Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι, ποιοι τρόποι;

Εάν το κελάρι συμπυκνώνεται όλη την ώρα, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα αερισμού κελάρι (εάν υπάρχει) λειτουργεί ελάχιστα. Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, τότε είναι επείγον να ξεκινήσετε την κατασκευή του. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε δύο σωλήνες, εκ των οποίων το ένα θα είναι εξάτμιση, και το άλλο. Ακόμη και το ίδιο το σύστημα αυτού του εξαερισμού ονομάζεται συνδυασμένο εκχύλισμα και εισροή.

Για να κατανοήσετε με την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού του κελάριου, η παρακάτω εικόνα θα βοηθήσει:

Εάν ο εξαερισμός είναι εντάξει, τότε αξίζει να ψάξετε στο σύστημα στεγανοποίησης η απάντηση στο ερώτημα από πού προέρχεται το συμπύκνωμα.

Πριν αρχίσετε να αγωνίζεστε με κάτι που πιθανόν να έχει ξεπλυθεί πρώτα για να προσπαθήσει να καταλάβει τους λόγους για το τι συμβαίνει.

1) Τι είναι το συμπύκνωμα; = αυτή η υγρασία πέφτει από τον θερμότερο αέρα σε ψυχρότερες επιφάνειες

2) Τι είναι ένα κελάρι; = σε βάθος δωμάτιο αντικαθιστώντας το ψυγείο. )))

δηλαδή, μπορεί να θεωρηθεί ότι όπως στο ψυγείο, όταν ανοίγεται η πόρτα, ο παγετός πέφτει και στο κελάρι, όταν ανοίξει, το συμπύκνωμα θα πέσει (όχι το χειμώνα)

Στη συνέχεια στο κελάρι ίσως είναι λογικό να παράσχει stok (στα σύγχρονα ψυγεία που υπάρχει κάτι τέτοιο) (κάνει ένα αυλάκι στην περίμετρο με κλίση και στη γωνία του κάδου για να σκάψει τουλάχιστον το περιεχόμενο που μπορεί να εισπράξετε)

Εάν το σχέδιο κελάρι επιτρέψει, ο σχηματισμός ενός tambour συμπύκνωσης θα μειωθεί.

Απαιτείται κελάρι εξαερισμού. Ωστόσο, ο υπερβολικός αερισμός θα αυξήσει τον σχηματισμό συμπυκνωμάτων ή θα αυξήσει σημαντικά την θερμοκρασία στο κελάρι, αλλά το κελάρι θα σταματήσει να αποθηκεύει το φαγητό.

Θέλω να προσθέσω πληροφορίες στις απαντήσεις, ιδίως σε δύο βιντεοκλίπ λέγεται ότι μετά την ποιοτική και πλήρη υδροαπομόνωση, το συμπύκνωμα στο κελάρι εξαφανίστηκε. Για την στεγανοποίηση χρησιμοποιείται στο πρώτο βίντεο της υγρής στεγάνωσης, και στο δεύτερο βίντεο, μια πυκνή ταινία πολυαιθυλενίου. Επομένως, εάν επιλέγετε ένα τέτοιο υλικό για στεγανοποίηση, το οποίο δεν είναι τοξικό και φιλικό προς το περιβάλλον, τότε είναι δυνατόν να επωφεληθείτε από αυτή την πρόταση. Εξάλλου, ο σχηματισμός συμπυκνώματος είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης υγρασίας. Επομένως, αν η διείσδυση υπερβολικής υγρασίας από το έδαφος μειωθεί, για παράδειγμα, και η υπολειμματική υγρασία από τα λαχανικά συλλέγεται, όπως προτείνεται στο δεύτερο βίντεο, περγαμηνή και παχύ χαρτί, αυτό θα είναι επίσης αποτελεσματικό. Και φυσικά η οργάνωση του αερισμού, χωρίς μείωση της θερμοκρασίας, το ίδιο είναι σημαντικό.

Σε αυτό το βίντεο συνιστάται, όταν τακτοποιείτε από τις σανίδες των αεραγωγών, να τα κάνετε σύμφωνα με την αρχή των δύο σε ένα. Δηλαδή, για να μειώσετε την περιοχή των ανατινάξεων, και να επικεντρωθεί η προσοχή και να επικεντρωθεί στην αφαίρεση της υγρασίας. Με την ευκαιρία, ένα τέτοιο σύστημα θα πρέπει να έχει ένα βύσμα σε περίπτωση παγετού, υψηλής υγρασίας, και ούτω καθεξής. Ακριβώς άσχημα για το κελάρι και την ξήρανση.

Υπάρχουν δύο κύριες αιτίες συμπύκνωσης στο κελάρι - Υγρασία (υγρασία) και εξαερισμός.

Ο πρώτος λόγος είναι η υγρασία ή η υγρασία, αυτή είναι η κύρια αιτία του συμπυκνώματος. Ο αέρας με τον ένα ή τον άλλο τρόπο περιέχει νερό και απλά συμπυκνώνεται στην οροφή ή στους τοίχους του κελαριού. Από πού προέρχεται αυτό το νερό - και οι λόγοι για την εμφάνιση μπορεί να είναι δύο, ή η κακή στεγανοποίηση και το νερό που διαρρέει μέσα από το δάπεδο και τους τοίχους, ή μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας σε πολύ κοντινή απόσταση. Για να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο:

 • στεγανοποίηση τοίχων και δαπέδων στο υπόγειο
 • μόνωση τοίχου και δαπέδου στο υπόγειο

και ακόμη καλύτερα να κάνετε αμέσως μόνωση και στεγανοποίηση!

Τώρα για τον εξαερισμό - ο κακός εξαερισμός, όπως ένα πολύ καλό βύθισμα, επηρεάζει πάρα πολύ τη συμπύκνωση του νερού. Με ανεπαρκή εξαερισμό ή έλλειψη, η υγρασία στο υπόγειο συσσωρεύεται και απλά δεν έχει πουθενά να πάει, πώς να συμπυκνώσει. Και όταν υπάρχουν υπόγεια στο υπόγειο, ο αέρας του δρόμου με αυξημένη περιεκτικότητα σε νερό, που δημιουργεί υγρασία και συμπυκνώνεται με διαφορά στη θερμοκρασία, προχωράει.

Επομένως, ο αερισμός πρέπει να γίνεται με τα πτερύγια, έτσι ώστε να μπορεί να ρυθμιστεί ο όγκος του εξαεριζόμενου αέρα.

Αν δεν βρείτε την αιτία της συμπύκνωσης στο υπόγειο, τότε σύντομα στους τοίχους θα εμφανιστεί μούχλα, μύκητας. Και είναι πιο δύσκολο να αγωνιστείς μαζί τους. Επομένως, πρώτα βρείτε τον λόγο για τον οποίο η επιφάνεια της υγρασίας, μπορεί να είναι:

 • δεν υπάρχει πλήρης αερισμός,
 • Το δωμάτιο πλημμύρισε μετά από έντονες βροχές και δεν υπήρχε τρόπος να το στεγνώσει,
 • υπόγειο που χτίστηκε χωρίς στεγανοποίηση,
 • συνεχώς ρέουσες σωλήνες στο υπόγειο.

Επομένως, πρώτα να τοποθετήσετε το σύστημα εξαερισμού και να εκτελέσετε εργασίες στεγάνωσης, ελέγξτε τους σωλήνες.

Το δωμάτιο είναι κατάλληλο για φυσικό αερισμό. Χρειάζεστε δύο πλαστικούς σωλήνες διαμέτρου 12mm, ένα (1) εξάγεται μέσα από το θεμέλιο του σπιτιού έξω. Το δεύτερο (2) είναι εγκατεστημένο κάθετα και η έξοδος του στην οροφή. Οι σωληνώσεις πρέπει να βρίσκονται στο υπόγειο σε διάφορα μέρη του δωματίου.

Πρέπει να βρείτε την αιτία και να την διορθώσετε! Υπάρχουν πολλοί λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων: μια πλημμύρα του υπογείου λόγω κακής μόνωσης στο νερό, έλλειψης αερισμού, διαρροής νερού στο υπόγειο σωλήνων και τα παρόμοια.

Τοποθετήστε καλό εξαερισμό. Γενικά, το σχέδιο είναι απλό: πρέπει να υπάρχει μια ροή αέρα και η έξοδος του (δηλαδή δύο σωλήνες). Εξετάζουμε μια κατά προσέγγιση διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο διάγραμμα:

Πριν από την εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας προσωρινός τρόπος για να μειωθεί η υγρασία στο υπόγειο. Για αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα χημικό προσροφητικό.

Έχω ήδη απαντήσει αρκετές φορές σε μια παρόμοια ερώτηση, θα απαντήσω ξανά, δεδομένου ότι εγώ ο ίδιος είμαι ο συγγραφέας. Αυτό το πρόβλημα απαντάται πολύ συχνά και είναι δυνατόν να το εξαλείψουμε μόνο με έναν τρόπο, κάνοντας σωστά τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Μόλις εμφανιστεί η σωστή κυκλοφορία αέρα στο υπόγειο, στο κελάρι, στο γκαράζ, το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί σχεδόν αμέσως. Αλλά για όλα αυτά, είναι ακόμη απαραίτητο να στεγνώνετε τις εγκαταστάσεις υπογείου κατά τη θερινή περίοδο με πυροβόλα όπλα, καθώς η υγρασία θα συσσωρευτεί.

Ο τρόπος απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας, η συμπύκνωση από το υπόγειο είναι μόνο ένα - οργανώστε τον σωστό αερισμό και τη δοσομέτρηση του αέρα από το δρόμο! Σημαίνει έτσι τρώνε σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών και να αγοράσει 6 -7 μέτρα (ανάλογα με τις κελάρια πάχος επικάλυψης) πλαστικό διαμέτρου σωλήνα αποχέτευσης 100 mm, δύο κράνος πάνω του και είναι πιθανό να χρειαστεί περισσότερο και 4 γόνατο 90 μοίρες. Παρέχουμε ένα ενιαίο σωλήνα με τον πυθμένα (υπόγειο) στην κορυφή και να εμφανίσει αυτό στο εξωτερικό στο ύψος περίπου ένα μέτρο πάνω από το επίπεδο του εδάφους don καλύμματος κεφαλής είναι περίπου 4 μέτρα σωλήνα, και τα υπόλοιπα δύο ή τρία μέτρα συναγάγει από την οροφή και υψηλότερη έκταση θα φτάσει το μήκος σωλήνα και βάλτε την κεφαλή, τοποθετήστε την στους τοίχους και καλύψτε τα κενά γύρω από αυτά. Όλα είναι έτοιμα για να ζεσταθεί και υγρός αέρας θα διαφύγει μέσα από την καμινάδα που είναι κάτω από το ανώτατο όριο, και δροσερό και ξηρό κάτω στο ότι πηγαίνει προς τα κάτω, τη συμπύκνωση και την υπερβολική υγρασία θα αφήσει σε λίγες μέρες! Αν ο χειμώνας θα αισθανθεί ότι η θερμοκρασία πέφτει στο μηδέν (ή καλύτερα σε ένα υπόγειο έχουν ένα θερμόμετρο), στη συνέχεια αμέσως για να αποφευχθεί βλάβη στα τεμάχια εργασίας και τη διατήρηση λαχανικών συνδέστε οποιαδήποτε σωλήνα με ένα πανί, ένα κομμάτι αφρώδες λάστιχο, και είναι απολύτως πανέμορφο αν το κάνετε θα υπάρξει να εγκατασταθεί ρυθμιζόμενες γρίλιες - απλά θα είναι σε θέση να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία στο n Grebe.

Πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι; (22 εικόνες)

Το συμπύκνωμα στο κελάρι είναι ένα ευρέως διαδεδομένο φαινόμενο, φυσικό, αλλά όχι επιθυμητό. Για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, πρέπει να γνωρίζετε τους λόγους για τον σχηματισμό του και τους τρόπους εξάλειψης αυτών των παραγόντων. Ταυτόχρονα, από τις υπάρχουσες τεχνολογίες πρέπει κανείς να επιλέξει ένα που δεν αλλάζει τα χαρακτηριστικά θερμοκρασίας και υγρασίας σε απαράδεκτες τιμές. Για παράδειγμα, η θερμοκρασία και η υγρασία σε τρεις κελάρια, ένα από τα οποία χρησιμοποιείται για την αποθήκευση φρέσκων λαχανικών, το δεύτερο - κονσερβοποιημένα τρόφιμα, και ένα τρίτο χρησιμοποιείται ως ένα εργαστήριο, πρέπει να είναι διαφορετικό. Επομένως, το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι πρέπει να εξαλειφθεί κατά τρόπο που να διατηρεί τη δυνατότητα χρήσης του χώρου για τον αρχικό του σκοπό.

Εξετάστε πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την οροφή σε μη θερμαινόμενο Το κελάρι ή το υπόγειο με μια σύνδεση με τη λειτουργικότητα του δωματίου.

Τι είναι το συμπύκνωμα;

Για να καταλάβουμε γιατί σχηματίζονται στο υπόγειο στην οροφή νερό τις σταγόνες και το συμπύκνωμα, θα λάβουμε υπόψη δύο παραμέτρους - απόλυτη και σχετική υγρασία του αέρα.

Απόλυτη υγρασία αέρα μετρούμενη σε g / m3, του συγγενή Σε ποσοστό.

Η ικανότητα των αέρα να συγκρατεί ένα ζευγάρι εξαρτάται από τη θερμοκρασία - το θερμότερο αέρα, τόσο μεγαλύτερη είναι η βάρος της υγρασίας μπορεί να δεχθεί, και το αντίστροφο. Ως εκ τούτου, όταν ταχεία ψύξη του θερμού αέρα στη μέγιστη τιμή της υγρασίας είναι μειωμένη, και η περίσσεια υγρασία που περιέχεται στο αέριο να μειωθεί η θερμοκρασία πέφτει στους ψυχρές επιφάνειες, με τη μορφή σταγονιδίων ύδατος.

Οι συνθήκες που απαιτούνται για τη συμπύκνωση του νερού

Από τη διαδικασία που περιγράφηκε παραπάνω, προκύπτει ότι για τον σχηματισμό συμπυκνώματος σε ένα δωμάτιο είναι απαραίτητοι δύο παράγοντες:

 • παρουσία στο κελάρι των βάσεων επαφής με αέρα με επαρκώς χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας,
 • άφιξη στο υπόγειο ζεστού αέρα που περιέχει υγρασία.

Η απουσία αερισμού εξαγωγής συμβάλλει στη συμπύκνωση του νερού, καθώς το συμπύκνωμα εξατμίζεται από τις επιφάνειες δεν εκκενώνεται έξω και συμμετέχει σε έναν κλειστό κύκλο εξάτμισης-συμπύκνωσης-εξάτμισης.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Έτσι, οι σταγόνες νερού στην οροφή στο κελάρι σχηματίζονται για τους εξής λόγους:

 • απουσία μόνωσης των δομών εγκλεισμού.
 • κάθε φορά που ανοίγει η σκάφη, ένα μέρος του θερμού αέρα εισέρχεται στο δωμάτιο με μια ορισμένη ποσότητα ατμού που συμπυκνώνεται σε ψυχρές βάσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, η συμπύκνωση της υγρασίας στην οροφή μπορεί να συμβεί με διαφορετική ένταση, ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, εάν πάνω από ένα δωμάτιο κελάρι δεν έχει θερμανθεί, η οποία μπορεί ακόμη και να είναι το χειμώνα η θερμοκρασία του αέρα είναι χαμηλότερη από κελάρια, η προς τα κάτω ροή του ψυχρού αέρα δεν συνοδεύεται από το σχηματισμό του συμπυκνώματος. Ένα καλοκαίρι αντίθετο - συμπύκνωση υγρασίας θα έντονα, ειδικά μετά από βροχή, όταν η υγρασία παρέχεται στο κρύο κελάρι θερμού αέρα είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Τρόποι εξάλειψης των αιτιών συμπύκνωσης

Σκεφτείτε πώς προειδοποιείτε ή αφαιρέστε το συμπύκνωμα στο κελάρι στο ανώτατο όριο με τη βοήθεια προληπτικών και διορθωτικών μέτρων κατά τη διαδικασία οικοδόμησης ενός σπιτιού ή τη λειτουργία ήδη υπάρχοντος υπογείου.

Θέρμανση και στεγανοποίηση των εξωτερικών δομών

Εάν η μόνωση των εξωτερικών δομών δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό του σπιτιού, τότε το ιδανικό επίπεδο της οροφής της οροφής του κελάριου θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το σημείο πήξης του εδάφους σε αυτήν την περιοχή. Αλλά σε αυτή την περίπτωση ο όγκος του κτιρίου, που βρίσκεται στο παγωμένο έδαφος, που έχει ύψος τουλάχιστον 0,8 μ., Παραμένει αχρησιμοποίητος. Έτσι, η μόνωση είναι απαραίτητη.

Στην ιδανική περίπτωση, το σήμα υπόγειο θα πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των υπόγειων υδάτων, που συχνά δεν είναι εφικτή χωρίς την προσκόμιση ενός μεγάλου όγκου των χωματουργικών εργασιών για τη δημιουργία του ανάχωμα. Η παρατεταμένη επαφή με το νερό χωρίς στεγανοποίηση στεγάνωση αναπόφευκτα γεμάτη με διαρροή τριχοειδή υγρασία προς τα μέσα, έτσι ώστε πλευρική επιφάνεια του Ιδρύματος και τοίχους του κτιρίου υπόγειο πρέπει να σφραγίσει το εξωτερικό της συνολικής διάταξης ενός βάθους προστατεύεται από ακαθαρσίες και καταβύθιση του νερού που υπάρχει στα ανώτερα στρώματα του εδάφους. Στεγανοποίηση λειτουργούν κατά τη διάρκεια της κατασκευής daubing ασφάλτου μαστίχα ή την τοποθέτηση ενός φύλλου από μονωτικό υλικό (μόνα τους ή σε συνδυασμό με την άσφαλτο).

Εάν τα υπόγεια ύδατα είναι αλμυρά, τότε η εκχύλιση σκυροδέματος κάτω από το θεμέλιο πραγματοποιείται πάνω στην προηγουμένως διευθετημένη εξωτερική στεγανοποίηση της βάσης.

Στη βάση, επιπλέον, στη συνέχεια διαρρυθμιστεί και εσωτερική στεγάνωση για την τοποθέτηση του δαπέδου, στη βάση της ταινίας - κάτω από τα ανεγερμένα τοιχώματα.

Αφού γίνει η στεγανοποίηση, οι πλευρικοί τοίχοι είναι μονωμένοι από το εξωτερικό. Ως θερμαντήρας είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αφρό πολυστερίνης από αφρώδες υλικό (αφρώδες αφρό) - ένα υλικό με υψηλές θερμομονωτικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά αντοχής για συμπίεση. Κάτω από το επίπεδο του εδάφους μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ένα συμβατικό αφρό, αλλά πάνω από το έδαφος επιφάνειες των τοιχωμάτων penoplex προτιμώνται, δεδομένου ότι το συνηθισμένο αφρό πολυουρεθάνης λόγω της χαμηλής σκληρότητας χρειάζεται επιπλέον προστασία από μηχανική βλάβη.

Σημαντικό! Η μόνωση από πολυστυρόλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και από τις δύο πλευρές του αντισηπτικού - τα μυρμήγκια φυτεύονται ακόμη και σε τεχνητά μονωτικά υλικά και τα καταστρέφουν.

Συσκευή εξαγωγής

Ο εξοπλισμός του κελάριου με εξαερισμό είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση, όχι μόνο για την εκκένωση της εξάτμισης υγρασίας. Το δωμάτιο πρέπει να δέχεται αέρα για αναπνοή, και μέσω μίας μόνιμα κλειστής κελαριού, αυτό είναι αδύνατο. Προκειμένου να αποφευχθεί η αλλοίωση του δαπέδου του πρώτου ορόφου μετά την εγκατάσταση οπών στην πλάκα σκυροδέματος της οροφής για τους αεραγωγούς, ο απορροφητήρας πρέπει να τοποθετηθεί στο στάδιο κατασκευής.

Το σύστημα εξαερισμού (απορροφητήρα) του κελάριου αποτελείται από δύο σωλήνες - εξάτμιση και παροχή αέρα από το εξωτερικό. Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός ή εξαναγκασμένος, υλικό εκτέλεσης - ατσάλινοι, πλαστικοί ή ενισχυμένοι σωλήνες από καουτσούκ.

Διάταξη για φυσικό αερισμό του υπογείου σε μια γωνία από το κελάρι οροφής εκτελείται σύμφωνα με τη διάμετρο οπής του εξαερισμού σωλήνα εκκένωσης και διαγώνια σ 'αυτό στον τοίχο ή την οροφή - το δεύτερο της ίδιας διαμέτρου, για είσοδο. Η πρώτη οπή εισάγεται εντός του σωλήνα εξατμίσεως που προεξέχει μέσα στο δωμάτιο από 10 cm, και η δεύτερη κατακόρυφα διαμέσου της οροφής ή εξόδου μέσω της εξόδου 90 deg. διαμέσου του επιτοίχια αγωγό εισαγωγής αέρα - δεν φθάνουν το επίπεδο μιας κελάρι δαπέδου 30 εκατοστά εξωτερικό αγωγοί κλεισίματος πρέπει να είναι εφοδιασμένα με πλέγματα που αποτρέπει την διείσδυση των τρωκτικών και των εκτροπέων απλούστερο σχέδιο..

Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, χρησιμοποιείται ένας απλός κανόνας: κατά την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού του υπόγειου χώρου για 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο. Ο μετρητής της περιοχής του απαιτεί 5 χιλιοστά κυκλικής διαμέτρου αγωγού. Για παράδειγμα, για ένα γκαράζ με διαστάσεις 6x4 m (24 m τετράγωνο), απαιτείται σωλήνας διαμέτρου 24x5 = 120 mm. Αν το κελάρι δεν χρησιμοποιεί συσκευές θέρμανσης για αέριο ή υγρά καύσιμα, τότε η απόκλιση στη διάμετρο του καλύμματος στα 10-15 mm δεν έχει σημασία.

