Πώς να εξαλείψετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό. Βήμα-βήμα οδηγίες

Το συμπύκνωμα δεν είναι απλά μια πηγή υγρασίας και γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη των μυκήτων και της εξάπλωσης των επιβλαβών βακτηρίων και μούχλα - είναι αρκετά μια επιθετική υγρού, η οποία καταστρέφει σταδιακά δομικά υλικά, ακόμα και όπως το μέταλλο και μπετόν. Και για να λύσει αυτό το πρόβλημα είναι απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να μάθετε πρώτα, όταν το κάνει αυτό πολύ συμπυκνωμένο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στο σύστημα εξαερισμού

Οι λόγοι, στην πραγματικότητα, πολλά και ποιος από αυτούς οδηγεί στην εμφάνιση υγρών σταγονιδίων στις εσωτερικές επιφάνειες των καναλιών αέρα, μπορεί να προσδιοριστεί μόνο αφού εξαλειφθεί ο καθένας.

Οι κυριότερες πηγές είναι:

 • Μη μονωμένα κανάλια αέρα.
 • Λανθασμένη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.
 • Παραβίαση της στεγανότητας των γραμμών αέρα.
 • Καταστροφή του στόματος των αεραγωγών σε σοφίτα ή οροφή.
 • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο.

Η αναπόφευκτη αιτία συμπύκνωσης είναι η επαφή του θερμού υγρού αέρα από ένα δωμάτιο με ψυχρές μάζες αέρα του δρόμου. Και όσο περισσότερο υπάρχει διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας ροής αέρα στο σύστημα εξαερισμού και της εξωτερικής θερμοκρασίας, τόσο περισσότερη υγρασία θα συμπυκνώνεται στα τοιχώματα των αεραγωγών. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλα τα προβλήματα αρχίζουν στην εκτός εποχής και το τέλος και την ζεστή εποχή.

Η πρώτη μέθοδος: η θέρμανση των αεραγωγών

Για να μάθετε πώς να εξαλείψετε το συμπύκνωμα στον εξαερισμό και να λύσετε αυτό το πρόβλημα το συντομότερο δυνατόν, θα πρέπει να ενεργήσετε σύμφωνα με ένα συγκεκριμένο σχέδιο: την εξάλειψη των ελαττωμάτων στο σχεδιασμό των αγωγών αέρα και την κίνηση του σημείου δρόσου πέραν των ορίων εξαερισμού.

Είναι πιο εύκολο να γίνει αυτό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε ένα σπίτι διαμερισμάτων είναι πιο δύσκολο.

Σε μια ιδιωτική κατοικία είναι απαραίτητο να τυλίξετε το σωλήνα με θερμαντήρα, για πάχος 50-100mm. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ομπρέλα ή έναν εκτροπέα στην κεφαλόδεσμο, πράγμα που θα αποτρέψει την υγρασία της μόνωσης.

Για ένα κτίριο διαμερισμάτων, η μόνωση πρέπει να ξεκινήσει με προσεκτική μελέτη των εξόδων των αγωγών. Στη σοφίτα ή στην οροφή υπάρχει ένα συγκεκριμένο κτίριο, στο οποίο εξέρχονται οι αεραγωγοί ολόκληρης της εξόδου. Εάν οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ή αμιαντοτσιμέντο, ο χώρος μεταξύ τους δεν είναι σφραγισμένος. Σε αυτά τα διαστήματα μεταξύ των σωλήνων εισέρχεται ο ψυχρός αέρας, ψύγοντας έτσι τον αγωγό αέρα, ο οποίος συναντά με μάζες θερμού αέρα και μετατρέπει την υγρασία σε συμπύκνωμα.

Ερωτήσεις από τους αναγνώστες:

 • Είναι απαραίτητο να γίνουν ορισμένοι αποστάτες ανάμεσα στα κανάλια αέρα, πάνω στα οποία θα παράγεται ο αναρτημένος ξυλότυπος. Στη συνέχεια ρίξτε τα κενά με το διάλυμα μέχρι το στόμα. Αυτή η μέθοδος, αν και δεν μονώνει τον αγωγό, αλλά εμποδίζει την είσοδο ψυχρού αέρα στους αεραγωγούς.
 • Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να αποκατασταθούν όλες οι ρωγμές και τα ελαττώματα του σωλήνα τούβλου, μέσα στον οποίο βρίσκονται οι αγωγοί, με τη βοήθεια τσιμεντοκονίας.
 • Το επόμενο στάδιο θα είναι η μόνωση αυτής της δομής. Οποιοσδήποτε θερμαντήρας ρολών ή πλακών θα πρέπει να τυλίγεται προσεκτικά σε ένα σωλήνα και να στερεώνεται με σχάρες στην επιφάνεια. Μετά από αυτό, η πιο σωστή απόφαση θα είναι να τοποθετήσετε ένα κουτί κατάλληλων διαστάσεων, κατασκευασμένο από μέταλλο. Είναι δυνατόν να στερεωθεί στην επιφάνειά του ένα πλέγμα βαφής και να επικαλυφθεί η επιφάνεια του θερμαντήρα. Όλα εξαρτώνται από την ικανότητά σας και τα οικονομικά σας.

Μέθοδος 2: αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Εάν ο αγωγός αέρα είναι μονωμένος για κάποιο λόγο, δεν είναι δυνατό και το συμπύκνωμα στάζει από το σωλήνα εξαγωγής, τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη μέθοδο αφαίρεσης του.

Η τρίτη μέθοδος: η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού

Αυτή η μέθοδος ελέγχου του συμπυκνώματος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν οι προηγούμενες δεν έχουν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα: πρόκειται για την παραγωγή ενός νέου συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού με ένα βύσμα του παλαιού συστήματος εξαερισμού.

Στην κουζίνα, η μεγαλύτερη πηγή καπνού και έτσι μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Μπορεί να τοποθετηθεί στη δουλειά και να περάσει μέσα από το πάχος του φέροντος τοιχώματος. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί στο παράθυρο. Αυτός ο ανεμιστήρας θα αντλήσει αέρα από την κουζίνα και όλα τα δωμάτια, αλλά για να μην διαταραχθεί η ροή του αέρα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διογκωθεί η μάζα του αέρα. Αυτό μπορεί να γίνει με το άνοιγμα των παραθύρων στα δωμάτια, αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Εγκαθίστανται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης, εντελώς αθέατες, πρακτικές και δεν απαιτούν πηγή τάσης.

Πολλά προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν συμπύκνωση στον εξαερισμό. Πώς να ξεφορτωθεί αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να λύσει όλους τους μισθωτές του σπιτιού μαζί. Είναι λοιπόν η πιο αποτελεσματική εργασία για να απαλλαγούμε από αυτή τη μάστιγα, διότι ο εξαερισμός είναι ένας μόνο οργανισμός, η παραβίαση του οποίου σε κάθε περιοχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε όλους τους άλλους.

Η σύζυγός μου και εγώ αγόρασα ένα σπίτι. Αμέσως άρχισε να κάνει επισκευές και εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν ήταν στο σπίτι. Ο εξαερισμός εγκαταστάθηκε από ειδικούς. Μέσα σε τρεις μήνες παρατήρησα ότι το συμπύκνωμα συλλέγεται στους σωλήνες εξαερισμού. Έχω υποβάλει αίτηση σε μια εταιρεία που εγκατέστησε ένα σύστημα εξαερισμού με αξίωση. Ο λόγος για την απελευθέρωση του συμπυκνώματος σε μένα αφαιρέθηκε με τη θέρμανση των καναλιών αέρα. Τώρα με τα έργα αερισμού στο σπίτι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Αγόρασα ένα εξοχικό σπίτι ήδη έτοιμο και φυσικά, κατά την αγορά, δεν έδωσα προσοχή στο συμπύκνωμα. Ήδη τότε, όταν άρχισαν να ζουν στο σπίτι, συνειδητοποίησα ότι για κανέναν ιδιαίτερο λόγο δεν εμφανίζεται συμπύκνωση. Και στο μπάνιο και στην τουαλέτα, και στην κουζίνα. Προσδιόρισα την αιτία με τον κακώς διευθετημένο εξαερισμό. Ενέκρινε τις εξόδους αέρα στη σοφίτα με τη βοήθεια ενός μεταλλικού. Στην κουζίνα έχω εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης.

Έπρεπε να μονώσω τον αεραγωγό και, παρεμπιπτόντως, βοήθησε πραγματικά. Το πρόβλημα με το συμπύκνωμα επιλύθηκε.

Προσωπικά, ξεκίνησα αρχικά μια ξεχωριστή βρύση για το συμπύκνωμα από σωλήνες αμιάντου κατά την εγκατάσταση εξαερισμού στην ιδιωτική μου κατοικία. Όσο για μένα - αυτό είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα υλικά, που δεν παραβιάζει τη στεγανότητα των σωλήνων και εκτελεί τέλεια τις λειτουργίες του. Την ίδια στιγμή, κατά την οικοδόμηση μιας σάουνας, αποφάσισα να σώσω ένα τσάι με μια βρύση για το συμπύκνωμα και να μην το βάλουμε καθόλου. Κατόρθωσα να το μετανιώσω αυτό τρεις φορές, επειδή η υγρασία του συμπυκνώματος καλύπτεται πλήρως σε ολόκληρο το ξύλινο πάτωμα του λουτρού. Ποτέ μην αποθηκεύετε σε αγωγούς εξαερισμού, καθώς και σε συλλέκτη συμπυκνωμάτων, γιατί οι συνέπειες θα είναι φορές πιο σοβαρές.

Παρατήρησα συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού, αλλά θεωρούσα ότι είναι ο κανόνας. Τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα του συστήματος εξαερισμού, το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί.

Διάβασα το άρθρο και συμφωνώ απόλυτα με τις πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτό. Εγώ ο ίδιος έχω ήδη αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Στη ντάκα, το λουτρό κατασκευάστηκε ανεξάρτητα χωρίς τη βοήθεια ειδικών, αφού δεν υπήρχαν επιπλέον χρήματα για να πληρώσουν για τις υπηρεσίες τους. Μετά από λίγο, εμφανίστηκε συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής, έφτασε ακόμα και ο μύκητας και η μούχλα. Άρχισα να ψάχνω για την αιτία. Αποδείχθηκε ότι ο εξαερισμός δεν λειτούργησε σωστά. Σε γενικές γραμμές, καταρχήν, στα κατασκευαστικά θέματα είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε τους πλοιάρχους. Ερωτηθείς φίλοι. Ως αποτέλεσμα, ήταν δυνατό να λυθεί το πρόβλημα με τη βοήθεια ενός θερμαντήρα. Τώρα ξέρω ότι άλλες επιλογές ήταν δυνατές.

