Διαχωρίστε το σύστημα σε δύο δωμάτια

Για μια σειρά παραμέτρων πολλαπλών χωρισμάτων, ένα σύστημα δύο δωματίων κερδίζει ένα ζευγάρι διαφορετικών ψυκτών αέρα εγκατεστημένα σε διαφορετικές θέσεις. Αλλά ποια είναι αυτή η σύγχρονη συσκευή και πώς επωφελούνται τα συμβατικά κλιματιστικά που είχαν ζήσει νωρίτερα; Ας προσπαθήσουμε να βρούμε την απάντηση σε αυτή τη συναρπαστική σειρά ερωτήσεων ιδιοκτητών σπιτιού.

Στην πραγματικότητα, τα κλιματιστικά πολλαπλών διαχωριστικών συστημάτων σε 2 εσωτερικές μονάδες είναι σχεδόν τα ίδια με τα κανονικά. Μια εξαίρεση είναι το γεγονός ότι έχουν ένα μόνο κομμάτι, τοποθετημένο έξω, και τα εσωτερικά μπλοκ βρίσκονται σε δύο μη συνδεδεμένα σημεία. Αυτό είναι αρκετά βολικό, αν και δεν είναι ο μόνος λόγος που ένας αυξανόμενος αριθμός Ρώσων αποφασίζει να αγοράσει ψύκτες αέρα υψηλής τεχνολογίας.

Κλιματιστικά σύστημα πολλαπλών διάσπαση εσωτερικές μονάδες 2 κερδίσει πίσω τη δημοτικότητα των προκατόχων τους, επειδή τα νέα κτίρια προσπαθώντας να μην χαλάσει την πρόσοψη για να δώσει εκ των προτέρων τη λήψη θέση του στην εξωτερική μονάδα για κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό το τμήμα προστατεύεται από ένα διακοσμητικό καλάθι, οι διαστάσεις του οποίου περιορίζονται από τη φαντασία του αρχιτέκτονα και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά. Αλλά τι πρέπει να κάνετε εάν πρέπει να διαχειριστείτε το μικροκλίμα σε δύο δωμάτια και υπάρχει μόνο μία θέση για μια εξωτερική μονάδα; Η απάντηση είναι προφανής - πρέπει να αγοράσετε ένα multisplit με ένα κομμάτι.

Από το πολλαπλό σύστημα split σε δύο μπλοκ είναι καλύτερο από το συνηθισμένο

Με γυμνό μάτι αισθητά, ότι για τα σύγχρονα συστήματα πολλαπλών σπαστών με εξαιρετικές λειτουργικές ιδιότητες, η τιμή είναι ελαφρώς υψηλότερη από ό, τι για μεμονωμένα μοντέλα. Αλλά μην πιστεύετε ότι τα κλιματιστικά για 2 δωμάτια είναι φθηνότερα από τα συνηθισμένα - αυτό είναι ένα λάθος που προκαλείται από την κακή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών.

Η εγκατάσταση του εξοπλισμού για τον κλιματισμό των χώρων είναι μια επίπονη διαδικασία, απαιτώντας την τοποθέτηση μεγάλων διαδρομών γεμισμένων με φρέον. Αυτή η εγκατάσταση με μεγάλη ένταση εργασίας εξαλείφει το φαινομενικά αναμφισβήτητο όφελος κατά την αγορά. Αλλά η διάρκεια ζωής των συστημάτων πολλαπλών σπαστών με δύο εσωτερικές μονάδες είναι πολύ μεγαλύτερη.

Παράλληλα, πρέπει να αναφερθεί ότι ο μελλοντικός ιδιοκτήτης του εξοπλισμού θα αντιμετωπίσει μια συγκεκριμένη αναστάτωση που προκαλείται από τα διαρθρωτικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού. Και τα δύο μπλοκ των συστημάτων που προσφέρουμε ταυτόχρονα μπορούμε να ζεσταίνουμε ή να ψύουμε τον αέρα.

Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να ονομαστεί αυτό το ελάττωμα σημαντικό, δεδομένου ότι είναι προβληματικό να φανταστεί κανείς μια κατάσταση που απαιτεί ταυτόχρονη θέρμανση και κλιματισμό. Αλλά το κυριότερο είναι ότι αυτός είναι ο μόνος λειτουργικός περιορισμός και στις υπόλοιπες στιγμές συμπεριφέρονται σαν ανεξάρτητοι ψύκτες.

Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε

Δεδομένου ότι ο κατάλογός μας περιέχει πολλά στοιχεία, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί ποιος πολυπληθής σύστημα με δύο εσωτερικές μονάδες θα είναι ο καλύτερος στην κατάστασή του. Θα πρέπει αμέσως να διευκρινιστεί ότι δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το συναρπαστικό ερώτημα, καθώς όλα τα μοντέλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Ωστόσο, οι αναγνωρισμένες μάρκες στον τομέα του κλιματισμού αναγνωρίστηκαν από ιαπωνικά εμπορικά σήματα, αλλά με περιορισμένο προϋπολογισμό, μπορείτε να εξετάσετε και άλλες επιλογές. Επιπλέον, όλοι οι ψύκτες αέρα έχουν αποδειχθεί σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για τις αστοχίες εξοπλισμού και τις περιπτώσεις σέρβις.

Οι κύριες διαφορές πολυ-κλιματιστικά για 2 δωμάτια με μια εξωτερική μονάδα που πωλείται από την εταιρεία μας είναι η ισχύς, το επίπεδο κατανάλωσης ρεύματος, οι διαστάσεις των επιμέρους συστατικών στοιχείων και η ενσωματωμένη λειτουργικότητα. Επιπλέον, οι διαφορές μπορούν να εκδηλωθούν στην ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά τη λειτουργία, στο επίπεδο θορύβου, στην παρουσία πρόσθετων φίλτρων και στο σχεδιασμό εξαρτημάτων.

Η επιλογή των μοντέλων κατάλληλα για χρήση στο σπίτι σας, που παράγεται από έναν απλό κανόνα - πρώτη υπολογίζονται οι παράμετροι, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να διαθέσει το δρόμο, και στη συνέχεια κάτω από αυτό επιλέγονται μονάδες τοποθετούνται μέσα στο σπίτι. Και μπορούν να είναι διαφορετικών μοντέλων και τύπων, συμπεριλαμβανομένων τοίχων, καναλιών ή δαπέδων.

Πολύ κλιματισμό για 2 δωμάτια με μία εξωτερική μονάδα και αξιοπρέπεια.

Αγοράζοντας ένα κλιματιστικό για 2 δωμάτια, η τιμή του οποίου είναι εξαιρετικά προσιτή, ενεργείτε εξαιρετικά ικανοποιητικά και προσεκτικά. Συνήθως η απόφαση γίνεται από τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε τα εξαρτήματα στα σωστά σημεία όπου διευθετούνται εύκολα. Επίσης, ένα σύγχρονο πολυδιαχωριστικό σύστημα για 2 δωμάτια, οι τιμές των οποίων διατηρούνται σε ελκυστικό ανταγωνιστικό επίπεδο, μπορεί να χωρέσει στο υπάρχον εσωτερικό σχεδιασμό χωρίς να ξεφύγει από το γενικό υπόβαθρο.

Κάθε θέση που παρουσιάζεται στον κατάλογό μας μπορεί να έχει μια μακρά διαδρομή που συνδέει τις μονάδες που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του κτιρίου. Αυτό εξασφαλίζει ότι μπορεί να τοποθετηθεί στο κτίριο με οποιεσδήποτε παραμέτρους, διασφαλίζοντας το βέλτιστο μικροκλίμα.

Αισθητική και πρακτικότητα - τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που προσφέρουμε στην προσοχή σας. Η πιθανότητα κρυφής εγκατάστασης θα αποτρέψει την παρουσία μεγάλου αριθμού περιττών στοιχείων στην πρόσοψη του κτιρίου. Και ταυτόχρονα, φρέσκο, καθαρισμένο από ξένες ακαθαρσίες, ο αέρας της απαιτούμενης θερμοκρασίας θα ρέει παντού, καθιστώντας την τοποθεσία πολύ άνετη.

Ποιο είναι το καλύτερο - 2 χωριστά συστήματα split ή μία μονάδα πολλαπλών μονάδων για 2 εσωτερικές μονάδες;

Πες το αγαπητό σου, στάθηκε μπροστά από το γέμισμα για να εγκαταστήσεις κλιματιστικά στο διαμέρισμα. Διαμέρισμα 2 δωματίων. Ποιο είναι καλύτερο να κρεμάσετε 2 χωριστά συστήματα split ή πολλαπλά στρώματα σε 2 εσωτερικές μονάδες; Και το πιο βολικό μέρος για το εξωτερικό (μπλοκ) τους δίπλα στο παράθυρο ενός μεγάλου δωματίου που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου. Αν κάποιος αντιμετώπισε την εγκατάσταση ενός πολλαπλών δοχείων σε 2 κεφαλές, πείτε μας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτού του κλιματιστικού;

είναι καλύτερα να τοποθετήσετε 2 ξεχωριστά κλιματιστικά. Τι γελοιογραφία. Και αν η εξωτερική μονάδα σπάσει, τότε κάθονται χωρίς κλιματισμό. Και σε συνηθισμένο με τουλάχιστον ένα κλιματιστικό θα το κάνετε. Ναι, η ποιότητα εγκατάστασης πολλαπλών πλακών είναι ακριβότερη. Φυσικά, αν κάνεις τα πάντα για την τεχνολογία και όχι για την τεχνολογία. Μετά το καλοκαίρι του 2010, εμφανίστηκαν πολλές εταιρείες. Επομένως, μην τρέχετε στους χάκερς.
Αλλά χαίρομαι που είναι πολλοί))) Έχω πολύ δουλειά)))

Αλήθεια, όπως το φως, τα blinds.