Σημαντικό! Οι αγωγοί παροχής και εξαγωγής αέρα πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με παντζούρια για τον έλεγχο της ταχύτητας κίνησης του αέρα μέσω του υπογείου.

Η ενέργεια αυτή τελειώνει με το γεγονός ότι ανάγκη κάνει υπό κατασκευή για να αποφευχθεί υγρό ανώτατο όριο στο υπόγειο ή κελάρι.

Σκεφτείτε πώςτους τρόπους που μπορείτε Αφαιρέστε το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι του σπιτιού που έχει ήδη χτιστεί, για να ξεχάσετε αυτό το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μόνωση των τοίχων του υπογείου του κτιρίου

Αν οι περιφραγμένες κατασκευές του κελάριου δεν ήταν μονωμένες κατά τη διάρκεια της κατασκευής, τότε αυτό μπορεί να γίνει αργότερα. Η περίμετρος του κτιρίου κατά μήκος των τοίχων αποσυναρμολογεί τον τυφλό και σκάβει μια τάφρο με το απαιτούμενο βάθος, η εμβάθυνση του οποίου γίνεται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος. Το πλάτος της τάφρου πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσει μόνωση και εργασίες μόνωσης σε αυτό - τουλάχιστον 1 m.

Σημαντικό! Σύμφωνα με τον κανόνα ασφαλείας για τις εργασίες εκσκαφής, το τοίχωμα τάφρου με βάθος μεγαλύτερο από 1 μέτρο πρέπει να ασφαλίζεται με ασπίδες για να αποφευχθεί η κατάρρευση.

Οι επιφάνειες Ogolivshiesya των δομών εγκλεισμού καθαρίζονται και πλένονται από το έδαφος με μια βούρτσα και ένα πίδακα νερού. Μετά την ξήρανση των τοίχων, η μόνωση τους πραγματοποιείται, εάν είναι απαραίτητο, - προκαταρκτική στεγάνωση. Η πιο ορθολογική τεχνολογία σε αυτή την κατάσταση θα είναι η μόνωση των βάσεων με τον ψεκασμό αφρού πολυουρεθάνης.

Μετά την αποφοίτησή του από υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση λειτουργεί τάφρο γεωυφάσματος πέπλο και καλύπτεται με χαλίκι στρωματοποιημένη σφραγίδα πάνω από συνθλίβονται πέτρα επίχωσης κανονίσει τυφλή περιοχή.

Εάν το δάπεδο στο υπόγειο δεν είναι μονωμένο, τότε ο αέρας θα είναι κρύος, και μαζί του - και το ανώτατο όριο. Κατά συνέπεια, η υγρασία που κατανέμεται μαζί με τον αέρα στο κελάρι από το ανώτερο δωμάτιο όταν ανοίξει η καταπακτή θα συμπυκνώνεται στην κρύα οροφή. Εάν το ανώτερο δωμάτιο είναι μη θερμαινόμενο, τότε το χειμώνα οι σταγόνες στο υπόγειο θα σχηματιστούν ιδιαίτερα εντατικά.

Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν δύο έξοδοι που εξαρτώνται από τη λειτουργικότητα του δωματίου:

 • αν είναι απαραίτητο, κρατήστε το δωμάτιο κρύο, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η οροφή με θερμαντήρα και φράγμα ατμών (εάν είναι απαραίτητο, είναι απαραίτητο να εκτελεστεί προστασία ατμού στους τοίχους).
 • αν το κελάρι επιτρέπεται να αυξήσει τη θερμοκρασία, τότε θα πρέπει να μονώσετε το δάπεδο.

Μόνωση και μόνωση ατμού της οροφής

Κατά κανόνα, το ύψος των οροφών στο υπόγειο δεν έχει στη συσκευή της θερμομόνωσης με wireframe, γι 'αυτό είναι πλέον σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί ως αφρός ένα πάχος 3-5 cm πάχους.

Σημαντικό! Η θέρμανση των ξύλινων οροφών από το εσωτερικό απαγορεύεται από το SNiP.

Το υλικό αγοράζεται σε ποσό ίσο με την επιφάνεια οροφής του δωματίου συν 10%. Στην οροφή του σκυροδέματος πραγματοποιείται η βέλτιστη τεχνολογική διάταξη των θραυσμάτων του αφρού - το συγκρότημα δεν πρέπει να περιέχει μικρά θραύσματα της μόνωσης που απαιτούν ατομική σύνδεση.

Η στερέωση φύλλων πλαστικού αφρού στην οροφή πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών πλαστικών μυκήτων, τα οποία δεν έχουν αγκυροβοληθεί. Κάθε φύλλο μόνωσης στερεώνεται στην οροφή με πέντε μύκητες - στις γωνίες και στο κέντρο.

Πάνω από το μονωτικό συγκρότημα εκτελείται parozaschity των IZOSPAN-Β μέσω ετικεττών Λένα IZOSPAN-Κ ή συσκευή K + IZOSPAN χωρίς κενό αερισμού μεταξύ της μεμβράνης και του αφρού - αυτός ο τύπος θερμαντήρα δεν είναι υγροσκοπικό. Τοποθέτηση φράγμα υδρατμών γίνεται λεία πλευρά προς το θερμαντήρα, το εξωτερικό parozaschity στιβάδα με ογκομετρική δομή θα διευκολύνουν τη συγκράτηση του συμπυκνώματος στην επιφάνεια που ακολουθείται από εξάτμιση και εκκένωσης του ατμού από την εξάτμιση.

Αυτή η λειτουργία ελαχιστοποιεί την επίδραση του καθεστώτος θερμοκρασίας χώρου στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος αέρα και τη συμπύκνωση υγρασίας στο κελάρι.

Θέρμανση του δαπέδου

Κρύο πάτωμα μπορεί επίσης να είναι ο λόγος για τον οποίο το ανώτατο όριο στο κελάρι είναι παρούσα συμπύκνωμα. Αν τα ανώτερα δωμάτια είναι θερμαινόμενα, η μόνωση από το κελάρι όροφο είναι επίσης ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση υγρό υπόγειο, και - στη μόνωση της οροφής, αλλά η θερμοκρασία στο υπόγειο αυξάνεται αναπόφευκτη.

Εγκατάσταση ξύλινου δαπέδου με μόνωση

Σκυρόδεμα κελάρι πάτωμα ένα στρώμα στεγανοποίησης από ασφαλτική μαστίχη με την τοποθέτηση σε υγρό επικάλυψης από δύο στρώματα πυκνά πολυαιθυλενίου με μια επικάλυψη των ζωνών στοιβάζονται ο ένας στον άλλο και στον τοίχο μέχρι 10 εκατοστά Ένα στρώμα απλώνεται κατά μήκος του χώρου, η δεύτερη -. Σταυρωτά με λίπανση εισόδου ασφαλτική μαστίχη.

Μετά την ξήρανση του μαστιχού στο πάτωμα, εγκαθίστανται ξύλινες προεξοχές εμποτισμένες με υδρόφοβη και αντισηπτική σύνθεση. Μεταξύ των κορμών, τα φύλλα του συνηθισμένου αφρού είναι πυκνά τοποθετημένα, μετά το οποίο το ξύλινο δάπεδο καλύπτεται επίσης από το ξύλο με προκαταρκτικό εμποτισμό.

Απόδοση της επένδυσης με μόνωση

Δύο στρώματα πολυαιθυλενίου τοποθετούνται σε ένα καθαρό θεμέλιο σκυροδέματος με τον τρόπο που υποδεικνύεται παραπάνω. Μετά από μία ημέρα, με την πάροδο στοιβάζονται πολυαιθυλένιο είδη φύλλων πισινό εξωθημένο πολυαιθυλένιο ή πολυστυρένιο, ραφές μεταξύ των οποίων επίσης είναι γεμάτη με την ασφαλτική μαστίχη μέσω στενού σπάτουλα. Στην κορυφή της θερμομόνωσης, τοποθετούνται δύο ακόμη στρώματα από πολυαιθυλένιο - χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία με τη μόνωση. Μετά την ξήρανση, η μαστίχα ταινία τοποθετείται στο ενισχυτικό πλέγμα από πλαστικό διαμέτρου ενίσχυση των 6-8 mm, με ένα μέγεθος πλέγματος 10x10 ή 12x12 cm. Το πλέγμα εύκολα συνδέσει ανεξάρτητα χρησιμοποιώντας συμβατικά νάιλον σύρμα πλέξιμο ή ειδικές σφιγκτήρες. Υπό συνδέονται πλέγμα θέσει κραγιόνια επίπεδες πέτρες, ότι μεταξύ του οπλισμού και του φιλμ που σχηματίζεται στο διάκενο των 2-3 cm, και στη συνέχεια τη λειτουργία του διαστρωτήρα από το διάλυμα τσιμέντο-keramzite πάχους 5-7 cm, και σε μία εβδομάδα - ισοπέδωση κονιάματος από το μίγμα τσιμέντου-άμμου.

Το εντελώς ξηρό δάπεδο έχει ομοιόμορφο ανοιχτό γκρι χρώμα, αλλά η συγκέντρωση 70% του κονιάματος συσσωρεύεται περίπου μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση.

Συμπέρασμα

Όταν ρωτήθηκε τι να κάνει για να εξαλείψει τα σταγονίδια του συμπυκνώματος, τα οποία σχηματίζονται συνεχώς ή περιοδικά εμφανίζονται στο ταβάνι στο κελάρι, δεν υπάρχει ενιαία απάντηση - μπορεί να υπάρχουν αρκετές λύσεις. Ταυτόχρονα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα μόνο γεγονός μπορεί να είναι αποτελεσματικό, και στην άλλη περίπτωση θα επιτύχει μόνο ένα σύνολο μέτρων. Για να αφαιρέσετε την υγρασία από το ανώτατο όριο, το οποίο δεν είναι μόνο στάζει σε όλους που βρίσκονται στο υπόγειο και χαλάει τα σκεύη, αλλά επίσης είναι επιβλαβής για τον παράγοντα της υγείας πρέπει να ξεκινήσει με οποιοδήποτε μεμονωμένο γεγονός. Η επιλογή αυτής της ενέργειας εξαρτάται από την ανάλυση της κατάστασης στο υπόγειο και έξω από τους τοίχους. Τις περισσότερες φορές, ολόκληρη η λίστα των παραπάνω έργων δεν χρειάζεται την ανάγκη - η επιτυχία επιτυγχάνεται μετά την πρώτη ή δεύτερη λειτουργία (θα πρέπει να ξεκινήσει με μια πιο απλή). Αλλά, ακόμη και αν η αλλαγή των εποχών στο υπόγειο του συμπυκνώματος σχηματίζεται και πάλι, και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υγρασία, η οποία εμφανίζεται στο κελάρι, και ο παράγοντας του διαθέσιμου μετά από μια διαδικασία που αναπόφευκτα εξαφανιστεί οριστικά.