Εγκατάσταση συλλέκτη συμπυκνωμάτων για εξαερισμό

Για κάποιο λόγο, μπορεί να συσσωρευτεί συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού. Αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι ιδιωτικών και πολυκατοικιών.

Μια εκδήλωση της προβλήματα στην εξαερισμού είναι misted παράθυρα, υγρασία στους τοίχους, η μυρωδιά της υγρασίας, μύκητα. Θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος kondesatosbornik εξαερισμού ή μόνωση κανάλια, είναι απαραίτητη, γιατί το σωστό αερισμό δεν πρέπει να διαρρεύσει.

Τα βυθισμένα παράθυρα - ένα από τα πρώτα σημάδια δυσλειτουργίας του εξαερισμού. Θέρμανση των καναλιών - επίλυση του προβλήματος

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα;

Η συμπύκνωση στον εξαερισμό είναι η υγρασία από το εσωτερικό του καναλιού.

Η συσσώρευση υγρού οδηγεί σε μια σειρά προβλημάτων, ως αποτέλεσμα, η μούχλα εμφανίζεται στο σπίτι. Εάν υπάρχει μεγάλη υγρασία, τότε το χειμώνα ο εξαερισμός δεν λειτουργεί λόγω του μπλοκαρίσματος από τον πάγο. Το καλοκαίρι, το υγρό βγαίνει στους τοίχους. Ο σωστός αερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν επιτρέπει αυτό.

Γιατί δημιουργείται υγρασία στους σωλήνες:

 • ο αγωγός δεν είναι μονωμένος.
 • η μόνωση του σωλήνα γίνεται με σφάλματα.
 • Ο εξαερισμός συναρμολογείται από ελαττωματικά υλικά χαμηλής ποιότητας.
 • Οι τοίχοι και τα δάπεδα του σπιτιού είναι κακώς μονωμένα.
 • στο υπόγειο του κτιρίου συσσωρεύεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας.
 • απόφραξη του εξαερισμού του ορυχείου από τη σκόνη και τα συντρίμμια ·
 • διακοπή του συστήματος ύδρευσης ·
 • ακατάλληλη τοποθέτηση του καλύμματος καυσαερίων ή του ανεμιστήρα εξαγωγής.
 • μια μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας έξω από το σπίτι και μέσα σε αυτό.

Ο εξαερισμός μπορεί να ρέει εάν το σπίτι βρίσκεται κοντά σε μια λίμνη. Κατά την ξήρανση μεγάλων ποσοτήτων ρούχων μέσα στο δωμάτιο, μπορεί επίσης να σχηματιστεί συμπύκνωση.

Σωστή σύστημα εξαερισμού και να απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι πολύ πιο εύκολο από ό, τι σε πολυώροφα διαμερίσματα. Οι κάτοικοι πολυκατοικιών απαγορεύονται να καθαρίζουν ή να μονώνουν τα ίδια τα κανάλια. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από ειδικούς, έτσι ώστε να μην υπάρχουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα.

Πώς να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στον εξαερισμό

Αφαιρέστε το συμπύκνωμα από το σωλήνα εξαερισμού όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Για να το ξεφορτωθείτε, πρέπει να εξαλείψετε την αιτία. Εάν υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση:

 • αντικατάσταση σωλήνων, ελαττωματικά μέρη της δομής εξαερισμού.
 • μόνωση και μόνωση των σωληνώσεων εξαερισμού.
 • αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τον εξαερισμό.
 • stub παλιά και εγκατάσταση νέου εξαερισμού.

Ο τέταρτος τρόπος αποφυγής της υγρασίας στους σωλήνες είναι ο πιο ριζοσπαστικός και δαπανηρός. Χρησιμοποιείται εάν οι δύο πρώτες μέθοδοι δεν βοηθούσαν στην εξάλειψη του σχηματισμού συμπυκνωμάτων.

Για την απομόνωση σωλήνων ή την απομάκρυνση της υγρασίας είναι δυνατή ανεξάρτητα. Το κυριότερο είναι να εξοικειωθείτε με τους κανόνες και την ακολουθία των έργων.

Κανόνες μόνωσης εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Πού πρέπει να είναι μονωμένος ο αγωγός εξαερισμού; Χρειάζεται να τυλίξετε τους σωλήνες καθ 'όλο το μήκος τους; Αυτές είναι οι πρώτες ερωτήσεις που πρέπει να ξέρετε για την απάντηση, εάν θέλετε να λύσετε το πρόβλημα με το συμπύκνωμα.

Ο σωλήνας χρειάζεται μόνωση στον τόπο όπου παρατηρείται η διαφορά θερμοκρασίας. Όταν αλλάζει η θερμοκρασία, ο αέρας από το δρόμο στους σωλήνες γίνεται υγρός. Αυτό συμβαίνει στη ζώνη, η οποία ονομάζεται "σημείο δρόσου". Αυτός ο ιστότοπος απαιτεί απομόνωση. Στο πρώτο στάδιο, πρέπει να βρείτε ένα σημείο, και στη συνέχεια να επιλέξετε υλικά και να αρχίσετε να εργάζεστε.

Για να θερμάνετε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία που χρειάζεστε από την οροφή, τελειώστε με σοφίτα και πρόσβαση στην οροφή.

Ο καθαρός αέρας διαφέρει από την αρχή της εξάτμισης λειτουργίας. Απομονώστε το σύστημα τροφοδοσίας με έναν ειδικό τρόπο: σε μεγάλους χώρους απομονώστε τις βαλβίδες. Η ιδιαιτερότητα των εργασιών στην θέρμανση των συστημάτων παροχής αέρα εξαρτάται από το μήκος του καναλιού και τον τρόπο εγκατάστασής του.

Υλικά για τη μόνωση των αεραγωγών

Χρησιμοποιείται μια ποικιλία πολυμερών υλικών για την μόνωση του σωλήνα εξαερισμού. Διαφέρουν στις τιμές και τις ιδιότητες μόνωσης. Τα συστήματα εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής είναι μονωμένα με τα ίδια υλικά.

Τύποι υλικών για μόνωση σωλήνων εξαερισμού:

 • ορυκτό μαλλί.
 • διογκωμένο πολυστυρόλιο ·
 • αφρός πολυπροπυλενίου.
 • πολυαιθυλένιο (αφρώδες).

Αφρώδες πολυαιθυλένιο - ένα δημοφιλές είδος υλικού για τη μόνωση σωλήνων εξαερισμού

Τα υλικά πρέπει να αγοραστούν μετά τη μέτρηση του μήκους και της διαμέτρου των αγωγών εξαερισμού.

Σχέδιο εργασιών μόνωσης σωλήνων

Μπορείτε να θερμαίνετε το σύστημα εξαερισμού μόνοι σας ή με τη βοήθεια επαγγελματιών. Για να πραγματοποιήσετε τη δουλειά με τα χέρια σας, η οδηγία θα σας βοηθήσει:

 1. Σκουπίστε το σωλήνα εξαερισμού.
 2. Βιδώστε το μονωτικό υλικό στο επιθυμητό τμήμα του σωλήνα.
 3. Ασφαλίστε τη θερμάστρα με συνδετήρες ή ταινία.

Το υλικό πρέπει να είναι στεγανό έναντι του σωλήνα, διαφορετικά το συμπύκνωμα θα υγράνει τη μόνωση. Μεταξύ του σωλήνα και μόνωση μύκητα εμφανίζονται, και ο σωλήνας σκουριάς (αν δεν είναι πλαστικό). Με την πάροδο του χρόνου, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Υπάρχουν θερμαντήρες που επαναλαμβάνουν το σχήμα του σωλήνα. Για την τοποθέτηση πρέπει να κόψουν, να στερεωθούν σφιχτά στο σωλήνα, να στερεωθούν και η ραφή να κολληθεί πυκνά με κόλλα ή ταινία.

Αποστράγγιση της υγρασίας από τον εξαερισμό

Υπάρχει ένας ακόμη απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στον εξαερισμό: αποστράγγιση του υγρού στη συλλογή. Η αποστράγγιση του συμπυκνώματος από τους αεραγωγούς γίνεται όταν το σύστημα δεν μπορεί να μονωθεί για κάποιο λόγο. Για να διορθώσετε τη συλλογή υγρασίας από τους σωλήνες εξαερισμού, η οδηγία θα βοηθήσει:

 1. Βρείτε το χαμηλότερο σημείο στον αγωγό εξαερισμού ελέγχοντας τον αγωγό τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αν ο αερισμός είναι οριζόντια τοποθετημένος, οποιοδήποτε τμήμα του διαύλου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Εάν οι σωλήνες είναι τοποθετημένοι κεκλιμένα ή κατακόρυφα, το κάτω άκρο χρησιμοποιείται για την απόσυρση.
 2. Στην κάτω τρύπα, τοποθετήστε το τσάι. Ο πλευρικός κλάδος κατευθύνεται προς τα κάτω.
 3. Για την απομάκρυνση του δοχείου αποστράγγισης συμπυκνωμάτων - ένα γυαλί, ένα κυλινδρικό δοχείο.

Καθώς σχηματίζεται, το συμπύκνωμα θα στραγγίσει στο δοχείο. Η αποστράγγιση του υγρού από το γυαλί γίνεται χειροκίνητα.

Εάν συμπύκνωμα τοποθετείται σε ένα απρόσιτο τμήμα του αγωγού, είναι απαραίτητο να επιπροσθέτως εξοπλίσει τον εύκαμπτο σωλήνα. Ο σωλήνας θα εκφορτώσει το συμπύκνωμα στο αποχετευτικό δίκτυο ή στο δρόμο.

Συλλέξτε το συμπύκνωμα από τον αγωγό αερισμού μπορεί να απορροφηθεί από απορροφητικά, απορροφούν την υγρασία. Οι ουσίες συνήθως συσκευάζονται σε κυλινδρικές κασέτες. Εισάγονται στον σωλήνα στη ζώνη εισροής διήθησης. Περιοδικά, οι κασέτες πρέπει να αφαιρούνται και να ξηραίνονται.

Νέος εξαερισμός

Εάν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το συμπύκνωμα είτε με βρύση είτε με τη βοήθεια της θέρμανσης, θα βοηθήσει μόνο το παλιό στέλεχος και η εγκατάσταση νέου εξαερισμού. Ο αναγκαστικός εξαερισμός εγκαθίσταται σε δωμάτια με την υψηλότερη υγρασία: κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα.

Εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού πραγματοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία (για παράδειγμα, στην κουζίνα)

 1. Ανεμιστήρες καυσαερίων. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε έναν τοίχο ή ένα παράθυρο. Οι λεπίδες ανεμιστήρων φέρουν το ρεύμα αέρα από το δωμάτιο στο εξωτερικό περιβάλλον.
 2. Εκχυλίστρια. Ένα αναντικατάστατο εξάρτημα για την απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών, αερίων και υγρασίας στην κουζίνα. Τοποθετήστε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Είναι δυνατή η σύνδεση των αγωγών εξαγωγής προς το δρόμο μέσω ενός τοίχου ή παραθύρου.
 3. Βαλβίδες τροφοδοσίας. Η εισροή καθαρού αέρα θα διασφαλίσει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο καθιστικό. Υπάρχουν εισόδους αέρα τοίχου και παραθύρου. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ εύκολο να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Για να διασφαλιστεί ότι ο εισερχόμενος αέρας το χειμώνα δεν ήταν κρύος, οι βαλβίδες συνιστώνται να τοποθετούνται πίσω από τη θέρμανση.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας λειτουργούν ανεξάρτητα. Για κουκούλες και ανεμιστήρες απαιτείται πηγή τάσης.

Το κόστος του εξοπλισμού εξαερισμού εξαρτάται από την παραγωγική ικανότητα και τον κατασκευαστή. Μπορείτε να επιλέξετε προσιτές συσκευές. Η εγκατάσταση του νέου αερισμού στο σπίτι θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες είναι ακριβά λόγω του στελέχους του παλαιού συστήματος και της νέας εγκατάστασης. Ο υπολογισμός και η εργασία πραγματοποιούνται μόνο από επαγγελματίες. Σε πολυώροφο κτίριο, η απόφαση για διακοπή του εξαερισμού πρέπει να ληφθεί συλλογικά. Είναι αδύνατο να διαταραχθεί το σύστημα μόνο σε μία τοποθεσία.

Στο πρώτο στάδιο της εργασίας, οι ειδικοί υπολογίζουν τον αριθμό των οπών και μετρούν τις παραμέτρους διατομής. Μόνο μετά από αυτό ξεκινήσει να μπλοκάρει το έργο του σπιτιού εξαερισμού του σπιτιού.

Αποφύγετε την υγρασία στο σπίτι. Η συμπύκνωση μπορεί να σχηματιστεί στον εξαερισμό για διάφορους λόγους. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι αντιμετώπισης ενός προβλήματος - να το μονώσετε, να το αφαιρέσετε ή να το πνίξετε. Η θέρμανση και η αποστράγγιση του συμπυκνώματος μπορεί να γίνει με το χέρι. Το βύσμα του άξονα εξαερισμού εκτελείται σωστά μόνο από επαγγελματίες. Οι μηχανικές συσκευές εμποδίζουν τη στασιμότητα του αέρα, την εμφάνιση ακατέργαστης οσμής και το σχηματισμό αιχμαλωσίας στους τοίχους.

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι;

Καλή ώρα της ημέρας, αγαπητέ αναγνώστη! Ο σχηματισμός συμπυκνώματος στα κανάλια του συστήματος εξαερισμού απειλεί με σοβαρό πρόβλημα, όπως διαβροχή τοίχων και δαπέδων, εμφάνιση υγρασίας στο σπίτι. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό κηλίδων μούχλας και μυκητιακών κοιλοτήτων, που καταστρέφει την κατασκευή και βλάπτει την υγεία των ενοικιαστών. Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο σωλήνα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Οι αιτίες της συμπύκνωσης στον εξαερισμό

Η υγρασία μέσα στους σωλήνες εξαερισμού μπορεί να σχηματιστεί λόγω:

 • απουσία θερμομόνωσης των αεραγωγών ·
 • χρήση για υλικά χαμηλής ποιότητας για μονωτικά μέτρα.
 • παραβίαση της αεροστεγανότητας των αεραγωγών.
 • ακατάλληλη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού.
 • πολύ υψηλό επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.
 • τη ρύπανση των σωλήνων εξαερισμού.
 • ελαττώματα και ζημιές στις βασικές δομές του κτιρίου (υποβρύχια θεμελίωση, υγρασία στο υπόγειο, ανεπαρκής θέρμανση δαπέδου και τοίχων κ.λπ.)

Οι αιτίες της συμπύκνωσης μπορεί επίσης να είναι ένας ελαττωματικός σωλήνας νερού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, η ύπαρξη σταθερών πηγών εξάτμισης και οι ιδιαιτερότητες του κλίματος στην περιοχή κατοικίας. Σε κάθε περίπτωση, αν το νερό ξεροθεί από την κουκούλα, τότε ήρθε η ώρα για επείγουσα δράση.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση

Μπορείτε να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού με διάφορους τρόπους:

 • Μονωθήστε αγωγούς αέρα ή εξαλείψτε ελαττώματα στην υπάρχουσα μόνωση (εάν υπάρχει). Για μόνωση, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους παρακάτω τύπους μόνωσης:
 1. υαλοβάμβακα. Η πιο φθηνή και ασφαλή όσον αφορά την ουσία φωτιά, αλλά χρονοβόρα για την εγκατάσταση, τελικά slozhivaetsya και χάνει μονωτικές ιδιότητες του κάτω από την επίδραση της υγρασίας. Η εργασία με υαλοβάμβακα είναι απαραίτητη με τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού για μάτια και αναπνοή, μετά την εγκατάσταση, η μόνωση πρέπει να καλύπτεται με αλουμινόχαρτο ή γαλβανισμένη και στερεωμένη με επίδεσμο.
 2. βαμβακερό βαμβάκι. Αυτή η μόνωση είναι παρόμοια με τα χαρακτηριστικά του υαλοβάμβακα, αλλά πιο ανθεκτική στην υγρασία.
 3. αποσπώμενο κέλυφος αφρού. Τα δύο μισά τοποθετούνται στον αεραγωγό και συνδέονται με άκρες γλωττίδας και αυλάκωσης. Το πλαστικό αφρού παρέχει καλή θερμική προστασία, δεν φοβάται την υγρασία, ωστόσο είναι εύκολα αναφλεγόμενο από τη δράση μιας ανοικτής φλόγας και εκπέμπει τοξικές ουσίες κατά την καύση.
 4. κελύφη αφρού πολυουρεθάνης ή αφρού. Κόστος περισσότερο, αλλά έχουν μεγαλύτερη μηχανική αντοχή. Κατά την εγκατάσταση στερεώστε ένα πλέξιμο σύρμα.
 5. σωλήνες με εγκοπή κατά μήκος ολόκληρου του αφρώδους πολυαιθυλενίου. Ο θερμαντήρας είναι διαθέσιμος σε διάφορα μεγέθη και διαμέτρους, δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθεί - τοποθετείται απλά στον αεραγωγό, είναι ανθεκτικός σε υψηλή υγρασία και μηχανική πρόσκρουση.
 • Τοποθετήστε την αφαίρεση του συμπυκνώματος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσδιορίσετε το χαμηλότερο σημείο του συστήματος, εάν πρόκειται για ένα οριζόντιο κανάλι, τότε οποιοδήποτε τμήμα αυτού του σωλήνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της παγίδας ατμού. Εάν ο αγωγός είναι τοποθετημένος κάθετα ή σε κεκλιμένη θέση, τότε το κατώτερο άκρο χρησιμοποιείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκκένωσης. Στο άνοιγμά του τοποθετείται ένα μπλουζάκι, το πλευρικό τμήμα του οποίου κατευθύνεται προς τα κάτω και συνδέεται μια παγίδα συμπυκνωμάτων.
 • Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του τύπου τροφοδοσίας και εξαγωγής. Εάν οι προηγούμενες μέθοδοι δεν έδωσαν το σωστό αποτέλεσμα, τότε θα πρέπει να καμφθεί το παλιό σύστημα εξαερισμού και να οικοδομήσουμε έναν πιο αποτελεσματικό εξαερισμό του αναγκαστικού τύπου. Η μεγαλύτερη πηγή καπνοδόχων είναι η κουζίνα, οπότε είναι στον αγωγό ή στο παράθυρο, πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής. Θα διευκολύνει την εκροή από το χώρο του χρησιμοποιημένου αέρα. Η εισροή μάζας φρέσκου αέρα θα παρέχεται από τις βαλβίδες εισαγωγής τοιχώματος που βρίσκονται πίσω από τις συσκευές θέρμανσης.

Συμβουλές ειδικών

Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τη συμπύκνωση;

Ορισμένες χρήσιμες συμβουλές παρέχονται από ειδικούς στον τομέα αυτό:

 • όταν εγκαθιστάτε οριζόντια τμήματα, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε την κλίση των αγωγών προς την κατεύθυνση του δρόμου, διαφορετικά συλλέγεται νερό και ρέει μέσα στο δωμάτιο.
 • βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει μια παγίδα ατμού.
 • Το επάνω άκρο του σωλήνα εξαερισμού πρέπει να προστατεύεται με γείσο ή εκτροπέα.
 • είναι απαραίτητο να μονώνονται όλα τα τμήματα των αγωγών εξαερισμού που διέρχονται από τους μη θερμαινόμενους χώρους και το δρόμο, καθώς και τις πρόσθετες συσκευές και συσκευές που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή τους.

Πώς να αποφύγετε τη συμπύκνωση στον εξαερισμό

Για την αποφυγή συμπύκνωσης στους αγωγούς, το σύστημα αερισμού πρέπει να αερίζεται συχνότερα. Με την αύξηση της πρόσληψης καθαρού αέρα, η υγρασία στα δωμάτια μειώνεται. Είναι επίσης επιθυμητό να περιοριστεί ο αριθμός των γλάστρες γλάστρες λουλουδιών, δεν επιτρέπουν μακρά να βράσει κατσαρόλα στην κουζίνα με το καπάκι ανοιχτό, σε εύθετο χρόνο να καθαρίσει τα κανάλια και σκουπίστε υγρές επιφάνειες.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη δυνατότητα συντήρησης του συστήματος εξαερισμού. Πραγματοποιήστε το σε καιρό με τον άνεμο με τον ακόλουθο τρόπο:

 • Αφαιρέστε τη σχάρα εξαερισμού.
 • Φέρτε έναν αναμμένο αγώνα στην τρύπα και παρατηρήστε την κίνηση της φωτιάς.
 • ελλείψει έλξης, πραγματοποιείται καθαρισμός καναλιών.
 • επιστρέψτε τη μάσκα στη θέση της. Για σφιχτή και ερμητικά κλειστή σύνδεση δικτύου, πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς.