Αν πάρετε κάποια, ποια είναι καλύτερα, πιο αξιόπιστα; Και στο ίδιο - τα δύο εξωτερικά μπλοκ δίπλα σε αυτό - δεν είναι τίποτα;

Θα επέλεγα κάτι από τη Mitsubishi.

Αλήθεια, όπως το φως, τα blinds.

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το σημείο στο multisplite δύο τετράγωνα; Δείτε έξω από το σπίτι μπορεί να είναι μόνο καλύτερη και vse.Teoreticheski τιμή πρέπει να είναι μικρότερη, αλλά στην πράξη είναι γιατί το πιο αγοράζετε δύο τμήματα για otdelnosti.Iz ​​φθηνά Μου αρέσει Panasonic CU-PA7GKD κινεζικά συναρμολόγηση σε 22 freon, πολύ νέα και επανεγκαθιστάμενη. μετά από μια κακή πρώτη εγκατάσταση, όλα τέλεια rabotayut.Est όπως τα PVC 9 και 12 και multisplity, αλλά dorozhe.U όλους λειτουργία ψύξης-θέρμανσης, αξιόπιστη σαν μια δεξαμενή, ανέξοδη, προς τα έξω κανονική, τι άλλο θέλεις;

Το MultiSplit σε μεγάλο βαθμό είναι απαραίτητο μόνο αν δεν είναι δυνατό να κρεμάσετε περισσότερες εξωτερικές μονάδες. Το multisplit είναι πιο ακριβό, επειδή είναι πιο περίπλοκο από το εξωτερικό. Αλλά η κινεζική συνέλευση της Panasonic δεν θα μπορούσε ποτέ να θεωρηθεί αξιόπιστη.

Θα ήθελα να ρωτήσω ποιο είναι το σημείο στο multisplite δύο τετράγωνα; Δείτε έξω από το σπίτι μπορεί να είναι μόνο καλύτερη και vse.Teoreticheski τιμή πρέπει να είναι μικρότερη, αλλά στην πράξη είναι γιατί το πιο αγοράζετε δύο τμήματα για otdelnosti.Iz ​​φθηνά Μου αρέσει Panasonic CU-PA7GKD κινεζικά συναρμολόγηση σε 22 freon, πολύ νέα και επανεγκαθιστάμενη. μετά από μια κακή πρώτη εγκατάσταση, όλα τέλεια rabotayut.Est όπως τα PVC 9 και 12 και multisplity, αλλά dorozhe.U όλους λειτουργία ψύξης-θέρμανσης, αξιόπιστη σαν μια δεξαμενή, ανέξοδη, προς τα έξω κανονική, τι άλλο θέλεις;

Ένα από τα πιο αναξιόπιστα κλιματιστικά.
Αν θέλετε να αγοράσετε ένα κανονικό κλιματιστικό τότε αγοράστε ένα Mitsubishi.

Αλήθεια, όπως το φως, τα blinds.

Ο Καστα έγραψε:
Ένα από τα πιο αναξιόπιστα κλιματιστικά.
Αν θέλετε να αγοράσετε ένα κανονικό κλιματιστικό τότε αγοράστε ένα Mitsubishi.

Δοκιμάστε αυτό το τραγούδι για να τραγουδήσετε σε έναν φίλο που ονομάζεται Fakir εδώ ">
Αγόρασε για ένα κομμάτι ψωμί υπονόμευση του Ουζμπεκιστάν εργοστάσιο Πανάς (αλεσμένο Phillips κατσαβίδι ροής, λαδωμένη λευκή ports-all σιλικόνης σκόραρε kappilyarku).u δεν είχα ειδικά εργαλεία για το κόψιμο kapillyarki, εκκαθαρίζονται κάθεται δίπλα σε δύο και συνεχώς απενεργοποιείται ο τρόπος λειτουργίας της ψυχρής θερμότητας λειτούργησε που με τα μάτια του στο παράθυρο του συλλέκτη μου είδε ένα σωρό κομμάτια από λευκό σιλικόνης περιφέρεται γύρω από το σύστημα και τίποτα, όλα για αρκετούς μήνες δούλεψε μια χαρά, αλλά Conder τόσο εντυπωσιασμένος που αποφασίσαμε να περάσετε λίγο περισσότερο και με ρώτησε συγκολλημένες είναι δύο μηχανικό φίλτρο καθαρισμού, μόνο στην περίπτωση.

Αλλά αυτός ο άνθρωπος να τραγουδήσει ένα τραγούδι για την κανονικότητα της Mitsubishi, «> που isplevalsya σύνολό της, αν και όπως όλα λειτουργούν μια χαρά, αλλά είναι ακριβό, το σχεδιασμό, όπως ένα φέρετρο, και ψύχεται αργά.

Και όχι απαραίτητα μια φτηνή εγκατάσταση θα είναι κακή, χωρίς κάποιος σύντροφος να κάνει συχνά φθηνότερα από όλα.

Πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για 2 δωμάτια

Επιλέγοντας ένα σύστημα split split για 2 δωμάτια

Το κλιματιστικό για 2 δωμάτια είναι ένα σύστημα split split για δύο εσωτερικές μονάδες, δηλ. Στην εξωτερική μονάδα μπορείτε να συνδέσετε δύο συστήματα split και να τα τοποθετήσετε σε δύο ξεχωριστά δωμάτια.

Ιδανική επιλογή αν δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος στην πρόσοψη του κτιρίου.

Μοντέλα πολλαπλών συστημάτων split σε δύο δωμάτια

Πρόσφατα, η χρήση ενός τέτοιου συστήματος προετοιμασίας έχει γίνει ολοένα και πιο δημοφιλής. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι συχνά ένα νεόκτιστο πολυώροφο διαμέρισμα σπίτια έχουν ανατεθεί μια ειδική θέση για ένα εξωτερικό μπλοκ. Ο χώρος αυτός προστατεύεται από ένα διακοσμητικό καλάθι. Και τι εάν πρέπει να δροσίσετε δύο δωμάτια, και υπάρχει μόνο ένας χώρος για την εξωτερική μονάδα;

Δεν υπάρχει βασική διαφορά από ένα συμβατικό κλιματιστικό. Με την ευκαιρία, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διάσπαση πολλαπλών πρέπει να είναι φθηνότερη. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει: το κόστος του ίδιου του εξοπλισμού και η εγκατάστασή του θα είναι περίπου το ίδιο ποσό. Η εξωτερική μονάδα είναι εγγενώς πιο αξιόπιστη, και το συνολικό μήκος των κομματιών είναι συνήθως λίγο περισσότερο από ό, τι όταν δύο ανεξάρτητες air-condition, οπότε η εγκατάσταση θα κοστίσει λίγο πιο ακριβά, ακόμη και παρά την ανάγκη να υπογράψει στην πρόσοψη του συνόλου ενός κλιματιστικού.

Η μόνη "ενόχληση" είναι ότι η εξωτερική μονάδα είναι σε θέση να παρέχει εσωτερική λειτουργία είτε μόνο σε λειτουργία ψύξης, είτε σε λειτουργία θέρμανσης. Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια κατάσταση όπου ένα δωμάτιο χρειάζεται να ψύξει τον αέρα, και στο άλλο - να ζεσταθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εσωτερικές μονάδες ενός τέτοιου κλιματιστικού είναι εντελώς ανεξάρτητες σε όλα τα υπόλοιπα και λειτουργούν ανεξάρτητα.

Τοποθέτηση της γραμμής φρεονίου στον τοίχο εμβάθυνσης στο στάδιο επισκευής.

Κλιματισμός για δύο δωμάτια

Τι είναι καλύτερο είναι ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή δύο χωριστά και, ει δυνατόν, ποια σήματα πρέπει να προσέξουμε;

Κάθε μόνιμο μέλος κλιματιστικών (συνήθως μονιμότητα - το ζήτημα είναι να αναπτύξει μια συνήθεια, ή που από τους γιατρούς της βιοϊατρικής απαραίτητο), αν η χρήση του κλιματιστικού στο κρύο το καλοκαίρι και ζέστη στην εκτός εποχής, θέλει, όταν σε κάθε δωμάτιο να αισθάνονται ότι είναι στο συνηθισμένο περιβάλλον του. Συνήθως δεν έχει σημασία για έναν συγκεκριμένο χρήστη, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για δουλειά. Είναι επιθυμητό να βρίσκεστε στη συνήθη ατμόσφαιρα κλιματιστικού αέρα τόσο εκεί όσο και εκεί.