Συμπύκνωμα στο κελάρι: Πώς να ξεφορτωθείτε

Συμπύκνωση στην οροφή στο κελάρι

Το συμπύκνωμα στην οροφή στο υπόγειο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων χώρων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρόφιμα αποθηκεύονται στο κελάρι, και δεν μπορούν να αποθηκευτούν πρακτικά στο βάλτο, θα επιδεινωθούν γρήγορα.

Το συμπύκνωμα είναι η αιτία της εμφάνισης του καλουπιού, που προκαλεί την ασθένεια της αναπνευστικής οδού. Και ο σχηματισμός του μύκητα μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές σε ξύλινες κατασκευές, και τελικά στην καταστροφή των χώρων. Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι, προτείνεται να μάθει από αυτό το άρθρο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο κελάρι

Η υγρασία στο υπόγειο είναι συνέπεια:

 • Κακώς κατασκευασμένοι χώροι στεγάνωσης.
 • Παρουσία ενός μεγάλου αριθμού λαχανικών και φρούτων που αποθηκεύονται εκεί.
 • Έλλειψη κατάλληλου συστήματος εξαερισμού.

Στο υπόγειο, το συμπύκνωμα είναι αποτέλεσμα υψηλής υγρασίας. Επομένως, πριν την αφαιρέσετε, πρέπει να φροντίσετε τον αερισμό και το στέγνωμα του δωματίου.

 • Το κελάρι ελευθερώνεται από τα προϊόντα που αποθηκεύονται εκεί πέρυσι, συνήθως δεν είναι πλέον κατάλληλα για φαγητό.
 • Όλα τα ξύλινα στοιχεία εξέρχονται στο δρόμο: ράφια, κιβώτια, παλέτες, ράφια.
 • Όλα πλένονται καλά με ζεστό νερό και σαπούνι.
 • Για περαιτέρω χρήση, είναι εντελώς στεγνό.

Συμβουλή: Μια αποτελεσματική και αρκετά δημοφιλής μέθοδος απολύμανσης όλων των στοιχείων της αποθήκης από το δέντρο - ασβέστανται με ασβέστη με την προσθήκη θειικού χαλκού. Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία και η συμπύκνωση δεν θα επηρεάσουν το ξύλο.

 • Προστατεύστε από μούχλα και μύκητες ξύλινα αντικείμενα με τα χέρια τους μπορούν να εφαρμοστούν σε αυτά αντισηπτικό εμποτισμό.
 • Οι τοίχοι και η οροφή του υπογείου πρέπει να είναι ασβέστη και να στεγνώνουν καλά. Διαφορετικά, λόγω της μεγάλης υγρασίας, η υγρασία θα εμφανιστεί ξανά στο κελάρι της οροφής και η συγκομιδή δεν θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συμβουλή: Είναι αδύνατο να στεγνώσει το υπόγειο το φθινόπωρο λόγω της βροχής, οπότε όλη η δουλειά πρέπει να γίνει το καλοκαίρι.

Πώς να στεγνώσει το κελάρι

Για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα από την οροφή στο κελάρι, δεν αρκεί να ανοίξετε όλα τα ανοίγματα εξαερισμού και το κάλυμμα της θυρίδας. Εδώ, ο αέρας θα κρυώσει συνεχώς και η υγρασία θα συμπυκνωθεί από αυτό, επομένως δεν θα είναι δυνατόν να στεγνώσει το υπόγειο δωμάτιο με τον συνηθισμένο εξαερισμό.

Σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία του αέρα δεν θα εξαφανιστεί οπουδήποτε ακόμα και μετά από λίγες μέρες που κρατάει το δωμάτιο με μια ανοιχτή καταπακτή. Πριν να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι πριν από την τοποθέτηση μιας νέας καλλιέργειας, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν πιο ριζοσπαστικές μέθοδοι.

Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο υπόγειο είναι οι εξής:

 • Στεγνώστε το κελάρι ή την αποθήκευση λαχανικών χρησιμοποιώντας μια σόμπα σιδήρου.
 • Μια καλή επιλογή για το στέγνωμα του δωματίου με ένα χαλί.
 • Χρησιμοποιώντας συμβατικά κεριά, επιτρέποντας τη βελτίωση του φυσικού αέριου αέρα.
 • Εφαρμογή για την ξήρανση του χώρου των ειδικών αφυγραντήρων.

Η θέρμανση αποθετήριο χρησιμοποιώντας σόμπα σιδήρου είναι μια μάλλον χρονοβόρα και προβληματική διαδικασία, ως εκ τούτου, πριν από τον αγώνα με το συμπύκνωμα στο υπόγειο αυτής της μεθόδου, είναι καλύτερο να εξοικειωθούν με τις άλλες τρεις με τρόπους που ζητά το τι πρέπει να κάνουμε. Τα συμπυκνώματα στο υπόγειο μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια τους γρήγορα, χωρίς περιττή ταλαιπωρία.

Πώς να στεγνώσει γρήγορα το κελάρι χρησιμοποιώντας ένα μπρελόκ

Η διαδικασία για το πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στο υπόγειο, πώς να αντιμετωπίσετε την υψηλή υγρασία στο κελάρι με ένα απλό χαλίκι έχει ως εξής:

 • Για εργασία, μια φορητή συσκευή μικρών διαστάσεων λαμβάνεται, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, η οποία βρίσκεται σε πολλά προαστιακά αγροκτήματα.

Πιατέλα για το στέγνωμα του κελάριου

Συμβουλή: Πριν στεγνώσετε το κελάρι με ένα χαλί, θα πρέπει να απομακρύνετε μερικώς την υπερβολική υγρασία με φυσικό στέγνωμα για αρκετές ημέρες. Στη συνέχεια, ο φούρνος θα "τελειώσει" μόνο την υπόλοιπη υγρασία, την υγρασία και τη συμπύκνωση. Ελλείψει μπρεζέρ, μπορεί να γίνει από απλό παλιό κάδο.

Η οδηγία στεγνώματος μοιάζει με αυτό:

 • Ανοίξτε πριν από την ξήρανση ξεκινά όλες οι τρύπες που πηγαίνουν στο υπόγειο: η σκάφη, οι σωλήνες εξαερισμού.
 • Στο κάτω μέρος του αποθηκευτικού χώρου τοποθετείται ένας βραστήρας ή ένας κάδος. Αυτό μπορεί να γίνει ανεξάρτητα ή με τη χρήση σχοινιού και γάντζου.
 • Στο φούρνο φωτίζεται μια φωτιά. Θα πρέπει να διατηρηθεί για λίγο, μέχρι ο πρώτος αέρας να βγει από το δωμάτιο εντελώς.
 • Ο ζεστός και ξηρός αέρας, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής, θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από το κάτω μέρος του κελαριού και να μετατοπίζει τον ακατέργαστο αέρα σε ανοιχτά ανοίγματα. Μετά από λίγο, το δωμάτιο θα στεγνώσει τελείως.

Το στέγνωμα του υπογείου χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό κάδο αντί για ένα φούρνο μοιάζει με αυτό:

 • Η φωτιά αναφλέγεται στο φούρνο. Για το σκοπό αυτό συνιστάται η λήψη ξύλου και τσιπς.
 • Αφού η φωτιά αναβοσβήνει, χύνεται μεγαλύτερο δοχείο στο δοχείο. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το φούρνο είναι φουσκωμένο πριν κατεβεί στο κάτω μέρος του κελαριού.
 • Που παράγεται από τη φωτιά θα θερμανθεί αρκετά γρήγορα για να ζεσταθεί το κελάρι, που απορρέουν από το υγρό αέρα έξω και να στεγνώνουν γρήγορα εξαπλώθηκε σε όλο το δωμάτιο, το οποίο θα απαλλαγούμε από όλα τα ενεργά στοιχεία στο κατάστημα που έχει αρνητική επίδραση στην αποθήκευση των φρούτων και των λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση της θέρμανσης του αέρα θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αλλά συμπύκνωση στο κελάρι δεν εξαφανίζονται πάντοτε από την ξήρανση είναι πλήρης, οπότε θα πρέπει να περιμένετε λίγο και, εάν είναι απαραίτητο, το γεγονός θα πρέπει να επαναληφθεί για να ελέγξετε την ποιότητα του συστήματος εξαερισμού.

Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι με ένα κερί

Η ταλαιπωρία με ένα μπρεζιέρα κατά την ξήρανση του κελάρι είναι αρκετά επίπονη. Ένας ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα στο υπόγειο, να το στεγνώσετε, να απαλλαγείτε από την υγρασία, θα χρησιμοποιήσετε το πιο συνηθισμένο κερί.

Διάγραμμα κεραμικής ξήρανσης με κερί

Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 • Το κερί τοποθετείται κάτω από το σωλήνα εξαγωγής, το οποίο θα αυξήσει το ρεύμα αέρα και θα σας επιτρέψει να απαλλαγείτε γρήγορα από την υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, το στέγνωμα του κελάριου θα διαρκέσει πολύ περισσότερο, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο από το να χρησιμοποιήσετε ένα φούρνο.
 • Με αυτή τη μέθοδο ξήρανσης, είναι απαραίτητο να αυξήσετε το μήκος του σωλήνα εξαερισμού, όταν χρησιμοποιείτε δύο σωλήνες - τον αγωγό τροφοδοσίας.
 • Ένα αναμμένο κερί τοποθετείται ακριβώς κάτω από την είσοδο του σωλήνα εξαγωγής.

Συμβουλή: Το κερί πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα μικρό δοχείο, για παράδειγμα, σε ένα βάζο.

 • Για να δώσετε μια συγκεκριμένη ώθηση, η οποία θα προκαλέσει τρύπημα αέρα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε φωτιά στο σωλήνα εξάτμισης σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια, η ώθηση θα διατηρηθεί από τη φλόγα ενός κεριού.
 • Αυτή είναι μια μακρά διαδικασία ξήρανσης του κελάριου. Όλες οι εργασίες πρέπει να γίνουν πριν από τη συγκομιδή σε λίγες μέρες, γεγονός που θα επιτρέψει στο δωμάτιο να έχει χρόνο για να ζεσταθεί, να στεγνώσει και όλοι οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί να εξαφανιστούν. Η διάρκεια αυτής της ξήρανσης είναι μέχρι τέσσερις ημέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πρέπει να αλλάξετε μερικά κεριά, αλλά η τιμή τους δεν είναι πολύ μεγάλη, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά το κόστος των υλικών.
 • Με ένα μεγάλο μέγεθος κελάρι, αυτή η μέθοδος δεν λειτουργεί.

Πώς να χρησιμοποιήσετε αφυγραντήρες

Μετά τη χρήση των προηγούμενων μεθόδων, υπήρχε συμπύκνωση στο υπόγειο, τι πρέπει να κάνω;
Σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται ειδικά αφυγραντικά για την αποτελεσματική εξάλειψη της υγρασίας.

Τέτοιες συσκευές επιτρέπουν να ξηρανθεί ποιοτικά το κελάρι και στη συνέχεια να διατηρηθεί ο δείκτης υγρασίας σε αυτό σε κανονικό επίπεδο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι επιθυμητό να διεξάγεται περιοδικά η ξήρανση του αέρα στο υπόγειο.