Εάν η υγρασία είναι υψηλή και η εξωτερική θερμοκρασία χαμηλή, το σύστημα μπορεί να γίνει πολύ υγρό. Για να μειώσετε το σχηματισμό συμπυκνωμάτων σε αυτές τις καιρικές συνθήκες, εάν ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο φύλλου για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πώς και πού να μονώσετε σωστά τους αεραγωγούς

Απομονώστε το τμήμα του αεραγωγού όπου πραγματοποιείται ενεργή επαφή θερμού και ψυχρού αέρα. Κατά την αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού μέσω του τοίχου, πρέπει να μονώνεται ένα τμήμα που οδηγεί στον εκτροπέα. Εάν ο αγωγός διέρχεται από κρύο σοφίτα, τότε αυτό το τμήμα πρέπει να είναι μονωμένο.

Η ίδια η διαδικασία της θέρμανσης πραγματοποιείται ως εξής:

 • στεγνώστε την επιφάνεια του σωλήνα εξαερισμού. Στη συνέχεια τα γαλβανισμένα κανάλια επεξεργάζονται από έξω με αντιδιαβρωτική ένωση. Οι πλαστικοί αγωγοί δεν εκτίθενται στη διάβρωση, απλά το στεγνώνουν.
 • Το θερμικά μονωτικό υλικό κυλίνδρου ή πλάκας τυλίγεται σφικτά στο πρόβλημα τμήμα του αγωγού και στερεώνεται με έναν επίδεσμο. Μόνωση υπό μορφή κελυφών ή αποσπώμενο σωλήνα προσαρμόζεται πάνω στον αγωγό έτσι ώστε οι αρθρώσεις των επιμέρους στοιχείων εφάπτονται μεταξύ τους. Όλες οι διαμήκεις και εγκάρσιες αρθρώσεις είναι κολλημένες με ενισχυτική κολλητική ταινία ή ταινία αλουμινίου.
 • στην κορυφή είναι τοποθετημένο ένα μεταλλικό περίβλημα ή ένα πλέγμα βαφής, ακολουθούμενο από σοβάτισμα της επιφάνειας του θερμικού μονωτήρα.

Η εγκατάσταση της θερμομόνωσης με τη συσκευή πλαισίου μπορεί να προβληθεί σε βίντεο:

Συχνά λάθη της θέρμανσης

Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην μονωμένη σοφίτα και το δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα και μία βαλβίδα αντεπιστροφής και το συμπύκνωμα συνεχίζει να μειώνεται, το πιο πιθανό υπέπεσε στα ακόλουθα σφάλματα:

 • δεν ήταν μονωμένο τμήμα του σωλήνα, που βρίσκεται στο σώμα του κεφαλιού τοίχου ή της οροφής. Στη δίοδο του καναλιού διαμέσου των δομών εγκλεισμού πρέπει να εγκατασταθεί μανίκι με μόνωση.
 • δεν υπάρχει θερμομόνωση στο εξωτερικό του αγωγού.
 • οι βαλβίδες εξαερισμού δεν είναι μονωμένες.
 • πολύ λεπτό στρώμα μόνωσης.
 • υπάρχουν κενά στα αρθρώματα των μονωτικών υλικών.

Συμπέρασμα

Προβλήματα με τη μορφή νερού στάγδην από τον εξαερισμό μπορεί να συμβούν σε οποιοδήποτε σπίτι. Και για να μην προκληθεί ζημιά στην περιουσία και, ακόμα χειρότερα, η απώλεια της υγείας, σημειώνοντας την εμφάνιση της υγρασίας στον αγωγό αέρα, να λάβουν επείγοντα μέτρα για να διορθωθεί η κατάσταση. Εγγραφείτε στο κανάλι μας και μοιραστείτε χρήσιμες ιδέες στα κοινωνικά δίκτυα.

Συλλέκτες συμπυκνωμάτων για εξαερισμό

Σχεδιασμένο για τη συλλογή και την εκκένωση συμπυκνωμάτων, κατά την εγκατάσταση μιας ομοαξονικής καπνοδόχου. Στην εσωτερική διαδρομή υπάρχει η αφαίρεση των προϊόντων καύσης από τον λέβητα στην ατμόσφαιρα και κατά μήκος της εξωτερικής διαδρομής, παρέχεται αέρας στον λέβητα για καύση. Ο σύνδεσμος είναι εφοδιασμένος με σφιγκτήρα και σφράγιση. Co.

Είναι σχεδιασμένο για να συλλέγει και να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα από το κανάλι καπνού. Αποκωδικοποίηση της σήμανσης: 115 - διάμετρος του εσωτερικού σωλήνα. AISI 439, πάχους 0,5 mm. Η ονομαστική θερμοκρασία των καυσαερίων είναι 550 ° C. Η μέγιστη βραχυπρόθεσμη είναι 1000 ° C.

Είναι σχεδιασμένο για να συλλέγει και να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα από το κανάλι καπνού. Επεξήγηση της σήμανσης: 120 - διάμετρος του εσωτερικού σωλήνα. AISI 439, πάχους 0,5 mm. Η ονομαστική θερμοκρασία των καυσαερίων είναι 550 ° C. Η μέγιστη βραχυπρόθεσμη είναι 1000 ° C.

Επιτρέπει τη συλλογή του συμπυκνώματος, το οποίο σχηματίζεται στον αγωγό απαλλαγής καυσαερίων. Αποτρέπει την εισχώρηση συμπυκνωμάτων στον λέβητα. Συνενώνει τα οριζόντια και κάθετα τμήματα. Συμβατό με: MAINFOUR (ΚΥΡΙΑ-4) ECOFOUR (ECO-4) LUNA-3 LUNA-3 Comfort (AIR) NUVOLA-3 (Q40) NUVO.

Κατεύθυνση: Θέρμανση, Ομάδα: καμινάδες, Υποομάδα: από πολυπροπυλένιο, Πεδίο εφαρμογής: για το σπίτι, για ένα διαμέρισμα.

Είναι σχεδιασμένο για να συλλέγει και να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα από το κανάλι καπνού. Αποκωδικοποίηση της σήμανσης: 200 - διάμετρος του εξωτερικού σωλήνα.

Είναι σχεδιασμένο για να συλλέγει και να αποστραγγίζει το συμπύκνωμα από το κανάλι καπνού. Αποκωδικοποίηση της σήμανσης: 150 - διάμετρος του εσωτερικού σωλήνα. AISI 439, πάχους 0,5 mm. Η ονομαστική θερμοκρασία των καυσαερίων είναι 550 ° C. Η μέγιστη βραχυπρόθεσμη είναι 1000 ° C.

Συλλέγει συμπύκνωμα το οποίο σχηματίζει sgoraniya.Predotvraschaet συμπύκνωμα εισέρχονται στο σωλήνα κατάθλιψης προϊόν λέβητα. Τοποθετείται σε κάθετο τμήμα της καμινάδας. Συμβατό με: MAINFOUR (ΚΥΡΙΑ-4) ECOFOUR (ECO-4) LUNA-3 LUNA-3 Comfort (AIR) NUVOLA-3 (Q40) NUV.

Επιτρέπει τη συλλογή συμπυκνωμάτων, τα οποία σχηματίζονται στον αγωγό καυσαερίων, εμποδίζοντας την είσοδο συμπυκνωμάτων στο λέβητα. Συνδέει οριζόντια και κάθετα τμήματα.

Συλλέκτης συμπυκνωμάτων CHR στον διαστολέα, σε σωλήνα διαμέτρου 104 mm. Υλικό κατασκευής: ανοξείδωτο χάλυβα AISI 321, ματ.

Στο σύστημα Wilo-Plavis 013-C χρησιμοποιείται ένας αισθητήρας στάθμης ηλεκτροδίων για τη συλλογή και απομάκρυνση συμπυκνωμάτων από τα συστήματα ψύξης / κλιματισμού. Ταυτόχρονα, το σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Λόγω του εσωτερικού τύπου σχεδιασμού, το σύστημα Wilo-Plavis 013-C είναι συμπαγές.

Πώς να αφαιρέσετε μόνιμα τη συμπύκνωση στο σωλήνα εξαερισμού;

Με τη σωστή διάταξη στο σύστημα εξαερισμού, η συμπύκνωση δεν πρέπει να συμβεί: ο θερμός αέρας ακολουθεί τους νόμους της αεροδυναμικής από το δωμάτιο προς τα έξω, συλλαμβάνοντας τα σταγονίδια υγρασίας. Αλλά συχνά κατά τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, συσσωρεύεται κάποια υγρασία στην εσωτερική επιφάνεια των αγωγών.

Η συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού είναι αποτέλεσμα της υψηλής υγρασίας του αέρα σε συνδυασμό με μια διαταραχή στη λειτουργία του συστήματος, καθώς και την ακατάλληλη λειτουργία των χώρων διαβίωσης.

Αυτό απέχει πολύ από ένα αβλαβές φαινόμενο. Εκτός από την παραβίαση της υγειονομικά πρότυπα, και τον κίνδυνο των αναπνευστικών και αλλεργικών νόσων, το συμπύκνωμα έχει μια καταστρεπτική επίδραση επί των εσωτερικών επιφανειών των τεχνικών έργων, έτσι ώστε η υγρασία στους αγωγούς αέρα είναι καλύτερα να ξεφορτωθεί.

Αιτίες συμπύκνωσης

Στη φυσική, υπάρχει η έννοια του "σημείου δρόσου". Αυτό είναι το τμήμα του συστήματος όπου υπάρχει πάντα μια πτώση της θερμοκρασίας (για παράδειγμα, ένα τμήμα ενός σωλήνα ή ενός τοίχου στη θέση της μετάβασης από ένα θερμαινόμενο δωμάτιο σε μια κρύα σοφίτα).

Σε αυτό το σημείο το νερό περνά από την αέρια κατάσταση στο υγρό και παραμένει κάτω από το βάρος του στην εσωτερική επιφάνεια του σωλήνα ή στους τοίχους. Με άλλα λόγια, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ένα από τα τμήματα του μηχανικού συστήματος, οι υδρατμοί συμπυκνώνουν αναπόφευκτα.