Μιλώντας για την κατοικημένη περιοχή μιας τέτοιας μόνιμης κλιματιστικά μέλος λογικά σημαίνει ότι κινείται γύρω από το διαμέρισμά της, ή το δικό σας σπίτι, ενώ στο υπνοδωμάτιο ή στην κουζίνα, ο χρήστης και πάλι, φυσικά, θέλει να είναι στη συνήθη ατμόσφαιρα αέρα του σε οποιαδήποτε από τη θέση του. Είναι λογικό που παρέχουν κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα μπορεί να είναι, αν τοποθετήσετε ένα ξεχωριστό κλιματισμό σε κάθε δωμάτιο και στην κουζίνα, ή να εγκαταστήσετε στο επίκεντρο ολόκληρη την περιοχή του συστήματος κλιματισμού με ενσύρματο σε ξεχωριστό χώρο κλιματισμό (δηλαδή, τύπου air-κανάλι με καλωδίωση αεραγωγούς).

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο κλιματισμός σε κάθε δωμάτιο ή ένα σε ολόκληρο το σπίτι είναι μόνο θέμα οικονομικών δυνατοτήτων. Τα μέρη για εγκατάσταση και αυτό και άλλα είδη εξοπλισμού είναι συνήθως άφθονα.

Ένα άλλο πράγμα - ένα πολυώροφο κτίριο. Αν δεν το κάνει, «Business Class» και δεν είναι εξοπλισμένο με κεντρικό σύστημα κλιματισμού του «Τσίλερ-fan coil», το ζήτημα της προετοιμασίας του κάθε ατόμου που το διαμέρισμα δίνεται στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος. Και εδώ είναι απαραίτητο να καταλάβουμε ότι για την προετοιμασία ενός διαμερίσματος σε ένα πολυώροφο σπίτι υπάρχουν πάντα περιορισμοί. Το ύψος της οροφής περιορίζει τις διαστάσεις των αιωρούμενων εσωτερικών μονάδων, για παράδειγμα των καναλιών. Η ισχύς της ηλεκτρικής ενέργειας που παρέχεται στο διαμέρισμα στο πλαίσιο του έργου περιορίζει τη συνολική κατανάλωση ενέργειας στο διαμέρισμα, συμπεριλαμβανομένης της ποσόστωσης κλιματισμού. Ειδικά πολλοί περιορισμοί πρέπει να εγκαταστήσουν υπαίθριες μονάδες.

Σε πολλά σπίτια, τους νόμους ή τους κανονισμούς μιας συγκεκριμένης λειτουργίας του κτιρίου εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας στην πρόσοψη και γενικά στους εξωτερικούς τοίχους του κτιρίου απαγορεύεται. Για αυτές τις μοντάζ προσφέρει δεσμευμένες θέσεις στη στέγη, ή ένα τεχνικό όροφο, ή για τις τεχνικές μπαλκόνια και ειδικά διαμορφωμένο εσοχές στα πατώματα. Όπως είναι φυσικό, σε τέτοιους χώρους η παραχωρηθεί περιοχές δεν είναι αρκετό το 90% κάτω από ένα ενιαίο διαμέρισμα διατεθεί ένα μέρος για μία εξωτερική μονάδα στο πάτωμα το μέγεθος των 60 χ 150 εκ.

Τι μπορούμε να κάνουμε τακτικός χρήστης μας κλιματιστικά, ας πούμε, διαμέρισμα τεσσάρων δωματίων, αν για κάθε διαμέρισμα εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας στο κτίριο που διατίθενται σε ένα μικρό χώρο κάπου στο «Τεχνική μπαλκόνι» με μία μόνο εξωτερική μονάδα; Ποιο δωμάτιο σε αυτό το διαμέρισμα πρέπει να επιλέξω για την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού;

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης

Φυσικά, αυτό το θεμελιώδες ζήτημα μπορεί να λυθεί δραστικά μόνο με την εγκατάσταση εσωτερικών μονάδων κλιματιστικών, ένα σε κάθε δωμάτιο. Και λύνουμε αυτό το ζήτημα! Σε όλο τον κόσμο, για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, τα απλουστευμένα συστήματα κλιματισμού Multizone που αναπτύσσονται από κάθε κατασκευαστή ονομάζονται κλιματιστικά πολλαπλών σπαστών ή πολλαπλών διαχωριστικών.

Τα σύγχρονα κλιματιστικά πολλαπλών διαιρέσεων επιτρέπουν, με την παρουσία μιας ενιαίας εξωτερικής μονάδας, να εγκατασταθούν έως και πέντε εσωτερικές μονάδες σε χωριστά δωμάτια. Ωστόσο, ο αριθμός των εσωτερικών μονάδων δεν συνδέεται σαφώς με την ισχύ της εξωτερικής μονάδας. Ας πούμε ότι τρεις ή πέντε εσωτερικές μονάδες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια εξωτερική μονάδα μιας συγκεκριμένης ισχύος. Σημαντικό για την συνολική χωρητικότητα των εσωτερικών μονάδων ικανοποιεί την ελάχιστη και τη μέγιστη τιμή της ικανότητα ψύξης της εξωτερικής μονάδας, ενώ εντός αυτού του εύρους. συστήματα πολλαπλών διάσπαση έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σύγκριση με πιο πολύπλοκα και ακριβά συστήματα πολλαπλών ζωνών - «chill» δηλαδή, εσωτερική μπλοκ, δεν έχει σημασία πόσο πολύ μπορεί να είναι, μπορεί να λειτουργούν ταυτόχρονα ή μόνο «φωτιά» ή απλά Εάν μια από τις εσωτερικές μονάδες είναι ενεργοποιημένη για να "θερμαίνει" και άλλες για "κρύο", το σύστημα απλά δεν ξεκινά. Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η μάλλον υψηλή τιμή του οποιουδήποτε συστήματος πολλαπλών split, σε σύγκριση με τη συνολική τιμή ομοειδούς αριθμό των εσωτερικών μονάδων δεν ξεχωριστά συστήματα inverter διάσπαση είναι η ίδια συνολική ισχύ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλα τα multi-split air-condition - είναι το μοναδικό σύστημα inverter, η οποία κατ 'αρχήν δεν είναι σημαντικά πιο ακριβά μετατροπέα. Επιπλέον, τα συστήματα πολλαπλών διάσπαση χρησιμοποιούν προηγμένη τεχνολογία και την «τεχνογνωσία», το οποίο φυσικά δεν μπορεί να βρεθεί στο απλό μη inverter διαιρούμενων συστημάτων, και ότι αυξήσει φυσικά το κόστος των μετατροπέων και multi-split σύστημα.

Να είστε ότι όπως μπορεί, το πρόβλημα για τους τακτικούς χρήστες των κλιματιστικών έχουν ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο, δεν έχει σημασία τι κάποιος μπορεί να είναι, ως εκ τούτου, συνήθως εφικτό στην πόλη, σε πολυώροφα σπίτια διαμέρισμα. Στην απλούστερη έκδοση, φυσικά όταν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε όσες εξωτερικές μονάδες έχουν εσωτερικές μονάδες στα δωμάτια. Υπό συνθήκες, ένας ξεχωριστός κλιματισμός στο δωμάτιο σε όλο το διαμέρισμα είναι ένα απλό και φθηνά εκτελέσιμο έργο. Ένα κλιματιστικό για δύο δωμάτια ή περισσότερα - είναι ήδη πιο ακριβό για την εκτέλεση, ακόμη και στην περίπτωση μιας εξωτερικής μονάδας και μιας εσωτερικής μονάδας αγωγού τύπου με αγωγούς σε δύο δωμάτια. Ο κλιματισμός του καναλιού για δύο δωμάτια, όπως ήδη περιγράψαμε παραπάνω, εκτός από αυτό δεν είναι πάντοτε η εκτελέσιμη επιλογή στο μέσο στατιστικό διαμέρισμα, καθώς απαιτεί χώρο διαμονής για την εσωτερική μονάδα και τους αεραγωγούς. Το κλιματιστικό κασετών στο δωμάτιο απέχει πολύ από το να είναι η καλύτερη επιλογή για ένα διαμέρισμα σε ένα πολυκατοικία που βρίσκεται στο γεωγραφικό πλάτος της κεντρικής Ρωσίας. Είναι ακριβώς όπως ένα κανάλι κλιματισμού στο δωμάτιο απαιτεί κράτηση του χώρου για την εσωτερική μονάδα, και, επιπλέον, δομικά, δεν δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα στο κλιματιζόμενο δωμάτιο με μικρό κυβισμό και με χαμηλό υψόμετρο οροφή. Αυτός ο τύπος εσωτερικής μονάδας έχει σχεδιαστεί ειδικά για χώρους που δεν μπορούν να περάσουν σε κατοικίες με μεγάλη επιφάνεια και ψηλά ταβάνια.

Με βάση την απλότητα και φτήνια, έτσι το σύστημα σε 2 δωμάτια, λογικά περιορισμένες επιλογές: ένα από αυτά - ένα κλιματιστικό στο δωμάτιο ο καθένας χωριστά, που φέρουν το πιο φθηνότερη επιλογή - την εσωτερική μονάδα επιτοίχια, και πολυ-split σύστημα 2 δωμάτια, και πάλι, με εσωτερικά μπλοκ τύπου τοίχου.