Η χρήση των αφυδατωτών είναι ιδιαίτερα σημαντική στην εμπορική λειτουργία των κελαριών και των αποθεμάτων λαχανικών. Οι σύγχρονες συσκευές πωλούνται σε μεγάλα καταστήματα κτιρίων και σε εξειδικευμένα τμήματα, γεγονός που δεν δημιουργεί προβλήματα με την αγορά τους.

Στο υπόγειο, ο στάσιμος και υγρός αέρας στεγνώνει σύμφωνα με την αρχή αυτή:

 • Η υγρασία συλλέγεται πάντοτε σε κρύες επιφάνειες.
 • Ο αέρας όταν διέρχεται από το συμβατικό ξηραντήρα, αρχίζει να ψυχθεί και υγρασία θα εγκατασταθούν σε ένα ειδικό δέκτη, και στη συνέχεια πέφτει αρχίζει να στραγγίξει μέσα στο κάρτερ.
 • αφυγραντήρες εργασία είναι για την ψύξη του αέρα, δεν είναι η θερμότητα, η οποία τους διακρίνει από τη σχάρα και κεριά, έτσι ώστε η μονάδα θα είναι κάπως δροσερό κελάρι. Αλλά στην πώληση υπάρχουν τέτοιες συσκευές που στη θερμότητα εξόδου του αέρα στην αρχική θερμοκρασία.
 • Οι αφυγραντές που κατασκευάζονται από τη βιομηχανία λειτουργούν επί του παρόντος με βάση το φρέον, παρόμοιο με ψυγεία και κλιματιστικά. Στον αφυγραντήρα, παρέχεται αέρας από ανεμιστήρα.

Ποια είναι η καλύτερη μέθοδος επιλογής

Γιατί σε ένα κελάρι ένα συμπύκνωμα, από εκεί για να απαλλαγούμε, είναι δυνατόν να δούμε στο βίντεο.
Κάνετε ένα κελάρι στεγνό και κατάλληλο για την αποθήκευση φρούτων και λαχανικών επιτρέπεται με οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες μεθόδους.

Η μέθοδος επιλέγεται με βάση τη συνολική έκταση του κελάριου:

 • Μην αγοράζετε ένα ακριβό αφυγραντήρα, με μια έκταση κελάρι όχι περισσότερο από δύο τετραγωνικά μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, τέτοια προβλήματα με την υγρασία επιλύονται εύκολα με τη χρήση ενός βραστήρα ή ενός κεριού.
 • Τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν να χαμηλώσουν στο κελάρι αμέσως μετά την ολοκλήρωση όλων των εργασιών κατά την ξήρανση του δωματίου.

Συμβουλή: Μην στεγνώνετε το κελάρι κατά τη λειτουργία. Αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα των αποθηκευμένων λαχανικών.

 • Για να αποφευχθεί η συχνή αφυδάτωση του κελαριού, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί εκ των προτέρων η ύπαρξη ενός συστήματος εξαερισμού υψηλής ποιότητας.
 • Με ένα μικρό μέγεθος κελάρι αρκεί να χρησιμοποιηθεί δομή δύο σωλήνων - εξάτμισης και τροφοδοσίας, που βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Αυτό θα εξασφαλίσει μια συνεχή αντικατάσταση του αέρα.
 • Με μια μεγάλη περιοχή, είναι καλύτερα να κανονίσετε τον εξαερισμό στο υπόγειο.
 • Εάν η οροφή του υπογείου είναι το πάτωμα μιας κατοικίας, είναι απαραίτητο να γίνει μια υψηλής ποιότητας θερμομόνωση του δαπέδου. Σε αυτή την περίπτωση, η επίδραση του ψυχρού αέρα από την αποθήκη στο μικροκλίμα στο σπίτι δεν πρέπει να επιτρέπεται.

Εξάλειψη συμπυκνωμάτων στην οροφή και στους τοίχους - μια υπόσχεση ενός ξηρού κελάριου για την ποιοτική αποθήκευση των προϊόντων σε αυτό.

Σχετικά άρθρα

Η υψηλή υγρασία στο υπόγειο και το κελάρι είναι η πηγή πολλών δυσάρεστων.

Η υγρασία στο κελάρι δεν επιτρέπει τη διατήρηση της συγκομιδής ποιότητας. Σε αυτό.

Ένα υγρό κελάρι στο σπίτι προσφέρει πολλά προβλήματα στον ιδιοκτήτη του. Ως αποτέλεσμα, είναι.

Η σωστή εξόρυξη στο κελάρι θα επηρεάσει θετικά την ποιότητα των προϊόντων κ.λπ.

Σχόλια

Νόμιζα ότι αρκεί να φτιάξω μια κανονική κουκούλα και όλα θα ήταν καλά. Αλλά δεν ήταν εδώ. Δεν σκεφτόμουν ούτε καν για στεγανοποίηση. Στεγνώσαμε το υπόγειο με ένα φούρνο. Μετά την ξήρανση, πήρα την στεγανοποίηση. Ελπίζω ότι τώρα τα λαχανικά δεν θα εξαφανιστούν.

Εάν το υπόγειο είναι σωστά τοποθετημένο στεγανοποιητικό, η θερμομόνωση της οροφής και εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τότε, δεν θα υπάρξει ποτέ καμία συμπύκνωση. Στο υπόγειο μου για πολλά χρόνια λειτουργίας δεν υπήρχε συμπύκνωση. Για να βελτιώσετε τον εξαερισμό, πρέπει να τοποθετήσετε έναν εκτροπέα πάνω από το σωλήνα εξαγωγής.

Συμπυκνωμένο στο κελάρι. Αιτίες και λύσεις. Εξαερισμός, θερμομόνωση και αποστράγγιση

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι; Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε τους λόγους για την εμφάνισή του και να βρούμε τα κατάλληλα αντίμετρα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αποφάσεις που ισχύουν κατά το στάδιο της κατασκευής και κατά τη λειτουργία.

Μια γνωστή εικόνα; Στη συνέχεια, αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Αιτίες

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα;

Η απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι η πορεία της σχολικής φυσικής.

Μαζί με την έννοια της απόλυτης υγρασίας (η αποκαλούμενη περιεκτικότητα σε υδρατμούς σε κυβικά μέτρα αέρα σε γραμμάρια) υπάρχει σχετική υγρασία. Μετρείται σε εκατοστιαία ποσοστά και σας επιτρέπει να υπολογίσετε την αναλογία της τρέχουσας ποσότητας υδρατμών στο μέγιστο θεωρητικά δυνατό.

Γιατί τέτοιες δυσκολίες; Το γεγονός είναι ότι η ικανότητα του αέρα να διατηρεί τον πυθμένα με τη μορφή ατμού αλλάζει με αλλαγές θερμοκρασίας. Αυτό σχετική υγρασία επηρεάζει την ανθρώπινη αντίληψη της ατμόσφαιρας ως ξηρό ή υγρό: απολύτως ίδια ποσότητα νερού σε ένα κυβικό μέτρο αέρα στους 10 ο αέρας θα γίνει αντιληπτή ως ακατέργαστο, και στους 50 - αμφότερα υπερξηρανθεί.

Περιέργως, η υγρασία κυμαίνεται στο 60-80% και θεωρείται άνετα από τον άνθρωπο.
Στην περίπτωση αυτή, η απόλυτη τιμή της υγρασίας σε μηδενικούς βαθμούς θα είναι πολλές φορές χαμηλότερη από την έρημο της Σαχάρας στα +45 - 50 (περίπου 3 g / m3 έναντι 10-15).

Τι συμβαίνει με υδρατμούς όταν ο αέρας ψύχεται ξαφνικά; Οτιδήποτε υπερβαίνει το 100% της απόλυτης υγρασίας σε μια δεδομένη θερμοκρασία θα πέσει με τη μορφή δροσιάς - μικρές σταγόνες. Αυτή είναι η διαδικασία που παρατηρούμε στο κελάρι ή στο υπόγειο: το νερό αρχίζει να συμπυκνώνεται σε αυτή την επιφάνεια, η οποία είναι ουσιαστικά ψυχρή από τον περιβάλλοντα αέρα.

Έτσι, για τη συμπύκνωση της υγρασίας πρέπει να υπάρχουν δύο παράγοντες:

 1. Επιφάνεια, η θερμοκρασία της οποίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από τον όγκο του αέρα στο δωμάτιο.
 2. Επαρκώς υψηλή υγρασία αυτής της μάζας αέρα.

Αυτό το φαινόμενο μπορεί να παρατηρηθεί στην επιφάνεια της φιάλης που έχει ληφθεί από το ψυγείο. Αμέσως αποκαλύπτεται με σταγονίδια νερού.

Γιατί το συμπύκνωμα στο κελάρι - το καταλάβουμε. Σε γενικές γραμμές.

Ωστόσο, η μελέτη θεματικών φόρουμ θα μας φέρει μια απροσδόκητη ανακάλυψη: η συμπύκνωση της υγρασίας στα κελάρια και τα κελάρια είναι πολύ διαφορετική.

 • Σε διαφορετικές επιφάνειες. Βυθίστε το πάτωμα και τους τοίχους του υπογείου ή την οροφή.
 • Σε διαφορετικές περιόδους του έτους. Εάν η εκτός εποχής στο κελάρι είναι συνήθως ξηρό καθόλου, με το καλοκαίρι και το χειμώνα σύγχυσης: κάποιος συμπύκνωμα εμφανίζεται μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού κορυφής, κάποιος - το αντίθετο, στους σοβαρή παγετούς.

Καθόλου. Για την επίλυση της αντίφασης, η απλή λογική θα βοηθήσει.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στην επιφάνεια που είναι ψυχρότερη, θυμηθείτε;

Κάτω από το επίπεδο της θερμοκρασίας πήξεως του εδάφους είναι σταθερή και διατηρείται στους + 8-12 C. Για το λόγο αυτό, στην πραγματικότητα, απόδοση και μπορεί να αποθηκευτεί στο κελάρι για περισσότερο από ένα σπίτι ή αχυρώνα τοίχοι και το δάπεδο θα έχει μια θερμοκρασία του εδάφους.

Και τώρα φανταστείτε ότι το δωμάτιο τροφοδοτείται με αέρα με θερμοκρασία + 25-30 μοίρες. Εξαερισμός, από το δρόμο. Μαντέψτε τι συμβαίνει με την υγρασία όταν ψύχεται η ροή του αέρα;

Φυσικά. Καθίζει στο κρύο πάτωμα και στους τοίχους.

Η υγρασία συμπυκνώνεται στο κάτω μέρος του δωματίου, το οποίο έχει θερμοκρασία εδάφους.

Γιατί μπορεί να απορροφήσει το ανώτατο όριο;

Ναι, επειδή στο κελάρι, πάνω από το οποίο δεν υπάρχουν θερμαινόμενες εγκαταστάσεις, το χειμώνα η οροφή θα είναι πολύ πιο κρύα από τον εσωτερικό αέρα. Η υπερβολική υγρασία θα συμπυκνώσει ήδη.

Σε παραμελημένες περιπτώσεις, μπορείτε ακόμη να δείτε παγετό στην οροφή.