Η υψηλή υγρασία είναι η κύρια αιτία συμπύκνωσης. Η υγρασία διεισδύει στους αγωγούς αέρα από το δρόμο ή τις εγκαταστάσεις με διαφορετικούς τρόπους, αλλά το συμπύκνωμα σχηματίζεται για τους ακόλουθους λόγους:

 • όταν παραβιάζεται η αεροστεγανότητα των αεραγωγών.
 • με ανεπαρκή θέρμανση των επικοινωνιών μηχανικής ·
 • λόγω σφαλμάτων στη μόνωση των σωλήνων.
 • όταν χρησιμοποιείτε ελαττωματικά μονωτικά υλικά.
 • λόγω των συντριμμιών των αεραγωγών αερισμού με τα συντρίμμια.

Εκτός από την εσωτερική σφάλματα που σχετίζονται άμεσα με σφάλματα στη ρύθμιση των αεραγωγών, αυξημένη υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να παρατηρηθεί λόγω του εδάφους στο οποίο βρίσκεται το κτήριο, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας των κατοικιών και των τεχνικών εγκαταστάσεων.

Για παράδειγμα, η αυξημένη υγρασία του εδάφους στο οποίο στέκεται το σπίτι, συχνά οδηγεί στην κατακρήμνιση του ιδρύματος με υπόγεια ύδατα, που προκαλεί την υγρασία να ανεβαίνει μέσω των μηχανικών συστημάτων και να διεισδύει στον εξαερισμό.

Μερικές φορές, παρατηρείται υψηλή υγρασία αέρα λόγω παραβίασης των κανόνων λειτουργίας των χώρων. Για παράδειγμα, η ξήρανση του πλυμένου ρούχου σε ένα δωμάτιο είναι μία από τις συχνότερες αιτίες συμπύκνωσης, όχι μόνο στον εξαερισμό, αλλά και σε τοίχους, παράθυρα και άλλες επιφάνειες.

Σημαντικό! Μερικές φορές δημιουργείται συμπύκνωση ακόμη και όταν το σύστημα εξαερισμού σχεδιάζεται και εγκαθίσταται σωστά. Ο λόγος για τον σχηματισμό σταγονιδίων νερού καθίσταται πολύ μεγάλη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω από τον αγωγό εξαερισμού. Για παράδειγμα, αυτό παρατηρείται το χειμώνα, όταν η διαφορά θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη από 60 μοίρες.

Μέθοδοι αφαίρεσης για το συμπύκνωμα

Εξαλείψτε το συμπύκνωμα από τον εσωτερικό εξαερισμό - μια προτεραιότητα για τους κατοίκους, καθώς η υψηλή υγρασία στις εγκαταστάσεις είναι γεμάτη με παραβίαση του μικροκλίματος.

Πάρα πολύ υγρός αέρας σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα οδηγεί στο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων επικίνδυνο για τους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αναπνευστικές παθήσεις (αλλεργική ρινίτιδα, βρογχικό άσθμα).

Η εμφάνιση μιας συγκεκριμένης οσμής στα δωμάτια είναι μια άλλη συνέπεια της υψηλής υγρασίας.

Το συμπύκνωμα στους σωλήνες από μόνο του είναι ανεπιθύμητο, επειδή το υγρό περιέχει επιθετικά συστατικά, τα οποία επηρεάζουν δυσμενώς τις κατασκευές από μέταλλο και σκυρόδεμα. Μπορείτε να πολεμήσετε με συμπύκνωση με πολλούς τρόπους.

Μόνωση θερμικής προστασίας

Η μέθοδος αυτή αφορά τα ιδιωτικά κτίρια χαμηλού ύψους, όπου οι ιδιοκτήτες έχουν το πλήρες δικαίωμα να παρεμβαίνουν σε ενδοεπιχειρησιακά συστήματα μηχανικής. Για μόνωση αγωγών που φέρνουν τον αέρα από τους χώρους της κουζίνας, μπάνια και σαλόνια μπορεί να χρειαστεί να διαλύσει προσωρινά τα χωρίσματα τοίχων και άλλων μη δομικών, για να φτάσουμε στους αγωγούς εξαερισμού.

Αν αυτό μπορεί να γίνει, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πρότυπα μονωτικά υλικά για τη στεγανοποίηση και τη μόνωση των αεραγωγών:

 • ορυκτό μαλλί.
 • διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • αφρός πολυστυρενίου.
 • αφρού πολυουρεθάνης.

Ανάλογα με το σχήμα των αγωγών και τη θέση τους, είναι δυνατή η χρήση μόνωσης ρολών ή κελύφους PPU, η οποία προστατεύει τους στρογγυλεμένους αγωγούς μεταλλικών αγωγών.

Αυτό είναι σημαντικό! Το μονωτικό στρώμα πρέπει να στερεώνεται όσο το δυνατόν πιο σφιχτά, έτσι ώστε να μην σχηματίζεται ένα κενό μεταξύ του σωλήνα και του στρώματος μόνωσης.

Ιδιαίτερη προσοχή στη μόνωση των αεραγωγών θα πρέπει να δοθεί στις τοποθεσίες στο λεγόμενο. σημείο δρόσου - το τμήμα της μετάβασης από το θερμαινόμενο δωμάτιο στη σοφίτα και την έξοδο στην οροφή. Είναι επίσης απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη στεγανότητα στις διασταυρώσεις των σωλήνων.

Το τμήμα του σωλήνα που εξέρχεται από το ζεστό δωμάτιο πρέπει να τυλίγεται με θερμαντήρα, το πάχος του οποίου δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 100 mm. Στο εξωτερικό τμήμα του αεραγωγού - στην κεφαλή του σωλήνα - εγκαθίσταται ένας εκτροπέας, ο οποίος βελτιώνει την πρόσφυση και προστατεύει τον αεραγωγό από την ατμοσφαιρική υγρασία.

Αποστραγγίστε το συμπύκνωμα

Μερικές φορές οι ιδιοκτήτες του σπιτιού δεν έχουν την ικανότητα, το χρόνο και την επιθυμία να παρεμβαίνουν στο σύστημα εξαερισμού και να μονώσουν τον αγωγό αέρα και σε άλλες περιπτώσεις, η μόνωση δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να ανασυγκροτηθεί το σύστημα εξαερισμού για τη μηχανική αποστράγγιση της υγρασίας από το σύστημα. Για το λόγο αυτό, ο αγωγός του αεραγωγού, ο οποίος παίρνει αέρα από τις εγκαταστάσεις στο δρόμο, γυρίζει προς την αντίθετη κατεύθυνση (κατά 90 μοίρες) μετά την προκαταρκτική αποσυναρμολόγηση.

Τοποθετώντας το σωλήνα σε κατακόρυφη θέση, στην κορυφή του είναι εγκατεστημένος ένας άλλος σωλήνας που οδηγεί στην οροφή. Το τμήμα του σωλήνα, που είναι στραμμένο προς τα κάτω, θα χρησιμεύσει για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος, το οποίο θα αποστραγγιστεί απλά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μπορείτε να βάλετε ένα στοιχείο κώνου στο κεφάλι του κάτω σωλήνα, που χρησιμεύει ως ομοιότητα με το κλειδί.

Προσοχή παρακαλώ! Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον σωλήνα διακλάδωσης, τον τύπο ενός σωλήνα που βρίσκεται στα συστήματα αυτόνομης θέρμανσης του λέβητα. Για αυτό, ένας μικρός εύκαμπτος σωλήνας μπορεί να συνδεθεί στον σωλήνα και να τον οδηγήσει στο σύστημα αποστράγγισης.

Εξαερισμός με καθαρό αέρα

Εάν το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι είναι παρωχημένο, τότε οι παραπάνω μέθοδοι καταπολέμησης συμπυκνωμάτων ενδέχεται να μην αποφέρουν αποτελέσματα. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται στο σπίτι να εγκαταστήσει έναν καινούργιο εξαερισμό, διατηρώντας προηγουμένως το παλιό.

Στον αγωγό του παλαιού συστήματος, τοποθετείται ένα στέλεχος και στην κουζίνα στο παράθυρο ή στον τοίχο υπάρχει εγκατεστημένος ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος εξασφαλίζει αναγκαστική κυκλοφορία. Η συσκευή θα αντλεί αέρα από το δωμάτιο μαζί με μικροσκοπικά σταγονίδια υγρασίας.

Για την παροχή καθαρού αέρα στο σπίτι, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον βαλβίδες εισόδου στο τοίχωμα. Συνήθως βυθίζονται στους τοίχους δίπλα στα θερμαντικά σώματα, έτσι ώστε οι μάζες του αέρα που προέρχονται από το δρόμο να θερμαίνονται και να μην επηρεάζουν το καθεστώς θερμοκρασίας.

Άλλοι τρόποι

Ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, εκτός από την εξάλειψη των σφαλμάτων στη διάταξη των αεραγωγών - για τη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο.

Καλό θα είναι να προβεί σε έλεγχο όλων των τεχνικών εγκαταστάσεων και συστημάτων στο κτίριο, με έμφαση στο υπόγειο και ισόγειο, με τα οποία το έδαφος της υγρασίας μέσα στο κτίριο, δηλαδή την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα στεγανοποίηση του ιδρύματος. Αυτό μπορεί να γίνει με τη χρήση ειδικών μιγμάτων τσιμέντου με ένα διεισδυτικό αποτέλεσμα, ή να εφαρμόζουν ειδική επίστρωση ρολό.

Η επιλογή της μεθόδου εξαρτάται από την περιοχή και τη διάταξη των χώρων.

Είναι επίσης απαραίτητο να φροντίσετε για την εξομάλυνση της υγρασίας του αέρα σε χώρους διαβίωσης. Ο τακτικός αερισμός θα μειώσει την υγρασία.

Εάν είναι δυνατόν, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ειδικό κλιματιστικό με μια λειτουργία αφύγρανσης.

Είναι επιθυμητό να στεγνώσει τα ρούχα όχι στο καθιστικό, αλλά στο μπαλκόνι, αλλά το καλύτερο από όλα - σε μια ειδική μηχανή ξήρανσης.

Αφαίρεση συμπυκνωμάτων σε πλαστικό σωλήνα εξαερισμού

Επί του παρόντος, η αγορά κατασκευών είναι γεμάτη από διάφορα υλικά από τα οποία είναι δυνατό να κατασκευαστούν αεραγωγοί. Η διαφορά είναι στην ευκολία και την ταχύτητα εγκατάστασής τους, σε τιμή κλπ.

Σε αυτήν την εμπειρία, θα μιλήσουμε για ένα τέτοιο υλικό όπως ένας πλαστικός σωλήνας, συγκεκριμένα ένας σωλήνας αποχέτευσης. Ναι, αυτοί οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια ως αεραγωγοί και για αερισμό.