Περιοχές θερμοκρασίας για λειτουργία πολλαπλών συστημάτων

Κατά την επιλογή πολλαπλό σύστημα διαχωρισμού για δύο δωμάτια είναι απαραίτητο και απαραίτητο να ελέγξετε τις θερμοκρασιακές κλίμακες του εξωτερικού αέρα που είναι αποδεκτές για τη λειτουργία της εξωτερικής μονάδας του συστήματος, τόσο όταν εργάζεστε σε "θερμότητα" όσο και όταν εργάζεστε σε "κρύο".

Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική παράμετρος για πολύ-split συστήματα δεδομένου ότι η αποδοτικότητα της λειτουργίας τέτοιων συστημάτων εξαρτάται εποικοδομητικά και θερμοδυναμικά από το φορτίο της. Για ένα τέτοιο σύστημα, είναι πολύ σημαντικό οι παράμετροι φορτίου να μην υπερβαίνουν τα όρια που έχουν καθοριστεί στην ανάπτυξη ενός συγκεκριμένου μοντέλου. Γιατί πολύ-split συστήματα παράμετρος κλιματισμού των ορίων φορτίου, όταν υπολογίζεται η θερμοκρασία κυμαίνεται τόσο σημαντικό το γεγονός ότι, για τις εξωτερικές μονάδες του ίδιου αριθμού μοντέλου, αλλά διαφορετικές κλίμακες θερμοκρασίας ψύξης είναι συχνά διαφορετικά το ένα από το άλλο, δηλαδή. ε., θα είναι διαφορετική για τις εξωτερικές μονάδες σε μία, ας πούμε με δύο εξωτερικές μονάδες και ένα άλλο, ας πούμε, με τέσσερις εξωτερικές μονάδες, αν και ανήκουν στην ίδια σειρά μοντέλων.

Επιλογές για την επιλογή ενός συστήματος split split για 2 δωμάτια

Λαμβάνοντας μια πολλαπλή διάσπαση κλιματισμό για 2 δωμάτια βεβαιωθείτε ότι έχετε παρακολουθήσει την επιλογή και τη σύγκριση των ακόλουθων παραμέτρων:

1) να επιλέξει, λαμβάνοντας υπόψη τους συντελεστές διόρθωσης για πρόσθετες θερμικές εισροές συγκεκριμένης ψυκτικής ικανότητας, τις εσωτερικές μονάδες για κάθε δωμάτιο (πιθανότατα διαφορετικές).

2) για να επιλέξετε την απαιτούμενη χωρητικότητα της ψυχρής εξωτερικής μονάδας, που αντιστοιχεί στο άθροισμα της χωρητικότητας ψύξης των εσωτερικών μονάδων, λαμβανομένων υπόψη των συντελεστών διόρθωσης. Η εξωτερική μονάδα μπορεί να έχει τον αριθμό των θυρών για τη σύνδεση των διαδρομών του αγωγού φρέον περισσότερο από 2, ας πούμε, μπορεί να είναι εποικοδομητική και 3 και 4, εκ των οποίων μόνο 2 θα χρησιμοποιηθούν στην περίπτωσή μας.

3) για να μετρηθεί και να ληφθεί υπόψη το μέγιστο μήκος της διαδρομής κάθε αγωγού φρέον στην εσωτερική μονάδα και το συνολικό μήκος τους. Και οι δύο αυτές παράμετροι έχουν περιορισμούς στο μέγιστο μήκος. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια αρχή επιλεγμένο σύστημα πολλαπλών-split για άλλους τύπους δωματίων, καθώς και ένας μεγαλύτερος αριθμός των μονάδων εσωτερικού χώρου, επιπλέον, μπορεί να είναι ένας συνδυασμός των δύο σε αριθμό και στη λειτουργία τους από τις επιδόσεις, π.χ., ένας συνδυασμός του τοιχώματος, κανάλι, γενικής χρήσης και μπλοκ κασέτας σε συνδυασμό από 2χ έως 5ο.

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές Πολύ διαχωρισμένο σύστημα για 2 δωμάτια, το οποίο, εάν είναι επιθυμητό, ​​είναι εύκολο να αγοραστεί και να εγκατασταθεί.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Daikin 2MXS40H / 2XFTXB25B1

Ένα αξιόπιστο σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων με ένα σύνολο εσωτερικών λειτουργιών της μονάδας μετατροπέα FTXB25 από έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές κλιματιστικών. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: από -15 έως +18 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών Mitsubishi Electric MSZ-SF20VAx2 / MXZ-2D42VA

Παραδοσιακά, υψηλή ενεργειακή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία από έναν από τους παγκόσμιους ηγέτες στην ανάπτυξη συστημάτων κλιματισμού. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού FUJITSU GENERAL AOYG14LAC2 / 2xASYG07LMCE

Κομψή και αξιόπιστη, ο κατασκευαστής είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο για την αξιοπιστία του εξοπλισμού του. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: από +10 έως +46 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Mitsubishi Heavy Industries SCM40ZS-S / 2xSKM20ZSP-S

Απόλυτα αξιόπιστο, αθόρυβο σύστημα πολλαπλών σπαστών με ένα ευρύ φάσμα συμπιεστών μετατροπέα ισχύος μετατροπέα συχνότητας, εξοικονομώντας μέχρι και το 40% της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +43 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού γενικού κλίματος 2XGC / GU-M2A18HRN1

Ένας ποιοτικός και όχι ακριβάς εκπρόσωπος του κλιματιστικού πολλαπλών split κλιματιστικών. Ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Kentatsu K2MRE40HZAN1 / KMGM20HZAN1

Παραδοσιακή ποιότητα από τον κατασκευαστή σε συνδυασμό με το μακροχρόνιο σύστημα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Πολλαπλό σύστημα διάσπασης LESSAR LU-2HE14FMA2 / 2χLS-MHE07KMA2

Δεν είναι ένα ακριβό μοντέλο από έναν μη δαπανηρό κατασκευαστή. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +25 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωριστικών Panasonic CU-2E15PBD / 2xCS-E7RKD

Λογική, όχι ακριβή έκδοση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού από το παγκοσμίου φήμης εμπορικό σήμα. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -3 έως 37 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -8 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών σπαστών Electrolux EACO / I-14 FMI-2 / N3 x2 EACS / I-09HC

Το σύστημα χαρακτηρίζεται από την ακριβή συντήρηση της ρυθμισμένης θερμοκρασίας. Η συμπαγεια των τεμαχίων και το αυξημένο μήκος των αγωγών φρέον αυξάνουν την ευκολία της εγκατάστασής τους σε διάφορα σημεία στις κατοικίες. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -5 έως +48 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +27 βαθμούς Κελσίου.

Σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού Midea M2OF-18HFN1-Q / 2xMSMBAU-09HRFN1-Q

Το σύστημα είναι απόλυτα προσανατολισμένο να εργάζεται στη μεσαία ζώνη της Ρωσίας τόσο για θερμότητα όσο και για κρύο. Εύρος εξωτερικών θερμοκρασιών για λειτουργία ψύξης: -15 έως +50 βαθμούς Κελσίου, για θερμότητα: -15 έως +24 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, τα σημαντικά κριτήρια στην επιλογή ενός συστήματος πολλαπλών split, η τήρηση των οποίων θα διασφαλιστεί η αξιόπιστη λειτουργία της για χρόνια, είναι η θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα κυμαίνεται κατά τη λειτουργία καθώς η θερμότητα και το κρύο, καθώς και το μήκος freonoprovodov και ανύψωση μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερική μονάδα. Οι ειδικοί της Ecocond Group LLC θα επιλέξουν το πολυδιακόπιο που χρειάζεστε για τις συγκεκριμένες συνθήκες λειτουργίας, οι οποίες θα σας εξυπηρετήσουν για χρόνια. Εφαρμόστε στην Ecocond Group LLC!

Πολυδιάστατα συστήματα με 2 εσωτερικές μονάδες

Συμβουλές για την επιλογή

Πολυδιάστατα συστήματα με 2 εσωτερικές μονάδες

Ο σχεδιασμός πολυδιάστατων συστημάτων

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού και συμβατικών κλιματιστικών;

Λειτουργίες πολλαπλών συστημάτων διάσπασης

Εγκατάσταση πολυδιάστατων συστημάτων

Πολυδιάστατα συστήματα με 2 εσωτερικές μονάδες


Πολυδιάστατα συστήματα - αυτά είναι τα ίδια, γνωστά σε όλα τα κλιματιστικά, αλλά με μια μικρή διαφορά. Μαζί με την εξωτερική μονάδα, έχουν επίσης εσωτερικό (δύο ή περισσότερα). Πολυδιάστατα συστήματα χρησιμοποιούνται σε περίπτωση ανάγκης για κλιματισμό κοντινών δωματίων. Αυτός ο τύπος κλιματιστικών μηχανημάτων διαθέτει διάφορους τύπους εσωτερικών μονάδων, όπως για παράδειγμα το δάπεδο-οροφή, κασέτα, τοίχο, κανάλι. Αυτός ο τύπος εσωτερικής μονάδας για πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού σε συνδυασμό με το πιο εκλεπτυσμένο εσωτερικό. Εκτός από τους παραπάνω τύπους πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού υπάρχουν επίσης συστήματα inverter.
Σύστημα πολλαπλών διαιρέσεων θα είναι για εσάς η καλύτερη επιλογή στην περίπτωση που είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε συμπαγές ένα σημαντικό αριθμό μπλοκ στην πρόσοψη του κτιρίου και ταυτόχρονα να διατηρήσετε την αισθητική του εμφάνιση.
Αυτά τα συστήματα θα είναι επίσης χρήσιμα αν χρειαστεί να δημιουργήσετε αερισμό σε ένα μεγάλο κτίριο όπου υπάρχει μεγάλος ελεύθερος χώρος κλιματισμού. Κατά την εγκατάσταση πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού σε ένα τέτοιο χώρο, ο επαγγελματισμός των ειδικών εγκατάστασης παίζει σημαντικό ρόλο. Μετά από όλα μόνο τότε είναι δυνατόν να καθοριστεί πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού, και να διασφαλιστεί η μέγιστη αποτελεσματική εργασία τους.
Από το πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού συνδέει 2 έως 5 εσωτερικές μονάδες (κάθε μία από αυτές διαθέτει ένα τηλεχειριστήριο) σε ένα εξωτερικό, μπορούν ταυτόχρονα να θερμαίνουν ή να ψύχουν τον αέρα σε διαφορετικούς χώρους. Αυτή η διαδικασία εξαρτάται εντελώς από το μεμονωμένο πρόγραμμα που καλείται στο τηλεχειριστήριο.