Τα καλά νέα: η υγρασία του εξωτερικού αέρα λόγω χαμηλότερης θερμοκρασίας είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό, τι στο κελάρι.
Ο αερισμός του υπογείου δεν θα προκαλέσει συμπύκνωση αλλά την εξαφάνισή του.

Κίνητρα

Πρέπει ακόμη να σκεφτείτε πώς να μειώσετε την υγρασία στο κελάρι;

 • Η εμφάνιση του καλουπιού. Ο μύκητας (ή μάλλον τα σπόρια του) είναι καταστροφικός για το αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα προϊόντα που αποθηκεύονται στο δωμάτιο θα είναι μουχλιασμένα, χωρίς σφραγισμένη συσκευασία.
 • Η καταστροφή του δαπέδου, των τοίχων και των οροφών πάνω από το κελάρι ή το υπόγειο. Το καλούπι καταστέλλει σταδιακά ακόμη και τα ανόργανα συστατικά του σκυροδέματος. η φθορά των ξύλινων δοκών και των καταστρωμάτων δεν θα σας κάνει να περιμένετε πολύ.

Η τοιχοποιία στην φωτογραφία καταστρέφεται εν μέρει από την υγρασία και το συνοδευτικό καλούπι.

Φαίνεται ότι πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε το warpath.

Λύσεις

Έτσι, πώς να αφαιρέσετε την υγρασία στο κελάρι;

Εξαερισμός

Ο αέρας σε οποιοδήποτε δωμάτιο θα πρέπει να ενημερώνεται. Αν το κελάρι είναι χωρισμένο από το καθιστικό με ξύλινο δάπεδο, αυτό συμβαίνει φυσικά μέσα από τις ρωγμές σε αυτό. Η συγκεκριμένη επικάλυψη απαιτεί την οργάνωση αερισμού.

Η συνολική τιμή όλων των απαραίτητων υλικών δεν θα υπερβαίνει τα 600-700 ρούβλια.

Η απλούστερη εφαρμογή περιλαμβάνει:

 • Δύο πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης. Η διάμετρος καθορίζεται από το μέγεθος του κελάριου: με μια επιφάνεια 5-6 τετραγωνικών μέτρων μπορείτε να κάνετε 50 χιλιοστά, με 20-25 τετράγωνα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα διαμέτρου 110 χιλιοστών. Το μήκος εξαρτάται από το ύψος της οροφής και το πάχος της οροφής πάνω από αυτό. Συνήθως ένας σωλήνας 3 μέτρων είναι αρκετός με περιθώριο.
 • Δύο εκτροπείς (συχνά πωλούνται με την ονομασία "μύκητας" ή "ομπρέλα").

Ένας από τους τύπους των εκτροπέων για τα λύματα.

Μέσα από τη διάτρητη επικάλυψη οι σωλήνες περνούν από το δρόμο προς το δωμάτιο. Οι εκτροπείς εγκαθίστανται μετά την εγκατάσταση. Η λειτουργία τους είναι να προστατεύουν τον αγωγό εξαερισμού από την είσοδο των ομβρίων υδάτων.

Επιπλέον, το σχήμα του εκτροπέα παρέχει αύξηση στην ώση σε καιρικές συνθήκες.

Τα κανάλια είναι τοποθετημένα σε διαφορετικά επίπεδα: ένα από αυτά φτάνει σχεδόν στο πάτωμα του κελάριου, το δεύτερο τελειώνει κάτω από την οροφή. Οι εκτροπείς, αντίστοιχα, μετά την εγκατάσταση, βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Η οδηγία σχετίζεται με την ανάγκη δημιουργίας σταθερής ώθησης στους αεραγωγούς εξαερισμού:

 • μέσω του υψηλότερου από τους σωλήνες ο αέρας θα αφαιρεθεί από τον αεριζόμενο χώρο.
 • μέσω που βρίσκεται κάτω - για να φτάσει.

Σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού.

Σημαντικό σημείο: είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η δυνατότητα περιορισμού της ροής του αέρα. Ο απλούστερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να αγοράσετε ένα ζεύγος συνδέσμων και πλαστικών βυσμάτων για έναν αποχετευτικό αγωγό της κατάλληλης διαμέτρου και να τρυπήσετε μερικές μικρές οπές σε κάθε μία από αυτές. Γιατί είναι απαραίτητο αυτό;

Θυμηθείτε: εάν ο χειμώνας έρχεται από τον αέρα του δρόμου με χαμηλότερη υγρασία από ό, τι στο κελάρι, τότε το καλοκαίρι η εικόνα αντιστρέφεται. Η υπερβολική υγρασία θα πέσει με τη μορφή του ιδίου συμπυκνώματος, από το οποίο προσπαθούμε να απαλλαγούμε από. Περιορίζοντας τον εξαερισμό, μειώνουμε σημαντικά τον αριθμό του. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να σταματήσουν εντελώς τα κανάλια: τα αέρια που απελευθερώνονται από το έδαφος σε υψηλή συγκέντρωση μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία και ακόμη και τη ζωή.

Τι γίνεται αν ο όγκος του κελάριου είναι πολύ μεγάλος για έναν σωλήνα εξαερισμού λογικής διαμέτρου;

 1. Τοποθετήστε διάφορα ζεύγη σωλήνων σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου.
 2. Αυξήστε τη ροή του αέρα μέσω ενός ζεύγους αγωγών εξαερισμού τοποθετώντας έναν ανεμιστήρα αγωγών στον αγωγό εξαγωγής. Είναι στην εξάτμιση - για να αποφευχθεί η υπερψύχωσή του ή η συμπύκνωση υγρασίας στην περιέλιξη του κινητήρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο.

Ο εξαερισμός εξαναγκάζεται.

Θερμομόνωση δαπέδου

Ανάκληση: μια τυπική εικόνα στο κελάρι, το δωμάτιο πάνω από το οποίο δεν θερμαίνεται - μια κρύα οροφή με σταγονίδια συμπυκνωμάτων σε αυτό. Και τι γίνεται αν εξισώσετε τη θερμοκρασία του οροφή με τη θερμοκρασία των τοίχων και του δαπέδου;

Πώς να το κάνετε αυτό; Ασφαλής απομόνωση του δαπέδου από τους ψυχρούς δρόμους. Υπάρχουν πολλές λύσεις εδώ.

Εσωτερική μόνωση

Δομικά, μια τέτοια μόνωση είναι εντελώς πανομοιότυπη με την αφρώδη πλαστική επίστρωση, η οποία συνήθως καλύπτεται με τοίχους διαμερισμάτων. Για αύξηση της θερμοκρασίας απαιτεί σφιχτή (C-25 και υψηλότερο) αφρώδες πλαστικό ούπα ρυθμό κοιλότητος των 5 τεμαχίων ανά φύλλο, Γυαλί με πλέγμα και κεραμίδι κόλλες δύο χιλιοστών με βάση το τσιμέντο. Το ανώτατο όριο προετοιμάζεται με αντισηπτικό αστάρι.

Η σειρά εργασίας είναι συνήθως η εξής:

 1. Για κάθε φύλλο πλαστικού αφρού εφαρμόζεται σε πολλά σημεία κόλλας, μετά το οποίο το φύλλο πιέζεται πάνω στην οροφή και επιπλέον στερεώνεται με πείρους. Οι οπές κάτω από αυτές τρυπιούνται με έναν διατρητή κατευθείαν μέσω του αφρού.

Ένας από τους τρόπους εφαρμογής κόλλας.

 1. Στην επιφάνεια της τελειωμένης πλαστικής μόνωσης με μια φαρδιά σπάτουλα εφαρμόζεται λεπτή στρώση κόλλας, στην οποία πιέζεται αμέσως το γυάλινο πλέγμα. Εκτελεί μια ενισχυτική λειτουργία.
 2. Η στεγνή επιφάνεια είναι εξ ολοκλήρου λειασμένη με την ίδια κόλλα. Αν είναι απαραίτητο, είναι βαμμένο με οποιαδήποτε βαφή με βάση το νερό ή καλυμμένο με δομικό σοβά.

Θέρμανση στο ξύλινο πάτωμα

Αν υπάρχει ξύλινη οροφή πάνω από το κελάρι, η θερμομόνωση μπορεί να ενσωματωθεί μεταξύ των δοκών του. Στον ρόλο της μόνωσης είναι συνήθως το ορυκτό μαλλί. Κάνοντας αυτό το έργο με τα χέρια σας είναι κάτι παραπάνω από εύκολο. η μόνη λεπτότητα είναι το ορυκτό μαλλί στην κορυφή και ο πυθμένας τοποθετείται με στρώματα υλικού φραγμού ατμών.

Η μόνωση τοποθετείται με ταινία φραγμού ατμού.

Μονωμένη επίστρωση

Σε περίπτωση κελάριου χωρίς δομή επάνω του, η μόνωση παραμένει ακόμα στο στάδιο της κατασκευής.

Η ίδια μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί αν στην κορυφή - ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ με επαρκές ύψος της οροφής, η οποία μπορεί να μειωθεί κατά 12-15 εκατοστά.

 1. Στην επιφάνεια του δαπέδου ξεδιπλώνεται ένα θερμομονωτικό υλικό - πολυστερίνη με πυκνότητα C-35 ή αφρό πολυστερίνης από εξώθηση.
 2. Καλύπτεται με στεγανοποιητικό υλικό. Χρησιμοποιείται συνήθως πυκνό πολυαιθυλένιο.
 3. Βάση ύψους 3-5 εκατοστά (ανάλογα με το αναμενόμενο πάχος του σφραγίσματος) τοποθετείται οπλισμένο πλέγμα χάλυβα. Κατά κανόνα, η ενίσχυση από σύρμα πάχους 5-6 mm έχει μέγεθος ματιών 10 εκατοστά.
 4. Τέλος, ο ίδιος ο στύλος είναι διαμορφωμένος. Ένα μείγμα κονιάματος ή μίγματος τσιμέντου-άμμου χρησιμοποιείται σε αναλογία 1: 3.

Συμβουλή: για μια πιο ρευστό διάλυμα σε αυτό συχνά προστίθεται λίγο υγρό σαπούνι ή απορρυπαντικό.

Μονωμένη επίστρωση στο τμήμα.

Ξήρανση

Τι συμβαίνει εάν υπάρχει συμπύκνωση στο κελάρι και για κάποιο λόγο όλες οι παραπάνω μέθοδοι δεν είναι εφαρμόσιμες ή έχουν δείξει την αναποτελεσματικότητά τους;

Ας επιστρέψουμε στη λογική. Η υγρασία συμπυκνώνεται στην πιο κρύα επιφάνεια του δωματίου. Έτσι εισάγουμε ένα νέο παράγοντα - έναν εναλλάκτη θερμότητας με θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτή της οροφής ή των τοίχων!

Πώς να το κάνετε σε πρακτικούς όρους; Η προφανής λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή - έναν αφυγραντήρα αέρα. Αυτή είναι μια απλή αντλία θερμότητας που αντλεί ενέργεια θερμότητας από ένα ψυγείο σε άλλο. Φυσικά, στην ψυχρότερη επιφάνεια, φυσικά, η υγρασία συμπυκνώνεται αμέσως, η οποία αποστραγγίζεται μέσα στη δεξαμενή αποθήκευσης ή το σωλήνα αποστράγγισης.