Αυτός ο τύπος σωλήνα μπορεί εύκολα να αερίζεται. Φτηνές, γρήγορα. Ένα πρόβλημα - εάν ο σωλήνας πηγαίνει στον "καθαρό αέρα", τότε σχηματίζει ένα συμπύκνωμα, το οποίο αποστραγγίζεται εύκολα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα.

Η μόνωση, προσωπικά από την εμπειρία μου, δεν δίνει 100% αποτέλεσμα. Εμφανίζεται υγρασία. Είναι απαραίτητο να κάνουμε κάτι... Κατά τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου Οι έτοιμες λύσεις για την αφαίρεση του συμπυκνώματος από ένα πλαστικό σωλήνα δεν ήταν. Έπρεπε να "συλλογική εκμετάλλευση".

Η λύση είναι σχετικά απλή. Χρειάζεστε ένα "tee" των 90 βαθμών (45 δεν θα πάει, επειδή δεν είναι δυνατό να συγκεντρωθεί πλήρως το συμπύκνωμα). Δύο "άκρα" θα λειτουργούν στον εξαερισμό, και ένα - για τη συλλογή και την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Το συμπύκνωμα ρέει κάτω από το σωλήνα. Πρέπει λοιπόν να συλλέγεται στο χαμηλότερο σημείο. Ο εξαερισμός του αγωγού αερισμού θα είναι υπό γωνία 90 μοιρών. Αυτό, φυσικά, δεν είναι καλό, αλλά προσωπικά δεν βλέπω άλλη διέξοδο. Με αυτήν την προσέγγιση, χάνουμε κάποια "δύναμη" στον εξαερισμό, αλλά λειτουργεί, αν και με απώλειες.

Περαιτέρω. Χρειάζεστε εύκαμπτο σωλήνα 10 mm, πτυχή 20 mm. Ο εύκαμπτος σωλήνας εισάγεται επαρκώς μέσα στην αυλάκωση. Ο εύκαμπτος σωλήνας θα είναι μια κατοικία για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος και η αυλάκωση θα δώσει ακαμψία στον εύκαμπτο σωλήνα από σπασίματα και σφιγκτήρες κατά την εγκατάσταση και την περαιτέρω καλωδίωση του στο σύστημα αποχέτευσης.

Στο κάτω μέρος του τσιπ, τοποθετούμε έναν συλλέκτη συμπυκνωμάτων. Για αυτοπεποίθηση, έχανα πάντα τα πάντα με σιλικόνη.

Κρεμάστε τον εύκαμπτο σωλήνα στο τσοκ, στερεώστε τον με ένα σφιγκτήρα.

Αυτό είναι όλο. Το συμπύκνωμα ρέει στον συλλέκτη συμπυκνωμάτων. Μέσω της ένωσης έρχεται μέσα στο σωλήνα. Από τον εύκαμπτο σωλήνα, το νερό ρέει μέσα στο σύστημα αποχέτευσης μέσω ενός τσαγιού και μιας ελαστικής ταινίας.

Το πρόβλημα του συμπυκνώματος επιλύεται.

Όλη αυτή η κατασκευή έβαλα ένα αυτοσχέδιο κιβώτιο και κοιμήθηκα με πριονίδια. Δηλαδή, ολόκληρη η δομή είναι ζεστή. Παρακάτω, το συμπύκνωμα δεν συλλέγεται. Το μόνο που συλλέγεται παραπάνω - μεταφέρεται απευθείας στο σύστημα αποχέτευσης μέσω του εύκαμπτου σωλήνα.

Για εκείνους που λένε ότι ο εξαερισμός δεν μπορεί να συνδεθεί σε ένα, 90 μοίρες - όχι, κλπ. Έχω πάντα τα πράγματα (ναι, υπάρχει μια απώλεια στην απόδοση). Παρ 'όλα αυτά, υπάρχει μια φυσική έλξη. Και όταν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε πρόσθετη και αυξημένη υγρασία - ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι συνδεδεμένος. Όλα εκτοξεύονται "με ένα κτύπημα".

Επιπλέον, έβαλα τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο μπάνιο (τον ανεμιστήρα στον αγωγό αερισμού). Λειτουργεί ταυτόχρονα με το φως (εξακολουθεί να είναι δυνατή η σύνδεση μέσω του "χρονοδιακόπτη" με καθυστέρηση εκκίνησης / ταξιδιού ή μέσω ξεχωριστού διακόπτη). Θα εξηγήσω γιατί. Εάν στη συνήθη ώρα έχετε φυσικό αερισμό και το σπίτι δεν κρυώσει μέσα από αυτό, τότε στην "ημέρα του λουτρού" αυτής της ικανότητας, η φυσική εκχύλιση δεν είναι αρκετή και η υγρασία συμπυκνώνεται στους τοίχους, στον καθρέφτη. Και αυτό είναι μούχλα και μύκητας. Εάν ο φυσικός αερισμός αντιμετωπίσει την υγρασία και την "ημέρα του λουτρού" - τότε στη συνήθη ώρα το σπίτι σας φέρει απώλειες στη θερμότητα. Έτσι είτε απώλεια θερμότητας, ή υγρασία και μύκητας στους τοίχους. Ο αναγκαστικός εξαερισμός επιλύει αυτό το πρόβλημα και το δίλημμα. Δηλαδή, όταν είναι απαραίτητο να αυξηθεί η πρόσφυση - ενισχύουμε. Χρειαζόμαστε έναν κανονικό τρόπο εξαερισμού - "αναγκασμένος" είναι σιωπηλός.

Και πολλά άλλα. Ο μύκητας αερισμού (ξεχωριστό ακροφύσιο, τοποθετημένο στο υψηλότερο σημείο του σωλήνα), λαμβάνει μέγιστη απόδοση. Εγώ ακόμη και στο "κανονικό (σε σχήμα διαμαντιού)" μύκητα nakovyryal πρόσθετες τρύπες - αφαιρούνται άχρηστα jumpers. Επειδή αν οι τρύπες είναι μικρές, τότε μπορεί να συμβεί σχηματισμός πάγου, που θα συνδέσει το ventaktanal.

Πλοήγηση με αρχεία

Προσθέστε ένα σχόλιο Ακύρωση απάντησης

Πρέπει να είστε συνδεδεμένοι για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο.

Έλεγχος συμπυκνωμάτων από σωλήνες εξαγωγής

Το σύστημα εξάτμισης είναι μια ζωτικής σημασίας επικοινωνία, επειδή η "πλήρωση" του σπιτιού δεν πρέπει να λειτουργεί εις βάρος της υγείας των μελών της οικογένειας. Η σωστή τοποθέτηση ενός τέτοιου δικτύου είναι μια ολόκληρη επιστήμη και θα πρέπει να το αντιληφθείτε έτσι ώστε να μην βλέπει κανείς μια μέρα όταν στάζει το συμπύκνωμα από το σωλήνα εξάτμισης.

Ανασκόπηση βίντεο: φυσικός αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Σημασία του εξαερισμού

Μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί χρειάζεται μια καμινάδα στο σπίτι. Επιπλέον, κάποιοι δεν σκέφτονται ποτέ αν υπάρχει τέτοια κατασκευή στην κατοικία τους. Εξηγήστε ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι η εξής: μετακόμισαν στο τελειωμένο σπίτι, όπου τα πάντα ήταν μελετημένα, τοποθετημένα και εγκατεστημένα μπροστά τους. Φυσικά, αν κάτι λειτουργεί τέλεια, οι άνθρωποι δεν το δίνουν ακόμη και προσοχή, φαίνεται να είναι αυτοδύναμο.

Εάν υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον αερισμό, την κουκούλα, θα το αισθανόσασταν αμέσως. Πώς ακριβώς;

 • Το συμπύκνωμα σχηματίζεται στη δομή της εξάτμισης.
 • η κατάσταση της υγείας των νοικοκυριών επιδεινώθηκε (περιπτώσεις συχνών αλλεργικών και αναπνευστικών παθήσεων) ·
 • μούχλα εμφανίστηκε?
 • το σπίτι είναι υγρό?
 • τίποτα δεν αναπνέει?
 • μυρίζει σαν καύση.
 • στο σπίτι υπήρχε ένα ανθυγιεινό μικροκλίμα.

Η παραβίαση της σωστής συσκευής εξαερισμού / εξαγωγής οδηγεί αναπόφευκτα σε δυσφορία για τους ανθρώπους που ζουν στο σπίτι. Ακόμα, επειδή η οικογένεια αναπνέει βλαβερές ακαθαρσίες, οι οποίες δεν υπερβαίνουν το κτίριο, αλλά στρίβουν μέσα. Επομένως, η συγκέντρωση αυτών των "δηλητηρίων" αυξάνεται.

Πώς λειτουργεί όλα

Συνήθως, ο σωλήνας εξάτμισης σε ιδιωτικό σπίτι, καθώς και ένα σύστημα εξαερισμού, σχεδιάζεται για τη φάση σχεδιασμού του κτιρίου. Εν τω μεταξύ, εάν διαπιστώσετε ότι τα πάντα στο σπίτι που αγοράσατε δεν είναι σε τάξη με τέτοιες επικοινωνίες, δεν πρέπει να πανικοβληθείτε. Μπορείτε να διορθώσετε τα πάντα. Για την εικόνα στο κεφάλι σας ήταν πλήρης, ας εξοικειωθούμε με όλους τους τύπους ανταλλαγής αέρα που υπάρχουν στο σπίτι.

Έτσι, υπάρχουν συστήματα αυτού του τύπου:

 • φυσικό?
 • εφοδιασμού ·
 • τροφοδοσίας και εξάτμισης.

Στα σύγχρονα κτίρια, γεμάτα πλαστικά παράθυρα, πόρτες και τεχνητά υλικά, δυστυχώς, ο φυσικός αερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς. Το πλαστικό εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα. Επιπλέον, η απουσία διαφορών θερμοκρασίας μειώνει επίσης την αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού, ειδικά το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, στα πολυκατοικία, ο φυσικός αερισμός λειτουργεί καλύτερα, αλλά μιλάμε για αρχοντικά, θα επιστρέψουμε σε αυτά.

Σε σπίτια με μια έκταση που δεν υπερβαίνει τα 300 m ², αρκεί να εγκαταστήσετε ένα σύστημα τροφοδοσίας, για τους ιδιοκτήτες μεγάλων αρχοντικών υπάρχει μόνο ένας τρόπος - να εγκαταστήσετε ένα σύστημα παροχής και εξαγωγής. Οι επικοινωνίες πρέπει όχι μόνο να αφαιρούν τον αέρα, αλλά και να το εγχέουν.