Ο σχεδιασμός πολυδιάστατων συστημάτων


Μέσα σε κάθε μία από τις εσωτερικές μονάδες πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού υπάρχει ένας συμπιεστής, ο οποίος έχει ένα αντίστοιχο ψυκτικό (ανεξάρτητο) κύκλωμα. Μέσα σε κάθε πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού Υπάρχουν διάφοροι υγραντήρες και φίλτρα, μέσω των οποίων ο αέρας μπορεί να υγραίνεται ή να στεγνώσει.
Η πλειοψηφία πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού κατασκευασμένα με εσωτερικά μπλοκ τοίχων, αλλά πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού με μπλοκ καναλιού είναι πολύ λιγότερο κοινά.
Όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την άνεση, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι μπορούν να εφοδιαστούν με: τον έλεγχο του μετατροπέα και τον συμπιεστή της εξωτερικής μονάδας. Επί του παρόντος, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές δημιουργούν πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού, επειδή αυτοί οι τύποι κλιματιστικών έχουν αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - την επιλογή των εσωτερικών μονάδων στην αγορά.
Ξεκινώντας από το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι εξελίξεις στον κόσμο καλούνται να κάνουν τη ζωή μας πιο άνετη, είναι τα συστήματα πολλαπλών διαμερισμάτων που καταλαμβάνουν ένα από τα πιο σημαντικά μέρη της αγοράς κλιματισμού. Σε περίπτωση εμφάνισης πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού οι αγοραστές τους αξιολόγησαν για την ικανότητα να ψύχουν δωμάτια σε ζεστές μέρες, αλλά σήμερα οι καταναλωτές έχουν γίνει πιο απαιτητικοί σε νέα συστήματα. Τώρα ο συνηθισμένος δροσερός αέρας δεν αποτελεί έκπληξη. Ο καταναλωτής χρειάζεται έναν ήσυχο τρόπο λειτουργίας, αξιοπιστία και οικονομική κατανάλωση ενέργειας. Οι περισσότεροι κατασκευαστές πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού εργασίες για τη βελτίωση της ποιότητας, διεξαγωγή διαφόρων μελετών στον τομέα της βελτίωσης των τεχνικών χαρακτηριστικών. Χάρη σε αυτό υπήρχε μια πλούσια επιλογή πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού, το οποίο μπορεί μόνο να ψύξει και να θερμάνει τον αέρα, αλλά και να το ενυδατώσει, να το καθαρίσει και να τον αναζωογονήσει.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού και συμβατικών κλιματιστικών;


Κατά την αγορά κλιματιστικών, οι πελάτες έχουν συχνά μια ερώτηση, τι είναι διαφορετικό πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού από τα συμβατικά κλιματιστικά; Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλιματιστικό είναι μια γενική ιδέα για όλες τις συσκευές που αερίζουν τον αέρα. Και, κατά συνέπεια, εάν πολλαπλό σύστημα διάσπασης - είναι πάντα ένα κλιματιστικό, τότε, με τη σειρά του, ένα κλιματιστικό - όχι πάντα πολλαπλό σύστημα διάσπασης. Ο κλιματισμός παρουσιάζεται συχνά με τη μορφή μονοπώλου. Για να αποκτήσετε μια κατάσταση multi split σύστημα, το κλιματιστικό πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον δύο μονάδες, δηλαδή: την εσωτερική μονάδα και την εξωτερική μονάδα. Αυτό είναι απαραίτητο για να παρέχετε ένα εσωτερικό δωμάτιο με σιωπή και να φέρετε όλο το θόρυβο στο δρόμο. Με αυτή την τεχνική λύση, ένας ψυκτήρας, ένας ανεμιστήρας και ένας συμπιεστής τοποθετούνται στην εξωτερική μονάδα του συστήματος πολλαπλών σπαστών. Η εσωτερική μονάδα του συστήματος περιλαμβάνει μόνο τον εξατμιστή του ψυκτικού μέσου (δηλαδή με τη βοήθεια ψυκτικού πολλαπλό σύστημα διάσπασης είναι ικανή για θέρμανση και ψύξη αέρα), καθώς και ανεμιστήρα. Η εξωτερική μονάδα του συστήματος συνδέεται με την εσωτερική μονάδα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό καλώδιο και σωλήνα χαλκού για το ψυκτικό. Φυσικά, πολλά εξαρτώνται από το μοντέλο multi split σύστημα, αλλά στις περισσότερες συσκευές της εσωτερικής μονάδας υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες, φίλτρα και αυτοματισμοί που ελέγχουν τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Αυτά τα κλιματιστικά είναι ιδανικά για σπίτια και γραφεία με πολλά δωμάτια που χρειάζονται κλιματικές αλλαγές (υγρασία, ψύξη, θέρμανση κ.λπ.). Μπορούν να είναι, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δάπεδο-οροφή, στήλη, κασέτα, κανάλι και τοίχο. Οι αγοραστές της χώρας μας έχουν μεγάλη ζήτηση χρησιμοποιώντας τη διάταξη τοίχου της εσωτερικής μονάδας πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού. Αλλά, ας πούμε όταν υπάρχουν ψευδοροφές στο δωμάτιο, η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε χωρισμένα συστήματα με εσωτερική μονάδα καναλιού ή κασέτας. Λόγω της εμφάνισής του, θα καλύπτεται από την οροφή, έτσι ώστε μόνο το πλέγμα να είναι ορατό από έξω. Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις χρησιμοποιούνται συστήματα διαχωρισμού στηλών όταν είναι απαραίτητο να κλιματιστούν μεγάλα κτίρια (καταστήματα, αθλητικά κέντρα, αίθουσες συνεδρίων κ.λπ.)
Πολλοί κατασκευαστές πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού θέλουν απόσταση περίπου δώδεκα μέτρων μεταξύ των εσωτερικών και εξωτερικών μονάδων. Η διαφορά ύψους πρέπει να είναι μέχρι επτά μέτρα. Αλλά οι καλύτεροι παραγωγοί πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού θα σας δώσει την ευκαιρία να εγκαταστήσετε εσωτερικά και εξωτερικά μπλοκ σε απόσταση έως και είκοσι πέντε μέτρων μεταξύ τους και η διαφορά στο ύψος των μπλοκ θα είναι μέχρι και δώδεκα μέτρα. Αυτή η επιλογή θα σας επιτρέψει να οργανώσετε μπλοκ πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού ώστε να μην χαλάσετε την αισθητική εμφάνιση του κτιρίου ή των χώρων σας.

Λειτουργίες πολλαπλών συστημάτων διάσπασης


Εκτός από τις συνήθεις λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης, πολλές εταιρείες θα σας προσφέρουν multi split σύστημα, που έχουν πρόσθετες λειτουργίες. Υπάρχει μια λειτουργία αντιοξειδωτικών φίλτρων που μπορούν να καταστρέψουν τις ελεύθερες ρίζες στον αέρα, αλλά και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών. Ειδικά η παρουσία αυτής της λειτουργίας είναι απαραίτητη σε σπίτια όπου υπάρχουν μικρά παιδιά. Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα χωρισμένα συστήματα, με φίλτρο πλάσματος. Το οποίο μπορεί να χωρίσει διάφορες βλαβερές ουσίες και τα μικρότερα σωματίδια σκόνης. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά μοντέλα έχουν μια έξυπνη λειτουργία (έξυπνη λειτουργία), η οποία ρυθμίζει ανεξάρτητα τη θερμοκρασία στο δωμάτιο. Αλλά αξίζει να θυμόμαστε ότι οι προσθήκες θα αυξήσουν το κόστος πολλαπλό σύστημα διάσπασης.
Το απλούστερο πολλαπλάσιο split σύστημα είναι ένα σύστημα με δύο εσωτερικές μονάδες. Ο μέγιστος αριθμός μπλοκ μπορεί να είναι μέχρι πέντε τεμάχια. Ο αριθμός τους θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, καθώς και από τον σχεδιασμό του δωματίου. Κατά τη χρήση πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού η θερμοκρασία σε κάθε δωμάτιο μπορεί να είναι διαφορετική και να ρυθμιστεί ξεχωριστά. Ένα από τα λίγα μειονεκτήματα πολλαπλό σύστημα διάσπασης είναι ότι το κόστος του είναι ακριβότερο από το συμβατικό χωρισμένα συστήματα και κλιματιστικά. Τελικά, αποδεικνύεται ότι πολλαπλό σύστημα διάσπασης η καλύτερη λύση για γραφεία και διαμερίσματα.