Σχηματικό διάγραμμα του αφυγραντήρα.

Ωστόσο, ως αφυγραντήρας αέρα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό κοντίσιονερ παραθύρων. Το παλιό BK-1500 είναι αρκετά ικανό να συλλέγει μέχρι και 15-20 λίτρα νερού την ημέρα. Το νερό διοχετεύεται στο δοχείο ή, εάν είναι δυνατόν, στο σύστημα αποχέτευσης ή στην αποστράγγιση.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ας απαντήσουμε σε μερικές τυπικές ερωτήσεις που έθεσαν οι ιδιοκτήτες των κελαριών.

Ποια είναι η υγρασία στο κελάρι;

Αν αποθηκεύει κονσερβοποιημένα προϊόντα, η απάντηση είναι απλή: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Αλλά κατά την αποθήκευση των λαχανικών η βέλτιστη περιοχή είναι 80-95%: δεν πρέπει μόνο να μούχλα, αλλά και να στεγνώσει.

Ποια θερμοκρασία θα πρέπει να βρίσκεται στο κελάρι το καλοκαίρι;

Δεν υπερβαίνει τους 12 βαθμούς. Αν στις ζεστές μέρες η στήλη του θερμόμετρου σκαρφαλώνει προς τα πάνω από αυτό το σήμα - είναι λογικό να παρακολουθήσετε τη θερμομόνωση του άνω μέρους του δωματίου.

Ποια θα πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο κελάρι το χειμώνα;

Σταθερά πάνω από το μηδέν. Ο λόγος είναι προφανής: τα δοχεία με οικιακή κονσερβοποίηση μπορεί να σπάσουν με πάγο, και η κρυστάλλωση του νερού σε φρέσκα λαχανικά της γεύσης τους, για να το θέσω ήπια, δεν θα βελτιωθεί.

Βέλτιστη αποθήκευση ορισμένων φρούτων και λαχανικών.

Πόσο βαθύ είναι το κελάρι;

Ιδανικά, το ανώτατο όριο θα πρέπει να βρίσκεται κάτω από το επίπεδο κατάψυξης. Με σωστή θερμομόνωση της εισόδου, η θερμοκρασία σε αυτή θα είναι πάντα ίση με τη θερμοκρασία του εδάφους και το πρόβλημα συμπυκνώματος απλώς δεν προκύπτει.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε ότι το υλικό σε αυτό το άρθρο θα βοηθήσει τον αναγνώστη. Το βίντεο σε αυτό το άρθρο, όπως πάντα, θα προσφέρει πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Καλή τύχη!

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι μόνοι σας

Η αυξημένη υγρασία συμβάλλει στο σχηματισμό τοξικών βακτηρίων, μυκήτων και μούχλας, οδηγώντας στην καταστροφή των χώρων, γεγονός που είναι γεμάτο με το κόστος των επισκευών. Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο κελάρι μια για πάντα; Η υπερβολική υγρασία εξαλείφεται με διάφορους τρόπους, καθένα από τα οποία δεν είναι περίπλοκο για την αυτο-ολοκλήρωση.

Από πού προέρχεται το συμπύκνωμα;

Το συμπύκνωμα στην οροφή στο κελάρι προκύπτει από την υγρασία στο δωμάτιο και μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των προϊόντων. Οι ατμοί εγκαθίστανται με τη μορφή σταγόνων δροσιάς στην οροφή και στους τοίχους του δωματίου, όταν η θερμοκρασία σε αυτό είναι χαμηλότερη από το εξωτερικό. Την περίοδο του φθινοπώρου-άνοιξης, δεν σχηματίζεται συμπύκνωση. Εμφανίζεται είτε χειμώνα, παγετός είτε το καλοκαίρι.
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για το σχηματισμό οροφής και τοίχου δροσιάς:

 • ακατάλληλο αερισμό ή έλλειψη.
 • Υπόγεια ύδατα, που είναι πολύ κοντά στην επιφάνεια της γης.
 • έλλειψη αέρα για τον εξαερισμό του υπογείου.
 • έλλειψη στεγνώματος, υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση του υπογείου.
 • αγωγούς επικοινωνίας ·
 • ανεπαρκώς οργανωμένη αποστράγγιση.

Όταν τηρούνται οι κανόνες για την κατασκευή ενός κελάριου, δεν πρέπει να σχηματίζονται σταγονίδια σταγονιδίων. Αλλά, αν το πρόβλημα προέκυψε ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του κτιρίου, αξίζει να στεγνώσει το κελάρι.

Συμπύκνωση στην κατεστραμμένη βάση

Η εξήγηση του γιατί το συμπύκνωμα συσσωρεύεται στο κελάρι μπορεί να είναι η καταστροφή των θεμελίων του σπιτιού. Αυτό ισχύει για τα κελάρια, τα οποία βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σπίτι. Η βάση καταστρέφεται αν δένδρα και θάμνοι με ένα τεράστιο ριζικό σύστημα αναπτύσσονται κοντά στο κτίριο.
Όταν δεν υπάρχει καταιγίδα, το νερό που στάζει στους τοίχους κατά τη διάρκεια των βροχών καταστρέφει το θεμέλιο. Αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στο σχηματισμό ρωγμών. Μέσω των κενών στο κελάρι, η περιττή υγρασία διεισδύει και συμπυκνώνεται. Τι να κάνετε σε αυτή την περίπτωση; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι:

 • είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα σύστημα αποστράγγισης στην οροφή, το οποίο δεν θα επιτρέψει το νερό να χύσει στους τοίχους και να καταστρέψει το σπίτι.
 • κοντά στο υπόγειο δεν θα πρέπει να μεγαλώνουν μεγάλα δέντρα και θάμνους.
 • οι ρωγμές που εμφανίζονται θα πρέπει να επισκευαστούν για να μην καταστραφούν το υπόγειο και ολόκληρο το σπίτι.

Το ίδρυμα μπορεί να προστατευτεί κατά τη φάση κατασκευής - είναι πρακτικό. Εάν το πρόβλημα εμφανίστηκε κατά τη λειτουργία του κτιρίου - ακολουθούμε τον αλγόριθμο στεγανοποίησης και ξήρανσης παρακάτω.

Πώς να στεγνώσει το κελάρι τον εαυτό σας: τοπικούς τρόπους

Εάν υπάρχει ένα ανεπιθύμητο συμπύκνωμα στο κελάρι, είναι απαραίτητο να στραγγίσετε το δωμάτιο. Ο συνηθισμένος αερισμός στο υπόγειο δεν είναι ασφαλές - ο εισερχόμενος αέρας θα κρυώσει και θα εγκατασταθεί με σταγόνες δροσιάς.
Η αποθεματοποίηση των φυτών ξηραίνεται με σίδερο σιδήρου ή με μαξιλάρι, κεριά (βελτιώνεται το φυσικό βύθισμα), συσκευές ξήρανσης ή οικιακές θερμαντικές συσκευές. Αρχίζοντας τις δραστηριότητες, θεωρήστε ότι η σόμπα ή η μπρούτζινη είναι σχετική σε μεγάλες περιοχές. Σε κτίρια μικρού μεγέθους χρησιμοποιούνται λιγότερο χρονοβόρες μέθοδοι.

Προπαρασκευαστικές στιγμές

Για να εξουδετερώσετε την υγρασία από τους τοίχους και την οροφή του κελαριού, πρέπει να εκτελέσετε μια σειρά προκαταρκτικών εργασιών:

 • τον καθαρισμό της περιοχής από τη μη χρησιμοποιήσιμη περσινή συγκομιδή ·
 • αφαίρεση ξύλινων παλετών, ράφια και ράφια.
 • επεξεργασία προϊόντων από ξύλο με διάλυμα σαπουνιού, αραιωμένο σε ζεστό νερό, περαιτέρω ξήρανση τους,
 • εφαρμόζοντας αντισηπτικά επίπλων κελάριων ή αντιδιαβρωτικές ενώσεις.
 • απολύμανση του δωματίου με ασβεστολιθικό ασβέστη.

Μετά την ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών εργασιών, το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται για αρκετές ημέρες και στη συνέχεια να επεξεργάζεται με ζεστό αέρα.

Ξήρανση με τη βοήθεια ενός φούρνου

Ο φούρνος σας βοηθά να απαλλαγείτε από την αυξημένη υγρασία στο γκαράζ ή στο υπόγειο γρήγορα και αποτελεσματικά. Η προϋπόθεση συνιστάται να αέρα για αρκετές ημέρες, και μόνο μετά από μια τέτοια διαδικασία για να ξεκινήσει το στέγνωμα. Η διαδικασία είναι η εξής:

 • Η φριτέζα τοποθετείται στο πάτωμα του κελαριού.
 • η φωτιά αναφλέγεται και διατηρείται έως ότου η υγρασία εξαντληθεί εντελώς.
 • Αντί για ένα χαλί, χρησιμοποιήστε ένα παλιό κάδο σιδήρου. Για να ανάψει μια φωτιά σε έναν κάδο, πριν κατεβεί στο κάτω μέρος του υπογείου.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση νερού στους τοίχους και την οροφή μπορεί να είναι με την οργάνωση εξαερισμού. Διαφορετικά, κάθε καλοκαίρι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα μπρελόκ. Η διαδικασία συνιστάται να πραγματοποιηθεί πριν από την τοποθέτηση μιας νέας παρτίδας λαχανικών.

Στεγνώστε το υπόγειο με ένα κερί

Είναι πολύ πιο ασφαλές να στεγνώνετε το υπόγειο με ένα κερί, αντί να χρησιμοποιείτε ένα φούρνο ή ένα κουβά. Η εκδήλωση θα διαρκέσει περισσότερο, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι λιγότερο ποιοτικό. Για να στεγνώσετε το κελάρι με ένα κερί, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • ένα φωτισμένο κερί θα πρέπει να εγκατασταθεί κάτω από τον άξονα εξαερισμού.
 • Στη φλόγα φέρνετε επιπλέον σωλήνες για να εξασφαλίσετε την πρόσφυση.

Η αυξημένη πρόσφυση διευκολύνει την ταχεία αντικατάσταση του υγρού αέρα σε ξηρό, αλλά η ξήρανση του συνολικού υπόγειου χώρου είναι κακή.

Χρήση των αφυγραντήρων

Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι εξάλειψης της υγρασίας αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές - χρησιμοποιήστε ειδικά ξηραντήρια αέρα. Οι συσκευές μπορούν να ρυθμίσουν ποιοτικά την αυξημένη υγρασία, διατηρώντας ένα αποδεκτό επίπεδο υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Τα όργανα μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε μεγάλο σούπερ μάρκετ.
Η αρχή του αφυγραντήρα από το κατάστημα:

 • Ο αέρας διέρχεται από τη συσκευή και ψύχεται. Η πρόσθετη υγρασία συλλέγεται σε ειδικό χώρο.
 • Η συσκευή δεν θερμαίνεται, αλλά δροσίζει τον αέρα. Υπάρχουν προϊόντα προς πώληση που θερμαίνουν τον αέρα εξαγωγής στην αρχική θερμοκρασία.
 • Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες μπορούν να συγκριθούν με τον κλιματισμό, τον τρόπο που λειτουργούν στο freon.

