμένων φρούτων και λαχανικών.

Πόσο βαθύ είναι το κελάρι;

Ιδανικά, το ανώτατο όριο θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης. Με σωστή θερμομόνωση της εισόδου, η θερμοκρασία σε αυτή θα είναι πάντα ίση με τη θερμοκρασία του εδάφους και το πρόβλημα συμπυκνώματος απλώς δεν προκύπτει.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι το υλικό σε αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τον αναγνώστη. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο, όπως πάντα, θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Καλή τύχη!