Ο σωλήνας εξάτμισης στην οροφή γίνεται ορατός, ενώ το κάτω τμήμα του μπορεί να κρυφτεί από τα μάτια, παρόλο που είναι πάντα διαθέσιμο στην κουζίνα, στο χώρο του λέβητα και ενδεχομένως σε άλλους χώρους. Παρεμπιπτόντως, μπορείτε εύκολα να μάθετε να διακρίνετε αυτά τα σχέδια, επειδή το ύψος του σωλήνα εξάτμισης της καπνοδόχου πάνω από την οροφή είναι πάντα μικρότερο από τον εξαερισμό της "αδελφής" του. Υπάρχει ένας κανόνας: Όσο πιο σύντομος είναι ο σωλήνας εξαερισμού καμινάδας, τόσο λιγότερα συμπυκνώματα συσσωρεύονται στη δομή. Αν και, φυσικά, αυτός ο λόγος εμφάνισης «δηλητηριωδών» σταγόνων δεν είναι ο μόνος.

Βίντεο: η συσκευή του συστήματος τροφοδοσίας και εξαγωγής

Πραγματοποιήστε μια δοκιμή

Πώς γνωρίζετε ότι η καμινάδα λειτουργεί ποιοτικά; Είναι δυνατόν να ελπίζουμε ότι θα σώσει το νοικοκυριό από το πρόβλημα; Είναι εύκολο, πάρτε την επόμενη δοκιμή. Κλείστε τα παράθυρα και τις πόρτες. "Εξοπλισμένο με" χαρτί υγείας, χρειάζεστε ένα μικρό κομμάτι. Φέρτε το χαρτί κοντά στην κουκούλα. Παρατηρήστε τι συμβαίνει με το φύλλο. Πτώθηκε; Έτσι, το σύστημα έπεσε εκτός τάξης.

Σε πολυκατοικίες με τη βοήθεια αυτής της δοκιμής, μπορείτε επίσης να ελέγξετε τις επικοινωνίες εξαερισμού. Συμβαίνει ότι το χαρτί κατά τη διάρκεια της δοκιμής με δύναμη πετάει από τη μάσκα. Αυτό σημαίνει ότι: στο διαμέρισμά σας δεν υπάρχει καθαρός αέρας, και δαπανώνται - από τους γείτονες.

Αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζετε! Ορισμένοι ιδιοκτήτες σπιτιού πιστεύουν ότι ο καλύτερος εξαερισμός είναι ένα κλιματιστικό. Είναι λάθος, επειδή η "συσκευή" δεν θα σας παρέχει τη ροή του αέρα από το δρόμο, αλλά θα δροσίσει μόνο το διαθέσιμο, ίσως όχι εντελώς υγιές. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι το κλιματιστικό είναι κακό, αντίθετα, αυτή η μονάδα είναι χρήσιμη, αλλά δεν μπορεί να γίνει εναλλακτική λύση στον εξαερισμό: αυτά τα συστήματα έχουν τελείως διαφορετικές λειτουργίες.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη συμπύκνωση

Πρώτον, ας δούμε γιατί τα συμπυκνώματα στάζουν από το σωλήνα εξάτμισης, πώς εμφανίζονται αυτές οι δύσκολες σταγόνες, καταστρέφοντας την αισθητική του εσωτερικού, τα ακριβά δομικά υλικά και την υγεία της οικογένειας.

Έτσι, οι κύριοι λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων είναι οι εξής:

 • ακατάλληλη θερμομόνωση και ακόμη και την απουσία του.
 • ελαττώματα στα δομικά υλικά που εμπλέκονται στην εγκατάσταση του συστήματος ·
 • κακή ποιότητα μόνωσης τοίχου / δαπέδου.
 • οικοδόμηση ενός σπιτιού με βάση ένα υγρό θεμέλιο?
 • μόνιμη πλημμύρα του υπογείου.
 • απόφραξη της δομής ·
 • ατυχημάτων στο σύστημα ύδρευσης ·
 • μια μεγάλη διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας μέσα και έξω?
 • ακατάλληλη εγκατάσταση της κουκούλας.

Εξάτμιση στο λέβητα

Κατά κανόνα, σε ιδιωτικές κατοικίες, οι ιδιοκτήτες διαθέτουν ένα δωμάτιο για την εγκατάσταση του λέβητα. Φυσικά, σε αυτό το δωμάτιο θα πρέπει να υπάρχει μια δομή που αφαιρεί τα προϊόντα αποσύνθεσης προς τα έξω. Προκειμένου ο εξαερισμός να είναι υψηλής ποιότητας, είναι καλύτερα να εγκαταστήσετε δύο σωλήνες. Εν τω μεταξύ, ο ανεμιστήρας στην κατασκευή που οδηγεί από το λέβητα δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί, θα μειώσει μόνο την απόδοση του συστήματος, καθώς θα μπλοκαριστεί από τη φωτιά.

Ο ζεστός αέρας είναι αρκετά καλός και ανεβαίνει στον ουρανό. Ωστόσο, η υψηλή θερμοκρασία σε αυτή την περίπτωση, τόσο συν όσο και μείον, καθώς ο σωλήνας προς την κουκούλα με ανεπαρκή μόνωση θα είναι πάντα σπυρωμένος με σταγόνες. Επομένως, με κάθε τρόπο να μονώσετε με προσοχή αυτή τη δομή, τότε το συμπύκνωμα θα εξαφανιστεί.

Αλλά ο δεύτερος σωλήνας, ο οποίος εξυπηρετεί όχι μόνο την έξοδο αέρα, αλλά και για την εισαγωγή φρέσκων, αντίθετα, χρειάζεται ανεμιστήρα, που λειτουργεί και στις δύο κατευθύνσεις.

Αξίζει να προσέξετε! Για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής, αποφύγετε τη χρήση υλικών που είναι επιρρεπή σε διάβρωση, διότι μέσω αυτής της κατασκευής θα είναι μια τεράστια ποσότητα ατμού, προκαλώντας την εμφάνιση σκουριάς.

Χαρακτηριστικά της διάταξης της δομής στην οροφή

Είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε το σωλήνα εξάτμισης, αλλά και να το κάνετε σωστά. Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να κρεμάσουν μια κουκούλα, αν ο αγωγός φυσικού αερίου παρεμβάλλει, και να το τοποθετήσουμε με κάποιο τρόπο - σε μια γωνία, σκεπτόμενος ότι ο ζεστός αέρας και έτσι θα βγει. Αυτές οι προσδοκίες είναι παραπλανητικές. Η σωστή εγκατάσταση του σωλήνα - μια υπόσχεση της μακράς και πιστής λειτουργίας του. Επίσης σημαντικό είναι το υλικό: επιλέξτε ειδικά προϊόντα ή σχέδια από ανοξείδωτο χάλυβα.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος, πρώτα απ 'όλα, να κάνει τις απαραίτητες τρύπες, και δεύτερον, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας τοποθετείται απόλυτα σε όρθια θέση - δεν τράπεζα ή μεταγενέστερα στάζει συμπύκνωμα από αυτό, όχι μόνο για να χαλάσει τη διάθεσή σας, αλλά και το σπίτι. Ειδικός δομή στηρίξεως θα πρέπει να σφραγίζεται για να κλείσει επάνω (χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μίγμα τσιμέντου ή διάλυμα για σφράγιση). Επιπλέον, η συνέχιση των εργασιών για τη σύνδεση του συστήματος μπορεί να γίνει μόνο μετά από πλήρη συμπύκνωση της σύνθεσης.

Εάν το συμπύκνωμα δεν στάζει από το σωλήνα εξάτμισης, τότε έχετε κάνει τα πάντα σωστά, μπορείτε να κάνετε άλλες χρήσιμες οικιακές εργασίες.

Συμπύκνωμα στον εξαερισμό: γιατί σχηματίζεται και πώς να λύσει το πρόβλημα

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού;

 • Λόγω ακατάλληλων ή ανεπαρκώς μονωμένων καναλιών αέρα.
 • Λόγω ακατάλληλης λειτουργίας του συστήματος εξαερισμού.
 • Μπορεί να προκύψει συμπύκνωση λόγω παραβίασης της αεροστεγανότητας του αγωγού.
 • Η αυξημένη στάθμη υγρασίας στο δωμάτιο μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπύκνωση.

Δημιουργία συμπυκνωμάτων στο σύστημα εξαερισμού

Ένθετο: Σημείωση: Η λογική για συμπύκνωση - ότι ο θερμός υγρός αέρας που βρίσκεται σε κλειστό χώρο σε συνάντηση το κρύο εξωτερικό αέρα, συμπυκνώνεται και εγκαθίσταται με τη μορφή υγρής σταγονιδίων στους τοίχους για τα κανάλια εξαερισμού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα προβλήματα συνήθως συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εκτός εποχής και της ζεστής εποχής.

Τρόποι επίλυσης του προβλήματος

Για να εξουδετερωθεί το συμπύκνωμα, προσδιορίζεται θέτει ένα πρόβλημα σε μια εγγραφή σύντομο χρονικό διάστημα, είναι αναγκαίο να τηρούν ορισμένα καθεστώτα, δηλαδή η δημιουργία της σωστής λειτουργίας της όλης κατασκευής με κανάλια αέρα, εξουδετέρωση των δυσλειτουργίες και ελαττώματα και μετατόπιση του σημείου δρόσου του έξω από την περιοχή του δωματίου.

Για ένα μικρό εξοχικό σπίτι ή ένα σπίτι το πρόβλημα λύεται ευκολότερα από ό, τι για τους κατοίκους των νέων κτιρίων με μεγάλο αριθμό διαμερισμάτων. Αρκεί απλώς να τυλίξετε τους σωλήνες με ένα στρώμα ειδικής μόνωσης. Είναι επίσης απαραίτητο να τροφοδοτήσετε το τιμόνι με έναν εκτροπέα ή μια ομπρέλα, η οποία θα εμποδίσει την είσοδο υγρασίας στον θερμαντήρα. Η διαδικασία θέρμανσης σε πολυκατοικίες αρχίζει με μελέτη του συστήματος εξόδων και της θέσης του αγωγού. Στην οροφή ή στη σοφίτα υπάρχουν συνήθως ειδικά κτίρια, τα οποία συγκεντρώνουν αγωγούς αερισμού από ολόκληρο τον κατακόρυφο.