Εγκατάσταση πολυδιάστατων συστημάτων


Σχετικά με την εγκατάσταση πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού τότε, σύμφωνα με το πρότυπο, η εξωτερική μονάδα θα εγκατασταθεί κάτω από το παράθυρο του κτιρίου. Η εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας γίνεται σε τοίχο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο παράθυρο. Η απόσταση πρέπει να είναι λίγο μικρότερη από ένα μέτρο. Όλα αυτά ισχύουν για την τυπική εγκατάσταση. Αλλά όπως για μη τυποποιημένες επεξεργασίες πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού, τότε γίνεται με βάση τις ατομικές απαιτήσεις του πελάτη. Σε μια τέτοια μη τυποποιημένη εγκατάσταση πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού περιλαμβάνουν: εμβάθυνση στον τοίχο, αύξηση του μήκους των επικοινωνιών. Αλλά πάλι, μην ξεχνάτε ότι τυχόν αλλαγές, προσθήκες και αποκλίσεις από το πρότυπο κατά την εγκατάσταση πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού, θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής.
Μην ξεχνάτε ότι η εγκατάσταση του προϊόντος πρέπει να γίνει πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών για τη διακόσμηση των χώρων. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να αποκρύψετε όλες τις επικοινωνίες που διασυνδέουν τα εσωτερικά μπλοκ. Και μην ξεχάσετε να σώσετε. Αυτή η μέθοδος εγκατάστασης πολλαπλά συστήματα διαχωρισμού θα σας κοστίσει τριάντα ή ακόμα και πενήντα τοις εκατό φθηνότερα.

Πνευματικά δικαιώματα © 2006-2016 «ProClimatGroup»
Διεύθυνση: 114408, Μόσχα, Lesnaya st. d15, γραφείο 201
Τηλέφωνο: +7 (495) 988-96-59

Κλιματισμός: δύο εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα

Γεια σας. Είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το σύστημα κλιματισμού: δύο εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα; Είναι βολικό και πρακτικό;

Για να αφήσετε μια απάντηση στην ερώτηση
Πρέπει να συνδεθείτε ή να περάσετε μια γρήγορη διαδικασία εγγραφής
Εγγραφείτε τώρα!

Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού ή των πολυκατοικιών μπορεί να έχουν μια ερώτηση: είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού για να συνδέσετε με αυτό αρκετές επιπλέον μπλοκ μέσα στο σπίτι;

Είναι δυνατόν, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά μιας τέτοιας σειράς. Αυτό το σύστημα κλιματιστικών συστημάτων ονομάζεται πολλαπλάσιο. Με αυτό το σύστημα, επιτρέπεται η σύνδεση περίπου 5 εσωτερικών μονάδων στη μονάδα που είναι στερεωμένη στο εξωτερικό του κτιρίου.

Το πολυσύστημα επιτρέπει τον κλιματισμό σε διαφορετικές περιοχές. Ωστόσο, τα μπλοκ μέσα στο σπίτι είναι σχεδόν τα ίδια με εκείνα που συνήθως χρησιμοποιούνται σε τυποποιημένα συστήματα split. Και τα πιο συχνά μπλοκ που βρίσκονται μέσα στις εγκαταστάσεις είναι στερεωμένοι στους τοίχους.

Οι συμπιεστές που βρίσκονται έξω από το κτίριο ελέγχονται από έναν μετατροπέα που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και βελτιώνει την ευκολία χρήσης κλιματιστικών. Και επειδή το σύστημα πολλαπλών συστημάτων, το οποίο βρίσκεται στο εξωτερικό του κτιρίου, είναι ένα, η αρχιτεκτονική εμφάνιση του κτιρίου ουσιαστικά δεν διαταράσσεται.

Όταν το κλιματιστικό είναι εγκατεστημένο δύο εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τον κλιματισμό όσο και για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη. Αφού επέλεξε έναν συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας, ένα τέτοιο κλιματιστικό, που διαθέτει πολλές εσωτερικές μονάδες, μπορεί να παράγει αποτελεσματικά την ψύξη του αέρα ή τη θέρμανση του σε διάφορους ξεχωριστούς χώρους ταυτόχρονα.

Μειονεκτήματα των εσωτερικών συστημάτων πολλαπλών μπλοκ.

Η αλήθεια είναι ότι στα κλιματιστικά με πολυσύστημα υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα. Όλες οι εσωτερικές μονάδες απλά δεν λειτουργούν ταυτόχρονα όταν ενεργοποιούνται διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας. Για παράδειγμα, μια μονάδα βρίσκεται σε ένα δωμάτιο στη νότια, ηλιόλουστη πλευρά και μπορεί να θέλετε να κρυώσει. Αλλά σε ένα δωμάτιο που βρίσκεται από το βορρά, δεν θα είναι πλέον δυνατή η ξεχωριστή ενεργοποίηση της λειτουργίας θέρμανσης αέρα. Δηλαδή, η συσκευή με πολλαπλή διαίρεση μπορεί να λειτουργήσει ταυτόχρονα με όλες τις μονάδες μόνο με τον ίδιο τρόπο - ψύξη ή θέρμανση.

Επίσης, σε μια ορισμένη απόσταση, από 10 έως 15 μέτρα και περισσότερο, το κλιματιστικό έχει δύο εσωτερικές μονάδες και μία εξωτερική μονάδα, αρχίζει να καταναλώνει αρκετές φορές περισσότερο ηλεκτρισμό. Ταυτόχρονα, η ποιότητα της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος επιδεινώνεται επίσης. Επομένως, κατά τη σύνδεση ενός συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κάνετε έναν λεπτομερή υπολογισμό.

Επιλέγοντας ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμών ή παραδοσιακό σύστημα κλιματισμού, προσέξτε τη λειτουργικότητα, καθώς και τη δυνατότητα ξεχωριστού ελέγχου των εσωτερικών μονάδων. Ζυγίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μπορείτε να δείτε ότι το επίπεδο άνεσης, κόστους και συντήρησης των κλιματιστικών συστημάτων και των δύο συστημάτων είναι σχεδόν το ίδιο.

Πόσες εσωτερικές μονάδες είναι καλύτερες, 2 ή 1;

Πολύ συχνά, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων δύο υπνοδωματίων αντιμετωπίζουν την ανάγκη να οργανώσουν ένα ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού για κάθε ένα από τα δωμάτια. Ο απλούστερος και πιο προφανής τρόπος είναι να εγκαταστήσετε δύο ξεχωριστά κλιματιστικά. Αλλά αυτή η μέθοδος είναι κερδοφόρα; Ας το καταλάβουμε.

Λύστε το πρόβλημα του κλιματισμού των διαφόρων δωματίων

Η εγκατάσταση δύο κλιματιστικών για ξεχωριστούς χώρους μπορεί να μην είναι πάντα μια βολική επιλογή, τουλάχιστον για τους εξής λόγους:

 • Για κάθε μονάδα κλιματισμού θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ξεχωριστές εξωτερικές μονάδες (για τις οποίες μπορεί να μην υπάρχει πάντα αρκετός χώρος στον εξωτερικό τοίχο)
 • Είναι απαραίτητο να αγοραστούν δύο χωριστά χωριστά συστήματα

Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου τα δωμάτια είναι συνεχόμενα ή βρίσκονται σε απόσταση τόσο μακριά, η πιο λογική λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού.

Γιατί πολυ-σύστημα;

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή μπορεί να είναι αποτέλεσμα των πιο ακριβά (εκτός από το κόστος της εγκατάστασης), από την άλλη πλευρά, μερικές φορές είναι πολύ πιο εύκολο να θεσπίσει ένα σύστημα πολλαπλών κλιματισμό, επειδή θα πάρει για να κρεμάσει στο εξωτερικό του τοίχου είναι μόνο μία εξωτερική μονάδα (σημαντικό για πολυώροφα κτίρια, εγκατάσταση κλιματιστικά στα οποία μπορεί να είναι περίπλοκη λόγω των ιδιομορφιών της δομής).

Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να καταστραφούν οι φέροντες τοίχοι για την τοποθέτηση καλωδιακών συστημάτων, αεραγωγών, αποστράγγισης για την αποστράγγιση συμπυκνωμάτων και τους ίδιους τους εναλλάκτες θερμότητας.

Το εγκατεστημένο σύστημα κλιματισμού πολλαπλών διαχωρισμάτων χρησιμοποιεί μία ενιαία εξωτερική μονάδα, στην οποία είναι συνδεδεμένες δύο εσωτερικές μονάδες, καθένα από τα οποία μπορεί να λειτουργεί ξεχωριστά χρησιμοποιώντας το δικό του κανάλι. Αυτή η ενότητα, ανάλογα με το μοντέλο, μπορεί να έχει έναν ή περισσότερους ξεχωριστούς αγωγούς και επίσης να διαθέτει έναν ή περισσότερους ανεμιστήρες ψύξης.