Οι αφυγραντήρες αέρα είναι απαραίτητοι για ένα μεγάλο τετράγωνο κελάρι, σε ένα κτίριο κατοικιών ή σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Άλλες μέθοδοι αποστράγγισης του κελάριου

Είναι καλό για τη λειτουργία του θερμαντήρα σπιτιού στεγνωτήρα με τη μορφή ενός καλοριφέρ ή windy. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη στη μέση του κελαριού για ομοιόμορφη θέρμανση του αέρα και λειτουργεί συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για να διατηρήσετε ένα άνετο μικροκλίμα και να αποφύγετε τη συμπύκνωση στο κελάρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο ή ένα κιβώτιο στο οποίο γεμίζεται ένα υγροσκοπικό υλικό (μεγάλο αλάτι στο τραπέζι ή ασβέστη). Οι ουσίες ρυθμίζουν την υγρασία απορροφώντας τα πλεονάσματα και απολυμαίνουν το κελάρι.

Επικοινωνία - ένας τρόπος για την εξάλειψη του σχηματισμού της δροσιάς

Λαμβάνοντας υπόψη πώς να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα, δώστε τη δέουσα προσοχή στη ρύθμιση των συστημάτων επικοινωνίας - εξαερισμός, εργασίες για τη διατήρηση ενός κανονικού επιπέδου θερμοκρασίας και στεγανοποίησης.

Εξοπλισμός εξαερισμού

Ακόμη και εκείνος που ποτέ δεν έχει κτίσει ένα κτίριο θα είναι σε θέση να κάνει τη δομή αερισμού. Ένα σύστημα ποιότητας θα σας εξοικονομήσει από την ετήσια ταλαιπωρία με θέρμανση και ξήρανση του δωματίου πριν από την τοποθέτηση μιας νέας καλλιέργειας. Ο εξαερισμός κελάρι μπορεί να είναι 2 είδη - φυσικά και αναγκαστικά.

Οργάνωση του φυσικού αερισμού

Τα κανάλια εξαερισμού τοποθετούνται κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κελάριου. Εάν στο υπόγειό σας δεν παρείχατε αρχικά αυτό το είδος επικοινωνίας - το κάνετε μόνοι σας:

 1. Ένας διάτρητος κάνει τρύπες στο ταβάνι για την εγκατάσταση σωλήνων στις αντίθετες πλευρές του τοίχου.
 2. Η καλύπτρα κατεβαίνει στην οπή και σταθεροποιείται σε ύψος 100-150 mm από το ράφι. Το ύψος του προϊόντος πάνω από την οροφή πρέπει να είναι περίπου 1,5 μ.
 3. Ο σωλήνας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στη δεύτερη οπή και σταθεροποιείται χαμηλά στο πάτωμα. Το ύψος του πάνω από την οροφή πρέπει να είναι περίπου 200-250 mm.
 4. Στους σωλήνες τοποθετούνται αποσβεστήρες, οι οποίοι συμβάλλουν στον έλεγχο της έντασης της κυκλοφορίας του αέρα, της θερμοκρασίας και της υγρασίας.
 5. Οι αρμούς με την οροφή και τις οπές για την τοποθέτηση σφραγίζονται προσεκτικά με σκυρόδεμα ή αφρό.

Ελέγξτε το δοχείο συλλογής βάζοντας ένα φύλλο χαρτιού στο σωλήνα τροφοδοσίας - πρέπει να δονείται κάτω από τις ροές αέρα.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Για την εξάλειψη του υγρού περιβάλλοντος, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός. Για αυτήν, καθώς και για φυσικά, πρέπει να εγκαταστήσετε 2 σωλήνες. Η διαφορά είναι ότι στην αναγκαστική έκδοση υπάρχουν ανεμιστήρες στους σωλήνες για καλύτερη κυκλοφορία αέρα.
Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι εξοπλισμένος με μηχανική και αυτόματη μέθοδο. Το αυτόματο σύστημα ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τους ανεμιστήρες σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, επομένως καταναλώνει πολύ ηλεκτρισμό. Η διαδικασία του μηχανικού εξαερισμού ελέγχεται από τον χρήστη.

Στεγάνωση για κελάρι

Εάν οι σταγόνες νερού ρέουν από την οροφή και τα τοιχώματα, και το δάπεδο είναι υγρό και ολισθηρό, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τη στεγανοποίηση. Ως στεγανοποιητικά υλικά, χρησιμοποιούνται φύλλα υλικού στέγης ή ειδικοί εμποτισμοί για σκυρόδεμα.
Πριν από τη στεγανοποίηση του δαπέδου του υπογείου, αερίστε καλά και στεγνώστε το δωμάτιο. Εργαστείτε στη ζεστή εποχή, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το ανώτερο στρώμα του εδάφους 10-15 cm υψηλό, το υπόλοιπο καλά ζυγισμένο.
 2. Πάνω από τη γεμάτη γη, ένα στρώμα πηλού γεμίζει και συμπιέζεται.
 3. Στον πηλό γεμίστε ένα στρώμα άμμου και χαλίκι 10 cm.
 4. Χύστε κάλυμμα από σκυρόδεμα - δεν θα περάσει την υγρασία που περιέχεται στο έδαφος.
 5. Σε καλά στεγνό δάπεδο από σκυρόδεμα, επικαλύψτε το υλικό στεγών. Θα πρέπει να τοποθετηθεί στους τοίχους, παρατηρώντας ένα ύψος περίπου 20 cm.
 6. Ράψτε τις ραφές μεταξύ των λωρίδων του υλικού με καυστήρα αερίου.
 7. Στο υλικό στεγών, τοποθετήστε αφρό πολυστερίνης με ύψος 30 mm.
 8. Επάνω ενισχύστε το ενισχυτικό πλέγμα.
 9. Γεμίστε το σκυρόδεμα.

Οι εργασίες στεγάνωσης μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο κατά τη φάση κατασκευής όσο και κατά τη λειτουργία του υπογείου.

Θέρμανση υπόγειο

Η καταπολέμηση του συμπυκνώματος μπορεί να στεφθεί με επιτυχία μετά την μόνωση του υπογείου. Υπάρχουν πολλά δημοφιλή υλικά για την οργάνωση συστημάτων θερμομόνωσης.

Χρήση πλαστικού αφρού

Πώς να αντιμετωπίσετε το συμπύκνωμα που εγκαθίσταται στην οροφή λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω; Για να γίνει αυτό, πρέπει να κολλήσετε την αφρώδη πλαστική μόνωση στην οροφή:

 1. Αποκτήστε μια ειδική κόλλα για αφρώδη υλικά.
 2. Χειριστείτε την επιφάνεια του αφρού με κόλλα, εφαρμόζοντάς την με μια σπάτουλα χτένας.
 3. Πιέστε συμπαγές το φύλλο με την εφαρμοσμένη ένωση στην οροφή.
 4. Για να εξασφαλίσετε επιπλέον σταθερότητα, στερεώστε το αφρώδες υλικό σε γόμφους στις γωνίες.
 5. Μετά τη συγκόλληση των φύλλων αφρού, ενισχύστε την οροφή με ένα πλέγμα στήριξης.
 6. Το υλικό ματιών προσαρτάται σε παρόμοια συγκολλητική σύνθεση.

Αν μετά τη μόνωση της οροφής στο κελάρι παραμένει το συμπύκνωμα, συνιστάται η θερμική μόνωση των τοίχων και του δαπέδου.

Θέρμανση με πολυουρεθάνη

Η πολυουρεθάνη είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προστασία του δωματίου από τη συμπύκνωση. Το υλικό επικάθεται υπό πίεση, ως συνεχής επίστρωση στην οροφή, η οποία διατηρεί θερμότητα μέσα στο δωμάτιο. Ελλείψει ραφών, δημιουργείται στεγανότητα και η υπερβολική υγρασία εξαφανίζεται τελείως. Το πλεονέκτημα της μόνωσης πολυουρεθάνης είναι ότι μετά την εφαρμογή, η επιφάνεια μπορεί να βαφτεί και να επικαλυφθεί. Το μειονέκτημα της τεχνολογίας είναι η αδυναμία να διεξάγεται ανεξάρτητα η εργασία - απαιτείται ειδικός εξοπλισμός για τη δημιουργία υψηλής πίεσης.
Πριν τη μόνωση του κελάριου με οποιοδήποτε υλικό, φροντίστε να επεξεργαστείτε τις επιφάνειες με αντιμυκητιασικά και αντι-καλούπια έτσι ώστε να μην καταστρέψουν τον τοίχο κάτω από την επικάλυψη.

Υψηλή GW: ξεφορτωθείτε το πρόβλημα

Με υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων, οι τοίχοι ολόκληρου του κτιρίου, και όχι μόνο το υπόγειο, γίνονται υγροί. Όταν δεν υπάρχει ανάγκη για υπαίθριες δραστηριότητες, η απομάκρυνση της υγρασίας πραγματοποιείται με μια μέθοδο αποστράγγισης. Το ίδρυμα είναι σκαμμένο σταδιακά:

 1. Στην περίμετρο του κτιρίου, εκσκαφέρεται μια τάφρο για να εμβαθύνει το υπόγειο. Σε υγρότοπους ή σε κεκλιμένες ανάγλυφες, οι τάφροι αυξάνονται κατά 50 cm.
 2. Εγκαθίσταται ένα σύστημα αποχέτευσης - η τοποθέτηση των σωλήνων και η μετέπειτα απομάκρυνσή τους σε μια αποθήκη αποβλήτων με μια πλαστική δεξαμενή.
 3. Το υπόγειο είναι ενισχυμένο (εάν είναι απαραίτητο).
 4. Μια εξωτερική στεγανοποίηση του υπογείου πραγματοποιείται με ασφάλτου επικάλυψης (τσιμέντο) ή με τοποθέτηση μίας ρουμπριστικής ή PVC μεμβράνης.
 5. Η τάφρος καλύπτεται με ένα στρώμα χώματος που έχει αφαιρεθεί.
 6. Η περίμετρος του κτιρίου είναι εξοπλισμένη με τυφλό.
 7. Η ξήρανση του δωματίου διεξάγεται.

Η προτεινόμενη επιλογή απαιτεί σημαντικές οικονομικές και χρονικές επενδύσεις. Ωστόσο, η στεγανοποίηση αυτή εγγυάται τη μέγιστη απομάκρυνση του συμπυκνώματος. Οι ειδικοί συστήνουν το συνδυασμό πολλών τεχνικών - χρησιμοποιήστε μια επίστρωση με κόλλα και ξήρανση του κελαριού.
Εάν όλα τα ανωτέρω περιγραφέντα μέτρα πραγματοποιηθούν σωστά, ακόμη και μια σταγόνα συμπυκνωμάτων δεν θα πρέπει να σχηματίζεται στο υπόγειο και τα λαχανικά και τα φρούτα θα αποθηκεύονται στις κατάλληλες συνθήκες μέχρι την επόμενη συγκομιδή.