Θέρμανση του σωλήνα εξαερισμού

Οι αγωγοί κατασκευάζονται από αμιαντοτσιμέντο ή γαλβανισμού, ο χώρος μεταξύ των καναλιών εξυπηρετεί «τόπος συνάντησης» ζεστό μάζες αέρα με εξωτερικό ψυχρό αέρα, η οποία είναι η αιτία του συμπυκνώματος.

 • Μεταξύ αυτών των καναλιών αξίζει να κατασκευαστούν ειδικοί αποστάτες στους οποίους θα τοποθετηθεί ο αναρτημένος ξυλότυπος. Τα κενά γεμίζονται με ένα προετοιμασμένο διάλυμα. Αυτή η μέθοδος, αν δεν δώσει ζεστασιά στον αγωγό, θα μειώσει σημαντικά τη διείσδυση των μαζών ψυχρού αέρα απευθείας στους αεραγωγούς αερισμού.
 • Όλα τα ελαττώματα, τα ελαττώματα και οι ρωγμές στους σωλήνες από τούβλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκονται οι αεραγωγοί, τσιμεντοποιούνται με τσιμεντοκονία.
 • Το επόμενο στάδιο είναι η μόνωση της δομής. Χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μόνωση (πλάκα ή ρολό), ο σωλήνας πρέπει να μονωθεί και να τοποθετηθεί πάνω του ένα ειδικό μεταλλικό κιβώτιο. Ανάλογα με τον προϋπολογισμό και τα αιτήματα, μπορείτε να προσφέρετε μια επιφάνεια με ένα πλέγμα βαφής με περαιτέρω σοβάτισμα.

Συμβουλή: για σήμερα, οι καλύτεροι θερμαντήρες για αεραγωγούς είναι παραλλαγές που κατασκευάζονται με βαμβακερό βάτα, οι οποίες έχουν απίστευτη αντοχή στη φωτιά και δεν φοβούνται την υγρασία και τη μούχλα. Είναι η καλύτερη χρήση τους για ιδιωτικά και πολυκατοικίες.

Διάγραμμα ροής αέρα

Αποτελεσματική μέθοδος με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Σε περίπτωση που η μόνωση των αεραγωγών αερισμού είναι αδύνατη ή δεν υπάρχει επαρκής χρόνος για αυτό, και το συμπύκνωμα συνεχίζει να στάζει από τον αγωγό, είναι δυνατό να καταφύγετε στη μέθοδο απόσυρσης. Για να εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο, δεν χρειάζεται να περάσετε πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν συνεπάγεται μεγάλο χρηματικό κόστος. Οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών κατοικιών μπορούν να μετατρέψουν ένα σωλήνα ενενήντα βαθμού, ο οποίος βρίσκεται στη σοφίτα, αποσυνδέοντας το προηγουμένως. Αφού ολοκληρώσετε τη στροφή, οδηγώντας τον σωλήνα σε κατακόρυφη θέση, μπορείτε να ενταχθείτε στον αγωγό, ο οποίος εκτελεί το εξωτερικό του χώρου.

Αποτελεσματική μέθοδος με αποστράγγιση συμπυκνωμάτων

Για ένα κτίριο διαμερισμάτων, πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τον αεραγωγό και, στη συνέχεια, να γυρίσετε ενενήντα βαθμούς για να πάρετε το τμήμα του αγωγού να πηγαίνει οριζόντια. Χρησιμοποιώντας τον αλγόριθμο απλής ενέργειας που περιγράφηκε παραπάνω, είναι δυνατή η μόνωση όλων των σωλήνων στο σύστημα με την αφαίρεση του σωλήνα από το βύσμα, το οποίο θα εκτελέσει τη λειτουργία της αποστράγγισης του συμπυκνώματος απευθείας από το σύστημα εξαερισμού.

Μην ξεχνάτε ότι η αποστράγγιση του συμπυκνώματος είναι ένα προσωρινό μέτρο, επειδή με παρατεταμένη κατάψυξη, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί εύκολα να αποτύχει λόγω της κατάψυξης.

Η πιο ακριβή μέθοδος

Σε περίπτωση που οι παραπάνω μέθοδοι δεν οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα, μπορείτε να καταφύγετε στην κατασκευή ενός νέου συστήματος εξαερισμού με το κλείσιμο του παλαιού συστήματος εξαερισμού. Συνήθως η μεγαλύτερη πηγή εξάτμισης είναι στην κουζίνα, επομένως συνιστάται να εγκαταστήσετε εδώ έναν ανεμιστήρα τύπου εξάτμισης. Για να το κάνετε, μπορείτε να διαταράξετε τους τοίχους ή να χρησιμοποιήσετε το παράθυρο, ο οποίος είναι ο ευκολότερος τρόπος εγκατάστασης.

Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από την κουζίνα και τους άλλους χώρους, αλλά αξίζει εκ των προτέρων να φροντίσει για την επίλυση του προβλήματος της εισροής μάζας αέρα για να αποφευχθεί η διαταραχή της κυκλοφορίας του αέρα. Μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα σε όλους τους χώρους ή να χρησιμοποιήσετε ειδικές βαλβίδες τροφοδοσίας για τους τοίχους. Δεδομένου ότι μπορούν να εγκατασταθούν πίσω από τον εξοπλισμό θέρμανσης, δεν είναι μόνο πρακτικά, αλλά εντελώς αόρατοι.

Η πιο ακριβή μέθοδος είναι ένα νέο σύστημα εξαερισμού

Το κόστος του απαραίτητου εξοπλισμού δεν είναι υψηλό και μπορείτε να το αγοράσετε σχεδόν σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο κατάστημα. Εντούτοις, οι εργασίες εγκατάστασης, η διακοπή του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού, η διάτρηση φέροντων δομών και τοίχων δεν είναι σήμερα ακριβές. Για να εκτελέσετε τον υπολογισμό της διατομής και να υπολογίσετε τον απαιτούμενο αριθμό οπών, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό που εκτελεί το έργο αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η συμπύκνωση στο σύστημα εξαερισμού μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο αριθμό προβλημάτων, έτσι ώστε να απαλλαγούμε από αυτό σε πολυώροφα κτίρια, είναι απαραίτητη η συλλογική συντονισμένη δράση όλων των ενοικιαστών. Μόνο στην περίπτωση αυτή είναι δυνατόν να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα, επειδή το σύστημα εξαερισμού είναι ένας μόνο οργανισμός, η αποτυχία οποιουδήποτε μέρους του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το έργο άλλων.

Ποιοι είναι οι άλλοι τρόποι για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα;

Πρώτον, είναι απαραίτητο να βρείτε πηγές υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο. Τα κανάλια εξαερισμού στην κουζίνα και το μπάνιο ελέγχονται εφαρμόζοντας ένα φύλλο χαρτιού στα σημεία πώλησης. Σε περίπτωση που η πρόσφυση συγκρατεί το φύλλο, δεν υπάρχει πιθανό πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Εάν το φύλλο κρατιέται ασθενώς ή δεν κρατά καθόλου, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα κανάλια ακαθαρσίας, σκόνης και γράσου που παραμένουν στους τοίχους του αγωγού αερισμού.

Ακόμη και αν δεν υπάρχει παροχή φρέσκου αέρα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η διείσδυση καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Για να μην αυξήσετε το επίπεδο υγρασίας, συνιστάται να σκουπίζετε την επιφάνεια μετά από υγρό καθαρισμό. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν ειδικοί ανεμιστήρες που είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες υγρασίας. Τέτοιες συσκευές επιτρέπουν τη σταθεροποίηση του μικροκλίματος στην αίθουσα λόγω της απομάκρυνσης του αέρα και των δυσάρεστων οσμών πέραν αυτού.

Ανεμιστήρες με αισθητήρες υγρασίας

Για τη μόνωση σωλήνων χρησιμοποιούνται υλικά όπως ορυκτοβάμβακας και υαλοβάμβακας. Επίσης, ως βοηθητικά εξαρτήματα στη μόνωση μπορεί να είναι: καουτσούκ, πολυστυρένιο και μόνωση από αλουμινόχαρτο. Κατά τη διάρκεια της πραγματικής εργασίας για θέρμανση είναι απαραίτητη για την παρακολούθηση όχι μόνο την ακεραιότητα όλων των εξαρτημάτων και συνδέσεων, αλλά και για να σκουπίσετε καλά το σωλήνα. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι κάτω από το στρώμα της μόνωσης δεν υπάρχει συμπύκνωση. Υπάρχει ένας τρόπος για να ασχοληθεί με το συμπύκνωμα, το οποίο είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό θερμαντήρα για τα συστήματα εξαερισμού που θερμαίνει το ρεύμα τροφοδοσίας και είναι αρκετά αποτελεσματική, αλλά απαιτεί πολλή ηλεκτρική ενέργεια και οικονομικά ασύμφορη.

Για να στερεώσετε τη μόνωση χρησιμοποιήστε μια επίστρωση ή ειδική ταινία κατασκευής. Επίσης, συχνά για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιήστε κόλλα με ιδιότητες αποτρίχωσης νερού. Κατά το πρώτο σημάδι της συσσώρευσης συμπυκνωμάτων δεν θα πρέπει να καθυστερήσει με τη λύση του προβλήματος, αλλά να ζητήσει υπηρεσίες για επαγγελματικές εταιρείες που έχουν σταθερή εμπειρία και το χρόνο υπηρεσίας.

Πρέπει να διασφαλιστεί ότι η διαφορά στη θερμοκρασία της ροής (ροής) και του αεριζόμενου χώρου είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερη, και τότε το συμπύκνωμα δεν θα συσσωρευτεί σε ένα δίκαιο ποσό. Είναι επίσης απαραίτητο να ελέγξετε το σύστημα εξαερισμού για γενική εξυπηρέτηση. Ο πολύ μικρός ή ανεπαρκής αερισμός, η έλλειψη ροής αέρα και άλλα προβλήματα μπορεί να οδηγήσουν σε συμπύκνωση στους τοίχους του συστήματος εξαερισμού. Η μηχανική βλάβη ή καμπυλότητα των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και υπερβολικό σχηματισμό συμπύκνωσης.

Συμπεράσματα

Για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση, χρησιμοποιούνται σύγχρονα υλικά που έχουν την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία. Τέτοιες ουσίες συσκευάζονται σε ειδικές κυλινδρικές κασέτες και τοποθετούνται απευθείας στο κανάλι του συστήματος αγωγών. Μετά από λίγο, οι κασέτες πρέπει να αφαιρεθούν και να στεγνώσουν και στη συνέχεια να τοποθετηθούν στην ίδια θέση.