Το μέγεθος της εξωτερικής μονάδας τέτοιων συστημάτων είναι πολύ μεγαλύτερο, σε σύγκριση με τα κλασικά κλιματιστικά, αντίστοιχα, κατά την εγκατάσταση, πρέπει να εξετάσετε αυτό το χαρακτηριστικό επιλέγοντας πιο ισχυρά και αξιόπιστα υποστηρίγματα.

Πλεονεκτήματα συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού

Το κύριο πλεονέκτημα αυτών των κοινών συστημάτων κλιματισμού είναι η δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας των εσωτερικών μονάδων. Μπορείτε να ρυθμίσετε ξεχωριστές λειτουργίες ψύξης για κάθε δωμάτιο, ανάλογα με τον προορισμό και την περιοχή.

Παρατηρούμε επίσης άλλα πλεονεκτήματα αυτής της λύσης:

 • Εξοικονόμηση χώρου στον εξωτερικό τοίχο
 • Διατήρηση της ακεραιότητας του κτιρίου και πιο προσεκτική στάση απέναντι στην εξωτερική εμφάνιση (σημαντική για κτίρια ιστορικής αξίας)
 • Λιγότερο θόρυβο
 • Απλούστερη συντήρηση

Αξίζει να επισημανθούν ορισμένα μειονεκτήματα των συστημάτων πολλαπλών διαχωρισμού:

 • Εάν η εξωτερική μονάδα σπάσει, θα παραμείνετε χωρίς ψύξη σε αμφότερα τα δωμάτια
 • Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει είτε για θέρμανση είτε για ψύξη - η λειτουργία με ψύξη σε ένα δωμάτιο και ταυτόχρονα με θέρμανση σε άλλο είναι αδύνατη
 • Είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις των χώρων όταν επιλέγετε ένα κατάλληλο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας (δεν είναι πάντα βολικό αν τα δωμάτια έχουν ριζικά διαφορετικό μέγεθος)

Εάν θέλετε να αγοράσετε ένα σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού, σας συνιστούμε να λάβετε υπόψη όχι μόνο την ωφέλιμη χωρητικότητα κάθε δωματίου, αλλά και το αναμενόμενο μήκος των γραμμών εναλλαγής θερμότητας, καθώς και πιθανές απώλειες πίεσης που σχετίζονται με τη λειτουργία σε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Η χωρητικότητα της εξωτερικής μονάδας πρέπει να αντιστοιχεί στη συνολική χωρητικότητα των εσωτερικών μονάδων που έχουν επιλεγεί έτσι ώστε να μπορούν να διαμορφώσουν πλήρως ολόκληρη την περιοχή των εγκαταστάσεων στις οποίες είναι εγκατεστημένες.

Για έναν ακριβέστερο υπολογισμό ενός τέτοιου συστήματος, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις συμβουλές ειδικών που θα μπορούν να δώσουν τη σωστή σύσταση για την επιλογή του σωστού κλιματιστικού.

Κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες στη Μόσχα

Ελέγξτε τις τρέχουσες τιμές και τη διαθεσιμότητα με τον προμηθευτή

19 000 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

€ 7,77 / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru
 • MERION LLC
 • Μόσχα
 • merion-climate.ru
 • GK-Light
 • Μόσχα
 • http://gk-light.ru

15 € / σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

£ 10 / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

29 300 τρίψτε / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

43 700 RUR / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

44 900 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

44 200 τρίψιμο / σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

40 800 τρίψτε / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru
 • Όμιλος εταιρειών Konditsia
 • Μόσχα
 • http://kond-klimat.narod.ru

49 050 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

£ 10 / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

28 100 τρίψιμο / σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

23 300 τρίψτε / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

Rs 66,10 για ένα σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

Rs 74,737 / σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru
 • Bionty
 • Μόσχα
 • http://www.bionti.ru
 • ooo ClimateMarket
 • Μόσχα
 • http://www.climatmarket.com/

22 900 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

23 400 τρίβει / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

28 400 τρίβει / σετ

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru
 • Όμιλος εταιρειών Konditsia
 • Μόσχα
 • http://kond-klimat.narod.ru

48 190 RUR / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

23 900 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

41 800 τρίψτε / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

35 000 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

37 500 τρίψτε / σύνολο

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

34 700 rub / set

 • Comfort Palace
 • Μόσχα
 • http://comfort-palace.ru

Χαμηλές τιμές για κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες στη Μόσχα από αξιόπιστους πωλητές. Αγοράστε κλιματιστικά με 2 εσωτερικές μονάδες, 132 ευνοϊκές προσφορές από 1 προμηθευτή στο Propartner.ru.

Είναι πολύ απλό να εγγραφείτε,
χρειάζεται μόνο 15 δευτερόλεπτα

Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Με πολλές εσωτερικές μονάδες

Αυτός ο τύπος κλιματιστικού είναι συνήθως μια εξωτερική μονάδα και αρκετές εσωτερικές μονάδες εγκατεστημένες σε ένα δωμάτιο.

Εξωτερικές μονάδες Daikin

Εξωτερικοί φραγμοί μετατροπέα Daikin Ταχεία έξοδος προς τις καθορισμένες τιμές θερμοκρασίας λόγω της χρήσης του υψηλής απόδοσης inverter. Μόλις φτάσουν τις απαιτούμενες τιμές θερμοκρασίας (ψύξη ή θέρμανση) σύστημα μειώνει σταδιακά την ισχύ της λειτουργίας, η οποία επιτρέπει την εξοικονόμηση ενέργειας, τη μείωση του επιπέδου του θορύβου της εσωτερικής μονάδας και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής του όλου συστήματος.

Προϊόντα της εταιρείας Daikin θεωρείται σωστά τα πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος και χάρη σε τέτοιους υψηλούς δείκτες παρέχει, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, μια εκτεταμένη περίοδο εγγύησης - τρία χρόνια. Η Daikin σε όλα τα τεχνολογικά στάδια της παραγωγής κάνει υψηλές απαιτήσεις στα πρότυπα ποιότητας του εξοπλισμού της και ως εκ τούτου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Η ειδική επίστρωση και το ειδικό κράμα μετάλλων της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού προστατεύει αξιόπιστα την περίπτωση από τη διάβρωση. Χάρη σε αυτή την επίστρωση, η μονάδα προστατεύεται αξιόπιστα από τη διάβρωση και την πρόωρη αποτυχία.

Τα εξωτερικά τμήματα πολυ-συστημάτων παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο ενεργειακής απόδοσης. Ένας υπερσύγχρονος μετατροπέας μειώνει σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας και τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, οι τελευταίες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στον κινητήρα κλιματισμού θέτουν αυτόματα τον εξοπλισμό αυτό στην κατηγορία ενεργειακής απόδοσης «Α».

Τοίχου εσωτερικές μονάδες Daikin FAQ

φίλτρο σκόνης, που έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό μπλοκ τοίχωμα Daikin FAQ, καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τις περισσότερες μεγάλες και πολύ μικρό ατμοσφαιρική ρύπανση - σκόνη, τρίχες κατοικίδιων ζώων, τα ακάρεα της σκόνης και σαπρόφυτα. Το φίλτρο είναι εύκολο να καθαριστεί και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα. Επιπλέον, αυτό το φίλτρο έχει μια μεγάλη περιοχή, έτσι καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.

Οι μονάδες εσωτερικού τοίχου Daikin FAQ κατανέμουν καλύτερα τον αέρα στο δωμάτιο. Τα κλιματιστικά σε αυτή τη σειρά έχουν βελτιωμένο σύστημα διανομής αέρα. Χάρη σε ένα νέο σχεδιασμό των αποσβεστήρων αέρα και των παραθυρόφυλλων, ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Προϊόντα της εταιρείας Daikin θεωρείται σωστά τα πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος και χάρη σε τέτοιους υψηλούς δείκτες παρέχει, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, μια εκτεταμένη περίοδο εγγύησης - τρία χρόνια. Η Daikin σε όλα τα τεχνολογικά στάδια της παραγωγής κάνει υψηλές απαιτήσεις στα πρότυπα ποιότητας του εξοπλισμού της και ως εκ τούτου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υποχρεώσεις εγγύησης και την πιστοποίηση των προϊόντων της Daikin μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Daikin.

Η υψηλή ενεργειακή απόδοση της σειράς ερωτήσεων επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης του συμπιεστή με τεχνολογία μετατροπέα. Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό της συχνότητας ερωτηματολογίων της σειράς Inverter split-system της Daikin εξοικονομήσετε έως και 20% της ηλεκτρικής ενέργειας.

Εκτός από έναν εξαιρετικά αποδοτικό αναστροφέα, η εξοικονόμηση της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας επιτυγχάνεται με τη χρήση του οικονομικό καθεστώς (ο κλιματισμός εξακολουθεί να παρέχει άνετη διανομή αέρα και ταυτόχρονα μειώνει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας).

Εσωτερικές μονάδες τύπου κασέτας Daikin FFQ (600x600)

Cassette εσωτερικές μονάδες Daikin FFQ, εργάζεται ως μέρος ενός σύστημα split με πολλαπλές εσωτερικές μονάδες έχουν τη δυνατότητα της εισροής και ικανό παροχής νωπού αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο νωπός ατμοσφαιρικός αέρας απαιτείται ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, όπου η συγκέντρωση επιβλαβών και συχνά πολύ επικίνδυνων ουσιών υπερβαίνει όλα τα επιτρεπόμενα πρότυπα. Ο φρέσκος ατμοσφαιρικός αέρας είναι ιδιαίτερα απαραίτητος με την συχνή ανάκτηση, δηλαδή με την καθημερινή λειτουργία του κλιματιστικού. Με την εντατική ψύξη, ο αέρας δεν αλλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα συστήματα με εισροή αέρα μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Στις μονάδες κασέτας Daikin FFQ είναι εγκατεστημένο ένα προφίλτρο, το οποίο αντιμετωπίζει τέλεια τη ρύπανση από μια ποικιλία τύπων - τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Το φίλτρο καθαρίζει τον αέρα της σκόνης, των μαλλιών κατοικίδιων ζώων και των ακάρεων σκόνης.

Τα προϊόντα Daikin θεωρούνται ως τα πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα στην αγορά της κλιματικής τεχνολογίας και, χάρη σε τέτοιους υψηλό δείκτες, παρέχει, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, μια τριετή περίοδο εγγύησης. Η Daikin σε όλα τα τεχνολογικά στάδια της παραγωγής κάνει υψηλές απαιτήσεις στα πρότυπα ποιότητας του εξοπλισμού της και ως εκ τούτου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Οι κασέτες Daikin FFQ εξασφαλίζουν μια ομοιόμορφη κατανομή της ροής αέρα σε όλες τις κατευθύνσεις του δωματίου κατά 360 °. Μπορείτε να επιλέξετε από 23 διαφορετικές επιλογές παροχής αέρα. Επιπλέον, οι αποσβεστήρες αέρα παρέχουν γρήγορη ψύξη και θέρμανση του αέρα στο δωμάτιο - με ψύξη, ψυχρός αέρας τροφοδοτείται ελαφρώς πάνω από την ανθρώπινη ανάπτυξη, έτσι ώστε να αναμιγνύεται καλύτερα με τον ζεστό αέρα και να απομακρύνει αποτελεσματικά τη θερμότητα από αυτό. Και όταν θερμαίνεται, τροφοδοτείται ζεστός αέρας στο πάτωμα, οπότε η θέρμανση είναι πολύ πιο παραγωγική και πιο γρήγορη.

Daikin FCQG εσωτερικές κασέτες

Οι εσωτερικές μονάδες κασέτας Daikin FCQG που λειτουργούν ως τμήμα διαχωρισμένων συστημάτων με πολλαπλές εσωτερικές μονάδες έχουν επιλογή εισροής και είναι σε θέση να παρέχουν φρέσκο ​​ατμοσφαιρικό αέρα στο δωμάτιο. Ο νωπός ατμοσφαιρικός αέρας απαιτείται ιδιαίτερα στις μεγαλουπόλεις, όπου η συγκέντρωση επιβλαβών και συχνά πολύ επικίνδυνων ουσιών υπερβαίνει όλα τα επιτρεπόμενα πρότυπα. Ο φρέσκος ατμοσφαιρικός αέρας είναι ιδιαίτερα απαραίτητος με την συχνή ανάκτηση, δηλαδή με την καθημερινή λειτουργία του κλιματιστικού. Με την εντατική ψύξη, ο αέρας δεν αλλάζει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα συστήματα με εισροή αέρα μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Αυτή η σειρά μονάδων εσωτερικής κασέτας Daikin μπορεί να εκτελέσει εξαναγκασμένη αποστράγγιση - σε περιπτώσεις όπου η αντλία αποστράγγισης χρειάζεται να αποστραγγίσει το συμπύκνωμα, εάν οι μονάδες (εξωτερικές και εσωτερικές) είναι τοποθετημένες με διαφορά ύψους. Η αναγκαστική εκτροπή της αποστράγγισης είναι ένα έργο που συχνά επιλύεται απλά με την αφαίρεση του σωλήνα από το δρόμο. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια των γειτόνων (πιο συχνά - είναι ο ήχος του στάγδην ύδατος). Επιπλέον, αυτή η λύση δεν είναι πάντα αισθητικά ευχάριστη και μπορεί να διαταράξει το σχεδιασμό της πρόσοψης του σπιτιού. Επιπλέον, το συμπύκνωμα στο σωλήνα μπορεί να παγώσει και στη συνέχεια να εκτελέσει πρόσθετες εργασίες συντήρησης. Η παρουσία αντλίας αποστράγγισης και αντλίας αποστράγγισης μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Το συμπύκνωμα παρέχεται στο ποσό που είναι απαραίτητο για τη σταθερή και αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού.

Στις μονάδες κασέτας Daikin FCQG έχει εγκατασταθεί ένα προφίλτρο, το οποίο αντιμετωπίζει απόλυτα τη ρύπανση από μια μεγάλη ποικιλία τύπων, τόσο μεγάλων όσο και μικρών. Το φίλτρο καθαρίζει τον αέρα της σκόνης, των μαλλιών κατοικίδιων ζώων και των ακάρεων σκόνης.

Τα προϊόντα Daikin θεωρούνται ως τα πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα στην αγορά της κλιματικής τεχνολογίας και, χάρη σε τέτοιους υψηλό δείκτες, παρέχει, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, μια τριετή περίοδο εγγύησης. Η Daikin σε όλα τα τεχνολογικά στάδια της παραγωγής κάνει υψηλές απαιτήσεις στα πρότυπα ποιότητας του εξοπλισμού της και ως εκ τούτου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.

Οι μονάδες κασέτας Daikin FCQG εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή της ροής του αέρα σε όλες τις κατευθύνσεις του χώρου κατά 360 °. Μπορείτε να επιλέξετε από 23 διαφορετικές επιλογές παροχής αέρα. Επιπλέον, οι αποσβεστήρες αέρα παρέχουν γρήγορη ψύξη και θέρμανση του αέρα στο δωμάτιο - με ψύξη, ψυχρός αέρας τροφοδοτείται ελαφρώς πάνω από την ανθρώπινη ανάπτυξη, έτσι ώστε να αναμιγνύεται καλύτερα με τον ζεστό αέρα και να απομακρύνει αποτελεσματικά τη θερμότητα από αυτό. Και όταν θερμαίνεται, τροφοδοτείται ζεστός αέρας στο πάτωμα, οπότε η θέρμανση είναι πολύ πιο παραγωγική και πιο γρήγορη.

Μονάδες Daikin FHQ που έχουν τοποθετηθεί στο εσωτερικό της οροφής

Το φίλτρο σκόνης που είναι εγκατεστημένο στις μονάδες εσωτερικού τοίχου Daikin FHQ καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα από τους περισσότερους μεγάλους και πολύ μικρούς ατμοσφαιρικούς ρύπους - σκόνη, μαλλιά κατοικίδιων ζώων, ακάρεα σκόνης και σαπροφύλια. Το φίλτρο είναι εύκολο να καθαριστεί και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα. Επιπλέον, αυτό το φίλτρο έχει μια μεγάλη περιοχή, έτσι καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα.

Αυτή η σειρά μονάδων εσωτερικών υποστρωμάτων Daikin μπορεί να εκτελέσει εξαναγκασμένη αποστράγγιση - σε περιπτώσεις όπου η αντλία αποστράγγισης χρειάζεται να αποστραγγίσει το συμπύκνωμα, εάν οι μονάδες (εξωτερικές και εσωτερικές) είναι τοποθετημένες με διαφορά ύψους. Η αναγκαστική εκτροπή της αποστράγγισης είναι ένα έργο που συχνά επιλύεται απλά με την αφαίρεση του σωλήνα από το δρόμο. Μια τέτοια απόφαση μπορεί να προκαλέσει δυσαρέσκεια των γειτόνων (πιο συχνά - είναι ο ήχος του στάγδην ύδατος). Επιπλέον, αυτή η λύση δεν είναι πάντα αισθητικά ευχάριστη και μπορεί να διαταράξει το σχεδιασμό της πρόσοψης του σπιτιού. Επιπλέον, το συμπύκνωμα στο σωλήνα μπορεί να παγώσει και στη συνέχεια να εκτελέσει πρόσθετες εργασίες συντήρησης. Η παρουσία αντλίας αποστράγγισης και αντλίας αποστράγγισης μπορεί να λύσει αυτά τα προβλήματα. Το συμπύκνωμα παρέχεται στο ποσό που είναι απαραίτητο για τη σταθερή και αποδοτική λειτουργία του κλιματιστικού.

Προϊόντα της εταιρείας Daikin θεωρείται σωστά τα πιο υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα στην αγορά της τεχνολογίας του κλίματος και χάρη σε τέτοιους υψηλούς δείκτες παρέχει, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές, μια εκτεταμένη περίοδο εγγύησης - τρία χρόνια. Η Daikin σε όλα τα τεχνολογικά στάδια της παραγωγής κάνει υψηλές απαιτήσεις στα πρότυπα ποιότητας του εξοπλισμού της και ως εκ τούτου κατέχει ηγετική θέση στην αγορά.